achtergrond

Geenstijl

De bal gaat weer rollen

Tot aan het gaatje...Goed nieuws voor de vele sportliefhebbers. De tweede helft van de voetbalcompetitie gaat vanavond weer van start. Dus iedereen die de afgelopen weken de ziel onder de arm heeft gelopen, kan zijn of haar hart weer ophalen. Onze eigen sportcolumnist SlamDunk! blikt alvast vooruit. Met name de huidige nummer vier, Feyenoord, geniet zijn belangstelling. Jorien, buk je even?



De zonnekoning van de kuip

De bal gaat weer rollen! Het belooft een mooie tweede helft van de competitie te worden. Voor wie het allemaal even kwijt is, hier staat de stand in de eredivisie. Persoonlijk ben ik vooral benieuwd naar de verrichtingen van de nummer vier op de ranglijst, Feyenoord dus. Voorzitter Jorien van den Herik was "niet boos, maar zeer telleurgesteld" na de eerste seizoenshelft. Maar goed, de Zonnekoning van de Kuip wordt door niemand meer serieus genomen na zijn nieuwjaarsrede van vorige week. Jorien gooide wéér eens zijn ergernis op een hoop en iedereen had het gedaan behalve hijzelf en zijn club. Natuurlijk is het schandelijk dat de rechtszaak tegen hem (wegens vermeende belastingontduiking) al zijn zevende jaar ingaat. Helemaal mee eens, maar het is onzinnig om een vergelijking te trekken dus die slepende zaak en supportersgeweld en politie-inzet. Zonnesteekje?

Het moet wel beter bij Feyenoord en dan blijkt Ruud Gullit opeens minstens net zo koopziek als zijn vrouw Estelle. Waar zij de PC Hooft afschuimt op zoek naar Prada en Dolce & Cabana loopt Ruud met Mark Wotte de tweederangs clubjes af op zoek naar koopjes. Last-minute koopjes zelfs. Of moet het legioen warm worden van namen als Cory Gibbs, Alexander Östlund en Ivan Bandalovski? In allerijl werd ook voetbaldwerg Nicky Hofs nog per direct gehaald.

Bestormt het nieuwe Feyenoord de komende maanden alsnog de ranglijst? Kan Gullit het gat van 11 punten dichten? Ik denk het niet, daarvoor is de tijd te kort (gisteren pas betraden de aanwinsten het gras van de Kuip voor het eerst) en de kwaliteit van de aanwinsten te mager. Voordat er een ingespeeld elftal staat ben je een paar weken verder en die tijd heeft de club niet. In de competitie wachten achtereenvolgens Vitesse, Twente, De Graafschap, Willem II en Utrecht. Tussendoor moet de club ook nog tegen AZ (beker) en naar Portugal voor de UEFA-cup. Tel uit je verlies.

Natuurlijk morsen de andere clubs ook wat punten. Bij AZ gaat het rommelen nu Co weg gaat, bij de Ajax-meneertjes is er huwelijksnijd tot zeker 10 juni en bij PSV zit het programma door de Champions League écht bomvol. Ondanks dat blijft Feyenoord gewoon vierde op de ranglijst. Te laag volgens De Zonnekoning en dus komen er dan maatregelen. Maar welke? Vliegt Gullit eruit? Wordt Wotte de zondebok? Is Co Adriaanse de ultieme verlosser voor de Rotterdammers? Of rot nu eindelijk die arrogante Jorien zelf eens op. Ik hoop op de laatste twee opties al denkt Sint Jorien zelf helemaal niet aan een definitief vertrek naar Cyprus. Als hij schuldig wordt bevonden aan belastingontduiking is zijn positie onhoudbaar, maar die zaak gaat pas in maart verder en een uitspraak voor het einde van de competitie lijkt uitgesloten. En Co naar De Kuip? Ach, dat lijkt mij wel wat. Het zal de spanning rondom Feyenoord-Ajax ten goede komen. Het zou een mooie beloning zijn voor Co, want dat kampioenschap van AZ zie ik er helaas niet van komen.

SlamDunk!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.