Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GSTV. VanLeeuwen en de Turkse demo in Almelo

Het was een raar zicht hoor, die duizenden Turken die op particulier terrein van een Armeense stichting te Almelo boe stonden te roepen tegen feiten uit de geschiedenis: de Armeense genocide van 1915. In dit specifieke geval riepen ze boe tegen een monument ter nagedachtenis aan de genocide in kwestie, die volgens de Turken nooit gebeurd is. Maar het werd nog gekker: het Turkse Ministerie van Geloofszaken bleek - via moskees in Nederland - de Turkse achterban opgeroepen te hebben om naar Halalmelo af te reizen, waar vervolgens legermuziek werd gespeeld en leuzen werden geschreeuwd die een sfeer van religieus en etnisch fascisme ademden. Nu de vertalingen uit de Turkse pers binnen zijn, zagen enkele partijen in de Tweede Kamer zelfs aanleiding om Kamervragen te stellen over zo veel Erdoganese bemoeienis op Nederlands grondgebied. Een tikje schoorvoetend wel, want de islam ligt gevoelig in de politiek (en de Nederlandse media). Dat merkte VanLeeuwen toen hij vanmiddag op het Binnenhof wat inhoudelijke vragen wilde stellen over de kwestie. Op een enkel uitgesproken Kamerlid na (hoi Pieter Omtzigt, goeie Godwin!) ontweken de meesten hem en zijn vragen, of verwezen hem naar woordvoerders. Recht in de camera een openlijk 'Hee wat moet dat op ONS soevereine grondgebied, Erdo!' roepen, dat is nog een beetje veel gevraagd voor Nederig Nederland. Ach, u weet hoe het gezegde gaat: Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op groen, op het Binnenhof passen ze goed op hun policor blazoen. HDVIDEOOOO!

Reaguursels

Inloggen

@Kees,

Je weerlegt niet de vele door mij genoemde feiten.
Je bent op geen één van de door mij aangedragen feiten, argumenten en onafhankelijke bronnen ingegaan.

En je verdraait mijn woorden.
Ik zei niet dat er *geen Turken* zijn vermoord.
Ik zei dat er *geen 500.000 Turken* zijn vermoord.
Dat maakt nogal verschil namelijk.
En dat weet jij ook; daarom geef je geen onafhankelijke bron.

De Armeense archieven zijn altijd toegankelijk geweest, en zijn dat nog steeds. De bewering van Erdogan dat Armenië sinds kort bijna net zulke strenge censuur kent als Turkije is dus onjuist.
Dat liegen is één van de redenen dat ik Erdogan inderdaad niet mag. Veel kwalijker vind ik echter dat hij opriep tot "deportatie van 100.000 Armeniërs" als andere landen weigeren de Turkse censuurwetten aan te nemen. Die opmerking is om zo verschrikkelijk veel redenen bizar kwaadaardig:
- Alsof bijvoorbeeld Frankrijk verplicht is om Turkse censuurwetten te handhaven.
- Alsof een Franse weigering daartoe zou mogen worden afgereageerd op 1 of zelfs op 100.000 willekeurige Franse burgers.
- Of erger nog; alsof een Franse weigering om Turkse censuurwetten aan te nemen zou mogen worden afgereageerd op 100.000 willekeurige Armeense burgers.
- Temeer daar iedereen weet dat Turken met "deportatie" eigenlijk "genocide" bedoelen.
- Alsof censuurwetten überhaupt noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van een land.

Het is onzinnig te denken dat censuur de vrede zou dienen.
Het tegendeel is waar; zoals ik al een paar keer zei (en jij steeds wijselijk negeerde) zijn juist de voorstanders van censuur altijd de grootste oorlogshitsers. Feitenkennis leidt veel minder snel tot etnisch geweld dan domheid en onwetendheid.
Of kan jij één voorbeeld geven van een vrede die alleen door domheid en onwetendheid tot stand kon worden gebracht?
Nee?

Dan jouw punt dat je het verschil tussen een "feit" en een "vooroordeel" niet ziet. Ik had het toch vrij duidelijk uitgelegd:
1. Een feit valt te controleren; bijvoorbeeld aan de hand van getuigenverklaringen, foto's, massagraven, demografische gegevens, etc.
Daarom ga jij nooit op feiten in.
2. Een vooroordeel blijkt bij controle vaak onjuist en of irrelevant. Zie jouw redeneringen;
- "enkele daders zijn vrijgesproken van moord, dus leven de slachtoffers nog",
- "als Nederland een gebeurtenis niet onderzoekt dan heeft die gebeurtenis niet plaatsgevonden".
Buiten Turkije snapt iedereen dat jouw drogredeneringen niks bewijzen of weerleggen, ze geven alleen aan dat de politieke realiteit soms mijlenver van de werkelijke realiteit afstaat.

Natuurlijk weet ik wat de Malta tribunalen inhouden, en dat die niet hebben plaatsgevonden oa omdat het verdrag van Sèvres uiteindelijk werd verworpen. Maar zoals ik gisteren al zei weerlegt het mislukken van een proces niet het plaatsvinden van de misdaad.

Dandruff | 13-06-14 | 20:10

-weggejorist-

Kees2014 | 13-06-14 | 17:19

-weggejorist-

Kees2014 | 13-06-14 | 15:41

-weggejorist-

Kees2014 | 13-06-14 | 15:38

-weggejorist-

Kees2014 | 13-06-14 | 15:37

@Kees,

Er zijn helemaal geen 500.000 Turken vermoord, je hebt daarvoor geen enkele onafhankelijke bron. Dat verhaal is pas veel later bedacht, vandaar dat de Turken "hun genocide" nooit herdacht hebben.
De Armenen, Grieken en Assyriërs buiten Turkije herdenken hun doden wel al een eeuw, ondanks een decennialang Turks verbod daarop in Turkije zelf.

Zo komen we weer bij dat ezelsbruggetje over censuur; Turkije verbood 90 jaar alle feitenkennis, en Turkije verbood daarnaast zelfs 90 jaar het herdenken van de slachtoffers.
De Armeniërs verbieden de Turken niks.
Dat zegt veel over wie er gelijk heeft.

Je haalt bovendien van alles door elkaar.
- Azerbeidzjan is niet hetzelfde als Turkije.
nl.wikipedia.org/wiki/Azerbeidzjan
- En het geweld over en weer in Azerbeidzjan werd eerder opgestookt door de Russen.
- En juist de Dashnak verweten dat de Russen; en vermoordden om die reden de Russische gouverneur generaal Nakasjidze.
nl.wikipedia.org/wiki/Dashnak
- Ook het woord "burgeroorlog" wordt te makkelijk gebruikt. De Armeniërs hadden 1.000 (!) jaar voordat de eerste Turk vanuit Azië naar Turkije trok, al een eigen koninkrijk.
nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_va...
- Dat Armeniërs net als andere door de Turken onderdrukte volkeren soms in opstand kwamen is dus logisch, zelfs legitiem.

Maar het belangrijkste.
- Etnisch geweld in Azerbeidzjan is geen excuus voor genocide in Turkije.
- Zelfs etnisch geweld in Turkije is geen excuus voor genocide in Turkije.
- Die genocide gingen gepaard met georganiseerde pogroms (net als in 1894 en 1896), met massa-executies en concentratiekampen.
- Daarnaast noem jij die "relocaties", oftewel de dodenmarsen.
Het Turkse argument dat Turken te dom zijn om te snappen dat een wekenlange voettocht door bergen en woestijnen honderdduizenden doden gaan kosten wordt teniet gedaan door het feit dat Turkije zelf talloze milities van oa vrijgelaten criminelen langs die routes bewapende. De destijds door talloze getuigen gerapporteerde massaverkrachtingen en massamoorden waren dus onderdeel van die tochten.

Wat je verder allemaal zegt is politiek, en dus irrelevant. Of Nederland nu wel of niet meedacht met Turkije zegt namelijk niks over de vraag of die mensen nou wel of niet zijn vermoord.
Ter vergelijking; dat Nederland geen onderzoek doet naar de oorlogsmisdaden in Nigeria betekent ook niet dat daar geen oorlogsmisdaden gepleegd worden. Er kunnen heel veel redenen zijn waarom een bepaalde partij weigert om een gebeurtenis te onderzoeken; dat weerlegt niet die gebeurtenis.
Hetzelfde geldt voor de politieke processen die rivaliserende politieke leiders in Turkije elkaar aandeden, al dan niet op verzoek van vijandige of juist bevriende naties. Pure politiek die losstaat van de gebeurtenissen zelf.
Weer ter vergelijking; als de Nederlandse justitie na een moord niemand veroordeelt of juist de verkeerde persoon veroordeelt, maakt dat de moord zelf niet ongedaan. Het slachtoffer blijft dood, hoe klungelig de rest van de wereld ook op die moord gereageerd heeft.

Terug naar het nu, en de vraag of vrede mogelijk is.
De meeste haat komt ook nu nog van de Turken, niet van de Armeniërs. Zie de uitspraken van Erdogan over het deporteren van 100.000 Armeniërs als de wereld weigert Turkse censuur toe te passen; en zie ook die Turkse demonstratie hierboven.
Het argument van Turkije dat onwetendheid tot vrede leidt is dus onzin; het zijn juist de decennialang dom gehouden Turken die de meeste haattaal uitslaan.
De Armeniërs die de geschiedenis van Turkije wèl kennen roepen niet op tot het censureren van Turken, het deporteren van Turken of zelfs genocidaal geweld tegen Turken.

Dandruff | 12-06-14 | 16:46

@basweetutwel | 10-06-14 | 22:10
Praten over de islam in een Turks koffiehuis? "De Koreaanse Slet" heeft gelijk, u heeft weinig weet van de Turken. :) Het is namelijk heel gewoon om kritiek te uiten op de islam bij de Turken. Ze vallen je heus niet aan hoor. Ik als niet-moslim doe dat regelmatig. Ze raken alleen pissig als je het moederland of de favoriete club beledigd. Kritek uiten over de islam kan, en mag daar. Je blijft even goeie vrienden! Moet je niet proberen bij de Marokkanen.

NimweegseTurk | 12-06-14 | 12:04

-weggejorist-

Kees2014 | 12-06-14 | 09:41

-weggejorist-

Kees2014 | 12-06-14 | 09:32

@De Koreaanse Slet (00:01),

Je zei dat mijn punten "nergens op slaan" maar bent er nooit op ingegaan.
Je komst steeds met nieuwe afleidingsmanoeuvres, net zo irrelevant als de vorigen.

Het gaat niet om de vrijheid van meningsuiting van Turkse burgers hier.
Het gaat om het feit dat veel Turken hier kennelijk niet vrij zijn.
Turkije bepaalt wat ze moeten doen en wat ze moeten denken.

Vraag is wat wij daar aan hebben.
Als Nederlandse Turken bereid zijn om hun kinderen in brandgevaarlijke madrassas op te sluiten en duizenden euros losgeld te betalen voor dienstplichtige zonen, wat gaan ze dan doen als Turkije morgen oproept tot een burgeroorlog in Nederland?
Vergis je niet, Erdogan en andere Turkse leiders hebben meermaals gezegd dat Turken in Europa niet mogen integreren.
Wij moeten Turks worden, in plaats van andersom; en het ziet er niet naar uit dat veel Turken zich daar actief tegen verzetten.
Dat is echt veel ernstiger dan "een beetje nationalisme".

Dandruff | 12-06-14 | 00:31

@Kees,

Je zegt dat Turkije na 90 jaar liegen en censureren heeft voorgesteld om een soort "onderzoek" te doen. Wat je vergeet te vermelden is dat Turkije eist dat controleerbare feiten daarin geen rol spelen. In de Turkse wetgeving is het gebruik van controleerbare feiten namelijk verboden; meerdere Turkse journalisten, historici en anderen gingen daarvoor naar de gevangenis.
Of erger.
Dan heeft zo'n "onderzoek" natuurlijk net zo veel waarde als een hersencel in Erdogans hoofd.

De feiten zijn al een eeuw bekend.
1. De oorlogsmisdaden tegen de Grieken, de Assyriërs en vooral de Armeniërs werden beschreven terwijl ze werden begaan;
- door getuigen waaronder Westerse journalisten,
- door daders (Turkse militairen en Turkse en Koerdische bendes, maar ook Duitse militaire adviseurs),
- door de overlevende slachtoffers,
- door Turken die slachtoffers stiekem hielpen onderduiken.
2. Er zijn destijds ook talloze foto's gemaakt van de massa-executies, de dodentochten en de massagraven,
3. Destijds ontkende Turkije niet eens; klachten van de VS-ambassadeur werden afgedaan met "wat kan jou dat schelen".
4. In de decennia daarna hebben vrijwel alle onafhankelijke historici de feiten erkent.
5. De enige discussie gaat over de vraag wanneer je het vermoorden ruim 2 miljoen ongewapende mensen precies "genocide" noemt;
- was deze moordpartij vooraf zorgvuldig gepland,
- of hadden de Turkse regering en alle betrokken Turkse militairen, politici, bendes en rechters gewoon eventjes de kolder in de kop?
6. De gevolgen van de etnische zuiveringen waren in ieder geval duidelijk zichtbaar; West Armenië raakte ontvolkt en de overlevenden kwamen in de rest van de wereld terecht.

nl.wikipedia.org/wiki/Armeense_genoci...
nl.wikipedia.org/wiki/Assyrische_geno...
nl.wikipedia.org/wiki/Pontische_Genoc...

Het maakt natuurlijk wèl uit dat er zoveel ongewapende Armeniërs doelgericht zijn vermoord. Beschaafde mensen leren van hun fouten, kijk maar naar Duitsland.
Veel Turken daarentegen schreeuwen tijdens demonstraties om nieuwe genocides. En ook de gekozen dictator Erdogan riep een paar jaar geleden nog op tot "deportatie" (= massamoord) op 100.000 Armeniërs als de wereld zou weigeren om feitenkennis wereldwijd te verbieden, zoals Erdogan eiste.

Niet kennis van de feiten uit het verleden leidt tot haat, maar censuur en oorlogstaal zoals de Turken die nog steeds uitkramen. Het is geen toeval dat juist de meest moorddadige clubjes ter wereld (islamisten, fascisten, socialisten) elke feitenkennis proberen tegen te gaan met censuur, intimidatie en geweld. Precies zoals Turkije wereldwijd censuur, intimidatie en geweld gebruikt om kennis over de Armeense kwestie tegen te gaan.
Vredelievende mensen zijn niet bang voor de geschiedenis.

Even een handig ezelsbruggetje.
Mensen die anderen op agressieve wijze censuur opleggen, hebben vrijwel nooit gelijk.
Een land dat 90 jaar elk onderzoek verbiedt kan ook nooit gelijk hebben.

Dandruff | 12-06-14 | 00:14

-weggejorist-

Kees2014 | 11-06-14 | 22:18

-weggejorist-

Kees2014 | 11-06-14 | 22:10

Even voor de goede orde. Turkije erkent dat er tienduizenden -zo niet- honderdduizenden (worden er steeds meer) slachtoffers zijn gevallen tijdens de deportatie naar Syrië. Dat heeft die bosnicht Erdogan twee weken geleden ook toegegeven. Het probleem is echter de term "genocide". Dat moet namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen wil je het "genocide" noemen. Dat is tot op de dag van vandaag niet bewezen. Op de vraag of ik geloof dat er genocide is gepleegd? Ik zou het eigenlijk niet weten... Ik hou het op dus maar op het voordeel van de twijfel: Ja, het is gebeurd.

NimweegseTurk | 11-06-14 | 19:50

Wil je blijven weet dan dat hier van alles woont, Turken, Armenen, Syriers etc.etc. Er wonen hier ook nog een paar Nederlanders en Hollanders. Deze oorspronkelijke bewoners laten iedereen hier komen wonen en hopen dat zij hun problemen in eigen land laten.
Mooi mis, de idioten leren het nooit.

ohcarol | 11-06-14 | 14:22

@De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 21:47
Ook ik vond het vrij sjiek, ik zal de PvdA niet verdedigen (puur uit gewoonte), maar om nou hier een anti pvda filmpje van te maken vind ik wel erg ver gezocht...

Hanz der Schwanz | 11-06-14 | 10:48

ipv haar bevolking te beschermen en verdedigen verkwanseld de poltiek actief de belangen vh nederlandse volk.

Rest In Privacy | 11-06-14 | 07:33

Turkije blijft uit de EU. Nederland stapt uit de EU. Alles goed.

wegrenner | 11-06-14 | 07:32

@De Koreaanse Slet. Er zijn geen mariniers naar Mali gegaan om orde op zaken te stellen, maar soldaten om te observeren. Ze zijn ook al ternauwernood aan de dood ontsnapt door een raketaanval. Hoe komt men daar aan de wapens; o.a. door voedsel dat als hulp verstrekt wordt te verkopen. Dus wij financieren als het ware de aanvallen op onze eigen soldaten. En jij wilt dat ik mijn kinderen daar heen stuur?! No way!

Maria.1 | 11-06-14 | 07:12

De overheid heeft recent twee websites offline gehaald omdat zij er op uit zouden zijn inloggegevens voor DigiD te verzamelen. Een derde site, Digidaanvragen.com, is in het vizier van overheid maar is nog niet offline. De overheidsdienst krijgt de eigenaren van de site niet te pakken. De server van de website bevindt zich in Turkije.

www.nu.nl/internet/3799085/overheid-ha...

A Canuck chick | 11-06-14 | 02:36

Proficiat aan die pvda hoer in de groene jurk. Die keer op keer slaagt niets zinnigs te zeggen voor gstv. Man man man man man man......
Wat zou ik haar graag een kopstoot willen geven.......man man man man man..

eener | 11-06-14 | 01:47

Turkije NOOIT bij de EU, en svp ook uit de NATO flikkeren. Vanwege de ontkenning van de genocide jegens Armeniërs ook svp het tentoonspreiden van Turkse vlaggen gelijkstellen aan het goedkeuren van massamoord. Ten tijde van die genocide behoorden ze tot de centrale machten, dus waren fout in WO1. Moet Europees toch wel een regeltje voor te verzinnen zijn lijkt me....

Nederlanddraaitdoor | 11-06-14 | 01:02

Die Marit Maij is net als Moeder Meisje Maij. Geen zinnig woord komt uit er uit die doos.

jojo1956 | 11-06-14 | 00:53

@De Koreaanse Slet | 11-06-14 | 00:40
Zo dom als jij bent kan je haast niet zijn, want die hint naar een fantasie wereld slaat op jou bij de meeste van je uitingen hier.

tattooboer | 11-06-14 | 00:52

Nog even een nachtmutsje.
Alle CEO's van de groote banken hebben een arrestatiebevel aan hun reed hangen, plus een paar verhelderende video's waarvan we al wisten dat het zo was.

tattooboer | 11-06-14 | 00:43

@tattooboer | 11-06-14 | 00:21
Ja natuurlijk, jij hebt gelijk. Hoe dom kon ik wezen. 'You know nothing John Snow, you know nothing' Dat zegt alles. Meanwhile in the real world....

De Koreaanse Slet | 11-06-14 | 00:40

Laat die Turken maar schreeuwen. Dan weten wij als Nederlanders tenminste wat voor vlees we in de kuip hebben.

wegrenner | 11-06-14 | 00:40

@kloopindeslootjijook | 11-06-14 | 00:26
Ja pijnlijk om zo'n meisje te zien sterven. Wat was je punt? Ik heb meerdere mensen zien sterven (IRL en op televisie) en het is altijd ronduit KUT. Maar wat is je punt precies?

Ze streden namelijk niet tegen islam bijvoorbeeld maar tegen de Ayatollah's die nogal fascistische trekjes hebben.

De Koreaanse Slet | 11-06-14 | 00:37

De Koreaanse Slet | 11-06-14 | 00:14
"Ben jij nu echt zo'n droplul die denkt dat jouw stemgedrag een boodschap aflevert?"

Maakt me helemaal niet uit wie jij een droplul noemt en welke opvatting jij er aan knoopt. Ik heb het ook niet over een boodschap of een demonstratie, dat is jouw verhaal. Ik wil alleen zeggen dat er andere vormen mogelijk zijn waarin het verzet aan het groeien is en dat het wel degelijk gevolgen heeft, ook al gaat het langzaam.

Er zijn mensen in Iran van gebouwen gegooid en vrouwen neergeschoten die zonder hoofddoek protesteerden. Maar toen keek iedereen naar voetbal of zo.
Her name was Neda:
www.youtube.com/watch?v=b5KBrsz1oxs
Die hebben hun roep om vrijheid met de dood moeten bekopen. Dat is meer een voorbeeld hoe het zou moeten wat jou betreft?

kloopindeslootjijook | 11-06-14 | 00:26

Shoarma kopen = genocide-ontkenners steunen. Dat vlees is toch maar afval.

blinde kip | 11-06-14 | 00:24

@De Koreaanse Slet | 11-06-14 | 00:06
Daar maak je weer een paar onvergevelijke fouten..
De gemeenten gaan elk jaar diep in de schulden om die miljoen bijstandsgelukkigen te sponsoren, www.divosa.nl/actueel/nieuws/kleine-ge..., speelt al jaren.
De Nederlandse mariniers hebben een enorm probleem van betutteling en durven dat zelf ook ronduit toe te geven en te benoemen. Ingrijpen gebeurt amper nog en er word met playmobiel gespeeld:
www.kvmo.nl/marineblad/pdf/marineblad_...
Intelligent ben je echt niet, niet eens slim of wijs, want je gooit losse flodders online zonder onderzoek of begronding.
Zoals Ygritte zei, John Snow, U know nothing.

tattooboer | 11-06-14 | 00:21

@kloopindeslootjijook | 11-06-14 | 00:15
Vreemd, want hier zijn de geluiden juist van meer, meer, meer nationalisme. En het liefst een sociale vorm van nationalisme. Ik denk dat het onmogelijk is. Turken willen Turks blijven en daar doe je niets aan. Verder dragen ze doorgaans hun steentje bij dus ik zie behalve politieke issues geen echte problemen. Natuurlijk is dit een walgelijke vertoning van dommig Turks nationalisme maar als Nederlander... Kan het me echt iets schelen? Nee mij niet. Echt niet.

De Koreaanse Slet | 11-06-14 | 00:19

@ferry68718998 | 11-06-14 | 00:13
Ja, doe dat. En met welk doel. Ik kan je nu al vertellen dat voor 90% van de Turken hun loyaliteit bij Turkije ligt. Zo rollen de Turken nu eenmaal. Dan teken je protest aan en dan? Ze zullen niet veranderen. Ze zullen niet gigantische problemen veroorzaken. Dus? Wat nu?

De Koreaanse Slet | 11-06-14 | 00:17

@De Koreaanse Slet | 11-06-14 | 00:01
"JA, Turken zijn nationalistisch. De vraag is wat moet je daar mee doen? "

Hoe harder je roept dat hun Turkije niet deugt, hoe nationalister ze worden. Je moet dat nationalisme aanpakken, dat is een concept wat niet meer nodig is.

kloopindeslootjijook | 11-06-14 | 00:15

@kloopindeslootjijook | 11-06-14 | 00:09
Ben jij nu echt zo'n droplul die denkt dat jouw stemgedrag een boodschap aflevert? Ik bedoel mits er tenminste boven de 40% van de mensen gaan protesteren zijn protestanten gewoon zielige lutsers in de ogen van de machthebbers. Maidan niet gezien? Revolutie begint waar mensen echt voelen dat ze onrecht is aangedaan en ze moeten opstaan. Daar is in Nederland momenteel totaal geen sprake van.

De Koreaanse Slet | 11-06-14 | 00:14

CDA, SP, PVV, CU en SGP vinden dat het kabinet protest moet aantekenen tegen de manifestatie die gesteund lijkt te zijn door de Turkse overheid. Typisch dat D66 en GL hier kennelijk geen moeite mee hebben... Hier lees je meer over de omstreden manifestatie van 1 juni
(lees ook de reacties in het gastenboek...):
www.ravage-webzine.nl/2014/06/02/massa...

ferry68718998 | 11-06-14 | 00:13

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:41
"Nou organiseer een protest op het malieveld in Den Haag. "

Dat is niet de enige vorm van protest. Kijk naar het stemgedrag in Frankrijk.

kloopindeslootjijook | 11-06-14 | 00:09

@Maria.1 | 11-06-14 | 00:01
Ik ben redelijk intelligent. In alle redelijkheid. Hoezo? Verder zijn militaire belangen al sinds het begin van ons landje van belang geweest. Zo waren wij de laatsten die ooit de Engelsen een hak hebben gezet in hun eigen land. Mariniers? Breek me de bek niet open. Onze Mariniers zijn al eeuwen de dapperste vechters ter wereld. Er zitten echt niet in Mali voor niets. We stellen de boel op orde en daarna komen de contracten en kunnen er Nederlanders aan het werk. Geld verdienen. Daar zijn we zo goed in dat we zelfs bijna 1 miljoen Nederlanders kunnen financieren terwijl die gewild of ongewild geen klap uitvoeren.

De Koreaanse Slet | 11-06-14 | 00:06

@Dandruff | 10-06-14 | 23:58
JA, Turken zijn nationalistisch. De vraag is wat moet je daar mee doen? Als het 'burgers' zijn denk ik dat vrijheid van meningsuiting op zijn plek is, zijn het politici dan mag dat aan de kaak gesteld worden. Want politici representeren het Nederlandse volk niet het Turkse volk. In die zin ben ik wel tevreden met de uitlatingen van de PvdA-Turk. Die nam afstand en keurde het af. Dat vond ik goed.

De Koreaanse Slet | 11-06-14 | 00:01

@De Koreaanse Slet. Tuurlijk, de soldaten mogen hun leven geven voor "ons" en onze regering gooit er bakken "ontwikkelingsgeld" achteraan dat gebruikt wordt om wapens te kopen tegen onze militairen. Hoe slim ben jij eigenlijk?

Maria.1 | 11-06-14 | 00:01

@franck7020 | 10-06-14 | 23:52
Ehm.

Het was de Nederlandse trol die de 'kamervragen' wilde afwachten en de Turks-Nederlandse trol die al duidelijk maakte dat zij er niet achter stond en het verwierp. Beide van de PvdA (nogmaals kutpartij)

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:58

@De Koreaanse Slet (23:37),

Je weerlegt niks van wat ik zeg want je gaat niet in op wat ik zeg.

Ik had het niet over moord, verkrachting, geld, Marokkanen, dure spullen of islam-fascisten.

Ik had het over Nederlandse Turken die blindelings doen wat de Turkse overheid, de Turkse moskeeën, Nederlands-Turkse politici, Nederlands-Turkse subsidiesponzen en de Turkse gemeenschap van hen vragen.
Zelfs als ze daarmee hun kinderen in gevaar brengen.
Dat gaat veel verder dan een beetje nationalisme.

Dandruff | 10-06-14 | 23:58

@tattooboer | 10-06-14 | 23:44
Dat is insgelijks hoor. Ik ben het ook soms met jou eens.

@Maria.1 | 10-06-14 | 23:44
Ons. Het leger dient ons. Vroeger diende het leger de kerk, de elite tegenwoordig dienen ze ons. Daarom hebben we het relatief goed. Het kost wat maar dan heb je ook iets. Of dacht je werkelijk dat wij militairen naar verweggistan sturen voor niets? Komop. Niemand is zo dom.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:54

Niks veranderd zie dit item
nieuwsuur.nl/onderwerp/485892-waarom-z...
Wat zo bijzonder is Turken lijken altijd boos op Armeniërs, Koerden, Grieken, Cyprus. Ze zijn verdorie lid van de Navo. Lijkt wel of ze terug willen naar het Ottomaanse rijk. Het blijkt wel weer men leert niks van geschiedenis. Ik vind dit eng zoveel Turken die zich zo opstellen wat een nationalisme daar in Almelo. En de PVDA moeten die Turkse (zeg het express geen Nederlandse) PVDA-ers een keer tot de orde roepen. Je woont in Nederland je vertegenwoordigd Nederlandse belangen en bevolking en die bestaan uit meer nationaliteiten dan de Turkse. Get a life people make the world a better place.

franck7020 | 10-06-14 | 23:52

@Maria.1 | 10-06-14 | 23:44
De kerk!
De soldaat staat in dienst van zijn natie met de koning als zijn hoogste commandant. Die koning legt zijn eed af in des graties 'gods', aldus ook de politie en de speciale diensten zoals AIVD en zo. Allemaal aan het werk voor de kerk. Daar willen mijn kinderen al helemaal niks mee te maken hebben.

tattooboer | 10-06-14 | 23:49

@De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:41
Er zijn van die punten waar ik het met je eens ben.

tattooboer | 10-06-14 | 23:44

@De Koreaanse Slet. Nee, omdat mijn kinderen vrij horen te zijn in dit soort keuzes ben ik dan ook tegen dienstplicht. Niks daarvan! Wie moeten ze "dienen"?! De graaiers? De machtwellustelingen?

Maria.1 | 10-06-14 | 23:44

@Maria.1 | 10-06-14 | 23:40
OK helder. Dus dan mogen ze ook zelf uitleggen waarom ze niet willen dienen in het leger.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:42

@kloopindeslootjijook | 10-06-14 | 23:32
Nou organiseer een protest op het malieveld in Den Haag. Kudo's als je meer dan 300 man op de been kan krijgen! Face it, zolang Henk en Ingrid kunnen klagen terwijl ze bier zuipen en chips vreten onder het genot van een paar uurtjes SBS-entertainment (met of zonder werk) gaat er helemaal niemand daar staan. Nou ja misschien wat extreme figuren maar zeker niet de gewone man.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:41

@De Koreaanse Slet. Ik beschouw mijn kinderen niet als eigendom, dus ja, daar mogen ze zelf voor kiezen.

Maria.1 | 10-06-14 | 23:40

De Turken moeten gewoon eens kappen met alleen maar Turkse schotel tv te kijken. Geen wonder dat ze zo dom en wereldvreemd overkomen.

A Canuck chick | 10-06-14 | 23:39

@Maria.1 | 10-06-14 | 23:35
Mogen ze daar zelf wel of niet voor kiezen? Het leger is best een prima plek om e.e.a. te leren.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:38

Een betere oplossing is overigens eens normale straffen uit te delen bij criminaliteit i.p.v. die flutstrafjes.

Maria.1 | 10-06-14 | 23:37

@Dandruff | 10-06-14 | 23:31
Wat een zwaktebod. Ik weerleg simpelweg dat Turken vele malen meer gedreven zijn voor nationalisme, dan geld en dan pas islam. Dat is mijn standpunt. En het lijkt me prima kloppen.

Dat er een achterlijke Turkse boer ergens in het achterland zijn kind vermoord of een idioot zijn nichtje verkracht doet daar niets aan af. Dat gebeurt hier ook namelijk.

Zo durf ik ook de boude stelling aan dat de Marokkanen die hier constant lopen te roven en te stelen en te lasteren absoluut niet gedreven worden door islam maar vooral door geld. En dure spullen.

Zo durf ik ook te stellen dat er wel degelijk islam-fascisten in Nederland zitten. En dat deze gasten gevaarlijk zijn. Maar dat is best een kleine ploeg idioten en die durven niets want de AIVD zit er bovenop.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:37

@De Koreaanse Slet. Ik voed mijn kinderen zelf wel op; dank u. En ik wil niet dat ze straks naar Mali of wat voor oord dan ook gaan om daar zo'n achterlijke religie oorlog uit te vechten.

Maria.1 | 10-06-14 | 23:35

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:20
"Nederlanders zijn absoluut niet strijdbaar meer. "

Niet meer voor Koningin en Vaderland, maar nog wel tegen te ongewenste veranderingen omdat dat hun eigen leven betreft. De meeste Nederlanders zijn denk ik dat 'eigen volk' gepasseerd, de meeste kijken meer naar wat de inhoud van dat 'eigen volk' is, veel pragmatischer want veel relevanter, maar ook grensoverschrijdend. Ik denk dat Fortuyn met wat hij de moderniteit noemde meer iets is waar we voor opkomen. Dat zit niet zozeer op een landsgrens, maar in onze cultuur. Daar zijn mensen wel strijdbaar voor.

kloopindeslootjijook | 10-06-14 | 23:32

@Maria.1 | 10-06-14 | 23:28
De link is discipline. Kinderen vandaag lijken (van welke kleur dan ook) weinig tot geen discipline mee te krijgen van huis uit. Criminelen zijn van alle dagen maar het lijkt me dat de verhuftering ernstige schade doet. Een oplossing kan zijn om iedereen tenminste een jaar te laten dienen in ons leger zodat ze wat discipline leren.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:31

@de Koreaanse slet (23:17),

Wat zou ik moeten onderbouwen?
Zoals gezegd, jij weerlegt geen één van de door mij genoemde feiten, je roept alleen "slaat nergens op". Maar de feiten die ik noemde zijn allemaal recentelijk in het nieuws geweest, en ook op GS regelmatig ter sprake gekomen.

Jouw argument dat je het nieuws nooit volgt, geen algemene ontwikkeling hebt en ook niet weet hoe google werkt vind ik daarom niet zo sterk. Als je echt geïnteresseerd bent wil ik best dingen voor je opzoeken, maar ook uit je "discussie" met tattooboer blijkt dat je alleen maar holle slogans uitbraakt.
Daar ga ik zo laat geen tijd aan verspillen.
Een andere keer misschien, op voorwaarde dat ook jij in die discussie probeert om iets zinnigs te zeggen.
Of anders tenminste probeert om één van je onzinnige slogans te onderbouwen.

Welterusten.

Dandruff | 10-06-14 | 23:31

@De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:24
Ik hoeft dat niet te linken want dat is het uit zichzelf, dat reaguurders zoals jij die zich alleen kunnen beroepen op hun eigen prietpraatjes dat niet weten zou mij een zorg zijn. Diegenen die het begrijpen en het grotere beeld zien weten wat ze er uit moeten halen. En alsjeblieft begin niet over de russen want dan kom je toch alleen met ontkenningen en grote praatjes over wat jij wel denk van van alles, maar je weerlegt niks, ook nu weer niet. Ga eens niet alleen op je eigen aangiftes af maar raap de feiten bij elkaar, hopelijk brengt jou dat op een lerende curve, beter dan de blaterij die je nu uitvoert.

tattooboer | 10-06-14 | 23:28

@De Koreaanse Slet. Ik heb ook nooit in dienst gezeten en nog nooit iemand beroofd; vreemde connectie.

Maria.1 | 10-06-14 | 23:28

@kloopindeslootjijook | 10-06-14 | 23:21
Het is in alle eerlijkheid nogal onduidelijk of het genocide is of een misdaad tegen de menselijkheid. Het ene is bewust mensen afslachten en het andere is eerder een misselijkmakende 'fout' maken. Dat is tot dusver niet duidelijk. Het enige wat duidelijk is, is dat er 100,000den gestorven zijn. Maar of dat opzet was of ongelukkige logistiek daar zijn zelfs historici het nog niet over eens.

Persoonlijk denk ik dat dit wel degelijk genocide was.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:27

Krijg je dat weer, een gekleurde dame die een ander uit respect niet uit laat praten. hoe brutaal en bijdehand.

tattooboer | 10-06-14 | 23:25

@tattooboer | 10-06-14 | 23:19
Nope want dit gaat over (uber) nationalistische Turken. Dan kan jij je best doen om daar een linkje aan te leggen met Syrië maar zo werkt het natuurlijk niet. Moet ik nu over de Russen gaan beginnen? Totale onzin. Het enige wat ik aangeef is dat RT niet bepaald betrouwbaar is, maar dat het mogelijk is dat ze misschien een 'scoop' hebben. Vooralsnog hebben ze keer op keer *debunkte* propaganda laten zien. Ergo zie ik het niet als een valide nieuwsbron.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:24

Parel van het Zuiden | 10-06-14 | 23:22
Verkenningszonde.... echt?

Graaf van Egmont | 10-06-14 | 23:23

@ZKH EénOog | 10-06-14 | 23:14

We kunnen de Amerikanen ook wijsmaken dat de Kaäba een buitenaardse verkenningszonde is die agenten recruiteert voor de op handen zijnde invasie. Meestal gaan ze dan wel in rigoreuze oplossingen denken....

Parel van het Zuiden | 10-06-14 | 23:22

Hahahah een umpalumpa! Wat een afgang!

tattooboer | 10-06-14 | 23:22

Het zou Turkije sieren als ze de genocide zouden erkennen. Doen wij in Nederland met uitglijders ook, in Duitsland bv idem. Waar bestaan die lange tenen uit? Nationalisme? Je valt je land er niet mee af, integendeel. Misschien omdat wij ons minder identificeren met Nederland. Zijn we te nuchter voor. Is iets van de geschiedenis en zo, duizend jaar inefficient geschuif van grenzen binnen een lappendekenen van kleine machthebbertjes en macht en geld.

kloopindeslootjijook | 10-06-14 | 23:21

@Parel van het Zuiden | 10-06-14 | 23:05
Onzin, Nederlanders zijn absoluut niet strijdbaar meer. Behalve een geblondeerde pruik die wat clownesque loopt te agiteren trekt niemand zijn bek open. Ik vind het prima ik woon in een mooie wijk. En waarom zou je. Er zijn zat nazi' in Oost-Europa die de holocaust niet erkennen. Zit mij dat dwars? Nope. Ze doen maar. Het zijn meestal domme mensen die simpelweg dom willen blijven.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:20

@De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:14
Voor jou niet, want je mist de inzicht. En je mist de feiten en anders had je mijn feiten kunnen weerleggen. je zit het zelf in deze film. En ik beweer zelfs dat je er niet één tel naar hebt gekeken!
je trolt gewoon voor de trollerij, de ergste van allen.

tattooboer | 10-06-14 | 23:19

@Dandruff | 10-06-14 | 22:56
Ach het zal wel. Ik zie dat je het al niet onderbouwd. Mijn stelling is echter simpel. Lees het of doe het niet.

Turken zijn nationalistische mensen. Turk zijn is veel sterker dan wat dan ook. Het heeft weinig tot niets te maken met islam.

Niet omdat islam geen kutgeloof is, maar omdat Turken gewoon nationalistisch als de pest zijn. Dat was mijn punt.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:17

Wat zou het toch een hoop ellende in de toekomst kunnen besparen als een vaccin voor MERS alleen op basis van varkensstamcellen of zo gecreëerd kan worden...

Oh kut, mag ik dat wel hard op denken?

ZKH EénOog | 10-06-14 | 23:14

@tattooboer | 10-06-14 | 23:11
Doe dat. Verder niet relevant in deze discussie.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:14

@Maria.1 | 10-06-14 | 23:05
Hopelijk zijn ze wel gedisciplineerd en lopen ze me straks niet te beroven. Zo ja, prima. Zo nee, dan lijkt me herinvoering van dienstplicht wel een positief iets.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:11

@De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:10
Ik rust mijn zaak. Tien zinnen en geen ene weerlegging.

tattooboer | 10-06-14 | 23:11

@tattooboer | 10-06-14 | 23:00
Welke feiten? Dat mensen aldaar een propaganda oorlog doen? Natuurlijk doen ze dat. Wat betreft Syrië kan ik niet eens een kant kiezen. Het is allemaal ranzig en doorstoken. Ik heb niets met jihadi's en al helemaal niet met Bassad. Ten hoogste vind ik het zielig voor de mensen die dagelijks omkomen. Van mij mogen ze alletwee weg. Nu nogmaals je punt? Of geloof jij in RT? Want die zijn er toch wel beroemd om van alles te knippen en plakken. Nee ik hecht meer vertrouwen aan de BBC dan aan dat stukje propaganda onzin. Dat wil uiteraard niet zeggen dat ze misschien niet een keertje gelijk hebben en iets ontmaskeren. Maar nee dank u.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:10

@Brou is back (22:57),

Ik denk dat alle monumenten voor alle slachtpartijen ter wereld bij elkaar minder ruimte innemen dan het speelplaatsje van "Utopia". Om maar iets extreem nutteloos en inhoudsloos te noemen.
Ik trek dat wel, en ik vraag me oprecht af hoeveel drugs je allemaal door elkaar moet gebruiken om je druk te kunnen maken over het "ruimtegebrek" dat ontstaat door een fokking steen met een inscriptie.

Dandruff | 10-06-14 | 23:08

@De Koreaanse Slet. Alle Nederlanders in dienst?! Om de dooie dood niet; mijn kinderen worden niet opgeofferd voor dit stelletje ongeregeld!!!

Maria.1 | 10-06-14 | 23:05

Wat zij kunnen, kunnen wij ook...
.
Attentie alle Nederlanders die naar Turkije op vakantie gaan,
.
Neem allen een boek over de Armeense genocide (Engels is ok, maar bij voorkeur Turks) mee en laat deze ergens slingeren. Ergens zijnde buiten uw slemp-resort....
.
Bij voorbaat dank.

Parel van het Zuiden | 10-06-14 | 23:05

@necrosis | 10-06-14 | 23:00
Wat is je punt?

Ik zou graag willen dat alle Nederlanders ook weer in dienst moesten. Dat zou m.i. een hoop oplossen.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:04

@tattooboer | 10-06-14 | 22:58
Ik weet wel hoe de Turken werken hoor, ik doe zaken met ze. Dat er mafketels rondlopen tussen de Turken weet ik ook prima. Maar zo lopen er overal mafketels rond. Als je racisme wilt dan heb ik er wel wat voor je.

Ik weiger zaken te doen met (zwarte) Afrikanen.
Ik weiger (tegenwoordig) zaken te doen met Arabieren
Ik weiger zaken te doen met Russen
Ik weiger zaken te doen met Chinezen.
Ik weiger zaken te doen met Grieken

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 23:02

@De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 22:43
Weerleg de feiten en anders kan je maar beter je domme mening voor jezelf houden.

tattooboer | 10-06-14 | 23:00

@De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 22:28
En hoe komt dat, dat Turkije zo'n groot leger heeft?
Omdat mensen die in Europa geboren zijn maar Turkse ouders/ grootouders hebben doorgaans extra-gratis een Turks paspoort krijgen, en de mannen VERPLICHT moeten dienen in het Turkse leger.
Of een paar weken 'dienen' en de rest afkopen, bedragen lopen op naar mate je ouder wordt.

necrosis | 10-06-14 | 23:00

@De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 22:50
Dat is omdat jij zo ongeinformeerd bent als maar kan. Een beetje nationalistisch? waar haal jij je info over Turkije vandaan?
www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-i...
Hier heb je even wat materie om je in te verdiepen. Veel geluk en kom daarna maar terug met wat goedgepraat van de turkse insteek.

tattooboer | 10-06-14 | 22:58

Wat doet een monument ter nagedachtenis van iets dat in f*kking Koerdistan of Turkije (of om het even welk ver buitenland) heeft plaatsgevonden, in f*kking Almeloooo?
.
Opzouten met die handel; laat Turken en Koerden hun eigen oorlog uitvechten in hun eigen landen. En vooral dáár monumenten neerzetten en protestdemonstraties houden. Als het echt uit de hand loopt, sturen we wel tenten, dekens en rijst; meer wil ik er hier niet over horen.
.
Als we voor elke slachtpartij uit de wereldgeschiedenis hier een monument moeten oprichten, is er geen ruimte meer voor iets anders.

Brou Is Back | 10-06-14 | 22:57

De Koreaanse Slet (22:33),

Je zegt "leuk betoog maar het slaat nergens op".
Leuke slogan maar het weerlegt niks van wat ik zei.

Dat Turken niet alleen op Turkse PvdA-ers maar ook op Turkse VVD-ers, Turkse SP-ers, Turkse CDA-ers en natuurlijk Turkse D'66-ers stemmen weerlegt niet mijn punt.
Dat Turken hier voornamelijk stemmen op Turken die uitsluitend Turkse belangen behartigen.
Ook al worden de belangen van Turken als individu daardoor sterk geschonden. Turken in Nederland mogen van hun Turkse moskeeën en Turkse politici niet zelf nadenken. Zij gaan in opdracht van Turkije demonstreren voor of tegen zaken waar zij niks van afweten.
Zij kopen hun dienstplicht in Turkije voor veel geld af; geven hun kinderen Turkse namen en sturen ze naar brandgevaarlijke madrassas.

Dandruff | 10-06-14 | 22:56

Scheetje Beef | 10-06-14 | 22:49
Alleen nog een postzegel erop en klaar , maar niemand. durft deze te plakken .

Eurotokkie | 10-06-14 | 22:51

@tweetybird | 10-06-14 | 22:26 

Om 23.05 toch pas?

BenBinnen | 10-06-14 | 22:30

Yep sorry was het wk journaal vergeten dat er nog tussen zit.

tweetybird | 10-06-14 | 22:50

@tattooboer | 10-06-14 | 22:43
LOL

'Geprogrammeerd'? Wat via MKUltra? U is toch geen complotgekkie of wat? Het is simpel, de Turken zijn normaliter prima volk (een beetje te nationalistisch) maar prima volk. Tevens is het een bondgenoot en verder snap ik niet waar je op doelt.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 22:50

Vijfde colonnes be like...

Parel van het Zuiden | 10-06-14 | 22:49

Tering, hebben we ze EIN-DE-LIJK allemaal op een plek, worden ze nog niet retour afzender gestuurd...

Scheetje Beef | 10-06-14 | 22:49

@Harde Kopkaas | 10-06-14 | 22:26
Goed opgemerkt!
*nice*

necrosis | 10-06-14 | 22:48

Ok, onze Roze Reporters, nu scherp blijven en even niet gaan klieren. Net zoals bij de EU-fraude even goed scoren!

Doet een beetje denken aan Ebru's 'Nederturkjes' bij de EO. Waarom is een deel van de 2e generatie Nederlandser dan de 3e?

www.eo.nl/tv/knevelenvandenbrink/artik...

kloopindeslootjijook | 10-06-14 | 22:47

@tattooboer | 10-06-14 | 22:36
RT? Dat stuk duurbetaalde Russische propaganda? Niet om het een of ander maar in elke oorlog is de waarheid de eerste die verliest maar Rusland maakt er toch echt iets moois van altijd.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 22:43

@De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 22:28
Jij bent bang voor soldaatjes, dat is ingestudeert gedrag, zoals gedachtenspinnert zou zeggen, je bent geprogrammeerd te denken dat legertjes die groter zijn altijd de winnaars zijn. iedereen weet vandaag de dag dat de echte oorlogen van nu worden op internet gevochten en van binnenuit. ondersteun de turken die daar op dat plein hun leven geven!

tattooboer | 10-06-14 | 22:43

@Eurotokkie | 10-06-14 | 22:37
Nope. Zou ik ook niet doen, jij wel? Je hebt het goed. Waarom vertrekken?

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 22:42

Prima filmpje, van Leeuwen.

Het zou me totaal niet verbazen als die muzikanten ook middels een Nederlandse subsidie zijn bekostigd. Kan het research-team van GS dit wellicht uitzoeken? Bvd.

Ebert de R | 10-06-14 | 22:40

Ah, de zonderruggewervelden trippelen even snel over het Binnenhofje...

Parel van het Zuiden | 10-06-14 | 22:38

Joris Demmink lost dit wel op.

vanderjas | 10-06-14 | 22:38

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 22:34
En toch blijven de Turken hier en gaan niet terug naar hun moederland .

Eurotokkie | 10-06-14 | 22:37

Hier nog wat anders leuks uit de arab wereld:
www.youtube.com/watch?v=8Fc6vBCjVmA#t...
Hoe de meeste filmpjes over dood en verderf in Syrië geacteerd zijn zodat jou en jou NPO en turkije onze regering de oorlog in ronselen. Die halve oorlog daar is geacteerd, op youtube, liveleak en de andere media word jij geacht het allemaal erg zielig te vinden en dat gaat allemaal om geld!
Word wakker mensen, dit soort toneelspel word betaald met jou en jou euro, die je zuur betaald met je pensioengeld!
Er is niks aan gelogen wat ik typ. je kan het zelf zien en dat moet ook! laat het afgelopen zijn met Turkije en de oranjes die hun beste vrindjes zijn.

tattooboer | 10-06-14 | 22:36

@basweetutwel | 10-06-14 | 22:28
U kent geen Turken zie ik alweer. Ik zou zo zeggen groei wat ballen en ga eens kijken in een Turks theehuis en ga eens daar praten. Islam zal weinig aan de orde zijn maar het grote moederland Turkije wel degelijk.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 22:34

@Eurotokkie | 10-06-14 | 22:32
Ik zet vast een emmer klaar. Bedankt voor de tip.

Botte Hork | 10-06-14 | 22:34

@Dandruff | 10-06-14 | 22:26
Leuk betoog maar het slaat nergens op. Turken zijn ondernemers en die vinden zichzelf minder in de VVD dan in D66 dat begrijp ik wel. Overigens is het überhaupt een goede ontwikkeling dat immigranten steeds minder PvdA stemmen.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 22:33

Botte Hork | 10-06-14 | 22:29
Er komt een modeshow rond Zwarte Piet dacht ik bij Knevel & Poephoofd.

Eurotokkie | 10-06-14 | 22:32

Laat ik nu Almeloose roots hebben en daarnaast voor Almelose begrippen, beroepsmatig, met regelmaat bivakkeer in de regio 010. Deze bewuste zondagmiddag, heft cucaracha aan de rand van dit bewuste grasveldje het geheel staan observeren, aangezien dit zo'n beetje de achtertuin van broertje cucaracha is.

Nu ben in niet bang uitgevallen, en fysiek ook prima in orde en getraind, maar ik kan melden dat er geen moment een dreigende sfeer heeft gehangen.

Deze week in een sportschool nog Turkse gasten van 20-30 die aanwezig waren erover gesproken. Aanwezigheid van hun kwam vooral voort uit groeps- en familiedwang.
Echter, het werkt volgens mij ook de andere, positieve, kant op bij deze Turken. Ze worden vanuit de familie en groep behoorlijk gepusht om te studeren of op andere wijze iets van hun leven te maken. Overigens trainen deze jongens in de sportschool gezamelijk met Armeense gasten, waarvan er in Almelo inderdaad ook een aardige populatie is.

Ik ben een roomblanke rechtse NL'er, maar die turken, in ieder geval zoals ik ze meemaak, zijn niet te vergelijken met Finnen.

cucaracha | 10-06-14 | 22:32

@tweetybird | 10-06-14 | 22:26

Om 23.05 toch pas?

BenBinnen | 10-06-14 | 22:30

@Dandruff | 10-06-14 | 22:26,

Dat is dan de parallelle samenleving, of noem het oorlog 2.0...

basweetutwel | 10-06-14 | 22:29

@tweetybird | 10-06-14 | 22:26
Knevel & Poephoofd begint pas om 23.05 hoor.
Maar ik ga zeker kijken om de onderbuik te stimuleren.

Botte Hork | 10-06-14 | 22:29

@tattooboer | 10-06-14 | 22:23
Ja joh, goed plan! Buiten het feit dat het een bondgenoot is zijn ze ook nog eens het op 1 na grootste leger in de NAVO. en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Armed_Fo...

Ik denk dat we ondanks de walgelijke vertoning in Almelo toch maar iets dichter naar de Turken moeten kijken. Hoewel die Erdogan wel op moet zouten.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 22:28

NACademicus | 10-06-14 | 22:18

Met een Nederlands paspoort zal dit moeilijk gaan , ze hebben zich als een soort parasiet genesteld en die krijg je niet zomaar weg.
Ik zou zeggen leer er maar mee leven .

Eurotokkie | 10-06-14 | 22:28

@De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 22:17,

Dat begrijp ik dan weer niet...
Het komt uiteraard niet door islam... en bij Turken ligt het niet weer iets anders.

basweetutwel | 10-06-14 | 22:28

"Op een enkel uitgesproken Kamerlid na ontweken de meesten hem en zijn vragen"
Het hele kabinet zit in een Binnenhofs achterkamertje met de deur op slot bangig bijeen gekropen. Bang voor Allah en zijn hemelse koppensnellers.
Een laffe regering, een laffe media en een laf volk, het is echt om te huilen.

dedeurs | 10-06-14 | 22:27

03:12 staat roze pump mevrouw achter in beeld. Zelfs zo zonder bril zit het er aardig uit.

Harde Kopkaas | 10-06-14 | 22:26

- Turken die in Nederland kinderen krijgen mogen die kinderen geen niet-Turkse namen geven.
- Turkse jongens die in Nederland zijn geboren moeten in Turkije de dienstplicht vervullen, of die anders afkopen.
En Nederlandse Turken pikken dat gewoon.
Zij stemmen hier op Turkse politici die uitsluitend Turkse belangen behartigen.
Of juist niet.
De Rotterdamse PvdA-er Karakus heeft er geen moeite mee Turkse kinderen in brandgevaarlijke madrassas op te sluiten; en zijn Turkse achterban accepteert dat omdat hij Turk is. En waarom ook niet; want als er eens brand uitbreekt en Turkse kinderen komen om dan zal de schuld toch wel bij Nederland en de Nederlanders gelegd worden.

Turkije regeert de Turken in Nederland.
Turkije eist ook dat als "Nederlandse" Turken hun kinderen verwaarlozen en mishandelen, die kinderen door andere "Nederlandse" Turken moeten worden opgevoed. Om die reden organiseerde Turkije hier vorig jaar ook wat demonstraties.
Turkije verzond een paar jaar eerder zo'n 100.000 mailtjes met een D'66 stemadvies naar "Nederlandse" Turken, omdat D'66 geen moeite heeft met genocide ontkenners in haar partij.

Ook in de rest van de wereld oefenen Turkije èn de lokale Turkse 5e kolonnes druk uit op regeringen die historische kennis belangrijker vinden dan goede relaties met Turkije.
Op bezoek in Duitsland riep de Turkse gekozen dictator Erdogan de "Duitse" Turken op om de integratie tegen te werken, tenslotte moeten de Duitsers Turken worden en niet andersom.

Zolang wij Europeanen over ons heen laten pissen zullen onze vijanden over ons heen blijven pissen.
En daar nog subsidie voor eisen (en krijgen!) ook.
Zo simpel is het.

Dandruff | 10-06-14 | 22:26

Ja ja nu allemaal kijken naar knevel en brink en zie hoe onze eigen cultuur van nederland vandaag ten onder gaat. Nu op tv.

tweetybird | 10-06-14 | 22:26

@Botte Hork | 10-06-14 | 22:13
Ik zei moe, niet dat ik ze haat. Soms pure minachting, dat wel.

Jim Lovell | 10-06-14 | 22:24

Eerst volgende keer dat Turken gaan demonstreren de demonstranten op zijn Turks aanpakken (=belachelijk veel traangas en de traangasgranaten bijvoorkeur bij iemand tussen de ogen mikken).... zijn ze in 1x genezen.

trottle | 10-06-14 | 22:24

Ze dachten in Den Haag dat deze demonstratie spontaan was ontstaan , ja droom maar lekker verder.
De regering van Turkije zit al diep in de Nederlandse samenleven en naar al die jaren worden ze wakker.

Eurotokkie | 10-06-14 | 22:23

Gogol bordello! Altijd Nice

Nobeltje | 10-06-14 | 22:23

Oorlog met Turkije!

tattooboer | 10-06-14 | 22:23

@genoegisgenoeg | 10-06-14 | 22:14
LOL Turken zijn van een heel ander slag dan Marokkanen, en zelfs daartussen heb je nog een heel ander slag islamieten waar ik het al helemaal niet over wil hebben. Turken zijn ten eerste nationalistisch als de pest en ten tweede (misschien) islamitisch. Zo ken ik een christen Turk en een moslim Turk en het enige waar ze het echt over eens zijn is dat Turken het allerbeste zijn in de wereld.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 22:19

Opflikkeren met die geschiedenis ontkennende fuckmufti's

NACademicus | 10-06-14 | 22:18

@basweetutwel | 10-06-14 | 22:10
Sterker nog ik durf te wedden dat het grootste deel van de islamaanhangers onopgevoede schoften zijn. Sterker nog. De cijfers bewijzen het. Het komt uiteraard niet door islam, hoewel het een agressief zuig-geloof is, maar omdat de negers van Nederland met name lichtgetint zijn. Allemaal kansloze, psychisch gestoorde mafketels. Dat en Antillianen. Niet alle moslims, maar wel een overduidelijk hoog percentage. Maar met Turken ligt het toch echt ietsje anders.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 22:17

Frans Timmermans kan zijn bezoek aan Saudi-Arabië combineren met een bezoekje aan Turkije.

CoffeePatch | 10-06-14 | 22:15

@koreaanseslet
De Turkse invloed komt via de moskee, niet via reclamefolders.

genoegisgenoeg | 10-06-14 | 22:14

En ondertussen wordt onze cultuur vernietigd. Vanavond bij brink en knevel wordt de nieuwe zwarte piet getoond zoals hij moet worden. Dit is besloten na een geheim overleg. Kunnen we zien of de pieten hatende minderheid uiteindelijk toch gewonnen heeft in samenwerking met de weg met ons partij de pvda. Want ja als het ons burgers betreft wordt het ons gewoon door de strot geduwd.

tweetybird | 10-06-14 | 22:13

@Jim Lovell | 10-06-14 | 22:12
Racist!

Botte Hork | 10-06-14 | 22:13

@Botte Hork | 10-06-14 | 22:11
Ik sla over, ben kleurlingen moe.

Jim Lovell | 10-06-14 | 22:12

wil dan niemand weten van wie die stijlloos roze pumps zijn?

techniks | 10-06-14 | 22:11

@De Koreaanse Slet | 10-06-14,

Probeer eens met uw Turkse vrinden in het koffiehuis over islam te praten. Wedden, keihard ontkennen en heel boos worden. Islam kent veel onopgevoede, domme schoften.

basweetutwel | 10-06-14 | 22:10

Maar goed... die Turken die allahu hakbar en tapbier schreeuwen hebben we gewoon in ons midden.

Parallelle samenleving met dank aan reichskansler Erdogan. En natuurlijk Linda Voortman.

basweetutwel | 10-06-14 | 22:08

Paard van Troye.

de honden blaffen... | 10-06-14 | 22:07

@genoegisgenoeg | 10-06-14 | 22:00
Ja natuurlijk, ga Turks nationalisme en islam verwarren. Zo komen we verder. Turken zijn gewoon vreselijk nationalistisch. Tot het enge toe. Geloof me ik heb wel mijn kroegpraatjes gehad met Turken en het gewaagt kritiek te hebben op Turken. Nou, dat was me een feestje. Keihard ontkennen en boos worden. Had verder niets met islam te maken.

Die focus op islam is mij sowieso wereldvreemd. Ja het is een kutgeloof maar de echte problemen zitten hem volgens mij niet in islam maar in domme, onopgevoede schoften. Daar kan je Turken relatief weinig van betichten. Zo hebben Turken ook Marokkanen niet bepaald lief. Sterker nog ze haten Marokkanen.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 22:05

Maar lekker koken dat ze kunnen, voor de rest meerwaarde=0

Jim Lovell | 10-06-14 | 22:05

Maar van wie zijn die roze pornohakken? En houdt ze die ook aan in bed?

LJBrinkhorst | 10-06-14 | 22:04

Als het 20 mensen lukt om zwarte piet te verbieden, dan moet het toch met 2 miljoen mensen lukken om islam en massa migratie aan te pakken.

genoegisgenoeg | 10-06-14 | 22:00

Hier bij ons in het dorp, heb je een grillroom die "de ottomaan" heet. Alsof je een bradwurstzaak gaat beginnen en deze dan SS gaat noemen, of de Nazist... Absurd, respectloos en dom van de turk.

salonsocialist | 10-06-14 | 21:59

Het is wel weer duidelijk dat de PvdA niet de achterban voor de voeten wil schoppen.

Diep diep triest. Op naar de 0 zetels.

heer_rationeel | 10-06-14 | 21:59

Protesteren, demonstreren, provoceren. Maar werken? ho maar.

carramba | 10-06-14 | 21:58

Maar wat vond D66 ervan?

CoffeePatch | 10-06-14 | 21:58

@drs.Nee | 10-06-14 | 21:56
Oh ja? Dat wil ik graag zien, heb je daar beelden van. Van alle PvdA-ers in dit filmpje kwam zij toch integer over.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 21:58

Kan het wellicht zo zijn dat die hele hausse niet westerse immigranten, en dan met name Turken en Marokkanen, hebben gediend als proefdraai voor de Europese eenwording ?

netniet | 10-06-14 | 21:57

@paost712 | 10-06-14 | 21:53
Ja joh, ga in een hoekje lekker zitten huilen. Klein kind.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 21:56

Geen Autoplay +1

Botte Hork | 10-06-14 | 21:56

Friends and family:
Hanja Maij-Weggen voorzitter CDA-delegatie Europees Parlement, van 1994 tot 2003
Marit Maij, assistent CDA-fractie Europees Parlement, van 1994 tot 1996
Hester Maij Van 1995 tot 2002 Beleidsmedewerkster bij het Europees Parlement, vanaf 1998 beleidsassistent Hanja Maij-Weggen

CoffeePatch | 10-06-14 | 21:56

Ja... PvdA Keklik Yucel had er iets over gelezen....
maar zwijgt. Net zoals op de demo in A'dam waar zij aanwezig was en een jihadvlag aan de Dokwerker prijkte.

drs.Nee | 10-06-14 | 21:56

De PvdA vindt niks van de Turkse inmenging.
Rot toch op PvdA.
Wel respect voor de SP, de SGP, de PVV en het CDA.

En nu is het genoeg! | 10-06-14 | 21:55

Er is nog nooit een document van het Ottemaanserijk deze genocide is gepland!! Zonder bewijs dat het georganiseerd door de staat is het lastig een genocide is!! (want alle documenten uit die tijd zijn staatsgeheim :P)

BasBr | 10-06-14 | 21:55

Hahahaha 1:25 wat een elitaire trut.

OpperGek | 10-06-14 | 21:54

... Dit is een uitstekend stukje transparante journalistiek.
Zou de NOS zich nooit aan durven wagen. Want o wee als de waarheid over Fascistenstaat Turkije belicht wordt !

real McCoy | 10-06-14 | 21:54

Vandaag terug van paar dagen Preston Palace. In Almelo, Heel het zwembad lag vol met van die badraven, en tuurlijk was alles weer zoals gewoon van hun. En lieten ze ook duidelijk merken in overvloed van genoeg soort genoten. Ik wordt zo moe van die gasten. Maar helaas is Nederland niet meer van de Nederlander ?

Hebik | 10-06-14 | 21:53

Dit zal alleen maar meer weorden in de aanloop naar het volwardig lidmaatschap van Turkije.
Als ze dan ook nog eens de voorzitter van de raad mogen leveren is het definitief afgelopen met historische waarheden en onze vrijheid. Ook die van meningsuiting.

paost712 | 10-06-14 | 21:53

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 21:47
Die Turkse inderdaad wel. Prijzenswaardig.

Fryske Pugilist | 10-06-14 | 21:51

Meteen die patriots weg daar.

van stampij | 10-06-14 | 21:51

Wollige taalgebruik van PvdA doos om daadwerkelijk antwoorden te ontwijken. Niets nieuws dus. Geef gewoon je mening, laffe trut.

Fryske Pugilist | 10-06-14 | 21:50

Almelo ligt toch in Turkije? Waarom maken we ons hier dr-

Oh wacht..

Nederlandse gulden ƒ | 10-06-14 | 21:50

Pluche boys, ze hebben niks wat ze hierna nog kunnen, ze dienen d'r tijd uit op het Binnenhof, en krijgen daarna wachtgeld tot ze de kist in gaan. Geen mening geen ballen ,geen inbreng, kortom als je er 20 neerzet, in plaats van 150 , bespaar je een hoop geld ,en een hoop onnodige prutregeltjes .

fleurtje | 10-06-14 | 21:49

comment ergens in de vorige topic hierover: demonstratie tegen holocaust monument met duitse nazi muziek en pakjes etc

doe dit en de wereld is te klein

shmezbollah | 10-06-14 | 21:48

@L.E. Raar | 10-06-14 | 21:44
Ik dacht dat die van Turkse komaf PvdA-er nogal nadrukkelijk afstand nam van hetgeen zich plaatsvond in Almelo. Het blijft natuurlijk een kutpartij maar dat kan ik dan wel waarderen.

De Koreaanse Slet | 10-06-14 | 21:47

De PvdA is duidelijk weer eens goed op de hoogte.
Tuurlijk, de... ach laat ook maar.
Een grof schandaal, aan alle kanten, en de gemiddelde Nederlandse politicus: glas - plas - was.
Zoals ik in een ander draadje over dit onderwerp al schreef: De ambassadeur in het openbaar het land uitsturen. Dat is een helder signaal.

L.E. Raar | 10-06-14 | 21:44

Altijd wat met die nieuwe Nederlanders...
Wanneer gaan we er nu eens een keer korte metten mee maken?
Die lieden worden hand over hand brutaler en hebben lak aan onze wetten en gewoontes.
Gedraag je gewoon eens hier in Nederland en rot anders een eind op!

Ommezwaai | 10-06-14 | 21:44

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl