Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ruiten ingooien, met Job Cohen (PvdA)

cohenavatar100.jpgDe joden, vooral jongeren, waren voor de oorlog verantwoordelijk voor het stelselmatig verjagen van homo’s en lesbo’s uit hun wijken. Ze terroriseerden hele buurten en vielen niet-joodse vrouwen lastig. Op hun steppen, de voorlopers van scooters, maakten ze Mokum onveilig en vielen winkels aan. Sommigen van hen werden af en toe gearresteerd omdat ze terroristische aanslagen beraamden of een dramaturg de keel hadden doorgesneden. Joden vormden toen ook de grootse criminele groep die in gevangenissen oververtegenwoordigd was. Aldus sprak Sylvain Ephimenco in Trouw vandaag. Naar aanleiding van het geruchtmakende interview met PvdA-leider JC in het kerstnummer van verzetsblaadje VN. De Volkskrant heeft slechts een stukje op de papieren 6 en een lolplaatje van Jos Collignon online. NRC publiceert de volledige SMS van Geert Wilders. De Televaag opent met Job en een doorloopje naar P7. AD kan doodvallen, Theodor Holman (Het Parool) komt straks (kattenbak aan het doen). Meer Job Cohen Per Direct Weg Nieuwsch leest u op de Nationale Verontwaardigings-O-Meter.

Reaguursels

Inloggen

@doenormaal.... je advies kan ik onmogelijk opvolgen.... we kennen elkaar net...1 dag en nu al klaar met me..... beetje teleurstellend..... maar niet zo snugger als ik ben, snap ik hetwel hoor, tis vrijdagavond en die dikke vuist van caudillo van gisteravond smaakt natuurlijk naar meer.

succes joh.

MathijsXXL | 17-12-10 | 20:09

@MathijsXXL | 17-12-10 | 00:08
Je hebt al meer dan genoeg laten zien dat je zielig bent en niet al te slim. Dat je je verlaagt tot dergelijke uitspraken zegt genoeg over je. Ik was zowieso al klaar met je. Mensen als jij verdienen geen aandacht. Ik adviseer je voor je eigen bestwil om je mond te houden, zo voorkom je dat er meer mensen zien hoeveel onzin je uitkraamt.

doenormaal! | 17-12-10 | 17:58

@ Dokter Pruimenboom | 16-12-10 | 15:07

Whahahahaha wat een domme muts zeg!!!
Keigoed. Die is achterlijker dan het achterste van een ezel!

Reckneya | 17-12-10 | 17:47

caudillo | 17-12-10 | 00:00

Caro caudillo,

U hebt geheel gelijk ook wat écologiste betreft. Als vroege puber was ik liberaal maar heb een sterk gristelijke opvoeding gehad en toen de flower power kwam dacht ik dát is de derde weg, ook omdat het mij werd verweten zgn kapitalistische principes te hebben en werd neergezet als en onmenselijk persoon. Maar als je zo jong bent wil je de droo van flower power all you ned is love a ook graag geloven en aangezien je een opvoeding hebt gehad om te kunnen geloven gaat het nog makkelijker iets wat volgens mij met zeer veel NL-ers is gebeurd toen.
Dus toen switchte ik van Telegraaf naar Volkskrant. Ik dacht ooit je hebt haves en have nots, sukkels en patsers maar in een film zegt Brando dat er misschien een derde weg bestaat en vertelt een verhaal waarbij een kleine vogel hoog in de lucht vliegt, zo hoog dat de havikken hem niet eens zien. Nou zo hoog kon ik op een gegeven moment ook vliegen én ik kon tevens goeie bijdragen leveren aan de maatschappij aan NL en wilde bestaande valse procedures en methoden die en onjuist beeld geven van NL verbeteren en toen kwam er een gelovige uit de zoals u beschijft gevestigde nomenklatura een man van de particratie met hulp van zijn netwerk die mijn vleugels eraf schoot en toen ik neerkwam heb ik mijn pootjes gebroken. Die jager die NL vals voorlicht en zit nog steeds op zijn plek en wordt goed beschermd door die nomenklatura (zowel van het CDA als de PvdA) die ik pas nu goed in het vizier heb. Ik heb eenvodigweg nooit werkelijk gerealiseerd dat er zulke gelegaliseerde maffia bestond in NL, onder de auspiciën van CDA en PvdA. Dat het zo erg was wist ik niet maar nu dus wel en daarom schiet ik mijn povere pijlen op hen af in de hoop met woorden toch ietsje te bereiken. Mensen die strijden voor een rechtvaardiger en transparanter wereld beschouw ik als mij geallieerden of dat nu Pim Fortuyn is, Geert Wilders of Jan Marijnissen. Ik denk dat NL met zulk mensen een fantastisch land kan zijn dat prima mee kan in de vart der volkeren, waar het gezellig is en waar we allemaal in zekere weelde kunnen leven dus spiritueel en materieel. Met de gevestigde nomenklatura wordt het steeds minder hier. Wat een enorm verschil met 40 jaar geleden, werkelijk ongelooflijk hoe deze lieden dit land kapodt hebben gemaakt en daar gewoon mee verder gaan.

ecologiste | 17-12-10 | 09:51

heej job ik hoorde gister op het nieuws dat nederland en duitsland en wellicht nog een aantal andere landen geld gaan steken in het opknappen van auswitsz, is dit niet erg verdacht job mischien aanleiding voor een parlimentaironderzoekje met een schoolbus vol ambtenaren?

ow ook mooi om tegen de joden te zeggen dat ze maar weg moeten en dan ondertussen wel blijven janken dat ze de westerlijke jordaan oever en de gaza bezet houde, heej moet je ze ook niet allemaal die kant op jagen..

Jordan Chase | 17-12-10 | 09:23

Dit jaar dan maar weer muizenvallen zetten ^^

jpboom | 17-12-10 | 03:13

Indirecte Bellegingstip van dhr. J. Cohen: BASF kopen

ontlullen | 17-12-10 | 01:37

Cohen lijkt te mikken op de kiezers die zelfs te dom zijn voor de PVV

Charles Swietert | 17-12-10 | 01:12

@Drs Nee Ja maar het meeste is mij al bekend en moet je duidelijk in een historisch perspectief zien. Bijvoorbeeld Amerika was inderdaad betrokken bij de financiering van Duitsland na de 1e wereldoorlog maar Hitler was in die tijd slecht een klein aspect van het grote ideologische gevecht. Er waren meer hoofdrolspelers. En persoonlijk houdt ik niet van conspirecy theorieën. Zo simpel ziet de wereld er niet uit.

idopane | 17-12-10 | 01:01

MathijsXXL Kon hij ook niet. Wel eens van bipartisan behaviour gehoord. Je laat het stokpaardje van je tegenstanders ongemoeid in ruil voor etc etc.. De democraten wilden niet. En Bush vond alles wel goed want de economie floreerde en de constructie werkte. Niets aan de hand. Waarom dacht je dat die banken al die hypotheken opsplitsten. Die wisten ook dat het een dag mis kon gaan en dekten zich goed in door de hypotheken op te knippen en samengevoegd met goed lopende hypotheken tot derivaten omgebouwd goed verkocht werden en zo het risico over de hele wereld verspreiden. Degenen die nu nog beweren dat zij daar niets van hebben geweten liegen. Iedereen wist het.

idopane | 17-12-10 | 00:47

@idopane
Onderstaand boek geschreven door een Nederlander beschrijft veel dingen uit het verleden die betrekking hebben op het heden. Je weet niet wat je leest.
www.theboogeyman.eu/blog/

drs.Nee | 17-12-10 | 00:46

Klopt heb ik ook gezien, en in maart 2000 was Clinton nog president, al was hij wat druk met sigaeren en bevlekte jurkies op dat momennt.
In december datzelfde jaar was meneer Bush tot president verkozen.... zijn inzet ten aanzien van deze materie is bekend, helemaal niets.

MathijsXXL | 17-12-10 | 00:24

@DrsNee Kan me nog een uitzending van Newsnight BBC2 nog herinneren (2005) en waarschijnlijk ook nog opgenomen waarin zwervers werden getoond met 5 huizen die ze met winst door verkochten. De idioterie ten top. Het waren de Democraten die veranderingen in die wet tegenhielden want zij zaten vuistdik in de Fanny Mea and Freddy Mac constructie. Zelfs ING werd gedwongen om een bepaald percentage van deze hypotheken te verschaffen dan wel op te kopen anders kon je in de VS geen zaken doen. De profetische woorden in NYT in 1999 zeggen genoeg: In moving, even tentatively, into this new area of lending, Fannie Mae is taking on significantly more risk, which may not pose any difficulties during flush economic times. But the government-subsidized corporation may run into trouble in an economic downturn, prompting a government rescue similar to that of the savings and loan industry in the 1980's. Ik vergelijk het altijd met de Bleu motion motor van VW. Die haalt energie uit het remmen. Zolang de auto rijdt kan van deze kracht geprofiteerd worden maar dan moet de auto wel blijven rijden. Bij een economische terugslag of zoals in november 2007 een gebrek van vertrouwen in de westerse economie en het hele zooitje dondert in mekaar. En dat is precies ook zo gebeurd. De banken speelden daar ook een rol in maar de rol van de overheid en ook de controlerende functie en meer het ontbreken daarvan was toch de grote oorzaak.

idopane | 17-12-10 | 00:19

@idopane

Het originele filmpje duurde veel langer, kan niet meer vinden in dat archief. Dateert uit sept./okt/2008.
Ging over een wethouder in Ohio, Cleveland. Hij toog naar Washington DC om te waarschuwen dat het helemaal mis ging in zijn area. Dat was in maart 2000, 7 jaar vóór de kredietcrisis.
Hij werd niet gehoord, maakte zelf een verscherpte wet in zijn eigen district, werd tegengewerkt door het parlement in Washington op straffe van een boete, met als gevolg dat zo'n 100.000 mensen in dat gebied alleen al hun huis moesten verlaten.

drs.Nee | 17-12-10 | 00:17

bedankt caudillo... en vergeet je ff niet je arm te wassen, want als je er zo diep ingaat bij vier man teglijkertijdzoals je er bij doenormaal!, Ivoren Toren,Prins Pils en The eimer ingaat zal die wel een beetje ruiken.

mzzl

MathijsXXL | 17-12-10 | 00:08

@Drs Nee sorry kon het niet direkt vinden maar nu heb ik het. Klopt helemaal er waren teveel belangen binnen de politiek. Bedankt voor de link

idopane | 17-12-10 | 00:02

@ecologiste
Met veel van wat U zegt, ben ik het zeer eens. Blijkbaar hebt U ooit vertrouwen gehad in de jij-en-jouwende "idealisten" en zijt ge later teleurgesteld geraakt; ik heb ze verafschuwd from day one.
-
Er komt elk jaar een Amersfoort bij (niet allemaal Moslims, maar wel veel), ook door al die asoelziekers uit verweggistan. Wat die getalletjes van luttele duizenden en 0,00037 en zo moeten betekenen, weet ik niet precies, maar met statistieken kun je alles verdraaien.
En juist waar de moslims in de minderheid zijn veroorzaken ze voortdurend gelazer: India, Thaliand, Filippijnen...
-
Vaak, o ecologiste, vaart ge uit tegen de valsheid van de gevestigde nomenklatoera in onze tegenwoordige partitocratie. Maar veel erger dan hun corruptie is hun incompetentie. Wie wat kan, richt een IT-bedrijf op of zoiets. Een lul die weinig kan maar graag de baas speelt, gaat politicologie, sociologie of iets anders onzinnigs studeren, wordt lid van een grote partij en wil carrière maken als "bestuurder".
Maar omdat hij niks kan en geen visie heeft, wordt hij een wegkijkert.
Houdt moed, ecologiste; het goede bestaat al is het niet altijd zichtbaar.
------------------------------------
Als men zegt dat gewone, nette moslims zich bedreigd en onwelkom gaan voelen door wat Wilders zegt en doordat hij aan de macht is, dan is dat niet helemaal te wijten aan wat Wilders zegt (en al helemaal niet door zijn "aan-de-macht-zijn"), maar ook en vooral door wat zijn tegenstanders zeggen dat hij zegt, die rooie weg-met-onzers die voortdurend hameren op zijn moslimvijandigheid en die blijven vertellen dat Wilders wildat ze weggaan.
-
Het is namelijk waar dat keurige Turkse secretaresses en kapperwinkeluitbaatsters dat onwelkome gevoel krijgen. En dat is een slechte zaak. Maar ik wijt dat aan de hitserij van Pechtold en Cohen die maar blijven lullen over Wilders' moslimvijandigheid.
Niet Wilders zegt: "Ik wil jullie raus," nee, de antiwilderianen zeggen: "Wilders wil jullie raus. Pas op, hoor, die man is jullie vijand."
-
En natuurlijk is het Mohammedanisme per se gevaarlijk.
Het was toch Churchill die beweerde dat het Nationaal-Socialisme een gevaarlijke ideologie was? Een nieuw soort Islam, noemde Churchill het, met Hitler als de nieuwe Mohammed. En hij was de man die ons tegen Hitler wou waarschuwen... Omgekeerde Godwin...
--------------------------------------------------------
@doenormaal! | 16-12-10 | 21:44
@Ivoren Toren | 16-12-10 | 23:04
@Prins Pils | 16-12-10 | 22:33
@The eimer | 16-12-10 | 22:53
You people are so RIGHT!
Het ga U allen goed!
-----------------------------------------------------------
@MathijsXXL
Je bent een gelovige. Een oprechte gelovige in de Linkse Kerk.
Daarom is er met jou net zo min te discussiëren als met een Getuige van Jehovah.
Dat ga ik dan ook niet doen. (Hoewel er best een antwoord bestaat op dat aanhalen van niet-werkschuwe oostblokkers.)
Weterusten joh.
En gezond weer op.
-------------------------------------------------------------

caudillo | 17-12-10 | 00:00

Heb trouwens net ff de immigranten cijfers ff wat beter beken... polen zijn met hun 16.000 immigranten als groep groter dan marokanen, turken en antalianen bij elkaar.

en dan zitten we nog maar op 32.000 van de 150.000 immigranten.

prettige avond nog.

MathijsXXL | 16-12-10 | 23:59

@drsNee Die link klopt niet meer zou wel graag willen horen

idopane | 16-12-10 | 23:55

Immigranten zijn geen vreemdelingen.

immigranten kunnen belgen, duitsers, amerikanen, remigrerende nederlanders etc zijn.

Immigranten leveren doorgaans een bijdrage aan de nederlandse samenleving, of wou je 10.000 oostblokkers werkschuw noemen.

MathijsXXL | 16-12-10 | 23:44

MathijsXXL | 16-12-10 | 23:28 Je hebt volkomen gelijk ere wie ere toekomt maar Na 30 jaar van obstructie en tegengestelde politiek en natuurlijk voorruitschreiend inzicht niet meer als normaal dat je nou een beetje Janmaat wordt. Maar politiek gezien is dat een beetje sigaar uit eigen doos. Eerst voortdurend tientallen jaren barricades en barrières opwerpen en op de dag dat je eindelijk doet wat je je tegenstanders jarenlang met de meest grove termen hebt verweten, dat noem ik tijdsverspilling en hemelschreiend inzicht. Kan ook nog achter de feiten aanlopen, het probleem verergerd en in stand gehouden om na al die jaren en gebeurtenissen nog met stalen gezicht zegt dat jij het probleem hebt opgelost. De kluts kwijt raken is erg maar dat je nog durft te beweren dat je progressief bent is eigenlijk nog de grootste gotspe. Trouwens in een parallel heelal is het Iccto nog steeds in de oude waan van links blijven hangen. Dukla Terpstra die wordt eerdaags wegepoept.

idopane | 16-12-10 | 23:44

@idopane 2310

Scrol 12e minuut, luister wat de wethouder van Cleveland vertelt en bekijk het
begeleidende filmpje, 100.000 bewoners dakloos geworden door valse hypotheekverstrekking wat hij in maart 2000 wilde tegengaan door wetswijziging.
Door Washington is zijn wet nietig verklaard op straffe van boete.

Wat voor belang had Washington DC hiermee voor ogen?
Niet het belang van de bevolking in ieder geval.

www.novatv.nl/index.cfm?ln=nl&fuse...

drs.Nee | 16-12-10 | 23:38

CBS: immigranteninstroom 154.000 in 2009.
Idem 2008 en 2007.

The eimer | 16-12-10 | 23:32

@The eimer.

ik heb het niet over verdonk die die vreemdelingewet inefctief maakte
ik heb het over die 50.000 asielzoekers per jaar die een aanvraag deed en dat dit nog maar 10.000 waren een paar jaar later na de ivoering van die wet.

maar ach een knieoor die daar oplet.

MathijsXXL | 16-12-10 | 23:28

Maakt niks uit , Job schokt 30 mil soepsidie aan zo,n MilliGurushandel, laat nog even een metro,tje graven waar miljarden bijmoeten.
Maar dat is zijn zaak niet, maar wel de mocrocrimes stilhouden en 30 jaar ruzieen met Weltink over het niet aanpakken van de misdaad en dan maar hopen dat de NLers dat allemaal niet zien.
Alles wat niet allochtoon is kan wat hem betreft uit A,dam oprotten als ze benauwd krijgen.
Legio story,s kunnen opgehaald worden om aan te tonen dat die Cohen niet spoort.
Job is niet alleen de weg kwijt, hij heeft nooit een weg gehad of gezien.
Dat blijkt nu ook weer.

The eimer | 16-12-10 | 23:26

@doenormaal, dat zeg ik niet, ik zeg dat de gemeenteraad dat besluit heeft genomen en dat Cohen het daar mee eens was.

en in oktober dit jaar ..... mmmm individuele bouwbesluiten... nou ja

MathijsXXL | 16-12-10 | 23:16

@Ivoren Toren.

wat heeft de slavenhandel te maken met het feit dat moslims, marokanen en de islam door de PVV stelselmatig, radicaal en als groep worden aangesproken voor al het slechts dat ons Nederland overkomt.

Over de Slavenhandel kan je je niet schuldig voelen, meedoen aan het stigmatiseren van een hele groep ipv alleen de teringjochies en de doorgedraaide relifanaten aantespreken, is dan weer iets anders.

ach en weetje, als het ooit echt uit de klauwen loopt kan je altijd nog zeggen dat je nooit gedacht had dat het zo een vaart zou lopen.

wat is het leven mooi he?

MathijsXXL | 16-12-10 | 23:12

@ MathijsXXL :

Eigenlijk ben je een miserabele sukkel, maar vooruit:

Bij P&W heeft sint Job ooit verklaard dat Verdonk zijn assielwetje verkeerd uitvoerde: ,,Zo had hij die wet nooit bedoeld ,,
Hij had nooit verwacht dat zijn wetje uitgevoerd zou worden.
Zeker niet door zijn eigen linkse kliek.
Achteraf gezien werd Verdonk kapot gesabbotterd door Cohens linkse 5e collonne, de COA,s en alle NGO,s die door de linkse topgenosse,s op die posten werden gedropt.
Resultaat: de aanzuigende werking van die sabbotages monden uit in gigantische immigrantenstromen.
Dat absurde generaal pardon van Bos ( miljardenkostend) kwam daar nog een bovenop.
Ik ben niet geinterresseerd in Cohen, dat is dead meat.

The eimer | 16-12-10 | 23:11

MathijsXXL | 16-12-10 | 22:16 Dat oude leuterverhaal over die banken begint me langzaam de keel uit te hangen. Het was Bill Clinton die de banken de subprimeloans heeft opgedrongen. Mensen zonder inkomen een huis verkopen met hypotheken die werden gegarandeerd door Fanny Mea and Freddy Mac. Als links Sinterklaas met het kapitalisme gaat spelen gaat het geheid mis. Geloof je me niet hopelijk wel de NYT
www.nytimes.com/1999/09/30/business/fa...
Top 3 receivers of Fannie Mae Funds.
Chris Dodd
Barack Obama
John Kerry
Zo en de banken hadden van te voren gewaarschuwd en hebben zoals het goede banken betreft het risico gespreid, men wilde de hele wereld in dit mooie sociale streven laten meedelen en er werd ook nog behoorlijk aan verdienen, dat doen banken al honderden jaren lang. Toen de hele Sinterklaas constructie in mekaar donderde waren de socialisten gevlogen en wie kan uiteindelijk de zondebok spelen de banken. Scheld maar op de financiële instellingen maar het zijn de linkse dombo's die ons systeem naar de kloten hebben geholpen.

idopane | 16-12-10 | 23:10

@MathijsXXL | 16-12-10 | 22:04
U zegt dat de bouw van de Westermoskee is afgeblazen door uw "held" Cohen. Het bewijs dat u onzin uitkraamt: www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article...
Gedateerd 19-10-2010. De Westermoskee wordt gewoon gebouwd. Gaat u maar kijken. Niet zonder dat er eerst een "vreedzaam" dreigend bezoekje is gebracht aan het stadsdeelkantoor natuurlijk: www.ftv.nl/site/video.cfm?lang=nl-nl&a...

doenormaal! | 16-12-10 | 23:08

@ The eimer | 16-12-10 | 22:53
Maar dat "we" die slaven kochten van Arabische slavenhandelaren, die ze vervolgens weer kochten van Afrikaanse stamhoofden, daar hoor je links dan weer niet over. Links houdt liever het sprookje in stand dat "we" zelf met een schepnet het oerwoud ingingen. Trouwens, "we"? Hoeveel slaven heb jij thuis in je tuinhuisje?

Ik ben er klaar mee. Ik heb me al jaren geleden voorgenomen me geen schuldgevoelens aan te laten praten over dingen die ik niet gedaan heb.

Ivoren Toren | 16-12-10 | 23:04

@The eimer.

je weet wie de asielwet heeft herschreven indertijd en de vermindering van asielzoekers in procenten en abolute aantallen dat tot gevolg heeft gehad.

vast wel.... ik zal in iedergeval zijn voornaam geven.. dan mag jij de rest erbij zoeken, vind je vast leuk omdat je ernstig geintresseerd bent in dit onderwerp.

zijn naam Job

MathijsXXL | 16-12-10 | 22:59

@ Ivoren Toren 22:39:

Wij horen ons helemaal het lazerus te schamen dat we 300 jaar geleden slaven vervoerden, alle oorlogen tegen zwartjes en kolonieen steunden, joden lieten afvoeren, de lucht vies is, dat er teveel vlees gegeten wordt, dat bijstandtrekkers het arm hebben, de hele wereld barst van de armoe en honger en dat we daarom alles moeten geven om ons schaamtegevoel af te kopen en sleuren daarom alles en iedereen naar dit land.
En hoe meer zielige mensen hier toelaten, des te beter voelen we ons.
Al zullen we er finaal al alle kanten naar de donder mee gaan, mensen importeren moet.
Wij horen ons overal voor te schamen.
En ook voor de verschrikkelijke dingen die nog op stapel staan.
Diep schamen moeten we ons.
Volgens linksch dan.

The eimer | 16-12-10 | 22:53

MathijsXXL | 16-12-10 | 22:43
Dank u!
Het vergelijk van Cohen is onterecht,

Prins Pils | 16-12-10 | 22:47

@prins pils.

je hebt gelijk dat Links die vergelijking er al vroeg bij heeft gehaald... vooralsnog is er geen enkele reden te bedenken dat die vergelijking onterecht is. Sterker er is een steeds sterkere tendens dat het politiek corect is geworden om moslims en vooral marokanen en zeker de islam voor alles wat niet goed gaat in nederland de schuld te geven, zonder nuance, radicaal en over 1 kam... omdat zij die moslims dat ook doen is dan de redenatie van de pvv'' er.

en dan mag jij nu ghaan ontkennen dat de vergelijking van Cohen onterecht is.... succes.

MathijsXXL | 16-12-10 | 22:43

@ Prins Pils :

Als we het nu toch over de linkse bondgenoten hebben, is dat stukje zeer verhelderend:

C:\Users\Asus\Documents\Israël is een Vergissing - AmsterdamPost.mht

The eimer | 16-12-10 | 22:41

@ idopane | 16-12-10 | 22:22
Als de Duitsers hier niet waren binnengevallen, dan was er geen één Nederlandse jood naar de gaskamers afgevoerd. Maar ja, zo'n simpele waarheid past niet in het linkse schuldcomplex. Want de autochtone Nederlander moet en zal schuldig zijn. Als ik dat toch even mijn eigen familie erbij mag halen (Jobje mag het tenslotte ook): mijn grootouders hebben met gevaar voor eigen have en goed een joodse onderduikster verborgen gehouden op hun boerderij. Ik erger me altijd groen en geel aan die linksmensen die ons willen doen geloven dat Nederland toendertijd vol zou hebben gezeten met jodenhaters.

Ivoren Toren | 16-12-10 | 22:39

-weggejorist-

ontlullen | 16-12-10 | 22:38

@The eimer
nee ik ben op geen stijl... en internet jihadist vind ik wel een toepaselijke term, zeker als jij zegt dat het voor achterlijke primitieve bandieten staat.

MathijsXXL | 16-12-10 | 22:37

MathijsXXL | 16-12-10 | 20:52
U linkse geheugen laat u duidelijk (met opzet?) in de steek!
Ten tijde van Pim Fortuyn begon het Godwinnen door de linkse kerk pas goed los te branden. Fortuyn werd toen al door linkse politici als fascist afgeschilderd en zelfs Anne Frank werd er valselijk bijgehaald. Niets was zijn linkse tegenstanders te veel in hun strijd tegen Pim Fortuyn die een in hun ogen onwelgevallige waarheid sprak. En ook bij Geert Wilders waren het wederom uw linkse broeders die hem voor nazi en fascist uitscholden om hem en zijn aanhang te demoniseren en politiek monddood te maken. Pas veel later vergeleek Wilders de totalitaire islamideologie met de eveneens (linkse) nazi-ideologie. Een niet eens zo vreemd vergelijk daar een belangrijke islamiet, vriend van Hitler en jodenhater grootmoefti van Jeruzalem Haj Amin el-Husseini, vanuit nazi-Duitsland dagelijks radioprogramma’s de Arabische wereld inzond om Jodenhaat te propageren. Neen, ook bij Wilders kwam de eerste verbale Godwin-kogel wederom van links en doet PvdA-roerganger Job Cohen er ook nu weer een schepje bovenop door valselijk de brave Joden te vergelijken met de moslimgemeenschap in ons land, waarvan een groot deel van hun kinderen ons land al decennialang terroriseren met geweld, waarbij hun ouders misdadig wegkijken!

Prins Pils | 16-12-10 | 22:33

Jobje natuurlijk

idopane | 16-12-10 | 22:27

@ MathijsXXl :
Internerjihadist?
Dat is een islamitische term, Mathijs!!
Vergelijk mij niet met achterlijke primitieve islambandieten, svp!
Discusieeren is leuk, maar niet op die manier.
Ben jij van de pot gerukt.

The eimer | 16-12-10 | 22:25

Ja als zelfs Nieuwsuur het niet aandurft om er tijd aan te besteden moet het wel een megablunder zijn. Zat me vanmiddag n.a.v. mijn audiolink waar zijn moeder nou eigenlijk woonde in Duitsland of Nederland in de dertiger jaren want zover ik wist (En ik weet heel veel) was er in die tijd geen jodenhaat of vervolging hier. Maar je denkt niet dat die linkse draaideur dombo zo'n megafout zou maken, maar links is al jaren de kluts kwijt en Cohen loopt als een rooie Kluk Kluk Indiaan de ene blunder na de andere af. Terwijl Joden met de pijpenkrullen en keppeltje de spreekwoordelijke biezen pakken staat ome Joop als een voorzitter van de Joodsche Raad de moslims met de joden uit de 2e wereldoorlog te vergelijken. Opkomen voor Joden die allang vergast zijn is risicoloos. Daar waar het levende have betreft wordt het wat problematischer voor ons Job

idopane | 16-12-10 | 22:22

The eimer | 16-12-10 | 22:11
Het probleem van de linkse elite samengevat in een notendop.

Ivoren Toren | 16-12-10 | 22:17

wat is het VK en zeg je nu dat er echt opgeroepen wordt om Links aan te pakken... via internet.... sowhee heb nu te maken met een echte pvv internetjihadist.... wist wel dat ikaan mijn trekken zou komen op geen stijl.

maar vertel eens waarom ben je zo blij dat rechts het geld uit de portemonee van de gewone klopt, je oude zieke moedertje geld uit haar portemonee klopt,,,en de bankdirecteuren en de hoge inkomens ontziet en er zelfs op vooruit laat gaan.

MathijsXXL | 16-12-10 | 22:16

@ MathijsXXL 22:04:

Ja en het is een slechte site als je een geherspoeld linkschmens bent.
Ja, ja, de waarheid en socialisme leven al een tijdje op gespannen voet.
Jammergenoeg is er internet en dat wordt jullie graf.
Leuke hint trouwens, in het V.K wordt geadviseerd de PVV via het internet aan te pakken.
Maar hoe pak je de waarheid aan ?

The eimer | 16-12-10 | 22:11

@the eimer,, het debakel met de westermoskee... is toch mooi afgeblazen, door de gemeenteraad en met volledige instemming van Cohen... maar ik snap dat liever geen bemiddeling van de toenmalige burgermeester Cohen had geszien, en alles wat islamitisch is liever ziet verdwijnen uit nederland.

en het vrije volk leuke website hoor, als je een kaalkopje bent.

MathijsXXL | 16-12-10 | 22:04

@ ivoren toren 21:49:

Che,che, leuk stukje gelezen;

Hedenavond is dhr. Cohen in verwarde toestaand aangetroffen in de haven van Ijmuiden.
Volgens omstanders wilde hij naar Engeland varen om de toestand in Nederland te bespreken met kodegin Beatrix.
De politie kon hem overtuigen dat de zee te ruw was om uit te varen en Cohen werd door in de haast opgetrommelde partijgenoot geholpen door hem in een geblindeeerde taxi af te voeren .

The eimer | 16-12-10 | 22:01

@ Mathijs XXl 20:52:

Even dit stukje goed lezen, dan krijgt het begrip landverrader een nieuw gezicht.
Erg pijnlijk, maar stel je gerust, die giftige mixsoep van socialisme en islam is bekend.
Enne, daarbij zijn we niet boos of teleurgesteld, maar wel een beetje geamuseerd.
Nou, steek daar maar eens linkse spijker tussen:
www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=...

The eimer | 16-12-10 | 21:50

@ idopane | 16-12-10 | 18:27
@ The eimer | 16-12-10 | 20:17
Okay, let me rephrase.

Verslaggever op nos.nl/audio/205411-cohen-ziet-paralle... : "Nu kwamen na de jaren '30 de jaren '40. Waarom hebt u het alleen over de jaren '30? Want die twee periodes zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden."
Cohen: "Omdat wat er vervolgens in de jaren '40 gebeurde extreem is geweest, exceptioneel is geweest, en ik die vergelijking op geen enkele manier wil maken."

Op het PvdA-partijkantoor is gisteren natuurlijk koortsachtig overlegd hoe ze Jobs faalinterview in VN recht moeten breien, en dit is kennelijk de spin die ze hebben bedacht.

Het klopt alleen niet. Cohen vertelt in VN hoe zijn moeder erbij was toen professor Cleveringa in 1940 zijn beroemde rede hield tegen het ontslag van joodse collega’s. Dat vond plaats onder de Duitse bezetting. Cohen maakt dus wel degelijk de vergelijking met de jodenvervolging door de nazi's. Hij liegt als hij nu zegt dat hij die vergelijking niet heeft willen maken. Job Cohen stapelt faal op faal op faal.

Ivoren Toren | 16-12-10 | 21:49

@henk janssen3714 (diverse kortzichtige berichten op verschillende tijdstippen)
Ik heb uw verschillende reacties gelezen en constateer dat u
1) een Wilders hater bent;
2) alle mensen die anders denken volgens u dus Wilders stemmen en dus tokkis zijn (rare logica);
3) u er meerdere ernstige kromme redeneringen op na houdt;
4) u simpeler van geest bent dan de mensen die u wegzet als tokkies.

Ik baseer dit op bijvoorbeeld uw uitroep: "Zolang ik gewoon mijn schaatsen onder kan binden in de winter en op koniginnedag mijn koek mag happen is er toch niets aan de hand????" en "Dus, met de mosilims is niets aan de hand".
Dat we volgens u, mensen op basis van religie demoniseren is nog wel de meest domme uitspraak. Deze uitspraak getuigt van een enorm gebrek aan inzicht (kortzichtigheid en struisvogelpolitiek). Iets waarin Job Cohen ook zo ontzetten goed is. Volgens Cohen worden Moslims uitgesloten net als de Joden vroeger. Daarmee draait Job Cohen de boel compleet om. Niet wij maar de Marokkanen zelf plaatsen zichzelf buiten de "groep" doordat zij zich in ernstige mate misdragen en níet omdat zij gedemoniseerd worden. Zij worden niet gedemoniseerd zij demoniseren zichzelf met hun gedag. Ik geef u een voorbeeld: Chinezen krijgen geen kritiek, Marokkanen wel. Weet u waarom? Omdat Chinezen geen enkele aanleiding geven tot kritiek. Zouden zij daartoe wel aanleiding hebben gegeven, dan zouden zij net als de Marokkanen veel kritiek over zich heen hebben gekregen. In uw redenering zou dat dan zijn vanwege hun geloof (boeddhisme) en zouden Nederlanders dan Boeddhisten demoniseren. Mensen die denken als u zien niet de realitiet. Niet wij Nederlanders discrimineren maar zíj (vooral van Morokkaanse afkomst) discrimineren Joden, vrouwen en homo's. En waarom doen ze dat? Omdat ze zich wegens hun geloof verheven voelen boven westerlingen. In de koraan staat dat er maar een juiste religie is en dat is de Islaam. Mensen die geen Moslim zijn dienen als brandhout, dat staat ook in de koraan. Daarnaast komen grote groepen Marokkanen uit een cultuur (Berbers) waar de emancipatie nog 100 jaar achter loopt. Joden werden vervolgd omdat zij succesvolle zakenmensen waren. Foute Duitsers en Nederlanders konden dat niet verdragen en waren afgunstig en gingen hen haten. Moslims doen nu hetzelfde tegen Nederlanders en Joden. Moslims zijn wereldwijd gezien minder succesvol en daarom zijn zij gefrustreerd en afgunstig/jaloers en haten zij het Westen. Niet wij doen met Moslims wat er vroeger met de Joden is gebeurd maar zíj doen met ons nederlanders, homo's, vrouwen en Joden wat er vroeger met de Joden is gebeurd. Het is dus zeer dom en treurig dat juist mensen als Cohen (jood) hun vijand beschermen. Zij zien niet wat er werkelijk aan de hand is. Zij kunnen niet meer logisch denken...

doenormaal! | 16-12-10 | 21:44

@ecoligste, dat u terecht zegt dat de PVV en de SP niet verantwoordelijk zijn voor het graaibeleid dat door de overheid wordt gefaciliteerd ben ik met u eens.
Groen links, partij van de dieren en de SGP kunnen ook nog wel in dat rijtje komen te staan,,aangezien ze net als de SP en de PVV nooit regeringsverantwoordelijkheid hebben gedragen.

De PVV draagt die nu wel, de PVV heeft zijn sociaal econmische agenda laten vallen, zijn breekpunt over de AOW binnen 24 uur, zijn DIKGEDRUKTE tekst in het verkiezingsprogram tijdens de onderhandelingen, de PVV heeft ingestemd met lastenverzwaring voor de lage inkomens en bijstandsgerichtigden, en heeft er mee ingestemd dat de hoogste inkomens ontzien worden.
kan je ontkennen, maar dan kan je ook ontkennen dat de je vanochtend bent opgestaan.

MathijsXXL | 16-12-10 | 21:05

@prins pils.... godwinnen.... mmm is dat niet die internetterm die is ontstaan.

ik vraag me toch of wie is begonnen met vergelijkingen met fasistische ideologieen.

pim fortuyn nee die zij iets over een achterlijk godsdienst, nee het was wilders, bosma en dat soort figuren.

en dat Cohen nu heel terecht aankaart dat het toenemende negative sentiement tegen moslims is te vergelijken met het negatiev sentiement dat de nazi's deden in aanloop naar woII is een geheel terecht vergelijking.

Je kan hem niet leuk vinden, je kan boos worden, maar dat veranderd niets aan het feit dat het een kloppende vergelijking is.

en voor degeen die zeggen dat de soep niet zo heet gegeten zal worden,,,,wat als de soep nog maar net op het vuur staat en nog lang niet de serveertemparatuur heeft bereikt.

MathijsXXL | 16-12-10 | 20:52

@ Ivoren Toren 18:09:

Kijk, die datums zijn voor Job niet van belang.
Hij wilde een punt maken, thats all.
Op het moment dat joden weggetreiterd werden speelt deze sukkel het klaar om de laatste restzetels van zijn club te ausradieren.
Op zich natuurlijk een blooper, maar daar ligt hij niet van wakker.
Ook niet dat zijn opa, David Cohen en Ascher na de oorlog veroordeeld waren wegens jodenverraad.
Hij heeft er ook niets mee dat zijn halve achterban liever vergast ziet dan levend rondhuppelend als teken dat zowel hitler als moslims gefaald hebben hun vernietigende werk te completeren.
Ja, je moet heel wat doen om je achterban hun shariaparadijs in NL te laten opbouwen.
Dan moet je heel ver gaan, inderdaad.

The eimer | 16-12-10 | 20:17

idopane | 16-12-10 | 18:27

Ja ik heb ze ook gekend die jij jouwende types met zgn mooie idealen maar als je die dan serieus nam en kritisch erop inging was je een pain in the ass en konden ze net zo achterbaks zijn als de jesuïeten. Nu zitten ze nog steeds revolutonair te wezen in hun tweede huis ergens ver weg met vet pensioen en vet af te geven op mensen als Wilders of Fortuyn. Toch weer anders dan de van oudsher conservatieven die in en zelfde positi verkeren maar niet zo hoog idealistisch van de toren hebben geblazen en niet op die manier de zaak belazerd hebben maar dat eerder via gewiekste verzekeringsconstructies of gewoon beetje onroerend goed speculatie. Ergens passen ze goed bij elkaar deze lieden in hun villa's daar waar de temperaturen nu nog boven de 20 graden liggen. Wat dat beteft ben ik -ik geef toe- best wel jaloers op ze. Maar om dat te bereiken met oplichting, nou nee.

ecologiste | 16-12-10 | 19:04

Prins Pils | 16-12-10 | 18:35

Dank. Ik heb altijd al gezegd dat onze elite het veel te makelijk krijgt hun nepotistische monopolies en privileges hebben slechts amateurisme opgeleverd. De grote NL-ers bleken uiteindelijk vaak sterke ORIGINELE zelfstandig denkende eenlingen, niet bang om boven het maaiveld uit te stijgen en met genoeg lef om niet gewilloos tot de onzichtbare handen te willen behoren.

ecologiste | 16-12-10 | 18:58

Wanneer echter zoals nu het internet meedogenloos de onderste steen probeert boven te halen vallen deze bestuurders stuk voor stuk van hun voetstuk en tonen dat we lousy bestuurders hebben die miljarden opstrijken voor simpele kunstjes en ons steeds verder in het ongeluk storten met hun amateurisme.
ecologiste | 16-12-10 | 18:18
Een prachtige zin om in te lijsten!

Prins Pils | 16-12-10 | 18:35

@Ivoren Toren Dat is altijd een voordeel bij die linkse flapdrollen ze kennen hun eigen geschiedenis niet meer. Linkse mensen hebben moeite met rekenen en jaartallen. Hebben geschiedenisles gehad, waar het verschil tussen een Sovchoze en een Kolchozen en de kennis van de revolutionaire landbouw prestaties van de DDR essentieel waren om examen te doen. Zo'n jofele jij en jou leraar die desnoods met de leerling het nest in duikt om wat seksuele achtergrond informatie te verstrekken. Ik heb ze echt gekend, geloof me

idopane | 16-12-10 | 18:27

Ivoren Toren | 16-12-10 | 18:09

Tunnelvisies van bestuurders zijn geen probleem. De topambtenaren en managers zorgen wel dat de werkvloer de prophecies van deze bestuurders gaan verwerkelijken of faken met ingewikkelde gemonitorde meetgegevens.
Wanneer echter zoals nu het internet meedogenloos de onderste steen probeert boven te halen vallen deze bestuurders stuk voor stuk van hun voetstuk en tonen dat we lousy bestuurders hebben die miljarden opstrijken voor simpele kunstjes en ons steeds verder in het ongeluk storten met hun amateurisme.

ecologiste | 16-12-10 | 18:18

idopane | 16-12-10 | 17:57

De Duitsers konden Mikkelson wel veroordelen en in NL wist niemand van iets. Waarom? Omdat de top hier liever machtspeletjes speelt met de werkvloer en ijverige zelfdenkende medewerkers inmiddels zeer dun gezaaid zijn en eruit gebonjouRt. Nu er dan eindelijk een vergrootglas gelegd wordt op deze zaak blijkt hoevaak de autoriteiten er naast zatn, net als die met die moordenaar van Mily Boele. En daarna maar weer downplayen die fouten. Fijne elite of ze nu Cohen heten of Bos of Wellink allemaal downplayers en aanvoerders van machtspelletjespelende achterbankse volksknijpers.

ecologiste | 16-12-10 | 18:13

@ idopane | 16-12-10 | 17:56
"Ik heb het over de jaren '30, niet over de jaren '40," zegt Job Cohen op het eind van het radio-interview. Op het PvdA-partijkantoor is gisteren natuurlijk koortsachtig overlegd hoe ze Jobs faalinterview in VN recht moeten breien, en dit is kenneljik de spin die ze hebben bedacht.

Het klopt alleen niet. Cohen vertelt in VN hoe zijn moeder erbij was toen professor Cleveringa in 1940 zijn beroemde rede hield tegen het ontslag van joodse collega’s. Toen was WOII al een tijdje bezig, en ook de inval in Nederland had reeds plaatsgevonden. Job Cohen stapelt faal op faal op faal.

Ivoren Toren | 16-12-10 | 18:09

Je wordt er helemaal dubbeltoeterig van

idopane | 16-12-10 | 17:57

@ Heineheine | 16-12-10 | 17:41
Natuurlijk. Hij is verkeerd geciteerd. Het is allemaal de schuld van VN.

Ivoren Toren | 16-12-10 | 17:57

@HeineHeintje je kan het nog even met je oren beluisteren aangezien jij denkt dat alles wat de linkse pers afdrukt niet geloofwaardig is.
nos.nl/audio/205411-cohen-ziet-paralle...

Hij zegt het toch echt. Dat terwijl de echte Joden juist dat gevoel in Amsterdam hebben. Ok zie in tegenstelling tot die Joden, die Moslims 020 nog niet verlaten en ik zou toch o zo graag onze Jobje z'n gelijk gunnen. @HeineHeintje je kan het nog even met je oren beluisteren aangezien jij denkt dat alles wat de linkse pers afdrukt niet geloofwaardig is. nos.nl/audio/205411-cohen-ziet-paralle... Hij zegt het toch echt.Dat terwijl de echte Joden juist dat gevoel in Amsterdam hebben. OK ik zie in tegenstelling tot die Joden, die Moslims 020 nog niet verlaten en ik zou toch o zo graag onze Jobje z'n gelijk gunnen. Als we toch bezig zijn.

idopane | 16-12-10 | 17:56

COMPLEET uit zijn verband gerukt, dit stukje. Het interview zelf gelezen, Job maakt in dit interview op een prima manier duidelijk dat discrimineren en ander ongewenst gedrag van elke tijd en van elke groep is. Hij roept in het stuk op het verstand erbij te horen in de kwestie van Marrokanen en criminaliteit. Deze passage is op een manier uit zijn verband gehaald waar de gemiddelde Geenstijl bezoeker van smult, ik walg ervan.

Heineheine | 16-12-10 | 17:41

De meeste moslims willen inderdaad huisje - boompje - beestje. Wie zijn buikje vol heeft en zinvol werk peinst niet over fundamentalisme. Maar hoe zit het met die kleine groep die wél de straat onveilig maakt, anderen uitsluit zoals homo's, lesbo's en andersgelovigen, die vrouwen onderdrukt, psychische terreur veroorzaakt, dreigt met geweld en zelfs oproept tot de gewapende strijd en de vernietiging van een ander volk (de joden!)?
Meneer Cohen, je kunt de meerderheid dan wel lief en zielig vinden, af en toe half doodknuffelen of ongewild een slachtofferrol aanpraten, maar je moet je ogen niet sluiten voor die andere o zo gevaarlijke onderstroom. Waarom blijf je godverdomme wegkijken alsof er niets aan de hand is!?

PG4161 | 16-12-10 | 17:41

The eimer | 16-12-10 | 17:17
Zowel de PvdA-carrieremakers als die van het CDA zouden geoormerkt moeten worden om zo de gang van die opportunisten te volgen en te zien waar ze met hun 'voortschrijdend inzicht' dan weer flappen ziten te tappen en mooie leugens op commando zitten te verspeiden. De slimmeriken hebben minimaal 5-10 jaar terug al nieuwe vluchtwegen uitgestippeld. Trouwens onlangs nog iets van Wouter Bos gehoord?

ecologiste | 16-12-10 | 17:36

@ Job Cohen:
Vervelend hè, als je wereldbeeld niet overeenkomt met de werkelijkheid.

Ivoren Toren | 16-12-10 | 17:28

De (bijna) meest arrogante kwal van dat zootje linkse criminelen heeft ook weer wat te zeggen.... Een echte viezerik.

rien6139 | 16-12-10 | 17:24

Wat ik me zo afvraag hoe de stemming is ter pvda burele.
Ik stel me voor dat de grootste optimisten ome Job prijzen voor zijn heldendaad en er kaste is die zijn mondiale diaree maar fataal zal vinden, want ome Geert,s woorden dat hij over de houdbaarheidsdatum heen is snijdt meer hout dan het slappe godwingezever van hun op de 12e plaatspoliticus.
Sommigen zien hun banenmachine vooruitzichten in rook opgaan, want niemand zit te wachten op zakkenvullende islamlovers zonder enige geestelijke bagage.
Persoonlijk denk ik dat de paniek daar heel groot is en het over elkaars lijk klimmen vollop aan de gang is.
Vermakelijk zal het straks zijn hoe de andere linkse broeders het half vergane pvda corpus zullen opslokken met de komende D.S. verkiezingen.

The eimer | 16-12-10 | 17:17

The eimer | 16-12-10 | 16:59

Dat Harz IV willen ze hier ook graag invoeren, natuurlijk onder andere naam.
We leven nog door D.

ecologiste | 16-12-10 | 17:06

Prins Pils | 16-12-10 | 16:54

Het zal nog wel een paar jaar duren denk ik. Volgend jaar kon Portugal wel eens voor de bijl gaan. Ondertussen krijgen ook België en NL problemen.
Ik zie weer files maar ditmaal voor de voedselbanken zoals in de USA.

ecologiste | 16-12-10 | 17:05

job go heen

Anne Drank | 16-12-10 | 17:04

Die kaste van Job Cohen, JPB, Elco Brinkman, Jan Hein Donner, Barroso, Wellink, en noem ze maar op zitten aan mijn huis te friemelen, mijn tv en internet te manipuleren, op mijn bord eten te zeiken of te kakken, ze graaien in mijn verwarming, water en electriciteit, ze pakken mijn pensioen af, ze ontslaan me omdat ik een bedreiging vorm omdat ik teveel weet en teveel de waarheid wil weten, ze hijsen een bedelende moslim op mijn nek, ze pesten me met fileleed en spugen op mijn handicaps.

ecologiste | 16-12-10 | 17:02

@ ecologiste :

Kom vaak in Duitsland en mijn minderwaardigheidscomplex wordt alleen maar groter.
Inderdaad, koop alleen daar maar eens een auto, dan springen de tranen in je ogen.
Het verschil is veel te groot, vandaar mijn vorige draad.
Hebben we nog de mazzel dat die linksche belastinggeldverbrassers het hier niet voor het zeggen hebben, anders waren we snel allemaal paupers geworden.

The eimer | 16-12-10 | 16:59

ecologiste | 16-12-10 | 16:46
Als straks ook grote landen zoals Spanje en Italie een bailout nodig hebben is het waarschijnlijk exit Duitsland en Nederland uit de euro.

Prins Pils | 16-12-10 | 16:54

The eimer | 16-12-10 | 16:40

Die NL-er werkt zich kapodt voor niets. Dan doet zijn Duitse collega het toch beter maar ja die heeft dan ook boven-zich-gestelden die nog wel een klein beetje aan hem denken en dat is het grote verschil.
NL is net weer op de vingers getikt vanwege de enorme hoge hypotheekschulden die tot de hoogste in EU behoen net als de prijzen van de huizen die eigenlijk veel veel minder waard zijn. Maar het is nog veel erger. Alles is hier te duur of je nu een huis hebt, verkoopt, o je een auto koopt, kleding, voedsel, de verwarming, je water en gas je belasting, je ziektekostenverzekering, de staatstv, alles is duurder 20-30% dan in D. En onze elite maar graaien graaien graaien. De Nl-er is werkelijk een enorme sukkel en dien elite een bende vileine aanranders en nderdanennaaierTst.

ecologiste | 16-12-10 | 16:53

Job=PVV infiltrant!!

knier | 16-12-10 | 16:48

Prins Pils | 16-12-10 | 16:30
De socialisten zijn ook allang niet meer wat ze ooit geweest zijn, althans waar ik ooit mijn hoop op heb gevestgd en dat geldt uiteraard ook voor de safe van de bank. Devaluatie wat de klok slaat.
En de EU is ook too big to fail gewoden dus inderdaad zoals Theodorus opmerkt die soep zal niet zo heet gegeten worden howel het er wel vanaf hangt wie er het eerst mag opscheppen en wie dus de meeste bonuspunten heeft verkregen.

ecologiste | 16-12-10 | 16:46

@Theodoros | 16-12-10 | 16:37
Sterker nog die EU soep is ondertussen niet meer te vreten, er zit te veel ui en knoflook in als je het mij vraagt.

deraderendraaien | 16-12-10 | 16:41

@ ecologiste 16:22:

We zijn al diep in de stront gezakt.
Eerst genaaid met die pleuro, ondertussen zo,n 30 miljard plus aardgasbel verkankerd aan de linkse ultime multiculhobby, niet te tellen ,, ontwikkelingshulp,, zien verdwijnen naar Zwitserse bankrekeningen, de hoogste belastingschalen ter wereld hebbend betalen we daarbuiten 30 miljard aan god weet welke energiebelasting en schrik niet, deze onmetelijke bedragen moeten worden opgehoest door hooguit 7,5 miljoen productieven die ook het vooruitzicht hebben tot hun dood te werken met een minimaal pensioen.
Maakt hij daar bezwaar tegen dan istie een rascist, egoist en staatsgevaarlijk.
Begrijpt iemand dat nog?
Dacht het niet, want hele volksstammen blijven volhouden dat al die idioterie goed voor ons is.
Je moet een NLer echt z,n eigen stront laten vreten, een minaret 2 meter voor zijn deur zien en 60 uur laten werken voor het minimumloon voordat hij beseft dat hij toch wel een beetje een grote klootzak is dat hij dat allemaal tolereert.

The eimer | 16-12-10 | 16:40

Prins Pils | 16-12-10 | 16:30
Nou, ik weet niet hoor. De soep wordt nooit zo heet gegeten...

Theodoros | 16-12-10 | 16:37

ecologiste | 16-12-10 | 16:22
Ach, het zal niet lang meer duren of de euro stort in elkaar met daar achteraan natuurlijk de totalitaire EU!
De EU, eens de natte droom van alle socialisten binnen Europa!

Prins Pils | 16-12-10 | 16:30

Prins Pils | 16-12-10 | 16:21

Wellicht Matthijs de 30ste Koning?

ecologiste | 16-12-10 | 16:25

O jee!
Is dat een discriminerende uitspraak naar geestelijke dwergen toe?

Prins Pils | 16-12-10 | 16:24

MathijsXXL | 16-12-10 | 16:02

U denkt teveel links rechts.
Natuurlijk er is 1 groot probleem die de crisis veroorzaakt en dat is het netwerk van de boven-ons-gestelden waadoor de bankencrisis, immigratiecrisis en bouwfraude kon ontstaan. Deze boven-ons-gestelden of ze nu links of rechts zijn hebben de gewone man financieel uitgekleed en hem een droevige toekomst gegeven. Het is de gevestigde politiek die hier schuld aan is behalve de SP en de PVV.
Om een verandering tot stand te brengen zullen de maffianetwerken moeten worden opgerold e dat kan alleen door op niet-gevestigde partijen te stemmen dus PVV of SP. Stemt u op een andere partij dan stemt u automatisch in met de gang van zaken en zal NL uitgaan als een nachtkaars. Uiteraard net de boven-ons-gestelden die wel ergens globaal aandelen hebben waaruit zij hun inkmsten genereren. Den gewonen NL-er mag dan leegezogen in de stront zakken.

ecologiste | 16-12-10 | 16:22

idopane | 16-12-10 | 16:10
MathijsXXL zal waarschijnlijk wel een 56jarige linkse geitenwollensokkendwerg van 1.60 m. zijn!

Prins Pils | 16-12-10 | 16:21

scoootertjeee | 16-12-10 | 16:08

Deze volksverlakkerij is al decennia bezig. Selectieve nieuwsgaring van Hans Laroes cs.

ecologiste | 16-12-10 | 16:16

@mezelf
weglaten: vertelt

Prins Pils | 16-12-10 | 16:14

MathijsXXL | 16-12-10 | 15:12
Toch zielig dat u mijn comments als onderdeel van een propagandamachine ziet.
Maar wat kan je anders verwachten van linschmenschen die hun PvdA ineen zien storten en niemand meer wil geloven wat de linkse roeptoeters in de media
ons nog steeds valselijk willen wijsmaken.
Rechts Nederland is het linkse Godwinnen momenteel meer dan zat en ook de laatdunkende en elitaire houding die veel aanhangers van de linkse kerk zichzelf (uit onzekerheid?) aanmeten in hun strijd tegen de PVV en andere rechtse partijen.
Want als het aan policoren zoals u ligt mogen wij de voor jullie onwelgevallige waarheid nog steeds niet vertellen en roept u vals dat dit propaganda is!
vertelt

Prins Pils | 16-12-10 | 16:11

@MathijsXXL Kan iemand die linkse zwitsal kleuter de fopspeen uit z'n mond trekken dan loopt die vanzelf helemaal leeg. Net als dat voormalige arbeidersparadijs en vakantiekolonie de Sovjet Unie, als een luchtballon pffrtpffrrrfftt.......

idopane | 16-12-10 | 16:10

Nieuws berichten die zeer makkelijk Nos teletekst halen zijn de berichten zoals Pvv wil oorlog tegen Iran,Pvv zwakt oorlog tegen Iran af. Laatste kop op teletekst zal zijn Iran: PVV'ers zijn oorlogshitsers. zo voorspelbaar. Maar wat teletekst niet plaatst en niet over wil informeren is deze kop en niet onbelangrijk bericht . Cohen vergelijkt moslims met Joden. Niets van gelezen op teletekst hoezo 1 zijdige beeldvorming Hans laroes? Valt iemand dit nog meer op?

scoootertjeee | 16-12-10 | 16:08

nee, hoor het wordt gegeven aan bankdirecteuren, joint strike fighters en de hoogste inkomens.

MathijsXXL | 16-12-10 | 16:02

13-12-10 | 13:38 Citaat: Het ‘JobCohenvandeJoodscheRaad’ syndroom nauw verwant aan het Stockholm syndroom' bij GS Radicale hakbars bedreigen gematigde moslims. Wat is dat toch met dit soort van intellectuelen dat zich zelf kastijd met het opkomen voor een bekrompen religie volstrekt in tegenspraak met hun eigen opvattingen. Het schuldgevoel als referentiekader is een onverzadigbaar reservoir waar dit soort nitwitten uit kunnen putten. Je hoeft echt niets nieuws te verzinnen om op zoveel onnozelheid te reageren. @Henkjanssen en zijn 3713 voorgangers raad ik aan om even de rekenmachine naast je neer te leggen. Het probleem van jullie is dat je appelen met paardenstront vergelijkt. Het gaat niet om het aantal moslims in Europa maar om het aantal terroristen, je weetwel die doehetzelf opblaaspoppen van islamitische origine zijn er tot nu toe meer dan 10.000 geweest die al een gratis reisje naar het islamitisch paradijs hebben ondernomen met meeneming van zoveel mogelijk slachtoffers, liefst vrouwen en kinderen. Als je daarbij nauwelijks onderscheid maakt tussen de vijand en je medegelovigen laat alleen maar zien hoe extreem deze religieuze zelfmoordpadvinders zijn. Tot nu toe zijn alle aanvallen uit Christelijke hoek nauwelijks op een hand te tellen en dan moet je zeker 30 jaar terug gaan. Al zouden er onder die 1.000.000 moslims slechts 100 zelfmoordenaars zitten is dit genoeg voor een bloedbad. Cijfers gaan alleen maar op wanneer je een op een kan vergelijken. Helaas de christenen kennen vrijwel geen zelfmoordterroristen de islam dreigt er bijna in te verzuipen. Die truc van saloncommunist Geert Mak werkt gewoon niet het woord jood door het woord islamiet te vervangen. Oraal van mening verschillen wordt zover ik weet niet als oorlogsmisdaad erkend. En het wegzetten van bevolkingsgroepen is een mooie oneliner maar zo als altijd camoufleert het op een haast genante wijze de werkelijke oorzaken van al die problemen. Een politiek ideologisch conflict tussen links en rechts waarbij de eersten in de jaren zeventig de gastarbeider omdoopte tot allochtoon, daarbij Surinamers, Antilianen en Zuid-Molukkers die langer deel uitmaakten van het Nederlandse koninkrijk dan menig Brabander en Limburger gemakshalve bij die allochtonen werden ingelijfd en rechts bij kritiek consequent werd kalt gestellt. Zelf de oude Drees werd door Nieuw Links als uit de tijd enigszins seniel neer gezet, toen hij kritiek had op die immigratie golf. Om vervolgens de hele groep plus de nieuwe armen aan witte zijde aan het bijstandsinfuus te leggen. Toen de Surinamers na Neerlands enthousiaste herwaardering van de swartmens eindelijk de kans hadden om onder Nederlandse supervisie een land op te bouwen werden ze met een riante afkoopsom buiten de deur gezet. Pronk pompte liever geld in de bodemloze put van Afrika dan om onze eigen koloniale problemen op te lossen. De Zuid-Molukkers hadden na 450 jaar trouwe militaire dienst ter meerdere glorie van de huidige welvaart in Holland ook al afgedaan, maar die lieten zich niet zomaar naar de vuilnisbelt van de geschiedenis geleiden door dat linkse gespuis, kaapten enkele treinen en werden schielijk tegemoet gekomen om verdere escalatie te voorkomen. En terwijl dat allemaal geschiedde werd de deur naar het bijstandsparadijs voor buitenlanders wagenwijd open gezet. De Multiculturele samenleving was de vader van de gedachte en het liep storm. Ik kan me nog die Marokkaan herinneren die mij in 1974 nadat ik zijn eten had geproefd verzuchte: "Ik wil graag een restaurant beginnen, maar daar moet ik vergunning voor hebben. Kan niet Nederlands lezen en niemand wil mij helpen maar wanneer ik op mijn reet wil zitten staan ze in rijen klaar om mijn uitkeringsformulier in mijn eigen taal in te vullen". Hij begreep toen al niks van dit land en destijds was er nog geen sluier of hoofddoek te bekennen.
36 jaar van voorruitschreiend inzicht heeft dat alleen nog maar erger gemaakt en dan kan de zoveelste achterlijke uitspraak van deze links intellectuele draaideur dombo er ook nog wel bij. En by the way het gaat nog eens niet om de moslim als mens want die past zich vanzelf aan de veranderde situatie. Wilders is het schuurmiddel waar een toekomstige islam zich aan kan schuren en zullen zij zich mettertijd aanpassen aan Nederland maar tot die tijd blijf ik stemmen op de slopert van links want dat is the root of all evil

idopane | 16-12-10 | 15:55

@ MathijsXXL | 16-12-10 | 15:50
Precies. Het wordt weggegeven aan mensen die er niet voor gewerkt hebben.

Ivoren Toren | 16-12-10 | 15:54

Geld zat,,, wordt alleen niet eerlijk verdeeld.

MathijsXXL | 16-12-10 | 15:50

henk janssen3714 | 16-12-10 | 15:20
Ja joh, zo druk is het in Nederland niet..... Plek en geld zat hebben we.

Nilfisk | 16-12-10 | 15:41

koter | 16-12-10 | 15:12
Kijk even op deze kaart met daarop de gebieden met voortdurende conflicten. Vrijwel allemaal moslims bij betrokken.

ecologiste | 16-12-10 | 15:32

Fantastisch dat er hier nog dichtgetikten als henk janssen3714 c.s. zijn die die kansloze faal van Job Cohen gaan zitten verdedigen. Hoe blind kun je zijn?

Ivoren Toren | 16-12-10 | 15:31

henk janssen3714 | 16-12-10 | 13:51
De meesten mixen volgens mij uitstekend, zelfs zonder geforceerd ingrijpen van multiculturalisten. Henk leest de Playboy, Ingrid de Libelle, om maar eens een voorbeeld te noemen.

Schoorsteenveger | 16-12-10 | 15:30

henk janssen3714 | 16-12-10 | 15:21
Verbaas me uberhaupt dat Ephimenco in dienst is van een kwaliteitskrant. Ik denk dat Elsevier een beter podium voor hem is, daar houden ze immers van inhoudelijk zwakke stukken en veel sensatie.

koter | 16-12-10 | 15:26

@ PVDA

Your actions scream so loud I can't hear a word you're saying.

enopgerot | 16-12-10 | 15:24

henk janssen3714 | 16-12-10 | 15:17
idem dito

koter | 16-12-10 | 15:22

@koter

Inderdaad, toch verbazend dat een krant voor bewogen mensen zo'n stuk van Geenstijl-niveau publiceert niet?

henk janssen3714 | 16-12-10 | 15:21

@Nilfisk

Kom op zeg, op een bevolking van 16.000.000 is 6000 om precies te zijn: 0,0375%
Of anders gezegd 1 immigrant op 2666 Nederlanders. Daar zijn de gezamelijke achtertuinen wel groot genoeg voor niet?

henk janssen3714 | 16-12-10 | 15:20

@ecologiste | 16-12-10 | 15:04

Ik zie wereklijk waar niet wat je met de lijst tracht te bewijzen.

henk janssen3714 | 16-12-10 | 15:17

henk janssen3714 | 16-12-10 | 15:11
Neem jij even 6200 Turken en Marokkanen op in je achtertuin dan als het geen massa is.

Nilfisk | 16-12-10 | 15:17

@koter ephimenco is een prutser.... goed dat je dat nog even verduidelijkt

@ prins pils... stinkt hier in... jaren lange propaganda en overdreven berichtgeving van opzich onacceptabele daden van marokaanse jongeren, is daar waarschijnlijk schuld aan. Hij is een onderdeel van die propaganda machine geworden en dat is waar de vergelijking van Cohen over gaat.

zouden mensen met iets meer verstand en die in de opinerende media zitten toch wat beter moeten beseffen.

MathijsXXL | 16-12-10 | 15:12

ecologiste | 16-12-10 | 15:04

Uit jouw link kan ik niet meer halen dan het percentage moslims, rassenhaat?

koter | 16-12-10 | 15:12

@ecologiste | 16-12-10 | 15:09

Ik heb geen zin om je getallen te checken, maar wanneer je het als de PVV hebt over : Stop de massa-immigratie" dan gaathet toch over de immigratie die NU plaatsvindt en niet over die in het verleden? Volgens het CBS ging het in 2008 om bijvoorbeeld om nog geen 2000 marokkanen en 4200 Turken. Dat is toch in geen verhouding met een term als massa-immigratie??

henk janssen3714 | 16-12-10 | 15:11

@harry pikkel | 16-12-10 | 14:53

Dank voor je opbouwende en beargumenteerde reactie. Het kan dus toch. Jij brengt in je eentje meer nuance dan de trouw, geenstijl en de telegraaf bij elkaar. Ik ben het niet met je eens, maar wil in ieder geval mijn respect betonen voor het zindelijk beargumenteren van je mening.

Waar ik met je van mening verschil is dat je niet met WOII vergelijkingen aan zou mogen komen. Ik ben van mening dat je juist van de geschiedenis MOET leren en dat je wat dat betreft niet genoeg historische parallelen kan trekken. Wel moet je hierbij de nuance in het oog houden en niet te ver strekkende conclusies aan je analyse verbinden. In het geval van Cohen doet hij dit ook niet. Het enige wat hij heeft gezegd is dat hij overeenkomten ziet in de wijze waarop in begin twintigste eeuw over de joden werden gepraat en wijze waarop een deel van de NL tegenwoordig over moslims praat. Deze overeenkomsten zijn terecht benangstigend, maar dat is wellicht persoonlijk.

henk janssen3714 | 16-12-10 | 15:09

henk janssen3714 | 16-12-10 | 14:08
Tot de oliecrisis in 1973 waren het gastarbeiders en ik weet het zo niet uit mijn hoofd maar ik dacht beduidend minder dan 200.000. Wat er daarna is gekomen was geen GASTarbeider maar gewoon immigrant met vooral dezelfde RECHTEN als een rechtmatige autochtoon zonder dat deze mensen ooit gewerkt hoeven hebben. In feite komt laten we zeggen 99% vanwege de gratis poen. Als hun motief geld is dan mogen wij toch ook vanwege dat motief zeggen we hebben geen geld meer voor jullie dus tot ziens het is nu wel mooi gewest met die honderden miljarden fooi.

ecologiste | 16-12-10 | 15:09

haha, reactie onder het artikel van Ephimenco (www.trouw.nl/opinie/columnisten/ephime...) van ene Miep de Wit:

Waar haalt Ephimenco deze onzin vandaan. Dat hij een bloedhekel heeft aan alles wat links is, wisten wij al. Dat hij Cohen vreselijk vindt wisten wij ook. Dat wij van de PvdA misschien andere verwachtingen hebben gehad, dat kan zo zijn. Maar die onzin over de Joden. Ik ben van voor de oorlog en weet dat mijn buurmeisje er opeens niet meer was. Eigenlijk zegt Ephimenco, dat was terecht. Joden, misdadigers , criminelen. Ik woonde in Amsterdam en een step ??? En homo's en lesbo's... demeesten wisten niet eens wat het was. Die liepen toen nog niet hand in hand over straat. Klinklare onzin. En de meeste reacties boven mij vind ik verschrikkelijk

miep de wit, Voorschoten op 16-12-2010, 13:48

Die begreep er niets van...

Dokter Pruimenboom | 16-12-10 | 15:07

henk janssen3714 | 16-12-10 | 14:14

Kijk even naar deze kaart en lijst met landen en % moslims en bedenk waar in de wereld brandhaarden zijn van rassenhaat. Kijk eens naar de landen met meer dan 10- 20% moslims... altijd wel stront aan de knikker
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countrie...

ecologiste | 16-12-10 | 15:04

Persoonlijk vind ik het best als je een kritisch opiniestuk schrijft, maar doe het dan wel goed. Cohen heeft het over moslims Ephimenco over Marokkanen.

1. Ondanks het feit de meeste Marokkanen moslims zijn (niet allemaal) zijn de meeste Nederlandse moslims geen Marokkaan. Groot verschil lijkt mij.

2. De meeste crininele groep naar verhouding zijn in Nederland de Antilianen (is algemeen bekend) en niet de Marokkanen zoals Ephimenco insinueert.

Kritiek die wellicht gegrond is wordt door eigen zwakheden totaal niet serieus meer genomen, dus Sylvain voortaan beter op de inhoud letten en niet zo emotioneel.

koter | 16-12-10 | 14:57

henk janssen3714 | 16-12-10 | 14:50
.... eh Henk, volgens Wikipedia:
-een menselijk of dierlijk achtereind
-defecatie, het uitscheiden van ontlasting
-de ontlasting (feces) zelf, vooral gebruikt in verband met dieren, zoals hondenpoep, kattenpoep en duivenpoep
-diarree
-wind (flatus)

Cuyahoga | 16-12-10 | 14:56

henk janssen3714 | 16-12-10 | 14:14
In tegenstelling tot de moslims in ons land die zich aan de lopende band voortplanten, heeft onze autochtone bevolking te maken met een enorme vergrijzing en zal rond 2050 een groot deel van de autochtone bevolking overleden zijn. Ondanks het feit dat moslims zich momenteel iets fanatieker voortplanten dan voorheen zullen zij straks zeker een gevaarlijk grote en veeleisende minderheid vormen. Het feit dat nu al een realtief klein percentage moslims (ca.6%) onze steden kunnen terroriseren met criminaliteit en straatterrorisme, doet ons toch voor het ergste vrezen als dit percentage ca 30% zal zijn!
Nederland is dan een totaal onleefbaar land geworden, want moslims hebben geen meerderheid nodig om een land naar hun hand te zetten.
Een percentage van 30% en een hele hoop terreur is voor moslims voldoende om ook hier de macht te kunnen grijpen (zie als voorbeeld het ooit christelijke Libanon).
En de sharia-rechtspraak komt overal waar de moslims de baas worden of een grote minderheid vormen. Ze worden daarbij geholpen door linkse dhimmi-politici, die net zoals in Engeland nu al het geval is,er wel voor zorgen dat die sharia er komt!
Maar linkse malle henkie wil dit als echte linkse policor (of moslim?) natuurlijk niet zien!

Prins Pils | 16-12-10 | 14:54

foutje job natuurlijk en geen joop

derealist | 16-12-10 | 14:53

henk janssen3714 | 16-12-10 | 14:34
Als alle problemen rond moslims afgedaan worden als incidenten, dan lijkt het me gerechtvaardigd om die paar branden helemaal als incidenten af te doen, die bovendien afgekeurd worden door het overgrote deel van de niet-moslims. Ik heb blijkbaar meer vertrouwen in het geweldloze karakter van Nederlanders dan jij (in relatief normale situaties dan, in tijden van echte crisis wordt het een ander verhaal, al moet ik dan ook nog zien of de woede zich tegen moslims richt.)

Voor de goede orde: met 'problemen rond moslims' doel ik niet alleen op de radicale stromingen maar ook op straattuig. Indirect (niet in de eerste plaats) hangen ze wel degelijk samen met de islam, omdat de daaruit voortkomende ideeën minachting tegen andersdenkenden in de hand werken.

Weerwoord geven tegen 'het geschreeuw van een minderheid'. Prima, maar niet met WOII vergelijkingen. Daarmee zaai je zelf haat tegen die minderheid, die je de facto als een soort NSB'ers neerzet. En nogmaals, daarmee zet je de moslims neer als een stel zielige stumperds die geen enkele invloed op hun lot hebben en als willoze schapen in de verdediging worden gedrukt. Bovendien vind ik het niet erg kosjer tegenover werkelijke slachtoffers voor en tijdens WOII. (in het algemeen dan, bij Cohen is er iets anders aan de hand, die laat zich verblinden door zijn eigen persoonlijke geschiedenis en de emoties die dat met zich meebrengt.)

harry pikkel | 16-12-10 | 14:53

Joop je doet het harstikke goed blijf maar lekker lijder.

derealist | 16-12-10 | 14:51

@nilfisk

Oh god, weer iemand die niet logisch kan nadenken. Ik reageerde op iemand die zei dat er geen hedendaags bewijs was voor het anders dan op verbale wijze uiten van mosimhaat waarop ik hem wees op de brandstichtingen en bekladden van moskeeen na de moord op van Gogh. En ja randdebiel, dat is minder erg dan iemand vermoorden ja. Sukkel!!!!!!!!!!!!!!

henk janssen3714 | 16-12-10 | 14:50

henk janssen3714 | 16-12-10 | 14:34
Welke acties heb je het eigenlijk over? Erger dan iemand op klaarlichte dag de keel doorsnijden en het mes daarna in z'n borst planten kan het niet geweest zijn lijkt me.... Achterlijke gladiool die je er bent.

Nilfisk | 16-12-10 | 14:44

@ Turrukje | 16-12-10 | 14:16
Was het maar waar dat de verhalen die we dagelijks moeten lezen en zien compleet verzonnen zijn. Maar de realiteit is anders. Neem de misdaad statistieken maar eens door of bezoek een gevangenis. Joden zaten er ten onrechte, maar het Marokaanse straattuig wat heden ten dagen achter de tralies zit, dat behoort ook gewoon opgesloten te zijn. En dan de ouders van dat tuig, wat gewoon verzuimd hun kroost fatsoenlijk op te voeden, met normen en waarden. Maar ik begin zo langzamerhand gewoon te geloven dat een groot deel van die mensen er een gebrek aan hebben. Ik weet niet of je dat ook van de Joden van voor de oorlog kon beweren...

Dagelijkse Dosis | 16-12-10 | 14:42

@harry pikkel

Geen hedendaags bewijs? Wat d8 je van de acties na de moord op van Gogh?

Zou? ja inderdaad, hij wijst op een risico, niet op een voldongen feit, anders hadden we het nergens over gehad.

Natuurlijk is er een probleem met enerzijds een groep straattuig van allochtone afkomst en twee een stroming van radicale moslims binnen de islam, dit is echter geheel wat anders als "de islam"of moslims. Die pedo uit A'dam was een Let, we hebben het nu toch ook niet over die "Letten"?

Over het vuurtje oprakelen. Nee, ik denk van niet. Hij geeft juist weerwoord tegen het geschreeuw van een minderheid. Lijkt me alleen maar goed, in ieder geval beter dan het maar accepteren.

henk janssen3714 | 16-12-10 | 14:34

Job is een gekkie.
Job is onze nieuwe Bassie !

Beg | 16-12-10 | 14:30

'Cohen wijst terecht op het gevaar dat als het huidige haatzaaien en inspelen op onderbuikgevoelens niet gestopt wordt dit uit zou kunnen monden in dergelijke geweldadigheden richting moslims.'
henk janssen3714 | 16-12-10 | 13:54

Er zitten nogal wat aannames in deze stelling, die één ding met elkaar gemeen hebben: jij schijnt groepen te zien als een soort willoze individuen. Als ze maar opgejut worden, dan gaan ze over tot gewelddadigheden. Daar heb je geen enkel hedendaags bewijs voor, en aan het gebruik van het woordje 'zou' twijfel je zelf ook je woorden.

Dan de moslims. Blijkbaar ook een wilsonbekwame groep die alleen maar slachtoffer is. Zouden ze de kritiek ook niet te danken hebben aan het gedrag van een deel van hun eigen achterban?

Tenslotte: heb je er wel eens over nagedacht dat types als Cohen door dit soort emotionele uitspraken zelf ook (ongewild, dat wil ik in dit geval wel aannemen) het vuurtje opstoken en spanningen in de samenleving vergroten door ze in WOII-perspectief te plaatsen?

harry pikkel | 16-12-10 | 14:28

@Turrukje | 16-12-10 | 14:16

Inderdaad, zie ook bijvoorbeeld: "Nederland: onderduikjoden lafhartige verraders"
van een weekje geleden op deze site.

henk janssen3714 | 16-12-10 | 14:21

@doenormaal! | 16-12-10 | 14:09

Jouw argumentatie weerlegt op geen enkele wijze hetgeen Cohen (held) gesteld heeft. Hij heeft niet gezegd dat Joden in de jaren dertig op Marokkanen leken, hij heeft gezegd dat de wijze waarop een gedeelte van de Nederlanders in deze samenleving moslims buitensluit, overeenkomten vertoont met de wijze waarop joden in de jaren dertig buitengesloten werden. Dus dan kun je wel gaan lullen dat Moslims geen Joden zijn, maar dat is compleet niet relevant. En dan nog denken dat je een goed punt hebt ook zeker? Je bent al net zo'n drol als ide Trouw-columnist.

henk janssen3714 | 16-12-10 | 14:18

Mensen die denken dat de algemene opinie voor de Joden was vroeger. Wat een naïevelingen. Feit is dat Joden toen net zo gehaat waren als moslims nu (kijk de reacties hier maar) en toen waren ook media met elke dag (verzonnen) negatieve berichtgeving over Joden (GeeNSBstijl en Telenazi nu)

Turrukje | 16-12-10 | 14:16

@ecologiste | 16-12-10 | 14:01

Jij hebt echt een plaat voor je kop. Ten eerste is niet-westerse allochtoon niet hetzelfde als moslim en ten ten tweede zijn lang niet alle moslims, of beter gezegd, is maar een heel klein gedeelte van de moslims, voorstander van invoering van de sharia. ten derde gaat het hierbij verre- verreweg om tweede-, derde- en vierdegeneratieallochtonen en ten vierde, al zouden alle niet-Westerse allochtonen en diens kinderen en diens kinderen kinderen wel moslim zijn en ook nog een de sharia in willen voeren dan zouden ze met 5,3 op de 17,8 = 30% nog niet eens meerderheid halen. Jouw angst voor de invoering van de sharia is dus aangetoond je reinste flauwekul.Zelfs in een extreme berekening waarbij alles zo veel mogelijk jouw kant op gerekend wordt er nog lang geen meerderheid gehaald. Dus waar ben je in godsnaam bang voor??????????????

henk janssen3714 | 16-12-10 | 14:14

Ach, Cohen zal ongetwijfeld over niet al te lange tijd sierlijk worden weggeleid naar een baan als directeur van een liefdadigheidsinstelling. Met drie keer de Balkenende-norm als inkomen, en een flinke invloed achter de schermen. Want zo gaat dat in de gezellige banen-carrousel van de (PvdA) politiek. Niets, maar dan ook werkelijk niets indrukwekkends achtergelaten die man. De Joden bepaalden destijds in grote mate de bovenlaag van de bevolking, iets wat we van de Moslims heden ten dagen nauwelijks met droge ogen kunnen beweren. Op een flink in de rug geholpen uitzondering daargelaten. Voorbij gaan aan de problemen met jongeren van Marokkaanse afkomst, door weer eens een vergelijking met WOII te poneren laat zien hoe blind Cohen is voor wat er om hem heen is gebeurd. Mede door deze blindheid is Amsterdam haar tolerantie verloren en miljoenen aan toeristeneuro's.

Dagelijkse Dosis | 16-12-10 | 14:13

Job Cohen heeft een oorlogstrauma en is niet in staat een objectieve mening te vormen. Hij regeert (reageert) op basis van onverwerkte emoties. De situatie van Marokkanen hier heeft NIETS maar dan ook NIETS te maken met de situatie van de Joden vroeger. Wanneer er slechte dingen over Marokkanen worden gezegd dan heeft dat te maken met de schandelijke, respectloze, criminele en ascociale manier waarop een groot deel van de Marokkaanse gemeenschap hier zich gedraagt. Zij discrimeren zelf nota bene de Joden (en vrouwne en homo's en autochtonen Nederlanders), pesten ze weg, hebben ervoor gezorgd dat Joden niet meer herkenbaar over straat durven en (overwegen te) emigreren. Hoe dom kun je zijn Job? Blijkbaar weet je jezelf steeds weer te overtreffen. Ga toch alsjeblieft iets anders doen. Zoek een leuk hobbyclubje.

doenormaal! | 16-12-10 | 14:09

@ecologiste | 16-12-10 | 12:59

Hohohohoho, jij slaat wel even een paar historische stappen over. Het grootse deel van deze aanwas sinds 1972 was ten gevolge van de gastarbeiders. En ja, deze krijgen ook kinderen, maar ik geloof niet dat de PVV officieel iets tegen deze mensen heeft wel?

Wanneer we het nu over de huidige 'massa-immigratie' hebben dan ging het volgens het CBS in 2008 over 4224 Turken en 1828 Marokkanen. Kortom over welke massa-immigratie hebben we het dan?????

henk janssen3714 | 16-12-10 | 14:08

In mijn vriendenkring heb ik meerdere joden en palestijnen en een aantal Christenen en een hoop donalducklozen. Ik weet nog dat we soms baldadig waren en foute dingen deden uit geloofsovertuiging, vanaf 10jaar leeftijd. De een ging de fout in door de coran, de ander door de bijbel, tora... en de donalducklozen werden natuurlijk door satan gejoystickt. Want we handelen allemaal door een of ander boek. Als ik in blanke wijken kapotte bushokjes zie denk ik gelijk aan het vernietigen van verhalen als Kruimeltje, Pietje Bell en Ciske de Rat.

Itastijl | 16-12-10 | 14:04

MathijsXXL | 16-12-10 | 13:21
Indedaad het CBS maakt er een puinhoop van (natuurlijk expres omdat die gasten worden aangestuurd door de politieke maffia).
In 1972 woonden er ca. 13 miljoen mensen in NL en nu ca. 17 miljoen. Dan is de groei van ca. 4 miljoen dus bijna voor de helft op het conto van immigranten te schrijven en jij noemt dat niet veel....
In 2050 zijn er naar schatting 5,3 miljoen terwijl de bevolking in 2040 totaal 17, 8 miljoen mensen zou tellen. Dat betekent dat de groei van de autochtone bevolking sterk negatief is en die van de allochtone sterk postief.
nl.wikipedia.org/wiki/Bevolking_van_Ne...
Ik weet niet hoe oud je bent maar ik schat dat je misschien nog wel onder de sharia zal komen tegen die tijd.

ecologiste | 16-12-10 | 14:01

Hmm, wat heeft Cohen echt gezegd? Als ik jandirksnel.web-log.nl/jandirksnel/201... moet geloven, heeft hij niet de direct vergelijking gemaakt tussen joden en marokkanen en is iedereen onterecht aan schreeuwen.

HJDB | 16-12-10 | 13:59

@Itastijl | 16-12-10 | 13:48

Ik weet er ook het fijne niet van, maar jodenhaat was niet een typisch Duitse issue. In heel Europa was er sprake van antisemitisme. Vaak ingegeven, zover ik weet, vanwege de goede economische situatie van veel Joden in deze tijd. iets wat overigens ook weer in de hand werd gewerkt door oude regels die joden verbood om toe te treden tot vakgildes (in Duitsland) en waardoor ze vaak een winkel opende. Succesvolle winkels zijn duidelijk zichtbaar en wakkerde de afgunst verder aan.

henk janssen3714 | 16-12-10 | 13:57

Vrij Nederland zelf heeft de verwarring gezaaid over wat Cohen nu werkelijk heeft gezegd . klojo's daar dus

Rest In Privacy | 16-12-10 | 13:55

@bitterpete | 16-12-10 | 13:29

Precies, Cohen wijst terecht op het gevaar dat als het huidige haatzaaien en inspelen op onderbuikgevoelens niet gestopt wordt dit uit zou kunnen monden in dergelijke geweldadigheden richting moslims. Is niet heel moeilijk te begrijpen toch? Kijk alleen nog maar naar de acties na de moord op van Gogh. Het zijn niet de scooterklootzakjes die in elkaar gerost worden. Nee, het zijn de moskeeen en gewone moslims die het moeten ontgelden. Dat is waar het mis gaat met de ongegronde haat/angst tegen/voor de islam.

henk janssen3714 | 16-12-10 | 13:54

@Schoorsteenveger | 16-12-10 | 12:29

Ik had al wat voorbeelden gegeven. Maar goed ik kan wel even doorgaan:
laagopgeleid vs hoogopgeleid
artsen en stratenmakers
diplomaten en vissers
libelle-lezers en FHM/Playboy-lezers
Punnikclubleden en jagers
Veganisten en boeren
Pvv'ers en D66-ers
Antifa's en neonazi's
Studenten en autotochtone bevolking van de stad
SGP'ers en swingers
Abortuartsen en katholieken
Limburgers en de rest van NL (grapje)
etc etc etc
Kunnen een paar niet integrerende moslims er ook nog wel bij niet???

henk janssen3714 | 16-12-10 | 13:51

De joden waren vroeger lichtelijk crimineel anders had hitler duitsland niet zover kunnen overtuigen... ze hadden een dubbel leven... hun maatschapij voortrekken en banen jatten was hun doel... invasie van duitsland... de joden waren in de ogen van hitler fout bezig door hun geloof (donald duck). Had hitler gelijk? was dat te zien in de statistieken? Of was de overdrijf (goebbels) propaganda nodig?

Itastijl | 16-12-10 | 13:48

@Cuyahoga | 16-12-10 | 12:47

Zie hanz71 | 16-12-10 | 12:49

Definitie van argument volgens wikipedia:
In de logica is een argument een reeks van een of meer zinvolle declaratieve proposities.

Lutser

henk janssen3714 | 16-12-10 | 13:47

@ivoren toren.

als iemand in 1972 naar nederland is gekomen en binnen 38 jaar tijd 1.8 kind krijgt vind ik dat wel meevallen jah.

MathijsXXL | 16-12-10 | 13:33

Sylvain Ephimenco, immer +1

Tobi | 16-12-10 | 13:32


Hoezo moslims gelijk aan de Joden in de jaren 30!?

In 1938 vond de Kristallnacht plaats. Duizenden SA-mannen in burger overvielen Joodse huizen en winkels, stichtten brand in synagogen en sloegen Joden in elkaar. Dit leidde tot het buiten de economie plaatsen van de Joden en het opleggen van een boete van 1 miljard mark aan de Joodse gemeenschap, aangezien volgens de regering de Joden de aanstichters waren

bitterpete | 16-12-10 | 13:29

@ MathijsXXL | 16-12-10 | 13:21
Van 1,2 naar 3 miljoen. Noem je dat meevallen?

Ivoren Toren | 16-12-10 | 13:23

@ MathijsXXL | 16-12-10 | 13:21
Van 1,2 naar 3 miljoen. Noem je dat meevallen?

Ivoren Toren | 16-12-10 | 13:23

@ Flop Cohen:
Het vooroordeel dat alle Joden van die intelligente mensen zijn blijkt helaas niet op waarheid te berusten.

Ivoren Toren | 16-12-10 | 13:21

@ecoligste

Leuk dat je het cbs erbij haalt, maar misschien moet je ook even de defintie van een allochtoon opzoeken, waarschijnlijk weet je die wel.

als het aantal allochtonen in 1972 1.2 miljoen was, en nu anno 2010 3 miloen... dan valt het wel mee met de massimigratie.

allochtonen krijken namelijk ook kinderen, en een kind dat hier geboren is, ook al heeft het 1 nederlandse ouder, is gewoon een allochtoon.

MathijsXXL | 16-12-10 | 13:21

@ MathijsXXL | 16-12-10 | 12:51
Wel eens gehoord van Jizya?
nl.wikipedia.org/wiki/Jizya
Daarom maakt Wilders een knipoog met de 'kopvoddentax'. Deporatie is volledige onzin. Alleen dubbelpaspoorters die crimineel zijn gaan terug.
Even wat cijfers over criminaliteit en opleiding.
Kijk eens in tabel B2 bijvoorbeeld van de volgende publicatie Criminaliteit, leeftijd en etniciteit die je hier kunt downloaden:
www.wodc.nl/onderzoeksdatabase/de-afwi...

En fig. 2.7 Immigration and the Dutch economy
www.cpb.nl/nl/pub/cpbreeksen/bijzonder...

Het is inderdaad waar dat er maar weinig feiten op tafel gelegd worden door columnisten en andere opiniemakers. Hoe zou dat toch komen? Iets van opportunistische politiek misschien?

ecologiste | 16-12-10 | 13:21

henk janssen3714

Begrijp best dat je een afwijkende opinie hebt dan de meeste reaguurders hier, maar laten we nou eens naar de toekomst kijken met zijn allen en geen vergelijkingen maken met het verleden.
Ok we kunnen leren uit het verleden, maar dit soort vergelijkingen zijn niet nodig om de bestaande problemen in Nederland te benadrukken, dat moet zowel Wilders als Cohen niet doen.

U moet het toch met me eens zijn dat de Finse gemeenschap gemiddeld meer problemen veroorzaakt in Nederland dan bijv. de Surinaamse gemeenschap.

Geld toestoppen en doodknuffelen werkt niet, dat weten we inmiddels.
Wat zijn uw ideëen dan?

Fleggel | 16-12-10 | 13:14

Cohen was gewoon fout in vredestijd: hij heeft vervelende moslims op thee vergast.

JanRap | 16-12-10 | 13:09

hanz71 | 16-12-10 | 12:51
Daar heb je gelijk in.
Maar als er een idioot is die één van de grootste wreedheden die ooit op aarde heeft plaatsgevonden gaat vergelijken met de situatie van een groep mensen die zich even niet prettig voelt omdat ze niet genoeg respect krijgen voor hun achterlijke religie, en er zijn hier idioten die het daarmee eens zijn, dan voel ik mij vrij om dat poep te noemen, zonder dat verder te hoeven beargumenteren.

Cuyahoga | 16-12-10 | 13:08

Job Cohen = Jodendom onwaardig.

deraderendraaien | 16-12-10 | 13:04

Erg goed stukje van Ephimenco. Hij fileert Cohen tot op 't bot. Linksmensen zijn dol op WO II vergelijkingen, maar zelden heb ik zo'n misplaatste en smakeloze verbale drol van een salonsocialist gelezen. Chapeau Job, je hebt jezelf overtroffen. Knappe socialist die dit nog gaat overtreffen.

Avant | 16-12-10 | 13:01

henk janssen3714 | 16-12-10 | 11:58

U noemt belachelijk laag getal . Het is wel degelijk massa immigratie.
Voorbeeld uit publicatie waabij de definitie van immigrant ook nog zeer vertroebeld anders zouden de cijfers nog flatterender zijn.
"In 1972 telde Nederland naar schatting 1,2 miljoen allochtonen op een bevolking van ruim 13 miljoen. Hiervan behoorden 1,1 miljoen personen tot de westerse allochtonen; de groep niet-westerse allochtonen was slechts 160 duizend personen groot. Sindsdien is het aantal westerse allochtonen langzaam toegenomen, naar 1,4 miljoen in 2003. Het aantal niet-westerse allochtonen daarentegen is explosief gegroeid, naar 1,6 miljoen in 2003. In 1999 waren er voor het eerst meer niet-westerse dan westerse allochtonen. Het CBS verwacht dat het aantal niet-westerse allochtonen verder zal toenemen tot zo’n
3,5 miljoen in 2050 en het aantal westerse tot 2,2 miljoen. Was in 2003 één op de tien inwoners van Nederland een niet-westers allochtoon, in 2050 zal dit zijn verdubbeld".
www.cbs.nl/NR/rdonlyres/8AC144A6-5730-...

ecologiste | 16-12-10 | 12:59

@hanz71 | 16-12-10 | 12:51
Je hebt gedeeltelijk gelijk hoor, ik zelf erger me altijd kapot aan het door links zo
verheffende woord rechtse proleten dat ze te pas en te onpas te berde brengen.

deraderendraaien | 16-12-10 | 12:56

Ik ben net terug van 2 daagjes in Antwerpen. Deze stad is toch ook al aardig een
Vlaams Eurabië. Veel hoofddoekjes die toch voornamelijk Arabisch en Berbers
spreken op straat en geen Nederlandse taal gebruiken.

strikdewepstroper01 | 16-12-10 | 12:53

Hij vervalt direct in de slachtoffer rol. Ook lijkt maar het enige wat joden kunnen of zo. En als we ze met de Joden vergelijken dan hebben de Moslims nog iets van ons te goed. Totaal onvergelijkbaar situatie waar Cohen weer een voordeeltje probeert uit te slaan. Eerst probeert hij Rutte de grond in te boren. Uiteindelijk schrikt hij WAKKER en denkt. Waarom begin ik niet de PVV te bashen. kwaliteit Job 0 innovatie, verbetering en oplossingen niet aan beginnen. Straks verbeter je nog iets als politicus. srry student word wkkr met ochtend humeur en kan dat gebedel om stemmen niet uit staan.

valentijn8638 | 16-12-10 | 12:52

Geert/moslims/godwin vs Cohen/Geert/Godwin.

Itastijl | 16-12-10 | 12:52

ecolgiste... hoe kan het dan dat wilders maar de rechten die moslims hebben wil beperken, geen gebedshuizen voor hen, deportatie voor hen, aparte belastingen voor hen, dat alle crimininaliteit bijkant begaan wordt door marokanen en moslims. en nu ben ik niet voor (POSTIEVE)discriminatie en dus ook niet tegen marokanen in gemeentehuizen en ministeries... bovendien 1/3 van de markonanen rond zijn schooltijd af met een HBO diploma of hoger... dus ja een goed baantje zit dan ook wel voor hen in het verschiet.

Gek genoeg komt dit soort nieuws altijd maar weinig aan bod bij columnisten en andere opiniemakers.

MathijsXXL | 16-12-10 | 12:51

@Cuyahoga | 16-12-10 | 12:47

waarom moet er toch altijd gereageerd worden met "jullie zijn geïndoctrineerd" en "je praat poep"? De ander zijn argumenten alleen voor poep uitmaken, is geen argument....

hanz71 | 16-12-10 | 12:51

begint de sms van geert nu echt met een verwijzing naar de verkiezing van de politicus van het jaar? Is NL nu echt definitief vergaan tot 1 grote sbs talentenjacht?

hanz71 | 16-12-10 | 12:49

henk janssen3714 | 16-12-10 | 11:43
Gebrek aan inhoudelijke argumenten?
Boek even een ticket vanuit Andersomistan naar De Echte Wereld en kijk daar even rond.
Misschien dat enkele van je suf-geïndoctrineerde hersencellen weer hersteld kunnen worden, maar gezien de hoeveelheid peop die je plempt lijkt me dat onwaarschijnlijk.

Cuyahoga | 16-12-10 | 12:47

Maakt
Cohen
met
deze
Godwin
de
PvdA
kapot?
Zelfs in een tijd dat de Nederlandse bevolking dagelijks geterroriseerd wordt door moslimjongeren van vooral Marokkaanse afkomst, weten linkse policoren zoals PvdA-clown Cohen het zo te draaien dat de daders valselijk in de slachtofferrol terecht komen!
Zoals iedereen wellicht weet werden Joden in de oorlogsjaren door anderen buitengesloten en sluiten veel moslims anno 2010 zichzelf buiten. Mede door het Marokkaanse straatterrorisme en criminaliteit vluchten steeds meer autochtonen en niet-islamitische allochtonen de buitenwijken van veel steden uit. Hierdoor ontstaan vele moslimenclaves in ons land, waar de daar wonende moslims parallelle economieën creëren en waarmee zij zichzelf bewust uitsluiten binnen onze samenleving!
Dat ook de linkse roeptoeters zoal Joop.nl en de Volkskrant dit geen verstandige uitspraak van Cohen vonden moge duidelijk zijn, want deze zoveelste uitglijer van Job wordt totaal doodgezwegen. Sommige PvdAers proberen nog te redden wat er te redden valt en beginnen deze walgelijke en onterechte vergelijking van hun grote roerganger nu met twitters te downplayen door nu te roepen dat VN de zaken uit zijn verband heeft gerukt.
Doch iedereen weet dat veel aanhangers van de linkse kerk hetzelfde denken als Cohen en graag valselijk de oorlog erbij halen om hun politieke tegenstander PVV te beschadigen en de mond te snoeren. Neen, de PvdA heeft via Cohen haar hand nu echt overspeeld in het constante Godwinnen als het om de PVV en haar aanhang gaat! PvdA R.I.P.!

Prins Pils | 16-12-10 | 12:45

Ben zo blij dat dit niet aan de macht is. Hoewel, Nederland heeft nog steeds ongelofelijk zijn kop in het zand.

Antitheïst | 16-12-10 | 12:44

MathijsXXL | 16-12-10 | 12:06

Hoe kan het dan dat de ministeries, provincies, gemeenten vol zitten met deze mocromensen? Omdat ze zoals Joden uit dit soort beroepen geweerd worden of omdat ze positief gediscrimineerd worden?

ecologiste | 16-12-10 | 12:42

@ Colle Tout | 16-12-10 | 12:30
Het originele bericht staat op www.csmonitor.com/World/Europe/2010/12...

"German authorities hardened a crackdown on Islamic groups yesterday, raiding homes and schools that reportedly belong to adherents of fundamentalist Salafi Islam.

German officials said the preemptive raids, conducted under German anti-Nazi laws of association, were aimed at uncovering unconstitutional or separatist acts and not part of an international terror hunt."

Ivoren Toren | 16-12-10 | 12:36

henk janssen3714 | 16-12-10 | 11:58
In Duitsland weten ze hoe ze nazi's moeten aanpakken.
Dat reisje langs de Rijn kan jij voortaan wel vergeten ouwe demagoog.
www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland...

Colle Tout | 16-12-10 | 12:30

henk janssen3714 | 16-12-10 | 11:58
"Je hebt nu eenmaal verschillende groepen in de samenleving die niet mixen."
Licht toe.

Schoorsteenveger | 16-12-10 | 12:29

@ henk janssen :

Grapjas, die bestuurlijke elite heeft Wilders gevormd en blijft met die zwetser Cohen daar stevig mee doorgaan tot de dood er opvolgt.
Opzich is dat natuurlijk een godszegen, dus gewoon doorgaan zou ik zeggen.
Wat betreft die roedel free- fighters:
het is tegenwoordig toegestaan tuig in elkaar te slaan.
Nou, ze waren wat te vroeg daarmee, geef ik toe, maar destijds waren ze nog niet zo ver.

The eimer | 16-12-10 | 12:25

henk janssen3714 | 16-12-10 | 12:13
Pilletje vergeten?

Colle Tout | 16-12-10 | 12:25

Sir EnemA | 16-12-10 | 10:27
De haat tegen joden kwam bij de Nederlanders met name voort uit jaloezie;

Da's makkelijk geredeneerd.
Kwam het misschien ook omdat je in zaken doen met joden extra moest opletten dat je niet belazerd werd?
En iemand die je belazerd had werd rotjood genoemd, of ie nou joods was of niet.

who cares | 16-12-10 | 12:14

@the Eimer

De PVDA kan wat mij betreft ook de pot op, stelletje hypocriete, slaplullende, maar rechtsvullende babyboomers zijn het waar ik ook helemaal niets mee te maken wil hebben. Dat neemt echter niet weg dat Cohen hier een punt heeft en lef toont dit ook te melden. Het is absoluut tijd dat de bestuurlijke elite zich veel sterker distantieert van de gevaarlijke uitingen van ome geert en zijn afgerichte roedel free-fighters. God god god zeg, die lui worden betaald van onze belastingcenten......

henk janssen3714 | 16-12-10 | 12:13

Als je goed kijkt zie je dat de tekst en de mond niet synchroon lopen. Uitstekende act verder die het op feesten en partijen altijd goed doet.

K. Westergaard | 16-12-10 | 12:09

Wel een flinke SMS-ert die Geert: 568 karakters. Wat zijn dat, 4 volledige SMS-jes?<b></b>

son of a babyboomer | 16-12-10 | 12:08

@ Henk Janssen 11:48:

Mooie woorden.

Maar uh, ben jij nou aangewezen om het licht uit te doen bij de pvda?
Daar is ook niks mee namelijk.

The eimer | 16-12-10 | 12:07

De vergelijking die Cohen maakt dat moslims stelsmatig worden uitgesloten door de PVV netzoals de joden werden uitgesloten door de nazi vanaf 1933 is terecht.

Goed dat Cohen dit heeft gezegd... en als mensen als ephiminco en andere opinimakers die een kunst hebben gemaakt om moslims in een hoe te zetten en zo de politiek van wilders die moslims wil deporteren, apparte wil belasten en verbieden nieuwe gebedshuizen te bouwen, dit nu ook zouden beseffen dan hoet het deze keer geen 1940 te worden.

MathijsXXL | 16-12-10 | 12:06

@fleggel
Zoiets... wel iets in de wat softere hoek. Of iets met Internationale Vluchtelingen ofzo. Een min of meer "droombaan" met nadruk op "dromen".
Verder volgens mij wel een aardige peer hoor die Job.

A-Safari | 16-12-10 | 12:02

@Cuyahoga | 16-12-10 | 11:59

Begrijpend lezen is niet je sterkte kant geloof ik. De combinatie van kommaneuker en PVV'er verbaasde mij juist ook! Bij nader inzien begrijp ik het echter prima, bij gebrek aan inhoudelijke argumenten rest alleen nog maar de vorm. Is dus toch een logische combi.

henk janssen3714 | 16-12-10 | 12:02

henk janssen3714 | 16-12-10 | 11:43
Hmm, PVV-tokkie en taalpurist.
Een wonderlijke combinatie, zeker als die gemaakt wordt door iemand die denkt dat de gemiddelde PVV-stemmer lager opgeleid is dan de niet PVV-stemmer.
Maar in de wereld van de Henk Janssens is alles precies andersom, dus uiteindelijk kan het wel.

Cuyahoga | 16-12-10 | 11:59

@chosenignorance \

1. Welke MASSA-immigratie? Met zo'n 15.000 asielzoekers per jaar kun je nu niet echt spreken van een massa wel? En dit zijn alle asielzoekers, niet alleen moslims.

2. Ik heb inderdaad zorgen om de vrijheid van mijn kinderen, maar dan eerder vanwege de pvv en dit rechtse kabinet dan om de doorjou geimpliceerde moslims in NL. Waarom zou ik daar in godsnaam bang voor zijn???????

3. Behoud van eigen cultuur??? Welke cultuur gaat dan verloren???? Of is het pas cultuur als 100% van de inwoners van een land meedoen? Zolang ik gewoon mijn schaatsen onder kan binden in de winter en op koniginnedag mijn koek mag happen is er toch niets aan de hand???? Welke cultuur loopt enig risico. Cultuur doe je zelf.

4. Zorgen om criminaliteit van moslimjongeren??? Ja, hard aanpakken, net zoals criminaliteit van niet-moslimjongeren of pedo's for that matter.

5. Cohesie van de samenleving???? Als er iemand de cohesie in de samenleving afbreekt is het wel Wilders met zijn polarisatie en moslimhaat. Mag je mij eens vertellen hoe oom bruinhemd bijdraagt aan de cohesie. Sowieso denk ik dat jij en je andere pvv-tokkies en het overgrote rationele deel van de natie eigenlijk al niets gemeen hebben. Je hebt nu eenmaal verschillende groepen in de samenleving die niet mixen. Of heb jij veel gereformeerden in je vriendenkring? Of leden van zangvereniging Ons genoegen? Of de deelnemers aan oud-hollands spijkerpoepen??? of de fans van Ik hou van Holland??? ik in ieder geval niet. Is niet beter of minder hoor, maar een pak 'm beet D66er heeft van nature niet zo veel gemeen met een tros-kompas lezende PVVer of ander laagintelligent tokkievolk.

Dus, met de mosilims is niets aan de hand en de grote Israel-vriend bespeelt met enkele handige, doch zeer onverantwoorde en doozichtige, bangmakerijen een deel van de NL onderklasse. En jammer genoeg trapt deze groep er nog in ook! Kan je ook niet kwalijk nemen, Kennis hebben en zelf nadenken is gewoon niet hun sterkste kant. En ondertussen laten ze zich voor het karretje spannen van een Rechtsrabiate Israel fundamentalist met een op het Midden-oosten conflict gebaseerde moslimhaat. Gefelicteerd he!

henk janssen3714 | 16-12-10 | 11:58

Een paar maanden geleden dacht ik nog dat Job Cohen geruisloos zou worden afgevoerd naar de Raad van State.
Maar nu denk ik dat dat levensgevaarlijk voor Nederland zal zijn.
Afvoeren naar een kliniek in Den Dolder lijkt mij nu meer voor de hand te liggen.
Maar als RECHTSE MENS hoop ik van ganser harte dat Job Cohen de partijleider van de grootste linkse partij zal blijven want zo'n SLECHTE hebben wij nog nooit gehad.
Zelfs Tiggelaar en Mariette Hamer waren drie klassen beter dan Job Cohen!

kippevlees | 16-12-10 | 11:58

Is die uitspraak van Job misschien iets voor de Dr. Kromzwaard Trofee?
www.martijndekoning.com/
Het loopt niet echt storm daar, terwijl er toch genoeg zin en onzin te berde wordt gebracht over De Verhevene en zijn volgelingen.

Schoorsteenveger | 16-12-10 | 11:53

Het is dus verboden Nederlanders met een Israëlisch paspoort die zich illegaal of in dienst van de bezettingsmacht in de bezette gebieden bevinden te bekritiseren op Geenstijl? Duidelijk.

sjonnie | 16-12-10 | 11:52

Heel Goed dat Cohen dit zegt.

MathijsXXL | 16-12-10 | 11:47

@posselmetzuremossel

Waar heb je het over, DE actualiteit? Moslims zijn geen gevaar, facisten zoals wilders en zijn laag-intelligente tokkie-achterban zijn dit wel. En jaha, scooterklootzakjes zijn moslim en vervelend, maar dat wil niet zeggen dat daarom de islam of alle moslims een gevaar is/zijn, Ik heb genoeg islamitische vienden en collega's waar echt helemaal niets op aan te merken is en waar ik honderd keer liever naast zou wonen dan de Henken en Ingrids van ome bruinhemd.

henk janssen3714 | 16-12-10 | 11:46

Heeft u zorgen over voortdenderende massa-immigratie van moslims? Zorgen over de toekomstige vrijheid van uw kinderen? Zorgen over behoud eigen cultuur? Zorgen over de nietsontziende criminaliteit van moslimjongeren? Zorgen over de cohesie van de samenleving omdat een groot deel van de moslims deze in essentie afwijst?
PVDA zegt: U = NAZI.

chosenignorance | 16-12-10 | 11:43

Insgelijks, PVV-tokkie en taalpurist die zeikt over tikfoutjes, gemaakt op een blackberry. get a life, looser. lekkere combi hoor. Ga lekker wilders stemmen joh.

henk janssen3714 | 16-12-10 | 11:43

Henk Jansen, ik zeg drink smakelijk die thee!
(wordt wakker zachtgekookt ei en hou de actualiteiten een beetje in de gaten)

Posselmetzuremossel | 16-12-10 | 11:42

Wie nu nog twijfelt... De PvdA zoekt als achterban slechts moslims en volslagen idioten.

Vindefin | 16-12-10 | 11:42

@Biff Eagleburger | 16-12-10 | 09:10
Kun je ook nog iets anders schrijven dan dit soort verwensingen?
Maar ff serieus, ik ben natuurlijk geen voorstander van een nieuwe holocaust. Het zal ook nooit zover komen omdat moslims in NL gesteund worden door hun thuislanden, i.t.t. de joden in WW2.

John Toroflex | 16-12-10 | 11:39

@ Superior Bastard | 16-12-10 | 09:34

"Ik heb dit hoogverraad aan de oorspronkelijke achterban al vaker aan de kaak gesteld. Het is triest dat dankzij de pvda een pvda + buitenlanderhaat in de vorm van de pvv is ontstaan".
.
Maak van je Nick maar Superior Egghead. De PVV is geen oorzaak, maar een gevolg van het gedrag van met name Marokkanen. De Nederlander heeft geen haat tegen buitenlanders, maar aan dat roofvolkje. Wilders is daar uiterst nauwkeurig in en wil ook op geen enkele manier worden geassocieerd met rechtse partijen.

Jarre Tell | 16-12-10 | 11:29

@CaptainSubtext | 16-12-10 | 09:17
Wast ben jij wereldvreemd zeg.Komt zeker nooit je dorp uit want ik zelf woon ook in een dorp en de problemen zijn hier huizenhoog.

huppeltrutje | 16-12-10 | 11:27

The eimer | 16-12-10 | 11:23
Die stalorders beginnen wel radicale kantjes te vertonen.

Schoorsteenveger | 16-12-10 | 11:25

Ivoren Toren | 16-12-10 | 11:19
Het Boek Job is een stuk dunner dan waar op gehoopt was ja. Een paar kleine beproevinkjes en hij valt al door de mand.

Schoorsteenveger | 16-12-10 | 11:24

Laat jobje maar lekker zitten,daar vaart de pvv wel bij.

1%biker | 16-12-10 | 11:23

@ Shalome :

Inderdaad, een verzuipende pvda ( links dus) dreigt nu inderdaad te radicaliseren.
Bekend is dat dan radicale aksiegroepen hun ,,verzet,, zullen overnemen, de gevolgen daarvan in het verleden spreken boekdelen.
In Zweden weigerde de linkse overheid info over die islamitische terreurdaad en een extreme volgende stap is gewoon goedkeuren en meedoen met tuig.
Die pvda kan geen kant op en er is geen weg terug, dus ten faveure van hun achterban, de islamieten, moeten ze wel extremer worden.
Daarom maakt het geen mallemoer uit wie er op de bok zit bij die club.
Job voert gewoon de stalorders van die partij uit en een eventuele opvolger zal dezelfde heilloze weg moeten bewandelen.

The eimer | 16-12-10 | 11:23

Kristalnacht wordt Hallalnacht?

Da Buschauffeur | 16-12-10 | 11:23

Heeft die man nu helemaal geen binding met de samenleving, of is hij bezig het zinkende schip, genoemd PVDA, nog verder tot zinken te brengen? Het is niet alleen de negatieve reacties op deze site, maar ook op andere geven aan dat deze man tootaal ongeschikt is voor het ambt, wat hij nu bekleedt. Terecht komt hij niet bij de eerste 10 politici van het jaar. In andere zin zou die verkiezing helemaal een aanfluiting zijn geweest.

hertog1 | 16-12-10 | 11:23

"Zelden, en wellicht niet eerder in de Nederlandse politieke geschiedenis, is een leider van een grote partij zo snel en zo hard van zijn troon gevallen als PvdA-fractievoorzitter Job Cohen."

Daar zegt Sylvain Ephimenco een waar woord. Zelfs Anton Mussert had er nog een paar jaar voor nodig om zo uitgekotst te worden.

Ivoren Toren | 16-12-10 | 11:19

psychodad | 16-12-10 | 10:42
Inderdaad, de werkelijkheid is complex. Er mag dan wellicht geen direct verband bestaan tussen Islam en overlast door kutmarokkaantjes, er is wel degelijk een verband tussen de wijze waarop onze samenleving decennia lang specifieke maatschappelijke problemen ontkend heeft uit angst voor de toorn van De Verhevene. Die angst die is ontstaan zo rond de publicatie van De Duivelsverzen en de heise rond die show van Rudi Carell is nooit meer verdwenen en galmt nu nog na in de woorden van Cohen.

Schoorsteenveger | 16-12-10 | 11:06

Wat een walgelijke vergelijking weer. Kunnen die laffe PVDA'ers nou niks anders verzinnen.. Ik hoop dat die losers never meer in de regering terecht komen

Aantastelijk | 16-12-10 | 11:04

Kun je nagaan, hij was bijna premier geworden. Cohen is zo iemand die een gezonken schip op de bodem van de zee met een lek colablikje probeert leeg te hozen en niet doorheeft waarom de vissen hem uitlachen.

Dafman | 16-12-10 | 11:01

Mijnheer Cohen,

laat u niet van de wijs brengen door al die azijnpissers die u maar steeds terecht menen te moeten wijzen.
Wij zijn zeer tevreden over u als PVDA leider.
Ga zo door, en we hopen oprecht dat u nog lang mag blijven zitten.

mvg,
Ingrid en Henk.

JanTergouw | 16-12-10 | 10:59

Zou Job aandelen hebben in Campina, zou er niet van opkijken.

lanex | 16-12-10 | 10:59

@ A-Safari

Waarschijnlijk opvolger van Melkert bij de VN.

Fleggel | 16-12-10 | 10:54

borderlijntje | 16-12-10 | 10:19

Ik denk dat Cohen nog verder gaat radicaliseren, in de hoop met het islamitische electoraat de Pest-vdA nog enigszins in het zadel te houden.

Shalome | 16-12-10 | 10:53

Die vent geeft zijn bek ook maar een gooi.

joss | 16-12-10 | 10:51

Wat ik vooral te triest voor woorden vind is dat het de PvdA nog steeds dwars zit dat "Lubbers zijn boekje te buiten is gegaan". Zelfs al was het zo, dan als nog is het behoorlijk sneu dat je daar nog steeds druk over aan het maken bent.

-TJ- | 16-12-10 | 10:50

mrska | 16-12-10 | 10:42
Vragen waarop ze het antwoord wel weet, maar niet durft toe te geven.... En dan toch maar weer in een linkse kramp blijft steken.

Nilfisk | 16-12-10 | 10:50

Ik denk dat Job binnen nu en een half jaar "iets anders gaat doen". Met zulke uitspraken krab ik zelfs met links achter mijn oren..

A-Safari | 16-12-10 | 10:48

CaptainSubtext

In Brabant geen last van Marokkanen?
Nooit in Tilburg geweest zeker.
In de jaren 80 kon je al niet fatsoenlijk de Heuvel over vanwege die klootzakken in cafe Review, Marokkaanse klootzakken dus.
Steekpartijen, meisjes lastig vallen etc. etc.
Toen al, nu nog.
Ga ergens anders je pvda retoriek afdraaien.
Wat een kul.

gofast | 16-12-10 | 10:47

Fundementalistische moslims zijn eerder de duitsers uit WO2, repressief en iedereen die anders denkt moet dood.
En als ik in mn buurt zo om me heen kijk moeten de ingedutte ruggegraatloze Nederlanders deze keer ook weer gered worden door de Polen en Molukkers.

Rest In Privacy | 16-12-10 | 10:45

Ik denk dat we kunnen concluderen dat Cohen emotioneel te dicht op de bal zit. Dus moet worden afgeschreven voor enig geloofwaardig voetballen inzake dit onderwerp.

Denkt Na | 16-12-10 | 10:44

Cohen is, zeg maar, het Waterloo van de PvdA.

borderliner | 16-12-10 | 10:43

Job heeft inderdaad gelijk.

Daarnaast vind ik dat de overlast die Marokkaanse jeugd veroorzaakt weinig met hun religie te maken heeft. Ik denk zelfs dat indien deze knaapjes inderdaad zo nu en dan in een moskee zouden komen de overlast vanzelf minder wordt (al was het maar omdat ze in de tijd die ze doorbrengen met bidden geen homo's in elkaar kunnen slaan, geen buschauffeurs in het gezicht kunnen spugen en vrouwen niet kunnen uitschelden voor hoer)

Jeugd op Urk spoort ook niet. Daar wonen niet zoveel Marokkanen.

psychodad | 16-12-10 | 10:42

The eimer | 16-12-10 | 10:37
Sorry, voor de onduidelijkheid.
Het waren tweets gericht aan Halsema.
Nausicaa Marbe stelt goede, lastige vragen.

mrska | 16-12-10 | 10:42

Als Vlaming ken ik deze meneer Cohen niet echt. Heb dus even gegoogeld naar zijn uitspraak. Als ik die lees, lijkt deze persoon te lijden aan een erg acute vorm van hersenverkalking. Zware medicatie en een dwangbuis lijken mij noodzakelijk om deze persoon tegen zichzelf te beschermen, en de maatschappij tegen hem.

Jef de Vlaming | 16-12-10 | 10:41

@ zedenmeester | 16-12-10 | 10:25
Ik vermoed dat u enige baat zou hebben bij het lezen van onderstaand artikel, met name de onderdelen "4.1 ad hominem" en "6.1 petitio principii". nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden . Maar u mag natuurlijk ook gewoon op de ingeslagen weg doorgaan

borderlijntje | 16-12-10 | 10:41

@ mrska:

Wat een hemeltergende ergenis van die Halsema kwekkebek:

Waar ging dan mis?

We hebben gvd een gigantische protestpartij, jawel protestpartij, de PVV, 2e of 3e partij van het land en groeit .

En dan komt die kwekkebek anno 16 december 2010, na 40 jaar armetierig gekut met immigranten met :
Wat ging er mis!!!!

Jezus, dat behoort visie , kennis, en inzicht te hebben hoe de hazen horen te lopen en krijgt daar 1,5 ton per jaar voor om dat te kunnen uitdragen!

Jongens, het is hopeloos!

The eimer | 16-12-10 | 10:37

Ik ben even in de war. Waarschijnlijk vanwege de achternaam, maar het kan ook iets anders zijn. Maar Job Cohen is toch van Joodse afkomst? Hoe kan hij dan in godsnaam dit soort achterlijke uitspraken doen? Misschien dat hij zijn grootouders nooit gekend heeft (kan een nadeel zijn, ik heb mijn grootouders ook niet gekend), maar je zou toch zeggen dat je iig je eigen familiegeschiedenis iets beter kent dan alleen je eigen ouders.
Wat zeg ik? Volgens mij heeft hij zijn eigen vader nog niet gekend.

En zo iemand was burgemeester van Amsterdam. Wat heeft hij daar de hele tijd gedaan? Oh wacht. Kopjes thee gedronken. Is goed voor je algehele ontwikkeling. Blijkt.

Barry Hay | 16-12-10 | 10:34

Heeft niemand het door?
Jobje is eigenlijk een PVVÉR,hij is geinfiltreed bij de Pvda om ze helemaal de grond in te boren.
Goed werk Jobje,harstikke bedankt.

1%biker | 16-12-10 | 10:31

@ prived pile | 16-12-10 | 09:53
De verlichte mens, dat is wel een beetje erg snobistisch om jezelf daarbij te zetten, vind je ook niet? Tenzij je natuurlijk de misvatting hebt dat 'verlicht' gelijk staat aan 'het interesseert me niet en het kan me ook niet schelen dus maak ik me er ook niet druk over want ik zorg alleen voor mezelf'. Dan ben je namelijk exact wat er met 'ongelovige' wordt bedoeld.

zedenmeester | 16-12-10 | 10:29

@mezelf 10.27
Link naar Nausicaa Marbe

mrska | 16-12-10 | 10:28

De haat tegen joden kwam bij de Nederlanders met name voort uit jaloezie; de haat tegen moslims komt grotendeels door asociale uitwassen zoals te lezen in de media, en voor een klein deel (waaronder wel veel Henk en Ingrids) toch ook wel jaloezie; op basis van uitkeringen, huurwoningen, positieve discriminatie etc. Echter: Als je daar jaloers op moet zijn heb je echt zelf niets van je leven gemaakt, Henk!
Het verschil tussen afgunst en minachting is hierin toch wel het grote verschil.
Nog even Godwinnen: beide groepering worden handig als zondebok gebruikt, en als middel ingezet voor politiek gewin.
Zo, klaar.

Sir EnemA | 16-12-10 | 10:27

twitter.com/nausicaamarbe heeft terecht veel nwe volgers gekregen. Zuivere,scherpe tweets. Tilt hét debat naar hoog nivo : "
* Iedereen die zegt dat uitspraken van Cohen aangedikt zijn, heeft gelijk. Ze springen eruit omdat hij weinig preciseert, focust, vergelijkt
* @FemkeHalsema Maar hebben we dat niet jarenlang gedaan? Acceptatie en respect en vriendelijkheid? Waar ging het dan mis?
* @FemkeHalsema Ook nodig: begrip voor het feit dat de nodige strengheid geen discriminatie is, maar herstel van tolerantie
* Een politicus die niet opkomt voor gepeste burgers en ze vertelt dat ze maar moeten verkassen als A'dam ze niet bevalt, sluit uit!
* Heb nooit illusie gekoesterd over brede tolerantie, maar geweldfantasieen van tieners over homo's zijn een ontsporing.
* Onder Cohen werd A'dam stad van geweld tegen joden en homo's en van privileges voor de orthodoxe islam. En die klaagt over de jaren dertig?
* Het cruciale verschil tussen WOII en nu, inzake discriminatie, is dat we mensenrechten(verdragen) hebben en een antiracisme-industrie "

mrska | 16-12-10 | 10:27

Ongelooflijk, wat een achterlijk geblaat van de gemiddelde reaguurder hier. Wie zich zou verdiepen in wat Cohen bedoelt, in plaats van op basis van een halve zin direct Godwins te vermoeden, zou merken dat de man volledig gelijk heeft.

Maar ja, dan moet je je er wel in verdiepen. En dat is natuurlijk moeilijk want daar moet je je eigen hersens voor gebruiken in plaats van de desinformatie van een clubblaadje.

zedenmeester | 16-12-10 | 10:25

@CaptainSubtext | 16-12-10 | 09:17
Jouw taktiek is de laatste 40 jaar al toegepast en het is van kwaad tot erger geworden.
Loop jij ook 400 keer tegen een muur op om dan pas tot de conclusie te komen dat je er niet doorheen komt?
Sommigen op deze draad zijn wat sneller van begrip. Neem het ze niet kwalijk!

Smarties | 16-12-10 | 10:22

DANNY3960 | 16-12-10 | 10:17
Ben je ook tot iets inhoudelijks in staat?

bintang | 16-12-10 | 10:21

PvdA onderweg naar 0 zetels, dankzij Cohen. Maar ja: wat waren de alternatieven?
Tichelaar? Mariëtte Hamer? Draaikontje Bos?
* glimlacht minzaam

borderlijntje | 16-12-10 | 10:19

bintang | 16-12-10 | 10:12

Erg slim ben je niet hé?

DANNY3960 | 16-12-10 | 10:17

Die man is echt op zijn achterhoofd gevallen en kan zijn hersens niet meer laten werken.Hij mist het THEE DRINKEN met de crimmineeltjes uit Amsterdam.Het ergste is dat de goed presterende allochtoon op het zelfde voetstuk plaats als de crimmineeltjes.Dat is erg fout van deze Cohen,maar dat wisten wij allang.

jezuz | 16-12-10 | 10:16

ecologiste | 16-12-10 | 10:09

Euh, .... zou de hoofdpijn dan toch aan de koude liggen?

DANNY3960 | 16-12-10 | 10:15

Ik zou zeggen maak Job voor et leven fractievoorzitter PvdA.

william7055 | 16-12-10 | 10:12

Stukje slaat helemaal nergens op. We hebben in Nederland grote problemen met Marokkaanse en Antilliaanse jongeren. Met de islam heeft dat echter niets te maken. Op de Antillen is nog nooit een koran aangetroffen. Als je denkt dat Marokkaanse jongeren winkels beroven, omdat ze moslim zijn, heb je er niets van begrepen.

bintang | 16-12-10 | 10:12

En ik zing: Denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwart wit.... Tralalalala

Hooijstra | 16-12-10 | 10:09

DANNY3960 | 16-12-10 | 09:59
U hebt verstand van drankjes, dat zie ik zo.

ecologiste | 16-12-10 | 10:09

me,myself and IK | 16-12-10 | 10:05
Makkelijk he? En de fascisten zijn altijd de mensen die anderen in hokjes plaatsen.
Allemaal. Zonder uitzondering. Zeker die rechtse lui. Bah.
/ironie

Koekje-dr-bij? | 16-12-10 | 10:08

De grootste overeenkomst tussen rechtse en linkse partijen in het westen is dat ze constant op zoek zijn naar de nieuwe Hitler. Dat is namelijk lekker makkelijk te duiden en je weet meteen wie er goed en fout zijn.

me,myself and IK | 16-12-10 | 10:05

Jean826 9.27
over welke smerige önderdrukkingsoorlog hebt u het eigenlijk ?
De Druzen, de christelijke en islamitische Arabieren ( Palestijnen ) en de Israéiies zijn de enigen in het Midden Oosten die in een vigerende democratie leven.
Er zijn door Hamas en Hezbollaz in 2010 vrijwel geen aanslagen gepleegd en Israèl heeft derhalve gelukkig niet hoeven te reageren. Het zijn juist deze fascistoìde organisaties die met daadwerkelijk hulp van onfrisse regimes als Iran en Syriè en de politiek morele steun van onfrisse figuren als van Bommel en Duysenberg ' het leven van zowel de al dan niet seculiere joden in Israèl als de aldaar wonende Palestijnen in de waagschaal zetten. Wel is het vernederend hoe met name de grenstroepen de Palestijnen dwarszitten wanneer ze van het ene naar het andere gebied moeten of willen. Dit valt niet te ontkennen.

Jan Boule | 16-12-10 | 10:04

prived pile | 16-12-10 | 09:53

De Spanjaarden hebben er ervaring mee, ze zijn zo'n 400 jaar bezig geweest om ze er weer uit te krijgen.

DANNY3960 | 16-12-10 | 10:04

ecologiste | 16-12-10 | 09:55

Indien u melk belieft, melk koken en opkloppen, (i.p.v. water) toefje cacao poeder erbij en wakker worden.

DANNY3960 | 16-12-10 | 09:59

Echt nieuws is het niet want het is volgens mij al 2 dagen oud. Feit blijft dat Job compleet de weg kwijt is. Ik ga binnenkort maar eens een vuurtje opstoken tijdens een verjaardag. Gewoon vragen wie er ronduit voor uit durft te komen PvdA te stemmen en dan heerlijk etteren.

Terpetijnzeikert | 16-12-10 | 09:55

Theodoros | 16-12-10 | 09:25

Nescafé met een beetje kokend water erover werkt ook prima, tenminste als je er aan gewend bent.
Cadeautje:
www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID...

ecologiste | 16-12-10 | 09:55

@Ephimenco
Charisma van een straattegel? Die heb je van mij, ouwe snoepert!

Koekje-dr-bij? | 16-12-10 | 09:53

We zijn langzaam aan het aansturen op escalatie en dankzij gasten als cohen gaat dat waarschijnlijk nog lukken ook. De Moslims gaan verdreven worden van het wereld toneel tot ver buiten de grenzen. De verlichte mens kan gewoonweg moeilijk met moslims door 1 deur, het botst veel te veel met elkaar.

prived pile | 16-12-10 | 09:53

Che_cuevara | 16-12-10 | 09:47
Niet alleen marokkaantjes, ook 9/11, madrid, londen, zweden en de tig terreuraanslagen elders op de wereld. PVV wilt dit niet in Nederland. Waarschijnlijk de andere partijen ook niet, maar de PVV benoemt de angst die dit inboezemt.
Of angst altijd een slechte raadgever is, moet nog maar blijken.

polt | 16-12-10 | 09:53

kwark001 | 16-12-10 | 09:49
Wat bedoelt U? *Koffie zetten gaan doet*

MiaWallace | 16-12-10 | 09:53

CaptainSubtext | 16-12-10 | 09:17
Vervang Cohen door Wilders, Wilders door Coghen, moslims door PVV-stemmers en Islam door PVV en je verhaal klopt nog steeds. Ik bedoel, wat je Wilders verwijt kun je je de bestrijders van Wilders evenzeer verwijten. Met andere woorden, de technieken en tactieken zijn dezelfde en zelfs het gedacjtengoed van waaruit de eigen positie wordt verdedigt is dezelfde. Dat is het dilemma hier.
Wat Cohen hier willens en wetens doet is met uiterste middelen pogen om de ene groep tot slachtoffer te definiëren en een andere groep tot dader. De metafoor die hij gebruikt is de meest verregaande die voorhanden is en laat totaal geen ruimte voor enige nuancering.
Ik kan dat niet anders uitleggen als een wanhoopspoging van een zwak politiek leider die kennelijk geen middelen meer heeft om op eigen kracht, vanuit een eigen visie en met eigen daadkracht iets te doen aan een inbalans in onze samenleving die inmiddels door niemand meer ontkend kan worden.

Schoorsteenveger | 16-12-10 | 09:51

Met Job in de opositie heb je geen meerderheid in het kabinet nodig. De rest van de opositie sluit zich toch meteen bij je aan zodra Job zijn scheur opentrekt.
Kan aan mij liggen, maar elke keer als ik Job Cohen zie vind ik hem lijken op een buikspreekpop.

DingleBerry | 16-12-10 | 09:51

JeanB25 | Opzouten nou halve gek met je Joopgeïnfecteerde sick mind. Ga eens lekker bij Gretta uithuilen of laat je pijpen door Harry van Bommel.

dubbert | 16-12-10 | 09:50

Jos Collignon's cartoon: Limburg aan de Dode Zee... dat klinkt goed! Doen!

polt | 16-12-10 | 09:50

@ Mia Wallace 9:34:

Maar wie of welke groep in de pvda heeft die zak dan op het paard willen zetten?
Het is niet alleen een Cohen die daar de weg kwijt is, vergeet dat niet.
Een CDA mag dan een gammele troep lijken, maar een pvda is duidelijk door en door verrot tot het merg toe.
Deze kliek moet verdwijnen voordat hun schades aan dit land niet meer te herstellen zijn op welk gebied dan ook.
Het verziekte onderwijs, de achtergebleven en verwaarloosde infracstructuur op wegenbeheer, de finaal uit de klauwen gelopen immigratiepolitiek, verwaarlozing en zelfs negering van veiligheid, links geinfiltreerde rechtsspraak systemen, NGO,s die
al plunderend en belastinggeldverziekend bezig zijn en ga maar door en door en door .
Deze ellende is voor 100 % op het conto aan een pvda te danken.
Misselijk wordt er van en dit moet stoppen, hoe dan ook.
Hoe eerder dat zooitje opgedonderd is, des te beter is het voor dit land.

The eimer | 16-12-10 | 09:50

@Sliptong | 16-12-10 | 09:47
Job is een laffe bruinwerker in de moslimhollen. Niks-nie stemmen. Pure lafheid!

stekelige | 16-12-10 | 09:49

MiaWallace | 16-12-10 | 09:48

Precies! Doet u ook lekker aan mee, toch?

kwark001 | 16-12-10 | 09:49

Ik hoop van harte dat die cootje nog ff aanblijft wat graaft die een diep gat voor zn partijtje

prived pile | 16-12-10 | 09:49

MiaWallace | 16-12-10 | 09:43
De politiek is wakker geschud, maar de Islamtische geemenschap zal weinig voelen voor de woorden van Wilders. Wat dat betreft is het géén verstandige tactiek, want hij creëert geen bondgenoten in die gemeenschap. Het heeft dus een positieve werking en een negatieve werking. Dan heb ik het ook nog niet eens over de manier waarop sommige van zijn kiezers allochtonen lastigvallen, omdat zij zich nu gerechtvaardigd voelen dat te doen, vanwege de woorden van hun leider.

Ik heb deze discussie wel eens gevoerd met anderen, maar ik blijf erbij; die mensen die geweld plegen tegen deze verketterde bevolkingsgroep zijn zelf verantwoordelijk, maar Wilders is ook zelf verantwoordelijk voor zijn woorden én het effect dat oplevert in de samenleving. Dus wat dat betreft weet ik niet of het allemaal zo tactisch is van deze mijnheer.

CaptainSubtext | 16-12-10 | 09:49

Superior Bastard | 16-12-10 | 09:46
U hebt gelijk hoor, maar de Nederlanders zijn doodsbang. Omdat elke keer als ze voor zichzelf opkomen, het deksel op hun neus krijgen...

MiaWallace | 16-12-10 | 09:48

Euh, het is nog vroeg en ik heb hoofdpijn. Ik ga nu geen 8 links aanklikken, Job is sowieso wereldvreemd en Auschwitz he ik reeds bezocht. Nu ik er aan denk, he Job, doe Auschwitz even man, entree is gratis.

DANNY3960 | 16-12-10 | 09:48

@henk janssen3714 | 16-12-10 | 08:51
En waarom is de PVV zo groot geworden denk je?
Om dat het gevaar al langer bestaat voor de PVV er was.
Wie is dan de schuldige? De PVV is gewoon een gevolg van de rotigheid, uitgehaald door die "marokkaantjes ".

Che_cuevara | 16-12-10 | 09:47

'Colaboratie' is freudiaans voor collaboratie...@09:44...
En... Sylvain is een held..!

stekelige | 16-12-10 | 09:47

@stekelige | 16-12-10 | 09:44
Stemmen stekelige. Stemmen. Niets meer, njets minder. Ook al gaat dit ten koste gaat van Nederland en haar welwillende inwoners. Er moet pluche gekleefd worden. Dat moet = regel bij de pvda. En dat Job nog maar lang aan mag blijven bij de pvda.

Sliptong | 16-12-10 | 09:47

Want gedeelde smart is halve smart.

ecologiste | 16-12-10 | 09:47

The eimer | 16-12-10 | 09:31

U bent niet de enige. Ook Pim Fortuyn tot 1989 lid van de PvdA dacht er zo over en Vadertje Drees heeft er al al 40 jaar terug voor gewaarschuwd.
Ik vind eigenlijk dat al die partijleden die de laatste 40 jaar topbanen hebben gehad bij de overheid (allemaal politieke benoemngen) de rekening moeten betalen met al hun vermoge dat ze bij elkaar gegraaid hebben. Dus de topambtenaren en topmanagers bij de ministeries, de provincies, de gemeenten, de waterschappen, de directeuren van de woningcorporaties, de integratiebureaus, het onderwijs, gezondheidszorg, en ga zo maar door.
Dames en heren graaiers wilt u nu even uw openstaande rekening van meer dan 200 miljard euro aan het NL volk vereffenen? E natuurlijk in het vervolg tot aan uw deaud elk jaar 7 miljard ophoesten? Dank u wel.

ecologiste | 16-12-10 | 09:46

Politieke leiders moeten toch het volk vertegenwoordigen?
Ik ken echt helemaal niemand die zo ver van het padje is en van het volk af staat als Job Cohen. Job, neem je verantwoordelijkheid en pak je biezen!
*pek en veren halen gaat*
Job, rot op!

DingleBerry | 16-12-10 | 09:46

kwark001 | 16-12-10 | 09:43
Oei, u solliciteert naar een plaats op onze uiterst strijdbare roeiboot? Eerst gaan we Iran veroveren en dan gaan we hier in NL huishouden. Hij moet nog opgeblazen worden, begin maar vast!

MiaWallace | 16-12-10 | 09:46

MiaWallace | 16-12-10 | 09:43
Uw laatste zin: Daar kunnen de Nederlanders zelf het meeste aan doen. Voor een betere positie heb je doorgaans de overheid niet nodig.

Superior Bastard | 16-12-10 | 09:46

Doeiiiii Jobje...

peetd2 | 16-12-10 | 09:45

* chips en bier pakken doet *

Sliptong | 16-12-10 | 09:45

Job geeft zijn lafhartigheid steeds meer handen en voeten. Wat denkt de sukkel te bereiken met zijn laffe colaboratie met de Islam?

stekelige | 16-12-10 | 09:44

@Causa Sui | 16-12-10 | 08:51
Heeft hij wel meer. Inschatingsfoutjes

Che_cuevara | 16-12-10 | 09:44

CaptainSubtext | 16-12-10 | 09:39

De tijd van gezever en pc geleuter is voorbij.

kwark001 | 16-12-10 | 09:43

CaptainSubtext | 16-12-10 | 09:39
Okee, dat is al heel wat, het beestje bij zijn naam noemen. Ik denk dat een eventueel gebrek aan nuance niet te wijten is aan domheid bij Wilders, het is meer een tactiek. Even wakker schudden die hap en een inhaalslag maken, anders wordt het niets. Het gaat om het resultaat, en hopelijk wordt dat: minder ongewenste buitenlanders en een betere positie voor de Nederlanders.

MiaWallace | 16-12-10 | 09:43

Vroeger op school werd er al altijd gezegt als er een er wat uithaalde.
De goede moeten lijden voor de kwade en dat is nu niet anders.

compleet nutteloos | 16-12-10 | 09:39

MiaWallace | 16-12-10 | 09:30
Het is goed dat DAT gebeurt(dat dat ettiketje een keer wordt geplakt), maar de manier waarop geert Wilders het doet is buitengewoon schadelijk. Meer nuance, meer bedachtzaamheid bij kritiek op bepaalde bevolkingsgroepen is geboden. Trouwens, dat geldt voor het regeren in de algemeenheid. Dus ja kritiek, nee stigamtiseren en verketteren. Wilders is te ver doorgegaan en richt nu alleen maar schade aan. Ja, wij weten het onderhand wel, er is wat mis.

CaptainSubtext | 16-12-10 | 09:39

Net nog even op Joop geweest, maar geen woord over Job

Karel Kruizenruiker | 16-12-10 | 09:38

JeanB25 | 16-12-10 | 09:27

Inderdaad treiterijen over en weer tussen Joden en moslims, Israeli's en arabieren. Maar waarom hebt u liever 100.000 Marokkanen in NL dan 500.000 Joden in Israel?
Marokkanen hebben toch een enorm groot eigen land? Wat hebben die hier te zoeken? Vriendschap of toch treiterijen en ons geld?
Joden hebe ons voorspoed gebracht en ons nooit getreiterd. Ik begrijp uw punt niet.

ecologiste | 16-12-10 | 09:36

And again, that's not what he said.

antiwilderts | 16-12-10 | 09:35

Je zal Cohen stemmer zijn (PvdA) en lekker af hebben gegeven op Greet, nou dan zal het voorlopig wel stil worden aan de eettafel.
Ik kijk met veel plezier uit naar de Provinciale verkiezingen!

funkyd | 16-12-10 | 09:34

The eimer | 16-12-10 | 09:31
Ik ken iemand die zich jarenlang voor die club heeft ingezet, helemaal voor niks, en die daar vervolgens op zo'n grove en ondankbare manier aan de kant wordt gezet, daar heb ik ook mee te doen. Die mensen kozen voor de sociale basisprincipes, uit loyaliteit, en ze hebben gewoon een paard van Troje binnengehaald.

MiaWallace | 16-12-10 | 09:34

The eimer | 16-12-10 | 09:31
Ik heb dit hoogverraad aan de oorspronkelijke achterban al vaker aan de kaak gesteld. Het is triest dat dankzij de pvda een pvda + buitenlanderhaat in de vorm van de pvv is ontstaan.

Superior Bastard | 16-12-10 | 09:34

Onder draaikont Bos stond de pvda in de peilingen ook op een enorm verlies. Vlak voor de verkiezingen kwam de wisseling van de wacht, met ondersteuning van de enorme media-campagne van o.a. de PO, en werd dat verlies weer zeer beperkt. Bij de volgende verkiezingen zal er wel weer een nieuwe redder van de samenleving bij de pvda opstaan die vervolgens ook weer enorm gehyped wordt waarna het klootjesvolk toch opnieuw pvda zal stemmen. Vicieuse cirkel, het volk verdient gewoon niet beter.

spanarchist | 16-12-10 | 09:33

Is Job Cohen nu al exit, ontslagen, weggebracht, opgetieft?

Of wordt hij door zijn linkse facistische aanhangers geprezen voor zijn
"FATSOENLIJKE OPPOSITIE" ?

Creaguurder | 16-12-10 | 09:33

Vooral lullig voor de moslims, om ze met Jodentuig te vergelijken

prrrr | 16-12-10 | 09:32

Wat ik wel betreur is dat de voormalige leden van de pvda, de arbeiders, nu geconfronteerd worden met een partij met leiders die al vuilspuitend en wroetend hun basisprincipes verpatsen.
Ik heb daar echt mee te doen.
En dat meen ik.

The eimer | 16-12-10 | 09:31

CaptainSubtext | 16-12-10 | 09:26
Lieve lieve Captain, ik kan het geen genuanceerde en zeker geen weldoordachte opvatting noemen als u de feiten omdraait. De Marokkaantjes begonnen met kloodtzakken, daarna durven pas enkele mensen hun voorzichtig een etiketje "misschien toch wel niet zo leuk en aardig" op te plakken, want in het zorvuldig geregisseerde Bukken-maar-Nederland mag je niet meer zeggen waar het op staat. Waarom? Omdat de islamitische aso-club mensen als Cohen een platform blijft geven.

MiaWallace | 16-12-10 | 09:30

CaptainSubtext | 16-12-10 | 09:25

Ehm het klootjesvolk? Ah u bent verheven?? Der überMensch...?
Geert Wilders POLITICUS VAN HET JAAR! <--- leest u even Captain.
Man blijf lekker met je ogen dichtzitten. Het is inderdaad nog eens zo dat het hele gelul omtrent die verschrikkelijke pedozaak (NL zat weer eens te slapen want niemand had iets door alhier maar wel tappen op illigale software downen etc.) kon plaatsvinden onder het knappe burgervaderschap van Cohen. Wanneer neemt die kerel zijn verantwoordelijkheid. Hoe serieus is deze meneer nog.

Rest In Privacy | 16-12-10 | 09:29

@ CaptainSubtext | 16-12-10
Heb je een linkje naar dat onderzoek, want ik geloof er geen bal van.

me,myself and IK | 16-12-10 | 09:29

.. ik begin een beetje te wennen aan marokkaans straattuig, die stomme hufters weten niet beter omdat ze in alles gelijk krijgen.
Woedend wordt ik echter van bestuurlijke misbaksels als job cohen, die geen enkele oplossing aandragen, de boel de boel laten en maar blijven hameren op het "rascisme" van gewone Nederlanders.

Jan Passant mk2 | 16-12-10 | 09:29

Wat een waanzinnig stomme opvatting van Cohen! De man lijkt mij rijp voor de witte jassen.

Alexander de Kleine | 16-12-10 | 09:29

klaartjewijn | 16-12-10 | 09:17

Als je niet policor bent wordt je gecensureerd. Moet je nagaan ik heben tientallen jaeneen abonnement gehad op de Volkskrant maar een kritisch woord over de PvdA en ik werd uit hun forum gegooid. En ook bij Elsevier toen ik positief was over Jasser Arafat. Dat mag daar kennelijk niet. Zowel links als rechts maakt zich schuldig aan censuur behalve hier op GS als je tenminste niet grof wordt. Daar kunnen de andere media incl. de Joop een voorbeeld aan nemen.

ecologiste | 16-12-10 | 09:28

@ecologiste | 16-12-10 | 09:17
Als je goed nadenkt over mijn uitspraak dan vind ik in feite dat Cohen gelijk heeft. Beide groepen gaan op een uiterst respectloze manier om met hun naasten. Het verschil is dat in Israel een smerige onderdrukkingsoorlog met vele doden aan de gang is, en in Nederland (vooralsnog) niet. Het feit dat een groep moslims in Nederland buurtbewoners terrorisseert (waar ik ook last van heb), heeft alles te maken met 'onze' softe aanpak. Cohen geeft in dit interview ook nog eens impliciet aan daar een grote rol in gespeeld te hebben.

Maar het gaat mij te ver om joden als slachtoffers te zien en hen vrij te pleiten van hun aandeel in de vergrote tegenstelling tussen joden/moslims/andersgelovigen. Dat is mijn grote kritiek op Wilders, en ook Cohen slaat de plank hier mis.

JeanB25 | 16-12-10 | 09:27

Wat Job zegt is al máánden communis opinio op de NRC redactie. Geen grap. Als je ze wijst op het Godwin-gehalte ervan halen ze de schouders op. 'Het is toch zeker zo?' hoor je dan.

FustViking | 16-12-10 | 09:26

MiaWallace | 16-12-10 | 09:23
Dat was geen sarcasme. Maar dat wist u misschien al. Het is toch wel erg, dat een genuanceerde, belezen, weldoordachte opvatting anno 2010 als sarcasme wordt gelzen.

En nee, dit was ook geen sarcasme.

CaptainSubtext | 16-12-10 | 09:26

Je zou overigens ook bijna denken dat Jobje stiekem een medestander van Wilders is en hem even helpt door de PvdA van binnenuit te slopen.

Pizzapunt | 16-12-10 | 09:26

Ach, Job kraamt ook maar uit wat 'm opgedragen wordt door zijn Meesters in Ryad.

Niets maar dan ook niets meer van die man aantrekken. Passé, net als z'n hele PvdA.

Reinaert | 16-12-10 | 09:25

Marcus Porcius Cato | 16-12-10 | 09:12
De islam is zeker een nieuw soort nazistisch regime.
Maar nee dit is geen godwin want een vergelijking gaat niet op want de islam is al veel verder gevorderd in het veroveren van de gehele wereld. En het verzet, dat komt maar niet op gang. Bedankt Job!

wakkere_nederlander | 16-12-10 | 09:25

Eens kijken of mijn Senseoapparaat het nog doet.

Theodoros | 16-12-10 | 09:25

Ferrari-racer | 16-12-10 | 09:23
Wilder reageert wederom niet inhoudelijk, maar komt met allerlei krachttermen. Het klootjesvolk smikkelt, de maatschappij lijdt.

CaptainSubtext | 16-12-10 | 09:25

Prachtige politieke zelfmoord! Die haalt de kerst niet...

Pizzapunt | 16-12-10 | 09:24

" Uitspraak Cohen snijdt geen hout"
Mwah, hij rooit er aardig op los, in het grote PvdA-bos.
Zo'n bekwame houthakker kom je nog zelden tegen.

Jackanders | 16-12-10 | 09:24

Job, de ‘Verzoener in extreme tijden,’ (NRC-Handelsblad op de voorpagina van 12 maart 2010).
“Hoe groot moet de radeloosheid over de opkomst van het populisme wel niet zijn, dat zoveel wordt verwacht van de oud-burgemeester van Amsterdam? En wat zegt dat verlangen naar een wisseling van de wacht eigenlijk over de generatie politici die het land sinds Fortuyn heeft geregeerd?”
www.vlaamsbelang.be/0/7109/

Fijnstoffer | 16-12-10 | 09:24

Cohen zou eens moeten bedenken waarom de PVV zo groot is geworden. Maar aangezien het hem al de grootste moeite kost om de boel, en zijn verstand, bij elkaar te houden, zal dat wel niet gaan lukken.

Superior Bastard | 16-12-10 | 09:24

CaptainSubtext | 16-12-10 | 09:17
Ik erken en waardeer uw goed verdekte sarcasme, hulde!

MiaWallace | 16-12-10 | 09:23

Net zijn commentaar gehoord over de commotie rondom zijn opmerkingen.

Cohen bedoelde niet de jaren 40-45, maar trekt slechts een vergelijking met de jaren 30 uit Nazi-Duitsland.

Wat is het toch ook een lafaard, hij probeert zich er nu weer onderuit te lullen.
Ik bedoel wie neemt deze man nog serieus............

Oh ja, en wie was er burgemeester in Amsterdam toen de klacht van ouders tegen het Hofnarretje niet goed is beoordeelt?

Of worden we daar niet meer over afgerekend........... Kabinet Kok had nog stijl door op te stappen toen bleek dat de Nederlandse regering medeverantwoordelijk was voor het bloedbad in Scebrenica.

En zo kunnen we er nog wel een aantal zaken bijhalen.

Job hou de eer aan jezelf...............

Fleggel | 16-12-10 | 09:23

Geert Wilders reageert per sms op het interview:
,,Cohen, hmm is dat niet die nr. 12 van de politicus van het jaar? Zijn vergelijkingen van moslims nu met de joden in de 2e wereldoorlog is te walgelijk en abject voor woorden. Het tegengaan van de islamisering en stevig aanpakken van bijv. criminele marokkanen is het puinruimen van de puinhoop die juist de PvdA van Cohen van pappen en nathouden, theedrinken en de boel bij elkaar houden heeft veroorzaakt. Cohen is nu echt volledig de weg kwijt, slaat in paniek als een wilde om zich heen. Hij is echt over zijn houdbaarheidsdatum als PvdA-leider heen. Groet, Geert.”

Wat een koning!! Vanaf het eerste uur altijd al geroepen Geert +1 van Ferrari-racer! (Echt je zal toch de PvdA hebben gestemd, wat een sukkel voel je je dan)

Rest In Privacy | 16-12-10 | 09:23

kwark001 | 16-12-10 | 09:20
Dat, heb ik niet geschreven.

CaptainSubtext | 16-12-10 | 09:22

DingleBerry | 16-12-10 | 09:14

Ónze kudtmarokkanen... nee niet die van de meeste NL-ers maar wel die van de gevestigde politiek.

Voorlopige oplossing van het probleem (terugkoppeling wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet):

Laat al die leden van de gevestigde partijen er ieder 4 adopteren dan hebben de partijlozen, die ze om te beginnen nooit hebben gevraagd naar hier te komen, er ook -althans financieel- geen last van.

ecologiste | 16-12-10 | 09:22

CaptainSubtext | 16-12-10 | 09:17

Dus voor Wilders waren er geen problemen met moslims?
Dhimmie!

kwark001 | 16-12-10 | 09:20

Cohon: totaal wereldvreemd en gestoord. Maar een normale PvdA'er dus.

MarV | 16-12-10 | 09:20

ecologiste | 16-12-10 | 09:01 LOL @ hahaha
Droef Toeter | 16-12-10 | 08:50 LOL @ looking for a new Job, Cohen?

wakkere_nederlander | 16-12-10 | 09:19

Kom, kom, Job heeft het echt niet zo bedoeld en zal ongetwijfeld vanavond op de Staatstelevisie een podium krijgen om 180 graden draaien. Niets aan de hand, gewoon doorlopen.

DeRoyVanZuipensteijn | 16-12-10 | 09:19

Het mag onderhand duidelijk zijn dat Wilders lijdt aan een onherroepelijke vorm van confirmation bias. Alles wat zijn theorie over de Islam bevestigt wordt onthouden en meegenomen, alles wat het beeld dat hij heeft van de Islam tegenspreekt of zelfs nuanceert wordt vergeten. Door deze kwaal maakt hij het zo bont dat zijn naam synoniem is geworden met haat jegens de Islam, maar nog vaker haat tegen Moslims(Alhoewel hij dit laatste ontkent).

Wat volgt, zijn uitspraken die Moslims en andere andersdenkenden beledigen en vernederen. Tevens zijn er een hoop Moslim kinderen die steeds banger worden voor het Nederland waarin zij opgroeien. Dan komt het volgende psychologische effect in werking, de ettiketeringtheorie. Als je maar vaak zegt tegen iemand dat hij/zij niet deugt, dan gaat zo iemand er zich(onbewust!) naar gedragen. Criminelen die bijvoorbeeld hard veroordeeld worden(nog zo'n stokpaardje van de PVV), krijgen zelf ook de indruk dat zij niet deugen, en gaan er zich na gedragen. Overigens werkt deze ettiketeringtheorie ook in positieve zin, dus wanneer Cohen zegt dat Moslims hun best doen te integreren en mee te dragen aan de samenleving, gaat daar bij voorbaat een positieve werking van uit. Wilders doet het tegenovergestelde. Zijn manier van het integratievraagstuk benaderen zal alleen maar een averechtse werking op de Islamtische gemeenschap hebben.

Kortom, al zou Wilders het nog zo goed bedoelen ten op zichte van Moslims, door wat hij zegt en de toon(die vaak nog schrikbarender is dan de inhoud) waarop hij het zegt maakt hij meer kapot dan hij lief is. Het is dus, dom. De manier waarop bijvoorbeeld iemand als Halsema of Cohen het debat benadered is vruchtbaarder.

Om de boel nog verder te relatieveren; hier in het Zuiden van Brabant heb ik totaal geen last criminele Marrokanen/Moslims, het is ook voornamelijk grots stadproblematiek, en nog meer: randstandproblematiek. Het valt mij dan ook op dat het altijd gaat over Amsterdam, Rotterdam, etc. maar niet over Erp. Daar wonen ook Marrokanen, maar die zijn sociaal minder onbeholpen in een klein dorp. Het ironische is, dat mensen die in die 'probleem gebieden' wonen, vaak pro-Islam stemmen en mensen in kleine dorpen anti-Islam(onderzoek wijst dit uit). Het leven is bijzonder.

CaptainSubtext | 16-12-10 | 09:17

@Marcus Porcius Cato
Ik sta op een zwarte lijst, denk ik. Al praat ik hen naar de mond, wordt ik niet geplaatst. Noord Korea is er niks bij.

klaartjewijn | 16-12-10 | 09:17

Misschien kan Job bij Gretta -Antisemiet- Duisenberg in de leer en iets moois zeggen over 6 miljoen moslims.

Dick Luyenlomp | 16-12-10 | 09:17

JeanB25 | 16-12-10 | 09:07

En als u ze nu moet betalen? En als ze u nu beroven, verkrachten, steken, bespugen, uw buren zijn die nooit goeiendag zeggen maar waarvan wel de kinderen u elke dag treiteren?

ecologiste | 16-12-10 | 09:17

Van SN gisteren, dit comment:
De stelling is een godwin. Discussie overbodig. Afvoeren die hap.
Kelele Nyingi | 15-12-10 | 13:52

Says it all.

Superior Bastard | 16-12-10 | 09:16

henk janssen3714 | 16-12-10 | 08:51
Ik wil niet alle dyslectici over één kam scheren, waarschijnlijk is het een kleine groep die het voor de grote meerderheid verpest, maar door jou zou ik bijna een hekel aan ze krijgen.

Cuyahoga | 16-12-10 | 09:15

@ klaartjewijn | 16-12-10 | 09:11
De Joop zijn net zulke vuige leugenaars als Job Cohen.

Marcus Porcius Cato | 16-12-10 | 09:14

Wat een idiote uitspraken van Job Cohen.
.
De vergelijking van de Joden en de Marokkanen nu is volkomen absurd en heeft niets met de realiteit te maken.
Door zulke uitspraken maakt Cohen zich ongeloofwaardig en belachelijk.

pimpernel. | 16-12-10 | 09:14

"Wat zou er gebeurd zijn als we hier een soort Fortuyn hadden?" vroeg Cohen aan Oudkerk. "Hetzelfde, antwoordde deze, "Want het zijn wel kutmarokkanen - zo kan je dat niet zeggen". Cohen benadrukte hierop: "ónze kutmarokkanen...".
(Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Rob_Oudkerk)

DingleBerry | 16-12-10 | 09:14

OMG ook die laatste alinea op pag. 7 van de Televaag: weer zo'n moslim die de kans schoon ziet om de hem aangeboden slachtofferrol met beide handen aan te nemen. Ze gaan het op deze manier ook nog echt geloven. Zucht.....

need i say more | 16-12-10 | 09:14

Na de statenverkiezingen en de zeer waarschijnlijke dramtische daling van club van Job mag hij de roelstoel van zijn vriendin gaan duwen. Opzouten met zo'n achterlijke ziekzak.

Real Opperprutser | 16-12-10 | 09:13

Jan Passant mk2 | 16-12-10 | 09:08

Ze zijn van alles los en wanneer een ondergeschikte iets zegt of doet dat tegen de belangen ingaat van dit maffia-netwerk dan wordt hij of zij met een vileine smoes omkleedt gewoon ontslagen en voorgoed persona non grate verklaard terwijl mdie persoon zoveel goeds had kunnen betekenen voor de maatschappij. Zo maken deze zowel mlinkse als rechtse boven-ons-gestelden met hun geime machtsnetwerken de NL maatschappij volledig rot en kapodt zonder dat ze zelf hoeven te lijden want voor hun iser altijd een mooi baantje weggelegd, de landverraders.

ecologiste | 16-12-10 | 09:13

Vanavond weer even uithuilen bij DWDD en of P&W en we lullen nergens meer over.

Karel Kruizenruiker | 16-12-10 | 09:13

Ik dacht eigenlijk dat Moslims de nieuwe Nazis waren. Kan iemand mij vertellen waarom de wereld bij Linksch menschen altijd op zijn kop staat ? Job Cohen is knettergek.

Marcus Porcius Cato | 16-12-10 | 09:12

Dank je wel, Job Cohen, een prachtcadeau voor dit land, zo vlak voor de statenverkiezingen. Doe je wel het licht uit, als je de PvdA als laatste verlaat.
By the way, ik heb deze kwestie gisteren willen aanhalen in een comment bij joop.nl, maar werd natuurlijk niet geplaatst.

klaartjewijn | 16-12-10 | 09:11

Zo, even olie op het vuur gegooid op de Twitters. And now we wait...

Tommygunner | 16-12-10 | 09:11

Ephimenco... kots, kots. Wat een nare, ranzige onechte man. Lult iedere popiwind mee. Net Jan Mulder. Veel schreeuwen, weinig verstand... "Ja toch Femke..."?

grote haas | 16-12-10 | 09:11

Er is maar 1 bevolkingsgroep die vergelijkt kan worden met de Joden en dat zijn absoluut niet de moslims. De islam is de nieuwe bezetter! Natuurlijk komt daar verzet tegen, NATUURLIJK! Pim Fortuyn, Geert Wilders dat zijn ware verzetsstrijders die met gevaar voor eigen leven het vrije Nederland verdedig(d)en. Je kan in Nederland nog steeds niet openlijk sympathie uitspreken voor het verzet. Dat is absurd! Het zou juist andersom moeten zijn, dat je je KAPOT moet schamen om aanhanger zijn van die gruwelijke barbaarse middeleeuwse ideologie, de islam.

©2010 Wakkere Nederlander. Dit reaguursel bevat geen racistische elementen.

wakkere_nederlander | 16-12-10 | 09:10

Snap nog steeds niet dat hij zijn eigen afkomst zo aan het uitkotsen is.
Job naar de 0 zetels en dan lekker thee drinken met je vrienden!

Opkikker | 16-12-10 | 09:10

@John Toroflex | 16-12-10 | 09:07

Ga jij effe lekker in bad met een tosti-ijzer, teringmongool.

Biff Eagleburger | 16-12-10 | 09:10

JeanB25 | En ik heb liever 1000.000 Belgen in Nederland.

dubbert | 16-12-10 | 09:08

Het meest tragische is dat figuren als job cohen hier in Nederland al tientallen jaren de dienst uitmaaakten - en dat nog steeds doen. Verplichte blindheid heerst er voor deze flapdrollen, als in het sprookje van de kleren van de keizer.

Jan Passant mk2 | 16-12-10 | 09:08

Wat Job stelt, in historisch comparatieve zin, kan onzin zijn. Het ontkennen van zijn stelling kan net zo goed onzin blijken. Of heeft iemand hier een glazen bol?

Drs.. Gelul | 16-12-10 | 09:08

Joden, moslims: allemaal één pot nat. 65 jaar Israel heeft ons geleerd dat treiterijen en onderdrukking voor beide bevolkingsgroepen geen vreemd verschijnsel zijn. Ik heb liever 100000 moslims in Nederland dan 500000 joden in Israel.

JeanB25 | 16-12-10 | 09:07

-weggejorist-

John Toroflex | 16-12-10 | 09:07

In ruil voor een aardige bestuursbaan heeft Job dus goed geluisterd naar Rutte's oproep om of VVD, of CDA of PVV te stemmen.

ecologiste | 16-12-10 | 09:07

henk janssen3714 | draait de zaak om. 'onderbuikgevoelens' zitten geheel bij Cohen en niet bij Wilders. Die laatste heeft geen zin in een Kalifaat. De eerste is samen met van Bommel en Arjan El Fassed bereid vandaag nog het Kalifaat in te stellen. De bruinhemden onder aanvoering van Cohen kunnen hun Kristallnacht zo beginnen! Vroeger waren het de katholieken die alles omdraaiden, tegenwoordig zie je de nieuwe Anton Mussert bij deze socialistische partijen.

dubbert | 16-12-10 | 09:06

Job , het waren een paar fijne jaren
het ga je goed!

watsinneneem | 16-12-10 | 09:05

mensen, ik heb een nieuwtje...

DE moslim bestaat niet.

DE marokkaanse jongere wel.

Job heeft dus gelijk.

dyzc | 16-12-10 | 09:05

Waarom wil men hierboven Cohen zo graag weghebben?
Ik kan me geen betere PvdA leider voorstellen.
.
*wacht op het uitsterven van de laatste PvdA stemmer*

Carpe Noctum | 16-12-10 | 09:04

Wat heerlijk om te lezen hoe die Cohen de PVDA steeds dieper het moeras indrijft. Ga vooral zo door Job, gaat prima zo.

Mazzeltov | 16-12-10 | 09:04

Cohen was toch de man die instemmend knikte toen Rob Oudkerk het over 'Kutmarokkanen' had?

Heeft Seys Inquart ook lekker thee gedronken met Joodse Hangjongeren toen die weer es met grof geweld een distributiekantoor overvielen en arische meisjes voor hoer uitmaakten?

Nu begrijp ik ook waarom in ww2 homo's in kampen werden gestopt. Dat was natuurlijk opvang voor homo's die door Joodse hangjongeren werden weggepest.

nance | 16-12-10 | 09:03

Cohen je bent echt van het padje af
om je eigen roots te vergelijken met de moslims(islam)
dit kan je toch niet mene
arme joden die met bosjes vergast werden
zie geen vergelijking
was het maar waar dat de geboefte marokkaantjes die zich misdragen zo gestraft
worden ...

Ton5148 | 16-12-10 | 09:03

Het_leuke_zuiden | 16-12-10 | 09:00

Job is knettergek inderdaad.

ecologiste | 16-12-10 | 09:02

Jóduh! Jóóduuhh!

1st Male Lesbian | 16-12-10 | 09:02

Job is going down. In de peilingen dan.

Een werkelijk bezopen vergelijking, die alleen getuigt van weinig historisch besef. De Joden waren goed geintegreerd en aan velen zag je niet eens dat ze Joods waren. Desondanks werden ze vervolgd puur en alleen om hun afkomst, iets waar men uiteraard niks aan kon doen.
Voor zover er vandaag een anti-islam stemming heerst, hebben moslims die echter grotendeels aan zichzelf te danken. Men weigert zich stelselmatig aan te passen, en eist zelfs met regelmaat dat autochtonen zich conformeren aan hun ideeën. Men moet eerst de hand maar eens in eigen boezem gaan steken daar.

Bob Sponge | 16-12-10 | 09:02

Als Cohen vertrekt, kunnen we dan niet even doorgaan en meteen de hele PvdA opdoeken? Ik zou er een stuk beter van slapen.

DingleBerry | 16-12-10 | 09:02

Dan zou ik als mocro maar een beetje dimmen, want voor je het weet zit je op de trein.

frickY | 16-12-10 | 09:02

Joden waren ook naar hier gekomen om hun hand op te houden en waren ook niet in staat om een opleiding af te maken, hahaha.
Joden waren ook verdreven uit hun geboorteland net als de Marokkanen, hahaha.
Marokkanen hebben trouwens ook hun bezette gebieden en hun muur en daar protesteren de Joden altijd heftig tegen wat vaak gepaard gaat met stenen gooien naar de politie en bommen naar Marokkanen, hahaha.
nl.wikipedia.org/wiki/Marokkaanse_barr...

ecologiste | 16-12-10 | 09:01

Het schijnt dat Cohen gepolst is voor een nieuw reclamespotje van de nieuwe Pickwick Rooibosthee.

Job ik zeg doen!

Fleggel | 16-12-10 | 09:00

Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

1st Male Lesbian | 16-12-10 | 09:00

Ik vind Vogelaar wel een geschikte opvolger, ook omdat ik het zo goed voor heb met de PvdA. Levert ook leuke tv op met rutger

Het_leuke_zuiden | 16-12-10 | 09:00

Oyibo zit trillend in zijn tuigje in afwachting van het grote rechtpraat offensief van Jobje en aanverwanten.
Dit kan nog een hele leuke dag worden.

Oyibo | 16-12-10 | 08:59

Was het maar zo'n feest dat dit het einde van de PvdA is, maar er zijn nog zát idioten die met deze uitspraak driftig in hun salonstoeltje mee zitten te knikken.
En volgende kabinet wordt waarschijnlijk gewoon weer PvdA en dan is het voorbij voor niet-gelovigen, joden en homo's..

Pouline | 16-12-10 | 08:58

vergeet je niet om veel en uitputtend vrijwilligerswerk te doen als je aan de kant gezet wordt job, want dat verdoemde wachtgeld wat voor jou klaar ligt , daar betaal ik ook aan mee

ongegeneerd | 16-12-10 | 08:58

Waarom gaat het toch altijd maar wéér over moslims (hetzij indirect). Is er geen leuker nieuws? Ik word er een beetje moe van, levensmoe door de pers en politiek.

1st Male Lesbian | 16-12-10 | 08:57

wachtgeld....... is tegenprestatie schoffelen in de perkjes of theedrinken :)

Herrie Montana | 16-12-10 | 08:56

Jammer dat de PvdA door deze knappe analyse van Job, tot minus 10 zetels dreigt te geraken. Jammer, want Job heeft groot gelijk! Neem eens het gigantische bedrag aan Reichs-soebbzidie dat de Nazi overheid heeft gepompt in het bouwen van nieuwe synagogen. Joden mochten twee nationaliteiten hebben. Kregen ze nog een mooi geel Davidssterretje sterretje voor op hun borst. (Ariers niet!). O ja... de uitkeringen: met gulle hand deelde Seyss c.s. miljoenen uit aan zgn Beistand voor werkeloze of niet werkwillige Joden... Nee Job, knappe analyse. Als je maar Jood was zat je goed in WOII, dat is duidelijk.
'Jobstijding' is een eufemisme!

blackpeace | 16-12-10 | 08:56

Alle dertien goed voor Ephimenco. Het is ook heel simpel in dit geval, maar we hebben een columnist nodig die het duidelijk opschrijft.

Dr. Mabuse | 16-12-10 | 08:56

@henk janssen
'wilders een platform krijgt' ? erm democratie misschien?

ed.. | 16-12-10 | 08:56

Nou Henk janssen,

Waar woon je, zeker in een Roomblank dorpje ergens ver weg van finnen en ander gespuis.
Wake Up!
De Finnen zeggen het zelf, ze willen niet integreren.
Dus ja waar hebben we het dan over?

Facisme is heel iets anders en mensen zoals u zorgen voor een podium voor WIlders door hem te vergelijken met facisten.

Fleggel | 16-12-10 | 08:56

Goed stuk van Sylvain Ephimenco! Die Cohen zou zijn partij en Nederland een dienst bewijzen om nu zijn biezen te pakken. Moslims de nieuwe joden, tjeemig, dan heb je echt geen argumenten meer en het historisch besef van een pinda. NEXT

Tocqueville Esque | 16-12-10 | 08:55

henk janssen3714 | 16-12-10 | 08:51

U heeft geen dossierkennis opgebouwd?

kwark001 | 16-12-10 | 08:55

Het gaat niet meer goed komen met Job. Dit word een langdurige kwelling voor hemzelf en voor zijn partij. Dit wordt een pijnlijk proces, wat we de komende tijd exact kunnen gaan volgen. Prima.

denoorman | 16-12-10 | 08:54

Les nummer 1 voor elke politicus of ambtsdrager: nooit, nee nooit... NOOIT, echt nooit maak je een vergelijking met of toespeling op WOII. Echt, doe het niet. Ook geen metafoor, gewoon niet. Doodlopende weg, niet kiezen. Neehee, niet. Nooit. Nou, omdat je dan meteen op je bek gaat. Niet doen dus. Te gevoelig, nog steeds te vers. En als jezelf Jood bent? NEEHEE, nooit... er is geen uitzondering. Echt. God bestaat.

MichiDutch | 16-12-10 | 08:53

Job Cohen was gepositioneerd als nieuwe premier van de Lage Landen. Dat is gelukkig niet doorgegaan. Het baantje van fractievoorzitter is niets voor hem en hij doet er nu alles aan om met een geldig excuus door de voordeur dan wel achterdeur de wachtgeldregeling in te gaan. ((Dan krijgen we het meisje Hamer weer, mijn god, wat is erger, Cohen of Hamer.)

Het meisje van Yde | 16-12-10 | 08:52

Cohen heeft groot gelijk, het is schandalig hoe die facistische wilders een platform krijgt en dat partijen als CDA en VVD uberhaupt met hem willen samenwerken. het is toch godgeklaagd dat nog geen 70 jaar na WOII we groepen mensen op basis van religie demoniseren. Scfooteriklootzakjes aanpakken? Prima, maar ga mij niet vertellen dat ze rottigheid uithalen omdat ze moslim zijn. De islam is niethet gevaar, dat si de PVV met hun stupide, onderbuiktokkie achterbang. gadver

henk janssen3714 | 16-12-10 | 08:51

Je kan er als burgemeester nog mee wegkomen als je dit soort opmerking maakt tegen je knuffelmoslims achter de gesloten deuren van het koffiehuis, maar daarbuiten , als de rest van NL het hoort, dan kan dat dus niet, meneer Cohen. Inschattingsfoutje?

Causa Sui | 16-12-10 | 08:51

Knap hoor Job; jezelf weer zo buiten de realiteit én voor lul zetten. Zelfs de PvdA-achterban zit nu zwaar te facepalmen en die zijn de afgelopen jaren toch wel wat gewend, qua ongemakkelijke momenten.

Biff Eagleburger | 16-12-10 | 08:50

Laat alsjeblieft Job Cohen in Israël gaan wonen, dat vreedzame paradijsje dat zo aardig omgaat met haar Lebensraum omgeving. Zo dan, Godwinnen wordt het helemaal in 2010. Kutjoden, kutmarokkanen, kutpolitici.

ZDEV | 16-12-10 | 08:50

@sjonnie | 16-12-10 | 08:43

Dus Nederland is een bezet gebied van de staat Marokko. Ja. lijkt het wel op inderdaad.

ontopic: Op zich is dit natuurlijk alleen maar toe te juichen. PVDA op naar de
nul.

TsjaWatDan | 16-12-10 | 08:50

Toedeledokie Job Cohen................. looking for a new Job, Cohen?

Droef Toeter | 16-12-10 | 08:50

go job

sulkava | 16-12-10 | 08:49

Dag Job. Daar gaan je laatste paar zeteltjes. Wat een ongelofelijk domme zet weer.

Requiescat in pace | 16-12-10 | 08:49

Job Cohen is van het padje af. 6 miljoen doden en ontelbaar veel getraumatiseerde joden vergelijken met de lange tenen en het achterbakse calimerogedrag van de moslimgemeenschap. Ontzettende fail Job. Je moeder zal trots op je zijn.

Pouline | 16-12-10 | 08:46

Hebben we het hier over joden, moslims of marokkanen? Volgens mij wordt sinds enige tijd al eea door elkaar gehaald. Mijn overbuurvrouw is Nederlands, maar is ook moslim en leeft daar ook naar.... ongeveer 1 km verderop nij mij id buurt het iedereen satteliettv en ik ken een Marokkaanse jongen die zegt dat hij moslim is maar alles doet wat allah verboden heeft...

Kortom... volgens mij is Job niet de enige die het niet snapt.

dyzc | 16-12-10 | 08:46

-weggejorist-

sjonnie | 16-12-10 | 08:43

Cohen was al te dom voor Amsterdam, maar valt nu echt door de mand.

WillemWordtWakker | 16-12-10 | 08:42

Doei Job, geniet van je wachtgeld.

Conan de Rabarber | 16-12-10 | 08:42

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl