achtergrond

Geenstijl

StarF*cker schiet met scherp

Bukt u even?Gebroken pols of niet, de rel over de schietinstructies van de Nederlandse mariniers in Irak is voor onze StarF*cker reden in de pen te klimmen. Zelden zagen we hem zo boos. Het is tijd dat er nu daadwerkelijk koppen gaan rollen. De eerste die moet opstappen is minister Kamp in zijn kielzog gevolgd door OM-baas De Wijkerslooth. Laatstgenoemde heeft namelijk laten weten dat zelfs waarschuwingsschoten uit den boze zijn voor onze jongens in Irak. "Als het aan het OM ligt worden terroristen door het Nederlandse kamp straks met witte vlaggen ontvangen..."



Prutser De Wijkerslooth moet opstappen...

Wat waren de druiven ontzettend zuur een paar weken geleden voor het volledig op hol geslagen Openbaar Ministerie. De allerhoogste baas van het zootje, mr. Joan de Wijkerslooth, verscheen in NOVA om op dat rare en vooral ongepaste arrogante toontje het volk eens voorgoed uit te leggen wat een crimineel die marinier Erik O. wel niet was, die ZOMAAR een Irakese plunderaar doodgeschoten had. Ik moet zeggen dat Jeroen Pauw die arrogante klootzak tot op het bot fileerde. Zelden zo’n goed interview gezien. Een dag later maakte ook de rechter in Arnhem gehakt van het zogenaamde bewijsmateriaal en mocht Erik O. naar huis.

Wie dacht dat De Wijkerslooth nu wel beschaamd in een hoek zou kruipen had het mis.Vandaag legde NOS de hand op een onthullend briefje die die justitie-gek eigenlijk ontslag zonder wachtgeld zou moeten opleveren. Deze karakterologische minusvariant stuurde dus een schrijven het land door waarin hij fijntjes liet weten dat Erik O. wel degelijk en terecht verdachte was. En waarom dan wel niet? Hij had een waarschuwingsschot gelost in de richting van een groep plunderaars. Die kogel was afgeketst en had een man gedood. Zelfs de vrienden en nabestaanden van deze local lieten de zaak rusten, maar het korps matennaaiers, de Koninklijke Marechaussee, haalde de onderste steen boven en vond iemand die wilde getuigen dat Erik O. niet alleen een waarschuwingsschot had gelost, maar daarbij ook door zijn telescoopvizier had geloerd. Dus een gericht schot. Maar als O. nou zonder te kijken in het wilde weg had geschoten beste meneer De Wijkerslooth?

Maar de brief bleek nog veel spannender. Nederlandse militairen in Irak mogen geen waarschuwingsschoten lossen volgens de geldende geweldsinstructies. Snap je het nog? Dus heeft minister Kamp in de Tweede Kamer doodgewoon voor staan liegen toen hij orakelde op dat malle hoge Twentse toontje van hem dat de geweldsinstructie weliswaar geheim was, maar dat gepast geweld indien nodig toegestaan is. Of zoiets. Lekker motiverend voor de 1100 Nederlandse mariniers in Zuid Irak die onder moeilijke omstandigheden hun werk moeten doen en in moeilijke situaties niet op hun hoogste baas minister Kamp hoeven te rekenen. Want reken maar dat moslimterroristen ook naar het NOS Journaal gluren en weten dat ze in Asawanah bij de Nederlandse troepen met witte vlaggen worden ontvangen. Als het tenminste aan het Openbaar Ministerie ligt. Welke militair wil met zoveel onzekerheid nog naar het front?

Inmiddels lijkt de politiek wakker geschud door het optreden van De Wijkersloooth. D’66-er Bert Bakker wil de Tweede Kamer van reces terugroepen. En uiteraard is onze held Henk Kamp weer weggedoken in zijn geschutspotje. In plaats van eens als een grote kerel achter zijn troepen te gaan staan, weigert hij ieder commentaar. Er zijn ministers om minder weggestuurd.

Kamp moet dus aftreden. Deze zwakke minister zal niet gemist worden en een zwaargewicht zal minister Piet Hein Donner van Justitie maar moeten duidelijk maken wat voor een gevaarlijke gek de hoogste baas van het Openbaar Ministerie is en hoe hij levens van Nederlandse militairen in Irak in gevaar brengt. Diezelfde meester De Wijkerslooth die vorige week diep in het stof boog voor de georganiseerde misdaad en een uitstekende Officier van Justitie als mr. Koos Plooy liet gaan als superofficier voor de georganiseerde misdaad, omdat onze super pg niets extra’s wilde doen voor de veiligheid van zijn zeer bekwame ondergeschikte.

En nog iets: Erik O. schoot niet zo maar. Hij was met een groepje scherpschutters opgeroepen om een aantal Nederlandse collega’s te ontzetten die bij een massale plundering werden bedreigd. En laat nou iedere local bijna tot zijn tanden bewapend zijn. Die hebben echt schijt aan mr. De Wijkerslooth...

PS: De Koninklijke Marechaussee controleerde vandaag met laserguns of Nederlandse militairen niet te hard reden in hun jeeps. Een klassiek geval van fout na de oorlog!...

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.