Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Lekker begin 2015: u heeft minder geld over

slaapuitogen.jpgKan die stichting Wijzer in Geldzaken wel ontzettend opscheppen dat Maxima hun erevoorzitter is. Dat betekent niet dat het tof is om op 1 januari een persbericht de deur uit te doen dat iedereen er op achteruit gaat dit jaar. Natuurlijk, dat wisten we allang. De Firma Weekers & Wiebes Finance B.V. heeft in 2014 hard haar best gedaan om middels verhoogde belastingen, verhoogde accijnzen en bezuinigingen in de toeslagen iedere consument keihard te pakken in de portemonnee. En vergeet daarbij ook de legendarische naheffingsfuckup ook niet. Maar goed, dan nog is het niet prettig om op 1 januari 2015, na alle oliebollen, ontplofte ogen en rellen tegen de brandweer, te lezen dat voor veel consumenten de broekriem strakker getrokken dient te worden. Omdat Wijzer in Geldzaken zonodig een katerpersbericht moet sturen op fucking 1 januari. Was het zo'n gezellig feestje gisteren, ordentelijk rustig verlopen met slechts enkele oncontroleerbare branden en hulpverlenerbeukevenementen. Moeten de financieel realisten ons weer in de bek pissen. Ja. We weten het nu wel. Onze sociaal-liberale overheid denkt dat wij als land uit de crisis komen door meer fiscale regulatie en minder besteedbaar inkomen bij de consumenten. Maar confronteer ons er niet mee als we net vol goede voornemens halsreikend uitkijken naar het UNOX-meisje. Wel sympathiek van die Wijzer in Geldzaken: ze hebben een tooltje online gezet zodat u ook kunt checken wat al die nieuwe regels u gaat kosten. Thanks, maar we zijn nog steeds chagrijnig.

Reaguursels

Inloggen

Tja..... Rutte's roverbende slaat weer toe. Vuile NSB-ers.

wake-up-pete | 02-01-15 | 09:53

@Xirdalan | 01-01-15 | 16:09
HEAR, HEAR!

@BitchSuperSoaker | 01-01-15 | 22:55
Helemaal juist gezien!

afdankert | 01-01-15 | 23:56

Zijn jullie nu al de cijfers van het CBS vergeten die de verdeling van kapitaal lieten zien tussen de generaties? En waaruit bleek dat de gemiddelde 30-45 jarige een louzy 1000,= euro op de bank heeft een een gemiddelde babyboomert 50.000? Wat gaat dat doen in de loop van de tijd denk je? Die babyboomers gaan roken, dan pakt de staat eerst 50% van die 50000 en de rest gaat met mazzel naar zo'n 30-45 jarige. Die heeft dan met geluk 50% van de welvaart van zo'n gehemelde babyboomert. Dus de koopkracht en welvaart blijft de eerst komende 35 jaar nog wel dalen. Heb ik het al over de demografie gehad? Nee. Die babyboomers laten 2 huizen na die gekocht kunnen worden door 1 30-45 jarige. Dus we krijgen leegstand. Neemt u dat ook even mee in de visie over de huizenprijzen dan zou het mij niet verbazen dat mijn eerst geschatte 50% eigenlijk 25% zou moeten zijn. We worden dus een derde wereld land. En ja, ik heb macro-economie gehad op universitair niveau. (EUR)

BitchSuperSoaker | 01-01-15 | 22:55

De crisisheffing is in 2015 afgeschaft. Dus de inkomsten voor de overheid van salarissen boven de €150k lopen terug. De crisisheffing werd betaald door de werkgever en dit heeft dus geen effect op de koopkracht

hans123 | 01-01-15 | 20:54

Als je niks hebt, kunnen ze het ook niet van je afnemen.
Van Duyvenbode | 01-01-15 | 16:15

Klopt helaas niet: Men zal u middels het komende schulden-model dwingen gratis voor de instanties en (r)overheid te gaan werken als afbetaling van de boetes die men u wettelijk steeds makkelijker, hoger en eerder zal gaan opleggen voor de meest onzinnige redenen. Dit alles met medewerking en instemming van de door U (burger) gekozen machts-adorerende, ongevoelige, liegende, draaiende volksvertegenwoordigers. Uw geld (werk & inzet) zal toeneemde mate naar andere doelen gaan dan die van uw eigen keuze, in de volksmond ook wel 'dwang' genoemd.

afdankert | 01-01-15 | 20:45

Zulks noemen ze dan "de beste wensen" en "goede voornemens"...

Om u uit de droom te helpen; deze en de volgende regering(en) onafhankelijk van welke samenstelling dan ook, zullen de samenleving verder gaand uitkleden, totdat er niet anders meer overblijft dan uw schulden en masaal financieel leifeigenschap aan instituten, banken, mega-corporaties en de overheid. Met name de gegoede middenklasse zal hiervan de lasten dragen en hun bezittingen kwijt raken, de armen komen slechts dieper in schulden, de elite-miljardairs (industieelen) goed gesteund door clubs als b.v. KPMG, Deloit en Touch naar belasting-paradijzen zal het niet raken! Deze regeringen zijn er (ondanks hun valse propaganda) niet voor u de (burger) kiezer, maar voor zichzelf en de firma's en machten die hen (voorwaardelijk) steunen en belonen!! Indien de bedrogen burger niet massal het roer om gooit en in actie komt zal men de ingezette weg blijven vervolgen todat dit land en diens burgers geen enkele vrijheden en souvereiniteit meer kent. De enige weg die ins hierin rest is de massale bewustwording, grote verontwaardiging en het stemmen met de voeten en een algemene massale solidaire burgerlijke ongehoorzaamheid en een aanpassing van de NL- grondwet. Maar voor het zover zou kunnen komen dient de overgenomen corrupte vaderlandse pers en media zich te ontworstelen van hun blinddoek, hun censurerende hoofdredacteuren als ook hun huidige eigenaren. Het roer moet om indien uw kinderen nog een schulden- en slaafvrije toekomst mogen willen hebben.

afdankert | 01-01-15 | 20:30

Kabinet moet nog in januari 2015 actie ondernemen om belastingen per direct te verlagen, anders weer ontslaggolf in 2e en 3e kwartaal (automotive/bouw/financiele sector).

Aantal faillissementen gedaald in 2014 mede ook omdat accountants de ondernemers niet meer durfden te adviseren om te wachten op betere tijden. Veel bedrijven zijn dus vrijwillig stopgezet, een faillissement voorkomende. Deze trend wordt in 2015 voortgezet.

PvdA en Vvd moeten met belastingmaatregelen de private sector schade ook gaan meewegen en niet alleen naar het overheidsplaatje kijken. De private sector schade is in 2013/2014 vele malen groter geweest dan de meeropbrengst voor de overheid. De balans voor NL als totaal dus negatief.

Dit moeten Rutte en Samsom zichzelf aanrekenen als ze 's ochtends in de spiegel kijken.

Tee Of Cup | 01-01-15 | 19:55

Verkiezingsprogram pvda: "De focus moet dus liggen op een structurele verbetering van de economische basis van ons land, waarop nieuwe welvaart en werkgelegenheid kan ontstaan. Niet op korte termijn saldosturing. We presenteren daarom in dit programma een pakket maatregelen om bedrijfsinvesteringen, cruciaal voor nieuwe econo- mische groei, weer te laten aantrekken."
en VVD:
"Op dit moment zijn de belastingen in Nederland hoog. De VVD is voor belastingverlaging omdat hard werken en ondernemerschap moeten lonen. De VVD wil dat mensen die geld verdienen een groter deel daarvan overhouden om zelf te besteden. Dat is ook beter voor de economie, want het stimuleert mensen om harder te gaan werken. Op die manier wordt er meer geld verdiend, waardoor de koek groter wordt en er dus ook meer is om te verdelen. Op termijn wil de VVD toe naar een systeem waar- bij de ondernemer zijn werknemers bruto betaalt. Op die manier ontstaat inzicht in het verschil tussen bruto en netto loonkosten."

Rutte en Samsom moeten dus gewoon aangeklaagd worden voor verkiezersbedrog. Zelfs punten die overeenkomen in beider verkiezingsprogramma's worden tegengesteld uitgevoerd.

Ik heb al van mensen gehoord dat ze vinden dat Rutte en Samson in het gevang horen vanwege de bewuste oplichting van hun kiezers.

Tee Of Cup | 01-01-15 | 19:36

Zolang er nog heel veel geld aan luxe wordt besteed door mensen die onder modaal zitten (vuurwerk, mobieltjes, kleding, staatsloten) zal Den Haag blijven denken dat er geen echte armoede is onder die grote groep en dat daar nog zat te halen valt.
Kortom, maak er maar weer een gaatje bij. Of, als je er niet meer tegen kunt, in je hoofd.

Frikandel_met_mayo | 01-01-15 | 18:38

Fum4n | 01-01-15 | 17:53
Door het risicoloze gegraai van anderen in de financiele en vastgoed sector moet iedereen nu bezuinigen en de levenstandaard verlagen om de schade te herstellen. Daar moeten we iets van leren. Je kunt wel klagen over de hoge belastingen die de enkele rijke mensen nu moeten betalen die meer dan 12.5k per maand draaien maar kom eens met een voorstel hoe we er allemaal wat aan hebben. Nu draait jan lul met de pet 30 jaar van zn leven - alweer/nog steeds- voor de luxe gegraai van de elite op.

kloopindeslootjijook | 01-01-15 | 18:27

Fum4n | 01-01-15 | 17:53
iemand die meer dan 150k ofwel 12.5k per maand (!) draait daar kan ik iets minder medelijden mee hebben. Die redden zich wel, zijn nog ver van het bijstandsnivo vandaan en leven redelijk zorgeloos.

Ik zie steeds meer keihard werkende gewone mensen die hun basis niet meer kunnen ophoesten en gaan bezuinigen op dingen als de tandarts. Of dat je moet gaan nadenken waar je met je medische noodgeval naartoe moet waar het voordeliger is. Dat is toch bezopen. Links of rechtsom moet het toch worden betaald en medische nood is toch iets universeels menselijks? Alsof we geen mensen meer zijn maar problemen voor de winstmakers van grote verzekeringsbedrijven. Zo keihard onmenselijk. Je zou er suicidaal van worden.

kloopindeslootjijook | 01-01-15 | 18:22

De nieuwe EU dictator Jean Claude Junker kraait nu dat de ECB meer inflatie moet creeren omdat dat toch zo goed zou zijn voor de Euro.

Echter: de bekende econoom Keynes waarschuwde in 1919 (in Economic Consequences of the Peace - p.57) reeds dat de door een overheid gecreeerde inflatie en dus prijsverhogingen in feite een stille “undercover” beroving door die overheid is van de welvaart van een volk doordat voor de zelfde producten door inflatie meer moet worden betaald en de burger in feite armer wordt en dus voor in verhouding minder loon moet werken. Kassa voor de ondernemers. Daarnaast moet de burger meer gaan lenen waardoor de banken rijker worden.
Dus precies wat we nu zien gebeuren: wij zijn de werkmieren van de EU geworden.

telelezer | 01-01-15 | 17:56

kloopindeslootjijook | 01-01-15 | 17:34

Het lijkt er op alsof deze regering de slechtste beleidspunten van de VVD en de PvdA heeft gecombineerd. Aan de ene kant hebben we een vergaande veramerikanisering terwijl aan de andere iedere eurocent kapot wordt belast.

Vergist u zich niet, verdient u meer dan 150.000 euro, dan komt er bovenop de inkomstenbelasting van 52% nog eens 16% crisisheffing, waardoor de overheid van iedere zuurverdiende euro wel 0,68 euro overhoudt, en dan rekenen we de omzetbelasting nog niet mee want dan gaan we al richting de 75 cent. Hoog of laag, u wordt kapot belast. De enige oplossing is massale emigratie, zodat alleen de uitkeringstrekkers nog overblijven.

Fum4n | 01-01-15 | 17:53

gebrokenvleugel | 01-01-15 | 16:29
LPG was vroeger 80ies heel populair en veel simpeler en de belasting was nog hoger dan die van diesel. Daarom is LPG inbouwen in een dikke oude Amerikaan (met een keihard gietijzeren blok, niks zacht aluminium) best aantrekkelijk.

Maar sinds de komst van G3 met al die sensortjes en computermeuk is de lol er aardig af. G3-systemen komen van verschillende fabrikanten en soms zijn onderdelen niet meer te krijgen. Dus 2e hands G3 is tricky geworden, dus waardedaling auto. En verder met al die sensortjes kan er vanalles kapot gaan en is duur in onderhoud. Garagekosten kunnen vreemd oplopen.

LPG kost ongeveer de helft van diesel en het gebruik ligt 2x zo hoog. Dus dat kun je bij elkaar wegstrepen. Blijft over het verschil in wegenbelasting, inbouw van LPG en de diesel-BPM.

De ontwikkelingen in de diesel zijn best veelbelovend. Nederlandse TU onderzoek laat zien dat 0% roet uitstoot mogelijk is. En LPG is eigenlijk een afvalstof. Maar ja, logica... moeilijk he, Groen Links.

kloopindeslootjijook | 01-01-15 | 17:46

revolutie start deze zomer, via Italië. Spanje en Frankrijk, zal ook hier de vlam in de pan slaan, let straks maar op het gezicht van Rutte het zal dezelfde uitdrukking van ongeloof vertonen als Nicolae Ceaușescu tijdens zijn allerlaatste toespraak

EARP | 01-01-15 | 17:41

Wanneer gaan we het nou eens anders doen? Dat bepaalde onderdelen van het land zoals de financiele sector in dienst gaan staan van de samenleving en niet andersom? Eerst allerhande marktwerking introduceren in woningbouw en pensioenfondsen en als het helemaal uit de klauw loopt kunnen wij met zn alle onze levenstandaard gaan verlagen omdat er door sommigen teveel geld is gegraaid en wel risico is genomen en niet is gelopen. En de rest maar werken voor steeds minder, want alles wordt sneller duurder dan je salaris mee kan groeien. Bah.

kloopindeslootjijook | 01-01-15 | 17:34

12 jaar de Euro als betaalmiddel. 7 jaar op rij inleveren. En dan nog vertellen dat dit een succes is. Dat ze boodschappers en politici mogen kruisingen wanneer zelfs de amoeben begrijpen dat ze worden genaaid. Inleveren wordt het nieuwe investeren, mark my words! De socialist ziet de jood niet meer als vijand, maar uw portemonnee is de vijand. Leeg moet deze, het geeft al het niveau aan van de multinationals, die hier achter zitten, je hebt nu eenmaal geld nodig om je producten bij hun te kopen. Dead end road! Gelukkig drinkt Brussel er onder werktijd geen druppel minder champagne om, of hapt een stukje minder kaviaar. Dat zou pas echt een ramp zijn. Deze vies volgevreten mannetjes en vrouwtjes zijn namelijk de nieuwe übermensch, het is namelijk ook nooit weggeweest, toch IG Farben? oprichter van EU, tevens in donkere tijden financier van Hitler? Ik kan niet wachten om deze familielijnen tot een einde te brengen. Hetzij door castratie, hetzij door Endlösung. De Fransen hadden de adel te pakken met de revolutie. Welke machtigen zijn daar op in gesprongen? De rijke families met bezit en uitbuiting van het volk in fabrieken. Ik ben zo rechts als de pokken, maar begrijp wel wanneer de markt niet eerlijk is voor nieuwe talenten, dat de oude machten deze winnen en misbruiken. Dat is geen marktwerking, dat is tegenwerking, omdat je eigen kut familie, die je hebt geneukt met de lekkerste wijven(Ik geef je groot gelijk), de jong die je hebt gemaakt, niet alleen het geld krijgen als jij de pijp aan Maarten geeft. Maar ook de macht. Daar gaat het fout. Het zijn veelal non personen. Neuk de lekkerste wijven, vanuit zijn rijke point of view! Chapeau! Maar denk niet dat dat tievusjoch van jou de nieuwe jou is. je DNA afgeeft aan sloeries. Alsof de kleinkinderen van een Henry Ford, dezelfde kwaliteiten hebben als hun voorvader.
Waarschijnlijk volgesnoven cokesnuivers, terend op hun voorvaders naam en idee van auto's assembleren aan de fabrieksband. Deze mensen zijn alleen bezig met conserveren van hun macht. Terwijl een timmerman meer verandering en modernisering heeft gebracht als dit snuivende kutjoch. Desondanks heeft dit kutjoch meer aanzien dan de timmerman, met nieuwe ideeën maar geen relaties om dit op poten te zetten. Ik ben volop voor kapitalisme, maar laat het niet erfelijk zijn, alsof de kinderen van dit soort lui ook die kwaliteiten hebben. Laten zij gewoon profiteren van hun vaders verdienste. Met een X-bedrag uit erfenis. De rest van het geld gaat niet naar de staat. Het gaat naar de coming man in het bedrijf die begrijpt waar het bedrijf om draait. En soms zijn zoontjes van belangrijke mensen wel goed. Zij moeten gewoon de weg bewandelen als jij en ik. Erfenis ok. Macht niet.

Smarties | 01-01-15 | 17:11

@Toontje-lager | 01-01-15 | 16:24
Dat kun je Maxima niet kwalijk nemen... Die ziet de hele dag niets anders...

Petrus Poortwachter | 01-01-15 | 16:48

@Osdorpertje | 01-01-15 | 16:27
Dat garnaaltje van Rutte staat in geen enkele verhouding tot de vuist van Stef Blok.
Die 4 -6,5% verhoging per jaar is pure diefstal!!

necrosis | 01-01-15 | 16:36

Dan ga ik in 2015 de Nederlandse economie boycotten.
Nu ga ik echt zoveel als het kan over de grens kopen.
#BoycotNL hihi.

Kroepoeksclan | 01-01-15 | 16:35

@zeg maar jansen | 01-01-15 | 16:25
Ik heb momenteel geen zin om dingen achter de komma uit te gaan zoeken, maar LPG rijders betalen een stuk meer dan benzine rijders.
Het is immers niet de bedoeling dat heel NL op LPG gaat rijden om de kosten te drukken.
Stel je voor dat je als belastingbetaler nog wat geld overhoudt aan het eind van de maand...

necrosis | 01-01-15 | 16:32

Redenatie vanuit Den Haag: LPG is veel goedkoper dan benzine, dus moeten we die schoften die goedkoper rijden op een andere manier in den aarsch/ portemonnee pakken.
Een andere verklaring heb ik er niet voor.
necrosis | 01-01-15 | 16:22

LPG zit voornamelijk in de leasesector daar waar graaien en rijkdom is, daar geeft niemand ene fuck om belasting.
LPG als sloeber is alleen maar nadelig met de jaren komen ook de storingen als extra op de garagekosten.

gebrokenvleugel | 01-01-15 | 16:29

@necrosis | 01-01-15 | 15:46
Laten we hopen dat wanneer Mark Rutte uit de kast komt, Stef Blok met zijn rug naar hem toe gebukt staat. Dan voelt hij ook eens wat het is om genaaid te worden.
En verder ga ik bedenken waar ik op kan bezuinigen om de volgende huurverhoging te betalen. Misschien wordt ik wel vegetariër, tofoe is goedkoper dan kip van de kiloknaller.

Osdorpertje | 01-01-15 | 16:27

necrosis | 01-01-15 | 16:22 Een G3 installatie is niet zo gek veel duurder in de wegenbelasting hoor. In ieder geval geen 2.5 keer.

zeg maar jansen | 01-01-15 | 16:25

Als iedereen morgen begint met de melding aan de baas dat we 1 dag minder willen gaan werken in 2015, wegens het niet helemaal rendabel zijn door de verlaagde loonheffingskorting, gaat er binnen één week deze maatregel teruggeschroefd worden.
En leuk bij mooi weer gezellig met je werkloze buurman een dag in de week, een kratje wegtikken wordt waarlijk genieten.
Mogelijk kun je zelfs huursubsidie en zorgtoeslag gaan ontvangen, van betaler naar ontvanger, hoe mooi.

gebrokenvleugel | 01-01-15 | 16:24

Maxima ook in het bestuur mini krediet waar die arme sloebers zo'n ruim 20%rente betalen heeft er geen moeite mee om de niet bestaande Nederlander een poot uit te draaien

Toontje-lager | 01-01-15 | 16:24

@miko | 01-01-15 | 16:05
Logische redenatie: een gastank maakt je auto zwaarder en dus duurder voor de wegenbelasting, al klopt die 2,5 maal de wegenbelasting tov een benzine gestookte auto niet met de toename van het gewicht.
Redenatie vanuit Den Haag: LPG is veel goedkoper dan benzine, dus moeten we die schoften die goedkoper rijden op een andere manier in den aarsch/ portemonnee pakken.
Een andere verklaring heb ik er niet voor.

necrosis | 01-01-15 | 16:22

Teen | 01-01-15 | 16:03
Klopt, edoch zou ook dat makkelijk kunnen....

Claudia M. | 01-01-15 | 16:18

Als je niks hebt, kunnen ze het ook niet van je afnemen.

Rest In Privacy | 01-01-15 | 16:15

@klaraklara | 01-01-15 | 15:27
Ik hoop dat je van pizza houdt....
*gnehehe*

necrosis | 01-01-15 | 16:12

HalloIkBenGod | 01-01-15 | 15:27

Bakito? ben jij het?

doskabouter | 01-01-15 | 16:10

Money as debt: www.youtube.com/watch?v=e6LWqgohO4E

Nu snappen de meeste tokkie reaguurders misschien eens een keertje hoe het komt dat men, ondanks hard werken, financieel gezien nauwelijks een stap vooruit komt. Dat is ook de bedoeling, er moet gewoon meer en meer geleend worden om het financiële piramidespel draaiende te houden.

Maar goed, dat gaat de Quidmeister ons natuurlijk niet uitleggen want dat snapt hij niet. Wat hij wel snapt is dat als iemand slaapproblemen heeft dat ie zich 'dan maar niet zo moet aanstellen en eerder naar bed moet.' Zo rolt Quidmans...

Luister ook maar eens naar Kees de Kort op 31 december 2014: www.bnr.nl/opinie/kees-de-kort/788080-...

De rol van de media is er slechts eentje van doorgeefluik van politiek en bedrijfsleven, niet van wat uiteindelijk goed is voor de domme kutburger. Een financieel bankroet en een nieuwe wereldoorlog is waarmee men in Den Haag, Brussel, Washington, Londen en Parijs bezig is. Op zich zou hier een echt mooie rol voor GS zijn weggelegd om dat allemaal eens bloot te leggen, maar helaas komt men hier niet veel verder dan "tietuh" (bloot!), wat zeuren over islam (goed voor de Geert W. tokkies) en een spindoktorende minister stalken. Op naar ZeroHedge maar weer...

Xirdalan | 01-01-15 | 16:09

Mijn broekriem kan niet strakker, zit op het laatste gaatje en ik kan nu al nauwelijks ademen. Tabee en de kolere voor ze!

doskabouter | 01-01-15 | 16:09

We mogen wel een paar extra gaatjes in die "broekriem" laten zetten want veel strakker kan 'ie niet meer.

Mastermattie | 01-01-15 | 16:07

Godverdomme ! Ik moet werken tot dat ik 71 ben volgens dat handige tooltje!

Wedden dat de volgende stap is "geen pensioen". Dat betekend dat er op je laatste werkdag een militair komt om je om te leggen. Dan kost je in ieder geval geen geld meer.

Wordt toch ook weer medemogelijk gemaakt door het beste kabinet sinds de Duitsers op visite kwamen.

bosmaloot | 01-01-15 | 16:07

hulpverlenerbeukevenementen, die nomineren we vast.

tiku99 | 01-01-15 | 16:06

@necrosis | 01-01-15 | 15:37
Nooit begrepen waarom een gastank de wegen meer zou belasten.

miko | 01-01-15 | 16:05

Op de iPhone is in de app de indeling overigens aan gort.
Qua goede voornemens 2015.
En audio sync met video's.
Zou ook fijn zijn.
En geen gepruts met servers meer.
Minder spelfouten.
Minder intellectualistische 'ik heb 1000 wikisites gegoogled en trek een boude tldr-conclusie die toch niemand controleert' plempsel.
Wtf zijn Spartacus en Klaps?
Etc

hfakker | 01-01-15 | 16:04

@necrosis | 01-01-15 | 15:43
Dat was een alter.

miko | 01-01-15 | 16:04

Bezuinigen is eigenlijk niet zo moeilijk. Ga de koopjes/aanbiedingen af en neem er dan meer dan 1 mee.
Denk bij alles of je het echt nodig hebt en gaat gebruiken... of dat het gewoon voor de leuk is,luxe,overbodig. Meestal is het dat laatste, dus niet kopen.
Voor de mannen: gadgets zijn geen 1e levensbehoefte.
Voor de vrouwen: die prulletjes bij de action geeft alleen maar troep en huis, is overbodig, bij elkaar ben je dan uiteindelijk niet goedkoop uit, en die houten witte letters met HOME erop is eerder vervuiling dan verfraaing van je huis.

Julia | 01-01-15 | 16:03

@ Claudia M
Het is verRassing...

Teen | 01-01-15 | 16:03

Poppenkast is een kreet om te schertsen, sinds Lissabon is er echter niets ludieks meer aan, het is macaber en feitelijk dat wat het genoemd is. Hier eindigt de willing suspension of disbelief. De spruitjeslucht blijkt al die tijd al brussels te zijn.
Het aan Willie gegeven paard zal een kat in de zak blijken, zal nog wel de hond in de pot vinden. Het circus is afgelopen en het applaus zwelt aan.
Omdat er brood ligt soms bij de Gedachtniskirche, soms op het Alexanderplein!

hallevvezool | 01-01-15 | 16:02

2015 wordt gewoon een kutjaar. Ik voel het.

postmodernismisdead | 01-01-15 | 16:02

Schrijnend om te zien hoeveel mensen hier moeten leven onder de armoede grens. Ook mensen die hun leven lang keihard gewerkt hebben, maar door een kudt hypotheek van de bank of een onrendabel pensioenfonds aan de geeuwhonger zijn geraakt. Die mensen hebben hun broekriem al heel lang geleden voor de bouillon ingezet.

Ik was in Haren | 01-01-15 | 16:01

@necrosis | 01-01-15 | 15:55
Als jij het bier en de borrelhapjes verzorgt, dan beloof ik dat ik vaak heel grof zal gaan worden.

Rest In Privacy | 01-01-15 | 16:00

Don Bomgordello | 01-01-15 | 15:52
Monaco?

ley007 | 01-01-15 | 16:00

Goh, wat een verassing..., en veelal ten faveure van allerlei klaplopervolk wat hier ongebreideld het land binnenkomt en nooit van plan geweest is om ook maar één poot uit steken, want is verzorgd! Van onze godverdomde centen ja! Die centen die bedoelt zijn om de eigen bevolking de voedselbank te besparen en die ervoor zou moeten zorgen dat onze ouderen een mooie, goede oude dag zouden hebben.

Claudia M. | 01-01-15 | 15:59

@Einde van de Domheid | 01-01-15 | 15:53
Je zou ook kunnen stellen dat je weet dat ze op het verkeerde spoor zitten. Soms is de vraag belangrijker dan het antwoord. Nu en keer niet.

Rest In Privacy | 01-01-15 | 15:59

Kutland geworden. Ik voel me geen Nederlandse meer.

SanderL | 01-01-15 | 15:56

@voedselbankier | 01-01-15 | 15:52
Uden is geen woonplaats. Dat is een bejaarden- annex verzorgings-tehuis.

Rest In Privacy | 01-01-15 | 15:56

Het beste kabinet voor de 3e wereld oorlog. Hahaha.

funkyd | 01-01-15 | 15:56

Gelukkig hebben we de foto's van Willem zijn steiger nog.

Teen | 01-01-15 | 15:55

@BeunDeHaas | 01-01-15 | 15:52

Who gives a fuck voor wie die titel is.... als je maar lol hebt!

Fatwabuster | 01-01-15 | 15:55

@McMarx | 01-01-15 | 15:47
Nee hoor, en je mag ook rustig virtueel tegen mijn enkels aanpissen.
Quote uit de huisregels: 'samen komen we er wel uit'. *liefst met een biertje en een borrelhapje*

necrosis | 01-01-15 | 15:55

De overheids-nieuwjaarsduik is zoals gewoonlijk regelrecht in uw portemonnee.

zeg maar jansen | 01-01-15 | 15:53

Het duurt wel heel erg lang voordat de maatregelen van dit kabinet vruchten afwerpen. (Gezien het feit dat het in Duitsland beter gaat vraag je je af of ze wel op het juiste spoor zitten...)

Einde van de Domheid | 01-01-15 | 15:53

Ik heb zojuist de laatste broekriemen verkocht op een bekende verkoop site.
Dit jaar met mijn afgezakte broek in mijn blote leuter over straat danmaar.

of word me dat ook nog ontnomen door de grootgraaiers en betuttelaers daar in t haagse.
Hier in mijn woonplaats zijn vannacht twee scholen tot de grond afgebrand, had liever gehoord dat in De Haag er een bepaald gebouw was afgefakkeld.

Helaas.....
niet alleen mijn broek is afgezakt maar ook dit land staat kompleet in zijn blote reedt!
SCHANDALIG.

voedselbankier | 01-01-15 | 15:52

Ik doe er lekker niet aan mee. Groeten vanuit het land met 0% belasting en werkelijk alle succes gewenst in 2015 met aan het gas liggen daar!

Don Bomgordello | 01-01-15 | 15:52

@ Fatwabuster | 01-01-15 | 15:48
Die titel is anders al gereserveerd voor mij, Fatwa.
Ik bust dus even jouw droom hier!
Verder neuk ik jullie allemaal de moeder, natuurlijk. Dan weten jullie dat.

BeunDeHaas | 01-01-15 | 15:52

Voor een terugtredende overheid sturen ze wel steeds hogere rekeningen.

Piet Karbiet | 01-01-15 | 15:52

@hfakker | 01-01-15 | 15:48
Ervaren = 'er een' met op het laatst toch een autocorrection sprongetje.

hfakker | 01-01-15 | 15:50

Fum4n | 01-01-15 | 15:39
Holy shit. Jij bent inderdaad nog meer de pineut dan ik ben.

ley007 | 01-01-15 | 15:49

Rutte maakt de economie kapot om de staat rijker te maken. De staat maakt een steeds groter deel uit van de economie, Nederland wordt steeds meer EUSSR.

i-Wonder | 01-01-15 | 15:49

We moeten de stropdassen van kabinetsleden direct koppelen aan de broekriem van de burger. Liefst met een 2:1 ratio.
Dwz als broekriem 1cm aangehaald moet worden, de stropdas van het kabinet 2cm aangehaald wordt.

Verwilder(s)t Niet | 01-01-15 | 15:48

-weggejorist-

hfakker | 01-01-15 | 15:48

@necrosis | 01-01-15 | 15:46

Wat denk je.... Kaas ligt nog met zijn duim in de mond ergens bij Bakito in de hut, dus ik ga alvast een flinke voorsprong nemen op hem.... ;-)

Fatwabuster | 01-01-15 | 15:48

@necrosis | 01-01-15 | 15:43
Jij jorist iedereen gewoon weg.

Rest In Privacy | 01-01-15 | 15:47

@ balag | 01-01-15 | 15:33
Er vanuit gaande dat u nog een aantal jaartjes moet, kunt u er gevoegelijk alvast vanuit gaan dat tegen de tijd u 69,3 gehaald heeft uw AOW niet meer bestaat.

normanius | 01-01-15 | 15:46

@Osdorpertje | 01-01-15 | 15:42
Stef Blok is een [MagNie van Joris].....

necrosis | 01-01-15 | 15:46

@miko | 01-01-15 | 15:29
Volgens mij is moderatie nog niet helemaal wakker.
Enne... ik heb @klaraklara al 'aangegeven' in het vorige topic.
En daarom verdien ik een baan bij moderatie!

necrosis | 01-01-15 | 15:43

De enige die er in 2015 niet op achteruit gaan zijn de topinkomens omdat VVD-ministers Edith Schippers en Stef Blok het te kort dag vonden om de wet normering topinkomens door te voeren. Bezwaren die ze bij het verhogen van de socialen huren niet hadden.

Osdorpertje | 01-01-15 | 15:42

@clockandhammergame | 01-01-15 | 15:34
*handen in Magnesiumpoeder doopt voor extra grip*

necrosis | 01-01-15 | 15:40

ley007 | 01-01-15 | 15:35

Niet zo zeuren, de mijne ligt al op 71 jaar en 3 maanden.....

*vaarwel zeggen doet tegen AOW*

Fum4n | 01-01-15 | 15:39

@Litsehimmel | 01-01-15 | 15:31
Je vergeet de wegenbelasting op auto's met een LPG installatie.
Die is ongeveer 2,5 keer zo duur als een benzine gestookte variant.
Alles voor het milieu?
My ass!

necrosis | 01-01-15 | 15:37

Tooltje gebruikt: Jouw AOW-leeftijd is 68 jaar en 9 maanden. WTF???

ley007 | 01-01-15 | 15:35

balag | 01-01-15 | 15:33 Waar? Waar willen ze zo'n oude lul hebben?

Echt, bedrijven gaan om de haverklap naar de kloten, met 50 ben je voor de meeste werkgevers al te oud. Die 69 jaar en drie maanden is theoretisch.

zeg maar jansen | 01-01-15 | 15:35

Mij hoor je niet klagen, ik heb aandelen glijmiddel gekocht.
En die stijgen als een raket!
*nieuwe Benz bestellen doet*

necrosis | 01-01-15 | 15:34

necrosis | 01-01-15 | 15:28
Jij altijd

clockandhammergame | 01-01-15 | 15:34

Dat word dus minder geld uitgeven, wat weer betekent dat economie slechter gaat lopen. Ja dit is toch het beste kabinet van na WOII. Laat me niet lachen! Ik bezuinig lekker op onzin uitgaven waar juist de economie zo nodig op moet draaien. Besteed me geld wel ergens in het buitenland.

Indoneesje | 01-01-15 | 15:33

@PaardvanTroje | 01-01-15 | 15:28
Tooltje werkt prima als je hogere ICT-kunde hebt gestudeerd en niet voor de overheid werkt.

Rest In Privacy | 01-01-15 | 15:33

nou lekker dan mag lekker doorwerken tot ik 69 jaar en 3 maanden ben :(

balag | 01-01-15 | 15:33

miko | 01-01-15 | 15:29 Even met z'n allen tegelijk op z'n linkje klikken. Laat de server maar branden.

zeg maar jansen | 01-01-15 | 15:32

Accijns op LPG gaat met 4% omhoog, die op andere brandstoffen slechts met 0,9%. Schone (en voorheen goedkope) brandstof gebruiken wordt dus keihard afgestraft. Hoe is het in godsnaam mogelijk!

Litsehimmel | 01-01-15 | 15:31

@klaraklara | 01-01-15 | 15:24
Lazerstraal op, spamhoer [!!!!!]

necrosis | 01-01-15 | 15:31

@clockandhammergame | 01-01-15 | 15:17
Kort bij de hals vastpakken en een halve slag draaien voor ongeveer 15 seconden. Ik ben er voor.

Rest In Privacy | 01-01-15 | 15:30

klaraklara | 01-01-15 | 15:27 Ik hoop dat de banhamer je flink zal raken.

zeg maar jansen | 01-01-15 | 15:30

clockandhammergame | 01-01-15 | 15:17

We kunnen de dasjes ook om de nekjes doen....

Fum4n | 01-01-15 | 15:29

@klaraklara | 01-01-15 | 15:27
Nou doei he!Ik zal necro zijn werk wel doen!
*Zwaait*

miko | 01-01-15 | 15:29

Dat "tooltje" klopt voor geen reedt.
Waardeloos!!

PaardvanTroje | 01-01-15 | 15:28

@clockandhammergame | 01-01-15 | 15:17
Mag ik mee?

necrosis | 01-01-15 | 15:28

Rijker worden is neit zo moeilijk. Harder werken, kansen pakken, minder zuipen, minder domme spullen kopen.
Je moet het zelf doen en niet bij de overheid lopen janken en klagen en roepen dat jij het beter kan, want zo is het niet. En je weet het.

HalloIkBenGod | 01-01-15 | 15:27

' dat iedereen er op achteruit gaat dit jaar'
Daar zullen wel een paar uitzonderingen op zijn neem ik aan.

miko | 01-01-15 | 15:27

-weggejorist-

User email: info@wepublishing.nl
User author klaraklara
User ip 91.131.246.158

klaraklara | 01-01-15 | 15:27

@Dr. Ka wo lo | 01-01-15 | 15:23
Fijn dat je bekeerd bent. Nu de rest nog.

Rest In Privacy | 01-01-15 | 15:25

-weggejorist en opgerot-

klaraklara | 01-01-15 | 15:24

* minus "is" naar boven gooit*

Dr. Ka wo lo | 01-01-15 | 15:24

Aangezien uw Dr. in 2014 is al gigantisch in de portomonnee is genaaid door Rutte 2 zal alles wat er in 2015 aan maatregelen langs komt amper uitmaken.

De schade is gedaan, de verkiezingen komen en mijn stem zal nooit meer naar liberale lastenverlichtingsbelovers gaan!

Dr. Ka wo lo | 01-01-15 | 15:23

Feestjes verpesten kunnen ze goed! Al jaren lang.

Rest In Privacy | 01-01-15 | 15:23

Sociaal-liberale overheid?

hahahaha! Die is grappig.

tipo | 01-01-15 | 15:22

-weggejorist-

Morris Stockwood | 01-01-15 | 15:22

En ook al geen prijs in de staatsloterij, manmanmanmanmanman...

Morris Stockwood | 01-01-15 | 15:22

Quid, je snapt het dus wéér niet!

Geld wordt gecreëerd door leningen aan te gaan, en nieuw geld is nodig om het exponentiële piramidespelletje (rente op rente) aan de gang te kunnen houden.

Dat mensen dankzij de ZIRP (Zero Interest Rate Policy) hun spaargeld opmaken is niet genoeg, er moet nieuw geld 'gecreëerd' worden, en dus moeten mensen arm gemaakt worden zodat ze meer gaan lenen om hun lifestyle te kunnen financieren.

Kijk anders effe naar deze video: www.youtube.com/watch?v=qIxhsF6JLEA

Xirdalan | 01-01-15 | 15:22

Principes kosten geld...(Youp)

MediaMogul | 01-01-15 | 15:22

Ik blijf mijn benzine in Duitsland halen, doe gelijk boodschappen daar, en gniffel nog maar een keer omdat hogere accijnzen altijd DE oplossing zijn om geld uit de zak van de burger te kloppen.

Als Samsom het eerlijke verhaal echt eens zou vertellen, zouden ze hem naakt, op de strontkar, met een haring in zijn reet en een vishaak in zijn pisbuis door Den Haag jagen.

BeunDeHaas | 01-01-15 | 15:22

Drie letters: GBA.
Kun je wel niet stemmen, maar ja.

Piet Karbiet | 01-01-15 | 15:20

Ook in 2015 zal dit kabinet u ongezien en zonder vaseline keihard in de reedt neuken, gewoon omdat het kan....

U weet wel, het eerlijke verhaal....

Fatwabuster | 01-01-15 | 15:17

zullen we die stropdasjes in de kamer ook even wat strakker aantrekken?

clockandhammergame | 01-01-15 | 15:17

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl