Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Meest ironische Dag van de Arbeid ooit

arbeidersverenigduNa een extra dagje vrij vanwege een afleidtoneelstukje vandaag weer de harde werkelijkheid. Arbeid. Althans, voor degene die een baan hebben, dan. Gefeliciteerd met Dag van de Arbeid, allemaal! Een van origine socialistisch feestje om de achturige werkdag af te dwingen. Of, als je fascist bent zoals Adolf Hitler, een mooie smoes om vakbondsleiders naar Berlijn te lokken, op te pakken en in concentratiekampen te proppen. Doodskoppentrololo. Om dat te vieren zijn vandaag de beurzen gesloten en gaat de FNV campagne voeren voor zielige mensen die hun baan kwijt zijn. En dat zijn er nogal wat. Dit is wellicht de meest ironische Dag van de Arbeid ooit. Gezien het feit dat mensen met een baan in dit land een uitstervend ras zijn. Maar liefst 643.000 werklozen in dit land. And counting. Gecombineerd met toenemende schuld en haperende export gaat die situatie alleen maar erger worden. En omdat dit kabinet besloten heeft om dit land het Stenen Tijdperk in te bezuinigen en mensen met een baan zwaarder te belasten dan een galeislaaf, lijkt dit zo'n beetje de laatste Dag van de Arbeid te zijn dat we kunnen vieren dat er nog mensen met een baan zijn. Of dat er überhaupt nog mensen zijn. Het aantal zelfdodingen is namelijk gerelateerd aan de bezuinigingen van het kabinet. Mark Rutte moordenaar, zeg maar. Als we willen voorkomen dat de Dag van de Arbeid volgend jaar geen dag van nationale rouw wordt, is dit misschien een goed moment om het kabinet op zijn sodeflikker te geven voor wanstaltig wanbeleid. Op naar de barricades en daar voorbij. Tijd om die bezuinigingsbastille te bestormen. Voor de mate waarin ons land wordt uitgehold mag er best wel een paar dagen flink gereld worden. En anders kunt u natuurlijk altijd nog protesteren middels superboze tweets. Of als werkloze uitkeringstrekkert gewoon braaf solliciteren voor een baan. Ook een optie.

Reaguursels

Inloggen

Mark Smith | 01-05-13 | 09:36
Waarom mijn epistel ook maar iets te maken heeft met jouw verwijzing naar een WW-uitkering ontgaat me. Alleen al omdat werkloos zijn niet automatisch betekent dat je ook recht hebt op een uitkering. De groep niet-uitkeringsgerechtigde werklozen is nog altijd groter dan de wel-uitkeringsgerechtigde werklozen.

Misschien spreek je voor je zelf?
Zo ja, dan zou ik idd maar voldoen aan die WW-eisen. Doe je dat niet dan kan zijn dat je een benadelingshandeling heb gepleegd op grond waarvan je uitkering geheel/gedeeltelijk tijdelijk/blijvend geweigerd wordt. Blijf dan maar braaf solliciteren ed, maar verwacht er niet te veel van als je 35+ of 45+ bent.

Er zijn vele redenen waarom iemand geen recht heeft op een WW-uitkering. Lees de WW zelf er maar op na. En dan nog iets. De WW heeft een maximumduur (38 maanden momenteel). Daarna val je terug in de bijstand, maar alleen als je daarvoor in aanmerking komt.

Goed, zal mij een biet zijn. Persoonlijk heb ik liever een baan. Wat niet makkelijk is. Als een werkgever een gehandicapte in dienst neemt, krijgt hij 'subsidie'. Een langdurig uitkeringsgerechtigde werkloze? Zelfde verhaal. En dat zijn maar twee subsidievoorbeelden. Geen subsidie-voordeeltje voor de werkgever? Dan wordt je dus legaal weggeconcurreerd door iedereen die z'n handje ophoudt bij de overheid. Dat is leuk voor uitkeringsgerechtigden. Niet zo leuk voor al die niet-uitkeringsgerechtigde werklozen die ook graag een baan willen. Jammer want die laatste groep is vele malen meer gemotiveerd te gaan werken dan de groep uitkeringstrekkers.
Moraal van het verhaal is dus dat motivatie er weinig tot niets toe doet. Wil je een baan? Dan loont het een uitkering te hebben, of tot een bepaalde (etnische/gehandicapte) groep te behoren. Ben je (als pool/illegaal/etc) bereid onder het minimumloon te werken? Nog beter!!
Werkgevers zijn van het ras homo calculus. Ze kijken naar wat het personeel kost en of er voordeeltjes te behalen zijn die de personeelskosten drukken.
Zelfs een kind kan dan uitrekenen dat niet-uitkeringsgerechtigde werklozen achteraan in de wachtrij met sollicitanten aan mogen sluiten.

gaffelbaard | 01-05-13 | 18:18

Gelukkig hebben we Telfort nog...

Rijk de Schooier | 01-05-13 | 17:01

-weggejorist-

tattooboer | 01-05-13 | 14:33

Kaas de Vies | 01-05-13 | 13:42 | + 0 -
Ijzersterk Kaas, eerst zeggen hoe het is en de onderbouwing in 2e instantie achter de hand. Super.

behangtafel | 01-05-13 | 14:32

Ik hou van arbeid, ik kan er dagen naar kijken.

Pandapunten | 01-05-13 | 12:56

JensDensen |12:18 :
Hoe haal je het in je hoofd om mij socialist te noemen? Ik heb het volste recht om ons onderwijs en onze gezondheidszorg te noemen omdat wij (de werkende premiebetalers daar ruimschoots voor betaald hebben. Mij welke soort socialist dan ook noemen is de grofst mogelijke belediging! Ik ben een conservatief liberaal die nog nooit van zijn leven links heeft gestemd en dit ook nooit zal doen. Geert Wilders en Pim Fortuyn krijgen en kregen mijn stem. In het verleden stemde ik altijd VVD, maar ik ben daar mee gestopt toen zij met de Partij van de Afbraak in zee gingen. Overigens, als men jouw reactie leest kan krijgt men sterk te indruk dat je uit je nek lult.

De Rechtsgeleerde | 01-05-13 | 12:45

"Ons onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting en de veiligheid op straat en in ons eigen huis zijn grotendeels verdwenen. Het feit dat zij de straat op gaan om deze linkse terrorleer te promoten, zegt alles over de linksmensch die geen enkele vorm van schaamte lijkt te hebben."
-
Ah een TelegraafSocialist: is tegen 'links' en praat vervolgens doodleuk over 'ons onderwijs' en 'onze zorg'. Ja nee dat niveau van denken gaat nederland redden van de totaalDDR. 'Links' is inherent aan de leviathan staat en collectivisme is inherent aan democratie. 'ons' onderwijs en 'onze' zorg zijn producten van de gecentraliseerde staat zelf en dat niemand dat ziet en die dingen als 'normaal' aanneemt en vervolgens daarvanuit redeneerd is voor mij een argument tegen democratie want het betekend dat er geen houden aan is aan het sluipend totalitarisme. Iedereen zit 'inside the box' te redeneren en dat betekend dat die box steeds kleiner wordt. Straks is Goede Kinderopvang ook een 'kerntaak' van 'onze overheid' oh wacht..

JensDensen | 01-05-13 | 12:18

Oei Kaas, daar ga je! Zeg maar dat het een grapje was en geen populistisch geleuter.

Rijk de Schooier | 01-05-13 | 11:39

@Kaas de Vies | 01-05-13 | 08:59

Heb reeds vele bijdragen van u gelezen maar met o.a deze zin bent u toch echt de weg kwijt:"Als je werkt verdien je minder dan als je niet werkt." .. Kom op .. hebt u het geprobeerd ?? Wat let u? En nu niet verschuilen achter arbeidsethos a.u.b.
"Doorgeslagen nivellering" zou inderdaad een bijdrage kunnen leveren aan luiheid. Mee eens. Veel sterker zou echter wel eens kunnen zijn het effect van 70 jaar welvaart. Een bekend fenomeen in de levenscyclus van beschavingen.

daytripper | 01-05-13 | 11:09

Veel werk is tegenwoordig niet meer dan een bezigheidstherapie, gesubsidieerd natuurlijk. Veel werk is overgenomen door robots of wordt in lagelonenlanden gedaan. Zolang het land draait op consumeren en het produceren aan het ander overlaat neemt de ellende alleen maar toe

Maar het volk wordt nog steeds gebrainwasht dat je moet werken om te leven c.q. te consumeren. Opgezadeld met een bijna onaflosbare schuld wordt het volk steeds afhankelijker en banger gemaakt.

Ik zeg leef om te werken. Een autarkische levensstijl, zo veel mogelijk onafhankelijk van de oligopolie. Bouw je eigen huis, verbouw je eigen groenten en fruit, onafhankelijk van de energiemaatschappijen en het allerbelangrijkste geen schulden maken.

chef werkplaats | 01-05-13 | 11:08

Quid, ik ben het volstrekt niet met je eens. Kapotbezuinigen? De Nederlandse overheid heft al enorm hoge belastingen en nog is het niet genoeg. Het is hoog tijd dat de overheidsbemoeienis een paar stapjes teruggeschroefd wordt. In eerste instantie leidt dat misschien tot werkloosheid en economische krimp, maar op langere termijn is een kleine overheid de enige weg die naar economische groei leidt. En naar een eerlijke beloning voor arbeid.

Requiescat in pace | 01-05-13 | 10:54

Het is toch al jaren beleid om de arbeid naar lagelonenlanden te verplaatsen, en hier te blijven leven van de "kennis".
Rasistischer kan eigenlijk niet: wie haalt het in zijn bolle hoofd dat de Chinezen tot in eeuwige dagen onze "kennis" nodig hebben?

frank87 | 01-05-13 | 10:54

Finn | 01-05-13 | 10:18 | + 4 -
Nl' ers zijn aartslui geworden. Bij mijn werk in ch komt iemand morgen terug na een burnout. Hij mag met aangepaste werktijden beginnen zo hoorde ik. De eerste week slechts van 9 tot vijf ha ha. Dat is al een volle nl werkdag. Normaal is 11u per dag ( met 1 uur pauze) daar tegenover staat dan wel weer een salaris dat in nl mij de titel graaier zou opleveren. Ch heeft trouwens het meest flexibel arbeidsrecht van Europa. Iedereen kan er met 3 maanden opzegtetmijn eruit worden gegooid. Dat maakt dat die 55 jarige lui ook echt werken. En 2% werkeloosheid. Ja nl moet echt het roer omgooien

Zatkniss | 01-05-13 | 10:33

Minimum loon afschaffen, toeslagen afschaffen, subsidies afschaffen, verplichte verzekeringen afschaffen, alle prijscontrole mechanismen afschaffen, derde schijf afschaffen, erfbelasting afschaffen, kwartje van Kok eens gaan afschaffen, etcetera, etcetera, etcetera. Eens kijken hoe snel het weer beter gaat.
-
Het is allemaal zo makkelijk, maar ja gevestigde belangen.. Een leger aan ongetalenteerde schreeuwende plucheplakkers die allemaal "een mening" hebben (ongeveer 300.000) die in plaats van regels afschaffen alleen maar meer manieren vinden om de belangen te behartigen van een elite-leger aan subsidievangers, maatjes bij semi-overheidsinstellingen, verzekeringsmaatschappijen, banken, enzovoort.
-
Dat bureaucratische leger is nog groter dan alle politie (63000) agenten + militairen (65000) bij elkaar. Hoezo overhead.
-
Dan zou je je op een gegeven moment wel eens mogen afvragen hoe veel mensen er daarvan onzinnig werk verrichten. En uit dat leger van 300.000 grijze muizen kiezen wij Mark en Didi om het land te besturen.

Warren G. Harding | 01-05-13 | 10:30

gaffelbaard | 01-05-13 | 09:22 |
Als je ergens goed in bent en de juiste instelling hebt word je vanzelf gevraagd voor een betere functie. In jouw geval dus niet. Hoe zou dat komen,
Ik zou zo'n zeikerd als jij ook niet in mijn organisatie willen.

Freddie Stobart | 01-05-13 | 10:24

Lui en hebberig volk, veel Nederlanders. Veel betaald willen krijgen en er zo min mogelijk voor willen doen. De 'baas' moet het allemaal maar voor ze regelen, maar zelf geen enkele verantwoordelijkheid tonen, behalve als ze kans krijgen op hun strepen te staan. Zelfvergenoegend ook, 'want wat hebben we het hier toch goed'. Misselijk wordt je ervan.

En dan raar staan kijken dat werkgevers liever Polen aannemen.

Ambtenaren zijn nog een graadje erger. Die zijn vooral druk met doen alsof ze het druk hebben, waardoor je pas echt in een surrealistische werkomgeving terechtkomt.

Finn | 01-05-13 | 10:18

Tsja, sinds gisteren weten we weer dat het volk ,ondanks alles, houd van de elite. Dus waar hebben we het over? De mensen slikken dit gedwee. Niemand kan het wat schelen.

Topperke | 01-05-13 | 10:17

Wel 'grappig' eigenlijk. Toen iedereen de samenwerking tussen PvdA en VVD hoorde aankomen was iedereen nog hoopvol, met het idee van "De VVD zal de werkende mensen beschermen en de PvdA zal de lage inkomens beschermen en dat ze beide plannen tegen elkaar op zullen uitwerken.", Blijkt dus alles gewoon andersom gerealiseerd te worden, de VVD beschermt alleen de (super) rijken en de PvdA alleen de werkelozen/allochtonen.

Dus alle mensen vanaf laag, tot midden tot semi-hoog inkomen moeten kei en keihard bloeden volgens het huidige kabinet, JUIST de groepering die dacht dat ze beschermd zouden worden dmv het 'strategische stemmen'. Niet wetende dat deze werkende mensen nog de enige zijn die (na al jaren lang te worden uitgemolken vanwege de gigantische belastingen/accenten/melkerij in vergelijking met omringende landen) de uitgaven van de overheid realiseert en de salarissen van de ambtenaren betaald.

Leuk (en frustrerend) iets om je dag mee door te brengen; ga kijken welke 2e kamer leden een uni papiertje hebben in kunst, cultuur en (geïndoctrineerde) politicologie ipv uit het bedrijfs leven zijn gekomen en zouden weten hoe je een land zou moeten runnen.

De resultaten zijn schrikbarend en om te huilen... 2e kamer leden met een uni papiertje in 'kunst' die denken een land te kunnen runnen. *Wijst naar peggold met kunst geschiedenis en archeologie papiertje die denkt alles beter te weten*

Het is daadwerkelijke waar dat elke simpele ziel met een uni-papiertje de 2e kamer in kan glibberen met genoeg connecties.

LangeTijdGeleden | 01-05-13 | 10:08

Vele linksers gaan de straat weer op, want deze rooie losers willen zich ondanks het totale mislukken van de linkse kerk schaamteloos laten zien. Noord-Korea, DDR, Sovjet-Unie Cuba en ga zo maar door. Ook de 150 miljoen mensen die door links zijn vermoord. Nederland was eens een veilig en rijk land met de aller hoogste graad van bestaanszekerheid. Het mocht niet wezen, want links heeft dit alles vernietigd. Ons onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting en de veiligheid op straat en in ons eigen huis zijn grotendeels verdwenen. Het feit dat zij de straat op gaan om deze linkse terrorleer te promoten, zegt alles over de linksmensch die geen enkele vorm van schaamte lijkt te hebben.

De Rechtsgeleerde | 01-05-13 | 10:04

@The real McCoy | 01-05-13 | 09:44
U bent bekend met de scheve verhouding tussen de taalkundige en de juridische definitie van discriminatie?

dlseth_ | 01-05-13 | 10:02

@zeefert | 01-05-13 | 09:57
Ik ken mijn kinderen niet dus dat mag je gerust doen.

de grote Anti | 01-05-13 | 10:00

Bezuinigingen zijn niet erg, zeker niet op OSM, ambtenarenapparaat, subsidies op kunst en overheid in het algemeen. Bezuinigingen van nu zijn lastenverzwaringen voor de werkenden, da's wat anders.

mental K | 01-05-13 | 09:59

Laten we eisen dat we uit de EU gaan. Dat is namelijk de grootste kapitaalvernietiger van Nederland. De volgende ronde kapot bezuinigingen komt er al weer aan. Drie maal raden van wie dat moet en waarom.

The real McCoy | 01-05-13 | 09:58

Als fervent kindloze ben ik er voor om de rekening door te schuiven naar jullie kinderen.

zeefert | 01-05-13 | 09:57

@eerstneukendanpraten | 01-05-13 | 09:48
Simpel onderzoekje doen naar de leeftijd van het aantal sollicitanten per beschikbaar gestelde vacature en dan kijken wat de leeftijd is van de persoon die is aangenomen.
Dan krijg je resultaten te zien als dat 40 procent van de sollicitanten 50 plus is en er in 95 procent van de gevallen een twintiger of dertiger wordt aangenomen.
Dan weet je dat er iets niet klopt. Mooie opdracht voor Maurice de Hond. Doet die ook een keer iets nuttigs.
Vervolgens schone taak voor dit kabinet om dat probleem, want dat is het, een groot probleem dat zwaar drukt op ons sociale stelsel, aan te pakken. Doet het kabinet tenminste ook weer eens wel wat goeds.

The real McCoy | 01-05-13 | 09:54

Stuk lastenverzwaard door de uitzuigers van de VVD.
Kapot genivelleerd door de landverraders van de PvdA.
Bedankt strategische stemmers.

oplichter | 01-05-13 | 09:53

Tjonge jonge wat een negatief gedoe weer mijn beste onderdanen.
Gisteren zo een mooi feest gehad waarmee duidelijk was dat we hier in een paradijs leven.
Iedereen blij en gelukkig.
En nu dit weer.
Vertrouw nu maar op koning Willem, en Maxima, dan komt het allemaal goed.
En over een jaar weer een feestje!

bakoenin | 01-05-13 | 09:52

Nog ironischer is het dat allerlei gemeente-ambtenaren en beroepswerklozen hier hun dagen slijten met zeuren over belastingafdracht en zogenaamd luie buitenlanders.

Moewahahaha!

Bakito | 01-05-13 | 09:51

Nouja dat was dus de bekende islamic rage-boy in de niet werkende link, whatever.

de grote Anti | 01-05-13 | 09:50

aha, de W van WW

49 | 01-05-13 | 09:49

@Zzzzooooffff | 01-05-13 | 09:43
Waren we allemaal maar krakers en anarchisten, of als deze meneer images.quickblogcast.com/37842-35045/i....

Dan zag de wereld er een stuk beter uit.
Temperament van een spanjaard, iq van een gibraltar aap en de haat van iemand die zich ernstig tekortgedaan voelt.

de grote Anti | 01-05-13 | 09:49

@Andi | 01-05-13 | 09:36
Ze hebben wel al voor zichzelf gezorgd door elkaar goedverdienende baantjes toe te schuiven binnen de EU en het bedrijfsleven en houden hebben al lang een pot geld achter de hand om zelf zorg in te kunnen kopen.
De zure vruchten van hun wanbeleid zijn alleen voor u en ik. Hebben zij schijt aan.

The real McCoy | 01-05-13 | 09:49

En dat onder leiding van een kabinet, waar de PvdA deel van uit maakt !
Over ironie gesproken.

Lenco | 01-05-13 | 09:48

@ The Real McCoy 09:44

Dat werknemers boven de 45 jaar nauwelijks meer worden aangenomen is ook discriminatie, namelijk op leeftijd. Mag je ook melding van maken, alleen wordt nooit expliciet gezegd dat je vanwege de leeftijd bent afgewezen. Ze kijken wel uit...

eerstneukendanpraten | 01-05-13 | 09:48

Zowel vandaag als gisteren gewoon werken hoor. En dat is best frustrerend als je daarna alle beelden ziet van feestende mensen.

Eigen baas helaas, wellicht over 10 jaar wel vervroegd met pensioen als het bedrijf dé klapper maakt. Maar met deze economie acht ik die kans zeer klein.

Pang Behang | 01-05-13 | 09:48

geniet van een welverdiende week vakantie. Vanmiddag lekker uitwaaien aan zee. Werken? Nu even niet.

The real McCoy | 01-05-13 | 09:45

Bij de Pvda doen ze er gelukkig alles aan om van die 643.000 een miljoen of meer te maken door de deuren van onze multicul samenleving wijd open te houden voor iedere kansloze sloeber die hier graag wil komen wonen met een bijstandsuitkering tot in den doet. Roep: illigaliteit strafbaar! en driekwart van de PvdA achterban zit in de gordijnen. Tja, de zieligheidsindustrie is big business en die moet wel blijven bestaan! En dus moeten er altijd nieuwe klantjes bij. Stel je voor, dat echt werk moeten gaan doen, in een bedrijf! Dat moeten we toch niet willen met z'n allen? Echt werken?

Jos Schmitz | 01-05-13 | 09:44

@eerstneukendanpraten | 01-05-13 | 09:32
Dat is discriminatie. Als je dat kan aantonen moet je dat melden www.discriminatie.nl/

The real McCoy | 01-05-13 | 09:44

Nederlanders en actie voeren, moehahaha. Nederlanders zijn braaf en gezapig geworden.

Zzzzooooffff | 01-05-13 | 09:43

@Andi | 01-05-13 | 09:36
Nou, ik blijf gewoon doorpruttelen.
Als jij je wilt vastketenen ergens en jezelf met poep insmeert terwijl je een vlag verbrand, ga je gang.
En misschien een minister het water induwen ja, maar dat kun je beter eerst doen dan.

de grote Anti | 01-05-13 | 09:41

Uit stil protest altijd hard aan het werk op de 1ste mei, zonder uitzondering!

KaiserSoza | 01-05-13 | 09:41

Zo te zien is mijn kudo-Ad Hominem ook werkloos.....

necrosis | 01-05-13 | 09:36

Dus waar spreken we af? Binnenhof? Alle ministers het water induwen? Ik ben voor. Ik zeg, rellen tot ze luisteren en zich realiseren dat er straks niks en niemand meer is om op te bezuinigen. Oh oh, en nog leuker, dat ze zich dan realiseren wanneer ZIJ oud zijn er niemand is om voor hen te zorgen. WANT iedereen wegbezuinigd of deauwd. Dus? Wat gaan we doen??

Andi | 01-05-13 | 09:36

gaffelbaard | 01-05-13 | 09:22 |
Leuk hoor, maar aan een (WW)uitkering zitten ook verplichtingen. Uw epistel laat perfect zien waarom dat is.

Mark Smith | 01-05-13 | 09:36

Dag van de arbeid? Geen tijd voor. Ik ga zo balletten. *Tutu aantrekken doet *

c.onjo | 01-05-13 | 09:33

necrosis | 01-05-13 | 09:29
Vandaag ben ik vrij in Duitsland.Mijn werkplek is namelijk mobiel.

luchtledig | 01-05-13 | 09:32

@ Gaffelbaard 09:22

Ken iemand die werkt in een zorginstellingen ergens in het westen des lands. Daar wordt maar mondjesmaat nieuw personeel aangenomen maar als er een vacature is worden er per definitie geen autochtonen meer aangenomen maar wordt er in eerste instantie op etniciteit geselecteerd en dan pas op geschiktheid. Knettergek!

eerstneukendanpraten | 01-05-13 | 09:32

Duitsland; 6.9%
Nederland; 8.1%
Frankrijk; 10.9%
Italie; 11.23%
Portugal; 16.9%
Spanje; 27.16% ...

het is vooral de snelheid waarmee het omhoog schiet waar je niet vrolijk van word..

ILoveFacts | 01-05-13 | 09:32

Ja en ik heb de hele nacht gewerkt..
Tijd voor een dutje. Shidt, zo wordt ik natuurlijk nooit bruin.

de grote Anti | 01-05-13 | 09:31

Arbeid...
Kent u deze nog? (Hij is oud maar blijft leuk)...

Een Nederlandse firma had een roeiwedstrijd tegen een Japanse firma georganiseerd. De wedstrijd zou met een achtmansboot op de Maas worden gehouden.

Beide equipes trainden lang en hard om zo goed mogelijk voor
de dag te komen. Toen de grote dag kwam, waren beide teams "topfit". Toch wonnen de japanners met een voorsprong van een kilometer.

Het Nederlandse team was zwaar aangeslagen. De oorzaak van deze vernietigende nederlaag moest absoluut boven water komen. Het topmanagement liet een projectteam vormen om het probleem te onderzoeken en om aanbevelingen te doen. Na lang onderzoek bleek dat de japanners zeven mensen hadden die roeiden en dat een man stuurde, terwijl in het Nederlandse team een man roeide en zeven man stuurden.

De leiding nam een adviesbureau in de arm voor een studie over de structuur van het Nederlandse team. Na enkele maanden van aanzienlijke inspanningen kwamen de adviseurs ook tot de slotsom dat er te veel mensen stuurden en te weinig roeiden.

Om een volgende nederlaag te voorkomen werd de teamstructuur ingrijpend veranderd. Er kwamen nu vier stuurmannen, twee hoofdstuurmannen, een stuurmanager en een roeier. Bovendien werd een prestatie-waarderingssysteem ingevoerd om die ene roeier nog meer te stimuleren. Het jaar daarop wonnen de japanners met een voorsprong van twee kilometer.

Het management ontsloeg daarop de roeier wegens slechte prestaties, verkocht de roeispanen en stopte verdere investeringen in een nieuwe boot. Het adviesbureau werd geprezen en het resterende geld werd onder het management verdeeld

gasboer | 01-05-13 | 09:30

@luchtledig | 01-05-13 | 09:28
Duitsland is vandaag vrij, vanwege 'dag van de arbeid'!

necrosis | 01-05-13 | 09:29

@Kaas de Vies 08:59
Pffff. Ons? Ik heb gisteren gewoon gewerkt hoor. Spiek for yourself, bum!!!1 :)

AshleyJ"Ash"Williams | 01-05-13 | 09:28

Dag van de Arbeid? dag vrij? de typhus.

luchtledig | 01-05-13 | 09:28

Dag vrij?

lol

Tripps | 01-05-13 | 09:25

Soms vraag ik mij af of Geenstijl ergens heeft ingezet op een totale implosie van de wereldeconomie en dat via deze website propageerd.

Santtulainen | 01-05-13 | 09:22

Solliciteren?? Ja Dahaagggg!!! Dacht het dus niet!

Het is zinloos. Al heb je meer dan 10 jaar werkervaring. Al ben je goed opgeleid, en 1 of meer titels voor je naam. Al ben je bereid alles aan te pakken. Werkloos=werkschuw wordt gedacht. Of je wel/geen uitkering hebt maakt niet uit. Werkloos=werkschuw wordt gedacht door 25+ HRM-managers die je moeten aannemen.

En dan krijg je het volgende plaatje.
35+ is al te oud, 10 jaar er boven op al bejaard. Dan is men weer niet buitenlands genoeg, exit agv 'diversiteitsbeleid'. Dan weer de smoes dat het profiel niet aansluit. Bla bla bla. Motivatie, opleiding, eigen vervoer, 6 talen spreken .. het maakt niet uit. Je wordt toch niet aangenomen.

Dus solliciteren? Ha! Men maakt meer kans als tot uitbuiting bereidwillige asielzoeker/illegaal/bulgaar/pool/zigeuner zonder benen, dan als werkwillige goed opgeleide auotchtone valide nederlander met jaren werkervaring.

Blijf maar lekker thuis dus. Knap je huis op! Geniet van het weer! Of van huisvader/huismoeder zijn, wat ook eerbaar werk is!

** koffie inschenkt en in tuin gaat genieten **

gaffelbaard | 01-05-13 | 09:22

Liefst niet voor de trein, dat doet de economie ook haperen en schiet u uw doel voorbij en maakt u het nog erger.

Kwatz | 01-05-13 | 09:21

Statistisch vandaag voor 1000 mensen Dag van de Arbeid, uitkering regelen via werk.nl (cynisch) en dat is pas zweten.

Watapatja | 01-05-13 | 09:16

Met de hondsdolle belasting tarieven in dit land ben je gewoon gek als je werkt. Sowieso is het de helft van het jaar voor niks, daarna mag je de rest afstaan aan btw, accijnzen, idiote heffingen en als je dood gaat aan erfbelasting. De rest maak je over naar de staat in de vorm van hypotheekrente.
In dit systeem loont werken niet.

löl met vingers | 01-05-13 | 09:14

Nederlanders op de barricades? We zijn verworden tot een slaafs en onderdrukt volkje dat alleen nog tegen elkaar zeurt en zanikt, publiekelijk doen we dat niet, we zijn we te bang dat de AIVD ons achter de tralies zet.

Bugsy Malone | 01-05-13 | 09:13

@Mark Smith | 01-05-13 | 09:09 | + 0 -
Ik kan niet 2 dingen tegelijk, dus een klaploper lijkt me stug.

Kaas de Vies | 01-05-13 | 09:12

Denkend aan facisten, heb ik nog steeds het beeld van die linkse nationaal socialisten in de door het meerendeel van de reaguurders geliefde 40-45 periode!

dani7902 | 01-05-13 | 09:12

Wie werkt is zolangzamerhand een idioot, zie de miljardenlening die Apple doet, om belastingaftrek en dividend uitbetaling aan aandeelhouders, hebben het tienvoudige in het buitenland klaar staan in winst maar halen het niet naar het homeland omdat er belasting af moet.
Wie heeft in zo'n systeem nog zin om te werken voor de ontdoken belasting van anderen, waaronder Apple en de vele multinationals.

gebrokenvleugel | 01-05-13 | 09:12

Het concept van de superstaat Europa is niet anders dan een middeling van het welvaartsniveau van de participerende lidstaten. Leuk voor als je in Tjechie woont maar wat minder als je in Noord EU woont en werkt...

Hufter | 01-05-13 | 09:11

Mensen niet zeuren!

Geen baan? Jammer dan. Geen stufi? niet zeiken.

Koop gewoon dat nieuwe huis en die nieuwe auto en dan komt het allemaal weer goed.

Alstublieft dankuwel!

Groeten,

Rode Mark

010_Allochtoon | 01-05-13 | 09:09

Kaas de Vies | 01-05-13 | 08:59 |
Spreek voor jezelf man, klaploper.

Mark Smith | 01-05-13 | 09:09

@Wc-kip | 01-05-13 | 09:07 | + 0 -
Neen, sinds door die guurrechtse fascisten op cultuur bezuinigd wordt moet ik echt op een houtje bijten. Een tuinsetje per week verorber ik nu.

Kaas de Vies | 01-05-13 | 09:08

Kaas de Vies | 01-05-13 | 08:56 | + 0 -

Krijg je daar tegenwoordig subsidie voor, full-time reaguurder zijn?

Wc-kip | 01-05-13 | 09:07

Het enige voordeel om voor een rooie gemeente te werken..... vrij op 1 mei

Fatwabuster | 01-05-13 | 09:05

@ Kaas 08:56

Ziek? Je moet gewoon niet zo veel zuipen overdag...

eerstneukendanpraten | 01-05-13 | 09:05

dlseth_ | 01-05-13 | 09:03

Ik ga er vanuit dat we binnenkort op een nieuwe dictator mogen stemmen.
Zo niet, pleeg ik wel een staatsgreep.

Botte Hork | 01-05-13 | 09:05

@dlseth_ | 01-05-13 | 09:03 | + 0 -
Ik begrijp niet waarom wij van hem een auto moeten kopen, zo groot is de autoindustrie nu ook weer niet in Nederland.

Ik zou zeggen, bagger je sloot uit, koop heel erg veel kaas of zet zo'n ding op zolder www.asml.nl/asml/show.do?lang=EN&c...

Kaas de Vies | 01-05-13 | 09:05

dlseth_ | 01-05-13 | 09:03 | + 0 -

Je kan een redelijke 2de hands bakkie kopen als je goed zoekt. Is mogelijk met de 1000 euro die wij van Rutte krijg.... Oh wacht.

Wc-kip | 01-05-13 | 09:05

Vooral gister is er flink bezuinigd.

Eric Blair | 01-05-13 | 09:05

LangeTijdGeleden | 01-05-13 | 09:03 | + 0 -
- Ik krijg alleen zorgtoeslag vanwege te laag salaris.
- Vanwege de zorgtoeslag red ik het per maand om rond te komen.

Het is nog ochtend, ben net wakker, excuses.

LangeTijdGeleden | 01-05-13 | 09:05

Ik ga inderdaad er zo weer een sollicitatie uitgooien. Moet even mijn motivatie omschrijven, want 'He, this man just needs a fucking JOB, ok?' lijkt me niet afdoende...

m@rkus | 01-05-13 | 09:04

@Johnnie Quid
Ik heb gisteren gewoon gewerkt...

necrosis | 01-05-13 | 09:04

1e en 2e kamert gewoon afschaffen.. Gewoon king wim lex aan de macht! Is volgens mij veel vakkundiger dan al die betweterige ministertjes....

dani7902 | 01-05-13 | 09:03

@Kaas de Vies | 01-05-13 | 08:59 | + 0 -
Nouja, alle toeslagen verdwijnen... Ik krijg alleen zorgtoeslag vanwege de absurd hoge zorgverzekering (die in vele omringende landen 100% gratis is tenzij je aanvullende pakketten neemt) en vanwege dat, red ik het net om rond te komen en een klein bedrag te sparen p/m voor incidentele uitgaven.

Maar ik moet van Rutte een (nieuwe) auto kopen, dus dan doe ik dat maar hé? Gaarne dealers die in natura te betalen zijn, geld heb ik namelijk niet (meer).

LangeTijdGeleden | 01-05-13 | 09:03

@Botte Hork | 01-05-13 | 09:00
Maar we moeten minder somberen volgens landverrader Rutte. En vooral weer gaan consumeren! Jammer dat je je baan kwijt bent samen met je wijf en je kinderen een joekel van een studieschuld hebben, maar onze Grote Leider roept dat u niet zo moet zeiken en gewoon een dikke auto en trophy-wife erbij moet nemen!

dlseth_ | 01-05-13 | 09:03

Correctie, Quid: "Het aantal zelfdodingen is gerelateerd aan lastenverzwaringen van het kabinet."
-
Er is nog geen hol bezuinigd en dat gaat ook niet gebeuren ook.

Merkava | 01-05-13 | 09:01

Voor in ieder geval 1000 mensen is het de dag van het ontslag.
Duizend man per dag, zo rap gaat het nu.

Botte Hork | 01-05-13 | 09:00

Er bestaat geen arbeid in Nederland, alleen armbeid. Als je werkt verdien je minder dan als je niet werkt.

Doorgeslagen nivellering maakt ons lui, inspiratieloos en jammerend als de tiet van de staat afgenomen dreigt te worden.

Alle toeslagen, subsidies afbouwen, evenredig IB + BTW verlagen. Meer geld bij de bevoling in plaats via ambetenarencarousel terugkrijgen mits formulier B30-A goed ingevuld te hebben.

Kaas de Vies | 01-05-13 | 08:59

"Ontwaakt, verworpenen der aarde!"

Nooit kunnen denken dat daarmee de werkende middenklasse in Nederland bedoeld zou kunnen worden.

vraagstaart | 01-05-13 | 08:58

1 mei, de enige dag van het jaar dat ik werk... en zit ik nog ziek thuis ook.

Kaas de Vies | 01-05-13 | 08:56

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl