Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mooi. Obama gaat ISIS naar Allah bombarderen

Mooi. Dronebama gaat ISIS naar Allah bombarderen. In een land dat eerst jarenlang vakkundig door de US Army is omgeploegd & politiek instabiel is gemaakt, kan Obama ff geen religieuze genocide tolereren. Dus kregen we deze persco, stijf van de Amerikaanse testosteronretoriek, met zinnen als "We have the unique capabilities to help avert a massacre, the United States of America can not turn a blind eye." Allemaal opgepompte anabolenpraatjes, maar zo werkt dat nou eenmaal in de US of Attackers, waar ze elke afgeworpen bom verkopen alsof het manna uit de hemelen is, op zoek naar vruchtbare bodem voor de aankomende wereldvrede met internationale superdemocratie. Maar los van de PR-bullshit: het zwarte licht uit de ogen van de meest fanatieke moordbrigades van Allah bombarderen, dáár zijn we helemaal voor. Ook leuk voor die bijna Bijbelse berg vol Yazidi, die Amerikaanse hulpgoederen-droppings mogen verwachten. Op voedsel en water in combinatie met bommen op de bad guys kun je toch een stuk beter overleven dan op de grondrechten waar Timmerfrans mee wappert. Over Frans Al-Alaaf gesproken: de woorden (en aankomende acties) van Obama zijn ook weer een fijne blamage voor onze Minister van Tranen & Tragiek, de wegwuiver van genocide in het Midden-Oosten die zich samen met zijn machteloze, krachteloze & moslimknuffelende EU-vriendjes liever druk maakt om PVV-stickers en anti-islamfilms dan over de koppensnellers van het Kalifaat. Maar tussen de ISIS-horden lopen honderden, misschien wel duizenden EU-paspoortjes en nu Obama het woord genocide in de mond neemt, mogen Timmerfrans en 'Brusselse kamerplant Catherine Asthon' (©Marbe) zich onderhand óók wel eens uitspreken tegen die middeleeuwse primaten. Bindende leestip daarover: de column van Nausicaa Marbe over Timmerzwans. Wachten wij ondertussen op de prachtige plaatjes van een kapotgebombardeerd Kalifaat. 1 vinger is voor Allah. 2 vingers is voor Victorie! HELL YEAH! Het Grote Geweldige Nog Verder Terug Naar de SteenTijd Bombardement is begonnen. GO US AIR FORCE, GO GO GO!

Reaguursels

Inloggen

@raquelita,

Ik ben ook geen fan van Amerikaans oorlogsgeweld. Maar ook niet van het afslachten van Joden en West-Europeanen door Nazis

Ik ben geen fan van Amerikaans oorlogsgeweld. Maar ook niet van het afslachten van miloenen dissidenten door Stalin. Keuterboertjes in de Oekraine vielen bij bosjes in massagraven toen ze weigerden hun boerderijtes op te geven. En wij ons maar afvragen waarom die mensen zulke felle vervchtersbazen zijn als de beer hen wil omarmen in een omarming van beer Poetin zo heftig dat die mensen daar stikken.

Ik betreur het Amerikanse oorlogsgeweld in Vietnam, Ik betreur evenzeer de afslachting van miljoenen dissidenten door Mao, wiens creatie Ho Chi Minh min of meer was.

Ik wijs Amerikaans oorlogsgeweld af (soms). Behalve als de Amerikaanse intellectueel Noam Chomsky, leugenaar-koning-onder-de-leugenaars tot op vandaag de dag de Khmer Rouge blijft verdedigen.

Koos3514 | 09-08-14 | 17:51

Wollah! zinvol geweld!!
Hopelijk op tijd om de Yezidi's te redden - van water te voorzien en het veilig voor ze te maken van die berg af te komen.
Ik ben doorgaans geen fan van amerikaans oorlogsbeleid - modern imperialisme- maar deze keer lijkt het me duidelijk dat er iets moest gebeuren om deze inktzwarte waanzin te stoppen. En aangezien europa het te druk heeft met debatteren of er eigenlijk wel en genocide plaatsvindt en of we daar iets van moeten vinden, moet Amerika de klus klaren. Ik ben blij dat er iets gebeurt. Ik voel me al dagen zo machteloos tegenover de beelden van die mensen die daar hulpeloos creperen....

raquelita | 09-08-14 | 16:18

@Piet9547,

Ach, man, rot toch op met je Marxistiese fabeltjes. Iedereen weet dat oorlog heel slecht is voor het zakenleven. Kijk maar naar de beurzen nu oorlog dreigt, met Rusland en de koppensnellers. Aandelen zakken. Paniek en conservatisme onder beleggers. 'De wapenindustrie' profiteert hier en daar wel van oorlog, maar het is niet wat een gezonde kapitalistische economie drijft.

Jij, en de talloze Calvino-Commuinisten waarvan Nederland er nu eenmaal miljoenen telt doen me denken aan de massaal aangehangen Marxistische heilsleer in de jaren 70. Ooit woonde ik een toneelstuk bij van de uiterst radicale tonnelgrope Proloog. De ondernemer had eeb streepjesbroek en hoge hoed. En een sigaar, natuurlijk. In zo'n wereld van sterotiepe onzin leeft jij. Gebruik alledrie je hersencellen (je kunt het! Positief denken! Emiel Ratelband!!) en bedenk wat een bommenregen betkent voor een gemiddelde fabriek. Fabriek weg. Puinzooi, Werkeloosheid. Dus 'de kapitalisten' zitten HELEMAAL niet te wachten op oorlog. Je bent helemaal in de war.

Ach, ik ga ook geen verhalen hier ophangen. Ik ben het zat idioten als jij basiseconomie bij te brengen.

Koos3514 | 09-08-14 | 15:59

En de US wapenindustrie is weer blij dat ze in dit testgebied hun laatste modellen in "de praktijk" kunnen laten zien. Laat de bestellingen uit het Pentagon maar komen. War is Big Business!

Piet9547 | 09-08-14 | 13:27

@Flatulent | 09-08-14 | 00:10


Ik ben vooral tegen JOU hypocrisie. Israel wordt aangevallen en verdedigt zich tegen raketten van lieden die heel graag oorlog tegen het Westen willen. De Koerden worden aangevallen en verdedigen zich tegen een kalifaat dat zeer duidelijk van plan is uiteindelijk tegen het Westen te gaan vechten.


Er wordt oorlog gevoerd door onze vijanden tegen onze bondgenoten. Als je de andere kant kiest laat dat HEEL duidelijk wat zien: Namelijk dat je een verrader bent.

omanders | 09-08-14 | 09:38

@Koos3514 | 08-08-14 | 21:43. Koos, sorry dat vindt meneer Maria.1 niet goed.

Maria.1 | 09-08-14 | 08:32

@TB2318. Waarom we generaliseren? Misschien omdat 73% van de Nederlandse moslims Syriëgangers helden vindt?!

Maria.1 | 09-08-14 | 08:31

Kan Timmerfrans niet ff huilie huilie doen bij de UN en de good old Yanks vragen op de terugweg uit Irak een paar sorties te doen in den haag sharia town? Nog beter, misschien kunnen ze het Binnenhof ook direct schoonvegen.

Martin Jokt | 09-08-14 | 05:44

vansuyle.com | 08-08-14 | 14:18
Welk een opluchting om zo af en toe nog eens iemand met een functionerend brein te lezen hier.

WirMachenMusik | 09-08-14 | 04:54

Trouwens, het beste argument voor Israel's bestaan wordt treiterig aangevoerd door Nederlandse Marokkanen en hun linksistische medestanders.

"Wij zijn hier en we gaan niet meer weg".

Dat geldt inderdaad voor Marokkanen. Dus geldt het ook voor Israeliers. Einde verhaal. Ik ben geen PhD in geschiedenis om 'mee te discussieren' over welke VN resolutie Israel aan zijn laars gelapt heeft in 1953. Ik heb daar ook helemaal geen zin in. Dat hele ge-mmer dat al jarenlang doorgaat van "Het Multi-Culurele Drama, via Bolkestijn, via Fortuijn, via Theo van Gogh, ik ben het spuugzat. Ik ontdekte Theo van Gogh al internetted vanuit de VS en vond hem erg grappig.

Maar hij was helemaal niet grappig. HELEMAAL NIET. HIj stipte een groot maatschappelijk probleem aan. hIj leek een clown, maar hij was het lid van de stam dat de vijand zag aankomen, terugrende naar het dorp, en buiten adem uitriep "ze staan aan de poorten van Wenen".

Dat is Nederland anno 2014. Niet wat het was toen ik wegging: een lief klein landhje, met aardige, soms wat sullige, maar lieve mensen. Afgepikt.

Koos3514 | 09-08-14 | 03:07

@omanders,

Acht gut. Als de Gazanen hun babies niet dood willen hebben (inderdaad een walgelijk gezicht op TV)moet ze ophouen met die raketten. De hele Arabische wereld wil Israel van de kaart geveegd met een haat die je blijkbaar ontgaan is. Dagelijks ronkt de propaganda in Tehran met ingekende haat, paranoia, en laat dat nou hetzelfd land zijn dat op het punt staat atoomwapens te ontwikkelen? En laten sommige van die raketten op Israel nou van Iraanse makelij zijn? Wie zegt dat Hamas niet stiekeum uit test hoe en wat zo'n raket doet om uitendelijk Isrel te nuken? Ze zijn er echt gek genoeg voor, die Iraniers. Echt letterloijk gek, zoals in 'spcyhotisch'. Wat is er hypocriet aan dat de VS Israel helpt? Er is maar 1 land waar Moslims/Arabieren/Palestijnjen stemrecht hebben zijn vertegenwoordigd in een *echt* parlement, en dat is Israel. Je bent erin getrapt, die laffe mealy-mouthed kritiek van de Westerse intelligentia, haat voor Israel uit (minstens) twee bronnen komt: (1) haat voor de 'Liberal Democracy' - zelfhaat dus. Het zit onze Europese socialisten niet lekker dat het nu de vrije ondernemingsgewijze produktie voor ongekende welvaarts heeft gezord. Zij hadden daar *zelf* voor willen zorgen, met kolchozen, ruilverkaveling, verdeling van macht, kennis en inkomen en meer van dit irrationele en nergens ter wereld geslaagde gerochel uit Utopisch nekharen. Hoe socialistischer, hoe groter de haat voor Israel, let maar op. Gretta Duisenberg heeft een heel spoor van progressieve echtgenoten achtergelaten, en zich een leven lang op allerlei 'causes' gegooid. Dat kan je in donkere hoekjes van het Internet nog steeds vinden. Ze is er niet armer op geworden, maar op een of andere manier worden socialisten dat nooit. (2) Onvervalste Jodenhaat. Ik geloof er geen zak van als mensen zeggen "oh, maar wij maken onderscheid tussen Joden en Zionisten'. Daarom doet de politie niks als de zoveelste Jood met een keppeltje op in Amsterdam in elkaar wordt geramd.

The Thirties have come full circle. In de straten wordt met de Swastikas gezwaaid. Les van de jaren dertig vergeten. Homos worden in Amsterdam in elkaar geslagen door vrienden van de profeet. De les van de jaren 60 vergeten. Al die controverse, al dat geruzie
in NEDERLAND, al die politiek splitsing, al dat welles-nietes, Fascist/racist gekrijs komt direkt op het konto van Islam. DIREKT. Welke lessen gaan we nog meer vergeten? En dat alles door mensen zoals jij, die overaccomoderen en zitten te zeiken tegen een land zoals de VS dat ons "hielp" en weer zal helpen als het nodig is.

Ik snap ook wel dat je die Marokkanen juridish niet meer weg kan sturen. Technisch zijn het Nederlanders. Ik vind mezelf een aardig, rechtvaardig mens. Als ik een cassiere met een hoofddoekje kan kiezen, doe ik het als het zo uitkomt, zonder moeite. "IN een rechtsstaat is eidereen gelijk, ook zij met het hoofddoekje. Maar het gaat wel steeds moeizamer.

Koos3514 | 09-08-14 | 02:34

Flatulent | 09-08-14 | 00:10
Is de VS verantwoordelijk voor alle voorzieningen in de wereld? Waarom kan Rusland 40 miljard! euro uitgeven aan OS in Sotsji (40 mld is meer dan alle vorige OS'en bij elkaar!) maar is het geld op om even drinkwater te regelen in de Oekraïene.

TB2318 | 09-08-14 | 02:30

omanders | 08-08-14 | 19:35
Ik ben niet tegen luchtsteun, alleen tegen hypocrisie.

Want als er talloze onschuldige burgers in Gaza platgebombardeerd worden en zelfs Ban Kimoon de VN vraagt in te grijpen, dan is het eerste wat de VS doen de hoeveelheid munitie die ze aan Israel leveren, verhogen.

Als Rusland de VN verzoekt om in te grijpen in de noodsituatie in Donetsk, waar mensen zijn afgesloten van drinkwater, dan is er ineens niemand thuis.

Maar nu de VS weer eens een militaire oefening nodig hebben, dan kan dat ineens weer (zoals langzamerhand gebruikelijk bij de VS) buiten de VN om.

Het wordt tijd dat ze de VS gewoon helemaal uit de VN schoppen.

Flatulent | 09-08-14 | 00:10

Vind het jammer dat in het stuk de VS en Obama telkens zwart worden gemaakt, terwijl we onze vrijheid sinds 1945 nog altijd te danken hebben aan dat land.

Het is ook het enige land die al die orks... eh... IS mensen even met de grond gelijk maakt. Terwijl de rest van de wereld ouderwets ligt de ruziën over een stukje land en politieke ongeregeldheden. Overigens hebben die IS-mensen niet veel meer verstand dan orks en moorden ze op hetzelfde tempo.

Vergeleken met Bush en andere ex-lamlullen is Obama een verbetering, ik doe het 'm niet na om daar te staan! Anabolenpraat hoort bij de VS, imponeren hoort bij grote jongens, deed Rutte dat maar wat meer.
Als ze niks doen dan worden ze afgezeikt, en als ze wel wat doen ook. Come on, laat ze lekker knallen, zolang het op de juiste mensen is. Oorlog wordt het toch, vroeg of laat. En de VS zal er altijd bij zijn. Gelukkig wel, anders zie ik de toekomst somber in.

spruit11 | 08-08-14 | 23:54

A former Special Forces officer and Iraq veteran described how the troops currently on the ground, some 800 elite special operations soldiers, could impact the battle: “If SOF [special operations forces] advisors moved to the front, they would be able to help organize and plan the maneuver of Peshmerga, provide up-to-the-minute intelligence to protect line units, and give greater speed and fidelity to close air support. It would also give a tremendous morale boost to Peshmerga units under fire.”

www.thedailybeast.com/articles/2014/08...

geen blijvende stad | 08-08-14 | 22:58

En alle moslims in de wereld weer piswoest op de USA want tja, de IS-boys zijn ook moslims...

LeBlanc | 08-08-14 | 22:37

@TB2318

Ik had eigenlijk *gehoopt* op aan antwoord van Maria, maar ja, je moet wat in dit leven, dus neem ik jou maar.

Ik heb even gewebsurfd op je vraag, want ik herinner me te weinig van logica colleges om je meteen en correct te antwoorden. In het algemeen heeft de logica ALLANG het soort vragen dat jij stelt aangevat, en zou mijns inziens de politiek er goed aan doen dit eens te bestuderen.

In het algemeen kent men de fout toegepaste redenering
van 'universal generalization'. 1 y is zwart, 5 y's zijn zwart, dus zijn *alle* y's zwart. Het is makkelijk te zien dat dit een foute conclusie is, en het geniep zit hem in de kwantificator 'alle'. Ik doe misschien een beetje duur (in de hoop dat Maria mij leuk vindt), maar ik wil benadrukken dat dit soort vragen ALLANG bekend zijn, overwogen zijn, en dat er antwoorden op zijn. Foute toepassing van 'universal generalization', in normaal Engels bekend als 'hasty generalization', is gewoon, nou ja, onlogisch.

Dus je mag inderdaad niet zeggen: '1 moslim is een vuile hond, 2 moslims zijn een vuile hond, dus alle Moslims zijn foute honden. Niet alleen is het etisch dubieus, maar ook wiskundig aantoonbaar fout. We moeten dus, zoals jij zegt, in deze situatie VOORAL rationeel blijven.

Verder heb ik gewoon niks te zeggen. Ik weet ook niet alles, al doe ik graag alsof.

Koos3514 | 08-08-14 | 22:36

Timmermans denkt ik moet wel vriendjes blijven met USA.

Dus eh wat denkt en zegt Obama nou. Volgt een analyse van zijn vriendjes.

Vervolgens dondert hij met de speech van Obama naast zich er toch een megalomane speech uit.

"Since August 8 I have been thinking how horrible must have been the final moments of their lives in Mosul and all the other places. Did they hold their children close to their hearts", etc, etc ad nauseam.

The voorzitter van de EU laat dan Timmermans zachtjes afvoeren en regelt een gratis darkroom bezoek.

Blijkt die vol met Isis figuren te zitten. Het leven van Timmermans valt op het moment niet mee.

geen blijvende stad | 08-08-14 | 22:22

Denk dat Obama die gast heeft gehoord dat de vlag van allah zou wapperen in het witte huis, daar is hij van geschrokken lol.

Redrooster75 | 08-08-14 | 22:16

Koos3514 | 08-08-14 | 20:20
Ik ben het wel met je eens mbt "grenzen stellen". Maar veel GS'ers slaan door naar de andere kant, en ineens mag je niet meer "niet-generaliseren". Wat mij betreft mogen die Hamas-schreeuwers meteen worden gearresteerd. Dat schept duidelijkheid. Tot hier en niet verder. Wat is overigens de waarde van het generaliseren?

TB2318 | 08-08-14 | 22:07

@Maria,

Mag ik voortellen dat wij naar het alleroosterse dorpje in Twente trekken, saampjes weg van deze waanzin? We bedrijven dan gepassioneerd de liefde in een hooiberg en stichten een gezin (dat mocht mijn generatie ook al niet, want dat was fasisties. Truth is stranger than fiction.)

Koos3514 | 08-08-14 | 21:43

Het zal tijd worden dat er eens ingegrepen wordt tegen die overal en alles verwoestende islam. Het eeuwige onnozele gedrag van politici wereldwijd en van de eu in het bijzonder, dat is misdadig in zichzelf. Helaas staan politici boven de wet en zorgen ze ervoor dat fundamentalisme vrij baan en geld heeft wereldwijd.
Obama komt ne eens eindelijk op voor de echte slachtoffers van die gesel van de duivel. Kijk wat er in India al eeuwen wordt aangericht. Met een eigen staat waren ze niet tevreden, kijk naar wat ze daar, met behulp van de USA overigens, aanrichtten. Kijk naar de tweespalt die in Europa wordt georganiseerd, de voorbode van geweld. Kijk een naar het MO, naar het Turkije in verandering en de angst onder normale, moderne Turken, kijk naar Syrië. Waar je kijkt brengen ze ellende.
Europese politici die mee faciliteren moeten daarvoor berecht worden.

eastender | 08-08-14 | 21:09

Nuke all islam to hell!

Big Swinging Dick | 08-08-14 | 21:08

eh de boel in libyie natuurlijk :-)

thorrie | 08-08-14 | 21:06

Ik was voor Gadaffi omdat hij de boel in Egypte draaiende houde en de Islamisten controleerde.

Ik was tegen Morsi en zn MB bende, zelfde rede.

Toen Putin zei hij blijft Assad steunen omdat de Rebellen daar gewoon terroristen waren, was het een Lul volgends de westerse Media... Terwijl ik gevoelsmatig dacht dat we juist op de kant van Assad moesten gaan staan.

Ik dacht eerst dat de USA en de westerse wereld steed maar weer op de verkeerde kant stond en er blijkbaar niks van begreep.

Maar ik voel steed meer aan dat dit allemaal samen hangt, gestuurd wordt en gewoon een groot plan is om die hele regio instabiel te houden.

Divide et impera... Wat dat betreft loopt het toch echt prachtig!

thorrie | 08-08-14 | 21:05

@Koos3514 | 08-08-14 | 20:20. En mensen met gezichtsbedekking een flinke boete. Dat is nl. verboden in Nederland òòk voor moslims..

Maria.1 | 08-08-14 | 20:58

-weggejorist-

Smarties | 08-08-14 | 20:32

@TB2318

Dank je dat je de redelijkheid vertegenwoordigt (dit is GEEN sarcasme, maar oprechte bewondering). Voor politieke paranoia koop je niks, of het nu links-paraoia is of rechts-paranoia.

Zelfs de wiskunde is echter niet helemaal sluitend. We hebben de stelling van Goedel, die aantoont wiskune zelf-tegenspraak kent. Bertrand Russel was een van de eersten die daarmee voor de dag kwam. Het zinnetje 'deze zin is vals' is ook een voorbeeld van zelftegenspraak. Als de zin vals is, is hij waar, en als hij waar is, is hij vals.

Zo kent ook de 'liberal democracy' een zelftegenspraak. "Wij tolereren alles". Dan tolereer je ook mensen die niets tolereren, en dus is de bewering vals. Tolereer je bepaalde dingen niet, dan is de zin ook vals. Wiskundig gesproken kan dat helemaal niet.

Oplossing: ("fuzzy logic"): we tolereren een hoop maar niet alles. Zo zie je de bijdrage van de beta-wetenschappen aan het grachtengordel geleuter.

Er is een tijd van vriendelijk zijn, er is een tijd om woedend te zijn. Er zijn geboortes, er is dood. Zoals de Beeatles al zongen in Revolution: 'we all want to change the world/but if you go carrying pictures of Chairman Mao, dont; you know that you can count me out.

Ik zeg nogmaals: teruggekeerde Syrie/Irakgangers eruit. Mensen die borden met zich meedragen voor ISIS en schreeuwen dat Joden naar de gaskamers moeten: tijd in het gevang. Het is mooi geweest.

Je standpunt is me in principe sympathiek. Maar grenzen zijn grenzen.

Koos3514 | 08-08-14 | 20:20

@TB2318 | 08-08-14 | 19:56


Je hebt een beetje gelijk. Maar je opmerking over kruisvaarders snijdt niet helemaal hout: Weliswaar waren de oorlogen van de kruisvaarders tamelijk wreed - Maar echt niet de wreedste in die omgeving: Zie Timur Lenk - maar de Kruisvaarderstaten waren behoorlijk tolerant. Er waren niet voor niets plaatselijke moslim - naast de Turcopulieren - die meestreden met de koning van Jeruzalem.

omanders | 08-08-14 | 20:03

Voorbeeld mbt Syriegangers. In de 19e eeuw had je katholieke Zouaven in NL die streden voor de Paus tegen het Italiaanse leger. Thans is er nog een voetbalclub die "de Zouaven" heet. In de 19e eeuw was het bij veel Calvinistische Nederlanders nog bon ton om het katholicisme en papendom als ultieme kwaad te zien. Niet passend in onze Calvinistische cultuur.

TB2318 | 08-08-14 | 20:00

Koos3514 | 08-08-14 | 19:44
Wat mij het meeste stoort is dat de islam met terugwerkende kracht alle onheil vanaf de oprichting op zich gezadeld krijgt. Voorbeeld: Er is 1 foto met Hitler en Mufti Husseini en prompt wordt gezegd: De Moslims zijn verantwoordelijk voor de holocaust. Ze werkten allemaal samen met de Nazi's. Hitler staat met tal van lieden op de foto. Oa met Mussert. Betekent dat dat alle Nederlanders de aanstichters waren van de Holocaust. 2e voorbeeld: De kruistochten: Ineens moet de hele middeleeuwse geschiedenis herschreven worden en kwamen alle wandaden op de schouders van de moslims en waren die koene stoere ridders allemaal grote weldoeners.

TB2318 | 08-08-14 | 19:56

Sorry, als 'political junkie' kan ik het niet laten. Dit is wat de grote 'political scientists' hebben gezegd over het tolereren van de intoloranten. En zij hebben ervoor doorgeleerd (ik niet).

"Philosopher Karl Popper asserted, in The Open Society and Its Enemies Vol. 1, that we are warranted in refusing to tolerate intolerance. Philosopher John Rawls concludes in A Theory of Justice that a just society must tolerate the intolerant, for otherwise, the society would then itself be intolerant, and thus unjust. However, Rawls also insists, like Popper, that society has a reasonable right of self-preservation that supersedes the principle of tolerance:"

Juist, ja - een samenleving heeft dus volgens deze twee geleerden het recht op zelfbehoud. Dat wisten we natuurlijk allang: als u aangevallen wordt op straat en bedreigd met een mes en u heeft een pistool op zak trekt u dat pistool, op dat moment, onder die adrenaline-opwekkende situatie.

Zelfs Nederland heeft recht op zelfbehoud. Dus, eruit met alle teruggekeerde ISIS strijders, of Syriegangers, en mensen die gesnaaid worden met borden die deze ratten steunen. Kenne we hiet niet hebbe, we hebben al genoeg aan onze eigen psychopaten, sociopaten en die dankzij de verlichte rechtsgang in dit land allemaal rondlopen in de bossen om nog meer slachtoffers te vinden.

Popper en Rawls hebben het zelf gezegd.

Koos3514 | 08-08-14 | 19:56

Zwart met witte hanepoten, daar moet je op mikken.

Jan Gordelroos | 08-08-14 | 19:54

Fatwabuster | 08-08-14 | 15:45
Jeetje, klink een beetje als een fatwa

Reppertje | 08-08-14 | 19:51

@TB2318

Eigenlijk heb je gelijk, en het is goed dat je dit zegt. Ergens. Mensen bestempelen graag de Ander als zondebok. En dat is niet goed en gevaarlijk. Maar als die gevaarlijke Ander nou eens een ontzettende etterbak *is*? Is het niet terecht dat mensen zich afvragen "waar blijft de gematigde Islam in zijn veroordeling van de IS etterbakken die hoofden afhakken in naam van de profeet?" Hoever moet je gaan als 'redelijk mens' in het zien van de redelijkheid van het standpunt van de Ander?

Deze kwestie bestaat al heel lang in de geschiedenis van de 'liberal democracy'. Via het Internet leer ik dat de politiek filosoof Karl Popper zich al bezighield met de vraag "in hoeverre tolereert de tolerante maatschappij intoleranten?" Deze vraag werd gesteld toen de RAF door West-Europa mensen doodschoot. Deze vraag werd, zoals je zegt, gesteld toen Molukkers met geweld dreigden.

Iedereen moet zijn eigen antwoord op deze kernvraag maar bedenken. Ik heb hier genoeg, wat zeg ik? teveel geluld voor een dag.

Koos3514 | 08-08-14 | 19:44

Om met ontkenner Timmermans te spreken: ISIS is bestreden. Ze bestaan niet meer.
(Ze noemen zich tegenwoordig IS)

lulleficatie | 08-08-14 | 19:42

Toch frappant dat de VS het weer moeten opknappen. Stel je eens voor dat Hennis Plasgat onze stoottroepen had willen inzetten, of op zijn minst aanbood een bijdrage te leveren.

De kans op een geslaagde kerstening van de gehele Schilderswijk-populatie schat ik nog groter in.

Ridde Rogter | 08-08-14 | 19:35

@Flatulent | 08-08-14 | 19:20


Ach, begrijp ik nu goed dat je TEGEN luchtsteun voor de Peshmerga bent?

omanders | 08-08-14 | 19:35

'De goede oorlog' noemde de Amerikaanse historicus Stud Terkel WOII.

En krijg nou wat, 69 jaar na die oorlog, na talloze agressie oorlogen,voert de USA weer een Goede Oorlog, met bij-belangen en al.


Maar vandaag is het wel eens tijd voor een grote geen zeik dag. De grote afrekening. Want reken maar dat Obama de stemming peilt en weet dat je geen oorlog wint met de air force alleen.

Nee er staan - denk ik - al lang wat nare types met boots aan klaar, dolblij dat ze nu eens gaan vechten voor iets zinnigs. (voor anderhalve dag, maar alla(h).

Frans en Jozias zijn verdomd nog an toe nu echt op hun narcistische zielen getrapt( 'zielen'bij wijze van spreken). Nee dat komt nooit meer goed.

Zelfs de nos komt met een uitgebreide repo over IS. Geschiedenis man.

Bedankt VS dat je mijn vader voor de poorten van de hel hebt weggesleept in Leipzig, 1945. Bedankt dat je begonnen bent met hetzelfde te doen voor deze mensen.

geen blijvende stad | 08-08-14 | 19:34

Iraqi Yazidi MP Breaks Down in Parliament: ISIL is Exterminating my People. youtu.be/JHQCPF9Bz44

Bertus Brulbroek | 08-08-14 | 19:25

En ondertussen waarschuwt Obami Rusland ook nog even, want stel je voor dat de boel daar te lsngzaam escaleert...
www.nu.nl/buitenland/3848031/vs-waarsc...

Ik begin bijna te hopen op een luchtalarm buiten de gangbare tijd om mensen weer even naar de realiteit te brengen.

Flatulent | 08-08-14 | 19:20

Onvoorstelbaar dat we er elke keer weer intrappen. De val van het generaliseren. Anno 2014 is de terreur van de moslims het meest in het oog vallend. Tijdens de Joegoslavië crisis waren de Serviërs de daders en de moslims de slachtoffers. De MH17 is neergeschoten door Oekraiense of Russische terroristen. Een aantal decennia geleden waren de Molukkers in NL de grote terroristen. Eeuwenlang waren de Joden de boosdoeners. In Afrika zijn Hutu's dan wel Tutsi's de kwaaie pieren. Denk je nu werkelijk dat we nu in 2014 meer bewijsmateriaal hebben om de moslims als "All Time Bad Guy" te bestempelen dan men vroeger had voor de andere foute groepen. Dat is wel erg arrogant, vind je niet.

TB2318 | 08-08-14 | 19:17

BREAKING: Peshmerga forces rescued 11,000 Kurdish #Yezidis trapped in #Shingal mount and transport them to #Duhok province.

reizenderoel | 08-08-14 | 19:14

Een voordeel zou kunnen zijn dat de nl. paspoorten van onze kalifaat toeristen nu wél ingenomen kunnen worden. De USA is een navobondgenoot. Een onderzoek waard. Maar of die lapzwans van een Timmerfrans bereid is dat te doen betwijfel ik te zeerste. Jammer zo'n duidelijke partijpolitieke minister.

ristretto | 08-08-14 | 19:13

@ Bertus Brulbroek,18.30 u.Klopt,anders zou die Obama ook niet zo ongeloofwaardig overkomen.Zijn luchtaanval heeft 1 stuks artillerie vandaag uitgeschakeld met 2 F 18's met laser gestuurde bommen.Hij levert nog steeds geen F 16's aan Bagdad ,maar Poetin stuurt wel Sukoy 25's. Lekkere bondgenoot hé ? Zeker bang voor S.Arabië en Quatar.Je weet wel die Judassen die lukraak oliegeld in extremisten/terroristen en ander barbarenspul pompen.Hun motief ? Verdeel en heers.En doel ? Zo weinig mogelijk mensen in het MO,anders neemt hun olieverbruik toe en verkoop je dus minder aan de ongelovigen.

Dolphi | 08-08-14 | 18:53

Rimon  | 08-08-14 | 15:42
de koerden redden het wel tegen isis, het zou alleen sneller gaan als het westen en turkije etc stopppen met het leveren van wapens in het midden-oosten aan groeperingen zoals isis.
maar het is nu wel duidelijk dat de VS hun jihadistjes niet meer onder controle hebben, was te verwachten.

hugo_chavez | 08-08-14 | 18:53

@Bertus Bulbroek,

is er een wet over de wereldpolitiek die zegt dat de VS 'betrouwbare partners' nodig heeft? Toen de VS West-Europa bevrijdde, hadden zo overal in Italie monsterverbonden (zo heet dat, onbelezen knul) met Fascistische 'warlords'. Moet ik nou last van mijn geweten krijgen?

In tegenstelling tot jouw generatie, genieter van onderwijs NA de Mammoetwet, heb ik nog solide onderwijs gehad. Daar leerden wij over het verschijnsel 'monsterverbond'. De Goeden sluiten soms een 'monsterverbond' (laat het maar eens lekker over de tong rollen) met de Slechten om de oorlog te winnen tegen de Nog Slechteren. Als je daar een slecht geweten van krijgt, krijg je een slecht geweten van de mensheid. Overigens misschien wel terecht, want het is een bloederig zooitje, dat dan weer wel.

De Verlichtingsidealen leken een uitweg te bieden uit dit bloederige zooitje. Maar, ik twijfel daar nu ook aan, hoor. Blijkbaar heeft de evolutie in ons monsters geschapen die niets lievers doen dan hun eigen soort neermaaien met machinegeweren.

Koos3514 | 08-08-14 | 18:48

@Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 17:52


Lees je eigenlijk wel eens wat? De VS bestoken stellingen omdat het kalifaat de Peshmerga aanvallen en dreigen te winnen. Kortom, de Peshmerga vraagt en krijgt luchtsteun.


Eindelijk, mag je wel zeggen. De VS is haar bondgenoten in de "Sunni Awakening" al kwijt. De Peshmerga's verliezen was een catastrophe geweest.

omanders | 08-08-14 | 18:47

Hey Rutte, doe eens wat leren voor de oekraine!

Gerrit Funny | 08-08-14 | 18:42

alcor | 08-08-14 | 17:02
Onzin, ex Baath leden sluiten nu een bondgenootschap, omdat het uit soennieten bestaat, ISIS komt voort uit al Qaida.
The enemy of my enemy is my friend weet je nog wel.
nl.wikipedia.org/wiki/Islamitische_Sta...

bakoenin | 08-08-14 | 18:32

Dus de CIA creëert een anti Iran-Syrië groep. Jongens doen goed hun best, worden ze daarna door hun broodheer deaud gebombardeerd. Betrouwbare partner die VS.

Bertus Brulbroek | 08-08-14 | 18:30

Op de burelen van de linkse partijen zullen wel overuren worden gedraaid om uit zoeken of er nog iets goeds aan dat Isis vullis is te vinden.

Boy Cot | 08-08-14 | 18:20

Altijd goed, bommen op moslims gooien. Dat zouden er meer moeten doen.
Alleen geeft dronebama hiermee volgens de kleine lettertjes in de internationale wetgeving Poetin het mandaat om in te grijpen in de Oekraïne. Ben benieuwd.

koolteer | 08-08-14 | 18:19

Eppo | 08-08-14 | 18:06
Zo is het. Hij kon en kan niet anders meer, anders is zijn geloofwaardigheid helemaal nergens meer, er is al een aanzienlijke groep die hem niet vertrouwt.

mom van avezaath | 08-08-14 | 18:19

Ik vind dat iedereen die pro IS is uit de politiek moet.
Daarvan zijn er een hoop bij de PVDA te vinden.

Grolo | 08-08-14 | 18:11

Obama reageert veel te laat. En wat gaan ze doen als er wat Amerikaanse pilotenkoppen op een hek geparkeerd worden? Is het dan gelijk over met de pret zoals in Somalië?

Eppo | 08-08-14 | 18:06

@Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 17:52
"Bombarderen werkt nooit."

Buitengewoon naief. Als Amerika ook maar half zo effectief is als Israel in het minimaliseren van collateral damage, dan werkt het wel degelijk. Ik weet niet of je al het beeldmateriaal ziet uit die omgeving, maar het is niet een dichtbevolkt stedelijk gebied zoals Gaza, waar elke bom wel een omstander raakt. Deze gasten houden zich doorgaans op in de wildernis.

En los daarvan, wat raad jij dan aan, als strategie om de genocide van ISIS af te stoppen? Je kan niet praten of onderhandelen met deze beesten, dus je zal ze met geweld moeten dwingen.

Russells Teapot | 08-08-14 | 18:02

Timmermans genoemd als kandidaat opvolger voor Ashton. Daar komt de aap uit de mouw. The horror, the horror.

Eppo | 08-08-14 | 18:00

Zijn er voor dit weekend al Gaza demo's gepland?

gebrokenvleugel | 08-08-14 | 17:59

Vervolg op rooie petjes:
Wie het eerst komt wie het eerst maalt n.l. wat maagden betreft, maar dáár hebben Rabbae en de PvdA geen woord over gesproken. DUS: allemaal rooie pet op!!

josef kuijpers1852 | 08-08-14 | 17:58

Goed zo.

Dan zullen zo meteen de woedende demonstraties van linkse mensen en moslims tegen de Amerikaanse aggressie wel weer beginnen. Aan de andere kant, je zou dit ook als een mooi excuus kunnen zien om ISIS-aanhangers in Nederland op te pakken en uit te zetten, omdat ze heulen met de vijand.

Maar goed, ISIS-aanhangers stemmen PvdA, dus dat gaat niet gebeuren. Want als de PvdA moet kiezen tussen genocide en nog verder zakken in de peilingen, dan is er geen PvdA-er die daar meer dan een seconde over nadenkt. Timmerfrans al helemaal niet.

Russells Teapot | 08-08-14 | 17:58

Tja gaf Timmerfrans nog 't voordeel v/d twijfel .
Maar na z'n schmierende eigen pijperijspeech voor de U.N ......
Aan de andere kant welke politicus is nou niet full of shit?

lidlbier | 08-08-14 | 17:58

Ik mag toch hopen dat de Marokkaans/Nederlandse jihadisten inmiddels hun rood PvdA-petje op hebben gezet. Die mogen éérst onder de zoden geholpen worden namelijk.

josef kuijpers1852 | 08-08-14 | 17:56

Bombarderen is het enige wat Amerikanen kunnen. Ga er maar vanuit dat 5% van de mensen die ze ombrengen ISIS krijgers zijn. De kwaaie familieleden vd overige 95% gaat zich aanmelden bij ISIS. Bombarderen werkt nooit.

Wurgje de huisboa | 08-08-14 | 17:52

Hebben we al beelden? Lekker voor bij de VrijMiBo, bak chips natuurlijk, bier en beelden van Jihaatbaarden die bij het verwezenlijken van hun idealen (enkeltje paradijs) worden geholpen door een daisycutter. Kan het beter?

Brou Is Back | 08-08-14 | 17:52

In het algemeen vind ik Obama een enorme lul, maar dit is 1 van de zeldzame keren dat hij het juiste doet en zegt, dus Barrie, hier is mijn +1. Het is jammer dat het weer van de VS moet komnen, maar ja, Mark Rutte vindt kontsex zonder tanks belangrijker. Tska, het blijft een kwestie van prioriteiten...

De Anaalprofeet | 08-08-14 | 17:51

Als de US zo nauwkeurig kan bombarderen, we hebben nog een miljoen haatbaarden hier in NL...

funkyd | 08-08-14 | 17:47

alcor | 08-08-14 | 15:45
Dat zou kunnen. Die deals zijn ontstaan na het omverwerpen van Saddam Hussein. Die olie zou eigenlijk door Irak zelf opgepompt en verhandeld moeten worden. Dit maakt, naast het wegvallen van een volledig staatseigen Centrale Bank, de status van Irak veel minder soeverein. Die bedrijven zitten daar nu en gaan waarschijnlijk ook niet meer weg. ISIS is volgens mij eerder lastig dan dat die belangen daadwerkelijk gevaar lopen. In de strijd tegen Assad's Syrië, wat wel weer een echte soevereine natie is, komt de strijd van Hakbar Inc. wel weer gelegen uit. Als je vanuit humanitaire gronden zou handelen zou je ze eigenlijk als geheel moeten vernietigen, omdat de kans bestaat dat als de Yezedi niet uitgeroeid worden er wel andere groepen slachtoffer worden van ISIS. Als het alleen hier bij blijft kan dat weer wel te denken geven maar op zich is dit wel een goede actie, welke natuurlijk al veel eerder had moeten gebeuren.

Revvoyensovyet City | 08-08-14 | 17:45

peter070 | 08-08-14 | 17:33

syrische gevechtsvliegtuigen hebben zojuist in tal afar, in noord irak, stellingen van isis kapotgebombardeerd.

izan99 | 08-08-14 | 17:40

-weggejorist-

Infidel4life | 08-08-14 | 17:38

Er zullen zijn die nu ook vinden dat de als gevolg van Amerikaanse agressie als gevolg daarvan omgekomen Nederlandse burgers in deze gebieden onverwijld teruggehaald moeten worden naar Nederland met een erehaag op het vliegveld en langs de wegen. En dat ná dit terughalen er niet gerust mag worden voordat de daders hun gerechte straf krijgen.

GingerTed | 08-08-14 | 17:36

Er zullen zijn die nu ook vinden dat de als gevolg van Amerikaanse agressie als gevolg daarvan omgekomen Nederlandse burgers in deze gebieden onverwijld teruggehaald moeten worden naar Nederland met een erehaag op het vliegveld en langs de wegen. En dat ná dit terughalen er niet gerust mag worden voordat de daders hun gerechte straf krijgen.

GingerTed | 08-08-14 | 17:36

De geschiedenis zal uitwijzen dat Timmermans, Rutte en hun linkse EU consorten de grootste verraders van dit land geweest zijn in de hele historie. Een schandvlek voor Nederland, en ja, Nausica Marbe is de enige columnist/journalist die het aandurft in dit land van angsthazen deze lafbek te laten zien voor wat hij is!

lanexx | 08-08-14 | 17:35

Hoop dat deze eerste twee bommen bij lange na niet de laatste waren. Ook met helikopters erin, veel effectiever. Ook in Syrië achter ISIS aan. Overal waar ze met colonnes of stellingen of kampen zichtbaar zijn: er over heen. Niets geen boots on the ground. Wel wapens en wagens gaan leveren aan de Koerden in Irak. En inlichtingen. En eten en drinken waar dat nodig is. Wanneer gaan er NLse F-16's heen? Apaches? Herculessen?

peter070 | 08-08-14 | 17:33

lol met je us airforce. het is de us navy die deze aanval heeft uitgevoerd.

izan99 | 08-08-14 | 17:30

Wat 'n schande dat die cowboy en drankbak George W Bush zo maar arme mensen plat gaat bombarde..
ooh wacht, goeie actie Obama!

Cousin Eddie | 08-08-14 | 17:21

Het wordt tijd dat alle partijen in de tweede kamer zich nu eens onomwonden uitspreken over de moordpartijen van Isis. Nu eens niet met het slappe vingertje wijzen naar Geert Wilders, maar klip en klaar deze slachtpartijen en onderdrukking categorisch afwijzen. Dus ook het 'miezerig ventje' niet eens een keer wegkijken en geen stelling durven nemen. Ook al zal dat veel weerstand opwekken bij een groot deel van hun achterban. Laten ze zich ook gelijk uitspreken dat er in Nederland niet 1 van die fanatieke idioten zich zal vestigen mochten uit Irak weggeschoten worden.

Boy Cot | 08-08-14 | 17:11

-weggejorist-

Optiefen | 08-08-14 | 17:08

@kloopindeslootjijook | 08-08-14 | 16:08
Ik ben al voor de EU hoor. 1 EU, eenheid, 1 grote leger. Maar dan 1 EU zonder islam, de binnengrenzen van de EU blijven gewoon lekker open, dat is voor onze vrijheid en economie fantastisch, maar de buitengrenzen van de EU moeten potdicht.

Vluchtelingen die de islam niet aanhangen zijn van harte welkom. En de islamitische vluchtelingen moeten naar de Golf-staten gaan vluchten, daar is hun cultuur en geloof, ze hebben daar veel oliedollars en ze hebben ook veel ruimte, en het weer is daar ook mooi, dus de islam heeft in de EU helemaal niets te zoeken.

Dat is op termijn goed voor iedereen. EU zonder islam.

Wonderful-Life | 08-08-14 | 17:07

-weggejorist-

happysolo | 08-08-14 | 17:06

Gevalletje zorgplicht...

happysolo | 08-08-14 | 17:05

Damned if you do, damned if you don't. Ik vind zelf dat niet ingrijpen echt niet kan. Wapentransport en actieve strijders gewoon uitschakelen.

harry21 | 08-08-14 | 17:05

@bakoenin | 08-08-14 | 15:59
"Het draait er ook niet om of het beter is was onder Sadam, maar dat er een orde was.
En die was er, Al Qaida, en Isis kregen geen kans, [...]"
ISIS komt voor uit Saddam's Baath-partij. Het is dus niet dat ze geen kans kregen: ze waren aan de macht! Orde was er trouwens niet, of je moet oorlog en opstand "orde" noemen...

alcor | 08-08-14 | 17:02

Alles platbomarderen met napalm. Lijkt me heerlijk om te zien zo,n wandelende fakkel met zwaard.Die baard is een mooie brandhaard. Jihad gnif gnif

haatbaardtaart | 08-08-14 | 16:54

Ach,Obama,het blijft een knoeier.Hij stuurt via het vliegdekschip George Bush wat F18's om artillerie van de ISIS-barbaren uit te schakelen.Hij had strategische luchtmacht v.a. de USA moeten sturen met napalm/fosfor om de vijand gewoon af te fikken,zodat alleen de as van dat tuig overblijft.Gewetenswroeging ? Die wordt in elke oorlog tenslotte ook ver-ast.Net als die EU-paspoorten van de gelovigen,verleid in ONZE moskeeën.(met de zegen van de linkse partijen,je weet wel ,die van de maaaaakbare samenleving)

Dolphi | 08-08-14 | 16:51

Vanaf nu wordt er aan elke ISIS "strijder" dus drie burgers gebonden. Kan je verwachten van eerloze massamoordenaars.

Haatgenerator | 08-08-14 | 16:49

@Jan Passant mk2 | 08-08-14 | 15:50
Moet je niet vergeten, ze zitten in een achterlijke omgeving, dus natuurlijk hebben ze ook achterlijke gewoontes, maar vergelijken met ISIS, zijn de Yezidi's en Koerden heel lief. Alleen jammer dat ook vele koerden zich moslim noemen, maar goed, het zijn dan neppe moslims hoor, want ze doen niet wat de islam zegt, en dat is maar goed ook, daarom zijn ze beter ontwikkeld, voor de meeste koerden is "Koerd" zijn veel belangrijker dan "moslim" zijn. Ook vele koerden hebben de islam verlaten, dus in het algemeen Koerden zijn wel veel slimmer dan die domme Arabiertjes.

Wonderful-Life | 08-08-14 | 16:46

-weggejorist-

Infidel4life | 08-08-14 | 16:43

Nou blijkt bij nadere bestudering dat die aanval met die vijfhonderdponder gericht was op een soort kruiwagentje met een handgranaat erin.

Of dit nu echt gaat helpen.

Ridde Rogter | 08-08-14 | 16:43

De eerste x dat ik echt voor de volle 100 % achter militair ingrijpen sta.En doe het aub meteen goed om meteen een einde te maken aan deze hersenloze haatbaarden !

zuster-nath | 08-08-14 | 16:42

Ik mag toch hopen dat de USA ook de 'nederlandse' koppensnellers naar het hiernamaals bombardeert, scheelt weer een hoop geneuzel over opvang en begeleiding bij terugkeer en dan heb ik het nog niet eens over de uitgespaarde uitkeringen etc...

Kortom: Go USA GO!

Fatwabuster | 08-08-14 | 16:34

@kloopindeslootjijook | 08-08-14 | 16:17
Die krijgen 72 handtasjes. Homovirgins not available, Allah says.

Stenkel | 08-08-14 | 16:32

man man 1 vliegtuig maakt nog geen zomer.

Bad Ass Justice | 08-08-14 | 16:30

-weggejorist-

Infidel4life | 08-08-14 | 16:30

Ik heb vanochtend 25$ aan de Amerikaanse overheid gedoneerd. Ze ruimen 'onze' rotzooi op die de Nederlandse overheid te laf is om aan te pakken (zie van Aartsen). Elke ISIS medelander die niet terugkeert naar Nederland is enorme winst, en elke gedoneerde cent meer dan waard. Geenstijlers die hun dank aan Amerika willen betuigen kunnen terecht op: www.pay.gov/public/form/start/2377945...

Bocherinelli | 08-08-14 | 16:28

@kloopindeslootjijook | 08-08-14 | 16:17
Er bestaan geen homo's in Islammië, dat weet je toch?

Haatgenerator | 08-08-14 | 16:27

Stenkel | 08-08-14 | 15:51
"Los je 't ene probleem op, creëer je 't volgende: maagdentekort!"

Hoe zit dat eigenlijk met homo-martelaren?

kloopindeslootjijook | 08-08-14 | 16:17

Ik word er bijna emotioneel van, GO USA, our good friends.

pluk-87 | 08-08-14 | 16:14

Bill Cosby | 08-08-14 | 16:03
"I love the yankees! Justice is coming to town, smoke them out. Zijn er nog isis lovers in NL? Die zullen zich nu wel gedeisd houden, typisch mekka gedrag."

We zullen te maken krijgen met Isis-gangers die uit Nederland komen (ze zullen niet veel met Nederland hebben) de sneuvelen door ingrijpen van de VS.

Interesting.

kloopindeslootjijook | 08-08-14 | 16:13

Hmm zo te lezen komt er na het spierballen gedrag van Oboema dan eindelijk vrede, gerechtigheid en geluk in deze wereld.
Nu hou ik een kleine slag om de arm omdat ik dat spierballen gedrag al een jaar of 15 heb mogen aanschouwen en de klere zooi alleen maar groter is geworden, maar ik wil niet flauw doen en gun u dit momentje van vreugde.

bakoenin | 08-08-14 | 16:12

De VS kan snel schakelen omdat ze een eenheid zijn. De EU is dat bij lange na nog niet. Zijn we nu voor een EU of tegen?

kloopindeslootjijook | 08-08-14 | 16:08

Hulde dat the US in grijpt heel wat anders dan dat laffe Nederland met z,n gedraaikont en afwegen en bijpraten en napraten en vergaderen en en en afdrijven met mooie excuses

Zeewolf | 08-08-14 | 16:06

Infidel4life | 08-08-14 | 15:50
"Deze misvatting is in veel linkse leeghoofden blijven hangen."

Er blijven wel meer dingen hangen in hoofden. Is een leuk boekje over verschenen.
www.bol.com/nl/p/geert-wilders-in-deba...

kloopindeslootjijook | 08-08-14 | 16:05

I love the yankees! Justice is coming to town, smoke them out. Zijn er nog isis lovers in NL? Die zullen zich nu wel gedeisd houden, typisch mekka gedrag.

Bill Cosby | 08-08-14 | 16:03

Sterf, sterf, sterf klootzakken, schoften!

hotbrasil | 08-08-14 | 16:03

Laten we die Koerden en Christenen redden en daarna een grote ruilverkaveling houden in het MO. Die post-koloniale grenzen daar werken niet, zorgen eigenlijk alleen maar voor ellende.
Iedere stam/cultuur,religie mot zijn eigen stukkie land hebben, ook die Isis-gastjes anders komen we nooit van dat gezeik af. Iedere EU Islamiet mag naar het Nieuwe Kalifaat, wij betalen de reis. Gastjes moeten maar eens praktizeren wat ze preken.

(Bij zo'n kalifaat is het overigens altijd weer spannend wie als laatste wie onthoofdt, want eentje moet toch de laatste zijn. Denk dat daar heel wat weddenschappen over lopen, sterker nog ik denk dat sommige bookies, winkwink, daar schathemeltjerijk mee worden.)

Dan, om gezeur over de ongelijke verdeling van olie te vermijden: we doen alle olieopbrengsten in een grote pot, de notaris zorgt dat ieder landje evenveel krijgt.
Je moet een beetje uit de doos denken met die pubers,

Magdatkandat | 08-08-14 | 16:02

Lief Amerika,

Hierbij een briefje van je teruggekeerde emigrant, die weer terug naar jou wil. Je bent een kind, lief Amerika, van de Verlichting. Vrijheid, gelijkheid, broederschap. De vrijheid paste het beste bij jou, bij gezinnen aan de frontier die hazen moesten afschieten om te overleven omdat er gewoon niks anders *was*. Geen scholen, geen fabrieken, alleen wildernis. Je koos dus voor het Liberalisme. In 200 jaar slaagde je erin steden te bouwen als Los Angeles, Philadelphia, New York, Milwaukee. Allemaal tuinsteden met eindeloze buurten bungalows, weinig rijteshouzen, en twee aiuto's voor de deur. Gebouwd door een volk van hazenafschieters.

Door je hele geschiedenis heen, lief Amerika, ben je liberaal geweest. Het buitenland is voor jou onbegrijpelijk. In je hele wezen begrijp je communisten niet, je begrijpt fascisten niet, en je begrijpt koppensnellende reli-Fascisten niet. Daardoor heb je wel eens lelijke fouten gemaakt. Heel lelijke. De landbouwers van Vietnam hebben nog steeds last van je chemische troep. Je Christenfundamentalisten hebben gehitst in de Koude Oorlog.

Maar desalniettemin *sta* je ergens voor. Je basisfilosfie is die van de 'liberal demcoracy': een land waar iedereen zijn bek open kan trekken en zeggen wat hem goeddunkt. Toen je arbeiders 70 uur per week moesten werken in je grote industriele fabrieken, Amerika, arresteerde je de socialisten, maar liet ze ook weer vrij. Want ze hadden vrijheid van meningsuiting.

Toen je negers begonnen te morren omdat ze in Vietnam moesten vechten terwijl ze thuis niet mochten stemmen, gaf je ze stemrecht. Want de basisonrechtvaardigheid van die situatie werd dmv vrijheid van meningsuiting aan de kaak gesteld. Je steden brandden in de jaren 60 door de protesten.

Al met al, lief Amerika, is het een hele reis geweest, een avontuur waar de rest van de wereld ademlooos naar heeft gekeken. Sommigen buiten jou begrijpen vijheid van meningsuiting. Neem bv. een Theo van Gogh die het gelazer van vandaag met relg-Fascisten al tien jaar geleden zag aankomen, maar die niet door de haag van symathisanten met de reli-Fasisten kon heenkomen.

Dit alles en meer schiet door me heen als je weer eens je militaire macht gebruikt om Fascisten, reli-Fascisten dit keer, kapot te bombarderen. Nee, ik vind het niet fijn en ik vind het niet luek. Ik vind het niet leuk dat het mooie Dresden door jou en je vriendje, het Verenigd Konikrijk, helemaal kapot is gebombardeerd.

Maar he staat tenminste ergens voor: de 'liberal democracy'. Ik juich niet, maar zeg wel: ga je gang en succes daar in Irak.

Koos3514 | 08-08-14 | 16:02

alcor | 08-08-14 | 15:40
Het draait er ook niet om of het beter is was onder Sadam, maar dat er een orde was.
En die was er, Al Qaida, en Isis kregen geen kans, ook niet bij Ghadaffi, en voor dat we de rebellen in Syrie gingen ondersteunen ook niet bij Assad.
Nu is er een land wat die gasten volop support geeft, en wat zich als doel gesteld heeft alle Baath of andere groepen op te ruimen in die regio, en dat is Saudi Arabie.
Nu zou het volgens mij zin hebben om die gasten eens aan te pakken, maar nee, daar gaat Timmerfrans excuses aan aanbieden.
En Trix ging daar op de thee.
De echte schuldigen laten we met rust, al jaren lang.

bakoenin | 08-08-14 | 15:59

Infidel4life | 08-08-14 | 15:50
"Deze misvatting is in veel linkse leeghoofden blijven hangen."

Als je iets maar vaak genoeg zegt papagaait iedereen elkaar na, lekker saamhorig en zo. Framing heet dat geloof ik. Reclametrucjes. Bah.

kloopindeslootjijook | 08-08-14 | 15:59

Dat er maar veel dubbelpaspoortigen uit ons landje mogen zijn.

Jackanders | 08-08-14 | 15:56

Los je 't ene probleem op, creëer je 't volgende: maagdentekort!

Stenkel | 08-08-14 | 15:51

@The Kwisatz | 08-08-14 | 15:46
Wanneer ze slim zijn komen ze niet naar Europa, want dat is slechts uitstel van executie. Hier motten we dat tuig ook niet.

Jim Lovell | 08-08-14 | 15:51

-weggejorist-

Infidel4life | 08-08-14 | 15:50

.. overigens vraag ik mij af of de Koerden of Yazidi of hoe ze ook heten veel beter zijn dan Turken, ISIS, of andere moslims. Het feit dat ze door andere moslims vermoord worden zegt zo weinig, de islam kan immers nooit stoppen met moorden. Zelfs niet als alle joden "op" zouden zijn. Dat mag niet van hun Boze Profeet, zelf ook een hyperactief en ijverig moordenaar.

Jan Passant mk2 | 08-08-14 | 15:50

@Rimon | 08-08-14 | 15:42
"Dit heeft amper nut, daar is een grond-oorlog voor nodig om ISIS aan te pakken".
Dat is iets voor de Irakezen zelf, eventueel met hulp van omliggende landen. Groeperingen die nu tégen ISIS vechten zouden zich bij een Westerse invasie terugtrekken (of juist de Westerse troepen aanvallen).

alcor | 08-08-14 | 15:48

@Russell | 08-08-14 | 15:11
Zeker. Ik zoek ondertussen door naar mijn tuinschepje en emmertje. Gewoon omdat het kan.

Smuts | 08-08-14 | 15:47

Ja het lijkt allemaal leuk en aardig dat ISIS bombarderen enzo maar wat gebeurt er als ze strak uitgerangeerd zijn en de landen waar ze actief zijn weer de controle hebben?
Precies dan komen ze allemaal naar Europa om de doodstraf te ontlopen en krijgen uiteraard van de terroristenvriendjes als de PvdA en GroenLinks alle hulp om hier asiel te krijgen (want islamitische koppensnellers zijn zielig en hebben subsidie nodig).

The Kwisatz | 08-08-14 | 15:46

@Rimon | 08-08-14 | 15:42:
Met een beetje luchtsteun is ISIS prima buiten Kurdistan te houden.

Muggenmepper | 08-08-14 | 15:46

@Reppertje | 08-08-14 | 15:31

Doe eens normaal joh! Isis vecht af en toe maar houdt zich vooral bezig met het uitmoorden van de burgerbevolking.

In Oekraïne woedt een soort van burgeroorlog waarbij uiteraard onschuldige slachtoffers onder de bevolking vallen maar dat is van beide partijen geen doel op zich.

Zie je het verschil? Zo niet dan wordt het tijd dat je je verdiept in de materie, wellicht dat je dan een zinnige bijdrage kan leveren in plaats van onzin te verkondigen.

Succes!

Fatwabuster | 08-08-14 | 15:45

@Revvoyensovyet City | 08-08-14 | 15:34
"Dit is nu ingrijpen op basis van humanitaire gronden zonder dat er sprake is van een dubbele agenda".
Weet je dat heel zeker? Er zit nogal wat olie in de Koerdistaanse aarde, en wie zijn er het meest actief:
1) Exxon Mobil
2) Chevron
www.iraq-businessnews.com/2013/06/25/l...

alcor | 08-08-14 | 15:45

Dit heeft amper nut, daar is een grond-oorlog voor nodig om ISIS aan te pakken.

Rimon | 08-08-14 | 15:42

Hoop dat de Amerikanen veel ISIS medelanders naar de Hel sturen. Eindelijk toont Obama ballen.

Bocherinelli | 08-08-14 | 15:41

@zooishettoch | 08-08-14 | 14:43
"Minderheden werden wel onderdrukt maar konden nog wel bestaan onder Saddam. Dat is beter dan je hoofd afgehakt volgens mij".
Saddam had honderdduizenden doden op zijn geweten, voornamelijk minderheden. Dus nee, het was echt niet beter onder Saddam. en.wikipedia.org/wiki/Human_rights_in_...

alcor | 08-08-14 | 15:40

nu het volgende puntje, isis is dus nu officieel de vijand van de vs. zal nu in nederland ook verboden zijn dat een idiiot met een isis vlag staat te zwaaien?
en waar blijven de filmpjes van kapot geschoten isis idioten?

zundappboer | 08-08-14 | 15:40

ook maar een petitie dat timmerfrans op moet rotten, het zal er niet van komen, maar de ijdeltuit zou wel op zijn minst op ziel getrapt zijn en dat geeft ook al wat voldoening

metoo1 | 08-08-14 | 15:34

Fuckin' A. Dit is nu ingrijpen op basis van humanitaire gronden zonder dat er sprake is van een dubbele agenda.

Revvoyensovyet City | 08-08-14 | 15:34

@ Fatwabuster | 08-08-14 | 15:20

Godje is irrelevant en of je mensen laat verhongeren op een berg of in plaggenhutten maakt niet uit. Toch?

Reppertje | 08-08-14 | 15:31

-weggejorist-

Islam4Never | 08-08-14 | 15:30

-weggejorist-

Islam4Never | 08-08-14 | 15:28

Nestorix | 08-08-14 | 14:16
Iets meer vertrouwen in Obama. Uiteindelijk heeft hij ook Osamam Bin Laden gepakt, en dat is Bush niet gelukt.

TB2318 | 08-08-14 | 15:27

Daar waar Obama actie onderneemt is Timmermans nog steeds bezig zijn flesje kunsttranen te zoeken.

miss error | 08-08-14 | 15:27

In 2012 gingen er in de VS 33561 mensen dood door een verkeersongeluk. Iets van 90 per dag.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_motor_ve...

investigators found that approximately 245,000 deaths in the United States in the year 2000 were attributable to low levels of education, 176,000 to racial segregation, 162,000 to low social support, 133,000 to individual-level poverty, 119,000 to income inequality, and 39,000 to area-level poverty.
( www.sciencedaily.com/releases/2011/06/... )

Er zal nog wel iets anders achter zitten. Je wil niet dat ISIS te machtig gaat worden. Olie en zo. Dit zal een voorzet zijn. Met die mensen helpen op die berg met water en voedsel is het probleem niet weg. Dus...

kloopindeslootjijook | 08-08-14 | 15:26

Zie je nou wel dat Obama de agressor is, volgens die Timmermongool was toch alles veilig? (sarcasmemodus)

Terpen-tijn | 08-08-14 | 15:25

Rudaw correspondent: #US airstrikes were small and very targeted. Peshmerga forces are waiting for more strikes by US fighter jets.

Indianaskywalker | 08-08-14 | 15:24

its all about the money!!

sjaakie1987 | 08-08-14 | 15:22

-weggejorist-

Infidel4life | 08-08-14 | 15:21

Indianaskywalker | 08-08-14 | 15:18
oh, dat is dus blijkbaar ook al een fabel

Russell | 08-08-14 | 15:20

Maar zijn er al airstrikes in de Haagse schilderswijk ?

Indianaskywalker | 08-08-14 | 15:20

@Reppertje | 08-08-14 | 15:17

omdat Kiev geen 50.000 mensen een berg opjaagt (omdat ze een ander godje aanbidden goddomme) om ze te laten verhongeren of vermoorden.... maar dat had je zelf ook kunnen bedenken toch?

Fatwabuster | 08-08-14 | 15:20

@ onnest | 08-08-14 | 10:24 |

Is die figuur uit dat filmpje met die witte handdoek op zn kop soms Achmed the dead terorrist?

www.youtube.com/watch?v=Q0vZnwtvgLw

Mijnheer Harmsen | 08-08-14 | 15:20

@Parel van het Zuiden
Ik apprecieer jouw kanttekening, maar betwijfel of er in dit land iets mee was bereikt. Wij hadden misschien een gevoel van voldoening gekregen, maar in de Schilders- en andere ISIS-wijken veegt men er zijn gat mee af.

Ridde Rogter | 08-08-14 | 15:18

Zijn er al beelden van embedded journalisten bij peschmerga? Na al die onthoofdingen door IS(IS) wil ik nu ook de koppen aan de andere kant zien rollen.

FrankVeer | 08-08-14 | 15:18

Russell | 08-08-14 | 15:14
Welnee, Arabieren hebben een kleine bijdrage geleverd (vooral door het veroveren van delen van India)
wjsn.home.xs4all.nl/tekst/algebra.htm

Indianaskywalker | 08-08-14 | 15:18

En dit is anders dan de Russen die een humanitaire missie naar Oekraïne sturen omdat... ?

Reppertje | 08-08-14 | 15:17

Obama moest nu wel ingrijpen, anders hadden ze hem uit zijn ambt gezet. In vergelijking met zijn voorgangers Reagan, Bush Sr, Clinton en Bush Jr is hij een watje. Eindelijk doet hij wat hij moet doen.

denoorman | 08-08-14 | 15:17

Godzijdank, dat er Amerikanen zijn...

Rest In Privacy | 08-08-14 | 15:17

Smeerwortel | 08-08-14 | 15:13
Een maagd naaien is helemaal niet leuk..
Maar goed, als je alleen maar geiten en ezels gewend bent, is een maagd het summum.

Ommezwaai | 08-08-14 | 15:17

@Fatwabuster | 08-08-14 | 15:15

Sorry Joris... server 500 foutje.

Fatwabuster | 08-08-14 | 15:16

devliegendepiraat | 08-08-14 | 15:12

Nog geen 15 miljoen Joden: rond de 145 Nobelprijzen.
Meer dan 1 miljard moslims: nog geen 10 Nobelprijzen.

Moslims zijn nu eenmaal duizendmaal beter in dingen van anderen kapotmaken. En dat allemaal in de naam van de pedoprofeet.

eerstneukendanpraten | 08-08-14 | 15:16

@Parel van het Zuiden | 08-08-14 | 15:10

Wat denk je hoeveel overleg en debat er nodig is om ook maar 1 Nederlandse F16 te doen opstijgen.... als ze daarop moeten wachten in Irak dan zijn die 50.000 mensen allang vermoord of verhongert.

De EU en haar leden(dus ook Nederland) is een praatclubje zonder enige daadkracht voor wat betreft ingrijpen in oorlogsgebieden, op een ander gebied... u en ik uitkleden en ons zorgvuldig tot de laatste cent uitknijpen... zijn ze wel heel erg accuraat... dat dan weer wel!

Fatwabuster | 08-08-14 | 15:15

@Parel van het Zuiden | 08-08-14 | 15:10

Wat denk je hoeveel overleg en debat er nodig is om ook maar 1 Nederlandse F16 te doen opstijgen.... als ze daarop moeten wachten in Irak dan zijn die 50.000 mensen allang vermoord of verhongert.

De EU en haar leden(dus ook Nederland) is een praatclubje zonder enige daadkracht voor wat betreft ingrijpen in oorlogsgebieden, op een ander gebied... u en ik uitkleden en ons zorgvuldig tot de laatste cent uitknijpen... zijn ze wel heel erg accuraat... dat dan weer wel!

Fatwabuster | 08-08-14 | 15:15

Mooi zo, kamerbreed bomtapijt eroverheen leggen!

Mijnheer Harmsen | 08-08-14 | 15:14

devliegendepiraat | 08-08-14 | 15:12
algebra

Russell | 08-08-14 | 15:14

Eindelijk, het werd ook tijd dat de US orde op zaken gaat stellen in Irak. Het is duidelijk dat jankerd Ijdelfrans vele maten te klein is voor diplomatie en voor de buitenlandse politiek. Hij is een jankerd zonder ballen en hij heeft geen enkel diplomatiek inzicht. Alleen tegen de usual suspects zoals Wilder durft hij stoer te doen. Verder bukken voor de Saoudi's en bukken voor de Ukraine en bukken voor Putin. Hij vind het blijkbaar lekker om genaaid te worden.

denoorman | 08-08-14 | 15:13

Allah zal z'n voorraadje maagden moeten uitbreiden, 70 per man per dag is geen kleinigheid. Zeker nu Obama het aantal fors schijnt uit te gaan breiden. Of naait hij ze zelf weer dicht? Dat is ook een karwei, 70 x #martelaren maagden per dag dicht naaien. Poeh, ze naaien wat af in het paradijs.

Smeerwortel | 08-08-14 | 15:13

Ik ben trouwens benieuwd, en wie het weet mag het zeggen: welke baanbrekende ontdekkingen of technologische ontwikkelingen zijn er uit moslimlanden gekomen? Klopt mijn gevoel dat dit vooral uit de westerse wereld en deels Japan komt, en de rest van de wereld copy/paste doet?

devliegendepiraat | 08-08-14 | 15:12

In de buitengebieden is de radicale islam met hard optreden wel te isoleren op een relatief eenvoudige manier en als dat nodig zou zijn veeg je ze gewoon van de kaart.
Moeilijker zijn de operaties op het vaste land van Europa om vooral in de steden gevaarlijke elementen te lokaliseren en uit te schakelen zonder de voor ons noodzakelijke infra aan te tasten. Maar ook dat kan met oldschool search and destroy technieken mits er genoeg opgeleid personeel beschikbaar is. Hopelijk is het niet nodig en realiseert de politiek dat er een groot probleem is dat acuut opgelost moet worden en het liefst zonder geweld. Ik vrees dat dit niet gaat gebeuren en dat als het eigenlijk al te laat is, bevolkingsgroepen zoals de joden beschermd moeten worden en jihadistische elementen met smerig handwerk moeten worden uitgeschakeld. Permanent en niet zo slap als Israël dat nu doet. Misschien dat in de nabije toekomst dat land lering kan trekken in het oplossingsgericht handelen van ons en daar een voorbeeld aan kan nemen.

Jim Lovell | 08-08-14 | 15:11

Smuts | 08-08-14 | 15:07
O ja, was even vergeten dat het zinloos om hoop te hebben. *verder zoekt naar zeecontainer*

Russell | 08-08-14 | 15:11

Hoe je het ook wend of keert en hoe je het ook wil noemen.... het Westen is in oorlog met de Islam en zolang de Islam het geweld niet afzweert zal die oorlog doorgaan en waarschijnlijk zal die zelfs in de straten van de verschillende Europese steden worden uitgevochten, dat laatste hebben we te danken aan politieke leiders die te slap zijn geweest in hun veroordeling van de Islam in al zijn facetten en het ongebreideld importeren van deze intolerante idioten!

Fatwabuster | 08-08-14 | 15:11

Wat zou ik trouwens trots zijn op mijn land als Nederlandse F16's zich gaande de dag bij hun Amerikaanse collega's zouden voegen om die ISIS beesten naar ander tijdsgewricht te bombarderen.
.
Maar ja, onze bestuurlijke elite appeased liever dat Islamuitschot, thuis en in den vreemde....

Parel van het Zuiden | 08-08-14 | 15:10

Dit zal niet veel helpen, beter is om zo snel mogelijk een verbod op de islam en de uitoefening daarvan invoeren, en radicaal weren van alles wat moslim is in Europa. Geen enkele vorm van hulp meer bieden. Ze zullen elkaar tot de laatste man en vrouw moeten uitroeien. Een andere manier is er niet. Degenen die daarna de islam afzweren zullen overblijven. Zo simpel is het....

happysolo | 08-08-14 | 15:09

@zooishettoch | 08-08-14 | 15:04
Die vervolgens weer jaren moeten blijven, stukje bij beter in guerilla hinderlagen trappen etc.

De gouden regel van oorlog: bombardeer ze plat vanuit de lucht, ren hard weg en zeg dat je gewonnen hebt.

Smuts | 08-08-14 | 15:08

Overigens gaat dit heel veel burgerdoden opleveren aangezien ISIS er dus echt niet voor terugdeinst om burgers werkelijk overal als schild neer te zetten. Vrouwen en kinderen eerst waarschijnlijk.

Haatgenerator | 08-08-14 | 15:08

Potus heeft blijkbaar eindelijk uitgevonden waar die zeilen aan de zijkant van z'n hoofd voor dienen.. Wat wordt-ie grijs en mager, trouwens.

AgentKrol | 08-08-14 | 15:07

@Russell | 08-08-14 | 15:05
Ze/NL vinden/vindt ongetwijfeld dat er één of ander verdrag is dat dat zou tegenhouden terwijl ze wel klakkeloos mensen van hun bed lichten onder het mom van terroristische organisatie cq een tekeningetje maken...

Huilt zachtjes...

Smuts | 08-08-14 | 15:07

Mag hopen dat ze eindelijk eens voor de coach gaan.

niks mis mee | 08-08-14 | 15:06

@roze_bril | 08-08-14 | 14:17
Ik zei nog zo: niet die roze paddestoel...

Smuts | 08-08-14 | 15:06

Het zou tactisch handig zijn voor de EU als ze de jihadies nu zouden verbieden terug te keren van Syrie / Irak.

Russell | 08-08-14 | 15:05

'Over Frans Al-Alaaf gesproken: de woorden (en aankomende acties) van Obama zijn ook weer een fijne blamage voor onze Minister van Tranen & Tragiek, de wegwuiver van genocide in het Midden-Oosten die zich samen met zijn machteloze, krachteloze & moslimknuffelende EU-vriendjes liever druk maakt om PVV-stickers en anti-islamfilms dan over de koppensnellers van het Kalifaat. '
-
en daar kunt U het mee doen jankerd.

(c)ZWITSUL | 08-08-14 | 15:05

Als die Amerikaanse sukkels nou geenstijl.nl hadden gelezen, hadden ze geweten dat Irak een grondwet heeft. Niks aan het handje daar.

kutsmurf | 08-08-14 | 15:05

@Djong | 08-08-14 | 15:02

Er zitten hier nogal wat uiteenlopende meningen. Die laatste stelling kan echt niet omhoog gehouden worden.

Parel van het Zuiden | 08-08-14 | 15:04

Team America, World Police! Zwaar terecht, uitmoorden deze moordlustige sekte die onder het mom van 'het geloof' hun honger en acties naar macht goed praat.

devliegendepiraat | 08-08-14 | 15:04

Obama moet zn kans pakken dit is een oorlog waar wel steun voor is. Ik zeg 100,000 soldaten en hij gaat alsnog de geschiedenis in als een legend

zooishettoch | 08-08-14 | 15:04

Als de rook is opgetrokken dan zal ISIS zich waarschijnlijk als winnaar uitroepen. Nu al LOL.

Haatgenerator | 08-08-14 | 15:03

Ik hoop op drones, heel veel drones. Gewoon omdat het kan.

First Contact | 08-08-14 | 15:03

De VN, VN veiligheidsraad, De VS en Frankrijk en nog vele anderen erkennen de genocide door de moslimterroristen tegen de christelijke en Yezidi's minderheden in Irak.

De vraag is nou, hoelang kan onze gore leugenaar Timmerfranz volhouden dat er niets aan de hand is, dat de Iraakse christenen niets te vrezen hebben? Nederlandse politiek is echt te walgelijk, onze politici zijn de grootste leugenaars en bedriegers. Ze bukken voor de islam, een sticker van Wilders vinden ze wel erg, en tegelijkertijd genocide tegen christenen en andere minderheden kijken ze vrolijk weg.

Maar ach, de realiteit kunnen ze niet eeuwig blijven negeren, maar toch, Nederlandse politiek blijft smerig, christenen en andere minderheden worden afgeslacht, en onze Timmerfranz staat vrolijk te liegen. Om te kosten.

Ik wil bij deze de USA bedanken, ze doen tenminste hun best, hoewel ik geen fan van Obama ben, want ik vind hem te soft, maar toch, USA blijft de hoop voor vele onderdrukte mensen in deze verrotte wereld.

Wonderful-Life | 08-08-14 | 15:03

Heel goed.
Maar het bombarderen van de zandratten is het makkelijke deel. Het echte probleem komt daarna pas: hoe zorg je er voor dat deze idioten niet de wereld blijven bestoken met alle ellende waar ze zo goed in zijn.
Vooralsnog waren ze alleen geïnteresseerd in het onthoofden van moslims (van dat andere clubje als zij zelf), en een paar christenen als die toevallig in hun weg zitten. Maar nu zullen ze hun terreur wel op de hele wereld los laten. Zo zijn ze ook wel weer.

Haatgenerator | 08-08-14 | 15:02

Hadden ze niet even met dat bombarderen kunnen wachten tot er eerst nog wat meer Haagse jihadisten naar die contreien waren gereisd.

President Kennedy | 08-08-14 | 15:02

En wat vindt u zoal van de verrichtingen van ISIS?
Parel van het Zuiden | 08-08-14

Walgelijk. Zoals ik alle religieuze zeloten walgelijk vind.

Blij dan ook, dat Obama ingrijpt.

En dat terwijl de hier om onbegrijpelijke redenen als 'grote leider' bewierrookte Putain uit zijn neus vreet en op zijn handen blijft zitten.

Djong | 08-08-14 | 15:02

@TheLuggs | 08-08-14 | 14:57

Veroorzaakt? Je zou op zijn hoogst kunnen stellen dat hij het mogelijk heeft gemaakt doordat hij de knoet die sektes en de etniciteiten uit elkaar hield verwijderde. De oorzaaken zijn al eeuwenoud. Daarnaast weten de Moslims toch ook weer te verbazen qua diep zinken en barbarij. Dit is toch wel heel erg.

Parel van het Zuiden | 08-08-14 | 15:02

Eigenlijk is een welgemikte bom op hun harses nog te goed voor die lui. Ze verdienen slechter. Maar afijn, we helpen er die sympathieke Yakuzi's mee dus vooruit, ik ben voor.

VanBukkem | 08-08-14 | 15:01

Dat de 'Nederlandse' jihadisten ook uit elkaar mogen klappen als muggen die dood gemept worden. Bespaart Nederland ook weer extra problemen.

343 | 08-08-14 | 15:01

@rara | 08-08-14 | 14:24
Gniffel.

Smuts | 08-08-14 | 15:01

Het vervelende is alleen dat dat ISIS tuig zich nu tussen de gewone mensen gaat begeven. Die worden
vervolgens mee-ge-na-palmd !

Kobus Kloothamer | 08-08-14 | 15:00

TheLuggs | 08-08-14 | 14:57
Bush heeft het laatste vertrouwen in de US opgeruimd.

Russell | 08-08-14 | 15:00

Mee eens of niet, dit is leiderschap. Dat is heel iets anders als dat sentimentele geleuter hier. Om de hete brij heen draaien en drogredenen verzinnen.

doskabouter | 08-08-14 | 15:00

@Ridde Rogter | 08-08-14 | 14:47

Zo' n uitspraak was heel goed geweest voor binnenlandse consumptie. Wij hebben hier nogal wat mensen met sympathie voor ISIS. Onacceptabel, dat is het bericht dat hier door de straten moet resoneren.

Parel van het Zuiden | 08-08-14 | 14:58

@Infidel4life | 08-08-14 | 14:32

Euh welke puinhopen heeft Bush opgeruimd ?
Hij is Irak binnengevallen om zijn olievriendjes tevreden te houden. En heeft de ellende daar veroorzaakt. Hij is Afghanistan binnen gevallen zonder strategie en heeft daar ook ellende gebracht. Dus wat heeft Bush nou precies opgeruimd ?

TheLuggs | 08-08-14 | 14:57

JUST IN: U.S. FA-18 fighter dropped 500-lb. bomb on ISIS artillery piece that was shelling Kurdish position near Erbil, David Martin reports

Indianaskywalker | 08-08-14 | 14:57

wat is het toch een stoere knappe man

sulkava | 08-08-14 | 14:57

Zoals Arnie al zei: I'll be back. Hallo Dronebama.

Rest In Privacy | 08-08-14 | 14:56

@Pindaknots | 08-08-14 | 14:52
Alle zegen komt van boven

Ing. eslapen | 08-08-14 | 14:56

@Djong | 08-08-14 | 14:48

Timmermans is vooral een smerige hypocriet. Staan fulmineren over Israel en vervolgens de ISIS genocide in uitvoering negeren. Het is belangrijk om die hypocrisie te blijven benadrukken. Het is namelijk schadelijk voor Nederland. Ook hier staan de ISIS adepten in de startblokken.
.
En wat vindt u zoal van de verrichtingen van ISIS?

Parel van het Zuiden | 08-08-14 | 14:53

Can we fuck up Libya? Yes, we can!
Can we fuck up Syria? Yes, we can!
Can we fuck up Ukraine? Yes, we can!
Can we fuck up Iraq? Yes, we can!
Go Barry!

Russell | 08-08-14 | 14:53

Is bombarderen niet strafbaar?

Pindaknots | 08-08-14 | 14:52

Iemand nog een kopje thee? ...

Centauri3 | 08-08-14 | 14:52

MarcS | 08-08-14 | 14:42
En dan komen er nieuwe radicalen, en weer nieuwe, en daarna weer nieuwe.
Het houd namelijk nooit op.
En wat u wilt, dat hebben al honderen reaguurders door de jaren heen voor u gewild.
En diezelfde reaguurders liepen ook te juichen toen Ghadaffi werd uitgeschakeld, en Saddam, en waren ook voor het aanpakken van Assad. Regimes, hoe onsmakelijk ook die het moslim extremisme onder de duim hielden En toen moesten die vrijheidsstrijders bewapend worden, en nu moeten we ze bombarderen.
Wat een enorme zinloosheid allemaal.
Bomb bomb bomb, en we denken dat we daarmee kunnen winnen.
O ja, Rusland moet ook stuk, liever ook daar een chaos aan allerhande tribale godsdienstwaanziggen.

bakoenin | 08-08-14 | 14:50

@Kaas de Vies | 08-08-14 | 14:06

Het sturen van een complete vliegkampgroep om Haiti na de aardbeving te helpen was ook best aardig, hoor.
.
Het is natuurlijk allemaal veel slechter als wat de EU en Nederland doen. Oh wacht....

Parel van het Zuiden | 08-08-14 | 14:49

Je vraagt je af wat Van Rossem belangrijker vindt: dat een door ISIS belaagde minderheid dankzij US wapentuig nu (even) gered wordt, of dat Timmerfrans eens even lekker op zijn nummer wordt gezet.
Het laatste natuurlijk. Van Rossem is een guurrechtse gelijkhebberT en moraalfag.

Djong | 08-08-14 | 14:48

Zouden al diegenen die Timmerfrans verwijten zijn bek niet te hebben opengetrokken over die in het nauw gedreven Yezidis en christenen nou echt geloven dat hunnie van ISIS collectief in hun broek hadden gescheten van angst als hij dat wel had gedaan?

Zonder aanvullende maatregelen die er toch niet vanuit de EU waren gekomen heeft zo' n statement net zoveel effect als een formeel protest tegen slecht weer.

En dus zou zo'n statement net zo'n lege huls zijn als die verklaring van Rutte, opstelten cs. over antisemitisme.

Ridde Rogter | 08-08-14 | 14:47

Een mogelijk bombardement rondom een berg waar ISIS een groep slachtoffers staat op te wachten, is voor ISIS hooguit een tegenslag. Het gebied waarin ISIS opereert is veel groter. Er zal uitgebreider opgetreden moeten worden om het kwaad ISIS in z'n geheel te beëindigen. Zoiets als "Surrender or be destroyed", zoals Duitsland en Japan in WOII te horen kregen (maar dat was lang geleden). Anders gaat ISIS gewoon door.

Zoetwaterpanharing | 08-08-14 | 14:46

En toch zie ik liever Obama een strike op ISIS honden aankondigen dan een impotente en zwaar schmierende Timmerlul die de UN toesnikt.

Conan de Rabarber | 08-08-14 | 14:44

@ Miko
Minderheden werden wel onderdrukt maar konden nog wel bestaan onder Saddam. Dat is beter dan je hoofd afgehakt volgens mij.

zooishettoch | 08-08-14 | 14:43

@Klaagstra | 08-08-14 | 14:40
Ja indd.. je kunt de ISIS-imbecielen beter hun gang laten gaan..

Hatsaflatsa | 08-08-14 | 14:43

PvdA-er Timmerfrans kan en wil moslimbarbarij niet veroordelen, want dan geeft hij impliciet Wilders gelijk. En liever 5 miljard doden of een derde wereldoorlog dan Wilders gelijk geven.

lulleficatie | 08-08-14 | 14:43

Meestal zoek ik de nuance, maar voor deze mensen heb ik geen enkele hoop meer. Door de laatste tijd, ondanks de misselijkheid, de beelden te hebben bekeken is het op. En vind ik dat het vrije westen nu moet ingrijpen en de radicalen tot op de laatste moeten uitroeien. Ik accepteer dat daarbij onschuldigen geraakt worden. Maar of we doen het nu met wortel en tak, of ze slaan dadelijk terug in onze landen.

MarcS | 08-08-14 | 14:42

Maar bij Sudan was Amerika al haar blinden ogen ergens anders op aan het richten? Want 500.000 mensen zonder geld zijn natuurlijk niet interessant.

Nekbaard | 08-08-14 | 14:42

Klaagstra | 08-08-14 | 14:40
das dan vers kannonnenvlees

(Behind)Doors | 08-08-14 | 14:41

Doe onze polderjihadi's even de groeten uit Nederlan Obama. Schrijf maar wat leuks op een van die bommen namens ons..... Thanks!

Hobbykip | 08-08-14 | 14:41

Knap van Obama, je kunt een paar duizend ISIS-imbecielen kapot en stuk bombarderen, maar dat levert weer 10.000-en nieuwe jihadi's op om zonen, broers en neven te wreken.

Klaagstra | 08-08-14 | 14:40

Islam en de moslim is het probleem. Handig om die extremisten plat te bombarderen, maar de meerderheid van moslims blijft achter het gedachtegoed staan van ISIS.
Het is alsof je nazi's toestaat. Ze zijn antisemitisch, ze willen genocide, ze vermoorden iedereen die niet met hun eens is. Ze ontwrichten de maatschappij, democratie en de beschaving.
Ja is het argument, maar er zijn ook gematigde nazi's.
Fuck off. Moslims zijn hetzelfde nazi's. En gematigd bestaat niet.
Verbieden dat achterlijke geloof.

Wim Venijn | 08-08-14 | 14:38

Die Obama springt wel erg vaak over het hek, hij moet oppassen dat ie niet een keer blijft hangen en z'n dure broek scheurt.

Coenass_ | 08-08-14 | 14:38

Datzegiktoch | 08-08-14 | 14:34
Echo uit het verleden

bakoenin | 08-08-14 | 14:37

@ Hr. J. Ceasar | 08-08-14 | 14:25
Het probleem is juist de EU. Ben je Verhofstad en zijn poedel Van Baalen op dat podium in Kiev vergeten.Voor militaire samenwerking is er de navo. Alleen is defensie voor veel Europese landen sluitstuk op de begroting en is de vs de enige die nog iets kunnen uitrichten. En een Europees leger, dat zou enkel de belangen van Frankrijk, de kwade kracht achter de eu, verdedigen.

Willem VanDer Decken | 08-08-14 | 14:37

Geestig hoe geen één van die achterlijke Putinbots uit de Rusland draadjes nu nog iets te melden heeft.

très cool | 08-08-14 | 14:37

Every president needs his war. En hij zit in z'n 2e termijn, dus het kan.

postmodernismisdead | 08-08-14 | 14:37

Ik neem aan dat de organisatie van een demonstratie tegen de USA al in volle gang is??
Obama geeft Meulenbelt wel een hoop werk zo net voor het weekend.

miko | 08-08-14 | 14:36

Ik hoop dat hiermee die arme mensen op die berg geholpen worden, dat zou winst zijn.
Verder, het militair ingrijpen van Uncle Sam duurt nu al een jaar of 13, en bomb bomb bomb gejuich heeft tot nu toe niets anders opgeleverd dan een steeds groter wordende klere zooi.
Bombarderen kunnen ze goed, maar iets constructiefs neerzetten... mwah.

bakoenin | 08-08-14 | 14:34

Nuke the bastards. Ze zijn een beetje laat en laf maar elke bom die de Ami's gooien is meer dan welkom.

Datzegiktoch | 08-08-14 | 14:34

Geen enkel maar dan ook geen enkel land zou zo snel in grijpen als de VS.

Ik zeg hulde.

Als NL had moeten ingrijpen in zo'n geval dan waren die mensen daar op de berg al verhongerd.

Ronnie_ | 08-08-14 | 14:33

Het is jammer dat Amerika oorlogsmoe is nu het wel ergens over gaat.

zooishettoch | 08-08-14 | 14:32

@zooishettoch | 08-08-14 | 14:07
Zukkel, Saddam zijn regime koste waarschijnlijk ook 15,000 mensen hun leven elk jaar.
Daar naar terug te wensen is net zoiets als terug verlangen naar Seyss-inquart.

miko | 08-08-14 | 14:32

Killing an Arab. The Cure.

Mammeloe | 08-08-14 | 14:32

-weggejorist-

Infidel4life | 08-08-14 | 14:32

Daar is geen woord (van) Frans bij. Laat de PVV maar eens een motie van wantrouwen indienen tegen BuZa-Timmerfrans voor de poep die hij gepraat heeft.

AgentKrol | 08-08-14 | 14:31

@Bubske | 08-08-14 | 14:02
We hebben het drukker met 2000 dode pallies en israeliten dan het tienvoudige daarvan in Irak.
Wie als een Arabier geboren word zal nooit een Palestijn worden.
Verder hoop ik dat ze voice herkenning op die drones hebben en als eerste de west europese jihadies Ad patres sturen.

miko | 08-08-14 | 14:30

Het artikel van Nausicaa Marba is een schot in de roos , duidelijker dan dit kan het niet worden geformuleerd. De EU Lapzwansen en die uit het Haagse, uizonderingen daargelaten zolals Peter Omzight, wentelen zich in hun eigen stinkende en rottende glorie die slechts bestaat uit de eigen bevestiging. Ondertussen creperen duizenden van ellende of worden verkocht op een slavenmarkt voor vrouwen. Geweldig deze houding ze kunnen er terecht trots op zijn. Cynisme modus uit!

Sjeng de helle | 08-08-14 | 14:30

Wat wil meneer Obama nu eigenlijk? De ene dag roept hij op om solidair al zijn moslimbroeders bewapenen, de volgende dag wil hij ze toch liever bombarderen.

Hoewel ik geen tegenstander ben van het bombarderen van moslimbroeders, ben ik toch meer voor een kritischer houding tegenover alles wat het probleem met deze lieden veroorzaakt:
De islam. Punt.

Zo moeilijk is het probleem niet, als je dat maar zien wilt.

Jan Passant mk2 | 08-08-14 | 14:28

Toen Bush destijds achter Saddam aanging was dezelfde opgetogen stemming in ons land merkbaar...
Joris Draaksteker | 08-08-14 | 14:21
Nee hoor, iedereen wist dat Irak niet echt iets met Al Qaida te maken had.

Einde van de Domheid | 08-08-14 | 14:27

"Nu ISIS moslims en christenen afslacht, zwijgen deze Europese machthebbers. Ik acht ze handlangers van islamitische dictaturen. Namens de EU lijkt Ashton trouw te hebben gezworen aan de regeringen die het uitmoorden van geloofsgenoten en christenen in het Midden-Oosten financieren." (uit column Marbe)

BoemRaak, dit is waar het om draait: de pact tussen de EU en de Arabische Liga.

o)+ | 08-08-14 | 14:27

nah, we hebben er een jaar of zes of moeten wachten, maar eindelijk komt er iets goeds uit z'n potus, je moet wat als nobelprijswinnaar

(Behind)Doors | 08-08-14 | 14:26

-weggejorist-

Islam4Never | 08-08-14 | 14:26

Van mij hadden er nog veel meer polderjihadi's die kant op gemogen voordat de US ze aan gort bombarderen.

Borakh | 08-08-14 | 14:26

Kom op Koerden! Kom op USAF!

Vernietig dat moordadig onrein ongedierte.

quantumcollider | 08-08-14 | 14:26

@Nestorix Jij geloof Obama niet als je zegt dat hij helemaal niet militair actief wil zijn in Iraq. Of je hem gelooft of niet, je zal moeten onderkennen dat de Americanen dat niet willen.
.
Dat ze ondanks die onwil toch deze mensen gaan redden laat zien dat Amerika nog steeds een grote voorsprong heeft op de EU, welke als een tandeloze tijger staan te brullen.
.
Het is hier niet populair, maar het ISIS en Rusland probleem zijn directe gevolgen van de dramatische stilstand in het organiseren van de EU. Heel knap bewerkstelligd, door het Nee van de grondwet.
.
Dit laat zien dat de huidige EU een drama is, maar dat de enige weg een politieke, democratische en Militaire unie is die veel macht heeft als de huidige.
.
Ik denk dat Nederland moet herzien welke landen wij graag aan ons willen verbinden omdat wij ze als familie beschouwen, en met welke landen wij willen samenwerken omdat we ze als zakenpartner beschouwen.
.
Familie steunen elkaar door dik en dun, zie de staten van Amerika, zakenpartners helpen elkaar uit de financiele problemen (en elkaar erin) zoals wij naar Zuid-europa kijken.

Hr. J. Ceasar | 08-08-14 | 14:25

Het probleem is niet dat Amerika bombardeert, maar dat ze altijd te vroeg stoppen. Hopelijk gaat dat nu beter.

Nivelleermarionet | 08-08-14 | 14:25

Al dat t13fu5 tuig van de planeet afhelpen. GO OBAMA :)

Mark741 | 08-08-14 | 14:25

Binnenkort weer demonstraties in Den Haag wanneer er per ongeluk een burger geraakt wordt. Van mij mogen ze die ISIS gasten net zo behandelen als zij andersdenkenden behandelden. Wat een vies vuil schorem.

zutzooi | 08-08-14 | 14:24

Goed stukje van Nausica. Timmermans ziet die vliegramp alleen maar als het moment waar hij kon shinen, het is een ontzettende narcistische eikel. Van de EU hoef je al helemaal niks te verwachten, die zijn of te dom, of te laf, of alleen maar bezig met meer macht voor de EU

Bokito ergo sum | 08-08-14 | 14:24

Allah bestaat niet. Enkeltje vergetelheid voor isis. En als ze toch bezig zijn, graag ook het eu-hoofdkwartier en timmerfrans meenemen.

Willem VanDer Decken | 08-08-14 | 14:23

Hands up for oboema.
Beter dan toekijken zoals in Rwanda destijds met die laffe UN toen.

miko | 08-08-14 | 14:22

Pietertje1908 | 08-08-14 | 14:19
Hahaha, je bedoelt al die islamitische Mossad agenten die uit Europa daar naartoe zijn gereisd, en die hier allemaal supporters hebben die tegen Israel demonstreren? Yeah right.

algebra | 08-08-14 | 14:22

Toen Bush destijds achter Saddam aanging was dezelfde opgetogen stemming in ons land merkbaar...

Joris Draaksteker | 08-08-14 | 14:21

Mmmm Polletje Piekhaar maakte het punt al....

Einde van de Domheid | 08-08-14 | 14:20

Een te late reactie op de troep die de VS in Irak hebben achtergelaten. Ongelofelijk ook dat Irakies zelf niet wil vechten en nu al de hulp nodig hebben van de VS, ISIS heeft maar 10-15 duizend strijders, verspreid over een gigantisch gebied, dat moet toch te breken zijn. Ondertussen laten we Oekraine ook verder onnodig escaleren, terwijl dat nou net een partijtje matten is waar we niets te zoeken hebben.

Zomaariets | 08-08-14 | 14:19

Zijn er al voorgedrukte aangiftes tegen Obama klaargelegd?

eerstneukendanpraten | 08-08-14 | 14:19

-weggejorist-

Pietertje1908 | 08-08-14 | 14:19

Ach ja, de Amerikanen geven toe de controle verloren te zijn over hun jihadisten. Als Geenstijl wat dieper zou graven dat wisten ze dat isis gecreëerd is om Syrië, Hezbollah en Iran te verzwakken. Tot hun eigen schrik komen ze er nu achter dat het monster van isis een stuk enger is dan voorgenoemde partijen.
Ouwe jihadist legt het uit:
www.syrianews.cc/isis-the-bombshell-in...

vansuyle.com | 08-08-14 | 14:18

Zijn er nog mensen die het een goed idee vinden om de rebellen in Syrië van wapens te voorzien om Assad van zijn plaats te stoten? Ooit dacht men namelijk dat dat een goed idee was in de EU en de USA. Ik mag aannemen dat die visie nu enigszins bijgesteld is?

Haatgenerator | 08-08-14 | 14:18

Dus de schrijver van dit stukje sluit uit dat God dat ISIS-tuig helemaal niet wil?
(Het schijnt zlefs dat demonen niet in staat zijn om kinderen te doden.....)

Einde van de Domheid | 08-08-14 | 14:18

Ashton is toch geen kamerplant, misschien een vingerplant.

Rest In Privacy | 08-08-14 | 14:17

-weggejorist-

roze_bril | 08-08-14 | 14:17

Oke.mooi.

En nu met Mach3 naar die haatbaard-profeten & voordeligscheren.nl

Kaye de Kelt | 08-08-14 | 14:16

Obama zal waarschijnlijk met pijn in het hart zijn de door hem in Syrië gesubsidieerde moslimvrienden van Isis te lijf gaan mede onder eigen binnenlandse druk en pas nadat er vorige week een generaal werd vermoord. Die hele ISIS-club heeft al veel te lang ongestoord haar gang kunnen gaan, inclusief de vele symphatisanten van deze beesten, ook in Nederland, mede mogelijk gemaakt door slapjanussen en wegkijkers als Van Aartsen.

Nestorix | 08-08-14 | 14:16

Misschien willen ze nog een nuke testen, doen ze toch vaker in de woestijn?
Uitstekende gelegenheid zou ik zeggen!
Of neem de laatste restjes van Assad's ingeleverde chemische wapens! :) als er nog iets van over is..

Nutcase13 | 08-08-14 | 14:16

@James St John Smythe | 08-08-14 | 14:13
Niet vergelijkbaar. Noord Korea, daar zou China wat aan moeten doen. Zij willen daar graag de baas zijn. De Irakezen hebben er zelf om gevraagd via hun parlement. NK vraagt alleen aan China.

nerugaer | 08-08-14 | 14:16

Graag een live stream van hoe die varkens worden opgeblazen!

Hetiswat | 08-08-14 | 14:15

En nu maar hopen dat vele medelanders die column van Marbe eens goed lezen.
Ben wel benieuwd of onze Jank-vrienden in staat zijn 'De Kalief' te klieven

Petrus Poortwachter | 08-08-14 | 14:15

@ zooishettoch : net alsof er een verschil is tussen een ISIS en een Saddam Hoessein. Je hoorde en zag er alleen minder van. Saddam Hoessein en zijn familie was net zo erg als ISIS. Een van z'n neefjes voerde zelfs mensen levend aan zijn tijgers/leeuwen.

Bubske | 08-08-14 | 14:14

@Van Rossem
Heel goed stuk. Erg goed dat je de hypocriete houding van de EU en Timmerzwans laat zien. De lafheid en linkse blindheid straalt er vanaf bij de EU en Frans.

nerugaer | 08-08-14 | 14:14

Euhmmm, hoe zit het met Noord-Korea?

James St John Smythe | 08-08-14 | 14:13

Nausicaa is weer eens spot on, werkelijk een briljante column. De geloofwaardigheid is volkomen zoek bij Frans.

Stormageddon | 08-08-14 | 14:12

Kan mij niet schelen wie er bommen op dat terroristentuig gooit.als het maar veel is.En we hoeven die helden met staart tussen de benen straks ook niet terug.Ook niet in een kist.

van stampij | 08-08-14 | 14:11

wat zou het toch mooi zijn als ze straks tussen de hompe vlees van ooit een isis boy nl paspoorten vinden.
ik hoop het!
maar vs wel doorgaan tot de laatste klootzak daar zijn laatste adem teug heeft gehad.
timmermans, rutte, samsom stelletje smerige wegkijkers!!

zundappboer | 08-08-14 | 14:10

ISIS de TIEFIS! Nough said...

davimore | 08-08-14 | 14:10

Dat gaan de Soenni-vriendjes van Timmermannetje vast niet goed vinden dus als een bronstige mama-brulaap zal Timmermannetje het wel weer veroordelen.... zucht... een land krijgt politici die het zelf verkiest....

spoilerfreak | 08-08-14 | 14:10

Spokesperson of Catherine Ashton #Iraq: #EU calls Iraqi & Kurdish authorities, others, to facilitate delivery of humanitarian assist to those in need: www.
twitter.com/EUHighRepSpox/status/4964...

CoffeePatch | 08-08-14 | 14:09

Bombardeer ze naar de hel, Allah wil ze niet hebben. En misschien de duivel ook niet.

Polletje Piekhaar | 08-08-14 | 14:09

Groot gelijk van Unlimited Supply of Assholes. Ben wel benieuwd of de Mosul dam/waterkrachtcentrale er over een week nog is. Ik denk dat DJ ISIS Bagdad van wat vers water zullen voorzien.

Westheimer 2.0 | 08-08-14 | 14:07

Hoessein, Mubarak, Khadaffi waren ze er nog maar wat een teringzooi zeg. Blijkt dus dat dat stelletje ongeregeld alleen met ijzeren vuist te handhaven was. En dat zeiden onze vriendelijke dictators dus al maar we moesten zonodig vrijheid blijheid. Naief waren de bloemenkinderen.

zooishettoch | 08-08-14 | 14:07

Het werd tijd.
Dit is de enige keer in 10 jaar tijd dat de USA echt iets goeds wil gaan doen.

Kaas de Vies | 08-08-14 | 14:06

Dagelijks een rondje maken met de B-2 Spirit.
Kijken hoelang ISIS het volhoud.

Ing. eslapen | 08-08-14 | 14:06

Zou Timmerfrans nu de Amerikaanse ambassadeur op het matje roepen en de grondwet erbij pakken? Ohnee wacht, ik hoor net dat hij het enorm eens is met Obama.

Vloberto | 08-08-14 | 14:06

Prima naar Allah, wat willen ze nog meer...

First Contact | 08-08-14 | 14:04

De Amerikanen hebben nog de middelen iets te doen, de laffe pacifistische Europeanen lullen alleen maar blablablabla.... Beetje mazzel weet zo een Amerikaanse bommenwerper zijn weg naar Den Haag Schilderswijk te vinden. win/win

Berkemef | 08-08-14 | 14:03

Goed zo, bombardeer ze naar de hel. Daar horen ze thuis.

Bij allah.

neutron | 08-08-14 | 14:03

Timmerfrans en de EU hebben het veel te druk met het veroordelen van die vermaledij joden... je kan je tenslotte niet overal druk over maken en zeker niet over een abject volk die niet eens moslims zijn.

Fatwabuster | 08-08-14 | 14:02

Amerika doet tenminste iets. De rest van de wereld kijkt toe en spreekt schande. Behalve de staatsomroep, die is te druk bezig met de pallywood producties.

Bubske | 08-08-14 | 14:02

ISIS heeft die bommen en granaten verdiend, maakt mij niet uit wie ze gooit.

En het is de vraag of je de situatie daar nog verder kan destabiliseren, het is daar alreeds een zooitje.

rara | 08-08-14 | 14:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl