achtergrond

Geenstijl

We zullen doorgaan...

Bukt u even?Het offensief tegen GeenStijl is in volle gang. Uit allerhande spelonken kruipen onze vijanden, die onder leiding van Trudy Trouw proberen uw favoriete weblog een kopje kleiner te maken. Wij zijn tot op heden echter geenszins onder de indruk van het verzet. Sterker nog, het toont alleen maar aan dat we goed bezig zijn. We moeten er namelijk niet aan denken alleen maar medestanders te hebben. Dan doe je namelijk iets verkeerd. Toch wil StarF*cker even iets kwijt over het dagblad Trouw, dat in zijn ogen de grenzen van journalistieke normen ver te buiten is gegaan.



Handen af van GeenStijl!

De Fatsoens-Gestapo heeft gesproken. "Onderzoek naar haatzaaiende website.", schrijven Trouw-journalisten Joop Bouma en Dorien Pels. Ik liet ook nog eens de eerste regels van hun wanhoopstekst op mij inwerken. Het zwaar gesubsidieerde Meldpunt Discriminatie Internet klaagde over bedreigingen op deze prachtsite en minder fijnzinnige teksten over dat vriendelijke volk in Noord Afrika dat niets te maken heeft met criminaliteit en terrorisme en dat zich ook nooit seksueel te buiten gaat aan onschuldige dieren als loslopende geiten en pony's.

Maar wat mij een razernij bezorgde was dat zo herkenbare foute toontje in het stuk over Geen Stijl. Dat bezopen vingertje omhoog en dat niet argumenteren maar in het wilde weg rondstrooien van het label "racisme". Dat stompzinnige in de hoek zetten van iedereen die weigert altijd politiek correct te redeneren en alsof ze de primeur van het jaar hebben zeggen de klojo's van Trouw ook nog eens dat er journalisten worden vermoed achter Geen Stijl. Inderdaad: ik ben journalist, maar niet van De Telegraaf en groot voorstander van het vrije woord. Zo is Trouw ooit ontstaan in de bange jaren '40-'45 trouwens, maar dit vod is nu een benepen representant van de geitenwollen-sokken-tak van de linkse kerk.

Altijd maar weer dat vingertje... Nu Pim alweer een tijdje gestopt is met roken wordt het geleidelijk aan weer een taboe om open te spreken over het dagelijkse wel en wee in de polder. Trudy Prins van de anti-rook-maffia mag, omdat ze links en gesubsidieerd is, van alles vinden, maar als deze onvolprezen site deze huppelkut op haar beleid aanpakt, schreeuwt het linkse blok moord en brand en begint het modder gooien. Natuurlijk, dan zijn we racistisch. Roepen op tot geweld. Kortom het grote stigmatiseren is begonnen. Walgelijk!

Ik ben er trots op om af en toe op deze site te MOGEN publiceren. Vaste critici als De Breker, Tuier en Rotemetoot zijn prettige sparringpartners om de geest te slijpen, maar zeker geen racisten of criminelen. De enige die wat mij betreft volkomen gestoord is, is Yigal Amir. Maar goed...

Ik denk dat opnieuw de vrijheid van meningsuiting op het spel staat. Daar zal ik me tegen blijven verzetten.

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.