Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Eng leerplichtmannetje valt ouders lastig op school

B2T0MtKIUAA8Qcj.jpg Best knap: de PvdA verliest Amsterdam aan D66, en toch wordt het nóg benauwder in de hoofdstad. Ook D66 zuigt namelijk alle vrije zuurstof uit de lucht met stompzinnige betutteling. Bovenstaand briefje kregen ouders vanmorgen uitgereikt op een schoolplein in Amsterdam-West. Kind op tijd? Hier, een papieren kudo van Het Systeem. Te laat? Dan een gele kaart! Dat gaat dus echt helemaal geen fuck helpen. Hier, een simpele edoch doeltreffende oplossing: Aan kinderen die te laat op school komen, moet de toegang tot de reguliere les worden ontzegd. Vervolgens moet je ze bijeendrijven in 1 streng strafwerklokaal, waar ze de hele dag dingen moeten doen waar ze een enorme hekel aan hebben en waar ze niet goed in zijn, zoals tafeltjes maken of Nederlands leren. Moet je eens kijken wie er binnen de kortste keren 's morgens als eerste op het schoolplein staan om op tijd de les in te kunnen. Maar ja, presenteer dat soort pragmatisme aan een politicus en het zal wel weer verwijten van populisme regenen. Bovendien: die leerplichtambtenaar stamt natuurlijk nog uit het PvdA-tijdperk en die lui hebben vandaag te horen gekregen dat ze vaker onder het volk moeten komen. Lekker het gat van de ene schijnoplossing vullen met een ander gat. Ga zo door, 020. (via)

Reaguursels

Inloggen

De (middelbare) school van mijn kinderen laat telaatkomers doodleuk tot een uur of vijf nablijven. Meteen bij 1x te laat al. Dan willen ze wel op tijd komen hoor.
Hoewel ik het persoonlijk een veel te strenge maatregel vind.
Bellabella* | 13-11-14 | 13:06
-
Tja, als een school de ouders niet mee krijgt, glijdt de moraal nog verder af.

bloeddoordenamstel | 13-11-14 | 19:30

h.a.k. blok | 13-11-14 | 16:01
En ja ik ken de cliché argumenten van huiswerk nakijken en lessen voorbereiden, pure bullshit en bovendien wordt daarvoor goed betaald.
Reken maar uit; 1040 uur les per jaar gedeeld door 52 weken, is 20 uur per week.
-
Als je dan toch op stoom wilt komen: informeer je eens hoe de realiteit is en reageer dan nog eens.

bloeddoordenamstel | 13-11-14 | 19:27

Het zou zo moeten zijn dat de school (gefinancierd door de belastingbetaler) zich aan de hardwerkende ouders (de belastingbetaler) aanpast en daarin past zeer zeker enige flexibiliteit!
ProAsfalt | 13-11-14 | 16:07
-
En hoe stel je je dat in de praktijk voor? Een inventarisatie maken van hardwerkende ouders wier kind dan later mag komen?

bloeddoordenamstel | 13-11-14 | 19:23

Bovendien: uitschrijven betekent een voortijdige schoolverlater (VTV-er) en dat wordt door het ministerie niet gewaardeerd. Een goede school heeft geen VTV-ers.

bloeddoordenamstel | 13-11-14 | 19:15

Over te laat komen op een MBO-opleiding niveau 1&2:
-
10 tot 20% komt regelmatig te laat, hetzij bij aanvang van de dag, hetzij na een pauze. Er zijn allerlei redenen. Sommige relevant, andere niet. Gevolg: te laat --> zelfde nablijven onder toezicht (kost geld dat er niet is): heeft geen effect. Dan denk je: laat ze maar kutklusjes doen, maar dan ken je ze en hun verzorgers nog niet. Of tijdrovende gesprekken hebben met deze leerlingen, ev. met verantwoordelijke als kind minderjarig is. Werkt niet: kind denkt fuck you, verantwoordelijke belooft van alles maar komt niets na. Na x keer te laat kan de leerplichtambtenaar een zalvend gesprekje hebben met de overtreder. Werkt ook niet. Er zijn nog meer tijd- en geldverslindende groepen (psycholoog, schoolarts, wijkagent, schoolvertegenwoordigers) die zich erop storten. Werkt ook niet. En voor de leerling die al dit gezeik wil ontwijken, die meldt zich gewoon ziek. En ga dat maar eens controleren. En dan nog: een docent is geen dokter.
-
En dan komt ie: als dan niets helpt, stuur je zo iemand toch van school. Dat mag niet. Ze moeten eerst een startkwalificatie (= in dit geval een MBO diploma niveau2) hebben. Heel soms wordt zo iemand toch van school gestuurd, en een paar weken later is de school dan toch weer verplicht deze leerling opnieuw aan te nemen, want geen startkwalificatie. Je kunt ze ook nog pushen naar een andere opleiding, maar dan heeft die andere opleiding het recht om ze binnen een half jaar terug te sturen.
-
Ondertussen strijkt de meerderjarige zijn studiefinanciering op.
-
En als u denkt dat ik dit uit mijn duim zuig: ik zit er midden in.

bloeddoordenamstel | 13-11-14 | 19:09

Uw kind was op tijd op school.

Daar hoef je geen melding van te maken, dat is niet 'fijn' (kak-alert!) maar doodnormaal.

Als je je kind regelmatig te laat laat komen op school dan heb of ben je een probleem. Meestal beide trouwens.

@Banki | 13-11-14 | 15:46

Dat half uurtje van jou begint, ongelofelijk Jim, een half uur voor aanvang van de les.

Dom zijn is een keuze? Jij hebt op school ook al niet zoveel geleerd, geloof ik. Was het vroeger toch niet veel beter :-)

DebraCadabra | 13-11-14 | 18:42

één van hun vele(lange) vakanties
h.a.k. blok | 13-11-14 | 16:01

_

Weer 1 die niet op de hoogte is: al die vakantiedagen worden verdiend/gespaard tijdens de gewerkte weken.

bloeddoordenamstel | 13-11-14 | 18:39

Vandaag in de tweede kamer, Omtzigt ja Dijsselbloem loog, maar dat was op TV dan mag het, maar als hij in de kamer liegt zeg ik het vertrouwen op.
Nu Mensen stop maar met klagen, dit komt nooit meer goed in dit land.
Doe die leerplichtambtenaar de groetjes en de ballen.

gebrokenvleugel | 13-11-14 | 16:49

Als we niet zoveel gajes in de samenleving hadden gehad, waren jeugdzorg en dit soort onzin helemaal niet nodig geweest.

carramba | 13-11-14 | 16:37

Die ouders kunnen er toch ook niks aan doen dat dat stoplicht op groen stond?

Geert Linkers | 13-11-14 | 16:23

Prima actie! Als al die verwende, over het paard getilde prinsjes en prinsesjes nog iets meer willen leren dat punniken en op een handy tikken van onnozele berichtjes vol met taalfouten, dan op tijd naar school! En daar bek houden en leren.

goedemorgennederland | 13-11-14 | 16:18

Wat is te laat?
Eenzijdig opgelegde tijd door (in wezen) de Overheid?
En daarvoor ook nog eens een bult belasting betalen?

De kinderen die te laat komen zijn veelal van hardwerkende ouders die zich het benen uit het gat lopen en tering veel belasting afdragen.

Het zou zo moeten zijn dat de school (gefinancierd door de belastingbetaler) zich aan de hardwerkende ouders (de belastingbetaler) aanpast en daarin past zeer zeker enige flexibiliteit!

ProAsfalt | 13-11-14 | 16:07

Ja, dat krijg je als er een groot percentage van de juffen en die enkele meesters zwaar onder bevoegd zijn. Dan moeten ze onder lestijd van de leerlingen studiedagen volgen om hun niveau enigszins bij te spijkeren. Probeer maar eens 10 juffen of meesters in het l.o te vinden die de CITO toets foutloos kunnen maken. Laat maar, want je vindt ze niet, is al proefondervindelijk bewezen.

Omdat de PvdA nivelleren een feestje vindt, zijn ze decennia geleden begonnen om het onderwijs te slopen en naar socialistisch politiek correct model in te richten teneinde een maatschappij te creëren waarin middelmaat de norm is. De burger PvdA stijl is een horige afhankelijke door de terreur van politieke correctheid murw gebeukte burger, waar begrippen als zelf reddend vermogen en weerbaarheid, vloeken in de linkse kerk is.

Ik heb nooit begrepen waarom leerkrachten in het l.o (maar ook voortgezet en hoger onderwijs) zich zo totaal willoos voor de rode kar hebben laten spannen, hoogopgeleid als zij zichzelf achten. Lenin zei het al, het socialisme/communisme zal komen met een lach, via de kerk en het onderwijs.

Er zijn altijd kinderen geweest met gedragsproblemen. Omdat de juffen etc. niet meer geëquipeerd zijn om die kinderen "met rugzakje" te begeleiden worden de "gebreken" evenredig zichtbaarder, dus krijgen ze gemakshalve een etiketje, ADHD en nog veel meer. Kind levenslang geëtiketteerd gemerkt als kansarm. Mooie bijkomstigheid, het leverde 300 miljoen extra op. Omdat al dat extra geld geen enkel positief resultaat opleverde (net als extra geld in de zorg) is die geldkraan maar weer dichtgedraaid. Reactie daarop was STAKEN! Wel door betaald staken natuurlijk en de scholen gewoon dicht natuurlijk.

Eergisteren werd mijn kleindochter bij mij gedropt omdat de juffen van haar school studiedag hadden en haar ouders werken. Dat is de vierde keer sinds de vakantie die wat eerder begon omdat diezelfde juffen drie dagen vóór de vakantie ook studiedagen hadden. De vorige "studiedagen" waren gepland op een vrijdag en de daarop volgende maandag, mooi meegenomen zo'n lang weekendje toch?

Probeer uw kind eens een dagje (legaal) eerder van school te halen. De leerplicht stasi weet u te vinden!

Mijn kleindochter en ik hebben een heerlijke extra dag samen gehad, een cadeautje.
Dat laat onverlet dat zij die dag recht had op (goed) onderwijs op school.

Leerkrachten met minimale bevoegdheid (maar volledig salaris) moeten m.i bij wet worden verplicht om zich in eigen tijd te kwalificeren binnen daarvoor gestelde tijdslimieten, bijvoorbeeld tijdens één van hun vele(lange) vakanties. Dat kan, maar dat wil men niet met de smoes dat hun docenten in die vakanties niet beschikbaar zijn. Hoe durven ze!

En ja ik ken de cliché argumenten van huiswerk nakijken en lessen voorbereiden, pure bullshit en bovendien wordt daarvoor goed betaald.
Reken maar uit; 1040 uur les per jaar gedeeld door 52 weken, is 20 uur per week. Tijd zat dus om bijscholing in eigen tijd en bij voorkeur op eigen kosten te regelen. Helaas het onderwijs in NL kent vele soorten cultuur problemen.

Ik weet dat ik hier en daar wat kort door de bocht ben gegaan. Wees blij want als ik echt op stoom kom als het gaat om het onderwijs of juist het gebrek daar aan, dan zou deze reactie vele malen langer zijn geworden.

h.a.k. blok | 13-11-14 | 16:01

Op tijd op tijd, geen seconde te laat... ja, daar kweek je inderdaad flexibele, creatieve burgers mee... Ik zou zeggen: het eerste half uur is om relaxed binnen te lopen, kan iedereen ook lekker zijn eigen tijden een beetje inrichten. Ben je niet voor dat half uur binnen, dan kom je er gewoon niet meer in.

Banki | 13-11-14 | 15:46

Goedzo, uw kind is op tijd. Het ging dan wel ten koste van het ontbijt, wat hij opnieuw gemist heeft, evenals zijn tanden poetsen. En maar goed dat die fietser die voorrang had op tijd remde, anders had u daarvoor moeten stoppen, ambulance bellen etc. Kost allemaal tijd, en dan had je geen 60 door de 30km zone moeten rijden maar 160 om nog een beetje op tijd te komen. Maargoed, genoeg geluld, hup, plankgas wegwezen en door naar die meeting op het werk. Ojah, die meeting begint over 5minuten....

fredjuhh | 13-11-14 | 15:41

jezus, de helft van de reaguurders heeft niet door dat dit papiertje werd gegeven aan bakfiets moeders zelf. Die kinderen komen niet/wel te laat, hun ouders zijn de stumperts in dit verhaal. Waarom van Rossem dan ook begint over "nederlands leren" alszijnde strafwerk terwijl de kinderen ook maar te lijden hebben onder het juk van de YUPpen ouders, is me een raadsel.

uwgandalf | 13-11-14 | 15:22

Ik stem niet en nooit gedaan ook, want die domme kaaskoppen blijven toch wel links stemmen, waardoor we elke keer met dit shit zitten.

Nieuws-Lezer | 13-11-14 | 15:22

Overbodige briefjes, ouders en/of scholenweten wel of ze te laat zijn of niet en daar is geen extern bureau voor nodig. Hoeveel mensen hebben dit "gouden idee" bedacht en hoeveel heeft dit gekost? Dat geld kan beter gespendeerd worden vermoed ik. Maar in de ogen van PvdA mag betutteling wat kosten.

deluiegriek | 13-11-14 | 15:18

@mezelf: snelweg

JayJay | 13-11-14 | 15:08

Word ik helemaal gek van. Zinloos! Wellicht niet zo'n slecht idee om de te laatkomers zo te benaderen, maar waarom ook diegenen die op tijd zijn?
Gaat de politie me straks ook eindeloos staande houden als ik door een groen stoplicht ben gereden. "Geweldig! U bent niet door rood gereden! Zo veel mensen rijden door rood en dat is heel gevaarlijk!" Of als ik 98 km/uur op de snel weg rijd. "Geweldig! U heeft niet te hard gereden! Zo veel mensen rijden te hard en dat is heel gevaarlijk!"

JayJay | 13-11-14 | 15:08

Nog altijd beter dan bij de school van mijn dochter in Den Haag. Daar gaf de politie IEDERE ouder die zijn/haar auto voor de deur van de school parkeerde een gele prent.

Rest In Privacy | 13-11-14 | 14:23

zmooc | 13-11-14 | 13:26

Kom op zeg. Ik heb er ook drie en ik heb ze elke dag op tijd, gewassen gekamd en gepoetst op school. Ik ben misschien niet de eerste maar nooit te laat. Beetje plannen en organiseren.

Pikkebaas | 13-11-14 | 14:21

@zmooc | 13-11-14 | 13:26
Waarom neem je er in godsnaam 3 dan?

Nilfisk | 13-11-14 | 14:05

Blijkbaar liep het te laat komen van kinderen de spuigaten uit in Amsterdam waardoor zo'n actie nodig was. Het is ook juist om de ouders aan te spreken want zij zijn er 9 van de 10 keer voor verantwoordelijk als een kind te laat op school komt.

KlaasVaakStrooit | 13-11-14 | 13:56

Betutteling 3.0

kaapkos | 13-11-14 | 13:53

Ze blijven drammen die gasten van die rooie partij. Straks op straat, maar dat spektrui makkelijk zeggen. Zodra het sneeuwt kruipen al die gasten met de rozen naar binnen. Misschien dat een trui van spekman dan helpt.

Rest In Privacy | 13-11-14 | 13:42

Ratatosk | 13-11-14 | 13:22 |
Die echt liberale partij is er al lang: de Libertarische partij.

Kiwi45 | 13-11-14 | 13:42

"U heeft op tijd uw belastingaangifte gedaan. Dat is heel fijn". Als overheidsinstanties dat soort taal gaan gebruiken, dan is dat een teken dat het hoog tijd is om ze terug in hun hol te trappen en duidelijk te maken wie hier nu eigenlijk werkt voor wie.

Muxje | 13-11-14 | 13:40

Mooi he, al die eisen die aan je gesteld worden en die je geheel zelfstandig in alle vrijheid blijheid toch moet realiseren van de overheid zonder dat iemand nadenkt daar of dat redelijkerwijs nog te doen is. We gooien er wel weer een lading stemmingsremmers in. Want opa en oma komen er ook nog bij binnenkort.

kloopindeslootjijook | 13-11-14 | 13:39

Amsterdam is geen Nederland wordt iedere keer bevestigd.

TheseDays00 | 13-11-14 | 13:39

zmooc | 13-11-14 | 13:26

+veel kudo's, heel herkenbaar.

LJBrinkhorst | 13-11-14 | 13:38

Serieus?? komen jullie er nu pas achter dat D66(6) net zo verrot al niet verotter is dan de PvdA? D66(6) die dit kabinet in achter kamertjes en geheimzinnige bijeenkomsten helpt. D66(6)die er voor heeft gezorgd dat er in Brussel een grote databank staat,vandaar dat ze tegen een databank zijn in nl,want er is er al een. D66(6) die als ze de macht hebben alles er aan zullen doen om Karl Marx weer tot leven te wekken en anders wel zijn zieken ideeën door te zetten (zie EU,zie verschuiving economie,zie afbraak nl cultuur)

Ik dacht dat GS wel wat verder was dan dit?

En die brief, lijkt wel geschreven voor een kleuter door een kleuter. Dit land is verloren.

ovikanovi | 13-11-14 | 13:38

Dat gezeik met die briefjes.
Ik kreeg pas nog zo'n geel briefje met de post.
Dat ik niet op tijd gekomen was in de darkroom en zeau.
Was van Bureau Leernicht.
Had ik weer wat uit te leggen thuis.

Cuyahoga | 13-11-14 | 13:37

Weer een ambtenaar met te veel tijd die iets zoekt om zijn dag door te brengen. "Laat ik eens wat brieven gaan schrijven."

Osdorpertje | 13-11-14 | 13:36

Vroeger liet je het wel om te laat te komen dan moest je of strafwerk maken of je kreeg een kl.ten klusje te doen van een hele strenge conciërge en let wel na schooltijd.

dwar | 13-11-14 | 13:36

Nu nog een huishoudplicht ambtenaar.
Uw vrouw was optijd klaar met het ontbijt voor de kids, de lunch, het uitruimen van de vaatwasser en het buitenzetten van de kliko. We vertrouwen er op dat u haar blijft voorzien van huishoudgeld!

Tjemig | 13-11-14 | 13:33

zmooc | 13-11-14 | 13:26
We moeten dus kiezen uit tweeverdienen want een te hoge hyptheek of goed onderwijs van onze kinderen. Iets zegt me dat belanghebbenden van nu in de financiele sector zich helemaal rot lachen om dat gespartel van de zwoegende burger.

kloopindeslootjijook | 13-11-14 | 13:32

Even nadenken, ik heb een bruin vermoeden dat dit uit de koker komt van zo´n D66-vrouwtje die plots een bestuursfunctie kreeg, met een gymnasiumopleiding, in een vrijstaand huis woont in een buitenwijk van een onopvallende plaats en getrouwd met een vent die goed verdient. Laat maar weten of ik het mis heb.

Twee Jeetjes | 13-11-14 | 13:30

"FIJN, u kunt zelfs al een email aan de ouders schrijven zonder elementaire spelfouten"
Outsider-Inside | 13-11-14 | 13:29
.
En als de directeur dat dan doet en je hebt daar als MR-lid commentaar op, wordt je alleen maar meewarig aangestaard......

frenkievee | 13-11-14 | 13:30

Misschien kan deze PVDA-bezigheidstherapie binnenkort ook uitgebreid worden naar het onderwijzend personeel met de volgende briefjes:

"FIJN, u bent bevoegd om voor de klas te staan"

"FIJN, uw klas is kleiner dan 25 kinderen"

"FIJN, U kunt zelf een simpele rekensom maken ondanks uw pretpakket of doorstroom-programma LBO-MBO-PABO"

"FIJN, u kunt zelfs al een email aan de ouders schrijven zonder elementaire spelfouten"

"FIJN, er is al 3 weken geen enkele les van u uitgevallen wegens ziekte/aanstellerij"

Outsider-Inside | 13-11-14 | 13:29

Bij mijn kids in de klas komt bijna iedereen te laat. Het gros betreft laagopgeleide allochtonen, maar ook mijn kids zijn wel eens te laat. Het is namelijk onmogelijk om 3 jonge kinderen iedere dag tot op de minuut aan te sturen. Kan gewoon niet. Er poept er altijd wel 1 last-minute in de broek, gooit zijn melk over zijn jas, scheurt zijn knoop van de broek, pleurt onderweg naar school op zijn bek, laat zijn beker melk aan gort vallen of weet ik veel wat. Meestal allemaal tegelijk. En niet onregelmatig terwijl er eentje ziek is, die je dan toch op sleeptouw moet nemen. En ben je dan op school, blijkt de deur in het slot te zijn gevallen, de parkeerplaats vol en weet ik veel wat. Of je blijkt na al dat gehaast, de tandpasta nog in de snor, alsnog de eerste te zijn. Om moedeloos van te worden.

En, nee, eerder weg gaan heeft ook geen nut. Dan is (a) de school nog niet open en (b) heeft zmooc junior III zoveel tijd om de school af te breken dat het echt teveel in de papieren gaat lopen.

Verwachtingen lijken me onrealistisch. Vroeger, toen tweeverdieners nog eenverdiener werden als er kinderen werden geboren, toen was dit misschien een klein beetje mogelijk. Maar vandaag de dag? Nee. Zolang kinderen nog niet oud genoeg zijn om zelfstandig naar school te gaan, gaan er altijd een paar veel te laat komen, vooral als ze nog broertjes of zusjes hebben. Hoort erbij. Zijn kinderen. Laten we niet zo fascistisch doen. Dankuwel.

zmooc | 13-11-14 | 13:26

Gewoon €30 euro via het CJIB innen voor iedere dag dat het kind te laat is. Gewoon korten op kinderbijslag of uitkering. Beetje onzin in eerst ruim een kwart van de belasting weg te blazen op onderwijs, waar kinderen vervolgens geeneens naar toegebracht worden.

Tevens €30 als het kind niet geslapen heeft, of niet gegeten heeft. Leuk hoor die zombies met agressie oprispingen. Maar zullen we gewoon vragen dat kinderen structuur, rust en eten krijgen?

We moeten af van de illusie waar alles maar aan de docent zou liggen.

Feynman | 13-11-14 | 13:26

De juf kan toch koppen tellen en dit emailen, scheelt weer environment.

AbleArcher13 | 13-11-14 | 13:26

Maar jongens, zo'n brief alleen in het Nederlands gaat natuurlijk niet werken hè?

Ashtrey | 13-11-14 | 12:55

Denk erom... Dit was de fijn op tijd brief he?
De te laat briefjes waren wel in het anderetaaliaans.
"racismemodus uit"

dekatznkt | 13-11-14 | 13:26

Beetje vreemd om de brief alleen in het Nederlands mee te geven. Snapt geen ouder een ene snars van. Pure treiterij.

de Voorzittert | 13-11-14 | 13:24

Te laat komen is teken van een gebrek aan respect.

kloopindeslootjijook | 13-11-14 | 13:22

Hee GS, doe eens een echt liberale partij oprichten.
Ben er zelf te lui voor en heb geen podium. 60.000 moet toch makkelijk haalbaar zijn.
dnpp.ub.rug.nl/dnpp/themas/leden/per_j...

Ratatosk | 13-11-14 | 13:22

'Uw kind was op tijd op school.
Dat is heel fijn.'
Tekst in het rood..... Waarom niet in groen (want groen is goed toch????).
.
Ouders vragen aan blaagje wat er staat.
MarcS | 13-11-14 | 13:03
Ouders in de stress, want tekst nog steeds rood: "rood niet goed, wat is dan probleem"......

frenkievee | 13-11-14 | 13:21

Te laat komen. Is dat Nederlands poldergedoe of zo? Je komt op tijd of je komt niet. Slappe zooi.

kloopindeslootjijook | 13-11-14 | 13:21

Economie in de economie scheppen daar zijn ze goed in bij de PvdA en D66.

ecologiste | 13-11-14 | 13:20

Ik kreeg vroeger nog straf... maar ja, dat is vroeger he... Nu slaan we de leraar op z'n flikker als hij er wat van zegt...

BarneyBoner | 13-11-14 | 13:17

Dat moet in het Arabisch of berber geschreven anders snappen ze het niet...

Amsterdam Hustler | 13-11-14 | 13:17

De PvdA of D66, allebij een ramp voor het land.

Slipsnifter | 13-11-14 | 13:16

Echte nederlandse gutmensch politiek: Je spreekt de mensen die het voor elkaar hebben aan over 'wat als':
Als je zus een pikkie had gehad was ze je broer geweest. PvdA = faal.

eastender | 13-11-14 | 13:15

D66 is liberaal, behalve in alles.

Ratatosk | 13-11-14 | 13:14

Buro Leerplicht heeft blijkbaar tijd over. Mooi, dan kunnen we voor dat geld de inzet van stagiaires uitbreiden met echte leraren.

kloopindeslootjijook | 13-11-14 | 13:14

Ik wil ook een feel good briefje als ik mn belasting overmaak. Zo van: " u heeft vandaag uw belasting betaald. Fijn!"

Aantastelijk | 13-11-14 | 13:13

@MarcS | 13-11-14 | 13:01
"Edsger Dijkstra" zegt u misschien iets ? Hij zal nog lang onderwijsmateriaal zijn binnen informatica.

Mafkees_Deluxe | 13-11-14 | 13:13

Van mijn te-laat briefjes kan ik nog jaren de haard stoken.

E. Terpstra | 13-11-14 | 13:10

Wat een fakking bullshit. Alsof scholen dit niet zelf op kunnen lossen. Ik ben zelf ook niet altijd de vroegste met het afleveren van Brinkhorst Jr., maar na een verwijtende blik van de juf ben ik de dag later keurig op tijd. Lossen we samen wel op. Een slogan die helaas steeds minder geldt in dit land. Gewoon gelijk naar de OI stappen joh, of naar de rechter. Man man, wat een land, wat een volk.

LJBrinkhorst | 13-11-14 | 13:10

Is dit een Groninger tip ?

Als uw kind te laat is, zet dan eens een wekker. Lamme zakken.

Ga op tijd van huis, dan arriveert u eerder bij de school van uw kind.

Kaltsnautzige | 13-11-14 | 13:08

Als jullie op de redactie straks oud genoeg zijn om te mogen neuken, en ook kindjes kunnen verwekken, dan zul je na een jaar of 4 merken dat de ouders van de heel vervelende mensen van later hun kinderen spelenderwijs aanleren dat het volstrekt normaal is om te laat binnen te komen, het lesprogramma te verstoren, dan nog uitgebreid met de leerkracht in conclaaf te gaan, en nog meer van die dingen die uiteindelijk ten koste gaan van de opleiding van jouw kind. Wellicht weet je dan het probleem van te laat komen wel op waarde te schatten. Als D66 de enige is die daar wat aan doet stem ik op D66!

von H | 13-11-14 | 13:07

Goed gedaan knul, een zonnetje voor jou! NL overheid tegen haar eigen burgers...

watismuziek | 13-11-14 | 13:07

De (middelbare) school van mijn kinderen laat telaatkomers doodleuk tot een uur of vijf nablijven. Meteen bij 1x te laat al. Dan willen ze wel op tijd komen hoor.
Hoewel ik het persoonlijk een veel te strenge maatregel vind.

Bellabella* | 13-11-14 | 13:06

Op naar de fluwelen dictatuur, de utopie van neurotische bureaucraten.

1337haxxor | 13-11-14 | 13:04

@ MarcS | 13-11-14 | 13:01
Dank u, ja alles goed met de vrouw.

BeunDeHaas | 13-11-14 | 13:03

@Ashtrey | 13-11-14 | 12:55
Beste comment tot nu toe!
Ouders vragen aan blaagje wat er staat. Blaagje verzint dat het over een dom feest gaat. Problem solved.

MarcS | 13-11-14 | 13:03

Dit is overduidelijk het werk van een MBO stagiair waarvan ze geen idee hadden wat ze die sukkel moesten laten doen.
Opdracht, Ga eens bij de school staan met twee briefjes. Briefje één afgeven als ze op tijd zijn en briefje twee als ze ook maar één seconde te laat zijn.
En allah zij geprezen de stagiair heeft het goed gedaan, althans bij dit kind. Maar wat een geluk U kunt ze nog vriendelijk bedanken voor het zware werk ook.

Therapietje | 13-11-14 | 13:03

Had Zwarte Piet nog maar een roe

Gaz21 | 13-11-14 | 13:02

@Mafkees_Deluxe | 13-11-14 | 12:57
Het is net zoals in het zakenleven, de echte deals worden gesloten in de kroeg.

Botte Hork | 13-11-14 | 13:02

@ flowert | 13-11-14 | 13:00
En worden kinderen bij het consultatiebureau doorgemeten, ook de groei van de penis, de labia minora en labia majora wordt vastgesteld, alsmede het tellen van schaamhaar.
Nee, CU zou geen enorm succes hebben als ze bijvoorbeeld een Centrum voor Jeugd en Gezin zouden voorstellen! Oh... wacht...

BeunDeHaas | 13-11-14 | 13:02

@BeunDeHaas | 13-11-14 | 12:59
Die is te flauw, tenzij je BeundeHaas heet met als beroep zout op slakjes leggen met OCD.

MarcS | 13-11-14 | 13:01

Amsterdam, in welk werelddeel ligt dat?

Sjaak uit Dordt | 13-11-14 | 13:01

@Mafkees_Deluxe | 13-11-14 | 12:57
Ik durf wel te beweren dat de uitvinder van de aangehaalde zaken niet uit NL zal gaan komen. Of het is er een met visie die na zijn studie hier nog even een echte uni aantikt.

MarcS | 13-11-14 | 13:01

@Mafkees_Deluxe | 13-11-14 | 12:57
Ik durf wel te beweren dat de uitvinder van de aangehaalde zaken niet uit NL zal gaan komen. Of het is er een met visie die na zijn studie hier nog even een echte uni aantikt.

MarcS | 13-11-14 | 13:01

En hoeveel vangt Burea Leerplicht Plus voor het sturen van diezelfde juichaapjes met een stapeltje dode bomen? Kan dat eens geWOBT worden, GeenStijl?

BeunDeHaas | 13-11-14 | 13:00

Als de CU aan de macht zou zijn, zou er juist gecontroleerd worden of je als man 's avonds wel op tijd thuis bent om het vlees aan te snijden.

flowert | 13-11-14 | 13:00

@EARP

Klinkt mooi, maar je zoals je momenteel al ziet; dit is waar de burger op stemt. Ookal worden ze op elk vlak spreekwoordelijk genaaid door de politiek ze blijven op deze politici stemmen. Ik denk dat de gemiddelde burger te dom is om hier het verschil te maken.

NietHenkLooij | 13-11-14 | 13:00

@ Mafkees_Deluxe | 13-11-14 | 12:57
Sneller rijzen dan het licht? Dat is wel verdomd handig voor de bakker!

BeunDeHaas | 13-11-14 | 12:59

Ik zou ze gewoon met de roe geven of in de zak naar Spanje doen.

Abu al Uitkering | 13-11-14 | 12:59

@koeberg | 13-11-14 | 12:55
Zo te zien heb jij nooit zo'n brief gekregen, tafeltjes maken....

Eigenaar_IJsland | 13-11-14 | 12:59

@ Hilly Figtommer | 13-11-14 | 12:53
Ik zie het wel. Namelijk dat je een soort juichaapjes naar schoolpleinen stuurt om ze te vertellen dat ouders hun kind netjes op tijd afleveren.
Dat lijkt me goddomme normaal, maar moeten we dat nu ook al gaan bevestigen? Zo van: "kijk eens wie goed is! Koetjiekoetjie!!! Goede ouder! Ja, wie is een goede ouder dan?!"

Beter pakken ze gewoon de ouders die hun kind te laat naar school brengen, ook de ouders die dat structureel doen ja. En niet met een briefje, maar met het laten inhalen van de gemiste tijd.
Uw kind standaard 5 minuten te laat afleveren? Standaard 5 minuten langer blijven.

BeunDeHaas | 13-11-14 | 12:58

De rode, groen en gele kaarten nudges werkt juist wel, mits de stam ervan weet. In amerika is het in veel zaken gebruikelijk dat er op basis van kleurcodering op de voordeur wordt aangegeven hoe energieverslindend iemand wel niet is. Het effect op het individu met de rode en gele kaarten is erg groot. Ze voelt zich immers voor schut gezet voor de bekenden.

analcharist | 13-11-14 | 12:58

@Botte Hork | 13-11-14 | 12:52
Dat is leuk als je al weet wat je wil gaan doen, tot die tijd is er niets mis met mensen leren denken. Die heb je namelijk eerst nodig om iets te maken. Alles wat wij vandaag maken is al bedacht door iemand 50-100 jaar geleden. Sneller rijzen dan het licht is theoretisch mogelijk, hetzelfde voor anti-zwaartekracht. We moeten alleen uit zien te vogelen hoe we het kunnen doen.

Mafkees_Deluxe | 13-11-14 | 12:57

Maar jongens, zo'n brief alleen in het Nederlands gaat natuurlijk niet werken hè?

Ashtrey | 13-11-14 | 12:55

Nogmaals Amsterdam en Oost en Noord-Nederland stemt grotendeels PVDA en D66. Laat hen het lekker zelf allemaal oplossen.vZij wilden een verkankerd Nederland. Dan kunnen ze het krijgen ook

shenkie7 | 13-11-14 | 12:55

"zoals tafeltjes maken"
En die tafeltjes kun je dan weer verkopen. Krijg je de schoolbegroting mee rond.

koeberg | 13-11-14 | 12:55

Het is tijd om ons los te maken van dit huidige verouderde politieke systeem, De Burger moet weer centraal staan en niet een klein clubje zelfbenoemde elite, We moeten naar een Open Source Democratie, waar we met onze collectieve intelligentie besluiten hoe we dit land besturen, alle benodigde technische middelen zijn aanwezig, nu de wil van de Burger nog, we worden er allemaal beter van, en een groot voordeel kan ik u al verklappen U hoeft nooit meer naar het oeverloos gezever van de politicus te luisteren.

EARP | 13-11-14 | 12:54

Ik zie het probleem niet. Wat ik wel zie is dat dag in dag uit dezelfde ouders hun kinderen te laat naar school brengen. Prima om die mensen af en toe op hun verantwoordelijkheid te wijzen.

Hilly Figtommer | 13-11-14 | 12:53

Het gaat om dat belerende toontje, dat je ook niet op prijs stelt wanneer oom agent dit aanslaat bij het uitdelen van een boete.

quackel | 13-11-14 | 12:53

Wat kost dat bureau de gemeente elk jaar ? Is de eigenaar van dat bureau toevallig PvdA'er ?

Mafkees_Deluxe | 13-11-14 | 12:53

De tiefus voor ze. Echt iets leren doe je in de praktijk. School is leuk om meisjes te vingeren in het fietsenhok.

Botte Hork | 13-11-14 | 12:52

Zachte heelmeesters. Verschrikkelijk slap land is dit geworden. Met dank aan de luchtfietsers ter linkerzijde.

patat - generatie | 13-11-14 | 12:52

Eerste les van de dag: een leuk uurtje! Koekjes bakken, toneeltjes opvoeren etc. Eén minuut te laat: Prikker en vuilniszak mee en schoolplein opruimen. Dat werkt het beste. Geen domme briefjes.

Jos Tiebent | 13-11-14 | 12:52

Ha! Een telefoonnummer!!!

fuckje | 13-11-14 | 12:51

En als je tien briefjes bij elkaar gespaard hebt mag je een koffiemok met het Amsterdam logo er op afhalen?

sinar2 | 13-11-14 | 12:50

Bureau Leerplicht plus, is dat een soort premium leerplicht?

EllaRouvoet | 13-11-14 | 12:49

'Uw kind was op tijd op school.
Dat is heel fijn.'

*kots*

Fart Fader | 13-11-14 | 12:45

Dit is echt griezelig...

Bert M. | 13-11-14 | 12:43

Alweer de PvdA ...

eerstneukendanpraten | 13-11-14 | 12:43

Misschien ligt het aan mij, maar wat is hier zo erg aan? De toon is wat belerend, maar het ís toch ook niet normaal als kinderen meerdere malen 5 of 10 minuten later de les binnen komen?

Oranje08 | 13-11-14 | 12:43

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl