Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Prof Pinto - Slachtofferrol van de Arabieren

pintobrill.jpgOnder de kop 'Arabische wereld koestert slachtofferrol' schreef Paul Brill een goed en lezenswaardig stuk in de Volkskrant van zaterdag. Aan de hand van bevindingen van de Algerijnse topdiplomaat Lakhdar Brahimi adstrueert Brill zijn stelling. Brahimi etaleert een wereldbeeld waarin de VS en Israël verantwoordelijk zijn voor praktisch alle rampspoed in het Midden-Oosten. Brill wijst terecht op 'inheemse producten, geen westerse importartikelen' van de Arabische wereld zelf: repressieve regimes; politiek, economische en culturele achterstand; reusachtig religieus schisma; soennieten en sjiieten die elkaar naar het leven staan; het religieuze extremisme; het gewelddadige jihadisme; de cultuur waarin het normaal is dat minderheden worden onderdrukt en vrouwen tweederangs burgers zijn. Dat alles lijkt in de visie van Brahimi geen rol van betekenis te spelen. Hij blijft gefixeerd op een oude spook: het spook van de pro-Israëlische berichtgeving in de westerse media. Een spook dat al lang niet meer bestaat. Lees maar hoe NRC Handelsblad tegenwoordig over Israël schrijft. Ronduit hatelijk en vol animositeit. Brill illustreert zijn uiteenzetting met zijn eigen ervaring. Ooit voerde hij een gesprek met een Hamas-vertegenwoordiger in Gaza die een betoog afstak over de Joodse overheersing van de westerse media. Ook de Nederlandse?, vroeg Brill. Ja, ook de Nederlandse. Ook de Volkskrant? Ja, ook de Volkskrant. Toen Brill riposteerde dat dit echt niet kon kloppen, was de reactie van Hamas-man: “You don’t know”. Als er haat is, helpen feiten niet, al zijn ze hard en controleerbaar. Zelfs niet bij een topdiplomaat als Brahimi. Ook hij past blijkbaar het principe toe van 'als de feiten niet passen bij mijn beeld, dan is het jammer voor de feiten'. Verwerpelijk, zwak en triest.

Reaguursels

Inloggen

Ja, ja. Amerika en Israel aanwijzen voor de rampspoed. Lekker makkelijk. En dat maakt al de gruwelijke daden van de islam wereldwijd goed. Op dit moment is de derde wereldoorlog gaande. Op alle continenten woedt de strijd van de mohammedanen tegen de maatschappij. En een vorm van die strijd is gek genoeg ook het onderdeurtje spelen. Zij zijn groot en ik ben klein. En dat uitgangspunt rechtvaardigt kennelijk onthoofdingen, martelingen, stenigingen, en meer misdaden tegen de menselijkheid.
40 landen vormen al een coalitie tegen de islamitische staat. Als dat geen wereldoorlog is......

blaater | 08-12-14 | 21:03

russel's teapot.
Tja, wanneer je me zelfs woorden in de mond legt die ik helemaal niet heb gezegd, bewijs je eens te meer....... nou ja, laat maar....
En daar blijf ik bij... als Jood en als sympatisant met "een ander Joods geluid" neem ik geen woord terug van wat ik heb geschreven.
Wie er anders over denkt noem ik oorlogszuchtig en zelfoverschattend.

Je gaat hier even helemaal uit je bol ten faveure van Israel, terwijl je luchtigjes voorbij gaat aan het feit dat voornamelijk het nederzettingenbeleid en de overdreven aggressiviteit van Israel t.o.v. de Palestijnen inmiddels de reden is dat de vrijwel unanieme Internationale Gemeenschap, te weten de Verenigde Naties en nu zelfs de VS Israel's politiek ernstig afkeuren.Daar helpt geen lievemoederen en geen CIDI-gebral tegen.
Steeds meer landen wensen de Palestijnen een eigen staat toe te kennen en te wettigen.
Dat komt niet zomaar ergens vandaan.
Dat komt door decennia lang wangedrag van een uiterst rechtse, aggressieve, kolonialiserende, landjepikkende regering van de zichzelf staat noemende Israel.

mallekater | 08-12-14 | 13:47

@AntonPantoffel | 08-12-14 | 12:05
"Die topman van de VN doelde op de kern van het probleem en dat is uiteraard dat Israël (1) weigert gestolen grond terug te geven, (2) (mensen)rechten van de huidige en oorspronkelijke bewoners negeert en (3) weigert gehoor te geven aan VN-besluiten."

Dat is inderdaad wat de VN-baasjes willen dat wij geloven, dat alles de Schuld van de Joden is. En dat is wat mensen die net verder kijken dan hun neus lang is dan ook doen. Terwijl alledrie je stellingen aantoonbaar zwak zijn.

(1) is simpelweg onjuist. Grond kun je alleen stelen van iemand die die grond bezit, en dan als een ongeprovoceerde daad van aggressie. Dat heeft Israel nooit gedaan. De Palestijnen hebben nooit een eigen staat gehad, en de huidige Palestijnse gebieden heeft Israel in een verdedigingsoorlog veroverd van Jordanië en Egypte. Er zou sinds 1948 een Arabische staat in de huidige Palestijnse gebieden zijn geweest als de Arabieren niet met een genocidale vernietigingsoorlog tegen Israel begonnen waren. Eigen schuld, dikke bult dus.

(2) is ernstig overdreven en wordt onterecht op Israel afgeschoven. Ten eerste hebben de Palestijnen onder bijvoorbeeld Hamas veel minder rechten dan onder Israel. Ten tweede zijn veel inperkingen van Palestijnse rechten het resultaat van hun eigen aggressie, en noodzakelijk voor Israel om de eigen burgerbevolking te beschermen. Zoals bijvoorbeeld het veiligheidshek dat door de Palestijnse gebieden loopt op sommige plaatsen: heel vervelend voor lokale Palestijnen, maar het heeft het aantal Israelische slachtoffers van Palestijns terrorisme vrijwel direct van een paar dozijn per maand naar nul terug gebracht. Al zal je de antizionistische lobby uiteraard daar nooit over horen.

(3) is een volledige drogreden, want de VN heeft nul komma nul geloofwaardigheid als het om Israel gaat. Israel; trekt zich terecht niets aan van de decreten van een organisatie die het slechtste met ze voorheeft. En dat de VN misdadig bevooroordeeld is is niet mijn mening, maar een vaststaand feit:
www.youtube.com/watch?v=j7Mupoo1At8&a...

Russells Teapot | 08-12-14 | 13:12

@AntonPantoffel | 08-12-14 | 12:05
Er zijn heel veel mensen op belangrijke posities die inderdaad ook allemaal willen geloven dat de problemen in het MO en in de rest van de wereld verdwijnen als Israël actief vrede probeert te bereiken.
Daarom is al die hoepla rond "De Palestijnen" ook zo'n complex probleem. De wereld is plat en wie wat anders zegt is een fascist.

Jan Passant mk2 | 08-12-14 | 12:54

Brill slaat inderdaad de plank mis. Die topman van de VN doelde op de kern van het probleem en dat is uiteraard dat Israël (1) weigert gestolen grond terug te geven, (2) (mensen)rechten van de huidige en oorspronkelijke bewoners negeert en (3) weigert gehoor te geven aan VN-besluiten. Ik denk dat een hoop problemen in die regio en in de rest van de wereld verdwijnen als Israël actief vrede probeert te bereiken en aan bovenstaande zaken tegemoet komt.

Rest In Privacy | 08-12-14 | 12:05

"Als er haat is, helpen feiten niet, al zijn ze hard en controleerbaar"
.
"als de feiten niet passen bij mijn beeld, dan is het jammer voor de feiten"
.
Nou jongens... wie zonder zonde is werpe de eerste steen he...

Ballenman | 08-12-14 | 11:55

Maar natuurlijk, dat doen alle mensen die aan een minderwaardigheidscomplex lijden, die gaan projecteren en zuigen, net zolang tot ze gehaat worden en dan springen ze snel in de slachtofferrol. Ik heb een zus die dat haar leven lang al doet. Het beste zijn dat soort lieden geholpen door ze totaal te negeren met hun gejammer en zelfmedelijden. Anders gaan ze nog eens echt geloven dat de wereld tegen ze is. Nu, zie zelf hoe al dat gepamper van die moslimlieden door de Westerse Gutmensch tot nogtoe geen drol geholpen heeft. Die lieden moeten juist keihard op hun bek gaan, om in te zien dat er ook echt leed bestaat. Relativeren is voor deze zelfbenoemde slachtoffers van de aarde een nog onbekende mogelijkheid om eindelijk eens tot inzichten te komen. Maar ja, dat inteeltvolk uit de woestijn leeft nu eenmaal graag met de hakken in het zand. Onze helpende handen worden uiteindelijk alleen maar door ze afgehakt.

Cosmic Traveller | 08-12-14 | 11:32

Ik dacht van Maarten van Rossum begrepen te hebben dat alles de schuld was van Amerika. Alles. Zelfs IS is de schuld van Amerika.

namensmijnhond | 08-12-14 | 10:58

@ZKH EénOog

Ja die 72 maagden inderdaad... Maar daar moet je toch ook niet aan denken zeg. Geen enkele ervaring, telkens weer moeten uitleggen hoe het allemaal werkt...

Plus, met 72 meiden in ruimte, wat een kippenhok zal dat zijn zeg.
Welke mens houdt dat nu vol? 2 of 3 is al teveel.

Dus aan alle Islamische 'Vreedzamen': stop ermee en ben lief. Zo leuk is dat niet met 72 maagden.

Realism Is All | 08-12-14 | 10:42

De doctrine "islam" maakt lam. De moslims blijven al eeuwen hangen in het meest simpele gedachtengoed. Al het goede komt van allah, al hun onheil komt van niet-moslims.
De moslim heeft slechts een paar taken in z'n leven: het bestrijden van niet moslims, het bidden in de moskee, hun moslima's kort aan de teugel houden en zorgen voor nageslacht.
Zelfstandig denken, zelfontwikkeling en zelfreflectie past niet binnen islam.
Vandaar hun stilstand, hun achterlijkheid, maar zeker ook hun daaruit voortvloeiende afgunst op vooruitgang en welvaart van joden en westerse kaffirs. En het aannemen van de daarbij horende slachtofferrol.

appelvink | 08-12-14 | 10:24

De slachtofferrol is een prachtige opstap naar het oh zo gewenste martelaarschap dat ze de 72 maagden op zal leveren. Het mag dan ook geen wonder heten dat deze rol vol verve ingevuld wordt in islamitische kringen.

ZKH EénOog | 08-12-14 | 10:23

@Islamofiel | 08-12-14 | 09:29
Absoluut. Ik vind het altijd verbijsterend, als mensen bijvoorbeeld roepen dat Israel/de joden/de zionisten "de internationale gemeenschap in hun zak hebben."

Sorry? Als dat zo is, waarom wordt Israel dan zo onevenredig zwaar aangepakt door internationale organisaties als bijvoorbeeld de VN? Waarom mag Libië onder Gadaffi plaats nemen in de VN-mensenrechtencommissie, en Israel niet?

Voor een almachtige internationale propaganda-organisatie bakken die joden er blijkbaar niet veel van. Maar ja, antizionisten en logica. Die twee sluiten elkaar nu eenmaal uit.

Russells Teapot | 08-12-14 | 10:18

@mallekater | 08-12-14 | 09:27
"Misschien was het jou nog niet opgevallen, maar de politiek van Israel sinds 1947 heeft niet alleen de Palestijnen op stang gejaagd, de gehele Arabische wereld was - en is nog - razend."

Ja, dat is me opgevallen, maar in tegenstelling tot jou ben ik wél op de hoogte van de historische feiten, zoals dat de aggressie destijds geheel van de Arabieren uitging, die een jodenvrije staat wilden, terwijl de joden met de Arabieren samen wilden leven in hun staat.

Dat is ook de reden waarom Israel tot vandaag de dag een staat is waar joden en Arabieren dezelfde rechten genieten, terwijl het deel van Palestina dat niet door Israel werd veroverd na 1948 geheel etnisch gezuiverd werd van joden. Maar dat weet een hersenloze antizionistische napraatrobot als jij natuurlijk niet.

"Het kan zijn dat een aantal Palestijnen meer welvaart geniet dan vroeger, er is echter geen enkele reden te veronderstellen dat ze zonder de immigratiegolf van de Israeliers géén betere welvaart zouden hebben weten te bereiken.Wat die Palestijnen echter NIET hebben zijn gelijke rechten, gelijke scholing, gelijke medische verzorging."

Hieruit blijkt hoe verschrikkelijk slecht jij op de hoogte bent. Necrosis verwees hier niet naar de Palestijnen op de Westbank of Gaza, maar naar de Israelische Arabieren, die dus WEL gelijke rechten, scholing en medische verzorging hebben. Maar jij wist misschien niet eens dat 1 op de 6 Israeli's Arabier is, want dat feit past niet in het apartheidsfabeltje van antizionisten, en aangezien jij hun propaganda kritiekloos napraat en te lui of te dom bent om jezelf te informeren voor je je onzin plempt, kom jij niet met dergelijke feiten in aanraking. Want als het anti-Israel volk ergens stervensbenauwd voor is, dan zijn het feiten.

"En Teapot, je vergelijking met de holocaust is beneden elk niveau."

Huil niet. Ik toonde slechts aan hoe afgrijselijk dom je redenatie was. Dat iets erger wordt omdat ergens joden aanwezig zijn, is niet per sé de schuld van de joden: het kan ook liggen aan andersmans antisemitisme. Zoals het geval was en is in de Arabische wereld.

"Zeker wanneer je bedenkt dat van de joden die in de 30-er jaren aan de holocaust ten offer vielen geen geweld richting Duitsland en de Duitsers uitging en dat dat dus een totaal andere situatie was."

Irrelevant. De joden in Palestina gebruikten ook [pas geweld toen ze werden aangevallen, dus uit zelfverdediging.

"Vraagje, ben jij de nieuwe troll van het CIDI, daar komen ze ook wel met dat soort absurditeiten aankakken."

Nee hoor, maak je geen zorgen, ik leef gewoon in de realiteit, en baseer me op historische feiten. Met dergelijke simplistische ad hominems ("mensen die het niet met mij eens zijn worden betaald door politieke organisaties") zul je niets bereiken.

Dat kan intimiderend overkomen voor laagbegaafde antizionisten, omdat zij niets anders hebben dan oppervlakkige leuzen, een Jip-en-Janneke interpretatie van een complexe geschiedenis, een grenzeloze naiviteit als het aankomt op het kritiekloos overnemen van anti-Israel propaganda en een volledige onwetendheid van zowel de historische achtergrond als de huidige politieke situatie.

Mede omdat het zo'n overzichtelijk en voor de politiek correcte onderbuik zo'n mooi narratief is: onschuldig volk leeft in vrede in een land, grote boze machtige westerse buitenstaanders pakken het land af en weigeren het terug te geven.

Als je weinig hersens hebt en veel behoefte je eigen Goedheid te bewijzen door tegen onrecht te protesteren, dan kan ik me voorstellen dat je een dergelijk fabeltje moeilijk los kunt laten.

Russells Teapot | 08-12-14 | 10:07

Voor het eerst een stuk wat niet als slecht kan beschouwen door Pinto. Maar het zou wel gemakkelijk zijn dat het stuk waarop hij reageert voor ons leesbaar is. ER zijn hier niet zo heel veel Volkskrant abonnees...

wiza | 08-12-14 | 09:51

Voeffelen was ruim een week geleden nog een lang weekend in Tel-Aviv, redelijk weer, op de zondag zelfs 25 graden en zon. Weinig drukte, prima eten. Het A woord lokt overigens wel reacties uit daar. Die mensen haten elkaar tot op het bot. Doorgaan met allerlei "vredesmissies" heeft gewoon geen zin. Zeseneenhalf miljoen joden zijn omsingeld door tig maal meer arabieren die ze het liefste vandaag nog dan morgen uit de Middle East weg willen hebben. Daaraan willen toegeven zou laf en makkelijk zijn.

van Oeffelen | 08-12-14 | 09:50

Godsdienst is een hersenaandoening.

Fijnstoffer | 08-12-14 | 09:45

is het fenomeen "godsdienst als hersenaandoening" al ter sprake gekomen?

minimá-armezusvan.. | 08-12-14 | 09:35

Helemaal waar professor Pinto,mooi stuk.

Ergea | 08-12-14 | 09:32

Toch is de islamitische propaganda effectiever dan de joodse

Islamofiel | 08-12-14 | 09:29

Russells teapot.
Geen woorden in de mond leggen die ik niet heb gebruikt.
Ook de bedoeling niet verdraaien.
Misschien was het jou nog niet opgevallen, maar de politiek van Israel sinds 1947 heeft niet alleen de Palestijnen op stang gejaagd, de gehele Arabische wereld was - en is nog - razend.Verder voor necrosis: Het kan zijn dat een aantal Palestijnen meer welvaart geniet dan vroeger, er is echter geen enkele reden te veronderstellen dat ze zonder de immigratiegolf van de Israeliers géén betere welvaart zouden hebben weten te bereiken.Wat die Palestijnen echter NIET hebben zijn gelijke rechten, gelijke scholing, gelijke medische verzorging.
En Teapot, je vergelijking met de holocaust is beneden elk niveau.
Zeker wanneer je bedenkt dat van de joden die in de 30-er jaren aan de holocaust ten offer vielen geen geweld richting Duitsland en de Duitsers uitging en dat dat dus een totaal andere situatie was.
Vraagje, ben jij de nieuwe troll van het CIDI, daar komen ze ook wel met dat soort absurditeiten aankakken.

mallekater | 08-12-14 | 09:27

@Normpje | 08-12-14 | 09:00
Als een schrijver niet de moeite neemt om normaal te schrijven en ook nog eens een interview achter een betaalmuur vandaan haalt dan klopt er iets niet. Zal de maandagochtend wel zijn, aan alle kanten.

rara | 08-12-14 | 09:26

.. maar goed. Vraag je niet af waarom de islam zo'n ontstellend hypocriete en nihilistische beweging is, geniet er slechts van. Want "onze" regenten ontkennen nog harder dan beroepsmoslims dat de islam het slechtste nieuws is van voor; tijdens; en na de man van de Godwins.

Omdat gewone moslims (ondanks hun agressieve ontkenning) donders goed weten hoe erg het is in de islam komen zij hier naartoe in zulke enorme aantallen. En brengen zij de islam mee, als dodelijke besmetting.

Jan Passant mk2 | 08-12-14 | 09:22

De rampspoedkiemen bestonden al in het Middenoosten, maar de VS en Israel hadden ze beter geen water kunnen geven.

Hollandmix | 08-12-14 | 09:10

MonsantoSucks | 08-12-14 | 09:01

Menstrueren zegt me wel wat. Heeft geloof ik iets met een soort chronische bloedneus te maken.

eerstneukendanpraten | 08-12-14 | 09:06

Riposteren en adstrueren, bestaan die woorden nog?

MonsantoSucks | 08-12-14 | 09:01

@mallekater | 08-12-14 | 08:56
De Palestijnen die in Israël wonen, hebben niets te klagen.
Ze mogen er werken en stemmen.
In tegenstelling tot hun 'broeders' in Gaza die liever raketten afschieten dan hun land op te bouwen.
Die lui in Gaza worden door al hun geloofsgenoten uitgekotst, en hoe zou dat nou komen?

necrosis | 08-12-14 | 09:00

Hee rara-fipo, zeurzak!

Normpje | 08-12-14 | 09:00

@mallekater | 08-12-14 | 08:56
"Nou is het natuurlijkabsoluut een feit dat zowel de aanwezigheid van Israel in het MO als de voortdurende inmenging van de VS in die staten vrij weinig positiefs heeft bewerkstelligd, integendeel,uitsluitend heeft geleid tot oorlogen en destabilisering in de regio."

De aanwezigheid van Israel heeft ook geleid tot grote welvaart en een hoge levensstandaard voor 6 miljoen mensen in dat gebied, waaronder 1 miljoen Arabieren. Waarom hoor ik je daar niet over? Sowieso, is het de schuld van Israel dat zoveel Arabische staten vanaf het begin al hun middelen hebben aangewend om genocide te bewerkstelligen?

Je kunt net zo goed stellen dat de aanwezigheid van 6 miljoen joden de holocaust ernstig heeft verergerd. Anders was de schaal van die genocide immers ook veel kleiner geweest. Mooie logica hanteer je daar.

Daaruit blijkt dat je net zo'n gehersenspoelde trol bent als meneer Brahimi.

Russells Teapot | 08-12-14 | 09:00

Radio Jeruzalem. Met David Pinto.

mindless | 08-12-14 | 08:58

@trotse-ambtenar | 08-12-14 | 08:54
Gratis geld, en het onbeperkt kunnen trekken van de racismetroefkaart?

necrosis | 08-12-14 | 08:56

Nou is het natuurlijkabsoluut een feit dat zowel de aanwezigheid van Israel in het MO als de voortdurende inmenging van de VS in die staten vrij weinig positiefs heeft bewerkstelligd, integendeel,uitsluitend heeft geleid tot oorlogen en destabilisering in de regio.
Dus die meneer Brahimi heeft volkomen gelijk... méér dan gelijk zelfs.

Dat de landen in het Midden-Oosten ook elkaar vrolijk de keel afsnijden als het moet is altijd al zo geweest, daar is weinig aan verbeterd, maar het gezeik van de VS aldaar(vanwege de grondstoffen) en het geëtter van Israel met zijn politieke landjepik hebben de situatie slechts verergerd.

mallekater | 08-12-14 | 08:56

Ik blijf het een van hun knapste prestaties vinden, hoe onze media een buitengewoon eenzijdig pro-Palestijns beeld schetsen, en tegelijkertijd hun lezers/luisteraars/kijkers het idee weten aan te praten dat zijzelf "pro-Israel" zijn, en dat "de waarheid" dus NOG negatiever is voor Israel.

Zoals het idee dat er te weinig aandacht is voor "het leed in de Gazastrook." Sorry? Het gaat nergens anders over in de media. Terwijl het in Mali ook een geweldige ellendige puinhoop is, en hoe vaak komt dat in het nieuws?

Een beetje vergelijkbaar met gematigde moslims die 24/7 op onze NPO zendtijd krijgen om te verkondigen dat zijzelf te weinig aandacht krijgen van onze media.

Russells Teapot | 08-12-14 | 08:56

Heer Pinto, dank voor uw ochtendplas. Duidelijk goed geslapen en helder opgestaan.

Normpje | 08-12-14 | 08:55

Zolang Israël weigert te emigreren, kunnen we vanuit goed fatsoen het Midden-Oosten niet nuken. Dat is de geopolitieke situatie in een notendop.

Bakito | 08-12-14 | 08:55

Als het in de moslimwereld zo fantastisch is, waarom komt die horde dan toch massaal deze kant op?

trotse-ambtenar | 08-12-14 | 08:54

Weet wie de Joden ook overal de schuld van gaf?

eerstneukendanpraten | 08-12-14 | 08:53

Wat kan mij het nou roesten dat Arabieren minderheden en vrouwen minachten? Wat is nieuw? Ze vergeten alleen zichzelf daarbij te minachten. Dat mag best aangezien ze de laatste eeuwen niets maar dan ook niets bereikt hebben.
Die slachtofferrol, helemaal mee eens Arabië.
Ga je maar eens lekker schamen!

wakkere_nederlander | 08-12-14 | 08:48

Vreemd, dat wanneer we de vinger leggen op de vele negatieve aspecten van de islam de Palestijnse zaak en de Arabische wereld in het algemeen, velen onmiddellijk een waas voor de ogen krijgen wanneer er ook Iets over Israel wordt gezegd dat blijkbaar niet bevalt. Het land dat - net als Hamas - ongelimiteerd terreur gebruikt met zijn kolonistenpolitiek. Vergelijkbaar met hoe de Polen door de Duitsers werden verdreven in West Pruisen en de Warthegau in 1940.

Ridde Rogter | 08-12-14 | 08:45

Och de een noemt zich prof. De ander noemt zichzelf top diplomaat. Het feit dat iemand zich iets noemt maakt het nog niet waar. Neem nu onze premier, die noemt zijn team het beste kabinet sinds de 2e wereld oorlog.

Dat fanatiekelingen, altijd het gelijk aan hun kant kunnen beredeneren maakt het ook niet waar. Hout snijdende argumenten hebben ze vaak niet, losse kreten des te meer.

MarcS | 08-12-14 | 08:37

@necrosis | 08-12-14 | 08:33
Copyrightschending, inderdaad.

rara | 08-12-14 | 08:36

@rara | 08-12-14 | 08:31
Misschien kan de prof. lid worden en het interview onder de 'lees verder' dumpen.
Of is dat schending van copyright?

necrosis | 08-12-14 | 08:33

@necrosis | 08-12-14 | 08:28
Dus: we kunnen niet eens zelf lezen wat die Brahimi gezegd heeft. Neemt de Prof. ons wel serieus?

rara | 08-12-14 | 08:31

Dat interview zit achter een betaalmuur, en 'gratis proberen' begin ik niet aan.

necrosis | 08-12-14 | 08:28

Pinto begint het te leren. Goed stuk.

Zo is het maar net! | 08-12-14 | 08:27

Het is altijd de schuld van 'het Westen'... dat jankverhaal kennen we nu wel. Regio Midden-Oosten is ziek en zal altijd ziek blijven. Het zit nou eenmaal in de cultuur ingebakken dat degene met het grootste zwaard de macht heeft en daar naar wellust misbruik van maakt. Alleen het idee van 'het Westen' dat alles en iedereen maakbaar is, al dan niet met militair geweld, heeft het er nou niet bepaald beter op gemaakt.

EthischOnverantwoord | 08-12-14 | 08:26

Als je vanaf je het moment dat je bent geboren wordt geindoctrineerd dat jij, als moslim, de enige ware religie aanhangt, dat iederee die anders gelooft fout is en dood mag, denk je dan echt dat je dit soort mensen zelfreflectie kan leren? Het zou de wereld een stuk mooier en veiliger maken, maar gebrek aan intelligentie en scholing en de mogelijkheid om vrij na te denken speelt nogal parten in de door de islam gedomineerde landen.

Sadomassochristus | 08-12-14 | 08:22

Mwah, in de ogen van een Algerijnse topdiplomaat als Lakhdar Brahimi is Het NRC Handelsblad natuurlijk 1 groot zionistisch complot tegen de idylle die islamitische wereld heet.

Gewend als meneer is aan de eerlijke islamitsche media die hun kinderen waarschuwen voor joden, die immers het bloed van Arabische kindertjes drinken tijdens geheime bijeenkomsten.

Jan Passant mk2 | 08-12-14 | 08:21

@kwark001 | 08-12-14 | 08:19
Zelf houd ik me strikt aan 'puntkomma's voor dummies'.

rara | 08-12-14 | 08:21

rara | 08-12-14 | 08:17

U bedoelt interpunctie?

kwark001 | 08-12-14 | 08:19

Ook in eigen land kennen we het als een van de pijlers van islam: altijd naar de ander wijzen.

Godsammekraken | 08-12-14 | 08:18

Een cursus leestekens zou niet misstaan.

rara | 08-12-14 | 08:17

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl