Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hallelujah! Kinderen ronselen met gristengekkies

matthesdechristengekkie.jpgEerste dag des heren van het nieuwe jaar! Hangen we vandaag een aureooltje boven het gladgestreken hoofd van Mattheus van der Steen. Reborn engmeneer en kinderronselaar in de naam van God. Reist de hele wereld over om het werk van jezus voort te zetten. Beetje brood en vis vermenigvuldigen, wat met wijn kliederen. Maar dat is nog niet alles: tussen het in- en uitchecken door genas Mattheus zeven (7) Birmezen van blindheid. Compleet oncontroleerbaar maar looft de here! De mannelijke Jomanda maakt ook filmpjes, en dat levert SCHOKKENDE beelden op. In Kampala rijdt Van der Steen in zijn busje rond om kinderen van straat te plukken. En ze vervolgens in een indoctrinatie-kamp weg te stoppen. Je moet het jezelf natuurlijk niet al te lastig te maken, dus kiest de Kinderlokker van God voor de makkelijke targets. Kinderen zonder ouders. Lokmiddel: onderwijs en eton. Succes verzekerd. Kijk dan hoe een 10-jarige wees er in wordt geluld. Pijnlijke dialoog: "So tell me, where are your parents? Oepsie, they are dead". Vervolgens wordt de straatwees meegenomen naar "a very nice village where we take children". Waar blijkt dat ze in het christenkamp zo hun eigen ideeën hebben over onderwijs. Hierrr footgage van de ontluisterende welkomstceremonie. "Thank you father for his new family". Want ja, van je familie moet je het hebben. Gadverdamme en kots. Maybe you can say hi to the people! (via)

Reaguursels

Inloggen

Dankzij de evangeliese liefde van Mattheus van der Steen kan je tegenwoordig in Oeganda opgehangen worden voor homoseksualiteit.

jabir | 04-01-11 | 20:20

@Franky F. | 04-01-11 | 09:49

Iets met spijker en kop... en dan wordt dat beeld van de domme rijke westerling nog eens voor alle duidelijkheid benadrukt met die zonnebril, ringen en hoe hij op het verkeerde moment met z'n iphone g4 zit te zelfgeilen. Dat mondje eronder, tussendoor een net niet ontremde snauw naar een kind achterin (van hem en de 'bruid van satan'?) en die weke kin maken het plaatje natuurlijk compleet. Totaal respectloos naar de context van zo'n straatwees, die je er eigenlijk voor je filmpje bijgesleept hebt; hij luistert ook nauwelijks naar dat jongetje.

Het is nog kwalijker, als je bekend bent met de invloed van amerikaanse evangelische organisaties op homo wetgeving in Oeganda. Uit de NYT:

www.nytimes.com/2010/01/04/world/afric...

"For three days, according to participants and audio recordings, thousands of Ugandans, including police officers, teachers and national politicians, listened raptly to the Americans, who were presented as experts on homosexuality. The visitors discussed how to make gay people straight, how gay men often sodomized teenage boys and how “the gay movement is an evil institution” whose goal is “to defeat the marriage-based society and replace it with a culture of sexual promiscuity.”

TRIN is een Amerikaanse evangelische organisatie, dus het is nogal voor de hand liggend dat Mattheus daaraan gerelateerd is. Al met al komt het vooral misdadig over, wat daar in Oeganda gebeurt. Nog bizarder als je bedenkt dat Mattheus zich als Nederlander in feite voor het karretje van de Amerikaanse 'culture wars' laat spannen, die daar in Oeganda al grote schade aangericht hebben. He 'adds insult to injury'.

jabir | 04-01-11 | 20:11

HIeronder een reactie op hetzelfde filmpje via goedgelovig.nl

- De vraag ‘where are your parents ‘ is niet relevant. In Afrika groeien miljoenen (AIDS) wezen op bij andere familieleden. Oudere broers of zussen, grootouders, ooms tantes, enz. Je vraag moet zijn, heb je een veilige slaapplek? Maar de context van de vraag moet wel goed zijn. Het kind moet begrijpen wie hem deze vraag stelt en waarom.
- Het kind zegt dat hij tien is. In veel arme landen is dat bijna volwassen. Kinderen van tien daar zullen in veel gevallen geacht worden voor zichzelf en/of jongere broertjes of zusjes te kunnen zorgen. Misschien is hij wel hoofd van een gezin. Zekers als hij geen ouders meer heeft, is dat niet onmogelijk.
-Het kind weet duidelijk niet wat hem overkomt. Hij begrijpt niet dat hij moet zwaaien, hij begrijpt niet wat MvdS vraagt over het kinderhuis, hij begrijpt niet dat hij in de auto moet stappen… Hij geeft de indruk dat hij gewoon niet durft te weigeren.
-er wordt totaal niet nagedacht over dit kind als een uniek individu, met een unieke situatie en unieke behoeften. Het kind wordt zonder enig onderzoek naar zijn situatie geplaatst in het hokje ‘zielig weeskind’ en wij blanke westerlingen hebben daar de oplossing voor. Een weeshuis en een school.
Misschien heeft het kind een baantje of straathandeltje waarmee hij voor zichzelf en een jonger broertje of zusje de kost verdiend. Misschien woont hij bij een oma die hem ook nodig heeft om te helpen met haar andere kleinkinderen en die misschien met wat hulp best bereid is om hem naar school te sturen. Hoe dan ook, je kunt een kind niet van het enen op het andere moment uit zijn eigen leven rukken, en hem in een heel nieuw bestaan plaatsen zonder iets te weten van zijn achtergrond.
- Ik weet niet hoe goed de stedelijke overheid in Kampala haar papierwerk op orde heeft, maar het lijkt me heel sterk dat ze ergens een lijstje hebben liggen met de namen van alle (straat) kinderen en erbij geschreven of ze wel of geen ouders hebben. Nogmaals, ik kan het mis hebben, maar waarschijnlijk zijn heel veel van die kinderen nergens geregistreerd.
Wat ik eigenlijk verwacht is dat die Ugandese pastor die daar in de auto zit bij aankomst in het weeshuis wel eens rustig met de opgepikte kinderen gaat praten en ik denk dat de meesten gewoon weer terug naar huis of naar de straat gaan. Ik geloof nooit dat je zulke oude kinderen zo op kunt pikken en in een weeshuis vast kunt houden. Na jaren op straat, is dat bijna onmogelijk. Het filmpje is een simplistische weergave voor geldschieters van wat er echt gebeurd.
Blijft wel dat wat dit filmpje communiceert zeer stuitend is. Ik ga er nu even niet van uit dat het zo bedoeld is, maar MvdS dit is hoe je overkomt in dit filmpje: Als een hele domme rijke Westerling die over de ruggen van zielige kindertjes punten probeert te scoren. Als dit beeld niet klopt met de werkelijkheid, pas dan aub je communicatie aan!

Franky F. | 04-01-11 | 09:49

oh die had je er al bijgezet zie ik nu, nou dan geloof ik jou wel ;-)

Duckman | 03-01-11 | 21:27

@white trash | 03-01-11 | 00:17

typ Richard Dawkins in, die onderbouwt wetenschappelijk wat jij zo moeilijk te bevatten vondt, middeleeuws kadavert

Duckman | 03-01-11 | 21:26

Doet me denken aan die aflevering van southpark met starvin marvin.

No, Marvin, in God's language. English.

sulkava | 03-01-11 | 20:35

Laten we dokters afschaffen en alles genezen via de jezus manier. Een hand op je hoofd en in de naam van jezus kan je vanuit je rolstoel gaan breakdancen. Jezus, Jezus Jezus

De mensen die daar wonen hebben helemaal niets en dan gaan deze mensen nog meer ellende geven. Het hele geloof schreeuwt om belachelijk gemaakt te worden en vraagt om veel psychische problemen. Ik ken veel mensen die geloven en ze zouden stuk voor stuk beter af zijn zonder.

sulkava | 03-01-11 | 20:32
Henk Houthakker | 03-01-11 | 18:36

Link = dood.

Geen spiegeltje?

JIP! | 03-01-11 | 17:53

Mmwah, Heeft met enige religie van doen dus.... no importante!

lilluke halve hoan | 03-01-11 | 17:31

Video's zijn verwijderd. Spiegeltje?

Henk Houthakker | 03-01-11 | 15:13

Ben benieuwd of Mattheus het record 'Kinderporno op PC' wint van Robert M.

Skyeisthelimit | 03-01-11 | 10:34

@white trash | 03-01-11 | 00:17
Even het hele draadje lezen... er zijn vanzelfsprekend alweer mirrors beschikbaar van de kinderlok activiteiten van Mattheus van der Steen. Waarom verkleedt hij zich trouwens als pooier tijdens die boyloverazzia's? Zo met van die ringen en een vette zonnebril ... ik wil niet vervelend doen hoor... maar is hij misschien bezig met het opzetten van een kinderdagbedrijf? (the plot thickens)

www.youtube.com/watch?v=hAlZ_feEMys

Waar zie je geenstijl trouwens gristenen het recht ontzeggen hun 'boodschap' uit te dragen ? Jij mag schrijven wat je wilt en anderen mogen dat weer onderscheidten zoals dat ze uitkomt. Toch? En dan probeer jij op jouw beurt het topic te derailen met oninteressante troll discussies over evolutie, of intelligent design. Zo gaat dat.

jabir | 03-01-11 | 00:31

jabir | 03-01-11 | 00:07
Ik kon de filmpjes niet bekijken, ze zijn verwijderd. Maar ook christenen hebben het recht hun boodschap uit te dragen. Zoiets noemen we vrijheid. Gaat Geen Stijl nu bepalen wat iemand wel en niet mag zeggen? Te triest voor woorden. Al helemaal omdat je echt dom moet zijn om atheïst te zijn. Zelfs meest achtergebleven ongeletterde moslim is slimmer dan een hoogopgeleide atheïst. De moslim weet tenminste dat zoiets complex als de wereld niet uit zichzelf kan ontstaan.

white trash | 03-01-11 | 00:17

@white trash | 02-01-11 | 23:49
Dat zulke ronselactiviteiten voor je geloof illegaal zijn daar en dat er aan die concrete hulp (if any) hersenspoeling gekoppeld wordt. Het is ook niet echt duidelijk wat er onder 'helpen' verstaan wordt. Evangeliseren valt bijvoorbeeld ook onder die defintie.

Bovendien is in die hoek van de wereld het charismatisch gristendom eerder het probleem dan de oplossing. Als Mattheus toch niets beters te doen heeft in Afrika, zou hij er wellicht goed aan doen eens bij zijn zielsverwant en geloofsgenoot Helen Ukpabio langs te gaan, want die zet namens zijn geloof ouders aan tot moord op hun kinderen. Dan helpt hij met minder inspanning meer mensen.

www.youtube.com/watch?v=NUeKBibBN0I

jabir | 03-01-11 | 00:07

Hoe dom moet je zijn om te geloven in evolutie door natuurlijke selectie? Iedereen die ook maar een beetje hersens heeft, weet dat de wereld te complex is om uit zichzelf te ontstaan. Zoals ook gesteld door Albert Einstein, Sir Isaac Newton en Christiaan Huygens (je weet wel, de grootste natuurkundigen aller tijden). Domme atheïstische rukkertjes zoals Christopher Hitchens en Richard Dawkins claimen van niet, maar ja, ik zou te allen tijde mijn geld op Einstein en co zetten. Who you're gonna believe???

white trash | 03-01-11 | 00:03

Wat is er mis met straatkinderen onderdak en onderwijs te geven? En waarom mag iedereen wel zijn boodschap uitdragen, maar christenen niet? Wat een totale kul weer van de christenhatende gekkies van Geen Stijl. Zielig.

white trash | 02-01-11 | 23:49

@Parsons
@Rammstein
@Art Vandelay Ultor
@Sliptong
@neemjemoederindemali
@Che_cuevara
@Aanverwante idioten
Ik heb een mooie site voor jullie: er is keus genoeg daar qua mogelijkheden om jullie virtuele verbale incontinentie te ventileren, in plaats van hier op geenstijl onophoudelijk alleen maar amechtig te doen en altijd en altijd maar weinig tot niets te vertellen te hebben, kennelijk zelf niet beseffend dat jullie je sociale armoede / jullie eenzaamheid hier op een belachelijke manier etaleren.
Echt, jongens, klik gewoon eens op:
www.b9.nl/chat/
Doe dat gewoon!
En donder vervolgens gewoon op hier.
'Gewoon opdonderen!' = Dat wat jullie ooit ook tegen jullie vader en/of moeder gezegd hebben. Toch?
En nee, jullie hoeven me niet te bedanken, het is graag gedaan!
Ontopic, evenwel:
Als een Gristen al lichamelijk schoon is, is hij/zij geestelijk nog steeds een vies mens.

Jaap Cuperus | 02-01-11 | 23:20

Het doel heiligt de middelen.

Mac The Ripper | 02-01-11 | 23:11

@ mattheusvdsteen
Hahahaha geniale username! :')

Bitage | 02-01-11 | 22:31

-weggejorist-

mattheusvdsteen | 02-01-11 | 22:15

Als Mattheus echt een verschil zou willen maken, zou hij wat doen aan de schrijnende situatie van kindheksen. Door de schuld van evangelische voorgangers worden in Nigeria en omringende landen kinderen met tienduizenden door vaak hun eigen ouders gemarteld en om het leven gebracht, omdat die er door eerder genoemde garismatiese (zeg maar TRIN-evangelische) voorganger van verdacht worden door de duivel bezeten te zijn. Maar daar hoor je deze gristelijke kinderlokker niet over.

troebelwater.nl/27/5/2009/nogmaals-ove...

jabir | 02-01-11 | 21:53

-weggejorist-

mattheusvdsteen | 02-01-11 | 21:37

Denk dat we heel dringend een 'mirror' nodig hebben. Doe eens even plaatsen GS !

Brotherarnie | 02-01-11 | 20:59

@k-schaaf
Met religie op zich is niet veel mis. Wel met verknipte gelovigen die hun religie beter vinden dan die van anderen en daar oorlogjes om gaan voeren. Om nog niet te spreken van achterlijke middeleeuwse instituten als het vaticaan die zichzelf als de vertegenwoordiging van een of andere god op aarde zien. De lijst met ellende die ze hebben aangericht is ellenlang. De grote godsdiensten hier in het westen en het mo achten zich stuk voor stuk superieur aan niet gelovigen en enigszins afwijkend gelovigen. Kijk maar hoe een katholiek hier al op protestanten reageert.
Als je het trouwens over kapitalisten hebt, de paus is zeker een arme sloeber? En hoezo geeft een sprookje je troost? Juist de achterlijke standpunten van de kerk hebben veel verdriet gedaan, hoeveel mensen hebben hun net niet op tijd gedoopte baby buiten het kerkhof moeten begraven terwijl de pastoor hun wijsmaakte dat deze niet in de hemel kwam.
Geloven in sprookjes dat is pas verknipt.

BerendB | 02-01-11 | 20:52

-weggejorist
-edit niet zo schreeuwen gekkie -

Davesterr | 02-01-11 | 20:40

Kon het filmpje niet zien.
Maar wat is er ook al weer mis met religie? Het geeft mensen tenminste troost. Of sta je lekker gelukkig te wezen bij het graf van een vers overleden persoon met als troostende gedachte dat hij/zij voldoende Coca Cola heeft gezopen en jarenlang dure merkkleding heeft kunnen dragen? Verknipte kapitalisten.

k-schaaf | 02-01-11 | 20:34

Video's zijn verwijdert door de uploadert. Heb ze nog liggen. Als GS een spiegel nodig heeft? Hier is 'algemeen 155', 'algemeen 165' komt eraan, maar is erg groot www.zshare.net/video/84673219e21266e8/...

Bitage | 02-01-11 | 20:34

@Nonkel Frituur | 02-01-11 | 16:16
Hilarisch weer, eerst anderen bekritiseren om blinde haat, dom lullen over naastenliefde en bescheidenheid en vervolgens roepen dat alle protestanten gek zijn.
/proest

BerendB | 02-01-11 | 20:17

Godverdoemme!

Hier moet gewoon per direct eens paal en perk aan gesteld worden!
Waneer is het nu eens afgelopen met dit uberschadelijke toneelspel in 5 miljoen akte's!!??
Hoeveel ellende moet er wereldwijd nog veroorzaakt worden door dit kluppie vol dwazen met het iq van een kaassoufflé en de gemiddelde uitstraling van een schoenzool???

Ik denk dat ik mijn passieve atheisme maar eens wat meer ga omzetten in een wat actievere dit jaar!

Sidderpaal | 02-01-11 | 20:09

Links alweer overleden. Mirrors?

Schmerzenkind | 02-01-11 | 20:06

@sjaak09 | 02-01-11 | 19:01
Zeker iemand als Mattheus van der Steen heeft helemaal niet zulke goede bedoelingen. Dat is overigens vooral af te leiden uit dingen die niet in dit stukje staan, maar waarmee hij persoonlijk en TRIN in het algemeen al eerder in opspraak kwamen. Ik noemde al eerder hierboven financiële malversaties, maar als je koperstof in een bijbel gaat doen en dan aan gelovigen gaat vertellen dat er spontaan goudstof in verscheen, ben je gewoon een oplichter van de categorie 'snake oil salesman'. Dus ik zie per saldo meer kwaad dan goed.

jabir | 02-01-11 | 19:30

God en kinderen blijft een slechte combinatie. Zeker met dat grondpersoneel dat hij heeft, ze slaan elkaar de kop in, prediken haat in zijn naam en blijven niet van kindjes af, toch laat God ze gewoon begaan. Wat een slechte manager. Ik stel voor om een nieuwe te benoemen, of nog beter via algemene verkiezingen te verkrijgen.
Ik stem voor Wodan

Bruine Ridder | 02-01-11 | 19:06

jabir | 02-01-11 | 18:45

Je hoeft ze toch ook niet te overtuigen dat ze in een sprookjesfiguur te geloven. Het gaat mij er meer om dat iedereen hier maar gewoon zit te bashen omdat het Christenen zijn. Deze man doet voor zover ik kan zien meer goed dan kwaad. Laat mensen lekker geloven waarin ze willen en beoordeel ze op hun daden.

sjaak09 | 02-01-11 | 19:01

Niets ten nadele van hun actie, weeskinderen voeden en kleden klinkt mij wel goed in de oren, maar wie van het regeersel controleert deze meneer.
Hij vindt zichzelf wel geyl aan zijn site te zien.
Zou hij het aandurven een andere cameraploeg dan zijn eigen, en James Randi mee te nemen om te healen; bij lukken levert hem dat 1 miljoen dollar op!
(Ik bied me aan voor het geluid, dit zou ik niet willen missen)

mothersfinest | 02-01-11 | 18:46

@sjaak09 | 02-01-11 | 18:37
Dat zie ik toch anders Sjaak. Volgens mij is het voeren van een discussie met Christenen zoiets als het uitleggen aan iemand die houdt van het telraam, dat een computer grote voordelen heeft. Dat debat is in eerste aanleg al niet gelijkwaardig en het getuigt van een achterhaald soort cultureel relativisme om net te doen of dat anders ligt. Mensen zijn gelijkwaardig. Denksystemen niet.

jabir | 02-01-11 | 18:45

Waarmee de regel: Godsdienst = Menslastering maar weer eens bewezen is.

dubbert | 02-01-11 | 18:43

Hebben jullie die filmpjes nog in mirror staan? Ze zijn van youtube verwijderd

DouweDabbert | 02-01-11 | 18:40

"U hebt het bij het rechte eind.
Heel wat reaguurders zouden er goed aan doen om na te gaan wat Christendom écht zou moeten inhouden. Iets met naastenliefde en bescheidenheid, 2 eigenschappen waarover de meerderheid van de reaguurders helaas niet beschikt.
Jezelf moreel superieur noemen omdat je Christenen voor gek verklaart is even arrogant als een Bijbel in de hand nemen en beweren dat daar de Waarheid in staat. Beide zijn even verwerpelijk."
Nonkel Frituur | 02-01-11 | 16:02

QFT

sjaak09 | 02-01-11 | 18:37

Witte pedo-tollie heeft snel zijn youtube accountje verwijderd.
Op de filmpjes van zijn "Harlekijntje" landgoed waren slechts een paar mannen en een hoop jongetjes te zien. Geen dames en meisjes.

Bo Dreksma | 02-01-11 | 18:25

@ magnum force

Ik kan dat niet bewijzen, maar ik betwijfel of u dat wel kunt.
Aangezien we allebei te klein zijn om het geheel te overzien of in de geschiedenis te kijken hoe dingen zijn gebeurd lijkt het mij het beste om dat in het midden te laten.
Dat er veel dingen gebeuren onder het mom van ' zo heeft god de almachtige het gewild en hij heeft daar zo zijn redenen voor' lijken me te kort door de bocht.
Er zijn veel zaken die makkelijk verklaard kunnen worden zonder een god.
maar dat alles verklaart kan worden zonder een god kan ik ook niet zeggen. er is voor beiden te weinig bewijs.

Fumon | 02-01-11 | 18:24

Nulhypothese

Het klopt dat je daar geen boek voor nodig hebt, het kan je alleen in een richting helpen. Sommige mensen hebben genoeg inzicht om er zelf achter te komen, sommige hebben daar een boekje bij nodig. Zo is dat bij alles wat een mens kan leren. Je kan het zelf uitvogelen. Je kunt ook middelen gebruiken die je helpen om verder te komen.
de waarheid is en blijft de waarheid, maar je kunt er ook 1 voor jezelf creëren, maar als dat niet overeenkomt met de waarheid is het een leugen.

Fumon | 02-01-11 | 18:19

@Davesterr | 02-01-11 | 18:04
Omdat het een complete oplichter is die zwakbegaafde gelovigen (tautologie) in nederland bedriegt en arme kindertjes in de derde wereld niet helpt, maar dieper de grond intrapt ter meerdere glorie van zichzelf.

jabir | 02-01-11 | 18:19

@Fumon | 02-01-11 | 17:09
Kunt u bewijzen dat het GEEN irrationeel vluchtgedrag is? Het enige wat ik tot nu toe daartegen heb zien inbrengen is UW overtuiging.
Het mooie van relimania is natuurlijk dat alles erdoor verklaard wordt. Op het moment dat u gelooft in een Hogere Macht Die Alles Stuurt zijn er geen twijfels meer. Alle logica kan met een grote boog uit het raam worden gegooid.
Dat is natuurlijk een onweerstaanbare propositie voor allerlei dwaallichten.

Magnum Force | 02-01-11 | 18:18

@Davesterr | 02-01-11 | 18:04
Ga eens deaud!

Prof. D.A.H. Vintik | 02-01-11 | 18:16

@Sliptong | 02-01-11 | 16:37
Dat is niet helemaal waar. Sterker nog, die heel radicale islamitische organisaties vinden juist nieuwe terroristen, omdat ze heel sterk met weldoenerij 'aan de basis' zijn. In arme wijken delen die eten uit en verzorgen ze *ahum* scholing/hersenspoeling. Natuurlijk indoctrineren die ook bij het leven, maar stellen voor hun voedselvoorziening in principe minder hoge eisen aan de armoedzaaier dan het leger des heils, of TRIN.

jabir | 02-01-11 | 18:14

@Sliptong | 02-01-11 | 16:32
Die zich (al dan niet effectief) primair bezighouden met het vullen van lege magen en bieden van onderdak enzow. Of iets tegen de tiefus op Haïti doen.

jabir | 02-01-11 | 18:10

@Sliptong | 02-01-11 | 16:28
Als je mensen helpt omdat je iets van ze moet is dat niet belangeloos helpen. TRIN moet niet doen alsof evangeliseren hetzelfde is als hulpverlenen, in principe is een op die manier opgestelde balans zelfs frauduleus. De kosten daarvoor tellen ze keihard op bij hun 'goede werken' en gaan er vervolgens atheïsten op afrekenen dat die geen enkele 'charitas' zouden hebben.

jabir | 02-01-11 | 18:08

jouw manier om naar de Bijbel te kijken toch kan waarderen en respecteren*

Nulhypothese | 02-01-11 | 18:07

Fumon | 02-01-11 | 17:54
Hoewel ik jouw manier om naar de Bijbel te kijken, namelijk kritisch en met een korreltje zout, kan je al die eigenschappen ook bezitten zonder een boek die je dat (hier en daar) vertelt dat te moeten doen. Sterker nog; is dat niet een nog puurdere vorm van naastenliefde en altruïsme, een zonder beloning en zonder vader (goddelijk of anders) die je vertelt dat te moeten doen? Die beslissing laat ik uiteraard aan u zelf over.

Nulhypothese | 02-01-11 | 18:07

Is ie afgelopen weken in Australie geweest ? Tijdens zijn bezoek aan Birma ontvingen ze een goddelijke zegen in de vorm van een plensbui die alles blank zette.....

exkoppijn | 02-01-11 | 18:07

ongelovelijk, zoveel reacties, zo weinig wijsheid, zo veel gevoelspraat, zoveel generalisatie, zo weinig geloof, kom op mensen, er zijn ergere dingen die gebeuren, oke deze man helpt straatkinderen zonder ouders met een christelijke tint, maar laat hem! hij geeft ze eten, onderdak en educatie, basisbehoeften, vanzelfsprekend voor ons, maar voor veel kinderen en mensen niet.. waarom deze man de grond in trappen? waarom op elkaar lopen te bitchen over wie gelijk heeft, of wie de 'goeie' mening heeft... niemand heeft gelijk, niemand is er bij, niemand die hier gereageerd heeft heeft zelf een betere oplossing of als ze die wel hebben, de liefde en moed om het in de praktijk te brengen! laten we bewondering hebben voor het feit dat deze man zichzelf opoffert om vanuit zijn geloofsovertuiging kansarme kinderen te helpen.. laat elkaar in waarde en als je echt een grote bek hebt, laat dat dan zien met daden! en doe er zelf wat aan in plaats van dit zinloze gelul over een belachelijk uit zijn verband gerukt nieuwsberichtje op een belachelijk slechte nieuwssite

Davesterr | 02-01-11 | 18:04

Het is beter een kind te laten doodgaan van honger en hem geen toekomst te geven
dan een christen te sturen met een zak eten, wat schoolboeken en een bijbel.

die wereld snap ik niet

Fumon | 02-01-11 | 18:01

@ pipp

In de tijd die hij in Afrika heeft besteedt om arme kinderen van de straat te plukken had hij ook gewoon in nederland kunnen blijven om te werken inderdaad.
Dan had hij mss een baantje kunnen hebben als vakkenvuller bij de appie en hadden die kinderen dus nog minder kans.

Fumon | 02-01-11 | 17:59

@Fijnstoffer | 02-01-11 | 16:26
Zelfs in zijn eigen categorie zuigt Ouweneel nog piemol in de hel. Ik heb een keer de moeite genomen zo'n hele preek van hem te bekijken en dat viel niet mee. Hier mijn evaluatie daarvan: goedgelovig.wordpress.com/2010/05/15/k...

jabir | 02-01-11 | 17:58

Als die man in staat is mijn aangeboren handicap te genezen wil ik wel in God gaan geloven. Helaas zijn dit soort mensen gewoon geflipte loodgieters die zelf een commercieel geloof zijn begonnen. Heer en meester in hun eigen kerk omdat ze in de andere kerken de kans niet krijgen. Houd de mensheid dom, dan houdt de overheid ze wel arm. Niet intrappen dus en ZEKER geen cent aan geven.

cisca1953 | 02-01-11 | 17:58

Johannes26 | 02-01-11 | 17:52
Hoewel ik scheldpartijen nooit goedkeur omdat ze alle fatsoen en onderbouwing vaak achterwegen laten, zijn ze niet altijd zo ongegrond als Christenen zichzelf aanpraten.

Nulhypothese | 02-01-11 | 17:54

Nulhypothese

Het is moeilijk te zeggen of de 4 evangelisten in dezelfde tijd hebben bestaan, er is nog steeds een grote discussie over.
En het schijnt dat er juist heel veel documenten zijn die het bestaan en leven van jezus beschrijven. Of ze waar zijn ofniet, ik weet het niet. Het is mogelijk dat het allemaal een ziek plan was van romeinen en corrupte joden om een religie te maken die de mens veel vrijheid geeft. En gezien de tijd waarin ik nu leef met de belachelijke verslaggeving en geschiedenis die mij dagelijks word voorgeschoteld stel ik inderdaad vragen bij of de bijbel betrouwbaar is. Maar een boek of tijdschrift dat zegt dat het goed is om voor je naaste te zorgen, dat het een goed eigenschap is van de mens om bescheiden te zijn, om naar rechtvaardigheid te streven, om niet je kwaadheid de boventoon te laten spreken, om niet te stelen, of overspel te plegen, enzovoorts, lijkt me niet een boek van pure kwaad. Er staan veel verkeerde dingen in die elkaar tegenspreken, dat weet ik, maar ik probeer wel naar het hele plaatje te kijken. of ik het er nou mee eens ben ofniet.

Fumon | 02-01-11 | 17:54

Het verdacht maken van Christenen is een vaste activiteit op Geen Stijl. Volkomen ongegronde scheldpartijen zijn het gevolg.

Johannes26 | 02-01-11 | 17:52

@fumo, die fijne jongeman die hiervoor naar Afrika gaat, laat zichzelf hiervoor wel dik en dik betalen, betaalt er zelf geen cent aan, maar dat wordt allemaal uit de zakken van naieve mensen geklopt die denken dat ze wat goed doen!
Hij reist van hot naar her en maakt flutfilmpjes als deze om zijn geldstroom te verzekeren! Dus zoveel respect heb ik niet voor die gast! Laat m leren werken, en zijn geld zelf verdienen, net als een ander, ipv te teren op andermans afkoopgedrag! Maar daar heeft ie geen tijd voor, want volgende week moet ie weer naar Aruba, rot hoor!

pipp | 02-01-11 | 17:51

@wcpoepert | 02-01-11 | 17:34
Eén hoofdletter was voldoende geweest....

necrosis | 02-01-11 | 17:39

Waar komt hun geld vandaan? Kennen ze ook een paar subsidiesmijtende CDA-ers?

sjongejonge123 | 02-01-11 | 17:38

@rara | 02-01-11 | 17:22
*grinnik*

necrosis | 02-01-11 | 17:37

-weggejorist-

wcpoepert | 02-01-11 | 17:34

@ Fumon | 02-01-11 | 15:35
Wat deze vuige schoft doet is walgelijk. Kleine kinderen indoctrineren met de kwaadaardige leugens uit de Christelijke mythologie staat gelijk aan ernstige geestelijke kindermishandeling. Als de ouders er voor zouden kiezen is dat al verschrikkelijk en mensonteerend genoeg, om dat eens mee te maken hoef je alleen maar naar een E.O. jongerendag te gaan. Maar deze kinderen hebben geen ouders. En daar zou ik respect voor moeten hebben ?!? Ik heb er alleen maar diepe minachting en verachting voor. Ik heb het al vaker gezegd en zal het nog maar eens herhalen: Christiani ad Leones, Christianae ad lenones !! Uw toegenegen,

Marcus Porcius Cato | 02-01-11 | 17:31

Fumon | 02-01-11 | 17:22
Ja, maar jij zei 'oorlog is verkeerd, zelfs vanuit Bijbels perspectief'. Dat is dus niet waar. Op z'n hoogst is de Bijbel daar nogal schizofreen over, op zijn slechtst gewoon onzinnig. Ja, ik heb me verdiept in het Nieuw Testament. Daar staat ook dat het Oude Testament nog steeds in den ere blijft. Overigens leefden geen van de vier evangelisten tegelijkertijd met Jezus, en het is het nog maar de vraag of hij ooit bestaan heeft aangezien er geen historische bronnen over hem zijn. En dat terwijl de Romeinen alles zo nauwkeurig bijhielden. Apart, niet?

Nulhypothese | 02-01-11 | 17:27

Ehhhh.. necrosis, een zin begint doorgaans met een hoofdletter. Dus vandaar de hoofdletter N. Fouten worden direct afgestraft.

brutus81 | 02-01-11 | 17:26

@ necrosis

dingen zijn zoals ze zijn... en niet hoe je zou willen dat ze waren.
Er mag van mij een heeel groot onderzoek komen naar vaticaanstad en alles wat eronder valt. de uitkomst kan wel eens verre van goed christelijk zijn

Fumon | 02-01-11 | 17:25

Nulhypothese 02-01-2011 @ 17:05
Wat we weten over de evolutie is inderdaad onomstotelijk bewezen. Waar u aan voorbij gaat is het deel wat we niet weten, hetgeen in procenten steeds meer blijkt te worden op het moment dat iets word bewezen, omdat daardoor steeds meer nieuwe vragen rijzen. Eenvoudig gezegd, hoe meer we weten, des te minder blijken we te weten. Leest u eens "Een schitterend ongeluk of sporen van ontwerp" een boek waarin WETENSCHAPPERS nadenken of het geloof en THEOLOGEN over de wetenschap, en kom dan nog eens terug. Ik kan niet bewijzen dat er sprake is van ontwerp ( lees een God bestaat ) maar de wetenschap kan niet bewijzen dat dit NIET het geval is, dus zijn we er gewoon niet uit. Op het moment dat de evolutietheorie onomstotelijk en VOLLEDIG kan worden verklaard, dus nog ruim 99,99 % te gaan, zal ik, zoals dat een verstandig mens betaamd, mijn mening aanpassen. Het is trouwens wel hoog tijd dat de kerk de wetenschap eens omarmt, want stoïcijns vasthouden aan lulkoek waar men 2000 jaar geleden nog in geloofde doet de kerk geen goed. Enig aanpassingsvermogen kan de orthodoxe gelovigen niet worden toegekend.

brutus81 | 02-01-11 | 17:24

@necrosis | 02-01-11 | 16:58
Is dat naar aanleiding van dat indiaanse gezegde?
'Give a man a fire, and he'll be warm for a day.
Set a man on fire, and he''ll be warm for the rest of his life.'

rara | 02-01-11 | 17:22

@ nulhypothese

je hebt alleen het oude testament gelezen en de nieuwe achterwege gelaten?
nooit je eens verdiept in de 4 evangeliën, die jezus' leven beschrijven?
ik wil niet zeggen dat de bijbel gelijk heeft, maar niet alle slechte dingen die erin staan hoeven naar voren gebracht te worden. Er staan ook veel hele goede dingen in. Er is een aantal jaren geleden een boek uitgebracht met alle goede karaktereigenschappen die een mens bezit en kan ontwikkelen. op een rare vage manier zijn vele 2000 jaar geleden al beschreven.

Fumon | 02-01-11 | 17:22

@de grote Anti | 02-01-11 | 16:55
Ik woon in het centrum van de randstad, vlak naast een ziekenhuis. Maar als ik 6 kilometer naar het westen fiets, dan zijn de winkels op zondag dicht, en geeft de dominee het advies om geen sex voor het huwelijk te hebben. Dat laatste heet daar sexuele voorlichting.

rara | 02-01-11 | 17:20

@Fumon | 02-01-11 | 17:11
Ik mag dus concluderen dat Vaticaanstad een schurkenstaat is, behorende tot de as van het kwaad?
Enne... begin elke zin met een hoofdletter, staat wel zo fatsoenlijk.

necrosis | 02-01-11 | 17:17

'je kunt je afvragen hoe christelijk zijn de mensen die zeggen dat ze christelijk zijn en ondertussen oorlog voeren, of kindertjes verminken'
@Fumon | 02-01-11 | 17:11

Als je heilig overtuigd bent dat je zonden vergeven kunnen worden.. hmm.
-Rechter : Wat heeft U ertoe bewogen dat kind stelselmatig te misbruiken en disciplineren?
-Verdachte : Ik was door de duivel bezeten edelachtbare..
-Rechter : 'Juist..

de grote Anti | 02-01-11 | 17:17

Bangbus: The christian edition

prrrr | 02-01-11 | 17:16

Fumon | 02-01-11 | 17:11
Zelfs vanuit Bijbels perspectief? En Jozua, die zonder problemen genocide op onschuldige Kanaänieten in Jericho en Ai uitvoerde, met goedkeuring van God, enkel om de Israelieten land te verschaffen, om vervolgens Achan en zijn familie te doden, wederom met God's goedkeuring? Archeologisch gezien is er overigens niets van terug te merken in zowel Jericho als Ai, maar dat de Bijbel wederom fout zit is niets nieuws.

Nulhypothese | 02-01-11 | 17:15

Wat een hofnarretje, zeg.

Gegenhall | 02-01-11 | 17:15

@brutus81
Nope er is een wetenschappelijke consensus dat deze theorie de waarheid is. Het is de waarheid tot dat er andere feiten aan het licht komen die de theorie tegenspreken. Het wordt theorie betekend niet dat het natte vinger werk is maar een theorie moet een hele goede beargumentatie hebben gedekt door keiharde feiten. Darwinisme heeft meer onderzoek gevergd dan het natte vinger werk van de evangelisten.

Jaimy Fox | 02-01-11 | 17:14

@ necrosis

elke oorlog is per definitie al verkeerd zelfs vanuit een bijbels perspectief...
het zijn nog steeds de mensen die beslissingen maken, en ze doen dat zelfs onder het mom van 'we dienen onze god'
maar dat maakt het nog niet goed, dus je kunt je afvragen hoe christelijk zijn de mensen die zeggen dat ze christelijk zijn en ondertussen oorlog voeren, of kindertjes verminken

Fumon | 02-01-11 | 17:11

@ magnum force

kunt u bewijzen dat het irrationeel vluchtgedrag is? of is dat uw overtuiging?

Fumon | 02-01-11 | 17:09

KingSizeBob | 02-01-11 | 16:58
Bedankt dat u bestaat,ik ga wat eten met de kinderen meschien tot een volgende keer?

1%biker | 02-01-11 | 17:09

@brutus81 | 02-01-11 | 17:02
Fysieke kracht?
Ga je mij met geweld proberen te bekeren?
En voor de duidelijkheid, mijn nick schrijf je zonder hoofdletter, fouten worden direct afgestraft.
*[!]*

necrosis | 02-01-11 | 17:09

brutus81 | 02-01-11 | 16:58
Met alle respect, maar u lult uit uw nek. De evolutietheorie is onomstotelijk bewezen en staat als theorie nog steeds volledig overeind. Het feit dat u zegt dat een wetenschappelijke theorie gelijk staat aan geloof laat al zien dat u de wetenschappelijke kennis mist om überhaupt te weten wat een theorie is, laat staan uw standpunt te kunnen onderbouwen. De evolutietheorie is zo belangrijk dat meerdere toonaangevende wetenschappen, van de volledige biologie tot geneeskunde, tot geologie en archeologie hier geheel of ten dele op rusten. Tegelijkertijd zullen alle echte wetenschappers de theorie net zo snel verlaten en hun standpunt aanpassen wanneer er bewijs tegen wordt gevonden. Dit is in meer dan 150 jaar nog niet gebeurd.

Nulhypothese | 02-01-11 | 17:05

@Fumon | 02-01-11 | 16:55
De meeste oorlogen hebben religie als basis, denk daar eens aan!

necrosis | 02-01-11 | 17:03

Necrosis, de bijnaam Brutus heb ik als 25 jaar, en die kreeg ik niet voor niets. Had iets te maken met fysieke kracht en de wijze waarop ik lutsers pleegde aan te pakken. Tegenwoordig kan het gelukkig ook verbaal. Mijn nickname is me echter nog steeds dierbaar. Er zijn meer hondjes die "Fikkie"heten.

brutus81 | 02-01-11 | 17:02

@brutus81 | 02-01-11 | 16:58
Ok, houdoe.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 17:01

KingSizeBob | 02-01-11 | 16:58
Yep, deze draad loopt al een jaartje of tweeduizend.

Rammstein | 02-01-11 | 17:01

@Fumon | 02-01-11 | 16:55
Met uw welnemen, ik snap volgens mij prima wat een religie is. Een plechtanker voor zwakkelingen die het leven op eigen kracht niet aankunnen. Is natuurlijk heel plezierig voor die mensen. Maar het blijft irrationeel vluchtgedrag waar ik waardering noch respect voor op kan brengen.

Magnum Force | 02-01-11 | 17:01

nou, vluchten zou ik het niet noemen, maar eerder 'het verstandig ende volwassen zwijgen'
KingSizeBob | 02-01-11 | 16:57
Oh u is weer herrezen?
Had ik kunnen verwachten natuurlijk.

1%biker | 02-01-11 | 17:00

@Fumon | 02-01-11 | 16:48
Het dondert niet voor wie ik wel respect kan opbrengen en voor wie niet.
Ik lees uw tegeltje waarin u (ondanks wat iemand denkt) voor eenieder respect wilt blijven houden. (Tot op grote hoogte mee eens overigens).
Daarnaast lees ik dat @Parsons iets denkt en daarop door U wordt weggezet op een wijze die verraad dat U enkele topics in het verleden gemist hebt.
Zeg wat je doet, doe wat je zegt. Ook al klinkt dat weer erg Rita enzo.

HY78 | 02-01-11 | 16:59

Christenbashen is zo geenstijl

Boellie | 02-01-11 | 16:59

@Rammstein:
een zeer wijze opmerking! ik had er ook niet aan moeten beginnen. nodeloze discussies ook altijd over religies.

KingSizeBob | 02-01-11 | 16:58

Overigens, voor alle Darwinisten, ook de leer van Darwin is een geloof. Er is net zo weinig bewijs voor deze theorie als voor die in de bijbel staat. Ik ben zeker geen bijbel gelover, maar de leer van Darwin klakkeloos aannemen is net zo onzinnig. Voor elk antwoord komen 2 nieuwe vragen, en de echte waarheid zullen we waarschijnlijk nooit achterhalen, en waarom zouden we ook. Als Darwin nu nog had geleefd had hij waarschijnlijk ook niet meer in zijn eigen theorie geloofd, maar om dat te begrijpen moet je wel een beetje op de hoogte zijn.Ik kan met een hoop reaguurders gaan filosoferen, maar ik denk dat de meeste halverwege het spoor bijster zijn, dus heeft geen zin. Wees gewoon een beetje integer en lief voor elkaar, maar laat je niet het kaas van het brood eten. Delen moet altijd vrijwillig zijn. Gelukkig nieuwjaar !

brutus81 | 02-01-11 | 16:58

@Fumon | 02-01-11 | 16:48
Denk jij dat het constructief is om die mensen te eten te geven?
Op die manier blijf je bezig want morgen, overmorgen, etc, hebben ze wéér honger.
Geef ze een hengel of een boog en leer ze om zelf voor eten te zorgen, hebben ze meer aan dan een maaltijd en een bijbel/ koran.
Nog los van het feit dat ik religie beschouw als voer voor de mentaal zwakkeren!

necrosis | 02-01-11 | 16:58

Magnum Force | 02-01-11 | 16:54
Ach ja,maakt deze saaie zondag toch nog leuk haha.

1%biker | 02-01-11 | 16:58

Apart dat dit soort wonderen continu geclaimd worden door Christenen, en dan vooral Evangelisten, door het bidden. Blijkbaar worden Christenen, die gebedsgenezing op zich laten uitvoeren, wonderbaarlijk vaker genezen van allerlei rare kwaaltjes en ongemakken, sommigen chronisch en levensbedreigend. Welnu, hoe komt het dan dat dit;
A. Nooit in wetenschappelijke context, of überhaupt met een atheïst er bij gebeurt? Neemt God ons allemaal in de maling en doet Hij dit alleen voor zijn privéclubje wanneer zij vergaderen?
B. Er nooit ledematen aangroeien, en stoornissen zoals autisme en dyslexie ook ongemoeid blijven?
C. De belangrijkste; waarom is er geen statistische onderbouwing dat Christenen, of Evangelisten specifiek, in Nederland dan daadwerkelijk langer leven, minder in het ziekenhuis opgenomen dienen te worden en lagere ziekenkosten maken, en relatief (in ieder geval een aantal) aandoeningen (zoals rugklachten) en ziekten lijken te lijden in statistische zin?

Evangelisten houden maar niet op over die wonderen die om de haverklap lijken te gebeuren; de meest voorkomende is 'huppeldepup had last van zijn rug, en toen bleek dat zijn linker been langer was dan zijn rechter! God maakte zijn benen even lang!', maar je hoort er wel mee. Nooit heb ik er bewijs voor gezien, statistisch of anders.

Nulhypothese | 02-01-11 | 16:58

Heeft er al iemand een comment gepost waarin een parallel wordt getrokken tussen enerzijds de kabinetsbezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking en anderzijds de opkomst van nare ggristelijke hulpverleners?

Als je tegen ggristenontwikkelingshulp bent, dan zul je moeten kiezen: of je laat de ontwikkelingshulp helemaal door onze overheid doen, of je doet er niets aan.

rara | 02-01-11 | 16:58

Deze meneer heeft inderdaad een ontstoken ego, maar da's niet raar met jc als voorbeeld.
Toch vind ik de strekking van dit topic een beetje makkelijk.
De man doet in ieder geval zijn best om deze kinderen te helpen.

80 | 02-01-11 | 16:57

nou, vluchten zou ik het niet noemen, maar eerder 'het verstandig ende volwassen zwijgen'

KingSizeBob | 02-01-11 | 16:57

Aha, the never-ending story.

Rammstein | 02-01-11 | 16:56

@rara | 02-01-11 | 16:47
Wegwezen uit dat hol dan en kom naar de poel des verderfs die wij steden noemen,hehe..4 koopzondagen p/mnd hier en 6 grote supermarkten elke zondag open van 4 tot 8.Twee high-tech ziekenhuizen open 24/7 uiteraard,waar dus GEEN vreemde vragen gesteld worden ingaande bepaalde zaken..
Het kan nog beter,maar het is een begin.

de grote Anti | 02-01-11 | 16:55

@ magnum force

je snapt niet echt wat een religie is ofwel? ze hangen niet de pastoor aan, maar de god die volgens hun erboven staat. en je leest ook niet wat er staat, ik zeg SNELLER!
en natuurlijk geldt dat niet voor elke persoon die een sterk karakter heeft en er zelf boven op kan komen. ik heb het over de mensen die dat NIET kunnen, die niet zo'n sterk karakter heeft. Respect als je jezelf uit de put kunt halen, voor veel mensen gaat dat niet makkelijk. Voor mensen die jaren in oorlog zitten of geweld, toch raar dat er een groot animo is onder die mensen voor religie.

Fumon | 02-01-11 | 16:55

Mattheus? is een man met een missie.
Daar zit de wereld vol van.
Houd hem maar in de gaten, binnen kort op GS steek je leuter in een zwarte kleuter.

Dit soort zijn ook extremisten, heb je bij elk geloof.

joopwil | 02-01-11 | 16:54

@1%biker | 02-01-11 | 16:51
I agree. FF wachten op de volgende relidwaas die we kunnen laten afdruipen ;-)

Magnum Force | 02-01-11 | 16:54

KingSizeBob | 02-01-11 | 16:44
Dat u er niet meer uitkwam en zou vluchten,had ik ook wel verwacht.
Goedemiddag.

1%biker | 02-01-11 | 16:51

@KingSizeBob | 02-01-11 | 16:44
Hee bedankt hè, voor het afdalen naar GS om 'ons' te verlichten.

Prof. D.A.H. Vintik | 02-01-11 | 16:51

@ HY78

zoals ik het zie wat die man of vrouw postte:' laat het maar achteruit gaan, dan zijn de problemen ook veel sneller opgelost.' wat hij zegt is dus, het maakt me geen ruk uit dat al die kinderen daar doodgaan, het is zelfs beter!
Zou jij ook alle respect hebben voor de moordenaar of verkrachter van je kinderen??
nee er zijn grenzen, en iemand die zegt dat alle kinderen daar lekker dood mogen gaan en dat de wereld dan beter af is, verschilt in mijn opzicht niet veel van een moordenaar of pedofiel.

Fumon | 02-01-11 | 16:48

@hfakker | 02-01-11 | 16:10
En daar was ik bijna vergeten te vermelden dat het consequent bemoeien met het priveleven van niet-religieuzen tot op de dag van vandaag doorgaat. Dat zet veel kwaad bloed, en het is natuurlijk een van de hoofdoorzaken van het ggristenbashen. Koopzondagen, abortus, euthanasie en zo; het zijn punten waarop ik dankzij de ggristenen niet vrij ben.

rara | 02-01-11 | 16:47

Gristentaliban 2.0 met z'n Iphone...

Dirk Tang | 02-01-11 | 16:47

@HY78 | 02-01-11 | 16:43
En dat ben ik helemaal met je eens. Het uitgangspunt is verkeerd, neemt niet weg dat er heel veel mensen van afhankelijk zijn. Helaas maar waar.

*plop*

Sliptong | 02-01-11 | 16:46

@lion@night | 02-01-11 | 16:09
Gisteren opgenomen.

Parsons | 02-01-11 | 16:46

@Fumon | 02-01-11 | 16:34
"... Je gelooft in iets wat je onuitputtelijke kracht kan geven en daarom kun je in situaties ook doorgaan met je leven en hoop houden( ik heb shit gezien wat gelukkig maar weinig mensen hoeven te zien, en op 1 of andere rare manier kunnen mensen die een religie aanhangen zichzelf sneller bijeenschrapen en doorgaan met leven dan mensen die geen religie hebben)..."

Het is verre van mij een beetje tegen u te gaan opbieden in het thema "shit gezien". Volstaat te zeggen dat ik ook niet onbeschadigd ben. Maar debiteren dat iemand die een religie aanhangt zichzelf sneller bijeenschraapt... met uw welnemen, dat is gelul van de bovenste plank. Verwar karaktersterkte die vanuit uzelf komt alstublieft niet met het leunen op een deus ex machina die u helpt in uw zielige bestaan. Dat is een belediging voor de sterke figuren die op eigen kracht uit de narigheid komen, zonder te hoeven uithuilen bij meneer pastoor, de dominee of de imam.

Magnum Force | 02-01-11 | 16:45

hehe dat bedoel ik dus, 'jullie' zijn te voorspelbaar. dat je het ff uitzoeken verder. een goede middag toegewenst!

KingSizeBob | 02-01-11 | 16:44

@Sliptong | 02-01-11 | 16:36
Is geen alternatief voor de ontvanger, da's waar.
Voor de oprechte gever is dat ook geen alternatief. Bij de mediabeluste gever (cq de zieltjeswinner, de noem-maar-op-eigen-agenda-gever) telt de ontvanger niet, alleen de gever, da's mijn punt.

HY78 | 02-01-11 | 16:43

@1%biker | 02-01-11 | 16:40
Nee, gewoon gevraagd.

Bakito | 02-01-11 | 16:43

KingSizeBob | 02-01-11 | 16:31

Je moet wel een kingsize plaat voor je kop hebben. Heb je mijn reaguursels in deze draad wel gelezen?

pius | 02-01-11 | 16:41

@Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:36
Ik heb het gelezen...

Sliptong | 02-01-11 | 16:41

Bakito | 02-01-11 | 16:37
Afgekeurd maar het nog niet kunnen verwerken?

1%biker | 02-01-11 | 16:40

@Fumon | 02-01-11 | 16:36

We lezen het volgende citaat van ene Fumon om 16:34:
"Ik vind ook dat een religie je nooit opgelegd mag worden, het is ten alle tijde een vrije keus voor iemand, ik vind ook dat daar over gediscussieerd mag worden. je moet respect houden voor elkaar. maakt niet uit wat iemand denkt.
Ik denk dan: mooi citaat, doe dat dan ook.

HY78 | 02-01-11 | 16:40

@Sliptong | 02-01-11 | 16:39
Niet heel christelijk. Eigenlijk is dat positief, maar bij het CDA weet ik dat zo net nog niet.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:40

Dat moet ie eens in Nederland proberen.. 10 jarige aanspreken op straat en in zijn busje meenemen.. Compleet gestoord..

Crematorium-de-Asbak | 02-01-11 | 16:40

@necrosis | 02-01-11 | 16:35
LOL.

Sliptong | 02-01-11 | 16:39

@Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:28
Ook hier weer volop dubbele agenda's. En laten we wel wezen: hoe Christelijk is het CDA heden ten dage nog eigenlijk?

Sliptong | 02-01-11 | 16:39

Wat voor straf staat er eigenlijk op "ONTVOERING" van een Kind??

Crematorium-de-Asbak | 02-01-11 | 16:39

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:35
Kijk zoiets wou ik ook zeggen.
Blij dat u het doet,ik kwam er zo snel ff niet uit.
Mooi verwoord.

1%biker | 02-01-11 | 16:38

@jabir | 02-01-11 | 16:21
Ooit van een Islamitische hulporganisatie gehoord? Die delen onthoofdingen uit aan ongelovigen. Zo los je de honger ook op.

Sliptong | 02-01-11 | 16:37

Jesus camp? Nog niemand van gehoord? Zeer goeie docu.

Putdeksel | 02-01-11 | 16:37

@Sliptong | 02-01-11 | 16:35
Maar dat is niet wat ik zei.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:36

@HY78 | 02-01-11 | 16:16
"laat hem dan thuisblijven en een andere hobby zoeken." Ja, en dan sterven er dus nog meer kinderen. Goed alternatief.

Sliptong | 02-01-11 | 16:36

@ hy78

oke dus iemand die het niks kan uitmaken of iemand anders in een ander deel van de wereld lekker doodgaat is een top persoon....! die nodig ik graag uit in mijn huis, en ik maak graag eten voor hem klaar want hij heeft dat verdiend....

Fumon | 02-01-11 | 16:36

@brutus81 | 02-01-11 | 16:31
Een "nick" jatten vind ik ook goedkoop!
We "hebben' al een brutus...

necrosis | 02-01-11 | 16:35

@brutus81 | 02-01-11 | 16:31
Alsof je normen waarden en naastenliefde niet kunt naleven zonder geloof. Alsof je het een niet los kunt koppelen van het ander.

Vier je menselijke geestelijke vermogen toch, en niet overbodige en vernauwende religieuze kaders.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:35

@Rho'd Berth | 02-01-11 | 16:13
Toedeloe!

Sliptong | 02-01-11 | 16:35

@Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:08
Ja, het zou helemaal mooi zijn als die mensen écht geholpen worden zonder strings attached. Marco Borsato schreef er een liedje over. #dromenzijnbedrog

Sliptong | 02-01-11 | 16:35

@ Art Vandelay Ultor

Ja en ze dachten 400 jaar geleden dat de aarde plat was, er zijn nog genoeg gaten in de evolutietheorie die niet opgevuld kunnen worden omdat we er nog te weinig over weten. Bijvoorbeeld voortplantingsorganen, of kieuwen die longen worden. Ik zeg niet dat alles van Darwin BS is, ik laat liever wat ruimte voor discussie.

En religie kan mensen op een heleboel verschillende manieren helpen.Zoals je zegt je hebt geen religie nodig om in te zien dat het goed is om je naaste te helpen, maar bijv de bijbel en de koran zeggen heel sterk dat je dat moet doen. Ik zie het als een soort placebo, Je gelooft in iets wat je onuitputtelijke kracht kan geven en daarom kun je in situaties ook doorgaan met je leven en hoop houden( ik heb shit gezien wat gelukkig maar weinig mensen hoeven te zien, en op 1 of andere rare manier kunnen mensen die een religie aanhangen zichzelf sneller bijeenschrapen en doorgaan met leven dan mensen die geen religie hebben)
Ik vind ook dat een religie je nooit opgelegd mag worden, het is ten alle tijde een vrije keus voor iemand, ik vind ook dat daar over gediscussieerd mag worden. je moet respect houden voor elkaar. maakt niet uit wat iemand denkt.

Fumon | 02-01-11 | 16:34

@brutus81 | 02-01-11 | 16:31
Gristenen en "normen en waarden".... lol

dandaan | 02-01-11 | 16:34

'Ben benieuwd trouwens wat onze gristenen denken van hun soms nogal radicale en arrogante amerikaanse 'broeders en zusters'..
www.youtube.com/watch?v=ieioDh_NrXE
Die zitten bijvoorbeeld gewoon het liefst in een lekkere knusse blanke kerk.Zijn zij dan de weg 'kwijt' of hoe zit dat?

de grote Anti | 02-01-11 | 16:34

@KingSizeBob | 02-01-11 | 16:31
Ja, ik ben 1 van die reaguurders die alle gristenen, moslims en whatever over 1 kam scheert. Namelijk die van bijgelovige intellectueel gehandicapten. Nog vragen?

Magnum Force | 02-01-11 | 16:34

KingSizeBob | 02-01-11 | 16:31
Meegaan met de meute?
Dat zegt u?
Denk nou eens na halve zool.

1%biker | 02-01-11 | 16:33

@jabir | 02-01-11 | 16:02
Welke echte hulpverleners?

Sliptong | 02-01-11 | 16:32

Religie is emotionele chantage!

necrosis | 02-01-11 | 16:32

@rara | 02-01-11 | 15:59
Dat ze een dubbele agenda hebben moge duidelijk zijn. Ik blijf er alleen dat het alternatief of uitblijft of sterven is. Een mens heeft van nature een overlevingsdrang. Dat doen die kinderen dus ook. Een week langer, een maand langer, misschien wel een paar jaar langer leven. En als ze eens voor zichzelf leren zorgen hebben ze over 100 jaar misschien geen hulp meer nodig. Wij krijgen nu de kerken leeglopen er een achterlijke religie voor terug die wil vernietigen wat wij hebben opgebouwd. Dat dan weer wel.

Sliptong | 02-01-11 | 16:31

Indien op een juiste manier gevierd ( want geloof vier je, en niet "beleiden". ) kan geloof een hoop goeds teweeg brengen. Het maakt de gelovers sterker en gelukkiger en maakt ook de mensen om hun heen wat beter. Normen en waarden, van welke kant die ook komen, zullen er altijd voor zorgen dat we het een beetje met elkaar kunnen vinden. Indien er integer met deze kinderen word omgegaan, kunnen ze, nadat ze volwassen zijn geworden, zelf keuzes maken. Zonder hulp van deze mensen hadden ze die volwassenheid vaak niet eens gehaald. Altijd christenen afzeiken en bestempelen als lulletjes is goedkoop en kortzichtig, en zegt meer over jezelf als over de christenen. Hulde voor naasteliefde ( zonder dat dit verandert in "pamperen"want luie uitvreters verdienen een trap onder hun togus ). Ik onderschrijf ook het commentaar van Fumon 02-01-2011 @ 16:17

brutus81 | 02-01-11 | 16:31

Ze hebben Jezus niet voor niks aan het kruis genageld! 2000 jaar geleden waren er al heel wat meer slimme mensen. aan het kruis met deze "kinder Ontvoerder!!" Mafketel,

Crematorium-de-Asbak | 02-01-11 | 16:31

Hoezo jullie. Ik bespeur hier toch geen sporen van projectie hoop ik?
pius | 02-01-11 | 16:21
jullie = 80% van de reaguurders hier die denkt dat ze mee moeten gaan met de meute die alle christenen/moslims over één kam scheren na het lezen van dergelijke berichten op media als GS

KingSizeBob | 02-01-11 | 16:31

Sta op en loop... (of beter nog, ren voor je leven!)

Jodelahiti | 02-01-11 | 16:30

@Sliptong | 02-01-11 | 16:26
Ik zie een taak weggelegd voor de politiek om niet-religieuze organisaties meer te promoten en ondersteunen.

Zal wel lastig gaan met al die ranzige CDA'ers die vuistdiep in het ontwikkelingswezen zitten.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:28

@jabir | 02-01-11 | 15:57
Of een beetje eten, drinken, aandacht en Bijbels gelul of niet en dan creperen. Kiezen of delen.

Sliptong | 02-01-11 | 16:28

tis niet fraai maar beter dan zitten te zeiken achter GS.

Fietstas | 02-01-11 | 16:27

@Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:56
Ja wel. Die zijn er wel alleen komen die onvoldoende tot uiting omdat de top van "samenwerkende hulporganisaties", ik noem voor de rest geen namen, elkaar de tent uitvechten om de meeste subsidie. Wat is er gebeurd na de aardbeving bij Indonesië tweede kerstdag 2004, of na Haïti begin vorig jaar? Bitter weinig. Dat Christelijke hulporganisaties met weinig middelen veel bereiken vanuit hun overtuiging is, in schril contrast tot de SHO, bewonderenswaardig. Ik ben ook tegen zendelingen 2.0 maar het is klaarblijkelijk kiezen of delen voor die mensen. Zo zit deze wereld in elkaar.

Sliptong | 02-01-11 | 16:26

Dr. W.J. Ouweneel werd in 1944 geboren. Hij bestudeerde biologie aan de Rijksuniversiteit te Utrecht en promoveerde in 1970 op een proefschrift op het gebied van de erfelijkheid en ontwikkeling van Drosophila (de dauwvlieg). Hij was in dienst van de Kon. Ned. Acadmie van Wetenschappen en verrichtte in Utrecht zuiver wetenschappelijk onderzoek in de ontwikkelingsgenetica.

Zie verder zijn wiki maar.
WJO, een briljante man. Toonbeeld van hoe triest iemand kan worden als hij/zij wordt geboren in een streng godsdienstig milieu, en daar noodgewongen (vanuit dat milieu en vanuit zichzelf) aan moet vasthouden. Een wetenschapper die koste wat kost vasthoudt aan sprookjes en zijn hele leven bezig is de verschijnselen van de werkelijkheid in het keurslijf van de godsdienst te proppen. Groot geworden met biologie, die ene wetenschap die bij uitstek uitnodigt tot het openen van de oogjes: er is geen God, het leven zuigt en is inherent zinloos en onrechtvaardig.
Maar de briljante Ouweneel denkt niet rationeel na; heeft hij nooit geleerd en nooit gedurfd. Daar is hij dan, oud geworden en voor lul neergezonken op een podium in Birma naast Mattheus van der Steen, een reli-volksmenner die kinderlokker is.

Fijnstoffer | 02-01-11 | 16:26

@Fumon | 02-01-11 | 16:17
Doe me een lol. Als U om 16:03 ofzo meent een medereaguurder als pedo te moeten kwalificeren, wilt u dan heel gauw ophouden met zinsnedes als "voor een mindere te zorgen" enzo. Komediant.

HY78 | 02-01-11 | 16:23

KingSizeBob | 02-01-11 | 16:18
Je verstoppen achter een sprookjes figuur is altijd heel zielig.
Lief medemens.

1%biker | 02-01-11 | 16:23

@Fumon | 02-01-11 | 16:17
Darwin wil(de) ons helemaal geen moralistische lessen meegeven. Darwin zei: hier heb je evolutie, bam! Zo werkt de natuur.

Religies willen mensen wél vertellen wat wel en wat niet kan. Waarom zou iemand een religie nodig hebben om te beseffen dat naastenliefde zo ongeveer het meest belangrijke streven is?

Religie is overbodig.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:21

KingSizeBob | 02-01-11 | 16:18

Hoezo jullie. Ik bespeur hier toch geen sporen van projectie hoop ik?

pius | 02-01-11 | 16:21

@Rho'd Berth | 02-01-11 | 16:13

Bekering is niet een 'goed doel'. Hoeveel geeft TRIN uit aan voedselhulp en hoeveel aan bijbels? Hoe ligt die verhouding denk je? Als ze al praktisch helpen, is die hulp dan belangeloos?

jabir | 02-01-11 | 16:21

Ach ja als t niet over de islam gaat is het Huilie Huilie zekers bij jou !!!
snikkelfritz | 02-01-11 | 15:48
dat jij alle mensen die in een bepaald iets geloven over één kam scheert is jou zaak, maar er zijn net als miljoenen normale christenen ook miljoenen normale moslims.
.
van die miljoenen zijn er natuurlijk altijd een paar die extremist zijn of op andere manieren extra opvallen, wat natuurlijk door media breed uitgemeten wordt en gretig door de simpele modale mensenmassa wordt aanvaard. vandaar dat ik zeg: wat enorm makkelijk weer!
.
tevens, zo gek is deze man nog niet en wat hij doet is wel degelijk goed werk. deden jullie ook maar is wat voor je medemens!

KingSizeBob | 02-01-11 | 16:18

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:16

Check;)

pius | 02-01-11 | 16:18

Totaal overbodig. Hef jezelf toch op.

Rho'd Berth | 02-01-11 | 16:13

Zegt de CDA'er. #ironie

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:17

@ Art Vandelay Ultor

Volkomen mee eens, het zou niet moeten uitmaken of de persoon christlijk is, of moslim of wat dan ook, welke denkwijze hij heeft, hoe hij in het leven staat, het doet er allemaal geen ene flikker toe, zolang het eten er maar staat.
Maar het christelijke geloof, en ook andere religies, roept je op om voor je naaste te zorgen en goede werken te doen. en dat zie ik darwin nog niet doen.. nee want volgens darwin maakt het geen KK uit. alleen de sterkste overwint..(dat betekent dat de rest allemaal lekker dood mag gaan, zodat jij een xbox 360 en een playstation 3 mag hebben) is ook goed, maar dat lijkt mij meer gedrag voor apen. ik ben gelukkig een mens, en ik heb de mogelijkheid om voor een mindere te zorgen, niet omdat ik christen ben, of moslim, of liberaal, of democraat. puur omdat het mooi is

Fumon | 02-01-11 | 16:17

JS666 | 02-01-11 | 16:12
U hebt het twijfelachtige geluk om op te groeien tussen Protestanten. Dat zijn echt wel gekken die niks kunnen relativeren en de hele boodschap van het Christendom niet begrepen hebben. Tot overmaat van ramp denken ze dat het Oude Testament iets met Jezus te maken heeft, wat per definitie niet kan vermits het dateert van de tijd vóór Jezus.
Een grotere anti-reclame voor het Christendom kan ik me niet indenken, en daarom begrijp ik wel waarom er zo fel tegen gereageerd wordt.
Jammer dat de Protestanten dat zelf niet inzien.

Nonkel Frituur | 02-01-11 | 16:16

@pius | 02-01-11 | 16:14
Ik ook wel: Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:58

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:16

@Nonkel Frituur | 02-01-11 | 16:11
Hilarisch, hoe gristenen na eeuwen van de meest stuitende onderdrukking nu ineens tot slachtoffergedrag vervallen. Waarom zou je er trouwens 'samen' met de fossiele restanten van een voorbije beschaving uit moeten komen? Wat is het belang daarvan?

jabir | 02-01-11 | 16:16

@pius | 02-01-11 | 16:09
Het alternatief? Misschien begrijp ik u niet helemaal, misschien is dat wederzijds.
De "ontvanger" heeft behoefte aan eten, onderdak, opleiding etc. Alternatieven heeft hij niet, beperkte kansen om aan eten, onderdak etc te komen, wel.

De "gever", in dit geval de meneer die gebruik gaat maken van deze behoefte, door voor de bühne zieltjes te winnen voor zijn (in zijn ogen) enige oprechte levensinvulling, heeft wel een alternatief: als hij niet onbaatzuchtig en zonder bijbedoelingen iemand te eten kan geven, laat hem dan thuisblijven en een andere hobby zoeken.

HY78 | 02-01-11 | 16:16

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:12

Dat begrijp ik heel goed Art, dat vind ik ook natuurlijk. Maar zolang het niet kwaadaardig word vind ik het alternatief (niets doen) een mindere optie.

pius | 02-01-11 | 16:14

@Nonkel Frituur | 02-01-11 | 16:02
Ik vind *alle* relifanaten sukkels. Gristenen, moslims, totempaalknuffelaars, whatever. Dat heeft niets met een moreel superioriteitsgevoel te maken. Wel verdenk ik al die bijgelovigen van een gebrek aan intelligentie. Maar dat is weer iets heel anders.

Magnum Force | 02-01-11 | 16:14

-weggejorist en opgerot-

Rho'd Berth | 02-01-11 | 16:13

@Nonkel Frituur | 02-01-11 | 16:11
Jammer alleen dat dat voor gelovigen altijd zo moeilijk blijft, het relativeren van hun geloof.

Maar ik blijf proberen.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:13

@nonkel

Voor een groot deel met je eens. Echt de grootste intolerantie komt meestal al die godsdienstwaanzinnigen. Probeer maar eens als niet-gelovige bij die godsdienstwaanzinnigen in bijvoorbeeld Monster te gaan wonen. Het absurde is ook nog dat sommige gristenen durven te zeggen dat katholieken een ander geloof hebben. Totale waanzin, ze geloven in dezelfde mythische verhalen, dezelfde goden etc etc.

Het gevaar met die godsdiensten is dat de kinderen niet geleerd worden om morele waarden te ontwikkelen. De waarden die ze kennen zijn opgedrongen na jarenlange indoctrinatie. Stel dat zo'n gristelijke god zou bestaan, het is helemaal niet zo aardige god. Lees het oude testament er maar eens op na. Moord, diefstal en verkrachting werden door de god als opdracht mee gegeven.

JS666 | 02-01-11 | 16:12

@pius | 02-01-11 | 16:08
Op zeker dat dat een waarheid is. Zo is het voor mij ook een waarheid dat de kans groter is dat mensen iets meer hebben aan democratie en microkrediet, dan aan religieuze dogma's.

Ik kan het voor-wat-hoort-wat-principe niet rijmen met de zogenaamde christelijke idealen. Daar wringt het voor mij.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:12

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:04
Het is duidelijk dat u over een goede dosis gezonde kritiek beschikt, en geen blinde haat zoals je vaak van atheïsten ondervindt. Ook Christenen moeten zichzelf en hun geloof kunnen relativeren. Dan komen we er samen wel uit.

Nonkel Frituur | 02-01-11 | 16:11

@lion@night | 02-01-11 | 16:08
inederaad = inderdaad...

Rest In Privacy | 02-01-11 | 16:11

@hfakker | 02-01-11 | 15:47
Ggristenbashen is een reactie op al dat gelul in de diverse kerken over 'verdoemde zondaars die eeuwig zullen branden tenzij ze zich bekeren'. Heidenbashen, dus.
rara | 02-01-11 | 15:52
En zoals ieder weldenkend mens daarvan heeft kunnen leren is overreageren en geen onderscheid meer maken wellicht verklaarbaar, maar brengt het van die nare neveneffecten mee. Onwenselijk ook.
Maar zoals men toen geen vergaande ontwikkeling hierin kende, kunnen we dat nu wellicht ook niet verlangen.

hfakker | 02-01-11 | 16:10

En het verhaal gaat weer verder...

Hybris | 02-01-11 | 16:09

HY78 | 02-01-11 | 16:03

Ok. Wat is dan het alternatief is dan de eerste vraag die bij me opkomt?

pius | 02-01-11 | 16:09

@Parsons | 02-01-11 | 16:08
welke zender?

Rest In Privacy | 02-01-11 | 16:09

@Fumon | 02-01-11 | 16:05
Maar de christen kan het wel schelen, want hij heeft weer zieltjes gewonnen.

En *daar* zit het probleem. Precies daar.

Het zou de christen namelijk helemaal niets moeten schelen. Met als acceptabele uitzondering dan het volstrekt normale goede gevoel dat je kunt krijgen wanneer je beseft dat je iets betekent. Ook dat is persoonlijk gewin, maar daar schaad je niemand mee.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:08

@Parsons | 02-01-11 | 16:07
Inederaad,
zei Rouvoet niet dan internet verboten is voor de god-volgers op zondag?
Allemaal 50 zweepslagen zou ik zeggen wegens deze zondering.

Rest In Privacy | 02-01-11 | 16:08

Goed, ik ga de X-files kijken. Dat is ook een waargebeurd verhaal namelijk. #out

Parsons | 02-01-11 | 16:08

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:02

Onze zogenaamde vrije markteconomie is er een van ja. Want is dat wel een vrije markt? Het sturen richting democratie ook. Dat heeft zeker niets met macht en financiele belangen te maken, of is het een beschavingsoffensief misschien? Alles is altijd verweven met allerlei subbelangen die het hoofddoel niet dienen. Dat is de enige echte waarheid in deze wereld.

pius | 02-01-11 | 16:08

@ parsons

waarom bewijs ik jouw gelijk nu? omdat jou het niks kan uitmaken of die mensen daar doodgaan of leven? makkelijk gezegd vanuit je relaxte veilige stoel hier in nederland! maar hoe zou jij praten als je elke dag keihard moest knokken en werken om een half broodje te verdienen?

Fumon | 02-01-11 | 16:08

Wat doen al die garisstenfundi's eigenlijk online? Moeten jullie niet in de pedofiele haattempels tot jullie toverknol bidden?

Parsons | 02-01-11 | 16:07

@jabir | 02-01-11 | 16:02
Daar durf ik persoonlijk geen uitspraak over te doen, maar het zou me weinig verbazen. Relgieuze mensen doen vaak (niet altijd) totaal de verkeerde dingen, ook al zijn ze er heilig van overtuigd dat ze 'het goede' doen.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:06

@Fumon | 02-01-11 | 16:03
Je bewijst m'n gelijk. Niet dat ik dat nodig had, maar toch nog bedankt knul.

Parsons | 02-01-11 | 16:05

Alsof het die kinderen een ene ruk kan schelen of ze van een christen eten krijgen, of van een moslim, of van een communist, of van een democraat!!! hij wil eten!!! en het zal hem NIKS uitmaken van wie dat komt. als het maar smaakt

Fumon | 02-01-11 | 16:05

Altijd hetzelfde liedje met dat kinderlokkende christentuig !!!

GekkeGilles | 02-01-11 | 16:05

@Aart Z. | 02-01-11 | 16:02
Nouja, ik vind arme mensen belasten met een waardeloos boek zonder ze verder echt te helpen geen goed voorbeeld van 'iets doen'.

jabir | 02-01-11 | 16:05

Ontwikkelingshulp richt nog meer schade aan dan die krankzinnige klimaathoax.

Parsons | 02-01-11 | 16:05

@Nonkel Frituur | 02-01-11 | 16:02
Wie heeft zich hier moreel superieur verklaart vraag ik je. Wie?

Ik denk dat ik mijn kritische houding maar moet laten varen. Ik heb namelijk weinig behoefte om als moreel superieur te boek te staan.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:04

@pius | 02-01-11 | 15:56
Het is volgens mij fout om het te brengen als keuze, terwijl de ontvanger in wezen geenkeuze heeft. Of U nu uit christelijk, uit liberaal-kapitalistisch, uit narcistisch, uit communistisch of uit jeugdige bevlogenheid eten en onderdak aanbiedt, maakt niet veel uit voor de ontvanger. De ontvanger heeft behoefte aan eten en onderdak, niet aan de vreemdeling die hem/haar zijn identiteit denkt af te kunnen nemen.

HY78 | 02-01-11 | 16:03

-weggejorist-

Fumon | 02-01-11 | 16:03

Aardvarkens, in welke got moeten die eigenlijk geloven? Of hebben dieren geen geloof? Zou het een door de mens verzonnen sprookje zijn met als doel macht? Hmm, nee toch zeker?

Parsons | 02-01-11 | 16:03

Wat stopt die geauser in zijn neus op 0:06?

Wilhelmus Nepzooi | 02-01-11 | 16:03

@pius | 02-01-11 | 16:01
Wat is die verborgen agenda dan? Het stimuleren van een vrije markteconomie, het geven van microkrediet, het uitdelen van voorbehoedsmiddelen of het sturen richting democratie?

Ik begrijp het even niet en daarom begrijp ik wellicht ook niet waarom je het verschil niet ziet.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:02

Fumon | 02-01-11 | 15:49
U hebt het bij het rechte eind.
Heel wat reaguurders zouden er goed aan doen om na te gaan wat Christendom écht zou moeten inhouden. Iets met naastenliefde en bescheidenheid, 2 eigenschappen waarover de meerderheid van de reaguurders helaas niet beschikt.
Jezelf moreel superieur noemen omdat je Christenen voor gek verklaart is even arrogant als een Bijbel in de hand nemen en beweren dat daar de Waarheid in staat. Beide zijn even verwerpelijk.

Nonkel Frituur | 02-01-11 | 16:02

Of je doet zoals de meeste gewoon helemaal niks, behalve zeiken op diegene die wel iets doen...
Waardeloos verhaal, doe maar iets met w.nterbanden...

Aart Z. | 02-01-11 | 16:02

@Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:59
Sterker nog, los van bekering is er vrij weinig echte hulp te vinden bij TRIN. Die lopen echte hulpverleners vooral in de weg.

jabir | 02-01-11 | 16:02

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:59

Nee, ze hebben vaak een verborgen agenda. Is dat wel ok? Ik snap het gemoraliseer echt niet.

pius | 02-01-11 | 16:01

@Fumon | 02-01-11 | 15:56
Ging het maar hard achteruit, dan zou er binnenkort een stuk minder ellende zijn in dat deel van de wereld.

Parsons | 02-01-11 | 16:00

@pius | 02-01-11 | 15:59
Een drijfveer is één ding, een bekeringsstreven is een tweede.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 16:00

@Sliptong | 02-01-11 | 15:54

Die sekte heeft de oplossing al in handen. Niemand verplicht ze om iets met bijbels te doen.

rara | 02-01-11 | 15:59

@pius | 02-01-11 | 15:56
Dringt die persoon zijn dogma's op aan de geholpenen als vereiste voor hulp?

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:59

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:53

Maar die intentie zit onder elke voorm van hulp of ontwikkeling. Dat hoef ik jou toch niet te vertellen. Waarom is het ene wel ok en het andere niet#durfttevragen

pius | 02-01-11 | 15:59

@neemjemoederindemali | 02-01-11 | 15:55
Oh ja dat is een wonder natuurlijk. In dat opzicht is de mens heel anders van een hond of een aap. Oh wacht.

Parsons | 02-01-11 | 15:59

@Fumon | 02-01-11 | 15:56
Ze beletten hun werk te doen is een karikatuur van hetgeen hier wordt beoogd. Het gaat erom dat kritiek op de werkwijze terecht is en daarom moet kunnen.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:58

@Fumon | 02-01-11 | 15:56
Eens. Van die met miljarden gesubsidieerde clubjes hoor je ook niets anders dan dat ze onderling de buit aan het verdelen zijn. Qua indoctrinatie mag het wel wat minder. Dus niet van die kinderen eisen dat ze God gaan aanbidden voor eten. Da's een beetje boel fout.

Sliptong | 02-01-11 | 15:58

@Sliptong | 02-01-11 | 15:54

'Hulp'? van de wal in de sloot misschien... Die bestaat vooral uit het geven van een bijbel en wat stichtelijke woorden. Dan ben je in hun ogen al 'gered'. Behalve dat je een bijbel natuurlijk niet kan eten. Hooguit oproken, als het papier dun genoeg is.

jabir | 02-01-11 | 15:57

Kinderlokker 2.0?

Chicka | 02-01-11 | 15:57

Wat is dit een laag en loos topic.

swordfish | 02-01-11 | 15:57

HY78 | 02-01-11 | 15:52

Waarom is het fout dan? Iemand die het vanuit een liberaal-kapitalistsiche visie doet, mag die het wel? En als je de keus hebt tussen sterven van de honger of een ' verkeerd' wereldbeeld aanvaarden. Wat zou je doen dan?

pius | 02-01-11 | 15:56

@Sliptong | 02-01-11 | 15:55
Je gaat mij niet wijsmaken dat er geen alternatieven zijn met een niet-religieuze inslag.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:56

@jabir | 02-01-11 | 15:51
Nou niet dus. Met psychiatrische patiënten is het schier onmogelijk om een gelijkwaardige discussie te voeren.

Parsons | 02-01-11 | 15:56

@neemjemoederindemali | 02-01-11 | 15:54
Touché!

Sliptong | 02-01-11 | 15:56

@ stamhoofd

dagelijks help ik mijn medemens die veel dingen zelf niet meer kunnen, dat is mijn werk en mijn passie. en ik heb al verschillende reizen gemaakt in 3e wereld landen, en al die shit gezien. gek eigenlijk dat de meeste hulporganisaties christelijk zijn. mss hebben jullie allemaal gelijk en moeten we dat niet meer toestaan. geeneen christelijke organisatie meer die goed werk probeert te doen, moet je eens kijken hoe hard het achteruit gaat.

Fumon | 02-01-11 | 15:56

@Parsons | 02-01-11 | 15:54

Vermeningvuldigen wel schijnt, 't is gaat heen en vermenigvuldig u.

neemjemoederindemali | 02-01-11 | 15:55

Relidwazen bashen altijd +1. Maakt niet uit welke reli en welk onderwerp. Totdat de laatste bijgelovige idioot met de grond gelijk is gemaakt.

Magnum Force | 02-01-11 | 15:55

@Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:38
Dat het aangekaart moet worden is duidelijk, dat dit een beetje vergezocht is is wat mij betreft ook duidelijk. Ik heb het ook niet zo op met religie, vindt alleen dit initiatief wel goed. Wat is het alternatief Art? 555?

Sliptong | 02-01-11 | 15:55

@pius | 02-01-11 | 15:51
Allerminst. Het gegeven dat 1+1=2 heeft niets met religie te maken.

Parsons | 02-01-11 | 15:54

@Sliptong | 02-01-11 | 15:51

Jij ook niet.............

neemjemoederindemali | 02-01-11 | 15:54

@rara | 02-01-11 | 15:48
Gelukkig niet. En ik ben het qua indoctrinatie helemaal met je eens. Maar vertel eens: waar zijn al die overheden en al die met miljarden gesubsidieerde clubjes nu? Dus de geboden hulp is goed, de inslag alleen niet. Maar wat anders? Verhongeren en verpieteren op straat? Wat is het alternatief vraag ik me even af.

Sliptong | 02-01-11 | 15:54

Die kinderen zien natuurlijk auto's,horloges,mobieltjes,televisies,boeken,medicijnen.. En weten gewoon niet beter dan dat je het schijnbaar allemaal van god krijgt als je maar heel hard gelooft.Simpel maar uiterst effectief truukje.Nog steeds.

Je zou ze ook kunnen helpen zonder onzin te verkopen,maarja,ze moeten wel een klein beetje bang van je worden met je direkte verbinding naar die 'god'.. Voor je het weet krijg je anders een knuppel in je nek en pakken ze al je spulletjes ahumm.

de grote Anti | 02-01-11 | 15:53

Wat me trouwens opvalt aan die evangelische types is dat ze een enorm grote mond hebben over Jezus en hun zg. 'Heilige Schrift', maar dat hun bijbelkennis echt minimaal blijkt te zijn als je wat verder met ze in discussie gaat. Vaak hoef je nog niet eens over de evolutie in discussie te gaan, omdat ze op hun eigen terrein al grandioos falen.

jabir | 02-01-11 | 15:53

@pius | 02-01-11 | 15:50
Dat is natuurlijk je goed recht.

Ik vind het waanzin dat een nobel doel als ontwikkelingshulp wordt bezoedeld door het te vermengen met een bekeringsstreven.

Materiële winst gecombineerd met geestelijk verlies.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:53

Hé van Koetsveld! Wat heb jij in je leven al gedaan voor anderen? Makkelijk om deze mensen af te zeiken maar ga zelf eens iets met je leven doen. Neem eens een echte baan of zo!

de oude nar (5) | 02-01-11 | 15:53

@Art Vandelay Ultor
Nee zeker niet:P Bij de sharia ben ik als agnost dan al meteen de lul. Maar ja zelfde geld voor de christelijke leer dan mag ik ook op de brandstapel:P

Jaimy Fox | 02-01-11 | 15:52

@hfakker | 02-01-11 | 15:47
Ggristenbashen is een reactie op al dat gelul in de diverse kerken over 'verdoemde zondaars die eeuwig zullen branden tenzij ze zich bekeren'. Heidenbashen, dus.

rara | 02-01-11 | 15:52

@pius | 02-01-11 | 15:46
De stelling, dat er in elke daad een vorm van eigenbelang zit opgesloten, mag dan waar zijn, de vraag is of iemand anders daar last van moet hebben.
Iemand te eten geven kan je een goed gevoel geven: eigenbelang, zeker. Iemand de keuze geven tussen eten en jouw wereldbeeld aanvaarden, danwel sterven, is eigenbelang in de volstrekt foute betekenis van het woord.
Overigens, lieden die met dat "goede gevoel als gevolg van hun eigen handelen" hevig te koop lopen, sporen niet. Christen, atheist, moslim, maakt geen moer uit in dit opzicht.

HY78 | 02-01-11 | 15:52

Waarom zou je met een christen als gelijkwaardige gesprekspartner in discussie moeten gaan?

jabir | 02-01-11 | 15:51

Parsons | 02-01-11 | 15:50

Feiten en constateringen zijn ook een soort religie.

pius | 02-01-11 | 15:51

@Fumon | 02-01-11 | 15:49
Om 17:20 begint Sneeuwwitje. Zorg dat je het niet vergeet!

Parsons | 02-01-11 | 15:51

@Fumon | 02-01-11 | 15:49
Ja, de Bijbel is een en al liefde. Vooral liefde voor een god die er nooit moeite mee heeft gehad om hele volkeren eigehandig uit te roeien.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:51

@neemjemoederindemali | 02-01-11 | 15:38
Zucht. Je kan het sarcasme niet waarderen.

Sliptong | 02-01-11 | 15:51

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:48

Oneens.

pius | 02-01-11 | 15:50

@pius | 02-01-11 | 15:49
Feit. Constatering.

Parsons | 02-01-11 | 15:50

@Jaimy Fox | 02-01-11 | 15:47
Allicht. Het ging er echter niet om wat jij of ik wil, het ging om de hypothetische situatie waarin je *moet* kiezen.

Dan kies zeker niet voor de sharia.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:49

ik lees hier veel reacties van mensen die echt geen flauw idee hebben wat het christendom inhoud. iedereen praat elkaar maar een beetje na en ze denken dat het zo is. zo dom.... zooo dom!! nogmaals ben geen christen, maar ik weet er wel wat van af, zo weet ik van elk geloof wel wat. in de bijbel(voor christenen) geldt dat je vanuit liefde moet leven, oprechte en ware liefde. Dat is de liefde die je voor je moeder hebt, of je vader, voor je broers en zussen, je vrienden, je man of vrouw en de bijbel zegt ook dat je liefde moet hebben voor de zwakke, en de zieke. maar dat weten de meesten van jullie allemaal niet, want jullie denken dat jullie de bijbel al helemaal kennen, terwijl je nog geen letter hebt gelezen.

Fumon | 02-01-11 | 15:49

Deze man moet keihard in zn reet geneukt door de duivel.
Kan zo een man niet zn nederlanderschap ontnomen worden?
het jochie weet overduidelijk niet wat hem overkomt, wellicht woont hij bij ooms? tantes? met zijn leeftijd is hij misschien verantwoordelijk voor jongere broers en zussen?
-
iedere gek die meent dat deze man goed werk doet dient onverwijld gereincarneerd te worden als slaaf

2emeREP | 02-01-11 | 15:49

Parsons | 02-01-11 | 15:48

Onzin.

pius | 02-01-11 | 15:49

Het is makkelijk zeiken over fanatieke moslims, maar dit soort christenen zijn net zo erg. Geloof is zooooo 1900

Paulkruger | 02-01-11 | 15:48

@pius | 02-01-11 | 15:46
Ik vind religie meteen al over de grens (die er zeker is, zoals je terecht stelt), dus hier heb ik zeker wel problemen mee.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:48

@ Fumon
en wat doe jij voor de minder bedeelde medemens?

Stamhoofd | 02-01-11 | 15:48

Zie het kwaad er niet zo van in. Zolang die kinderen maar niet leren om zichzelf later op te blazen of hun geloof voor andere dubieuze zaken (politiek?) aan te wenden. Iig zijn ze een stuk beter af en zullen ze,mits ze de regeltjes goed volgen ,weinig kwaad doen.

baronbreekijzer | 02-01-11 | 15:48

@pius | 02-01-11 | 15:46
Elke vorm van religie is extreem. Extreem dom vooral. En achterlijk, dat ook.

Parsons | 02-01-11 | 15:48

-weggejorist-

snikkelfritz | 02-01-11 | 15:48

@Sliptong | 02-01-11 | 15:38
Je bent niet religieus opgevoed, dat zie ik al. De kinderen worden door de staf beoordeeld op hun 'geloof', in plaats van op betrouwbare maatstaven. Gelovig zijn en hardop bidden is voor die kinderen de enige manier om aan voedsel te komen, hoe verknipt wil je die kinderen maken?
En: uiteraard is alle hulp nodig en welkom, maar dan wel met 'no strings attached', om het maar eens op z'n hollands te stellen.

rara | 02-01-11 | 15:48

@Art Vandelay Ultor
Ik wil nooit in de situatie komen om te kiezen tussen de twee jij wel?
Doe mij de seculiere rechtstaat dan maar:P

Jaimy Fox | 02-01-11 | 15:47

rara | 02-01-11 | 15:34
Vind deze manier ook het bestuderen waard, gaat me erom dat het hier een dagelijkse topic is om grn te bashen. Dat roept bij mij eenzelfde naar gevoel op als de scepsis over zulke lui. Hij toont niet aan dat wat hij doet klopt. Hier wordt niet geprobeerd een tegendeel neer te zetten. Is evenzeer aanname, althans uitgaan van wat aannemelijk is.
EN ja dat leger des heils doet puike dingen. Weliswaar vanuit eenzelfde hoofdgedachte.

hfakker | 02-01-11 | 15:47

Dit is psychische kindermishandeling en dient ook als zodanig strafbaar te worden gesteld. Waanzin!

De Stramme Kabouter | 02-01-11 | 15:47

Ah een pedofiel die op negerjongetjes valt.

Parsons | 02-01-11 | 15:46

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:38

Geen enkele daad naar een ander is vrij van eigenbelang. Christelijk of niet. Moeten we ze dan maar nalaten? Dat is de vraag natuurlijk. Verder komt elke hulp aan iemand voort vanuit een bepaalde levensovertuiging. Ik vind dat geen enkel probleem. Zolang het niet te extreem word natuurlijk. Maar dat spreekt voor zich.

pius | 02-01-11 | 15:46

@Jaimy Fox | 02-01-11 | 15:44
Bullshit.

Dat ze allebei kudt zijn is klaar als een klontje, maar wanneer je voor de keuze staat, dan is deze snel gemaakt.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:46

@Nonkel Frituur
Je gaat de Islam niet verslaan door het te vervangen met een ander kwaad. Christen kunnen net zo gek zijn als Moslims je lost er niks mee op. Het recht dat gebaseerd is op de bijbel doet weinig onder voor de sharia. Allebei kut.

Jaimy Fox | 02-01-11 | 15:44

Oud nieuws vanKoetsveld. De discussie tussen deze Ouweneel en scepticus én dominee Marten Visser is al weken oud. Maar je moet wat op 2 januari, hé.

niet voor de hond | 02-01-11 | 15:43

@Nonkel Frituur | 02-01-11 | 15:35

Ah, je wilt arme weeskinderen gristelijk maken om een dam op te werpen tegen de Islam, hoe nobel.

neemjemoederindemali | 02-01-11 | 15:40

@Fumon | 02-01-11 | 15:35

Halleluja

neemjemoederindemali | 02-01-11 | 15:39

@Fumon | 02-01-11 | 15:35
Dat zou hij verdient hebben als hij niet nog even zijn geloof zou opdringen.
Dit is een sekte.

Zaadhaan | 02-01-11 | 15:38

@rara | 02-01-11 | 15:34
Voor hen wel. Zij doen dit uit naam van. En denk je dat het die kinderen een zorg zal zijn. Zij een dak boven hun hoofd, te eten, een beetje aandacht en onderwijs. Niets mis mee. Vergeet niet dat wij ons hier ook pas een halve eeuw geleden tegen begonnen te verzetten. Zolang ze daar niet in staat zijn om voor zich zelf te zorgen of om voor zichzelf op te komen is dit een goede vervanger. Mooier zou het zijn als al die miljardenverslindende hulpcluppies eens op deze manier te werk zouden gaan. Zou er veel meer van terecht komen.

Sliptong | 02-01-11 | 15:38

@Sliptong | 02-01-11 | 15:34

www.youtube.com/watch?v=DvdxyaGjvPM

Veel meer mensen hebben dit gezien en kunnen het niet verklaren. Wel eens van medicijnen gehoord?

neemjemoederindemali | 02-01-11 | 15:38

@Sliptong | 02-01-11 | 15:33
Wanneer christenen hun dogmatische rommel bij onschuldige kinderen opdringen in ruil voor een dak en wat eten en dus het ene nobele doel zonder enige noodzaak blijven vermengen met een andere egoïstisch doel, moet dit aangekaart worden.

Dan verdien je het om gebasht te worden. Net zolang totdat je het snapt.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:38

neemjemoederindemali | 02-01-11
Als ik die site bekijk is die gast helemaal geen Christen, hij is eerder een soort charlatan/circusartiest die denkt dat hij zélf Jezus is. Om die reden mogen ze hem in een gekkenhuis steken.
Anderzijds ben ik er niet van overtuigd dat wat hij doet slecht is voor de kinderen. Als ze op straat blijven rondlopen gaan ze lijm snuiven of vallen ze in handen van moslimrebellen of slavenhandelaars.

Nonkel Frituur | 02-01-11 | 15:35

@eerstneukendanpraten | 02-01-11 | 15:33
Zijn zoon is ook nog niet gesignaleerd #vannazareth

Sliptong | 02-01-11 | 15:35

Vraag jezelf even af, hoeveel weeskinderen heb jij de afgelopen week van de straat geplukt? waarschijnlijk geen! Hoevaak ben je al naar 3e wereld landen geweest? waarschijnlijk nooit. Stelletje rijkelui klotekinderen zijn jullie!! Dat jongetje is 10 jaar en heeft al geen ouders meer! wie mag nu voor zijn studie betalen? Wie geeft dit ukkie, wat mijn broertje kan zijn, eten? doe jij dat? dacht het niet! maar ik zie hier een jongeman die vanuit nederland is gekomen om dat wel te doen. Om kinderen die niks meer hebben omdat een burgeroorlog/hongersnood/aids/enzovoorts het land teistert in ieder geval eten onderdak en wat onderwijs te geven. hoe vaak heb jij dat al in je leven gedaan?( ik hoor mensen denken, ik geef al 6 eu per maand aan sos kinderdorpen, daar kunnen ze van eten... jonge je betaald 6 eu voor die dikke bmw van de voorzitter). Ik ben geen christen, en ik moet er ook niet veel van hebben en al die gruwelverhalen van pedo's in de ROOMSKATHOLIEKE kerk zijn ziekelijk. Maar ik kan toch wel iets verder denken, en niet iedere christen die met kinderen werkt is pedo. Die man die daar kinderen van de straat plukt zodat ze misschien een toekomst hebben, die hoort dikke respect te krijgen. peace to the world

Fumon | 02-01-11 | 15:35

@hfakker | 02-01-11 | 15:26
Vergelijk de modus operandi van deze ggristenen eens met die van het Leger des Heils. Daar kun je gewoon aankloppen voor een kop soep, zonder gezeik eromheen. Bij deze sekte gaat om het opdringen van religie met honger als wapen. Is dat nou de boodschap uit den bijbel?

rara | 02-01-11 | 15:34

@neemjemoederindemali | 02-01-11 | 15:30
Maar het is door 8! mensen waargenomen. Dan moet het waar zijn!

Sliptong | 02-01-11 | 15:34

Prof. D.A.H. Vintik | 02-01-11 | 15:27

Normaliter niet, maar de reaguurder die hier nu zou moeten zijn (God zelf) heb ik al een tijdje niet gehoord...

eerstneukendanpraten | 02-01-11 | 15:33

Blijft leuk, dat huilerige en verongelijkte toontje "waarom moeten jullie ons, arme en goedbedoelende christenen toch altijd zo naar behandelen? En trouwens, dat van die pedo's, dat waren geen christenen, dat waren katholieken!"

... if you can't stand the heat, stay out of the kitchen ...

Kapitein Sjaak Mus | 02-01-11 | 15:33

@Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:26
Ja, maar ongelovige partijen hebben het te druk met de poen onderling te verdelen en dure businessseats in vliegtuigen bezet te houden. Dit is voor wat ik heb kunnen lezen oprecht en goedbedoeld. De kerk doet over de hele wereld wel goede dingen. Jammer dat het vol zit met pedo's. Maar ook daar zie ik hier geen bewijs voor. Een quickscan op de internets levert ook geen verdachtmakingen op. Dus een eenvoudige Gristenbash dit. Ongefundeerd.

Sliptong | 02-01-11 | 15:33

Jammer: servert van pervert rookt nog niet.

Zaadhaan | 02-01-11 | 15:31

@Nonkel Frituur | 02-01-11 | 15:28

Arme, dakloze kinderen helpen is goed, maar waarom wil je ze indoctrineren?

neemjemoederindemali | 02-01-11 | 15:31

@Sliptong | 02-01-11 | 15:28

Hoe kun je blinde kinderen weer laten zien? Juist ja........

neemjemoederindemali | 02-01-11 | 15:30

Rare mensen, die gristenhonden.

pruisjetschaamluisje | 02-01-11 | 15:29

Wat is er verkeerd aan om weeskinderen eten en onderdak te bieden ??
Wat de haat tegen Christenen betreft moet Geenstijl niet onderdoen voor de islam-fundamentalisten.
Als het allemaal zo verkeerd is wat die kerel doet, ga dan zélf naar Afrika om de kinderen te helpen.

Nonkel Frituur | 02-01-11 | 15:28

@neemjemoederindemali | 02-01-11 | 15:02
Dat waren toch katholieken? Ik zie geen bewijs voor pedofilie hier.

Sliptong | 02-01-11 | 15:28

Ehhhm, ik kan me vergissen maar het lijkt me wel een goed idee dat Mattie die kinderen perspectief biedt. Dat het in naam van dat stripfiguur is, is niet geheel onlogisch. Die mensen hebben nog een missie. Ook mooi dat er 7 blinden weer (gedeeltelijk) kunnen zien.
* Ghehe, eerste goede voornemen vervult *

Sliptong | 02-01-11 | 15:27

@eerstneukendanpraten | 02-01-11 | 15:22
Nooit verwacht dat uitgerekend jij daar zo fel op zou zijn.

Prof. D.A.H. Vintik | 02-01-11 | 15:27

Hahahaa van zijn website:
.
"Hoi Mattheus,
.
Ik ben heel blij met wat God heeft gedaan tijdens de firenight 30 mei in Harderwijk.
Het heeft mijn leven veranderd. Ik heb helemaal geen psychoses meer."
.
'God' en 'geen psychoses meer'. Lachen, die gristenen!

Bitage | 02-01-11 | 15:26

I. Als je een beetje door klikt (=leest) zie je dat er nogal wat gezonde zelfkritiek gaande is
II. Het is te duidelijk hier een anti gisten blog aan het worden, beetje wat Freek de Jonge vroeger ook graag deed. ook zo'n gevallen zelfbenoemde 'grote'
III iets met een Godwin, manipulatie, volksmennerij, structureel groepje in de zeik nemen

hfakker | 02-01-11 | 15:26

@P. Venter | 02-01-11 | 15:21
Who cares?!

Waarom kunnen die gristenen niet gewoon geven zonder te nemen? Waar is hun oprechte barmhartigheid? Waarom moeten kinderen beroofd worden van hun geestelijke vrijheid willen ze hulp tegemoet zien? Is dat de echte naastenliefde, voor wat hoort wat?

De Samaritaan draait zich om in zijn graf.

Art Vandelay Ultor | 02-01-11 | 15:26

Tegen mensen die niets hebben roepen "als je je maar bekeert tot mijn geloof heb ik hier wat te vreten voor je" Wat een walgelijk volk toch. Doe me dan maar haatbaarden.

psychodad | 02-01-11 | 15:23

@ arikanari | 02-01-11 | 15:18
Waar blijft je andere wang, Arie?

Kapitein Sjaak Mus | 02-01-11 | 15:22

Dit moet je zien als reactie op het ronselen van goedelovige moslims voor de Jihad... En Jezus is met HOOFDLETTER, leer dat nu eens godverdomme!

eerstneukendanpraten | 02-01-11 | 15:22

Vuile aasgieren zijn dit. Enige belang dat ze dienen is de indoctrinatie van achterlijke denkbeelden. Barmhartigheid lik me reet. Het uitbuiten van de allerzwakste, makkelijk zieltjes winnen *kots*

Jaimy Fox | 02-01-11 | 15:22

@ KingSizeBob | 02-01-11 | 15:15
'tuurlijk, Big Man.
Om Tijl Uylenspiegel te citeren:
"ze mogen me niet, maar ik maak het ernaar".
Krek zo!

Kapitein Sjaak Mus | 02-01-11 | 15:21

Ehh ja, dit is juist positief voor gristenen?

Welke faalhaas probeert nou hiermee gristenen te bashen? In de kerken word er gecollecteerd voor goede doelen en als dat geld naar eten en onderwijs voor deze kinderen gaat. Who cares??

@Bakito | 02-01-11 | 15:17
Omdat kapitalisme geen geld geeft aan dit soort projecten..

P. Venter | 02-01-11 | 15:21

Rot toch eens op met dat Christenbashen hier op GS.

arikanari | 02-01-11 | 15:18

TRIN kom der maar in... (op goedgelovig praten ze ook graag mee)

jabir | 02-01-11 | 15:17

Die arme kinderen. Kunnen ze niet gewoon met kapitalisme worden geïndoctrineerd?

Bakito | 02-01-11 | 15:17

Onderwijs en Eton? Da's prijzig.

BP Richfield | 02-01-11 | 15:16

Sneue post hoor, als dit deze kinderen een toekomst kan geven, who cares?

shin | 02-01-11 | 15:15

beetje jammer dat christenen altijd in hetzelfde vakje worden gestopt, te makkelijk weer he!

KingSizeBob | 02-01-11 | 15:15

In één woord... walgelijk.

Artwido | 02-01-11 | 15:13

Pedophiles for jesus!

The_Master_Bear | 02-01-11 | 15:13

Met zo'n voornaam hoef je je ook niet af te vragen waar meneer vroeger iedere zondagochtend heen werd gedeporteerd. Ouderlijke indoctrinatie wat ik je brom.
OT: dit soort gevallen standaard -1000000

Stamhoofd | 02-01-11 | 15:13

"they are dead... ok"
wat een mooie empathische man....

Satria | 02-01-11 | 15:13

Video's gebackupped, want ja, die aardstralen kunnen zomaar bewijsmateriaal vernietigen hè

Bitage | 02-01-11 | 15:09

gebeurt in gaza enzo ook. Met ons geld via ontwikkelingshulp, en dooor de EU natuurlijk

Winston1 | 02-01-11 | 15:09

Met Mattheus zeg je? Momentje God is even aan het bellen met George voor de capsules. Hij belt je zo terug okee?

John Doorzon | 02-01-11 | 15:07

@Melchior C Balthasar | 02-01-11 | 15:05
Doet hij maar één keer

Che_cuevara | 02-01-11 | 15:07

En dan zijn de financiële malversaties, het valse goudstof dat in zijn bijbel zou verschijnen en de genezing van blinde kindertjes nog niet eens genoemd, of zijn vrouw Rebekah, die verifieerbaar onware fantasieverhalen vertelt over sexueel misbruik in alle gaten door satanische sektes. Hoe speel je het klaar, om in het open riool dat 'evangelische wereld' heet toch nog je eigen afzonderlijke beerput te vormen.

jabir | 02-01-11 | 15:06

zijn engels -1
moraalridder -1
pedofiele gristenen -1
negertjes -1

-4

Kassem | 02-01-11 | 15:06

Dus in 2011 gaan ze gewoon door.
De huichelaars

Che_cuevara | 02-01-11 | 15:06

Het gaat over gristenen.... laat maar

dandaan | 02-01-11 | 15:06

Laat ie dat lekker in Saudi-Arabië proberen.

Melchior C Balthasar | 02-01-11 | 15:05

"of we kinderen kunnen vinden, die geen ouders meer hebben"
Jaja ..

Jackanders | 02-01-11 | 15:05

Maar krijgen ze wel goed te eten? Unox rookworst, bijvoorbeeld.

rara | 02-01-11 | 15:04

Vuile gore.

Herr Erik | 02-01-11 | 15:04

gristengekkies

vincent uit groninge | 02-01-11 | 15:03

Gristenen en kleine kinderen, een zeer slechte combi.

neemjemoederindemali | 02-01-11 | 15:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland