achtergrond

Geenstijl

Zeg niet dat we niet hebben gewaarschuwd...

Buigt u even?Al een tijd niets meer van Ad Melkert gehoord. Geen ramp, want voor deze politieke natuurramp was een aardige functie bij de Wereldbank bedacht. Veel kwaad kon hij er niet. Dat de altijd zo objectieve NOS deze geflopte PvdA-leider nota bene als expert inhuurde bij de Amerikaanse verkiezingen, zullen we ze maar snel vergeven. Maar er is nieuws: Ad Melkert staat op de nominatie om binnen de Verenigde Naties leiding te gaan geven aan de UNDP, het orgaan dat binnen de club van Kofi Annan gaat over ontwikkelingshulp. Als Ruud Lubbers binnen de VN al sneuvelde door een tikje op de billen van een Amerikaanse trut, dan kunnen ze in New York de komende jaren hun lol op. Adje frequenteert SM-clubs en is buitengewoon arrogant als hij wordt tegengesproken. Onze Starf*cker waarschuwt de VN voor deze Rode Ayatollah.



VN vraagt om problemen...

Arme VN. Zelden heeft Nederland zo’n arrogante politicus meegemaakt als Ad Melkert. Nog nooit heeft de Partij van de Arbeid zo geblunderd bij het kiezen van een politiek leider. In de gangen van het Tweede Kamergebouw had Melkert de reputatie "rupsje nooitgenoeg" te zijn. Was er tussen de Partij van de Arbeid en anderen een compromis bereikt, dan kwam Melkert een dag later weer met nog meer eisen. Fractieleden van de PvdA die het maar waagden de Grote Roerganger tegen te spreken, konden hun verdere loopbaan in de politiek wel vergeten. De aanmatigende toon tijdens de debatten was een gesel voor het oor en het verstand.

Bij collega-ministers was deze contactgestoorde wijsneus zo gehaat dat een beminnelijke man als Gerrit Zalm ooit overwoog om Melkert van drie hoog uit het raam te gooien. Parmantige Adje groette Jan Marijnissen niet eens, de SP werd namelijk te groot. Melkert bouwde een breed links en rechts netwerk van vijanden op. In de bar van Nieuwspoort gingen de anekdotes over de avonturen van Adje in Amsterdamse SM-kelders, waarvan aan een aantal kranten foto’s zijn aangeboden.

Zelf vind ik nog steeds een televisiehoogtepunt het moment dat Melkert te laat in een televisiedebat binnenschuift en zeldzaam horkerig weigert om ook maar 1 moment zijn opponent, de betreurde Pim, serieus te nemen. Verder durf ik Melkert ook verantwoordelijk te stellen voor de regentenmentaliteit binnen de PvdA tijdens Paars, waarbinnen de mooie banen werden verdeeld op een manier die zelfs de katholieke kerk niet meer gebruikt om dwarse gelovigen te geselen. Wat dat betreft vind ik Wouter Bos daar een verademing. Die Melkert dacht echt dat hij Wim Kok zou kunnen opvolgen als premier. Gelukkig wezen de opiniepeilingen al snel uit dat hij zelfs bij de rooie achterban nauwelijks fans had.

Die Ad Melkert mag nu de rechterhand van Kofi Annan worden. Onbegrijpelijk. En dan durft Harry Potter hem in het RTL Nieuws ook nog een droomkandidaat te noemen. Dat begrijp ik best want Melkert is een van de lieden die van "Paars" zo’n puinhoop hebben gemaakt dat ons land nog steeds geteisterd wordt door amateurpolitici als JPB, Wilders en Mat Herben.

Nederland moet zich schamen geen betere kandidaat te kunnen vinden voor deze prestigieuze internationale functie. Melkert is volstrekt ongeschikt en zal Nederland opnieuw de Gekke Henkie van de wereld maken. Hoe komt het toch dat iedereen altijd denkt dat Melkert het knapste jongetje van de klas is?

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.