Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Alpe d'HuZes-deelnemers zijn parasitaire hufters

alpedhuzesfalerts.jpgHet motto en de slogan van de egotripperij rondom Alpe d'HuZes is: "OPGEVEN IS GEEN OPTIE". Maar dit jaar geven de vaste deelnemers massaal op. De inschrijvingstermijn is verstreken en zoals wij al voorspelden trekt het goede doelen masturbatie-feestje dit jaar een stuk minder antikankerfietsers. Waarom? Omdat vorig jaar bekend werd dat Coen van Veenendaal, oprichter van Alpe d'HuZes en dus verzamelaar van 100 miljoen euro voor de kankerstichting, een paar ton uit de financiële snoeppot van Alpe d'HuZes had gesnoept. Een paar ton. Op honderd miljoen euro. Oftewel, so what? Maar nee, de imagoschade was al geleden. Alsof Coen van Veenendaal persoonlijk een paar chemokindjes had gewurgd, zoveel ophef ontstond er. En dus kleeft er reputatieschade aan Alpe d'HuZes. En dus komen al die strontvliegen die goede doelen vooral voor zichzelf doen dit jaar niet op het evenement af. Want ja, je inzetten voor goede doelen is leuk, maar alleen als dat eremedailles in de orde van Groot-Altruïsme op je imago oplevert. Dat Alpe d'HuZes gezorgd heeft voor 100 MILJOEN EURO is dan niet meer boeiend, men denkt namelijk vooral aan de eigen reputatie. Parasieten zijn het, grotendeels, die lui die zich zogenaamd enthousiast inzetten voor het goede doel. Maar dit fiasco met Alpe d'HuZes bewijst als niks anders dat het merendeel van die egotrippers het vooral te doen is om als Goed Persoon in de schijnwerpers te komen. Want zodra het echt een beetje tegenzit qua imago, geven ze massaal op. We schijten op jullie, voormalige Alpe d'HuZes-deelnemers die nu afhaken. Al die jaren hebben jullie kankerpatiënten alleen maar gebruikt om het eigen ego op te vijzelen. Bah. En chapeau voor die deelnemers die zich dit jaar wel hebben ingeschreven. Jullie zijn awesome, want jullie gaat het maar om één ding: niet je eigen reputatie, maar het goede doel. Daar kunnen we alleen maar respect voor hebben.

Reaguursels

Inloggen

@kees1960 | 03-02-14 | 13:37
Nee en wat je schrijft klopt niet. Om een stelling te doen dat 'bijna alle...' in welke zin dan ook, een eigenschap vertonen, moet je wel degelijk er een aantal op een rij heb gezet. Dat is precies mijn commentaar, dat dat geen deuk in een pak boter slaat.
Jullie laten je beiden verleiden tot een mening niet gebaseerd op enig feit. Puur tumult, verlakkerji. Je mee laten sleuren met Telegrafisme, onderbuikgevoel, GTST-sleur, SBS-emoties.
Moet je zelf weten, maar dat is waar het uit voort komt.
Menig goed doel (en inderdaad dat heb ik van dichtbij gezien, meegemaakt en daarvan weet ik dat besturen onbezoldigd te werk gaan, uit persoonlijke drive) pakt het wel goed aan, is wel effectief. Die hoor je minder, want die zijn hard bezig het rendement van hun pegels hoog te houden. Hun achterban weet dat en zo zag je bij die organisaties dat voordat de NL TV actie aan Syrië aandacht gaf, deze achterbannen al geld gaven, omdat ze betrokken en op de hoogte zijn.
Graaf eens wat dieper, lees wat meer, ook de andere kant en kom dan wat beter beslagen ten ijs. Dat geeft wat meer gewicht aan je geplemp.

hfakker | 05-02-14 | 13:10

Als kanker commercie is dan mogen ze van mijn genezing best een mooie reclame maken. Kom op en stap op die fiets! Alle kankerpatiënten zijn jullie dankbaar, want ook al blijft er iets aan de strijkstok hangen dan nog komt er extra geld voor onderzoek. Die hard fietsers... we <3 you! XOXOX

Fopspeen | 04-02-14 | 09:00

Ik heb Coen Veenendaal horen spreken om de deelnemers van Alpe d'HuZes te motiveren en uit te leggen hoe geld in te zamelen.
-
Coen en de medeoprichter garandeerden, beloofden, zworen erop, hamerden erop dat IEDERE euro die er werd ingezameld naar onderzoek zou gaan. ANTI STRIJKSTOK beleid. Van alle deelnemers werd hetzelfde geëist. Elke euro die je inzamelt moet (terecht) door naar het doel. De organisatie beloofde en garandeerde op alle mogelijke manieren dat iedere euro goed werd uitgegeven. Onderzoeken gingen door Alpe d'huzes gecontroleerd worden op strijkstokken. Wanneer arts aan zo'n onderzoek geld zou overhouden ging het hele feest niet door.
-
Je mag als deelnemer geen ingezameld geld inzetten om bijv kosten te dekken (nieuwe racefiets) of prijzen te kopen voor een door jou georganiseerde sponsorloop. "Dat soort prijzen regel je maar in natura." Want (en nu komt ie IK CITEER):
-
"JE MOET IEDEREEN DIE JOU SPONSORT RECHT IN DE OGEN KUNNEN KIJKEN WANNEER JE ZE GARANDEERt DAT HET GELD GOED TERECHT KOMT. IEDERE EURO DIE BINNENKOMT GAAT 1:1 NAAR ONDERZOEK."
-
De deelnemers die zich rechtstreeks bekocht voelen door Coen kunnen die stoot wel hebben. Waar de meesten, en ik ook, moeite mee hebben, boos over zijn, laaiend over zijn. Is het feit dat je je sponsors "bedrogen" hebt en de niet meer recht in de ogen kan kijken. Dankzij Coen, en ondanks zijn keiharde garanties.

Als jullie Coen daar hadden horen (s)preken dan zouden jullie ook laaiend zijn.

Organiseer een soortgelijk evenement met accountants garantie en ik weet zeker dat het overgrote deel van de afgehaakte deelnemers zich als eerste aanmelden om goed te doen. Om beter te doen. Om beter te maken.

wolffman | 04-02-14 | 00:26

Jij ook Quid, jij ook. Van dat parasitaire is dan (nog) niet bewezen dat je dat bent.

Oh, en verzin eens wat nieuws.

Koempel Ouwhoer | 03-02-14 | 22:02

GS.... Wat een hufter verhaal! tuurlijk zijn er mensen die het om het ego gaat, die zijn er altijd. Ik zou zeggen kijk eens op eigen redactie! het is nog altijd de overgrote meerderheid die het gaat om zich niet machteloos tegen kanker te voelen en in actie te komen ipv thuis op de bank een verhaal te schrijven waarin jij wel even laat weten hoe het wel niet allemaal in elkaar steekt.
bah!

thom96 | 03-02-14 | 17:46

Johnny, je valt in herhaling. Als je bij de meetings was geweest had je het misschien begrepen. Coen riep het hardst van allemaal: "WIJ HEBBEN EEN ANTI-STRIJKSTOK BELEID! Een voorbeeld, als je een loterij organiseert en je krijgt een fiets van een sponsor om weg te geven, dan moet je die fiets omzetten in Euro's en dan bedrag storten aan Alpe d'Huzes."
Kijk als je dat soort dingen roept en je factureert vervolgens 160k voor een jaar werk dan besmet je zo'n organisatie. Daarom zijn mensen pissed. Ze voelen zich genaaid. Daarnaast blijkt dan ook nog eens dat er heel veel geld op de plank blijft liggen, dan krijgen mensen het idee om maar weer eens iets anders te doen voor het goede doel.

eklipse | 03-02-14 | 17:05

Dan kan je beter meedoen aan mijn te organiseren alternatief. Een cyclemarathon voor Stichting Opkikker op 6 april in Hoofddorp. Daarvoor blijft er niks aan de strijkstok hangen en gaat de volledige opbrengst naar dit prachtige goede doel. www.cyclemaster.nl

Andwe | 03-02-14 | 17:01

Het enige verschil tussen Van Veenendaal en de directeuren van al die andere goededoelen-kassa's is dat die directeuren die paar ton gewoon salaris+onkostenvergoeding noemen.

voorschot | 03-02-14 | 16:39

Ze hebben gewoon geld gejat uit dat fonds, klaar. Hadden ze niet moeten doen. Ga maar fietsen, ik geef geen cent meer aan zgn doelen. nep meh...

mokkokhe | 03-02-14 | 15:49

Ik leerde iemand een aantal jaren geleden kennen die in zijn rolstoel nog meedeed voor de kankerbestrijding via Alpeduzes door een paar keer die bergen op te sjeezen met zijn rolstoel. Die man is een held en ik zou me kunnen voorstellen dat hij teleurgesteld zou zijn in Coen Veenendaal, maar misschien dat hij er nu weer staat.

Mark Krachtwijk | 03-02-14 | 15:41

Goede doelen laat me ni lachen !
2 ton op papier en dan nog wat aandelen hier en wat onkosten daar en daar nog een toeslag op enz.
Dan zit je toch nog ff snel op 6 ton maar het heet alleen anders.

prof Nice | 03-02-14 | 15:27

Begrijp ik hier uit dat GeenStijl alsnog zijn zegen geeft aan oppergraaier Rijkman-Groenink omdat 30 miljoen immers het niet valt bij 71 miljard?

hardhorendhert | 03-02-14 | 14:49

Anoniem doneren, zoals sommige hier opperen, levert veel minder op. Ik heb twee keer meegedaan aan het evenement en geloof me, het is niet altijd makkelijk om donaties te krijgen. Als er geen prestatie tegenover staat zoals bijvoorbeeld x keer de berg op of zoveel kilometer dan zijn de meeste mensen veel minder vrijgevig.

Rubenmeister | 03-02-14 | 13:51

Iedereen moet gezien en gehoord worden. Dus ook met goede doelen tegenwoordig. Anoniem doneren naar KWF is niet zo sexy en vrij alleenzaam.
Dus moet in NederlandCarnavalland er een Citcus omheen gebouwd worden.
Ja ik pis nu wat azijn maar ik word er zo narrig van.
Gewoon anoniem doneren aan KWF, net zo effectief.

Broeder | 03-02-14 | 13:42

Goh, Johnny, daar heb je eigelijk best een goed punt. Niet dat het me verbaasd dat de ex-rijders het vooral om hun eigen hoogstaande moraal te trompetteren te doen was, maar op deze manier had ik het nog niet bekeken.

Fiasco | 03-02-14 | 13:39

@hfakker | 03-02-14 | 12:34

ik ben het helemaal met Terpen-tijn eens, hoef ik geen 100 goede doelen voor op een rijtje te zetten want elke willekeurige die vorbijkomt daar is wel iets mis mee.
Heb ij er zelf wel eens 100 naast elkaar gezet?

kees1960 | 03-02-14 | 13:37

ik begrijp fietsen of hardlopen of op een andere manier kilometers maken voor een god doel niet. kilometers maken levert nils op. Waarom zou je iemand willen sponsoren voor het aantal kilometers dat hij maakt en dat geld vervolgens aan de alpe de huzes geeft die dat dan weer aan KWF geeft. Als je iets aan kankeronderzoek wilt geven stort dan gelijk op de rekening van KWF.

"Een paar ton. Op honderd miljoen euro. Oftewel, so what? "
"Tuurlijk, één moord op 16 miljoen mensen. Oftewel, so what? "
Geen stijl heeft de wachtgeldmeter van Brinkman. Die staat op 78.000 wat is dat nou op de miljoenen die een gemidelde minister of wethouder in een ICT faalproject stopt.

Het gaat erom dat mensen zich bedonderd voelen. Bovendien zijn degenen die de berg op fietsen niet degenen die het geld opbrengen, het zijn de sponsors die dat doen

kees1960 | 03-02-14 | 13:31

@eheculatie | 03-02-14 | 12:15
Kanker overwin je niet, je geneest (of niet). De belangrijkste eigen bijdrage bij zoiets is op tijd naar de dokter gaan.

frank87 | 03-02-14 | 13:26

"Goede doelen pief zijn is gewooon een ordinair beroep, wat vooral goed op die ontzetende vervelende verjaardagsfeestjes staat. "Kijk mij eens ontzettend goed zijn"
Den schoorsteen moet nu eenmaal rooken, dus menschen schenkt met gulle hand, de baas en medewerkers moeten ook eten.
Zielige zeehondjes met schattige grote ogen gezeik dus.

Brandend Zand | 03-02-14 | 13:23

Het is natuurlijk niet alleen Alpe d'HuZes, maar fietsen in het algemeen is uit de mode. Het dopingschandaal van de sport ligt weer meer open dan een jaar eerder. Ik denk dat de invloed daarvan ook mee weegt.

spazz | 03-02-14 | 13:23

Raar dat er minder mensen meedoen en doneren, wanneer blijkt dat keihard gelogen is over het percentage van de opbrengst dat daadwerkelijk richting goede doel ging. Mensen die voorheen meededen, kwamen erachter dat ze het niet volledig voor het goede doel deden, maar stiekem ook een beetje voor de portemonnee van de heer Van Veenendaal. Wat allemaal prima te verteren was geweest, als hij er vooraf eerlijk over had gecommuniceerd.

Als je dat gedrag hypocriet vindt en niet snapt dat mensen dan liever direct doneren, dan heb je met dit stukje dat punt prima gemaakt, Quid.

kezie | 03-02-14 | 13:21

Gewoon doorgaan, helden! Laat al dat negatieve gezeik langs je koude kleren afglijden en blijf gefocust op het doel. Dat is het waard om voor te knokken.

echwaarjoh? | 03-02-14 | 13:17

Als een Bertje van der Roest het doet mag het niet, maar zodra je het een beetje op niveau doet voor een 40x zo hoog bedrag is het niet erg.

pinda | 03-02-14 | 13:13

pinda | 03-02-14 | 13:06 |
En morgen gaat het hier weer over steeldief Bertje, en hoe hij de PvdA te schande maakt.

Schoorsteenveger | 03-02-14 | 13:12

@Schoorsteenveger | 03-02-14 | 12:14
Het is inderdaad raar dat graaien bij goede doelen, (semi)overheid, EU etc. hier systematisch wordt veroordeeld maar iemand die zichzelf stiekem een van die tonnensalarissen toekent (en op feestjes laat doorschemeren dt hij echt een hele toffe peer is die het bijna gratis doet) komt er in dit geval steeds mee weg.
(gut, wat een lelijke zin)

pinda | 03-02-14 | 13:06

En het meeste staat nog op de bank.
Daar kan men leuke bonussen van betalen.

Dostranamus | 03-02-14 | 13:02

Guttegut wat een geldingsdrang om mensen die zich inzetten voor goede doelen weer weg te zetten als hypocriete egotrippers.
Iedereen kan snappen dat er niet alleen onbaatzuchtige moeder Theresa's meedoen (hoewel ook aan haar motieven wordt getwijfeld).
Iedereen kan ook begrijpen dat het een mix is van hypocrieten, mensen die het voor de prestatie doen, om reclame te maken, om een periode van rouw of ziekte af te sluiten, om het eens een keer te proberen.
Alp d'Huzes is sowieso een hype geweest die gedoemd is om weer te verdwijnen. ... maar zolang het duurt is het mooi dat het geld oplevert voor KWF.

Hoe krom ook, want ik snap ook niet echt dat je een reis van 500 euro moet aangaan en dan 7x de berg op moet om bij je kennisenkring te bedelen om een paar tientjes. Maar als het werkt; laat ze mooi.

fail | 03-02-14 | 13:01

@one hobo | 03-02-14 | 12:22
Quid bekritiseert de afhakers, niet de deelnemers: "En chapeau voor die deelnemers die zich dit jaar wel hebben ingeschreven. Jullie zijn awesome,..."

Aap, Noot & Mies | 03-02-14 | 12:59

pendajo | 03-02-14 | 12:52 |
Hij neemt de maat.

Schoorsteenveger | 03-02-14 | 12:56

Beetje voorbarig deze preek Quid. Het is ook goed mogelijk dat een deel van deelnemers dit doet/deed ter nagedachtenis van een aan deze ziekte overleden familielid of vriend(in). Vervelend dat je die ook op deze manier afbekt. Te gemakkelijk.

Rest In Privacy | 03-02-14 | 12:55

Alpe-d'Huzes was een droom. Het zou nu eens helemaal anders gaan, geen strijkstokken en zo, een goed doel dat echt goed zou zijn en goed zou blijven. Quelle naïveté.
Die honderd miljoen, Johnny, is binnengeharkt op basis van die naïeve droom, wellicht door naïeve mensen met naïeve denkbeelden, maar desondanks. Die deelnemers die afgehaakt hebben, Johnny, zullen dat om verschillende redenen gedaan hebben, maar de belangrijkste zal toch zijn dat ze zich verraden voelen, dat ze voelen dat ze genaaid zijn, bedonderd, besodemieterd. Een paar ton op honderd miljoen is kwantitatief gezien niks, maar strijkstok is strijkstok. Die van Veenendaal heeft eigenhandig, in zijn eentje, willens en wetens de droom die hij creëerde uit elkaar doen spatten. Het gaat bij de meesten helemaal niet om reputatie, men voelt zich bedrogen.
Dat überhaupt er dromen over de goedheid der mensen nodig zijn om geld binnen te harken, dat is waar je je druk over zou kunnen maken. De lui die nu wél inschrijven dromen kennelijk lekker door en voelen zich daar nog steeds lekker bij. Maar waarom al dat gefiets dan? Waarom maken ze niet gewoon over? Waarom die poppenkast? Wat maakt hen zo 'awesome'?

Schoorsteenveger | 03-02-14 | 12:53

En wat is de bijdrage van meneer Kwit aan de maatschappij?

pendajo | 03-02-14 | 12:52

@Terpen-tijn | 03-02-14 | 12:27 |
Je omschrijft het ook weer net zo dat het niet helemaal generaliserend is door te stellen dat "bijna" alle goede doelen om zelfverrijking draaien.

Ik ben er van overtuigd dat het merendeel van de goede doelen ook echt is opgericht uit empathie en het willen bijdragen aan het verkleinen van leed. Dat er vervolgens een punt komt dat de overhead teveel geld gaat kosten en het in stand houden van de organisatie een doel op zich wordt is triest genoeg.

Een oproep tot algehele scepsis ten opzichte van goede doelen lijkt me misplaatst. Vertrouw je de groten niet? Sponsor dan je lokale voedselbank of inloophuis door er als vrijwilliger te gaan werken. Kost je geen geld, dus kunnen ze er ook geen verkeerde dingen mee doen.

RedBill | 03-02-14 | 12:52

ten eerste Jullie als GeenStijl liepen anders zelf nogal voorop om Coen aan het kruis te nagelen. Ten tweede geloof ik dat dit soort bedelevenementen (zeuren om geld bij collega's, buren, familie etc) en dan zelf shinen in een leuke omgeving inmiddels behoorlijk uit de mode aan het raken zijn.

Weerduivel | 03-02-14 | 12:51

Wat mij vorige jaren opviel is dat bedrijven als Accenture, McKinsey en meer van die consultancy boeren hun jongste bedienden ook allemaal "motiveerden" om te gaan. Zou dat nou zijn geweest omdat ze zo begaan zijn met de strijd tegen kanker, of omdat een paar van die shirtjes met bedrijfslogo daar in Frankrijk wel goed van pas kwam?

RedBill | 03-02-14 | 12:46

En achteraf zal Mart Smeets zeggen dat hij dit altijd al geweten heeft maar er niets over KON zeggen.

ojédiaré | 03-02-14 | 12:45

Lekker kort door de bocht weer, maar wat wil je anders op geenstijl.

Ik zou ook niet meer meedoen, doe je je best voor kankerpatienten, gaat een ander met je zuurverdiende geld er vandoor.
Dat geld hoort te gaan naar de hulp voor patienten.
Logisch toch?

Even alle punten op een rij zetten voordat je iets roept de volgende keer.

fastbikkel | 03-02-14 | 12:44

Terwijl er meer mensen aan longkanker overlijden dan aan borst- darm en leverkanker bij elkaar... (en... nee.. ik rook niet)

ojédiaré | 03-02-14 | 12:43

KWF geeft dus 50 M uit tbv van onderzoek naar borstkanker en 12 M tbv onderzoek naar longkanker ... gewoon omdat het beter bekt want vieze rokers... #ookzoiets

ojédiaré | 03-02-14 | 12:42

Ik geloof niet dat deze "Goede Doelen" organisatie veel anders is dan de rest.
Bij allemaal is eigen portemonnee het echte "Goede Doel" en wordt er hooguit, zo goedkoop mogelijk, wat "Vorführ" projectjes gestart om te doen alsof ze helpen.
-
Als ik zo door de jaren heen kijk wat naar boven is gekomen over de oplichterij van dit soort organisaties dan moet je al heel blij zijn als 10 cent van iedere gedoneerde Euro ook actueel aankomt bij het goede doel.
90 cent zijn ***kuch*** "onkosten"

Moi2 | 03-02-14 | 12:34

@Terpen-tijn | 03-02-14 | 12:27
Dat is ultieme onzin en ik denk dat je dat zelf ook weet.
Kun je dat staven?
Hebbie enige onderbouwing hiervoor?
Meer dan 100 goede doelen op een rij gezet en gecheckt?
Of is dit de zoveelste aanname die hier gebracht wordt op lauter sentiment en vooringenomenheid, niet gedraagt door enige meting of kennis?
Leger des Heils is zelfverrijking?
Mercy Ships?
Talloze vrijwilligers die verslaafden en daklozen opvangen?
Ik denk dat het de moderne afkoop van eigen gebrek aan compassie is. Zelf niet in staat zijn een ander te helpen, dan maar zoiets onbenulligs roepen.

hfakker | 03-02-14 | 12:34

Wielrennen is een hobby. Die fiets-treintjes zijn tevens een plaag op alle NL-fietspaden omdat altijd alles moet wijken voor hun volgende ronde-record wanneer dat eenmaal in zicht komt. De asociale scheldkanonades en opgestoken middelvingers van deze vrijetijdsfietsers, naar nietsvermoedende échte recreanten, forenzen en scholieren zijn daarbij niet van de lucht. Dat kan nooit gezond voor iemand zijn.

Heb het altijd al merkwaardig gevonden om jezelf te laten financieren voor je hobby. Een extra tip voor bv LAN-party organisatoren: koppel er een goed doel aan, daar val je tenminste niemand anders mee lastig.

Ven1V1d1V1c1 | 03-02-14 | 12:31

Ach, tijd voor een nieuw evenement voor hetzelfde doel.
Zolang iedereen nog kennissen heeft doe kanker hebben of hadden blijft de ladende emotie.
Atlas fietsen iemand?
youtu.be/ST9sSgZtSzE

hfakker | 03-02-14 | 12:27

Bijna alle goeie doelen hebben maar 1 doel> zelfverrijking.
Btw.. weet iemand nog een schattig beestje waar nog geen stichting voor is?
Hoeft niet zeldzaam te of in gevaar te zijn, schattig is genoeg.

Terpen-tijn | 03-02-14 | 12:27

Mijn bijdrage hebben ze. Topevenement met een heel goed doel.

Mark Smith | 03-02-14 | 12:26

Graag ook zo'n stukje op GS in augustus als ik weer loop voor KWF, want dit jaar was echt om te huilen betreffende de opbrengst.

Count_Zero | 03-02-14 | 12:26

Afschaffen die onzin. Ik fiets ook graag hard een berg op, maar ga niet anderen lastig lopen te vallen om mijn feestje of andermans ellende te sponsoren. Ik geef al gewoon anoniem, en meer dan genoeg.

KarelMarks | 03-02-14 | 12:23

Waar zijn de onbaatzuchtige anonieme donateurs en geld gevers gebleven? Geen actie of het eigen ego moet gestreeld worden. Movember snor of baard, Alp d'huzes op fietsen, roze strikje dragen, armbandjes, you name it. We geven graag duizenden Euro's reis en verblijf uit om die berg op te fietsen om een paar honderd euro op te halen voor het goede doel. En nu haken ze af.
Vroeger had je ook nog wel eens vrijwillige collectanten aan de deur voor het goede doel. Die zijn er ook niet meer. Nu studenten die tegen betaling proberen donateurs te werven. Zonder eigenbelang doet niemand nog wat. Is dit dan nu het resultaat van decennia opvoeden voor zelf expressie en persoonlijke ontwikkeling? Individualisme is de norm geworden.

Zephyr | 03-02-14 | 12:23

Dapper hoor Quid. Vanuit je luie bureaustoel deelnemers bekritiseren. Wat was jouw bijdrage ook alweer aan de kankerbestrijding?

one hobo | 03-02-14 | 12:22

Op 6-6-13 schreven jullie een artikel dat er nauwelijks geld naar kankeronderzoek gaat maar dat het geld ligt te versloffen op de bankrekening. Waarom zou je dan nog fietsen als er ruim voldoende geld is.

Waarom dan de afhakers uitmaken voor parasitaire hufters? Misschien doen ze volgend jaar weer mee als de stichting wél geld nodig heeft om kankeronderzoek te steunen. Hoor en wederhoor gedaan Geenstijl?

deluiegriek | 03-02-14 | 12:22

Ik neem aan dat Johnny van de partij zal zijn. Mits hij niet te druk is met het doden van dronken bestuurders natuurlijk.

ren-forrest-ren-e | 03-02-14 | 12:21

Goed bezig de laatste dagen Kwit.

Flink Ployd | 03-02-14 | 12:21

Tja, tuurlijk raakt dit artikel een punt. Maar in de serie friends werd al eens bewezen "There's no such thing as a selfless good deed".
Er was er maar één die ooit wel een onbaatzuchtige goede daad heeft gedaan.

RedBill | 03-02-14 | 12:19

Je zou dus ook kunnen zeggen: blij dat de egotrippers zijn afgehaakt. Je zou ook kunnen zeggen dat er nog veel te veel egotrippers zijn blijven hangen.

Puin Zooi | 03-02-14 | 12:18

stom schaap | 03-02-14 | 12:04
helemaal mee eens.

Therapietje | 03-02-14 | 12:15

@miezerig

goed verhaal! Ken een zelfde persoon, die zag het meer als vakantie en eigengeilerij.

Ken er ook een die zelf kanker heeft overwonnen, hersteld is, en de berg op is gefietst (1X). De rit was een afsluiting van een helse periode in zijn leven. Plus hij heeft er 50K ingebracht voor onderzoek.

eheculatie | 03-02-14 | 12:15

très cool | 03-02-14 | 12:02 |
GS heeft destijds besloten van veenendaal de hand boven het hoofd te houden, en volhardt daar kennelijk in.

Schoorsteenveger | 03-02-14 | 12:14

Stoempen op de pedalen.
Met het snot voor de ogen.

Ars Vivendi | 03-02-14 | 12:11

Groot gelijk Quid.

Belangrijker overigens is dat het inderdaad 'uit' is, zoals hierboven werd gezegd.

Het is niet meer cool en hip om op je facebook Alpe d'HuZes deelnemer te zijn.

Bart_Geenstijl | 03-02-14 | 12:11

Zou het ermee te maken dat KWF per 31-12-2012 ruim € 300 miljoen had opgepot in bankrekeningen en effecten? We kunnen beter 100 miljoen bij elkaar fietsen voor chronisch zieken die niet meer de zorg krijgen die ze nodig hebben, of voor de voedselbanken

witwas | 03-02-14 | 12:10

"Nee, ik sla dit jaar maar weer een keertje over, dat fietsen is niks voor mij.
Bovendien heb ik mijn snor al laten staan tegen kanker, dus ik heb mijn bijdrage al geleverd"

Aldus Fatima Elatik.

Cuyahoga | 03-02-14 | 12:10

Goede doelen financieren is een luxe. Niets meer, niets minder.

Net niet... | 03-02-14 | 12:09

Ik vroeg ook aan een deelnemer die meeging waarom hij ging.
Heb je zelf kanker gehad, iemand in je naaste familie kanker een ander dierbare kanker of verloren aan kanker een werknemer van je bedrijf aan kanker of überhaupt iets of iemand die aan kanker gerelateerd is.
.
Nee niets van dat alles hij deed het voor de sportieve prestatie en het saamhorigheidsgevoel.
de kosten á 35.000 euro boekte hij bij zijn bedrijf af als een of andere vage reclame post.
En reed nog reclame ook tevens ging hij nog sympathiek als de goedmans met de pet rond bij zijn zakelijke klanten.
Hij heeft er nog aan verdiend.
Gek genoeg doet hij dit jaar niet mee.

Miezerig | 03-02-14 | 12:06

Het zijn natuurlijk niet de deelnemers die dat geld opbrengen: het zijn de vrienden en bekenden van de deelnemers die zich met een zielig verhaal laten chanteren.
Hoe vaak denk je dat de gemiddelde Nederlander dat kan flikken?

frank87 | 03-02-14 | 12:05

Idd, een paar ton versus hele bergen centen, dikke sowhat.

Uw Verzekeringsadvis | 03-02-14 | 12:05

Het hele idee achter deze sponsoracties heb ik nooit begrepen. Waarom zou je pas geld aan een goed doel geven nadat iemand 6 keer een berg op heeft gefietst, 12 rondjes rond de kerk heeft gelopen of 48 nasiballen heeft gegeten? Is het doel op zich niet voldoende, en krijgt het pas waarde zodra iemand een prestatie levert? Laat die mensen gewoon bij hun vrienden aankloppen, en vragen hoeveel ze voor het KWF over hebben als ze 6x NIET die berg op fietsen. Ik teken in, ik beloof het.

stom schaap | 03-02-14 | 12:04

> Een paar ton. Op honderd miljoen euro. So what?

Sprak de bankdirecteur.

très cool | 03-02-14 | 12:02

Wellicht dat de organisatie erachter vervangen moet worden en er écht openheid van zaken moet worden gegeven.

De mensen die zichzelf tot het uitersten inspannen om elke keer de Alpe D'huez op te gaan, heb ik oneindig respect voor. Heb je kanker overleefd, rij je voor iemand die je aan het hart is. Dat maakt je voor mij al een geweldige winnaar.

Dat het geld niet terugkomt waar het hoort terecht te komen is verdomd zonde. En om boos van te worden. Maar dat doet niets af aan de inspanningen die die mensen doen. Chapeau.

Klaus Herzog | 03-02-14 | 12:01

"je inzetten voor goede doelen is leuk, maar alleen als dat eremedailles in de orde van Groot-Altruïsme op je imago oplevert"

Dan noem ik dus moralfags, ook veel te vinden onder de reaguurderspopulatie; "kijk mij eens huilie huilie doen om zielige kindertjes/kankerpatienten/COPD-buddies."

kapotte_stofzuiger | 03-02-14 | 12:01

We zijn allemaal parasieten. De parasieten van moeder aarde...

ikdenkwat | 03-02-14 | 12:01

Dit is sowieso een grote farce! Een medicijn tegen kanker bestaat al (lees telegraaf, ergens vorige week). Echter, dit kost 67.000 euro per tablet. Onderzoek naar kanker is niet nodig, onderzoek naar goedkoop ontwikkelen medicijnen is een betere optie. Echter, dat zeggen ze niet, want dat is niet zielig genoeg. Fuck de farmaindu!

Hem | 03-02-14 | 12:01

Gelukkig dus nog wel 5000 deelnemers, en een veelvoud aan vrijwilligers, die wel goed zien wat het probleem is: kanker ipv imago.

Aap, Noot & Mies | 03-02-14 | 12:01

Oftewel, in November een gigantische toename van Snorro's voor Movember. De vrouwen mogen van mij een andere actie zoeken.

Sadomassochristus | 03-02-14 | 12:01

Is het ook niet een beetje dat dit evenement gewoon uit is?
Ondertussen durven wel heel veel mensen te zeggen dat het egotripperij is, en dat iedereen die geeft beter direct aan KWF kan storten...

frank87 | 03-02-14 | 11:59

100 miljoen euro, waarvan het grootste deel op de bankrekening van Alpe d'HuZes. Alleen de bankmanagers worden er beter van, kankerpatienten niet.

kapotte_stofzuiger | 03-02-14 | 11:59

Misschien zijn die deelnemers een klein beetje hypocriet, het doel is kanker de wereld uit helpen lijkt me.

neemjemoederindemali | 03-02-14 | 11:57

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl