achtergrond

Geenstijl

Cuproba dreigt met juridische actie

Geld heerst!Voormalig Leefbaar Hilversum-wethouder, ex-platenbaas, ex-discobaas en horecaondernemer Arno Haye dreigt met juridische stappen tegen Jobtrack vanwege de bewering dat er achter Cuproba Scientology-sekteleden schuil gaan (zie onze eerdere berichtgeving). Haye heeft namens het gewraakte Cuproba Baarn BV een boze brief naar de vacaturesite gestuurd. Volgens onze KVK-gegevens zijn er meerdere Cuproba's, onderling zijn er banden. Ondanks dat Haye zakenpartner is van het vermeende Hilversumse Scientologylid Hans Vierstra, ontkent Haye zelf lid te zijn van de sekte. Begin jaren negentig deed misdaadjournalist Bart Middelburg de werkwijze van Scientologylid Vierstra al uit de doeken. Vierstra was toen directeur van het uitzendburo Stuweg te Hilversum, een van de 'trechters' waarmee lieden naar Scientology worden gedreven. Het bedrijf, dat destijds door Vierstra aan Vedior van de hand werd gedaan, bestaat echter nog steeds en heeft vestigingen in Ede, Veenendaal en Hilversum. Het patroon dat Middelburg in '91 beschreef komt overigens opvallend overeen met de werkwijze van Haye en zijn kompanen vandaag de dag...
In fora doen gedupeerden verslag van het stelen van C.V's en het geniepig achterhalen van adres- en telefoongegevens door Cuproba: "Verder vind ik het uiterst merkwaardig dat ze mijn cv online vinden, vervolgens veel moeite doen om mijn huisadres erbij te vinden, op de site staat alleen mijn e-mail, en dan in de papieren brief vragen om mijn aanwezigheid uitdrukkelijk via e-mail te bevestigen."

Officieel is Cuproba een bedrijfje dat op een bijna religieuze manier belminuten van EurExcel op een piramidespel-achtige manier verkoopt. Multi-level-marketing-ondernemingen zijn niet verboden. De 'snelgeldmethode' van deze club lijkt ook een onweerstaanbare aantrekkingskracht op Scientologyleden te hebben. Zie deze pagina met adressen en namen van alle EurExceltrainers, de reactie van Cuproba en de aangetekende brief zoals deze hier en hier te vinden waren.

Detail is dat Haye omschreven wordt als de belangrijkste financier van Jan Nagels' Leefbaar Hilversumbeweging, waaruit later Leefbaar Nederland en de LPF ontstonden.

Scientology is altijd uit geweest op het verkrijgen van invloed in de media en de politiek. In de Duitse deelstaat Beieren is er sinds een aantal jaar een verbod op het lidmaatschap op de sekte voor politici en ambtenaren.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.