Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Leren we dan nooit van de geschiedenis?

verbodenvoorpvv.jpg Leren we dan nooit van de geschiedenis? Ziet dan helemaal niemand de vergelijkingen? Hoe kan het dat een volk, vijfenzestig jaar na dato, gewoon weer begint met uitsluiten, wegzetten, veroordelen en criminaliseren? Uitgerekend Nederland zou toch beter moeten weten. Nederland, land van tolerantie. Nederland, land van samen leven. 1.453.944 mensen op dat hele kleine stukje aarde. Die gooi je niet je skateshop uit, die laat je in je waarde. Maar wij laten ons niet onbetuigd. Wij willen later niet zeggen: "We hebben het niet geweten". Daarom laten wij ons nu horen met deze hartenkreet: Houdt het dan nooit op? Als we nu niks doen, rijden er straks weer treinen naar het oosten en mogen er alleen nog gele sterren worden uitgedeeld in het Gelderse kunstuitleencentrum. Laat zien dat je wat van de geschiedenis hebt geleerd en stuur de volgende gedigt door naar zoveel mogelijk linkse mensen en D66-leden:
Toen ze de communiston kwamen halon, heb ik niets gezegd ik was geen communist Toen ze de vakbondsledon kwamen halon, heb ik niets gezegd ik was geen vakbondslid Toen ze de jodon kwamen halon, heb ik niets gezegd ik was geen jood Toen ze de katholiekon kwamen halon, heb ik niets gezegd ik was geen katholiek Toen kwamen ze de PVV'ers halon en er was niemand meer om iets te zeggon

Reaguursels

Inloggen

Ik bedoelde natuurlijk @ beenthere | 15-06-10 | 13:59
Maar goed het ging zich voornamelijk om beenthere.

DasUnterMensch | 17-06-10 | 10:11

Volgens Affice Partei van de Afgunst; "iedereen telt mee" voor een "socialer" Nederland, De straat is van allemaal. *Proest*
farm3.static.flickr.com/2678/435955897...
.
"geef angst en haat geen stem"
Volgens de "Antifascisten" (communisten/Anarchisten etc "Het zwarte blok") of je moet toevallig een andere mening hebben of er toevallig "anders" uitzien. Dan tel je niet mee, andere meningen en er "verkeerd" uitziende mensen kunnen we niet hebben.
Dan wordt dan een actief "berufsverbot" en bij star volhouden in je recht op vrije meningsuiting bedreigingen, vernielingen etc etc.
www.hpdetijd.nl/images/2010-02/pvv_-_a...
.
Wij zijn ook hëééél democratisch hoor, (mocht het toevallig goed uitkomen) we gaan vrolijk hautain verder met bashen en broeden op een manier om de derde partij in Nederland kalt zu stellen zodat we toch kostte wat kost onze hobby's en zinloze baantjesmachine op gang kunnen houden.
.
Ik moest denken aan de uitspraak van Marie Antoinette "Let them eat cake" toen het volk weer eens in opstand kwam omdat het brood weer eens op was.
en.wikipedia.org/wiki/Let_them_eat_cak...
www.youtube.com/watch?v=shNxkNHRV-0
Men gedraagt zich dan ook graag als een Zonnekoning "Le Roi, C'est Moi" ("L'État, c'est moi")
en.wikipedia.org/wiki/Louis_XIV_of_Fra...

said_fred | 16-06-10 | 23:14

933265 | 16-06-10 | 11:48 : "Weldenkende mensen zijn linkse of rechtse mensen die in staat zijn om hun mening te nuanceren."

Fout door gebrek aan nuance.
Weldenkende mensen zijn linkse of rechtse mensen die DENKEN dat zij in staat zijn om hun mening te nuanceren en die hun mening over zichzelf als MODELburegrs, de enige, ware uiteraard, kwestie van genuanceerd en tolerant te blijven, op een bijzonder botte en arrogante wijze weten te ventileren. "

Waaligator | 16-06-10 | 13:26

Wat zijn 'weldenkende mensen'eigenlijk, links of rechts?

lanex | 16-06-10 | 10:46

Weldenkende mensen zijn linkse of rechtse mensen die in staat zijn om hun mening te nuanceren.

933265 | 16-06-10 | 11:48

Lol intolerantie tegen intoleranten wordt niet getolereerd....

Rotboi | 16-06-10 | 11:33

Wat zijn 'weldenkende mensen'eigenlijk, links of rechts?

lanex | 16-06-10 | 10:46

@blikjegrolsch,
Ja, trots dat ik een aluhoedje heb...
En voor de goede orde: check halon gas.
hint: bromotrifluoromethane.
*aluhoedje weer opzetten doet*

Oberst | 16-06-10 | 09:48

Als je de PVV met de NSDAP wilt vergelijken, godhimself, vergelijk dan ook de Joodse gemeenschap en de Islamitische gemeenschap. Ik hoor je graag over de overeenkomsten en de verschillen.

Lucretia Borgia | 16-06-10 | 08:32

@godhimself,medvjed
Misschien is het wel goed dat de situatie zo escaleert.
De geschiedenis lijkt zich inderdaad te herhalen - sterker, de ontwikkelingen lijken nu zo snel en chaotisch plaats te vinden dat ik betwijfel dat Wilders of enige andere partij er nog vat op heeft.
Ik denk echter dat de samenleving zichzelf weer hard onderuit moet halen: de lessen van de vorige keer zijn duidelijk verloren gegaan en het tegenhouden van deze degeneratie zelf wordt toch alleen maar als fascisme vertolkt door de spindokters die deze ontwikkeling willen exploiteren (e.g. GS, Powned en haar overkoepelende orgaan: Telegraafmedia - stuk voor stuk commerciele meesterwerkjes).
Daarnaast biedt een dergelijk scenario ruimte voor een grote schoonmaak, iets waar wij wel aan toe zijn vermoed ik.
Ik betreur alleen dat de samenleving deze koers aanneemt terwijl, met wat werk en met huidige/opkomende technologie, een utopie helemaal niet zo onrealistisch is.

Pax | 16-06-10 | 08:32

Als je de PVV met de NSDAP wilt vergelijken, godhimself, vergelijk dan ook de Joodse gemeenschap en de Islamitische gemeenschap. Ik hoor je graag over de overeenkomsten en de verschillen.

Lucretia Borgia | 16-06-10 | 08:31

Het is net als bij Pim Fortuyn sommige gevestigde parteien wederom gelukt om bij een deel van de Nederlandse bevolking de PVV te demoniseren en te linken naar
W.O. II.
De stresskip van de Zuid-Limburgsche VVV die zich heeft laten intimideren door honderden haatmails gaat nu zelfs informatie inwinnen bij haar Oostenrijkse collegae hoe hullie hebben gehandeld na de verkiezingswinst van wijlen Jörg Haider en diens FPO.
-
Oproep.
Fraülein Anya Niewierra van de VVV Zuid-Limburg, gaat U zich eerst maar eens verdiepen in de "kuch" vredelievende islam en breng daarna een bezoek aan het oorlogskerkhof in Margraten en stel U dan de vraag waarom deze duizenden militairen (zinloos) gesneuveld zijn als de mensen die U schrik hebben aangejaagd met hun haatmails nu via de achterdeur een fascistische gewelddadige achterlijke religie genaamd islam die haaks staat op alles waar wij in het Westen voor staan willen faciliteren.wachtmeester de bruy | 16-06-10 | 07:51

Lekker godwinnen met BertBrussen.
Ik zeg uitrekenen wat een pvv stem kost.
Wat de kosten zijn van een falend beleid met PVV in de regering en van herverkiezingen na 4 maanden.
Alle pvv stemmers registreren en dan kosten verhalen op die lui, als ze het niet kunnen ophoesten, iedereen die toevallig een ander paspoort heeft uitzetten.
De rest kunnen we vast wel na aanpassing artikel 1 op andere manier opruimen.
Kortom als je zelf aan artikel 1 morrelt moet je niet zo kleinzerig doen.
Er zijn een hoop mensen gestorven om een land te creëren waar art 1 geldt, dus als een partij zich aandient die dit art. bedreigt dan moet men niet gek opkijken als rasdemocraten weer vrijheidstrijders worden.

medvjed | 16-06-10 | 02:05

Met het verslechteren van het onderwijs en de vele bezuinigingen aldaar is blijkbaar een groot deel van het historisch besef heengegegaan.
Vergelijkingen mogen getrokken worden en zelfs als men dat niet aan durft, zoals men in Nederland tegenwoordig geen enkel vergelijk mag trekken met de tweede wereldoorlog.
Kijkt u eens goed naar het partijprogram van de PVV, zo staat er toch echt te lezen dat allochtonen geregistreerd dienen te worden...
De PVV lijkt niet alleen op de NSDAP, het is een nationaal socialistische partij pur sang die het gebruik van het registeren van minderheden gewoon weer in ere willen herstellen.
Dit hadden we nou net afgeleerd na de laatste wereldoorlog.
Waarom mogen we trouwens geen vergelijking trekken met de tweede wereldoorlog als we bepaalde rechtse tendensen in de huidige maatschappij willen aankaarten?
De rechtse rakkers schreeuwen meteen om het hardst iets over demoniseren en de kogel kwam van links en bannen daarmee elke discussie uit.
De werkelijke reden is dat dan het werkelijke verhaal van de tweede wereldoorlog naar boven komt.
Er zijn een aantal sfeerbeelden om dit verhaal nader te duiden.
Op de dag van het bombardement op Rotterdam dienden er een kort geding tegen een medelander wegens het beledigen van een bevriend staatshoofd, te weten dhr. A. Hitler...
Daarnaast willen we ook niet dat uitkomt wat velen zich opeens niet meer zo goed weten te herinneren als het over de Joden en de Jodenvervolging, tijdens de tweede wereldoorlog gaat.
Wij haatte de Joden net zo hartgrondig als alle andere volkeren in Europa.
Wij zorgden ervoor dat ze hier zeer effectief werden afgevoerd. Indien dit niet volgens het raadplegen van het register, van de joodse raad ging, waren er altijd wel buurtgenoten die hun Joodse buren zonder scrupules aangaven voor een knaak, kon je daarna hun huis ook nog leegroven.
De Film de Ewige Jude heeft net als de "Fitna" op structurele wijze de betkenis van een godsdienst en de uitleg van de teksten structureel verkeerd of gedeeltelijk uitgelegd.
als je dit een keer doet dan is het misschien een foutje maar als je dit structureel doet dan hebben we te maken met een serieus en kwaadaardige opzet.
wie zn geschiedenis kent kan soms dezelfde fouten voorkomen maar helaas, te vaak is gebleken dat waar een ezel zich maar 1 keer aan een steen stoot, de mens dit keer op keer blijft doen...

godhimself | 16-06-10 | 01:02

Leuk dat gelul, maar er hebben nog altijd veel meer mensen NIET op de PVV gestemd dan wel. Democratisch gezien mogen ze dus best uitgesloten worden.

Daarnaast de PVV aanhang vergelijken met dergelijke groepen mensen is ook nogal omgekeerde wereld, ze prediken zelf zaken die dwars tegen de grondwet ingaan, dan moet je ook niet vreemd opkijken dat dat niet algemeen geaccepteerd wordt.

PVV stemmers uitsluiten doe ik zelf niet, ik heb er eerder medelijden mee.

En wat de PVV betreft, ik zeg laat ze maar regeren, kijken hoeveel maanden het duurt. Verder heb ik toch nog maar weinig met dit land, vrijwel alle voordelen om hier geboren te zijn en te wonen zijn ondertussen toch al ver kapot gemaakt.
Er zijn meer plekken op de wereld waar je het beter kunt hebben dan hier.

Deaude_Lutser | 16-06-10 | 00:45

Ik ben bang voor een herhaling van 6 mei 2002.. heel bang.... Goede nacht

pdrdj | 16-06-10 | 00:40

Wat aangezet misschien maar zeker niet overdreven. De PVV en haar aanhang worden weg gezet als bedreigend en gevaarlijk. De kiezers hebben zich niet laten intimideren door bangmakerij en intimidatie van de gevestigde elite en zijn bondgenoten.Wilders zou een bedreiging voor de rechtstaat zijn volgens Kant en Pechthold .De PVV werd heel makkelijk vergeleken met de NSDAP en NSB. Onheil zou er komen bij een gunstige uitslag voor de PVV. In de campagne werd integratie en immigratie weggelachen en weggepraat omdat deze thema's er niet toe deden. Verkeerde peilingen werden door een bange elite misbruikt.En nu is de PVV enorm gegroeid en een factor van betekenis. De hetze tegen openlijke PVV stemmers en vertegenwoordigers neemt schaamteloos toe met de skatebord winkel, de oproep van mw Rep, het ontslag van de medewerker van Humanitas en de leraar als voorlopige dieptepunten. Het gaat nu om een nieuwe regering te vinden met voldoende draagvlak in de samenleving en te begrijpen welke signalen bij de uitslag horen.Wanneer de gevestigde partijen het lopende proces van de informatie moed willig gaan verstoren, overheden niet optreden tegen lieden als mw Rep en de skateboardverkoper door hen de grenzen duidelijk te maken zal Nederland nog harder afglijden en zal de haat tot nieuwe dramatische incidenten leiden en is het gewoon wachten op de eerste gek die een daad gaat stellen.

nadenkeniseenkunst | 15-06-10 | 23:57

@ two ball cane | 15-06-10 | 15:00

DasUnterMensch | 15-06-10 | 18:04 was eigen @ jou bedoelt maar goed, nadat ik mijn reactie nu nog eens heb gelezen (volgens mij heb ik een stukje wel gedacht maar niet getypt) komt het inderdaad anders over dan zoals ik het bedoelde. Mijn excuses voor die onduidelijkheid. In de aangegeven comment dus de verduidelijking.

Samengevat:
Hij had een Amerikaanse moeder. Hij zou het niet zo hebben op socialisten en dan zou goed kunnen komen door die Amerikaanse roots.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 23:50

@ hero_of_heaven | 15-06-10 | 17:33
Trek het je niet zo aan, ik wilde alleen maar eens linksmens die beweerde dat alleen mensen uit een achterstandwijk “Of net zoals 16% in een wijk woont waar het nu helemaal volhangt met oranje vlaggetjes. “ op de PVV stemmen aangeven dat dat nergens op slaat. Hij kwam met de oranjeversiering enz Ik borduurde er alleen op verder. Feit blijft dat in die buurt toch echt meer op partijen als de SP en de PvdA wordt gestemd dan op de PVV. Al is het maar door het grote aantal allochtonen dat veelal in die buurt woont en het behoud van de uitkeringen.

En natuurlijk zijn daar ook (jij?) PVV stemmers of VVD stemmers en wat dan nog meer. PVV stemmers zijn juist een greep uit de maatschappij. Vanuit alle lagen word er op die partij gestemt. Links wilt doen alsof alleen vanuit de lagere lagen erop word gestemt. Dat terwijl ze juist zelfs de meeste stemmen daar vandaan halen.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 23:44

PVVers waren toch juist de gene die mensen wilden uitzetten.. vreemde zaak dit.

Padathir | 15-06-10 | 23:44

@ Pax | 15-06-10 | 16:05
Handig als je er de tijd bij zet dan weet ik waar je naar refereert maar ik ga er even vanuit dat je de reactie erboven bedoelt? DasUnterMensch | 15-06-10 | 16:04
Al klaag ik daar niet over stigmatisering en gebrek aan argumentatie.
Maar als dat ik moet onderbouwen. Ik ken iemand die SPH heeft gedaan, ik ken iemand die Social work heeft gedaan. Ik heb op een basisschool gezeten dus heb het daar zelf meegemaakt. Ik heb op een middelbare gezeten dus heb het ook daar zelf mee gemaakt en ik heb op vervolgonderwijs gezeten waardoor ik weet dat het niet in alle takken zo erg is.

Voorbeeldje van een basisschool als je dat nog nodig vind. www.youtube.com/watch?v=LhaySd3Qdp8 Was die beargumentatie nou echt nodig? Dat had je zelf toch ook wel kunnen begrijpen?

Had je het over een ander stuk dan had ik het ook nog wel graag beargumenteerd maar dan zul je toch in vervolg wat duidelijker moeten zijn met je verwijzing.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 23:33

@ dyzc | 15-06-10 | 15:05
Ik heb het over je eigen land en een ander land. Zover ik weet wil Wilders geen mensen met Nederlandse achtergrond Nederland uit zetten. Dus ook als het aan Wilders ligt.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 23:24

Iedereen mag zeggen wat ie wil zolang het niet tegen de wet is.
Bevalt het je niet? Ga eens in een land wonen waar jouw mening er niet toe doet. Lullen we erna wel verder.
PVV=OK want 24 zetels. Democratie hè!

Hangbuikzwijn | 15-06-10 | 23:21

Er zijn toch een hoop mensen die er niet tegen kunnen: een koekje van eigen deeg. Of mag alleen de linkse kerk anderen demoniseren met WO2?
Goed filmpje, ga zo door!

lekker wijf | 15-06-10 | 23:11

PVV in de regering, is prima toch.
-
PVV in de oppositie, is prima toch.
-
Linksom of rechtsom, wij krijgen toch onze zin.

Twee Jeetjes | 15-06-10 | 21:19

is je zin krijgen dan het belangrijkste...? Hmmm.... Zijn pvv-ers kleuters?

dyzc | 15-06-10 | 22:30

@Oberst | 15-06-10 | 21:17
Halon is geen metafoor ontzettende aluhoed dat je er bent. Dan had er wel "Zyklon" gestaan.

blikjegrolsch | 15-06-10 | 22:22

Volgens mij zijn er nooit kampbeulen in de oven gestopt, dus de vergelijking gaat mank.
Over naar de orde van de dag.

Charles Swietert | 15-06-10 | 21:39

Wat een idioten. Die policor winkelier is zielig bezig, maar deze reactie is 1000x zieliger. De PVV scheert continu mensen over één kam, want zelfs als 50% van de Marokkanen in contact komt met de politie (interessanter zou het aantal daadwerkelijke veroordelingen zijn overigens, want aanhouden kan ook op enkel uiterlijke kenmerken) dan komt 50% dat ook niet. Oftewel, omdat jouw broer een klootzak is scheldt ik jou uit voor crimineel, lekker logisch hoor. Maar dat PVVers zichzelf als slachtoffers zien dat was bekend, zelfs na een glorieuze verkiezingswinst nog. Lutsers!

Gnothe_Seauton | 15-06-10 | 21:22

PVV in de regering, is prima toch.
-
PVV in de oppositie, is prima toch.
-
Linksom of rechtsom, wij krijgen toch onze zin.

Twee Jeetjes | 15-06-10 | 21:19

"halon" is een toepasselijke metafoor... erg goed... erg dom... en ja!, geschiedenis leert ons niets, zal ons nooit iets leren en heeft ons nooit iets geleerd.
Gewoon het verleden accepteren met de wetenschap dat je weer eens iets leest of hoort waarbij je denkt: "waar heb ik dat toch eerder gehoord?"

Oberst | 15-06-10 | 21:17

Die gast van de skateshop heeft een skatebord voor zijn kop

Herrie Montana | 15-06-10 | 21:16

-weggejorist-

Prlwytzkofsky | 15-06-10 | 20:58

Tja, leuk een beetje puberaal provoceren en zielig doen met zo'n filmpje, maar het is natuurlijk volslagen belachelijk wat erin beweert wordt. Een kil systeem dat 6 miljoen Joden uitmoordt of een geflipte eigenaar van een skateshop die - uit eigen beweging, niet door overheidsdwang - stemmers op een partij uit z'n zaak weert... Ik zeg niks meer.
Ronduit schandalig dat daar de muziek van Barber voor misbruikt wordt, trouwens.
Kortom, -veel.

GS Bach | 15-06-10 | 20:54

In het gedicht zijn het de PVV-ers die mensen weghalen, er blijft dus niemand over om hen weg te halen...

sjonnie | 15-06-10 | 20:52

1.453.944 sufferds...

sjonnie | 15-06-10 | 20:51

@R.B.Scott | 15-06-10 | 19:51 : .. En naarmate de linkse terreur in Nederland voortduurt, worden die anderhalf miljoen er steeds meer. Mocht de linkse mafia erin slagen Geert Wilders op een zijspoor te krijgen, dan voorspel ik bij de volgende verkiezingen 3 miljoen voorkeurstemmen op Geert Wilders. Want inderdaad: Nederland is het ZAT!

prakkie | 15-06-10 | 20:28

-weggejorist en opgerot-

bundesproject | 15-06-10 | 20:21

Prachtig gedicht joh

Doorsturen naar minimaal 250 mensen doet

bundesproject | 15-06-10 | 20:13

VenusFelix | 15-06-10 | 20:02
dan zijn die meisjes eindelijk af van die bedreigingen uit eigen kring: kijk maar waarom Belgie de hoofddoek op scholen wil verbieden.

La Bailaora | 15-06-10 | 20:06

In het bericht wordt gedaan alsof het Nederlandse Volk (of de linkse mensen en de D66'ers?) wederom begint (zijn we ooit begonnen?) met uitsluiten en vooroordelen, terwijl alles waar dit op gebaseerd is een skateshop ergens in Amsterdam is (hmm, misschien toch slechts een paar mensen). Natuurlijk zien we de vergelijkingen, en hebben we wat geleerd van de geschiedenis, dat blijkt toch wel of moeten we daarvoor eerst die gedigt (hmmm...) als een malle rond gaan sturen en doen alsof de PVV stemmers enorme slachtoffers zijn?
Het is een onnodig overdramatisch stukje.
Ik vind ook niet dat mensen zouden moeten worden uitgesloten, en als dit verbod echt meer dan een politiek statement is (want hoe gaan ze dat controleren, + ze snijden zichzelf alleen in hun vingers) dan zullen er vast wel bepaalde maatregelen kunnen worden getroffen, neem ik aan?
Wat wel feit is, is dat als de PVV de meeste stemmen had gehad, dat dan praktiserende moslimmeisjes niet met hun hoofddoekje in overheidsgebouwen mochten komen (wat er overigens nog steeds wel aan zit te komen). Dan komen er wellicht soortgelijke bordjes te staan als het rook verbiedend bordje, of het bord met het verbod erop om een hond mee te nemen. Dat vind ik persoonlijk een grotere zorg...

VenusFelix | 15-06-10 | 20:02

anderhalf miljoen PVV-stemmers

Er waren toch 11 miljoen stemgerechtigden? 75% heeft gestemd?

Ik kom niet echt in de buurt van 50%
De meerderheid stemt dus niet voor de PVV en zijn standpunten.
Terwijl er veel mensen best pro rechts zijn, inclusief ik zelf.
Maar de PVV met zijn linkse socialistische ideetjes voor Henk & Ingrid*kots*,nee dank je. Ik herken mezelf niet in het duo

truusch | 15-06-10 | 19:55

Geert Wilders zit hoe dan ook in de driving seat.
Mocht dat genegeerd worden door toedoen van laffe linkse Cohen-makkelijkste weg-uitvreters,dan wens ik dat griebus veel sterkte met de confrontatie met anderhalf miljoen PVV-stemmers die het nu ècht méér dan zat zijn.

R.B.Scott | 15-06-10 | 19:51

@Carboneum | 15-06-10 | 19:42 ,
ironie 2.0

vander F | 15-06-10 | 19:48

Waar zijn jullie mee bezig daar bij geenstijl? Volgens mij begon de PVV met mensen niet toe te laten. (voor mensen die dat op een rare manier zijn vergeten of nooit hebben begrepen -> PVV = geen allochtonen in NL)

Carboneum | 15-06-10 | 19:42

het janson dilemma van ludlum

lidlbier | 15-06-10 | 19:36

Lol, het is 1 onbenullige skate-shop, met gasten die enkel wat geven over de sneeuw-condities komende winter :P Ja Joden vervolgen is slecht, ja mensen op basis van hun mening uitsluiten is slecht, so YOU go and pick what YOU do.

Glitch | 15-06-10 | 19:36

nietsist | 15-06-10 | 19:26
dat doet links allang, echter zij doen dat om allochtonen 'positief' te kunnen discrimineren. PVV wil dat om de grote criminaliteit onder die lieden (lees mocro's, antilianen) beter te kunnen bestrijden. Nee, laat jij de criminaliteit nou maar gewoon lekker doorrotten in Nl, gewoon heerlijk door gaan met homo-bashen ed. Fantastisch joh, jouw ethisch besef *kuch*.

La Bailaora | 15-06-10 | 19:35

ben niet zo'n fan van registraties epd etc. heb ooit een boek gelezen over een door de cia bedachte miljardair die met behulp van echelon geniale beleggingen kon doen om zogenaamd onafhankelijk bepaalde doelen/regimes te steunen.
ik weet het is vergezocht maar is het onuitvoerbaar?.

lidlbier | 15-06-10 | 19:31

Gewoon in God geloven, dan is er niet zo veel aan de hand ;)

Glitch | 15-06-10 | 19:30

Alexander Pechtold, D666, intrigant extraordinaire. Mag nooit in de regering komen.

Oyibo | 15-06-10 | 19:29

Geert Wilders wil je ras in je paspoort hebben, een grote J dus voor sommigen. Hij praat over deporteren en afschieten... Dat doet mij ook aan een periode denken. Geenstijl, wat een ongelooflijke hypocriete topic.

PVV stemmers zijn niet anders. Bijvoorbeeld rightdutch hierboven. Hij wil niet toekijken hoe Marokkanen homo's uit bepaalde wijken worden gepest. Dat hij vervolgens op een partij stemt die moslims het land uitpesten noem ik hypocriet. Lekkere faal.

nietsist | 15-06-10 | 19:26

Zohoooo, wat een berg "weggejorist en opgerot"!
*sluiks even niks zegt*

funkyd | 15-06-10 | 19:16

-weggejorist en opgerot-

êåöÜëé ôõñß | 15-06-10 | 19:10

LinksMensen vinden dat alle mensen zichzelf moeten kunen zijn en vrij moeten zijn om te denken wat ze willen. Vermits het blijkbaar maar overeenkomt hun eigen, enige, echte, ware en naieve gedachtengoed -waarop ze vanzelfsprekend als uitverkorenen het monopolie menen te hebben. Anders mag het niet. Mensen die daar wat van zeggen zijn per definitie extreem rechts en moeten worden geboycot en liefst hun stem worden ontnomen. Plak op die snor! Help! Sterke man in aantocht! Maak ze gek! Zoals George Orwell lang geleden al zo fraai omschreef: All animals are equal, but some animals are more equal than others. Lekker gedachtengoed hoor. Iedereen die dat denkbeeld aanhangt muilkorft zichzelf voor later. (Of dacht je nu werkelijk dat jij wel bij de elite few hoorde?) Maarja, "naief" lijkt soms wel synoniem voor "links" te zijn. Tenenkrommed dus dat ze je -als normaal, zelfstandig denkend mens die niet zo impulsief staat mee te gillen met de mening van het indoctrinerende alphamannetje- wel meesleuren de varkensstal in.

I-I@I_@I_ | 15-06-10 | 19:09

De anti-fascisten van heden, zijn de fascisten van de toekomst niet dan @linksisbeter?

RightDutch | 15-06-10 | 19:05

Ik wil niet stemmen op een partij die toekijkt als homoseksuelen worden weggepest uit een wijk. Die mensen in het land toe laat, maar geen baan of huisvesting kan aanbieden. Van beide is er te kort in Nederland! Neen zo'n partij vindt ik asociaal!
Ik stem liever op de PVV.

RightDutch | 15-06-10 | 19:04

Yoast92 19:00 Ze zijn juist fout omdat ze intolerantie niet veroordelen, tenminste als die intolerantie van allochtoonse oorpsrong is.

WildPlassert | 15-06-10 | 19:02

Ik begrijp het gedicht dus goed als ik zeg dat PVV stemmers eerst hun bek houden als joden, moslims en homo's worden weggehaald en het dan raar vinden dat ze zelf weggehaald worden?
Bah. PVV stemmers zijn de mensen die aan de kant blijven staan als er iemand verdrinkt en dan klagen over de vervuiling van het water

linksisbeter | 15-06-10 | 19:00

Oh, en nu is links ineens intolerant omdat ze intolerantie veroordelen?

Yoast92 | 15-06-10 | 19:00

@Zuid van den Hemel | 15-06-10 | 12:38
Lol, erg treffend en een mooie copy/paste van de (anti)hero!

importzeeuw | 15-06-10 | 18:59

La Bailaora 18:06 " Wat betreft het niet tolereren van islamo-fascisme zitten ze idd. meer rechts. " Nee, Anton Constandse was een van de eerste die aangaf wat voor een gevaar we binnenhaalden met de islam, en die was zeker niet rechts. Religiekritiek is niet links of rechts, maar vooral atheistisch.

WildPlassert | 15-06-10 | 18:59

Harm E | 15-06-10 | 18:15
Mee eens, behalve dan dat het misschien wel van medelevendheid getuigt om je toch te bekommeren om de slachtoffers van dat islamo-regime in Iran. Om het anders te zeggen, vergeet Neda niet...

La Bailaora | 15-06-10 | 18:24

Ik snap het niet, nou is iedereen die PVV stemt opeens niet in de war? Die partijstructuur en haar standpunten en haar uitlatingen waren toch voor niet helemaal in orde? Ik ga aan mezelf twijfelen nu.

don patatos jr. | 15-06-10 | 18:17

@ La Bailaora
Van mij mag iedere homohater zo zwaar mogelijk gestraft worden en moet iedere moordenaar de rest van zijn leven met zn blote handen kentekenplaten persen.
Vrijheid moet er gewoon altijd zijn voor zij die het verdienen, zij die het voor zichzelf verpesten moeten daarvoor gestraft worden, zodat de vrijheid van anderen wordt beschermd. Dus, wel homohuwelijk, geen vrouwenbesnijdenis, en als dat in Iran anders om is, dan moeten ze dat lekker zelf weten, ik zal er nooit komen.

Harm E | 15-06-10 | 18:15

slakkenzout | 15-06-10 | 18:02
dat lijkt me onzin. Je kan moeilijk een partij dwingen met de PVV samen te werken. Ook het CDA heeft die vrije keuze.

La Bailaora | 15-06-10 | 18:07

Harm E | 15-06-10 | 18:01
Pvv is moeilijk te duiden. Ze zijn op veel punten idd links, bv. behoud van aow e.d. Wat betreft het niet tolereren van islamo-fascisme zitten ze idd. meer rechts. Lijkt me dat met de opkomst van het islam geweld er wel meer repressie nodig is, om de slachtoffers van dat islamogeweld (bv.: homo's wegpesten) te beschermen. Of, om een extreem voorbeeld te noemen, laat jij ook gewoon moordenaars vrij lopen, omdat je anders hun vrijheid 'inperkt'? Vrijheid is een paradox, maar volgens mij moet je altijd de keuze maken om de vrijheid te beschermen van de onschuldigen. En dat is wel waar Wilders voor kiest.

La Bailaora | 15-06-10 | 18:06

@ DasUnterMensch | 15-06-10 | 13:44
Alleen jammer dan dat je niet uit legt waarom mijn comment zo enorm ver mis sloeg? hij schijnt het niet gezegd te hebben, ik nam dat aan van de vorige reaguurder maar verder? Zoals u zelf al zegt Churchill was een Brit met US roots. Zijn moeder was Amerikaans en zover ik weet was hij ook mede daarom zo populair in de VS. Oke misschien had ik een half-amerikaan moeten zeggen. Maar het zullen dus juist deze roots zijn die ervoor zorgen dat hij eerder was tegen socialisten zou hebben.

Hoewel het niet juist is wordt de volgende quote niet voor niets aan hem toegekend "Als een man geen socialist is tegen de tijd dat hij 20 is, heeft hij geen hart. Als hij nog steeds socialist is tegen de tijd dat hij 40 is, heeft hij geen hersens". Daar refereer ik een beetje aan.

En geloof mij maar, dat komt voor een groot deel door zijn Amerikaanse roots.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 18:04

Harm E | 15-06-10 | 17:51
communisme en socialisme verschillen alleen maar met elkaar hoe het einddoel zou moeten worden bereikt: volgens de commies gewoon met geweld en revolutie, volgens de socialisten zonder geweld. Maar ook bij het socialisme moest desnoods met dwang de 'asociale' uitbuiters der kapitalisten onder de duim worden gehouden, zodat er geen verschillen tussen mensen kunnen bestaan: iedereen gelijk, gecontroleerd door de staat, omdat ook socialisten wel begrepen dat er anders altijd individuen in kink in dat ideaal zouden schieten.

La Bailaora | 15-06-10 | 18:02

Het gros van de CDA-kliek wil niet regeren met de PVV.
Ik zeg je, dat is discrimineren, dat is uitsluiting. De ware aard van godsvrezende mensen komt op deze manier wel heel ondubbelzinnig naar boven. De gelovigen zijn de eersten die de PVV uitsluiten. Gods wil is wet, maar god heeft deze wet van uitsluiten niet gemaakt. Het zijn de vreselijke christelijke dogma's. Door mensen verzonnen en die ervoor zorgen dat er steeds weer verkeerde beslissingen worden genomen. Met als gevolg oorlogen en uitsluiten van mensen en groepen. Neem nou de schophond die ze homo noemen. Voor de Christen Unie een makkelijke prooi om mensen tot in het diepst van hun ziel te raken. Varen op de bijbel is als schaatsen in de ijstijd. Voorbij, passe. Nu moeten we schaatsen in het Co2 tijdperk. Andere tijden, andere zaken die belangrijk worden. Een sterk veranderende maatschappij roept om bestuurders die slim genoeg zijn om het allemaal bij te houden en kunnen veranderen. Van christenen kan en mag je dat niet verwachten. Die denken dat de problemen nog op te lossen zijn door te bidden in de kerk. De islam vond ik al gevaarlijk maar hoe gevaarlijk is eigenlijk het hedendaagse christendom nog?

slakkenzout | 15-06-10 | 18:02

@ La Bailaora
Kunnen we ons dan afvragen of de PVV wel rechts is?
Ze willen meer controle, meer politie, meer zorg, behoud van uitkeringen, meer sociale controle, kortom: politiestaat. Wie is er nu zo extreem rechts. Links met nationalistisch sausje eerder (nee geen nationaal socialisme, dat slaat nergens op, het is een keurige partij).

Harm E | 15-06-10 | 18:01

Ik zie het als een kunstwerk.... waarin de frustraties van de linkse kerk goed naar voren is gebracht en... het is niet eens surialistische!!!
Wie bied er!!

ONS | 15-06-10 | 18:00

Dat gedicht is gejat, die tekst heb ik al eens eerder gehoord, al zei het in het engels. jammer Dijkshoorn.

Groenepuntmuts. | 15-06-10 | 17:58

granaatwerper | 15-06-10 | 17:49
nazis waren ook links: nationaal SOCIALISME. Links is namelijk voor controle bij de staat: dat is zowel communisme als socialisme, rechts is voor controle bij het individu: zeg maar Amerikaanse staat waar iedereen een wapen mag hebben om zich tegen die staat te 'verdedigen' (extreem rechts is dus 'geen staat', oftewel anarchisme). Mussolini komt niet voor niets uit de communisten voort. Dat fascisme als rechts wordt gezien komt alleen maar omdat het zich rechts van het communisme bevindt (minder 'extreem' links), en dat komt weer omdat de controle van de staat minder extreem is: hitler liet namelijk nog wel 'eigendom' toe, alleen moest iedereen wel doen wat hij zei. In de praktijk betekende dit dat als AH zei dat een bedrijf wapens moest gaan maken, dan moest dat, ondanks dat het jou bedrijf was.

Overigens voerde AH ook heel veel 'sociale' wetten door, zo hebben we de kinderbijslag er nog aan te danken, en de volkswagen (iedereen een auto: heel sociaal) kwam via een initiatief van medewerkers van hem.

La Bailaora | 15-06-10 | 17:57

@ Jokkebrok, ik weet dat veel mensen het niet doen, maar het zou verdomde mooi zijn als het wel zou gebeuren. Daardoor zouden veel mensen een volstrekt andere (meer redelijke) beslissing maken.

Harm E | 15-06-10 | 17:55

@ Joe Carioca | 15-06-10 | 14:55
Misschien dat alleen de PVV-stemmers slim genoeg waren om van te voren al te weten dat dat geen breekpunt was. (er zullen ook wel domme mensen PVV stemmen hoor) Het was dus ook geen hard punt voor de stemmers. Als hij dat laat vallen als breekpunt dan zitten ze er dus ook niet mee. Op het moment dat Wilders ermee aan kwam zetten vertelde ik ook al dat hij dat punt zou laten vallen.

Dat links erin trapt. zegt meer over links dan over de PVV-stemmers.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 17:55

en als we de moslims komen halen...
want dan zijn wij geen moslims right?!

dan hier geen grote huilie huilie neem ik aan...

just being me | 15-06-10 | 17:54

@ De La Puerco
Ik ben ook zeker geen voorstander van de PVDA, en ik weet ook dat die marokkaan een IQ van 70 heeft. Zullen we dan gewoon afspreken dat we iedereen met een ondergemiddeld IQ, laten we zeggen onder de 80, het stemrecht wordt ontnomen tenzij zij kunnen bewijzen een goed onderbouwde beslissing kunnen maken.

Harm E | 15-06-10 | 17:53

@Harm E | 15-06-10 | 17:46
Bedoel je soms dat de politiek zoiets is als een verzekeringscontract.... altijd de kleine lettertjes lezen ? ........... Nou hoeveel mensen lezen die kleine lettertjes van hun partij ?

Jokkebrok | 15-06-10 | 17:53

@ granaatwerper
Socialisme is geen communisme, know your facts, dat de communisten het zo nodig socialisme moesten noemen, kan ik niets aan doen. Daarbij, dat is niet waar de Nederlandse dodenherdenking over gaat. Ik begrijp dat hij het zo noemt, en ook prima als hij de doden van het buitenland wil herdenken, maar dan moet hij het beestje gewoon bij de naam noemen, en de slachtoffers van het nationaal socialisme én het communisme herdenken, of gewoon de slachtoffers van alle totalitaire regimes, dat zou heel mooi en menselijk zijn.

Harm E | 15-06-10 | 17:51

Harm E | 15-06-10 | 17:46

Die uitkeringstrekkende marrokkaan met een uit onderzoek gebleken gemiddeld IQ van 70, moet natuuuuurlijk wel PVDA mogen blijven stemmen, daaas anders natuurlijk, want die leest met zijn afwezige kennis van het Nederlands wel het programma van de PVDA.

-
Hoe voelt zo een spagaat nou eigenlijk en wanneer begint er iets te scheuren ?

De La Puerco | 15-06-10 | 17:51

@ Hölzenbein | 15-06-10 | 14:30
Dat is het hele probleem.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 17:49

-weggejorist-

granaatwerper | 15-06-10 | 17:49

Ik begrijp dat jullie nog steeds enorm opgewonden worden van dit soort schaamteloos PVV propaganda. Nu vraag ik me af, hoe veel mensen hebben hier daadwerkelijk het PVV-verkiezingsprogramma gelezen? Juist, niet veel... Hij/zij die dit wel doet zal vanzelf zien dat het vol staat met enorme onzin, tegenstrijdigheden en bovenal, een bizar soort onredelijkheid. Even een citaat ter illustratie: "op 4 mei herdenken wij de slachtoffers van (nationaal) socialisme" ik ben absoluut geen socialist en zal dit ook nooit worden, maar dit soort uitspraken zijn gewoon feitelijk-historisch onjuist. Ik weet dan de gemiddelde PVV stemmer niet hoger komt dan een IQ van 80, maar dat wil nog niet zeggen dat je mag liegen. Alsjeblieft, redelijke mensen, lees hun programma, en stem vanaf nu gewoon VVD als je rechts wilt, of iets anders, als je daar blij van wordt. Als je te lui/dom bent om een programma te lezen voor je stemt, stem dan alsjeblieft niet, je verneukt ons land volledig.

Harm E | 15-06-10 | 17:46

altijdimmer | 15-06-10 | 15:59

Links heeft gelijk, niet tolerant zijn tegen intolerantie. Err... hoe zit dat dan met niet tolerant zijn voor intolerante moslims... koppie thee.

-
Heerlijk die spagaat van links.

De La Puerco | 15-06-10 | 17:46

@ Catalisator | 15-06-10 | 14:24
Levenslang is in Nederland levenslang in tegenstelling tot in heel veel andere landen. Waarom weet bijna niemand dat in Nederland? Ik hoor die opmerking wat jij daar maak wel vaker en als ik dan zeg dat in Nederland levenslang, levenslang is dan krijg ik de hele groep over me heen. Gelukkig laat ik me niet zo erg beïnvloeden door de massa.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 17:44

-weggejorist en opgerot-

dedaan | 15-06-10 | 17:43

of een bewijs van het ongeijk van godwin

Bicycle_Repairman | 15-06-10 | 17:42

Ook knap, draadje beginnen met een godwin en dan 500 reacties krijgen.
Is een contradictie.

Bicycle_Repairman | 15-06-10 | 17:42

juriste | 15-06-10 | 16:41
Stem jij op een partij om rijk te worden?

slakkenzout | 15-06-10 | 17:42

sozialismus macht frei!

pennestront | 15-06-10 | 17:37

@ JanVergoor | 15-06-10 | 14:21
Dus je bent het alleen spuugzat als je op de PVV stemt? Wat dag je dan van de VVD stemmers? Als je het goed moet doen moet je de kiezers van de PVV en de VVD bij elkaar optellen. Als men zat te wachten op het linkse regiem stem je natuurlijk niet VVD. En dan pak je ook nog even de mensen erbij die niet stemgerechtigd zijn. www.nu.nl/nieuws/2265286/pvv-grote-win...

DasUnterMensch | 15-06-10 | 17:37

DasUnterMensch | 15-06-10 | 16:58
Nou nou jij scheert wel heel veel mensen over het zelfde zakkammetje.
Ja ik heb een uitkering.
Ja ik woon in een achterstandswijk.
Nee ik stem al jaren geen PvdA of andere linkse meuk.
Nee ik heb geen voetbal gekeken.
En ja ik heb een riante hoekbank waar ik soms flink op uitbuik nadat ik het huishuoden gedaan heb.
Ow en ik verniel geen borden maar stem wel PVV.
Ben ik nou foudt of goet in jouw ogen?

hero_of_heaven | 15-06-10 | 17:33

@de salonsocialist | 15-06-10 | 17:14 : Als D66-stemmert : Amen en dank u.

TM | 15-06-10 | 17:26

@ JanVergoor | 15-06-10 | 14:12
Je bent met 'omdat' en vervolgens komt een verhaal dat totaal niet verteld waarom wel voor de VVD en niet voor de PVV is gekozen. Met jou verhaal kunnen de kiezers namelijk zowel bij de PVV als de VVD niet terecht. Kansloze immigranten, parasieten en criminelen kun je in beide programma's natuurlijk zien als 2e rangs burger. Bij andere partijen kun je dan helaas ook niet terecht want bij links zijn andersdenkende en rijke mensen (die ook graag rijk zijn) 2e rangs burger.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 17:25

ik moet het eerste D66-lid dat PVV-stemmers uitsluit nog tegenkomen.

de salonsocialist | 15-06-10 | 17:14

@copywriter
Leg eens uit?

Pax | 15-06-10 | 17:08

Pax | 15-06-10 | 16:29
... had ik niet een status quo waar ik tevreden mee was...
En daarmee haal je de rest van je verhaal compleet onderuit!!! Lutser.

copywriter | 15-06-10 | 17:08

PVV-ers ... eeh…D66-ers ... eeh…Auslander ... eeh... Juden raus!
Heb ik het zo goed? Ik weet het zo onderhand niet meer.

copywriter | 15-06-10 | 17:03

@ beenthere | 15-06-10 | 13:59
Ik fiets dagelijks door zo'n oranje versierde achterstandsbuurt. Er stond langs die weg voordat je die wijk in gaat ook een verkiezingsbord. De poster van de PVV was daar vernield. Toen hebben ze de poster nog eens opgehangen en is hij weer vernield. Logisch natuurlijk want er wonen voornamelijk uitkeringstrekkers daar. Lijkt me dus ook voor de hand dat ze daar SP en PvdA stemmen. Logisch want als het aan rechts zou liggen dan gaan ze weer werken. en ze zitten veel liever in hun oranje wijk het WK te kijken.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 16:58

Doe eerst eens wat aan je eigen haat tegen buitenlanders, voordat je een ander daar op aanspreekt.

GeertT | 15-06-10 | 16:54

Lulkoek, iedere echte D66-er wil hier he-le-maal NIETS mee te maken hebben en gaat kotsend onderuit van dit gedrag.

Dus houesop met die stemmingmakerij Brussen, want anders ben je net zo'n enorme oetlul als die lui die dit soort idioterie bedenken.

TM | 15-06-10 | 16:48

-weggejorist-

TM | 15-06-10 | 16:48

Wat dat uitsluiten betreft lijken de linkse mensen toch best op PVV stemmers.

TabulaRasa | 15-06-10 | 16:44

mmmmh... ik denk dat ik een dagboek ga schrijven op een zolderkamer.

Oktoberfest | 15-06-10 | 16:43

@ Kim Jong-il | 15-06-10 | 16:38

Marokkanen zijn import en hebben nog nooit iets positiefs aan Nederland bijgedragen... en idd, altijd maar huillie huillie doen

nachtschilder | 15-06-10 | 16:41

freedom for all | 15-06-10 | 16:38
De PVV-stemmers bevinden zich in een machteloze situatie en hebben onvoldoende middelen om zich boven de massa te plaatsen en daarom stemmen ze PVV, die hen ook geen rijkdom gaat bezorgen. Dat is de valkuil.

juriste | 15-06-10 | 16:41

@ Nikolai Bellic | 15-06-10 | 13:47
Daarvoor hoeft u zich niet bij mij te excuseren. Ik heb daar geen problemen mee. Zuid van den Hemel wel. Waarom eigenlijk 'lul'?

DasUnterMensch | 15-06-10 | 16:40

Ik dacht dat Marokkanen een abonnement op het slachtofferschap hadden. PVV'ers blijkbaar ook..

Kim Jong-il | 15-06-10 | 16:38

Het apart plaatsen van PVV stemmers kan ook positief uitpakken. Eigen zwembaden voor PVV'ers, eigen ziekenhuizen voor PVV'ers , eigen winkelcentra voor PVV'ers, eigen OV voor PVV'ers, eigen scholen voor PVV'ers, eigen buurten voor PVV'ers, eigen speelplaatsen voor PVV kinderen. Dat alles dus zonder de dagelijkse terreur van ADHD bi-culturele jeugd. Waar kan ik tekenen voor deze aparte samenleving ?

freedom for all | 15-06-10 | 16:38

Pax | 15-06-10 | 16:29
De VVV in Limburg kreeg veel hate-mail vanwege de vele PVV stemmers. In elke Limburgse gemeente (behalve 1) won de PVV de meeste stemmen. De provincie Limburg investeert enorm veel geld in de reputatie van Limburg, omdat dit een enorm achterstandsgebied dreigt te worden. Wegtrekken van hoogopgeleiden, vergrijzing, patienten die de grens over gaan naar Belgie en Aken, scholieren die de grens over gaan naar Belgie, etc.

juriste | 15-06-10 | 16:37

er broeit iets.. PVV wellicht nu niet, maar straks nooit meer te stoppen..

nachtschilder | 15-06-10 | 16:35

Alochtoonloze bedoel ik.

juriste | 15-06-10 | 16:32

@truusch
Bij een partij die mensen werft met angst en sensatie kan je toch niks anders verwachten dan een dergelijk histrionische reactie?
Zij moeten en zullen het slachtoffer zijn..
De wereld ligt in puin - al ze zijn nooit verantwoordelijk, iedereen moet de riem aantrekken en hard doorknokken - zolang zij maar zo min mogelijk hoeven te doen, ze moeten minder betalen - maar er moet wel een fortuin worden geinvesteerd door de overheid in frivoleuze instanties als een "straat-terreur" eenheid.
Dit zijn mensen die individualiteit voorop stellen - zolang het HUN individualiteit is en niet die van iemand die afwijkt, /dan/ moet er weer een grote, overheersende overheid zijn. Een fantastisch doelwit voor een oplichter met een sterke mediacampagne die ze eerst volpompt met angst/jaloezie om ze vervolgens een bevoordeelde behandeling te beloven.
Ik neem Wilders en Fortuyn het absoluut niet kwalijk dat ze hierop inspelen - had ik niet een status quo waar ik tevreden mee was en zou ik mijn prive leven er overhoop voor willen gooien, dan zou ik de volgende zijn die op een podium staat te schreeuwen dat we alle joden- ik bedoel, negerts- ik bedoel, moslims, het land uit moeten donderen, dan zie je mij ook 4 jaar lang de Vara lezen in de Tweede Kamer tegen €150k/jaar+bonussen.

Pax | 15-06-10 | 16:29

Foxion | 15-06-10 | 15:04
Autotoonloze gebieden in Limburg stemmen niet rechts, maar stemmen PVV. Dat is iets anders dan VVD.

juriste | 15-06-10 | 16:29

-weggejorist en opgerot-

HenkKlaasWimJan | 15-06-10 | 16:24

altijdimmer | 15-06-10 | 15:59
Maar wel lekker tolerant naar importvolk. Flikker op.

Daff | 15-06-10 | 16:21

En toen kwamen de PPV'ers de moslims halen... Of wacht.. hoe was het ookweer?

Sparky79 | 15-06-10 | 16:12

PieleHameleers | 15-06-10 | 15:38

Ja echt gek wordt je ervan.

Enerzijds de moslims'wij zijn de nieuwe Joden versie 2.0'. We worden vervolgd...

Ik denk dat er hier en daar gestoorde PVV'ers zijn net als dat er PvDD'ers rondlopen die nertsten bevrijden. Maar dat zijn dus de individu'en, tuurlijk heb je er hardcore racisten tussen, maar je zal bij de PVDA bijvoorbeeld ook moslims hebben die een hekel hebben aan niet-moslims of Indische mensen die issues hebben met Molukkers.

PVv'ers zijn echt geen slachtoffers, en zielig zijn ze zeker niet.
Ik vind het schandalig dat mensen zich vergelijk met de Joden van toen, zeker omdat we weten wat deze mensen hebben doorstaan.Daarom zijn opmerkingen als de Joodse lobby die een kongsi vormen not done. Waarom?

Zo is het namelijk wel echt begonnen.

truusch | 15-06-10 | 16:07

@altijdimmer | 15-06-10 | 15:59
Dat is precies wat de mensen zich af hebben gevraagd alvorens te stemmen: Hoe tolerant moeten we zijn tegenover intolerantie? Het antwoord daarop is de PVV.

U moet uw intolerantie-betoog natuurlijk wel op chronologische volgorde houden.

Geppie. | 15-06-10 | 16:05

@DasUntermensch
Ook geniaal hoe je in een zwaar onbeargumenteerd en gestigmatiseerd stuk uitgebreid gaat klagen over stigmatisering en gebrek aan argumentatie.

Pax | 15-06-10 | 16:05

@ Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 13:36

Haha, geniaal stukje. Het geeft wel een goed beeld van links-denkend Nederland.

Eerst dut stukje.
“Als leerkracht is het steeds moeilijker uit te leggen waarom het belangrijk is om genuanceerd te denken, je mening te beargumenteren en te luisteren naar andersdenkenden in plaats van ze meteen als gevaar te zien of als belachelijk te bestempelen.”

Om vervolgens precies dat te doen waarvan hij hier zegt dat hij de kinderen moet leren om dat niet te doen.

En een leraar. Het mogen duidelijk zijn dat scholen ook zwaar links zijn. Basisscholen in het bijzonder. Middelbare scholen minder en bij het vervolgonderwijs ligt het aan de opleiding. Kijk je naar opleidingen als SPH of Social Work daar krijgen de leerlingen letterlijk lessen waarin ze leren dat de PVV slecht is en hun stemmers er niet veel van begrijpen.
Nog een wonder dat ondanks dat toch een meerderheid voor een centrumrechts kabinet heeft gestemd. Mensen die zich laten indoctrineren zullen hierdoor nooit rechts stemmen. Mensen die niet voor zich zelf kunnen denken zullen ook veel sneller links stemmen.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 16:04

Grappig. De nazis deden zich ook eerst voor als de gebeten hond.
Het is duidelijk waar GS en het soort mensen dat het gros van haar reaguurders vormt op af stevenen.. Het bedrog, de haat, de angst en de exploitatie door de top wordt maar erger en erger.

Pax | 15-06-10 | 16:01

Lol! Jaja PVV stemmers de nieuwe Joden.. Ik dacht dat juist de PVVers in dit nieuwe era van intolerantie hele bevolkingsgroepen uitsluiten en stigmatiseren.

Phobophrysk | 15-06-10 | 16:00

-weggejorist-

altijdimmer | 15-06-10 | 15:59

Tolerantie is de garantie dat de wereld niet naar de kloten draait.

allewap | 15-06-10 | 15:57

Er ontbreken een paar regels...
Toen ze ze moslims kwamen halen... Maar ik ben vast niet de eerste die dat zegt in de 500 comments hierboven. Moeten we nu de PVV-stemmers zielig gaan vinden of zo...?

DaisyC | 15-06-10 | 15:54

@Brakovich | 15-06-10 | 15:31
Naast het coalitieverhaal, heeft de PVV geen enkele zetel in de eerste kamer. Ook moet de macht van de Ministeries niet onderschat worden, wat doorgaans linkse bolwerken zijn.

Geppie. | 15-06-10 | 15:50

@ 1oog | 15-06-10 | 13:33
Ik heb het meermalen vergeleken met dat van de VVD. Er zitten wat linkse punten in maar het is wel degelijk rechts en licht het korst bij de VVD.
Kijk hier even: www.spitsnieuws.nl/archives/verkiezing... :DasUnterMensch | 03-06-10 | 12:49 daar beoordeel ik per punt even of ze rechts of links zijn. Het is dus onzin om de PVV ineens links te noemen. Maar ze hebben inderdaad een aantal linkse punten ertussen zitten. Helaas.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 15:49

De PVV wil geen linkse hobbys subsidieren.
Ik wil geen PVV hobbys subsidieren.
Wat is daar mis mee?
Kwesite van politiek krachtenspel.
Vooralsnog ligt de linkse lobby voor. Want ondanks al het geroep over hoog opgeleide wildersstemmers, de sleutelpositiies in de samenleving worden nog gewoon door links/liberaal bezet.
Gelukkig maar

2emeREP | 15-06-10 | 15:41

Linksch is fout: Stalin, Pol Pot, Mao, Hitler .. Hitler? Ja Hitler was een socialist! Zelfs Joop den Uyl was gek op hem (wikipedia)! Vandaar de voorkeur voor linksch dat andersdenkenden fout zijn en dood moeten (Pim Fortuyn bijvoorbeeld, bescherming GW, oproep van mw Groenteman).
Het enige goede aan linksch is hun propaganda. Dat doen ze goed.

zeefert | 15-06-10 | 15:40

@ truusch | 15-06-10 | 15:35
U ook een goedemiddag truusch. Inderdaad, al die WO2 vergelijkingen beginnen me langzamerhand flink uit de keel te hangen.

PieleHameleers | 15-06-10 | 15:38

Ironisch, de PVV'ers die enerzijds bang zijn de nieuwe joden te worden(tuurlijk) en anderzijds worden buitengesloten door de Joodse lobby.Mensen zien toch altijd maar wat ze graag willen zien, geldt overigens ook voor de mensen die geen PVV'ers in de zaak willen hebben,discriminatie niets meer niets minder

Sorry hoor mensen, maar de nieuwe Joden ,dit is hy-la-risch!

Goedemiddag!

truusch | 15-06-10 | 15:35

@San Paulo | 15-06-10 | 15:17
Eerder voor realisten.

Brakovich | 15-06-10 | 15:34

@ randje-om-tepel | 15-06-10 | 15:32
haha??

PieleHameleers | 15-06-10 | 15:33

Er is niets mis met moslims, maar wel als ze gaan zeiken over een kunstwerkje met een varkentje er in en dan respect eisen. Stop dat respect maar in jullie halalreten, want op die manier gaan jullie het nooit krijgen.

Mokum Kosher | 15-06-10 | 15:33

@bbbachstra | 15-06-10 | 14:59
Ten eerste leven we in een schijndemocratie, waarin referenda zeldzaam zijn, de uitkomst van een enkel zeldzaam refendum wordt genegeerd (NEE kan nooit JA zijn), waarin een monarch een flinke stempel drukt op de coalitievorming en waarin verliezende partijen telkenmale een regering kunnen vormen omdat ze nu eenmaal tot de middensoep behoren. Een dergelijk systeem is nooit, iets wat 'we met elkaar hebben afgesproken', het is door laksheid onstaan en is toe aan revisie. Ten tweede is het zeer ondemocratisch om een democratisch gekozen partij bij voorbaa uit te sluiten. Anderhalf miljoen Nederlanders gaven hun stem aan de PVV, maar het merendeel der partijen bepaalt even dat de PVV nooit mag regeren....

En-el Hak | 15-06-10 | 15:32

partij voor de voorvochtmensen.

randje-om-tepel | 15-06-10 | 15:32

@vander F | 15-06-10 | 15:24
Ja,typisch van die opmerkingen die kant noch wal raken. Die mensen denken echt dat Oom Geert de macht heeft en krijgt om alles wat met Moslim te maken heeft uit Nederland te flikkeren. Hoe dom ben je dan? Ik denk dat we meer van links te vrezen hebben dan van Oom Geert. Oom Geert heeft rare ideetjes gelanceert,maar dat waren proefballonnetjes. Maar Oom Geert heeft ook goede ideetjes. Het verontrust mij dat er mensen zijn die bang zijn voor Oom Geert,en juist die moet je in de gaten houden,die maken de gekste sprongen. Maar ach,in feite is er niks aan de hand. Oom Geert zorgt voor een kleine schok,misschien dat we nu eens wakker schrikken.

Brakovich | 15-06-10 | 15:31

@ Zuid van den Hemel | 15-06-10 | 12:38
Valt me nu overigens nog eens in. Als ik jou beredenering zo volg dan.
Zullen we vragen op welke partijen Volkert van de Graaf en Mohammed Bouyeri stemmen / ooit hebben gestemd? En dan laten we alle mensen die op de zelfde partijen stemmen ook registreren. Kan dan ook een hoop rotzooi voorkomen.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 15:26

@Geppie.
Dank u voor de verheldering. Interessante visie. Ik wilde die mensen nog niet zozeer als "bang" typeren, want dat klinkt meteen zo "wegzettend". Mijn doel was analyseren; blijkbaar zijn de mensen die weinig in contact komen met allochtonen, sneller geneigd om negatieve beeldvorming over allochtonen (zoals Wilders dat toch neerzet) te accepteren. Dat u dat als vooruitziende blik interpreteert, is uw goed recht. Ik interpreteer dat weer heel anders.

Joe Carioca | 15-06-10 | 15:25

@Brakovich | 15-06-10 | 15:20 ,
ook zo'n irritante opmerking,
'als Wilders aan de macht komt dan...'

Wat nou aan de macht?
In coalitiegeil Nederland?
PVV krijgt 80 zetels in de kamer?
Hou toch op.

'Als Wilders aan de macht komt...' wat een bangebroekige tendentieuze volkomen uit de onderbuik gegraaide opmerking,
te zot voor woorden.

vander F | 15-06-10 | 15:24

@ vander F | 15-06-2010 | 15:21

Dank ende amen

PieleHameleers | 15-06-10 | 15:23

@PieleHameleers | 15-06-10 | 15:17 ,
amen.

Tijd om Hitler eens weg te jorissen,
het hangt mij ook de strot uit en geeft alleen maar aan dat men geen argumenten heeft en gewoon zin heeft in kleuterachtig stront gooien.

vander F | 15-06-10 | 15:21

@San Paulo | 15-06-10 | 15:17
Ik herhaal:

Verandering is niet altijd vooruitgang, dit is iets wat veel progressieve
mensen mijns inziens nogal eens over het hoofd zien.

*out*

Geppie. | 15-06-10 | 15:20

Wel lachen is dat al die linkmensen denken dat als Oom Geert in de regering komt,gelijk alles wat buitenlands is op de treinen over de grens wordt gereden. Links peopt zich in den broek. Schijters zijn het.

Brakovich | 15-06-10 | 15:20

@Joe Carioca | 15-06-10 | 15:12
U Beweert dat er veel mensen stemmen tegen iets waar ze eigenlijk nog nooit mee in aanraking zijn gekomen. Dat typeert u als bange mensen.

Ik beweer dat deze mensen een vooruitziende blik hebben.

Verandering is niet altijd vooruitgang, dit is iets wat veel progressieve
mensen mijns inziens nogal eens over het hoofd zien.

Geppie. | 15-06-10 | 15:18

PVV is voor bangerikken.

San Paulo | 15-06-10 | 15:17

Moet je lezen wat de PvdA in Groningen zegt:
Er moet een peperduur gesubsidieerd Forum gebouw komen (ies hobbyproject van soepsidiemalloten) want de maatschappij is al zo heel erg PVV en het is ook allemaal de schuld van de internets.

Echt waar. De idioten!
www.gic.nl/nieuws/pvda-groninger-forum...

ZDEV | 15-06-10 | 15:17

Persoonlijk zou ik het bijzonder appreciëren als beide kanten die verdomde Godwinnetjes een keer laten varen. Op het moment dat iets van heel erg ver ook maar een beetje ruikt naar raciale of andere selektiviteit, zijn de reductio ad Hitlerum niet van de lucht. Schei toch eens uit met die ongein. Zowel links en pvv en rechts sturen in op de onderbuikgevoelens van mensen, alleen hebben ze allen hun eigen doelgroep, so be it! In ons Nederland is het nog altijd zo dat er een coalitie gevormd moet worden. Ergo, alle standpunten worden gemiddeld. Beide kanten doen huilie-huilie bij het minste of geringste, stelletje zielepietjes.

Oh ja, om het maar even gezegd te hebben. Ik ben wél Limburger en geen PVV-stemmer. Je wil niet weten hoeveel haatmails er bij VVV Limburg zijn binnengekomen, tolerantie iemand? Godvergeten stelletje hypocrieten!

PieleHameleers | 15-06-10 | 15:17

euhm.. leer eens spellen

malaclypse | 15-06-10 | 15:15

@mokum4all | 15-06-10 | 15:07 ,
ik las ook iets over Hindu's in Den Haag die met verve PVV hebben gestemd,
maar laten we nu maar ophouden voordat er een aantal linksmensen helemaal in de war raken.

vander F | 15-06-10 | 15:12

@Geppie.
Ik heb nergens gezegd dat iemand niet op de PVV zou mogen stemmen (dat bedoelt u toch?). En wanneer zou het "te laat" worden? Met immigratie bedoelt u? Ik snap niet helemaal waar u het over heeft, excuses hoor.

Joe Carioca | 15-06-10 | 15:12

@mokum4all | 15-06-10 | 15:07

Dat noemen ze een ondernemer. Die heeft de PvdA (niet meer) nodig om rond te komen en is ook niet bang om uitgezet te worden o.i.d., goed geassimileerd dus, die kunnen we wél gebruiken.

Foxion | 15-06-10 | 15:10

@Joe Carioca | 15-06-10 | 14:59 ,
het wordt nog leuker als je het Amsterdamse stemgedrag per wijk gaat bekijken.
Stemde er in Noord tijdens de EU verkiezingen niet een 30% van de mensen PVV?

vander F | 15-06-10 | 15:10

@Foxion
Dat komt toch nog steeds overeen met wat ik zeg dan of mis ik nu iets? Maar goed, laten we de discussie beëindigen. In de TK2010-verkiezingen hebben we al genoeg statistiekjes en cijfertjes gezien - iedereen interpreteert dat toch weer op zijn of haar eigen wijze. Met alle recht natuurlijk.

Joe Carioca | 15-06-10 | 15:09

Wat me nu zo teleurstelt is dat serieuze. Ik moet moet hier gewoon hard om lachen. U weet wel: LOL en zo.

Doos Dronk | 15-06-10 | 15:07

Foxion | 15-06-10 | 15:04
De allochtone eigenaar van de buurtsuper stemde VVD. De loser. Zo snapt toch niemand op GS er meer wat van?

mokum4all | 15-06-10 | 15:07

@Joe Carioca | 15-06-10 | 14:54
Dus zolang het nog niet te laat is hebben mensen volgens u niet het recht om tegen iets te stemmen.

Ik noem dat: Anticiperen.

Pro-Immigratie is natuurlijk niet het enige stokpaardje van links. (Levert ze wel de meeste stemmen op natuurlijk)
Uitkeringsgerechtigden die een leuke allochtone buurman hebben mogen ook graag op de PVDA stemmen.

Geppie. | 15-06-10 | 15:07

@dasuntermesch: Maar om in een ander land te gaan wonen is wel een keuze. en ja er zijn landen waar het onveilig is maar dan nog steeds is het een keuze.

als het aan gw ligt niet.

dyzc | 15-06-10 | 15:05

"Toen ze de communisten kwamen halen..." In tegenstelling tot het "halen" van vakbondsleden, joden, katholieken en PVV'ers is het halen van communisten soms bitter noodzakelijk. Het gaat er maar om wie welke communisten komt halen en waarom, en hoe de geïnterneerde communisten vervolgens worden behandeld. Had men in Cambodja op tijd Pol Pot en zijn trawanten "gehaald", dan had het drama van de genocide op het Cambodjaanse volk voorkomen kunnen worden. En dan heb ik het nog niet eens over Lenin, Stalin en Mao. Daar staat tegenover dat er niet voldoende reden was om de sukkels van de CPN of de maoïstische SP te "halen", en dat is gelukkig ook nooit gebeurd. Maar het beeld van communisten als zielige slachtoffers is wat eenzijdig.

Whimpysinger | 15-06-10 | 15:05

@Joe Carioca | 15-06-10 | 14:59

amsterdam.nl/contents/pages/11710/2006...

Ik wijs u nog eventjes op dit kleine feitje, komt ongeveer overeen met het aanstal percentage dat de PvdA heeft gescoord afgelopen verkiezingen. Overigens zeg ik ook niet dat alleen allochtonen op de PvdA stemmen, ik geef alleen antwoord op uw vorige opmerking: Toch ironisch dat juist in de steden linkser wordt gestemd, en in praktisch "allochtoonloze" gebieden als Limburg veel rechtser. Denk daar maar eens over na..

Foxion | 15-06-10 | 15:04

Eerst op een partij stemmen die tweedeling in dit land predikt en dan gek opkijken als je wordt weggezet als bedreigende minderheid in dit land? Laat me niet lachen joh

StuffKikker | 15-06-10 | 15:04

@ Darmschurft | 15-06-10 | 13:09
"Wat een gehuil. PVV-stemmen is een keuze, je etniciteit niet."
Maar om in een ander land te gaan wonen is wel een keuze. en ja er zijn landen waar het onveilig is maar dan nog steeds is het een keuze. Je kunt daar ook kiezen om in het verzet te gaan.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 15:03

1,4 miljoen, dat zijn er best weinig!

zedenmeester | 15-06-10 | 15:01

Voor de liefhebbers:

Links
is
aardig
Rechts
is
stom

Tortelini | 15-06-10 | 15:00

@DasUnterMensch | 15-06-10 | 13:44
Churchill was een Brit met US roots. En PVV is zo socialistisch als de SP behalve dat ze "PROLETARIËRS ALLER LANDEN, VERENIGT U!" niet aanhangen (net als de SP overigens). de kans dat hij een spinnende, media-bespelende retoricus als Wilders, EN aanhangers van het cordon sanitaire bedoelde is denk ik best groot. vooral omdat ze zich beiden volledig anti-fascistisch noemen (niet dat ik PVV wil bashen, je churchill comment sloeg alleen zo ver mis dat ik even reageer)

two ball cane | 15-06-10 | 15:00

De Islam is een probleem omdat het Nederlands grondgebied onleefbaar maakt voor moderne, vrijdenkende mensen. Dat mag politiek benoemd worden, dus wat is er mis met de PVV ? Mensen moeten zich goed realiseren dat onze moderne, vrije, Westerse samenleving weliswaar zeer leefbaar blijkt te zijn voor moslims, de islamitische samenleving die moslims overal nastreven is dat niet voor moderne, vrij denkende mensen. Het indammen van de immigrantenstroom uit moslimlanden naar onze moderne, vrije, Westerse wereld is dus een legitiem politiek doel.

freedom for all | 15-06-10 | 15:00

@ En-el Hak 14:54. Zoals ik al zei: die PVV mensen gaan meteen schelden. Beetje triest. Beide is democratie mijn waarde. Maar dat zal te moeilijk voor je zijn. Democratie is meer dan alleen stemmen. Het gaat er om hoe we het met elkaar afspreken. En partijen mogen coalities maken. Naar eigen inzicht. Daar is niks on-democratisch aan.

bbbachstra | 15-06-10 | 14:59

Foxion | 15-06-10 | 14:54
Dan zit het dus nog steeds onder de 50% en het opkomstpercentage is relatief lager onder die bevolkingsgroep. Allochtonen zijn echt niet alleen verantwoordelijk voor het in het algemeen linkse stemgedrag in de grote steden (waarvan u er slechts drie opsomt overigens).

Ik geef u overigens wel gelijk dat allochtonen relatief vaker PvdA stemmen hoor, daar niet van. Maar het is gewoon niet zo dat iedere stad met een linkse gemeenteraad zit alleen omdat er toevallig allochtonen wonen. ;) Misschien wonen er ook gemiddeld wel meer vrouwen dan mannen in de steden. En die stemmen ook al linkser. Nondedju, hoe kunnen we die linkschmenschen aanpakken? Het wordt steeds lastiger.

Joe Carioca | 15-06-10 | 14:59

@DasUnterMensch | 15-06-10 | 14:52
Ik verwacht dat die omslag van dhr. Wilders met betrekking tot de AOW hem niet zo heel veel stemmen kost. Het schijnt niet eens zo belangrijk gevonden te worden namelijk. Het feit dat het een Limburger is, is zelfs nog belangrijker voor zijn stemmenpercentage daar denk ik.

Joe Carioca | 15-06-10 | 14:55

Helaas, het blijft dus taboe :)

frickY | 15-06-10 | 14:55

Joe Carioca | 15-06-10 | 14:40

Ik woon in een stad, en het is hier inderdaad van de zotte. Misschien komt dat wel omdat in de grote steden de meerderheid inmiddels bestaat uit allochtonen, denk daar maar eens over na, lutser!

Foxion | 15-06-10 | 14:44
Ik ook, grenzend aan een Vogelaarwijk waar 80% allochtoon is. In het wijkwinkelcentrum waan je je in een Casba. Trouwens Joe, juist in dorpen zoals Volendam waar amper nieuwe NL'ers wonen is veel PVV gestemd.

Mindy | 15-06-10 | 14:54

Weg met alle totalitaire concepten. Weg met het Communisme, weg met het Nazisme, weg met de Islam = Sharia !

freedom for all | 15-06-10 | 14:54

@Geppie. | 15-06-10 | 14:49
We zijn van geen enkele religie afgekomen; steeds meer mensen zijn ongelovig (wat ik enkel toejuich en zo te horen u met mij), maar we sluiten ook geen religie buiten.

Over de stadsinwoners: ook al is dat het geval, blijkbaar bevalt het de meeste stadsinwoners goed gezien het hoge aantal linkse stemmen. Ook als alle allochtonen het stemrecht zou worden ontnomen, zou links het in de steden nog goed doen. Wat is dan het probleem? Als zij dat toch zelf willen.. u mag in uw plattelandsgemeente gewoon op de VVD stemmen hoor.

Joe Carioca | 15-06-10 | 14:54

@bbbachstra | 15-06-10 | 14:39
Wahahaha, je bent een ontzettende flapdrol. 'De democratie' bezorgde de SP destijds 25 zetels, waarmee de SP dé winnaar van de verkiezingen werd, maar de anti-democratische houding van CDA zorgde ervoor dat SP buiten de regering bleef.
Een vergelijking dringt zich op: als de PVV nu in de regering belandt, is dat dan volgens jou ook een gevolg van 'de democratie' of geldt zulks slechts als de partij buiten de regering wordt gehouden?

En-el Hak | 15-06-10 | 14:54

@ Chicka | 15-06-10 | 13:04
Dus ja, De meeste PVV-stemmers stemmen wel degelijk doordacht en zijn ook op de hoogte van de etnische registratie. aan uw reactie is te zien dat u ervan uit gaat dat de meeste stemmers dat niet weten en anders niet op de PVV zouden stemmen en ze dus niet doordacht stemmen.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 14:52

Joe Carioca | 15-06-10 | 14:40
Limburg is overwegend CDA (helaas). Veel van die CDA gristenhonden hebben PVV gestemd in de hoop dat Greet zijn 65 jaar AOW standpunt boven water houdt. Nadat Wilders al binnen 24 uur zijn draaikont aan zijn kiezers liet zien had ik toch redelijk wat leedvermaak over die CDA/PVV lutserts.

Hölzenbein | 15-06-10 | 14:51

Ik ben gek op geschiedenis, want dan weet je de toekomst.
Zou bijna zeggen, gaat u rustig slapen, er is niets aan de hand.

Zo jammer! | 15-06-10 | 14:51

-weggejorist en opgerot-

asdasdasd | 15-06-10 | 14:50

Anti Islamitische politiek vind ik correct !

freedom for all | 15-06-10 | 14:50

@ Chicka | 15-06-10 | 13:04
U hoeft mij niet het hoofdstuk daarvan te zeggen, ik weet dat dat er in staat. Ik ben daar ook voorstander van. Waarom mag achtergrond niet en geboorteplaats, lengte, geslacht…. Ik heb dit overigens in een ander artikel eerder ook al onderbouwd, lees het daar maar: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/06/... Reactie : DasUnterMensch | 15-06-10 | 00:55

Het heeft niets met WOII te maken. Persoonlijk ben ik ook van mening dat het aantal mensen in Nederland met een buitenlandse afkomst beperkt moet worden. Daarover kunnen we van mening verschillen maar ik zie liever dat mensen die van oorsprong Nederlands zijn de grote meerderheid hebben en houden en dat er dus een maximum word gesteld aan het aantal inwonende met een buitenlandse afkomt (teveel mengeling zal in een land met een geschiedenis alleen maar te wrijvingen zorgen). Om dat te doen zul je het wel moeten registreren. Het is vervelend als mensen zoals Humberto Tang zich hiermee voelen aangesproken want het zijn juist deze mensen die een goed voorbeeld geven maar met die registratie is niets mis. Het registreren van vingerafdrukken, dat is pas persoonlijk. Daar is wel was mis mee, maar registreren van afkomst is net zo globaal als het registreren van geboorteplaats en lengte. Zou u het erg vinden als ze in Zwitserland (als u daar ging wonen) uw achtergrond zouden registreren? Ik niet. Maar goed lees mijn reactie maar bij de aangegeven link. Dan ziet u mijn gedachte erover.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 14:50

@Joe Carioca | 15-06-10 | 14:40
Je zegt het zelf: In de steden wonen veel allochtonen en salonsocialisten.
Die gaan toch zeker niet tegen hun eigen gedachtegoed stemmen?

In de rest van Nederland wonen mensen die uit de stad vertrokken zijn of mensen die het graag zo willen houden zoals het nu is. Ja, er zitten vast ook wat bangerikken tussen.

Daarnaast:
Hebben we er 2000 jaar over gedaan om (enigzins) van de ene religie af te komen, is er weer een nieuwe groep die het stokje graag overneemt. Zo blijf je bezig.

Geppie. | 15-06-10 | 14:49

@dyzc | 15-06-10 | 14:46
Dan kunnen ze niet luisteren.

p.s. de islam als persoonlijke overtuiging wordt niet en kan niet verboden worden.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:49

@Foxion | 15-06-10 | 14:44
Er zijn natuurlijk uitzonderingen, overal zitten wel een aantal zuurpruimen. ;) Maar denken dat de allochtone bevolking (zo'n 30% van de kiesgerechtigden, misschien, waarvan minder dan de helft opdaagt) echt in zijn eentje verantwoordelijk is voor alle PvdA/D66/GroenLinks-stemmen lijkt mij onjuist. Maar goed, je moet iéts verzinnen natuurlijk, dat neem ik u niet kwalijk. Hihi.

Joe Carioca | 15-06-10 | 14:48

An die ARBEIT | 15-06-10 | 12:35 lol doei
OT: is de vergelijking PVV en nazisme nu ondertussen niet wat sleets aan het worden? Die grijze plaat hebben we ondertussen wel gehoord, maar waar zijn de feitelijke onderbouwingen nu?

Abugreip | 15-06-10 | 14:48

@Joe Carioca | 15-06-10 | 14:40
daar wonen gewoon veel bange mensen. Als je naast een moslim woont zie je dat het net echte mensen zijn. Gewoon, met een baan, kinderen. Ze willen 2 keer op vakantie kunnen, over 3 jaar een nieuwe auto kunnen kopen en ze willen graag dat hun kinderen het beter krijgen dan zij en ze willen door de roverheid met rust gelaten worden. Dat is in feite wat iedere nederlander wil.
Maar als je 1 keer in het jaar in "de grote stad" komt en verder alles gelooft wat je op feestjes hoort, ja dan wordt je bang.

JanVergoor | 15-06-10 | 14:48

@TisNieZoMoeilijk | 15-06-10 | 14:46
Net zo goed als dat we mogen zeggen dat deze opgerot: Santiago Matamoros | 15-06-10 | 13:33 totaal nergens op slaat.

Walgelijk.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:47

@art vandelay utor

maar dat wil dus niet zeggen dat ik vind dat je het over religie moet hebben. Er zijn zeer veel vrienden en kennissen en collega's die voelen zich beledigd en hopen GW af te doen als tijdelijk of als grap. Deze mensen draaien gewoon mee, maar nu na de verkiezingen zijn ze wel erg ongerust geworden. Puur en alleen omdat ze niet weten waar de gedachten van GW eindigen (en vooral omdat ze niet weten waarom de Islam verboden moet worden) en omdat ze niet weten waar de gedachten van de PVV stemmer eindigen.

dyzc | 15-06-10 | 14:46

-weggejorist en opgerot-
An die ARBEIT | 15-06-10 | 12:35

Dat doet me deugt, ik heb me heel vaak aan 's mans/vrouws naïviteit gestoord. Mag ik dit zeggen? Dat ik blij ben dat iemand "opgerot" is? ik weet het niet zeker.

TisNieZoMoeilijk | 15-06-10 | 14:46

@dyzc | 15-06-10 | 14:43
Eigenlijk nodigde iedereen juist uit om eens voor lange tijd in een van onze prachtige steden te komen verblijven, wat hun blikveld een stuk zou verbreden. Maar zo kun je het ook interpreteren natuurlijk. :')

Joe Carioca | 15-06-10 | 14:46

Joe Carioca | 15-06-10 | 14:40

Ik woon in een stad, en het is hier inderdaad van de zotte. Misschien komt dat wel omdat in de grote steden de meerderheid inmiddels bestaat uit allochtonen, denk daar maar eens over na, lutser!

Foxion | 15-06-10 | 14:44

@dyzc | 15-06-10 | 14:39
Als je het verschil tussen orthodoxe christen en de orthodoxe islam niet kent (groot verschil), dan houdt het hier echt op. Ik ga dat ook nog eens niet allemaal uitleggen.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:41

Lol. Die ken ik zelf zeer goed.

dyzc | 15-06-10 | 14:44

@JanVergoor | 15-06-10 | 14:34
Ja iemand die problemen ziet en deze wil oplossen is een bangmaker, natuurlijk.

U bent een naieve dwaas, een lamme utopist die denkt dat alles vanzelf wel goed komt. Wat een verspilling van mijn tijd.

Daag.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:43

Hoeveel van de mensen die claimen dat het hier onleefbaar etc. wordt komen trouwens regelmatig in de stad of wonen daar, terwijl daar verreweg de meeste allochtonen wonen? Toch ironisch dat juist in de steden linkser wordt gestemd, en in praktisch "allochtoonloze" gebieden als Limburg veel rechtser. Denk daar maar eens over na..

Precies. Ik vind dat we als Randstad per direct de grenzen dicht moeten gooien voor iedereen die daarbuiten woont. Zij weten zich immers niet aan te passen aan de stadscultuur. Zijn ze een keertje in Amsterdam, dan denken ze gelijk dat alles mag en dat ze zich als de grootste monchool mogen gedragen. Over een achterlijke cultuur gesproken. RANDSTAD DICHT! voor limburgers, gelderlanders, friezen, groningers etc etc.

:)

dyzc | 15-06-10 | 14:43

Paradoxaal dat er gerefereerd wordt naar de Nationaal-Socialisten, terwijl het over de PVV gaat...

Simpele Marxist | 15-06-10 | 14:43

De Ondergang van Nederland:
En het is louter dat ene, kleine misverstand dat zal maken dat de Nederlanders de geschiedenis ingaan als het volk dat zo diep nadacht over een angstdroom uit het verleden dat het zelf die angstdroom werd.
Mohamed Rasoel

freedom for all | 15-06-10 | 14:42

@Catalisator | 15-06-10 | 14:24
TLDR

Geppie. | 15-06-10 | 14:42

@dyzc | 15-06-10 | 14:38
Hij wil dat laatste ook (mits twee paspoorten)

@dyzc | 15-06-10 | 14:39
Als je het verschil tussen orthodoxe christen en de orthodoxe islam niet kent (groot verschil), dan houdt het hier echt op. Ik ga dat ook nog eens niet allemaal uitleggen.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:41

@m@rkus | 15-06-10 | 14:20
Ook voor u geldt: Religie is iets voor in de huiskamer. Als mensen dit gaan begrijpen en praktiseren, dan zult u zien dat Geert helemaal geen groepen mensen uitsluit, maar alleen de religie.

Geppie. | 15-06-10 | 14:40

Hoeveel van de mensen die claimen dat het hier onleefbaar etc. wordt komen trouwens regelmatig in de stad of wonen daar, terwijl daar verreweg de meeste allochtonen wonen? Toch ironisch dat juist in de steden linkser wordt gestemd, en in praktisch "allochtoonloze" gebieden als Limburg veel rechtser. Denk daar maar eens over na..

Joe Carioca | 15-06-10 | 14:40

@Joe Carioca | 15-06-10 | 14:32
Er zit nogal een groot verschil tussen de SGP en de islam. De SGP legt zich bijvoorbeeld neer bij het democratisch proces en is gehoorzaam aan elke regering, welke kleur deze ook heeft. De orthodoxe islam aan de andere kant is op geen enkele manier te rijmen met de Nederlandse democratie.

Maar ik vind wel dat vrouwendiscriminatie zoals de SGP deze voor staat bijvoorbeeld verboden dient te worden. Ze dienen dus mijns inziens e.e.a. te veranderen in hun statuten, ja.

Wel moet je overigens goed beseffen dat vrouwen die de SGP als ideale volksvertegenwoordiging zien helemaal geen politiek lid van deze partij willen worden. Zij zijn het immers eens met de visie van de SGP en dat moet je respecteren.

Het probleem ligt hem erin dat de SGP zijn beleid op Nederland zou kunnen drukken wanneer zij bjvoorbeeld 76 zetels halen en dat kunnen we natuurlijk niet gebruiken.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:39

De orthodoxe islam IS een kwade kracht, begrijp dat dan! De waarheid is hard, maar dat betekent niet dat deze dan maar onder het tapijt moet worden geschoven. Je gaat toch ook niet hooliganisme negeren omdat je bang bent dat je daarmee hooligans beledigt en zo het probleem verergert?

Eens zal er toch een keer iets gedaan moeten worden en dat zal in eerste instantie best wel met vallen en opstaan gaan, ja. Alle begin is moeilijk, maar ook noodzakelijk.

Negeren zal het probleem pas verergeren. Het tolereren van intolerantie (orthodoxe islam), dát (PvdA) is het echte kwaad.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:30

De orthodoxe gristen zijn ook een kwaad. Het gaat dus weer over gedrag. Zie jij dat dan. Maar ja, in het land der blinden is 1 oog koning. Wat mij betreft heb jij dat ook oogkleppen op en ben jij blind voor andere vormen van orthodoxie.

dyzc | 15-06-10 | 14:39

@Nicolaks | 15-06-10 | 14:35 :
Zozo, jij alwetende jij... Daar hoef je greet geen minister van buza voor te maken heaur. Dat zijn namelijk al de 'binnenlandse' problemen voor roomblanke nederlanderts die je opsomt. Behalve de boycot dan...

ReligionSucks | 15-06-10 | 14:39

@ En-el Hak 13:38. Je snapt niet zoveel dat is wel helder. We = iedereen. Dat zijn dus alle partijen. Wij allemaal dus. De democratie heeft er toen voor gezorgd dat de SP buiten de regering bleef. En dat kan de PVV nu ook weer overkomen. In beide gevallen heet dat dus democratie. Zo hebben we het hier met elkaar afgesproken. De SP accepteert dat maar de PVV begint dan meteen te janken en te schelden.

bbbachstra | 15-06-10 | 14:39

Toch vreemd dat al die linkse groene homo's het wel mogen doen met pvv-ers en dat pvv-ers het dan niet mogen doen: alles over 1 kam scheren.

Ga toch weg, dit gaat helemaal nergens over. Een schande die linkse rakkers. Wat kunnen ze overdrijven.

Postmen | 15-06-10 | 14:38

Dáár gaat het om, niet meer en niet minder. Het intense kulargument dat Wilders een hele bevolkingsgroep wegzet is tergende bullshit.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:00

@Art Vandelay Ultor: ik zeg:

kopvoddentaks. ik ken mensen met een hoofddoek die diep beledigd hierdoor zijn. Mensen die een baan hebben, die goed geld verdienen en meer belasting betalen dan ik.

www.youtube.com/watch?v=2hObdgQRGEg

Hij gooit gewoon gedrag en religie door elkaar, net zoals hij cultuur en religie door elkaar gooit. Persoonlijk vind ik het stemmingmakerij. Polen, Russen, Roemenen, Italianen etc die zich hier misdragen moeten dan ook het land uit. Zo simpel is het. Je hebt dan ook geen religie nodig om het over gedrag te hebben.

dyzc | 15-06-10 | 14:38

@RVVdeTuinman | 15-06-10 | 14:14
1. Jij tolereert dus intolerantie?
2. Discriminatie & Racisme: Geert sluit geen personen of groepen mensen uit, Wel een bepaalde religie. Dat is een groot verschil. Get your facts straight.

Geppie. | 15-06-10 | 14:37

Ondertussen blijven 2 op de 3 mocroknullen geweaun doorgaan met hun criminele activiteiten waardoor het hier écht onleefbaar blijft.
Lachen met dit land.

ReligionSucks | 15-06-10 | 14:36

Onze Geert moet minister van buitenlandse zaken worden. Boycots, verwensingen, bedreigingen, verlies van banen, dalende inkomsten uit de export, tijdens de vakanties door andere volkeren met de nek aangekeken worden, beschimpt worden en ga zo maar door. Eens kijken hoe stoer een ieder dan doet.

Nicolaks | 15-06-10 | 14:35

vander F | 15-06-10 | 14:30
Huh... moet ik hier nu een zinvol commentaar op geven? Mwah... nee laat maar.

Hölzenbein | 15-06-10 | 14:35

robbah | 15-06-10 | 13:23

Hmm volgens mij is het dan niet handig om op VVD te stemmen...?

robbah | 15-06-10 | 14:35

@Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:30
U bent een bangmaker. Bangmakers zijn de overtreffende trap van bangerikken. Waar een bangerik gewoon bang is, is een bangmaker zelfs bang om alleen bang te zijn en moeten anderen ook bang gemaakt worden, gedeelde bang is immers halve bang.

JanVergoor | 15-06-10 | 14:34

Bij onze voormalige bibliotheek thans moskee zie ik alleen maar oudere mannen rondhangen. Vraag me af of hun lieve zoontjes wel moslim zijn, ze doen alles wat Allah verboden heeft.

Mindy | 15-06-10 | 14:33

vander F | 15-06-10 | 14:32
Dat gaat niet. WOII leeft erg in Amsterdam (Joden) en Zuid Limburg (NSB-ers).

juriste | 15-06-10 | 14:33

@Art Vandelay Ultor
Ook de SGP-stemmerts aanpakken dan maar! Toch? (vrouwen- en homodiscriminatie komt daar ook voor)

Joe Carioca | 15-06-10 | 14:32

Hölzenbein | 15-06-10 | 14:30
Maar zijn hondjes leven nog.

websenior | 15-06-10 | 14:32

Een landelijke tijdelijke ban op WOII vergelijkingen lijkt me wel iets.

vander F | 15-06-10 | 14:32

@dyzc | 15-06-10 | 14:26
De orthodoxe islam IS een kwade kracht, begrijp dat dan! De waarheid is hard, maar dat betekent niet dat deze dan maar onder het tapijt moet worden geschoven. Je gaat toch ook niet hooliganisme negeren omdat je bang bent dat je daarmee hooligans beledigt en zo het probleem verergert?

Eens zal er toch een keer iets gedaan moeten worden en dat zal in eerste instantie best wel met vallen en opstaan gaan, ja. Alle begin is moeilijk, maar ook noodzakelijk.

Negeren zal het probleem pas verergeren. Het tolereren van intolerantie (orthodoxe islam), dát (PvdA) is het echte kwaad.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:30

@Hölzenbein | 15-06-10 | 14:26 ,
ben je nu echt volstrekt achterlijk en heb je echt niet door dat de PVV slechts een symptoom is en geen oorzaak?

vander F | 15-06-10 | 14:30

watsinneneem | 15-06-10 | 14:15
Flikker toch op met je pim huilie. Hij is al lang dood.

Hölzenbein | 15-06-10 | 14:30

@PhantomR32 | 15-06-10 | 14:25 ,
Godwin en het argumentum ad Hitlerum zijn voor 'links' Nederland op dit moment bon ton,
moet je niet opkijken als je daarvoor eens om je oren wordt geslagen,
inhoudsloos en zeer dom gelul verdient het om eens in de schijnwerpers te staan.

vander F | 15-06-10 | 14:29

@ StijlSchrijver | 15-06-10 | 12:51

is eigenlijk een puisterige maagd die links ontmaagd wil worden maar rechts genaaid wordt! ;-)

klein_broertje | 15-06-10 | 14:27

De PVV in een vergelijking zetten met het leed dat Joden hebben ondervonden in de oorlog is een schande. De PVV is een gevaarlijke partij, maar dat hebben die CDA schijnheiligen die op de PVV gestemd hebben weer eens niet in de gaten. Zoals ik al zei, laat ze maar regeren dan komt het wel goed *rode potlood alvast nat maakt*.

Hölzenbein | 15-06-10 | 14:26

@Art Vandelay Ultor

misschien is het gedrag voor een deel te linken, maar het is ook te linken aan sociaal economische positie, te linken aan sociologie, aan culturele ontwikkeling, aan onderdrukking door dictators is landen waar wij onze grondstoffen vandaan halen, te wijden aan de israelische lobby, te wijden aan een slechte opvoeding, te wijden aan communicatie, te linken aan verschil, te linken aan etc etc etc etc etc etc etc etc. Its a complicated world maar mensen zien de wereld soms als een steven seagal film, zoals executive decision...(een bar slechte film, bijna zo slecht dat hij goed wordt, zie youtube ofzo)

Ik bedoel alleen te zeggen dat je het probleem niet op gaat lossen door de islam als kwade kracht te benoemen. Sterker nog: ik denk dat je het probleem verergert.

dyzc | 15-06-10 | 14:26

Dit is inderdaad onzin, maar het is wel ironisch om vervolgens zelf heel links over één kam te scheren, nietwaar? ;)

Joe Carioca | 15-06-10 | 14:25

Waar je al niet een probleem van kan maken. Ik heb liever ook geen PVV stemmers in m'n omgeving, en zeg dat ook gewoon hardop. Achterlijke vergelijking met de jodenvervolging, of het nou door links of rechts is. Hounoueensop!

PhantomR32 | 15-06-10 | 14:25

De krankzinnigen ben je nog vergeten, Brussen. Iedereen die boven het maaiveld uitsteekt is geestelijk ziek, volgens de verpleegsters, die daar hun brood mee verdienen.

juriste | 15-06-10 | 14:25

lappen = kappen met*

Luie Kut Student | 15-06-10 | 14:25

@ StijlSchrijver | 15-06-10 | 12:51

denkt dat hij reuze slim is ;-)

klein_broertje | 15-06-10 | 14:24

Typisch gevalletje 'ik mag wel wat zeggen en jij niet'. 't Gaat weer helemaal nergens meer over. Jij vind dit, ik vind dat blablabla...

Kappen met janken, lappen doen of je gediscrimineerd doet, en kappen met discrimineren. Dan is alles opgelost.

Luie Kut Student | 15-06-10 | 14:24

@ zuid van den hemel,

Je bent zeker laag opgeleid dan??

Want op welke partij wil jij stemmen als je zeg nee tegen criminele immigranten?
Op wie moet je stemmen als je van de hotel af wil die ze nu gevangenis noemen?
Op wie wil je stemmen als je zeg 3x is levenslang?
En wat is levenslang in nederland? precies een eitje!

Ik zeg harder optreden
Ik zeg hardere straffen
Ik zeg respecteren of respect erin timmeren ( richting politie ambulance en brandweer ).
Ik zeg , kilometer heffing? Nee!
Ik zeg werkelozen klussen voor de staat laten doen ? JA
En ja er kan altijd een multi culti samenleving zijn , en dat is helemaal goed juist.
Alleen moeten de rotte peren wel aangepakt worden, wie niet luisteren wil moet voelen.
En dan bedoel ik iedereen dus blank zwart geel groen blauw maakt niets uit , en heeft ook geen reet met geloof te maken.

Maar voorlopg is het wel zo , dat als je naar de toekomst wil kijken er zeker veel dingen moet veranderen.
de PVV heeft veel meer goede punten, alleen de Pers wil alleen sensatie verhalen naar buiten brengen , want dat je het net over de werkeloosheid heb gehad is lang niet zo interessant dan wanneer je het heb over een immigratie stop. En zeg nou zelf , er komen veel goede immigranten binnen , maar er zitten verrekte veel criminelen bij. En het is zaak de criminelen er uit te filteren en de deur te wijzen.
De goede mensen zijn altijd welkom... dat is nu , en dat zal altijd zo blijven!

de nederlandse niets nut moet ook keihard aangepakt worden.
Want als bijstandsmoeder heb je het zo zwaar hier, terwijl je je kinderen op voed en naar school wil laten gaan en boeken moet kopen e.d. krijg je steeds minder steun.
maar jan harry die net de grens over is krijgt een ingericht huis... dat kan je niet recht praten tegenover een bijstands moeder.. nu niet morgen niet nooit niet.
en zeg niet dat het niet gebeurt ik heb het meer malen zien gebeuren.

maar ik ben het er wel mee eens , dat we op moeten letten wat er allemaal gaat gebeuren, maar een 2e adolf krijg je never nooit niet meer, ook al zou zo iemand premier zijn , die kan altijd afgezet worden.. zo zit de neerlandse wet in elkaar...

Catalisator | 15-06-10 | 14:24

Ach gut... www.telegraaf.nl/buitenland/6956543/__...

Omdat ik niet op de PVV heb gestemd wil nog niet zeggen dat ik het SPUUGZAT ben knaap,niet allerlei dingen bijelkaar gaan fantaseren.

vander F | 15-06-10 | 14:23

Er was een tijd dat je hier op GS weggejoeld en weggejorist werd als je een te scherp vergelijk maakte tussen nieuw rechts en de jaren 40-45. De ware populist draait de dingen om en legt ze in zijn of haar voordeel uit.

Bergverzet | 15-06-10 | 14:22

@PietjeSpanje | 15-06-10 | 14:16
Er zijn altijd nog meer mensen die PvdA gestemd hebben dan PVV.
Sterker nog 84% van de opgekomen kiezers heeft NIET op de PVV gestemd. En de 26 % die niet de moeite heeft genomen om te gaan stemmen, heeft ook niet op de PVV gestemd.
Een nog veel grotere groep mensen is het dus niet spuugzat.

JanVergoor | 15-06-10 | 14:21

De PVV beledigt onder de vlag van 'vrijheid 'grote groepen mensen en sluit die zelfs uit. Dat je dan geluiden krijgt om dit politieke abces te verwijderen, vind ik niet vreemd, eerder gezond.

m@rkus | 15-06-10 | 14:20

@JanVergoor | 15-06-10 | 14:12
CDA was hofleverancier van de nieuwe PVV-stemmers.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:20

@ StijlSchrijver | 15-06-10 | 12:51

Je zet jezelf wel een beetje heel erg voor gek met je reactie.

“Dit toont het niveau aan van de PVV stemmer. Enkel een domme trapt in populisme, eigen schuld, dikke bult.” Je begrijpt duidelijk de intentie van het artikel niet. Dat zegt meer over jou intelligentie dan over die van de gemiddelde PVV stemmer.

Het gaat zich hier puur om het feit dat links al jaren met dit soort argumenten en dan inderdaad wel serieus bedoeld komt aanzetten tegen de PVV. GeenStijl laat hier alleen maar mee zien zo’n zelfde onzinnige reacties ook tegen links kunnen worden gebruikt.

Ik denk niet dat er veel PVV-stemmers daadwerkelijk wakker zullen liggen van dit soort acties. Het bevestigd alleen maar dat links de verkeerde kant is. Het is links die altijd over tolerant praat en het zelf is. Een PVVer zegt juist dat er teveel tolerantie is.

Het is pas erg als je zelf je mond vol hebt over tolerantie en het zelf niet bent. Niet als je zelf wat tegen te veel tolerantie hebt en zelf dan ook wat minder tolerant bent.

@ Kleine Man | 15-06-10 | 12:47
Leuk geprobeerd om het ervan te maken dat dit ludieke acties zijn vanuit links om te laten zien hoe het zou zijn om uitgesloten te worden. Hoewel (zoals ik net al aan gaf) de gemiddelde PVV stemmer er niet mee zit, er eerder om lacht (uitlachen dan wel te verstaan) en het zijn gedachte zal bevestigen is dit vanuit links niet als ludieke actie bedoelt. Als ze dit een half jaar geleden hadden gedaan zou dat kunnen, maar nu direct naar de verkiezingen. Kom nou. Dit zijn gewoon linksmensen die de uitslag maar niets vinden, een hekel hebben aan pvv-stemmers (ondanks hun zelfverklarende tolerantie.) en daarom uit boosheid ze proberen te pakken op deze manier. Oftewel huili huili linksmensjes niet ludiek. Stel dat het wel zo was (half jaartje geleden, of over half jaartje, niet direct na de verkiezingen) dan zou het ook een mislukte actie zijn geweest aangezien ze er dus echt niet mee zitten. De verontwaardiging die u hier leest gaat zich erom dat de mensen die zeggen zelf zo tolerant te zijn maar weer bewijzen dat totaal niet te zijn. Niet om het feit dat die PVV stemmer niet meer die zaak in gaat. Die gaat lachend naar een andere zaak.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 14:20

@plastic zakje
nee hoor ik houd van list beethoven en tsjaikovski, maar ook van oude delta blues, countrey en rock, ook sting (en the police) vind ik wel te pruimen en de eerste opnames van de wu-tang clan en liquid sword vind ik ook wat hebben. kortom ik heb een redelijk brede muzieksmaak en ben een vaste reaguurder.
maar om even on-topic te blijven. ik vind het filmpje echt te ver gaan, zo ook het programma van de pvv. ik heb mijn stem dan ook nietig laten verklaren zodat deze niet naar de grootste partij zou gaan zoals de pvda of vvd en in het ergste geval de pvv.
maar wiens schuld is het dat de pvv zo groot is geworden, niet geert wilders maar de oude partijen die het reintregratie beleid. cohen die thee gaat drinken met tuig die joodse medemensen een wijk uit pesten en ze vervolgens een clubhuis aanbied, gewoon te gek voor woorden. partijen als D66, groenlinks, sp en het cda die gewoon jaren lang ontkent hebben dat er een probleem was en nu nog is. en dat is lekker lullen want zij hebben niet van dat tuig naast zich of in hun wijk wonen, ik wel en heb er al jaren last van. van vies aankijken tot fysiek geweld zondre enige aanleiding, ik heb het allemaal meegemaakt, en gelukkig kan ik mijn mannetje staan maar er zijn gevallen waarbij onschuldige (meestal) jeugdige slachtoffers die dit niet kunnen, en in veertig procent van de gevallen zijn de daders marokaans. om nog maar te zwijgen over de homoseksuele medemens die wij in onze samenleving zijn gaan accepteren maar nu in hun broek pissen van angst als zo'n scooterklootzakje langsrijd.
ik vind het dus niet gek dat een man sla wilders verkozen wordt en waarschijnlijk heeft de gemiddelde kiezer niet eens zijn programmaboekje gelezen, sterker nog, ik heb mensen uit een coffeeshop horen roepen dat ze pvv gingen stemmen terwijl wilders het liefst vandaag nog de coffeeshops sluit. deze mensen wonen in de zogenaamde kanswijken zijn blank en zijn het spuugzat, de maker van dit filmpje waarschijnlijk ook.
in mijn ogen heeft de marokaanse gemeenschap een welverdiende klap in het gezicht gekregen, en ik hoop dat ze hier leer uit trekken en zelf hun haatzaaiende imaams de grens over gooien en hun kinderen met hardere hand aanpakken want nu houden ze alleen elkaar de hand boven het hoofd. en dan zul je zien dat de pvv gewoon weer een partij wordt met een kamerminderheid.

eppy | 15-06-10 | 14:18

bardoul | 15-06-10 | 14:12
En met de kennis van nu hadden we het nooit zo uit de hand laten lopen met de massa-immigratie en criminaliteit. Mede daarom stemmen we massaal PVV.

Kerrie Kasparov | 15-06-10 | 14:18

Dank BertBrussen... mooi vertaald.

saintinel | 15-06-10 | 14:18

beenthere | 15-06-10 | 13:59
Maar van 9 zetels naar in de twintig is wel duidelijk dat een grote groep mensen het spuugzat is. Dat er dan nog van die prutsers zijn die pvda stemmen, zegt genoeg over het intellect van die stemmers: mensen met een enorme plaat voor hun kop en geen geheugen. ( of laaggeschoolde allochtonen, hoewel dat bijna hetzelfde is).
P.S: En je straat oranje versieren vind ik persoonlijk zwaar overdreven.

PietjeSpanje | 15-06-10 | 14:16

@dyzc | 15-06-10 | 14:09
Hij heeft toch zeker geen ongelijk? Waar zegt hij immers dat álle Marokkanen criminelen zijn?

Hij stelt slechts dat er wijken zijn die geterroriseerd woorden door Marokkanen die tevens crimineel zijn. Bij mijn weten strookt dit met de werkelijkheid die je bijvoorbeeld kunt vinden in politierapporten...

Het gedrag van deze Marokkanen is voor een deel zeker wel te linken aan de mentaliteit die voortkomt uit een islamitische belevingswereld. Ongelovigen zijn daar immers ondergeschikt en minderwaardig, je moet ze eigenlijk zelfs doodmaken volgens de koran als ze zich niet willen bekeren en geen schattingsgelden willen betalen (gelukkig kiezen bijna alle moslims ervoor om dit te negeren). Maar de stap naar het rechtvaardigen van crimineel en terroriserend gedrag ten nadele van ongelovigen (autochtonen) is natuurlijk snel gemaakt wanneer de autoriteiten (koran, hadiths, imams) in jouw religieuze belevingswereld dit toestaan en erger nog, niet veroordelen.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:16

ik heb al een pvv-button op mijn jas, straks wordt het toch verplicht voor ons......,
"zucht , denkt aan Pim"

watsinneneem | 15-06-10 | 14:15

Tja, als je stemt voor intolerantie, discriminatie en racisme... wie kaatst kan de bal verwachten.

RVVdeTuinman | 15-06-10 | 14:14

Brutus Grootbek | 15-06-10 | 13:37: demoniseren is dan ook het meest gedevalueerde woord van de afgelopen 10 jaar. Net als "respect". Het maakt allemaal geen reet meer uit: links koppelt PVV aan WOII, rechts koppelt links aan WOII. PvdA = nationaal socialisme, PVV = nationaal socialisme. PvdA = landverraders, PVV = landverraders. Alles al voorbij zien komen. De cluppies lijken volgens beide zijden zo op elkaar dat je je afvraagt waarom ze nog niet gefuseerd zijn. Incasseringsvermogen van beide kanten is volledig zoek. Er is geen zelfspot, geen relativering. Hard tegen hard, een dubbele monoloog (want de dialoog is al lang geleden naar de achtergrond verdwenen). Veel roepen, weinig wol, van beide kanten. Vage NIETS-zeggende onspecifieke macro-oplossingen (links), on-grondwettelijke van de PVV. Van beide kanten het (uitzonderlijk belangrijke) vrije woord verwarren met goed fatsoen. Religie dat weer vastere voet aan de grond krijgt in de publieke arena. Vraag me af wat de PVV wil doen met die registratie-cijfers. Het "dan weten we het gewoon" is mij persoonlijk niet goed genoeg. Een van de grondregels van onderzoek is "als je niets met de uitkomst gaat doen moet je het onderzoek niet doen, geen onderzoek ter bevrediging van de eigen nieuwsgierigheid". Wat wil links met de ontspoorde mocro's/somaliers/kaap-verdianen/antillianen behalve "de dialoog aangaan", ze "er meer bij betrekken"? Er zijn problemen, maar niemand heeft de antwoorden. En in een volkomen versplinterd politiek landschap en Nederland worden slechts de loopgraven betrokken om elkaar zwart te maken en verwijten naar de kop te slingeren. Beetje moedeloos word je er van.

Snikkeldrift | 15-06-10 | 14:13

RightDutch | 15-06-10 | 14:01
Volgens mij is er ook niemand ooit voor gepakt en veroordeeld: alsof aanslagen op "rechts, fout" wél mogen.

cugel | 15-06-10 | 14:13

'jullie zijn niet tolerant tegenover onze intolerantie!'
Gaat hier ook weer op, hoe geenstijl weer met 2 maten meet....

Kleipiet | 15-06-10 | 14:13

Met de kennis van de verkiezingsuitslag zouden meer mensen op Job Cohen gestemd hebben.
Met de kennis van Matt Herben en Herman Heinsbroek zouden we nooit op het LPF gestemd hebben.
Met de kennis van de Entlösung zouden de nationaal-socialisten nooit zo ver gekomen zijn.
Het geeft niet, we zijn maar mensen, maar je kunt op zijn minst toegeven dat je het wel gewüsst hebt.

bardoul | 15-06-10 | 14:12

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:02
Ja hier nog eentje...

Mindy | 15-06-10 | 14:12

@Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:00
Weet je waarom in Brabant men massaal van het CDA is overgestapt naar de VVD en niet naar de PVV?
Omdat men in Brabant nog niet vergeten is dat je 50 jaar geleden, als katholiek, een tweederangs burger in eigen land was. In Brabant vindt men dan ook niet dat iemand anders tot 2e rangs burger verklaard moet worden omdat ie toevallig een gekke jurk aanheeft, vlassige gezichtsbeharing heeft of misschien een beetje gek praat.

JanVergoor | 15-06-10 | 14:12

Het eerste wat de Heilige Linkschkerck voor elkaar moet boksen is het opheffen van het anoniem stemmen. Ik denk daarom dat de PVV ook nog maar even moet wachten met het omvormen tot een 'normale' partij waar je lid van kan worden. Ik denk dat heel veel mensen zullen worden afgeschrikt om lid te worden onder dreiging van NSB-terreur door Links en de Islamofacistische Kolonisator. Maar ik ben het met Bert eens dat het ronduit griezelig is dat de Linkse Kerk blijkbaar niet doorheeft hoe facistisch ze bezig zijn..... Islam is toch gewoon wat eerlijker over hun facistische ideologie. We leren inderdaad niet van de geschiedenis en daarom zal zij zich tot in het oneindige herhalen.... :-(

Ales | 15-06-10 | 14:10

@Art Vandelay Ultor
@stelmar56

Quote GW: "hele wijken worden geterrorisseerd door Marokkaanse criminelen". Deze quote heb ik uit het debat met de stelling: "de islam moet een halt toe worden geroepen".

Alsof er in de koran staat "wees crimineel, en vooral in jouw wijk!"

GW verkoopt zin, maar zeker ook grote onzin. Hij zet dus hele bevolkingsgroepen weg door te spreken over religie ipv gedrag. Als hij in termen van gedrag zou spreken, heeft hij wel gelijk. (ik kijk ook wel eens opsporing verzocht).

dyzc | 15-06-10 | 14:09

De pot verwijt de ketel natuurlijk lustig dat de ketel zwart ziet. Zo gaat het altijd. Het probleem is veroorzaakt door het woordje "te". Mijn grootmoeder zei al: Alles waar "te" voor staat is niet goed..."
'
De immigratie was nooit een probleem totdat het te gemakkelijk, te veel, te duur, te ongecontroleerd, werd.
'
En net zo als onze, door ons ingehuurde, bestuurders onze belangen verkwanseld hebben mbt tot -bijvoorbeeld- Griekenland, zo hebben ze ook dit volledig verprutst. En nu is het uit de hand gelopen en wijst Llinksch naar rechts en rechts naar Llinksch.
'
Met overigens dan wel dit verschil dat Llinksch zichzelf moreel superieur waant aan rechts en dat schaamteloos uitvent.

Rest In Privacy | 15-06-10 | 14:09

Inderdaad.... het houd nooit op.. discrimineren, onderdrukken, oorlog voeren, liegen, bedriegen... het zit in ons bloed. Dit doet de mens al sinds de dag dat we op aarde kwamen en het zal ook NOOIT veranderen.
Het proberen te veranderen alleen al is een verloochening van de mens in al zijn facetten

Broodje schaamlip | 15-06-10 | 14:09

Nu ja, ik heb weder genoten. Ik vind het een schitterende, bewuste Godwin, paf, keihard tussen linksmens' ongewassen liezen. Brussen doet ook een aardige duit in het zakje. Chapeau.

En-el Hak | 15-06-10 | 14:07

gentle giant | 15-06-10 | 12:58
Dit snap ik dan niet, sorry voor Wilders: 75.000 members.
Anja Meulenbelt zegt ook sorry voor Wilders
anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2010/06/14...
Van de christenen die door Marokkanen worden verjaagd natuurlijk niks op die site.

websenior | 15-06-10 | 14:06

-weggejorist-

kwistyxz | 15-06-10 | 14:04

Wat een stuk propaganda zeg, lol.

D. Bunker | 15-06-10 | 14:02

@Mindy | 15-06-10 | 13:42
Ben weer helemaal ok. Wel een beetje gefrustreerd nu, dat wel.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:02

dyzc | 15-06-10 | 13:49
G.W. Hoeft geen vragen te beantwoorden die met als beginnen, want als bestaat niet.

stelmar56 | 15-06-10 | 14:01

-weggejorist en opgerot-

OSS4ever | 15-06-10 | 14:01

Linkse mensen zijn gewoon agressief, niemand herinnert zich nog de aanslag op Jan Maat en zijn vrouw door die linkse rakkers. Daarbij raakte zij haar twee benen kwijt.

RightDutch | 15-06-10 | 14:01

@dyzc | 15-06-10 | 13:49
Bij de islam is het al gauw dat die ideologie sterk het gedrag van zijn volgelingen beïnvloedt, zelfs direct. Veel moslims in Nederland bepalen - gelukkig - voor zichzelf dat zij geen gehoor geven aan de haatzaaiende en tot geweld oproepende passages uit de islam. Deze mensen, wanneer zij net als jij en ik fatsoenlijk meedraaien in de Nederlandse maatschappij, zijn vrij om te blijven. Wilders zegt dit ook, keer op keer. Zijn tegenstanders zijn echter zo intens intolerant dat ze het niet willen horen of expres negeren en zelfs zijn woorden verdraaien. Intens zwak is dat.

En ja, we moeten ook op gedrag letten, zeker! Zo is er ook veel autochtoons tuig dat met veel hardere hand aangepakt dient te worden. Die propblemen zijn dus ook niet over als moslims opeens massaal katholiek worden. Is ook een absurde hypothese die ons totaal niet verder brengt in onze poging Nederland weer een beter land te maken. Het gaat erom, het gaat er de PVV om, dat de heilige geschriften van de islam fel bekritiseerd moeten worden. Wat we er in de koran staat is voor een groot deel schandelijk en intens haatzaaiend. We moeten d.m.v. educatie dit allemaal onder ogen zien, ook de Nederlandse moslims. Zij kunnen dan afstand nemen van de kwadelijke passages en aantonen dat zij net als jij en ik het beste ervan willen maken in dit land.

Dáár gaat het om, niet meer en niet minder. Het intense kulargument dat Wilders een hele bevolkingsgroep wegzet is tergende bullshit. Hij valt slechts - overigens zeer terecht - de kwadelijke elementen van hun religie (bindend element) aan. Elementen die fundamenteel haaks staan op onze Nederlandse samenleving, die deze ondergraven en potentieel ten gronde kunnen richten. Ik weiger dat te accepteren en met mij 1,5 miljoen anderen. Dat moslims daardoor in eerste instantie beledigd zullen zijn is logisch, maar daar zullen ze toch echt overheen moeten stappen.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 14:00

*mompelt iets over Godwin's law ;-)*

backpack | 15-06-10 | 14:00

PietjeSpanje | 15-06-10 | 13:57
De PVV IS niet groot geworden. De PVV IS maar slechts 16% van de stemmen. Net zoals de vorige verkiezingen toen de SP 25 zetels had. Of net zoals Rita in de peilingen op 25 zetels stond. Of net zoals 16% in een wijk woont waar het nu helemaal volhangt met oranje vlaggetjes.

beenthere | 15-06-10 | 13:59

-weggejorist-

jappertje | 15-06-10 | 13:59

-weggejorist-

jappertje | 15-06-10 | 13:59

Barbertjehangt | 15-06-10 | 13:55
Bam, zo zeg die is raak.

Mindy | 15-06-10 | 13:58

Kap 's met die WW2 vergelijkingen. Jullie zeiden toch zelf dat dat op GS geen plaats heeft?

Meneer Koffie | 15-06-10 | 13:58

-weggejorist-

AdmiraalHerman | 15-06-10 | 13:57

Barbertjehangt | 15-06-10 | 13:55
Dat zijn de nietopgeleiden, die kun je echt alles wijs maken.

Tjemig | 15-06-10 | 13:57

-weggejorist en opgerot-

mexicaan | 15-06-10 | 13:57

Vragen die linkse lutsers zich dan nooit af WAAROM de PVV zo groot geworden is???? De laatse jaren heeft dat linkse gezever geen ruk geholpen: straat- en wijk terrorisme tiert welig, daders gaan vrijuit, etc etc etc etc......... Laat de PVV maar eens de kans krijgen om de zaken op orde te stellen in NL. (Al zijn bepaalde nationaliteiten daar niet blij mee, maar waar gehakt wordt, vallen nu eenmaal spaanders). Lukt het niet , dan gewoon opnieuw naar de stembus. Maar DAT er iets veranderen moet lijkt mij wel overduidelijk.

PietjeSpanje | 15-06-10 | 13:57

Blijf met je gore rotpoten van onze rot PVV'ers af.

vander F | 15-06-10 | 13:56

Vreemd dat links de mond vol heeft over laag opgeleide PVV stemmers. En dan denk ik aan bevolkingsgroepen die op de PvdA gestemd hebben waarvan velen niet of slecht Nederland spreken en analfabeet zijn. Dat bleek wel uit de gemeenteraadsverkiezingen, waar zoveel hulp bij het stemmen nodig was.

Barbertjehangt | 15-06-10 | 13:55

Blijft trouwens schitterend, Samuel Barber, adagio for strings.

En-el Hak | 15-06-10 | 13:55

Eigenlijk verdient Nederland gewoon om door de Islam ingenomen te worden en ik hoop dat het ook zo al gaan. De beste lessen die men kan krijgen, krijgt men in het leven zelf. AL blijft die les niet langer hangen dan een pakweg 100 jaar.

Meri59 | 15-06-10 | 13:54

Ik noem maar even een paar beroemde socialisten:
Marx, Lenin, Stalin, Hitler, Mao, Castro, Guevara, Chavez, allemaal prima mensen die niemand uitsluiten.

Tjemig | 15-06-10 | 13:51

"en er was niemand meer om iets te zeggon"
Maar wie kwam hen dan halen??

killermiller | 15-06-10 | 13:51

vip33 | 15-06-10 | 12:41

Lol!

klein_broertje | 15-06-10 | 13:50

Sliptong | 15-06-10 | 13:45
Ik denk gewoon niet dat dit een enorm statement is. Alsof die toko honderden klanten per dag heeft. Die pipo mag al blij zijn als er een wazige dreadlockkrakert binnen komt dwarrelen en toevallig even een skéétbooord meeplukt. Oftewel, niets te zien mensen ,gewoon doorlopen.

Buffell | 15-06-10 | 13:50

slogan links: iedereen telt mee, behalve de PVV

grote grutjes | 15-06-10 | 13:50

@JanVergoor | 15-06-10 | 13:43
Dat iemand zoals jij het met mij oneens bent sterk alleen maar mijn gelijk. Bedankt.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 13:49

@Art Vandelay Ultor

maar GW heeft nog steeds geen antwoord gegeven op de hypothetische vraag: als alle moslims morgen katholiek zijn, zijn dan de problemen over?

GW zou meer in termen van gedrag ipv levensovertuiging moeten praten... ook al vind ik die overtuigingen vaak erg stom, naief en irritant.

dyzc | 15-06-10 | 13:49

Ik roep het al jaren: extreem links = extreem rechts! Same shit, different name! Als Nederland niet zo extreem links was dan had de PVV ook geen poot om op te staan.

De een heeft concentratiekampen, de ander de Gulags. De een heeft de KGB, Stasi of Securitate, de ander de GeStaPo. De een droomt van een utopische samenleving waarin iedereen gelijk en arm is, de ander gelooft ook in een utopische samenleving waarin ook iedereen gelijk en arm is.

Alle wandaden van links worden in Nederland al decennia lang systematisch onder het tapijt geveegd. Sterker nog, het is cool en politiek correct om met Palestijnensjaal om in een kraakpand te wonen en aan te trappen tegen alles wat rechts is.

Hoe langer men met grof geweld een corectie naar rechts (m.a.w. terug naar het midden!) probeert uit te stellen, hoe extremer de tegenreactie wordt. Helaas...

Franky4Fingers | 15-06-10 | 13:48

Bill le Koek | 15-06-10 | 12:51
Nee maar Artikel 6 van de grondwet zeer zeker wel.
Artikel 6 Grondwet

Artikel 6

1. Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
2. De wet kan ter zake van de uitoefening van dit recht buiten gebouwen en besloten plaatsen regels stellen ter bescherming van de gezondheid, in het belang van het verkeer en ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden.

Linke Soep | 15-06-10 | 13:48

Het verschil is wel dat de Nederlandse rechterlijke macht dit keer schouder aan schouder staat met de intolerantie. Ze zijn in deze zelfs een democratisch verkozen volksvertegenwoordiger aan het vervolgen voor het uiten van een politieke mening die breed gedragen wordt door zijn achterban. Zowel schokkend als schandalig.

Jelmer | 15-06-10 | 13:48

@Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 13:36
Mooi gevonden Art. +1. Gelukkig heb ik mijn screenview bril op anders had ik een vinger in mijn oog gehad.

Sliptong | 15-06-10 | 13:47

E2K | 15-06-10 | 12:35

en van al die harde piemols krijg jij dan zeker weer een harde? ;-)
viesssssssssssss man

klein_broertje | 15-06-10 | 13:47

@DasUnterMensch | 15-06-10 | 13:32
ben laag opgeleid sorry..

Nikolai Bellic | 15-06-10 | 13:47

- Aha, dus als u het er mee eens bent is het goed maar anders is het "wanstaltige vooringenomen bagger"? BAN! -

Santiago Matamoros | 15-06-10 | 13:33

Dit is echt een grof schandaal! Bert, je kunt toch wel tegen wat kritiek? Niet iedereen hoeft het toch met je eens te zijn?

Je bewijst nu alleen maar zijn gelijk...

Echt een aanfluiting dit.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 13:47

dit gaat te ver, ik zeg NU mijn lidmaatschap op van de PVV! ehhhh....

dyzc | 15-06-10 | 13:47

Nederland is een lacherortje geworden. Een heel groot lachortje. :)

GeflipteVlaflap | 15-06-10 | 13:46

Blijft verder toch wel absurd dat ons mooie Holland totaal onder de invloed gaat komen van een stel Limburgs Heuvelland -apen, die weigeren te integreren, geen fatsoenlijk Nederlands willen leren spreken, bovengemiddeld werkloos zijn, bovengemiddeld arbeidsongeschikt zijn, veel corrupter dan Nederlanders en hun geld verdienen met de drugshandel. Bovendien hanteren ze vanuit hun Katholieke geloof al eeuwen een kolonisatiestrategie om het Calvinistische Holland te overheersen.
Ik weet dat ik niet mag generaliseren maar een grote groep Henk en Ingrids verpest het voor een kleine minderheid.
Wat kosten die Limburgers ons eigenlijk wel niet per jaar?

Sir EnemA | 15-06-10 | 13:46

Een volk dat voor Skateshopeigenaren zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen... dan dooft het licht.

O ja, PVV -heul veul.

Jan de Slager | 15-06-10 | 13:46

Grappig, de PVV kan wel uitdelen maar ze incasseren als een stel oude wijven. Als zij het recht van vrijheid van meningsuiting hebben, dan hebben anderen dat ook. Ga lekker regeren.

keerf | 15-06-10 | 13:45

@Buffell | 15-06-10 | 13:43
Lol. Dan koop ik mijn van wiet doorrookte skate rotzooi daar niet. Ook niet ergens anders maar dat terzijde. Overigens: wie sluit wie nu ook alweer uit?

Sliptong | 15-06-10 | 13:45

Mensen die PVV stemmers uitsluiten doen dat onder het mom van 'vuur met vuur bestrijden', dus dat hele gedachtengoed dat iedereen gerespecteed moet worden als het aan de linksmens ligt is quatsch.
Daarom valt er ook iets te zeggen over het opkomen voor moslims die op hun beurt weer homo's en joden uitsluiten, zo is het circeltje weer rond.
Linksmensen zijn gewoon schijtluizen die de hond met de grootste tanden en de hardste blaf verzorgen in de hoop niet gebeten te worden.

Roel Driesvink | 15-06-10 | 13:45

@Brutus Grootbek | 15-06-10 | 13:37
Omdat Wilders amper de plank misslaat en feiten benoemt. Zijn cijfers komen uit degelijk onderzoek (CBS, CPB, Nyfer) en zijn woorden over de islam kloppen zonder uitzondering.

De bagger die hij van een groot deel van zijn razende tegenstanders over zich heenkrijgt klopt vaak niet en is ongefundeerd.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 13:44

@DasUnterMensch | 15-06-10 | 13:32

lul

Nikolai Bellic | 15-06-10 | 13:44

@ cumshaft | 15-06-10 | 12:42

Ik kan met enige aangrenzende zekerheid zeggen dat Churchill daar niet de PVV-stemmer mee in gedachte had. In de VS snappen ze namelijk wel dat socialisten totaal verwerpelijk zijn.

Het ligt dus veel meer voor de hand dat Churchill daarmee de socialistische stemmer in gedachte had.

Overigens laat links hier wel zien hoe enorm slim ze zijn. Hebben ze nou echt niet door dat dit artikel niet serieus bedoeld is maar meer is bedoeld als een reactie op soortgelijk wel serieus bedoelt gemekker vanuit de linkse kant?

DasUnterMensch | 15-06-10 | 13:44

@An die ARBEIT | 15-06-10 | 12:32
I want half Eddy! Half!

Sliptong | 15-06-10 | 13:43

@dennieboy | 15-06-10 | 13:26

Lees eerst eens de hele post, inclusief de post waarop ik reageer voordat je begint te roepen. Je onderstreept daarmee namelijk vooral je eigen ongelijk.

hanz71 | 15-06-10 | 13:43

Ik zou zeggen: gewoon negeren. Vrijheid van meningsuiting toch?
Zelf ben en blijf ik een PVV-stemmer.

grote haas | 15-06-10 | 13:43

@BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:32
Nogmaals, je meldde net ergens.... ach, je bent opgerot. @Redactie, was dat echt nodig?

En-el Hak | 15-06-10 | 13:43

Nouja, het wordt wel een klein beetje opgeblazen, dat er een uitgeblowde, leeggespoten hippie van een skéétshop geen PVV-erts in zijn blauwgekwalmde garagebox wil hebben. Moet hij weten.

Buffell | 15-06-10 | 13:43

@dutchdj | 15-06-10 | 13:08
Heel erg goed dat u over de grenzen heenkijkt met 1 oog en de andere in de broekzak.

Meri59 | 15-06-10 | 13:43

@ Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 13:36
Maar hij heeft wel gelijk!
En Brutus Grootbek ook. Maar da's evident.

JanVergoor | 15-06-10 | 13:43

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 13:36
Sterk. Weer bijgetrokken of barre kater grinnik.

Mindy | 15-06-10 | 13:42

Maak het er maar 1.453.944 +1 van want ik zat in het buitenland kon niet stemmen. Ookal ben ik het messchien niet met Wilders eens hij heeft het recht om te zeggen wat hij wil!

"I disagree with what you say, but I will defend to the death your right to say it."
- Voltaire

Er zijn niet voor niets 60 miljoen mensen omgekomen 65 jaar geleden!!

Bill_Gates | 15-06-10 | 13:42

Die oude stinkfransoos van een Voltaire had hier nog mooie woordjes voor.
Zucht.
Over vervolging gesproken:
Denemarken: 60
Noorwegen: 758
Luxemburg: 1200
België: 25 000
++++++++++++++++
Nederland: 102 000 [!]
Die onnozele linkse bruine zieltjes maken zich als vanouds schuldig aan datgene dat ze beweren te bestrijden.

Zeddegeizot | 15-06-10 | 13:41

@Brutus Grootbek | 15-06-10 | 13:39
Hij kan amper nog meer ongelijk hebben.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 13:40

Godwin van rechts... zonde van zo'n mooi gedicht.

Xinicus | 15-06-10 | 13:40

Brutus Grootbek | 15-06-10 | 13:37
GW wil het alleenrecht op vrijheid van meningsuiting claimen.

Chicka | 15-06-10 | 13:40

@ Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 13:36
Maar hij heeft wel gelijk.

Brutus Grootbek | 15-06-10 | 13:39

Brutus Grootbek | 15-06-10 | 13:37
Omdat PVV stemmers erg tere zieltjes hebben behalve als ze lekker op anderen mogen inhakken.

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:39

laserbrains | 15-06-10 | 13:36
Dat is jouw interpretatie, niet wat er letterlijk in een partijprogramma staat.

Chicka | 15-06-10 | 13:39

@laserbrains | 15-06-10 | 13:36 je hebt de programma's niet gelezen dat is duidelijk.

1oog | 15-06-10 | 13:39

laserbrains | 15-06-10 | 13:36
Zou het zo kunnen zijn dat PVV stemmers de nieuwe tokkies zijn en dat ze dat zelf nog niet zien of zeg ik nu iets wat niet kan>

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:39

Wie met pek omgaat wordt er mee besmet.

MadDieu | 15-06-10 | 13:38

@bbbachstra | 15-06-10 | 13:29
Leg me dan eens uit wat je met 'die hebben WE toen buiten de regering gehouden' bedoeld. Spreek je namens het zogeheten weldenkende deel der natie?

En-el Hak | 15-06-10 | 13:38

Ik snap nog steeds niet waarom Geert W. wél groepen mensen mag aanvallen, en iedere uitspraak over de PVV of PVV'ers meteen wordt aangemerkt als 'demoniseren'. Niemand die me dat kan uitleggen.

Brutus Grootbek | 15-06-10 | 13:37

@Cryonic Devil | 15-06-10 | 13:34 Je doelt op het voorheen door het CDA geregeerde Limburg?

1oog | 15-06-10 | 13:37

Wij PVV stemmers worden als domme tokkies neergezet.

Ik heb alle partij programmas doorgelezen en ik kwam tot de volgende conclusie :

PVDA : Het pluche zit lekker , laten we nog 500.000 kanslozen importeren die op ons kunnen stemmen , dat ze de boel in 20 jaar overnemen , dat ies nou eenmaal koeltoer.

CDA : Het pluche zit aan onze reet gebakken , jesus verteld in de bijbel dat na het zuur het zoet komt , wij regeren en God zag dat het goed was.

VVD : Wij hebben al vaker op het pluche gezeten , ook op leer , satijn , marmer , wij zijn de omgekeerde robin hoods , steel van de armen en geef aan de rijken.

D66 : Wij vinden alles best , we zitten dan wel dan niet op het pluche , wij zijn de partij waar je al dan niet op kan rekenen , Wij zijn meer Dhimmi dan het woord dhimmi.

Groenlinks : Wij willen dolgraag op het pluche , wij zetten wel een boom op , en verzinnen 1200 extra belastingen voor het miljeu , eigenlijk moeten jullie dood want dat is veel beter voor moeder aarde maar dat kunnen we zo niet vertellen , in ons grachtengordel pandje van 650.000 eu , ps fuck you.

SP : Wij willen Mao of Stalin op het pluche , maar helaas zijn die dood , democratie is stout , wat Nederland nodig heeft is een sterke man.

CU : God maakte het pluche , alles wat God maakte is heilig , SCHAAM (haar) aan Uw ZONDAARS.

PVDD : Er staat een paard in het pluche , ja ja ja en geen vis meer in de kom , nee nee geen karbonade op uw bord , de groeten van Marianne.

PVV : Wij zeggen niet dat pluisjes verboten moeten worden , het is het pluche dat zo gevaarlijk is , het pluche als een totalitaire idiology , het pluche dat er voor zorgt dat ik mijnheer de voorzitter dag in en dag uit een kogelvrij vest moet dragen , wij zijn tegen het pluche maar niet tegen pluisjes.

laserbrains | 15-06-10 | 13:36

Hier even een brief uit het ED:

PVV
Is het onderhand niet een reële optie om alle onderwijs in Nederland af te schaffen? Als we toch steeds dommer lijken te worden, zie ik niet in waarom scholing nog noodzakelijk is. Als leerkracht is het steeds moeilijker uit te leggen waarom het belangrijk is om genuanceerd te denken, je mening te beargumenteren en te luisteren naa andersdenkenden in plaats van ze meteen als gevaar te zien of als belachelijk te bestempelen. Een willekeurig anders West-Europees land zou het na één keer LPF niet in zijn hoofd halen om een tweede keer met een populistisch groepje machtwellustelingen een kabinet te vormen, maar in Nederland lijken we wat trager in het leren van lessen uit het directe verleden. Met zo dadelijk een kabinet van VVD, PVV en CDA is het doorgeschoten individualisme in Nederland definitief niet meer uit te roeien. Legitiem een complete bevolkingsgroep uitsluiten, alleen maar aan jezelf denken en beter willen worden ten koste van de ander, worden dan volkomen normale zaken. Kinderen fatsoen en redeneringsvermogen bijbrengen is dan niet meer nodig. We hebben dan geen onderwijsprogramma meer nodig, zodat we massaal kunnen blijven hangen op het niveau 'kroegpraat'. Ik vraag me af wat schadelijker voor onze economie is...
Job Tonnaer, Helmond

Je zou toch maar je kind bij deze dwaas in de klas hebben zitten! De beste man heeft er daadwerkelijk niets van begrepen. Zie hier de intollerantie van de linksmens, die alleen meningen toestaat die stroken met zijn eigen socialistische aard. En als die dreigen te verdwijnen, dan moet heel de maatschappij maar ten onder gaan!

Kloodtzak.

Art Vandelay Ultor | 15-06-10 | 13:36

Als PVV'er word je altijd in de hoek bij meneer Hitler gezet maar de manier waarop PVV'ers behandeld worden en hoe niemand er voor uit durft te komen PVV'er te zijn heeft meer raakvlakken met de Joden en de jodenvervolging. En net als meneer Hitler wanen ook de linksmensen zich moreel superieur en zijn PVV'ers maar domme, onderontwikkelde, minderwaardige mensen wiens mening niet meetelt.

Randy McRanderson | 15-06-10 | 13:36

Oh mijn god, PVV's zijn gelukkig niet gehinderd door enige mate van intelligentie.

NoXxa | 15-06-10 | 13:35

Bert Brussen, dé aanwinst van GeenStijl. Mooi gedicht van Nico D.

Toetie | 15-06-10 | 13:35

An die ARBEIT | 15-06-10 | 13:29

Ik had erna nog een reactie gegeven, maar die moesten ze zo nodig weg-jorissen. *sad face*

- Harry, die reactie staat er gewoon nog maar daarboven. Hij stind gedubbeld. Thats all. -

einschtein | 15-06-10 | 13:34

Is het bij de PVV-ers-zijn-dom-roepers en ander moreel verheven grachtengordelbewoners/linkse-kerk-bezoekers al eens doorgedrongen dat de mensen aan de onderkant van de sociale ladder de eersten zijn die last ondervinden in de door de PvdA gecreerde probleemgebieden en daarom geneigd zijn te kiezen voor iemand die hun problemen niet wegrelativeert maar erkent en benoemt?
Vast wel... maar dat is moeilijk erkennen wanneer diezelfde mensen verantwoordelijk zijn voor de situatie waarin die domme PVV-stemmers terecht zijn gekomen hé...
btw ik heb geen PVV gestemd

Cryonic Devil | 15-06-10 | 13:34

Parsons | 15-06-10 | 13:29
Helaas niet gezien, ben niet zo een fan van Zembla. Zoeken mij iets te vaak spijkers op laag water. Net als de keuringsdienst van waarde en dat vreselijke radioprogramma Argos. Allemaal tunnelvisie net als de PVV.

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:34

@Ariel | 15-06-10 | 13:31 de PVV is links.. vergelijk programma maar even met dat van de SP

1oog | 15-06-10 | 13:33

- Aha, dus als u het er mee eens bent is het goed maar anders is het "wanstaltige vooringenomen bagger"? BAN! -

Santiago Matamoros | 15-06-10 | 13:33

Het Nationaal Socialisme was in en na de vorige grote economische crisis in de politiek heel sterk vertegenwoordigd.
Nu zie je dezelfde tendenzen bij alle conservatieve partijen van links (SP) via midden (CDA) tot rechts (SGP).

MadDieu | 15-06-10 | 13:32

Waar waren al deze boze mensen toen Cees Driehuis in Zembla de PVV met de anti-jodenpropganda vergeleek?
In het achterhuis ofzo?

blikjegrolsch | 15-06-10 | 13:32

@ Zuid van den Hemel | 15-06-10 | 12:38
Die reactie heb ik al vaak gezien. PVV-stemmers zijn lager opgeleid. Grappig ik ken heel wat hoogopgeleide PVV-stemmers. Daarbij lieten ze ook op TV bij de verkiezingen zien welke mensen op de PVV stemde en bleek wat opleiding betreft het een goede weergave te zijn van het landelijk. Laag en hoog dus. Wat betreft het salaris lag het overigens weer hoger als het gemiddelde.

Ik weet niet welke opleiding u heeft maar in onderstaande taartgrafiek moet u geel en paars bij elkaar optellen en alle andere (behalve de witte). Dan krijgt u een grafiek waar de hoogopgeleide tegenover de laagopgeleide worden weergegeven.
honederland.punt.nl/?gr=787920
Je krijgt dan een vergelijkbare grafiek als te zien was op TV bij de PVV stemmers. Ik zal nog wel eens op zoek gaan naar die uitzending. Kan ik dat plaatje eens kopiëren aangezien dit niet kloppend argument nog wel vaak zal worden gebruikt door links NL. Maar hoe zit het nu met de opleidingen van links?

Ze lieten dit overigens alleen bij de PVV zien. Ik had het wel eens bij de PvdA willen zien. Gezien daar voornamelijk de uitkering trekkende mens (allochtoon of niet) op stemt denk ik dat het daarbij wel wat negatiever uit kan vallen wat betreft opleiding.

Niet dat is zelf zo gefocust ben op opleiding. In mijn mening hebben de opleidingen meer te maken met het onderwijs dan met de mensen maar goed om uw verhaal onderuit te halen toch maar even gedaan.

In het artikel waar ik naar link die zie ook dat Nederlanders steeds slimmer worden. Ik zou dat goed kunnen gebruiken in mijn betoog aangezien bij de scholierenverkiezingen de PVV de grootste was www.nu.nl/nieuws/2265286/pvv-grote-win... echter geloof ik daar niet zo in en ben ik meer van mening dat de opleidingen gewoon steeds gemakkelijker worden, niet de mensen slimmer. Voor het totaalplaatje met de verhoudingen van opleidingen verandert dat echter niets.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 13:32

En-el Hak | 15-06-10 | 13:28
Je praat als een omgevallen boekenkast. Is geen touw aan je denkwijze vast te knopen. Zoek even hulp om je bovenkamer te ordenen.

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:32

De Europese holbewoners denken verkeerd om. Het zijn juist de linkse mensen die het nieuwe fascisme in een Islam jasje steunen. Zij zijn verantwoordelijk voor het nieuwe antisemitisme dat zomaar weer eens kan leiden tot een nieuwe holocaust. Wie de geschiedenis een beetje kent weet ook dat de nazi ideologie en de Islam goed samen gaam, veel islamitische landen waren ten slotte BONDGENOTEN van Hitler.
Gelukkig groeit er straks een generatie op zonder oorlogsbewustzijn.

Ariel | 15-06-10 | 13:31

OK, kutd en negert en zeau kan ik nog inkomen, maar dat gesodemieter de laatste tijd om van een -en uitgang een -on uitgang te maken is ronduit kinderachtig. Spreek het hardop uit en je klinkt als een stonede hippie...

doodvanbierlala | 15-06-10 | 13:31

@vraagstaart | 15-06-10 | 13:22 Als antwoord op uw vraag.. bij een van deze heren ja..

1oog | 15-06-10 | 13:31

Ze hadden ook die varkenskop van Ingrid Rep nog even mee moeten nemen in het filmpje met haar PVV-ers raussss.
Heerlijk, ik ben dol op koekjes van eigen deeg, volgens mij de enige manier om de bijkans hersenlozen op links nog iets te leren.

lekker wijf | 15-06-10 | 13:30

@BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:21
Laat me raden, jij vond de Zembla uitzending over Wilders een goede objectieve journalistieke aflevering?

Parsons | 15-06-10 | 13:29

@einschtein | 15-06-10 | 13:21

U doet uw nick geen eer aan...

An die ARBEIT | 15-06-10 | 13:29

-weggejorist-

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:29

@ En-el Hak 13:24. We is in dit geval iedereen. Ik heb niets met de PvdA. Weet ook niet wat goed is. Wel weer lollig dat jij meteen denkt te weten wat ik stem etc. We wachten rustig de formatie af. Overigens denk ik dat de PVV in een ongunstige postie zit want ze kunnen geen meerderheid krijgen. Over een half jaar weer stemmen voorspel ik.

bbbachstra | 15-06-10 | 13:29

Schoorsteenveger | 15-06-10 | 13:09
Ja helemaal. Heb destijds ook de boeken van Pim gelezen.

Mindy | 15-06-10 | 13:28

@BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:21
Praat jezelf nu niet klem, het ging om onvervalste Godwins. Net meldde je nog dat mensen die een vergelijking met WOII maken hun waardigheid verliezen.... Aldus: hebben Van Dam, Rosenmuller, De Graaf en, vooruit, Melkieboy hun waardigheid verloren?

Tussen twee hakjes, ik beschrijf dit illustere rijtje, maar er zijn de afgelopen jaren zoveel Godwins van linkerzijde gekomen, dat ik de tel ben kwijtgeraakt.

En-el Hak | 15-06-10 | 13:28

Is het niet een totale paradox, intoleratie te moeten tolereren om zelf niet intolerant te zijn?

blikkoek | 15-06-10 | 13:27

Sie kommen dich zu holen.

azijnseikerT | 15-06-10 | 13:26

Hebben René Danen en Marcel van Damen soms het alleenrecht om Anne Frank er met de haren bij te slepen of wat?

blikjegrolsch | 15-06-10 | 13:26

@dennieboy | 15-06-10 | 13:26 Dan heb je CDA of VVD gestemd? De PVV heeft namelijk een links programma..

1oog | 15-06-10 | 13:26

-weggejorist-

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:26

Zit die fascist Volkert van der Graaf eigenlijk nog wel vast?

snap_shootert | 15-06-10 | 13:26

hanz71 | 15-06-10 | 12:38
Ha, wij kunnen tenminste nog nadenken, bij (s)linkse mensen kan dat al niet meer. Anders stem je wel rechts.

dennieboy | 15-06-10 | 13:26

@denoorman | 15-06-10 | 13:17
" Jammer dat de linkschmensch zo slecht is van nature".. You crack me up.

Iemand karaktereigenschappen toeschrijven op basis van politieke voorkeur..

Genera-.. Genera-.. Generali..... Ik kom er even niet op...

An die ARBEIT | 15-06-10 | 13:24

@bbbachstra | 15-06-10 | 13:20
Interessante woordkeuze, 'die hebben WE toen ook buiten de regering gehouden'. Geeft meteen het bekende dictaroriaal PvdA-trekje weer. Helaas voor jou, burger-die-weet-wat-goed-voor-ons-is, verkeert de PVV in een heel andere positie, want: afwezigheid van een grote partij (zoals het CDA destijds).

En-el Hak | 15-06-10 | 13:24

-weggejorist-

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:24

Allang weg, maar hoort dit niet bij het zo bejubelde vrijheid van meningsuiting?

bob_richter | 15-06-10 | 13:24

@Chicka | 15-06-10 | 13:04
Duitsland had ook goede treinen nodig. Die hebben we ook al! Hitler dronk koffie, Wilders ook!

avalonicus | 15-06-10 | 13:23

-weggejorist-

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:23

Tot mijn spijt moet ik jullie verlaton: halal eton bij de buron. Tschüss!!

vraagstaart | 15-06-10 | 13:23

Ik zeg: kabinet PVV + PvdA + SP + D66 + Groenlinks + PvdD (=91 zetels k*tregel van ik ben de grootste partij...!?!) met Pechtold als premier (daar wil Wilders vast vanaf zien als hij mag regeren toch?). Die economie gaan we in Nederland niet goedkrijgen, ook niet met de VVD van Mark Rutte. Het lijkt mij verstandig nu maar gewoon de goede kant op te gaan, sorry machtige onderdrukkers, landeigenaren en kasteelbezitters... Oh ja en sorry FIFA en Budweiser, maar jullie zijn dan dus ook de lul met je reclame FYSIEK opdringen iiew!

robbah | 15-06-10 | 13:23

Oh, het was satirisch bedoelt dit stukje, had ik weer niet door.

deoudererijperevrouw | 15-06-10 | 13:22

Toen ze de communisten kwamen halen,
heb ik niets gezegd
ik was geen communist
Toen ze de vakbondsleden kwamen halen,
heb ik niets gezegd
ik was geen vakbondslid
Toen ze de joden kwamen halen,
heb ik niets gezegd
ik was geen jood
Toen ze de katholieken kwamen halon,
heb ik niets gezegd
ik was geen katholiek
Toen kwamen ze de PVV'ers halen
en zei ik: hier boven woont nog een hindoe, hiernaast een protestant en daar achter een paar moslims, neem die ook meteen mee.

sjaakdeslinksesul | 15-06-10 | 13:22

@1oog | 15-06-10 | 13:20 heb je dat ook aan Marcel van Dam, Paul Rosenmöller c.s. laten weten toen ze de publieke opinie op deze wijze meenden te moeten mobiliseren tegen Pim Fortuyn?

of heeft Links het alleenrecht om over de ruggen van dode jodon hun punt te makon?


Nog afgezien van wat @En-el Hak | 15-06-10 | 13:12 zegt.

vraagstaart | 15-06-10 | 13:22

En dat allemaal omdat links nieuwe onderklassen wil importeren.

~Johan | 15-06-10 | 13:22

Ik was niet incontinent riep ik, maar het leek wel of ze het roken, De joden

geenstijlsteengeil | 15-06-10 | 13:22

-weggejorist-

einschtein | 15-06-10 | 13:21

-weggejorist en opgerot-

einschtein | 15-06-10 | 13:21

En-el Hak | 15-06-10 | 13:17
De uitspraken niet letterlijk. We hun algemene afkeurende reactie. Je vergeet dan Melkert in dat rijtje. Sneu voor PF dat hij er niet meer is en diep tragisch en walgelijk dat iemand om zijn politieke ideeën wordt vermoord maar ik ben blij dat hij niet in de politiek is gekomen (nogmaals, te walgelijk voor woorden dat hij is vermoord dat had nooit mogen gebeuren).

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:21

BioWout | 15-06-10 | 13:14
Ja hè fijn, een land met alleen nog links interlectuelen en handophouders zonder enig ondernemend- en arbeidsvermogen. Hoe gaan jullie die een heilstaat samenleving in stand houden?

Tjemig | 15-06-10 | 13:21

skeetsjop -1

[[[Mad.doC]]] | 15-06-10 | 13:20

Vreemd: als je als linkse jammeraar de PVV met de NSB vergelijkt en de jodenvervolging erbij betrekt mag het wel. Doe je precies het tegenovergestelde, is het ineens "smakeloos".

blikjegrolsch | 15-06-10 | 13:20

@vraagstaart | 15-06-10 | 13:18
Hahaha, gelukkig, ik ben niet alleen. Hallelujah!!!

En-el Hak | 15-06-10 | 13:20

Wat een gelul. Vorige verkzieningen had de SP een monsterwinst en 25 zetels. Die hebben we toen ook buiten de regering gehouden. Dat gejank steeds van die PVV dommerds. Eerst iedereen tegen je in het harnas jagen en vervolgens meteen je verkiezingsbeloftes breken en met iedereen het bed willen delen. Om de macht. Dat is pas eng.

bbbachstra | 15-06-10 | 13:20

@1oog | 15-06-10 | 13:17 En dat is ook zo. Ik heb de koran diverse keren gelezen en kan niet anders zeggen dan dat-ie gelijk heeft.

Gelukkig heb ik hier moslimvrienden waarmee ik daar inhoudelijk over kan praten zonder dat mijn kop eraf moet, zij zijn ook wat vrijer in de leer. Slechte moslims, volgens de Koran.

vraagstaart | 15-06-10 | 13:20

-weggejorist-

peldoman | 15-06-10 | 13:20

Beetje? Nee, wel heel erg ver gezocht. Veel te veel media hype voor 16% van de stemmers. Hopelijk satirisch bedoeld en anders: ga even snel terug naar je 'volgehangen met oranje vlaggetjes vinex wijk' PVV-huilerts.

beenthere | 15-06-10 | 13:20

-weggejorist en opgerot-

Okubuloku | 15-06-10 | 13:20

De linkschristelijke kerk gaat nog liever kapot, dan samenwerken met de rechtsopenbare kerk. Je mag zelfs niet openlijk zeggen, dat je van je eigen land houdt, want dan ben je volgens de linkssmerigen gelijk een nazi, of wordt je in die hoek gedemoniseerd. Ik geloof niet in god, allah, Mao of sinterklaas, ik laat wel iedereen met rust en wil naar iedereen luisteren, ik stemde niet op Wilders want ik vind die Rutten een held, maar de volgende keer ga ik om, daar je er niet goed van wordt hoe die partij gedemoniseerd wordt. Nog even en we hebben hier een soort van Ierland en krijgen we ipv de ira de pvdara. RaRa hoe lang zal dat nog duren.

Slurfje | 15-06-10 | 13:20

@vraagstaart | 15-06-10 | 13:18 Ja mijn relativeringsvermogen stopt als er goedkoop vergelijkingen worden gemaakt met de jodenvervolging..

1oog | 15-06-10 | 13:20

@Chicka | 15-06-10 | 13:12
En? In de VS spreken ze over 'Caucasian, Afro-American', 'Hispanic'. Ik zie het probleem niet.

En-el Hak | 15-06-10 | 13:19

- Nope: eerst lezen, dan janken. -

dedaan | 15-06-10 | 13:19

Ha,ha,ha... een prachtig koekje van eigen deeg!
Laat die linkse haatzaaiers maar gaarkoken in hun sop. Even een spiegel voor die haatkoppen is nooit verkeerd.

lekker wijf | 15-06-10 | 13:19

@FrickY | 15-06-10 | 12:52

Bent u wel goed bij uw hoofd? Oh wacht, u bent natuurlijk niet de persoon dat aan te vragen...

An die ARBEIT | 15-06-10 | 13:19

Prodeo Beo | 15-06-10 | 12:46
Laat staan een werkende Nederlander om de uitkeringen en[s]linkse hobby's tebekostigen.

OSS4ever | 15-06-10 | 13:19

@En-el Hak | 15-06-10 | 13:12 Jawel hoor. ik amuseer me kostelijk met de grefo-verontwaardiging die ik hier lees. Humorloze bende, die niet verder komt dan "schande!" en "Dan weten jullie ook eens hoe het voelt!".

relativeringsvermogen is de religieuze fanatici vreemd. En socialisme is een religie.

vraagstaart | 15-06-10 | 13:18

@vraagstaart | 15-06-10 | 13:16 Leuk, maar Geert zelf zegt dat er dan een boekje overblijft zo dik als de Donald duck. Dat had je kunnen weten.

1oog | 15-06-10 | 13:17

Humor!! Grappig satirisch filmpje!!
Helaas zijn er veel onverdraagzamen in Nederland. Je vind ze met name bij de skateshop, in de kunstwereld, bij JOOP, bij de PVDA, in de krakerswereld en bij groenlinks. In deze kringen zijn er veel mensen die niet tolerant zijn voor mensen met een eigen mening waar ze voor uit komen. Jammer dat de linkschmensch zo slecht is van nature..

denoorman | 15-06-10 | 13:17

@BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:15
Ik mag toch hopen dat je de uitspraken van het genoemde drietal ten tijde van Pim Fortuyn kent....?

En-el Hak | 15-06-10 | 13:17

... en denkt aan Presser, goed dat GS mensen bij de les houdt.

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:17

@dutchdj | 15-06-10 | 13:08
Ik kan in het hele PVV programma niets vinden waaruit blijkt dat Geert alle moslims uitsluit. De partij zit zo in elkaar om LPF-toestanden te voorkomen evenals inmenging van mensen die de partij onderuit willen halen. Verder beantwoord Geert naar mijn mening alle vragen eerlijk. Dat het antwoord u niet bevalt is een tweede. En over de grenzen kijken is prima, als het binnen de grenzen goed is geregeld. En dat is het nu niet gezien de grote overlast die een heel groot deel van de bevolking inmiddels zelf ervaart en daarom PVV stemt.

De moslim is niet het probleem, de intollerante islam is het probleem. Waarom denk je dat veel moslims hun land ontvluchten?, om hier weer dezelfde ellende mee te maken?

Bill le Koek | 15-06-10 | 13:17

@1oog | 15-06-10 | 13:12 BelIJdt. En Wilders heeft bezwaar tegen de haatzaaiende verzen uit de Koran (die uit Medina dus) en wil daarom dat boek verbieden. Niet vanwege de verzen uit Mekka.

Had je kunnen weten.

Verder zijn er gelukkig genoeg moslims die de haatzaai-verzen naast zich neer leggen, maar dat zijn dus slechte moslims.

vraagstaart | 15-06-10 | 13:16

Als ik een winkel zie met "voor pvv verboden" of wat dan ook zal ik de boodschap ter harte nemen en met mijn geld naar een andere onderneming gaan. Lekker voor je kut winkel.

Randy McRanderson | 15-06-10 | 13:16

Mooi gedicht. Ik voel een prijs aankomen.

Sliptong | 15-06-10 | 13:16

@1oog | 15-06-10 | 13:13
Geen PVV'er die zichzelf serieus met Joden anno 1942 wil vergelijken, neem dat maar van mij aan.

En-el Hak | 15-06-10 | 13:16

Massive FAIL:
Deze tekst impliceert immers dat den PVV-er het opruimen der andersdenkenden prima vindt en plots, als hij alles heeft laten gebeuren, zichzelf opgeruimd ziet worden, omdat hij nooit voor anderen en andersdenkenden opkwam.
Het intorspectieve karakter van dit rijmpje is aan den maker dezes volledig voorbijgegaan is ut nie?

JanVergoor | 15-06-10 | 13:16

-weggejorist-

afdankert | 15-06-10 | 13:15

Rollen worden omgedraaid?

Toen ze de communiston kwamen halon,
heb ik niets gezegd

ik was geen communist

Toen ze de vakbondsledon kwamen halon,

heb ik niets gezegd

ik was geen vakbondslid

Toen ze de jodon kwamen halon,

heb ik niets gezegd

ik was geen jood

Toen ze de MOSLIMS kwamen halen,

heb ik niets gezegd

ik was geen katholiek noch MOSLIM noch jood

Toen kwamen ze de PVV'ers halon

en er was niemand meer om iets te zeggen.

Jawel want ik hoor bij de groep die nergens bij hoort (is het dan nog een groep)...

De onafhankelijke egoïsten

Nikolai Bellic | 15-06-10 | 13:15

En-el Hak | 15-06-10 | 13:11
We zien het beide anders, goed dat dat kan. Ik kan je vraag van 13:11 niet beantwoorden omdat je alleen namen noemt zonder bijbehorende voorbeelden. Waar doel je op?

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:15

Beetje gezocht, dit item.

Toen ze de communiston kwamen halon,
heb ik niets gezegd

ik was geen communist

Toen ze de vakbondsledon kwamen halon,

heb ik niets gezegd

ik was geen vakbondslid

Toen ze de jodon kwamen halon,

heb ik niets gezegd

ik was geen jood

Toen ze de katholiekon kwamen halon,

heb ik niets gezegd

ik was geen katholiek

Toen kwamen ze de moslims halon

In plaats van moslims past ook potten, wasmachinereparateurs, daklozen, Volkskrantredacteuren, vleeseters

en er was niemand meer om iets te zeggon

BetaMale | 15-06-10 | 13:15

frickY | 15-06-10 | 12:52
Ga je heel diep schamen. Je weet bij god niet waar je over praat. Daarbij is het nog zo dat je reactie op twee manieren is uit te leggen en beiden zijn schandelijk. Ga eens lezen ipv toeteren www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/ge...

Tjemig | 15-06-10 | 13:14

Wat zouden we in Nederland toch een stuk fijner af zijn als al dat PVV grut er niet zou zijn..

BioWout | 15-06-10 | 13:14

@En-el Hak | 15-06-10 | 13:12 misschien omdat het er niet in zit?

- Edit: Jawel hoor. Maar lezen kan heel moeilijk zijn. -

1oog | 15-06-10 | 13:13

Maar goed, kennelijk ontwaart niemand de zelfspot in dit filmpje en, belangrijker, de spiegel die wordt voorgehouden.

En-el Hak | 15-06-10 | 13:12

Hahahahahahahahahahahahaha.
Wat een kansloos omdraai-stukje. En kwetsend ook, voor WOII-slachtoffers.

Gisteren stond hier nog op de site: "U ben niet tolerant tegen onze intolerantie! Dat mag niet!" m.b.t. Christenen die tegen het gelijkheidsbeginsel zijn.
En nu draaien jullie dit zelf precies zo om?
Weldenkende mensen zijn boos dat anderen mensen groepen uit willen sluiten, spreken zich daartegen uit, en zouden dan intolerant zijn? Flikker toch op.

Stilløs | 15-06-10 | 13:12

En-el Hak | 15-06-10 | 13:08
Etniciteit registreren na een misdrijf is akkoord. Maar voor iedereen? Bij je geboorte krijg je al meteen een registratie. No-go!

Chicka | 15-06-10 | 13:12

@Bill le Koek | 15-06-10 | 13:09 man praat niet zo dom. Een moslim beleidt een geloof dat voortvloeit uit de Koran.. dat boekje mag van Geert niet. Dus Geert is niet tegen een moslim als die niet gelooft.. dan is het geen moslim meer...

1oog | 15-06-10 | 13:12

Verder vind ik een vergelijking tussen het rookverbod in cafés en restaurants (Für Raucher Verboten!) en de jodonvervolging ook best kunnen.

En nee, ik ben geen rokerT of PVV-er.

vraagstaart | 15-06-10 | 13:12

Volgens de linksjes heb je niets te vrezen van reli-waanzinnigen, het duurt gewoon 'enige eeuwen' en dan (.. jaja...) komp t vanselluf wel goed..., mooi, zon ideaal waar niemand die NU leeft iets aan heeft. Maar zelf zijn ze wel erg bang voor hun medenederlanders die het ff anders zien en stante pede veranderen ze in premature nazi's die boven de wet staan, te bizar voor woorden.

Causa Sui | 15-06-10 | 13:11

En-el Hak | 15-06-10 | 13:08
Dan zijn mijn reacties niet aan jou besteed. Jammer maar kan ik niets aan doen. Wentel je maar warm en wijs in je grote ongenuanceerde xenofobe wereldbeeld en draag maar bij aan een haatvollere wereld voor je eigen kinderen.

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:11

dr. fors | 15-06-10 | 13:09

Adagio For Strings - Samuel Barber

Thanx!

plastic zakje | 15-06-10 | 13:11

@BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:09
Hebben mensen als Thom de Graaf, Paul Rosenmuller, Marcel van Dam al hun waardigheid verloren?

En-el Hak | 15-06-10 | 13:11

Als je een bordje ophangt met "voor moslims verboden" komt de politie met piepende banden de straat in rijden en als je "voor pvv verboden" ophangt ben je een ludieke boy en geef je een of ander signaal af.

Randy McRanderson | 15-06-10 | 13:11

Och, gaan ze de Calimero uithangen. Zelden zo iets slechts gezien.

neurologicmonkey | 15-06-10 | 13:11

-weggejorist-

peldoman | 15-06-10 | 13:10

passen die 1,5 miljoen mensen misschien allemaal op flevoland?? :D, zou fijn zijn.

Ja zeet ie | 15-06-10 | 13:10

deoudererijperevrouw | 15-06-10 | 13:06
Te walgelijk voor woorden. Mensen die WOII of welke genocide dan ook gebruiken om hun punten kracht bij te zetten hebben hun waardigheid in mijn ogen plotsklaps verloren. Bovendien zal dit een erg grote schade aan de PVV toebrengen wat hen weer een excuus verschaft in de underdog positie te kruipen. En dat is jammer want ze moeten zo snel als mogelijk in vol ornaat door de mand vallen dan zijn we van dat huilie huilie geneuzel af.

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:09


Het Linksche gedachtengoed;

* iedereen denkt als wij, andersdenkenden zijn racisten*


Rest In Privacy | 15-06-10 | 13:09

Wat een gehuil. PVV-stemmen is een keuze, je etniciteit niet.

Darmschurft | 15-06-10 | 13:09

plastic zakje | 15-06-10 | 12:59

* iets met platoon mompelt en adagio voor snaren *

dr. fors | 15-06-10 | 13:09

Hahaha +1!

HoogToontje | 15-06-10 | 13:09

@brouwmaster | 15-06-10 | 13:08 ja, jij bent morgen de eerste die wordt opgehaald..

1oog | 15-06-10 | 13:09

@E2K | 15-06-10 | 12:59
Groep veroorzaakt overlast, de linkschmens maakt gebruik van de domheid van een deel van het volk en bagataliseert dit, er staat iemand op die hier tegenin gaat en komt aan de macht omdat stiekem heel veel mensen vinden dat hij gelijk heeft.

Nogmaals: Geert is niet tegen de moslim op zich, wel tegen de islam. Alle moslims die zich aanpassen aan Nederland, die geen crimineel verdag vertonen, die niet mede moslims oproepen om de democratie te ondermijnen, meewerken aan de de economie en hun eigen broek op kunnen houden zijn van harte welkom. Graag een bericht/oproep oid waaruit iets anders zou blijken....

Bill le Koek | 15-06-10 | 13:09

Mindy | 15-06-10 | 13:04
Ja hè. Gaat echt te ver. En nou eens kritisch terugblikken op de vergelijkingen die de gevestigde politiek, van links naar rechts, richting Fortuyn en Wilders heeft geslingerd. Snap je 'm?

Schoorsteenveger | 15-06-10 | 13:09

@BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:04
Aan je commentaren te zien, zit de nickname je echter als gegoten. Weinig inhoud bovendien, vooral veel instemming met de belachelijke reacties van nog grotere lichten in de duisternis dan uzelve.

@Chicka | 15-06-10 | 13:04
Etniciteit wordt in veel landen reeds vastgelegd. Wel eens in de VS geweest? Bovendien kwamen politici voor Wilders al met plannen om de etnische achtergrond te registeren. Ook niet zo vreemd, gezien de hoge bijdrage van Marokkanen, Turken en Antillianen aan de criminalteit in Nederland. Feiten!

En-el Hak | 15-06-10 | 13:08

@Taggart | 15-06-10 | 13:07 stop met huilen sukkel.. als de PVV niet in de regering komt is het door de belachelijke standpunten die de partij erop nahoudt..

1oog | 15-06-10 | 13:08

@ Bill le Koek | 15-06-10 | 13:01
Gaat u eens heel goed het partijprogramma lezen, vervolgens heel nauwkeurig uitzoeken hoe de partij structuur in elkaar zit (lees: statuten). Daarna even kijken hoe vaak GW kritische vragen durft te beantwoorden van de pers. En nee ik ben niet degene die verblind is, ik bekijk zaken objectief en laat mij zeker niet van alles wijs maken door praatjes en het losweken van onderbuikgevoelens. Dus blind? Nee ik zeker niet, ik kijk verder dan grenzen, verder de hoogste berg in Vijlen.... grenzen houden niet op bij het drielandenpunt, denk daar maar eens over na.

dutchdj | 15-06-10 | 13:08

Het schijnt dat een aantal D66'ers Kamp Westerbork al opnieuw aan het klaarmaken is. Kan iemand dit bevestigen?

brouwmaster | 15-06-10 | 13:08

Waarom toch de nadruk op de jodonvervolging? Eerst werdon de communiston en de vakbondsledon toch al opgehaald?

Trouwons: het socialisme is van oudsher antisemitisch. Lees Marx en Proudhon.

vraagstaart | 15-06-10 | 13:07

Vanochtend zag ik twee hippe jongens met een grote zwarte map onder hun arm lopen. Ze vroegen me waar de kunstacadamie was. "Zo is Hitler ook begonnen!"

sjaakdeslinksesul | 15-06-10 | 13:07

Verkiezingen in Nederland zijn nog altijd geheim. Helaas voor links worden verkiezingen gewonnen in het stemhokje en niet op straat. Dus sluit maar uit die PVV-ers, en kijk dan eens wat de volgende keer de uitslag is.

Taggart | 15-06-10 | 13:07

Waarom rijmt alles op "on"?

Geneuzel...

Geitenbeuker | 15-06-10 | 13:06

Walgelijke vergelijking met de jodenvernietiging. GS, jullie zijn niet wijs.

deoudererijperevrouw | 15-06-10 | 13:06

-weggejorist-

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:06

@Chicka | 15-06-10 | 13:04 etnische registratie is inderdaad zo 1933...

1oog | 15-06-10 | 13:06

DasUnterMensch | 15-06-10 | 12:51
Doordacht stemmen op PVV? Ach kom nou! PVV wil etnische registratie voor iedereen (zie hoofdstuk "Veiligheid" PVV programma). "U hebt NL'se ouders, dan bent u Nederlander. Oh uw vader is geboren op de Antillen? Sorry dan bent u antilliaan!" Sorry maar dat gaat mij net te ver en dan ligt een vergelijk met WOII idd om een klein hoekje.

Chicka | 15-06-10 | 13:04

Ik weet zeker dat er in den beginne van Geenstijl wél kenners en liefhebbers van klassieke muziek onder de reaguurders zaten. Nu zeker alleen liefhebbers van Beyoncé en Lady GaGa?

plastic zakje | 15-06-10 | 13:04

En-el Hak | 15-06-10 | 13:02
Aha je denkt dat een nickname per definitie een hele denktrant etaleert. Welkom op de internets pummel.

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:04

Nou nou, vergelijking met WO2 gaat echt te ver.

Mindy | 15-06-10 | 13:04

Haha dat gehuil van die PVVers.
Ja jongens, helemaal goed die vrijheid van meningsuiting, vind ik ook! Maar dan moet je er wel tegen kunnen als heel veel mensen het niet met je domme gelul eens zijn.

jorisvaneil | 15-06-10 | 13:03

tja links:

alle mensen zijn gelijk, behalve andersdenkenden.

HotFrog | 15-06-10 | 13:03

frickY | 15-06-10 | 12:52
Het socialisme is een heel zwak gedachtegoed dat teveel ruimte laat voor mensen om er misbruik van te maken. Dit misbruik zorgt ervoor dat de mensen die zich WEL netjes aan de regels houden keer op keer gedupeerd worden. Dit zorgt voor frictie bij het volk, die hier vervolgens over gaan klagen.
Wat het socialisme doet is niet de misbruikmaker erop aanspreken/aanpakken, nee, zij leggen liever de schuld bij de maatschappij, want die is niet tollerant (wat zij politici die er niet mee geconfronteerd worden prive, uiteraard wel zijn).
De PvdA heeft niet voor niets hun slogan van 'iedereen telt mee' veranderd in 'eerlijk delen', omdat helemaal niet iedereen mee telt, er moet namelijk meer gedeeld worden (het woord eerlijk is hierbij een misvatting van de bovenste plank).

gozahtje | 15-06-10 | 13:03

E2K | 15-06-10 | 12:59
Ja, hij gebruikt de domheid van mensen en hun onderbuikgevoelens, zo vaak gezegd en daardoor lijkt het een platitude maar kan er niets anders van maken. Laten bestuurlijk ervaren partijen maar enkele van zijn (best) goede punten overnemen voor zover het fatsoen niet geschaad wordt en daarmee de blonde clown de wind uit de zeilen halen. Een beetje aanscherpen mag best wel maar graag door mensen zonder xenofobe tunnelvisie.

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 13:03

@BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:59
Bovendien ben jij degene die een verwijzing naar de RAF in zijn/haar nickname draagt, hetgeen je meteen als serieuze discussiepartner buitenspel zet. Clown.

En-el Hak | 15-06-10 | 13:02

alsmaar rechtdoor

wurly | 15-06-10 | 13:02

Is dit nou appels met peren vergelijkon of proberon knollon voor citroenon te verkopon?!

Max Bal | 15-06-10 | 13:02

D66 heeft één fout gemaakt en dat is het op voorhand uitsluiten van regeringspartner zijn. (en nog velen zouden volgen..) Voor de rest kan ik me vaak, maar lang niet altijd vinden in de mening van Pechtold, maar dat is het mooie van vrije meningsuiting.

Heeft niets met Links-Rechts te maken. CDA is rechts en SP is links en PVV is midden met aan beide kanten vrienden en vijanden. Een kiesdrempel (5 a 10%) zou wel eens een aanrader zijn voor dit land. Dan kunnen we ook weer eens wat meer op de inhoud ingaan.

BeverViS | 15-06-10 | 13:02

ARGGGG!!! Nu heb ik de hele dag de jazzpolitie in mijn hoofd! Een van meest pathetisch leideren ooit:
.
En dan schrikt ze wakker
Van moeder's laatste zoen
Die ze haar nog geven kan
Op een Pools perron
En dan schudt ze wakker
En hoort dezelfde taal
Die even leek verdwenen
Nu weer in 't journaal
.
refr.:
Ze zijn terug, en niet terug gefloten
Hetzelfde slag, dezelfde vlag, hetzelfde lied
Ze zijn terug, en niet terug gefloten
Dezelfde steen, en toch nog weer gestoten
Dezelfde steen
.
En dan schrikt ze wakker
Van de schop in haar gezicht
Van vader's koude handen
In 't hok waarin ze ligt
Nog heel vaak schrikt ze wakker
En wordt uitgemaakt voor zwijn
Soms worden dromen waar
Te waar om mooi te zijn
.
In ander nieuws: Xanax voorraden op!

Doos Dronk | 15-06-10 | 13:01

@@dutchdj | 15-06-10 | 12:57
Dat was precies het antwoord dat ik had verwacht, niets concreets omdat het niet waar is. U bent ziende blind en heeft u van alles wijs laten maken. Nogmaals: graag enige verwijzing naar een dergelijke uityspraak/artikel of whatever u kunt vinden.

Bill le Koek | 15-06-10 | 13:01

@BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:59
Nee, je mag mij met drs. aanspreken. Verder kijk ik nauwelijks televisie.

En-el Hak | 15-06-10 | 13:01

Ja, als je een stem hebt tegen socialisten ben je een fascist en zo kweek je inderdaad fascisten. De socialisten zijn dus de broedplaats van fascisten.

Canis Ferox | 15-06-10 | 13:00

-weggejorist en opgerot-

mofje | 15-06-10 | 13:00

En-el Hak | 15-06-10 | 12:58
Je bent de nuance geheel kwijt en kan een en ander niet in de tijd plaatsen. Hou je ook zo van huilie huilie witte marsen, sbs6 en help mijn man is klusser?

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:59

Geen kenners van klassieke muziek alhier, blijkbaar.

plastic zakje | 15-06-10 | 12:59

-weggejorist en opgerot-

E2K | 15-06-10 | 12:59

ik begin behoorlijk moe te worden van de ophemeling van de pvv door geenstijl,

het is maar een politieke parij mensen, die hebben goede en slechte punten net als alle anderen.

daarnaast lijkt het me vrij stug dat mensen die niet op wilders stemmen meteen een antipathie hebben voor de man en zijn kiezers

get real

en een vergelijking met de jodenvervolging kan je wel op iedere bevolkingsgroep toepassen, zowel op moslims als op de ppv-stemmers dus kan nu iedereen aub ophouden met huilen, jullie zijn ALLEMAAAAAAAAL zielig.

.schildpad. | 15-06-10 | 12:59

Wel met Hamas om de tafel en op een boot gaan zitten, wel sympathiseren met allerlei andere idiote terroristen bewegingen maar de PVV uitsluiten. Yeah right.
Ik kan de linkse neiging tot zelfdestructie (want wat is het verkwanselen van allerlei Westerse verworvenheden aan haatbaarden anders?) domweg niet begrijpen. Zouden het allemaal stieken sadomasochisten zijn?

Transformatorhuisje | 15-06-10 | 12:59

Quote wordt regelmatig maar ten onrechte aan Churchill toegeschreven.
en.wikiquote.org...
vraagstaart | 15-06-10 | 12:56
Dank. Desondanks interessante stelling.

Grote Mexicaan | 15-06-10 | 12:58

-weggejorist en opgerot-

aspergie | 15-06-10 | 12:58

@BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:56
Ik verwees naar je nick... clown.

En-el Hak | 15-06-10 | 12:58

Het is best logisch eigenlijk.
Wereldkampioen Calimerojanken = Limburg
Nederlands kampioen PVV-stemmen = Limburg

dienstweigeraar... | 15-06-10 | 12:58

Ach over een tijdje zal alles weer anders zijn. Komt er een nieuwe partij erbij. De echte vijanden van onze welvaart zijn natuurlijk bejaarden. Ze zijn rijk en kosten de samenleving bergen geld. Deporteren die hap. Geld achterlaten kunnen we het overheidstekort mee oplossen en we zijn gelijk van die gigakosten van de vergrijzing af. Vrijwillige euthenasie aanmoedigen in postbus 51 spotjes kan natuurlijk ook dat scheelt weer reiskosten want deporteren kost ook geld.

zambezi | 15-06-10 | 12:58

tipo | 15-06-10 | 12:56
Een competentieprofielanalyse en een referenten-, milieu- en antecedentenonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure. maar dat kwam niet uit om te melden. Bij deze.

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:58

@StijlSchrijver | 15-06-10 | 12:51
Het is een spiegel, maar je bent te onnozel om erin te kijken. Gutmenschen, leden van de polikorsekte, moslims zelve, media verwijzen keer op keer naar WOII bij het horen van de naam Geert Wilders. De Godwins in het linkse kamp zijn al jaren niet van de lucht. De maker van het filmpje heeft de rollen omgedraaid. Voor een keer.

En-el Hak | 15-06-10 | 12:58

@ Bill le Koek | 15-06-10 | 12:51
Manmanman, wat bent u blind zeg.

dutchdj | 15-06-10 | 12:57

En-el Hak | 15-06-10 | 12:55
Leg eens uit ajb. Of schreeuw je maar wat?

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:56

Kom bij de politie!
(Behalve als je een blanke man bent, want dat zijn de nieuwe joden):
"De drie noordelijke korpsen voeren ook een actief diversiteitsbeleid. Om deze redenen wordt deze functie exclusief opengesteld voor vrouwelijke kandidaten en kandidaten met een allochtone achtergrond."
www.kombijdepolitie.nl/Vacatures/Pages...

tipo | 15-06-10 | 12:56

Ach wat, die skateshop neemt gewoon zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het is algemeen bekend dat PVV-ers er nogal extreme denkbeelden over rolschaatsen op na houden. Goed dat daar ook eens aandacht aan wordt besteed.

snokkertje | 15-06-10 | 12:56

-weggejorist-

poli | 15-06-10 | 12:56

-weggejorist en opgerot-

Veenkolonie | 15-06-10 | 12:55

@E2K | 15-06-10 | 12:35
Beetje zoals de Palestijnen?

frickY | 15-06-10 | 12:55

@BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:50
... zegt een trut die verwijst naar de zoveelste linkse teroristische bende.

En-el Hak | 15-06-10 | 12:55

PVV'ers die beweren dat ze worden gediscrimineerd is als een drol die beweert dat de persoon die hem heeft uitgescheten stinkt.

as-saboer | 15-06-10 | 12:55

@frickY | 15-06-10 | 12:52 ja en daarom is het ok om miljoenen mensen te vergassen, babies en kinderen erbij.. praat niet zo dom..

1oog | 15-06-10 | 12:55

Zitten er kenners van klassieke muziek tussen de reaguurders? Ik wil namelijk weten van welke componist de muziek in het filmpje is. En hoe het heet.

plastic zakje | 15-06-10 | 12:55

WTF? Was het niet juist de PVV die 'etnische registratie' in het partijprogramma heeft opgenomen? Koekie van eigen deeg, zullen we maar denken..!

Zure Sigaar | 15-06-10 | 12:55

Filmpje -1
Linksche PVV demonisatie -100

FreshClash | 15-06-10 | 12:55

Chicka | 15-06-10 | 12:52
Goed dat je dit aanhaalt. De blonde clown valt vreselijk door de mand.

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:54

-weggejorist en opgerot-

Buffington Post | 15-06-10 | 12:54

-weggejorist-

1oog | 15-06-10 | 12:54

StijlSchrijver | 15-06-10 | 12:51
Juist!

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:52

-weggejorist-

frickY | 15-06-10 | 12:52

Dit is geen discriminatie of rascisme, dit komt namelijk van socialisten en die hebben nu eenmaal altijd gelijk. Zodra zij namelijk iets roepen is het waar!!

gozahtje | 15-06-10 | 12:52

de gedicht is het mooi van waar ik sta in een fiets,
kant en knak door de trampoline de zeep,
schaduw rond de kerkentoren knijper in uw bil,
thans ondergescheten telefoonnummers geen gehoor.

dr. fors | 15-06-10 | 12:52

churchill zei ooit:als het fascisme terugkomt zullen het antifascisten zijn
bruce welles | 15-06-10 | 12:35

Bron?

Grote Mexicaan | 15-06-10 | 12:52

Ik ga even schijton. In een ton.

Nacho_Vidal | 15-06-10 | 12:52

@ Chicka | 15-06-10 | 12:48
U doelt op de stemmers van D66, GroenLinks en PvdD ?

Hoewel ik het ook niet met hun mening eens ben denk ik toch echt niet dat ze blind hebben gestemd.

Gelukkig maar dat er ook nog een hele hoop mensen zijn die doordacht stemmen en dus op partijen als de PVV en de VVD uitkomen.

DasUnterMensch | 15-06-10 | 12:51

E2K | 15-06-10 | 12:49
Dat zie je goed donk ik.

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:51

wat een stom gelul hierboven, en uitspraken van mensen waar van het denk vermogen in een pinda past .die zeggen wat over pvv maar zijn er wel voor om mensen te registeren

gamb25 | 15-06-10 | 12:51

-weggejorist-

StijlSchrijver | 15-06-10 | 12:51

@ Foxion, ik haal die wijsheid van De Staatsomroep. Verder bijzonder fijn om te horen dat het goed met u gaat. Vastgoed heeft ongetwijfeld de toekomst.

Verder wel grappig dat een niet-PVV'er meteen een PvdA'er is. Sorry cowboys.

Maar goed. Foute boel natuurlijk dat weren vanwege je politieke voorkeur. Al vind je die ideeen nog zo zot. Daarmee maak je je zelf net zo stupide als datgene waar je een hekel aan claimt te hebben.

Zuid van den Hemel | 15-06-10 | 12:51

@dutchdj | 15-06-10 | 12:47
Nee, ik ben serieus. Als u mij 1 artikel/uitspraak van Wilders kunt laten zien waar hij een hele groep mensen uitsluit zie ik dat graag tegemoet. Ik heb het nog nooit ergens gezien.

Bill le Koek | 15-06-10 | 12:51

@Chicka | 15-06-10 | 12:48

PvdA heeft toch veel meer stemmen gekregen ?

Tom de Graaf | 15-06-10 | 12:51

-weggejorist-

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:50

Zo is men (lees = ambtelijke lul, babyboomer, Grachtengordeldier, Gutmensch of andersizns politiek correcte ezel) in Nederland, zodra het ideaal wordt aangetast, begint het linksmens anderen uit te sluiten. Als het aan de linkse partijen lag, lag er nu reeds een cordon sanitaire rond de PVV. In de tussentijd heeft het koppig streven naar de gewèèèldige multiculturele samenleving al heel wat goede initiatieven en broodnodige veranderingen om zeep geholpen.

En-el Hak | 15-06-10 | 12:49

ach wat zielig.... NOT!
dan moet je niet zo'n grote bek hebben, dan zijn de reacties ook navenant.

snap dat dan! | 15-06-10 | 12:49

Wat een pathetisch filmpje.. hoe durf je jezelf als PVV stemmer te vergelijken met de Joden tijdens de tweede wereld oorlog. Het zelf medelijden van de grote leider is nu definitief bon ton geworden bij zijn fans.. wat een afgang

1oog | 15-06-10 | 12:49

-weggejorist en opgerot-

SuperBoss | 15-06-10 | 12:49

De trein naar Limburg rijdt nog steeds........ of al (te) lang

JeukDoos | 15-06-10 | 12:49

-weggejorist-

E2K | 15-06-10 | 12:49

+Veel@Prodeo Beo | 15-06-10 | 12:46

Volgende keer Van Gogh erbij? En professor Buikhuisen?

vraagstaart | 15-06-10 | 12:49

-weggejorist en opgerot-

zininho | 15-06-10 | 12:48

1,5 miljoen Nederlanders stemmen kennelijk met hun ogen dicht. Dom.

Chicka | 15-06-10 | 12:48

Zit de E->O hier achter soms?

Tjemig | 15-06-10 | 12:48

Bovendien pijnlijk voor Geert Wilders.

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:48

@Prodeo Beo | 15-06-10 | 12:46
"Toen links Pim Fortuyn liet omleggen"

Aluhoed hu Akbar...

An die ARBEIT | 15-06-10 | 12:48

-weggejorist-

Kleine Man | 15-06-10 | 12:47

Halon? Is dit gedicht door Robert Ten Brink geschreven/voorgelezen?

Boisot | 15-06-10 | 12:47

Het grappigst vind ik nog wel de teksten "Ja maar de PVV is begonnen met uitsluiten" hierboven.

Dat is in werkelijkheid nog nooit gebeurd, maar het nabauwen van onze linkse opinioos is zo lekker makkelijk.

Voor het weldenkend en verschillig deel der nazi. Sorry: natie.

vraagstaart | 15-06-10 | 12:47

*tandenborstelje maar vast klaar zet*

gentle giant | 15-06-10 | 12:47

@ Bill le Koek | 15-06-10 | 12:40
Meent u die vraag? Of bent u domme geintjes aan het maken?

dutchdj | 15-06-10 | 12:47

-weggejorist en opgerot-

An die ARBEIT | 15-06-10 | 12:47

-weggejorist en opgerot-

Wishful thinker | 15-06-10 | 12:46

Fleur mag wel bij mij komen onderduiken. Dion zet ik eigenhandig op de trein.

sjaakdeslinksesul | 15-06-10 | 12:46

Toen de communisten Boer Koekoek kwamen halen,
heb ik niets gezegd

ik was geen boer

Toen de vakbondsleden Janmaat kwamen halen,
heb ik niets gezegd

ik was geen Janmaat

Toen de marokkanen de homo's gingen rossen,
heb ik niets gezegd

ik was geen homo

Toen links Pim Fortuyn liet omleggen
heb ik niets gezegd

ik ben Fortuyn niet.

Toen kwam links ze de PVV'ers halen
en er was niemand meer om iets te zeggen.

Prodeo Beo | 15-06-10 | 12:46

-weggejorist-

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:45

@da wizard Nee, dit komt door slinksmensen, je weet wel, de grootste moordenaars uit de geschiedenis.
@Zuid van den Hemel doe eens wat bewijs over je stelling, PvdA en SP lijken me logischer namelijk voor jan zonder opleiding.

OpenDeur | 15-06-10 | 12:45

Van welke componist is het stukje muziek in het filmpje?

plastic zakje | 15-06-10 | 12:44

En wie sluit de PVV uit? Ik ken dat slachtoffertje spelen ergens van. Ik geloof dat mensen hier ook zaten te janken over de palestijnen en die foto's van hun markten in overvloed. De PVV is net zo intolerant als de anti-PVV lobby.

Linke Soep | 15-06-10 | 12:44

ecologiste | 15-06-10 | 12:38
Zo'n beetje het meest steekhoudende en goed beargumenteerde reaguursel omtrent het hele gebeuren van de laatste weken.

Achterdocht | 15-06-10 | 12:43

Het had een artikel van van Pruisen kunnen zijn maar die is gelukkig al een tijd op vakantie.

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:43

E2K | 15-06-10 | 12:35
Zeer sterk !! +100
en
Bill le Koek | 15-06-10 | 12:38
begrijpt 'm niet. LOL !!!

Joostmaghetweten | 15-06-10 | 12:43

Ja, en wie zou de PVV komen halen?
Juust, die enorm tolerante, openstaande voor alles , religie, aangevoerd door een paar knuffelbaarden.
U wedt op het verkeerde paard.

Weeraanmelden | 15-06-10 | 12:43

Misschien wil Herman van Veen er een liedje van maken

Klukkluk | 15-06-10 | 12:43

I misschien wel leuk om naast de uit te roepen Moslim enclave (want dat doen ze elders in de wereld ook nog wel eens) De PVV enclave te plannen...

vriendhenk | 15-06-10 | 12:43

-weggejorist en opgerot-

SuperBoss | 15-06-10 | 12:43

@Zuid van den Hemel | 15-06-10 | 12:38
Goed idee!, alle pvda'ers staan tenslotte ook geregistreerd (UWV en politie)

Bill le Koek | 15-06-10 | 12:43

PVVers hebben toch al een eigen land, limburg.

Luitenant Zeikerd | 15-06-10 | 12:42

@niet voor de hond | 15-06-10 | 12:38

Atheïst en PVV stemmer, sorry?

@Niks mis mee om PVV stemmers te laten registreren toch? Ze zijn lager opgeleid dan gemiddeld. En we weten van laagopgeleiden dat ze vaker in de criminaliteit terecht komen. Als je op die manier ellende, misdaad en straatterreur kunt voorkomen, vind ik, dat je dat moet doen.

Zuid van den Hemel | 15-06-10 | 12:38

Lager opgeleid? Waar haal je die wijsheid vandaan meneer Maurice de Hond? Denk eerder dat de mensen die overtuigd zijn van die statement lager opgeleid zijn. En ja, ik zal wel lager opgeleid zijn dan u, maar ik ben met mijn 20 jaar waarschijnlijk wel meer waard dan u ooit zult verdienen (vastgoed, hoera). En ja, zelf hard voor gewerkt.

Foxion | 15-06-10 | 12:42

-weggejorist-

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:42

bruce welles | 15-06-10 | 12:35
'the best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter'.
ik weet niet of churchill toen specifiek de pvv-stemmer in gedachte had...

cumshaft | 15-06-10 | 12:42

Ja, het is maar hoe je het bekijkt he....

vannikname | 15-06-10 | 12:41

Nou, ik ga even lunch halon

Klukkluk | 15-06-10 | 12:41

Beetje overdreven hoor dit. Tis natuurlijk niet helemaal koosjer wat die eigenaar van die winkel doet, maar om nou gelijk zo'n verregaande connectie te maken en er een huilverhaaltje bij te schrijven -1.

Dr. Flatulentski | 15-06-10 | 12:41

Dat brengt me op een idee, laten we iedereen weren en scheiden... verboden voor pvv stemmers, pvda stemmers mogen geen koopwoning kopen, vvd stemmers betalen dubbel, groenlinks stemmers graag achter in de bus zitten... nl.wikipedia.org/wiki/Apartheid

vip33 | 15-06-10 | 12:41
-weggejorist-
Hanz Ziezo | 15-06-10 | 12:41

Goed gedigt! Dat "jodon" blijft toch lekker klinken, geniet ervan zolang ze er nog zijn!

Ræven | 15-06-10 | 12:41

Staat er al een boete op positieve PVV uitingen? Of kun je dan direct de binnenkort afgeschafte WW/Dachau in ..

Stroopdoos | 15-06-10 | 12:41

dutchdj je slaat de spijker op z'n kop. Bovendien: PVV is niet tolerant zoals maker van het filmpje wil doen geloven.

Capos | 15-06-10 | 12:41

-weggejorist en opgerot-

BaadErInMeinhof | 15-06-10 | 12:40

Waarom mogen ze de PVV-stemmers niet komen halen?

prinsclaus | 15-06-10 | 12:40

@dutchdj | 15-06-10 | 12:37
Graag even uitleggen wie Geert uitsluit en waar hij dat doet.

Bill le Koek | 15-06-10 | 12:40

An die ARBEIT | 15-06-10 | 12:35
Lees het topic nog eens rustig na, vooral een beetje tussen de regels.

Korreltje Zout | 15-06-10 | 12:37
LOL!

Harry Turtle | 15-06-10 | 12:40

Tijd voor kristalnacht

Elmer Fudd | 15-06-10 | 12:39

Prima, meteen ook het stemrecht ontnemen.

maxmsp | 15-06-10 | 12:39

Is dit gedichtje niet gebaseerd op Bash the Fash van Oi Polloi?

nergensthuis | 15-06-10 | 12:39

Niks mis mee om PVV stemmers te laten registreren toch? Ze zijn lager opgeleid dan gemiddeld. En we weten van laagopgeleiden dat ze vaker in de criminaliteit terecht komen. Als je op die manier ellende, misdaad en straatterreur kunt voorkomen, vind ik, dat je dat moet doen.

Zuid van den Hemel | 15-06-10 | 12:38

@E2K | 15-06-10 | 12:35
Dat land was er ooit en heette nederland.

Bill le Koek | 15-06-10 | 12:38

@Stafke | 15-06-10 | 12:36

rechtse dommies moet eens luisteren en nadenken en dan proberen niet zo selectief verontwaardigd te zijn

hanz71 | 15-06-10 | 12:38

Ik dacht dat alleen de sneue linksdraaienden te pas en (vooral) te onpas de joden erbij haalden, maar zie nu, ook de rechtsmensjes doen aan deze flauwekul.
Laat dat eens!
Bah.

Auspoetser | 15-06-10 | 12:38

-weggejorist-

Bijthond | 15-06-10 | 12:38

actie - reactie
progressief-regressief
paradigma's verschuiven, zuilen storten in

Grappig ik zie ineensch dat een d een omgekeerde p is, dus de pvv is bijna spiegelbeeld van vvd.

ecologiste | 15-06-10 | 12:38

Wacht eens even: Na het halon van de katholiekon zijn er toch helemaal geen PVV'ers meer?

niet voor de hond | 15-06-10 | 12:38

Ben geen PVVert,maar als dit zo door gaat komt er een bordje
"voor linkserts verboten" op de deur van de zaak te hangen.

K.Zwellever | 15-06-10 | 12:37

-weggejorist-

dutchdj | 15-06-10 | 12:37

Uit de bundel 'best gek eigenlijk' de gedigt 'hypocriet'
Links doen,
met
tolerantie en zo
en
daar
staan ze dan
de PVV
uit te sluiten

Korreltje Zout | 15-06-10 | 12:37

Poeh Poeh, een stel hippie-eigenaren van een skate-shop kalken in een slechte trip wat op de ruit van hun winkeltje en het is bal! Iets met doorlopen, en niets aan de hand.

Burgess | 15-06-10 | 12:36

Linkse dommies moet eens luisteren en nadenken en dan proberen niet zo ignorant te zijn.

Stafke | 15-06-10 | 12:36

-weggejorist-

E2K | 15-06-10 | 12:35

-weggejorist en opgerot-

An die ARBEIT | 15-06-10 | 12:35

Is Westerbork weer in bedrijf, om maar eens wat geks te vragen?

rara | 15-06-10 | 12:35

churchill zei ooit:als het fascisme terugkomt zullen het antifascisten zijn

bruce welles | 15-06-10 | 12:35

Ich bin ein PVV er :)

laserbrains | 15-06-10 | 12:35

Nou, naar de woorden van Eddy Murphy:

oemfoefoe

uber-n00b | 15-06-10 | 12:35

Dé PVV stemmer bestaat niet...

da wizard | 15-06-10 | 12:34

@Pliesie Agent | 15-06-10 | 12:31

Ken je klassiekerts

snuifert | 15-06-10 | 12:34

laten we eerst eens beginnen met registreren wat de mensen hebben gestemd want vooralsnog is het ONMOGELIJK om pvv-stemmers effectief ergens van uit te sluiten.

Robert Irving III | 15-06-10 | 12:33

LOL
Zeker weer de schuld van al die verderfelijke Moslims...

da wizard | 15-06-10 | 12:32

Oke...

Pvv nog altijd +1000

Raevin | 15-06-10 | 12:32

Nou, naar de woorden van Eddy Murphy:

Haha, very funny motherfucker....

An die ARBEIT | 15-06-10 | 12:32

Absurd inderdaad.

Leeany | 15-06-10 | 12:32

-weggejorist-

Externible | 15-06-10 | 12:32

-weggejorist-

Pliesie Agent | 15-06-10 | 12:31

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen