Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeenStijl Culinair. Hoe maak je pizza?

Nou zo dus. Met deeg en een roller, een hele hete oven, een zakje droge (actieve) gist, olijfolie en tomatensaus en kaas en wat voor opeetdingen u er allemaal op wilt doen. Maar geen ananas, want dat is een belachelijke Nederlandse uitvinding, ananas op een pizza. Bah. Welke idioot dat bedacht heeft. Ananas. Op een pizza. Enfin. Pizza, zo doet u het goed. Opletten allemaal. Deze meisjes doen het voor. Jij ook, Frances. Eet smakelijk straks.

Reaguursels

Inloggen

Piet_Snot | 18-07-13 | 17:54 |
Mooi hoor, dat bewaren van de cultuur.
Maar vanaf 1919 en voor alle mensen die niet in Italië wonen (of pizza laten overvliegen) is pepperoni gewoon pizza met een kleine soort salami.
Oorspronkelijk is dan ook jouw "paprika" eerder een peper variant.
Btw, over pizza moet je niet lullen, maar gewoon eten. Werken deze dames trouwens in die nieuwe tent de "Pizza Slut"?

datzouzomaarkunnen | 19-07-13 | 11:35

hoe je een pizza maakt? Gewoon effe bellen en klaar!

von sokkenstopfen | 19-07-13 | 00:37

@ Drekmans | 18-07-13 | 19:58 | Maak je geen zorgen Bo, koken doet de vrouw op een Lacanche Cluny 1800, in totaal 30 kilowatt pure aardgasverbrandgalore.

Pizza's bakken doen we zoals gezegd in een elektrische steenoven op 350 graden. Zoals het hoort.

Willianus Wortelus | 18-07-13 | 23:21

Mijnbescheidenmening | 18-07-13 | 23:02 | +1

Willianus Wortelus | 18-07-13 | 23:21

Ben ik dan echt de eerste met teen +1 ??? (*minkuddo's verzamelen gaat*)

Mijnbescheidenmening | 18-07-13 | 23:02

Die bodem is veel te dik, ze kliederen maar wat aan en ze maken de toppings niet eens zelf. Faal.

Teiltjes Tekort | 18-07-13 | 20:30

Maak mijn pizza's gaar in een oude gas oven uit de vorige eeuw. Is er nog 1 die tot standje 10 gaat (rekenwerk). Lampje ook al 100 jaar stuk, maar lekkere pizza's kan die wel maken.

Bo Dreksma | 18-07-13 | 20:12

@ Wortelmans
Zeker geen gas aansluiting in je woning dat je je moet behelpen met prullaria met snelle naam.

Gaat niks boven koken op gas.

Bo Dreksma | 18-07-13 | 19:58

Ananas is het magische ingredient waarmee alles, maar dan ook echt alles, Hawaii kan worden gemaakt. Zo maak ik thuis regelmatig boerenkool Hawaii en Hertog Jan Hawaii (Bij laatstgenoemde moet ook nog zo'n papieren parasolletje in je bier om het af te maken).

Den Heerscher | 18-07-13 | 19:52

ik zie een formule voor een nieuw kookprogramma

mrkey | 18-07-13 | 19:21

Wat maken ze er een zooitje van zeg!

ZoltarTheMagnificent | 18-07-13 | 19:21

@Willianus Wortelus | 18-07-13 | 19:03
1200 W stofzuiger?
Ik moet het trouwens nog doen met "ouderwetse" smeltzekeringen.

Jeff Hawke | 18-07-13 | 19:12

Dit is in ieder geval smakelijker dan Kim Holland Bakt

Hans Otjens | 18-07-13 | 19:07

Gatver. Nooooit zout direct bij je gist gooien, daar gaat het dood van. En suiker is al helemaal uit den boze, of wacht, het is Amerikaans natuurlijk. Verse gist is sowieso lekkerder, en gebruik dan meteen goede bloem (typo 00). Zucht, laat het koken dan ook maar aan de mannen over. Laat die vrouwen maar een beetje geil kijken, het enige waar ze goed in zijn.

Saaihead | 18-07-13 | 19:05

Supermatthijs | 18-07-13 | 18:57 | Pizzaovens, broodroosters, waterkokers, koffiezetapparaten, heteluchtovens, allemaal energieslurpers en zo ohms als den tering met een cosinus φ van 1.

Inductieve apparaten in de keuken des vrouws beperken zich tot een staafmixertje en een sapcentrifuge. Beiden geen stroomverbruikers.

Geen dank.

Willianus Wortelus | 18-07-13 | 19:03

In Zuid-Amerika doen ze ook ananas op hun piza.

Graftak | 18-07-13 | 19:02

zeg dames niet met eten spelen, speel maar met wat anders

plukpluk2 | 18-07-13 | 19:00

Ah shit, een YouTupie. Is dus jammergenoeg geen tieten!

JeMotWat | 18-07-13 | 18:59

Willianus Wortelus | 18-07-13 | 18:54 | + 0 -

Voor inductie- dingen kan je beter C-karakteristiek nemen. B is meer voor ohmse belasting. Geen dank.

Supermatthijs | 18-07-13 | 18:57

Piet_Snot | 18-07-13 | 18:48 | Ik bedoelde te zeggen dat ik enkele groepen heb aangelegd speciaal voor de keukenapparatuur.

Willianus Wortelus | 18-07-13 | 18:54

Nou! Vloeken in de kerk pizza met ananas. Tegenwoordig wordt de ananas ook geserveerd bij raclette. Schandalig, net zoiets als cola bij de kaviaar Laat tokkies zich met hun talent bezighouden: dom doen. Maar laat ze van de eetcultuur afblijven!

Dan8365 | 18-07-13 | 18:52

@lidlbier | 18-07-13 | 18:38
Ananas hoort gewoon in hawaii inderdaad, niet op je pizza.
Ook geen shoarma, ook geen focking tonijn, ook geen bruine bonen en al helemaal geen patat..
Hoe de neuq verzint men het.
De enige echte pizza is die ter ere van margaretha, met verse tomatenpuree voor rood, mozzerella voor geel/wit, en basilicum voor groen.

de grote Anti | 18-07-13 | 18:50

Einde van de Domheid | 18-07-13 | 18:35 | Bruggeman instant gist werkt perfect. Overal te koop.

Voor het lekkerste pizzadeeg kun je het best tipo 00 scoren ergens.

Willianus Wortelus | 18-07-13 | 18:49

@Willianus Wortelus | 18-07-13 | 18:22
B karakteristiek is standaard.
U bedoelt iets anders vermoed ik?

Piet_Snot | 18-07-13 | 18:48

Piet_Snot | 18-07-13 | 18:42 | + 0
Dat klopt.
In de VS kwam de pizza in zwang (wel door Italiaanse emigranten geloof ik) en op reis in Italie vroegen toeristen ernaar.
Nouja, dat zij ze dan maar gaan doen!

Einde van de Domheid | 18-07-13 | 18:47

Nee natuurlijk niet @Piet_Snot.
Maar de pepperoni pizza wel. (pepperoni met twee p's)

de grote Anti | 18-07-13 | 18:45

@Willianus Wortelus | 18-07-13 | 18:33
Tuurlijk kan dat wel. En als niet vind je er vast een oplossing voor. Maar ik bedoelde synapsjes aan elkaar lijmen enzo, hoe moeilijk kan het zijn?

de grote Anti | 18-07-13 | 18:43

@de grote Anti | 18-07-13 | 18:03
Ja want pizza komt oorspronkelijk uit de USA??

Piet_Snot | 18-07-13 | 18:42

Ja vandaag een panini hawaaaai
Heletijd die stukkies ananas er tussen uit poeren.

lidlbier | 18-07-13 | 18:38

We hadden een keer gist in Italie gekocht maar tegen de tijd dat we eraan begonnen was de gist beschimmeld. Wat voor gist moet ik kopen? (In NL dan...)

Einde van de Domheid | 18-07-13 | 18:35

Bedankt voor het recept Pritt, maar moet dat deeg nou rijzen nadat het gemixt is?
Ik bedoel, dat gegooi met dat meel en dat dom gelach dat trek ik niet zo.....

Einde van de Domheid | 18-07-13 | 18:33

de grote Anti | 18-07-13 | 18:26 | Hersens bedraden? Dat kan toch helemaal niet!

Willianus Wortelus | 18-07-13 | 18:33

Jah, willianus heeft ook zijn eigen hersens bedraadt.

de grote Anti | 18-07-13 | 18:26

Nonkel Frituur | 18-07-13 | 18:15 | Gelukkig heb ik hier zelf de bedrading aangelegd inclusief verschillende b-karakteristiek installatieautomaten speciaal voor de keukenapparaten.

Willianus Wortelus | 18-07-13 | 18:22

Pizza's worden gemaakt door morsige Napolitaanse koks. De echte dan.

brutus68 | 18-07-13 | 18:21

Pizzasletjes

carramba | 18-07-13 | 18:15

@ Welles! Nietes! | 18-07-13 | 18:08 |
Mangia le dita non sono on!

fleischer | 18-07-13 | 18:15

Willianus Wortelus | 18-07-13 | 18:08
Ik wil u niet bang maken, maar het merk wat u noemt staat erom bekend dat het vroeg of laat een kortsluiting maakt die zo groot is dat uw hele zekeringkast in rook opgaat. Toch maar een beetje uitkijken met die Chinese rommel.

Nonkel Frituur | 18-07-13 | 18:15

Wat een geweldig item , weten jullie niets anders te brengen.
Saurer Gurken zeit?

Lief meiske | 18-07-13 | 18:12

@ Willianus Wortelus | 18-07-13 | 18:08 |
Lux heur,....
ik bak mijn eitje op Lamborghini de huisracerT...

fleischer | 18-07-13 | 18:11

Pfff. Ga ik me nog op zitten winden over worst. Biertijd.

Buona serata i miei angeli di focolare.

Freddie Stobart | 18-07-13 | 18:10

Ja, en dan? Wat smakeloze kant-en-klaar pizza en een kutmuziek trouwens...

Rest In Privacy | 18-07-13 | 18:10

Dames, voor mij 1x Pizza fellatio speciale graag.

Ongeblustekalk | 18-07-13 | 18:09

Supermatthijs | 18-07-13 | 18:06
Lezon?

De term pepperoni is een verkeerd gebruikte afgeleide van peperoni dat in het Italiaans paprika betekent (het meervoud van peperone). De eerste vermelding van het woord pepperoni dateert uit 1919.
Pepperoni is een scherpe variant van salami. Pepperoni wordt gemaakt van een combinatie van varkensvlees en rundvlees. Er kan ook kip aan worden toegevoegd. Pepperoni is geen Italiaanse worst. Pepperoniworst wordt in Nederland en vooral in de Verenigde Staten gebruikt op pizza. De worst is ongeveer 1–2 cm in diameter

Freddie Stobart | 18-07-13 | 18:09

@fleischer | 18-07-13 | 17:59
Yups! alleen jammer dat ik nu de bloemkool moet afgieten! ciao bella!

Welles! Nietes! | 18-07-13 | 18:08

Nonkel Frituur | 18-07-13 | 18:03 | Klopt Nonkel.

Wij hebben sinds jaar en dag een Ferrari waar we onze pizza's in bakken. Gloeiendhete plaat steen met een gloeiendhete extra verwarmingsspiraal aan de bovenkant. Ding wordt 350 graden. Pizza is in precies 2 minuten klaar.

Geen aandelen: www.tricolore-merchandise.nl/index.php...

Willianus Wortelus | 18-07-13 | 18:08

Recept van niks... '1.5 koppen water', ik weet niet of een 'kop' een standaard inhoudsmaat heeft, maar dat is net zoiets als die soepen met teksten als "per kom 150 gram groente"...
|
Dus dat wordt een slappe pizza of een bodem zo droog als cement...

Brofist | 18-07-13 | 18:05

Gaan we hier nu ook al filmpjes van het niveau Flabber (bestaat dat nog) tonen?

beetjemoe | 18-07-13 | 18:04

Minimaal 300 graden in de oven, liefst 400 zelfs. Met 230 gaat dit écht niet lukken.
Kijk naar wat de echte Italianen doen. De oven brandend heet en de pizzabodem superdun. Klaar in 2 minuten.
Dat de vrouwen er langer over doen is bekend.

Nonkel Frituur | 18-07-13 | 18:03

@Piet_Snot | 18-07-13 | 17:54
In chicag-o (hmm) noemen ze salami met pepers gewoon pepperoni.. Dus pizza pepperoni is met hete salami.

de grote Anti | 18-07-13 | 18:03

Piet_Snot | 18-07-13 | 17:58
Wil je een pizza met paprika in Italie dan heet dat Pizza con peperoncini.Maar je hebt gelijk, in Italie gebruiken ze de term Pepperoni niet, alleen voor amerikaanse toeristen.

Freddie Stobart | 18-07-13 | 18:03

Piet_Snot | 18-07-13 | 18:01 | + 0 -

Zonder die worst lijkt hij me niet te vreten. Sorry

Supermatthijs | 18-07-13 | 18:03

@Kaas de Vies | 18-07-13 | 17:56
En de Duitsers hielden op hun beurt weer van Operette wat zomaar een mooie Pizzacombi kan worden.
Wat dacht je van Pizza Barbier van Berlijn met swibbelen und ossewurst?

Welles! Nietes! | 18-07-13 | 18:03

@Freddie Stobart | 18-07-13 | 17:58
Ja, want in Italië noemen ze iets een 'paprika-pizza' als er worst op zit ...
Zucht ... Is 1 van de grootste misverstanden op pizza gebied. Vandaar dat ik het aanhaal.
Een ECHTE Pizza pepperoni is : kaas, tomaat, paprika (in de italiaanse driekleur!) , (rode) ui en champignons.

Piet_Snot | 18-07-13 | 18:01

Godherejezus. Moet het koken van iets simpels als een pizza nu al 'lekker' worden gemaakt door een stel mokkels? What's fucking next? BBQ'en door topless meiden met leuke suggestieve schortjes aan? Bier hijsen als een meid? *Zucht*.

En nu, if you'll excuse me, mijn piepers voor mijn gnocchi zijn gaargekookt.

daniel37 | 18-07-13 | 18:00

Nee, ik haal wel een margharita.
Pizza hoort uit een steenoven te komen die nog wel een stukje heter wordt dan 230 celcius.
En het hoort door een dikke italiaan gemaakt te worden met handschoentjes. En nee, ik ben niet gay.

de grote Anti | 18-07-13 | 18:00

@Normpje | 18-07-13 | 17:38
Pizza met halfgaar varkensvleesafsnijsels, that is.

Petrus de Rewa | 18-07-13 | 18:00

Saus uit 'n potje -1

Tim Grimbek 10 | 18-07-13 | 18:00

@ Welles! Nietes! | 18-07-13 | 17:57 |
Spiega che a me .... sembra interessante!

fleischer | 18-07-13 | 17:59

Piet_Snot | 18-07-13 | 17:54
Maar misschien ligt dat anders in Stein, het centrum van de beschaving.

Freddie Stobart | 18-07-13 | 17:58

@Freddie Stobart | 18-07-13 | 17:56
Dan bestel maar eens een pizza pepperoni
(zie mijn links in voorgaande post),
met name in Italië

Piet_Snot | 18-07-13 | 17:58

Vieze aandachtshoeren.
Heeft niks met koken te maken, de kudt moet in beeld.

Terpen-tijn | 18-07-13 | 17:57

@fleischer | 18-07-13 | 17:54
Als ik echt mag kiezen wordt het geen pizza maar een heerlijke Mezze lune alla noci

Welles! Nietes! | 18-07-13 | 17:57

Piet_Snot | 18-07-13 | 17:54
Peperoni is het italiaanse woord voor paprika. Pepperoni is de worst die ze op de pizza doen, vooral in Amerika en Engeland. een Pepperoni Pizza is derhalve een pizza met worst.

Freddie Stobart | 18-07-13 | 17:56

0:46 zo horen alle vrouwen 'n condoom te openen

ow wacht..

Tim Grimbek 10 | 18-07-13 | 17:56

@Welles! Nietes! | 18-07-13 | 17:52 | + 0 -
Ah, daarom vonden ze de Duitsers zo leuk

Kaas de Vies | 18-07-13 | 17:56

*Erogene Call-zone bestellen gaat*

Jackanders | 18-07-13 | 17:56

@ Welles! Nietes! | 18-07-13 | 17:48 |
Laat me niet watertanden, smulpaapje...
Numero uno voor mij nog steeds de ordinaire Pizza funghi con una quantità eccessiva di aglio...

fleischer | 18-07-13 | 17:54

Oh, dat komt door pizza, niet doordat ze niet nat genoeg worden.

Ligt het toch niet aan mij.

Bruno Alaska | 18-07-13 | 17:54

@geomario | 18-07-13 | 17:33 | + 1 -
H'm, tosti Hawaï, een van de weinige recepten die mijn vader klaar kon maken. Met ham, ananas en kaas. En geef er spontaan de ramadan voor op.

Osdorpertje | 18-07-13 | 17:54

@Kaas de Vies | 18-07-13 | 17:50
Komt nooit door kaas tegen Italianen moet je schreeuwen.

Welles! Nietes! | 18-07-13 | 17:52

Piet_Snot | 18-07-13 | 17:50
Misschien haal je pepperoni en bellpepper door elkaar?

Freddie Stobart | 18-07-13 | 17:51

Huh? 450F? 450F is 230C. Na 15 min komt zo'n dun ding bij mij er dan echt zwart uit.

Bixier | 18-07-13 | 17:51

@Welles! Nietes! | 18-07-13 | 17:48 | + 0 -
Probeer eens per fax.

Kaas de Vies | 18-07-13 | 17:50

@Freddie Stobart | 18-07-13 | 17:46
Want een paprika is slachtafval ??

Piet_Snot | 18-07-13 | 17:50

Pizza Bella Figa

Freddie Stobart | 18-07-13 | 17:50

Oke!komt 'ie!

2 Pizza crudaiola
1 Pizza Margarita
3 Pizza Quattro Sragioni
3 Pizza Occhio di bue
En 5 Pizza Capricciosa!

Hoe laat kunnen ze bezorgd worden?

Welles! Nietes! | 18-07-13 | 17:48

Piet_Snot | 18-07-13 | 17:45
Slachtafval is ook vlees.

Freddie Stobart | 18-07-13 | 17:46

@Psycheltje | 18-07-13 | 17:40
Pepperoni is paprika, geen vlees. Vegetarische pizza..

Piet_Snot | 18-07-13 | 17:45

@ trotse-ambtenar | 18-07-13 | 17:33 |
Hij is leuk!

fleischer | 18-07-13 | 17:44

En daarom is pizza dus mijn favoriete voer. :P

TypischTypetje | 18-07-13 | 17:43

De beste pizaa's zijn die van Dr. Oetker. Dat weet iedereen.

VanBukkem | 18-07-13 | 17:40

Goed idee. Op naar de olifantenwinkel voor wat salami en pepperoni meuk.

Psycheltje | 18-07-13 | 17:40

@geomario | 18-07-13 | 17:33 | + 0 -
Dat is grappig, want de tosti Hawai is weer gebaseerd op een broodje Kaas, die te lang met zijn Hawai shirt in de zon heeft gezeten.

Kaas de Vies | 18-07-13 | 17:39

Ik doe altijd 2 extra tenen bij mijn pizza.

fleischer | 18-07-13 | 17:39

een roller???

dezeookalbezet | 18-07-13 | 17:39

Met die twee wil ik ook wel eens rollen

Ing. eslapen | 18-07-13 | 17:38

geen wonder dat ik zo lang op die pizza moet wachten met dat werktempo

boterkaaseneieren | 18-07-13 | 17:38

Half Nederland eet pizza-shawarma. Bij de Egyptenaar.
Doe geen moeite. Hollanders zijn de varkens van Europa.

Normpje | 18-07-13 | 17:38

2girls1pizza?

Drommelsch | 18-07-13 | 17:37

Ik weet wat ik wil eten, en het is niet de pizza.

rara | 18-07-13 | 17:35

Bezorgen ze ook?

Luisterend Oor | 18-07-13 | 17:35

Twee theelepels zout? Alleen al door alles wat ze morsen wordt die pizza een aanslag op je bloeddruk. De tering zeg.

BeunDeHaas | 18-07-13 | 17:34

Heb het inderdaad niet helemaal afgekeken. Kwam al snel tot de conclusie dat "pizza bakken en opeten" niet de optimale inzet van mensen en middelen zou zijn.

Godsammekraken | 18-07-13 | 17:34

Wel een beetje preuts om het deeg niet tussen billen & borsten te kneden, doch een beter tafereel dan die aftandse hork die nu in mijn keukentje de aardappels staat te schillen.

trotse-ambtenar | 18-07-13 | 17:33

Pizza Hawaii is in Canada uitgevonden, en gebaseerd op de Duitse tosti Hawaii.

geomario | 18-07-13 | 17:33

Ananas is niet NL uitvinding. Zo eten ze de pizza op Hawai zegt dr Utker.

Treurig varken | 18-07-13 | 17:32

Laat ze eens beginnen met handen wassen en die kutmuziek zachter te zetten.

Freddie Stobart | 18-07-13 | 17:32

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken