Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Prof Pinto - Joden, Israel en Zionisme

pintomaandag.jpgEr heerst grote verwarring zodra Joden, Israël en Zionisme ter sprake komen. Voornamelijk over wat nu Zionisme is. Wel, de vader van het Zionisme was de Oostenrijks-Joodse ideoloog, journalist en publicist Binjamin Se'ev Herzl (1860-1904). Hij werkte voor de Oostenrijkse krant Neue Freie Presse in Wenen en Parijs, waar fel antisemitisme heerste. Vooral de rechtszaak van Dreyfus in Frankrijk waarvan hij verslag uitbracht, maakte diepe indruk op hem. Assimilatie van de Joden in Europa vond hij een illusie. De enige oplossing was volgens hem de oprichting van een eigen Joodse staat, en wel in Zion (Israël). Hiertoe publiceerde hij in 1896 het boek Der Judenstaat (= De Jodenstaat), waarin hij de aanzet gaf tot het georganiseerd zionisme. Hij ging niet uit van een op de Joodse godsdienst geënt religieus zionisme, maar was zijn zionisme seculier van aard. Dat is Zionisme. Dit staat wat mij betreft niet in de weg voor een ‘tweestaten oplossing’ van Israël en Palestina naast elkaar. NB - Na haar uitspraak dat IS een complot van het Zionisme is, belde ik Yasmina Haifi op. Zij was cursiste bij diverse trainingen die ik voor Justitie verzorgde. Yasmina zei toen tegen mij dat zij met Zionisme Joden noch Israël bedoelde. Toen ik haar vroeg -wie bedoel je dan wel?- was haar antwoord: “zeg ik niet door de telefoon”. En ik "moest mij maar eens verdiepen in het Zionisme," zei ze...

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

newray | 21-10-14 | 04:15

Egbert45068068 | 20-10-14 | 18:56

1. Er zijn veel dichter bevolkte gebieden dan Gaza.

2. Het leger bleef NIET achter in Gaza, maar aan de grens van Israel.

3. Je doet het voorkomen alsof heel Gaza bezet werd, wat natuurlijk niet het geval was.

4 Dat is een braakliggend stuk niemandsland, zonder "Palestijnse" dorpen.

5. Dus - in jouw optiek - tellen aanvallen die geen toevallig geen slachtoffers maken, niet mee. Gelul.

6. Ha'aretz is een ultralinkse flutkrant die niet in de eerste leugen gestikt is, maar zelfs als er zo veel projectielen waren afgeschoten dan nog wijst het een feit dat er niet meer dan 1500 doden zijn gevallen, op de terughoudendheid en de precisie van de IDF.

7. Niemand dwingt Hamas & co. om Israel aan te vallen. Dat doen ze uit Islamitische overtuiging dat Israel vernietigd moet worden.

8. Aanslagen met witte fosfor??? Die zijn er nooit geweest. Je weet niet waar je het over hebt.

9. Voor die oplossing moet je toch echt bij Hamas zijn, maar nee, die is alweer druk bezig om de terreurtunnels te herstellen.

AJRaalte | 20-10-14 | 20:19

Inderdaad, een zionist is niet altijd een jood of een Israëliër. Ziehier wiki link: nl.wikipedia.org/wiki/Zionisme dwz. dat iemand naar een Joodse staat/Israel streeft (vele malen groter dan het huidige gebied).

Dus je kan zionist zijn zonder jood te zijn. Je hebt ook orthodoxe stromingen binnen Christendom (vooral in Amerika) die niet jood zijn en niet Israëliër zijn, maar wel Zionist zijn of op zijn minst hetzelfde ideologie delen.

Alsof je zegt dat moslims die streven naar een islamitische staat Arabieren zijn en/of op het Arabische schiereiland wonen.

Lizio | 20-10-14 | 19:59

> AJRaalte | 20-10-14 | 17:57
.
De Gazastrook is één van de dichtsbevolkte gebieden ter wereld, wat je link naar Wikipedia laat zien. Wat nou onzin? Meer dan een miljoen mensen op een gebied ter grootte van Texel. Het is officieel overbevolkt.
.
Het leger van Israel bleef achter. Haar kolonisten en bevolking werden ontruimd.
.
Er was 50 dagen een fucking full-on invasie. De rest was oorlog. Die ontvoering was overigens begonnen door jongens met affiliatie aan Hamas, niet door de Hamas gesteund, maar veroordeeld. Israel breekt daarna een staakt-het-vuren omdat het vermoed dat een soldaat is ontvoerd, terwijl deze gesneuveld blijkt, en als Egypte het dan voorelkaar krijgt om een staakt-het-vuren in te stellen, maakte Israël het plan bekend om 400 hectare land van Palestijnse dorpen bij Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever te annexeren om er Israëlische nederzettingen op te bouwen. Lekker constructief weer.
.
Ja, we tellen voor het gemak alleen de explosieven die neergekomen zijn. Als we alle mislukte rotjes en vervloekingen zonder resultaat ook mogen meetellen, dan is het misschien in proportie. En ja, het waren er echt meer dan 30 duizend, zoals de Israelische krant Haaretz meldde: www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/art...
.
Ik vind geweld verdomme hardstikke verschrikkelijk. Aan beide kanten. Het is goed dat Israel haar burgers beschermd tegen beschietingen vanuit Gaza. Die Hamas zijn als honden gedreven tot de meeste lage akties, zoals het vuren van raketten vanuit scholen.
.
Maar het is erg makkelijk om Hamas de schuld te geven van aanslagen met witte fosfor op UN scholen en UNRWA shelters. Het doel heiligt niet de middelen.
.
Probeer niet te wijzen naar de andere kant. Ik vind Hamas enorme klootzakken, dus dat punt gaat niet op. Kijk naar de eigen rol in het conflict en los het verdomme eens op ipv oorlog op te zoeken.

Egbert45068068 | 20-10-14 | 18:56

Egbert45068068 | 20-10-14 | 17:28
Maar men meet Israel vooral met twee maten omdat we in Europa al ruim 2000 jaar een pesthekel aan Joden hebben. Zet je dat er ook effe bij?

Lagonda | 20-10-14 | 18:15

Egbert45068068 | 20-10-14 | 16:32

"""De Gazastrook is één van de dichtsbevolkste gebieden daar,"""

Grote ONZIN. Het zit niet eens in de top tien.

nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen...

www.hln.be/hln/nl/1901/reisnieuws/arti...

"""die is niet volledig ontruimt."""

WEL door Israel. De laatste Israeli die er verbleef was de ontvoerde dienstplichtige soldaat Gilad Schalit die VIJF JAAR lang ergens in een kelder opgesloten zat en inmiddels alweer 3 jaar thuis is.

"""Er is in 2014 constant oorlog geweest daar ( nl.wikipedia.org... )."""

Nee, er was 50 dagen oorlog die door Hamas is begonnen en doorgezet.

"""Ter vergelijking: Hamas heeft 116 raketten laten nederdalen op bewoonde gebieden."""

Je bedoelt dat Hamas meer dan 4000 raketten en mortieren op Israel heeft afgevuurd, waarvan er meer dan 600 (die anders in bewoond gebied zouden zijn neergekomen) door Iron Dome zijn onderschept.

"""Israel heeft meer dan 30.000 granaten laten nederdalen op bewoonde gebieden."""

De IDF/IAF heeft 5356 precisie aanvallen uitgevoerd, waarbij 1596 doden zijn gevallen waaronder meer dan 1000 gewapende combattanten.

"""Tel de burgerslachtoffers maar op. Tel de kinderslachtoffers maar op."""

Dus naar jouw gevoelen zijn er niet genoeg Israelische burgers en kinderen omgekomen? Wat lullig nou dat Israel haar burgers beschermt, hè?

"""Tel de aanslagen op scholen, ziekenhuizen en VN-vluchtelingenkampen maar op."""

Scholen, etc. die door Hamas & co. werden gebruikt om raketten af te schieten. Tja ... Actie = reactie.

Bovendien zijn zo'n 500 Hamas projectielen in Gaza zelf neergekomen die ook veel doden en gewonden hebben gemaakt.

AJRaalte | 20-10-14 | 17:57

-weggejorist-

ie-wie-waai-weg | 20-10-14 | 17:34

Men meet Israel met twee maten, omdat men meer Westerse subtiliteit verwacht van Israel dan barbaarsheid en vergelding. Men meet Israel met twee maten, omdat ze Tomohawks en Apaches hebben, en de tegenstanders hebben lawinepijlen met ducktape. Men meet Israel met twee maten, omdat ze de mond vol hebben van vrede, maar ondertussen alles doen om vrede tussen Palestina en Israel te frustreren. Men meet Israel met twee maten, omdat ze de media en de publieke opinie beheersen. "Steun Israel"-stickers waren niet aan te slepen op mijn Christelijke school.
.
Israel mag zich best, naar redelijkheid, verdedigen tegen raketvuur. Er is werkelijk niemand in de internationale gemeenschap die daarop tegen is. Maar mag Palestina dan ook terugvuren? Mag Palestina militaire doelen aanvallen?
.
Een zelfmoordaanslag die 3 militairen om zeep helpt is terrorisme. Een granaat die 3 kinderen om zeep helpt is een oorlogsmisdaad.
.
Als ik een kant moest kiezen in het conflict, koos ik toch voor Israel. Ben ik daarom pro-Israel? Neen. Is terechte kritiek op het handelen van Israel Jodenhaat? Alleen in zeer beknopte en betroebelde geesten.

Egbert45068068 | 20-10-14 | 17:28

Verzoek aan prof. Pinto:
tot mijn grote ergernis geeft Trouw weer ruimte aan een fel anti-Israelisch artikel waar alle jodenhaters zich volop kunnen uitleven. Natuurlijk geven de reacties weer aan dat Israel 2000 Palestijnen heeft vermoord, zomaar, etc. Dat er honderdduizenden mensen worden vermoord in moslimlanden, Tibet etc. is ook wel nieuws maar de maat waarmee Israel altijd wordt gemeten is onbegrijpelijk, haatdragend en ontstellend onrechtvaardig. Elke Israel-criticus, zeker als hij van joodse afkomst is, krijgt altijd de kans zijn frustraties uit te leven. Een pro-Israelisch geluid is in NL ondenkbaar geworden.
Derhalve mijn verzoek, een artikel te schrijven waarin u onomwonden verklaart waarom er altijd met twee maten gemeten wordt zodra het gaat om Israel. 2000 slachtoffers aan Palestijnse zijde door Hamas veroorzaakt en door een Hamas parlementslid verdedigd wordt in de Israelische schoen geschoven. ISIS zou een zionistisch complot zijn, Israel mag zich (als enige land ter wereld) niet verdedigen tegen raketvuur, etc. etc. Dit onrecht vraagt een keer om een duidelijke reactie. Opent u de ogen van vele NL-ers. Laat het een aansprekend artikel zijn waar ook andere lezers dan GeenStijl- en PowNews reaguurders belangstelling voor zullen hebben. De lezers en lezeressen op deze site zijn meestal al pro-Israel en worden net als ik, kotsmisselijk van de jodenhaat in kranten als Trouw en Volkskrant. Laat het een meesterwerk zijn waar ik naar kan verwijzen als de haat weer opsteekt, gemiddeld 2x per week in elke linkse krant.

MarcAntony | 20-10-14 | 16:47

> AJRaalte | 20-10-14 | 16:00
.
Hoe kom je daar nu toch bij? De Gazastrook is één van de dichtsbevolkste gebieden daar, die is niet volledig ontruimt. Er is in 2014 constant oorlog geweest daar ( nl.wikipedia.org/wiki/Conflict_in_de_G... ). Ter vergelijking: Hamas heeft 116 raketten laten nederdalen op bewoonde gebieden. Israel heeft meer dan 30.000 granaten laten nederdalen op bewoonde gebieden.
.
Tel de burgerslachtoffers maar op. Tel de kinderslachtoffers maar op. Tel de aanslagen op scholen, ziekenhuizen en VN-vluchtelingenkampen maar op.

Egbert45068068 | 20-10-14 | 16:32

"""In de Gazastrook lijken het de Joden die een geweldsmonopolie hebben."""
Egbert45068068 | 20-10-14 | 14:57

Israel heeft de Gazastrook al in 2005 volledig ontruimd en aan de "Palestijnen" kado gedaan.

Het is de terreurbende HAMAS die daar het geweldsmonopolie bezit.

AJRaalte | 20-10-14 | 16:00

Volgens deze Iraanse site zit ook de Mossad vuistdiep in autonoom Kurdistan. Niet geheel onlogisch als je weet dat hun topprioriteit het veiligstellen is van de aanvliegroute van de zionistische bommenwerpers naar Iran www.islamicinvitationturkey.com/2014/0...

hhmariavanempel | 20-10-14 | 15:59

Snap al dat geschuimbek over Zionisme nooit zo goed. Want ook al ís er een 'Joodse lobby', of een 'Zionistisch complot', of whatever ... ze willen gewoon één klein pestlandje voor zichzelf. Gezien 't feit dat de liefdesbroeders van IS gaan voor een volledige islamitische wereldheerschappij, zijn de ambities van 't Zionisme beslist bescheiden te noemen.

Lagonda | 20-10-14 | 15:58

Abraham komt bij de dr. Pinto, zegt de dokter: "Weet u, eigenlijk ben ik helemaal geen dokter". Zegt Abraham: "Geeft niets, ik ben ook helemaal niet ziek."

Egbert45068068 | 20-10-14 | 14:57

Er zitten gewoon een paar kutjoden tussen die het verpesten voor de rest. In de Gazastrook lijken het de Joden die een geweldsmonopolie hebben. Eigenlijk zou de internationale gemeenschap die Joden moeten vernederen.
.
Haifi zit dichtbij. Het is geen complot van de Mossad, het is een truuk van MI5. De truuk is om alles te regelen zodat ISIS alleen de "knoop" hoeft door te hakken. Natuurlijk had ze der mond moeten houden, echter misschien is Haifi wel deel ervan. AIVD dubbelspion voor het Salafisme? Laten we het spannend houden.
.
Zat ik maar bij Hill & Knowlton, die hebben vast het draaiboek voor 2015 al klaar liggen.
.
Over die trainingen aan Justitie die je gaf, waar gaan die over? Anti-zionisme Pinto stijl? Subsidie trekken voor gevorderden? Op de man spelen binnen de regels van de wet?

Egbert45068068 | 20-10-14 | 14:55

De stukjes worden korter, maar ook warriger. Kom op, inhoudelijk zijn we het met je eens, maar blijf alsjeblieft je best doen om het behoorlijk op te schrijven!

roepnaam1 | 20-10-14 | 14:01

Anti-Zionisme = Jodenhaat. Niets meer en niets minder.
IJzervreter | 20-10-14 | 08:12

Dan moet jij je ook maar eens inlezen over zionisme. Anti-Zionisme is eerder anti-landjepik te noemen.

Evince | 20-10-14 | 13:43

Anti-Zionisme = Jodenhaat. Niets meer en niets minder.
IJzervreter | 20-10-14 | 08:12

Dan moet jij je ook maar eens inlezen over zionisme. Anti-Zionisme is eerder anti-landjepik te noemen.

Evince | 20-10-14 | 13:42

Bokito ergo sum | 20-10-14 | 08:11
Hoe zullen we jou eens noemen?
Yesman, jaknikker, slaafse aanbidder?
Knecht ?

gutgutgut | 20-10-14 | 13:15

De wandelgangen van de heer Pinto mogen op last van Joris hier niet vermeld worden, maar de oplettende reaguurder hoeft slecht een kleine zoekopdracht te geven om te kunnen constateren dat wij hier met een charlatan, oplichter, viezerik en mismanager te maken hebben.

Boretti | 20-10-14 | 13:14

Zionisme is zóóó 1897 ...

bisbisbis | 20-10-14 | 13:00

Zionisme is inderdaad een seculiere nationalistische stroming.
Maar de versie van de prof is wel heeeeel erg beknopt. [stuff deleted]
CumGranoSalis | 20-10-14 | 08:57

Leg het dan nog eens kort uit voor de reaguurders? Ik ben na deze thread het sppor ook een beetje bijster geraakt.

xspalm | 20-10-14 | 12:57

Persoonlijk ben ik geheime aanhanger van neo-theasofie.

Jezus_Boeddha | 20-10-14 | 12:46

Ik denk dat Haifi veel meer weet dan ze mag vertellen. Vandaar dat ze niet over de telefoon wil toegeven dat de Zionisten die zij bedoelt eigenlijk aliens zijn van de achterkant van de planeet Saturnus. Obama is trouwens ook een alien die daar bij hoort, evenals de Illuminati en de vrijmetselaars. Dat kun je ook goed zien als je het een-dollar biljet onder ultrazwart licht bekijkt.

Jezus_Boeddha | 20-10-14 | 12:44

broek vol goesting | 20-10-14 | 09:22

Ben soms best wel een aardige jongen...

eerstneukendanpraten | 20-10-14 | 12:42

@CumGranoSalis | 20-10-14 | 11:14
Summiere stukjes horen bij GeenStijl, daar houd ik wel van.
Als ik wetenschappelijk doorwrochte en vooral politiek juischte stukken wenste te doorgronden, dan zou ik bij de Joop op den koffie gaan.

Of mij abonneren op een onpartijdige en linkse kwaliteitscourant, om mijn geest over hun slijpsteen te laten halen.

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 11:40

bepaalde stromingen binnen het Jodendom voelen zich superieur, verheven en willen een Joods Israël. Je kan iets zeggen over het rassen aspect waar alleen Joden met een Joodse moeder meetellen.
Ik vind het nog steeds 1000 keer minder eng dan een groep die zich beter voelt op basis van de Islam en die een islamitische wereld willen. Deze Joden proberen niet mensen al dan niet met dwang over te laten stappen op het Jodendom. Eerder het tegenovergestelde. Bij deze Joden stoppen de enge religieuze regeltjes namelijk bij hun eigen groep, terwijl de islam deze op iedereen wil toepassen. Als het moet hardhandig.

Ron_Paul | 20-10-14 | 11:34

minimá-armezusvan.. | 20-10-14 | 11:18
Fijn, even voor uw beeld. Ik geef hier een aantal reacties over dat een deel van de orthodoxe joden het nastreven van een Joodse staat in zijn beargumenteerd geheel afwijst.

Ik snap de dwang en nood om zaken zo simpel mogelijk voor te stellen. Echter, het afwijzen van het Zionisme is een multicultureel feestje waar een deel van de Joden een deel van de moslims de hand schudden.

Samenvattend zijn niet alle Joden Zionisten, niet alle Zionisten Joden, en zo verder met inwoners van Israël. Vandaar dat de uitspraak van Yasmina dat Zionisme niet een louter Joods Israëlisch feestje is, mij niet verrast. Net zo min dat iedere zionist een jood is die in Israël woont.

Voor de goede orde, in deze tegel ontbreekt een waarde oordeel over Joden, Moslims, Zionisten, judaïsme, Israël en zo verder. Aangezien nog duister is wat we nu eigenlijk bedoelen, lijkt mij waardeoordelen of toekomstvisies nog niet aan de orde.

Feynman | 20-10-14 | 11:29

"Political Zionism – led by Theodor Herzl and Max Nordau in Russia. This Zionist Organization approach espoused at the First Zionist Congress aimed at establishing for the Jewish people a publicly and legally assured home in Palestine because it inhabited an area of Jewish religious culture,[1] which among other items, included initial steps to obtain governmental grants from the established powers that controlled the area."

Naar alle waarschijnlijkheid heeft Pinto zijn betoog
hierop gebaseerd.
Dan nog is de twee statenoplossing pure fictie.

houtvlot | 20-10-14 | 11:22

@Dr Denker | 20-10-14 | 10:07
Op zich maak je een valide punt, maar ik denk dat je het zelf ook wat vreemd zou vinden om de bouwers van de hunebedden in bijvoorbeeld Drenthe als Nederlanders te duiden. Ergens zit dus een grens die waarschijnlijk in veel gevallen door chauvinisme wordt bepaald en dus zeer persoonlijk kan zijn. Overigens kwam Oostenrijk-Hongarije niet voort vanuit verovering/bezetting maar een huwelijksverbond, dus het is niet helemaal vergelijkbaar met de buitenlandse machten die Nederland voordat het Nederland was regeerden. Ik veronderstel dat het mogelijk is dat Herzl zich meer Hongaar voelde omdat de discussie zich in zijn tijd afspeelde, maar dat zou dan net zoiets zijn als een Nederlander die zichzelf Fries noemt. Beiden zijn dan wel juist, maar voor iemand aan de andere kant van de wereld is een Fries gewoon een Nederlander.

Pierre Tombal | 20-10-14 | 11:21

@feynman
taartjes in plaats van gebakjes zeggen is ook een wereldbeeld gebaseerd op een overtuiging, net als rode broeken in blaricum. religie is een keuze waarmee men zich van de ander kan onderscheiden, of in het geval van joden, onderscheiden kan worden. 18 eeuwen ge-institutionaliseerde jodenhaat, met islam als versie 2.0, rechtvaardigt het bestaan van de staat israël, omdat in het huidige wereldbeeld een soevereine staat het beste bescherming kan bieden aan een individu mocht het blootgesteld worden aan irrationele haat. je mag namelijk volkenrechtelijk (kuch) terugschieten. hoe groot die staat israël moet zijn, en waar de grenzen liggen is een politieke vraag die in het kader van jodenhaat permanent een religieuze dimensie wordt gegeven. en dan is er geen discussie mogelijk, want god heeft altijd gelijk.

minimá-armezusvan.. | 20-10-14 | 11:18

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 11:08

Hij hoeft van mij niet verbannen.
Iedereen mag stukjes schrijven en zeggen wat hij/zij denkt toch?
Maar dat het een licht gewicht is op academisch niveau en zeer gekleurd is (wie niet in deze discussie) is duidelijk.

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 11:04

Dat komt omdat de hele wereld dat conflict zo een beetje als proxy gebruikt om hun eigen agenda's te beslechten op sommige gebieden. Hetgeen de discussie an sich niet ten goede komt en al helemaal niet de arme Israelische en Palestijnse drommels die in dat gebied wonen en gewoon hun leven willen leven zonder al teveel bullshit en narigheid.

Maar kiezen tussen zeloten en zeloten of de een het voordeel te geven boven de andere zal ik persoonlijk nooit doen. Maar ook dat is je goed recht, net zoals zeer sumiere stukje typen op Geenstijl over Zionisme (die eigenlijk bedoeld zijn als zelf-promotie.)

CumGranoSalis | 20-10-14 | 11:14

mindless | 20-10-14 | 10:48
Ik ben je even kwijt. Gebruik jij het woord seculier in de mij bekende betekenis scheiding tussen kerk en staat?

Feynman | 20-10-14 | 11:09

deEik | 20-10-14 | 08:27
===
Antizionisme is het ontkennen van het recht van Joden op een eigen staat. En daarmee het recht van Joden op een staat die hen kan verdedigen. Antizionisten zijn antisemieten, maar weten het 'netter' te verhullen.

Am Yisrael chai! Israël gaat nooit verloren.

malang | 20-10-14 | 11:09

@CumGranoSalis | 20-10-14 | 11:03
Ja, "professor" is een titel die aan ernstige devaluatie lijdt. Onze universiteiten hebben nu eenmaal de nodige hoogleraren die politiek altijd voor wetenschap stellen.

Ook dat is geen reden om meneer te verbannen. Vind ik zomaar brutaal.

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 11:08

@CumGranoSalis | 20-10-14 | 10:57
Bizar dat een klein landje als Israël altijd zulke emoties op gang brengt. Dikke zwavelwolken en haatdampen hangen rond de discussie of dat land nog bestaansrecht heeft/ gekregen zou mogen hebben.
Aangezien de meest gevaarlijke en fundamentalistisch-politieke stroming ooit de grootste woede heeft, geef ik Israël alle voordelen die twijfel maar kan genereren.

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 11:04

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 10:56

Die kritiek komt omdat deze man min of meer een charlatan is of in het minste geval een poser.
Professor titel die hij niet heeft verdient (verkregen via een buitegewone leerstoel zoals zovelen tegenwoordig = inflatie academisch onderwijs) geen academische publicatie's geproduceerd die door mede-academici zijn reviewed, geen PhD's begeleiden etc etc etc. Voor iemand die een studie semitische letteren heeft gedaan en zich vervolgens in het belastingscentjes subsidie traject heeft gefrommeld met zijn multi-kul en hete-lucht 1-mans bedrijfje is verder bewonderenswaardig. Alhoewel in Nederland is dat niet echt iets wat veel moeite of doorzettingsvermogen kost.

CumGranoSalis | 20-10-14 | 11:03

@eerstneukendanpraten | 20-10-14 | 08:27
-
Geschorst, met volledig behoud van emolumenten.
-
Een betere illustratie van het begrip 'excuustruus' (onze taal kent helaas nog niet de 'elatiktruus' als begrip) is nauwelijks denkbaar.

bisbisbis | 20-10-14 | 11:03

Trouwens; die twee staten oplossing komt er nooit.

Dat ligt niet aan Israel of de zionisten maar toch
echt aan de landen waar Islam het "ware" geloof is.
Staat beschreven in het charter van het OIC.

houtvlot | 20-10-14 | 11:02

@Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 10:56
Naschrift: per slot van rekening mag Sjonnie Kwit ook zijn stukjes schrijven en wordt niemand daar kwaad van.
En zo hoort dat ook.

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 10:58

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 10:51

Ja, propaganda heerst en vertroebeld elke discussie en elk feit aan beide zijden. (neem in dit specifieke geval enkel al Taqiyah en Hasbarra)

Zionisme is een nationalistische fundamentalistische politieke stroming. Welke over meer dan een eeuw aan zeer veel aftakkingen en veranderingen onderhevig is geweest. Helemaal na de WWII en toen de Staat Israel opgericht werd.

Hier een klein overzichtje van de verschillende stromingen. Op dit moment zijn het de Jabotinsky's die de dienst uit maken voor het grootste deel in Israel/Knesset.

en.wikipedia.org/wiki/Types_of_Zionism...

CumGranoSalis | 20-10-14 | 10:57

@mindless | 20-10-14 | 10:48
Nou ja, ik heb nu al zoveel boze mensen gehoord vanmorgen die vinden dat deze prof den mond gesnoerd moet worden; zelfs verbannen moet worden, dat mijn nieuwsgierigheid is geprikkeld.

De laatste jaren zijn mij al teveel mensen kalt gesteld, zelfs gedood, die achteraf een goed verhaal hadden dat alle aandacht verdiende.

Dus ja, boze mensen die willen bepalen wie wel en wie niet hier iets mag zeggen op GS:
Laat de prof nog maar een paar stukkies schrijven iedere morgen, al was het om Gutmenschen en de lieden die hen napraten een hogere bloeddruk te doneren.

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 10:56

"Ik blijf erbij: voor Pinto is geen plaats bij GS. In de sector bejaarde nepwetenschappers die op de payrol van het CIDI staan hebben we al Hans Jansen en die heeft tenminste nog wat inhoud."

Als ik jou was zou ik ook nog even Hasbara er bij
slepen Mindless. Heel GS is 1 groot Zionistisch
complot.(kuch).

houtvlot | 20-10-14 | 10:53

houtvlot | 20-10-14 | 10:49

Uhm... ja dat lijkt mij nogal een waste of energy.
Aluhoedjes unite.
Maar mag ik wellicht zelf weten op wie ik reageer en niet?
En op alu-hoed typjes reageer ik liever niet.

CumGranoSalis | 20-10-14 | 10:52

@CumGranoSalis | 20-10-14 | 10:43
Ik ben niet lyrisch hoor, gewoon geïnteresseerd. Wat de prof zegt over "Zionisme" sluit aardig aan bij mijn ervaring met de ieder tegengeluid altijd zo (agressief) overstemmende Gutmenschen en islamisten.

Altijd met vreemde termen waarvan de indruk gewekt wordt dat er iets heel ergs achter zit.

Overigens zie ik het Nazisme gewoon als een stroming van het socialisme die hun eigen nationale cultuur wenste te beschermen. Met dezelfde vijandbeelden en idealen als, bijvoorbeeld, de islam. Maar dat terzijde.

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 10:51

houtvlot | 20-10-14 | 10:46

Blind fanatisme dus.
Politiek of Religieus het is de geloofsijver die deze mensen tot zeloten maakt. Omdat zij fundamentalistisch achter hun geloven/overtuigingen staan.
Dus ook niet-gelovige fundamentalisten kun je gewoon aanduiden met zeloten.

CumGranoSalis | 20-10-14 | 10:50

houtvlot | 20-10-14 | 10:46

Blind fanatisme dus.
Politiek of Religieus het is de geloofsijver die deze mensen tot zeloten maakt. Omdat zij fundamentalistisch achter hun geloven/overtuigingen staan.
Dus ook niet-gelovige fundamentalisten kun je gewoon aanduiden met zeloten.

CumGranoSalis | 20-10-14 | 10:50

@korreltje zout,

U valt over de bijdragen van Jan Passant mk2 en
niet over de plempsels van de Libertariër, die
hier met overtuiging beweerd dat het Zionisme
is gebaseerd op de Protocollen van Zion?

houtvlot | 20-10-14 | 10:49

wist jij werkelijk wat "Zionisme" nu echt is?
Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 10:33
Ja natuurlijk wist ik dat. Net zoals ik weet dat Pinto het Zionisme aan de hand van de oorspronkelijke uitgangspunten nu probeert te framen als seculier en Feynman hem dan even terecht corrigeert. Ik blijf erbij: voor Pinto is geen plaats bij GS. In de sector bejaarde nepwetenschappers die op de payrol van het CIDI staan hebben we al Hans Jansen en die heeft tenminste nog wat inhoud.

mindless | 20-10-14 | 10:48

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 10:39

Is het dan niet handig dat u zich eerst even inleest in de materie voordat u een paar regels van een of andere zelfverklaarde professor voor waaheid aan neemt?

CumGranoSalis | 20-10-14 | 10:45

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 10:33

U heeft hier enkel een zeer beknopte samenvatting gelezen van wat een direct betrokken en gekleurd persoon. Hij laat hier voor het gemak maar even het overgrote deel weg van de historie van het Zionisme, de verschillende stromingen en evolutie's en waar deze stroming vandaag de dag staat.
Is een beetje hetzelfde als zeggen dat de Nazisme een socialistische stroming was die hun nationale cultuur wensde te beschermen. (No godwin intended, puur ter vergelijk) Dus ik weet niet wat jij uit deze paar regels iets haalde waar je zo lyrisch over bent en wat je nog niet wist, maar er staat feitelijk geen ene flikker over Zionisme, wat het is, hoe het is onstaan en zich heeft ontwikkeld etc etc.

CumGranoSalis | 20-10-14 | 10:43

@CumGranoSalis | 20-10-14 | 10:25
Ja, Gutmenschen hebben ook altijd van die vage definities en mooie namen om iets te duiden waarvan ze liever niet willen dat mensen er zelf kennis van krijgen.
Ik zal de (mij tot nu toe) onbekende Jabotinsky's; zelotische nationalistische stromingen; en hoefijzer-modellen toevoegen aan mijn multiKul-archief.

Intussen lijken mij de perfide "joden" afkomstig uit de stofnesten rond het plaatsje Jerusalem. Leerde ik vroegah op school. In de korte periode dat joden eventjes niet perfide waren, dat is.

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 10:39

houtvlot | 20-10-14 | 10:34

Ja, waarom niet?
Zelotisme is blind fanatisme.
En niet enkel Abraham-aanbidders kunnen blinde fanaten zijn.

CumGranoSalis | 20-10-14 | 10:37

@korreltje zout,

kunnen seculieren zeloten zijn?

houtvlot | 20-10-14 | 10:34

@mindless | 20-10-14 | 10:19
Praat voor jezelf en geef de prof zijn kans. Dit was best een goed stukje, wist jij werkelijk wat "Zionisme" nu echt is?
Geef toe: al dat gedoe met joden en moslims is ons Nederlanders ook maar door de strot geduwd. Ik had er ook liever niks van geweten, maar dankzij de Gutmenschen zitten we nu tot onze nek in die shit.

De islam-kritische boodschap werd de belangrijkste boodschap voor een vrije samenleving.

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 10:33

mindless | 20-10-14 | 10:19
Ach, die arme GeenStijl. Ten einde raad zo'n schertsfiguur als Pinto binnenhalen of het Sinterklaas is. Nog even en niemand reaguurt nog op het broddelwerk van die Pinto. Zo'n Stapel had nog iets van een drive en loog vanuit die drive de hele wereld bij mekaar, bij Pinto vind je helemaal niks substantieels, hij is zelfs geen boef of zo, je vindt enkel een ijdeltuit die met zouteloze praatjes door de wereld moet reizen op zoek naar nieuwe toehoorders, want niemand blijft lang geboeid. De man doet nu even GeenStijl aan, vindt enige weerklank, maar zal weldra worden afgeserveerd.

Schoorsteenveger | 20-10-14 | 10:32

-n

mindless | 20-10-14 | 10:30

Oh ja, en inhoudelijk wat Feynman | 20-10-14 | 08:13 zegt. Het is absurd om het hedendaagse Zionisme sec te zien als een seculiere stroming. Wat het ooit was doet nu niet meer zoveel ter zaken.

mindless | 20-10-14 | 10:28

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 10:16

Mwah... land van herkomst.
Zionisten (Jabotinsky's) komen uit Oost-Europa voornamelijk.
En buiten dat of het nu een religieus of seculier groepje is, zeloten blijven zeloten, fundamentalisten blijven fundamentalisten ongeacht de kleur. (hoefijzer-model)
En zionisme en helemaal hoe dit vandaag de dag leeft en word gebruikt is gewoon een zelotische nationalistische stroming, niet meer, niet minder. No matter wat een pret-professor daar ook over doet typen.

CumGranoSalis | 20-10-14 | 10:25

@De Libertariër,

"Wat ik beweer, is dat de zionistische stroming op deze Protocollen zijn gefundeerd...

En dat is dus ook je reinste bs.

houtvlot | 20-10-14 | 10:24

@houtvlot | 20-10-14 | 10:14

Right back at ya.. Lezen en denken voordat je iets schrijft. Ik beweer namelijk nergens dat die Protocollen echt zijn. Wat ik beweer, is dat de zionistische stroming op deze Protocollen zijn gefundeerd...

De Libertariër | 20-10-14 | 10:20

Ach, ach die arme Pinto. Volstrekt op de verkeerde plaats beland. Hij dacht hier zijn toch al niet aanzienlijke ego verder op te pijpen door als vermeende marokkaanse 'professor' zijn anti-moslim boodschap te verkondigen. Dat de reaguurders hem na wat gemakzuchtige stukjes al als het nieuwe orakel op een voetstuk zouden hijsen. Maar ik denk dat de redactie en Pinto zelf de gemiddelde reaguurder behoorlijk verkeerd ingeschat heeft nu Pinto al te kijk is gezet als supsidie-slupende nepprofessor die hoog opgeeft over zijn ontmoetingen met prinses Irene en zich laat adviseren door Hedy d'Ancona.

mindless | 20-10-14 | 10:19

Dank o prof Pinto, ik hoorde altijd maar praten over dat perfide "Zionisme", waar de linkse menschen en hun onschuldig vredige knuffelbeertjes van de islam zo schuimbekkend woedend over worden.

Omdat ik ook maar een gemakzuchtige Hollander ben, opgegroeid in een politiek luie polder, nam ik ook al vroeg voor kennisgeving aan dat "Zionisme" iets sinisters & slechts is.
Zoals het Nazisme, of erger nog: de islam.

Blijkt dat Zionisme gewoon de wens te zijn van overal vervolgde joden om een seculiere staat op te richten. Nog wel in hun eigen land van herkomst.
Dat zouden meer agressief schreeuwende kolonisten moeten doen!

Kennis opdoen over multiKul, de gebruikelijke verdachten haten dat.

Jan Passant mk2 | 20-10-14 | 10:16

@De Libertariër,

Plempsels doorlezen voordat jezelf wat neerplempt.
Protocollen van Zion zijn een hoax.

@Power2All4Ever,

Joden mogen wel degelijk een eigen staat stichten.
Maar volgens de orthodoxen alleen wanneer er een
rode vaars wordt geboren, wat het teken is voor
de bouw van de derde tempel. Wordt een beetje lastig
omdat daar op het moment wat andere gebouwen staan.

houtvlot | 20-10-14 | 10:14

Het is en blijft een moslima... zwaar bevooroordeeld en totaal oncapable om door een objectieve bril te kijken, aangezien ze zich altijd het prettigst voelen in de slachtofferrol.

WhoNeedsWho | 20-10-14 | 10:14

-weggejorist-

I.Q. NUL | 20-10-14 | 10:14

Misschienkleeft er wel iets negatiefs aan zionisme omdat zion bijna een anagram is van nazi.
Mensen die niet logisch kunnen nadenken en die niet in staat zijn zelf enige research te doen en slechts meelopen met anderen kunnen gemakkelijk tot de conclusie komen dat zionisme negatief is. Yasmina is zo'n kruidenvrouwtje dat alles maar als zoete koek slikt wanneer het enigszins in haar kraampje te pas komt. Zulke mensen zijn alleen gevaarlijk wanneer ze op strategische posities zitten en/of ze met grote aantallen zijn. Helaas is dat nu het geval. Ddomme mensen worden vooral aangemoedigd door ons onderwijs dat zo volkomen is georganiseerd om domme onderdanen te kweken. Dankzij vooral CDA en PvdA. Met name de PvdA moet zich enorm schamen omdat in die partij zoveel joden prominente plekken innamen/innemen. Geld en macht regeren de wereld en ook NL. Het had toch anders kunnen lopen sinds '68.

ecologiste | 20-10-14 | 10:13

De oprichting van een eigen arische staat klinkt een stuk enger niet Pinto?

Cidiood | 20-10-14 | 10:08

@ Pierre Tombal | 20-10-14 | 09:49
De geschiedenis van Hongarije gaat natuurlijk verder terug dan het Habsburgse rijk en hier kan dan ook een interessante discussie over gevoerd worden.
Is iemand die in Nederland in de Frans-Bataafse tijd geboren is volgens jou van Nederlandse of Franse komaf? Gaan we iets minder ver terug, hoe zit het met Nederlanders die bijvoorbeeld in 1943 geboren zijn? Zijn dat dan Duitsers? Ik weet dat ik wat extreem ben in mijn voorbeelden, maar vind het een leuk discussiepunt.

Dr Denker | 20-10-14 | 10:07

Je breekt je nek over:
Boeddhistische landen
Moslimlanden
Christelijke landen
Landen met zwarten aan het hoofd
Landen met blanken aan het hoofd
Landen met Chinezen aan het hoofd
-
Maar zodra Joden hun eigen stukje aarde willen, springt de hele/halve wereld in de weerstand...

Ahasveros | 20-10-14 | 10:02

Het zionisme is voor een groot deel gefundeerd op de Protocollen van Zion en kan worden gezien als een ideologische afsplitsing van het Jodendom. De stroming streeft volstrekt wereldlijke doelen na en is uit op het omverwerpen van het Christendom en de Islam, met als einddoel het bereiken van werelddominantie.

Moslims -fatalistisch en gespeend van iedere vorm van zelfkritiek als de meesten zijn- zien in hun ziekelijke zucht naar externe schuldfactoren voor de eigen levensproblematiek maar al te graag overal zionistische complotten... Het bankensysteem, de top van de Amerikaanse overheid, grote oliebedrijven; Er hoeft maar een Joods-achtige naam tussen te staan en er wordt al snel gewezen op dit kindertjes etende monster dat uit is op de verwoesting van Islam. Het is amusant en aandoenlijk tegelijk in haar grenzeloze stupiditeit.

Overigens vind ik het geloof van Prof. Pinto in een tweestaten oplossing getuigen van een welhaast kinderlijke naïviteit OF een schrijnend gebrek aan kennis van Islam. Andere smaken zijn er niet. We hebben hier te maken met een religieus geïnspireerde ideologische oorlog van Islam tegen alles wat niet islamitisch is. Dar-al-Islam vs Dar al Harb. Het erkennen van een Palestijnse staat verandert dan ook helemaal niets aan deze kern van deze oorlog en vormt dan ook geenszins een oplossing....

De Libertariër | 20-10-14 | 09:58

milky bar | 20-10-14 | 09:48

Tja... mensen als Pinto en Haifa leven hiervan.
Nutteloze prutstudies gevolgd met woorden als Interculturele Communicatie of een projectje Awareness en betrokkenheid. En vervolgens maximaal cashen bij de overheid. Het is een soort uitkering voor mensen die grote dure woorden en hete lucht kunnen uitspreken en opschrijven, zichzelf een academische titel kunnen toedichten maar verder geen moer kunnen. Zoveel belastingcentjes pakken met hete lucht is dan wel weer een skill op zich waar de Pinto's en Haifa's zeer bedreven en ervaren in zijn.

CumGranoSalis | 20-10-14 | 09:57

@Dr Denker | 20-10-14 | 09:06
Geboren in 1860. Hongarije werd pas een aparte entiteit in 1867, toen zij zelfbestuur kregen maar dus nog wel tot het Habsburgse rijk behoorden. Pas vanaf 1918 is Hongarije een zelfstandige staat. Herzl was daarmee wel degelijk een Oostenrijker.

Pierre Tombal | 20-10-14 | 09:49

Pinto geeft cursussen die Haifi bezoekt. En dat bij Justitie... Zozo. Nounou. Jongejonge. Wil ik dat eigenlijk wel weten over Justitie?

milky bar | 20-10-14 | 09:48

Het probleem met de Hebreeuwtjes is dat ze werkelijk overal waar ze komen op irritatie en weerstand stuiten. Hebben deze mensen dan geen zelfreflectie ? The chosen ones gedragen zich vaak dermate arrogant (velen vatten dat zo op omdat ze vaak ook nog eens eloquent zijn) dat ze bijna overal mensen op de zak gaan. Natuurlijk staan deze figuren boven de arabieren en het mag duidelijk zijn waar Nederland de steun dient te geven, maar een kleine kanttekening bij de Jood mag gezet worden.

PS - die aandachsthoer die op kosten van de belastingbetaler al jarenlang uit de ruif zat te eten is natuurlijk een triest geval.

van Oeffelen | 20-10-14 | 09:48

Mensen zoals Yasmina horen niet in een overheidsfunctie in Nederland thuis. Niet 1 persoon met een dubbel paspoort overigens.

Maria.1 | 20-10-14 | 09:47

Als er dan zonodig een 'wakker worden met' topic door de strot geduwd moet worden, doe ik het liefste de oogjes open met een vrijdagmiddag plaatje. Zonder die bloedirritante teksten graag. Éénmaaldaags twee frisse ochtendborstjes voor bij de koffie. En dan noem je de stagiaire die de plaatjes zoekt 'Prof. Quinto'. Iedereen blij.

broek vol goesting | 20-10-14 | 09:40

Israel is een fop staat.
Joden mogen geen staat hebben volgens hun geloof.
Dus kortom, Israel zou niet eens gesticht mochten zijn:

www.nkusa.org/AboutUs/Zionism/oppositi...
www.truetorahjews.org/qanda/source1

Naja, en Joodse vrienden van me zeggen hetzelfde.
Zelfs Moslims die niet gebrainwashed zijn geven aan dat de Joden helemaal geen staat mochten hebben volgens hun eigen geschriften, maar geven wel toe (!!) dat Palestina zou moeten kappen met al die aanvallen, en met Israel zou moeten samenwerken om een veilig land te krijgen, gezien Joden eigenlijk in principe ook Arabieren zijn.
Vroeger was er geen gesplitste land tussen de Joden en Moslims, ze leefden destijds samen, helaas waren er ook terroristische Joden die het de Britten (die het mandaat van het land hadden destijds) moeilijk maakten, en door dat hele gedoe is het daar een beetje ontploft.

Je kan al deze informatie op veel verschillende sites terug vinden welke allemaal hun eigen huiswerk gedaan hebben, en zich niet laten meeslurpen in de media.

Power2All4Ever | 20-10-14 | 09:39

Haifa is een "prime example" van waarom Religieuze mensen zich eigenlijk totaal niet in de politiek en/of overheidslagen mogen bevinden. De posities zijn te belangrijk want je bent er niet alleen voor 'je achterban' of je religekkies die je graties geld wilt toebedelen, je bent mede verantwoordelijk voor alle sociale en werkende lagen in de 'samen'leving.

Mensen met een religie zijn blijkbaar gewoon niet neutraal genoeg voor dit soort rollen.

LangeTijdGeleden | 20-10-14 | 09:35

Met Yasmina kun je lachuh!

ljcoster | 20-10-14 | 09:35

Denk dat er zo'n 41 definities van zionisme zijn. Momenteel vooral een modewoordje op facebook onder vmbo-allochtonen die allemaal, o hoe zionistisch, verlangen naar een eigen kalifaat.

fram | 20-10-14 | 09:30

Dank voor de heldere uitleg, Pinto!

Rest In Privacy | 20-10-14 | 09:28

Zionisme is de afleidingsmanoeuvre van de Islam

Islamofiel | 20-10-14 | 09:25

Yasmina Haifi = aluhoedje. Levensgevaarlijke mensen zonder realiteitszin. Die zien achter elke deur een groot complot. Daar kan je dus niets mee.

De Koreaanse Slet | 20-10-14 | 09:25

eerstneukendanpraten | 20-10-14 | 09:06
Scherp en humor :-) Dikke glimlach hierzo

broek vol goesting | 20-10-14 | 09:22

Ik zie net dat mijn stijlloze promotie en mijn maak economie niet met elkaar stroken. Aan de ene kant zeg ik we moeten ons druk maken om een maak economie, aan de andere kant zeg ik dat als je rotzooi niet koopt je het niet hoeft te verzekeren.

Beetje jammer van mijn eigen.

No Mames | 20-10-14 | 09:21

Zowieso gek dat ze geen alternatieve visie mag hebben of uiten. Hiervoor wordt je blijkbaar al op non actief gezet alleen omdat ome opstelten een kamervraag moet beantwoorden...

Zo triest is het hier.

analcharist | 20-10-14 | 09:19

Zionisme ja whatever.
3 weinig zeggende stukjes, een lees meer is nog niet 1 keer gehaald. Het lukt ook niet echt om de deur tot de commenten open te zetten. Wat wel goed lukt, is het in kaart brengen van de faal die Nederland heet. Dus de prof welke na 3 kansen werkelijk bagger gepresteerd heeft die geeft cursussen aan justitie? Mijn god, om twee redenen. De inhoud het lukt hier niet… en twee, de belastingcenten die weer weggesmeten worden om over de multicult gemakkelijk binnen te lopen.

En zionisme, daar hoeven we niet over te lullen, waar we wel over moeten lullen en waar we centen aan zouden moeten besteden is een maak economie. Zionisme, Islam en al dat soort achterlijkheden lossen we samen zo even op, kwestie van echte politie op straat zetten en het eruit te slaan dan wel de grens over te meppen. Onze kleine voorheen welvaren maatschappij houdt zich veel te veel bezig met de achterlijke ideologische ideeën van een kleine groep geestelijk achter gestelde, terwijl wij ons met andere zaken zouden moeten bezig houden.

Justitie doet er beter aan een van Rossem te scoren op hun cursussen.

Off topic, waarom wordt ik godverdomme van GS gesmeten als ik wil commenten op de stijlloze promotie. Sta je met je bakkes zo in enen op de site van een stel uitzuigers. Mijn comment had overigens moeten zijn, dat je veel overhoud als je je verzekeringen de duur uit trapt. Wat minder rotzooi om je heen kopen, helpt ook. Rotzooi die je niet hebt hoef je ook niet te verzekeren.

No Mames | 20-10-14 | 09:18

Met zionisme bedoelde ze waarschijnlijk dat ze een takkehekel heeft aan joden. Veel meer diepgang verwacht ik niet bij haar. Lijkt me sterk dat ze er echt iets over heeft gelezen, ze praat maar na. Het is al snel te moeilijk als je een kans zou kunnen lopen dat je een jarenlang gekoesterde overtuiging ineens door feitelijke argumenten zou moeten bijstellen. En daarmee toegeven dat je fout zat. Dat past niet binnen de cultuur van schaamte.

Beaulefermier | 20-10-14 | 09:18

In bijbel staat letterlijk dat Israel door god voor altijd en ondeelbaar aan het uitverkoren volk is gegeven. De rest is bijzaak.

3Xniks | 20-10-14 | 09:17

eerstneukendanpraten | 20-10-14 | 09:06

Professor is dan ook een groot woord.
Hij heeft die titel ooit eens gekregen omdat hij ergens een keer buitengewoon hoogleraar is geweest. Niet op de gebruikelijke organieke manier (door onderzoek, door PhDs te begeleiden etc) in ieder geval. Zijn ook geen wetenschappelijke publicatie's te vinden van deze professor.
Gewoon iemand die weer zo een laffe linkse klets-studie heeft gedaan en vervolgens popie-jopie boekies is gaan schrijven.

CumGranoSalis | 20-10-14 | 09:13

Plak 3 aparte stukjes voortaan in 1 artikel De Heer Dokter Pientere Pinto.
Ik denk dat we dan op het juiste formaat zitten

HaagseSkieldah | 20-10-14 | 09:09

Het zionisme van Herzl had niet specifiek Israel in gedachten als vestigingsland. Eerder dachten zij aan Argentinië, omdat daar genoeg ruimte was en omdat daar al veel Joden woonden.

Saucony | 20-10-14 | 09:09

Alles wat anti-Joods is, mag Herzl voor eeuwig danken. Nu kunnen ze hun racistische of godsdienstig gefundeerde redeloze jodenhaat straffeloos verbergen als anti-Zionisme.

Fijnstoffer | 20-10-14 | 09:06

broek vol goesting | 20-10-14 | 08:54

Een Marokkaanse professor, dat is net zoiets zeldzaams als een witte Zwarte Piet. Oh wacht...

eerstneukendanpraten | 20-10-14 | 09:06

Volgens mij is Herzl toch echt geboren in Boedapest en derhalve geen Oostenrijker. Kan z'n geboortehuis hier zo aanwijzen meneer Pinto.

Dr Denker | 20-10-14 | 09:06

"Zij was cursiste bij diverse trainingen die ik voor Justitie verzorgde"... daarna kwam Yasminamet die uitspraken verdorie dat waren de betere cursussen bij justitie, Pinto

Von Swaffelstein | 20-10-14 | 09:00

Copy paste van Linkedin:

Ervaring van Yasmina Haifi

Woordvoeder

Apollo | 20-10-14 | 08:58

Zionisme is inderdaad een seculiere nationalistische stroming.
Maar de versie van de prof is wel heeeeel erg beknopt. Geen Jabotinsky, geen Irgun als een beetje achtergrond. Enkel een heel oud en heel algemeen begrip wat Zionisme theoretisch betekend volgens De founding father meer dan een eeuw terug.
En helemaal vandaag de dag hebben de jabotinsky gekkies het voor een groot deel te zeggen in Israel en de knesset en zijn zij er voor been Groot feel debet aan dat die puinhoop door voortduurt. Want met extremisten en zeloten (politiek of religieus) is het slecht kersen-eten.En Zionisten zijn gewoon nationalistische zeloten.

CumGranoSalis | 20-10-14 | 08:57

-weggejorist-

DePoseur | 20-10-14 | 08:57

Als er een uitverkoren volk is dan loopt het over van liefde om daar zoveel mogelijk mensen in op te nemen.

Einde van de Domheid | 20-10-14 | 08:56

Die pinto komt met de dag minder snugger over. Zou die zn Prof. titel bij een kilo couscous gekregen hebben?

broek vol goesting | 20-10-14 | 08:54

@deEik | 20-10-14 | 08:38

Complotten zijn over 't algemeen eenvoudig, beperkt, en hebben een specifiek doel. Tenminste, diegene die in de echte wereld plaatsvinden. Anders mislukken ze.
.
U maakt er een Hollywood script van. Papa en mama hebben toch wel verteld dat niet alles in film echt is?

Parel van het Zuiden | 20-10-14 | 08:52

deEik

Gezien je aversie tegen Zionisme, gebaseerd op
gebakken lucht, zou je het geschreven kunnen hebben.

houtvlot | 20-10-14 | 08:50

Zionisme speelt zich niet af in de straat maar achter de schermen. De radicale islam wordt voornamelijk groot gemaakt door het zionisme om de verdediging van Israel te kunnen verantwoorden. Zionisme creëert oorlogen en laat andere er voor opdraaien. Het motto van de Mossad is niet voor niks "By Way of Deception, Thou Shalt Do War.".
en.wikipedia.org...
deEik | 20-10-14 | 08:38

Mensen vergeten heel erg snel dat Tijdens de tweede wereld oorlog een Zelfbenoemde moefti in de arabische wereld Hitler ging steunen om de joden uit te roeien. Al tientallen jaren is het zo dat Israel de klappen op vangt van zijn omringende landen. I.p.V dat we de morel kaart spelen zouden we Israel best wel dankbaar mogen zijn. De radicale islam bestaat en is een feit, en dat die zo groot wordt gemaakt is omdat die ook zo groot is. Aan ons wordt verteld dat wij rustig kunnen gaan slapen want er wordt over ons gewaakt, nou daar geloof ik niets van. De brutaliteit neemt toe en zolang wij niets doen is de overheid tevreden. kijk maar wat de burgemeester van Den-haag deed. de verbood ineens allemaal demonstraties in de schilderwijk, en waarom, hij was bang voor confrontaties. De gewone nederlander zoekt de confrontatie niet op, dat deden de aanhangers van IS wel, dus ze zouden eens wakker moeten worden in DEN-HAAG, maar ja dat er werkelijk eens een eker opgetreden zou worden is naar mijn idee een illusie.

Stargate | 20-10-14 | 08:50

Lekker "to the point"- stukje, geen eindeloos "Nanninga- gefiep".
Anti- Israel=Anti-Joden=Anti-Zionisme=Anti-Westen=Islamitisch.

En,
deEik | 20-10-14 | 08:38
Vindt waarschijnlijk ook dat de slavenij vele malen erger was dan de Holocaust. Ik noemt zijn/haar mening een "satellietschotelmeninkje".

asylumstreetspanker | 20-10-14 | 08:48

@houtvlot | 20-10-14 | 08:42

Geen idee, nog nooit naar gekeken.

deEik | 20-10-14 | 08:46

Yasmina was vast een uitblinker op haar VMBO sgool.

Joop69 | 20-10-14 | 08:43

deEik,

De protocollen van Zion zijn natuurlijk ook
echt.(kuch).

houtvlot | 20-10-14 | 08:42

Joden een volk. Jodendom een religie.
Ook twee losse dingen?

houtvlot | 20-10-14 | 08:40

Ik ben voor de Joden!

Stoned Hengst | 20-10-14 | 08:39

-weggejorist-

deEik | 20-10-14 | 08:38

-weggejorist-

DePoseur | 20-10-14 | 08:37

Waarom is Zionisme dan gevaarlijk?
Ik heb nooit iets gelezen over de stichting
van een Zionistisch wereldrijk.
Dan is er ook nog de kwestie van aantallen.
Hoeveel zionisten zijn er? Hoeveel moslims zijn er?

houtvlot | 20-10-14 | 08:35

Heb je het artikel wel gelezen? Beetje kansloze reactie van je...
Zionisme heeft vrijwel niks met het jodendom te maken behalve dat de meeste aanhangers van het zionisme joods zijn.
Anti-zionisme gelijkstellen aan Jodenhaat is te belachelijk voor woorden. Zionisme is een bedreiging voor de wereldvrede, een mening die een hoop joden delen.
deEik | 20-10-14 | 08:27

Misschien is Zionisme wel gevaarlijk, maar ik vind de Radicale islam toch wel iets gevaarlijker. Deze groep wordt steeds brutaler en zou eigenlijk al iedereen hier in nederland onder een kalifaat willen laten leven. Wanneer dat nu eens opgelost wordt.

Stargate | 20-10-14 | 08:30


Kater | 20-10-14 | 08:26

Het is heel simpel want terrorisme gepleegd door moslims heeft niets met de ware islam te maken. Dat we dat samen wel even heel duidelijk kunnen vaststellen...

eerstneukendanpraten | 20-10-14 | 08:29

wat een nikserig flutstukkie. Mah ze, meneer Pinto, je maakt je wel erg goedkoop vanaf.

wlodek | 20-10-14 | 08:28

Maar is Yasmina nu al definitief ontslagen bij Justitie?

eerstneukendanpraten | 20-10-14 | 08:27

@IJzervreter | 20-10-14 | 08:12

Heb je het artikel wel gelezen? Beetje kansloze reactie van je...

Zionisme heeft vrijwel niks met het jodendom te maken behalve dat de meeste aanhangers van het zionisme joods zijn.
Anti-zionisme gelijkstellen aan Jodenhaat is te belachelijk voor woorden. Zionisme is een bedreiging voor de wereldvrede, een mening die een hoop joden delen.

deEik | 20-10-14 | 08:27

IS zijn geen moslims, en Joden zijn geen zionisten. Begrijpt u het nog?

Kater | 20-10-14 | 08:26

houtvlot | 20-10-14 | 08:18
Volgens mij ontken ik dat net letterlijk in de tegel die ik net voor eeuwig hier inmetsel.

Religie is een geloof, een gedachte proces, zit tussen je oren, kan niemand je afnemen en is onafhankelijk van de plek waar de gelovige is.

Zionisme daartegenin is meer een overtuiging waar je zou moeten leven en in afwezigheid van welke partij. Veel aanhangers beroepen zich op afkomst, godsdienstvrijheid en dergelijke om hun denkbeelden te verantwoorden. Helaas komt eerst de conclusie en daarna pas argumenten.

Feynman | 20-10-14 | 08:23

Mensen zonder een eigen vrije wil zoeken toch een collectieve vrije wil.
Komt gedonder van: gisteren-vandaag-morgen

duitse herder | 20-10-14 | 08:18

Feynman. U heeft het over religieus Zionisme.

houtvlot | 20-10-14 | 08:18

Hee, Pinto, we weten zelf Wikipedia ook wel te vinden, als het al nodig is.

Schoorsteenveger | 20-10-14 | 08:16

Een koffie met pinto graag, word ik zo lekker dromerig van.

Kaas de Vies | 20-10-14 | 08:16

Maar.... Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Dat jij het in ieder geval wel begrepen hebt? Nou oke, applaus en hulde voor jou. En nu? Professor?

Proud2Bstupid | 20-10-14 | 08:15

Voor een schets van Zionisme in de praktijk kan ik www.dailymotion.com/video/x1eph4q_bbc-... aanraden. Door die groep wordt gebruik gemaakt van het hebben van een Joodse moeder. Gebruik gemaakt van de Thora en de Talmud. Maar de onderliggende overtuiging is dieper en een geloof op zich.

Het gaat richting dat je zelf het gekozen, verheerlijkte volk bent, en iedere andere stam slechts vee op de steppe.

Feynman | 20-10-14 | 08:13

Anti-Zionisme = Jodenhaat. Niets meer en niets minder.

IJzervreter | 20-10-14 | 08:12

Goedemorgen prof Pinto

Bokito ergo sum | 20-10-14 | 08:11

Dat seculiere is er met de tijd wel vanaf gegaan.

Rest In Privacy | 20-10-14 | 08:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com