Mailtje: "Vorige week hadden jullie een artikel over de onzin die energielabel heet ("
GoedVolk steekt haard aan met energielabels" - red.), vandaag kreeg ik er een sterk voorbeeld van thuis gestuurd. Op twee achtereenvolgende dagen krijg ik een energielabel brief. Zie de bijlage voor een foto van beide brieven. Als jullie er wat mee doen dan gaarne een beetje anonimiseren (check - red.). De brief van gisteren stond op naam van m'n vrouw (op haar naam staat het huis), de brief van vandaag op naam van de vrouw van de vorige eigenaar, die ruim 5 jaar geleden verhuisd is. Maar meest frappante vind ik nog dat een en het zelfde huis (het adres op de brief is exact gelijk) twee verschillende labels kan krijgen: Gisteren F, vandaag G. Dit bevestigt wat mij betreft twee dingen. 1. de database met huizen/n.a.w.-gegevens is onbetrouwbaar, want die bevat meer dan 5 jaar oude informatie, en 2. Het energielabel is onbetrouwbaar, dat wordt ogenschijnlijk at random toegewezen. Kijk maar wat jullie er mee kunnen."
GS: LOL, frappant inderdaad. Aangezien er vast wel iemand van Funda, de NVM of de energielabelindustrie mee zit te lezen: kan iemand ons dit ff uitleggen? En als er huizen zijn die dubbel gelabeld worden, zijn er dan ook huizen die níet gelabeld worden en zo ja, kunnen die bewoners dan toch nog een boete krijgen?
RTL: Energielabel is
een chaos.
Mail: Man mailt dat hij een energielabel krijgt opgestuurd op zijn huidige adres, in een envelop die is geadresseerd aan het adres waar hij tien jaar geleden woonde.
FOTOO.
Reaguursels
InloggenEnergielabel?? Ik wil m'n belastingcenten terug! Wat een broddelwerk! Huis staat volgens energielabel op de naam van mijn vrouw terwijl we toch al echt 25 jaar in gemeenschap zijn getrouwd en in 1997 dit huis samen hebben gekocht! Eenmaal ingelogd blijkt wijziging nodig: het huis blijkt volgens energielabel een vrijstaand huis te zijn terwijl het toch echt een hoekwoning is, vanaf nieuwbouw! Vervolgens proberen te wijzigen, dat is een kwestie van lange adem want na elke wijziging en stap wordt je er uit gegooid! Uiteindelijk heb je alles ingevuld, moet je bewijzen dat je een HR-ketel na 1998 hebt opgehangen, zonnepanelen hebt aangebracht etc. etc. Afgehaakt, krijg de pip, ik wil m'n geld terug voor elke belastingcent die in dit broddelwerk is gestoken, amateurs!
Overheid en brieven sturen, blijft een slapstick.
Ik heb huis laten isoleren in 2008 om EPA label F naar een label D te transformeren en dit EPA certificaat is officieel door overheid geregistreerd. Kosten: 300,= Euro voor officieel erkende EPA adviseur (2x). Ik krijg nu energielabel F toegekend. Rara??
Wie schrijft er een prijsvraag uit voor de meest verschillende energielabels op hetzelfde adres?
Suerte Piet | 22-01-15 | 19:30
Ik gok dat dat er 7 zijn... (A t/m G)..
Wie schrijft er een prijsvraag uit voor de meest verschillende energielabels op hetzelfde adres?
ik kreeg aan einde aanvraag (waarin je aan moet geven wat voor soort huis etc) deze tips voor een beter label:
extra isolatie van uw grondvloer
extra isolatie van uw dak
extra isolatie van uw buitenmuren
HR++ glas
Zonneboiler voor tapwater
zonnepanelen voor electriciteit
ik zit 6 hoog in het midden in een appartementen complex met stadsverwarming. werkelijk niet 1 tip uitvoerbaar. sufkutjes
Hoe lachwekkend het ook is.... Driekwart van de Hollandse sukkels en stumpers trapt er met open ogen in ,probeert elkaar straks op een verjaardagsfeestje ,met een bak pinda's ,komkommers en wortels opschoot af te troeven met hun energielabel en denken weer iets in handen te hebben om flink te zeiken wanneer ze een huis willen kopen.
Degene die dit label bedacht heeft en goedgekeurd, moeten ze meteen ontslaan. Dit heeft niks meer met regeren te maken.
Wat een bende. Net even m'n huurhok (nieuwbouw uit 2010) opgezocht: label B. Maar volgens het bouwbesluit uit 2006 moet het huis toch zeker aan EPC=0.8 voldoen, en daarmee heb je een A+ label. Zijn ze bij de Roverheid werkelijk zo stom dat ze deze redenering niet zelf kunnen uitvoeren? Blijkbaar wel dus... Prutsers!
Ik had wat woorden gehad met zo'n deskundige. Nouja, woorden... ik was het niet eens met zijn werkwijze. Ik had er een gekozen die het gratis zou doen. gegevens en foto's ingeleverd en goedgekeurd. Maar voor het definitief registreren werd toch geld gevraagd. Verrassing voor hem, zo sneaky proberen geld af te troggelen en toch bovenaan het lijstje deskundigen komen te staan gaat 'm niet worden. Lang verhaal kort: Nee, ik heb niet betaald en ja, ik heb wel een label gekregen.
Maar er staan een hoop deskundigen die hun diensten gratis aanbieden, en aangezien ik nu wijzer geworden ben en ik nu zeker weet dat zo'n deskundige alleen z'n inkomsten van de woningeigenaren krijgt zal achter dat 'gratis' zeker een addertje omder het gras zitten...
Geenstijl het is een veel grotere rotzooi.Mijn vrouw ,die werkt bij een bezorger van de brieven , vertelde dat er door een fout bij de overheid verschillende mensen wel vijftig van die brieven heeft ontvangen voor een huis.Ook zijn er brieven gestuurd naar mensen die in het buitenland wonen en geen huis in Nederland hebben.Voorts zijn er vrouwen aangeschreven ,terwijl de man des huizes de zaken regelt of het huis op zijn naam stond.
Ken geval van 2 onder 1 kap. De één heeft zich rotgeisoleerd de aflopen 5 jaar (dubbelglas, spouwmuur, kruipruimte) en een officeel certificaat gekregen (enige in NL?) de ander kant heeft er ooit lang geleden dubbelglas in laten zetten verder niets. Die laatste heeft een treetje hoger energielabel (voorlopig) dan de isoleerbuurman.
Vind het nog wel meevallen. Inloggen en Voila, een C. Huis uit 1967.
Ik kreeg ook een voorlopig label : G
Voorlopige labels hebben geen officiële status, wat een bak met onzin.
Overigens de G zal niet ver van de waarheid liggen , stook me de kolere hier
@Voorburg | 21-01-15 | 19:38
Vind ik een goed idee. Zodra ik de mijne krijg, volgens de sneak preview op Internet een C-tje, gaat hij retour afzender.
Mijne ligt in de prullebak
Sprak vandaag een vriend die kreeg een label voor zijn eigen huis en in dezelfde envelop een label voor een buurtgenoot.
Ik denk dat we nog maar 1 label uit moeten delen: verantwoordelijk minister Stef Blok krijgt het label "ongeschikt".
Ik heb gisteren mijn voorlopige energielabel teruggestuurd naar de afzender (min. van Binnenlandse Zaken) met de boodschap dat ik geen prijs stel op overbodige, onzinnige en ongewenste correspondentie. Als meer mensen dat nu doen valt misschien het kwartje. Heel misschien. Of nou ja het is in ieder geval een statement.
ook grappig de link naar de actuele storingen werkt ook niet
@Redactie,
Op uw vraag of huizen ook geen label kunnen hebben is het antwoord: JA.
Mijn eigen huis staat er niet op (want nieuwbouw, wel met label verkocht), MAAR, nu komt het: Toen ik onze gemeenteraad door de labelaar heentrok, werd bij een van de gemeenteraadsleden het huis neergezet als "Onbekend". Dit is een huis wat volgens het kadaster gewoon bestaat maar volgens de labelaar dus niet.
Het betreft een pand uit 1775 (!) van een luttele 395 m2.
bagviewer.kadaster.nl/lvbag/bag-viewe...
Natu-San | 21-01-15 | 18:24
Die feiten die je noemt zijn nog eenvoudiger te meewegen als de jaaropgaven zelf. Niemand hangt trouwens zijn PHEV aan het stroom die dingen rijden volgens de tankpas gemiddeld 1 op 8.
Zet het even af tegen een happy color systeem die met sommige verheven zaken kwalitatief een beetje rekening mee houdt en samenvat in een letter, die bijna niets zegt over het gebruik.
Ook al neem je alle maatregelen en heb je een mooi A label gekregen, dan nog is zijn de grootte van de woning, kwaliteit van de vloerisolatie, indeling in kamers of 1 grote ruimte allemaal feiten die geeneens in de keuring meewegen.
@Feynman | 21-01-15 | 15:36
Eens dat het een circus is op de huidige manier. Alleen je suggestie om jaaropgaven gas en elektra te gebruiken zegt helemaal niets. Ligt aan samenstelling gezin, gebruik apparatuur en of papa iedere avond zijn Outlander aan de stroom hangt.
Dit is gewoon correct. Als ik het mij goed herinner heeft Wiebes vlak voor het vorige reces er, toen Omtzigt even naar de plee was, even snel een motie doorgejast om de energielabels inkomens afhankelijk te maken want, laten we wel wezen, het moet wel eerlijker en het niveleringsfeestje van de VVD moet wel doorgaan. Nou ja nivelering, ik bedoel natuurlijk het leegpulken van het midden om het er op de vette flanken bij te smeren.
@Koonkluk Huis | 21-01-15 | 17:36
En alleen mensen met A-label mogen stemmen?
verlegenmaarlief | 21-01-15 | 16:20
Mijn idee. Lekker negeren dit, laat ze maar komen met de boete. Ook zoiets, de boete is maximaal 400. Totaal onduidelijk waar de hoogte op wordt gebaseerd.
Oplossing bij verkoop: In de advertentie op Funda vermeld je gewoon hoe het echt zit: omschrijving: goed geisoleerde woning, voorzien van.....
Energie label is kut, maar de werkelijkheid is ok. Dus debielen die een ambtenarenlabel belangrijker vinden dan hoe het huis er echt aan toe is ongezien de tyfus !
Ik heb een flat met boven en onderburen en een C label en krijg het advies om als verdere energiebesparende maatregel het dak en de vloer te isoleren....*sad trombone*
Binnenkort krijgen we ook allemaal ons voorlopig IQ-label toegestuurd. Gebaseerd op postcode en geslacht.
Het is gewoon onbehoorlijk bestuur. Van de eerste orde.
Mijn huis.
Bron energielabel.Kadaster G uitslag (is oude bouwval)
Bron OZB. Kadaster ( Geweldige villa )
Er word met twee maten gemeten. Schandalig dat ik nu zo te boek sta zonder dat ik mij kan verdedigen.
O isolatieglas fijn. Heeft u een certificaat?
O spouwmuur isolatie fijn. Heeft u een certificaat?
O een HR ketel fijn. Deze maand onderhouden? Nee?
O maar dan heeft u gewoon G en is uw huis aan de staatstenen niet te verkopen want dat is te zien op internet. Mensen komen met G niet kijken. en Bedankt!
Als nu iedereen gewoon voor het laagste energielabel kiest? Dan is het probleem toch opgelost?
Alsof ik bij het kiezen naar de energiekosten ga kijken. Alsof het iets zegt ook.
allemaal ten gunste van de corporaties want hoe beter het label, hoe hoger de maximale huur.
Met die debiele huurverhogingen van Blok gaan veel corporatie woningen namelijk binnen een paar jaar over de maximale huur heen, vandaar.
www.geenstijl.nl/archives/images/lolwt...
Goed voorbeeld hoe aleatoir het is wanneer de overheid persoonsgegevens digitaal opslaat.
Nog afgezien, dat dit een bewijs is dat de overheid dit dus voor eeuwig wil doen. Heel beangstigend.
Een definitief energielabel wordt toegekend door een erkend adviseur, op afstand. M.a.w.; zorg dat je erkend adviseur wordt en loop gigantisch binnen met het verzinnen van definitieve energielabels (op afstand!!!!) die demense straks verplicht moeten hebben als ze hun huis willen verkopen.
@DerUnterMensch | 21-01-15 | 16:51
Is ook gewoon een ordinaire belasting. En nu kost het nog enkele tientjes maar dat is binnen een paar jaar opgeschroefd tot enkele honderden euro's. Zie het als een extra belasting op verkoop van een huis.
Ook leuk, je bent verplicht zon label te hebben (bij verkoop of verhuur) maar mag wel aftikken om het aan te schaffen. Als de overheid het verplicht stelt moeten ze het ook maar betalen. Komt het uiteindelijk nog uit je eigen zakken (nouja ook uit dat van huurders.. wel zo eerlijk) maar dit soort praktijken zijn ronduit asociaal, iets verplichten dat dan ook nog eens geld kost. Het gebeurt op meer plaatsen bij de overheid maarja, de overheid en asociaal gedrag gaan dan ook hand in hand.
Als je als koper / huurder graag een energielabel wilt dan vraag je er dan toch om, en als je dat wilt dan moet je het ook maar zelf betalen of eventueel in overleg (bij verhuur kan ik me dat voorstellen) met de eigenaar delen. Dit gaat weer nergens over.
Mensen, je krijgt een VOORLOPIG label thuis gestuurd. Deze moet je zelf controleren, en aangeven wat je verbeterd hebt aan je woning. Daarna kun je een definitief energielabel aanvragen.
Dus het label dat je nu ontvangt is bijna nooit accuraat.
En verder is de invoering inderdaad een rommeltje, allerlei storingen in de computersystemen..
Ook weer zo'n heerlijk fenomeen dat ons door de regelgeile EU bestuurders door de strot is gedrukt, terwijl ze door de energierekening van een huis te raadplegen voor een heel groot deel hetzelfde zouden kunnen weten. Maar ja het milieu hè.
Zelf twee keer per jaar met je hele hebben en houwen verhuizen van Brussel naar Strasburg en weer terug vinden ze normaal en kennelijk niet milieu belastend. Dat dan weer wel natuurlijk
Voorlopiglabel was B label .... gegevens aangeleverd aan expert en toen een definitief A label gekregen ... Check ik op de site, definitief B label .... Schiet mij maar lek...
Oh ja kijk ik op Epdb.nl staat er een definitief A label geregistreerd ... Roverheid en ICT diensten ...
.
Wanneer krijgen we de extra aanslag of subsidie, zal binnenkort ook wel de nieuwe melkkoe worden ...
Ik kreeg C binnen, terwijl we al eerder voor B door konden. Kost nu allemaal weer tijd om dat recht te zetten. "Oeps foutje" kost je bij de overheid zo een week.
Geef mij maar een lager label, dat is weer een extra argument om bezwaar te maken tegen de WOZ waardebepaling
Hoezo label aanvragen?
Hoezo huis verkopen?
Gewoon een paar tekeningen ophangen en vervolgens van de verzekering vangen.
Probleem opgelost.
Het voorlopig label: "ongezien de tyfus hier is je label"
Alle labels roze?
Wat heeft die grap gekost om iedereen die brief te sturen?
"Oh mijn woning had vroeger een label G" Lekker belangrijk, het gaat er toch om wat je kwijt bent aan stookkosten?
@Parel van het Zuiden | 21-01-15 | 16:21
.
Ach natuurlijk vrind. En die hobbykelder (...) heb ik ook goed geisoleerd. Daar houden ze natuurlijk rekening mee.
Bij mij hier in de winkelstraat en centrum, staan ook nu dagelijks de deuren van de winkels open, wat.. sommige hele gevels.
Waarom moet ik een energielabel, wat is dit voor flauwe kul?
Het lagere label te gebruiken voor woz?
Het is een onzin label...
Het lijkt er echt op dat het bouwjaar is genomen als uitgangspunt voor je tijdelijke label.
Dit lijkt geen probleem, maar als jij een definitief label wilt aanvragen, dan is het tijdelijke label het uitgangspunt voor het definitieve label...
Heb jij dus een oud huis en krijg je label G, dan is het lastig om nog een goede score te halen ook al heb jij alles tot in de puntjes geïsoleerd.
Mijn ouders die toch wel elke ochtend te thermostaat omhoog moeten zetten hebben een A label, ik heb een E label terwijl ik nooit stook en het hele jaar door ramen open heb tegen de warmte.
Als ik mijn isolatie-gegevens ingeef op de site kom ik uit op een (hoge) D, puur en alleen omdat mijn uitgangspunt een E label is.
@Piet Karbiet | 21-01-15 | 16:17
Byzantijns asbest is dan ook superisolerend...
Misschien begreep ik die brief wel verkeerd... Het was slechts een voorlopig label. Het is dus helemaal niets. Tot je wat geld uitgeeft, en god weet waarvoor, zodat een iemand op afstand aan de hand van wat je nog extra invult een definitief label maakt en die maar 10 jaar geldig is.
En 400 euri boete bij niet hebben bij verkoop??? Ik maak de vraagprijs wel iets hoger...
Ik zit in nieuwbouw en heb nog geen label krijg ik dan een boete?
Label heeft totaal geen toegevoegde waarde. Het is alleen maar een manier om nog meer geld uit de zakken te kloppen. zelfs als er door het rijk regels en beleid voor word gemaakt zal het niet werken. want dan word het uitbesteedt aan de gemeente. En die heeft er dan weer een eigen visie op. (lees maakt het duurder om meer geld te kunnen vragen zodat ambtenaren meer prestige projectjes kunnen doen)
De hoofdwoning van mijn jachtkasteel een G, dat snap ik. Maar de byzantijnse aanbouw uit 1842 een B! Huh? Daar zit ook het botenhuis aan vast en dat staat zomers heel vaak open...
@Bokito ergo sum | 21-01-15 | 16:03
Ooit een keer de euvele moed gehad om tijdens een verbouwing mijn jaarafrekening via een andere rekening te betalen dan te doen gebruikelijk. Brief na brief met de eikels gewisseld. Na 2 jaar bleek het geld op een tussenrekening van hen te staan. Dus ik denk he he, overboeken en klaar. Maar nee, dat kan dus gewoon niet. Ik moest eerst nog maar een keer hele bedrag overmaken INCLUIS de verhogingen, boetes en aanmaningskosten dan zouden ze daarna wel bedrag van tussen rekening op mijn rekening terugstorten. Hun onkosten moest ik gewoon betalen, ondanks dat het hun screw up was. Dat werd dus een gang naar de rechter, die uiteraard mij in het gelijk stelde. Maar mijn god, wat een eikels!
"Een voorlopig energielabel heeft geen officiële status. Het is bedoeld als kennismaking met het energielabel" aldus de website. Maar wel dreigen met een boete van 400 euri! In de brief wordt die uitleg niet gegeven.
u begrijpt toch allemaal hopelijk wel dat zo'n label echt alleen in het leven geroepen is om binnen drie jaar extra hoge schalen op oa de OZB te kunnen hanteren? En dat zo'n implementatie vanuit overheidswege altijd met grove fouten gepaard gaan? Wie heeft het immers nog niet aan stok gehad met de overheid over de WOZ-waarde die volledig arbitrair werd toegekend.
.
Nou ja, arbitrair... Volgens mij werkt het namelijk als volgt. Gemeente x besluit komend jaar x bedrag weg te smijten aan niet slijtbaar vastgoed, knuffelprojectjes, werkbezoeken, citymarketing, en veel te veel ambtenaren. Vervolgens gaan ze op een kadasterkaart de huizen kleuren naar af te dragen belasting. Totaal som gedekt? Nee, beetje tweaken, misschien even spelen met tarief per categorie. Hoppakee, de belastingaanslagen kunnen de deur uit!
.
Maar dit willen we toch? De "echte oplossingen" van de gevestigde politiek.
Ps, wat is de toegevoegde waarde van dit label?
Het label dat je nu hebt kan bij een eventuele verkoop anders zijn als er in de tussentijd aanpassingen zijn gemaakt en is zo een pruts label echt iets waar mensen nu op gaan letten? Ouder(re) woningen zullen energie onvriendelijker zijn dan nieuwe(re).
Maar ja, we zijn van de keurmerkjes en labels in Nederland. Op je groente, vlees, frisdranken, apparaten, auto's noem maar op. Hoe vaak kloppen die labels?
mr Fawlty | 21-01-15 | 16:03
vergeet ik nog te zeggen dat mijn huis helemaal niet geisoleerd is, alleen wat er in 1973 tussen de muren werd gestopt, niets dus.
Zijn ze nou helemaal besodelabeld!
Baal alleen dat ik niet bij het ministerie heb staan lobbyen om deze opdracht binnen te halen. Resultaat was net zo bedroevend voor jullie geweest maar dan had ik tenminste mijn zakken kunnen vullen.
Mijn huis label C.
- BJ 1971
- Dak isolatie.
- Muur isolatie.
- Dubbelglas, alles in deze eeuw vervangen inclusief kozijnen.
- Vloer isolatie.
- Zonnepanelen.
- Zonneboiler.
- Nieuwe HR++ ketel.
- Nieuwe radiatoren.
Buurman:
- BJ 1971.
- Enkel glas.
- Gaskachels.
- Geen isolatie.
Ook label C.
Ik denk dat die van mij een A moet zijn en de buurman een X verdient. Dus wassen neus, geld klopperij, ambtenarij.
G label. Nooit iemand hier geweest om te zien dat enkel de voorgevel nog uit 1928 stamt. Verder bouwjaar 2013. Maar goed, AWBZ is ook gebaseerd op bouwval uit 1928 dus houden zo...
IK HEB DIT OOK! Exact zelfde situatie. Woon er 4 jaar. Mijn brief een F label, vorige bewoner E label!!! Prutsers.
@Prinsreiniervanmonac | 21-01-15 | 15:32
Dat is grappig, de bebouwde oppervlakten zijn daar behoorlijk accuraat! Wie had dat gedacht????
Wie of wat houdt die tekeningen bij en van welke gegevens weet u dat toevallig ook?
Ik verwacht niet beter van de overheid.
Ing. eslapen | 21-01-15 | 15:59
Vibrators, zonnebanken en haardrogers vreten nu eenmaal energie...
Ik woon in een huurhuis van een corporatie, een 2-kapper.
Dat was label-D. Toen kwam er een ingenieursbureau alles nakijken en die maakte er opeens label-C van. Toch knap, er is niets aan mijn huis veranderd/verbeterd maar wel opeens een hogere waardering.
Ook toen ik die inspecteur daar over belde, kon hij niet aangeven waarom mijn woning opeens in een hoger label viel.
(Semi-)Overheid en ICT: een regelrechte catastrofe. Stelletje faalhazen!
Wegens verkoop van de eigen woning moet ik ook zo'n label hebben. Maar als ik naar de website ga, vertelt deze dat ik niet de (hoofd)bewoner van ons huis ben.
WTF? Ik heb het huis zelf laten bouwen, en dat in de tijd dat ik nog vrijgezel was. En ik woon er nog maar 37 jaar....
Indertijd heb ik zelfs officieel subsidie gekregen bij het laten plaatsen van dubbele beglazing.
Keurig altijd alles opgegeven aan de belastingen, OZB betaald, enz. enz.
Ik heb de papieren versie moeten aanvragen. Die is nu de deur uit.
Inderdaad, dodebomenwerk in deze tijd. Be-lach-e-lijk!
Iets dergelijks zit ik ook mee, ik krijg een narekening omdat ze mijn appertement met die van de buren verwarren. Foto's van de meters opgestuurd en ze vragen alleen maar om meer foto's. Die hebben ze al lang.
Ik snap zelf ook de onderbouwing van de labels niet.
Wij hebben een woning uit de jaren 60 (huis van de oma van mijn vrouw gekocht) en dat heeft label C.
Er is dubbel glas, op 1 raam na kunststof kozijnen en een CV van 2 jaar oud toen we gingen verbouwen. De buren hebben een nieuwe ketel, zonnepanelen en de zolder geïsoleerd, label D. Snap er geen kut van.
Maar ja, regering, extra inkomsten en vooral.... boetes als je er geen hebt bij verkoop (alsof dat binnen zeer afzienbare tijd gaat lukken zonder -hoge- rest schuld)
Iemand of veel iemanden gaan hier veel geld aan verdienen.
En waarvoor? Zodat nieuwe eigenaren weten of het huis geisoleerd is? Daar is toch een koopkeuring voor? Die is nog veel uitgebreider ook en zegt ook iets over de gehele technische staat van een huis.
@witwas | 21-01-15 | 15:56
Ik heb hier het electra verbuik met 66% terug gebracht.
Was maar 1 actie voor nodig:
- Vrouw de deur uit.
Ons huis is 18 jaar oud en heeft label B. Maar veel belangrijker dan het huis zijn de bewoners. Met wat simpele maatregelen zijn wij er in geslaagd het energieverbruik op jaarbasis met ruim 3.000 kwh terug te brengen. Terwijl we er in die tijd ook nog een flink stuk bijgebouwd hebben. De belangrijkste maatregelen waren:
- ledverlichting op de punten die het langst branden
- zuinige TV
- wasdroger de deur uit
- vijverpomp de deur uit
- zuinige koelkast en vriezer
@kicktherabbit | 21-01-15 | 15:24
Neen, het betekend niets meer dan dat ze geen idee hebben.
Er is geen enkel huis onderzocht, althans volgens aangeven van een stom lachende idioot op de tv van de week. Ze zouden expres zeer slecht geven om mensen te motiveren een certificaat te halen.
hoe gaan ze dak, muur en plafond isolatie vaststellen? de boel opmaken of zo? dan heb je meer dan 400 euro schade. volstrekte bezigheidstherapie voor raamambtenaren ingegeven door de pastoors van de groene kerk.
Alles en iedereen een stempel geven en dan spreken over een vrij land waar wij met elkaar in leven. Niets en niemand is gelijk, brengt een stempel geen verandering in.
Dit is toch weer pure geldklopperij! Moet je weer ineens een energielabel "kopen" voor je huis, want anders BOETE! Lijkt mij dat we al genoeg betalen aan ENERGIEBELASTING!
ja hoor, mijn huis is niet gelabeld.
Ik heb hier in Frankrijk ook zo'n controleur op bezoek gehad omdat ik mijn huis wil verkopen. Hij was 10 minuten binnen en 's avonds had ik al per mail een pdf binnen met energie label D. En wat ie nou gecontroleerd heeft? God mag het weten. Maar ik was wel weer 150,- verder.
Knap dat ze zo'n label toe kunnen kennen, zonder het huis zelf geïnspecteerd te hebben. Wat een ontzettende geldverspilling en ambtenarenwerkverschaffing!
Ik vind het duscriminerend om ergens een label op te plakken.
Mooiste is probeer dat eens te verkopen, je vermarkt je eigen huis naar een lagere prijs, van circa 12% of meer rond het G label.
Ik betaal me helemaal scheel aan energie, maar heb toch een B label.
Gelukkig staan er bij geenstijl en powned nooit spelfouten in de artikels.
Hoeveel ambtenaren zijn bezig met dit label?
haha, in de laatste enveloppe die wij ontvingen zat een tweede brief aan ons en tevens een brief aan de buurman. gaat heerlijk zorgvuldig daar, superbetrouwbare lui.
Met een GroenLinks poster voor het raam krijg je automatisch A.
Het is totaal stompzinnig. Wie verzint deze meuk? Vul zelf maar in.
Vrienden van me hebben wen nieuw super geïsoleerd huis met label A, daar staat de helft van het jaar een tuindeur open want anders is het binnen boven de 25 graden Celcius en met de opendeurpolitiek 'slechts' 22 graden.
Ach, mijn label schoot ook van D naar E. Ik baal er nog steeds van dat ik geen screenshot heb gemaakt. En dat in een paar minuten. Dus het lijkt inderdaad gewoon at random met bouwjaar als hoogste uitgangspunt.
Is een B-label nou goed of slecht?
Het is simpel... Vrouwen hebben het eerder koud en dus horen ze een lager label te krijgen.
De huizen zijn volgens mij bijna allemaal hetzelfde:
www.google.nl/maps/place/2983+HA+Ridd...
Op bekijkuwenergielabel.nl/label/2983HA-3... krijgen ze ook gewoon Energielabel F.
Hoe kunnen ze nu toch G in een brief schrijven :)
Huis voor verhuur, 1 kadastraal object maar 4 WOZ-objecten (per appartement). En dat kan die website dus niet aan.
Ik kreeg voor mijn woonhuis ook 2 brieven, 2x label G. Ik dacht, laat ik een definitief label aanvragen, dan weet ik hoe dat straks (verplicht!) moet voor dat huurhuis als ze de website gefixed hebben. Dingetjes ingevuld, foto's als bewijs bijgesloten. En kom ik op label F uit. Stuurt de "expert" een mailtje terug: een close-in boiler geldt niet als een aparte warmwatervoorziening, dus dat kan ik beter aanpassen omdat daar het energielabel misschien nog beter van wordt. Dus weggehaald, opnieuw ingediend, met als resultaat: definitief label G.
De overheid lijkt wel steeds minder in staat om dit soort grote informatiedingetjes foutloos te implementeren. Ach, who is John Galt?
Zoek Uw Energie Label:http://www.zoekuwenergielabel.nl/
Voor het gemak huisnummer 31 ingevuld en kreeg:
De woning 2983HA-31 heeft een VOORLOPIG energie label F
........ blabla
Boete krijg je pas als je zonder label je hut verhuurd, verkoopt of anderszins vervreemd. Leuke marketingtruck, eerst iedereen met een dobbelsteen een label toewijzen en daarna met versimpelde technische wereldvisie iedereen een oor aan naaien met een letter die niet alleen betaald moet worden, maar ook nog eens geen enkel recht doet aan de feitelijke situatie.
Het daadwerkelijke energieverbruik berekenen ten opzichte van het nuttig woonoppervlak is natuurlijk te moeilijk voor de ambtenaren die nooit zelf een rekentoets hebben hoeven doen. Dus mag je nu een paar gütmensch krachtwoorden laten bekrachtigen door een externe mislukte techneut die een paar tientjes verdiend door te kijken of je op papier ooit een vierkante meter HR++ glas hebt gekocht.
Dit hele circus had voorkomen kunnen worden als mensen gewoon de laatste drie jaaropgaven van elektra en gas bij de woning hadden moeten leveren. Dan hadden nieuwe bewoners inzicht gehad in daadwerkelijke kosten, in plaats van een kleur of een dure chocoladeletter.
Oudere huizen hebben een slechter energielabel. Gisteren nog brief met F, vandaag brief met G, want dag ouder. Moeilijk te begrijpen is het niet.
Het tijdelijke label slaat ook nergens op is volkomen uit de lucht gegrepen. Heb zelf zonnepanelen op het dak en krijg energielabel F uitgereikt. Totale willekeur. Echter wanneer je verkoopt / verhuurt moet je toch een keuring laten doen dus echt een probleem is het ook niet.
Wel raar 2 labels op 1 adres dan is er in de administratie toch iets mis.
Dit kan diverse oorzaken hebben. Waar het door komt dat een oude bewoner een label krijgt weet ik niet. Het energielabel wordt onder andere bepaald op basis van vloeroppervlak en verliesoppervlak. Wellicht heeft de nieuwe bewoner een stuk aangebouwd.
Het voorlopige label is overigens afwijkend van een echt label. Het kan zijn dat voor dit adres reeds een label is opgesteld door een erkend EPA-W adviseur. Hierdoor worden nu 2 labels gegenereerd. Primary key binnen de energielabeling is overigens de BAG-code. (bagviewer.geodan.nl/) Als je hierin het adres natrekt kan het zijn dat het huis 2 BAG-codes heeft. In dat geval worden er ook twee labels gegenereerd.
zomaar wat scenario's...
Ik heb laatst ook zo'n label ontvangen voor het huis (bj 1965) wat ik huur (zo een dat al jaren te koop staat maar niet verkocht wordt). Door de eigenaar (zelf) is dit huis aardig verbouwd, wat betekent dat het tocht uit alle hoeken en gaten. Toch een B'tje gekregen :)
Het klopt inderdaad van geen kanten. Als experiment heb ik op Funda eens twee adressen met elkaar vergeleken: een opgeknapt huis en een bouwval, beiden met dezelfde bouwdatum. Het opgeknapte huis kreeg een lagere waarde volgens het label dan de bouwval. Merkwaardig. Het doet me erg denken aan die fairtrade-labels.
'k Heb er ook 2 voor hetzelfde huis met verschillende labels. C en G. Alleen bij mij zijn beiden geadresseered aan mij.
Ik heb hier iig het label :zlaem (zo lek als een mandje)
Ik ben heel benieuwd hoeveel labels ik ga krijgen, wat kun je er eigenlijk mee winnen ?
Hoe meer labels, stempels, keurmerken en weet ik veel wat ze nog meer gaan verzinnen, hoe meer er mee gefraudeerd gaat worden.
Want dat is waar al die onzin toe uitnodigt.
Ze zijn daar echt debiel Ik heb vijf woningen. Kreeg dus vijf labels. En wat ontbrak er op al die brieven: het adres. Welk label hoort bij welke woning ? Kuttekoppen !
Ik heb geen label? Naja, whatever.
Mijn nieuwbouw huis uit 2007 heeft ook twee labels. Een C en een A, ik ben de eerste bewoner en de geadresseerde van beide labels ben ik ook zelf.
Nu geef ik er geen klap om, ga mijn huis toch nog niet verkopen, maar ik heb iig wel een keuze welk label te gebruiken. Ik wacht nog op mijn B,D tm Z label.
Dit soort achterlijke overregulering is er alleen om ambtenaren een beetje van werk te kunnen voorzien.
Ook weer een verplichting die niets bedraagt en alleen maar een aantal mensen een hoop geld oplevert.
Simpel: het is vandaag kouder dan gisteren
F of G betekent beide dat je je scheelt betaalt aan energiekosten.
Hier is mijn label
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphoto...
Was er niet net die dag een bal door de ruit gegaan? Dan zijn ze best accuraat.
REAGEER OOK