Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Weblogs: journalisten of hobbyisten?

snor&snor bij inbeslaggenomen goederen van journalistenIn de VS woedt op dit moment een nogal verhitte discussie over de positie van webloggers. Aanleiding is de onthulling van enkele blogs, waaronder Thinksecret, die gewag maakten van de Mac Mini. Dit was tegen het zere been van Apple, die het speeltje pas enkele dagen later wereldkundig had willen maken tijdens een gelikte presentatie van Steve Jobs. Apple wil nu dat Thinksecret haar bron vrijgeeft, zodat ze de klokkenluider aan de hoogste boom kunnen knopen. Thinksecret weigert en beroept zich op haar verschoningsrecht. Dus staan ze nu bij de rechter. Een voorlopige uitspraak voorspelt weinig goeds. Het uiteindelijke oordeel moet duidelijkheid geven of webloggers, net als hun collega’s bij kranten en televisie, het recht hebben hun bron te beschermen. Tijd voor wat uitleg over de Nederlandse situatie en tot slot enkele tips voor klokkenluiders. Want bij GeenStijl bent u uiteraard veilig.

Hoewel een paar ouwelijke journalisten weblogs nog proberen af te doen als een hobbymedium met weinig journalistieke waarde, probeert de Raad voor de Journalistiek daarintegen steeds meer controle te krijgen op weblogs. Juridisch heeft de raad geen waarde, maar toch: het schept zo gezegd wel een precedent voor mogelijke nieuwe wetgeving op mediagebied.

Dat de raad van de Journalistiek worstelt met weblogs en nu verschil ziet tussen 'sites' en weblogs is te illustreren aan het feit dat de website van misdaadjournalist Bas van Hout een paar jaar geleden niet eens als een journalistiek product werd gezien.

Maar blijkbaar is dat inzicht aan het veranderen. Zo stelde de Raad onlangs dat de aanwezigheid van een redactiestatuut en een colofon op een website die reportages, beschouwingen en nieuws brengt voldoende is om te spreken van een 'journalistiek medium'. Sterker nog, eenmaal onder die noemer gebracht, probeert de Raad zelfs te oordelen over eventuele reacties onder een artikel. Het feit alleen al dat de raad hierover oordeelt, is trouwens in tegenspraak met de enkele basisregels in de Nederlandse wetgeving. Namelijk dat iemand verantwoordelijk is voor zijn eigen daden, dus ook voor geplaatste comments, maar dat terzijde.

Om terug te komen op de bronbescherming: in Nederland is bij wet niets geregeld. Wetsvoorstellen en stoere plannen zijn inmiddels alweer diep in bureaulades weggestopt. Waarschijnlijk onder invloed van Donner, die niet zoveel op heeft met lastige journalisten. Sterker nog, een paar jaar geleden -nog voor Donner- moest een journalist naar de gevangenis omdat hij het Openbaar Ministerie 'niets te vertellen had' over zijn bron.

Gijzeling van een journalist komt in Nederland nauwelijks voor, een rechter moet de zwaarte van een gijzeling afwegen tegenover de bronbescherming die van een journalist verwacht mag worden. Het innemen van computers is tegenwoordig echter zo geregeld en gaat meestal aan een gijzeling vooraf. Dit kwam op de redactieburelen puur theoretisch al even ter sprake kwam in de kwestie over het uitlekken van vertrouwelijke dossiers bij de Kmar. In deze zaak was uw redactie trouwens graag wezen lo-lo-loggen uit de cel. Maar gelukkig biedt internet ook nieuwe mogelijkheden voor tipgevers om te voorkomen dat de journalist/website/weblog in de problemen komt na een publicatie. Dankzij internet kan een tipgever zichzelf iets gemakkelijker buiten schot houden zelfs.

Klokkenluiders en tipgevers zijn dus meer dan welkom om via GeenStijl misstanden aan de kaak te stellen. In tegenstelling tot oude media is GeenStijl sneller, directer en al net zo discreet. Leuke bijkomstigheid is dat u extra informatie gewoon in de comments onder 'uw' artikel plempt! Dus hier wat tips:

  • Tip GeenStijl, als het gaat om 'grote' zaken eerst eens anoniem: Maak een hotmailaccountje aan vanachter een proxy, zodat zelfs de redactie u niet kent. Puur uit zelfbescherming. U voorkomt dat de redactie achteraf in een lastig parket verwikkeld raakt, mocht een rechter inzage eisen en bijvoobeeld computers in beslag gaat nemen, of zelfs redactieleden wil gijzelen.
  • Zorg voor genoeg specifieke gegevens zodat de redactie uw claim kan controleren, vage roddels, achterklap en 'via via' verhalen zijn niet genoeg.
  • Stuur geen gestolen informatie, verkoop die maar aan een roddelblad of krant. En maak aannemelijk dat uw informatie niet gestolen is. Want dan is er weinig aan de hand

Reaguursels

Inloggen

Ik denk dat die vastgoedmagnaat het vast niet erg vind dat zijn speeltjes de sporen worden gegeven, daar zijn ze toch voor.
Ferrari zelf heeft een contract opgesteld voor bv zijn Enzo dat je hem moet berijden.
met andere woorden, je mag geen Ferrari kopen om hem 24x7x52 dagen in een gallarie te zetten.

Mongeaul | 08-03-05 | 17:50

@ DaJudge,

"zo na een 24 uur niet slapen en denken even snel een desktoppie operationeel maken??"

waarom denk je dat intelligente mensen een mac halen? die zijn binnen 5 minuten operationeel. Zo kunnen ze nog 23:55 uur spelen...

:)

Cheesehead | 08-03-05 | 16:57

Aanvragen voor anoniem (in mijn internetcafe) aangemaakte hotmail accounts bij deze nieuwe service van Ca n'Internet.
PS na inzage van uw klokkeluidersrapport en overmaking van 30 euri komt het voor mekaar. Die 30 euri zijn uiteraard voor hotmail 2 gig account aangezien u na een succelvol gelui natuurlijk wel de emailstroom aan moet kunnen.

Beasjt | 08-03-05 | 09:11

AMSTERDAM - In de Amsterdamse wijk De Pijp is in de nacht van maandag op dinsdag een grote brand uitgebroken in een kraakpand.

Staat lucasdelinkselul in de fik?

www.telegraaf.nl/binnenland/18775631/G...

TheRealShowstopper | 08-03-05 | 09:10

En, zijn de eerste anonieme hottemettot-meeltjes met de nodige bruikbare tips al binnen gekomen?

Kakbouter | 08-03-05 | 08:45

@Dik Zak; als loggen van achter een proxy niet lukt kan je het eerst van achter een pony proberen.

Frank Scenario | 08-03-05 | 08:36

voor de wet: hobbyisten (prima toch?)
in effect: sky the limit (verberg nou die
miljoenen winst)

zeemeeuw | 08-03-05 | 03:28

Als je in een land als Canada woont (of bent) heb je aan proxy servers of hotmail accounts ook niets meer.

www.thestar.com/NASApp/cs/ContentServe...

Hierbij verbleken de mogelijke toekomstige verplichtingen voor NL ISP's helemaal.

Dus voor emigreren naar Canada: doorstrepen.

zomaar een naam | 08-03-05 | 03:03

Is wardriven illegaal? Ik versta onder wardriven het zoeken naar draadloze netwerken met de auto, of heb ik dat verkeerd begrepen?
Er zijn in ieder geval access points die doelbewust opengezet zijn voor gebruik, met name in de grote steden. Zolang je niet bezig bent met computer criminaliteit is dat toch een makkelijke manier om je identiteit te beschermen. Toch?

Menzonius | 08-03-05 | 02:29

@paranoia: Er staat toch dat redactie geen bezwaar heeft tegen lologgen in de cel volgens mij. dus je argument om *niet* te submitten telt niet. Daarnaast is bronbescherming in Nederland NIET geregeld, dat er een europese wet is, betekent niet dat een NL rechter zich in beginsel aan EU regelgeving hoeft te houden, je moet na een NL uitspraak eerst maar eens in Brussel aankloppen waarna uitspraak NL rechter teruggedraaid wordt. Is beetje zinloos om procudure van 3 jaar te starten als het om iets als bronbescherming en gijzeling gaat...
En eerst pleidooi houden voor tippen en dan stellen dat een weblog toch geen journalistiek medium is en smaad en laster kan plaatsen is niet steekhoudend. Zeggen dat op geenstijl redactionele laster en smaad staat, is op zichzelf trouwens alweer een smadelijke uitspraak:-)

Er is juist ZAT informatie die niet gestolen is, en toch interessant is.

mediapik | 08-03-05 | 02:29

@Menzonius

Indien ik dat zo opperen, zou ik aanzetten tot een strafbaar feit.....

Voordat je het weet heb je mededaderschap...

paranoia | 08-03-05 | 01:59

@paranoia
Je kan ook wardriven, dan kloppen ze bij de verkeerde aan de deur. Hoef je ook niet zo ingewikkeld te doen.

Menzonius | 08-03-05 | 01:51

Ik mis een stuk in dit artikel.

Ondanks dat bij Nederlandse wet niets geregeld is, is in de Europeesche wet bronbescherming wel degelijk geregeld.

Echter is de gang naar Europees hof een lange en een dure aangelegenheid, wat natuurlijk vreemd is omdat het wetgeving bevat die ook op "ons" betrekking heeft.

Verschoningsrecht heeft betrekking op jezelf en hiermee dus vrijweinig met "Nederlandse" "Bron bescherming" te maken.
Immers het is ten alle tijden aan de journalist om wel of niet zijn bronnen kenbaar te maken, of voor fysieke problemen te kiezen (lees: gijzeling).

Met betrekking tot jouw tips het volgende:

* Tip GeenStijl, als het gaat om 'grote' zaken eerst eens anoniem: Maak een hotmailaccountje aan vanachter een proxy, zodat zelfs de redactie u niet kent. Puur uit zelfbescherming. U voorkomt dat de redactie achteraf in een lastig parket verwikkeld raakt, mocht een rechter inzage eisen en bijvoobeeld computers in beslag gaat nemen, of zelfs redactieleden wil gijzelen.

Een proxy houd IP adressen bij, HOTMAIL is het laatste wat je wilt gebruiken, microsoft heeft een hele grote afdeling die alleen maar exclusief voor overheden op aarde werkt, en nog efficient ook.

Loop liever een internetcafe in en stel een proxy in, in een achtergesteld land (ivm opsporings en wetgeving beperkingen) maak dan een email adres aan bij een kleine en niet Amerikaanse free-email-acount (dus ook niet in Nederland) en mail dan je spullen.

Liefst stuur je het anoniem per post, met
latex handschoenen stop je je niet met laser geprinte printjes in de envelop, die je met de eigen plakband (dus geen speeksel, want daar heeft men nog van 2 miljoen babies het dna 'per ongeluk' van bewaard) dicht plakt per post op.
Hooguit dat ze het kunnen terug tracen naar distributie centrum van de TPG....
Inktjet printer met niet orginele catridges hebben grote afwijking waardoor watermerk en andere kenmerken onbruikbaar zijn.

Houd er rekening mee dat binnenkort verkeersgegevens worden bijgehouden en dus achteraf altijd een backtrace naar je internet cafe kan plaatsvinden, of te wel kom er niet meer cq kom er niet vaak.
Tevens zal privacy wetgeving mbt camera toezicht bij eerlijke ondernemers er voor zorgen dat de beelden na 24 uur er niet meer zijn. Sommige recorders kunnen middels compressie echter nog maanden je op "band" hebben staan.

Je suggereerd hiermee dat redactieleden te nimmer in lastig parket wensen te komen en zeker niet gegijzelt willen worden.
Een goede reden om NIET je tips hier te submitten.

* Zorg voor genoeg specifieke gegevens zodat de redactie uw claim kan controleren, vage roddels, achterklap en 'via via' verhalen zijn niet genoeg.

Teveel specifieke gegevens kunnen de bron(nen) onthullen en zou je dit niet te specifiek willen doen.
Verder spreekt het voor zich dat men het e.a. wil controleren, maar een weblog is geen journalistieke organisatie die sluitend bewijs nodig heeft om iets te plaatsen.
Sterker nog, veel van de artikelen zijn soms deels laster/smaad op deze website en/of gebaseerd op halve waarheden cq uit het verband getrokken.
Dat maakt dit weblog ook juist aantrekkelijk....
Er zijn maar weinig objectief geschreven artikelen te vinden waarop hoor en wederhoor op plaatsgevonden heeft.

* Stuur geen gestolen informatie, verkoop die maar aan een roddelblad of krant. En maak aannemelijk dat uw informatie niet gestolen is. Want dan is er weinig aan de hand

Er is maar weinig informatie dat voor media intressant is dat niet wederrechtelijk verkregen is of een schending van geheimhoudingscontracten betekend.
De enige informatie die ik 1,2,3 kan verzinnen dat niet wederrechtelijk verkregen is informatie die middels WOB (Wet openbaarheid besturen) is verkregen.

Al met al zijn je tips niet echt overtuigend.

mvg,

Ervarings deskundige.

paranoia | 08-03-05 | 01:45

Geen Stijl als bewaker van de rechtsstaat?
Nee, bedankt.
Uitlokken is een vak voor Telegraafboys die zich een slag in de rondte solliciteren om bij HP aan de slag te komen , maar dit gaat echt te ver.
Tuig!

squire | 08-03-05 | 01:44

Namens mijzelf zou ik graag willen dat het hierbovenstaande commentaar verwijdert wordt wegens seksuele intimidatie jegens de nederlandse taal.

gavrillo | 08-03-05 | 01:16

tijd voor een proefpreauces.
Zwarte kip is een alcoholische vlabrakende stroefschijter

gavrillo | 08-03-05 | 01:12

ooit wel eens nagedacht over een "tussenpersoon" ?

Peter R de kut is gewoon schelden.

Apple, think different toch?
Of komt het door die onlangs bekende
video amitatie dat ze opeens zo fijngevoelig zijn geworden?

LALALALALALAALAL d66 ? LALALALALAALAL

zeemeeuw | 08-03-05 | 01:07

"Een voorlopige uitspraak voorspelt weinig goeds."

Goed nieuws juist, Apple gaat de zaak winnen. Als iemand bedrijfsgeheimen doorlekt moet hij inderdaad opgepakt worden. Weblogs zijn geen journalistieke logs, zie het meer als gossiplogs, die hoeven hun bronnen ook niet te checken.

kus

michiel | 08-03-05 | 01:00

Klokkenluiden is een onthulling krijgen die je anders niet zou krijgen. Toch? Wat heeft dat met Apple te maken? Met journalistiek heeft het zeker niets te maken. Met diefstal vermoedelijk wel. Sja, GS kotst gewoon dezelfde VanJeaule-crap over je uit dan brillemans zelve. Daarbij -je weet toch- luiden doe je op klokkenluideronline punt nl

Merovech | 08-03-05 | 00:57

@. mozaiek, als iemand achter een proxy zit is diegene lastig te achterhalen maar we houden ons daar hier niet mee bezig. Over het bewaren van ip adressen kan men inmiddels boeken volschrijven, wat de gevolgen voor geenstijl zijn op dat punt daar zijn we achter de schermen wel mee bezig maar hoe dat werkt met gecrashte systemen enzo dat valt nog niet te zeggen.

zwarte kip | 08-03-05 | 00:39

Vraag gewoon of je het mag plaatsen!!
hahahahah

Stijlloze Rukker | 08-03-05 | 00:16

Tip: gebruik een Tor-proxy, en geen gewone proxy. Knappe jongen die je IP dan nog kan achterhalen.

Filo | 08-03-05 | 00:08

de lijers hebben het weer ontdekt Mensen die dagelijks roken, lopen vaker rond met zelfmoordneigingen dan niet-rokers.
Stivoro is een goed medium

Mellorenz | 08-03-05 | 00:04

mooie bijdrage ter verheffing ende vermaak van de geenstijl reaguurders!

TheRealShowstopper | 07-03-05 | 23:59

grunningen roels

shanovsky | 07-03-05 | 23:59

grunningen roels

shanovsky | 07-03-05 | 23:59

hehe, dat belachelijke gezwam wat ik op mijn website zet, noem ik geen journalistiek. :P

Actual_NERD | 07-03-05 | 23:58

als de raad van journalistiek geen invloed kan krijgen op wat er dan wel niet aan reacties op berichten wordt geplaatst op een website, lijkt het mij wenselijk dat geen stijl voortaan alle reacties + de eigen posts voorziet van de volgende voetnoot: "ingezonden brief"
;)

Hop-SaSa | 07-03-05 | 23:34

Rookte hij ook shag in bijzijn van die kinderen?

~Pyro~ | 07-03-05 | 23:27

Gunst, kleutert op schoot?

vander F | 07-03-05 | 23:22

ja vander f hij heeft weer een kinderliedje voor een kinderboekje gemaakt en live gezongen (als ik het goed heb meegeluisterd ) onder het hier lezen een boekje van guusje

web_grazer | 07-03-05 | 23:20

Da wie web_grazer?
Dinant?

vander F | 07-03-05 | 23:18

godverdomme die 3x beter snol is een reclame offensief begonnen op sbs 6 bah wat is hij weer "goed" politiek correkt enzo

web_grazer | 07-03-05 | 23:16

Hmmmm, oke, de comments wel, maar de GS scoops is wat anders.
GS neemt de info van klokkemans aan en 'publiceert' want dat kun je wel zo noemen.
Journalistiek?
Alsof de nieuwe revu nou zo 'journalistiek' is.
Hoop mongeaulen gewauwel alleen dan op papier gedrukt.
(ook wel eens leuk hoor)

vander F | 07-03-05 | 23:16

Eigenlijk heeft zwarte kip wel een punt. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor wat je reazeurt. Laten we elkaar geen mietje noemen. Het op rechterlijk bevel innen van info om een reaguurder te traceren lijkt mij niets meer dan logisch in deze tijd.

Kakbouter | 07-03-05 | 23:12

@Zwarte Kip
Misschien nog iets anders gezegd: als de pliesie een ip-adres van je wil en je weigert met als argument bronbescherming, dan zeg je daarmee dat je die comment als een journalistiek product beschouwt. Daardoor neemt je verantwoordelijkheid voor die comment toe.

Rotorknife | 07-03-05 | 23:11

@ Zwarte Kip
Ik ben het me je eens. Ik wil alleen maar zeggen dat het criterium voor journalistiek is dat een redactie afwegingen maakt. Doe je dat niet, dan wordt je beroepen op bronbescherming lastig, en zul je dus inderdaad sneller ip-adressen moeten afgeven.

Rotorknife | 07-03-05 | 23:08

Judge ga maffen!
Morgenvroeg na ontbijt zal het beter lukken.

~Pyro~ | 07-03-05 | 23:05

Dit is toch geen web-log??
Of nou ineens weer wel?
Ach, als jullie maar een scoop krijgen, dan krijgen de reaguurders opgewonden gevoelens.
Cirkeltje weer mooi rond.
Laat het carillon maar luiden.

~Pyro~ | 07-03-05 | 23:04

ben geenstijl gaan volgen toen ze ruzie kregen met de ael, sinds dien veel mooie dingen gezien (louske)

frozenhenk | 07-03-05 | 23:03

dus je neuqt op het topic henk?
je ziet het liefst 5 goed uitgegraven primeurs elke dag probeer je te zeggen.

DaJudge | 07-03-05 | 23:02

stop c000021a fatal system error blabla, gaat toppie hier...

DaJudge | 07-03-05 | 22:59

och, jaartje,

frozenhenk | 07-03-05 | 22:59

@Rotorknife, Joris toetst heel beperkt, je kan niet verwachten dat er hier fulltime een jurist alle reacties doorneemt op mogelijke juridische gevolgen. Of je aansprakelijk kan zijn voor reacties op je website is nog maar de vraag er zijn in ieder geval geen bindende uitspraken over.Reageerders hebben ook hun eigen verantwoordelijkheidsplicht en wie weet staan er soms in de reacties hier dingen die onrechtmatig zijn jegens derden. Wat een rechter in zo een geval zal doen weet ik nog net niet, ik denk dat geenstijl in het uiterste geval gedwongen zal worden om het ip adres van de poster te overhandigen en de reactie te verwijderen.

zwarte kip | 07-03-05 | 22:58

te huur: achterhuis

Mellorenz | 07-03-05 | 22:57

frozenhenk loopt nog niet zo lang mee...

DaJudge | 07-03-05 | 22:57

En als ik nou gestolen informatie heb die keihard aantoont dat arabieren nederland overnemen. (ik geef maar een voorbeeld)
Nog steeds niet sturen?

wodan | 07-03-05 | 22:57

-edit: archieven doorlezen mongeaul-

frozenhenk | 07-03-05 | 22:56

Klak klak klak daar komt Wilders aangemarcheerd. Woest kijkt hij mij aan. Aufmachen! Nee Geert u bent abuis. We zijn hier gewoon in Nederland. Aufmachen! Geert, niet boos worden. Je staat hier gewoon voor het binnenhof. Dat van die duitse politiie is gewoon nep.

tiswat | 07-03-05 | 22:55

-weggejorist-

Pieter Baan | 07-03-05 | 22:55

. Rotorknife, gelukkig hebben we joris

Mellorenz | 07-03-05 | 22:54

*vander F is even op pad om marokko's export product nr.1 in te slaan bij gedoogshop*

vander F | 07-03-05 | 22:53

Als je er even strak naar kijkt, zijn de redactiebijdragen in elk geval journalistiek. Bij de comments kun je je dat afvragen. Een krant filtert zijn ingezonden brieven en geeft daarmee aan dat ze de uitlatingen in de geplaatste brieven oorbaar vindt. Weblogs zijn minder kieskeurig. Maar GS heeft Joris, dus mag je ervan uitgaan dat wat blijft staan door de redactie toelaatbaar wordt gevonden. Als iemand vindt dat het toch niet deugt, dan mag hij de redactie daarop aanspreken. Afschuiven "wij hebben het niet geschreven, dus we zijn niet verantwoordelijk" kan niet meer, want je hebt je stempel erop gezet (niet dat je het ermee eens bent, wel dat je vindt dat het kan). Als je je comments helemaal niet filtert, ben je misschien niet meer verantwoordelijk (maar die smoes werkt echt niet als iemand kinderporno op GS mikt), maar dan zijn de comments in elk geval geen redactioneel product meer, dus wordt het lastig nog van bronbescherming te spreken.

Rotorknife | 07-03-05 | 22:52

Jeaule, het Orakel, zal hij onze redding zijn?

vander F | 07-03-05 | 22:51

kunnen we hierover de alleswetende bron niet aanboren en het Jeaule vragen?

Mellorenz | 07-03-05 | 22:50

Zeer verstandig Mellorenz, dezen zullen namelijk wegens bezuinigingen bij leven en zonder verdoving getrokken worden.

vander F | 07-03-05 | 22:48

@Graftak vooral de beglijdende soundtrack is fantastisch.

Frids | 07-03-05 | 22:47

Spijt F, Het gaat hier allemaal erg traag.

tiswat | 07-03-05 | 22:44

ik laat uit voorzorg mijn gouden kronen verwijderen vander F

Mellorenz | 07-03-05 | 22:43

Mijn vader, die al meer dan 6 jaar een vriendin heeft en sinds 2 jaar samenwoont gaat vreemd. Grom. 64.233.183.104/search?q=cache:K4Unhu9o...
Geloof me, dit wil je NOOIT van je vader vinden. Wees wel zo lief hem geen mail te sturen natuurlijk. (Oh ja, de gehighlighte naam is die van pa lief).

Graftak | 07-03-05 | 22:43

Je staat al genoteerd tiswat, maak je geen illusies.
Vluchten kan niet meer, u wordt bezocht, het wachten is slechts op de stampende laarzen richting uw voordeur.
Gebonk op deur, buiten het geschreeuw van andere reaguurders die in een vrachtwagen gesleurd worden.
Ronkende motoren richting kamp Zeist, Wilders bij de poort. De selectie.

vander F | 07-03-05 | 22:42

@mellorenz,
Die zekerheid hebben we allemaal.

tiswat | 07-03-05 | 22:41

De paus gaat dood, uit zeer betrouwbare bron

Mellorenz | 07-03-05 | 22:40

Talking mellow yellow....

tiswat | 07-03-05 | 22:39

*Begint met klokkenluiden*
uit mijn betrouwbare bronnen heb ik vernomen:

Criminelen de baas op internet
AMSTERDAM - Criminelen hebben de slagaders van internet in hun greep en kunnen er mee doen wat ze willen. En dat doen ze ook, tegen betaling.

De hacktechniek heet 'DNS spoofing' en is naar buiten gekomen via Toine Verheul, eigenaar van een internationale pornozoekportal. Hij werd benaderd door een crimineel die hem een miljoen bezoekers voor slechts 1000 dollar beloofde.

Zo anoniem gepost... proxychain gemaakt met 6 L33T proxies.

luukje | 07-03-05 | 22:39

Talking mellow yellow....

tiswat | 07-03-05 | 22:39

de overeenkomst tussen nieuw rechts en het kindje jezus??? er was geen plaats meer in herberg

Mellorenz | 07-03-05 | 22:37

@vanderF,
Als de AIVD komt, moet de gs ers dan ook afgemaakt worden. Leuk voor Martijn.

tiswat | 07-03-05 | 22:36

Voor Ddoskabouters moet Amerika nu wel een heel saai land worden.

tiswat | 07-03-05 | 22:33

en in dit kader dus neit zo ff topic... alsgs het niet meer weet vragen we gewoon de reaguurders.

Telegraaf vult gewoon nog zelf z'n niet geringe gaatjes

Style Councillor | 07-03-05 | 22:32

@ Mellorenzo
"als je geen klit meer hebt kun je dan nog wel vaginaal klaarkomen"

Wat maakt dat nou uit, als ikzelf maar klaar kan komen!!! Wat die muts ondertussen flikt interesseerd me echt niet.

luukje | 07-03-05 | 22:32

Men kan ook vanuit de bieb lekker posten/tipgeven..
Alleen hijgt er dan wel een kale negert in een pak in je nek met Randon op zn borst...

Blue-one | 07-03-05 | 22:31

Zeker Judge, de onderhuids immer aanwezige GS verslaving die het volk alhier langzaam te grond richt zal een halt worden toegeroepen.
Dit op slinkse wijze door de AIVD in gang gezet die zeer binnenkort uiterst geheime informatie aan Fleischbaum zal doorspelen waarna zij gezwind toeslaat en de GS burelen zal sluiten.

vander F | 07-03-05 | 22:31

mee eens was ook om triestheid van onze nieuwsgaring te benadrukken.

Style Councillor | 07-03-05 | 22:31

Zo, Style, leg dat maar eens anders uit.....

Kakbouter | 07-03-05 | 22:30

daar zit niemand op te wachten style

Mellorenz | 07-03-05 | 22:28

-edit: daar zit niemand op te wachten-

Style Councillor | 07-03-05 | 22:27

betekend dat nu vander F, dat we ons leven weer een vulling kunnnen geven?
zeg maar dat er wat bureaublad vrij komt?

DaJudge | 07-03-05 | 22:27

er wordt gesjoemeld bij puntentelling van idols voor minder begaafden

Mellorenz | 07-03-05 | 22:25

Broekemannen bij de GS redactie voelen nattigheid Judge.
Tena Lady reeds in bestelling wegens dun door de broek.
Donner loert vanaf olympus naar 't plebs, ontwaard samenspanningen tegen de Nederlandsche staat.
Nog enkele minuten en de stekker gaat eruit bij GS!

vander F | 07-03-05 | 22:24

Welcome

tiswat | 07-03-05 | 22:24

@DaJudge als ik iets te melden heb stuur ik het wel eerst naar jou toe ghehe.

..zapper | 07-03-05 | 22:23

Judge, Welcom back.

tiswat | 07-03-05 | 22:22

Wie heeft www.crimesite.nl gestolen? Geef eens snel terug aan Bas van Hout!

Pritt Stift | 07-03-05 | 22:21

Wel incognito dan he!?

Kakbouter | 07-03-05 | 22:21

Dus, om de geheime liefdes relatie tussen Bram Moscovic en Desi Bouters aan te tonen smokkel je dus de microfiches tussen de coke (tja, je bent immers toch al aan het slikken) Suriname uit en mag je ze hoogstpersoonlijk op jullie bureau komen uitpoepen?

Kakbouter | 07-03-05 | 22:21

als je geen klit meer hebt kun je dan nog wel vaginaal klaarkomen

Mellorenz | 07-03-05 | 22:20

wie heeft die valse kaartjes voor het jordaanfestival in omloop gebracht, zeg op dat zijn geen geintjes

Mellorenz | 07-03-05 | 22:19

The body cavety met als extra trilfunctie.

tiswat | 07-03-05 | 22:19

Judge was inderdaad wat verlaat, stond wat vast met de wagen twee maal bij de corrupte Mexicaanse douane, schijnt dat je lcd schermen en drives ed. wel moet aangeven hehehe.
Werd wat gebabbeld over wagen in beslag en goederen eveneens, even praten dus.
Anders nooit een probleem echter 3 uur s?nachts vraag je er wat om.
Iemand enig idee waarom een lcd in standby gaat halverwege de boot? En kun je die 19inch dingen ook vouwen wanneer het je de strot uit komt zo na een 24 uur niet slapen en denken even snel een desktoppie operationeel maken??
On topic even trouwens ook nog, Is dit nu de professionele degraaf invloed die we gaan proeven?

DaJudge | 07-03-05 | 22:17

Driewerf hoera voor Luukje!

tiswat | 07-03-05 | 22:16

Laatste nieuws:
Apple komt met nóg kleinere computer!
The G5 "Body cavety", kan anaal ingebracht worden, totale mobiliteit en integratie!
Oscar H. heeft bestelling reeds geplaatst, wees er dus vlug bij.

vander F | 07-03-05 | 22:16

ik blijf een keurig net meisje op geen stijl

fuckje | 07-03-05 | 22:15

scheiden

Style Councillor | 07-03-05 | 22:15

Hoe groter de EU hoe sneller we ons kunnen afschijden

Style Councillor | 07-03-05 | 22:15

Het is weer eens komkommertijd bij GS!
Naargeestig opzoek naar 's werelds beste klokkenluid-primeur ten einde de nobelprijs voor de wereldvrede in ontvangst te nemen.
De 1 miljoen die ze erbij krijgen, zal worden verdeeld onder de trouwe reaguurders.
GS voor wereldheerschappij.

Dus ik zal eens met mijn klokkenspel gaan luiden.

luukje | 07-03-05 | 22:14

Tip voor Geert,

Als Turkije bij de EU komt, kun je daar alle kernwapens stationeren.

tiswat | 07-03-05 | 22:14

brenht mensen misschien wel op een idee, wie was je bron zeg op, ok ok het was fleischbaum, meer zeg ik niet

Mellorenz | 07-03-05 | 22:13

@kakb
zou weleens een mijnenveld kunnen zijn aldaar

Style Councillor | 07-03-05 | 22:12

Ik zou zeggen stop het in een enveloppe en stuur het op. Wat is je adres @Fleisch? ;)

..zapper | 07-03-05 | 22:12

lol@style! Ja, kunnen we Ayaan niet weer eens op de graftak nemen?

Kakbouter | 07-03-05 | 22:11

Hoe zit dat trouwens met de
geert, die heft toch een gezin, sleept hij die overal me naar toe?

Hirshin heeft alleen tarzan

Style Councillor | 07-03-05 | 22:10

geert is ayaan

Mellorenz | 07-03-05 | 22:09

Hirshin klit zich aan je vast. Wegwezen!

tiswat | 07-03-05 | 22:09

Geert met een pruik. Er moest iets zijn, ik wist het!

tiswat | 07-03-05 | 22:07

Een leuke roddel vanuit het safe house van Geert en Hirshin is ook niet weg.

Blijkt Geert in het weekend gewoon met kale kop door Amsterdam West te wandelen en Hirshin verhuurt zich achter de ramen.

Style Councillor | 07-03-05 | 22:06

Nou, deze dan, even AIVD bezig houden.
"Kom op mo, de C4 ligt klaar, gordel is reeds gemaakt laat Allah, insallahilallah, je leiden.
De mol in Den Haag weet wanneer Donner aanwezig is, morgen meer info,
Je Abou.
Jihad al jahweed!!"

vander F | 07-03-05 | 22:04

lol@kak
waarom toch steeds die oscar en spong aan bod komen?

Style Councillor | 07-03-05 | 22:03

Zouden we Judge terugzien? Je weet het maar nooit met yankees.

tiswat | 07-03-05 | 22:03

of laat je analyseren door oscar h and friends

Style Councillor | 07-03-05 | 22:02

Na het lezen van de GS gebruiksaanwijzing ter bevordering van burgerlijke (on)gehoorzaamheid zie ik in mijn ooghoeken familie Hammerstein-Spong rillend van genot een extra extra-dry sherrytje nemen....

Kakbouter | 07-03-05 | 22:02

voor de dames nog een tip, pap aan met een lijfwacht

Mellorenz | 07-03-05 | 21:59

Die knaap die feauteaux maakte van het binnenschuiven van een vrachtwagentje vol G5 powermac's op de micro$oft campus is ook acuut ontslagen.
Dol op geheimzinnigheid die Yanks.
Maarre, Donner met z'n draconische terror wetgeving kon ook nog wel eens vervelend gaan worden.

vander F | 07-03-05 | 21:58

lol@mediapik
Daar heb je het al "geen gewin", voor niets gaat de zon op bij GS.

Btw noem een roze gs gadget niet niets, dat is vloeken in de gs kerk.

Style Councillor | 07-03-05 | 21:58

De redactie van GS zijn journalisten EN hobbyisten !

@Dikke Zak,
één keer is wel voldoende

B0b | 07-03-05 | 21:58

ik begrijp er niets van maar het is te proberen. geen stijl = een supersite

shadowgirl | 07-03-05 | 21:57

@Style Councillor: het blaten over werkkringgerelateerde zaken mag best, daar zijn zelfs regelingen voor. zolang het gaat om het aankaarten van een misstand en er geen economisch gewin uit wordt gehaald. Ik heb mijn proxy aangezet dus durf het nu wel te zeggen: Minister Donner heeft de grootste verzameling gangsterrap van Nederland en bonkt elke zondag -edit:foei!- diep in haar -edit:foei!- waarbij zij de fat bitch is en hij de illest niggah.

mediapik | 07-03-05 | 21:55

Nattigheid is vanwege het onaneren van Kouwes, bij het nalezen van onze comments

Style Councillor | 07-03-05 | 21:55

-edit: multipost ban en tenenkrommende taalfouten-

Dr. Dik Zak | 07-03-05 | 21:54

@Dr DD
is Erik in de zaal?

Style Councillor | 07-03-05 | 21:54

"vanachter een proxy"
Voor de beginnende klokkuhluidur: wat is dat en hoe werkt dat?

Dr. Dik Zak | 07-03-05 | 21:54

Redactie voelt nattigheid en dekt zich nu in.

vander F | 07-03-05 | 21:53

Toch weer warme gevoelen voor de yankees. Wat een waardeloos volk is dat toch.

tiswat | 07-03-05 | 21:53

"vanachter een proxy"
Voor de beginnende klokkuhluidur: wat is dat en hoe werkt dat?

Dr. Dik Zak | 07-03-05 | 21:53

Link "GEVANGENIS" werkt niet...

B0b | 07-03-05 | 21:52

Ik vind de redactie wel heel erg Peter R de Vries lookalike met deze oproep.

Style Councillor | 07-03-05 | 21:52

waar zijn die ouwe gouwe uploadtournees :(

Graftak | 07-03-05 | 21:51

van Jeaule de god van arpanet

Style Councillor | 07-03-05 | 21:51

Dus niet uploaden.

tiswat | 07-03-05 | 21:50

ja met ook nog een hoog van jeaule gehalte

Graftak | 07-03-05 | 21:49

he graftak lekker kort en bondig

Style Councillor | 07-03-05 | 21:47

werkkring gerelateerde zaken: is vaak vorm van diefstal wegens een aanwezige geheimhoudingsverklaring / decreet in arbeidsovereenkomst

Style Councillor | 07-03-05 | 21:47

Zo weet ik, dat er bij GS nogal met de subsidie die zij ontvangt, gesjoemelt wordt...

Graftak | 07-03-05 | 21:45

De mol hangt aan de bar

tiswat | 07-03-05 | 21:45

Kunnen ook gewoon ff Bin Laden raadplegen hoe je anoniem in cyberspees reaguurt.

Style Councillor | 07-03-05 | 21:45

goeie tip voor de echt "grote zaken". gewoon vanuit de plaatselijke bibliotheek verstruren, daar kan echt niemand achter komen.

pietje ruk | 07-03-05 | 21:43

Volgens mij worden twee dingen door elkaar gehaald:
info via via ( niet belangrijk vwb tijd)
en
info via werkkring en vertrouwelijke bronnen.

Guppie | 07-03-05 | 21:43

Voor mij (en mijn mini uberghey weblogje) is het gewoon een hobbie, ik denk zelfs voor de geenstijlers, ookal krijgen ze leuke sponsoring etc etc etc :)

boeieuh dat je kritiek levert, ut is en blijft jouw mening

DesertFox | 07-03-05 | 21:41

kijk daar hebben we wat aan

Style Councillor | 07-03-05 | 21:41

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl