Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

SGP krijg alwéér praatjes bij VVD

brandendkruissss.jpg Goedverdoeme, waren we helemaal de middeleeuwen uit het oog verloren zo met dat abrupte eindigen van de Rutte I onderhandelingen. Maar nu de coalitie over rechts er misschien toch weer gewoon komt, laten de aanbidders van middeleeuwse metafysica wéér van zich horen. In ruil voor "extra gedoogsteun" wil de SGP wederom allemaal rare, enge dingen die ons soort moderne liberaalmensen gewoon helemaal nooit moeten willen. "Wij leveren geen gedoogsteun als er meer koopzondagen bijkomen, er makkelijker abortus kan worden gepleegd, mensen zomaar hun uitzichtloos lijden mogen beëindigen, stamcelonderzoek misschien wel ooit parkinsonpatiënten zou kunnen helpen en homo's niet meer van refomadrassa's mogen worden geweerd", aldus de mannenbroeders in het reliclubblad Nederlands Dagblad (liberaal vertaald door GS). Het goeie ouwe moratorium op medisch ethische regels is dus gewoon weer van zolder gehaald. Waarop wij dus gewoon weer onze goeie ouwe waarschuwing aan Mark Rutte van zolder halen: Mark Rutte! Doe! Het! Niet! Kruisigt die gristenen met hun weerzin tegen moderne voortschrijdende wetenschap en hun haat tegen dingen die het leven leuk maken. Laat ze er niet tussen komen die hopjesvretende ouderlingen en diakenen die stiekem hun ogen open houden tijdens het Onze Vader. Anders zwaait er wat, Rutte. You dig Markie Mark? Yo. Boks bro, no spang.

Reaguursels

Inloggen

Verder, wat koopzondagen betreft, snap ik het probleem niet. Dat dat in een paar madurodam-grootte dorpjes niet mag, daar zit ik niet mee. Daar wil toch niemand wonen behalve zij die het ermee eens zijn. Maar je moet niet andere mensen je idee op willen leggen, niet door heel Nederland - en die morele bemoeienissen houden ze ook maar voor zichzelf. Ik voorzie met de SGP een heleboel onnodig gebemoei. De taak is een land besturen, niet individuele gezinnen. Daar horen geen bevoegdheden bij als je bemoeien met opvoeding van kinderen, met onderwijsstof (ik vermoed dat de geschiedenislessen dan wat gekleurder worden en creationisme de Enige Echte Waarheid is, dat je gewoon een rode streep door je werk krijgt als je de waarheid zegt weetjewel?), met mensen hun seksleven (hou es op man, of je homo bent of niet, ongeacht wat je persoonlijke sentimenten daar over zijn, heeft NIETS met het besturen van een land te maken, ze hebben daar helemaal niets over te zeggen!).
-
Ook zie ik niet in waarom de ene politieke stroming wettelijk beschermd kan worden tegen kritiek (kritiek op de ideologie is immers een vorm van godslastering, wat verder doorgevoerd kan worden als die partij meer ruimte krijgt) en de andere niet. En waarom religieuze bijeenkomsten en andere gelinkte zaken gesubsidieerd zouden worden, terwijl mijn ideologische afspraakjes (ik ben moreel relativist, dus daar valt eigenlijk heel veel onder) niet gedeclareerd kunnen worden bij de overheid. Dat vind ik oneerlijk, want ik vind mijn eigen ideologie waardevoller voor de samenleving. Zij krijgen geld om ergens te gaan preken dat seks heel slecht is en homo's te behandelen voor hun gekkigheden, maar mijn ideologie wordt niet vergoed he? Als ik in de kroeg ga vertellen dat seks goed is, en bekenden belangeloos en vrijblijvend van seksueel ethisch verantwoord advies voorzie, denk je dat ik er een cent van terug zie? Helemaal niks. Ik moet zelfs mijn eigen bier erbij kopen. Nou, dat noem ik discrimineren tussen levensovertuigingen. Maar daar hoef je bij hun dus niet mee aan te komen. In een democratie (nouja wat ervoor door gaat) moet het niet zo zijn dat de ene club betere bescherming tegen kritiek krijgt dan de andere. Nu kunnen ze er ook wel slechter tegen, maar dat is geen redelijk argument.
-
Als zij erbij komen, dan hebben we overal posters hangen met 'vloeken is aangeleerd' (bidden ook..) en voor je het weet krijgen samenwonend ongetrouwden, helemaal wanneer van hetzelfde geslacht en in luv belastingnadeel en worden mensen subtiel gedwongen om net zo te zijn als zij. Net zo ongelukkig, vooral. Want het is niet alsof het voor hun nu allemaal zo goed werkt. Maar het zijn altijd de ongelukkigen die hun levensstijl willen opdringen (misschien onder het mom van gedeeld leed is half leed).

Ohja | 13-09-10 | 10:54

Als de VVD dit accepteert zijn ze voor mij totaal ongeloofwaardig geworden als liberale partij. Ik ben voor iedere vorm van geboortebeperking want zoals anderen al niet mochten zeggen; het is hier druk. Daarbij zijn het altijd de mensen die het niet zouden moeten doen, die het meeste kinderen maken en vervolgens hun meerderheid tegen je gaan gebruiken want dat heb je zo in een democratie. Abortus is dus een bijzonder fijne mogelijkheid. Dat mensen dat zomaar even doen lijkt me nogal onzin. Je zou je ook kunnen afvragen of het probleem niet eerder is dat mensen zomaar even zwanger worden, maar als mensen al zo dom zijn om en geen pil te gebruiken en geen condoom te gebruiken en mocht daar onverhoopt bij allebei tegelijk wat bij misgaan, ook nog eens geen morning after pil halen en dan nog eens meer dan 3 maanden wachten om het weg te laten halen... tsja, als mensen zo dom zijn, dan denk ik dat zelfs babymoord socialer is dan 18 jaar (of langer..) lijden. Daarbij, laten we wel wezen, zitten we niet op dat soort mensen te wachten. Vergrijzing is een leuk argument, maar de kinderen die uit zoiets voorkomen gaan dat oplossen? Really? Denk je dat? Ze komen al met -100 op de wereld. De kinderbescherming en de jeugdzorg kunnen je er meer over uitleggen.
-
Het Christelijke principe dat iedereen recht heeft op kinderen zou ik graag willen omdraaien. There's no such thing, juist ieder kind heeft recht op een goed bestaan, op goede, verantwoordelijke ouders. En niet andersom. Ik vind het uitstellen van lastige dingen overigens typisch Christelijk. Iedereen is welkom om geboren te worden, maar ben je eenmaal geboren, dan zoek je het zelf maar uit. Naastenliefde op z'n oppervlakkigst. Het gaat er niet om of een leven welkom is, het gaat erom of een leven verantwoord is. Getuige de krantenberichten met babymoord, mensen die met kind en al op straat komen, kinderen die verwaarloost worden, kinderen die mishandeld worden, kinderen die misbruikt worden, is het niet vanzelfsprekend dat een kind dat geboren wordt beter af is. Als iemand mij voor mijn geboorte de keuze zou geven tussen stekker eruit of een leven vol pijn, leed, verwaarlozing en hopen dat de kinderbescherming je komt redden, trek dan maar lekker die stekker eruit. Ik denk dat de meeste kinderen van dergelijk onverantwoordelijke ouders daar zelf ook voor gekozen zouden hebben, als ze die keuze tenminste hadden gehad.
-
Christenen zijn tegen abortus. Voor leven. Iedereen is welkom. Iedereen hoort erbij. Maar ben je er al, wie is er dan voor je? Zij in ieder geval niet.

Ohja | 13-09-10 | 10:36

De SGP-knijperts ruiken een kansje en kruipen prompt weer onder hun steen vandaan. De bedilzucht van deze enge club gaat alle perken te buiten, en is welbeschouwd op een flink aantal punten nog behoorlijk in strijd met de grondwet ook. Man man man...

Reykjavik | 13-09-10 | 00:10

Weer lekker stomzinnig artikel. Zo slecht geciteerd als wat... alsof "liberaal" het helemaal is.
Voegt wederom niets toe.

eeuwigheidswaarde | 12-09-10 | 17:35

Ach hou toch op over die SGP (Sociale Gajus Partij)!

eavymetal | 12-09-10 | 17:14

Als kerken ook fexibel worden door bijvoorbeeld op dinsdagen een dienst te organiseren, dan zou elke kerkganger vaker naar de kerk kunnen gaan. Ik werk het hele jaar door op evenementen en variété die het drukst bezocht worden in het weekend omdat dan 75 % van het land vrij is. Mijn kerk doet niet en ik wordt daarvoor bijna de gemeente uit gezet. Dat was een vorm van refo gedachtengoed waar door de vorige voorganger een stokje voor gestoken werd, nadat ik mijn vraagtekens had geuit over zoiets belachelijks, wat niet binnen een vrijzinnige Baptistengemeente thuis hoort.
-
De SGP voert wel degelijk goede politiek uit, alleen lopen ze op sommige punten 40 jaar achter. Idealiseme en Religie kunnen uitstekend met elkaar door een deur, alleen hoort religie niet in de politiek thuis, zoals christelijke partijen. Ik heb als christen werk verricht voor de Piraten Partij en dat ging prima. Ook op zondag.
-
Volgens mij zijn bijna alle bedrijven gesloten in de kleine gemeenten? Waarom zouden grote bedrijven zich daar gaan nestelen? Dat doen ze niet, want er valt weinig te halen. In de steden is dat een ander geval omdat daar veel meer mensen komen en ook bijvoorbeeld toeristen. Elke stad kan zelf bepalen of ze wel of geen koopzondagen willen handhaven. Ik koop dan toch nooit iets want de meeste middenstanders zijn in Leiden toch dicht en die verkopen kwaliteits produkten die ik graag koop. Aangezien mijn weekend door de week valt kan ik lekker rustig winkelen.. Meer koopavonden, dat zou pas relaxed zijn, ook voor de 9-5 mensch. Kunnen ze lekker vrij zijn op zondag en zaterdag als ze dat zouden willen, zoals mijn ouders en vrienden.

Cabana Boy | 12-09-10 | 16:03

Gedoogsteun van bruinhemden en middeleeuwers. Dat gaat goed komen.

Hallodag | 12-09-10 | 15:33

Het zijn hartstikke gezellige en sympathieke luitjes hoor bij de SGP! Ze hebben gewoon het hart op de goede plaats, echt niets mis mee. Lijkt me leuk voor ze dat ze ook eens soortvan mogen meeregeren.
-
En oh ja. Ze zijn ook altijd lekker pro-israel.

LiebeMan | 12-09-10 | 13:57

Laat de VVD maar lekker met de christentaliban samenwerken, heb ik weer een extra reden om 'liberaaltjes' te pesten!

TonieNovio | 12-09-10 | 13:13

@dlseth_ | 11-09-10 | 20:12

Het heeft helemaal niet met innoveren te maken. Waar het om gaat is dat een groot bedrijf de middelen (personeel / geld) heeft om iedere dag van de week open te zijn. De middelen heeft op de medewerkers die zondag werken een hoger loon te geven. De middenstander moet vaak zelf op de zondag in de zaak staan om de omzet en winst gelijk te houden. De winst die een AH maakt op de produkten is miniem (op sommige produkten wordt zelfs verlies geleden om klanten te lokken), maar dat is mogelijk vanwege de enorme omzet per week. Een middenstander kan zich dat vaak niet permitteren (te hoog risico). En om te zorgen dat middenstanders ook de mogelijkheid hebben om op lange duur te groeien, moet er sprake zijn van een eerlijke concurrentie, zonder dat de middenstander zich gedwongen voelt om 7 dagen per week te werken (c.q. duur betaald personeel in de zaak te zetten) om zijn plek in de markt te verzekeren. Als er geen mogelijkheid is voor middenstanders om zich te ontwikkelen, dan hebben we over een kleine 20 jaar helemaal geen middenstand meer. Juist dat zou erg nadelig zijn voor de consument, want minder keuze en concurrentie.

wsc981 | 12-09-10 | 11:55

Als je met die mannenbroeders van de SGP gaat samenzweren gooi je al je principes overboord. Het is wel makkelijk om te zeggen oh iets minder koop zondagen, geen abortus meer en geen euthanasie meer. Je kan zeggen daar heb ik toch geen last van maar daarmee laat je enge fundamentalisten jou de wet voorschrijven wat je wel en vooral niet mag. Als je zelfs je vrijheden wilt opgeven aan een stel fundamentalisten om een rechts kabinet door te laten snap ik bij voorbaat niet waarom je op een "liberale'' partij als de VVD gestemd heb.

Jaimy Fox | 12-09-10 | 11:07

Waarom zoeken ze geen gedoogsteun bij de PvdD? Vult het beleid van VVD redelijk aan en zijn het ook lang niet altijd oneens.

frickY | 12-09-10 | 10:30

@realisticus dutch | 12-09-10 | 08:15
Het gaat hier niet om de 'goede' punten van de SGP, het gaat over de antieke opvattingen over God, den mensch ende maetschappij. En de manier waarop die terugkomen in hun politieke ideeen. Daar gaat iedereen last van krijgen, als het aan de SGP ligt.

rara | 12-09-10 | 10:01

nee nee nee er is niets liberaals aan de sgp en dat gaat ook nooit gebeuren dan maar liever dierenpoes

alex.66 | 12-09-10 | 09:22

Beste lieve mensen die zo hard tegen de SGP aanschoppen: via de kieswijzers bij de verkiezingen komt een aanzienlijk aantals stemmers bij de SGP uit.
Zij hebben heel veel goede punten, jammer dat er altijd een karikatuur van deze mensen gemaakt wordt op enkele principiele punten.
En als het verleden 1 ding wel aangetoond heeft: deze partij, de oudste van Nederland, is super betrouwbaar als het komt op het nakomen van afspraken.
en van wie in de politiek kunt u dit nazeggen?

realisticus dutch | 12-09-10 | 08:15

Kouwe drukte, 1000x liever gedoogsteun door SGP dan Cohen, Halsema of Pechtold aan de knoppen. Bovendien moratorium betekent houden zoals het nu is. Geen punt.

stoomloc | 12-09-10 | 04:32

Bah bah bah wat moet ik kotsen van die sgp enge figuren!!

zwarte_bonen | 12-09-10 | 02:19

-weggejorist-

Steve Browning | 12-09-10 | 00:48

S.G.P. Safe Gestelde Patienten, toch? Is toch Net zo iets als T.B.S. Toch?

Hanxie | 12-09-10 | 00:39

Even wat -weggejorist- en er staat toch echt:

"Wij leveren geen gedoogsteun als er stamcelonderzoek misschien wel ooit parkinsonpatiënten zou kunnen helpen".

Steve Browning | 11-09-10 | 23:51

@ Inferi0r,

Fucking Hell... Kan ik ook niet meer begrijpend lezen?!

Een SGP die voor stamcelonderzoek is???

En de Paus deelt condooms uit???

Dacht het toch niet! Is er een neerlandicus in de zaal voor uitleg?!

Steve Browning | 11-09-10 | 23:48

Als dat doorgaat worden wij ( de stuurman, de meester en ik ) lid van d VVD.

Om daarna ons lidmaatschap verontwaardigd op te kunen zeggen.

Liberaal? Aan mijn zolen, meneer!
Onbetrouwbare landkrabben zijn het.

Kapitein Sjaak Mus | 11-09-10 | 23:46

@Steve Browning | 11-09-10 | 23:18:
Dat stamcel onderzoek willen ze juist wel, maarjah dat sneue vrije liberale van GS.

Inferi0r | 11-09-10 | 23:29

SGP-leden...

Geen stamcelonderzoek?!

Ook GEEN ziekenhuis!!!

Als God wil dat je vanzelf beter wordt, dan wordt je toch beter!

Zet ook meteen de auto aan de kant!, want God heeft je GEEN wielen gegeven maar BENEN!

Steve Browning | 11-09-10 | 23:18

De SGP kan zo veel willen maar om 1 voorbeeld te geven, gewoon uit laten drogen tot ze sterven is gewoon dagelijkse praktijk. Ach verder viel het weer alles mee vandaag ja toch.

HollandsGlory | 11-09-10 | 22:43

koerbagh ® | 11-09-10 | 22:23
Ja die engelsen zijn zo gek nog niet.. uhh.. naja ze zijn wel gek maar niet op dit gebied..
*de stoute schoenen maar aantrekt en richting het cafe gaat slenteren..*

repulse | 11-09-10 | 22:28

@repulse | 11-09-10 | 22:15
In het Verenigd Koninkrijk mag de slijter net zo lang open zijn als de pub. En elk beetje dorp heeft een pub en een off-license. Voordat je uit de pub naar huis gaat: even langs de slijter voor de nadorst thuis. Er is wel over nagedacht in dat land.

koerbagh ® | 11-09-10 | 22:23

koerbagh ® | 11-09-10 | 22:09
Yep, ik kom er net achter dat ik mijn laatste biertje op heb. Mijn stamkroeg is 30 minuten wandelen hiervandaan, ( ik heb al teveel op om te mogen rijden) openbaar vervoer wil ik niet deaud in gevonden worden. De c1000 hier om de hoek is dicht en ik heb goddomme nog steeds trek in 1 biertje...

repulse | 11-09-10 | 22:15

@-edit | 11-09-10 | 21:52
Er is heus wel verschil te maken tussen horeca, winkel, industrie, groothandel etc. Bestemmingsplannen in Nederland zijn helemaal dichtgetimmerd waardoor er helemaal niks kan, terwijl ik denk dat een gemiddelde woonwijk best een buurtkroeg en wat buurtwinkels kan hebben. In de grote steden is dat vaak wel redelijk geregeld, omdat het van oudsher al zo was, in vooroorlogse uitbreidingswijken werden altijd voorzieningen voor winkels en kroegen getroffen. Probeer tegenwoordig in een willekeurig vinex-wijkje maar eens een pakje sigaretten, flesje wijn te scoren of een buurtkroegje te vinden. Het is er niet. Met een beetje geluk is er een patat- of pizzaboer, maar dat is het dan ook.

Huidige woonwijken zijn steriele slaapdorpen. Ik zou er mijn kinderen never-nooit willen laten opgroeien, maar ja, honderdduizenden mensen hebben weinig keus.
Een woonwijk moet een kroeg, buurtsuper, wat winkeltjes hebben. Engeland is verder heel erg kut ingericht, maar overal is elk geval een pub en een cornershop.

koerbagh ® | 11-09-10 | 22:09

-edit | 11-09-10 | 21:52
Ik ben van mening dat een goed geleide kroeg in de buurt een grote aanwinst is. Sociale controle vanuit het cafe op stamgasten is altijd hoog. De reden voor veel problemen bij coffieshops is juist ook de regulering. Door dat er te weinig coffieshops zijn krijg je alle problemen op een plaats. Laat de handel in wiet los, laat tuinders voor de nederlandse markt gewoon netjes produceren, waarbij er boekhoudkundig aan moet worden gegeven waar de afzet plaats vindt. (de enige reden dat ik akkoord zou gaan met een vergunning stelsel hiervoor is omdat het internationaal te moeilijk zou liggen) Splits hard en softdrugs van elkaar, vervolg keihard op hard drugs maar laat blowtjes gewoon lekker met rust( blow zelf al jaren niet meer trouwens)
Distributie centra zitten altijd aan de zijkant van een stad, dus daar zie ik weinig problemen. Ik zie weinig kans om midden in de nacht autoverkopen tot een lucratieve handel te verheffen.
Fabrieken hadden we het op zich niet over maar door op een goede manier die te laten vestigen op industriecentra en verder hun uit te laten zoeken of zij echt winst hebben bij nacht productie of dat het teveel kost door de hogere arbeidskosten zie ik daar ook geen problemen.

repulse | 11-09-10 | 22:05

- Boks bro, no spang -
.
Gaan we Sranang Tongo praten hier? Waar is die Surinamer bij GeenStijl.
Fa libi dé, kon gi wan tori no, mi brada.

Twee Jeetjes | 11-09-10 | 21:56

@repulse | 11-09-10 | 21:49
Klopt. Ten koste van de leefbaarheid van de locaties waar die kroegen zich dan tijdelijk gaan vestigen. Ennuh.... het gaat niet alleen om kroegen, maar ook over fabrieken, coffeshops, autohandelaren, distributiecentra, etc. Zeg maar: alles waarin je zou kunnen ondernemen.

Het is goed dat te regulieren. Niemand wil een vuurwerkfabriek in zijn woonwijk, at the end.

-edit | 11-09-10 | 21:52

Verdomme, ik heb een nieuw venster geopend die eerst nog een keer ververst voor dat ik copy/ paste deed en alsnog een dubbel post....

repulse | 11-09-10 | 21:50

-edit | 11-09-10 | 21:43
Wat zal er gebeuren als je het vergunningsstelsel voor kroegen loslaat. Ze zullen als paddenstoelen uit de grond schieten, maar het aantal klanten zal niet vermeerderen. Dus je krijgt een natuurlijkere uitspreiding van klanten, slechte kroegen zullen snel failliet gaan, mensen zullen minder snel met de auto naar de kroeg gaan door dat hij dichterbij is. Meer cohesie in de buurt. Doordat mensen sneller en makkelijker contact leggen. Buurthuizen kunnen sluiten( met hun oneerlijke concurrentie van 1 euro voor een biertje). Sorry ik zie zo snel geen echte nadelen. Wel zie ik nadelen door een algemene regulatie opgelegd door ambtenaren.

repulse | 11-09-10 | 21:49

-edit | 11-09-10 | 21:43
Wat zal er gebeuren als je het vergunningsstelsel voor kroegen loslaat. Ze zullen als paddenstoelen uit de grond schieten, maar het aantal klanten zal niet vermeerderen. Dus je krijgt een natuurlijkere uitspreiding van klanten, slechte kroegen zullen snel failliet gaan, mensen zullen minder snel met de auto naar de kroeg gaan door dat hij dichterbij is. Meer cohesie in de buurt. Doordat mensen sneller en makkelijker contact leggen. Buurthuizen kunnen sluiten( met hun oneerlijke concurrentie van 1 euro voor een biertje). Sorry ik zie zo snel geen echte nadelen. Wel zie ik nadelen door een algemene regulatie opgelegd door ambtenaren.

repulse | 11-09-10 | 21:49

@repulse | 11-09-10 | 21:37
Er is geen kroeg gevestigd zonder vergunning, de laatste (pakkumbeet) 50 jaar. Hoe dat in de middelleeuwen ging is aardig om te weten, maar lijkt me niet zo heel relevant in de huidige samenleving die we proberen leefbaar te houden.

Die vergunningen enzo hebben weldegelijk nut en een functie. Het lijkt bureaucratie, totdat de buurman iets wil waar jij last van kunt hebben. Het is dan goed dat er iets is waar je je als buurman toe kunt wenden.

-edit | 11-09-10 | 21:43

La Vie En Rose | 11-09-10 | 21:35
Soms moet je nu eenmaal vreemde allianties maken om je doelstellingen zo veel mogelijk te kunnen verwezenlijken. Als gedoogsteun van de sgp nodig is om de grenzen dicht te gooien, mensen die niet willen assimileren er uit te werken, een rem op het hele subsidie circus te zetten, ontwikkelingshulp te minimaliseren. Ben ik het er best mee eens om met andere items even wat rustiger aan te doen, alleen zodra die gedoogsteun niet langer meer nodig is, kunnen ze er ook geen aanspraak meer op maken.

repulse | 11-09-10 | 21:41

Rammstein | 11-09-10 | 21:00
Klopt, snap er ook niets van!

La Vie En Rose | 11-09-10 | 21:41

-edit | 11-09-10 | 21:29
Nope niet allemaal, in veel gevallen ( met name oude steden) waren er eerst kroegen/ herbergen die redelijk geconcentreerd zaten rond de markt. Daarna is er beleid gekomen om er niet meer te bij te laten komen. Rond de markten was er altijd vraag naar slaapplaatsen en vertier, dus is het een logische plaats om een cafe en een hotel te beginnen. Dat inmiddels de noodzaak voor die slaapplaatsen/ vertier op die plek veranderd is, door de grotere mobiliteit van met name de marktkooplieden, veranderd is naar slaapplaatsen, vertier voor toeristen en inwoners doet niets af aan de oorspronkelijke reden van ontstaan.

repulse | 11-09-10 | 21:37

De Koreaanse Slet | 11-09-10 | 20:52
Dat de VVD een liberale partij is weet ik, maar of ALLE VVDstemmers zo liberaal zijn daar twijfel ik aan. W.b. de reaguurders overigens ook, hoewel veel reaguurders op de VVD stemmen. Ik weet niet wanneer je voor het laatst op GS gereagluurd of gereaguurd hebt, maar afhankelijk van het topic zijn hier toch regelmatig behoorlijk wat figuren te vinden die zich ter linkerzijde van het establishment bevinden en van zichzelf vinden dat hun 'geloof' het enige ware is.
Dat altijd met het moralistische vingertje naar anderen wijzen, ook inzake religie en anderzijds de Islam en moslims verdedigen, daar ging mijn plempsel over.
Ben het overigens volkomen eens met je laatste alinea!

La Vie En Rose | 11-09-10 | 21:35

@repulse | 11-09-10 | 21:25
Uitgaansgebieden zijn ontstaan door regulering. Nergens anders door.

-edit | 11-09-10 | 21:29

@solidstate | 11-09-10 | 21:25
Ik zeg niet dat het niet mogelijk is, maar dat dergelijke afspraken zeer onwaarschijnlijk zijn. Meestal heeft een winkelgebied juist belang dat iedereen open is. Da's namelijk duidelijker naar de klanten toe.

En met concurrenten maak je in de regel geen afspraken, maar die tracht je in de regel te overtreffen.

Daarnaast: het is niet nodig. Het regelt zichzelf. Het enige dat noodzakelijk is, is bewegingsvrijheid. Jij tracht heel krampachtig een regeltje te verzinnen.

-edit | 11-09-10 | 21:28

solidstate | 11-09-10 | 21:25
Daarmee beïnvloed je de aanbod kant, waarmee je dus de klant meer onder druk zet om een hogere prijs te betalen/ een lagere kwaliteit te accepteren dan wanneer er open en eerlijke concurrentie zou zijn.

repulse | 11-09-10 | 21:27

@ -edit | 11-09-10 | 21:20
Het zijn geen prijsafspraken, wat verboten is.
Andere afspraken zouden best mogelijk kunnen zijn om allebei van een koopzondag te kunnen profiteren zonder dat de ander je in de weg zit.

solidstate | 11-09-10 | 21:25

-edit | 11-09-10 | 21:18
Ik denk dat je op dit gebied de markt werking onderschat. gebieden die met name s' nachts aantrekkelijk zouden zijn voor winkeliers om open te zijn, zullen uitgaansgebieden zijn. Die kleine groenteboer op de hoek van de straat zal er geen brood in zien om open te zijn. De enige groepen waar je overlast van kan verwachten zijn groepen die ook overlast zouden veroorzaken als er geen winkel open zou zijn( misschien nu iets meer geconcentreerd) dus makkelijker voor de politie om tegen op te treden.

repulse | 11-09-10 | 21:25

solidstate | 11-09-10 | 21:16
Dus nu eerst fixen, nma aan het werk zetten met duidelijkere opdrachten. Grote winkeliers klein maken en dan de klanten zelf hun zaken laten doen met de winkelier die ze willen op het tijdstip dat hun uitkomt. De markt kan dat perfect zelf reguleren, zolang er maar geen markt beherende ondernemers zijn.

repulse | 11-09-10 | 21:21

Afspraken met hun directe concurrenten maken om om en om open te zijn op de koopzondagen.
solidstate | 11-09-10 | 21:16

Uhhh? Afspraken maken met je concurrenten? In een markteconomie?

Sorry, maar daar heb je echt geen kaas van gegeten.

-edit | 11-09-10 | 21:20

@repulse | 11-09-10 | 21:10
Een middenstander is ook verantwoordelijk voor de overlast van zijn klanten. Zolang er een aantoonbaar verband is tussen het volk op straat en de aanwezigheid van de middenstander, zal je daar niet omheen kunnen.

Daarnaast: als alleen pliesieinzet de orde kan handhaven, betaalt de hele gemeenschap de rekening. Dus zal je bedrijvigheid die overlast kan veroorzaken willen concentreren.

-edit | 11-09-10 | 21:18

@tembacostyle | 11-09-10 | 21:15

Dat scheelt een paar slokken.. thx!

-Straatverlichting- | 11-09-10 | 21:17

@ repulse | 11-09-10 | 21:04
Nog voor de nma kan ingrijpen zijn er alweer de nodige kleine zelfstandigen er aan onderdoor gegaan.
Te laat om ze nog te redden. Ik ben overigens wel voor een zo weinig mogelijk regulatie maar er zijn grenzen.
Goede regelingen die NIET afgeschaft hoeven te worden.

Zo zijn er complete bedrijfstakken die hun bestaan en bloei te danken hebben aan de vrije zaterdag en zondag. Lekker zo laten dus.

Bovendien zijn er 12 koopzondagen in het jaar waar ondernemers als ze creatief zijn ook mee kunnen spelen waardoor hun concurrentie positie misschien nog wel veel sterker verbeterd dan dat ze alle zondagen open zijn.
Bijv.
Afspraken met hun directe concurrenten maken om om en om open te zijn op de koopzondagen.

solidstate | 11-09-10 | 21:16

@Mantisomantis | 11-09-10 | 21:06
Dat heet gewoon concurrentie. Is vervelend voor die ondernemers, maar die hebben de strijd verloren. Part of the game. Overigens zijn die ondernemers 'eruit gekickt' zonder de verruimde zondagsopening. Want die hebben we nog niet. Dat kan dus het probleem niet zijn.

Punt is dat al die bakkers, slagers en worstenmakers écht onderscheidend moeten zijn. Met één aparte worst redt je het niet. het ontbreken van een voldoende onderscheidend assortiment en goede verhouding in prijs/kwaliteit. Dat was hun probleem. Een gewoon, simpel ondernemersrisico dat niets met de zondag te maken heeft gehad. De groten vreten de kleinen op als die kleinen geen bestaansrecht hebben. Simple as that. Ook op dinsdag.

Laten we de zaken wel even zuiver houden, ok?

-edit | 11-09-10 | 21:13

OT

hmmm linkje RTL GW gaat t niet trekken vrees ik. Beeld staat stil... geluid is om te huilen.

-Straatverlichting- | 11-09-10 | 21:12

La Vie En Rose | 11-09-10 | 20:41
De spijker op zijn kop. Regeren is vooruitzien en schipperen. Verhagen en Rutte zijn geen domme jongens, de SGP houden ze wel te vriend. Kost relatief niets en helpt ze toch aan een meerderheid als er eens keer een CDA-er last van zijn maag heeft.
Dat zit links niet helemaal lekker, het besef dat Rutte I na 4 volle jaren wel eens door Rutte II gevolgd zou kunnen worden. Schande derhalve, liberale koehandel met de SGP!

Kerrie Kasparov | 11-09-10 | 21:12

-edit | 11-09-10 | 21:04
Dan nog eerder de soort overlast. Zolang de middenstander zelf alle mogelijkheden benut om zo min mogelijk overlast voor zijn omgeving te veroorzaken ben ik niet van mening dat hij verantwoordelijk kan worden gehouden voor zijn klanten. Die klanten hebben een eigen verantwoording, wanneer zij die niet dragen, is daar de politie om dat te handhaven. Dat is wat mij betreft de reden waarom wij een politiekorps hebben. Niet als veredelde belastinginners die hard werkende burgers en winkeliers een poot uit draaien, omdat een of andere sufgerukte idioot in den haag weer een leuk regeltje heeft bedacht

repulse | 11-09-10 | 21:10

Nog wat over de teloorgang van kleinere bedrijven mede door die onzin van koopzondagen en dergelijke.
Veel kleine ondernemers maken een uniek product. Er waren vroeger bijvoorbeeld in elk dorp slagers die aparte soorten worst of ham maakten, sommigen waren in de wijde omtrek bekend. Bakkers en visboeren hetzelfde.
De meesten zijn gestopt en nu is er alleen nog eenheidsworst van de Aldi enz, die naast de plastiek kaas ligt tussen de eenheidsappelmoes.
Zelfs de beroemde Hemaworst is uit geldelijke overwegingen vervangen door die allemaal hetzelfde smakende eenheidsworst en het originele(te duur wellicht?) worstmakersbedrijf zal ook wel gestopt zijn.

Mantisomantis | 11-09-10 | 21:06

solidstate | 11-09-10 | 21:01
Dan moet je even teruglezen wat ik daarvan vind en welke rol de nma er in zou moeten spelen. Een bedrijf mag nooit te groot worden om een beslissende factor te worden. Zodra een bedrijf zo groot is geworden dat het de complete aanbod markt kan monopoliseren moet het gedwongen worden opgesplitst. Verschillende directeuren en geen prijsafspraken( allemaal taken van de nma)

repulse | 11-09-10 | 21:04

@repulse | 11-09-10 | 20:57
De grens ligt bij overlast. Dat moet je sowieso per geval beoordelen. En moet je dus lokaal relugeren (niet landelijk!). Wat mij betreft is overlast dat een valide beperking voor de ondernemer op een specifieke plek. De ondernemer kan er dan altijd nog voor kiezen om op een plek te ondernemen waar hij toelaatbaar overlast veroorzaakt. Al is ie dan 24/7 open: prima!

-edit | 11-09-10 | 21:04

Rammstein | 11-09-10 | 21:00
Tja sommige vrouwen weten wel hun plaats...

repulse | 11-09-10 | 21:01

@ repulse | 11-09-10 | 20:54

En zondags gaan zdeze winkel ketens ook nog open en snoepen nog meer omzet van de kleine winkeliers af dus het wordt NOG ERGER.
Het wordt dus niet gefixed maar verergerd.

solidstate | 11-09-10 | 21:01

La Vie En Rose | 11-09-10 | 20:56
LOL !!
Ik snap ook niets van vrouwen, westerse dan, die welke religie dan ook ondersteunen, aanhangen uit overtuiging. Of verdedigen. Want welk heilig boek je ook openslaat, vrouwen zijn altijd de sjaak.

Rammstein | 11-09-10 | 21:00

@solidstate | 11-09-10 | 20:58
Ah, ok. Je vriest in. Dan is de SGP misschien wat voor je ;)

-edit | 11-09-10 | 21:00

@ -edit | 11-09-10 | 20:56

Ik koop vers gebakken brood en vries het gelijk in.
Ik heb elke dag vers brood.

solidstate | 11-09-10 | 20:58

-edit | 11-09-10 | 20:52
Als het heel druk is heeft de winkelier gelijk dat hij op die tijd opengaat, aangezien hij dus op dat moment zijn klanten heeft. Heeft hij zijn winkel in een van de buitenwijken is de kans op drukte/ overlast dus al kleiner. Zodra er overlast is is het de taak van de blauwe ratten(oeps) rakkers om dat in goede banen te leiden. Daar draagt die winkelier( en de burgerT) zijn protectie gelden voor af aan de SStaat.

repulse | 11-09-10 | 20:57

@solidstate | 11-09-10 | 20:53
Het einde van de wereld is ook niet voorbij wanneer solidstate wél op zondag vers gebakken brood kan kopen. Het gaat om de keuze, namelijk. Van rijkswege gedwongen zondagssluiting is nergens goed voor.

-edit | 11-09-10 | 20:56

Rammstein | 11-09-10 | 20:44
Als de garistenbroeders het voor het zeggen krijgen wel ja. Maar o wee als de Islam het voor het zeggen krijgt.

www.youtube.com/watch?v=X_lcZ4CuC8Y
Ik zou in elk geval niet meer buitenshuis spaghetti eten.;)

La Vie En Rose | 11-09-10 | 20:56

wsc981 | 11-09-10 | 20:02
ik snap het hele punt wel en ik zeg dat je als je geen probleem hebt welk dag dan ook dicht te zijn je ook op zondag open kan zijn.
Dag = dag. Persé op zondag dicht willen zijn helpt je in de problemen omdat zondag zog 'speciaal is', maar dat is dan je eigen keuze. ALs je die op reli grond maakt, jouw keuze, anders ook,... zondag is gewoon een dag.

Causa Sui | 11-09-10 | 20:55

SGP: de echte Taliban van eigen bodem.

driekeernee | 11-09-10 | 20:55

solidstate | 11-09-10 | 20:50
het is goddomme wel degelijk gebroken, loop een willekeurig stadscentrum maar in. Overal zit de blokker de hema de c&a dixons albert heijn ieder winkelcentrum ziet er nagenoeg het zelfde uit, verkoopt de zelfde rotzooi voor veels te hoge prijzen. Wil je zeggen dat dat goed is voor de middenstand? Voor de werkgelegenheid? Voor de klant?

repulse | 11-09-10 | 20:54

@solidstate | 11-09-10 | 20:44
Ah ja, zondagen zijn ook totaal onaantrekkelijk, net als zaterdag ook gewoon een waardeloze dag is voor alle winkels...
.
Kip-ei verhaal; men gaat niet op zondag winkelen omdat dan de winkels dichtzijn. Ik zie m'n familie zaterdag en het gemiddelde gezin zit iedere dag van de week met elkaar opgescheept. Daarnaast hebben familieleden geen opening- en sluitingstijden gereguleerd door de overheid dus dat kan ook prima door de weeks... Je weet wel, wanneer de door jou zo geliefde middenstanders ook dicht zijn...

dlseth_ | 11-09-10 | 20:53

@ -edit | 11-09-10 | 20:48
Oh god het einde van de wereld is nabij -edit kan geen vers gebakken brood op zondag halen. ;-)

solidstate | 11-09-10 | 20:53

@La Vie En Rose | 11-09-10 | 20:41
Dat gezeik altijd, voor zover ik weer zijn VVD stemmers voornamelijk liberaal - en volgens mij een groot percentage reaguurders ook.

"Uitgangspunt

Het liberalisme heeft als uitgangspunt de vrijheid van het individu. Liberalen streven naar een samenleving waarin burgers grote vrijheden genieten, zoals de burgerrechten die het individu beschermen en de macht van de staat en de kerk beperken. Ook streeft het liberalisme naar een vrije markt waarin de overheid zich terughoudend opstelt. Ander speerpunt van het liberalisme is de scheiding van kerk en staat (onder andere als voorwaarde voor godsdienstige tolerantie). Ook willen liberalen dat de staatsinrichting wordt vastgelegd in een grondwet waarin ook de grondrechten van de burger staan. Van de overheid werd alleen verlangd dat ze alleen die bestuursdomeinen voor haar rekening zou nemen, die onmogelijk door het individu behartigd konden worden (openbare functies, openbare werken, landsverdediging, ...)"

nl.wikipedia.org/wiki/Liberalisme

Één van de uitgangspunten van het Liberalisme is om Gristelijk Conservatieve engerts niet langer de mens te domineren middels een sprookjesboek en domme regeltjes die de VRIJHEID in het gedrang brengt. Het is werkelijk schandalig als de VVD gedoogsteun accepteerd van de SGP. Het stuit tegen alle principes van de Partij in en zal nooit mogen gebeuren. What´s next VVD regeert met gedoogsteun van de Nederlandse Fatwa Partij? Same shit, different religion.

De Koreaanse Slet | 11-09-10 | 20:52

@repulse | 11-09-10 | 20:45
Neuh, ben ik niet helemaal met je eens. Openbare orde is niet alleen een zaak van de pliesie, maar ook van de 'inrichting' van de samenleving. Stel je de straat eens voor waar een winkel tot diep in de nacht open is, met om de 10 minuten pliesiepatrouille. Dat wil je niet als bewoner...

Tenzij je in een binnenstad woont, natuurlijk. Dan kies je voor de levendigheid. Enige regulering en bestemmingsplanning blijft noodzakelijk om de zaak leefbaar te houden.

-edit | 11-09-10 | 20:52

Kamisei | 11-09-10 | 20:46
Het mooiste zou zijn om het cda samen met de pvda groenlinks en d66 te laten regeren met gedoogsteun van de sp. Dan hebben we over een jaar weer nieuwe verkiezingen en 100 zetels verdeelt over de vvd en de pvv.

repulse | 11-09-10 | 20:51

@ repulse | 11-09-10 | 20:45
Zullen een aantal van ons ook maar besluiten links te gaan rijden. De gebruikelijke kant van de weg ben ik ook op uitgekeken.

If it ain't broke don't fix it.

Nog meer overvallen in het donker nog meer agenten die overdag ook moeten werken enz.

solidstate | 11-09-10 | 20:50

@solidstate | 11-09-10 | 20:44
Dat ie niet shopt komt omdat die winkel dicht is, natuurlijk, hé? Dat er vanuit de klanten behoefte is aan shoppen op zondag, dat is allang een voldongen feit. Laten we daar gerust vanuit gaan.

Dat hele zondags-gedoe is al decennialang niet meer van deze tijd. Het is toch idioot dat ik op zondag niet eens een vers gebakken brood kan kopen bij de warme bakker? In de meeste landen kan dat gewoon.

-edit | 11-09-10 | 20:48

repulse | 11-09-10 | 20:45
Juist.
Zet maar een sherrif in de winkel. Kan-ie meteen helpen inpakken.

Rammstein | 11-09-10 | 20:46

Doe_het_wel.
Okay, er zijn gegronde bezwaren, maar over 4 jaar stemmen we voor rechts wel zo een meerderheid dat we zonder de SGP al die zaken ongedaan kunnen maken waar we nu op toegeven.

Het alternatief: 4 jaar links.

Wat is nu het ergst?

Precies.

Kamisei | 11-09-10 | 20:46

@ Bert:
Ja hallo, mogen die SGP'ers misschien zelf weten welke maatregelen ze wel en niet steunen?

Ivoren Toren | 11-09-10 | 20:45

solidstate | 11-09-10 | 20:41
dergelijke overlast los je niet op door winkeliers een verplichte sluiting te geven. Die los je op door de politie op de openbare orde toe te laten zien. In plaats van bekeuringen uit te schrijven voor 4 km te hard rijden.

repulse | 11-09-10 | 20:45

@ -edit | 11-09-10 | 20:40
De meeste van zijn klanten zitten bij familie thuis, kijken een voetbal wedstrijd in het stadion of doen andere leuke dingen.

Hij zelf ook.

solidstate | 11-09-10 | 20:44

@Mantisomantis | 11-09-10 | 20:40
Verpaupering is mede veroorzaakt door een gebrek aan kleine middenstanders?
.
Als ik uitgelachen ben zal ik je wel niet meer serieus nemen, goed?

dlseth_ | 11-09-10 | 20:44

La Vie En Rose | 11-09-10 | 20:41
We gaan terug in de tijd, zo lijkt het.

Rammstein | 11-09-10 | 20:44

Mantisomantis | 11-09-10 | 20:40
Dat is dus ook de reden dat de nma veel strenger zou moeten worden ingesteld. Als b.v Albert heijn nu op bepaalde punten de arbo wetgeving al jaren aan de kant mag schuiven onder de noemer dat iets gedoogd wordt van uit het oogpunt van economisch belang, dan is zo'n bedrijf dus te groot geworden. Te veel mensen afhankelijk van dat bedrijf, als werkgever en als leverancier.

repulse | 11-09-10 | 20:43

Ik heb een gruwelijke hekel aan dat SGPtuig. En die Gristenuniedebielen zijn al niet veel beter. Paarsplus zonder de PvdA maar met gedoogsteun van het CDA en de PvdA. En anders gewoon een minderheidskabinet. Dus VVD, D66 en Groenlinks met gedoogsteun van het CDA en de PvdA. Alles liever dan wat voor tegemoetkoming aan de SGP dan ook.

doe nog eens | 11-09-10 | 20:43

@solidstate | 11-09-10 | 20:41
Dat is slechts een mits. Meer ook niet. Kwestie van afspraken maken. Maar eensch dat dat een valide beperking is.

-edit | 11-09-10 | 20:43

Mantisomantis | 11-09-10 | 20:40
Toch is het niet echt te vergelijken, Amerika en Nederland. Op dit gebied.

Rammstein | 11-09-10 | 20:42

@ repulse | 11-09-10 | 20:33
Daar hebben omwonenden alles mee te maken.

Drugspand beheerder?

solidstate | 11-09-10 | 20:41

Haha, mooi stukkie@Bert. Vooral dat 'liberaal vertaald door GS' !
Vooralsnog is er nog helemaal geen sprake van gedoogsteun van de SGP, dus ik wacht maar even af. Heb niet het idee dat Rutte allerlei wetten gaat veranderen om de SGP tegemoet te komen. Hooguit dat die niet verder verruimd zullen worden.

Wat ik dan weer aardig vind zijn de o zo voorspelbare reacties van de tegenstanders van een rechts kabinet met de gedoogsteun van de duivel himself. Met name dat laatste brengt hen tot razernij. En dat zo'n kabinet eventueel met gedoogsteun van die vermaledijde SGPbroeders, met hun weerzinwekkende gedachtegoed, nog steviger in het zadel geholpen zou kunnen worden dat is wel de limit.

Natuurlijk zou het van Wilders hypocriet zijn om gedoogsteun te accepteren van een partij met een vrouw- en homo onvriendelijk beleid. Hoewel ik nog nooit een SGPer heb horen zeggen dat homo's met het hoofd naar beneden van een gebouw moeten worden gegooid.

Het gaat mij om de hypocrisie van deze tegenstanders (die vnl het linkse gedachtegoed aanhangen) die er zelf alles aan hebben gedaan om het christendom en haar aanhang te bestrijden, zowel in het verleden tot op de dag van vandaag, maar die nu de rode loper hebben uitgerold voor een religie/ideologie met een gedachtegoed waar dat van de SGP vele malen bij in het niet valt. Zaken als b.v vrouwenrechten, homoseksualiteit, abortus, euthanasie en stamcelonderzoek zijn binnen de orthodoxe Islam volstrekt onbespreekbaar. Doodsbedreigingen aan het adres van hen die kritiek op de Islam hebben mag dan weer wel. Maar daar horen we de PvdA, GL en D66 nooit over, op een enkeling na.

Enfin, als ik als ongelovige -met het mes op mijn keel- een keus zou moeten maken tussen gedoogsteun van de SGP of een Islamitische partij, dan ga ik voor de eerste.

En verder hier nog een aardig stukkie van Elsbeth Etty, die zeker niet rechts genoemd kan worden, over hoe Jet Bussemaker van de PvdA vorig jaar een coalitieafspraak van die andere gristenbroeders van de CU er even stiekem doorjaste. De abortuspil werd onder een speciale wet geplaatst zodat o.a. huisartsen die niet meer voor konden schrijven hetgeen voor vrouwen drempelverhogend werkt. Daar hebben we bv geen enkele PvdAerT over gehoord.


La Vie En Rose | 11-09-10 | 20:41

repulse | 11-09-10 | 20:40
:Dat ligt aan welke definitie je wil geven aan levensvatbaar". En dat is precies een voorbeeld van een vraagstuk datje NIET aan de markt over moet laten.

despecialist | 11-09-10 | 20:41

In Amerika zijn complete binnensteden verpauperd omdat de kleinere ondernemers op de fles zijn gegaan of vertrokken.
Ze konden de concurrentie niet aan met de supergrote bedrijven. Laatstgenoemde bedrijven hebben ver van het centrum in een weiland grote winkelcentrums opgericht.
Als men in de verpauperde stad zelf woont en geen auto heeft om naar het winkelcentrum te gaan ga je dood van de honger.
Lang leve de vooruitgang.

Mantisomantis | 11-09-10 | 20:40

@solidstate | 11-09-10 | 20:37
De situatie die jij schetst is niet de huidige, want de ondernemer kan er niet voor kiezen om zijn toko op zondag te openen. Beetje raar, want dan zijn de meeste klanten vrij.

Gewoon opengooien die tijden. Dat jij dat 'meer dan genoeg' vindt is mooi, maar waarom zou jouw mening een echte ondernemer in zijn onderneming moeten belemmeren?

Een webwinkel mag bijvoorbeeld wel 24/7 open zijn. Gek, hé?

-edit | 11-09-10 | 20:40

despecialist | 11-09-10 | 20:36
Dat ligt aan welke definitie je wil geven aan levensvatbaar. Wat mij betreft is een foetus pas een mens op het moment dat ze instaat is om zelfstandig te ademen, anders is het een plantje wat misschien ooit wel eens een appelboom zou kunnen worden.

repulse | 11-09-10 | 20:40

@tipo | 11-09-10 | 20:24
Mwoah. Er zit toch wel wat meer achter; is het werkelijk onliberaal om tegen een partij als de SGP te zijn? Iedere partij wil in bepaalde mate en op bepaalde vlakken invloed uitoefenen; daar kan je het als liberaal wel of niet mee eens zijn en dus wel of niet tegenin gaan.
.
De ideeen die de SGP propageert zijn echter zo indringend op het persoonlijk leven van iedere Nederlander dat het naar mijn idee niet onliberaal is om tegen de SGP in zijn geheel te strijden. De SGP probeert actief Nederland te vormen volgens een van de meest beperkende ideologieen die er op dit moment bestaat en schroomt niet om hun eigen principes via de staat bij andere door de strot te rammen.
.
Er zit naar mijn idee een groot verschil tussen het rommelen met procenten in de begroting en het mogelijk naar huis bonjouren van tienduizenden ambtenaren en het verbieden van euthanasie en in stand houden van religieuze discriminatie. En dan laat ik abortus maar even als argument vallen omdat daar ook buiten religie om gelden bezwaren tegen gemaakt kunnen worden.
.
Overigens vond ik de reactie van een imam in NYC wel mooi op de vraag over de komst van Wilders. De beste man vond het goed en gunde het Wilders van harte om van het mooie NYC te komen genieten. Dit zei de beste man in beleefd engels. Betere reactie kan bijna niet.

dlseth_ | 11-09-10 | 20:39

Rammstein | 11-09-10 | 20:34
Yep, geen probleem mee, aanleveren van goederen kan overlast geven voor omwonenden dus daar kunnen wat extra eisen aan worden gesteld. Verder gewoon vrijlaten de markt.

repulse | 11-09-10 | 20:37

Rammstein | 11-09-10 | 20:35
Ok, thx

despecialist | 11-09-10 | 20:37

@repulse | 11-09-10 | 20:33
1 mits: de buurt moet er geen overlast van hebben. Voor de rest: eensch!

-edit | 11-09-10 | 20:37

@ -edit | 11-09-10 | 20:32
Een ondernemer kan open wanneer hij wil voor de zes dagen van 8.00 - 20.00 uur de ruimte die hij daarvoor krijgt.
Meer dan genoeg.
Als je daar binnen niet kan ondernemen ben je sowieso niet levensvatbaar.

solidstate | 11-09-10 | 20:37

repulse | 11-09-10 | 20:35
Nou ja, op een gegeven moment is een foetus een mens met alle bijbehorende ethische vraagstukken natuurlijk.

despecialist | 11-09-10 | 20:36

@despecialist | 11-09-10 | 20:34
RTL zegt 21:00.
Geen idee verder.

tipo | 11-09-10 | 20:36

despecialist | 11-09-10 | 20:34
Het begint om 2100 en om 2200 is hij aan de beurt, heb ik begrepen, dus neem het niet voor waar aan.

Rammstein | 11-09-10 | 20:35

despecialist | 11-09-10 | 20:32
Ik heb geen problemen met de verkoop van machine geweren, zolang er een vergunning aan vast zit.( daarbij moet ook de vrijheid komen om hem te gebruiken ingeval van inbrekers e.d.) Wat is het probleem met het kweken van foetussen?

repulse | 11-09-10 | 20:35

repulse | 11-09-10 | 20:33
Van mij mogen supermarkten 24 uur open in bepaalde gebieden.

Rammstein | 11-09-10 | 20:34

tipo | 11-09-10 | 20:33
Is de speech nou om 21:00 of om 22:00, zoals Spitsnieuws claimt ?

despecialist | 11-09-10 | 20:34

solidstate | 11-09-10 | 20:30
Ook al wil een ondernemer alleen van 1 uur s' nachts tot 2 uur s' nachts open zijn dat is zijn keus. Hij is de ondernemer en hij zal dus een afweging moeten maken op welke momenten hij denkt dat hij genoeg kan verdienen om rendabel te zien. Daar heeft niemand verder ene flikker mee t maken.

repulse | 11-09-10 | 20:33

@solidstate | 11-09-10 | 20:30
Da's eigenlijk wat ik zeg. Als iedereen 7 dagen per week open mag, heb je geen probleem. Een verplichte sluitingsdag is idioot. Geldt voor de (kleine) horeca ook niet en dat werkt daar prima.

-edit | 11-09-10 | 20:32

Rammstein | 11-09-10 | 20:31
Baie dankie !

Frederik Puntdroad | 11-09-10 | 20:32

repulse | 11-09-10 | 20:28
Maar alleen binnen een ethisch en juridisch raamwerk dat door de overheid wordt neergezet. We willen niet dat er machineguns worden verkocht in de Albert heijn, evenmin als het wenselijk is dat een bedrijf op eigen houtje foetussen gaat kweken en klonen om stamcellen te winnen. Daarom moet je dat soort dingen reguleren en het raamwerk creëren waarbinnen de markt dan kan functioneren.

despecialist | 11-09-10 | 20:32

Atta unsar, thu in himinam, weihnai namo theins!

caudillo | 11-09-10 | 20:32

@wsc981 | 11-09-10 | 20:29
Je moet het niet willen regelen. Die ondernemers snappen ook wel dat de burger de euro maar 1 keer uit kunnen geven en willen daarom open zijn als er zoveel mogelijk van die euro-uitgevende burgers de tijd en de zin hebben om dat te doen.

Met andere woorden: dat regelt zicht vanzelf wel.

-edit | 11-09-10 | 20:31

Frederik Puntdroad | 11-09-10 | 20:29
Er staat een stream op Spitsnieuws.

Rammstein | 11-09-10 | 20:31

@ -edit | 11-09-10 | 20:26

Een ondernemer moet zelf weten wanneer hij open gaat binnen de ruimte die hij daarvoor krijgt.
Een ondernemer lijdt er niet onder als zijn concurrenten dezelfde ruimte krijgen.

solidstate | 11-09-10 | 20:30

Rammstein | 11-09-10 | 20:24
Jokkebrok.

repulse | 11-09-10 | 20:29

@Fortuijnlijk | 11-09-10 | 20:25
Je moet abortus in beginsel toestaan als de vrouw in kwestie daar behoefte aan heeft. Het enige dat tot twijfel opgebracht kan worden is een ernstig vermoeden van chantage. In andere woorden: het moet duidelijk zijn dat het de vrije wil van de vrouw in kwestie is.

Verder moet niemand zich ermee bemoeien.

-edit | 11-09-10 | 20:29

Weet iemand waar we Wilders's "State of the World" live kunnen volgen ?

Frederik Puntdroad | 11-09-10 | 20:29

-edit | 11-09-10 | 20:26

Het punt zou in 1 geval niet kwalijk zijn, dat is als alle bedrijven in NL gedwongen worden om 1 dag per week gesloten te zijn (en laat ze zelf de dag dan maar kiezen). En dat heeft weer betrekking op het feit dat iedere burger zijn euro maar 1 keer uit kan geven en een eerlijke concurrentie-positie te bewaken voor de middenstander.

wsc981 | 11-09-10 | 20:29

Het zal me wel weer een ban opleveren, maar hier worden jullie VMBO-GS-ettertjes toch maar weer even lekker gepowned!!! Ik heb de mannenbroeders ook nog ge-adviseerd sluiting van GeenStijl te eisen voor onze steun. Tralalala, tiedeliediedie, tralalala, ..... Oh ja, en (VMBO-)scholen ook maar gewoon het minimale aantal wettelijke vakantiedagen én gewoon 7 dagen per week naar school van 8:30 tot 17:00 uur. komt er misschien nog iets van jullie terecht, stelletje lutsers.

IWAB | 11-09-10 | 20:29

Wellicht is het een idee om in plaats van scheiding van kerk & staat een aanvullend omgangsverbod voor kerk & staat te bewerkstelligen.

Rammstein | 11-09-10 | 20:28

despecialist | 11-09-10 | 20:24
Vraag en aanbod is de beste wet die er is. Alles wat met de economie te maken heeft moet zo worden ingericht dat die natuurlijke wet zo god mogelijk tot zijn recht komt. Met als enige bijvoeging dat geen enkele partij zo groot mag worden dat zij te veel invloed heeft op het aanbod gedeelte.

repulse | 11-09-10 | 20:28

@Teun van het Tuinpad | 11-09-10 | 18:52
LOL :-) het geblaat gaat hier verder zie ik! Nou vooruit dan maar:

"Ik stem godverdomme nooit meer VVD als Rutte zich inlaat met die achterlijke debiele geloofsfanatici van de SGP! Hoor je me Rutte NOOIT meer. Dat is een absoluut breekpunt voor mij. Dan maar nieuwe verziekingen.

De Koreaanse Slet | 11-09-10 | 15:57 | niet ok!"

De Koreaanse Slet | 11-09-10 | 20:27

Diep triest wat een aantal reageerders hier over heeft voor een rechts kabinet. Daar waar ze zo'n hekel aan hebben, een middeleeuwse religie, wordt omarmt om een regering te krijgen die het nog geen half jaar vol gaat houden.

baca | 11-09-10 | 20:27

@solidstate
Het punt is eigenlijk heel eenvoudig: een ondernemer moet zelf kunnen kiezen waarin hij onderneemt, en wanneer hij open is. Eigenlijk zo'n beetje wat @repulse | 11-09-10 | 20:20 zegt.

Ik snap niet wat daar bezwaarlijk aan kan zijn. Ook de SGP-ondernemer staat het dan volledig vrij zondag dicht te gaan.

-edit | 11-09-10 | 20:26

necrosis | 11-09-10 | 20:26
Gewoon, voor het geval je mij bedoelde.

Rammstein | 11-09-10 | 20:26

Fortuijnlijk | 11-09-10 | 20:25
In Nederland is het absoluut onnodig om ongewenst zwanger te geraken.

Rammstein | 11-09-10 | 20:26

@Rammstein 20:18
Voel je je aangesproken?

necrosis | 11-09-10 | 20:26

@ necrosis | 11-09-10 | 19:57
Dus we moeten abortus toestaan omdat sommige mensen te lui of te simpel zijn om een condoom te gebruiken dan wel de pil te slikken?

Dat is net zoiets als de Wallen openlaten omdat hoeren toch te dom zijn om ander werk te vinden...

@ dlseth_ | 11-09-10 | 20:18
Interessant punt, daarover zou ik onder het genot van een biertje nog wel eens een leuke discussie kunnen houden. Zoals eerder al aangegeven gebruikt de SGP inderdaad ook niet-religieuze argumenten, maar ik zou ook graag afzien van de koppeling aan religie. We kennen immers een scheiding van kerk en staat en niemand houdt ervan 'gebukt te moeten gaan' onder de religie of overtuiging van iemand anders.

Fortuijnlijk | 11-09-10 | 20:25

Liberalen die tegen de SGP zijn, zijn geen liberalen maar gelijkheidsdenkers, oftewel: communisten. Dit soort nep-liberalen moeten eens in de leer gaan bij de burgemeester van New York, die:
- de ground-zero moskee toestaat, omdat het nu eenmaal het bezit van iemand is waar de overheid geen snars mee te maken heeft.
- Koranverbrandingen (indien in eigen bezit) toestaat, omdat het nu eenmaal het bezit van iemand is waar de overheid geen snars mee te maken heeft.
- De komst van Wilders naar NYC toejuicht, omdat hij geld uitgeeft in NYC.

tipo | 11-09-10 | 20:24

repulse | 11-09-10 | 20:20
Nou ja, een stukje regulering is natuurlijk ook noodzakelijk, met name als het gaat om stamcelonderzoek. Ik denk niet dat je de ethische vraagstukken daar aan de markt moet overlaten.

despecialist | 11-09-10 | 20:24

repulse | 11-09-10 | 20:23
Straks misschien wel een smile.

Rammstein | 11-09-10 | 20:24

-weggejorist-

repulse | 11-09-10 | 20:23

@ dlseth_ | 11-09-10 | 20:18
Waarom zou hij zijn winkel op een andere dag sluiten aangezien zijn directe concurrenten ook gesloten zijn op dezelfde dag?
Zaterdag en na zessen zijn winkels genoeg open en bovendien gaan mensen gedurende de week steeds meer flexibel werken dus de winkels op een andere tijd open wordt steeds minder noodzakelijk.

solidstate | 11-09-10 | 20:22

Het enige wat de overheid hoort te doen is er voor te zorgen dat 1 bedrijf niet een te grote zeggenschap krijgt in de lokale economie. Zorg dat de nma haar taak uitvoert. Grote bedrijven zoals albert heijn maar ook de grote banken dwingen op te splitsen. Dan krijg je een gezonde economie waar de consument zelf een keuze kan maken tussen kwaliteit en prijs. Dan kan een winkelier zelf kiezen of hij kwaliteit of goedkoper wil zijn en op welke uren hij open wil zijn.

repulse | 11-09-10 | 20:20

Altijd grappig om mannen over abortus te horen.

Rammstein | 11-09-10 | 20:20

Mooie vrijzinnige vertaling. Maar alle kippen op een stokje, ook zonder de de steun van de SGP wordt het kabinet een gruwel voor de moderne liberaalmens. De CDA'ers kunnen doorgaan op de weg van Ernesto, en met Fred Teeven erbij zijn internetvrijheid, vrije meningsuiting en privacy zeker foetsie. Tel daarbij op Wilders, die het verbranden van een boek ontraadt, maar wel het liefst het hele boek zou verbieden, en je komt tot de conclusie: moderne liberaalmensen zijn slechts economen, en gezien de stand van de economie niet eens zulke goeie. Maar laten we vooral kritisch kijken naar de inbreng de SGP - lekker belangrijk.

Detlev Tarnowitz | 11-09-10 | 20:20

@solidstate | 11-09-10 | 20:17
Daar was ik al een tijdje mee bezig, met die discussie. Want daar zit um de crux wanneer je praat over concurrentie met de grote jongens.

Maar jij bent geen ondernemer, merk ik al. Want je begrijpt niet zo heel veel van de 'markt', afgaande op jouw comments.

-edit | 11-09-10 | 20:19

@dlseth_ | 11-09-10 | 20:12

Het punt van de andere dag is al meerdere keren aangegeven en ook de reactie van de SP m.b.t. dit onderwerp geeft een aantal goede redenen, bijv. dat de eigenaar van een klein bedrijf op deze manier de mogelijkheid heeft om familie op te zoeken die in zeer veel gevallen ook op de zondag vrij is en meestal niet op een doordeweekse dag. Daarnaast draag ik het MKB een warm hart toe. Toen hier een klein bakkertje in de buurt was, kocht ik daar graag elke zaterdag mijn brood. De eigenaar -een man van over de 50- stond elke ochtend om een uur of 03:00 - 04:00 op om het brood te bakken en het gebak te maken. Dit soort zaakjes zie ik als een winst voor het land en geven echt unieke producten t.o.v. bijv. een Albert Heijn. Ik vindt dat we zulke bedrijven moeten koesteren en dat kan alleen door ze een eerlijke concurrentie-positie te gunnen. En nogmaals aan -edit-, het is wel een valide argument om te zeggen dat wanneer de zaak minder open is, ze meer verlies lopen, immers, de burger kan zijn zuurverdiende euro maar 1x uitgeven.

wsc981 | 11-09-10 | 20:19

@ Andre Rieu
Zou niets liever willen dan wetenschap ook al betaalt het beroerd, voor de toekomst maak ik mij geen zorgen, timmer lekker aan de weg.

Eet smakelijk

BlackDeathMetal | 11-09-10 | 20:18

necrosis | 11-09-10 | 19:26
Niet volgens mij. Dat je dat even weet.

Rammstein | 11-09-10 | 20:18

@solidstate | 11-09-10 | 20:15
Niet moeten; kunnen.
.
Het gros van de potentiële klanten heeft tijdens werktijden geen tijd; dat ze juist op deze tijden de winkels open gooien riekt naar slecht ondernemerschap.

dlseth_ | 11-09-10 | 20:18

Rechts gaat over lijken om Rukken 1 te laten slagen.

Inguz | 11-09-10 | 20:17

BlackDeathMetal | 11-09-10 | 20:08
Gaaf. Al enig idee waar je gaat werken ?

despecialist | 11-09-10 | 20:17

@ -edit | 11-09-10 | 20:12

Nu ga je een discussie beginnen over winkel assortiment.
Over non argumenten gesproken.

solidstate | 11-09-10 | 20:17

@BlackDeathMetal | 11-09-10 | 20:08: Zo zo, dat klinkt als een mooie, verantwoordelijke en intellectueel uitdagende specialisatie. Hopelijk krijg je de positie die je ambieert. Ik zal voor je ´duimen´. *eten gaat*
Eet smakelijk, beste mensen.

Andre Rieu | 11-09-10 | 20:16

@necrosis | 11-09-10 | 20:11
Exact! Persoonlijkheid. Vakmanschap. Produktkeuze. Wanneer je je daarop onderscheid, zie je de meerwaarde van de kleine jongen. En die meerwaarde verdwijnt niet op zondag. Heb je die meerwaarde niet, dan heb je sowieso een probleem.

-edit | 11-09-10 | 20:16

@ dlseth_ | 11-09-10 | 20:12
Waarom zou hij op een andere dag zijn winkel moeten sluiten?

solidstate | 11-09-10 | 20:15

"..... scholen en universiteiten dicht zijn."
@ wsc981 | 11-09-10 | 20:10

Hahahaha, kom maar eens naar een (beta) onderzoeksgebouw van een universiteit op zondag. Daar is het echt niet dicht.

BlackDeathMetal | 11-09-10 | 20:13

@solidstate | 11-09-10 | 20:09
Een kleine ondernemer moet niet hetzelfde verkopen als een grote. Dat is gewoon dom, want die concurrentieslag verlies ja altijd. Zondag of niet. Marktwerking heet dat. Als argument tegen de zondagssluiting is omzetderving dus niet valide.

-edit | 11-09-10 | 20:12

@wsc981& solidstate
Dus het is eigenlijk gewoon oneerlijke concurrentie, vanuit de staat, richting een minderheid die in principe geen bestaansrecht heeft zonder die oneerlijke concurrentie?
.
Leg mij eens uit waarom de kleine middenstander zo belangrijk is als deze niet wilt innoveren of andere risicos durft te nemen? Waarom neit op een andere dag de winkel dicht? En kom nou niet met het verhaal dat dat precies hetzelfde is; op zondag heeft significante meerderheid van de beroepsbevolking vrij; op een werkdag vice versa.

dlseth_ | 11-09-10 | 20:12

@-edit 19:45
Mooi betoog, bij mij om de hoek zit een "kleine ondernemer" die handelt in drank terwijl er een supermarkt zit op 20 meter afstand.
Die super verkoopt het natuurlijk goedkoper maar wanneer je een lekker "drinkie" wil ga je toch naar de slijter, die man heeft verstand van hetgeen hij verkoopt, iets wat je niet hoeft te verwachten bij een supermarkt.
Ik maak graag de keuze tussen kwaliteit/ kwantiteit en dan kom ik toch weer bij de kleine ondernemer, een goede fles wijn versus een chateau de migraine kan het verschil maken op een gezellige avond.

necrosis | 11-09-10 | 20:11

Het volgende is trouwens een quote van de SP m.b.t. het onderwerp "koopzondagen":

Voor de kleine middenstand leidt extra koopzondagen nauwelijks tot meer omzet, maar winkeliers moeten wel vaker in hun winkel staan om hetzelfde te verdienen. Uitbreiding van koopzondagen gaat dan ook ten koste van het MKB (midden- en kleinbedrijf).
Vervoort: "Daarnaast zien veel werknemers zich gedwongen om op zondag te werken. Uit onderzoek van de vakbond blijkt dat velen dat tegen hun zin doen. Ook is het belangrijk dat er een gemeenschappelijke dag is waarop verenigingsactiviteiten georganiseerd kunnen worden en mensen activiteiten kunnen ondernemen met familie en vrienden. De SP vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen daar aan mee kunnen doen. In Nederland is de meest aangewezen dag hiervoor de zondag omdat dit een dag is waarop de meeste mensen vrij zijn, overheidsdiensten veelal gesloten zijn en ook scholen en universiteiten dicht zijn."

wsc981 | 11-09-10 | 20:10

dlseth_ | 11-09-10 | 20:06

Pure speculatie, geeft aan hoeveel je van de SGP weet.

Tocqueville Esque | 11-09-10 | 20:09

@ -edit | 11-09-10 | 20:07

Hij verliest nog meer dus een relevant argument.

solidstate | 11-09-10 | 20:09

@ Andre Rieu | 11-09-10 | 20:04
Eens, meningsverschillen accepteren is niet voor iedereen weggelegd hier. Qua wetenschap: Ben nu nog steeds in opleiding maar ik zoek over een jaar mijn plekje in de celbiologie. Veel gedetailleerder zal ik er hier niet op in gaan, anders is het voor sommige mensen makkelijk om mijn identiteit te achterhalen.

BlackDeathMetal | 11-09-10 | 20:08

@solidstate | 11-09-10 | 20:06
Een kleine winkelier verliest, als hij hetzelfde verkoopt, altijd omzet tov de groten. Dat is een non-argument.

-edit | 11-09-10 | 20:07

@dlseth_ | 11-09-10 | 20:03

En als jij nogmaals mijn posts leest, zie je dat dichtgaan op een andere willekeurige dag hetzelfde probleem oplevert, een dalende omzet en winst - maar niet voor de (multi-)national, want die is 9 van de 10 keer toch wel open als de mogelijkheid zich aanbied. Door 1 vaste dag te hebben waarop alle winkels gesloten zijn, ontstaat er geen oneerlijke concurrentie en heeft de kleine middenstander ook nog tenminste op 1 dag van de week zijn welverdiende rust.

wsc981 | 11-09-10 | 20:07

Stamcelonderzoek staat momenteel op het punt enorme doorbraken te leveren op het gebied van kankerbestrijding, AIDS, parkison, ziekte van Chron, hart- en vaatziekten, neurlogische aandoeningen en diabetes. Lijkt me inderdaad goed om daar per direct mee te stoppen.

despecialist | 11-09-10 | 20:06

@Tocqueville Esque | 11-09-10 | 20:02
Geef de SGPers dezelfde volmachten als de theocraten in Teheran en ook in Nederland zal iedere lantaarnpaal zijn eigen hanghomo krijgen.
.
Dat dit reeds nog niet gebeurd is is niet omdat de SGP gematigd is maar omdat overige partijen en Nederlanders op zich niet met die fundamentalisten te maken wil hebben... Of ja.. Wilde hebben..

dlseth_ | 11-09-10 | 20:06

@ dlseth_ | 11-09-10 | 20:03
Op dag door de week dat de middenstander zijn winkel dicht gooit is de winkelketen ook open dus hij verliest alsnog omzet t.o.v. de groot winkel bedrijven.

solidstate | 11-09-10 | 20:06

Alles beter dan Cohen of Pechtold, zo simpel is het, Begt!

gentle giant | 11-09-10 | 20:04

@BlackDeathMetal | 11-09-10 | 20:00: Begrijpelijk. We verschillen va mening. Maar het voornaamste is en blijft dat we er op een volwassen en beschaafde manier over van gedachte kunnen wisselen. Iets wat sommigen alhier nog zwaar valt. Maar dat terzijde. In welke tak van de wetenschap bent u actief, als ik vragen mag?

Andre Rieu | 11-09-10 | 20:04

@De La Puerco | 11-09-10 | 19:58
Ik eis helemaal niks. Waar haal je dat vandaan?
Ik zeg als kleine ondernemer dat je heel makkelijk op zondag je ding kan doen, mits je niet in dezelfde vrijver tracht te vissen als de grote jongens. Iets dat als kleine jongen sowieso een goed idee is, want je moet je ergens door onderscheiden. Voorop staat dat het de keuze mag zijn voor die ondernemer om al dan niet open te gaan. Nogmaals: ik eis helemaal niks, behalve vrije keuze wellicht.

En dat je moet boekhouden enzo, geldt ook wanneer je er voor kiest op zondag dicht te blijven. Raar argument (if any).

-edit | 11-09-10 | 20:03

@wsc981 | 11-09-10 | 19:57
De 'kleine middenstander' kan ook op een werkdag de winkel dichtgooien. Je weet wel, van die dagen waarop veelal mensen met geld (dus, mogelijke klanten) niet kunnen winkelen omdat ze aan het werk zijn?
.
Dat heet innoveren en dat is nu eenmaal een onderdeel van het vak 'kleine middenstander'. Degene die dat weigeren gaan, volledig terecht, failliet. Lever maar een superieur product in plaats van diezelfde Leen Bakker rotzooi maar dan 3x zo duur.
.
En wat mij op zondag niet in de winkel verkocht kan worden koop ik op zondag simpelweg via internet bij ondernemers die wel durven te innoveren. Gegeven de sluitingstijden van winkels en de levertijden van internetzaken is het vaak verdomme nog sneller ook dan wachten op de koopavond/zaterdag...

dlseth_ | 11-09-10 | 20:03

dlseth_ | 11-09-10 | 19:13

SGP-ers hangen geen homo's op en stenigen geen vrouwen. Ze hebben hun opvattingen en daar hebben ze recht op. Ik heb er in zijn geheel geen problemen mee.

Tocqueville Esque | 11-09-10 | 20:02

@Causa Sui | 11-09-10 | 19:59

Jij snapt het hele punt niet. Het gaat om de concurrentie-positie van de kleine middenstander t.o.v. de grote (multi-)national. Als de (multi-)national op alle dagen van de week open kan zijn, zal deze dat ook in vele gevallen doen. De middenstander zal zich in vele gevallen gedwongen voelen om dit voorbeeld te volgen, vanwege een dreigende dalende omzet en winst. Dat we nou toevallig in onze traditie de zondag als rustdag hadden, maakt het alleen eenvoudig om deze dag aan te houden. Deze en mijn eerdere post heeft niets met religie te maken, maar met eerlijke concurrentie-positie voor kleine bedrijven.

wsc981 | 11-09-10 | 20:02

Causa Sui | 11-09-10 | 19:59
Daar gebruik je je snipperdagen voor.

De La Puerco | 11-09-10 | 20:00

@Causa Sui | 11-09-10 | 19:50
150 cellen, dat is alleen in de 1e / 2e week. Rond de 3 maanden is een foetus al ver ontwikkeld en kan ik mij goed voorstellen dat mensen daar problemen mee hebben. Maar ik blijf voor zelfbeschikking en abortus plegen zou mogelijk moeten zijn tot dat de foetus levensvatbaar is.

@ Andre Rieu | 11-09-10
Ja als wetenschapper en atheïst heb ik daar toch een andere mening over, in principe zijn het maar een paar cellen die erg nuttig kunnen zijn voor baanbrekend onderzoek. Ach ja verschillende meningen houd je toch :)

BlackDeathMetal | 11-09-10 | 20:00

wsc981 | 11-09-10 | 19:57
laat iedereen zelf een dag kiezen, geen dag is meer waard vanwege het geloof in god door een minderheid.

Causa Sui | 11-09-10 | 19:59

Over die zondagsluiting: welke partij vindt ook alweer dat het de verantwoordelijkheid is van de winkelier of hij op zondag open wil zijn?

Over abortus: welke partij vindt ook alweer dat het primair de keuze en verantwoordelijkheid is van de betreffende vrouw of ze een (veilige en medisch verantwoorde) abortus wilt?

Over euthanasie (waar we het nog niet over gehad hebben trouwens): welke partij vindt ook alweer dat dat sluitende regelgeving voor moet komen zodat de doktoren weten wat wel en wat niet mag en kan?

Over stamcelonderzoek: welke partij....

Over homorechten: welke partij.....

Kortom: welke partij is ook alweer het liberaalst?
(hint: begint met D en eindigt met 66)

prinsclaus | 11-09-10 | 19:59

@ Inspektor Gurkenfick | 11-09-10 | 19:56

Jawel.

Dat bedoel dus met iedereen vult zijn eigen zondag in zoals hij EN zij het zelf wil.

solidstate | 11-09-10 | 19:59

-edit | 11-09-10 | 19:45
Kleine(re) middenstanders kunnen niet zo eenvoudig als grotere retail organisaties de boel bemannen. Diezelfde kleine(re) middenstanders hebben administratief dezelfde plichten als de giga-organisaties. Die kleine(re) middenstanders zijn goed voor 60-70% van de banen.

U eist, dat ze niet voor zichzelf op mogen komen, door zorgvuldigheid te eisen bij bijvoorbeeld de zondags opening, andererzijds bent u het er vermoedelijk volledig mee eens, dat de 'arbeider' nog meer als nu bescherming voor ziekte, ontslag, vervelende arbeidsomstandigheden etc. verdient. U bent niet goed bij uw hoofd.

De La Puerco | 11-09-10 | 19:58

@tembacostyle | 11-09-10 | 19:53 Joh... als je dat al gezellig vindt....??????
@solid state: exact het goede antwoord voor zo'n gristenhond. Een laffaard ben je dus ook nog.... en zo heaurt het

gigi gorgonzola | 11-09-10 | 19:58

Ik zou de boot afhouden als Rutte zijnde. Misschien dat die 2 CDA-judassen tot inkeer komen, dan heeft hij de SGP niet nodig. Pas als er een judas zijn klep opentrekt, dan pas beginnen aan een moratorium op medisch-ethische regels.

lekker wijf | 11-09-10 | 19:57

@Fortuijnlijk 19:39
Abortus is wel degelijk menselijk, ik ken namelijk geen enkel diersoort die zich daaraan "schuldig" maakt.
Eerlijk is eerlijk, vrouwen die ongewenst zwanger zijn hadden beter de pil kunnen slikken of hun mannelijke partner kunnen vragen om er een rubbertje omheen te doen.
Mijn punt: kinderen die worden geboren vanwege een "ongelukje" zijn doorgaans de dupe, ze zijn niet gewenst en krijgen niet de aandacht die ze zouden krijgen bij een onvruchtbaar stel die graag een kind willen.
Wil jij een ongewenst kind zijn?

necrosis | 11-09-10 | 19:57

@fappefras | 11-09-10 | 19:54: Google eens op Lucas Hartong. Hij is PVV-er, actief in het EP. Hij is theoloog en gereformeerd Christen.

Andre Rieu | 11-09-10 | 19:57

@solidstate en mensen die op hem gereageerd hebben.

Solidstate heeft een goed punt met de zondagsrust. De kleine middenstander zal zich inderdaad in vele gevallen gedwongen voelen om ook open te zijn op zondag. Het gaat dan om zaakjes met weinig tot geen personeel. Waarom? Simpel: alles wat zondag gekocht wordt, wordt maandag niet meer gekocht. Als de middenstander dus niet het voorbeeld volgt van de grote (multi-)nationals, dan zal hij/zij op den duur de omzet (en waarschijnlijk winst) zien dalen. Voor de grote (multi-)nationals is het geen probleem om open te zijn op zondag, ze plaatsen wel wat studenten in de winkel o.i.d. Voor de kleine middenstander is het wel snel een probleem, omdat personeel duur is, zal hij/zij zich gedwongen voelen om zelf in de winkel te staan.

We hebben nu 1 koopzondag in de maand, laat dat genoeg zijn - niet zo zeer vanuit religieus oogpunt, maar vanuit het oogpunt van de kleine middenstander die ook recht heeft op een eerlijke concurrentiepositie. En als de VVD ook een goede naam wil bij de kleine middenstander, doen ze er goed aan dit punt over te nemen van de SGP.

wsc981 | 11-09-10 | 19:57

Ik zal nooit iemand tot abortus dwingen, maar niemand moet mij dwingen een kind te krijgen wat ik niet wil en daarvoor de rest van mijn leven te zorgen. Ook niet mij dwingen een kind te krijgen na een lange zwangerschap om het vervolgens af te staan, het zal maar bij SGPerts terecht komen. Zoiets voorkom ik liever met abortus. :)

Causa Sui | 11-09-10 | 19:56

solidstate | 11-09-10 | 19:54

Niet neuqen op zondag...

Inspektor Gurkenfick | 11-09-10 | 19:56

-weggejorist-

gigi gorgonzola | 11-09-10 | 19:55

Ze zullen de SGP toch wel regelmatig nodig gaan hebben, met die paar zwakke broeders binnen het CDA. Als je de SGP met relatief onbelangrijke zaken kan paaien, is dat de moeite waard. Koopzondagen zijn er al genoeg, laat dat stomme volk maar 's een boek lezen op zondag en als iemand echt een eind aan zijn lijden wil maken kan dat toch wel. Beetje praktisch blijven, alles beter dan weer centrum-links of paars.

Kerrie Kasparov | 11-09-10 | 19:54

De PVV zou inderdaad ook gewoon niet met gristenen samen moeten willen werken. Dat is net zulk eng volk. De bijbel staat ook vol met moorden, stenigingen en ellende.

Is het trouwens niet veel democratischer als we alle beslissingen af laten hangen van de tweede kamer. Waarom moeten er perse een stel van die klootmongaulen het met elkaar eens zijn? Dat kan toch ook gewoon per onderwerp verschillen?

fappefras | 11-09-10 | 19:54

@ gigi gorgonzola | 11-09-10 | 19:48

Ik ben niet gereformeerd. Ik zou niet eens weten wat het inhoud.

solidstate | 11-09-10 | 19:54

Er is geen gelukkig geen wet die zegt dat je dood moet, maar er mag geen wet komen die zegt dat je niet dood mag, wanneer je het zelf wil.
Elke SGP er kan rustig langzaam sterven, wanneer hij of zij dat wil. Heel goed.
Laat ieder ander zelf beslissen aub, ik beslis ook niet dat de SGP er op zondag moet kopen of een abortus moet ondergaan, Geef die anderen ook zelf de keus.
Het is niet aan een ander iets persoonlijks te beslissen.
Daarbij, elke SGPert weet best dat in diens geloof God altijd oordeelt, en vanwege je eigengeilerij voor een ander oordelen om een wit voetje te halen bij God is wel erg egoceontrisch, SGPerts.

Causa Sui | 11-09-10 | 19:54

@ gigi gorgonzola | 11-09-10 | 19:52

*zwaait*

Doei, was gezellig!

tembacostyle | 11-09-10 | 19:53

@De La Puerco | 11-09-10 | 19:50
Je zal mij nooit zien pleiten voor een onzorgvuldige abortus. Eerlijk gezegd denk ik dat niemand daar voor zal pleiten. Ik begrijp jouw punt niet, denk ik.

-edit | 11-09-10 | 19:53

-weggejorist-

gigi gorgonzola | 11-09-10 | 19:52

@BlackDeathMetal | 11-09-10 | 19:47:
Tegenwerking... Tsja, zo zou je het kunnen omschrijven. Ben het overigens met je eens dat iets, wat kans op goed werkende medicatie kan vergroten onderzocht moet worden. Daarentegen gaat het gebruik van embryo´s me een stap te ver.

Andre Rieu | 11-09-10 | 19:51

Abortus is veelal het af laten vloeien van 150 cellen, elke mug die je doodslaat heeft er meer.
Je vermoordt geen toekomst, want die is er niet, nooit, alleen in de fantasie, daar waar ook God huist.. en de toekomst is zeker niet zoals een ander denkt inclusief alle fraaie vergezichten en geneugten.
En leven ALTIJD in het verleden, zelfs het Heden is al verleden, eer we het 'nu' bewust worden is het reeds verleden tijd, ook dat kost tijd.

Causa Sui | 11-09-10 | 19:50

-edit | 11-09-10 | 19:45
Er is een verschil tussen Abortus als de gewoonste zaak van de wereld beschouwen en daar zorgvuldig mee omgaan.

Er is een verschil tussen eisen te mogen scheiten voor de deur van de moskee en verzoeken om een openbaar toilet aldaar.

De La Puerco | 11-09-10 | 19:50

Ja zeg dat wel: goedverdoeme.... SGP rules! NOT DUS...

Inspektor Gurkenfick | 11-09-10 | 19:49

@solidstate | 11-09-10 | 19:45 Rot eens een ein dop man.... gereformeerde gummilul... wou je nog meer.... zak????

gigi gorgonzola | 11-09-10 | 19:48

@Fortuijnlijk | 11-09-10 | 19:39
Abortus is absoluut een geldig gespreksonderwerp waar ik mij op dit moment even niet aan ga branden; uw standpunt is niet religieus, u houdt ruimte open voor discussie en er zijn diverse onderzoeken die feiten geven over abortus en de effecten ervan op zowel de moeder als het ongeboren kind.
.
De SGP daarentegen oppert abortus als religieus standpunt waarbij het in geen enkel geval mogelijk is. Verkrachting? Levensgevaar voor zowel moeder als kind? Daar hebben de Urker mannenbroeders niks mee te maken; u zal sterven in het kraambed of als slachtoffer van een verkrachting een kind van je verkrachter ter wereld moeten brengen in naam van hun god.

dlseth_ | 11-09-10 | 19:47

@De La Puerco | 11-09-10 | 19:46: Precies. Het huidige beleid is afdoende en hoeft niet te worden versoepeld. Vind ik.

Andre Rieu | 11-09-10 | 19:47

@ Andre Rieu | 11-09-10 | 19:37
Mijns inziens wil de SGP de rol van god als schepper beschermen en daardoor voortgang in de wetenschap tegenwerken. Wat jij noemt "de maakbare mens" klinkt griezelig en zal waarschijnlijk niet snel werkelijkheid worden omdat deze ethische kwesties "geloofsoverstijgend" zijn. Maar met dezelfde technieken en kennis kunnen er over ongeveer 10 tot 30 jaar nieuwe en beter werkende medicijnen op de markt gebracht worden. Daarom moet wetenschappelijk onderzoek (ook stamcel onderzoek) niet beperkt maar gereguleerd en transparanter worden.

Verder vind ik de SGP nogal middeleeuws op het gebied van zelfbeschikking, als je dood wil moet dat gewoon kunnen.

BlackDeathMetal | 11-09-10 | 19:47

Andre Rieu | 11-09-10 | 19:43
Het gaat er over of VERRUIMING van de huidige regelgeving nu echt zo nodig is. Binnen de huidige regelgeving kan iedere vrouw toch zelf beslissen.

De La Puerco | 11-09-10 | 19:46

@ gigi gorgonzola | 11-09-10 | 19:44
He mafkees. Hallo !
Even je dwangbuis uit gedaan?

solidstate | 11-09-10 | 19:45

@Mantisomantis | 11-09-10 | 19:41
Aggut: omdat pappie failliet is gegaan omdat ie in dezelfde vijver probeerde te vissen als de grote jongens, ben je tegen de zondagsopeningsverruiming.

Ooit eens nagedacht dat pappie misschien beter iets had kunnen verkopen dat die grote jongens niet hadden? En dat pappie misschien ipv zondag op dinsdag zijn winkel kon sluiten?

En van abortus heb je ook al niks begrepen. Wie is de politiek eigenlijk? En waarom moeten die lui op afstand kunnen beslissen over de inhoud van de buik van een zelfstandige vrouw?

Te éng voor woorden, gewoon.

-edit | 11-09-10 | 19:45

zondag is maar een dag, maandag is ent zo'n dag, de rest van de week ook, allemaal niets meer of minder dan een dag, wil je een rustdag, kies een dag, random.

Causa Sui | 11-09-10 | 19:44

@solidstate Lul eens niet zo dom, achterlijke kudtchristenhond... jij weet echt niets man!

gigi gorgonzola | 11-09-10 | 19:44

@De La Puerco | 11-09-10 | 19:41
Nee, ik denk dat ik vrijheid toch echt wat beter vind. Dan kan ik altijd nog kiezen, in plaats van dat jij met gaat vertellen wat ik moet doen.

keeskwal | 11-09-10 | 19:43

@keeskwal | 11-09-10 | 19:40: Eens, wat ziekten en andere narigheid betreft moet de wetenschap alle ruimte krijgen. Zo ook in geval van abortus. Wanneer een vrouw verkracht is, of in levensgevaar geraakt door de zwangerschap moet de optie bespreekbaar zijn. Ergo: ik keur het af, maar zoiets ligt besloten in de lichamelijke integriteit van de vrouw.

Andre Rieu | 11-09-10 | 19:43

Iedereen moet zich gewoon eens tot zichzelf beperken ipv een ander een straf of lijdensweg toe te wensen, gun het jezelf en geniet ervan als de gelegenheid zich voordoet.

Causa Sui | 11-09-10 | 19:43

Zowel de SGP als politieke partij, als de stroming die zij vertegenwoordigt, stamt uit de middeleeuwen....

feestvoordegeest | 11-09-10 | 19:42

keeskwal | 11-09-10 | 19:37
Is zo een zelfde probleem bij Moslims, Katholieken en heel veel anderen. Gebruik een condoom of zo. Als je een buik vol benen creeert, moet je de consequenties nemen en de keus over laten aan de vrouw.Wellicht is permanente onthouding wat voor je, of louter anaal verkeer, of masturbatie.

De La Puerco | 11-09-10 | 19:41

Laat ik nu, als nazaat van een kleine zelfstandige die naar de kloten is gegaan door koopzondagen (die prijsopdrijvend werkten omdat er extra loon moest worden betaald en die hun familieleven om zeep hielp) net zo als de SGP tegen z,on verruiming zijn.
Er is niks tegen een rustdag want dan kun je samen naar het strand, vissen of de kerk. Net wat je wilt.
Zolang er adoptiekinderen moeten worden gehaald uit verre buitenlanden en tegen hoge kosten, ben ik net als de mannenbroeders en de wanhopige minder draagkrachtige adoptieouders, ook tegen abortus verruiming.
Net als de SGP en iedere weldenkend mens.

Mantisomantis | 11-09-10 | 19:41

@keeskwal | 11-09-10 | 19:38: Dat is nogal een beschuldiging zeg. Hoezo loop ik de vrede in de weg? Met alle respect, maar dat klinkt als baarlijke nonsens.

Andre Rieu | 11-09-10 | 19:41

@ necrosis | 11-09-10 | 19:34
Ze schrijven niet mee aan het regeeraccoord.
De VVD en het CDA doen dat.
Ze willen het aantal koopzondagen beperken tot 12.
Er zijn VEEL meer mensen die hun vrije zondag voor hun eigen doeleinden gebruiken.
Erg kortzichtig om daar de SGP de schuld van te geven.

Dat jij je vrije zondag wil gaan werken gaan je gang maar de meeste mensen zijn blij met hun vrije twee daagse weekeinde. Dat hoef jij niet voor hun te bepalen dat ze daar geen recht op hebben en moeten gaan werken.

solidstate | 11-09-10 | 19:40

@Andre Rieu | 11-09-10 | 19:37
Waar ligt de grens? Bij het kiezen voor abortus in geval een ernstig ziek kind? De maakbare mens is wat mij betreft ook vrij eng, maar het uitbannen van ziektes, geestelijke aandoeningen lijkt me best fijn.

keeskwal | 11-09-10 | 19:40

@De La Puerco | 11-09-10 | 19:37
Doe jij dan maar eens in Staphorst je winkeltje open op zondag en je begrijpt hoe het zit. Daar gaat het over....

-edit | 11-09-10 | 19:40

@Andre Rieu | 11-09-10 | 19:29
Rieu is een fatsoenlijke Limburgse katholiek die trouwens ook concerten geeft op zondag, dus zoek een andere nick! Lutser!!

prinsclaus | 11-09-10 | 19:40

Minder lullen..... meer zzuipen...... zztel eikels

gigi gorgonzola | 11-09-10 | 19:39

@ necrosis, keeskwal;

schrijnende gevallen daar gelaten, abortus is niet menselijk. Zeker niet na vier maanden. Bij verkrachting of levensgevaar voor de moeder is het een ander verhaal, dat vind ik ook, mocht u dat betwijfelen. Maar 'noodsituaties' zoals nu in de wet gedefinieerd, betreft ook een dwarszittende scheet.

En bij verkrachting is een 'abortus' in vroeg stadium een passende oplossing, afgezien van al het psychische leed natuurlijk. Een morning after-pil of een ingreep binnen een maand of hooguit twee doet wonderen.

Jammer dat jullie niet op mijn andere punt(en) ingaan. Mag ik daaruit opmaken dat jullie het wat dat betreft met mij eens zijn, of volgt er nog een weerwoord?

Fortuijnlijk | 11-09-10 | 19:39

@De La Puerco | 11-09-10 | 19:37
En wat nou als necrosis toevallig winkeleigenaar is?

dlseth_ | 11-09-10 | 19:39

LOL@prinsclaus | 11-09-10 | 19:35: Is dat zo?
@dlseth_ | 11-09-10 | 19:37: Volgens mij is streven naar vrede een universele waarde, die men niet op conservatief of progressief kunt plakken.

Andre Rieu | 11-09-10 | 19:38

@Andre Rieu | 11-09-10 | 19:34
Ik zeg toch: nadat u en uw achterlopende soort zich hebben overgegeven/zich heeft teruggetrokken, dán pas kunnen we vrede nasteven. U loopt in de weg, snapt u wel?

keeskwal | 11-09-10 | 19:38

necrosis | 11-09-10 | 19:34
Niemand houdt jou tegen om te werken, ook niet op zondag. Waar heb je het over.

De La Puerco | 11-09-10 | 19:37

@De La Puerco | 11-09-10 | 19:35
Helemaal niet. Als ze het wil houden, even goeie vrienden. Maar als ze het móet houden omdat de engerds van de SGP de enige andere reden hebben weggestreept, dan is het ander verhaal.

keeskwal | 11-09-10 | 19:37

@BlackDeathMetal | 11-09-10 | 19:33: Ja en nee. Wetenschap moet, vanzelfsprekend, alle ruimte genieten om te excelleren. Daarentegen ben ik tegen experimenten die stoelen op de filosofie van de maakbare mens.

Andre Rieu | 11-09-10 | 19:37

@Andre Rieu | 11-09-10 | 19:34
Vrede nastreven is conservatisme tegenwoordig?
.
Volgens mij betekent 'conservatief' niet datgene wat u denkt dat het betekent..

dlseth_ | 11-09-10 | 19:37

@Andre Rieu | 11-09-10 | 19:29
Mwah.... Ik zie Obama geen regels opleggen mbt de zondagsrust, bijvoorbeeld.

-edit | 11-09-10 | 19:36


keeskwal | 11-09-10 | 19:27
Ideeel hoogstaand standpunt. Je naait een SGPster, terwijl je weet, dat dat vrouwtje, als er een kind van komt het gaat houden, haar vrije keus. Je gaat dan vervolgens jouw vrije keus opdringen van dat ze zich moet laten 'stofzuigen'. Tjonge......

De La Puerco | 11-09-10 | 19:35

@Andre Rieu *zwitsal* | 11-09-10 | 19:29
Ga weg van GeenStijl!!!! Dit is het verderfelijke internet!!!

prinsclaus | 11-09-10 | 19:35

@keeskwal | 11-09-10 | 19:33: Vrede nastreven, uw woordkeus en agressieve toon laten ruimte voor twijfel daaromtrent.

Andre Rieu | 11-09-10 | 19:34

@solidstate 19:15
Mijn punt is duidelijk, als de SGP mee mag schrijven aan een regeeraccoord onder de noemer "gedoogsteun" willen ze alles verbieden op zondag behalve de kerk.
Liever schrijf IK mee aan het 4-jarenplan, om te beginnen schop ik alle religie uit de politiek, lijkt me een gezonde start.
Werken op zondag is een keuze, die maak ik liever zelf dan dat plaatselijke gggrefo's dat voor mij doen.
Duidelijk?

necrosis | 11-09-10 | 19:34

@solidstate | 11-09-10 | 19:15
Het punt is dat je het punt van die SGP-ers niet zo goed begrepen hebt.

-edit | 11-09-10 | 19:34

@ Andre Rieu

Sta jij ook achter die die terughoudendheid op het gebied van wetenschap en gezondheidszorg?

BlackDeathMetal | 11-09-10 | 19:33

@Andre Rieu | 11-09-10 | 19:29
En wat hebben we aan conservatief, misselijke violist?
Dingen die zo zijn omdat ze zo waren, slaan vaak nergens op. En als ze gebaseerd zijn op geloof, dan pis ik eroverheen.
Dat alle conservatievelingen lekker samen in een of ander openluchtmuseum gaan wonen, kunnen wij gewone mensen tenminste ongeremd vooruit, leuke dingen uitvinden, ziektes uitbannen en vrede nastreven? Oké? En nou optiefen!

keeskwal | 11-09-10 | 19:33

Het wordt tijd voor een persoonlijk voorkeurspaspoort met daarin je eigen keuze
ben je voor een langzame SGP dood, x-je erin, anders beslis je zelf, ben je voor de shairia, x-je erin en bij fout, handjes eraf, etc... Alle keuze zijn ok, ze betreffen alleen nog jezelf.

Causa Sui | 11-09-10 | 19:32

@De La Puerco | 11-09-10 | 19:28
Ik kon wel lachen om Samir de darmterrorist.. Beetje de Benny Hill van de salafisten.

dlseth_ | 11-09-10 | 19:31

@De La Puerco | 11-09-10 | 19:28
De Fata Morgana? :p Is Moorse architectuur omdat de moslims geen beeltenissen van hun bedachte poppetjes mogen tekenen.
Maar idd, je hebt gelijk, er is niks leuks van gekomen, net als van alle andere geloven.

keeskwal | 11-09-10 | 19:30

Wat een verongelijkte toon, mijnheer Brussen. Ondergetekende is SGP-lid en stemmer. Waarom? Niet in de laatste plaats om de SGP de laatste, échte conservatieve partij is. Toegegeven, het standpunt over passief kiesrecht voor vrouwen is aan herziening toe. Maar los daarvan is de SGP niet wezenlijk anders dan, bijvoorbeeld, de standpunten van Barack Obama.

Andre Rieu | 11-09-10 | 19:29

Einde van de Domheid | 11-09-10 | 19:24
Een wereld zonder Islam zou wel een stuk leuker zijn. Noem mij eens een leuke bijdrage van de Islam, die zijn er gewoon niet.

De La Puerco | 11-09-10 | 19:28

@Zeepstra | 11-09-10 | 19:25
Vrije keuze. Altijd. Goedschiks of kwaadschiks, en als het een beetje schappelijke partij betreft gewoon goedschiks. Zo gaat dat in fatsoenlijke landen. Laat die SGP'ers die onzin lekker binnenshuis houden als hun dochter per ongeluk genaaid wordt door een kerel die geen zin heeft in koters.

keeskwal | 11-09-10 | 19:27

@brutus68 19:12
Volgens een bekende reaguurster BEN ik de duivel....
En eensch: een liberale partij als VVD zou geen zaken moeten doen met een plaatselijk verschijnsel zoals de SGP.
Volgens mijn bescheiden mening heeft stemmen weinig zin zolang de PvdA oververtegenwoordigd is in alle bestuurslagen van de maatschappij.
Maar de herrie binnen het CDA geeft weer wat hoop voor de toekomst.
Nu Cohen nog even wegpesten, waar is Rutger wanneer je hem nodig hebt?

necrosis | 11-09-10 | 19:26

ben nuchter | 11-09-10 | 19:24
Zou ik gemist kunnen hebben. Het verband vergaat me vooralsnog geheel en een en ander lijkt mij compleet off topic.

De La Puerco | 11-09-10 | 19:25

necrosis | 11-09-10 | 19:19
Ik ben het met Fortuijnlijk eens voor wat betreft abortus. De voorbeelden die jij noemt zijn schrijnend en voor gevallen van dat kaliber zou abortus bedoeld moeten zijn. Je hoeft inderdaad geen christen te zijn om grote bedenkingen te hebben bij de huidige abortuspraktijk. Ik ben atheïst en het interesseert me geen zak wat kerk/bijbel/dominee van abortus vindt. Het gaat mij om ongeboren, bestaand menselijk leven.

Zeepstra | 11-09-10 | 19:25

2 Opmerkingen.
Ene hele fijne avond.
SGP Jadas.
Wilders briljante schaker maar erg domme man.
Ritte en Verhagen moeten nu alles gedogen, nee zelfs moreel verdedigen wat Wilders in NY uitvreet. Als ze hem niet steunen gaat Amateurtistisch Klein rechts 1 niet door, of maakt men zich ideeel onmogelijk..
Gefeliciteerd Geert, met zo'n kwaliteit kun je alles voor elkaar krijgen.
Je zet alleen laag in. Alsof een wereld zonder Islam zaligmakend zou zijn.
Dast is alleen iets NIET willen.

Einde van de Domheid | 11-09-10 | 19:24

Rutte zou de gedoogsteun van de SGP nog wel eens kunnen gebruiken met die dissidenten binnen het CDA.

Mc Duck | 11-09-10 | 19:24

@ De La Puerco

U verdient vast meer dan 2 ton neem ik aan? Of u heeft de verkiezingprogramma's van links totaal niet doorgelezen en typt bij het woord links alvast belastingverhoging neer. Dat laatste lijkt me wat waarschijnlijk.

Prima( en in een aantal gevallen ook terecht) dat u links basht, maar doe het dan met feiten. Gl,D66 en PVDA verlagen de belastingen. Alleen voor de aller hoogste tarieven niet. Die moeten meer betalen, maar dat is maar een heel klein deel van de bevolking. De SP verhoogt wel wat belastingen, maar net als de PVV schrappen ze minder in zaken zoals HRA/zorg en dat soort dingen.

Verder denk ik dat veel PVV'ers maar wat roepen tegen links. Met 85 % van de dingen die links zegt zijn ze het diep in hun hart eens. Het PVV programma lijkt niet voor niets zo veel op de SP.

Een PVDA/SP/GL kabinet met gedoogsteun van de CDA zal het PVV smaldeel hier best leuk vinden. Moet wel de HRA in stand blijven, de belastingen niet omhoog gaan( wil links al niet, alleen voor de rijksten) het immigratiepunt van het CDA worden doorgevoerd.

Ik wil maar zeggen dat Wilders eigenlijk links is maar op een paar populistische puntjes rechts is. Al gooi je die punten er bij een links kabinet bij dan hoor je geen PVV'er klagen. Behalve dat zijn partij er niet in zit. Ik denk dat 80% van het electoraat zich vooral laat leiden door vooroordelen en niet de kracht heeft om er door heen te prikken.

Insure | 11-09-10 | 19:24

@ De La Puerco

dan heb je de laatste onwikkelingen tussen gristenhonden en abortusklinieken gemist
in de verenigde staten.
slecht geinformeerd ben je dus ook nog

ben nuchter | 11-09-10 | 19:24

dlseth_ | 11-09-10 | 19:21
Ja, gek he, net als die milieu fanatici en zo, net echte mensen, je begarijpt het toch niet. Thats politics dumbo.

De La Puerco | 11-09-10 | 19:24

@Fortuijnlijk | 11-09-10 | 19:09
Walgelijk ben je. Abortus is niet fraai, tienermoeders die hele gezinnen meesleuren in ellende is dat al helemaal niet. Er zijn tal van voorbeelden waarom abortus een prima oplossing is.
Bovendien is het een vrije keuze, en vrijheid is het eerste waar een liberale partij voor moet staan.
Altijd.
Mocht het zo ver komen: keeskwal, uw abortuskliniek aan huis. Een fles wodka en een ferme stomp op de juiste plaats doen wonderen, in geval van middeleeuwse nood.

keeskwal | 11-09-10 | 19:23

@De La Puerco | 11-09-10 | 19:15
Maar als moderne fundamentalist ben je nergens meer zonder je eigen principes of te dringen aan anderen.
.
Kijk eens naar de SGP; hoeveel jaar hebben zij zich koest gehouden? En nu de moslimfundamentalisten geen tegenstand word gegeven beginnen de broeders in Urk en Staphorst zich te roeren en ook maar een aantal eisen te stellen...

dlseth_ | 11-09-10 | 19:21

dlseth_ | 11-09-10 | 19:13
oud gereformeerden blazen geen moskeen op, islamisten wel WTC's, Metro's en Kerken, dat is het verschil.

De La Puerco | 11-09-10 | 19:21

Ik heb geen probleem met het niet verder liberaliseren van abortus.
De rest van die ethische itempjes is nu even helemáál niet interessant.
Wel heel boeiend: welvaart, inkomen, banen, mobiliteit en dat soort dingetjes meer. Ook belangrijk: integratie, misdaad, scooterklootzakjes. Leuk of niet, maar de SGP kun je er wat dat betreft heel goed bij hebben.

Zeepstra | 11-09-10 | 19:19

@Tocqueville Esque | 11-09-10 | 19:08
Dat de SGP en de VVD veel op elkaar lijken, zegt meer over de VVD dan over de SGP. De VVD moet, al was het maar uit principe, ver van die engerds vandaan blijven.
Dat de PVV van de SGP ook maar gedoogsteun tolereert is ook compleet krom; wat mij betreft zijn de fanatiekelingen van welk geloof dan ook even erg, verschil is dat de fanatiekelingen van het gristendom wél een partij hebben, de moslimfana's nog niet.

keeskwal | 11-09-10 | 19:19

@Fortuijnlijk 19:09
Abortus doen mensen soms niet voor de lol, bijvoorbeeld als het leven van de draagster van een "vrucht" gevaar loopt.
Zou jij je eigen vrouw willen opofferen voor het ongeboren leven van je kind?
Of zou jij het leven van je dochter (als je die hebt) laten verwoesten omdat ze verkracht werd en daarna zwanger bleek te zijn?

necrosis | 11-09-10 | 19:19

SGP-ers zijn hele enge mensen.

Tiepgeit | 11-09-10 | 19:18

prinsclaus | 11-09-10 | 19:14
Is in belang van het land.

De La Puerco | 11-09-10 | 19:17

SUMCHOT | 11-09-10 | 19:11
Heeft wat van doen met het verstoren van de zondagsrust. Een paar procent van de bevolking vind het niet leuk dat de disco dreunt, terwijl zij psalmen zitten te zingen. Een koran verbranden vind ook een paar procent van de bevolking niet leuk. Heeft wat van doen met leven en laten leven, laissez faire, laisse passe, erg liberaal hoor.

De La Puerco | 11-09-10 | 19:15

@ necrosis | 11-09-10 | 19:05

Ga jij lekker op zondag werken.
Geen SGP-er of een solidstate houd je tegen.

Wat is je punt?

solidstate | 11-09-10 | 19:15

De VVD is al heel lang geen liberale partij meer! Hoe je het ook wendt of keert, als je liberaal bent moet je bij D66 of Groenlinks zijn. Dat de groep Rutte/Wilders overweegt met deze gristenhonden samen te werken zegt wel wat over hun machtswellust!

prinsclaus | 11-09-10 | 19:14

@Tocqueville Esque | 11-09-10 | 19:08
Sorry, maar wat is het nut van het buiten de deur houden van moslimfundamentalisten van GL en PVDA als we aan de andere kant christenfundamentalisten van de SGP binnenlaten?
.
Ik ben de fanaten van beide geloven spuugzat.

dlseth_ | 11-09-10 | 19:13

De La Puerco | 11-09-10 | 19:02
Idioot.

Canis Spurcus | 11-09-10 | 19:13

plastic zakje | 11-09-10 | 19:11
Eh, tussen te en blijven moest eigenlijk nog een kunnen. Maar goed.

*nog maar een Grolsch opentrekken doet*

plastic zakje | 11-09-10 | 19:12

necrosis | 11-09-10 | 19:05

Ik s(preek) als leek. Het is nogal wonderlijk dat zowel de VVD als de PVV een partij annex sektarisch groepje gedogen als de SGP om maar in het pluche te belanden. Juist twee patijen die de mond vol hebben over liberalisme etc. Van die klootzakken van het CDA verwacht ik niet beter, maar van Rutte valt het me erg tegen. Je liberale ziel verkwanselen voor een (zeer tijdelijke) plek in het Catshuis staat gelijk aan het verkopen van je ziel aan de duivel.

brutus68 | 11-09-10 | 19:12

Ik wil iedere week zondagen, al is het alleen maar om demonstratief thuis te blijven.

plastic zakje | 11-09-10 | 19:11

@ solidstate | 11-09-10 | 18:44

"Dus het valt mee met deze ramp die de mensheid nadert."

Elke wijziging niet ten behoeve van de gehele bevolking is m.i. U weet net als ik dat winkelsluitingstijden slechts te maken hebben met de gristelijke achtergrond... u hoeft niet open

SUMCHOT | 11-09-10 | 19:11

Bijna vergeten: ongezien de typhus voor de SGP!
Nederland is seculier (volgens het wetboek).
Wat hebben die zwartekousenkerkers te zoeken in de politiek?

necrosis | 11-09-10 | 19:11

"Zolang christenen niets terugdoen, durft men alles te zeggen. Ook in cabaret is het overduidelijk"
Mooi. Het is dus maar goed dat christenen niets terugdoen.

blikjegrolsch | 11-09-10 | 19:10

Het zijn maar twee zeteltjes, maar die sprookjesboekenlezers hebben verdomd goed in de gaten hoe de hazen kunnen gaan lopen.

Jackanders | 11-09-10 | 19:09

Jammer dit. Bij meneer Brussen is het vaak goed als er iets te zeiken valt op ideeën waar hij zelf toch niets mee heeft. De SGP is niet mijn partij, verre van dat, maar who cares als ze met hun twee zetels strijden voor punten die voor hen van belang zijn? Je hoeft geen christen te zijn om van mening te zijn dat abortus niet zou moeten kunnen. Als je ziet dat kinderen die al meer dan vier maanden in de buik van de moeder groeien zich terugtrekken als zo'n schaar binnenkomt en daar gewoon letterlijk onthoofd worden, dan hoef je niet christelijk te zijn om dit af te wijzen. En termen als 'kruisigt die gristenen', wat jammer. Zolang christenen niets terugdoen, durft men alles te zeggen. Ook in cabaret is het overduidelijk. Zal je ooit iemand recht voor z'n raap zien zeggen 'gooi de moslims op de kop van een hoog gebouw af'? Neen. Daar ben ik ook zeker op tegen, maar dat het wel gedurfd wordt bij andere religies omdat die minder in het verweer komen, tsja. En dat via internet... Hulde!

Fortuijnlijk | 11-09-10 | 19:09

Hier hebben we het al vaker over gehad: er is niets mis met een deal met de SGP! Dit is een kleine prijs voor het buiten de deur houden van PvdA/D66/GL-grapjassen. Bovendien staan SGP en VVD op tal van onderwerpen politiek dichter bij elkaar dan welke andere partijen dan ook. Probeer dat te begrijpen. Gebruik dus je verstand en wees een beetje consequenter a.u.b.

Tocqueville Esque | 11-09-10 | 19:08

Wat is er mis met 1 dag RUST?

Shadow112 | 11-09-10 | 19:08

d_2k | 11-09-10 | 19:03
Ze zouden wel gek zijn, ze kunnen op een bepaald moment best belangrijk zijn, juist door die 2 zeteltjes die er dan net even toe doen.

j.fietsbel | 11-09-10 | 19:08

@ Insure
Kom hier al sporadisch sedert 2007 en ken het links - rechts geblaf hier wel. Maar daar ga ik niet in mee, het leven is ook niet zwart - wit. Ik verkondig hier gewoon mijn mening en iedereen mag er van vinden wat diegene wil. Positieve reacties zijn leuk maar negatieve reacties beter voor de discussie. :)

BlackDeathMetal | 11-09-10 | 19:06

Ik zie dat ik een pleonasme heb gebruikt. Ik had het over eng gelovigen.
Gelovigen zijn natuurlijk altijd eng. Excuses voor het ongemak, gaat u verder met het vrezen van alles dat werkelijk in onzichtbare mannen met waterlopende zonen gelooft, etc.

keeskwal | 11-09-10 | 19:06

@solidstate 18:44
Mag ik je even ter verantwoording roepen:
Kleine middenstanders worden niet gedwongen om "open" te zijn op zondag, het is een keuze, je mag als kleine middenstander je winkel openen en sluiten wanneer je wilt binnen de regels van de wet.
Nu proberen die reli-honden mij de wet op te leggen door te zeiken over HUN zondag.
En how about MIJN zondag?
Zolang ik werk betaal ik belasting, geld wat doorgeschoven wordt naar een racistisch partijtje als SGP die op last van een rechter geen staatssteun mocht krijgen en later toch weer wel, je leest het goed!
Ze zijn geen haar beter als muzelmannen.

necrosis | 11-09-10 | 19:05

j.fietsbel
PVV: 24 zetels
SGP: 2 zetels
Dat zou ik als een klein verschil willen bestempelen. Misschien dat de SGP een ietsiepietsie klein, er niet toe doend dingetje toegezegd kan krijgen, maar daar houdt het dan wel mee op.

d_2k | 11-09-10 | 19:03

Zonder de SGP komt Rutte I er niet door die ikwilletnie-CDA'ers. Mét de SGP is het walgelijk en kan het sowieso niet lang stand houden.
Ik zeg who gives a fuck. We staan binnen een jaar toch weer te stemmen en dan is het hopelijk wel wat duidelijker wat Nederland precies wil. Interesseert me niet eens zoveel of die keuze nou naar links of rechts valt, als 'ie maar niet op eng gelovig valt ben ik tegenwoordig al blij.

keeskwal | 11-09-10 | 19:03

@solidstate | 11-09-10 | 18:44
Ah, u bent ook zo'n randdebiel die denkt dat op een koopzondag iedere Nederlander plichtmatig aan het shoppen is? Geen voetballers meer, 'kleine middenstanders' die een dag langer hun goedkope chinese import moeten verslijten, en we kunnen ieder evenement in het land opdoeken omdat geheel Nederland zich aan het vergapen is bij de lokale Ikea? U denkt als een of andere regent toch even te bepalen wat voor 'het volk' wel of niet goed is?
.
Steek je 'zondag = rustdag' gelul maar zo diep in je anus dat het tegen je blinde darm aan kriebelt.

dlseth_ | 11-09-10 | 19:02

Canis Spurcus | 11-09-10 | 18:57
U ziet liever een socialistisch kabinet, die genetische manipulatie van windmolens najaagt en daarvoor uiteraard de belastingen moet verhogen. Duidelijk.

De La Puerco | 11-09-10 | 19:02

OT
Veel brave mensen hier op GS (topic)

Nacho_Vidal | 11-09-10 | 19:02

@BlackDeathmetal

Heerlijk iemand die objectief is en nog principes heeft. U bent hier een absolute aanwinst. Wees niet bang dat je voor links wordt uitgeblaft hier, want bij elke minimale vorm van nuance of objectiviteit wordt je hier als islam knuffelaar of links neergezet.

@ Canis Spurcus

+1

Insure | 11-09-10 | 19:00

Dus Wilders mag roepen wat hij wil, en de SGP moet maar gedogen zonder daar wat voor terug te vragen. Alle reacties hierboven; ook al kun je discussiëren over het spoorwegboekje van de SGP, ik snap ze wel. Ik zou ook wat vragen...
I

j.fietsbel | 11-09-10 | 18:59

King of controversy | 11-09-10 | 18:54
Als echte ondernemers moeten kiezen tussen belasting verlaging en het inleveren van een vrije (zon)dag is de keus eenvoudig, daar zijn geen enquetes voor nodig.

De La Puerco | 11-09-10 | 18:59

Zonder al die abortussen, voorbehoedsmiddelen en koopzondagen waarop er niet geneukt wordt, hadden we het suikerfeest gemist. Dat zou pas zonde zijn.

Adalgar | 11-09-10 | 18:58

Zie hier de schaamteloze sellout van het liberalisme. Principeloze, machtsgeile zelfpijpers proberen zich aan het pluche te plakken en delen kadootjes uit aan relioten in ruil voor lijm.

Canis Spurcus | 11-09-10 | 18:57

@ De La Puerco | 11-09-10 | 18:54
Nee inderdaad :)

Mensen doe niet de moeite om Solidstate's comments te lezen. Zijn extremistische zionistische mening heeft hij al in dit topic gegeven. www.powned.tv/nieuws/politiek/2010/09/...

BlackDeathMetal | 11-09-10 | 18:57

@ DeLaPuerco 18.47

u bent een draaikont, een achterkamertjes lulkoek verkopende ruggegraatloos eng rechts narcistisch wezen.

ben nuchter | 11-09-10 | 18:56

@ DaveD

Kennelijk wint het verstand het bij Geenstijl. Hoe diep moet je als liberale partij( voor homorechten en goede behandeling voor de vrouw) zakken als je met een partij zoals de SGP in zee gaat?Hoe geloofwaardig is de Wilders als hij de islam achterlijk noemt terwijl hij in zee gaat met een partij die heel veel moeite heeft met homo's en vrouwen het liefst 1 recht ziet hebben. Het aanrecht. Het is heel goed dat Bert Brussen principes heeft.

Door elke keer links er bij te halen is wel duidelijk wat voor kabinet dit gaat worden. Een tegenkabinet, met een op leugens gebaseerde "vijand". Je kan het met feiten terug halen dat rechts meer geregeerd heeft in de laatste 25 a 30 jaar dan links. In de jaren 80 heeft het CDA en de VVD bijna onafgebroken geregeerd. Ook een groot deel van 2000-2010 heeft rechts geregeerd. Laat staan als je de jaren 60 er nog bij gaat pakken. De meeste problemen komen door rechts. Bovendien was bij elk kabinet "rechtse" partijen als de VVD en het CDA erbij.

Je komt er niet alleen maar door af te geven op immigranten, ambtenaren, milieu subsidieclubjes. Dat doet ook een deel van links op rechts. Het zou heerlijk zijn als er wat meer eigen beleid komt.

Insure | 11-09-10 | 18:55

BlackDeathMetal | 11-09-10 | 18:52
Moet je niet lid willen worden van de SGP, maar dat was je toch al niet van plan.

De La Puerco | 11-09-10 | 18:54

@ solidstate 18:44
Geen Ramp?
Een paar christenen van de veluwe eigenen zich het recht toe om keuze's te maken in mijn leven. De Staat heeft niet te bepalen wanneer ik als ondernemer dicht moet en geen winst mag maken.

Het is een principiële keuze, die door christen dhimmy's zoals jij gebagataliseert wordt.

King of controversy | 11-09-10 | 18:54

@ BlackDeathMetal

maar die zwarte kousen staan je waarschijnlijk fantastisch

ben nuchter | 11-09-10 | 18:54

necrosis | 11-09-10 | 18:47
Stel je voor, dat de nieuwe coalitie besluit om de subsidie van Oxfam/Novib te beeindigen (half miljard) en dat kan alleen, door de zelfdodings mogelijkheden niet te verruimen een poosje. Tja............

De La Puerco | 11-09-10 | 18:53

Alle gelovigen zijn eng.

captainobvious | 11-09-10 | 18:53

solidstate | 11-09-10 | 18:51
Zo dan, u durft.

Teun van het Tuinpad | 11-09-10 | 18:52

@ De La Puerco | 11-09-10 | 18:49
Dude, als vrouw vind ik dat niet aanlokkelijk.

BlackDeathMetal | 11-09-10 | 18:52

ALERT !!

Onder en boven deze lijn de reacties van het pvda attack team die nooit VVD hebben gestemd maar zeggen dat ze VVD-er zijn en hierom nooit meer op de VVD gaan stemmen.
=============

solidstate | 11-09-10 | 18:51

Maar wie verkoopt nou zijn ziel aan de duivel, Rutte, of de mannenbroeders?

brutus68 | 11-09-10 | 18:51

"Ons soort moderne liberaalmensen."

OMGWTFBBQ?!?! Het GS-reaguurderschap als liberaalmensen, moderne liberaalmensen nog wel, wegzetten? LOL. ROFL. Etc.

henkvaningrid | 11-09-10 | 18:50

Iedereen die tegen christenen is, is links!!!11!!!1111!!!!!
*hoofd tegen muur bonkt*

blikjegrolsch | 11-09-10 | 18:50

Ik zie het probleem niet zo.
Niets wordt verboden, alleen ( de voortuitgang ) tijdelijk stil gezet.

Eerst orde op zaken.
Da's belangrijker.
Voor nu.

Teun van het Tuinpad | 11-09-10 | 18:49

BlackDeathMetal | 11-09-10 | 18:46
99% van je programma binnenhalen in ruil voor vertraging van het invoeren van vrouwen kiesrecht bij de SGP is natuurlijk aanlokkelijk.

De La Puerco | 11-09-10 | 18:49

@ De La Puerco

de SGP mag gedogen tot ze een ons wegen, maar geen enkele concessie aan die religieuze malloten. dat bedoel ik. er zijn grenzen

ben nuchter | 11-09-10 | 18:48

Ik mag hopen dat de SGP-mannenbroeders ver weg worden gehouden van een nieuw te vormen kabinet.
Die ggggrefo's mogen wellicht de meest stabiele partij sinds decennia zijn, ik wil hun gelul niet terugzien in het nieuwe kabinet.
De SGP staat in mijn ogen maar voor één ding: terug naar de middeleeuwen!
*wanhopig zoekt naar [!] van SGP*

necrosis | 11-09-10 | 18:47

ben nuchter | 11-09-10 | 18:40
Ik meende te begrijpen, dat u tegen gedoogsteun van de SGP bent en spelde u de prijs daarvan voor.

De La Puerco | 11-09-10 | 18:46

Ja, nee. Net een hele discussie in het Powned nieuws topic achter de rug en dan hier ook nog inhoudelijk reaguuren, het is weekend, man man man.

Maar goed als de VVD in zee gaat met de religiemaloten van de SGP dan stem ik nooit weer op de VVD. Dan verkwanselen ze de liberale principes.

BlackDeathMetal | 11-09-10 | 18:46

Geen koop zondagen erbij. Maar 12 koopzondagen in het jaar.
WAT een ongelofelijke ramp !!!!!

Brussen schiet in een infarct.
Dit is wel het ergste wat de mensheid kan overkomen.

Even opsommen.

-Kleine middenstanders zijn blij dat ze niet elke zondag hun nest uit moeten om te concurreren met de grote winkel ketens,
-Voetbal teams en competities hebben nog altijd complete elftallen van elf man.
-Families zien elkaar tegelijk met elkaar een paar keer per jaar.
-Mensen die tegen het overspannen aan zitten of willen onthaasten hebben een dag om bij te komen.
- evenementen op zondag weten zich altijd van genoeg mensen verzekerd
-enz

Dus het valt mee met deze ramp die de mensheid nadert.

solidstate | 11-09-10 | 18:44

Je zou eauk kunnen zeggen: alles beter dan een linksch schrikbewind onder leiding van Jop en co.

PreventiefRuimen | 11-09-10 | 18:43

@ De La Puerco

ik kan me niet herinneren ook maar 1 opmerking in die richting gemaakt te hebben, waar haalt u deze onzin vandaan?

ben nuchter | 11-09-10 | 18:40

Geenstijl,

Doe normaal man, in ruil voor gedoogsteun een uiterst goede coalitie.

Lutsers!

Maurits17 | 11-09-10 | 18:39

ben nuchter | 11-09-10
Ah, jij bent er ook zo een, die liever de belastingen verhoogt, windmolens subsidieert etc. Ik ruil met erg veel gemak 'zwemmen op zondag' in voor 25.000 kamelenridders minder per jaar en daardoor lagere belastingen.

De La Puerco | 11-09-10 | 18:39

GPV heeft de macht van de GristenUnie geroken. Lekker met het vliegtuig op-en-neer. En nu willen ze onderhandelingen beginnen, want je zult maar even belangrijk worden als die muurvulling GristenUnie. Dream on.

Bart van Merwijk | 11-09-10 | 18:38

@ Zak

mijn oude breinaalden mag je wel lenen hoor

ben nuchter | 11-09-10 | 18:37

@ Semper Pecunia

ja, goed idee, bij de sgp voel je je beter thuis

ben nuchter | 11-09-10 | 18:36

Dit kan het moment worden om die sgp gristenhonden keihard te pownen. Gewoon alles toezeggen en ze over een half jaar keihard moonen in de 2e kamer.

Rest In Privacy | 11-09-10 | 18:35

Iets zegt me dat het godslasteringsverbod de komende jaren ook gehandhaafd zal blijven, evenals het recht op religieus onderwijs, ongeacht de idioterie die d'r in de jonge koppies gedramd wordt, alsmede het recht om discriminerende en gewelddadige taal uit te slaan zolang er maar een bijbelcitaat aan vast te knopen valt. Dit recht valt daarmee tevens in de schoot van de vele alhier aanwezige soepjurken en haatbaarden met hun koran, waardoor Wilders weer gaat klagen dat het beleid dat hij voor ogen had niet uitgevoerd wordt, met als gevolg een fikse rel en een losgetrokken stekker. Kunnen we weer naar de stembus.
(Al ga ik er van uit dat vervroegde verkiezingen toch al op het programma staan, de grote partijen vinden het maar niks dat lokale en nationale verkiezingen in hetzelfde jaar vallen, de kans om in een jaar op beide terreinen weggevaagd te worden is levensgroot, en dan verliezen ze daadwerkelijk in een klap veel invloed.)

vermetel&consorten | 11-09-10 | 18:35

Oei, wat een drama! Geen extra koopzondagen waar je altijd heen moet met je vriendin terwijl je liever op de bank hangt met een pot bier. Niet zomaar meer abortus kunnen plegen als je weer es met jan en alleman onveilig een wip hebt gemaakt. Je moet er toch niet aan denken dat dat ons gaat overkomen zeg! Het land zal nooit meer hetzelfde zijn...

Zak | 11-09-10 | 18:35

Kunnen we religie niet verbieden?

Zer0x | 11-09-10 | 18:34

@ daved | 11-09-10 | 18:30
Ik heb het idee dat de achterban ook steeds linkser word...
Het barst hier de laatste tijd van de jaloerse, socialistische opmerkingen. Als zelfs rechtse mensen al zo gaan denken moet ik maar eens heel snel de biezen gaan pakken.

Semper Pecunia | 11-09-10 | 18:33

Mark is een verstandige vent, relineukers kun je terugneuken. De pedopater opleidingen met puntdak zijn komend jaar via allerlei rechtsgangen inclusief de EO gedoemd.

dubbert | 11-09-10 | 18:33

Hmmm... als je het moet hebben van gedoogsteun van de mannenbroeders -sinds mensenheugenis een splinterpartij-, moet je afvragen of je deze coalitie wel moet willen.

-edit | 11-09-10 | 18:33

Ja de lieve heer is weer helemaal terug anno 2010. Met dank aan de PvdA. Hadden we godverdomme hem medio 1970 bijna helemaal uit het straatbeeld en van de buis weggedrongen wordt ik nu elke dag weer met de meest debiele geloofsuitingen/overtuigingen geconfronteerd. Fuck you PvdA.

ad melkert | 11-09-10 | 18:33

@ daved

het gaat hier wel over SGP christenen, daar wil je nog niet wederopgestaan mee aangetroffen worden. rechts ? rechts ? is dat de prijs die je ervoor overhebt, hoereren met de farizeers van SGP? dit is behoorlijk erectiedempend

ben nuchter | 11-09-10 | 18:33

Scheiding van kerk en staat betekent dat je religieuze verenigingen moet uitsluiten van politieke inmenging. Verbied dus CDA, SGP, CU en ook GroenLinks want dat zijn fanatieke aanhangers van de God die zij Natuur noemen.

ZDEV | 11-09-10 | 18:32

Die steun is niet nodig.

mxistence | 11-09-10 | 18:31

als dion graus gewoon vaak poejes aait krijgen ze thieme zo om

ben nuchter | 11-09-10 | 18:30

-weggejorist-

daved | 11-09-10 | 18:30

euthanasie en abortus mag niet maar als je je aan het kruis laat nagelen vallen ze allemaal devoot op de knobbilige knietjes, raar volk die gristenen

ben nuchter | 11-09-10 | 18:29

Jongens, Rutte is geen liberaal, en de VVD is geen liberale partij, maar een eng rechts voorportaal voor bankbaantjes waarbij men onze centjes kwijt maakt. Dus past goed bij een beetje koehandel met de SGP, een principeloos CDA en een partij die helemaal geen partij is maar een 1 man show.

leverworst | 11-09-10 | 18:28

als het aan de gristenhonden lag, vreesden we nu nog voor de "zwarte dood". Als straf van Godt natuurlijk

Graaf van Egmont | 11-09-10 | 18:27

Dat ze eisen hebben, a la. Compromissen moet je altijd sluiten in de politiek, maar zo'n lijst is wel een tikkeltje extreem voor een partij met maar twee zeteltjes.

Semper Pecunia | 11-09-10 | 18:24

Gedoogsteun van Thieme in ruil voor wat dierendingetjes?

Bozepanda | 11-09-10 | 18:24

geen moslims, dan zeker geen gristenen

ben nuchter | 11-09-10 | 18:24

Liberalisme telt de komende 4 jaar niet, slechts conservatisme.
iedereen bedankt!

Sir EnemA | 11-09-10 | 18:24

@ Bert Brussen
"Anders zwaait er wat, Rutte. You dig Markie Mark? Yo. Boks bro, no spang"

zit je nou alweer een politicus te bedreigen?

King of controversy | 11-09-10 | 18:23

Als het zorgt voor een stabiele rechtse coalitie? Zou het doen hoor, Euthanasie/Abortus maar op eigen houtje dan.

Harrow | 11-09-10 | 18:22

Gelukkig hebben ze zonder SGP al een ruime meerderheid.

Stropdasje | 11-09-10 | 18:21

SGP zal het goed kunnen vinden met de linkschen van tegenwoordig.

Lompe Loel | 11-09-10 | 18:20

Alsof die ooit in de coalitie komen...

Pleestation | 11-09-10 | 18:19

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl