Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

HET IS 2013. LEVE DE REEDT VAN MAXIMA!

maximakontje534.jpg Oh dus dit mag wel? Hou als keurig studeermeisje een piepklein kartonnen bordje met 'Weg met de monarchie. Het is 2013' omhoog en je wordt ongezien afgevoerd. Maar trek een bananenpak aan en steek een enorm vaandel in de lucht waarop je Koningin Maxima tot lustobject met een geyle reedt degradeert, en de AIMIRVD (of hoe die aanstaande fusieclub van afluisteraars en persbreidelaars ook mag heten) laat je gewoon met rust. Opstekertje voor de moeder van drie natuurlijk, die vanmiddag tijdens de Royal Tour door de Kanaalstraat in het Utrechtse Lombok voor een praktisch volledig autochtone opkomst (dat zetten we er bij omdat zulks in de Kanaalstraat op zijn minst opmerkelijk is te noemen - red.) voorbij kwam paraderen op haar fuck me pumps. Vooral omdat ze in deze jurk en met die malle sombrero op van achteren eerder aan d'r schoonmoeder doet denken dan aan het op tafel dansende tango-chickie van weleer. Tot zover GS Oranje Achterwerken. Het duiden van het overduidelijk masculiene karakter van de monarchie laten we verder aan Asha ten Tuinbroeke over. Onze slotzin die je wist dat zou komen: HET IS 2013. LEVE DE REEDT VAN MAXIMA! Update: Uiteraard werd er vandaag ook een vreedzame demonstrant gearresteerd en afgevoerd. Het blijft tenslotte 2013. VIDEO! Update: Utrechtse nieuwssite DUIC heeft beeld van de bordzwaaier en getuigeninterviews.

Reaguursels

Inloggen

Schweinchen Dick | 31-05-13 | 15:08 | + 1 -

Ik heb PVDA-leden gemaild maar tototn utoe durft blijkbaar niemand te antwoorden.
Wanneer de PVDA niet reageert en blijft zwijgen, betekent dit voor mij dat ze accoord gaan met zaken die in een politiestaat horen.
Dat zeg ik bij deze dat de PVDA een fascistoide partij is, die het goed vindt dat andersdenkenenden worden gearresteerd.

knerf | 31-05-13 | 18:45

Goed stuk TFL, maar had wel ietje korter gemogen en het hoeft geen academische oratie te zijn op dit forum.
Overigens erger ik mij al een hele tijd aan de verkramptheid van autoriteiten als het om kritiek op ons koningshuis gaat. Ook een figuur als mark Rutte gedraagt zich als een kruiperige lakei als het om het koningshuis gaat, walgelijk.
Het lijkt mij toch niet de bedoeling van de vrijheid van meningsuiting dat dit alleen maar koningsgezinden geldt in Nederland ( het spandoek: Maxima, wat heb je toch een lekkere reedt, mocht bijvoorbeeld weer wel?!). Dit Grondrecht is Godbetert in de Grondwet verankerd en de politie veegt er gewoon zijn reet mee af. Als dit de norm wordt om ongewenste demonstranten op te pakken en dan weer vrij te laten na een paar uur wegens een "communicatiestoornis" (lees: kutsmoes), dan zijn we diep gezonken.
Ik heb vanmorgen met 5 fracties gebeld in de Tweede Kamer en zoals het nu lijkt gaan de VVD, PVV en De SP hierover Kamervragen stellen.
Ik vind het in ieder geval niet normaal dat elke ambtenaar niet hoger dan de Balkendenorm mag verdienen, behalve koning WimLex, Maxia en Beatrix, die zo'n 6 keer zoveel verdienen en dan nog eens belastingvrij, want ook belassting hoeft WimLex niet te betalen. Het gelijkheidsbeginsel, art. 1 van de grondwet. Iedereen is voor de wet gelijk etc.' George Orwell zei het al in zijn boek 1984, "some are more equal".

Schweinchen Dick | 31-05-13 | 15:08

Het overgrote deel van het Nederlandse volk bestaat uit domme,kruiperige, "heldenvererende" zwakzinnigen.

Macht erotiseert vooral bij al die gillende vrouwen. Naar capaciteiten kijken die gillende mutsen niet.

knerf | 31-05-13 | 13:17

Alle commotie handig omzeild door die banaan... wie zegt dat hij het over Maxima heeft?

whetherthouwouldbe | 31-05-13 | 12:49

TFL | 31-05-13 | 07:30 | + 2 -

Goed stuk.
De repressie is vooral begonnen onder mensen als Donner en Hirsch Ballin.
Die beperkten, onder het mom van terrorismebestriding, het priveleven van mensen.
Mensen als Donner en Hirsch Ballin waren anti-democraten pur sang en hadden in een Zuid-Amerikaanse bananenrepubliek in de jaren zeventig goed gefunctioneerd.
Maar ook iemand als Samson heeft niet veel op met de democratie want die vind dat al deze incidenten maar erg opgeblazen worden.
Politici moeten so wie so niet veel hebben van burgers behalve bij verkiezingen.
Vanddar dat in dit land we nog steend geen gekozen burgemeesters hebben noch corrigende referenda.

Overigens geloof ik er niks van dat die agenten op eigen houtje handelden, maar denk dat die smerissen gewoon van bovenaf worden geinstrueerd.
Dit soort "incidenten" zijn structureel en geen incidenten meer. Ook dat achteraf verzinnen van een smoes waarbij iedereen vrijuit gaat, getuigt m.i. van vooropgezette strategie.

knerf | 31-05-13 | 10:21

Heerlijk al die oranje kruipers in Noord Korea
aan de maas.
Het volk moet goed kruipen voor de dieven en rovers
van oranje.

rechtsdwalendeautist | 31-05-13 | 09:37

Verbazingwekkend hoeveel mensen er per ongeluk worden aangehouden ...(...)

Fred Janssen | 31-05-13 | 09:32

Pfff!! Wat een triest figuur joh! En zo'n type moeten wij serieus nemen?? "Huh?? Lopen daar nou??.. Goffert de gofffer!! Snel een stuk karton en een stift pakken!!!, WEG MET DE MONARCHIE!!!"

man man man!!!
Ik heb de schurft aan al die johnny jordaan maffia kliek die me dagelijks wordt voorgeschoteld via diverse kanalen en al die andere mokum troep maar ik ga toch ook niet met een stukkie karton m'n onvrede lopen uiten?
Ik blok t gewoon, zouden die republieke gekkies ook es moeten doen, gewoon blokken als wim lex en maxi langs komen....

Trouwens republiekein zijn in nl is net zo geloofwaardig als blijven roepen dat nederland democratisch *proest* is!

dani7902 | 31-05-13 | 09:02

Bananenmonarchie!

Die man laat wel duidelijk zien waar we nu in wonen.

Voor de rest glijden we af: de gelegenheidsdemocratie en politiestaat is al een feit.
Andersdenken worden opgepakt met de smoes dat ze geen Ausweis bij hun hadden.

knerf | 31-05-13 | 08:57

Anti-oranje worden nu alleen nog gearresteerd, als je een paar jaar verder bent en de Zorrequita invloeden DUIDELIJKER zichtbaar gaan worden krijgt mensen die het de hoogste tijd worden dat deze DURE poppenkast verdwijnt, een vliegreisje boven de Noordzee aangeboden. Het Nederlandse "koningshuis"!!!!!Hoeveel koninklijkst????? En hoeveel Nederlands bloed stroomt er door die aderen???? Sterker nog, WIE zijn het eigenlijk?

Pappie | 31-05-13 | 08:40

Mooi man, een paar agenten die te dom zijn om te poepen, dat soort figuren gaan dus oplichtende politici en bankiers beschermen als wij er staan met guillotines om wat rekeningen te vereffen.

neemjemoederindemali | 31-05-13 | 07:58

Bovenstaand artikel heb ik oorspronkelijk aangeboden aan de Groene Amsterdammer. Daar wilden ze het niet hebben. Dan maar hier. :-)

TFL | 31-05-13 | 07:36

Arrestaties republikeinen passen in langjarig patroon van intimidatie

HET SYSTEEM KON ZICH NIET BEHEERSEN

De arrestatie van twee republikeinen op de Dam tijdens de abdicatie was geen incident, geen vergissing en geen toevalligheid. Zelfs al hadden de burgemeester van Amsterdam en de politie zich oprecht voorgenomen om protesterende republikeinen met rust te laten – zoals ze hadden beloofd te doen – dan nog was het onvermijdelijk dat het tot arrestaties zou komen. Ons land heeft de repressieve tolerantie al lang geleden ingeruild voor tolerante repressie.

30 april.
Ik, per sms, vanaf Schiphol: ‘Republikeinen opgepakt op de Dam. Ik zei het toch…?’
Zij: ‘En met excuses alweer vrijgelaten. :-) Ja, je zei het al.’
Ik was er dus niet bij, 30 april op de Dam. Ik bevond me op het vliegveld toen ik las dat twee vooraanstaande republikeinen, onder wie de voorzitter van het Nieuw Republikeins Genootschap (NRG), op de Dam waren gearresteerd omdat ze uiting hadden gegeven aan hun principiële afwijzing van de monarchie. De arrestaties leidden tot grote ophef, niet alleen omdat er geen enkele juridische rechtvaardiging voor was maar ook omdat het NRG nota bene toestemming had gevraagd – en gekregen – om op de Dam een tegengeluid te laten horen. De arrestaties maakten van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan een leugenaar. Hij had immers beloofd dat de republikeinen ongemoeid zouden worden gelaten zolang ze zich zouden beperken tot individuele uitingen van protest – precies wat de twee gearresteerden hadden gedaan.
In Nederland is het niet verboden om republikein te zijn. Evenmin is het verboden om daar in woord en geschrift uiting aan te geven. Het is dan ook ronduit schrijnend dat een vereniging die geen enkel voornemen heeft de wet te overtreden, zich genoodzaakt voelt de gemeente te smeken om van arrestatie gevrijwaard te blijven – alsof je een politieagent moet vragen of hij je alsjeblieft niet wil bekeuren als je door groen rijdt. Van der Laans belofte aan het NRG was dan ook volstrekt vanzelfsprekend, maar zelfs een vanzelfsprekende belofte van de overheid is in deze tijd kennelijk niks meer waard. De excuses-met-bloemen zijn bovendien een trap na voor beide arrestanten, want ze verraden een grenzeloze onverschilligheid ten aanzien van elementaire burgerlijke grondrechten.
Uit het feit dat het NRG het nodig vond om met de pet in de hand naar de burgemeester te gaan, kunnen we afleiden dat de vereniging zich van haar grondrechten niet al te zeker achtte. Ik deelde die bezorgdheid, maar anders dan het NRG geloofde ik geen moment dat de toezegging van de gemeente van enige waarde was. Al dagen van tevoren vertelde ik aan iedereen die het horen wilde dat ik geen cent gaf voor de belofte van Van der Laan en dat arrestaties van republikeinen absoluut onvermijdelijk waren.
Die rotsvaste overtuiging was niet zozeer ingegeven door mijn enorme cynisme als wel door de sluipende inperking van de vrijheid van meningsuiting die zich sinds de late jaren negentig in ons land heeft voltrokken. De repressieve tolerantie die ons staatsbestel tijdenlang heeft gekenmerkt, is al lang geleden vervangen door een stelsel dat ik omschrijf als ‘tolerante repressie’. Door de omkering van de twee woorden lijkt het verschil tussen de begrippen misschien verwaarloosbaar – het verschil tussen ‘grijsachtig blauw’ en ‘blauwachtig grijs’, in de woorden van Henk Elsink – maar dat is het allerminst. Een repressief-tolerante overheid neutraliseert onwelgevallige meningen door ze te kanaliseren: door toe te staan dat ze vrijelijk geuit worden, zowel binnen als buiten de publieke ruimte. Een tolerant-repressieve overheid staat subversieve meningen toe, maar grijpt in zodra ze een te groot podium krijgen. De Dam was zo’n podium – tijdens de troonswisseling, maar ook ruim tien jaar eerder, op 2 februari 2002, bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. Ook toen werden er op de Dam verschillende mensen gearresteerd: een vrouw die een bord droeg met de tekst ‘liever een dwaze moeder dan een domme prins’ en een Uruguayaanse fotograaf die de foto’s toonde die hij had gemaakt van slachtoffers van de Argentijnse junta van wie de lichamen in Uruguay waren aangespoeld – bij laatstgenoemde werd na zijn arrestatie zelfs huiszoeking gedaan, waarbij onder andere zijn computer in beslag werd genomen.
Zoals gezegd was ik tijdens de troonswisseling niet op de Dam. Maar ik was er wèl bij toen ruim vijftien jaar eerder de basis werd gelegd voor ons huidige systeem van tolerante repressie. Dat gebeurde niet op de Dam, maar letterlijk op een steenworp afstand er vandaan, op de kruising van de Raadhuisstraat en de Spuistraat. Het was de avond van 15 juni 1997, de dag voordat de Eurotop begon die tot het Verdrag van Amsterdam leidde. Op het kruispunt had zich een groep van zo’n vijftig à honderd demonstranten verzameld, die van drie kanten was ingesloten door de Mobiele Eenheid. Ze scandeerden de leus die al het hele weekend te horen was geweest in Amsterdam: ‘Eurodusnie’. Meer dan vreedzaam demonstreren deden ze niet, maar dat was voor de ‘driehoek’ – burgemeester, politie, OM – voldoende reden om alle demonstranten te laten arresteren op beschuldiging van overtreding van artikel 140 van het Wetboek van Strafrecht: lidmaatschap van een criminele organisatie. Later die avond vond nog een tweede razzia plaats, bij krakersbolwerk Vrankrijk. Iedereen die naar buiten kwam, werd zonder aanziens des persoons in de boeien geslagen en afgevoerd. Ook deze arrestanten werden beschuldigd van overtreding van artikel 140. Tot een showproces kwam het niet, maar de show-aanklacht bleef voor de duur van de Eurotop gehandhaafd en de arrestanten bleven dus zo lang achter de tralies.
Een dergelijke groepsverkrachting van de rechtsorde heeft zich sindsdien gelukkig niet meer voorgedaan, maar er is in die juninacht wel een precedent geschapen dat in de jaren erna is uitgemond in routinematige arrestatie van burgers die niks anders deden dan het uitdragen van hun mening. Nu denk ik niet dat de politie daar in elk individueel geval specifiek opdracht toe heeft gekregen, wel constateer ik dat agenten zich steeds vaker (eigenmachtig?) opwerpen als handhavers van de strafrechtelijke bepalingen omtrent meningsuiting. Het is een systeem dat niet is gebaseerd op strafrechtelijke vervolging, maar op intimidatie: het arresteren van burgers die hun mening uiten, om ze na korte tijd weer vrij te laten zonder dat het ooit tot een rechtszaak komt. Een sprekend voorbeeld deed zich in januari 2008 voor, toen twee leden van de Internationale Socialisten werden gearresteerd op beschuldiging van belediging van Geert Wilders omdat ze posters bij zich droegen waarop te lezen viel dat Wilders de samenleving ernstige schade toebrengt. De twee werden na enige tijd vrijgelaten, maar toen ze hun protest voortzetten werden ze opnieuw gearresteerd op beschuldiging van hetzelfde feit. Tot strafvervolging kwam het vanzelfsprekend niet, en overigens toonde Wilders zich in het geheel niet beledigd toen de kwestie hem ter ore kwam. Maar de boodschap van het bevoegd gezag aan de Internationale Socialisten was duidelijk: geef je mening en we weten je te vinden – waar en wanneer we maar willen.
De arrestaties op 30 april waren onvermijdelijk omdat ons staatsapparaat en onze wetshandhaving allang niet meer berekend zijn op werkelijk vrije meningsuiting. Daar verandert één belofte van één burgemeester niks aan. Hoe vurig de Amsterdamse beleidsbepalers misschien ook wensten dat de republikeinen ongemoeid zouden worden gelaten, ons systeem van ordehandhaving, gegrondvest op functionele repressie en intimidatie, kon zich simpelweg niet beheersen. Het is als in die beroemde scène in de film Nixon, waarin de president ’s nachts tegenover een groep studenten staat bij het Lincoln Memorial in Washington. Eén van de studenten, een jonge vrouw, constateert tot haar ontzetting dat de president – de machtigste man op aarde – onmachtig is om het systeem te veranderen waarin het land gevangen zit. Wat voor Richard Nixon gold, geldt ook voor Eberhard van der Laan.
Op de Dam, vlak voor het Nationaal Monument, bevindt zich tussen de stenen een kleine bronzen plaquette. Die is daar in 1998 aangebracht nadat de restauratie van het monument was voltooid. Er staat een korte tekst op, de slogan van de 5-meiviering van dat jaar. De tekst luidt: ‘vrijheid is niet vanzelfsprekend.’ Quod erat demonstrandum.

TFL | 31-05-13 | 07:30

Politieagent wordt je niet meer omdat je staat voor de bescherming van de burger, maar omdat je te dom bent om recht voor je uit te kijken. Domme nietsnutten voeren nu eenmaal sneller een bevel uit, zonder nadenken.

Eagle_Eye | 31-05-13 | 06:47

-weggejorist-

Supermatthijs | 31-05-13 | 04:01

Bugsy Malone | 31-05-13 | 03:48 | + 0 -

Daar weet jij dus overduidelijk niks van. Ik heb al jaren geen spiegels meer.

Supermatthijs | 31-05-13 | 03:52

Het is ook best wel een goeie kont. Laat ik dan maar weer de eerste zijn: Ik zou haar doen.
Supermatthijs | 30-05-13 | 17:39 | + -3
Jij doet helemaal niemand, wat jij doet is hevig fappend voor de spiegel staan, zelfingenomen domkop dat je bent.

Bugsy Malone | 31-05-13 | 03:48

Ik heb niets met het Koningshuis. Maar het is er, en zal niet verdwijnen. Vorlopig althans, iets waar andere landen juist jaloers op zijn. Types zal deze l*l, of nog erger, joanna, zijn enkel aandachtshoeren. Waarom op een plek aanwezig zijn, waar je juist niet wilt zijn? Optieven dus. Laat mensen die hiervan genieten gewoon genieten, en schrijf maar een demonstratiebriefje ofzo. Dit is een beetje afdeling kraker: 'demonstreren' omdat het kan. En daar heb ik afgelopen week wel te veel van gehad.

SleezerBret | 31-05-13 | 03:23

Van mij mag die bloemenstal uitbranden dit weekend, mag ik dat hardop zeggen?

emc2 | 31-05-13 | 02:06

keurig studeermeisje? ik ken joanna. weinig keurigs aan. ze heeft een hoofd dat niet zou misstaan in een kakkersfamilie, maar daar is alles mee gezegd.

aight.. | 31-05-13 | 01:59

caudillo | 31-05-13 | 00:53
Hoezo anoniem demonstreren? Iedereen kan bij verscheidene media de bakkes van deze man vol in beeld zien. Dat is heel wat minder anoniem dan jouw reaguursels en van jou vragen we ook niet je naam en toenaam bekend te maken.

Doldwaas | 31-05-13 | 01:00

Anoniem demonstreren is laf!
Dat toontje, dat onprettige smoel, brrrr!
Geen identiteitsbewijs willen tonen is teken van onwil, teken van rebelse geest, teken van anti-autoritair gezeik. En dat is precies waar de huidige verloedering mee begonnen is, in de sixties destijds. Krakers en kabouters, weetjenog?
-
Antimonarchisten zijn klootzakken (ja, jullie ook!)
-
Kijken of ik zo net zoveel minnetjes kan verzamelen als Bakito...
-
(Vroeger trachtte ik in beschaafde bewoordingen uit te leggen wat de voordelen van een monarchie waren. In deze panelen heb ik dat opgegeven.)
-

caudillo | 31-05-13 | 00:53

Esprit77 | 31-05-13 | 00:14

Sluit me volledig bij je aan.

miff | 31-05-13 | 00:43

Alles is confronterend in deze tijd. Wat een gedoe, zeg. Heb eigenlijk een beetje met ze te doen. Juul & co stonden altijd op het bordes. Die begreep het. Het was ook vast goedkoper, en huiselijker. Ook leuker voor de kinders, trouwens. (1969): www.youtube.com/watch?v=3e6mszqA1i4 Prima, toch?

Esprit77 | 31-05-13 | 00:14

protesterende persoon is wel een beetje op het verkeerde feestje, maar om hem daar nou voor aan te houden gaat wel erg ver.

spek | 30-05-13 | 23:52

Dat is nu de derde keer dat de politie op deze wijze een vreedzaam demonstrant die protesteert arresteert, slechts met het doel via de media aan het het volk een geïdealiseerd plaatje van het koningshuis voor te houden, daarbij de schijn wekkend dat er geen afwijkende meningen zijn.
Deze agenten hadden na de vorige twee arrestaties die in alle media uitvoerig zijn besproken in redelijkheid kunnen weten dat hun gedrag onwettig was. Hiermee is een van de grondbeginselen van onze democratie -het recht op vreedzaam protest- wederom opzettelijk en wederrechtelijk geschonden en vertrapt. Wordt het niet eens hoog tijd dat er een voorbeeld wordt gesteld en deze twee "ijverige" dienders ter plekke worden ontslagen wegens gebleken ongeschiktheid?
Doet men dat niet, dan belanden we op een -in Nederland overbekende- glijdende schaal, en zal de politie zich over een paar jaar de vrijheid veroorloven bij ieder koninklijk bezoek eenieder van wie men enige vorm van protest verwacht preventief een dag van te voren vast te zetten via een of andere verzonnen smoes.

PapaDum 30-05-13 19:32
Je hoeft pas een ID te vertonen als je wordt verdacht van een overtreding of misdrijf, of men een redelijke verdenking hiervan tegen je heeft. Daar lijkt deze demonstrant niet echt aan te voldoen.
Het "zo maar" vragen van een ID is niet toegestaan (daar zijn gerechtelijke uitspraken over)

Van Dikhout 30-05-13 20:57

""Ander moment. Verkeerscontrole.
'Mag ik even uw rijbewijs zien?
'Nee.""

Dan zit je wel fout. Je moet namelijk aan kunnen tonen over een rijbewijs te beschikken om een auto te mogen besturen. Het rijbewijs telt tevens als ID. Is totaal iets anders dan dat men je zonder redelijke verdenking van een overtreding of misdrijf vraagt je ID te tonen als je gebruik maakt van je grondwettelijk recht op vreedzaam protest.

miff | 30-05-13 | 23:31

-weggejorist-

H.A. Ram | 30-05-13 | 21:48

Democratie?
Hondsbrutaal.
En de prins?
Mooie woorden.
Genen van een echte von Lippe-Biesterfelt!

Hoe krijg je honderden agenten zo ver om hier aan mee te werken? Weer een bewijs dat agenten simpele uitvoerders zijn verder niet!

Mega Mindie 2 | 30-05-13 | 21:40

-weggejorist-

H.A. Ram | 30-05-13 | 21:29

Ik heb pas een klacht tegen de politie in gediend, weigerde om te komen, ik werd verwezen naar de gemeente (op zaterdag WTF!!!)
Terwijl er duidelijk op de gemeentesite wordt aangegeven dat in geval van overlast je bij de politie moet zijn en zij beschikken over meetapparatuur. Als dus de agent aan de telefoon begon ik met deze uitspraak vervelend te doen, en hij weigerde om in actie te komen. Voor de eerste keer in mijn leven(42) heb ik gebeld ivm zware overlast en krijg dit soort onwetende kneuzen aan de telefoon. Ik bel niet meer ik los dit de volgende keer zelf wel op!

toetanchamon | 30-05-13 | 21:05

Ik ben blij dat ik niet zo een bloemenwinkel in mijn buurt heb,ik zou alles doen deze weg te krijgen deze anti democraat.

gebrokenvleugel | 30-05-13 | 21:04

@PapaDum | 30-05-13 | 19:32 |
'De beste man had wel een ID bij zich, maar weigerde die te tonen.'
.
Ander moment. Verkeerscontrole.
'Mag ik even uw rijbewijs zien?
'Nee.'
.
,Zo'n sukkel noem ik geen 'beste man'.


Van Dikhout | 30-05-13 | 20:57

Ik vind het een grafwijf, gelukkig heb ik een betere smaak dan de rest van Nederland.

* | 30-05-13 | 20:49

Dat komt er nou van als je op partijen stemt die "Law and order" met de mond belijden, d.w.z. VVD en PVV. De politie krijgt steeds ruimere bevoegdheden die ook nog eens steeds ruimer worden uitgelegd.
.
Die duwende winkelbaas was voor de popo een godsgeschenk: "U veroorzaakt onrust". Ook als niemand aanstoot had genomen aan het bordje had meneer even mee mogen komen naar een locatie buiten beeld om wat niet ter zake doende dingen te vragen, maar dan was het lastig geweest om daar achteraf een reden bij te zoeken. Als hij zich geweldloos had verzet (b.v. door "weg met de monarchie" te roepen of te gaan zitten in plaats van mee te komen) was hij een paar uur, vermoedelijk tot morgenochtend vroeg, in de cel gezet en vervolgens zonder aanklacht weer vrijgelaten.
.
Maar goed, blijf vooral roepen dat criminaliteit hard moet worden aangepakt, dan hoeft de popo binnenkort ook niet meer achteraf (ze zijn niet verplicht op het moment zelf een reden te geven) een reden te verzinnen voor het vragen naar legitimatie.

Ooit_huisregelneef | 30-05-13 | 20:38

De billen van Willem mogen er ook wezen hoor.
Echte Hollandse kadetten.

Strohond | 30-05-13 | 20:32

"Hoort u bij hem??" De meest debiele dooddoener die er is.
Alsof je geen mening kan hebben als je niet bij iemand "hoort"

Skunk57 | 30-05-13 | 20:30

Nederland is op papier een rechtstaat, behalve als het om ons Koningshuis gaat want dan geldt artikel 1 van de Grondwet (Gelijkheidsbeginsel) opeens niet meer.
Zo mag Koning WimLex tig keer de Balkenendenorm verdienen (ronde de 1 miljoen euro belastingvrij + vrouw dito) en zonder beperking vliegen met het regeringsvliegtuig voor tig vakanties; ook is de koninklijke familie vrijgesteld van veel (inkomsten)belastingen. En als je dan, omdat je dit als burger misschien wel een beetje scheef vindt, ook nog eens de gore lef hebt om te demonstreren tegen dat Koningshuis, wat gewoon mag en zelfs in de Grondwet staat, dan wordt je gearresteerd (zogenaamd omdat je geen IDkaart bij je hebt of omdat je "onrust" veroorzaakt wat een van de agenten zei. Ook de republikeinse demonstranten in Amsterdam op Koningsdag die werden gearresteerd (met IDkaart) is een aanfluiting. Terwijl half Nederland op video zag dat iemand in burger (achteraf iemand van de dienst koninklijke beveiliging) aanwijzingen gaf aan de agenten op straat, liep het z.g. officiele onderzoek met een sisser af (communicatieproblemen en een agent uit Twente of zo). Als het om het koningshuis gaat gedraagt elke (politieke) official of autoriteit zich als een kruiperige lakei, zum kotzen.

Schweinchen Dick | 30-05-13 | 20:26

En die banaan van de bananenrepubliek mocht wel?

LostSandWich | 30-05-13 | 20:12

Als ik Koning WA zou zijn, dan zou ik per decreet een direct verbod op krampachtige pliesie-acties tegen vreedzame demonstranten uitvaardigen. Moet u eens kijken hoeveel goodwill hij daarmee zou oogsten!

Chiant | 30-05-13 | 20:07

Oh, do you know where i can put my ass in??

Megalomaantje | 30-05-13 | 19:41

@ Van Dikhout
De beste man had wel een ID bij zich, maar weigerde die te tonen. Het is zo'n man die precies weet wat hij wel/niet mag/moet doen, om zodoende zoveel mogelijk bloed onder de nagels vandaan te kunnen halen.
Ik weet niet wat ik erger vind: monarchisten/anti-monarchisten....

PapaDum | 30-05-13 | 19:32

Die *onterecht aangehouden* meneer had er gewoon vandoor moeten gaan, die "agenten" hadden hem nooit bijgehouden

Tim Grimback | 30-05-13 | 19:32

Vraag me dan toch weer af wat er gebeurd zou zijn als banaan-meneer iets over maxima d'r door de tand des tijd, zwaar aangetaste smoelwerk op dat spandoek had gezet.

normanius | 30-05-13 | 19:30

Het is dus duidelijk dat de arrestaties van mensen (die hun grondwettelijk recht uitoefenen) geen "per ongelukjes" zijn....
Waar gaat dit eindigen?
macmiep.nl | 30-05-13 | 19:10 | + 0

Kijk hier wordt nagedacht, erg verontrustend, tijd voor kamervragen.

gebrokenvleugel | 30-05-13 | 19:15

Je mag dus wel vóór de nieuwe Hare Saaiemeid actievoeren (met een lullig vlagje zwaaien), maar niet tegen (bordje ophouden).
De kalme demonstrant gaf het maar gauw op, want van die te hulp geroepen Anton Geesink win je het toch niet. Zeker wanneer je geen ID kunt tonen. En dan is aandacht trekken niet zo heel erg slim.

Van Dikhout | 30-05-13 | 19:14

70 jaar geleden waren ze minder laf en pakten ze de daders op(en schoten ze dood). Toch denk ik wel eens aan die tijd dat politie nog niet laf was en ze hun werk deden.

Aan de andere kant, dut is natuurlijk wel Utrecht, Aleid of course.

Byter | 30-05-13 | 19:13

Het is dus duidelijk dat de arrestaties van mensen (die hun grondwettelijk recht uitoefenen) geen "per ongelukjes" zijn....
Waar gaat dit eindigen?

Rest In Privacy | 30-05-13 | 19:10

Van Dikhout | 30-05-13 | 19:08 |
Storinkje

Van Dikhout | 30-05-13 | 19:09

Je mag dus wel vóór de nieuwe Hare Saaiemeid actievoeren (z<waaien met een lullig vlaggetje) , maar niet tegen. Leve democratisch Nederland 2013. Maar ja, van die opgetrommelde Anton Geesink win je toch niet. Zeker wanneer je geen ID kunt tonen.

Van Dikhout | 30-05-13 | 19:08

In WO II in Nederland relatief veel joden afgevoerd door de bereidwillige medewerking van de politie.... tja.

Tinie | 30-05-13 | 19:05

Waar maakt die man zich druk om. Nu heeft hij eindelijk aandacht. Anders had niemand hem opgemerkt met zijn bord.

woodchopper | 30-05-13 | 19:03

Je hoort wel dat mannen een vrouw trouwen die sterke overeenkomsten met hun moeder heeft. Kijk eens naar de lichaamsbouw van prinses Minima en koningin Maximum. Nu al sprekend!
.
Tot koning Hermelijn: De vrouw die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Of zoiets.

Van Dikhout | 30-05-13 | 19:01

Logisch complimenten moet je toestaan, waarom die afvoeren?

G,I. Jane | 30-05-13 | 18:55

SimpleMinded | 30-05-13 | 18:47 |
Als je huis tegelijkertijd verbouwd wordt kun je er niet heel erg hard om lachen, maar wel + 1 hoor.

Tha One | 30-05-13 | 18:51

Er wordt hier meer gepraat over de kont van geldwolf Máxima dan het feit dat je in Nederland niet eens je mening mag uiten. Slecht teken voor Nederland.

Lapin | 30-05-13 | 18:48

Gevalletje my-ass-teitschennis?

SimpleMinded | 30-05-13 | 18:47

de Nederlandse Stasi laat zich weer eens van haar beste kant zien.. NL = Politiestaat.

majorkingkong | 30-05-13 | 18:39

Joris = liev.

Tha One | 30-05-13 | 18:37

Ik zie het al.
Overijverige agent en persoonsverwisseling..... niks aan de hand.

#34 | 30-05-13 | 18:36

-weggejorist-

Tha One | 30-05-13 | 18:35

Weg met de onoriginele billen ook trouwens.

Tha One | 30-05-13 | 18:35

@Supermatthijs | 30-05-13 | 18:29

Jij moet echt eens hulp zoeken qua vrouwbeeld. Dat is namelijk redelijk verknipt, net zoals vele andere denkbeelden die je er na op houdt.

brutus68 | 30-05-13 | 18:33

Wie is die lange, vadzige blonde man in blauw pak die daar vlak bij Koningin Maxima staat?

Snorry! | 30-05-13 | 18:33

Dikke Argentijnse billen op te korte benen. Niet vreemd want er is een riante uitkering om die in stand te houden.
Zoiets op een spandoek zetten, zou vast weer niet mogen.

blinde kip | 30-05-13 | 18:32

Nederland ontpopt zich=politiestaat.
Elke keer weer een tandje bij.

gebrokenvleugel | 30-05-13 | 18:29

het zou mooi zijn als het een beweging werd
iedereen met een bordje over straat
het is 2013!
---
enne,
probeer eens te roepen op straat:
everything is ok!
please continue with what you are doing.
Alle please go to work and shop shop shop
-
kom je ook mee in de problemen

2emeREP | 30-05-13 | 18:29

Wat een geweldige kont, ik zeg een zadel erop.

Supermatthijs | 30-05-13 | 18:29

Je zou als Syrische vluchteling je om draaien en terugkeren als je dit ziet.Op de Syrische tv mag je Assad nog een enorme peniskoker noemen.Hier ontnemen ze je leven voor een theelichtje naar de koets gooien. Assad moet tenminste nog kogels koppen.Nederland het vreedzame land van verdraagzaamheid en de vrijheid van meningsuiting.Een theelichtje of een tekstje op bord karton,en je kan zeepjes rapen onder de gevangenisdouche.

arlen | 30-05-13 | 18:29

die hollandse smeris vind het volgens mij ook belachelijk maar je je kan elkaar niet afvallen natuurlijk begrijpelijk maa de goodwill die ze hadden door die gijzelnemer neer te schieten hebben zij weer verprutst.

Benblij | 30-05-13 | 18:28

Vind het niet echt een werkreet. Weg met de onoriginele protesten.

Tha One | 30-05-13 | 18:28

Jordert | 30-05-13 | 18:25 | + 0 -

Maxima is vast ook gewoon voor Ajax. Zoals iedereen met verstand van voetballen. Militante rotterdammert !

Supermatthijs | 30-05-13 | 18:28

Als ik die jongen was zou ik hard wegrennen, je hebt namelijk het recht om te vluchten.

-Wertos- | 30-05-13 | 18:27

Die billen zijn inderdaad prima, maar die Argentijnse passie in haar ogen, daar zou ik een boek over kunnen schrijven (als ik subsidie kreeg tenminste).

Ginkgo biloba | 30-05-13 | 18:26

Het is ook best wel een goeie kont. Laat ik dan maar weer de eerste zijn: Ik zou haar doen.
Supermatthijs | 30-05-13 | 17:39 | + -3
Je bedoelt ik zou haar willen doen.. Maar helaas trol daar krijg je de kans niet voor als islamofiel en ajacied.

Jordert | 30-05-13 | 18:25

Ik zie links op de foto toch duidelijk wat import.
joyriders | 30-05-13 | 17:39 | + 2

Juichen voor strafvermindering ;)

Joffri | 30-05-13 | 18:23

kamikaza87 | 30-05-13 | 18:15 | + -1 -

Wat kan zij daar aan doen ?

Supermatthijs | 30-05-13 | 18:23

Die demonstrant heeft nog geluk gehad. Voor hetzelfde geld was hij in een cel opgesloten tesamen met de waxinelichtjeshouder-gooier. Of voor "gek" verklaard, de Nederlands-Russische traditie indachtig.
Leve de monarchie! En wie anders denkt heeft een probleem.

spanarchist | 30-05-13 | 18:22

-weggejorist-

Hoeki Oekema | 30-05-13 | 18:19

En over die arrestatie; wat een STUITENDE domheid stralen die dienders uit. Ik maak me steeds meer zorgen over de veiligheid op straat met zulke types.

Hoeki Oekema | 30-05-13 | 18:19

Dat er nog zoveel mensen komen kijken naar de dochter van een oorlogsmisdadiger.

kamikaza87 | 30-05-13 | 18:15

".. dan aan het op tafel dansende tango-chickie van weleer." Is dat filmpje nog ergens te vinden?

Russ Meyer | 30-05-13 | 18:14

@zeg maar jansen | 30-05-13 | 18:09

Dat zal het zijn...

brutus68 | 30-05-13 | 18:10

brutus68 | 30-05-13 | 18:08 Ze past zich aan aan Utrecht.

zeg maar jansen | 30-05-13 | 18:09

Moraal van het verhaal? We glijden af.
Wat een maatschappij.

bolkebeer | 30-05-13 | 18:08

Herr Kaloin | 30-05-13 | 18:05 Ontegenzeggelijk waar.

Die, over de keukentafel, in één keer helemaal.

zeg maar jansen | 30-05-13 | 18:08

Waarom heeft Maxima een schotel op haar hoofd?

brutus68 | 30-05-13 | 18:08

Head up¡ Ass down! 2Life crew rules!

Zoon van 2 nichten | 30-05-13 | 18:07

"Het is 2013. Leve de reedt van Máxima!"

Moet zijn:

"Het is 2013. Leve de reedtpubliek!".

Reinaert | 30-05-13 | 18:07

Als je ass in zo'n uniformbroek die vorm heeft dan is-ie in normale kleding absoluut smashing. +1 voor de plietsiemevrouw.

Herr Kaloin | 30-05-13 | 18:05

Het was een mededeling aan Aleid Wolfsen.

Die z'n ass is natuurlijk geen maatwerk. Dertien in een dozijn.

zeg maar jansen | 30-05-13 | 18:03

Ze zal zich wel eens iets anders voorgesteld hebben bij het worden van Koningin.

Ze zal de hele route naar de bank wel zitten janken. Iedere dag weer.

Red mij niet | 30-05-13 | 18:03

Die zijn duidelijk koningsgezind. Dus wat is het probleem?

Hoeki Oekema | 30-05-13 | 17:59

Focus liever op die vals grijnzende mevrouw helemaal links op het kiekje, met haar pistolen-hand.

Jackanders | 30-05-13 | 17:59

Als ze zo frisky fronsend kijkt soms man. Oeh.

LibertasSimplex | 30-05-13 | 17:59

fake! welke gek komt daar in de buurt met houten stokken?

ganzo | 30-05-13 | 17:56

-weggejorist en opgerot-

Boze massa | 30-05-13 | 17:55

Behalve dat de bananen-man in één beeld gevangen is met dat spandoek, zie ik verder niet wat hij er eventueel mee te maken zou moeten hebben.

Jackanders | 30-05-13 | 17:54

Er waren toch al excuses aangeboden voor de aanhouding vanwege dat bordje?

Lewis | 30-05-13 | 17:54

@obapa | 30-05-13 | 17:51
kunnen is kan

obapa | 30-05-13 | 17:52

Jaarclubje van USC is ook weer in the picture. Zijn er toch nog buurtbewoners op de foto: studenten genoeg in lombok

eengoedemiddag | 30-05-13 | 17:52

Ja inderdaad jurkje hoedje ziet er niet uit. Wellicht komt de boodschap op het spandoek bij haar door. Ook zij moet toch begrijpen dat haar looks de monarchie kunnen redden.

obapa | 30-05-13 | 17:51

1) In twintig jaar tijd nog nooit zoveel blanken op de Kanaalstraat gezien.
2) Krijg vage associatie met die werkelijk bestaande moslimjongen in de VS (?) met de prachtige naam Anass Abadass

Ja nee, geen mening | 30-05-13 | 17:50

Gelukkig voor meneer bananenmans viel de A van Ass niet weg, want dan had deze bananenmeneer wel wat opschudding en media-aandacht in zijn leven weten te genereren.

zelfvernietiging | 30-05-13 | 17:49

Kaas de Vies | 30-05-13 | 17:42 | + 0 -

Ja, zullen we weer eens ? Ik zit wat krap deze maand.

Supermatthijs | 30-05-13 | 17:43

Uiterst links een kansenjongere. Ook de enige die niet naar Maxima kijkt maar uitzoekt welke onoplettende autochtoon hij van haar handtas zal beroven.

spanarchist | 30-05-13 | 17:43

Ik zou dr kont tot heerlijk malse argentijnse biefstuk neuqen.

Saus dr in of r over, max??

schoon-schip-maken | 30-05-13 | 17:43

@Supermatthijs | 30-05-13 | 17:39 | + 0 -
Als je maar kan nivelleren he.

Kaas de Vies | 30-05-13 | 17:42

Dacht u misschien dat die banaan daar niet royaal voor betaald geweest is? Tsk!

Tricephalus | 30-05-13 | 17:42

EN die grote grijze kerel achter haar staat klaar met z n kolenschoppen om er in d r kont te knijpen.

Uw Verzekeringsadvis | 30-05-13 | 17:42

Aandachtstekort is mooi gecompenseerd zo. Smile, je staat op GeenStijl!

Pork & Beans | 30-05-13 | 17:42

@harry poster | 30-05-13 | 17:37 | + 0 -
Voor de kijkers rechts is een dame die vasthoudt, en voor de kijkers links is het een man in een drolpak die die vasthoudt. De banaan heeft er niets mee van doen, althans blijkt niet uit de foto.

Kaas de Vies | 30-05-13 | 17:41

@Kaas de Vies | 30-05-13 | 17:37
Jij had tussen die gasten in je oranje opblaaspak niet misstaan, Kaas!

harry poster | 30-05-13 | 17:41

Ik ben weinig jaloers op Willem met z'n publiek leventje, alleen dat hij af en toe over Maxima heen mag...

Idontgiveafunk | 30-05-13 | 17:40

Het is ook best wel een goeie kont. Laat ik dan maar weer de eerste zijn: Ik zou haar doen.

Supermatthijs | 30-05-13 | 17:39

"fuck me pumps" net zo pleonasme als "fuck me not crocs".

Godsammekraken | 30-05-13 | 17:39

Op basis van de foto neem ik aan dat Maxima ook voor hoer is uitgescholden en er ook nog even gesist is naar?

Absoluut niet waar | 30-05-13 | 17:39

Ik zie links op de foto toch duidelijk wat import.

joyriders | 30-05-13 | 17:39

Amen to that!

B0rat | 30-05-13 | 17:38

"Iesse egt gek!"

Sjors_Carlin | 30-05-13 | 17:37

Dus je maakt een spandoek, want je wil graag je oh zo belangrijke boodschap uitdragen... en dan ga je daar staan in een bananenpak. Die snap ik niet helemaal.

harry poster | 30-05-13 | 17:37

-weggejorist-

Deee-Lite | 30-05-13 | 17:37

Wat een kontkusser die gozert met die spankdoek.

Kaas de Vies | 30-05-13 | 17:37

Daar sta je dan in je bananenpak.

Maar goed, ze hebben wel een punt natuurlijk.

Absoluut niet waar | 30-05-13 | 17:37

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl