Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Lucia de Berk tekent voor Kafka The Musical

luciadebee.jpgEn weer een nieuw hoofdstuk van Kafka's meesterwerk Mijn Werkelijkheid Heet Nederland afgesloten. Vandaag sprak het Hof in Arnhem Lucia de Berk vrij van alle aanklachten wegens moord en doodslag op onschuldige baby's. Mevrouw is dus géén seriemoordenaar en heeft jarenlang onschuldig vastgezeten. Niet voor niets wordt deze zaak erkend als "de grootste gerechtelijke dwaling uit de Nederlandse geschiedenis". Met andere woorden: het Nederlandse justitiële systeem is net zo verrot als een kies in het gebit van een reeds overleden speedjunk met anorexia. Dat kunnen overigens ook de twee van Putten of die willekeurig schuldig verklaarde voorbijganger in de Schiedammer-parkmoord beamen. U zegt? Nu zullen de degenen die schuldig zijn aan het kapotmaken van deze volstrekt onschuldige levens wel zwaar worden bestraft? Nee joh gekkie. Dit is Nederland, we leven hier niet in een of andere moderne rechtsstaat. De rechercheurs die onder druk hebben verhoord, de officieren van justitie die bewijs hebben achtergehouden, de fopgetuigen, de deskundigen met zelfbedachte sleepspoortheorietjes, de blunderende rechters: zij zullen zo snel mogelijk netjes worden weggepromoveerd. Excuses en bloemen zijn niet nodig, voor hen die boven u staan gelden nou eenmaal andere wetten. Goed, volgende zaak. Griffier, wat staat er voor vandaag nog op de rol? Ohja, de A73-moord. Zijn ook schuldig natuurlijk, politie en justitie maken immers nooit fouten. Update: geen musical, maar wel een autobiografie: vanaf deze week ligt het complete verhaal van Lucia de Berk in de boekhandel.

Reaguursels

Inloggen

Nu ook nog eens de rechterlijke macht en het Openbaar Ministerie flink op de schop, dan kan het weer wat beter worden.

TUBBS | 16-04-10 | 01:11

Zo, dat er voor deze mevrouw maar eens flink de knip open getrokken word.
Want ze heeft wel jarenlang onterecht in de bak gezeten en daar staat welke vergoeding dan ook, niet tegenover.
Je bent die jaren wel kwijt, plus dat men jou al die tijd als dat monster heeft gezien.
Dus zou men Lucia toch een minimale vergoeding van 2 miljoen euri,s moeten geven. En dan ook nog eens geheel belastingvrij, lijkt me wel zo eerlijk.
En niet zoals in de Puttense moordzaak 9 ton per persoon.
Niemand kan jou die jaren terug geven.

TUBBS | 16-04-10 | 01:09

Hoe dan ook, het ziet ernaar uit dat de rechterlijke en politionele macht eindelijk eens gedwongen wordt om diep en met bescheidenheid over eigen functioneren na te denken. Juridisch geschoolden terug naar de schoolbanken; en salarissen meteen maar voor de helft omlaag (moet kunnen). En lang leve de klokkenluiders die de koevoet in de rechterlijke en politionele arrogantie hebben gezet. Zo komt het toch nog goed met ons mooie land. In die zin was het een mooie dag. Iedereen is in winnaar.

ljcoster | 15-04-10 | 22:16

Hebben alle wijven tegenwoordig zo'n grote gok. Lieke van Lexmond, Lucia de Berk enz

shenkie7 | 15-04-10 | 13:51

'Niet schuldig bevonden' staat gelijk aan 'niet schuldig'. Het grijze gebied daar tussenin wordt nooit benoemd. Daarom heb ik zuster De Berk liever niet aan mijn bed met een spuitje.

brouwmaster | 15-04-10 | 13:08

En vervolgens steken de Hollanders weer es hun kop in het zand en gaan door met waar ze mee bezig waren. Ipv degenen die verantwoordelijk zijn te lynchen. Nee, we gaan gewoon verder en de volgende is aan de beurt. Totdat je zelf aan de beurt bent. Dit soort dingen, stemfraude, politieke moorden, dat gebeurde vroeger toch alleen maar in Zuid-Amerika of zo? Wordt es wakker mensen. Dit is nu jullie rechtssysteem. Dit is Hollandia.... Triest!

Elvis Costello | 15-04-10 | 12:31

En toch ziet ze er uit als een heks.

gechrished | 15-04-10 | 11:46

Toen bleek dat er in diverse ziekenhuizen 'op stand' veel meer doden vielen dan anders, moest er natuurlijk wel een zondebok gevonden worden. Ziekenhuisdirecties, artsen, rechters, zeg maar het zelfbenoemde 'establishment' heeft een 'zaak' in elkaar gedraaid.

Milton Friedman | 15-04-10 | 11:33

Of ze onschuldig is dat weet ik niet, maar iig is er geen voldoende bewijs om haar te veroordelen. En dat ze aanvankelijk heeft bekend zegt helemaal niets. Dat deed Kees B. ook in de Scheidamse parkmoord. Bij de pliesie (in zeker bij jan met de pet) geld soms idd dat de bekentenis de kroon op het bewijs is, maar de bekentenis is eigenlijk juist het begin! (we zitten hier nie in de VS nie).

Leiphuizen | 15-04-10 | 09:34

www.dagelijksestandaard.nl/2010/04/14/...
Terecht wordt er door de schrijver op DDS op gewezen dat er personen verantwoordelijk zijn voor deze martelgang.
.
Je hart breekt als je hoort dat deze vrouw door meer dan tien man bij haar kwetsbare grootouders, die inmiddels buiten haar bereik zijn overleden, is weggeplukt.
Ook is ze waarschijnlijk door gevangenbewakers getreiterd. Natuurlijk nooit aanwijsbaar maar wel allemaal met het bloed vanonder haar nagels als trofee. Betreffende media moeten zich ook nog maar eens in de spiegel aankijken en zich afvragen welk aandeel ze hadden in de beeldvorming. Evenals de lezer die zich comfortabel wentelt in het cliche dat waar rook is, ook vuur zal zijn.
.
Niet te vergeten heeft ze hoogstwaarschijnlijk uit algehele stress aan een beroerte geleden waar ze in gevangenschap (nog) niet van heeft kunnen revalideren.
.
Maar vooral heeft ze geleden onder de vasthoudende en geniepige methodes van het openbaar ministerie. Die heeft al een begin gemaakt met genoegdoening. Maar nog niet genoeg en voltooid. Behalve die schadevergoeding zijn een minstens zo ruimhartige spijtbetuiging essentieel en de daaraan gekoppelde openheid over wie wat fout heeft gedaan.
.
Die 'leermomenten' moeten leiden tot consequenties. En dan heb ik het niet over het wegpromoveren.

HC | 15-04-10 | 08:38

Boeiende redenaties van allerlei imitatie Peter R-en hier. "waar rook is- is vuur"
"ik lees andere dingen in het dagboek" etc. Daarnaast de bezorgde papa vaders en moeders " niet aan het bed van mijn kind" Verder natuurlijk de basale reacties als
" wie lelijk is heeft geen rechten" En als klap op de vuurpijl " wie bekent is fout"
Lucia komt heus niet terug aan het bed. Met dank aan justitie heeft zij een hersenbloeding gehad. De juridische redenatie die tot haar veroordeling heeft geleid is zo flinterdun dat zelfs een rechter in de middeleeuwen haar had vrijgesproken.
Die ziekenhuisdirecteur moet maar heel snel onder zijn steen terugkruipen en betrokken OVJ en rechters kunnen wat mij betreft gaan omscholen richting parkeerwachterij. En aan iedereen die altijd maar wat toetert zonder de feiten te checken. Is dit het NL wat u wilt?

kattenmepper | 15-04-10 | 04:59

Leestip: Het Openbaar Ministerie contra de wetenschap in de Lucia de Berk zaak bit.ly/dBZnTm

ps Voor er statistici waren sprak het om van p= 1 / 7 mrd na eerste leken statistici werd het via 1/342mln , 1/50 en uiteindelijk met echte 1/9. Het OM overdreef bijna een factor miljard.. Zet 9 verpleegsters bij elkaar en een heeft een vergelijkbaar trackrecord.. Niet vergeten dat het aantal sterfgevallen in het ziekenhuis hoger was toen lucia er nog niet werkte. Toen ze er kwam daalde dit in totaal zelfs..

seven | 15-04-10 | 03:10

En-el Hak | 14-04-10 | 11:46
[quote]
Maar goed, ik HEB meerder dagen in de politiecel doorgebracht. Jaren geleden, in mijn wilde tijd, zullen we maar zeggen. Een aantal malen opgepakt wegens een weinig vandalisme met te veel drank in de mik, zo gaan die dingen.
Nu ja, dan wordt men om de twee uur wakker gemaakt en verhoord. Slopend,maar uiteindelijk houd je altijd in het achterhoofd dat het pure bluf is. Die MAVO-klanten hebben niets, maar dan ook niets aan bewijs. Heb ik ze ook meteen gezegd. Stelletje lutsers. Na een dag stond ik weet buiten. En in mijn geval was ik nog de dader ook.
[unkwoot]
.
Zo heey helemaal meerdere malen een DAGJE vastgezeten,ben jij ff mans als "ervaringsdeskundige".
Jij weet er duidelijk alles van met je om de 2 uur wakker gemaakt worden ,net guantanamo he zo een politiecel,hoe vaak ben je wakker gemaakt ? 2 x ? 3 x? slopuhnd heur!!
.
Ik ga niet eens beginnen over de vergelijking vandalisme en 7 voudige moord!(oops)
Ga maar weer lekker slapen !

Major Doorsnee | 15-04-10 | 02:47

Ik wil meer horen van die ziekenhuisdirecteur, en natuurlijk de vonnisende rechter Jeanne Kalk. (bereikbaar via peter@hagedoorn.org vlg mij)

Geen Stijl, kan ik op jullie rekenen dat die even grondig & smoesloos verantwoording afleggen? (En als ze niet reageren, gewoon Rudger erop afsturen)

RichardvL | 15-04-10 | 01:40

Lijkt me zeer aannemelijk dat die bejaarden zich zijn doodgeschrokken toen de Lucia zagen.......

Avant | 14-04-10 | 22:14

@Teun van het Tuinpad en @Verraad van links: bedankt voor jullie bijdragen. Het is wat leuksch geworden op de HC-hyves : ONDERTUSSEN IN REAGUURDERSLAND
.
hanzchristian.hyves.nl/blog/33231075/O...
.
Best gezellig. Het koekje erbij is niet over datum.

HC | 14-04-10 | 22:06

Hier bij de telegraaf zijn ze meest van het opsluiten en uitzetten zonder misdaad of bewijs. Maar nu moet er ineens schadevergoeding betaald worden voor een beetje doorpakken bij justitie. Gelukkig heeft de telegraaf en lezertjes het niet voor het zeggen anders waren we ons leven niet zeker.

antizanic | 14-04-10 | 21:29

Als de pliesie niks doet is het ook niet goed. En het blijft mensenwerk. Shit happens.

oplichter | 14-04-10 | 21:24

shit happens

oplichter | 14-04-10 | 21:15

Terecht.De enige juiste uitkomst van een van de meest bizarre rechtszaken ooit waarbij verzonnen moorden bij elkaar werden verzameld en een complot werd bedacht en rancuneuze en incompetente personen zich lieten leiden door een negatieve beeldvorming over een persoon die al op de brandstapel werd gezet voordat er sprake was van een schuldvraag .Ze is meerdere keren veroordeeld door zogenaamde rechters die zich zouden moeten afvragen of ze na hun rampzalige falen niet een ander beroep zouden moeten kiezen. Schakelbewijs moet niet meer in de onderbouwing van vonnissen doorslaggevend zijn. En rechters moeten vaker op de kwaliteiten van hun vonnissen beoordeeld worden en bij aantoonbaar gebrekkige functioneren ontslagen kunnen worden.

nadenkeniseenkunst | 14-04-10 | 20:47

Niemand die haar zou doen?

JohandeWit | 14-04-10 | 11:31

Voor een miljoen pak ik zelf nog wel het handdoekje uit de kast, ik ben de beroerdste niet. De helft gaat naar Wilders als hij me een Berufsverbot belooft voor Turken en Talmudistani.

lijm11 | 14-04-10 | 20:45

Baron de laclou | 14-04-10 | 17:55
Die excuses doen het hem, het lijkt wel of de rechters bedreigd werden. Er zullen wel lijken in de kast liggen, want het hele proces is breed uitgemeten in de kranten geweest met alle dagboek aantekeningen, psychiatrische diagnoses, prostitutieverleden, pesten door collega's. Misschien heeft een collega het gedaan en heeft die bekend.

juriste | 14-04-10 | 19:30

dit is wendy.... zeker

dutch driver | 14-04-10 | 19:21

Wellicht geen bewijzen, maar nog altijd wel een spreekwoord: waar rook is....

chr!!s | 14-04-10 | 19:15

@ En-el Hak | 14-04-10 | 11:33
Jij hebt duidelijk geen psychologie gestudeerd.

Gravin v Kippenbouth | 14-04-10 | 19:13

@ Baron de laclou | 14-04-10 | 17:55
Ze heeft een hersenbloeding gehad, daar wordt je over het algemeen niet knapper van. Beetje op jonge leeftijd ook. Maar als je 6,5 jaar onschuldig vast zit met levenslang als vooruitzicht wordt je normaal ook niet echt vrolijker

vandezijlijn | 14-04-10 | 18:46

@ James Lastig | 14-04-10 | 11:23
Ik niet. Woon al een tijdje in 0046. Ben er nog nooit onschuldig veroordeeld.

Korreltje Zout | 14-04-10 | 18:43

Ongelofelijk, van mij mag ze een paar miljoen euro krijgen om het leed te vergoeden.
Te betalen door het ontslaan van de daders.

Canninefaatje | 14-04-10 | 18:43

Zo en nu de verantwoordelijken ook maar zeseneenhalf jaar achter de tralies.
En vergeet vooral Hirsch Balin niet......

Rein 8570 | 14-04-10 | 18:36

Major Doorsnee | 14-04-10 | 18:14
Nou, de heksenjagers laten zich ook zien hier in de draad. 'en als ik dat vrouwtje zie .. vind ik het een beetje afschrikwekkend met der grote pupillen' of 'Volgens haar zou de 'compulsie' verwijzen naar het leggen van Tarotkaarten. Maar hoe maak je daar 'mensen gelukkig mee' (tweede zin uit de gewraakte passage)?'.
Nee, voor hen is het duidelijk.

Flodder | 14-04-10 | 18:27

en toch heeft ze het gedaan!

petethemeat1 | 14-04-10 | 18:25

En-el Hak | 14-04-10 | 13:50
Walgelijk dat jij die vrouw hier nog loopt te beschuldigen. Verdiep je eens in de zaak. Het waren helemaal geen moorden. Hoe kan ze dan een moordenaar zijn?

Flodder | 14-04-10 | 18:25

Gefeliciteerd lucia!! Nu zullen die heksenjagers en inquisiteurs wel tot inkeer komen!!
.
NOT!!
'tis wachten op de volgende FLATER van die hypocriete CARRIERREJAGERS!
*mompelt OM iets onplezierigs toe *

Major Doorsnee | 14-04-10 | 18:14

de pest is nu , wie had er gelijk .. de eerste rechters voor de hoge raad of de vrijspraakrechters.
weet niet wie ik nu nog mag geloven , en als ik dat vrouwtje zie .. vind ik het een beetje afschrikwekkend met der grote pupillen , ook iets gelezen over cult en darkside of life gedrag , een diochter met dat soort tatoo's op haar lichaam.
vragen vragen vragen. die blijven... haar hele leven lang. wel opvallend.. al die excuses. wordt ik ook argwanend van.

Baron de laclou | 14-04-10 | 17:55

Ik heb geen idee wie het is, maar haal het alsjeblieft weg!
Wat een hoofd..

Chill | 14-04-10 | 17:31

Reken maar op een jaar of 30 voor dat de staat iets betaald....
Raamambtenaren gaan dat heeeeeeel lang rekken en treiteren.

mick jagger | 14-04-10 | 17:29

@noorderling | 14-04-10 | 16:30
karikaturen? Op die tekeningen kon je nog fappen, op het origineel niet. Dus... goede of slechte tekenaar?
.
Oh ja, op de tekening op deze site of SN van die taxi-kickboxer-klappenuitdelende moordenaar had die vent zo'n mocro-matje in zijn nek. Het origineel dus niet?

MR2 | 14-04-10 | 16:41

Ceasarion | 14-04-10 | 13:05
"Het verschil tussen de raadsheren in de Hoge Raad der Nederlanden en verdachten voor de ergste misdrijven voor 't hekje is filterdun! Aldus een prominent raadsheer van de Hoge Raad: W.A.M van Schendel. En dat is een waarheid als een koe!"
-
En die prominente raadsheer: Dat ben jij. Man, man, wat een opgeblazen retoriek. Wordt er overigens gemarteld in de Nederlandse gevangenissen?

cekars | 14-04-10 | 16:35

@antizanic | 14-04-10 | 15:26
Dan heb je nu geleerd dat rechtbanktekenaars helemaal niet vrij van vooroordelen zijn. Integendeel zelfs. Tuig is het, dat karikaturen maakt om mensen slechter af te schilderen. Omdat de opdrachtgever dat graag zo ziet.

noorderling | 14-04-10 | 16:30

Vrijheidsberovering, psychische mishandeling usw.
Genoeg gronden om een aanklacht op te baseren.
Maar de credits gaan naar... *tromgeroffel*
Maarten 't Hart, de man wie geloofde in de onschuld van mevr. De Berk.

Ariestoteles | 14-04-10 | 16:28

De zorg mag dan wel geestelijk en fysiek zwaar werk zijn en niet zoveel betalen, maar de dankbaarheid van de samenleving is onbetaalbaar.

coke eiland | 14-04-10 | 16:27

Ik heb de reacties over mevrouw De Berk eerder op deze site gevolgd. Iedereen wist het zeker, Lucia was schuldig. Ze was immers veroordeeld. En kijk nu, nu verdient mevrouw De Berk ineens een grote schadevergoeding van de gemiddelde reaguurder. Wat een inconsequente bende hier. En nu gooien de reaguurders massaal over de andere boeg: Het is allemaal de schuld van justitie. Mogelijk heeft de reaguurder gelijk. Oordeel lekker snel en hard; je gooit daarmee écht niet je eigen glazen in!

Dikkie Dik86231544 | 14-04-10 | 15:57

@Ceasarion. Puik dat je een beetje interessant loopt te doen maar je verhaal slaat als een tang op een varken. Vormverzuimen tijdens het opsporingsonderzoek kunnen ex 359a Sv slechts leiden tot strafvermindering, bewijsuitsluiting of niet-ontvankelijkheid van de OvJ.

Ontslag van alle rechtsvervolging wegens niet strafbaarheid van de dader volgt bij - kort gezegd - een gehonoreerd beroep op een rechtvaardings- of schulduitsluitingsgrond. Onstlag van alle rechtsvervolging wegens niet strafbaarheid van het feit volgt bij kwalificatieproblemen (hetzij omdat de tll niet alle bestanddelen van de beoogde delictsomschrijving bevat hetzij omdat de strafbepaling buiten toepassing wordt gelaten wegens strijdigheid met hogere regelgeving / hogere rechtsbeginselen)

Overigens is een OvJ die tijdens de zitting bemerkt dat er onvoldoende bewijs is in het gros van de gevallen enorm aan het falen. Bij gebrek aan bewijs had immers niet vervolgd moeten worden.

miles | 14-04-10 | 15:52

Het erge is: doordat justitie veel energie aan Lucia heeft besteed, is er minder aandacht voor het wanhandelen van de werkelijke daders. Ik vraag me af of er goed is gekeken naar het handelen van artsen en chirurgen e.d. die er alle belang bij hadden dat Lucia als verdachte aangemerkt bleef. Zo was de kans groter dat zij buiten schot bleven.

Willem4246 | 14-04-10 | 15:36

De bekende rechtbanktekeningen lijken hekemaal niet op de vrouw van de foto. Zijn de tekenaars wel naar de goede zittingen geweest?

antizanic | 14-04-10 | 15:26

"Kan ik er wat aan doen dat ik er uit zie als Eucalypta?"

cekars | 14-04-10 | 15:19

Gelukkig heeft de stemmingmakende heksenjacht niet geprevaleerd, en kan de rechtsstaat toch nog even ademhalen.

Hoewel, ze lijkt toch eigenlijk best wel op een heks...
Ja, een HEKS! Op de brandstapel ermee!

Rest In Privacy | 14-04-10 | 15:17

Niet belangrijk, maar op die tekeningen die ze altijd van haar in de rechtbank maakten zag ze er beter uit. Is de tekenaar dan goed of slecht?

MR2 | 14-04-10 | 15:17

@juriste | 14-04-10 | 13:29 Cees Borsboom had ook allemaal van die fop-diagnoses aan zijn broek hangen die allemaal waren gebaseerd op het 'feit' dat hij zijn 'daden' niet wenste te bekennen.

poppermotje | 14-04-10 | 15:14

@Eurotokkie | 14-04-10 | 15:07 ja, die ene reaguurder die tevens van haar schuld is overtuigd, we weten allemaal wie.

poppermotje | 14-04-10 | 15:12

Zijn er nog mensen voor de doodstraf ? gelukkig kan ze het nog navertellen.

Eurotokkie | 14-04-10 | 15:07

Tegenwoordig gaan de doden in de ziekenhuizen in de doofpot, want dat kost Medirisk (verzekeraar van het ziekenhuis) te veel geld om schadeclaims te honoreren.

juriste | 14-04-10 | 15:05

verkiezingsbeloftes | 14-04-10 | 13:32
Voor zo'n bevooroordeeld typetje als jij zal iedereen wel raar zijn die niet even bekrompen en wereldvreemd denkt als jij.
Hier wonen we in een land waar eerst je schuld bewezen moet worden. Als dat je niet aanstaat, ben je vrij om naar Saoedi-Arabië of een andere heilstaat te verhuizen.
*zwaait verkiezingsbelofte uit*

Aktivist | 14-04-10 | 14:51

@ En-el Hak | 14-04-10 | 13:50

Er lieten niet meer kinderen het leven tijdens diensten van Lucia de B (wel in vergelijking met een aantal collega's, maar die draaiden geen weekenddiensten). Er is nooit aangetoond dat iemand op onnatuurlijke wijze is overleden. Er waren geen verdachte omstandigheden, hoogstens onverwachte sterfgevallen (maar dat is dagelijkse kost in ziekenhuizen, misdiagnoses, verkeerde behandeling etc etc).

Ik vraag het nogmaals: waar zijn de lijken? Zonder lijk, geen zaak.

HoogToontje | 14-04-10 | 14:20

Het zal je gvd overkomen. Omdat je collega's je kop niet ok vinden.

Rest In Privacy | 14-04-10 | 14:13

Je zal maar jaren vast zitten voor iets wat je niet hebt gedaan, niet niks, echter.. wie haalt het in zijn hoofd om met vervalste papieren in de gezondheidszorg te gaan werken? Dat is mijns inziens bizar, en toch wel degelijk een misdaad

grappert | 14-04-10 | 14:12

@HC | 14-04-10 | 12:38
LOL!
Gelukkig voegt uw comment wel wat toe.

verraad van links | 14-04-10 | 14:11

@verkiezingsbeloftes
ben overigens geen strafpleiter. Maar af en toe komen er wel strafzaken voorbij.
Maar dat ligt vaak aan het feit dat het OM wil vervolgen op targets te halen. Ze doen niet meer aan pure waarheidsvinding. Zelden hoor je een Officier vragen om vrijspraak, omdat hij er tijdens de zaak achter komt dat er te weinig bewijs is. Als een officier zoiets doet, dan siert het 'm.

Wat er ook frappant is het continue vormverzuim, waar het OM zich aan schuldig maakt. Dan volgt er vaak OVAR (ontslag van alle rechtsvervolging). Of bewijsuitsluiting, wat tot vrijspraak kan leiden.

Het OM vertikt bijvoorbeeld om gesprekken tussen advocaten en verdachten te vernietigen. Dat heb ik ook meegerekend als dit tot vrijspraak leidt.

Ceasarion | 14-04-10 | 14:03

En-el Hak | 14-04-10 | 13:42
Toen Lucia de B in de TBS kliniek was opgesloten met psychiatrische diagnoses is een lichtjestocht door het gewone volk - dat zich met haar associeert in de strijd tegen de gevestigde orde, rechters etc. Zij werd door haar veroordeling mateloos populair bij het volk op Hyves, etc.

juriste | 14-04-10 | 13:59

"Met andere woorden: het Nederlandse justitiële systeem is net zo verrot als een kies in het gebit van een reeds overleden speedjunk met anorexia."... Hier ben ik dus gestopt met lezen.
.
Zoekt teiltje ...

Brasem | 14-04-10 | 13:57

Tunnelvisie is wat Lucia in de cel heeft doen belanden. En zo zijn er nog veel meer zaken.

overigens was er volgens de statistieken iemand bij die bij iedere dode aanwezig is geweest en dat was de internist.

Lucia ik hoop dat je je leven weer op kunt pakken en dat ze er flink voor moeten betalen.... misschien leert dat ze iemand niet schuldig te verklaren voor de schuld bewezen is of je in de schoenen geschoven wordt.

dkny | 14-04-10 | 13:53

@HoogToontje | 14-04-10 | 13:37
In het boek is anders te lezen dat enkele slachtoffertjes onder verdachte omstandigheden stierven. Waarom laten zoveel kinderen in korte tijd mét Lucia in de buurt het leven? What are the odds? En waarom van ziekenhuis naar ziekenhuis? En hoe verklaar je de passage in het dagboek? Volgens haar zou de 'compulsie' verwijzen naar het leggen van Tarotkaarten. Maar hoe maak je daar 'mensen gelukkig mee' (tweede zin uit de gewraakte passage)?

En-el Hak | 14-04-10 | 13:50

@Ceasarion | 14-04-10 | 13:29
50% vind ik heel veel. Ik praat over daadwerkelijk onschuldig zijn he? En niet over gewonnen zaken. Als dat getal de doorsnede is van alle strafzaken (ervan uitgaande dat u strafpleiter bent), dan is het zeer treurig gesteld met de capaciteiten van het justitiele apparaat.

Mijn inziens zou een afwijking van 10-15% gerechtvaardigd zijn. Tel daar nog eens 10% aan niet sluitend bewijs gevallen op, dan zou justitie een resultaat van 75% in gewonnen zaken moeten hebben. Elk getal lager zou mi eigen recht rechtvaardigen omdat de overheid dan niet voldoet aan haar verplichtingen die horen bij het hebben van de geweldsmonopolie.

verkiezingsbeloftes | 14-04-10 | 13:48

Die sterfgevallen zouden in eerste instantie eigenlijk een diepgaand onderzoek naar de kwaliteit van het ziekenhuis zelf hebben moeten leiden. Ik weet niet of dit gebeurd is, en als dat wel het geval was, dan gaan er hele andere belangen tellen. Waaronder dus de banen van bestuurders (lees zakkenvullers) en chirurgen.
Ik sta vandaag de dag nergens meer van te kijken.
De directie van het ziekenhuis zou die zonderlinge Lucia wel eens geofferd kunnen hebben.

Lafayette | 14-04-10 | 13:47

Even kort. Wanneer er twijfel bestaat over een beschuldiging en die twijfel blijft na onderzoek nog steeds bestaan, of die ontstaat na nieuwe onderzoekstechnieken, dan moet vrijspraak volgen. Het voordeel van de twijfel gaat altijd boven. Het OM heeft fouten gemaakt en ik vind het heel wat dat ze dat zelf toegeven. Kunnen we nu allemaal wel een grote mond opzetten over de ondeugdelijke rechspraak in NL, maar verplaats je eens even naar andere landen. Zou aldaar in dit geval ook achteraf vrijspraak zijn gevolgd? ...... misschien in de Scandinavische landen, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Luxemburg, maar verder zou ik mijn geld er niet op durven inzetten. In zoverre vind ik het tenminste erg positief dat het in NL wel kan. Neemt niet weg dat we blijven roepen dat het onderzoek in de aanloop naar de behandeling voor de rechtbank veel en veel zorgvuldiger moet. Geen tunnelvisie van de rechercheurs het het OM. Dit geldt ook wanneer een verdachte er erg vreemd gedrag op na houdt.

pe4444 | 14-04-10 | 13:43

@juriste | 14-04-10 | 13:29
Hoe kom je erbij dat ze populair is? Lucia de B. is niet populair en de twee van Putten zijn dat evenmin; het aan de kaak stellen van incompetentie bij politie en Justitie is populair. De B. en Co zijn slechts de vehikels daartoe.

En-el Hak | 14-04-10 | 13:42

Geboren als Luc de Berk?

Obelix | 14-04-10 | 13:40

Ze zou blijven drijven denk ik.

Toine Rorije | 14-04-10 | 13:40

@ En-el Hak | 14-04-10 | 13:28

Ik begrijp heel goed dat men deze vrouw is gaan onderzoeken, ze is immers afwijkend van het gemiddelde. Maar dat maakt iemand geen moordenaar! Helaas denken een heleboel figuren nog wel zo, ook mensen binnen het justitieel apparaat, die toch beter zouden moeten weten. Het merkwaardige is echter dat er helemaal geen verdachte sterfgevallen waren, die sterfgevallen werden pas verdacht als Lucia de B. toevallig in de buurt was geweest.

Maar nogmaals de vraag: hoe kan het dat bij het actief zijn van een gewetenloze moordenaar, het aantal doden in de kliniek niet omhoog is gegaan?

HoogToontje | 14-04-10 | 13:37

Ik zou zelfs zeggen: een kies in het gebit van een reeds overleden speedjunk met anorexia is zo verrot als het Nederlandse justitiele systeem.

Merlot | 14-04-10 | 13:35

Iemand heeft eens uitgezocht hoe het de verantwoordelijken van de Schiedammer Parkmoord-fail is vergaan.
Allemaal in goeden doen en voorspoedig vooruitgepromoveerd.

Merlot | 14-04-10 | 13:33

@Aktivist | 14-04-10 | 13:20
Raar gedrag is voor jou een positief iets. Doen anderen jou soms ook als een beetje raar bestempelen?

Ik ben niet boos hoor. Ik geef alleen die mevrouw niet het voordeel van de twijfel. Haar onschuld is mijn inziens niet bewezen (zoals in Putten bijv.).

Van mij mogen ze een wetsvoorstel indienen dat bij een bekentenis de verdachte/veroordeelde geen recht heeft op een schadevergoeding. Maar verhoringen dan wel met een controlerende factor.

verkiezingsbeloftes | 14-04-10 | 13:32

De psychiatrische diagnoses voor Lucia de B. waren dan zeker ook nep-diagnoses? Of blijven de ziektebeelden die zijn vastgesteld wel bestaan? Ze heeft geluk gehad dat zij met psychiatrische diagnoses populair is bij het volk.

juriste | 14-04-10 | 13:29

@verkiezingsbeloftes
om en nabij 50%. Dat is voor mij reden genoeg om aan te nemen dat er een kans bestaat dat men onschuldig is, en dat bij twijfel met het voordeel van de twijfel moet krijgen.
Maar over het algemeen is het Openbaar Ministerie (waninstelling) dat fouten maakt. Waarheidsvinding (taak) en vossenjacht (wat ze daadwerkelijk doen).
Een aanzienlijke discrepantie tussen law in the books and law in action.

Maar nogmaals de nuance: ik vind het strafklimaat slapjes. Dat mag best omhoog. Maar dan moeten we zeker zijn dat degenen die veroordeeld worden het ook echt gedaan hebben.

Ceasarion | 14-04-10 | 13:29


@HoogToontje | 14-04-10 | 13:16
Ken je dit document? Wel, ik vertel er meteen bij dat haar levenswandel GEEN bewijs is, maar als je dit leest, begrijp je waarom politie en Justitie zo vasthoudend zijn geweest. Fuck me, prostitutie, brandstichting, psychoses, overplaatsingen, leugens over leukemie, nep-rouwadvertentie.... En dan die dagboekpassages. Vandaag toegegeven aan mijn compulsie. Ik heb er mensen gelukkiger mee gemaakt....
books.google.nl/books?id=xH_R5-6aSFAC&...

En-el Hak | 14-04-10 | 13:28

"het Nederlandse justitiële systeem is net zo verrot als een kies in het gebit van een reeds overleden speedjunk met anorexia" getverdemme, bah wat viez

Bukoswski | 14-04-10 | 13:26

Als je met een open mind de hele zaak nader onder de loep neemt kan je alleen maar op haar onschuld uitkomen. @"LJBrinkhorst | 14-04-10 | 12:57", er is geen sprake van dat ze eigenlijk schuldig is maar dat het alleen niet bewezen kan worden. Verdiep je er dan ook echt in.

Reaguurbuisje | 14-04-10 | 13:26

Ceasarion | 14-04-10 | 13:05
Amen!
En aan iedereen die weer een reden heeft om over de bestemming van zn belastingcenten te zaniken; zou jij het er bij laten zitten? Sewen de hap Lucy!

Issie_van_gisteren | 14-04-10 | 13:25

@Ceasarion | 14-04-10 | 13:15
Daar kan ik inkomen. Uit interesse: Wat is het percentage van de, in uw ogen, onschuldigen die jij hebt verdedigd?

verkiezingsbeloftes | 14-04-10 | 13:21

verkiezingsbeloftes | 14-04-10 | 13:02
Ik blaat niet mee met de schapen. Ik geef mevrouw het voordeel van de twijfel.
Bovendien ken ik de situatie in een paar ziekenhuizen. Daar valt een Lucia niet op met haar "compulsieve" gedrag. Daar zou ik m'n kind ook niet graag hebben liggen. Het feit dat men haar op haar werk "raar" vond, spreekt in mijn ogen eerder vóór haar dan tegen haar.
Overigens moet je niet boos zijn op de reaguurders hier, maar op het OM.
Zeker als je denkt dat ze toch schuldig is.
Stel dat je gelijk hebt, dan hebben zij de zaak dubbel verkloot.

Aktivist | 14-04-10 | 13:20

Wat is die directeur een enorme hufter.
En de rest die aan dit drama schuldig is, wordt netjes gepromoveerd. Geen kop die zal vallen. Er zal helemaal niets veranderen.

Lafayette | 14-04-10 | 13:18

En-el Hak | 14-04-10 | 13:02

Bijna iedereen bekent als je maar lang genoeg wordt verhoord. Mbt de Schiedammer Parkmoord: het schijnt dat er die middag een heleboel pedofielen in het park waren, zoals altijd (met reden natuurlijk: om kindertjes te kijken). Dat Cees B pedofiel was en in de buurt was, was dus helemaal niet zo opvallend als men dacht obv onderbuikgevoelens dacht (ttv van de moord was hij trouwens nog gewoon op zijn werk, een ijzersterk alibi waar nooit aandacht aan is geschonken). Overigens was de beste man inderdaad veroordeeld voor ontuchtige handelingen, maar had hij nooit grof geweld gebruikt, wat dan weer terzijde werd geschoven als onbelangrijk.

Zie je hoe het werkt? Het is cherrypicken, afgaan op dingen die 'veelbetekenend' lijken, maar het niet zijn, voorbij gaan aan alternatieve theorieën etc.

HoogToontje | 14-04-10 | 13:16

Eigenlijk is Lucia Luucky Luke. Gewoon een kerel met een pruik. Kind wast bist lellek.

JP_Nee! | 14-04-10 | 13:15

@verkiezingsbeloftes ik kan me niet vinden in de kwalificatie 'hippie. Ik ben lid van de VVD. LOL @ joopdoorverwijzing.

Als jurist moet je iets genuanceerder denken dan als normaal mens.

Ceasarion | 14-04-10 | 13:15

@EllaRouvoet | 14-04-10 | 12:24
Volgens meneer de directeur (die ze van mij op staande voet mogen ontslaan die en de schadevergoeding persoonlijk verhalen, maar dat terzijde) was ze toen nog een stuk lekkerder dan de gemiddelde collega. Lang blond haar, hoge hakken. Logisch dat die lelijke trollen haar onderuit wilden halen.

John Toroflex | 14-04-10 | 13:15

gefeliciteert lucia KATSJING kassa

loewende koe | 14-04-10 | 13:14

@ Arrabinekoeterine | 14-04-10 | 11:42
Er waren ook veel reaguurders die haar niet schuldig achtten.
Ik hoop dat ze de nederlandse staat goed te pakken neemt. Ik wens haar vele miljoenen en excuses toe, dat haar boek een absolute bestseller wordt, dat er een film van wordt gemaakt waar ze rechten op heeft en wat mij betreft in meespeelt en ze mag ook nog een avondje met me uit als zij betaald.

Canis Ferox | 14-04-10 | 13:14

En-el Hak: Dat men nu commentaar heeft op rechterlijk macht, maar dat men altijd als eerste in de rij staat om 'verdachten' te veroordelen.

Ceasarion | 14-04-10 | 13:13

@Ceasarion | 14-04-10 | 13:05
*zwaait naar hippie en lacht om "vermeende" moordenaar*

Voor politiek correcte meningen en uitlatingen graag uw browser opstarten (dat is dat ding die in uw geval waarschijnlijk die grote blauwe E op het bureaublad staat) en dan het volgende intoetsen: "www.joop.nl"

Liever 10 onschuldigen vast dan 1 onschuldige vrij.

verkiezingsbeloftes | 14-04-10 | 13:12

Lucia de Berk van harte gefeliciteerd,en hopelijk kan je nu met een hele goeie schadevergoeding daar nog jaren heerlijk van genieten want dat mag toch na zoveel jaren onterechte gevangenschap.

henk60 | 14-04-10 | 13:12

ze hadden haar beter een spuitje kunnen geven had een hoop geld bespaard. statistisch gezien dan!

deenigeechte | 14-04-10 | 13:11

Nu de achternaam van marinier Eric O. nog en dan kunnen de onschuldigen weer verder met hun leven. (Inclusief het schrijven van een boek.)

Nee dus! | 14-04-10 | 13:11

@Ceasarion | 14-04-10 | 13:05
Mijn Baphomet, wat wil je nu vertellen? Warhoofd.

En-el Hak | 14-04-10 | 13:08

HC | 14-04-10 | 12:38
LOL!

Superior Bastard | 14-04-10 | 13:08

Ach dames en heren van het OM en de rechterlijke macht, ik zeg maar zo : "een timmerman slaat ook wel eens op z'n duim!"

Ted de la Koers | 14-04-10 | 13:06

Ik denk dat de reaguurders hier zelf even pas op de plaats moeten maken! Altijd schreeuwt men moord en doodslag en (nog) niet veroordeelde verdachten worden hier altijd al publiekelijk gelynched. En dan nu roepen dat justitie grove fouten heeft gemaakt (is ook zo). Maar misschien ook een les voor de reaguurders. Niet elke verdachte die zelf bepleit schuldig te zijn heeft het ook daadwerkelijk gedaan. Liever 100 schuldigen (dus ja ook koosje H. en de vermeende moordenaar van Milly) op vrije voeten, dan 1 onschuldige achter de tralies.
Levenslang... mensen weten niet waar ze het over hebben.

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben voor strengere straffen, (zeker geen maximale straffen), maar daarnaast vind ik het ongehoord dat men zich al uitlaat over verdachten die nog veroordeeld moeten worden. In dubio pro reo, bij twijfel in het voordeel van de verdachte.

En dat is maar goed ook, want stel dat jij degene bent die verdacht wordt en alles wijst naar jou, terwijl je zelf weet dat je het niet hebt gedaan.
Het verschil tussen de raadsheren in de Hoge Raad der Nederlanden en verdachten voor de ergste misdrijven voor 't hekje is filterdun! Aldus een prominent raadsheer van de Hoge Raad: W.A.M van Schendel. En dat is een waarheid als een koe!

Ceasarion | 14-04-10 | 13:05

Hoewel ik het eens ben met de strekking van het verhaal, heeft de voormalige verdachte van de Schiedammer parkmoord vrijwel zelf een bekentenis afgelegd en daarmee het onderzoek en de rechtsgang ernstig belemmerd.
Bovendien zijn die twee gasten van die A73-moord zeker niet zuiver op de graat en rammelt hun verhaal aan alle kanten.
Verder is het een kwestie van hopen dat geen overijverige rechercheur OvJ ooit gaat besluiten dat jij het gedaan moet hebben en dat je dan maar moet zien te bewijzen dat het niet zo is.

Novius | 14-04-10 | 13:04

Gelukkig bespaart ze 6 keer winterbanden wissel...

Aart Z. | 14-04-10 | 13:03

@HoogToontje | 14-04-10 | 12:54
Ja... weet je, ik wil best in Kafkiaanse toestanden geloven, zeker in relatie tot de rijksoverheid, maar alle bekende onterechte veroordelingen hadden toch een soort van grondslag.Natuurlijk hebben politie en Justitie de boel versjteerd in de Puttense moordzaak, niettemin bekenden de vrijgesproken heren ook min of meer. En in de zaak van de Schiedammer Parkmoord legde de eerste verdachte ene valse bekentenis af én was zelf niet helemaal zuiver op de graat.

En-el Hak | 14-04-10 | 13:02

@Brouhaha | 14-04-10 | 12:34
Daar gaat het juist wel om...

@Aktivist | 14-04-10 | 12:42
Je hebt me. Ik ben wereldvreemd. Maar ik sta in elk geval niet als een schaap te juichen dat deze vrouw vrijkomt. Typisch gevalletje van wij (het volk) tegen zij (de elite). Onschuldig zijn en onschuldig zijn, zijn hier twee verschillende dingen.

Je valt niet zomaar op. Er ontstaan niet zomaar vreemde verhalen over je. Je schrijft niet zomaar verdachte zaken op in je dagboek. Mijn quote van wiki toont alleen maar aan dat er in elk geval genoeg aanleiding voor kronkels in dat hoofd bestaat. Maar goed, in NL is een dader al snel een slachtoffer. En een juridisch onterecht veroordeelde is in NL een held/martelaar. Allemaal de schuld van die corrupte elite dat schijt op het volk en alleen maar staat te flitsen. Toch?

verkiezingsbeloftes | 14-04-10 | 13:02

Het zal je verpleegkundige maar zijn met die harses dan snij je vanzelf wel je polsen door

bakkieTroost | 14-04-10 | 12:59

@En-el Hak | 14-04-10 | 12:30

Woord. Ik zou mijn eerwaarde eltern niet overlaten aan de zorg van mevrouw De B. Justitie heeft deze zaak verneukt, maar dat wil niet zeggen dat er geen zaak is geweest. Die was er wel degelijk. In de Puttense moorzaak was de onterechte verdenking tegen Viets en Dubois veel minder logisch. Ik ben benieuwd of Lucia de B. in de bajes van haar compulsieve gedrag is afgekomen...

LJBrinkhorst | 14-04-10 | 12:57

@ rutger88 | 14-04-10 | 12:35
Top die rechtstaat van ons!

gozahtje | 14-04-10 | 12:54

Maar 'het systeem heeft gewerkt' beweert de persrechter

nance | 14-04-10 | 12:54

@ En-el Hak | 14-04-10 | 12:50

Het waren helemaal geen verdachte sterfgevallen, dat is nu net de grap.

HoogToontje | 14-04-10 | 12:54

Marcus Porcius Cato | 14-04-10 | 12:39
Aan uw vingers kleeft statistisch gezien waarschijnlijk ook bloed.
Ik stel voor: 5 jaar + TBS.

Ad337 | 14-04-10 | 12:53

HC | 14-04-10 | 12:38

Maar ze worden in ieder geval op deze wijze niet weggejorist...

eerstneukendanpraten | 14-04-10 | 12:52

Wat gebeurt er met de verantwoordelijken? Zag alweer veel vrouwelijke rechters - Lucia is zeker op vrouwelijke intuitie veroordeeld).

Hamertje Tik | 14-04-10 | 12:51

Pff, heet en niet.

En-el Hak | 14-04-10 | 12:50

@HoogToontje | 14-04-10 | 12:45
Ja, je hete niets voor niets Lijkenburg. Maar serieus, waarom was Lucia 'in de buurt' bij alle verdachte sterfgevallen? Toeval?

En-el Hak | 14-04-10 | 12:50

Ik zou haar niet doen

On ding | 14-04-10 | 12:45

@ En-el Hak | 14-04-10 | 12:30

Toch raar dan dat in de tijd dat Lucia de B. in dat ziekenhuis werkte, er minder doden zijn gevallen dan in de periode daarvoor. Blijkbaar zat er toen een nog grotere seriemoordenaar! Ik verwacht een diepgravend onderzoek.

HoogToontje | 14-04-10 | 12:45

En toch ...

Koos Knak | 14-04-10 | 12:45

Ik wil haar in elk geval niet aan het bed van mijn kind hebben!
verkiezingsbeloftes | 14-04-10 | 12:19

Omdat ze als jong meisje de hoer heeft gespeeld en een diploma heeft vervalst?
Man, als je eens wist wat al die nette doktoren en verpleegkundigen in jouw plaatselijke ziekenhuis allemaal uitspoken of uitgespookt hebben.
Daar is een Lucia de Berk klein bier tegen, jij wereldvreemde...

Aktivist | 14-04-10 | 12:42

@artbrut | 14-04-10 | 12:31
I could not agree more.... Wij, mensen die het geld verdienen in dit land, maar betalen voor die incompetente, corrupte bende die overheid heet. En als je de pech hebt om toevallig op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats te zijn (zoals bijvoorbeeld Ernst Louwes) draai je de bak in.

Brouhaha | 14-04-10 | 12:40

@ Ad337 | 14-04-10 | 12:24
Mevr. heeft iets teveel dubieuze lijken om zich heen verzameld wat mij betreft. Het spijt me. Ik geloof het allemaal niet.

Marcus Porcius Cato | 14-04-10 | 12:39

-weggejorist-

HC | 14-04-10 | 12:38

@ rutger88 | 14-04-10 | 12:35

oeh benieuwd of dat linkje lang blijf staan..

krem | 14-04-10 | 12:37

dat was al bekend, vanavond zal ze wel bij Pauw zitten, die had een vrouwelijke mysterie-guest.
of zou Johan Derksen het hem doorgebrieft hebben ?

merDe123 | 14-04-10 | 12:36

-weggejorist-

rutger88 | 14-04-10 | 12:35

@verkiezingsbeloftes | 14-04-10 | 12:19
Het maakt geen reedt uit of ze schuldig is of niet; het gaat niet aan om een bewijs te fingeren alleen maar omdat justitie er van overtuigd is dat ze schuldig is, maar het niet echt kan bewijzen! Zou een mooie boel worden...

Brouhaha | 14-04-10 | 12:34

een zeer ruime schadevergoeding voor haar en de betrokkenen dienen daarvoor persoonlijk aanspakelijk gesteld te worden.. als we ze niet laten bloeden blijven dit soort dingen gebeuren

krem | 14-04-10 | 12:34

Ik weet zeker dat de OvJ een atheïst was. Zo zie je maar weer, die atheïsten veroorzaken een hoop leed.

Ds. Dick Primera | 14-04-10 | 12:34

Voor alle regelmatige "doodstraf!!!" roepers hier op GS: lees en huiver.

Gnothe_Seauton | 14-04-10 | 12:34

En nu graag een héééle dikke vette schadeclaim tegen de staat der Nederlanden, stel prutsers! Graag per direct ook een boete opleggen aan de betreffende juristen voor dwaling der rechtsgang, minimaal 25% van hun jaarinkomen, dan leren ze 't wel af.

MrFancyPants | 14-04-10 | 12:33

@laagvliegert | 14-04-10 | 12:27
Sorry, maar ik vind dat je niet spoort. Beetje een misdaad, hoe klein ook, bekennen om je kansloze dingetje huisarrest te besparen. 'k Kan me voorstellen dat men onschuldig bekent als er mensenlevens mee zijn gemoeid. Anders niet.

En-el Hak | 14-04-10 | 12:33

Er is nog veel meer mis in Nederland. Corrupte rechters en samenspannende rechtbanken, zie www.youtube.com/watch?v=JPJy28GU6UQ

Rechter Westenberg die op kosten van de staat procedeert, terwijl van tevoren vaststond dat hij heeft gelogen in deze zaak..

rutger88 | 14-04-10 | 12:32

Schadeclaim modus: EN de belastingbetaler kan weer opdraaien voor de fouten van het OM al is het haar van harte gegund!

michael8161 | 14-04-10 | 12:32

De overheid is per definitie immoreel. Dus dit soort gebeurtenissen verbazen me niets. Ik bid tot god, waar ik niet in geloof, dat mij dit nooit zal overkomen. Ik vind het al erg zat dat ik onder dwang m'n eigen verdiende geld en m'n privacy moet afstaan aan dat ambtenarengespuis.

artbrut | 14-04-10 | 12:31

Voor iedereen die maar over haar uiterlijk zeurt, kijk eens hoe je er zelf uitziet als je zo lang in de bak hebt gezeten!!

michael8161 | 14-04-10 | 12:31

Gefeliciteert mevrouw! Ik gun het van harte!

Frederik Vijf | 14-04-10 | 12:30

@HoogToontje | 14-04-10 | 11:53
In dat dagboek schrijft De B. telkenmale na de dag waarop een patiënt het leven laat, dat ze zich heeft overgegeven aan haar 'compulsie'. Dit is onterecht als bewijs gebruikt. Opvallend is het echter wel.

Verder is, zoals @lkbrinkheurst terecht stelt, alleen het gebrek aan bewijs zeker; De B. kan alsnog de Engel des Doods zijn.

En-el Hak | 14-04-10 | 12:30

Hoeveel belastingdoekoes gaat ze hier voor vangen? Gaan we dit inhouden van de salarissen van de schuldigen van deze gerechtelijke dwaling?

gozahtje | 14-04-10 | 12:29

Tja, en wie draait er weer op voor de schadevergoedingen die als gevolg van het falen van dat stelletje incomptente minkukels (recherche, rechterlijke macht, OM) ongetwijfeld (en overigens terecht) moeten worden betaald? Juist, Jan-Lul de Belastingbetaler.

Brouhaha | 14-04-10 | 12:29

Hoeveel boetegeld kun je betalen met 1 dag zitten? En dat dan X 9 jaar? Wasdat zo'n 200 euro per dag? Zelfs voor zo'n bedrag zou ik niet met haar willen ruilen! Go for it!!

michael8161 | 14-04-10 | 12:28

Jaren en jaren geleden heeft laagvliegert een keer een feestje gehad waar zijn vriendinnetje ook stiekem heen was gegaan. Vriendinnetje mocht van pa en moe niet met laagvliegert omgaan. Op de dag van het feestje was de brommert van laagvliegert in beslag genomen. Diezelfde nacht werd een steen door de ramen gegooid van het politiebureau. Volgens de pliesie moest laagvliegert dus wel de dadert zijn. Tijdens verhoor maakte de pliesie duidelijk dat ze bij iedereen langs zouden gaan. Op mijn vraag of ze ook bij de ouders van mijn vriendinnetje langs zouden gaan antwoorden ze ja, waarop laagvliegert direct gezegd heeft dat hij dan de steen wel door het raam heeft gesmeten. Pliesie direct tevreden, laagvliegert later veroordeeld tot 500 gulden schadevergoeding. Vriendinnetje 6 weken huisarrest en een paar klappen bespaard, hoop ik dan maar. Waar ik maar mee wil zeggen: iets bekennen wat je niet gedaan hebt zit in een klein hoekje en is zo gebeurd. Na afloop ben ik zelf maar eens op "onderzoek" gegaan wie het wel gedaan had .... en raad eens .... zo gevonden.

laagvliegert | 14-04-10 | 12:27

den ouden rucker | 14-04-10 | 12:24
Kijk maar uit met Lucia weer op vrije voeten.

Superior Bastard | 14-04-10 | 12:26

-weggejorist-

3 hoog in Mexico | 14-04-10 | 12:25

FF kijken of Den Oude Ruckert nog steeds zijn zwitsal babyhoofd nog heeft.

den ouden rucker | 14-04-10 | 12:24

Marcus Porcius Cato | 14-04-10 | 11:32
Ah, u is deskundig? Omdat u de foto gezien heeft? Of een stukje media gevolgd?
U ook meteen maar opsluiten? Strak plan...

Ad337 | 14-04-10 | 12:24

wat een lelijk zwein

EllaRouvoet | 14-04-10 | 12:24

Met andere woorden: het Nederlandse justitiële systeem is net zo verrot als een kies in het gebit van een reeds overleden speedjunk met anorexia. Hahahaha mooi gezegt!!!!!! :-D

stoneytony | 14-04-10 | 12:23

Lekkere wijven.nl

winterpeen | 14-04-10 | 12:22

godsammekrake | 14-04-10 | 11:21
Ik wil jouw uiterlijk wel eens zien nadat je hetzelfde meemaakt.

Ad337 | 14-04-10 | 12:21

@azijnseikerT | 14-04-10 | 11:51
Dank u, uw waardering stel ik op prijs

@Sliptong | 14-04-10 | 12:16
In principe moet elke Amsterdommer gewoon z'n muil houden.

En-el Hak | 14-04-10 | 12:21

godsammekrake | 14-04-10 | 11:21
........

Phobophrysk | 14-04-10 | 12:21

F5-en | 14-04-10 | 12:17
Ik geloof dat jij jezelf toch echt wereldvreemd mag noemen.
Lange tijd verstoken geweest van nieuws natuurlijk?

Ad337 | 14-04-10 | 12:20

Of ze écht schuldig of onschuldig is, weet alleen zijzelf. Inmiddels is de bewijslast zo vaak vernield dat vrijspraak de enige juiste optie is. Overigens is de blijdschap onder de reaguurders opvallend opvallend.

Superior Bastard | 14-04-10 | 12:19

Ja, dit is een dramatisch verhaal. Mevrouw is dan wel vrij maar voor haar leven geestelijk verminkt; èn gestigmatiseerd. Want er zullen altijd gekken blijven die vinden dat ze wel schuldig is. Sterkte mevrouw De Berk.

grote haas | 14-04-10 | 12:19

@Blikster | 14-04-10 | 11:57
Die statistieken waren een noodgreep om bewijs te verkrijgen omdat er geen hard bewijs was.. Dat ze uiteindelijk gevormd zijn naar passend bewijs zorgt voor de verkrachting. Ik geloof niet dat ze onschuldig is, ik geloof eerder dat ze het bewijs niet konden rondkrijgen.

"De Berk groeide op in Den Haag in een gezin met twee broers en een zus. Het gezin emigreerde toen ze twaalf was naar Winnipeg in Canada, in een poging van de ouders om het huwelijk te redden. Volgens de gezinsleden liep dit uit op een ramp. Beide ouders dronken veel en maakten veel ruzie, daarin bracht de emigratie naar Canada geen verandering. Na vier jaar vluchtte de moeder met haar kinderen naar Vancouver. Van de Canadese sociale dienst kregen ze een huis. Ze leefden op voedselbonnen. De Berk werd beschreven als mooi, ze was een promqueen op de highschool geweest. In de buurt kreeg ze een vriendje, Gary, die zich ontpopte als loverboy en De Berk in de prostitutie dwong. Toen De Berk achttien was, besloot haar moeder terug te keren naar Den Haag. Ze haalde haar dochter persoonlijk bij Gary vandaan.

De Berk trouwde jong, het huwelijk duurde twintig jaar en ze kregen een dochter. Voordat ze naar de verpleegkundige-opleiding ging, paste ze veel op kinderen, ook op die van haar zus, met wie de relatie niet goed was. Om naar de opleiding voor verpleegkundigen te kunnen, vervalste ze haar highschooldiploma uit Canada."

Ik wil haar in elk geval niet aan het bed van mijn kind hebben!

verkiezingsbeloftes | 14-04-10 | 12:19

Onschuldig??? Ja ja.. ze is alleen vrijgesproken... in haar onschuld geloof ik echt niet. Waar rook is, is vuur zeg ik altijd maar...

Is ze trouwens alweer aangenomen in een of ander kinderziekenhuis? Zo ja zou ik graag willen weten welke.. ga ik daar niet heen met mn kids...

F5-en | 14-04-10 | 12:17

In de reaguurderspanelen wordt stukken minder bewijs al middeleeuwse martelpraktijken voorgesteld. Makkelijk die wijzende vinger naar de ander ipv eens naar onszelf kijken hoe snel we een medemens zonder overtuigend bewijs al schuldig achten.

spooky | 14-04-10 | 12:16

@En-el Hak | 14-04-10 | 12:13
En zin in de 24e? Moeten de 020'ers nog hun muil houden? Tegenreactionair genoeg?

Sliptong | 14-04-10 | 12:16

@John_Galt | 14-04-10 | 11:43
Je moet niet denken in deze, je moet zeker weten. Een bekentenis bij de politie gadaan, geldt voor de rechter als spijkerhard bewijs. Kun je de bekentenis intrekken, maar dat heeft geen zin meer.

En-el Hak | 14-04-10 | 12:15

Ooit eens een dubbele storting op mn rekening ontvangen,gebeld, foutje gemeld.
Kreeg als antwoord dat het bedrijf (zilveren kruis /achmea) zulke fouten niet maakt.
Alsnog vriendelijk dank, het etentje op hun kosten smaakte heerlijk.

hero_of_heaven | 14-04-10 | 12:15

Het is allemaal K.U.DT, dat hele ambtenaren systeem. Hoe vaak heb je wel niet meegemaakt dat je 100% in je gelijk staat bij bijv. een gemeentelijke instantie en toch ongelijk krijgt. Het persoonlijk gewin voor die ambtenaartjes is veel belangrijk dan het jouwe….

Drs. D. | 14-04-10 | 12:15

@Boeuf Bourguignon | 14-04-10 | 11:50
Het was ook de bedoeling dat u tegen mijn voorspelling zou ingaan; ik wens namelijk een tegenreactie, dat blijft hier al te vaak uit.
Ervaring met dat stel clowns is niet noodzakelijk om te weten dat bewijs en/of bekentenis nodig is om een straf te kunnen ontvangen. Gewoon even nadenken. Overigens dienen criminelen, ook vandalen, gewoon te worden gestraft, begrijp me niet verkeerd. Politie en Justitie dienen echter niet onder druk van publiek, en dus politiek, een veroordeling te forceren.

En-el Hak | 14-04-10 | 12:13

Ik vind het een lastig dilemma. Het OM komt op de proppen met enkele deskundigen die beweren aan te kunnen tonen dat 1 a 2 sterfgevallen de schuld van LdB zijn en andere deskundigen die via kansberekening beweren dat de overige sterfgevallen dan geen toeval kunnen zijn. Vervolgens zijn de rechters overtuigd want deskundigen vertegenwoordigen de wetenschap en de wetenschap is de waarheid. Zo wordt je tot 3x toe (geloof ik) veroordeeld. Als na 6 jaar de deskundigen toch niet zo deskundig bleken, dan heb je als justitie een probleem. Dat is nu reeds meermaals gebleken.
Maar wie is er dan schuldig aan de onterechte veroordeling? De rechters die de deskundigen geloofden? Het OM dat de deskundigen inschakelde? De advocaten die niet andere deskundigen konden vinden om de beweringen voldoende te weerleggen? Of de deskundigen, die met de huidige stand van de techniek, toch niet zo deskundig bleken? Of is het een zeer triest gevolg van ons vertrouwen in de wetenschap dat kennelijk niet de absolute waarheid verkondigt maar slechts de huidige waarheid? Zeg het maar, maar kom dan ook met een oplossing.

Bassie Breedtbek | 14-04-10 | 12:11

Je Verzint Het Niet | 14-04-10 | 12:08
Al die dwalingen, klopt.

Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 12:11

Nederland moet zich kapotschamen.

De_Sfinx | 14-04-10 | 12:10

Mooi dat die ketenbewijs poging (we hebben niets, dus gokken maar wat) uiteindelijk van tafel is geveegd. Geen som geld is genoeg lijkt me.

obscuur_libel | 14-04-10 | 12:09

@Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:23
en heeft ons onnodig al flink wat geld gekost !!!

Je Verzint Het Niet | 14-04-10 | 12:08

Laat nu maar eens wat koppen rollen!

Snorry! | 14-04-10 | 12:05

Ze is zo lelijk dat ze wel veroordeeld moest worden.... maar serieus, geef dat mens 10 miljoen schadevergoeding te betalen door degenen die deze reeks blunders op hun geweten hebben.

jan-lul-de-behanger | 14-04-10 | 12:05

verraad van links | 14-04-10 | 11:50
Als het zo ver is hoor je het.
;)

Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 12:03

Zes en een half jaar zitten met de wetenschap dat er geen einde aan gaat komen. Levenslang, onschuldig. Geen Koos H. maar gewoon onschuldig. Laat die 15 miljoen die hij wil maar naar Lucia gaan. Ze heeft er meer dan wie ook recht op...

Jesusisahoax | 14-04-10 | 12:00

Mr aarsch | 14-04-10 | 11:24
Wat nou "onterecht". ONTERECHT zul je bedoelen. Ik hoop dat 20 miljoen krijgt. En dat ze speciaal daarvoor een extra Mr aarsch belastingschijf in het leven roepen. Iets van 80% over alles wat boven het minimumloon uitkomt. Eikel!

1sokkie | 14-04-10 | 12:00

@godsammekrake | 14-04-10 | 11:21
.
Vind je het gek na 9 jaar stelselmatig door het OM in de bruine roepert genomen te zijn... ga je er vanzelf niet uit zien.... ik zeg geef die mevrouw eens een dikke schadevergoeding...

Allardus | 14-04-10 | 11:58

Gefeliciteerd.

HJDB | 14-04-10 | 11:58

@Verkiezingsbeloftes, 2 dingen opmerkingen daarover:

Eerste en een belangrijk punt: deskundigen hebben de berekening van die statistieken finaal de grond ingeboord. Het zou schandalig zijn hoe er bij die berekening met getallen gegoocheld zou zijn. Vele statistieken deskundigen hebben zelf een berekening gedaan en daar kwam uit dat het statistisch best mogelijk kon zijn.

Tweede opmerking: ik vind het nogal wat om iemand op basis van statistieken te veroordelen. Nu is dat hier gebeurd omdat er bewijs zou zijn dat Lucia 1 van haar patiënten zou hebben vermoord. Statistisch gezien was het allemaal dus heel toevallig als ze de andere omgekomen patiënten dus niet vermoord had volgens de eerste uitspraak. Ik vind dat nogal een dubieuze conclusie.

Kijk eens wat er tegenwoordig gewoon vrijgesproken wordt terwijl bewijzen zich toch echt opstapelen tegen iemand. En dan heb je hier een persoon die wordt opgesloten omdat een paar bewijzen nogal toevallig samenlopen. Nu bleek dat het bewijs dat ze een patiënt vermoord zou hebben ook nog geheel ongegrond en dus kan je direct niet meer zeggen dat ze statistisch gezien ook in staat was de andere patiënten te vermoorden. Dat is gewoon geen zuivere koffie

Blikster | 14-04-10 | 11:57

@ zeroise | 14-04-10 | 11:50
daar sluit ik me bij aan. vanwege extreme herhaling ontstaat de indruk, dat-ie latent spijt heeft van z'n emigratie en dat zo hard mogelijk probeert 'weg te schreeuwen'.

baba4oog | 14-04-10 | 11:57

Haar aangever bij de politie (Paultje Smits) heeft geen spijt dus... laat hem die schadevergoeding betalen. Justitie wordt al jaren in veel zaken gegijzeld door de eigen SG die van veel hoge Jannen heel veel vieze dingen weet. Zaak Vaatstra, Deventer Moordzaak, Baybasin, mensen kunnen het niet geloven maar de beerput is veel dieper dan een fatsoenlijk persoon in dit land kan bevatten.

hagelkruis | 14-04-10 | 11:57

kapotte_stofzuiger | 14-04-10 | 11:54
Ach ja, als je maar ongeveer één boete per jaar ontvangt, kun je je tijd ook ergens anders in steken... *tong uitsteekt naar kapotte_stofzuiger*

Kaas 82+ | 14-04-10 | 11:57

Ik heb haar meegemaakt toen ze de verpleegster van mijn oudste dochter was (nu 9 jaar, toen 6 maanden oud). Ik vond haar toen een fantastische verpleegster, was altijd blij als zij dienst had, dan konden we met een gerust hart naar huis. Ik vond het onbegrijpelijk dat ze een seriemoordenares bleek te zijn. En dat lijkt ze nu dan ook weer niet te zijn, wat dan wel weer met m'n gevoel klopt. For what it's worth.

yoast1970 | 14-04-10 | 11:56

Gelukkig heeft een handjevol mensen nog energie gestoken in deze mevrouw: levenslang krijgen en dan na zes en een half jaar onschuldig vast te hebben gezeten bij P&W aan tafel schuiven om daarover te vertellen: houd het dan nooit op voor Lucia?

Biep | 14-04-10 | 11:56

Het OM is onderdeel van de rechterlijke macht.

John_Galt | 14-04-10 | 11:55

En dan zijn er nog mensen die geen bezwaar aantekenen tegen snelheidsbekeuringen... "je bent schuldig, dus moet je als echte man die schuld betalen"

kapotte_stofzuiger | 14-04-10 | 11:54

vander F | 14-04-10 | 11:50

Volgens mij gaat de zaak er over dat zij toevalligerwijs altijd op of nabij de plaats delict was als er ernstig zieke kinderen of ouderen onverwacht snel overleden. Het lijkt me logisch dat je dan denkt aan een Shipmannetje.

LJBrinkhorst | 14-04-10 | 11:54

@ Kaas 82+ | 14-04-10 | 11:48
Ook goed.
:)

verraad van links | 14-04-10 | 11:54

Marcus Porcius Cato | 14-04-10 | 11:51
Het probleem is dat ik ook besef dat de menselijke geest een kei is in het leggen van verbanden - ook als die er niet zijn. Ik vertrouw mijn eigen 'gut-feeling' dus ook al niet, dus ik volg hier braaf het OM.
Het staat jou natuurlijk vrij om aan het OM te twijfelen.

Kaas 82+ | 14-04-10 | 11:53

Indien we maar allemaal in dezelfde dwaling geloven, lijkt het toch alsof we de waarheid gevonden hebben.

Bluestrain | 14-04-10 | 11:53

@ En-el Hak | 14-04-10 | 11:48

Nee, er is nooit een bekentenis geweest. Het OM heeft haar dagboek wel als 'bekentenis' gelezen, maar dat is niet hetzelfde.

HoogToontje | 14-04-10 | 11:53

Justitie in NL speelt samen met de bestuurders. Gelukkig zijn er nog uitzndringen op deze regel.
Ik zou een veel gelukkiger mens zijn en minder rancune voelen er zouden veel minder boze mensen zijn in NL, er zouden minder reaguurders zijn bij GS als ik zou kunnen schrijven:
Justitie in NL is onafhankelijk van de bestuurders, jammer dat er nog steeds uitzonderingen zijn op deze regel.

ecologiste | 14-04-10 | 11:53

"Mevrouw is dus géén seriemoordenaar en heeft jarenlang onschuldig vastgezeten". Effe voor de duidelijkheid: moord kon niet worden bewezen en dus is ze daarvoor ten onrechte veroordeeld. Maar de conclusie dat mevrouw geen seriemoordenaar is... enfin, die laat ik voor jullie verantwoordelijkheid. Eens dus met LJBrinkhorst 11.44

Jaap Knasterhuis | 14-04-10 | 11:52

@En-el Hak | 14-04-10 | 11:46

Oh maar dan ben jij zo fantastisch en geweldig dat je welhaast jezelf met iedereen moet vergelijken.

azijnseikerT | 14-04-10 | 11:51

@ Kaas 82+ | 14-04-10 | 11:39
Laten we haar daarom maar behandelen als iemand die alleen maar onschuldig is omdat het bewijs niet rondgekregen kon worden... Ik zelf ben heilig overtuigd van haar schuld. Ik geloof niet zo in al dat toeval.

Marcus Porcius Cato | 14-04-10 | 11:51

@LJBrinkhorst | 14-04-10 | 11:44 ,
ik wel,
vanaf het begin ging deze zaak helemaal nergens over.

vander F | 14-04-10 | 11:50

James Lastig | 14-04-10 | 11:23

U begint aardig strontvervelend te worden met uw uitspraken. Als u voor zichzelf zo overtuigd bent van uw 'gouden zet' om hier de pleiterik te maken, zie ik hierin geen noodzaak dit hier tot vervelens toe te herhalen. Sta voor uw daden, maar laat iedereen z'n eigen keus, we zijn daar allen oud en wijs genoeg voor. Dank.

zeroise | 14-04-10 | 11:50

enige wat help tegen deze grove incompetentie is het verveelvoudigen van mogelijk toegekende smartegelden: nu hebben ze te weinig te verliezen.

De Nederlandse rechtstaat begint zo langzamerhand een absurde klucht te worden.

Homer J. Simpson | 14-04-10 | 11:50

@ Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:47
Ach, er zijn er ergere dingen in het leven.
Gewoon een keer 'cold turkey' stoppen als je er klaar voor bent.
Und schnell!

verraad van links | 14-04-10 | 11:50

Waar gewerkt worden vallen spaanders.. en dan zul je ook nog Berk heten...

newedav | 14-04-10 | 11:50

De klusjesman heeft het gedaan

Robert van Effen | 14-04-10 | 11:50

En-el Hak | 14-04-10 | 11:46
Het kan heel goed zijn dat u niet instortte, misschien bent u taaier dan een ander, misschien dat men net iets harder van leer trekt als iemand van moord wordt verdacht. Veel mensen, helemaal zij die nooit wat met justitie te maken hebben gehad, zijn niet uit dat hout gesneden of hebben niet de wetenschap dat je je mond moet houden tot de advocaat er is.
Ik vrees dat ik uw voorspelling heb gelogenstraft.

Boeuf Bourguignon | 14-04-10 | 11:50

titel van het te verschijnen boek : "de berk erin" ?

baba4oog | 14-04-10 | 11:49

@ Hellsmurfje (11:34)
oa.ja,plus het feit dat zij never nooit meer ergens aan de bak komt.En zo is haar hele leven is naar de kl*ten...

snoes | 14-04-10 | 11:49

Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:46
Die van mij heeft geen nieuwe batterij nodig - vanmorgen nog gechecked.

Kaas 82+ | 14-04-10 | 11:49

verraad van links | 14-04-10 | 11:43
Noscapine (in dragee of stroop) is eerste keus, dat scheelt Teun weer wat hallucinaties.

Kaas 82+ | 14-04-10 | 11:48

@HoogToontje | 14-04-10 | 11:41
Volgens mij heeft ze in eerste instantie bekend.

En-el Hak | 14-04-10 | 11:48

verraad van links | 14-04-10 | 11:46
Als ik "ja" zou zeggen lieg ik.
Hou het maar op minderen.
Slappe lul die ik ben.

Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:47

Arrabinekoeterine | 14-04-10 | 11:42
Da's raar: onder een link van het oude artikel van GeenStijl uit 2007 staat nu het artikel van vandaag van het AD, over de vrijspraak en niet meer wat er destijds onder heeft gestaan.

Biep | 14-04-10 | 11:47

@John_Galt | 14-04-10 | 11:43
Kun je mij even vertellen om welk land dat gaat? De rechters vallen nmw niet onder de minister van Justitie.

verkiezingsbeloftes | 14-04-10 | 11:47

@ Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:46
Ja, maar je moet er wel even een nieuwe batterij in doen.

verraad van links | 14-04-10 | 11:47

@Boeuf Bourguignon | 14-04-10 | 11:40
Aha, een bijdehand. Ik voorspel nu reeds dat jij niet meer op me reageert. Maar goed, ik HEB meerder dagen in de politiecel doorgebracht. Jaren geleden, in mijn wilde tijd, zullen we maar zeggen. Een aantal malen opgepakt wegens een weinig vandalisme met te veel drank in de mik, zo gaan die dingen.
Nu ja, dan wordt men om de twee uur wakker gemaakt en verhoord. Slopend,maar uiteindelijk houd je altijd in het achterhoofd dat het pure bluf is. Die MAVO-klanten hebben niets, maar dan ook niets aan bewijs. Heb ik ze ook meteen gezegd. Stelletje lutsers. Na een dag stond ik weet buiten. En in mijn geval was ik nog de dader ook.

En-el Hak | 14-04-10 | 11:46

Heeft iemand een weegschaal ?

Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:46

Wat erg voor de rechters. Hopelijk zijn ze er snel weer bovenop.

fart majeur | 14-04-10 | 11:46

@ Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:45
Even geheel OT, maar nog steeds van de rokertjes af(gebleven)?

verraad van links | 14-04-10 | 11:46

LJBrinkhorst | 14-04-10 | 11:44
Als ze haar in het water gooit, drijft ze.

Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:46

Toppie voor de zus en twee broers Derksen. Wie spot de namen het eerst van die deskundigen en OvJ's?

Twee Jeetjes | 14-04-10 | 11:45

@ LJBrinkhorst | 14-04-10 | 11:44
Klopt.
Waar Lucia is, is dood.

verraad van links | 14-04-10 | 11:45

Jahaaaa, maar waarom beken je?! Kan iemand nu even die vraag beantwoorden, volgaarne.
En-el Hak | 14-04-10 | 11:41

Omdat de verhoortechnieken smerig zijn.

ChiChiLaRue | 14-04-10 | 11:45

verraad van links | 14-04-10 | 11:43
*bedankt knikt en het aanpakt*

Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:45

Het meest recente geval van heksenjacht in NL. Een vrouw die als 'vreemd' wordt ervaren door haar medemensen, is een soort van in de buurt als zieke mensen overlijden. Die is dus schuldig en moet bij gebrek aan brandstapel, maar achter de tralies.

Met dank aan politie en justitie, die recentelijk nog tegen een schuwe hoofdredacteur zaten te schreeuwen dattie aangifte MOEST doen. Mensen met een beetje gezond verstand blijven zo ver mogelijk buiten beeld van het justitieel apparaat van 0031.

Achterdocht | 14-04-10 | 11:45

Uhm, Lucia de B. onschuldig? Ja, voor de wet wel ja. Het bewijs van het OM deugde niet. Dus is het terecht dat ze nu vrijgesproken is. Maar wie durft er werkelijk zijn handen voor haar in het vuur te steken? Ik niet.

LJBrinkhorst | 14-04-10 | 11:44

Zij was statisch gezien onmogelijk vaak betrokken bij de dood van patienten.
verkiezingsbeloftes | 14-04-10 | 11:27

Juist niet dus.

jullie ook hier? | 14-04-10 | 11:44

@ Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:42
*Darolan toeschuift*

verraad van links | 14-04-10 | 11:43

@En-el Hak | 14-04-10 | 11:41
Als je uitgeput en murw gebeukt bent en je weet dat je onschuldig bent, denk je dat zo'n bekentenis geen kwaad kan omdat je later toch wel kunt bewijzen dat je onschuldig bent. In een echt land gaat dat ook zo, maar niet in een land waar de rechters en het om/politie dezelfde baas hebben.

John_Galt | 14-04-10 | 11:43

NL is een land dat beheerd wordt door een overheid waar heel wat schijnheilige topambtenaren en managers veel realistische hardwerkende en daadwerkelijk opbouwende onderdanen kapot maken omdat deze topambtenaren en managers andere belangen en/of geheime agenda's hebben waarmee ze juist de mensen die willen bijdragen aan een betere toekomst kapot maken. Ik wist eigenlijk van meet af aan dat zij onschuldig was maar ze moest en zou hangen. De personen die daar achter zitten worden nooit gestraft zoals Lucia maar krijgen ergens anders een dik betaald baantje.
Dit conservatieve reactionaire land is ongeloflijk slecht voor zijn goede mensen die onbevangen proberen oplossingen te zoeken in deze snel veranderende wereld. Het wordt geregeerd door het grootste gajus dat er bestaat. Ik heb toch zo genoeg van die kleaudtzakken die met onze werled liggen te klooien en daar ONGESTRAFT mee wegkomen.
In een tijd waarin we heel erg moeten bezuinigen is een klokkenluider als Ad Bos toch zeer welkom zou je denken? Nee hoor de topambtenaren en managers hebben hem het leven zuur gemaakt en de bevolking mag de 25 miljard fraude ophoesten, een bedrag dat zo ongeveer gelijk is als ene Wouter Bs aan de banken heeft gegeven en die daar wel mee wegkomt (zelfs 5 jaar wachtgeld krijgt). Zo is het hier gesteld in NL. Wat zou ik toch graag dat die gewetenloze topambtenaren en managers eens in de schoenen van een Bos of Lucia de B. konden staan, gewoon een jaar of 5 om te leren wat nederighed is en wat je met zulke beslissingen aan doet goedverdoemme. Misschien dat het dan wat beter zal gaan met dit land.

ecologiste | 14-04-10 | 11:43

@gadsmmekrake:
Niet persoonlijk bedoeld hoor, maar ik ben benieuwd hoe jij eruit ziet als je een beroerte hebt gehad. (nogmaals, dit betekent NIET dat ik jou dat toewens, ik heb namelijk geen zin in een ban).

Koerva! | 14-04-10 | 11:43

Ik hoop dat ze er knoeppertje rijk van wordt!

gozahtje | 14-04-10 | 11:43

verraad van links | 14-04-10 | 11:42
*hoestbui heeft*

Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:42

Falende deskundigen inderdaad. Kijk maar naar Ruud Bullens! Geniepigste "deskundige" ever! Bij de schiedammer parkmoord konden we een glimp van zijn verachtelijke gezicht zien, helaas vergeten sommigen gauw.

home.tiscali.nl/csnel/jz/bullens.html

Filosoof-King in spe | 14-04-10 | 11:42

Is Lucia wel onschuldig? Het is toch gewoon een kwestie van niet afdoende kunnen bewijzen dat ze schuldig is?

brienenoord | 14-04-10 | 11:42

Wat ik dus zeggen wil: het zou GS goed staan als het excuus maakte. Een voorbeeld voor de rest van de witte boorden.

Arrabinekoeterine | 14-04-10 | 11:42

@ En-el Hak | 14-04-10 | 11:33

Lucia de B. heeft niet bekend.

HoogToontje | 14-04-10 | 11:41

Overigens was de man in Schiedam wel een pedofiel en was hij daar niet om zijn hond uit te laten. Maar hij was niet de moordenaar.

pollodepiemel | 14-04-10 | 11:41

Jahaaaa, maar waarom beken je?! Kan iemand nu even die vraag beantwoorden, volgaarne.

En-el Hak | 14-04-10 | 11:41

De halfopen inrichting die Nederland heet....

vraagstaart | 14-04-10 | 11:40

@En-el Hak | 14-04-10 | 11:33
Weet u wat, ga eens een weekendje in een cel doorbrengen, wordt eens non-stop verbaal mishandeld gedurende dat weekend door een stel gorilla's. Vervolgens worden er woorden in uw mond gelegd als u er compleet doorheen zit (aangezien u geen oog dicht hebt gedaan), wordt u vermeld dat u uw advocaat niet mag bellen of anderszins geïntimideerd door rechercheurs die verdomd goed weten dat wat ze doen niet door de beugel kan. Benieuwd of u er wel tegen kan. Ik heb mensen onder mindere druk al meer bizarre dingen zien doen.

Boeuf Bourguignon | 14-04-10 | 11:40

Als er iemand schadevergoeding verdient is zij het wel.

Echt vreselijk om jaren ONSCHULDIG vast te zitten.

Geitenbeuker | 14-04-10 | 11:39

Marcus Porcius Cato | 14-04-10 | 11:32
Tja, ik ben ook niet echt overtuigd dat dit nu echt de waarheid is. Maar ik ga proberen haar als 'onschuldig' te zien, omdat eenieder onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. (nouja, zo zo de rechtspraak moeten werken, hier ter lande)

Kaas 82+ | 14-04-10 | 11:39

2 linker handen?
je kunt altijd nog rechter worden!

sprx | 14-04-10 | 11:38

Hoe simpel en eenvoudig van geest ben je als je na zo'n bericht, wetende dat de vrouw van pure ellende een hersenbloeding heeft gehad, bijdehand gaat doen over het uiterlijk van mevrouw de Berk.

John_Galt | 14-04-10 | 11:38

verraad van links | 14-04-10 | 11:35
Eens.

Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:38

Het Arnhemse Gerechtshof...

Daar heeft Saban B. ook 'goede' ervaringen mee

Rest In Privacy | 14-04-10 | 11:37

"vanaf deze week ligt het complete verhaal van Lucia de Berk in de boekhandel"

Onder de titel:

"Bij de neus genomen"

Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:37

@ Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:30
Kijk, hij (?) heeft niet eens ongelijk; het is hier in 0031 op veel terreinen driewerf kudt. Maar het begint een beetje eentoning te worden.

verraad van links | 14-04-10 | 11:35

Ik krijg met de dag een groter wantrouwen jegens de gelegaliseerde corruptiemachine die ook wel rechtsstaat genoemd wordt.
Overduidelijk schuldigen krijgen niet of nauwelijks straf, maar prestigezaken moeten hoe dan ook aan een willekeurige 'dader' opgehangen worden. De nederlandse justitie in een notedop.

Als je aangifte van diefstal wil doen, kan je vanwege drukte pas na twee dagen terecht. Vervolgens kom je in een half uurtje rijden drie(!) flitsauto's tegen waarin een agent ligt te slapen. En het dan vreemd vinden als je weigert begrip te tonen voor oom agent. Nu weet ik ook wel dat het beleid door hogerhand bepaald wordt, maar was 'befehl ist befehl' niet meer iets voor 40/45?

koolteer | 14-04-10 | 11:35

JohandeWit | 14-04-10 | 11:31
Eerst maar even wachten of ze werkelijk miljoenen aan schadevergoeding krijgt, daarna is het eventueel bespreekbaar.

spanarchist | 14-04-10 | 11:35

@snoes | 14-04-10 | 11:33
Misgelopen salaris, misgelopen pensioen opbouw.

Hellsmurfje | 14-04-10 | 11:34

En mag ik nog even de 'paskamermoord' in herinnering brengen (nl.wikipedia.org/wiki/Rob_van_Zaane), het geheugen van BB is kennelijk nogal beperkt... hetgeen er aan de voorkant bijkomt valt er aan de achterkant af, fifo.

60CX | 14-04-10 | 11:34

Ja... MAAR!
Maar waarom beken je uberhaupt een serie moorden indie je onschuldig bent? Ja ja, blablabla, pyschische druk, allemaal onzin. Een enigszins weldenkend mens weet dat de pliesie uiteindelijk jackshit heeft zonder bekentenis en bewijs.

En-el Hak | 14-04-10 | 11:33

dit is het nieuwe typetje van wendy van dijk!

-Wil- | 14-04-10 | 11:33

Als je jarenlang onschuldig vast gezeten hebt ,is dat leed niet met geld te compenseren,maar desalniettemin ik zou ze toch flink laten dokken.

snoes | 14-04-10 | 11:33

Niet dat ik voor een geprivatiseerde rechtsstaat ben, maar het komt toch zelden voor dat ambtenaren gestraft worden? Dat is toch ook de reden dat staatsbedrijven vaak falen?

Krulsnor | 14-04-10 | 11:32

Lucia de Berk Onschuldig... Ik geloof er geen FUCK van. Zij is net zo schuldig als Harold Shipman.

Marcus Porcius Cato | 14-04-10 | 11:32

Ben benieuwd of Lucia nu van de hel van de onterechte veroordeling terecht komt in de hel van de uitbuiting door de media die zich er niet voor zullen schamen om haar zo publiekelijk als maar mogelijk te feliciteren met de vrijspraak, waar zij haar eerder, exact even schaamteloos, aan de schandpaal nagelden. Ik hoop van niet..

BillyTheCad | 14-04-10 | 11:31

Lucia de B. nu ik de foto erbij zie zou ik gegokt hebben dat het de Bie had
moeten zijn... zo weggelopen uit een sketch met Koot.

HAL 9000 | 14-04-10 | 11:31

Gefeliciteerd, goed voor haar, ik hoop dat ze miljoenen krijgt. Dit geeft wel aan in wat voor een bananenkoningkrijk we leven. BAH...

Barbabob | 14-04-10 | 11:31

Niemand die haar zou doen?

JohandeWit | 14-04-10 | 11:31

Uit de reactie (m.b.t. zowel verbale als non-verbale communicatie) van een verdachte wanneer deze terecht wordt gesteld valt heel veel te halen.
Zonder al te veel voorkennis werd tijdens die uitspraak mij meteen al duidelijk dat ze onschuldig was. En zo heb ik er nog vele gezien.

D. Bunker | 14-04-10 | 11:31

Bern. | 14-04-10 | 11:24
Excuusbrief aan de rechters welteverstaan, omdat ze door het aanhoudende gezeur van deze dame in zo´n vervelende situatie zijn gebracht.

spanarchist | 14-04-10 | 11:30

In de US of A had ze nu de villa van Oprah kunnen kopen...

SuperShota | 14-04-10 | 11:27
Shota? U uit nimwegen?

Insignificant_Cunt | 14-04-10 | 11:30

@niet voor de hond, ja zeker, maar meer eigenlijk die Brusselmans oppakken, verrekte linkstuig dat ie is, uitkleden & pak & veren..

ROGL | 14-04-10 | 11:30

Het niet zien van een duidelijk handsbal, dat is pas een dwaling.

azijnseikerT | 14-04-10 | 11:29

@ Mr aarsch | 14-04-10 | 11:24

Had je maar geen PvdA moeten stemmen.

HoogToontje | 14-04-10 | 11:28

@Mr aarsch | 14-04-10 | 11:24 ,
tja,
ze heeft ook in onze naam vast gezeten.

Maar wat zijn die rechters verschrikkelijk koppig zeg.
Blij dat ze nu helemaal is vrijgesproken.

vander F | 14-04-10 | 11:28

Achgutagut, gaan we nou opeens zo praten, dit is toch precies wat het gros der reaguurders wil, snel en streng straffen, dat daarbij de zorvuldigheid der rechtsgang totaal uit het oog verloren wordt doet er even niet toe. Stelletje schijnheilen...

60CX | 14-04-10 | 11:28

Dacht altijd dat de B. voor Bezemheks stond.

MacGyver | 14-04-10 | 11:28

Ik denk niet dat dit een dwaling is geweest. Zij was statisch gezien onmogelijk vaak betrokken bij de dood van patienten.

verkiezingsbeloftes | 14-04-10 | 11:27

Kijk, dit is goed nieuws. Gelukkig wordt er nog naar deskundige mensen geluisterd!

ChiChiLaRue | 14-04-10 | 11:27

@ James Lastig | 14-04-10 | 11:23
Doet u eens een ander cassettebandje afspelen.

verraad van links | 14-04-10 | 11:27

Yeah Ha! Wat goed. En nu maar hopen dat ze een moddervette schadevergoeding tegemoet mag zien.
-
Gerechtigheid in Holland. Het bestaat.
Het duurt alleen 6,5 jaar. Net als een aangifte, zeg maar.

Fleauxe | 14-04-10 | 11:27

Tunnelvisie bij het OM... Zoeken naar moorden die bij een verdachte passen in plaats van andersom... Het is allemaal (weer) lang niet fraai.

Fijn voor haar en haar familie dat ze vrij is, de claim zal inderdaad niet misselijk zijn.

SuperShota | 14-04-10 | 11:27

Gefeliciteerd Lucia, hoop dat je de draad van je leven weer op kan pakken en dat je lekker zult genieten van de vele miljoenen die je als schadevergoeding in het verschiet hebt

wurly | 14-04-10 | 11:27

-weggejorist-

Dominodayfreak | 14-04-10 | 11:26

Ik zag gisteren bij Twee Vandaag die klootzak (hoofd ziekenhuis geloof ik) dat hij geen spijt had!! Stuur eens een reporter van jullie er op af!!

linda4960 | 14-04-10 | 11:26

Zal wel weer een dikke claim richting staat worden wegens "onterecht" vastzitten , en dat mogen wij weer met z`n allen ophoesten.

Mr aarsch | 14-04-10 | 11:24

James Lastig | 14-04-10 | 11:23
Ik niet ;-)

Tim | 14-04-10 | 11:24

Als er 1 recht heeft op compensatie is zij het wel. Maar ik neem aan dat daar het laatste woord daar nog niet over gezegd is.

Hellsmurfje | 14-04-10 | 11:24

Naar ik begrijp komt er binnenkort een excuusbrief van de heer K. Pijnappels.

Bern. | 14-04-10 | 11:24

@godsammekrake | 14-04-10 | 11:21
Zeur niet zo man.

Syb | 14-04-10 | 11:23

Lucia, alvast gefeliciteerd met je Miljoenen! En eigenlijk is het niet meer dan eerlijk dat al die kranten & media die ooit iets fouts /slechts over jouw hebben geschreven ook moeten dokken!

ROGL | 14-04-10 | 11:23

Welk normaaldenkend mens blijft dan ook in 0031 wonen en aan deze onzin mee betalen?

James Lastig | 14-04-10 | 11:23

Dit gaat ons flink wat centen kosten.

Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:23

Waar gewerkt worden vallen spaanders..

ventieltje | 14-04-10 | 11:22

Feli's Lucia.

Op naar Schoemacher!

Teun van het Tuinpad | 14-04-10 | 11:22

-weggejorist-

godsammekrake | 14-04-10 | 11:21

Welkom in Nederland. Gemiddeld een 6 op je eindlijst? OM: kom maar bij ons werken!

Boeuf Bourguignon | 14-04-10 | 11:21

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen