Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GVB fraudeert gezellig met u mee! (2)

sorrygeendienst.jpeg Zaterdag. Tijd voor de Televaag om uit te pakken met de GVB-scoop. Aangezien ze op de Basisweg niks online zetten HIER (pdf) het volledige artikel. En voor wie dacht dat het allemaal wel meeviel. De beerput is nog dieper. Diefstal, fraude, corruptie, vriendjespolitiek en machtmisbruik. Het komt allemaal nog steeds voor bij het Amsterdamse vervoersbedrijf dat trouwens al jaaaaren een reputatie heeft als het gaat om graaien uit de pot met taxpoet. Wat deze zaak natuurlijk zo smeuïg maakt is de spin in het web: voormalig directeur Gertjan Kroon die tegenwoordig de scepter zwaait bij TLS, het bedrijf achter de OV-chipkaart. Als GVB-baas vond Kroon de OV-chipkaart zo belangrijk dat hij er een persoonlijk prestigeproject van maakte. Zijn secondant in het project was Tonny Weijn, die onder directe verantwoordelijkheid van Kroon stond. Helaas bleek deze mevrouw Weijn een nogal machtsverslaafde & corrupte troela te zijn. Zo declareerde ze eindeloos teveel uren en reiskilometers die uiteraard zonder controle vergoed werden. Maar ook deinsde Weijn er niet voor terug om GVB-projecten voor een dubbele prijs toe te schuiven naar bedrijven waar ze zelf een belang in had. Kroon wist van deze criminele praktijken maar liet Weijn gewoon zitten 'omdat haar contract toch al afliep'. Een klokkenluider uit die tijd kreeg een gouden oprotpremie en moest verder zijn mond houden om zijn pensioen niet in gevaar te laten komen. Overigens huurde Kroon Weijn later gewoon weer in voor een jaarsalaris van 350.000 euro. Weijn - die inmiddels door de Minister op non-actief is gezet - laat weten dat iedereen binnen het GVB op eenzelfde manier te werk gaat. Hoofd ICT Henny Blesgraaf doet al jaren niets anders dan steekpenningen aannemen. De enige manier om een klus binnen GVB gedaan te krijgen is door de kluit te belazeren en gemeenschapsgeld in je zak te steken. De volledige directie is hiervan op de hoogte. Sterker nog: ze doen er zelf aan mee. Dus ook de opvolgers van Kroon: Pieter Schotte en Adrie Bolier. Als ware maffiosi lappen ze alle regels aan hun laars en bestelen het concern op die manier van miljoenen per jaar. Oh ja: mocht u zich afvragen waarom dat communicatiemeisje van Ormit gisteren concludeerde dat ons linkje naar het portret van Bolier 'niet relevant' was. Dat bedrijf - waar meneer dus zetelt in de Raad van Advies - kreeg van diezelfde Bolier een miljoenenopdracht toebedeeld. Zie daar het nut van een goede communicatedeskundige! Waarschijnlijk mag Anke binnenkort met de hele directie mee zuipen en feesten in café Wissenkerke in het Amsterdamse Sloterdijk. De belastingbetaler annex OV-reiziger dokt de rekening wel. Tot ver berichtgeving over Klimop Parmalat Bernard Madoff het GVB. Mocht u nog belastende info over Gertjan Kroon hebben, neem dan even contact op met Brenno de Winter. Die heeft namelijk nog een rekeningetje openstaan met Kroon, die hem ooit wilde laten oppakken wegens... fraude!

Reaguursels

Inloggen

ik vind het raar dat iedereen zegt, heel het gvb is zo, want denk ook aan de buschauffeurs de tram en metro bestuurders, en de mensen die gewoon kei hard werken, voor een schijt loontje, terwijl de hoge bazen lang leven de lol, weer een paar miljoentjes der bij, uit hun neus zitten te vreten in hun kantoortje, iedereen vind dat ze gestraft moeten worden, maar laat de eerlijke werknemers hier niet onderlijden !

kellxr | 02-04-12 | 18:18

De toezichthouders stonden er weer bij en keken ernaar.
Ben benieuwd hoe"onafhankelijk"het onderzoek weer gaat worden.

Bataaf | 01-04-12 | 11:33

Fiat Lux | 31-03-12 | 18:00 |

Denk je helaas naïef. Arriva, Veolia en Connexxion denken in eerste instantie aan eigen aandeelhouders en de opdrachtgevers, dan pas aan passagiers. Het is net kiezen tussen doodgeschoten of doodgestoken worden.

Codeschrijvert | 31-03-12 | 21:05

Gelukkig wist de Amsterdamse politiek van niks! Benieuwd hoe weinig koppen er gaan rollen..

Avant | 31-03-12 | 18:33

pennestront | 31-03-12 | 16:33
Ik hoop dat er binnen afzienbare tijd geen sprake meer is van het GVB en dat de nieuwe vervoerder nu eens niet van de belangen van de boboos uitgaat, maar gaat voor de belangen van de reizigers en het rijdend personeel.

Als je ervan uitgaat dat diegenen die het meeste hebben bijgedragen aan het afbreken van het GVB en het openbreken van de Amsterdamse markt voor vervoerbedrijven straks de top zullen gaan uitmaken van die bedrijven in de private sector dan kan ik je nu al voorspellen dat de huidige directeuren van het GVB daar bij zullen zijn.

Fiat Lux | 31-03-12 | 18:00

In de VS zou dit tuig voor tientallen jaren de bak indraaien. Maar niet hier, in dit land ben je gelukkig goed beschermd, het is toch maar belastinggeld van het minderwaardige plebs.

Piet van Schwaffelen | 31-03-12 | 17:52

Tja, waar toezicht en controle falen, gaat het altijd mis.
De middenlagen van bedrijven worden beter gecontroleerd dan de lagen daar boven.

Islamofiel | 31-03-12 | 17:48

Stormageddon | 31-03-12 | 16:43 | + 0 -
Helemaal mee eens. Grote graaiers komen er vaak mee weg omdat ze connecties hebben en dure advocaten kunnen betalen. Voorbeelden te over: Cees van der Hoeven, Joep Van den Nieuwenhuyzen, Jan van Vlijmen, Erik Staal, Hubert Möllenkamp, Willen Scholten, Nina Brink etc. etc.) Eindeloos de zaak treineren en als het toch al tot een straf komt dan wordt het vaak een schikking of een boete die niet in verhouding staat tot de ernst van het vergrijp en het vermogen van de graaier. Zeker niet als je dat afzet tegen de straf voor een stelende cassière. Het Nederlandse strafrecht mag wat dat betreft veel meer rekening houden met de machtspositie en de financiële positie van de dader. Uitgangspunt moet zijn dat de hoogst verantwoordelijke bij misstanden ook de hoogste straf krijgt.

de euro middenweg | 31-03-12 | 17:34

Je kan gerust stellen dat de gemeente Amsterdam een criminele afpersersorganisatie is. Ja afpersing, want het geld dat deze criminelen in hun zak steken is met afpersing onder dreiging met geweld 'in naam van de Koningin' geind. En dit is slechts het topje van de ijsberg!

Piet van Schwaffelen | 31-03-12 | 17:30

Stormageddon | 31-03-12 | 16:43 | + 1 -
Dit is een illustratie waarom mensen denken dat journalistiek 'links' is.

Einde van de Domheid | 31-03-12 | 17:30

is door de kluit te belazeren en gemeenschapsgeld in je zak te steken. De volledige directie is hiervan op de hoogte. Sterker nog: ze doen er zelf aan mee.
---
Wat een mooie tijd dat je je tegenwoordig als bestuurder moet schamen om zo'n corrupte nietsnut te zijn. MEt heel veel dank aan massamedia zoals het internet en factoren zoals GS

Moge bestuurders voor de rest van hun luize leven bevreesd en beschaamd zijn voor hun werk! Prima!!

appeltjesgroeneweide | 31-03-12 | 16:45

Als het dan toch over een fatsoenskloof gaat.... Bij dit soort berichten bekruipt mij altijd het angstige gevoel dat ik iets helemaal fout doe, omdat ik niet fraudeer, geen graai in de kassa doe, geen lid ben van de PvdA en niet in overheidsdienst ben. Ok, ik ben creatief op m'n belastingaangifte (althans, ik laat mijn accountant creatief zijn op de aangifte), maar dat levert geen tonnen op.

Wat ik ook moeilijk kan verkroppen is dat als een caissière van de Appie een greep in de kassa doet, zij op staande voet wordt ontslagen en niet zelden ook strafrechtelijk vervolgd en dit soort fraudeurs niet alleen mogen blijven zitten, maar zelf opnieuw (bij hetzelfde of andere bedrijven) worden ingehuurd om hun praktijken voort te zetten.
Niet alleen dat: als de fraude al zo omvangrijk en bekend is, dan volgen hele lichte (taak)strafjes, terwijl een zakkenroller voor een paar tientjes jaren in de cel mag. Ter illustratie:

i.imgur.com/ZY6FU.png

Het allermoeilijkst te verkroppen is wel dat het hier over een staatsbedrijf gaat. Zogenaamd geprivatiseerd, maar 100% afhankelijk van belastinggeld, dus een staatsbedrijf. Met een directie die geen ondernemers zijn, maar gewoon ambtenaren in dienst. Mensen die ondernemertje spelen met belastinggeld maar zelf geen enkel risico lopen. Zelfs als de boel in de soep laten lopen (en dat doen ze om de haverklap) dan worden ze niet bestraft maar beloond: wachtgeldregelingen, gouden handdrukken en pensioenafbetalingen die in de miljoenen lopen voor het in de afgrond besturen van een bedrijf. Frauderen en graaien op een manier waar een normale onderneming failliet aan gaat, waardoor een normale directeur naar de bijstand mag.

Als we het dan toch over een fatsoenskloof hebben dan is dát het wel. Het is hetzelfde als Marcel van Dam die met zijn bij de PvdA en VARA bijeen geroofde en gefraudeerde vermogen de euvele moed heeft om te beweren dat Nederland niet hoeft te bezuinigen en al helemaal niet op ontwikkelingssamenwerking en de rekening bij de belastingbetaler neerlegt. De man die dan andere mensen "minderwaardige mensen" durft te noemen en zichzelf fatsoenlijk vindt.

Stormageddon | 31-03-12 | 16:43

Is justitie al een onderzoek begonnen of wachten die het onafhankelijke onderzoek van het GVB af.
Als justitie op een aangifte van het GVB gaat wachten dan kunnen ze lang wachten denk ik.

Fiat Lux | 31-03-12 | 16:34

Ooit, in een vlaag van ultieme verstandsverbijstering, heb ik gesolliciteerd naar de functie van lijnchef bij het GVB. Tijdens het derde (jaja) gesprek werd me gevraagd hoe ik dacht over 'heilige huisjes' en 'problemen wegwerken'.
Ik stelde dat het wegwerken van problemen mijn prio zou worden, me beseffende dat dit het verkeerde antwoord was. Mij werd verteld dat 'we met een erfenis uit het ambtenaren-verleden' zitten. Dat waren dus die heilige huisjes. Ook werd me verteld dat dadendrang binnen het GVB niet automatisch positief wordt gewaardeerd. En dat het 'met de stroom meeroeien' voor alle partijen en zeker voor mijn salaris en carrière goed zou zijn.......
Ik heb de sollicitatie hierna afgebroken omdat de sfeer me volstrekt duidelijk was.
Ik hoop dat er binnen afzienbare tijd geen sprake meer is van het GVB en dat de nieuwe vervoerder nu eens niet van de belangen van de boboos uitgaat, maar gaat voor de belangen van de reizigers en het rijdend personeel. Het GVB functioneert als een uitgerekte kringspier, waar alles in past van waarde en omvang.
Het GVB lijkt wel een pvda-afdeling. Schuiven met vette baantjes, rommelen met declaraties en bevoordelen van vrinden. Met belastinggeld.
Driewerf BAAAAHHHH!

pennestront | 31-03-12 | 16:33

En daarom dus openbare aanbestedingen... Geen ideaal middel maar dit soort corruptie is dan wel veel moeilijker.

Parel van het Zuiden | 31-03-12 | 16:20

Fiat Lux | 31-03-12 | 15:50
Sorry, ik heb net het GVB gebeld om de gemiddelde prijs van een gebakje te achterhalen en toen werd mij verteld dat Schmeink het over zijn persoonlijke gebaksrekening heeft gehad en niet over die van het bedrijf.
Het vorige bericht kunnen jullie dus vergeten.
Daar stond toch een hinderlijke fout in.
Ik dat op drie a vier gebakjes per jaar.
moet zijn
Ik schat dat op drie a vier gebakjes per jaar.

Fiat Lux | 31-03-12 | 16:05

„Vorig jaar is 60.000 euro uitgegeven aan gebak.
Dat kan minder”, zei Bart Schmeink, de algemeen
directeur van het Amsterdamse stadsvervoerbedrijf GVB in januari tegen het personeel.

Dat gaat ook minder worden.
Op dit moment werken 3800 mensen bij het GVB. Als veertig procent van de werkgelegenheid verdwijnt, betekent dat minstens 1500 banen minder.
www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/ar...
Al met al moeten we er dus vanuit gaan dat 3800 mensen vorig jaar voor 60.000 euro aan gebak hebben verorberd. Dat is, maar boven afgerond, 15,79 per persoon.
Ik dat op drie a vier gebakjes per jaar.
Dat neemt nu vanwege de bezuinigen met 40% af dus wat dat betreft kan Bart Schmeink al een beetje tevreden zijn hoewel ikzelf 1 hebakje per jaar ruim voldoende vindt.
Het is jammer dat al dat gezeur over fraude en diefstal ons zo van de hoofdzaken afleidt.

Fiat Lux | 31-03-12 | 15:50

@Hölzenbein | 31-03-12 | 15:15
quote: 'klopt waarschijnlijk niet'
Onderwerpen die ruim de aandacht hebben gekregen, zelfs hier op GS.
Het zijn feiten Holzie, en Amsterdam gaat al jaren gebukt onder PvdA bewind. Ook dat is een feit.

Rest In Privacy | 31-03-12 | 15:37

Ik stel mij bij deze beschikbaar om daar orde op zaken te stellen; dit voor slechts 200.000 euro en dan betaal ik m'n reiskosten zelf wel. Ik heb er weliswaar geen ervaring mee, maar slechter als dat tuig wat er nu zit zal ik het denk ik niet doen.

SatchRules | 31-03-12 | 15:28

Volgens mijn berekeningen is het percentage waarheidsgehalte hier een kleine 25%.
Als dat zo was, dan nog is het schandelijk. Maar er zal wel eerst de nodige rechtszaken om komen en de Telegraaf zal als gebruikelijk in het stof bijten. Zijn ze goed in.
Wel jammer dat het met waarheidsvinding aan de Basisweg al langdurig minder gesteld is.
Toch goed dat ze in deze beerput roeren en zaken naar boven halen. Ik zou echter fijn vinden als er mensen echt gingen zoeken in de diepere krochten en de werkelijke feiten boven tafel halen.

Passie-op | 31-03-12 | 15:25

En de PvdA gaat nu om het hardst roepen dat het schandalig is. En hoe dat zomaar kon gebeuren.
Het juiste antwoord vinden wordt nog een hele klus, want de PVV zit niet in de raad.

WirMachenMusik | 31-03-12 | 15:22

Gul Voor Bestuurders (behalve trambestuurders natuurlijk).

SharpEye | 31-03-12 | 15:18

Wie was er ook al weer burgemeester van Amterdam., dus de baas van de gemeentelijke bedrijven Ben zijn naam kwijt. Hij was wel lid van de PvdA dacht ik.

bijtertje | 31-03-12 | 15:16

It is morally wrong to let suckers keep their money. Succes met de overheidssector in Amsterdam, men krijgt de leiders die men zelf verkozen heeft.

RL | 31-03-12 | 15:16

@Bolesmales | 31-03-12 | 15:11
Volgens mij is het een stuk goedkoper als je (buiten de spits) werklozen inzet die mensen met een auto, ipv een bus of tram naar de plek van bestemming brengt.
Ik zit op de meest vreemde tijden op de weg (vanwege mijn werk) en zie vaak bussen rijden met niet meer dan 3 mensen aan boord.
Buiten de spits is OV absoluut niet rendabel.
Dat kan elk kind verzinnen, maar waarom doet niemand daar iets mee?

necrosis | 31-03-12 | 15:15

@lion@night | 31-03-12 | 14:46
De helft er van klopt waarschijnlijk weer eens niet (altijd makkelijk om alles maar op PvdA te schuiven), maar waarom blijf je in Amsterdam dan? Zelfkastijding? 16 miljoen andere Nederlanders hebben hier geen last van. Lekker rustig hier in het bronsgroen eikenhout.

Hölzenbein | 31-03-12 | 15:15

Mokumse PvdA-mores. En soms komt er iets van aan het daglicht.

WirMachenMusik | 31-03-12 | 15:13

Het GVB leunt sterk op gemeenschapsgeld en het lijkt er steeds meer op dat, wanneer er subsidie verstrekt wordt dat er 1 of meerdere controleurs met de subsidie mee moet en dat is niet alleen voor het GVB!
Walgelijk zonnekoning gedrag!

Bolesmales | 31-03-12 | 15:11

Heb ik achteraf toch nog een rechtvaardig gevoel over mijn jarenlange zwartrijden bij de GVB.

Miss Daad | 31-03-12 | 15:09

@deraderendraaien | 31-03-12 | 15:02
Als je komt solliciteren in een stijlloos roze jurkje dan ben je bij deze aangenomen.
Deal?

necrosis | 31-03-12 | 15:08

@Reinaert | 31-03-12 | 14:15
dank voor de tip, reis heel af en toe met de trein, maar zodra er geen treinkaartjes meer te verkrijgen zijn, zal ik het es proberen. Iets zegt me dat het contant betalen ook wel niet een lang leven beschoren zal zijn...

Jopie2009 | 31-03-12 | 15:03

@necrosis | 31-03-12 | 15:00
Nah.. lekker dan!

*van je vrienden moet je het hebben mompelt*

deraderendraaien | 31-03-12 | 15:02

@deraderendraaien | 31-03-12 | 14:57
Pech voor jou, ik kreeg zojuist bevestiging dat ik ben aangenomen als manager P&O bij GVB.
Dus zal je flink je best moeten doen om een baan te krijgen....
*jawel.... grinnik ende grijns*

necrosis | 31-03-12 | 15:00

@necrosis | 31-03-12 | 14:50
Part of the deal is dat ik jouw min kuddo's later weer aan hölzen van de hand doe,met mijn kuddos komt hij geen halte verder in het kuddo traject.
Dus moet hij voor het min traject kiezen... en wil hij pius voorblijven, heeft ie toch wat extra brandstof nodig!;) Win-win voor mij!

* Solliciteren gaat bij GVB*

deraderendraaien | 31-03-12 | 14:57

@Bart_Bart | 31-03-12 | 14:53
Gelukkig is het nog niet zo ver, maar het gaat om deze tegel: deraderendraaien | 31-03-12 | 14:44 Ik heb dus nu al een kudo binnen...

Hölzenbein | 31-03-12 | 14:55

@necrosis | 31-03-12 | 14:50
Ik heb hem moeten beloven dat ik niet aan jou vertel dat hij altijd die minkudo's aan jou uitdeelt. O nee... wacht.

Hölzenbein | 31-03-12 | 14:54

@Shareholder II | 31-03-12 | 14:47
Dit schreeuwt om een bezoekje van Tom Staal en zijn roze plopkap, of heb je liever Chantal?

necrosis | 31-03-12 | 14:53

@Hölzenbein | 31-03-12 | 14:52
Praat je nou tegen jezelf Holzie ;-)

Bart_Bart | 31-03-12 | 14:53

Ik schat voor allemaal een gouden handdruk van een paar miljoen...

eerstneukendanpraten | 31-03-12 | 14:53

haha! ik zal het eerlijker met jou maken. Let op eenmalige aanbieding: Jij neemt voor 1 week mijn reaguursels voor je rekening zoals ik het zou doen terwijl ik het OV onderzoek in de Provincie, en dan mag jij de + kuddo's zelf houden!


Is dat een deal.. of is dat een deal!

*alvast een kudo verdienen gaat*

Hölzenbein | 31-03-12 | 14:52

@neemjemoederindemali | 31-03-12 | 14:05
Gaat ie van jou op stoom of al op electriek!

deraderendraaien | 31-03-12 | 14:51

@deraderendraaien | 31-03-12 | 14:44
Waarom mag ik jouw plemps niet doen en Hölzenbein wèl?
*dikke boehoe doet*

necrosis | 31-03-12 | 14:50

Beerput na beerput na beerput na beerput ...

gentle giant | 31-03-12 | 14:48

IF meer dan een half miljoen aan verwijtbare fraude
THEN behalve alle vormen van 'legal action', zoals alle rijkdom terugvorderen, OOK 24/7 camera's van Reinout Oerlemans, voor minimaal een jaar.

Zet maar in de wet.

Zodat het plebs zich elke dag een uur kan verkneukelen over het verval van machtverslaafde, frauduleuze bestuurders die plotseling in een sociale huurwoning te Kanaleneiland moeten wonen, en voor het eerst op de prijsjes moeten letten bij de Lidl.

Dat zou toptelevisie zijn en bovendien een sterk afschrikwekkend effect hebben op fraudeurs in progress.

Geen dank Reinout.

Bart_Bart | 31-03-12 | 14:48

Nou ik schrik hier niet van hoor. Klinkt inderdaad als het GVB van alle dag. Ik heb drol aan dat GVB. Sinds het weer beter weer is zit deze jongen op zijn fiets. Zo ben ik sneller, eigen baas, fietsen is gezond en leuk en goedkoop en je sneakt overal makkelijk tussendoor op je Harley Trapperson. Bij uitstek beste manier om je te verplaatsen. En bovenal, ik steun in deze seizoenen geen gemeentelijk heulende nassies. Dat trapt lekker weg. En waar ik op mijn fietsie een tram kan vertragen zal ik niet laten. Ram maar lekker op je trambel en ik fietsbel je terug. Zo maken we d'r met z'n allen een bende van. Want dat vinden de toeristen toch altijd weer het leukst.

Shareholder II | 31-03-12 | 14:47

@necrosis | 31-03-12 | 14:38
Dank voor het vertrouwen!

*pius opzoeken gaat*

deraderendraaien | 31-03-12 | 14:47

Die Anke.Zanders van Ormit heeft inderdaad lef zeg, een link proberen weg te krijgen terwijl er geheid een toekomstige fraude onderzoek naar dat verband gaat ingesteld worden.
"
Het was al
geregeld in een gentlemen’s
agreement, dat Adrie Bolier
had goedgekeurd.
Bolier komt vaker voor in
de stukken. Zo geeft hij het
bedrijf Ormit een miljoenenopdracht,
terwijl hij daar zelf
in de raad van advies zit. Helemaal
bont maakt hij het bij de
inhuur van buschauffeurs.
Hij geeft de opdracht aan zijn
vrienden van Consolid. Interne
bronnen van het GVB melden
dat dit bedrijf vroeger in
werktijd is opgezet door twee
GVB-werknemers. Bolier
speelt ze de opdracht toe, die
in 2006 3,5 miljoen euro betrof
en in 2007 2,3 miljoen. Volgens
deskundigen betaalt het GVB
zo’n twintig procent per uur te
veel. Een jaarlijkse schadepost
van vele tonnen.
"

Wat een klote baan moet dat mens hebben, of krijgt ze daar ook vor toegetsopt?

dekromme | 31-03-12 | 14:47

Amsterdam...
hoeren weg,
coffeshops weg,
koninginnedag feesten weg,
boten met muziek in de gracht weg,
auto's uit centrum weg,
buiten op terras staan weg,
terrasverwarmers weg,

krakers NIET weg
Occupy NIET weg

Amsterdam;
- miljoenenfraude GVB
- falend Noord-Zuid lijn project
- fraude Muzyg gebouw

en wat kreeg Amsterdam er voor terug?
- uitheems scootertuig
- intolerant uitheems volk
- homohaat
- pandgestapo
- maffiashootings
- internationale bekende schuilplaats voor topcriminelen
- voortvluchtige TBS'ers en overig tuig
- minimale pakkans van Amsterdamse politie van al die lieden

Zie bovenstaand een opsomming een kleine opsomming van jarenlang PVDA bewind.

Rest In Privacy | 31-03-12 | 14:46

@Hölzenbein | 31-03-12 | 14:39
Op de Aziatische beurzen 'doet' een minkudo momenteel dik $4 per stuk.....
*gnehehehehe*

necrosis | 31-03-12 | 14:44

@Hölzenbein | 31-03-12 | 14:39
haha! ik zal het eerlijker met jou maken. Let op eenmalige aanbieding: Jij neemt voor 1 week mijn reaguursels voor je rekening zoals ik het zou doen terwijl ik het OV onderzoek in de Provincie, en dan mag jij de + kuddo's zelf houden!

Is dat een deal.. of is dat een deal!

deraderendraaien | 31-03-12 | 14:44

@BP Richfield | 31-03-12 | 14:40

Dream on baby! Dit is wel Nederland hè. En Amsterdam ook nog eens.

In dit land worden alleen brave burgers snoeihard aangepakt en afgestrafd, en een héél enkele keer een crminineel die zo dom is geweest niet over de juiste connecties te beschikken.

Reinaert | 31-03-12 | 14:42

Wordt het niet tijd dat al die graaiers alles, maar dan ook alles tot de laatste cent terug betalen?
Laat ze maar tot hun dood maar in armoede leven.

BP Richfield | 31-03-12 | 14:40

Hoe zit het eigenlijk met de Noord-Zuid lijn?
Is daar de beerput ook al van open getrokken?
Onder zo'n Pvda-bewind is het bijna vanzelfsprekend dat ook dáár de nodige zaken onderling 'geregeld' zijn ten aanzien van aanbestedingen en declaraties.

Rest In Privacy | 31-03-12 | 14:40

@ Reinaert | 31-03-12 | 14:29
Dat weldoordachte idee verdient alle lof en onmiddellijke navolging.

Fijnstoffer | 31-03-12 | 14:39

@deraderendraaien | 31-03-12 | 14:32
Ja, ik snap het nog niet helemaal met die OV kudokaarten. De ene wil mij mijn eigen minkudo's verkopen (wtf??) en de andere wil mij gratis pluskudo's geven. Man man man wat een corruptie hier.

Hölzenbein | 31-03-12 | 14:39

@deraderendraaien | 31-03-12 | 14:34
Dat hangt er vanaf hoe jij de opbrengst verdeelt, tot nu toe heb ik alle vertrouwen in je.

necrosis | 31-03-12 | 14:38

@neemjemoederindemali | 31-03-12 | 14:10
Hier een van mij,die is goedkoper dat 1 zone met het GVB!

deraderendraaien | 31-03-12 | 14:36

@necrosis | 31-03-12 | 14:03
Graag gedaan!
Zal ik anders minkaartjes voor jou gaan verkopen?
Ik heb namelijk een goede relatie op links!

*knipoogt naar Hólzen*

deraderendraaien | 31-03-12 | 14:34

@Jack3877 | 31-03-12 | 14:31
BLOTE Melanie?
Waar?
*kwijlen doet*

necrosis | 31-03-12 | 14:34

Tijdreiziger | 31-03-12 | 14:22
Of 'stoeph' op haar linkerbil en 'er' op haar rechter.

Cuyahoga | 31-03-12 | 14:34

@Hölzenbein | 31-03-12 | 14:00
Ze stappen wel gratis over zo te zien!

deraderendraaien | 31-03-12 | 14:32

Kijk: Blote Melanie Schultz van Haagen-Maas Geesteranus (zelfde naam als de medicus die in Den Bosch kosmetische ooeraties zwart uitvoerde) zet Tonnie Weijn op non-actief.
Maar laat Gertjan Krron rustig zitten bij het bedrijf TLS.
Omdat het een man is zeker?
Misschien oud klant van de seksclub waar Melanie eerst werkte?

Jack3877 | 31-03-12 | 14:31

@Strangetown | 31-03-12 | 14:29
Raar dorpje, dat Amsterdam.

Bart_Bart | 31-03-12 | 14:31

En nu? De beerput is open, gaan er koppen rollen...!! Alles blijft bij het oude... zoals een reaguurder hier stelde.. nederlanders vinden het fantastisch als ze maar op koninginnedag met een oranje hoed op kunnen feesten en zuipen! Als de mensen in Amsterdam nou gewoon een week lang hun ovchip niet gebruiken.. en die slapjassen die bij het gvb werken worden links en rechts gekort,wegbezuinigd,routes worden opgeheven.lijkt me ook een taak weggelegd voor hen samen met de passagiers.. laat maar voor de rechter komen.. dit kan toch niet goed blijven gaan met die smeerlappen van graaiers ten koste van de samenleving!!?

Man-Bijt-Hond | 31-03-12 | 14:31

€60.000,00 aan gebak vorig jaar. Dat is bijna €15,00 p/p, moeten wel heel wat jubileumfeestjes geweest zijn dat jaar of gewoon veelvraten...

Strangetown | 31-03-12 | 14:29

@Fijnstoffer | 31-03-12 | 14:25

Waarom zou het overigens een vuurpeloton moeten zijn?

Gewoon een welgeplaatste 9mm tussen de derde en vierde nekwervel volstaat. Is goedkoper en beter voor het milieu ook nog eens, win-win situatie wat mij betreft.

En de personeelskosten? Nul. Vrijwilligers genoeg vermoed ik.

Reinaert | 31-03-12 | 14:29

En nu ook meteen het deksel van de beerput der andere 400+ gemeenten in NL.
Zijn we ook meteen van de staatsschuld af.

Revolutie!

kibbesoeb | 31-03-12 | 14:29

shit... straks ook Lodewijk Asscher vuistdiep in deze zaak... wel leuk voor samsomn..... kan brusselmans 's even journalistiek aan het werk ipv copy paste... fact finding please....

robido | 31-03-12 | 14:26

@hooliganica hollandi | 31-03-12 | 14:19
Mocht justitie flink doorpakken, dan verwacht ik zeker straffen van 'niet ontvankelijk' tot 20 uur schoffelen.
Waar kan ik me aanmelden voor een overbetaalde baan bij TLS?
*visitekaartjes van necrosis consultancy printen doet*

necrosis | 31-03-12 | 14:25

OM doe eens iets!

Kaas de Vies | 31-03-12 | 14:25

@ Reinaert | 31-03-12 | 14:18
Uiteraard geen Nederlands vuurpeloton.

Fijnstoffer | 31-03-12 | 14:25

Gert-Jan was de baas van Tonny,
Tonny deed fout, Gert Jan was stout,
en liet Tonny graaien ale een Sjonnie.
Gert-Jan ging van de langzame tram,
naar Trans Link Systems zonder rem.
Waarna Tonny moest gaan onderzoeken,
hoe ze het snelst de ov-kaart konden opdoeken.
Nu deed Tonny heel erg stout,
en zei bij de ov-kaart gaat niets fout.
Ze zullen altijd zo blijven lullen,
om elkaars zakken te vullen.

Westheimer 2.0 | 31-03-12 | 14:23

@Cuyahoga | 31-03-12 | 13:47 |

Of op haar voorhoofd.

Tijdreiziger | 31-03-12 | 14:22

@Bart_Bart | 31-03-12 | 14:19
Oja, misschien kan het Amsterdamse taxivervoer er ook gelijk bij gepakt worden.

Bart_Bart | 31-03-12 | 14:21

Zelfs in Napels of Palermo zou men terugdeinzen voor dergelijke corrupte praktijken, maar niet in Amsterdam....

brutus68 | 31-03-12 | 14:21

@Viezerd_van_Oss | 31-03-12 | 14:14
... en water bleef nat, zoals het altijd al was.

necrosis | 31-03-12 | 14:20

Ik zeg parlementaire enquête naar dit hele OV-zooitje. GVB en OV-chipfail ingegrepen.

De onderste steen moet boven komen!

Bart_Bart | 31-03-12 | 14:19

Kan menig Limburger nog wat van leren...

Contento-Limbo | 31-03-12 | 14:19

@necrosis | 31-03-12 | 14:17: hopla , ze zijn het al aan het overwegen .http://www.nu.nl/media/2776909/gvb-overweegt-juridische-stappen-telegraaf.html

hooliganica hollandi | 31-03-12 | 14:19

@Fijnstoffer | 31-03-12 | 14:10

Een Nederlandsch vuurpeloton? Da's een opgeheven vingertje, twee keer "foei!" zeggen en morgen een promotie plus een extra bonus.

Corruptiebestrijden mot je vermijden!

Reinaert | 31-03-12 | 14:18

@hooliganica hollandi | 31-03-12 | 14:11
GeenStijl zet de namen prominent in beeld, er zal toch iemand zijn die daar iets mee doet?
Of ben ik nu heel naïef?
In dat laatste geval: vergeef me, ik ben een automobilist die leeggezogen wordt door hetzelfde soort mensen zonder er ooit bevrediging van te krijgen.
Dat OV kan ik er echt niet bij hebben!

necrosis | 31-03-12 | 14:17

@Jopie2009 | 31-03-12 | 14:07

Die "totale controle" valt te omzeilen, daar moet je dan wel wat moeite voor doen: men neme een anonieme OV-Chipkaart (contant betalen bij aanschaf, da's logisch) en gaat dra het saldo van dat kreng weer eens opgehoogd dient te worden naar het NS-loket. Opladen kan daar namelijk ook met contant geld. Werkt feilloos. En 100% anoniem.

Het leven kan zo simpel zijn. *Aluhoedje weer af zet*

Reinaert | 31-03-12 | 14:15

Een plas een glas en alles ....

Viezerd_van_Oss | 31-03-12 | 14:14

Corrupt tot op het bot en graaien zonder gêne.
En dan nog het lef hebben iedereen juridisch de grond in te stampen die durft te klagen of met hun vinger in hun richting wijst.

hooliganica hollandi | 31-03-12 | 14:11

@Hölzenbein | 31-03-12 | 14:00

Ik heb graties plusjes in de aanbieding, hebbon?

neemjemoederindemali | 31-03-12 | 14:10

Genoeg stof om een paar dozijn GVB-graaiers en hun corrupte vriendjes voor een schietgraag vuurpeloton te plaatsen.
Iets zegt mij dat dat niet zal gebeuren en dat het criminele tuig er 'gewoon' (= volgens den Nederlandschen D66-rechtsstaatcultuur) mee weg zal komen.

Fijnstoffer | 31-03-12 | 14:10

@necrosis | 31-03-12 | 14:07
Verkoop ze maar aan pius. Ik gun hem de titel.

Hölzenbein | 31-03-12 | 14:10

Roger Kaputnik | 31-03-12 | 14:00
Dacht het niet.
Van die 16 miljoen betaalt de helft belasting om dat hele zootje graaiers, BN'ers, studenten, junks, communicatie-adviseurs en andere onrendabelen te onderhouden.

Cuyahoga | 31-03-12 | 14:07

@Hölzenbein | 31-03-12 | 14:00
Wel snel beslissen, anders verkoop ik ze aan pius!

necrosis | 31-03-12 | 14:07

OV-kaart is een fucking disgrace... verdere stap in de totale controle van de bevolking. Maar ja, de Nederlanders vinden het allemaal fantastisch, als ze op Koninginnedag maar met hun oranje hoedje op zich lazarus kunnen zuipen.

Jopie2009 | 31-03-12 | 14:07

@necrosis | 31-03-12 | 13:46

Kuddomasjien aanslingeren gaat.

neemjemoederindemali | 31-03-12 | 14:05

Gefeliciteerd Brusselmans, goed stuk en zeer onderhoudende mailwisseling met Ormit. Weet Eberhard ervan? Heb je hem al om commentaar gevraagd?

Einde van de Domheid | 31-03-12 | 14:05

@deraderendraaien | 31-03-12 | 13:58
Commentfraudeurs.....
Die nomineer ik voor 'het woord van 2012'.
En die minkunkels kunnen van mij ongezien de typhus krijgen!

necrosis | 31-03-12 | 14:03

Het zal ook weer eens niet.........

Daar staat tegenover dat de zaken kennelijk zonneklaar zijn en politie en justitie dus hedenmiddag nog hun slag kunnen slaan op de diverse - ongetwijfeld comfortabele - woonadressen van betrokkenen. Oppakken, afvoeren en in het cachot sodemieteren.

Of zou het dan toch weer........

Reinaert | 31-03-12 | 14:02

@necrosis | 31-03-12 | 13:55
Hmmm, eigenlijk nooit aan gedacht!

*subsidie uitzoeken gaat*

deraderendraaien | 31-03-12 | 14:01

@deraderendraaien | 31-03-12 | 13:58
Hee, niet zo hè?

Hölzenbein | 31-03-12 | 14:00

Gaat over Amsterdam dus oninteressant voor 16 miljoen andere Nederlanders.

Roger Kaputnik | 31-03-12 | 14:00

@necrosis | 31-03-12 | 13:57
Hm... klinkt interessant.

Hölzenbein | 31-03-12 | 14:00

@necrosis | 31-03-12 | 13:46
Zouden die minkunkels die met jouw meeliften naar elk topic ook gratis in het OV meeliften?

Stelletje comment fraudeurs!

deraderendraaien | 31-03-12 | 13:58

@Hölzenbein | 31-03-12 | 13:54
Zo blijf jij de ongeslagen minkudo koning en word ik rijk....
Zijn we beiden blij.....

necrosis | 31-03-12 | 13:57

@ necrosis | 31-03-12 | 13:40

Zou goed kunnen, ze vermarkten het product Pvda. Kapitalisme in optima forma dixit de Wiardi Beckmannstichting.

HoogToontje | 31-03-12 | 13:56

@deraderendraaien | 31-03-12 | 13:53
Een soort van studiereis, zeg maar?
Kan je dat wel declareren?

necrosis | 31-03-12 | 13:55

@necrosis | 31-03-12 | 13:46
Wrom?

Hölzenbein | 31-03-12 | 13:54

@necrosis | 31-03-12 | 13:43
jawel hoor.. soms met de bus!
Om de stand van zaken binnen de maatschappij bij te houden zeg maar! ghe ghe.

deraderendraaien | 31-03-12 | 13:53

@Cuyahoga | 31-03-12 | 13:47
Ineens heb je inspiratie:
Je breekt met stratenmakers de PC Hooft open, zodat kakmadammen er niet meer kunnen lopen.
*grinnik*

necrosis | 31-03-12 | 13:51

@lion@night | 31-03-12 | 13:50
bestuderen = besturen

Rest In Privacy | 31-03-12 | 13:51

GEMEENTELIJK vervoersbedrijf.
Gemeente Amsterdam = PVDA
En zo is de cirkel weer compleet.
Vage aanbestedingszaken en vooral eigen bankrekeningen spekken, ondertussen roepend dat het socialer moet.

Diegenen die het hardst roepen zijn de grootste asocialen.
Capaciteiten om bedrijven te bestuderen, dan wel overheden heeft men niet. Daar zit in Utrecht nog een zeer goed voorbeeld van.

En ondertussen ook nog blijven roepen dat er meer geld naar het OV moet. NS&GVB; 2 kansloze vervoersbedrijven die bakken met geld kosten en waarvoor we niets terug krijgen dan behalve nog meer ellende.

Twee oplossingen: complete managementlagen en RvB's vervangen of beide bedrijven opdoeken.

Rest In Privacy | 31-03-12 | 13:50

En waarom zitten ze nog niet vast voor verhoor? Hmmmm? Die vraag moet je eens stellen, gaan er nog veel meer putten des beers open.

bello | 31-03-12 | 13:47

Normaal gesproken zou zo'n kutwijf als Tonny Weijn kaalgeschoren moeten worden, een scheldwoord naar keuze op haar rug tatoeëren en naakt over straat jagen.
En elke euro die ze gejat heeft terugbetalen plus boete.
Maar waarschijnlijk blijft ze gewoon zitten in een kast van een huis, drie keer in de week shoppen in de PC Hooft, en een beetje neerbuigend doen over het plebs.

Cuyahoga | 31-03-12 | 13:47

*minkudo's aan Hölzenbein verkopen doet voor €10 per stuk*

necrosis | 31-03-12 | 13:46

Tjonge, de Brusselmans-samenvatting is nog langer dan het originele artikel.

bintang | 31-03-12 | 13:45

Gevangenisstraf en terugbetalen tot de laatste euro.

Tijdreiziger | 31-03-12 | 13:44

@deraderendraaien | 31-03-12 | 13:41
Jij gaat toch nooit met het OV?

necrosis | 31-03-12 | 13:43

mrfreeze | 31-03-12
Lol...

Drs. D. | 31-03-12 | 13:43

Aanpunten en in de grond stampen dat tuig!

Echte naam7227 | 31-03-12 | 13:41

O jee! liggen er soms ook nog linkjes tussen het GVB en onze onvolprezen NS aangaande die OV chip faal?

Vragen ... vragen... iemand?

deraderendraaien | 31-03-12 | 13:41

@HoogToontje | 31-03-12 | 13:38
Waarschijnlijk zijn ze aandeelhouders, zodat Diederik hun belangen blijft behartigen.

necrosis | 31-03-12 | 13:40

In het kader van openhuizendag: "goede openbare vervoersvoorzieningen richting het centrum en dichtbij"

kapotte_stofzuiger | 31-03-12 | 13:40

GVB - Graaiende Vervoers Boeren zijn het. Allemaal!

Echte naam7227 | 31-03-12 | 13:40

Arrestaties ?

Kets22 | 31-03-12 | 13:39

Is die Bart Schmeink de vader van Weesie?

mrfreeze | 31-03-12 | 13:38

Wellicht een retorische vraag, maar zijn ze ook lid van de Pvda?

HoogToontje | 31-03-12 | 13:38

OV-Grijp-en-zakkenvullen-kaart....

Drs. D. | 31-03-12 | 13:37

Zou 'Boosmaaktopic' geen beter titel zijn?

necrosis | 31-03-12 | 13:35

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl