Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Opnieuw journalist in cel voor filmen politie

policestate1984a.jpg Daar gaan we weer. Opnieuw Russische toestanden in semi-politiestaat Nederland. Opnieuw is een journalist zonder enige reden aangehouden en in het cachot gegooid omdat hij zijn werk (filmen op de openbare weg) stond te doen. En het gebeurde notabene allemaal op de Laan van Mensenrechten in Apeldoorn. Oh ironie! Lees hier (mirror) het hele verslag van de inmiddels beruchte 112-journalist Niels Damstra (bekend van filmen bij Hans Teeuwen thuis) en huiver. Huiver tot uw botten er van klapperen. U leest namelijk het einde van vrijheid. U leest puur, ordinair, goor machtsmisbruik door agenten die op eigen houtje wel even een appeltje schillen met burgers die ze zelf "gehaktbal" en "smerige hond" noemen. Dit is het soort van democratie waar Poetin van droomt. Dit is de openbare weg waar Saoedi Arabië trots op is. Dit is de gedroomde vrijheid van censuristen, tirannen, de RVD, en alle klootzakken die schijt hebben aan de grondwet. Wat ons rest zijn vragen: welke politie houdt de politie in de gaten? Hoe kan de macht worden gecontroleerd als de beelden van die controle op onwettige wijze in beslag worden genomen? Wie verlost ons van de vijand binnen onze rechtstaat? Waarom blijft dit maar doorgaan en doet niemand iets? Kan het iemand eigenlijk wel iets schelen? Wij zijn het zat. Kom niet aan onze persvrijheid. Hier is de Grondwet. Artikel 7. Wij eisen onmiddellijke schorsing en een keiahrde straf voor deze "hulpofficier van justitie". Ze moesten hem naakt op een mestkar door de straten van Apeldoorn trekken. Bah. C'EST ÇA! Update: geen censurist zo snel of Brenno de Winter achterhaalt hem wel. Update: Rauw & Onkut. De VIDEO van de aanhouding.

Reaguursels

Inloggen

Die Niels Damstra is een ontzettende aandachtsgeile idioot. Hij misbruikt zijn politieperskaart om de politie te irriteren tijdens hun werk, check z'n YouTube kanaal maar ff, staat vol met filmpjes waarin hij zich als slachtoffer ziet van autoriteiten terwijl hij ze zelf uitlokt. Negeren deze flapdrol!

monomaniac | 21-02-12 | 15:21

@Ferrari-racer: "Een agent dient voor de wet altijd een gordel te dragen alleen zijn er uitzonderingen die u lekker kan opzoeken. Dus uw verhaal gaat op alle punten mank."
---
Een agent heeft VRIJSTELLING van het RVV1990.
Dat is bij wet geregeld.
En niet "er zijn uitzonderingen".
Het betreft dus ALLES! zoals verkeersregels, verkeerstekens, OOK snelheid, gordelplicht, mobiel bellen, parkeerverbod.
---
En jij vind mij te dom om te kakken? Sukkel!

casagrande | 21-02-12 | 00:20

Hulpofficieren van justitie nemen zichzelf vaak net iets te serieus.

Wizardlevlev | 21-02-12 | 00:17

Klachten tegen een agent op een politiebureau ingediend worden door een leidinggevende (inspecteur) opgenomen. NIET door zijn naaste collega. ONZIN!

Ben je het niet eens met de afhandeling kun je naar de korpschef.

Ben je het vervolgens nog niet eens met de oplossing dan kun je naar de Landelijke Ombudsman.

casagrande | 21-02-12 | 00:12

@Badderbeest! Klachtbehandelaar is de eerste persoon welke je klacht in behandeling neemt. Dit is een directe collega van de agent waar je een klacht tegen indient. Niet echt 'onafhankelijk' dan is er de Commissie voor de Politieklachten een orgaan met 3 (onpartijdige leden allen pluche- ambtenaren met juridische achtergrond, werkzaam geweest binnen Justitie of als ex burgemeester baas geweest over) 1 secretaris of secretaresse en uiteindelijk de agent(en) waartegen je een klacht hebt ingediend. Filmen en audio-opnames zijn niet toegestaan en je dient je te melden op het hoofdbureau. 1x raden hoe onafhankelijk dit orgaan uiteindelijk is. Vraagt u eens een jaarverslag op bij de Commissie voor de Politieklachten en oordeel zelf of de ratio klacht 'gegrond danwel ongegrond' logisch lijkt. Succes met uw verdere aannames en oordelen. Over de Nationale Ombudsman schets u in uw draadje zelf een mening, iets met linkse man etc. Denkt u dat er bij de Nationale Ombudsman betere types werken als hun 'boegbeeld'? Ziet u nu in dat u niet zo slim bent...

Rest In Privacy | 20-02-12 | 23:33

@Badderbeest: Ha het type 'ik weet het beter' en denk de procedures te snappen maar die zijn niet zoals u ze schetst. Tegen het systeem vechten kost geld en een hele lange adem met kennis van zaken of invloedrijke mensen welke het systeem willen en kunnen tackelen. Binnen Justitie is dat lastig weet u nog de rechter en zijn kinderpornoverleden? Of het proces Wilders maar dat terzijde. Heel de wereld keek mee hoe ons rechtsysteem rammelt aan alle kanten en natuurlijk zegevierde Wilders. Echter dit deed zichtbaar heel veel pijn binnen Justitie. De administratiekosten op een bekeuring volgens de rechter onrechtmatig maar wordt door de zuster instantie wel geheven.
Ik heb inderdaad een hekel aan agenten welke laag opgeleid zijn en compenseren middels machtsmisbruik.
Gelukkig vallen sommige mensen echter keihard door de mand zoals vandaag is gebeurd met Job Cohen een incompetente kerel welke dacht zijn 'macht' te kunnen gebruiken maar hier keer op keer in bleef falen en nu naast de grote gedoger en bedrijfspoedel.. een groot verliezer is welke de geschiedenisboeken ingaat waar ik om kan gniffelen. U denkt ook dat je 'even' een korpschef krijgt te spreken? Dit getuigd echt van geen enkele inhoudelijke kennis van zaken en beschouw ik u dus ook alszijnde dom maar op taalkundig gebied zal u een enorme uitblinker zijn. Ik typ en druk op enter zonder iets over te lezen. U gebruikt uw kennis en valt aardig door de mand want u blijkt helemaal geen juiste kennis te hebben van het systeem. Fijne avond nog Badderbeest!

Rest In Privacy | 20-02-12 | 23:16

Incompetentie in Nederland begin aan de top, om vandaar onder nog maar te zwijgen

Seb78 | 20-02-12 | 18:15

Ferrari-racer | 20-02-12 | 13:59
-
Laat ik nou net een hekel hebben aan mensen die een hekel hebben aan mensen die in hun ogen dom of laag opgeleid zijn. Ik houd niet zo van dat uit de hoogte gedoe. En als je dat dan al meent te moeten doen, schrijf dan tenminste een tegeltje zonder schrijf- stijl- en vormfouten.

Badderbeest! | 20-02-12 | 18:04

@Ferrari-racer
-
Men kan altijd een klacht indienen als men het niet eens is met de werkwijze van een specifieke agent. (Dan vraag je een gesprek aan met zijn direct leidinggevende, desnoods met zijn korpschef) Vang je daar bot dan kun je naar de Ombudsman (nee, niet die linkse lul van de televisie) Vang je daar ook bot en vraag je jezelf niet af of je wel goed bezig bent kun je de staat aanklagen, danwel jezelf tot de politiek (landelijk danwel lokaal) wenden. Verder kun je ook nog de media inschakelen en een openbare discussie opstarten. Legio van mogelijkheden dus. De discussie van BertjeBrusen hier opstart is dus geenszins van toepassing. Verder is het die "journalist" die begint met moeilijk doen en is er geen enkel bewijs van dat de hulpofficier van justitie hem uitgescholden heeft. Dat kan hij in zijn zoektocht naar wraak best verzonnen hebben.

Badderbeest! | 20-02-12 | 17:59

@Ferrari-racer | 20-02-12 | 16:39
Ik bij de politie? Nee never, bijzonder dat u dat uit de tegel haalt. Als ik met de politie te maken heb, vraag ik ook altijd om hun ID, iets wat in mijn ogen heel normaal is, weten met wie je te maken hebt, tot op heden is daar nooit een probleem van gemaakt. In het filmpje zie ik dat de riooljournalist dat wel doen, tja als er geen problemen zijn en je ze zo nodig wilt maken vanuit een functie dan vraag je er toch zelf om in mijn ogen.

toetanchamon | 20-02-12 | 17:34

@toetanchamon: Maar u hebt gelijk, gelukkig weet de agent wel de cameraman te boeien en ten onrechte zijn camera in beslag te nemen wat heeft geleid tot hevige discussies. Je zal als journalist vastleggen wat een agent aan het doen is echt een schande. Als het nieuws wordt ons gebracht door 'riooljournalisten' ooit al eens bedacht?

Rest In Privacy | 20-02-12 | 16:43

@toetanchamon: U werkt zeker bij de politie en bent narrig dat u zo vaak negatief in het nieuws komt en dat met een armzalig salarisje. Kijk eens nos.nl/artikel/186962-duizenden-ongelu... en oei! www.rnw.nl/caribiana/bulletin/scp-situ... maar Justitie doet goed werk hoor de cijfers liegen niet. Geert zei Marokkanen zijn tuig welnu is eindelijk het Sociaal en Cultureel Planbureau zich ook kapot geschrokken van haar eigen cijfers.

Rest In Privacy | 20-02-12 | 16:39

@ Tjemig | 20-02-12 | 16:05 |
Sorry, u slaat hier de plank mis.

potsenmakkert | 20-02-12 | 16:29

Die agent staat volledig in zijn recht. De auteur moet zich de wensen van de agent laten welgevallen als deze niet wil dat hij in beeld komt. Als deze duidelijk aangeeft dat hij niet in beeld wil komen, moet de auteur de beelden eruit knippen, of het gezicht blurren. Als hij op voorhand al aangeeft dat hij dat niet gaat doen mag de agent er vanuit gaan dat zijn portretrecht geschonden gaat worden. ic dat de auteur wordt verdacht een strafbaarfeit te zullen begaan. Er is niets vreemds aan dat hij dan de ID vraagt. De tamelijk eigenwijze auteur moet dan ook niet vreemd opkijken dat hij wordt opgebracht. Dikke bult voor dit amateurtje dat kennelijk wel vaker lastig rond de hulpdiensten hangt. Lof voor de agent die heel rustig blijft.

Tjemig | 20-02-12 | 16:05

@Ferrari-racer | 20-02-12 | 13:59
"De discussie welke centraal staat in dit topic is 'machtsvertoon en eventueel misbruik'"
Kunt u mijn aangeven waar in het filmpje, de politie de fout in gaat? De enige fout die ik zie is dat ze die riooljournalist met veel teveel "respect" behandelen.

toetanchamon | 20-02-12 | 14:39

@toetanchamon
@PisFinger: heren beiden dank voor uw antwoord. Hebben jullie de intro gelezen van BertBrussen? Wie controleert nu eigenlijk de politie dat is de hamvraag. Het zijn laagopgeleiden mensen welke ik beschouw als een 'slag volk' waar ik niet zoveel mee heb. Dan doel ik op anderen de les lezen en denken een bijdrage te leveren aan veiligheid. Er gebeuren vele misstanden binnen jusitie/politie en als men dat aankaart dan wordt men ineens zeer vijandig. Heeft u de aflevering gezien waarin Jeroen Pauw de Korpschef even duidelijk maakt dat agenten eigenlijk zelf niet kunnen autorijden gezien het vele aantal ongelukken waarbij zij zelf betrokken raken? Zelfs de politietop keihard met de hakken in het zand, nee hoor wij lopen meer risico en wij rijden meer enzo. Jeroen Pauw zei toen heel koeltjes dus als een agent een paaltje raakt is dat bedrijfsrisico en niet gewoon onoplettendheid? Waarop de agent ook pislink werd. De discussie welke centraal staat in dit topic is 'machtsvertoon en eventueel misbruik' iets wat meen ik door menig reaguurder is aangetoond en zelfs het nieuws heeft gehaald. Ik heb zelf eens een zeer nare ervaring gehad met 2 agenten en hierover een klacht ingediend. Mijn ervaringen staan eerder beschreven in dit draadje maar ik heb een schrijven in bezit dat ik indien ik ooit nog een klacht indien tegen de politie, zij deze niet in behandeling zullen nemen. Dit is eigenlijk best opmerkelijk niet? I rest my case en hoop dat GeenStijl eens achter de Commissie voor de Politieklachten aangaat want dat is echt een farce.

Rest In Privacy | 20-02-12 | 13:59

@ Ferrari-racer | 20-02-12 | 13:08
Zeker als je in het vaarwater van de politie komt/zit, moet je gewoon ongevraagd je perskaart/ID tonen en zeker niet moeilijk doen als de politie daarom vraagt. Doe je dat wel, doen zij ook moeilijk. Dat zoiets het landelijks nieuws haalt, is wel een beetje jammer. OvJ moet ook niet schelden, maar als deze aardappel al eerder voor dit soort praktijken bekend geworden is, kan ik me voorstellen dat men zijn perskaart wil afnemen (of dat dan terecht is, laat ik in het midden.).

PisFinger | 20-02-12 | 13:48

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:50 | + 0 -
Ik vind positieve discriminatie ook discriminatie, en wat mij betreft niks dan hulde dat je daar niet aan meedoet. Wat de rest er precies van mag vinden dat ik tegen positieve discriminatie ben (kan er vrij weinig anders van maken, anders min je even iemand of zo), kan me eerlijk waar gestolen worden. Minnetjes doen geen pijn.

Nietvoordekat | 20-02-12 | 13:25

@Ferrari-racer | 20-02-12 | 13:08
Kunt u heel paranoïde gaan doen, bij de programma's die u noemt, zijn genoeg mensen die onherkenbaar in beeld komen, dat gebeurt op verzoek van de "verdachten/dader".
Schreeuwen en schelden dat je niet gefilmd wil worden is nog altijd heel iets anders dan je beroepen op portretrecht.

toetanchamon | 20-02-12 | 13:24

@Badderbeest
@PisFinger
@toetanchamon: Het heeft het landelijke nieuws gehaald en de politie voelde zich geroepen zichzelf in te dekken middels een reactie 'hij weigerde zich te legitimeren. Leest u allen ook? Je zal zelf worden opgepakt en een hulp-OvJ staat je uit te schelden dat is leuk. Ooit programma's als Blik op de Weg en Wegmisbruikers gezien, staat de politie ook je hoofd te filmen en als je zegt wilt u weggaan met die camera ben je ineens potentieel gevaar en verdachte want wie heeft er nu iets te verbergen?

Rest In Privacy | 20-02-12 | 13:08

Niels Damstra, wat een ongelooflijke gehaktbal en smerige hond ben je, een laag bij de grond vieze rioolrat!

Deze keer voor de Politie +1.

toetanchamon | 20-02-12 | 12:47

@ Badderbeest! | 20-02-12 | 09:36
Inderdaad. Ik weet niet wat die journalist bezielt, maar dit gaat gewoon nergens over. Feitelijk mag hij de rekening nog krijgen van het werk dat de politie bezorgt.

PisFinger | 20-02-12 | 10:43

Rot toch op met je persvrijheid. Er is niets aan de hand. Lekker overtrokken allemaal weer. Die agent vraagt of die hoernalist zijn smoel niet op televisie wil laten zien. Waarop die sufkut antwoordt dat dat nog maar te bezien valt. Hij had ook kunnen zeggen, ik zal rekening houden met die wens, mocht je toch op beeld komen met je gezicht zal ik je gezicht onherkenbaar maken voordat ik het materiaal verspreid. klaar. maar nee een beetje bijdehand lopen doen. Het is goed zo.

Badderbeest! | 20-02-12 | 09:36

casagrande | 20-02-12 | 00:43 | + -2 -
@Ferrari-racer: net als een taxichauffeur zijn gordel niet hoeft te dragen bij een betalende klant hoeft een agent dat ook niet. Iets met veiligheid? Trouwens een agent hoeft voor de wet helemaal geen gordel te dragen. Iets met vrijstelling? En als je klacht niet afdoende in behandeling wordt genomen kun je naar de landelijke ombudsman. Je verhaal gaat op alle punten mank.
@casagrande: kerel, je bent duidelijk te dom om te kakken. Een agent dient voor de wet altijd een gordel te dragen alleen zijn er uitzonderingen die u lekker kan opzoeken. Dus uw verhaal gaat op alle punten mank.

Rest In Privacy | 20-02-12 | 09:29

@reismotor,
Wilt u aub niet met feiten komen! En zeker niet met nuancering tov de politie.
Op GS (en big bro Telegraaf) werkt met liever met onderbuikfeitenjournalistiek en is politie per definitie k@t. Vinden reaguurders ook lekker; kunnen ze weer even afreageren op de bon die ze hebben gekregen.

datzegik69 | 20-02-12 | 08:54

De journalist is buiten zijn boekje gegaan. Ik heb hier het handboek: Journalist en recht. Met een politieperskaart laat de Politie je in PRINCIPE binnen de afzetting je werk doen maar je hebt altijd de aanwijzingen van de agent ter plekke op te volgen. Dat kan per agent verschillen. De agent staat in zijn recht om te vragen om zijn gezicht niet in beeld te brengen op televisie. Wat betreft de ID-plicht moet deze opruiende en sensatiebeluste journalist nog een keer de wet gaan doorlezen. Wat mij betreft direct zijn Politiekaart intrekken,hj is een schande voor zijn collega's. Zoek een baantje bij Privé, RTL Boulevard enz. Past veel beter bij je.

Reismotor | 20-02-12 | 07:17

waar ik net zei bedoel ik nep...... stop de tijd !

Herr-Flick 2.0 | 20-02-12 | 06:50

Nou duidelijk toch : Politie heeft gelijk dat net sjoernalisje staat gewoon te etteren. Sorry kan er niets anders van maken.....

Herr-Flick 2.0 | 20-02-12 | 06:45

Als die 'journalist' de volgende keer zijn politiepersid laat zien en meneer agent niet zo strest doet. Scheelt weer een hoop gedoe.

marian12 | 20-02-12 | 01:34

@Ferrari-racer: net als een taxichauffeur zijn gordel niet hoeft te dragen bij een betalende klant hoeft een agent dat ook niet. Iets met veiligheid? Trouwens een agent hoeft voor de wet helemaal geen gordel te dragen. Iets met vrijstelling? En als je klacht niet afdoende in behandeling wordt genomen kun je naar de landelijke ombudsman. Je verhaal gaat op alle punten mank.

casagrande | 20-02-12 | 00:43

youtu.be/mrERne_Eu5Q?t=5m30s

Wat hij hier zegt, is alleen maar zuigen (typisch NL)
En vermeld Damstra ook niet in zijn relaas...

Wat is nou het probleem om de agent toezegging te doen zijn gezicht te blurren??? (agent vroeg het netjes)

Kees Koeienreet | 20-02-12 | 00:30

@GeenStijl: Mensen ik heb geprobeerd om te strijden tegen machtsmisbruik binnen de politie. Klachten ingediend welke zo'n prioriteit hebben dat je na 8 maanden eens aan de beurt bent. Let wel, de Commissie voor de Politieklachten komt niet vaak bijeen dus de datum dat zij kunnen en jij kan niet, dat deert hen niets. Een klacht wordt aanvankelijk altijd eerst door een klachtbehandelaar 'opgelost' zeg maar een directe collega van degene tegen wie je een klacht hebt echter dat zal men u nooit zeggen. De Commissie voor de Politieklachten zijn allen oud Justitiemensen en politiemensen. U neemt het op in het hol van de leeuw tegen mensen welke denken leeuw te zijn met een titel onafhankelijk. Allemaal voor de show, alleen u kan het de secretaris of secretaresse erg lastig maken door ongelooflijk veel argumenten op te noemen en te zeggen, ik neem dit op! Dan begint iedereen te stijgeren in de zaal. U kan de jaarverslagen allen opvragen en zal zien dat een klacht tegen de politie in NL een verloren zaak is. De politie begaat namelijk geen enkele fout. Daar zorgt de politie onderling wel voor. Het is echt een Bananenrepubliek en gelukkig dat dit ons allen duidelijk is geworden met de heer Wilders. Mijn god wat hebben toen een hoop mensen binnen Justitie het moeilijk gehad. Kortom, maak er alsjeblieft werk van, zet Brenno de Winter erop maar kom op dit is journalistiek topspul. Arrogantie binnen een politieorgaan met laag opgeleiden welke denken volgens de regels te leven maar eigenlijk pure machtsmisbruikertjes zijn. 'Hoorde u ook het irritante piepje van de agent welke geen gordel droeg in de auto op de ruwe footage?' Goed zo, daarom gordeltje om maar een agent staat nu eenmaal boven de wet. Nee, aanpakken die bende. NL wordt een stuk veiliger? Ja hoor alle journalisten oppakken dat is leuk.

Rest In Privacy | 20-02-12 | 00:11

De fotograaf meende een sterk punt te hebben door te stellen dat de legitimatieplicht er niet is om journalisten te beperken in hun vrijheid. MAAR dan moet je je wel identificeren als journalist. Dan voer je een discussie op gelijk niveau. Loser.
Zeggen dat je filmt voor jezelf (hij bedoelt waarschijnlijk dat hij freelance journalist is) maar hij zegt niet dàt hij journalist is. Dan is de vordering je te legitimeren niet vreemd. En zeker niet als beperking van een journalist gebruikt. Hoe kon de agent weten met een journalist te maken te hebben? Loser.

casagrande | 19-02-12 | 23:55

Toch heeft ie wel een punt die agent. De fotograaf zegt: "ik film voor mezelf". En later zegt ie dat ie niet verplicht is zijn perskaart te tonen. En dat is ie wel verplicht. Zonder perskaart hoort hij niet op de rijbaan/op een PD/etc. en is de vordering voor een legitimatie TERECHT. Waarom antwoordt hij dan "ik film voor mezelf"? Had hij eerst gezegd ik ben persfotograaf dan was de vraag voor een legitimatiebewijs not done en was geheid gevraagd om zijn perskaart. Bovendien is stiekem gesprekken opnemen ook van een twijfelachtig niveau.

casagrande | 19-02-12 | 23:48

hufterjournalist met camera staat lekker te filmen. pliesie zegt prima, maar hou mij ff buitenbeeld maatje. hufterjournalist zegt dondertiefstraal maar op kk wout en schreeuwt iets over persvrijheid. mooi verhaal dat dan weer wel. verder sterf met je persvrijheid.

amoniton | 19-02-12 | 23:28

Uncut gezien: vriendelijk verzoek om niet zijn gezicht te filmen, met de rest in 1e instantie verder geen problemen.
...
Voor wie film je?
- voor mezelf
Dan wil ik je (pers) id kaart zien
....

Enfin: mooi verhaal weer.

Strangetown | 19-02-12 | 23:20

@schaapindewei | 19-02-12 | 14:10 |
Denk je eens in hoe het is als er elke keer een agent in de weg loopt als je als journalist je werk probeert te doen...

synchronicity | 19-02-12 | 22:42

Eigen schuld, een beetje journalist weet dat hij alleen maar gecensureerd materiaal mag gebruiken.
neemjemoederindemali | 19-02-12 | 13:31
----
Uhm... Agent... *Publieke* functie?
---
reden dubbelpost: Waarom worden berichten ineens afgekapt als je bepaalde tekens gebruikt?

davimore | 19-02-12 | 22:40

Eigen schuld, een beetje journalist weet dat hij alleen maar gecensureerd materiaal mag gebruiken.
neemjemoederindemali | 19-02-12 | 13:31
---8<---
Uhm... Agent... *Publieke* functie?

davimore | 19-02-12 | 22:39

Wat een journalist spreekt altijd de waarheid...
Zo ook met het 3 jarige plassende jongentje. Bleek een l#lverhaal van de eerste orde en de politie kreeg van alle kanten de volle laag. Toen bleek dat het idd verzonnen was, bleef het angstvallig stil in de media. Ook met de ontvoering met de Ford Ka; iedereen viel weer over de klungelende politie heen. Bleek ook totaal anders te zijn dan door de pers was neergezet. Dit verhaal wordt wederom voor zoete koek geslikt en iedereen valt wederom over de politie. Totdat het wederom... precies!

datzegik69 | 19-02-12 | 22:31

Of betrof het toevallig de drugscourier op weg naar 'onze' Duitse familie? De connectie Mabel-Bruinsma zit nu in dat fijne ruimdenkende bergenlandje, dus die was sowieso niet thuis. Jammer volgende keer beter.

thispissesmeoff | 19-02-12 | 21:50

Leyla Aslan; fijne Hollandse naam ook voor zo'n mensenrechtenverkrachter.

thispissesmeoff | 19-02-12 | 20:48

@ Dr.Zeldenrust | 19-02-12 | 19:52 |
Vond jij rutger zo vasthoudend dan toen met dat Tristan rapportje? Of de andere keren dat hij bij justitie op de stoep stond? Ook Rutger weet niet meer van bijten. Een niet mediagenieke christen kan hij nog we aan, maar juist bij gerommel door de overheid waar hij zou moeten bijten zonder los te laten, durft hij dit niet aan.
.
Overigens is dit verhaal inderdaad wel bizar. Prima gelegenheid voor iemand als Rutger om te laten zien dat hij zich nu wel in dit tuig durft vast te bijten.

potsenmakkert | 19-02-12 | 20:24

Leila Islam, wat wil je nog meer?

René from the Café | 19-02-12 | 20:09

Natuurlijk geloof ik die hoernalist op z'n blauwe ogen. Er worden tegenwoordig bosjes hoernalisten gearresteerd wegens filmen agenten. Toch?
Gelukkig zitten Pritt en consorten veilig vanuit een zielig kantoorpandje op de internets en hebben ze geen confrontaties op straat. Tom wel, maar die doet een beetje lafjes, wat dat betref mis ik dan toch die Ructor.

Dr.Zeldenrust | 19-02-12 | 19:52

Ik kan niet wachten tot per ongeluk de kop van agent op GS komt te staan

Mnbv | 19-02-12 | 19:18

Excuus Joris: ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 17:54 | gevonden! ...:-)

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 19:16

straks ga ik nog denken dat ik alzheimer heb; heb ik em nou wel of niet geplaatst...

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 19:15

hmm mijn tegels worden weggejorist zonder de vermelding weggejorist... wel graag consequent blijven...

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 19:14

Oh het is mevrouw Aslan... ''Iesh koeltoer'' zeg maar. Mevrouw Aslan kon er ook niets aan doen dat zij deze werkwijze hanteert, dat doen ze in haar geboorteland ook zo. Daar moeten wij maar rekening mee houden, een beetje begrip mensen!

T.E.Meijer | 19-02-12 | 19:12

Jaja, met de verrechtsing van Nederland hebben we echt meer vrijheden gekregen. **kots**

Inguz | 19-02-12 | 19:11

jan2806 | 19-02-12 | 18:55

geloof me de oom agent (straatwerker) en die agent die voor iemand van het Koninklijk Huis werkt, die hebben echt niet dezelfde outfit aan. verschil is ook: bij de eerste krijg je soms de neiging om iets terug te zeggen. bij de tweede merk je vanzelf wel dat je beter je broodmolen kan dichthouden

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 19:11

Hulp officier, laat me niet laggen 'hulpofficier' dikke vette VMBO er zal je bedoelen. Die agent zal wel iets verbergen hebben, en dan bedoel ik meer dan een minderwaardigheidscomplex.

ontlullen | 19-02-12 | 19:01

OM heeft Zeker nooit van wegmisbruikers gehoord... waarbij berkeersovertreders schaamteloos gefilmt worden, ondanks het verzoek om niet te filmen. Hermandad werkt hier keihard aan mee!! Over rechtongelijkheid gesproken, OM jurispudentie voldoende om tot een ander inzicht te komen!!!

ONS | 19-02-12 | 18:57

Vreemd verhaal trouwens. Als je kijkt naar wegmisbruikers, en de bestuurder wil niet gefilmd worden, dan zeggen de agenten altijd dat zij gewoon mogen filmen omdat het openbare weg betreft. Andersom gelden deze regels blijkbaar niet.

wolfjemidas | 19-02-12 | 18:56

Wat nou als die agent iemand van het Koninklijk Huis was geweest. Hadden de lezers van het NRC er dan ook schaden van gesproken dat de agent gefilmd werd!!

jan2806 | 19-02-12 | 18:55

Journalisten denken maar dat wat zij doen allemaal heel normaal is; Dat is niet zo! Bleven ze maar van alle mensen en hun privacy af en dronken ze maar geen alcohol meer en de wereld was een betere plek.

frnas | 19-02-12 | 18:51

Een niet goed geintregreerde turkse agent. Nou volgens de sharia straffen dan maar. hand eraf en stenigen totdat ze geen tanden meer in der bek heeft staan. En dan als eerwraak wurgen met een turkse vlag en een koran op der bakkus kapot slaan.

Samtari | 19-02-12 | 18:51

Hoofdagent Leyla Aslan.. klinkt als een naam van iemand met een typisch 'zuid-europees' temperamentje..
En voor de 153254128412887393 keer wordt er voor mij weer een vooroordeel bevestigd, kan er niks aan doen.

S. Quentin Quale | 19-02-12 | 18:48

Getuigen genoeg van het ongeval.
monitor.p2000alarm.nl/
19-02-2012 Prio 1 Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel (THV Bevrijding licht) Stoomwezenstraat Laan van de Mensenrechten Apeldoorn?
Adres: Laan van de Mensenrechten, Apeldoorn
0830218 04:22:00 Noord- en Oost-Gelderland - Persinfo Apeldoorn (groen)
0830999 04:22:00 Noord- en Oost-Gelderland - Meldkamer Oost Nederland Monitorcode
2029568 04:22:00 Onbekende code
19-02-2012 Prio 1 PRIO 1 Ongeval Wegvervoer Letsel : Stoomwezenstraat : Laan van de Mensenrechten : Apeldoorn 7591 7732 (THV Bevrijding licht)
Adres: Laan van de Mensenrechten, Apeldoorn
0804403 04:21:51 Noord- en Oost-Gelderland Apeldoorn-Hoofdpost - Bevelvoerder Beroeps
0804405 04:21:51 Noord- en Oost-Gelderland Apeldoorn-Hoofdpost - Kazernecode
0804406 04:21:51 Noord- en Oost-Gelderland Apeldoorn-Hoofdpost - Blusgroep Beroeps
0804430 04:21:51 Noord- en Oost-Gelderland Apeldoorn-Hoofdpost - Lichtkrant
0804431 04:21:51 Noord- en Oost-Gelderland Apeldoorn - Infocode Klein Incident
0805810 04:21:51 Noord- en Oost-Gelderland OvD Apeldoorn, Piket
0806240 04:21:51 Noord- en Oost-Gelderland Meldkamer Oost Nederland - Monitorcode
0806710 04:21:51 Noord- en Oost-Gelderland Apeldoorn-Hoofdpost - TS 7732
2029568 04:21:51 Onbekende code

melding.p2000alarm.nl/12159977-Laan-va...

toetanchamon | 19-02-12 | 18:32

CumGranoSalis | 19-02-12 | 18:08 |

Hmm..
1e alinea: dat wil iedereen
2e alinea: wederom hmmm ... zit wat in

casagrande | 19-02-12 | 18:06
bewijst toch weer dat de politie in die situatie de verliezende partij is, ondanks: "zij filmen ons werk"

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 18:26

hahahha DE GRIET VAN gtst is op pad.
bedenke moslim heeft altijd gelijk

ziende blind | 19-02-12 | 18:24

Het lokale dagblad De Stentor heeft nu een klein artikel over deze gebeurtenis geschreven. Amersfoort is de enige plaats die genoemd wordt.
Niets over Apeldoorn, de straat en de hulpofficier.
Zou hier sprake kunnen zijn van enige dwang ?

exkoppijn | 19-02-12 | 18:20

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 17:41

Gelijk hebben, krijgen of nemen doet er niet zo veel toe imho.
Ik wil gewoon zonder al te veel gezeik mijn leven kunnen lijden, leiden en invullen zoals ik wil.

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 17:54

Ik niet.
All lopen ze in loden kisten of met alleen een lendelapje in de rondte. (Al dan niet op aangeven van een grote oomizoomie in het wolkenrijk)
Dan moeten mensen vooral voor zichzelf weten en overheden dienen zich daar al helemaaaaaaal niet mee te bemoeien.
Weet wel dat als je je in het openbaar volledig afschermt zowel fysiek en geestelijk dat je dan inderdaad niet volledig deel uitmaakt van diezelfde samenleving. En ook dat is niet erg en ook een persoonlijke keuze.

CumGranoSalis | 19-02-12 | 18:08

De enige reden om hem alsnog mee naar het bureau mee te nemen nadat zijn ID al getoond was IS dat na het uitspreken van de woorden "u bent aangehouden" door agent, dien je te worden voorgeleid voor de hOvJ. En die zit en zat op het bureau.

Want hij/zij, en alleen hij/zij mag (formeel) de aanhouding toetsen. En beslissen of de verdachte blijft of niet.

De camera had terug gekund, de geheugenkaart dient als bewijs. Bewijs van wat is nog even de vraag. Ik vermoed dat de agent a) niet wilde dat hij gefilmd werd of b) niet wilde dat het ongeluk gefilmd werd.

Het zou kunnen zoals al door iemand werd gesteld dat het een auto is van een hoogwaardigheidsbekleder of een AT of OT of iets dergelijks.

Terecht of niet, om een zekere reden willen ze de beelden hebben.

De vraag is of er nog iets geroepen gaat worden over het niet tonen van de perskaart. Was dat gebeurd dan was het volgens mij helemaal waterdicht geweest voor de journalist.

Misschien dat de agent gaat zeggen dat hij, als hij op beeld komt de publicist wil kunnen benaderen en de richting van portretrecht op wil. Filmen mag, maar publiceren niet altijd.

Want bij blik op de weg wordt je buiten beeld/opname altijd benaderd of je instemt met tonen. Daarom zijn sommige betrokkene geblurd. Dat gebeurt altijd na afloop om de afhandeling door de politie niet te doorkruisen. Daarom hoor je op beeld de zin "zij filmen ons werk". Maar dat is niet heilig getuige het feit dat er toch geblurd wordt.

casagrande | 19-02-12 | 18:06

-weggejorist-

Redneck | 19-02-12 | 17:56

-weggejorist-

Redneck | 19-02-12 | 17:56

lol, de democratie en de vrijheid is de nek opgedraaid in de laan van de mensenrechten
en wel door een turk
geert kom er maar in

Redneck | 19-02-12 | 17:54

CumGranoSalis | 19-02-12 | 17:38

off topic
ik vind wel dat het burkaverbod moet komen, en waarom?

omdat net als toetanchamon en wellicht anderen hier, graag met iemand communiceer waarbij ik de non-verbale communicatie kan aflezen. en hoe hard ik het ook probeer, met iemand die tegenover mij staat in levende lijve gewikkeld in een nikab waarbij ik alleen ogen zie of zelfs niet.. daar kan ik gewoon geen open gesprek mee aan...*dus is mijn keuze om helemaal niet met zo iemand te communiceren. Dat is de andere kant van de medaille

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 17:54

CumGranoSalis | 19-02-12 | 17:38

als je het zo brengt, geef ik je gelijk..
bedankt voor de verduidelijking, neemt niet weg dat ik dan ongelijk heb...

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 17:41

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:55

Wow een heleboel losse en diverse kreten, waarnemingen, oordelen en emotie's in je post hierboven.

Ik probeer het even bij het veiligheid/you get what you wished for/who guards the guards verhaal te halen.

Er zijn teveel schreeuwers die schreeuwen om het schreeuwen, niet weten wat ze schreeuwen of waarom ze het schreeuwen, schreeuwen puur om geluid te maken of meeschreeuwen met de debiele wolfjes in het bos.
Dit schreeuwen is zeer kwalijk en gevaarlijk, het doet namelijk meer kwaad dan goed en zorgt ervoor dat de focus niet komt te liggen op de echte, primaire rete belangrijke zaken en dat je verder over het algemeen in veel herrie leeft.
En dit schreeuwen heeft momenteel de overhand, op Geenstijl, op de Joop, in de huiskamers, in de politieke kamers, zo een beetje overal.

Schreeuwen tegen dingen die je menselijkheid raken, die indruizen tegen grondwetten is iets wat zeer zeker moet gebeuren en keihard, direct en 'in public'
Daarom zijn mensen als Brenno de Winter en (echte)journalisten in het algemeen ook zo enorm belangrijk in samenlevingen.
En helemaal een overheid en al haar takken en organen dienen sterk in de gaten worden gehouden en misstappen en poep dienen direct keihard en in publiek openbaar te worden gemaakt.
Nu ben ik van mening dat de overheid in NL (en in veel andere normale westerse vrije landen) al veel te veel invloed heeft op de levens van haar burgers en neuzelt en bemoeit daar waar het totaal niet gewenst of terecht of noodzakelijk is.

Maar de afgelopen jaren is door de in de rondte schreeuwers echt gesmeekt om meer en meer directere overheidsbemoeienis in de levens van zichzelf en anderen.
Ter beeldspraak: Er werd en word gegilt om een kooi met electrische hekken en oude Stasi muur-wachter om een muisje op te sluiten.
Mensen in NL en elders zijn letterlijk willig om de politie meer macht en invloed te geven om een honderd-tal boerka-dragende penguins een boete te kunnen geven.
Als je echt bereid bent om de kern rechten, vrijheden en waarden op te geven voor wat geschreeuw en het jagen op spookjes al dan niet op aangeven van religieuze en/of politieke opperschreeuwers (ik zie het verschil bijvoorbeeld niet tussen Wilders en een Mullah) gaat het de verkeerde kant op.
Ergo: be careful what you wish/scream for ...

CumGranoSalis | 19-02-12 | 17:38

Dit is nog maar het begin.
Onze vrijheid wordt beetje bij beetje afgepakt.

double punch | 19-02-12 | 17:33

Lacan | 19-02-12 | 17:22

Het is bekend dat de Nederlandse Overheid het tegenovergestelde doet: het slechte overnemen uit het buitenland en alles wat goed zou zijn voor Nederland lekker laten liggen of zelfs verwaarlozen oftewel verbieden.

Ik verzoek om jezelf beter te verduidelijken, men zegt dat De Dikke Van Dale het dikste woordenboek is. Ik zeg: gebruik die dan ook.

En het is voor jou nog altijd 'mevrouw Gast'

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 17:27

Wat is het toch met (sommige van) die mensen in het GiroBlauw ?
Ze weten dat ze een publieke functie hebben en dat ze gefotografeerd en gefilmd mogen worden. Waar gedragen (sommigen) zich dan als zulke hufters ?

JohnDee | 19-02-12 | 17:25

toetanchamon | 19-02-12 | 17:16 |

dient alleen ter ondersteuning of kijken of je niet alleen staat met je gedachte, bevindingen

maar ook zoals bijv rechten van de burger. en zoals het er nu voorstaat in de huidige nederlandse maatschappij, is het zeker geen luxe om je rechten als burger middels google na te gaan...

hoe men dat uiteindelijk in het echte leven toepast, dat is voor ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

Als ik bijv niet mijn rechten als burger in een lopende zaak niet had kunnen vinden, zou ik minder mans zijn om de partij die ik onder ogen ga komen. Nu ik dat wel heb gedaan, kan ik me op mijn rechten berusten en de andere partij op diens plichten.

Mijn lichaamstaal en het in de ogen aankijken van de andere partij, zal bepalen of ik de winnende partij uiteindelijk zou worden of niet. de tijd zal het leren.

Ik geef ook de voorkeur om mensen in de ogen aan te kijken als de situatie dat van mij verlangt.

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 17:22

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 14:58
Gast, je met andere landen vergelijken is een kwestie van progressie (euh... lastig woord voor je: vooruitgang). Goede dingen neem je over, slechte dingen niet. Kwestie van leren. Maar blijf lekker in je grot zitten ipv mensen een beetje te beledigen.

Lacan | 19-02-12 | 17:22

@ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:58
Dat vermoeden had ik al ;)

Op het internet is veel te vinden, maar ik geloof toch meer in een actief leven buiten het internet, onder de mensen zijn, reizen, werken, een mens in zijn ogen aankijken zegt mij meer dan dat het hele internet.
Een mens kan nog zoveel zeggen wat hij/zij wil, maar lichaamstaal zegt alles in een paar seconde.

toetanchamon | 19-02-12 | 17:16

was bestemd voor toetanchamon | 19-02-12 | 16:51

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:58

@ikvaljelastigmet | 19-02-12

google als seachengine..

sommigen geloven in een boek vol sprookjes

ik geloof meer in google als search engine: up to date, divers, is meer waarheid te vinden berust op de tijd van nu en heeft meer volgers..

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:58

Maar wie zat er nu toch in die auto?!

Cootgie1 | 19-02-12 | 16:57

@King of controversy | 19-02-12 | 14:11
Is dat zo? Dus wat google doet is illegaal?

Parsons | 19-02-12 | 16:57

CumGranoSalis | 19-02-12 | 16:47

als er geen schreeuwers waren zoals bijv GeenStijl of in andere vorm gegoten mensen, instituten, dan was de shariawet ingevoerd, krijgt religie eindelijk zijn felbegeerde plek: boven de wet, mag elke bewoner uit een zeuroland zich zonder problemen hier vestigen werken en alle zwijgers worden ontslagen, worden de bijstand in geskupt en zo niet --> werken onder het minimumloon (op hetzelfde niveau als de zeurolanden.

Ducktape is voor andere zaken bestemd en niet om mond te snoeren wanneer er zaken gebeuren die maatschappelijk gezien niet in de aard van nederland passen (wat nederland zo nederlands maakt)

Je wil toch niet zeggen dat mijn ouders voor de kat zijn meeow op mijn 3e hiernaar toe zijn gekomen, zich enorm aangepast hebben om dan jaren later dezelfde verwaarlozing en achteruitgang aan den lijven te ondervinden dan waar ze vandaan kwamen.

En nee, ik ben geen woestijnbewoonster

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:55

@ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:44
Op google na, ben ik het met u eens.
Als je in iedere situatie verwachtingen hebt van anderen dan snap je het leven niet, ben ik van mening.

toetanchamon | 19-02-12 | 16:51

Nietvoordekat | 19-02-12 | 16:35

er zijn een paar die het hier blijkbaar oneens met je zijn

diende ik dus wel te zwichten voor positieve discriminatie om zo wat meer kleur te krijgen binnen het rechtssysteem? wellicht hebben bepaalde gasten nog nooit een oosterse dame door het lint zien gaan bij wanneer er onrecht wordt aangedaan... en geef die een gummieknuppel dan kan het feest pas echt beginnen.

Goed dat ik niet ben ingegaan op het aanbod.

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:50

verrassende reacties op www.apeldoorndirect.nl/nieuws/journali... : veel bijval voor de politie.

Terwijl de politie toch niet zo lekker bezig is:
- laatst bij het shell gebouw in amsterdan dat ze te beroerd waren op te treden tegen koperdieven- wat een luiheid, onwil straalde van die agent af.
- Of de theedrink cursusjes van Welten, en zijn bezoek aan de moskee- ik moet het eerste bezoek van een commissaris aan de StJan nog zien- NOT
- Of de onwil van de politie om een burka verbod te bewaken.
- of de agenten die op straat filmende en fotograferende journalisten in amsterdam aanhouden wanneer die door (!) moskeegangers worden mishandeld
-Of de campinghouders in Opmeer die een klacht bij de politie neerleggend over wangedrag van moelanders en ze werden aangemelkd bij het centrum diuscriminatie.

Ik dacht dat de politie de rechtstaat moest beschermen, maar ze lijkt vooral bezig zichzelf en de wegkijkende elite te beschermen, de discriminerende wangedragende minderheid van moiskeegangers uit de wind te houden, en de burgers van zich te vervreemden.

Is er nog iets vernomen van die politievoorlichter die met Damstra contact had opgenomen???

dekromme | 19-02-12 | 16:49

Nietvoordekat | 19-02-12 | 16:38

Word nog in mijn moerstaal aangesproken ook, wat een heerlijk warm bad, dank daarvoor.

Punt was en is nog steeds: Schreeuwers krijgen waarom ze vragen, maar dat is zelden wat ze echt willen.
Niet meer en niet minder.

En ervan uitgaan dat een overheid en haar organen het beste voorheeft met haar onderdanen, vind ik naief en dom. Helemaal wanneer dit is gebasseerd op vaak hele holle retoriek, gevoel en spierballentaal.

Helemaal wanneer er woorden als 'veiligheid' en dergelijke worden gebruikt om iets te onderbouwen geldt het oude gezegde: Boer pas op je kippen.

CumGranoSalis | 19-02-12 | 16:47

toetanchamon | 19-02-12 | 16:37

van wie mogen we nog hoge verwachtingen tegemoet zien in de toekomst .. ik zeg : vertrouw op jezelf en google..

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:44

oplichter | 19-02-12 | 16:42 | + 0 -
Inderdaad, wat denkt die luie hond wel dat hij om half 5 's ochtends z'n nest uit komt om z'n werk te doen!

Nietvoordekat | 19-02-12 | 16:43

Mijn oog viel meteen op het plaatje. 1984, we're behind schedule.". Brrr, Eng.

Pisvlucht-Airlines | 19-02-12 | 16:43

Journalist was vast zo'n werkschuwe linkse uitkeringstrekker. Ze hadden hem naar Amerikaans voorbeeld flink moeten peppersprayen, taseren en de knuppel moeten bewerken. Wegens verzet bij arrestatie.

oplichter | 19-02-12 | 16:42

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 16:33
Welke van de vele bedoelt u? ;)

toetanchamon | 19-02-12 | 16:41

CumGranoSalis | 19-02-12 | 16:35 | + 0 -
Ik zou graag een citaat aan je op willen dragen. Vervang "they" even met "you".

They are so stupid, that they have no idea how stupid they are. You see, if you are very very stupid, how can you possibly realize that you are very very stupid? You would have to be relatively intelligent to realize how stupid you are.
-John Cleese

Je maakt een überstomme opmerking, en je enige verdediging is "ja maar ik verwees naar de dommigheid van de onderbuikjes en schreeuwers hier. Hahaha wat zijn die dom".

Nietvoordekat | 19-02-12 | 16:38

toetanchamon | 19-02-12 | 16:30

ben ik met je eens. Rot fruit kom je overal tegenwoordig tegen ipv alleen in je eigen groentela of bij een groenteboer met alzheimer..

het aanhoren van beide partijen is niet meer dan normaal... maar dusdanig naar handelen dat er ook gerechtigheid naar waarde uit ontstaat is een kunst die sommige dienders en overheden nog onder de knie moeten zien te krijgen. In de meeste gevallen politie icm met burger / bedrijven etc... blijft er meer verbaasde verontwaardiging achter bij degene die aan het korste eind trekken... daar mag nog best wel wat meer aan geknutseld worden.

Uiteindelijk bestaat de politie in het geheel door mensen en voor mensen. Niet alleen voor de overheid.

Voor ons allen die onder de nederlandse wet vallen..

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:37

Hij is toch aangehouden voor het niet tonen van een id-bewijs. Maar waarom nemen ze dan zijn camera in beslag?

De Geus | 19-02-12 | 16:37

@Nietvoordekat | 19-02-12 | 16:16
Dat begrijp ik, ik heb zelf veel met beide partijen veel te maken gehad met mij werk, waardoor ik van beide partijen geen hoge verwachtingen heb.

toetanchamon | 19-02-12 | 16:37

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:32 | + 0 -
"Ben jij vrouw en allochtoon? Dan zoeken wij JOU!"

Even een vergelijking met een flink aantal jaren terug. Toen werd het door heel veel mensen normaal gevonden om Ariërs voor te trekken. Wat dat betreft, grote plus van je om niet met zo'n racistisch systeem mee te doen. Pluspuntje!

Nietvoordekat | 19-02-12 | 16:35

Nietvoordekat | 19-02-12 | 16:30

Ik sloot mijn postje dan ook af met een verwijzing naar die naieviteit en dommigheid.
Maar wellicht kun je de onderbuikjes en schreeuwers deze naieviteit en dommigheid niet eens kwalijk nemen.
De schreeuwers verneuken het wel voor heel veel andere mensen helaas.

CumGranoSalis | 19-02-12 | 16:35

U wilde een rechts neo-liberale regering naar Chinees voorbeeld.
There you have it.

oplichter | 19-02-12 | 16:33

@toetanchamon | 19-02-12 | 16:30 | + 0 -
Was het die kleine paardenlul die op een krukje moet staan nu naast die andere welgerespecteerd lid van het OM?

Kaas de Vies | 19-02-12 | 16:33

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:24

Ik heb bij de KLPD gewerkt, zeg nog niet dat ik er een ben. Ben wel gevraagd om bij de politie te gaan, want? vroeg ik: je bent een vrouw en allochtoon. Ik: nee sorry, geen interesse.

Ik zou het type agent zijn die juist niet die misselijke ettertjes zou laten lopen.. en die eerst een fatsoenlijk gesprek zou aangaan ( in ieder geval 3 pogingen zou wagen)..

Mijn beeld van Oom Agent stamt uit de jaren '80, niet anno 2012

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:32

@ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:04
Ik ben het niet met u eens op dit punt, natuurlijk zijn er foute agenten, net zo goed als foute journalisten. Dat de overheid altijd wint vind ik gelul. Ik heb zelf tijdens mijn werk ook eens een journalist en cameraman van een grote tv zender aangepakt en ben daar heel ver in gegaan om deze figuren op hun nummer te zetten (zonder lichamelijk geweld), ondanks dat ze zeiden dat alles op band hadden staan en aangifte zouden doen enz enz, is dat nooit gebeurt, noch is enig opgenomen materiaal in de geplande uitzending getoond. Ik wacht af in deze tot beide partijen hun zeggie hebben gedaan.

toetanchamon | 19-02-12 | 16:30

CumGranoSalis | 19-02-12 | 16:26 | + 0 -
"Meer politie", ja. "Meer machtsmisbruik", nee.

Je bent wel ongelofelijk dom als je het verschil daartussen niet ziet. "Dan krijg je dit soort dingen"? NEE! Je hebt hier iemand die doet gewoon z'n werk, valt niemand lastig en houdt zich keurig aan de wet, en die wordt in de cel gesmeten, en vervolgens wordt z'n camera (en broodwinning) afgepakt. In welke parallelle wereld is dat de schuld van de burgers van dit land, die het spuugzat zijn dat criminaliteit in dit land loont?

Nietvoordekat | 19-02-12 | 16:30

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:24 | + 0 -
Ik kan het me heel erg goed voorstellen dat je je de ogen uit je kop schaamt om agent te zijn, maar voor dat probleem is een heel andere oplossing dan machtsmisbruik.

Nietvoordekat | 19-02-12 | 16:27

@DikBen(het)Zat | 19-02-12 | 14:16
Niet mee eens. Ik heb er vaak bij gestaan dat de (freelance) jongens van SBS6 hardhandig werden verwijderd omdat ze, noem het, aan lijkenpikkerij deden. Geen grammetje fatsoen ten opzichte van de nabestaanden. In dat geval mocht en mag de politie van mij ingrijpen. Zeker weten.
.
Voorbeeld van hoe het ook kan: op de Amsterdamseweg tussen Rheden en Velp (Gld) lag eind jaren negentig een personenauto op z'n dak. Uit een portierraam stak een vrouwenbeen. Niet om te publiceren, maar meer als curiositeit op de redactie zette onze fotograaf het eenzame been op de plaat. Later vroeg de politie Gelderland-Midden om publicitaire hulp omdat de eigenaresse van het been uit het Ziekenhuis Velp was verdwenen. Men wist nog niet om wie het ging! Gelukkig hadden we de foto nog... Absurd, maar echt gebeurd. Zoiets verzin je niet. Toch?

Van Dikhout | 19-02-12 | 16:27

Wow wat een boel negatieve en geschokte reactie's in de panelen alhier.
Zijn toch echt dezelfde mensen die al jaren lang schreeuwen om meer politie, strenger politie optreden etc etc.
En dan nu ineens met verbazing en schok staan te kijken.
Dit krijg je als schreeuwerds en onderbuikjes hun zin krijgen.

CumGranoSalis | 19-02-12 | 16:26

weedo | 19-02-12 | 16:21

wees gerust, ik niet

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:25

Nietvoordekat | 19-02-12 | 16:17

Klopt, maar ja het is bekend dat niet alle vrouwen op cam vastgelegd willen worden (mits men werkzaam is in de xxx.com wereld en dan wel voor poen) en dan zeker niet in het blauw.

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:24

geinig, aan de tegeltjes kan je zien wie er hoogst waarschijnlijk bij de politie werken :D

weedo | 19-02-12 | 16:21

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 15:58 | + 0 -
Ik heb ook geen flauw idee over het hoe en waarom van dat hele portretrecht, weet alleen wel dat je op de openbare weg mag filmen. Zolang je de agent niet voor z'n voeten gaat lopen, maar daar was hier volgens mij geen sprake van.

Nietvoordekat | 19-02-12 | 16:17

toetanchamon | 19-02-12 | 15:59 | + 0 -
Vandaar ook de lijfspreuk "Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend". Als dit verhaal waar is, dient die agent dat voor z'n kloten te krijgen, en tot die tijd mogen wij als reaguurders lekker speculeren over wat nou precies wel of niet de waarheid is (ook DAT is vrijheid van meningsuiting).

Als het uit de duim van de journalist komt, mag die journalist het voor z'n kloten krijgen. Maar goed, dat gebeurt dan vanzelf, omdat z'n hele vakgebied hem weg zal zetten als sprookjesschrijver. Bij de politie werkt het niet helemaal zo, daar kom je er met een "sorry dat ik een hufter ben die lak aan de regels heb" mee weg. Je zult begrijpen dat ik meer vertrouwen heb in het zelfreinigend vermogen van de journalistiek, dan van de politie.

Nietvoordekat | 19-02-12 | 16:16

Het dieptepunt is blijkbaar nog niet bereikt. Als ik vette Ivo was zou ik nog een paar 1.000 van deze lullo's aantrekken. Meer blauw op straat, nee bedankt.

lanc@ | 19-02-12 | 16:15

doet --> mist een L --> doelt

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:15

Lacan | 19-02-12 | 14:16 De burger weet ondertussen dat er weinig parels tussen de agenten op straat vertoeven. De meesten, die verre van parels zijn (meer neigen naar een knikker of kauwgombal) weten uit gekkigheid en alle commotie intern als extern niet meer hoe een goede agent respect kan verdienen, krijgen en behouden.

De manier waarop jij doet met agenten in de VS als bijv in de UK is heel anders dan bijv de agenten in griekenland als nederland. Maarreuh moet jij niet verhuizen ofzo, ik dacht nml dat ik je vrouw al bezig zag om de koffers te pakken..

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:14

De politie is onze allergrootste vriend. Heus, echt waar.

Mokum Kosher | 19-02-12 | 16:10

@A.Th. | 19-02-12 | 16:02 | + 0 -
Eerst het boek, dan kijk ik wel met voor groupies ik de bank induik.

Kaas de Vies | 19-02-12 | 16:04

toetanchamon | 19-02-12 | 15:59 |

En als men in een touwtrekkerij wedstrijdje (wiens end is langer of korter) is gekomen waar sterrenslag een puntje aan kan zuigen, wie wint er dan..

precies! alles wat met de overheid te maken heeft. Want imagoschade is men enorm bang voor binnen die sekte.

Zoals eerder door iemand genoemd: welk imago..

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:04

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:56 |
Nog een tip: Je banksstel uitelkaar raggen met Irma, dan mag je die ook vast houden.

A.Th. | 19-02-12 | 16:02

Ik krijg toch een beetje het vermoeden dat deze aandachtsgeile zielepoot erop uit was om een "relletje" te veroorzaken. Nou, bij deze dan.

Ignatius Barracuda | 19-02-12 | 16:01

Dus een foto nemen van die opgepimpte Rutte terwijl hij zogenaamd sociaal staat te doen (blijkt ook een openbare actie te zijn) bij een sociale werkplaats..... dat mag..

Maar wie wilt er in godsnaam als burger een foto van Rutte .... kan me bijna niet voorstellen dat een burger dat wil.. of zou wensen

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 16:01

Hoezo ID zijn politieperskaart hing aan de camera

am*dam | 19-02-12 | 15:59

@Nietvoordekat | 19-02-12 | 14:58
Een eenzijdig verhaal van een journalist is nog altijd geen compleet verhaal. Wat u zegt over de journalist telt ook voor de politie, dus de waarheid, tja, de waarheid bestaat niet in deze. Het is niet meer dan een situatie waar meerdere partijen op 1 plek komen, op dat moment zijn er meerdere, soms tegenstrijdige belangen waar niet iedereen als winnaar naar voren kan komen.

toetanchamon | 19-02-12 | 15:59

Nietvoordekatzijnmeeow:

bij publieke personen, zoals de ik-zit-graag-op-het-paarse-pluche, mensen uit de muziekwereld wordt de toestemming vermoed MITS (sorry Jorris) de foto's zijn genomen tijdens de uitvoering van hun openbare activiteiten.

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 15:58

@neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:52 | + 0 -
Ik heb al een mail gestuurd, bellen doen we nog wel eens een keer is nu vrij duur voor mij.

Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:57

@A.Th. | 19-02-12 | 15:50 | + 1 -
Ik heb het net even opgewarmd.

Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:56

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:48

Misschien kun je ze ff bellen of een mail sturen:-)

*zich nu al verheugt op dumpert*

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:52

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 15:49 | + 0 -
En had volgens mij ook te maken met publicatie. Moet daarnaast ook door een rechter getoetst worden, en niet op locatie, door een mogelijk erg chagrijnige agent.

Nietvoordekat | 19-02-12 | 15:51

@A.Th. | 19-02-12 | 15:47

Nietes, als jij mark Rutten op straat ziet lopen en je maakt een film van hem of een foto dan mag je die overal publiceren, net als bvb Patty Brard, Jan Smit, Gerda Havertong, Erben Wennemars of Klaas Wilting.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:51

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:48 |
Hoe is het overigens met je badwater ... o nee ... wou ik ook al niet weten.

A.Th. | 19-02-12 | 15:50

Portretrecht / recht op afbeelding : is enkel van toepassing op personen die niet in de openbare belangstelling staan.

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 15:49

@Springbank | 19-02-12 | 15:43 | + 2 -
Gebruikte de agent maar haar hoofd.

Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:49

@A.Th. | 19-02-12 | 15:42 | + 1 -
Hahaha ik kan geenstijl.nl al op meerdere fronten aanklagen, ook voor portretrecht, maar dat weten zij niet. Boeien, lang leve de lol.

Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:48

@neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:45 |
Welles. Kijk maar hoe vaak die voor de rechter staan.

Lees jij dat soort fullis?

A.Th. | 19-02-12 | 15:47

@ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 15:41 |
Eigenlijk wil ik niet meer over kaas de vies in bad praten. Ik zit de hele tijd nu aan een blote vent te denken.

Kaas! Voortaan je kleren aanhouden als je zit te guren. Of hang een linkje op aan de deur naar een stel gezellige tetten.

A.Th. | 19-02-12 | 15:46

@A.Th. | 19-02-12 | 15:38

Nietes, kijk maar in de privé of story.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:45

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:37

Je bent pas beroemd als er een topic op GS aan je is gewijd, god/allah(invullen wat van toepassing is)zijdank ben ik niet beroemd.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:44

Laat me een keer raden, Leyla haalt de Turkse en de Nederlandse wet door elkaar? Het klinkt heel wat hoofdagent, maar we mogen het deze VMBO'rts niet kwalijk nemen, de politiek heeft de voorwaarden geschapen mensen van dit bedenkelijke niveau de politieorganisatie in te te trekken. Mocht men bereid zijn de schade op opleidingsgebied te herstellen dan zal dat nog vele jaren duren.

Rest In Privacy | 19-02-12 | 15:43

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:37 |
Ik zou alvast maar een advocaat gaan opzoeken om te kijken of je GS kunt gaan aanklagen wegens trauma's en dergelijke ... Kun je met het smartegeld wel 100 boeken kopen! En met het restje Irma-look-a-likes inhuren voor in bad!

A.Th. | 19-02-12 | 15:42

@Nietvoordekat | 19-02-12 | 15:34

Volgens mij kunnen doden niet meer horen maar correct me if i'm wrong.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:42

A.Th. | 19-02-12 | 15:38 |

bij de naam Kaas de Vies icm badwater krijgt mijn huig acuut stuiptrekkingen sinds ik hier vertoef.. valt nog net niet in de categorie waar bepaalde (zeg maar gerust de meeste) sujetten in de politiek / overheid onder vallen..

is dat mazzel hebben, voor hem?

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 15:41

Je id kaart is NIET bedoeld als pressiemiddel om filmen te stoppen.
Er zijn GEEN verzachtende omstandigheden, er is genoeg publiciteit aan gegeven in het recente verleden, iedere agent hoort dat te weten en er naar te handelen.
Daarom zou het einde oefening voor die agent moeten zijn.

Terpen-tijn | 19-02-12 | 15:41

@ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 15:35 |
Gatver.

@neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:36 |
Welles!

A.Th. | 19-02-12 | 15:38

Hoofdagent heet Leyla Aslan, dat zegt genoeg

Heau_heau_heau | 19-02-12 | 15:38

@neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:36 | + 0 -
Hey dat zeg ik, bent u ook beroemd, net als ik, ongewenst, sinds vrijdag?

Highfive!

Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:37

@neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:33 |
Wat maakt het uit hoe het heet. Het beest heeft een naam.

A.Th. | 19-02-12 | 15:37

@A.Th. | 19-02-12 | 15:29

Je zei dat portretrecht met name gelde voor beroemdheden, juist beroemdheden kunnen zich niet/minder beroepen op het portretrecht. Jij en ik wel.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:36

@A.Th. | 19-02-12 | 15:33 | + 1 -
Je kan niet het nieuwe beginnen als het oude nog niet is afgesloten.

Maar genoeg over mijn aparte kijk op relaties.

Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:35

A.Th. | 19-02-12 | 15:24 zolang het maar geen kopkaas is..

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 15:35

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:33 | + 1 -
Laat Leslie Nielsen (überheld) het niet horen!

Nietvoordekat | 19-02-12 | 15:34

@A.Th. | 19-02-12 | 15:28

Klopt, sowieso kan een agent zich niet beroepen op zijn portretrecht volgens mij. Volgens mij is het trouwens een agente aan haar naam te zien, Leyla klinkt me tenminste niet als een man in de oren.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:33

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:26 |
Wil je nu wel of niet van bil?

@neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:26
Nop. En nogmaals, het gaat over gedrag van een publieke functionaris. Staat erbuiten & is per definitie de lul.

A.Th. | 19-02-12 | 15:33

A.Th. | 19-02-12 | 15:28 | Onverdiend of niet? Dat afkatten terwijl de politie bezig is om zich in te dekken en die LOI Officier van justitie wederom een cursus krijgt aangeboden ; hoe te communiceren met mensen waar ik op neer kijk..

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 15:32

kw_nl | 19-02-12 | 15:26 | + 1 -
Hoe je op me reageert, kan me eerlijk waar gestolen worden. Al reageer je in het chinees.

Als meneer de agent gewoon had gezegd "ik zou graag willen controleren of je bevoegd bent om achter politielijnen te filmen" dan had de journalist z'n ID-kaart meteen laten zien. Als meneer de agent echter zegt "film mij niet" en vervolgens "laat me je ID-kaart zien"...

Je doet wel heel erg je best om het verhaal van de agent goed te praten, nog voor je de andere kant van het verhaal überhaupt gehoord hebt. Mijn God, wil je dat ik dat serieus neem?

Nietvoordekat | 19-02-12 | 15:32

@Alteidt Glijck | 19-02-12 | 15:28 | + 1 -
Ik vind een nieuwe geluid, toegeven van fouten is niet wat ik vaak bij die tak van sport heb meegemaakt.

En die zeer ruime schadevergoeding kan je en moet je vergeten.
Dat is een verkeerde richting.

En ik spreek als ervaringsdeskundige.

Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:31

hooliganica hollandi | 19-02-12 | 13:38 |
"Tofik Dibi doet gewoon zijn parlementaire plicht , zouden er meer moeten doen."
-----------------------------
Vrijdag bleek weer eens dat Dibi hooguit voor dit soort acties goed. Iets meer zit er gegeven zijn verstandelijke capaciteiten niet in.

WirMachenMusik | 19-02-12 | 15:30

@neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:28 | + 0 -
Hahaha, kutzooi.

Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:29

@neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:26 |
Zucht ... wat zeg ik nu ...

A.Th. | 19-02-12 | 15:29

Op nu.nl (kuch):
"Wel belooft Nijman (Niels Nijman, voorlichter bij de Politie Noord Oost Gelderland) in gesprek met de journalist te treden en eventuele fouten toe te geven. "Als wij fouten hebben gemaakt dan schromen wij zeker niet om toe te geven."

Fouten toegeven is basis. Dat eerst en dan begint het gesprek pas.
How about een ZEER ruimhartige schadevergoeding inclusief een ZEER ruimhartige inschaling van de emotionele en niet materiele schade? Inkomensderving ZEER ruimhartig ingeschat etc.
En dan ZONDER dat een rechtzaak nodig is!

Sorry aan Joris voor de caps.

Laten we oppassen dat we onze vrijheid niet de deur uit jassen mensen. Het gaat hard. Veel te hard.

Alteidt Glijck | 19-02-12 | 15:28

necrosis | 19-02-12 | 14:47 Donner is wederom het bewijs dat niet alle gelovigen zo heilig zijn als zij de rest van de wereld laten pretenderen.

En Donner heeft kinderen? Die man moet je verbieden om zaad te mogen produceren laat staan het lozen ervan.

eeeww

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 15:28

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:14

Nu nog ff duiden wat stastieken zijn en ik begrijp het ook.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:28

@neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:24 |
Dat uitzenden was nog niet gebeurt, en er zijn andere methoden om dat te verhinderen, via de rechter. Nu staat popo er gekleurd op en zitten we hem hier al ruim een uur af te katten. Goed bezig zeg ik dan maar.

A.Th. | 19-02-12 | 15:28

@Nietvoordekat
Mijn God, wil je dat ik serieus op je reageer?

Maar goed, een agent mag volgens jou dus ook niet controleren of de naam die op een politieperskaart staat wel bij de juiste persoon hoort?

kw_nl | 19-02-12 | 15:26

@A.Th. | 19-02-12 | 15:09

Fout, portretrecht geldt juist voor jou en mij. Als de politie mij midden op straat aanhoudt en jij filmt het mag je niet zonder meer uitzenden en mij zichtbaar in beeld brengen. De agenten mag je wel zichtbaar in beeld brengen.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:26

@A.Th. | 19-02-12 | 15:20 | + 1 -
Juridisch juist niet, omdat beroemdheden een mate van inbreuk op hun portretrecht hebben te dulden, portretrecht is sterker bij onbekenden dan bij beroemdheden.

re: pizza etc, ik doe sowieso al graag waar ik zelf zin in heb, en ik kookte toch al.

Maar het bizarre is dat ik door ervaring "break-ups" heimelijk film/opneem. Is beter als ik weer een vrouwelijke rechter tegen mij heb die een salamon's oordeel moet vellen over mijn woord tegen het huilende meisje.

De belangen zijn te groot, want hoe langer die nasleep, hoe langer ik mijzelf van de vrijgezellenmarkt hou.

Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:26

A.Th. | 19-02-12 | 15:16 | + 0 -
Ho wacht even, nu redeneren we de verkeerde kant op. Jij stelt dat meneer de agent racistisch is omdat een gekleurde medemens een grotere kans heeft om om z'n ID gevraagd te worden. Ik lever daar een statistisch antwoord op. En het is wel ongelofelijk simpel om glasharde statistiek af te doen als "het bewijzen van onzin". Ik zeg gewoon dat er misschien wel een reden zou kunnen zijn voor de vermeende "racistische" aanpak van meneer agent. Namelijk dat de gekleurde medemens wat vaker in aanraking komt met de politie. (minder dan 10% van de bevolking zorgt voor meer dan 50% van de vulling van de cellen)
Dat is het enige wat ik probeer aan te tonen.

Daarnaast ook van een menselijk standpunt gezien (want agenten blijven mensen, en mensen kunnen fouten maken): stel je bent agent. Stel je krijgt, elke keer als je met een bontkraagje van doen hebt een grote mond. Dan maak je als mens een verbinding tussen bontkraagje en grote mond, en dan ga je bontkraagjes anders behandelen, zo simpel is het. De grote kracht van het menselijk brein is het herkennen van patronen, helaas is dat ook één van de nadelen, en gelukkig kun je daar niks aan doen.

King of controversy | 19-02-12 | 15:18 | + 0 -
Ik begin de discussie niet. En ja, dat weet ik.

Nietvoordekat | 19-02-12 | 15:26

@necrosis | 19-02-12 | 15:21 |
En Kaas, heel veel kaas.

A.Th. | 19-02-12 | 15:24

@necrosis | 19-02-12 | 15:21 |
Wijn dus. en nog wat anders, als hij ook nog eens met foto's van Irma erin gaat. (Bah).

A.Th. | 19-02-12 | 15:24

@Muxje | 19-02-12 | 15:07

Klopt, iedereen mag op de openbare weg filmen wat hij wil. Zoals eerder vermeld, niet alles mag je rücksichloos uitzenden.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:24

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:14
Volgens mij zit er wat raars in je badwater.
Het is maar een tip...

necrosis | 19-02-12 | 15:21

Hij filmde op de Laan van Mensenrechten. Hoe ironisch.

polt | 19-02-12 | 15:21

@kw_nl | 19-02-12 | 15:03

Want? Waarom zou hij zijn ID moeten tonen volgens U?

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:21

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:11 |
Dat wordt dus weer fijn pizza vreten waar en wanneer je wilt. Man, wat moet jij gelukkig worden binnenkort. Je eigen muziek ... je eigen tv ... net zoveel bier en wijn als je wilt ... niet meer opstaan om naar je werk te gaan. Het Paradijs nadert voor jou, wat ik je brom.

Portretrecht geld wat minder als het publieke beang is gediend.

A.Th. | 19-02-12 | 15:20

Als je een misdaad pleegt en je tronie wordt vastgelegd middels welk mediumapparaat dan ook, mag de politie wel ongecensureerd je ongescharen baard laten zien.

Dat werd even snel in de wet ingepompt vanwege autobestuurders in bijv Blik op de weg... die daar ook bezwaar tegen hadden.. bij het plegen van een verkeersovertreding. Jammer maar waar

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 15:18

@ Nietvoordekat 15:10
Deze discussie weer?

Wist je dat veel allochtonen ook minder verdienen dan autochtonen(http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/inkomen-bestedingen/publicaties/artikelen/archief/2008/2008-2481-wm.htm ) , en dat sociaal-economische factoren een sterke invloed hebben op criminaliteit?

King of controversy | 19-02-12 | 15:18

-weggejorist-

Nittickson | 19-02-12 | 15:17

@Nietvoordekat | 19-02-12 | 15:10 |
Je hoeft niets voor mij uit te spellen. Ik weet hoe het werkt met stemmingmakerij, en dat je met statistiek ook een hoop onzin kunt bewijzen. Staat er ook een grafiekje tussen over de toename van de ellende mbt onze gekleurde landgenoten? In verhouding tot stemmingmakerij?

A.Th. | 19-02-12 | 15:16

Tja, zo krijgt de politie toch echt meer en meer vijanden... en lopen de dienders meer en meer risico...

Hempieman | 19-02-12 | 15:16

Het gaat hier om een journalist, iemand die weet hoe hij de media op moet zoeken en daar ook een podium krijgt.
`gewone` burgers hebben ook te maken met politie die het boekje te buiten treedt, misbruik maakt van hun macht en prioriteiten stelt waar iemand met meer dan 2 hersencellen weinig van begrijpt.
En de voorgestelde oplossing?
Een vraag stellen in de kamer... woopiee.
Daarna verontwaardigd doen over het antwoord en vervolgens op mariko zitten geilen en blij dat dit corrupte mens ook nog in de kamer zit, fijn voor het fappen vanavond.

Cyaegha | 19-02-12 | 15:15

@kw_nl | 19-02-12 | 15:03
Als een agent jou vraagt om je ID-kaart terwijl hij daar geen recht op heeft, doe je dat zomaar? (mag hoor, daar niet van, maar hoeft allerminst).
Als een agent jou nou zou vragen of hij je fiets mag hebben? Je auto? Je huis? Of hij je hondje dood zou mogen trappen? Jouw redenering is, de agent vraagt het, dus dan doe je het gewoon. Wat een überdomme redenering.

Nietvoordekat | 19-02-12 | 15:15

@necrosis | 19-02-12 | 15:13 | + 1 -
Dat zijn stastieken van vervelende journalisten die overal kieken.

Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:14

@necrosis | 19-02-12 | 15:05 |
Nee, geen dooie bomen, uitsluitend 100% recycleerde electronen. Kun je er ook wat cijfers bijgooien over het falen van popo's en racisme? Ga je huilen. Of doe anders eens wat info over de overheid met prachtige ict projecten die aan alle kanten lekken. Of het afschaffen van de rechtstaat door de huidige middels het onmogelijk maken om een zaak aan te spannen? het zijn wat willekeurige voorbeelden van de tirannie die hedentendage door democraten worden geregeld. Wanneer komen de tasers?

A.Th. | 19-02-12 | 15:13

Heb zelf bij de KLPD een tijdje mogen rondlopen en als afsluitsel een feest mogen meemaken. Heel gezellig, not. Mijn partner, burger, die trok me weg op een bepaald moment. Partner: Ik zie hier gasten waarvan ik weet dat ze een vies verleden hebben en ze werken nu allemaal bij de politie. Ik ging effe pissen. Staan er gasten lijntjes te snuiven. Nu dacht ik nog effe pissen voordat we weggaan, nou ik pis thuis wel. Want er is een knockpartij gaan in het toilet. Om een of andere opgedirkte blonde kudt en het enige wat ik zag was bloed. En dacht: weg wezen hier.

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 15:13

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:08
Ik weet niet welk badwater jij gebruikt, wat is 'stastikieken'?

necrosis | 19-02-12 | 15:13

@ kw_nl | 19-02-12 | 15:03
"Ik ben gestopt bij het weigeren van het tonen van de ID kaart... Daar gaat meneer de journalist al de fout in."

Agent vraagt om ID kaart, Agent heeft geen wettelijke basis om ID kaart te vragen. Journalist voldoet aan wet (namelijk: laat geen ID kaart zien)
Jouw conclusie: Journalist gaat de fout in.

Leg eens uit?

King of controversy | 19-02-12 | 15:12

@A.Th. | 19-02-12 | 15:09 | + 0 -
Geldt voor iedereen.

Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:11

@A.Th. | 19-02-12 | 15:07 | + 0 -
Zucht, heikel twistpunt ik denk pragmatisch, ik koop tegen nieuwprijs die bank, kan jij een nieuwe kopen, hoeven we niet te sjouwen.

Zegt zij: Ik wil niet dat jij seks met een ander op die bank gaat hebben.

Ik zeg: Alweer?

Alle koekpannen en deegrollers wil zij blijkbaar hebben.

Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:11

De politieambtenaar is verplicht u zijn naam op te geven en zijn legitimatiebewijs te laten zien, als u dat vraagt. In bijzondere gevallen kan een agent volstaan met het opgeven van een nummer.

I will show you mine if you show me yours ?

Ing. eslapen | 19-02-12 | 15:10

A.Th. | 19-02-12 | 15:03 | + 0 -
Voor jou*. Als we het over schoolvakken gaan hebben... laat maar.

Even wat vergelijkend rekenwerk voor jou. Van een wat ernstiger aard.
www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/veilighei...
"Het aandeel gedetineerden dat in Nederland is geboren, is de afgelopen vijf jaar met 3% afgenomen tot 45%", en het grootste deel komt uit zgn. "SMAT"-landen. Nu kunnen we lang of kort lullen over de definitie "allochtoon", maar het gaat me hier even om het plaatje, en het boeit me vrij weinig of ik netjes genoeg tussen de lijntjes kleur.

55% is allochtoon dus. Is 55% van de bevolking van Nederland allochtoon? Nee he? Sterker nog: met de BREDERE definitie van "allochtoon" die CBS hanteert, is 11,4% van de bevolking van Nederland (2011) allochtoon.

Zie je een bepaalde trend hier? Of moet ik het voor je uitspellen?

Nietvoordekat | 19-02-12 | 15:10

Stukje uitgekotste gehaktbal van een smerige hond?

De uitspraken worden steeds erudieter

René40181216 | 19-02-12 | 15:10

@neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:04 |
Portretrecht geld voornamelijk voor beroemdheden. Niet voor publieke functionarissen.

A.Th. | 19-02-12 | 15:09

@necrosis | 19-02-12 | 15:05 | + 1 -
Dat kan wel zijn, maar de reden tot het vragen identificatie kan toch niet stastikieken zijn?

Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:08

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:04 |
Okay, dan zeg ik geen woord meer tegen je ... o kut, doe ik weer mijn bek open. Sorryyyy. Hoe gaat het met je bankstel?

A.Th. | 19-02-12 | 15:07

@neemjemoederindemali 15:04: Klopt, maar dat mag nooit een reden zijn om een camera in beslag te nemen. Bovendien gelden er voor uitzendingen met nieuwswaarde weer andere regels, meen ik.

Muxje | 19-02-12 | 15:07

kijk eens uit je ogen hoeveel camera's er omgedraaid hangen en maak van ieder geval een soortgelijk probleem zou ik zeggen.

sufkut | 19-02-12 | 15:05

@ A. Th. 15:03

Dinsdagavond is het weer Opsporing Verzocht. Wellicht dat dan de schellen van je ogen zullen vallen!

eerstneukendanpraten | 19-02-12 | 15:05

@A.Th. | 19-02-12 | 14:54
Volgens mij lees je verkeerde dode bomen.
Lees eens wat misdaadstatistieken, of ben je bang dat PVV de cijfertjes manipuleert?
In dat geval raad ik je de cijfers van Job Cohen aan, dan klopt je wereldbeeld misschien weer een beetje...

necrosis | 19-02-12 | 15:05

eerstneukendanpraten | 19-02-12 | 15:02 | + 0 -
"Och... ja?" is de standaard opening van een citaat van Cohen, let daar maar eens op. Citaten van Job Cohen worden trouwens altijd samengevat, dat kun je doen door alle "eh"'s en pauzes er uit te knippen. Boet je niks aan inhoud in, maar het maakt het verhaal wel een factor 5 compacter.
/Cohenrant

King of controversy | 19-02-12 | 15:02 | + 0 -
Absoluut. Doe eens wat controversiëler!

Nietvoordekat | 19-02-12 | 15:05

@A.Th. | 19-02-12 | 14:42

Publiceren mag niet in alle gevallen, er is ook nog zo iets als portretrecht. Als ik door de politie wordt aangehouden omdat ik te hard reed en die mafkees van wegmisbruikers staat met te filmen dan kan ik rustig eisen dat hij me alleen onherkenbaar in beeld brengt. Als hij me dan toch herkenbaar in beeld brengt heeft hij een fucking probleem.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 15:04

@A.Th. | 19-02-12 | 15:03 | + 0 -
Kap eens met KAAS! Leave Kaas alone, sniff.

A.Th. ik denk inderdaad dat dat wel zo is in de praktijk en dat is verkeerd.

Kaas de Vies | 19-02-12 | 15:04

Ik ben gestopt bij het weigeren van het tonen van de ID kaart... Daar gaat meneer de journalist al de fout in. Laat dat ding lekker zien en klaar...

kw_nl | 19-02-12 | 15:03

@Nietvoordekat | 19-02-12 | 14:56 |
Even wat rekenwerk voor jouw. In 10 jaar 120 x je ID trekken als kleurling, tegen 0 x als witmans. Daar hoef je geen kaas voor te eten. Dat is gewoon paranoia en racisme. Dan laat je je meeslepen door emoties, en niet door de ratio.

A.Th. | 19-02-12 | 15:03

En daarom is het handig om bij elke interactie met de politie of andere ambtenaren opnames te maken, met beeld of alleen met geluid, en die opnames live op een externe server op te slaan. Voor de meeste smartphones bestaan hier handige apjes voor, en zo heeft de politie niets aan inbeslagname. Als het jouw woord tegen dat van de politie is verlies je namelijk per definitie; dat is zelfs zo in de rechtspraak verankerd.

En laat de politie maar weten dat inbeslagname niet helpt... laat maar doorschemeren dat eventueel machtsmisbruik dezelfde dag nog op Youtube te zien zal zijn.

Trouwens: staatsgevaarlijke idioten als Donner en Hirsch Ballin zijn er nogal happig op om ons het recht om dit soort gesprekken al dan niet stiekem op te nemen te ontnemen. Zogenaamd om onze privacy te beschermen, maar waar het echt om gaat is dat men het wel erg vervelend vindt dat burgers tegenwoordig zomaar bewijs kunnen verzamelen dat ze onheus bejegend zijn.

Muxje | 19-02-12 | 15:02

@ nietvoordekat 14:58
Toch typisch dat wij het over dit soort onderwerpen wel (min of meer) eens zijn.

King of controversy | 19-02-12 | 15:02

Volgens artikel 8a Politiewet 1993 moet een vordering "redelijkerwijs noodzakelijk [zijn] voor de uitoefening van de politietaak."

In deze aanwijzing identificatieplicht worden enkele voorbeelden genoemd van wanneer dat het geval zou kunnen zijn:

een auto rijdt ‘s nachts rond op een industrieterrein;
er vindt op straat of in een café een schietpartij plaats en het is relevant voor het onderzoek om de identiteit van (mogelijke) getuigen vast te stellen;
in een groepje bekende dealers duikt een onbekende op;
bij onrust of dreigend geweld in uitgaansgebieden en/of openbare manifestaties waarbij gevaar van ordeverstoring aanwezig is;
verkeersovertredingen;

Niet noodzakelijk is vorderen in deze situaties:
bij preventief fouilleren met betrekking tot personen bij wie geen wapens of drugs worden gevonden of een andere aanleiding bestaat.
grotere groepen personen zonder verdere aanleiding in het algemeen controleren op het identiteitsbewijs.

de rest hier; www.security.nl/artikel/32380/Juridisc...

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 15:02

@ nietvoordekat 14:56

Het is Job Cohen zelf!

eerstneukendanpraten | 19-02-12 | 15:02

Ah, de in beslag nemende éénstreper luistert naar de naam Leyla Aslan. Nuff said, die kan per slot ook niet weten wat vrijheid nou écht is...

Johan Frigo | 19-02-12 | 15:01

Die auto op z'n kop is vast van een dronken hoofdcommissaris, of zo.

Schietmijmaarlek | 19-02-12 | 15:00

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 14:54 |
Dat is wijn met een stukje kaas ...?

A.Th. | 19-02-12 | 14:59

Wat is 'keiahrde'?

Bart_Bart | 19-02-12 | 14:59

toetanchamon | 19-02-12 | 14:55 | + 0 -
Als de journalist een slag in de rondte te lullen zit, dan doet hij zichzelf daar meer kwaad dan goed mee. En gezien het duidelijke en eloquente verhaal, is hij slim genoeg om dat ook te beseffen. Dit verhaal heeft absoluut een kern van waarheid.

King of controversy | 19-02-12 | 14:55 | + 0 -
Ja, en daar gaf meneer de journalist keurig antwoord op ook. "Kan ik niet garanderen".

Nietvoordekat | 19-02-12 | 14:58

Lacan | 19-02-12 | 13:48 We zijn hier in NEDERLAND.. niet in Amerika.. dat gelul de hele tijd wat ze in een ander land doen en dat vergelijken met hier... ga toch verhuizen als je niet de wetten van nederland respecteert en move met je harige kont op naar landen waar ze het anders doen. Zeker afgewezen door de politie dat je het hier voor de politie opneemt...

ikvaljelastigmet | 19-02-12 | 14:58

A.Th. | 19-02-12 | 14:54 | + 0 -
Statistiek is een interessant vak. U heeft er duidelijk geen kaas van gegeten.

Nietvoordekat | 19-02-12 | 14:56

"smerige hond" ? Is van Dam moslim? zo nee snel worden en anti discriminatiemeldpunt bellen

dr kildare | 19-02-12 | 14:55

@King of controversy | 19-02-12 | 14:51 |
Exact. En ook nog eens voor rotte vis uit te maken.

A.Th. | 19-02-12 | 14:55

@ Nietvoordekat 14:53
Tja, de agent vroeg niet om op te houden met filmen, slechts of hij niet in beeld kon komen.
Toch net even weer wat anders.

[/uberD66modus]

King of controversy | 19-02-12 | 14:55

@Nietvoordekat | 19-02-12 | 14:31
Zou het de schrijfkunst van de journalist zijn? Dat er nog geen persconferentie is gegeven en er nog geen filmpjes (interview) met betreffende journalist op het net zijn vind ik anno 2012 dan wel weer vreemd? Dat de media goed is in het opblazen van verhalen is de laatste dagen door de media zelf wel weer bewezen.

toetanchamon | 19-02-12 | 14:55

Cultuurverrijkende agente weet nog niet wat democratie inhoudt. Spoedcursus gaarne!

jojo1956 | 19-02-12 | 14:54

@frisenfruitig | 19-02-12 | 14:53 | + -1 -
Kom bij mij in bad, wijn genoeg.

Kaas de Vies | 19-02-12 | 14:54

@necrosis | 19-02-12 | 14:40 |
Toch eens aan een gemiddelde afrikaan vragen hoe vaak zijn of haaar ID-tje gevraagt wordt. Ik weet het antwoord al: eens per maand. Die van mij? Nooit.
Wat lult die Fortuyn nou.
Wie is er hier in de meerderheid? Witmans. Wie maakt dus statistisch gezien de grootste kans om te beroven en te stelen? Witmans.
Waarom krijgen kleurlingen overal de schuld van? Door stemmingsmakers die met vage verhalen aankomen, waardoor de kleurlingen maar weer verder de hoek in worden gedrukt.

*mompelt iets over self-fullfilling prophecy*

A.Th. | 19-02-12 | 14:54

Is dat die zelfde hoofdagente die Danny in GTST zo loopt te treiteren met zijn scooterachterlicht?
Fantasy meets reality

dr kildare | 19-02-12 | 14:53

Ik ga er eentje nemen en proosten op het leven van wijlen Pim. Hij is jarig vandaag.

frisenfruitig | 19-02-12 | 14:53

@vagehond | 19-02-12 | 14:47
Dat is precies de reden dat Erdogan en zijn AK partij NOOIT lid mogen worden van de EU.
Ik heb niets tegen Turken maar bepaalde dingen vind ik niet wenselijk in dit land!

necrosis | 19-02-12 | 14:53

King of controversy | 19-02-12 | 14:51 | + 0 -
Als je als agent vraagt of iemand op wil houden met filmen, dan doe je dat vanuit je functie als agent. Als gewone burger zie je dat uniform, je denkt "da's een agent, oei dan moet ik ophouden met filmen want hij vraagt het", en dan is de normale reactie om op te houden met filmen.

Nogmaals: je dient de titel "Agent" waard te zijn. Dat is Leyla Aslan duidelijk NIET.

Nietvoordekat | 19-02-12 | 14:53

Het is geen geheim dat de heren en dame GS werkende mensen een warm hart toedraagt.
Jammer dat op deze dagen (lees: weekend) dat juist deze reaguurders massaal vrij zijn slechts enkele prachtjuweeltjes van de hand der redacteuren mogen aanschouwen.

Rector Reflector | 19-02-12 | 14:52

@ neemjemoederindemali 14:40
Naja, er is ook nog zoiets als vrijheid van meningsuiting, dus de agent mag het vragen, maar meer ook eigenlijk niet.
@ A. th 14:35
Kijk, ik kan me iets voorstellen dat er bijvoorbeeld een behoorlijk toegetakeld lichaam uit het autowrak is gehaald. Dat heb je als agent net gezien, en dan komt er zo'n journalist aan die z'n camera vol op je snufferd zet. Dan kan ik er prima mee leven als zo'n agent zegt van vandaag even niet.

Maar als de journalist toch die agent wil filmen is dat absoluut geen reden om die journalist dan maar in het gevang te sodemieteren.

King of controversy | 19-02-12 | 14:51

Agent en hulp-OvJ moeten geen standje krijgen maar voortaan propjes prikken in het park, stelletje nietsnutten

Tobi | 19-02-12 | 14:50

Mijn ID kaart is al zes maanden verlopen, wat kan ik als straf verwachten?
Ik weiger om een nieuwe aan te schaffen nadat een minister de uitspraak van de Hoge Raad heeft vernietigd door gewoon betaling te eisen met terugwerkende kracht.
Het zal je vader maar zijn...... ik zou me doodschamen!

necrosis | 19-02-12 | 14:47

Elke filmer als protest in Joods-Orthodoxe kledij.
Wat een mongolenwereld is het toch geworden, dat een (zwart?) hoedje en een baard je WEL vrijwaart van de identificatieplicht.

Terpen-tijn | 19-02-12 | 14:45

Eduard-Khil | 19-02-12 | 14:39 | + 0 -
Dat heb ik nooit gezegd. Journalisten zijn ook mensen, en ik heb ze als individu ook vaak niet echt hoog zitten. Maar agenten worden boven onze grondwet getild (zelfs artikel 1 telt niet voor die helden), en als er ook maar een fractie van dit verhaal waar is, dient die agent per direct op non-actief gesteld te worden, en die hulp-OvJ ook.

Nietvoordekat | 19-02-12 | 14:45

Voor de zekerheid een email naar cpj.org gestuurd met een korte vertaling van het verhaal.

napelt | 19-02-12 | 14:43

edje987 | 19-02-12 | 14:37 | + 2 -
Dat bedoel ik dus. Niks reprimandes, niks maatregelen, gewoon direct schorsen die hap. Als agent heb je een ongelofelijk belangrijke taak. Eens. Je bent onderdeel van een machine die de veiligheid van Nederland garandeert. Daar heb je extra rechten voor. Eens. Een agent is (meestal) een goed opgeleid iemand, die die extra rechten in de uitoefening van zijn taak nodig heeft. En agenten hebben vaak ook met "klanten" te maken die op z'n minst geen lieverdjes zijn, dus dan kan ik het snappen dat je je gesterkt wilt voelen door de wet.

Je hebt extra rechten als agent, maar ook daaruit voortvloeiend de intrinsieke plicht om VERTIEFD goed om te gaan met die rechten. En als je dat niet doet, ben je het dus (1+1=2) niet waard om agent te zijn. Toedeledokie. Weggejorist. Opgerot.

Nietvoordekat | 19-02-12 | 14:43

@neemjemoederindemali | 19-02-12 | 14:29 |
Wat mij betreft mag je alles wat op de openbare weg gebeurt publiceren. Ben je de lul, ben je de lul. Vrijheid van meningsuiting, hadden we het daar niet een uurtje geleden ook al over?
En dan nog. Iemand voor 'smerige hond' en 'gehaktbal' uitmaken ... dat is beledigen. Dat mag niet.

A.Th. | 19-02-12 | 14:42

Mijnbescheidenmening | 19-02-12 | 14:33 |Begin bij jezelf. Mensen die vragen wanneer een ander een opstand organiseert zijn niet serieus te nemen.

Dr. Plofkop | 19-02-12 | 14:42

@King of controversy | 19-02-12 | 14:25

Die agent mag hem niet eens vragen om hem niet te filmen op de openbare weg.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 14:40

@Nietvoordekat: Dus journalisten zijn feilloos? Deze meneer was volgens zijn eigen verhaal als eerste en enige aanwezig.

Eduard-Khil | 19-02-12 | 14:39

Gelukkig kan die haatbaard van vorige week gewoon vrouwen discrimineren en achterlijke woestijncultuur prediken.

doskabouter | 19-02-12 | 14:38

Wat een testosteron bij die hulpofficier. Die man is niet direct betrokken en dus kun je ook niet zeggen dat het in het moment van de strijd was ofzo.
Overigens gebeurt dit voor zover mij bekend vaker dan in het nieuws komt. Je zult de macht maar hebben om iemand vast te kunnen zetten die je niet aanstaat... Of als het woord-tegen-woord is, altijd in het gelijk worden gesteld...

edje987 | 19-02-12 | 14:37

Eduard-Khil | 19-02-12 | 14:34 | + 0 -
Da's dus de taak van de politie.

En als je als journalist een hoofdrolspeler bent in het hele verhaal, zie ik het niet als taak om dan ook voor wederhoor te zorgen. Daar hebben we andere journalisten voor.

Nietvoordekat | 19-02-12 | 14:37

Toch wel fijn dat zoveel mensen zijn die zo goed hun rechten kennen... Nu hun plichten nog...

number668 | 19-02-12 | 14:36

Een camera die wordt meegevoerd door een verdachte mag slechts in beslaggenomen worden, als dat tot enig bewijs van het gepleegde strafbare feit kan dienen. De journalist wordt aangehouden voor niet legitimeren, dus de camera doet er helemaal niet toe om wat te bewijzen.

Graaf van Egmont | 19-02-12 | 14:35

@King of controversy | 19-02-12 | 14:25
En nog meer. Popo heeft een publieke functie, en moet het maar als beroepsrisico ervaren dat hij met zijn giegel wordt gepubliceerd. Dat heet democratie, en als hij niet wil worden aangesproken of mogelijk falen, moet hij maar een andere baan zoeken.
Waar weer tegenover staat, dat wij als onschuldige burgers moeten accepteren dat popo overal camera's heeft hangen, en wij niet kunnen controleren wat zij er mee doen. Een beetje de omgekeerde wereld.
Zij zijn er voor ons, niet vice versa.

A.Th. | 19-02-12 | 14:35

Ik val enorm over het eenzijdige verhaal die hier naar voren komt. Wanneer komt de politie met een uitleg hierover?

Eduard-Khil | 19-02-12 | 14:34

@King of controversy | 19-02-12 | 14:25

Die agent mag hem niet eens vragen om hem niet te filmen op de openbare weg.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 14:34

Er is GEEN enkele reden om naar een ID te vragen als iemand op straat filmt.
Punt.
Elke keer ook hetzelfde geouwehoer>> hoevaak is het al niet in het nieuws geweest dat de politie mensen onterecht aanhoudt en dus pestgedrag vertoont? Zo vaak! Te vaak!
Consequenties? Niet!
Diezelfde figuren zijn er dan weer als de kippen erbij om jou WEL op je plichten te wijzen.

Terpen-tijn | 19-02-12 | 14:34

WANNEER KOMT DIT LAND EENS IN OPSTAND!? "Hoe kan de macht worden gecontroleerd als de beelden van die controle op onwettige wijze in beslag worden genomen?" Dr. Fortuyn u was de ziener, C'EST CA! wanneer ziet de rest dit nu eens in!?

Mijnbescheidenmening | 19-02-12 | 14:33

@neemjemoederindemali | 19-02-12 | 14:29
Nu wil ik het ook weten!
*kamervragen eisen doet*

necrosis | 19-02-12 | 14:33

@bbrussen | 19-02-12 | 14:23
Reaguur even met naam en timestamp er bij. Hardcore-reaguurderTs willen nog al eens een flink aantal reaguursels op hun naam hebben, en u hoeft niet de illusie te krijgen dat u veel extra moeite waard bent.

Nietvoordekat | 19-02-12 | 14:32

voor al die verrekte randdebielen die vinden dat we naar de politie moeten luisteren omdat ze dingen zeggen, zoals in Amerika:

Hier vier politiemannen die hun pistolen trekken om een diabeet in hypo uit een auto te trekken: www.youtube.com/watch?v=YWeSjjWJyHU

Hier een compilatie van mensen die de politie filmen, omdat filmen het enige middel is om de police een beetje te policen: www.youtube.com/watch?v=mFjQKcwbTdY

Als een politieman 'vraagt': laat je ID zien. En jij vraagt: 'Wat? Hoezo?' Dan is het handboeien om en op de stoep zitten. En als je compaan zegt: hey wacht eens even dan is het hop, knie in je rug en resisting arrest.

Nee, dan hebben we het hier nog goed met de politie in NL. En elke gezagsliefhebber die denkt dat Amerika een goed voorbeeld is verhuist daar maar heen. Scheelt weer.

mutombo | 19-02-12 | 14:32

@toetanchamon | 19-02-12 | 14:23
Akkoord, maar al is de helft van het verhaal waar, dan nog gaat het veel te ver. En mijn ingebouwde bullshit-detector pikt niks vreemds op uit dat verhaal.

Nietvoordekat | 19-02-12 | 14:31

@bbrussen | 19-02-12 | 14:23

Noem even man en paard, hoef ik niet alle tegels weer door te lezen.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 14:31

@Lacan | 19-02-12 | 14:16

Wat een #facepalm. Die agent mag jou niet eens vragen om hem niet te filmen, filmen staat iedereen vrij op de openbare weg en je mag iedereen op de film zetten.

Je mag echter niet zonder meer je film openbaar maken.(uitzenden) De agent in kwestie had gewoon kunnen vragen/meedelen dat hij niet herkenbaar in beeld wil.

Of de journalist zich daaraan moet/wil houden hangt helemaal af van verschillende factoren. Journalisten zijn de hoeders van de democratie, vandaar ook dat er flink ophef over gemaakt dient te worden als ze belemmert worden in hun werk.

Nu stel ik me dus inderdaad de vraag van wie die auto was en of er misschien iets onder de pet gehouden moest worden. Wat mij betreft moet nu de onderste steen boven komen en wil ik weten van wie die auto was.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 14:29

Verbalisant: L. Aslan. Aslan is turks voor leeuw. Het zal wel een welpje zijn.

BroodenSpelen | 19-02-12 | 14:29

Lees ik net even het verhaaltje van Damstra helemaal door. Ik struikel echt enorm over dit citaat:

Enige tijd later komt een hulpofficier van justitie binnen. ,,Damstra”, zegt hij. ,,Dat ben ik”, antwoord ik hem. ,,Je bent een gehaktbal en een smerige hond. Ik ga er alles aan doen om je politieperskaart in te nemen. En je camera wordt in beslag genomen”, zegt hij. Meer informatie of toelichting krijg ik niet. De agent die mij heeft aangehouden voegt er nog wel aan toe dat ik zal worden ingesloten. Twee uren gaan voorbij, waarna de deur opent. Ik mag gaan, zonder camera. De camera waarop het hele voorval zorgvuldig is geregistreerd.

WHAT THE FUCK?!? Ik eis ONMIDDELIJKE schorsing voor die gore hond van een hulpsinterklaas van Justitie wegens grove belediging en intimidatie, en ONMIDDELIJKE schorsing van de aanhoudend agent wegens grove incompetentie en het zijn van een belediging van de naam van de politie en alles waar het voor HOORT te staan. Opgetiefd met dit soort standjes! Agent is niet zomaar een beroep, en hulp-OvJ ook niet.

Dat extra setje rechten dat je als agent krijgt (hallo artikel 1?!) boven de rechten die elk normaal mens in Nederland heeft, moet je 100% waard zijn.

Nietvoordekat | 19-02-12 | 14:28

@ A.Th. | 19-02-12 | 14:18
Klopt, je mag dus filmen wat er op de openbare weg gebeurd.
Een camera op de openbare weg zetten mag.
Een camera op de openbare weg richten op een huiskamer of moskee mag niet. Dan film je namelijk niet de openbare weg, dan film je mensen in hun privé omgeving.

King of controversy | 19-02-12 | 14:27

Ze moesten hem naakt ACHTER een mestkar door de straten van Apeldoorn trekken.
FTFY

Mister Crabs | 19-02-12 | 14:27

Politieagent is op zich al een diep triest beroep maar op het moment dat iedereen je keihard midden in je gezicht uitlacht dan kun je alleen nog maar op een zielige manier proberen om mensen onder druk te zetten. En dan maar denken dat je dan wel respect voor de knulletjes en meisjes krijgt...

jan-lul-de-behanger | 19-02-12 | 14:26

@Brussen: "Hoe kan de macht worden gecontroleerd als de beelden van die controle op onwettige wijze in beslag worden genomen? Wie verlost ons van de vijand binnen onze rechtstaat? Waarom blijft dit maar doorgaan en doet niemand iets?" Er is in ieder geval één iemand die zijn verantwoordelijkheid neemt en dat is Tofik Dibi, een tweede kamerlid die zijn maatschappelijke taak kent en serieus neemt. Het zal weinig opleveren want het CDA, de PVV en de VVD zul je wederom niet horen, bang als ze zijn voor het in diskrediet brengen van een zwakke VVD minister.

Dr. Plofkop | 19-02-12 | 14:26

@Boyo | 19-02-12 | 13:52 | + 0 -
Hoe kunt u dat nu zeggen?!? Onze Hermandad is juist onwijs goed met het bewaren en op tafel toveren van digitale bestandjes. * Zucht*

Hollander01 | 19-02-12 | 14:25

@ Lacan 14:16
Die agent doet z'n werk, die journalist doet z'n werk. Agent is bezig het ongeval af te handelen, journalist is bezig om ongeval vast te leggen en de afhandeling daarvan door Agent. Er bestaat daarmee een zekere spanning tussen beide professies.

Ik vind, dat als de agent vraagt of de journalist hem buiten beeld wil houden, dat die journalist toezegt dat zoveel mogelijk te proberen, zolang het de kwaliteit van zijn werk niet raakt.
Maar om een journalist vervolgens in de cel te flikkeren omdat hij doorgaat met de uitoefening van zijn beroep, dat gaat echt veel te ver.

Het gaat niet zozeer om onder de pet houden, het gaat er om dat een agent misbruikt maakt van z'n bevoegdheden en een journalist de cel inflikkert omdat hij niet met z'n porem op het internet wil.

King of controversy | 19-02-12 | 14:25

@DikBen(het)Zat | 19-02-12 | 14:18 |
Exact. Niks met een grote bek hebben, maar alleen als de situatie daarom vraagt. Anders: terugafpalen.

A.Th. | 19-02-12 | 14:24

Zal er toch niet mee te maken hebben dat Donner directeur van de Reedt v Steate is en de oranjepouche van huis ?
Zelf ooit zo´n geintje meegemaakt. Twee agenten waarbij de een hard maar correct en de ander zijn irritatie en minachting maar nauwelijks de baas, kleineren en intimideren waar mogelijk.De laatste was lichtgetint.
Officier van Justitie had pretlichtjes en zag de humor volgens mij wel van het voorval.
Het zijn en blijven mensen je moet het maar net treffen.Dit keer in Apeldoorn een zondagochtend humeur dus.Verhaal halen.
Gevalletje van; middel erger dan de kwaal.

Ratzing. | 19-02-12 | 14:24

Een Journalist met tot nu toe alleen zijn verhaal, ik kan er nog niks mee. Het eerste wat bij mij opkomt, Tom Staal is er ook 1, www.geenstijl.tv/2011/10/gstv_tom_staa... hij werd ook uitgekotst door de reaguurders die dag. Journalisten zijn net (politie)mensen die OOK wel eens stomme dingen doen.

toetanchamon | 19-02-12 | 14:23

@Che_cuevara | 19-02-12 | 14:10
Ik neem aan dat je doelt op Rodney King?
Probleem is dat mensen niet alles te zien kregen.
Men zag een aantal blanke agenten die een 'zwarte' in elkaar sloegen.
Maar als je wat meer weet over diezelfde Rodney King, zou je zomaar een afwijkende mening kunnen krijgen.
En dat moeten we als policor gemeenschap niet willen met z'n allen.
Omdat 'policor' mijn stijl niet is, noem ik de vele voorvallen tussen de politie en een dronken Rodney King, iemand die voor de zoveelste keer werd aangehouden wegens rijden onder invloed.
Toen hij uit zijn auto werd getrokken door agenten, ging hij op het asfalt liggen blaffen als een hond.
Waar blijven die beelden?
LA stond destijds letterlijk in brand vanwege die bezopen mafkees.
Maar dat mag ik natuurlijk niet zeggen......

necrosis | 19-02-12 | 14:23

Begrijp ik nou goed dat als je opkomt voor de vrijheid van pers en de vrijheid van nieuwsgaring (op de openbare weg) je door sommige mensen in het hokje "links verdedigen" wordt gedrukt?
Oh boy.
Och gossie.
Oh jongens, jongens, jongens toch.
Hoe diep kan een land zinken?

bbrussen | 19-02-12 | 14:23

@necrosis | 19-02-12 | 14:13 |
Georganiseerde criminaliteit dus. Maar dan met het labeltje 'legaal'. Ik vraag me af wat er met die camera gaat gebeuren, en of die niet gewoon 'zoek' raakt.

A.Th. | 19-02-12 | 14:20

@Kringspiertyfus | 19-02-12 | 14:16: "Als je wordt verteld dat je iets niet mag doen, moet je niet stoer doen en het toch doen" daar gaat het nu net om .... het mag dus wel.

hooliganica hollandi | 19-02-12 | 14:19

schaapindewei | 19-02-12 | 14:10

het tweede deel van je plempsel: absolute onzin.

DikBen(het)Zat | 19-02-12 | 14:18

@Che_cuevara | 19-02-12 | 14:04

Wat mij betreft wel maar het zal wel bij een schrobbering blijven, al kan de korpschef ook besluiten tot schorsing. Nu er kamervragen worden gesteld kan het wel eens zo zijn dat hij voor schorsing gaat kiezen en hoopt dat de bui snel overwaait.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 14:18

@schepvogel

Kijk, jij snapt het. Nu de rest nog.

Topperke | 19-02-12 | 14:18

Journalisten moeten voortaan zeggen dat ze religieus zijn en in opdracht van hun god handelen.

frisenfruitig | 19-02-12 | 14:18

@King of controversy | 19-02-12 | 14:11
De openbare weg heet openbare weg omdat deze openbaar is.

A.Th. | 19-02-12 | 14:18

@LocalMuppet | 19-02-12 | 13:34
Sterker nog, het heeft iets ongelofelijk engs om in een staat te leven waar je plichten je zo ongelofelijk strak opgelegd worden, maar waar je rechten allerminst dezelfde behandeling krijgen.

Nietvoordekat | 19-02-12 | 14:18

Helaas, helaas. Enerzijds roepen we zeer terecht op niet agressief te zijn tegen poltie en hulpverleners en willen we dat zwaar bestraffen. Anderzijds zijn er ook onder politie en hulpverleners types die daaraan het recht menen te ontleden zich tegenover burgers alles te kunnen permitteren.

Het bij iedere peuleschil on een ID vragen is daar een voorbeeld van. Niet alleen door politie, maar ook door BOA's

empyrus | 19-02-12 | 14:16

@ Che_cuevara | 19-02-12 | 14:01
Weet je hoeveel agenten er zijn in Amerika (met zeg maar 300 miljoen inwoners). Die agenten die jij ziet vertegenwoordigen echt niet alle VS-agenten. Ga anders even een agente filmen als je op New York landt en dan merk je het wel. Daarnaast, in Nederland hebben we toch ook Koosje met zijn hulpjes? Ook sommige Nederlands agenten willen dus wel op tv.

@King of controversy | 19-02-12 | 13:54
En nee natuurlijk moet je soms dingen weigeren en kritisch blijven maar kom op zeg, er is een ongelukje, iemand vraagt netjes of je hem niet wil filmen (dient ook geen enkel doel) en dan ga je zeiken? Onzin... Of je moet wel erg hard geloven in complottheorieën als je denkt dat de politie in Apeldoorn moedwillig van alles onder de pet wil houden....

Lacan | 19-02-12 | 14:16

Van Dikhout | 19-02-12 | 13:52

Ook al ben je niet aan het werk, ook al heb je nog nooit van een perskaart gehoord, iedere boerenlul mag op en vanaf de openbare weg filmen en fotograferen wattie kan en wil. <-punt.
Vervolgens zijn er regels die gelden mbt publicatie, maar in principe nooit vooraf.

DikBen(het)Zat | 19-02-12 | 14:16

@hooliganica hollandi
Je moet gewoon het gezag van agenten kunnen respecteren. Dit geintje is al langer bezig en is hetzelfde als het geweld tegen bijv. ambulancemedewerkers. Als je wordt verteld dat je iets niet mag doen, moet je niet stoer doen en het toch doen. Ga lekker terug naar indymedia.

Kringspiertyfus | 19-02-12 | 14:16

@zeg maar jansen | 19-02-12 | 14:00
Als je het topic had gelezen dan had je het geweten...... ;)

toetanchamon | 19-02-12 | 14:15

@Nobeltje | 19-02-12 | 14:01

Done

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 14:15

@Einde van de Domheid | 19-02-12 | 14:13
Jouw nick is in ieder geval NIET het middel om antwoord te krijgen....

necrosis | 19-02-12 | 14:14

Echt, WTF. Maar natuurlijk zal Opstelten het weer niet veroordelen en er niets over uitlaten, zoals elke slappe minister van dit tandeloze kabinet er elke keer mee wegkomt...

38-15-09 | 19-02-12 | 14:14

@schaapindewei | 19-02-12 | 14:10
Als een agent niet voor de lol op straat loopt, dan moet ie en andere baan zoeken. Ooit bestond er nog zoiets als roeping.

Lafayette | 19-02-12 | 14:13

Ach ja... De drankverkopers spelen detective om vermeende illegale verkoop te kunnen "bewijzen".
Een miljoen miljard moderators censureren Internet kapot omdat de tekst hun niet aanstaat. (oa Elsevier)

De moraal>> geef een Nederlander een bevoegdheid en hij neemt het recht in eigen hand, misbruikt hem, het rottige is dat ze er nog mee wegkomen ook.

Terpen-tijn | 19-02-12 | 14:13

@A.Th. | 19-02-12 | 14:06
Misschien was die omgevallen auto wel eigendom van iemand die niet graag in het nieuws komt.
Maar wel de macht heeft om alle pliesies te dwingen tot stilzwijgen.
Schijnbaar werkt de democratie zo......
*geen naam noemt*

necrosis | 19-02-12 | 14:13

Bert,
Het antwoord op al deze vragen is:
De Partij Voor de Vrijheid natuurlijk!

Einde van de Domheid | 19-02-12 | 14:13

@neemjemoederindemali | 19-02-12 | 14:01 |
Met dank voor de correctie. Ze kunnen zich inderdaad beter bezighouden met het doodslaan van kritische journalisten die op een eerlijke wijze hun brood trachten te verdienen en de democratie ondersteunen.

A.Th. | 19-02-12 | 14:13

Ernstige situatie. Het is natuurlijk ook maar de vraag wat er precies waar is, van de woorden van de journalist.

Schepvogel | 19-02-12 | 14:11

@ Parsons 14:08
Omdat het ook verboden is om vanaf de openbare weg jouw huis te filmen. Iets met privacy enzo. Heeft verder vrij weinig met sharia te maken.

King of controversy | 19-02-12 | 14:11

Les voor de journalist: draag voortaan een keppeltje, of plak met grote letters Hezbollah Television op je camera.

Lafayette | 19-02-12 | 14:10

@necrosis | 19-02-12 | 14:08
Klopt, maar als ze een "zwarte" in mekaar slaan is er toch wel een probleem.

Che_cuevara | 19-02-12 | 14:10

Ik ben 10 jaar geleden zelf ook slachtoffer geworden van machtsmisbruik door de politie.
Als ik er nu aan terug denk was ik gewoon een irritant kutventje met een grote bek die het leuk vond om met mijn camera de mazen in de wet op te zoeken.
Ik had altijd gelijk (op papier). In de praktijk maakte ik de politie het leven zuur. Ik kreeg random boetes opgestuurd, werd achtervolgd door motoragenten en bedreigd. Toen deed ik ook huilie huilie.
Nu ben ik 10 jaar ouder en denk ik dat je politiemensen gewoon met rust moet laten. Ze lopen niet voor hun lol op straat, helaas voor hun is de openbare weg hun werkplek. Vraag jezelf eens af hoe je het zou vinden als er iedere dag een kutjournalist met een grote bek en een camera in je gezicht staat te filmen terwijl jij op kantoor je werk probeert te doen. Niet echt leuk...

schaapindewei | 19-02-12 | 14:10

@Lafayette | 19-02-12 | 14:06
Dat speelt zeker mee.

Che_cuevara | 19-02-12 | 14:09

@zeg maar jansen | 19-02-12 | 14:00 |
Deze morgen, jansen. En dat is dan weer een griselijke rustdag ... zucht ... we komen er ook nooit.

A.Th. | 19-02-12 | 14:09

@DaveDH | 19-02-12 | 13:56
Lees nou maar eens eerst het verhaal voor je wat plempt.

Che_cuevara | 19-02-12 | 14:08

@Flappie2006 | 19-02-12 | 13:58

Op landelijk niveau is het nog veel erger, we hebben een minister gehad van economische zaken die de aandeelhouders van een failliete bank maar liefst 16,8 miljard euro gaf.

Normaal gesproken zijn aandelen van een failliet bedrijf alleen nog te gebruiken om de muur te behangen maar we hadden dus een minister die dat niet bekend was en er 16.800 miljoen Euro voor gaf. 16.800.000.000,- dus.....

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 14:08

Wellicht kan Tofik even toelichten waarom het van zijn sharia verboTen is om vanaf de openbare weg een moskee te filmen.

Parsons | 19-02-12 | 14:08

scuzi voor de vage dubbelpost
Is de schuld van die kut extensie.

King of controversy | 19-02-12 | 14:08

@Che_cuevara | 19-02-12 | 14:01
Een van mijn favo clipjes op JijBuis bevat een scene waarin een blanke 'cop' een blanke lastpost de typhus slaat met zijn lat wegens het opsteken van beide middelvingers.
Daar heersen de 'cops' grote tijd.

necrosis | 19-02-12 | 14:08

Om te beginnen moeten ze de vooropleidingseisen voor Blauwe Miggen weer in ere herstellen: vroeger had je minimaal HAVO nodig. Anno nu moeten er vooral allochtonen worden aangenomen, dus VMBO-niveau is meer dan zat. Plukken we allemaal de vruchten van....
.
Weg met de dictatuur! Herstel de republiek!

McPhart | 19-02-12 | 14:07

@Che_cuevara | 19-02-12 | 14:01
Een beetje USA cop die zich keurig als een held gedraagt wanneer er camera's draaien, weet dat z'n carriere in de lift zit. Vergeet niet dat daar veel sherrifs 'democratisch' gekozen worden, net als openbare aanklagers.

Lafayette | 19-02-12 | 14:06

@necrosis | 19-02-12 | 13:59 |
Wat heet! Wat heeft terrorisme nu in godsmaan te maken met een omgevallen auto? Of nog sterker, als die er wat mee te maken heeft, waarom doen die agenten hun werk dan niet? Was er een cavia in nood?

A.Th. | 19-02-12 | 14:06

@King of controversy | 19-02-12 | 14:04: gezag is voor autisten die kaders nodig hebben om te functioneren .

hooliganica hollandi | 19-02-12 | 14:05

@neemjemoederindemali | 19-02-12 | 13:57
En dus moet die agent vervolgt worden.
Misbruik van macht of zo iets?

Che_cuevara | 19-02-12 | 14:04

@hooliganica hollandi | 19-02-12 | 13:57
Boe!

@Dmitri Dmitrievitsj | 19-02-12 | 13:58
GEZAG moet je breed opvatten. Het is niet alleen de politie. Als de priester zegt dat je over die vieze spelletjes alleen met God mag praten (die luistert toch niet, gna gna), dan houd je je daaraan.

Wat denken al die mislukte krakershippies wel niet. Denk je dat dit land zo Rijk was geworden als onze slaven zo'n zelfde mentaliteit van "Vrijheid is goed" hadden gehad? Natuurlijk niet.
GEZAG = welvaart.

King of controversy | 19-02-12 | 14:04

Agenten snappen niet dat ze hun privacy opgeven zodra ze zich melden bij de politieschool. Op iedere aangifte die ze opnemen staat hun naam, rang, geboortedatum en plaats. Als ze hun uniformpje aantrekken weet iedereen wat ze zijn. Dat kan heel vervelend zijn, maar dat is nu eenmaal zo. Net zoals bij ieder uniform tegenwoordig een gratis grote bek geleverd lijkt te worden....

Tena Lady | 19-02-12 | 14:03

Tjaa tijdens de invoering van de identificatie plicht waren er velen die aangaven dat dit misbruikt zou worden voor andere doeleindes , nee hoor werd ons verzekerd hier zou streng op worden toegezien ! wij hoefde ons geen zorgen te maken , ondertussen is de ID plicht verworden tot een middel om een ieder zeer makkelijk in te kunnen sluiten , heeft u geen ID op zak hup in het gevang , heeft u wel een Id op zak maar geeft u weerwoord hup in het gevang wegens niet tonen op eerste vordering .

Amigo1973 | 19-02-12 | 14:03

@Fijnstoffer | 19-02-12 | 13:48
Dat respect zijn ze al lang kwijt.
Die agent zal wel gedacht hebben dat het nu toch niets meer uitmaakt, slechter kan hun reputatie haast niet worden

Che_cuevara | 19-02-12 | 14:02

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 13:33 |
Ga gerust in bad, wij waken wel over Uw welverdiende rust.

Zoals gezegd (schraapt keel) zijn en blijven juten dus gewoon leden van een ordinaire knokploeg, van een georganiseerde criminele bende die gewoon met geweld alles doet wat ze leuk vind. En nee, criminelen zijn de slimste niet, en ja, ze hebben wat hebbelijkheden. Dus wederom, wanner hou U met zijn allen op om tijdens verkiezingen nog langer dat stelletje bezeten criminelen legitimatie te geven voor hun praktijken?

Stop met stemmen. Ga er tegenin. Keihard. Haal je geld terug wat wordt opgemaakt aan zinloos geklooi. Stop met de steun aan geweld. Gewoon stoppen met wat je doet, en ga nu eens je eigen gang. Je bent groot en volwassen en je weet best hoe je je moet gedragen. Je hebt leren lezen en schrijven en je hebt (derhalve) wat beschaving.

A.Th. | 19-02-12 | 14:02

Tja. Moest je eens mee komen toen die ID-plicht werd ingevoerd. Dan was je paranoide en wist de politie heus wel met die verantwoordelijkheid om te gaan en er ging echt niet zomaar misbruik van gemaakt worden.. het was heus, echt alleen maar om de veiligheid te vergroten.

Bedankt, he, naïeve sukkels die dat toendertijd zeiden?

Lyrthion | 19-02-12 | 14:02

Bij de politie zitten vele gefrusteerde lui. Vaak hebben ze goede hoop als ze beginnen, maar van de boetequota's worden ze ongelukkig alsook zie ze dat hun werk teniet wordt gedaan door de D66-rechters of PvdA/GL welzijnswerkers. Tja dan krijg je zoiets.

Moonwarrior | 19-02-12 | 14:02

eigen schuld, dikke bult.
had je maar moeten zeggen dat je van geenstijl was

Snelle Gerrit | 19-02-12 | 14:01

@polapeldoorn twitteren maar!

Nobeltje | 19-02-12 | 14:01

Veel mensen hier die even hun frustratie over de zoveelste bekeuring moeten uiten. Het principe van hoor en wederhoor doet dan even niet ter zake. Damstra kan niet anders dan gelijk hebben, toch?

Topperke | 19-02-12 | 14:01

Als je een beetje geleerd hebt kom je niet bij de politie, zo werkt dat.

Dr.Thorvaldt | 19-02-12 | 14:01

@Lacan | 19-02-12 | 13:48
Heb jij wel eens gekeken naar nieuwsbeelden uit Amerika?
Die agenten vechten bijna om als eerste op TV te komen.

Che_cuevara | 19-02-12 | 14:01

@brutus68 | 19-02-12 | 13:59
Helemaal waar. Zeker in combi met het hier reeds genoemde "respect my authority"
Lol. Of in opleiding....

Lafayette | 19-02-12 | 14:01

Hij had moeten zeggen dat ie Joods is.

Of was het niet op een zaterdag?

zeg maar jansen | 19-02-12 | 14:00

Eerst maar paar dagen wachten voor ik mijn reactie geef. Wil de andere kant van het verhaal ook wel even horen eigenlijk. Per slot van rekening was het verhaal van de boete voor de wilplaskleuter ook uit een hele dikke duim gezogen.

dezeookalbezet | 19-02-12 | 14:00

@Knatje | 19-02-12 | 13:44
Je reaguursels doen me denken aan iemand die een ban heeft....

necrosis | 19-02-12 | 13:59

@Lafayette | 19-02-12 | 13:55

Strepen? Het zijn vooral degene die maar 1 streep hebben voor wie dit een geschenk is...

brutus68 | 19-02-12 | 13:59

Apeldoorn is Nederland op zijn kleinst. Deze reactie over mijn gemeente gevonden n.a.v. een schandaal van €200 miljoen in aankopen bouwgrond. Het falen geschiedt overal maar in Apeldoorn falen ze het mooist.;-) Toch fijn dat je daaraan mag mee betalen.

Citaat van Nujij.nl
Toch mooi dat dualisme.
Die controlerende taak van de gemeenteraad werpt echt wel vruchten af.

Nu de praktijk
Je hoeft als gemeenteraadslid helemaal niks te kunnen of te weten.
Als je maar de popie jopie uit weet te hangen en je voldoende stemmen krijgt, ben je raadslid.
Al heb je geen staart verstand van boekhouden, dan wordt er niet eens verlangd dat je een aanvullende cursus gaat volgen, maar mag je wel meebeslissen over de gemeentebegroting.
Als die raad van bestuur is gekozen dan kiest die raad de wethouders. Zeg maar de managers.
Die worden dus aangenomen door de raadsleden en die kunnen hen ook weer wegsturen indien nodig.
En dan gebeurt er iets vreemds.
De raad laat zich in de luren leggen door die managers.
En in plaats van ze terecht te wijzen, prevaleert de partijdiscipline en scharen de raadsleden zich achter hun manager. Hoe fout die ook is. Het college wordt dan ook te allen tijde gesteund door alle raadsleden die de coalitie vertegenwoordigen.
Totdat het echt niet meer gaat zoals nu, en dan vertrekken de wethouders, maar de gemeente en dus de burger, blijft wel met de financiële kater zitten.

Maar wel wachtgeld natuurlijk.

Lees meer: www.nujij.nl/politiek/wethouders-apeld...

Flappie2006 | 19-02-12 | 13:58

@Boer Bulksma Szn. | 19-02-12 | 13:35
En in dit geval zeker terecht.

Che_cuevara | 19-02-12 | 13:58

'Een auto ligt op zijn kant in de berm. Van een bestuurder is niets te bekennen.'
Is het misschien een auto van een bovenonsgestelden?

Niemands Knegt | 19-02-12 | 13:58

Ik wil graag de naam van deze hulpofficier weten , dan weet de LKP tenminste wij zij zometeen de kop kaal kunnen scheren en met pek en veren door de straten slepen als de bevrijding ook in nederland gaat plaatsvinden

Amigo1973 | 19-02-12 | 13:58

@Knatje | 19-02-12 | 13:34
Strijd tegen het moslimterrorisme is dus volgens jou het ondemocratisch opsluiten van journalisten en hun materiaal in beslag nemen.
En dat bij een gewoon ongeval.

Rare redenering.

Che_cuevara | 19-02-12 | 13:58

@King of controversy | 19-02-12 | 13:54
Zo is het! En deze dingen moet je vinden omdat het op een of andere manier rechts is. En de tegenovergestelde mening is dus links. Dus dat moet je niet vinden.
GEZAG!

Dmitri Dmitrievitsj | 19-02-12 | 13:58

@Kirth Gersen | 19-02-12 | 13:49

De politie mag niet zomaar naar je id vragen, in de meeste gevallen mogen ze er niet naar vragen, laat staan eisen.

advocare.home.xs4all.nl/folder35.htm#W...

Als helder is dat je de Nederlandse nationaliteit hebt en je wordt niet verdacht van strafbare feiten dan mogen ze er niet naar vragen. De id-plicht wordt door de politie nogal eens misbruikt.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 13:57

@Kirth Gersen | 19-02-12 | 13:49

De politie mag niet zomaar naar je id vragen, in de meeste gevallen mogen ze er niet naar vragen, laat staan eisen.

advocare.home.xs4all.nl/folder35.htm#W...

Als helder is dat je de Nederlandse nationaliteit hebt en je wordt niet verdacht van strafbare feiten dan mogen ze er niet naar vragen. De id-plicht wordt door de politie nogal eens misbruikt.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 13:57

@King of controversy | 19-02-12 | 13:54: mensen die om gezag gaan roepen zijn eng.

hooliganica hollandi | 19-02-12 | 13:57

oke ik hoop dus dat hier koppen gaan rollen...

politie weer eens -hondermiljoenmiljard

BozeHenk | 19-02-12 | 13:56

En terecht dat die is opgepakt... riool journalisten denken dat ze boven alles en iedereen staan, ik betwijvels ten sterkste dat deze hier de hele waarheid verteld... Hij zal wel ergens hebben gestaan waar dat niet mocht... En dam maken ze er gelijk een drama van..

DaveDH | 19-02-12 | 13:56

@Kirth Gersen | 19-02-12 | 13:49 |
@mokum4all | 19-02-12 | 13:4
Nee dus.
Ook aan het vragen om een ID-kaart zijn voorwaarden verbonden. Er moet een relevante aanleiding zijn. Agenten moeten zich hier aan houden om het te pas en onpas van het vragen van ID-kaarten te voorkomen. Als een agent jou dus zo maar op straat aanspreekt en zo maar om een ID vraagt hoef je die helemaal niet te tonen. Dat is wettelijk geregeld. Helaas is de ID-plicht een hemelsgeschenk voor agenten die op hun strepen willen staan.

Lafayette | 19-02-12 | 13:55

@hooliganica hollandi | 19-02-12 | 13:38
Dat zit me ook dwars. Waar blijven onze democratische volksvertegenwoordigers die ons zouden moeten beschermen tegen totalitaire overheersing? Waar zijn de gristenDemocraten, democraten(66), partijen voor vrijheid en verenigingen voor vrijheid en democratie? Op de een of andere manier heeft onze democratie geen prioriteit meer.

rara | 19-02-12 | 13:55

@Lacan | 19-02-12 | 13:48
Volgens mij ligt het imagoprobleem grotendeels bij de pliessies zelf.
Of in ieder geval bij hun leidinggevenden.
Verdachten van een overval worden niet aangepakt dankzij sluwe advocaten, tegelijkertijd worden mensen massaal op de bon geslingerd wegens 5 km/ uur te hard rijden.
Het is maar waar je de prioriteiten legt.
Zelf ken ik een agent die het niet eens is met de huidige gang van zaken, zijn directe chef heeft daar een duidelijke mening over: My way or the highway!

necrosis | 19-02-12 | 13:55

En dit was dus het democratie's Nederland.
Teeven zal wel blij zijn.

Che_cuevara | 19-02-12 | 13:55

@Lacan | 19-02-12 | 13:48
En zo is het!
Mensen hebben gewoon te doen wat een agent zegt.
Als een agent zegt: geef me je ID kaart, dan geef je je ID kaart.
Als een agent zegt: geef je fiets, dan geef je je fiets.
En als een agent zegt: Geef niet je mening over Rutte, dan houd je ook gewoon je bek, en anders is het volledig terecht dat je ballen er drie afgedraaid worden en verkracht wordt door een moordenaar.
Gezag hebben we in dit land nodig. GEZAG!

King of controversy | 19-02-12 | 13:54

Bij elke agent gewoon een go pro op zijn hoed plakken. Basta!

debruut | 19-02-12 | 13:54

Tsja, Apeldoorn hè. Een deel van dit land waar op de een of andere vreemde wijze de mix volledig uit de klauwen gelopen is.

Stroopdoos | 19-02-12 | 13:53

Ik neem aan dat Niels Damstra een Politieperskaart plus rellenkaart heeft. Wanneer hij tijdens zijn werk dan wordt aangehouden kunnen er twee dingen aan de hand zijn. Of hij provoceert met deze kaart(en) of de HOvJ (doorgaans niet meer dan een brigadier) denkt even dat ie God onze Vader en/of Heilige Moeder himself is. Maar ja, sommige dienders vallen omhoog wanneer ze een weekeinde titulair OvJ mogen spelen. Ik zou me kapotschamen voor zo'n titel. Zoiets als eh... Hulp-journalist, Hulp-redacteur, Hulp-persfotograaf of Hulp-brussen. Dat lijkt toch nergens op?

Van Dikhout | 19-02-12 | 13:52

Binnenkort het Ministerie van Liefde op bezoek?

Symmachus | 19-02-12 | 13:52

@neemjemoederindemali | 19-02-12 | 13:44 Shit. Echt? Urban legend?

Gelukkig maar.... schrap de laatste regel! Maar ik heb "gelukkig" genoeg voorbeelden uit eigen ervaring op de momenten dat ik in NL verkeer om die eerste alinea te laten staan.

vraagstaart | 19-02-12 | 13:52

@Lacan | 19-02-12 | 13:48

Ik denk dat de gemiddelde Amerikaanse 1-streper beter met de media weet te dealen dan zijn Nederlandse collega's.
Verder wat hooliganica zegt.

brutus68 | 19-02-12 | 13:52

Als hij zijn camera terugkrijgt zullen de beelden waarschijnlijk op mysterieuze wijze zijn verdwenen.

Boyo | 19-02-12 | 13:52

encrypted memory cards in je camera .. in je telefoon heb je die allang zitten ... toch ?

(c)ZWITSUL | 19-02-12 | 13:51

@Knatje | 19-02-12 | 13:44

Ik probeerde er ook geen enkel doel mee te behalen. En al helemaal niet om je monddood te krijgen of zoiets, want jij hebt net zo veel rechten als ik, om je plemps te dumpen.

Ik probeerde alleen bevestiging te vinden, voor wat ik vermoed, dat de oorzaak is, van de niet zelden vreemde inhoud van je plemps.

ZKH EénOog | 19-02-12 | 13:51

Ben ik bezig om een SF roman te schrijven waarin het een en ander tot in het bizarre wordt doorgetrokken, blijk ik gewoon verslag te doen van de 'normaalste' gang van zaken. (In de roman loopt het overigens heel slecht af met agent).

A.Th. | 19-02-12 | 13:51

@Lacan | 19-02-12 | 13:48
Hopelijk is de USA dan ook geen referentiekader. Maar zelfs daar heb je het recht in het openbaar te filmen.

Lafayette | 19-02-12 | 13:50

@Lacan | 19-02-12 | 13:48: als er 1 land is waar persvrijheid op een voetstuk staat dan is dat wel Amerika , je praat onzin .

hooliganica hollandi | 19-02-12 | 13:49

Mijn mening is [........]. Dat is vanwege [............]. Aaanvullend kun je stellen dat [.............].

*deze rant tegen [......] is goedgekeurd door het Ministerie van Staatsveiligheid*

Parel van het Zuiden | 19-02-12 | 13:49

Ik wacht af op het verhaal van de politie. En dat geziek over je identiteitskaart niet te laten zien. Lekker smartass uithangen. Je bent verplicht er een bij je te hebben. Klaar.

Kirth Gersen | 19-02-12 | 13:49

@InZerio | 19-02-12 | 13:44
Ik neem aan dat je de hulp OVJ bedoelt?
En dan?
Dat wordt een rechtszaak, meneer moet een ontslagvergoeding en natuurlijk een andere baan zoals 'burgemeester' of CvdK.
Gewoon lekker laten zitten waar hij zit en elke scheet die hij laat openbaar maken.

necrosis | 19-02-12 | 13:49

,,Je bent een gehaktbal en een smerige hond''.
Goed bezig met opbouwen van respect, die politie.

Fijnstoffer | 19-02-12 | 13:48

Als een politie-agent in Amerika jou vraagt om hem niet te filmen en je weigert? Zo'n agent draait je ballen drie keer rond en je mag minimaal 2 weken zitten met één of andere moordenaar die je 6 keer per dag van achter neemt. Maar niet in Nee-neeland. Hier gaan we de discussie aan. En ondertussen maar zeiken over gezag.

Lacan | 19-02-12 | 13:48

Waarom heeft de journalist GS niet gelezen?? Dan had hij geweten dat hij alleen maar hoefde te zeggen dat hij uit religieuze overwegingen geen ID kaart mag tonen :)

Byter | 19-02-12 | 13:47

@Kringspiertyfus | 19-02-12 | 13:45: wat is er links aan persvrijheid ?

hooliganica hollandi | 19-02-12 | 13:47

De hamvraag is en blijft natuurlijk, welk hooggeboren en boven ons, klootjesvolk, verheven persoon moest uit de wind gehouden worden?

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 13:47

De meesten van ons laten de ID-kaart zien als een willekeurige 1-streper er om vraagt maar de journalist heeft gelijk: ze mogen dit niet zomaar. Agenten lijken het vaak te doen om zichzelf een houding te geven. Alsof alleen "een fijne dag verder" zeggen niet tot de opties behoort.

mokum4all | 19-02-12 | 13:46

Poolse agenten zouden dat nòòit zo doen.

Bezorgdenverjaagster | 19-02-12 | 13:46

@necrosis | 19-02-12 | 13:42
Met de SP aan de macht valt het filmen van agenten sowieso onder subversieve aktiviteiten in de categorie vijanden van het volk, waarop een minimale straf staat van 10 jaar dwangarbeid op Rottumeroog.

Lafayette | 19-02-12 | 13:46

Wat een slap links-verdedigend artikel. Volgende week een Kraken101 artikeltje maar?

Kringspiertyfus | 19-02-12 | 13:45

Ontsla die lul

InZerio | 19-02-12 | 13:44

@vraagstaart | 19-02-12 | 13:37

Euh, ik weet dat je een paar duizend km verderop het nieuws volgt en wellicht is het langs je heen gegaan maar dat verhaal van die drie-jarige wildplassert was dus uit de grote duim van moeders gezogen.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 13:44

ZKH EénOog | 19-02-12 | 13:39 |
Je tegenstander voor dom uitmaken helpt niet, ook al is dat zo.

Anders was de PVV nooit zo groot geworden.

Knatje | 19-02-12 | 13:44

Tofik die hier vragen over stelt.

De ironie!

Parsons | 19-02-12 | 13:43

Gewoon zeggen dat je van je geloof geen id kaart bij je mag hebben.

Beëlzebul | 19-02-12 | 13:43

@Specy | 19-02-12 | 13:38

Niet voor politici. Dat brengt ze alleen maar op ideeën...

ZKH EénOog | 19-02-12 | 13:42

Een hulpofficier die de termen "gehaktbal" en "smerige hond" gebruikt tegen iemand die aangehouden is. Lekker niveautje.

brutus68 | 19-02-12 | 13:42

@N=1 | 19-02-12 | 13:39
Als het kabinet valt, dan is er volgens mij maar één grote winnaar: SP!
Onder leiding van jan of Agnes zou ik daar weinig problemen mee hebben.
Maar onder leiding van Fozzy Bear......

necrosis | 19-02-12 | 13:42

Pak meteen het buitensporige geweld tegen voetbalsupporters eens aan!

ams | 19-02-12 | 13:42

"Kan het iemand eigenlijk wel iets schelen?"
Eh.. nee.

stoepheer | 19-02-12 | 13:41

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 13:33

Fap ze

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 13:40

Kunnen we aub de namen van deze agent en de hulpofficier bekend maken? Even ervoor zorgen dat deze mensen noooooit meer promotie kunnen krijgen naar een functie waar ze écht iets te vertellen zouden hebben. Wat een onzin, een politieagent in functie op de openbare weg mag je *altijd* filmen.

1nfidel | 19-02-12 | 13:40

Er is geen land in de wereld waar er per 1000 inwoners zo veel door overheid/justitie/politie wordt afgeluisterd als Nederland. Maar wel de bek vol hebben over andere landen... Ziek land.

Lafayette | 19-02-12 | 13:39

@Knatje | 19-02-12 | 13:34

En jij voert vast en zeker een strijd op leven en dood tegen het oplopen van gezond verstand, is het niet?

ZKH EénOog | 19-02-12 | 13:39

Hier moet het kabinet op vallen als er niet adequaat tegen wordt opgetreden.

N=1 | 19-02-12 | 13:39

Dit landje wordt steeds enger..

Slipsnifter | 19-02-12 | 13:38

@Boer Bulksma Szn. | 19-02-12 | 13:35: Tofik Dibi doet gewoon zijn parlementaire plicht , zouden er meer moeten doen .

hooliganica hollandi | 19-02-12 | 13:38

1984 van Orwell zou idd. eigenlijk verplicht leesvoer moeten zijn. In ieder geval voor politici. En ook voor grote bedrijven als Google en Facebook.

Specy | 19-02-12 | 13:38

Ach joh, ze willen de BOA's tegenwoordig meer "politiewerk" laten doen. Kun je nagaan wat je dán te wachten staat!

Johan Frigo | 19-02-12 | 13:38

Je moet als smeris natuurlijk wel wàt. Als je de ballen niet hebt om een tienjarig bontkraagje aan te pakken omdat je dan zijn familie thuis op de stoep kunt verwachten, moet je een andere doelgroep kiezen om je autoriteits-behoefte op bot te vieren.

En wat is er dan makkelijker dan een Hollander met een grote bek?

Of een drie-jarige wildplasser. Autochtoon natuurlijk.

vraagstaart | 19-02-12 | 13:37

Hoppa. Onterecht een camera in beslag nemen. Eigendomsontvreemding, diefstal, is nog altijd verboden in dit land. OOK voor politie en justitie.

Aanklagen dat dictatoriale gajes. En schadeloosstelling eisen voor ht aangedane leed. Dit op kosten van de falende agent en OVJ.

ZKH EénOog | 19-02-12 | 13:37

Waarom moeten hoernalisten altijd in debat met de politie? Een beetje de wijsneus uit gaan hangen als men om identificatie vraagt. Werden zijn stukjes en filmpjes de laatste tijd soms wat minder aangekocht door de lokale media? Waar blijft het principe van hoor en wederhoor of geloven we Damstra op de kleur van zijn ogen?

Mongoose | 19-02-12 | 13:36

@Kaas de Vies | 19-02-12 | 13:33
Handen boven het water, kaasje!

necrosis | 19-02-12 | 13:36

Censuur dus.. op straffe van het verliezen van je inkomen door gereedschappen in beslag te nemen.

Indates | 19-02-12 | 13:36

Een gehaktbal én een smerige hond. Hij had hem beter een smerige hotdog kunnen noemen.

superjan | 19-02-12 | 13:35

Geen paniek, mensen. Tofik Dibi gaat kamervragen stellen. Het komt allemaal goed *kuch*

Boer Bulksma Szn. | 19-02-12 | 13:35

Orwell was een visionair. Beangstigend. Met het beschuldigende vingertje naar het oosten zwaaien en ondertussen in eigen land een zelfde regime in werking stellen.

Niemands Knegt | 19-02-12 | 13:34

Ik snap de politie wel. Ze voeren een strijd op leven en dood tegen het exorbitante moslimterrorisme in Nederland. Laat deze helden ongestoord hun werk doen a.u.b.

Knatje | 19-02-12 | 13:34

Belachelijk zeg. Ze reageren allemaal zo paniekerig op camera's altijd, het wordt tijd dat ze hier ook een paar lesjes in krijgen tijdens de opleiding. Altijd dat gezeik met die politiemannetjes die niet willen dat je filmt. Je hebt rechten en plichten, het is nou juist zo mooi om van die rechten en vrijheid gebruik te maken. Dit soort toestanden doen me toch twijfelen aan hoe serieus we onze rechten moeten nemen.

LocalMuppet | 19-02-12 | 13:34

Kan iemand mij vertellen wat de aanklacht was om de journalist op te bergen?
Ik ruik een paar ton schadevergoeding....

necrosis | 19-02-12 | 13:34

Journalisten zijn masochisten. Lekker makkelijk onderdanig lijden.

frisenfruitig | 19-02-12 | 13:34

Terwijl je zo onderhand geen stap meer kunt zetten en vooral ook geen auto meer kunt starten zonder dat je in beeld bent in strafkamp Nederland.

vetkleppert | 19-02-12 | 13:33

Zucht, kan iemand even mijn taak als ranter, en maatschappelijk probleem-signaleerder in dit topic overnemen?

Ik ga in bad met een wijntje en een foto van irma zonderboezem.

Helaas nog geen contact kunnen leggen met de redactie over een over ander boek.

Kaas de Vies | 19-02-12 | 13:33

Eigen schuld, een beetje journalist weet dat hij alleen maar gecensureerd materiaal mag gebruiken.

neemjemoederindemali | 19-02-12 | 13:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl