
Gisteren voor het eerst
kennisgemaakt met deze shop en dat is redelijk goed bevallen. Wel een streng deurbeleid (twee veetjes bij de deur, overal camera's), maar bij binnenkomst voel je je direct welkom. De zaak is erg luxe ingericht met overal zwarte Chesterfields, 12 flatscreens waarop een show van Najib Amhali werd vertoond en ook de apparatuur achter de toonbank (6 nieuwste generatie touchscreen kassa's verdeeld over 3 'loketjes') loog er niet om. Het dromerige meisje hielp me correct en vriendelijk. Wat wel een beetje tegen viel was het publiek. Een gesprek aanknopen was lastig of juist veel te makkelijk. Ik vind het altijd prettig om een nieuwe, onbekende gesprekspartner een beetje af te tasten maar hier werden vaak meteen de zogenaamde 'grote thema's' aangesneden. Na 20 minuten naar een verhaal over burgerlijkheid en het belang van eigen keuzes maken te hebben geluisterd had ik het wel een beetje gehad. Dan maar een
kebabje bij de buren! Wat een totaal andere wereld... Naast me zat een dikke Turk naar een satellietzender te schreeuwen en achter de balie waren de gasknoppen van het fornuis met elastiekjes vastgemaakt (gevaarlijk!). Ik betaalde 6,20 euro voor iets dat ze 'Kapsalon' noemden, een enorme vette kleffe hap met diverse niet van elkaar te onderscheiden ingrediënten. Gelukkig had ik van het blowen zo'n honger gekregen dat ik alles wel vrat. Al met al een geslaagde avond! Tot de volgende recensie.
Reaguursels
InloggenMutsaerts ,waar gáát t weer over?
Eerste keer in een shop of zo?
Zulke tenten ken ik wel meer hoor (Grasshopper Tilburg is er 1 van)
En die kapsalon voor 6,20 is géén geld ik moest er nl 230.000 voor neerleggen omdat t een A locatie betrof....
* Jonko verder opsjmookt*
Ironisch, een jointje met een broodje kebab! Dat doe ik dus iedere vrijdag...
Prix D'ami?
Cool! :) Ik wist dat de kebab-tent tegenover mij uitstekende kebab verkocht, maar niet dat 't de op één na beste kebab van Nederland is!? :)
Ik tel long- maag- en darmkanker en een antwoord waarom hart- en vaatziekten nummer 1 is
Misschien is het verstandig om niet direct na een vette jonko een recensie te gaan schrijven.
Zouden meer mensen moeten doen!
Bij Geenstijl werken en ook zo'n recensie maken. Maar dan ook precies hetzelfde.
Leuke website :)
Wat is eigenlijk de deal met die elastiekjes. Het is een soort gemeengoed bij kebabtenten.
Huu promoten we nou weer medelanders?
Herrie in de keu... euh coffeeshop?
"@ "Smoke weed everyday"
haring met slagroom | 11-05-11 | 16:20
Amen....
Echt leuk om te lezen dat bijna iedereen wel iets heeft (weet) van indofood.
Zelf zou ik zeggen toko EDDO in Voorburg, al het eten is lekker maar hun KIPCASHEW is mischien wel het lekkerste wat ik ooit heb gegeten.
Ik rook thuis wel en maak zelf wel wat te kanen klaar als ik dit zo lees.
Kapsalon... waarom is dat toch zo populair? Het is met afstand de meest liefdeloze, treurige hap die ik ooit voorgeschoteld heb gekregen. Iets voor mr. Creosote: "Just give me everything in a bucket. Oh, and with the eggs on top".
"Smoke weed everyday"
hfakker | 11-05-11 | 15:37 | + 0 -
Meermaals heb ik risico-inschattingen van het RIVM/CAM afgeschuimd, instanties wiens taak het is wetenschappelijk onderzoek naar allerlei drugs te verrichten.
Wiet kwam als het minst schadelijk uit de bus. Dat wil niet zeggen dat het niet schadelijk is, maar de naam softdrug is wel terecht.
Een leeftijdsgrens en gedegen informatie (dus geen propaganda, voor zover dat sowieso mogelijk is) lijkt mij voldoende: Het verbod op drugs is in veel gevallen eerder de oorzaak van leed dan een oplossing.
Over je laatste zin heb ik een vraag: Ik wil graag weten hoe je aan die informatie komt. Zoals je zei zijn de effecten van alcohol op de hersencellen minder dan gedacht, en ook voor wiet geldt zoiets. Als je een regelmatige, constante blower bent duurt het een aantal maanden voor je hersenen weer op volle sterkte werken. In mijn geval kies ik liever voor slaperige hersencellen dan voor meerdere dagen per week niet kunnen functioneren, maar voor velen is het advies 'matiging' zeker een overweging waard.
Totaal niet boeiend.
Totaal niet boeiend.
Wat een nietszeggend verhaaltje. En ken je klassiekers, de Kapsalon is er een van.
Ga dan naar de Grasscompany in Tilburg daar kun je blowen en tot op zekere hoogte luxe eten (biefstuk, lasagna, vegetarische rommel, friet, hamburger).
Gadverdamme kapsalon. Doe mij maar gewoon ouderwets een frietje super waterfiets viandel met extra ui en een bereklauw met pindasaus.
Weet iemand trouwens waarom die rare lui in Limburg een bereklauw een spoetnik noemen? Of is dat gewoon omdat ze raar zijn?
Was t gezellig bij de Nemo?
Goed idee Mutsaerts, 'k ga dat verhaal na m'n werk eens uitvoeren. Heb er zin in!
@Canterwood | 11-05-11 | 15:30
Niet op straat me eens.
In het verleden meerdere keren meegemaakt dat ik van drugswiet of zelfs heroine in de metro stoned naar buiten ging, omdat dubieuze figuren daar gebruikten.
Op straat ook, bewust niet drugsgebruikers, die gedwongen worden ervan mee te snoepen.
Wat bereft 'mensen moeten het zelf weten', ja mits mensen het ook weten. Informeren gebeurt te summier. Jarenlang hebben allerlei naroepers geblerd dat softdrugs onschuldig si. Rekening krijgen we nu gepresenteerd.
Volksstammen verslaafden, indolenten, concentratieverlies, psychisch ontwrichten (jawel is psychedelische drug die emotionele balans verstoord) en de gevolgen ervan zij ook nog eens langer aanwezig/lastiger vanaf te komen dan welke harddrug ook (17-23 jaar, tov bijvoorbeeld coke, alcohol of heroine een schijntje)
Ik krijg honger van al dat gereaguur over overheerlijke maaltijden
Na enig proberen deed de site www.kebabreporters.com het weer.Ik moet zeggen een absolute aanrader!Kijk zo mag ik het graag zien op mijn GS: nuttige informatie over nieuwe internet dingen die er toe doen!
Pizzeria Black Beauty
Verwulft 5
2011GJ Haarlem
Geen recensie nodig
kardinaalsimonis.files.wordpress.com/2...
@Canterwood | 11-05-11 | 15:25
Van alcohol is zo langzamerhand onderkend dat teveel schadelijk is (ongeacht de hoax dat iedere druppel alcohol hersencellen afbreekt, dan wel beschadigt. Er schijnen zelfs positieve werkingen op het geheugen te zijn tijdens beneveldheid)
Van vet/voedsel is dat flink in opmars, de wetenschap.
THC/(soft)drugs wordt nog een beetje weggezet als stout/foei, maar onschuldig; tegendeel is waar.
Dus nee, dan had ik dat niet gezegd, maar dat onterechte ongeremde laureaat op blowen en vet... dat triggerde me
@Haragha
Dat wist ik niet! Volgende keer maar even een kijkje nemen dan. kip met zout!
*Doet Homer Simpson gorgelend na*
Wie eet er nou een kapsalon! Nee, serieus dat is niet te vreten.
hfakker | 11-05-11 | 15:26 | + 0 -
Niet alleen hoor, 's weekends wil ik er voor de lol ook nog wel eens ééntje opsteken. De schadelijke effecten van THC en tabak, helemaal in combinatie, zijn niet zo gering als mening blower zichzelf en zijn medemens wil doen geloven. Aan de andere kant zijn er een hoop stoffen op de markt die een heel stuk schadelijker zijn, en helemaal in acute zin.
Sommige drugs zijn heel schadelijk, sommigen minder. Mensen moeten 't maar zelf weten, zolang ze mij er maar niet mee lastig vallen. (Dan heb ik het over de overheid én gebruikers). Oh ja: Doe 't lekker thuis of in de coffeeshop, niet op straat.
Of kip met honing en walnoten...
*Gaat vanavond niet meer koken*
aldus, johannes van dam
@Demoknife | 11-05-11 | 15:16
En als het te druk is in Fat Kee (wanneer niet) raad ik je aan om naar Wong Kee (Zelfde eigenaar) te gaan, 3 deuren verder op.
Heb daar van de week gegeten. Lekker en goedkoop en met goedkoop bedoel ik eten en interieur.
*Kip met Peper en zout*
www.runryder.com/fastphoto/34468/homer...
@Canterwood | 11-05-11 | 15:16
Ah U is medicinaal gebruiker. Andere categorie. Mea Culpa, Excusatio non petita accusatio manifesta
Nogal wat mensen onderschatten schadelijke neveneffecten van THC en aanverwante stoffen.
hfakker | 11-05-11 | 15:13 | + -1 -
Overigens, als ik hier had neergezet "Bier +1", had je dan gereageerd met:
U bent een dronken tokkie? Begint de lever al tegen te stribbelen? De kransslagadertjes al uit te harden?
Ik dacht het niet.
Ik heb toch nog enige samenhang in deze recensie gevonden:
"Blowen betekent bij de kapper dus met warme lucht droog blazen."
Canterwood | 11-05-11 | 15:16 | + 0 -
En flauw ben ik altijd al geweest. (Zie je wel?)
@ Petrus de Rewa
Ik raad de fat kee aan in Den Haag! Hun hebben echt heel lekker eten. (tip : bestel de kippensoep als voorgerecht)
hfakker | 11-05-11 | 15:13 | + 0 -
Nee hoor, ik heb een BMI van 20. De laatste tijd heb ik regelmatig depressie en kribbige/kritische momenten, maar die zijn niet onherleidbaar. Mijn vader is 3 maanden terug overleden.
Ik ben een systeembeheerder, maar ik sport waar ik kan. En ik heb een erfelijke aandoening waardoor ik veel last heb van migraine: Blowen is één van de weinige dingen die helpen, naast een warme douche.
@hfakker | 11-05-11 | 15:10
Döner voor zover ik weet. Maar wiki heeft altijd gelijk!
@Canterwood | 11-05-11 | 14:13
U bent een vatsige Tokkie met hersenaantasting? Last van regelmatige depressie en lusteloosheid, afgewisseld met overmatig kribbige en kritische momenten, die moeilijk te herleiden zijn?
Conditie laat te wensen over en hier en daar al wat last met afbreken van suiker? Een flauw gevoel dat ineens opsteekt?
En die ineens opstekende snerpende hoofdpijn he... en de vergeetachtigheid, sleutels, telefoon, wat moest ik ook al weer doen... ik ging iets doen, maar wat....
@hfakker | 11-05-11 | 15:08
Ah kijk, ben er ook al een tijd niet meer geweest.
Ik dacht laatst een Kapsalon te zien waar ze voor 6 euro knippen.. kwam er dus achter dat het om de naam van voedsel ging. Komt uit Rotterdam: eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/563...
Neem zelf altijd een paar fricandellen met veel mayo tegen de vreetkik. En dan nog een paar...
@Biff Eagleburger | 11-05-11 | 14:15
???? Want het is wel...? nl.wikipedia.org/wiki/Kapsalon_(gerech...)
@Misgeslagen Plank | 11-05-11 | 14:59
Misschien heb ik wel een kutsmaak :-)
@Haragha | 11-05-11 | 14:15
Cong's Corner heet nu anders, is ook verbouwd
Evenals Hung Kee (inktvis is super en sate kambing!)
Warung mini idd Sato speciaal en de Cha Siew
Het wachten is nog op een kwaliteitsgehaktbal en/of patat met frites *** rating
Broodje warm vlees van Snackkar de Vrijheid in Den Haag, vol met gewezen bajesklanten, is nog altijd het summum van antikatervoer. Of de afvalchinees Nam Kee.
@captainobvious | 11-05-11 | 15:06
kom al jaren bij Jaffa, betere shoarma heb ik nog niet kunnen vinden
De Witte de With straat is dood sinds het zo nodig gezellig moest worden daar.
Vroeger kon je tenminste nog echt stappen, en broodje halen bij Spooky of Tel Aviv.
Nu zijn het allemaal van die kunstgekkies die er zitten op een terras.
Vroeger durfde je geeneens buiten te zitten daar.
Nu heb ik zin in een kapsalon.
@Haragha | 11-05-11 | 14:38
Hear, hear. *Zoekt nog altijd goede Indonees in 0036-1*
Kroegen, patat/shoarma zaken, kerken, coffeeshops moskees... moeten op 400meter van elkaar en van scholen gehouden worden.
@Misgeslagen Plank | 11-05-11 | 14:59
Cong's Corner? Bbbbrrrrr, smeriger kon niet. Ik weet niet of het nu wat is trouwens, Cong is vertrokken
Ik krijg even de indruk op de verkeerde site terecht te zijn gekomen. GS doet Michelin?
Misgeslagen Plank | 11-05-11 | 15:00 | + 0 -
Wie is Kee, en waar smaakt 'ie naar?
/Lezen met Engels accent
Ik krijg zo'n ontzettende honger van dit topic en de reaguursels.. fml.
@mezelf:
*op de Witte de With
Was dat spul zó goed Mutsaerts dat je dit schrijft?
@Biff Eagleburger | 11-05-11 | 14:38
Cong's Corner.. Serieus?! Als je toch een Witte de With bent en voedselvergiftiging wilt ga dan naar Hung Kee, dan smaakt het tenminste nog!
honkslag | 11-05-11 | 14:57 | + 0 -
Persoonlijk vind ik 'm met döner lekkerder.
@Superior Bastard | 11-05-11 | 14:47
Ik bid nie vor brûûne bone!
@Haragha | 11-05-11 | 14:20
I Know, Kaapverdiaan.
Is in het lommerrijke Delfshaven
Een aantal jaar geleden is de kapsalon ontstaan in Rotterdam-West in de wijk Delfshaven bij shoarmazaak El Aviva. De bedenker van de kapsalon heet Nataniel 'Tati' Gomes. Hij had naast de shoarmazaak een kapperszaak genaamd Tati. Kapperszaak Tati bestelde altijd patat en Shoarma in een bakje bij El Aviva, maar dat ging na een tijdje vervelen. Toen besloot Nathaniel op een dag bij El Aviva te experimenteren met allerlei ingrediënten samen met de patat en shoarma in een aluminium bakje. De reden waarom kapsalon zo heet is omdat als ze bij de kapperszaak mensen stuurden om deze lekkernij te halen dat ze tegen de mensen zeiden dat ze kapsalon moesten zeggen als ze niet wisten wat ze moesten halen bij El Aviva. De ingrediënten van de originele kapsalon zijn: Patat, shoarmavlees, tomaat, komkommer, gesmolten kaas, knoflooksaus en sambal.
Toen ik hoorde dat een kapsalon 2000 calorieën was ben ik er maar van afgehaakt... Smaakt wel goddelijk tho!
@Superior Bastard | 11-05-11 | 14:47
*verwacht -edit-*
krijgen we de volgende keer een bordeel recensie als Mutsie gesnoven heeft?
Jou leven boeit mij niet! kan geenstijl deze man niet ontslaan.
Het Groningse studentenkrantje heeft een nieuw platform gevonden om nog onzin te kunnen plaatsen?
@Kommaneukertje | 11-05-11 | 14:44
Kutpleintje dus. Kongs is prima te doen inderdaad.
Nog meer fouten in de recensie dan in de bestelling??
Na vijf regels: JA, NOU WETEN WE HET WEL!!
Stoned is stoned.
Right, dus er zit geen verschil tussen Haze en Skunk? Geen verschil tussen een stukje Nepal of wat Maroc? Dat is net zo'n bewering dat alle wijn hetzelfde is. Voor de gemiddelde blower misschien, maar t kan ook fijnproeverij worden. Doing more with less.
@Biff Eagleburger | 11-05-11 | 14:38
Check!
Wat ik je ook kan aanraden voor de snelle hap is op 1e middellandsplein Eettent Akko. Een broodje char sui is daar perfect.
En maar dat is persoonlijk, de surinaamse nasi (tjauw fan) is daar ook heel goed. Jammer dat hij om 22:00 dicht is.
Kapsalon altijd +1. Dat hoort ook een vette kleffe bek te zijn, daarom werkt het zo goed als vreetkick/anti-katervoer!
Er zat laatst een haar in m'n kapsalon.
Zit er ook komkommer in zo'n "kapsalon"?
Mutsaerts ontdekt de grotemensenwereld. Geef mij maar die boer van de rest van Nederland: niks kapsalon, maar vriendelijk lachende mensen van de lokale Chinees.
@ Canterwood | 11-05-11 | 14:23
Daar valt geen blow... ehhh... speld tussen te krijgen.
@ Biff Eagleburger | 11-05-11 | 14:38
Dat noemen ze de Koemarkt, en die broodjes zijn voor weinig best te pruimen. Voor de blow moet je 50 meter verder zijn.
een dikke Turk naar een satellietzender te schreeuwen"
Tel de pleonasmen.
Parsons | 11-05-11 | 14:06
Ik zie er maar één, en dat is jouw complete reactie, xenofoob Pavlovje.
@roosvrij | 11-05-11 | 14:36
Een Donner Kebab? Komt die met gratis WOB-verzoek op het servetje of met ingebouwde afluisterapparatuur?
@vraagstaart | 11-05-11 | 14:37
Pijn in je oren?
Ik heb meestal pijn in mijn keel tijdens, en pijn in mijn reedT een dag later....
@Haragha | 11-05-11 | 14:30
Ja de corner, op het hoekje met de Westersingel. De enige andere Kongs die ik ken zit in Schiedam op dat kutpleintje.
@vraagstaart | 11-05-11 | 14:20
Ooit gewerkt in een Indonesische restaurant, heb zo veel heerlijkheden gegeten in die periode dat ik nu geen Indonesische eten meer kan zien.
Maar voor een goeie Sate Kambing kan je me s'nachts wakker maken. Of gewoon een toetje Tjendol of een (echte) Es Shanghai.
@necrosis | 11-05-11 | 14:32 Is idd heel erg lekker, vooral de sumateraanse - alleen met witte rijst erbij is al genoeg. *kwijl*
Maar lalapan wint het, tenminste daar waar ik het haal. Pijn in je oren als je iets teveel neemt, dat werk.
Kapsalon... gadverredamme! Patat, vlees, groente en weet ik wat nog meer in één bak gedonderd en dat vreet men dan op... wij gaven zulk vreten vroeger gewoon aan de varkens.
www.kebabreporters.nl wordt net zoals Marokko.nl door overheid gesubsidieerd om een beter beeld van de "multi-culturele samenleving" te geven. Lang leve de geldverspilling van de overheid.
necrosis | 11-05-11 | 14:32 heh, mijn kat heeft de akelige gewoonte om mijn eten van mijn bord te snaaien zodra ik even niet oplet, had hij in dit geval beter niet kunnen doen
@mocroflavour | 11-05-11 | 14:09
Wie is "ons" en wat eet "ons"?
En naar Nederlands gebruik: het mag géén onsje meer zijn....
Een Kebab van Donner 3 eur 50.
Schapelijk prijsje.
Donerland op de Kinkerstraat is de Meester
@johan902 | 11-05-11 | 14:29 | + 0 -
Ik weet wel hoe een tent eet:
images49.fotki.com/v1519/photos/1/9071...
@two ball cane | 11-05-11 | 14:28
Jij niet maar 1 op de 6 wel.
bmi zegt mij niet zo veel.
Op de meter van de hartstichting zit ik op 21 en heb ik een gezond gewicht.
op de site van het voedingscentrum, andere bmi en te zwaar.
Met allebei dezelfde gegevens.
Dus die bmi laat mij koud.
Kebabreporters. Toppers met Kebab. Go. Winning. 2.0
@vraagstaart | 11-05-11 | 14:20
Wil je écht pittig, neem dan Pepe san (Makreel met sambal).
@Biff Eagleburger | 11-05-11 | 14:19
Bedoel je Cong's Corner? Of een andere Kongs in Rdam? Ga ik volgende keer ff daarheen.
ik heb geen idee hoe die tent eet.
Op de leusderweg in Amersfoort zit een turks lunchhuis en daar kan je echt goddelijke kapsalon eten.
patat met patatkruiden (die niet druiperig worden, dus die slappe patat) voor de rest gewoon de standaard dingen erop! Echt lekker gewoon, nadeel is wel dat je er erg lang moet wachten.
Dit voor de kebab/kapsalon liefhebbers uit regio amersfoort (:
@Che_cuevara | 11-05-11 | 14:27 | + 0 -
met m'n bmi van rond de 20 ben ik niet echt bang voor overgewicht...
@seven | 11-05-11 | 14:25
Nee, met Michelin
@two ball cane | 11-05-11 | 14:25
Vandaar dus.
Nederland te dik door ongezond eten
www.missethoreca.nl/1030815/home/nieuw...
GS gaat de strijd aan met Recensiekoning.nl ?
Simpel. Wie nooit een kapsalon heeft gehad heeft niet geleefd.
Je vindt het lekker of smerig.
Het is trouwens patat met daarop vlees, daarop sla met een tomaatje en daar kaas over wat ze smelten in de grill.
iedere hap is een verrassing maar zit vol met vet, vlees, patat en kaas. De uitvinder hiervan staat op mijn lijstje voor mensen die een onderscheiding verdienen.
Structuur een 8, maar het mondgevoel van dat dromerige meisje?
@Mea Culpa Gump | 11-05-11 | 14:21
Ah, bedankt.
Nu begrijp ik het meteen.
Tja, ik heb soms aan een half woord genoeg.
nomnomnom kapsalon
@ Mea Culpa Gump
LOL!!
@De Grote Boodschap | 11-05-11 | 14:16
Stoned is stoned. Ik heb maar één criterium, hoe snel kan ik weer buiten staan na aanschaf van de geestverruimende waren.
Kommaneukertje | 11-05-11 | 14:21 | + 0 -
Hij blowt niet te vroeg, jij werkt tot te laat.
@vraagstaart | 11-05-11 | 14:20
Doe mij maar Telor bamboe bali
Overal heb je wel een recensie site voor, de mooiste is wel www.ratemypoo.com. Allemaal meedoen he?!
@Che_cuevara | 11-05-11 | 14:18
Bladiebla. 'Kapsalon.' bladiebla. Iets met een oordeel, nog meer bladiebla. Dat was het wel zo'n beetje.
Is het niet handiger een blowtje te nemen NA werktijd? Dat maakt de hoogstaande literaire en nieuwswaardige artikelen op deze altijd actuele webstek voor ons, hardwerkende en (helaas) nuchtere reaguurders een stuk begrijpelijker.
Ik vermoed dat de stukjeskriebelaars van GS gewoon een paar keer per dag moeten produceren. Waarom anders dit topic?
@mocroflavour | 11-05-11 | 14:09 Dat is iets typisch voor Hollanders: open staan voor andere culturen. Met alle nadelen van dien.
/OT Liever een nasi campur of, als het pittig moet wezen, ayam lalapan.
... Doe mij maar een Shawarma
@hfakker | 11-05-11 | 14:14
Wie de kapsalon uitvond?
Dat is makkelijk, dat was Nathaniël Gomes, de eigenaar van de Rotterdamse kapsalon Tati aan de Schiedamseweg in Rotterdam in 2003.
Wat heb ik gewonnen?
Ik was gewoon bij dat dromerig meisje gebleven en had dat kapsalon voor gezien gehouden.
Mea Culpa Gump | 11-05-11 | 14:14
Moet ik dat allemaal gaan lezen?
@Haragha | 11-05-11 | 14:15
Ik ga liever naar Kongs voor bami met veel sambal. De Warung mini is mij net een beetje te druk.
@Mea Culpa Gump | 11-05-11 | 14:14
Mag ik een samenvatting?
Goed topic! Het is van onschatbare waarde om de ervaringen van zulke culinaire concepten met elkaar te delen.
Gerechten als `kapsalon` en `shoarma` zijn nog zo onbekend, dat deze ábsoluut meer aandacht verdienen van de fijnproevers onder ons.
Verlangt terug naar de goeie ouwe shoarmatijd. Toen Ben nog af en toe zelf in de zaak stond.
Matige recensie, ik mis het aanbod van deze shop. Is t een wiet of een hash shop? Wat heb je gekozen? wat is de specialiteit van de shop? Wat is de drijfveer van de uitbater? Waren er vaporizers aanwezig? Hoe ligt de prijs-kwaliteit verhouding? Bied de shop ook bio-wiet?
Nice try, maar shops recenseren vraagt wel wat meer kennis van zaken.
4 euro is inderdaad het matje voor een kapsalon. Toch ben ik weer overgestapt op het broodje. Hij was wel goed voor een blok beton op je maag voor/na een avond zuipen
@mocroflavour | 11-05-11 | 14:09
Als het bij jullie zoveel beter is, wat doe je dan hier?
Mooi stukje Muts. Zou zo maar uit de SK van de RUG kunnen komen (zie topic gisteren) En nu echt nieuws graag!
Kapsalon is ruk.
Ik heb nog nooit lekkere knapperige, droge patat bij een 'Kebabboer' gekregen maar als je vlees erop ligt (een Kapsalon dus) drijft het helemaal van het vet.
Goed cursiefje, Mutsaers. Gelijk bij de eerste zin had je mijn volle aandacht. Heel sfeervol, met een heerlijk dromerig meisje als hoofdmoot. En dan, als tegenwicht, die enorme vette kleffe hap er toch nog inrammen, voor de broodnodige balans. Hup! De lezer weer met beide benen op de grond gezet. Er tegelijk gebeurt er helemaal niets, net als bij Martin Brill, Carmiggelt en andere dichters die jij hier even laat zien hoe het eigenlijk moet. Zie uit naar je volgende stukkie!
*recensie gerecenseerd*
@hfakker | 11-05-11 | 14:11
Hmmmmm.... als we in het weekend lam zijn en we hebben een BOB gevonden die ook nog naar Rotterdam (van uit Den Haag) wilt rijden, is Warung Mini de place 2 be. Saoto Soep is daar heerlijk! En gewoon tot 05:00 uur open zoals het hoort.
@hfakker | 11-05-11 | 14:11
Kapsalon ≠ shoarma. Cultuurbarbaar.
Ik moest even nadenken bij dit item, maar dat komt omdat Mutsaerts slechts bedekt toespelingen maakt op dikke, criminele, spugende, bedreigende antisemitische, kk-roepende jodenhatende, met neppe TCA-balk rondrijdende Marokkaanse taxichauffeurs.
Zo, Bert; een kebabje van eigen deeg. Nu was ik eens eerst. Uiteraard, zoals ik in een eerder report al claimde was ik van plan om de Side te gaan recenseren. Vol passie smste ik: Side! Nu! naar een insider en sprong in de bus. Ik liep voorbij de King Fashion waar de fashion niet zo king is, voorbij de Natural Brazilian Hair Extensions die in essentie al nooit natural kunnen zijn, in een rechte lijn door naar de Side. De kebabzaak die smachtend op een oordeel lag te wachten als een blozende moslima op haar nieuwe echtgenoot tijdens haar huwelijksnacht. In mijn hoofd ten minste.
Ik liep vrolijk naar binnen. Dit keer was het ver voorbij het middag uur namelijk, en mijn opwinding tolde in mijn hoofd net zo hard als hun spit dat had moeten doen. Ik vroeg op mijn opperbest om een broodje kebab en kreeg EXACT dezelfde uitwisseling voor mijn kiezen als de vorige keer. Shoarma? Nee döner alstublieft. Ik heb geen döner. Waarom staat het dan op je kaart, lul?!
Ik droop af. Vol angst, woede, en wat nieuwe complexen omtrent verlatingsangst liep ik richting bushalte. Maar nee, ik had honger! Dan maar wat broedermoord en op naar Broodjes Fes. Om mijn favoriete doctor maar eens te quoten: Fezes are cool!
Bert had gelijk, deze zaak heeft het mooiste uithangbord van de straat, een prachtig kunststof spit.
Voor de zaak stond een jonge Turk een meid mee te delen dat als ze haar fiets daar zou neerzetten hij met een paar dagen verwijderd zou worden door de gemeente (sympathiek). Omdat hij daar zo druk mee bezig was had hij niet door dat ik naar binnen liep.
De zaak was simpel maar netjes. Een chique menukaart waar met wat tape de prijzen op geplakt stonden. 3,50 voor een broodje döner, in deze omtrekken erg schappelijk. Iet wat zorgwekkend; een leeg spit, maar wel een nette saladebar.
Binnen stond een wat oudere Turk met petje druk te werken. Toen hij me zag vroeg hij vriendelijk of hij me kon helpen en bij mijn verzoek om een broodje kebab werd de jongere Turk onmiddelijk naar binnen geroepen. De beste jongeman was vre-se-lijk nerveus en vroeg me: Mag ik je wat vragen? Natuurlijk. Eh, nee, ik bedoel, kan ik je ergens mee helpen? Ja ik zou graag een broodje döner willen alsjeblieft! Waarop de oude man er iets doorheen riep in het Turks, hetgeen op de klanken afgaande iets als: Dat zei ik toch! betekend zal hebben.
Eerst werd mij gevraagd of ik het geheel binnen wou opeten of mee wilde nemen. Afgaande op ervaringen bij een eerdere zaak die ik niet wéér bij naam ga noemen ging ik onmiddellijk voor meenemen. Er werd ergens een Turks brood vandaan getoverd, daar ging vlees uit de au bain marie in. Vervolgens kwam de vraag of ik sla wou. Ja graag. Zal ik hem dan maar gezond voor je maken? Eh.. sorry? Waarop de jongeman met een stukje tomaat zwaaide. Oh ja, doe maar alles. Waarop er zorgvuldig wat tomaat en komkommer op ging. De precisie deed me denken aan de man op de Dappermarkt met zijn pepertjes. Vervolgens kwam de vraag of ik ui wilde. Naar mijn idee valt dat nog steeds onder alles, maar ik zei maar Ja. Vervolgens kwam de vraag of ik sauzen wilde. Ja alles. ALLES? Eh, ja. Ook pittig? Ja alles. Waarop er vervolgens witte, gele en rode flessen gepakt werden. Ik werd meteen al angstig: zou er zometeen mosterd op mijn broodje gegooid worden? Maar nee. De jongen begon er knoflook op te spuiten, maar de hoeveelheid flessen bleken het resultaat van schaarste te zijn. Het waren allemaal knoflooksaus flessen, en ze waren allemaal leeg. Hij excuseerde zich en vulde er snel één bij. De knoflooksaus ging op het broodje (ik was nog wat bang voor de verdeling aangezien het er op het laatst pas bij ging, maar hij schudde vakkundig met het broodje om de saus overal te krijgen), en er werd mij NOGMAALS gevraagd of ik echt pittige saus wilde. Ja, echt!. De jongen bleef me nerveus en verbaasd aan keken, maar vroeg me wel bij ieder product wat er op ging of het Zo goed? was en of ik misschien meer wou. Top!
Het broodje werd in aluminiumfolie gevouwen en in een tasje gedaan. Terwijl hij ze er bij deed riep de jongen: Vorkje! En servetjes! en gooide er een half oerwoud aan servetjes bij. Ik betaalde, wenste hem een fijne dag (die ik hem tegen die tijd ook echt toewenste) en liep de Straatweg weer op.
Oordeel?
Een goed, groot broodje dat alleen beter had kunnen zijn als het nog even onder de gril gegaan was. Veel vers groenvoer bestaande uit de standaard, maar smakelijke producten. Kippenvlees. Lekker romige knoflooksaus, en nauwelijks pittige sambal (serieus jongen, moest je me daar nou, zelfs TWEE keer, voor waarschuwen?!) die door het hele broodje terug kwamen. Verder helaas wel een slechte verdeling.
Vanwege de vriendelijkheid, de uitstekende zorg en relatief goede ingrediënten geef ik ze drie van de vijf schapen.
Fes Broodjes
Amsterdamsestraatweg 225
3551 CC Utrecht
-
Complete stukje, want site is al deaud.
@mocroflavour | 11-05-11 | 14:09
Met je eens dat het smerig is. Tegelijk: wie vond het uit/bracht het hierheen, duze culturele hoogstandjes van culinaire suprematie?
Om nog maar te zwijgen van het mierzoete tandenslopende Baclava.
Ayran, da's dan wel weer lekker.
@Kalaforni | 11-05-11 | 14:07
Als je nog kebab van 2010 hebt is die wel groen ondertussen.
Of die nog te vreten is laat ik in het midden. Met de nodige joints misschien wel.
6.20 voor een kapsalon, haal ze hier voor 4 pleuro
godgod wat een nieuws. bedankt hoor mutsaerts!
Kapsalon is fucking goddelijk!!! ...6.50 is teveel btw.
Blowen +1
Flatscreens +1
12 stuks daarvan -2
Kapsalon +1
-----------
Totaal +1
mocroflavour | 11-05-11 | 14:09 | + 0 -
Hoho, niet alle Hollanders over 1 kam scheren. Ik blow niet en een broodje kebab maak ik zelf, die haal ik niet bij zo'n vette tent.
Excuus ik bedoel Mutsaerts natuurlijk, leek op de schrijfstijl van Broesselmans.
Wat ben ik opgelucht dat ik hier ein-de-lijk van op de hoogte ben!
Ik betaalde 6,20 euro voor iets dat ze 'Kapsalon' noemden.
In wat voor wereld leeft deze eet recensent? Kapsalon bestaat al jaren!
Overigens: als je tegenwoordig nog niet weet dat Shoarma zwaar overbetaald, smerig, slecht, overgewaardeerd varkensvlees is (>90%) en je dat nog et, ben je echt als iemand die in zijn eigen bek schijt en zegt dat het lekker was.
De alternatieven van nachtvoer zijn groots.
Saoto soep bij de Surinamer...
Chinees of Indisch...
Welke coffeeshop? Of ging het om een broodje Doner?
Heb je al een paar J's op, Broesselmans?
En dit is een interessant item omdat???
Doe dan liever iets aan de dertigste sterfdag van the Big Bob.
kapotte_stofzuiger | 11-05-11 | 14:05 |
Doe gewoon alsof naijb amhali een snor heeft en voila je hebt je eigen turk.
Dit is een kapsalon... hardhoofd.com/wp-content/uploads/2011/...
Ik kreeg ook altijd zin om dit soort shit te plempen als ik stoned was, leest lekker weg, fijn. En nu? ga je een boek schrijven? of nog lekker even heel diep nadenken over de nog diepere betekenis van dit alles en hoe dat dan rijmt met alles om er na 3 kwartier achter te komen dat je eigenlijk te stoned was en al die waanzinnig goede ideeën vergeten bent op te schrijven zodat je dus nu nog geen steek verder bent.
Zo, database ligt er nu al uit. Dat is knap :)
Grappig hoe die Hollanders die troep kunnen eten. Bij ons zijn Doner zaken nog go area's. Als je zat en stoned bent eet je alles.
Kapsalon +1.
Muts... is dit een of ander weyphig, de GS doelgroep niet begrijpend, naast de pot pissend stukje?
Of gaat er een soort diepere satire onder schuil, drie-dubbellaags, die ik nog niet begrijp?
Wat kost zo'n advertorial tegenwoordig?
Ideetje om te testen welk soort water het natst is? *zucht*
kebabreporters, goeie website. maar waar de fuck gaat dit artikel over?
Toch weer eens wat anders dan die vreetkick na een blow te lijf gaan met een diagonaaltje Febo.
Het kebab is van 2010 dat dan weer wel een jaartje oud dus
"een dikke Turk naar een satellietzender te schreeuwen"
Tel de pleonasmen.
Verander wat woorden en het lijkt zo gekopieerd van hookers.nl. Vooral die vette kleffe hap.
snap hem niet
LOL wut?! Mutsaerts heeft nieuwe domeinnaampjes en eindelijk eens besloten deze te pitchen?
Link is deaud
Juist.. En nu?
Blowen is zo 1999
Bah, worden Marokkanen (duiding: Najib Amhali) zelfs op Geenstijl positief gediscrimineerd ten opzichte van Turken.
Verschil moet er zijn?
Deze recensie verscheen eerder in de waardeloze kutkrant NRC?
Oke. Ja, goed verhaal. Lekker kort. Whatthefuckman?
REAGEER OOK