Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bild Zeitung: "Grieken rijker alsdan wij!!1!"

desintsa102.jpgHet derde 'steunpakket' voor Griekenland zit er aan te komen. Reden genoeg om wat boosmakertjes te recyclen, moeten ze bij Bild.de gedacht hebben. De Grieken betaling te weinig belasting, ontlopen belasting, hebben allemaal een auto, enzovoort etcetera. Maar het wordt hallo achtung nog veel erger: GUCK DAN. Die pauper Griekioten hebben gewoon twee keer zoveel vermogen alsdan wij armlastige Duitsmensen dat hebben! Tenminste, de 'typische' (mediane) huishoudens, dat is. 'Im Mittel verfügt ein griechischer Haushalt über 101 900 Euro Vermögen, hat die Eurobank EZB bereits 2013 ermittelt. Ein deutscher Haushalt kommt dagegen gerade mal auf 52 000 Euro.' Dat is dus een letterlijke recycling van deze publicate (pdf-alarm) van de ECB vorig jaar. Daar was toen ook al een boel over te doen, en ook toen werd het rapport een klein beetje labbekakkerig gedebunked door Paul de Grauwe. Als je naar het gemiddelde vermogen van alle huishoudens kijkt is Duitsland alweer rijker dan Griekenland, en dan nog iets over de immense verdiencapaciteit van Duitsland in vergelijking met Griekenland. Het zal allemaal wel. Feit is: de verdeling van rijkdom in Duitsland is nog schuiner dan het hoofd van Pieter Hilworst. En dan moet de sloeberige Dietrich Modaal zonder Vermogen ook nog dokken voor Griekenland. Dat is inderdaad reden genoeg voor Dietrich met de Pet Op om pislink te worden, voor de handigheid opgehitst door FDP-Chef Christian Lindner, die de woede van de gemiddelde Dietrich probeert te richten op de Griek in plaats van z'n eigen achterban. Daar valt wel wat meer te halen dan die 6 miljard voor Griekenland, maar ssstt. Sofort. Van dit soort doorzichtige recycle-trucs worden zelfs wij extreem-links. Bijna. Nee toch niet. Maar toch.

Reaguursels

Inloggen

Jaja en toch mag Quid bijna iedere dag alhier op Wilders zijn hoofd schijten.
De enige politicus in Nederland die duidelijk zegt én laat onderzoeken waarom Nederland beter kan stoppen met de EU waanzin.

Waar is de tijd gebleven?!

TisNieZoMoeilijk | 06-02-14 | 21:18

-weggejorist-

HaagscheHarry | 05-02-14 | 18:36

je kunt er een mooie raai aan geven wat je wilt, maar het blijft bespottelijk dat landen als Nederland & Duitsland een flinke hap uit hun zuurverdiende begroting moeten nemen en dat de griekse Janeas Modalus dik vermogen heeft. Wat dacht je ervan dat je eigen vermogende burgers ook eens wat gaan bijdragen aan het opruimen van de rotzooi die zelf hebben veroorzaakt? Wij hebben een begrotingstekort, terwijl met het geld dat we voor de Grieken hebben gestort/gereserveerd/watvoorachterlijkewurgconstructiedanook het er in de BV Nederland een stuk rooskleurig uit zou zien. Lekker de stekker eruit trekken bij die Grieken.

ShameLess | 05-02-14 | 16:23

-weggejorist en opgerot-

Whothefuckcares | 05-02-14 | 16:14

Dit is toch jullie kabinet geenstijl? Waarom dan nu zo woest? Had je eerder moeten opzoeken wat nivelleren inhoudt. Zij rijker, wij armer.

bovenste_plank | 05-02-14 | 15:20

von sokkenstopfen | 05-02-14 | 14:50 | + 1 -

Ik kan het niet beter verwoorden!
Maar natuurlijk daderduiding en even terugkijken wie mede verantwoordelijk is!
Waar is onze Jan Kees eigenlijk?? Hebben ze die opgeruimd ofzo? Wist zeker teveel.
Uiteindelijk zal het klappen, maar "follow the money" voor de echte daders.
Onze "haagse vrienden" zijn echt alleen maar buikspreekpoppen met een onzichtbare hand in hun rug.
Je zult er versteld van staan van wie die handen blijken te zijn.

Makemyday! | 05-02-14 | 15:10

Het eene schandaal is nog niet over en het andere doet zich weer voor, en lijkt het wel of ze het er gewoon om doen om zoveel mogelijk schandalen de wereld in te helpen, zodat wij de bomen door het bos niet meer zien, en we er gewoon imuum voor worden,
en het zo dan maar over onze kant laten gaan.
Ik weet wel dat als dit gesodemieter 300 jaar geleden zou gebeuren, men de regering gewoon opgeknoopt of op de brandstapel gegooid zouden hebben, en hun bezittingen tot op de grond toe afgebrand zouden hebben, en dat zouden we nu eens een keertje over moeten gaan doen, want die op hol geslagen meute oplichters moet gewoon met geweld gestopt worden,
en moeten wij nu eens imuum worden voor dat politieke correcte geneuzel dat je met geweld niks oplost, want
met al dat geouwehoer lossen we helemaal niks op, en
moet het ouwe motto van "wie niet luisteren wil moet maar voelen" maar eens de wijze les voor de regering worden! Daarom zeg ik, verklaar de oorlog aan het eu parlement, want ze zitten er illegaal, want wij hebben nooit toestemming gegeven om bij die eu te gaan, en het tuig dat er zit is niet door de burger gekozen, dus is er heel geen sprake van democratie maar van een pure dictatuur met een laagje schijndemocratie, zodat we denken dat we vrij zijn, maar dus niet zijn.
Het woord minister is dan ook latijns voor diennaar, en dat is wat ministers behoren te doen, het volk dienen. Een ander woord is volksverrtegenwoordigers, maar ze doen dus alles behalve het volk vertegenwoordigen, en daarom ben ik er voor om een kortstondige oorlog te voeren tegen al die machtsgeile
teringhufters!
Dan kan men wel zeggen dat we in 2014 leven, en we ons niet tot zulke barbaarse toestanden moeten verlagen, maar ik zie geen andere oplossing meer, want met ouwehoeren komen we nergens, behalve dat we er steeds verder op achteruit gaan, en dat moet maar eens afgelopen zijn, want wij het volk behoren de baas te zijn, en niet het regeltuig dat van corruptie aan elkaar hangt!

von sokkenstopfen | 05-02-14 | 14:50

Ik ben een beetje klaar met die Egeïsche apen. Ze stelen als de raven, maar zijn te lui om naar Nederland te komen - dat laten ze aan de Roemenen en de Bulgaren over

Groen Slinks | 05-02-14 | 14:38

Ommezwaai | 05-02-14 | 11:45
Professor Superhirn | 05-02-14 | 12:01
Bij de invoering van de euro hebben de participerende landen voor een vermogen aan staatsobligaties van de overige participerende landen gekocht. Zodoende hadden ze ook financieel de aanmoediging om elkaar te helpen met het handhaven van de munt. Het was een lapmiddel om -bij afwezigheid van duidelijke regels- het gevoel te geven dat alle landen met de neus in dezelfde richting stonden. Dat betekent dus dat het laten vallen van Griekenland tot gevolg zou hebben gehad dat Italië en Spanje ook om zouden vallen. Als zij zouden vallen zou elk Europees land als een dominosteen meevallen.
Los daarvan hebben Duitse banken voor 38 miljard euro geïnvesteerd in Griekenland. Nederlandse pensioenfondsen zaten er voor 7 miljard, andere Nederlandse financials zaten er voor 8 miljard. Wanneer er was besloten dat Griekenland moest vallen zou door de dominoreeks elke overheid vallen, waarna die overheid de banken ook niet kon helpen. Het kon ook geen pensioenfondsen redden en dan hadden we nog verder van huis geweest (daar pensioenfondsen de grootste uitleners aan landen zijn).

Natuurlijk kon Griekenland met een goedkope Drachme het land weer op orde brengen; zoals ook Groningen met een goedkopere Groningse munt haar economie kan verbeteren. Ik vind het idee van een centrale munt ook achterhaald, van mij mogen er meerdere munten naast elkaar bestaan. De ECB moet de belangen van de failliete zuiderburen verdedigen, maar ook die van de krabbelende noorderlingen. De landen zijn te verschillend om dit effectief te laten zijn. Dit is op te lossen door daadwerkelijk een United States of Europe in te voeren en laat dit nu net iets zijn waar ik een tegenstander van ben. De euro is daarom wat mij betreft ook een holle munt die elk moment om kan vallen.

Vooralsnog echter nog niet. De financiële markten hebben vertrouwen in de euro als een safe haven. Met het zakken van de munten in bijvoorbeeld Turkije zoeken investeerders naar veilige havens en hebben die in de euro gevonden. Ook zijn we als eurozone een netto exporteur. De economen gaan dit voorlopig gewoon in stand proberen te houden, dus we zullen nog lange tijd opgescheept zitten met de euromunt.

Ares | 05-02-14 | 14:32

Ik denk dat ik maar eens naar Brussel ga om te vragen wat we straks met mijn studieschuld gaan doen. ^^

nikolaos | 05-02-14 | 14:21

Om diezelfde reden zijn ook de Belgen 'vermogend': hoog % eigen huizenbezit.

En niks te rentevrije aflossingen of tweede hypotheken want prijzen stijgen alleen maar zoals bij jullie.

Plots stegen ze niet meer en staat NL alweer onder water.

Ik wil niet lullig doen maar NL huishoudens hebben echt wel boven de stand geleefd, ook door de stimuli van politici.

In B blijven huizenprijzen maar stijgen.

Gezonde fiscale stimulans om te kopen (huren wordt hier niet beloond), eis om deel eigen kapitaal in te brengen en relatoef lage rentes.

Al zal de bubble hier ook wel barsten: t geld raakt ook op. De 10000-en nieuwe 'eenheden' die hier jaarlijks toekomen dragen niet echt bij, maar moeten wel ergens wonen.

Stefferke | 05-02-14 | 13:34

De Grieken zijn niet rijk, maar arm. De top 1% die zijn wel rijk. Die kunnen de schuldenlast van de Grieken 3x betalen. Echter zij hebben hun geld geparkeerd op geheime bankrekeningen. En niemand die durft daar aan te komen, vanwege smerige onderlinge belangen tussen politiek en grootkapitaal.

De crisis is er één gegenereerd door belastingontduiking en clientisme. Het eerste is waar vooral de allerrijksten van hebben geprofiteerd. Het 2e is waar elke Griek aan heeft meegedaan. Corruptie en absurde voorwaarden scheppen.

Echter de rekening ligt er.. en de enige die niet meebetalen zijn degenen die het meest verdiend hebben aan dit systeem.

Armen liggen krom van ellende, rijken liggen krom van het lachen.

Statler en Waldorf | 05-02-14 | 13:34

Iedereen die denkt dat dit geen opzet is?!
Laat je nakijken!!!
Goldman Sachs, duits/joodse bank!!!! Heeft er ook voor gezorgd dat griekenland de euro nu heeft.

Makemyday! | 05-02-14 | 13:28

@usttheblues | 05-02-14 | 13:05

Nee hoor we wonen aan de goede kant van deze lekkende kraan.
We hebben alleen corrupte prutsers die zeggen dat ze de lekkende kraan gaan repareren maar in weze het lekken alleen maar verergeren.

Sumato | 05-02-14 | 13:27

"opgehitst door FDP-Chef Christian Lindner, die de woede van de gemiddelde Dietrich probeert te richten op de Griek in plaats van z'n eigen achterban."
FDP = ALDE = dezelfde club waartoe VVD en D66 behoren. Nu duidelijk waarom Lindner dit doet? Ze zijn de laatste verkiezingen uit de Bundestag gedonderd (<5%) en proberen hun eurofilie (een van de oorzaken van hun verlies) op die manier te verhullen.

Brulboei_61SB | 05-02-14 | 13:27

Veel rijke Grieken sluizen de EU-hulp direct door naar hun diverse buitenlandse bankrekeningen.

meneer Q | 05-02-14 | 13:23

Nivelleren is een feest volgens Links.

ProAsfalt | 05-02-14 | 13:12

Wij wonen aan de verkeerde kant van de geldkraan.

Rest In Privacy | 05-02-14 | 13:05

@80 | 05-02-14 | 12:50

zoek het woord socialisme eens op voorat je zoiets doms zit te blaten. Dit heeft niets met socialisme te maken, in tegendeel zelfs.

Griekenland had nooit bij de EUro gemogen. Dat dit toch doorgang heeft kunnen vinden komt door een combinatie van corrupte Griekse politici, de EC en banken. Daar waren bar weinig socialist van.

Staat dan los van allerlei smerige spelletjes - bijv. hoe de 800 Griekse superrijken en de griekse kerk al een groot deel van hun geld naar het buitenland hadden verscheept en de defensie aankopen in 2012 voor 8 miljard.. raad eens van wie, van Frankrijk en Duitsland.

Sumato | 05-02-14 | 12:58

@André van Delft. | 05-02-14 | 11:38
De lonen blijven ook sterk achter t.o.v. de productie. Loonmatiging is een groot probleem. De focus op export is ongezond. Zeker als er geld geleend moet worden aan andere landen om die export te kopen. Geld dat in de eerste plaats in de binnenlandse economie had kunnen stromen via hogere lonen.

blinde kip | 05-02-14 | 12:51

Wen er maar aan mensen, dit is socialisme op Europees niveau..

80 | 05-02-14 | 12:50

De Grieken kiezen een overheid die ze kunnen kaalplukken.
Zo heb je een overheid die bankroet is en vermogende burgers.
De Nederlanders kiezen een overheid die ze kaal plukt. Zo heb je een rijke overheid en een volk met schulden.
Wie is er nu het domst?

jemagookniksmeer | 05-02-14 | 12:39

De calamares fritos wordt duur betaald.

Mark Krachtwijk | 05-02-14 | 12:28

Mensen met vermogen hebben dat niet binnen de Eurozone uitstaan. Wat rest is het kaalvreten van de modale burger.
Het wachten is op een klokkenluider bij een bank die aantoont dat de Eurofielen zelf hun vermogens buiten de zone geparkeerd hebben staan. Dan breekt, héél misschien, de pleuris uit. Maar waarschijnlijk ook niet.

Russ Meyer | 05-02-14 | 12:26

De Noordeuropese landen plus Duitsland en Nederland moeten uit de EU stappen.
Zodat de EU uit de Zuideuropese en Oosteuropese landen bestaan.
Die balans is logischer geworden daar die Oost en Zuideuropese landen die gemaakte EU schulden levenslang niet meer terug kunnen betalen..

duitse herder | 05-02-14 | 12:25

@R4M80 | 05-02-14 | 12:21
Dan je wat vaker reaguurt als 19 keer in 7 jaar geenstijllidmaatschap, weet je dat die opmerking slaat dan kut op dirk.

steven paul | 05-02-14 | 12:24

@André van Delft. | 05-02-14 | 11:38
Vreemd dat dit 2 maal verschijnt. Ik weet zo ongeveer zeker dat ik maar 1 maal op "Post" had gedrukt. Kan Joris dit verklaren?

André van Delft. | 05-02-14 | 12:23

Cue: DieselBOOM met zijn "template for Europe" a.k.a. een bail in! De Bundesbank heeft een paar weken geleden ook al zoiets geopperd: www.zerohedge.com/news/2014-01-27/bund...

Grappig dat de EU(SSR) dus nu zélf min of meer aanstuurt op een bankrun, want zeg nou zelf: iedereen die (überhaupt nog!) spaargeld op een bankrekening heeft staan waar het in beslag genomen kan worden is een SUKKEL!

Koop gewoon goud en zilver en begraaf het op een veilige plek!

Xirdalan | 05-02-14 | 12:23

-weggejorist-

R4M80 | 05-02-14 | 12:21

Volgens mij zit de lente in de lucht...
De Europesche Lente!

number668 | 05-02-14 | 12:18

Professor Superhirn | 05-02-14 | 12:01

Ik vermoed zomaar dat Nederland en Duitsland helemaal niet de bevoegdheid hebben om Griekenland te laten vallen.

netniet | 05-02-14 | 12:14

Lijkt erop dat ze een variant hebben gevonden voor hun "Paard van T.". Onder het motto dat zij het even moeilijk hebben schieten wij hen te hulp met als resultaat dat wij genaaid worden. De geschiedenis herhaald zich “steeds maar weer”!!!

Good Meuning | 05-02-14 | 12:14

Wat een raar en rommelig verhaal is dat .

Lief meiske | 05-02-14 | 12:13

Ach, zolang mijn Vlaamse vrinden de helft minder wegenbelasting betalen per jaar voor een auto die 400 KG zwaarder is dan die van mij, geloof ik voor geen meter in de EU en de 'eerlijkheid' die ze proberen te tonen.

Één EU moet betekenen alle belasting even laag, alle lasten eerlijk verdeeld en alle (WERKENDE) huishoudens evenveel koopkracht. Maar dat is simpelweg NIET mogelijk. Gewoon niet, dus gewoon kappen met die EU.

LangeTijdGeleden | 05-02-14 | 12:10

Onzin. De Grieken hebben allemaal een gat in hun dak en een berg vuilnis in de tuin van hun vrijstaande villa. Dat maakt arm. Geld. Lala.

Jan Passant mk2 | 05-02-14 | 12:10

@Ares | 05-02-14 | 11:37
Ik denk eerlijk gezegd niet dat landen als Duitsland en Nederland omvallen als Griekenland omvalt. Griekenland is een ballon die door de rest van de EU nog steeds verder wordt opgeblazen - tot hij uiteindelijk knalt, en dan is de schade nog veel groter. Of de boel klapt omdat een veel groter Zuid-Europees land aanspraak komt maken op een vergelijkbare behandeling als die de Grieken destijds ontvingen, terwijl daar helemaal geen geld voor is. Weg uniforme behandeling van EU-lidstaten, weg solidariteit, weg EU.

Griekenland had er anno 2014 zonder euro maar met een goedkope drachme veel beter voor gestaan. Een prima en spotgoedkoop vakantieland, gunstig voor de export van Griekse producten en scheepswerven. Jammer van de euro's die wij er in hebben gestoken, maar die komen sowieso niet terug zolang we op deze manier blijven doormodderen.

Professor Superhirn | 05-02-14 | 12:01

Het houdt niet op, niet vanzelf...

Rest In Privacy | 05-02-14 | 12:00

Ommezwaai | 05-02-14 | 11:50 | + 0 -
Erger nog, de totaal verstrekte hulp is al een tijdje groter dan de Griekse staatsschuld die ter discussie stond. Het was goedkoper om die schuld in 2008 of 2009 in 1 keer kwijt te schelden of weg te werken met een Grieks faillissement.

Griekenland en de euro hadden dan gewoon verder gekund.

Het domino-effect dooms scenario is nog nooit onderbouwd. Erger nog, in iedere andere valuta, ook de dollar, gaan regelmatig staten en landen failliet die daarna weer opkrabbelen. In onze Europese maatschappij gaan jaarlijks meer bedrijven failliet die samen groter zijn dan de Griekse staat.

Waarom de Griekse staat bij betalingsonmacht van de staatsschuld niet meer in euro`s zou kunnen voortbestaan is duister. Meerdere grote steden zijn failliet gegaan in USA, Detroit met 18 miljard de grootste. Niemand rekent nu daar met een nieuwe munt af, en niemand twijfelt over de dollar.

De euro wordt pas een stabiele munt als het 1 van haar failliete lidstaten overleefd heeft.

Feynman | 05-02-14 | 11:59

Hahahaha net alsof dat roulerende zooitje politici bij machte is om er iets aan te doen. Het lijkt net alsof ze daadwerkelijk iets te zeggen hebben, deze gastjes zijn totaal irrelevant. Slechts u bent nog minder relevanter, uw rol is om te voldoen aan de verplichtingen die uw overheid heeft bij haar bezitters (=banken). U moet bloeden en het wordt nooit meer beter.

netniet | 05-02-14 | 11:58

Zwitsers worden steeds blijer zow te lezen!

william7055 | 05-02-14 | 11:57

bekijket | 05-02-14 | 11:28
Alles wat Rutte beloofde is ie nooit nagekomen.
Die wordt genadeloos afgestraft, de komende verkiezingen.
En terecht, nog nooit een MP meegemaakt die de spreuk: "Veel beloven, weinig geven doet een gek in vreugde leven." zoveel kracht heeft bijgezet.
Loser.

Ommezwaai | 05-02-14 | 11:54

Klaus Herzog | 05-02-14 | 11:21 |
Golden-Dawn-technisch gezien kunnen Grieken en Duitsers het qua hakenkruisbestuiving wel goed met elkaar vinden.

Ars Vivendi | 05-02-14 | 11:51

genoegisgenoeg | 05-02-14 | 11:45
En die 18 mille is bijna de "schuld" die iedere Nederlander heeft.
Een schuld waar we nooit om gevraagd hebben, alsof een bank even 18 mille op je rekening stort en zegt: "Dit kun je wel goed gebruiken hoor, maar gaarne wel met 15% rente retour"."
Benieuwd wat de Nederlander dan zegt.
.
Griekenland is en blijft een bodemloze put, dus stoppen met het financieren van dat 2e wereld land.

Ommezwaai | 05-02-14 | 11:50

De tegenhanger van Jan Modaal heet niet Dietrich maar Otto Normalverbraucher.

Captain Pervert | 05-02-14 | 11:47

Als het vermogen van Onassis buiten beschouwing gelaten word is het natuurlijk een heul ander plaatje.

kneuterzak | 05-02-14 | 11:47

Die leningen kunnen ze niet kwijtschelden want dan komt nummer 2,3,4 en de rest ook.Kortom we zinken.

van stampij | 05-02-14 | 11:46

Ieder miljard steun is 90 euro per griek. Tot nu toe 200 miljard betaald, is dus 18000 pg. Ik heb dat niet? Ben ook maar een simpele werkende belasting betalende autochtone Nederlander.

genoegisgenoeg | 05-02-14 | 11:45

Griekenland is het meest corrupte land van Europa. Er staat in Zwitserland kapitalen aan Grieks zwart geld. Verdiend met belasting ontduiking. Vorig jaar meldde de Griekse premier, dat Griekenland zichzelf kon redden in 2014. Nu komt onze gestudeerde boer Dijsselbom aan met een verhaal. Politici willen geloofwaardigheid, waarom hebben ze dat niet. Maar als ze nog een paar centen willen, een idee: Ga eens langs bij de familie Papandreou, die hebben goud verdient met de crisis.

Rest In Privacy | 05-02-14 | 11:45

Ares | 05-02-14 | 11:37
"Als Griekenland failliet was gegaan waren alle landen in de EU daarop failliet gegaan."
Daar is geen enkel bewijs voor.
Dit is een hypothese om alles en iedereen bang te maken.
En dan nog? Laat de boel maar eens omflikkeren, kunnen we weer met een schone lei beginnen en is het kaf van koren gescheiden.

Ommezwaai | 05-02-14 | 11:45

Noem eens een succesvol Grieks automerk? Nou, toe maar, noem er maar een. Ah, dan nu een succesvol Duits automerk, ja, VW, Audi, Mercedes, BMW, Porsche.
Rij naar het industriegebied van een willekeurige Duitse provinciestad. Geheid dat je er 1 of 2 bedrijven vindt die wereldklasse zijn in hun vakgebied. Het is gewoon hun karakter. Grondig en perfect, geen compromis op kwaliteit. Dat overleeft alles.

Zephyr | 05-02-14 | 11:43

bekijket | 05-02-14 | 11:28

A zeggen, B doen. Dat is de specialiteit van die man. Had u iets anders verwacht?

NiceGuysFinishLast | 05-02-14 | 11:43

Hoe is het eigenlijk met Jan Kees de Jager?
Grootverspiller in de orde der Nederlandschen Belastingbetaler.
Volgens mij ligt hij al een paar maanden met een wijvendrankje in de ene hand en een souflaki in de andere op één of ander grieks strand, terwijl twee, door de Griekse regering betaalde schandknaapjes, het zand uit zijn navel likken.

Cuyahoga | 05-02-14 | 11:41

Een Dietrich is een koevoet. Wel passend.

Clusterfuck-up | 05-02-14 | 11:41

Godgeklaagde dit..
Door het falen van de Griekse Weekers, rijden die lui lachend in dikke Porsche's, BMW's en wat al niet meer.
En dan met droge ogen financiële steun vragen.
Het wordt nu echt eens de hoogste tijd die Grieken uit de EU te kieperen.
Beter nog, Nederland zou gewoon uit die corrupte EU moeten stappen, samen met onze Oosterburen.

Ommezwaai | 05-02-14 | 11:40

Het is natuurlijk wel zo dat als ons geld naar de Grieken gaat het wel veilig uit de handen blijft van de alle ministers van financien.

steven paul | 05-02-14 | 11:40

Het gaat zo goed met de Grieken, dat de Gouden Dageraad voedselpakketten uitdeelt onder de bewoners. Net zoals in de rest van Europa zijn het de rijken die steeds rijker worden, terwijl de onder- en middenklasse verder uitgeknepen worden.

Borrelende Boris | 05-02-14 | 11:40

Al dat geleende geld, wat sinds de invoering van de Euro helemaal los ging, is toch ergens terecht gekomen. Reken maar dat bij zo'n zwarte/grijze/corrupte economie de werkelijke bedragen nog veel hoger liggen. Er staan in Griekenland meer Porche Cayene's geregistreerd dan personen met een inkomen boven de € 50.000,-

Nu worden wij uitgemolken omdat zij geen belasting betalen en hun staat aan de grond zit. Terwijl ze zelf allemaal een appeltje voor de dorst hebben opgebouwd en een zak met geld thuis onder hun matras hebben liggen, mogen wij het geleende geld aan hun scheme-partner Goldman Sachs aflossen.

Vroeger werden we altijd bang gemaakt voor 'Amerikaanse toestanden'. Nu kun je door de toenemende lastendruk hier zelf geen dubbeltje meer sparen, en wordt ook het sociale stelsel stelselmatig afgebroken. Vlees noch vis. Die Amerikaanse toestanden lijken helemaal niet zo gek meer, inclusief het vrije wapenbezit om jezelf te verdedigen tegen een te opdringerige overheid die er niet meer ten dienste van haar eigen burgers staat.

Ven1V1d1V1c1 | 05-02-14 | 11:39

Die Grieken lachen zich de ballen uit de broek.

Ars Vivendi | 05-02-14 | 11:39

Nederland en Duitsland hebben sinds jaar en dag handelsoverschotten, maar we onze welvaart groeit niet mee. Dat is een terechte straf voor de domheid om ons geld in landen te laten drukken waar men veel vakantie houdt.

André van Delft. | 05-02-14 | 11:38

Nederland en Duitsland hebben sinds jaar en dag handelsoverschotten, maar we onze welvaart groeit niet mee. Dat is een terechte straf voor de domheid om ons geld in landen te laten drukken waar men veel vakantie houdt.

André van Delft. | 05-02-14 | 11:38

@Welles! Nietes! | 05-02-14 | 11:35
T terug neemt en L voor in de plaats zetten doet.

Welles! Nietes! | 05-02-14 | 11:37

Professor Superhirn | 05-02-14 | 11:25
Als Griekenland failliet was gegaan waren alle landen in de EU daarop failliet gegaan. Daarnaast waren de pensioenfondsen ook omgevallen. Dat had meer gekost dan het nu doet.
Het probleem is dat er geen enkele aanleiding is om aan te nemen dat EU landen gaan stoppen met massaal investeren in elkaars staatsobligaties om zodoende elkaar te dwingen tot het redden van landen als Griekenland, Spanje en Ierland. Zalm en zn ministervriendjes in die tijd zagen dit als eerste stap richting een Unites States of Europe. Het is een half afgemaakt misbaksel dat corruptie niet hard genoeg aan pakt. Het experiment is mislukt, we moeten ons geld terugtrekken. Griekenland failliet laten gaan was echter geen mogelijkheid.

Ares | 05-02-14 | 11:37

Nou haat die leningen dan maar terug zou ik zeggen.. dan zullen we nog coulant zijn door van de rente niet het dubbele te vragen doordat de rente giga gezakt is sinds het verstrekken van de lening.

Welles! Nietes! | 05-02-14 | 11:35

Het standaard verschil tussen het gemiddelde en de mediaan. De mediaan is echter iemand die je echt kunt aanwijzen. In een gemiddelde heb je de rijkdom van de bovenste paar procent omgeslagen naar de hele bevolking. In een Westerse wereld waar onder andere door gebrek aan corruptie miljarden aan vermogen te zijn focussen op enkele figuren is het gemiddelde altijd beter dan de mediaan.

Daarnaast gaat Paul de Grauwe in zijn debunk de fout in. Leuk dat in Spanje mensen hun huis kopen, maar dat levert pas een hoger eigen vermogen als ze de hypotheek ook aflossen. Iets wat ze dus regelmatig gedaan hebben. Iets wat dus wijst op een beter betaal capaciteit. De normale Nederlander krijgt het niet voor elkaar zijn huis af te lossen. Gemiddeld niet, de medianen koper ook niet.

Het verschil is dat de belastingdienst hier genoeg informatie heeft om ook de laatste euro uit onze zakken te spelen. Super hoge belastingdruk in samenwerking met toeslagen voor mensen die toevallig duur huren of kinderopvang nodig hebben. Wat vervolgens ook gebeurt.

Door corruptie blijft de gewone man rijker door het afschermen van vermogen.

Feynman | 05-02-14 | 11:31

Kregen we dat geld niet terug met rente?

Bluto Blutarsky | 05-02-14 | 11:30

Das wusten wir nicht.

Normpje | 05-02-14 | 11:29

Also sprach den Deutschen Pee Vau Vau.

Mark Smith | 05-02-14 | 11:29

er gaat geen euro meer heen hoor!!! zei ene rutte dat niet?

bekijket | 05-02-14 | 11:28

Zyprexa20mg | 05-02-14 | 11:23
Eén van de voordelen van meer dan een jaar geen regering hebben. Dan ga je er financieel op vooruit.

Ares | 05-02-14 | 11:28

@Klaus Herzog | 05-02-14 | 11:27
Alle idioten die straks op D66, CDA, VVD en PvdA gaan stemmen vinden van wel.

The real McCoy | 05-02-14 | 11:28

The real McCoy | 05-02-14 | 11:23 |
Heerlijk he, deel uitmaken van een corrupt stelsel genaamd de Europese Unie :)

Klaus Herzog | 05-02-14 | 11:27

Griekenland had al in 2010 failliet moeten worden verklaard. All Griekse schulden op dat moment kwijtschelden zodat ze niet meer tegen die torenhoge rente aankijken, en vanaf scratch opnieuw beginnen met hun economie op te bouwen.

Helaas, het ontbreekt alles en iedereen die maar iets te zeggen heeft in Europa aan de ballen om zoiets door te zetten. Gevolg: er blijven tientalen miljarden vanuit Noord-Europa nodig om Griekenland op de been te houden, en van al die miljarden zal nooit een cent terugkomen.

Iets met zachte heelmeesters...

Professor Superhirn | 05-02-14 | 11:25

Is dit dan een extrapolatie van het "Nederlandse rechtvaardigheidsgevoel" op Europese schaal, aangezien een steuntrekker hier ook meer binnen harkt dan minimumloners?

trotse-ambtenar | 05-02-14 | 11:24

Die Belgen zijn wel rijk zeg.

Zyprexa20mg | 05-02-14 | 11:23

De Grieken krijgen geld, wij crisis, belastingverhoging, lastenverzwaring, werkeloosheid en uitholling van het sociale stelsel. Dat is de EU en dat vinden ze eerlijk.

The real McCoy | 05-02-14 | 11:23

Kunnen ze dan niet vast beginnen met het betalen van de beloofde rente?

Godsammekraken | 05-02-14 | 11:23

Dat waren ze toch al? Leven is daar goedkoper, ze hebben een stuk minder stook kosten en ze hoeven niet zo ver weg om naar een warm land op vakantie te gaan.

Idontgiveafunk | 05-02-14 | 11:21

Nog even en ook in Duitsland gaan de hakenkruizen weer over straat. Bedankt Europa.

Klaus Herzog | 05-02-14 | 11:21

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl