Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Altijd Wat: Spekman sloopt participatiesamenleving

demasochistischesamenleving.jpgHét grote dilemma van Kabinet Rutte II is de ideologische onenigheid tussen coalitieclubjes PvdA en VVD. De VVD wil een participatiesamenleving waarin iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid draagt voor zijn inkomsten, geluk, welvaart, (mantelzorg voor zieke) familie, sociale omgeving en opleiding. De PvdA wil echter leunen op een genivelleerde verzorgingsstaat, waarin Vadertje Staat verantwoordelijk is voor een herverdeling van de rijkdom, zodat de kloof tussen arm en rijk kleiner wordt. In de praktijk is deze combinatie een enorme verlies-verlies situatie voor de Burger met een Baan: de belastingen gaan omhoog en de lasten worden verzwaard voor (met name) de middeninkomens, die daarna op zichzelf worden aangewezen. De VVD vraagt vervolgens meer eigen verantwoordelijkheid terwijl de PvdA er met de binnengesleepte bakken belastingpoet vandoor gaat om hun integratiemachine te oliën, 'cultuurpaleizen' te bouwen, de welvaart van wachtgelders te bewaken, veel te dure semipublieke bestuursfuncties te bekostigen en de vliegtickets van succesvolle popartiesten te vergoeden. Want participatie en eigen verantwoordelijkheid hoeft natuurlijk niet van iederéén gevraagd te worden in deze samenleving: voor sommigen zijn er de gulle giften en rijkelijke roompotjes van de sociaaldemocratie - evenals voor degenen die zich hoog boven het volk comfortabel in de baantjeszweefmolen hebben gezeteld. De werking van dit politieke partnerschap samengevat: De PvdA komt de zuurverdiende centen van de ruggengraat van Nederland afschrapen en de VVD geeft hen in ruil daar voor de 'los nu je eigen sores maar op'-middelvinger. Mark Rutte noemt deze participatiesamenleving 'positief' en 'liberaal', en Hans Spekman ontkent hem doodleuk (OMG @ poll). Dat laatste nu op uw op aflossing gekochte televee, bij ALTIJDWAT24.

Reaguursels

Inloggen

Noem Sofie (D66 miep) en weggejorist... Kikkeroog.

Batavus Warrior | 13-11-13 | 23:29

-weggejorist-

Batavus Warrior | 13-11-13 | 16:17

Dit stuk is mij uit het hart gegrepen. En dan nog even een paar getallen voor die 'breedste-schouders-trollen.'
De totale rijksbegroting is meer dan € 250 miljard. Daar komen nog bij alle uitgaven van gemeentes, de provincies, waterschappen en andere zelfstandige bestuursorganen en zaken die slim buiten de begroting worden gehouden zoals bepaalde bijdragen aan de EU. (En dat is nog los van wat Nederland moet betalen als allerlei garanties worden ingeroepen want dan komt er nog een € 1000 miljard bij. En nee zover is het nog niet, maar reken maar dat dit toch weer ettelijke miljard € per jaar kost via het rentepercentage dat we betalen op onze staatschuld. Hoeveel 'de overheid' per jaar echt uitgeeft wordt al jaren angstvallig verbloemd. (Ronduit verzwegen wordt wat de overheid aan zichzelf uitgeeft, maw, wat puur wordt rondgepompt binnen de overheid.) Ik schat zelf dat als je alle overheidsuitgaven bij elkaar optelt je op € 500 MILJARD per jaar uitkomt, maar 1 ding weten we zeker, het is zeker meer dan € 350 miljard en ondanks al het gezwets over bezuiningen wordt het ieder jaar weer meer. Wat we ook weten is dat de overheid wel bezuinigd op allerlei kerntaken (behalve zorg), veiligheid, justitie, defensie, rechtspraak, sociale zekerheid, en onderwijs. Terwijl, gesteld dat de overheid een rendement zou draaien van 50% er nog ruim € 10.000,00 gemiddeld per inwoner per jaar zou moeten zijn voor het uitoefenen van die kerntaken. Ziet u het terug? Burgers betalen steeds meer aan de overheid en krijgen er minder voor terug. Rara? Dan moet je dus niet lopen zeuren tegen mensen die al circa 50% van hun inkomen aan belasting afdragen, want daar ligt echt het probleem niet en zeker niet de oplossing. Het is in Nederland nu al volstrekt contra productief om harder en meer te gaan werken, een extra opleiding te volgen, etc. Voor je het weet werk je harder meaar houdt je minder over. Alleen als je boven de € 200.000 per jaar 'verdiend', dan gaat ieder beetje extra weer lonen. Geen wonder dat iedereen die de kans krijgt zich een slag in de rondte graait.

7anPau1 | 13-11-13 | 11:56

"De Neo-Liberale Taliban van Mark De Lullende Stropdas wil een participatiesamenleving waarin iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid draagt voor zijn inkomsten, geluk, welvaart, (mantelzorg voor zieke) familie, sociale omgeving en opleiding"
Mooie volzin zou je zo zeggen, maar als je nu wil weten wat de gevolgen hiervan zijn, moet je maar een naar "The good old US of A kijken".
Dat is het land van "milk and honey" voor onze Neo-Liberale Oppertalibannert.
Nee, dan pas ik wel.

Lenco | 13-11-13 | 10:31

Spekman, de vleesgeworden smakeloosheid.

Rest In Privacy | 13-11-13 | 09:59

Van Rossem haalt twee begrippen door elkaar: verzorgingsstaat en participatiemaatschappij. Wat de VVD met participatie wil is de verantwoordelijkheid van de zorg voor ouderen of gehandicapten bij een familielid of buurman neerleggen. In de praktijk zal dat meestal de buurman zijn, want de samenleving is tegenwoordig niet meer zo dat familieleden in de buurt wonen. En dan is er inderdaad een verlies-verlies situatie voor de Burger met een Baan. Want ik zou dan bijvoorbeeld naast mijn werk mijn inmiddels 79-jarige buurvrouw moeten helpen. Veel werkende mensen zijn trouwens niet eerder dan om 18:00 uur thuis, dus in de praktijk zal het niet gemakkelijk zijn. De VVD vindt dat zoiets gratis en voor niks moet, wat heet: er staat geen enkele belastingverlaging tegenover en de premies worden gewoon door geïncasseerd. Zo maak je zorg wel goedkoper, maar de vraag waarom een politicus zich voor zijn werk dik laat betalen in plaats van te participeren en iemand met toch al een schraal inkomen gratis moet werken voor het welzijn van een ander is er niet mee beantwoord.

Angelica | 13-11-13 | 09:28

PvdA en VVD zijn labels van dezelfde socialistische club, net als Brandt en Amstel labels van Heineken zijn, dat geeft het stemvee het idee een keuze en invloed te hebben. VVD en PvdA willen precies hetzelfde, het verschil is dat je stemt op andere politici die vervolgens hetzelfde doen, je kiest tussen een coalitie van PvdA + VVD of VVD + PvdA al of niet aangevuld met andere labels GL, D66, CU, CDA, SP en SGP. Grappig overigens dat de staatsomroep naar D66 refereert als "de oppositie".

Wloddek | 13-11-13 | 09:00

De PvdA praktiseert ten koste van iedereen die zijn eigen broek ophoudt al decennia lang de PARASITERENDE samenleving.
Parasitisme is de belangrijkste pijler waarop de socialistische doctrine berust.

De zelfbenoemde socialistische "elite" ontleent zijn bestaan aan hun dominantie in het hele (semi) publieke domein en hun parasitisme in de door hen ontwikkelde en onderhouden zieligen en subsidie industrieën. Socialisme genereert geen werk, maar parasiteert op het werk van anderen.

Hun weerzinwekkende nivelleringsdrang komt voort uit een andere pijler waarop socialisme rust, t.w. uniformiteit. Diversiteit/pluriformiteit zijn een nagels aan de socialistische doodskist. Socialisme heeft NL wel vernachelt met multiculturalisme, dat is heel iets anders dan diversiteit/pluriformiteit.

Afhankelijkheid is ook een belangrijke pijler. Dat bereik je met nivelleren. De afhankelijk gemanipuleerde samenleving, daarvoor is nivelleren de socialistische toverspreuk sinds de 70-er jaren. Immers, socialisme gedijt niet in een samenleving die berust op individuele zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Nederland is welvarend geworden dankzij de agrarische sector- de int. handel en bijv. het mkb, in tijden dat socialisme nog niet bestond, laat staan dat zij een relevant aandeel in die welvaart hebben gehad.

Socialisme is de parasitaire doctrine die met gemeenschapsgeld de eigen "elite" benoemt en rijk bedeelt. De doctrine die met publiek geld zijn eigen electoraat kweekt-in stand houdt en importeert.

Schaamteloosheid is vaak ook kenmerkend voor socialisten en beroepsgroepen die erg met links flirten. De advocaten "staking" gisteren is een voorbeeld. Zij veinsden op te komen voor de belangen van hen die afhankelijk kunnen zijn van rechtshulp. Een woordvoerster somde daarvan een rijtje op en noemde daarbij o.a.: "of de arts die uit menselijkheid iemand uit zijn lijden verlost", daarmee schaamteloos doelend op het drama dat zich onlangs in Tuitjenhorn voltrok. Artsen zijn nou niet een beroepsgroep die per definitie afhankelijk is van rechtsHULP. Daarmee ontkrachtte die vrouwelijke advocaat in één zin de geloofwaardigheid van die hele "staking". Die berustte niet op enige vorm van maatschappelijke betrokkenheid, maar was een ordinaire vertoning om het vele geld dat gesubsidieerde rechtshulp hen genereert, veilig te stellen nu er op rechtshulp bezuinigd moet worden. Gewend als ze zijn om met een hark te schrijven en met een hooivork uit die lucratieve ruif te vreten zonder daarvoor - in veel gevallen- een relevante prestatie te leveren.

Socialisme discrimineert grote delen van het Nlse volk.

h.a.k. blok | 13-11-13 | 05:05

Weet je, het interesseert me geen hol meer. Als ik geen baan meer heb: so be it. Als ik geen inkomen meer heb: so be it. Als ik geen bijstand krijg: so be it. Als ik in een kartonnen doos moet wonen: so be it. Als ik mijn kartonnen doos moet inleveren aan de overheid: so be it. MAAR VERWACHT VAN MIJ GEEN HOL MET JE PARTICIPATIE!

-=PyP=- | 13-11-13 | 01:35

Nivelleren, verzorgingsstaat etc etc etc Het zijn allemaal excuses voor maar 1 zaak en 1 doel: het ontvreemden van uw geld. DAT is wat zij willen bezitten. Uw geld. De rest is geklets. Het zijn ordinaire dieven. Echt. Niks meer, niks minder.

Rest In Privacy | 12-11-13 | 23:49

Nivelleren, verzorgingsstaat etc etc etc Het zijn allemaal excuses voor maar 1 zaak en 1 doel: het ontvreemden van uw geld. DAT is wat zij willen bezitten. Uw geld. De rest is geklets. Het zijn ordinaire dieven. Echt. Niks meer, niks minder.

Rest In Privacy | 12-11-13 | 23:49

@Brou Is Back | 12-11-13 | 23:23
Nee, je moet en zal participeren voor anderen, want jij bent geforceerd 'sociaal' en 'eerlijk'. Kreng.

En als je dat niet leuk vindt, dan ben je een racistische xenofoob en dan moet je dood.

dlseth_ | 12-11-13 | 23:42

Het geld in Nederland mag niet op zijn...

duitse herder | 12-11-13 | 23:40

Mark Smith | 12-11-13 | 23:02 |

Af en toe een weerwoord plaatsen tussen de plempsels van de verzuurde PVV-ers hier, kan geen kwaad.

Jan Dribbel | 12-11-13 | 23:25

Prima, die participatie-samenleving, maar mag ik dan wel even AL mijn belastinggeld & sociale lasten terug? Dan roggel ik het zelf allemaal wel en heb ik die uitvreters van de roverheid niet meer nodig.

Brou Is Back | 12-11-13 | 23:23

Ik snap toch niks van de VVD achterban, dat ze dit maar blijven accepteren dat hun partij zo verschrikkelijk wordt uitgeleverd aan die bloedrode Spekman socialisten door Rutte, ze moeten toch wel beseffen dat de dag des oordeels komt, ze dan allemaal een andere baan moeten zoeken.

lanexxx | 12-11-13 | 23:16

@Mark Smith | 12-11-13 | 23:02
Whatever turns u on. Goed dat je niet met de mainstream meegaat, dat maakt je een beter weldenkend mens dan de rest van de bagger hier.
Zonder tuig als die aap en zoekers als jij was ik hier al na een maand verdwenen.
Je laveert leuk, maar ik ben daar beter in. Period.

Jim Lovell | 12-11-13 | 23:14

Jim Lovell | 12-11-13 | 22:56 | + 0 -
Juist wel, ik waardeer Bakito toch. Humor van de bovenste plank, maar op GS paarlen voor de zwijnen.

Mark Smith | 12-11-13 | 23:02

@Mark Smith | 12-11-13 | 22:54
Je hebt wel hetzelfde gevoel voor humor, geen.

Jim Lovell | 12-11-13 | 22:56

@Parel van het Zuiden | 12-11-13 | 22:37
Ik denk dat je de nuance mist. De zogenaamde oppositie mist het vermogen om vriend van vijand te onderscheiden en kotst op mensen die heel snel het verschil kunnen maken.
En daarom gaat de oppositie neer, keihard. Uit minachting en wraak.

Jim Lovell | 12-11-13 | 22:55

Van Duyvenbode | 12-11-13 | 22:52 |

Ben je gek, het eerste komt door dat gekke boek van die pedoprofeet en het 2e door het jarenlang speculeren met geld wat ze niet hadden....

CornholioNL | 12-11-13 | 22:55

Jim Lovell | 12-11-13 | 22:47 | + 0 -
Nee.

Mark Smith | 12-11-13 | 22:54

@Bakito | 12-11-13 | 22:39
Dank je. Verborgen achter al die minkudo's zit de +1 die ik je zojuist gaf.

Professor Superhirn | 12-11-13 | 22:52

In vergelijking met Syrië zijn onze problemen lachwekkend. Net weer een foto gezien uit dat land, man, man. Een jochie van 13 slachtoffer van een brandbom die neerkwam op een schoolplein.
Hoe komt het toch dat de hele Arabische wereld in rep en roer is, en waarvan delen zijn veranderd in een hel op aarde? Hoe komt het dat Zuid-Europa financieel-economisch zowat volledig is weggevaagd? WTF is going on? Zou het dan toch... nee, dat kan niet. Of toch? De olduvai-theorie? De club van Rome? The coming new Darg Age?

Rest In Privacy | 12-11-13 | 22:52

Ik ben voorstander van een obliteratiemaatschappij. Dat levert een hoop geld en ruimte op.

Dead Silence | 12-11-13 | 22:49

@Mark Smith | 12-11-13 | 22:41
Ben jij soms een Duitser?

Jim Lovell | 12-11-13 | 22:47

Heren, even een moment van ontspanning...

Shrek gaat gooien op RTL7...

CornholioNL | 12-11-13 | 22:43

brutus68 | 12-11-13 | 22:22 | + 0 -
Een minkudo is hier hetzelfde als een compliment. Zie Bakito. By far de meest amusante reaguurder hier.

Mark Smith | 12-11-13 | 22:41

zeg maar jansen | 12-11-13 | 22:36 | + -1 -
Trek je zelf nog wel eens door of zit je inmiddels in zo'n 24-uursluier? #dtv

Bakito | 12-11-13 | 22:41

Op een dag eten we alleen nog maar zwoerdjes. De biefstukken gaan naar Brussel.

Rest In Privacy | 12-11-13 | 22:41

Professor Superhirn | 12-11-13 | 22:34 | + 1 -

Kaeshi waza!

Bakito | 12-11-13 | 22:39

@zeg maar jansen | 12-11-13 | 22:36
Heb je wel eens gedacht aan een carriere als schrijver van sprookjesboeken, fantast?

Jim Lovell | 12-11-13 | 22:38

@Chiant | 12-11-13 | 22:28 |

Er is geen paniek, slechts onrust. Er zijn inmiddels voldoende maatregelen "in place" om oppositie vanuit de burgerij monddood te maken. U dacht toch niet dat al die uitbreidingen van overheidscontrole en bevoegdheden bedoeld waren voor onze veiligheid?
.
We hebben het hier immers over mensen die kritiek afdoen als populisme, fascisme, racisme, en discriminatie. Perfecte termen om mensen te marginaliseren en vervolgens bikkelhard aan te pakken.

Parel van het Zuiden | 12-11-13 | 22:37

@Polletje Piekhaar | 12-11-13 | 22:18
Dus dat willen onze linkse vrienden, een partijwinkel met pvda bonuskaart.

Jim Lovell | 12-11-13 | 22:37

De participatiemaatschappij zoals Rutte zich die voorstelt loopt spaak op het moment dat er brand uitbreekt in een bejaardenhuis.

Dan gaat de vanuit de taxpoet betaalde brandweerman aan het bejaardenevacueren. Dat is niet zijn taak. Hij moet de brand blussen.

De bejaarden hebben immers familie die ze uit dat brandende kot moeten sleuren. Zijn die er niet dan hebben ze pech.

Als je de redenatie van Rutte doortrekt dan hè?

zeg maar jansen | 12-11-13 | 22:36

Dat vind ik nou zo mooi aan Geenstijl: het begint met een ordinaire kabinets-bash, maar dan weet ik het zooitje toch te verleiden tot een diepe literaire en filosofische discussie. Dit forum wordt ten onrechte ondergewaardeerd bij normale mensen. Dat mag ook wel eens worden gezegd +1

Bakito | 12-11-13 | 22:36

Gewoon voor de leuk:

youtu.be/Bt7m7wLun1U

Omdat al dat gezeik over de trui anders gaat vervelen.

Supermatthijs | 12-11-13 | 22:36

@Bakito | 12-11-13 | 22:31
Ga samen dan maar fijn terug naar de reaguurder ;) gaylords.

Jim Lovell | 12-11-13 | 22:34

@Bakito | 12-11-13 | 22:26
Dat jij aan gratis seks doet moet jij weten. Maar de meeste andere reaguurders zijn geen hoeren hoor.

Professor Superhirn | 12-11-13 | 22:34

Ommezwaai | 12-11-13 | 22:29 | + 0 -

Als je de vergrijzing niet als belangrijkste punt ziet maak je denk ik een fout. Natuurlijk is er teveel blijven hangen bij managers maar dat hebben ze inmiddels wel aangepakt lijkt me. De PVV blaat maar wat en doet beloftes die ze absoluut niet waar kunnen maken. Maar zo rollen populisten.

Supermatthijs | 12-11-13 | 22:33

Parel van het Zuiden | 12-11-13 | 22:29 | + 0 -
Trommel maar zoveel je wilt, ik laat jou toch nooit barsten. :)

Bakito | 12-11-13 | 22:31

Chiant | 12-11-13 | 22:28 | + 0 -
Dat apocalyptische hè en gebrek aan levensvreugde, zou dat nou komen door eeuwenlange calvinistische indoctrinatie of mis je gewoon een stofje?

Bakito | 12-11-13 | 22:30

Supermatthijs | 12-11-13 | 22:20
Zonder enige politieke stelling in te nemen, waarom is de zorg zo duur(geworden)?
Ik denk dat de PVV wel een punt heeft.
Iedereen loopt te blaten dat de zorg onbetaalbaar is geworden, maar leg de vinger eens op de zere plek(ken).
Ik denk dat we vele oorzaken kunnen noemen, waarvan de vergrijzing niet eens de belangrijkste is.

Ommezwaai | 12-11-13 | 22:29

Geldt de participatiemaatschappij ook voor de banken, vraag ik me af. En voor de grote bedrijven. Of blijven die gewoon aan de tiet van de overheidssubsidie hangen. Kijk, daar hoor je Rutte niet over.

Rest In Privacy | 12-11-13 | 22:29

@Bakito | 12-11-13 | 22:12 |

Dat we heel hard op u moeten trommelen om de lelijkheid van onze maatschappij weg te drukken...

Parel van het Zuiden | 12-11-13 | 22:29

Bakito | 12-11-13 | 22:26

Zooo ,nou mag je ook de hele binnenplaats gaan vegen..

newray | 12-11-13 | 22:28

Die speknek moet zij klep houwe. Laat hem zelf een paar gastarbeiders verzorgen in zijn eigen huis van zijn eigen geld als hij zo graag wil nivelleren maar laat de rest van de mensen dan ook hun eigen vrijheid van keuze als ze om begrijpelijke redenen niet hetzelfde willen doen.

benjemal | 12-11-13 | 22:28

@Parel van het Zuiden | 12-11-13 | 22:02
Vanaf 22 mei 2014 zal de gevestigde politiek danig in paniek raken, vermoed ik sterk. Op landelijk niveau is de paniek nu al groot (althans voor zolang de democratie nog geldt) en dat is tevens de garantie dat het zittende kabinet de rit zal uitzitten. Tot ver voorbij de pijngrens.

Chiant | 12-11-13 | 22:28

goktrommelisttot | 12-11-13 | 22:25 | + 0 -
Whahaha, tenminste iemand die nog oplet ;)

Bakito | 12-11-13 | 22:27

Professor Superhirn | 12-11-13 | 22:23 | + 0 -
Goed dat je het zegt: gratis seks is ook iets waarmee ik me onderscheid van de andere reaguurders

Bakito | 12-11-13 | 22:26

Supermatthijs | 12-11-13 | 22:20

Je kan het wel, inhoudelijk reaguuren.

brutus68 | 12-11-13 | 22:25

Bakito vereenzelvigt zich met good ol' Gunther? Ik dacht dat die bij iedereen in ongenade was gevallen vanwege zijn waffen-ss verleden, op wat guurrechtse blogjes na.

goktrommelisttot | 12-11-13 | 22:25

Ik zou wel eens verkiezingen willen zonder campagnes.
Feynman | 12-11-13 | 21:20 | + 18 -

.

dat is een interessant uitgangspunt. In sommige landen mag 1 maand voorafgaand aan de verkiezingen geen campagne meer gevoerd worden. Mijn waarneming is dat vooral de gevestigde partijen veel winst halen in de laatste maand , vooral met dank aan de publieke omroep (iets met vestzak/broekzak, hemd nader dan de rok, of meerdere handen op 1 buik, grachtengordel, old boys, etc.).

ad melkert | 12-11-13 | 22:25

Je moet toch wat hè....
Bakito | 12-11-13 | 22:20 |
Door deze bekentenis zal U toch egt 4.2 uur taakstraf moeten verrichten, die zal bestaan uit koffieschenken op het hoofdburo.

newray | 12-11-13 | 22:25

Bakito | 12-11-13 | 22:20 | + 1 -

Ik heb nog onderbroeken nodig B. Wanneer kom je weer langs ?

Supermatthijs | 12-11-13 | 22:24

@Polletje Piekhaar | 12-11-13 | 22:18 |
Duh? Weleens een vergelijking gemaakt tussen West-Europa en de USA? Kun je mooi observeren wat de sociaal-democratie voor elkaar heeft gekregen.....

D.Turpin | 12-11-13 | 22:24

@Supermatthijs
Mijn vader is een redelijk eenvoudige arbeider die in een huis van 300K woont. Dat komt doordat 'ie zijn huis van 75K (guldens) bijna tien keer over de kop heeft zien gaan zonder daar ooit een seconde voor te hoeven werken. Is helemaal vanzelf gegaan. Ik gun het hem en ik erf het straks, maar dit type "eenvoudige arbeiders" mag je van mij best aanspreken op hun vermogen.. maar nee, die ontzien we juist.

Zware Majesteit | 12-11-13 | 22:24

@Bakito | 12-11-13 | 22:20
Je vergeet nog te vermelden dat de gemeente je ook van gratis wifi en een laptop voorziet om de godganse dag te trollen op GS en twitter...

Professor Superhirn | 12-11-13 | 22:23

Professor Superhirn | 12-11-13 | 22:17

Mark Smith heeft nog niet genoeg min-kuddo's vergaard. Overigens is dit niet de juiste lijst.

brutus68 | 12-11-13 | 22:22

@Dizzydent | 12-11-13 | 22:14
Je zou natuurlijk natuurlijk naar Saudi Arabië kunnen verhuizen, als je je beter kunt vinden in de aldaar geldende gebruiken en gewoontes.

VanBukkem | 12-11-13 | 22:22

Zware Majesteit | 12-11-13 | 22:11 | + 0 -

Kijk, inhoud in een reactie, daar kijk ik toch even van op. De verzorgingsstaat is te duur aan het worden en dat snappen alle serieuze partijen in nederland behalve de PVV met dat wel hitsig eruit ziende Fleurtje voorop. De Pvda heeft fouten gemaakt want ook best vaak regeringsverantwoordelijkheid gedragen in plaats van er voor weg te lopen. Ik erger mij aan de bij grote aantallen hier aanwezige afkeer tegen de Pvda. Ze van alles de schuld geven is gewoon niet eerlijk. Ik zeg dan kijk ook naar al die andere partijen die in de regering zaten en kijk ook vooral eens naar jezelf. We hebben een te grote broek aan getrokken hier en moeten nu op de blaren zitten. Een redelijk eenvoudig arbeider kan geen huis van 3 ton betalen.
begtalen.

Supermatthijs | 12-11-13 | 22:20

Zware Majesteit | 12-11-13 | 22:11 | + 0 -

Kijk, inhoud in een reactie, daar kijk ik toch even van op. De verzorgingsstaat is te duur aan het worden en dat snappen alle serieuze partijen in nederland behalve de PVV met dat wel hitsig eruit ziende Fleurtje voorop. De Pvda heeft fouten gemaakt want ook best vaak regeringsverantwoordelijkheid gedragen in plaats van er voor weg te lopen. Ik erger mij aan de bij grote aantallen hier aanwezige afkeer tegen de Pvda. Ze van alles de schuld geven is gewoon niet eerlijk. Ik zeg dan kijk ook naar al die andere partijen die in de regering zaten en kijk ook vooral eens naar jezelf. We hebben een te grote broek aan getrokken hier en moeten nu op de blaren zitten. Een redelijk eenvoudig arbeider kan geen huis van 3 ton betaalen.
begtalen.

Supermatthijs | 12-11-13 | 22:20

Professor Superhirn | 12-11-13 | 22:15 | + 0 -
Nee geintje. Ik ben al 15 jaar werkloos, resultaat van een coke- en later heroïneverslaving. Heb daardoor een schuld van ruim 2 ton, die deels is afbetaald door de gemeente hier.

Omdat ik geld wil overhouden voor bier, friet en shag, woon ik in een kraakpand om huur uit te sparen. En mocht ik aan het einde van de maand toch in geldnood zitten, licht ik de verzekering op met spookfacturen of verkoop ik gestolen kleding aan minderjarige prostituees uit zakkenrollerslanden.

Je moet toch wat hè....

Bakito | 12-11-13 | 22:20

Suubi Musajja Skunk57 Asmodean

Nognooit tegengekomen . zo zie je maar de relativiteit van het moment. die is anders voor een ieder.

newray | 12-11-13 | 22:20

In mijn actieve jaren heb ik een aantal malen in het toen nog socialistische OostEuropa gewerkt en daar de zegeningen van dit systeem mogen aanschouwen. Vergeleken met dit arbeiders en boeren paradijs was de USA waar ik ook regelmatig kwam omdat ik voor een Amerikaanse multinational werkte, toch een heel wat aangenamer omgeving. Nog afgezien van het feit dat je niet voortdurend de Stasi of de KGB achter je vodden had was de materiële situatie van mijn collega's aanzienlijk beter. Behalve dan de aparatsjiks die in de speciale winkels voor de partij elite alles konden kopen waar het klootjesvolk alleen maar van kon dromen. Dus Matthijsje, het ideaal van jouw PvdA is voor de gewone man een nachtmerrie. De uitbuiting van de gewone man door de machthebbers was van een omvang die in een vrije markt economie ondenkbaar is. Dus socialisme? Nee, dank u.

Polletje Piekhaar | 12-11-13 | 22:18

De volledige top 10 van reaguurders is werkloos, neem dat maar van mij aan.
@Mark Smith | 12-11-13 | 21:59
Je bedoelt de volledige top -10:
1. Bakito : -127,100
2. Supermatthijs : -100,327
3. pius : -60,888
4. Hölzenbein : -34,997
5. Einde van de Domheid : -14,243
6. Turrukje : -13,535
7. Suubi Musajja : -7,922
8. ITEACHYOU : -7,725
9. Skunk57 : -7,563
10. Asmodean : -6,117

Allemaal werkloos. En dan staat Mark Smith er nog geeneens tussen.

Professor Superhirn | 12-11-13 | 22:17

@eerstneukendanpraten | 12-11-13 | 21:08 | + 1 -
Lijkt mij dat Rutte een rode rubber bal in z'n mond heeft en dat Samsom de rol van "The Gimp" op zich neemt.

Osdorpertje | 12-11-13 | 22:17

Chiant | 12-11-13 | 22:10 | + 0 -
Nou nou, afnemend aantal.....

Er waren er altijd nog duizenden over om bijv. Anouk te beledigen en bedreigen.

Bakito | 12-11-13 | 22:15

Fkes over de weg met ons cultuur: Gedetineerde nsb'rs klagen over hun slechte behandeling is 46/52 en ze hebben nog gelijk ook. kleinzoon van kampevaluator.

newray | 12-11-13 | 22:15

Over de horizon heenkijken noem ik dat in het jargon.
@Bakito | 12-11-13 | 22:02

Jargon = vaktaal. Dat suggereert dat jij een vak hebt geleerd en misschien zelfs een baan hebt.
Interessant. Mag ik raden?

Professor Superhirn | 12-11-13 | 22:15

De Saoedi's zouden Spekman's hand eraf hakken o.g.v. diefstal. Maar in NL noemt links het "nivellering" en prijst de dief de hemel in. Kudtland.

Dizzydent | 12-11-13 | 22:14

Parel van het Zuiden | 12-11-13 | 22:08 | + 0 -
Wat wou hij dan overbrengen in die film?

Bakito | 12-11-13 | 22:12

@Supermatthijs
Waar ik persoonlijk explosieve diarree van krijg, is dat gedweep met zogenaamde eerlijkheid door juist de PvdA. Echt, ik ben de laatste die je hoort roepen dat iedereen maar rucksichtlos aan z'n lot moet worden overgelaten, maar de verzorgingsstaat is feitelijk onhoudbaar geworden. Dat weten we feitelijk pas sinds het geboortecijfer ergens in de 60's naar beneden dook en daar bleef hangen, maar joh.. wie dan leeft, die dan zorgt. En dat moment is nu dus aangebroken, waarbij het ergste nog moet komen.

De naoorlogse geboortegolf is nu massaal inproductief aan het worden. Dat mag ik samen met mijn generatiegenoten gaan opvangen. Misschien lukt dat zelfs nog wel een beetje, maar vergis je niet: dit is pas het begin. Zorgkosten zijn pas in het laatste levensjaar echt belachelijk hoog ten opzichte van daarvoor, en dat laatste levensjaar hebben de boomers statistisch nog niet bereikt. Dat gebeurt pas over een jaar of 10 a 15, maar ook dat weten we pas sinds de 60's dus waar maken we ons druk om? Tijd zat!

Ik pas daarvoor! Ik weiger de dupe te worden van een gigantische bult wanbeleid die beleidsmakers al zien aankomen vanaf ver voor mijn geboorte, maar die ze wel lekker opportunistisch hebben genegeerd. In plaats daarvan hebben we de gasbel verbrast en op de pensioen- en zorgkosten van die generatie mag ik nu leeglopen? Wie heeft hiet hier nog over eerlijk!

Maar de PvdA hoeft zich niet druk te maken over mijn guurrechtse gedachtengoed. Nog een paar jaartjes en ik ben weg hier. Naar een land waar de belastingdruk wel in proportie is. De rest regel ik daar zelf wel. Jammer dan voor die paar uitkeringstrekkers die het hier echt nodig hebben, want daar gaat dan dus ook helemaal geen cent meer naartoe. Maar blijf vooral nivelleren PvdA. Mij deert het niet lang meer.

Zware Majesteit | 12-11-13 | 22:11

Graaf van Egmont | 12-11-13 | 22:05 | + 0 -
Het beeld dat ik een linkse, werkloze stinkerd ben houdt velen hier nog enigszins op de been.

Laat ik die illusie maar niet al te veel doorprikken, is beter voor iedereen.

Bakito | 12-11-13 | 22:11

@Bakito | 12-11-13 | 22:05
Ho ho, als ik mij niet vergis hebben we de laatste weken toch ook behoorlijk wat zure zwarte-mannen- én -vrouwen-gezeik mogen vernemen.
Dat werkt dan weer niet averechts, is gebleken uit het afnemend aantal zwarte pieten dit jaar en dat vind ik meten met twee maten. Discriminatie, zo u wilt.

Chiant | 12-11-13 | 22:10

Graaf van Egmont | 12-11-13 | 22:05

Bakito is arbeidsongeschikt. Dat is wat anders dan werkeloos.

brutus68 | 12-11-13 | 22:09

pokkeland | 12-11-13 | 22:03 | + 3 -

Hoezo ? Homo ! Niks mis mee toch ?

youtu.be/-cla_RSy5Is

Supermatthijs | 12-11-13 | 22:09

@Bakito | 12-11-13 | 22:02 |

U heeft inderdaad de inhoud van een Blechtrommel. Meteen de reden waarom u niet begrijpt wat Herr Grass probeerde over te brengen...

Parel van het Zuiden | 12-11-13 | 22:08

@pokkeland | 12-11-13 | 22:03
Een goede troll is de beste leraar !

SyntaxError | 12-11-13 | 22:07

Bakito | 12-11-13 | 22:02
Ik hoor net van Mark Smith, dat je gewoon werkeloos bent. Behalve dan dat je over de horizon kijkt en waarschijnlijk ook de hele dag uit het raam.

Graaf van Egmont | 12-11-13 | 22:05

brutus68 | 12-11-13 | 22:00 | + 0 -
Humor is by far de beste manier om maatschappelijke issues op de agenda te zetten.

Dat boze en zure witte-mannen-gezeik werkt alleen maar averechts, zo is gebleken.

Bakito | 12-11-13 | 22:05

@Plukkiehaar | 12-11-13 | 21:10
Volgens mij is Trui de beroerdste niet en heeft ie het hart wel op de juiste plaats. Hij heeft echter een compleet verkeerd en veel te rooskleurig(!) wereldbeeld. Waarschijnlijk omdat ie al zijn hele leven in een rode cocon leeft. Maar hij bedoelt het goed. (Ik weet het, de weg naar de hel geplaveid met goede bedoelingen.)

VanBukkem | 12-11-13 | 22:03

ik ben altijd een stille genieter hier op GS, maar de plemps die Supermatthijs hier plaatst jeez.
Vandaar dat ik even wilde melden dat ik u een wereldvreemde l#l vind.
gegroet

pokkeland | 12-11-13 | 22:03

@Supermatthijs | 12-11-13 | 21:46
Jij hebt het vaak over in links/rechts of PvdA.
Heb je het idee dat de NL politiek geregeerd wordt door
de EU (en de VS .. en Rusland en China)?
Ik zie de NL politiek bevoegd over een besluit of er 120 of 130 km/u gereden mag worden over een stuk snelweg. Veel meer authoriteit lijken we niet meer te hebben.
Een "politieke" positie kiezen en/of verdedigen binnen NL blijkt kansloos ...
Heil EU o/

SyntaxError | 12-11-13 | 22:03

Mark Smith | 12-11-13 | 21:59
Toch geven ze hoog op van hun carrières en positieve bijdrages aan het debat. Mag ik dus met een korreltje zout nemen?

Graaf van Egmont | 12-11-13 | 22:03

" Dit stopt pas, als u het stopt. "
.
Deze gevestigde politiek zal nooit en ten nimmer de koers veranderen. Partij- en eigenbelang staan altijd voorop. Dat betekent lastenverzwaren, een grotere overheid, meer staatsschuld, meer bemoeizucht, en vooral eindeloos doorgraaien.
.
Totdat de pot verteert is, natuurlijk. Uw pot wel te verstaan. U zal die pot moeten verdedigen of erin berusten dat die leeg gaat. Ooit slikte de Nederlander de tiende penning niet. Het is weer tijd voor die Nederlander!

Parel van het Zuiden | 12-11-13 | 22:02

Graaf van Egmont | 12-11-13 | 21:55 | + 1
Met hokjesgeest kom je niet ver in het leven. Over de horizon heenkijken noem ik dat in het jargon.

Enfin als het dan toch moet, kun je mij het beste typeren als een kruising tussen Miles Davis en Günter Grass

Bakito | 12-11-13 | 22:02

@Zware Majesteit | 12-11-13 | 21:32
Hulde! En zo is het maar net. Alles waar de PvdA voor staat, alles wat de diverse PvdA-besturen doen in de steden en provincies, het is allemaal een dikke vette onnodige bestuurslaag die vastgelijmd zit aan het pluche met stroperige combinatie van incompententie en een ongebreidelde minachting voor de zelfstandigheid, vrije mening, talenten en goede trouw van de inwoners van dit land.

Als hoger opgeleide met een goede baan betaal je je letterlijk blauw aan belasting. Na aftrek van loonbelasting, wegenbelasting, waterschapsbelasting, overdrachtsbelasting, gemeentebelastingen, parkeerbelastingen, BTW en accijnzen blijft er goddomme minder dan 10% over van mijn brutoinkomen om naar eigen inzicht te besteden aan zaken die ik de moeite waard vind. Die overige 90% eigent de overheid zich toe, die nog steeds voor het belangrijkste deel door de PvdA wordt gerund. En die desondanks steeds maar méér geld willen vangen van werkend Nederland.
Zum.kotzen.

Professor Superhirn | 12-11-13 | 22:01

GS is een praatzieke babbelbox forum met allerlei kekke inteelt-bokito/kaas/supermatthijs over en weer grapjes. Kan dat niet eens stoppen?

de Voorzittert | 12-11-13 | 22:00

Bakito | 12-11-13 | 21:57

Je psychotische hersenspinsels zijn af en toe amusant, ja. Maatschappijleer wil ik het echter niet noemen.

brutus68 | 12-11-13 | 22:00

Vroeger was de PvdA er voor de hardwerkende midden inkomens. En als de PvdA zich echt inzet voor die groep dan vinden zij het ook niet erg wat meer af te dragen voor die mensen die het zelf niet redden. Helaas is dit, op zich prima, ideologische ideaal al lang geen realiteit meer voor de PvdA. Ze hebben zich vervreemd van hun achterban en hebben in plaats daarvoor een nieuwe achterban omarmd. Een achterban die helaas veel minder op heeft met waar de partij ooit voor stond: eerlijk delen. Nee, deze nieuwe achterban wil gepamperd worden en EIST wederdiensten in ruil voor stemmen. En macht werkt kennelijk verslavend. PvdA heeft zich vrijwillig laten gijzelen. En dat komt nooit meer goed.

Paradigma shift | 12-11-13 | 21:59

Graaf van Egmont | 12-11-13 | 21:37 | + 1 -
De volledige top 10 van reaguurders is werkloos, neem dat maar van mij aan.

Mark Smith | 12-11-13 | 21:59

Zit nu naar Rambo 8 te kijken, Joris does s wat aan die trollen.

newray | 12-11-13 | 21:59

Ik wacht op het televisieprogramma Ik Vetnek

Finn | 12-11-13 | 21:57

brutus68 | 12-11-13 | 21:54 | + 0 -
Kom op B. maatschappijleer kan ook erg leuk zijn. Niet zo negatief altijd.

Bakito | 12-11-13 | 21:57

Bakito | 12-11-13 | 21:48
Duidelijk. Je bent dus een soort Stiefbeen of Malle Pietje als ik het goed begrijp.

Graaf van Egmont | 12-11-13 | 21:55

t Kan lang duren blijkbaar, maar eens zullen de centjes toch een keer op zijn?

ZKH EénOog | 12-11-13 | 21:55

Bakito | 12-11-13 | 21:48 | + 0 -

We hebben ze een beetje murf gebeukt die rechts reaguurdertjes van ons. Je zou bijna medelijden met ze krijgen.

Supermatthijs | 12-11-13 | 21:54

Supermatthijs | 12-11-13 | 21:52 |

Waar maak ik iets uit ?

Ik stel je alleen een vraag... volgens mij ben je moe, lezen gaat al moeilijk.

CornholioNL | 12-11-13 | 21:54

Bakito | 12-11-13 | 21:48

Waarin dan? Onzin, kletspraat, wartaal en luchtkastelen?

brutus68 | 12-11-13 | 21:54

De rijken maken samen met de armen de dienst uit en de middenklasse kan de rekening betalen. I hear you.

Finn | 12-11-13 | 21:53

CornholioNL | 12-11-13 | 21:51 | + 0 -

Dat maak jij niet uit. Ik blijf gewoon nog even.

Supermatthijs | 12-11-13 | 21:52

Supermatthijs | 12-11-13 | 21:46 |

Moet jij niet naar bed ?

Je wekker gaat immers zo vroeg, toch ?

CornholioNL | 12-11-13 | 21:51

Supermatthijs | 12-11-13 | 21:46

Meneer Brutus voor jou, vervelende linkse oproerkraaier.

brutus68 | 12-11-13 | 21:50

Graaf van Egmont | 12-11-13 | 21:37 | + 0 -
Handel, m.n. via marktplaats en Ebay, hetgeen goed te combineren is met de maatschappijlessen waaraan jij refereert.

Bakito | 12-11-13 | 21:48

newray | 12-11-13 | 21:44 | + 0 -

Als ik bij alle vervelende figuren hier moet gaan tikken ga maar naar Joop blijf ik bezig. Hoi Brutus !

Supermatthijs | 12-11-13 | 21:46

Ik vraag me af waarom spekman niet bij de SP zit,volgens mij is hij toch echt een communist.

rosher | 12-11-13 | 21:45

Oh nee he .. ik dacht dat dat een hersenspinsel was, die participatiesamenleving .. doen ze het nog menen ook.
Ik zeg OK .. participatiesamenleving NU!
WIJ bepalen weer alles wat er gebeurt, wat het is een "bottom up" model .. niet waar.
Mark, Didi en de rest van de muppets kan naar huis dan toch.
Een echte participatiesamenleving hebben we nodig .. waar we geen geld uit geven aan megalomane eieren van von Rompy, geen geld naar nutteloos dure CJIB kantoren .. er staan gvd genoeg kantoren leeg PATSERS!
WIJ .. de participerende samenleving .. krijgen geen enkele meerwaarde terug van de knaken die we extra betaald hebben voor jullie overbodige luxe .. of wel,
leg uit?
Belasting, accijns alles inc. het koningshuis, de hele regering en aanhangsels eruit en participatie erin .. all the way dan meteen.

SyntaxError | 12-11-13 | 21:45

newray | 12-11-13 | 21:33 | + -1 -
Maak jij niet uit. Ik blijf gewoon lekker hier. Wen er maar aan. (lekker hoofddoek wijf(Fatima Elatik))
Supermatthijs | 12-11-13 | 21:39 |

Vrijheid van meningsuiting, maar je blijft toch vervelend in mijn ogen. auw.

newray | 12-11-13 | 21:44

Het lijkt bij die poll net alsof je moet stemmen op een van die twee flapdrollen en hun mening. Beide opties zijn goed zolang die uilskuikens er zich niet mee gaan bemoeien.

lulkoekhapper | 12-11-13 | 21:44

Persoonlijk ben ik niet zo van het verbieden, maar ik voorspel dat de PvdA de eerste partij zal zijn sinds de NSB die verboden zal worden. En dat betekent dat de PvdA de komende tijd nog voor heel wat extra ellende zal zorgen. Wat je met types als Spekman en Samsom ook al van mijlenver ziet aankomen, natuurlijk.

Professor Superhirn | 12-11-13 | 21:41

Kijk, bij zo'n Bakito heb ik nog wel de neiging "solidair" te willen zijn. Zo'n iemand is niet meer te herplaatsen in de reguliere maatschappij, en is het in zekere zin humaan dat we als maatschappij/samenleving voor zijn levensonderhoud opdraaien.
En Supermatthijs moet naar een werkkamp.

brutus68 | 12-11-13 | 21:41

Die Speklap is een Klaploper. Paspoort innemen, grens overzetten, tot ongewenst vreemdeling verklaren, .. Oohh. wacht.. euhh.. Kut

denoorman | 12-11-13 | 21:40

My god , de aap is ook weer terug, CS please.

newray | 12-11-13 | 21:40

newray | 12-11-13 | 21:33 | + -1 -

Maak jij niet uit. Ik blijf gewoon lekker hier. Wen er maar aan. (lekker hoofddoek wijf(Fatima Elatik))

Supermatthijs | 12-11-13 | 21:39

Dezenaamhier | 12-11-13 | 21:27 | + 2 -
Dat stemfrauderen wordt met de invoering van de stemcomputer nog veel makkelijker. Ook met een paper trail. Gewoon real-time mee kunnen kijken in welke wijken er moet worden "ingegrepen."

Feynman | 12-11-13 | 21:39

Bakito | 12-11-13 | 21:32 |
Hé surfplank, wat doe jij zoal voor de kost. Ik zie je hier van 's morgens vroeg tot 's avonds laat reaguren. Of wordt jij per tegel betaald door GS?

Graaf van Egmont | 12-11-13 | 21:37

Zware Majesteit | 12-11-13 | 21:32 | + 0 -

Je hebt gelijk maar ik ageer tegen het beeld dat hier STEEDS MAAR WEER van de Pvda neergezet wordt. Die maken zich gewoon druk om meer banen en willen zeker niet meer mensen in de WW, bijstand of WAO. Dat is die domrechtse retoriek waar ik tegenin ga. Je mag hier best een karikatuur neer zetten, iedere avond weer, van een partij maar daarmee heb je nog geen gelijk.

Supermatthijs | 12-11-13 | 21:37

@Supermatthijs | 12-11-13 | 21:30 |
De PvdA staat alleen maar voor Afrika en de Milieugedrochten.
De (hardwerkende) Nederlander wordt vergeten door de PvdA.

ProAsfalt | 12-11-13 | 21:37

@Aap
Helemaal mee eens.

Ongeblustekalk | 12-11-13 | 21:36

"Dat laatste nu op uw op aflossing gekochte televee".
Van Rossem.... die lopen bij Joop rond, niet hier.

BedrijfsTijgerT | 12-11-13 | 21:35

Waarom moet er altijd geparticipeerd worden met MIJN geld?

VanBukkem | 12-11-13 | 21:34

@Supermatthijs
Gaat ajb naar de Joop.nl

newray | 12-11-13 | 21:33

Morgen lekker NCPN kiezen in de nieuwe gemeente "De Friese Meren".Eindelijk een fatsoenlijk onbesmeurd alternatief voor die hele overige graaierstroep.Ik verheug me zeer!

quardian | 12-11-13 | 21:32

Wit is foudt. next.

newray | 12-11-13 | 21:32

@Supermatthijs
De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten al. Ik betaal maandelijks zeker een complete bruto bijstandsuitkering en een uitwonende studiebeurs aan belasting. Mag het een keer genoeg zijn? Mag ik misschien een keer *ZELF* beschikken over het geld dat ik met mijn *EIGEN* inspanningen verdiend heb?

Als ik dat mag, is het geld echt niet ineens weg namelijk. Ik ga dat dan uitgeven, misschien zelfs wel hier in de buurt. En guess what: van de marge die de plaatselijke Mediamarkt maakt op de dikke plasma die ik koop, hijsen ze een student extra in zo'n rood shirt en die kan dan voor z'n eigen kop zorgen door actief iets bij te dragen. Van de extra stroom die ik afneem van de plaatselijke energieboer kan die een extra hoofddoekje in z'n callcenter parkeren zodat daar geen bijstand meer naartoe hoeft.. en ga zo maar door.

PARTICIPEREN DUS! En inderdaad, ben je om medische redenen niet in staat te werken dan mag daar een menswaardige uitkering tegenover staan. Die betaal ik met liefde. Maar als je wel kunt werken dan ga je dat wat mij betreft ook maar gewoon doen met je luie kadaver!

Zware Majesteit | 12-11-13 | 21:32

Het is heel typisch, maar als ik naar mijn eigen persoonlijke opmars en succes kijk van de laatste jaren, maakt het geen flikker uit wat voor kabinet er zitting neemt in het Torentje. Anticiperen heet dat, maar is uitsluitend weggelegd voor dynamische burgers die zich niet vast laten pinnen op een bepaalde politieke koers.

De overheid is een log schip, wees daarom een surfplank #tip

Bakito | 12-11-13 | 21:32

Spekmans levensfilosofie: de staat moet je hele leven betalen en je hoeft er niets voor terug te doen.

Eric Blair | 12-11-13 | 21:31

FW Ta-183 Huckebein | 12-11-13 | 21:24 | + 0 -

Wat een buitengewoon domrechtse blik op de zaken. Zonder Pvda zou de verdeling er voor de meeste "gewone" werknemers een stuk slechter uitzien. Bij hen is tenminste de wil nog om de hogere inkomens aan te pakken maar ze hebben ook te maken met een coalitie partner en een crisis. Dat vergeten de meesten hier voor het gemak maar even.

Supermatthijs | 12-11-13 | 21:30

Spekman de palliatieve Engel vs Duivel Rutte.
Lekker objectief sfeertje, bij meester interviewer dominee ter Linde.

DaughtersofLot | 12-11-13 | 21:29

Dan weer wel. Dan weer niet. Dan weer wel. Dan weer niet. Dan weer wel. Dan weer niet. Dan weer wel. Dan weer niet.

bas ooms53686289 | 12-11-13 | 21:29

Ik zou wel eens verkiezingen willen zonder campagnes.
Feynman | 12-11-13 | 21:20 |
En dat mijn beste, willen de zittende politici niet, want dan worden ze door de nadenkende (proest) kiezer keihard op hun plaats gezet.
En daarnaast is het stemfrauderen toch erg eenvoudig te doen met de juiste tellers, dus de mensen op de voor hun gunstige plekken komen toch telkens weer terug, met dezelfde kreupele ideeën.

Dezenaamhier | 12-11-13 | 21:27

die VK poll is raar. beide antwoorden zeggen ongeveer hetzelfde.

--sql error-- | 12-11-13 | 21:27

Ja, je moet wat als het geld van de Ander opraakt, niet?

Parsons | 12-11-13 | 21:26

De echte pijn komt voor onze generaties na het pensioen. En dan zal er niemand meer zijn die ten gunste van ons wil delen en participeren.

Petrus de Rewa | 12-11-13 | 21:24

Supermatthijs | 12-11-13 | 21:20 | + 1 -

die sterkste schouders betalen al bijna alles

enne, voortaan even goed lezen: wat de PvdA wil is dat iedereen die werkt als rijk wordt gezien en geplukt mag worden; juist verpleegsters, buschauffeurs, kleine zelfstandigen etc etc: die betalen de rekening; simpelweg omdat er niet genoeg 'rijken' zijn.

FW Ta-183 Huckebein | 12-11-13 | 21:24

En het is toch zo simpel: gewoon handhaven van de strafwet waar het diefstal betreft. Dat lijkt me toch wel het minste wat je op basis van het sociaal contract mag verwachten!

HoogToontje | 12-11-13 | 21:24

VVD en PvdA willen allebei exact hetzelfde: een zo groot mogelijke pot met belastinggeld waar ze lekker uit kunnen graaien.
Ze moeten het alleen in verschillende leugens verpakken om het aan hun achterban te verkopen

ZonderNaam | 12-11-13 | 21:21

Sorry, ging het even kijken, maar ik dat dit niet aanzien. Mensen die zich helemaal toewijden op de hulp aan anderen en dan vanuit Den Haag te horen krijgen van zo'n lul als Rutte, dat ze meer verantwoordelijkheid moeten nemen.

Graaf van Egmont | 12-11-13 | 21:20

Deze hele grote stap van de heer Spekman heeft 1 enkele reden. De PvdA wil niet al te veel verliezen in de gemeenteraadsverkiezingen. Een andere reden ligt niet voor de hand. U moet immers PvdA blijven stemmen zodat de VVD niet aan de macht komt, of zoiets.

Tijdens de verkiezingen is de PvdA voor gratis geld voor iedereen, voor de belangen van alle allochtonen en de ondergewaardeerde arbeider op de werkvloer. Eenmaal op het pluche zijn de regenten per direct hun electoraat vergeten. De schoorsteen moet roken, dus iedere nevenfunctie is er 1, ook als partner bij KPMG.

In de praktijk zien we de huisartsen van de PvdA een heroïnehoertje op straat uit elkaar trekken. Alsof een miljonair van de VVD geld gaat strooien bij de voedselbank. De idealen van deze partij zullen altijd tussen de oren blijven hangen en idealen blijven. In de praktijk is hun handelen compleet onvoorspelbaar.

Ik zou graag enige correlatie willen hebben tussen de holle verkiezingsretoriek en het handelen op het pluche. De idyllische die mijn oude maatschappijleraar schertste dat je vanuit het partijprogram de juiste keuze voor de natie kan maken is heel ver weg. Er zit een gat tussen mijn lesboek, aantekeningen en herinneringen en de gotspe die plaatsvindt.

Ik noem dat gat de afstand tussen burger en politiek. Door te liegen tijdens de campagne, of te draaien erna verwijderd de politici zich van de keuze van de burger. Niets meer en niets minder. Politici ondermijnen daarmee het fundamentele idee van een gekozen parlement.

Ik zou wel eens verkiezingen willen zonder campagnes.

Feynman | 12-11-13 | 21:20

In ruil voor de inzet van onze Pvda in deze regering zal men gewoon moeten nivelleren. Heel goed Hans, de sterkste schouders de zwaarste lasten. Niks mis mee.

Supermatthijs | 12-11-13 | 21:20

Tsja, met je hypotheek van 90k en een Saab van 20 jaar oud is het makkelijk participeren Marx Rutte... In dat opzicht volstrekt eens met Spekwang. Alleen wel genoeg van dat Nivelleer-feestje genaamd: Poet voor de Achterban

de Voorzittert | 12-11-13 | 21:19

Echt huilen wordt het pas wanneer je met pensioen gaat gebaseerd op middelloon. Maar dat komt niet op het conto van deze twee. Deze slopen de rest wel, zie pica.

Ongeblustekalk | 12-11-13 | 21:19

Afgelopen jaar tijdens Rutte I noemde de PvdA het nog een hardvochtige en ingrijpende maatregel. Nu wil Jetta Klijnsma dat een huisgezin met meerdere bijstandsuitkeringen, wordt gekort.
Daarbij moeten mensen met een bijstandsuitkering verplicht vrijwilligerswerk doen. Voor sommigen geldt een uitzonderingsregel.
bit.ly/hxkf6M

drs.Nee | 12-11-13 | 21:17

Ik hou niet van het woord PVVDA, want PVV komt erin voor....

EigenVolkEerst | 12-11-13 | 21:16

Ook de definitie van participeren wordt aangepast in de Dikke van Dale. Participeren is je bijdrage leveren aan de maatschappij ten gunste van de bovenonsgestelden, die uiteraard niet meeparticiperen.

Watapatja | 12-11-13 | 21:16

Evelien Donkers
Hoogleraar actief burgerschap.
...................
Wat doe ik nog in dit land?

Andy Devins | 12-11-13 | 21:15

Participatiesamenleving houdt in:
Ieder voor zich, god voor ons allen.
Nog meer belasting betalen voor nog veel minder.

ProAsfalt | 12-11-13 | 21:15

Bloedzuigers zuigen alleen maar, participeren zit hen niet in het bloed.

Simon de Danser | 12-11-13 | 21:15

Speklap komt op tv, of is het Vetnek? We gaan kijken wat voor zelfgemaakte trui zijn blijkbaar zwakbegaafde vrouw in elkaar heeft gefroebelt!

denoorman | 12-11-13 | 21:14

De pvda is een bubbel, het is wachten totdat het uitelkaar spat.

Dan hebben we trouwens wel genoeg spekvet om de winter mee door te komen.

lady blabla | 12-11-13 | 21:14

Ik noem gedwongen delen gewoon stelen.

fuckje | 12-11-13 | 21:13

IdiotSavant | 12-11-13 | 21:08 |

Zijn broer ?.... da's zijn Pa!

CornholioNL | 12-11-13 | 21:12

Het word steeds meer duidelijk dat deze coalitie eigenlijk totaal niet werkbaar is ten aanzien van de vele verschillen in opvattingen en denkwijzen...
Beide partijen wilden zo verschrikkelijk graag op het pluche dat dit duivelsverbond is aangegaan, en om Greet buitenspel te zetten...

Sterf PvvdA sterf!

CornholioNL | 12-11-13 | 21:11

Spekman is een achterbakse kontneuker.

Plukkiehaar | 12-11-13 | 21:10

@ IdiotSavant 21:08

Leuk, links Spekman en rechts Rinus..

eerstneukendanpraten | 12-11-13 | 21:09

Spekman is de broer van zanger Rinus:
imgur.com/U7Si22x

IdiotSavant | 12-11-13 | 21:08

Maar wie is nu top en bottom?

eerstneukendanpraten | 12-11-13 | 21:08

Nou, gezien mijn bloeddruk moest ik dit maar even niet gaan kijken.

YMMMV | 12-11-13 | 21:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl