Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kunduz, kanduz, kudt dus

bassiehof2012.jpgHet land staat er niet al te best voor maar de Kunduz-coalitie wekt de indruk dat alles nu goed komt. En de btw-verhoging voor de kunsten wordt ook teruggedraaid. Want dat vinden D66’ers belangrijk, dat het theater voor iedere portemonnee bereikbaar blijft. Oh sweet irony. Ook schijnen we nu goedkoper zonnepanelen te kunnen kopen. U begrijpt, Henk en Ingrid staan te juichen. GroenLinks-fractievoorlichter Anita de Horde verwoorde het als volgt op Twitter gisterenmiddag: “Mooie kranten vandaag. Genot om te lezen over Haagse lente, hoop, optimisme. Lijkt wel alsof ik het ook op straat merk. Of ben ik de enige?” Ook D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold was uit de ivoren toren afgedaald: “Wat een enthousiaste reacties op straat. Kunduz Kan dus!” Vervolgens moest er natuurlijk een hashtag komen en die werd: #kanduz. Ondertussen gaan de btw en AOW-leeftijd versneld omhoog en worden lonen van hardwerkende politieagenten en leraren bevroren. Kunduz, kanduz, kudt dus. Met name de triomfantelijkheid van Jolande Sap is misplaatst. Een week geleden stond haar partij nog op vijf virtuele zetels, haar leiderschap was in het geding. En het valt niet uit te sluiten dat dat leiderschap alsnog op de agenda komt te staan. Een deel van haar fractie was vorige week nog bezig met de voorbereidingen van een paleisrevolutie. Ondertussen is het nu alle ballen op PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom. Hij was niet scherp genoeg, hij was te eigenwijs, hij heeft het zelf verknald, de veroordelingen waren niet van de lucht. Maar ondertussen heeft de Kale Knaller nu wel goede kaarten in handen; het is niet de PvdA die het voorheen zo vermaledijde VVD-CDA kabinet aan een demissionaire meerderheid heeft geholpen. D66 en ChristenUnie komen vanzelf wel op hun pootjes terecht. Maar het is GroenLinks waar de klappen zullen vallen. En Samsom? Die weigerde zijn handtekening bij het kruisje te zetten. Hij zei gisteren bij de politieke ledenraad in Utrecht niet alle punten van het Kunduz-akkoord te verwerpen. “Maar dat kan helaas niet verbloemen dat het akkoord voor negentig procent een voortzetting is van het gedoogakkoord uit 2010, aangevuld met akelige maatregelen uit het Catshuis.” Het gaat dus om de koopkrachtplaatjes. Niet alleen de dagelijkse boodschappen gaan vanaf volgend jaar duurder worden. De conclusie is dat in tijden van crisis consumeren wordt ontmoedigd. En dat is niet de schuld van de PvdA. Dat gaan nog leuke verkiezingen worden. Stijlloos Naschrift. Aansluitend aan Bassiehof kunt u om 12:10 uur kijken naar Buitenhof, Zendtijd voor Politieke Partijen, op Ned2, waar op uw kosten wederom een uur lang reclame gemaakt wordt voor de PvdA.

Reaguursels

Inloggen

Ik vraag me trouwens af of i.p.v. de EU en de Islam niet corporatisme en zakelijke lobby's als een groot gevaar voor onze samenleving moet worden gezien. Zie ook het NRC-Next artikel (24/04) over de (toenemende) corruptie bij Nederlandse bestuurders en dat deze onder druk van bv. (zorg)verzekeraars bereid zijn de wet aan te passen naar de wensen van deze berdrijven...

M-Bozz | 02-05-12 | 00:00

roderwitterblauwer52 | 30-04-12
Tsja, oorlog is ook niet een term waar ik iets mee kan in deze. Ik snap en vind dat er dingen niet goed lopen (versnippering van het collectief, bestuurscultuur, linkse hobby's, subsidieverslaving e.v.a. zaken) en dat het nu tijd is om daar iets aan te doen, maar ik vind dat zowel de politiek als de burgers zelf verantwoordelijkheid moeten nemen om Nederland te verbeteren. Polarisatie ('oorlog') lijkt me hierbij niet constructief voor dit land, een stevig debat over oude dromen (EU, multiculturaliteit/integratie) e.d. wel!

M-Bozz | 01-05-12 | 23:21

@ nedertokkie | 30-04-12 | 14:27

voor het ego van de grachtengordel elite

(c)ZWITSUL | 30-04-12 | 14:35

Kan iemand uitleggen waar 8 miljard aan ontwikkelingssamenwerking per jaar weggeven goed voor is?

nedertokkie | 30-04-12 | 14:27

Kijk nog even naar dit filmpje dat ooi de ellende van dit "Kunduz akkoord" samenvat youtu.be/DY54XljSYU4

Myrthe2000 | 30-04-12 | 12:12

afgelopen dagen was er een topic met als "foto" het beginscherm van de video, waarin Wilders in de kamer een verklaring gaf voor het stoppen van gedoogsteun aan het CDA-VVD kabinet. Waar is dit topic / deze video heen???

Mijnbescheidenmening | 30-04-12 | 10:43

@richardje
Kleine kanttekening. Bezuinigen dmv hervormen is op een termijn van een jaar onmogelijk. Tot de hervormingen hun vruchten af zouden werpen kan het gat in de tussentijd alleen met belastingverhogingen worden opgevuld.
Voor de rest ben ik volledig met je website eens dat het verkleinen van de overheid de enige oplossing is. In het huidige systeem wordt het salaris van werkende mensen omgebogen om niet-werkenden gelukkig en inactief te houden; een onhoudbare strategie.
Bovendien maakt de regering het met regelgeving bijzonder risicovol om mensen aan te nemen. Linkse mensen hechten een hoop waarde aan de rechten die ze hebben als werknemers, maar beseffen niet dat ze het voor werkgevers onaantrekkelijk maken om ze aan te nemen. Het is net de PvdA. Zeiken, zeiken, zeiken en dan verbaasd+beledigd opkijken als niemand met je wil samenwerken.

Not Stephen Colbert | 30-04-12 | 02:40

-weggejorist-

richardje | 30-04-12 | 02:16

@M-Bozz | 30-04-12 | 00:12
Ik ben absoluut niet angstig aan gelegd...... voorzichtig daarentegen wel. Ja, een eco terrorist heeft Fortuyn vermoord, en nee, ik kan niet aan tonen dat een bepaalde organisatie daar achter zat(gelukkig niet zou ik zeggen)
dat Hero Brinkman de partij wilde slopen is evident, hij heeft zelf het bewijs gelevert...... nee de g500 heeft geen schijn van kans bij de PVV... en verder, wat is er mis met vijandigheid?hoewel ik het alertheid noem. Met agressie win je een oorlog. Ja , ik zeg het nogmaals... oorlog... we gaan toch niet toekijken hoe nederland afgebroken wordt? ik niet. Ik respecteer je mening, en ik zal je niet verwijten soft te zijn... ieder zijn ding.

roderwitterblauwer52 | 30-04-12 | 00:25

@M-Bozz
Als we er gratis uit kunnen stappen, dan zeg ik ... doen!
De vraag is inderdaad wat we moeten gaan betalen om van dat stelletje *!$#$*!$* af te zijn.
.
Een ander idee is om in een tijdmachine te stappen en nooit mee te doen met dat waanzinnige project.

Not Stephen Colbert | 30-04-12 | 00:19

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 23:54
Ja, Nederland is een sterk land, dat zeker. Ik geloof ook wel dat wij zonder de EU kunnen, maar ik vraag me af of er zomaar uitstappen niet heel veel (ook financiële) nadelen heeft. Daar wil ik meer zicht op krijgen.

Ik wil wel even eerlijk zeggen dat ik wel een beetje schrik van bepaalde uitspraken van je bv. over dat Brinkman de partij bewust aan het slopen is (wilde hij niet de partij hervormen, haar manieren bieden om meer serieus te worden genomen in de politieke arena: door democratisering en minder scherpe randjes e.d.? Ik vind je mening hierover nogal vijandig en ik weet niet of het recht doet aan zijn intenties.), maar ook dat hele vieze politieke spelletjes tot de dood van Fortuyn hebben geleid (is dat ooit aangetoond? het ging toch vooral om de individuele daad van een eco-terrorist?) en de suggestie dat dit soort spelletjes mogelijk tot de dood van Wilders zouden gaan leiden. Ik begrijp dat er soms rare dingen gebeuren als macht in het geding is, maar ik hoop uit de grond van mijn hart niet dat de angst bij je gaat regeren!

M-Bozz | 30-04-12 | 00:12

@M-Bozz | 29-04-12 | 23:09
Maar hoe kom je er achter wat die mogelijkheden zijn? ik geloof in de Nederlandse vindingrijkheid, wij zullen altijd vooruit strevend zijn. Ik zie het in mijn beroep, het bedrijf waar ik werk is wereld leider op zijn gebied. wij bieden turn key solutions in die markt. het zal de polen, iraniers, saudi arabie`s, russen etc. etc. een biet zijn wat onze mening is ten aan zien van wat dan ook. wij leveren kwaliteit, functionaliteit, inventiviteit en dat alles voor een goede prijs. ze kunnen dit veel goedkoper ergens anders krijgen, maar wij leveren de real pakkage. ten aanzien van de Partij Van de Vrijheid ben ik het met je eens dat ze een enkele intriganten, infiltranten en komedianten hebben aan getrokken.maar het valt niet mee voor een beginnende partij om goede mensen aan te trekken. op dit moment is er een reinigings proces gaande binnen de PVV. het was al vrij snel duidelijk dat Hero Brinkman zich opdrong aan Geert Wilders. Deze infiltrant was vanaf het begin bezig de PVV te slopen... Geert wilders had hem door en hield hem dicht bij zich... Nu probeert hij van de zijlijn de partij te slopen, maar zijn rol is uit gespeeld. Nederland bestaat niet alleen uit windmolens, vinex wijken en polders.... Nederland bestaaat ook uit hele vieze politieke spelletje`s.. zie de moord op Fortuyn...
Ik zou willen dat ik precies wist wat wijs besluiten zou zijn. de theoretische economie bestaat uit vele stromingen, met vele meningen. ik heb daar geen zicht op.. Ik heb een roerig leven achter de rug(zover)maar mijn instinct heeft mij vaak geholpen.... vaak dacht ik pas achteraf... oh, daarom heb ik dat gedaan. mijn instinct zegt mij nou om vol voor de PVV te gaan. ik ben vrijwilliger... ik ben een sponsor(mag geen naam hebben) en ik ben een patriot. Als Geert wilders berijd is om voor Nederland te sterven(en geloof me, niet alleen het islam fascisme is bereid tot moord)Dan verdient deze man mijn stem..... dank voor je schrijven en een prettige nacht.

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 23:54

Ik zei het al: dit demissionaire kabinet ramt gewoon een groot deel van de Catshuis-plannen erdoor, daarbij geholpen door een stelletje ontspoorde op kieswinst beluste linksdwazen, en een groepje gristenfundie die een kans zien hun ergerlijke ideetjes alsnog erdoor te drammen. Godallemachtig, wat een ongelooflijke Bananenrepubliek is 0031 toch geworden.

Reykjavik | 29-04-12 | 23:38

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 19:35
Oké, oké, bedankt voor je belijdenis en je eerlijkheid. Mij raak je i.i.g. vooral met argumenten. :) Door one-liners raak ik wel geprikkeld, maar dat verandert in ergernis als het blijft bij one-liners en mensen die vanuit frustratie elkaar blijven nablaten met deze one-liners en elk tegengeluid wegzetten als 'links', politiek correct e.a. debat verlammende truuks (niet persoonlijk nemen). Deze dingen (bv. het doorgaan als EU-land of er pardoes uitstappen) zijn voor mij serious business en daar wil ik graag een debat over aan gaan om te onderscheiden waar het écht om gaat en wat van de beweringen nou echt gestaafd kan worden op basis van harde feiten. Wat dat betreft vertrouw ik de gehele politiek steeds minder en wantrouw ik ook Wilders' motieven wel eens (het lijkt hem vooral te gaan om de islam, de rest lijkt hij in werking te stellen om een grote achterban te creëren; dit lijkt zo, zeg niet dat het zo is).

Ik ben het met je eens dat Wilders vaak terecht tegen het establishment in gaat, dat hij inspireert en dat hij voor veranderingen kan zorgen. Maar, het spijt mij, ik heb veel minder vertrouwen in de personen die hij aantrekt en ik vind ook facetten van Bosma's ideologie wel erg ver gaan. Dus de PVV is niet mijn partij al vind ik men nogal ver gaan in het wegzetten en ridiculiseren van de partij (ja, tot op zekere hoogte deed ik dat ook vanmiddag) en met name haar achterban. Ik ben het ook met je eens dat het vreemd is dat de media allemaal massaal Wilders als zondebok aanwezen (er zijn vast uitzonderingen tussen de artikelen). Maar, daar speelt ook wel heel erg mee dat de PVV nauwelijks het debat aan gaat en zich vooral profileert d.m.v. incidenten en harde one-liners en provocerende moties. Mijns inziens is een democratischere PVV, die zich meer profileert d.m.v. debat en capabele personen op de lijst zet een verrijking voor de Nederlandse politiek. Als je sterke, vasthoudende politici verzamelt die de bestuurscultuur (groot probleem aan het worden, zie NRC Next van 24/04) en de ondermijning van het collectief belang zat zijn, dan hoef je ook niet bang te zijn dat ze worden ingekapseld door het establishment.

Ik deel ook wel deels je wantrouwen tegen 'hogere politieke doelen' van de EU en dat ons landsbelang daar mogelijk onder lijdt. De EU gaat me eigenlijk ook veel te ver en wordt me ook veel te groot. Economische samenwerking tegenover de VS, China, Brazilië en India, dikke prima, maar die politieke unie/superstaat daar hebben we terecht nee tegen gezegd. En ik vind het dus ook terecht dat dit issue nu op de politieke agenda wordt gezet, maar ik hoop dat we ons realiseren dat er zo even uitstappen ook consequenties kan hebben voor onze reputatie in de diplomatieke en financiële wereld... ik wil graag weten wat die mogelijk zijn, voordat ik zeg: terugtrekken!

Gr. een Civil Engineer ;) (nouja, bijna dan)

M-Bozz | 29-04-12 | 23:09

Ik zit nu even die buitenhof uitzending te bekijken, en het is best interessant :)
Het zijn 4 PvdA-ers die met elkaar van gedachten wisselen waarom het niet zo goed gaat met hun partij.
En ze snappen geen van allen waarom iedereen ze zo zat is.
Zo zegt 1 iemand bijvoorbeeld dat het is omdat de PvdA het braafste jongetje van de klas is en het altijd over de inhoud heeft :D
Ik kan mijn oren niet geloven.

Not Stephen Colbert | 29-04-12 | 20:57

@ecologiste | 29-04-12 | 20:19
De pvv heeft meer voor de dieren gedaan dan de pvdd

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 20:21

Alleen PvdD bedoelde ik dus. Waarom blijft PvdA zo zuigen?

ecologiste | 29-04-12 | 20:19

Alleen PvdA is misschien anders...

ecologiste | 29-04-12 | 20:19

Het maakt niet uit; de Titanic vergaat met ons allemaal erop, de Kunduz-coalitie nog vrolijk dansend en zingend in de balzaal. #machtsgeildomlinks #esm

peeppeep | 29-04-12 | 20:13

Het is misschien wel zeer eenvoudig. Er zijn 2 volkspartijen en de rest is machtspartij, allee PvdA is misschien iets anders. Daarna wordt er gespeeld maar de spelers behorten allemaal tot hetzelfde team en spelen totaalvoertbal: CDA, VVD, PvdA, D66, GL, CU en ga zo maar door. Zzie hoe nu Samsom de oppositierol speelt. Hahahaha. En zo wordt het NL volk verder bedonderd. Wie heeft het door?

ecologiste | 29-04-12 | 19:46

@M-Bozz | 29-04-12 | 19:25
daarom reaguur ik liever in 1 or 2 liners... populistisch weliswaar, maar daarmee zou je misschien iemand kunnen raken.. Jawel, een PVV idealist. de afgelopen dagen heb ik de media massaal èèn kant zien opwijzen, richting europa... ik kan moeilijk zien of ze daadwerkelijk verbolgen zijn, of dat ze van hogerhand gestuurd worden.... het zelfde geld voor die economen.... Europa is een macht waar veel machtige der aarde al decennia mee bezig zijn. Ik weet niet wie in Nederland gekocht is en wie niet.... Mijn gevoel zegt me dat Geert the real deal is... hij heeft schijt aan kogels.... als ik moet kiezen tussen de PVV en de hysterische eurocisten.. dan gaat al mijn geld naar Wilders.

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 19:35

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 18:53
Bedankt voor je genade! Aap is mijns inziens ook niet zo erg, ik bedoelde er i.i.g. niets meer mee dan een 'relatief lief scheldwoord', het ging me niet om je verstandelijke vermogens o.i.d. ;)

Dat klinkt allemaal vrij ideaal. Maar ik vraag me dus af wat de diplomatieke/internationaal politieke consequenties van dit gedrag zijn. Wij als klein exportland kunnen niet volledig soeverein opereren ben ik bang, we zijn volgens mij vrij afhankelijk van internationale betrekkingen. Drijf je jezelf als land niet in het nauw met al deze drastische maatregelen? En is het aangetoond dat het ook financieel uit kan? (is bv. een nieuwe munt invoeren wel een rendabel project; naar mijn weten is Wilders' rapport hierover door economen afsgeschoten). Kortom, het lijkt me een ideaal plaatje, maar is het wel zo ideaal in reality? :) Just, asking!

M-Bozz | 29-04-12 | 19:25

@M-Bozz | 29-04-12 | 18:05
nou goed. Aap is tenslotte minder erg dan eurofiel genoemd te worden. Ik geloof dat Nederland de macht in de handen heeft om korte metten te maken met het europa, zoals het er nu voor staat.ik ben voor nauwe samenwerking,maar vind dat ieder land zijn soevereiniteit dient te behouden. wij pakken de problemen in dit land aan zoals wij goed dunken, de incompetente bestuurders van europa zijn er niet om Nederland te helpen. wij halen al ons goud terug uit Amerika, en baseren onze nieuwe muntstuk daarop. we brengen de kansloze immigratie tot een stop, en werken de criminelen immigranten en illegalen het land uit. afspraak of niet... onzinnige afspraken, afgesloten met mensen die zowiezo al het belang voor europa hoog hadden staan, kunnen ongedaan worden gemaakt.. europa gaat op zijn achterste benen staan, maar snel zullen andere landen ons voorbeeld volgen...(daar alle bevolkings groepen inzien, dat zij er ook niet wijzer van worden) Europa zal worden opgeheven, en de soevereine landen onderling zullen er samen uit komen.... zo hebben we het tenslotte ook voor de euro gedaan. en wie zegt dat de euro welvaart brengt, mag van geluk spreken... mijn spaar rekening was in 1 dag gehalveerd.... dit alles leg ik uit in mijn taal(ik ben slechts mechanical engineer)

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 18:53

Joepie, het huis wat ik in 2005 (piek) voor 245.000 heb gekocht (geleend) doet nu 190.000 op de markt. Halen we daar nog even 20% vanaf kom ik op zo'n 150.000 over 5 jaar.
Heerlijk, en bedankt links!

pleurtop | 29-04-12 | 18:36

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 16:26
Och, zo snel op je teentjes getrapt? Ik vind het ook prima dat je me eurofiel noemt, maar dan moet je niet gaan janken als ik mijn reactie een beetje kracht bij zet met een onschuldig scheldwoordje erin. En, notice the smiley.. zo serieus bedoelde ik het allemaal niet.

Vergeef me! En kom maar op met je argumenten! :)

M-Bozz | 29-04-12 | 18:05

necrosis | 29-04-12 | 13:53 |

hahahaha, ROFL +1000.0000

Prutsert3368 | 29-04-12 | 16:40

tot

pennestront | 29-04-12 | 16:38

@roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 16:26
Kan ook allemaal wel soepeltjes:
1. Geen gelden meer naar Europa
2. Grenzen hermetisch sluiten
3. Dubbelpaspoortige recidivisten uitzetten, na verplichte DNA-test
4. Vervolgens rustig afwachten de EU instort

pennestront | 29-04-12 | 16:36

@M-Bozz | 29-04-12 | 16:03
als je me aap noemt, is iedere inhoudelijke discussie hierbij gesloten... is jammer want ik had een heleboel te melden over een soepele terugtrekking uit europa, en toch de financiële zekerheid van Nederland garant te stellen,,,,jammer

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 16:26

Verlaagd = verlaagT

WirMachenMusik | 29-04-12 | 16:07

Überbottehork | 29-04-12 | 11:56 |
"Schaalvergroting drukt kosten."
------------------------------------
Wie denkt dat schaalvergroting zonder meer kosten verlaagd raad ik aan om eens wat empirische onderzoeken over 'economies of scale' te lezen. Zelfs in de louter theoretische beschouwingen van de economieboeken van middelbare scholen staan voorwaarden als de U-vormige relatie tussen kosten en schaal. En dan hebben we alleen nog maar over (industrie) fabrieken.
En wie zelf, zoals bij mij het geval was, zelf (min of meer gedwongen) in de dienstensector - onderwijs en onderzoek in mijn geval - moest deelnemen aan schaalvergrotingsoperaties hoeft zelfs niet eens de literatuur in te duiken om wijzer te worden.

WirMachenMusik | 29-04-12 | 16:07

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 15:43
Ik ben helemaal geen Eurofiel, aap, wél een realist wat betreft 'simpele' oplossingen als 'zomaar uit de EU stappen' of 'EU-regels aan de laars lappen'.

En ga misschien eens op mijn punten in. Ik ben benieuwd of je inhoudelijk ook wat te melden hebt ;)

M-Bozz | 29-04-12 | 16:03

harry pikkel | 29-04-12 | 11:48 |
"Kritiekloze media en linkse partijen die als een mak lammetje achter the powers that be aanlopen. Het zijn vreemde tijden."
--------------------------------
Zeker voorzover het de MSM betreft is het nooit anders geweest. Die zijn er om het establishment te dienen.
video.google.com/videoplay?docid=-5631...
Of beter lees "Manufacturing Consent: The Political Economy of the Mass Media" zelf. Het is compact geschreven en in twee uurtjes uit te lezen.

WirMachenMusik | 29-04-12 | 15:49

@M-Bozz | 29-04-12 | 15:40
wees dan maar blij, er zijn genoeg partijen voor jou, waar je je eurofiele stem kwijt kunt.

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 15:43

@La Vie En Rose | 29-04-12 | 15:39
CPB

La Vie En Rose | 29-04-12 | 15:40

(n.a.v., niet per se gericht aan:) La Vie En Rose | 29-04-12 | 15:08
Het is echt zo gemakkelijk om nu lekker met z'n allen op de EU te zeiken. Járen hebben we voor de EU gestemd, als het ging om een monetaire unie tenminste. En jaren lang hebben we daar van geprofiteerd.. en ons zelfs hard gemaakt voor begrotingsdiscipline. En nu het wat minder gaat, roepen we als volk, als de beste stuurlui aan wal, in eens in koor: "Fuck die 3% en fuck Europa". Wat een dom simplisme! Ik hoor hier geen enkele rationele argumentatie over de (diplomatieke en financiële) gevolgen van zomaar uit de EU stappen. Zo simpel ligt dat helemaal niet in de diplomatieke wereld en bedenk je ook dat het voor onze handelspositie best wat nadelen kan hebben (bv. als wij met EU-landen willen gaan handelen, doordat we een buiten-EU-land zijn geworden en een andere munt hanteren). Ik hoor hier ook weinig tegenargumentatie als politici stellen dat meer dan 3% begrotingstekort betekent dat wij (de 'jongeren') later de (veel hogere) rekening moeten ophoesten en dat we een verrekt dom signaal afgeven naar slappere Eurolanden als wij ons zelf niet houden aan onze afgedwongen regels (toen hoorde ik men hier niet klagen); waarom zouden zij zich moeten houden aan al die strenge regels als wij ze aan de laars lappen? Oké, we hebben nu te maken met 'extremere' economische omstandigheden en dat zouden we ook prima kunnen uitleggen aan de EU (er zijn uitzonderingsregels) en dat zou ik ook gerechtsvaardigd vinden, mits alle generaties gaan meebetalen.

Maar, echt het gros hier loopt elkaar gewoon dom na te lullen en lekker kudo's te scoren met ongefundeerde en populaire uitspraken. Bah!

M-Bozz | 29-04-12 | 15:40

@Han Fortmann | 29-04-12 | 14:32
In elke plemp van je maak je duidelijk dat je de klok hebt horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt.

Allereerst zijn ALLE fracties pas geïnformeerd nadat de doorrekening van het PCB klaar was. Dus de middag/avond vóór Wilders de stekker eruit trok.
Dit om lekken vanuit de fracties te voorkomen.

Alleen de partijleiders en hun fractievoorzitters zijn bij de onderhandelingen aanwezig geweest. Voor de PVV waren dat Wilders en Fleur Agema.

En wat u gelooft of niet, zal mij verder aan mijn
roomblanke billen oxideren.

En fijn dat u vanuit buitenland nog zo betrokken bent bij uw vaderland. U weet toch wel dat u vanuit het buitenland ook kunt stemmen?

Voor de enige oplossing om onze financiën weer op peil te krijgen verwijs ik u naar de plemp van:
Parsons | 29-04-12 | 13:28 |

Wilders wilde dat ook. Snijden in de overheid. Rutte en Verhagen kennelijk niet, FC Kunduz ook niet, en de PvdA en de SP willen een nog grotere overheid.

Zo, heeft u toch nog iets geleerd.

La Vie En Rose | 29-04-12 | 15:39

Verwoorden-verwoordt-verwoordde-verwoord

Den Meester | 29-04-12 | 15:39

Ik word een beetje kwaad van al die staatspropaganda. Het democratische proces in Nederland is ernstig verstoord. Maar dáár hoor ik Brussel nooit over klagen. Het zou trouwens wel heel bizar aanvoelen als bijvoorbeeld de VVD (of D66 of CDA) opeens zoveel zendtijd zouden krijgen.

Not Stephen Colbert | 29-04-12 | 15:28

Met kapitein Cohen bleef de oude schuit nog even doorvaren op haar oude (vergane) koers, maar kapitein Samson lijkt er haast achter te willen zetten. In volle ramkoers de zee op, zonder atlas en compas, bestemming onbekend. Ze zijn inmiddels al buiten de midden coalitie gesloten, werkelijk niemand weet nog waar ze voor staan: de voorzitter streeft een kopie van de SP na, de leider wil milieu maatregelen, en de prominenten (bij buitenhof) willen een "radicale middenpartij". Wat dat ook moge betekenen. We kunnen rustig aftellen tot het einde van deze vliegende Hollander.

Boer-konijn | 29-04-12 | 15:27

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 13:49
"het is overduidelijk dat de vvd,cda,d66,groenlinks en de christen unie een complotje hebben gesmeed.... maar deze keutel zal nog hard persen worden voor ze"
--------------------------
En nog een paar meer dan die. Kijk maar eens eens van wie ze instemming krijgen. De absolute top van de bonusmanagers, bestuursleden van OS-organisaties en subsidieschraapverenigingen, anti-nationalisten en nog een heel stel Bea-likkers.
Maar geeft niet, zolang het tegen Wilders gaat worden zelfs de superkapitalisten en hun belangenbehartigers, bonusschrapers en de Oranjes liefdevol omarmd door de zichzelf 'links' noemenden.

WirMachenMusik | 29-04-12 | 15:25

gelukkig, het brood en de dagelijkse boodschappen worden duurder, maar als ik een Van Gogh wil kopen betaal ik laag BTW.
En ik maar bang zijn dat ik het dit jaar niet zou redden.

kees1960 | 29-04-12 | 15:15

@Han Fortmann | 29-04-12 | 12:56
Uhm, met die 3% is de Tweede Kamer akkoord gegaan.
En aangezien die niet alleen uit de VVD en het CDA bestaat....
Nog afgezien van het feit dat alle partijen, op de SP en PVV na, pro-EU zijn, ons aan de EU hebben uitgeleverd, mede verantwoordelijk zijn voor het falen van de EU, ook qua toezicht op de banken, miljarden in de bodemloze EUput hebben gestort, daar nog veel meer miljarden in gaan storten. Miljarden die ons volk op zal moeten hoesten, met dank aan de PvdA, D66, Groenlinks, CDA, VVD, CU en de SGP.

La Vie En Rose | 29-04-12 | 15:08

@La Vie En Rose | 29-04-12 | 14:24
.
Lezen blijft een kunst, maar voor het gemak neem ik aan dat Geert vanaf dag één steeds op de hoogte was de ontwikkelingen in het Catshuis.
.
Voor sommigen een gewaagde stellingname, ik weet het...

Han Fortmann | 29-04-12 | 14:44

@H.Stiglitz | 29-04-12 | 12:47
Spijker.Kop.Raak!

La Vie En Rose | 29-04-12 | 14:33

@La Vie En Rose | 29-04-12
.
Allereerst, er zijn verschillende bronnen dat de fractie van de PVV pas ACHTERAF is geinformeerd.
.
Ten tweede geloof ik niet dat een ervaren politicus als Wilders die CPB berekeningen nodig heeft om de richting van de effecten van de bezuiniging te bepalen.
.
Ten derde ziet u mij niet op 12 september, ik ben al ruim 2,5 jaar weg uit het land van de onbegrensde mogelijkheden dat niet in staat is te beseffen dat de diensten die de overheid biedt niet langer betaalbaar zijn.
.
Kun je de BTW verhogen, of wat dan ook, maar er is maar één oplossing - minder service aan de burger en een kleinere overheid. En dat het vorige kabinet dit niet kon leveren is op zijn minst een schande, en op zijn hoogst ....
.
Vult u aan?

Han Fortmann | 29-04-12 | 14:32

@La Vie En Rose | 29-04-12 | 13:07
verkeerT i.p.v. verkeerd.
Zucht.

La Vie En Rose | 29-04-12 | 14:31

@La Vie En Rose | 29-04-12 | 14:15
slechtS

La Vie En Rose | 29-04-12 | 14:27

@Parsons | 29-04-12 | 13:28
Psies.

Parsons for President.

La Vie En Rose | 29-04-12 | 14:26

@Han Fortmann | 29-04-12 | 14:08
Ow en dat vanaf dag 1 overeenkomen dat de BTW naar 21 % ging en overige zaken. Hoe weet jij dat?
Was jij er bij op dag één en de overige dagen?

Ow. Dat heb-bie gehoord natuurlijk....

Fijne zondag nog!

La Vie En Rose | 29-04-12 | 14:24

@Han Fortmann | 29-04-12 | 14:08
Het ging om het totaalplaatje.
De fractie ging niet akkoord.

Einde Rutte1 tot grote vreugde van al die lieden ook CDA en VVDprominenten die 1,5 jaar tegen de PVV en Wilders als gedoogpartner hebben geageerd en nu denken dat het is afgelopen met Wilders en de PVV.

Droom maar lekker verder. Blijf maar gewoon naar Wilders wijzen.

CU at 12 september.

La Vie En Rose | 29-04-12 | 14:21

irriducibili79 | 29-04-12 | 14:10 |
Alleen al met deze twee punten, ontwikkelingshulp en een kleine overheid haal je de veertien miljard, hoe moeilijk kan het zijn.

lanexxx | 29-04-12 | 14:17

@pius | 29-04-12 | 13:16
Pius, in die zeven weken is onderhandeld over het totaalpakket. Dat lag dus klaar, inclusief doorberekening van het CPB.

Het Kunduztrio hoefde alleen maar dat pakket te bekijken, zaken gaan schrappen die voor hen zelf belangrijk waren en op een paar andere punten de belastingen te verhoging.

Daar zijn ze vorige week maandag al mee begonnen. Eerst alleen Sap en Peggold en later hebben ze Slob erbij gehaald. Toen ze klaar waren hebben ze ook nog een poging gedaan om Samsom erbij te betrekken, die zag het plan niet zitten, en vervolgens hebben ze de laatste twee dagen Blok en Haarsma Buma en de Jager naar de plannen laten kijken en verder overlegd.

Die deadline was een mooi middel om de zaak op scherp te zetten. Slikken of stikken voor Rutte en de Jager want anders waren ze de risee van Brussel geworden.

Polletiek is een spel, Pius.
Dat zou je inmiddels wel moeten weten.
Dit akkoord is voor eigen eer en glorie. Voor de buhne, want slecht geldig tot 12 september.

Daarnaast is nog de vraag of de EU akkoord gaat. Dit plan zit boven de 3%.

Wat nog belangrijker is: ook dit plan is een verzwaring van belastingen en slecht voor de koopkracht.

Tot zover Den Haag Vandaag. ;)

La Vie En Rose | 29-04-12 | 14:15

Misschien was het wel gewoon voor zijn eigen kick om pechtold, sap,verhagen,rutte, samson etc etc in de spanning te laten zitten.... de oppositie wilde telkens dat de PVV de stekker er uit trok... en rutte en verhagen keken elkaar listig aan en hoopte dat Wilders in hun pakket zou tuinen... stelletje hypocrieten zijn het....

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 14:13

@Elessir | 29-04-12 | 14:00
Ja en wat mij betreft moeten we ook o snel als mogelijk naar de 0% en niet voor Brussel maar gewoon voor de volgende generaties.

De uitdaging is hoe doen we dat zonder ons land naar de knoppen te helpen.

Wat mij betreft mag er flink gesneden worden in eigen vet een veel kleinere overheid.
De ontwikkelingshulp moet een private zaak worden en cultuur en ook voetbal flink belasten.
Voor luxe betaal je maar.

irriducibili79 | 29-04-12 | 14:10

@La Vie En Rose | 29-04-12
.
Ken uw geschiedenis.
.
Op vrijdag krijgen ze de CPB berekeningen en gaan als vrienden uit elkaar,
op zaterdag blaast ie 't op.
.
Hoe geloofwaardig is dat?
.
Hoe geloofwaardig is dat als je als ervaren politicus weet dat het pakket voor 80% procent uit lastenverzwaringen bestaat? Dat wisten ze allemaal al een week of wat.
.
Wat u wilt geloven is uw zaak, ik geloof inmiddels niemand meer, iedereen speelt zijn eigen spel om zijn eigen belang te dienen, ook Oom Geert, die nu, met terugwerkende kracht, een reden heeft verzonnen.
.
Als je vanaf dag 1 overeenkomt om de lasten te verzwaren:
- BTW naar 21%
- Recept kost EUR 9 per st.
- etc
.
en dan komt het CPB met de berekening: dit kost met name de oude mensen geld,
ben je dan simpel of niet als je dat niet voorzien had?
- wie hebben AOW en pensioen om uit te geven?
- Wie gebruiken veel medicijnen?
.
Juist, die worden dus dubbel gepakt. En dat kon hij, als ervaren politicus NIET voor die berekeningen bedenken?
.
Woehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Han Fortmann | 29-04-12 | 14:08

Alle agenten moeten morgen gewoon staken! Weet je hoeveel je dan bezuinigt!!

PVV heeft gewoon gelijk. Een dag voor de persconmferentie pas de cijfers van CPB binnen. Dan is de druk om nee te zeggen gewoon heel hoog. Alleen Geert keek de cijfers in en zag dat we gewoon genaaid werden en zei nee! Dat is pas klasse! Maar ja alle sukkels hier op geen stijl zijn weer teleurgesteld. Net kinderen!! en gaan weer vrolijk links stemmen! Moet je opletten waar je over 3 jaar bent!! Dan woon je onder een brug en steek je turf in Drenthe!!

jan2806 | 29-04-12 | 14:08

M-Bozz | 29-04-12 | 13:59
*WAAR ik niet met mijn verstand bij kan.. :) (had er eerst iets anders staan).

M-Bozz | 29-04-12 | 14:05

Ven1V1d1V1c1 | 29-04-12 | 13:29 |
Mee eens. Doe ik ook. Tot slot, eigenlijk zou bijvoorbeeld museumbezoek gratis moeten zijn voor iedere Nederlander. Het is mi van de zotte dat grote groepen mensen uit onze fantastische samenleving, wegens geldgebrek hiervan worden buitengesloten. Kunst is voor velen een 'eye opener'. Ieders recht wmb!

Banana-Hollandia | 29-04-12 | 14:03

@La Vie En Rose | 29-04-12 | 13:57
Wat zien ik?
Een kusje van La Vie?
*rondedansje doet*

necrosis | 29-04-12 | 14:02

effe zonder dollen..... ik vond het zeer verdacht dat PVV hoezee zoveel negatieve punten kreeg..... heb super hide ip geopend en heb mezelf een plusje gegeven(ja,ja kinderachtig)tot mijn stomme verbazing kreeg ik een extra minnetje.... is dat mogelijk?

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 14:00

@ irriducibili79 | 29-04-12 | 11:25

"Maar wat moeten we dan, wachten en de staatsschuld iedere dag op zien lopen."

Volgens mij loopt ook met dit akkoord de staatsschuld gewoon met minstens 3% per jaar op.

Elessir | 29-04-12 | 14:00

Wat ik echt niet met mijn verstand bij kan is dat velen hierboven het heil wél durven te verwachten van Wilders en de PVV. Ja, natuurlijk, hij verzet zich tegen het huidige establishment, hij durft te kiezen voor bepaalde nationale belangen en hij durft kritisch te zijn tegenover de islam en de (deels!) mislukte allochtone integratie... waarvoor zeker hulde! Maar ik vrees dat de kiezer ook bij hem bedrogen uit gaat komen. Kijk nou ook eens naar die incapabele idioten en egocentrische machtswellustelingen die hij om zich heen verzamelt. Kijk eens naar die alu-hoedjes-ideoloog van de PVV, die het compleet paranoïde idee aanhangt dat links wordt gestuurd door Cultureel Marxisten die ons land bewust naar de vernieling zouden helpen om alsnog een Politiek Marxistisch systeem in te voeren. Kijk eens naar de ondemocratische facetten van de partij alsook de ondemocratische manier van hoe men politiek bedrijft/zich in het debat mengt (geen zinnig gesprek aan gaan, slechts volstaan met een standpunt, de ether ingeslingerd met makkelijke, populistische leuzen). Echt, de PVV is voor mij niet de partij die ons land de oplossing gaat brengen, daarvoor is ze te incapabel en te eenzijdig-idealistisch.

M-Bozz | 29-04-12 | 13:59

@necrosis | 29-04-12 | 13:42
Psies.

Kusje ;)

La Vie En Rose | 29-04-12 | 13:57

@Han Fortmann | 29-04-12 | 13:17

Allereerst heeft Wilders in de persco voorafgaande aan de onderhandelingen duidelijk gezegd dat het moelijke onderhandelingen zouden worden en het voor de PVV GEEN gelopen zaak was. Dat heeft hij daarna ook een paar keer aangegeven.

Ten tweede ging het natuurlijk om zaken die in het gedoogakkoord waren vastgelegd. Dat waren zaken waarover in 2010 overeenstemming was bereikt, dus waar de PVV het kabinet in zou steunen. Over de overige beleidsterreinen was geen overeenkomst en stemde de PVV tegen de voorstellen van het kabinet. (zie o.a. miljarden steun aan Griekenland) Een meerderheid van de Tweede kamer stemde voor. De SP en de PVV tegen.

Ten derde: de onderhandelingen hebben zeven (!) weken geduurd. Dat wees er al op dat die niet gladjes verliepen en er veel water bij de wijn moest worden gedaan.
In de laatste week van de onderhandelingen, ging het hele pakket naar het CPB om doorberekend te worden.
Op vrijdag kregen zij het hele plaatje en doorberekening van het CPB, waarop de effecten van de bezuinigingen op alle terreinen zichtbaar werden.

Daar ging Wilders/dePVV fractie niet mee akkoord en kennelijk Wilden Rutte en Verhagen hem niet verder tegemoet komen op punten die voor de PVV en haar achterban belangrijk waren en dachten dat hij toch akkoord zou gaan om redenen die ik in mijn vorige plemp al noemde.
Maar Wilders maakte een andere keus. m.i. de juiste, hoe jammer ook. Anders was hij volkomen ongeloofwaardig voor zijn kiezers geworden.

Dat m.n. de CDAbewindslieden, teleurgestelde VVDstemmers én zijn tegenstanders hem nu als onbetrouwbaar wegzetten hoort bij het spel.

Wilders heeft niet meegedaan aan het met modder gooien. Rutte ook niet. Dat pleit voor beide.

Nee, Wilders heeft niet zitten slapen.
W.b. die verborgen agenda: Die hebben alle politici. Neemt niet weg dat Wilders vanaf het begin heeft aangegeven dat het geen gelopen zaak was.

Dat hebben zijn mede-onderhandelaars kennelijk onderschat.

La Vie En Rose | 29-04-12 | 13:56

@roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 13:52
Nee!

necrosis | 29-04-12 | 13:54

@roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 13:49
Ik wens met name D'66 en GroenLuts chronische obstipatie.
*en ongezien de typhus, maar dat spreekt voor zich*

necrosis | 29-04-12 | 13:53

Die linkse gasten zijn echt stompzinnig. Er heerst helemaal geen Haagse lente, wat een idioterie.
Ik denk dat ze denken dat als ze het maar vaak genoeg tegen zichzelf zeggen dat anderen en zij zelf deze onzin gaan geloven

appeltjesgroeneweide | 29-04-12 | 13:53

@necrosis | 29-04-12 | 13:42
is dit tegen mij gericht??

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 13:52

@Sliptong | 29-04-12 | 13:46
Als je maar van Fleur afblijft, anders sluit ik iets anders....
*grinnik, grinnik, grinnik*

necrosis | 29-04-12 | 13:49

@Han Fortmann | 29-04-12 | 13:45
het is overduidelijk dat de vvd,cda,d66,groenlinks en de christen unie een complotje hebben gesmeed.... maar deze keutel zal nog hard persen worden voor ze

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 13:49

@roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 11:10
ik zie dat het komkommertijd is op nujij.nl..

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 13:47

@Han Fortmann | 29-04-12 | 13:31
Dat realiseer ik me al 40+ jaar. Als onze politici enig realiteitsbesef hadden gehad, dan was het nooit zo ver gekomen, maar ik zie nu (nog) geen enkele reden tot paniekvoetbal in deze toch al zware economische tijden.
Allemaal bangmakerij van degenen die juist het meest geprofiteerd hebben van dit gedrocht.

Ven1V1d1V1c1 | 29-04-12 | 13:46

@necrosis | 29-04-12 | 13:42
*de gelederen sluiten doet*

Sliptong | 29-04-12 | 13:46

@roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 13:33.
.
Nee, als ik hem ergens van beschuldig is het misleiding. Als het, in jouw ogen, de verkeerde kant op gaat dan meld je dan niet 10 minuten voor het eind.

Han Fortmann | 29-04-12 | 13:45

@roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 13:33
Liever een patriot dan een landverrader!

necrosis | 29-04-12 | 13:42

Dat er iets moet gebeuren staat buiten kijf. De manier alleen waarop de Klunsuz partijen dit nu doen getuigd van pure arrogantie. Nog even snel winsten pakken op 't eigen partijprogram en dat verkopen als de redding van Nederland. Op paier de 3% halen ten faveure van Brussel (ze zijn daar blijkbaar net zo dom?). Jubelstemming alom waar nederigheid gepast zou zijn. En alle rotte tomaten worden richting de PVV geslingerd terwijl dat de enige partij is die de rug recht houdt en niet ten koste van alles een handtekening zet onder een akkoord waar rijken alleen maar beter van worden en de overheid nauwelijks hoeft in te leveren. Een sterke overheid hebben we nu eenmaal nodig in Nederland vanwege de hufterige mentaliteit maar die hoeft niet kolossaal, log en peperduur te zijn. Een kleine, slagvaardige overheid is mogelijk maar je moet wel durven. En cojones hebben lijkt wel vloeken in de kerk als het om politiek gaat. IEDERE partij is louter en alleen bezig z'n vermeende achterban te pleasen en er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk pluche beschikbaar komt voor de betreffende partij. Het belang van Nederland? Moewhahaha ende LOL. 12 september nieuwe verkiezingen en een verrassende uitkomst denk ik. Ben benieuwd...

Sliptong | 29-04-12 | 13:38

Strategisch een slimme zet van Samsom. De handen vrij na verkiezingen en bij formatie.
Oppositie voeren à la SP en dan oogsten. Slimslimslim.
Hij vreet GL en D66 leeg.
Jammer dat hij slimlinks is.

eus | 29-04-12 | 13:34

@Han Fortmann | 29-04-12 | 13:17
onderhandelen is een vak apart.... Je overziet elkaars mening, en probeert de andere partij te laten inzien waarom zij het bij het verkeerde eind hebben... Als je Geert Wilders ergens van wilt beschuldigen, dan zou dat van volhardendheid en absoluut patriottisme moeten zijn.

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 13:33

@Ven1V1d1V1c1 | 29-04-12 | 13:18
.
U realiseert zich dat een begrotingstekort van 1% leidt tot een lening van zo'n 4,5 miljard EURO op de kapitaalmarkt?
.
U realiseert zich dat daarover rente betaald wordt, vanuit de belasting inkomsten?
.
U realiseert zich, dat dat geld een keer terugbetaald moet worden, voor 1% begrotingstekort praten we grofweg over EUR 281 per Nederlander.
.
Indien ja, wellicht wilt u uw tegel herschrijven?

Han Fortmann | 29-04-12 | 13:31

Ja Bassie, maar als de PvdA het voor het zeggen krijgt gaat het geld naar de bankplakkers. Mensen die niet willen werken voor hun geld en dan ook nog een grote bek hebben. Daar helpen we de economie ook niet mee.

Dus ja, even de tering naar de nering zetten is nooit leuk maar thuis werkt het ook zo. Meer geld uitgeven dan dat er binnen komt houdt niemand lang vol. Ook de PvdA niet. Die hebben in de jaren '70 het hele land naar de klote geholpen.

GSpot | 29-04-12 | 13:31

@Banana-Hollandia | 29-04-12 | 13:20
Als ik moet bezuinigen in mijn persoonlijke levenssfeer (en dat moet), dan gebeurt dat als eerste op de extraatjes (bioscoopbezoek, restaurantbezoek, theater enz), dan op de meer secundaire levensbehoeften (auto, biefstuk, rosbief enz) en in de laatste plaats op de primaire levensbehoeften.
Blijkbaar werkt het bij onze overheidsfinaniën anders.

Ven1V1d1V1c1 | 29-04-12 | 13:29

Correctie: Catshuis :)

pjisonline | 29-04-12 | 13:29

Anita de Horde: “Mooie kranten vandaag. Genot om te lezen over Haagse lente, hoop, optimisme. Lijkt wel alsof ik het ook op straat merk. Of ben ik de enige?”. Het mens is niet goed wijs!! En de anderen die verantwoordelijk zijn voor dit akkoord leven ook op een wolk.
Wat ik niet begrijp: als er financiële crisis is, dan is er toch maar één middel om daar bovenop te komen en dat is zorgen dat de burgers gaan consumeren!! Geld uitgeven, spenderen, geld laten rollen. Dan wordt er wat verdient, dan kan het groeien! Dat is toch de werking van de markteconomie waar rechts altijd zo prat op gaat?
Waarom doen alle partijen die in dit akkoord zijn betrokken en in de onderhandelingen in het Carshuis daarvoor, dan precies het tegenovergestelde???
Echt, wie het weet mag het zeggen.

pjisonline | 29-04-12 | 13:29

@pius | 29-04-12 | 13:13
Jij zou moeten weten dat de VVD ook een linker vleugel heeft. Idem het CDA.
Dus nee, wij hebben geen echt rechtse partij in Nederland.
Alles schippert maar wat aan.
Geen enkele partij kan haar verkiezingsbeloftes waar maken.
En maar lullen over hervormingen.
Maar wat het eerste hervormd zou moeten worden: het kiesstelsel, daar lult niemand over.

En in september hoogstwaarschijnlijk weer twee partijen erbij.

Jippie!

La Vie En Rose | 29-04-12 | 13:29

Ik begrijp niet dat iedereen blijft lullen over 3% TE VEEL uitgeven.

Iedere gek kan binnen 5 minuten in de uitgavenlijst van de overheid schrappen en 50 á 60 miljard vrijmaken. Dan hebben we een gezonder huishoudboekje, veel lagere belastingen en een snel opbloeiende economie. Binnen luttele jaren de EURO eruit trappen en hup, handel drijven. Daar zijn we goed in.

Parsons | 29-04-12 | 13:28

Ik vind Geert Wilders toch een stuk minder a-sociaal overkomen.
Mijn keuze op het stembiljet is snel gemaakt...

necrosis | 29-04-12 | 13:28

@pius | 29-04-12 | 13:17
daar ben ik blij om, want daar draait het tenslotte om in het leven.. lachen.... hoe harder hoe beter. veel plezier met Feijenoord-AZ vanmiddag...

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 13:27

@pius | 29-04-12 | 13:16 |
Zeven weken of twee dagen; ook deze coalitie is een 'achterkamertjes-modaleburgerneukcoalitie'.

Niemands Knegt | 29-04-12 | 13:27

@pvpb | 29-04-12 | 13:03

Er wordt niet bezuinigd, er worden lasten verhoogd, dat is iets heel anders.

Borakh | 29-04-12 | 13:20

Ven1V1d1V1c1 | 29-04-12 | 13:11
Mijn punt is eigenlijk dat er een hoop wordt geroepen hier, zonder dat men de feiten goed weet. Niet onbelangrijk. Verder, wbt de kunst sector, zelf heb ik de grootse hekel aan gesubsidieerde podiumkunst, waarbij mensen die naakt een broedende kip nadoen enzo. Maar dat is slechts een kwestie van smaak.
Maar bezuinigen op kunst en cultuur in het algemeen, ben ik op tegen. Kunst en cultuur vormen een kritisch, en vaak humoristische toevoeging aan de tijd waarin we leven, alsmede het politieke klimaat waarin we ons bevinden.

Banana-Hollandia | 29-04-12 | 13:20

Nederland had helemaal geen begroting van 3% overheidstekort voor volgend jaar bij Brussel hoeven inleveren.
Slechts een meerjarenplan hoe ze die 3% denken te gaan bereiken. Maar zoals gewoonlijk hebben onze politici ons land weer in de uitverkoop gezet ten faveure van de zakkenvullers.
Het land kapotbezuinigen heet dat.
Wanneer komt die overheid nu eens met maatregelen om in de eigen ministeries te gaan snijden?

Ven1V1d1V1c1 | 29-04-12 | 13:18

@La Vie En Rose | 29-04-12 | 13:07
.
Mooi verhaald, mooi sprookje, ik mis het happy end....
.
Een vraag: waarom heeft Wilders vanaf het begin ingestemd met lastenverzwaring ipv bezuinigingen ( hij was er immers vanaf dag 1 bij), loopt hij steeds in de as en blaast hij 2 uur voor de persconferentie, de boel op?
.
Natuurlijk 'spint' hij nu een nieuwe waarheid bij elkaar, maar blijf bij de feiten. je bent er steeds bij, vanaf moment één, en de laatste seconde blaas je het op. Dan heb je:
- zitten slapen
of
- je hebt een verborgen agenda

Han Fortmann | 29-04-12 | 13:17

@roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 13:15

*ROFLOLT*


Nu echt out is. Leve Feyenoord!

pius | 29-04-12 | 13:17

De breker betaalt! Behaalde resultaten uit het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst.

Al SchietjemeLevend | 29-04-12 | 13:17

@Superior Bastard | 29-04-12 | 11:15
Of hij zich er van bewust was dat hij het slim speelde, betwijfel ik, gezien zijn optreden tijdens het debat.
Hij had de vloer met Sap aan kunnen vegen (pas bij overleg gehaald toen de plannen klaar waren) Dat deed hij niet voldoende, waardoor Sap én Haarsma Buma de bal bij hem neerlegden.

Zie het meer als een geluk bij ongeluk. Verder mee eens.

La Vie En Rose | 29-04-12 | 13:16

@Niemands Knegt | 29-04-12 | 13:13

7 weken of twee dagen met een deadline a.s. maandag. De vraag stellen is hem beantwoorden.

pius | 29-04-12 | 13:16

rechtse partijen, linkse partijen.... ze hebben nederland allen de das om gedaan... het is tijd voor een goede Partij, een pro-Nederland partij en een pro-vrijheid partij...... PVV hoezee!!!

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 13:15

Zo en Nu feyenoord. *uouot*

pius | 29-04-12 | 13:14

@pius | 29-04-12 | 13:10
En dit is geen 'achterkamertjes-modaleburgerneukcoalitie'?

Niemands Knegt | 29-04-12 | 13:13

Het land stond aan de afgrond van een afwaardering en Roemer+Samsom+Wilders hebben laten zien wat je aan ze hebt als de nood aan de man komt. PVV+PvdA+SP zijn drie partijen die alleen maar schreeuwen en dwarsliggen; het is makkelijk om het nemen van verantwoordelijkheid aan anderen over te laten.
.
En dat nietszeggende "het moet eerlijker" riedeltje begin ik aardig zat te worden.

Not Stephen Colbert | 29-04-12 | 13:13

@La Vie En Rose | 29-04-12 | 13:07

Nederland heeft geen echt rechtse partij? Dus dit was geen echt rechts kabinet? Laat je niet pakken door de doctrine Vie. Daar was jij altijd te slim voor.

pius | 29-04-12 | 13:13

@ Han Fortmann | 29-04-12 | 12:56 | + 0 -
Ja, Han, ik verwijt Mark en Jan Kees toch ook dat ze notabene wél gokverslaafden lijken. Als dat geen duidelijke genoege "framing" voor jou is, dan weet ik het ook niet hoor.

Greetje Duisenberg | 29-04-12 | 13:11

@Banana-Hollandia | 29-04-12 | 13:07
Bedankt voor de correctie maar wat is je punt?

Ven1V1d1V1c1 | 29-04-12 | 13:11

pvpb | 29-04-12 | 13:03 |
Als dat al zo zou zijn is dat peanuts vergeleken met wat NL met een dergelijke coalitie straks gaat betalen als door het invoeren van eurobonds de huidige rente van 2,4%, gemiddeld wordt met die van 6%-plus landen als Spanje en Italië. En dan heb ik het niet eens over de rentestanden van de relatief kleine eurozone-economieen als Griekenland en Portugal die daar nog bovenop komen.

WirMachenMusik | 29-04-12 | 13:11

Beetje Jammer bas. Omdat onze rechtse achterkamertjes-modaleburgerneukcoalitie er niet uit kwam na 7 weken was deze nood-breekt-wetcoalitie genoodzaakt voor de deadline maandag naar een begroting toe te sprinten.

In dat licht bezien is het natuurlijk een groot compliment waard wat de Kunduz-alliantie binnen twee dagen heeft heeft gepresteerd. Hiervoor past slechts respect Bas.

En dat dit soort bezuinigingen pijn doen dat was ook onder een Catshuisbegroting gebleken dat weet iedereen.

Dus een beetje mildheid in deze zou niet volstaan in deze Bas. De kritiek doet namelijk nogal ridicuul aan.

pius | 29-04-12 | 13:10

Goed gedaan Samson, hou die rug recht!
Als je was gaan 'draaien', dan was het volgens de CDA/PVV/VVD doctrine ook weer niet goed geweest (Mwohahahaha, ROFL).
In september volgt de mening van Nederland over dit accoord.

Ven1V1d1V1c1 | 29-04-12 | 13:08

@kapotte_stofzuiger | 29-04-12 | 11:14
In ieder geval geen PVV. Want de hardwerkende reaguurder houdt van aanpakken.

niet voor de hond | 29-04-12 | 13:07

Ven1V1d1V1c1 | 29-04-12 | 13:01
De BTW op de PODIUM kunst gaat weer terug naar het oude niveau van 6%.
Op alle overige kunst, waar voorheen ook 6% werd geheven, wordt nu juist meer BTW berekend. Veel mensen weten dit (blijkbaar) niet. Maar het is wel een feit.
En bovendien discriminerend. De meeste reaguurders scheren hier iedere vorm van kunst over één kam. Niet gestoord door enige kennis. Check thé facts!

Banana-Hollandia | 29-04-12 | 13:07

W.b. vallen van het kabinet:
Verhagen en Rutte hebben hoog spel gespeeld. M.n. Verhagen, vermoed ik. Die was veel woedender dan Rutte, (die verbijsterd was) toen Greet, na het door het CPB doorberekenende totaalplaatje te hebben bestudeerd en de effecten van die bezuinigen duidelijk werden, niet akkoord ging.
Zij dachten dat Wilders geen andere keus had dan slikken of stikken. Als Greet de gedoogconstructie op zou blazen, zou dat immers betekenen dat de PVV voorlopig in de oppositie terecht zou komen? Alle andere partijen hadden de PVV in 2010 al buitengesloten van regeringsdeelname. Dus Geert, dit is het. Slikken of stikken.

Wilders slikte het niet. Deze bezuinigingen kon hij niet verkopen aan zijn achterban. Er viel kennelijk niet meer te onderhandelen over wat hij wilde: veel meer snijden in de Overheid, i.p.v. nog meer bezuinigingen in de zorg, de AOW, etc. om maar aan de eisen van Brussel te voldoen. Dus trok hij de stekker eruit.

Dat was de eerste strategische fout van Rutte en Verhagen. Afgezien van de gevolgen van lastenverhogingen - hetgeen niet hetzelfde is als bezuinigen - voor de koopkracht. Dus slecht voor de economie.

De Tweede strategische fout was dat beide partijen, m.n. de VVD, akkoord zijn gegaan met de wijzigingen die het Kunduztrio in de oorspronkelijke bezuinigingsplannen hebben aangebracht. Sap, Pechtold en Slob wisten dat de VVD en het CDA hun plannen moesten slikken omdat Rutte en de Jager hun plannen vóór 30 april aan de Europese commissie moesten voorleggen anders zouden zij in Europa afgaan als een gieter.

I.p.v. een dikke middelvinger naar de EU op te steken, ook over die 3%, afgesproken toen Nederland er economisch nog goed voorstond, scheten de VVD en de Jager in hun broek en maakte de VVD een ruk naar links.

Goed gespeeld van het Kunduztrio, dat zichzelf op de borst klopte over het feit dat zij uit landsbelang over hun eigen schaduw heen waren gesprongen.
Nix davon. Gewoon partijpolitiek als je kijkt naar wat zij er voor zichzelf hebben uitgesleept.

Nu dat laatste langzaam duidelijk wordt en de effecten van die wijzingen: nog meer lastenverhogingen, en het terugdraaien van allerlei bezuinigingen, alsmede dat deze plannen slechts gelden tot de verkiezingen, is het alleen FC Kunduz dat nog in jubelstemming verkeerd.

Steeds meer kritiek, mn van VVDstemmers op de draai die hun partij heeft gemaakt.

En Samsom heeft wellicht een goede keus gemaakt, toen het Kunduztrio - dat al met elkaar in overleg was alvorens Samsom bij de onderhandelingen te betrekken - hem met een voldongen feit confronteerden. Slikken of stikken.

Die krijgt nu een storm van kritiek over zich heen. Niet erg, voelt hij ook eens wat het is om afgebrand te worden.

En dat nog steeds naar Wilders wordt gewezen als hoofdschuldige van het mislukken van de onderhandelingen en hij gezorgd heeft dat er nu een links kabinet zal komen is gewoon strategie om de aandacht af te leiden van het falen van Rutte en Verhagen tijdens de onderhandelingen.

Bovendien hebben wij in Nederland geen echt rechtse partij.

Afijn, laat Sap, Pechtold, Slob, het CDA en de VVD nog maar even genieten.

Tot 12 september.
Dan volgt de afrekening.
Het enige dat ik vrees is dat de PvdA toch uit het dal gaat kruipen.
We shall see.La Vie En Rose | 29-04-12 | 13:07

@Greetje Duisenberg | 29-04-12 | 12:49
.
Nee, je kunt niet op de laatste dag de stekker eruit trekken na zeven weken, dan ben je geen knip voor de neus waard. Moet u eens proberen in de onderhandelingen met uw werkgever of uw team....
Al is het maar, binnen het akkoord, omdat we nu over 2 miljard EURO (geveild afgelopen week) 0,8% meer rente moeten betalen. Dat is 16 miljoen per jaar. DANK U.
.
Bedankt voor deze zelfkikker ter waarde van EUR 1 per inwoner per jaar.
.
Daarnaast moet u nog eens kijken welke lastenverzwaringen het nieuwe akkoord heeft t.o.v het oude akkoord,
.
Hoewel beide beneden niveau zijn.

Han Fortmann | 29-04-12 | 13:04

Na 7 mei zal het Kunduz-akkoord geen stuiver meer waard zijn. De kans is dan groot dat Francois Hollande als salonsocialist de verkiezingen wint in Frankrijk en daarmee het stabiliteitspact op scherp zet, zeer tegen de zin van de dominee Merkel. Tegen 12 september is het wachten op het momentum op aan te sluiten bij de internationale coalitie tegen de hedendaagse buitenlandse bezetter van Nederland, de moloch Europa met al haar gelieerde profiteurs en zakkenvullers.

Nestorix | 29-04-12 | 13:04

Paternotte vergeet even dat door niet te bezuinigen Nederland vrij eenvoudig aantoonbaar tenminste 4 mld per annum meer zou betalen aan rente op staatsleningen (brede zin) voor het thans uistaande bedrag. Dat is structureel 250 euro per hoofd van de bevolking. Zonder dat daar iets voor terugkomt. Sterker, daarbovenop de extra leningen en kosten van die leningen die door oplopend tekort zouden worden gecreëerd. Structureel hebben we het dan over een bijzonder sterk verslechterende koopkracht.

pvpb | 29-04-12 | 13:03

Jaja... De BTW op de kunsten omlaag en de BTW van de dagelijkse boodschappen omhoog. Wie wordt hier nu beter van? ...
G-L- is voor mij nu definitief een one-issue partij met een hoer als fractievoorzitter.

Ven1V1d1V1c1 | 29-04-12 | 13:01

-weggejorist-

Djilleke Spoker | 29-04-12 | 13:01

Naast D66'ers met hun kunstsubsidiehobbies en hun anti-nationalalisme, zijn de overwinnaars:
De CDA'ers. Schrappen dierenpolitie voor hun voornamelijk (industriële) veeboeren. NIET schrappen in OS voor hun bestuursleden van ontwikkelingssamenwerking-organisaties.
GL vanwege honderden miljoenen voor bestuursleden van milieuclubjes.
De CU want die willen altijd gewoon meedoen.
Voor de rest zware verliezers (vooral de VVD) met bovendien niet al te beste vooruitzichten voor de toekomst.
Alhoewel je mag vermoeden dat de PvdA zich na de verkiezingen alsnog in gaat slijmen.

WirMachenMusik | 29-04-12 | 13:00

@Parel van het Zuiden | 29-04-12 | 12:26

Ik ga mee. Wanneer?

Barbertjehangt | 29-04-12 | 12:59

Krijgen we nu de "Mars der beschaving 2.0" ?

taxhond | 29-04-12 | 12:58

Voor de kunst hators hier, de BTW verlaging gaat alleen op voor PODIUM kunsten.
NIET voor de overige kust. Just so you know.

Banana-Hollandia | 29-04-12 | 12:57

@Greetje Duisenberg | 29-04-12 | 12:40
.
Ik reageer hier alleen maar op uw plempsel, omdat hier voortdurend wordt gesproken over 'het dictaat van Brussel' dat ons dwingt te bezuinigen. Het lijkt erop dat men bezig is met 'framing'- als je een boodschap maar genoeg herhaalt wordt het de waarheid. Ik ageer daartegen.
.
En hoewel ik het met dictaat deels eens ben moet ik u melden dat dictaat is afgedwongen door met name Rutte en de Jager in het kader van de onderhandelingen rondom de 'Bazooka'. Dus als u het niets eens bent hiermee, verwijt het dan niet de EU, maar de vorige Nederlandse regering.
* verder gaat met factfinding *

Han Fortmann | 29-04-12 | 12:56

H.Stiglitz | 29-04-12 | 12:47 |
Inderdaad, het gaat er hier méér om wie zich het morele recht toeëigent om ons land naar de knoppen te helpen.

Schoorsteenveger | 29-04-12 | 12:52

"Veel podia zijn niet van plan nu de toegangsprijzen te verlagen."
Dus trekken al die kunstminnenden met hun grote bek binnenkort opnieuw de straat op om hier schande van te spreken?

Schoorsteenveger | 29-04-12 | 12:50

@ Han Fortmann | 29-04-12 | 12:19 | + -1 - #2
Ik noemde al het woord casino.
.
Eigenlijk beschrijft dat heel goed, wat ik van Jan Kees en Mark vind. Het zijn gokverslaafden, die spelen met poen van een ander en geen idee hebben hoe hoog de verliezen inmiddels zijn opgelopen.
.
Logisch dat iemand daar de stekker uit heeft proberen te trekken. Wilders heeft gewoon gelijk!

Greetje Duisenberg | 29-04-12 | 12:49

@netniet | 29-04-12 | 12:35 |

Er is in principe niets mis met een plek in de kamer. Echter die plekken gaan klaarblijkelijk per definitie naar de verkeerde mensen. Verkeerde mensen, zorgvuldig geselecteerd en gecultiveerd door partijkaders, kadaverdiscipline, en eigen belangen zullen opnieuw de Kamer bezetten.
.
Een helderder bewijs voor de samenklittende regenten als het huidige regentenakkoord kon niet vanuit Den Haag komen. Het akkoord stelt regentenbelang veilig ten koste van burgerbelangen. Lastenverzwaren wordt naar bezuinigen gelogen.
.
Een stem op alle politieke partijen pakt uit als stem voor de regenten. Eenmaal op het pluche worden programma's terzijde geschoven. Niet voor een compromis maar een regelrechte verkoop. Het eigen belang sneeuwt alles onder. Dus stemmen moet gepaard gaan met luide niet te negeren protesten. Opdat de regenten duidelijk wordt dat onze belangen moeten prevaleren boven hun eigen belangen!

Parel van het Zuiden | 29-04-12 | 12:48

Het enige verschil tussen Kunduz en de PVV-gedoogconstructie is dat de de laatste de media tegen zich had. Was het 'kunduzakkoord' als eindakkoord van het Cathsuisoverleg eruit gekomen, had ik durven wedden dat dezelfde Pauw en Witteman, Mathijs van Nieuwkerk, Buitenhof, Binnenhof, Eenvandaag etc. een nationale week van rouw hadden afgekondigd hoe Bruin I dit land naar de knoppen helpt. Om van de reacties van dezelfde Sap, Peggold etc nog niet te spreken.

H.Stiglitz | 29-04-12 | 12:47

@doskabouter
Hulde voor je woorden!

Mark6105 | 29-04-12 | 12:47

@doskabouter | 29-04-12 | 12:39
Toen wij Nederlanders massaal nee tegen europa zeiden, kregen we prompt geld van ze..... Ik denk dat Geert Wilders een echte en open democratie in Nederland wilt Plaatsen...

verder ben ik ook voor de republiek.... the king is dead... long live the king..... En geert als groot Patriot mag van mij de eerste president zijn...

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 12:45

Hé! De PvdA heeft de boot gemist en plots wordt Paternotte wakker.

WirMachenMusik | 29-04-12 | 12:45

@parel van het zuiden
Ik wil daar ook aan mee doen, doen we de eerste keer vreedzaam of nemen we gelijk hooivorken mee?

Mark6105 | 29-04-12 | 12:44

@Überbottehork | 29-04-12 | 12:38 |
Ja en ik dedoelde natuurlijk dat ze dat letterlijk zijn. Net als die dwergen he...
Stom van me.

Hufter | 29-04-12 | 12:44

Ik ga gewoon lekker niks onzinnigs consumeren. Een jaartje back to basics is goed voor de mens.

yamahaha | 29-04-12 | 12:44

@Muxje | 29-04-12 | 12:39
.
Snijden in eigen vlees doet pijn, dus....

Han Fortmann | 29-04-12 | 12:43

Overigens wat die tutholad'ancona uitkraamt is niet om aan te horen. Ik heb de tv resoluut uitgezet.

jim_garrison | 29-04-12 | 12:41

@ Han Fortmann | 29-04-12 | 12:19 | + -1 -
oh... sorry hoor meneer Han, neem me niet kwalijk, jeetje nog aan toe... puh puh puh ..
.
Maar zegt dat verder dat het daarom ook een goeie regel is?
.
Of moet je misschien flexibel zijn als de doelpalen tijdens de wedstrijd TELKENS verplaatst worden??? Veranderend inzicht. Meebewegen met dat riet zoals ze dat in China wel zeggen.
.
Let op de nadruk op telkens, want het nieuws gaat zo snel, de ene week is het dit land en de andere week Spanje om maar wat te noemen. En op dat jojo gedoe wil je dan beleid baseren? Een beetje casino, toch?
.
Maar je schijnt het te weten, dus vertel maar op = ;-0)

Greetje Duisenberg | 29-04-12 | 12:40

Wat een vertoning in Buitenhof. Met zulke roepers aan de zijlijn om de PvdA omhoog moeten helpen, heb je geen vijanden meer nodig.

De dame en heren raken maar niet uitgepraat over de PVV en het CDA. Wat een zwaktebod. Clairy neemt noodgedwongen de rol van kleuterjuf aan: "we hebben het over de PvdA!"

Fret Kroked | 29-04-12 | 12:40

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 12:15

Niemand is blijer met onze democratie als de politici zelf. Het heeft zo lekker veel mogelijkheden om uit te voeren wat het volk niet wil. Ze wisten toen al van backdoors.

Van mij mogen we voor 12 september overgaan op een twee partijenstelsel of zelfs overstappen naar de republiek vorm. Dit gezeik ben ik meer dan zat.

doskabouter | 29-04-12 | 12:39

@Ginger Ted 12:30: Juist. Even doorpakken en ons door een kutjaar heen slaan. De tijd om te herbezinnen, over het financiële systeem, Europa, maar vooral ook over de landsbegroting en de manier waarop we de zaken in Nederland regelen, is na de verkiezingen. Ik ben alleen bang dat echte hervormingen en een doelmatiger overheid er weer niet gaan komen, wie er straks ook in het zadel zit.

Muxje | 29-04-12 | 12:39

Geert wilders... Mijn eerste zoon zal zijn naam dragen.... een groot patriot en een ijzer sterk antwoord tegen europa en de islam..... mark my words.... Na hem, weet iedereen waar Nederland ligt...

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 12:39

@ van Duyvenbode
"We zijn in ander vaarwater terechtgekomen." Zo is het en vooral het handhaven van de rechtstaat daarin is de uitdaging. Het wordt tijd dat meer mensen zich dit gaan beseffen...

jim_garrison | 29-04-12 | 12:38

@Borakh | 29-04-12 | 12:34 |
Het is inderdaad nog erger dan Pamela zich toen kon voorstellen. Hemeltergend.

Niemands Knegt | 29-04-12 | 12:38

@Hufter | 29-04-12 | 12:36
Die exTNT'ers zijn geen wegwerkartikelen maar zo zijn ze wel behandeld. Zoals ik al stelde: ridicuul.

Überbottehork | 29-04-12 | 12:38

@Überbottehork | 29-04-12 | 12:21 |
Uhm, ik denk dat ik je nu dan wel begrijp:
-"werknemers zijn helemaal geen wegwerpartikel.
Zeker niet zolang je maar met inzet en serieus met je werk bezigbent.
-"die duizenden ex-TNT'ers die met inzet en serieus met hun bezigwaren zijn wel wegwerpartikelen"
.
Enig mogelijke conclusie => dat waren dus geen werknemers.
jaaah,jaaaah.....???

Hufter | 29-04-12 | 12:36

buitenhof staat aan en voel mij machteloos woedend dat PUBLIEKE ZENDTIJD weer in het teken staat van de pvda
als je kijkt naar de zevende dag op de belg dan zie je alle partijen aan het woord komen
wat staat er eigenlijk in de mediawet over onafhankelijke journalistiek?
de nos heeft een publieke, dus kleurloze taak, maar tt, journaal en andere nieuwsprogramma's staan bol van pvda nieuws en wilders bashing
er zou eindelijk eens wat aan gedaan moeten worden aan deze gedachtenpolitie die publieke omroep heet!

Dhr. de Wit | 29-04-12 | 12:36

Ik wil dit jaar naar het Malieveld samen met u allemaal. Wie gaat er mee?

Parel van het Zuiden | 29-04-12 | 12:26

Op zich wel maar wat is er mis met een plek in de kamer zelf ?

netniet | 29-04-12 | 12:35

Han Fortmann | 29-04-12
Juist zucht, zo zou het moeten zijn, snapt u de waanzin als ze het weer eens hebben over de BV Nederland, of de BV Europa :-)

bakoenin | 29-04-12 | 12:35

@Niemands Knegt | 29-04-12 | 12:25

Die column zou eigenlijk eens bijgewerkt moeten worden naar de huidige situatie, de VvE is intussen begonnen zich op naam van de bewoners diep in de schulden te steken en is zich zelfs garant gaan staan voor de nog diepere schulden van de nabijgelegen flatgebouwen Griekenland, Spanje en Portugal die nog socialistischer en dus kanslozer bestuurd worden.

Borakh | 29-04-12 | 12:34

@Überbottehork | 29-04-12 | 12:28 |

Ik zou er een feest van de democratie van willen maken.
.
Bier, burgers en brullende protesten! Wijn, wij -denken, en weg met de regenten! Gedestilleerd, gezamenlijk, en gehoon naar de regenten!
.
Dit is ons land en het is tijd dat we ons land terug in eigen handen nemen! Hoera voor de burger, weg met de regenten!

Parel van het Zuiden | 29-04-12 | 12:34

"De enige zaken" excuses

Ginger Ted | 29-04-12 | 12:32

@Ginger Ted | 29-04-12 | 12:30
"Niet lullen, maar poetsen."
Nuff said!

Überbottehork | 29-04-12 | 12:32

@lauwebal 12:11: Wat we gezien hebben is dat alle partijen hun principes even wat minder hard hebben laten meetellen, om tot een akkoord te komen. De zin "Over hun schaduw heenstappen" is vaak gehoord. Nogmaals: ik ben ook niet blij met de situatie en met bepaalde stukken van het akkoord, maar ik begrijp wel waarom het is zoals het is.

Als je zo nodig dicht bij de mensen wil staan, noem dan "vuilnisman", "beleidsmedewerker", "stafjurist", "afdelingshoofd", etc. Ook allemaal ambtenaren maar worden nooit genoemd als er weer eens zielig gedaan moet worden, want men heeft geen emotionele binding met die beroepen. En daar gaat het om, niet om de klare taal en het dicht bij de mensen staan.

Muxje | 29-04-12 | 12:31

@bakoenin | 29-04-12 | 12:26
.
In een BV is nooit iemand hoofdelijk aansprakelijk...
.
* nog eens zucht *

Han Fortmann | 29-04-12 | 12:30

"Ondertussen gaan de btw en AOW-leeftijd versneld omhoog en worden lonen van hardwerkende politieagenten en leraren bevroren. Kunduz, kanduz, kudt dus."

Nou en? Leg eens uit waarom ik 50-minner wel jaren langer moet doorwerken en een 50-plusser niet een half jaartje of een 60-plusser een aantal maanden? Die grijze golf heeft zich met zijn hypotheekrente ook al zo bevoordeeld.

Trouwens ben ik leraar en kan ik leven met een nullijn als dat ook voor anderen gaat gelden.

En mijn vrouw heeft een modezaak, die de paar procent extra BTW vooral zelf zal moeten bijpassen wil ze concurrerend blijven

Hou op met dit gejammer. Niet lullen maar poetsen.

Het enige zaken die wel moeten gebeuren zijn de banken, andere financials, de bonus- en managerscultuur keihard aanpakken, en Europa scheiden, en in een noordelijke alliantie, zelf ook afgeslankt, verdergaan.

Ginger Ted | 29-04-12 | 12:30

bakoenin | 29-04-12 | 12:22 | + 0 -
na volgende week (de franse verkiezingen) komen er eurobonds.

ganzo | 29-04-12 | 12:30

@Parel van het Zuiden | 29-04-12 | 12:26

Ik meld me aan.

Borakh | 29-04-12 | 12:30

@Parel van het Zuiden | 29-04-12 | 12:26
Is er bier?

Überbottehork | 29-04-12 | 12:28

Tijd voor een hollandse lente..

Betweetert | 29-04-12 | 12:28

@Van Duyvenbode | 29-04-12 | 12:21
Wat Harry zegt.

Überbottehork | 29-04-12 | 12:26

De BV Europa is een bv waarin alle niet aandeelhouders hoofdelijk aansprakelijk zijn met hun prive vermogen, en waarvan de vennoten ieder risico kunnen afdekken op kosten van de niet aandeel houders.

bakoenin | 29-04-12 | 12:26

De burgerij moet de onderlinge politieke scheidslijnen opheffen. De laatste jaren is wel duidelijk geworden dat linksom of rechtsom de burger verder geknecht en uitgemolken worden. Het is tijd voor een nieuwe scheidslijn, burgerij versus regenten.
.
Laten we samen gaan staan en de balans in Nederland herstellen. De politiek hoort de bevolking te vertegenwoordigen en dat doen zij nu niet. De overheid hoort de bevolking te dienen en dat doet zij nu niet. De burger hoort voor zijn burgerrechten op te komen en dat doen wij nu niet.
.
Er is een zwaarwegend gemeenschappelijk belang. Ons Nederland, onze welvaart en onze vrijheden worden naar de klote gemarchandeerd door de gehele Nederlandse politiek en dat kunnen we alleen samen stoppen. Het is tijd voor breed burgelijk verzet.
.
Ik wil dit jaar naar het Malieveld samen met u allemaal. Wie gaat er mee?

Parel van het Zuiden | 29-04-12 | 12:26

Dat ouwe lijk van een d'Ancona laat zich weer lekker kennen zeg....

Nilfisk | 29-04-12 | 12:26

Namen hoeven wat mij betreft niet zo kort en indirect. Beschrijvende namen zijn duidelijker. In plaats van Kunduz-accoord bijvoorbeeld: 'Voorbode van een uitpers- en afwurgcoalitie' of 'bijvoorbeeld iets met 'Brussel'.

WirMachenMusik | 29-04-12 | 12:25

Van Duyvenbode | 29-04-12 | 12:21
Dat is toch onvoorspelbaar? Ben nou ook niet bepaald het zonnetje in huis wat betreft de nabije toekomst, maar dat is gebaseerd op de kennis die we nu hebben. Je weet nooit met welke kostenbesparende uitvindingen de wetenschap op de proppen komt. En dan heb je weer economische groei. Dat wordt trouwens nog wel eens vergeten, dat we die groei in eerste instantie aan de wetenschap te danken hebben.

harry pikkel | 29-04-12 | 12:25

Indachtig mijn naam, zal ik hier nog eens een stuk van Pamela Hemelrijk propaganderen die de huidige situatie meesterlijk omschrijft. Ik raad vooral de 'redelijken' zoals @Muxje | 29-04-12 | 11:59 | aan om dit stuk tot zich te nemen.
Goddomme, het is geen 'bezuinigingsfeest', het is het verder uitkleden van de burgers door 'rupsjenooitgenoeg'. Laten die 'redelijken' dan ook eens nagaan wie de schuldigen zijn van dit 'bezuinigingsfeest.
www.vrijspreker.nl/wp/2008/06/flatgebo...
Niet de burgers!

Niemands Knegt | 29-04-12 | 12:25

Er is behoefte aan een PVV-achtige partij die wordt geleid door capabele personen en die niet zo extreem is als het gaat om islam en bijvoorbeeld Europa. Normaal gesproken kom je vervolgens uit bij de VVD, maar daar zijn zaken als sociale rechtvaardigheid en liberaal gedachtengoed inmiddels verworden tot iets dat er alleen toe doet wanneer dat zo uitkomt.
Dit gezegd hebbende: waar moet je straks in godsnaam op stemmen?

Buggert | 29-04-12 | 12:24

@ Niemands Knegt
"Wij zijn verworden tot vee op de belastingboerderij."
.
mooi gezegd....

Greetje Duisenberg | 29-04-12 | 12:23

@kapotte_stofzuiger | 29-04-12 | 12:09

Komt dat 'rare' communiceren niet door de media? Hoe vaak worden de woorden van Wilders uit contekst gehaald of op een andere manier verdraaid?

Barbertjehangt | 29-04-12 | 12:22

@http://www.nu.nl/economie/2798884/spaanse-economie-in-enorme-crisis-kredietafwaardering.html
Staat Jan Kees al weer in de startblokken?
Ik wens alle keukentafel economen heel veel wijsheid toe de aankomende tijd.
Dit is geen Griekenland.
Veder een klein stukje waanzin.
De verplichtingen die Spanje heeft ten opzichte van het reddingsfonds hoeven pas.... ja u leest het goed in 9999 terug betaald te worden.
Endgame, gegokt en verloren.

bakoenin | 29-04-12 | 12:22

@Hufter | 29-04-12 | 12:19
Beter lezen, vriend.

Überbottehork | 29-04-12 | 12:21

Überbottehork | 29-04-12 | 12:19

Zo dramatisch is dat toch niet, een paar eeuwen? het kan best zijn dat de economie weer aantrekt na 300 jaar.

Rest In Privacy | 29-04-12 | 12:21

@Zuid-Holland | 29-04-12 | 11:14
U heeft schijnbaar last van een verstand-crisis.

Cor Rupteling | 29-04-12 | 12:19

@Greetje Duisenberg | 29-04-12 | 12:05
.
Onder welke steen komt u vandaan? Die 3% is afgedwongen door ons 'rechtse' kabinet onder leiding van Rutte en de Jager.

Han Fortmann | 29-04-12 | 12:19

@Überbottehork | 29-04-12 | 12:09
Nogmaals; Dat uitwisselen van mensen (en het daar de deur voor open wordt gezet) heeft dus NIETS, NAKKO, NUL met hun prestaties te maken.
Dit i.t.t. wat jij beweerde in hetgeen waar ik op reageerde.

Hufter | 29-04-12 | 12:19

Ik vind dat Emile, de grote leider van na de zomer, als eerste een staatsbezoekje aan Venuzuela moet ondernemen. En Shell moet nationaliseren.

Maarten van Traa | 29-04-12 | 12:19

@Van Duyvenbode | 29-04-12 | 12:17
Na 'de komende eeuwen' ben ik maar gestopt met lezen. Niet zo dramatisch doen heur.

Überbottehork | 29-04-12 | 12:19

Met Sap ten strijde. Ze doen maar !
Eerst dat verongelijkte gezeik van die half om half Indo en dan weer leuterleugens uit de oude doos.
Boeiend. En dat terwijl de beslissingen buiten beeld genomen worden.Prijzen omhoog en ´t´volk de bek snoeren en voorliegen met niet bestaande oranje gevoelens.
Armoe van alle kant .

Ratzing. | 29-04-12 | 12:18

@Überbottehork | 29-04-12 | 12:12 : Dat laatste ben ik met je eens. Banen moeten niet gesubsidieerd zijn. 1% werkloosheid kan prima als werknemers met 60 jaar met pensioen kunnen en er geen arbeidsmigranten worden toegelaten. Ik noem 1% en niet 0% omdat ik uiteraard rekening hou met frictiewerkloosheid.

lauwebal | 29-04-12 | 12:18

Überbottehork | 29-04-12 | 12:12

Economische groei kunnen we wel vergeten de komende eeuwen. De olie raakt op, de grondstoffen uitgeput, kortom, het model van de economische groei werkt niet meer. Het nieuwe model luidt: hoe handhaven we een rechtstaat en democratie in tijden van (eeuwenlange) economische krimp.
Zeg maar: de economie krimpt 1 à 2 % per jaar, hoeveel moeten we dan bezuinigen? De aanname van economische groei is niet meer van deze tijd. Voor het Westen nu al niet meer, voor de BRIC landen over een paar jaar ook niet meer.
We zijn in ander vaarwater terechtgekomen.

Rest In Privacy | 29-04-12 | 12:17

De politieke staatsgreep van de EU-vazallen van de Kunduz-coalitie zal wel een tijdje effect hebben op de gemoederen. Er zijn nu eenmaal veel mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is. Maar de veenbrand zal weer oplaaien wanneer de lastenverzwaringen duidelijk worden op de bank/spaar-rekeningen, terwijl er miljarden blijven vloeien richting EU/ESM, 'ontwikkelings'-landen, subsidiesponzen en D66-hobby's. En terwijl de uitholling van onze soevereiniteit en de verkwanseling van ons land, ten bate van de multiculturele EU-droom, zal doorgaan.

Fijnstoffer | 29-04-12 | 12:16

@kapotte_stofzuiger | 29-04-12 | 12:12
Eens, het is een rare manier van huishouden. Een ingeslepen slechte gewoonte, wereldwijd, die m.i. de oorzaak is van deze, vele vorige en nog meer toekomstige crises. Tekort is nooit goed, ook niet een klein beetje, als het structureel is.

Überbottehork | 29-04-12 | 12:16

al die verkiezingen van de afgelopen tientallen jaren waren een wasse neus.... we konden kiezen tussen shit en poep. de anti Nederlandse beslissingen werden altijd na de verkiezingen uit gevoerd. Dit wordt de moeder der vaderlandse verkiezingen..... Nederland opheffen? ja dan wel nee... ik wens u allen veel wijsheid toe in het stemhokje...

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 12:15

@harry pikkel | 29-04-12 | 12:08
We hebben een gezegde in onze business:
Gaat het goed dan drinken mensen veel, gaat het slecht dan drinken mensen meer. 25% omzetgroei in de afgelopen 2,5 crisisjaar. Crisis? Waar?

Überbottehork | 29-04-12 | 12:14

@Strangetown | 29-04-12 | 12:10 : "Verscheurd Europa" is een vage term en kan variëren van oorlog tot onafhankelijke landen met goede diplomatieke relaties. Oorlog waar zit niemand op de wachten. Onafhankelijke landen wel, met een eigen identiteit en eigen gecontroleerde grenzen, en zonder EU. Wat niet wegneemt dat de landen onderling een prima relatie kunnen hebben. Nederland heeft een goede relatie met Turkije, en toch is Turkije geen EU-land. Dat kan dus ook zo met Duitsland, Frankrijk en de rest van Europa.

lauwebal | 29-04-12 | 12:14

Houzee? 'Hou zee!' was de groetformule die tussen 1933 en 1945 gebruikelijk was binnen de Nationaal-Socialistische Beweging (NSB). Bien étonné de se trouver ensemble? [if you know what I mean...].
Nou nee, verbaast me nix. Lees verder: nl.wikipedia.org/wiki/Houzee

josgpn | 29-04-12 | 12:13

Er zijn zoveel echte bezuinigingen mogelijk maar de VVD kiest voor de makkelijke maar voor de economie dodelijke weg en verzwaart de lasten.

libertaal.blogspot.com/

Borakh | 29-04-12 | 12:13

@Überbottehork | 29-04-12 | 12:06
Dat is een economische discussie: als je tekort komt, moet je minder uitgeven, of een investering doen die dat tekort in de toekomst opheft (a la Keynes).
Echter, na het voeren van een politieke discussie, wordt de keuze gemaakt om de inkomsten te vergroten, met alle economische risico's vandien.

kapotte_stofzuiger | 29-04-12 | 12:12

@lauwebal | 29-04-12 | 12:07
Werkloosheid van 1% is een utopie, gaat niet gebeuren en is ook niet erg. (Tijdelijk) werklozen zullen er altijd zijn als die een uitkering krijgen in de tijd dat ze nieuw werk zoeken: prima.
Roemenen en Bulgaren zouden hetzelfde loon als Nederlandse werknemers moeten krijgen. Geen Nederlanders die het werk willen doen? Dan buitenlanders inhuren, anders lijkt de keuze voor een even dure Nederlandse kracht me logisch.
Die banen zijn er inderdaad niet, dat zeg ik ook: die moeten er komen. Maar alleen op een gezonde manier, niet gecreeerd en gesubsidieerd van overheidswege maar door gezonde economische groei.

Überbottehork | 29-04-12 | 12:12

Wat had je graag anders gezien? Duurdere zonnepanelen? Handhaving van het hoge BTW-tarief op de kunsten? Dat is klein bier.
@Muxje | 29-04-12 | 11:59 | + -2 -
Het gaat om het principe en alle beetjes helpen.
-
Oh, en nog iets: schrijf gewoon "ambtenaren" in plaats van "politieagenten en leraren". Dat inspelen op sentimenten laten we wel aan de SP over. En aan de PVV, die beginnen daar ook goed in te worden.
Muxje | 29-04-12 | 11:59 | + -2 -
De PVV en SP zijn concreet en staan dicht bij de mensen. Geen vaagtaal.

lauwebal | 29-04-12 | 12:11

Ooit werd het al gezegd:

EuRotOp!

pennestront | 29-04-12 | 12:11

@kapotte_stofzuiger | 29-04-12 | 12:09
oh, sorry hoor dat we nog wat geld voor ons zelf willen overhouden...

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 12:11

Greetje Duisenberg | 29-04-12 | 12:05 |
Zolang Duitsland en Frankrijk vrindjes met elkaar kunnen blijven.
Geen mens zit op een hernieuwd verscheurd Europa te wachten.

Strangetown | 29-04-12 | 12:10

@lauwebal | 29-04-12 | 11:49
.
Ach ja, die fijne jaren 50.
.
Werkweken van 50 uur.
5 dagen vakantie.
enz.

Han Fortmann | 29-04-12 | 12:09

@Greetje Duisenberg | 29-04-12 | 12:05
Wat ik echt niet begrijp (los van het feit of je nu Wilders-fan bent of niet), is dat de beste man het zo raar communiceerde. Nu is hij de zwarte piet, terwijl hij uiteindelijk een sinterklaas blijkt te zijn.

kapotte_stofzuiger | 29-04-12 | 12:09

@Hufter | 29-04-12 | 12:05
Het inwisselen van personeel is ook ridicuul, zeker als je ze vervangt door incompetente lui. Waar stel ik dat ik dat een goede zaak vind dan?
Ik pleit vóór langer doorwerken, dus voor het aanhouden van ervaren (en ja, duurder) personeel, met een duidelijke meerwaarde. Dat heeft de kwestie TNT wel bewezen.

Überbottehork | 29-04-12 | 12:09

Überbottehork | 29-04-12 | 11:58
Nou ik er even over nadenk, de horeca worden ook duurder, dus uiteindelijk zou je er zelfs nog profijt van kunnen hebben.

harry pikkel | 29-04-12 | 12:08

@Überbottehork | 29-04-12 | 12:02 : Waar. Maar die banen zijn er niet. En als de banen er wel bij komen, dan gaat een deel naar Oost-Europeanen (wat de Kunduz-partijen betreft ook voor Roemenen en Bulgaren) en er moet wel een extreme banengroei zijn om de werkloosheid richting de 1% te brengen. De premies van doorwerkende AOW-ers worden weer uitgegeven aan uitkeringen, per saldo blijft er niets over.

lauwebal | 29-04-12 | 12:07

@Greetje Duisenberg | 29-04-12 | 12:05
Is het erg gek dat ik een 3%-regel al absurd vind? Moet ik eens proberen, decennia achter elkaar een paar procent per jaar tekort komen.

Überbottehork | 29-04-12 | 12:06

@ kapotte_stofzuiger | 29-04-12 | 11:30 | + 2 -
Nou ik denk ook dat Wilders wel een beetje heeft bijgeleerd over economie. Die getalletjes uit Brussel zijn ook maar een slag in de ruimte. Zo'n 3% regel bijvoorbeeld, hoe is die bepaald en door wie en op basis van welke wijsheden? Het feit dat Brussel tot nog niets voor elkaar heeft gekregen wat betreft die crisis, geeft ook al niet echt heel veel vertrouwen. Meneer Van Rompuy mag er dan wel uitzien als een boekhouder, van geld heeft ie weinig verstand.
.
En ik denk dat Wilders best wel goeie adviseurs heeft, bijvoorbeeld in die Joodse kringen uit de States. Reken maar dat Wilders goed heeft nagedacht voor ie de bom liet barsten.
.
Zal de EU nog erg lang bestaan? Ik twijfel hoor ...

Greetje Duisenberg | 29-04-12 | 12:05

@Überbottehork | 29-04-12 | 11:48
Zeg dat maar tegen bv. die 1000-en ex-TNT postbodes die werden ingewisseld tegen SPOTgoedkope 'krachten'.
Dat ,naar nu blijkt, de post onevenredig vaak zoekraakt, is kennelijk een bijkomstigheid.
Voor dergelijke uitwisselingen van redelijk betaald naar SPOTgoedkoop wordt binnen kort de deur wagenwijd opengezet. En voor wie denkt dat je dat kan doen zonder dat dat tenkoste gaat van het produkt, is een naieveling dan wel iemand die alleen oog heeft voor zijn eigen bonus.

Hufter | 29-04-12 | 12:05

roxasect | 29-04-12 | 11:55
En dan vergeet ik het belangrijkste nog: de oorzaken van de crisis zijn nog steeds niet aangepakt. Het financiële stelsel is nog steeds gebaseerd op schuld en dus geldschepping en 'systeembanken' moeten nog steeds door de belastingbetaler gered worden als het mis gaat. Lijkt me een schone taak voor linkse partijen om daar eens over te beginnen, maar ik vrees dat ze niet eens snappen waar dit over gaat.

harry pikkel | 29-04-12 | 12:05

@mvdwarsligger | 29-04-12 | 11:59
Je snapt het niet he?
2 scholen met 2 schoolbesturen of 1 school met 1 schoolbestuur. Makkelijk he?
'Overbodige' bestuurslagen zijn, je raadt het al, niet voor niets overbodig. Die kun je echter op kleinere scholen ook hebben.

Überbottehork | 29-04-12 | 12:04

@lauwebal | 29-04-12 | 11:51
Er moeten banen gecreeerd worden, op een gezonde manier, met een gezonde economische groei. Mensen kúnnen (bepaalde beroepsgroepen uitgezonderd, bouwvakkers etc) langer doorwerken. Men begint vaak pas op 25-30 jarige leeftijd tegenwoordig.
Hogere AOW-leeftijd levert wel geld op. Die mensen werken door en blijven premies bepalen.
Again, banen erbij voor de 'jongere' werklozen en oudere werknemers kunnen blijven zitten waar ze zitten. Ervaring is veel waard op de werkvloer.

Überbottehork | 29-04-12 | 12:02

roxasect | 29-04-12 | 11:55
Waar baseer je dat gevoel op? Zelfs met de bezuinigingen is er nog een tekort van 3%, we zitten al in een recessie en de koopkracht gaat nog dalen, we hebben nog steeds een te grote overheid die hervormd gaat worden, dezelfde mensen die er de afgelopen jaren een potje van gemaakt hebben zitten er nog steeds en dan komen er straks nog wat leuke halfjaarcijfers uit Europa. Dus ik zou graag met je mee juichen, maar heb geen flauw idee op basis waarvan. Op een of ander vaag gevoel?

harry pikkel | 29-04-12 | 12:01

Ben niet zo enthousiast, maar in vergelijking met Rutte I is het toch een verademing.

Buggert | 29-04-12 | 12:01

@Überbottehork | 29-04-12 | 11:56 :
- In elk land rijden mensen auto. Maar we wonen hier met te veel mensen. Links wil nog meer mensen binnen halen en vooral christelijk het kinderen krijgen nog meer stimuleren met als gevolg nog meer files voor de volgende generaties.
- Ik bedoel kleine scholen, en daarmee ook kleine klassen. Zie bijvoorbeeld Frankrijk, waar het ook kan. Leer-fabrieken zijn verschrikkelijk.
- Kleine gemeentes betekent minder bevoegdheden. In Frankrijk heb je gemeentes van een paar honderd inwoners, met een gemeentehuis ter grootte van een klaslokaal. Gemeentes moeten zich niet bezig houden met ingewikkelde zaken als sociale zekerheid, inkomenspolitiek en de WMO. Gemeentes die uitsluitend over lantaarnpalen gaan kunnen prima klein zijn. Burgers zijn dan direct betrokken bij concrete zaken die in hun eigen dorp spelen. Dit voorkomt ook megalomane prestige projecten waar Nederlandse gemeentes zich aan bezondigen.

lauwebal | 29-04-12 | 12:01

Het "landsbelang dienen" is verworden tot een onmogelijke coalitie, die door de onderlinge chantage en afhankelijkheid niet verder komt dan ALLE vetlagen te sparen; en ALLE linkse hobby's staande te houden. Eigen belangen eerst.
Ten koste van de belastingbetalers. Mijn stem gaat naar de grootste dwarsligger tegen dit systeem.

Jan Passant mk2 | 29-04-12 | 11:59

@lauwebal | 29-04-12 | 11:49
Ja geef je helemaal gelijk en we moeten ons best doen om dat weer voor elkaar te krijgen al heb ik er een hard hoofd in. We zullen altijd blijven roepen en op 12 september hebben we weer een kans om ons uit te spreken over de toekomstvisie voor ons land.

Maar in de tussentijd moeten we ook door om ons hoofd bovenwater te houden en vooral om de opkomende economieën bij te benen

irriducibili79 | 29-04-12 | 11:59

@Bassie: Raar dat "kunduz-coalitie" is blijven hangen als naam, zelfs bij diegenen die er blij mee zijn. Ik heb zelden zo'n onaangename benaming van een coalitie gehoord. Tja, en het resultaat is niet fijn, maar wat wil je dan? Het begrotingstekort werd onacceptabel hoog (niet alleen voor de grote Europa-Satan), en er lagen drie opties voor een tot op het bot verdeelde Kamer:
- Niets doen: normaal gesproken de logische keuze: gewoon demissionair zijn en de verkiezigen afwachten. Maar het overgrote deel van de Kamer vond dit onacceptabel gezien de urgentie van deproblemen.
- Bezuinigen: duidelijk mijn eigen voorkeur, maar lastig en impopulair onder de bevolking, zelfs in goede tijden. Bezuinigingen treffen vaak onverwachte groepen, en die staan dan meteen op het Binnenhof. Kortom, niet iets dat je even snel op een achternamiddag regelt.
- Lasten verzwaren. Altijd een populaire keuze onder politici. Zelfs de VVD heeft in het verleden laten zien dat ze algemene lastenverzwaringen slechts mondjesmaat terug wil draaien (kwartje van Kok bv). En zo is nu ook weer gebleken: als er een beetje druk achter staat, schuiven links en rechts zó bij elkaar om tot een akkoord te komen, als dat middels lastenverzwaring gerealiseerd gaat worden.

Wat had je graag anders gezien? Duurdere zonnepanelen? Handhaving van het hoge BTW-tarief op de kunsten? Dat is klein bier. Salarisverhoging voor ambtenaren? Daar lijkt het me de tijd niet voor. Verlagen van ontwikkelingshulp? Ja, graag... maar in deze situatie politiek volstrekt onhaalbaar. Hervormingen? Niet in 2 dagen op een bierviltje uit te werken. Of zou je liever een hoog tekort willen aanhouden, omdat dat zo'n fijne middelvinger richting Europa is? Wat mij betreft is het voorliggende pakket een shit sandwich, maar veel beter wordt het niet. Ik ben alleen bang dat het veranderen van de belastingvrije reiskostenvergoeding (aan het bedrag te zien schaffen ze die zo'n beetje af) de werkende forens onevenredig hard gaat treffen, dat kan al snel €100 per maand of meer gaan schelen.

Oh, en nog iets: schrijf gewoon "ambtenaren" in plaats van "politieagenten en leraren". Dat inspelen op sentimenten laten we wel aan de SP over. En aan de PVV, die beginnen daar ook goed in te worden.

Muxje | 29-04-12 | 11:59

@Überbottehork | 29-04-12 | 11:56
Dat schaalvergroting de kosten drukt ben ik niet met je eens. Schaalvergroting levert ook veel overbodige managementlagen op.

mvdwarsligger | 29-04-12 | 11:59

@harry pikkel | 29-04-12 | 11:50
Ik zie er geen bedreiging in. Ik zit toch al bij een 'veel te dure' zaak. Aandacht, goede adviezen, service, een lach, btw, accijns. Het zit állemaal bij de prijs inbegrepen.

Überbottehork | 29-04-12 | 11:58

Krijg er ook geen warme gevoelens bij, maar beter een flutakkoord dan geen akkoord. Miljardenboetes, afnemend vertrouwen en een daardoor stijgende rente voor de staatsschuld kunnen we ook niet gebruiken.

bintang | 29-04-12 | 11:58

@roxasect | 29-04-12 | 11:55 : We hebben hier helemaal geen groen. Heeft niets met politiek te maken maar met ruimte. Het dichtstbijzijnde groen vindt je in Frankrijk of in Oost-Duitsland en Polen. Met een bevolkingsdichtheid van 400 inwoners per vierkante kilometer is geen echte natuur mogelijk. Alleen GroenLinks snapt dat niet. GroenLinksers hebben altijd de grootste mond over wereldburger zijn, maar als ze eens een oerbos in Oost-Europa bekijken dan zullen ze zich realiseren dat in Nederland geen natuur meer bestaat.

lauwebal | 29-04-12 | 11:57

@Fopspeen | 29-04-12 | 11:43
.
Kun je nagaan wat er straks gebeurt na de crisis als de BTW terug gaat naar 19%.
.
* proest *

Han Fortmann | 29-04-12 | 11:57

@lauwebal | 29-04-12 | 11:49
-Geen files? We willen toch allemaal met de auto?
-Kleine scholen? Schaalvergroting drukt kosten. Je bedoelt vast kleine klassen. Akkoord.
-Kleine ziekenhuizen? We zijn met 16,5 miljoen op een stuk grond ter grootte van 10 voetbalvelden. Komen allemaal vroeg of laat wel eens in een ziekenhuis. Beter zijn er grote, gespecialiseerde centra zoals een NKI, waar ze alle kennis en apparatuur bij elkaar hebben.
-Kleine gemeentes? Vooral méér bestuurscentra creëren! Daar bespaar je mee!

Überbottehork | 29-04-12 | 11:56

@lauwebal | 29-04-12 | 11:49
-Geen files? We willen toch allemaal met de auto?
-Kleine scholen? Schaalvergroting drukt kosten. Je bedoelt vast kleine klassen. Akkoord.
-Kleine ziekenhuizen? We zijn met 16,5 miljoen op een stuk grond ter grootte van 10 voetbalvelden. Komen allemaal vroeg of laat wel eens in een ziekenhuis. Beter zijn er grote, gespecialiseerde centra zoals een NKI, waar ze alle kennis en apparatuur bij elkaar hebben.
-Kleine gemeentes? Vooral méér bestuurscentra creëren! Daar bespaar je mee!

Überbottehork | 29-04-12 | 11:56

@lauwebal
Veel mensen durven er niet openlijk voor uit te komen want de kranten zeggen toch dat.... het journaal zegt toch dat.... op internet staat toch dat....
Dat is het hele issue wat er speelt en wat die dikkoppen aan het doen zijn en proberen, ons vol dom houden zodat ze vrijwillig mee werken aan deze maffia praktijken.
Toch gaat de vlam in de pan slaan mark my words!

Mark6105 | 29-04-12 | 11:56

@Doc Damage | 29-04-12 | 11:51
Voeg daar iedereen bij die in een appartenmentencomplex woont. Verder zullen mensen die een monumentaal pand bezitten ook niet snel toestemming krijgen om zonnepanelen op het dak te leggen.

mvdwarsligger | 29-04-12 | 11:55

Mensen die nu opeens samsom zien zitten moeten wel door de mistbank heenkijken die de beschermer van alle vettige pvda-baantjes om zich heen heeft opgetrokken.
Een meerderheid wàs er al, ook zonder pvda. Bleèren vanaf de zijlijn is in verkiezingstijd vruchtbaarder dan verantwoordelijk zijn voor (impopulair) beleid.
Partijpolitiek en narcisme zullen de grondslag zijn voor samsom's act.
Op de langere termijn (tot 12/9) zal blijken dat GW slim is geweest. Want Europa krijgt terecht de schuld.
Strax hebben we drie grote spelers: PVV, SP en VVD.
Als manneke pechtold 2 tongen zou hebben zou hij waarschijnlijk 2 richtingen oplikken en sap laat zich strax gewoon naaien door de grootste lul.
cda gaat zijn naam wijzigen in cdaa: christen democratisch arabisch appèl.

pennestront | 29-04-12 | 11:55

@medusa324 | 29-04-12 | 11:42
.
Maar aan de andere kant, op rechts werkt het net zo. Al die lutsers gijzelen elkaar!!!

Han Fortmann | 29-04-12 | 11:55

Zoals het er nu uit ziet komen we nog lang niet uit die neerwaartse spiraal. Gingen de Nederlanders er al op achteruit, nu zal het nog meer worden. Juist door het verhogen van de BTW zullen veel diensten en producten duurder worden. De luxegoederen zullen minder snel, slechts bij uitzondering, aangekocht worden, men zal zich meer en meer gaan richten op de (hoogst)noodzakelijke dingen: wonen, eten en werken. Theater, cultuur en andere dingen zullen werkelijk niet bovenaan het lijstje staan. Dit zal - in het gunstigste geval - naar misschien eens per jaar gezet gaan worden.

Misschien zullen weer minder (vooral vrouwen) participeren in het arbeidsproces. Door de nieuwe regels voor kinderopvang zijn er aardig wat ouders die besloten hebben dat een van de ouders thuis blijven (fulltime) om op de kinderen te passen, omdat dit goedkoper is. Minder kinderen op te vangen: leegloop kinderdagverblijven, waardoor ontslagen en uiteindelijk sluitingen van kinderdagverblijven. Een klein voorbeeld van wat ik nu al om mij heen zie gebeuren. Dit zal ook in andere sectoren plaats gaan vinden.

Nu is het al zichtbaar dat het in winkels stiller is, steeds eerder 'midseason sales'. De aldi en Lidl en overige discounters hebben het steeds drukker: een volledig gevuld karretje voor 100 euro is nu beter dan een paar half gevuld karretje voor hetzelfde bedrag bij andere supermarkten. En wie weet: misschien zijn er NL-ers die kansen zien om bepaalde producten die hier in NL te duur zijn geworden uit ons omringende landen te gaan halen, omdat het BTW tarief daar lager is. Het is misschien wel goedkoper om eens per maand naar Duitsland te rijden, diverse al dan niet dagelijkse boodschappen in te slaan en thuis op te slaan (vriezer etc). Op de terugweg gooi je je tank nog even vol en drink je nog ergens een biertje en ga je na een leuke en nuttige dag weer terug naar Nederland. Zeker de mensen in de grensgebieden zullen dit overwegen. Hierdoor minder geld in de NL economie... Uiteindelijk zal Den Haag weer naar andere opties zoeken (wederom lastenverzwaring) om meer geld binnen te krijgen.

Een oplossing? Heel moeilijk, maar het zal in ieder geval wel moeten beginnen in Den Haag zelf, de overheidsinstanties. Minder geld uitgeven aan bijvoorbeeld ontwikkelingssamenwerking: laten we er eerst voor zorgen dat wijzelf geen derdewereldland worden, dan kunnen wij weer andere landen helpen. Het valt m.i. niet te verkopen dat in Nederland steeds meer mensen (ver) onder de armoedegrens moeten leven en de NL overheid flinke sommen geld naar andere landen overmaakt ter steun. Ook de EU zou wel wat minder geld van ons mogen krijgen, op het moment dat NL naar de knoppen gaat dan kunnen ze helemaal niets meer krijgen, dus laat ze maar genoegen nemen met een beetje...

Versnapering | 29-04-12 | 11:55

Ze krijgen hun trekken nog wel thuis. Het is allemaal zo doorzichtig als het maar kan. Het plan lag er al. PVV wilde er niet aan (Terecht) Daarna wat eisen ingewilligd (btw voor cultuur, kolentax, pgb) en klaar is kees. EU helemaal blij en Blok samen met Peggold liegen de hele bevolking voor hoe goed het voor ons is. Als of Nederlanders dat niet door hebben. Het leuke deel moet nog komen.

doskabouter | 29-04-12 | 11:55

Geenstijl en reaguurders vooral als slechte verliezers, terwijl rest van nl toch het gevoel heeft dat we eindelijk uit donkere middeleeuwen komen. Kunst en groen horen daarbij.

roxasect | 29-04-12 | 11:55

@Mark6105 | 29-04-12 | 11:49 : In theorie ben ik het 100% met je eens. Maar ik zie toch wel vreemde dingen om me heen. Iedereen vindt dat akkoord prachtig, men loopt er massaal mee weg. De pijn komt pas na oktober dit jaar en 2013. Allemaal na de verkiezingen dus. Ik ben benieuwd hoe de sfeer dan zal omslaan..

lauwebal | 29-04-12 | 11:52

@mvdwarsligger | 29-04-12 | 11:44
Ook bezuinigen is hier niet het devies, dan blijft het probleem bestaan alleen worden de bedragen lager. Er moet hervormd worden. Punt.

Überbottehork | 29-04-12 | 11:51

Haha goedkope zonnepanelen, daar hebben we wat aan! Om te beginnen mensen die huren niet veel... Zijn best veel manen die er niets aan hebben.

Doc Damage | 29-04-12 | 11:51

Als Geert Wilders met de maatregelen van dit vreselijke akkoord gekomen was dan zou hij de hele politiek en pers over zich heen gekregen hebben en terecht. Waarom waarom krijgen die 5 partijen dan geen kritiek?
Voor mij blijft het toch de PVV want die partij ziet het grote gevaar van de islam terwijl de andere partijen er mee in bed liggen.

Barbertjehangt | 29-04-12 | 11:51

@Überbottehork | 29-04-12 | 11:48 : De AOW leeftijd omhoog doen levert geen cent op. Alleen maar meer werkloosheid, doordat banen minder snel vrij komen en er nog altijd sprake is van werkloosheid. Weliswaar minder AOW (de baten), maar méér uitkeringen (kosten). De 65-jarige wil graag met pensioen, de jongere wil graag aan het werk, dus ik zeg: AOW-leeftijd verlagen in plaats van verhogen.

lauwebal | 29-04-12 | 11:51

Überbottehork | 29-04-12 | 11:48
Wat vind jij als slijter van de extra btw plus accijnzen? Kun je toch nauwelijks blij mee zijn, lijkt me.

harry pikkel | 29-04-12 | 11:50

Meer en meer mensen gaan stemmen voor Wilders wacht de uitslagen maar af in september!
En dan als blijkt dat hij de grootste partij heeft wat willen die boomknuffelaars dan nog doen?

En dan al die media nu maar roeptoeteren dat het niet waar is en alle media die maar publiceert wat Trix en haar maffia bende willen dat er wordt gepubliceerd want houdt het volk dom en we kunnen ze blijven uitknijpen en leegpersen als overrijpe sinaasappels.

Maar Trix en maffia bende, het volk begint de ogen te openen langzaamaan en we blijven niet dom door niet te zien wat er aan de hand is.
Kwestie van tijd en dan is het feest in Nederland met hooivorken en andere zaken want de echte Nederlander pikt dit niet meer lang en terecht!
Weg met dat hele corrupte koningshuis en hun maffia bende die zich regering durft te noemen.
Tijd om eens aan ons zelf te denken nu, ja aan het eigen land en ons eigen volk.

Er zitten godverdomme 600.000 mensen in Nederland bij de voedselbanken en ons zuurverdiende geld gaat maar naar de oh zo arme grieken en arme zwartjes in Afrika, flikker toch op!

Eigen land en volk eerst en dan pas eens kijken naar de rest van de wereld. Zo behoort het te zijn en niet andersom.

Maar goed... kwestie van tijd dus 12 september komt er aan oftewel de tegenwoordige versie van D-Day.

Mark6105 | 29-04-12 | 11:49

@irriducibili79 | 29-04-12 | 11:41 : In de jaren '50 was Nederland nog een mooi land. Geen geld naar ontwikkelingshulp, geen geld voor cultuur, geen multikul. En nog redelijk wat ruimte voor ons allemaal. Belasting betalen vind ik prima, zelfs al is het meer dan 50% voor een mooi land. Zonder multikul, met ruimte, geen files. Kleine scholen, kleine ziekenhuizen, kleine gemeentes, ofwel de menselijke maat. Alles wat Nederland niet meer heeft. Betalen voor een slecht product doet niemand, in Nederland krijg je geen waar meer voor je geld.

lauwebal | 29-04-12 | 11:49

@ikreaguurdusikbesta | 29-04-12 | 11:36
Ja... en dan lekker je sterretje open trekken voor Europa...... dit is een mooie gelegenheid om alle Holland haterts te ontmaskeren...

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 11:49

@Hufter | 29-04-12 | 11:37
AOW-leeftijd moet nu eenmaal omhoog, dat is niet zo moeilijk te beredeneren. We leven langer en zijn met minder mensen om degenen die er reeds 40 dienstjaren of meer (wat de huidige en toekomstige generaties niet meer gaan halen) op hebben zitten te voorzien van een fatsoenlijke AOW-uitkering. En die hebben ze, helaas, nodig, mede dankzij het gekudt bij pensioenfondsen die doodleuk een brief sturen met de mededeling dat je (toekomstig) pensioen naar beneden is bijgesteld.
Werknemer is geen wegwerpartikel, zéker niet als je jezelf belangrijk genoeg maakt. Kwestie van inzet en serieus met je werk bezig zijn. Als je niks klaarmaakt op je werk ben je wél een wegwerpartikel, maar dan is het terecht. Het heet niet voor niets geld verdíenen.

Terugdraaien verminderen financiele steun aan dictatoriale en corrupte regimes is inderdaad onbegrijpelijk. Die zonnecollectoren zijn gedoe in de marge.

BTW op podiumkunsten omlaag naar 6% is ridicuul, daar het hoge BTW-tarief geldt voor luxe-producten en -diensten. Concertbezoek etc is pure luxe, heeft niets met 1e levensbehoeften te maken.

Kortom, er zitten plussen en minnen in dit akkoord. Zo werkt het. Dat noemen ze het democratisch tekort.

Überbottehork | 29-04-12 | 11:48

Kritiekloze media en linkse partijen die als een mak lammetje achter the powers that be aanlopen. Het zijn vreemde tijden.

harry pikkel | 29-04-12 | 11:48

@ bassie.. wat een waardeloos stuk. Samson heeft het wel degelijk goed verknald en heeft juist helemaal geen kaarten in handen. www.telegraaf.nl/binnenland/12026206/_...
Stel, hij mag met zijn vingertje wijzen en wordt de grootste bij de volgende verkiezingen? Of de SP? Of de PVV? Wat krijgen we dan? SP/PVDA/PVV? Zwart I? Nee, Samson zit straks met dezelfde mensen aan tafel (mocht hij uberhaupt willen regeren)

Locutar | 29-04-12 | 11:47

Leve de SP,En de rest?WEG ER MEE.

kweetitwel | 29-04-12 | 11:47

@klokkeluider | 29-04-12 | 11:27
Grappig toch? Reiskostenvergoeding dekt sowieso gemiddeld maar de helft van de kosten. En dan betaal je al accijns, btw, wegenbelasting, btw op garagekosten en belasting over je verzekering. Komt de Kunduzkolchoz er nog even dunnetjes overheen met nog een belasting.

Het is dat ik (nog) geen hooivork heb, maar anders zat ik er nu boosaardig grijnzend vlijmscherpe punten aan te vijlen...

koolteer | 29-04-12 | 11:47

Vooral de goedgelovigen die op deze linkse partijen weer stemmen krijgen gewoon een sigaar uit eigen doos! Wolven in schaapskleren, zachtjes uitgedrukt.

lanexxx | 29-04-12 | 11:47

Ik kan die triomfantelijke kop van Sap niet meer zien. GroenLinks is een totaal gestoorde partij. Dat wisten we al, maar komt ook pijnlijk naar voren in het akkoord. En dit is nog maar het begin.. Als GroenLinks serieus in een kabinet komt betekent het volledig open grenzen, ontwikkelingshulp weer omhoog, meer geld voor cultuur. En de werkende betaalt.

lauwebal | 29-04-12 | 11:46

@P5ycH0 | 29-04-12 | 11:19
.
Nou, die zoen van Wilders zult u zich nog lang herinneren, succes met uw stem(advies).
.
Vergelijk het Catshuisakkoord eens met het nieuwe akkoord en denk dan nog eens na over wie u uw stem geeft, met in gedachten dat het Catshuisakkoord werd getorpedeerd door het nieuwste erelid van Nieuw-Links.

Han Fortmann | 29-04-12 | 11:46

@Maco | 29-04-12 | 11:28
Het probleem is dat ze niet zozeer bezuinigen, ze gooien gewoon ordinair de belastingen omhoog. Bezuinigen is uitgaven verlagen, niet inkomsten verhogen.

mvdwarsligger | 29-04-12 | 11:44

Dus de kunstsector gaat weer terug van 19% naar 6%, maar willen de prijzen niet verlagen? Maar ze hebben nu toch helemaal geen klanten meer? Zou dan logisch zijn om de prijzen te verlagen, want niemand kan het nu meer betalen... of liegen deze linkse rakkers? Nee... toch?!? Maar goh, waar hebben we dat meer gehoord?!? *kuch* kappers *kuch* bouwvakkers *kuch* invoering Euro *kuch*

Fopspeen | 29-04-12 | 11:43

@kapotte_stofzuiger | 29-04-12 | 11:14
.
Misschien is de benzine om naar het stemhokje te rijden wel duurder dan de stem gaat opbrengen....

Han Fortmann | 29-04-12 | 11:42

Samsom heeft geen eigen agenda, maar kijkt voortdurend in de achteruitkijkspiegel wat Roemer doet. Da's moeilijk over je eigen schaduw springen dan. Spring eerst naar eens over die van je grote SP-roerganger heen! En zolang Samsom dat niet durft uit angst voor nog groter stemmenverlies aan de SP, zal de PvdA geen toegevoegde waarde hebben. Een bleek aftreksel van de SP heeft nu eenmaal geen bestaansrecht. En daar hoeft niemand blij van te worden, want met die ex-maoïsten is het nog slechter kersen (of tomaten) eten...

medusa324 | 29-04-12 | 11:42

Bedankt, VVD. Voor het verhogen van de BTW en de sloop van de hypotheekrenteaftrek.
Draaikonten...

Err | 29-04-12 | 11:42

@Dorst | 29-04-12 | 11:36
Omdat je dorst hebt en er geen gratis water uit de kraan komt en om ons land uit het slop te trekken.

Net zoals onze opa's en oma's deden in de jaren 50.

irriducibili79 | 29-04-12 | 11:41

verwoordde moet met dubbel-d

knakworst55 | 29-04-12 | 11:41

Als er een ding duidelijk is geworden de afgelopen week is het toch de onvoorstelbare kloof tussen de gewone burger en de enkel door eigenbelang gedreven zakkendevullende politieke klasse van de Kunduz Clowns.

Verder hebben we de innige verstrengeling gezien tussen deze, stuk voor stuk Eurofiele landverkwanselaars, en hun bazen in Brussel. Om nog niet te spreken van de walgelijke NPO die niets meer is dan een kritiekloze spreekbuis van PvdA/D66/GL/CDA.

Al met al, tijd voor verkiezingen.

smdyasc | 29-04-12 | 11:40

Strangetown | 29-04-12 | 11:35

Yup, het hele leven is dan ook net niet.

Gelukkig zijn wij nog van een generatie die het recht hebben om te sterven. Volgens de mensen van de boekjes-wijsheid is de eerste mens die 1.000 wordt al geboren. Die mag straks werken tot hij 995 is.

netniet | 29-04-12 | 11:37

Ja werkelijk, de mensen huppelen over straat!
Ze zijn zo blij dat dadelijk elke werknemer een wegwerpartikel is. Dat we minder krijgen voor ons werk en er minder van kunnen kopen. We steeds langer mogen werken voor steeds minder. Dat er steeds minder overblijft van de reiskostenvergoeding naar dat werk. Maar dat de financiele steun aan corrupte en gewelddadige regimes in donker Afrika fier overeind blijft. En ook; zonnecollectoren dadelijk van hoog naar laag terief gaan (waardoor nu de nettoprijzen reeds omhoog gaan)
Wie zou hier allemaal bij nou NIET euforisch zijn??

Hufter | 29-04-12 | 11:37

Nu de kruitdampen in mijn hoofd zijn opgetrokken, kan ik een aantal conclusies trekken:

D’66 heeft ooit zijn kroonjuwelen verkocht, de VVD heeft zich zelf verkocht.
De Nederlandse politieke democratie, als daar al ooit sprake van is geweest is voor de tweede maal in tien jaar vermoord: op 06-05-02 en op 26-04-12.
Diederik Samson blijft een actievoerder en zal nooit een bewindsvoerder worden.
Bezuinigen betekende tot 26-04-12 snijden in de kosten, vanaf 26-04-12 betekent het lasten voor de burgers opschroeven.
Wij zijn verworden tot vee op de belastingboerderij.

Ik refereer hier overigens graag naar de invoering van de Tiende Penning van Alva en hoop dat het Nederlandse volk zich het zelfde gaat roeren als in 1569.

Ik ga voor het eerst sinds mei 2002 weer stemmen; niet uit hoop, maar uit rancune. Ik stem anti Europees; Wilders of Roemer (Ik had nooit kunnen bedenken dat zoiets ooit zou gebeuren.) (Kan niemand a.u.b. de Nederlandse variant van de UKIP oprichten?)

Ter inspiratie voor allen:
"I'm as mad as hell and I'm not going to take it anymore!"
www.youtube.com/watch?v=q_qgVn-Op7Q&am...

“And the truth is, there is something terribly wrong with this country, isn't there?”
www.youtube.com/watch?v=chqi8m4CEEY

Niemands Knegt | 29-04-12 | 11:37

@roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 11:30
Wil jij Wilders vergelijken met De Ruyter? Wilders, die zich in een ideale positie had gemanoeuvreerd maar bij de eerste de beste moeilijkheid de benen neemt. Zo'n kans krijgt hij nooit meer.

ikreaguurdusikbesta | 29-04-12 | 11:36

@irriducibili79 | 29-04-12 | 11:25 |
Waarom hard werken? Hard werken wordt nog harder bestraft. Al is het alleen maar omdat je extra moet gaan betalen om naar je werk te gaan.

Dorst | 29-04-12 | 11:36

Bassie is een Infidel.

irriducibili79 | 29-04-12 | 11:36

Dankzij die Kunduzklunzen zal ik weer minder te besteden hebben. Ik zal dus moeten bezuinigen. Dus ik neem een voorbeeld aan de roverheid: ik ga mijn klanten meer in rekening brengen. Kijken hoe dat werkt.

vetkleppert | 29-04-12 | 11:35

netniet | 29-04-12 | 11:31 |

Frustrerend hé, een heel leven vol verwachtingen en zelden worden ze realiteit...

Strangetown | 29-04-12 | 11:35

@poepaanmijngaatsie | 29-04-12 | 11:33
Nee, dat kan je dat bredere publiek niet aandoen.

Bart_Bart | 29-04-12 | 11:34

Hooijstra | 29-04-12 | 11:32

Gelezen met een glimlach. Nemen ze dan echt het laatste stukje zelfbeschikking ook nog weg ?

netniet | 29-04-12 | 11:33

Paternotte verdient een (nog) breder publiek dan de website van GeenStijl.

poepaanmijngaatsie | 29-04-12 | 11:33

Parel van het Zuiden | 29-04-12 | 11:27 |

Bij een hete zomer ligt de burger aan het strand en de meesten weten geeneens meer wat een riek is.

Tante Riek kennen ze nog wel...

Strangetown | 29-04-12 | 11:32

Bezuinigen? Nee, je inkomsten verhogen, dus gewoon ordinair de belastingen omhoog gooien.

Ja, zo kan ik ook bezuinigen, geloof niet dat mijn baas daar intrapt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de kaleman | 29-04-12 | 11:32

@netniet | 29-04-12 | 11:28 |
Wacht maar tot de tomatenpartij (SP) het grootste is. Ketchup it is.

Hooijstra | 29-04-12 | 11:32

klokkeluider | 29-04-12 | 11:27

Mooi bestel toch die Nederlandse democratie. Je mag een hokje rood kleuren op basis van verwekte verwachtingen en daarna heb je er nog maar 76 nodig die het er mee eens hoeven te zijn.

Of dit in lijn is met de aan jouw verwekte verwachtingen doet helemaal niet ter zake. Na het uitbrengen van je stem ben je voorlopig weer uitgerangeerd.

netniet | 29-04-12 | 11:31

laten ze het woord bezuinigen in den haag niet meer uitspreken want het is geen bezuinigen wat ze doen, ze halen meer geld bij de burgers weg, ze blijven zelf gewoon teveel uitgeven,

klokkeluider | 29-04-12 | 11:31

@Parel van het Zuiden | 29-04-12 | 11:27 | + 0 -
Dat geld moet natuurlijk niet bij de burger vandaan komen maar bij . . . vandaan?

Überbottehork | 29-04-12 | 11:30

Bomenknuffelaars - AOW'ers
1-0

Cuyahoga | 29-04-12 | 11:30

Het is tijd voor revolutie.
BijltjesGehaktdag op het Binnenhof. Dat ze de gevolgen maar eens ondervinden van het uitknijpen van burgerslaven.

BedrijfsTijgerT | 29-04-12 | 11:30

@WaarDeWindWaait | 29-04-12 | 11:23
Nee, dat lag meer aan het CDA.

Het CDA heeft sinds dat vermaledijde partijcongres al duidelijk laten merken dat het één keer, nooit weer was.

Uit partijpolitieke overwegingen overigens. Want ze waren bang hun 'sociale zicht' en daarmee sociale stemmen te verliezen. Aangezien de beeldvorming ten opzichte van de PVV erg 'asociaal' was. De NPO is nog positiever over de Ba'ath-partij van Assad. Laatst nog, ging Jan Mulder bij DWDD los op de gedoogcoalitie alsof ze allemaal fout in de oorlog waren geweest.

Alleen omdat ze streng wilden zijn voor economische vluchteling, en tevens leugenaar, Mauro.

Bart_Bart | 29-04-12 | 11:30

@ikreaguurdusikbesta | 29-04-12 | 11:14
Daar staat Hollands admiraal
Nu een man van vuur en staal
De schrik der zee.
't Is een Ruiter naar den aard
Glorierijk zit hij te paard!
Hoezee, hoezee, hoezee, hoezee!

vergeef me, ik ben geen voorstander van de taal verkrachtingen van het groene boekje.

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 11:30

@klokkeluider | 29-04-12 | 11:27
Waarschijnlijk heeft Wilders dat ook gezien en durfde daardoor zijn handtekening niet te zetten. Helaas niet slim genoeg om dat als argument te noemen ("Henk en Ingrid gaan er 200 euro per maand op achteruit") i.p.v. geneuzel over AOW-ers en Brusselse dictaten.

kapotte_stofzuiger | 29-04-12 | 11:30

Pindakaasvloerleggers - leraren
1-0

Cuyahoga | 29-04-12 | 11:29

Tj, als je kijkt hoeveel er bezuinigd dient te worden, zal er altijd een fiks deel van Nederland zijn wat het er niet mee eens is. Logisch. Maar of het nou van links of van rechts komt, je portemonnee wordt sowieso wéér een heel stuk leger.

Maco | 29-04-12 | 11:28

Gelukkig mogen we nog steeds zelf beslissen of we mayonaise of ketchup op de patat van de snackbar willen.

netniet | 29-04-12 | 11:28

@Zuid-Holland | 29-04-12 | 11:21
Nee, praten ging lastig, ik kreeg jus d'orange en vanillevla, maar dat laatste begon na 2 weken ook vervelend te worden.

Voor de rest is het investeren in leraren het investeren in de volgende generatie, die uw en mijn pensioen moeten gaan betalen. De pliesie moet inderdaad niet zeuren en eerst boeven gaan vangen, dat ben ik wel met u eens.

kapotte_stofzuiger | 29-04-12 | 11:27

1-0

Cuyahoga | 29-04-12 | 11:27

ik snap niet dat er mensen bestaan die voor dit kunduz akkoord zijn, ik denk dat ze het niet goed gelezen hebben, er staan maatregelen in waar de honden geen brood van lusten neem alleen al dat het reisgeld woon werkverkeer voortaan belast gaat worden, kijk op je loonstrook en bereken wat dat met je nettoloon doet, dat kost sommige wel 175 euro per maand

klokkeluider | 29-04-12 | 11:27

Er word helemaal niks bezuinigd! Het is gewoon weer asociaal geld bij de burger weghalen!

smoelsmid | 29-04-12 | 11:27

Dit akkoord zal de crisis verdiepen en verlengen. Alle lasten worden zorgvuldig naar de burger gedirigeerd. De exorbitante uitgaven van onze overheid blijven gehandhaafd.
.
Steeds vaker zal de burger naar een schap, product, huis of auto kijken en denken #kannietduz
.
Steeds vaker zal en ondernemer naar een investering, vacature of actie kijken en denken #kannietduz
.
Geen nieuwe bedrijven, geen nieuwe banen, geen hogere omzetten, geen perspectief.
.
De burger zal in zijn schuur kijken, een riek zien en denken #moetduz
.
De Hollandsche hete zomer komt eraan!

Parel van het Zuiden | 29-04-12 | 11:27

@WaarDeWindWaait | 29-04-12 | 11:23 | + -4 -
Doe niet zo dramatisch. Ben het in grote lijnen met Greet eens, maar wat heeft ie de afgelopen anderhalf jaar klaargespeeld? Links, midden, rechts, lood, oud ijzer.

Überbottehork | 29-04-12 | 11:27

Afrikaanse Warlords - Hardwerkende Nederlandert

Cuyahoga | 29-04-12 | 11:27

het meest vreemde is dat de belastingbetaler voor de infrastuctuur van het energienet gaat betalen zodat energiemaatschappijen goedkoop energie aan het buitenland kunnen verkopen.

ganzo | 29-04-12 | 11:27

Ach ja wat symboolpolitiek, kunstje hier, zonnepaneel daar en met die bedragen kan je nog geen uur Griekenland overeind houden dus gaat helemaal nergens over.

Andersom dag | 29-04-12 | 11:27

Dat linkse beleid kennen we nog uit het verleden: Wouter Bos "redde" ABN/AMRO voor zo'n 16 miljard ben beloofde dat het voor de belastingbetaler een winstpakker zou zijn. Daarna werd deze "held" op handen gedragen. Korte tijd later erkende hij dat bij verkoop dit bedrag waarschijnlijk niet zal worden gehaald en nog weer later bleek het werkelijke bedrag zo'n 30 miljard te zijn. Of anders de PVDA manier om de werkloosheid terug te dringen: Alle werklozen een Melkertbaan. Creatief boekhouden heet zoiets. En niet te vergeten D66 (Pechtold) die verklaarde dat huizenbezitters prima uit zijn bij hen, hij haalt er slechts de "lucht" tussenuit. Oftewel: veel huizenbezitters zien, als het aan Alexander ligt, hun waarde drastisch verminderen. Dan (gif)Groen(s)links die kolencentrales mogelijk maakt om voor export bestemde energie op te wekken. Met dit akkoord weten we nu al dat er een hoop lijken in de kast zijn gemoffeld. Over kiezersbedrog gesproken...

Ad337 | 29-04-12 | 11:26

@Zuid-Holland | 29-04-12 | 11:14

Leraren ok, die verdienen modaal en hoger, iets waar vele kleine zelfstandigen en zware beroepsgroepen, die dat loon moeten ophoesten, alleen maar van dromen..

Agenten zitten al jaren in een crisis, qua loon, dus bullshit..

En waar komen die verpleegkundigen vandaan? Die sector was toch geprivatiseerd?

ZKH EénOog | 29-04-12 | 11:25

Maar wat moeten we dan, wachten en de staatsschuld iedere dag op zien lopen.
Het is kiezen tussen twee kwaden en we zullen nooit weten of dit de juiste keuze was, we kunnen slechts hopen en hard doorwerken.

irriducibili79 | 29-04-12 | 11:25

Beter was natuurlijk geweest als er nóg tig jaar niets was gedaan.

Überbottehork | 29-04-12 | 11:24

@Superior Bastard | 29-04-12 | 11:15
Of die Somsam nou slim of dom is, hij heeft 'het' duidelijk niet.

Het is niet prettig luisteren naar die man. Niet prettig kijken. Hij straalt teveel zelfverzekerdheid en arrogantie uit, terwijl een PvdA-leider een 'zorgelijke kop' moet hebben. Bovendien heeft hij de uitstraling van een gesjeesd studentje. Waar overigens niets mee is :-) Maar als partijleider van de -zwakkerenpartij- PvdA niet handig.

Maargoed, hij schijnt wel heel intelligent te zijn.

Bart_Bart | 29-04-12 | 11:24

En nog met de hartelijke dank aan Geer Wilders, die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt en er tevens voor gezorgd heeft dat een rechtse coalitie de komende 25 jaar uitgesloten is! Links zal je eeuwig dankbaar zijn.

WaarDeWindWaait | 29-04-12 | 11:23

Lente eindigt meestal in een verstikkende zomer.

irriducibili79 | 29-04-12 | 11:23

Inderdaad programma Buitenhof (Vara) kiest als uit een reflex automatisch de P. van de A. als onderwerp. Grote roos op de site . . . de propaganda-machinerie van de NPO werkt als vanouds en zal komende tijd weer overuren maken.

krelus | 29-04-12 | 11:22

@Stofzuiger
die hoeven van mij ook niet gespaard te worden, maar dat maakt die idiote mantra over de zogenaamd hardwerkende helden niet minder irritant. Wel eens een verpleegkundige om een glas water gevraagd na een operatie?

Zuid-Holland | 29-04-12 | 11:21

@Mantisomantis | 29-04-12 | 11:19
"Jan-Diederik-Jaap en Anne-Fleur", "Dirk en Lotte" is het MKB-echtpaar dat nog harder getroffen wordt dan "Henk en Ingrid".

kapotte_stofzuiger | 29-04-12 | 11:21

nu nog ff voor de zomer m'n bedrijf naar Tsjechië verplaatsen en we zijn klaar met NL .... mafkezen hier, laat ze maar lekker onrendabelen sponseren, ga ik ondertussen een zooitje Tsjechen van een goede boterham en toekomst voorzien... tegen minimaal 1/3 v/d kosten hier.

Viezerd_van_Oss | 29-04-12 | 11:21

Het bruine armpje dat de media momenteel halen in den Haag is ronduit misselijkmakend. Bezuinigd wordt er alleen in de portemonnee van degenen die nu al het meest betalen en het minst te besteden hebben.

De jubelstemming in de kranten lijkt haast wel een verlate erfenis van een bepaalde propagandaminister.

Bezuinig dan op zinloze militaire acties, zinloze geldinjecties in pigs-landen, zinloze EU-bijdragen of op z'n minst op zinloze bestuurslagen in ons landje.

koolteer | 29-04-12 | 11:20

D66 is blij dat het hoge btw-tarief op cultuur niet doorgaat maar halen zoveel geld bij de mensen weg dat we helemaal geen theater of concert kunnen bezoeken omdat we er geen geld meer voor hebben

klokkeluider | 29-04-12 | 11:20

@John McClane | 29-04-12 | 11:15
Geen links/rechts, jong/oud, milieu/economie discussies, maar maatregelen om de welvaart te behouden, met duidelijke voorkeur voor bezuinigingen, niet voor lasten verzwaren (dan levert de burger immers al welvaart in).

kapotte_stofzuiger | 29-04-12 | 11:20

Twee partijenstelsel en een verplichte regeerperiode van 6 jaar invoeren. De democratie wordt zo vluchtig als het nieuws. Iets met vooruit kijken en stip aan de horizon zetten en niet continu op zoek naar positieve peilingen.

Hooijstra | 29-04-12 | 11:19

Nog steeds wordt niet gesneden in de bureaucratische overheid, blijft het graaiersdom graaien uit de overvloeiende subsidiepot, stopt immigratie niet en betalen Henk en Ingrid voor de theaterkaartjes van Dirk-Jan en Lotte.

Mantisomantis | 29-04-12 | 11:19

Altijd VVD gestemd. Gaat nu dus gewoon PVV worden.
Als ik genaaid wordt zonder te zoenen, wordt ik namelijk boos.

P5ycH0 | 29-04-12 | 11:19

Het land staat/ stond er fantastisch voor: 1500 miljard aan spaargelden volgens de bankier Verhaar. Alleen hebben we recentelijk besloten om Nederland op te heffen en al onze bevoegheden aan Brussel over te dragen. De pot met spaargelden zal daarom wel snel slinken...

Jopie2009 | 29-04-12 | 11:18

n

Superior Bastard | 29-04-12 | 11:18

@Grasgriezel | 29-04-12 | 11:15

En dat geeft maar net de wereldvreemdheid van politici weer. En zelfs als het simpele propaganda is, trappen een heleboel mensen daar al niet meer in.

Het zijn van die Tel-Sell acties om je product te willen verkopen op basis van ervaringen van andere 'klanten'. Daar kunnen politici zich beter verre van houden...

ZKH EénOog | 29-04-12 | 11:18

John McClane | 29-04-12 | 11:15 | + 0 -
Eens.
In tijden van crisis moet de democratie een stapje terug doe

Superior Bastard | 29-04-12 | 11:18

Buitenhof is nu een mooie plek voor de PvdA als er op het Binnenhof door anderen wordt geregeerd.

Hooijstra | 29-04-12 | 11:16

@Zuid-Holland | 29-04-12 | 11:14
Als het crisis is (zou zijn...), waarom hoeven theatergezelschappen en milieuconsultants dan niets te voelen?

kapotte_stofzuiger | 29-04-12 | 11:15

Samsom heeft het inderdaad slim gespeeld. Linksom of rechtsom, de koopkracht gaat dalen, ook door het gebrek aan consumentenvertrouwen. Dan is het politiek gezien handig als je met het vingertje kunt wijzen in plaats van ermee te zwaaien.

Superior Bastard | 29-04-12 | 11:15

Dus de kunstsector gaat de prijzen niet meer terugdraaien?

#JeVerwachtHetNiet!

ZKH EénOog | 29-04-12 | 11:15

nog effe en de SP is de grootste partij van het land, het cda,vvd,pvda hebben het te lang voor het zeggen gehad, je hoort er namelijk niemand over hoe we in deze crisis terecht zijn gekomen, want dan zouden de cda, vvd en pvda zichzelf omlaag moeten halen en dat doen ze natuurlijk niet

klokkeluider | 29-04-12 | 11:15

Beetje jammer dat er weer eens wordt gerefereerd aan de AOW'ers. Dion Quichot bij Eva Jinek ook weer.
Enfin, op naar de verkiezingen.

Kansleaus | 29-04-12 | 11:15

Wat we nodig hebben zijn geen politici, maar mensen met kennis van zaken.

John McClane | 29-04-12 | 11:15

"Haagse lente, hoop, optimisme..."
Typisch, ik spreek een hele berg mensen en die hebben hele andere ideeën over die 'bezuinigingen'.

Grasgriezel | 29-04-12 | 11:15

Waarom toch altijd dat gezeik over leraren, politie-agenten en verpleegkundigen die niet mogen voelen dat het crisis is? Ze worden al riant betaald voor respectievelijk voorlezen, wandelen en koffiedrinken. Als er crisis is en iedereen dat voelt, dan zij ook.

Zuid-Holland | 29-04-12 | 11:14

Wat zal de hardwerkende reaguurder stemmen die dagelijks vanuit zijn Vinexhut (beleggingshypotheek, 50% aflossingsvrij) met zijn Opel (geen lease, wel kilometervergoeding) in de file naar zijn werk (1,5 modaal) gaat?

kapotte_stofzuiger | 29-04-12 | 11:14

@roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 11:10
houzee is de kreet jongen

ikreaguurdusikbesta | 29-04-12 | 11:14

En het CDA is natuurlijk de grote winnaar. Verhagen weg en nu is dus het woord aan Koppejan, Ferrier en het verder linkse zootje. Lagge

Polletje Piekhaar | 29-04-12 | 11:14

Haagse Lente?

Wat we hier nodig hebben is een zure rechtse tornado die voor eens en voor altijd die idealistische groene zuilen volledig omver werpt zodat de vertragende economie verlost wordt van die totaal nutteloze spreekwoordelijke molenstenen.

Rest In Privacy | 29-04-12 | 11:12

PVV hoezee!!!!

roderwitterblauwer52 | 29-04-12 | 11:10

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl