Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Achterlijk Kabinet zet oorlog tegen wiet door

tapstelt100.jpgHet kabinet wil wiet en hasj waar meer dan 15% van de werkzame stof THC in zit als een harddrug kenmerken en zo verbieden. Daartegen zijn een aantal sterke argumenten, maar de werkzame stof in de hoofden van de verbodsfetisjisten die zich 'liberaal' durven te noemen is helaas genoeg al lang geleden buiten werking gesteld. Zullen we ze toch maar even noemen, wie weet dat iemand Tapstelten een spacecake kan geven opdat hij enige momenten van volstrekte helderheid kan genieten. Het eerste (juridische) probleem zit 'm in de tests: die zijn tamelijk onbetrouwbaar en de verwachting is dat rechters derhalve gehakt zullen maken van het idee. Hoe kun je een coffeeshophouder veroordelen op basis van ambigue tests? Niet dus. Daarnaast mag een coffeeshophouder wegens achterlijk middeleeuws gedoogbeleid geen wiet testen voor aankoop, je zadelt hem dus op met een eventuele strop ná de koop. Vervolgens drijf je mensen die sterkere shizzle willen kopen terug in handen van de straatdealers die ook wel een pilletje in hun verkooptas hebben, en dat is dus precies wat je niet wilt als je het over (kwetsbare) jeugd hebt. Vervolgens zal het NFI naar verwachting 40.000 monsters moeten gaan testen waarmee je die hele organisatie op slot gooit. Ook de politie lijkt weinig zin te hebben in het plan: die hebben toch wel wat beters te doen dan plantjes te testen op hun exacte werkzaamheid. Boeven vangen, bijvoorbeeld. Maar Opstelten (192) zou geen VVD'er zijn als hij geen maling heeft aan al die volstrekt logische, rationele en bunkerharde argumenten. Wiet is eng en de overheid moet daar iets tegen doen, aldus de liberaal. En zo wordt Nederland steeds weer een beetje achterlijker terwijl de rest van de beschaafde wereld juist aan het legaliseren is geslagen. De minister heeft nu alleen nog de in de oudheid gebleven gompies van de Televaag en SGP achter zich. Zucht. Nou. Dan gaan we maar aan de drank. Daar gaat tenminste niemand dood van.

Reaguursels

Inloggen

Uit deze 20 jaar durende studie die onlangs is gepubliceerd blijkt dat cannabis-gebruik wel degelijk schadelijk is en o.a. het risico op psychoses en schizofrenie verhoogd:

www.dailymail.co.uk/health/article-278...

Outsider-Inside | 07-10-14 | 13:54

-weggejorist-

Bob Bealze | 07-10-14 | 10:50

Het moet anders geregeld worden.

Wiet/Hasj wordt allemaal via de achterdeur aangeleverd aan de coffeshops. Telen en inkopen is illegaal.

Hasj komt allemaal uit Marokko. Marokko is grootste hasj-leverancier van de wereld. Criminele Marokkanen in Nederland verdienen hier miljoenen mee. Ze zitten ook in wapenhandel, prostitutie, mensenhandel en financieren ISIS.

Criminele Marokkanen bedanken NLse hasj rokers voor hun support.

systema | 07-10-14 | 04:54

Ben benieuwd wanneer Ivorosaurus Rex zijn laatste alcoholdamp uitblaast. Ik weet het, dan komt blaffende niet bijtende Teef op zijn plaats, maar het zou toch lekker voelen.

The Green*Machine | 07-10-14 | 02:02

Het wordt tijd om dat fossiel uit de kamer te flikkeren, wat een lamlul maar goed ik had het reeds voorspeld. Ik denk dat er veel meer sites zoals SR en Evo gaan komen in de aankomende periode. Deze zinloze oorlog moet worden beeindigd anders zitten we straks allemaal aan wat sterkers zoals Meth ofzo, dat is niet helemaal de bedoeling van dit beleid lijkt mij. Diepe Zucht Weer iig , zet de boel maar weer op stelten klote politiek. Viva la PiratenPartij bitches. Ik stem nooit meer op de gevestigde orde!

SomeOne333 | 06-10-14 | 18:56

@Feynman | 06-10-14 | 10:21
'Door te werken met wormgaten en reacties van anderen te voorspellen lijkt het alsof ik real-time reageer.'

LOL!
Ps: sorry voor mijn late reactie. In mijn nederzetting is nog geen internet. Ik krijg deze berichten altijd via rooksignalen van een naburig dorp maar de wind stond verkeerd.

wakkere_nederlander | 06-10-14 | 18:05

Bedankt allemaal voor het stemmen op de VVD, wat een ongelofelijke achteruitgang in Nederland. Onze generatie gaat verloren als een niets zeggende niets ooit te hebben bereikte generatie... Bedankt...

Lepenseur | 06-10-14 | 16:18

Tja wie geeft er een neuk om het daadwerkelijk uitvoerbaar zijn van een wetje waar je zo op gerukt hebt tijdens het maken van een regeerakoord... Bedankt "liberale" VVD stemmers lol

Ommie de HaatMoker | 06-10-14 | 16:17

wat een onzin, dit wordt weer zo wetje wat het niet gaat halen mensen... het komt zowiezo de 1e kamer niet door, daar zitten ze voor in de 1e kamer.... om dit soort prive projectjes van bewindsleden tegen te houden!
bArAbAts | 06-10-14 | 12:06
Mensen in de 1e Kamer zijn mensen die uit de 2e Kamer komen (in meerderheid), het is een pot nat, de gehele politieke kliek.

XaleX_2 | 06-10-14 | 15:34

-weggejorist-

de verlichte | 06-10-14 | 15:01

Maar laten we de mensen wel gewoon zware shag en zware drank laten kopen met meer procent dan een breezah.
Alsjeblieft zeg, het heeft een reden waarom niemand de wet op deze manier serieus neemt.
-
Dit land is niet naar de klote, maar de overheid bewijst opnieuw dat we beter af zijn zonder hen.
Denk dat een gezond figuur zelf wel kan bepalen of hij een plant wil roken of niet.
-
Overheid, housop met die onzin en ga kranten gooien.

Care | 06-10-14 | 14:24

Suiker en zout direct verbieden.
En ademen ook gevaarlijk.

rechtsdwalendeautist | 06-10-14 | 14:10

Enige goede reden wat ik kan bedenken zonder alle het propaganda gelul is dat de overheid ons of de jongeren willen beschermen tegen de gevaren van weed, hash of andere soft verdovende middelen omdat je ritme en nachtrust verstoord kan worden als er verslaving optreed of andere persoonlijke problemen dan is het slecht als je weed blowt.. Anderzijds zou ik persoonlijk wel willen (zelf blow ik af en toe wel eens) gewoon omdat het kan, en met mate blijft doen. Ik ben dus wel voor legalisering omdat het ook perspectieven biedt. Criminaliteit omlaag wat dus politiekosten uitspaart en je biedt ondernemers de kans. We zullen nog tijdje moeten wachten maar het is nu al onvermijdelijk dat de legalisering vroeg of laat wordt doorgevoerd.

sercencer | 06-10-14 | 13:50

Vogelbeest | 06-10-14 | 13:17
Precies! Onafhankelijk van het M.O. EN Rusland en we pompen er dan geen biljoenen Euro's of Dollars meer in! Bovendien komt Th veel meer voor dan U en houd je geen stoffen over waarmee je, zoals Iran doet, kernwapens kunt vervaardigen.
Sinds de jaren 80 heb ik politieke partijen aangeschreven Thorium op de agenda te zetten. Tevergeefs. De anti-kernenergie groenlinksige tuinkabouters hadden 'de wind' te zeer mee en weigerden verder te kijken dan hun neus lang was anders waren ze zeker ook voor Thorium geweest. Ook de olie-industrie heeft te veel lobbyisten en macht. Ik ben niet tegen fossiele brandstoffen maar realiseer me dat ze opraken en dat terwijl we olie ook als grondstof voor de organische chemie heel hard nodig hebben! Olie overwegend verbranden voor energie is zonde als er Th als vrijwel onuitputtelijke energiebron beschikbaar is. Windmolens kosten meer dan ze opleveren en zijn zinloos. Zonne-energie levert in West-Europa onvoldoende energie op en het rendement van zonnecellen is veel te laag. Wel als nevenleverancier is het bruikbaar. China en India zijn al vrij ver met Th-centrales. De VS zijn gestopt eind jaren 40 omdat ze graag kernsplijtstof voor atoomwapens wilden produceren. Begrijpelijk maar een en-en politiek voeren had ook gekund en straks liggen China en India ver op ons voor als het om energie gaat. Dat mag nooit gebeuren: China is een gevaarlijk land met verkeerde ambities! Ook de PVV ziet niets in Thorium omdat ze teveel bezig zijn zich af te zetten tegen de milieu-lobby en dus alle fiches op olie inzetten alleen vanwege de weerzin tegen 'de groenen'. Juist van de PVV zou je verwachten dat ze de Arabische landen NIET zouden willen steunen en alternatieven voor olie te zoeken. Uranium heeft teveel nadelen en komt veel minder voor dan Thorium.

MarcAntony | 06-10-14 | 13:40

THC begrenzing is overigens zo te omzeilen. Om te beginnen door de biologische beschikbaarheid van thc te verhogen. Het toevoegen van mycreen, een cannabis-eigen terpeen die in hoge concentraties in citroengras-olie, en mindere mate mango voorkomt, zorgt er voor dat de thc effectiever door de bloed-brein-barrière wordt opgenomen. Als men met 'edibles' werkt kan de biologische beschikbaarheid binnen het spijsverteringsstelsel worden versterkt middels het toevoegen van lecithine (aangezien de thc dan aan vet gebonden zit).
Daar kan men voorts ook nog omega-3 aan toevoegen (beschermt de CB1 receptoren), en anandamide (is een endogeen analoog van tetrahydrocannabinol, ofwel THC. Anandamide heeft effect op zowel CB₁- als CB₂-receptoren, waarbij de CB₁- receptoren meer in het centrale zenuwstelsel en de CB₂-receptoren meer in het perifere stelsel worden beïnvloed) welke gevonden kan worden in pure of rauwe chocola. En dan hebben we enkel nog de veiligste voedingssupplementen gehad.
Verdere versterking kan middels 'preloaden' met 5-HTP (MAOI, serotonine precursor), curcumine (MAOI versterkt werking thc) en Piperine (uit zwarte peper, versterkt opname 5-HTP/curucmine), naringenin (Grapefruit, Verlengt werking door afbraak-enzym te remmen.CYP1A2 enzym inhibitor).
En bij de smartshop kan men terecht voor Kanna (MAOI) selectieve serotinine heropname remmer.
Zo zijn er nog wel een aantal stoffen die de high aanzienlijk kunnen versterken, waar je geeneens voor naar de apotheek hoeft. Hoe meer men verbiedt, hoe vindingrijker de gebruiker wordt.

Abject | 06-10-14 | 13:26

@MarcAntony | 06-10-14 | 10:18 Eigelijk ben ik pas sinds deze week bekend met thoriumreactoren, maar ik ben gelijk helemaal om.

Maakt niet uit hoeveel onderzoeksgeld er bij moet. Koude fusie duurt nog minstens 20 jaar. Thorium kan binnen 5 jaar werken.

Het is dan vele malen goedkoper dan windmolens, dus stop nu geld in Thorium. Als we nagenoeg olie-onafhankelijk zijn hebben die achterlijken in het midden-oosten en Rusland geen geld meer en dan zijn wij gelijk van alle dreigingen af.

Nog afgezien van het feit wat kernenergie zonder problemen voor bijna-gratis electriciteit en voor onze economie gaat doen.

Vogelbeest | 06-10-14 | 13:17

Weer iets waar de overgrote meerderheid van Nederland tegen is en wat Ivo Dinostelten er doorheen wil drukken. Trieste zooi.

343 | 06-10-14 | 13:05

Yabbeuhdabbeuh doe euh Wilma ... (had dat uiteraard moeten zijn).

Watching the Wheels | 06-10-14 | 12:44

Yabbadabbadoo Wilma ....

Watching the Wheels | 06-10-14 | 12:41

Ze zijn gek.
Simpel weg gek.

zelfs in amerika zijn ze nu aan het legaliseren want: te veel doden,moorden en gevangenen.

nederland: Goh, laten we de gevangenissen uitbesteden en er een winstoogmerk op plakken om vervolgens ivo te vragen om dingen te illegaliseren zodat de directeurtjes bonussen kan krijgen per hoofd dat vastzit.

Zo werkt Ivo en de politiek tegenwoordig geld pakken door af te schaffen.

straks als ivo klaar is met acteren dan krijgt hij een mooi baantje bij gevanenisbeheer/vastgoed met een dik salaris als hij dit erdoorheen krijgt.

Fuck IVO (aivd lees je mee?)

oafc | 06-10-14 | 12:36

Gras, laatste strohalm tegen escalatie en totaaldestructie.

Moge Opa-Vendetta groen uitslaan.
*voorwaardelijk niet volslagen ontevreden is*

hallevvezool | 06-10-14 | 12:34

Die regel zal net zo goed werken als de wietpas.

De Stas | 06-10-14 | 12:21

wat een onzin, dit wordt weer zo wetje wat het niet gaat halen mensen... het komt zowiezo de 1e kamer niet door, daar zitten ze voor in de 1e kamer.... om dit soort prive projectjes van bewindsleden tegen te houden!

bArAbAts | 06-10-14 | 12:06

Rook wel eens een jointje met de Mw. op zaterdagavond. Gewoon om te ontspannen en we worden er bloedjegeil van. Goeie wiet ruikt ook nog es heel lekker fris en plantaardig.
Alcohol? Nauwelijks. Puur vergif. Maar ja, accijns levert nu eenmaal meer op hè.
Trouwens, hoeveel doden vallen er per jaar omdat mensen stoned achter het stuur zitten? Weinig denk ik. Rijd zelf nooit met watdanook op, maar enkele mensen die ik ken rijden wel eens high rond. Gaan ze heel gefocussed van sturen volgens hen.

Dus opa Opstelten, rook es een joint zou ik zeggen en oordeel zelf.
Trouwens, zelf vermoed ik dat de gewaardeerde -proest- minister een mini drankorgel is, gezien zijn gatenkaas eeeh geheugen, eeeeeh.

Dhr. de Wit | 06-10-14 | 12:02

Het gaat ook helemaal niet om rationele argumenten voor of tegen wiet legalisering, maar dat ons gedoogbeleid al jaren een doorn in het oog voor de EU is.

ZonderNaam | 06-10-14 | 11:54

Ik kan maar één reden verzinnen waarom de VVD zo tegen is. De farmaceutische lobby, en wel vanwege dit middel: Namisol
"Het farmaceutisch bedrijf Echo Pharmaceuticals te Weesp heeft op basis van cannabis flos variëteit Bedrocan® een tablet ontwikkeld voor orale toediening. Dit middel heet Namisol® en bevat als werkzame stof alleen THC (Dronabinol) afkomstig uit de cannabis variëteit Bedrocan®. Al langere tijd bestaan er middelen die uitsluitend THC bevatten, maar deze THC is altijd van synthetische oorsprong.
Momenteel wordt Namisol® onderzocht in klinische studies voor de indicatie gebieden pijn en spasmen in Multiple Sclerosis (MS) patiënten, patiënten met Alzheimer’s en patiënten die chronische pijn hebben. Het onderzoek voor andere indicatie gebieden van Namisol® zal worden uitgebreid. De verwachting is dat Namisol® er over enkele jaren als officieel geregistreerd medicijn zal zijn"
www.bedrocan.nl/home.html

Dit zijn in Nederland alleen al twee miljoen potentiële patiënten, waarvan het gros chronisch, die wekelijks een bedrag van minimaal veertig euro uit moeten geven aan iets waarvan de huisarts anders zeggen zou: Joh, zet gewoon een paar van die plantjes in de tuin en bak er koekjes van.

Abject | 06-10-14 | 11:51

Bij wiet met een hogere concentratie werkzame stof krijg je minder troep binnen. Dat is juist gezonder. Je lijf stopt met inhaleren als je genoeg werkzame stof binnen hebt – dat kunnen alcoholisten zoals Opstelten zich niet voorstellen, dat je van een drug op een gegeven moment genoeg binnen hebt; bij alcohol gaan juist alle remmen los als je eraan begint.
Maar goed: de oplossing is simpel; meng de goede wiet weer met blaadjes en steeltjes die je er eerst uit moet plukken omdat je er anders hoofdpijn van krijgt, net als vroeger.

simpelman | 06-10-14 | 11:45

192: geboortejaar of leeftijd? Nu zeggen!

Den Meester | 06-10-14 | 11:42

Benieuwd wanneer opoe Opstelten weer met het - voor hem nieuwe - idee voor een weedpasje aan komt zetten.

Psycheltjes | 06-10-14 | 11:28

Lol, enig idee hoeveel er illegaal geteeld word? Honderden duizenden kilo's per jaar. Terwijl de politiek lult, rookt men rustig verder.

Een opstelten op deze ministerspost is zoiets als een verstandelijk gehandicapte met een spasme het vliegverkeer op Schiphol laten regelen..... dan weet je dat dat niet goed gaat komen :p

Betweetert | 06-10-14 | 11:27

Heeft deze seniele man nog niet genoeg schade veroorzaakt in het zuiden, toeristen mijden een leuke stad als Maastricht vanwege de overlast die eh eh euuuh Ivo heeft veroorzaakt met zijn beleid. Het was er allemaal prima voordat ze eh eh euh Ivo met knopjes lieten spelen. Een ultra-ambtenaar die denkt dat als iets op papier staat het ook echt is.

Bokito ergo sum | 06-10-14 | 11:21

@brammetaalman | 06-10-14 | 11:10
He we waren jong, en ook al kocht je toen 10 gram ging het vreemd genoeg altijd sneller op dan je rekening mee gehouden had.

de grote Anti | 06-10-14 | 11:16

@XaleX_2 | 06-10-14 | 11:06
Met 600 (bekende) coffeshops schijnt een ruwe schatting te zijn 1,2 miljoen blowers. En dan hebben we de stiekeme/minderjarige blowers nog niet meegerekend. Of mensen met hun eigen voorraad.

de grote Anti | 06-10-14 | 11:12

@de grote anti, Wat een gelul heb ook jaren geblowd en doe het nu nog eens per jaar. Dat soort toestanden heb ik nooit meegemaakt, zo duur is een jointje nu ook weer niet.

brammetaalman | 06-10-14 | 11:10

Dus ja hmm, ik ben een beetje in dubio of wij zo blij moeten zijn met miljoenen blowers in dit landje. Laat staan het grove geld wat erin omgaat. Ook boeren lachen zich soms een ongeluk, verkopen al hun vee, en sturen vervolgens maar al te graag hun wiet naar de grote multikul steden. Levert meer op en je hoeft er geen reedt voor te doen.
de grote Anti | 06-10-14 | 11:01
Miljoenen blowers? Je roept maar wat. Maar zo aan jou verhaal te horen moet jij idd niet blowen, sommige mensen met bepaalde aanleg werkt het averechts bij.

XaleX_2 | 06-10-14 | 11:06

Dan zal Kereltje van D66 zijn gedoogsteun wel intrekken voor dit beste kabinet sinds WOII. d66.nl/standpunt-over/drugsbeleid/ En als de PVV het wel steunt kunnen ze naar mijn stem fluiten. Ik wist hun standpunt, maar had nooit kunnen bevroeden dat we anno 2014 deze richting op zouden gaan met het softdrugsbeleid. Waanzin. Laat Richard Branson de Tweede Kamer maar eens toespreken.

Russ Meyer | 06-10-14 | 11:04

er gaat niemand dood aan wiet? het zorgt er wel voor dat sommigen die er vatbaar voor zijn in psychoses terechtkomen en de rest van hun leven mentaal niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen.

aight.. | 06-10-14 | 11:04

@Kiwi45 | 06-10-14 | 10:43

Neemt niet weg dat open grenzen van een land dat de grootste rivierdelta van het continent is, zelfs zonder verzorgingsstaat, gelukszoekers van over de hele wereld blijft aantrekken en onszelf uit ons eigen land zullen wegconcurreren. Nog los van het feit, dat je een nog makkelijkere toestroom krijgt van barbaristische mensen met expansieve ideologiën die ons haten en geen boodschap hebben aan moderne vrijheden, en je dus je eigen ondergang binnen haalt.
De minimumclausule die er wat mij betreft in zou moeten staan, is dat die grenzen dan alleen geopend zijn voor mensen uit andere libertarische staten.

Dat je vrij mag aanhangen en denken wat je wil (bescherming van keuzevrijheid) is niet het probleem waar ik het over had. Ik heb het er over, dat een gedachte als 'homo's moet je head first van een flat knikkeren' dezelfde BESCHERMING geniet als homoseksuelen.
Het vrij mogen hebben van gedachten (wat religies zijn, en meer niet) behoort hand in hand te gaan met het vrij mogen bekritiseren en torpederen hiervan, en dat kan alleen als je de gedachte zelf niet beschermt.

ZKH EénOog | 06-10-14 | 11:03

@Giechelmeisje

Wil jij met mij een spacecake roken?
Tabak in een stickie is een persoonlijke keuze. Tegenwoordig beschikken de meeste coffeeshops ook verdampers die oa ook in het Amsterdamse OLVG ziekenhuis staan.

Okan.O | 06-10-14 | 11:02

Helaas heb ik ook genoeg negatieve kanten gezien van het gebruik van (sterke) wiet/hasj. Zelf ook een tijdje gerookt heul lang geleden en zonder het 'relaxende' jointje stonden je ogen wagenwijd open en hebben wij soms zelfs hele nachten rondgereden op zoek naar een geopende coffeeshop. Best lastig te vinden eigenlijk, dus dan maar wachten tot de vertrouwde shop zijn deuren opende s'morgens. Wat natuurlijk altijd te laat was naar onze mening. Dan heb je je wiet en *bam* meteen en zo snel mogelijk die joint rollen ! Zooooo dat lucht op zeg ! Muziekje aan, ergens wat chocomel halen en een uur later de mcdonalds leegvreten. Ja goed spul man. En het kan nog erger, vooral bij agressieve types (o.a straatschoffies van allerlei afkomsten). Die gaan letterlijk over lijken als zij hun downer joint niet hebben gehad. Gevolg : inbraak, roof, mishandeling, vechten, diefstal, ouders plunderen.. Ik heb sommigen in haaien zien veranderen. Denk maar voor geen seconde dat het allemaal focking hippies zijn met gekleurde kraaltjes in hun haar.

Dus ja hmm, ik ben een beetje in dubio of wij zo blij moeten zijn met miljoenen blowers in dit landje. Laat staan het grove geld wat erin omgaat. Ook boeren lachen zich soms een ongeluk, verkopen al hun vee, en sturen vervolgens maar al te graag hun wiet naar de grote multikul steden. Levert meer op en je hoeft er geen reedt voor te doen.

de grote Anti | 06-10-14 | 11:01

Eerst van roken, alcohol, pilletjes en sigaretten in kaart brengen welke ziektes je gegarandeerd kunt oplopen.
Vervolgens de hele boel vrij geven, we zijn liberaal.
Voor elke opgelopen ziekte als gevolg van gebruik van.. zelf de kosten voor medische zorg betalen.
Kun je geen baan vinden omdat je volledig lam of lauw door het leven gaat, geen uitkering.

Febofiel | 06-10-14 | 10:57

VVD, voor als je helemaal niks van deze wereld begrijpt en andere mensen hun onschuldige pleziertjes niet gunt. Wat een zure, nare mensen.

panadol | 06-10-14 | 10:55

De overschijt moet gewoon opbokken met al z'n bemoeizucht.

De Anaalprofeet | 06-10-14 | 10:55

van Leeuwen, wat ben je toch een ouwe hippie, dat je dezelfde argumentatie gebruikt voor de lamme hash en de doorgefokt wiet!!

Einde van de Domheid | 06-10-14 | 10:52

Verbieden helpt. Drugs is nog nooit legaal geweest en is ook nergens te krijgen.

Ik heb ook nog nooit te hard gereden.

Vogelbeest | 06-10-14 | 10:52

De farmaceutische industrie wil dure pillen met thc en cbd op de markt brengen? Ik doe maar een gok...
rara | 06-10-14 | 10:31
Ja vanuit die hoek lijkt het te komen idd. Wiet is een goede vervanger voor slaapmiddelen, antidepressiva, anti-misselijkheid, (gewricht)pijn, eetlust opwekker, en nog talloze andere dingen waarvoor nu pillen voor moeten worden geslikt. De pillenmakers kunnen zo maar miljarden mislopen als de farmaceuten niet de officiële legale drugsdealer meer zijn.

XaleX_2 | 06-10-14 | 10:51

Outsider-Inside | 06-10-14 | 10:37
Dan zal je helemaal wel vinden dat alcohol verboden moet worden.

mr. coffee | 06-10-14 | 10:46

Triest dat Nederland wel de naam heeft van land waar alles mag, maar alles de laatste jaren alleen maar meer vertruttigt en allerlei zaken verboden worden.

Amerika heeft de naam dat er niets mag, maar ondertussen zijn daar al meerdere staten waar weed echt helemaal legaal is..

;(

nosrep | 06-10-14 | 10:45

ZKH EénOog | 06-10-14 | 10:20 | | Reageer+ |
0
De LP pleit voor open grenzen NADAT de verzorgingsstaat is afgeschaft. Kortom: welkom, maar eigen broek ophouden. Niet echt clausuleloos.
En die religies? Ieder mag lekker geloven wat hij wil, zo lang hij anderen er niet mee lastig valt. Lijkt me een prima houding.

Kiwi45 | 06-10-14 | 10:43

rara | 06-10-14 | 10:38

Precies!

Bad Karma | 06-10-14 | 10:41

@giechelmeisje | 06-10-14 | 10:16
Het aantal mensen dat overlijdt door roken wordt ook moedwillig overdreven door de anti rook lobby, als iemand van 90 die rookt doodgaat komt hij op de lijst van mensen die zijn doodgegaan door roken i.p.v. dood door ouderdom.
Heeft iemand longkanker en hij heeft gerookt komt het voor 100% op het lijstje "dood door roken" als dit zou kloppen zou er nooit iemand sterven aan longkanker die niet gerookt heeft.
www.longkanker.info/news/25/167/Longka...

francisca van jole | 06-10-14 | 10:39

@Bad Karma | 06-10-14 | 10:27
Ivo kent dat patent. Hij wordt aangestuurd door de farmaceutische industrie die de plant weg wil hebben voordat ze hun pillen met dezelfde stofjes op de markt brengen.

Ivo moet de concurrentie slopen, dat is zijn opdracht.

rara | 06-10-14 | 10:38

Opstelten heeft toch wel een punt, cannabis is tegenwoordig veel sterker dan vroeger. Leg de ouders van deze jongen, die zichzelf met een mes door zijn hart stak na het blowen, maar eens uit dat het allemaal heel onschuldig spul is:

www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/ar...

Er blijken door de sterkere joints steeds meer (jonge) mensen psychoses te krijgen:

mens-en-samenleving.infonu.nl/drugs/59...

Outsider-Inside | 06-10-14 | 10:37

Wanneer wordt sterke drank ook als harddrugs bestempeld?
Vreemd, van alcohol kan je wel doodgaan en dat is legaal. Wiet ga je niet van dood.

MaVe_64 | 06-10-14 | 10:35

@ZKH EénOog | 06-10-14 | 10:17
Misschien staat er iets nuttigs in het IRT-rapport.

rara | 06-10-14 | 10:34

@francisca van jole | 06-10-14 | 10:18
Misschien iets met jaartal te maken, dat lijstje is van 2009.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 06-10-14 | 10:32

@XaleX_2 | 06-10-14 | 10:08
De farmaceutische industrie wil dure pillen met thc en cbd op de markt brengen? Ik doe maar een gok...

rara | 06-10-14 | 10:31

@snorhaartje | 06-10-14 | 10:22
Zet 'm op Ivo en verbied die rotzooi!

Daarmee maak je de drugsmafia namelijk echt blij!!

Henri Carton B. | 06-10-14 | 10:30

Want verbieden werkt echt.

Stir Glenfarclas II | 06-10-14 | 10:30

Links in 2014: religie is cool en wiet is stom.
wakkere_nederlander | 06-10-14 | 10:03
Even kijken hoor: tegen wiet o.a. PVV, VVD, SGP. Je raaskalt maar wat, is het niet?

mr. coffee | 06-10-14 | 10:29

@snorhaartje 10:22: Je moet de voordelen tegen de nadelen afwegen, waarbij om te beginnen de default "niets doen" verreweg de voorkeur moet hebben boven "keuzevrijheid inperken". En vergeet niet dat een verbod ook talloze andere nadelen heeft, zoals een lucratieve zwarte markt met bijbehorende gewelddadige criminaliteit en een gebrek aan controle.

Muxje | 06-10-14 | 10:29

Beste Ivo Opstelten,

zou u alstublieft even het volgende PATENT van de Amerikaanse overheid willen inzien?
Mijn dank is groot doch niet schadelijk.

www.google.com/patents/US6630507

Bad Karma | 06-10-14 | 10:27

@snorhaartje | 06-10-14 | 10:22
Van 't weekend nog lekker een paar borrels gepakt?

Henri Carton B. | 06-10-14 | 10:27


@snorhaartje | 06-10-14 | 10:22

Ja alcohol is inderdaad puur gif! Verbieden die handel! Droogleggen dit land!

AsEl | 06-10-14 | 10:26

die gehele drogerende cannabis oor logs is alleen maar ontworpen om de TAX op gewone sigaretjes te verbloemen.

He? Koning Willie met je Dependansje van 4K ... lekker doorroken joh!

Centauri3 | 06-10-14 | 10:26

@snorhaartje | 06-10-14 | 10:22
en de aarde is plat zeker?

Henri Carton B. | 06-10-14 | 10:26

giechelmeisje | 06-10-14 | 10:16
Je rookt cannabis alleen met tabak als je daar zelf voor kiest.

benrod | 06-10-14 | 10:22

Het is en blijft rotzooi. Slecht voor de gezondheid, slecht voor onze jeugd. In heel Europa verboden waardoor Nederland een Walhalla is voor buitenlandse drugsrunners. Zet 'm op Ivo en verbied die rotzooi!

snorhaartje | 06-10-14 | 10:22

wakkere_nederlander | 06-10-14 | 10:17
Ik had mijn tegels uit op een steen met hamer en beitel, die gaan vervolgens met paard en wagen naar Mokum. Daar worden de hiërogliefen met behulp van de Rosetta steen omgezet in nullen en enen. Door te werken met wormgaten en reacties van anderen te voorspellen lijkt het alsof ik real-time reageer.

Feynman | 06-10-14 | 10:21

dus de sterkte van de drugs zorgt ervoor dat het gedoogd wordt of niet?
Dat houdt dus in dat al die straatdealertjes hiero gedoogd dienen te worden, als je daar een halfje coke haalt is het mmer dan 60% cafeine.

Rest In Privacy | 06-10-14 | 10:21

francisca van jole | 06-10-14 | 10:18
BS We hebben hier een Frans meisje van de weg af kunnen schrapen omdat ze dacht dat ze kon vliegen.

Einde van de Domheid | 06-10-14 | 10:20

@Kiwi45 | 06-10-14 | 10:15

De grootste faalpunten die de libertarische partij geen optie maken:

-Clausuleloze open grenzen.

-Bescherming van religies net zo hoog in het vaandel als bescherming op aangeboren eigenschappen.

ZKH EénOog | 06-10-14 | 10:20

vreemd dat niemand die man moet en hij nog steeds in dat zadel zit,hetzelfde geld voor de regering btw .. moet je zien die ellende sinds cda(balkenellende) en nu die homo van de vvd aan de macht is we zijn terug geevolueerd van een samenleving van tolerantie met het best werkende systeem om harddrugs gebruik te destimuleren naar een positie in de achterhoede mbt softdrugstolerantie op wereld nivo... fuck cda en vvd die gasten hebben alleen maar onheil gecreeerd de laatste 12 jaar voor ons land,en we staan er slechter voor dan 15 jaar terug... en niemand zegt wat ervan.. ja ze roepen wel maar demonstreren ho maar

yawaitog | 06-10-14 | 10:19

Dat lijstje waar jullie naar linken van Jellinek, daar heb je wat aan: Paddo's - overleden door ziekte 0 - overleden door overdosis 0.
www.youtube.com/watch?v=rHYi9r3HZ10
Niet ziek, geen overdosis maar wel dood.

francisca van jole | 06-10-14 | 10:18

De uitspraken van dit fossiel zijn borderline retarded. Zijn acties zijn fullblown retared. Maar goed, het feit dat wij accepteren dat dit soort gevallen ministers e.d. kunnen zijn, zegt meer over ons dan over hem. Wij stonden erbij en keken er naar

Kenpachi3763 | 06-10-14 | 10:18

Vogelbeest | 06-10-14 | 10:11
Kijk, een man naar mijn hart! Het aantal mensen dat het belang van Th-reactoren inziet in Europa en de VS is nihil. Daar ligt de echte oplossing voor het energieprobleem. China en India hebben dat begrepen. Nu de andere helft van de wereld nog overtuigen; onze helft dus, die voor windmolens gaat en olie maar dat is te duur of een heel eind op.

MarcAntony | 06-10-14 | 10:18

GeenStijl is terug in 2007 modus. Geen kuddo systeem, geen reaguurders tool en gewoon weer F5-en en copypasten om een en degene van repliek te voorzien.

wakkere_nederlander | 06-10-14 | 10:17

Je gaat je gewoon openlijk afvragen bij welke druglord die ouwe infantiel een nevenfunctie heeft.

ZKH EénOog | 06-10-14 | 10:17

@beetjemoe | 06-10-14 | 10:10 En dan de arbeidsmarkt versoepelen? Zodat iedere werknemer ouder als 50 binnenkort werkeloos thuis zit wegens te duur?

Laat eerst Italie en Frankrijk hun arbeidsmarkt maar eens versoepelen. Daarna praten we verder.

O ja, en ik zit niet op de verenigde staten van europa te wachten. Voer eens een bindend referendum in. Dan zijn we over 20 jaar rijker dan Zwitserland.

Vogelbeest | 06-10-14 | 10:16

Er gaan wel mensen dood door tabak. En hoe rook je cannabis? Juist, met tabak. Dus helemaal schadevrij is het niet.

giechelmeisje | 06-10-14 | 10:16

Opstelten past bij dit slechtste kabinet aller tijden. Boter op het hoofd, handen op de oren en la la la la la la la.

ET007 | 06-10-14 | 10:14

Kennen we deze aflevering van De Rekenkamer nog? www.youtube.com/watch?v=yGrc46lYl94

@marlinn heb je al van de Piratenpartij gehoord? En Libertariërs?

Diotima | 06-10-14 | 10:13

Wiet is een oorlog ten behoeve van de achterlijkheid.

Einde van de Domheid | 06-10-14 | 10:13

Binnenkort allemaal The Culture High kijken. Legalisatie van wiet is niet meer tegen te houden.

SchijtAan | 06-10-14 | 10:13

@beetjemoe | 06-10-14 | 10:10
omdat de d66 linkse huichelaars zijn die het gigantische bord van INTEGRATIEPROBLEEM voor hun hoofd niet zien.

Let wel, integratie is niet hetzelfde als immigratie.

TheJesseJ | 06-10-14 | 10:12

Opa opstelten is pijnlijk duidelijk niet meer met de tijd, deze man heeft genoeg gedaan inmiddels - hoog tijd om te stoppen ivo!

en politie boeven vangen? Dat is veels te eng, ze zijn daarnaast te druk bezig met hun bonnenquota en belastingfuiken op de snelweg ja.

TheJesseJ | 06-10-14 | 10:11

Het wietgebruik zal drastisch dalen, criminaliteit ook en het spannende zal er nu compleet vanaf gaan waardoor minder mensen minder gaan proberen. Muhahahahahahaha, sorry kon mijn lach niet inhouden. Opstelten, ouwe gek, ga met pensioen.

kovariant | 06-10-14 | 10:11

Inzet van de volgende verkiezingen: Wiet-beleid en thoriumreactors.

En nee, ik blow niet, maar dit is te zot voor woorden.

Vogelbeest | 06-10-14 | 10:11

Alcohol werkt bewustzijnsvernauwend

Wiet daarentegen.. verruimd het bewustzijn

Zou je denken dat bij legalisatie het testen en kwaliteitsbewaking aan de producenten zelf kan worden opgelegd, juist vanwege de volksgezondheid, besparingen op politieinzet, noem maar op.

Maar goed. Dan verdwijnt er wel een hoop zwart geld uit de economie.

Finn | 06-10-14 | 10:11

Waarom denkt dat overheid altijd dat zij voor ons moeten denken.. Beter gewoon alle drugs legaliseren..

NogSteedsNiet | 06-10-14 | 10:11

"die ook wel een pilletje in hun verkooptas hebben, en dat is dus precies wat je niet wilt als je het over (kwetsbare) jeugd hebt." Volgens de laatste link is dit nog altijd een stuk beter dan ze naar de gall&gall sturen voor een fles wodka.

benrod | 06-10-14 | 10:10

Je kan ook gewoon D66 stemmen. Nooit gesnapt dat die partij hier altijd zo wordt neergesabeld.

beetjemoe | 06-10-14 | 10:10

In de drugshandel gaan vele miljarden om. Door alles te legaliseren haal je de spanning uit het produkt. Amerika verviel tot misdaad door het alcoholverbod in de twintiger jaren van de vorige eeuw. Al Capone is er groot mee geworden. Toen er geen winst meer gemaakt kon worden door de criminele Italiaanse maffia, verloor die veel aan invloed maar ze was groot geworden door het verbod op alcohol. In NL zijn er talrijke families, veelal van Marokkaanse en Turkse afkomst, die er vele tientallen miljoenen mee verdienen. Ze zitten ook in wapenhandel en prostitutie of mensenhandel. Je kunt ze in elk geval een flinke slag toebrengen door ze hun inkomsten uit de drugshandel af te pakken door die handel niet langer rendabel te laten zijn. Ik denk dat er dan flinke paniek uitbreekt in die kringen. Nu lachen ze zich kapot want hun winst zal toenemen en het aantal criminele gelukszoekers in NL uit die landen zal alleen maar toenemen. Gemiste kans! GeenStijl heeft gelijk in haar commentaar.

MarcAntony | 06-10-14 | 10:10

Alles voor Europa. Deze man heeft nergens verstand van en voert alleen de Europese agenda uit en die zijn anti weed en dus anti blowen. U moet allemaal gehoorzame belasting betalende slaafjes worden en plezier maken is alleen voor de elite, want u bent te dom om zelf over uw lichaam, geld en geest te beslissen. Herhaal na mij. Wij zij vrij!! Toch....?

StijlvolRechts | 06-10-14 | 10:08

Hoe kan je nou illegale zaken reguleren. Iets in de verkeerde volgorde?

robbah | 06-10-14 | 10:08

Als je ondanks rapporten en adviezen van experts op deze opzichtige manier gewoon doorgaat met de heksenjacht op een in de basis onschuldig plantje dan moet er meer aan de hand zijn. Wat is het werkelijke belang van deze heksenjacht en wie heeft daar voordeel bij. Oftewel, uit wiens opdracht en belang handelt Opstelten? Welke lobby/sector heeft baat bij deze repressie. Dat Opstelten verdacht kan worden van onzuivere motieven en zelfs corruptie is wel duidelijk.

XaleX_2 | 06-10-14 | 10:08

Niks belangrijkers te doen zeker

Snap je!? | 06-10-14 | 10:07

Amerikaanse drooglegging deel .., van fouten kán je leren. Het kán. Het hoeft niet.

Feynman | 06-10-14 | 10:06

Er zou een politieke partij moeten komen die staat voor minimale inmenging van de overheid. Lang niet iedereen staat achter de gedachte dat de overheid zich OVERAL mee moet bemoeien.

marlinn | 06-10-14 | 10:05

Je zou bijna gaan denken dat Opstelten dit alleen maar doet om de aandacht van de echte problemen af te leiden.

Henri Carton B. | 06-10-14 | 10:05

Alle verslavende zaken de wereld uit, te beginnen met het geld. Alles gratis is veel cooler.

IJzervreter | 06-10-14 | 10:04

Links in 1970: religie is stom en wiet is cool.
Links in 2014: religie is cool en wiet is stom.

wakkere_nederlander | 06-10-14 | 10:03

roken is verboten. pharmaceutische shit slikken.. pakt havannasigaar

newray | 06-10-14 | 10:03

uiteindelijk zal alles via silk road gaan als het zo door gaat, binnen een dag heb je vaak alles thuis

Russo | 06-10-14 | 10:02

Opstelten is seniel!

Nutcase13 | 06-10-14 | 10:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl