Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zorggraaiers duwen zorgverzekering verder omhoog

zorgbobouitdezorg.pngU een duurdere zorgverzekering! En jij een duurdere zorgverzekering! En jullie een duurdere zorgverzekering! Iedereen een duurdere zorgverzekering! Jawel, ook in 2015 gaat de zorgverzekering u meer kost. Want de top-50 zorggraaiers zijn 19% meer gaan verdienen in 2013, dus dat zal in 2014 ook wel het geval zijn geweest. En in 2015 weer. Iemand moet dat geld ophoesten. Hogere zorgverzekeringen om duurdere zorg te bekostigen, terwijl aan de andere kant er door de overheid enorm op de zorg wordt bezuinigd. Maar uiteraard precies op de verkeerde plekken: bij het grondpersoneel in plaats van de parasitaire directies. Alsof we ebola proberen te genezen met homeopathie, zo zijn we op dit moment bezig om de zorg in Nederland compleet te mollen. En intussen accepteren we afdrachten van honderden miljoenen aan de EU alsof het gaat om een kwartje dat we geleend hebben om trekdrop te kopen in de voetbalkantine. Nee, maar Zwarte Piet, dat is pas echt erg! En blauwe vinkjes, OH MY GOD! Halalfrikandellen, MALIEVELD HERE WE COME! Maar als het een keer echt ergens over gaat, namelijk het faillissement van onze zorg, dan houden we allemaal onze bek. FUCK! Misschien verdienen we het ook wel. Iedereen aan de ebolacholera! En dokken maar!

Reaguursels

Inloggen

Maar vergeet niet, dat die kanslozen die worden geimporteerd ons ook fortuinen kosten. Zo helpt Rutte en zijn consorten dit land wel naar de filistijnen.

Rest In Privacy | 14-11-14 | 13:32

Jongens en meiden, betalen jullie ook in 2015 weer netjes deze zorgbelasting en omzetbelasting en inkomstenbelasting, miljeubelasting, premies, heffingen, accijns en alle andere verplichte winkelnering? Onze BENOEMDE bestuurders hebben het verdiend na een paar jaar Applaudiseren in de Stalinistische Applausmachine.

Piet van Schwaffelen | 14-11-14 | 11:13

bij DSW in schiedam gaat de premie in 2015 niet omhoog

goofyduck | 14-11-14 | 09:04

Kregen die zorgverzekeraars maar allemaal ebola en de zwarte pest.

peterxxx | 14-11-14 | 02:57

zorg + eigen risico verhoging
voor de asiel zoekers wordt alles verzorgt,krijgen binnen enkele dagen een verzekerings pas,kunnen gebruik maken van een declaratie formulier,en eventueel reiskosten vergoeding
vraag mij wel af hoe dat gaat met de hordes die niet weten waar ze vandaan komen.
die zullen wel zeggen.
o wat ben ik blij dat niemand weet,dat ik repelsteeltje heet

soledad | 14-11-14 | 00:49

Zorgverzekering die door de staat wordt verplicht te betalen is natuurlijk gewoon zorg belasting. Er kan pas van enige marktwerking sprake zijn als zorgpremies ook echt premies zijn en dus kunnen worden opgezegd. Maar als je dat nu doet komt in dit democratische landje de deurwaarder namens de staat je huis leeghalen. Ik zou wat we in NL hebben gewoon zorgroof noemen. Als de premies vrijwillig worden stort het hele zooitje met donderend geraas in mekaar want dan gaat niemand meer betalen voor de kwakzalvers die nu nog een door de staat gegarandeerd monopolie op medische behandelingen hebben maar geneeskundig gezien ergens in de middeleeuwen zijn blijven hangen.

henkou | 13-11-14 | 23:59

En zolang we op dit soort forums onze gal kunnen spuwen zal op het malieveld het gras alleen maar beter groeien!

reanti | 13-11-14 | 22:58

Je scheel betalen totdat je erbij neervalt en dan niet de zorg krijgen die je nodig hebt. Ik snap 'm niet.

Rest In Privacy | 13-11-14 | 20:37

Het begon allemaal toen we werden ingeschreven in het burgelijke register.
Ineens moet je van alles: leerplicht, belasting betalen op zoveel mogelijk manieren etc etc. Wat zou er gebeuren als er een steeds grotere groep mensen komt die vrij wil zijn ?
Ik heb eens gekeken naar om me souverein laten verklaren. Dit is het nog niet helemaal.
Wat ik wel ga doen in jan-2015 is emigreren buiten de EU. Niemand in de EU weet mijn nieuwe adres.
Het 'systeem' is rot van binnen. U leest het dagelijks in de krant.
Als ik over een jaartje of wat hoor via via dat er in NL een revolutie is begonnen, dan zal ik op jullie gezondheid een dikke sigaar opsteken ter aanmoediging.

NL Sucks | 13-11-14 | 19:34

Gewoon met zijn allen overstappen naar DSW. Zal ze leren die tering verzekeraars. Ben toch niet gek, roepen ze bij de Media Markt. Nou ik ook niet.

loser | 13-11-14 | 19:31

Klassiek verdeel en heers, nu met sjips en voetballe op teevee.
Stom vee, ik leef met ons mee.

hallevvezool | 13-11-14 | 18:35

@Den Heerscher | 13-11-14 | 17:52

Ik ben wel met je eens dat de verplichte verzekering minder allesomvattend moet zijn dan nu het geval is wil het nog enigszins betaalbaar blijven allemaal. En er worden nu enorme bedragen uitgegeven aan overhead en management om al die individuele kostenpostjes voor elke Nederlander tot zeg EUR 500 per jaar te administreren en te regelen. Dat is natuurlijk niet erg efficiënt. De mensen mogen zelf ook nog wel wat regelen en betalen in plaats van alle kleinigheidjes meteen over de schutting van de overheid te gooien. Het huidige stelsel is eigenlijk geen verzekering maar meer een soort omslagstelsel voor van alles en nog wat zodat de overheid van die kosten af is. De verzekering moet er juist zijn voor de "dure zorg" als je die echt nodig hebt. Overigens maakt het in de praktijk allemaal niet veel uit, want als je de zorgverzekering niet betaalt wordt je ook prima geholpen in NL, daarom zijn er natuurlijk ook zoveel wanbetalers.

Probleempje met de door jou gepropageerde afschaffing van patenten op medicijnen is dat er dan weinig prikkels meer zijn voor de farmaceutische industrie om de huidige miljarden in R&D te investeren op zoek naar nieuwe geneesmiddelen of wil je dat de overheid dan ook maar de Research moet gaan doen?

Outsider-Inside | 13-11-14 | 18:18

Outsider-Inside | 13-11-14 | 17:36

Iets privatiseren is werkelijk niets anders dan een verandering van juridische entiteit bewerkstelligen, waardoor de Staat niet langer "eigenaar" is van de betreffende organisatie, maar een private partij.
.
Je hebt dan ook helemaal NIETS aan een privatisering wanneer het nog altijd de Staat is die bepaald hoeveel een medisch specialist mag verdienen, wat hij mag rekenen per behandeling en hoe deze behandeling er uit dient te zien. Prijstechnisch gezien verandert er helemaal niets en ook in de mate waarin mensen gebruik maken van zorg (een groot probleem met een maatschappij vol hypochonders) verandert niets aan.
.
En DAT is dan ook het probleem. Vraag en aanbod. Niet de privatisering an sich. Er is geen enkele vorm van concurrentie in de zorg en omdat de specialisten toch wel betaald krijgen (ongeacht de geleverde kwaliteit) is er ook geen prestatieprikkel.
.
Privatisering ZONDER de markt vrij te laten (de overheidsbemoeienis er uit) bewerkstelligt dan ook he-le-maal niets anders dan dat niet langer de Staat verantwoordelijk wordt gehouden bij misstanden, maar private organisaties. En dat is nu precies wat de houders van staatsmacht hiermee beoogden....
.
Enkel een totale privatisering in combinatie met een vrije markt zal de kosten ooit kunnen drukken... Aangezien dit wel het laatste is wat de Staat wil, zal men de enige andere optie aangrijpen.. Het huidige systeem in stand houden door behandelingen te schrappen uit het zorgpakket en de premie steeds verder omhoog te gooien.
.
Het is zo klaar als een klontje. De Staat is hier de ziekte en kan in geen geval de oplossing zijn.

De Libertariër | 13-11-14 | 18:16

@Outsider-Inside | 13-11-14 | 17:36
Komt trouwens ook nog eens bij dat de meeste mensen wel wat beters te doen hebben dan om de haverklap van zorgverzekeraar wisselen, dus die concurrentie komt er niet.
En voor iemand die eenmaal zorg geniet (waar dus wat mis mee is, noem schildklierproblemen ofzo, van die vage shit wat nooit weg gaat maar wel altijd zorg nodig heeft) is overstappen geen optie, want de nieuwe zorgverzekeraar wil ze niet hebben.

Den Heerscher | 13-11-14 | 18:15

allemaal minimale verzekering in duitsland afsluiten,scheelt, en dat zal ze leren.
niemand meer naar de dokter gaan of de ehbo,gewoon thuis blijven en wachten.
als we dat 1 jaartje volhouden zitten we goed.

pejoar | 13-11-14 | 18:07

"Jawel, ook in 2015 gaat de zorgverzekering u meer kost." -> kostEN

doskabouter | 13-11-14 | 18:06

@Outsider-Inside | 13-11-14 | 17:36
Tjsa. "Zorg" is natuurlijk ook niet een simpel, tastbaar iets. Er zijn vele facetten aan de hele sector.

- Medicijnen: Zou patentloos moeten zijn, op wereldschaal, wie ze het goedkoopst fabriceert heeft gewoon de grootste afzet. Laat de farmaceutische industrie ook maar eens opengebroken worden als we lagere kosten willen.
- Specialisten: De neurochirurg en consorten. Deze mensen kosten nogal wat per uur, om de eenvoudige reden dat er zo weinig zijn. Is ook niet erg, ze mogen wat verdienen.
- Apparatuur: Dure scanners etc. Je wilt genoeg hebben om aan de vraag te kunnen voldoen. Kost miljoenen, geen miljarden.
- Huisartsen: Ook duur, maar minder duur. Deze worden momenteel gecorrumpeerd door bigpharma ("vliegreisje naar Bonaire voor 2 weken, all-in, als jij voortaan alleen nog ons dure merk verkoopt") en ze worden gedwongen min of meer vaste tarieven te hanteren. Huisartsen worden, net als specialisten, ook kunstmatig duur i.v.m. gebrek aan opleidingsplaatsen. Investeringen in opleidingsplaatsen voor artsen is sowieso wenselijk. Het is al eeuwen een lotingstudie, dus mensen die arts willen worden genoeg.
- Grondpersoneel: Mantelzorg, zusters, etc. Is niet duur, zijn SPW'ers die allemaal ineens geen werk meer kunnen vinden terwijl "onze bejaarden in de zeik zitten!!!111!!één!" Is wel werk voor, maar worden wegbezuinigd door bonusharkers.
.
Het overgrote deel van de zorg kan vanuit de laatste twee groepen komen: Grondpersoneel en normale huisartsen.
Dit stuk kan dan ook volledig geprivatiseerd worden, zonder verzekeraars of wat dan ook. De gemiddelde huisarts verdient goed, maar is echt geen miljonair. En over het algemeen kan iemand beter één keer per jaar een consult van 15 minuten a 50 euro (200 eu per uur?) betalen, dan elke maand kromliggen voor iets wat je niet nodig hebt.
.
De dure zorg (operaties, chemokuren, etc.) is sowieso vele malen minder van nodig, waarom dat niet apart door de staat laten betalen? Daar betaal je dan zorgpremie vanuit je salaris voor.
.
Wat de kosten van medicijnen betreft: Dat is een kwestie van piratenpartij stemmen geloof ik, gezien het feit dat in die sector het patentrecht keihard misbruikt wordt om over de rug van medicijnafhankelijken miljarden te "verdienen".

Den Heerscher | 13-11-14 | 17:52

Wat zijn we toch een ongelooflijk goed land.

Rest In Privacy | 13-11-14 | 17:38

@Den Heerscher | 13-11-14 | 17:18

Interessante bespiegelingen.

Probleem is dat we nu een soort half geprivatiseerd systeem hebben waarin inderdaad een klein aantal verzekeraars met het grote geld aan de haal gaan maar ook tegelijkertijd een enorm ingewikkeld geldverslindend rapportage en formulieren systeem ingevoerd is (waar de echte zorgverleners ook gek van worden en niet aan hun eigenlijke werk toekomen).

De gedachte achter het stelsel was dat je via de keuze van de consument voor de beste/goedkoopste verzekeraar indirect concurrentie zou krijgen in de zorgsector pakt dus in de praktijk wat anders uit. Eigenlijk zouden er nu nieuwe verzekeraars tot de Nederlandse markt moeten toetreden om deze oligopolie-winsten weg te concurreren, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, deze markt heeft behoorlijke "entry barriers" (je moet eerst contracten sluiten met ziekenhuizen, de loyaliteit van de bestaande klanten winnen via dure marketing campagnes, etc.)

Of het beter wordt als je alles weer terug brengt bij de overheid betwijfel ik, dan is er echt helemaal geen prikkel meer om goede zorg op een efficiënte wijze te bieden.

Outsider-Inside | 13-11-14 | 17:36

Oh, ja. Moet ik ook nog even kwijt. Tijdens trainingen kom ik veel managementadviseurs uit het topsegment tegen. De boekenschrijvers zal ik maar zeggen. Wat mij opvalt hoe lang en veel deze hele dure jongens door de zorg worden ingehuurd. Allemaal, zonder uitzondering. Naar de inhuur van externe adviseurs in de zorg mag wel eens onderzoek worden gedaan.

Graaier | 13-11-14 | 17:31

Hoe makkelijk het is om geld uit de zorg te halen als graaier ook vandaag weer eens bevestigd in de Telegraaf.

Guus de J. (63) werd vorig jaar aangehouden voor fraude met zorggeld. Hij zat een paar dagen vast. Volgens het Openbaar Ministerie werd geld dat was bedoeld voor gehandicapten, besteed aan dure hobby's zoals de aankoop van dressuurpaarden en kunst, huur van luxe panden en verbouwingen.

En dan is hij gepakt. Waarschijnlijk erg dom of onvoorzichtig geweest. Want de pakkans in de zorg is mini minimaal voor de betere boeven / graaiers / medici / zorgverleners. Dus mensen ga in de zorg. Het geld ligt er voor je klaar.

Graaier | 13-11-14 | 17:23

@GoodspeeD | 13-11-14 | 15:54
@Outsider-Inside | 13-11-14 | 16:10
@DutchMountain | 13-11-14 | 16:59
Het is vrij simpel: Je hebt in feite 4 grote partijen heden ten dage. Verzekeraars, zorginstellingen, volk en overheid.
Overheid ziet zorg als kostenpost en privatiseert de boel onder het summum dat vrije markt = concurrentie = goedkopere zorg. Daarbij stelt overheid een zorgverzekering verplicht, tot grote vreugde van de verzekeraars. Overheid bemoeit zich er vervolgens weinig meer mee.
Zorginstellingen verlenen zorg aan volk. Volk betaalt niet rechtstreeks i.v.m. individuele zorg is duur, maar goed: Daar hebben we verzekeraars voor. Daarmee hebben we dus een systeem gecreëerd waarbij een winst-gedreven private partij zich ineens voor een collectief goed in moeten gaan zetten, gezien de regelgeving.
Verzekeraars maken dealtjes met zorginstellingen: Zij kopen zorg voor hun verzekerden in. Zorginstellingen worden door de verzekeraars dus inderdaad gedwongen om elkaar te beconcurreren omdat de zorg anders elders ingekocht gaat worden.
Zorginstellingen proberen daarom intern te "optimaliseren", de kosten te drukken. Dit gebeurt m.n. op het gebied van personeel, de grootste kostenpost binnen elk bedrijf. Gevolg: minder handen aan het bed en ondanks de oh zo geweldige concurrentie een vermindering van zorgkwaliteit. Zie de urine-enkels van de moeder van de stas.
Bij deze "optimalisatie" komen ook de bonusjes voor bestuurders om de hoek kijken.
Dan het factureren richting de verzekeraar: Het zal de verzekeraar in de praktijk een rotzorg zijn wat de zorginstellingen in rekening brengen. Instellingen kunnen vrij eenvoudig aan kartelvorming doen, vooral op het gebied van de echt dure zorg: De medisch specialisten, de hele dure medicijnen (nee, de bigpharma wil ik nu even niet meenemen, maar is wel onderdeel van dit probleem) en de dure, schaarse apparatuur. Facturatiefraude wordt daarmee dus in de hand gewerkt. Meer winst voor de zorginstelling.
Mocht het in de winst (private sector he!) van de verzekeraar gaan eten, dan kunnen ze de premie verhogen. De verzekeraars hebben genoeg politieke invloed om dit voor elkaar te krijgen. Ook wel leuk om te zien waar ex-politici zoal bijbaantjes krijgen na hun carrière.
Hierin ontstaat dus een wisselwerking tussen instelling en zorgverzekeraar om de prijs omhoog te drijven omdat het volk toch wel betaalt. Volk is immers door overheid verplicht zich te verzekeren, dus heeft weinig keus.
.
Bottom-line: Ja zorginstellingen worden gedwongen te concurreren, maar dit komt niet ten goede aan de zorgconsument, maar ten goede aan de verzekeraar, omdat zij de uiteindelijke afnemers zijn. Zorgbaasjes die even een bezuiningsronde komen doen, die even "interne resourceverspilling komen wegmanagen", die varen daar prima bij.
.
Alternatieven:
- Verplichte zorgverzekering afschaffen en consumenten zelf de keuze geven. Bepaalde zorg wordt voor de rijken, basale zorg (huisarts, mantelzorg) wordt weer betaalbaar.
- Zorg volledig laten verlenen door de staat. Is ook duur, maar het miljardenlek wat we nu hebben is in ieder geval weg en de perverse prikkels zijn uit het systeem.
.
Ben er nog niet helemaal uit, maar het huidige stelsel is in ieder geval goed verrot.

Den Heerscher | 13-11-14 | 17:18

Goedgekeurd door het kabinet en de meest geliefde oppositie.

Rest In Privacy | 13-11-14 | 17:17

En nu dit allemaal weer slikken en je alleen maar druk maken en uiten over zwarte piet whahahah wat een land :(

ovikanovi | 13-11-14 | 17:09

Ik wil niet de lulligste zijn hoor, maar het is al jaren bekend dat wij rond 2025 iets van 25% van ons inkomsten kwijt zijn aan verzekeringen.

Dit is wel een leuke docu 2057 The Body part 1 (Discovery Channel ) www.youtube.com/watch?v=5-px4MAKREs

ovikanovi | 13-11-14 | 17:09

Het probleem is ook: wat kost zorg? Door de afspraken tussen ziekenhuizen en verzekeraars gaat er geen factuur naar de patient. Die heeft dan ook geen idee van de kosten die in rekening worden gebracht. Laat staan controle uitvoeren of er niet gefraudeerd wordt, of een zorgaanbieder selecteren op basis van kosten.

Om maar te zwijgen over trucs als creatief gebruik van behandelcodes, een nachtje 'ter observatie' (leeg bed = geen omzet; bed bezet = dikke rekening), losse intake-, behandel-, en controle-afspraken: een leek kan niet beoordelen of deze medisch noodzakelijk zijn, en de arts/instelling maakt daar handig gebruik van.

DutchMountain | 13-11-14 | 16:59

De tijd zal komen dat u premie moet betalen EN zorg moet leveren aan uw mede-burgers. En natuurlijk moet u ook zorg en inkomen leveren aan alle pareltjes die Nederland komen verrijken. Uiteindelijk zult u weer lijfeigene zijn, net als in de middeleeuwen. Dat is onvermijdelijk, tenzij u het zwaarste wapen gebruikt. Het rode potlood in de stemzaal.

Nivelleermarionet | 13-11-14 | 16:56

Stelletje schoften zijn 't… en maar roepen dat de zorg duurder wordt. Als ze die 19% (waarschijnlijk 38% als je 2014 meetelt) eens niet hadden gegraaid had de zorg misschien zelfs goedkoper kunnen worden.
_
Dat soort graaiers en uitbuiters zouden van mij, heel ouderwets, gelyncht mogen worden.

kanon0503 | 13-11-14 | 16:51

Hop naar DSW overstappen, daar gaat de premie niet omhoog en daar doen ze niet aan risicoselectie a la Promovendum en andere manieren om alleen gezonde jonge mensen binnen te halen. In Hoogeveen is de Pl***ris ook al uitgebroken nu Achmea daar met een meerderheidsbelang een ziekenhuis om zeep helpt. Google ff op Achmea + boycot en zie wat ervan terecht komt als zorgverzekeraars te veel macht krijgen. En als je niet naar DSW wilt, kies dan voor een andere kleine en nog ZELSTANDIGE! verzekeraar. Dat zijn er niet zo veel meer.

RayHolland | 13-11-14 | 16:46

Zorgverzekeraars maken vele honderden miljoenen winst dames, waar blijft dat geld? Niet om de premie volgend jaar te verlagen, maar in de zakken van de aandeelhouders.

Betweetert | 13-11-14 | 16:42

En het ergste van alles; je word VERPLICHT om aan deze mafia toestanden deel te nemen. Want anders komen ze je van je bed lichten. Als ik zorg wil in Belgie of Duitsland omdat het daar beter, uitgebreider of goedkoper is, dan bepaal IK dat. Capiche? Oh wacht...

Betweetert | 13-11-14 | 16:41

Niemand die de oorzaak bij de ziekenhuizen legt? Als je in het ziekenhuis bijvoorbeeld een simpele behandeling moet ondergaan, dan betaal je al snel een prijs die 5x hoger ligt dan de werkelijke kostprijs. Die artsen maken dikke winst op hun behandelingen. Na een tijdje kunnen verzekeraars het geld niet meer ophoesten met als gevolg: premieverhogingen en verhoging van het eigen risico.

Zowel ziekenhuizen als zorgverzekeraars zitten vol met boeven en graaiers. De mentaliteit van Nederlanders is gewoon door en door verrot. Het draait alleen maar om geld en niet om mensenlevens.

Trekvogel12 | 13-11-14 | 16:33

Zorg. 95 miljard per jaar. Grootste sector in de economie. Daar is zo veel geld te halen, dat de jongens en meisjes die gek zijn op geld binnen harken daar te vinden zijn. En ze hebben honger, honger, honger. En ze mogen declareren tot ze een ons wegen. Zonder noemenswaardige pakkans. Laat staan straf voor het nutteloos diagnosticeren en zorg verlenen.

Nog veel leuker en dus droeviger is het bij de overkoepelende en vertegenwoordigende organen in de zorg. Daar is meer dan de helft afkomstig uit de politiek om er voor te zorgen dat de zorg meer en meer krijgt. We zijn verneukt en we slikken het.

Graaier | 13-11-14 | 16:27

Kern is dat er in het verleden totaal geen rekening is gehouden met a) vergrijzingsgolf en b) duurder worden van apparatuur (er is simpelweg steeds meer mogelijk). Als er geld gespaard was, was er minder aan de hand geweest.

Dit, plus natuurlijk het feit dat een oudje van 95 zo lang mogelijk in leven gehouden wordt zonder na te denken over de financiele gevolgen. Die discussie gaat pas gevoerd worden wanneer we echt op de rand van totaal failissement staan, maar dan is het al te laat.

Correcte eikel | 13-11-14 | 16:26

'Nederland gaat de naheffing van de Europese Unie van ruim 642 miljoen euro betalen. Dat blijkt uit een brief van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën aan de Tweede Kamer.'
-
is die naheffing voor die zorgverzekeraars al verzonden.. die worden slapend schofterig rijk

(c)ZWITSUL | 13-11-14 | 16:25

@ GoodspeeD | 13-11-14 | 15:54
De interessante vraag is dan ook waarom zorg zoveel duurder wordt? Vergrijzing? Prijs van medicijnen? Salarissen van specialisten? Betere behandelingsmethoden? Inefficiente instellingen? Het lijkt mij dat niemand het aandurft om te zeggen dat er maar een x bedrag beschikbaar is voor zorg. Het maakt niet zoveel uit hoe dit bedrag wordt betaald. Iedereen betaalt voor zichzelf of we betalen collectief. Feit is dat er andere kosten zijn. Scholen, politie, defensie, infrastructuur, etc.. Anyway. Via eigen bijdrage en dergelijke wordt iedereen wel individueel geconfronteerd met het feit dat je niet alles kunt hebben. Het lijkt mij beter om deze confrontatie met zijn allen aan te gaan. Namelijk wij zijn de vragende partij. En samen sta je sterker.

D.Turpin | 13-11-14 | 16:23

Merendeel van de verhoging komt gewoon omdat de Langdurige zorg van de AWBZ is overgegaan naar de gewone ziekenzorg.

Dit laat onverlet dat graaiers moeten worden aangepakt.

ProAsfalt | 13-11-14 | 16:12

@Den Heerscher | 13-11-14 | 15:46

De stijging van de premies de afgelopen 10 jaar is inderdaad gigantisch en de winsten van het zorgverzekerings-oligopolie zijn in die periode ook flink gestegen.

Maar als je nog redelijk jong en gezond bent dan zou ik toch aanraden om altijd het allerhoogste eigen risico te nemen. Dat scheelt namelijk aanzienlijk in de premie en die eerste EUR 875 euro kosten voor eigen rekening zal bij de meesten nou ook niet meteen leiden tot een faillissement. Gewoon een kwestie van je er bij neer leggen dat de eerste EUR 875 voor je eigen rekening is. Als de premie halveerde bij een nog hoger eigen risico dan zou ik die optie kiezen (maar dat kan dus niet, EUR 875 is het maximum ER).

Een verzekering is toch met name bedoeld om het risico van de serieuze grote uitgaven bij ernstige ziekte, ongelukken, zieke kinderen, etc. op te vangen en niet voor de vergoeding van een doosje paracetamol bij de apotheek of dat ene huisartsbezoekje per jaar. En je kunt je ook afvragen of je nou echt een dure tandarts-verzekering nodig hebt (tenzij je een vreselijk slecht gebit hebt natuurlijk).

Die verzekeraars zijn ook niet gek, ze verdienen enorm veel geld aan de hoge risico-aversie van de gemiddelde Nederlander die tegen werkelijk elk risico - hoe klein ook - verzekerd wil zijn, ongeacht de premie.

Outsider-Inside | 13-11-14 | 16:10

In andere landen is het niet anders. Dat geeft te denken. Dat iedereen met weemoed terugdenkt aan oude premies. Dat is wel grappig. Dat was in de jaren van paars. Je weet wel. Die gasten die dit land zogenaamd gesloopt hebben. Anyway. Ik doe een gooi naar de oorzaak. Die ligt in het feit dat we asociaal geworden zijn. Een ieder denkt recht te hebben op iets, maar is tegelijkertijd behoorlijk boos als een ander denkt ergens recht op te hebben. Dit gegeven betekent dat het een koud kunstje is om de mensen tegen elkaar uit te spelen. Verdeel en heers. We zijn niet solidair. Een belangrijke bijkomstigheid is dat zorg een bijzondere handel is. Als een auto te duur is, dan kun je besluiten om geen auto te kopen. Dat gaat niet op voor een operatie of medicijnen. De klant als individu staat niet erg sterk in deze. Over het recht dat iedereen denkt te hebben. Het wordt eens tijd om daar goed over na te denken. Wat gunnen we elkaar? En wat zijn we bereid daarvoor te betalen?

D.Turpin | 13-11-14 | 16:08

Bijna alle bedrijven die tot voor kort een openbaar nut dienden (post, spoorwegen, elektriciteit, gas etc. etc.) en waarbij de staat eigenaar danwel aandeelhouder was zijn geprivatiseerd in het licht van de marktwerking die ons, het volk, door o.a. concurrentie, grote voordelen zouden gaan bieden. Helaas heeft het volk van de marktwerking geen enkel voordeel gehad. Integendeel. De privatisering kost ons klauwen met geld ten faveure van aandeelhouders, directeuren, managers en aanverwante graaiers. Ziekenfondsen waren altijd al privaat maar dienden een maatschappelijk nut. Nu dienen ze de aandeelhouders.

namensmijnhond | 13-11-14 | 16:07

@Capt. Iglo | 13-11-14 | 15:53

Inderdaad. Van het sociaal-economisch programma van de PVV krijgt zelfs Em-il Roemer nog een stijve. Een gruwel.... En al die socialistische pracht wil men bekostigen door NOG veel meer geld uit te geven dan er al binnen komt bij de Staat der Nederlanden... De PVV wil het begrotingstekort naar 4% laten stijgen, waarmee er ongeveer 10% meer geld uitgegeven wordt dan het toch al absurde bedrag dat de PVV van burgers wil stelen, de molensteen om de nek van uw en mijn kinderen enkel zwaarder en zwaarder makende.
.
De PVV is dan ook geen oplossing van het probleem (steeds schralere zorg die steeds duurder wordt), maar een potentiële aanjager die de problemen naar astronomische proporties kan doen laten zwellen.
.
Een totaal gebrek aan marktwerking in de zorg is het probleem. De PVV wil enkel meer olie op de inferno smijten, in plaats van het probleem op te lossen door de zorg te privatiseren. Afschuwelijk.

De Libertariër | 13-11-14 | 16:03

@Capt. Iglo | 13-11-14 | 15:53De PVV is op sociaal economisch beleid zo'n beetje de meest linkse partij waar je op kunt stemmen...
_____
I know.
Maar de PVV gaat bij de tegenwoordige linkse idioten door voor 'rechts'.

Bellabella* | 13-11-14 | 16:03

Ok. Laat ik voorop stellen: ik ben niet voor een graaicultuur en het slaat nergens op dat de loonsverhogingen in de top van een bedrijf gemiddeld 19% zijn. Maar dit stuk is ook wel redelijk stemmingmakerij hoor.

Stel even dat er aan de top per persoon gemiddeld 1.000.000 Euro per jaar wordt verdiend (wat lang niet zo is). Als we het dan over de top 50 hebben en 19% verhoging, gaat het dus om 9.500.000 Euro. Neem, even aan dat er maar 10.000.000 betalende verzekerden zijn in Nederland (wat niet zo is, er zijn er veel meer). Dan kom je dus op maar liefst een verhoging van nog geen Euro per persoon per jaar.

Kijk dan eens naar de totale zorgkosten (www.nationaalkompas.nl/zorg/huidige-ko...). Die waren in 2011 maar liefst 89,4 miljard Euro. Zelfs als we alle lonen van de top 50 bij elkaar op tellen, is dat slechts 0.05 % van het totaal aan zorgkosten.

Graaicultuur is slecht! Sommige lonen slaan nergens op. Maar het probleem in onze zorg heeft niks te maken met de hoge lonen van de bazen in de zorgsector.

GoodspeeD | 13-11-14 | 15:54

@ Bellabella* | 13-11-14 | 15:52

De PVV is op sociaal economisch beleid zo'n beetje de meest linkse partij waar je op kunt stemmen...

Capt. Iglo | 13-11-14 | 15:53

Gewoon volgende keer weer allemaal PvdA, VVD, D66 en CDA stemmen.
Ieder volk krijgt de leiders die het verdient.
Wilt u verbetering, stem dan PVV. Als het mag van uw linkse geloof.

Bellabella* | 13-11-14 | 15:52

Ik denk dat de gemiddelde Nederlander hier gerust om geeft maar het net als de politiek allang heeft opgegeven. Ik ben zelf alleen nog maar als ZZP'er in de zorg aan de slag. Ik wil op zo min mogelijk betrokken zijn bij die grote instanties die mensen alleen maar leeg trekken om zelf die mooie vakantie villa te kunnen kopen. Dankjewel Quid voor dit stukje! Meldt regelmatig ellende bij de inspectie, die komen dan even langs, schrijven een briefje met mankementen en wanneer dat op orde moet zijn en doen dat dan een halfjaar later weer enzovoorts enzovoorts. Zonder dat er iets veranderd. En ik was vroeger best trots op mijn beroep, tegenwoordig voel ik alleen nog maar plaatsvervangende schaamte. Toch laat ik mijn clienten niet aan hun lot over.

saidnowomanever | 13-11-14 | 15:51

Totale salariskosten zorgverzekeraars bedragen met € 444 miljoen bijna 1/3 van de totale
bedrijfskosten; slechts 6,7% van de werknemers houdt zich bezig met de inkoop van zorg

Rest In Privacy | 13-11-14 | 15:49

De Partij en de man, waar wij deze astronomische premies aan te danken hebben, de zorg zou alleen maar goedkoper gaan worden. Juist, die zelfde Partij staat ook bekend als de Partij van duizend euro voor iedereen.
nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Hoogervorst...

Snowy2000 | 13-11-14 | 15:49

Aaaaaaaaand... it's gone!

quackel | 13-11-14 | 15:47

@Nieuws-Lezer | 13-11-14 | 15:24
Een Collectief zorgverzekering van de gemeente is duurder dan gewoon voor jezelf een basisverzekering te nemen plus eventueel een aanvulling. Bij een collectieve verz. via de gemeente betaal je ook mee aan allerhande islamitische waanzin zoals besnijdenis, antroposofische watertjes en nog zowat zooi waar je zelf nooit aanspraak op wil of kan maken.

Psycheltjes | 13-11-14 | 15:46

Voor 2006 betaalde je 30 euro per maand, rechtstreeks van je salaris, aan het ziekenfonds. Dan was je verzekerd van zorg. Voor alles.
Na 2006 is dit geleidelijk aan gestegen naar zo'n 120 euro per maand. Daar bovenop betaal je 370 euro eigen risico.
Het eigen risico is momenteel dus meer dan je vroeger in totaal aan zorgpremie voor een heel jaar betaalde.
En dat terwijl de kwaliteit van het gebodene ondertussen achteruit aan het hollen is, omdat continue "bezuinigd" en "bespaard" wordt door het management.
Gevolgen: Overwerkt personeel, slechte zorg, te weinig personeel, etc.
Waar gaat die 120 euro per maand dan naar toe? Heel simpel: De miljardenwinsten van de verzekeraars + de toegevoegde overhead in de instellingen.
De zorg hier is stuk. Oh en graag nog even extra lappen, want goede zorg is onbetaalbaar. Laten we daarom vooral op rokers en vetkleppen gaan bitchen etc. want door hun gaan de kosten omhoog. Dat zij slechts een fractie veroorzaken van de stijgende kosten doet er niet toe, de echte criminelen buiten schot houden is waar het om gaat.
DOOD AAN ZORGBAASJES. DOOD AAN VERZEKERAARS.
(Sorry Joris, moest het even kwijt)

Den Heerscher | 13-11-14 | 15:46

Zolang de overgrote meerderheid elke dag voor 10 euro een kratje bier en een zak chips kan kopen blijven ze lekker op hun bank zitten.

--neus-- | 13-11-14 | 15:44

Ach, een paar weken voor maart komen al de gladbekken weer uit hun luie stoel, begint de verkiezingspropaganda, wat geschreeuw en getier bij de Televaag, de P.O doen lekker mee, en voila, de zorggraaiers zijn weer verzekerd van een meerderheid in de 1ste kamer.
VVD weer de grootste, D66 nummer 2, en vooruit maar weer met de geit. Met steun CDA klein grut en PvdA verandert er niets
In dat opzicht willen de meesten het wel zelf, of ze zijn zeer manipuleerbaar.

bakoenin | 13-11-14 | 15:42

Waar werkt die onbenul van een Hoogervorst nu eigenlijk? Precies!

sjaap.marok | 13-11-14 | 15:42

opblaasschaap | 13-11-14 | 14:47
Fok dat!
Dat is het zelfde als wat die christen gekkies zeggen:

"Het einde van de wereld is in zicht, en we hebben het zelf gedaan".

Ik kies hier helemaal niet voor. Ik ben het niet eens met de manier van graaien en zie die gasten het liefst naakt vol pek en veren!

Dwaalspoor | 13-11-14 | 15:32

Probleem is dat de gemiddelde Nederlander er geen ene fuck om geeft. Die zitten vanavond allemaal weer klaar voor shownieuws en goede tijden.
Wel klagen dat alles zo duur is geworden en dat vroeger alles beter was, maar zich nooit eens afvragen waarom dat eigenlijk zo is.
En gewoon weer door gaan zoals gisteren, vorige week, vorige maand, vorig jaar etc.

Dick Luyenlomp | 13-11-14 | 15:32

ach fuck die hele zorg. gebruik er toch nooit wat van, heb namelijk wel goeie genen.

GekkeDave | 13-11-14 | 15:31

Schokkend!
.
"Uit het onderzoek blijkt dat er geen objectieve benchmark is waaruit kan worden opgemaakt of de zorgverzekeraars nu efficiënt en/of effectief werken. Dat stellen alleen de zorgverzekeraars zelf vast."
.
www2.vvaa.nl/nieuws/zorgverzekeraars-n...

Rest In Privacy | 13-11-14 | 15:30

De enige overgebleven optie: Zelf ook graaier worden. Laat alles maar naar de klote gaan, verzetten heeft geen zin. Can't beat them, join them...

GaatDeGoedeKantOp | 13-11-14 | 15:28

Zorgstelsel is een volstrekt belachelijk systeem. 4 private partijen incasseren en verdelen het geld. En dan weet je wel waar je geld naar toe gaat, naar een dikke strijkstok!
.
Kan iemand mij trouwens benoemen hoeveel geld er door de zorgverzekeraars bij de burgert geïncasseerd wordt en hoeveel er daadwerkelijk aan zorg uitgegeven wordt?

Rest In Privacy | 13-11-14 | 15:26

Sinds de invoering van het nieuwe belastingstelsel in 2001 is 70 miljard van de AWBZ-premies niet besteed aan zorguitgaven maar door de politiek voor andere doeleinden gebruikt. Na Kamervragen bevestigde staatssecretaris Van Rijn dit. www.gewoon-nieuws.nl/2014/08/regering-...

CoffeePatch | 13-11-14 | 15:26

Ab Klink, de man die Minister van Volksgezondheid was en vervolgens binnen no-time nu vuistdiep bij zorgverzekeraar VGZ zit. Wat is Nederland toch een corrupt land en iedereen vindt het maar goed.. Hoezo belangenverstrengeling?

AarschVader | 13-11-14 | 15:26

Waakvlam | 13-11-14 | 15:23

Als je een laag inkomen hebt, dan zou ik niet naar DSW overstappen, want dan kom je namelijk niet in aanmerking voor Collectief zorgverzekering van de gemeente, omdat DSW daar niet onder valt.

Nieuws-Lezer | 13-11-14 | 15:24

Collectief overstappen naar DSW!
Eens kijken wat er gaat gebeuren met die graaiers.

Waakvlam | 13-11-14 | 15:23

Toen de Euro net was ingevoerd betaalde in €25 voor mijn zorgverzekering, nu het is het het vijfvoudige. En dat verschil is heus niet naar een betere zorg gegaan.

Osdorpertje | 13-11-14 | 15:23

Bakito | 13-11-14 | 14:49
Nee, want als het echt libertair zou zijn dan zouden de zorgkosten voor de burger dalen zodat hij/zij het zelf kan regelen.
Dat is dus ook een van de problemen met het liberale van de VVD.
Ja ze willen dat de burger zelfstandig is, maar het moet de burger wel steeds meer kosten.
Dus diefstal.

bakoenin | 13-11-14 | 15:22

@keizeradmiraal4 | 13-11-14 | 14:53

- "Prachtig die marktwerking hoor, het enige wat mevrouw Schippers hieraan doet is dat zorgverzekeraars duidelijk moeten maken waar de premie aan op wordt gemaakt."
.
Marktwerking?? Proest! Welke marktwerking?? We hebben een monopolistische(!) zorgverlener (Staat der Nederlanden) die iedere inwoner verplicht deel te nemen aan het systeem, het geld hiervoor steelt van diezelfde burgers, exact bepaalt welke zorg gedekt is en zelfs bepaalt hoeveel geld artsen en andere medisch specialisten aan zorgverzekeraars mogen rekenen voor behandeling A-Z... Begrijpt u überhaupt wel wat marktwerking is....??
.
nl.wikipedia.org/wiki/Marktwerking
.
Een pistool op het hoofd van burgers zetten, geld stelen, de prijs van de dienst bepalen en dan ook nog onder dwang (doe mee of werk niet) de specialist opleggen wat hij mag rekenen voor zijn dienst, heeft natuurlijk geen reet met marktwerking te maken, maar alles met maffiose praktijken!

De Libertariër | 13-11-14 | 15:20

Aertheron:verreiken??? Tjesus.
decaliter | 13-11-14 | 14:51

Sorry ik zie het nu, en ik schaam me diep.
*diep schamen doet*

Aertheron | 13-11-14 | 15:19

Ik wil van die verplichte zorgverzekering af en ik heb nergens omgevraagd, dus dring het me dan ook niet op. Nu ben ik elke maand meer dan 100 euro kwijt voor niks, terwijl ik nauwelijks gebruik maakt van de zorg.. Pleur toch op!

Nieuws-Lezer | 13-11-14 | 15:19

Is er nou op dat hele 'manhaftige' Binnenhof niemand bij machte om die zorggraaiers de wacht aan te zeggen? Een landelijke premiebetalingsboycot tot het graaiende schorremorrie opgezouten is, lijkt me steeds meer een reëel idee.

Psycheltjes | 13-11-14 | 15:19

En ondertussen wel even al die Bekende Nederlanders flink laten cashen met de 'Even bijzonder'-campagne die Centraal Beheer Achmea nu houdt (www.youtube.com/centraalbeheerachmea)

Gatverdamme zeg. Als je daar over nadenkt dan is dat inderdaad best ‪#‎evenbijzonder‬. Bijzonder triest ja.

AarschVader | 13-11-14 | 15:16

Ben erg benieuwd hoeveel mensen nooit boven die eigen risico grens komen en dus al jaren naast de stevige premie ook gewoon hun eigen zorgkosten dienen op te hoesten. Vind dat eigen risico, inmiddels opgelopen tot €375 redelijk belachelijk, dat is effectief een verhoging van de premie met 25%

Deipnosophist | 13-11-14 | 15:14

@ oplichter | 13-11-14 | 15:11

Alsof stemmen op wie dan ook, ook maar enige invloed heeft op het daadwerkelijke beleid...... *NOT*

Capt. Iglo | 13-11-14 | 15:13

Die twee zorg-dames die gisteravond bij Pauw waren en even een boekje open deden hoe ze de hele dag eindeloos bezig zijn met allerlei formulieren in te vullen zodat de inspectie en de directie blij zijn met de "papieren werkelijkheid" hadden het wel begrepen. Ze riepen de mensen op om het niet meer te pikken (ondanks spreekverboden van de directie).

Jeroen Pauw heeft nu dan ook eindelijk begrepen dat hij beter hier op de Geenstijl wat inspiratie op kan doen als hij de kijkcijfers van Humberto Tan nog ooit enigszins wil gaan benaderen:

pauw.vara.nl/nieuws/jan-slagter-wil-ei...

Outsider-Inside | 13-11-14 | 15:12

De woningcoorperaties naar de klote geholpen door de politiek (VVD) en hun graaiende vriendjes. De schuldigen laten lopen en de huurders een extra belasting opleggen. Zo draait dit corrupte landje.
De minachting voor de bevolking is gigantisch.
Maar men pikt het allemaal en stemt volgende keer weer op dezelfde boeven om nog meer uitgezogen te worden. Dat vindt de Ollander lekker, blijkbaar.

oplichter | 13-11-14 | 15:11

Ik blijf maar bij DSW, de enige die zijn premie niet heeft verhoogd, en waarbij de verzekerde dit jaar zelfs nog een deel terugkrijgen van hun premie. Het kan natuurlijk schelen dat DSW niet aan collectieve verzekeringen doen waarbij de kortingen ergens aan de strijkstok blijven hangen en de niet collectief verzekerde deze mogen ophoesten.

Ranja Drinker | 13-11-14 | 15:10

Als je werkelijk niks kunt dan word je manager. Gewoon collectief ontslaan die mensen. Worden de zorginstellingen echt niet minder van.

Rémy Martin ® | 13-11-14 | 15:10

Vergeet behalve de hogere bestuurderssalarissen niet ook de winsten en reserves. Ook allemaal betaald uit uw premies.

J. Jarig | 13-11-14 | 15:09

@eerstneukendanpraten | 13-11-14 | 14:58
Lijkt me logisch. Hij zoekt gewoon een pot geld op en leegt die. Een pot van andermans geld natuurlijk.

Smuts | 13-11-14 | 15:09

De kruiperige Neederlander stemt straks toch weer angstig op de VVD en PvdA.
De Neederlander verdient dit.

oplichter | 13-11-14 | 15:07

@Schmalz | 13-11-14 | 14:52
Zal vast maar de hele kliek erna is verantwoordelijk voor het instandhouden/uitbreiden en niet afbreken.

[censureert ziekteverwensing aan bovenstaanden]

Smuts | 13-11-14 | 15:06

@ Koettoerk | 13-11-14 | 15:03

Tja accijns hè, kwartje van Kok, dubbeltje van Zalm etc... Zelf als ze olie gratis uit de grond pompen en leveren aan de benzinestations kost het voor ons Nederlanders aan de pomp nog minimaal een euro.

Capt. Iglo | 13-11-14 | 15:06

Zorggraaiers hoofdelijk aansprakelijk maken voor iedere misstand (overlijden, mishandeling, verwaarlozing), tenzij onder de eerder afgeproken norm zitten en altijd hebben gezeten.
Zo ook die idioten die de woningcoorperaties aan de afgrond hebben geholpen.

Andersdenkend | 13-11-14 | 15:05

@Bakito | 13-11-14 | 14:49
Heb verdere posts niet gelezen maar pas op: je trekt zo Duitse herders aan met zulke opmerkingen...

Smuts | 13-11-14 | 15:04

Het is niet alleen dat het duurderder wordt maar ook dat het minderderder wordt

Simpele Boerenlul | 13-11-14 | 15:03

Over graaiers gesproken, ik lees net dat de prijs van een vat olie nog maar 71% is van de prijs zoals die afgelopen zomer was. Laagste olieprijs in vier jaar. Dat zou betekenen dat de dieselprijs die op zijn hoogst € 1,45 was maanden geleden nu 1.10 zou moeten zijn. Ik betaalde echter €1.32 gisteren. De kosten-daling qua inkoop is vreemd genoeg nooit terug te zien in de verkoopprijs aan de pomp, ook daar blijft veel aan de strijkstok hangen. Kunnen al die graaiers ook een keer collectief tegen de muur oid.

Koettoerk | 13-11-14 | 15:03

Het is in de zorg net als bij de overheid degene waar op bezuinigd MOET worden (ambtenaren bij de overheid, managers in de zorg) zijn ook degene die de plannen bedenken en uitvoeren en je gaat nou eenmaal niet je eigen baan weg saneren. De zorg overleveren aan de markt is 1 van de grootste politieke blunders van de afgelopen 50 jaar.

Capt. Iglo | 13-11-14 | 15:00

@Mesmer | 13-11-14 | 14:57
Je kan altjid al naar het buitenland voor behandeling, alleen zal je het dan zelf moeten betalen. Daar heb ik op zich geen enkele moeite mee mits ik dan niet vooraf al uitgekleed wordt door de verplichte ziektekostenverzekering in NL.
Met het geld wat ik kan besparen door geen premie te betalen kan ik in DE een aardige behandeling betalen.

Eigenaar_IJsland | 13-11-14 | 15:00

Fleur Agema van de PVV heeft hele goede ideeën over hoe de zorg verbeterd moet worden. Maar dat kreeg Quid natuurlijk niet uit zijn toetsenbord.

witwas | 13-11-14 | 15:00

@ mezelf mezelf mezelf

Joris, doet eens minder verzekeren. Wolla!

eerstneukendanpraten | 13-11-14 | 14:59

En weer is de trui van Spekman vies. Maar hoe verzekert verzekert Bert van der Roest zich eigenlijk?

eerstneukendanpraten | 13-11-14 | 14:58

Al deze meuk is begonnen met kabinet Balkenende/Fortuyn. Jan-Peter zei al tijdens de campagne dat hij best met Pim samen wilde werken. Logisch, Pim zei dat alles voor de helft van de prijs kon als er maar beter werd gemanaged. Marktwerking tot op het kerkhof. Marktwerking tot we door onze neus betalen bedoelde hij, maar goed, hij heeft het niet meer mee mogen maken!

Einde van de Domheid | 13-11-14 | 14:57

Vrienden van mij in Amerika gaan gaan al naar Mexico voor betere en betaalbare zorg. En dan nemen ze ook direct een lading medicijnen mee. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor ik mij meld in Duitsland of Belgie als ik zorg nodig heb. Vast niet lang.

Mesmer | 13-11-14 | 14:57

Hear Hear!
*Don Quichotte pak opzoeken gaat*
Zoals Noltie al heel terecht schrijft, we kraaien niet meer wegens ontbreken democratie. Onze regering is een rariteitenkabinet, of moet ik zeggen cabaret. Ze spelen een toneelstuk die zijn weerga niet kent. Op de Buhne schreeuwen ze dat ze het gegraai zat zijn, maar ze doen er ook niets tegen, niets fundamenteels. Misschien kunnen ze de salarissen van de topbestuurders wel niet in de hand houden, maar maximeer dan gewoon de premie en stel de verplichte vergoedingen vast.

Soms wenste ik dat we terug zouden zijn bij ons oude systeempje, particuliere en verplicht verzekerden. Maar met kabinetten zoals deze zullen ze dat ook wel weten te verprutsen.

MarcS | 13-11-14 | 14:55

ik heb me altijd verbaasd waarom het accent op de diagnostiek wordt gelegd:

"de zorg in Nederland wordt steeds duurder"

in plaats van preventie:

"hoe kunnen we er voor 'zorgen' dat zorg goedkoper wordt"

Schijnbaar lukt het wel in de ons omringende landen, maar in Nederland slikken we dat het allemaal duurder wordt, en de kwaliteit van het product zorg, zienderogen afneemt.

Nlz | 13-11-14 | 14:54

Hansje werd anders flink bijgestaan door boeroeper Omtzigt destijds. Een farce, dat is het...

Betweetert | 13-11-14 | 14:53

Prachtig die marktwerking hoor, het enige wat mevrouw Schippers hieraan doet is dat zorgverzekeraars duidelijk moeten maken waar de premie aan op wordt gemaakt. (www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/n...). Nou nou, dat wordt een mooie post
"overig uitgaven"....

keizeradmiraal4 | 13-11-14 | 14:53

lieven= lieverrrrr

Betweetert | 13-11-14 | 14:53

En nog maar eens in de schijnwerpers:
De bedenker van dit alles: Hans Hoogervorst, van de VVD.

Schmalz | 13-11-14 | 14:52

Pim wist het al goed te vertalen in zijn boek " de puinhopen van paars" ; de geldverkwisting bij de zorg, door teveel bestuurslagen is niet aflatend. Ik heb niet de indruk dat men zo hard gewerkt heeft om een laag weg te schrappen, want dan kom je aan de portemonnaie van de bestuurders. En die hebben lieven dat ze aan uw portemonnaie zitten.

Betweetert | 13-11-14 | 14:52

Jawel, ook in 2015 gaat de zorgverzekering u meer kost.

Stagiaire?

JayJay | 13-11-14 | 14:51

Aertheron:verreiken??? Tjesus.

decaliter | 13-11-14 | 14:51

@opblaasschaap | 13-11-14 | 14:47
Het probleem is juist dat als iedereen verantwoordelijk is, niemand verantwoordelijk is. De makke van de democratie. Lekker kiezen voor zaken waar anderen toch de rekening voor betalen.

Godsammekraken | 13-11-14 | 14:50

Vroeger betaalde je 25 gulden aan ziektekostenverzekering.

Nu betaal je omgerekend al snel meer dan 250 gulden.

Idiote verschillen en de nederlander pikt het weer. Zoals altijd.

roverheid | 13-11-14 | 14:50

en 100 miljoen naar verweggistan om iets aan de klimaatverandering te doen. We zijn volledig de weg kwijt hier.

Mesmer | 13-11-14 | 14:50

Klopt!!!

decaliter | 13-11-14 | 14:50

Hoogervorst wist het ZEKER !! Er zal marktwerking uitgaan van de zorgverzekering, en dat is GOED voor de burger. Zucht..... En nee hoor, kartelvorming zal niet plaats vinden hoor. Toch typisch dat de premies erg dicht bij elkaar liggen en dat er geen partij is die de zorg aanbiedt voor 60 euro of minder.

Betweetert | 13-11-14 | 14:49

Eerlijk is eerlijk, uit de zorgkas graaien en jezelf verreiken is heel veel en hard werk, dus dan moet je jezelf natuurlijk een bonus geven, en daar word je ook zo ontzettend moe van, dat je dus volgend jaar wel meer moet verdienen, anders hou je het niet vol.

Mensen dit weten we toch allemaal al jaren, de zorg verzekeraars bepalen tegenwoordig volledig welke zorg je krijgt, waar je zorg krijgt, welke medicijnen en allemaal zodat er aan het eind meer overblijft om zelf in te graaien.

Aertheron | 13-11-14 | 14:49

Deze ontwikkelingen leggen in feite de verantwoordelijkheid voor de gezondheid bij de burger zelf neer. Het gedroomde libertarische beleid, zou ik zeggen.

Bakito | 13-11-14 | 14:49

Zorg is over een aantal jaar een luxe goed wat alleen gezonde rijke mensen nog kunnen betalen.

Ik was in Haren | 13-11-14 | 14:48

Niemand kraait, omdat dit allang geen democratie meer is.
Waarom jezelf vermoeien met deze zaken als slechts commerciële partijen/de vrije markt nog serieus naar je willen luisteren en je vreest als je je massaal afkeert.

Noltie | 13-11-14 | 14:48

Natuurlijk verdienen we dit. Hier zijn we namelijk met zijn allen verantwoordelijk voor.

opblaasschaap | 13-11-14 | 14:47

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl