Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Sleutel #KerstCrisis nog steeds niet gevonden

ANP-30350877534.jpg De tweede avond van de Kerstcrisis des Doods en een wapenstilstand rond de vrije artsenkeuze lijkt ver weg. Koortsachtig knokken de betrokkenen achter de schermen, op de voorgrond stiefelen ze stilletjes voorbij en in de Kamer was onwil 's Roemers loon. Vooral de PvdA'ers pendelen de. hele. dag. al heen en weer tussen Torentje en MinSocZa, voeren overleg achterin de auto van Asscher, glippen via een achteringang naar binnen en gaan weer weg door een zijdeur. Solo naar binnen, in paren elders weer naar buiten. Gaat Lodewijk er in (voordeur), komt Didi er uit (achterdeur). Is Hans weg, komt Guusje er aan, en ook Jeroen loopt in en uit. Bij de buitenwacht houdt iemand de verstreken uren bij (30 en tellende..) die de Partij van de Adventkalender nodig heeft om dichter bij het kerstreces/de kabinetsval* [*Doorhalen wat minst opportuun is] te komen. Verder zijn Grote Gedoger Pechtold + gristelijke minions paraat, is er patat en zelfs een fucking Kerstman om deze kerstklucht compleet te maken. En wat weten we? Niks. In de kopieerkamer van het Torentje weent Prinses Schippers bittere tranen om haar Zorgwet, terwijl het beraad zich voortsleept richting de nacht... Update: “Daar stopt een auto. Even kijken of er iemand uit komt die er toe doet. Nee, het is alleen de chauffeur.” - Dominique Broekpak Stoelendans: “De premier sleepte zelf de stoelen aan voor het overleg", weet NPO Nieuwsuur. Nacht van Duivesteijn:: PvdA Kerstdiner voortgezet in de statige Stationsbuurt, bij Adri in zijn huis stadspalazzo: Asscher, Ter Horst én Linthorst zijn present. Lijkt er op dat Adri toch nog zijn Nacht van Duivesteijn krijgt. Zijn enige inbreng in het overleg vandaag was deze tweet en die belooft weinig goeds voor de bezoekende PvdA'ers. Eindspel: Guusje is omgekocht met Gall & Gall-bonnen. Linthorst mag ergens burgemeester worden. Dus nu is het Didi versus Adri. Een op een tot de dood. En beiden zijn terminaal. Adri fysiek, en Didi politiek. Wie schrijft de politieke bio van de ander? UPDATE 23:10: De hele Parade van de Arbeid is weer in het Torentje. Maar wat heeft Adri gezegd? UPDATE 00:05: Dag 3 van de KerstCrisis is begonnen. Iedereen nog altijd in het Torentje, inclusief de Bukkende Drie Slob, Staaij & Pechtold. Een veelvoud aan parlementaire journo's staat voor het Torentje te koukleumen. Update 00:48: Crematoriumcoalitie weer buiten. VVD en PvdA ruzieën verder. Nog 9 uur en 12 minuten tot de deadline van Rutte. En dan stelt ie daarna gewoon weer een nieuwe. "Stappen gezet. Morgen verder." Gaat u maar rustig zzzz. Er is voorshands niks aan de hand met het beste kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog...

Reaguursels

Inloggen

Kabinet is uitbehandeld. Second opinion is te duur. Doei.

Rommelende Onderbuik | 18-12-14 | 20:59

Vreemd. Op de bovenste foto zie je een ietwat verwilderde Edith terwijl ze aan haar bril ruikt. Even een momentje voor haar zelf nu haar breinbrouwsels wel eens schipbreuk zouden kunnen lijden?

Schrikvogel | 18-12-14 | 17:09

Kabinet ga gewoon aan het werk of stap op. Er is geen basis om een novelle procedure op te starten, aangezien 35 senatoren, een democratische meerderheid, inhoudelijke bezwaren hebben.
Het wetsvoorstel is daarmee volgens alle regels van onze parlementaire democratie naar de prullenbak verwezen.
Opnieuw schrijven dus. Her- of bijstellen is staatsrechtelijk niet mogelijk.

Premier Mark Rukke | 18-12-14 | 16:14

miko | 17-12-14 | 22:39
Cubaanse artsen invliegen ja. Vrouwelijke, dan. Ik verzin wel een kwaaltje.

chicago river | 18-12-14 | 11:38

Ik heb vannacht hard moeten lachen om die tweet van Dijkgraaf, goud waard. Relativering tot de vierde macht.

lillendvleesch | 18-12-14 | 10:49

"Premier Rutte liet uiteindelijk weten hoe lang zijn coalitiepartner nog heeft: uiterlijk tot morgenochtend 10.00 uur."
Het is bijna zover. Wordt er ergens afgeteld? Vallen er straks rood-wit-blauwe ballonnen van het plafond?

simpelman | 18-12-14 | 09:57

mr. coffee | 18-12-14 | 08:55
Inderdaad er zijn andere belangen en die gaan, zoals altijd, om het persoonlijke gewin. Persoonlijk gewin voor mevrouwtje Schipper en haar liberale kornuiten en gewin voor de macht van de grote verzekeraars. Het “Old boys netwerk” profileert zich meer en meer. Als de ijdeltuiten hun zin niet krijgen, lopen ze woedend en met stampende voetjes door de kinderkamer. De foto van Schipper zegt alles over haar gekrenkte ijdelheid. Schippers, de beoogde opvolger van Rutten? Dit kan deze jongedame niet gebruiken in haar hang naar de macht. Wedden dat haar media-adviseurs haar aangeraden hebben om standvastig te zijn, zodat het hele volk, inclusief de werkelijk waardeloze pers haar later kunnen prijzen met haar standvastigheid in moeilijke zaken. Dat dit op kosten van de samenleving en de kleine simpele burger gaat, interesseert niemand van de politiek en van de Nederlandse pers iets!
Het is een jammerlijke bende in Den Haag die sinds haar aantreden een wanbeleid ten toon spreidt waar je als burger van moet kotsen. Een normaal denkend mens kan dit toch niet meer accepteren? Of toch wel? Zijn we inmiddels zo gewend geraakt aan deze vorm van regeren dat we het de gewoonste zaak van de wereld vinden dat dit stelletje narcistische opportunisten rollebollend over de staat der Nederlanden beslissen met een arrogantie die zijn weerga niet kent.
Zijn dit de mensen die een schip in zwaar weer kunnen besturen. Alleen al het feit dat je 3 "zgn. oppositiepartijen” nodig hebt om de firma Nederland te managen, zegt alles over het amateurisme wat in Den Haag hoogtij viert. De lijst van merkwaardige beslissingen op werkelijk alle departementen wordt langer en langer. Het aardige is dat de kiezer dit allemaal schijnbaar de gewoonste zaak van de wereld vindt. Het zegt alles over de mentaliteit van de Nederlander in algemene zin.
Je ziet wat er gebeurt als er plotseling geen geld meer is en er bezuinigd dient te worden. Bij de bijstandsgezinnen is dit een dagelijks voorkomend probleem en ook daar lijden mensen onder de spanningen. De voedselbanken kunnen de aanvragen niet meer aan en raken zelf ook aan de bedelstaf. Echter in de politiek gaat het over persoonlijk bestaansrecht in de samenleving. Hier gaat het over carrières, beloningen, leuke baantjes voor de toekomst, in luxe en onbekommerd verder kunnen teren op kosten van diezelfde bijstand families. Vooral aan jezelf denken, de grote jongens achter de schermen plezieren en in ruil daarvoor je hele leven verzorgd worden met iets leuks.
Daar draait het om en alle andere zaken kunnen we als bevolking vergeten. Regeren heeft niets, maar dan ook helemaal niets met politiek te doen! Regeren is een zaak van feiten, argumenten en volledige openheid van zaken! Niets anders! De “politiek” (wat is het in Godsnaam nog) heeft een mandaat gekregen van het volk om te managen. Als je een slechte manager bent, wordt je normaliter eruit gelazerd. Hier niet, hier wordt je beloond voor hetgeen je verprutst! Hoe gestoord kunnen we toch allemaal zijn.
Ik zeg het nog maar een keertje: "een zootje bussen huren, het hele plupsgebeuren er in en vervolgens afvoeren naar Brussel. Dit kabinet is een meester in het verleggen van de verantwoordelijkheden, neemt allerlei "nevenbaantjes" aan om de "grote Partners" te tonen hoe goed Calimero wel is. Hou je bezig met datgene waarvoor je aangesteld bent en zelf gewild hebt. Kun je het niet meer? Lazer dan op naar Brussel!

Knoekibebo | 18-12-14 | 09:48

Voor wie uitgeslapen genoeg is om te beseffen dat de wet niet alleen een regeltje omvat waar sufkoppen van in de war kunnen raken:
.
wetten.overheid.nl/BWBR0018450/geldigh...
.
Die 'drie' interesseert dat 'keuzeregeltje' geen fuck.
Ze willen gewoon wraak en daarvoor mag de hele zooi ontwricht worden.

voordeoorlog | 18-12-14 | 09:36

De bejaardenzorg kleedt hij lachend uit. Maar nu hijzelf in het nauw zit is kennelijk het lachen bij Rutte vergaan. Ook voor Schippers, want zonder die wet loopt zij waarschijnlijk een mooi baantje mis bij een verzekering na haar ministerschap.

watazooi | 18-12-14 | 09:29

Geen mens heeft nog vertrouwen in dit kabinet, maar alleen omdat de pvda en de vvd in de peilingen nu zo lag staan gaan ze het niet laten klappen. Dat is toch het ultieme bewijs dat men er alleen voor zichzelf zit?!

Waakvlam | 18-12-14 | 09:27

Natura verzekering VGZ Goede Keuze €95,95 per maand
Naar een zorgaanbieder zonder contract met VGZ?
50% vergoeding van het gemiddeld gecontracteerd tarief.
Ella | 18-12-14 | 08:46
-
Volgens uitspraak rechter: minimaal 75%
-
De door Schippers opgevoerde reden van besparing is namelijk niet waar het werkelijk om draait want het is nu al betaalbaar. Er zijn dus andere krachten aan het werk namelijk de macht van de verzekeraars legitimeren.
mr. coffee | 18-12-14 | 08:55
-
Klopt, dit gaat er om dat het zorgverzekeraars kartel de macht krijgt in het ziekenverzorgingsspel.
Ofwel: alleen goedkope, derderangs dus, artsen nog. Voor de hoofdprijs. De goede artsen vertrekken naar het buitenland, als ze nog hier zijn.

Raider Twix | 18-12-14 | 09:27

Wat een opgeklopt gedoe. Wet sneuvelt. Jammer. Alle tijd om alsnog in te dienen. De wet zou pas in 2016 ingaan.

ristretto | 18-12-14 | 09:04

@mr.coffee
Ok. Uitbehandeld. Die vreselijke term. Als in= we zijn klaar, de patiënt wordt beter of als in = we weten het niet meer, patiënt overleeft het niet meer.
In beide gevallen is er dus geen enkele reden om aan zijn beoordelingsvermogen te twijfelen. ( buiten de normale scepsis bij Politici en PvdA'ers in het bijzonder )

ristretto | 18-12-14 | 08:55

Ella | 18-12-14 | 08:46
Ditzo heeft vrije zorgkeuze van ziekenhuis en specialist voor 89,95 (375 e.r.). (mits er geen addertjes onder gras zitten)

Dus het kan al goedkoop, daarom is deze wet compleet overbodig en maakt het ddorgaan zo gevaarlijk. De door Schippers opgevoerde reden van besparing is namelijk niet waar het werkelijk om draait want het is nu al betaalbaar. Er zijn dus andere krachten aan het werk namelijk de macht van de verzekeraars legitimeren.

mr. coffee | 18-12-14 | 08:55

ristretto | 18-12-14 | 08:38
Hij krijgt geen chemo meer. Uitbehandeld.

mr. coffee | 18-12-14 | 08:48

stipjes | 17-12-14 | 22:19
De VVD wil de vrije artsenkeuze ook niét verbieden voor hun rijkere kiezers die genoeg geld hebben om een dure polis aan te schaffen.

Restitutie verzekering VGZ Eigen Keuze €113,95 per maand
Volledige vrijheid in uw keuze voor een zorgaanbieder.

De VVD wil de vrije artsenkeuze alléén verbieden voor armere kiezers die niét genoeg geld hebben om een dure polis aan te schaffen.

Natura verzekering VGZ Goede Keuze €95,95 per maand
Naar een zorgaanbieder zonder contract met VGZ?
50% vergoeding van het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Ella | 18-12-14 | 08:46

@einde der domheid,
Als je chemo hebt mag je ook niet autorijden of andere zaken doen waarin je beslissingen moet nemen. Dus ik zou in dit geval zeggen nee.

ristretto | 18-12-14 | 08:38

Hoeveel wordt bespaard met dit besluit, en hoeveel kost al deze poeha?

frickY | 18-12-14 | 08:36

Ars Vivendi | 18-12-14 | 08:29
3000 van die miljardjes per jaar worden ook via Nedelandse constructies ontlopen.

Einde van de Domheid | 18-12-14 | 08:34

Het is gewoon afwachten op de volgende draai van de PvdA.

Vogelbeest | 18-12-14 | 08:33

Nijpels gisteren bij Pauw zwartepiette niet alleen Duyvestein:

......... ( Is er even stil van. Wat nobel!) RT @pauwnl: Ed Nijpels stelt zijn manchetknopen beschikbaar voor veiling @SeriousRequest #Pauw

hellahueck ‏@hellahueck 8h8 hours ago

Einde van de Domheid | 18-12-14 | 08:32

Laat me raden, er komt een compromis waar iedereen niet blij mee is, en over 2 weken valt de toko alsnog om als Robben op een WK.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 08:30

@Einde van de Domheid | 18-12-14 | 08:24
Tsja, als het om EU belangen gaat kijkt men niet op een miljardje meer of minder. Ik zeg dan: minder (3x)

Ars Vivendi | 18-12-14 | 08:29

"Het gaat om iets ongelooflijk belangrijks, het gaat over een miljard!" Ed (Suske en Wiske) Nijpels.

Einde van de Domheid | 18-12-14 | 08:24

ristretto | 18-12-14 | 07:40
Een zieke is niet in staat om te oordelen over bezuinigingen in de gezondheidszorg?

Einde van de Domheid | 18-12-14 | 08:23

Ach, later vandaag staan Edith en Didi onder de mistletoe en komen gezamenlijk naar buiten om te zeggen dat er niet gedraaid, maar een betere richting genomen is.

Einde van de Domheid | 18-12-14 | 08:19

En straks, na een heleboel impotenterend moeilijk gedoe met slapeloze middagdutjes en gewrijf met onderdelen over het pluche, verkiezingen of niet, maar vervolgens 100% zeker meer van hetzelfde. Of heeft u nog vertrouwen in "onze" "democratie"?

ugur | 18-12-14 | 08:09

Het is altijd hetzelfde als je iets van marktwerking gecombineert met door overheid gestuurd. Het blijft aan alle kanten knagen. PvdA en VVD staan slecht in peiling. Iemand moet de schuld krijgen, die daalt nog verder. Doe de wiskunde. Het enige waar ze mee bezig zijn, wie krijgt de zwarte piet toegespeeld.

roze_bril | 18-12-14 | 08:00

Een paar opvallende zaken:
- Ik heb thuis een mooi sprookjesboek. Daarin 'Hans en Grietje'. De heks kijkt op dezelfde broedende manier naar buiten als heks S. Afwachtende dat de naïeve pvda-ertjes zich door haar laten inpakken. Volgende keer geen auto, maar een bezem van de zaak, heks S.?
- pvdAARS zitten met zo'n 8 ruggegraatloze sukkels in het bastion van de achterkamertjespolitiek, het torentje. De rukhut van mark. Hier dus inzichtelijk de grootte van de hele pvda-fractie ten tijde van Wilders-I.
- Niet iedereen had patat besteld. Er werden ook 2 kapsalons besteld. Halal, dat dan weer wel.
- Wilders is ook aanwezig. In de vorm van Wildersfobie. Naar verluidt wil heks S. zich zelfs beschikbaar stellen in één van de pvda-fietsenstallingen om daar haar mondelinge uiteenzettingen te continueren. ALLES is namelijk geoorloofd om Wilders-I te voorkomen. Zelf het met voeten treden van de mening van de kiezers, democratie is voor de dommen!
- PECHtold verbijt zijn woede continu. Hoewel hij toch steeds aanwezig is, blijkt er geen sleutelrol voor hem te zijn weggelegd. In deze momenten wordt hem pijnlijk duidelijk dat hij een TOTAAL OVERBODIG ELEMENT is in de NL politiek.
En hij houdt ook niet van patat want te bourgeois.

pennestront | 18-12-14 | 07:41

@dribbel
Duivesteijn is terminaal ziek zegt u. Wat doet hij daar dan? Of hij is capabel en in staat om te oordelen óf hij is ziek en wordt vervangen. Nu lijkt het net alsof hij zielig is en niet meer weet wat hij doet. ( overigens vond ik dat laatste al langer )
Inderdaad hebben CDA, PVV, SP, de oudjes en GL ook tegengestemd. Deze partijen maken geen deel uit van een coalitie en zitten ook niet op de schoot van Rutte.
Het is dus volstrekt logisch om de druk op Adri , Marijke en Guusje te leggen.
Tip: Zet de zogenaamde dissidenten maar op een verkiesbare plaats dan draaien ze wel bij. Dan verdwijnen hun principes zomaar. ( alhoewel, wat zijn verkiesbare plaatsen bij de PvdA? Plaats 1 tot en met 2?)
Iedereen schijnt uit het oog te verliezen dat de drie gewoon gelijk hebben en dat onze vrijheid van keuze ernstig beperkt wordt door Nb een liberaal. Staatsgestuurd door het Nieuwe Rijk van Verzekeraars met de usual suspects aan het roer. Van Boxtel, Hermans, De Graaff en niet te vergeten Rouvoet.
Los van alles hebben de drie gewoon een punt. Slechte wet.

Alle ophef is sowieso overbodig. Er is nog een jaar de tijd om deze wet door de tweede en eerste kamer te loodsen. Dat doe je vlak voor het zomerreces, net zoals ze al die andere bezuinigingen hebben doorgedrukt.

ristretto | 18-12-14 | 07:40

De winstgedreven zorgverzekeraars zijn uit op uw geld en de politiek helpt ze daarbij. En dan afvragen waarom de zorg toch elk jaar duurder wordt.

kenny harder | 18-12-14 | 07:28

Weg met dit kut kabinet van enorme klunzen

Windvogel123 | 18-12-14 | 07:25

Rutte zei eigenlijk niets, meerdere malen, in beperkte opzichten.

Strotgrondel | 18-12-14 | 07:19

@RegseHippie | 18-12-14 | 06:59
Het liefst nog voor de Kerst.....

necrosis | 18-12-14 | 07:12

Wat een aandacht voor bedriegers!!

zeefert | 18-12-14 | 07:03

Niemand die wacht op De oplossing. We wachten allemaal op De val.

RegseHippie | 18-12-14 | 06:59

De ene mislukking volgt op de andere, fout op fout, leugen op leugen, draagvlak voor de beslissingen is er alleen nog onderling of wordt schaamteloos afgewenteld op de EU, en dat noemt zich "leiders" Stemmen die ik nooit meer als deze bende valt zit er zo weer een nieuwe kliek nietszeggende stropoppen. Die vrolijk verdergaan net het uitzuigen en demoniseren van de werkende bevolking en het gratis weggeven van alles aan het niet werkende deel. De 1 betaald de hoofdprijs de ander niets. Eerlijker en socialer my ass. Zolang je alles maar dan ook alles zelfs gezondheid met maar 1 maat kan meten, geld, dan ben je verloren als mens. Geld bestaat namelijk niet. Dombo's.

Beaulefermier | 18-12-14 | 06:45

Eduardo- | 18-12-14 | 06:19
Ja volgens Samsom zijn er stappen gezet , ik hoop richting afgrond.

Eurotokkie | 18-12-14 | 06:25

Anyways, ze zullen er wel weer uit komen. Gehavend, tot de volgende crisis. Dan is het echt afgelopen. Denk niet dat de boel nu klapt, dat zou een te mooi kerstcadeau zijn...

Eduardo- | 18-12-14 | 06:19

Mogguh.Lol, die Dijkgraaf met z'n kippeneukers. Sympathieke vent, ondanks dat het een gristen is. Kan ook goed net Rutger overweg.

Eduardo- | 18-12-14 | 06:13

En dat allemaal om die zwervende groep asielzoekers te stoppen die doorlopend proberen om ziek te zijn en dan alles gratis binnenhalen.

duitse herder | 18-12-14 | 05:45

;hoe laat begon die vergadering, zo'n beladen onderwerp hoort toch gewoon overdags in de kamer behandeld te worden.

nu lijkt het net of ze hard gewerkt hebben maar volgens mij is 0200-1800 maar 0800 uur,

oftewel een normale werkdag voor menig mens,

001001001 | 18-12-14 | 05:27

Even voor het geheugen - verkiezingsprogramma 2012:
Vvd: a) 5 miljard belastingverlaging beloofd (werken zou meer gaan lonen) b) 3 miljard voor veiligheid, onderwijs en kinderopvang (alle drie terreinen gesloopt) c) hervormen: de overheidsuitgaven zouden 24 miljard dalen (is dus gewoon doorgestegen) etc etc , hoezo hervormen ?????

PvdA 2012 - sterker en socialer:
- economie: onderwijs en mkb zijn specifiek aangewezen als de (banen)motor - beiden zijn volledig gesloopt:
- keuzes voor arbeid voor jong en oud: de btw verhoging e.d. hebben voor tienduizenden werklozen gezorgd;
- dak boven het hoofd jong en oud: nog nooit zo weinig gebouwd en zo'n grote toename daklozen !
Last But Not Least: keuzes voor de zorg PvdA: 1 alle zorg dicht bij de mensen, 2 niet de markt maar de mensen!

Je moet in beide verkiezingsprogramma's zoeken met een vergrootglas om iets te vinden wat werkelijk uitgevoerd is.

De heren Samson/Rutte zijn niet gezakt voor het examen vanwege te veel fouten maar vanwege 0 goed.

Normaal wordt je dan verzocht het in het systeem wat lager op te gaan zoeken......

Tee Of Cup | 18-12-14 | 03:42

Het zou niet slecht uitkomen. Een kabinet die matig presteert en het vertrouwen van de bevolking al langere tijd ontbeert, wordt uiteindelijk afgestraft. Ben benieuwd of de bijl echt valt, deze keer.
De Eerste Kamer bewijst weer eensch haar nut; zij overdenkt (juridisch) en neemt niet klakkeloos aan, zoals de (vaak nogal ongeïnformeerde en opportunistische) leden van de Tweede Kamer.

Strotgrondel | 18-12-14 | 02:53

@Jan Dribbel | 18-12-14 | 02:32

Jij snapt het.
Zie mijn vorige tegels.

Boris Poepnagel | 18-12-14 | 02:46

Het is jammer dat Duivesteijn hier veelvuldig wordt weggezet als slappe hap.
De man is terminaal ziek.
Vergeten wordt dat de rest van de partijen ook hebben tegengestemd.
CDA,SP, PVV, Oudjes, GL waren ook tegen.

Jan Dribbel | 18-12-14 | 02:32

Ach we komen hier sterker uit zal Rutte en Didi vertellen , ondertussen hoopt bijna heel Nederland dat dit kabinet op zijn bek gaat.
Maar we weten dat wat de burger graag wenst niet zal gebeuren.

Eurotokkie | 18-12-14 | 02:24

Schippers glipte weg zonder commentaar.

lady blabla | 18-12-14 | 02:18

Voor het geval het (nog) niet helemaal duidelijk is/was:

Minister Edith Schippers moet per direct van d'r post worden verwijderd en worden verdronken in het meest dichtstbij zijnde water. Alle loftuitingen van (vooral VVD) wie dan ook zijn een schot voor eigen bühne. Dit mens durft het aan om de vrije toegang tot zorg van ruim 65% van Nederlanders met een enkele pennestreek weg te vagen en hen per direct in het ongewisse weg te laten kankeren. Letterlijk. Een beneden-modaal mens dat met kanker gediagnosticeerd wordt kan daarmee nog geen aanspraak maken op een bemoedigend woordje van de diagnosticerende arts.
En het allerergste is nog wel dat haar coalitie-reetmaatjes van de peeveedeejaa door haar eigen partij een revolte wordt gegund, zo vlak voor de vreetdagen. Tegen de tijd dat het ruggemerg van het konijn volledig is uitgezogen biedt Asscher het hoofd van Ter Horst weer aan. In een vat met rum, op een satijnen kussen.

Boris Poepnagel | 18-12-14 | 02:16

J_Dijsselbloem : ik verschuil me of achter de fractievoorzitter van de PvdA of achter de premier

lady blabla | 18-12-14 | 02:11

@lady blabla
Optimist tot in de politieke kist.

SamKoeman | 18-12-14 | 02:11

Asscher zegt dat hij optimistisch is, maar durft ook niet te zeggen dat er morgen een oplossing is.

lady blabla | 18-12-14 | 02:10

@Jan Dribbel | 18-12-14 | 02:01
Dat zou ook zomaar Dries van Agt kunnen zijn. Om de Palestijnse zaak te promoten.

SamKoeman | 18-12-14 | 02:05

neemjemoederindemali | 18-12-14 | 01:55
Lol, een demente bejaarde met een bomgordel op weg naar het Binnenhof.

Jan Dribbel | 18-12-14 | 02:01

Het is een heel bekend verschijnsel en ik heb het helaas al een paar keer mogen meemaken.
De laatste opleving voor de dood. de PVDA is een zieke oude stervende man. Nog een keer een sociaal democratische opleving en verzet tegen het neoliberale vernietigen van solidariteit in de zorg, dan nog een rochel, een paar moeizame ademteugen en dan is het volbracht.
Dan kunnen we de sociaal democratie ten grave dragen en kan het neoliberalisme volledig ontsporen.
Ik verheug me daar zeer op. Uiteindelijk zal de nieuwe partij van Fleur Agema de scherven oppakken en het verschil maken.

Frankasd | 18-12-14 | 01:59

@Thorolf | 18-12-14 | 01:49

Om dat te voorkomen moet de veiligheid worden opgeschroefd en moet de AIVD meer bevoegdheden krijgen tegen nukubu's als u.

Btw, doe me een plezier en maak er echt een hele grote boem van.

neemjemoederindemali | 18-12-14 | 01:55

@Thorolf | 18-12-14 | 01:46
Dat heet dan ook paniek-politiek.

Boris Poepnagel | 18-12-14 | 01:54

@Boris Poepnagel | 18-12-14 | 01:36

Waar de gemiddelde schoeversmuts al geen verstand van heeft tegenwoordig.

neemjemoederindemali | 18-12-14 | 01:52

@baronwater: klopt..... onder politici, ambtenaren en verzekeraars is nu de discussie en het overleg gestart wat een laatste levenjaar mag kosten. De inzet nu is 80 mille.
Als mij mijn laatste levenjaar vanwege kosten wordt geweigerd stap ik uit met een grote boem op het binnenhof!

Thorolf | 18-12-14 | 01:49

#boris: de zorg is NL veruit de duurste in de EU. Maar het is zeker niet de beste. Het feit dat het zo duur is komt omdat er te veel personeel werkt zegt................... gesjeesd politicus Wouter Bos.......... nu topman bij een groot ziekenhuis. "Het moet efficienter....." durfde hij met droge ogen te vertellen!
Het nationale probleem is dat dit soort kwiebessen overal in de top weer opduiken en maar niet inzien dat zij zelf het probleem zijn en veroorzaken. Het wachten is op waar Eurlings weer opduikt en de boel gaat verzieken. Zal wel ergens in de zorg zijn want na het KLM debacle is hij door het bedrijfsleven in het enge Echte Wereldbos fijn gekauwd en uitgespuugd!

Thorolf | 18-12-14 | 01:46

@witchmaster | 18-12-14 | 01:38
Precies een jaar geleden ging hij ook overstag op het woondossier. Misschien is het de tijd van het jaar waardoor Adri raar gaat doen.

SamKoeman | 18-12-14 | 01:45

Mijn ervaring is als de Zorgverzekeraar op de stoel van de arts cq specialist gaat zitten, dan gaat iedereen die te 'kostbaar' heel gauw dood. Uiteindelijk moeten er forse winsten behaald worden, zodat die absurde overgeorganisserde zorgverzekeraars kunnen blijven doorwoekeren. FF een voorbeeld, een cardio asperientje,acetylsalicylzuur 80mg is niets meer dan een gewoon aspiriemtje van 100 mg met een stukkie eraf. Voor de cardio asperine moet je een recept hebben van de arts, kosten, plus je betaald minimaal het tienvoudige van een buisje aperine wat je bij elke drogist zonder recept kan kopen.

Baronwater | 18-12-14 | 01:39

@lady blabla | 18-12-14 | 00:52

als je de geschiedenis volgt , dan is het zo klaar als een klontje .
de duif kan het niet maken om nogmaals over stag te gaan.

witchmaster | 18-12-14 | 01:38

Ik ben er enorm vóór dat dit kabinet opzout.
Maar wat dan? Heb wat zitten schuiven met mogelijke coalities, maar vrees dat er na verkiezingen niet veel anders terugkomt. Alleen gaan dan die gedogers gewoon IN de coalitie, Peggold met een stijfje voorop.
(Wilders kan dan misschien wel gaan winnen, maar een meerderheid zal hij nooit krijgen, ook niet als zijn goede vriend Mark R. meewerkt.)

Guy Veropzoudten | 18-12-14 | 01:38

Het kabinet laten struikelen zou voor beide partijen partij-politieke zelfmoord zijn en dat laten ze nooit en te nimmer gebeuren! "Slecht voor het land bla bla bla...".
Dit wordt weer een politiek uitruilertje waarbij de PvdA een bezuiniging scoort die de VVD niet wilde en wij krijgen gewoon deze zorgwet. Misschien wat punten en komma's verschoven maar meer niet. En het is niet eens denkbeeldig dat dit strategisch in scene gezet is door de PvdA??? Want zo principieel zijn die discidenten niet. En Schippers weet zich verzekerd van een topbaan in het verzekeringswezen als deze hun zin krijgen en bepalen wie waar en wanneer zorg krijgt.

Thorolf | 18-12-14 | 01:38

Stel. Stel he:
stel, je jat ruim 12% van het inkomen van NederlanderTs weg onder het excuus dat dat nodig is voor de zorg.
"Dat dat nodig is voor de zorg", gewoon zoals het er staat. Want dat is hoe het is. Zo wil de (r)Overheid nl. dat U dat ziet. Want 'zorg' betekent in dit verband namelijk de zorg van U én de zorg in het algemeen. Maar dat laatste wordt door de (r)Overheid -in alle nobelheid- als eerste benadrukt; U betaalt dat bedrag voor de zorg van iedereen, én een beetje tevens voor Uzelf. U moet dat vooral niet al te egoïstisch zien, volgens het Ministerie-dat-het-allerbeste-met-U-voor-heeft. U bent immers een mens, en een mensch is van nature solidair. U schenkt immers maandelijks koffers met biefstukken en vaten Single Malt Whiskey aan armlastige Arabiriërs en Zimbabonesiërs. Waarmee het niet meer dan logisch is dat U de woorden van de Minister slikt als gemilimeterd gesneden koek.
Hoe rauw is de werkelijkheid dan ook nu blijkt dat U al sinds jaar-en-dag de boer op moet om Uw zorggaranties veilig te stellen. Sterker nog: U bent verplicht om deze garanties jaarlijks, maandelijks veilig te stellen. Doet U dat niet, dan bent U strafbaar en dreigt een procedure in Naam der Koning. Letterlijk.
Een markt dus. Een plein met kraampjes met verzekerboeren die ogenschijnlijk onafhankelijk van elkaar hun beleid bepalen. Alhoewel, onafhankelijk? Sinds 2009 werd het eigen risico 'geïndexeerd' onder het mom van 'beheersbaarheid'. Ziekenhuizen klaagden over overschrijdingen op hun begrotingen. Ofzo. in 2013 nam het eigen risico met ruim 73% toe tov het voorgaande jaar. Let wel: VERPLICHTE eigen risico. En vermoed vooral niks; het feit dat U daarmee direct denkt aan kartels oid berust op Uw (waarschijnlijk rijkelijk door films) vertroebelde geest. Op een echt marktplein kijken handelaars immers ook niet verder dan hun eigen kraam.
Daarmee is het natuurlijk ook een gotspe dat überhaupt politici zich negatief uitspreken tegen het voornemen van een fictief kartel van zorgverzekeraars om de vrije (huis)artsenkeuze (fors!!!) terug te schroeven waardoor de toegankelijkheid van ruim 65% van de Nederlanders tot de algemene, medische zorg vrijwel onmogelijk dreigt te worden. Dat de algemene volksgezondheid daarmee flink gevaar loopt is natuurlijk veel minder belangrijk dan dat Nederland een goed functionerende zorg heeft en een daarbij passende zorgindustrie. Uiteindelijk zorgt die industrie voor iedereen. Aldus Minister Schippers.

Boris Poepnagel | 18-12-14 | 01:36

@Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-12-14 | 22:53
Je hebt een kudtwinkel.
Voor de rest een prima tegel.
jjjj altijd plus een.

miko | 18-12-14 | 01:30

Al dat gelul, en niemand die er ook maar iets aan doet...

Glas Koning | 18-12-14 | 01:26

En waar je als patiënt terecht kan, hangt met dit wetsvoorstel van de verzekeraar af.

SamKoeman | 18-12-14 | 01:22

tweetybird | 18-12-14 | 01:11
Dat miljard zal waarschijnlijk niet toereikend zijn om alle illegalen, uitgeprocedeerden etc., die na de uitspraak van het hof, in grote getale toe zullen stromen, te voorzien van bed bad en brood.

de honden blaffen... | 18-12-14 | 01:18

@tweetybird | 18-12-14 | 01:11
Precies. Als je arts, om wat voor reden dan ook, niet bevalt, dan kan je in de Randstad zo naar een ander ziekenhuis toe. Zo ver liggen die ziekenhuizen daar niet van elkaar af. Maar als ik gespecialiseerde hulp nodig heb en ik kan niet in het UMCG terecht, dan moet ik waarschijnlijk helemaal naar Leeuwarden. Groningen is trouwens het enige academische ziekenhuis in het noorden. Verder staat er nog eentje in Maastricht, in Nijmegen en de rest staat in de Randstad.

SamKoeman | 18-12-14 | 01:17

@Supermatthijs | 18-12-14 | 00:07

Psies, alleen ben ik geen PVV-ert maar een kniesoor die daar op let.

neemjemoederindemali | 18-12-14 | 01:15

@tweetybird | 17-12-14 | 23:31
Altijd makkelijk praten voor de havenots.
Gekke communist dat je bent.

miko | 18-12-14 | 01:15

Al valt het kabinet, er komt gewoon weer een verse lading landverradende galbakken voor in de plaats..
En iedere keer blijkt het toch nog erger te kunnen.
Tipje van de sluier: MelkerT en Rosenluller terug.

Slipsnifter | 18-12-14 | 01:13

Je mag hierna hopen dat je naar een plaatselijke medicijnman kunt. Eentje die zwart bijklust. Het liefst in de buurt. Inplaats van als je in limburg woont je naar de dokter van groningen moet omdat die in limburg niet onder de zorgverzekeraar valt. Tsja het wordt geweldig. Wie arm is mag dood . Wie rijk is blijft leven. Het nieuwe nederlandse schippers zorg beleid. Maar ja we besparen wel 1 miljard voor uiteindelijk de EU elite club. Die het samen met de zorgverzekeraars verdelen. Schippers zal een best kerstpakket krijgen van die zorgverzekeraars. Daar kun je van op aan..

tweetybird | 18-12-14 | 01:11

Kortom,het Nederlandse volk wordt niet wijzer van dit soort verkiezing-spelletjes van een kruimelpartij en haar 3 te grote ego's in de 1ste kamer.Maar... zal er ook geen traan om laten als de boel klapt.

Dolphi | 18-12-14 | 01:08

In dit kabinet is het belangrijkste dat je kan draaien en dat kan Rutte met zijn rubberen ruggegraat als geen ander.

Boyo | 18-12-14 | 01:07

Ik hoop dat Rutte en Schippers vannacht onderdak kunnen vinden in een stal, of zo.

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 01:07

@Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 00:57
Nee, dat klopt, ik ben student. Maar ik heb in de MR raad van mijn middelbare school gezeten en die vergaderingen probeerden docenten en leerlingen altijd zo kort mogelijk te houden.

@J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 00:59
En vergeet het vrouwenquota niet! Maar als mensen zo lang zitten te vergaderen en de C3 alleen bijgepraat is - zonder oplossing in zicht slechts optimisme -, dan ziet het er niet best uit voor het kabinet. Morgenochtend 10 uur komt er een brief.

SamKoeman | 18-12-14 | 01:04

Nou reken er maar op dat die pinnokio rutte komt vertellen dat ze er uit zijn gekomen. Of te wel de ruggegraten waren weer van rubber. Want het is en was weer als vanouds achterkamertjes gekonkel. Was weer leuk voor de buhne. Niks meer niks minder. Een mooi politiek toneelstuk. Maar ik hoop dan wel dat de pvda op naar nul zetels gaat. Want zelfs in de eerdte kamer maakt die pvda er een zooitje van. Stelletje kudt draaikonten. En adrie heeft zijn moment van fame weer gehad. Net als in 2013. Adrie droevestein de politieke aandachtshoer. Want meer is het niet. Ben benieuwd wanneer hierna weer het volgende nep crisis feestje is.

tweetybird | 18-12-14 | 01:03

Ik ben geen arts, maar ik denk dat dit kabinet dood is. Gestopt met ademen.

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 01:02

Soms, al is de crisis nog zo groot. Moet je gewoon even met je Tolly wapperen!

Glas Koning | 18-12-14 | 01:01

SamKoeman | 18-12-14 | 00:54
Hoeveel etniciteiten er in die patiëntencommissies bij de zorgverzekeraars moeten zitten. Daar praten ze ongetwijfeld over. En de face value van de Gall&Gall-vouchers natuurlijk.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 00:59

de honden blaffen... | 18-12-14 | 00:52
Moet ineens denken aan het energieakkoord dat een miljoenmiljard banen zou scheppen... Vrees dat ik er nog eentje inschenk voor slapengaan, want anders wordt het lastig.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 00:57

@SamKoeman | 18-12-14 | 00:54
Jij bent geen ambtenaar, zo te zien.

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 00:57

@Plukkiehaar | 18-12-14 | 00:52
Maar dit kabinet het eerst. *truste mompelt*

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 00:54

Ik vraag me af waar PvdA en VVD nog over praten. Na een hele dag overleg heb je alles toch wel besproken?

SamKoeman | 18-12-14 | 00:54

@de honden blaffen... | 18-12-14 | 00:52
ROFLOL

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 00:53

Dit kabinet is gestopt met roken, als je het mij vraagt.

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 00:53

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 00:51
Ja, Asscher moet nogal wat banen scheppen.

de honden blaffen... | 18-12-14 | 00:52

@witchmaster | 18-12-14 | 00:47

Je onderschat de kracht van de misleiding van de NPO.

Die spinnen het zo dat het verlies vrijwel altijd meevalt voor de pvda.

lady blabla | 18-12-14 | 00:52

Wenst de nightshift een goede discussie battle toe. Tip: We gaan allemaal dood.

Plukkiehaar | 18-12-14 | 00:52

@de honden blaffen... | 18-12-14 | 00:47
LOL. Die zorgcoördinator is zeker van de PvdA?

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 00:51

de honden blaffen... | 18-12-14 | 00:47
En wordt dat wetje er vlak voor de verkiezingen nog wel doorgedrukt.
Politici, allemaal stampvoetende kinderen die hun zin willen hebben....

Ommezwaai | 18-12-14 | 00:49

Volgens mij gaat dit kabinet morgen plat , als ik kijk naar het verleden dan stapte tot nu toe altijd de pvdA bij veel zetel verlies uit een kabinet .
de geschiedenis zal zich zeer zeker herhalen , want die kale heeft het niet meer en die spekman kan het niet .
gaan ze om dan zal het verlies enorm toenemen ze kunnen nog de helft van die 11 kwijt raken

witchmaster | 18-12-14 | 00:47

Ik voel een compromis aankomen.
De vrije artsenkeuze blijft bestaan.
Alleen kunt u niet meer zelf bepalen wie uw arts wordt, dat doet uw zorgcoördinator.

de honden blaffen... | 18-12-14 | 00:47

tweetybird | 18-12-14 | 00:37
Die paardelul van een Timmerfrans is er nog politicus van het jaar mee geworden ook!
Persoonlijk zou ik niet trots zijn op zo'n prijs.
Betekent dat ie in feite de grootste leugenaar onder de leugenaars is.
.
Getuige zijn speech, achteraf gezien, een blamage.

Ommezwaai | 18-12-14 | 00:45

@J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 00:41
Gaan ze ook niet doen vooral de pvda luitjes zijn dan voorlopig zonder fijne baantjes.

Uw Verzekeringsadvis | 18-12-14 | 00:44

Die Linthorst was vanmiddag al om, Nadorst zal zich ook wel om hebben laten kopen, alleen ja, waar moet je Adri nog mee omkopen?
Die heeft nog maar een paar maandjes.
Die zijn ze dus aan het suflullen.
De schoften.
Morgenochtend ligt er een cosmetische aanpassing, en is de democratie verneukt.
Kost de PvdA wel weer wat zeteltjes, maar ach partijen zat waar het spul terecht kan.

bakoenin | 18-12-14 | 00:43

Schippers mag ik tegenstemmen, ja of nee?
En moet ik dat dan zelf betalen, ja of nee?
*neuriënde Duivendinges*

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 00:43

Ze gaan morgen verder... Pfff slappe hap!

lady blabla | 18-12-14 | 00:41

Morgen verder dus. Wat een tragische vertoning. Zelfs het kabinet opblazen kunnen ze niet fatsoenlijk.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 00:41

Eigenlijk intriest dat deze stiekeme hansworsten ons mooie land regeren en het uiteindelijk naar de kleauten helpen.

Ommezwaai | 18-12-14 | 00:40

Het kerstcircus wordt onderbroken voor slaap. Kabinet blijft bungelen.

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 00:40

J.R. Thorbecke | 18-12-14 | 00:33

Ja npo politiek 24. Maar die zijn naar bed.

tweetybird | 18-12-14 | 00:38

Winston1 | 18-12-14 | 00:32

Hmm het kan ook andersom zijn. Een woordvoerster die dacht hogerop te kunnen komen. Ach ja. Bij de pvda doen ze daar alles voor. Dat moest jij toch wel weten. De banen carrousel. Uitgevonden door de pvda. De 1 likt zich over de rug van mh17 slachtoffers de EU elite club in en de ander doet haar benen wijd. Allemaal uiteindelijk 1 pot nat.

tweetybird | 18-12-14 | 00:37

lady blabla | 18-12-14 | 00:27
Ik wil ook een livestream! Hadden we hier geen digitaal thema-kanaal voor?

Rest In Privacy | 18-12-14 | 00:33

ondertussen steek ik ff een kaarsje aan , volgens de cu is dit gebruik bij de christenen als er iemand terminaal is de taart staat klaar en de jajum zit nog in de fles

witchmaster | 18-12-14 | 00:33

Didi heeft als vreemdganger toch zn niet onaardig uitziende woordvoerdster zn bed ingeluld. Vergeet de immer objectieve Nederlandse pers steeds maar weer.

Maar gezien de peilingen, wat gaat Nederland opschieten met premier kereltje ??

Winston1 | 18-12-14 | 00:32

Zonder regering zijn we beter af. Als ze helemaal niks hadden gedaan dan stonden we er nu beter voor. Hogere groei, betere woningmarkt, minder werkelozen, minder bedrijven failliet, per saldo meer belastinginkomsten. En dan nog maar te zwijgen van de actieve bijdrage van van Baalen en Timmermans aan de koude oorlog met Rusland.

denoorman | 18-12-14 | 00:31

Hmmm zelfs als die didi vrije artsen keuze heeft krijgt hij toch te horen dat hij de ziekte van hedel heeft. Dat is dat zijn haar naar binnen groeit. Op de vraag of een dokter hem knapper kan maken zullen ze zeggen de enigste verbetering die we kunnen bewerkstelligen is om borsten op zijn wangen te plaatsen.. zo valt hij tenminste nog een beetje op. En dat is toch al een hele grote verbetering. Ben alleen bang dat de psych hem nooit meer over het debacle pvvda heen krijgt. En dat allemaal met vrije artsen keuze die hem toch niet meer gaat redden.

tweetybird | 18-12-14 | 00:29

Iedereen nu in het Torentje, dus ook de lik partijen. Waarom is er trouwwens geenlivestream of iets dergelijks? erg slecht!

lady blabla | 18-12-14 | 00:27

@Reykjavik | 18-12-14 | 00:18
Nope, wel sjgapie.

Slipsnifter | 18-12-14 | 00:26

SamKoeman | 18-12-14 | 00:13
Anders valt er ook weinig te bespreken zou je zeggen. Maar we kunnen inzetten op wat de fopsleutel tot de uitkomst zal zijn. Een patiëntencommissie, uitstel tot 2016 of verplichting zorgverzekeraars tot het voeren van beide soorten tot 2099... U kunt *nu* inzetten.

Rest In Privacy | 18-12-14 | 00:25

@tweetybird:
Een Dick tatrice......

Verwilder(s)t Niet | 18-12-14 | 00:19

Wat ik me in alle ernst dan wel afvraag: staat er een kerstboom in het torentje?

Reykjavik | 18-12-14 | 00:18

@lady blabla | 18-12-14 | 00:11
Volgens mij is het kabinet al gevallen, zonder dat de kabinetsleden het gemerkt hebben.

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 00:18

Waar is de webcam met De Deur?

Reykjavik | 18-12-14 | 00:16

Verwilder(s)t Niet | 18-12-14 | 00:08

Tsja wat schippers en de VVD doen druist werkelijk tegen de grondwet in. Je kunt nu dan ook wel stellen dat de VVD de democratie heeft ingeruild voor tiranie. De VVD tiranie van hoe drukken we alles erdoor en hebben we grof schijt aan het nederlandse volk en de eerste kamer. Onze wil is wet. Dat mag wel duidelijk wezen. De eerste kamer kan derhalve ook op geheven worden. Die heeft hierna totaal geen zin meer. Het is puur een verlengstuk van de partij politiek en het kabinet. En de oppositie keek er na en knikte. Mevrouw schippers alleen schijnt te bepalen. Hoe noem je eigenlijk een vrouwelijke dictator.

tweetybird | 18-12-14 | 00:15

@ProAsfalt | 18-12-14 | 00:12
Dank je wel.

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 00:15

Als D66, SGP en CU binnen zijn, dan is er waarschijnlijk een oplossing die afgestemd moet worden met de 'constructieve drie'.

SamKoeman | 18-12-14 | 00:13

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 00:02
Even copy past voor u:
Artikel 67

1.
De kamers mogen elk afzonderlijk en in verenigde vergadering alleen beraadslagen of besluiten, indien meer dan de helft van het aantal zitting hebbende leden ter vergadering aanwezig is.

2.
Besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen.

3.
De leden stemmen zonder last.

4.
Over zaken wordt mondeling en bij hoofdelijke oproeping gestemd, wanneer één lid dit verlangt.

ProAsfalt | 18-12-14 | 00:12

De tyfus met ze.

Slipsnifter | 18-12-14 | 00:12

Ik denk dat er een toezegging wordt gedaan op een lullig detail dat Adri vervolgens presenteert alsof hij de Champions League gewonnen heeft.

SamKoeman | 18-12-14 | 00:11

Behalve Rutte en Schippers zijn ook onder anderen VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra, PvdA-vicepremier Lodewijk Asscher, PvdA-leider Diederik Samsom, PvdA-minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën en PvdA-staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) bij het Torentjesoverleg.

Op de vraag of het kabinet in crisis verkeert, zei Dijsselbloem: „nee, dat dacht ik niet”.

lady blabla | 18-12-14 | 00:11

@Verwilder(s)t Niet | 18-12-14 | 00:08
Tx.

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 00:09

@ mezelf:
Helaas is hier geen doodstraf meer en op dat artikel.

Verwilder(s)t Niet | 18-12-14 | 00:09

Effe off topic. Maar proberen de criminelen elkaar nog effe voor de kerst van de wereld af te schieten. Nou weer een schietpartij in enschede. Het worden er nu al twee per dag. Ruimt lekker op. Zeg maar. Je zou haast nog effe snel een super dodelijke luchtbuks aanschaffen om jezelf te verdedigen. Die zijn nog vrij te verkrijgen met dank aan fossiel opstelten. Mischien krijg je nog wel kerstkorting of discount korting ook.

tweetybird | 18-12-14 | 00:09

@lewis Lewinski:
Artikel67, lid 3: de leden stemmen zonder last.

Zodra een mening gewijzigd is/wordt, is dit dus al een overtreding van dit artikel.

Verwilder(s)t Niet | 18-12-14 | 00:08

Net als bij mijn vrouw heb ik inmiddels afgeleerd met een harde plasser klaar te zitten, maar oh wat hoop ik morgenochtend op goed nieuws als ik wakker wordt. Misschien stelt het kabinet mij eens een keer niet teleur.

Meneer Rozenwater | 18-12-14 | 00:08

@neemjemoederindemali | 18-12-14 | 00:06

Jullie PVV- ers zijn allemaal hetzelfde.

Supermatthijs | 18-12-14 | 00:07

@Supermatthijs | 18-12-14 | 00:03

Heb je iets tegen homo's Mattijssie? Misschien heeft kameraad Poetin nog een plekje voor je in de goelag.

neemjemoederindemali | 18-12-14 | 00:06

@JohnLocke | 17-12-14 | 23:54
Duivesteijn heeft toch al doorgezet? Hij heeft al tegen gestemd. Het spel is gespeeld. Of zie ik iets over het hoofd?

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 00:05

J.R. Thorbecke | 17-12-14 | 23:58

Ja ben er helaas wel bang voor. Want het zal wel inbinden worden door die lamzak. Het zal dus wel rubberen robby worden.

tweetybird | 18-12-14 | 00:04

@neemjemoederindemali | 18-12-14 | 00:02

En jij spreekt voor alle reaguurders ? Homo !

Supermatthijs | 18-12-14 | 00:03

Samson had ooit een vrije dokterskeuze en vroeg om een second opinion, toen zei zijn dokter dat hij nog lelijk was ook.

Boyo | 18-12-14 | 00:03

@Supermatthijs | 17-12-14 | 23:42

Wij wel.

neemjemoederindemali | 18-12-14 | 00:02

@ProAsfalt | 17-12-14 | 23:51
Wat staat er in dat artikel?

Lewis Lewinsky | 18-12-14 | 00:02

Duivendinges heeft wel een mooi kapitaal vergaard als sociaal bewogen persoon.. Lekker bevlogen slap lullen. En als puntje bij paaltje komt gaat hij door zijn slappe knieen. Heel erg zielig als je zo de geschiedenis in moet gaan voor het oog van de natie. Ontluisterend..

denoorman | 18-12-14 | 00:00

Heb je al gehoord, van die drie PvdA senatoren die naar de dokter zouden gaan... nee? nou die gaan niet, van wegen hun niet vrije dokters keuzen.

Snowy2000 | 18-12-14 | 00:00

denoorman | 17-12-14 | 23:55

Nee hoor in een ver verleden was die droevestein ook al een verschikkelijke narcistische kudt eikel. En niks dan ellende met de vent. Altijd al uit op puur eigen gewin. Een echte pvda-er dus. Een echte draaikont met rubberen ruggegraat. Altijd al geweest.

tweetybird | 18-12-14 | 00:00

Bij de PvdA begint een beetje een Game of Thrones achtige dynamiek te ontstaan: intrige, verraad, ontrouw, onthoofdingen (figuurlijk, dat wel), draken, bijgeloof en waanzin.
Het enige dat nog ontbreekt zijn porno en paarden.

Ars Vivendi | 17-12-14 | 23:58

tweetybird | 17-12-14 | 23:57
Ga jij hem maar rubberen robby noemen.

Rest In Privacy | 17-12-14 | 23:58

Maar ja nog 8 minuten en dan kan droevestein 18 december 2013 herhalen. Namelijk inbinden en het kabinet weer redden. Het blijft altijd hetzelfde met dat soort mensen. Eens een rubberen ruggegraat altijd een rubberen ruggegraat. Let maar op. Het herhaalt zich weer na exakt een jaar geleden waarin hij ons opzadelde met huurverhogingen na een geweldig toneelstuk als de dissident. Ook nu zal het weer een toneelstuk blijken voor eigen gewin. Hij zal vast stijgen in de rangen daar bij de pvda. De nep dissident. Let maar op. Hier na ga ik hem rubberen robby noemen.

tweetybird | 17-12-14 | 23:57

denoorman | 17-12-14 | 23:55
Of hij ruikt revanche! Of hij vindt Didi bij nader inzien toch een lamlul.

Rest In Privacy | 17-12-14 | 23:56

@Lewis Lewinsky
De oplossing zal wel zijn dat ze duivendinges vervangen door een of andere meeloper die wel meestemt.. En die Duivendinges heeft zich sowieso al onsterfelijk belachelijk gemaakt door zich te laten omlullen bij het woonakkoord. Een triest einde van Duivendinges die blijkbaar ooit in een ver verleden wel goede dingen heeft gedaan... Triest. Ik zie de aasgieren al cirkelen ze kunnen niet wachten om zijn zetel in de senaat over te kunnen nemen.. Ze gaan over lijken daar bij de PvdA.

denoorman | 17-12-14 | 23:55

Lewis Lewinsky | 17-12-14 | 23:50
Maar dat was bij zijn vorige bijna-nacht ook al zo. Wellicht heeft hij er echter zoveel spijt van dat hij het toen heeft laten gaan, dat hij het nu alsnog doorzet.

Rest In Privacy | 17-12-14 | 23:54

@ridder pompompom | 17-12-14 | 23:42
Je kunt je sowieso afvragen of de Leden van de Staten-Generaal zich wel aan de grondwet houden inzake artikel 67, lid 3.

ProAsfalt | 17-12-14 | 23:51

@ristretto | 17-12-14 | 23:49
Lijkt me niet. Duivendinges is aan de chemo wegens prostaatkanker, hoor ik op radio 1.

Lewis Lewinsky | 17-12-14 | 23:50

Tussen twee verkiezingen staat de PvdA altijd op een all-time low en de PVV en SP altijd op een all-time high. Maar als het verkiezingstijd is, zie je de PvdA als een raket omhoog gaan in de laatste zes weken en de PVV en SP kelderen naar beneden.
.
Maar nu zitten we dus midden tussen twee verkiezingen, staat de PvdA dus wederom op een all-time low. Als dan het kabinet nu valt, gaat dan de PvdA ook als een raket omhoog? Ik bedoel, of de peilingen zijn dan altijd fop, of de verkiezingsuitlagen zijn altijd fop. Wie het weet mag het zeggen, maar het klopt dan niet meer. Peilingen moeten toch een beetje in de buurt zijn van de uitslagen en niet 300-400% er naast zitten?

HebpermabanvanPvdA | 17-12-14 | 23:50

Als Rutte nou even die 1000 Euro overmaakt en dan de stekker eruit trekt, dan hebben we allemaal een mooie kerst!

denoorman | 17-12-14 | 23:50

Geweldig. Kerstborrel bij Adri met Kalkoen en veel drank. Didi en Guusje waren er ook.

ristretto | 17-12-14 | 23:49

Ik heb al veel slechte bewindslieden en kabinetten voorbij zien komen. Maar dit kabinet is wel het slechtste en meest schadelijke wat ik ooit voorbij heb zien komen. Als ze ook maar een beetje eergevoel stappen ze op. Ze zitten er zeker niet in het landsbelang. Door kiezersbedrog aan de macht gekomen en ze blijven zitten uit eigenbelang.

denoorman | 17-12-14 | 23:48

@denoorman
Waarschijnlijker een commissariaat of 5 6..... En die andere 8 bij de een of andere zorginstelling.....

Verwilder(s)t Niet | 17-12-14 | 23:46

Maar ja dit kabinet zal wel blijven pluche plakken. Want vergeet niet we hebben het hier wel over drie senatoren van de pvda waarvan 1 ,de heer droevestein heeft laten zien dat hij een rubberen ruggegraat heeft. De pvda de ultime partij van de draaikonten is en ze allemaal ondertussen een rubberen ruggegraat hebben om in het pluche te blijven en dat het de partij het allang niet meer gaat om het volk maar om eigenbelang. Het druipt er weer vanaf. Maar je kunt het einde wel weer voorspellen. Inbindende senatoren en een eerste kamer die om zeep is geholpen en een vvd die moreel winnaar worden en het geheel voor het zeggen krijgen. De pvda heeft daarna niks meer in te brengen. Want onbetrouwbaar en draaiers. Maar ja daarna is het in elk geval pvda exit. Op naar 0 zetels. Want zo'n partij is niet meer serieus te nemen. Een partij die puur voor 1 ding zit. Het pluche.

tweetybird | 17-12-14 | 23:43

Het wordt de zoveelste fout van dit kabinet om de zorg uit te leveren aan de zorgverzekeraars. Als alle kamerleden in de 1e kamer en in de 2e kamer zouden stemmen wat ze zelf zouden willen. Dan kwam dit wetsvoorstel er nooit doorheen. Het is totaal ontverantwoordelijk en ondemocratisch om dit er door heen te drukken. Edith Schippers heeft vast een mooi baantje in het vooruitzicht bij een verzekeraar. Bah.

denoorman | 17-12-14 | 23:43

@J.R. Thorbecke | 17-12-14 | 22:41
Het zou fijn zijn als we inderdaad wat meer terug kunnen verwachten als we meer betalen, maar dat zit er al heel wat jaartjes niet meer in. De VVD zit vuistdiep in de zorg en alle wijzigingen die tot 'marktwerking' zou leiden heeft alleen maar tot meer winst voor de zorgverzekeraars geleidt. Vrije keuze my ass. Waarom kan ik bijvoorbeeld alleen maar aan het eind van het jaar overstappen?

Dit is alleen maar een maatregel die de zorgverzekeraars in de kaart speelt. Niet de mensen die zorg nodig hebben of premie betalen. Ik zie nog die Hoogervorst zijn vinger in zijn keel steken. Had die huichelaar maar zijn hele hand erin gestopt.

zonder_moeite | 17-12-14 | 23:43

Het wordt de zoveelste fout van dit kabinet om de zorg uit te leveren aan de zorgverzekeraars. Als alle kamerleden in de 1e kamer en in de 2e kamer zouden stemmen wat ze zelf zouden willen. Dan kwam dit wetsvoorstel er nooit doorheen. Het is totaal ontverantwoordelijk en ondemocratisch om dit er door heen te drukken. Edith Schippers heeft vast een mooi baantje in het vooruitzicht bij een verzekeraar. Bah.

denoorman | 17-12-14 | 23:43

Hopelijk kijken er ook juristen mee van alle partijen of het staatsrechtelijk wel allemaal netjes verloopt. Staan de senatoren van de 1e Kamer niet teveel onder druk momenteel?

ridder pompompom | 17-12-14 | 23:42

@Sovy | 17-12-14 | 23:40

Zo zie ik mezelf niet.

Supermatthijs | 17-12-14 | 23:42

Supermatthijs | 17-12-14 | 23:37
Perfecte omschrijving van een troll.

Sovy | 17-12-14 | 23:40

@Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-12-14 | 23:31

Helaas krijg ik niks voor mijn bijdragen hier of in ieder geval te weinig. Ben slechts een simpele reaguurder met teveel vrije tijd en een mening over vrijwel alles. Probeer altijd eerlijk te zijn maar mag wel graag wat olie op het vuur gooien. Verder niet teveel achter zoeken.

Supermatthijs | 17-12-14 | 23:37

onderschat de judasrol van de gedogers niet.. die Grrrrrrristenen en die eurofielen, die smullen weer

(c)ZWITSUL | 17-12-14 | 23:36

îîî ReBeL îîî | 17-12-14 | 23:31 |
Ja, dat bedoel ik - het blijft een ramp.

Bill Cosby | 17-12-14 | 23:36

Wilderstime. Geert is wel van een geheel andere orde maar hij heeft het gelijk te vaak aan zijn kant gehad om niet de volgende minpres te worden. We snakken nu toch wel naar verandering of moet er weer zo'n stelletje landverraders aangewezen worden? Nee toch?

tejootje | 17-12-14 | 23:35

De statige Stationsbuurt? Haha. Reepje grond vol kasten van huizen dat krampachtig grachtengordeltje speelt tussen HS en CS. Is gewoon Da Getto verder. Zo bezien eigenlijk wel heel participerend gedacht van Duivesteijn en zijn avondkompanen.

63116114 | 17-12-14 | 23:34

J.R. Thorbecke | 17-12-14 | 22:46

Ach de zielige rijke sukkel. Die weer meer verdiend heeft. Tsja die klagen altijd als hardste dat ze veel betalen terwijl ze juist minder betalen en steeds rijker worden. Vent doe niet zo achterlijk zielig. Ga lekker aan je dikke sigaar en je ganzen pate. Het zijn toch altijd dezelfde walgelijke super vvd-ers die zielig zijn. Pleur op vent breng je mercedes liever naar de auto wasserij. Hij is een beetje vies geworden van de regen.

tweetybird | 17-12-14 | 23:31

@Bill Cosby | 17-12-14 | 23:22
Was geen ramp maar een aanslag.
Een ramp is veel wat anders als een aanslag.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 17-12-14 | 23:31

Supermatthijs | 17-12-14 | 23:17
*hebben bepaalde personen binnen de Pvda helaas moeite mee.*
Het lijkt er sterk op dat jij van binnenuit weet hoe het werkt. Ik heb jou er eerder van beschuldigd mogelijk een betaalde kracht te zijn die hier ludiek komt agiproppen. Dat ontkende jij tot nu toe nooit. Ik denk dat dat was omdat jij te eerlijk bent om te liegen.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-12-14 | 23:31

Waarom niet die miljarden winst van die verzekeraars beperken en afromen?
Zou de burger weer helpen.
Hetzelfde geldt voor onze pensioenen, miljarden winst, maar premie moet omhoog omdat er niet voldoende dekking is.
Winst mag pas na 10 jaar worden uitgekeerd, tegenvallers zouden eerst uit de (oudste winst eerst) winst moeten worden bekostigd, daarna pas op de premiebetalers worden afgewend....

Verwilder(s)t Niet | 17-12-14 | 23:30

Verdorie, nu komen ze niet toe aan het extra belasten van alle schofterige neoliberale vermogens boven de 1.000 euro.

psychonaut | 17-12-14 | 23:29

de 3 zogenaamde dessidenten die het niet eens zijn met
de steeds machtiger wordende ziekte verzekering komen op voor jan met de korte achternaam.ik kan hier alleen maar respect voor hebben.
glibber rutten heeft het over afspraken.
is dit weer een politiek steekspel om de macht.
wordt de pvda kiezer een rad voor de ogen gedraaid
van kijk wij worden niet gemend door de vvd
voor mij mag deze regering in het zwarte gat
verdwijnen
de meest incompetente regering van na de oorlog,voor de[ bevolking]
de verdienste van dit kabinet zijn,dat de voedselbanken als paddestoelen uit de grond schieten.
en voortschrijdende belasting verhogingen op alles en nog wat.

soledad | 17-12-14 | 23:28

als je 2 pakkies shag per maand minder rookt, dan kun je een tientje meer betalen voor je zorgpolis en heb je vrije artsen keuze.
*
Mijn hoop op de val van dit kabinet begint inmiddels te vervliegen. Als het alleen nog van Duivesteijn af moet hangen dan gaat het hele feest dus mooi niet door, je zag het de vorige keer bij dat huizengedoe, toen het er op aan kwam stemde hij toch voor en dat zal hij nu ook wel weer doen. Als Rutte verstandig is dan laat hij nu het kabinet opblazen door de PVDA, met een beetje mazzel komt hij er dan goed van af terwijl de PVDA in pijn ligt. De hele linkse taliban zou verboden moeten worden.

Meneer Rozenwater | 17-12-14 | 23:28

@ Reykjavik | 17-12-14 | 23:20
.
Dan doe ik mee! Heb nog een mooie Macallan 25 staan.

Glas Koning | 17-12-14 | 23:24

@Tee Of Cup | 17-12-14 | 23:20

Al die hervormingen vergeet je voor het gemak even ?

Supermatthijs | 17-12-14 | 23:23

J.R. Thorbecke | 17-12-14 | 22:29

U naam doet het al vermoede . V VD-er. Super aanhanger van de leugenachtigste partij van na WWII. U bent vast 1 van de mensen die wel vaart bij het beleid van VVD. Dat ruik je goed hier van u reaguursels af. Nou mag hopen dat die pinnokios net zo klein als de pvda worden. En die schippers is een drammerig kutwijf die zelfs de eerste kamer als een tirran wil besturen. Nu inbinden van die drie senatoren en Wilders had wederom gelijk. Je kunt de eerste kamer wel afschaffen. Want die zijn enkel nog maar partij politiek aan het voeren. Na zoiets kun je de eerste kamer nooit meer serieus nemen. Opheffen zou in dit geval veel meer als een miljard opleveren. Want dan kunnen die fossielen net zo goed oprotten. Want die hebben geen enkel mut meer. Daarvoor het inbinden van die senatoren brengt zeer veel schade toe aan de democratie. De wet is afgeschoten en daar heeft schippers genoegen mee te nemen. Ik zou zeggen schippers wie a zegt moet ook b zeggen dus op pleuren. Er komt niks goeds uit je handen en je banden met de zorgverzekeraars zijn te groot. U bent er puur om ze nog rijker te maken. Dat is ondertussen wel duidelijk. Nu zal u u goedgevulde kerstpakket van de zorgverzekeraars vast terug moeten geven. Slinks achterbakse trut.

tweetybird | 17-12-14 | 23:22

Kan die minister niet gewoon moven en even een nieuwe aantreden. Kan iedereen weer aan het werk.

Ome Gijs | 17-12-14 | 23:22

Maar een ramp met een vliegtuig, waarbij je kan spreken over een act of terror waarop de overheid tot op heden geen antwoord heeft, daar komt de regering mee weg. Een meningsverschil in de zorg (wat tot op het bod op dit rot is, kijkende naar de miljardenwinsten van de verzekeraars) doet een kabinet doen vallen?

Bill Cosby | 17-12-14 | 23:22

Dit kabinet heeft ongeveer niks uitgevoerd van de verkiezingsbeloften voorafgaand aan de verkiezingen.
Ze hebben alleen belastingverhogende maatregelen getroffen om de EU/Brussel te comforteren.

Symbolisch is dan natuurlijk dat dit kabinet logischerwijs valt omdat ze net voor kerst 1 miljard willen besparen in de zorg om voor oud en nieuw 1,1 miljard naar Brussel over te maken.

De val van dit kabinet kan wel eens op termijn de overleving van de pvda betekenen. Nog 1,5 jaar doorgaan met de vvd op deze wijze is voor die partij onverantwoord en killing.

Tee Of Cup | 17-12-14 | 23:20

Wat een klucht weer. Nou ja, als dit leidt tot de val van de ploeg Rutte trek ik voor de feestelijke gelegenheid een hele dure fles whiskey open.

Reykjavik | 17-12-14 | 23:20

PvdA, ik poep op hun hoofden!

Glas Koning | 17-12-14 | 23:20

Duivesteyn heeft geen ballen. Had al eerder de stekker uit het kabinet kunnen trekken, bij stemming over verhuurderheffing. Ook toen heeft hij zich om laten praten, na enorme druk weliswaar.
Enige dat nu een rol speelt is zijn gezondheid. Dat de gedachte overheerst: het zal mijn tijd wel duren, zit toch niet meer op een baantje te wachten na mijn EK-lidmaatschap.

leef!! | 17-12-14 | 23:19

@griffin peterson | 17-12-14 | 23:10

Hoe dan ?

Supermatthijs | 17-12-14 | 23:18

17 december Duivesteijndag.

Ome Gijs | 17-12-14 | 23:18

@zonder_moeite | 17-12-14 | 23:10

Jawel, snap heel goed dat een coalitie geven en nemen is. Hebben bepaalde personen binnen de Pvda helaas moeite mee.

Supermatthijs | 17-12-14 | 23:16

SP-Kamerlid Renske Leijten vindt dat Schippers bewust heeft besloten om de Kamer niet te informeren over een mogelijke kostenpost van 8 miljard euro. "Het is geen goede beurt voor de minister die laconiek antwoordt, geen spijt heeft maar het niet weer zal doen". Deze minister heeft wat ons betreft geen steun meer", zei Leijten.
-

(c)ZWITSUL | 17-12-14 | 23:16

Hopen dat Died niet gedreigd heeft in zijn huis te blijven tot.

netniet | 17-12-14 | 23:15

Ik ben voorstander van de poldersharia: als een kabinet valt, moeten de politici in de kamer allemaal naar het schavot, straf nader te bepalen, maar in de orde van de boetebase van IS, welke ze totaal en compleet blijven negeren.

Verwilder(s)t Niet | 17-12-14 | 23:12

Hoe dan ook, de netto betalende burger moet weer meer betalen.

Dat wordt de uitkomst, daar moeten we het mee doen.

Lepo | 17-12-14 | 23:10

Als dit kabinet valt treedt het kabinet Wilders 1 aan. Een mooie gedachte en er wordt dan eens afgerekend met immigratie, moslims, islam, EU en subsidiestromen.

griffin peterson | 17-12-14 | 23:10

@Supermatthijs | 17-12-14 | 23:03
Toch geen voorstander van partij discipline he?

zonder_moeite | 17-12-14 | 23:10

@Dostranamus | 17-12-14 | 22:56
Er zijn wel 17 miljoen mensen, maar geen 17 miljoen premiebetalers. 10 Pleuro Per maand is toch 120 Pleuro per jaar. Dat zou betekenen dat er 8.3 miljoen premiebetalers zijn. Dat lijkt me wel zon beetje kloppen....

Verwilder(s)t Niet | 17-12-14 | 23:09

BIZAR: PvdA Kerstdiner voortgezet in de Schilderswijk, bij Adri in zijn huis stadspalazzo. Lijkt er op dat ie toch nog zijn Nacht van Duivesteijn krijgt.

Hopelijk wordt dat het laatste avondmaal van Didi als JC, Adri als Judas en Asscher als ongelovige Thomas.

FrankVeer | 17-12-14 | 23:08

" Guusje is omgekocht met Gall & Gall-bonnen. Linthorst mag ergens burgemeester worden. "

Ik kijk er niet raar vanop.

Of

Ze kijken tegen de loop van een revolver aan. Dat kan ook nog.

ProAsfalt | 17-12-14 | 23:06

Who cares? Zelfs áls het kabinet valt dan komt er toch wel weer een andere groep zakkenvullende beroepsleugenaars voor in de plaats.

Het is überhaupt zielig als iemand nog gelooft dat de politiek "oplossingen" voor het leven heeft.

Wordt dan in gods-fucking-naam christen of moslim of zeau, dan ga je lekker iedere zondag/vrijdag naar de kerk/moskee, maar dan val je tenminste verder niemand anders lastig met het feit dat je te weinig zelfvertrouwen hebt om zelfstandig door het leven te gaan.

Xirdalan | 17-12-14 | 23:06

Leuk, stop uw illegale vuurwerk maar weg met oud en nieuw. Er is straks immers de sierlijke en volkomen veilige 'gillende keuken-Edith'

HeelStijl | 17-12-14 | 23:05

Best mogelijke tijd voor de PvdA om te breken. Dramatische peilingen, dus laat maar vallen dat kabinet. Ben je meteen al je amokmakers kwijt, als er toch geen hond meer herkozen wordt. Doen Didi, geniaal plan!

medusa324 | 17-12-14 | 23:03

@zonder_moeite | 17-12-14 | 23:02

Die judas kan beter eens zijn eigen partij oprichten als hij het toch blijkbaar nergens mee eens is.

Supermatthijs | 17-12-14 | 23:03

Dit kabinet begint steeds meer op The Poseidon Adventure te lijken. Kijk dus niet zo angstig Edith, aan het Haagse wrakhout is het goed vastklampen, want zoals daar het pluche plakt, plakt het nergens.

HeelStijl | 17-12-14 | 23:02

Duijvenstein heeft al eerder zijn keutel ingetrokken...

zonder_moeite | 17-12-14 | 23:02

Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-12-14 | 22:53
En de gouden oprotpremies zijn per 1 juli ook verleden tijd, wat je handel ook niet ten goede zal komen.

Rest In Privacy | 17-12-14 | 23:01

Zien, geloven.

Lepo | 17-12-14 | 23:00

Dostranamus | 17-12-14 | 22:56
Wellicht dat je maar een maand ipv twaalf maanden extra premie gebruikt in je berekening?

Rest In Privacy | 17-12-14 | 22:59

Rottenberg wil het probleem oplossen door verzekerden een eigen commissaris in de raden van toezicht te geven. Als daarmee een oplossing wordt gevonden, worden we met symboolpolitiek belazerd. Hopelijk niet acceptabel voor de VVD en de drie dissidenten. De politiek heeft niet veel mogelijkheden meer om nog het resterende beetje geloofwaardigheid te redden

Islamofiel | 17-12-14 | 22:59

Blij dat het allemaal (!1) onze schuld is...

threewing | 17-12-14 | 22:58

Dostranamus | 17-12-14 | 22:46

Het is een mooie vrouw. Zeker als je je bedenkt dat ze al 50 is.

Desmoulins | 17-12-14 | 22:57

Die wet is een sollicitatie brief bij een ziektekostenverzekeraar voor Schippers......

bahnhof zoo | 17-12-14 | 22:56

Hahahahaha. Prutsers. Verkiezingen snel graag.

Abu Shabu Shabu | 17-12-14 | 22:56

Voor tien euro extra kun je overal heen.
Dat wordt gezegd.
Maar klopt dat wel?
Door de vrije artsenkeuze in te perken zou 1 miljard worden bespaart.
1 miljard is duizend miljoen
Nederland telt 17 miljoen mensen.
Duizend gedeelt door 17 is 58,80.
Wat klopt hier niet?

Dostranamus | 17-12-14 | 22:56

Eurotokkie | 17-12-14 | 22:49
Google eens op 'AWBZ', vriend.

Rest In Privacy | 17-12-14 | 22:54

@doskabouter | 17-12-14 | 22:47

Klopt, Rottenberg pleit voor een pvda patiënten commissie schuif baantje als oplossing.

Te triest.

lady blabla | 17-12-14 | 22:53

@Eurotokkie | 17-12-14 | 22:20

Ja, dat zijn dan de lichtgevende schotels van de aliens die dat zootje ongeregeld mee zullen nemen naar een onbewoonde planeet.

Pieter V | 17-12-14 | 22:53

Weet je, ik bestuur een winkel aan een toplocatie. Sinds 2008 'toen de crisis begon' lieten klanten het niet zo afweten als sinds kort voor kerst zoals nu. Dat kan aan mij en mijn collega's liggen. Misschien hebben wij gewoon een kudtwinkel? We verkopen luxe-artikelen, ofwel spul dat mensen niet nodig hebben om te kunnen overleven, dus is de keuze al snel gemaakt. Ik zit in hartje A'dam en lokale klanten kopen weinig net zoals toeristen uit EU-landen. We overleven via Chinezen en andere bezoekers die geen verbondenheid met Merkel en Mark hebben.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-12-14 | 22:53

BasBr | 17-12-14 | 22:31

De feitelijke zorg kost veeeeeeeel minder. Maarja het moest geprivatiseerd worden.

doskabouter | 17-12-14 | 22:49

Wat laat de PvdA zich weer kennen, maar goed hopelijk valt dit kabinet zo snel mogelijk.

Desmoulins | 17-12-14 | 22:49

J.R. Thorbecke | 17-12-14 | 22:46
Ja en waarom betaal ik de zelfde premie dan een multimiljonair ?

Eurotokkie | 17-12-14 | 22:49

Hoe zou Omtzicht het doen als MinFin? *lekker dromen gaat*

Grote Joop | 17-12-14 | 22:48

@Eurotokkie | 17-12-14 | 22:44
Gelijkheid mooi concept, haha.

carramba | 17-12-14 | 22:48

Wanneer laat die Rottenberg zich nu eens vrijwillig opnemen? Die man is echt niet in orde.

doskabouter | 17-12-14 | 22:47

Mijn hemel, wat ziet ze (Schippers) er uit.
Stop met die waanzin meid en ga iets leuks doen.
Maakt niet uit wat.

Dostranamus | 17-12-14 | 22:46

Eurotokkie | 17-12-14 | 22:44
Waarom betaal ik dan tig keer zoveel belasting dan menig ander?

Rest In Privacy | 17-12-14 | 22:46

J.R. Thorbecke | 17-12-14 | 22:41

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld.

Eurotokkie | 17-12-14 | 22:44

da wizard | 17-12-14 | 22:42
De pornosites missen heel wat bezoek dankzij deze crisis. Laat het kabinet aub aftreden. Ze hebben alle halve hervormingen die ze wilde invoeren toch eraf door, behalve deze. Ze zijn uitgeregeerd en al heel lang uitgerangeerd.

Rest In Privacy | 17-12-14 | 22:44

Als er een moment is om van de PVDA af te komen is het nu wel. Maar dat durven ze waarschijnlijk niet.

beetjemoe | 17-12-14 | 22:43

Kerst komt echt vroeg dit jaar...

da wizard | 17-12-14 | 22:42

hangtiet met knoop | 17-12-14 | 22:37
Het is een uitstel van executie meer niet, valt het niet vandaag dan wel morgen over iets anders.

Eurotokkie | 17-12-14 | 22:42

Eurotokkie | 17-12-14 | 22:39
Je mag best wat extra terug verwachten als je meer betaalt. Is dat raar?

Rest In Privacy | 17-12-14 | 22:41

Winston1 | 17-12-14 | 22:38
Jij hebt nog steeds niet door dat dit een vrije keuze gaf. Genoeg Nederlanders willen goedkopere zorg uit vooraf ingekochte diensten van verzekeraar. PvdA onthoudt je die keus. Is dat lastig te snappen?

Rest In Privacy | 17-12-14 | 22:40

Als Nederland op één oor ligt zal de PvdA gaan draaien. Na sluiten van de kranten deadlines. Dus hooguit twee uurtjes nog.

EdjeGrolsch | 17-12-14 | 22:40

Guusje heeft Samsom gewoon teruggepakt, 12 e op de lijst voor de a.s. verkiezingen.

Uw Verzekeringsadvis | 17-12-14 | 22:40

J.R. Thorbecke | 17-12-14 | 22:35
Ja stel je voor dat je als VVD stemmer op de zelfde kamer moet dan een SP stemmer , de horror.

Eurotokkie | 17-12-14 | 22:39

Ze zouden eens kunnen beginnen met Artsen wat minder vergoeding te geven.
Eerst jaren studeren op de kosten van de belastingbetaler. En dan door ons betaalde gebouwen je beroep uitoefenen tegen een veel te ruime vergoeding.
laten we Cubaanse artsen invliegen.

miko | 17-12-14 | 22:39

Liberalen tegen vrije keuze...
De ironie

Winston1 | 17-12-14 | 22:38

@kicktherabbit | 17-12-14 | 22:19
"Zo krijg je dus nooit wat gedaan."

Ik denk dat ik veel liever heb dat er helemaal niets gedaan wordt dan dat er actief gewerkt wordt om het land de vernietiging in te storten, zoals dit kabinet doet.

Maar goed, ik weet dat jij hier ook alleen maar reaguurt om jezelf te profileren als de genuanceerde intellectueel tussen de rechtse onderbuiktokkies, dus als iets dreigt te gebeuren wat GS leuk zou vinden, dan moet er, koste wat kost, een redenatie gevonden worden om "nietes" tegen GS te kunnen roepen, of dat nu redelijk is of niet.

Russells Teapot | 17-12-14 | 22:38

Dat er mensen zijn die denken dat dit kabinet valt is bijna aandoenlijk.

Remember Duivenstijn met het huizenwet. Keutel intrekken en doorgaan met ongein.

PvdA en VVD weten dat ze bij een verkiezing een pak slag krijgen en zolang gaan ze door met afbraakbeleid.

hangtiet met knoop | 17-12-14 | 22:37

.. hoog tijd dat het woord #volksvertegenwoordiging zijn oorspronkelijke betekenis weer terug krijgt..

tejootje | 17-12-14 | 22:36

.. hoog tijd dat het woord #volksvertegenwoordiging zijn oorspronkelijke betekenis weer terug krijgt..

tejootje | 17-12-14 | 22:35

Eurotokkie | 17-12-14 | 22:30
Wat een wantrouwen in de Nederlandse artsen. Waarom zou de arts van de zorgverzekeraar slechter zijn dan een arts die je kunt kiezen, gesteld dat het zo zwart/wit is qua wel/niet vrije keus arts. Dit is in principe een goed idee. En dat je extra service krijgt als je meer geld betaalt is zo logisch als wat. Dat rijke Nederlanders zich laten opsluiten met vijf andere op een ziekenhuiskamer heb ik nooit begrepen.

Rest In Privacy | 17-12-14 | 22:35

Hoe langer dit duurt, hoe groter de kans op vroege verkiezingen. En wat brengt een nieuw kabinet? In ieder geval drie partijen dus meer nietszeggend beleid.

Ome Gijs | 17-12-14 | 22:35

De val van dit stinkkabinet, dát zou een mooi kerstpakket zijn!

marcoplarco | 17-12-14 | 22:32

Toontje-lager | 17-12-14 | 22:27
lol, 1 miljard. Heb je enig idee wat zorg kost?
Voor de kosten die wij uitgeven aan zorg per jaar, kun je 73 keer de EU betalen en laten we het niet hebben over onderwijs.

BasBr | 17-12-14 | 22:31

Het wordt een bloedrode Kerst.

duitse herder | 17-12-14 | 22:31

J.R. Thorbecke | 17-12-14 | 22:29
Ja mensen met geld kunnen kiezen , hoe bedoel je een tweedeling in de zorg .

Eurotokkie | 17-12-14 | 22:30

Net als met huurderverheffing gaat Samsom weer alle dissidenten bedreigen dat ze voor moeten stemmen om het kabinet bijeen te houden. En dat terwijl het volk het kabinet het liefst ziet vallen en ze hun vrije artsenkeuze willen behouden.

Osdorpertje | 17-12-14 | 22:30

"In de kopieerkamer van het Torentje weent Prinses Schippers bittere tranen" . Als verwend pubermeisje dat haar hele leven gewend is direct haar zin te krijgen, nog nooit verloren heeft en altijd de beste was. Straks gaat ze net zo lang haar adem inhouden tot de Partij van de (plots) Andersstemmenden inbind. En dat gaat sowieso gebeuren, want nep-zeloten en ruggengraatlozen daar.

HeelStijl | 17-12-14 | 22:30


ZZP-er | 17-12-14 | 22:25
Het staat er toch echt.

"Minister Schippers dacht met haar wet een miljard euro te kunnen besparen op de zorgkosten"

Eurotokkie | 17-12-14 | 22:29

Jan Vos als kerstman, een echte PvdA'er speelt voor sinterklaas.

CoffeePatch | 17-12-14 | 22:29

stipjes | 17-12-14 | 22:19
Je kunt toch kiezen? Voor 10 euro de maand extra kun je overal heen, anders volg je wat verzekeraar heeft afgesproken. Helder toch?

Rest In Privacy | 17-12-14 | 22:29

Kan het woord van het jaar nog veranderd worden? Ik vind #zorgcrisis wel heel hoopgevend

Spittertje | 17-12-14 | 22:27

De centen niet overmaken naar Brussel dat is een zekere 1 miljard.

Toontje-lager | 17-12-14 | 22:27

Als Rutte nu een moment slim is, dan telt hij zijn knopen. Kans dat VVD grootste partij is bij nieuwe verkiezingen is levensgroot (pvv wordt genegeerd). Als je deze verkiezingen laat samenvallen met PS-verkiezing, dan heb je een stabiele meerderheid in eerste en tweede kamer. Bovendien is de kans groot dat Rutte dan met CDA en D66 mag regeren. Dat is best lekker! Kom op Mark, dumpen deze gaar-linkse bende.

Rest In Privacy | 17-12-14 | 22:27

Natuurlijke habitat van de vrouw

AbleArcher13 | 17-12-14 | 22:26

Obersturmführer Henk | 17-12-14 | 22:22

Maar verder is alles goed ?

Eurotokkie | 17-12-14 | 22:26

deluiegriek | 17-12-14 | 22:23
Beter: 2e kamer afschaffen, dan hebben we niet dit gekonkel buiten de democratie om.

ZZP-er | 17-12-14 | 22:26

't zou toch niet?

aanalleskomteeneind | 17-12-14 | 22:26

Eurotokkie | 17-12-14 | 22:22
1 Miljard bezuinigen? Hoe verzin je het, dit slaat totaal nergens op.

ZZP-er | 17-12-14 | 22:25

Heb me de afgelopen jaren al vaker verheugd op een val, om vervolgens teleurgesteld te worden na uren deurkijken en zo... zie het morgen wel! Zou het als zorg-pro wel onWIJS lekker vinden om wakker te worden met het nieuws dat die pedante nitwit van een Schippers haar zin niet heeft gekregen.

Snikkeldrift | 17-12-14 | 22:24

Wat maakt t nu uit dat een wet niet aangenomen is door de eerste kamer. Het is toch de taak van de eerste kamer om onafhankelijk naar een wet te kijken.... zo zou het moeten zijn, helaas is DH alles afgesproken vooraf. Manmanman. Eerste kamer maar afschaffen.

deluiegriek | 17-12-14 | 22:23

Prachtig kerstkadootje als dit kabinet valt, wat hebben ze veel kapot gemaakt hier in dit land.

Steen Geil | 17-12-14 | 22:23

fuckje | 17-12-14 | 22:20
De man van nivelleren is een feest.

CoffeePatch | 17-12-14 | 22:22

Laat ze maar kapotgaan die vuile teringlijers.

Obersturmführer Henk | 17-12-14 | 22:22

stipjes | 17-12-14 | 22:19

Wat denk je van een besparing van 1 miljard .

Eurotokkie | 17-12-14 | 22:22

@fuckje | 17-12-14 | 22:20

Spekman duh. Partijvoorzitter met de trui vd Pvda.

Supermatthijs | 17-12-14 | 22:22

Als dit kabinet valt, dan trakteer ik: bier voor alle reaguurders !

ZZP-er | 17-12-14 | 22:22

Enge vrouw is eng!

wakkere_nederlander | 17-12-14 | 22:22

Is Dominique Feesie niet toevallig in de burt met zijn Rutger Castricam om dit soepzootje een laatstje duwtje te geven?

Guy Veropzoudten | 17-12-14 | 22:22

Volgt er nog een livestream van een dichte deur?

Wedstrijdkrokodil | 17-12-14 | 22:21

En wie is Henk en zijn kudthond?

wakkere_nederlander | 17-12-14 | 22:21

Ze snuift, dat zie je zo.
Ze snuift de roem op.

miko | 17-12-14 | 22:20

Ik hoop dat er in deze donkere dagen voor kerst licht zal gaan schijnen boven Den Haag.

Eurotokkie | 17-12-14 | 22:20

Wie de neuq is Hans?

fuckje | 17-12-14 | 22:20

Guusje kun je beter wat anders geven dan patat als je haar om wilt hebben.

CoffeePatch | 17-12-14 | 22:19

Ik vind vrije artsenkeuze juist heel liberaal eigenlijk... Snap niet dat de VVD dit nou juist wil inperken.

stipjes | 17-12-14 | 22:19

Zou wat zijn als een stel part-time weigerambtenaren van een totaal overbodig politiek orgaan ons land de zoveelste verkiezingen instorten. Zo krijg je dus nooit wat gedaan. Ondertussen loopt de staatsschuld verder en verder op en betalen we ons scheler en scheler. Ik hoor het morgen wel.

kicktherabbit | 17-12-14 | 22:19

ik hoop vanavond maar uiterlijk morgen wakker te worden met het bericht dat dit kabinet is gevallen, hoe langer het duurt, hoe hoger de kans dat de onderhandelingen mislukken.

giovanni erkelens | 17-12-14 | 22:18

Ik ben niet zo van de vallende kabinetten. Stabiliteit en zo.
Maar in dit geval zou de vlag uit gaan.

Lewis | 17-12-14 | 22:17

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland