Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Obama geeft Islamic State of the Union

(UPDATE: Livestream vervangen door terugkijkversie.) State of the Union! Nummer zeven al weer voor Barry 'Bama. Z'n een na laatste, zullen de haters verzuchten. Volgend jaar nog eentje, en daarna is de volgende SOTU voor Mitt Romney (lol), Ted Cruz (lol), Jeb 'de volgende telg uit de dynastie' Bush (ohnoes), of een andere naam uit deze waslijst aan Republikeinse aspiranten. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Obama heeft nog twee jaar als president, en voor tweehonderd jaar aan problemen om uit te kiezen. OK, niet te zuur, eerst het goeie nieuws: werkgelegenheid & economie zitten in de lift (daar wel), de lage olieprijs betekent tanken voor 2 dollar per gallon of minder (= 45 eurocent per liter - daar wel) en qua moslimterreur op eigen bodem heeft Amerika een stuk minder te vrezen dan Europa (daar wel). Verder heeft Obama Guantanamo nog steeds niet gesloten, maar wel de rest van Cuba geopend. Muy bueno. En dan het slechte nieuws. De dollar is duur en niemand wil 'm hebben. De tuigrellen in Ferguson, de cop killings in New York en de wurgdood van Eric Garner hebben de rassenkloof verder opengescheurd. Irak is een veenbrand van vroeger die Barry niet goed geblust heeft en waar vooral Europa nu voor op de ISIS-blaren moet zitten. De totalitaire tactieken van de CIA en de privacymartelingen van de NSA worden wereldwijd gehaat. Noord-Korea wist Amerika episch voor lul te zetten met de Sonyhack. Democratie tartend handelsverdrag TTIP ligt zowel in Europa als in Amerika onder vuur. En dan is er nog boeman Poetin die de hele Westerse wereld op z'n tenen houdt aan de randen van de Europese Unie. Kortom. D'r is genoeg aan de hand om een niksaandehand lange toespraak vol platitudes, propaganda en politieke algemeenheden mee te kunnen vullen. En daarna weer naar de golfbaan. Inlezen en lollen op #SOTU en voor de livespeech moet je wakker blijven tot 03:00 uur vannacht. Miller Lite, iemand?

Reaguursels

Inloggen

Nee, ik heb Canadese en Nederlandse nationaliteit. Ben geboren in Canada toen mijn Nederlandse ouders er bijbelschool volgde.

Niak | 21-01-15 | 23:50

Nee, ik heb Canadese en Nederlandse nationaliteit. Ben geboren in Canada toen mijn Nederlandse ouders er bijbelschool volgde.

Niak | 21-01-15 | 23:50

@You-On-A-Gin | 21-01-15 | 02:45
Moslims moorden er overal ter wereld op los in naam van de islam. Zeg daar eens wat over, sufferd.

Lewis Lewinsky | 21-01-15 | 23:48

@Niak | 21-01-15 | 19:29
Ah zo! Geheel avontuurlijk dus. Zo van 'nieuw bestaan opbouwen' enzo. Gaaf luchtmacht, maar dan ben je zeker genaturaliseerd tot Canadees? Enfin, hopelijk kun je wat goeds betekenen daar. Hoop dat je reis terug echter niet in een jachtvliegtuig is, maar gewoon met een Boeing 747. ^^
.
Wij houden het hier nog wel even uit.

Driewerf Hoezee | 21-01-15 | 21:56

@ Driewerf Hoezee | 21-01-15 | 12:04

Ik ben twee jaar geleden van België naar Canada gegaan, maar dat had niks met vluchten voor iets te maken. Ik was mezelf in België een beetje beu en Nederland was de dicht bij België. En avontuur is avontuur. Nee, ik kom zeker terug naar België ooit. Ik ga dit jaar aan de slag bij de Canadese luchtmacht, dus wie weet ... ooit kom ik als bevrijder. (alhoewel karma wel een beetje dicteert dat de volgende oorlog op het grondgebied van de nieuwe wereld word uitgevochten, dat zou wel zo eerlijk zijn)

Niak | 21-01-15 | 19:29

Nou, bij mijn plaatselijke pomp staat de prijs nog steeds op $2.65 per gallon. Jammer.

Ceristimo | 21-01-15 | 18:43

Ik kan moeilijk inschatten hoe het de reaguurders is vergaan na deze toespraak te hebben aangehoord.Mij deed het steeds denken aan de toespraken van Stalin tot het presidium van zijn partij.Opvallend was dus dat de Republikeinse Partij niet applaudisseerde of ging opstaan.Nou ja de geschiedenis oordeelde Stalin tenslotte als een knoeier,hoe langer hij zijn zetel warm hield.De kater van Obama zal wel korter duren, maar ook hij wordt gewogen en te licht bevonden. Hij kan nog wat redden als hij de volgende paar jaar,Al Qaida en IS werkelijk weet te mollen en af te branden.Dan lijkt hij tenminste nog iets op voorganger Truman die de wereldoorlog 2 jaar bekorte.

Dolphi | 21-01-15 | 18:04

Aaarrghhh! De heks uit Anchorage (Sarah Palin) wil ook een gooi doen naar het baantje van Barry. Stiekum hopen we dan op een bitchfight tussen Sarah en Hillary :-)

Brulboei_61SB | 21-01-15 | 13:51

@Niak | 21-01-15 | 07:16
Maar weinigen zien het positief in. Ik houd echter wel moed hoor! Er is in wezen nog geen strijd gestreden, hier dan. Een aantal weken geleden hadden we hier nog een topic over de massale emigratie van Nederlanders, naar o.a. landen die u net noemde. Kan ze wel begrijpen. Mijn pa hier hoor ik het ook zo af en toe mompelen, om er maar achteraan te gaan. Ik heb zelf geen plannen. In reactie op 'de ontwikkelingen' kies ik er juist voor iets uitgesprokener te zijn. In het echt dus. Af en toe pleurt ik wat op de feestboek en ga ik discussies aan op zaterdagavonden (dat is dus kroeg). Zeg ik hoe het ervoor staat. Er zijn nog maar weinigen wiens kwartje geheel gevallen is.
.
Lees dat u (al) in Canada zit. Al lang? Ik vind dat interessant. Gezien het 'enthousiasme' van uw plempsels over de situasie hier komt u niet gauw meer terug.

Driewerf Hoezee | 21-01-15 | 12:04

van Rossem,

de Amerikaanse gallon is 3,79 liter, dat maakt dus +/- 0,53 usd per liter.
De Engelse gallon is wel 4,52 liter, vandaar uw verwarring.

mr Fawlty | 21-01-15 | 10:20

@Niak

Mensen mogen ook zelf kiezen waar ze in willen geloven.. Maar daar heeft het onderwijs geen plaats in.

Ik noem dat namelijk indoctrinatie, daar wil ik geen belasting voor betalen.

Als pap en mam daarnaast menen hun kind naar de kerk, moskee of synagoge, te moeten sturen. Prima.

Als 't gebouw maar niet van mijn belastingcenten gebouwd is. En ook niet gefinancieerd door de verkeerde mensen..

Geen belastinggeld meer naar geloofsinstellingen, geloof in het onderwijs, ga zo maar door.

We zijn immers een seculier land.. Toch? of heb ik wat gemist?

JohnnyLion | 21-01-15 | 09:28

@ JohnnyLion | 21-01-15 | 08:00

Ik ken twee supermachten en een wannebe supermacht waar dat heel lang de norm is geweest. Geloof me dat is ook niet de oplossing. Laat de ouders kiezen welke godsdienst (als ze gelovig zijn) hun kinderen leren op school. Als je dat gaat verbieden hou je het echt niet tegen dat ouders hun kinderen vertellen over wat zij zelf ook geloven. Dat is toch heel menselijk? Alleen dan word alles onzichtbaar en niet meer openbaar en is scheefgroei nog veel makkelijker.

Niak | 21-01-15 | 08:27

Ik denk dat ik maar ga slapen nu. Er zitten nu zoveel fouten in mijn schrijfsels. Kan het zelf ook nauwelijk meer lezen. Hier in Canada is het 0:19

Bedankt voor de discussies. Het gaat jullie allen goed!

Niak | 21-01-15 | 08:19

En uiteindelijk laten je daden echt zien dat je gelooft. Als jij gelooft dat je een beter mens bent dan een moslim dan kun je dan alleen laten zien door hem te behandelen zoals je zelf behandelt zou willen worden. Anders kun je wel roepen: onze cultuur is beter en die van jullie is achterlijk. En zelfs al heb je daar gelijk in, ben je gewoon een beetje een lul als je dat in iemand zijn gezicht gaat zeggen. Dat gaat hem niet overtuigen dat je gelijk hebt. Er zijn in Nederland veel meer mensen die goed kunnen zijn dan in de moslim laten omdat wij daar veel meer de vrijheid voor hebben en onze cultuur en waarden en normen echt iets waard zijn. We hebben daar honderden jaren over gedaan om zo ver te komen, daar zijn talloze helden voor gestorven. En dat betekend niet onbegrensde tolerantie. Wie alles tolereert die is gewoon nonchalant. Wie van Nederland houdt haat zij die Nederland willen beschadigen. Maar het betekend ook nadenken over dingen voor je ze doet. Er ligt een grote taak voor de Christenen in Nederland. Zij staat dichter bij de Moslims dan niet gelovigen omdat zij ook in een Schepper geloven. Laten zij het goede voorbeeld geven. Laten zij zien dat ze reiner en eerlijker kunnen leven dan die moslim jongeren en daarbij niet zo hoeven te radicaliseren dat iedereen die iets anders gelooft dood moet. Onze cultuur en die waarden en normen waar ik het over had zijn prachtig maar die staan zelf ook wel een beetje onder druk door de consumptie maatschappij en het kapitalisme. Dat is ook één van de redenen waarom moslim jongeren hun niet moslim medemensen als hypocrieten zien die smerige dingen doen en leven zonder eer en schaamte. Secularisatie, pluralizatie, and privatizatie brengen jammer genoeg ook een verlies van schaamte, verlies van reden, en een verlies van betekenis met zich mee. Dat maakt hoe moslim jongeren zichzelf zien en niet moslim jongeren als een veel groter verschil dan hoe wij daar over denken. Er is nog een heel groot probleem want er zit aan te komen. Het is onvermijdelijk dat één van de volgende radicalisatie die er bij onze jeugd aan zit te komen die van extreem recht en white power en meer van dat soort onzin is. De neonazi haatpredikers hebben het momenteel OOK heel makkelijk om te zeggen: Kijk dan, het zijn allemaal barbaren en beesten! We moeten ons ras weer zuiveren.

Snap je het probleem een beetje. Dit is echt aan het escaleren. De komende 5 jaar gaan echt beslissend zijn. Economische problemen + Putin dictatuur + ISIS aanslagen + Erdogaan die Kalief wil worden + Amerikanen die niet van hu fouten leren = KUTZOOI in Europa.
Haat heeft maar een klein vonkje nodig om in vuur te veranderen. Om het te echter te blussen heb je een vliegtuig vol water nodig.

ISIS valt nog goed mee. Pas wanneer het Caliphaat in Turkije eraan komt. Dan heb je pas echt een probleem. Dit kwaad is niet dom. Dit kwaad is groter dan dat van de Nazi's en nog minder goed te herkennen tot het zichzelf laat zien (zoals ISIS doet) . En het is slim en sluw genoeg aan de top.

Niak | 21-01-15 | 08:18

@roze_bril

Geen plaats voor religie in het onderwijs zou al een goed begin zijn.
Kinderen van jongs af aan opvoeden met wetenschap, geen goden, geen profeten, geen sprookjesfiguren.

De hele westerse wereld echt seculier.
En wie daar niet mee kan leven mag naar het kalifaat of Israël.

JohnnyLion | 21-01-15 | 08:00

Ik bedoel onschuldig als duiven, niet argeloos.

Niak | 21-01-15 | 07:59

@ roze_bril | 21-01-15 | 07:28

Tja die is niet zo gemakkelijk. Ik denk dat wat nog het beste werk is om vriendschappen te sluiten met moslims. Niet met de bedoeling om ze te bekeren maar wel in de wetenschap dat jou vriendschap kan verhinderen dat ze radicaliseren. Een jonge Marokkaan die geronseld word voor Syrië heeft echt geen idee waar hij aan begint. Die zijn OOK slachtoffer. Ik vind onze politieke leiders nog redelijk goed met de kwestie omgaan en hun best doen niet nog grotere kloven te krijgen tussen bevolkingsgroepen. Bijvoorbeeld toen Merkel met die demonstratie meeliep tegen de antimoslim demonstratie. Maar het probleem van de Islam onderkennen, wat de huidige elite in ieder geval UITDRAGEN. Ik denk niet dat wat ze zeggen ook echt is wat ze geloven. Behalve misschien van die naieve mensen bij groen links en zo. Alsof de natuur belangrijker is dan de roofdieren in die natuur. Enfin mijn punt is dat het bijna onmogelijk is voor de leider van een europees land om het probleem dat de Islam is in Europa te erkennen EN op hetzelfde moment NIET het moslim gedeelte van je bevolking nog verder vervreemen van de rest. En toch blijven er mogelijkheden. Ik blijf het zeggen. Het grootste gedeelte van de moslims in Nederland gelooft niet echt. Ze zijn moslim omdat ze altijd moslim geweest zijn en hun ouders dat ook waren. Waren ze maar betere moslims die wat meer zouden geloven. Dan zouden de laatste generatie niet zo een afkeer krijgen van de hypocritie. Dat is ook een beetje het probleem. In moslim landen is het vaak de gewoonte om te gewoon over alles te liegen. Nu in Nederland met 3de en 4de generaties moslims zijn er toch dingen aan het veranderen. Nu hebben die jonge moslims twee dingen om met elkaar te vergelijken. Wat hun ouders zeggen over het geloof en wat ze doen. En wat oorspronkelijke Nederlanders zeggen en doen. En daar botst heel erg veel. Ja dan trekt de ware Islam inderdaad wel aan ja. Die is heel veel dingen maar niet echt hypocriet in woord en daad. Wanneer die zegt: haakt de ongelovige het hoofd af dan bedoelt die dat ook echt.

Het zijn die ouders die al heel lang om hulp schreeuwen. Ik zag laatst de burgemeester van Mollenbeek op Reynders laat. Dat is een gemeente dicht bij Brussel die heel veel syrie strijders en terug gekeerde syrie strijders heeft.

Hier is de uitzending! deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/p...

Hij zegt echt: Die ouders van die moslims jongeren, die zitten echt met hun handen in het haar. Hun kinderen worden gestolen.

Het zijn die mensen waar me ons op moeten richten. Die onze overheid moet steunen. Die we aan het woord moeten laten op TV. Die we colums moeten laten schrijven in de krant.

Die weten wat ze aan Nederland hebben. Geloof me, die vinden het leven in een land als Nederland veel belangrijker dan de Islam. Nu ja, niet allemaal. Maar meer dan genoeg. Alleen vinden ze dat heel moeilijk om toe te geven. Als je die op de juiste manier benadert. Als je die zo ver kunt krijgen om uit te spreken dat een déél Islam een probleem vormt ... omdat dat deel Islam momenteel hun kinderen steelt. Als je ze zo ver kunt krijgen ... dan begin je te winnen. Dan beginnen we te winnen. Dan gaat wel niet lukken door elke dag een niet grappige cartoon van Mohammed in de krant te zetten. Wij Nederlanders schijnen goed te zijn in tact en mensen kennis en het sluiten van compromisen. Nou laten we dat maar eens zien dan. Pim Fortuyn is dood, maar we hebben genoeg van hem geleerd om hetzelfde te doen. Ook al zagen mensen hem als een hater, ik geloof dat die man echt gaf om de mensen. Ook om moslims. Maar hij was dapper genoeg om een probleem te erkennen. Een probleem dat niemand zijn fout hoeft te zijn maar wel een probleem is. Niks doen aan dat probleem DAT WAS fout. En nu bijna 10 jaar verder lijkt het al bijna helemaal te laat te zijn. Maar het is nooit te laat. Islam is op dat gebied zelfs slimmer als ons. Is een principe van de Islam. Als je niet sterk genoeg bent zegt de Islam, dan speel je vriendje. Tot je sterk genoeg bent en dan sla je ze dood. Ik zeg niet dat we vriendje moeten spelen. Ik zeg dat we echt moeten laten zien dat we om mensen geven, of het nu moslims zijn of niet. En uiteraard, haat predikers moeten keihaard aangepakt worden. Maar je moet daar andere moslims bij betrekken. Zijn genoeg moslims die echt een groot probleem ook in hun moskeen zijn. Die zitten echt niet allemaal vol haat en vinden het ook verschrikkelijk wanneer die haatpredikers komen haatprediken. Ook al weten wij dan hun hele religie haat predikt. Of zo'n moment is het gewoon wijzer om het daar eventjes niet over te hebben en je aan te sluiten bij die moslim die mens genoeg is om te protesteren tegen het prediken van onmenselijke dingen.

Islam is een probleem maar Islam = mensen. En niet al die mensen zijn een probleem. Ga je ze allemaal in hetzelfde kamp neer zetten maak je het probleem alleen maar groter en de ware Islam alleen maar sterker.

Met de woorden van Jezus: Ik wil dat jullie sluw als slangen zijn en argeloos als duiven, maar dan voor goed ipv voor kwaad. Mattheus 10:16

Niak | 21-01-15 | 07:59

@Niak,

Nou wijze, je hebt al heel veel woorden geplempt hier dus je weet vast ook hoe je dit voor elkaar gaat krijgen.
"Ipv de islam te verbieden kun je er ook voor zorgen dat mensen er niet meer in geloven. "

roze_bril | 21-01-15 | 07:28

46 miljoen mensen leven van voedselbonnen. Zijn nu evenveel banen als in 2008, maar zijn inmiddels 12 miljoen mensen bijgekomen. Het gaat iets beter. Maar om nou met groei van 2 - 3% met ongelimiteerde maatregelen jezelf op de borst te kloppen is ook weer teveel.

roze_bril | 21-01-15 | 07:19

@ Driewerf Hoezee | 21-01-15 | 06:36

Een wijze student is tegen die tijd al 3 jaar weg en heeft zijn familie ook weten te overtuigen met hem mee te gaan.
Canada, Australië, Nieuw Zeeland. Die zullen waarschijnlijk wel even veilig blijven. Of je blijft bewust met de bedoeling zo veel mogelijk je land te helpen en je bereid je lang van de voren voor. (en dan heb ik het niet over wapens maar over voedsel en medicijnen) Dan ben je een echte held. Maar goed, niemand kent de toekomst en met al die landen met nucleare wapens is conventionele oorlog natuurlijk moeilijk. Zie je ook in Oekraine, daar word niet echt gevochten. Gewoon een beetje geschermutselt. Maar ooit gaat het terug fout en ik zie dat eerder binnen 15 jaar gebeuren dan binnen 150 jaar. Ook al ken ik de toekomst niet. Ik ken het verleden goed genoeg en de terugkerende patronen doen mij de toekomst somber in zien. Nu ja, ook meer mogelijkheden om als mens echt het verschil te maken. Maar al dat leed dat ik toch denk dat er zit aan te komen. Daar word niemand vrolijk van, behalve misschien Allah en zijn slaafjes.

Niak | 21-01-15 | 07:16

Ted Cruz is een prima gast. En ja, hij kan waarschijnlijk gewoon president worden. (ik zeg het maar even voordat iemand de wijsneus gaat uithangen en over Canada begint)

De Democraten maken toch zeker ook een kans, al denk ik niet dat Clinton zal gaan runnen. Als dat klopt zullen ze Warren ofzo wel in de spotlights zetten (die zegt nu wel dat ze niet wil, maar dat gelooft geen mens natuurlijk). Als de GOP dan weer met zo'n saai figuur als Romney aan komt zetten zitten die Democraten wel goed. Laten we hopen dat ze zullen kiezen met het oog op de winst, niet simpelweg hun favoriete, meest conservatieve mannetje. Zelfs als je daar mee wegkomt wil je toch ook nog die tweede periode kunnen pakken In slechts 4 jaar kun je veel te weinig.

Excuses voor mijn gebrek aan commentaar op het filmpje waar het hele topic om draait, maar die ga ik vanmiddag pas bekijken.

broodje_kruidenboter | 21-01-15 | 06:57

Van Rossem for president!

fortz | 21-01-15 | 06:48

@Niak | 21-01-15 | 00:31
Brengt ons op nieuwe problemen. Want van welk geld koop je dan een wapen, een kogelvrij vest en een ticket naar veilig gebied?

Driewerf Hoezee | 21-01-15 | 06:36

Dezelfde woorden zonder inhoud

doorny | 21-01-15 | 05:20

Three exciting words for the future - Beyond Earth Orbit...

lady blabla | 21-01-15 | 05:07

Jan Dribbel | 21-01-15 | 03:44

Juist alles wat jij opsomt, was en is nou net in de US verbeterd.
Voor iedere burger aldaar.
Hoor: het grote zichzelf op de borst kloppen...

menzo | 21-01-15 | 04:09
Obama houdt het wel uit z'n kop en speech om Iran te noemen.
Dat land heeft al nucleair materiaal for seriouse damage.
Zoals nog enkele naties waar je geen bonje mee wil.

Kudtkip | 21-01-15 | 04:26

Eén groot vertoon van super succes in the US.
Obama klopt zich gevaarlijk hard, bij herhaling, op z'n eigen borst.

Check de opening (en de ontledingen morgen, straks in de media):
"In 2 oorlogen* hebben we onze 'forces' terug gebracht tot 1500 soldaten.
* Irak en Afganistan."

Yeah right.
Alles in the middle van deze speech gaat over de hogere levensstandaard van de US-burger die bereikt is door het beleid van "the right thing to do".
Gestoeld op de sentimenten van gezinnen met kinderen, hun toekomst, vooral de verzekering van hun toekomst.

Op het vlak van zorg, onderwijs, veiligheid etc.
Zowaar, er klonk een soort Henk en Ingrid met kids die het nu beter hebben...

Flowing to the end, doemt heel de oorlogs-drive weer op.
Wereldwijde oorlog waartoe geen plek, oorzaak van wie wat dan ook gespaard.

In basic (iets anders uitgesproken hoe het echt zit) there's one conclusion...
"We can't do it without China".

And that's damn right.
Er is meer Chinese cash in the USA dan in Fort Knox ligt.
En actieve cash dat als gokgeld nog maar 10% voor gouden luchtkastelen verhandeld kan worden in hypotheken, zorgverzekeringen etc.

Met als tragische en eindeloze inzet: de kinderen, hun toekomst.

Fifteen years later after 2000, when we started this 'operation', we ...
And God bless America.

Well, bless the internet for the opportunity to seek out and reply to this over the top state of only one union.

Kudtkip | 21-01-15 | 04:16

President declares: "we have risen from recession".

Maybe for the time being; mostly due to oil and gas shale fracking.

neutron | 21-01-15 | 04:15

this is classic Obama. surely we can agree that i'm more reasonable than you

lady blabla | 21-01-15 | 04:13

this is classic Obama. surely we can agree that i'm more reasonable than you

lady blabla | 21-01-15 | 04:12

neutron | 21-01-15 | 03:55
Opvallend is dat hij niet uit zijn mond krijgt dat Iran geen nucleaire wapens gaat produceren, no matter what. We gaan proberen het via de diplomatieke weg op te lossen en geen nieuwe sancties. Klonk allemaal niet erg overtuigend.

neutron | 21-01-15 | 03:58
Inderdaad aantoonbare onzin.

menzo | 21-01-15 | 04:09

Da's natuurlijk altijd moeilijk voor een latente moslim...
neutron | 21-01-15 | 03:55

Nee joh. Je moet het in breder verband zien; alle wereldreligies zijn opgezet door het reptiele alien ras waar hij onderdeel van is.

You-On-A-Gin | 21-01-15 | 04:06

Daar gaat ie weer: the majority of muslims promote free speech!

Oh ja?

Ook de freedom om te zeggen dat mohammed een pedofiel was??

neutron | 21-01-15 | 03:58

SOTU is toch wel veel fijner om naar te kijken dan naar een troonrede.

lady blabla | 21-01-15 | 03:56

Heb 1x (heel snel in het voorbijgaan) "the nation of Israel" uit zijn mond horen komen.

Da's natuurlijk altijd moeilijk voor een latente moslim...

neutron | 21-01-15 | 03:55

@ miko | 21-01-15 | 03:40
Zo zie ik GS en Powned dan ook; als een platform waar mensen lekker ongenuanceerd hun hart kunnen luchten. Als ik daar ook maar een haar van zou afwijken, zou dat bijzonder slecht voor mijn gemoedstoestand en wereldbeeld zijn. Maar het blijft machtig interessant.

You-On-A-Gin | 21-01-15 | 03:51

Spookuur of the GS nation.
Tot over een uur onderhoudsman.

miko | 21-01-15 | 03:49

opvallend voorzichtig applausje toen hij zei dat Amerika bezig is de advance van 'ISIL' te stoppen

menzo | 21-01-15 | 03:48

Hij vermijd het grote woord,tot nu toe. Islam.
En hup, we gaan weer naar de Russische beer.

miko | 21-01-15 | 03:47

Ik zie een zuurpruim rechts achter Obama.
Ja, dat is er een die tegen alles is.
Tegen onderwijs, behalve voor de rijken.
Tegen belastingen en toch 400 miljard naar het leger.
Tegen minimum lonen voor arbeiders, want dat gaat ten koste van de miljardairs.

Jan Dribbel | 21-01-15 | 03:44

@You-On-A-Gin | 21-01-15 | 03:38
Drastische maatregelen rollen makkelijker uit een toetsenbord dan uit een wetboek.

miko | 21-01-15 | 03:40

@ miko | 21-01-15 | 02:52
Dit moet inderdaad teruggedrongen worden, en met ijzeren vuist wat mij betreft, maar niet langs de lijnen die Lewis Lewinksy te berde brengt; dit zou juist koren op de molen van die eikels zijn - "Zie je wel, wij zielige moslims worden onderdrukt door het Westen en door Grote en Kleine Satan".

@ ben kokhals | 21-01-15 | 02:56
En de Krim en Oekraïne 'annexeren', en vooral de manier waarop dat gebeurt, is natuurlijk geen agressie.

You-On-A-Gin | 21-01-15 | 03:38

"hire a veteran"
yeah right,een kerel met PTSS en een krom been maak je bewaker in je shoppingmall.
Dat is lekker makkelijk gezegd terwijl iedereen weet dat veteranen een groot sociaal risico zijn.
Zorg dat je er wat minder krijgt Oboema en doet waar je ooit die Nobelprijs voor kreeg.
Minder oorlog. Verziek je eigen jonge jongens niet en laat landen het af en toe zelf uitzoeken.

miko | 21-01-15 | 03:38

het is inderdaad erg rustig Miko

lady blabla | 21-01-15 | 03:28

Nachtploeg op vakantie??

miko | 21-01-15 | 03:26

Znder hem politiek te beoordelen praat debeste man wel makkelijk.
Reagan had dat ook. Je kon een hekel aan zijn politiek hebben maar wel goede redenaars.
Maar dat klappen heeft wel een hoog RTL gehalte.

miko | 21-01-15 | 03:25

Vermoeiend die applausjes.

yourdj2 | 21-01-15 | 03:14

@miko | 21-01-15 | 03:10

klopt. haha, excuses

lady blabla | 21-01-15 | 03:12

Terror,.. jawel gescoord in de eerste minuut.

miko | 21-01-15 | 03:12

@lady blabla | 21-01-15 | 03:07
That? Nog niet wakker zeker?
*koffie inschenkt*

miko | 21-01-15 | 03:10

@menzo | 21-01-15 | 02:56
Volgens mij kun je zoiets maken van alle presidenten en alle politici die ooit regeringsmacht hadden.

miko | 21-01-15 | 03:09

Ik ben ook gek that ik hier elke keer weer voor op sta.

lady blabla | 21-01-15 | 03:07

begonnen

miko | 21-01-15 | 03:07

"OK, dan nu het slechte nieuws: werkgelegenheid & economie zakt in (daar ook), de lage olieprijs betekent een crash in de schalie-industrie en nog meer werkloosheid en bankenproblemen. De tuigrellen in Ferguson worden gefinancierd door Soros, dus komt de kleur-revolutie wel erg dichtbij, en die Poetin wordt maar niet door de sanctie-oorlog gekielhaald, en trapt ook al niet in de NAVO agressie, maar is wel met China de petrodollar de nek aan het omdraaien. "We have a problem," zou Houston zeggen. Oh ja, Anonymouse kwam erachter dat de Sonyhack niet vanuit Noord-Korea kwam, maar vanuit Maryland (NSA). "When it rains it poors," roepen de racisten dan. En nu het goede nieuws. Obama heeft de rest van Cuba geopend om de Russen dwars te zitten en een Soros revolutie voor te koken. Weten die sigarillos veel. Muy bueno. En Irak is een veenbrand van vroeger die met succes is wederop-gepookt met het trainen en bewapenen van AQ 2.0 (en een pakkende nieuwe naam, "ISIS", en nieuwe piraten-huisstijl). Als die Assad niet linksom een kopje kleiner gemaakt kan worden, dan maar rechtsom. Ook handig voor de radicaliserig bij die deurmatten in Europa. Hebben die ook eens een alibi om de eigenwijze kletskoppen daar aan banden te leggen."
.
Zo, even voor u in lijn gebracht met de werkelijkheid.

ben kokhals | 21-01-15 | 02:56

@You-On-A-Gin | 21-01-15 | 02:45
Tja,die radicale minderheid drijft de zaak wel aardig op.
Ik zou graag zien dat het anders zou gaan. Ik geloof nog steeds met de juiste maatregelen de islamitische storm tot bedaren gebracht kan worden. Maar als de geest uit de fles gaat in Europa dan kan die storm wel eens de andere kant uit gaan waaien en tot orkaan proporties uit kan groeien. de geschiedenis leert dat er soms heel veel gepikt word maar dat soms een klein incident uit kan groeien tot een geweld spiraal met mondiale proporties.
Ze drijven de zaak wel op toch? Of vind je niet?

miko | 21-01-15 | 02:52

@ Lewis Lewinsky
Wat ben jij heerlijk geradicaliseerd. Je speelt precies volgens de spelregels van de haatbaarden. Exact waar ze ons willen hebben.

You-On-A-Gin | 21-01-15 | 02:45

@AntiSoof | 21-01-15 | 02:38
Ook gelul,als iedereen zelfvoorzienend moest zijn dan waren we nooit verder gekomen. Je kunt namelijk nog zo een goede boer zijn maar de natuur werkt soms biet mee.
De steden ,de handel, de verwerking van vers voedsel hebben ons gebracht waar we nu zijn.

miko | 21-01-15 | 02:45

@Jan Dribbel | 21-01-15 | 02:17
Wijn? Nah vooruit, normaal rond deze tijd wat sterkers. Ik ben toch een beetje een rum pig
Yeah, and proud of it!!

miko | 21-01-15 | 02:38

Wat een grote woorden.
Ga maar eerst je eigen groente, fruit en aren verbouwen zodat je je er een jaar van kan leven. We zijn nog steeds dieren met verstand. Wat een stads-gelul zeg. We zijn natuur. We zijn allemaal wezens. Dat gedoe om geloof is voor die die teveel vrije tijd hebben. Geloof is fijn als je te vreten hebt.

AntiSoof | 21-01-15 | 02:38

@Niak | 21-01-15 | 02:29
Welnee. Wat ben jij eigenlijk? Je klinkt als een sji-iet.

De islam verbieden is een heel pakket van maatregelen:
- besnijden van jongens en meisjes verbieden
- halal slachten verbieden
- moskeeën sluiten
- islamitisch onderwijs afschaffen
- koranscholen sluiten
- boerka's, hoofddoeken en andere parafernalia verbieden
- imams het land uitzetten
- nog wat verboden, maar ook:
- mensen aanmoedigen de islam te verlaten
- ex-moslims beschermen

Gevolg zal zijn dat meer dan de helft van de moslims het land zal verlaten.

Lewis Lewinsky | 21-01-15 | 02:33

Lewis Lewinsky | 21-01-15 | 02:26

De enige realistische manier om dat voor elkaar te krijgen is om elke moslim te vermoorden. Zoals de Nazi's deden met de joden. Is dat wat je wilt?

Iets verbieden maakt het nog aantrekkelijker. Dat is hoe het menselijke psyche werkt. Ipv de islam te verbieden kun je er ook voor zorgen dat mensen er niet meer in geloven.

Niak | 21-01-15 | 02:29

@Jan Dribbel | 21-01-15 | 02:27
Moslims kunnen ex-moslim worden. Zowel hier als daar.

Leven is kiezen. Als je niet kiest, wordt er voor je gekozen. Kies maar.

Lewis Lewinsky | 21-01-15 | 02:29

anti-allahhhh | 21-01-15 | 02:16
"Hier is religie een keuzen".
Behalve als je ouders moslims zijn of gereformeerd, dan heb je ook in dit land geen keuze.
Je kan er wel uitstappen als katholiek of protestant, maar niet als moslim.
Als moslim in NL zit je in een web van sociale controlle, groepsdwang, roddel, angst, bedreigingen, enz.

Jan Dribbel | 21-01-15 | 02:27

@anti-allahhhh | 21-01-15 | 02:16
Ook in de islamitische landen hebben mensen gewoon de keus om de islam af te schudden en ex-moslim te worden. Ja, dat heeft risico's.

Leven is keuzes maken.
*islam, weg ermee*

Lewis Lewinsky | 21-01-15 | 02:26

@Niak | 21-01-15 | 02:22
Ik wil de islam niet verbieden omdat het een godsdienst is, maar omdat het een terreurclub is. Als je tegen terreur bent, dan ben je ook tegen islam.

Lewis Lewinsky | 21-01-15 | 02:24

@ Lewis Lewinsky | 21-01-15 | 02:18

Niks, maar ouders redden hun naïeve dochter niet uit de handen van een sekteleider door tegen haar te zeggen: Die sekte brengt niks goeds en wij verbieden het! En het daar dan bij te laten.

Niak | 21-01-15 | 02:22

De Joden dacht ook ooit dat het een goed idee was om al die volgelingen van dat nieuwe ketterse geloof in een zekere Jezus te arresteren. Resultaat: Het christendom verspreide zich sneller door het midden-oosten dan een brandende christen door het Colosseum. Als je Islam gaat verbieden ga je in één klap van 1% martelaar naar 100% martelaren. Dan zit opeens elke moslim in het verzet. Echt geen goed idee.

Niak | 21-01-15 | 02:20

@Niak | 21-01-15 | 02:14
Geef dan antwoord op de volgende vraag: Wat voor goeds valt er te verwachten van het navolgen van de antisemitische massamoordenaar en vrouwenhandelaar Mohammed, de pooierprofeet?

Lewis Lewinsky | 21-01-15 | 02:18

miko | 21-01-15 | 01:51
Jawel, ik heb een fles "wild pig" voor me staan.
Een zuid-Afrikaanse wijn met een varken op het etiket.
www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q...
Eigenlijk ben ik nu islamofobisch bezig, realiseer ik me nu.
En wat betreft die maagden, er zijn vertalingen, waarin staat dat er 72 druiven (rozijnen) wachten in het paradijs.
Dat lijkt me logisch in een zandbak waar bijna niets groeit en een druif een delicatesse is.
Maar dat lokte in een ver verleden natuurlijk geen jihadisten uit het middenlandse zeegebied waar druiven in het wild groeiden.

Jan Dribbel | 21-01-15 | 02:17

-weggejorist-

anti-allahhhh | 21-01-15 | 02:16

En religies bestaan niet echt. Die zijn virtueel, zoals wiskunde. Mensen bestaan ,en mensen hebben bepaalde ideeën. En bepaalde ideeën zijn makkelijk om te geloven en makkelijk om op te dringen. En die ideeën noemen we religie. En je gaat het geloven in ideeën niet verbieden, zelfs niet het geloven in slechte ideeën want dat is een slecht idee.

Niak | 21-01-15 | 02:16

@ Lewis Lewinsky | 21-01-15 | 02:10

Juist ja, hebben wie er 500 jaar gedaan om een beetje vrijheids van godsdienst te krijgen en niet de hele tijd buiten die stank van geroosterde ketters op een vuurtje te hebben en jij wil terug een religie gaan verbieden? En dat noem je vooruitgang? Weet je wie ook andere religies verbied? Juist ja, de Islam. Ik denk niet dat de oplossing voor de Islam iets is wat de Islam zelf ook doet.

Niak | 21-01-15 | 02:14

@Niak | 21-01-15 | 01:59
Het is gewoon niet waar. Het is een domme leugen. En als Teeuwen het zingt, des te erger. En als Parsons dat straks ook onderschrijft, nog erger.

En dat gelul van jou over de fundamentalistische interpretatie van de koran is wat het is, dom gelul.

Het probleem met de islam is dat die gesticht is door een criminele antisemitische massamoordenaar tevens vrouwenhandelaar.

Wat voor goeds valt er te verwachten van het navolgen van een massamoordenaar? Geen goeds. Daarom: die hele islam verbieden, zowel de fundamentalistische als de rest.
*NL islamvrij*

Lewis Lewinsky | 21-01-15 | 02:10

-weggejorist-

anti-allahhhh | 21-01-15 | 02:04

@Niak | 21-01-15 | 01:53
Dat heb ik nog niet eens meegenomen.Maar je hebt grotendeels gelijk.
Maar wetten hoe gruwelijk soms, is te prefereren boven een gefaalde staat. De islamitische rechtbanken waren voor veel Somaliers een verlichting met de staat wat het land ervoor was. Maar Sharia is een middeleeuws wetboek wat geen enkele aanpassing heeft ondergaan. Als je kijkt wat hier vroeger gebeurde ws het soms niet anders. Maar wij zijn verder gegaan zij,blijven steken in 600 ad.
Wat betreft die maagden,dat kunnen ook real dolls zijn.

miko | 21-01-15 | 02:03

@ Lewis Lewinsky | 21-01-15 | 01:49

Kom op man. Dat gaat over een liedje van Hans Teeuwen.

Deze www.songteksten.nl/songteksten/43695/h...

Wat ik probeerde te zeggen is dat er in de Arabisch cultuur (en dat is niet gelijk aan de moslims cultuur) elementen zitten die beter zijn dan onze cultuur. Zoals hun gastvrijheid en meer met het lot van andere begaan zijn, minder individualistisch. Dat is wat ik probeerde te zeggen. Onze cultuur maakt het weer makkelijker om over taboe's te praten en dat is beter hoe het bij hun werkt.

De fundamentalistische interpretatie van de Koran (en dat is de interpretatie zoals die oorspronkelijk bedoelt is) brengt het slechtste uit dat soort culturen naar boven en onderdrukt het goede. Gelukkig is het grootste deel van het midden-oosten niet fundamentalistisch. Maar de groei van dat fundamentalistisch deel de laatste 10 jaar is GIGANTISCH. En onze westerse leiders met America voorop hebben die groei geholpen door hun daden, of ze dat nu van plan waren of hadden kunnen weten. Feit is, het is gebeurt. Zonder dat de bevolking van de westen of Amerika ook maar iets in de pap had in te broken. Of hoe die uitdrukking ook is. Dat is mijn standpunt. Dat is een goed standpunt.

Niak | 21-01-15 | 01:59

miko | 21-01-15 | 01:36

Oorlog voeren is één ding. Een zelfvernietigende allesvernietigende oorlog is een ander ding. De romeinen voerde oorlog, maar in vele gevallen waren de mensen beter af als de romeinen wonen en die gebieden onder controle kregen. Daar was dan opeens meer vrede dan buiten de romeinse gebieden.

De fundamentalistische islam aka de ware islam aka zei die er hetzelfde over denken als Mohammed ooit deed voeren niet gewoon oorlog. Hun sharia wet is in de praktijk geen wet maar een hele grillig en chaotisch iets waar niemand zijn leven zeker is. Ik woon nog liever onder het bestuur van Nazi's dan die haatbaarden van IS.

anti-allahhhh heeft wel gelijk over de gebieden die onder het bestuur van IS staan. Daar is het inderdaad een levende hel. Behalve voor zei die de wapens vast hebben. Voor hun is het alvast een paradijs. Of je nu 70 maagden verkracht hier of in hun hemel. Wat is het verschil?

Niak | 21-01-15 | 01:53

@Jan Dribbel | 21-01-15 | 01:36
Ach zo ben ik, but my boat runs on gas not thanks.
heb je niks te zuipen??

miko | 21-01-15 | 01:51

@Niak | 21-01-15 | 01:43
Je schrijft: *Het is hier een tradititie om de buren aan te geven*. Ga eens deaudt, weg-met-onser.

Lewis Lewinsky | 21-01-15 | 01:49

miko | 21-01-15 | 01:36
De koran-belt, kort samengevat.

Jan Dribbel | 21-01-15 | 01:44

@ anti-allahhhh | 21-01-15 | 01:24

Opnieuw, val dood.

Waar hoor je mij het woord zionisme gebruiken? Shit man je kunt nog geenstijl posts van mij vinden over harde joodse grappen zoals deze.

"Rabbijn Altmann en zijn secretaris zaten in een koffiehuis in Berlijn in 1935. "Herr Altmann," zei zijn secretaris, "Ik zie dat je Der Stürmer aan het lezen bent! Ik kan niet begrijpen waarom. Een lasterlijk nazi blaadje! Ben jij soms een masochist ... of ... God helpe ons ... een zelf-hatende jood?
"Helemaal niet, Frau Epstien. Toen ik nog de Joodse kranten las ging het allen maar over de pogroms, rellen in Palestina, assimilatie in Amerika, en af en toe een moord in Brussel. Maar nu dat ik Der Stürmer lees zie ik zoveel meer. Dat de joden de banken controleren, de schone kunsten, en dat we op het punt staan om de hele wereld over te nemen. Weet je - dat voelt een stuk beter!"

search-geenstijl.thruhere.net/#niak%20...

Onder die 199 miljoen mensen wonen prachtige gast vrije mensen met een rijke en diepe geschiedenis van kunst. Hun beschaving is 10 tal keren ouder dan de onze. Ze zijn daar dus niet altijd moslims geweest hey. Dat begon pas rond de 500 na Jezus. Satan is altijd al traag van begrip geweest.

Ik heb heel erg veel in Europa gelift. 50% van alle auto's op de weg zitten niet vol met Moslims, negers, en vluchtelingen. En toch, bijna de helft van elke lift die ik heb gekregen kwam van hun.

De Arabische gastvrijheid is een prachtig ding, moreel gezien veel en veel beter dan die Nederlandse mentaliteit zoals Hansje ooit zong: Nederland, nederland politiek correct en tolerant. Het is hier een tradititie om de buren aan te geven. En even verder, ik heb nog meer compassie met een in de steek gelaten hond.

Het grote probleem zijn niet de moslims, maar de Islam en de Koran zelf.

Indoctrinatie, weet je hoe dat werkt? Weet je dat zoiets ook slachtoffers maakt? Weet je dat een moslims die als moslim geboren word en zijn leven lang heeft gezien hoe iedereen altijd liegt om zijn hachtje te redden in landen zoals Pakistan zelf ook gewoon zal liegen en dat normaal vind? Na 1500 jaar Koran IS onze cultuur en beschaving beter. Dat ziet iedereen. Daarom komen ze ook hier en willen ze niet meer terug.

Maar dat wil niet zeggen dat die mensen geen mensen zijn. Nu zijn er misschien een paar procent moslims in Europa die alles kapot willen maken en iedereen dood. Nu word er flink gestokt. En als wij er verkeerd op blijven reageren dan hebben we er straks 10 procent. Omdat die paar procent moslims aan die andere moslims trekt ... en wij ze helpen duwen!!!!!!

Dus stop met dat complete zwart wit denken. Weet je wat je krijgt als je zo zwart wit denkt? Dan heb je het over de keuze tussen geen water of 15 liter in een keer opdrinken. In beide gevallen volgt de dood.

Ik blijf het herhalen. Moslims zij de grootste slachtoffers van hun religie. Hier is religie een keuzen. Daar niet. Hier kun je je geloof kiezen want wat je ook kiest er gebeurt niks. Daar valt niks te kiezen, want die keuze betekend vaak het einde van je leven. Dat is de realiteit. En als er dan bommen uit de lucht vallen is het HEEL erg makkelijk voor de Islam om te prediken dan ze allemaal slachtoffers zijn en WIJ de slechterikken zijn.

Ik vraag me af hoeveel Joden de Nazi's uitgeroeid hadden gekregen als de Joden effectief bommen hadden gedropt om Duitsland voor WWII. Dan heb je al die propaganda niet eens meer nodig.

Dat is de reden waarom er zo gemakkelijk op die haat naar ons toe kan worden ingespeelt. Een deel van die haat is terecht want we bemoeien ons al een hele eeuw met die mensen daar. De meeste moslims daar staan dicht genoeg bij de realiteit om van slechte dingen ook goeie kanten te zien. En nadat zo een dicatoor weg is hebben vele er geen problemen mee om met de Westerlingen samen te werken. Het probleem is al die moslims hier. Die hebben geen relateit. Allen leugens. Leugens van onze media. Leugens van moslims fundamentalisten op het internet. Die vallen voor de ware islam als tienermeisjes voor justin bieber. Kun je wel geen janken over goed en fout maar wil je het probleem oplossen zul je toch realistisch bezig moeten zijn en gaan nadenken over oplossingen ipv vast te zitten in het herhalen van het probleem. Jullie zijn gewelddadig en slecht zei de jood tegen de Nazi en boem hij was dood. En zijn hele familie. Het was slimmer geweest om 5 voordat moment er tussen uit te piepen. dodo's

Niak | 21-01-15 | 01:43

miko | 21-01-15 | 01:26
Dank.

Jan Dribbel | 21-01-15 | 01:36

@endofdays | 21-01-15 | 01:06
Nu ja,het gebied is het langst 'beschaafd' ter wereld en beschaafde mensen maken oorlog.
oorlogen lopen wereldwijd terug. Men gaat niet al te gemakkelijk meer met elkaar vechten. Zuid-amerika is al jaren stabiel in de meeste landen Afrika gaat ook de goede kant op, Europa Noord Amerika Australie en zelfs Azie. Maar vanaf de Balkan tot aan India en het zuiden van de voormalige sovjet unie is het altijd al homeless geweest.

miko | 21-01-15 | 01:36

Niak | 21-01-15 | 01:21

Zo goed hebben ze die propaganda ook weer niet voor elkaar.
In dat gestuntel trappen alleen hele domme mensen....
Vandaar dus dat vanuit Nederland karrenvrachten Mocro's die kant op trekken.

happen naar de baas | 21-01-15 | 01:31

@Parsons | 21-01-15 | 01:19
Alles? Ook deze domme zin: *De leiders van het westen hebben angst nodig om telkens weer verkozen te worden*.

Angst is niet nodig. Domheid is voldoende. Dat weet jij als VVD-stemmert natuurlijk.

Lewis Lewinsky | 21-01-15 | 01:30

@Niak | 21-01-15 | 01:21
Dit reaguursels snijd hout,behalve de laatste zin. De Dodo was een soort duif dus het zal wel een soort koeren zijn geweest. ;)

miko | 21-01-15 | 01:29

-weggejorist-

anti-allahhhh | 21-01-15 | 01:28

@Jan Dribbel | 21-01-15 | 01:06
Spaans, voor een vraag een omgekeerd vraagteken en sluiten met een normaal

miko | 21-01-15 | 01:26

De afgelopen 10 jaar zijn gewoon een real life versie geweest van het monster van frankenstein. Er zat niet veel leven in de dood maar nu opeens wel.

Niak | 21-01-15 | 01:24

-weggejorist-

anti-allahhhh | 21-01-15 | 01:24

Of kijk hier de eerste 5 minuten van.

www.youtube.com/watch?v=_nXBjYQXpAM

Uit 2007.

Wat fundamentalitische Islam is, werd al begrepen door de kruisvaders 1000 jaar geleden.

Alleen de Amerikanen, als moderne kruisvaarders hadden wat van de geschiedenis moeten leren.

Hun acties sinds WWII zijn de grootste katalysator in de groei van de fundamentalistische islam. Ik wil niet zeggen dat ze die bedoeling ook hebben gehad, maar dat is het wel het resultaat van hun acties. Nog steeds vliegen die drones rond in Jemen, en afhanistan. Elke keer als ze s'nachts een huis kapot schieten klinkt er gejuig uit het hart van het kalifaat. Je kunt veel zeggen over IS maar ze hebben het hoofdstuk propaganda uit Hitler zijn Mein Kampf echt heel erg goed begrepen.

En het Westen blijft gewoon maar blind en dom bezig. Oh ja komt allemaal wel goed. Nee nee, we gaan gewoon een dicator die zijn mensen martelt uitschakelen en dan word alles daar koek en ei en hebben de mensen vrede en democratie. Zo naief als een dodo die vriendelijk naar de eerste mens kwaakte.

Niak | 21-01-15 | 01:21

Alles wat Niak zegt. Niets aan toe te voegen.

Parsons | 21-01-15 | 01:19

@ Opinion1970 | 21-01-15 | 00:52

Deze Ex moslim schreef in een boek in 2008 het volgende:

God's War on Terror pagina 54.

"These all reject any form of violent Jihad-for now.
But when the Islamic Caliphate is established by the coming Mahdi, then it will be an
entirely different situation. Then the fifteen percent of violent radicals in the Muslim world
will become ninety percent. And the remaining ten percent of liberals who reject the
Caliphate will be the first to go. "

Hij had het ook juist over plaats waar het Califaat het eerste zou opduiken, maar ik kan er niet uit quoten want ik kan het volledige boek niet online vinden (heb het hier ergens in de kast liggen)

Ron Paul heeft hier ook al jaren geleden voor gewaarschuwdt.

Adam Curtis in zijn documentaire "The Power of Nightmares" is van mening van de leiders van het westen en de Moslims van IS elkaar nodig hebben en min of meer aan elkaar doelen mee helpen. De leiders van het westen hebben angst nodig om telkens weer verkozen te worden en IS kon pas iets worden nadat de overheden uit die regio bijna volledig kapot waren gemaakt.

Nee genoeg mensen die hier voor hebben gewaarschuwd. Ik denk zelfs dat ik nog post van mij kan vinden op Tweakers.net rond 2003 toen Amerika Irak aanviel waar ik het over had dat het aanvalen van naties in het midden-oosten altijd leid tot nieuwe sectarisch geweld. De grootste slachtoffers van de IS sunni moslims zijn shia moslims. En alletwee zijn ze slachtoffers van hun "liefdevolle" Allah. Oh wat houdt hij van de mensen en van hun bloed.

Niak | 21-01-15 | 01:09

Houssein Obama's enige "prestatie" is dat hij Jimmy Carter heeft afgelost als slechtste president OOIT.
En wa home grown terrorism betreft: de snelst groeiende groep moslims in de VS zijn de zwarten. De VS zal zijn portie islamitische terreur wel krijgen.
.
Nu maar hopen dat de 45ste president de naam Rand Paul draagt. En anders iemand van de GOP.

McPhart | 21-01-15 | 01:07

miko | 21-01-15 | 00:19
Ja weet je dat echt zeker, meer dan ergens anders?
Misschien moet je deze lijst van oorlogen eens bekijken voor de lol.
nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_oorlog...

endofdays | 21-01-15 | 01:06

Even een ander topic.
Ik lees vaak teksten met dit teken: "zo¿n"
Een omgekeerd vraagteken.
Uit welke toetsenbord-taal komt dit teken?

Jan Dribbel | 21-01-15 | 01:06

@ anti-allahhhh | 21-01-15 | 00:45

Juist ja, het hele midden-oosten. 205 miljoen man, waaronder 6 miljoen joden. Leven allemaal dagelijks in een hel. Nooit even lekker vrijen met je geliefde of relaxed een film kijken. De hele dag in en uit ontploffen daar bommen links en rechts en verkrachten moslimzombies alles en iedereen. Om nog maar te zwijgen over het enige nummer dat in het hele midden-oosten over de radio word gespeeld. Baby baby van Justin Bieber. Je hebt helemaal gelijk. Een living hell. Daarom dat ze ook mensen geld toe geven om er op vakantie te gaan.

Niak | 21-01-15 | 00:54

Kom op Niak... wie kon een dergelijke barbaarse toestand nou voorzien. Het is zo extreem gruwelijk en gewelddadig... dit voorzag niemand.

Opinion1970 | 21-01-15 | 00:52

-weggejorist-

anti-allahhhh | 21-01-15 | 00:45

-weggejorist-

anti-allahhhh | 21-01-15 | 00:39

Van Rossem voelt 'm aankomen.

Bluebook | 21-01-15 | 00:35

@ Driewerf Hoezee | 21-01-15 | 00:29

Och tegen de tijd dat die studenten hun eerst afbetaling willen doen is er waarschijnlijk oorlog. Dan heb je wel andere dingen aan je hoofd dan het maken van afbetalingen.

Niak | 21-01-15 | 00:31

@kapotte_stofzuiger | 21-01-15 | 00:07
Zeg dat wel. Ook Eerste Kamer stemde in met leenstelsel. Ik vind het schandalig. Destructief. Als overheid je toekomstgeneratie met een verplichte studieschuld opzadelen, terwijl zo veel dingen onzeker zijn. Ik vind het een smerige gok. En ik vind het knijterlullig voor studenten. Maar dan echt.

Driewerf Hoezee | 21-01-15 | 00:29

@ miko | 21-01-15 | 00:19

Val dood, ik geef Amerika niet VAN ALLES de schuld.

Ik geef ze de schuld dat ze het midden-oosten opnieuwvoor de zoveelste keer gedestabiliseerd hebben sinds 2003. En dat dat de hoofd mogelijkheid is dat IS nu überhaupt een concept is. Niet reden. Mogelijkheid.

Kijk als een doelman zich omdraait om een praatje te maken met de supporters achter het doel en er word gescoord dan heeft de keeper de mogelijkheid gecreeert. De reden dat er gescoord is is omdat er iemand tegen de bal aan trapte.

IS = baltrappers

America = Stomme doelman

Ze zitten alletwee fout. Maar IS = barbaren. America = beschaaft.

En dus ja, ik neem het America wel iets kwalijker dan moslims. Moslims zullen altijd veroveren wat ze kunnen veroveren, daar gaat hun hele religie over. Mohammed = woestijnpiraat.

Niak | 21-01-15 | 00:28

Ik sla even over, gewaardeerde Balzack Obama. Misschien volgend jaar!

Driewerf Hoezee | 21-01-15 | 00:25

Oh ja en Hilary Clinton word de volgend top PR guy van MURICA. Dan hebben we de eerste zwarte PR guy gehad en de eerst vrouwelijke PR guy. En na Hilary Clinton komt dan Condalisa Rice (of hoe je haar naam ook spelt), de eerste zwarte vrouwelijke PR guy. Dat is natuurlijk een tegentelling van heb ik jou daar een vrouwelijk PR guy. Maar MURICA is een land vol met tegenstellingen dus dat werkt prima.

POTUS = Chief Public Relations aka Chief Propaganda aka De Persoon Die Eventueel Een Kogel Vangt Wanneer Het Echt Mis Gaat. Wel zo veilig voor de echte machthebbers. Kijk ze hebben daar elke 8 jaar een president. Maar al sinds WWII hetzelfde buitenlandse beleid. Ra ra ra hoe kan dat.

Niak | 21-01-15 | 00:22

@Niak | 21-01-15 | 00:14
Toch makkelijk hé? Dat Amerika er is,kun je die van alles de schuld geven.
Die mensen in het midden oosten maken er zelf echt geen rotzooi van. Word eens wakker, oorlog en conflict is al tweeduizend jaar daar aan de gang. Meer dan ergens anders.

miko | 21-01-15 | 00:19

Of heel eenvoudig gezegd. Docters uit het midden-oosten gaan naar Amerika. Schaapherders naar Europa.

Niak | 21-01-15 | 00:16

Je kunt ook terror op dat woordbingo kaartje zetten.

miko | 21-01-15 | 00:16

In contrast, he says most Muslims in Europe have arrived as low-wage workers. European countries "have not done a good of a job with immigration as we have in the United States."

Nee stomme kutamerikanen. Dat komt niet omdat jullie zoveel beter met immigratie zijn. Dat komt omdat mensen uit betere klassen zich een boot of vliegtuig naar de Nieuwe wereld kunt veroorloven. En alle arm moedige middenoostenaars te voet of met een ezeltje via Turkije Europa in wandelen.

Daarbij is Amerika voornamelijk verantwoordelijk voor dat gigantische kwaadaardige midden-oosten beleid. Dictatortje in het zadel hier, poppetje daar en pompen maar. Oh wat zeg het poppetje Saddam Hoessein? Ga jij je olie niet meer in dollars verkopen? Is dat zo? Wel ik heb hier wat leuke meuke van Boeing liggen die toch echt wel anders zegt. Wat zegt poppetje Assad? Hij wil geen poppetje zijn? Wel ik heb hier een rijke keuze aan ideologiïen die ik op je los kan laten om je van gedachte te veranderen. Even kijken ... oh ja ik neem de X van eXtreme Moslims. Zo ... eventjes macht vacuumpje hier en actie reactie BOEM.

Kijk Moslims weten niet beter, Allah is tegen alle wetenschap en dan vooral de wetenschap dat Allah eigenlijk boosaardig is en een kort lontje heeft en helemaal niet genadevol is. Maar die Amerikanen. Die ZOUDEN beter moeten weten. DIE WEL!

Niak | 21-01-15 | 00:14

Vol verwachting klopt ons hart

JohnnyLion | 21-01-15 | 00:14

Het maakt eigenlijk niet uit. Het heeft even geduurd, maar het muntje is, eindelijk, gevallen. Of je wordt overreden door een strontkar of een gouden koets, het resultaat blijft kut.

Rammstein | 21-01-15 | 00:11

Whaha van Rossem, vet stukje geschreven, ik moest een aantal keer hardop lachen!

CrapoTheGreat | 21-01-15 | 00:08

Voor een groot deel van de reaguurders was de stemming in de Eerste Kamer vanavond interessanter.

kapotte_stofzuiger | 21-01-15 | 00:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl