Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

In Almere zijn ze gek geworden

Ik ga het niet allemaal herhalen, dus even een samenvatting: buscontroleurs pakken zaterdag een beruchte 19-jarige zwartrijder op die in Almere voor de zoveelste keer lachend voor niets wil reizen. Er ontstaat een kleine worsteling waarbij een controleur wellicht, ik herhaal wellicht, iets te hard doorduwt en het crimineeltje raakt bewusteloos. Even later duiken er wat Almeerse veldwachters op de buscontroleurs, om ze zonder pardon het cachot in slepen. Even later blijkt bij onderzoek dat het boefje ook nog eens voorzien was van wat buit van een straatroof even eerder. UPDATE: De controleur is weer vrij, alleen is dit niet zonder slag of stoot gegaan...
Een van de controleurs zit al vijf dagen in een cel en de hufter van een Officier van Justitie wilde daar in eerste instantie maar even 30 dagen van maken. Een wijze rechter vond dat onzin en wilde de man 'heenzenden' maar daar ging de idioot van het Openbaar Ministerie niet mee akkoord en tekende beroep aan.

Nee, in Almere zijn ze echt gek geworden. Daar zit een burgemeester die vooral wil stralen in het gezelschap van bouwfraudeurs en tweederangs artiesten. Annemarie Jorritsma is de koningin van de poenpenose en de held van plebs en ander ongedierte.

Bij iedere opening staat het onzalige schepsel op de eerste rij en is uitgegroeid tot de nationale wethouder Hekking. Almere is al jarenlang een broednest van uit Amsterdam gevluchte criminelen. Conducteurs en buschauffeurs rijden met gevaar voor eigen leven door het betondorp in de polder waar ik zelfs nog niet dood gevonden zou willen worden. Ja, de politie heeft uiteraard extreem veel laserkanonnen om de hardwerkende burger het zuur verdiende geld uit de zak te kloppen, maar faalt als het om misdaadbestrijding gaat.

Vergeleken bij het traject Lelystad – Amsterdam is de Zoetermeerlijn een pretlijntje. Bovendien neemt in heel Nederland het geweld in het openbaar vervoer hand over hand toe.

Nu is de praktijk al heel lang dat een 19-jarige straatrover na een arrestatie sneller buiten staat dan dat een slachtoffer zijn aangifte heeft kunnen doen. De Officier van Justitie van Lelystad seponeert tientallen zaken per jaar, maar wil nu blijkbaar tot zijn schouder een bruine arm halen bij zijn grote baas, de steeds engere Piet Hein Donner. Dus zit de buscontroleur nog steeds achter de tralies. Een compliment aan zijn werkgever, Connexxion, die het zojuist in een vlammend persbericht opnam voor het personeelslid. Let wel: De controleur is buitengewoon opsporingsbevoegd, dus een strafblad heeft hij niet.

Het busbedrijf is terecht zeer bezorgd. Natuurlijk wordt er lijfelijk geweld gebruikt als een crimineeltje wordt opgepakt, maar de gevolgen van dit incident kunnen zijn dat een controleur maar besluit om niks meer te doen. Want de wereldvreemde hufters op het Openbaar Ministerie kunnen je zomaar opsluiten. Welke controleur zal nu nog zijn nek uitsteken en het vervoer iets veiliger maken...

Wie brengt hier nou de rechtstaat in gevaar? Een buscontroleur die zijn werk doet of een van de pot gerukte Officier van Justitie? Ik weet het antwoord wel. Hier in het zuiden van India, Madras om exact te zijn, zou de bus-man de held van de week zijn. Maar in Nederland ga je achter de tralies. Brrr...

Reaguursels

Inloggen

Hadden we ook niet is een oud Hollands regeltje: Wat gij niet wilt dat u geschied doet dit dan ook een ander niet. Dus start nooit een gewelds spiraal. Dan kan je zo maar klapen krijgen. Dan zeg ik net goed, moet je maar niet zwart rijden en verzetten tegen aanhouding, sukkel!

wimmert | 12-02-05 | 20:23

@noemie

Ik blijf ook bij mijn standpunt :)Ieder zijn mening. En als je zo'n situati nooit hebt meegemaakt weet je nooit wat je echt doet natuurlijk, maar als je bij voorbaat al zegt dat je nix doet doe je denk ik ook niks. maar goed ...

nevermindz | 11-02-05 | 17:41

@noemie

Ik blijf ook bij mijn standpunt :)Ieder zijn mening. En als je zo'n situati nooit hebt meegemaakt weet je nooit wat je echt doet natuurlijk, maar als je bij voorbaat al zegt dat je nix doet doe je denk ik ook niks. maar goed ...

nevermindz | 11-02-05 | 17:41

@Pannie
Pfff... Kom eens met een verfrissende opmerking. *gaap*

Araya | 11-02-05 | 13:04

@ Araya
Je hebt het over je klanten he vriend!
Ach, NSers zijn alleen stoer als het om stakingen gaat, dat weet iedereen.

Pannie | 11-02-05 | 03:18

[kwoot]Vergeleken bij het traject Lelystad ? Amsterdam is de Zoetermeerlijn een pretlijntje. Bovendien neemt in heel Nederland het geweld in het openbaar vervoer hand over hand toe.[/kwoot]

Zo ongeveer wel. Zoals eerder gezegd is die lijn door het rondje rond de kerk mijn dagelijkse realiteit en ik steek mijn nek niet meer uit voor chagerijnige forenzen.
Ik wens de controleur van Connexxion ook alle sterkte toe.

Araya | 11-02-05 | 02:14

@ pannie

ok dan is het goed :D

nee maar ff serieus, ja ik vind dat die man net zo goed een gevaar voor de samenleving is als die zwartrijder. Voor het zelfde geld had ie hem vermoord. En voor je het weet heeft deze controleur de smaak te pakken en is het hek pas echt van de dam.

ik vind het asociaal gewoon zo'n actie. Ik heb een bijbaantje in een kledingzaak. En ik maak dagelijks mee dat mensen agressief lopen te doen enzo (ja ook in winkels gebeurt het) maar zou erg zijn als ik dan mensen ga lopen wurgen. Misschien hoeft hij niet zo lang vast te zitten. MAar hij moet wel gestraft worden. Geef toe het is best raar om iemand te wurgen om zo'n belachelijke reden (zowieso is wurgen belachelijk!)

noemie | 11-02-05 | 00:17

Noemi geintje man!
Nogmaals als iemand out gaat moet dat uitgezocht worden, geen probleem.
Om iemand (ambtenaar in functie, zonder strafblad) 5 of liefst 30 dagen vast te willen houden lijkt mij volslagen belachelijk.
Dat jij dat niet inziet vind ik echt vreemd.
Ik heb dit soort situaties meerdere malen meegemaakt, is altijd de 'klant' die begint met spugen, schelden, bedreigen, vechten enz.
Heb zelf tientallen boetes gehad, gewoon naam opgeven + legitimatie, kan je gewoon verder reizen, geen probleem.

Pannie | 10-02-05 | 22:44

@ . nevermindz

Ik blijf bij mijn standpunt. Dat hele wurg festijn had niet gehoeven. En ik ben benieuwd of jij echt zo'n held ben dat je iemand die in elkaar wordt geslagen te hulp schiet want je weet wat ze zeggen over mensen met de grootste mond... maar goed.

@ pannie

Waarom suggereren dat ik een zwartrijder ben? Ik studeer dus ik heb elke dag netjes mijn ov bij de hand ;) freak! Ik hoop van harte dat als jij (brave burger), het presteert om toch een keer geen kaartje te kopen, je net zo hard aangepakt wordt als de jongenman uit Almere. Ben benieuwd of je dan nog steeds voor de losse-handjes-aanpak bent ;)

noemie | 10-02-05 | 22:33

Kijk ik heb ook wel bizarre dingen meegemaakt met controleurs, tsja het blijven natuurlijk mensen. Misschien was deze man wel helemaal fout, kan natuurlijk wel... In Rotterdam zitten in bijna alle trams controleurs, zou ze niet graag missen. Vroeger zaten de junks gewoon te chinezen in de tram, waren vooral de oudere mensen niet echt blij mee.
Jammer dat de pers dit niet goed uitzoekt, ik zou wel eens een ooggetuige verslag willen lezen.
Blijft vreemd dat deze man (zonder strafblad begreep ik?) zo lang vast zat.

Pannie | 10-02-05 | 22:30

Sunny vond die ombudsman wel heel grappig!

Pannie | 10-02-05 | 22:21

@ Pannie
Strak antwoord! Wat ben je scherp vanavond en het is een beetje vreemd uit mijn mond maar ben het helemaal met je eens.

Sunnygirl | 10-02-05 | 22:06

Jongens by the way elke controleur bekeurd elke dag tientalle zwartrijders, waar hebben we het over???

Pannie | 10-02-05 | 22:05

. RDJ134 en alle andere freaks zoals Noemie, ik denk dat dit een zwartrijder was die een grote muil gaf toen hij gecontroleerd werd, geen ID wou laten zien en toen ze de politie erbij dreigden te halen probeerde te vluchten (net straatroof gepleegd, buit nog op zak!) en toen dat niet lukte begon te vechten. En ja, dan kan er een controleur op je nek springen. En als je dan door blijft vechten dan raakt je adem op, en kan je out gaan! Ik zie het probleem niet. Het is toch niet zo in Nederland dat alle zwartrijders ter plekke gewurgd worden???
Jullie geloven volgens mij dat toen het slachtoffer meldde geen plaatsbewijs op zak te hebben een conroleur als antwoord besloot een dubbele Nelson in te zetten of zo?
Nooit geweld gebruiken, ook niet tegen een ambtenaar in functie!!!

Pannie | 10-02-05 | 22:03

Noemie gewoon kaartje kopen volgende keer!

Pannie | 10-02-05 | 21:49

@noemie

Ik zeg niet dat elke zwartrijder agresief is, en het feit of de conducteur nu pissig is of niet, je moet gewoon een kaartje hebben punt uit en als je die niet heb moet je gewoon de boete betalen en niet zeiken en/of agresief worden. "Dat jij je leven wilt wagen voor een mongool die zich niet aan de regels kan houden dat moet jij weten" Kijk en dat is dus het punt wat zo ontzettend zwak is!.. daarom zijn er zoveel doden door zinloos geweld, omdat iedereen er naar staat te kijken en er niemand wat doet.. omdat ze bang zijn dat ze zelf klappen krijgen, maar ondertussen word er iemand kapot getrapt terwijl als iedereen zou helpen i.p.v te kijken dit soort dingen verkomen kunnen worden. En nou ik zou niet kunnen leven met de gedachte dat er iemand dood is getrapt of gestoken zonder dat ik er iets aan heb kunnen doen... of dat nu ee nconducteur is of weet ik veel wie... en wie hij er nu mee heeft? Nou als hij nix doet kan hij net zo goed thuisblijven want dan stelt zijn baan ook geen klote voor. Wat dat betreft moeten conducteurs meer bevoegdheden krijgen en inderdaad iemand doden gaat te ver maar een paar goede rossen als een zwartrijder agresief word..... groot gelijk.
Ik leef niet in de omgekeerde wereld jij leeft nog met de gedachte van 15 a 20 jaar geleden en je ziet niet dat de maatschapij steeds harder word en daar door onze regering niets aan gedaan word..... Jij vind het klaarblijkelijk wel goed zo want jij hebt er waaarschijnlijk geen last van in tegenstelling tot die conducteurs die elke dag wel wat hebben.... Nee hardere aanpak en hogere straffen ... helemaal mee eens....

nevermindz | 10-02-05 | 21:19

Geweldig, ik wou dat onze GVB-ers in A'dam eens hetzelfde optreden tegen al het (allochtone) gespuis wat hier achter in de trams als een stel apen hangt en "beats" klopt.

Harrie Nak | 10-02-05 | 20:52

en nog even iets, wie heeft die controleur er nou eigenlijk mee? zichzelf of een ander? als hij zo graag eigen rechter wil spelen moet hij dat doen maar hij heeft er wel zich zelf mee.

noemie | 10-02-05 | 20:11

@ nevermindz

Ik proef hier een lichte (of misschien wel een zware) frustratie. Jij doet net alsof elke zwartrijder agressief is en alsof elke controleur een onschuldig schaap is. Volgens mij leef jij in een omgekeerde wereld. Er zijn genoeg controleurs die de pik hebben op bepaalde mensen en die behoorlijk agressief zijn zonder reden. Nou ga jij die mensen maar ff lekker een handje helpen het zal je goed doen.

"Nee en vind jij het gek dat onze maatschappij dat op den duur zat word??? Nee je hebt gelijk als je zegt dat je je consequensies zelf moet nemen en dat zou ik ook doen, maar laat jij maar lekker al je spullen onder je neus vandaan jatten uit je huis en de daders nakijken ... en doe het licht meteen voor ze aan kunnne ze zien wat ze jatten."

Ook een beetje een jammere vergelijking. Je slaat de spijker compleet mis. Dat jij je leven wilt wagen voor een mongool die zich niet aan de regels kan houden dat moet jij weten. Ik zal me huis niet leeg laten roven, maar ik zal me leven er niet voor op het spel zetten. Dat is een groot verschil.

noemie | 10-02-05 | 20:08

"Vrijheid van meningsuiting helemaal met je eens, Maar iemand van het leven beroven per ongeluk of moedwillig blijft toch nog altijd strafbaar volgens het wet boek van strafrecht. En de wet geld toch voor iedereen of niet? "

De kans is volgens mij erg groot dat de dader hier niet gestraft wordt, de rechter commissaris heeft het voorarrest ook niet verlengd, en zulke zaken zijn heel moeilijk te bewijzen, dus zoals ik het zie is de aanrijding niet strafbaar geweest :)

F1RTEEN | 10-02-05 | 19:13

En hogere straffen, laat ze voor zwartrijden maar es 4 maal het tarrief plus 200 euri's dokken dan zullen er al heel wat minder mensen gaan zwartrijden...

nevermindz | 10-02-05 | 17:33

@ noemie
Om een einde te maken aan "het recht in handen nemen" moet je dus nu beginnen mensen bevoegdheden te geven. En dan bedoel ik niet het rare "Big Brother Donner" gedrag maar Jan met de bescherming te bieden en bevoegdheden te geven. Tegenwoordig moet je bijna een hele dag vrijnemen om een gestolen fiets te melden. Dat nodigd niet uit. Het een goede interface moet het voor elke burger mogelijk zijn om bijvoorbeeld digitaal of telefonisch aangifte te doen

Sunnygirl | 10-02-05 | 17:29

@ noemie

Als de zwartrijder de benen neemt, wanneer moet hij dan de boete betalen? Of denk je dat voordat ie wou wegrennen hij netjes zijn naam heeft opgegeven??

En als iedereen maar hard weg kan lopen en we ze maar moeten laten gaan dan gaan alleen maar meer eikels zwartrijden.

En nee!ik ben niet voor geweld, ik ben voor een hardere aanpak van justitie en politie. Maar daar hoef je nooit niks van te verwachten. T'is juist justitie die deze maatschappij naar de klote helpen want als dit zo doorgaat dan gaat het alleen maar erger worden in deze maatschappij . Maar nee als de conducteur in elkaar gerost word omdat hij zijn werk doet, en daar voor zijn leven een trauma aan heeft, als er weer is een meisje word verkracht die daar voor dr leven getekend mee is of als er weer is iemand door zinloos geweld doodgeschopt word, dan moet de dader maar weer binnen 1,5 a 2 jaar vrolijk rondwandelen terwijl zijn slachtoffers of nabestaanden er voor hun leven mee zitten. Maar dat moet de maatschappij maar pikken omdat ons rechtsysteem zo is.... Nee dat moet is drastisch verandenderen en we moeten is een voorbeeld aan spanje of thailand nemen met moordenaars want we zitten veels te veel te zeiken over de rechten van de daders, fuck it die hebben hun rechten verspeeld. Nee en vind jij het gek dat onze maatschappij dat op ten duur zat word??? Nee je hebt gelijk als je zegt dat je je consequensies zelf moet nemen en dat zou ik ook doen, maar laat jij maar lekker al je spullen onder je neus vandaan jatten uit je huis en de daders nakijken ... en doe het licht meteen voor ze aan kunnne ze zien wat ze jatten.

En ik ben niet meteen voor oorlog, lijkt me niet echt een vergelijking maar goed,

nu jij weer.

nevermindz | 10-02-05 | 17:18

@ Sunnygirl

Mee eens. Het is ook triest dat je aan de politie en poltiek pas wat hebt als het kwaad al geschied is. Het is idd misschien handig bepaalde personen middelen en bevoegdheden te geven waardoor zij bijvoorbeeld zwartrijders goed aan kunnen pakken. We moeten echter wel ophouden met het recht in eigen handen nemen want als iets deze wereld naar de klote helpt dan is dat het wel. Je ziet wat er van komt...

noemie | 10-02-05 | 17:17

@ Noemie
Met geweld los je inderdaad niets op met een slappe houding van de politie en de politiek ook niet. Dat het de verkeerde kant op gaat is evident. Dat pappen en nathouden is ook geen oplossing. Een hardere aanpak van criminelen en het belonen van goed burgerschap is mogelijk wel een oplossing. Motiveer de mensen die niet alleen maar klagen en nog steeds bereid zijn iets aan onrecht in de samenleving te doen. Geen deze controleur wel middelen en bevoegdheden waardoor hij cordaat op kan treden!

Sunnygirl | 10-02-05 | 17:11

@ nevermindz

Wie heeft het hier over tollereren? Misschien moet jij nog even goed je ogen open doen en nogmaals lezen wat er staat in plaats van zien wat je WILT lezen. Ik heb gezegd: het is die controleur zijn eigen schuld dat hij vast zit. Als je geweld wilt gebruiken prima maar dan moet je daar ook de gevolgen van in zien of je het nou leuk vind of niet. De zwartrijder verdient een boete en dat had ie ook gewoon gekregen als meneer kung fu de controleur op een normale manier gehandeld had.

Door mensen zoals JIJ gaat de wereld naar de klote. Kijk maar naar al die fantastische oorlogen. Met geweld los je daadwerkelijk alles op is het niet? Gewoon lekker poten thuis en bek opentrekken dan is er niks aan de hand ;) En nu mag jij weer.

noemie | 10-02-05 | 17:01

@ Nevermind
Maglite doet wonderen!

Sunnygirl | 10-02-05 | 16:46

@noemie

Door zulke mensen als jou gaat de maatschapij naar de klote ja.... hoe bedoel je " Dan had de controleur nu lekker voor de tv gezeten (in zijn eigen huis) en had de zwartrijder een fikse boete gehad!" Nee als die controleur niks gedaan had, dan had hij nu wel thuis gezeten maar dan had die straatrover/zwartrijder dat ook en als het aan jou ligt dan gaan we dat allemaal tollereren. Nix ervan je moet met je poten van anderen afblijven.... eerst maar is met je poten van andermans spullen afblijven en je kaartje betalen! Als ik in de trein zie dat een zwartrijder, de concucteur (iemand die gewoon zijn werk probeert te doen in tegenstelling tot die kansloze losers die zwartrijden en dan ook nog es agresief worden) hardhandig van zich af probeert te slaan ofzo, dan hoef ik niet na te denken, en help ik de conducteur... en niet met woorden! En dat zou iedereen moeten doen!

nevermindz | 10-02-05 | 16:41

Dit land is volkomen naar de tering.

emanuel9 | 10-02-05 | 16:37

@ Noemie,
Kom je wel weer legaal en gratis thuis

Sunnygirl | 10-02-05 | 16:30

@ sunnygirl

ultiemenoodzaak: "als je in elkaar gerost wordt door een bosje straatrovers omdat ze zo nodig je zuurverdiende 20 euro afhandig willen maken!" (lijkt me duidelijk aangezien jij zelf met dit fantastische voorbeeld kwam)

Een moraalridder ben ik niet, ik zeg waar het op staat. En het bljft gewoon makkelijk om te zeggen: ja dan had ie maar een kaartje moeten kopen. Naar mijn weten staat op zwartrijden een boete en niet een retourtje OF enkeltje ziekenhuis.

noemie | 10-02-05 | 16:28

@ RDJ134

Het is inderdaad zo als nu iemand in je huis inbreekt je naar buiten moet lopen en de politie bellen die vast 15 min later arriveren, Maar dit is helaas de realiteit.
En ik draag zeker geen roze bril ik woon zelf in een achterstands wijk in den haag (moerwijk) en weet wel heel goed wat er op straat speelt.@ RDJ134

Ik lees hieruit dat jij het ook jammer vind dat bij wet het recht van een slachtoffer niet beter geregeld is. Dat is een pluspuntje! Ik wil je nog corrigeren op je uitspraak over huisvredebreuk. Hetgeen jij schets is niet conform de rechten en plichten die je hebt. Huisvredebreuk is het wederrechtelijk binnendringen in de woning bij een ander in gebruik. en/of het wederrechtelijk aldaar vertoevende, zich niet op de vordering van of vanwege de rechthebbende aanstonds verwijderen. Er is sprake van binnendringen als het betreden geschiedt tegen de wil van de rechthebbende en deze wil voor de binnentredende persoon onmiskenbaar, d.w.z. volkomen duidelijk, niet te loochenen is. Er is in de woning wet en in het strafrecht wel het een en ander geregeld. En je bent niet verplicht het pand op dat moment te verlaten. Je moet kenbaar maken dat de persoon in kwestie geen recht heeft in je pand aanwezig te zijn en je moet hem dus opdragen onmiddellijk je pand te verlaten. Indien de persoon in kwestie dit weigert is hij verdachte en mag bij worden aangehouden op basis van een strafrechtelijk feit. De aanhouding op heterdaad volgt op het moment van het plegen van een strafbaar feit ofwel direct daarop volgend. Iedereen is bevoegd om een ander op heterdaad aan te houden. Dat houdt in dat ook burgers een verdachte bij betrapping op heterdaad of direct na het plegen van een strafbaar feit mogen aanhouden. Aanhouden is het aan de verdachte ontnemen van diens vrijheid teneinde hem te geleiden naar een plaats van onderzoek. Dit recht heeft elke burger als een andere burger een strafbaar feit pleegt (van een simpele diefstal tot aan een gewelddadige moord). Een burger moet de verdachte na aanhouding wel onverwijld overdragen aan een opsporingsambtenaar (de politie) overdragen. De verdachte mag, tot de komst van de politie, eventueel opgesloten worden. Dus als jij in staat bent iemand op te sluiten wordt jij dus niet veroordeeld voor gijzeling en kan je op je gemak de politie bellen en dan ineens is het niet meer zo'n probleem dat je 15 minuten moet wachten. Dus voordat je dingen gaat roepen, zorg er wel even voor dat je je rechten en plichten als Nederlander kent. Is zelf een plicht die je als burger hebt. Jij hebt alleen de klok horen luiden.

Sunnygirl | 10-02-05 | 16:27

Het is toch een tendens.... In dit land worden zelfs militaire die in oorlogsgebied hun wapen gebruiken opgesloten.
_____________________________________
Ik voel me niet meet thuis in mijn eigen land om die redenen en vertrek op de dag dat ik mijn diploma in handen heb. Ik ga hier niet mijn leven vergooien met regeltjes hier en regeltje daar.
_____________________________________
Nederland is het land waar men ongeschoolde boeren met open armen ontvangt en de hoogopgeleide met veel plezier weg bureaucratiseerd. Moet je eens proberen een bedrijf op te richten hier. Het lijkt wel of ze niet willen dat je iets je voor jezelf begint.

Chinuk | 10-02-05 | 16:18

@ noemie
Directe noodzaak, wanneer is dat? Misschien heb jij een goede recept voor die uitspraak, is nogal subjectief. En die van het afklemmen van beide arterio Carotis had ik ook in mijn hoofd maar had ze hier niet geplaatst omdat dit weer tot moraalriddergedrag van jouw kant zou leiden.

Sunnygirl | 10-02-05 | 15:59

Eerst wil ik iedereen bedanken voor alle lieve woorden. Gaan we:

@Nordthiad

RDJ134 heeft volgens mij een soort WO2- fetisj dat hij met overmatig veel fantasie de Tweede Wereldoorlog erbij weet te halen.
<br>
<br>
Mischien heb ik wel goed op gelet bij geschiedenis want dat lijkt zich toch langzaam aan het herhalen te zijn.
<br>
<br>
@ F1RTEEN
Iedereen mag zichzelf boven anderen plaatsen, moet je helemaal zelf weten, als jij je beter wilt voelen dan anderen, je gaat je gang maar... Je mag het zelfs goed vinden dat deze overvaller is doodgereden, fijn he, vrijheid van meningsuiting...

Tot zover is er niets feitelijks gebeurd wat te veroordelen is. Die vrouw haalde haar tasje terug, veel mensen keuren de daardoor ontstane dodelijke aanrijding goed. Niets strafbaars
<br>
<br>
Vrijheid van meningsuiting helemaal met je eens, Maar iemand van het leven beroven per ongeluk of moedwillig blijft toch nog altijd strafbaar volgens het wet boek van strafrecht. En de wet geld toch voor iedereen of niet?
<br>
<br>
@ Pannie
Jij gaat er automatisch vanuit dat dit 'slachtoffer' behoort tot een 'groep mensen' die in 'onze ogen minderwaardig zou zijn'?? En wat voor groep zou dat moeten zijn, de groep der 'straatrovers'? Of ga jij er automatisch vanuit dat dit een 'buitenlander' is? Hier klopt iets niet naar mijn idee...
<br>
<br>
Ik ga er niet vanuit dat het slachtoffer uit een minderheidsgroep komt, maar dat mensen hier het toe juichen om mensen die in hun ogen minderwaardig zijn maar gewoon dood te rijden of te wurgen omdat een misdaad begaan. En nee ik ben er ook voor dat misdadigers harder aan gepakt moeten worden maar mishnadelen en al dan niet moedwillig doodrijden en dan zeggen van ach het was maar een misdadiger, We blijven toch mensen he en we stinken allemaal als we schijten.
<br>
<br>
@Sunnygirl
Ik zal niet alle punten cp`n hier dan wordteht te lang, maar ik zal reageren op een paar van je opmerkingen aan me adres:
Het is zoals je al zegt steeds harder aan het worden en dieven en ander gespuis steeds brutaler maar helaas mogen we daar niks aan doen. Het is inderdaad zo als nu iemand in je huis inbreekt je naar buiten moet lopen en de politie bellen die vast 15 min later arriveren, Maar dit is helaas de realiteit.
En ik draag zeker geen roze bril ik woon zelf in een achterstands wijk in den haag (moerwijk) en weet wel heel goed wat er op straat speelt.
<br>
<br>
Quote:
Want die beroemde ster maakte geen onderscheid op basis van etnische afkomst en niet of je wel of niet een crimineel bent. En op die grond vind ik dat mensen die geen strafblad hebben zich inderdaad zich boven mensen mogen stellen die wel een strafblad hebben. Dat doet de gemeente namelijk ook. De mensen die geen strafblad hebben kunnen gewoon een verklaring van goed gedrag bij de gemeente halen. Dat is nu een voorbeeld van discriminatie op ethische gronden.
<br>
<br>
De beroemde ster maakte wel degelijk onderscheid hoor joden hadden gele,Homos roze, en zigeuners hadden ook een eigen kleur.
<br<
<br>
Me complimenten aan starfucker die weer een goede discussie opgang heeft gemaakt, Wat is het toch mooi om in een (nog wel) vrij land in discussie te kunen gaan met elkaar.

RDJ134 | 10-02-05 | 15:32

Uhh, die crimineel was bijna dóód hoor.

berry | 10-02-05 | 14:37

@Sunnygirl

Als de controleur netjes opgevoed was had hij vast en zeker meegekregen dat geweld alleen geoorloofd is in geval van zelfverdediging of ultieme noodzaak. In het geval van de zwartrijder is geen van 2 van toepassing lijkt mij. Maar correct me if i'm wrong!!

@ sunnygirl (again)

"Je kan ook flauwvallen van andere oorzaken dan ademnood. Bijvoorbeeld door pijn. En dat hoeft niet minutenlang te duren"

Reden te meer om deze controleur een fikse straf te geven. Iemand zodanig pijn doen dat ie het ziekenhuis in moet omdat hij geen vervoersbewijs had lijkt mij nogal overdreven.

noemie | 10-02-05 | 14:25

@yurp 10-02-05 @ 13:26
Bij een goede verwurging kan iemand binnen 5 seconden 'out' gaan, zeker bij een zgn. artery chocke, dwz het afklemmen van de halsslagaders.
We hebben het dan niet over lagere school werk.
www.ikmf.nl/index.php?pagina=kravmaga#...

Pannie | 10-02-05 | 14:03

@ Yurp
Je kan ook flauwvallen van andere oorzaken dan ademnood. Bijvoorbeeld door pijn. En dat hoeft niet minutenlang te duren.

Sunnygirl | 10-02-05 | 13:34

Ik weet niet of mensen die hier reageren wel eens hebben nagedacht over hoe lang het wel niet duurt voordat iemand bewusteloos raakt van een verwurging... dat duurt echt minutenlang! Tijd genoeg dus om na te denken over wat je aan het doen bent en er mee op te houden. Om deze reden worden in strafprocessen vaak de hoogste straffen geeist in verwurgingszaken. Je moet namelijk behoorlijk gevoelloos zijn om iemand langszaam onder je armen/handen naar adem snakkend het bewustzijn te voelen verliezen zonder los te laten. Wellicht iets om over na te denken voordat het voorval wordt gebagatelliseerd onder het mom van 'had hij maar een kaartje moeten kopen'

yurp | 10-02-05 | 13:26

@ Pannie
Heb na een reactie van Kouwes al genoeg voor de hele maand. Maar ieder z'n meug.

@ Noemie
Als de zwartrijder in kwestie was opgevoed door de controleur denk ik dat het meer normen en waarden had meegekregen. Want je kan een hoop van de controleur zeggen. Het is niet goed dat hij wellicht ietsje te hard heeft opgetreden. Hij is wel van het slag mensen die dus wat durft te doen en durft te zeggen. Dat soort mensen zullen jou ook te hulp schieten met gevaar voor eigen leven, als je in elkaar gerost wordt door een bosje straatrovers omdat ze zo nodig je zuurverdiende 20 euro afhandig willen maken!

Sunnygirl | 10-02-05 | 12:48

Het is die controleur zijn verdiende loon. Als het zijn zoon was geweest die wegens zwartrijden gewurgd zou zijn door een fanatieke controleur, dan had hij hem persoonlijk een paar harde klappen verkocht!

En laten we het nou niet weer op het hoopje wel of geen allochtoon gooien want ik woon toevallig ook in Almere en ik maak dagelijks mee dat mensen zwartrijden en het zijn echt niet alleen NEDERLANDERS van buitenlandse afkomst.

Als iedereen gewoon netjes met zn handjes van elkaar afblijft is er niks aan de hand. Dan had de controleur nu lekker voor de tv gezeten (in zijn eigen huis) en had de zwartrijder een fikse boete gehad!

noemie | 10-02-05 | 12:15

Anders een nekschot voorstellen (of misschien gaan ze dan weer zeggen dat er sprake is van een terreurgroep ofzo)

Het kon dus nog gekker in Nederland :)

zeveroare | 10-02-05 | 12:07

@Sunny
Ben de '3x daags Kouwes' actieclub aan het oprichten....

Pannie | 10-02-05 | 11:56

ach ja.. helaas zijn de tijden dermate veranderd dat het waarschijnlijk niet had gelukt.. maar de chauffeur heeft het dan ook niet geprobeerd...
daarnaast had de controleur hem altijd nog in de bus kunnen wurgen als het rovertje mocht tegenstribbelen..

prinsype | 10-02-05 | 11:54

Hallo Pannie, heb je gemist. Zijn er nog spannende dingen gebeurd?

Sunnygirl | 10-02-05 | 11:50

@ Prinsype
Nee, dat had de straatrover over zijn kant laten gaan? Wat als de buschauffeur dat gedaan had. De straatrovert de buschaufeur op die actie hed bedreigt of had aangevallen en de buschauffeur de macht over het stuur was verloren en een toevallige voorbijganger naar de eeuwige jachtvelden had gereden. Nee, dat is een hele slimme optie *ahum* Tussen de tijd dat jeugd nog in bussen zongen en nu is er substantieel iets met de mentaliteit van den straatrovert veranderd.

Sunnygirl | 10-02-05 | 11:48

HOI ALLEMAAL :) GOEIEMORGEN :)
Zo goed dan? :)

Pannie | 10-02-05 | 11:48

leuk verhaaltje f*ckert, maar je vergeet 1 ding... niemand mag het recht in eigen handen nemen.. dus ook een buscontroleurtje niet... vroeger ook wel zoiets meegemaakt, maar dan anders..
zongen we met de hele groep schooljeugd "buschauffeur we gaan je busje slopen hi ha ho", maar toen er daadwerkelijk iemand met vuurwerk in de bus begon te gooien reed de chauffeur de halte voorbij meteen door naar het politiebureau... had die bestuurder van de bus in almere dat gedaan was er niets aan de hand geweest...

prinsype | 10-02-05 | 11:41

Mogguh Pannie, stap nog een keertje uit bed met je andere been!

Sunnygirl | 10-02-05 | 11:30

Wat een gezeik weer...
tsjonge jonge....

Pannie | 10-02-05 | 11:18

@ Karel Kruikenruiker
Helemaal eens met je.

Beste Kouwes,
Ik ga niet roepen dat ze je er uit moeten kicken bij GS. Van mij mag je je columns blijven schrijven. Ik zou echter een negeer-kouwes optie zeer op prijs stellen. Na een halve column ben ik gestopt met het lezen van je digitaleletterdiarree. Als je zoete broodjes probeert te bakken met StarF*cker, stuur hem dan een mailtje in plaats van de discussie hier onder te schijten! Doe me een lol en hou het bij je eigen column en eigen site. De poll die er is gehouden of je ongezien de tyfus kon krijgen was toch duidelijk genoeg. Van 75% van de 226 stemmers mag je oprotten.
Voor diegene die nog geen statement naar je gemaakt hebben en dit alsnog willen doen.

Poll: Moet Kouwes ongezien de tyfus krijgen?

Ja: poll.dezeserver.nl/vote.cgi?pid=38185&...

Nee: poll.dezeserver.nl/vote.cgi?pid=38185&...

Tussenstand:
poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=381...

@koekje erbij?
Is die machtswellust besmettelijk of heb jij er geen last van?

@ squire
Heeft je Pc last van het Wennemars Syndroom?

Sunnygirl | 10-02-05 | 11:02

Goed gedaan van die controleur, maar betekent dit dat hij is ontslagen van vervolging? Of krijgt de held nu een half jaar celstraf wegens het knuffelen van een kansarme jongere?

In het geval de mongeaul van het OM inderdaad heeft besloten de door bekeuringen gespekte kas eens een keer open te trekken, om een goede burger te naaien met een eindeloze procedure, is het dan geen tijd voor een solidariteits actie? Ik krijg gvd het woord Eric O. in de bek, dit is al weer net zo'n ongelofelijke flop van de officier van justitie.

How about een kaartenactie naar connexion almere? Ik neem aan dat de held nu wel ondergedoken zit, omdat de vrienden van het slachtoffer met zijn 300 en op zijn stoep staan, maar de werkgever geeft ze wel door...

geytennöker | 10-02-05 | 11:01

Het openbaar vervoer is net een hoer! Je wordt genaaid waar je bij staat....

HG-NEEZ | 10-02-05 | 10:59

Zeg Kouwes.... het is al erg genoeg dat je een column schrijft, daar is al niet doorheen te komen, maar als je nu ook nog ons gaat besmeuren met die idioterie van je, in de comment afdeling wordt het wel erg moeilijk voor ons om GS van commentaar te blijven voorzien.

Karel Kruizenruiker | 10-02-05 | 10:46

@nofuelleft
Familie van Rita?

Sunnygirl | 10-02-05 | 10:33

@ZI @ 09:16
LOL. Dan kan die Bush een beschuitje eten met StarF*cker wel op z'n buik schrijven. Ik denk dat Bush niets anders rest dan op audientie te komen bij GS. Zijn er nog GS-ers die een dezer dagen in de States een bezoek van Bush aan GS kunnen voorbereiden?

Sunnygirl | 10-02-05 | 10:27

Wilde die controleur er wellicht wat bolletjes uitknijpen?

Eppo | 10-02-05 | 10:18

Ze hebben goeie shit daar in Madras zo te lezen ...

Eppo | 10-02-05 | 10:14

Hmmm......... veel gelul om niets. Als die gast gewoon kaartje had gekocht was er niets gebeurd.

nofuelleft | 10-02-05 | 10:08

Hmmm......... veel gelul om niets. Als die gast gewoon kaartje had gekocht was er niets gebeurd.

nofuelleft | 10-02-05 | 10:08

Nou Starf*cker petje af eindelijk weer eens een goede column. Bravo

Lucifer | 10-02-05 | 10:08

ff vraagje.... was 'ie blanc?

Beau | 10-02-05 | 10:04

@ RDJ134 @ 02:49
Wat jij nu propageert is echt de omgekeerde wereld. Het harder optreden naar dit soort criminelen gebeurt nog steeds niet. Wel zijn deze criminelen steeds harder in hun methoden om burgers, die wel gewoon een baan hebben, het leven zuur te maken. Ik beschouw het nog steeds als normaal dat je met je poten van andermans spullen afblijft. En als onder je ogen, iemand aan jouw spullen komt of aan de spullen van iemand anders, dat de eigenaar in kwestie, zou ik graag als burger het recht weer hebben om goed en lijf te mogen beschermen. In onze wetgeving moet ik lijdzaam toezien dat iemand er met mijn spullen vandoor gaat. O ja, ik mag Boe roepen en ik mag dan met 0900 8844 bellen. Want tegen de tijd dat je een telefoon in je hand hebt is dat dader allang gevlogen en is het geen spoed meer. Dan moet je de mallemolen in van aangifte doen. Doorgaans ben je daar wel een paar uur mee zoet want de hermandad werkt niet zo snel. En degene die je aangifte opneemt is tegenwoordig niet eens meer een agent maar iemand die het VMBO met de hakken over de sloot heeft gehaald. Ken je ze, die servicemedewerkers. Een goede aangifte die standhoudt bij een strafrechter hoef je daar niet van te verwachten. Want het lijkt wel of met de komst van de servicemedewerker op de politiebureaus de vormfoutengenerator is geactiveerd. En als ik jou was zou ik de definities uit het Wetboek van Strafrecht nog eens nader bestuderen. Het Wetboek van Strafrecht kent in dat opzicht diverse strafbepalingen. (Art. 307 Wetboek van Strafrecht: Dood door schuld)

Het verschil tussen dood door schuld en doodslag is dat bij moord de Officier van Justitie niet alleen moet bewijzen dat de verdachte iemand van het leven heeft beroofd, doch tevens dat dit is gebeurd met met de intentie dat te doen. Dus dat op het moment van. En hoef niets meer aan mijn duits te doen, ben al een "near native speaker" en als het nu 1940 was geweest was de kans dat ik ook een ster had gekregen heel groot geweest. En ben meermalen in Duitsland in verschillende KZ's geweest. Wanneer doe jij die roze bril eens af? Want die beroemde ster maakte geen onderscheid op basis van etnische afkomst en niet of je wel of niet een crimineel bent. En op die grond vind ik dat mensen die geen strafblad hebben zich inderdaad zich boven mensen mogen stellen die wel een strafblad hebben. Dat doet de gemeente namelijk ook. De mensen die geen strafblad hebben kunnen gewoon een verklaring van goed gedrag bij de gemeente halen. Dat is nu een voorbeeld van discriminatie op ethische gronden.

@ cloggie42 @ 23:59
Een nieuwe shirtsponsor voor de KNVB dan maar. Ik stel Duo Penotti.

@Pritt Stift
Denk je dat er een opsporingsbericht moeten uitvaardigen voor Mellorenz? Mellorenz waar zit je? Zou hij met StarF*cker mee zijn. Die hebben we ook al in geen dagen meer gezien? hahaha

Sunnygirl | 10-02-05 | 10:03

Hersenbloeding of niet aan mij kan je dus zien dat je dan nog heel goed kan functioneren want ik ben columnist van de geen stijl en jullie niet maar daar gaat het verder even niet over want ik wil zeggen dat dingetje fuck dus wel een punt heeft wat Madras betreft waar ik dus inderdaad ook verhalen over kan vertellen dat je dus echt om niks in madras een knuppel in je zuurverdiende centen krijgt waarvan ik een verhaal zal vertellen.

Nou wij dus met mijn vriendin naar madras wat zuid india is dus extra heet en pittig en ik zeg hee kijk een koe op de weg maar dus wel net zo dat ik niet rechtuit kon lopen dus die koe belemmerde mij in mijn vrijheid van bewegingsuiting dus ik geef dat beest een enorme schop onder zijn heilige hol, het kan trouwens ook een karbouw zijn geweest daar wil iki van af zijn, ja weet ik veel dat dat daar gevoelig ligt dat ze daar dus denken dat de lieve heer in de anus van een koe is gereeinkarjeerd. Nou toen hingen er meteen zestien van die extremistiese ghandis aan mijn rug en toen had ik ook geen lucht meer dus ik kan zeggen dat hij daar wel een punt in heeft mijn collega neukster dat in Madras ze wel raad weten met mensen die koeien schoppen maar ik weet niet hoe het met de buslijn almere in zuid india zit kwa beleving maar waar hebben het eigenlijk over.

P.Kouwes | 10-02-05 | 10:02

@De Raaf
Lol
Wanneer heeft die sukkel van een Starf*cker voor het laatst op de leystad-amsterdam lijn gezeten? Heb er afgelopen zomer 3 maanden lang elke dag 2 keer in mogen zitten en er gebeurt op die lijn dus HELEMAAL TOTAAL NIETS.
St*rfucker: als je niet weet waarover je het hebt, hou dan je waffel aub.
-
Houd zelf je waffel, dit traject staat heel slecht bekend bij personeel van het OV en je zal waarschijnlijk gewoon net geluk hebben gehad.
-
Maar Almere (oftewel betondorp in de polder) is als ik het zo hoor een grote corrupte bende?

.KicksAss | 10-02-05 | 09:55

@ ik lul ook maar wat
Inderdaad, helemaal meer eens, waar blijft de reincarnatie van Bernhard als je hem nodig hebt (of zou hij er al zijn als breedlip neushoorn)

sDNAer | 10-02-05 | 09:35

Voordat de meeste beginnen te gillen dat het inderdaad zware mishandeling is, misschien makkelijk om wat meer te weten over BOA (buitengewoon opsporings ambtenaar). Als BOA in het ov heb je een geweldinstructie, dit betekent dat je (proportioneel) geweld mag gebruiken. Dat het in dit geval misschien, let wel, misschien, excessief is geweest, kan zijn. Maar wat belangrijker is, is dat het OM gewoon aan deze geweldinstructie voorbij gaat en deze controleur als burger behandeld en niet als BOA ov. Dus als het openbaar vervoer veiliger moet worden, misschien niet zo'n gek idee om de BOA's ook de juridische bescherming te geven die ze moeten hebben.

MeneerBuxem | 10-02-05 | 09:33

Misschien moeten we het openbaar vervoer in Nederland maar gratis maken, dan hebben we dit soort voorvallen niet meer.

DeNada | 10-02-05 | 09:30

@Beasjt
Als het niet blije woutertje bos zonder standpunt is, dan vind ik alles best.

ZI | 10-02-05 | 09:26

de politiek in nederland is gillend gek geworden. kortzichtinge angsthazen.. mensen die niets doen of gedaan hebben het lastig maken. je verschuiling achter 'dreiging' en 'terrorisme' en zo soepeltjes te politiestaat invoeren. nou, allemaal ongezien de tyfus voor die haagse hufters. een grote revolver en een motorfiets, die komen op m'n sinterklaasverlanglijstje :)

SloopKogel (wie zijn | 10-02-05 | 09:26

@ZI
zal wel weer een coalitie worden... met volkomenkut en retecool dan ...

Beasjt | 10-02-05 | 09:20

Je word er zo debiel van heh. Het OM verbiedt iets waar ze zelf voor gezorgd hebben. Je mag niet aan overvallers, zwartrijders, etc komen, maar als je niets doet en het aan de pliesie overlaat, dan zijn ze niet thuis. Met het oplossen van straafroven, fietsendiefstallen en geweldadige zwartrijders is immers geen geld te verdienen. Nog even en we hebben allemaal maar 1 keus. Met z'n allen het criminele circuit in, of met z'n allen emigreren.

Of misschien toch de heerschappij voor GeenStijl. Die politieke partij die toen gesuggereerd werd, kunnen jullie daar werk van maken? Ik word zo kotsmisselijk van die babyboomers, ik wil leiderschap. En hoe mooi kan het zijn? Een delegatie van GeenStijl naar Bush. 'Hi, I'm Starf*cker'...

ZI | 10-02-05 | 09:16

Wat heeft de bouwfraude met de controleur van Connexxion te maken? Of de Zoetermeerlijn?

De controleur is alweer vrij, en men gaat nakijken of hij niet over de schreef is gegaan. Zoals het hoort. Want als er geen grenzen zijn aan wat controleurs mogen doen, dan ben ik bang dat we de eerste standrechtelijke executies voor het niet bijhebben van een buskaart gaan meemaken. En nee, het pakken van zwartrijders hoeft niet meteen te betekenen dat deze half bewusteloos gewurd mogen worden.

Het is aan de rechter om uit te maken of de betreffende controleur te ver is gegaan, en niet aan de onderbuikgevoelens van de Nederlandse samenleving.

En breek me de bek niet open over Piet Hein Donner. Eng mannetje is dat, met z'n verplichte Ausweis en het tappen van de telefoons en het opslaan van het Internetverkeer. Echt een doodeng mannetje. Het allerengste is dat hij het waarschijnlijk nog goed bedoelt ook.

Filo | 10-02-05 | 09:15

ik ben lekker al geëmigreerd NA NA NA NAAAAAAAAA ik ben lekker al geëmigreerd NA NA NA NAAAAAAAAA ik ben lekker al geëmigreerd NA NA NA NAAAAAAAAA ik ben lekker al geëmigreerd NA NA NA NAAAAAAAAA ik ben lekker al geëmigreerd NA NA NA NAAAAAAAAA ik ben lekker al geëmigreerd NA NA NA NAAAAAAAAA :P

Beasjt | 10-02-05 | 09:13

@zeemo, zou ik ook doen in jouw geval, jezus wat zing jij kut in de ochtend...... Maar je hebt gelijk, dit gevoel bekruipt mij ook steeds vaker, de boefjes zijn vaak de lachende partij, als er discussies zijn over aanpak van criminaliteit of terrorisme ouwehoeren ze alleen maar over rechten, en dat je niet iedereen kunt aanpakken door de wet aan te passen. Dat klopt, dus moet je de wet flexibeler maken door boefjes hun rechten te ontnemen, zij trekken zich ook niks aan van de rechten van de burgers. En zo niet, ja, dan zou de exodus die vorig jaar blijkbaar op gang is gekomen nog maar het begin kunnen zijn, dan trekt iedereen weg die het zich kan veroorloven en staat er over 20 jaar een bord Neerlandistan bij de grens

fuckface | 10-02-05 | 09:11

Ik ga lekker emigreren naa naa na naaaa naaaa Ik ga lekker emigreren naa naa na naaaa naaaa Ik ga lekker emigreren naa naa na naaaa naaaa Ik ga lekker emigreren naa naa na naaaa naaaa Ik ga lekker emigreren naa naa na naaaa naaaa Ik ga lekker emigreren naa naa na naaaa naaaa Ik ga lekker emigreren naa naa na naaaa naaaa Ik ga lekker emigreren naa naa na naaaa naaaa

Zeemo | 10-02-05 | 09:06

gisteren een stukje van het tweede kamerdebat gevolgd.......
Dit is in het verlengde daarvan logisch !

pruuske | 10-02-05 | 09:00

waarom niks over de etnische afkomst van beiden?
hoe kan ik nu gefundeerd boos worden als ik die niet weet...

Beasjt | 10-02-05 | 08:56

je moeder... Als je een straatrover bent, kun je geen lichte hersenbloeding over houden.. hooguit een bloeding en dit soort randmongeaulen kun je niet hard genoeg aanpakken.

Karel Kruizenruiker | 10-02-05 | 08:36

Wat niet verteld wordt is dat de zwartrijder een lichte hersenbloeding over heeft gehouden aan deze wat hardhandige charge. Dit betekent dat zijn strot flink dichtgeknepen is.

Niet dat ik goedkeur dat deze crimineel zwartrijdt, zeker niet. Misschien had het wat minder hardhandig gekund :)

je moeder | 10-02-05 | 08:29

Was de zwartrijder wellicht een allochtoon? Want ja, die wil je tegenwoordig niet tegen de haren instrijken. Stel je voor. Anders worden ze nog boos.

Edje | 10-02-05 | 08:17

ach nee, ik heb het al gevonden, hij komt er toch niet vandaan? Zou wel kunnen gezien zo'n domme actie....

Bobastic | 10-02-05 | 08:09

komt die leipo Ali-B ook niet uit Almere?

Bobastic | 10-02-05 | 08:07

@nevermindz
thnx voor de reactie, lijkt me een zeer fatsoenlijke aanpak :-)
een nieuwe politieke partij of toch maar een nieuwe grondwet?

cloggie42 | 10-02-05 | 07:08

Nog meer offtopic: De martelingen in Guantanamo Bay, het is daar een HEL zo te lezen:

"The prisoners have told their lawyers, who compiled the accounts, that female interrogators regularly violated Muslim taboos about sex and contact with women. The women rubbed their bodies against the men, wore skimpy clothes in front of them, made sexually explicit remarks and touched them provocatively, at least eight detainees said in documents or through their attorneys.
.
Albert T. Church III, confirmed one case in which an Army interrogator took off her uniform top and paraded around in a tight T-shirt to make a Guantanamo detainee uncomfortable, and other cases in which interrogators touched the detainees suggestively, the senior Pentagon official said."
.
Ja die Iraki's hebben het zwaar blijkbaar!

Pannie | 10-02-05 | 06:54

Even offtopic maar mooie zin is dit eigenlijk:
"Uit een onderzoek van het televisieprogramma Nova en de internetprovider Planet Internet bleek dinsdag dat op internet nog tal van oproepen zijn te vinden om mee te doen met de jihad, de islamitische strijd tegen de ongelovigen. Vooral in chatprogramma's (MSN) zijn deze oproepen te vinden."
Is natuurlijk fantastisch, zo'n gedegen onderzoek.
Het schijnt dat Nova deze scoop net voor de neus van Bright heeft weggekaapt!!

Pannie | 10-02-05 | 06:39

RDJ134 10-02-05 @ 02:49
Jij gaat er automatisch vanuit dat dit 'slachtoffer' behoort tot een 'groep mensen' die in 'onze ogen minderwaardig zou zijn'?? En wat voor groep zou dat moeten zijn, de groep der 'straatrovers'? Of ga jij er automatisch vanuit dat dit een 'buitenlander' is? Hier klopt iets niet naar mijn idee...

Pannie | 10-02-05 | 06:21

we leven tegenwoordig in de omgekeerde wereld ;-(

Rest In Privacy | 10-02-05 | 06:06

Wie was er eigenlijk bij toen dit gebeurde?
Net zoals met alles in dit land heeft iedereen een mening terwijl niemand de feiten echt kent.
Niemand vraagt zich af wat deze mensen dachten op het moment supreme en waarom ze zo op elkaar reageerden.
In plaats van een mening hebben je eens afvragen waarom een persoon iets doet?
OK het lijkt er op alsof de buscontroleur zijn werk erg serieus nam en die andere persoon alles verkeerd deed wat hij maar verkeerd kon doen.
In plaat van alleen maar te reageren op het gevolg van een actie, zou het aardig zijn als we met zijn allen de oorzaak eens gingen opzoeken en kijken hoe het de volgende keer voorkomen kan worden.

Wie zijn er eigenlijk verantwoordelijk dat dit land is zoals het nu is?

Wij allemaal!

Revolutie en echt verschil maken begint in je eigen kop!

Kanuck | 10-02-05 | 05:06

"Je eigen boven andere mensen hoe erg ze ook zijn plaatsen is zoooo 1940."

Iedereen mag zichzelf boven anderen plaatsen, moet je helemaal zelf weten, als jij je beter wilt voelen dan anderen, je gaat je gang maar... Je mag het zelfs goed vinden dat deze overvaller is doodgereden, fijn he, vrijheid van meningsuiting...

Tot zover is er niets feitelijks gebeurd wat te veroordelen is. Die vrouw haalde haar tasje terug, veel mensen keuren de daardoor ontstane dodelijke aanrijding goed. Niets strafbaars. Dat is toch heeeel wat anders dan WO II waarbij men en masse de auto's in zijn achteruit zette om zoveel mogelijk marokkanen dood te rijden, waarbij zelfs snelwegen werden gebouwd om mensen aan de lopende band dood te rijden?? Niet te vergelijken..

F1RTEEN | 10-02-05 | 03:44

RDJ134 heeft volgens mij een soort WO2- fetisj dat hij met overmatig veel fantasie de Tweede Wereldoorlog erbij weet te halen. Ook is het dermate lichtzinnig omspringen van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog een vorm van een holocaustontkenning, aangezien het doodrijden van een misdadiger volgens hem klaarblijkelijk te vergelijken is met de stelselmatige uitroeiing van minstens twintig miljoen mensen, waaronder zes miljoen Joden.

Nordthiad | 10-02-05 | 03:25

RDJ134 -> Buitenproportioneel verwijzen naar de tweede wereldoorlog is ZOO Babyboomers-style. Nou opflikkeren. Ik weet niet eens van welke afkomst deze mafkees is en het kan me niet schelen. Tuig moet aangepakt worden van welk ras dan ook.

Zodra ons justitiële apparaat werkt naar behoren zullen dit soort dingen niet meer NODIG zijn. Tot die tijd juich ik het inderdaad toe ja, dat criminelen zoals deze 19 jarige schooier aangepakt worden door mensen met enigzins verstand in hun kop.

Ik zeg niet dat hij dood moet; maar van de straat.

prolsd | 10-02-05 | 02:57

@Sunnygirl
Wat is je voorstel dat, het oude vertrouwde BOE roepen tegen criminelen. Wees blij dat er nog genoeg mensen zijn die zich niet zomaar laten intimideren door dat soort misbaksel.
<br>
<br>
Ik stel me niks voor ik verwacht dat deze man gewoon veroordeelt wordt voor doodslag/zware mishandeling ook al was de gast een straat rover, Die ook gewoon voor zijn misdaad veroordeelt moet worden.
<br>
<br>
Net als die vrouw die die marokaan dood reed ook gewoon vervolgen, Dat is nog altijd een doodslag die ze gepleegd hebt. Wat jij en vele andere hier allemaal toe juichen is het goed praten van geweld en doodslag op een groep mensen die in jullie ogen minderwaardig zijn. Nog even cursus duits volgen bepaalde bevolkings groepen een ster op naaien, de railsen bij de oude concentratie kampen terug buigen onder het mom van INTRIGATIE kamp. Je eigen boven andere mensen hoe erg ze ook zijn plaatsen is zoooo 1940.

RDJ134 | 10-02-05 | 02:49

"Wie brengt hier nou de rechtstaat in gevaar? Een buscontroleur die zijn werk doet of een van de pot gerukte Officier van Justitie?"

Dit heeft helemaal niets met de rechtsstaat te maken: de rechtsstaat houdt in dat het optreden van de overheid aan o.a. de Grondwet is gebonden. Wat je waarschijnlijk bedoelt is de rechtsorde, de boze burger die hierdoor het vertrouwen verliest...

:D

F1RTEEN | 10-02-05 | 02:30

we zijn inderdaad gek geworden...

pendajo | 10-02-05 | 02:16

De gewone goedwillende burger is in Nederland voortdurend de lul. Een zwartrijder en straatrover wordt wel door ons rechtsbestel beschermd, maar een hardwerkende buschauffeur niet of nauwelijks. Steeds vaker begin ik te beseffen dat men in de VS helemaal zo gek nog niet is. Als je daar geweld gebruikt tegen tuig, zoals inbrekers, is er helemaal niets aan de hand. Nederland staat voor een keuze: of we gooien ons rechtsbestel helemaal over de kop, geven de politie veel meer bevoegdheden en verdubbelen de gevangenisstraffen, of we geven de gewone burger gewoon het recht om zich met veel meer middelen te beschermen. Maar zoals het nu gaat, kan het gewoon niet langer doorgaan.

Nordthiad | 10-02-05 | 01:55

@prolsd
"Godverdomme!
Ik kan hier echt slecht tegen. Vrouwe justitia is een vuile hoer!"

Een heroinehoer bedoel je. Waarbij ze een bruine arm kunnen halen.

Framoes | 10-02-05 | 01:29

Als je gewoon een kaartje koopt, wordt je ook niet gewurgd :)

Thijs205GTi | 10-02-05 | 01:28

Vanavond heeft de Tweede Kamer goedgekeurd, dat het verheerlijken van terreur (of het goedpraten daarvan) strafbaar zal zijn. Ik ben benieuwd of dit stuk nu door die Almeerse officieren zal worden opgevat als het goedpraten van terreur. In de houdgreep nemen immers ...... beetje smoren....

Han | 10-02-05 | 01:13

en hop, there goes bwahaha to who knows where

squire | 10-02-05 | 01:08

/* offtopic en misschien al gemeld: Politie Amsterdam wil hulp leger. Echt tijd om te denken aan emigreren nu! */

bwahaha | 10-02-05 | 01:02

Prima gedaan hoor politie! Niets is gevaarlijker dan een omhooggevallen VMBOer die denkt dat ie zelf politieagent mag spelen. Zelfs een goudvis kan bedenken dat het dan helemaal een puinhoop wordt.
Voor mij geldt in ieder geval dat na deze geweldige actie ik in ieder geval weet dat als ik iemand wil beroven ik weet dat mijn cel vol zit met iemand die mij zou kunnen aanhouden en daarnaast dat als ik een inbreker betrap ik er in ieder geval voor moet zorgen dat hij niet, sorry, *nooit* meer kan praten. Ik weet nu al dat ie in paniek uit het raam sprong toen ik thuis kwam.

Momus | 10-02-05 | 01:02

@nevermindz: ach, wel nee. Ik ben way erger dan Lucas.

bwahaha | 10-02-05 | 01:00

Jorritsma , nou ja, daar moet je zo weinig woorden als mogelijk aan vuil maken.
Vervolgen als daartoe aanleiding is

squire | 10-02-05 | 00:59

@bwahaha
Heet jij niet toevallig lucas :p

nevermindz | 10-02-05 | 00:58

" Men dient zich altijd te beperken tot de middelen die nodig zijn." <-blijkbaar was die nekklem nodig.

petbur | 10-02-05 | 00:57

Ha! Ik ben er weer. Tijd om dus weer eens mooi tegendraads te gaan zitten :).

Eigen schuld, dikke bult! Denk eens aan wat een mooie dagen die controleur gehad zou hebben de afgelopen dagen. Alleen maar als ie nou niet zoveel geweld had gebruikt dat zn dader/slachtoffer bewusteloos zou zijn gevallen.

Echt, ik heb alle begrip voor die controleurs die midden in de vuurlinie staan. Maar het is absurd om iemand zo te behandelen.

Ik accepteer geen enkele reden dat als gevolg heeft dat iemand excessief (en dus ook zinloos) geweld gebruikt. Men dient zich altijd te beperken tot de middelen die nodig zijn.

bwahaha | 10-02-05 | 00:55

dit is ook weer zo'n snelle postbode
Uitgegeven: 9 februari 2005 20:33

BERLIJN - Zestig jaar na de zelfmoord in de Berlijnse bunker van Hitler is bij het Duitse parlement nog een briefkaart aangekomen die aan hem was geadresseerd. Dat heeft een woordvoerster van het parlement woensdag bevestigd.

Op de briefkaart, die vanuit Groot-Brittannië is verstuurd, staat "aan de Führer Adolf Hitler, Reichstag, Duits parlement, Duitsland". Het Duitse postbedrijf Deutsche Post heeft op de kaart aangetekend dat het adres niet klopt en dat de afzender daarvan op de hoogte moet worden gesteld. Vervolgens is de kaart doorgestuurd naar de Bundestag.
www.nu.nl/news/480268/122/Briefkaart_v...

de 4e koning | 10-02-05 | 00:54

'busschauffeur' hemaworstje?
baai du wee, je hele statement slaat nergens op.. Pak jij maar een fanta.

petbur | 10-02-05 | 00:52

Tja kan je hele discusie over voeren maar ga lekker pitten. proost.

nevermindz | 10-02-05 | 00:50

Ik krijg het vermoeden dat de controleur autochtoon is en de zwartrijder allochtoon.
In Nederland is het zo langzamerhand zo geworden dat het de blanke Nederlander verboden is een allochtoon ook maar een haarbreedte in de weg te leggen.
-
Buitensporig geweld = Iedere vorm van geweld tegen een allochtoon.
-
Vreemd hè, dat we onze minister van buitenlandse zaken in het buitenland moeten laten uitleggen dat deze regering niet de belachelijke vertoning is die we in de praktijk zien.

Moi | 10-02-05 | 00:49

Superstarfucker spaart Hairmiles.
En weet haarfijn hoe het in de Nederlanden toegaat. TVM goes Asia

squire | 10-02-05 | 00:47

Best wel moeilijk voor justitie om dader en slachtoffer uit elkaar te houden. Gaat wel vaker mis.

nonick | 10-02-05 | 00:45

lighten up maaktnietuit, pak een drankje. Natuurlijk ben ik het met je eens, maar als we de democratie zo hoog in het vaandel hebben staan lijkt me de best optie om eens flink rechts te gaan stemmen, in plaats van een demonstratie.... dat is zooo jaren 80, en heeft nooit een flikker uitgemaakt. Doet het leuk op het journaal : " hoge opkomst bij demonstratie in..."
dus: PROOST, ik trek nog een LIDL-biertje open... met rechts!

petbur | 10-02-05 | 00:44

hoop dat mooi aan de racekak gaat daaro,waarom moet dat er nou weer bij staan , om op te scheppen , indruk te maken? who gives a fuck.die man is vertegenwoordiger van een commerciëel/semi overheids bedrijf , die horen hun poten thuis te houden , straks krijgen we nog stadswachten die écht wat gaan doen en daar zitten we niet op te wachten , zonder opleiding en enig verstand ( ik bedoel maar , busschauffeur...)

hemaworstje | 10-02-05 | 00:39

@. drankorgel

Biertje? :p

nevermindz | 10-02-05 | 00:39

kut euro!

petbur | 10-02-05 | 00:39

Ga toch weg uit die steden, ze zijn reddeloos verloren.
Verhuis naar een boerendorp zoals ik gedaan heb, waar ik mijn kinderen kan opvoeden zonder bang te hoeven zijn dat ze iets overkomt behalve verzuipen in de sloot.
En hebben we hier boeven? dan pakken we de honden, we regelen de kwestie en we hebben allemaal 10 getuigen dat we zaten te kaarten, pal naast de politie die ons ook heeft zien kaarten.
Ga weg uit die steden, je hebt er niets te zoeken, reservaten zijn het.

drankorgel | 10-02-05 | 00:38

@petbur
Jij moet nu ook niet gaan zeiken dan dat we de euro hebben (dank je zalm, engeland trapt er niet in) dat je straks tot je 70ste moet werken, dat je vaste lasten zo omhoog gaan, en als iemand doodgetrapt word die persoon na 1 jaar alweer vry rondloopt enzo .... want jij vind het klaarblijkelijk wel best zo en wil er nix aan doen.

nevermindz | 10-02-05 | 00:35

ciciele rechter ???

ik denck dat het tijdt wordt voor een inbrugerings Kursus voor my.

truffel | 10-02-05 | 00:34

ciciele rechter ???

ik denck dat het tijd wordt voor een inbrugerings Kursus voor my.

truffel | 10-02-05 | 00:34

Het OM zit tjokvol met zakkenvullers. Dit verbaast me dus al niet meer.

Jemme101 | 10-02-05 | 00:30

@nevermindz <- wat een utopische gedachte.... Ga je mee morgen naar het binnenhof? Ik heb nog wel een laken en wat viltstiften. Alleen sta ik niet SBS of RTL te woord, alleen de serieuze pers... buwahaha

petbur | 10-02-05 | 00:29

Sorry voor de spelfoutjes

nevermindz | 10-02-05 | 00:26

@cloggie42

Of zullen we samen een politieke party oprichten :p.

nevermindz | 10-02-05 | 00:24

@cloggie42

Op het moment is er weinig aan te doen, mede doordat de mensen van nu niet meer bereid zijn om net als in de jaren 80 masaal te gaan demonstreren of iets dergelijks en omdat jongeren van nu geen heil meer zien in bijvoorbeeld het lid worden van een vakbond (die je toch nodig gaat hebben want als de regering het voor het zeggen hebben zonder tegenspraak 'verlies'je altijd je rechten, en gaan we meer naar de situatie in amerika toe).

Het enige wat je straks kan gaan doen is opnieuw stemmen (want als je niet stemt moet je ook niet zeiken naar mijn mening)

Dus neej (heel eerlijk) dit jaar heb je er weinig aan kunnen doen, behalve door de politiek te blijven volgen, je mening te vormen, je mening blijven verkondigen naar andere toe (forums, met andere e.d), en die mening mee te nemen naar de volgende verkiezing.

Wat kan je er aan doen.....
-De goede partij kiezen bij de volgende verkiezingen (in ieder geval te stemmen)
-Nu écht iets te gaan tegen dat idote clubje daar in Den Haag.(ja misschien is demonstreren met zijn allen, ook al vinden de meeste mensen dit nu de tijd debiel)
-En de dingen doen die we moeten doen! dus als je iemand in elkaar getrapt ziet worden met zijn allen die persoon te helpen en niet te blijven kijken (ook al word je daarme opgepakt omdat'justitie vind dat je de dader te hard hebt aangepakt (misschien red je wel iemand)en om ook is als je in de trein of tram of i.d zit en je ziet dat een zwartrijder moeilijk gaat doen naar conducteur is te helpen. het probleem van nu is dat we elkaar nauwlijks meer helpen en liever hebben dat anderen het doen.

nevermindz | 10-02-05 | 00:23

Het aanleggen van een nekklem is geoorloofd, echter niet zonder risico. Indien het ' lijdend voorwerp ' niet meewerkt, bijvoorbeeld onder invloed van verdovende middelen of medicijnen, zal het zich blijven verzetten, omdat de pijngrens hoger ligt. Het resultaat is dus een zuurstoftekort in de hersenen, wat een (korte, en volstrekt ongevaarlijke) bewusteloosheid tot gevolg heeft. Conclusie: GOED GEDAAN! en hulde aan iemand die zijn nek (!) wel durft uit te steken.. Ik moet ineens denken aan het Ted Nugent nummer 'stranglehold'

proportioneel<-zeer zeker
overdadig<-neuuuh

"IK GEEF GAS VOOR MIJN TAS", en nu dus "IK KLEM IN DE TRAM"

petbur | 10-02-05 | 00:16

@nevermindz
ik moet even weg want er wordt er hieronder eentje in elkaar geschopt / even mijn honkbalknuppel pakken / ik reageer zodra ik weer uit de bak ben ... bye

cloggie42 | 10-02-05 | 00:07

@ nevermindz
noem mij drie, nee twee dingen die jij het afgelopen jaar heb gedaan om hier iets aan te veranderen
en
noem mij drie dingen die ik kan doen om jou daarbij te helpen

cloggie42 | 10-02-05 | 00:05

P.S links aan de macht werkte ook niet zo lekker in de "paarse periode". Gek he dat er op een gegeven moment mensen gaan stemmen op wilders en die achterlijke nawijn!

nevermindz | 10-02-05 | 00:05

Iemand Mellorenz gezien?

Pritt Stift | 10-02-05 | 00:04

justitie verdenkt de man van Doodslag!!!! ... kunnen we dit nu eens niet bij wet vastleggen dat dit valt onder het beroepsrisico van zwartrijders???

supernatural | 10-02-05 | 00:02

Het grote voorbeeld weer dat nu de rechtse partijen in de meerderheid zijn in de haag qau zeteltjes, in ruil voor hun bezuinigingen en hun idote plannen i.v.m. nieuwe ziekefondsregeling (waar alleen de particulier beter van word en de "armere" , ziekefondverzekeren de dupe) en hun idote maatregelen om iedereen tot hun 65 te laten werken (terwijl de meeste vanaf 45 jaar bijna niet meer aan de bak komen) en polen en andere mensen uit arme landen uit de eu hier te laten werken (terwijl we genoeg lui donders hebben in de ww die dat werk niet WILLEN doen) om in ruil daarvoor aan de extreme linkse debielen, dit soort gevallen niet aan te pakken en de daders niet aan te vast te zetten maar de mensen die het zat zijn vast te zetten want.... koste wat kost je moet je aan de "geweldige" strafmaat en rechten houden van de Nederlansche overheid en je mag niet te ver gaan in het aanpakken van zwartijders, straatrovers e.d anders kom je zelf in de bak! DONNER (ff boe roepen tegen mensen die zomaar zonder reden iemand dood trappen)... GEWELDIG JOH. Nederland gaat zo goed naar de klote!

nevermindz | 10-02-05 | 00:02

een oranje T-shirt als uiting anti-voetbal (zwart/wit leverde in ieder geval wel goed voetbal op)

cloggie42 | 09-02-05 | 23:59

Vrouwe Justitia zal wel een vette BOCHEL hebben want haar recht wordt steeds krommer. Davitamon helpt!

Duffel | 09-02-05 | 23:55

@Boris Borsthaar:
klinkt goed, zet het glijmiddel maar vast klaar. dan kunnen er minimaal twee Boeings door de laatste El Quaida piloten linea rectum tot spontane ontbranding worden gebracht met de natuurlijke gassen van mevrouw J. te A. (dit is geen bedreiging, maar een wens - maat dit volledig terzijde voor Andries Knevel)

cloggie42 | 09-02-05 | 23:53

geef die man een standbeeld ipv een paar overnachtingen in de lik (wordt ook niemand minder van hoor) best wel te eten dat bajes voer AMEN

de 4e koning | 09-02-05 | 23:52

Die Connexxion would-be-wout mag geen buitenproportioneel gebruiken. Als de kaartjesknippers dat wel zouden mogen, dan mag de winkel-opzichter, met den zilveren V op den revers, zijn taekwondo-lessen ook in praktijk brengen.
. Pieter Baan 09-02-05 @ 23:32

Mogen die gasten dat dan niet? Ik kan je uit ervaring vertellen dat ze daarom worden aangenomen. Volgens de regeltjes mogen ze idd alleen maar boe roepen (word je al bang?). Maar het zal echt niet de eerste keer dat meneer de arrochante winkel dief gevloerd word en flink klem wordt gezet.

Gaia | 09-02-05 | 23:52

@cloggie42
De nieuwe buitengaatse locatie voor SchipHOL?

Boris Borsthaar | 09-02-05 | 23:49

@ Boris Bosthaar:
hear hear, een klein probleem het IJsselmeer is maar 3 m diep dus die dikke reet blijft dan als een soort eiland boven water steken.

cloggie42 | 09-02-05 | 23:48

jajaja de rechtbank in zwollywood heeft hem in het gelijk gesteld ... mijn geboorteplaats ,krijgt bijna weer heimwee.... goed stuk St*rfucker .. was u al een poosje kwijt , maar begrijp nu waarom .. India .. zijn daar nu ook al kampioenschappen schaatsen ??

supernatural | 09-02-05 | 23:48

@White-rabbit follow the matrix:

leve de rechters in Nederland ! dat is de enige club die het hoofd nog een beetje cool houdt (en omdat die slapjanussen in de Tweede Kamer geen lef hebben, doen ze via de jurisprudentie ook nog een heleboel wetgeving)

cloggie42 | 09-02-05 | 23:45

-weggejorist-

Pieter Baan | 09-02-05 | 23:43

Het wordt tijd dat de Jorritsma-clan haar laatste bouwproject in de wacht krijgt:
hun eigen mausoleum op de bodem van het IJsselmeer.

Boris Borsthaar | 09-02-05 | 23:43

@ RDJ134
Wat is je voorstel dat, het oude vertrouwde BOE roepen tegen criminelen. Wees blij dat er nog genoeg mensen zijn die zich niet zomaar laten intimideren door dat soort misbaksel

Sunnygirl | 09-02-05 | 23:41

En dan vinden ze het f*cking gek dat nederland justitie helemaal f*cking zat word!
Ik stel voor dat die officier van justitie opruiend gedrag word aangerekend, want als ik met de trein of bus ga (gebeurd nie vaak want ze mogen die kosten wel es omlaag halen) en ik zie zo'n zwartrijder agresief worden dan begin ik nu echt wel goed de neiging te krijgen die helemaal naar de *&$&$*$# te meppen. Om van de agresiviteit die word opgeroepen door dit soort idioten, die altijd maar de daders laten gaan en degene die er wat aan willen doen omdat ze het zat zijnop te pakken, af te komen!............. pfff ff afkoelen.

nevermindz | 09-02-05 | 23:40

-weggejorist-

Pieter Baan | 09-02-05 | 23:37

@ Pritt Stift
Waarschijnlijk het NK Klunen met hindernissen.

Sunnygirl | 09-02-05 | 23:37

Uitgegeven: 9 februari 2005 21:32
ZWOLLE - Een controleur die zaterdag in Almere werd aangehouden wegens zware mishandeling van een zwartrijder, is woensdag vrijgelaten nadat hij een kort geding tegen de Staat had gewonnen.

De man zat vast sinds hij zaterdag de zwartrijder in een houdgreep had genomen. Die verloor daarbij het bewustzijn en moest naar het ziekenhuis, waar hij een nacht ter observatie moest doorbrengen.

De werknemer van Connexxion spande het kort geding aan bij de rechtbank in Zwolle, toen bleek dat justitie hem nog veertien dagen wilde vasthouden, ook nadat de rechter-commissaris dat verzoek had afgewezen. Toen bleek dat de officier van justitie tegen die beslissing in beroep ging, stapte de man naar de rechter. Die stelde hem in het gelijk.

White-rabbit | 09-02-05 | 23:36

-weggejorist-

Pieter Baan | 09-02-05 | 23:35

en daarna de bus in z'n achteruit????

pussycat | 09-02-05 | 23:34

en het wordt nog veel gekker, die jorritsma (ja die van die bouwmaatschappij die heel almere gesubsidieerd volbouwt; en omdat dat in het open veld gebeurt noemen ze het geen bouwfraude maar stadsontwikkeling)

die sufkut wil nu ook maar liefst 4 natuurgebeiden om zeep helpen omdat de A6 (vanaf Muiden) zo nodig met de A9 (bij Holendrecht / AMC) moet worden verbonden.

mevrouw wil nu effe de volgende gebieden laten opofferen:
1) het Naardermeer (maakt toch geen fuck uit want die heeft dit jaar al de Europese prijs voor beschermd natuurgebied gewonnen, dus die kan nu wel worden opgedoekt)
2) de Keverdijk polder
3) de Vecht
4) het Gein

ben je dan van de pot gerukt of niet?

vervolgens zet je als overheid (min V&W, Peijs c.s) een advertentie in een blad dat niemand leest (bijv. het Parool) en dan hoop je dat niemand uit het gebeid komt inspreken.

zo kon het gebeuren dat 1 (zeggen één) week van te voren de bevolking van het bedreigde gebied wakker werden geschud.

zie:
www.spaarhetgein.nl
www.weesptegena6-a9.nl
www.vechtvoordevecht.nl

conclusie: ze zijn in almere helemaal de weg kwijt, niet alleen bij de pliesie en het OM, maar ook op het stadhuis bij die overcomplete walvis die zo nodig nog een baantje moest hebben ver van den haag. En het dorp verder op was al voor eens en voor altijd verkloot dus Lelystad was geen optie meer.

En ik ben bang dat ze in Den Haag ook gek zijn geworden want Peijs (echtgenote van Rinus Platschorre, hoofd omkoping van de Nederlandse cement industrie en zelf de onrechtmatige eigenaar van ?11.000 europese gelden bedoeld voor haar secretaresse) vindt het ook helemaal te gek om het groene hart van Nederland voor eens en voor altijd te asfalteren (en als het even kan met lekker veel tunnels, want daar het je nog meer cement voor nodig!) Scheelt toch weer 500m dat de file straks opschuift, kjk maar naar het drama van de A5 bij Badhoevendorp.

www.volkskrant.nl/binnenland/108183278...
citaat:
NMa heeft bedrijf van Platschorre in vizier
Van onze verslaggevers Jan Meeus John Schoorl
AMSTERDAM - Bedrijven in de betonbranche hebben zich volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) van 1998 tot 2002 schuldig gemaakt aan illegale prijsafspraken. Een van de betrokken ondernemingen is het bedrijf NCD, waar Rinus Platschorre, de echtgenoot van minister Peijs, sinds 1998 een toezichthoudende topfunctie heeft.

en over de eurogelden:
www.nrc.nl/binnenland/artikel/10842534...
citaat:
Europees geld op privé-rekening Peijs

Door onze redacteur Joep Dohmen

ROTTERDAM, 11 MEI. Minister Karla Peijs (Verkeer en Waterstaat) heeft als europarlementslid voor het CDA tussen eind 2001 en begin 2003 gelden van het Europees Parlement, bedoeld om haar medewerkers te betalen, op een privé-rekening laten overmaken. Nadat ze anderhalve week geleden van deze krant hierover vragen kreeg, heeft ze het geld, ruim 11.000 euro, teruggestort.

Bij dit artikel
? ACHTERGROND - Verantwoording blijft vooral bij kreten

Het gaat om een deel van de vergoeding die elk lid van het Europees Parlement krijgt voor het huren van secretariële ondersteuning. Peijs liet het geld door het parlement maandelijks overboeken naar een rekening van de inmiddels opgeheven stichting Beheer Secretariaatsvergoeding IJsselstein. Daarvan waren onder meer Peijs zelf (tot 2003) en haar man (1993-1997), oud-bouwtopman Rinus Platschorre, bestuurder.

PS Ik ben echt pissed off.

cloggie42 | 09-02-05 | 23:33

-weggejorist-

Pieter Baan | 09-02-05 | 23:32

Donner lijkt een persoonlijk missie te hebben in het ondermijnen van de burgers die nog steeds de handen uit de mouwen willen steken als een of andere onverlaat met de tegels aan andermans spullen komt. Donner is vergeten dat het besef van Mijn en Dijn bij dit soort jongeren allang geen gemeengoed meer is. Want van Donner mag je alleen maar zeggen dat iemand iets niet doen mag. Ook al jeuken je handen vanwege de brutaliteit waarmee deze ordinaire straatrovers te werk gaan, nog mag je alleen maar zeggen dat iemand dat niet mag doen. Hoe was het ook al weer: met een simpele edoch nette verbale kreet het geboefte in kwestie in de kiem te smoren. Wat was het ook al weer. O ja, als burger moest ik Boe roepen. De Buschauffeur heeft het nog netjes gedaan want aan kortstondige bewusteloosheid hou je niets over. Wat we aan het beleid en de idee van politici zoals Donner overhouden is veel erger. Je schept een presedent voor lamzakken die te lui zijn om voor de kost te werken. Boe gaat lekker werken tegen zulke types. Nu gaat het om een zwartrijden maar hoe hard moet je Boe roepen als je tas gejat word, je kind verkracht worden, je collega naast je overhoop wordt geschoten voor een paar rotcenten. Bah! Wat een ziek gedoe bij het OM. Gaan we dan ook gelijk even moraalriddertje spelen op het OM. Ruimt lekker op. Er zijn vast wel mensen die wel eens een paperclip jatten van kantoor, een postzegel op privepost plakken, een balpen naar huis meenemen. Hup, allemaal in de lik ermee. Ruimt lekker op, misschien komen er dan mensen voor in de plaats die eens in opstand durven komen en de blinddoek van Vrouwe Justita willen afrukken en haar een realistische kijk in de wereld gunnen. Eigen rechter spelen is niet juist maar Kordaat optreden om iemand voor zijn daden te laten opdraaien lijkt mij nog steeds gewenst. Flikker toch op met je achterlijke identificatieplicht om verdachte en niet-verdachte personen te kunnen opsporen. Kies eens de kant van mensen die het goed voor hebben met de eigendommen van een ander. Kies eens voor mensen die zich niet laten kisten door het intimiderende gedrag van de steeds groter wordende groep van proleten. Hoe hard moet de spreekkoren klinken met een massaal en keihard Boe. Om die grijze massa nu echt eens in beweging te zetten en u uw gezond verstand gaat gebruiken. En een hartgrondig BOE mag zelfs volgens de regels van de KNVB!

Sunnygirl | 09-02-05 | 23:32

in eens weet je het! Je wordt buscontroleur.....

gummetje | 09-02-05 | 23:31

Zwart-rijders he ;)

Frankovitsch | 09-02-05 | 23:26

eindelijk 2 mensen met gewoon verstand: iemand niet luisteren en ook nog een straat roof? idd gewoon ff flink vloeren en daarna verder zien. Dan krijgen de andere passagiers tenminste ook een veilig gevoel. En als er dan zo'n politiek corecte droplul komt die fftjes de held gaat aanklagen, gelukkig is er dan een rechter die ook normaal denkt zo'n eikel heel hard uitlacht. Van mij alleen maar complimenten, zo moesten er meer zijn!

Gaia | 09-02-05 | 23:26

Tsja RDJ, natuurlijk moet die man even vervolgd worden en een dikke waarschuwing krijgen, maar de zaak afwachten kan zo'n man ook best thuis doen. Waarmee ik me overigens absoluut niet volledig achter Starfukkert plaats, die blijkbaar weer over zijn PvdA periode heen is (jammer joh, we gaan je missen).

Odoaker | 09-02-05 | 23:26

Zeg kneuter kun je dan niet meteen emigreren naar je eigen land? (aan de spelling te zien ergens tussen Hamburg en Iekannietshraivistan)

Odoaker | 09-02-05 | 23:21

Buspersoneel en vooral "controleurs" zijn laatste-, laagsterangs krachten.

Ingelheit | 09-02-05 | 23:21

En terecht dat ze hem langer vast houden he t is hoe je het ook keert poging tot doodslag cq zware mishandeling, of het nu een straat rover is die zwart rijd of niet dat geeft de conducteur niet het recht om iemand te wurgen.
<br>
<br>
Als dit normaal is dan kunnen we net zo goed de doodseskaders uit de kast gaan trekken.

RDJ134 | 09-02-05 | 23:19

Je krijgt er toch een slappe lul van als je ziet wat die pennenlikkers en dieners allemaal wel niet verzinnen.
Dat dat bucht nog familie heeft begrijp ik echt niet, als je elke ochtend naast zo'n vuile nsb'er wakker moet worden ga je toch denken aan zelfmoord ?!

Dat de criminelen in nederland niet vastgezet worden ben ik al aan gewend, maar dat ze verdomme de mensen die er iets van proberen te maken aanpakken, daar krijg ik echt kotsneigingen van.

Tijd om eens flink met de bezem door de NSB daar te gaan...

Hatsiemoko | 09-02-05 | 23:16

Haha Brabant is zo gek nog nie.
refer to post anti neger.

kneuterzak | 09-02-05 | 23:14

Het laatste dat zo'n zwarte rijder leest: 'De mijne is 18 meter'.

Boris Borsthaar | 09-02-05 | 23:11

@ De Raaf
Probeer het eerst eens te snappen voordat je je mond opentrekt.

Günter Schneider | 09-02-05 | 23:11

Almere is altijd al een pauperstad geweest... ik verruilde het voor Amsterdam, maar sinds van Gogh op 50 meter afstand vermoord werd, heb ik t in de 'city of freedom' ook helemaal gehad. Fuck Nederland.

oli4amsterdam | 09-02-05 | 23:09

Ze zullen hun lesje wel geleerd hebben in Almere. De volgende keer gaat de bus in z'n achteruit!

Boris Borsthaar | 09-02-05 | 23:08

is het al bekend van welke nationaliteit de dader is, niet dat terzake doet natuurlijk ;)

Kale | 09-02-05 | 23:07

>letterlijk<

Stylish | 09-02-05 | 23:05

>letterlijk< blind helaas

Stylish | 09-02-05 | 23:05

Oh ja, om het feit niet te vermelden dat die klootzak net van een godverdomse straatroof kwam. Ik ben het zat met dat soort lui. Hoe luidde het motto ook alweer? "Ik geef gas voor mijn tas!"

prolsd | 09-02-05 | 23:04

Vrouwe Justitia is blind
<letterlijk>

Stylish | 09-02-05 | 23:04

Wat een onzin kalimero. Wat heb je liever? Als die 19 jarige schooier mee had gewerkt was er uberhaubt niemand 'gewurgd' of 'bewusteloos', schuif de schuld nu niet in de verkeerde schoenen. Die gast moet boeten voor zijn overlast en voor het feit dat hij STINKT!#@$$&

prolsd | 09-02-05 | 23:03

Waar is Prins Bernard als je hem nodig hebt?

ik lul ook maar wat | 09-02-05 | 23:03

als je deze vent niet vervolgt, betekent dat dus dat voortaan alle controleurs het recht hebben om iemand te wurgen tot ie bewusteloos is, lijkt me toch ook niet echt de bedoeling he..

Kalimero | 09-02-05 | 23:01

Madras? Wordt daar ook al geschaatst?

Pritt Stift | 09-02-05 | 23:00

Helemaal met je eens Starf*cker. Ik ben benieuwd of die straatrover al op vrije voeten is.

bethundered | 09-02-05 | 22:59

En nog wat: wat heeft de NS lijn nu met die buslijn van Connexxion te maken?

De Raaf | 09-02-05 | 22:59

Goed gesproken Starfucker, je legt de vinger weer eens goed op de zere plek van de Nederlandse samenleving. Maar ik ben niet van plan een neqschot te geven aan Piet piraat Hein Donner...

Kale | 09-02-05 | 22:59

Lol
Wanneer heeft die sukkel van een Starf*cker voor het laatst op de leystad-amsterdam lijn gezeten? Heb er afgelopen zomer 3 maanden lang elke dag 2 keer in mogen zitten en er gebeurt op die lijn dus HELEMAAL TOTAAL NIETS.
St*rfucker: als je niet weet waarover je het hebt, hou dan je waffel aub.

De Raaf | 09-02-05 | 22:58

uhm Starf*cker ik woon in dit dorp. Misschien tijd om is een rondleiding te geven door dit inderdaad troosteloze ghetto van Amsterdam. Er zijn een hoop mensen die er wat van proberen te maken maar met name de politiek in Almere is een voorbeeld van vriendjespolitiek en corruptie. Dat komt vooral omdat de rotte appels uit de Amsterdamse politiek en de baantjesjagers hier al snel kwamen wonen en zich Almere hebben toegeeigend. Ik kan boeken schrijven over de misstanden wat dat aan gaat.

zwarte kip | 09-02-05 | 22:57

Nou een beetje erg veel gelijk heeft tie wel hoor!

Mephio© | 09-02-05 | 22:57

Godverdomme!

Ik kan hier echt slecht tegen. Vrouwe justitia is een vuile hoer!

prolsd | 09-02-05 | 22:56

Gek he, dat ze in het buitenland al over 'the dutch disease' praten. Gaat echt helemaal de verkeerde kant op met Nederland als niemand in grijpt.

Dyna18 | 09-02-05 | 22:56

Echt niet. Hier begrijp ik tenminste wat van.

Laffe Tekkel | 09-02-05 | 22:55

ik vind de verhalen van kouwes leuker..

Armand Penoza Jr. | 09-02-05 | 22:53

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl