Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Europees rookverbod in Horeca

bah!Even een extragratis tip voor de rokers. Indien jullie dit weekend nog het café in duiken, geniet dan nog maar even van je rokertje nu het nog kan. Als het aan een een of andere eurocommissaris ligt, is straks namelijk de gehele horeca rookvrij. Voor de echte verslaafden is er slechts één remédie. Opzouten uit Nederland. Zo erg is dat niet, daar Nederland in 2020 toch een saai kutland zal zijn dat moet bedelen om ontwikkelingshulp van China.

Reaguursels

Inloggen

Een antwoord op BHS.
Ik zie dat je toch je gelijk wilt halen, want je had me weer antwoord gegeven.
Maar je gelijk krijg je van mijn echt niet, dan kom je van verkeerde huize.
En je gaat de boel een beetje omdraaien, want mijn woorden zijn niet dat jij beweert om alle rokers dood te hebben, dat heb je mijn niet horen zeggen.
En mijn woorden zijn ook niet dat mijn arts onzin uitkraamt om zijn advies.
Mijn woorden zijn wie is hij en een ander (zoals jij) mijn wil gaan vertellen dat IK moet stoppen met roken, dat is exact
wat ik gezegt heb.
En wat ik met een advies doe dat is toch mijn pakkie aan???
Maar jij eindigt met de woorden dat jij tenminste niet dood gaat door het roken, maar dood ga je toch wel.
Alleen al om buiten de lucht te inhaleren of in de zure regen te lopen.
En roken is dan zo schadelijk zeggen ze, maar is de Metadonbus niet schadelijk dan??
En is de gratis Heroine verstrekken niet schadelijk dan??
Alles in deze hele maadschappij is toch verrot en dodelijk, dus jou tijd komt ook, mischien wel eerder dan de mijne.

Janke | 28-02-05 | 18:31

als iedereen stopt met roken komt er te weing belastinggeld binnen dus gaan ze het ergens anders weer halen en voor de niet rokers zou ik zeggen minder mekkeren jullie lijken wel op een kudde schapen.

roelofw | 28-02-05 | 11:04

goede zaak dat europa de domme tabakjunks tot de orde roept. laat ze maar roken waar ze horen, in de goot.

Blague | 28-02-05 | 10:35

Ja de wereld wordt op zijn kop gezet,roken is slecht maar als we de kranten lezen is alcohol nog veel gevaarlijker en is 1 op de 10 nederlanders er aan verslaafd en heeft een medisch probleem!Over de nieuwbouw huizen daar klaagt niemand over!
Deze betonbakken met overal isolatie,en dubbelglas worden in ons land verkocht onder de naam eensgezins woning,twee onder een kap woning of drivin-woning worden voor woekerpryzen verkocht!
Terwijl iedereen weet dat deze manier van bouwen zeer slecht voor de menselijke gezondheid is,vanwege de isolatie zijn deze puinbak nieuwbouw huizen zeer slecht voor de bewoners en zelfs een nationaal levensbedrijgend om dat de lucht vol giftige stoffen zit door de manier van bouwen en het bouwmateriaal!

nummertje | 28-02-05 | 09:16

heeft iemand een vuurtje??...

Cuttyshark | 28-02-05 | 08:44

ik ben sinds kort ook gestopt met roken (ja ik weet het niet echt origineel) maar iig kan ik elk café, bar, kroeg of wat dan ook binnen lopen zonder er last van te hebben... als ex-roker weet ik niet beter hoe "fijn/gezellig/lekker" een peukie bij je biertje is. Of maak de regel zo dat er in een cafe een rook- en niet rook gedeelte zitten, kunnen de mensen zelf uitzoeken waar ze willen staan....

skaars | 28-02-05 | 02:32

... maar ik rook niet!

bhs | 27-02-05 | 23:57

Ik wil even reageren op BHS.Als jij zo bang bent om schadelijke shit binnen te krijgen via het meeroken dan mag je ook de straat niet meer op gaan.Of anders een mondkapje voor doen.Want geloof me,wat je buiten inademd is ook niet echt gezond.En als je last hebt van rokers in een horecagelegenheid dan zoek je toch naar een tent voor nietrokers.Die zijn er genoeg.Iedereen is verantwoordelijk voor zichzelf.Dus jij als nietroker zult dan je eigen verantwoordelijkheid moeten nemen om naar andere uitgaansgelegenheden te gaan waar niet word gerookt.

Annie | 27-02-05 | 23:19

Bekijk het ook eens van de zonnige kant... niet meer roken in de horeca levert minder horecagelegenheden op.. daardoor minder zinloos geweld op straat, openbaar dronkenschap en de overlast.

Als de horeca rookvrij zou worden, hoef ik er niet meer heen... dus aan mij zullen ze in ieder geval nooit meer iets verdienen.. afhaalchineesje of een bord spruitjes is net zo lekker.

Bioscoop heb ik al jaren afgezworen... en het bevalt uitstekend! Jongens.. de techniek staat niet voor niets, beamertje, dolbytje en je eigen bar... wat wil een mens nog meer....

cs | 27-02-05 | 21:18

Safmagic..."In de United States loop je het risico om een boete te krijgen voor het roken op straat"... dit is gelul! Je krijgt alleen een boete als je iets op straat flikkert.. zouden ze hier ook moeten doen.

cs | 27-02-05 | 21:12

Nou ik weet hoe het verder gaat. Nu niet meer roken in de kroeg leeftijd naar 18 jaar voor verkoop straks mogen jongeren pas stappen als 21 zijn en drinken als ze 21 zijn geen drugs meer in de verkoop de wallen zijn history. De doodstraf op amerikaanse manier. ID Controle overal in nederland. Elk kruispunt ze flitskastje, en een vrijspel voor de moslims want er valt nog maar weinig in te voeren want we leven al op de arabische manier geen genot en ontspanning meer voor de mensen want dat is onbetaal geworden. Dus is nog wachten op de eerste overval voor peuken en drank bij de middenstad want dat is goud waard.... Owwww ja want ik nog steeds krom vind. Waarom mogen ze in brussel nog wel tax free shoppen die mensen in de EU dat is pas racisme !!!!!!
STEM NEGEN TEGEN DAT SUPER GEENSTIJL EUROPA WE DOPPEN ONZE EIGEN BOONTJES WEL :)
hahahah zo dat is eruit op de zondag:)

Sinners | 27-02-05 | 16:03

Waar houdt dit op?
En opzouten uit Nederland is ook niet de oplossing, elders kan het nog veel erger. In de United States loop je het risico om een boete te krijgen voor het roken op straat, bij sommige werkgevers daar gaat het verbod zover dat je een periodieke bloedtest moet ondergaan om aan te tonen dat je "clean" bent (ja roken wordt daar al als een drugsverslaving gezien). En als je richting Azië gaat denken, vergeet dat dan ook maar. Daar word je de cel ingegooid als je ook maar spuugt op straat of je peukie op het verkeerde plekkie weggooid. We kunnen wel lekker met z'n allen naar Nieuw Zeeland vertrekken, maar dan is daar ook al gauw alle lol bedorven.
Het houdt niet op...

SafMagic | 27-02-05 | 15:47

Nu we toch met de EU opgezeept zitten, is een EU-wetgeving niet meer als logisch en waarschijnlijk zelfs noodzakelijk. Over het nut van die Brusselse parlementariers een discussie voeren, begin ik maar niet aan, want dat heeft helemaal nix te maken met het wel of niet roken in een horecagelegenheid.

Van mij part wordt er gerookt in een cafe, maar dan wel in een openluchtcafe of eentje met een zo'n afzuigkap dat je er als niet-roker geen/nauwelijks last van hebt.

Dus:
Wie niet buiten roken kan, gaat maar buiten roken!

PisFinger | 27-02-05 | 14:34

Nou vooruit, nog eentje dan...
Ga nou niet lopen beweren dat ik alle rokers dood wil hebben - als dat zo zou zijn zou ik niks gezegd hebben. Veel liever zou ik ze allemaal zien stoppen, en nog lang en gelukkig zien leven!

Het zal mij een worst zijn dat iemand thuis zit te roken. Maar het gaat hier in deze discussie nog altijd over het roken in openbare (horeca) gelegenheden...

Het blijft voor mij trouwens onbegrijpelijk dat een longpatient durft te beweren dat de arts onzin uitkraamt wanneer hij je het advies geeft onmiddelijk te stoppen met roken. En inderdaad ik ben een Verschikkelijke Anti-roker. So what, daar ga je toch niet dood aan?

bhs | 27-02-05 | 14:23

Even een commentaar op BHS.
Wat ben jij een ongelovige antiroker zeg, niet te geloven wat jij allemaal durft te beweren.
Het gaat jou alleen om de kostenpost, dus aan jou portemonee, nou daar zal ik niet aan turnen hoor.
En over dat ik andere 1 of andere ziekte zou toedienen is uit een grote duim gezogen want roken doe ik thuis.
En bij gelegenheden waar ik mag en kan roken, ik zal echt niet in jou stekkie roken, zowel!! dan kom jij in de normale omgeving waar gerookt mag worden, wat zoek jij daar dan???
En over mijn lijden gesproken, wat maakt jou dat nu nog uit dan??
Jij bent alleen maar blij als ik van deze aardbodem verdwenen ben want dat is voor jou WEER een roker minder, toch!!!!
Denk eens niet alleen aan de NIET-rokers maar denk ook eens aan de WEL-rokers, want die bestaan al eeuwenoud.
En even tegen Bakaa, je begrijpt mijn verkeerd hoor.
Ik bedoel hiermee te zeggen dat boeren moeten wijken voor een snelweg en een stuk land af moeten staan voor woningen.
Natuurlijk zijn er hard woningen nodig, dat ben ik met je eens, maar begrijp je me nu beter???
Maar al dat gespuw tegen rokers, ik ben het echt onderhand spuugzat en dat mag een ieder beamen die roker is en dat zal ook elke roker beamen.
Maar er word alleen nog maar over niet-rokers gesproken en de rokers worden uit gekotst.
En aan Noodle, je moet mijn bericht beter lezen want ik ben een WEL roker, maar geen asociaal omdat ik rook.
ps/ ik steek er nog even lekker 1 op voor jullie. (in mijn eigen huis)

Janke | 27-02-05 | 13:39

kroeg ok, restaurant niet ok.

5% van de longkanker patienten sterft aan de gevolgen van meeroken (NEJM) Longkanker is de enige kanker waarvan de primitieve behandeling (cis diamminedichloroplatinum) nog dezelfde is als die van 25 jaar geleden. Uiteindelijk sterft 85% van de lonkankerpatienten binnen 5 jaar.

worf | 27-02-05 | 13:04

@janke, volgens mij ben jij enigszins naïef... Denk je nou echt dat de kans dat je als niet-roker LONGkanker krijgt, even groot is als voor een roker?

Trouwens, ik vind veel rokers hier zich nogal egoïstisch en asociaal gedragen.. "als je geen rook wil rot je maar op!" kom op zeg, grow up!!

noodle | 27-02-05 | 11:59

Het gaat in de hele discussie niet om de gezondheid van de roker. Het gaat om het feit dat de niet-roker belast wordt met iets wat niet wenselijk is; rook van een ander. Het egoïstisch denken van de roker moet eerst uit deze discussie verdwijnen, voordat we kunnen praten over een oplossing.

Fre@k | 27-02-05 | 11:34

Laten we eerste eens beginnen op plekken waar veel kinderen komen. Dat je mag roken in een pannekoekenrestaurant vind ik echt bezopen.

spooky | 27-02-05 | 10:35

Oh ja in Tokyo rijden er busjes langs de straat waar je een koffie kan krijgen en effe kan roken. Dat werkt en loopt.

bakaa | 27-02-05 | 08:55

Zit momenteel in Tokyo, roken opstraat is verboden, horeca (discotheken, kroegen, restaurants) heeft roken en niet roken gedeeltes of is in het geheel een van de twee. De zogenaamde kunstmatige rook is ook niet bepaald fris, de geur van een breezertje of een baco'tje op je kleren draagt ook niet bij op zondag ochtend cq middag aan je kater.

Een kroeg dient te stinken, dus jank niet.

Die huizen moeten er toch echt komen. Of jij moet verhuizen.@. Janke.

Auto's geeft meer longpatienten en meer doden per jaar:
Paar nieuwe kerncentrales bouwen, grote infra voor gratis vervoer met de treintjes aanleggen. personlijk gebruik van auto's en europese vluchten verbannen.

Een hectare graan door akkerbouw productie produceert vele malen meer zuurstof, zuivert meer lucht dan een hectare BOS. Dus kappen met die aanplant van bossen tenkoste van akkerbouw grond.

Dus geen gelul van we moeten meer bos aanleggen om de lucht te zuiveren, we moeten auto's verbannen en onzinnig kerosine verbruik voorkomen door een goede infra.

Ben roker, rij 80.000km, en frequent flyer.

bakaa | 27-02-05 | 08:53

@Janke:
"Ikzelf ben een longpatient maar wel met mijn sigaretje. Wie en wat is een arts om mijn dat te verbieden, en wie zegt mijn dat ik longpatient ben geworden door mijn roken."

Ik lees het terwijl ik mijn donorcodiciel in de hens zet.
Dokter: "U heeft suikerziekte, geen gebakjes meer eten!"
Patient: "Wie of wat bent U om mijn dat te verbieden, en wie zegt mijn dat ik suikerziekte heb gekregen door gebakjes te eten?"

"U heeft AIDS, geen onveilige seks meer voor U!"
"Wie of wat bent U om mijn dat te verbieden, en wie zegt mijn dat ik AIDS heb gekregen door
seks te hebben?"

En nog iets, waarom haalt iedereen toch steeds de vergelijking aan met het verkeer? Alsof het verkeer een overbodige slechte gewoonte is die we van de een op de andere dag kunnen afschaffen! Roken is onnodig en daarom is elk slachtoffer ervan op zijn minst een onnodige kostenpost. Zeker als het om een onvrijwillige mee-roker gaat.

Dat jij als longpatient de behoefte niet voelt om ertegen te vechten en te voorkomen dat het nog erger wordt is - geef ik toe - helemaal aan jezelf. Maar hoe kun je nu nog met jezelf leven als je iemand anders met een misschien nog wel veel ernstigere ziekte opzadelt, door
in het openbaar te roken? Doe dat lekker thuis, waar alleen jij en je familie met de gevolgen geconfronteerd hoeven te worden. Dat je maar niet te lang hoeft te lijden als het zover is.

Persoonlijk kan ik niet wachten tot het afgelopen is met dat roken. Geen prikkende ogen meer. Alvast weer oefenen met "ken ik jou ergens van?" ipv "heb jij misschien een vuurtje voor me?"

bhs | 26-02-05 | 23:51

Hallo, ik wil even op deze site mijn verhaal kwijt.
Ikzelf ben een longpatient maar wel met mijn sigaretje.
Wie en wat is een arts om mijn dat te verbieden, en wie zegt mijn dat ik longpatient ben geworden door mijn roken.
Hoeveel mensen (die nog nooit 1 sigaret hebben aangeraakt) zijn evengoed overleden aan kanker.
Is het ook niet de schuld van de overheid??
Daar er alsmaar meer groen en bomen weg worden gehaald waar wij mensen juist de zuurstof uit moeten halen.
En daar worden weer snelwegen met woningen naast die snelwegen gebouwd, is dat wel gezond dan??
En zijn er niet meer fabrieken en auto?s en vliegtuigen bij gekomen de laatste afgelopen 10 jaren??
Maar het is ozo makkelijk om maar gelijk de schuld bij het roken te leggen.
Laten dat ze de werkelijke schuldige pakken en dat is de overheid.
Maar nee hoor, wij rokers doen het altijd in hun ogen, en worden nu met de nek aangekeken en flink gediscrimineerd.
Ik word dit gelul toch wel zo vreselijk spuugzat en ik word maar raar en vies aangekeken als ik zeg dat ik rook, alsof ik een asociaal persoon van een andere planeet ben.
Laten ze de vinger naar hun eigen wijzen en niet meer naar ons omdat wij kunnen genieten van een sigaretje.
Zo, sorry maar dit moest mijn even van het hart, maar de mensen moeten allemaal niet zo door blijven drammen als een mens wil blijven roken, dat is hun en mijn eigen keuze.

Janke | 26-02-05 | 20:22

Niet ouwehoeren gewoon doordampen al je dat wilt. En kun je er zogenaamd niet tegen moet je maar opzoute. Het hoort gewoon bij de gezelligheid. Lui die zo'n verbod verkondigen moeten ze gewoon de longen zo vol douwen met teer zodat ze niet meer in herhaling kunnen vallen.

bambam11 | 26-02-05 | 19:42

koffiedik waarom die ziekenfondspremie omhoog schroeven? altijd dat zelfde gezeik, de miljarden aan belasting op tabak daar moeten ze ziekenhuizen van bouwen voor rokers . kunnen niet rokers niet meer ouwehoeren

ben toch niet gek? | 26-02-05 | 19:22

persoonlijk vind ik dat ze het rookverbod in de horeca moeten doorvoeren. Ik rook niet en heb altijd last van prikkende ogen als ik uit ben. Anderzijds, doordat ik zit op de horecaschool zit heb ik deze discussie al heel vaak gevoerd, en altijd kwam het erop uit dat het niet doorgevoerd kan worden omdat de omzet van de bedrijven dan heel erg zakken. Dit kan ook weer gevolgen hebben voor de prijzen. Dus voor de niet-rokers zou het perfect zijn, maar de bedrijven zouden er niet blij mee zijn.

Roosje1983 | 26-02-05 | 18:14

Belachelijk. Ik rook niet, maar dit slaat nergens op. Straks hebben alle kroegen dezelde steriele schijt atmosfeer als in Cheers. Dat rokers het culinair genot zouden verpesten is wat mij betreft ook baarlijke nonsens. Zweetlucht met knoflook aroma en slechte aftershave, daar ga ik pas van braken. Mensen met slechte hygiene zouden direct weggestuurd moeten worden.
Als dit ingevoerd wordt, ga ik gewoon lekker thuis zuipen. Dat heet in Amerika "voting with your money".

Menzonius | 26-02-05 | 15:17

@kalatstaja 26-02-05 @ 08:00
In Utrecht kom je na 2 uur nergens meer in. Moeten alle rokers dan van 2 tot 5 niet meer roken? Ik vind het achterlijk dat rokers als paria worden behandeld.

Framoes | 26-02-05 | 14:55

Wel leuk dat niet roken in kroegen maar je krijgt zo'n last van andere luchtjes. Zegt het begrip bierpoepies u iets?
Rook mag niet aangenaam zijn (ben zelf rokert dus val me niet aan) maar hier in Ierland, met rookverbod dus in pubs, gaat er toch een hele nieuwe geurervaring voor u open.

Ikdus | 26-02-05 | 13:39

Alleen heaumeaux en sletten hebben de neiging om elk kwartier ergens aan te zuigen.

Taaie | 26-02-05 | 12:21

In Noorwegen zijn ze hier afgelopen jaar mee begonnen (na Ierland, het tweede Europese land).

Het is heerlijk om daar naar een kroeg te gaan en gewoon te kunnen ademhalen. Na een korte gewen periode is iedereen er daar nu aan gewend en zelfs de zwaarste rokers vinden het prima. Als je wilt roken ga je gewoon even buiten staan. Zelfs met -20 heb ik daar nog niemand over horen zeuren...

kalatstaja | 26-02-05 | 08:00

Een rookvrij horecabedrijf heeft met de huidige wetgeving geen levensvatbaarheid. Rokers blijven er namelijk weg. De verslaafde is zo afhankelijk van zijn rokertje dat hij/zij niet een paar uurtjes zonder kan. Hij/zij wenst daar geen consessie aan te doen. De niet-roker daarintegen is niet zo moeilijk. Die stapt wel een horecabedrijf binnen waar gerookt mag worden en vind de sociale band die hij/zij met de roker heeft dusdanig belangrijk dat hij/zij het genot van zijn etentje toch maar laat verzieken door de verslaafde roker. Tevens zijn de reacties van de verslaafde op het verzoek niet te roken, vaak zo heftig, van beledigingen tot sociale uitsluiting, dat de niet-roker zijn verziekte etentje, stinkende kleren en kans op longkanker maar op de koop toe neemt. Conclussie één: De niet-roker is eigenlijk een socialer dier dan de roker die zegt dat hij/zij zo gezellig en sociaal is. Conclussie twee: Door de afhankelijkheid van nicotine en de geestelijke en lichamelijke reactie van de roker op het niet-roken of alleen het idee van niet-roken is het niet mogelijk een rookvrij-horecabedrijf commercieel uit te baten. De groeten van een horeca-ondernemer die de commerciele mogelijkheid van een rookvrij café onderzocht heeft.

r@face | 26-02-05 | 07:16

Ik wist dat ze een eventueel rookverbod in de horeca wilden invoeren in 2008. Op m'n werk hangt zo'n poster met alle info over roken en de horeca.
.
Australie wordt steeds aantrekkelijker.

Framoes | 26-02-05 | 04:56

Lees eens beter je nieuws. Het totale rookverbod in de Europese horeca is via een amendement van de VVD in het Europese Parlement juist tegengehouden en het model van de rookvrije zones (met ventilatie) expliciet geintroduceerd.

Dr.Nukey | 25-02-05 | 23:14

Niet-roken dient de standaard te zijn, niet roken

massive | 25-02-05 | 22:10

Bravo! Het wordt tijd dat een minderheid niet de meerderheid dicteert. Na 18 jaar roken weet ik wat een vergif het is.

Roken is één van de moeilijkste verslavingen om vanaf te komen, juist vanwege de sociale acceptatie. Zelfs na ruim 3 jaar word ik nog regelmatig verleid, door geur en gelegenheid. Het is vergif en dient als zodanig behandeld te worden.

Daarnaast bederft het de smaak en geur in restaurants en cafe's. Het is idioot om niet-rokers te verbannen of speciale niet-rokers gelegenheden in te stellen. ...

Niet-roken dient de standaard te zijn, niet roken

massive | 25-02-05 | 22:04

Jullie draaien niks om, jullie slaan door. Ik vind de combinatie van
"Gay Café/Verboten zu Rauchen" een prima oplossing voor jullie gezeur.

Conan de Rabarber | 25-02-05 | 22:04

Roken? Prima. Maar ik hoef niet te lijden onder de bijstands-verslaving van iemand die rookt of wel? Lijkt me echt geweldig, een kroeg die niet naar rook stinkt, maar alleen naar drank. Geen stinkende kleren, haren enz meer de dag daarna. Ook geen halve keelkanker de dag erna omdat ik in die dikke walm van anderen heb moeten staan happen naar zuurstof als een vis op het strand.

Nee, goed zo. Invoeren dat rookverbod! Gewoon stoppen en verder je bek houden! Iedereen is honderden jaren dik vet geconfronteerd met mee-roken. Nu draaien we de rollen een keer om, eerlijk is eerlijk!

exhxv666 | 25-02-05 | 21:43

Wat een stelletje hypochonders die niet-rokers. Ten eerste moet een cafébaas zelf uitmaken of er in zijn kroeg gerookt mag worden of niet. Ten tweede is de regering net zo hypocriet als een leipe straatdealer met dat hele antirook beleid (net als met de brandstof accijnzen).
Ergens in de geschiedenis is er vast nog wel terug te vinden wie de grootste leveranciers en uitbaters waren van de opium kitten ten tijde van de OIC.
Verders lul ik toch ook niet als zo'n nietroker met zijn walm van aftershave en knoflook adem langs mij in de trein zit? Of als de nietrokende buren achter een zwartrookgordijn van die stink barbecue hun steroide biefstukjes cremeren?
Als je nou in iedere gay kroeg ook meteen het roken verbied heb je toch een mooie oplossing?

Conan de Rabarber | 25-02-05 | 19:55

@Pietje2
ben ik het mee eens.
voorspel dat niet-rookcafe's binnen een half jaar dicht zijn. (geen klanten)

69 | 25-02-05 | 19:36

Wat een moeilijk gedoe allemaal! gewoon cafés scheiden in "Rookcafés" en Niet-rookcafés". En laten we dan ook gelijk maar ruimtes creeren voor moslims en niet-moslims. (Voor moslims uiteraard fraaie zandbaklokaties rond de evenaar)

Pietje2 | 25-02-05 | 19:24

Goed idee, dan sturen we die mensen naar ierland, of Italie...

Lucasdelinkselul | 25-02-05 | 18:51

Ik juich dit idee van harte toe, ik word misselijk van die bende in een te kleine, rokerige ruimte (lees: elke discotheek)!

Harrie Nak | 25-02-05 | 18:38

lekker een rookvrij cafe in

Velvetrock | 25-02-05 | 18:18

Waarom mogen landen dit niet zélf bepalen? Waarom moeten Nederland en Spanje dit invoeren als Duitsland en Frankrijk dat zo graag willen? Of andersom?
-
Met andere woorden: waarom wordt het subsidiariteitsbeginsel niet meer nageleefd en worden zo zaken in Brussel geregeld die europese burgers liever en beter op landsniveau zouden regelen?
-
Stem tegen het grondwetvoorstel en daarmee vóór zelfbeschikkingsrecht!

Dr. Dr. Bartholdy | 25-02-05 | 18:10

Oh let maar op : over 15 jaar mag je helemaal niet meer roken en dan krijg je een nieuwe stichting die alcohol wil verbieden.

TM | 25-02-05 | 18:08

:-) Oh oh... Zit nu tijdelijk in Turkije, je kan veel zeggen over het land... maar voor rokers is het paradijs

Seaudebeau | 25-02-05 | 17:45

let op:
Pruimen gaat het worden.

bensi | 25-02-05 | 17:36

@ Ooboogba:

Als er nood was aan en zodoende draagvlak voor rookvrije café's, dan wáren die er. Kwestie van vraag en aanbod. Begin er godver zelf één in plaats van te lopen mekkeren als een ongestelde crackhoer.

Lul.

Apotheker | 25-02-05 | 17:32

kunnen ze die omeletten dan ook niet afschaffen, schijnt slecht voor je cholesterolniveau te zijn.

69 | 25-02-05 | 17:21

@Lekker Belangrijk
"Maar cafe bezoekers gaan vrijwaren van "ongezonde gewoontes" is natuurlijk pure bullshit", je doelt natuurlijk op een alcohol-vrij cafe?

fweddy | 25-02-05 | 17:10

Ooboogba, Als al die mensen zo'n verschrikkelijke "last" (jouw woorden) hebben van die rokerige café's, waarom beginnen ze dan geen rookvrij café? Als het gaat om openbare ruimtes waar iedereen evt MOET kunnen komen, zoals bieb, zkh of gemeentehuis dan ben ik het met je eens. Maar cafe bezoekers gaan vrijwaren van "ongezonde gewoontes" is natuurlijk pure bullshit.

Lekker Belangrijk© | 25-02-05 | 17:04

Uit pas verricht onderzoek aan de Erasmus-universiteit te Rotterdam is gebleken dat roken slecht voor de gezondheid is ...

Vince72 | 25-02-05 | 17:02

@ pb: Ik gun mensen best hun pleziertje hoor... alleen is het nogal vervelend om rook van anderen te moeten inhaleren. Hun plezier gaat dus ten koste van mijn plezier. Ik snap best dat er voldoende rokers zijn die redelijk zijn en rekening houden met anderen, maar ik vind het een beetje vervelend om aan iemand te vragen om ergens anders/niet te roken... het geeft een gemengd gevoel.. alsof ik de ander z'n plezier niet gun.

Misschien is dit (ook) paternalistisch, maar als je kan kiezen tussen wel-roker en niet-roker zijn, geeft het laatste je toch de beste deal... zowel financieel als qua gezondheid.

Mr. Ooboogba | 25-02-05 | 16:59

Rokers zijn hooligans.

Vince72 | 25-02-05 | 16:57

Ik verheug me al op de clandestiene praktijken van de rookmaffia.

Vince72 | 25-02-05 | 16:55

Niet rokers zijn gefrustreerde ex-rokers. Worstelend met hun toenemende overgewicht.

hannesy | 25-02-05 | 16:55

De arrogantie van de niet-roker is werkelijk grenzeloos. Niet roken maar tegelijkertijd wel een barbeque buiten zetten waardoor je complete fucking was wee zwart is. Maar dat is natuurlijk he-le-maal geen vervuiling.

Wat mij betreft vallen ze allemaal dood.

Anyway; als dit doorgaat krijgen we gouden tijden in de 'rook-horeca', terug naar de SpeakEasy!!!

"Pssst. Cameltje keaupuh? Twei euri"
"Wil ik er wel een aansteker bij hebben want ik mot nog naar het voetbal"...

TM | 25-02-05 | 16:52

Dikke mensen zijn ook naar.
Maar het allernaarst zijn mensen die zichzelf intelligent vinden en dat ook uitdragen.

Vince72 | 25-02-05 | 16:52

Wat de niet-rokers moeten doen in restaurants is gewoon een kleine gascilinder meenemen. In die gascilinder zitten gewoon allerlei gore luchtjes bv poep/riool lucht. Dat soort werk. En als je dan klaar ben, roep je 'Aaaaghhh even genieten van/met een gezellige luchtbel' En vervolgens draai je even flink die gascilinder open. Moet toch ook kunnen? Er zijn nu eenmaal zat mensen die behoorlijk genieten als ze op de WC hun 'nummer 2' klus doen.

Is verder niets schadelijks aan. Geen kanker, no nothing, gewoon een uitgegeten persoon met zijn persoonlijke genieten.

GoedemorgenDezeMorge | 25-02-05 | 16:51

Rokers zijn geen intellilgente mensen. Ik heb dat in de praktijk mogen ervaren.

Vince72 | 25-02-05 | 16:50

En dat terwijl de walmen van het verkeer hier in de Randstad meer longpatienten opleveren dan aan het meeroken van een sigaret. En dan heb ik het nog niet eens cver de verkeersslachtoffers.

hannesy | 25-02-05 | 16:49

Ik wil mijn chocoladesigaretten terug! (je kunt hier verdomme ook nooit wat laten liggen, wordt gelijk onder je kont vandaan getrokken).

pb | 25-02-05 | 16:48

@Mr. Ooboogba
al gestopt met drinken?
zoja, dan maakt dit topic voor jou toch niks uit omdat je niks in een kroeg te zoeken hebt.
btw, ik hoorde dat er veel slechte stoffen in de lucht zitten, misschien een alternatief om te stoppen met ademen

69 | 25-02-05 | 16:47

@Jantje.. ZELFS Kane komt dan niet meer optreden.. laat staan de echte artiesten..

McCool | 25-02-05 | 16:44

@ Lekker Belangrijk: volgens mij heb je mijn woorden verkeerd gelezen. Nee, natuurlijk maak ik gebruik van transportmiddelen. Daar is vooralsnog geen haalbaar alternatief voor. Ik zie niet in wat dat te maken heeft met (opgedrongen) slechte gewoontes.

Het feit blijft dat roken een slechte en ongezonde gewoonte is. Ja, zo'n Trudy is inderdaad een belachelijk mens. Op de logische argumenten tegen roken heeft dat echter totaal geen betrekking.

Mijn mening is dat de mensen met de slechte gewoontes de sociale verplichting hebben om de gevolgen van die gewoontes te minimaliseren voor anderen, zeker als problemen van medische aard een gevolg kunnen zijn.

Ik ben in principe wel voor alternatieven voor roken die geen schadelijke gevolgen hebben voor anderen (en de roker zelf natuurlijk).

Mr. Ooboogba | 25-02-05 | 16:44

bedankt voor 't aanbod pb, maar ik was al van plam om zo zelf ff wat in de frituur te gooien ;)

jantje666 | 25-02-05 | 16:44

"Jantje, eten!"

pb | 25-02-05 | 16:41

@McCool
als kane thuis zou blijven zou ik daar erg blij mee zijn :)
geef mij maar after forever of nightwish oid

jantje666 | 25-02-05 | 16:40

Waar zijn trouwens mijn chocoladesigaretten gebleven?

pb | 25-02-05 | 16:40

snik!

69 | 25-02-05 | 16:39

-weggejorist-

Pieter Baan | 25-02-05 | 16:38

@ Mr. Ooboogba: ja, je stipt aan. En zet vervolgens degene die je aanspreekt neer als een randdebiel door het geciteerde zinnetje te hanteren. En dat is nou net dat paternalistische gedrag van anti-paffers waar ik me zo meer dan verschrikkelijk aan erger. Anti-paffers voelen zich boven anderen verheven, edn als dat niet zo is dan gedragen ze zich in elk geval zo. Vind je het gek dat er zo fel wordt gereageerd?

pb | 25-02-05 | 16:38

geldt dit ook voor coffeeshops?

69 | 25-02-05 | 16:38

@Sh@rky, Er schijnt ooit een onderzoek naar gedaan te zijn naar rookvrije restaurants/cafes. Die zouden minder goed draaien dan de rookbare versies. Dat zou te wijten zijn aan het effect dat als in een groep mensen een paar willen roken alsnog voor een rookbaar restaurant/cafe wordt gekozen voor de hele groep.

Bovendien: zou jij als horecabaas de enige rookvrije tent willen beginnen? Met die bier-prijzen heb je al moeite om klanten binnen te krijgen en ze aan het zuipen te houden. En dan zeker ook nog alle rokers buiten de deur houden...

GoedemorgenDezeMorge | 25-02-05 | 16:34

beste kwoot uit dit topic (1 tje naar m'n hart...);
" opzouten uit Nederland " enne...
Alle mensen sterven !!! Laat mij nou lekkur zelf bepalen hoe!
Ohjah, nieuwtje... roken is nog lang niet doodsoorzaak numero Uno, dusss, DOORROKEN, dat moet haalbaar zijn toch?

emigrant in spé | 25-02-05 | 16:31

@Pieter Baan: krijgt men eindelijk eens iets gratis, staat men weer te zeuren. Het is ook nooit goed...

pb | 25-02-05 | 16:31

@ Jantje. Jij bent triest! Als alle rokers thuisblijven kan dat favouriete cafe van jou de deuren wel sluiten en komt zelfs Kane ook niet meer optreden, en daar zit je dan met je uitgezakte gezicht aan je biertje te nippen.

McCool | 25-02-05 | 16:30

@mr. Ooboogba:

Hoezo drogredenen? Ik stel alleen dat ik het niet nodig heb een of andere buitenlandse geitenwollensokkendrager om te bepalen wat goed en slecht voor mij is. En wat dat rookverbod aangaat: Dat zal er ongetwijfeld nog wel een keer komen en de dikke medemens is al aan de beurt, want in Zoetermeer (waar ik zelf woon) is men al actief bezig de cafetaria's het leven zuur te maken door verhoging belastingen. Stel dat dit aanslaat, dan gaan we dit landelijk doen. en terecht namelijk, want dikke mensen zijn ook slecht voor mijn gezondheid. Die doen namelijk zeer aan mijn ogen van pure lelijkheid.

Sturges | 25-02-05 | 16:29

@ pb: ik heb slechts aangestipt dat schelden zonder inhoudelijke argumenten nogal kinderachtig is. Ik neem aan dat we het daar in ieder geval wel over eens zijn.

@ Pieter Baan: ik hoor graag je argumenten, mits je uiteraard niet mijn lucht vervuilt.

Mr. Ooboogba | 25-02-05 | 16:29

-weggejorist-

Pieter Baan | 25-02-05 | 16:28

Wat een reactie al niet kan doen in deze samenleving -_-"

Monkeytail | 25-02-05 | 16:27

. Sturges
"de te dikke medemens van 80 kilo plus"
Ik weeg 88 kilo bij 1.90 m.Volgens de Viva ben ik dan precies op gewicht hoor!

Needell | 25-02-05 | 16:26

@GoedemorgenDezeMorge: daar heb je een punt, laat ze in tentjes die te klein zijn om aparte rokers en niet-rokers gedeelten te creeren, of te billig zijn voor een fatsoenlijke ventilatie dan maar een rookverbod afkondigen als de klanten dat wenselijk vinden, weet ik ook weer waar ik niet naartoe moet. Strekking van mijn verhaal was voornamelijk dat horecabedrijven er zelf zowiezo al veel aan gelegen is de klant het zoveel mogelijk naar zijn zin te maken, dus als de klant vraagt om een rookvrije omgeving krijgt hij die. Zijn geen wetten voor nodig......

Sh@rky | 25-02-05 | 16:25

@Duke ACID
Scheisse... he man doe niet zo matig en geef me gewoon een peukie en ouwehoer niet zo...
Hoewel ik niet rook...

Monkeytail | 25-02-05 | 16:25

".... Het is bewezen dat roken buitengewoon ongezond is..." Sheeshus grrristuunns!! @Mr. Ooboogba, zeker nog nooit in een auto of vliegtuig gezeten??
Of ga jij de volgende keer naar Lloret leaupen? Nooit gehoord dat jouw vuilniszakje verfikt wordt tot o.a. dioxines en PCB's ??? Hypocriet gejank man!!

Lekker Belangrijk© | 25-02-05 | 16:25

@ Sturges. Om te beginnen: je argumentatie staat bol van de drogredenen. Verder... als het in jouw belang is om te roken, dan ben jij (en niet "wij") inderdaad debiel. Betrek anderen a.u.b. niet bij je generalisaties.

Mr. Ooboogba | 25-02-05 | 16:24

@ Sturges. Om te beginnen: je argumentatie staat bol van de drogredenen. Verder... als het in jouw belang is om te roken, dan ben jij (en niet "wij") inderdaad debiel. Betrek andere a.u.b. niet bij je generalisaties.

Mr. Ooboogba | 25-02-05 | 16:24

@ Mr. Ooboogba. Ik citeer: "Heb je ook nog echte argumenten of kan je alleen als een kindje huilen en schelden als je je slechte gewoonte niet "by default" aan anderen mag opdringen?". Wie is hier nou aan het stigmatiseren?

pb | 25-02-05 | 16:24

-weggejorist-

Pieter Baan | 25-02-05 | 16:23

En hierna:

Geen harde muziek meer tijdens concerten, zoals in Zwitserland.
Geen jongeren onder de 16 in de kroeg.
Geen sterke drank meer in de disco.
Verbod op de verkoop van sigaretten, waar dan ook.

Als ze toch iets voor mijn gezondheid willen doen die eikels in Brussel, zorg dan dat de lucht buiten wat schoner word, kan iedere astmapatient tenminste weer normaal adem halen.

da wizard | 25-02-05 | 16:23

@Monkeytail,
Nee meneer die krijgt u niet van mij.
Roken is slecht voor de gezondheid en het stinkt.
gaat u maar buiten roken belhamel.
*stopt hem ook nog wat anti-rookfolders toe*
-----
Zo nu steek ik er ook nog een op :)

Duke ACID | 25-02-05 | 16:23

Enige voordeel is dat je nooit meer een half uur aan de bar moet wachten om zo'n tyfus age-coin te scoren......

Vinyard | 25-02-05 | 16:23

Na doe doorvoering van deze wet door de i-nazi's (internationale socialisten) komt er vervolgens een landelijk rookverbod (of zoiets) en roken wordt dus illegaal. Vervolgens gaan diezelfde i-nazi's op jacht naar de dikke medemens, want die leeft ook ongezond. Aangezien het roken dan is verboden is, komen er megabelastingen op fastfood e.d. en wordt de te dikke medemens van 80 kilo plus gedwongen twee maanden op water en brood te leven.

Ja dit gaat lekker met de EU. Allemaal voor de Europese grondwet stemmen graag. Weg met dit kutland, wij zijn te debiel om voor onze eigen belangen op te komen. Dat moeten we aan de cohentjes, bosjes en halsemaatjes over laten. Wij snappen dat allemaal toch niet. Wij zijn slechts burgers van dit land, dus hoe kunnen wij nou weten wat goed voor onszelf is?

Sturges | 25-02-05 | 16:21

/cafemodus
Godverdomme, krijg m'n peukie niet aan... hé hallo heb jij soms een vuurtje voor me ?
[/cafemodus]

Monkeytail | 25-02-05 | 16:20

@ Pieter Baan... niet schelden. Het is bewezen dat roken buitengewoon ongezond is. Niet alleen voor de verslaafde zelf, maar ook voor de personen in de (directe) omgeving.

Heb je ook nog echte argumenten of kan je alleen als een kindje huilen en schelden als je je slechte gewoonte niet "by default" aan anderen mag opdringen?

Mr. Ooboogba | 25-02-05 | 16:20

Ik ga ff buiten even afkarnen..

Lekker Belangrijk© | 25-02-05 | 16:20

@Sh@rky: Rokers en niet-rokersgedeelten werkt prima bij de restaurants van de V&D en de Hema, maar de restaurantjes met 10 tafels? Een grote rookbende...

'Wat een heerlijke wijn: licht, fruitig en mooi boventonen van Van Nelle Zware Shag van die eikel van een buurman naast me'

GoedemorgenDezeMorge | 25-02-05 | 16:19

@jantje666: kijk, dat bedoel ik nou. Eerst in de moralistische aanval gaan, en dan gaan janken wanneer de bal wordt teruggeketst. Als er iets triest is, is dat het wel. Bovendien: ik scheld niet, maar dien je van repliek. Da's heel wat anders. Als je daar niet tegen kunt moet je je ook niet in dit soort discussies mengen.

pb | 25-02-05 | 16:16

Gezellig naar een neukloos bordeel, aan de bar een glaasje rivella nippen.

Lekker Belangrijk© | 25-02-05 | 16:16

-weggejorist-

Pieter Baan | 25-02-05 | 16:15

Ik snap er geen hol van waarom Nederland weer vooraan moet huppelen in het uitvoeren van zgn "Europeesche" wetgevingen.Ik vertoef regelmatig in het buitenland (lees: Duits- en Belgenland) en heb daar nog nooit last gehad van de antirookmaffia.Elke bakkerij annex "KaffeeCorner" bij onze oosterburen staat blauw van de rook, asbakje op de toonbank incluis.Meest sprekende voorbeeld dat men zich in het als streng bekend staande Duitsland nergens iets van aantrekt? Tijdens een tuner- en autoshow in de Essen Messe ( spreek dat maar 'ns snel uit) liep iedereen fijn legaal te roken tussen de kapitale bolides terwijl er geen asbak te bekennen was.Ik vraag dus uit beleefdheid aan een hele enge Duitser wat te doen met m'n opgerookte Chesterfield."Gewoon op de grond pleuren" krijg ik als antwoord.Guess what? Ik ben nog geen 4 meter verder en een "Ik Ali"-achtig figuur met bijbehorende snor staat met blik en veger de zojuist uitgetrapte peuk op te ruimen! Wat nou Europese wetgeving?

Needell | 25-02-05 | 16:15

Dit lijkt me een prima reden om tegen Europa te stemmen.

da wizard | 25-02-05 | 16:15

Hopelijk worden de mensen wakker, en stemmen ze tegen de Europese grondwet. Niet omdat die grondwet nou zo slecht is, maar dit een soort Europa is wat we nou juist niet willen...

JackRandom | 25-02-05 | 16:14

Auto & motor rijden --> verboden, slecht voor de (mede)mens.
(pkouwens mode on)
en nu dat hij mij van zijn glanzende paal in een SOA kudtje van de Gheylenweg lekker loopt te soppen tot dan auw dat doet pijn en dan gewoon weer verder bellen ondat de escort dames ook wat te doen moeten hebben en dan gewoon volspuiten met je shyfiellius pik
(pkouwens mode off)
Dus waar hebben we het over !!
Kudt EU!

Duke ACID | 25-02-05 | 16:13

Prima initiatief! Dat domme gerook moet maar eens afgelopen zijn in het openbaar. Het is toch te dom voor woorden dat je de negatieve gevolgen van andermans verslaving moet dragen als je een beetje leuk wil stappen. Ook al roken relatief weinig mensen in zo'n ruimte: de rest heeft er wel last van.

Ja, zo'n cafe baas moet wel zelf keuzevrijheid hebben natuurlijk. Maar is die vrijheid er nu wel? Ik vraag me af of het momenteel verstandig is om rokers (immers ook betalende klanten) te weren uit je zaak. Als het nergens mag, gaat iedereen erop vooruit... ook die rokers, want die hebben des te meer motivatie om met hun slechte gewoontes te stoppen.

Mr. Ooboogba | 25-02-05 | 16:13

Een rook-vrije coffeeshop is ook al redelijk nutteloos lijkt me

Sh@rky | 25-02-05 | 16:12

-weggejorist-

Pieter Baan | 25-02-05 | 16:11

hij zit wél bier te zuipen op die foto... Alcohol is nota bene hartstikke verslavend. Maar dat mag blijkbaar wél. Misschien rookt zijn schoonmoeder wel. Of het meisje vroeger op school dat hem niet zag staan. Kl%te anti-rook taliban.

burnie | 25-02-05 | 16:10

Ik was trouwens van mening dat de kamer juist luchtfiltering wou gaan toepassen i.p.v. verbieden in de horeca.
Ok, dit mag dan wel een Europese regel zijn, maar dat zien we op 1 Juni dan wel weer.

~Pyro~ | 25-02-05 | 16:09

@Stoflong, de meeste restaurants hebben zelf ook wel door dat er een bepaalde groep klanten graag wil roken, en een andere groep er geen last van wil hebben.
Daar zijn al lang geleden rokers en niet rokers gedeelten voor bedacht.

Sh@rky | 25-02-05 | 16:09

@burnie

hehe lol, dan is het helemaal snel oprotten hier

exarchos | 25-02-05 | 16:08

fuck

mijn zaak
mijn beleid
en wie het niet bevalt rot maar op
genoeg rokers die ongestoord wel online willen in me inet zaak

Beasjt | 25-02-05 | 16:07

Excusez de fuck de lay...

Pritt Stift | 25-02-05 | 16:06

Ik vind trouwens al heel lang dat auto's niet mogen roken.

Ganglion | 25-02-05 | 16:06

Ben ook een jaar geleden gestopt. In de kroeg maakt het me niet zo uit dat ik als een gup op het droge naar adem moet happen, maar laat me in ieder geval op m'n gemak me bord leegeten zonder de Hoogovens aan het tafeltje naast me te krijgen

Stoflong | 25-02-05 | 16:06

trouwens, was er niet ooit zo'n apparaatje uitgevonden die de rook op vind van de sigaret? (daar moest je dan dus ook weer in uitblazen)

daar begint nu een aardige markt voor te komen ;)

jantje666 | 25-02-05 | 16:06

straks mag je ook al niet meer neuken...

burnie | 25-02-05 | 16:05

Nog even en ik mag ook niet meer koken?
De walm die soms uit mijn pannen opslaat is net een milieucatastrofe.
En wat is dat nou weer met die Chinezen de laatste tijd?
Worden ook steeds populairder, of ging het daar nou om.:/

~Pyro~ | 25-02-05 | 16:04

Ik vindt dat die concerten in zaaltjes verboden moeten worden want die harde muziek is schadelijk voor kleine kinderoortjes. Bovendien moet de verkoop van bier ook verboden worden daar, want die brakke bierlucht gaat in je kleren zitten en kleine kindertjes zoals Jantje gaan zich verevlend gedragen na een glaasje of 2. Zo en nu weer opzouten naar Fok Jantje!.

Lekker Belangrijk© | 25-02-05 | 16:04

Ja ja... de tijd gaat komen... Vrijheid heeft z'n weerszijde: nu we al weten dat we straks niet meer de keuze hebben om onze kinderen naar een witte school te sturen is ook de keuze voor een avondje in een gezellig rokerig cafeetje door te brengen "in rook opgegaan".

criticus | 25-02-05 | 16:03

Tijd om de sigaret met onzichtbare rook uit te gaan vinden dus.

Ganglion | 25-02-05 | 16:03

hmmmm, wordt gezellig in de kroeg, wanneer de helft van de bezoekers buiten staat te blauwbekken om een sigaretje te roken......

Sh@rky | 25-02-05 | 16:03

sjek reauken is fett lekkah

gnnrbsmht | 25-02-05 | 16:02

Kyprianou, meneer de Eurocommissaris neemt het er maar goed van. Zulke volle borden zouden verboden moeten worden. Tsjek die asbak op tafel. Kan iemand daar even wat peuken in soapen? Gaan we 'm pan-europees ownen.
europa.eu.int/comm/mediatheque/photo/c...

Pritt Stift | 25-02-05 | 16:02

Geloof maar dat het gaat gebeuren....! In Ierland zijn ze sinds 1 januari al zo gek.... Sta je dus lekker te zuipen in de kroeg, moet je voor de deur op straat een peuk gaan roken, maar je mag je glas niet mee naar buiten nemen, dus zet je je biertje op de bar wat de volgende problemen op kan leveren: dood bier, lauw bier, glas kwijt, GHB in je glas; je vat kou omdat je zonder jas naar buiten gaat, je moet weer in de rij staan om binnen te komen en bij drukte kom je helemaal niet meer binnen, zodat er een of andere heaumeau met je vrouw staat te glijen aan de bar enz enz enz..... Dat moeten ze in Brussel toch ook inzien????

Vinyard | 25-02-05 | 16:00

kijk, een kroeg kan je kiezen, en er zullen vast wel "niet-rokers" kroegen zijn, dus dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar als je regelmatig naar concerten gaat in zaaltjes/kroegen dan heb je niet voor het kiezen waar dat is, dus daarom zou deze regel mij dus wel goed uitkomen.

oh ja, schelden op iemand die niet van roken houd is erg stoer... (lees:triest)

jantje666 | 25-02-05 | 15:59

Mja drnomad, Turkije hoort straks ook bij de EU.

sick | 25-02-05 | 15:59

Kijk eens aan.

Straks moet je op vakantie naar een onderontwikkeld land om plezier te hebben.

drnomad | 25-02-05 | 15:58

@jantje666: tuurlijk mag dat. Alleen dat belerende, bijna evangelische gezanik van anti-rokers komt me zo ongelooflijk mijlenver de strot uit. Als iemand mij vraagt om bij hem/haar niet te roken rook ik niet. Simpel. Omdat ik rekening wens te houden met de mensen om mij heen. Daar heb ik de Stivoro-moraalridderij (en dus ook een Europese wetgeving) niet bij nodig. Flikker toch op...

pb | 25-02-05 | 15:57

@jantje666, rot dan op naar een niet rokers kroeg.

Lekker Belangrijk© | 25-02-05 | 15:56

Ineens begin ik Remkes weer te mogen.

Lekker Belangrijk© | 25-02-05 | 15:54

@pb is goed, als jij ff ergens anders gaat roken...

het heeft nix met moraal te maken, ik heb gewoon een hekel aan die ranzige rook lucht, mag dat?

jantje666 | 25-02-05 | 15:53

straks mag je nergens meer roken, zelfs niet in een crematorium als je verbrand wordt.
Als iedereen zo tegen roken is, warom bestaan er dan geen rookvrije kroegen?
Die zullen het wel druk krijgen...
of staan de niet rokers dan toch liever bij die gezellige rokers?

michel.c | 25-02-05 | 15:53

Gelukkig ruim 8 maanden geleden gestopt. Ik dacht juist dat regelgeving eenvoudiger moest worden en dat er meer uit werd gegaan van gezond verstand?
Als mensen willen roken moeten ze dat zelf weten (hoogstens de ziekenfonds premie wat opschroeven voor rokers) en de meeste die ik ken geven wel gehoor aan het verzoek om niet in mijn buurt te roken. Er is in ieder geval altijd over te praten.
Deze jongen duikt weer in zijn cursus Noors, mzzl.

KoffieDik | 25-02-05 | 15:53

@jantje666
Nee hoor, ik loop al vooruit op de zaken.

Duke ACID | 25-02-05 | 15:52

@jantje666: he moralist, ga effe ergens anders zitten kwijlebakken joh!

pb | 25-02-05 | 15:52

@duke, beter lezen, roken mag wel, maar doe dat dan wel ergens waar anderen er geen last van hebben

jantje666 | 25-02-05 | 15:51

@HarryBaf
helemaal mee eens...

bethundered | 25-02-05 | 15:51

@Duke: die krijg je tegelijk met toestemming wc-bezoek. Leuker kunnen we het niet maken. Wel makkelijker.

bwahaha | 25-02-05 | 15:50

Zeg liever NEE tegen het referendum...

Aat | 25-02-05 | 15:50

Roken --> mag niet
Niet lief zijn tegen Mr. de Graaf --> mag niet.
Satire --> mag straks niet.
je mening verkondigen --> mag straks ook niet.

Wanneer moet ik toestemming gaan vragen om mijn reet af te vegen??

Duke ACID | 25-02-05 | 15:49

Tja, aangezien China momenteel buiten de Kyoto-normen valt, ze hebben het natuurlijk wel ondertekend, omdat het hen geen enkele co2-beperking olegde, zijn ze nu tijdens hun economische boom dusdanig veel aan het wegroken, dat als de waterspiegel in 2020 stijgt, we chinese hulp nodig hebben de dijken te verhogen ...

Maar wat is er nu tegen een rookverbod, waren jullie hier daar het toch helemaal mee eens, want roken veroorzaakte toch borstkanker en als bands contracten afsluiten met vloeitjes-fabrikanten, dienen ze daarvoor vanaf de geenstijl-kansel vooral veroordeeld te worden ...

Geenstijl is wat dat betreft een beetje de 'Sonja Barend' van de 21 eeuw geworden, net zoals in vroeger tijden de kudde hun meeneem-mening afhaalde bij VARA-coryfeeen, doet men het nu bij geenstijl...

voordeel is hooguit dat Geenstijl nog geen subsidie van de PvdA ontvangt, maar als de Bos-boys slim zijn doen ze dat per direkt ...
gewoon vanuit het budget voor de publieke omroep

RM-rf | 25-02-05 | 15:49

Toch nog ergens goed voor, dat Europa :)~

bwahaha | 25-02-05 | 15:49

oh ja, als je toch zo nodig jezelf de kanker wil roken, waarom blijf je dan niet lekker thuis? niemand zal je tegen houden...

jantje666 | 25-02-05 | 15:49

What's next?? met deze doorgedraaide wetgeving die verdomd veel op de amerikaanse gaat lijken! zeg NEE tegen de europese grondwet!

projectionist | 25-02-05 | 15:48

Opzouten uit Nederland? Uit de EU dus... maar zo'n vaart zal het wel niet lopen.

Aat | 25-02-05 | 15:48

Liever vandaag dan morgen, dat rookverbod!

GREENSKiN | 25-02-05 | 15:48

Brussel is de absolute vijand!!! Een tevreden reauker is geen onruststeauker!
Anarchie is gewenst. Blijf paffen mensen, vooral in de horeca.

Rost Van Tonningen | 25-02-05 | 15:45

kijk, dat zijn nou eens de betere plannen :D
stinkt niet je hele kamer,bed en kleren naar rook na een avondje uitgaan.

jantje666 | 25-02-05 | 15:45

Dan is bij deze dus de republiek PB uitgeroepen binnen de muren van het PBHuis. Stivoro-leden worden aan de grens geweigerd. Totale afscheiding staatsrechtelijk dan (de melkboer en de postbode mogen wel langs komen) van de Banananrepubliek. En dan dus een huiskamercafe beginnen in de keuken, aan straatzijde toevallig, zodat de RookPolitie alleen maar vanaf de stoep kan toekijken maar nix kan beginnen. Ha! Dat zal ze leren. Plus een spandoek aan de gevel: Balkenende Raus! Kouwes for Prime Minister! Eens kijken wat er dan aan diplomatieke rellen valt te ontketenen. Kan nie wachte!

pb | 25-02-05 | 15:45

dat wordt dus roken op het toilet, net zoals ik nu al in de trein doe...

knutsel | 25-02-05 | 15:44

"Vergrijsde renteniersnatie.." ja wel lekker rustig hoor, de snelwegen bevolkt met slome brommobielen, Internet nog gewoon lekker via old-style via glasvezel, iedere dag braaf de koran op school voorlezen voor de les en zwijmelen bij nostalgische muziek van Ali en Marco b. zucht... En natuurlijk heerlijke frisse rookvrije lucht. Ik kan niet wachten!

Evil D. | 25-02-05 | 15:41

Het moet ook niet gekker worden met die regeltjes drift daarzo in Europa. Laat mensen lekker roken in een kroeg als ze dat willen. En kan je slecht tegen de rook begin dan zelf lekker een niet rokers-café. Door al die regels van Europa zien we straks door de bomen het bos niet meer. En is ieder land definitief gedegradeerd tot een provincie.

HarryBaf | 25-02-05 | 15:39

Roken lijdt maar af van de hoofdzaak, waarvoor je in een café zit: drinken.

Ganglion | 25-02-05 | 15:39

YEEEEYYY eindelijk. Ophoepelen met dat gerook.

Breath in and breath out

Cest moi | 25-02-05 | 15:38

Ik vind het altijd wel erg prettig als er geen sigarettenrook in mijn gezicht geblaasd wordt in een restaurant als ik een biefstuk van 20 euro op eet. Dan proef en ruik je tenminste wat je eet.

GoedemorgenDezeMorge | 25-02-05 | 15:38

van = voor en DE Sharia.

rennie b | 25-02-05 | 15:36

Dat wordt nu alweer tijden gezegd maar nooit doorgevoerd.

nikkei | 25-02-05 | 15:36

Prima initiatief. Eindelijk een reden om het eens serieus op een drinken te zetten in de kroeg.

Ganglion | 25-02-05 | 15:36

Laten we over een ding helder zijn, stem NEE tegen de Europese grondwet. Dit zal van Nederland een nog veel slechter uitpakken dan een wetgeving gebaseerd op e Sharia. Ben Je OK, STEM NEE!!!

rennie b | 25-02-05 | 15:35

Zucht... waarom mogen caféhouders het niet zelf bepalen? Of zoals Denis Leary zei: "I'm gonna open my own place with 2 smoking sections; Ultra and Regular".

Muxje | 25-02-05 | 15:35

Triest hoor!

Ridder Schransgraag | 25-02-05 | 15:32

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl