
Stop maar weer met vrolijk zijn wegens het onwaarschijnlijk hitsige zomerweer, de ondernemers in Nederland willen dood. Allemaal. De kans dat u een ondernemer tegenkomt die al een week met een bot scheermes z'n polsen aan het doorsnijden is, is groter dan de kans dat u een succesvolle ondernemer met tevreden klanten tegenkomt. Althans, als we de 'bedrijfsvoeringindex' van het
FD (koop die krant!) in samenwerking met
Imgur moeten geloven. Kekke naam trouwens, 'bedrijfsvoeringindex', lekker deelbaar ook. Van alle ondernemers (er zijn er 950 ondervraagd) wil 58% liever gewoon dood omdat ze het niet zien zitten. In een poging het vege lijf te redden worden er ondertussen overal mensen uit gepleurd en liggen de investeringen stil. Nog even een speciaal kwootje dan voor kabinet Rutte: '
De somberheid onder ondernemers is in juni verder toegenomen door de aangekondigde extra overheidsbezuinigingen van 6 miljard'. Lekker mekaar de crisis in huilen, dat idee. Grappig ook dat het FD, waar ze toch verstand hebben van geld, het over overheids
bezuinigingen heeft, maar vooruit. Hoe we uit deze massa-depressie komen? Het begint met ijsjes kopen, aldus het stijlloze economisch bureau. Aan het ijs!
Reaguursels
InloggenOoit is het recht om naar geluk te streven in de Amerikaanse grondwet verankerd,zodat vele Europeanen er naar toe trokken.In die 2 eeuwen is het Europa nog niet verder gekomen dan een ongeschreven recht op dromen. Realiteitszin is al sinds de gouden eeuw nooit meer van gehoord en Jan Salie als symbool nooit meer verdwenen.En vandaag lees ik weer dat de beurzen van Europa zich vastklampen aan die van Amerika,lijkt of het nooit anders is geweest.Rutte is er ook al even neergestreken voor advies.Motief ?... Paniek,niets anders,want de geestkracht van dit kabinet is rampzalig aan het slinken,naarmate haar droomkracht wint.
-weggejorist-
Dat de ondernemers depressief zijn, dat kan bijna niet anders. De roverheid is een echte vijand en als ondernemer-ambtenaar een struikrover. Hier zijn ondernemers hun pand uitgegooid omdat de gemeente de huren exorbitant verhoogde.
Hier knapt de gemeente al een jaar -al een jaar- lang de Panweg op. Als je langskomt is er 1 [één] man aan het werk en reken erop dat die ambtenaren een rekening in elkaar plakken waarbij die maffiose jongens zelfs hun catering niet vergeten. Dat traineren [en treiteren] van de bevolking gaat ze toch nooit opbreken want zij hebben zichzelf heilig verklaart. Bovendien is de moraal aan de top er een van lik-me-vestje, een van gesanctioneerde dieverij van onze bestuurders: Van een burgemeester die onder reguliere werktijd voor een vergadering elders een onkostenvergoeding van 2000 euro opstrijkt, daar hoef je niks van te verwachten. En als dan zelfs de SP dat wangedrag goedkeurt dan voel je je als burger ook depressief.
Botte Hork | 08-07-13 | 10:46 Prachtige lijst. ik herken ook Blok, Zijlstra, Schipper en de rest van de VVD. Ook die PvdA-ers scoren goed, zelfs Plasterk is al ver heen.
Hadden ze maar geen VVD moeten stemmen.. sukkels.
Nederland is gewoon failliet. Behandel het dan ook als een failliet bedrijf. Ontsla 80% van de ambtenaren, schaf alle subsidies en uitkeringen af. Stop met die 100miljoen regeltjes. En begin opnieuw. Even een paar jaar doorbijten, maar dat moet nu ook.
En er zullen weer ondernemers opstaan die het land kunnen laten groeien. Zoals na woii.
@Homer P. Simpson | 08-07-13 | 14:19
Inderdaad.... je zou er haast iets 'alu-hoedjes achtig' van gaan denken...
@DikkeLeo | 08-07-13 | 13:28
"Waar zijn onze landelijke visionairs gebleven? Was er dan echt maar eentje in de afgelopen jaar? vragen vragen"
-> De laatste is van dichtbij door zijn kop geschoten. Democratie, my ass...
@vanhetvarken | 08-07-13 | 12:07
Interessante stelling. Met jalousie heb ik ook geen geduld. Ik ben ook van mening dat hard werken beloont moet worden, en dat er een prikkel moet zijn om dat hard werken c.q. iets innovatiefs te bedenken te belonen.
Echter, hoeveel verschil in beloning is "redelijk"? 2X? 10X?, 100X?
Voorbeeld: Een directeur die voor 500K of meer ingehuurd word terwijl de andere werknemers 25K verdienen? En dan de werknemers onder druk zetten omdat het zo slecht gaat maar zelf je eigen salaris verhoogt?
Is het ook redelijk dat familieleden die misschien hard werken maar verder niets met de verdiensten van die persoon te maken hebben er voor de rest van hun leven van profiteren en zich daarmee boven anderen kunnen stellen?
Iemand die een bedrijf op een eerlijke manier opbouwt mag wat mij betreft verdienen wat 'ie wil. Zodra het bedrijf naar de beurs gaat, is het anders. De CEO is gewoon een werknemer, maar dan zonder verantwoordelijkheden. Als het mis gaat, maag hij alles houden en naar het volgend baantje gaan. Een buitensporig hoge beloning lijkt mij hier ongepast.
Iemand die door eerlijk hard werken of eerlijke bedrijfsvoering gun ik zijn rijkdom, en hij mag met dat geld doen wat hij wil, inclusief zijn kinderen een goede start in het leven geven. Maar waarom zou een kind, puur door geboorte zijn rijkdom erven en daardoor een maatschappelijke positie krijgen die hij niet zelf heeft verdient? Zijn het misschien prinsen die het koninkrijk erven?
Ik wil niemand kwetsen en heb hier ook geen goed antwoord op. Ik ben ook geen socialist, maar dat er iets moet veranderen is voor mij duidelijk.
En ze hebben gelijk.
Het heeft geen zin optimisme te vijnzen.
Alleen realisme levert geld op uiteindelijk.
Kap verliezen af, bescherm de opbrengst en investeer/start opnieuw na de grote knal.
Snijden in de kosten en dus geen risico's meer nemen is eigenlijk het enige dat je kunt doen. Zorgen dat je weer een stevige fundering onder je hebt. Met deze solide basis kun je weer kunt gaan ondernemen.
@Conan de Rabarber | 08-07-13 | 13:10
Er gaan zelfs stemmen op om het maar gewoon aan het drinkwater toe te voegen...
@ Kaas de Vies | 08-07-13 | 12:42
Ik wil zeker mensen de kans niet ontnemen om rijk te worden. Integendeel, ik wil juist méér mensen de kans geven om rijk te worden. Ik vermoed, maar weet niet zeker, dat een van de problemen is dat geld, en dus ook alle andere middelen zich concentreren in kleine familiegroepjes.
Cijfers voor NL zijn uiterst moeilijk te vinden, maar voor de VS is het algemeen bekend dat de top 1% ergens tussen 70-en 80% van alle geld en middelen bezit. De VS is een rijk land, met veel arme burgers. Dat lijkt ook onze toekomst te zijn, als er niets aan gedaan word.
Natuurlijk is mijn voorstel voor het aanpassen van het erfrecht niet de enige, of zelfs dè oplossing voor de crisis, en natuurlijk is zoiets niet direct in te voeren zonder allerlei ongewenste gevolgen.
Het is niet alleen de regering, het is gewoon veel te laat.
Ik zou graag eens uit de doeken willen doen wat ik allemaal heb meegemaakt hier in Nederland. En dan vooral hoe de overheid/justitie/politie, en het ambtenarenapparaat rolt, maar dan kom ik het land niet meer uit daarna.
Het hele systeem is zieker dan ziek,hoger geplaatsten denken uitsluitend aan zichzelf, en er verdwijnt gewoon te veel geld naar plekken waar dat niet hoort.
Er is geen ruimte voor mensen die buiten het gebaande pad vallen/cq die de kop boven het maaiveld steken, of je loopt in de pas of je gaat kapot koste wat het kost.
Regels regels verbieden verbieden, zo destructief dat de meeste ondernemers zoals mij er wel klaar mee zijn.
Het gras is altijd groener bij de buren, maar ga dat gras toch maar eens uitproberen ergens.
Ik investeer me een ongeluk. Op Troostwijk, Van Beusekom en zo. Voor een prikkie opkopen waar je bij de reguliere handel het volle pond voor betaald.... Moet je wel een beetje weten wat je doet en wat geluk hebben. Een heftruck met een kapot accupak is bijvoorbeeld z'n schrootprijs nog niet waard. Maar dat zie je dus niet van tevoren. Wel killing voor de reguliere handel.
Gewoon belastingen OMLAAG. Als kleiner bedrijf hou je nog geen derde over van wat er op de factuur staat. Alles gaat naar de staat, maar ook echt alles. Dit betekent ook dat van de winkelprijzen 2/3 naar de staat gaat!
Hoe kan het toch dat onze bestuurders zo visieloos aan het rotzooien zijn? Komt het doordat teveel politici met een financiele achtergrond aan het roer staan? Iedere ondernemer snapt toch dat je boekhouder niet de juiste man is om het beleid en toekomstvisie van je onderneming te bepalen? Waarom zien onze "bestuurders" van de BV Nederland dat dan niet? Eigenbelang? Dat Brusselse baantje?
Waar zijn onze landelijke visionairs gebleven? Was er dan echt maar eentje in de afgelopen jaar? vragen vragen
De huidige regering doet me sterk denken aan dat ponyplet filmpje. De gewone burger in de rol van die kleine pony en het huidige belastingklimaat als een ubervadsig wijf op onze rug.
Gelukkig voor de leden van het kabinet is het nu reces en kunnen zij genieten van een welverdiende vakantie, zonder al dat gemekker van de onder hen gestelden.
Ik heb er weinig fiducie in dat ze met het huidige afbraakbeleid het tij zullen weten te keren, maar eigenlijk vind ik dat al hun verloven zouden moeten worden ingetrokken en dat ze gewoon de hele zomer zouden moeten doorregeren.
@CornFlakey | 08-07-13 | 13:15 | + 0 -
Mee eens, maar wat er nu gebeurt verantwoordelijkheid komt bij de familie te liggen, maar belasting gaat NIET omlaag.
Dubbel belast dus, en zij blijft het maar doorgaan in Nederland. Dit komt door totaal wanbestuur van de overheid en haar bestuurders.
@ Kaas de Vies | 08-07-13 | 11:36
Het is goed om te horen dat jou familie elkaar steunt.
Maar je zegt ook "bejaarden- en verzorgingstehuizen zullen verdwijnen. De verantwoording komt weer terug bij de burger". Hoewel ik vind dat de burger meer verantwoordelijkheid moet nemen in het leven, vind ik ook dat ze minder belast moeten worden. Het goed omgaan met de ouderen van onze maatschappij is natuurlijk van groot belang.
Het niet zelf hoeven zorgen voor je ouders heeft echter voor een groot deel van de verlichting van de maatschappij gezorgd. Deze taak hebben we als maatschappij nu uitbesteed aan professionals die dat veel beter en efficiënter kunnen, waardoor de burger weer zijn eigen leven kan opbouwen.
Door geldgebrek vind hier nu ook regressie in, waardoor zoals je zegt, de burger weer meer verantwoordelijkheid moet nemen. Dat is echter niets anders als een andere vorm van belasting, dat de burger niet kan besteden aan zijn eigen of eigen familie. Dit is naar mijn mening geen goede ontwikkeling, en maakt de kloof tussen rijk en arm weer groter.
Lichtpuntje: de verkoop van anti-depressiva breekt alle records.
Als je een werknemer in vaste dienst neemt en hij na 1 dag werken arbeidsongeschikt raakt door wat voor reden ook dan mag je 12 jaar lang zijn loon doorbetalen... mooi man Nederland..
@ vanhetvarken | 08-07-13 | 11:29
Ik heb wel degelijk doorgedacht, maar misschien niet ver genoeg, of te ver. Vandaar mijn vraag alhier. Ik ben beslist geen socialist, integendeel.
Mijn voorstel komt dan ook niet uit een socialistische gedachte, maar uit een democratisch / liberale gedachtegang, waarbij ik probeer oplossingen te vinden voor de stilstand c.q. regressie van onze geciviliseerde maatschappij. Alle opmerkingen of suggesties stel ik op prijs.
Wat erfrecht en bedrijven betreft: BV's en NV's zijn wetspersonen, net als mensen, maar dan zonder geweten. Winst maximaliseren voor de aandeelhouders is het enige doel van het bestaan. Mijn voorstel kan hier gewoon op van toepassing zijn. Het vertegenwoordigd gewoon kapitaal. Eenmanszaken en VOF's zijn anders, en wat daarin verdiend word, moet bij de loon van de eigenaar worden opgeteld en daar word gewoon belasting over betaald.
Een eenmanszaak of VOF bestaat meestal door de wil en inspanning van de eigenaar, en als die komt te overlijden, dan stort meestal ook het bedrijf in. De kinderen c.q. echtgenotes hebben meestal niet de visie of de wil om het op dezelfde manier te runnen. Enkele uitzonderingen daargelaten hebben eenmanszaken na overlijden van de eigenaar geen bestaansrecht meer.
@CornFlakey | 08-07-13 | 12:02 | + 1 -
Wij verschillen van mening waar de oplossing zit. Als je mensen de "kans" ontneemt om rijk te worden en te blijven ontneem je voor veel mensen een economische prikkel. Je doet net alsof mensen met vermogen of die veel verdienen geen belasting betalen. Alsof ze parasitair zijn. Focus je niet op deze groep, zorg dat er voor iedereen eerlijke kansen zijn en een "stimulans" tot werken.
Hoe kan het zo zijn dat 1 groep in Nederland moeite heeft met integreren en de andere groep minder? Weellicht vindt 1 groep het fijner om op de bips te blijven zitten? De kansen zijn er, maar men moet ze willen benutten. Een lichte dwang mag hierbij wel gebruikt worden.
@Han Fortmann | 08-07-13 | 12:20
Die pijn moeten we/ze maar nemen.
Hebben we niks geleerd van het in stand houden van de Banken, dit is net zoiets het in stand houden van een ambtenaren apparaat en wie mag dat betalen, juistem.
Schrobber alhier heeft twee winkeltjes ruim 10 jaar lang.
Eentje is afhankelijk van vervoer van personen, daar is men zwaar aan het snijden in sectoren waar wij werkzaam zijn, ziekenhuizen/bejaardeninstellingen/horeca, direkt gevolg een omzetdaling van 50% in de laatste 4 jaar tijd, met als gevolg voor het eerst in mijn carriere mensen moeten ontslaan die zich hard voor mij ingezet hebben, te triest voor woorden.
Uit hobbyoogpunt geboren winkeltje met klassieke autos hoef ik denk verder niet uit te leggen.
Twee monteurs op straat en een waardevermindering van mijn handelsvoorraad van ongeveer 50 k als slagroom op de koffie.
Ik vind het wel prima, en merk aan mezelf dat het me eigenlijk niet zoveel meer kan schelen, heb prive wel iets geregeld vertrek hier wel, mijn voordeel is dat ik niks aan mijn klauwen mankeer, en desnoods ergens putjes ga graven voor een paar knaken.
Ben vanaf mijn 20ste zelfstandig, nu mid 40, keurig belastingen voldaan altijd,nooit een cent uitkering gehad, heb er nu eigenlijk spijt van.
Met hard werken bereik je hier geen ene fuck meer, je moet in slecht zijn en de boel structureel belazeren
wil je hier nog wat geld verdienen.
Rutte je kunt nog ff langskomen met je saab ook al een oud krot , zal jou als laatste een beurt laten geven, een beurt die je nooit zult vergeten, net zoals de nederlandse middenstand jou genaai nog lang zal heugen.
Excuses voor de ontbrekende onderbouwing van de laatste stelling.
Socialisme is fundamenteel onmogelijk doordat het uitgaat van principes als gelijkheid van mensen en het goede in de mens. Beide aannames zijn onwaar: gegeven de mogelijkheid willen mensen juist excelleren, als dit verhinderd wordt worden we ongelukkig. Sommigen noemen het "vrijheid"...
Laten we dan gewoon eens even een paar daagjes een algemene staking afkondigen. Al was het alleen maar om de recesgangers terug naar Den Haag te roepen. Wat zouden er toch heelijk zure gezichtjes te zien zijn..
@Han Fortmann | 08-07-13 | 12:10
Presidenten verdienen niet zo veel hoor, daar doen ze het niet voor. Ronald had genoeg geld van zichzelf.
Imo doet dit er ook niet zo toe, iemand moet het land besturen tenslotte en dit is het beste wat we hebben.
Over je vraag: Ook Amerika is een democratisch land en congres heeft de meeste voorstellen tot overheid inkrimpen geblokkeerd. Mijn punt is: Een meerderheid moet hier het nut van inzien en dat is (blijkbaar) nooit zo. Je kunt de overheid daarom vergelijken met een enge ziekte (die begint met een "k"): zij groeit en groeit totdat het lichaam niet meer kan functioneren. Wij (de maatschappij), zijn het lichaam.
Zo beschouwd zal een proportionele democratie altijd ten onder gaan aan zelfbelang. Ik ben voorstander van een "gewogen" democratie, waar mensen inspraak hebben op basis van hun vrijwillige bijdrage aan de samenleving. Bijdrages zijn dan bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, de belasting die je betaalt, je leven in de waagschaal stellen voor die maatschappij (zoals uitgezonden militairen doen), mensen in de zorg (die voor en hongerloontje bizar hard werken), onderwijzend personeel (dito), etc. Verder zou iedereen die aan de andere kant (uitkeringsgerechtigden, criminelen etc) minder inspraak moeten hebben.
Allen op die manier kunnen we een samenleving bouwen die gevormd wordt uit besef dat we het samen moeten doen, i.p.v. op basis van eigenbelang.
Dat is ook de reden dat socialisten hun land ALTIJD zullen verpesten, het fundamentele idee is onjuist.
@vanhetvarken | 08-07-13 | 12:16 |
Het probleem met belastingverlagingen in plaats van meer overheidsuitgaven in deze fase, is dat burgers dat extra geld vooral zullen gebruiken om schulden af te lossen, zodat een groot deel weglekt in de vorm van besparingen, en dus geen groei oplevert.
Alle empirische kennis over finance en economie - en ook de theorie, maar daar hoef je van mij niet in te geloven - wijst erop dat verhoogde overheidsuitgaven in deze fase van dit type crisis een vergroot gunstig effect op de groei zullen hebben.
Werkt Tom Staal tegenwoordig in de HAK fabriek???? i.imgur.com/xVbxbHu.png
@Uw Verzekeringsadvis | 08-07-13 | 12:10
.
Zoals hierboven al eerder vermeld: nu snijden in het ambtenarenapparaat is economische zelfmoord voor het MKB.
.
Ten eerste zitten de meeste ambtenaren op contracten die je af moet kopen, op korte termijn dus een dure zaak, op middelange termijn een dure zaak vanwege hun recht op WW. Levert dus de komende 2 jaar absoluut geen geld op, maar kost geld.
.
Daarnaast moet U nadenken over het effect op de economie als de overheid 500.000 mensen gaat ontslaan. Dat betekent op korte termijn een verdubbeling van de werkloosheid. Een enorme instorting van het consumentenvertrouwen en de doodsteek voor het MKB.
.
Is dat wat we willen? Zoals eerder gesteld: snijden in de overheid doe je in tijden van groei, alleen is de overheid, en U (!) het dan alweer vergeten... Wie riep er tussen 1995 en 2005 om een kleinere overheid?
Theo van Deursen | 08-07-13 | 12:04
Goh, hele kuddes van economen (Keynes en zo) stelden altijd, dat de overheid moet sparen als de economie groeit, om zo over middelen te beschikken als de economie krimpt.
Verlaag de belastingen, de burger heeft dan meer te besteden en ondernemers krijgen meer omzet, niet zo moeilijk hoor.
Alle werklozen onttrekken aan de arbeidsmarkt, leidt automatisch tot krimp van de bedrijvigheid.
@Zoek_ook | 08-07-13 | 12:07
No problemo, is 32 per belastingbetaler, aannemende dat de helft v/d 500 mio EU-ers belasting betaald.
@CornFlakey 12:02: We zijn een kapotgenivelleerd landje, over die paar rijken maak ik me geen zorgen. Veel enger is de teloorgang van de middenklasse die jij eerder al noemde. Die komt voor een deel door de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, maar voor een deel ook door het steeds verder uitknijpen van hen die het geld verdienen: de middenstand en Jan Modaal. Dat krijg je met een volkomen uit de hand gelopen overheid, die niet op zichzelf kan bezuinigen, en waar idioten van de SP en de PvdA maar blijven roepen dat je het geld niet bij de allerzwaksten weg mag halen. Dat is dus niet houdbaar tenzij men een steeds toenemend bedrag weg kan halen bij hen die nog wel geld verdienen. We komen nu bij de grenzen van ons huidige systeem; tenzij de economie aantrekt komen we op een punt dat de staat de middenklasse en daarmee de economie kapotbelast (niet kapotbezuinigt, dus!). Tel daarbij op dat de politiek basale economische kennis zoals de Laffer curve ontbeert, en je hebt een recept voor steeds zwaardere belastingen die steeds minder opbrengen.
Tip voor zelfmoordenaars: neem ook wat van de verantwoordelijken voor je ellende mee je graf in, als je het doet.
@Homer P. Simpson | 08-07-13 | 12:05
.
Alles leuk en aardig, maar wie betaalde zijn salaris...?
.
En nog leuker, is de overheid onder zijn leiding wel gekrompen? Dat laatste lijkt namelijk een schier onmogelijke taak. Ik las laatst een artikel dat er slechts een Westers land is waarvan de overheid in 2013 MINDER uitgeeft dan in 2012. Australie.
@Kaas de Vies | 08-07-13 | 11:48
Klopt, de overheid moet terug in zn hok, t is nu een door de politiek zichzelf in stand houdende veel te dure club, als je er 50 % uitzet is er niets aan het handje.
Kan niet ze groeien maar door komt door diezelfde politiek die ons ondernemers lastig valt met allerlei idiote regelgeving die vervolgens weer door ambtenaren uitgevoerd moet worden.
Dus minder regels en ambtenaren.
Dan hoeven ondernemers minder belasting te betalen en kunnen ze mensen aannemen.
Maar goed de politiek is er niet voor de belastingbetaler, die is er alleen om zichzelf en hun vrindjes de ambtenaren in stand te houden.
Wij zijn kansloos.
Gelukkig wordt de volgende tranche van 8,1 miljard euro noodhulp aan Griekenland vanavond (tijdens 9 weken recess) goedgekeurd.
HH ondernemers: Prettige dag verder...
Kaas de Vies | 08-07-13 | 11:52
Tja, altijd moeilijk een omschrijving te vinden voor 'misplaatst-jalourse' mensen, die nog steeds uit willen gaan van de natuurlijke gelijkheid van mensen, terwijl ze permanent er mee geconfronteerd worden dat nog niet eens 2 mensen gelijk zijn, qua talenten, gezondheid, lichaam etc. en dat het gelijk-maken- van al die verschillen de ultieme dictatuur opleggen is.
@Han Fortmann | 08-07-13 | 11:56
Presidenten zijn gekozen volksvertegenwoordigers, geen ambtenaren. Reagan was fanatiek vechter voor en minimale overheid, behoorlijk uniek dus, kijkend naar klaplopend Den Haag / Brussel etc....
Nou vooruit, nog ééntje dan...
"Government's first duty is to protect the people, not run their lives."
Ronald Reagan
@Kaas de Vies | 08-07-13 | 11:48 |
Ik herken je gedachtengang, want vroeger dacht ik er net zo over. De denkfout berust denk ik op een verward begrip van wat geld eigenlijk is, en ook een verkeerde inschatting van de economische cyclus.
Geld wordt niet verdiend in de 'echte' economie, en uitgegeven door de overheid. Geld is feitelijk niets anders dan datgene waarmee je belasting kunt betalen. Burgers verhandelen onder elkaar - in publieke en private sector - deze IOU's van de overheid, en dat noemen we geld.
Maar zelfs als je daar anders over denkt, of uberhaupt niet gelooft in fiatgeld, dan nog is het een slecht idee om in deze fase ambtenaren te ontslaan. En ja, het is een goed idee om iedere (cyclisch) werkloze ambtenaar te maken IN DEZE FASE).
Een kleinere overheid - waar ik in principe voor ben - is een issue voor economisch goede tijden, niet voor de huidige malaise, die een kwestie is van het instorten van de effectieve vraag.
Kijk, onze grootvaders hebben die hele verzorgingsstaat bedacht nadat een heel soortgelijke crisis als de huidige de samenleving totaal ontwrichtte. En de verzorgingsstaat is ook precies wat die ontwrichting tot nog toe heeft voorkomen, of verlicht. En nee, ik had vijf jaar geleden niet gedacht dit ooit te schrijven.
@Han Fortmann | 08-07-13 | 12:01
.
Voor = Voer
@ Kaas de Vies | 08-07-13 | 11:36
Dank voor je reactie!
Het is niet dat ik iemand beticht van lui zijn, of dat ik iemand het genot van het opgebouwd vermogen van hun ouders niet gun. Dat is niet zo. Ik gun het iedereen van harte. Ik zie echter een maatschappelijk probleem en zoek daarvoor een oplossing, al is het maar een theoretische.
Ik constateer echter dat rijke families steeds rijker worden, en dat deze mensen steeds meer land en middelen accumuleren, terwijl jongeren in deze maatschappij die geen vermogen van hun ouders krijgen of erven niet de kans krijgen dit te doen. Enkele uitzonderingen daargelaten.
Ik zie ook dat vermogende mensen in machtsposities schaamteloos nóg meer vermogen zich toe-eigenen, ten kosten van de rest van de maatschappij. De kloof tussen rijk en arm word snel groter. Ik vind dit zorgelijk. Jij niet?
Nogmaals, ik gun iedereen z'n rijkdom, maar ik zie graag dat anderen ook een betere kans krijgen. We waren op weg naar een "civilized society", maar zijn de weg kwijt en zijn weer in regressie.
@Zoek_ook | 08-07-13 | 11:48
.
Ondernemers zijn als kikkers. Flikker ze in kokend water en ze springen. Voor de temperatuur (meer belastingen, minder inkomsten) langzaam op en ze blijven zitten waar ze zitten....
.
Onze overheid kiest helaas voor de ondernemers voor de laatste optie, niet een harde knal, maar steeds harder wringen....
Kan ons leger ook ingrijpen ...?
Tering die vent in het gifje heeft zich nu al 20000000000 keer door zn kop geschoten en blijft maar staan? Bikkel.
@All
.
Voor iedereen die denkt dat er bezuinigd wordt, dat is dus niet zo. Er wordt alleen minder uitgegeven door de overheid dan 'begroot', maar nog steeds meer dan in 2012, 2011, 2010, 2009.... En wij maar denken dat er bezuingd wordt.... Dat noemen we nou framing en daar is onze overheid echt goed in!
.
Wat dat betreft had Ronald Reagan gelijk (zie de comment van Homer P. Simpson | 08-07-13 | 11:36) alleen jammer dat hij zelf ook voor die overheid werkte... Daarmee wordt hij ongeloofwaardig.
Theo van Deursen | 08-07-13 | 11:44
Idd, een creatief faillissementje is vaak de enige wijze om te ontsnappen.
Zolang er nog tweede kamerleden zijn die gaan lopen mekkeren over een dik wijf wat op een paard gaat zitten is wel duidelijk hoe serieus men de crisis neemt. Man, da's toch geen onderwerp voor onze landelijke bestuurders...
Theo van Deursen | 08-07-13 | 11:44
De overheid dient haar beslag op de economie te verminderen door minder uit te geven en de belastingen te verlagen. Dat en alleen dat leidt tot groei. Een lenende staat, pakt ook nog eens de toekomstige verdienste van de belastingbetaler af.
@vanhetvarken | 08-07-13 | 11:45 | + 0 -
Tja, ben niet zo´n fan van het woord paupers... maar men moet inzien dat men voor een goede sociale cohesie bepaalde verschillen nodig hebt. Het ´omleggen´ van de toplaag bleek achteraf het stomste besluit ooit van de Russische revolutie.
Maar er zijn 2 soorten rijken in Nederland. Eerlijke mensen die er hard voor knokken door middel van boerenverstand, verantwoordelijk gedrag, ondernemersschap en... dan de andere.... de zelfverrijkers en die vind je vaak terug in de semipublieke sector, en hier schaar ik ook de bancaire sector onder. Hier heb ik geen genade voor.
@vanhetvarken; gewoon de boel laten klappen is heus niet ingewikkeld noch kostbaar echter is het ondernemers niet eigen zo te handelen. Maar met zinkend schip ten onder gaan is ze wel eigen! Zie Jan van Speijk's 'dan maar liever de lucht in'....
@Theo van Deursen | 08-07-13 | 11:44 | + 0 -
Ja en nee.
Het bezuinigen op een te groot ambtenaren apparaat doet lijken alsof de economie laat krimpen, maar eigenlijk maakt het de economie sterker en stabieler.
Je hebt namelijk niets aan iemand in een organisatie die geen waarde toevoegt, die vertraagt en stoort.
Dit geldt dus ook voor de ambtenaren.
Als jouw aanname correct zou zijn, zou indien je iedere werkloze ambtenaar maakt een oplossing van alle problemen zijn. Dit is natuurlijk niet het geval.
Zoals eerder al opgemerkt moet elke euro door de overheid uitgegeven eerst verdiend worden en aan de economie ontrokken worden.
De rol van de overheid is te groot en te ineffectief. Iedereen begrijpt dat je ambtenaren nodig hebt om de boel te regelen, maar ze zitten niet meer op die stoel, ze spelen ondernemertje in de semipublieke sector (zie comment Muxje op mij) en ze spelen durfkapitalist door subsidieverstrekking, bijvoorbeeld windenergie.
Het klopt niet, de overheid moet terug in haar hok en ons met rust laten.
Kaas de Vies | 08-07-13 | 11:36
Jammer, dat paupers nooit inzien, dat het degraderen tot mede-pauper van niet-paupers de economie iedere impuls ontneemt en altijd leidt tot een ambtenaren dictatuur.
CornFlakey | 08-07-13 | 11:15 | + 0 -
Jij bent niet lekker
Als ik het goed begrijp willen de meeste mensen hier dus wel bezuinigingen, maar dan zonder lastenverzwaringen. Eerst de ambtenaren eruit, en meer van die onzin. Maar het feit is dat bezuinigen linksom of rechtsom de economie zullen doen krimpen. En dat niet alleen, ze gaan ook hun (voorgewende) doelstelling niet bereiken, namelijk het terugbrengen van de staatsschuld.
De staatsschuld is een BREUK, met als noemer het BBP. Het is geen absoluut getal, dat je omlaag kan brengen door hard genoeg te snijden, want dan daalt ook het BBP en zal de staatsschuld gewoon oplopen. QED.
Eerst dacht ik dat dit feit zo helder was dat er achter die blinde bezuinigingswoede een sinister plan schuilging, namelijk de ontmanteling van de verzorgingsstaat. Maar als ik de commentaren hier lees, en het economisch niet minder analfabete geneuzel elders in media en politiek beluister, kun je niet anders dan concluderen dat het hier naar alle waarschijnlijkheid een soort collectieve stompzinnigheid betreft.
Uiteindelijk gaat de wal het schip wel keren natuurlijk. Het wachten is eigenlijk tot de juiste mensen 'depressief' worden, en hun vriendjes in het kabinet en de EC aan het jasje gaan trekken.
'Het beste kabinet ooit' heeft er voor gezorgd dat er inmiddels elke dag 50 ondernemingen failliet gaan.
www.youtube.com/watch?v=koMAXgsc2VI
Overigens voor het eerst dat ik de slechtse premier allertijden een keer niet met een nep grijns op zijn gezicht zie zitten. Dat zel hem waarschijnlijk wel zijn geadviseeerd door een media trainer, dat weglach beleid totaal ongeloofwaardig aan het worden is en enkel averechts werkt op de bevolking die het lachen - sinds het aantreden van dit afbraakkabinet - inmiddels wel is vergaan.
Het probleem is duidelijk: De overheid IS de vijand.
"No government ever voluntarily reduces itself in size. Government programs, once launched, never disappear. Actually, a government bureau is the nearest thing to eternal life we'll ever see on this earth"
Ronald Reagan
1 (semi) miljoen ambtenaren op een beroepsbevolking van 7 miljoen. Fortuyn had gelijk toen hij zei dat de helft op moest lazeren en een echte baan moest zoeken...
@CornFlakey | 08-07-13 | 11:15 | + -4 -
Erfbelasting over een netto bedrag waar al op meerdere manieren belasting op is geheven. Vanuit dit oogpunt vind ik het de meest oneerlijke belasting.
Wat jij probeert te doen is dwangmatig te sturen, waarom mag iemand niet zelf weten wat hij met zijn eigen geld doet. Daar hoeft echt niet een staat middels fiscale pressie tussen te zitten.
"We pretenderen iedereen eerlijke kansen te geven"
Jij stelt dat dit niet zo is, en een oplossing hiervoor het opgebouwde vermogen van ouders voor het ogen van de kinderen af te pakken, daarnaast zeg je dat de eerlijke kansen niet mogelijk zijn omdat je van werken in Nederland niet rijk wordt.
Maar zie je niet dat deze 2 totaal niet verbonden zijn. Je wilt het afpakken eigenlijk omdat je het ze niet gunt. Jij gunt het niet dat ik geniet van het opgebouwde vermogen van mijn grootouders en ouders omdat je denkt dat ik lui ben. Dit is een aanname die je uit de lucht plukt.
Enige oplossing die jouw eerlijke kansen een kans geeft is er voor te zorgen dat werken loont. Dat is alles.
Wellicht is het een beetje vreemd in deze sterk geindividualiseerde samenleving maar mijn familie werkt met mekaar samen, helpen elkaar, steunen mekaar financieel, sociaal en of amicaal.
En dit zullen meerdere families moeten doen omdat bejaarden- en verzorgingstehuizen zullen verdwijnen. De verantwoording komt weer terug bij de burger. Helaas verlagen ze niet het belastingtarief, zo zijn ze dan ook wel weer.
Zoek_ook | 08-07-13 | 11:26
Liquideren kost ook geld, wie nu zit met een bedrijfspand, komt daar voorlopig niet, dan met zwaar verlies, vanaf.
FF je werknemers aan de kant zetten kost ook kapitalen. Helaas is langzaam naar de kloten gaan vaak de enige optie. Vergelijkbare situatie als bij huizenbezitters, die in 2007 'toesloegen'.
Dit is een serieus voorstel. Wat denk je?
CornFlakey | 08-07-13 | 11:15
Wat Kaas denkt weet ik niet, maar ik denk, dat jij niet (door)denkt.
Waar moet het in bedrijven/bedrijfjes geinvesteerde (durf) kapitaal naar toe, als die investeerder tegen een boom rijdt ?
Boer dood, al zijn land naar de staat ?
Kinderen van mensen met kleine(re) bedrijven, werken vaak tegen beperkte vergoeding, vanwege het bij elkaar moeten houden van het bedrijfskapitaal, wie gaat dat durfkapitaal daarna leveren ?
Beetje doordenken meneer de socialist.
Nederlandse ondernemers depressief??!! Echt overal in de EU klagen ook ondernemers steen&been! Voor mij voldoende aanleiding geweest de handdoek in de ring te gooien. Echter, met enig leedvermaak kijk ik naar de achterblijvers omdat ze buiten klagen niets doen om situatie te verbeteren; en verkassen met de toko is er maar één oplossing van vele oplossingen. Liquideer de boel en vertrek, is het beste advies wat ik kan geven. Of blijf lekker klagen, ja dat lost de crisis op...
@ Kaas de Vies | 08-07-13 | 10:42
Interessant voorstel. Ben het niet met je eens over erfrecht, en geïnteresseerd in je mening als er wat dieper over nagedacht word.
Naar mijn mening is één van de maatschappelijke "problemen" dat het verschil tussen rijk en arm groter aan het worden is, waarbij de middenklasse verdwijnt. Ik denk dat dit voor een groot deel komt omdat er groepen mensen zijn die met een voorsprong beginnen die anderen nooit meer in kunnen halen. Dit is vrijwel altijd geërfd geld. Een jong persoon die een huis van zijn / haar ouders erft, daarmee de kans heeft kapitaal op te bouwen en dat weer aan zijn / haar kinderen doorgeeft heeft een voorsprong die niet meer in te halen is door iemand die niet zo fortuinlijk is.
We pretenderen iedereen "eerlijke kansen" te willen geven, maar willen dat feitelijk alleen voor de eigen "clan". Zoals dat vroeger ook ging. Met gewoon hard werken kan je in NL nooit rijk worden. De belastingen zorgen er voor dat vrijwel iederen net met z'n kop boven water blijft drijven en zijn normale lasten kan betalen zonder kapitaalopbouw.
Ik stel dan ook voor om erfrecht te veranderen, en wel drastisch: Maak je geld op voordat je sterft, het restant gaat naar de staatskas. Dit zal er voor zorgen dat het geld dat nu opgepot word voor de kinderen vrij komt. De kinderen kunnen er dan nu direct van genieten. Geld dat niet vóór de dood is uitgegeven gaat naar de staatskas, waardoor de algemene belastingen omlaag kunnen, waar iedereen weer beter van word.
Als laatste voordeel heeft dit plan natuurlijk dat kinderen die niet hun best doen omdat ze de rijkdom van hun ouders in het vooruitzicht hebben weer hun best gaan doen, waar ook weer iedereen beter van word.
Dit is een serieus voorstel. Wat denk je?
Ik zie het ook al een tijdje niet meer zitten eigenlijk. Ben nu al maanden bezig om werk te zoeken voor naast mijn studie omdat ik anders de touwtjes niet meer goed aan elkaar geknoopt krijg. Sommige dagen doe ik wel 10 sollicitaties per dag, maar tot nu toe ben ik pas twee keer ergens op gesprek gevraagd. En dan kwamen er nog 20 anderen voor dezelfde functie. Misschien moet Rutte zelf maar eens proberen om als studerende jongere in deze tijd werk te vinden voordat ie half Roemenië op het vliegtuig naar Nederland zet.
LangeTijdGeleden | 08-07-13 | 11:05 | + 0 -
Absoluut, helemaal niks mis mee. Echter ik kan het niet, tussen gefixeerde tijden binnen zitten. Enfin, je weet wat er ooit in Blijdorp gebeurde, moeten we niet willen...
Die Rutte wordt met de dag gekker, soort van zonnekoning gedrag, denkend dat je boven de wet staat en als het moeilijk wordt hard gaan lachen.
@ Che_cuevara | 08-07-13 | 10:45 | dan is jouw nick zeker sarcastisch bedoeld?
@Bakito | 08-07-13 | 10:53
Douchen? Jij? Is het alweer de derde vrijdag van de maand dan?
@Cuyahoga | 08-07-13 | 10:58
Goh, ik dacht juist dat Samsom achter Rutte aanholde.
@Kaas de Vies 10:42: Mag ik aan dat mooie lijstje toevoegen: het afschaffen van de semi-publieke sector. Het schimmige middenveld tussen staat en markt, waar men zich ondernemer waant, maar waar de staat garant staat voor vaste inkomsten en opvangen van eventuele verliezen, zonder dat die clubs daar politieke of zelfs maar financiële rekenschap van hoeven te geven. Een sector waar jobs for the boys, nepotisme, zakkenvullen en financiële malversaties welig tieren. Weg met die zorg"bedrijfjes", reintegratiebureautjes, woningcoöperaties, stichting thuiskopie, "geprivatiseerde" waterbedrijven, etc. Óf je opereert onder de tucht van de markt met voldoende concurrentie en een werkend prijsmechanisme, óf je bent een staatsbedrijf, punt.
@i-Wonder | 08-07-13 | 10:52
Je krijg tegenwoordig van de bank nog niet eens een hypotheek op een ijsje.
@Bertus Brulbroek | 08-07-13 | 11:01 | + 0 -
Rijk of Reich?
@Bakito | 08-07-13 | 10:59 | + -1 -
Ik zei uitkeringsVERstrekker.
Ik 9 tot 6 kantoorbaan. Tsja... Moeten er ook zijn...
Er is geld genoeg in Nederland, het probleem is dat het op een verschrikkelijk domme en slechte manier uitgegeven wordt, de prioriteiten liggen volkomen verkeerd. Een economie heeft een zo groot mogelijke middenklasse nodig om goed te kunnen functioneren, mar juist de middenklasse wordt gepakt ten gunste van een deels geïmporteerde lagere sociale klasse, alsmede een enorme groep profiteurs aan de top.
Het probleem is dat zodra er iemand opstaat om hier wat tegen te doen, al is het middels het oprichten van een nieuwe politieke partij, ook hier op GS direkt belachelijk gemaakt wordt.
Economische crisis gaat helemaal volgens plan, nog even door de pijn van hervormingen en wij hebben een sterk Europees rijk.
Cuyahoga | 08-07-13 | 10:58 | + 0 -
Joh, een echte ondernemer zorgt dat ie niet afhankelijk is van labiele, opportunistische en tijdelijke kabinetten. Jij snapt er echt helemaal niks van!
LangeTijdGeleden | 08-07-13 | 10:54 |
Nee, niks voor mij de hele dag thuiszitten/
Wat doe jij voor de kost?
Tja, beste ondernemers, als je jarenlang VVD hebt gestemd omdat je dacht dat die er voor de ondernemers waren, ben je wel een beetje naief geweest.
Heulend met de vijand wordt bij de eerste diabolische glimlach van Samsom alle beloftes en uw belastinggeld overboord gegooid.
Plak een sticker op uw gevel, of op uw website waarin u aangeeft anti-europa te hebben gestemd, of belooft dat te gaan doen, en ik wil er over denken om u mijn medelijden te geven.
In het andere geval: eigen schuld, dikke bult.
Nu word mij veel duidelijk.
fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphoto...
Rutte lacht zich helemaal kapot wanneer hij dit stuk leest. Die zit nu lurkend aan een cocktail met zijn vriendje Jort aan de rand van een zwembad.
Tja als mensen minder geld hebben kopen ze minder over de grens. Maar zie dat Rutte maar uit te leggen
@Bakito | 08-07-13 | 10:53 | + 0 -
Zou bakito zo'n uitkeringsverstrekker zijn? Als hij dat met "ondernemen" bedoelt, dan snap ik wel waarom hij zegt dat hij zo veel succes boekt.
Iedereen die het nog steeds heeft over overheidsbezuinigingen moet voor straf 100x de uitspraak van Thatcher opschrijven: "Er bestaat niet zoiets als publiek geld". Als de overheid geld uitgeeft moet ze het óf lenen, óf bij iemand weghalen. Er van uitgaande dat lenen even niet zo verstandig is, halen ze het weg bij iemand die het vervolgens zelf dus niet meer kan uitgeven. Economisch heeft dat alleen zin als de overheid dat geld doelmatiger kan besteden, of als ze het geld besteden op een plek die de economie meer ten goede komt. Over het eerste kunnen we kort zijn: de overheid moet ongeveer 150 aan de economie onttrekken om er 100 in te kunnen pompen, de rest gaat op aan overhead met weinig economische waarde. Dus om de economie goed te doen moet de staat het geld uitgeven aan zaken die ten minste anderhalf keer zoveel effect hebben als waar het is weggehaald. Dat kan, maar zoals we nu bezig zijn zie ik dat niet zitten.
Uiteraard zijn er genoeg mensen die menen dat je wel degelijk met leningen de economie kan aanjagen. En daar is best wat voor te zeggen, maar... het verleden wijst uit dat de overheid nauwelijks in staat is terug in te krimpen en de leningen terug te betalen als het weer beter gaat.
Whahaha, 2011 was goed, 2012 nog beter en 2013 gaat alle records breken. Voor een ondernemer liggen er ALTIJD kansen. De kneuzen vallen af, maar kanjers zoals ik floreren ook in hectische tijden!
*douchen *72A073DF84e1
Als iedereen nou gewoon een nieuw huis of auto koopt, dan kunnen we het CBS verslaan. Want het CBS is de vijand!
Gezeur. Als iedereen gewoon effe niet zo krenterig doet, en naast dat ijsje ook gewoon effe een auto en een huis koopt, dan is er niks aan de hand en rolt onze economie in no time weer als nooit tevoren.
Zijn dat niet diezelfde ondernemers die altijd maar op de VVD blijven stemmen, want goed voor de middenstand (en hoger, waar ze zo graag bij willen horen)??
Tja .....
Een ieder die denkt dat de overheid de intentie heeft Nederland uit de crisis te halen is nog niet goed wakker. Er worden bewuste keuze's gemaakt om (bijna) heel Europa te nivilleren naar Zuid-Europees niveau. Dat is de enige weg tot economische integratie. Enige uitzondering in het geheel is Duitsland. Maar die zijn dan ook (nog steeds) heel graag, maar nu minder agressief, de baas in Europa.
Nederlandse werkloze exporteren klinkt goed!
Zijn we gelijk van ons Marokkanenprobleem af.
@necrosis | 08-07-13 | 10:49
Daar had Rutte het niet over helaas.
Maar ik weet er nog wel een paar om te exporteren
Trouwens, heb een mail ontvangen van PVV, 21 September (zaterdag) willen ze dat zo veel mogelijk mensen demonstreren tegen Kabinet Rutte II en hun afbraak plannen.
Ik ga mee doen.
Ach het zal mijn tijd wel duren. Ik kan me er niet druk meer om maken, dat vind ik zonde van mijn tijd. Mocht de spreekwoordelijke peop de ventilator raken dan weet ik me wel te redden.
Nederland is al 20 jaar aan het afglijden en lijkt me zo langzamerhand reddeloos verloren. Ten onder in de koude golven van de Noordzee. Hoe kan dat toch vragen mensen zich af. Lees je dan eens in over de EU, Goldman Sachs en de rol van banken en geld in het algemeen. Dan wordt het helder als glas. Het Nederlandse volk wordt niet vertegenwoordigt in Den Haag. Ik vertegenwoordig mezelf. Den Haag is een poppenkast, een klucht. Een klucht waarbij de poppen denken dat ze de spelers zijn. Daar worden hopelijk ooit nog een keer prachtige verhalen over geschreven.
En ondernemers: open de markt naar het buitenland (i.e. buiten de EU) Daar waar de burgers nog kopen. Daar waar er nog verdient wordt. Zorg dat je producten hen aanspreken en je hebt een weg uit deze mallemolen.
Echt zorgelijk is dat ook ondernemers die al vele tientallen jaren hun zaak runnen het niet meer redden. Ik zie met groot verdriet aan hoe onze regering het land onder druk van de Europese unie ons land de afgrond in stoort.
@Botte Hork | 08-07-13 | 10:46 | + 2 -
Hahahaha + veul.
Deze bewaar ik.
@Che_cuevara | 08-07-13 | 10:35
Dat heeft alleen zin als we Nederlandse werklozen exporteren naar een ander EU land.
@Botte Hork | 08-07-13 | 10:46
Het zou zomaar zijn cv kunnen zijn.
@Kaas de Vies | 08-07-13 | 10:42 | + 2 -
En dubbele paspoorten afschaffen. Alleen recht op uitkering en/of kinderbijslag als je Nederlands staatsburgerT bent.
Het geld dat naar Marokko en Turkije stroomt voor uitkeringen, terwijl ze hier "ff" snel een paspoort hebben opgehaald is immens en dramatisch hoog. Om te huilen.
Afschaffen van dubbele paspoorten geeft ze een keuze "Of je wordt nederlands staatsburgerT met stemrecht, of je blijft bij je paspoort met land van afkomst en krijgt alleen uitkering als je hier blijft wonen, maar geen stemrecht (dus ook geen dubieuze praktijken zoals wat er in Rotterdam gaande is)."
Zwitserland doet het op die manier, waarom hier dan niet?! Zwitserland lacht momenteel in z'n vuistje met wat de EU en alle landen allemaal voor rotzooi er van maken.
Tja. In tegenstelling tot onze ministers en politici hebben ondernemers geen vooruitzicht op een riant betaald consulting baantje na 4 jaar aanprutsen. Ondernemers hebben alleen maar uitzicht op een mes in de rug van de roverheid, dit pas nadat ze tot hun failliet zijn uitgemolken natuurlijk.
@Terpetijnzeikert | 08-07-13 | 10:44
Ik ook, net een nieuwe koelkast en stofzuiger gekocht.
Maar dat was dan ook nodig.
lol @ minnetjes bij vorige opmerking.
Blijkbaar wordt het me gegund...
En Mark Rutte zag dat het goed was. Dit is het grote probleem met steeds verdergaande centralisatie van macht. De politiek komt steeds verder van de burger te staan en alleen grote machtige bedrijven hebben direct toegang tot politici, waardoor hun belangen vooraan komen te staan. Vroeger kon een kleine brouwer naar de burgemeester lopen en hem op zijn bek slaan als er weer een extra penning of regel werd ingevoerd. Nu moet diezelfde brouwer naar Den Haag en eerst door een hoop checks komen, voordat de vuist bij Rutte in het gezicht landt. Het zorgwekkende van dit alles is de nog verdergaande centralisatie doordat vrijwel alle macht rücksichtslos naar Brussel verdwijnt. De stemmen van kleine en middelgrote ondernemers worden onhoorbaar en de politiek is alleen nog toegankelijk voor de echt grote jongens als Goldman en Sachs en de Shells van deze wereld. Deze kolossen krijgen nog grotere invloed op de politiek en daar gaan ze zeker gebruik van maken. Ze zijn nu al langzaam begonnen met al onze grondstoffen in de uitverkoop te gooien en zometeen zijn de vliegvelden en spoorwegen aan de beurt. Ik voorspel dat de kleine en middelgrote ondernemer zeldzaam gaat worden in de toekomst als we dit door laten gaan. En als dat gebeurt, dan is het helemaal afgelopen met het democratische proces in Europa.
En nog is het niet genoeg om de Nederlander de straat op te laten gaan. De vol idioten van de overheid gaan gewoon met reces terwijl het land de afgrond ingaat.
Dat achterlijke voorstel van Rutte vlak voor de vakantie om buitenlandse technici aan te stellen is zo schandalig dat het duidelijk is dat hij niet het vermogen heeft dit land te besturen.
Wie herkent Rutte hierin : www.checklijst.nl/psychopaten.htm
Een beetje slimme ondernemer is allang vertrokken. Deze pleuriszooi kon je lang van tevoren zien aankomen. Ene Geert Wilders heeft hier al een tijdje geleden voor gewaarschuwd, niet in het minst voor de enorme puinhoop die de EU zou gaan veroorzaken. En daar zitten we nou....
@mental K | 08-07-13 | 10:39
"Als die overheid nou gewoon eens kapt met zich bemoeien."
Daar zit inderdaad de pijn. De dag dat de overheid stopt met zich overal mee te bemoeien en alleen nog hun kerntaken uitvoert, is de dag dat het beter zal gaan met Nederland.
Ik heb mijn bijdrage al weer geleverd vind ik. Pas een nieuwe auto gekocht. Ik wacht nog steeds op een bedankje van Rutte.
@LangeTijdGeleden | 08-07-13 | 10:40
Was het maar een zieke grap.
Maar Rutte meent het echt.
3 plannen die ik graag uitgevoerd zou zien.
Afbouwen en afschaffen alle vormen van subsidies en toeslagen, gecompenseerd via IB + BTW verlaging. Resultaat: Bezuiniging doordat er geen fraude is, geen fouten en minder bureaucratie + bonus werken loont.
Ontwikkelingssamenwerking halveren. Dan zitten wij op het EU-gemiddelde. Het zal te moeilijk blijken dit af te schaffen wegens keiharde lobbydruk en gejank. Liefst zie ik het helemaal afgeschaft want het werkt absoluut niet.
Schaf (tijdelijk) schenkbelasting af. Hierdoor zal de generatie die het geld heeft dit aan de jongere generatie geven zodat het "opgepotte" geld weer zal stromen. Socialist Samsom denkt als een socialist en heeft hetzelfde doel voor ogen, maar zal dit weer met repressieve sturingsbelasting doen, terwijl je het op deze manier ook voor mekaar krijgt. Maar goed, politici zijn opzettelijk dom.
Liefst zie ik schenk- en erfbelasting helemaal afschaft. Het tijdelijk afschaffen van erfbelasting heeft wellicht bijkomende negatieve effecten strafrechtelijk gezien, alhoewel ik denk dat de pensioenfondsen dit een goed idee zullen vinden.
Toch blijf ik liever ondernemer dan het idee alleen al om ooit als loonslaaf door het leven te moeten.
Economisch goede tijden in het vooruitzicht voor de uitvaartbranche. Dat dan weer wel.
@Kaas de Vies | 08-07-13 | 10:37
Ga je mee naar de bar?
Ach, het kost toch niet zoveel om Ondernemer te mogen zijn?
www.nuzakelijk.nl/startups/3506469/ond...
Deze ondernemer gaat nu op vakantie.
Toedels !
@Che_cuevara | 08-07-13 | 10:35 | + 1 -
Dit... Is serieus geen zieke grap hé..?
Onze werkeloze jongeren stijgen ook per maand... Maar Rutte zorgt er voor dat andermans werkeloze jongeren hier wel aan de bak komen...
Het lijkt wel alsof onze premier express een 'doek' wordt voorgehouden zodat hij de realiteit, waarheid e.d. niet kan zien.
En binnekort 9 weken op vakantie terwijl hij de afgelopen 6 maanden ook al 2 x een week is weggeweest op vakantie.
On-ge-lo-fe-lijk.
Nou uhh, Kaas, zo negatief zie ik het nou ook weer niet. Flink die mouwen opstropen en figuren zoals wij komen er wel. Als die overheid nou gewoon eens kapt met zich bemoeien.
Gewoon geen waarde hechten aan geld en een dikke middelvinger naar Den Haag. Ga naar buiten want de zon schijnt. Lekker met z'n allen staken aan het water. Tot het weer slechter wordt. Nog slechter? Euhm.
Een ijsje lijkt me, zeker vandaag, een betere keuze dan een nieuwe auto of huis. Voor een stukje realiteitszin moet je toch weer daar zijn waar in Nederland het geld verdiend wordt. En dus *niet* bij de overheid.
Nederland, het land waar elke vorm van ondernemen wordt afgestraft door de "sociale" graai elite.
En dan krijg je mensen als Pechtold die oproepen tot snelle hervormingen voor meer zekerheid.
De enige zekerheid die je dan hebt is dat er nog meer onzekerheid is.
Maar heeft Rutte nou al een nieuwe auto gekocht en een dikke hypotheek afgesloten?
De overheid moet nu eerst 50% van hun uitgaven terugschroeven, OSM, Subsidies, te veel raamambtenaren, etc. Dan praten we verder. De overheid (die de faalbanken steunt) is het probleem. Niet wij.
Ben al jaren depressief omdat onze politici en bestuurders niet kordaat optreden, er niet voor ons wil zijn, niet alleen de ondernemers maar ook voor haar simpele burgers.
We zien het allemaal met lede ogen gebeuren. Lastenverzwaringen en zelfverrijking staan nog hoog op de agenda van onze politici en bestuurders, en als ze nog even onze privacy kunnen inperken of macht aan de EU kunnen overhevelen hebben zij weer een top dag.
Alles wat wij van te voren keihard zien aankomen gebeurt, of het nu PRISM is, of datadiefstal van ons GBA bij de gemeentehuizen (Rusland heeft jouw vingerafdruk) EPD, Transferunie EU, BTW verhoging economische zelfmoord of dat windenergie niet werkt en zodoende geen overheidssteun moet hebben (mocht je uberhaupt in overheidssteun geloven). Het maakt dus niet meer uit, ik zit op het schip en weet als 1 van de weinigen dat we gaan zinken in de ijskoude zee, wetende dat de kapitein de reddingsboten en vesten uitgeleend heeft aan een schip varend onder de Griekse vlag.
Laat het snel over zijn, de kou zal mij verlammen en mijn dood plezieriger maken dan de doodsangsten die ik nu op het dek beleef.
@Che_cuevara | 08-07-13 | 10:35
Precies, buitenlandse werkelozen binnenhalen in gebieden met zo ongeveer de hoogste werkeloosheid van Nederland...
Ik wil eerst die 1000 van Rutte!
Aan het ijs of aan het gas...
Maar Rutte lost het allemaal op hoor.
Vooral voor buitenlandse werklozen.
www.dvhn.nl/nieuws/economie/article102...
REAGEER OOK