Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Griekenland uit de EU. Zeker nu

whopaystheferryman.jpgOké. We hebben het definitief gehad. Emmer. Druppel. Basta. Maar dan op z'n Grieks: Απλά. Opzouten met die luie klaplopende flikkers met hun snorren en hun veerboten. Met hun 6-urige werkdagen, toeslagen voor tegenwind tijdens woon-werkverkeer, 16de maanden. Met hun pensioenleeftijden van 55 jaar (50 voor vrouwen) en monstersalarissen voor nachtwakers (75.000 p.j.) en spoorwegbeambten (65.000 p.j). Gisteren werd bekend dat Griekenland "adviseurs" gaat inhuren om te kijken hoe de boel privaat verpatst kan worden. Doe de wiskunde: adviseurs + inhuren = kost duur geld. Vandaag het nieuws dat de Grieksmens uw taxpoet zijn spaargeld naar een bank op Cyprus brengt. Al 40 miljard spaarcentjes hebben de Grieken uitstaan in het buitenland. En maar handje ophouden in datzelfde buitenland. Vestzak broekzak sirtaki. Geen Griekse winkel wil nog Griekse euro's hebben. (Eurobiljetten met een Y aan het begin van het serienummer zijn Grieks en hebben lepra en die graaigrieken willen eigenlijk het liefst biljetten met een X, want Deutschland.) Kan die Stavros Al-Sahafos, president-directeur van de grootste Griekse bank, de boel wel downplayen met: "there is no bank run in Athens". Maar dat land is kapotstuk aan scherven en al die corrupte snorren staan te pinnen. Er is maar één valse profeet, en dat is Sinterklaas, en Sinterklaas bent U. Als klap op de klompbrekende flabbergast vuurpijl nog even dit. Gisteren was het feest in het Acropolis Museum. Iedereen mocht naar binnen. GRATIS. Goedverdoemmos. VIDEO: Wat Greet zegt op Gehaktdag: Dat geld zien we nooit terug. Motie van wantrouwen blijft echter in de broekzak.

Reaguursels

Inloggen

Oh, nou begrijp ik het. Die vetzak op Tv bij Pauw en Witteman met zijn brilletje werkte vroeger met Bert Huisjes en Bert Huisjes werkt bij Powned en Powned is van Geenstijl en daarom doet Geenstijl er een schepje bovenop omdat de alle redacties van Geenstijl, Telegraaf en Powned van TMG zijn en dus alleen uit dezelfde ruif vreten en dus ook geacht worden dezelfde mening te ventileren onder het Geenstijl kude- en graas-vee.

Nou sucses hoor. Jullie zullen het vast wel weten, want wat in de Telegraaf staat is waar, en wat waar is is goed. Nou trusteee!!!!

Jan Gordelroos | 22-05-11 | 02:37

-weggejorist-

woyaodeai8920 | 20-05-11 | 18:17

Inderdaad. Dit is namelijk niet de eerste keer dat een land (bijna) failliet wordt verklaard. Verre van dat zelfs! Alleen was het in het verleden juist de bedoeling dat die landen hun schulden niet meer konden terugbetalen. Landen met bijvoorbeeld aantrekkelijke grondstoffen en dergelijk.
.
Als toen bleek dat die landen hun schulden niet meer konden aflossen, werden er "sancties" opgelegd. Die landen moesten hun staats- en nutsbedrijven over laten nemen door buitenlandse bedrijven. Daarnaast moest het land haar grondstoffen voor een spotprijs verkopen aan het schuldeisende land.
.
Dat schuldeisende land was bijna altijd Amerika, en landen in Zuid Amerika, Afrika en Azie waren vaak "de lul". Landen zoals Ecuador, Honduras, Chili, Panama en grote delen van centraal Afrika en Midden Oosten(Irak oorlog anyone?) zijn afgelopen 40 jaar systematisch uitgebuit.
.
Maar in het geval van Griekenland is de situatie heel anders ben ik zeker met je eens. Want wat kan Griekenland nou als onderpand gebruiken voor de vele miljarden aan staatssteun die ze gaan ontvangen?
.
Ik denk dat het onvermijdelijk is dat er op den duur een "Verenigde Staten van Europa" zal ontstaan. Maar dat moet naar mijn mening kosten wat het kosten voorkomen worden! Wat vinden jullie?

dilic | 20-05-11 | 14:08

@dilic
Het is nog maar de vraag wat dat onderpand waard is, al die bedrijven schrijven rode cijfers en er zullen VEEL mensen ontslagen moeten worden. Met vakbondscultuur waar de fransen nog jaloers op zijn zal dat niet zonder slag of stoot gaan (stoot=letterlijk).

marxistje | 20-05-11 | 13:06

@ wtf443

Dat is waar op kleine schaal. Maar als er op "grote" schaal geld wordt geleend, komen er wel wat meer dingen bij kijken. Griekenland heeft natuurlijk hartstikke veel onderpand, en een junk heeft dat duidelijk niet. Mochten de grieken het geld niet kunnen of willen terugbetalen, dan zal de EU proberen ze het nog harder te laten voelen. Zo zit het systeem een beetje in elkaar. Want betalen ze het geld terug, dan verdient Nederland en de rest van Europa er geld aan, en doen ze dat niet dan krijgen ze verdere sancties om hun oren. Door een land in de schuld te laten verdrinken is dus een beetje te vergelijken met slavernij.
Ik vraag me alleen af wat voor sancties de EU gepland heeft staan als Griekenland er straks alsnog een potje van maakt. Want in tegenstelling tot bijvoorbeeld landen in Afrika en Zuid Amerika, heeft Griekenland nauwelijks waardevolle grondstoffen die we van hun kunnen plunderen. En ik denk dat de Grieken zich daar sterk van bewust zijn, en dat ze dus zoiets hebben van... "Wat nou?!... En wat als we niet betalen?? Pakken jullie onze olijfbomen en waardeloze eilanden af?!" Als de grieken nou al woedend zijn om de bezuinigen en massaal demonstreren, waartoe zullen ze wel niet in staat zijn als de EU het daar straks voor t zeggen heeft. ik denk MASSALE REVOLUTIE!... En om eerlijk te zijn, dat lijkt me prachtig scenario! Als je opnieuw wilt zaaien, zul je het land toch echt eerst om moeten ploegen.

dilic | 20-05-11 | 10:49

"Je leent geen geld uit aan een junk" - Geert Wilders

wtf443 | 20-05-11 | 10:22

krem | 19-05-11 | 22:40 | + 3 -
'omdat wij gewoon niet 1 land zijn dus zal er altijd gedonder'
.
Dat is in deze dus precies wat ik aanhaal in mijn post. Europa moet om een goede monetaire unie te worden 1 land worden. Er is alleen door helden besloten EERST geld te doen en dan pas de regels.
.
Of Europa 1 zou moeten worden? Ik denk het wel. Simpelweg omdat allerlei kosten dan zullen dalen en er dan echt vrije arbeidsmobiliteit ontstaat. Lonen zullen bijvoorbeeld ook gecorrigeerd gaan worden en ga zo maar door. Nog belangrijker is het economische blok wat wij als Europa dan kunnen vormen. 1 markt met dezelfde regels blijft interessant voor grote bedrijven. Nu worden Amerika, China (en niet alleen door kinders uit te buiten), India, Japan en ga zo maar door steeds interessanter door de simpele reden dat er meer mensen wonen in een gebied met dezelfde regels.
.
Wolveshead | 19-05-11 | 21:14 | + 0 -
Europa heeft altijd een handelszin gehad dat is voornamelijk wat je bedoelt met de Gouden Eeuw en de VOC. De Chinezen en de Arabieren zijn eigenlijk altijd de baas geweest in de wereld. Dit veranderde dankzij de Industriële Revolutie. Daarvoor waren de Europese landen met al hun kolonies niet enorm sterk militair gezien.

Golaio | 20-05-11 | 09:50

De vraag is volgens mij: is er zicht op voldoende cashflow om de schuld af te lossen? Is het antwoord hierop nee, dan is verder financieren alleen maar het verleggen van het probleem naar de toekomst. Het is dan onvoorkomelijk dat er een economische ramp ontstaat. De vraag is alleen wanneer. Waarom zou je het dan erger maken? Pak de pijn nu, uiteindelijk de minst slechte optie.

Dulf | 20-05-11 | 09:43

Prijsvraag: Wie bedenkt een opvallend symbool om op je raam te plakken, waarmee je kenbaar maakt het niet eens te zijn met de (grieks/portugees/spaans/enz.) euro gang van zaken?
Iets wat je bijv. makkelijk kan uitprinten. "Wat zeg je demonstreren? Daar hebben wij toch geen tijd voor!!!" Dus een opvallend stil protest. "Nederland gaat achter de ramen. De beste inzender krijgt een wit t-shirt zonder geen stijl opdruk.
dennis8704 | 20-05-11 | 09:03 | + 0 -

Wie voor de hulp aan Griekenland is plakt het Euro teken voor zijn Raam.
Wie tegen is het gulden teken.

derealist | 20-05-11 | 09:40

Prijsvraag: Wie bedenkt een opvallend symbool om op je raam te plakken, waarmee je kenbaar maakt het niet eens te zijn met de (grieks/portugees/spaans/enz.) euro gang van zaken?
Iets wat je bijv. makkelijk kan uitprinten. "Wat zeg je demonstreren? Daar hebben wij toch geen tijd voor!!!" Dus een opvallend stil protest. "Nederland gaat achter de ramen. Wie is de h.er?" De beste inzender krijgt een wit t-shirt zonder geen stijl opdruk.

dennis8704 | 20-05-11 | 09:03

www.eo.nl/kvdb

Na 8 min. PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk:
In Griekenland zijn de schoolklassen van 9 leerlingen naar 12 leerlingen gegaan.
.
En hoeveel leerlingen zitten er in een NL schoolklas?
In NL zijn de schoolklassen van 30 naar 35 leerlingen gegaan.

Ella | 20-05-11 | 06:48

Maak van die leningen gewoon CDS (Credit default swaps) en verkoop ze met een leuk praatje ALLEEN aan olielanden. Heb je 2 vliegen met een klap: 1) je hebt het geld gelijk terug, 2) Als de CDS dan nul euro waard zijn, hebben deze landen dan een probleem en zullen krachtig olie moeten verkopen om weer liquide te worden, dus dan word olie ook gelijk goedkoper.

thorrie | 20-05-11 | 05:45

Dat geld zien we nooit meer terug. !

Troost J.E. | 20-05-11 | 02:22

-weggejorist-

yiqifei007 | 19-05-11 | 23:43

Golaio | 19-05-11 | 20:59 | + 0 -

ah kom zeg, dat India en china nu booming zijn heeft alles te maken met het uitzuigen van arbeiders en kinderen te misbruiken voor arbeid, dat houden ze echt niet voor eeuwig vol en dan moeten ze ook marktconforme prijzen voor hun exportgoederen gaan rekenen.. Je hoeft echt niet 1 natie te worden om te overleven, met scholing, specialisme, productontwikkeling, inovatief zijn en een goede economische samenwerking met je Europese buurlanden zal europa heus wel overleven hoor. Ook de doodoener "zonder de EU zouden we niet staan waar we nu staan" komt me de strot uit, dat weten we niet en zullen we ooit weten maar ik weet wel er genoeg landen zijn die nooit lid van de EU geweest zijn en toch is daar nooit het licht uitgegaan. En dan de Euro, lekker makkelijk als je op vakantie gaat roflol.. wat een ellende heeft deze munt al veroorzaakt. en zeg eerlijk, wat voor voordeel heb je als burger nu al van die munt gehad ? niks, nada, noppes, die munt kost geld en zal ons nog veel meer geld kosten want deze shit zal blijven doorgaan. Tel uit je winst met je Euro, laat me niet lachen. De Euro zal je nooit kunnen vergelijken met een munt als de dollar of yen omdat wij gewoon niet 1 land zijn dus zal er altijd gedonder blijven dus opzouten met die munt en ook met dat europese parlement, het is simpel, of je wordt 1 land met 1 staatshoofd,1 regering, 1 parlement en 1 munt of je kapt er meteen mee.. iets met boerenverstand !

krem | 19-05-11 | 22:40

"Vandalen gaan betalen"

oplichter | 19-05-11 | 22:36

als ik een Griek was met een paar centen had ik ze lal lang verkast naar een bank in het buitenland dat is zeker..

krem | 19-05-11 | 22:24

staat het al op markplaats

k@®el | 19-05-11 | 21:21

Golaio | 19-05-11 | 20:59
"Langzaam maar zeker wordt Europa een onderontwikkeld gebied. Zoals het eigenlijk tot 1800 (grofweg) altijd al was"

Dat was toch de periode van onze Gouden Eeuw, de VOC etc.? Zo slecht deden we het volgens mij toen niet.
Alle waarschuwingen voor de grootste doemscenario's als we Griekenland niet helpen doen mij erg denken aan de waarschuwingen rond het referendum (waar het domme volk met 63% tegenstemde); het licht zou uitgaan, oorlog zou uitbreken etc.
Toen datzelfde domme volk sceptisch stond tegenover invoering van de Euro werd het bezworen dat iedereen er profijt van zou hebben. Ik heb nooit het idee gehad (en zeker nu niet) dat mijn sceptische houding onterecht is gebleken.

Wolveshead | 19-05-11 | 21:14

Het hele EU-luchtkasteel staat op instorten en is slechts een kwestie van tijd. Buiten de schade die dat teweeg zal brengen gooien dwazen als Blok tegen beter weten in nog vele extra miljarden in de ruimen van zinkende schepen.

Nestorix | 19-05-11 | 21:13

De oppositie (SP uitgezonderd) zit enkel in de Tweede Kamer om Barosso te vertegenwoordigen. De VVD en het CDA vertegenwoordigen die marxist ook. Het is godsgeklaagd, deze wanvertoning. Waarom nog verkiezingen houden, als Barosso het toch voor het zeggen heeft in dit land?

tipo | 19-05-11 | 21:09

moeten we, excuses.

Davidson | 19-05-11 | 21:07

@Golaio | 19-05-11 | 20:59

Waarom oeten we per se één worden? waarom was de EEG niet voldoende?

Davidson | 19-05-11 | 21:06

Ik miste dit populisme al op GeenStijl. Gelukkig is het nog niet weg. Het is ongetwijfeld satirisch bedoeld en moet de PVV in debiel daglicht zetten, jammer alleen dat een deel van die stemmers hier komt en er echt zo over denkt.
Jammer, want Europa en zijn banken zitten vuistdiep in Griekenland (en ook in Spanje, Italië, Portugal). Die landen kunnen we niet 'laten vallen'. Heerlijk nog een kredietcrisis voor de economie, lijkt me nuttig om het gevierde kapitalistische systeem op die manier kapot te maken.
.
Europa is op verkeerde voet, dankzij het sentiment van de domme bevolking, begonnen met de Euro. Een monetaire eenheid kan niet bestaan zonder gelijkwaardige regels. Europa moet 1 worden, alleen redden we het niet tegen China en Amerika. Straks komen Zuid-Amerika en India daar nog bij. Langzaam maar zeker wordt Europa een onderontwikkeld gebied. Zoals het eigenlijk tot 1800 (grofweg) altijd al was

Golaio | 19-05-11 | 20:59

reinaarden | 19-05-11 | 20:46 |

Inderdaad, om nog niet eens te spreken over WAT het mogenlijk maakte om deze 2! oorlogen te financieren.

Inderdaad, de Centrale Banken.

America's Great Depression
Weimar Republic

Knoop deze 2 eens aan elkaar, en vergeet 1913 niet.
Geen toeval hoor.

de gouden gulden | 19-05-11 | 20:49

Leuk dat de Eurofiele oppositiepartijen nu zgn. hardball spelen richting Kabinet maar het is allang duidelijk dat zij van plan zijn om Rutte te steunen, met of zonder wisselgeld in de toekomst.

Dat zij nog steeds niet snappen hoe het Regeer- en Gedoogaccoord werkt is wel bijzonder, er is over dit punt niets in beiden opgenomen dus de PVV is volledig vrij om hierin een eigen standpunt in te nemen (geheel volgens afspraak). De PVV heeft ook ruim van te voren aangegeven geen motie van wantrouwen in te dienen tegen dit Kabinet met als doel deze te laten vallen. Waarom zou men ook? Die steun komt er vervolgens evengoed maar de kans bestaat dat het volgende Kabinet uit partijen bestaat waar de PVV geen enkele invloed meer kan uitoefenen of punten uit het Regeer- en Gedoogaccoord kan verzilveren. Wat is dan de winst voor de PVV en haar kiezers?

Wolveshead | 19-05-11 | 20:47

Flippo | 19-05-11 | 19:53
Ben je achterlijk of denk je echt dat dat daardoor komt LOL?
Na twee zulke grote oorlogen is het niet meer dan logisch dat er een tijd van vrede volgt.
Overigens had je na de Eerste Wereldoorlog al de League of Nations, maar die faalde dus hard.

reinaarden | 19-05-11 | 20:46

Griekenland aborteren lijkt me het beste en het goedkoopste, zelfs als we het geld nooit meer terugzien. Bodemloze putten hermetisch afsluiten zodat er niet nóg meer geld meer in kan verdwijnen. Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt! Beetje lanterfanten van ONS geld!

doenormaal! | 19-05-11 | 20:44

vander F | 19-05-11 | 20:18 |

Het grootste non-argument dat je algemeen te horen krijgt.

Bovendien zit er ook zilver bij.

Goud word gewoon erg waardevol, kleinere hoeveelheden de man nodig. ;)

Er is meer dan genoeg goud en zilver om de wereld te voorzien van een stabiele munt.
Bovendien, een hoop mensen stellen zich bij een goud/zilver standaard direct zakken vol goud voor als je wat wilt kopen. Onzin. Met de goud standaard kan je ook gewoon met papier betalen (ja, zo is papiergeld tot stand gekomen, het werd ondersteunt met goud).

Nu komt het argument 'ja maar dan gaan banken weer meer papier uitgeven, etc. etc.' , niet wanneer we vinden dat onze bank zich verdacht gedraagt.

Een bankrun once in a while is dan juist erg gezond, en werkt corrigerend.

De mensen zullen een veel hechtere band met de bank krijgen, en andersom. Geloof me, de maatschappij zal een stuk beter functioneren.

Ook het argument 'maar dan krijgen we weer ouderwetse overvallen' , misschien, maar hebben we die nu niet dan ?
Vroeger werd er geschat, 0.1% of 0.2% van het goud gestolen wanneer het op transport ging.
Klinkt veel denk je ?

De inflatie nu alleen al is minimaal 2% (2% word gestolen middels inflatie) , naast de hoge belastingen (die met de goudstandaard lager zullen zijn) , bail-out's aan Griekenland en dergenlijke, 'normale' overvallen, skimmen, electronische onbetrouwbaarheid, noem het maar op.

Dus kom niet met het argument dat de goud/zilver standaard slechter is, of niet uitvoerbaar is, het is heel erg prima te realiseren. Beter zelfs als het wangedrocht dat de Euro heet.

de gouden gulden | 19-05-11 | 20:41

Kunnen we die Grieken niet gewoon onder curatele stellen? En alle schulden op het salaris van de Grieken inhouden. Ik bedoel: de steun aan Griekenland wordt ook op ons salaris ingehouden....

doenormaal! | 19-05-11 | 20:38

Europa is als een auto met 4 slechten banden.
1 daarvan is lek (Griekenland), gelukkig wéten we dit, Het kabinet besluit om er maar steeds weer lucht in te pompen met de hoop dat de band niet zal klappen, "We rijden toch nog" is het oordeel.
De overige 3 banden Ierland/Portugal/Spanje zijn de banden met een verrassing. "Er zit toch lucht in"
Rijden we deze 3 nu lek of gaan ze onverwachts klappen.

Griekenland moet er uit, deze band is af en brengt extra belasting op de andere 3, waardoor het risico dat we verongelukken met z'n alle groter is dan dat we tot stilstand komen.
Wat doet het kabinet? Dat gaat harder rijden.

toetanchamon | 19-05-11 | 20:36

@de gouden gulden | 19-05-11 | 19:43,
goud?
Man, er is geeneens genoeg goud om aan de de mondiale behoefte te voldoen.
Die grens zijn we allang gepasseerd.

vander F | 19-05-11 | 20:18

Ach, we zitten er nu eenmaal aan vast, Griekenland dumpen levert alleen maar meer ellende op.
Wat nog wel even lache wordt is het keiharde saneren wat de Grieken te wachten staat.
Eerst maar eens beginnen met belasting betalen, ik meen dat de Griekse staatskas per jaar een 30 miljard misloopt,
lijkt me een leuk beginnetje.

Eerst kijken hoe lang ze het demonstreren kunnen volhouden,
even de poot stijf houden en de Griekse staat zit volgende maand zonder geld oftewel ambtenaren salarissen zullen niet meer worden uitbetaald.
Een paar weekjes later krijgen ze vanzelf honger want niks meer te vreten, eens zien hoe lang ze dan nog behoefte hebben aan demonstreren, met een lege maag.
Tijd dat die gasten wakker worden.

vander F | 19-05-11 | 20:16

Alleen geld naar Griekenland als we daarmee het land opkopen. Laat ze anders even snel verrotten daar, stelletje luie flikkers! Laat ze gaan werken!

Doc Damage | 19-05-11 | 20:12

Hoppa!

stephan66 | 19-05-11 | 20:09

Toen Wilders op de spreekstoel zat vond ik hem helemaal geweldig.
Raad_maar_raak! | 19-05-11 | 16:13 | + -11 -

Nu weet ik het zeker: GS wordt steeds linkser. Kijk maar eens naar de bovenstaande beoordeling. Wilders zegt de waarheid!

reade romke | 19-05-11 | 19:57

de gouden gulden | 19-05-11 | 19:43 |
Ehhh... Die logica van Gouden Gulden is een warboel. Vroeger hadden we geen Centrale Bank, maar wel veel oorlogen. Als je de Centrale Bank afschaft hebben we binnen de kortste keer weer oorlog. Vroeger hadden we geen EU. Kregen we 2 wereldoorlogen met de Duitsers over ons heen. Nu hebben we de EU. En is het al 65 jaar vrede. FF opletten ja.

Flippo | 19-05-11 | 19:53

@Djilleke Spoker | 19-05-11 | 19:41
Griekenland zuigt ballen en de wereld is nog lang niet klaar met die klaplopers!

Widukinn | 19-05-11 | 19:49

@Djilleke Spoker | 19-05-11 | 19:41
Nee ik ben niet verwant aan jou hoor, of ben jij er eentje van het minderwaardige neo-Griekse volk wat spoedig in een ton zijn intrek mag nemen?
Om de immense Griekse schulden af te lossen, uiteraard, zo'n corrupt volkje dat het toch is.. hahaha.

Causa Sui | 19-05-11 | 19:47

despecialist | 19-05-11 | 17:52 |

Inmiddels zijn we ook weer 10jaar verder... techniek is verbeterd enzo.

Flikker je gouden tientjes in een automaat, en binnen 5 seconden kan je 10triljard zimbabwaanse Dollars krijgen (in het echt veel meer, maar geen zin om uit te gaan rekenen) uit het apparaat. *done*

Dus ingewikkeld en 'een gedoe' met wisselkoersen is al geen argument meer.

Bovendien, met een onafhankelijke gulden (en een overheid die een stuk zuiniger is) zullen we weer veel meer welvaart krijgen, dus meer vrije tijd, en dus is wat tijd maken voor een lange trip al lang geen punt meer.

En last but not least, als wij aan de goudstandaard zitten zullen andere landen snel volgen, waardoor goud in principe gewoon weer algemeen geaccepteerd gaat worden als geld. Dus nu is goud je Euro, en het mooie van goud is, de ECB kan het niet printen, en de overheid kan dus ook nergens aankloppen om even landen te redden.
De overheid kan alleen meer geld binnenharken door belastingen te verhogen, natuurlijk zit er aan belasting verhogen een bepaalde grens wanneer de bevolking het niet langer pikt. Dan krijg je normaal gesproken een revolutie, worden politici aan de galg gehangen, gevierendeeld, en gaat het hoofd eraf onder de guillotine. Nadat die woede is gedaan, en gerechttigheid weer is herstelt, gaat een volgende regering de belastingen weer omlaag halen, en komt er weer wat meer (economische) vrijheid.

Zo zou het moeten werken.

Zonder Centrale Bank, en met een absoluut limiet aan de hoeveelheid geld, zijn we van zo verschrikkenlijk veel problemen af, en komt er zo verschrikkenlijk veel vrijheid terug. De meeste van ons (waaronder ik waarschijnlijk ook) zullen zich deze vrijheid niet voor kunnen stellen. De vrije markt zal floreren, oorlogen zullen bijna direct stoppen, het leven zal echt een stuk mooier worden.

Natuurlijk zal dit niet direct plaats gaan vinden, er zal eerst wat choas ontstaan, en de markt zal even tijd nodig hebben om op gang te komen.

Wanneer we de overgang gaan maken naar een goudstandaard (en markeer deze woorden) , zal het nogmaals, wat chaotisch gaan, politici EN bankiers zullen dit moment aangrijpen en zeggen 'zie je, het werkt niet' . TRAP DAAR NIET IN. Geef het wat tijd, de markt komt er wel uit. (ik schat dat die tijd een kleine 2jaar zal gaan duren voordat het net zo efficient (of efficienter) werkt als het huidige.)
Onthoud dit.
Want wanneer een systeem klapt (depressie) , is een nieuw systeem niet zomaar opgezet (geaccepteerd) , geschiedenis leert ons dat het 1a2 jaar duurt voordat de depressie over is, en er duidenlijk teken van herstel is.

de gouden gulden | 19-05-11 | 19:43

@causa sui. Gelukkig ben jij ontsproten uit de drek van de gordeldieren in de oerbossen van Mongolie.

Djilleke Spoker | 19-05-11 | 19:41

Dat zijn spijkers met koppen ecologiste. Het was en is een doorn in het oog van de EU dat in Griekenland de electriciteit, de trein, de tram, de metro de telefoon en al de rest dat in NL naar private handen is gegaan ( dat was goed voor de klant en alles ging goedkoper worden weet je nog)nog altijd staatsbezit is. Duitsers willen al jaren de Griekse telefoon voor een habbekrats overnemen, de Fransen willen de electriciteitscentrales. En dat zijn twee landen die ook niet voldeden bij het begin van de Euro, en hetzelfde trucje, geleverd door de adviseurs van Goldman Sachs, hebben toegepast. Niet Griekenland moet uit de Euro, de Europese unie, het meest ondemocratische instituut in de wereld, moet ontbonden worden.

Djilleke Spoker | 19-05-11 | 19:39

Het enige wat de EU nu doet met Griekenland is tijd rekken. Nieuw steunpakket verstrekken, strenge voorwaarden blabla en hopen dat landen als Ierland en Portugal wel verder gaan hervormen. Over een halfjaar worden de schulden van Griekenland alsnog geherstructureerd. Wellicht gaan ze dan alsnog uit de euro. Tegen die tijd kunnen ze zeggen dat dit nodig was om de andere landen te 'redden'. Elke politici en econoom weet dat Griekenland niet meer te redden is. De markt weet het ook. Alleen de belastingbetaler moet nog even flink dokken om de euro te redden van de ondergang.

dwalmpje | 19-05-11 | 19:37

De hedendaagsche gil-krijs-en-staak-Grieken pissen hun naar corruptie stinkende urine onder hun corpulente harige pens vandaan om het laatste beetje 'elan' van de oude Grieken van weleer, waarmee ze altijd enorm drufden te dwepen alsof ze er eigenhandig aan bij hebben gedragen, voorgoed uit te doven.
Alles is eindig en de Grieken weten tweemaal te sterven; qua antieke grootheid van betekenis en 2000 jaar later, zonder ooit opgestaan te zijn, wederom, dit keer als grootste luie debielenvolk.
Bravo.

Causa Sui | 19-05-11 | 19:36

Er zit nog genoeg geld in Griekenland. Dus eerst de rijken die gigantisch veel belastinggeld hebben ontdoken de laatste 20 jaar uitmelken. Hetzelfde geldt voor de Portugezen.
Maar iwe is weer de klos? ja de gewone man zowel in R als in P als in NL. En wie houdt de rijken de hand boven het hoofd? jawel hun vrinden van de Europese Commissie met als grootste handophouder Manuel Barroso, een ex-Marxistisch-Leninist die het wel chique vindt om met de bankers te heulen en zo de ondernanen in de EU uit televeren en alle publieke verworvenheden in de uitverkoop doet in ruil voor eigen geld: GRAAISOCIALST

ecologiste | 19-05-11 | 19:29

@ AlexxKindt | 19-05-11 | 16:21
Laat Nederland dan uit de euro stappen, volgens jouw redenatie zijn we dan meteen van onze staatsschuld verlost.

me,myself and IK | 19-05-11 | 19:28

Trouwens Merkel heeft pas toegezegd om de Grieken te steunen nadat de Grieken de contracten hadden getekend ( onder dwang dus) voor de aankoop van Duitse onderzeeërs a rato van drie en een half miljard.

Djilleke Spoker | 19-05-11 | 19:28

Rustig Widukinn. Als alles klopt moet Turkije het meest betalen Het Ottomaanse rijk weet je nog? Dat gaat al snel over een miljardje of zeshonderd en aangezien de Turken nog altijd niet in de Europese Unie zitten is het probleem opgelost.

Djilleke Spoker | 19-05-11 | 19:24

@Djilleke Spoker | 19-05-11 | 18:59
De Grieken zijn de weg kwijt! Net zoals dat ze geld van Duitsland wilden zien voor de tweede wereldoorlog. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, helemaal als de kat niet helemaal gezond is.

Widukinn | 19-05-11 | 19:17

Nog meer leningen leiden tot een Fiscale Unie. Een fiscale unie mondt vanzelf uit in een ondemocratisch bestuurde federale staat.

"When you look at the European Commission it looks like the Soviet Politburo. I mean it does so exactly, except for the fact that the Commission now has 25 members and the Politburo usually had 13 or 15 members," waarschuwde de sovjet-dissident Vladimir Bukovsky al.

Maar ons parlement is doof.

tipo | 19-05-11 | 19:17

Djilleke Spoker | 19-05-11 | 18:59

LOL
De USA moet ook terug naar de indianen.

ecologiste | 19-05-11 | 19:15

Er gaan geruchten dat de Griekse regering alle landen die sinds 1800 ( Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italie, Spanje) de GESTOLEN Griekse kunst tentoonstellen in hun musea, een rekening gaat sturen voor achterstallige huurpenningen. Ze denken aan 1 euro per kilo per jaar. Dat wordt meer dan een aderlating voor het British Museum,het Louvre, Musea of art en science in Milaan, om er maar enkele te noemen. Zo lossen de Grieken dat op, laat de dieven maar betalen. Dan kan dat bordje 'te koop' bij het Parthenon wel weg en vervangen worden door in al die musea het bordje "GESTOLEN" neer te zetten.

Djilleke Spoker | 19-05-11 | 18:59

En de Grieken en Portugezen hebben bijna allemaal grond terwijl de NL-ers voor de helft geen grond bezitten (huurders). Echter een groot deel van de immigranten hebben wel grond in Turkije, Marocco etc. Ergo wie is de grootste verliezer? Henk en Ingrid dus.

en dan nog eve dit. Per jaar wordt er 59 miljard omgezet in GR zonder de fiscus op de hoogte te brengen. Veel rijken geven gewoon nauwelijks iets op. Moet je dit lezen:
Massale belastingontduiking: Van 16974 prive zwembaden in Athene zijn er slechts 324 die bij de belastingdienst bekend waren. Kwamen ze achter viahttp://www.welt.de/wirtschaft/article13260631/Eine-Million-Griechen-schummeln-bei-der-Steuer.html maar als je verder leest zie je dat rechters daar ook corrupt zijn zoals in NL maar dan nog veule erger. sateliet.

ecologiste | 19-05-11 | 18:59

Als dit de manier is waarop met heel veel (duur) kunst- en vliegwerk de euro voortaan overeind moet worden gehouden, zeg ik NU stoppen svp. Ik begrijp niet dat al die hooggeleerde economen de absolute waanzin van dit systeem niet aan de kaak stellen. Het systeem zelf is gewoon pervers tot op het bot: nieuw (virtueel) geld lenen aan een land om je oude lening terug te krijgen. Hie verzin je zo een systeem???

Joris D. | 19-05-11 | 18:57

@freakindelspeciaal | 19-05-11 | 18:42: We hebben in Nederland jarenlang een neuro gehad. Die noemden we toen D-Mark.

Melchior C Balthasar | 19-05-11 | 18:46

@despecialist
Hoeft toch niet? Je kan de gulden invoeren maar in het monetair systeem blijven. Geen probleem. Heeft ook geen ene reet te maken met grenzen.. Hoe kom je erbij. Kun jij je herinneren dat je uren voor de grens met Duitsland vast stond? Of Belgie?
Zie echter een betere oplossing: Gewoon naar de Neuro. Noord Europa gaat door en het zuiden zoekt t maar uit. Als de euro een machtig tegenstander moet worden tegenover de Dollar en de Chinese munt, zal dat toch verwezenljkt moeten worden door de Noordelijk staten. Verwacht niets van die aambeien als de PIIGS landen. Ierland is een vreemde eend in de bijt, echter komt die de afspraken niet na, opzouten. Klaar.

freakindelspeciaal | 19-05-11 | 18:42

Tja die euro of moet ik zeggen Griekse wc munt is straks niks meer waard. Straks kan ik nog het paleis op de dam kopen voor 10.000 spijkerharde Schweizer Franken
GrutZi

Zatkniss | 19-05-11 | 18:39

Wilders schreeuwt voor de stemmen. Als puntje bij paaltje komt bindt ie in. Glijen. Stemmentrekken. Populist die geen verantwoordelijkheid neemt. Ik benadruk: geen NSB'er en geen nazi.

Roer | 19-05-11 | 18:31

Uit protest allemaal gratis gaan eten bij de Griek!

wirbel010 | 19-05-11 | 18:31

@seven | 19-05-11 | 18:16
Dat noodplan was niet bekend toen het demissionair was, als je als partij zegt "dit is voor ons een fundamenteel probleem" dan mag het dem. kabinet er niks mee doen.

helemaalnicks | 19-05-11 | 18:26

Grieken lachen zich een deuk. Zoals men in het Noorden van Europa massaal en gedwongen belasting betaald zo doen ze in Griekenland niet moeilijk daarover. Solidariteit is alleen voor sukkels. De Grieken, en ook de andere PIIS, zullen geen cent teruggeven, de Euro zal alsnog knappen en de Zuiderlingen zullen niet nalaten daar heel droog het Noorden van Europa de schuld van te geven. Terwijl vanaf dag 1 duidelijk was voor betrokkenen dat de PIIGS de boel belazeren en gratis geld zien om daarna te boel te laten klappen!
Geert Wilders heeft gelijk, wederom!

Widukinn | 19-05-11 | 18:25

@seven | 19-05-11 | 18:16: Een nieuw kabinet zou wel toekomstige leningen kunnen blokkeren, maar daar heb je eerst nieuwe verkiezingen voor nodig. Die kun je uitlokken door nu en motie van wantrouwen in te dienen.

Melchior C Balthasar | 19-05-11 | 18:24

Als Europa de afgelopen 8 jaar Griekenland tot de orde had geroepen, zaten we nu niet in deze ellende.
Bij de invoering van de Euro werd er genoeg gewaarschuwd voor de risico's van Griekenland.
Toch zijn er dus politici geweest die, willens en wetens, deze waarschuwingen negeerden en verder ook geen doeltreffende controle hebben uitgevoerd.
Misschien zijn deze politici nog wel meer verwijtbaar dan de liegende Grieken, die gewoon deden wat ze altijd deden.

domheid regeert | 19-05-11 | 18:22

Arme Mark.

domheid regeert | 19-05-11 | 18:17

Melchior C Balthasar | 19-05-11 | 18:02
Nee, dan is het kabinet eerst een tijd demissionair (desnoods met interim minister van Fin.) en wordt de dag na de val dit voorstel nog ver voor de verkiezingen aangenomen.
Zie ook eerdere reddingpakketen euro en Griekenland, ging gewoon door en werd aangenomen na de val Balk 4 met een demissionair kabinet.

"Op 7 mei ging de Tweede Kamer akkoord met de steunmaatregelen aan Griekenland.[20]

Op 11 mei ging de Tweede Kamer akkoord met het noodplan om de euro te redden. "http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Balkenende_IV#Afwikkeling_lopende_zaken

seven | 19-05-11 | 18:16

Ik kan maar tot een conclusie komen: Voor de invoering van de euro hadden ik en mijn gezin een veel grotere koopkracht dan erna met dezelfde banen. En het weggeven van vele miljarden gaat dat echt niet beter maken.
-
Hoe eerder de euro (en de EU) afsterft hoe beter. Inderdaad .... de banken en pensioenfondsjes gaan daar even last van hebben. Soms moet je pijn lijden om beter te worden.

Castle Bravo | 19-05-11 | 18:15

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 17:55
In Noorwegen en Zwitserland is het vast verschrikkelijk. Er komt hongersnood zonder de EU, hoe verzin je het.. Wie is de echte angstzaaier en populist? Juist, de EU apogoleten in de EU bureaucratie die juist paritiseren op de vruchten van de arbeid van de burgers. Zonder EU hebben ze juist meer te eten en kunnen de ex EU bureaucraten eens helpen met het land bewerken en het helpen met plukken van de oogsten . EU ambtenaren nu verbouwen geen voedsel maar eten wel flink mee.

seven | 19-05-11 | 18:07

@seven | 19-05-11 | 17:56: Als Wilders niets doet en dus steun blijft verlenen aan deze regering, maakt het hem medeplichtig. Als de motie van wantrouwen wordt ondersteund valt het kabinet en krijgen we nieuwe verkiezingen. Dan mag iedereen die tegen steun aan Griekenland is fijn op de PVV stemmen. Maar dat durft Greet blijkbaar niet aan.

Melchior C Balthasar | 19-05-11 | 18:02

@seven | 19-05-11 | 17:56
Nu met bronvermelding van de linkse steun voor het reddingsplan. Namen en rugnummers, dat populistische geblaat over "links" kennen we onderhand wel.

helemaalnicks | 19-05-11 | 18:00

Als je nu wat draagvlak wilt creëren stop dan eens met liegen Jan Kees de Jager en vertel gewoon eerlijk wat er aan de hand is in plaats van:
"we staan garant dat kost geen geld en van afboeken is helemaal geen sprake" en "We gaan hier geld op verdienen want de Grieken betalen een hele hoge rente en natuurlijk "We geven ze steeds maar een klein beetje en stoppen zodra ze zich niet aan de afspraken houden" om maar niet te spreken oven "De Grieken moeten zich wel aan de afspraken houden want het IMF is ingeroepen"

En waar zijn we nu? iedereen spreekt openlijk over afboeken van schulden, de Grieken houden zich niet aan de afspraken en we kunnen blijkbaar niet meer stoppen? Ja wat wil je nou? En maar verbaasd staan te kijken dat mensen op Wilders stemmen?

Hansi Hintenzeer | 19-05-11 | 17:59

@seven | 19-05-11 | 17:56
Motie van wantrouwen met kamermeerderheid maakt het kabinet demissionair. Een demissionair kabinet kan het grieks reddingsplan niet uitvoeren.
Lost niks op zei je? Lost alles op.

helemaalnicks | 19-05-11 | 17:59

blinde kip | 19-05-11 | 17:49 | + 0 -
Daarnaast ben ik de discussies 'Piet slaat' 'Maar Jan scheldt' beu.
Als we het over Piet, Ajax of de Palestijnen hebben dan praten we over Piet de Joden of de Palestijnen.

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 17:58

@despecialist | 19-05-11 | 17:52
Lekker speculeren met de Mark, de franse franck, etc. Count me in. Zo volatiel als de pest, gratis geld.

helemaalnicks | 19-05-11 | 17:57

Bigi Bana Boy | 19-05-11 | 17:44
Motie van wantrouwen lost qua het voorkomen grieks reddingsplan niks op en dat weet links heel goed. Ze willen alleen doen voorkomen of dat wel zo is om zo Wilders te beschadigen en geven Henk & Ingrid het valse idee dat Wilders dit verspillen had kunnen voorkomen. Wilders kan dat juist niet dankzij de linkse steun voor noodfondsen. Kortom juist links bespeelt de populistische viool omdat ze zelf direct het noodfonds steunen voor of na de val. Dit in de kamer uiteenzetten en goed uitleggen is echter moeilijk en daar profiteert links van.

seven | 19-05-11 | 17:56

blinde kip | 19-05-11 | 17:49 | + 0 -
1) Omdat dit topic over Wilders gaat.
(Met die vergelijking wil je dan iets lelijks over een ander zeggen.)
Daarnaast heeft Cohen geen nieuw standpunt. Als integratieminister had hij een retestrakke wet geschreven die iedere rechtse hardlijner kon onderschrijven. Wilders waait een beetje met de vox populi mee en zet daarmee op dit moment de deur open voor Europese hongersnood. Want dat is wat gebeurt als de EU valt. Daar kun je niet effe een paar van Bhemmels mee de kamer in slepen, dat is een bloedserieus onderwerp!!

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 17:55

meneer-zeikgraag | 19-05-11 | 17:48
Eet smakelijk.
Ik snap nu uw punt ook beter. Begrijp me niet verkeerd, ik wil ook uit de EU, maar dan dit keer wel op de goede manier en niet op de manier waarop we erin zijn gegaan. Ik ben van mening dat we nu even ballen moeten tonen en geld terug eisen of na een lang traject waarin de kosten kunnen worden uitgesmeerd over meerdere jaren uit de EU stappen en met landen die er financieel goed voor staan verder gaan.
Dit proces gaat ontzettend veel geld kosten, en ik heb geen zin een een PvdA-staat waar je als je werkt gewoon bijna alles aan de belasting afdraagt.

ouwe hoer | 19-05-11 | 17:53

de gouden gulden | 19-05-11 | 17:44
Terug naar de gulden ? En je dan weer scheel betalen aan wisselkoersen en uren voor de grens in de rij staan met je paspoort klaar ? Ik denk niet dat dat de oplossing is. Ik zou zelf liever voor een unie met een paar sterke, no-nonsense landen en strenge regelgeving kiezen. Anderzijds, misschien wel weer liever de gulden dan het communistische EU systeem in de huidige vorm, want dat werkt dus al helemaal niet.

despecialist | 19-05-11 | 17:52

Die pritt stift die weet echt geen reet, en zelfs dta weet hij niet.

Fatbirdsdontfly | 19-05-11 | 17:51

@seven | 19-05-11 | 17:47
Wie stemmen er voor dan? Want dat zou betekenen dat het kabinet gedoogd wordt door de PVDA (als die voor zijn) en die zouden zichzelf dan al helemaaaaaal verloochenen, als ze de kans hebben het kabinet te laten vallen en het niet doen.

helemaalnicks | 19-05-11 | 17:51

@Einde van de Domheid | 19-05-11 | 17:42
Nee, ik doelde op je opmerking over de vroegere opvattingen van Wilders en illustreerde dat met de toegevoegde link waar geen of weinig EU-discussie in zit maar waar Cohen ook zijn mening bijschaaft na nieuwe inzichten. Waarom is het fout als Wilders dat doet? Dat is mijn punt.

blinde kip | 19-05-11 | 17:49

@xzaz2
"een visuele cirkel" joh?

freakindelspeciaal | 19-05-11 | 17:48

ouwe hoer | 19-05-11 | 17:31
Helaas de prak staat klaar
moet even eten.

meneer-zeikgraag | 19-05-11 | 17:48

helemaalnicks | 19-05-11 | 17:34
Wilders stemt gewoon tegen de 'redding', de oppositie helpt de Jager aan een meerderheid.
Een motie van wantrouwen steunen of indienen is iets heel anders en is einde kabinet waarna het demissionair kabinet steun krijgt mede van links, want de EUssr=links idee) voor reddinggelden. Kortom nutteloos en dat weet links heel goed, maar ze Willen dit kabinet laten vallen en doen alsof de pvv dit reddingsplan kon verkomen terwijl links (op sp na?) de plannen voor of na een val gewoon steunt.

seven | 19-05-11 | 17:47

Beste ouwe hoer | 19-05-11 | 17:31
Nu ik uw leeftijd weet gaat bij mij het licht aan.
Begrijp helemaal uw uw stellingen.
Maar juist voor uw generatie en voor uw kinderen moeten we UIT de EU.
Ik zeik graag dus ik ga je iets vertellen.
Ben begonnen met werken op mijn 14 e jaar.
Niet normaal maar kei en kei hard, dag en nacht.
Een hoog inkomen door veel overuren.
Ja hoor, voor de belasting.
Maar goed als je dan thuis was zat je buiten in de volksbuurt met je buren. Praten, drankje, gezellig.
Toen ik 18 jaar terug begon ik als ondernemer.
Nog harder werken, 7 dagen per week.
Geld op de bank? vergeet het maar, alles voor de belasting. Ben nu 61 en heb mijn porsie gehad.
Maar als er nu chaos ontstaat, banken omvallen, pensioenen failliet en nog meer van die gein dan zullen we opnieuw moeten beginnen.
Er zullen nationalistische partijen opstaan.
Dan worden we weer een volk.
Ik wil wel inleveren voor de volgende generaties.
Solidair voor eigen volk.
Heb een zoon van 35 een kleindochter van 4.
Ik weet waar ik over praat dus.
Maar dan een samenleving als vroeger. Veilig en gezellig. Geen zorgen om je kinderen.
Daar kan geen geld tegen over staan.

meneer-zeikgraag | 19-05-11 | 17:47

Het hele punt is dat velen uit zijn achterban geen benul hebben hoe de politiek werkt. Dat betekent dat als hun "minister" Wilders iets roept, ze dat letterlijk nemen en niet begrijpen dat als hij geen motie van wantrouwen indient, het dus holle taal voor de bühne is. Wilders begrijpt hoe dat werkt en lanceert derhalve de ene losse flodder na de andere zonder door te bijten. En zijn heldenstatus bij de achterban groeit daarmee. Ik denk dat je dan net zo'n Haagse laaienlichter bent als die partijen waar hij zich zo tegen afzet.

Bigi Bana Boy | 19-05-11 | 17:44

despecialist | 19-05-11 | 17:31 |

Op de lange termijn ook niet houdbaar, maar toegegeven, het zou in ieder geval een stap in de goede richting zijn. Dus count me in.

Echter op de lange termijn moeten we gewoon weer terug naar de eigen, onafhankelijke gulden. Liefst vandaag nog eigenlijk.

Ik bedoel als land he.. gewoon als soeverein land, dan is het beheer over je eigen munt toch gewoon het MINSTE wat je kan hebben ? Wat stel je als land voor als je niet eens je eigen munt beheert ? Dan besta je niet, dan ben je tot slaaf gemaakt van degene die jouw munt beheert.
Dan moeten we toch niet willen ?

Het resultaat na 10jaar hoervan zien we gewoon al, langer werken, meer belasting, minder vrijheid, hogere rekeningen, spaargeld dat weggesmeten word, en minder (of geen) democratie.

Is dit dan echt wat we willen, Nederland ?

de gouden gulden | 19-05-11 | 17:44

seven | 19-05-11 | 17:37
Ik zie zeker wel voordelen van een unie tussen landen. Alleen werkt dat niet als je dat stoelt op communisme waarbij je landen niet kan verplicht om productief te zijn, zoals het nu is.

despecialist | 19-05-11 | 17:43

blinde kip | 19-05-11 | 17:39 | + 0 -
Leg mij dan eens uit wat Job Cohen met Griekenland van doen heeft?

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 17:42

@tipo | 19-05-11 | 17:32: Waarom zouden ze nu wel ineens weglopen, als ze dat anders ook niet doen?

Melchior C Balthasar | 19-05-11 | 17:40

Greet lult maar wat. Boterzacht is die harde taal van hem zolang hij niet de consequenties daaruit wil trekken en het kabinet laat vallen. Interessant doenerij voor zijn dommige achterban. Put your money where you're mouth is Geert.

Bigi Bana Boy | 19-05-11 | 17:40

@Einde van de Domheid | 19-05-11 | 17:28
Ineens is het achtergrond-discussie? Flauw hoor. Doe je wel vaker, ergens niet op ingaan.

blinde kip | 19-05-11 | 17:39

@tipo | 19-05-11 | 17:32
Je schat het IQ van de helft van de PVV/stemmers veel te hoog in. Misschien projecteer je je eigen intelligentie op die andere PVV-stemmers, helaas zit je er (wederom) naast (luister nou maar een keer, anders... naja, dat weet je nu wel).

helemaalnicks | 19-05-11 | 17:38

despecialist | 19-05-11 | 17:31
Gewoon ieder land z'n eigen munt. Beetje concurrentie tussen systemen kan nooit kwaad. Noorwegen, Zweden, Denemarken, Zwitserland, geen van allen heeft de euro en suprise het gaat er gewoon goed, zelfs veel beter dan vrijwel alle eurolanden. Degene die zeggen dat je niet zonder euro (of EU) kan of dat dit meer nadelen heeft zijn glasharde leugenaars.

seven | 19-05-11 | 17:37

@Melchior C Balthasar | 19-05-11 | 17:28
Dit klopt inderdaad als een bus. Helaas interesseert het mensen geen fok, kijk maar naar de comments in dit topic, of een powned topic over wilders, allemaal vinden ze zijn speeches weer geweldig en prachtig, en vinden ze links weer huiliehuilie. Dit terwijl Wilders op geen enkel punt voet bij stuk houdt, zelfs niet als het om miljarden belastinggeld weggeven gaat zegt hij dat hij de problemen wel weer oplost, maar dat het niet zijn fout is, ondanks dat de minister zijn werk (blijkbaar) niet goed doen, maar hij als volksvertegenwoordiger (en dus toezichthouder op de minister) draagt geen verantwoordelijkheid. Om misselijk van te worden vind ik het, hij doet de democratie in de uitverkoop.

helemaalnicks | 19-05-11 | 17:34

"Melchior C Balthasar 17:28
Als Wilders nieuwe leningen naar Griekenland laat passeren, halveert de PVV. Die mensen gaan nooit meer naar de stembus, want er zijn geen volksvertegenwoordigers in de TK, maar enkel slaven van de EU.

tipo | 19-05-11 | 17:32

de gouden gulden | 19-05-11 | 17:29
Gewoon een eenheid tussen Duitsland, NL, Frankrijk, Engeland, Zwitserland en een paar scandinavische landen. Ik ben voor :)

despecialist | 19-05-11 | 17:31

meneer-zeikgraag | 19-05-11 | 17:22 |
ik ben me ervan bewust dat een groot deel giraal geld is dat banken niet kunnen uitkeren.
En waarschijnlijk heeft u gelijk dat ik een stuk jonger ben, ben pas 21, maar ik ben wel van mening dat we nu geen EU-leden moeten afstoten/failliet laten gaan. Dat gaat op de lange termijn veel geld kosten, en mijn generatie moet al veel gaan betalen om de overheidsfinanciën en de oudedagsvoorziening betaalbaar te houden. Dit wil ik er niet nog bij krijgen.

ouwe hoer | 19-05-11 | 17:31

AlexxKindt | 19-05-11 | 16:28 |

Het is werkenlijk triest op hoe een korte termijn jij denkt. (toevallig politicus met een economische ambitie?)
Geloof je werkenlijk dat de Euro houdbaar is ? Geloof je echt dat als we Griekenland nu helpen, we de Euro kunnen redden ?
Waarom niet eens wat kritischer denken.

De VVD zit er totaal naast, iedereen is de pleuro meer dan spuugzat, en als iedereen het niet is, zijn het de Duitsers alleen wel.
Zij zijn het ook meer dan zat, ik zie Duitsland er bij de weg wel als eerste uitstappen. Is het niet officieel, dan wel onofficieel.
De Duitsers gaan gewoon langzaam aan een andere economie opzetten naast de Euro, gewoon, een Mark circuit weer opzetten, nogmaals, als het niet officieel is, dan wel onofficieel. De Duitsers gaan langzaam maar zeker afstand doen van de Euro, dat scenario zie ik voor me.
En ze hebben groot gelijk !

Alex, je zou eens wat meer economische geschiedenis moeten leren, dit heeft zich al tientallen keren voorgedaan, het enige dat nu anders is, is dat de schaal wat groter is.
De Duitsers weten en BESEFFEN dit dondersgoed, kiss your sweet-ass Euro goodbye !

Zoals mijn naam al zegt ben ik er (al lang) mee begonnen.

Vertel me eens, hoe is een valuta houdbaar als niemand hem echt wil ?

de gouden gulden | 19-05-11 | 17:29

blinde kip | 19-05-11 | 17:20 | + 0 -
Vermoeiend hoor die achtergrond-discussies.
Weet je wat?
Laat ik er niet op ingaan.
Cohen heeft met Europa niets of weinig van doen.

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 17:28

@tipo | 19-05-11 | 17:22: Het interesseert de gemiddelde PVV-stemmer geen reedt wat Wilders doet. Wilders kan verkiezingsbeloften breken, breekpunten van tafel gooien, noemen maar op. Het kost hem niet of nauwelijks kiezers.

Melchior C Balthasar | 19-05-11 | 17:28

@helemaalnicks | 19-05-11 | 17:22
Nigeria is niet noord-Afrikaans, en het oorspronkelijke plan komt uit Frankrijk.
Proleet.

GrafvonEntenschnabel | 19-05-11 | 17:28

Ik ga er overigens van uit dat de hele linkse goegemeente de komende dagen over Roemer heen valt?

nos.nl/video/241711-spfractie-loopt-we...

Toen de PVV wegliep was de wereld te klein.

Parsons | 19-05-11 | 17:24

Gister een aardig artikel in Het Parool waarin de gewone Griek aan het woord wordt gelaten. Al het steungeld wordt verdonkeremaand door de politieke top en hun cronies in het bedrijfsleven, lees de banken. Privatiseren is al helemaal een buitenkansje voor dit 'balletje balletje' spel. De gewone Griek moet ondertussen zowat van geitenkeutels leven.
.
Kortom laat de boel maar gewoon ploffen. Ook als dat betekent dat andere landen ook moeten ploffen. Hoe eerder ze failliet zijn des te gezonder het is. Met een gezondere eigen munt komen ook de toeristen weer terug.
.
Jammer voor de banken, hadden ze maar beter op moeten letten. Ook die kunnen maar beter zo snel mogelijk ploffen, kijk maar naar Ierland. Steun aan de banken in dat land heeft het alleen maar dieper in de stront getrokken. Hadden ze beter niet kunnen doen.
.
Daarom moeten we nu niet hetzelfde doen wat in Ierland reeds gefaald heeft.
.
Dus door de plee ermee, met die pigg zooi.
.
Ontnuchtering gaat altijd gepaard met grote schokken.

Greetje Duisenberg | 19-05-11 | 17:23

Melchior C Balthasar 17:18
Als Wilders nieuwe leningen aan Griekenland laat passeren zonder motie van wantrouwen en zonder terugtrekking van zijn gedoogsteun, dan is het klaar over en uit met de PVV. 90% van de PVV/stemmers en een meerderheid van alle andere politieke partijen is TEGEN nieuwe leningen aan Griekenland. Nee, dit is geen democratie.

tipo | 19-05-11 | 17:22

@GrafvonEntenschnabel | 19-05-11 | 17:18
Ben Bot heeft al voorgesteld noord-afrikaanse landen toe te voegen aan de EU. therealshowstopper.wordpress.com/2010/...
Je voorspelling komt dus (veel) te laat.

helemaalnicks | 19-05-11 | 17:22

ouwe hoer | 19-05-11 | 17:12 |
Nou door onze (nick) passen wij wel bij elkaar maar het valt mij op dat u veel positiever bent dan ik.
U bent dan ook waarschijnlijk jonger.
U weet toch ook dat al dat geleende geld niet bestaat,
altans er staat niets meer tegen over.
Het geld wat iemand bezit staat op een papiertje (als je geluk hebt) maar in de meeste gevallen moet je het nu op internet bekijken. Het is digtaal geld.
Als iedereen met zijn bank afschrift tegelijk naar de banken gaat om al het geld op te nemen zeggen de banken, sorry maar dat hebben we niet. Uw geld hebben wij voor u geinvesteerd en we (hopen) dat het weer terug komt. Wilt u nu persee uw geld, ga dan maar naar Jan Kees de Jager want die staat garant met belasting geld wat ie ook niet heeft want Nederland heeft alleen maar schulden.
Het systeem is gebaseerd op vertrouwen, laat me niet lachen.
Ik vertrouw helemaal niemand met geld.
Ervaring.

meneer-zeikgraag | 19-05-11 | 17:22

@De Kampsjeng
Griekenland verander je niet in een maand daar moeten jaren overheen gaan. Wat jij voorstelt is geld blijven pompen en hopen dat Griekenland het licht ziet. Ik heb er een hard hoofd in.
Wat Duitsland doet is goed, maar het is niet de oplossing. Wat moeten wij doen? Verplicht spullen uit Griekenland kopen? Griekenland is na de financiele steun aan zet en het verkopen van staatseigendommen is een druppel op een gloeiende plaat omdat daarmee de echte problemen niet worden opgelost.
Dat je de illusie heb dat ze ooit nog gaan terugbetalen is voor mij een raadsel. Waar in hemelsnaam moeten ze het geld vandaan halen? Hoe lang wil je ze geven 10 jaar? Het is voor Griekenland misschien de beste oplossing maar voor de landen die in 1957 begonnen zijn als Staal unie niet. Die worden leeggezogen (wat uit onze zakken komt) en bij de Oost-Europese landen valt niks te halen.
Ik denk dat Engeland zich nu de ballen uit de broek lacht.

xzaz2 | 19-05-11 | 17:20

@Melchior C Balthasar | 19-05-11 | 17:18
Ja, maar jij krijgt de punten niet, ik zei het gisteren al, en toen voorspelde ik dat tipo me nog gelijk ging geven (over een maand dacht ik). Kwam sneller dan ik dacht, meestal duurt het langer nadat ik gelijk heb, dat ik het ook krijg.

helemaalnicks | 19-05-11 | 17:20

@vandezijlijn | 19-05-11 | 16:15
Lekkere harige wijven. Veel, dat is.

GrafvonEntenschnabel | 19-05-11 | 17:20

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 17:07
Dat komt omdat de $ ook in een glijbaan naar beneden zit, wij zitten in de glijbaan ernaast en zeggen tov de dollar blijven we ongeveer gelijk. Dit is natuurlijk alleen relatief, de bodem komt in zicht en echt materiële zaken dalen natuurlijk niet mee, we zeggen dan dat die in waarde stijgen (goud bv) maar de werkelijkheid is dat datgene (geld) waarin die waarde wordt uitgedrukt daalt.

seven | 19-05-11 | 17:19

@De Kampsjeng | 19-05-11 | 17:14
Er valt echter weinig af te dwingen. Het is een zelfstandig land. Het komt neer op maatregelen afdwingen door dreigen cq geld voor te houden en dan maar hopen dat Griekenland ze treft.
Ik zou m'n geld op zak houden. Laat ze de boel maar zelf saneren.

vip33 | 19-05-11 | 17:19

@Mea Culpa Gump | 19-05-11 | 16:14
Nee, nog niet nee, maar het begrip 'Europa' is nogal rekbaar aan de linkerkant. En als we nog even wachten, wonen er straks zoveel Nigerianen in Nederland, dat we het er net zo goed bij kunnen trekken. Misschien is een douaneloze doorgetrokken aquatische vrije zeehandelzone met Negeria een ideetje? Ik zet mijn rentevrije erfenis van 5.000.000.000 USD in op dat de eerste die met dat idee komt een eurofiel op links is. Of zo'n oprechte D666'er natuurlijk.
/bier

GrafvonEntenschnabel | 19-05-11 | 17:18

@Hölzenbein | 19-05-11 | 17:03
Ja, maar voor hoe lang?

Overigens kun je je beter afvragen wat eerder in elkaar gaat storten - de EUR of de Dollar.

Zeg het maar - geen flauw idee, maar het staat als een paal boven water dat beide munten het heel zwaar gaan krijgen.

Zoals ik al zei na alle berichten dat de vermeende crisis voorbij zou zijn - we ain't seen nothing yet.

Parsons | 19-05-11 | 17:18

@tipo | 19-05-11 | 17:16: Nee natuurlijk doet ie dat niet. Wilders blaft veel, maar bijt nooit.

Melchior C Balthasar | 19-05-11 | 17:18

De Kampsjeng
De kern van het probleem is dat ten tijden van het vormen van de EU er geen goede afspraken zijn gemaakt over eruit gooien van een land dat zijn verplichtingen niet nakomt. Dit blijkt nu een desastreuze fout te zijn geweest en het systeem effectief tot een communistisch geheel te maken. Beter is het om nu de (grote) pijn van die fout onder ogen te zien en die resulterende pijn te ondergaan dan door te blijven modderen op de verkeerde weg. Iets met beter ten halve gekeerd dan te hele gedwaald ofzo.

despecialist | 19-05-11 | 17:17

@helemaalnicks 17:10
oeps, betrapt.
Hier nogmaals de lulsmoes van Wilders dat ie geen motie van wantrouwen in hoeft te dienen tegen JK De Jager die nieuwe leningen aan Griekenland wil geven.
nos.nl/video/241713-sap-gl-en-wilders-...

tipo | 19-05-11 | 17:16

ik denk trouwens dat dit alles gewoon een stukje theater is tussen de vvd en pvv, een beetje publiekelijk doen alsof je het met elkaar oneens bent, maar vanavond zitten ze samen weer een biertje te drinken. glas, plas, was.

cumshaft | 19-05-11 | 17:16

vip33 | 19-05-11 | 17:14 |

Dit was wel te voorzien , de VVD is namelijk pro Euro en Europa.

Eurotokkie | 19-05-11 | 17:16

Niks aan de hand, gewoon onderpand eisen op leningen.
Telefonica Griekenland zal best wel 20 miljard doen, hebben ze nog de post, de trein, energiebedrijven, boel gebouwen, toeristische atracties en eilanden.
Honderd miljard euro's mag geen enkel probleem zijn.

louis6227 | 19-05-11 | 17:15

Wilders weet niets van Europa.
Alleen dat Turkije er niet in moet omdat hij zo bang is voor de Islam. Verder heeft hij er nooit iets over gezegd. Ook niet in al die tijd dat hij bij de VVD zat. (Toen wilde hij de conservatieve vleugel versterken....)

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 17:14

Spijtig dat mijn VVD niet hetzelfde standpunt heeft als de PVV.

vip33 | 19-05-11 | 17:14

@despecialist | 19-05-11 | 17:05: We constateren hetzelfde probleem, heus. Maar de toon in het topic, aangaande de oplossing bevalt me niet. Griekenland laten vallen (lees: uit de EU) vanwege dit probleem zal niets oplossen. Volgens mij alleen maar verergeren. Dan zitten we binnen no time om tafel met een links ofwel rechtse populistische Griekse regering, die helemaal niets wil veranderen. Laat staan terugbetalen.
Wat mij betreft is Merkel de verstandigste op dit moment. Strengere maatregelen afdwingen, drastische hervormingen bedingen. Meer is op dit moment niet mogelijk.

De Kampsjeng | 19-05-11 | 17:14

Griekenland is corrupt tot op het bot. Gisteren nog met een Griek hierover gesproken en het is daar gewoon de standaard dat geen btw wordt afgedragen over verleende diensten. Wordt allemaal in eigen zak gestoken. Doktoren en advocaten die volgens hun belastingaangifte maar 10000 euro per jaar verdienen, etc.

Toontje Larger | 19-05-11 | 17:14

@eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 17:07
Moet je de Euro en de Dollar eens samen vergelijken met de Australische Dollar. Die is flink in waarde gestegen. Oftewel, die van ons is flink in waarde gedaald.

blinde kip | 19-05-11 | 17:13

meneer-zeikgraag | 19-05-11 | 17:05
Op zich is lenen om oude schulden af te betalen niet heel erg. Zolang de mensen in de geldmarkt vertrouwen in elkaar hebben en geld blijven uitlenen is er geen vuiltje aan de lucht (Fortis heeft dit op kleinere schaal jaren uitgehouden totdat de crisis het geldverkeer platlegde). Nederland heeft wat dat betreft dus niet zoveel te vrezen.

ouwe hoer | 19-05-11 | 17:12

@tipo | 19-05-11 | 17:06
juist, geen woorden maar daden!

cumshaft | 19-05-11 | 17:12

Jan Passant mk2 | 19-05-11 | 17:04 | + 0 -
Water is nat Jan.
Klopt als een bus!

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 17:11

tipo | 19-05-11 | 17:06 |

We weten nu wel dan Wilders met een dubbele agenda op zak loopt.

Eurotokkie | 19-05-11 | 17:10

@tipo | 19-05-11 | 17:06
Hi, tijd om je klembord ff te pasten. Heb je hem nog?

helemaalnicks | 19-05-11 | 17:10

tipo | 19-05-11 | 17:06 | + 0 -
Is dat het concept van een gedoogregering?

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 17:10

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 17:07
In de VS hebben ze dezelfde problemen met staten als Californie en Florida. Echter kiezen de VS voor massale devaluatie en zetten de geldpersen aan om zo hun problemen te exporteren.

despecialist | 19-05-11 | 17:08

En toch staat de EURO nog op 1,4257 USD...

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 17:07

Nu begin ik het toch een beetje zat te worden. Wilders gaat geen motie van wantrouwen tegen JK de Jager indienen als er nieuwe leningen naar Griekenland komen?

nos.nl/video/241713-sap-gl-en-wilders-......

Waarom niet? Wilders is medeschuldig aan de stichting van een Fiscale Unie als hij dit laat passeren. Daarbij vergeleken zijn alle lovenswaardige maatregelen van dit kabinet NIETS.

Ik wil niet in een Sovjet-Unie wonen, maar Geert Wilders wil dat niet voorkomen, maar enkel achteraf zijn handen in onschuld wassen. Het is nu aan de orde, dus moet er nu (of in Juni) een motie van wantrouwen komen tegen de minister van financien.

Het heeft geen zin om te hozen (bezuinigen) als u de boot lek laat (telkens opnieuw belastinggeld weg laten vloeien naar Griekenland).

tipo | 19-05-11 | 17:06

Mea Culpa Gump | 19-05-11 | 16:58

Moet je aan Jan-Kees vragen, die heeft ervaring...

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 17:06

@AlexxKindt
Leuk maar dat is een visuele cirkel.. hoe slechter het gaat met Griekenland hoe meer geld erin wordt gepompt hoe lastiger het wordt om Griekenland eruit te mieteren. Dan kan je het beter nu dan dan over 10 jaar. Want dat het een keer mis gaat is wel zeker. De wantrouwen tegen de EU is groot, mensen willen hun eigen munten terug die ze zijn verloren en simpelweg afgepakt.
Nee de Euro is makkelijk als je in het buitenland bent maar een munt zonder directe controleur is gewoon ziek.

xzaz2 | 19-05-11 | 17:05

ouwe hoer | 19-05-11 | 16:56
Inderdaad zal Griekenland niet schrikken van de ballen van onze politici omdat die geen ballen hebben.
De grootste chaos kunnen we voorkomen door nu te stoppen met lenen.
Vergeet niet dat Nederland nu al moet lenen om alleen de rente op zijn leningen te kunnen aflossen.
In die zin zijn wij net zo ver als Griekenland, Spanje of Portugal. Alleen betalen Nederlanders (nog) massaal belasting. Maar dankzij alle info via internet, zal dat niet lang meer duren.
Ik heb er tenmiste een punt achter gezet.
Genoeg is genoeg.
Dus eigenlijk is het mijn probleem niet meer.

meneer-zeikgraag | 19-05-11 | 17:05

De Kampsjeng | 19-05-11 | 17:02
Het is toch ook een 'stout' kind ? Griekenland heeft gelogen en bedrogen. Vervolgens zien ze dat europa toch wel geld blijft pomopen. Net als elke werknemer binnen een communistisch systeem zijn geld toch wel krijgt. En we weten allemaal hoe het met de productiviteit van werknemers binnen een communistisch systeem gesteld is.

Zonder een stok achter de deur is elke economisch systeem kansloos.

despecialist | 19-05-11 | 17:05

Eurotokkie | 19-05-11 | 16:58

Maar wel eilanden zat... Ben ooit eens met moederdemilf op Lesbos geweest. Zit het halve vliegtuig wel vol met naar Oldspice stinkende manwijven met opgeschoren nekken maar dat mag de pret niet drukken. Prima te vertoeven daar hoor!

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 17:05

Sowieso. waar gaat dat geld naartoe? Juistem, de grieken gebruiken de 'noodhulp' om schulden af te lossen. Voornamelijk bij banken (die uiteindelijk ook het bailout geld hebben gekregen).
Dezelfde banken die in een cartel veel te hoge hypotheekrentes vragen. En door de bailouts moet er ook nog eens bezuinigd gaan worden op onze voorzieningen.

Oftewel, de gewone man wordt ECHT van alle kanten genaaid tot we sterretjes zien.

En dan hebben we het niet eens over gehad over hoe de Grieken in de eerste plaats in de schulden zijn geraakt (want lage AOW leeftijd, 16e maanden zijn maar 1 onderdeel van het probleem). Moet ik het nog eens zeggen, juist, de banken.

Nout Wellink, banken en de hele politieke elite zijn allemaal onderdeel van hetzelde corrupte systeem. Als een meer links georienteerd ben ik NOOIT met GW eens, maar dit keer wel, het angst-scenario gaat niet werken dit keer. Laat maar klappen die handel (echter heb ik niet de valse hoop dat ook in dat scenario het de gebruikelijke partijen zijn die daar zullen van profiteren). De machteloze man verliest per definitie.

marxistje | 19-05-11 | 17:05

@Einde van de Domheid | 19-05-11 | 16:55
Doe eens een poging uit te leggen waarom het een goed idee is geld te blijven pompen in een vergiet, een vergiet wat een van de drijvers moet voorstellen van onze gezamenlijke economie. Een vergiet, dat bovendien vol zit met wezens die de gaten vergroten omdat ze weten dat zulks de toestroom van nog meer hulp versterkt.
Zonder gebruik te maken van argumenten als "onzin", "niet waar", of "u bent dom".
Gaat uw gang.

Jan Passant mk2 | 19-05-11 | 17:04

@Parsons | 19-05-11 | 16:52
Maar de euro is nog altijd meer waard dan de US Dollar. De voormalige major currency...

Hölzenbein | 19-05-11 | 17:03

@zeg maar jansen | 19-05-11 | 16:59
Lol ;) tegen die tijd printen we op euro's en betalen met printpapier.

toetanchamon | 19-05-11 | 17:03

@Einde van de Domheid | 19-05-11 | 16:52: Inderdaad, goed gezien. Maar een groot gedeelte van de bevolking heeft geen zin in zinnige en genuanceerde antwoorden. Eruit! Dat roepen ze. Alsof het om een stout kind gaat. De domheid regeert.
Maar goed, het is vechten tegen de bierkaai. De EU is de grote boze wolf, en alleen het opdoeken daarvan zal de zon weer doen schijnen. *zucht*. Het lijkt hier het Telegraaf forum wel.

De Kampsjeng | 19-05-11 | 17:02

seven | 19-05-11 | 16:55 | + 0 -
Het klonk redelijk tot 'onafhankelijke economen'.
Economen spreken elkaar tegen.
Daarna werd je betoog helemaal een rommeltje. Er is geen programma op de Duiste buis waarin ze niet van de zwakke lande af willen. Maar Duisters hebben meer visie (Iemand met TBS blijft levenslang gemonitord...) en pakken Griekenland streng aan zonder ze (en zichzelf) te laten vallen. De grote fouten zijn al gemaakt (banken redden met publiek geld)... daar moeten we allemaal mee dealen....

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 17:01

Schreeuwen voor de buhne maar geen consequenties, wat we gewend waren van PVV. Weglopen voor verantwoordelijkheid, wel stellen dat de minister zijn vak niet goed uitoefent, maar diezelfde minister wel blijven gedogen. Misschien wordt het tijd voor een populistische partij die zijn programma ook echt probeert uit te voeren, ipv alleen maar te roepen en vervolgens lekker niks doen. Goeie journalist wel, die Wilders, jammer dat hij het verkeerde vak gekozen heeft.

helemaalnicks | 19-05-11 | 17:01

SnoopSloggiSlog | 19-05-11 | 16:52 |
Juist. Mag ik m'n geld terug?

Markies de Schade | 19-05-11 | 17:00

Volgend jaar met z'n allen de Griekse methode volgen na 1 april. Gewoon zeggen dat je geen belasting meer betaalt.

Niet meer doen. Als we dat met z'n allen volhouden hebben ze niet eens papier genoeg om dwangbevelen te tikken.

zeg maar jansen | 19-05-11 | 16:59

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:55

Dit is ook het probleem , koop je een woning dan kun je deze woning als onderpand geven maar wat kan Griekenland ons geven , 0,0

Eurotokkie | 19-05-11 | 16:58

@eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:54
Juist niet toch? *durft te vragen*

Mea Culpa Gump | 19-05-11 | 16:58

Parsons | 19-05-11 | 16:52
+10 voor die link...

La Bailaora | 19-05-11 | 16:58

De Grieken werden in de oudheid al door de Romeinen gewantrouwd als zijnde gedegenereerden.Vele eeuwen maakten ze als kolonie deel van het Byzantijnse en Ottomaanse rijk en die hebben ca. 1830 er geen traan om gelaten dat het door toedoen van de Engelsman Byron onafhankelijk werd.Sindsdien stellen ze in de regio geen moer voor,behalve hun museum-waarde, toerisme en idioot rijke reders.Als ze ooit gaan werken komt dat door de hulp van air-conditioning.Amerikaanse toeristen die ik er tegen kwam,klaagden altijd over het gebrek er aan.Het is werkelijk een land om niets te doen en te mijmeren over betere tijden in verleden of toekomst.Het heden is al 2000 jaar een farce.

Dolphi | 19-05-11 | 16:56

meneer-zeikgraag | 19-05-11 | 16:48
Welke banken denk je dat er omvallen? de Triodosbank of de ASN? Misschien wel, maar het risico is ook heel groot dat banken als de ING het heel zwaar krijgen. Het financiele systeem zit zo met elkaar verbonden dat de het vlinder effect in de chaostheorie van toepassing is. Alles gaat het dan zwaar krijgen en we weten dan niet waar we eindigen. Veel verder terug dan het niveau van 1930 is mijn mening.
De politiek moet gewoon eens ballen tonen en betere eisen stellen. De politici moeten gewoon eisen dat wij recht hebben op waardevolle delen van Griekenland als ze zich niet aan de afspraken houden. En het dan ook uitvoeren.
Helaas zie ik dit niet snel gebeuren.

ouwe hoer | 19-05-11 | 16:56

Ik dacht dat jullie het zo lekker vonden om Grieks genomen te worden. Ik vergis mij blijkbaar. Oh wacht, nemen is iets anders dan geven.

Mokum Kosher | 19-05-11 | 16:55

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 16:39
Je doorziet het spel niet, Blok heeft (helaas) vrienden bij ABN (hij komt er vandaan!) en wil hun verlies wat ze bewust namen door belastinggeld laten compenseren. Wellink idem (=spreekbuis banken). Onafhankelijke economen echter zeggen dat het beter is om gewoon snel toe te geven dat het einde oefening is en meer geld geven alleen de schade vergroot en dat Griekenland (deels) failliet gaat en de investeerders (deels)pech hebben.
Politici in mn DLD zitten echter voor verkiezingen en willen dat eerdere verlies nog niet toe geven en spelen mooi weer en houden tegen beter weten in met taxmoney Gr op de been wat alleen maar meer kost, maar bedoeld is om geen kiezers teleur te stellen dat ze het eerdere reddingsgeld kwijt zijn. Na de verkiezingen (last term Merkel) klapt het alsnog. NL heeft trouwens helemaal niks te winnen bij steunen Gr, de Jager CDA doet alleen mee om te slijmen met Merkel (CDU) zodat zijn latere (EU / bank?) carrière geen schade ondervindt.

seven | 19-05-11 | 16:55

Jan Passant mk2 | 19-05-11 | 16:52 | + 0 -
Waar haal je die conclusie nou vandaan?
Slaat echt nergens op.

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 16:55

Eurotokkie | 19-05-11 | 16:51

Ze kunnen nog hun eilanden verkopen, misschien is er een Arabier die interesse heeft...

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:55

Griekenland geld geven is uitstel van executie.
Hun meer geld geven is van een groot probleem een gigantisch probleem maken.
De eerste lading is ook al verdampt, ze kunnen niet eens zeggen waar het aan uitgegeven is. En ze hebben nog geen enkele "echte" maatregel genomen om hier uit te komen.
Cut your losses and run.

Rest In Privacy | 19-05-11 | 16:54

captainobvious | 19-05-11 | 16:50

Nu valt er nog iets te halen in Griekenland over tijdje je de pot echt leeg.

Eurotokkie | 19-05-11 | 16:54

Als je Griekenland opdeelt onder alle bewoners van Europa, heb ie zo'n 2 vierkante meter per persoon. Genoeg voor een ligstoel en een kratje bier zou ik zeggen.

HarrieDeWarrie | 19-05-11 | 16:54

SnoopSloggiSlog | 19-05-11 | 16:52

Bah, anale sex ies haram...

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:54

@AlexxKindt | 19-05-11 | 16:28
Vertrouwen.

LOL!!1!

Parsons | 19-05-11 | 16:53

Een junk die toevallig familie van je is, is ook niet geholpen als je hem/haar maar geld blijft lenen tegen beter weten in.
Keihard confronteren die hap!
Afgelopen NU!

Jackanders | 19-05-11 | 16:53

@AlexxKindt | 19-05-11 | 16:21

Die domme Ollanders toch ook. Geldt steken in banken en economie, waar de eigen bewoners het en masse uit halen.
Hebben ze niets geleerd van Icesave? Dan verdienen ze niet beter.
Uit de euro met die corrupte teringzooi. Voor mijn part uit de EU.

Als ze dan de drachme terugkrijgen, zijn ze in no-time een goedkoop land, en nog interessanter voor de handel dan nu. Dan pas zal je de VOC-mentaliteit terug zien: goedkope mensen uitbuiten door voor weinig goedkope dingen laten produceren, die hier goed verkocht worden.

ZKH EénOog | 19-05-11 | 16:53

oranjerood | 19-05-11 | 16:48

Weet je het nog niet, hij heeft toegegeven peoproerder te zijn!

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:53

Merkel zegt het zoveel beter dan Wilders.
'Kortere vakanties en latere pensioenen als jullie eruit willen komen!'

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 16:52

Geert zal wel geen verstand van economie hebben, maar gelijk hebben doet hij wel. Economie is gebaseerd op vertrouwen en de Grieken hebben van hoog tot laag laten zien dat zij niet te vertrouwen zijn. Of nog van plan zijn betrouwbaar te worden.
Afstoten - en schieten op de volgende schurk die weer een krakkemikkig land in de EU wil halen voor "onze" eigen bestwil.

Jan Passant mk2 | 19-05-11 | 16:52

-weggejorist-

SnoopSloggiSlog | 19-05-11 | 16:52

blinde kip | 19-05-11 | 16:47 | + 0 -
We moeten Griekenland (en de EU) hard herstructureren zodat Europa niet valt wanneer een ander (groter) land valt. Die klap komt idd harder als we nu niet het juiste doen.

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 16:51

Zo gaan die Grieken weer staken en dat kost zo ca 1 miljard Euro per dag, en wie gaat dit betalen , juist.

Eurotokkie | 19-05-11 | 16:51

Mijn god, wat een ontstellend dom en kortzichtig xenofoob geblaat hier.
Ik weet het, de grote blonde god zelf zegt het, dus is het waar voor het domme deel (zo'n 75% lijkt het tegenwoordig wel) van de bevolking, maar een heel klein beetje jezelf in het onderwerp verdiepen, en je zou kunnen begrijpen dat er weinig tot niets aan de hand is, als we dit goed spelen. Juist het eruit schoppen zou klauwen met geld kosten.
Godzijdank is de opinie op GS en internet, of in de televaag, niet bepalend voor de koers die we volgen.

captainobvious | 19-05-11 | 16:50

En wederom beheerst GW de politiek.
Hij houdt de rest scherp.

de Bree | 19-05-11 | 16:50

doskabouter | 19-05-11 | 16:39
Europa zou wel goed zijn, maar dan wel in een andere vorm: intense samenwerking, maar aparte economieen, zoals met de EEG, maar in ieder geval met veel meer democratie dan vandaag de dag de EUSSR. En een totale vorm van 1 staat, zoals ze dat proberen, werkt alleen maar wanneer eigenlijk alles wordt gelijkgebracht: dat betekent, allemaal belasting betalen aan brussel, gelijke pensioenvoorzieningen, kleine overheid, in % van het aantal inwoners, enz... Maar die harmonisatie is er helemaal niet, dus werkt Europa niet. Is ook zeer moeilijk denk ik, maar zoals men nu verder gaat met water naar de zee dragen gaat echt niet lukken. Komen zelfs oorlogen van.

Bij de weg, in Spanje beginnen ze sinds gisteren echt in opstand te komen:
www.abc.es/20110519/espana/abci-chat-i...

La Bailaora | 19-05-11 | 16:49

@seven | 19-05-11 | 16:34
Knul, anders lees je mijn post ook even. Natúúrijk raakt de financiële houding van Griekenland kant noch wal, en natuurlijk is 't belachelijk dat ze gelogen hebben over o.a. hun staatsschuld.
 
FEIT BLIJFT: Het vertrouwen van 't bedrijfsleven en overheden is in deze tijden hard nodig om het gehele financiële systeem van de EU, van de wereld overeind te helpen. Daarom is het op dit moment een kwestie van vertrouwen scheppen, garant staan voor andermans' domme acties, helaas. Nádat het risico op faillissement van andere landen verdwenen is, zuigen we wat mij betreft het geïnvesteerde geld zo gauw mogelijk weer uit Griekenland.
 
Wilders haalt hier twee dingen door elkaar:
1. Wilders benoemt de invloed die het in de steek laten van Griekenland heeft op het vertrouwen van overheden en bedrijven in de mondiale economie niet. Dát is waar het hier om draait.
2. De houding van Griekenland in het verleden. Op basis van die houding zou je inderdaad geen steun moeten verlenen. Helaas is er geen keus, omdat anders ook de eigen economie gevaar loopt: zie punt 1 en mijn vorige posts.
 
Dag. Never argue with a fool.

AlexxKindt | 19-05-11 | 16:48

ouwe hoer | 19-05-11 | 16:36
We laten dan niet het hele systeem omvallen.
Enkele banken hebben dan verlies van spaargeld van de burger. Pansioenfondsen hebben verlies die in Griekenland geinvesteerd hebben gevolg lager pensioen uitkeren. De schuld van de staat wordt hoger door verlies van geleend geld aan Griekenland.
Oke maar dat verlies kunnen we makkelijk hebben en daar komen wij overheen.
Als we wachten tot de EU in elkaar donderd dan verdampen er honderden miljoenen miljarden en nog veel meer aan euries. de munt is niets meer waard.
Dan valt het hele systeem om en dan gaan we terug naar 1930. Dan liggen de mensen weer te sterven op straat van de honger.
Dus nu stoppen, verlies pakken en opnieuw beginnen met in de eerste plaats andere regels voor investeerders die het geld van anderen moeten beheeren.

meneer-zeikgraag | 19-05-11 | 16:48

Nog even, nog even en dan instappen. Net als aandelen. Griekenland is binnenkort te koop voor een paar euri.

freakindelspeciaal | 19-05-11 | 16:48

JanKeesdeJager moet z'n vrouwtje staan en geen cent meer toezeggen.

oranjerood | 19-05-11 | 16:48

-weggejorist-

Dit is de druppel | 19-05-11 | 16:48

Dit is precies wat de Nederlandse regering niet wil zien : de EU pompt er 110 miljard in, de Grieken sturen er 56 miljard uit. Al dat griekse geld moet geconfisqueerd worden. Elke griek met een buitenlandse rekening, weg geld.

Kees Klinker | 19-05-11 | 16:47

zeg maar jansen | 19-05-11 | 16:44

Met een "oude" Epson Stylus 300 gaat het anders prima...

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:47

@Einde van de Domheid | 19-05-11 | 16:39
Griekenland is relatief klein. De EU gaat zich nog vertillen aan Spanje en wellicht zelf Frankrijk. Ja, die komt ook nog. Sterker nog, ook hier zijn een groot aantal zaken niet op orde. Waar blijven die berichten over die massale investeringen en de resulaten daarvan van onze banken in Oost-Europa? Beter nu hard op de rem trappen dan later hopen dat de afgrond niet zo steil is.

blinde kip | 19-05-11 | 16:47

Heel veel jonge hoogopgeleide Grieken hebben een inkomen van 600 euro in de maand. De kleine zelfstandigen en de boertjes gaan zowat kapot, weet ik uit de eerste hand. Medische hulp krijg je alleen als je dokt. Verpleegsters moeten omgekocht, anders kun je zelf de kont van je zieke moeder afvegen. De bureaucratie is wurgend ingewikkeld en traag, tenzij je lapt. Je kunt beter ambtenaar zijn. Dan kun je dat allemaal betalen.

Uriël Fack | 19-05-11 | 16:47

zeg maar jansen | 19-05-11 | 16:45
Bij een dalende aandelenprijs moet je zorgen dat je put opties hebt.

ouwe hoer | 19-05-11 | 16:47

En wat Geert eraan doen behalve een beetje roeptoeteren vanaf de zijkant?

Melchior C Balthasar | 19-05-11 | 16:46

Greet rulez. Die Grieken zuigen apenballen.

funkyd | 19-05-11 | 16:45

HarrieDeWarrie | 19-05-11 | 16:32 Bij een dalende aandelenprijs moet je bijkopen.

zeg maar jansen | 19-05-11 | 16:45

-weggejorist-

Gorbatsjovv | 19-05-11 | 16:45

En dit is het begin. Portugal, Spanje, we moeten maar zien wat er allemaal nog komt. En als we met Griekenland een fout voorbeeld geven, kunnen we het straks schudden. Bovendien moeten we nog wat geld vrijhouden om straks de bovenste helft van Belgie over te nemen.....

Snorry! | 19-05-11 | 16:45

Mensen die denken dat we uit deze Eurocrisis kunnen komen zonder depressie, leven buiten de werkelijkheid.

tipo | 19-05-11 | 16:44

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:42 Euro's kopiëren? Gaat niet. Melding vanuit de scanner dat geld niet gekopieerd kan worden.

Probeer maar eens.

zeg maar jansen | 19-05-11 | 16:44

Griekenland afsteken en afzinken in de Middellandse Zee! Presto! Weg damiet! DOEI!

Pino143 | 19-05-11 | 16:44

@eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:35
Je moest eens weten hoeveel vrouwen ik heb versierd door Wham! op te zetten. Altijd prijs! Hij is mijn held.

blinde kip | 19-05-11 | 16:44

Eigen biljet eerst!

Rambo John J | 19-05-11 | 16:42

Opgevist | 19-05-11 | 16:23 Goedbeschouwd is Kreta al van ons. Maar bij het ontbreken van een goed kadaster is dat wat lastig te bewijzen.

zeg maar jansen | 19-05-11 | 16:42

Wilders heeft natuurlijk gelijk maar gelijk hebben en gelijk krijgen is de kunst. Vooral met de huidige politici die hem tegen beter weten nimmer gelijk zullen geven. En wie is de dupe? Juist het volk, de burger, U dus. Had je maar anders moeten stemmen.
Maar wedden dat ze bij volgende verkiezingen alles weer recht praten wat krom is. Daar zijn Cohen, Sap, Roemer en Pechtold meester in.

knight03 | 19-05-11 | 16:42

"Nog sneller dan gedacht blijkt de recent gegeven Europese steun aan Griekenland verdwenen. Nu moet definitief een punt worden gezet achter financiele steunmaatregelen aan Griekenland stelt hoogleraar economie Roel Beetsma. Laat Griekenland failliet gaan en de schulden herstrutureren. De rekening hiervan zal voor belangrijk deel bij Franse en Duitse banken komen te liggen die het Griekse risico wilden aangaan. Griekenland heeft zich nog nooit aan een afspraak gehouden
Bijna precies een jaar geleden publiceerde ik op Me Judice het artikel “De miljarden voor Griekenland komen nooit meer terug”. Ik doelde hierbij op het feit dat de uitgeleende miljarden in het kader van het steunpakket voor Griekenland nooit meer zouden worden terugbetaald. Je hoefde overigens geen groot ziener te zijn om deze voorspelling te doen. Het gaat om een land dat in het verleden bijna voortdurend te hoge tekorten had, en in ieder geval altijd hogere tekorten dan ze zelf aan de buitenwereld voorspiegelden. Toen het steunpakket werd samengesteld lag het tekort fors boven de 10% van het BBP en was de voorspelling dat de overheidsschuld nog verder fors zou oplopen in de komende jaren. En dat alles bij een sterk krimpende economie. Tenslotte, had het land zich in het verleden nooit iets van welke afspraak dan ook aangetrokken, dus waarom zou het zich nu houden aan het overeengekomen saneringsprogramma?" zie verder 16:34

seven | 19-05-11 | 16:42

maar ondertussen blijft geert gewoon lekker het kabinet steunen. talk is cheap, zeker wanneer het gaat om griekenland.

cumshaft | 19-05-11 | 16:42

zeg maar jansen | 19-05-11 | 16:40

LOL, of je kopiert even wat 500 EURO biljetten en zegt: de originelen zijn al in jullie bezit...

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:42

*Nachtwaker in griekenland willen zijn doet* 3/4 ton, bijna geen belasting en met je 55ste pensioentje opstrijken? Snap de hele kreet "Leven als God in Frankrijk" niet......

Hollander01 | 19-05-11 | 16:41

@HarrieDeWarrie | 19-05-11 | 16:32
Europese overheid? Ben je wel helemaal lekker?

blinde kip | 19-05-11 | 16:41

Enneh, iedereen die loopt te janken dat de EU instort als Griekenland afgestoken wordt...
.
Eerder het tegendeel!
.
Rust in de tent, wonden likken en tegelijktijd een goed voorbeeld gesteld voor Portugal, Italie, Ierland en Spanje!

freakindelspeciaal | 19-05-11 | 16:41

ouwe hoer | 19-05-11 | 16:38

Vind Jan-Kees niet, hij en al zijn vrienden zijn gek op "Grieks". En dan bedoel ik niet de gyros en de
ouzo...

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:41

Wat heb je aan een derdewereld-land binnen de EU? Dat geld komt waarschijnlijk nooit meer terug! Zolang ze daar hun zaakjes niet op orde hebben (pensioenleeftijd, belasting, overschot aan te veel verdienende ambtenaren, etc.) kan je er geld in blijven pompen zonder dat je er ooit een cent van terug ziet.

CatQueen | 19-05-11 | 16:41

Allemaal naar Griekenland op vakantie. Als de hotelier met je wil afrekenen zeg je: "We did pay in advance, we are from the Netherlands".

zeg maar jansen | 19-05-11 | 16:40

Dit gaat uitdraaien op een schisma van de verrotte katholieke landen en de hardwerkende protestantse. Same old story in Europa.

Detlev Tarnowitz | 19-05-11 | 16:40

La Bailaora | 19-05-11 | 16:32

Jawel zo denk ik er ook over. EU was prima in de oude vorm. Pas toen de Euro kwam en die belachelijke grondwet ging het mis. Men kreeg toen inderdaad overantwoordelijke hunker naar uitbreiding. Soort landjepik. Wat moeten wij met al die schurkenlanden zoals hongarije en bulgarije. Een paar van die doorgesnoven en ziekelijk verwende ouwe mannetjes denken het allemaal te weten.

doskabouter | 19-05-11 | 16:39

Pritt, ik vind dat Stef Blok gelijk heeft en dat er ongelooflijke risico's worden genomen door hier zo ongenanceerd en snel over te oordelen. Bij het begin van de eerste crisis was dat natuurlijk hardstikke (sic) leuk en kon Cojones op basis van gezaaide paniek een extra grijpstuiver scoren maar we kijken nu tegen een heel ander scenario aan.

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 16:39

Dafman | 19-05-11 | 16:29

Dacht van niet...

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:39

Maar ik ben overigens wel van mening dat er veel harder tegen Griekenland moet worden opgetreden.

ouwe hoer | 19-05-11 | 16:38

De beginletters op Griekse euro´s zijn toch: F.U.C.K.Y.O.U.?

zeg maar jansen | 19-05-11 | 16:38

Jackanders | 19-05-11 | 16:37

Het is maar een in openbare toiletten cruisende pisnicht...

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:38

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 16:30 | + -1 -
Zonder kennis of opleiding? Lijken jullie toch nog een beetje op elkaar.

Geluksvogel | 19-05-11 | 16:38

Juist nu moet Griekenland in de EU blijven. Compleet autonoom maken is het stomste wat je kunt doen/willen. Dat is een garantie voor geld-niet-terug beleid. Het echte probleem zit 'm in een Europese regering die niet hard genoeg handhaaft. Voorts lijkt me het verkopen van Grieks eigendom geen slechte zaak. Zo verdienen we nog iets aan die Grieken.

De Kampsjeng | 19-05-11 | 16:38

@zeg maar jansen | 19-05-11 | 16:34
Alexander de grote?
Julius Ceasar?
Of bedoel je die ene?

Rest In Privacy | 19-05-11 | 16:37

zeg maar jansen | 19-05-11 | 16:34

Ik was vanaf het begin al tegen, ook tegen de Euro...

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:37

@eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:35
Ik klik niet, ik geloof je op je woord.

Jackanders | 19-05-11 | 16:37

meneer-zeikgraag
Als je nu het complete systeem laat omvallen kan je ook niet meer bij de appie pinnen. De gevolgen van het laten omvallen van de banken zijn mondiaal zo ontzettend groot dat iedereen weer op het niveau derde wereld land zit,
behalve misschien de zandbak landen die met hun islamitisch financieren geen risicovolle derivaten mogen verhandelen. Kunnen wij met z'n allen lekker daarheen migreren.

ouwe hoer | 19-05-11 | 16:36

Tot nu toe hebben de grieken nog geen ene flikker gedaan om zelfs maar een begin te maken met de hoogstnoodzakelijke bezuinigingen.
Ik ben het volkomen met de heer Wilders eens dat er niets anders op zit dan ze geen ene rooie rotcent meer te lenen, want die centen zien we nooit meer terug.En dat stomme gedreig met een wereld wijde crisis is alleen maar bangmakerij.
We nemen ons verlies en gaan met zijn allen hard aan het werk om de poen terug te verdienen, net zoals we dat in 1945 gedaan hebben. Geld naar Griekenland sturen haalt even weinig uit als het in de Noordzee flikkeren. En dat gelul dat dan ook Portugal, Ierland, Spanje en Italie aan de beurt zijn is inderdaad alleen maar gelul.Wanneer duidelijk wordt dat het ons menens is, zullen die heus wel eierern voor hun( ons) geld kiezen.

Polletje Piekhaar | 19-05-11 | 16:35

Jackanders | 19-05-11 | 16:32

En Georgios Suckyoucockolos heeft niet voor niets zijn vaderland verlaten destijds... Ik waarschuw:NSFW!

www.google.nl/imgres?imgurl=http://www...

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:35

Weet je wie er ook een verenigd Europa wilde?

zeg maar jansen | 19-05-11 | 16:34

Bedankt voor de link naar de dailymail. Al in geen tijden zo gelachen om een 'krant'.

Biff Eagleburger | 19-05-11 | 16:34

@Einde van de Domheid | 19-05-11 | 16:30
Wie van de kamerleden weet er wel genoeg van? Er zitten er genoeg die meer dan 10 jaar over hun studie geschiedenis gedaan hebben. Die extra jaren hebben ze vast niet alleen gevuld met college-uren.

blinde kip | 19-05-11 | 16:34

Wel GodverdeGodver. Wist dat ze continue handje ophouden. Wist ook dat ze voor,pakmbeet, 5 miljard nog aan goud in een kluis hebben liggen.
Wist echter NIET dat ze eventjes 40.000.000.000 euro in het buitenland hebben staan.
Mocht er nog twijfel zijn bij verstrekken van een "lening" dan is die nu ook weggenomen.
Wat een smerige honden zeg.

freakindelspeciaal | 19-05-11 | 16:34

.. Griekenland is een mooi voorbeeld van sunken costs, het geld dat er tot nu toe werd ingepompt is weg. Al het geld dat er nu nog ingepompt gaat worden in de hoop iets van de vorige lading terug te krijgen, dat gaat ook spoorloos verdwijnen. Alle reddingspogingen daarna zijn ook bij voorbaat kansloos.
Dus kappen, nu. Jammer van ons geld dat u zo lelijk kwijt maakte, maar evengoed de groeten, Zorba en andere oplichters.

Jan Passant mk2 | 19-05-11 | 16:33

Een rijpe steenpuist dient tot de laatste druppel pus uitgeknepen te worden , weg met die onwelwillende luie, leugenachtige, servies-smijtende "kantjes er vanaf-lopers".
PapalameEurolos!

Jackanders | 19-05-11 | 16:32

Zakkende aandelen verkoop je ook, stelletje natnekken. Gewoon eruit flikkeren, of de huidige overheid vervangen door een Europese en orde op zaken stellen.

HarrieDeWarrie | 19-05-11 | 16:32

doskabouter | 19-05-11 | 16:22
Als Griekenland en daarna anderen eruit stappen dan is het einde droom voor een groot Europa. Een groot Europa levert 'macht' op in de wereld. Hiervoor moeten de belastingbetalers dus opdraaien.

Het geld wordt verschoven van Noord Europeanen die hard werken en belasting betalen naar Zuid Europeanen die veel te vroeg met pensioen gaan en daarvan dan lekker consumeren. Natuurlijk zullen die wat spulletjes kunnen kopen (goed voor de economie aldus VVD), maar de belastingbetalers hier hebben dan nou juist minder te makken en zullen hier minder kopen. Wanneer ik nu moet kiezen wie het geld mag uitgeven, dan is het toch echt de belastingbetaler in Noord Europa die er voor werkt.

Kappen dus met dat geld weggooien, je zou het alleen moeten doen onder zeer zware voorwaarden: complete herstructurering van de griekse Economie: met pensioen niet eerder dan 65 ipv 55/50, zware verlaging van lonen van ambtenaren in overheidsdienst, etc., etc., maar daar zie ik niets van komen want dan wordt het opstand in die landen. Voorwaarde eraan verbinden dat wanneer er opstanden komen er geen geld gaat naar Griekenland. Hard zijn, anders wordt het niets.

La Bailaora | 19-05-11 | 16:32

Dat geld komt hoe dan ook niet terug, er meer heenbrengen maakt ons deel van het verlies alleen maar groter. Hoe eerder dat wordt ingezien des te kleiner de schade. Daarbij is het direct compenseren van diegene in NL die nog geld tegoed hadden van Griekenland en het deels niet vangen veel goedkoper en directer. Deze geldstroom via Griekenland laten lopen zorgt er alleen voor dat ondertussen verdampt en ook vele andere buitenlandse banken van ons reddinggeld meeprofiteren. NL heeft nml helemaal niet zoveel tegoed van Griekenland ivm anderen.

seven | 19-05-11 | 16:32

De staat, de banken, de pensioenen en investeerders hebben allemaal geinvesteerd in Griekenland.
De vraag is wat kost ons het meeste.
Griekenland geld geven of straks banken en pensioenfondsen redden.
Ik zeg de regering heeft de zorgplicht over ons belasting geld wat de bedrijven en de werkenden ophoesten.
Geen geld meer naar Griekenland en ook geen banken redden.
Laat de boel maar eens goed in elkaar tyften.
Kunnen we zonder EU mooi opnieuw beginnen met een nieuwe grondwet, regls en immigratie beleid.
Harde regels voor sociaale voorzieningen en remigratie van allogtonen.
Dan komen we er weer boven op in een fijn land.
Doen we dat niet, dan wachten we tot de EU uit elkaar donderd en dat duurt niet lang meer. Maar dan is al ons geld verdampt en gaan we terug naar 1930.

meneer-zeikgraag | 19-05-11 | 16:31

Zal niet gebeuren. Heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat Jan-Kees een enorme liefhebber van op z'n Grieks is...

eerstneukendanpraten | 19-05-11 | 16:30

Lekker voor het vertrouwen ook al die verzoeken om steeds meer geld. En vertrouwen vormt de basis voor een degelijke munt. Daarom alleen is hard saneren noodzakelijk.

blinde kip | 19-05-11 | 16:30

Het is natuurlijk prima als iemand in het politieke spectrum hardbal speelt om de juiste druk op de financieel zwakker broeders te zetten.
Maar Geert meent het.... zonder enige kennis of opleiding!

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 16:30

Allemaal bangmakerij en doemscenario's van Wilders.

Hölzenbein | 19-05-11 | 16:30

Betere deal dan met IJsland. Daar hielden we maar één eiland aan over. Is die overdracht al eens getekend trouwens? ;-)

Dafman | 19-05-11 | 16:29

Zonet even de zijkant van mijn €2 munt gelezen: God zij met ons...

SamKoeman | 19-05-11 | 16:28

Een junk moet afkicken om een leven te kunnen opbouwen.
Landen met een euroverslaving daar stopt Nederland voortdurend miljarden in, De politiek is de dealer en zet de ondergang van dit soort landen in werking.
Verslaving is stoppen en niet in de watten leggen.

toetanchamon | 19-05-11 | 16:28

Absoluut niet waar | 19-05-11 | 16:26 | + 0 -
Je wil het antwoord niet weten.
Geloof me!

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 16:28

@Parsons | 19-05-11 | 16:23
Ik zou zeggen: bouw een basiskennis economie op. Dan weet je dat de economie grotendeels gebaseerd is op vertrouwen. Blok van de VVD (zie dumpert) legt het heel goed uit: als je Griekenland laat gaan, daalt het vertrouwen in de stabiliteit van Portugal en Ierland ook. Gevolg? Bedrijven en overheden halen hun geld ook uit díe landen, de landen gaan failliet, met een NOG grotere financiële crisis tot gevolg. Voor bron, zie: www.forexinfo.nl/artikelen/verdieping/...
En ga jezelf even verdiepen in economie.

@seven | 19-05-11 | 16:24
Zie post hierboven, en ga wat economische kennis opdoen.

AlexxKindt | 19-05-11 | 16:28

@Pritt:

Ha! En Sinterklaas was eigenlijk een Turk. Geinig!

*vanavond bij Griek gratis eten gaat en sirtaki op tafel dansen doet*

Markies de Schade | 19-05-11 | 16:27

Griekenland uit de euro gooien is dom en een heleboel geld weggooien. Plus, dan komen die Grieken er lekker makkelijk mee weg.

Nee, niks ervan. Keihard de duimschroeven aandraaien en plunderen die Grieken. Willen jullie nog meer hulpgeld? Dat kan, maar dan met onderpand. Kom maar op met die eilanden, goudreservers, Olympic airways, marineschepen, hop hop hop. Waarom doet iedereen alsof Griekenland nul bezittingen heeft? De griekse overheden zit vuistdiep in allerlei bedrijven. Hup inleveren die zooi. Simpel zat.

Buitenlandse adviseurs? Nederlandse deurwaarders zul je bedoelen!

kn | 19-05-11 | 16:27

@AlexxKindt | 19-05-11 | 16:21
Van mij een plus kudo! Gewoon omdat het kan.

Hölzenbein | 19-05-11 | 16:26

Parsons | 19-05-11 | 16:18

Exact.. Ik wacht ook nog steeds op de 1e steekhoudende argumenten waarom de exit ons problemen op zou moeten leveren. Ok, op de korte termijn wellicht doordat er enige onrust komt.

Maar op lange termijn kun je toch niet anders concluderen dan dat de EU er alleen maar sterker van wordt? Onbegrijpelijk dat de EU zich laat verneuken door een stel bananenrepublieken die alleen maar bezig zijn met zelfverrijking.

Absoluut niet waar | 19-05-11 | 16:26

Greet zegt ook maar wat.....
Je bent aan het panikeren Pritt.

Einde van de Domheid | 19-05-11 | 16:26

@Parsons | 19-05-11 | 16:18
Het kost de banken die teveel geleend hebben aan de PIIGS hun centen. Maarja, het zijn 'experts' dus moeten we ze ook niet behandelen als hulpbehoevigen.

blinde kip | 19-05-11 | 16:24

AlexxKindt | 19-05-11 | 16:21
Jij gooit zeker ook steeds meer geld in een gokautomaat of zet steeds meer in in het casino in de hoop je eerdere verlies goed te maken?

seven | 19-05-11 | 16:24

Kan dat land niet een paar eilanden verkopen ofzo? Dat moet ook wel wat opleveren.

ouwe hoer | 19-05-11 | 16:24

Zo, Geert heeft de toon gezet: geen cent meer langer in dat Griekse gat storten. Doe je dat wel dan hoef je niet later bij de PVV aan te kloppen om dat met belastingverhogingen e.d. af te dekken want dat geld ben je gewoon kwijt.
Punt.
Steek dat als VVD en CDA maar in je reet en offer NLse belangen op aan een spendersvolk die geen enkel verantwoordelijkheidsbesef in het lijf heeft.
Dat alles tegen de wil van je eigen kiesvee.
Dat verhaaltje krijgt nog grote gevolgen, let op.

The eimer | 19-05-11 | 16:23

Opletten Pritt. Hoe hard Sap het ook probeert, er zit helemaal geen motie in Geert zijn broekzak.

frickY | 19-05-11 | 16:23

@de gouden gulden | 19-05-11 | 16:19
Ah daar hebben we hem weer, die ouwe Oostenrijker.
*schuift stoel bij zich*

Rest In Privacy | 19-05-11 | 16:23

Anders verkopen ze Kreta aan ons?

Opgevist | 19-05-11 | 16:23

Waarom zou je zo'n gratis dag hebben voor het Acropolis Museum? De mensen die er werken, werken die dag er toch ook niet gratis? De energiekosten blijven toch ook?

Mea Culpa Gump | 19-05-11 | 16:23

@AlexxKindt | 19-05-11 | 16:21
Kom eens met bronbewijs voor je krankzinnige stellingen.

Dan praten we verder.

Parsons | 19-05-11 | 16:23

Opeen moment hoeven Griekenland, Portugal, Italie, Spanje en Ierland niet meer uit de euro.
Want dan stappen Duitsland, Nederland, Zweden, Finland en Oostenrijk (de grootste nettobetalers) eruit.
Dan mogen de handophouders hun euro verder houden.

Merlot | 19-05-11 | 16:22

Gezond verstand zegt, kappen met die handel. Ben het zelf met GW eens. Maar wat ik me afvraag is, of mensen als bijvoorbeeld Wellink nou tegen beter weten in hun EU obsessie verdedigen of hebben ze een andere reden...??

doskabouter | 19-05-11 | 16:22

Goed geld naar kwaad geld gooien heeft nog nooit gewerkt en zal ook nu niet werken.
Alsof je geld tegoed hebt van een notaire wanbetaler met schulden overal en een luxe levensstijl en jij hem of haar om jou af te lossen nog een zak geld extra 'leent'. Dat nieuwe geld wat jij hem leent wordt in het ideale geval maar voor een fractie benut om je eerder uitgeleende geld terug te betalen, maar gaat voor het overgrote deel gewoon op aan andere (luxe) uitgaven.
www.mejudice.nl/artikel/613/doe-als-de...

seven | 19-05-11 | 16:21

Ou est la guillotine?

blinde kip | 19-05-11 | 16:21

Schreeuw niet zo Pritt. Als je Griekenland laat gaan, gooi je ook gelijk ál het geld weg dat Nederland en Nederlanders daar op banken hebben staan (meer dan 15 miljard aan staatsobligaties alleen al). Nederlandse banken hebben geld uitstaan bij Griekse banken. Griekenland uit de EU mikken is dus nog veel duurder.
 
Natuurlijk heerst er in dat land een belachelijke houding met betrekking tot pensioenen, lonen, etc, maar ga niet roepen dat dan Griekenland dan maar uit de EU gemikt moet worden.
En kom maar op met die minkudo's voor deze post, stel lutserts.

AlexxKindt | 19-05-11 | 16:21

Griekenland zal, omdat de euro nou eenmaal veel te duur in voor hen, steeds opnieuw reddingspakketten nodig hebben.
Daarom is zo snel mogelijk eruit altijd goedkoper.
Geldt trouwens ook voor de andere PIIGS.

Merlot | 19-05-11 | 16:20

oe ze zijn bang dat er geen handel meer bedreven kan worden als al die landen eruit liggen... wahahahhahaaaa
VOC VOC VOC!!!!!

skaik | 19-05-11 | 16:20

Leve de Republiek ! Leve de goud standaard !

Want met een goudstandaard zit onze overheid aan een limiet gebonden wat geld smijten betreft ! Hoera !

de gouden gulden | 19-05-11 | 16:19

Goedverdoemme ik heb maar één tientje en er staat een Y op. Ik heb ook altijd pech!

Komdan | 19-05-11 | 16:19

Ik zit trouwens nog steeds te wachten op onderliggende stukken waaruit zou blijken dat niets doen ons meer zal kosten dan nu geld over de balk flikkeren richting het failliete Griekenland.

Na Jan Kees de Jager beweerde ook Fout Wellink dat gisteren bij KvdB.

Lemme guess - die stukken bestaan niet; we worden keihard voorgelogen.

Parsons | 19-05-11 | 16:18

Maar wie wil nu onze troep kopen? Nou? Nou?
Wel apart dat het spaargeld van onze kleinkinderen opgeofferd wordt vanwege de angst dat geinvesteerd geld kwijt te raken. Als ik mijn geld in een varkenslachterij in de Sahara stop en verlies, helpt niemand mij.

blinde kip | 19-05-11 | 16:18

Eerst de aow daar verhogen, dan de belastingen daar omhoog. Hierna nog maar eens komen praten. Tot die tijd op de strafbank, terugbetalen en uit de EU.

jankerd | 19-05-11 | 16:17

goed gepikt : acceptgyros

harderder | 19-05-11 | 16:16

Wat heeft Griekenland eigenlijk waarmee ze kunnen exporteren behalve een paar olijven ?

vandezijlijn | 19-05-11 | 16:15

Jawohl. Aufsalzen met snorren. Eh...?

Hölzenbein | 19-05-11 | 16:15

Frauduleuze Nigerianen of frauduleuze Grieken. What's the difference?
-
Oh ja, Nigeria zit niet in de EU.

Mea Culpa Gump | 19-05-11 | 16:14

Wilders heeft volkomen gelijk in deze.

Pijn pakken, afschrijven en wegwezen.

Elke dag dat we daar mee wachten wordt de pijn groter!

Parsons | 19-05-11 | 16:14

Toen Wilders op de spreekstoel zat vond ik hem helemaal geweldig.

Rest In Privacy | 19-05-11 | 16:13

Ik ben voor. Griekenland, het begin en het eind van de beschaving.

Mea Culpa Gump | 19-05-11 | 16:13

Gewoon géén EU, dat al helemaal nu.

Pasta-saus | 19-05-11 | 16:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com