Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

SVB: uitkeringsreclame bij de kapper

kapper.jpgAls u de Sociale Verzekeringsbank niet kent, bent u zeer waarschijnlijk financieel autarkisch. Gefeliciteerd met uw baan. De SVB is namelijk de uitkeringsinstantie die onder andere het AOW-pensioen, de kinderbijslag en de ANW-uitkeringen betaalt. Sinds januari is de SVB ook verantwoordelijk voor de AIO. Dat is het zakje geld dat je wordt toegeschoven als 65+ bent, maar ondanks AOW onder het sociaal minimum bivakkeert. Niet iedereen is er van op de hoogte dat zoiets bestaat en dat is natuurlijk aahhhhwwww zieluggg. Bijvoorbeeld Marokkaanse en Turkse mensen die op oudere leeftijd naar Nederland zijn gekomen. Daar heeft de SVB dus een leuk projectje voor bedacht. Uit de interne memo: "Verspreid over vier weken in oktober/november kunnen 64-plussers op verschillende momenten bij een aantal kapperspunten in Utrecht terecht voor een gratis knipbeurt. De kapper snijdt het onderwerp AOW-pensioen aan. SVB-medewerkers zijn aanwezig om bezoekers in het Turks of Arabisch over de AIO-aanvulling te informeren." Hoe gastvrij wil je Nederland hebben? Gratis je haren laten knippen en in je eigen taal reclame krijgen over gratis uitkeringsgeld. Geef mij zo'n kapper. Eerst de laatste roddels over Gordon, wat geleuter over het weer en dan ineens uiterst interessant financieel advies over gratis geld van de overheid. Lekker viraal bezig weer van matriarch Nederland, die zoveel mogelijk mensen het handje vasthoudt. Het linkerhandje, wel te verstaan. Als je hard werkt, betaal je je blauw aan belastingen en moet je het vooral niet wagen om een getalletje verkeerd te zetten of een formulier een dag te laat in te leveren. Maar als je niet kunt of wilt werken, wordt het geld je met bakken tegelijk in de schoot geworpen. Desnoods via de inzet van gratis kappers en tolken. Waanzinnig. PS het betreft hier een interne memo, gaarne niet verder verspreiden. Dank u wel.

Reaguursels

Inloggen

jeeeetje, wat een hysterie!
Deze actie is bedoeld voor alle ouderen die daar recht op hebben. Lees goed: die daar RECHT op hebben. Dus alle ouderen die mogelijk recht hebben op een AIO-uitkering en daar nu geen gebruik van maken.

soomaaar! | 09-09-10 | 09:09

Kan het nog niet geheel bevatten... Dit kan toch niet waar zijn?
Inkopen voor je AOW... ja daar heb ik van gehoord...
Die mogelijkheid hebben alle mensen die buitenlands gewoond en gewerkt hebben.
Waarom voor Turken en Marokkanen een aparte regeling?
Deze mensen hebben die kans ook gehad...
Ik voel me als Nederlander gediscrimineerd!

Henkei | 07-09-10 | 00:35

Ik word hier ontzettend onpasselijk van!

Boris Poepnagel | 07-09-10 | 00:19

Hahaha, de overheid noemt zijn zielige burgers geen burgers meer maar "klanten". En wat willen klanten? ALLES!!! Dus de klanten van de SVB en de UWV krijgen GELD, de klanten van de IND krijgen verblijfsvergoening en een Nederlands paspoort en de bajesklanten van justitie krijgen een VIP-behandeling. Mooi toch!!! Alleen als u als rijke rechtse rakker een vergunning voor een uitbouwtje aan uw villa wil dan krijgt u die natuurlijk niet want u heeft ALLES al!!

medusa324 | 06-09-10 | 21:39

Mijn moeder (80+) ligt op dit moment zo'n beetje dood te gaan in een verpleeghuis. Van de week was ik op bezoek en hadden ze haar na het wassen aangekleed in bed gelegd. "Ze moest er toch zo uit, een uurtje in de stoel zitten", was het argument. Lieve mensen verder hoor, maar zij kampen ook met een chronisch gebrek aan mensen en middelen.

Met haar karig AOW-tje en het pensioentje van een paar tientjes van mijn overleden vader redt mijn moeder het net. Omdat de huur omhoog zou gaan na "vrijwillige" renovatie heeft ze hier maar vanaf gezien. Dat had nogal wat voeten in de aarde, want eigenlijk niet de bedoeling volgens de woningbouwvereniging. Ze is altijd tevreden geweest met het weinige dat ze had en de extraatjes die ik haar elke maand toestopte en heeft nooit geklaagd. Zij, noch ik heeft godverdomme ooit van AIO gehoord. Nooit heeft een of andere linkse oetlul haar dat bij de kapper (die ze natuurlijk altijd zelf heeft moeten betalen) uitgelegd. Je struikelt in ieder publiek gebouw over de folders in een of ander krabbeltaaltje waarin de "rechten" van onze allochtone medemens uit de doeken wordt gedaan. En begrijp je het dan nog niet, dan staat er een leger gesubsidieerde sosjaal werkers voor je klaar. Want oh links Nederland is zo bang dat die cultuurverrijkers maar een eurocentje te kort komen. Opkomen voor mensen die het slecht hebben OK, maar dan ook zonder onderscheid. Ik word echt doodziek van dat pamperen van die staatsruifvreters, terwijl mensen die het in mijn ogen -en in de ogen van vele anderen- werkelijk verdienen aan hun lot worden overgelaten.

uwesbeki | 06-09-10 | 20:30

FW Ta-183 Huckebein | 06-09-10 | 18:07: Nou ben ik werkzaam in de sector van de bijstandswet, en ik heb hier nog nooit van gehoord. Geef eens een link waarin staat dat allochtonen 6 maanden naar het buitenland mogen?! Tot die tijd noem ik uw verhaal bullshit! Men mag 4 weken per jaar in het buitenland verblijven met behoud van uitkering. Mensen die geen arbeidsverplichting meer hebben (zwaar gehandicapt bijvoorbeeld) mogen maximaal 13 weken per jaar en dan niet de laatste 13 weken van het jaar, direct gevolgd door de eerste 13 weken van het nieuwe jaar. Verder geldt al jaaaaaren dat het inkomen van mensen wordt aangevuld tot het sociaal minimum. Het enige verschil is dat sinds een paar jaar dit bij de 65-plussers niet meer gedaan wordt door de gemeentelijke Sociale Dienst, maar door de SVB. Oude wijn in nieuwe zakken, dus.

Maco | 06-09-10 | 19:11

vertel er ook even bij dat deze mensen, die tientallen jaren de tijd hebben gehad om zelf bij te sparen (inkopen SVB, of Lijfrente kopen enz enz) maar dit niet hebben gedaan (vakantie in thuisland en een auto waren belangrijker, weet je) nu hetzelfde netto-bedrag van de SVB krijgen als hen die zich wel zelf hebben ingekocht c.q. hebben gespaard
vervolgens dat Linksche politici in het vorige kabinet hebben besloten om de Bijstandswet te veranderen, speciaal voor deze mensen. Bijstand is bedoeld om de dure Nederlandse kosten te kunnen betalen, is dus voor Nederlandse ingezetenen die in Nederland verblijven. Dus met aanvullende Bijstand mocht je 4 weken per jaar op vakantie naar het buitenland. En dus wat deed Links: nu mogen ze, op kosten van de Bijstand, 6 maanden per jaar op vakantie. Geldt officieel voor iedereen, is in de praktijk speciaal bedoeld voor Turken en Marokkanen. En wat is dus het gevolg?
- de Bijstandswet was altijd alleen bedoeld om mensen hier te helpen, niet in het buitenland; de Bijstandswet die 50 jaar zo ok functioneerde werd dus alleen voor allochtonen aangepast op een manier die strijdig is met de grondbeginselen van de Bijstandswet...
- Allochtonen krijgen 12 maanden extra aanvullende Bijstand terwijl ze dus maar 6 maanden in Nederland zijn
- Men krijgt dus 12 maanden Huursoepsidie terwijl men slechts 6 maanden in de NL woning bivakeert
- Er vanuit gaande dat de NL woning niet illegaal onderverhuurt wordt, en er vanuitgaande dat mensen niet tegelijkertijd op 2 plaatsen kunnen zijn betekent dit dat sociale huurwoningen, waar een giga-tekort aan is, 6 maanden per jaar leeg staan. Kunnen al die Linkschmenschen mij eens uitleggen hoe sociaal dit is??!!

FW Ta-183 Huckebein | 06-09-10 | 18:07

WILDERS kom er maar in.het is toch geen wonder dat hij zo groot word.
En die pvda maar rooibos thee drinken met die lui?

sawwa | 06-09-10 | 16:23

brucity | 06-09-10 | 11:13
Wel ik zit er mee want ze hebben het naar haar gestuurd en zij is niet meer bekwaam om het zelf te regelen.
Ze is een beetje aan het dementeren, onder behandeling van Giatri...
Parsons | 06-09-10 | 11:26
Ik ben een echte Nederlander.
Maar mijn vrouw komt uit het mooie Indonesië, dus haar moeder ook.

ciater | 06-09-10 | 16:15

Het hele opzetje en uitvoering van dit stupide plan kost ons meer dan die zakken geld die gratis uitgedeeld worden, waar denk je dat het om gaat, om die paar die er recht op hebben of om de baantjes voor de uitdelers zeker te stellen ?

tiepmiep | 06-09-10 | 16:01

Whahaha en als ik jan-en-alleman van de roverheid te veel betaal, zegt men: aha, dan moet u maar opletten!

En-el Hak | 06-09-10 | 14:59

vooral niet vertellen aan Nederlanders die een paar jaar in het buitenland hebben gewerkt. Ook die kunnen hier aanspraak op maken ...

NoMILFtoday | 06-09-10 | 14:27

An die ARBEIT | 06-09-10 | 12:43
Duitsers en moslims verschillen niet zo veel. Alleen hebben we de Duitsers 5 dagen laten vechten voordat het plunderen begon.
Het is wel zo dat allochtonen maar 1 jaar in hun leven hoeven te werken om AOW te krijgen. Bij autochtonen is dat 34 jaar meer. Logisch dat ze daarvoor geen advertenties durven te zetten, maar bij de kapper in je oor willen fluisteren.

kriep | 06-09-10 | 14:02

hahahahahaah als je dit in een ander land vertelt geloven ze je niet.
En wij posten hier braaf onze comments en gaan weer verder.
Murw gebeukt en lamgeslagen lachen we er maar om

Nu rijst bij mij de vraag:: Hoe gaat dat bij de kapper? De hoofdoek moet dan immers af. En mag het een mannelijke kapper zijn? Of is hier ook subsiedie voor?

Sweepp | 06-09-10 | 13:55

Wat een domme knuffelactie. Het is waar dat juist de mensen die een toelage nodig hebben omdat ze niet voldoende AOW en pensioen hebben opgebouwd, vaak ook de mensen zijn die niet weten dat daar oplossingen voor zijn. Als ze wel de weg wisten en/of initiatief hadden gehad, hebben ze meestal ook meer geld. Naïef en dom om je dan zo sterk op migranten te richten want naast hen zijn er vele, vele Nederlanders die in deze doelgroep vallen.

mokum4all | 06-09-10 | 13:48

Goddomme. Ze drukken nog net niet stapeltjes van honderd Euro door de brievenbussen in al die kansenwijken.

Wat zal ik doen, een Fez kopen en bij de kapper mijn hand ophouden, of gewoon een paar maandjes geen belasting betalen? In het eerste geval is de overheid je liefste vriendin, in het andere geval word je gegijzeld.

ZDEV | 06-09-10 | 13:34

Het onrechtvaardige aan deze 'positieve discriminatie' is dat immigranten uit EU-lidstaten bericht ontvangen dat zij zich moeten inkopen en anders gewoonweg gekort worden.
Geen gratis knipbeurt en geen aanvulling.

drs.Nee | 06-09-10 | 13:24

Turken en Marrokanen hebben helemaal geen pensioen nodig in die culturen is het gebruikeliJk dat hun kinderen voor hun zorgen als ze oud zijn moehaha

Klabanus Nougat Jr. | 06-09-10 | 13:10

Absurd!
*zichzelf Turks leert, grijze haren verft en naar kapper gaat*

Nr. 18 met bami | 06-09-10 | 13:02

Zit er gewoon in, nu nog bejaarden oproepen vanuit het rif om naar nederland te komen, kan allemaal hier is geld zat.
De belastingen zullen gigantisch stijgen om deze idioterie te bekostigen, Job begin maar met stelen van de hardwerkende stupide nederlander, zij betalen gedwee.

lanex | 06-09-10 | 12:51

Oudere leeftijd = hogere leeftijd, een leeftijd zelf kan niet oud zijn :(

Swordios | 06-09-10 | 12:45

@kriep | 06-09-10 | 12:36
Generaliserende creep dat je daar bent...
Duitsers ook dus, volgens jou?

An die ARBEIT | 06-09-10 | 12:43

Allochtonen weten alles al. Ook dat ze maar 1 jaar in hun leven hoeven te werken om AOW te krijgen op hun 65ste. Dankzij Aboutaleb, die ze voor straf burgemeestert van 010 hebben gemaakt.

kriep | 06-09-10 | 12:36

@squarepusher

Het gaat om 65 plussers die OP LATERE LEEFTIJD deze kant op zijn gekomen.

Dus zo dom zijn die hersencellen van anderen niet. Tijd voor een grondige revisie van de jouwe misschien?

Gimmy Moore | 06-09-10 | 12:23

Heel herkenbaar. Laatst zag ik bij ons in het ziekenhuis een poster hangen met daarop de tekst: 'krijg ik waar ik recht op heb?' met daaronder uiteraard de vertaling van die zin in het Arabisch. En iedereen vindt het blijkbaar maar heel gewoon dat dat ding daar hangt...

my anal pony | 06-09-10 | 12:20

Haha, zie dat de URL al is verwijderd van de screenshot.
... IT'ers zoeken naar gegevens in de logs...

IkZegToch! | 06-09-10 | 12:20

Degene die dit linkje van de SVB intranetpagina stuurde, terwijl hij/zij ingelogt was via de portal van de SVB, dus thuis werkte, doet er goed aan om de volgende keer de URL niet mee te nemen in de screenshot. (Oeps!!)

IkZegToch! | 06-09-10 | 12:18

@squarepusher | 06-09-10 | 12:14
"Ik vind in 1e instantie ook wel dat ze toen of daarna makkelijk NL hadden kunnen leren, dat zou ik in een vreemd land wel doen. 't is zelfs een prestatie om na 40 jaar in Nl te wonen geen woord NL te spreken. "
Als je dat door hebt, waarom dan nog aanhalen dat het ze 40 jaar geleden is ontmoedigd?

An die ARBEIT | 06-09-10 | 12:16

Nog nooit zoiets idioots gelezen...

PauperPanda | 06-09-10 | 12:16

wat vreselijk veel doemdenkde hersencellozen hier. 'Nederland gaat de afgrond in' en zo. ik baal bijv. Ook wel van het niet nederlands kunnen van mijn turkse buren, en het gepaarde geschreeuw. Maar in dit geval gaat het om 65 plussers. Die generatie is heel hard ontmoedigd om nederlands te leren toen ze door nederlanders (de regering zelfs) naar NL werden gehaald. hier zaten ze in grote panden weg van de steden. Geen contact met NL-ers, Geen taallessen, zelfs ontmoediging daarvan. De meesten wouden een paar jaar hier werken mar NL vroeg ze te blijven en bood de mogelijkheid hun gezin ook naar NL te halen. Omdat er hier meer werk dan arbeiders waren...
Ik vind in 1e instantie ook wel dat ze toen of daarna makkelijk NL hadden kunnen leren, dat zou ik in een vreemd land wel doen. 't is zelfs een prestatie om na 40 jaar in Nl te wonen geen woord NL te spreken.

squarepusher | 06-09-10 | 12:14

@Getson | 06-09-10 | 11:56
Tuurlijk, ook ik heb een stukje socialist in me. Ik vind dat zwakkeren geholpen moeten worden door de sterkeren, maar wel in de juiste mate. En dat daar dus ook dingen tegenover mogen staan. Zoals b.v het leren van de taal, wat voor die mensen zelf en de maatschappij ook wenselijk is.

An die ARBEIT | 06-09-10 | 12:02

* weer 30 euro bij kapper betalen doet*

Smokum | 06-09-10 | 11:59

M'n AOW zit wel snor doe maar iets van m'n haatbaard af

MoonUnit1 | 06-09-10 | 11:58

@An die ARBEIT | 06-09-10 | 11:00
Blij om te lezen dat je het met het principe wel eens bent.

Getson | 06-09-10 | 11:56

Sarrazin schrijft het in zijn boek 'Duitsland heft zichzelf op'. "Door de grenzenloze immigratie van ongeletterden wordt Duitsland steeds dommer." Dat geldt dus ook voor Nederland. Waarvan acte.

Hanxie | 06-09-10 | 11:53

Puur haarcisme, wat ik je brom.

zak_arme_turf | 06-09-10 | 11:51

@Madame Curieus | 06-09-10 | 11:43
Mijn nick slaat puur op mijn instelling, niet op de instelling die ik van anderen verwacht ;)
En het komt zo lekker autoritair over, an die ARBEIT!...

An die ARBEIT | 06-09-10 | 11:46

An die ARBEIT | 06-09-10 | 11:17
Wij Nederlanders zijn de beste gastheren en vrouwen ter wereld. Dagelijks springen wij enthousiast in auto, bus, trein, op de fiets en brommer om onze gasten een zodanig prettig verblijf te bezorgen dat ze nooit meer weggaan uit dit bijna hemelse paradijs.
Aan uw nickname te zien bent u ook zo'n enthousiast type.
Ik ben meer iemand die zich verbijsterd verwonderd. -:)

Madame Curieus | 06-09-10 | 11:43

@[Alpha]-0mega- | 06-09-10 | 11:19
Het moet inderdaad een keer afgelopen zijn met dat vertalen in het arabisch.
De schuld dient echter te worden neergelegd bij de overheid en niet bij de mensen zelf die er gretig gebruik van maken.

ITEACHYOU | 06-09-10 | 11:33

Integrasie, was da?

Art Vandelay Ultor | 06-09-10 | 11:32

"Maar als je niet kunt of wilt werken, wordt het geld je met bakken tegelijk in de schoot geworpen"
We hadden het hier toch over de AOW?????

ITEACHYOU | 06-09-10 | 11:29

Gefaciliteerd met uw uitkering !

MoonUnit1 | 06-09-10 | 11:28

@LiebeMan | 06-09-10 | 11:18
Nuhuh, maar zoals Seesharp het stelt, zou elke buitenlander werkeloos zijn.
Of, goed, ik heb een goeie bui, heeeeeel veel buitenlanders. Slechts een nuancering, dacht dat je dat wel zou snappen....

An die ARBEIT | 06-09-10 | 11:28

Ook al wil je helemaal niet op de PVV stemmen wordt je er steeds weer op gewezen dat Geert toch gelijk heeft.

Vogelbeest | 06-09-10 | 11:28

@ciater | 06-09-10 | 11:01
En in welk land ben jij geboren dan?

Parsons | 06-09-10 | 11:26

@seesharp | 06-09-10 | 11:12
Maar vergeet de arbeidsvreugde niet! Zou jij de hele dag in je stinkende C&A pak langs de lokale winkelstraat willen paraderen of in het theehuis willen zitten om 's avonds thuis te komen en dan die gruwelijke heks van je te aanschouwen? En dat voor dat beetje geld. Kijk, linksom of rechtsom er zal moeten worden bezuinigd en ook op die groep onrendabelen. Het zal, nu Rechts I er niet komt, stukken minder zijn maar er zal iets gedaan moeten worden. Alleen maar de beroepsbevolking verder uitknijpen helpt niet meer. Daar is men het over de hele linie over eens. Hoop ik!

Sliptong | 06-09-10 | 11:23

Waarom: "Marokkaanse en Turkse mensen" ipv Marokkanen en Turken???

Putramas | 06-09-10 | 11:23

AIO is feitelijk bijstand voor bejaarden.

seven | 06-09-10 | 11:21

"Hoe gastvrij wil je Nederland hebben? Gratis je haren laten knippen en in je eigen taal reclame krijgen over gratis uitkeringsgeld." Hier moest ik lachen.

ro8in | 06-09-10 | 11:21

Leuk zo'n extraatje. Kunnen ze hun niet geregistreerde tweede huis in Marokko op kosten van de staat van laten opknappen voordat ze terug gaan. Decennia's van verhuur aan toeristen laten nu eenmaal hun sporen na.

@Sliptong 11:12
Een orthdox-maoistische purge is meer wat ik in gedachte had.
Jaag de ambtenaar de fabrieken in en leg de zweep erover !

MoonUnit1 | 06-09-10 | 11:20

Ik word zo moe van al die artikelen waarin staat dat teksten of babbeltjes ook in het arabisch worden gehouden. In de meeste landen heb je alleen de keus uit de taal van het land of gebrekkig engels. Het wordt wat mij betreft toch een beetje tijd om ze gewoon hun nederlands te laten bijspijkeren.

Ik betreur de dag waarop zo'n persoon Nederland in kan komen, en er zijn of haar hele leven kan wonen zonder ook maar ooit 1 woord Nederlands te hoeven gebruiken.

[Alpha]-0mega- | 06-09-10 | 11:19

@seven | 06-09-10 | 11:15
Jou kennende ga je hieronder nog enkele statistieklinkjes plaatsen als definitieve bewijsvoering. Ik ben benieuwd. Ik ben dol op grafieken en kolommen, staat zo heerlijk objectief.

illuvatar | 06-09-10 | 11:19

@Sliptong | 06-09-10 | 11:12
Voordat ik het vergeet: gefeliciteerd!

Parsons | 06-09-10 | 11:18

@Madame Curieus | 06-09-10 | 11:16
Ere wie ere toekomt, niet ;) ?
LOL @ je nick trouwens

An die ARBEIT | 06-09-10 | 11:17

"Ik wil maar zeggen: de meeste Marokkaanse ouders van nu zijn helemaal geen voormalige gastarbeiders. Zij zijn voor het grootste deel uit eigen vrije beweging naar Nederland gekomen om hier een beter en welvarender bestaan op te bouwen voor zichzelf en hun kinderen dan in Marokko mogelijk was. Jammer, dat niemand hen ooit aan die oorspronkelijke verhuisreden herinnert.”
seven | 06-09-10 | 11:07

Dat hier een beter en welvarender bestaan opbouwen is anders goed gelukt. -;)

Madame Curieus | 06-09-10 | 11:16

ps Ergo Slechts een paar procent van de huidige allochtonen in Nederland zijn gastarbeider geweest. Het merendeel is naar Nederland gekomen nadat de werving van gastarbeiders is gestaakt door de oplopende werkeloosheid maar de immigratie bleef toenemen door het recht op gezinshereniging.

Begin zeventiger jaren werd de werving geheel gestopt, maar de stroom immigranten ging gewoon door, ondanks dat er geen werk meer voor hen was.. De echte gastarbeiders vertrokken daarna massaal terug naar hun oude land om van hun verdiende kapitaal iets moois thuis op te bouwen. Wel ging de immigratie gewoon door, maar die kwamen niet naar nederland als gastarbeiders.

Er kwamen in de periode van de werving van gastarbeid maar een klein aantal gastarbeiders binnen Voornamelijk uit Europese landen, die vaak na een aantal maanden of jaren ook weer vertok De grote groep niet europese immigranten uit Marokko en Turkije is gekomen toen er helemaal geen gastarbeiders meer gevraagd werden.

Daarbij zijn ook de meeste vroege gastarbeiders (Denk Spaanse en Italiaanse ) gewoon vertrokken.
quote 20eeuwennederland.nl : “Naar schatting zijn er tussen 1960 en 1970 twee à driehonderdduizend buitenlandse werknemers naar ons land gekomen om er korte tijd te werken. De meesten verblijven hier tussen de 12 en 36 maanden, zodat gemiddeld elke 2 à 3 jaar het gehele bestand aan buitenlandse werknemers vernieuwd is.”

seven | 06-09-10 | 11:15

@seesharp | 06-09-10 | 11:12
En natuurlijk ook gewoon door domme, werkende mensen van ander alle nationaliteiten hier in 0031, maar dat staat natuurlijk niet leuk in zo'n populistische zin....

An die ARBEIT | 06-09-10 | 11:14

ciater | 06-09-10 | 11:01

Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren.

Aangezien jij dit niet weet komt het geld zeker niet aan jou toe!

brucity | 06-09-10 | 11:13

Waanzinnig. Nederland moet miljarden bezuinigen en dan gaan we even een uitermate onrendabele doelgroep verder voorzien van geld? Je kunt toch niet anders concluderen dan dat er mensen zijn die hun baan willen houden. Strooien met geld is werkgelegenheid is uurtje factuurtje is wederom een poging om het doodzieke lichaam dat overheid heet intact te houden. Want tsja, wie wil er nu een boventallige ambtenaar in dienst nemen. Ik kan niet, ik wil niet, ik ben ziek, ik ben moe, slechts 25 ipv 40 vakantiedagen? Er moet niet gesnoeid worden maar er moet met Agent Orange over die overheidsjungle heen!

Sliptong | 06-09-10 | 11:12

Allemaal gefundeerd door die domme Nederlander die iedere dag om 7 uur opstaat om braaf naar zijn werk te gaan, twee jaar langer moet doorwerken om dan uiteindelijk nog geen pensioen te krijgen!

seesharp | 06-09-10 | 11:12

@ An die ARBEIT | 06-09-10 | 10:54
lol! Zo voelt dat inderdaad!

Toontje Larger | 06-09-10 | 11:11

En *daarom* ben ik zo rechts.

Parsons | 06-09-10 | 11:10

*zucht*

begrotingstekort van 6%, maar het geld moet op blijkbaar.
"U krijgt echt graties geld hoor, komma halen"

Rest In Privacy | 06-09-10 | 11:10

Kipz0r | 06-09-10 | 10:44
De meeste echte gastarbeiders zijn vertrokken, in NL is het overgrote deel nooit gastarbeider geweest.

“De officiële werving van Marokkaanse gastarbeiders is echter al beëindigd in 1973. Op dat moment waren er zo’n 22.000 Marokkanen in Nederland. De meesten (tussen de 50 en 70 procent) van die eerste groep gastarbeiders waren op dat moment al teruggegaan of zouden dat nog doen, volgens cijfers van het CBS.
De grootste groep Marokkaanse immigranten die nu nog in Nederland woont, is van na de officiële werving van gastarbeiders. Eerst kwamen de gezinsherenigers, toen de gelukzoekers en de huwelijksmigranten.
Inmiddels wonen er 315.000 Marokkanen in Nederland, waarvan bijna de helft in Nederland geboren kinderen. Het totaal aantal importpartners is tussen de drie en de vijf keer zo groot als het aantal gastarbeiders dat ooit in Nederland is blijven wonen.
Ik wil maar zeggen: de meeste Marokkaanse ouders van nu zijn helemaal geen voormalige gastarbeiders. Zij zijn voor het grootste deel uit eigen vrije beweging naar Nederland gekomen om hier een beter en welvarender bestaan op te bouwen voor zichzelf en hun kinderen dan in Marokko mogelijk was. Jammer, dat niemand hen ooit aan die oorspronkelijke verhuisreden herinnert.” www.volkskrantblog.nl/bericht/117913

seven | 06-09-10 | 11:07

Salaam, wilt u geknipt en geschoren worden, zoals alle autochtone Nederlanders? Of wilt u een totaal verzorgd permanent, geheel betaald door de het systeem dat u verfoeit?

illuvatar | 06-09-10 | 11:05

Ze waren er al bang voor dat GeenStijl er achter zou komen. Vandaar...

Drank Orgelt | 06-09-10 | 11:03

De directeur van de SVB moet lid zijn van het PvdA en ziehier het voorbeeld van instellingen die vergiftigd zijn door het linkse multcultiknuffelaarsgedachtegoed.
Onze Turkse -en Marokkaanse medemensen niet op de hoogte van waar er in Nederland geld valt te halen en hoeveel? Wat een giller. Die groepen zijn nou juist veel beter van allerlei regelingen op de hoogte dan de gemiddelde Nederlander.
.
Ik vermoed dat na dit voorlichtinsproject bij Turkse- en Marokkaanse kappers ook een groot deel van de geremigreerde ouderen alsnog hun tekort aan laten vullen. Geen haan die er naar kraait, zeker niet bij onnozelaars die zoiets absurds verzinnen.

Madame Curieus | 06-09-10 | 11:02

hét probleem van nederland samengevat in één artikel: In nederland doen wij aan faciliteren ipv intergreren.

Rampager | 06-09-10 | 11:01

Ook wat betreft die SVB maakt het mogelijk, de Mantelzorg 250€ toe te stoppen.
Mijn schoonmoeder kreeg die brief om 250€ te willen schenken aan een persoon voor de mantelverzorgster.
Als je dat zou willen schenken dan moet je tot de konklusie komen dat je niet weet aan wie je dat moet schenken.
Zins ze verzorgd word zijn er zo vele verschillende verzorgsters gekomen hoe moet je dit nou aan iemand gunnen.
Nou zouden we het zelf aan haar dochter kunnen gunnen, maar dat noem je dan corruptie, want ze kan haar moeder alleen eten verzorgen, maar ze kan har niet laten douchen, daar is ze niet te sterk voor.
Gezien dat K een man ben zou je denken dat je dat ook wel kan, maar ze laat door haar erg christelijkheid dat niet toe.

ciater | 06-09-10 | 11:01

@ Flippo 3.0 | 06-09-10 | 10:53

Ja en? Dan stuur je ze toch een brief en een brochure waar de regeling in is uitgelegd? Dat is voor alle anderen ook voldoende.

Punt is niet dat deze uitkering bestaat, en ook niet dat dat gecommuniceerd wordt. Punt is wel dat dit op een tamelijk belachelijke wijze gebeurt, alsof het kleuters zijn, waarbij iemand die geld tekort komt toch ook zichzelf kan informeren wat er mogelijk is, zeker als 'ie al een brochure of zo gekregen heeft.

Zou je nu voor Nederlandse ouderen - die ook niet allemaal precies alle regels kennen en brochures goed kunnen lezen, bijv. ook door medische oorzaken - ook zo informeren dan zou ik het nog wel ok vinden. Maar dat gebeurt niet.

Specy | 06-09-10 | 11:01

@Getson | 06-09-10 | 10:56
Omdat we nu, zoals Hans het ooit zo mooi verwoordde:
" Het geld als makke schapen met KOFFERS tegelijk komen brengen "....
Waar ik bijvoorbeeld over struikel is het fiet dat het in het Arabisch en Turks wordt gedaan. Niemand is te oud om te leren, zolang je het maar WIL. Als je constant dingen en diensten blijft leveren in de taal die men in het land van herkomst sprak, zeg je eigenlijk tegen die mensenm dat ze de taal niet hoeven te leren, wij passen ons wel aan...
En dat zouden we niet moeten willen, met z'n allen....

An die ARBEIT | 06-09-10 | 11:00

@ wakkere_nederlander | 06-09-10 | 10:49
ik heb nooit gezegd dat het een verlies is dat spitsnieuws verdwijnt.. het is meer een constatering.
Sowieso heeft SN altijd een hoog schoolkrant niveau gehad..

sjakei | 06-09-10 | 10:59

@Kotsende lama | 06-09-10 | 10:54
Hehe. That's the spirit!
*Klaar is om te vertrekken*

LiebeMan | 06-09-10 | 10:58

Als je niet in Nederland woont ben je niet verzekerd voor de AOW, punt uit. En nu via een omweg je niet verzekerde jaren innen? Moet niet gekker worden..

Er was eens | 06-09-10 | 10:57

Schaf de regel dan af dat je 50 jaar in Nederland moet wonen voor een volledig AOW. Nu zijn er mensen die wel sparen om hun tekort in AOW op te vullen, die zouden hier dan ook absoluut recht op moeten hebben.

Mjah, natuurlijk weer de mensen die iig wat doen hard aanpakken om zo andere kapot te gooien met geld. Krijg je in onze prachtige steden zoals Amsterdam en Utrecht met een goede linkse meerderheid in de gr.

Larevenge | 06-09-10 | 10:57

Wat is er mis mee het inkomen van ouderen die onder het minimum leven aan te vullen?

Getson | 06-09-10 | 10:56

@Kotsende lama | 06-09-10 | 10:54
Yes!
* Gaat fiets stelen *

An die ARBEIT | 06-09-10 | 10:56

@demonizer | 06-09-10 | 10:53
Nope, daar zitten dan ook niet tienduizenden Hollanders.... Zou een beetje raar zijn als ze daar speciale voorzieningen gaan treffen voor erg kleine groep mensen, niet?
Doe eens niet zo demoniseren ;)

An die ARBEIT | 06-09-10 | 10:55

@Implant | 06-09-10 | 10:28
Er staat nergens vermeld dat het hier om een actie uitsluitend voor allochtonen gaat, die weduwe van jou mag er ook gerust heen.
Die tolken zijn aanwezig voor de mensen die te weinig Nederlands kennen om iets van die rompslomp te begrijpen.
Het probleem hier is dat mensen met een kleurtje ook recht op AOW en AIO hebben en dat is natuurlijk belachelijk volgens onderbuikminnend Nederland.
We vergeten dan maar even dat die mensen ook gewoon gewerkt hebben voor hun deel van die AOW...

vagehond | 06-09-10 | 10:54

Knippen ze niet in hoofddoek als ik in stoel zitten??
Anders ik geld vragen aan kapper....

Klokkie | 06-09-10 | 10:54

Heerlijk dat we met zijn allen in volle vaart richting de afgrond gaan; wordt langzaam tijd om het zinkende schip te verlaten. Maar niet voordat de schatkist tot op de bodem geleegd is... pak wat u pakken kunt. Verneuk de massa, grijp de kassa!

Kotsende lama | 06-09-10 | 10:54

Vraagt zich af wat er in marocco en turkije voor de nederlandse ouderen geregeld wordt, en of ze daar ook de folders bij de kapper voor ze vertalen..

demonizer | 06-09-10 | 10:53

Als de ene nederlander ergens recht op heeft, dan de andere ook. Je bent verplicht zo'n recht onder de aandacht te brengen, anders zou het je schadeclaims (moeten) kunnen opleveren. Verstandige zet, onder het bestaansminimum leven is uiteraard niet de bedoeling in NL.

Flippo 3.0 | 06-09-10 | 10:53

@wakkere_nederlander | 06-09-10 | 10:49
Ikm denk dat Powed Spitsnieuws gaat vervangen.
Zeg maar Spitsnieuws 2.0.... Nu Rozederder!

An die ARBEIT | 06-09-10 | 10:52

@wakkere_nederlander | 06-09-10 | 10:49
Was dat nou nodig? Die caps?

LiebeMan | 06-09-10 | 10:51

Dat is net zoiets als dat Saoedie-Arabie gratis kerken gaat bouwen voor de christenen, ook al hebben ze er niet om gevraagd. Nee, wij bouwen kerken, wij plempen de hele woestijn er vol mee. Bidden zul je.

Obelix | 06-09-10 | 10:51

Zeg werkend Nederland! Bukt u weer even? Ja, bent u er klaar voor? Daar komt ie! Flats! Was het zo pijnlijk als het er uit zag? Ja? Tot de volgende keer maar weer!

Toontje Larger | 06-09-10 | 10:50

Dit is echt niet nieuw hoor, het beestje heeft alleen een andere naam gekregen. Voordat de SVB het deed, kregen 65-plussers die onder het minimum kwamen, een aanvullende bijstandsuitkering. Het bedrag is hetzelfde, alleen wordt het tegenwoordig verstrekt door de SVB. Niets geheimzinnigs aan, hoor, is al jaren zo...

Maco | 06-09-10 | 10:50

sjakei | 06-09-10 | 10:31
HELEMAAL MEE EENS!
PowNed nieuws is overkill. 1 GS Spitsnieuws is genoeg!

wakkere_nederlander | 06-09-10 | 10:49

'Terwijl toch al veel campingzenders BNers op een uitkeringsbudget de Lidl heeft laten platlopen."

Einde van de Domheid | 06-09-10 | 10:49

Wie geeft er nou een drol om 'oudere Turken en/of Marokkanen die op oudere leeftijd naar 0031 zijn gekomen en daarom geen volledig AOW-pensioen hebben' ?

Laat ze lekker naar huis gaan…

el mero mero | 06-09-10 | 10:48

@Johnny
Was je het zat om links genoemd te worden ;)?
-
Goed, gekker kan het niet worden toch? Toch? We hebben nu toch wel de bodem bereikt qua knuffelen, niet? Vanaf hier aan gaat alles weer beter worden, heh?
Vragen, vragen....

An die ARBEIT | 06-09-10 | 10:44

hmm, die Turkse en Marokkaanse mannen van 65+ die extra uitkering krijgen om op het minimum uit te komen. Ik denk dat deze lui nog wel hun extraatje op hun pension mogen krijgen. De 65-plussers Turken en Marokkezen zijn volgens mij de originele gastarbeiders en hebben dus wel gewerkt, toch?

Kipz0r | 06-09-10 | 10:44

We hebben het hier over mensen die onder het sociaal minimum leven. Geloof me, dat is armoede.

Jan936359370 | 06-09-10 | 10:43

Slechts 17% van de Nederlandse bevolking moet 61% van de sociale zekerheid opbrengen.Kleine groep krijgt de meeste premies, de druk op de werkenden wordt steeds groter.

bosbaan | 06-09-10 | 10:43

-weggejorist-

natte hen | 06-09-10 | 10:42

het zijn altijd centen in de ogen van de belastingconsulente...

Patrick Zweedsey | 06-09-10 | 10:42

De AIO is een bijstandsverhaal. Dat bestaat al jaren. Het enige nieuwe is dat de SVB het nu uitvoert (werd voorheen door de gemeenten gedaan).

@Implant,

De AIO geldt voor iedereen die in Nederland woont.

grizzler | 06-09-10 | 10:41

Oooooh, dus daarom worden de verkeersovertredingen 15% duurder!? Ach, we zien al jaren aan dat er mensen van buitenlandse komaf (64+) Nederland binnenkomen, en hun hand na een jaartje op kunnen houden. Dus loop hier niet te zeiken over hoe GS aan die interne memo is gekomen, want als je dit niet al jaaaaaren geleden wist, dan heb je echt met je kop in het zand gezeten!

Billy Odol | 06-09-10 | 10:41

Als het om Marokkanen gaat is het graties, niet gratis.

Echt He! | 06-09-10 | 10:39

Jazeker, Nederland heeft genoeg geld gespaard voor de pensioenen van arme oude mensen in landen waar ze het geld liever aan andere dingen besteden. De Nederlandsche bevolking staat daar vierkant achter!
Behalve natuurlijk de groeiende aantallen PVV stemmers, maar dat zijn duss tokkies en den vorstin en meneer cohen gaan die nog wellicht het stemrecht ontnemen.

Jan Passant mk2 | 06-09-10 | 10:37

Als je dacht dat het toch echt niet maffer kon....

godsammekrake | 06-09-10 | 10:36

Mooi!
*over x jaar terugkeert naar Nederland, zich als verwendicapte laat afkeuren en dan op 65e toch AOW + AIO + buitenlandse 'pensioenvoorziening' binnenhengelt.

kapotte_stofzuiger | 06-09-10 | 10:36

Knettergek.
En die mensen noemen zich Marokkaans en Turks.
Ga dan in je eigen land je hand ophouden.

@bvdbos2004 | 06-09-10 | 10:33
Dat geldt alleen voor Henk en Ingrid.

Fijnstoffer | 06-09-10 | 10:36

bvdbos2004 | 06-09-10 | 10:33 De doelgroep in dezen zit al jaren op een bijstands-gat. Bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zitten ze nog steeds op hetzelfde gat maar noemen we het een AOW-gat.
Het wordt tijd dat ze van hun gat afkomen en aan de gang gaan.

zeg maar jansen | 06-09-10 | 10:35

zeg maar jansen | 06-09-10 | 10:33

Maar dat zouden juist de gene moeten zijn die hier naartoe zijn gehaald... (1e generatie). De 2e generatie is nog veel te jong en is daarnaast hier opgegroeid?

Democratuur | 06-09-10 | 10:34

@daytripper | 06-09-10 | 10:32:
Tja, als je jaren lang geen oudedag voorziening opbouwt, dan heb je die aan het einde van de rit ook niet. Of is dat 'onze' schuld?

pseudonaam | 06-09-10 | 10:34

Vond het thema 'Kappen met je uitkering' beter passen. Maar helaas...

funkalicious | 06-09-10 | 10:34

Democratuur | 06-09-10 | 10:30 Nee, die zijn al weg, het gaat hier om de tweede generatie. De ouders van de scooterklootzakjes zogezegd.

zeg maar jansen | 06-09-10 | 10:33

Om voor een volledig AOW-pensioen in aanmerking te komen moet u wel van uw 15e tot uw 65e jaar in Nederland hebben gewoond of gewerkt. Bent u tijdens deze periode slechts voor een deel in Nederland woonachtig of werkzaam geweest, dan komt u slechts in aanmerking voor een gedeeltelijk AOW-pensioen. U heeft dan een AOW-gat.

bvdbos2004 | 06-09-10 | 10:33

"Leuker kunnen we het niet maken", ja wel hoor, let maar eens op...

GoedenMorgenDezeMorg | 06-09-10 | 10:32

Het is te merken dat johhny gewoon boos is.... onderhuids boos... ok .. begrijpelijk ... maar om nou te lullen over " met bakken tegelijk in je schoot geworpen " ... is op z'n minst tendentieus en de onversneden Televaag-toonzetting... Als dat dan al zo is : ga dan zelf es een tijdje van dergelijke bedragen leven .. ik denk dat je dat wat dat betreft niet weet waarover je lult .. al ben ik het in principe nog zo met je eens .

daytripper | 06-09-10 | 10:32

En ik maar denken dat 'veel' oudere Marokkanen en Turken hier al sinds de jaren '60 - '70 altijd in fabrieken hebben gewerkt en dat ze daarom zo slecht Nederlands spraken. Nu blijkt dat ze hier pas net zijn? Is gezinshereniging tegenwoordig inclusief ouders en schoonouders?

Democratuur | 06-09-10 | 10:30

Nou jongens, dan is de zaak toch simpel? We doen allemaal en masse een beroep op dat leuke gratis geld. Stuur allemaal subsidieaanvragen in, doe je voor als ouwe lul die ook mee wil snoepen uit de pot met taxpoet, sluit je aan bij links-idealistische advocatencollectieven om den Goren Kaapitaalischt leeg te zuigen; betalen doen we natuurlijk niet (of we vragen er subsidie voor). Dan doen die ambtenaren die Bertje zo graag wil lozen ook nog eens wat nuttigs (lees: ze moeten van 7 tot 7 werken, en eigenlijk tot 10 onbetaald overwerken); en links implodeert onherstelbaar door grootschalig financiëel wanbeleid. Win-win situatie.

daniel37 | 06-09-10 | 10:30

@vagehond | 06-09-10 | 10:20

En als je als in Nederland geboren weduwe a.o.w. krijgt met een klein pensioentje erbij dan zit je er dus naast. Geen kwijtscheldingen meer van belastingen, of water, rioolheffing e.d. Dan pies je dus naast de pot omdat je hier vanaf je geboorte geleefd hebt en belastingen afgedragen. Deze mensen mogen naar de kapper, krijgen advies in hun eigen taal, formulieren worden ingevuld, en krijgen een zak geld naderhand.
Dit in tegenstelling tot die oudere Nederlander die zich geen raad weet in deze bureaucratische rompslomp. Ik vind dat te triest voor woorden, onze ouderen kunnen in verpleeghuizen ongezien de tyfus krijgen omdat er bijna geen handen meer aan het bed staan. Dat voorgaande doelgroep niet te bereiken is via de tv komt omdat ze allemaal op de schotel richting hun eigen cultuur kijken.

Implant | 06-09-10 | 10:28

Ja, maar dan gaan ze niet stelen! Ofzo.

niet voor de hond | 06-09-10 | 10:28

Vraagje: Als het hier een intern memo betreft, hoe is Johnny er dan aan gekomen? Zit ie mee in het komplot, is het een kapper? Vragen, vragen..

zeg maar jansen | 06-09-10 | 10:28

Wauw. Het is verbazingwekkend om te zien hoe erg ze er op zijn gesteld om zo veel mogelijk belastinggeld uit te geven. Trouwens. Hoe komt gs aan deze interne memo?

LiebeMan | 06-09-10 | 10:26

Die 7,5 miljard moeten toch worden opgemaakt!!???

meneer Q | 06-09-10 | 10:26

Niets verkeerds mee. Tenminste als ze dat in de verzorgingshuizen doen.

Boomschade | 06-09-10 | 10:26

Tja, achterlijke mensen met een achterlijke cultuur waarbij ze elkaar niet eens informeren moet je aan het handje nemen. Anderen redden het zelf wel. En dit bevestigt dus weer eens beide achterlijkheden.

Verder: Ik wil niet dat VAN MIJN GELD mensen worden betaald om nog meer van MIJN GELD uit de delen aan mensen die toch al van MIJN GELD leven en niks hebben gedaan om MIJN GELD te krijgen. Zeau.

Specy | 06-09-10 | 10:26

Een tondeuse uitdelen met een flyer (in bijbehorende taal) is waarschijnlijk goedkoper en zal geen problemen geven bij een eventueel regeer akkoord.

Nadeel is wel dat kaal dan snel niet meer 'hip' is....

Rainbowwarrior | 06-09-10 | 10:24

vagehond | 06-09-10 | 10:20 Maar dat 'beetje' wat ze krijgen, krijgen ze ook als ze teruggaan naar het zand van herkomst. En in dat zand van herkomst zit dat 'beetje' nog altijd aan de bovenkant van de inkomens.

zeg maar jansen | 06-09-10 | 10:23

Te gek voor woorden! Dit land wordt steeds ondraaglijker!

wakkere_nederlander | 06-09-10 | 10:23

Leuk dat je door de screencap ook ziet waar men nog meer mee bezig is bij de SVB. Hotmail, anyone? Busy day at the office?

feddomw | 06-09-10 | 10:22

*zich een schaar pakt en zichzelf plukken uit het haar knipt*

Imprimatur | 06-09-10 | 10:21

Moraal van het verhaal: We worden geknipt en geschoren, hoe je het ook wendt of keert.

zeg maar jansen | 06-09-10 | 10:21

Mwoah, 65+-ers kun je moeilijk als uitkeringstrekkers bestempelen.
Let wel, het is een kleine aanvulling voor mensen die geen volledige AOW krijgen en ook geen aanvullend pensioen hebben.
Vaak zijn dat mensen die een deel van hun leven in het buitenland hebben gewerkt (of hebben gevaren onder buitenlandse vlag).
Ok mensen die op latere leeftijd in Nederland zijn komen wonen en werken kunnen ermee te maken hebben.
De meeste allochtonen in Nederland van de oudere generaties hebben vaak via uitzendbureaus gewerkt en geen pensioen opgebouwd, ook wonen ze niet lang genoeg hier om volledige AOW te krijgen, vandaar.

vagehond | 06-09-10 | 10:20

En anders mensen die hier wel al jaren (maar niet genoeg jaren) hebben gewerkt onder het sociaal minimum laten leven? Het heet niet voor niets een sociaal minimum, echt geen vetpot...

bvdbos2004 | 06-09-10 | 10:20

Kap nou! In wat voor een verknipt land leven wij?

Pastor Sippenhaft | 06-09-10 | 10:19

Roseetje erbij?

zeg maar jansen | 06-09-10 | 10:19

*Haren uit hoofd trekt*

Superior Bastard | 06-09-10 | 10:16

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl