Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kroes: 'Verhofstadt nieuwe EU Commissievoorzitter'

silenceikillyou.jpgLeuk. Een week na het relletje van de VVD versus Verhofstadt komt Neelie Kroes ook nog even wrijven in de vlek. De geriatrische Godmother van de Europese VVD zegt in een interview met De Morgen dat 'Guy Verhofstadt alle kansen heeft om Commissievoorzitter te worden' en dat hij daarbij 'gesteund wordt door de VVD'. Dat is dan duidelijk. Een stem op de VVD bij de Europese verkiezingen, is een stem op Guy Verhofstadt en de kans dat deze zwatelende europopulist Barroso opvolgt als voorzitter van de Europese Commissie. Wat een verscheurde puinhoop bij de VVD. Vorige week gingen De Bolkosaurus en VVD loopjongen Mark Verheijen nog vol op het orgel tegen Verhofstadt. Bolk noemde Guy de Gevaarlijke een satan voor de natiestaten en Verheijen liet geheel tegen de huidige partijkoers in zijn liberale hart even spreken door Verfopstadt gevaarlijker te noemen dan Wilders of Le Pen - waarop hij binnen 24 uur werd teruggefloten en door het stof moest met excuses. Kroes trapt hem nog even na met de opmerking: "Guy heeft een 'track record' die Verheijen waarschijnlijk nooit zal realiseren." En over De Bolk zei ze net in Buitenhof dat hij beter na had moeten denken voor ie z'n mond open deed. Ouch. Lekker sfeertje bij de VVD. Tel daar nog bij op dat VVD Eurolijsttrekker Hans van Baalen al openlijk, schaamteloos en achteloos toegaf dat de VVD in Europa gewoon D66 is, en u weet ook weer waar u aan toe bent. Goed dat er aan een nieuw rechts blok gewerkt wordt in Europa, want van de VVD hoeft de conservatief rechtse of liberale kiezer het niet te hebben. OnelinerGemist: Neelie bij Buitenhof. 'VVD moet ophouden met populistische onelinerrrjs over Eurrrjopa'.

Reaguursels

Inloggen

deministerpresident | 17-11-13 | 23:07 |
Een prachtig voorbeeld van voorbije tijden. Deze verbale begaafdheid is niet meer te vinden in Nederland, althans niet met zo een dosis lef om deze boven de wet opererende bestuurders aan te pakken, ja, waar blijft de kritische journaille, ze zijn er niet ze zitten allemaal in de zak van de EU en de linkse kerk, ruggengraatloos en zielloos!

lanexxx | 18-11-13 | 10:47

rukkieduck | 18-11-13 | 07:09 |
De PVV: Voor Zwarte Piet en tegen de rest!
Tenminste in Sinterklaastijd.
In april zal de PVV opkomen voor de Paashaas, ons erfgoed.

gutgutgut | 18-11-13 | 09:22

altijd al verwacht de VVD gaat fout het wordt de grootste pedo partij van NL walgelijk dat je zo een man kan steunen daarnaast gaat de oervrouw Kroes zich hier mee bemoeien dan weet u allen dat gaat flink wat miljoenen belastingcentjes kosten deze vrouw verkwanseld nogal wat geld en wordt in het zadel gehouden , ze had al jaren geleden in de bijstand gemoeten en zich begeven naar het laatste huis een echte weigermuts dus . en ja daarom stemmen wij PVV

rukkieduck | 18-11-13 | 07:09

@zwellevertje | 17-11-13 | 13:20 | + 107 -
"Kan iemand me uitleggen waarom ik in dat united Europa nog steeds niet op Farage kan stemmen maar wel zo'n hufter als Verhofstad de ongekozen baas kan worden?"
Dat laatste is omdat het Europese systeem gebaseerd is op het Nederlandse: Je kiest de vertegenwoordigers, en niet de regering.

alcor | 18-11-13 | 06:30

Mevrouw Kroes heeft haar eigen zoon Mark vergeten te noemen.

Mark Kroes is een vriendelijk en sympathiek persoon, hij kan met iedereen goed opschieten.... maakt niet uit of die Pechtold of Wilders heet.
Niemand mag weten dat Mark een onecht kind van Neelie is, daarom staat hij bij de burgerlijke stand ingeschreven onder de naam Marcus Rutte.

pitabroodje | 18-11-13 | 05:19

íbice ibérico | 17-11-13 | 18:00 |
U wilt een antwoord, u krijgt een antwoord, maar steekt de vingers in de oren en roept: "Nananana kanniet".

Dus Nederland kan niet doen wat in de rest van de wereld gebruikelijk is?

vansuyle.com | 18-11-13 | 04:06

Ir Rita Tie | 17-11-13 | 17:48 |
"Eurofielen zoals jij liegen al dertig jaar alsof het gedrukt staat. Maar de tijd dat jullie daarmee wegkwamen is voorbij. Wen er maar vast aan."
Of ik eurofiel of eurofoob ben doet niet terzake. Feit is dat de argumenten hierboven aangevoerd dat landen buiten de EU het om die reden beter doen niet deugen. Fout zijn. Krom. Wen daar nu maar aan.

gutgutgut | 18-11-13 | 00:22

@Ir Rita Tie | 17-11-13 | 17:48 |

Dank je voor je verzoek om nadere toelichting. Hierbij.
Nota bene: schelden verraadt onzekerheid.

Groei: UK zit idd in 1 à 2% hoger dan NL, maar de koopkracht is 15% lager en de werkloosheid 10% hoger. Dus het duurt nog even voor ze ons voorbij streven. De UK doet het slechter dan Nederland. De groei wordt lijkt me geheel gedragen door de groei in het financieel centrum de city. Daar wonen meer grootverdioeners dan in de rest van de EU samen. De reden is dat rijkelui en bedrijven hun geld via Londen wegsluizen en zo ca. 1000 miljard aan belastingen vermijden. Vandaar dat iedereen de broekriem moet aanhalen. Het Britse volk merkt ven die groei niets en is arm.

Op www.cia.gov/library/publications/the-... lees je dat het Nederlands GDP/capita 13% hoger is dan dat van de UK.
Is de CIA te zeer D66 voor je, dan Eurostat epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do...
NL staat daar ruim 17% hoger dan de UK GDP/capita, gecorrigeerd voor prijspeil.
Cijfers 2012.

Werkloosheid: NL: 7.0%, beter dan de UK met 7.6% (september 2013)

gutgutgut | 18-11-13 | 00:17

Doe mij die Engelse oproerkraaier maar, wordt het pas echt leuk

Occipitaalcasibus | 17-11-13 | 23:51

Onderstaande column van eind 1999 werd geweigerd door Elsevier. Hij geeft een interessant beeld van hoe wijlen Pim Fortuyn dacht over Neelie Kroes, onze beoogde nieuwe eurocommissaris.

5-11-1999 - © NU.nl/Pim Fortuyn

Ik heb er tot nu toe hardnekkig het stilzwijgen toegedaan, omdat ik het 'echtpaar' op geen enkele manier de moeite van het becommentariëren waard vind. Maar ja, het echtpaar is tezamen minister van Binnenlandse Zaken zoals het voorheen burgemeester van Rotterdam was. Niemand heeft om mevrouw gevraagd, maar eerst de stad en nu het land krijgt haar er gratis bijgeleverd, twee voor de prijs van een, zal ik maar zeggen!
Het paar is uiterst bekwaam, zou wijlen Wim Sonneveld zeggen, maar is bovenal bekwaam in het zichzelf handhaven. Deze nonvaleurs (om oud premier Van Agt (CDA) te parafraseren), die als beleidsmakers zeker iets in hun mars hebben maar als mensen helemaal niets, terroriseren nu al sedert jaar en dag stad en land of om met mijn oude vriend Wiegel (VVD) te spreken: de ordentelijke mensen in het land.

Maar ik zou zeggen genoeg is genoeg, weg met het echtpaar, ondanks de verdediging te vuur en te zwaard van het stel door de o zo onkreukbare timmermanszoon uit Hendrik Ido Ambacht, de premier der Nederlanden, consensus-masturbant en niet te vergeten staatsman: Wim Kok (PVDA). Kortom, elk land en volk krijgt de regering die het verdient en kennelijk wilt u het echtpaar en de staatsman verdienen.

De cabaretier Youp van 't Hek heeft intussen in zijn column in NRC-Handelsblad de kern van de zaak blootgelegd. Natuurlijk is er door Neelie Peper-Smit en haar echtgenoot geen fraude gepleegd op het Rotterdamse Stadhuis. Neelie en Bram zijn tenslotte niet van de straat, heel vroeger wel maar dat hebben zij reeds lang achter zich gelaten. Nu zijn zij een dame en heer in bonus en dat betekent dat de overheid en haar geldpotten gewoon hun eigendom zijn, zoals dat vroeger gebruikelijk was bij absolute monarchen.

24 uur per dag in de weer voor stad en land, dus schaamteloos gebruik maken van alle diensten en emolumenten die dat biedt. Geen kwartje, wat zeg ik geen stuiver, overdragen van je belastingvrije onkostenvergoeding aan de overheid, wij dus, die zo goed voor je zijn. Zelfs niet de schijn meer hoeven ophouden, dat je als echtpaar financieel bijdraagt in het schemergebied dat workaholics van deze soort nu eenmaal creëren, want ja, wat is werk en wat is privé.

Is bijvoorbeeld de Kalfjes van De Bank ontvangen nu privé of zakelijk, immers De Bank doet grote projecten in de stad. Een knappe accountant die hier een salomonsoordeel over duft te vellen, nee dus en gelijk heeft hij. Het gaat zoals Van 't Hek terecht stelde om de mentaliteit en die deugt niet, dus het echtpaar deugt niet en van geen kanten! Iedereen in Rotterdam weet dat al die verhalen over het echtpaar waar zijn, over persoonlijke kofferdragers en alle andere ongein. Overigens waren de kofferdragers niet de bodes van het stadhuis, maar het hoofd voorlichting of een andere hotemetoot.

Stadhuize, want het echtpaar was dol op vernederingen door hooggeplaatsten van tav hen ondergeschikten. Het is te hopen dat deze schijthuizen met kilo's boter op hun hoofd nu eindelijk eens hun bek durven open te trekken, zodat niet alleen het hoofd van de keuken, een enkele bode en beveilingsbeambte disciplinair worden gestraft, want deze vorm van klassenjustitie zit de bevolking van Rotterdam hoog!

Het zat goed fout ten stadhuize zoals het goed fout zat op het Ministerie van Verkeer en Waterstaat ten tijde van Minister Smit-Kroes (VVD). 20 Miljoen gulden subsidie verstrekken aan frauduleus tankcleaningbedrijf (TCR) te Rotterdam en dat alles na door de advocaat-generaal Mr Feber bij het Hof te Den Haag gewaarschuwd te zijn voor dit bedrijf en deze directie. Het openbaar ministerie was immers heel ver gevorderd in een onderzoek naar de criminele activiteiten van directie en bedrijf.

Daar wist ons Neelie (VVD) wel raad mee, ze belde haar vriendje de Minister van Justitie Hirsch Balin (CDA) en deze sufkeukel gaf het Openbaar Ministerie op verzoek van zijn vriendin de minister opdracht het strafrechtelijk onderzoek met onmiddellijke ingang te staken. En ja, ambtenaren zijn gehoorzaam en het onderzoek wordt door de hogelijk verbaasde advocaat-generaal bij het Hof, door ons Neelie publiekelijk uitgemaakt voor een gefrustreerd konijn, gestaakt.

Neelie heeft echter haar hielen nog niet gelicht of de nijvere advocaat-generaal, een uitstekend en consensieus ambtenaar, zet zijn onderzoek voort en met resultaat: de frauduleuse directie verdwijnt voor enige jaren achter slot en grendel en zwijgt ter terechtzitting over de rol van hun (amoureuze- zo wil een zeer hardnekkig gerucht-) vriendin, mevrouw de voormalige Minister van Verkeer en Waterstaat.

Elke rechtgeaarde journalist zou onmiddellijk geïnteresseerd zijn in de reden van dit opmerkelijke stilzwijgen, want een jaar of wat gevangenis is natuurlijk niet niks voor de Rotterdamse elitebaasjes. Zulke journalisten kent ons land niet, dus loopt ons Neelie nog steeds frank en vrij op vrije voeten rond, wat zeg ik roert het brutaaltje zich stevig en plein public ten faveure van haar mannie, haar beertje!

In een normaal land als Italië staan politici en hoge ambtenaren niet buiten of boven de wet en hebben zij zich net als u en ik te verantwoorden voor de rechter, zeker indien zij hun positie misbruiken om de rechtsgang te belemmeren. Een doodzonde in een land waar de onafhankelijkheid van justitie en rechtelijke macht worden gerespecteerd, maar zo niet in het bananen Koninkrijk der Nederlanden, daar ga je als oud-minister gewoon vrij uit, er komt geen Openbaar Ministerie en geen rechter aan te pas, dat regelen wij als politieke elite onderling wel.

En uitgerekend deze vrouw, die waarschijnlijk in de lik thuis hoort, is de publieke verdediger van die andere ongelikte beer, de Minister van Binnenlandse Zaken, de waker over de integriteit van ons ambtenarencorps, die Prof. Dr.A.Peper heet (PvdA).

Lief echtpaar, elk woord van deze column, wat zeg ik elke letter daarvan, is bedoeld als een afront tegen jullie misselijkmakende praktijken. Ik en ik alleen ben hiervoor verantwoordelijk! Ik daag jullie publiekelijk uit een proces tegen mij aan te spannen wegens smaad. Ik lust jullie rauw, of zoals ze bij ons in Holland zeggen, ik maak jullie in met boter en suiker. Komt maar op als je durft, houdt de weinige eer die jullie nog rest aan jullie zelf en spoedt jullie weg met het eerste het beste vliegtuig dat gaat, nonvaleurs van de ergste soort!

deministerpresident | 17-11-13 | 23:07

Neelie Kroes; haar eurofilie ging uiteindelijk ook Bram een beetje te ver.

Wat velen hiervoor al hebben gemeld. Ook ik stemde vuvvuduh, voor het eerst, maar ook echt voor het laatst. Nepliberalen.

LJBrinkhorst | 17-11-13 | 19:57

Kroes: ik heb dat niet in een bilateraal onderhoud met Frits Bolkestein gewisseld. Oftewel: ze heeft er met Frits niet over gesproken. Wat een taalgebruik. Mijn pantalon daalt ervan af.

Rest In Privacy | 17-11-13 | 19:36

@Rebellis | 17-11-13 | 17:24 | + 4 -

En de Oost-Europese barbaren staan te trappelen aan de zich per 1-1-2014 vrijwillig openende grenzen van het rijk.
Zich vrijwillig laten overstromen door Vandalen, Gothen en wat al meer: DAT hebben de Romeinen nooit gedaan.
Hoezo degeneratie, hoezo Rise and Fall of the REUman Empire ...

HeelStijl | 17-11-13 | 19:06

Afgang van World Online is niets vergeleken met de EU horror waarin Enge Neelie Kroes & Co. ons storten.
Ik vrees dat @Daughtersoflot een sterk punt heeft dat het EU tij niet valt te keren omdat de ´jeugd´ van tegenwoordig (Van der Staaij is geen volwassene weet je nog Hans Janssen) denkt wat de Jeugd van Tegenwoordig zingt;
Voor je kijken, doorlopen.

íbice ibérico | 17-11-13 | 19:03

In Rotterdam was ze Neelie Split Smoes,
in EU is ze Neelie Splits und Schluss =
terug in jullie hok, anti-EU-VVD-ers!

HeelStijl | 17-11-13 | 19:01

Een stem op de VVD is een stem op D66 beleid. Ik heb altijd op VVD gestemd, maar nu dus niet meer. Mark Rutte, Hans van Baalen en Neelie verkwanselen het oude vertrouwde librale VVD geluid wat eurokritisch dient te zijn. In Nederland word een oerslecht beleid uitgevoerd door de VVD gijzeling van D66, met rampzalige gevolgen. De europese koers van de VVD is helemaal om te huilen. Guy Verhofstad is de duivel in het kwadraat.

denoorman | 17-11-13 | 18:48

Wederom een slechte beurt van Neelie Kroes, de oplopende kritiek binnen de VVD afdoen als een communicatieprobleem omdat de Belg Verhofstadt iets anders verstaat onder een federale unie dan de VVD achterban. Wanneer de VVD de uber federalist Verhofstadt steunt als eindverantwoordelijke voor de Europese Commissie zeg ik mijn VVD lidmaatschap op. Deze VVD verdient tijdens de Europese Verkiezingen in 2014 een enorme afstraffing zodat de grote schoonmaak binnen deze partij kan beginnen.

therealbraindump | 17-11-13 | 18:41

-weggejorist-

Rudjen | 17-11-13 | 18:08

Moet ineens denken aan dat liedje "Belgie" van Het Goede Doel, maar dan met de gedachte waar ik volgende keer op moet stemmen...

Rudjen | 17-11-13 | 18:03

´dan´(eerste zin)=´dank´ - @vansuyle.com

íbice ibérico | 17-11-13 | 18:01

vansuyle.com | 17-11-13 | 17:03 |

Dan dat je de moeite neemt. Jammer dat je met jullie bekende verhaaltje komt.
Beste vansuyle, ik probeer het kort te houden. Als NL de enige is die dit systeem invoert, wat ten eerste nooit zal gebeuren wensdromerT, en de rest van de wereld niet meeverandert, kent dit systeem totaal geen bodem.
Verder kun je mensen niet op treinen zetten want er zijn ook nog landjes die daar niet op zitten te wa-ha-chten en hoe los je dat dan op. Vragen...
Mis je de capaciteit dit simpele gegeven te gebruiken om door te redeneren, dan tja, blijf ik die libertariers maar een raar droomvolkje noemen.
Thanks for the show! Gr, Ibice Iberico (en dat rijmt).

íbice ibérico | 17-11-13 | 18:00

@gutgutgut | 17-11-13 | 14:03 | + -3999999 -
"Met GB gaat het helemaal niet goed."
Lul niet man.Verwachte groei GB in 2013: 1.4% Volgend jaar: 1.9% (bron: IMF).
Dat zijn cijfers waar GEEN ENKEL land in de Eurozone ook maar van kan dromen. En hoe komt GB aan die cijfers? Doordat de conservatieven hun eigen monetaire beleid kunnen uitstippelen en niet overgeleverd zijn aan de meerderheid van Zuid-Europese parasietlanden in het bestuur van de ECB.

Eurofielen zoals jij liegen al dertig jaar alsof het gedrukt staat. Maar de tijd dat jullie daarmee wegkwamen is voorbij. Wen er maar vast aan.

Ir Rita Tie | 17-11-13 | 17:48

De EU sloopt. De EU verkankert. Een mislukt experiment maar ze zijn te trots om het uit te spreken...... en de EU-inwoners betalen miljard na miljard. Een bodemloze put, mogelijk gemaakt door stemmers op PVDA/VVD/D66/CDA. Eens kijken hoe lang deze stemmers het nog kunnen betalen en hoe vertellen ze het hun kinderen later ? Die 2 vragen intrigeren me werkelijk :-)

Rest In Privacy | 17-11-13 | 17:24

Definitie van populisme: Alles wat afwijkt van wat de (politieke) elite wil.

Hobbykip | 17-11-13 | 17:24

 
De VVD gaat verschrikkelijk verliezen tijden de gemeenteraadsverkiezingen in 2014, de EU verkiezingen in Mei zullen ook niet veel beter worden. De EU is veel te groot geworden en kost ons straks extreem veel geld. Is er iemand die de parallellen met de val van het Romeinse rijk ziet; te groot, te duur en daardoor geen grip i.c.m. steeds meer morrelende onderdanen ?
 

Rebellis | 17-11-13 | 17:24

Ik vraag me af of de reaguurders die hier zo dwepen met Nigel Farage en de Ukip, het halo-effect in hun eigen waarneming herkennen.
Ik heb er hier al eerder op gewezen dat Farage uit electorale overwegingen en om tegemoet te komen aan moslimvriendelijke media de Britse moslims knuffelt. Daarnaast dat de achterban van de Ukip voornamelijk bestaat uit Engelse ultra-nationalisten, isolationisten, continentaal Europa hatende en gefrustreerde Empire-dromers.
Dit weekend werd dit op de feestboeksite van de Ukip nog eens bevestigd door een artikel waarin Farage zich uitspreekt voor een revitalisering van het Britse Gemenebest in plaats van samenwerking binnen Europa. De toestanden rondom mensenrechten in een aantal van die (vooral Afrikaanse) gemenebestlanden wuift hij daarbij weg als te accepteren culturele diversiteit.
Misschien is het voor die Nigel-adoreerders ook wel eens goed om eens iets over zowel het zakelijke als het politieke verleden van Nigel Farage te lezen.

WirMachenMusik | 17-11-13 | 17:16

Het is dat ik Neelie Kroes geen h.. r mag noemen, anders deed ik het.

vansuyle.com | 17-11-13 | 17:06

Een one-liner van Neelie Kroes: "De bankencrisis kun je niet als Nederland alleen oplossen." Ze zei het echt.
.
De bankencrisis kan prima opgelost worden in Nederland, door het kapitalisme te laten zege vieren. Faillissementen zijn kapitalisme aan het werk, dus laat de vrije markt vrij en haar eigen rommel opruimen. Alleen zo werkt het.
.
De bankenunie, dat is al door vele realisten berekend, lost de bankencrisis helemaal niet op, maar verspreid de problemen over heel veel onschuldige belastingbetalers, tot ook zij het niet meer kunnen betalen. De bankenunie is een totaal onrealistische oplossing die moreel gezien beneden alle peil is, omdat het privaat genomen risico's vergemeenschappelijkt op dwingende wijze. Diefstal dus op de grootste schaal ooit voorgekomen in de wereldgeschiedenis.
.
En Neelie Kroes staat aan de kant van de dieven.

tipo | 17-11-13 | 17:04

íbice ibérico | 17-11-13 | 16:00 |
Je kan prima open grenzen hebben, zolang je geen uitkeringsstelsel hebt. Of op z'n minst een stelsel waarbij buitenlanders zeg 10 jaar moeten werken alvorens ze recht krijgen op een uitkering.
Daarnaast kan je ook prima criminele buitenlanders op de trein naar het Oosten zetten, verbanning lijkt me een perfecte straf. Crimineel zit niet belastinggeld te kosten en crimineler te worden in het gevang, maar krijgt nieuwe kans in een ander land. Zouden we eigenlijk ook met veel Nederlandse criminelen moeten doen.
.
Heeft iemand hier iets op aan te merken?

vansuyle.com | 17-11-13 | 17:03

Mooi zo. Dan ben ik eruit. Het wordt PVV en niemand anders.

lekker wijf | 17-11-13 | 16:53

Een track record van wat? Graaien en collaboreren?

Tricephalus | 17-11-13 | 16:53

Ik zou d'r doen.

ebry | 17-11-13 | 16:52

@Mark Verheijen. Frits Bolkestein:
Goed gedaan! En jullie kunnen natuurlijk ook overstappen naar een andere partij!

huh, ian? | 17-11-13 | 16:24

Neelie Kroes altijd -1

Dat mens moest maar eens wat nuttigs gaan doen op haar oude dag.

S. Choft | 17-11-13 | 16:23

@Bad Ass Justice | 17-11-13 | 14:15
"Dat wordt SGP (UKIP verbinding) of PVV dus."

Het standpunt van de SGP, wel Europa voor de handel maar een eigen nationaliteit voor Nederland lijkt me beter haalbaar dan Nederland afsluiten van de rest van de wereld.
www.volkskrant.nl/vk/nl/10637/VK-Dossi...

the Jackdawn | 17-11-13 | 16:22

Zie trouwens dat de libertariers (ariers?) zich ook weer een weg door de panelen proberen te banen met stukjes die 1 op 1 gecopypaste zijn en nooit antwoord geven op de vraag wat dan te doen als je geen grensbeleid (open grenzen) hanteert.
Je mag dit zien als uitnodiging, herendames LP.

íbice ibérico | 17-11-13 | 16:00

En Quid vraagt zich af of ik deze zondag ´een half uurtje´ niks te doen heb? Quelle demande.
M´n onderbuik maakt overuren plus ik moet ook bier drinken.

íbice ibérico | 17-11-13 | 15:55

-weggejorist-

vansuyle.com | 17-11-13 | 15:39

@janneman1977 | 17-11-13 | 15:21 |
Als het op papier één is, is het ook in de realiteit zo. Althans, in de Brusselse bubbel is het dan realiteit.

SamKoeman | 17-11-13 | 15:23

een stem op de VVD is een stem op Verhofstadt
een stem op de PVDA is een stem op Schulz
-
nog een one liner van kroes
"Populisme moet je niet met populisme beantwoorden, maar met realisme
Als of het streven naar een nieuw groot Europees rijk realisme is

janneman1977 | 17-11-13 | 15:21

Wanneer gaan we koppensnellen??

All_Anonymous | 17-11-13 | 15:18

@ZKH EénOog | 17-11-13 | 13:26
Dat klopt.

Parsons | 17-11-13 | 15:12

Verhofstadt heeft in ieder geval bereikt dat hij door de Vlamingen wordt uitgekotst als landverrader en als achteraf hopeloos incompetent gebleken ex-premier, en die zich daardoor genoodzaakt ziet zijn verraderlijke vergif voornamelijk te spuien via franstalige media.
Zijn partij de VLD bevindt zich, mede door toedoen van Verhofstadt, momenteel in een positie die vergelijkbaar is met het CDA nú hier, en de VVD hier in de nabije toekomst.

WirMachenMusik | 17-11-13 | 15:12

Vooral die l*lhannes van hofnar voorzitter laten worden, dan wordt de antipathie tegen de EUssr nog groter... hahaha.

Rest In Privacy | 17-11-13 | 15:07

Neelie Kroes legt duidelijk de verhoudingen uit in Europa, de Nederlandse burger moet maar luisteren naar Verhofstadt of Schulz of anders pech gehad.

Mark Krachtwijk | 17-11-13 | 15:07

Als de keuze voor de nieuwe voorzitter is tussen Verhofstad en Schulz, zou ik zelf nog liever kiezen tussen mijn demente schoonmoeder en dat Wajong wijf op GHB van Zembla.

DigiDeaud | 17-11-13 | 14:59

Raymond Reddington | 17-11-13 | 13:23 | + 1 -
Ik vroeg me al af waarom SGP in het slappe 'wetenschap' steunt PVV' stukje van Hans Jansen stond. Farage wil niet met PVV en daarom zet Jansen ze in een rijtje met elkaar!!!

Einde van de Domheid | 17-11-13 | 14:56

Guy Verhofstadt! Die kennen we nog van de kieskring BHV waardoor België politiek jaren lam ligt. En niet zonder reden. BHV zorgde voor 'een onaanvaardbare ongelijkheid' volgens het Grondwettelijk Hof van België. Guy Verhofstadt installeerde een kieskring die van tienduizenden Vlamingen in die kieskring tweederangs burgers maakt! Dat stond zwart op wit, in wetgeving gebetonneerd. Zo bont heeft Marine Le Pen het nog nooit gemaakt. En dan waarschuwt Pechtold dat Wilders zijn vrienden beter moet kiezen. Het is om van over je nek te gaan.

Bovendien, wat heeft Guy nu precies gedaan in de jaren 90 toen hij de economische wind mee had? Hij heeft de rentebonus opgesoupeerd aan hogere uitkeringen in plaats van het afbouwen van de staatsschuld. Vandaar dat hij nu ook euro-obligaties bepleit waardoor Nederland en Duitsland in de lasten delen. Dankzij Verhofstadt is België een land dat baat heeft bij eurobonds.

Tot slot zegt Neelie Kroes dat partijgenoot Verheijen waarschijnlijk nooit zal bereiken wat Verhofstadt bereikt heeft. Ik denk dat we daar alleen maar blij mee moeten zijn.

SamKoeman | 17-11-13 | 14:54

@Einde van de Domheid | 17-11-13 | 14:47
Dat is toch dat chatprogramma waarmee je vroeger het buurmeisje uit de kleren lulde alvorens jezelf in een coma te fappen?

dlseth_ | 17-11-13 | 14:53

Een van de eerste dingen die zou moeten veranderen is dat voorzitters van de EU raad en EU commissie DOOR HET VOLK gekozen zouden moeten worden. Laat ze campagne voeren, hun plannen duidelijk maken. Dit is echt een eerste en ononderhandelbare vereiste!!!!

Einde van de Domheid | 17-11-13 | 14:51

gutgutgut 13;03
door uw gebruik van bijwoorden als "waarschijnlijk" geeft u zelf al blijk niet op de hoogte te zijn van feitelijkheden.Daarbij komt dat u zich laat leiden door emoties door Zwitserland te betichten van een in uw optiek althans, een boevenland te zijn.Noorwegen iz zo verstandig de olieopbrengsten in de Nationale Kas te storten en niet zoals Nederland dat deed bij de ontdekking van het Gronings gas te potverteren en dit voor een weggeefprijs gas te exporteren tot op heden. Denemarken richt qua handel op de Baltische Staten en dat gaat hen goed af.Dat u D66 adept bent is uw goed recht maar heeft met de context niets te maken en is derhalve een slag in de lucht.

Jan Boule | 17-11-13 | 14:50

Verhofstadt als nieuwe EU-commissie-voorzitter. Een grotere anti-reclame voor de EU is niet denkbaar. Je zou bijna voor deze ene keer VVD gaan stemmen.

Rest In Privacy | 17-11-13 | 14:47

WirMachenMusik | 17-11-13 | 14:40 | + 1 -
Wat is MSM?
Methyl Sulfonyl Methaan?
Maastricht School of Management?
Wat is MSM?

Einde van de Domheid | 17-11-13 | 14:47

Realiseer uzelf : VVD stemmen is Verhofstadt steunen

dirty dirk | 17-11-13 | 14:44

'Ik ben nu met roaming bezig'!!!!!
Neelie....
Sinds de EU is er al 12 jaar sprake van roaming.
Als ik een roamingbedrijf had, Neelie, dan zou ik een afspraak met EU politici willen maken, -en ik zou daar best zes nullen voor over hebben-, om pas na 12 jaar 'roaming' te verbieden.
KOM. DAAR. NU. NIET. MEE. AAN!

Einde van de Domheid | 17-11-13 | 14:44

"Denemarken heeft sinds 2 jaar een socialistische, coimmunistisch, groene regering. Het enige waar ze in investeren zijn windmolens. De werkelijke investeringen worden gedaan door de universiteiten en de Deense ondernemers zelf."
/
Als je Denemarken vervangt met Nederland, klopt het ook.

Old_Spice | 17-11-13 | 14:43

Ach, iemand die al haar politiek principes opzij zet om met een baantjesjager van de PvdA te trouwen (Bram Peper), om er daarna weer van te scheiden (bonnetjesaffaire) kun je niet meer serieus nemen.

En anders hebben we nog de Tanker Cleaning Rotterdam affaire: nl.wikipedia.org/wiki/TCR-affaire#Rol_...

Xirdalan | 17-11-13 | 14:41

@Fijnstoffer | 17-11-13 | 14:37
Stemmen = landverraad. (Stemmen voor het EP al helemaal.)

Stormageddon | 17-11-13 | 14:41

Had eens willen zien hoe luid die interne chaos van volstrekt onverenigbare fundamentele posities binnen de VVD in de MSM geëchood zouden zijn geworden door de MSM als ze zich in de PVV hadden voorgedaan.
Als het de PVV betreft wordt al iedere frustratie van figuren die wegens eenvoudige herkenbare politieke incompetentie aan de kant geschoven worden, wekenlang, wat zeg ik, maandenlang, prominent herkauwd door de MSM.
En nogmaals, het grote gevaar voor onze democratie is niet zozeer gelegen binnen de politieke partijen doch duidelijk zichtbaar in een verschijnsel dat als mediacratie (en haar belangenverstrengeling met traditionele politieke partijen) benoemd wordt.
Nieuwe media als GS vormen daarbij een begin van de oplossing.

WirMachenMusik | 17-11-13 | 14:40

VVD stemmen = D66 stemmen = landverraad
Zo simpel is het geworden.

Fijnstoffer | 17-11-13 | 14:37

Toetsiemonster | 17-11-13 | 14:14 |
Het punt is dat de geest nu wél uit de fles is. Oma heeft gesproken en kan haar woorden niet meer terugnemen. We mogen hopen dat ze buiten de waard heeft gerekend en dat de kiezer de stank begint te ruiken die vanuit Brussel optrekt en zich in alle richtingen verspreidt. De Cohn Bendit is inderdaad levensgevaarlijk. Heeft niets van zijn oude politieke idealen laten varen, heeft enkel zijn strategieën verlegd. Je moet het hem nageven dat hij daarbij erg veel geduld heeft weten te betrachten, minstens zoveel geduld als engerds als Tariq Ramadan. Je mag hopen dat dit soort machtshongerige duivels mekaar in een volgende slag niet gaan vinden.

Schoorsteenveger | 17-11-13 | 14:26

Een Europa dat zich bezighoudt met chocoladesigaretten, kromheidsfactoren van komkommers en inhoud van pleestortbakken... Onbegrijpelijk dat er ook maar iemand is dit nog serieus neemt.

Ars Vivendi | 17-11-13 | 14:26

Neelie Kroes staart zich blind op de fantastische europese droom en vergeet ff dat het draagvlak voor die droom in de samenleving zeer beperkt is. Eurofiele extremisten zoals Verhofstad hebben niets met de mening van het electoraat, het zijn ongeleide projectielen die een utopie najagen waar de meerderheid fel op tegen is. En wij maar dokken. Er is zo veel mis met de EU, van corrupte ep-leden tot de muntunie tot welvaartsongelijkheid, valse concurrentie, fraude, criminaliteit... Soevereiniteit is een vies woord en er is, afgezien van minder aantrekkelijke clubs als Wilders en de sgp, helaas geen enkele politieke partij die daar écht een punt van maakt.

Basje1738 | 17-11-13 | 14:21

Is kroes haar(!) achternaam niet een verwijzing naar t slavernij verleden en een racistische stereotypering?

amin | 17-11-13 | 14:20

Jan Boule | 17-11-13 | 13:56 |
"De economiën van Noorwegen , Denemarken, Groot Britannië en Zwitserland vigeren , zonder de euro, redelijk tot goed."
Misleidende praat. Noorwegen heeft weinig inwoners en veel grondstoffen. Bij derest van ons is dat helaas andersom. Zwitserland biedt financieel onderdak aan alle dieven en rovers van de wereld. Met GB gaat het helemaal niet goed.
Denemarken heeft waarschijnlijk goed geïnvesteerd in technologie en onderwijs, maar dat is te D66 voor dit forum.
gutgutgut | 17-11-13 | 14:03 | + -3 -
.
Denemarken heeft sinds 2 jaar een socialistische, coimmunistisch, groene regering. Het enige waar ze in investeren zijn windmolens. De werkelijke investeringen worden gedaan door de universiteiten en de Deense ondernemers zelf.
Hier een 1 mei viering van de Minister President Helle. Na 3 minuten verliet ze jankend het podium. De Denen rekenden af met haar. Deze week gemeentelijke verkiezingen. Daarna is het afgelopen voor deze 'bestuurs' organisatie.
www.youtube.com/watch?v=37hmg7R1YCk

duitse herder | 17-11-13 | 14:16

Dat wordt SGP (UKIP verbinding) of PVV dus.

Bad Ass Justice | 17-11-13 | 14:15

@gutgutgut 14:03
Zwitserland heeft referenda, waardoor ze zo een lage collectieve lastendruk hebben. Zwitserland heeft een parrallelle munt (de WIR) naast de Zwitserse franc, waardoor de middenklasse crisisbestendig is. Zwitserland hoeft niets bij te dragen aan het redden van de euro, wat ze tientallen miljarden per jaar aan overheidsuitgaven scheelt. Zwitserland exporteert veel meer buiten de Eurozone dan Nederland, waardoor ze evenveel toegevoegde waarde uit export cre-eren als Nederland, maar dan met de helft van het aantal inwoners. Met zwart geld heeft dat allemaal niets te maken.

tipo | 17-11-13 | 14:14

Dus..... de VVD stemt voor leden van de Spinelligroup. Met links radicalen zoals Joschka Fischer en Daniel- Cohn Bendit. Die hebben het zogenaamde radicale afgezworen en wanneer je dat geloofd ben je erg naïef want het is hun gewoon te doen om macht. Als links radicaal was je daar natuurlijk nooit gekomen. Deze mannen zitten gezellig met Verhofstadt in dit groepje. Verhofstadt en co zijn inderdaad veel gevaarlijker dan Wilders en Le Penn. Dat mag natuurlijk niet gezegd worden bij de VVD.

Toetsiemonster | 17-11-13 | 14:14

Denkt Kroes dat Verhofstadt populair is of zo ?

Bad Ass Justice | 17-11-13 | 14:12

Guy Verhofstadt, de man die ons telkens uit probeert te leggen dat een dictatuur toch echt veel praktischer is.

Guy Veropzoudten | 17-11-13 | 14:12

Verhofstadt omdat hij het makkelijkst is te beïnvloeden?

VVD is kies technische natuurlijk al exit vanwege te slechte binnenlandse resultaten en niet nagekomen beloftes(afspraken met kiezer).

Bad Ass Justice | 17-11-13 | 14:10

soms denk ik: Laat ze het maar overnemen daar in brusel, slechter dan onze eigen regering kan het toch niet worden!?

Robertski | 17-11-13 | 14:09

Geweldige anti-reclame van mevrouw Kroes!

Latrinalia | 17-11-13 | 14:06

Wat een ellende heeft dat mens veroorzaakt, verplichte opsplitsing van de ABNAMRO resultaat nu 18.000 ondernemers die op moeten zouten bij de Deutsche Bank, een onvoorstelbare bak ellende, maar goed dat zal haar jeuken.

Uw Verzekeringsadvis | 17-11-13 | 14:04

tipo | 17-11-13 | 13:57 | + 2 -

doe ze dan meteen even op zo'n VVD-verkiezingsposter zetten ! de teksten kloppen al ! +1

FW Ta-183 Huckebein | 17-11-13 | 14:03

Jan Boule | 17-11-13 | 13:56 |
"De economiën van Noorwegen , Denemarken, Groot Britannië en Zwitserland vigeren , zonder de euro, redelijk tot goed."
Misleidende praat. Noorwegen heeft weinig inwoners en veel grondstoffen. Bij derest van ons is dat helaas andersom. Zwitserland biedt financieel onderdak aan alle dieven en rovers van de wereld. Met GB gaat het helemaal niet goed.
Denemarken heeft waarschijnlijk goed geïnvesteerd in technologie en onderwijs, maar dat is te D66 voor dit forum.

gutgutgut | 17-11-13 | 14:03

Alsof een stem op een andere club wel wat uithaalt.
Sociaal-Democraat? Schultz
Christen-Conservatief? Van Rompuy
Communist? Barroso
en met Liberaal stemmen krijg je dus Verhofstad.
Nou, dan heb je het klassieke Europese, na-oorlogse politieke spectrum wel gehad. Andere smaken zijn er niet. Je kunt kiezen uit: voor Europa, voor Europa, voor Europa en voor Europa. Maar ja, wat wil je ook: het worden verkiezingen voor het Europees parlement. Als je dat parlement erkent en ervoor gaat stemmen, dan ben je dus feitelijk sowieso al voor Europa. Als je goed bij je hoofd bent dan stem je natuurlijk niet voor een parlement dat je niet wilt. Dan geef je die malloten dus geen macht en mandaat met jouw stem.

Stormageddon | 17-11-13 | 14:02

de EU moet opstappen... gewoonweg opstappen

duitse herder | 17-11-13 | 14:00

Verhofstadt is zowat de grootste malloot die er in Europa rondloopt . Eerst half Belgie naar de kloten geholpen en nu in Europa . Eerst maar eens stemmen zou ik zeggen en doen wat de mensen ECHT willen .

likmegaties | 17-11-13 | 13:59

xavier | 17-11-13 | 13:49 |
Je citeert de walgelijke Berlusconi.
Walgelijk.

gutgutgut | 17-11-13 | 13:59

Schoorsteenveger 13:48
De VVD-campagne kan het een beetje opknippen:
.
Geen democratie, maar dictatuur. VVD, juist nu.
Geen Hayek, maar Mussolini. VVD, juist nu.
Geen land, maar wingewest. VVD, juist nu.
Geen geld, maar eenheidsworst. VVD, juist nu.
Geen bezuiniging, maar belastingverhoging. VVD, Juist nu.
Geen werk, maar werkeloosheid. VVD, juist nu.
Geen stem, maar monddood. VVD, Juist nu.
Geen toekomst, behalve voor de VVD-top, juist nu.

tipo | 17-11-13 | 13:57

In een verhelderend interview gisteren in het NRC noemt François Helsbourg de euro de "kanker van de EU". Herlsbourg , oud-diplomaat, hoogleraar en overtuigd eurofiel ziet de EU als Federatie mislukken en als enige uitweg de terugkeer naar de natinale munteenheden.Duitsland heeft op tijd tien jaar geleden de bakens verzet maar Frankrijk de MOE en heel Zuid Europa leggen nog steeds en zware wissel op de munteenheid.De economiën van Noorwegen , Denemarken, Groot Britannië en Zwitserland vigeren , zonder de euro, redelijk tot goed. De Centrale Nationale Banken, zo zegt hij, hebben allang een draaiboek voor de herinvoering van de mark, gulden en frank. Alleen, ons als burger wordt een rad voor ogen gedraaid door de ongekozenen in Brussel. Overigens, onze onvolprezen minister van Buitenlandse zaken ambieert een commissariaat in hetzelfde Brussel zo blijkt.

Jan Boule | 17-11-13 | 13:56

Je hebt als euroscepticus niet erg veel keuze in Nederland. Maar het zal dan toch een van die twee partijen moeten worden.

RL | 17-11-13 | 13:55

CornholioNL | 17-11-13 | 13:15 |
Misschien jij eens wegens smaad aangepakt worden.

gutgutgut | 17-11-13 | 13:53

Als je Croes (72) wegzet als "geriatrische godmother", vermeld dan ook even dat de politieke oberkelner Bolkestein een populistisch fossiel van TACHUTUG is.

gutgutgut | 17-11-13 | 13:52

Zelfs Bram Peper hield het niet met haar uit

bijna_raak | 17-11-13 | 13:49

Dit is een echt doemscenario. Want de socialistische
tegenkandidaat heet Martin Schulz, aka de Kampbeul.Twee
'kanshebbers' die bij velen walging en woede opwekken.
Waar moet de redding nog vandaan komen? ,zo vraagt de
onmondige kiezer zich af.

xavier | 17-11-13 | 13:49

Neelie had ik vroeger best hoog zitten, helaas heeft het Versailles syndroom haar nu ook flink te pakken.

Harry Turtle | 17-11-13 | 13:49

NEE.. lie

Pimp my Voortuin | 17-11-13 | 13:49

tipo | 17-11-13 | 13:43 |
Past er niet op vrees ik.

Schoorsteenveger | 17-11-13 | 13:48

VVD: Moeten we nu echt SGP gaan stemmen om in een fractie terecht te komen die nog iets geeft om de soevereiniteit van de landen (Freedom & democracy fractie waar ook de UKIP van Farage in zit)???

Pimp my Voortuin | 17-11-13 | 13:45

De VVD staat voor landverraad, dictatuur, corporatisme a la Mussolini, massa-werkeloosheid, belastingverhogingen, democratie-vernietiging en exhibitionistische zelfverrijking met gemeenschapsgeld door de VVD-top.

Zet dat maar op zo een VVD-poster.

tipo | 17-11-13 | 13:43

Is in wezen al bekend.
Rutte heeft immers heel snel bij het kruisje getekend inzake het ESM-verdrag.

ProAsfalt | 17-11-13 | 13:42

@DaughtersofLot | 17-11-13 | 13:08 |
Iedere ivoren toren kan omgegooid worden als er genoeg mensen meeduwen. Roepen dat het onmogelijk is is slechts een laf excuus om niets te hoeven doen.
_
De macht breken van de EU en de NL regering om onze vrijheid, welvaart en toekomst terug te halen is niet makkelijk. Gaat u ook niet in uw eentje lukken. Maar er zijn steeds meer mensen die wakker worden en zich aansluiten bij bv de Libertarische Partij of mensen als Ron Paul en Nigel Farage steunen. Er is nu zelfs een libertarisch samenwerkingsverband in Europa. Het staat nog in de kinderschoenen maar het groeit hard.
_
De toekomst ligt in onze handen, maar u moet er wel iets voor doen.

de blije libertarier | 17-11-13 | 13:42

Bolkestein trok trouwens goed van leer tegen die "uirofielen" bij P&W, spektakel spektakel! Ik had toch eigenlijk wel een terugkijklinktopic verwacht bij GS.

Gelukkig laat het kader van de VVD op tijd haar ware uirofiele gezicht gezien, zodat mensen niet op het onzalige idee kunnen worden gebracht om op de VVD te stemmen gaan stemmen in 2014.

Professor Superhirn | 17-11-13 | 13:37

-weggejorist-

Bofkip | 17-11-13 | 13:35

@Ir Rita Tie | 17-11-13 | 13:23 | + 2 -
Omdat Tns-NIPO, Synovate en Maurice de Hond er bloedgeyll van worden als ze weer met een simpel persberichtje in alle landelijke media genoemd worden. Dus wat er ook gebeurt: peilingen zijn sowieso anders dan een week geleden. PVV noemen is een garantie dat het ook het eerste nieuwsitem is. VVD nog steeds op 20 zetels is waarschijnlijk alleen te verklaren door vvd-kiezers die nooit meer inloggen op de peiling-sites dus nog steeds op "vvd" staan.

de Voorzittert | 17-11-13 | 13:35

Guy Verhofstadt als voorzitter? Dat zou ik verschrikkelijk vinden. Gezien het democratisch gehalte van de EU zou het mij echter niet verbazen. Wat een verschrikkelijk instituut is de EU geworden, onvoorstelbaar.

Hans Hillen | 17-11-13 | 13:34

Dit soort extremisten zijn echt levensgevaarlijk!
Wat een engerds. Hoe zwakbegaafd moet je zijn om ooit nog eens op de VVD of D66 te stemmen?

Arnold9638 | 17-11-13 | 13:33

We moeten serieus gaan kijken of we niet zonder EU kunnen, Zwitserland en Noorwegen zijn goede voorbeelden, eigen munt en vooral eigen baas, geen bemoeizuchtige graaiers uit Brussel. Met het schaamrood op mijn kaken verklaar ik hier dat ik altijd op de vvd heb gestemd, maar dat zal nooit meer gebeuren.

vhKarelkruizenruiker | 17-11-13 | 13:33

de druppel die de emmer allang heeft doen overlopen wat het bezoek van die closet queen aan de eo=jongeren dag. liberaal is net zo voos als socialistisch geworden. gewoon een club van plucheklevers zonder enige inhoud, overtuiging of visie.

minimá-armezusvan.. | 17-11-13 | 13:32

@Peyronie 13:27
Die tikkip is wel de onderkoning van de VVD met haar corporatistische vrindjes die het belastingeld van uw kroost opfeesten en verbranden.

tipo | 17-11-13 | 13:30

Verhofstadt is de voornaamste reden waarom ik mij schaam Belg te zijn.

Nonkel Frituur | 17-11-13 | 13:29

Hoofd nagel- en botoxstudio van de VVD Smit Kroes die de onafhankelijke intellectueel Bolkestein bekritiseert, is toch een beetje een tikkip die een leeuw de les leest alvorens ze smakelijk wordt verorberd.

Peyronie | 17-11-13 | 13:27

@Parsons | 17-11-13 | 13:13

En zolang soortgelijke comments als deze van jou in de min blijven belanden, is er ook geen hoop voor dit land.

ZKH EénOog | 17-11-13 | 13:26

-weggejorist-

Bofkip | 17-11-13 | 13:25

De VVD laat zijn echte kleur zien. Het is een kiesvereniging die tot doel heeft zichzelf in het zadel te houden. Af en toe komt een enkele VVDer nog met een laatste liberale uitspraak alvorens keihard te worden teruggefloten.
_
Liberale idealen heeft de VVD net zomin als de PVDA sociale idealen heeft.
_
Waar de VVD keihard onze vrijheid af pakt door meer en meer overheid te creeren doet de PVDA hetzelfde door de samenleving steeds meer tegen elkaar op te zetten met haar door de staat afgedwongen asociale staatssocialisme. Steeds strengere regels en hogere belastingen moeten ons in het gareel houden.
_
Samen creeren ze een steeds groter kwaad in een alles overheersende staat die samen met grote bedrijven alle vrije ondernemingsgeest en creativiteit uit ons perst. De staat slokt al onze welvaart op, mensen zijn zelfs bang om over kinderen na te denken want die zijn zo duur.
_
We gooien onze toekomst weg door nog op deze partijen te stemmen. Tijd voor meer vrijheid! Tijd voor gerechtigheid waarin we zelf kiezen waar we ons geld aan uitgeven, solidariteit is alleen sociaal als dat op vrijwillige basis gebeurd! Tijd voor het nemen van onze eigen verantwoordelijkheid!
_
Tijd voor een gezond libertarisch tegengeluid ...

de blije libertarier | 17-11-13 | 13:25

Weet je wat mij nou bezighoudt? Dat de VVD nog steeds op 20 zetels wordt gepeild. Twintig zetels! Dat is meer dan een halve PVV! Wie zijn die mensen? Wat drijft hen? Ik zou echt heel graag die mensen willen begrijpen. Zodat ik ze kon helpen. Anyone?

Ir Rita Tie | 17-11-13 | 13:23

Waarom zien mensen in de PVV de partij die voor Nederland de kolen uit het vuur haalt?
Niet omdat het de enige partij is die zich eurosceptisch opstelt. Deze week werd duidelijk dat Nigel Farage de SGP boven de PVV prefereert , een liberaal die liever met de “Nederlandse poldertaliban”(de woorden van een Nederlandse liberaal) samenwerkt dan met de xenofobische PVV of het antisemitische Front National.
Zou Farage misschien kijken naar de wapenfeiten van alle partijen. De PVV en FN hebben zich door hun gedrag zo weten te isoleren dat ze nu heil bij elkaar zoeken. De SGP heeft als marginale partij toch een grote invloed op het beleid in Nederland, neemt zijn verantwoordelijkheid en wil de Nederlandse belangen in Europa voor Nederland beschermen.
Nederland heeft 26 zetels in het Europese parlement wat in totaal 760 zetels telt. Logisch zou zijn dat eurosceptische mensen op de SGP zouden stemmen omdat deze partij heeft bewezen dat het een verschil kan maken wanneer het op afdwingen van eigen identiteit gaat.
Gelukkig voor de media is in Nederland niet iedereen in staat om logisch na te denken.

Raymond Reddington | 17-11-13 | 13:23

@zwellevertje | 17-11-13 | 13:20 |
Zal wel iets met verdeel en heers te maken hebben.

Hobbykip | 17-11-13 | 13:22

Het toont maar weer eens aan dat er alleen verschillende "middenpartijen" bestaan om de kiezers de illusie te geven dat er iets te kiezen valt.
Vergelijk het met pindakaas van de Aldi, die uit dezelfde fabriek komt als die van Albert Heyn. Alleen de verpakking is anders.

Maar die illusie, die kunstmatige verdeling van dezelfde socialistische ideologie in allerlei partijtjes, die alleen nog in de kleinste details verschillen laten zien, maakt wel dat de socialisten (en daar reken ik de VVD ook toe) zo ongeveer eeuwigdurend aan de macht blijven. We kunnen als kiezers nog marginaal invloed uitoefenen waar het gaat om een miljoentje meer of minder hier of daar, maar het grote werk, de vijfjarenplannen van de EUUSR, staat onwrikbaar voorgeprogrammeerd, al het nationale gekrakeel ten spijt.

Brussel laat het werkelijke gezicht van onze politieke partijen zien. Gewetenloos, principeloos en opportunistisch.

Gootbalkoning | 17-11-13 | 13:22

Wat @zwellevertje | 17-11-13 | 13:20 | zegt!

Hobbykip | 17-11-13 | 13:22

Misselijkmakend wijf, die Kroes.
Alleen al de assumptie dat mensen die kritsich t.o.v. de EU staan zverantwoording moeten afleggen aan de voorstanders van meer EU etc. vind ik een demagogische truuk van hebikjoudaar.
Newsflash, trut, jij met je EU-vriendjes willen gaan roeren in een bestaande situatie, dus dan zul je de Europese burger moeten overtuigen van je ideeen en de meerwaarde ervan, niet gaan lopen vuilbekken over de tegenstanders en dat het allemaal wel mee valt.

Graaisnaaiert | 17-11-13 | 13:22

Kroes. Het voorbeeld waarom je mensen moet begraven of cremeren als ze dood zijn.

ZKH EénOog | 17-11-13 | 13:22

Das Vierte Reich ist da. Democratie, vrijheid en autonomie zijn geruisloos vermoord.

En voor wie denkt, dat ik hier enkel een godwinnetje maak: een stukje geschiedenis. Het begint in 1944, toen die andere nazi's nog de baas waren in Europa.

www.eu-facts.org/en/ireland/from_ausch...

vraagstaart | 17-11-13 | 13:21

Kan iemand me uitleggen waarom ik in dat united Europa nog steeds niet op Farage kan stemmen maar wel zo'n hufter als Verhofstad de ongekozen baas kan worden?

zwellevertje | 17-11-13 | 13:20

Wie per jaar minder binnengraait dan 200k moet sowieso niet op de VVD stemmen. Ongeveer 1% van de mensen dus.
De VVD kan logischer wijze hooguit 2 zetels halen. De rest van de VVD stemmers zijn dromers.

calamiteiltje | 17-11-13 | 13:20

Zo kennen we Neelie weer. Die weet precies met welke foute mensen ze om moet gaan om positie te maken en te houden.

Schoorsteenveger | 17-11-13 | 13:19

@Parsons | 17-11-13 | 13:13
Inderdaad. De wettelijke grondslag waar het Europees Parlement op gebaseerd is, hadden we al weggestemd in 2005. Die EP-verkiezingen zijn dus illegaal in Nederland.

tipo | 17-11-13 | 13:17

CornholioNL | 17-11-13 | 13:15 |

Het is Neelie lul!

*plop*

CornholioNL | 17-11-13 | 13:17

Ik snap werkelijk niet wat dit oude fossiel nog doet in Brussel, ze is de leeftijd van voorleesoma zelfs allang voorbij.

toetanchamon | 17-11-13 | 13:16

-weggejorist-

Bofkip | 17-11-13 | 13:16

alsof het wat uit maakt op wie je stemt....

nederburger | 17-11-13 | 13:16

Het draait bij de VVD maar om 1 ding: baantjes in de politiek - met vet geld - en liefst als EP: nog meer geld en belastingvrij.

070 | 17-11-13 | 13:15

Old_Spice | 17-11-13 | 13:10 |

Probeerd u nu te zeggen dat Nelie daar voor zichzelf zit en niet om ons (het volk) te vertegenwoordigen?

Wel verdomme, de hoer!!!

CornholioNL | 17-11-13 | 13:15

Gay Verhofstadt... Eussr komt hard deze winter!

All_Anonymous | 17-11-13 | 13:15

Ik dacht altijd dat alleen PvdA -leden interne discussies via de publieke omroep uitvechten. Maar kennelijk is ook dat nu liberaal geworden.

Kwaliteitszorg | 17-11-13 | 13:14

Het gaat van kwaad tot erger.

Die verhofstadt is een totaalmalloot, een technocraat in hart en nieren, als hij een hart zou hebben.

Enige voordeel wat ik zie is dat hij zijn positie RvC bij grootste pensioenfonds in Nederland moet opgegeven, alleen denk ik dat hij al die kennis die hij daar heeft opgedaan zal misbruiken voor eigen gewin.

Kaas de Vies | 17-11-13 | 13:13

@Botte Hork | 17-11-13 | 13:06
Stemmen staat gelijk aan landverraad.

Parsons | 17-11-13 | 13:13

Altijd VVD gestemd, zeg ik met grote schaamte. Na de volledige overlevering aan het Nivelleer feestje van de Partij van de Achterlijke-pietenrammers gaat dit NOOIT meer gebeuren.

de Voorzittert | 17-11-13 | 13:13

"Guy heeft een 'track record' die Verheijen waarschijnlijk nooit zal realiseren."

Gelukkig niet...maar dat bedoelde Nelie waarschijnlijk niet.

CornholioNL | 17-11-13 | 13:12

Kroes had het uitsluitend over oneliners en populisme. Lees de VVD verkiezingsposters eens terug bitch!

genoegisgenoeg | 17-11-13 | 13:11

Zolang het geloof in de EU maar niet aangetast raakt, kan het post-nationalistische "project" in haar ogen immers onmogelijk mislukken.

trotse-ambtenar | 17-11-13 | 13:10

@Botte Hork | 17-11-13 | 13:06
Daar ben ik het roerend mee eens.
Dit hele Europa verhaal laat al zien waar de prioriteiten liggen bij de VVD; bij het regelen van baantjes voor zichzelf, en niet bij Nederland. Kroes roept dit ook alleen maar omdat ze als Eurocommissaris nog nooit zoveel belastingvrij geld naar binnen heeft geroeid, met fantastische gezondheidszorg en een buitengewoon riante pensioensregeling, die de EU haar werknemers geeft. Enige wat ze moeten doen is hun land verraden en kiezen voor de eenheidsworst Europa.

Old_Spice | 17-11-13 | 13:10

Daarom: PVV!!!

meneer Q | 17-11-13 | 13:10

Die ouwe rimpeldoos doet vrolijk mee aan de fittie binnen haar eigen partij...altijd lachen dit!

CornholioNL | 17-11-13 | 13:09

So it begins. Alhoewel, wie neem ik ook in de maling.
De EU heeft al een machtspositie waar we niet meer onderuit kunnen. Buitenlandse studenten vertellen me regelmatig, dat ze staan te kijken van hoe Nederlanders nog dénken dat alles terug te draaien is.
Heb slecht, bijzonder slecht, nieuws voor deze mensen.
Dat gaat nóóit meer gebeuren.
Nu is het nog leuk en aardig, maar als het puntje bij paaltje komt gaan de EU non-valeurs vol op het orgel.
Neelie gaf al een aardig voorzetje. Licht uit, zaklamp op haar gezicht en roepen maar "de populisten komen je halen, BOE, pas op, de populisten zijn het kwaad"
Daar kan Pim over meepraten. Oh wacht.

DaughtersofLot | 17-11-13 | 13:08

Wie nou nog een keer op de VVD stemt, die verdient ook niet beter.

jemagookniksmeer | 17-11-13 | 13:08

Guy Verhofstadt werkt toch samen met die communist en pedofiel Cohn-Bendit? Dus de VVD steunt pedofilie?

tipo | 17-11-13 | 13:07

VVD=D66, dodelijker kan niet.

Fast Forward | 17-11-13 | 13:07

Op de VVD stemmen staat gelijk aan landverraad.

Botte Hork | 17-11-13 | 13:06

Zou Guy dan wel een bloksnorretje laten staan?

Conan de Rabarber | 17-11-13 | 13:05

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland