Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

WILDERS VERDACHT VAN STRAFBARE UITLATINGEN

Kijk, een tweetje in het Engels van het OM. Kan de internationale pers ook direct aansluiten in de Grote Campagne Voor Geert Wilders, zo vlak voor de verkiezingen van 18 maart. We quoten de Nederlandse afdeling van het OM: "Wilders zal worden verhoord over zijn uitlatingen over Marokkanen op 12 en 19 maart 2014 in Den Haag. (..) Hij wordt verdacht van belediging van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat. (..) Het OM is hierna tot de conclusie gekomen dat de uitspraken een verdenking van een strafbaar feit opleveren. (..) De verdenking is dusdanig, dat strafvervolging in de rede ligt." Er is nog geen definitieve vervolgbeslissing, er zijn in totaal 6400 aangiften gedaan (die allemaal een brief krijgen) en klaarblijkelijk is 'Marokkaans' tegenwoordig een ras. En oja: Samsom en Spekman (PvdA) worden niet vervolgd voor hun racistische Mocrohaat.
Reactie Wilders: HET IS EEN SCHANDE!
Toneelstukje OM: OM-poppetjes, in een OM-kamer met naturel OM-meubilair en OM-lamellen voor het raam en een OM-kapstok met een OM-toga er aan en OM-boeken op een OM-boekenkast en de OM-televisie op Teletekst 101 en een OM-fotolijstje met een foto van de koning er in, interviewen elkaar in OM-taal over het OM-onderzoek naar Wilders.

WOEDENDE WILDERS: "Ik word onthoofd en de PvdA krijgt bloemen van het OM!"

Reaguursels

Inloggen

Interessant onderzoek. Bekijk de figuren en tabellen.

''6. Conclusie en discussie
Onderhavig onderzoek betreft, voor zover bekend, het eerste grootschalige onderzoek naar de relatie tussen zedencriminaliteit en etnische achtergrond van de plegers in Nederland.
In eerdere studies is het aspect van de etnische afkomst van de delinquenten wel aan de orde gekomen, maar niet met het expliciete doel om etnische bevolkingsgroepen waarvan personen geregistreerd staan voor zedenmisdrijven, met elkaar te vergelijken.
Bovendien kan de forse omvang van de onderzoeksgroep als een toegevoegde waarde worden beschouwd bovenop bestaande onderzoeken.
De uitkomsten van dit onderzoek wijzen erop dat, met uitzondering van West-Europa en Indonesië, alle etnische minderheidsgroepen zijn oververtegenwoordigd in de groep zedenverdachten.
Vooral Antillianen vallen in dit verband op, gevolgd door Surinamers, personen uit het Midden-Oosten en Marokkanen.
Wanneer we de mate van oververtegenwoordiging in de groep zedenverdachten vergelijken met die in de totale groep verdachten in 2005, dan blijken in beide gevallen Antillianen, Surinamers en Marokkanen het sterkst oververtegenwoordigd te zijn. enz.''

Zedendelinquentie en etniciteit
Een exploratief onderzoek op basis van politiegegevens
Anton van Wijk en Arjan Blokland

nl.aup.nl/wosmedia/296/vol_83_no_2_-_z...

Ella | 11-10-14 | 16:50

Dolphi | 10-10-14 | 19:16
Uit je reactie concludeer ik dat je niet begrijpt wat ik bedoel?

Ella | 11-10-14 | 16:47

@Ella,het gaat hier niet om een remigratie-wetje,maar om de strafbaarheid van Wilders.Overigens zal Wilders het niet eens zijn met een oprotpremie,want ook dat geld is jatten uit de belastingpot van het merendeel van autochtonen.Hij wil ze gewoon als potentieel,subversief en 5e colonne zien,zonder uitzonderingen op grond van... de (letterlijke) Koran,die ons vijandig is.Suriname heeft daar absoluut niets mee van doen.Gezien zijn vorige proces mag Wilders de (letterlijke) Koran aanvallen maar niet bevolkingsgroepen (zoals vroeger joden en nu moslims).In wezen is daarmee gezegd,dat mensen ideeën-dragers kunnen zijn ,maar in eerste plaats mensen,die ALTIJD van idee kunnen veranderen, hetgeen dus nooit strafbaar kan zijn.In de islam wel.

Dolphi | 10-10-14 | 19:16

Alle politieke partijen, die sinds 2000 aan de macht zijn/zijn geweest willen migranten terugsturen.
Daarom heeft men de Remigratiewet bedacht. Meestal OprotPremie genoemd.
Want:
minder,
minder,
minder Migranten.
Óók minder Marokkanen is de politieke strategie, óók nu nog.
Iedere politicus die nu een grote mond heeft over Wilders, heeft dus boter op zijn hoofd!

www.svb.nl/int/nl/remigratie/hulp_remi...

Het gaat om een ''Basisloon'' van €600,00 per maand, tot de migrant is overleden.
De migrant moet 45 jaar of ouder zijn.

www.svb.nl/int/nl/remigratie/hulp_remi...

Het land waar u vandaan komt
U kunt een uitkering van de Remigratiewet krijgen als u de nationaliteit heeft of heeft gehad van:
Marokko, Suriname, Tunesië, Turkije, enz, enz, enz, enz,

Ella | 10-10-14 | 18:28

Andermaal schouders ophalen en doorlopen zonder Wilders.Hij krijgt gewoon zijn gerechte straf,want hij is vergelijkbaar met een haat-imam die voor de camera en gelijkgezinden zou roepen : Willen jullie minder joden in Nederland en zijn publiek zou scanderen: Minder,minder.... Reken maar,dat zo'n klojo in de bak gegooid werd of het land uitgedonderd en zelfs een aantal van de aanwezigen (als het lukt).

Dolphi | 10-10-14 | 15:40

Oswald : "We verdenken hem ervan dat hij heeft beledigd op grond van ras."
Ja ja, het Marokkaanse ras, Marokaanse Berbers en Marokkaanse Arabieren behoren niet tot hetzelfde ras, dus etnisch onjuist.
"Het gaat met name om de uitspraak op 12 en 19 maart".
Op 19 maart heeft hij geen uitspraak gedaan, dom suftutje met aerdappel in je keel, maar een vraag gesteld. Anders dan bij een popband werd er niet geroepen als sociaal wenselijk antwoord op een vraag: "we want more", maar "we want less". Kortom Greet wilde regelen dat de band dan geen toegift ging spelen.
Kortom, ga dan de mensen in dat cafe vervolgen die minder minder riepen, want dat zijn de ware zondaars volgens politiek correcte ogen.

IndoFortuyn | 10-10-14 | 13:08

-weggejorist-

habramar | 10-10-14 | 09:15

Schandalig dat er opnieuw een politiek proces tegen Wilders wordt gevoerd. Schandalig dat de 125 koran-liefhebbers in de tweede kamer niet opkomen voor hun collega. Schandalig dat de bevolking niet opkomt voor Wilders.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 22:57

Op het moment dat Wilders wordt veroordeeld, weten we het zeker: Nederland is definitief geen democratie meer, geen rechtsstaat en kent geen vrijheid van meningsuiting. Vrijheid van meningsuiting is óf absoluut, óf zij bestaat niet; zodra er een grens wordt gesteld zal deze grens verschuiven en dat is vrijwel nooit een verruiming.
.
Nou ja, dat geeft tenminste duidelijkheid. Geen democratie, dan hoeft stemmen dus ook niet meer; heeft toch geen zin, want wat heb je eraan als je alleen op politici mag stemmen die de werkelijkheid moeten ontkennen om uit het gevang te blijven?
.
En een mening krijgen ze van mij ook niet meer; te gevaarlijk en dus volkomen zinloos, want als die mening het politburo niet bevalt en dreigt met gevangenis, of straks een strafkamp bij Delfzijl of Den Helder (daarbij vergeleken is de Goelag een paradijs), zal niemand die mening overnemen of daar ook maar iets mee doen.
.
Maar ik houd die mening wel, uit die alleen niet en trek mijn conclusies: wegwezen uit deze policor-dictatuur zodra het kan, en dan zoeken ze het hier maar lekker uit met al die beledigde "rassen". Fijne wedstrijd, Nederland, kijk vooral veel naar filmpjes uit al die prachtlanden met veel zand waar je ook niet voor je mening mag/kunt uitkomen, dan weet je wat je te wachten staat.
.

Brou Is Back | 09-10-14 | 22:55

@Egbert45068068 | 09-10-14 | 12:48
Een antwoord op de vraag *Jij wil meer Marokkanen?* durf je niet te geven.
Wat zegt dat over jou, jochie?

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 22:33

Belachelijk.
Laten ze eerst alle aangiftes tegen die Marokkanen eens behandelen, in plaats van de man die er tenminste nog iets van durft te zeggen aan te pakken! Links tuig dat het is, het is echt om moe van te worden!

Tegen al dat gore straattuig wat voor 90% uit Marokkanen bestaat wordt helemaal niets gedaan of ze staan binnen een uurtje weer voor de deur en mogen 5 uurtjes schoffelen als ze mensen beroven, joden in elkaar slaan, mensen bedreigen of vrouwen aanranden omdat dat mag van hun totaal gestoorde tering religie; en als iemand er daar dan wat van zegt, dan worden niet die jongens maar de boodschapper, Wilders, vervolgd!? Een politicus met vrijheids van meningsuiting??

Het is echt klaar met dit land. Het OM is totaal gestoord.
Waarschijnlijk in opdracht van ome Opstelten of Teeven omdat Wilders teveel zetels krijgt op het moment.

Dit is echt walgelijk! Het OM dient zich te focussen op het oplossen van het Marokkanen probleem, niet op het aanpakken van de enige man in de politiek die er tenminste de waarheid over spreekt.

Liroy | 09-10-14 | 21:39

Wat een week deze week. King Willy die ons geld uitgeeft alsof het pepernoten zijn. Prins Timmerfrans die zijn hand overspeelt en zijn genante eigenpijperij niet de baas is. Koninklijke Appie zwicht voor een zwarte minderheid en laat haar trouwe klanten uitkijken naar de concurrentie. En dan nu nog het OM dat de fout met de Geenstijl versus Judas von Aarsen wil goedmaken door een politicus monddood te maken. Nederland maakt zich meer en meer belachelijk. Mijn achting voor Nederland blijft maar niet voor haar bestuurders, Bea&Willy en overig uitschot dat bestaat uit bewuste bankzitters, allochtone Holland-haters en weg met ons pvda/d66-ers.
Als de rest van Nederland nou eens bewuster met hun stemrecht omgaat, kan de schade misschien nog worden beperkt en hebben onze kinderen een klein beetje hoop voor de toekomst.

3xminder | 09-10-14 | 21:27

Bijna al die Marokkanen in Nederland hebben een Nederlands paspoort. En die hebben dus evenveel recht om meer, meer, meer Marokkanen te vragen als wij het recht hebben om om minder, minder, minder Marokkanen te vragen.
En als ze zo doorgaan met voortplanten dan krijgen zij wel hun zin en wij niet.

Koos Knak | 09-10-14 | 21:12

Hoe diep kan de staat nog zinken? Wilders zegt wat miljoenen denken, minder. Minder Marokkanen roepen is discriminatie, het zwaaien met jihadvlaggen en openlijk IS steunen is dat niet, dat valt onder vrijheid van meningsuiting.

Zolang er maar kinderbijslag naar Marokko gaat, zolang ze maar van ons systeem kunnen profiteren, dan hoor je ze niet. De familie van overvallers die worden doodgeschoten wil een vrouw die uit noodweer handelt toch laten vervolgen. Ja hoor, want het waren toch zulke brave jongens. Hadden ze werk gezocht dan leefden ze nu nog.

Maar we hebben geen Marokkanen probleem, hoe kom je er bij. Nee, wij zijn zelf het probleem, hoe kunnen we het die goede mensen toch ook zo moeilijk maken, we vragen er toch om?

tepelkloofterrorist | 09-10-14 | 21:12

Als ik, gefilmd door het NPO, in een zaaltje, zeg dat Nederlanders gierig zijn en dat dat een gevaar is voor onze economie. Vervolgens zeg ik:"Willen jullie meer of minder Nederlanders (die gierige)????" De zaal antwoordt :"minder,minder,minder!!! En ik antwoord:"daar gaan we dan voor zorgen!"
Ben ik dan aangifte- waardig en ben ik in overtreding ?

asylumstreetspanker | 09-10-14 | 20:34

Die 6400 voorgedrukte aangiftes houden het OM weer even uit de wind, stel je voor dat ze echte criminelen zouden moeten vervolgen!
Verder een win-win voor Greet: als hij (weer) wordt vrijgesproken is hij een held, als hij wel wordt veroordeeld, is hij ook een held.

will.ik.ben | 09-10-14 | 20:10

Trouwens: heer Wilders heeft geen uitlating gedaan, hij heeft een vraag gesteld en niet eens suggestief.
En zijn antwoord was een reactie op de feedback uit de zaal. Wordt een makkie voor Mr. Knoops.

* bier & chips doet inslaan ivm hilarische winter op komst*. Inslaan bij de Jumbo dan, hamsteren doen we niet meer om moverende redenen.

croque monsieur | 09-10-14 | 20:00

Dat wordt straks weer laaaaaaachuuuuuu! Hilarische TV fragmenten met Powmeds Rutger in de wandelgangen van de rechtbank. Getuigen die nauwelijks nederlands spreken. Advocaten die niet goed weten hoe men zich in een Rechtbank moet gedragen, en op de tribune een verzameling malloten alsof men de poorten van een inrichting heeft open gezet! Ik verkneukel mij nu al op een aantal weken Top-TV! Ik zet de recorder alvast klaar!!!!

De Laureaat | 09-10-14 | 19:49

@Dommedaris | 09-10-14 | 18:09
Een hele bevolkingsgroep? Waar haal je die wijsheid vandaan? “Minder Marokkanen” is niet “Alle Marokkanen” hoe vaak de media dat ook zo uit legt. En als het dus niet alle zijn, wie zijn het dan wel? Jij bent hier de gene die er dus maar van maakt dat het over de hele bevolkingsgroep gaat.

DerUnterMensch | 09-10-14 | 19:43

Als Wilders had gezegd ," Minder, Minder, Minder, Nederland was het uiteraard een zeer correcte uitspraak geweest.
Wat een KUTland is dit geworden.
Blij dat ik geen kinderen heb verwekt die straks in een islamitisch kalifaat worden onderworpen.
Min gevoel voor het nederlandsche verzet komt steeds meer naar boven.

Steedsmaarweermeneer | 09-10-14 | 19:31

Het OM komt weer heel objectief en neutraal over *kuch*

Sir Hackalot | 09-10-14 | 19:14

Greet zal dit scenario mediamiek gezien allang hebben uitgewerkt.

kloopindeslootjijook | 09-10-14 | 19:06

De PvdA... eh OM Amsterdam wilt Wilders vervolgen. En dan weer lekker op de bek gaan. maar goed, ze veroordelen hem maar, maar dan gaan ze ook er een toe komen al die lui die dood aan de joden roepen ook aan te pakken. Ow nee, die mogen dat want dit is een sharialand.

Moonwarrior | 09-10-14 | 19:02

Hieronder wat quotes van de anonieme politiemedewerkers van Opsporing Verzocht:
Spread the Word:

http://media.thepostonline.nl/2014/10/09/overheid-en-npo-eisen-dat-opsporing-verzocht-minder-marokkanen-laat-zien/

matrixbluepill | 09-10-14 | 18:55

6400 aangiften.... Van die vooraf ingevulde aangifte formulieren. Durf te wedden dat het overgrote merendeel geen idee wat er op dat stukje papier staat. Allemaal analfabeten en als ze al kunnen lezen dan enkel Arabisch. Gewoon een smerige hetze van de linkse elite om Wilders in het verdom hoekje te plaatsen. Minder minder minder linkse rakkers dat is wat we willen naast minder criminele mocros natuurlijk.

FinFucker | 09-10-14 | 18:54

Dommedaris | 09-10-14 | 18:09

Generaliseren doen we allemaal. Kijk maar eens naar nieuwskoppen in de media.

"Nederlanders worden te dik"
Werd er toen iemand vervolgd om dat alle Nederlanders over één kam werden geschoren.

"Marokkaanse meisjes doen het goed op de middelbare school"
Goh zeg, wat discriminerend. Hier wordt aan alle Marokkaanse meisjes een compliment gegeven en een status toegekend. (alsof ze allemaal de middelbare school doen)
Blijkbaar mag je wel generaliseren als het om positieve zaken gaat en niet om negatieve dingen.
"Engelse voetbalsupporters veroorzaken onrust in binnenstad"
Is er iemand toen opgestaan die toen zei dat dat discriminerend is omdat niet alle Engelse supporters daar bij betrokken waren?
Welnee.

De aktie tegen Wilders heeft tot doel om hem kalt te stellen.
Want hij vormt geen gevaar voor de samenleving maar voor de politieke elite.

knerf | 09-10-14 | 18:36

Het volk en dus zeker een stem van het volk in het parlement moet kapotstuk. Het volk moet worden vertegenwoordigd door de poppetjes van de elite dus PvdA VVd CDA D66. OM behoort ook bij dit establishment. Fuzzy bear Romer is onbeduidend gaap.
Pim moest dood want hij wilde ook de waarheid op tafel krijgen. Mag niet. Ist verboten. Was altijd zo en zal altijd zo blijven. Robert F Kennedy, Maarten Luther King, Theo van Gogh noem mar op. Heb je een te grote mond die teveel mensen echt eakker maakt en macht kan geven. Dan hebben de regenten kennelijk een license to kill. Uiteraard niet altijd zo drastisch maar het kan ook via het OM om iemand volledig murw te maken. De beste advocaat van NL is zelfs met leugens en bedrog uitgeschakeld.

ecologiste | 09-10-14 | 18:36

Wilders heeft met deze uitspraak een grote fout gemaakt. Hij had gewoon bij zijn anti Islam standpunt moeten blijven. Had ie af en toe op criminele Marokkanen kunnen afgeven. Hier is hij een stap te ver en een grens over gegaan door het over een hele bevolkingsgroep te hebben.

Hij weet dat zelf dondersgoed. Jammer dat hij dat niet gewoon toegeeft en zijn taakstraf als een man accepteert.

Dommedaris | 09-10-14 | 18:09

@Egbert45068068 | 09-10-14 | 17:31
Er is geen koranhaat. Er is de simpele constatering dat er mensen zijn die hun wandaden verklaren aan de hand van de koran en dat die verklaring daar ook daadwerkelijk wordt gegeven. Verder had ik stellig de indruk dat de rede die Wilders daar in dat café gaf betrekking had op veiligheid, criminaliteit en overlast, en dat wat volgens jou Wilders expliciet had moeten zeggen reeds geïmpliceerd werd. Dat je buiten die context daar een heel andere betekenis aan kan geven is een heel ander verhaal. Eentje die het zonder twijfel niet bij de rechter gaat halen, omdat daar de context wel degelijk erbij betrokken zal gaan worden. Dat je door dit ene zinnetje buiten de context te plaatsen er een andere betekenis aan WILT toekennen vind ik daarentegen vanuit een psychologisch oogpunt wel zeer interessant. Het kan toch haast niet anders dan dat je beseft dat je jezelf hiermee op het randje van de wet begeeft?

Pierre Tombal | 09-10-14 | 18:00

Egbert45068068 | 09-10-14 | 12:43
Wat ben je toch een politiek-correcte kletsmajoor.
Die Polen komen hier gewoon vrijwillig. Ze hoeven hier niet te komen want het gaat redelijk goed met de Poolse economie.

www.nu.nl/schuldencrisis/3566366/pools...

Het zijn gewoon avonturiers die denken dat ze hier wel even snel geld kunnen verdienen. Je kan ook gewoon in Polen blijven en daar gaan werken.

knerf | 09-10-14 | 18:00

Wat een idioten bij het OM!
Ik zeg het al 5 jaar als dit zo doorgaat worden we net als Zweden.
En zitten we straks met een ISLAM opgescheept waar we niet meer om heen kunnen, is the crime rate at an all time hoogtepunt.
En krijgen mensen met een islam achtergrond meer rechten als wij doodnormale burgers dat krijgen.
Schandalig!

gijs geluk | 09-10-14 | 17:50

Egbert45068068 | 09-10-14 | 15:36

Lees eens goed: "een niet-blank Nederland is ongewenst".
Er staat feitelijk een zwart of bruin Nederland is ongewenst.
Er staat dus niet een bijna niet-blank Nederland is ongewenst.
Mag Wilders tegen een uitsluitend niet-blank Nederland zijn?
Ja, dat mag hij. Ik zou dat ook niet willen.
Waarom niet?
Omdat ik niet wil dat mijn land dat mijn (voor)ouders hebben opgebouwd straks in handen valt van een groep mensen waarvan ik de cultuur minderwaardig vind omdat die "cultuur" de islam wil opdringen. Met alle idiotie (sharia, vrouwenonderdrukking) van dien.
En mijn kinderen straks de vlucht kunnen nemen omdat ze tot een onderdrukte minderheid behoren.
Er valt van die islamitische cultuur niet veel goeds te verwachte gelet op het feit dat zo'n 70% van de zgn, gematigde islamieten in ons land wel sympathie heeft voor de jihadgangers.
Ook zou ik niet graag willen dat ons land overspoeld wordt door talloze Afrikanen die uit landen komen waar eveneens een achterlijke cultuur heerst.
Nog steeds is er geen fatsoenlijk land te vinden in Afrika en de zgn. onafhankelijkheid van veel landen aldaar heeft tot nu toe niks opgeleverd.
Ze slaan daar in die contreien elkaar nog steeds de hersens in.
Bovendien raakt dit land met nu al 16,6 inwoners overvol. Dat zijn er zo rond 2050 dan 20 miljoen.
Weet je wat er gebeurd met muizen als je die in een te kleine doos zet?
Die gaan elkaar bijten hoewel ze dat in andere omstandigheden niet doen.
Er is gelet op onze bevolkingsdichtheid niets op tegen om een immigratiestop in te stellen.

knerf | 09-10-14 | 17:41

Gastarbeiders kregen de kutklussen inderdaad. En dat zorgde ervoor dat de laagopgeleide middenstand in Nederland betere banen kon krijgen. Niemand met een VMBO-opleiding wil nu nog schoonmaker worden of in een fabriek werken. Maar ze roepen wel als hardste dat Ali het land uit moet.
.
Ik probeer met alle macht, maar kan geen begrip opbrengen voor de Koran-haat. Het is niet consistent. Waarom geen Bijbel-haat? Misschien omdat de PVV een JoodsChristelijkse partij is?
.
Wilders wil de Koran verboten maken. Dit lost helemaal geen reet op. Ja, het maakt Nederland tot paria en onwelkom land. Misschien komen er wel minder Moslims naar dit land. Mission accomplished? Of een beschaving om zeep geholpen met fascistische boekverbrandingen?
.
Ja, misschien ben je wel zo'n Surinamer die harder dan anderen mag zeggen dat Marokkanen uitschot zijn, omdat blanken dan moeilijk racisme kunnen roepen. Daarom noemde ik het ook een vermoeden. Ik heb een vermoeden dat de achterban van de PVV de Moslims het land uit zouden willen zetten, als deze volledig aan de macht zouden zijn. Dat gedraai is zo laf. Zeg gewoon: Wilders bedoelde niet alleen de criminele Marokkanen, maar eigenlijk alle Marokkanen waar we ons aan ergeren, inclusief die scooterklootzakjes die alleen maar op straat hangen.
.
Je mag in je clubhuis ook lekker doen wat je zelf wil. Van mijn part mag Wilders dat ongestoord scanderen. Ik hoef het niet eens te zijn om vrijheid van meningsuiting te beschermen. Maar weiger dat spelletje te spelen van wel of niet racistisch. Ik ken een werkgever die zegt: "Marokkanen, hoe goed ook, komen er hier in 't bedrijf liever niet in". Dat is een klotestreek, maar ik heb respect voor z'n oprechtheid. Hij zegt niet: "we willen minder criminele Marokkanen" en danst er dan omheen.

Egbert45068068 | 09-10-14 | 17:31

@Egbert45068068 | 09-10-14 | 16:49
Oowja, Wilders moet elke uitspraak op een goudschaaltje wegen maar Samsom kan feitelijk discriminerende uitspraken doen (wat 'Minder Marokkanen' niet is) en kan er mee weg komen. Dat feit op zich (waar toch iedereen zich wel van bewust is dat dat zo is, jij ook lijkt me) betekend toch al dat er iets goed fout is in dit land, of niet soms?

'Minder Marokkanen' zegt verder ook nog niets. 'Minder Marokkanen' betekent niet automatisch dat het dus ook over niet criminele gaat of dat het (zoals in de Media het meerdere malen werd vertaalt) Alle Marokkanen betreft.
Nee, alles wat het doet is dat stukje open laten. Minder... welke dan? En in hoeverre open? Iedereen die de politiek volgt (zoals die achterban waar je het over hebt) weet precies dat het een bepaalde groep (criminelen) betreft die hij het land uit wilt gooien en dat hij immigratie het liefst wilt stoppen. Dus echt open is het niet eens, die zin los bekeken is het open.. Maar nogmaals open.. Niet Alle, of 'gewoon random wat Marokkanen eruit gooien'. Als jij of de media of het OM dat dan in vult met 'alle' of 'random' dan doen zei / jullie dat, niet Wilders.

“Ook is er een nare bijsmaak aan "minder, minder, minder". Een immigratiestop (geen problemen mee, zolang het de economie niet schaad, en we geen slechtere reputatie krijgen als Denemarken) zorgt niet voor "minder", het zorgt voor geen "meer". Om dit "minder" te gaan bewerkstelligen zul je dus mensen uit huis moeten gaan plaatsen.”

Nee want hij wilt minder. Hij wilder immigratie stoppen, criminelen het land uit knikkeren en re-integratie bevorderen. Dan krijg je gewoon minder. Ik kan er niet veel anders van maken.

“Veel van die medebewoners hebben echter net zoveel recht op die kamer in dat huis als iedere andere Nederlander.” Dat is een mening, geen feit. Misschien dat het wettelijk ook nog wel klopt maar het is niet verboden om te proberen de wet te veranderen (dat is wat de PVV doet) of een mening te hebben die tegen de wet in gaat.

“Als één medebewoner steelt van anderen, dan past daar een geschikte straf bij. Mits het geen gewoonte is, is het erg sneu om dat die gast uit het huis te gooien” Tja en een mening kan dus zijn dat als jou voorouders tot x generaties terug geen Nederlandse roots hebben dat je dan bij (veelvuldig) crimineel gedrag je zo iemand uit kan zetten. En de andere dingen zijn er het over eens al betekend dat niet dat ik het niet snap of vind dat de PVV die mening niet mag hebben, dat mogen zo ook al ben ik het op dat punt niet met ze eens. En laten we AUB Jantje er niet bij halen met zijn herrie.

DerUnterMensch | 09-10-14 | 17:16

@Egbert45068068 | 09-10-14 | 15:36
Grappig dat je de absurditeit ziet door mijn gebruik van het woord meesters, maar niet je eigen woorden erin herkent. Dat moslims de slechte baantjes zouden krijgen zijn namelijk jouw woorden. Evenals dat blanken baantjes zouden krijgen die eigenlijk te hoog gegrepen zijn, om dat verschil met die onderdrukte moslims te vergroten.</p>

<p><br>
Voor wat die koran aangaat: bij de Algemene Beschouwingen werd opgemerkt dat dit boek voor een miljoen Nederlanders een bron van inspiratie vormt. Prima, maar als vervolgens blijkt dat voor een deel van die miljoen Nederlanders die inspiratie ze aanzet om naar Syrië af te reizen, dan moet je toch vraagtekens durven zetten bij wat dit boek nu precies beoogt. En dan kunnen mensen wel hard roepen dat het geen islam is op het moment dat het even niet uitkomt voor de beeldvorming, maar feit is dat alles wat die lui dan volgens deze uitspraak niet conform de islam doen wel degelijk in de koran staat. Het bizarre hierbij is dat bij veel mensen die vraag wel degelijk op de lippen brandt, maar dat ze hem niet stellen omdat ze Wilders geen gelijk willen geven. Of bij anderen de indruk wekken dat ze PVV sympathisant zijn, hetgeen jij dus op dit moment ook van mij aanneemt.</p>

<p><br>
Ik geloof trouwens niet dat ik ooit heb gezegd een raszuivere Hollander te zijn. Ook dat is dus inderdaad weer een aanname die jij doet op basis van de beschikbare hokjes die jij hebt gecreëerd om mensen te koppelen aan door jou zelf verzonnen karaktereigenschappen en gedragingen.

Pierre Tombal | 09-10-14 | 17:12

Bij de Twitter van het OM staat bovenaan “Minder cash wel zo veilig” ook dat past perfect binnen het beeld van een dictatoriaal regiem dat de totale controle wilt hebben. Over cash hebben ze namelijk minder controle. Maar eigenlijk zouden we gewoon naar een goudstandaard moeten en wetten die totaal geen inflatie / deflatie manipulatie toestaan. Dan is de overheid al de controle over ons geld kwijt. Maar daar hoort de overheid dan ook helemaal geen controle over te hebben... in een vrij land tenminste.

DerUnterMensch | 09-10-14 | 17:03

Samson en Spekman gaan vrijuit, want, en ik citeer uit het artikel: "Volgens het OM hadden Samsom en Spekman het ‘over gedrag en niet over ras."
En hoe is dit anders dan wat Wilders heeft gezegd? Samson noemden in hun uitlatingen wel degelijk specifiek Marokkanen, met als probleem hun gedrag. Dat is dus exact waar Wilders het ook over heeft.

Dr. Snoepjes | 09-10-14 | 16:55

> DerUnterMensch | 09-10-14 | 16:32
.
Als Wilders: "Minder criminele Marokkanen" had gescandeerd was er, denk ik, weinig aan de hand geweest. Ik snap dat dit in de context geplaatst dient te worden, maar Wilders zelf is ook niet dom. Die weet wat er bij zijn partij leeft. Die weet dat de achterban denkt: "Minder Marokkanen". Hij balanceert lang genoeg op het randje en ging nu een beetje over de scheef (tik op de vingers met een kromzwaard moet voldoende zijn).
.
Ook is er een nare bijsmaak aan "minder, minder, minder". Een immigratiestop (geen problemen mee, zolang het de economie niet schaad, en we geen slechtere reputatie krijgen als Denemarken) zorgt niet voor "minder", het zorgt voor geen "meer". Om dit "minder" te gaan bewerkstelligen zul je dus mensen uit huis moeten gaan plaatsen.
.
Veel van die medebewoners hebben echter net zoveel recht op die kamer in dat huis als iedere andere Nederlander. Als één medebewoner steelt van anderen, dan past daar een geschikte straf bij. Mits het geen gewoonte is, is het erg sneu om dat die gast uit het huis te gooien, tesamen met zijn moeder, vader, en drie zussen. En als dominante cultuur mogen we best heel hard Jantje Smit opzetten. Maar het is van de zotte om de muziek van minderheden niet toe te staan, of te eisen dat ze Jantje Smit gaan adopteren.

Egbert45068068 | 09-10-14 | 16:49

@sjipsknippert | 09-10-14 | 16:29
Dat is sowieso een onzinnig idee. De overheid hoort geen monopolie te hebben op geweld of wapens. Dan ben je namelijk aan het onderdrukken. Dat wilt overigens niet zeggen dat je vrij geweld te gebruiken, alleen dat je er niet meer of minder recht op hebt dan de overheid.

DerUnterMensch | 09-10-14 | 16:34

@Egbert45068068 | 09-10-14 | 16:21
Oow overigens ben ik wel voor beperkte immigratie (zeg maar net zoals jij waarschijnlijk geen 500 man je huis in laat). Bijvoorbeeld een x % (die x is meer een wetenschappelijke vraag waarbij het zich erom gaat bij welk percentage iets een effect gaat hebben op een gehele groep).

Nou geld dat niet voor directe buurlanden of landen waar we cultureel heel erg kort bij in de buurt zitten, maar wel voor de meeste andere landen. Tevens zou ik dan om het eerlijk te houden het aantal binnen dat percentage weer verdelen per land aan de hand van de omvang van het land of aantal inwoners. De cijfers waar ik dan precies op uit zou komen bekend dat er volgens die criteria op dit moment 'te veel' Marokkanen zijn en je dus minder zou willen. En dat is niet 'discriminerend' omdat de aanleiding niet zozeer het feit is dat ze Marokkanen zijn maar vanwege de bovenstaande uitleg.

Op dit zelfde manier is de uitspraak van Wilders niet verkeert (Artikel 1 van de grondwet laat ik maar even terzijde want die kun je zo draaien dat het mag en zo draaien dat het niet mag. Totaal absurde wet) omdat hij bij 'minder Marokkanen' kwam omdat zich een grote hoeveelheid criminelen binnen die groep bevind. Niet gewoon op het feit dat ze Marokkaan of van een ander ras? zouden zijn.

DerUnterMensch | 09-10-14 | 16:32

Voor mij is dit definitief het einde van de rechtsstaat der Nederlanden. Iedereen mag van mij doen waar ie lekker zin in heeft. Geweldsmonopolie van de overheid is daarmee ook op de helling want je mag in verzet tegen een onderdrukker ook al is dat de Staat der Nederlanden.

sjipsknippert | 09-10-14 | 16:29

Te denken hoe groot de problemen al zijn, enkele tientallen jaren zit er een stijgende lijn in criminaliteit. Nu met de explosieve stijging met verknipte mensen... werkelijk een verwaarloosbaar deel zal volledig opgaan in onze maatschappij en daarbij onze normen en waarden en democratie waarderen. De rest simpelweg niet, een groot deel vind de sharia belangrijker dan onze wetten en een deel heeft IS sympathie. Allemaal aanwinsten voor onze samenleving. Allemaal mensen die het goed voor hebben met ons. En er zijn dus "geliefde" buren van autochtone en geliefd bij werkgever als " voorbeeld" medewerker, die goed Nederlands praten en men nooit had verwacht dat deze radicalen ideeën op na hield en uiteindelijk afreisde met gezin naar kalifaat! Moraal is dat de bruine vermoedens en speculaties wel degelijk ergens op slaan. Het probleem is een diep fundament maar qua omvang velen malen groter is dan we denken. Daarbij de schreeuwers in Den haag maar een fractie is van het probleem.

Dutchmen32 | 09-10-14 | 16:22

> knerf | 09-10-14 | 16:07
.
Niet zo super relevant, maar ja: naai die vlag op je jas. Wees trots op de Nederlandse cultuur, en de incultuur met kisten en rood-wit-blauw. Niet veel doen dat uit racistische motieven. Wel heb ik een keer een Turk een gastje op z'n bek zien slaan, omdat die dacht dat 'ie een racist was. Grappig, dat zal hij na zo'n ervaring vast wel geworden zijn.
.
Ook dat ACAB is kleinzerigheid van de politie. Daar moet men tegen kunnen. In Duitsland heeft men het "alle soldaten zijn moordenaars"-arrest. Daaruit bleek dat een individuele soldaat zich niet persoonlijk aangesproken/beledigd hoeft te voelen, als de groep een veeg uit de pan krijgt. Overigens bewijzen de politie-agenten die hooligans arresteren voor een ACAB-hoodie gewoon echte klootzakjes te zijn.

Egbert45068068 | 09-10-14 | 16:21

Roer | 09-10-14 | 16:02

Hoezo heeft hij de wet overtreden?
Letterlijk gezien vormen Marokkanen geen ras maar op een "slimme" manier heeft de VN het begrip racistisch opgerekt waardoor je zo ongeveer wel voor alles opgepakt kan worden.
Als sommige anti-racismefanaten bij de VN hun zin krijgen zou het zelfs in de toekomst zo kunnen zijn dat je vervolgd kan worden als je je als Zwarte Piet verkleedt.
Deze zaak stinkt omdat mensen als Samsom en Spekman niet vervolgd worden voor hun uitlatingen.
Natuurlijk heeft men daar wel na ampele overwegingen een smoes voor gevonden: zij hadden het gehad over "gedrag".

Onzin, dit schept namelijk een precedent. Je hoeft maar een welgevallig lid van het OM te hebben die jouw kromme praatjes goedpraat.
In de uitlatingen van b.v. Samson is niks te vinden over gedrag maar alles over een "monopolie op geweld".
Het OM interpreteert de uitspraak van Samson naar eigen goeddunken en geeft er blijk van partijdig te zijn.
De rechtspraak in dit land ligt op z'n gat.
Een gevaarlijke ontwikkeling.....

knerf | 09-10-14 | 16:16

Ik weet een goede advocaat voor Geert.. namelijk Mohammed Enait. naast elkaar bij de rechter volgt zeker vrijspraak inzake discriminatie :-)

Dr. Frambozenjam | 09-10-14 | 16:12

Terwijl hordes islamitische koppensnellers als Orks hun Mordor- kalifaat met bloed plaveien, de haatvlaggen en swastika in Den- Haag mogen wapperen, gesteund door hatende mocros, mag Wilders vooral niks zeggen. Maar de komende verkiezingen zullen spreken voor hem.

Vrijhetzelaar | 09-10-14 | 16:12

Egbert45068068 | 09-10-14 | 15:51

Dus jij zou het ook goed vinden als scholieren op hun bomberjack een Nederlands vlaggetje hebben genaaid? ( Mocht niet van de rechter dacht ik mij te herinneren)

En ik neem aan dat jij ook niks heb tegen Ajax-hooligans die ACAB op een t-shirt hebben staan wat ook verboden is?

knerf | 09-10-14 | 16:07

Wij Nederlanders hebben gewoon niet genoeg ballen. Wij zijn lafaards en gaan aan onze lafheid ten onder. Wij strijden niet voor elkaar zoals Marokkanen en islamieten dat doen, wij verketteren elkaar liever of blijven naïef en kijken de andere kant op. Kijk eens naar die Koerden hoe ze op een indringende maar vreedzame manier eensgezind tekeer gaan en doelen bereiken. Daar kunnen wij Nederlanders nog wat van leren. Ook wij moeten met honderden tegelijk de tweede kamer bestormen of het EU parlement, wij moeten snelwegen blokkeren, de belastingdienst dwarsbomen, de overheid zoveel mogelijk dwarsbomen met honderdduizenden te gelijk. Maar helaas. het blijft bij mopperen en grommen, ook door mij....1 van de talloze NL lafaards.

matrixbluepill | 09-10-14 | 16:05

'Wat een vooringenomen gelul. Geef gewoon toe dat je een hekel hebt aan Wilders, dat zou ik namelijk kunnen geloven. De rest van je verhaal is grote BS.'
Machoclown | 09-10-14 | 14:47
-> Kun je niet lezen: ik laat zien dat ik een hekel aan de werkwijze van die kerel heb. Ik respecteer de wet en ben Nederlandse democraat, dus vond het prima dat hij werd vrijgesproken de vorige keer. Nu heeft hij overduidelijk de wet overtreden. Als je bedoelt dat ik geniet nu? Ja is dan het antwoord. Natuurlijk. Hij heeft jaren langs de rand geopereerd en kan zelf niks incasseren. Hij loopt in zijn eigen mes.

GekkeDave | 09-10-14 | 15:38
Wat ga je dan doen?

Roer | 09-10-14 | 16:02

@Egbert45068068 | 09-10-14 | 15:51
“Ik heb wel regels. En men heeft zich daar aan te passen of men is niet meer welkom.”
Zijn we het daar iig over eens.

“Ik heb echter geen discriminerende regels (Marokkanen komen er niet in). Of regels die een normale geloofsbeleving (zoals het dragen van een hoofddoek) belemmeren.”
Tja iedereen maakt zijn eigen regels. Jij vind het normaal dat vrouwen van het geloof hoofddoeken moeten dragen, een ander niet. Dat moet iedereen voor zich bepalen. Dat jij over deze specifieke regels anders dacht dan bv de PVV was me duidelijk. Zoals ik al aan gaf ben ik zelf ook niet tegen het dragen van hoofddoeken. Maar het is gewoon een regel, niet discriminerend of zo en ben blij dat je toch beseft dat het maken van regels op zich niet een probleem is. Zie je dan ook waarom je vergelijking een beetje scheef is of waarom de PVV toch gewoon die dingen zou moeten mogen voorstellen (zonder vervolgt te worden). Ook ben je het er niet mee eens.

“Al kijk ik natuurlijk weg en ben een multi-culti-hoer, dat dan weer wel.” Is dat zo? Nou dan zijn we op dat punt inderdaad anders.

DerUnterMensch | 09-10-14 | 15:59

Willen we meer of minder OM?

Minder, minder,minder....
Of is dat ook discriminerend voor de een of andere groep?

knerf | 09-10-14 | 15:57

Het OM kiest inderdaad de weg van de minste weerstand. ISIS strijders aanpakken is te moeilijk voor ze.

ET007 | 09-10-14 | 15:55

> Dus als mensen bij jou thuis op bezoek komen mogen ze doen wat ze zelf leuk vinden en heb jij geen bepaalde huisregels. Geloof je het zelf?
.
Ik heb wel regels. En men heeft zich daar aan te passen of men is niet meer welkom.
.
Ik heb echter geen discriminerende regels (Marokkanen komen er niet in). Of regels die een normale geloofsbeleving (zoals het dragen van een hoofddoek) belemmeren.
.
> Overigens zou ik zelf niemand verbieden een hoofddoek te dragen, daar ben ik te liberaal voor en ben ik het dus niet met de PVV eens
.
Grappig, dan ben ik het ook daar mee eens. Ik denk dat we niet zo ver van elkaar afzitten. Al kijk ik natuurlijk weg en ben een multi-culti-hoer, dat dan weer wel.

Egbert45068068 | 09-10-14 | 15:51

Academische vraag: als Wilders in 1942 had geroepen of we minder Duitsers wilden en het antwoord was nee zou hij na de oorlog zijn gepakt. Als hij ja had gezegd zou hij direct zijn gepakt. Wat heeft dit met rassen te maken? Heeft wel met fascisme van doen.

Wachtloper | 09-10-14 | 15:50


Don't shoot the messenger.
Daar denkt het OM anders over.
Wat zijn we toch een ongelooflijk kudtland geworden.

Schietmijmaarlek | 09-10-14 | 15:45

Verrek zeg, dat OM-vrouwtje heet Oswald...

Zou ze soms familie zijn van Lee Harvey Oswald, de man die als zondebok werd aangewezen voor de moord op J.F.Kennedy?

De één z'n dood, de ander z'n brood...

knerf | 09-10-14 | 15:43

@Egbert45068068 | 09-10-14 | 15:36
Dus als mensen bij jou thuis op bezoek komen mogen ze doen wat ze zelf leuk vinden en heb jij geen bepaalde huisregels. Geloof je het zelf?

Daarbij is je vergelijking nogal scheef omdat zover ik weet in Syrie al die geloven in hun historie zitten. Het is niet een nieuw geloof dat daar heen gaat. Zouden ze dat doen bij nieuwkomers met nieuwe ideeën ja dan is dat prima om te verwachten.
De vergelijking zou meer overeen komen met het feit dat je als Nederlander naar bepaalde landen gaat en als vrouw dan juist zo'n ding op je hooft moet doen of niet in bikini op het strand mag gaan liggen.

Overigens zou ik zelf niemand verbieden een hoofddoek te dragen, daar ben ik te liberaal voor en ben ik het dus niet met de PVV eens maar dat maakt jou vergelijking er helaas niet beter op.

DerUnterMensch | 09-10-14 | 15:43

kicktherabbit | 09-10-14 | 10:15

Ja, de aloude vervangingstruc. Veel gebruikt in discussies als je geen argumenten meer hebt.

Wat dacht je van deze:
Vervang het woord "Marokkanen" door "spinazie" of "wortelen"....
Wat krijgt je dan?

knerf | 09-10-14 | 15:40

En dan wordt Wilders straks aangepakt door een stel wereldvreemde gebefte weekdieren die het in hun stomme kop haalden om een zeer criminele Turk de kans te geven om zijn straf te ontlopen. Nederland rechtsstaat?? Laat me niet lachen.

bruin1 | 09-10-14 | 15:39

@Roer | 09-10-14 | 11:01
het zal tijd worden dat we eindelijk eens wat gaan doen aan die noordafrikaanse pvda stemmers.

GekkeDave | 09-10-14 | 15:38

@wlodek | 09-10-14 | 15:32
Geen idee, maar kennelijk hebben een groep Marokkaanse jongeren “het etnisch monopolie op geweld”? Ik quote hoor, een uitpraat die ik mogelijk zou zien als discriminerend maar het OM heeft zojuist bepaalt dat dat mag.

Maar goed, dat zal dus een van de raskenmerken zijn dan?

DerUnterMensch | 09-10-14 | 15:36

> Maar niks over jouw vertelling over de massale onderdrukking van moslims die gedwongen worden vieze klusjes te doen voor hun blanke meesters. Pierre Tombal | 09-10-14 | 14:59
.
Jij beweerde dat de PVV en haar aanhang geen Nederlanders uit wilde zetten. Ik toon aan met knip- en plakwerk (als ik alle mallote uitspraken van tokkiekoning zou moeten verzamelen dan is deze draad niet groot genoeg) dat dit zeker wel zo is. Jij stemt PVV en denkt dat je het partijprogramma beter kent. Het staat er toch duidelijk: Een niet-blank Nederland is ongewenst. Komt zoonlief in aanraking met justitie, zet dan de ouders uit het land. Je mag hier komen in dit tolerante en gezellige land, mits je je kopvod achterlaat in de Berber en de helft uit je religieuze boek scheurt.
.
Het is evenzo eng als ditzelfde over Christenen in Syrie werd gezegd: "pas je aan aan de sharia en scheur je bijbel kapot". Of de Palestijnen die de Joden zouden verbieden om een keppeltje te dragen.
.
Dat Mohamedanen zouden worden onderdrukt door de blanke meester zijn jouw woorden, niet de mijne. Ook heb ik sterk het vermoeden dat jij gewoon wil dat niet-blanken oprotten uit dit land. Ik denk ook dat de meerderheid van de PVV achterban dit wil. Ik denk dat de meerderheid van de reaguurders hier dit wil. Misschien projectie. Maar indien het waar is: verschuil je niet laf achter een gematigde partij als de PVV. Er bestaat immers geen PVV'er light. Als je ze de kans geeft staan ze morgen de bruimhemden te strijken. Nee, zeg toch gewoon waar het op staat. Geef een spreekbuis aan de haat. Wijzig de grondwet. Of blijf mekkeren als schapen.

Egbert45068068 | 09-10-14 | 15:36

politie = kampbewakers, om = kampbeulen en het is altijd weer frappant dat ieder socialistisch regime altijd over voldoende liefhebbers kan beschikken om de NSB-er uit te hangen. We krijgen dus weer een politiek proces volgens nl.wikipedia.org/wiki/Roland_Freisler .
Wat zijn overigens de raskenmerken van het ras "Marokkaan", weet iemand dat ?

wlodek | 09-10-14 | 15:32

Machoclown | 09-10-14 | 14:56
-
Want ?

Badderbeest! | 09-10-14 | 15:29

“PvdA-leider Diederik Samsom en partijvoorzitter Hans Spekman worden niet vervolgd voor hun uitspraken over Marokkanen. De uitlatingen zijn niet strafbaar, aldus het Openbaar Ministerie in Amsterdam donderdag. ”
Wahaa serieus? Dit land is echt zwaar naar de klote en de het OM / justitie en alle rotzooi eromheen is zo verrot als de pest. Dat is wel duidelijk.

Een etnisch monopolie op geweld is niet strafbaar (wat toch gewoon FEITELIJK ook al zeggen kennerlijk wat niets nutten bij het OM van niet) een stuk verder gaat dan de roep voor minder Marokkanen.

Maar kennelijk is een media hetze van wat linke media (Ja linkse media, anders spreek je niet bij cijfers van Eurostat over cijfers en bij cijfers van een onafhankelijk onderzoeksbureau dat wat negatieve cijfers toonde over “Eurokritisch onderzoeksbureau”) en 6000 aangiftes van mensen die niet in een vrije maatschappij thuis horen voldoende om volgens het OM iets strafbaar te maken.

Wat een totale flater dit en nu met het faillissement van de rechtstaat (ja een veroordeling is niet eens meer nodig, zelfs bij vraagspraak kunnen we nu al over een faillissement van de rechtstaat spreken als ze de uitlating van Samsom niet strafbaar noemen en die van Wilders wel) kun je je afvragen hoe veel je je eigenlijk nog moet aantrekking van welke wetgeving dan ook. Het stelt eigenlijk toch allemaal geen zak voor. Criminele bende daar.
Maar goed ik zal het onthouden dat een opmerking als het etnische monopolie op iets niet discriminerend is.

DerUnterMensch | 09-10-14 | 15:28

Het OM heeft de linkse held Volkert van der Graaf een lage straf gegeven zelfs de voorwaarden voor het vervroegd vrij komen heeft het OM ter niet gedaan.
De rechter die de uitspraak gedaan heeft zal wel promotie hebben gehad en een tweede huis in Spanje en kan in de linkse banen banencarrousel miljoenen ophalen.

Het OM word gewoon gerund door links en politiek correct Nederland. Wij leven al jaren in een linkse dictatuur. Links Nederland kan Wilders niet laten vermoorden zoals ze met Pim gedaan hebben dan gaan er misschien bij meer mensen het licht branden. Dus doen ze het zo.

Mocro-GS | 09-10-14 | 14:14
moet je je straf niet uitzitten van het overvallen en mishandelen van blanke bejaarden. Misschien kan je in Deurne nog een juwelier overvallen ;)

vinzDH | 09-10-14 | 15:25

Grappig op zich wel. Het Nederlandse wetboek staat vol discriminerende wetgeving. Moeten we dan maar voor al die dingen gaan aanklagen? Misschien een goed idee dat eens te gaan doen. Beginnen we met inkomensbelasting op basis van inkomen. Dat is toch discriminatie op basis van inkomen. Of valt dat dan weer onder 'geen gelijke gevallen'. Maar ja zijn Marokkanen en Niet Marokkanen dan niet ook 'geen gelijke gevallen'. Een rechter hoort daar iig niet over te gaan en de wet laat het open. Wat aan toont hoe totaal absurd Artikel 1 van de Grondwet is. Maar dat roep ik al jaren.

DerUnterMensch | 09-10-14 | 15:09

Ik begin politiek-moe te worden.
Vaak is het boeiend, maar je hoort de politiek gewoon fout op fout maken kwa "oplossingen" om het land in goede richting te krijgen.
Inplaats van gedegen onderzoek naar de uitingen van dhr. Wilders (de jongeren die ISIS, of is het nu IS?, die deze idioten steunen), en naar aanleiding van verschillende video opnames waar jongeren in o.a. Schilderswijk (zie Moslim wijk) mensen behoorlijk het "bloed" onder de nagels haalt.

Maar nee joh, laten we het hebben over Zwarte Piet....

De grote problemen stapelen zich op, Moslims overspoelen het land, ik hoor tegenwoordig meer Arabisch dan Nederlands in de bussen...

Drama dit Nederland, nog even en ik heb mn auto, wat een aso groepering zijn de buitenlanders.
Heb gelukkig wel 1 Moslim familie in het dorpje waar ik woon, die zich wel voorbeeldig gedraagd, behalve dat ze het vertikken Nederlands te leren, houden ze hun huis en tuin wel heel goed bij.

Power2All4Ever | 09-10-14 | 15:06

@Egbert45068068 | 09-10-14 | 13:06
Zoals ik al zei: knippen en plakken. Maar niks over jouw vertelling over de massale onderdrukking van moslims die gedwongen worden vieze klusjes te doen voor hun blanke meesters. Welke, om de stereotypering even door te trekken, geen PVV zullen stemmen omdat PVV'ers in het geheel geen moslims naast zich dulden. Zelfs niet om de WC schoon te maken.</p>

<p><br>
Dus wie zijn dan die dwingelanden die het leven zo moeilijk maken voor moslims? Wie zorgt ervoor dat moslims nooit school met een diploma kunnen afsluiten en dus altijd vies werk zullen moeten doen? Wil je wat alufolie lenen voor een hoedje?

Pierre Tombal | 09-10-14 | 14:59

Badderbeest! | 09-10-14 | 14:19

Volgens mij heb jij zelf niet door dat je 1 meter diep met je kop in het zand zit.

Machoclown | 09-10-14 | 14:56

Kijk dat krijg je nu als je Fred Teeven in het publieke debat aanvalt. Fredje lachte maar insiders wisten te vertellen dat Fred speciaal voor Greet minder in zijn borsthaar had geschoren.

the Jackdawn | 09-10-14 | 14:55

Marokkanen zijn wel degelijk een ras. Latijnse naam: Homo Kakkerlakkus Overvallus

funkyd | 09-10-14 | 14:55

Geertje aan de macht, en dan eindelijk eens volledig de bezem door de rechterlijke macht en het OM. Zo'n domme kut die hier in dat filmpje de zaak als een achterlijke zit te duiden, zoiets moet gewoon niet kunnen teren op mijn belastingcenten. Maar het is goed dat er weer een naam en gezicht bij een dergelijke beslissing voor de camera komt. Nu weten we tenminste met wat voor volk we te maken hebben. Dit zijn samen met de rechters de sluimerende terroristen van de maatschappij die ons land in onveiligheid gijzelen.

Koettoerk | 09-10-14 | 14:52

Roer | 09-10-14 | 11:01"

Wat een vooringenomen gelul. Geef gewoon toe dat je een hekel hebt aan Wilders, dat zou ik namelijk kunnen geloven. De rest van je verhaal is grote BS.

Machoclown | 09-10-14 | 14:47

Als Wilders een PvdA-er was, dan zou hij niet worden vervolgd.

denoorman | 09-10-14 | 14:37

Wilders wil minder criminele marokkanen en minder import uit Islam landen. Ik kan me daar prima in vinden. Lijkt me helemaal niets mis mee. De overheid en justitie zijn totaal verrot.

denoorman | 09-10-14 | 14:35

Nope, al sinds 7 uur wakker, dus houd die vooroordelen maar voor je.
Wilders zal ten onder gaan aan zijn hoogmoed. Ik ben blij dat mijn aangifte daar aan geholpen heeft.
Mocro-GS | 09-10-14 | 14:14
.
In dat geval hoop ik dat jij de 'nederlandse' identiteit opgeeft en terugkeert naar Marokko. Kan je daar allerhande politici gaan veroordelen.
.

Thoth | 09-10-14 | 14:33

de overheid wil met alle geweld criminele marokkanen beschermen, waarom moeten die allemaal hier wonen en hier zoveel overlast veroorzaken, het zijn toch marokkanen en ze hebben toch twee paspoorten, waarom zouden we er meer willen?? nee, de meeste mensen willen er minder en daar hebben ze het zelf naar gemaakt. Blijkbaar mag dat niet gezegd worden, dan ben je een rascist terwijl "marokkaan" zijn niet eens een ras is. Wat een ongelofelijke hypcriete bedoening en zeker omdat Spekman en Samsom overal mee weg komen. Klasse justitie, een schande.

denoorman | 09-10-14 | 14:32

Nope, al sinds 7 uur wakker, dus houd die vooroordelen maar voor je.
Wilders zal ten onder gaan aan zijn hoogmoed. Ik ben blij dat mijn aangifte daar aan geholpen heeft.
Mocro-GS | 09-10-14 | 14:14

Mooi man. Je geloofd in sprookjes, dat was al duidelijk maar Wilders ten onder?
Jou aangifte draagt bij aan de tweedeling van de maatschappij. Ooit afgevraagd waarom Wilders zo populair is?

Dutchmen32 | 09-10-14 | 14:31

-weggejorist-

Mocro-GS | 09-10-14 | 14:28

Ciant & Qbert

De rechtzaak is inderdaag gratis publiciteit op kosten van de Nederlandse overheid. Echter, ik denk niet dat hij baat heeft bij een veroordeling. Hij heeft er meer baat bij als hij kan aantonen dat hij ten onrechte wordt veroordeeld.

subsidistan | 09-10-14 | 14:27

Egbert45068068 | 09-10-14 | 12:43
-
"Hoe moeten ze die verantwoordelijkheid nemen? Afstand doen van criminelen en radicalen? Zodra er een politiek geëngageerde Moslim kwade taal bezigd over zijn of haar lotgenoten, wordt deze direct opgenomen in de Nederlandse popi-kliniek. Dan spreken ze meer als gefrustreerde Nederlander, dan vanuit de Moslimgemeenschap."
-
Afstand nemen is wel het minste wat ze kunnen doen. Veroordelen is nog beter. Je eigen (buurt)kinderen een draai om de oren geven is het allerbeste. In praktijk gebeurt echter niets van dat alles.
-
"En als we dan toch gaan benoemen, dan kunnen we wel bezig blijven. Van Antilianen tot Polen."
-
gelijke monniken, gelijke kappen.
-
"Hiermee bedoel ik: We de lusten van de gastarbeiders, maar niets doen om ze te integreren of het gevoel te geven "thuis" te zijn. Je hoeft geen Nederlands te spreken om aan de lopende band smeerkaas te maken. Dat dit niet goed werkt met schoolgaande kinderen als je het rapport niet kunt lezen... daar had de politiek en VOC-mentaliteit werkgevers geen oog voor. Ook de werkomstandigheden waren kut, zodat meneer de snor nu geld ontvangt voor z'n slechte rug en "is lam" rolstoel."
-
LOLWUT ????!?!?! Je bedoelt dat we ze geen integratiecursussen, buurtavonden, cultuursubsisies, vrijheid, eigen religieuze plekken openlijk in het straatbeeld (moskee), vrijheid van (gratis) studiekeuze, sociaal vangnet, zorg, WW, WAO, AOW, ZW, bijstand, ontplooiïngskansen, stages, banen, buurthuizen, coaches, buurtvaders, en kopjes thee hebben gegeven ? Achgut, het arme grut ! HET ONRECHT !!!........................
.....
....
Prfffff, open je ogen eens, of tenminste een krant.
Daarbij, de oudere generatie kregen simpele fabrieksbaantjes omdat ze ongeschoold personeel waren. NIET omdat ze marokkaan waren. De generaties na hen heeft alle goede bedoelingen zelf vernaggeld.
-
"Hetzelfde met de Poolse gastarbeiders. Die worden hier met 10en tegelijk in een huis gepropt, mogen aardbeien plukken voor een paar grijpstuivers en krijgen nergens het gevoel als volwaardig te worden gezien (of welkom te zijn buiten werktijd om). Mensen willen wel de lusten "goedkope klusjesmannen zwart inhuren", maar niet de lasten "een meter Poolse producten in de supermarkt.""
-
Die polen komen hier om te werken. Ze gaan met z'n tienen in één huis zitten omdat ze zoveel mogelijk geld willen overhouden om mee terug te nemen naar Polen. Niet omdat ze uitgebuit worden. Als je ze twee keer zoveel geld zou betalen, gingen ze nog steeds met 10 in een huis. Daarbij zijn er tal van Poolse buurtsupertjes hoor. En je kan er van op aan dat de vrije markt supermarkten er heus wel toe beweegt om die producten aan te bieden als de vraag maar hoog genoeg is. Of ze melden het even bij de lokale Jumbo www.jumbosupermarkten.nl/Homepage/Nu-i... Gaan ze het helemaal speciaal voor de stucpool importeren.
-
Haal je kop toch uit het zand man. Zeg je VARA-gids op, zet een kinderslot op de propaganda van de NPO en kijk om je heen.

Badderbeest! | 09-10-14 | 14:19

En dan ook direct ook zo'n persbericht in het engels?? Het is duidelijk dat er weer een politiek proces gaat volgens. Wel bizonder dat marokkanen een ras zijn als Wilders het erover heeft en als Spekman het er over heeft dan heeft hij het niet over het zogenaamde ras maar over het gedrag?? Justitie maakt er een potje van..

denoorman | 09-10-14 | 14:18

Volgens de laatste genetische onderzoeken behoren Marokkanen net als Nederlanders tot het Kaukasisch ras. Nicholas Wade schreef er een boek over onder de titel 'A Troublesome Inheritance'.
Europa, het Midden-Oosten en verder tot en met India is Kaukasisch.
Het Kaukasisch ras is de wieg van drie hoofdreligies die zich (hebben) onderscheiden in geweld, vervolging en onderdrukking

Islamofiel | 09-10-14 | 14:16

Er zijn redenen, waarom het goed is voor Nederland om minder immigranten te hebben en derhalve ook minder Marokkanen. Het is raar, wanneer zoiets niet meer gezegd mag worden. Dit duidt erop dat er iets goed mis is in Nederland. Nederland is geworden zoals de DDR uit de vorige eeuw, gekontroleerd door de Stasi en de gedachtenpolitie.
Iedereen die het niet eens is met de leiders van de politiek correcte elite, wordt genadeloos neergesabeld door het OM. Althans, dat probeer het OM, maar dat gaat ze niet lukken.
Wat dacht U namelijk hiervan : ejbron.wordpress.com/2014/10/09/de-imm...

Als je leest, dat de immigratie alleen maar vele miljarden gekost heeft en nog nooit wat opgeleverd heeft, dan is het logisch en volkomen legitiem om te zeggen : Minder, minder, minder !!

vivaldi | 09-10-14 | 14:14

-weggejorist en opgerot-

Mocro-GS | 09-10-14 | 14:14

Geen vooroordeel hoor: Mocro-GS | 09-10-14 | 14:06. je hebt nachtdienst gehad en je bent net wakker?

Dutchmen32 | 09-10-14 | 14:08

Het gaat er niet om wat Geert zegt, het probleem is wat wij denken. Geert is de zondebok.
Het gevaar van de islam wordt al veertig jaar niet serieus genomen: hoofdoekjes worden geacht ons te haten:
louterspunt.blogspot.nl/2014/10/de-get...

Graag minder, zoals kennelijk in Frankrijk

Islamofiel | 09-10-14 | 14:07

-weggejorist-

Mocro-GS | 09-10-14 | 14:06

Wilders zei het wat cru, ja.
Dit is de andere kant v.h. verhaal:

www.liveleak.com/view?i=b8e_1412837313...

Sta je dan met je rechtsstaat - als een muis naast een olifant. Arm Europa.

Magdatkandat | 09-10-14 | 14:05

-weggejorist-

Geert van de Weterin | 09-10-14 | 14:00

@S. Roggeman | 09-10-14 | 13:34

Dus?

Dutchmen32 | 09-10-14 | 14:00

Wat een flauwekul, ik wil ook minder Marokkanen en minder van de overige importzooi maar daarom haat ik ze nog niet. Het is ook helemaal niet nodig om iets te haten om er minder van te willen. Gewoon gezond verstand. De enigen die ik wel haat zijn die autochtone Nederlanders die medeverantwoordelijk zijn voor het ontstaan van deze situatie.

Elessir | 09-10-14 | 13:56

Het OM is volledig kudt wat betreft dit topic.
.

Thoth | 09-10-14 | 13:55

Was het niet die, kale, die zei dat marokkanen, een , etnisch, monopoly hadden op criminaliteit? Of die andere pvda,die het had over die, kutmarokkanen. W

Archy Bunker | 09-10-14 | 13:51

Heeft eindelijk Theo Hiddema wat te doen. Met al Mosckowicz als adviseur...
.

Thoth | 09-10-14 | 13:48

@Cosmic Traveller | 09-10-14 | 13:45
Tjoeki tjoeki stoomboot naar Takki Takki land, ja.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 13:48

De grootste racisten komen uit het buitenland en menen hier de dienst uit te kunnen maken met hun dwangmatige gedachteterreur en minderwaardige culturen. Stuur ze maar een uitnodigingsbrief om op te tyfen naar hun eigen vertrouwde rimboe- en zandbaklanden, waar alles harmononieus en vredig is…...

Cosmic Traveller | 09-10-14 | 13:45

Politiek proces met in de hoofdrollen: de volksverraders. Blijf maar lekker stemmen op die partijen dan draagt uw kleindochter over 2 generaties een hoofddoek. Gut, gut, wat een ongelooflijk stelletje naïeve onnozele domme ganzen bij elkaar.

matrixbluepill | 09-10-14 | 13:45

Als ik Wilders was, zou ik wegblijven van het verhoor en de rechtszittingen. Laat de advocaat alles maar doen. Lekker pûh, OM.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 13:44

@diek | 09-10-14 | 13:38
Huh? Knoops is Linkse Kerk.

Theo Hiddema is een betere kandidaat.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 13:43

Wat mijn vader al zijn hele leven wilde en ik ook is dat ik nog eens mag meemaken dat die hele PvdA van het politieke toneel verdwijnt. Ik denk dat deze twee vrouwen in het interview dat bij deze realiseren.
.
Als je stemt op de PVV ben je niet meer in tel bij de PvdA want in de Tweede Kamer steunen ze geen enkel voorstel meer van de PVV, ook al zijn ze het er mee eens. Dat moet toch niet kunnen. Dat is de democratische stem van een hele groep burgers in de kliko gooien, dat is wegzetten van deel van de Nederlandse bevolking.

HebpermabanvanPvdA | 09-10-14 | 13:38

@Dutchmen32 | 09-10-14 | 13:31
Ja, voor dat soort uitkraamt moet je gewoon eens op zoek naar wat de juridische literatuur daarover zegt. Of probeer eens te googlen op 'cultuur als verdediging' of 'eerwraak en strafvermindering'. Tip: Wel doorklikken en volledig lezen.

S. Roggeman | 09-10-14 | 13:34

Aanzet tot aangifte, bestaat dat ook?
Pure manipulatie. Eigenlijk is het PVDA en D66 wat de boel ophitst, namelijk aangifte tegen het vrije woord met daarbij 1 zondebok.
Wilders zet niet aan tot haat, maar verwoordt een groot deel van de Nederlandse bevolking.
Wordt eens tijd dat er een einde komt aan het gepruts en gezuig van het kabinet en koningshuis.
Ik denk hoe meer Wilders gedwarsboomd wordt, des te groter hij wordt.
Kijk maar naar de afgelopen dagen in Duitsland, waartoe een massa in staat is.
Het wordt ook hier binnenkort een grote teringzooi.

ET007 | 09-10-14 | 13:32

Dat klopt. Het is hier Nederland; een rechtsstaat. En in die rechtsstaat is iedere burger gelijk. We maken geen onderscheid tussen iemand wiens ouders van Marokkaanse of Nederlandse afkomst zijn. We beoordelen iemand op zijn eigen gedrag. Niet op het gedrag van zijn broer of buurman.
S. Roggeman | 09-10-14 | 13:14

Beoordelen op zijn eigen gedrag? kom toch er zijn zat verzachtende omstandigheden waardoor de straf uiteindelijk lager uitvalt.

Dutchmen32 | 09-10-14 | 13:31

@S. Roggeman | 09-10-14 | 13:25
Je had het dus mis met je gezeik over afkomst. Het gaat om nationaliteit. Kennelijk heb je dat nu door.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 13:26

OpperGek | 09-10-14 | 11:33
Door mij word je niet weggezet als PVV-stemmer. Ik vind het goed dat Wilders voor racistische uitspraken en aanzette tot haat naar de rechtbank kan. Met de 'Minder'-truc lijkt hij trouwens ineens op een nazi. Maar goed, dat kan ook mijn fantasie zijn.

asylumstreetspanker | 09-10-14 | 11:37
Dat hij wordt beveiligd praat niet goed dat hij Minder Marokkanen zegt en Minder laat scanderen. Ik vind het ook dieptreurig dat hij wordt beveiligd. Ik verafschuw iedereen die rechten ontleend aan zijn religie en mening, zeker de radicale islam. Natuurlijk zie ik dat het hier makkelijker was geweest zonder de dreiging van islam en last van kut-Marokkanen.
Dat mijn toon korzelig is: het gezeik van de Wildersfans. Hij mag alles en de rest is gemeen als ze ook maar iets terug doen. Stelletje zeikerds. Jarenlang heeft hij de pers en het debat gedomineerd met zijn geshop in feiten en meningen.

GekkeDave | 09-10-14 | 11:41
Jouw woorden: 'de overgrote meerderheid van de marokkanen blijkbaar crimineel zijn en blijkbaar geen aanwinst zijn voor deze samenleving'
Factcheck: www.nrcnext.nl/blog/2012/05/15/next-ch...

Chiefmate | 09-10-14 | 12:04
Ik woon tussen Marokkanen, heb ze als collega's, kom ze op straat tegen en ze zitten op school. Jij zit in een ander land graait twee feiten bij elkaar en trekt een conclusie. En denkt mij ook te kennen. Je zit ernaast. En het ergste: je ziet de waarde van de rechtsstaat niet. Vasthouden aan de wet en onze beginselen. Wat mij betreft dus met een veel duidelijkere lijn naar nieuwkomers en afschaffen van privileges voor religie. Sterker nog: als religies tweespalt prediken ze al storen.

Roer | 09-10-14 | 13:25

Ik tel mijn zegeningen, vandaag daalde mijn variabele hypotheekrente naar 2,94%. En vandaag kon mijn buurman alweer niet zijn vuilnis stiekem in mijn kliko douwen, want ik wachtte met buiten zetten totdat de vuilniswagen kwam. In mijn gemeente betalen we 35 cent per kilo in de grijze kliko en 2,85 per keer leegmaken. Ja leve het digitale tijdperk, alles wordt nu geregistreerd met een simpele chip, de vuilniswagen weegt nu mijn afval. En Nederland heeft het uitkeringsverdrag met Marocco opgezegd, joepiee.
.
Feminisme = wat vroeger door mannen werd gedaan wordt nu door vrouwen gedaan, twee witte wijven op een stoel zetten en laten praten over het vervolgen van Wilders, terwijl hij misschien de laatste redder is tegen de islamisering van Nederland. Maar we hebben Nigel Farah nog!

HebpermabanvanPvdA | 09-10-14 | 13:25

@Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 13:21
Ook minder hooggeschoolde Amerikanen in Nederland?

S. Roggeman | 09-10-14 | 13:25

Ondertussen
media.thepostonline.nl/2014/10/09/over...

Ik wist het. Na Deurne waren er inneens verdacht weinig marrokanen te zien.
De overheid wil iedereen die critisch is op het multicul drama monddood maken.
De multiculturele samenleving MOET leuk zijn.

Deze week was het trouwens weer een marrokanen feestje bij opsporing verzocht. We noemen het hier trouwens al lang Marrokaan gezocht.

Veritas Splendor | 09-10-14 | 13:23

@S. Roggeman | 09-10-14 | 13:18
Nee, dat is wat jij doet. Marokkanen zijn mensen met de Marokkaanse nationaliteit. Met een Marokkaans paspoort. Die zich Marokkaan voelen. Die de Marokkaanse staatsgodsdienst aanhangen. Die een Marokkaanse taal spreken. Die zich Marokkaan noemen.

Dus niks afkomst, maar nationaliteit.
*minder buitenlanders in NL*

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 13:21

Goh, als Samsom zegt "Marokkanen hebben monopolie op overlast", dan is het geen probleem, maar als Wilders het zegt krijgt hij dik 6000 aangiftes aan z'n broek? Doet u even mee met de hypocriet-wave?
_
En zeggen dat je minder Marokkanen (en minder Islam alstublieft) in Nederland wilt wordt je aangeklaagd, maar als je een Nederlandse traditie om zeep helpt krijg je nog je zin ook. Doet u even mee met de hypocriet-wave?
_
Lopen kneuzen als het aankomt op het duidelijk en direct aanpakken van het échte vergif wat IS heet, maar er als de kippen bij zijn als een minister een probleem duidelijk en direct aankaart. Doet u even mee met de hypocriet-wave?
_
Al met al… de overheid heeft zichzelf zo enorm te kakken gezet de afgelopen 10+ jaar, dat het nog zeker een paar generaties gaat duren voordat ze wakker worden. Als ze al wakker worden natuurlijk, want de overheid staat er niet om bekend iets te leren van hun fouten. Nu maakt Wilders best een hoop domme opmerkingen, maar hij heeft over het algemeen wél gelijk en noemt het probleem ten minste bij de naam. En daar heb ik ten minste nog respect voor, in tegenstelling tot dat ge-eikel van het meerendeel van de overheid.

kanon0503 | 09-10-14 | 13:20

pim fortuyn wilde men ook in een valkuil lokken
op de vraag hoe hij over Marokkanen dacht,antwoorde hij,ik slaap met ze.
de interpretatie van de uitspraak van wilders,is afhankelijk door welke gekleurde bril je het bekijkt
in dit geval dus een rode bril.
als wilders wordt veroordeeld heb je een martelaar.
en een wig die zich zal door zetten in de samenleving.
de mensen op de straat denken er anders over als de doofstommen, die het mandaat al lang verloren hebben.
en zich vastklampen aan ninhil partijen.
even wachten op de verkiezingen.

soledad | 09-10-14 | 13:19

@Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 13:16
Ah, je wil er een semantische discussie van maken.

S. Roggeman | 09-10-14 | 13:18

Inmiddels heeft Wilders gereageerd door de in deze casus volstrekt irrelevante onthoofdingen door IS in Syrië erbij te betrekken.
En Jan Tokkie maar ja-knikken.

Droevig.

Igor Putkin | 09-10-14 | 13:17

@Sprezza | 09-10-14 | 10:09
"de genetische verschillen tussen mensen zijn te summier om van 'rassen' te spreken. Aldus geen racisme."
.
Berberse mocros in Nederland verschillen dusdanig van de rest van de mensen dat je inmiddels wel van een apart ras kan spreken. De evolutie staat niet stil en in dit geval omgekeerd.

Rest In Privacy | 09-10-14 | 13:17

@S. Roggeman | 09-10-14 | 13:14
Afkomst? Marokkanen zijn mensen met de Marokkaanse nationaliteit. Wat heeft afkomst daarmee te maken? Het zijn gewoon Marokkanen. Niks afkomst.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 13:16

En dat geroep van die IS fanboys in de Schilderswijk, dat alle Joden dood moeten, dat wordt uiteraard niet in overweging genomen?

mrXL | 09-10-14 | 13:15

Wie is/wordt trouwens de advokaat van Wilders?

diek | 09-10-14 | 13:14

@Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 13:10
Dat klopt. Het is hier Nederland; een rechtsstaat. En in die rechtsstaat is iedere burger gelijk. We maken geen onderscheid tussen iemand wiens ouders van Marokkaanse of Nederlandse afkomst zijn. We beoordelen iemand op zijn eigen gedrag. Niet op het gedrag van zijn broer of buurman.

S. Roggeman | 09-10-14 | 13:14

Hoe meer en hoe harder ze Wilders, de PVV (en indirect de achterban) aanpakken, demoniseren, wegzetten en uitsluiten hoe standvastiger, volhardender Wilders, de PVV en de achterban zullen zijn en/of worden. Sterker nog, ze zullen meer, meer, meer gaan radicaliseren, en waarschijnlijk (of misschien wel gewoon) terecht!

TuuT | 09-10-14 | 13:11

@kicktherabbit | 09-10-14 | 10:15
Volgens mij stonden die graf maroccies juist te roepen dood aan alle joden?

GekkeDave | 09-10-14 | 13:10

Ongeveer 6400 aangiften, maar hoeveel daarvan op voorgedrukte aangifteformulieren? Was dat nodig omdat de aangevers niet konden lezen en/of schrijven? Of kenden ze geen nederlands? Of was dat makkelijker zodat men de aangifte al in de moskee, het koffiehuis of gewoon bij huis aan huis colporteurs konden ondertekenen en inleveren bij de "juiste" personen? Dan nog de oproepen via politieke partijen, belangenorganisaties, via de omroepen en kranten om je als marokkaan toch vooral gekwetst te voelen. Het is een groot politiek gestuurd circus. Maar dat kan ook niet anders met onze politici die zich bedreigd voelen door de weerstand vanuit de autochtone bevolkingsgroepen die alleen nog op de PVV kunnen stemmen om zich te laten horen. Het gaat helemaal niet om Wilders maar om zijn partij. Die moet kapot want die stemmen daar gaat het om. Om hun eigen lamlendige voortbestaan te rekken.

louperdeloup | 09-10-14 | 13:10

@S. Roggeman | 09-10-14 | 13:08
Het is hier Nederland. Jij denkt in Marokkanenland te zijn. Wij kunnen hier gewoon zeggen dat we minder buitenlanders willen, minder immigratie en minder asielzoekers. En minder mensen met de Marokkaanse nationaliteit.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 13:10

Minder-minder klinkt iets anders dan 'Dood aan de Joden' of 'Fuck de Talmoed'...

Ahasveros | 09-10-14 | 13:09

@Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 13:04

Nee. Dat is het niet. Je kan niet zomaar tegen iemand zeggen dat hij ongewenst is omdat hij Marokkaans is, zonder daarbij verder te kijken naar het individu. Natuurlijk zijn criminelen ongewenst. En als we die de Nederlandse nationaliteit kunnen afnemen is dat uitstekend. Maar tegen iemand zeggen: "Jij, of je ouders zijn in Marokko geboren, en daarom moet wij jou hier niet." Dat is misdadig. En dat moet absoluut niet kunnen in Nederland.

S. Roggeman | 09-10-14 | 13:08

> Jouw boodschap heeft geen enkel raakvlak met de boodschap van de PVV en Wilders. En ik ga ook niet uitleggen wat die boodschap dan wel is, want dat is compleet zinloos bij iemand die daar zijn eigen visie op projecteert.
.
Wat is het eerste dat u verandert als u het morgen voor het zeggen krijgt in Nederland? "De grenzen gaan nog diezelfde dag dicht voor alle niet-westerse allochtonen."
.
"Wanneer meer mensen langer door moeten werken, zijn in de ogen van de PVV eerst de Turken en Marokkanen aan de beurt"
.
"Natuurlijk is het onacceptabel voor Nederland dat steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag niet-blank zijn"
.
"Te denken valt aan uitzetting en denaturalisatie voor recidivisten."
.
"Ik ontzeg niemand een gezinsleven. Ook niet-westerse allochtonen niet. Ze mogen trouwen, ze mogen samenwonen. Alleen niet in Nederland."
.
"Bent u met mij van mening dat wanneer kinderen van allochtone ouders bij voortduring de boel verzieken en met politie en justitie in aanraking komen, het gezin moet worden gedenaturaliseerd en uitgezet?"
.
"voorstel van de PVV om Marokkaanse probleemjongeren samen met hun ouders het land uit te zetten"
.
"als het aan de PVV ligt, in de toekomst geen straat of wijk meer in meerderheid uit allochtonen bestaat."
.
"Iedere niet-westerse allochtoon moet een assimilatiecontract tekenen. Daarin staat precies wat je wel en niet mag doen. Als je daar niet aan voldoet, moet je het land verlaten"
.
"Het is volstrekt onwenselijk dat Amsterdam maar liefst 177 nationaliteiten telt"
.
"…moslims moeten op het gebied van de zorg de normen en waarden van onze dominant joodschristelijke cultuur worden bijgebracht"
.
"De moslims hangen in 2020 in ieder geval onze normen en waarden aan. Iedereen past zich aan onze dominante cultuur aan. Wie dat niet doet, is hier over twintig jaar niet meer. Die wordt het land uitgezet."
.
"jij stemme op Wouter Bos, hij jou geve uitkering."
.
"Daarom: tijd voor de grote schoonmaak van onze straten. Als onze nieuwe Nederlanders zo graag hun liefde voor die zevende-eeuwse woestijnideologie willen tonen, doe het maar lekker in een islamitische land, maar niet hier, niet in ons land."
.
"Als moslims hier willen blijven, moeten ze de helft uit de Koran scheuren en weggooien."

Egbert45068068 | 09-10-14 | 13:06

OpperGek | 09-10-14 | 11:33
Door mij word je niet weggezet als PVV-stemmer. Ik vind het goed dat Wilders voor racistische uitspraken en aanzette tot haat naar de rechtbank kan. Met de 'Minder'-truc lijkt hij trouwens ineens op een nazi. Maar goed, dat kan ook mijn fantasie zijn.

asylumstreetspanker | 09-10-14 | 11:37
Dat hij wordt beveiligd praat niet goed dat hij Minder Marokkanen zegt en Minder laat scanderen. Ik vind het ook dieptreurig dat hij wordt beveiligd. Ik verafschuw iedereen die rechten ontleend aan zijn religie en mening, zeker de radicale islam. Natuurlijk zie ik dat het hier makkelijker was geweest zonder de dreiging van islam en last van kut-Marokkanen.
Dat mijn toon korzelig is: het gezeik van de Wildersfans. Hij mag alles en de rest is gemeen als ze ook maar iets terug doen. Stelletje zeikerds. Jarenlang heeft hij de pers en het debat gedomineerd met zijn geshop in feiten en meningen.

GekkeDave | 09-10-14 | 11:41
Jouw woorden: 'de overgrote meerderheid van de marokkanen blijkbaar crimineel zijn en blijkbaar geen aanwinst zijn voor deze samenleving'
Factcheck: www.nrcnext.nl/blog/2012/05/15/next-ch...

Roer | 09-10-14 | 13:06

@Man, man, man. En Spektrui en Samsom hadden het over "gedrag" en gaan daarom vrijuit. Als Marrokanen zich goddomme zouden gedragen was de PVV nu een fucking marge partijtje geweest.
ViagraFalls | 09-10-14 | 10:06

Juist maar omdat de dag vandaag de autochtonen bevolking op de 2e plek word gezet, criminaliteit stijgt, alle kosten stijgen, onze tradities normen en waarden worden aangetast evenals onze vrijheden en democratie en Wilders de enige is die de ellende bij naam noemt en probeert aan te pakken is hij de enige die de bestaande politieke elite enigzins een halt kan toe roepen, door verkiezingen!
Wat een goedkope politiek maar weer.Rtl verslaggever wilde nog wel even vermelden dat als Wilders zou worden vervolgt hij wel aan zou kunnen blijven in de politiek als hij de stemmen er na zou hebben. Dit was namelijk volgens RTL ook bij JAN-maat het geval! Ze willen geen vergelijking maken hoorrrr..... Wat een smerig politiek spelletje spelen ze toch weer. Ze hebben sinds Pim niks geleerd, sterker nog het is van politiek links de enige manier om hun gelijk te halen.... En deze onze wordt gedragen door ons politiek correcte systeem. Politieke correctheid en positieve discriminatie, het maakt ons land kapot!

Dutchmen32 | 09-10-14 | 13:06

@MarcS | 09-10-14 | 10:56
Ja idioot, zo is dat en het is niet anders, want ze worden islamitisch opgevoed, en islam = haat, terreur, dood en verderf.

Een echte moslim mag van de ongelovigen, christenen en joden geen vrienden nemen, staat letterlijk in de Koran.

Iedereen die geen moslim is, is door de islam vogelvrij verklaard, dus ja, van de islam mag een echte moslim tegen de ongelovigen alles doen.

Maar jij bent weer zo'n idioot die de Koran en Hadith niet eens heeft gelezen, maar dan alleen met een grote bek bla bla schreeuwen.

De islam is HET probleem, snap dit nou eens, want dit is een #Feit

Wonderful-Life | 09-10-14 | 13:06

@Egbert45068068 | 09-10-14 | 12:43
Wat een onzin. Polen zitten met z'n tienen in een huis gepropt omdat ze zo weinig mogelijk willen uitgeven om met zoveel mogelijk spaargeld terug naar Polen te kunnen gaan. Marokkanen die de taal van het land waar ze zich aan identificeren niet eens spreken sparen niet en hebben ook geen enkele intentie om 'terug' naar Marokko te gaan. En als de schulden ze boven het hoofd groeien lossen ze dat op door mensen die wel sparen te beroven. "Want dat zou een autochtone Nederlander ook doen als hij schulden had". En dat is niet iets dat ze bij de inburgeringscursus leren, want het gaat hier vooral om in dit land geboren jongeren. Dat beeld dat criminaliteit verdedigbaar kan zijn doen ze hier in dit land op. Niet in de laatste plaats - en dat zijn jouw woorden - omdat de Politie geen moslims op zou mogen pakken zonder evenveel niet-moslims ook op te pakken. Hoe kwam je op die absurditeit eigenlijk? Iets met afspiegeling van de maatschappij of zo?

Pierre Tombal | 09-10-14 | 13:05

@S. Roggeman | 09-10-14 | 13:01
Het is hier Nederland. Het is hier geen Marokkanenland. Zeggen dat je minder mensen met de Marokkaanse nationaliteit wil in Nederland, is een volstrekt legitieme uitspraak. Eigenlijk heel logisch.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 13:04

ik hoop wel dat de advoclowns onder leiding van Jeroen de Kreek weer van de partij zijn. Was supertv destijds. Ik heb zelden zo gelachen.

jan-lul-de-behanger | 09-10-14 | 13:03

Leuzen en spandoeken met " Dood aan alle Joden" mag wel?
Waar blijft die vervolging?
Nee, natuurlijk niet, dan kom je aan het stemvee van de Partij van de Allochtonen en dat zou betekenen dat het pluche moet worden ingeruild voor wachtgeld.
Hahahaha, wat een land.

Waakvlam | 09-10-14 | 13:01

Op moment als deze missen we Fortuyn. Volgens hem hadden we gewoon genoeg Marokkanen en daar ben ik het helemaal mee eens: Eerst bestaande problematiek tackelen. Om nu te zeggen dat er minder Marokkanen moeten zijn, zonder dat er daarbij onderscheid wordt gemaakt, is misdadig. Zeker wanneer de leider van een grote politieke beweging dat zegt. Er wordt helemaal niets mee opgelost. Er wordt angst mee ingeboezemd. Bevolkingsgroepen worden tegen elkaar opgezet. Het OM kan niet anders dan ingrijpen.

S. Roggeman | 09-10-14 | 13:01

Spekkie is als Stomste mens van Nederland gewoon te stom om te vervolgen.......

gamlakuk | 09-10-14 | 12:54

@Egbert45068068 | 09-10-14 | 12:48
Jij wil meer Marokkanen?

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 12:53

bij het O.M. werken alleen een stelletje slappelingen. Advocaten die elke crimineel vrij krijgen. rechters die als ze al iemand veroordelen belachelijk lage straffen opleggen.
Maar Geert aanpakken dat doen ze graag. Die bepaalde groep staat zelf te schreeuwen als een juweliersvrouw uit zelfverdediging zo'n laf konijn dood schiet. Schei toch uit met die flauwekul, dames en heren O.M. en ga dat aanpakken waar iedereen zich aan ergert en niet alleen een groepje dat minachting heeft voor onze cultuur.

ohcarol | 09-10-14 | 12:53

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan
.
Het belangrijkste hieruit is "in gelijke gevallen". Staan er 100 marokanen en 100 voetbalhooligans op straat ruzie te maken dan mag de politie niet alleen de marokanen arresteren, omdat die overwegend Moslim (of Noord-Afrikaans) zijn.
.
Echter, er is geen sprake van "gelijke gevallen" als een meerderheid van de straatcriminaliteit te wijten is aan een kleine groep Nederlanders. Dat mag je best benoemen. Daar mag je best een mening over hebben. Zodra we "gelijke gevallen" hebben, zal daarmee ook het bestaansrecht van de PVV vervallen.
Egbert45068068 | 09-10-14 | 12:23

Die gelijkheid is bewezen nep. Kijk naar het incidentje eerder deze week waar een zootje koerden het voor elkaar kregen om een van Miltenburg door een megafoon te laten schreeuwen met de belofte om een persoonlijk gesprek te regelen met het kabinet, wat promt ook de volgende dag gebeurde. Moet je als blanke NLer eens proberen met een spandoekje en megafoon... al pleur je het hele Maliveld vol met autochtonen dan nog krijg je de middelvinger van de politiek en geen 'persoonlijk gesprek'.

XaleX_2 | 09-10-14 | 12:51

MINDER MINDER MINDER mensen die er heel anders uitzien dan ik en een heel ander wereldbeeld cq geloofsovertuiging hebben dan ik en zichzelf daarom beter voelen dan ik. MINDER van die mensen of zijn het BEESTEN, ik haat ze. DOOD alle mensen die heel anders zijn dan ik en mij daarom haten en niet met mij willen samenleven terwijl ik juist wel voor hen opensta. DOOD aan hen. WEG MET die andere mensen, die anders zijn en mij haten omdat ik heel anders ben dan zij zijn. MINDER MINDER MINDER!

Sioux | 09-10-14 | 12:50

> Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 12:32
.
Jij hoort hier bij het meubilair begrijp ik? Een stukje roze kauwgom vastgeplakt op een bank. Als trotse Medelander verwachtte ik wat meer dan je tokkiegeblaat, zoals bijvoorbeeld een heus argument of visie.

Egbert45068068 | 09-10-14 | 12:48

@deministerpresident | 09-10-14 | 12:20
Het maakt jou niet uit of er meer of minder Marokkanen komen.

Maar als Wilders *minder Marokkanen* zegt, moet hij van jou voor de rechter gesleept worden.

Helder. Duidelijk. Jij bent een warhoofd die maar wat lult, zonder enige consistentie, zonder een enkele poging tot nadenken, uitleg en rekenschap. Geen ratio, geen verstand, geen benul. Dat. Ben. Jij.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 12:47

-weggejorist-

Waakvlam | 09-10-14 | 12:45

Badderbeest! | 09-10-14 | 12:28
.
> Marokkanen niet hun eigen verantwoordelijkheid nemen.
.
Hoe moeten ze die verantwoordelijkheid nemen? Afstand doen van criminelen en radicalen? Zodra er een politiek geëngageerde Moslim kwade taal bezigd over zijn of haar lotgenoten, wordt deze direct opgenomen in de Nederlandse popi-kliniek. Dan spreken ze meer als gefrustreerde Nederlander, dan vanuit de Moslimgemeenschap.
.
En als we dan toch gaan benoemen, dan kunnen we wel bezig blijven. Van Antilianen tot Polen.
.
> Verder is het "wel de lusten, niet de lasten" natuurlijk klinkklare onzin.
.
Hiermee bedoel ik: We de lusten van de gastarbeiders, maar niets doen om ze te integreren of het gevoel te geven "thuis" te zijn. Je hoeft geen Nederlands te spreken om aan de lopende band smeerkaas te maken. Dat dit niet goed werkt met schoolgaande kinderen als je het rapport niet kunt lezen... daar had de politiek en VOC-mentaliteit werkgevers geen oog voor. Ook de werkomstandigheden waren kut, zodat meneer de snor nu geld ontvangt voor z'n slechte rug en "is lam" rolstoel.
.
Hetzelfde met de Poolse gastarbeiders. Die worden hier met 10en tegelijk in een huis gepropt, mogen aardbeien plukken voor een paar grijpstuivers en krijgen nergens het gevoel als volwaardig te worden gezien (of welkom te zijn buiten werktijd om). Mensen willen wel de lusten "goedkope klusjesmannen zwart inhuren", maar niet de lasten "een meter Poolse producten in de supermarkt."

Egbert45068068 | 09-10-14 | 12:43

De grondwet is een set van regels, waaraan de regering, Staten-Generaal zich behoort te houden.Maar aangezien er in Nederland geen Constitutioneel Hof is, zoals dat wel het geval is in echte rechtsstaten, kan de NLse regering/parlement zelf bepalen of iets in strijd is met de grondwet of niet. Kortom, als men in meerderheid dus vindt, dat er gediscrimineerd mag worden middels "positieve" discriminatie dan gebeurt dat ook en toont men daarmee tevens aan, dat men lak heeft aan diezelfde grondwet.
En omdat er geen Constitutioneel Hof bestaat, kan de burger middels de rechter zich ook niet op de grondwet beroepen.

Vigil | 09-10-14 | 12:41

Eigenlijk moet Moszkowicz voor de gelegenheid weer even toegelaten worden tot de advocatuur. Puur spektakel!

S. Roggeman | 09-10-14 | 12:40

Krijgt ome Joop van Riessen nu ook een proces aan zijn politiebroek met terugwerkende kracht ? Hij bralde iets over Wilders mollen , kaltstellen en zijn aanhangers deporteren.

ja,diedus! | 09-10-14 | 12:39

Ik zie nog de journaalbeelden uit de tijd dat de Quincy Gario van moslimisch links - Mohammed Rabbae - en zijn volgelingen ritueel en massaal aangifte gingen doen tegen de minderingsdrang van Wilders.

Ik zie de welwillend glimlachende politiefunctionarissen die hun bureaus openstelden voor de klagers. Ik zie de welwillende tegemoetkomendheid van de politiefunctionarissen die voorgedrukte formulieren uitdeelden om het indienen van deze domme aanklacht te vergemakkelijken.

In feite hebben politie en justitie zich hiermee mijns inziens partijdig opgesteld, en zou dit alleen al een reden moeten zijn om de aanklacht als 'niet ontvankelijk' te verklaren.

Peter Emile | 09-10-14 | 12:34

@Egbert45068068 | 09-10-14 | 12:23
Rot eens op, sharialiefhebber.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 12:32

Is de uitspraak al voorgedrukt ?

ja,diedus! | 09-10-14 | 12:31

@deministerpresident | 09-10-14 | 12:20
Als het jou niet uitmaakt, wat is dan je bezwaar tegen Wilders' uitspraak minder marokkanen?

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 12:29

Ik wil ook minder moslims in Nederland.
En nu? Veroordelen?
Welnee, zijn ze op ambtelijk niveau te stom voor en bovendien is de rechtszaak tegen Wilders een politiek proces, geen proces omwille van rechtshandhaving en gelijkheid voor iedereen.

ZSU-23-4 | 09-10-14 | 12:29

Egbert45068068 | 09-10-14 | 12:09
-
We zijn het eens behalve dat u vindt dat het de schuld van de politieke elite is. Dat is niet waar. Het is de schuld van de politieke elite dat het zo ver heeft kunnen escaleren, maar het is niet hun schuld dat Marokkanen niet hun eigen verantwoordelijkheid nemen.
-
Verder is het "wel de lusten, niet de lasten" natuurlijk klinkklare onzin. Als er ooit in het bestaan van de mensheid een allochtone groepering is geweest die zoveel kansen heeft gehad als "onze" Marokkanen.
-
Maar ja, dat is natuurlijk weer xenofoob/rascistisch en tevens ongefundeerd onderbuikgevoel.
-
Ik ben vooral moe, dat niemand openlijk het beestje bij de naam durft te noemen. (los van Tokkie Wilders) Het oplossen van een probleem begint bij het erkennen ervan.

Badderbeest! | 09-10-14 | 12:28

@Wilders
Laat je advocaat uitleggen dat je minder mensen in Nederland met de Marokkaanse nationaliteit wil.

Zie Van Dale, dertiende druk:
*- Marokkaan, Marokkaanse, man, resp. vrouw van Marokkaanse nationaliteit*
*- de Marokkanen, alle burgers van Marokkaanse nationaliteit*

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 12:27

Het bashen is weer begonnen. Dit land is niet meer van de Nederlanders, leer dat nou eens, sukkels!!!!

van Lullum | 09-10-14 | 12:27

> deraderendraaien | 09-10-14 | 12:10
.
Ik zou nog liever de sharia zien dan jouw lachwekkende interpretatie van de wetten.
.
Hahaha, Pim trok schandknapen open (de schijt zat aan het plafond) en was daar trots op. Hij vertelde zijn darkroomescapades in hetzelfde interview als waar hij voor afschaffing van artikel 1 van de grondwet was.
.
En weet je, Pim kreeg een berg gezeik over hem heen, maar had best wel een punt.
.
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan
.
Het belangrijkste hieruit is "in gelijke gevallen". Staan er 100 marokanen en 100 voetbalhooligans op straat ruzie te maken dan mag de politie niet alleen de marokanen arresteren, omdat die overwegend Moslim (of Noord-Afrikaans) zijn.
.
Echter, er is geen sprake van "gelijke gevallen" als een meerderheid van de straatcriminaliteit te wijten is aan een kleine groep Nederlanders. Dat mag je best benoemen. Daar mag je best een mening over hebben. Zodra we "gelijke gevallen" hebben, zal daarmee ook het bestaansrecht van de PVV vervallen.

Egbert45068068 | 09-10-14 | 12:23

@deministerpresident | 09-10-14 | 12:20
Het maakt mij wel uit of jij een landverrader bent.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 12:22

Citaatje:
"Hij wordt verdacht van belediging van een groep mensen op grond van ras."

Het OM moet worden aangeklaagd voor racisme; een groep mensen (Marokkanen) als 'ras' bestempelen is een onverteerbare en vuige vorm van discriminatie, dus onderscheid maken op grond van uiterlijk en/of afkomst.

met de uitspraak van Wilders dat ie "minder Marokkanen" wil, bedoelt ie slechts dat ie minder criminaliteit wil, minder straatterreur, minder geweld en minder discriminatie op grond van geslacht en/of seksuele voorkeur.
Welk weldenkend mens kan daar nou iets tegen hebben!?

Afgezien daarvan:
Met deze domme, doldrieste en door door de overheid in casu politie/justitie middels voorgedrukte formulieren welwillend gefaciliteerde massa-aanklacht, zal de PVV, zeker na een veroordeling, méér zetels scoren dan ooit tevoren.

Peter Emile | 09-10-14 | 12:22

@OM Natuurlijk is 'Marokkaan zijn' geen ras ... wel een probleem voor NL!
Als het OM de heer Wilders zou kunnen vervolgen voor de uitspraak "minder-minder-minder" dan zou het OM ook Flop Cohen kunnen vervolgen voor zijn eindeloze lafheid; "een man hoeft een vrouw geen hand te geven" én Mohamed Rabbae voor zijn uitspraak "jullie Nederlanders moeten maar accepteren dat wij Islamieten geen homo's accepteren"
Verder voor heel NL; wie/welke politicus wil MEER Marokkanen, GVD Wie ???

kibambam | 09-10-14 | 12:21

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 12:16
Het maakt mij niet uit of er meer of minder marokkanen komen. Het maakt mij alleen uit, dat als je hier woont, je normaal doet, je aan de regels houdt en elkaar respecteert. Als je dat niet kan, Nederlander of Marokkaan, dan zout je allemaal maar op. Wilders doet idioot, een hoop Marokkanen doen idioot. En jij ook. Doei

deministerpresident | 09-10-14 | 12:20

Een mevrouwtje van het OM zegt zojuist op de radio dat Samsom met zijn uitspraak niet heeft gezegd dat Marokkanen zijn oververtegenwoordigd in straatcriminaliteit omdát het Marokkanen zijn. Pardon? Is dat niet precies wat je impliceert wanneer je stelt dat Marokkanen een 'etnisch' monopolie op overlast hebben?

Het OM bedrijft hier duidelijk politiek, wanneer stelt het zich verkiesbaar?

harbi | 09-10-14 | 12:20

`Als we alle Marokanen [sic] en Turken het land uit gooien...`
@Egbert45068068 | 09-10-14 | 11:45</p>

<p><br>
Volgens mij ben jij hier nu met een schaar willekeurig woorden van Wilders uit aan het knippen en met een pritt stift op een A4 plakken om vorm te geven aan jouw eigen bekrompen visie dat blanke Nederlanders alles cadeau krijgen en (hier geboren) 'gastarbeiders' hard moeten werken en dan nog nergens komen. Discriminatie op een veel grotere schaal dan het totaal van de Nederlanders dat ooit PVV heeft gestemd en ook al veel langer bestaat dan dat Wilders leeft. Jouw boodschap heeft geen enkel raakvlak met de boodschap van de PVV en Wilders. En ik ga ook niet uitleggen wat die boodschap dan wel is, want dat is compleet zinloos bij iemand die daar zijn eigen visie op projecteert.

Pierre Tombal | 09-10-14 | 12:16

@deministerpresident | 09-10-14 | 12:15
Geef eens antwoord op de vraag. Jij wil meer Marokkanen?

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 12:16

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 12:14
Fokking idiote omkering. Ik wil dat mensen normaal doen. Marokkanen en Wilders.

deministerpresident | 09-10-14 | 12:15

Als een jihadist roept: Minder, minder, Minder Ongelovigen, is het toch prima als hij daarvoor vervolgd wordt. Daar voel ik mij ook niet prettig bij als iemand dat zou doen in NL

deministerpresident | 09-10-14 | 12:15

@deministerpresident | 09-10-14 | 12:12
Dus jij wil meer Marokkanen?

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 12:14

F&*^& het OM. IK wil minder Marokkanen.

vivaldi | 09-10-14 | 12:13

Asscher moet ook verhoord worden trouwens: hij gaat de uitkeringen naar Lichtgetintië verlagen: iesszz racisme.

Knoops is de opvolger van Brammetje: da's goed nieuws in ieder geval.

croque monsieur | 09-10-14 | 12:12

Succes gewenst aan de rechter die hier een uitspraak over moet vellen! Vervolgen is nog niet hetzelfde als straffen. In een rechtstaat zoals nederland mag iedereen aangifte doen en is het goed dat bepaalde dingen worden beoordeeld. Deze uitspraken zijn een mooi voorbeeld. In de context bedoelde hij wellicht iets anders maar hij riep toch echt op tot MINDER marokkanen. En ik kan me voorstellen dat je dat anders kunt interpreteren. Ik ben het er dus volledig mee eens dat een rechter hier iets over moet zeggen.

deministerpresident | 09-10-14 | 12:12

@Egbert45068068 | 09-10-14 | 11:55
"Maar mijn Lord Helix, wat is Geert Wilders in tegenstelling toch een enorme tokkiekoning. Met z'n geblondeerde rechterskronie" (Belediging)
"Als je nu rechts ben, dan wil je toch een intelligente daadkrachtige volksvertegenwoordiger? Niet dit populistisch gepeupel waar je onderbuik van gaat jeuken." (opruiing)
"Pim Fortuyn was tenminste consequent te haten. Die had het ook niet zo op met Marrokanen, behalve als ze minderjarige schandknapen waren." (smaad)
"Als Wilders-aanhanger stel je je gelijk aan een oliedomme Jihad-ganger, dat dan weer wel." (valse beschuldiging)

Oh!... en demonisering is met een S nl.wiktionary.org/wiki/demonisering.. sukkeltje.;)

deraderendraaien | 09-10-14 | 12:10

@Eppo | 09-10-14 | 11:59
Bang? De Nederlanders zijn niet bang, ze zijn woedend.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 12:10

> Badderbeest! | 09-10-14 | 11:46
.
> [De marokanen hebben het aan zichzelf te danken]
.
Racist zijn is dom en naief. Een hekel krijgen aan kutmarrokanen op straat is realistisch en begrijpelijk. Het OM slaat hier de plank mis, door een specifiek probleem in de context van racisme te plaatsen. Wilders slaat de plank mis, door kutmarrokanen in de context van de Islam te plaatsen.
.
Gevangen tussen twee culturen, moeilijke jeugd, irrante politie, op straat opgevoed bla bla bla... het is en mag geen excuus zijn. Ik snap het wel hoor: De politiek heeft keihard gefaald. Wel de lusten en niet de lasten van de gastarbeiders heeft voor domme en naieve kinderen gezorgd.
.
Vorig jaar heb ik gevochten in de bus, nadat een kutmarrokaan een bejaarde(!) man probeerde te laten struikelen en hem daarna op de rug spuugde. Ja, dus minder daarvan. Ik zal daar voor blijven vechten, omdat bejaarden die niet met het OV durven zielig isoleren. Maar ik zou precies hetzelfde doen als het cokegabbers waren die een Moslima beschimpten.
.
Wees resoluut en consequent. Wees eerlijk en direct. Haat is duur en vaak verloren energie als je je pijlen richt op complete rassen.

Egbert45068068 | 09-10-14 | 12:09

Dat hele OM dichtgooien, svp. Vandaag nog. Allemaal naar huis sturen, zonder wachtgeld. Ontslaan op staande voet.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 12:08

Zo kansloos... In context staat het al jaren in het programma van de PVV. Criminelen met dubbel paspoort gewoon terugsturen. Dat toevallig veel marokkanen crimineel zijn resulteerd in minder marokkanen. Terugsturen van criminelen met een dubbel paspoort is een heel normale gang van zaken in bijvoorbeeld een beschaafd land als Denemarken. Dat de uitspraak 'minder minder minder' (gedaan door anderen) ook anders kan worden geinterpreteerd kan worden is niet Wilders aan te rekenen. Het is gewoon toevallig dat er veel criminele marokkanen zijn.

diek | 09-10-14 | 12:08

@Hypno2050 | 09-10-14 | 12:00
Zelfs dan zal er niks veranderen..

Slipsnifter | 09-10-14 | 12:07

Egbert45068068 | 09-10-14 | 11:45
Denk je? De leden van de kopvoddenbrigade willen mij, als ongelovige man, niet eens de hand schudden. Want vies en onrein en zo. Denk jij nu echt dat die wijven, als het ooit nodig wordt, mijn anus in een sopje zetten?
Buiten dat, als de maroKKanen naar huis gaan is al het zwerfvuil per direct van de straat, dus ik ben dan als vuilnisman helemaal niet nodig. Dat baantje kan moekes die zich zonder noodzaak of scrupules af heeft laten keuren mooi vervullen.

mospekmet | 09-10-14 | 12:05

Enige argument tegen beslissing OM van Geenstijl: ja maar, Marokkaan is geen 'ras'. Tja, dan weet je als OM wel heeeel zeker dat je het bij het rechte eind hebt en dat er sprake is van een verdenking, als zelfs Geenstijl niet verder komt dan dit. Met zulke vrienden heb je als Wilders geen vijanden meer nodig.
Jan-Paul | 09-10-14 | 12:01
Het woord 'context' is ook een aantal keren voorbij gekomen. En laat dat woord nou net de vrijspraak van Wilders zijn.

XaleX_2 | 09-10-14 | 12:04

Roer | 09-10-14 | 11:01

Je bent zelf een ontzettende lul, stomme rat. Nederland is al naar de kloten door mensen zoals jij, die niet weten wat op straat gebeurt en alleen zitten te miereneuken op lettertjes die in de wet staan. Gevolg: je loopt altijd achter de feiten aan. Ik woon in een land waar geen uitkeringen bestaan; op geen enkele manier. Ik heb in de 20 jaar nog NOOIT een hoofddoekje op straat gezien of iets dat met islam te maken heeft. Mijn conclusie is duidelijk. De islamieten in NL zijn uitzuigers en profiteurs die geen enkele bijdrage leveren aan het welzijn van Nederland of haar burgers.

Chiefmate | 09-10-14 | 12:04

Hij zal er wel mee wegkomen, want racistisch is het niet. Al begrijp ik nog steeds niet wat hij met zijn uitspraken heeft willen bereiken. De uitspraken waren oerstom en vooral schadelijk voor de PVV zelf: de partij moest flink zetels inleveren en kreeg te maken met een uittocht, terwijl de Marokkanen zich heerlijk in de slachtofferrol konden wentelen. Dat de partij in de huidige peilingen weer op winst staat is vooral ten danken aan het wangedrag van moslims, niet aan Wilders zelf.

Wilders kon trouwens deze tamtam verwachten en zijn verongelijkte dan wel verbaasde reactie op dit besluit is dan ook erg schijnheilig. We zullen weer een ellenlange Wildersgate op televisie moeten volgen, maar wat mij betreft is het nu Wilders exit en Fleur op 1.

Angelica | 09-10-14 | 12:04

@Jan-Paul | 09-10-14 | 12:01
Jij wil meer Marokkanen met een marokkanenras? Racist.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 12:03

Laat het Openbaar Mysterie maar z'n gang gaan. Ze zullen afgaan als een gieter, ze hebben geen poot om op te staan. Hopelijk leren de kiezertjes ervan, maar dat zal wel weer tegenvallen.

milky bar | 09-10-14 | 12:02

-weggejorist-

Jan-Paul | 09-10-14 | 12:01

Het enige wat we als "volk" kunnen doen is een signaal afgeven door massaal op de PVV te stemmen. Het mooiste zou een meerderheid zijn die iedereen en alles het nakijken geeft. Moet Wilders wel wat beter campagne voeren dan bij de laatste TK verkiezing.

Hypno2050 | 09-10-14 | 12:00

Altijd hetzelfde als de naam Wilders verschijnt. Extreemlinkse figuren komen dan uit hun holen gekropen om hun gal en onderbuik te ledigen en dus niet politiekcorrecte mensen weg te zetten als tokkie, racist etc., want er MOET en MAG niet anders gedacht worden dan extreemlinks. Over fascisme gesproken...
Nu nog een Breivik en er blijft van Nederland niet veel meer over.

Vigil | 09-10-14 | 12:00

Spindoctors maken weer overuren.
Maar het zal allemaal niet helpen, de autochtone bevolking is bang.
Bang voor jihadisten, die zomaar je buurman kunnen zijn.
Bang voor een overheid die geen duidelijk beleid voert.
Bang voor de regering, die duidelijk liegt en draait.
Bang voor de gevestigde politiek die alleen aan pluche denkt.
Bang voor de werkelijkheid, die heel blijkt dan wat het nieuws ons laat zien. (of liever, niet laat zien)
Bang voor de grote leugen, die begint met de ontkenning.
Bang voor al dat toegeven door eigen overheid en bedrijven aan allochtone schreeuwlelijkerds.
Bang dat ons eigen land volledig en willoos ten onder zal gaan in de eenheidsworst van Europa.

Eppo | 09-10-14 | 11:59

Als ik het goed begrepen heb gaat het om "hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap" en volgens het OM is Marrokaan zijn een handicap? Goed dat alles daar gelaten ik vond het ook een zeer onfrisse uitspraak van Wilders en een reden samen met het verbond met LePen en zijn vaak puberale akties als kopvoddentax en die stickers om geen PVV te stemmen. Zou heel graag een andere anti EU en anti islam partij zien, maar dat is practisch onmogelijk gemaakt door de zittende regentenkliek.

bijna_raak | 09-10-14 | 11:58

Die misselijk makende smile van Arrogander Peggold stoort me bijna nog meer dan de vervolging zelf.

Brammetje mag helaas de verdediging niet op zich nemen, maar heeft zich wel al gemeld:
m.telegraaf.nl/article/23179934/wilder...

Verder hoeft deze vervolging niet per se negatief uit te vallen. Des te meer bagger er naar de oppervlakte komt drijven, des te beter.

croque monsieur | 09-10-14 | 11:57

@Egbert45068068 | 09-10-14 | 11:55
Ga eens deaudt, mislukt telefonnnummer.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 11:57

Het OM is niet erg zeker van zijn zaak. Als het OM dat wel was dan werd Wilders met alle toeters en bellen gearresteerd.

viridis | 09-10-14 | 11:56

Begint tijd te worden om de Tweede Kamer een bezoek te brengen.

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 11:55

Wilders zit reeds 10 jaar gevangen. Gevangen gehouden vanwege bedreigingen door voornamelijk ...... tatatataaaa Marokkanen! Niet zo gek dat hij "minder, minder, minder" wil!
Deze zaak is kansloos. Mocht het tot een straf leiden in wat voor vorm dan ook dan zijn de rapen denk ik best wel heel erg gaar.

Dhr. de Wit | 09-10-14 | 11:55

> Ik noteer in uw tegel,belediging,smaad,opruiing en valse beschuldiging.(lees maar eens goed je eigen belachelijkheden na).
.
Echt? Dan ben jij net zo'n gekkie als het OM. Gelukkig is dit geen goede volksvertegenwoordiging hier in de panelen. In ieder geval geen goed volk.
.
Ik ben tegen demonizeringscampagnes. Tegen demonizering van de Islam en tegen demonizering van rechtse volksvertegenwoordigers. Wilders kaatst zelf de bal en mag die dus lekker terugkoppen nu.
.
Blijf vooral lekker zeggen wat je echt denkt en wees eerlijk: Durf jezelf racist te noemen. Denk niet dat je politiek bedrijft door in koor "minder, minder, minder" te roepen. Wees trots op je afkomst als simpele boer.

Egbert45068068 | 09-10-14 | 11:55

Weg met al die wetten over belediging, racisme en andere opiniedelicten.
*vrijheid van meningsuiting nu*

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 11:55

Krijgen we dat gezeik weer, om moedeloos van te worden......
De eeuwige zwartepietdiscussie is natuurlijk niet genoeg voor de zure linksmens, dus starten ze dit gezever ook maar weer eens op.
Ik kan niet wachten om dit zeikland de rug toe te keren..

Slipsnifter | 09-10-14 | 11:54

Even voor het openbaar Ministerie. De betekenis van het begrip "minder".http://www.encyclo.nl/begrip/minder
Echt zielig die mensen om dit te gaan vervolgen.

Toetsiemonster | 09-10-14 | 11:53

Justitie is een staat in een staat geworden.
Tweede Kamer bestaat voor 125 leden uit koran-vrienden.
Nederland is een regenten-, mohammedanen- en magistratendictatuur geworden.
*minder wetten, minder korans, minder OM*

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 11:51

Jeetje, als ik als man roep dat er meer vrouwen zouden moeten zijn, dan ben ik zeker ook in overtreding??? Of mag dat dan weer net wel omdat die groep positief gediscrimineerd moet worden? *confused*

mrXL | 09-10-14 | 11:51

Egbert45068068 | 09-10-14 | 11:45
-
Kunnen die cipiers, welzijnswerkers, beveiligers, politieagenten, belastinginspecteurs etc. etc. etc. dan ook niet wat anders gaan doen ? zoals de vuilnis

Badderbeest! | 09-10-14 | 11:50

-weggejorist-

La Gradisca | 09-10-14 | 11:50

Moet de persvoorlichter van het OM niet de regel in acht nemen om Geert Wilders als verdachte te benoemen als Geert W ipv Wilders vol bij achternaam te benoemen?
Naar mijn weten mag dit pas na veroordeling toch?... iemand die hier het juiste juridische antwoord op weet?

deraderendraaien | 09-10-14 | 11:50

OM-mevrouw zegt dat zij Wilders *hebben uitgenodigd als verdachte om te horen*.

Uitgenodigd?

Niet gaan, Wilders. Deze uitnodiging afslaan.
*minder, minder, minder OM*

Lewis Lewinsky | 09-10-14 | 11:49

@Roer | 09-10-14 | 10:22
Het lijkt me duidelijk dat mensen zoals jij (volledig verkeerd voorgelicht door de linkse maatschappijleraren / je hippie ouders / je uitkeringsvriendjes / je collega ambtenaren) een totaal verkeerd beeld van de werkelijkheid hebben. Ik kan niet weg. Moet nl hard werken om mn gezin te eten te geven. Mijn zoon kan die keuze nog wel maken. Ik hoop van harte dat hij het zal doen. Verder.... wat een sufkut ben jij zeg.

Thefatfuck | 09-10-14 | 11:48

Ach, mocht hij wel veroordeeld worden bevindt hij zich in goed gezelschap. Immers, niemand minder dan onze premier ging hem daarin al voor.


Blijft natuurlijk wel over dat het een uiterst merkwaardige uitleg is die het OM geeft aan de reden om af te zien van een vervolging van Samsom m.b.t. de door deze laatste gedane uitspraak. Daarin koppelt deze toch expliciet een negatieve gedraging aan een specifieke bevolkingsgroep met een verwijzing naar hun etniciteit. Hij beweerde hiermee kortom dat dat specifieke negatieve gedrag voortkwam vanuit die etniciteit, en wel zodanig overmatig dat zij daarop het monopolie hebben.
Dat lijkt mij meer grond te bevatten voor een evt. rechtsvervolging dan een sturende vraag.

Wolveshead | 09-10-14 | 11:48

Het valt me tegen dat het OM die tweet niet in het Arabisch heeft opgesteld, om nog dikker te onderstrepen bij welke bevolkingsgroep hun loyaliteit vooral níet ligt.

harbi | 09-10-14 | 11:47

Een schande ja dat is het zeker. AH en consorten mogen rustig voor minder Zwarte Pieten zijn, dat is ook een vorm van discriminatie. De Suri cultuur wil niet dan hun kwakoe wordt afgepakt, maar zijn wel tegen de Zwarte Piet. Wilders en 3/4 van Nederland zijn voor minder Marokkanen en dat mag niet? Je mag het beestje hier niet bij de naam noemen, dat is het probleem. We kunnen wel schijnheilig doen alsof er niets aan de hand is maar dat is er wel. Gisteren expres omgereden omdat ik niet door de Schilderswijk wil rijden want je zal maar per ongeluk zo'n bontkraag van z'n scooter rijden. Het is daar een no go area geworden voor de blanke en dat is het straks voor de politie ook.

pinkelotje | 09-10-14 | 11:47

Egbert45068068 | 09-10-14 | 11:31
-
Xenofobie is het hebben van een irrationele "angst" voor het vreemde, incluis "buitenlanders"
-
Als het probleem is dat autochtone Nederlanders van nature xenofoob zijn, hoe verklaart u dan dat "men" / "het gros" wel een hekel heeft aan Marokkanen maar niet aan Chinezen ? beiden zijn toch allochtoon, niet geïntegreerd, de taal niet voldoende machtig, andersgepigmenteerd, houden er een afwijkende religie op na etc. etc. etc.
-
Zou het niet zo kunnen zijn dat Marokkanen het negatieve beeld dat op hen rust inclusief de bijbehorende "discriminatie" grotendeels aan hun eigen gedrag te wijten hebben ? Inclusief het volledig uitblijven van sturing, veroordeling en proactief handelen vanuit hun eigen gemeenschap ? De "kwade" Marokkanen is het graftuig wat we allen zo haten en de "goeden" zijn die gasten die alleen maar vanuit de slachtofferrol roeptoeteren dat ze (misschien wel onterecht) worden gediscrimineerd omdat slechts een "klein" (ROFLOL) deel van hen "kattekwaad" en "kwajongensstreken" uithalen. Zonder dat ze dat gedrag, waar ze zelf blijkbaar dus ook negatieve ervaringen door te verwerken krijgen openlijk durven/willen veroordelen.

Badderbeest! | 09-10-14 | 11:46

-weggejorist-

FredReset | 09-10-14 | 11:45

> mospekmet | 09-10-14 | 11:35
.
Ja. De Nederlandsche vrouw kakt er niet genoeg kinderen uit. En als ze er wel één krijgen dan is dat moeders mooiste, en krijgt hij of zij een goede opleiding met kans op een goede baan.
.
Als we alle Marokanen en Turken het land uit gooien gebeuren er twee dingen: We kunnen de vergrijzende babyboomers en ouderenzorg niet meer betalen, en jij mag aan de bak als nieuwe vuilnisman. Je hebt een baan nu boven je niveau, omdat gastarbeiders de rotklusjes opknappen.

Egbert45068068 | 09-10-14 | 11:45

Ja geert moet nog voor de nieuwe verkiezingen mond dood gemaakt worden,met wat er nu aan de hand is gaat hij op zeker een monsterscore halen,Wat een hypocriet klankerzooitje om te kotsen

h.a | 09-10-14 | 11:45

@Capt. Iglo | 09-10-14 | 10:11
Ze zeiden dat de marokkanen blijkbaar een etnische monopoly op geweld en criminaliteit hebben. Blijkbaar ligt het aan je naam en politieke kleur of je vervolgd kan worden voor vrijheid van meningsuiting.

GekkeDave | 09-10-14 | 11:43

En het blijft maar doorgaan. Weg met ons! Al is het maar om die paar schreeuwlelijkerds die (nu nog) een "minderheid" van ons land vormen. We zijn he-le-maal doorgedraaid in dit land.

Le Roi | 09-10-14 | 11:41

@Roer | 09-10-14 | 11:24
Blijkbaar word je dus vervolgd als je benoemd dat de overgrote meerderheid van de marokkanen blijkbaar crimineel zijn en blijkbaar geen aanwinst zijn voor deze samenleving. Als je dan vraagt aan de inheemse volk of we minder van deze honden willen hebben en het volk geeft aan inderdaad minder te willen heet dat volgens mij nog steeds democratie.

je moet eens leren kijken naar het grote plaatje, ipv in je eigen bekrompenheid te stikken.

GekkeDave | 09-10-14 | 11:41

Hilarisch. Het OM heeft 6.400 door hun zelf opgestelde, maar door anderen ondertekende, aangiften 'onderzocht'. En daarnaast hebben ze nog een uitgebreide juridische analyse gedaan, met niet genoemde 'deskundigen', hoe ze de uitspraken het beste out of context kunnen presenteren om de illusie van een strafbaar feit op te kunnen wekken.&lt;/p&gt;

<p><br>
Kunnen die lui niet beter hun geranium water geven?

Pierre Tombal | 09-10-14 | 11:40

@Egbert45068068 | 09-10-14 | 11:31
Ik noteer in uw tegel,belediging,smaad,opruiing en valse beschuldiging.(lees maar eens goed je eigen belachelijkheden na)
Hoelang denk jij dat je daarvoor zou moeten zitten vriend?

deraderendraaien | 09-10-14 | 11:40

Marokkaan een Ras?? Dan bestaat de kans dat het toch gaat om een genetische afwijking.

EARP | 09-10-14 | 11:40

Elke hoofddoek is een belediging voor mij als ongelovige. Net als elke haatbaard overigens. Ik voel aangiftes aankomen.

diek | 09-10-14 | 11:40

Wat te denken van de opmerking van Spekman en Oudkerk over kutmarrokanen jaren geleden. Het benoemen moet kunnen. Hans Janmaat werd verafschuwd door wat hij vroeger allemaal riep. Hij heeft anno 2014 geheel gelijk gekregen. OM slaat de plank finaal mis.

pibasso | 09-10-14 | 11:40

Ik wil ook minder Polen, Bulgaren, uitkeringstrekkers, subsidiesponzen, linkse politiek, grootgraaiers en AH bonuskaarten. Is dat allemaal strafbaar in NEEderland??

marcoplarco | 09-10-14 | 11:37

OM maakt geen schijn van kans, niet alleen zijn Marokkanen geen RAS maar alleen al door het op deze wijze te formuleren begaan zij een nog grotere fout.
Feitelijk kan het OM aangeklaagd worden omdat zij nu de Marokkanen als RAS benoemen.

MX Daddy | 09-10-14 | 11:37

@MarcS | 09-10-14 | 10:26
landverrader, marcS zal voortaan door het leven gaan als de voorman van de NSB, of is dat toch Samson.

GekkeDave | 09-10-14 | 11:37

Roer | 09-10-14 | 11:24

Ik vind de toon waarop u communiceert korzelig en directief.
Ik heb een argument gegeven, Wilders wordt 24/7 beveiligd omdat er mensen zijn die hem willen vermoorden. Hij is een politicus, in Nederland. Als dat wordt gedoogd en vergeten en eigenlijk stilzwijgend wordt goedgekeurd (moet hij maar niet van die verschrikkelijke dingen zeggen, eigen schuld), is er geen sprake van een rechtstaat en een goed functioneerde democratie. Dit is de wortel. Dat hij in een reeks opmerkingen, in een zaaltje, waarop het publiek: "minder, minder, minder", riep, ook Marokkanen riep, is erg dom van hem, maar het is volgens mij geen misdaad.
Hij wordt al jaren lang verketterd in de media en het is salonfähig om anti-Wilders te zijn. Struikelen over zo'n klein blaadje is voor mensen die hem haten.

asylumstreetspanker | 09-10-14 | 11:37

Het policorre anti-Nederlanders-gilde is weer bezig. Zum kotzen. Spekmans (extreme-links) en Samsom (PVV)gaan vrijuit. Je verwacht het niet.

Fijnstoffer | 09-10-14 | 11:36

Als Geert rifapen ipv Marokkanen gezegd had hoe zou het dan gegaan zijn.
Zouden de dierentuinen dan een klacht ingediend hebben.

Toontje-lager | 09-10-14 | 11:35

Egbert45068068 | 09-10-14 | 11:31
"... dat de gehele Nederlandse economie gebouwd is op Turkse schoonmaaksters en Marrokaanse vuilnismannen." Je meent het? Maar vind je dan ook niet dat die maroKKaanse vuilnismannen er wel heel erg de kantjes vanaf lopen? Ik heb er namelijk nog nooit één zichzelf in de vuilniswagen zien smijten, jij wel?

mospekmet | 09-10-14 | 11:35

@istawa | 09-10-14 | 11:27
Wat nou "laat hem maar peentjes zweten"!
Deze voorgestelde vervolging is om mensen zoals jij bezig en links te houden,sukkeltje.

deraderendraaien | 09-10-14 | 11:35

@ Roer | 09-10-14 | 11:20

Helaas worden critici de mond gesnoerd, of nog erger, vermoord. Ik wil ook graag terug naar iets van vroeger maar we leven in 2014, en de afgelopen 12 jaar hebben in teken gestaan van het vooral downplayen van de problemen waardoor ze nu de spuigaten uitlopen. Ook moet je niet vergeten dat links is begonnen met de harde taal. Gesteund door de illusie dat zij hogere morele grond bezaten. Zij waren de "goeden", meeliftend op de gruwelen van WO2 door deze op slinkse wijze in te zetten om kritische geluiden van vandaag het zwijgen op te leggen. Heel hard "nazi" roepen als iemand iets zegt waarvan jij vindt dat het te ver gaat.

Want als iemand werd gebombardeerd tot nazi willen mensen niet meer met die persoon geassocieerd worden. Vandaar ook dat veel mensen er niet voor uit durven te komen dat ze PVV stemmen. Bang om weg gezet te worden door de gutmenschen in hun omgeving. Ze weten precies hoe het spelletje werkt en hoe ze het moeten spelen. Links is wat dat betreft geen haar beter dus.

OpperGek | 09-10-14 | 11:33

i-Wonder | 09-10-14 | 10:23
Jij mag van mij ook de Belgen check doen maar de Joden vergelijking spreekt wat meer tot de verbeelding gezien de historie.

roze_bril | 09-10-14 | 10:25
En jij vindt dus dat een haatimam voor een Moslim klasje ook mag oproepen tot minder Joden? En vervolgens dat 'we dat wel even gaan regelen'? Je bewijst precies mijn punt, het kan gewoon niet.

kicktherabbit | 09-10-14 | 11:33

LOL, het OM moet je tegenwoordig ook maar met 1m3 zout nemen.

gare stapeldekker | 09-10-14 | 11:33

Pim Fortuyn was tenminste consequent te haten. Die had het ook niet zo op met Marrokanen, behalve als ze minderjarige schandknapen waren. Geert Wilders surft op de golven die Pim ooit maakte.
.
Maar mijn God, wat is Geert Wilders in tegenstelling toch een enorme tokkiekoning. Met z'n geblondeerde rechterskronie. En die achterban dan, God o' God. Enge fascistische jügend.
.
Als jullie het dan hebben over: Dit land gaat naar de klote! Dan ben ik het volledig eens. Broodje shoarma eten en "minduh, minduh, minduhgh!" roepen. Zeiken over uitkeringen en niet beseffen dat de gehele Nederlandse economie gebouwd is op Turkse schoonmaaksters en Marrokaanse vuilnismannen. De eerste die aan de bak kan dan, is Henk en Ingrid met hun VMBO-diploma.
.
Als je nu rechts ben, dan wil je toch een intelligente daadkrachtige volksvertegenwoordiger? Niet dit populistisch gepeupel waar je onderbuik van gaat jeuken.
.
Het gaat ook helemaal niet om dat "minder, minder, minder". Vraag de geblondeerde achterban maar eens hoe ze het echt zien: "Allemaal oprotten uit mijn land! Vooral die tiefusmarrokanen!". Men denkt serieus dat racisme en xenophobie valide politieke standpunten zijn.
.
Het mag allemaal best hoor van mij. Als Wilders-aanhanger stel je je gelijk aan een oliedomme Jihad-ganger, dat dan weer wel. Daar zit echt geen greintje superieure cultuur aan, zolang je dat niet kan kopen in de Aldi voor 99 eurocent.

Egbert45068068 | 09-10-14 | 11:31

Het moet en zal racisme zijn. Ook al is Marokkaan gen ras, het is toch racisme. De van blinde haat vervulde ambtenaren van het OM moeten en zullen iets vinden.

Wat een zieke toestand. Wat een misbruik van het rechtssysteem. En dat zegt een VVD stemmer.

van Oeffelen | 09-10-14 | 11:27

laat hem maar lekker peentjes zweten, niets mis mee.

istawa | 09-10-14 | 11:27

Ik ben weg. Sorry voor onrust en eventuele schade.

Roer | 09-10-14 | 11:26

propper1000 | 09-10-14 | 10:40
-
Welnee, ik ben geen PVV/Wilders volger. Hoezo ? omdat ik het Journaal/RTL-nieuws kijk en daardoor weet wat er precies is gezegd ben ik een PVV-folderaar ? U is simplistisch.
-
ik liëer me aan geen enkele politieke partij, maar heb desondanks wel een grafhekel gekregen aan Marokkanen. Niet om wat mensen als Wilders roepen, maar om hun eigen gedrag, hun eigen minachting voor ons volk en vaderland.
-
Maarja, ik zal wel weer xenofobisch en institutioneel racistisch zijn.

Badderbeest! | 09-10-14 | 11:26

Ga er maar aan staan, als magistraat, om na een veroordeling in dit nieuwe politieke proces nog staande te houden dat het juist de verdachte was die den Rechtsstaat beschadigde.

Ik wensch de (linkse) rechter veel wijsheid toe. Indien dat nog politiek mogelijk/wenselijk is.

Jan Passant mk2 | 09-10-14 | 11:26

Het openbaar ministerie is een ander woord voor jabhat al-nusra

Tipped Relic | 09-10-14 | 11:24

GekkeDave | 09-10-14 | 11:14
Dat mag wel benoemd worden. Waar zeg ik dat dat niet mag?

asylumstreetspanker | 09-10-14 | 11:13
Hier is een andere context dan Kamer of pers. Ik speel niet op de man en kom met argumenten.
Retoriek? Nee ik maakte een punt dat ik onderbouwde. Pak er dan niet een zinnetje uit.

Roer | 09-10-14 | 11:24

--En ik trap er WEER in...--

dedeurs | 09-10-14 | 11:23

"op grond van ras"
Ik neem aan dat het OM keiharde waterdicht bewijzen heeft dat Marokkanen een ras zijn,vergelijkbaar met Aziaten,indianen,Blanken,en Negroïde?
Ik zeg geen poot om op te staan met deze omschrijving,en mocht de rechter daar anders over denken... dan Spekman,Samsom en zelfs Rob Oudkerk ook nog in de beklaagdenbank.

deraderendraaien | 09-10-14 | 11:23

--Samsom en Spekman (PvdA) worden niet vervolgd voor hun racistische Mocrohaat--
Tja, had Wilders zich maar aan moeten sluiten bij de PvdA. Zoals 75% van de Nederlandse bevolking heeft gedaan.

dedeurs | 09-10-14 | 11:23

Als ze hun uitkering op komen halen zijn het Nederlanders, als er wat te klagen valt zijn het maroKKanen. Minder maroKKanen zijn er nog steeds veel te veel. Gaat ook op voor Minder x 3 maroKKanen. Wat mij betreft gaan ze thuis, en dat is dus in maroKKo, de jammerende moordlim uithangen. Hier hebben ze al hun krediet verspeeld, en daar hebben ze zo'n 30 jaar lang keihard hun best voor gedaan.

mospekmet | 09-10-14 | 11:23

Het ras "Marokkaan" kenmerkt zich door ?

van Oeffelen | 09-10-14 | 11:22

OpperGek | 09-10-14 | 11:12
Ik snap je punt en gevoel, maar niet je conclusies. Was blij dat er aangiftes kwamen en die opruier wordt gestopt. Bekijk het vanuit mijn hoek. Ik schijt op wegzetten van bevolkingsgroepen, de mediaspin en de aandacht die Wilders krijgt met zijn over de grens-retoriek en achterlijke oneliners en afzeiken van andere politici. Van de idioten die achter hem aanlopen. Simpele haters. Haat is kut en haat zorgt altijd voor ellende. Wilder voedt dat en eet ervan.
Ik heb moeite met een hoop dingen die jij ook ziet. Maar ik wil andere oplossingen dan haat en terug naar iets dat niet meer is en niet meer kan.
Wilders is geen oplossing. Een tijdje een interessante nar. Maar nu stoort hij de echte oplossingen, omdat hij niet verbindt maar claimt en splijt.

Roer | 09-10-14 | 11:20

Nooit geweten dat Marokkanen een menselijk ras vormen... Dus nu hebben we het gele, het zwarte, het blanke en het Marokkaanse ras? Ik weet wel dat het ras-criminelen zijn, zoals iedere dinsdagavond weer te zien is bij Opsporing Verzocht!

Brou Is Back | 09-10-14 | 11:20

ach is het demoniseren weer begonnen? MINDER demoniseren!! minder! minder! minder!

mooi geluld man | 09-10-14 | 11:19

-weggejorist-

S. Roggeman | 09-10-14 | 11:18

@Igor Putkin | 09-10-14 | 11:12
Ja - en als het de gebruikelijke verdachten nog lukt ook om meneer strafbaar te maken, dan wordt hij daarna (terecht) ook nog eens een door dictators veroordeelde held. Helemaal vanzelf.

Jan Passant mk2 | 09-10-14 | 11:16

@Roer | 09-10-14 | 10:22
Is het dan niet zo dat de Marokkanen en etnische monopoly op misdaad hebben? is het dan niet zo dat de overgrote meerderheid van de marokkanen een strafblad hebben?

waarom mag dit niet benoemd worden dan?

GekkeDave | 09-10-14 | 11:14

Roer,

"zonder fatsoen en manieren ".
Zelf heb je over "zeiken", "gelul","grote bek".
Welk fatsoen bedoelt u eigenlijk?
Wat een retorische onzin kraamt u uit...."Ik ben voor de rechtstaat".
Tja, wie niet?
De rechter beslist, maar is Wilders eigenlijk al niet veroordeeld door de media, dat mag ook niet. En vindt u het normaal dat we een volksvertegenwoordiger hebben in Nederland die 24/7 bewaakt moet worden omdat hij bedreigd wordt door lieden met andere ideeën dan hij?
Nou niet gaan schelden. Het gaat mij om de wortels van dit probleem en niet om de bladeren.

asylumstreetspanker | 09-10-14 | 11:13

Het hele politieke apparaat is er op uit om Greet te pakken op wat voor manier dan ook. Ze zullen z'n belastingaangiften inmiddels ook al honderd keer gechechkt hebben. Maar ik vind dat als andere politici iets beloven en het dan niet nakomen dat ze ook crimineel strafbaar zouden moeten zijn. Laten we die eerst aanpakken aub. Niet degene die de waarheid spreekt hoe moeilijk die ook is.

zooishettoch | 09-10-14 | 11:13

@Coyote | 09-10-14 | 11:10
Maar goed. Is het wenselijk "schandelijk" of "smakeloos" optreden strafbaar te maken?
En wie gaat beoordelen hoe de smaak moet zijn?
Gaat dit geen grens over?
Zo neen, waarom niet?

Jan Passant mk2 | 09-10-14 | 11:13

QBert | 09-10-14 | 11:07
Ik heb het goed gelezen. Dus je bedoelde het neutraal? Ik dacht door je eerdere post over racisme en next dat je niet neutraal was en zat te trollen/spinnen.

Ik hoop dat racisme niet de vormfout wordt. Op wereldschaal is de definitie ruim: nl.wikipedia.org/wiki/Racisme#Wettelij...

Roer | 09-10-14 | 11:13

@ Roer | 09-10-14 | 11:01

Schellen voor mijn ogen? Als er hier 1 groep is in Nederland die schellen voor zijn ogen heeft is dat de linkse wegkijkende kliek met de "mentaliteit" het valt allemaal wel een beetje mee" en "zo'n vaart zal het niet lopen".

Mijn excuses voor mijn uitbarsting tegen uw persoon maar ik word er serieus pisnijdig van. Als je ook de beelden zag van het volk dat massaal op kwam draven om de voorgedrukte aangifteformulieren in te vullen wist je meteen welk vlees je in de kuip had. En ondertussen zitten wij met de shit opgescheept en mogen we er niks van zeggen. Van tasjesroof tot zwarte piet.

Het wordt ieder jaar erger. En ieder kritisch geluid over misstanden binnen de multiculturele samenleving wordt met grote zorgvuldigheid onder het morele vergrootglas gelegd. Iedere scheet die Wilders laat wordt breed uitgemeten in de media en zorgt voor een vloedgolf van verontwaardiging. Enige vorm van zelfreflectie en daarmee verbetering van de situatie wordt geschuwd. Het probleem blijft in stand meneer!

En dit is nu al de zoveelste keer dat hij voor het gerecht wordt gedaagd om en uitspraak. Een uitspraak die misschien niet al te handig was, maar die wel tot nadenken mag leiden. Dat hij hiervoor wordt aangeklaagd is waanzin. De grens van meningsuiting ligt bij geweld, en niet bij woorden.

OpperGek | 09-10-14 | 11:12

Walgelijke opportunistische plucheklever die middels goedkope retoriek een electoraat heeft weten op te bouwen.

Igor Putkin | 09-10-14 | 11:12

zo hehe. en ditmaal wel veroordelen. Fingers crossed en nu maar hopen dat hij bij voorbaat al vrijwillig tbs accepteert. Geeft hemzelf ook wat rust medunkt.

lulletjerozewater | 09-10-14 | 11:11

Tsja, was ook een schandelijk optreden.

Coyote | 09-10-14 | 11:10

Geert Wilders wordt aangemerkt als verdachte van 'belediging van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat' door het Openbaar Ministerie.

Belediging op grond van ras EN aanzetten tot haat.

Wilders zou als verdachte aangemerkt kunnen worden als aan deze twee voorwaarden wordt voldaan.

Marokkanen zijn geen ras.

Of zie ik dat verkeerd?

bodemloos | 09-10-14 | 11:08

.. "minder" wordt ook een strafbaar woord? Net als dat "marokkaan" blijkbaar een ras is geworden? Is er een link tussen die twee woorden?
Hoe strafbaar is een shirt met de tekst "ik ben marokkaan"? Of is het dat nu juist weer niet, ondanks dat "marokkaan" en dat andere woord uit den tweet,"verdachte", een zeer vaak voorkomende combinatie is. Dat laatste ook bekend bij het OM, zou je mogen verwachten. Zucht.

MultiKul (K van flauweKul) roept dagelijks wel weer vraagstukken op. De minst onschuldigen/minst ter zake doende daarvan worden met grote overmacht aangepakt door politiek, justitie en andere betrokkenen.

Jan Passant mk2 | 09-10-14 | 11:07

@Roer | 09-10-14 | 11:04

Daar gaat et erom dat de hoogte van een eventuele straf niet veel uitmaakt, omdat de maatschappelijke gevolgen niet in relatie tot de hoogte van de straf staan.

Heb ik dat in het chinees geschreven of zo of kun je echt niet lezen ?

QBert | 09-10-14 | 11:07

S. Roggeman | 09-10-14 | 10:53
Precies. Ik denk dat hij veroordeeld wordt.

Roer | 09-10-14 | 11:06

In de aanklacht tegen Wilders is Marrokaan een ras, in de aanklacht tegen Samsom en Spektrui niet.
Artikel 1 van de grondwet gaat wederom de schredder in.

Steinway | 09-10-14 | 11:05

Hopelijk heeft Hiddema zijn PE-punten wel op orde.

Russ Meyer | 09-10-14 | 11:04

QBert | 09-10-14 | 10:55
Wat bedoel je dan met je post van 10:16?

Roer | 09-10-14 | 11:04

op straat wordt je bespuugd en uitgescholden door die Marokkanen, en als je dan zegt dat Marokkanen kut zijn, krijg jij straf.

Dit kan toch alleen leiden tot een nog grotere haat tegen dat woestijnvolk?

Henk de Vries2074 | 09-10-14 | 11:02

J.Dahmer | 09-10-14 | 10:57 Ties Prakken en Britta Bohler hahaha. Nee joh, good old Hiddema kan dat prima doen lijkt mij.

Russ Meyer | 09-10-14 | 11:02

Spong, Hammerstein of de broertjes Anker?

J.Dahmer | 09-10-14 | 10:57

Spong?
Ben je niet goed?
Dat is de grootste Wildershater die er is!
OM maakt geen schijn van kans, dus al wordt Wilders verdedigt door Pino van Sesamstraat dan komt het nog goed.
Wat een lachertje dit.

Waakvlam | 09-10-14 | 11:02

OpperGek | 09-10-14 | 10:51
Je zit er drie keer naast. Ik ben geen rat, heb geen uitkering en wil Wilders niet het zwijgen opleggen. Wil wel dat de wet wordt gehandhaafd, zeker als het gaat om beschermen van de grondwet.
-
Voor jouw informatie.
Ik heb een hekel aan religie (ik tolereer het als mening, maar wil geen bijzonder onderwijs en dat soort shit) en aan etterbakken uit de Marokkaanse gemeenschap die de boel verkloten.
Maar de wet is heilig want anders krijg je echt enge dingen. Wilders aan de macht is een nachtmerrie, want hij zal de wet veranderen, conflicten en ongelijkheid veroorzaken en Nederland slopen. Maar dat is geen waarheid, slechts een voorspelling die hopelijk niet uitkomt. Tenzij er veel idioten als jij met schellen voor de ogen gaan lopen raaskallen en op hem stemmen.

Roer | 09-10-14 | 11:01

Volgens de statement van Wilders moet het OM zich bezighouden met Syriëgangers. Als ze terug (proberen) te komen, dan zie ik daar het nut nog wel van in, maar tot die tijd lijkt me dat net zo'n grote tijdverspilling.

alcor | 09-10-14 | 11:01

Verschrikkelijk lastig verhaal. Ik weet wat Pim over artikel 1 en de vrijheid van meningsuiting dacht maar als ik naar de VS kijk met al die enge naziclubjes dan weet ik toch ook niet of dat nou zo'n goed idee is. Maar ik ben blij dat ik geen rechter ben, want maak er maar eens een zinnig verhaal van. Gedachten- en meningenpolitie is verschrikkelijk, maar ik hoef de ideeën van echte racisten anderzijds ook niet zo nodig te horen. Mij lijkt het een moreel en juridisch mijnenveld.

Bigi Bana Boy | 09-10-14 | 11:00

Kennelijk is de Voertaal in Koninkrijk der Nederlanden het Engels geworden.
Schande!

Ik meen ooit een keer te hebben begrepen dat in de grondwet wordt opgenomen dat de Voertaal in Koninkrijk der Nederlanden het Nederlands is.
Kennelijk is dat nog niet geschied.

Schande!

Overigens zal dit Peggold een worst wezen. Hij wil Koninkrijk der Nederlanden toch overhevelen naar de EUSSR.
Heeft het volk massaal opgestemd! Hoe is het mogelijk?

ProAsfalt | 09-10-14 | 10:59

Zou wel interessant zijn zo'n vocale battle tussen Wilders en een haatimam om te kijken wie er als winnaar eruit zou komen...
Ach ja, wie gaat Wilders verdedigen?
Spong, Hammerstein of de broertjes Anker?

J.Dahmer | 09-10-14 | 10:57

-weggejorist-

DanBilzerian | 09-10-14 | 10:57

@Wonderful-Life | 09-10-14 | 10:41
Ha Ha Ha .......
Wat kun jij een onzin in een post kwijt zeg!

De Nederlanders met een marokkaanse komaf zijn over vertegenwoordigt in onze misdaad statistieken. En dan trek jij opeens de islam erbij? Zijn al deze boeven dan gelovig? En als ze het al zijn doen ze de (bejaarden / juweliers / zwakkeren ) berovingen, overvallen, onnodig mensen in elkaar schoppen, steekpartijen etc etc etc dan omdat ze in allah geloven? Jongen, jij bent de weg echt kwijt.

MarcS | 09-10-14 | 10:56

@Roer | 09-10-14 | 10:51

Ik heb nergens gezegd dat hij niet vervolgd moet worden dramneusje.

Leer eens lezen.

QBert | 09-10-14 | 10:55

Het OM heeft door het gebruik van voorgedrukte aangifteformuleren een handje geholpen.
Wie stuurde dit handje?
Wie stuurde dit aan?
Zo zijn er nog wel wat vragen mogeljk.

succesvol | 09-10-14 | 10:53

Roer | 09-10-14 | 10:51
Het hard ze ook proberen te spinnen, het is en blijft onverdedigbaar om te zeggen dat er van één bevolkingsgroep gewoon maar even wat minder moeten zijn.

S. Roggeman | 09-10-14 | 10:53

Wilders wel, Spekman niet. Klassenjustitie ten top.

Duracell | 09-10-14 | 10:53

Willen we meer dode Marokkanen ten gevolge van grote aantallen criminele Marokkanen, of minder? Minder! Minder! Minder!
Zo wel goed?

Jan Gordelroos | 09-10-14 | 10:53

Grens overschreden? ja, die van het onbetamelijke. Wet overtreden? nee, volgens mij niet kortom OM doet weer iets voor de buhne. Kost alleen maar weer meer belastingcentjes.

Zuma | 09-10-14 | 10:51

QBert | 09-10-14 | 10:42
En om die reden vind je dat hij niet vervolgd moet worden?

-
Ik ben voor de rechtstaat. Heb me jarenlang kapot geërgerd aan die blonde volksmenner zonder fatsoen en manieren voor alles wat hem niet uitkomt. Maar hij zat (net?) binnen de grenzen.
Met 'Minder' ging hij over de grens. Aanpakken die lul. Hopelijk maken ze geen fouten. Wilders zal trucjes uithalen en er langsheen lullen. Zijn fans zullen hem als martelaar zien

Roer | 09-10-14 | 10:51

@ Roer | 09-10-14 | 10:44

Volkomen begrijpelijke reactie hoor. Maar goed volgens een linkse uitkeringtrekkende kutrat zoals jij is natuurlijk alles geoorloofd om Wilders het zwijgen op te leggen. En wij maar betalen voor jullie ideale kumbaya-waanbeelden over hoe de wereld zou moeten zijn. Ik kan me hier zo gruwelijk kwaad over maken. Waar haal je het gore lef vandaan. Kutventje.

OpperGek | 09-10-14 | 10:51

Een van de eerste betogen van de advocaat zou moeten zijn dat de gehele rechtelijke macht hier niet mag vervolgen vanwege het feit dat zij een substantieel deel van het inkomen verkrijgt door zaken die Marokkanen betreffen. Minder Marokkanen betekent simpelweg minder inkomen voor de togatijgers.

Russ Meyer | 09-10-14 | 10:51

Daar hebben ze lang over na moeten denken. Maar ik vind het wel begrijpelijk (al was de uitspraak in verkiezingstijd). Ik wist ook direct dat hij hier een grens over ging.

Simon_GS | 09-10-14 | 10:50

Wilders, de martelaar van het gewone Nederlandse Volk.

ProAsfalt | 09-10-14 | 10:50

Procedurefout: Marokkanen vormen geen ras. Vrijspraak! Wel zal de verontwaardiging groot zijn en het zetelaantal richting 40 opschuiven. Wilders moet e.e.a. zien te rekken tot vlak voor de verkiezingen. Inwendig lacht hij zich kapot over het domme O.M. Ze trappen er weer in!

MarcAntony | 09-10-14 | 10:50

@DwaazzZZzz | 09-10-14 | 10:43
Och Och Och, niet kunnen lezen maar wel grote mond hebben?
j van l constateert slechts iets, misschien niet wat jij denkt, voelt of meent. Maar dat is nog geen reden om j van l naar joop te wensen!

MarcS | 09-10-14 | 10:49

Het feit dat ze er trots over in het Engels twitteren, geeft al aan dat hij geen eerlijk proces krijgt.
Er is al besloten dat het nou eenmaal het beste is om hem te hangen, en dat breed te etaleren naar het buitenland.

Vage_eddie | 09-10-14 | 10:49

Als er een instantie is die je dagelijks kunt betichten van discriminatie en racisme, dan is het wel het OM zelf! Niet normaal hoe zij overduidelijk iedere keer weer bepaalde politieke stromingen, een bepaald geloof en bepaalde minderheden uit bepaalde landen keer op keer weer de hand boven het hoofd houdt en iedereen die daar een gedachte of mening over heeft en eventueel iets van zegt, vervolgd!

TuuT | 09-10-14 | 10:48

Ik wist niet dat "Marokkaan" een ras was. Een beetje advocaat maakt natuurlijk gehakt van deze aantijgingen van het OM.

OpperGek | 09-10-14 | 10:48

Meer meer en nog meer van dat tuig Nederland uitschoppen.

snapdragon | 09-10-14 | 10:47

*krabt zich achter de oren* tweet van OM over Wilders ook in het Engels verstuurd, die over Spekman/Samson niet..

broek vol goesting | 09-10-14 | 10:46

Goed zo. Nu maar hopen dat hij ook daadwerkelijk veroordeeld wordt.

S. Roggeman | 09-10-14 | 10:46

de Grote Campagne Voor Geert Wilders, zo vlak voor de verkiezingen van 18 maart... duidelijk, wat een schoften

(c)ZWITSUL | 09-10-14 | 10:44

Badderbeest! | 09-10-14 | 10:34
En dat deed Geert precies niet. Fout en dus rechtszaak.

Vogelbeest | 09-10-14 | 10:35
Daar krijgt hij genoeg aandacht mee en die gevoelens zijn geduid en duizenden keren opnieuw uitgedrukt. Wat hij deed op dia avond was over de rand.

--
OM zou geen zaak maken als ze geen zaak hebben na de vorige keer. Wilders ging over de rand. De volksmenner kon zich even niet beheersen.

Roer | 09-10-14 | 10:44

Keeper | 09-10-14 | 10:39

Hiervoor gaat hij de cel niet in. Als er al iets bewezen wordt verklaard dan wordt het hooguit een geldboete.

Sterker: Wilders moet bezwaar indienen bij een eventuele dagvaarding en zich beroepen op het gelijkheidsbeginsel. Samsom die onderscheid maakt op etnische aspecten wordt niet vervolgd. Wilders die onderscheid maakt op nationaliteit wel.

NiceGuysFinishLast | 09-10-14 | 10:43

"ik wil minder managers"
mag dat ook niet meer?

--sql error-- | 09-10-14 | 10:43

Mensen die zeggen: "boehoe, het is geen racisme!" Irrelevant, want racistische uitspraken opzich zijn niet eens strafbaar. Het gaat om de gevolgen van je uitspraken, of die nou racistisch, discriminerende of wat dan ook zijn.
j van l | 09-10-14 | 10:30

Bij je de weg naar Joop.nl kwijt?

DwaazzZZzz | 09-10-14 | 10:43

Chiant | 09-10-14 | 10:12
De beste samenvatting van deze storm in een glas water.
Onze geert vindt dit prachtig, gratis publiciteit.

propper1000 | 09-10-14 | 10:42

@Roer | 09-10-14 | 10:39

Leg mij geen woorden in de mond. Ik heb helemaal nergens gezegd dat het niet strafbaar is. Ik heb het alleen over de implicaties van een eventuele veroordeling gehad.

QBert | 09-10-14 | 10:42

De Grote vraag blijft wel, wie wordt er nu omgekocht met een wijntje en etentje?

Snowy2000 | 09-10-14 | 10:42

Hij had het anders moeten formuleren. Meer Marokkanen het land uit, dan was het positieve discriminatie geweest en had hij een decoratie ontvangen.

Ridde Rogter | 09-10-14 | 10:41

Lijkt me een vorm van klassejustitie. Er zijn wel ergere uitspraken gedaan door andere personen die niet vervolgt worden. Wordt waxinelichthouder verhaal.

de SENSEI | 09-10-14 | 10:41

Lijkt me een vorm van klassejustitie. Er zijn wel ergere uitspraken gedaan door andere personen die niet vervolgt worden. Wordt waxinelichthouder verhaal.

de SENSEI | 09-10-14 | 10:41

Stapje voor stapje komen we dichter bij revolutie, volksoproer en bijltjes dag

tavor | 09-10-14 | 10:41

Eerlijk is eerlijk, ik vond het een domme foutje van Wilders.

Hij stelde 3 vragen.
1- Meer of minder EU
2- Meer of minder PvdA
3- Meer of minder Marokkanen

Vraag 3 was dus heel stom, vraag 3 had moeten zijn: "Meer of minder Islam" . Want niet alle Marokkanen zijn moslims, er zijn ook vele Marokkaanse afvallige moslims, ongelovige Marokkanen zijn er ook, Christelijke Marokkanen en zelfs zijn er Joodse Marokkanen.

We hebben in dit land last van de islam, en niet van Marokkanen of andere nationaliteiten. Marokkanen zijn ook mensen, de islam is een fascistische ideologie, de islam maakt mensen ziek in hun bovenkamer, dat achterlijke agressieve haatgedrag van de Marokkaanse moslims komt niet door het "Marokkaan zijn", het komt door hun islamitische ideologie. Dus de islam is HET probleem.

Wonderful-Life | 09-10-14 | 10:41

Kijk, Badderbeest is tenminste een ware volgeling: leert zelfs teksten uit zijn hoofd en deelt ze dan weer.
De bejaardenpartij pvv heeft nog mensen nodig om te folderen.

propper1000 | 09-10-14 | 10:40

Ik zal het maar vragen: Weet je wie ook veroordeeld werdt voordat hij aan de macht kwam?

Longshot | 09-10-14 | 10:40

Natuurlijk niet. Met minder marokkaanen bedoelde hij uiteraard: minder kriminelen. En daar is geen woord aan gelogen.

Bamboojay | 09-10-14 | 10:39

Leg jij maar eens uit waarom het wel strafbaar is.
Zo gaat dat namelijk in Nederland.
QBert | 09-10-14 | 10:32

nl.wikipedia.org/wiki/Haat_zaaien

Laat de rechter beslissen inderdaad. Maar jij mag als je wilt, want je zegt dat het niet strafbaar is, hem verdedigen. Zie mij als officier van justitie. Vormfoutjes en trucjes werken hier niet. Kom maar met argumenten. Het gaat om de uitspraak en het opruien van een zaal met camera's (en dus gegarandeerd exposure in heel Nederland) met 'Minder Marokkanen'.

Roer | 09-10-14 | 10:39

"Racisme: elk onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur gebaseerd op ras, huidskleur, afstamming, of nationale of etnische oorsprong."

Doet er weinig toe of het een ras is of niet.

Capt. Iglo | 09-10-14 | 10:39

Prima reactie van Geert. De overheid en het OM zijn de realiteit totaal kwijt. Nederland word bestuurt door mensen die hun ziel aan het pluche hebben verkocht en elkaars hand boven het hoofd houden.

Wat zou het zijn als die de cel in moet? Zijn we dan ECHT een politiestaat geworden?

Keeper | 09-10-14 | 10:39

sinds wanneer zijn Marokkanen een ras? het is bij mijn weten een nationaliteit. dus als ik Duitsers beledig ben ik volgens het OM ook een racist. Kutmoffen.

frühschriften | 09-10-14 | 10:36

We hebben het hier over een politicus die de gevoelens van een aanzienlijk deel van de bevolking uitdrukt. Dat mag in een democratie niet strafbaar zijn.

In plaats van de boodschapper te vervolgen zou "Den Haag" zich beter eens af kunnen vragen waar die gevoelens vandaan komen.

Vogelbeest | 09-10-14 | 10:35

Dus je mag niet zeggen "Ik wil minder Marokkanen" Maar je mag wel zeggen "Ik wil minder tyfusmarokkanen"
-
Want bij de eerste heb je het alleen over Marokkanen in het algemeen, en bij het tweede heb je het alleen over Marokkanen die je tyfushonden vindt.
-
Mooi, dan gaan we dat regelen.

Badderbeest! | 09-10-14 | 10:34

Wat een gelul, Geertje vroeg alleen maar of we meer of minder van die bontkraagjes willen, denk dat als hij nu de vraag stelt 3/4 van nederland minder roept.
Ik wel, minder, minder, minder....

MX Daddy | 09-10-14 | 10:33

Wilders is al 147 keer vrijgesproken, dat worden er nu 148. Al deze gratis publiciteit voor een non probleem. Het OM die echte zaken moet laten liggen door MH17 en deze ellende.

Feynman | 09-10-14 | 10:32

Het OM gaat Geert Wilders een Brammetje geven, zijn financiën bekijken of hij niet iets verzwegen of vergeten is om op te geven aan de belastingdienst, het enige stokje waar het OM mee kan slaan, bij de PvdA krijg je op die manier een leuke nieuwe baan, als PVV word je vervolgt, een rara wereld.

hovawart | 09-10-14 | 10:32

@Roer | 09-10-14 | 10:28

Leg jij maar eens uit waarom het wel strafbaar is.
Zo gaat dat namelijk in Nederland.

QBert | 09-10-14 | 10:32

Het wachten is nu alleen nog op de voorgedrukte stemformulieren.

Frits Spanbergen | 09-10-14 | 10:32

Wilders moet gewoon de PVV deponeren als religie bij een KVK om de hoek, dan is hij strafrechtelijk feitelijk immuun.

Religies genieten meer juridische bescherming dan meningen. Dat komt omdat meningen gebaseerd zijn op feiten en religies eigenlijk roddels zijn. En omdat heel veel mensen die roddelblaadjes lezen en gaan huilen als het niet klopt, krijgen ze bescherming.
Niemand weet of snapt waarom, maar het is zo. Is iets onverwerkts uit ons verleden.

Als religie mag hij niet-PVV-ers bijvoorbeeld doodwensen, van gebouwen afgooien en de keel doorsnijden. Dat is gunstig, want dan groei je sneller dan wanneer je nog gewoon een mening bent.

Meningen dienen nog ouderwets verspreid te worden, via het overtuigen op basis van redelijke argumenten. Dat kost veel tijd, zeker als mensen niet al te snugger zijn. Religie is id praktijk veel efficienter dus.
Maar: dat moet hij die religie wel in een boekje opschrijven, anders telt het niet.

Last but not least: als religie heeft hij opeens de steun van de PVDA.

Magdatkandat | 09-10-14 | 10:32

Kan iemand even de deur open doen? Democratie en Vrije meningsuiting willen naar buiten!
ElMatadero | 09-10-14 | 10:23

Check de wet. Je mag vrije meningsuiting doen maar er zijn een paar grenzen

Wetboek van Strafrecht

In Nederland zijn de volgende artikelen in het Wetboek van Strafrecht gericht tegen haatzaaien:

Art. 137c: 1. Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, opzettelijk beledigend uitlaat over een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie. (...)
Art. 137d: 1. Hij die in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, aanzet tot haat tegen of discriminatie van mensen of gewelddadig optreden tegen persoon of goed van mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie. (...)
Art. 147: Met gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of geldboete van de tweede categorie wordt gestraft:

Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, door smalende godslasteringen op voor godsdienstige gevoelens krenkende wijze uitlaat.[2]

Zoals hierboven al aangegeven is haatzaaien iets anders dan belediging, o.a. in de vorm van smaad (art. 261 Sr) en laster (art. 261 Sr.)

Roer | 09-10-14 | 10:31

Wilders is 'controlled opposition'. Er is een briljant spelletje gespeeld na de moord op Fortuyn. We leven al tijden in éénpartijstaat Nederland, met de Oranje's als bovenbazen.
Na Fortuyn was het duidelijk dat er iets broeide, en dat moest gekanaliseerd worden, maar dan wel op zo'n manier dat het de werkelijke machthebbers geen pijn zou doen. Enter mijnheer Wilders(VVD). Keurig getimed, precies goed geframed, en alles loopt keurig volgens het Haagsche plan, want uiteindelijk verandert er helemaal niks, en zal er geen revolutie uitbreken want het volk dat het zat is heeft de illusie dat de PVV ooit wél potten zal kunnen breken.
En zo vlak voor de verkiezingen wordt die schijnkeuze weer eens even mooi voor het voetlicht gebracht. En we trappen er weer met open ogen in.

Kiwi45 | 09-10-14 | 10:31

Laat het svp zo zijn dat Mr Hiddema Geert bijstaat. Dat wordt peentjes zweten voor het OM. Hij lijkt me de juiste man om de vloer aan te vegen met de inquisiteurs van deze spruitjesmonarchie.

Russ Meyer | 09-10-14 | 10:31

Zal wel weer vrijspraak worden na een grote Wilders show met krokodillentranen en een jankspeech over dat ie zal blijven spreken. Deze keer zonder Moszkowicz.

Mike Oxlong | 09-10-14 | 10:30

@dedwarsligger | 09-10-14 | 10:22
Pffff google translate nl>us was al lastig genoeg!

MarcS | 09-10-14 | 10:30

Dus Marokkanen kunnen roepen dat alle Joden en homo's dood moeten en aan het gas moeten, hitler groeten brengen, hakenkruizen tonen over vertegenwoordigd zijn in de misdaad maar als je het benoemd ben je strafbaar als je Wilders heet. De eigenlijk veel kwetsender uitspraken van Spekman en Samson worden met de mantel der liefde bedekt. Ons kent ons hé bij het PVDA bolwerk. Dit land is verloren.

Dirk III | 09-10-14 | 10:30

Van mij mogen alle marokkanen weg. Minder is niet genoeg. Mag ik zeker niet zeggen?

New Quacka | 09-10-14 | 10:30

Mensen die zeggen: "boehoe, het is geen racisme!" Irrelevant, want racistische uitspraken opzich zijn niet eens strafbaar. Het gaat om de gevolgen van je uitspraken, of die nou racistisch, discriminerende of wat dan ook zijn.

j van l | 09-10-14 | 10:30

@spoiver | 09-10-14 | 10:18
Omdat heel veel mensen zo vaak en onterecht de racismekaart trekken dat het eigenlijk helemaal niets meer is. Onze politici doen er hard aan mee, echt hoor met pek en veren die hele bende bij elkaar en daarna ons dorp uitjagen.

MarcS | 09-10-14 | 10:29

Krijgt Geert dan een Marokkaan als celgenoot?

Abu al Uitkering | 09-10-14 | 10:29

"... en klaarblijkelijk is 'Marokkaans' tegenwoordig een ras."
Homo Horribilis Africanus".
In Jip- en Janneke taal: de moordlim.

mospekmet | 09-10-14 | 10:29

Er is geen groep die zichzelf zo negatief wegschrijft dan de marokkanen zelf. Op dagelijkse basis.

RegseHippie | 09-10-14 | 10:28

Waarom moet het in het Engels, voor wie is dit bericht bedoeld??

EARP | 09-10-14 | 10:28

QBert | 09-10-14 | 10:16
Over de islam mag van alles gezegd worden hier. Lees trouwens Het raadsel Spinoza als je durft. Wat Wilders zei was strafbaar. Lees onze grondwet.

-

Iedereen die zeurt Samsom en Spekman: doe aangifte of stop met zeiken.
Leg maar uit waarom Wilders niet strafbaar is met zijn uitspraak. Achteraf gelul over wat hij bedoelde gaat hem nauwelijks helpen. Hij zei het zoals hij het zei. Camera's erop, vlak voor de verkiezingen.

Roer | 09-10-14 | 10:28

Een oude grap maar nog steeds werkend:

OM - Openbare Miniserie

knerf | 09-10-14 | 10:27

Ik vind dat elke moslim die in dat bloedovergoten haatboek geloofd een racist is.

wimschopper | 09-10-14 | 10:27

Dat is een mooie opsteker voor Wilders. Gaat weer een boel internationale publiciteit opleveren.

jemagookniksmeer | 09-10-14 | 10:27

@Thefatfuck | 09-10-14 | 10:09
onzin, klinkklare onzin!

Als jij echt zo heftig dacht, dan zou jij alles inpakken en weg zijn. Maar iets houd jou hier ....... wat?

MarcS | 09-10-14 | 10:26

@kicktherabbit | 09-10-14 | 10:15

Je maakt hier een denkfout. Als je wilt vervangen, stel je dan voor wat het publiek had gezegd als Geert had gezegd: "Willen jullie meer of minder Joden?" Ik denk dat iedereen met een vraagteken had rondgelopen, maar zeker geen minder, minder, minder had geroepen. Had je dit echter op een Islamitische school voor de klas gezegd.....

roze_bril | 09-10-14 | 10:25

Is Marokkaan nu ook al een ras ? Waar is het OM eigenlijk mee bezig ? Zijn deze van blinde haat vervulde ambtenaren niet helemaal van het pad af ?

van Oeffelen | 09-10-14 | 10:25

De rechtzaak graag weer live op tv uitzenden! Dat wordt smullen!

Bobbbe | 09-10-14 | 10:24

@Marteljy | 09-10-14 | 10:04
Yep nog een koud maken zal wel teveel opvallen, dan maar politiek vermoorden ..... ergh ik bedoel vleugel lam maken. De hoordagen kunnen bijna niet doorzichtiger.

MarcS | 09-10-14 | 10:24

@kicktherabbit | 09-10-14 | 10:15
Hou toch eens op met de WW2 referenties. Waarom doe je niet de Belgen check?

i-Wonder | 09-10-14 | 10:23

Kan iemand even de deur open doen? Democratie en Vrije meningsuiting willen naar buiten!

ElMatadero | 09-10-14 | 10:23

Slim hoor, dit sleept zich voort tot de provinciale staten verkiezing, goed voor Geurt zijn zetelaantallen. Je zou haast denken dat het OM campagne voert voor Geurt

TheStef | 09-10-14 | 10:23

De schooiers zijn duidelijk de schaamte voorbij klasse justitie in onze bananenstaat neemt enge vormen aan.

Toontje-lager | 09-10-14 | 10:22

Had die tweet niet in het arabisch gemoeten.

dedwarsligger | 09-10-14 | 10:22

'In wat voor wereld leven wij?????'
clabamsk | 09-10-14 | 10:03
-> IN een rechtsstaat

'wat kost dat geintje elke keer van het O.M.?'
smirmoff | 09-10-14 | 10:05
-> Dat ligt aan de tijd die Wilders en advocaat nemen voor monologen

Thefatfuck | 09-10-14 | 10:09
Als je zo de boel over een kam scheert en je zoon ermee bevuilt zeg ik: wegwezen. Ga anders vast. Je hoeft niet te blijven

XaleX_2 | 09-10-14 | 10:11
Hij vertegenwoordigt niet heel Nederland met die mening en het is strafbaar wat hij deed. Lees de grondwet voordat je weer een grote bek op zet

Roer | 09-10-14 | 10:22

Het enige doel van Justitie is om mensen angst in te boezemen zodat ze niet meer openlijk durven te zeggen wat de objectieve misdaadcijfers gewoon aangeven

sinar2 | 09-10-14 | 10:21

Waarom snappen zo weinig mensen het verschil tussen discriminatie en racisme?

spoiver | 09-10-14 | 10:18

Wat een bijval toch voor onze geert-aow op 65-wilders. Per slot van rekening toch de leider van een partij voor 65-plussers.

propper1000 | 09-10-14 | 10:18

Sinds wanneer is een bevolkingsgroep een ras?

santadomenica | 09-10-14 | 10:18

Dat is knap van het campagne team van de PVV. Een campagne die support krijgt van het OM!

Mark_D_NL | 09-10-14 | 10:17

"Volgens het OM hadden Samsom en Spekman het ‘over gedrag en niet over ras’." ... maar Wilders wel want hij had het 'Marokkanen'. dus 'marokkanen' is tegenwoordig een ras, volgens schaapjes bij het OM, en dus niet een inwoner van Marokko of iemand met een marokkaans paspoort.
Ze zijn totaal de weg kwijt daaro.

--sql error-- | 09-10-14 | 10:17

Nederland waar mijn zijn eigen cultuur aan het verkopen is.
Zich in de bil laat nemen door Midden-Oosten en Noord-Afrika ofwel door ISIS.
Waar Timmermans trots op onze aanpak is terwijl er rondom MH17 nog geen één vraag beantwoord is.
Waar het koningshuis en het Binnenhof van Brussel is.
Onze premier niets meer als een veredelde student is. De minister van defensie een vrouw is.

cees2025 | 09-10-14 | 10:17

Nou niet meteen zeggen dat we Noord-Korea zijn. Want daar ruimen ze politieke tegenstanders gewoon op. Hier doen we dat tenminste op een beschaafde manier via ons rechtssysteem.

roze_bril | 09-10-14 | 10:17

Einde van de Domheid | 09-10-14 | 09:58

^

Bokito ergo sum | 09-10-14 | 10:16

@subsidistan | 09-10-14 | 10:07

Daar gaat het niet om. Het gaat erom of het strafbaar is of niet. Heeft gevolgen voor toekomstig gedrag.

Google maar eens op "Elisabeth Sabaditsch-Wolff".
Die werd in Oostenrijk veroordeelt voor kritiek op de islam, terwijl ze alleen waarschuwde voor dingen die ze zelf had gezien en meegemaakt in islamistische landen.

Dit oordeel heeft grote gevolgen voor bijvoorbeeld journalisten die ook uit islamistische landen berichten over de situatie daar. Ineens worden feiten niet meer aan de islam gekoppeld, omdat dat eventueel strafbaar is en tot vervolging zou kunnen leiden.

De geldstraf was 480 Euro. Staat niet in relatie tot de gevolgen van de uitspraak.

QBert | 09-10-14 | 10:16

Strafbaar is strafbaar. Had hij het maar niet moeten zeggen.

Roer | 09-10-14 | 10:16

@Chiant | 09-10-14 | 10:07
Als er oorlog komt, dan inclusief tegen onze politici. We dont forgive and dont forget.

GekkeDave | 09-10-14 | 10:16

Ik doe in zulke gevallen altijd de 'Joden check'. Oftewel vervang het woord Moslim, Christen, Fin of Marokkaan door Jood en kijk of je schrikt.
"Willen jullie meer of minder Joden?"
- Minder, minder, minder
"Dan gaan we dat regelen"

Jep, ik vind het eng en ik snap dat Marokkanen hierdoor beledigt zijn en angstig worden. Gewoon een domme en gevaarlijke uitspraak van Geert.

kicktherabbit | 09-10-14 | 10:15

Hoezo vlak voor de verkiezingen. Lul toch op. Dat duurt nog maanden. Eerst Sinterklaas nog !

cabrão | 09-10-14 | 10:15

Racisme omvat juridisch gezien wel wat meer dan alleen 'ras'. Afkomst, huidskleur, etniciteit, nationaliteit, etc. tellen mee.

Maar goed, semantiek. Gaat er natuurlijk om dat hij verdacht wordt van het aanzetten tot discriminatie en haat tov Marokkanen. Lijkt mij wel het geval.

Tweespalt | 09-10-14 | 10:14

Als er één haat zaait in deze, dan is het het OM zelf me dunkt.

No Mames | 09-10-14 | 10:14

sjonge jonge, (S)links nederland heeft zich goed opgezet hierin. Wanneer worden de "Dood aan alle Joden" maroccies opgepakt?

GekkeDave | 09-10-14 | 10:14

Ik ligt met me kop in het schijthuis , ff uitgebreid kotsen ,wat een land is dit geworden wat een brok ellende en daar doet men bijna een half jaar over .
worden schieten me nu te kort ..... ondertussen is er herrie op komst over het beëindigen van het verdrag tussen ned-maroko leve de vvd bha bha bha bha bha

witchmaster | 09-10-14 | 10:14

Nu krijg ik nog meer respect voor die koerden, die de tweedekamer bezette, om op te komen voor hun eigenvolk. Want in dit ons land laten ze de minderheid de dienst uit maken, en vervolgen ze Politici voor uitspraken die door miljoenen inwoners dagelijks wordt gedacht.

Snowy2000 | 09-10-14 | 10:13

subsidistan | 09-10-14 | 10:07
Inderdaad. Een rechtsgeleerde hier dan kan vertellen wat de strafeis ongeveer zal worden, indien Wilders schuldig wordt bevonden?

Derechtselutser | 09-10-14 | 10:12

@subsidistan | 09-10-14 | 10:07
Goedkoopste en doeltreffendste verkiezingscampagne ooit. Ik gok dat Greet stiekem hoopt op een paar dagen in de nor. Dat genereert veruit de meeste media-aandacht: eerst als hij zich gaat melden en enkele dagen als hij er weer uit komt.

Chiant | 09-10-14 | 10:12

Waarom hoor ik steeds dat Samson en Spekman ook vervolgd zouden moeten worden wat hebben die dan gedaan? Behalve graaien en liegen maar als je dat niet kunt ben je geen goede politicus dat doen ze allemaal.

Capt. Iglo | 09-10-14 | 10:11

Aangifte van een volk waarvan de staatreligie bij wet homofielen in de gevangenis gooit, de typhus voor ze.

robinhoed | 09-10-14 | 10:11

Zoals ik op powned al zei, mist het OM weer eens volledig de context. Daarnaast vertegenwoordigd hij de mening van een groot deel van NL. Het volk heeft het recht om politiek vertegenwoordigd te zijn met politici die hun mening verkondigen. Je kan het er mee oneens zijn, maar ook niet meer dan dat. Het OM lijkt steeds meer op een instrument van de gevestigde wegkijkende politieke elite.

XaleX_2 | 09-10-14 | 10:11

De aandacht moet even afgeleid worden van een, weer, liegende Frans Timmermans.

TheEgg | 09-10-14 | 10:09

Nu weet ik het zeker, dit land is verrot, ik moet hier weg !
(gaat vanavond nog met vrouw en kinderen om de tafel)

wielmoer | 09-10-14 | 10:09

Ik heb een zoon van 16 jaar oud. Van mij krijgt hij het advies dat zodra hij klaar is met z'n studie zo snel mogelijk dit (inmiddels) KUT-land te verlaten. Wat een mafketels bij het OM zeg. Gewoon blijven beschermen dat tuig. Als ze dan ISIS achtige denkbeelden krijgen hebben wij het door de opgelegde stigma's natuurlijk ook weer gedaan.

Thefatfuck | 09-10-14 | 10:09

"He is suspected of having insulted a population group with respect to their race"

Marokkaan is geen ras.

Next!
QBert | 09-10-14 | 10:03

Soberso rassen bestaan niet; de genetische verschillen tussen mensen zijn te summier om van 'rassen' te spreken. Aldus geen racisme. Kwestie semantisch opgelost.

Sprezza | 09-10-14 | 10:09

Vroeger had je nog respect voor het OM en de politie.
Die tijden zijn helaas voorbij.

Joop69 | 09-10-14 | 10:08

Spel dan in ieder geval 'Marokkaans' goed, Marokkaan.

Een paard | 09-10-14 | 10:08

-weggejorist-

potverdrie | 09-10-14 | 10:08

Zin moet zijn: 'Samson en Spekman (PvdA) worden NATUURLIJK niet vervolgd...

potverdrie | 09-10-14 | 10:08

De identiteit van de Germaanse mens wordt langzaam vernietigd. Oer-Hollandse tradities zoals Sinterklaas met Zwarte Piet (die afstammen van oude Germaanse goden en mythische figuren) worden langzamerhand uit de Nederlandse samenleving verwijderd. Als je daar tegen bent, ben je een racist. En nu is het zover dat zij die kritiek hebben op niet-Hollandse zaken nu monddood gemaakt worden door de Nederlandse staat. Want vergis je niet, alleen al het vervolgen van Wilders om zijn uitspraken is een aanval op het vrije woord. Ook al wordt hij vrijgesproken, het kwaad is al geschied. Als je in Nederland opkomt voor je eigen identiteit mag dat tenzij je Nederlands bent, dan hangt vervolging je boven het hoofd.

vindead | 09-10-14 | 10:08

wordt tijd,dat men ook een zooitje marokanen en antilianen gaan vervolgen over racistische opmerkingen en beledigingen over de nederlanders.
wordt weer een politiek proces met wilders in de spotlights.
marine le pen ook al enige keren vervolgd zelfs veroordeeld,maar wordt toch de nieuwe franse president.
in ieder geval momenteel peggoldje weer blij.

S.Hole | 09-10-14 | 10:08

@tattooboer | 09-10-14 | 10:03
Die is al begonnen. Veel mensen realiseren zich dat nog niet, onze politici voorop.

Chiant | 09-10-14 | 10:07

Wat voor straf kan ie nou krijgen? Weet iemand dat? Zal toch wel een Eur 500 geldboete zijn of zoiets? Het lijkt me niet dat je daarvoor in het cachot geooid wordt.

subsidistan | 09-10-14 | 10:07

En wat als iemand "kk blanke" roept? Is dat dan vrijheid van meningsuiting?
Ik ben verward, OM kunt u ons simpele burgertjes even duidelijk uitleggen wat wij schaapjes moeten doen en laten?

datzouzomaarkunnen | 09-10-14 | 10:07

Marokkaan is geen ras natuurlijk. Wel een kwaadaardig genetisch onderontwikkeld volk dat wat mij betreft allemaal mag vertrekken naar de zandbak waar alles beter is.

Only the lonely | 09-10-14 | 10:07

Bananenrepubliek Nederland. Dit soort shit maakt me blij dat ik er al jaren niet meer woon.
.
Man, man, man. En Spektrui en Samsom hadden het over "gedrag" en gaan daarom vrijuit. Als Marrokanen zich goddomme zouden gedragen was de PVV nu een fucking marge partijtje geweest.

ViagraFalls | 09-10-14 | 10:06

Geert had natuurlijk moeten zeggen: "Willen jullie meer of minder NIEUWE marokkanen?"
Dan was er niets aan de hand geweest.
Wat een kutland hebben we toch.

Dick Luyenlomp | 09-10-14 | 10:06

6400 aangiften die voorbedrukt lagen te wachten op de Minder Minder Mocro's en die warden uitgedeeld door politie agenten. Hahahaha, wat een land!
Laat maar komen dat OM. Goede reclame voor Wilders en dit zal de PVV alleen maar meer stemmen opleveren, maar dat hebben ze (gelukkig) niet door bij het Openbare Faal Ministerie.

Waakvlam | 09-10-14 | 10:06

Nederland kutland ... manman het houd niet op.
Om moedeloos van te worden.

kippetand | 09-10-14 | 10:06

wat kost dat geintje elke keer van het O.M.?

smirmoff | 09-10-14 | 10:05

Sinds wanneer zijn marokkanen een ras?

Arie Pastafari | 09-10-14 | 10:05

@ Aantastelijk | 09-10-14 | 10:02
Waarom? Als je er geen last van hebt hoef je je er toch niet druk om te maken? En het gaat niet om te kakken zetten, het gaat erom dat je problemen benoemt en aanpakt, waarom zou je mensen verder niet in hun waarde laten?

Lewis | 09-10-14 | 10:05

Deze kwestie is allang opgelost in het 'publieke debat', zoals dat heet. Lieden die dit in het domein van het strafrecht willen trekken ondermijnen de democratie.

Sprezza | 09-10-14 | 10:05

Geert Wilders moet worden uitgeschakeld. Zo simpel is het. De elite en moslims willen Geert Wilders politiek de mond snoeren.

Net zoals ze gedaan hebben met Theo van Gogh en Pim Fortuyn.Allebei vermoord.

Als Wilders van het politiek toneel verdwijnt hebben de Islam en politieke elite vrij spel en is er niemand die tegengas geeft.

Marteljy | 09-10-14 | 10:04

Als je het Proces Wilders hebt gezien, weet je dat hier eerst een heel zwart spelletje gespeeld gaat worden, voor er überhaupt iets gebeurt.
www.npo.nl/het-proces-wilders/POMS_S_H...

En dan Moszkowicz..

Exii | 09-10-14 | 10:04

In wat voor wereld leven wij?????

clabamsk | 09-10-14 | 10:03

Kon je op wachten, het justitiële apparaat is gegijzeld, en hoe! Maar het is goed dat het zo gaat, van mij mag alles nog wel sneller want die oorlog die komt toch wel.

tattooboer | 09-10-14 | 10:03

"He is suspected of having insulted a population group with respect to their race"

Marokkaan is geen ras.

Next!

QBert | 09-10-14 | 10:03

Geertje bedoelde minder Marokkanen bij Opsporing Verzocht. En dat mag hij namens mij gaan regelen.

Only the lonely | 09-10-14 | 10:03

Hij wordt vrijgesproken, het OM weet dat ook wel, maar men durft Wilders niet helemáál ongemoeid te laten om geen olie op het vuur te gooien.
Ik blijf vinden dat het een onverstandige en weinig sjieke move van Wilders was, maar wat mij betreft zijn er veel belangrijker zaken aan te pakken door het OM.

Lewis | 09-10-14 | 10:02

Gaat echt snel achteruit hier zeg... Gister iemand 3 onderzoekt gezien? Tokkies in Duindorp werden weer als racist weggezet. Nu wil ik heus wel geloven dat het soms te ver gaat.. maar een meneer legde gister keurig netjes uit dat hij gewoon geen fanatieke moslims in zijn buurt wil hebben.
.
Ik vind sowieso dat we al het geloof te kakken moeten zetten. Áltijd en overal. Stelletje gekken.

Aantastelijk | 09-10-14 | 10:02

Hilarisch. Er is geen enkele Nederlander die zal zeggen dat hij juist MEER Mocro´s wil. Tenzij hij liegt. Eigenlijk zijn we allemaal verdachten in ons voormalige land.

peppievankokkie | 09-10-14 | 10:01

Voorlopig staat Geert dus weer in de spotlights... zal ie leuk vinden.

Hobbykip | 09-10-14 | 10:01

Hoe vaak achter elkaar mag het OM falen? Hoe lang achter elkaar mag het OM nog nodelozer belastinggeld verspillen?
.
En hoe zit het met de vergelijkbare uitspraken van Samsom en Spekman? Of is het OM van mening dat niet de uitspraak van belang is maar wie de uitspraak doet?

DeSjaak1000 | 09-10-14 | 10:00

Beter laat dan nooit

Geert Linkers | 09-10-14 | 10:00

Kan iemand mij uitleggen waarom het Nederlandse OM haar tweets in het Engels de wereld in slingert? Zodat men vanuit Mekka een teken van goedkeuring kan sturen of zo?

Uncle Tupelo | 09-10-14 | 09:59

Toch niet te geloven he.. Misschien kunnen ze die Demmink eens aanpakken, dan iemand vervolgen die gewoon aangeeft wat er aan de hand is in Nederland.. Helemaal de weg kwijt..

NogSteedsNiet | 09-10-14 | 09:59

Waar moet het heen met dit land... *zucht*

JeRooney | 09-10-14 | 09:58

Zionistisch compl.... oh wacht.

Veurwaerts | 09-10-14 | 09:58

History repeats

Aantastelijk | 09-10-14 | 09:58

Niet chique, niet strafbaar.

Einde van de Domheid | 09-10-14 | 09:58

Minder minder minder. Ziezo.

XaaD666 | 09-10-14 | 09:58

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl