Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het balgevoel van Rita

ritalietaIJzeren Rita heeft de smaak van campagne voeren nu echt te pakken. Terwijl wethouder Hekking bij moeders aan de warme chocolademelk zat, liet Verdonk gisteravond weten dat wat haar betreft de stekker kan uit de Commissie Gelijke Behandeling. Dit zwaar gesubsidieerde moslimsteunpunt heeft wat haar betreft zijn langste tijd gehad. Verdonk heeft zich namelijk groen en geel geërgerd aan de beslissing dat een VMBO-school niet van een islamitische docente mag eisen dat ze mannen een hand geeft. Ies namelijk discriminatie volgens de commissie, die eerder al handjesweigeraar Mohammed Faizel Ali Enait in het gelijk stelde. “Te gek voor woorden en niet bevorderlijk voor de integratie,'' aldus de nummer 2 op de VVD-lijst. Kijk Mark, dat heet vliegen afvangen van Wilders en Pastors. Nu jij. Te beginnen bij Studio Voetbal. Niet verschijnen zondag, zou de discussie rondom jou geaardheid wel eens nieuw leven kunnen inblazen. Wel eens gehoord van die vriend van Van Swieten? Enfin, mail maar even met onze Chileen, die legt je haarfijn uit wat buitenspel nou precies inhoudt...

Reaguursels

Inloggen

Tiepe 09-11-06 @ 13:16
Als de rechter zich standaard conformeert aan de uitspraak van het CGB kan het CGB dus wel degelijk een heel regeringsbeleid frustreren. Een rechter in een arbeidsrechtelijk geschil conformeert ook aan het oordeel van een arbo-arts, daarmee ligt het feitelijke oordeel en dus veel macht in handen van de arts. En Tiepe, voordat je iets als bullshit en racisme bestempelt, denk eerst eens iets langer na dan je neus lang is, injezelf gekeerd links sufferdje. Oh, en ook heel typisch dat je afwijkende meningen "triviaal" vindt, dat past goed in de linkse traditie...

Folkert Meinhof | 10-11-06 | 14:18

Maaier 09-11-06 @ 13:36

Ja ja,en jij bestaat ook niet.

de honden blaffen... | 09-11-06 | 17:35

Rita heeft gelijk

Myself | 09-11-06 | 17:34

De school zelf is overigens ook niet blij met de gewraakte uitspraak. Ze gaan naar de rechter! Mevrouw mag overigens, als ze zo streng Islamitisch is, helemaal niet meer op die school doceren van haar eigen achterban.

Kijk maar eens wat een zeer veel uit de Koran geleerde meneer hierover te zeggen heeft: www.soennah.com/content/view/429/45/

Litse | 09-11-06 | 16:46

rita weet zich wel te positioneren. mark zit nog in the dug-out

islamietje | 09-11-06 | 16:44

Maar doe dat maar eens uitleggen aan die studie fouten van een dergelijke stichting.

..Whatever | 09-11-06 | 16:25

om mij mag Rita wel blijven, en die stichting ook als ze zich 180 graden draaien, dus gelijke behandeling voor kudt islamieten maar dan 180 om. Ongeveer zo als "wij doen het zo, en wij behandelen jullie dito". Dat is namelijk gelijke behandeling.

..Whatever | 09-11-06 | 16:24

Bottom line; Rita pwnd er op los.

Better Than You | 09-11-06 | 15:34

@Maaier 09-11-06 @ 13:36:
Dat is amper het punt. Uiteraard zijn culturen dynamisch, maar dat kan niet worden afgedwongen of opgelegd, zoals de CGB wel graag doet. Het gaat erom dat een wet wordt misbruikt voor exact datgene wat het probeert tegen te gaan, namelijk discriminatie, en dat dan allemaal om respect te tonen voor idioten uit een cultuur en geloof die onze cultuur niet respecteren. Dat is het hele punt.
Culturen veranderen, prima. Is niks mis mee, maar zodra het opgelegd wordt met als excuus "respect" en "anti-discriminazi" krijg ik een hele vieze smaak in de mond. Als iets riekt naar fascisme, er uitziet als fascisme en klinkt als fascisme dan is het dat waarschijnlijk ook.
En for your information, inderdaad heb ik wel eens in de klei gestaan met m'n handen.

koerbagh | 09-11-06 | 14:11

@Tiepe 09-11-06 @ 13:16
Wat is jouw probleem dan? Als ik uit liefde voor mijn volk binnenkom met een hitlergroet, kun je exact dezelfde argumentatie loslaten die de CGB hanteert en tot eenzelfde oordeel komen. Daar hebben de heren nog niet eens bij stilgestaan.
De CGB heeft verder geen neutrale en relativerende houding, daar ben ik inmiddels wel achter gekomen. Los daarvan, de eerste en tweede kamer maken de wetten, de rechter interpreteert ze. De CGB, een adviesgevend orgaan dat niet gecontroleerd wordt, mag dus alleen als mediator optreden op basis van wetgeving en juriprudentie, zo staat het in de eigen statuten. Helaas houden ze zich daar niet aan.
Het enige dat ik verlang is dat zij eens ingaan op mijn feitelijke argumenten waarom een van hun oordelen niet deugt en dit hebben ze tot twee keer toe geweigerd... van jouw en mijn belastingcentjes welteverstaan.Dan is het toch niet meer dan normaal dat een onafhankelijke partij eens even naar zo'n oordeel kijkt?
Als een aantal van hun oordelen echt voor de rechter komt, zal blijken dat ze als los zand aan elkaar zitten. In een democratische rechtstaat zou dit ook moeten gebeuren, maar per slot van rekening leven we in Nederland.

sjaakdeslinksesul | 09-11-06 | 13:49

-weggejorist-

player4live1981 | 09-11-06 | 13:47

koerbagh 09-11-06 @ 11:48/10.38

Ten eerste: hongaren kwamen hier wel vrijwillig ze konden in de opvangkampen na '56 kiezen naar welk land ze wilden gaan.

Ten tweede: het valt mee een beetje tegen van jou, je hervonden volksgevoel. Wta een onzin "met de blote handen aan de zee ontrokken", wat een onzin, heb jij ooit in de klei gestaan met je handen? "het feit dat we bestaan"Wie is we? Die mengeling van germaanse stammen die hier ooit is binnegevallen om kelten weg te meppen? dat gemixt is met romeinen? En vervolgens na lang twijfelen een unietje oprichtte waarmee ze -deo volente- misschien spanje weg konden krijgen? Waar altijd immigratie is geweest?

Cultuur is niet statisch, er is geen Nederlandse cultuur die "de moslims" nou kapot komen maken. Alsof er in 1967 een turk was ergens diep in de binnenlanden die dacht: "haha, we gaan naar nederland en dan gaan we de komende 70 jaar de boel overnemen en mijn eigen normen implementeren."ntoen niet en nog steeds niet.

NOgmaals, cultuur is dynamisch, of dacht je echt dat sinterklaas al eeuwen lang werd ggevied met pieten, een pakjesboot en aart staarjes? En Carnaval, of de Matteuspassion met Pasen? En dnek je dat handen geven altijd al normaal was? Beetje naief

Maaier | 09-11-06 | 13:36

Jezus Christus Meinhof, lees je wel eens terug wat je schrijft? Het CGB geeft adviezen die niet bindend zijn. Ze kunnen geen sancties opleggen. Hoe kunnen zij dan in godsnaam 'het beleid van de hele regering dwarsbomen'. Bij ons huis noemden ze dat altijd: 'bullshit'. Je klessebest ook maar wat in de rondte in je lunchpauze. Het CGB heeft een sterk relativerende en neutrale houding. Dat men hier adviezen ten faveure van klagende moslims als links landverraad beschouwt is feitelijk een teken van racisme. Het idee dat er een soort omgangsvorm bestaat met een soort begroeting en een soort respect, is een ontkenning van de diversiteit van de Nederlandse samenleving. Of je daar wel of niet blij mee bent, is een andere discussie. Het CGB kijkt gewoon naar het functioneren van iemand in de context van de situatie. Dat is voor de meesten hier natuurlijk veel te ingewikkeld. Die willen dat alle moslims doodgaan of in ieder geval van de aardbodem verdwijnen. Maar zeg dat dan, in plaats van die hoogdravende triviale meninkjes te spuien.

Tiepe | 09-11-06 | 13:16

Binnen de trias politicas (scheiding tussen de machten in een staat) heeft de rechterlijke macht eigenlijk het veto. Zij bepaalt hoe een wet geïnterpreteerd moet worden en die interpretatie gaat nogal eens in tegen de bedoeling van de wetgever. Dit is een onwenselijke situatie. Nu behoort de CGB nog niet eens tot de rechterlijke macht, het is een adviesinstantie (die wel vrijwel altijd door de rechter gevolgd wordt). Kennelijk zitten er binnen het CGB nogal wat Groen LLINKs stemmers want haar uitspraken zijn vrijwel net zo psychedelisch en wereldvreemd als de gezichtsuitdrukking van Femke Halsema. Weg met de goodwill en opheffen dat kleine clubje gesubsidieerde geytenwollensokken, die anders in staat is het beleid van een hele regering te dwarsbomen...

Folkert Meinhof | 09-11-06 | 12:58

Commissie Geiten Bende... Wat een politiek correcte idioten. Feitelijk nog veel erger dan NSB-ers dit soort pluizen. NSB-ers hadden maar vijf jaar om de boel te verstieren en hoeveel hakenkruizen zien we nu nog in het straatbeeld? De multiculti ramp van de afgelopen dertig jaar; now there's some damage you won't walk away from

CouscousHabibi | 09-11-06 | 12:34

Eén stem heeft ze in ieder geval:
http://www.ad.nl/verkiezingen/article789893.ece

Patrick Bateman | 09-11-06 | 12:34

@need i say more 09-11-06 @ 12:07:
"De wetgever heeft ons in 1994 in het leven geroepen om toe te zien op gelijke behandeling in met name arbeid en onderwijs; de terreinen die bepalend zijn voor maatschappelijke participatie'', aldus CGB-voorziter Alex Geert Castermans in de verklaring.
"Dat onze oordelen niet altijd begrepen of opgevolgd worden, is een gegeven. Maar de opheffing van de CGB, zoals minister Verdonk die suggereert, is in strijd met internationale verplichtingen."

Kijk eens aan...
Ik zal het Meneer Castermans even uitleggen: De wetgever is de tweede kamer, daar zijn nu verkiezingen voor. De wetgever kan een orgaan in het leven roepen, maar deze ook afschaffen. Daar mag een partij in een democratie gewoon voor pleiten. Dat je bang bent dat je je baantje kwijtraakt en niet meer een ton per jaar overgemaakt krijgt plus allerlei declaraties die de belastingbetaler moet ophoesten is begrijpelijk, maar je zult je moeten neerleggen bij het feit dat een politica die opgaat voor een kamerzetel alles mag voorstellen wat zij wil. Is een meerderheid van het volk het met haar eens en krijgt ze een meerderheid in de kamer is het over en uit met je subsidiespons-clubje. Het zou in dit verband ook wel netjes zijn om even aan te geven welk internationaal verdrag Nederland dicteert een commissie Gelijke Behandeling te hebben. We hebben dit land wetgeving die daaraan voldoet, dat is alles waar wij ons door internationale verdragen aan hebben gecommiteerd. Iedereen die een gegronde klacht heeft kan dat bij de rechtbank aankaarten. Bovendien staat het tweede kamer ook vrij een internationaal verdrag op te zeggen indien noodzakelijk of gewenst. Daar gaat de politiek over, niet jij. Bek houden en bukken, Castermans

koerbagh | 09-11-06 | 12:23

Ik heb ooit eens met Fluimke getafeld. Haar mond ging toen ver genoeg open om de kwaliteit van haar vullingen te kunnen zien.

Fluimke is volledig ingesteld op haar aangeleerd gedrag, kortom, Fluimke is een dom-linkse pose-muts met een tragische sociale instelling n.l.: Vrijwilliger zijn? Daar ben ik veel te belangrijk voor, dat is Fluimke ten voeten uit.

Hans Anders | 09-11-06 | 12:21

Één van de aanklachten tegen Anton Mussert was: een poging Nederland onder vreemde heerschappij te brengen. De commissie is hier aardig mee bezig. Het wantrouwen tegen officiele instanties wordt door deze abjecte adviezen nog veel groter. Anton Mussert is hier voor opgehangen, by the way......

vinque | 09-11-06 | 12:17

@Korrelig Oorsmeer 09-11-06 @ 12:14
En als je het niet lukt, stel ik voor om als tegenprestatie zelf maar weg te gaan. MUHAHAHAH

Kaan78 | 09-11-06 | 12:16

@sammy de moraalridde 09:55
Dat was nooit mijn insteek. Het punt is dat de CGB door niemand gecontroleerd wordt, maar dat de uitspraken wel vaak worden opgevolgd, iig door de overheid en vaak ook door de rechter. Ik wou hun vooral dwingen om eens kritisch naar het eigen oordeel te kijken, want daar schort nogal het een en ander aan. De CGB neemt een politiek standpunt in en zoekt dan pas naar de juridische argumenten om dit standpunt te bekrachtigen, waardoor hun oordelen intern tegenstrijdig zijn en ook niet altijd te rijmen vallen met eerdere oordelen. Met de rechter heeft het helemaal niets te maken, ik heb geen beef met die niet-handenschudders maar met de CGB. Die moslims maken ook gewoon gebruik van hun rechten zoals het hoort in dit land, prima. Maar een onafhankelijke toetsing van de werkwijze van de CGB door de rechter zou natuurlijk prachtig zijn.
@TyfusLeijer 09-11-06 @ 10:02
Dank, doe ik. Maar misschien zijn ze allang kapot voordat ik kan gaan beginnen met slopen.
@overigen in de discussie
Heel gesimplificeerd: het niet-schudden van handen zet het non-discriminatiebeginsel van man en vrouw recht tegenover de vrijheid van godsdienst. De CGB mag geen uitspraken doen over de vraag welk beginsel nu prevaleert, dat mag alleen de rechter, maar ze hebben het tot driemaal toe wel gedaan.

sjaakdeslinksesul | 09-11-06 | 12:15

De vraag is: Hoe zijn hier zoveel buitenlanders gekomen, en hoe krijg je ze ook weer weg?
In de jaren 60, toen er in de industrie een groot tekort was aan ongeschoolde arbeiders vanwege de economische groei ging men actief die arbeiders zoeken in 2e-wereld landen, zoals Joegoslavië (metaalbewerkers), Spanje, Italië (tegelzetters) Marokko en Turkije.
De arbeiders (mannen) werden gehuisvest in pensions (stapelbedden).
Tot de PvdA het onzalige idee kreeg om het begrip gezinshereniging te introduceren.
Dit is de cruciale foput geweest, want i.p.v. één arbeider kreeg men nu een heel gezin, dus die hadden weer huisvesting nodig, medische steun etc.

Toen de zeepbel was gebarsten in de jaren 70, doordat de verouderde textiel, scheepvaart en andere industrie alsnog verplaatst werd naar lage-lonen landen, zat Nederland dus opgescheept met een contigent ongeschoolde werknmers uit een andere cultuur.
En in hun hoofd was het toch maar tijdelijk, dus aanpassen deden ze niet.
Dit gesteund door Linkse kutjeskleiers (welzijnswerk) die het begrip multicultureel erop plakten.

De meeste Joegoslaven, Spanjaarden en Italianen gingen weer terug naar hun vaderland.
Al bleven er wel een paar hier, omdat ze inmiddels waren getrouwd met Nederlandse vrouwen.
Mijns inziens is dus de grootste fout geweest om gezinshereniging te introduceren.
Al met al heeft de hele operatie van de tijdelijke buitenl;andse gastarbeiders wel 50 keer meer gekost dan het economisch voordeel heeft gebracht.

Laten we niet meer dezelfde fout maken met de Oost-Europese werknemers (Polen) die nu ook al Nederlandse werknemers verdringen.
Hoe dom kun je zijn als regering?
Trouwens, ik ben geen xenofoob of racist, ik bekijk het puur vanuit economisch standpunt...

Korrelig Oorsmeer | 09-11-06 | 12:14

@jottum 09-11-06 @ 12:07
Ik merk je frustratie...
-> en dat domme VMBO blanke meisjes op Mohammeds vallen.....

Er blijven toch wel voldoende domme VMBO blanke meisjes over voor jou?
Kom op man, sta er wat positiever in.
Beter een blauwtje lopen dan een groentje blijven ;-)

Kaan78 | 09-11-06 | 12:13

Probleem met die integratierelaties is meestal dat goed opgeleide moslima's op Nederlandse mannen vallen en dat domme VMBO blanke meisjes op Mohammeds vallen.....

jottum | 09-11-06 | 12:07

Kaan78 je eventuele partner Mohammed kun je zelf kiezen... je lerares niet en die behoord qua geloof neutraal te zijn en al helemaal niet een duidelijk islamitisch signaal af te geven....

jottum | 09-11-06 | 12:05

jottum 09-11-06 @ 11:59

onze opa's en oma's vinden het vast ook niet normaal dat we de juf/meester aanspreken met Liesbeth of Henk :)

yurp | 09-11-06 | 12:05

@jottum 09-11-06 @ 11:59
Denk je dat dat nu al niet gebeurd?
Al die meiden die verliefd worden op Mohammed's.
En dan bekeren naar de Islam.

Anders om gebeurd het ook wel de moslima's daten met Harry's.

Je loopt wederom achter...

Kaan78 | 09-11-06 | 12:02

Of zou iemand het hier normaal vinden dat dochterlief op een dag met een hoofddoek naar school zou gaan omdat juflief het goede voorbeeld hierin geeft?

jottum | 09-11-06 | 11:59

@jottum 09-11-06 @ 11:57
Het zijn niet de kindertjes... Maar de ouwe lullen die achterlopen in de Maatschappij van Nederland.
O.a. taalgebruik.
Omgaan met elkaar.
Kennis van wat er speelt op de wereld.

Jongeren zijn IN... Oudjes zijn OUT!
Tijd voor nieuwe Nederlandse normen en waarden.

Kaan78 | 09-11-06 | 11:58

Of zou iemand het hier normaal vinden dat je dochter op een dag thuis komt en zegt dat ze de mannelijke visite geen hand meer wil geven....??

jottum | 09-11-06 | 11:58

Probeerde mannetje Verdonk niet eens de hand te schudden van zo'n jurk en weigerde hij dit niet? ( wat overigens van te voren bekend was) Wat deed mannetje Verdonk toen? niets, net doen of er niets aan de hand was, gewoon lekker doorlullen met die jurk.
Ach verkiezingen zijn altijd goed voor stoere praatjes en loze beloftes.

wie weet waar | 09-11-06 | 11:58

@ Cpt Een lerares op een Nederlandse school moet voldoen aan Nederlandse gebruiken. Als het al op school zo is dat Nederlandse kindertjes het idee krijgen dat het niet normaal is om een man een had te geven (onder ingave van een debiel geloof) dan past dit niet bij de Nederlandse normen en waarden.... Kinderen in die leeftijd zijn vormbaar een een Lerares die mannen geen hand wil geven is daar niet op haar plaats, die geeft het verkeerde voorbeeld....

jottum | 09-11-06 | 11:57

Turkse bedrijven in Duitsland zijn goed voor 100 miljard Euro per jaar.
IN Nederland komt dat wat moeilijker van de grond.
De Turkse gemeenschap per gemiddelde stad ( met uitzondering van grote steden) is ongeveer 5000 man groot. Terwijl in Duitsland zo rond de 20-50.000 is.
Gun ons wat tijd jongens....

Kaan78 | 09-11-06 | 11:53

@ stem des volks

LOL. Jij niet als enige, maar ook anderen beweren hier dat het CGB GEEN gelijk heeft.
Ten eerste ben jij GEEN jurist, althans een groot deel van de zeikerds hier zijn dat zeer zeker niet. Dus denk niet dat je alleen op grond van het gelijksheidsartikel uit de Grondwet er al bent.

Ten tweede, als je WEL een jurist zou zijn, of er genoeg van af zou weten, dan zou je constateren dat het hier nauwer luistert.
Het gaat er kortgezegd om of het dan wel niet handen schudden het werk van de docente zou kunnen beinvloeden. In vraag vorm: kunnen de kindertjes nadeel ondervinden van het dan wel niet schudden van handen door de docente, in die zin dat ze bijvoorbeeld minder goed kunnen worden opgeleid?

Je snapt wel dat een "ja" hierop belachelijk is en juridisch niet onderbouwd kan worden.

De gelijke behandeling gaat in casu quo dus vooral over de uitvoering van de werkzaamheden en in hoeverre verschillen (zoals weigeren van een handdruk,) invloed kunnen hebben op de uitvoering van werkzaamheden.
Het CGB heeft hierin helemaal gelijk.
Bovendien in het advies niet bindend, hoewel de rechter er veel waarde aan hecht (dit impliceert gelijk al hoe onafhankelijk het CGB is).

Dus al die ophef is kortweg gezegd populistische kletskoek.

Cpt | 09-11-06 | 11:52

Tiepe 09-11-06 @ 11:40
Hoe kom je aan die cijfers van 16 miljoen.
Ik ben er van overtuigd dat er alleen al meer dan 16 miljoen Turken zijn in Europa. ( En dan bedoel ik niet de 73 miljoen in Turkije)
Dan heb je afrikaanse landen en mensen uit Azie, M-O nog niet eens meegenomen.

@jottum 09-11-06 @ 11:42
Het verzet van Nederland tijdens de WO2 was ongeveer 5000 man sterk.
Bron: Oud verzetstrijder. Tegen de einde van de oorlog groeide het getal natuurlijk. Nog ff snel scoren door je op te geven als verzetstrijder... gheghegh.

Kaan78 | 09-11-06 | 11:49

jottum 09-11-06 @ 11:21

Door elk land waar het even kan vol te plempen met Mac Donaldsen en Coca Cola, door miljoenen kostenden wereldwijde PR en reclamecampagnes te financieren om overal Amerikaanse films en muziek te verkopen (campagnes waar lokale producenten niet mee kunnen concurreren). Het is niet met een geweer op je hoofd maar daarom niet minder agressief.

yurp | 09-11-06 | 11:49

@Zeurders 09-11-06 @ 11:33:
Slechte vergelijking? Dat mag je vinden maar het zegt nog iets anders: Hongaren kwamen hier niet eens vrijwillig, maar noodgedwongen en hebben zich desalniettemin volkomen aan Nederland aangepast. Of ze nu een christelijke achtergrond hebben of niet doet helemaal niet terzake.
Het feit dat de muzelmannetjes hier vrijwillig zijn gekomen om wat voor reden dan ook en hun culturele, religieuze discriminerende gebruiken aan ons opdringen en opleggen en daarvoor onze tolerantie en anti-discriminatie wetgeving misbruiken is een gotspe.

koerbagh | 09-11-06 | 11:48

je kunt met 50.000 mensen de macht met geweld overnemen in Nederland is mijn stelling.. Als het maar geod gecoodineerd is en dat wordt lastig met marrocanen....

jottum | 09-11-06 | 11:42

@Tray Hornay
Je lult niet alleen uit je nek maar je hebt ook geen flauw benul waar je het over hebt. Het idee dat de Islam onze samenleving bedreigd is klinklare onzin die je is ingefluisterd door machteloze populisten als Wilders CS. De Islam stelt geen ene fuck voor. Dat is precies de reden waarom sommigen zo graag aanslagen willen plegen: ze hebben geen macht, ze hebben geen geld en ze hebben geen succes. Geweld is het enige instrument die deze invloedlozen nog enige invloed bezorgd. Provinciaaltjes zoals jij worden er erg bang van, in ieder geval. Gaat dat er dan nog wel een keer van komen, van die machtsovername? Dacht het niet, alleen al omdat de huidige belabberde positie waar veel Marokkanen en Turken in verkeren het hen niet eenvoudig maakt een machtsbasis op te bouwen in Nederland en Europa. Maar die Moskeen dan, zult u vragen? Dat zijn toch overduidelijk bewijzen dat de Islam het hier binnenkort voor het zeggen krijgt? Realiseer je dan, dat de Moslims in Nederland een kleine minderheid zijn die in Europa al helemaal niks in de melk te brokkelen heeft. 16 miljoen Islamieten op een bevolking van 450 miljoen zielen is niks. De Islam is dan ook geen bedreiging. Arme mensen zijn dat wel. Als we minder last van vervelende moslims willen hebben, moeten we hopen dat ze minder arm worden.

Tiepe | 09-11-06 | 11:40

Verdonk moet gewoon kunnen incasseren. Je komt niet geloofwaardig over als je verlangt dat Moslims wel moeten kunnen incasseren en zijzelf kan niet eens tegen kritiek of doet gelijk dit soort uitspraken.

Tray Hornay 09-11-06 @ 11:24
Ik vind jou opmerkingen over "de Islam" ook belachelijk. Moeten wij jou dat ook belemmeren om te groeien?
Dat je tevens extremisten gebruikt om een 1 miljoen moslims te criminaliseren geeft al aan hoe "lost" je bent. Dat tevens 20% van Nederland ook niet het onderscheid kan maken tussen zijn buurman en Samir A. wil nog niet zeggen dat je op het juiste spoor zit. Dat Je Balkenende een slappe lul vindt doet daar geen afbreuk aan.

Kaan78 | 09-11-06 | 11:39

@ jottum 09-11-06 @ 11:31
Joe kan eauk dat soort landverraders deaudzwijgen

TyfusLeijer | 09-11-06 | 11:37

iemand varagids gelezen ? Zal wel niet. tog probere? Lees Diewertjuh er eens op na over handenschudden...

Fishwife | 09-11-06 | 11:35

@koerbagh 09-11-06 @ 11:24
De Hongaren zijn een slechte vergelijking, zij vluchtten voor de communisten en konden daardoor op sympathie rekenen. Bovendien zijn de meeste Hongaren christenen, dus minder culturele verschillen te overbruggen.

Zeurders | 09-11-06 | 11:33

Dat die psv voetballer die hier notabene is geboren twijfelt of hij voor nederland of voor marokko wil uitkomen is ook weer zo'n typisch geval van vaderlandsliefde.... "ik woon in Nederland maar voel me marrokaan..."

jottum | 09-11-06 | 11:31

@Zeurders 09-11-06 @ 11:11:
In 1956 zijn hier grote groepen Hongaarse vluchtelingen naar toe gekomen. Daar heeft niemand ooit een probleem van gemaakt, niemand ooit last van gehad. Ze zijn geruisloos opgenomen in de Nederlandse maatschappij. Waarom? Die mensen hebben zich aangepast aan het leven hier. Immigranten an sich zijn het probleem niet, zlefs niet het feit dat ze zich vastklampen aan de cultuur uit het moederland, maar het wordt een ander verhaal als de immigrant van de oorspronkelijke inwoners van het nieuwe thuisland gaat eisen dat zij zich schikken naar de gebruiken en cultuur die ze meebrengen.
Nederlanders die in de jaren '50 naar Australië, Nieuw Zeeland, Canada en de VS zijn geëmigreerd houden zich krampachtig vast aan de nederlandse identiteit en gebruiken uit de jaren '50. Daar is niks mis mee, maar het is nergens zo dat de Nederlander in die landen hun cultuur aan de rest van Australië, Nieuw-Zeeland, Canada of de VS opleggen. Dat is dus het hele verschil met de muzelmannetjes alhier.

@borderliner 09-11-06 @ 11:06:
Je blindheid ziet het verband niet. Denk maar even goed na.

koerbagh | 09-11-06 | 11:24

@dlseth,
ik zou erom kunnen lachen als ze wat minder invloed/macht hadden. Momenteel is het linkse bolwerk een serieuze bedreiging voor ons welzijn en de integratie van allochtonen. Ik ben een idealist geen cynicus. Ik zie de Islam als de belangrijkste bedreiging voor ons welzijn, nationaal en internationaal. Een slappe lul als Balkellende en een politiek correcte kamer is een vochtige 40 graden celcius omgeving voor baccillen om in te groeien. Opruiende Imams en Samir A's dienen uit de samneleving te worden verwijdert. Hun gevaar is zeer groot. Dit bagatelliseren is hetzelfde als Hitler's NDSAP belachelijk vinden maar wel de kans geven te groeien.
.
Amen, ga nu werken. Plezier allemaal!

Tray Hornay | 09-11-06 | 11:24

De conclusie die je kan trekken na lezing van de meeste reacties hierboven is: de linkse kerk is dood maar de rechtse kerk heeft haar plek fluks ingenomen. Alle discussie smorende trucs die rechts zo verafschuwde bij links, worden nu door rechts met dezelfde verbetenheid gebezigd. Hilarisch dat jullie dat zelf niet doorhebben. Maar ook een beetje dom.

Tiepe | 09-11-06 | 11:23

@yurp ... in welke zin dringt de USA ons zijn normen en waarden en culturen op dan?

jottum | 09-11-06 | 11:21

Als Mark Rutte nu eens bij Studio Sport echte mannenmoppen zou gaan vertellen, misschien dat men nog denkt dat hij niet van de Jos Brinkerige is.
Zoals de volgende:

Een man wil een penisvergroting. Dus hij gaat naar een specialist die hem de laatste innovatie op dat gebied aanbeveelt.
Deze bestaat eruit dat men de slurf van een olifant aanbrengt op de plaats van zijn penis.
De man gaat ervoor en komt in het bezit van een gigantische penis.
Op een dag, als hij met zijn vriendin gezellig aan het ontbijt is, kronkelt zijn geval van onder de tafel, pakt een broodje op, en glipt weer terug onder de tafel.
"Wauw!,"zegt zijn vriendin, "kan je dat nog een keer doen?"
De man antwoordt:"Ik zou graag willen, maar ik denk niet dat er nog een broodje in mijn reet erbij gaat".

Korrelig Oorsmeer | 09-11-06 | 11:19

Tray Hornay 09-11-06 @ 10:57

ik heb het puur en alleen over uitingsvormen van cultuur. Muziek, film, mode, eten en drinken etc. Waarbij ik wel wil zeggen dat ik weinig culturen ken die zo agressief hun eigen normen en waarden en cultuur op de wereld opdringen als de USA. Dat dit nou toevallig ook onze normen en waarden zijn heeft daar niks mee te maken.

yurp | 09-11-06 | 11:18

De Commissie past z'n eigen regelgeving niet goed toe. Je mag iemand niet weigeren alleen omdat ie moslim is of homo of christen of pvda'er. Maar als hij of zij uiting geeft aan zijn overtuiging op een manier die strijdig is met jouw organisatie dan mag je die persoon wel degelijk weigeren. Of daarop aanspreken. Dat staat gewoon in de wet Gelijke Behandeling. Kortom: de commissie past de wet niet goed toe. Dat is het grootste probleem. En het daarbij horende probleem is dat niemand de Commissie GB kan controleren en dus niemand ze hier op kan aanspreken. Zoals de Commissie nu z'n werk verricht kan de Commissie inderdaad beter verdwijen. En dat heeft alles te maken met de slechte (in de zin van onkundige) mensen die er op dit moment zitten.

stem des volks | 09-11-06 | 11:13

@Tray Hornay 09-11-06 @ 11:02
Ik vind het eigenlijk altijd wel lachen om te zien dat de partijen die vroeger voor stemrecht voor vrouwen en 'baas in eigen buik' streden nu keihard aan het knokken zijn voor hoofddoekjes en arabische importbruidjes die nog geen 1+1 kunnen optellen.

dlseth | 09-11-06 | 11:11

@Comrade Enver Hoxha 09-11-06 @ 11:05
"het menselijk streven te trekken naar gebieden waar meer en betere toekomstperspectieven voor hen liggen is al zo oud als de mensheid zelf."
De xenofobe reacties op de immigranten overigens ook.

Zeurders | 09-11-06 | 11:11

@ Tray Hornay 09-11-06 @ 11:09

.. daar kan zelfs deze "Linkse Bal" het wel mee eens zijn...;-)

Comrade Enver Hoxha | 09-11-06 | 11:11

Kaan78 hoe vaak heb jij je al ingezet voor Nederland....??

jottum | 09-11-06 | 11:10

@comrade enver Hoxha,
tuurlijk mogen ze een betere toekomst zoeken. Maar het is aan ons NL om ervoor te zorgen dat als ze dat hier doen wij ervoor zorgen dat ons land leefbaar blijft en onze vrijheid, democratie en cultuur behouden blijft.

Tray Hornay | 09-11-06 | 11:09

Rita, doe me nou een plezier, meldt je aan bij Geert. Samen zijn jullie goed voor 20 zetels !!!!
Stem op Geert, Leve de koningin, Houzee, Houzee, Houzee.

BoerKoekoek | 09-11-06 | 11:08

Hoi Kaan, ben je al opgestaan. ouwe uitkeringtrekkert.

Tray Hornay | 09-11-06 | 11:06

@ koerbagh 09-11-06 @ 10:57
En zo maakt iedereen er wat van, da's toch mooi?
Maar hoe kom je nou eigenlijk op dat verhaal van het niet opleggen van de nederlandse taal aan inboorlingen? Ik zie het verband met handjes schudden even niet.

borderliner | 09-11-06 | 11:06

@ jottum 09-11-06 @ 10:59

I know. Dat zeg ik ook niet. Ik sprak slechts over de eerste groep. Voor de latere groepen zal de opmerking van Koebargh wel meer en meer kloppen. Maar dat mensen op zoek gaan naar een betere toekomst voor zichzelf en hun kinderen is op zich heel begrijpelijk. Ik zou het ws. ook doen! Dat dit tot onwenselijke toestanden in (met name in achterstandswijken in) NL leidt, daar zijn vlgns mij zelfs de linkse partijen tegenwoordig wel van overtuigd hoor. Maar het menselijk streven te trekken naar gebieden waar meer en betere toekomstperspectieven voor hen liggen is al zo oud als de mensheid zelf.

Comrade Enver Hoxha | 09-11-06 | 11:05

Verdonk is ook niet bevorderlijk voor de integratie en heeft heel vaak tegen de wet in gehandelt.
Daarom vind ik dat we Verdonk ( volgens haar redernatie) maar moeten opheffen.
Weet iemand hoe vaak Verdonk tegen de wet in heeft gehandelt? Is dat 100, 1000 of 10.000 keer? En is daar als eens een onderzoek naar gedaan?

Tevens vind ik CGB groot gelijk hebben.
Eigenlijk zouden ze IND moeten aanklagen in Den Haag voor misdaden tegen de menselijkheid. Ze kunnen dit niet afdoen als zijnde "foutjes".
Het lijkt wel alsof de IND een staat binnen Nederland zelf is.

Kaan78 | 09-11-06 | 11:04

@borderliner 09-11-06 @ 11:01:
Dan zet je dat klote-geloof en je trots maar even opzij, en bid je 's avonds THUIS om vergeving dat je je niet aan de regels hebt gehouden. Kun je daar niet mee leven: wegwezen, dan ga je maar wonen waar dat allemaal gewoon is.

koerbagh | 09-11-06 | 11:03

Islam is niet alleen een godsdienst het is een levensovertuiging die werkelijk alles voorschrijft. Islam (overgave) kent geen concessies, meededogen of enige vorm van verlischting. Islam is een dictatuur. En dit zijn niet alleen mijn woorden maar ook die van Alexis de Tocqueville, 1 van de grootste politiek filosofen aller tijden.

Tray Hornay | 09-11-06 | 11:02

@Comrade Enver Hoxha 09-11-06 @ 10:57:
We hebben ze gevraagd om TIJDELIJK een tekort op de arbeidsmarkt op te vullen, ja... Ik ben er wel voor om een einddatum voor dat "tijdelijk" nu eens op de agenda te zetten.

koerbagh | 09-11-06 | 11:01

@ koerbagh 09-11-06 @ 10:51
Is ook niet moeilijk, maar als je vanuit je geloofsovertuiging geen andere man dan je eigen man mag aanraken, en je bent daarvan heilig overtuigd, dan heb je daar ook gewoon respect voor te hebben. Punt uit!

Tray Hornay 09-11-06 @ 10:54
Ja hallo, als koerbagh begint over dat wij met onze eigen handen deze natie hebben opgebouwd, dan kan 'ie die bal verwachten natuurlijk :)

borderliner | 09-11-06 | 11:01

@ Comrade Enver Hoxha Wij hebben wellicht 20.000 allochtonen naar Nederland laten komen in de jaren 70 om hier TIJDELIJK te werken, wij hebben niet 1,5 miljoen allochtonen gevraagd om naar nederland te komen...

jottum | 09-11-06 | 10:59

@borderliner 09-11-06 @ 10:50:
Gelul. God heeft er geen flikker mee te maken, dat maak jij er weer van. Nederland heeft ooit in de 17e eeuw de halve wereld in handen gehad. Toch spreekt de halve wereld geen Nederlands. Zelfs in Indië, waar Nederland het 300 jaar voor het zeggen had hebben wij onze cultuur niet aan de inboorlingen opgedrongen. Integendeel: de Nederlandse regenten en ambtenaren aldaar werd aangeraden zo snel mogelijk Maleis te leren en de cultuur te respecteren.

koerbagh | 09-11-06 | 10:57

@ yurp,
ik zie Amerika als een eigenwijze christelijke neef. Maar wel degeen die ons onvoorwaardelijk steunt als er problemen zijn. En bovendieen een principiele houding hebben wat goed en kwaad is. Misschien geen land om in te wonen maar ik ben god dankbaar dat ze er zijn.

Tray Hornay | 09-11-06 | 10:57

@ koerbagh 09-11-06 @ 10:51

... geldt dat niet voor alle vormen van geloofsovertuiging? Leuk, maar hou THUIS, dat gelul!! Het feit dat we "iets in deze al vele honderden jaren doen en dus een onderdeel is geworden van onze cultuur" doet daar toch niets aan af? Geloof is een prive-zaak, houdt dat dan ook prive.
En jouw uitleg (10:38) waarom de eerste generatie allochtonen naar nederland is gekomen is ook wel ERG kort door de bocht. We hebben ze gevraagd, destijds.

Comrade Enver Hoxha | 09-11-06 | 10:57

@jottum 09-11-06 @ 10:49
CGB is gebaseerd op de opgezet in 1994, ik meen onder het laatste Lubbers-kabinet (CDA/PvdA), dus niet alleen links heeft er mee ingestemd. Mee eens dat het wel het soort werk is dat linkserige juristen aantrekt.
.
Overigens heeft de altijd standvastige PvdA ook twijfels bij de beslissingen van de CGB op het gebied van handengeefkwesties.
www.pvdarotterdam.nl/...
www.gelderlander.nl/...

Zeurders | 09-11-06 | 10:56

Nederland is voor Nederlanders en niet voor dubbele paspoorthouders en islamgebruiken uit de middeleeuwen... we moeten NU ingrijpen anders leven wij in 2020 in een land met Islam normen en waarden.... geen pretje voor de dames hier.... Islam komt nu al via GL en de PVDA aan de macht... STOP DIT!!! Als de macht van de turken al zo groot is dat zelfs dat Genocide standpunt wordt gedraaid dan weer je wat hun macht al is...

jottum | 09-11-06 | 10:54

@borderliner,
zoek de schuld maar weer bij de NL zelf. Zat te wachten wanneer de slaven erbij werden gehaald. Slavernij is het laatst in Saudie Arabie afgeschaft en erigenlijk wilde ze dat niet omdat er in de koran uitdrukkelijk wordt gesproken over slavernij. Volgens echte moslims moet slavernij toegepast worden en rara wie hebben ze daar voor in gedachten?

Tray Hornay | 09-11-06 | 10:54

@borderliner 09-11-06 @ 10:42:
Wat iedereen thuis tussen eigen 4 muren doet interesseert me geen hol. 5 keer daags met de bips omhoog, kop richting mekka? Prima. Thuis.
Al moet je van je geloof op je kop staan te bidden terwijl je anaal genomen wordt door een hond: kan me niet schelen: Thuis.
We hebben het hier over het openbare maatschappelijke leven en daar heb je je aan te passen. Als ik naar Tokio ga maak ik ook een buiging naar m'n gastheer en laat m'n schoenen buiten de deur staan. Ik toon daarmee respect voor de mens waar ik te gast ben en diens cultuur. Is toch niet zo moeilijk...

koerbagh | 09-11-06 | 10:51

@ koffiepot 09-11-06 @ 10:47
:), kopje koffie dan maar?

borderliner | 09-11-06 | 10:51

Tray Hornay 09-11-06 @ 10:41

ik kreeg laatst een nieuwe Bosatlas onder ogen waarbij bijvoorbeeld heel Zuid-Europa één overzichtskaartje kreeg en Marokko en Turkije uitgebreide detailkaarten. Dat vond ik inderdaad erg bizar en niet goed. Je kunt echter het feit dat bijvoorbeeld steeds minder mensen Sinterklaas en steeds meer mensen 'amerikaans' kerstfeest vieren niet in de schoenen van een commissie of de politiek schuiven. Wat dat betreft is Amerika wellicht het grootste gevaar voor onze eigen identiteit. We eten Amerikaans fast-food, onze TV is compleet veramerikaniseerd, we luisteren Amerikaanse muziek, dragen Amerikaanse mode etc.

yurp | 09-11-06 | 10:50

borderliner 09-11-06 @ 10:42

Juist dat "simpele" handje schudden wat hier en in de rest van Europa een blijk van wederzijds respect is moet je niet aan willen tornen.

Wat ik bedoelde met "opzouten" is een reactie op jottum 09-11-06 @ 10:37

Salvatore Riina | 09-11-06 | 10:50

@ koerbagh 09-11-06 @ 10:38
Onze voorouders hebben over de ruggen van vele slaven een welvarend land opgebouwd! En ja we hebben ook een aantal dingen op correcte wijze gedaan.
Maar wat jij nu verteld wijkt af van onze christelijke traditie.
Die zegt dat wij dit land en alles wat er in leeft in bruikleen hebben van God.
Dát is onze traditie. Dus wíj hebben er geen recht op! De wereld is van God en wij mogen die gebruiken. Wij, de nederlanders, hebben daar maar al te vaak gebruik/misbruik van gemaakt. Sterker nog, Nederland is daardoor zo welvarend geworden en niet omdat we zulke lieverdjes waren.

borderliner | 09-11-06 | 10:50

@Zeurders dit soort goed gesubsidieerde clubjes zijn opgezet door links en worden grotendeels ook bevolkt door links...

jottum | 09-11-06 | 10:49

hebben wij überhaupt wel een cultuur?? een zeikcultuur ja.

koffiepot | 09-11-06 | 10:47

@borderliner 09-11-06 @ 10:38
Ja en dat aanpakken van de problemen is precies wat we moeten doen. De zachte methode werkt klaarblijkelijk niet. Dus daarom is een harde doch rechtvaardige aanpaak absoluut noodzakelijk. Handjeschudden lijkt triviaal, maar het is mijn inziens absoluut noodzakelijk om nix verder toe te geven dan waar de lijn wordt gezet.

Tray Hornay | 09-11-06 | 10:45

@ Salvatore Riina 09-11-06 @ 10:31
Je hoeft je toch niet aan alles aan te passen.
En als het in jouw cultuur en jouw belveing niet gebruikelijk is om een hand te geven, dan hoef je dat toch niet te doen? En daarom hoef je dan toch niet terug naar je eigen land? Alleen maar omdat je geen handje wilt schudden?

borderliner | 09-11-06 | 10:42

@yurp,
nee dat is idd zo. Met geschiedenis kreeg ik lessen over Amerika, de kruistochten en de kennismaking met de Islam. Met Aardrijkskunde kreeg ik les over Marokko (moest zelfs enige Marokkaanse woorden kennen!!!!) en Balkenende mag geen eens meer de VOC erbij halen (slapppe lul natuurlijk, had zijn rug recht moeten houden). Maar NL heeft toch altijd een heel open culttuur gehad met veel invloeden van buitenaf. Het vrije en liberale is typisch NL. Juist dit moeten we verdedigen. Klederdracht vind ik onzin. De gebroeders De Witt, M. de Ruyter, Hugo de Groot, Christiaan Huygenz etc. zijn natuurlijk wel mensen om trots op te zijn.

Tray Hornay | 09-11-06 | 10:41

jottum 09-11-06 @ 10:37

Heel simpel: OPZOUTEN !

Salvatore Riina | 09-11-06 | 10:40

jottum 09-11-06 @ 10:29
Onder leiding van de linkse kerk?
Onze grote Roerganger JP is toch niet van de Linkse kerk?

Zeurders | 09-11-06 | 10:40

@borderliner 09-11-06 @ 10:19:
Het feit dat we bestaan, dat onze voorouders met hun blote handen dit land aan de zee hebben onttrokken, dat wij hier met onze cultuur en onze normen en waarden een land hebben opgebouwd waar wij goedverdoeme zelf de baas zijn. De immigrant is hier gekomen om deel te hebben aan de rijkdom die wij hier met onze cultuur in eeuwen hebben opgebouwd. Dat geeft ons het recht.
En dan kom je weer met datzelfde kul-argument "laten we elkaar met respect benhandelen, dan komen we er wel uit", het hele punt is nu juist dat die muzelmannetjes en -vrouwtjes dat nu juist niet doen door hun achterlijke culturele uitingen. Het niet schudden van handjes is een uiting van disrepect naar ons toe. Het enige respect dat een muzelmannetje daarmee toont is het respect naar zijn idiote maangodje en zijn even achterlijke pedo-profeet.
Dat heeft niks met achterdocht of angst te maken, dat heeft te maken met een afkeer van het ideologische "weg met ons"-virus dat al zo'n 60 jaar in Nederland rondwaart.

koerbagh | 09-11-06 | 10:38

@ Tray Hornay 09-11-06 @ 10:22
Oh, en jij bent onze correspondent die achter hun linies is geweest?
Kom op zeg, als we nou eens echt de problemen aanpakken, ipv het over handjes schudden hebben?
jottum 09-11-06 @ 10:27 komt met een goede opmerking.
Een wezenlijk probleem is onderwijs. En dan onderwijs in de nederlandse taal.
De kinderen leren zo een taal. Dat is niet het probleem.
Het taalprobleem zit 'em bij de ouders.
Ik zou Rita en alle andere politice veel meer willen horen over het investeren in onderwijs en in goed taalonderwijs. En het feit dat je in welke functie dan ook de nederlandse taal machtig moet zijn.
Geen postbus 51 folders in het arabisch, turks of wat dan ook.
Als je de taal spreekt, dan kun je met elkaar communiceren.

borderliner | 09-11-06 | 10:38

Ik wil 5 x per dag bidden, ik geef mannen geen hand, ik wil geen alcohol of varkensvlees in mijn kerstpakket, ik wil op alle feestdagen van de islam een vrije dag, ik wil 1 maand per jaar na de onsondergang 20 minuten pauze om te kunnen eten, ik presteer een maand lang in de middag niets omdat ik dan bijna flauwval van de honger en ik stap naar elke commisie die bestaat op het moment dat ook maar iets me niet bevalt....

lekker personeel....

jottum | 09-11-06 | 10:37

@jottum 09-11-06 @ 10:33

Niet alleen dat natuurlijk. Maar hoeveel Nederlanders ken jij die echt trots zijn op klederdracht, Jantje Smit of de gebroeders de Wit?

yurp | 09-11-06 | 10:36

koerbagh 09-11-06 @ 10:29

alleen blijkbaar niet in het Nederlands dus. Vreemd. Wellicht een protestantse weerstand tegen alles dat 'Rooms' is? :)

yurp | 09-11-06 | 10:33

@ yurp dat we alles aan ons zelf te wijten hebben is zo makkelijk... omdat we tegenwoordig ook surinaams eten... wat een bullshit...

jottum | 09-11-06 | 10:33

Tray Hornay 09-11-06 @ 10:24

Ik heb het niet over problemen, ik heb het over het feit dat de 'Nederlandse cultuur' in rituelen, helden en symbolen niet zoveel voorstelt en dat we dat aan onszelf te wijten hebben.

yurp | 09-11-06 | 10:31

borderliner 09-11-06 @ 10:19

Het is heel normaal dat je je aanpast aan de gewoontes van het land waar je woont, niets meer niets minder.

Salvatore Riina | 09-11-06 | 10:31

borderliner 09-11-06 @ 10:27
Maakt het iemand een betere moslim als hij 5x per dag bidt? Het is toch slechts een gebruik?

oppie | 09-11-06 | 10:30

@yurp 09-11-06 @ 10:27:
Omdat het in het Engels een gevleugelde uitdrukking is. Ja, in het Duits ook, en ongetwijfeld in het Italiaans ook. Des te meer illustratie dat een breed pan-europees gedragen gedachtengoed is.

koerbagh | 09-11-06 | 10:29

Het lijkt wel of er hier in Nederland iets aan het eten wordt toegevoegd waardoor wij al onze weerbaarheid verlieen en onze normen, waarden en cultuurgoed als lamme slaafjes aan het vernietigen zijn....
En alles onder aanvoering van de Linkse kerk....

jottum | 09-11-06 | 10:29

Heb net via de website van de CGB maar een klacht ingediend tegen de CGB. Er is schijnbaar een juridische procedure gestart nu, ben benieuwd.

Roeieber | 09-11-06 | 10:28

is het onze schuld dat de eerste immigranten die hier al 40 jaar zijn geen woord Nederlands spreken?

jottum | 09-11-06 | 10:27

@ Mocromania 09-11-06 @ 10:18
Maakt het mij een betere werknemer als ik jou de hand schud?
Het is een gebruik en meer niet. Er zijn zoveel gebruiken.

borderliner | 09-11-06 | 10:27

@koerbagh 09-11-06 @ 10:09

'Quando sei a Roma fai come i Romani'. Een Italiaans spreekwoord vertalen oke. Maar waarom dan weer in het Engels en niet gewoon in het Nederlands?

yurp | 09-11-06 | 10:27

@yurp,
bullshit. In Engeland, Frankrijk, Duitsland, Belgie, Spanje en zelfs Scandinavie hebben ze allemaal dezelfde problemen als wij hier. Misschien moeten we maar eens stoppen de schuld bij ons zelf te zoeken.

Tray Hornay | 09-11-06 | 10:24

Van de week weer een sollicitant die alleen wilde solliciteren als ze 5 x per dag mocht bidden.... Denk je nu echt dat ik zo iemand aanneem...? Die lui prijzen zich totaal uit de markt en hebben daardoor een uitkering die WIJ betalen...

jottum | 09-11-06 | 10:23

@borderliner,
Ja maar zij graven onze loopgraven. De muzelmensen hebben hun loopgraven al af.

Tray Hornay | 09-11-06 | 10:22

@jottum 09-11-06 @ 09:32

naar mijn idee komt dat toch echt door ons autochtonen. We vreten niks als er geen 'italiaanse roerbakmix', 'provinciaals vispannetje' of 'turkse gehaktbalkruiden' op staat. Iedereen staat te wokken en te tapassen. Geen hond kent ons eigen volkslied, Nederlandse producten worden niet verkocht omdat de chinese versie toch echt een paar dubbeltjes goedkoper zijn. Nederlandse bands maken muziek met Engelse teksten, tradities die je noemt zoals 'zwientjetik' en schuurfeesten worden hooguit op SBS6 uitgezonden ter vermaak van de 'meer ontwikkelde nederlanders' zodat ze kunnen lachen over domme provincialen. Vind je het gek dat er geen Nederlandse cultuur is? Daar kun je alleen onszelf de schuld van geven.

yurp | 09-11-06 | 10:22

@ QB (ja die.....) 09-11-06 @ 10:14

Ik begrijp dat die valse kunstgebittenschaterlach van Rita, als Femke weer een punt maakte, bij jou allerlei Warme Gevoelens opwekte? Ik vond het nogal onzeker overkomen. Maar: eerlijk is eerlijk, ik kan niet naar Rita kijken en luisteren zonder afkeer te voelen voor deze schaamteloze opportunist, die opblaaspop van Kay van der Linde. Dat zal best meespelen. Gek dat ik dat bij andere rechtse grootheden (Bolkestein, Wiegel, Kamp) toch niet heb, dus met die tunnel valt het wel mee.

Comrade Enver Hoxha | 09-11-06 | 10:21

@ koerbagh 09-11-06 @ 10:09
Maar waarom MOETEN wij hen ONZE normen en waarden opleggen?
Wie geeft ons dat recht?
God?
Onze aloude Christelijke traditie?
The Moral Majority?

Zolang we elkaar met respect behandelen kunnen we er best uitkomen.
Het feit is alleen dat de tegenstellingen zo groot worden. er is een loopgraven oorlog aan de gang. Verdonk, Pastors en Wilders zijn druk bezig om die loopgraven nog dieper te graven. Nog even en ze zitten zo diep dat ze de blauwe lucht niet meer zien. En dan zijn ze gevangenen geworden van een, door henzelf geschapen, verkrampte maatschappij, waar niemand meer durft te zeggen of te doen wat 'ie wil.
Geregeerd oor angst en achterdocht.

borderliner | 09-11-06 | 10:19

Ach... ik schaar dit onder het kopje electoraal gestoei van Rita.
Het is heel simpel: Discriminatie op grond van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is in Nederland niet toegestaan, zo bepaalt artikel 1 van de Grondwet. Sinds 1 december 2003 mag men ook geen onderscheid maken op grond van handicap of chronische ziekte.
Voordat iedereen elkaar napapagaait... wie zegt dat het CGB links is?? Of is elke rechtvaardige uitspraak tegenwoordig links!? (ze volgen namelijk slechts de letter van de wet)
Kortom, laat Rita de wet veranderen als die haar niet bevalt i.p.v. macho gedrag vertonen om een orgaan die goede controlerende taken uitoefent.
De betreffende school kan natuurlijk ook gewoon naar de rechter gaan zodat we wellicht jurisprudentie creëren voor toekomstige kwesties.
En voordat alle Wilders aanhangers hier weer anoniem bijdehand gaan doen.... mijn persoonlijke mening is dat je iemand gewoon een hand moet kunnen geven en als je dit perse niet wilt dan moet je bij jezelf te rade gaan of je wel op je plek zit in je huidige functie. Met thuiswerk heb je er bijvoorbeeld geen last van.
By the way... er zijn ergere dingen op de wereld.

Mocromania | 09-11-06 | 10:18

@koerbagh,
idd. Wat een stel droeftoeters lopen hier soms rond hey.

Tray Hornay | 09-11-06 | 10:14

Comrade Enver Hoxha 09-11-06 @ 09:49, heb je last van tunnelvisie knul...?

domme gansje femke kom meerdere malen louter -met haar smoelwerkje open- dom vooruitgapen, als rita weer eens fijn wat raken klappen uitdeelde.

groenlinks is zoooo 1996, en dus zoooo dood tegenwoordig. OP NAAR DE NUL ZETELS !!!

QB (ja die.....) | 09-11-06 | 10:14

borderliner 09-11-06 @ 10:03

We hebben genoeg geïncaseerd,het is nu tijd om een grens te trekken (eigenlijk veel te laat naar mijn zin)

Salvatore Riina | 09-11-06 | 10:13

@h.a.n.s. 09-11-06 @ 10:08:
Dat is al een keer of tig opgemerkt, we weten het nu wel. Heb je ook nog iets inhoudelijks op te merken behalve gezeik over een spelfoutje?

koerbagh | 09-11-06 | 10:12

Gelijke behandeling? Volgens mijn kennis van de Nederlandsche Taal betekent dat nog steeds dat zo'n uitspraak voor iedereen geldt. Dus laten we het handen schudden dan maar helemaal afschaffen, want als ze een moslim die geen handen schudt niet mogen weigeren, dan mij toch zeker ook niet...
'
Politieke correctheid, ga eens deaud...

padjakker deluxe | 09-11-06 | 10:09

@borderliner 09-11-06 @ 10:03:
En dat is nu precies het punt: de muzelmannetjes en -vrouwen leggen de Nederlander hun waarden op. Zij laten ons niet onze waarde, door zich aan hun achterlijke cultuur vast te houden en zich niet te willen gedragen naar het aloude West-Europese adagium "' s Lands Wijs, 's Lands Eer" (of "when in Rome act like Romans", zo u wilt), en dan zouden wij hun wel in hun waarde moeten laten.
Ik beschouw elke weigering een poot te geven, elke uiting van buitenlandse (moslim) gebruiken die aan ons worden opgedrongen onder het mom van gelijke behandeling en anti-discriminazi als een klap in het gezicht en een belediging voor de Nederlandse cultuur en de Nederlanders.

koerbagh | 09-11-06 | 10:09

Jou geaardheid? JOUW geaardheid.

h.a.n.s. | 09-11-06 | 10:08

Bij de laatste 'Lijst 0' was Pastors ook, zag er ook niet echt hetero uit.

Traag | 09-11-06 | 10:07

@Tichtus,
idd, die "3 geslachtsrijpe & gehoofddoekte gleufdiertjes" zag ik van de week op tv. Ongelofelijk hoe het hier soms aan toe gaat. Mark Rutte blijkt dan ook echt een 1ste klas sukkel te zijn. Maar die wijven hebben zo'n grote bek tegen ONS, maar thuis tegen hun vent zijn ze niet zo brutaal dunkt mij.

Tray Hornay | 09-11-06 | 10:06

Ok... Wij allen leven hier onder de ChGristelijke normen en waarden en ook ik vind het niet je van het maar godfrietbouwman! Donderstraal toch op met dat gezeik, in plaats van intergratie is het net als of ze steeds meer problemen zoeken om moeilijk te doen! Een hand schudden? Lustelijke gedachtes? Zijn die gasten zulke rukkers? Als ik sexuele frustraties zou krijgen van het schudden van een hand dan ga ik toch maar eens naar de dokter. Het liefst zouden ze de vrouw in een houte doos stoppen zonder gaatjes anders zouden ze kunnen kijken in de gaatjes en onzedige gedachtes kunnen krijgen... Boerka, ja dan kunnen ze in ieder geval lopen (en keuke schoonmakke?)

Go Ritta! nog even en ik zie af van de partij van de dieren en ga gewoon weer zoals altijd VVD stemmen. Gezeik allemaal, we leven niet meer in de middeleeuwen en dat geld voor ieder geloof!

Ko_de_Boswachter | 09-11-06 | 10:06

alweer een goede reden om vvd te stemmen!

ReneD | 09-11-06 | 10:06

-weggejorist-

F. Wood | 09-11-06 | 10:05

@2amazing: Behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.... best een belangrijk stukje wat je even links laat liggen. In die wet staat namelijk dat het verboden is om op basis van sekse te discrimineren... En van een commissie religie zou ik dan verwachten dat mevrouw inderdaad te horen krijgt dat ze gelijk heeft. Maar van een orgaan wat juist die gelijkheid heeft staan verwacht ik dat ze iedere vorm van discriminatie, en dus ook de discriminatie met religie als achtergrond, naar de prullenbak stuurt. Discriminatie over sekse is erger dan religie, want sekse is geen keuze en religie wel. Of moeten vrouwen allemaal netjes terug aan de ketting omdat de dominee dat zegt?

OpenDeur | 09-11-06 | 10:05

Goedzo. Het leukste van Rita's aankondiging dat ze de stekker uit die commissie wil trekken was het gezicht van Femke Halsema, die spontaan wit wegtrok.

Dada_ | 09-11-06 | 10:04

@Deense Postbode 09-11-06 @ 09:54
Andere mensen NIET in hun waarde laten omdat je vindt dat ze zich aan jouw normen en waarden MOETEN aanpassen is behoorlijk verkrampt!!
Hmmm..... eerder bekrompen.
En nogmaals, blijkbaar kan hier meer worden uitgedeeld dan geïncasseerd.

borderliner | 09-11-06 | 10:03

@ sjaakdeslinksesul 09-11-06 @ 09:22
Houdt u ons op de hoogte van uw ervaringen inzake de zaak tegen het CGB ?

TyfusLeijer | 09-11-06 | 10:02

@ koffiepot 09-11-06 @ 09:33
Fout - WIJ hadden vrijheid van godsdienst en LEVENSOVERTUIGING. Toen kwamen ZIJ erbij en besloten dat het tijd werd om ons dat af te pakken. Hier een toneelvoorstellinkje onmogelijk gemaakt, daar een columnistje op de openbare weg afgeslacht en wie nu nog wat zegt krijgt 3 geslachtsrijpe & gehoofddoekte gleufdiertjes over de vloer die met de camera erbij ons de maat nemen over ONZE democratische verworvenheden waar hun 'superieure' cultuur in eeuwen nog niet aan toe is gekomen. De vrijheid van godsdienst wordt in het geheel niet aangetast doordat er in bepaalde beroepen eisen aan je gesteld worden die op gespannen voet staan met wat jouw geloof je voorschrijft - je zult dan alleen DAT beroep niet kunnen uitoefenen. Wanneer je van jouw God op zondag absoluut niet mag werken en voor een bepaalde mogelijke baan is dat wel vereist of zelfs maar gebruikelijk dan is het jouw geweten waar jij mee in het reine moet zien te komen en zo zie je dus maar weinig overtuigde veganisten aan de lopende band van de kippeslachterij.
(Maar niemand hoeft kip te eten als ie dat niet lust...)
Rita Verdonk overigens wil wel op basis van dwang witte kinderen met de bus naar zwarte scholen laten vervoeren - helder standpunt voor de nummer 2 van de liberalen... (en dat rijmt op gladde alen...)

tichtus | 09-11-06 | 10:02

Wel vreemd, dat deze "problemen"tien jaar geleden niet voor kwamen, geen gezeur over handen schudden, hoofddoekjes enz enz. Ineens zijn die moslims erg gelovig geworden, daar is niks mis mee, maar moslims moeten dat maar doen in hun eigen land, want zo goed gaat het daar niet!!!! Noem een moslimland waar het goed gaat, de mensen worden er arm en dom gehouden door een paar gekken, die net als hier vroeger de arme mensen dom hielden. Nu moeten deze geloofstrijders maar eens strijden waar ze werkelijk moeten strijden, dus thuis, en dat is zuidwaarts, oostwaarts, rijden maar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

trikertje | 09-11-06 | 10:00

Wij, van Commissie Gelijke Behandeling, vinden dat je mensen ongelijk mag behandelen.

the_Tzar | 09-11-06 | 09:59

Kijk, Rita is een heerlijk wijf maar de rest van dat behoudende clubje vertrouw ik voor geen cent!

douwe | 09-11-06 | 09:59

Jack van Gelder: ''en Mark Rutte, wat vindt jij nou van alle commotie rondom de aars van Stefan Postma''?

Karel Kaalmans | 09-11-06 | 09:59

@Comrade Enver Hoxha 09-11-06 @ 09:49
Vond Rita op het gebied van eerwraak een stuk sterker. Wbt afschaffing van CGB probeerde Femke te scoren door te zeggen dat het maar 1 of 2 zaken waren, je kan ze moeilijk allemaal de revu laten passeren. Maargoed, het is onmogelijk ook als politicus om over alles alle feiten te kennen, kwestie van je wat verdiepen in een paar onderwerpen waarvan je denkt dat de ander niet zo bekwaam is en je scoort wat punten.

oppie | 09-11-06 | 09:58

Ik denk dat men bij de VVD onze Mark iets te hoog hebben ingeschat, maar wel een goed punt van Rita, om alles wat ook maar een beetje naar salonsocialisme ruikt, af te willen schaffen. Al denk ik dat het een beetje laat komt.
Trouwens als Zalm verklaart, de gulden te goedkoop heeft ingeruild t.o.v. de euro, als Hoogervorst een draak van een maatregel (nieuwe zorgstelsel) door onze strotten flikkert en als die zelfde Rita, een ronduit mensonterend beleid voert t.a.v. asielzoekers.... dan heb je het als voormalig VVD adept wel gehad met ze.

Karel Kruizenruiker | 09-11-06 | 09:58

@ Lachende Scheerkwast 09-11-06 @ 09:54

.. coming from a complete Dork as you I concider THAT as a compliment!!!
Lekker op die Lakei van t land van ooit stemmen de 22e heur!!! Regering zal die nooit.

Comrade Enver Hoxha | 09-11-06 | 09:58

Had het hier nog met mijn vriendin over. Ik uitte mijn ergernis over die beslissing en zei iets in de trant "this country is going straight to hell". Zij natuurlijk klagen dat ik racistische trekjes vertoon. Maar kom op he, elke keer moeten WIJ toegeven, nooit komt er enige concessie van andere zijde. Gelukkig kan ik hier op GS mijn frustratie uiten.
Moslimhoer ga lekker naar Iran. Commissie Gestoorde Bosmongolen ga deaud.

Tray Hornay | 09-11-06 | 09:57

@borderliner 09-11-06 @ 09:48
Ik zal jou eens op mijn manier begroeten door mijn Gelderse worst eens even een close encounter te geven op volle snelheid met jouw linker oog. Weigeren? Ies discriminasie! Racist! Waarom haat jij andere geloven!?

dlseth | 09-11-06 | 09:56

Way 2 go, lovely Rita, mieterse`meid!!!
Meteen AL die gesubsidieerde windbuilen @ "anti-discrimiNazi"bureaux aanpakken en financieel op 0 zetten.
Dat gezeur over "discrimiNazi" is zeau jaren '70....
Meteen ook dat artikel uit de Grondwet schrappen.
Voorkomt al dat gezeur van iSSlam-mietjes als die Rotturrrdamse grapjurk Feizal die klantmanager bij de Sociale Dienst wenst te worden.
Burka?
Gewoon uit vrachtvliegtuig boven de Sahara uitpleuren (burqa dient meteen als parachute ;-)
Pin had het toch zeker zo gewild?

www.cgb.nl/

Mayakovnik | 09-11-06 | 09:56

Deze kudt commissie vindt alles en iedereen "een discriminerende rasist" als die anders denkendt ist of iets rechtsert dan onze Russische kameraadt Stalin.
Dit is fascisme pur sang en daar spug ik - gal - op.

TyfusLeijer | 09-11-06 | 09:56

Je hoeft de CGB niet op te heffen... wat aan haar samenstelling doen is meer dan voldoende. Er zitten alleen maar (veel) teveel linkse geitenwollensokken in de commissie... Benoem Geert Wilders en Marco Pastors tot leden van de CGB en de commissie doet hele goede uitspraken :-)

Mr. Mouskovic | 09-11-06 | 09:55

@ koffiepot
Als ze nou zou weigeren IEDEREEN een hand te geven uit godsdienstoverweging, zou er gelijke behandeling zijn en geen discriminatie op basis van sexe. Mevrouw doet dat echter wel. Het CGB geeft haar, tegen onze wet tegen discriminatie in, gelijk.

Verder moet ze zelf weten wat ze doet of niet doet, maar heeft ze zich wel te schikken naar wat haar werkgever of haar functie van haar vraagt.

Tobus | 09-11-06 | 09:55

koffiepot 09-11-06 @ 09:33
Lees dan Wiki goed.
>1 Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.<
Volgens de wet!!
Dus daar is geen commissie voor nodig gewoon naar de rechter.
Wel leven in een rechtsstaat en gelukkig geen, hoewel het er erg op lijkt, een commissiestaat.

2amazing | 09-11-06 | 09:55

@sjaakdeslinksesul 09-11-06 @ 09:22: Wat loop je moeilijk te doen. Sla die hele CGB dan over en stap meteen naar de rechter. De uitspraken van de CGB zijn echt niet bindend.

sammy de moraalridde | 09-11-06 | 09:55

Hehe eindelijk iemand die wakker word...
Gelijke behandeling zoals alle NEDERLANDERS!!!!!!!!!
RITA FOR PRESIDENT...........

BIG-ERN | 09-11-06 | 09:55

Borderliner, lijd jij wellicht aan en ongeneeslijke vorm "projectie?" De "verkrampte" maatschappij dat ben jij!

Deense Postbode | 09-11-06 | 09:54

kijk Mark, da's nou een wijf met ballen.... Neem daar maar eens een voorbeeld aan...
@Comrade Enver Hoxha, tjezus wat ben jij een lutser... linkse bal!

Lachende Scheerkwast | 09-11-06 | 09:54

koffiepot 09-11-06 @ 09:33
De vrijheid van godsdienst en levensovertuiging is nooit in het leven geroepen zijn om de steeds vreemdere rituelen van sektes en uitheemse geloofsovertuigingen te verdedigen. Zeker niet als ze, zoals blijkt, destabiliserend werken in een maatschappij die dit niet gewend is of daar ook maar de minste behoefte aan heeft. Als het aan de commissie ligt zetten we alle oude waarden op losse schroeven en gaan alles herijken ten behoeve van een landelijk nog steeds absolute moslimminderheid die onze eeuwenoude waarden niet accepteert.

chinaski | 09-11-06 | 09:53

Luister, kijk Rita trekt meer stemmen dan ik, maar luister kijk ik heb meer vriendjes in de partij, dus luister kijk gaat de VVD verliezen met dank aan de VVD-top. Maar luister kijk ik stap trouwens over naar het CDA, want daar kan ik volgens JP ook leider worden.

Erik B. | 09-11-06 | 09:52

Rita is los. Het vrouwtje is in full-swing, en ze hep d'r zichbaar zin an. Zoals ze Halsema in de hoek zette: onbetaalbaar.
Die arme, arme Mark Rutte moet zich zolangzamerhand wanhopig beginnen te voelen. Eérst bij met bijkans piepende en overslaande stem bij Paul de Leeuw roepen dat je echt geen heaumeau bent, daarna roepen dat je echt geen wethouder Hekking bent, om vervolgens je allergrootste concurrent binnen de partij er met je buit vandoor te zien gaan.
'T schijnt dat Mark al aan het solliciteren is naar de burgemeesterpost van Juinen.

degryzedoffer | 09-11-06 | 09:52

jouW geaardheid gayfriend

langl8 | 09-11-06 | 09:52

Blijft ook raar. Iemand KIEST ervoor zijn religie belangrijker te vinden dan zijn baan, en eist dan dat het mag op grond van gelijkheid...
Dacht dat we het in Nederland eens waren over religie. Religie prima, moet je vooral doen, maar val er niemand mee lastig en religie komt in Nederland zeker niet op plek nummer 1. Verder proberen we openbaar en religie niet te mengen. Blijkbaar zitten er in dit orgaan dus veel mensen die religie belangrijker vinden dan gelijkheid... en dat vind ik vreemd voor een groepje wat juist gelijke behandeling in de naam heeft.

OpenDeur | 09-11-06 | 09:51

Salvatore etc. idem; waaraan ik zou willen toevoegen dat in Ameriqua dat gedwongen mengen ook is mislukt. Werden kindertjes met bussen uit hun wijk gehaald om naar een zwarte school te gaan. (of net andersom)
Misschien moest Rita eens inzien dat repatriëringsrogramma's zo langzamerhand meer zoden aan de dijk zullen zetten. Er lopen zo ontzagijk veel onwelwillenden rond, laat hen maar optiefen ten bate van de goeie allochteaunen. De populatie moslims zal dan in elk geval flink uitgedund worden.(Ze zijn immers allemaal zo'n beetje familie van elkaar moewaha)

Deense Postbode | 09-11-06 | 09:51

@ Aussie 09-11-06 @ 09:20

... heb jij naar een ander debat zitten kijken? Er bleef NIETS van Rita over, NIETS! Ze verweet Groenlinks regeringsbeleid van de laatste 12 jaar (Quote: "Toen Groenlinks nog wat in de melk had te brokkelen"), wanneer was dat dan, Rita? Die 12 jaar dat jouw clubje al aan de macht is? Sprak zichzelf tegen, en gedraagt zich als een potentaat. NIEMAND hoeft zich IETS van de CGB aan te trekken, en dat weet Rita Verdomde goed. Het is alleen wel lastig tijdens campagnetijd, die types die je feestje steeds lopen te verpesten.
Rita is een politiek onbenul dat zich op geen enkele manier rekenschap wenst te geven aan de vele vele jaren dat de VVD regeringsverantwoordelijk droeg en draagt. Laat ze inderdaad maar met de 3 cowboys een nieuwe partij van Verongelijkte Mensen oprichten, dat past wel bij die bittere koppen.

Comrade Enver Hoxha | 09-11-06 | 09:49

Als Rita de baas zou zijn bij de VVD zou ik daar zeker op stemmen. Maar Rutte vertrouw ik voor geen meter, die zou zonder schaamte met D'66 en de PvdA in zee gaan.

Dr. Faustus | 09-11-06 | 09:49

Wat een idiote reactie van Verdonk.
Mensen moeten zelf weten hóe ze elkaar willen groeten.
De één geeft een hand, de ander een zoen(of2 of 3) en de derde een hoofdknik.
Dat je je daar nog druk over maakt zeg?

De Commissie Gelijke Behandeling is een goed instituut, waar iedereen misstanden in onze verkrampte maatschappij kan laten toetsen.

borderliner | 09-11-06 | 09:48

Handig voor leeghoofd Rita, elke dag even kijken met welke onderwerpjes op GS er te scoren valt, en napapegaaien maar. Manipuleert u even mee?

Zeurders | 09-11-06 | 09:48

@ZI 09-11-06 @ 09:39
Het ging mij meer om dat de commisie gelijk had en dat Rita er maar wat uit blaat zonder echt na te denken wat de commisie nog meer doet.
'
Ik vind zelf dat handjesgeschud gedoe ook maar niks. Ik denk dat je dat anders moet aanpakken dan de commisie opheffen.

koffiepot | 09-11-06 | 09:47

Goed punt van Rita,alleen dat heft natuurlijk het dwingen van mensen (en scholen)om je blanke kind op een zwarte school te zetten niet op ,dus Geert je krijgt nog steeds mijn stem (en die blijft ie houden).

Salvatore Riina | 09-11-06 | 09:42

Wat nu als ik zo'n wandelende tent vol enthusiasme met mijn Gelderse paal op haar tetten begin te meppen? Hoe kan ik beargumenteren dat zoiets 'vanuit het perspectief van mijn godsdienst getuigt van een verheven vorm van wederzijds respect'?

dlseth | 09-11-06 | 09:40

@koffiepot
Het gaat er toch niet over of het mag of niet? Het gaat erover wat fatsoenlijk is. Als school zijnde zou ik ook niemand in dienst willen hebben die niet het fatsoen op kan brengen om mensen netjes te begroeten. Of dat nou door godsdienst komt of door onwil. Het is toch te debiel voor woorden dat je als werkgever niet eens zelf mag bepalen wie er voor je komt werken? Weiger je iemand van wie je denkt dat hij/zij niet geschikt is voor die functie, krijg je zo'n debiele commissie op je dak.

ZI | 09-11-06 | 09:39

@Klaverjas 09-11-06 @ 09:35
Dat moet ik zien: Welk programma was dat?

Zeddegeizot | 09-11-06 | 09:39

koffiepot 09-11-06 @ 09:33 maar dit geldt niet als ambtenaar in dienst, dan is iedereen gelijk en moet ich gewoon volgens de algemeen geldende regels gedragen...

jottum | 09-11-06 | 09:38

@koffiepot 09-11-06 @ 09:33:
Nou en? Godsdienst en levensovertuiging doe je maar mooi thuis. Dat doet er bovendien niets aan af dat deze commissie blijkbaar gelijke behandeling eist voor lieden die om wat voor reden dan ook ongelijkheid in de praktijk willen cultiveren. Ben ik nu gek of wringt daar iets verschikkelijk?

koerbagh | 09-11-06 | 09:37

Wat een zin...: Terwijl wethouder Hekking bij moeders aan de warme chocolademelk zat, liet Verdonk gisteravond weten dat wat haar betreft de stekker kan uit de Commissie Gelijke Behandeling.

Horror Scoop | 09-11-06 | 09:36

Verdonk veegde gister de vloer aan met Halsema (al had FemFem uiteraard wel de meeste 'steunklappers' op de tribune neergezet - hoe doorzichtig!). De gespreksleiding stuurde aan op praten over dat ene geval van de handenschuddenweigeraarster; Verdonk ging daar gewoon goed op in; Halsema wist dat Verdonk gelijk had, en kon dus alleen maar zwijgen en verontwaardigd kijken. Ze werd als een klein kind in de hoek gezet. Lekkere TV :-)

Klaverjas | 09-11-06 | 09:35

correctie:(Rita) (excuzeer, maar mijn toetsenbord is aan vervanging toe)..

Attila23 | 09-11-06 | 09:34

vuurpeleton voor die stichting.
discriminatie is toch grappig? die ene kerel die dat niet wou doen zei dat vrouwen daar geil van werden, ben benieuwd hoe zei daarover denkt...
meuklim! slavenvolk ! slavenvolk zeg ik je! allemaal aan een ketting met een grote ijzeren bal hun voet en werken voor hun zweepslagen!

MuppetNL | 09-11-06 | 09:34

We hebben in Nederland nog zo iets als Vrijheid van godsdienst en levensovertuiging ( nl.wikipedia.org/wiki/Godsdienstvrijhe... ). Je kan het er niet mee eens zijn, maar gelijk heeft de commisie wel.

koffiepot | 09-11-06 | 09:33

@chinaski
Eindelijk! Een geloofsgenoot! *kopstoot geeft*

ZI | 09-11-06 | 09:32

De commissie gelijke behandelingen zal er wel voor zorgen dat we onze laatst overgebleven eigen normen, waarden en gebruiken weggeven aan onze nieuwe medelanders. Geen wonder dat bijna geen hond meer kan aangeven waar Nederland nu eigenlijk voor staat. Wat zijn onze gebruiken, wat zijn historisch onze cultuurrituelen....? Niemand die het nog weet want legio comissie's en procederende stichtingen hebben ervoor gezorgd dat onze cultuur al volkomen uitgekleed is. We hebben denk ik alleen nog prinsjesdag en carnaval. Sinterklaas en zwarte piet geef ik nog 2 jaar, dan zal het zwarte aspect van piet ook wel een reden zijn om dit volksfeest definnitief in de ban te doen. Vuurwerk rond oud en nieuw zal binnenkort wel worden verboden onder aandringen van de commissie gehoorgestoorde surinaamse bejaarden..... Net als kievitseieren zoeken, zwientjetikken, schuurfeesten, vissen met levend aas en noem maar op, allemaal al verboden....

nee het wordt er niet leuker op in Nederland

jottum | 09-11-06 | 09:32

wie geen hand aan Ria geeft, moet heel diep buigen!

Attila23 | 09-11-06 | 09:32

Een commissie gelijke behandeling die uitsluitend de ongelijkheid verdedigd.
Mijn geloof heeft de directe kopstoot als respectvolle begroeting en ik zou graag eens een afspraak maken bij hen op kantoor want ik word door mijn overtuiging steeds vaker met scheve ogen aangekeken.
Optiefen met deze gluiperige moslimheulers.

chinaski | 09-11-06 | 09:30

.. zapper 09-11-06 @ 09:27 het gaat er om of een ambtenaar in een dergelijke functie als lerares een hand mag weigeren... kijk als iemand in een archief werkt of vogels telt op afgelegen eilanden in de waddenzee dan is dat handenschud verhaal natuurlijk weer heel anders....

jottum | 09-11-06 | 09:30

-weggejorist-

Kampiaantje | 09-11-06 | 09:30

Afschaffen??????????
Ik dacht eerder aan arresteren wegens landsverraad en het ernstig verkankeren van het nederlandse sociale en culturele erfgoed .

klaasjeanco | 09-11-06 | 09:28

Ik snap de ophef niet, het is toch volledig gelijke behandeling dat van een moslim niet mag worden verwacht dat die handje schud en van een niet moslim dit wel mag worden verwacht? Ik zie het ongelijk hier niet.

..zapper | 09-11-06 | 09:27

Overigens heb ik gisteravond weer 4-5 x weg moeten kijken toen Halsema aan het woord was, die acute braakneigingen bij een blik op haar functioneren zijn hartstikke lastig nu ze zo veel op de buis is....

jottum | 09-11-06 | 09:26

Aussie 09-11-06 @ 09:20 de feitenkennis van halsema was duidelijk niet op orde....

jottum | 09-11-06 | 09:25

ik zou wel eens de salarissen van de stichtingbestuurders willen weten. Die strijken natuurlijk weer veel te veel belastinggeld op om lekker de salonsocialist uit te hangen in één of ander duur jaren '30 pand.

troep | 09-11-06 | 09:24

Go, Go, Rita! Ik vind haar zo'n lekker ding!

LangeBerry | 09-11-06 | 09:24

rita is weer lekker bezig.

Noodles | 09-11-06 | 09:22

En terecht! Na indiening van mijn eigen klacht tegen het CGB (tegen het CGB overigens) hebben ze me afgewimpeld met twee nare e-mails (misschien ook wel door mijn gezuig). Nu zit ik bij de nationale ombudsman vanwege de afwikkeling van mijn klacht, de CGB heeft namelijk tot tweemaal toe de eigen procedures overtreden. Maar het vreemde is inderdaad dat niemand dit overheidsorgaan controleert, niet de rechter, niet de tweede kamer. Ze kunnen zeggen wat ze willen (en dat doen ze ook), zonder dat iemand hun oordeel eens inhoudelijk tegen het licht houdt. Dat hoort gewoon te gebeuren in een democratische rechtstaat.

sjaakdeslinksesul | 09-11-06 | 09:22

Verdonk had Halsema aardig tuk gisteravond, terwijl ik Halsema toch als een betere debater had ingeschat. Overigens geheel terecht om die autistische CGB op te heffen, die mensen staan niet met beide benen in de maatschappij.

Aussie | 09-11-06 | 09:20

In een interview met BNR versprak Rutte zich, hij zei toe-juinen in plaats van toejuichen. Erg komisch!

Generaal Pardon | 09-11-06 | 09:20

@alexn523@hotmail.com 09-11-06 @ 09:16

En alle Down-kindjes weer terug naar hun verzorgers. Zonder toezicht mag er niet geïnternet worden!

Keutelaer | 09-11-06 | 09:20

Too little, too late Rita
Dit soort kreten zijn een laatste poging toch nog iets van de VVD over te laten. Uit de mond van draaikont Verdonk hebben ze echter geen enkele waarde.
.
Dit is dezelfde theemuts die eergisteren mensen wilden verplichten hun kinderen naar zwarte scholen te sturen weet je nog?

Professor Plons | 09-11-06 | 09:19

Zo dat is de eerste keer dat ik verdonk iets zinnigs hoor zeggen, wat een ouwehoer dat mens.

Turbo-Tinus | 09-11-06 | 09:17

Volgens mij kun je ze beter een set richtlijnen geven waaraan ze zich in hun uitspraken moeten houden. Het idee om mensen met zo'n commissie bij de rechter weg te houden vind ik wel goed.
Dus gewoon vertellen: artikel 1 van de grondwet staat vooraan. Mannen en vrouwen dienen in gelijke situaties gelijk behandeld te worden. En artikel 23 zegt vrijheid van onderwijs, een school mag zelf regels stellen in de school.
Vrijheid van godsdienst staat ook in artikel 1. Maar net zoals er meerdere manieren zijn om elkaar te begroeten, zijn er meerdere manieren om te geloven. Als je je niet thuis voelt in een school moet je er geen les gaan geven.

makkie | 09-11-06 | 09:17

Wilders for President !!! (en alle Turken terug naar Marokko!!)

alexn523@hotmail.com | 09-11-06 | 09:16

En als ze toch die commissie afschaft, schaf dan ook meteen ff de rechtbanken af. Die beslissen namelijk ook niet altijd in haar voordeel.

C. di Pivo | 09-11-06 | 09:16

@ Traag 09-11-06 @ 09:13:

Ten tijde van de discriminasjie in ons land heeft dat orgaan buitensporig veel bevoegdheid verkregen. Tijd om dat weer terug te draaien, dunkt me. Heb ze bijvoorbeeld nooit een woord horen reppen over het feit dat vrouwen nog steeds minder verdienen dan mannen.. Hoezo ongelijke behandeling?

Pieter | 09-11-06 | 09:16

Die linkse kliek van de CGB mag van mij voor een vuurpeleton komen. Ze maken dit land kapot met hun politiek correcte geouwehoer. Voor ze daar zelf achter zijn gekomen is het al veel te laat.

joyce1981 | 09-11-06 | 09:14

@Fleischbaum: "jou geaardheid" mist de "w" van "watje".

Zeddegeizot | 09-11-06 | 09:14

buiten dat ik het niet met de beslissing eens ben vind ik dat Rita niet moet zeuren. Er wordt een comissie gevraagd een advies te geven, ben je het niet met de beslissing eens, vindje dat de comissie opgeheven moet worden, waarom dan zo'n comissie in het leven roepen???

De dikke vandaal | 09-11-06 | 09:14

Integratie is een keuze.

DutchXTC | 09-11-06 | 09:13

Heeft zo'n Commissie Gelijke Behandeling eigenlijk een beetje autoriteit of is dat een een wassen neus net zoals bijvoorbeeld de reclamecode commissie?

Traag | 09-11-06 | 09:13

"Hij rijdt een fiets zonder zaaaaadel,.."

Dikr | 09-11-06 | 09:12

Vanuit mijn werk heb ik veel met de CGB te maken. En inderdaad, ze zijn daar compleet wereldvreemd. Er worden aanbevelingen gedaan die absoluut niet uitvoerbaar zijn en/of werkgevers met torenhoge lasten opzadelen.

Arnie | 09-11-06 | 09:11

ja, dat heet nu Sytze Vliegen afvangen!

Sytze Vliegen | 09-11-06 | 09:11

Partij PIM? Partij Ijzeren Muur...

The Freak | 09-11-06 | 09:11

negerzoen negerzoen
jodenkoek jodenkoek

Sylvian | 09-11-06 | 09:11

Jammer maar te laat!!! Ze had beter met Wilders en Pastors een nieuwe partij kunnen beginnenn... Dan hadden we nog es kunnen lachen !!

alexn523@hotmail.com | 09-11-06 | 09:10

Ik vind dat ze groot gelijk heeft!
Ingeloofelijk dat dat steunpunt altijd maar voor die vuile buitenlanders is die niet willen integreren!

MrBasta | 09-11-06 | 09:09

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland