achtergrond

Geenstijl

Daar hoorden zij engelen kotsen

Het is hier fantastisch!Hoeveel trainers er ook vertrekken uit de Arena; Arie van Eijden blijft zitten, zoveel is duidelijk. Sterker nog: De kontkruiper van Ajax is al weer bezig met een charmeoffensiefje. De Generaal is nog niet eens koud of Van Eijden "steunt het initiatief om de naam van de Arena te veranderen in Rinus Michels Stadion". Alleen van Arie kun je zo'n goedkoop inkoppertje verwachten. De echte fans zien het wel zitten hoewel een enquete op AT5 eindigde in 45 procent voor en 40 procent tegen.


Niet dat Arie veel op heeft met die enquetes. Een week eerder was bijna 40 procent van de fans ook voor zíjn vertrek als Ajax zou verliezen van Auxerre. Maar de intrigant schopte Koeman eruit en nestelde zich nog maar even vaster op het rood-witte pluche zoals hij ook deed na het vertrek van Louis van Gaal en Co Adriaanse. Daarom wil Arie niets liever dan Danny Blind aanstellen als nieuwe hoofdcoach.

Blind is de enige die gretig en dom genoeg is om aan de onmogelijke klus te beginnen. Helaas voor Ajax wisten wij dit in oktober al en dus is de site dannyblind.nl sinds dit topic in bezit van reaguurder Hakan. Hakan, kan die site niet wat stijllozer de komende dagen? En als Arie volgende week komt zeuren om die domeinnaam: laten kruipen graag!

Blind dus, want verder wil niemand met en onder Arie werken. Destijds commercieel manager Arie bracht zijn Ajax in de jaren tachtig al naar de rand van de afgrond. Hij moest brommen wegens belastingfraude en werd geroyeerd door de club. Het maakt het verhaal van Hugo Borst deze week in de Hollandse Algemeine Tageszeitung wel interessanter. Arie zóu een bonus van 300.000 euri opstrijken als de NV uit de rode cijfers zou blijven. Als dat klopt dan is de verkoop van spelers en merchandise (als bijvoorbeeld dure koffie) natuurlijk veel belangrijker dan de sportieve prestaties. En dus is Arie met zijn cluppie weer hard op weg naar die zelfde afgrond.

Waarom ziet iedereen dat behalve het bestuur? De media rekent terecht af met Arie en ook de fans kotsen hem uit. Maar voorzitter John Jaakke heeft geen ballen en Arie zelf is nog vasthoudender dan Kampioen Stoelpotenzagen Beenhakker in zijn beste tijd. Een benoeming van Blind zou het zoveelste staaltje paniekvoetbal zijn van het Ajax van Arie. Er zijn veel betere kandidaten, met natuurlijk Koning Co voorop. Maar Co is aartsvijand nummer één voor Arie. Dus lachen ze zich voorlopig vooral in Eindhoven de ballen uit de broek!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.