Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Het NOS Prinsjesdag Debat

ANNECHIEN%2Cjpg.pngLive. Het NOS Prinsjesdag Debat. Vanuit het sinds drie uur vanmiddag rigoureus ontruimde Haagse stadhuis. LOLwat? Ontruimd? Jawohl. Alle Haagse ambtenaren werden vanmiddag naar buiten gebonjourd. "En NEE, je hoeft geen verlof op te nemen. Ga maar lekker buiten spelen. Op kosten van de belastingbetaler. Wegwezen hier nu. De NOS neemt de boel over." Ja, maar... mijn werk dan? Paspoorten! Bouwvergunningen! "Niks mee te maken. Fok de burgers." Dus 1000 ambtenaren een vrije middag omdat Ferry Mingelen en Annechien Steenhuizen een beetje komen lullen met politici? Ja. Daarom dus. Eh... Ho wacht stop. Geert Wilders komt ook en dat is LEVENSGEVAARLIJK voor demense, daarom moet iedereen weg. Enfin. Een livedebat over Het Huishoudboekje. De VVD wringt zich al in een bocht naar de laatste acht liberale kiezers toe. Diederik Samsom doet er nog een nerveus schepje bovenop met dit eerlijke verhaal over doen wat nodig is. Het wordt echt zittende eenden knallen voor Roemert en de PVV. Lekker die langspeelplaat opzetten op ZeemeeuwFM en achteroverleunen. De paar overgebleven (hardwerkende) Nederlanders zijn bij dezen uitgenodigd middels DIT TOOLTJE te checken hoe fantastisch dit allergoeiste na-oorlogse kabinet met hun centjes omgaat. Intunen op NIVELLEER24.

Reaguursels

Inloggen

Buma gaf Wilders er van langs omdat hij Rutte een autist had genoemd, hoe zou hij hem zelf omschrijven? Ben erg benieuwd!

lanexxx | 18-09-13 | 15:29

"Duizenden ambtenaren van de gemeente Den Haag worden vandaag van hun werkplek verdreven..."
... De zweep erover, doorlopen.

Frietvlaming | 18-09-13 | 10:48

Heeft Onsche Koning zijn scheve bek al recht laten zetten? Ik heb niets van Zijn gebrabbel gehoord of gezien en met reden. Ik kijk liever eindeloos naar een stel ratten die elkaar bestijgen. Nare vent is het. Al die politiek correcte figuren zijn dat. Bah. Nare mensen.

De Witte Wolf | 18-09-13 | 09:39

PonyPletter | 17-09-13 | 21:37

In de ogen van het mede pvv stem vee misschien.
De rest van de wereld ziet de pvv nog steeds als een haat dragende fascistische groepje onrendabelen.

Skunk57 | 18-09-13 | 07:25

@zure sigaar. Nee, Jantje Onderwijs met zijn uitpuilende oogjes is pas de oplossing. Die 2 bloedhonden voeren juist zijn beleid uit. Overigens past meneertje P ook bescheidenheid in geval van "weglopen". D66 is zelf kampioen weglopen. En blijven zitten als ze voor spek en bonen mee deden.

rien6139 | 18-09-13 | 06:45

Goedkope en onderhand sleetse retoriek van Gekke Geert. Schreeuwen langs de zijlijn is het enige dat hem goed afgaat. Totaal geen inhoud, veel borstklopperij en zichzelf en enkel en alleen zichzelf presenteren als de redder des vaderlands met zijn verzetsflauwekul. Je zou bijna wensen dat hem regeringsverantwoordelijkheid in handen wordt gegeven opdat zijn meelopers onder ogen krijgen dat het Geurt niet om zijn kiezers is te doen maar alleen om de macht en het veilig stellen van zijn wachtgeld.

Zure Sigaar | 18-09-13 | 00:54

Het boeit me allemaal niet meer... Normaal heeft het ooit eens goed verwoord: politiek is Mien geen donder weerd, gooi maar veur de haaien.... Waarom zal ik me druk maken? Ze naaien je toch wel en hoe je er ook op anticipeert je komt toch bij punt B of verder uit... Trusten :-)

Kris | 18-09-13 | 00:42

Ambtenaren krijgen er 3% bij, dus ook kamerleden en ministers!!!

de jong8419 | 18-09-13 | 00:38

Je lacht je ook rot met dit kabinet. Wel jsf aanschaffen maar aan de andere kant defensie totaal uithollen. Gewoon 2300 man defensie personeel eruit. Die in weze vele malen belangrijker zijn als die jsf. En dan heb ik het niet over defensieve taken. Nee een leger voor nederland is wel belangrijk. Bijvoorbeeld bij operaties die bijvoorbeeld te maken hebben met een ramp op grote schaal. Bepaalde belangrijke bewakingstaken en noem maar op. Ze hadden daar dus beter niet op kunnen bezuinigen. Op dat faal vliegtuig wel. Dat is enkel een prestige project voor de eu elite. Een grootmacht zal echt niet denken ,o nederland sla ik over want die hebben 35 jsf vliegtuigen. Brrr wat ben ik bang. Die grootmacht gooit die 3 vliegvelden effe plat en die vliegtuigen stijgen niet meer op. En dan als ze ooit normaal kunnen opstijgen,want dat is ook nog maar eens de vraag. Mischien vallen net als bij de fyra in de winter de onderdelen er vanaf. Nee pure prestige meer niet. En dan bij de burgers aankomen met nog meer lastenverzwaringen,nog meer werkelozen. En nog meer bedrijven over de kop. We kunnen nederland beter verdedigen tegen dit faalkabinet. Een kabinet dat juist crisis veroorzaakt. Een kabinet wat van leugens aan elkaar hangt. Weg ermee dat zou de aller beste investering voor de burgers van nederland zijn. Voor alle burgers. Dit is met ware het allerslechtste kabinet na de oorlog.

tweetybird | 17-09-13 | 23:54

@ProAsfalt | 17-09-13 | 20:37

Het gros van de problemen die ten grondslag liggen aan uw betoog is direct of indirect te wijten aan het aantal beleidsambtenaren (uw punt 3.). De enige drijfveer van een beleidsambtenaar is m.i. de toekomst van zijn/haar eigen baan. Daaruit volgt automatisch een drang om, op eigen terrein, te ‘perfectioneren’. Dit staat haaks op de wil van het volk m.b.t. minder regels en dus meer keuzevrijheid.

Soort van kip-en-ei. Politici leven van opportunisme, beleidsmedewerkers van perfectionisme. De een kan niet zonder de ander. Dáár zit het probleem.
Allebei de kogel wat mij betreft.

Uithuilen en opnieuw beginnen lijkt de enige oplossing. Een overheid die zich bezighoudt met kerntaken (vervoer, post en telefonie, infrastructuur, zorg, etc). Kortom die zaken die het beste en goedkoopste collectief, zonder winstoogmerk en met een gegarandeerde geheimhouding geregeld worden. De rest is voor de vrije markt.
Daarbij politici die zich, op voor het volk belangrijke vlakken, onderscheiden hebben en dus vakbekwaam zijn.
Dat, en de invoering van een constitutioneel hof (niet bestaande uit D66ers) zou ons een hele stap verder in de goede richting brengen.

Ik vrees echter dat alleen een revolutie deze verandering kan bewerkstelligen. Het systeem van nu houdt zichzelf in stand.

Verder alle sympathie voor uw ideeën.

david keel | 17-09-13 | 23:52

Voor hier trouwens *out*, naar topic hierboven verhuisd.

Wolveshead | 17-09-13 | 23:37

 Blijft staan dat ik de tegenstelling tussen oma's kont wassen en onze Westerse veiligheid op het spel zetten, die Wilders probeert neer te zetten walgelijk vind. Als we ooit omver gelopen worden gaat oma tegen de muur. Denk daar maar eens over na. Ik ben dat Hollandse pacifisme zo zat man. Wees eens niet zo naief.Bigi Bana Boy | 17-09-13 | 23:06 | + 0 

Ik ben dan wel niet reaguurder wolveshead. Maar wie is er hier nu naief. Volgens mij jij bigi bana boy. Dacht jij nou echt dat nederland er militair wat toe doet. Als jij dat denkt ben jij naief. Nederland is wat dat betreft defensief een land van niks. We stellen werkelijk niks voor en als jij denk dat dat verandert door die faal jsf dan ben je nog naiever als ik dacht. Nee die jsf is er niet voor defensie,maar voor de elite eu club. Voor hun toekomstige prestige missies. Als rusland zou komen en ze roepen boe,liggen we plat. Ik heb wel eens van mijn ouders gehoord dat in de tweede wereldoorlog de nazis zo binnenwandelde. De enigste tegenstand waren wat soldaatjes op fietsen. Zo was het toen en zo is het nog steeds. Soldaten die het moeten doen met niks anders als een luchtfiets,waarvan je mag hopen dat dat kreng opstijgt of dat er uberhaupt piloten voor zijn. Dus wie is er hier nu naief. Jij toch. Dus als je het goed bekijkt een duur speeltje die geheel onnodig is en enkel ervoor is om die euro elite club te plezieren. Want als nederland ooit zou worden aangevallen door een grootmacht lopen ze Nederland net als toen zo binnen. Doen ze nu al. Zie de komende roemenen,bulgaren,polen en noem maar op. Nee jij bent in deze zeer naief. Te denken dat nederland militair wat voorsteld. Man laat me niet lachen.

tweetybird | 17-09-13 | 23:30

@Bigi Bana Boy | 17-09-13 | 23:06
Je geeft zelf al aan dat jij ook niet met zekerheid kunt zeggen dat de JSF de beste keus is. Die opstelling wordt door velen (ook niet Wikipedia-experts) gedeeld en ook door velen bevestigend beantwoord. Dan is een uitgave van 4,5 miljard (en daar blijft het natuurlijk niet bij) wel erg veel om zo'n gok te nemen.
Met alle bezuinigingen die Defensie al voor de kiezen heeft gehad en nu daar bovenop nog meer te verwerken krijgt, lijkt het juist dit kabinet te zijn die ons land naar een pacifistische houding dwingt. Van een ijzeren vuist is, wat ons land betreft, militair gezien in elk geval geen enkele sprake meer.
Dan laat ik nog buiten beschouwing dat we ook onze afspraken met de NAVO niet meer nakomen (qua uitgaven aan Defensie).
De F16 komt op dit moment nog niet naar beneden vallen dus de keus van o.a. Wilders om deze 4,5 miljard op dit moment anders te besteden vind ik nog niet zo raar en al helemaal niet naief.
Het is overigens nogal merkwaardig als je mij van pacifisme zou betichten, ik werk nl. al 25 jaar bij Defensie (al zal elke Defensiemedewerker je vertellen dat het hoogste dat wij kunnen bereiken vrede, of in elk geval het voorkomen van oorlog, is).

Wolveshead | 17-09-13 | 23:28

@Bigi Bana Boy | 17-09-13 | 23:09
Misschien heb je het gemist, maar we zijn al jaren bezet.
Alleen worden oorlogen in het westen tegenwoordig op een andere manier gevoerd. De multi-nationals hebben alle macht al overgenomen. Die JSF (37 is trouwens een belachelijk/nutteloos aantal) zal daar niets aan veranderen. Die dient alleen maar om de Amerikaanse coalitie-behoeftes in te vullen.

Petrus Poortwachter | 17-09-13 | 23:16

Het Westen moet te allen tijde de ijzeren vuist kunnen hanteren. Dat houdt in dat we een militaire overmacht moeten houden, ongeacht wat dat kost. Doen we dat niet dan mag je straks dansen op de liedjes uit Peking, Moskou of Riaad.

Bigi Bana Boy | 17-09-13 | 23:09

Wolveshead | 17-09-13 | 22:59
Nee, dat zeg ik niet. Ik stel alleen dat de F16's 40 jaar oud zijn en een keer vervangen moeten worden. En graag door het beste spul. Of dat de JSF is weet ik niet maar ik neem aan de KLu niet gek zal zijn en niet voor niets voor die kist zal kiezen, alle tegenargumenten van de Wikipedia experts hier op GS ten spijt. Blijft staan dat ik de tegenstelling tussen oma's kont wassen en onze Westerse veiligheid op het spel zetten, die Wilders probeert neer te zetten walgelijk vind. Als we ooit omver gelopen worden gaat oma tegen de muur. Denk daar maar eens over na. Ik ben dat Hollandse pacifisme zo zat man. Wees eens niet zo naief.

Bigi Bana Boy | 17-09-13 | 23:06

pickalilly | 17-09-13 | 21:49 | + 2

Dank voor de tip. Ik heb ademloos gekeken.

Geneeskrachtig Kruit | 17-09-13 | 23:02

@Bigi Bana Boy | 17-09-13 | 22:54
Wat geweldig dan dat de nog niet afgebouwde Karel Doorman alvast (met verlies) verkocht wordt, daar wordt de Marine ontzettend blij van. Zo heeft dat onderdeel overigens nog wel meer bootjes af moeten stoten.
Ook de personeelsreductie van inmiddels 14.500 Defensiemedewerkers hakt aardig in op de slagkracht van de Krijgsmacht, maar blijf jij gerust roepen dat dit kabinet het geweldig doet hoor met hun Defensiebeleid.

Wolveshead | 17-09-13 | 22:59

Wolveshead | 17-09-13 | 22:41
Op het huidige slagveld zijn luchtmacht, drones, raketten en marine van belang. De rest is secundair geworden.

Bigi Bana Boy | 17-09-13 | 22:54

"De oppositie wil iets anders". Ze laten alleen CDA D66 en SP zien. Zou PVV ze te groot worden bij de Propaganda Omroep?

NiceGuysFinishLast | 17-09-13 | 22:41

@Bigi Bana Boy | 17-09-13 | 22:30
Het is toch echt dit kabinet, bestaande uit VVD en PVDA, die (nog meer) bezuinigt op Defensie.

Wolveshead | 17-09-13 | 22:41

Ik heb het debat zo eens bekeken,en ik kan niet anders zeggen,maar meneer wilders was daar toch echt de grote winnaar. Geen draaikonterij zoals de heer Buma van het cda en de heer van d66. Met hun draaikonterij,en het zeer onduidelijk zijn. Sukkels kies gewoon eens een kant. Kies of je met dit kabinet door wilt of niet. En niet de deur staat open,het tocht en noem maar op. Wilders was als enigste duidelijk,met Roemer op een goede tweede plaats. Wilders was duidelijk. Weg met dit kut kabinet. Iets wat de meesye nederlanders ondertussen denken. Roemers gaf ook aan het niet echt meer met dit kabinet te zien zitten. Maar houd nog iets van een armslag. Geert was ook duidelijk over de jsf. Lastenverzwaring voor de aow ers ,dan ook geen faal jsf. Was niks onduidelijks aan. Een vliegtuig dat net als de fyra een faal is, Ga eerst maar eens aan je eigen burgers denken. Weg met het lieve jongetje spelen tegenover die europa elite. Mijn mening is ook weg met dit kudt kabinet. Slechter kan het niet worden. Ik mag hopen dat er zowel in den haag als in amsterdam veel mensen komen. Beter dit lastenverzwaarende,niet voor investering gaande kabinet ,weg ermee. Want met dit kut kabinet blijft het zuur,zuur. En zal nooit zoet worden. En die beloofde duizend euro kan je wel op je buik schijven. Doe krijg je niet maar mag je extra betalen.

tweetybird | 17-09-13 | 22:40

"Als laatste immigratie. Iedereen met een paspoort anders dan het Nederlandse in Nederland wordt bij veroordeling van een criminele activiteit tot persona non grata verklaard en voor de duur van minstens 10 jaar de toegang tot Nederland ontzegt, ongeacht internationale verdragen."

Mag ik u even den pleuris wensen. Woon hier 27 jaar en werk me al sinds jongs af aan de typhus. Maar als je dus geboren bent in zuid afrika mag je opdonderen (je bent door geboorte voor altijd z-afrikaans staatsburger).

Bassie B | 17-09-13 | 22:38

Jeroen "IK BEN MINISTER" Dijsselbloem is nu aan het woord/liegen.

ad melkert | 17-09-13 | 22:26

Ondertussen is Dijsselbloem bij Nieuwsuur aan het verkondigen dat van de 6 miljard maar 23% lastenverzwaring inhoudt. Volgens mij denkt het CPB daar heel anders over Jeroen!

Wolveshead | 17-09-13 | 22:23

Jaar na jaar exportoverschotten, arbeidsproductiviteit ongekend hoog, maar we doen het per saldo al 15 jaar compleet voor Jan Lul:
www.joop.nl/economie/detail/artikel/22...
Met de hartelijke groeten van vadertje Sstaat

das_Freudenmädchen | 17-09-13 | 22:17

brutus68 | 17-09-13 | 22:15 | + 0 -

Ik was erbij toen ze die ijsbal op Wim Jansen zijn knar gooiden.

www.sportgeschiedenis.nl/2009/01/05/sn...

Of was dat nou in de Kuip ?

Supermatthijs | 17-09-13 | 22:17

Nee Geert, we moeten lekker niks aan ons leger doen terwijl China, Rusland en de islamitische wereld zich volop bewapenen. Prima idee hoor.

Bigi Bana Boy | 17-09-13 | 22:15

@Supermatthijs | 17-09-13 | 22:08

Tsss. Toen jij nog met je barbies aan het spelen was stond ik al op de tribune in de Meer. Dat waren nog eens tijden. Met Rode Richard (een soort Bakito, maar dan wel echt van doen), gekke Hennie en dikke Henk.

brutus68 | 17-09-13 | 22:15

@Supermatthijs | 17-09-13 | 22:08

Tsss. Toen jij nog met je barbies aan het spelen was stond ik al op de tribune in de Meer. Dat waren nog eens tijden. Met Rode Richard (een soort Bakito, maar dan wel echt van doen), gekke Hennie en dikke Henk.

brutus68 | 17-09-13 | 22:15

Het blijft moeilijk dit lastige volkje te regeren.
Het is ook nooit goed. De beste stuurlui staan aan wal.
Ik ben er in ieder geval een beetje te dom voor om dit volkje uit de mentale crisis te halen.Ik zou niet weten waar te beginnen. De Koning deed het uitstekend. Petje dan wel hoedje af voor die sympathieke man. Dit volkje mag waarachtig wel tevreden zijn met Willem-Alexander en zijn vrouw Maxima.
Dan dat Prinsjesdag debat in het stadhuis van Den Haag.
Ik ben weer helemaal bijgepraat. En wat was het Atrium schitterend verlicht. Gun die ambtenaren nou ook effe een paar uurtjes vrijaf.Of moeten we om die lullige reden een kabinetscrisis forceren. Zeuren, zeuren zeuren en er valt niets te zeuren. Van zeuren hebben velen een beroep gemaakt. Niet lullen, maar poetsen is het devies.Je oren open zetten en goed luisteren wat er gezegd is en ernaar handelen. Dan komt alles goed.

rotjeknor38 | 17-09-13 | 22:13

-weggejorist-

Goorbatsjov | 17-09-13 | 22:09

Ik lees vele interessante ideeën en oplossingen doch zelfs in deze ideeën en oplossingen schuilen 'linkse/rechtse' gedachten.

Namelijk, de overheid (wat is dat precies?) moet voor dit of dat zorgen. In feite is de burger, ook diegene die niet werken, via stemmingen alles aan het outsourcen aan de overheid.

Dit terwijl de overheid (nogmaals wat is dat precies?) geen echt bedrijf is in een vrije markt. We outsourcen het om maar eens wat op te noemen het onderwijs, de zorg en tig verzekeringen. Waarom vraag ik me af? Terwijl je weet dat de overheid geen echt bedrijf is. De overheid maakt immers al jaren verlies (staatsschuld is ook wat toegenomen de laatste tijd) en u betaalt het gelach. En een monopolistisch 'bedrijf' levert slechte diensten/producten tegen hoge prijzen. De overheid in het notendop. Dat heeft u vast wel gemerkt toch?

De overheid is een roofbedrijf waar iedereen die stemt er in feite aan meedoet ook al heb ik zelf op de Libertarische partij gestemd (een noodkreet).

Voor hun eigen belang tegen andermans belang. Noem het democratische dictatuur. Noem het communisme ofwel socialisme. Het is een vicieuze cirkel die alleen de stemgerechtigden kan stoppen, ook voor zijn of haar eigen belang.

Een vrije samenleving gebaseerd op vrijwilligheid in plaats van dwang.
Van (echte) vrije marktwerking in plaats van staatsmonopolie.
En van zelfbeschikking in plaats van vrijheidsberoving.

Welvaart en welzijn voor iedereen en voor allemaal.

*1, 2 3 plop*

Tha Analyzer | 17-09-13 | 22:09

@Lief meiske | 17-09-13 | 21:51
Dat gaat D66 alleen niet lukken, daar moeten nog wat partijtjes bij om een meerderheid te krijgen.

Wolveshead | 17-09-13 | 22:09

Dit was geen debat, maar een straatinterview. Alsof na een ramp willekeurige omstanders aan het woord worden gelaten.

Rest In Privacy | 17-09-13 | 22:07

@Supermatthijs | 17-09-13 | 21:59

Mijn clubbie. Overgeeft... Je bent godverdomme toch geen homo? Oh, wacht...

brutus68 | 17-09-13 | 22:05

ProAsfalt | 17-09-13 | 21:56 | + 2 -
Zwitserland draait goed omdat daar miljarden zwart geld uit alle hoeken van de wereld naartoe stroomt.

Bakito | 17-09-13 | 22:05

Bakito | 17-09-13 | 21:57 | + 0 -

We hebben allemaal een beetje een zwak voor hem denk ik. Voetbal niet gezien, te decadent in deze barre tijden naar multi miljonairs te kijken die achter een bal aan rennen. Morgen ga ik wel naar mijn clubbie kijken natuurlijk.

Supermatthijs | 17-09-13 | 21:59

Wat een zielig zooitje leugenaars zijn het toch...
Alleen roemers en wilders springen er nog boven uit,
Dus links of rechts, weet men hopelijk nu wel waar ze op moeten stemmen.... voor mij WILDERS,

ergens benje nergens | 17-09-13 | 21:58

Supermatthijs | 17-09-13 | 21:48 | + -1 -
Eerlijk gezegd mag ik 'm wel. Niet dat ik homo ben hoor, hahaha.

Voetbal gezien?

Bakito | 17-09-13 | 21:57

@Bakito | 17-09-13 | 21:38 |
Heeft mijns inziens te maken met het feit dat je slechts eens in de vier jaar mag stemmen en voor de rest je bek moet houden.

Om zieltjes te winnen moeten ze in wezen wel oneliners bezigen.

Het wordt tijd dat het Correctief Bindend Referendum wordt ingevoerd. Was het paradepaardje van D'66 tot het moment dat D'66 ons wil uitleveren aan de EUSSR.

Nu heeft alleen de PVV dit in zijn programma staan.

Mijn overtuiging is dat bij een bindend referendum dat men er wel over moet nadenken wat men stemt.

Het is niet voor niets dat Zwitserland zo goed draait. Alle achterlijke ideeën van politici worden daar weggestemd.

ProAsfalt | 17-09-13 | 21:56

@Lief meiske dat denk ik ook d666 is de duivel en na de islam het grootste gevaar voor Nederland!

PonyPletter | 17-09-13 | 21:54

Koop die ezel nu eens, en doe uw auto de deur uit.

Rest In Privacy | 17-09-13 | 21:51

Kereltje is niet te vertrouwen, die gaat ze aan een meerderheid helpen... wedden !

Lief meiske | 17-09-13 | 21:51

We hoeven het niet meer uit te leggen, kijk even naar de volgende docu van de VPRO gisteravond en constateer dat we zo snel mogelijk een keuze moeten maken die eigenlijk maar op 1 manier wijselijk kan beantwoord woorden:
UIT DE EURO!

www.vpro.nl/grenzeloos/nieuws/2013/09/...

pickalilly | 17-09-13 | 21:49

PonyPletter | 17-09-13 | 21:37

Zo is het !

Lief meiske | 17-09-13 | 21:49

Bakito | 17-09-13 | 21:46 | + 1 -

Het is soms wel een beetje een nare man ja.

Supermatthijs | 17-09-13 | 21:48

brutus68 | 17-09-13 | 21:43 | + 2 -
Wat gemeen!

Bakito | 17-09-13 | 21:46

DeDatumEnTijd-> | 17-09-13 | 21:42
Filtreert het kabinetsbeleid ? Ik hoop dat de heer Witteveen je begrijpt.

oldandwise | 17-09-13 | 21:46

Owja, wat adviseert hij? Investeer in grote projecten, de belasting inkomsten daarvan vloeien rechtstreeks terug in de staatskas. Twaalf miljard naar de Deltawerken levert zes miljard inkomsten op. Jaagt de economie aan en levert banen op....

DeDatumEnTijd-> | 17-09-13 | 21:46

Zolang bezuinigen bestaat uit lastenverhoging en creatief boekhouden nemen de overheidsuitgaven alleen maar toe en zit je in een Teufelskreis van hogere lasten, economische Krimp en nog meer belastingverhoging. Men hoopt en bidt voor een economische opleving maar deze gaat er niet komen. De enige optie is rigoreus maar wel slim bezuinigen met slechts 2 criteria:
1) minimaal effect op NL economie
2) doelmatigheid, dus geen goed geld meer naar kwaad geld.
Probleem is dat dit raakt aan de zelfbenoemde heilige huisjes zoals ontwikkelingshulp, duurzaamheid, uitkeringsstromen naar het buitenland maar ook de heilig verklaarde zorg en onderwijs. Ook hier kan straffeloos 10% bezuinigd worden op bureacratie en graaicultuur.
De 3% van brussel is op deze wijze een makkie en maakt onze positie sterker om vervolgens in Europa met Duitsland een andere koers in te zetten, m.n ten aanzien van de verstikkende Euro-koers.

claro | 17-09-13 | 21:45

@Bakito, ik quote je even... 'Het gaat alleen maar over politiek en allerlei belangen'
.
Ik wil niet vervelend zijn, maar je hebt naar een politiek debat gekeken, die gaan vaak over politiek, daar zijn het p o l i t i e k e debatten voor.
.
Stumpert!

Rest In Privacy | 17-09-13 | 21:45

-weggejorist-

brutus68 | 17-09-13 | 21:43

Het was weer een vermakelijk stukje cabaret deze vertoning, naargeestig en slecht persoon als ik ben. Ik overweeg mijn nutteloze stem de volgende keer op Wilders uit te brengen, niet dat ik er wijzer van ga worden, maar puur en alleen om Bakito en Supermatthijs te stangen. Heb ik nog een beetje lol.

brutus68 | 17-09-13 | 21:43

Nu schakelen naar Nederland 2! Baas van 93 jaar, oud minister van financiën Witteveen, filtreert huidige kabinetsbeleid. Geef deze man een van als columnist bij GS!

DeDatumEnTijd-> | 17-09-13 | 21:42

Supermatthijs | 17-09-13 | 21:39 | + -1
Weer je gebruikelijke retoriek. Maar heb je ook nog inhoud?

ZZP-er | 17-09-13 | 21:42

Als ik dit gekrakeel aanzie, denk ik: dit is driedimensionaal twitteren.

Rest In Privacy | 17-09-13 | 21:40

Toetsiemonster | 17-09-13 | 21:36 | + 1 -

Want dan ? Met welk alternatief komt Wilders dan. Niemand wil door die grote schreeuwbek nog met hem in een regering.

Supermatthijs | 17-09-13 | 21:39

Skunk57 | 17-09-13 | 21:34 | + -4
Lul !

ZZP-er | 17-09-13 | 21:39

Wat ik mis in dit hele debat, maar ik in deze draad, is inhoud. Het gaat alleen maar over politiek en allerlei belangen. Stoer en bijdehand doen, scoren voor de bühne.

Waarom lukt het niet om met zijn allen iets goeds van de grond te krijgen zoals bijvoorbeeld in Zweden of Frankrijk? Laten we eens volwassen worden, kom op, dit gaat nergens over!

Bakito | 17-09-13 | 21:38

Supermatthijs | 17-09-13 | 21:29 | + -3
.
Je ziet het verkeerd. Als een bedrijf zo presteert als de overheid, dan kun je twee dingen doen. Met dezelfde mensen hetzelfde beleid aanpassen, maar het blijven dezelfde mensen met dezelfde ideeën, dus er zal weinig veranderen. En de tent gaat naar de klote. Of een interim cq. nieuw bestuur invliegen die de boel op orde brengt, met rigoureuze maatregelen. En dan ga je niet in je klantenbestand snijden (zoals VVD en PvdA nu doen) maar dan ga je je eigen bedrijfsvoering op orde brengen.
.
Dus de PVV voert oppositie, en zegt dat het anders moet. VVD en PvdA hebben in heel veel jaren dat de ellende is ontstaan achter de knoppen gezeten.
.
Zoals Cruijf ooit zei, als je in het verleden met iemand de oorlog niet gewonnen hebt, dan gaat dat in de toekomst ook niet lukken.
.
Als je een probleem hebt, en je probeert dit probleem met dezelfde club en dezelfde mindset op te lossen, dan zak je alleen maar dieper in de stront.
.
Nu is de tijd om de boel in zijn geheel op de schop te gooien. Niet hervormen maar reorganiseren! Wanneer beginnen die stakingen?

Rest In Privacy | 17-09-13 | 21:38

Een paar jaar geleden was je een racist als je op de PVV stemde. Nu ben je een een realist!

PonyPletter | 17-09-13 | 21:37

@Supermatthijs | 17-09-13 | 21:35

Persratten. Ook een soort van aanslag.

ZKH EénOog | 17-09-13 | 21:37

Er blijft maar 1 keus over na dit dramatische stukje onkunde te hebben gezien. Wilders.

Toetsiemonster | 17-09-13 | 21:36

Skunk57 | 17-09-13 | 21:34 | + 0 -

Die mannetjes lopen er vooral om kritische journalisten weg te houden.

Supermatthijs | 17-09-13 | 21:35

Opa Mingelen vraagt ze wat snel, en zij beginnen meteen te praten alsof ze door de duvel op de hielen worden gezeten.
Punten scoren! Profileren!
Die politici praten nou net alsof ze onder schot worden gehouden.

Rest In Privacy | 17-09-13 | 21:35

Sorry

FYGS | 17-09-13 | 21:34

Kan er met die beveiliging van greet nu eindelijk een gestopt worden. Is nog nooit een aanslag op gepleegd, pure aandachttrekkerij.

Skunk57 | 17-09-13 | 21:34

@FYGS | 17-09-13 | 21:32

Je mag maar één keer per ronde stemmen, hoor. Gelukkig maar...

ZKH EénOog | 17-09-13 | 21:34

FYGS | 17-09-13 | 21:32 | + 0 -

Ja, nu weten we het wel.

Supermatthijs | 17-09-13 | 21:33

@ProAsfalt | 17-09-13 | 21:31
Rutte.

Jackanders | 17-09-13 | 21:33

Matchfixing!! Pechtold is als enige tevreden met kabinet. Ze voeren D66 beleid uit, voor de vorm zegt hij dat het sneller moet en dat er meer geld voor onderwijs bij moet. Leuk toneelstukje.

denoorman | 17-09-13 | 21:33

-weggejorist-

FYGS | 17-09-13 | 21:32

ZKH EénOog | 17-09-13 | 21:23 |
Al die vvd stemmers die nu roeptoeteren het nooit meer te doen kleuren inderdaad straks dat bolletje bij de vvd wederom rood.
Kortzichtigheid ten top..

FYGS | 17-09-13 | 21:32

Zo en nu tijd voor een stukje amusement:

De allerslechtste Chauffeur van Nederland.

ProAsfalt | 17-09-13 | 21:31

@LangeTijdGeleden 21.28u En gelukkig zien steeds meer mensen dat Wilders groot gelijk had.

rien6139 | 17-09-13 | 21:31

ZKH EénOog | 17-09-13 | 21:23 |
Al die vvd stemmers die nu roeptoeteren het nooit meer te doen kleuren inderdaad straks dat bolletje bij de vvd wederom rood.
Kortzichtigheid ten top..

FYGS | 17-09-13 | 21:31

ZKH EénOog | 17-09-13 | 21:23 |
Al die vvd stemmers die nu roeptoeteren het nooit meer te doen kleuren inderdaad straks dat bolletje bij de vvd wederom rood.
Kortzichtigheid ten top..

FYGS | 17-09-13 | 21:31

Uiteraard wint Geert dit debat met grote afstand. Maar aan de andere kant kun je je vraagstekens zetten bij deze media-formule. Het is een hanige, hijgerige vertoning, geen verheffend beeld, zonder enige waardigheid. Kissebissen doen ze.
Vliegen vangen. Doe dit anders. Nodig 2 politici per keer uit en laat ze uitspreken. Mee ruimte voor bedachtzaamheid. Maar dit geratel is een zielige vertoning.

Rest In Privacy | 17-09-13 | 21:30

ZKH EénOog | 17-09-13 | 21:23 |
Al die vvd stemmers die nu roeptoeteren het nooit meer te doen kleuren inderdaad straks dat bolletje bij de vvd wederom rood.
Kortzichtigheid ten top..

FYGS | 17-09-13 | 21:29

Als ik die kop van samson zie, heb ik altijd zin om hem een okkernoot te geven.

1+1 | 17-09-13 | 21:29

Grote stamper | 17-09-13 | 21:27 | + 0 -

Overal tegen zijn is de beste oplossing ? In een crisis gaat dus partijbelang gewoon weer voor landsbelang bij Wilders.

Supermatthijs | 17-09-13 | 21:29

@smdyasc | 17-09-13 | 21:23

Niet op die nitwit ingaan, je ziet wat hij nu doet. Agressief om zich heen slaan, wanhopig op zoek naar zijn niet bestaand gelijk. Het is Supermatthijs maar.

brutus68 | 17-09-13 | 21:28

"Opstappen en weglopen is zijn expertise", als hij dat niet had gedaan hadden er plannen worden doorgevoerd die dit land zouden afbreken. Wat er dus nu wéér gebeurd.

Goedzo Peggold, domme aarsgarnaal, let even op je woorden.

LangeTijdGeleden | 17-09-13 | 21:28

Wilders, de enige die echt oppositie aan het voeren is, van het hele stel. Hulde voor deze man!
.
De rest van de oppositie staat te popelen en te slijmen in de hoop dat ze er in de eerste kamer bijgehaald worden. BAH!

Rest In Privacy | 17-09-13 | 21:27

Alsof NL nog verder onderwerpen aan de EUSSR wel wat is, peggold.

ProAsfalt | 17-09-13 | 21:27

Ik ben afgehaakt bij 'na twee jaar van krimp, gaat de economie volgende jaar ècht weer groeien'. Van de PvdA

En volgens de VVD *proest* kún je de economie Heulemaal niet kapodtstuk bezuinigen! *proest*

Toch fijn zo veel optimisme. Word er hemaal blij van.

Onzinloos_2.0 | 17-09-13 | 21:27

Dat autist was echt weer een laffe streek van Greet.

Supermatthijs | 17-09-13 | 21:27

Oh roemer... Jammer weer, dit beleid een "Rechts-liberaal" beleid noemen. Daar ging je waardigheid die je net zo zorgvuldig had opgebouwd dit debat.

LangeTijdGeleden | 17-09-13 | 21:25

@Supermatthijs | 17-09-13 | 21:19
Zeikwijf, moet je niet in een heel donker hoekje kruipen samen met jouw volkshatende PvdA.

smdyasc | 17-09-13 | 21:23

"Bangmakerij dit.."
"Bangmakerij dat..."

Alsof de burger een dom imbeciel hersenloos infantiel slachtschaap is die zich door hun elitaire stukjes holle leugentekst bang laten maken, en niet door feiten als "Hey, godver, ik sta op straat door die klootzakken in Den Haag, en nou kom ik in de problemen!!"

Stelletje stompzinnige Haagse kaasstolpbewoners.

Het erge is, dat de burger elke verkiezing weer nog werkelijk die hersenloze infantiel blijkt te zijn...

ZKH EénOog | 17-09-13 | 21:23

@Grote stamper 21.19u Ja, dat stemmetje doet me denken aan die asielzoekers destijds die hier wilden blijven en hoopten op Samsom. Ook toen kwam hij er niet uit en kreeg hij dat valse stemmetje alsof hij boos werd. En dat gebeurt steeds vaker;)

rien6139 | 17-09-13 | 21:23

Tekenend dat alle vragen tegen die badmuts zijn gericht. VVD is niets anders dan een vehikel voor de PVDA. Veel succes de komende verkiezingen! De eerste ratten hebben het zinkende schip al verlaten (Roermond).

zonder_moeite | 17-09-13 | 21:23

LangeTijdGeleden | 17-09-13 | 21:14 |
Die komt straks bij P&W alles goedlachen

NiceGuysFinishLast | 17-09-13 | 21:21

Kom jongens, even doorpakken op Samson, hij gaat bijna huilen!

Rest In Privacy | 17-09-13 | 21:21

Ik vertrouw nog liever een opgefokte boze ratelslang dan Samsom. En ik vind het erg dat ik zo over mensen spreken moet. Dat heeft mijn moeder me niet geleerd, zo lelijk over mensen denken...

brutus68 | 17-09-13 | 21:20

PonyPletter | 17-09-13 | 21:18 | + 0 -

Ach gut, was je vroeger ook al een huilbaby ?

Supermatthijs | 17-09-13 | 21:19

Verkiezingsprogramma's? Die gaan toch altijd met de verkiezingsposters bij het oud papier?

jip_86 | 17-09-13 | 21:19

Samson wordt boos, als een klein jongetje die gaat stampvoeten. Heerlijke TV, uiteindelijk toch beter dan voetbal, porno en GTA V.

Rest In Privacy | 17-09-13 | 21:19

Nee Vieserik, jij liegt, jij hebt je ding in iemand gehangen terwijl je nog van je vrouw en kinderen "hield".

nomo | 17-09-13 | 21:19

Laat Peggold zijn mond maar houden.
Als het aan hem ligt dan is NL binnenkort helemaal van de EUSSR. Die gast neem ik totaal niet serieus.

ProAsfalt | 17-09-13 | 21:19

U zocht de namen van de twee grootste oplichters in Nederland?
Antwoord: Diederik Samson en Mark Rutte.

ElMatadero | 17-09-13 | 21:18

Verontrustend dat zulke uit hun nek kletsende mensen het land besturen.

watazooi | 17-09-13 | 21:18

Proud to be a PVV'er!

PonyPletter | 17-09-13 | 21:18

Ja, die eenmalige honderd euro gaat de mensen wel helpen Didi! Mijn god, die heeft werkelijk iets in de schuldhulpverlening gedaan? Hij zal bedoeld hebben dat hij mensen de schuld in geholpen heeft destijds, dat klinkt een stuk geloofwaardiger.

Wolveshead | 17-09-13 | 21:17

Kennelijk gaat het sociaal minimum ook naar beneden met maar liefst E 2000,- per jaar. Dan gaat ook het minimumloon naar beneden.

Op weg naar de 1 dollar baantjes.

ProAsfalt | 17-09-13 | 21:17

Daar is ie weer : Samsom met zijn " eerlijke " verhaal.

Lief meiske | 17-09-13 | 21:16

Die Samsom laat zelf zijn eigen gezin in de steek. Met zijn "u raakt me met deze kinderen". Kale gluiperd.

rien6139 | 17-09-13 | 21:16

Armoede onder kinderen het is goddomme geen Sudan hier.

carramba | 17-09-13 | 21:16

Het tragische is dat de problemen van de maatschappij veel te groot zijn voor onze politiek om te verhapstukken. NL politiek is steggelen over een goed plaatsje op de Titanic. De echte oplossing, voor zover die mogelijk is, moet toch echt uit de USA komen. Die kunnen het voortouw nemen inzake energievoorziening, financieel derivaten-casino, de-industrialisering.

Rest In Privacy | 17-09-13 | 21:16

Halbe is een gluipert, kijk maar naar zijn kop!

Lief meiske | 17-09-13 | 21:15

We leven in een land waar iedereen kinderbijslag ontvangt. En dan denken zij die bovengemiddeld verdienen dat ze er recht op hebben. Vergeten ze alleen dat het ook hun geld is. Het systeem van belasten en weer uitkeren alleen al kost geld. Dus laten we beginnen door de kinderbijslag uit te kleden. Enkel nog een financiële vergoeding aan ouders van kinderen van 0 tot 4. Daarboven de kinderbijslag volledig ten goede van onderwijs, betalen ouders van kinderen van 5 tot 15 daar dus minder voor.

Kleden we daarna de hypotheekrente-aftrek uit, evenredig de huursubsidie. Opnieuw, het is voor velen hun eigen geld. Minus de kosten voor het belasten en uitkeren, vele ambtenaren zijn daar bij betrokken en dan is er nog de controle.. De hypotheekrente-aftrek binnen 30 jaar volledig afschaffen, net als de huursubsidie. Daarvoor een systeem waar starters tegen een lagere rente, bij een staatsbank (lees ABN Amro) 50k kunnen lenen. De rest lenen ze bij een commerciële partij.

Inkomensbelasting ook op de schop. Niemand betaalt meer dan 50% in een bepaalde schijf. De eerste belastingschijf is volledig belastingvrij. Iedere euro die je tot 15.000 verdiend gaat rechtstreeks naar jou. Maar dan ook geen bijslagen, toeslagen, kortingen, subsidies of wat dan ook meer.

Kunnen we gelijk door naar de zorgverzekeringen. Handelingen en medicijnen zijn voortaan gebonden aan wettelijke regels. Fabrikanten en zorgaanbieders moeten volledige openheid geven wat betreft de werkelijk kosten van het geleverde product. Het winstpercentage mag nooit meer dan 20% bedragen, is een fabrikant in gebreke, dan gaat de staat over tot levering, ongeacht patenten en tegen kostprijs + 25%. Wetenschappelijk onderzoek, dat nu al voor een groot deel gebeurd op universiteiten, wordt met de winst gefinancierd.

De overheid zorgt voor de volgende 4 terreinen, daarop wordt pas bezuinigt als er voor andere terreinen geen geld meer is. Dit zijn zorg, veiligheid (politie, veiligheidsdiensten, daarna het leger pas), onderwijs en infrastructuur.

Alle andere terreinen, zoals cultuur, ontwikkelingssamenwerking, maar ook uitkeringen zijn secundair (wao, aow, enz).

Voor het laatste is uiteraard genoeg geld.

Ook voor grote projecten horen andere regels te gelden. Bestuurders en uitvoerders zijn voortaan hoofdelijk verantwoordelijk. Bouw je een schaatstempel die failliet gaat dan gaan alle betrokken bestuurders ook mee het schip in.

Als laatste immigratie. Iedereen met een paspoort anders dan het Nederlandse in Nederland wordt bij veroordeling van een criminele activiteit tot persona non grata verklaard en voor de duur van minstens 10 jaar de toegang tot Nederland ontzegt, ongeacht internationale verdragen.

Nieuwe Nederlanders gaan eerst een proefperiode (proef burgerschap in, geld ook voor eventuele nakomelingen) voor de duur van minstens 15 jaar. Ze mogen stemmen en werken, maar mogen tijdens deze 15 jaar de wet niet hebben overtreden, moeten werk gehad hebben of er actief naar op zoek zijn geweest, moeten goed Nederlands spreken en schrijven en moeten actief deelgenomen hebben aan de Nederlandse maatschappij (aan te tonen door vrijwillgerswerk, enz). Economische vluchtelingen worden altijd geweigerd.

Burgers mogen bij het verzamelen van 500k handtekeningen een referendum houden dan de macht van de Staten-Generaal overstijgt.

Als ze dit nou eens deden zag Nederland er een stuk beter uit.

Meeroever | 17-09-13 | 21:15

Waar is Marx Rutte eigenlijk?

LangeTijdGeleden | 17-09-13 | 21:14

"De afgelopen 5 jaar gaat het slecht," aldus Didi.
Was dat niet het eerste jaar dat de PvdA mee kon beslissen over een begroting?
Ik zie een verband...

NiceGuysFinishLast | 17-09-13 | 21:14

Zo, wilders zet de puntjes weer even op de i.

ProAsfalt | 17-09-13 | 21:13

Nou ja zeg, ook Buma een pluskudo. Het valt me op dat als een partij in de oppositie zit ze de beste en meest realistische plannen presenteren. Maar zodra ze het pluche van de kabinetszetels voelen draaien ze als een haan op de kerk.
.
Ik stel voor het staatsrechtelijk aan te passen in de boeken, en het land voortaan door de oppositie te laten regeren.

Rest In Privacy | 17-09-13 | 21:13

@fuckje | 17-09-13 | 21:09

Samsom die liegt? Nee!!11!! Wat erg!!11!! Stop de persen!!

brutus68 | 17-09-13 | 21:12

Didi: het loopt niet meer vast.

Ik heb vast iets gemist.

ProAsfalt | 17-09-13 | 21:12

in deze tijd wordt vaste personeel ontslagen en worden Poolse werknemers ingezet. Zo raken de werknemers hun baan kwijt. Wat gaan ze hieraan doen?

MGul | 17-09-13 | 21:12

Boeie, GTA V is nog steeds uit, dus maak ik me eerder druk of m'n privejet wel recht blijft vliegen, dan dat dit schijtkabinet hun kutplannen verdoezeld.

Denjero | 17-09-13 | 21:10

Wauw, die Samson is volledig wereldvreemd...

Hij had het over een situatie zoals de mijne, maar op 'supermarkt' inkopen na, ga ik er 12% op achteruit, 12%!!! En dat komt alleen maar door de wegenbelasting en benzine accijns die beiden omhoog gaan.

Fijn hoor meneer samson, domme rund.

Roemer heeft zelfs meer verstand dan Samson.

LangeTijdGeleden | 17-09-13 | 21:10

-weggejorist-

Zoontje Melkert | 17-09-13 | 21:10

@Bakito | 17-09-13 | 21:02 |
Nope, limoncello.

ProAsfalt | 17-09-13 | 21:10

Oh, Pechtold... Wat heb je aan meer onderwijs in vakken waar nooit een baan voor is. Jouw onderwijserectie is nu al bewezen één van de problemen.

ZKH EénOog | 17-09-13 | 21:09

Samsom liegt over dat geld bij onderwijs!

fuckje | 17-09-13 | 21:09

Wat slecht dit zeg, bla bla bla bla, door al dat gekrakeel wordt het er niet beter op. Veel spaargeld in Nederland maar toch zijn er miljoenen die gewoon werken en elke keer een gat hebben aan het eind van de maand lapzwansen, KOOPKRACHT vergroten, NU!!!!!!

ITEACHYOU | 17-09-13 | 21:09

Kut, nu moet ik zelfs pechtold een pluskudo geven. Die vloert Samson even met feiten uit Samsons eigen plan...

Rest In Privacy | 17-09-13 | 21:08

Samson, de grootste volksverneuker ooit.

smdyasc | 17-09-13 | 21:08

De Bouw, de bouw zucht.
Ik ken best veel mensen die een huisje willen bouwen. Wat ze willen is een kaveltje kopen en zelf een huisje bouwen. Maar dat is helemaal onmogelijk in Nederland. Alleen ruime kavels groter dan > 500 m^2 met grondprijzen van € 350 per m^2. Kavels van rond de 300 m^2 met nette grondprijzen zijn er helemaal niet.

Ja die zijn in handen van monopolisten oftewel projectontwikkelaars (zoals meneer van Dijk in de studio) . Waar je voor € 300000 hooguit een magere Twee-onder-een-kapwoning koopt. Afgewerkt met de goedkoopste materialen. Voor extra opties zoals een stopcontact vragen ze € 100.

chef werkplaats | 17-09-13 | 21:07

De overheid gaat meer geld aan armoedebestrijding uitgeven. Dat geld moet via lastenverhoging bij de laatste paar belastingbetalers en bedrijven vandaan komen, zodat er weer meer mensen werkloos worden en in armoede vallen.

De enige goede vorm van armoedebestrijding door de overheid is MINDER lasten voor burger en bedrijf, zodat MEER burgers hun kost gewoon kunnen winnen met een normale baan in de commerciële dienstverlening of productie.

ZKH EénOog | 17-09-13 | 21:07

Roeme 'de koopkracht is 5% gedaald, daarmee staan we in de top 3, alleen portugal en griekenland deden het slechter'.
.
Goed goed, ook een + kudo voor Roemer.

Rest In Privacy | 17-09-13 | 21:06

Wat een lieve jongen he die Samson.

jip_86 | 17-09-13 | 21:05

De reden waarom zoveel kiezers op drift zijn geraakt is dat het oude model niet meer werkt. Vroeger was er gestage economische groei, en de politiek kon met de eer strijken. Dat bindt kiezers en kweekt vertrouwen. Maar nu is het tijdperk van de economische groei voorbij, de politiek heeft daardoor weinig te sappelen. Kiezers haken af.

Rest In Privacy | 17-09-13 | 21:05

@Jackanders | 17-09-13 | 21:03
*NOS, ergens tussen

Jackanders | 17-09-13 | 21:05

"Mensen/jongeren weten niet meer wat geld waard is..."

Met dank aan uw overheid, die de criminaliteit lekker hoog laat zodat u alles digitaal betaalt, en niemand meer een cent door zijn vingers laat gaan.

Geld. Het zijn maar cijfertjes op je monitor. Wie geeft een neuk om hun kleur?

ZKH EénOog | 17-09-13 | 21:03

Die Annechien is door de geheel objectieve (hahaha!) eigenlijk blij gemaakt met een dooie mus.
De doos die verloren heeft schuift regelmatig aan bij Tweebeeke èn mag Aarsje van Weegen vervangen bij koninklijke aangelegenheden.

Jackanders | 17-09-13 | 21:03

Samson heeft bij de sociale dienst gewerkt als schuldhulpverlener, nu begrijp ik waarom hij in het kabinet zit, als schuldhulpverlener.
.
Maar helaas, een linksche schuldhulpverlener komt niet met het advies: dan moet u harder en meer werken en bijscholen om het salaris op te krikken. Een type schuldhulpverlener als Samson komt met adviezen als: laten we eens kijken welke hulppotjes de gemeente heeft, als u extra toeslagen aanvraagt dan..., heeft u al geprobeerd om maatschappelijk werk in te schakelen? Oftewel, adviezen waar altijd een ander voor moet betalen. En nu lost hij op vergelijkbare manier de schuldproblemen van Nederland op, geld halen bij een ander... en laten wij nu net die ander zijn.

Rest In Privacy | 17-09-13 | 21:02

ProAsfalt | 17-09-13 | 21:00 | + 0 -
Zit je aan de coke of zo?

Bakito | 17-09-13 | 21:02

Valt niet mee om naar te kijken. Ik zie te veel Buma en te weinig Annechien. En ik moet alweer naar de wc.

VanBukkem | 17-09-13 | 21:01

2 auto's voor de deur? Alsof dat een luxe is als de man en vrouw dagelijks naar hun werk moeten voor de hobby's van de politici en ambtenaren.

ProAsfalt | 17-09-13 | 21:00

kutservert, ga mijn tegel niet nog eens helemaal intikken.

Freddie Stobart | 17-09-13 | 20:59

Volgens Buma gaan mensen dus pas over de grens hun brandstof tanken en de boodschapen halen als het kabinet de accijnzen weer verhoogd. Dat geeft toch wel aan dat we het ook niet van het CDA moeten hebben als daar nog niet was doorgedrongen dat dat al tijden gebeurt.

Wolveshead | 17-09-13 | 20:58

900.000 in de WW of bijstand.

Bijstand? Heel veel komen niet eens in de bijstand gelet op de eisen van de Bijstand.
Vreet eerst je vermogen maar op waarvoor je krom hebt gelegen.

In dit land moet je multimiljonair zijn of totaal geen bezittingen hebben. Alles daar tussenin is niet goed.

ProAsfalt | 17-09-13 | 20:57

ron78 | 17-09-13 | 20:56 | + 0 -

Appels met peren vergelijken. Roemer was hier sterker.

Supermatthijs | 17-09-13 | 20:57

Wilders alweer scherp!

ron78 | 17-09-13 | 20:56

De economie is zich weer aan het herstellen, als ik het regime geloven mag. Zuid-Europa zit weer in de lift. Nederland gaat straks ook weer groeien als kool. De woningmarkt trekt weer aan.
Het blijkt allemaal een tijdelijke inzinking te zijn geweest, we gaan weer terug naar normaal, terug naar gestaag groeiende welvaart - en dat allemaal dankzij de verlichte technocratie, met oligarchische randjes.
Vergeet Peak Oil, vergeet de tikkende tijdbom van de derivaten, vergeet de vergrijzing.
Het punt is dit: politiek en media hebben geen andere optie dan alleen goed nieuws verhalen te venten, aangezien anders het vertrouwen in de economie verder wegzakt. Ook al zou de economie helemaal in duigen liggen, dan kunnen de leiders niet anders zeggen dan: volgende jaar wordt alles beter. Het is allemaal wel te begrijpen dat het zo zit, ik neem het ze ook niet kwalijk, maar ze moeten het mij dan ook maar niet kwalijk nemen dat ik hun woorden met een schep zout neem.

Rest In Privacy | 17-09-13 | 20:56

Zo zo, de stream is weer eens niet vanuit het buitenland te bekijken (geblokkeerd).

Tja, ergens ook wel logisch. Ze willen natuurlijk niet voor de hele wereld voor lul staan.

Koninging Beatricks | 17-09-13 | 20:56

@brutus68 | 17-09-13 | 20:52
Wie is wel te vertrouwen. Buma, Roemer, Pechtold, en Samson vertrouw ik ook voor geen enkele meter.

jip_86 | 17-09-13 | 20:54

Ferry is ook niet één van de snuggerste.

ProAsfalt | 17-09-13 | 20:53

-weggejorist-

ik--+ | 17-09-13 | 20:52

Het is duidelijk, er zijn twee kampen, VVD/PvdA/NOS en de oppositie, de NOS is de term journalistiek zo onwaardig.

smdyasc | 17-09-13 | 20:52

Zijlstra vertrouw ik ook voor geen meter..., iets aan die jongen deugt niet.

brutus68 | 17-09-13 | 20:52

Didi: dat is geld van de belastingbetaler. Laat Didi daar nou compleet lak aan hebben met zijn Afrika en GreenPeace.

ProAsfalt | 17-09-13 | 20:51

Wolveshead | 17-09-13 | 20:50 | + 1
.
hear hear

Rest In Privacy | 17-09-13 | 20:51

Pechtold blijft maar roepen dat er hervormd moet worden maar ik heb volgens mij nog nooit van hem gehoord hoe die hervormingen er volgens hem dan concreet uit moeten zien en hoe dat betaald gaat worden.

Wolveshead | 17-09-13 | 20:50

Didi en investeren.

Dat is geen goede combinatie. Investeren in windmolens. Dat staat garant voor een faillissement.

ProAsfalt | 17-09-13 | 20:49

Het wordt tijd dat dit kabinet hervormd wordt.

Hufter | 17-09-13 | 20:49

Bladiebladiebla, ga de kroeg in.
( oplossing tig ambtenaren er uit, belastingvrije voet 20 ruggen, alle toeslagen er uit , en hoppa klaar, hoef je geen uren over te lullen )

Uw Verzekeringsadvis | 17-09-13 | 20:49

Als ik 2% minder opmaak heb ik meer te besteden..

dhrat | 17-09-13 | 20:49

ik ben ze eigenlijk allemaal spuugzat .. mazzel

(c)ZWITSUL | 17-09-13 | 20:48

Wat is dat een bullshit om de arbeidsmarkt te hervormen zodat aannemen makkelijker wordt.

Hervormen is er alleen voor om de arbeiders nog sneller uit te knikkeren.

ProAsfalt | 17-09-13 | 20:48

Ja dat vind ik ook, wie nu nog hard werkt om carrière te maken betaalt zich de tyfus aan belasting. En die lui van PvdA kijken lachend toe en draaien je nog een poot uit.

Ikbeneenzelfbouwer | 17-09-13 | 20:47

VVD poster over belastingverlaging is goed voor 5 punten. Jaaaaaaaaaaaaaaaa 10!

Rest In Privacy | 17-09-13 | 20:46

Wilders staat 5 - 0 voor. Het publiek roept ondertussen 10 10 10 10!

Rest In Privacy | 17-09-13 | 20:46

Het blijft altijd wel stil wanneer Wilders over de EUSSR en Afrika begint.
De VVD spreekt alleen over hervormen: lees afbreken.
Buma denkt dat de crisis minder erg wordt in de EUSSR. Sterker nog Buma zegt dat het aan NL ligt. Dit is wel het bewijs dat het CDA de weg ook compleet kwijt is geraakt.

Wilders hak er flink in met de Linkse Hobby's.
Hoppa, Wilders komt alleen met de juiste feiten aan zetten. Tja, daar hebben de VVD en het CDA niet op terug.

ProAsfalt | 17-09-13 | 20:46

@NiceGuysFinishLast | 17-09-13 | 20:43
Zou het een politicus zijn?
Die hebben daar ook een handje van.

Jackanders | 17-09-13 | 20:46

Zijlstra gebruikt veel woorden om niets te zeggen. Lijkt de troonrede wel...

NiceGuysFinishLast | 17-09-13 | 20:43

Ik heb een rechtenbeperking van de NPO aan mijn broek... hoera hoera hoera

duitse herder | 17-09-13 | 20:43

Wilders +1!!!

ProAsfalt | 17-09-13 | 20:43

Geert op het orgel, mooi, het geluid van de redelijkheid.

smdyasc | 17-09-13 | 20:43

Noemt Wilders Ferry nu Mengele? Of zou dit een Limburgs accent zijn?

Borrelende Boris | 17-09-13 | 20:42

Zijlstra, flikker die ambtenaren er eens uit die het de burger en de ondernemers zo lastig mogelijk maakt!

ProAsfalt | 17-09-13 | 20:42

Meh, toch maar een potje ballen kijken.
Als ik Talking heads wil, zoek ik wel even een TDK SA-X op.

Jackanders | 17-09-13 | 20:41

Is die neus van Sybrand Buma nou zo groot, of komt dat door al het liegen?

Rest In Privacy | 17-09-13 | 20:40

Die stem van Buma, kan godje daar geen bliksemschicht op los laten ?

Supermatthijs | 17-09-13 | 20:40

Kijk geen journaal meer, lees geen kranten, en volg met name het politieke nieuws niet meer. Goed voor bloeddruk en humeur! Een ieder die nog stemt op dat circus uit Den Haag geeft ze legitimiteit om onze zuurverdiende centen te verbranden.

DutchLibertarian | 17-09-13 | 20:40

ProAsfalt | 17-09-13 | 20:37
Ongelezen +1
Je nick zegt mij genoeg ;)

80 | 17-09-13 | 20:40

ProAsfalt | 17-09-13 | 20:37 | + 1
.
Zo, jij bent even druk geweest in 12 minuten.

Rest In Privacy | 17-09-13 | 20:39

@Supermatthijs | 17-09-13 | 20:38
Dôh!

CoJoNes | 17-09-13 | 20:39

Annechien hard van achteren nemen terwijl Rutte en Diede toekijken. Dat noem ik pas nivelleren.

Plukkiehaar | 17-09-13 | 20:38

CoJoNes | 17-09-13 | 20:37 | + 0 -

Ik zou haar gewoon doen hoor ondanks die octaaf.

Supermatthijs | 17-09-13 | 20:38

Succes Geert! Laat maar eens op de Propaganda Omroep zien waar het op staat!

NiceGuysFinishLast | 17-09-13 | 20:38

* ingedronken tegen oude tarief

(c)ZWITSUL | 17-09-13 | 20:37

Annechien, ongelooflijk mooie dame alleen die stem is een octaaf te laag.

Waarmee het enige belangrijke aan dit debat alweer door mij geduid is.

CoJoNes | 17-09-13 | 20:37

Hoe kunnen wij uit de crisis komen?
Is niet zo moeilijk, namelijk:

Het belangrijkste is dat er geïnvesteerd wordt in goede zaken en flink gesnoeid wordt in onzinnige zaken.
Nadat ik de onzinnige uitgaven heb op genoemd, zullen de linkse "medestanders" wel weer fel uit de hoek komen, maar ja het is niet anders. Ik ga voor de oplossingen terwijl links blijft plakken in hun hobby's. Hier komt ie:
1) ontwikkelingssamenwerking afschaffen
2) Geen geld meer naar Europa, lost tevens probleem genoemd in punt 3 op. Twee vliegen in één klap.
3) Veel snoeien in beleidsambtenaren, zowel als in NL als in Europa.
4) Snoeien in de hoeveelheid regels die de burgers en ondernemers alleen maar tot last zijn.
4a) Als dit niet lukt mede door de EUSSR wetgeving dan moeten wij uit de EUSSR stappen. CH doet het voortreffelijk zonder het EUSSR gedrocht.
5) Snoeien in windmolenparken en andere linkse hobby’s om energie op te wekken.

Voor duurzame economische groei, ja dames en heren, ik gebruik het woord duurzaam. Alleen is het woord duurzaam in deze context dé geldmachine om geld te verdienen, terwijl DUURzaam voor links staat geld wegbrengen (en uiteraard lastenverzwaring).
6) Veel Extra asfalt
6a) Alle snelwegen verbreden van 2 * 2 rijstroken naar 2 * 3 rijstroken. Daar waar nu 2*3 zijn verbreden naar 2 * 4, etc.
6b) In plaats van het secundaire wegennet de degraderen, deze weer promoveren. Drukke N-wegen waar ook nog eens veel ongevallen gebeuren, verbreden naar 2*2 rijbanen, echter geen autosnelwegnormen maar smaller om reden dat dit sneller is te realiseren. Er is veelal ruimte genoeg in de berm.
6c) Autosnelwegen promoveren naar de Duitse normen om vervolgens slechts een adviessnelheid in te voeren. Tijd is geld. Dat links genoeg tijd heeft wil niet zeggen dat rechts dat ook heeft.
6d) immers daar waar op een fatsoenlijke wijze niets getransporteerd kan worden, kan er ook niets verkocht worden. Geen verkoop is geen brood. (Nu links nog aan het verstand brengen).
7) Veel extra investering in onderwijs en fundamenteel wetenschappelijk onderzoek. Betaald zich met 10 tot 15 jaar uit. Wij dienen in de top 3 van de wereld te staan in absolute zin ondanks de 17 miljoen inwoners.
8) bouw van 2 of meer kerncentrales. Dit als tussenstap voor punt 9.
9) Extra veel geld naar onderzoek om energie uit kernfusie te halen. Dit moet gewoon gaan lukken! Alternatieven zijn er niet. De wereld draait op goedkope energie en dat moet zo blijven. Links wil terug naar de stenentijdperk. Ik niet. Wanneer het lukt om energie uit kernfusie te halen, dan bestaat er geen energiecrisis meer en het voordeel is dat dit goedkoop zal worden en (relatief) schoon is. Schoon zou links als muziek in de oren moeten klinken.
10) Als mocht blijken uit het onderzoek van de PVV dat de terugkeer naar de Gulden uit eindelijk beter en goedkoper is dan de huidige toestand met de Euro dan gaan wij weer terug naar de Gulden. Overigens Zwitserland doet niet mee met de Euro en dat land staat er uitstekend voor.
11) geen geld meer naar Zuid-Europa. Zuid-Europa is Failliet. Spanje met 25% werklozen en Griekenland nog steeds met een fors tekort zonder dat beide landen een exporterende industrie hebben. Dit kan niet goed gaan en het gaat ook niet goed. Heeft gij weleens gezien: made in Greece of Made in Spain? Ik nauwelijks en dat zegt genoeg. In dat opzicht staat Italie er heel wat beter voor. Lamborghini, Ferrari, Milaan als de mode hoofdstad, etc. Wij dienen helaas ons verlies te nemen inzake Zuid-Europa. Mocht daardoor pensioenfondsen en/of banken in de problemen komen dient de overheid als buffer op te treden. Liever het geld in het binnenland houden dan naar de Middellandse zee brengen.
12) Maximale belastingdruk invoeren in de Grondwet van 39,5%. Dit dwingt de overheid meteen om zorgvuldig met de centen om te gaan.
13) Alleen maatregelen invoeren die continuïteit en consistentie garanderen.
13a) de verkorting van de WW-uitkering moet dan ook worden teruggedraaid.
14) Helaas een extra wet: gebleken is dat ‘top’managers bij de banken een puinhoop van hebben gemaakt. Aannemelijk is, is dat dat mede komt door de hebzucht van de meer dan riante salarissen en bonussen. Mijn voorstel is om een wet te maken – helaas wat communistisch maar kennelijk hard nodig – waarbij het meerdere boven een bepaald salaris (bijvoorbeeld 250k) en boven een bepaald bonus (alle bonussoorten inbegrepen) (bijvoorbeeld 25k) pas over 7 jaren wordt uitbetaald. Men ziet maar al te vaak dat een bedrijf waar slecht beleid is gevoerd binnen 7 jaren failliet gaat. De ‘top’managers kunnen dan fluiten naar hun gereserveerde salaris en bonus. Overigens ziet men dit niet alleen bij banken maar ook in het gewone bedrijfsleven. Wellicht het overwegen waard om daar ook eens naar te kijken.

Nog extra kaskrakers:
15) bankgeheim invoeren á la Zwitserse model.
16) Drugs uit het wetboek van strafrecht halen. Ik ben ervan overtuigd dat 25-50% van de gevangenen drugs gerelateerd is. Dit kost handenvol met geld om de drugswetgeving te handhaven. En waarvoor? Om de mens in bescherming te nemen? Onzin. Een persoon die drugs tot zich neemt doet dat willens en wetens. Die persoon dient zich bewust van te zijn van de positieve uitwerking en zeer zeker de negatieve uitwerking. De overheid mag veronderstellen, daar dit niet door artsen wordt voorgeschreven, dat die persoon zich eerst laat inlichten alvorens tot drugsconsumptie over te gaan. Middels Internet moet dit makkelijk kunnen. Daarnaast de grootste drug, volgens het RIVM rapport ( www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/3400... ), legaal te verkrijgen. Hypocrisie ten top.

Is getekend, ProAsfalt

P.S. Mocht u nog kaskrakers hebben dan noem ze gaarne op.

ProAsfalt | 17-09-13 | 20:37

-weggejorist-

ik--+ | 17-09-13 | 20:36

coke, cognac, caviar.. laat het debat beginnen!

denoorman | 17-09-13 | 20:36

Portie, fikkie, en meer van dat.
.
* kan npo hielenlikjournalistiek niet meer aanzien *

Parel van het Zuiden | 17-09-13 | 20:36

Sorry, ik heb een day off.

horsteknots | 17-09-13 | 20:35

Hier zal niet veel nieuws uit naar voren komen. zaterdag zal misschien wat meer vuurwerk opleveren als Didi zijn eigen achterban moet zien te overtuigen.

Wolveshead | 17-09-13 | 20:35

Ik kan ook porno kijken met op de achtergrond het geluid van het prinsjesdagdebat. De geluiden bij beide gebeurtenissen zijn beiden volkomen inhoudsloos.

Rest In Privacy | 17-09-13 | 20:34

Als ze tenminste de oppositie laten uitspreken, dan zal het de eerste keer sinds hele lange tijd zijn dat we een eerlijke duiding zien bij de NOS.

smdyasc | 17-09-13 | 20:33

Goed, ik moet kiezen uit prinsjesdagdebat, voetbal of porno....
.
PORNO!

Rest In Privacy | 17-09-13 | 20:32

Juist ja. De ambtenaren naast 3% meer poen nu ook 3% meer vakantie?!?!?

Godsammekraken | 17-09-13 | 20:32

Wilders for president!

ProAsfalt | 17-09-13 | 20:32

Overigens lost het brein op van te veel blootstelling aan het gewauwel van NL politici. Beter voetbal kijken.

Dmitri Dmitrievitsj | 17-09-13 | 20:29

Annechien kijkt misschien niet zo lief, maar ze is onbeschrijflijk sexy.

Dmitri Dmitrievitsj | 17-09-13 | 20:27

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl