achtergrond

Geenstijl

NOM! Hoe een koe een frikandel wordt

We willen het wel opnommen, maar we willen het niet zien: de transformatie van levend, aaibaar melkbeest naar bakjes, zakjes en vriezers vol vlees. Terwijl het slachten van dieren een prachtig, ambachtelijk proces is waarbij - in het geval van de koe - niets verloren gaat. Van tong tot staart, alles is eetbaar danwel tot iets eetbaars te verwerken. Vandaag in onze onregelmatige en niet per definitie voedselgerelateerde serie lunchfilmpjes en nompica's: het herverpakken van koeienhersenen voor de consumentenverkoop [en ter stimulering van de verkoop van Alzheimermedicatie]. Jan de Slachter doet er 240 per uur. Hongerig? Receptsuggestie: Offal Truth. U doet maar. Wij eten vandaag kip.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.