Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feit. De SGP is een criminele organisatie

Aargh, ze zijn al op het Binnenhof Tsja, simpel verhaal weer: enge gristenclub SGP wil graag vrouwen uitsluiten van het passief kiesrecht. Dat mag niet van de wet want dat heet dis-cri-mi-na-tie. Toch wil de SGP dat graag want, zeggen ze, "uitsluiten van zwak aanrechtgeslacht is een kwestie van Goddelijke naastenliefde en voor geloof moet je respect hebben". Nee zei de rechter, ook als aanhanger van middeleeuwse metafysica mag je geen vrouwen pesten. "Jawel", zei de SGP, "want daar zijn vrouwen voor" en ging in hoger beroep. Nee zei het gerechtshof toen, vrouwen onderdrukken mag écht niet, heus. "Wel, mag wel, vraag maar aan Jezus", zei de SGP weer en ging vervolgens in cassatie. Nee godverdomme nee, zegt nu het hoogste rechtsorgaan van Nederland. Duidelijk. Dit is Zijn uitspraak daar moet u het mee doen: de SGP is vanaf vandaag een criminele organisatie. In Menno's naam, amen.

Reaguursels

Inloggen

Onbegrijpelijk dat dit kan gebeuren, het lijken wel marokkanen vrouwen onder drukken. Zijn de vrouwen alleen maar goed voor in bed zeker lekker naaien maar daar buiten minderwaardig optreden.
Wat een idioten zeg. Echt gereformeerd. Nooit op stemmen op zo'n kut partij.

bernhardes | 11-04-10 | 19:39

Bijbelse normen en waarden, wie heeft dat sprookje in welk boek geschreven, een sprookjesboek opgekriebeld door mannen met jurken met liefde voor kinderen en we weten maar al te goed waar dat toe leid en dat wisten we 30 tot 40 jaar gelden ook al. Denk je nou echt dat types die nog in 1850 leven een keer worden afgestopt en dat we een keer normaal gaan nadenken dat geloof iets is wat niet in de politiek thuis hoort. Misschien kan er dan een keer normaal geregeerd worden in dit land, dat zou een heleboel geld schelen en een paar geloofsgenoten minder waar ze horen achter de voordeur, kunnen ze normale mensen met een normaal IQ niet lastig vallen. Als je in deze tijd nog in een fantoom gelooft heb je ze niet helemaal op een rijtje.

Ichikohsan | 11-04-10 | 00:27

Stel je voor dat de vrouwen slimmer zijn dan die zwartpakken, ja dan heb je en probleem binnen de Refopartij

Ichikohsan | 11-04-10 | 00:14

De SGP moet voor dit uit de politiek verwijdert worden,we leven niet meer in de vijftiger jaren.Hun geloof is bijna net zo erg als die moslims.
Tijden veranderen en dat is voor sommige oude lullen en EO jongerendag gangers maar moeilijk te begrijpen.
Ze zitten in de politiek samen met de CU en dat vind ik een schande want ze zijn schadelijk voor Nederland.
Hoe kun je nou een land proberen te regeren als je gelooft in het sprookjes boek de bijbel en denkt dat wat er in staat de waarheid is.
Het zijn domme bekrompen mensen die in de naam van(naastenliefde)ons land de verdoemenis in helpen.GOD bestaat niet en als jezus al had bestaan was hij een dorps gek.
Ook lache is dat als je in god gelooft dat normaal gevonden word terwijl daar totaal geen bewijs voor is,maar als je zegt ik geloof in buitenaards leven word je voor gek verklaart maar ook daar is nog geen bewijs voor.bla bla bla.

fiek | 10-04-10 | 23:02

Stel ik ben een vrouw, en ik heb geen kinderen, maar wil wel politiek bedrijven volgens de bijbelse normen en waarden en ik wil mij verkiesbaar stellen voor de SGP
Timnie | 10-04-10 | 14:34
.
.
Dat klinkt erg tegenstrijdig.

swift1.6 | 10-04-10 | 15:53

Dagelijkse Dosis | 10-04-10 | 08:32
man en vrouw zijn ook niet gelijk. Wetende het risico te lopen dat ik de hele Opzij directie op m'n dak krijg zijn er gewoon dingen waar mannen over het algemeen beter in zijn en ook dingen waar vrouwen over het algemeen beter in zijn. Dat komt niet door mij, dat is nou eenmaal zo (of dat door de natuur, door god of door de evolutie komt laten we dan even in het midden).
Net zoals dat ook met negers en blanken is. Wanneer was de laatste keer dat een blanke een marathon won?
Dat is helemaal geen discriminatie, dat is gewoon een feit. Of vrouwen minder geschikt zijn voor de politiek dan mannen weet ik niet. Over het algemeen is alles in die hele 1ste en 2de kamer incompetent.

swift1.6 | 10-04-10 | 15:50

@ Breezer4u
Als je goed bent ingeburgerd, een intelligent en politiek persoon bent, het gedachtengoed van de PVV aanhangt en met volle overtuiging je verkiesbaar wilt stellen, maar ze nemen je niet aan omdat je een niet westers uiterlijk hebt. Dan! Dan pas heb je een punt. Gedachtegoed kun je veranderen, je hoofddoek kun je af doen, maar een vrouw zijn, dat kun je niet veranderen. Stel ik ben een vrouw, en ik heb geen kinderen, maar wil wel politiek bedrijven volgens de bijbelse normen en waarden en ik wil mij verkiesbaar stellen voor de SGP, en dat lukt niet omdat dat niet mag, dan heb je een serieus probleem. BTW, De PVV is gewoon democratisch gekozen met 9 zetels.

Timnie | 10-04-10 | 14:34

Wilders en de SGP

Twee uitersten zou je denken..
De SGP wordt verweten, vrouwen niet toe te staan op de kieslijst, volgens het vrouwenverdrag van de VN.
Bijna alle vrouwen die ik ken binnen SGP kringen, willen helemaal niet op deze kieslijst staan.
Op bijbelse gronden wensen ze dit aan de mannen over te laten.
Wilders daarin tegen discrimineert ook, zij het op een andere manier.
Als ik als moslima met hoofddoekje zou willen solliciteren bij het partij( herstel bewegingsbureau) van de blondgelokte Geert Wilders zou ik voor 99% zekerheid niet aangenomen worden.
Als ik geen hoofddoek draag als moslima waarschijnlijk ook niet.

Dat is geen rechtsongelijkheid waarin opgetreden zou moeten worden?
De minderheid van de SGP wordt in een hoek gezet en afgeschilderd als onfeministisch bolwerk die de vrijheid van vrouwen in hun recht aantast.
Nee dan ben je bij Geert Wilders met een gepeild electoraat van 23 zetels een stuk beter af.
De SGP is een democratische partij, waarbij leden en bestuur overleg en inspraak hebben.
Dat kan je van de beweging van de volkse Geert Wilders niet zeggen.
Geen leden, en ook geen democratisch tot stand gekomen kieslijst.

Als de Clara Wichmanstichting nog wat geld over heeft voor procesvoering zou ik wel weten wat hun opdracht beter kan zijn..


Breezer4u | 10-04-10 | 12:27

OP dit moment vervolgd of al veroordeeld voor het hebben van een andere mening dan die van de sociaal democratische proletarisch dictatuur:
- SGP,
- PVV,
- AEL.

Weisse rose | 10-04-10 | 11:22

Zo, dat gaat een hoop werk brengen voor de linkse rechterlijke (on)macht want nu moeten zij natuurlijk ook islamisten gaan aanpakken die goed zijn voor discriminatie van een paar honderdduizend vrouwen in NL die alleen maar zwaar ingepakt de straat op mogen. Of denken die rechterlijke fopneuzen echt dat die vrouwen zich uit vrije wil laten gijzelen, mishandelen of door ooms en neefjes laten verkrachten?

stil(l)even | 10-04-10 | 10:00

Het volstaat mij dat de jongeheer Bas zich laat castreren.
Ik wil echter graag ook een uitspraak van de rechter waarin het de SGP verboden wordt om onze kinderen voor te liegen over de leeftijd van de aarde.
Gij zult niet liegen lutzer. (*Johannus 6 vers 66 uit prediker just sodomised)

ojédiaré | 10-04-10 | 09:10

Het griezelige zit 'm erin dat de vrouwen van deze stroming totaal geen ambitie hebben om zich te profileren. Met hun gelukzalige blik in de ogen beweren ze dat ze er totaal geen moeite mee hebben dat ze worden beschouwd als gelijkwaardig maar niet gelijk. En daarom nemen ze geen regerende taken op zich. Ze zijn dan ook maar gecreëerd uit een rib van de man, maar de meeste van hun mannen zien eruit alsof ze veel meer missen dan slechts die ene rib.
Het doet me allemaal pijnlijk veel denken aan zo'n vrouw van een andere overtuiging die vanonder een lading lappen beweert er totaal geen moeite mee te hebben om als een nooit uitgepakt kadootje rond te lopen, uit respect voor de man.
Goed dat deze uitspraak er ligt, want stel dat je zou gaan zeggen dat, pak 'm beet, negers wel gelijkwaardig maar niet gelijk zijn, en ze vervolgens weren uit bepaalde functies... dan zouden we het keihard discriminatie noemen...

Dagelijkse Dosis | 10-04-10 | 08:32

prima uitspraak, zet je de vrouwtjes ergens op nummer 50 van de kieslijst, als er al daadwerklijk SGP vrouwen zijn die zich willen opgeven.
Probleem opgelost.

Van de ene kant wel een beetje vreemd dat je ze niet mag uitsluiten. Als school mag je wel homo's weigeren op geloofsbasis. Zegt de rechter nu dat homo's minder zijn dan vrouwen?

Daarnaast kan ik me niet voorstellen dat vrouwen met interesse in een politieke carriere bij de SGP zitten.

swift1.6 | 10-04-10 | 04:41

Ik denk dat ik maar eens op een SGP man ga stemmen, gewoon om ze een hart onder de riem te steken :p
.
Vrouwen onderdrukken door ze een politieke carriere te ontzeggen? Mwoah. Ik vind het persoonlijk veel onderdrukkender om vrouwen door middel van veel te hoge belastingen en vaste lasten te dwingen om te gaan werken (en eventuele koters bij een stel MBO surrogaatmoeders te moeten droppen). En dat terwijl vrouwen fysiek stressgevoeliger zijn. Feminisme is alleen maar een manier van de overheid om meer inkomstenbelasting te innen. Doe mij maar gewoon een aanrecht, ik vermaak me daar prima.

Septimus | 10-04-10 | 01:25

@ John Doorzon | 09-04-10 | 23:17

Als of Job zich daar druk over gaat maken... Er is een ander oud boek, wat ongeveer het zelfde zegt, maar dat vinden we dan weer cultuur, waar wij niks mee te maken zouden hebben. Die vrouwen willen zelf dat kopdoekie zegt Job.
Nou als ik vandaag het nieuws hierover een beetje heb gevolgd, en ik heb toch een aantal SGP vrouwen hier hele inteligente uitspraken over horen doen., die meer steekhouden dan wat er onder dat kopdoekie aan argumente weg komt..

Ben benieuwd, of Geert dit signaal ook oppakt....

Jemaintiendrai | 09-04-10 | 23:59

Ik hoop dat de SGP naar het Europese hof voor de rechten van de mens stapt.
Dit proces is aangespannen door mensen met een andere opvatting dan de SGP.
Raar dat dit kan in Nederland.
.
Stapt volgende week naar Hoge Raad; is het er niet mee eens dat we miljarden moeten bezuinigen door het feit dat dit kabinet zoveel geld heeft uitgegeven dat ik daar nog jaren voor moet opdraaien..... Daar heb ik wel last van, niet of iemand voor een partij kiest.

j.fietsbel | 09-04-10 | 23:51

Misschien kan Job Cohen eens een kopje thee gaan drinken met die grefo's ? Wellicht kan hij ze vertellen dat ze vrouwen onderdrukken op basis van een antiek boek. Vandaag was er een oude grefo dude op tv die zei dat de vrouw uit zijn borstbeen was gemaakt door ene god. Daarna moest hij heengaan en vermenigvuldigen. Dat laatste hebben ze goed geleerd maar wat discrimineren is begrijpen ze niet...

John Doorzon | 09-04-10 | 23:17

Ik zat ff te denken, doe ook ik sopms. :)
Maar op het nieuws zeggen ze letterlijk, dat de hoge raad zegt dat het kabinet maatregelen moet nemen waardoor de SGP geen vrouwen meer kan weigeren.???

Dat is toch wel een beetje de omgekeerde wereld. !!!
De 2e kamer maakt de wetten en de rechters moeten ze toepassen, gaat de rechtelijkemacht nou ook al bepalen welke weten we nodig hebben. OPzouten en klep houden, dat komt van al die jurken die jullie dragen. SUKKELS.

Jemaintiendrai | 09-04-10 | 22:16

kan iemand mij uitleggen waarom in 2010, met een begrotingstekort van hier tot tokio en een staatsschuld van een miljardje of 500, met oplopende werkeloosheid, met een regering die niet regeert, een door de staat gesubsideerd clubje de staat voor de rechter sleept om de meest oude politieke partij van Nederland te vervolgen???

Kunnen we nu echt niet aan het werk gaan en wat nuttigs gaan doen?

iedere vrouw die verkozen wil worden heeft keus genoeg. Partijen zat (te veel)

realisticus dutch | 09-04-10 | 22:08

Goed geschreven stuk! Ben vanaf nu fan van Brussen!

@Haarlem | 09-04-10 | 20:27

Joeppie de poeppie, allemaal in cachot zal het lekker rustig worden in de bijbelbelt.

bunbun | 09-04-10 | 20:17

-weggejorist-

Jannus Jetsers | 09-04-10 | 19:25

Kortom: niet de leden van een vereniging, maar de gedachtengestapo bepaalt wat de leden moeten willen. Lijkt een schandalige uitspraak, met de kanttekening dat we het arrest zelf nog niet gelezen hebben.

Guido | 09-04-10 | 18:37

En als je Balkenende wilt uitsluiten wegens debiel voorkomen, wat dan?

cekars | 09-04-10 | 18:33

Suck it down, zwartkousers en blauwvingers.

Boeuf Bourguignon | 09-04-10 | 10:40

Blauwvingers zijn zwollenaren, dat je het even weet.

De verlichting | 09-04-10 | 18:23

Met de SGP weet je tenminste waar ze aan toe bent. Ze doen wat ze zeggen namelijk de Bijbel navolgen. De overige partijen zeggen allemaal op te komen voor het algemene volksbelang maar ze doen heel anders: ook eng.

Inferi0r | 09-04-10 | 17:25

Bert, je bent een held, vanaf nu ben ik fan:D

Henkerd | 09-04-10 | 17:11

AgentKrol | 09-04-10 | 16:09
Vrouwen hebben actief en passief kiesrecht. De SGP mag vinden dat God hen gebiedt het vrouwen te verbieden om zich verkiesbaar te stellen, maar dat betekent niet dat de SGP ook mag eisen dat de wetgever in juridische zin een uitzondering maakt voor God. Hoeft helemaal geen probleem te zijn. Als de leden van de SGP recht zijn in de leer dan komt er dus nooit een vrouw op de kieslijst te staan, ook als dat juridisch mogelijk is.
Wat hier gebeurt is slechts dat de scheiding van Kerk en Staat letterlijk wordt genomen. De SGP kan zich niet meer beroepen op de wetgever als het gaat om het weren van vrouwen op de kieslijst, that's all. God's gebod en de wetgeving lopen op dit punt niet meer synchroon.
Waarom de SGP zich 'diep geraakt' voelt? Omdat de SGP beseft dat de wetgeving van de Staat niet noodzakelijkerwijs voortvloeit uit de Wil van God. Men beseft kennelijk voor het eerst dat de Staat voor God geen uitzondering hoeft te maken en ook niet altijd wenst te maken.

Schoorsteenveger | 09-04-10 | 16:33

Het VN_vrouwenverdrag, waar deze uitspraak op is gebaseerd, dat is natuurlijk het toppunt van democratie. We herinneren ons allemaal hoe de gansche bevolking over dat verdrag is ingelicht, hoe onze vertegenwoordigsters in Beijing na een uitputtende verkiezingsstrijd verkozen zijn, en hoe het volk na afloop uitgebreid over de resultaten en de consequenties is geconsulteerd.
En wie kent nou niet de controles waaraan het CEDAW-comité onze rechtsstaat om de zoveel tijd onderwerpt? Of onze fraaie vertegenwoordigsters?
www.cedawschaduwrapportage.blogspot.co...
www.steo.nl/_documenten/vvnl/Genevefeb...

AgentKrol | 09-04-10 | 16:21

Martin Sommer heeft een goed artikel geschreven over de wijze waarop rechtsorganen de democratie aantasten:
extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/sho...
Met voorbeelden die de GS-bezoeker waarschijnlijk meer zullen aanspreken dan dit SGP-verhaal.
Zolang trouwens de leden de kandidatenlijst vaststellen, is er, volgens mij, voor de SGP in de praktijk niets aan de hand.

AgentKrol | 09-04-10 | 16:09

@ pjdo | 09-04-10 | 14:57
Jep, de overheid....

We stemmen op een party die onze voorkeur heeft. Gooien alles eerlijk verdeeld bij elkaar, en noemen dat een overheid. Tot zover voor mij allemaal best.

Maar...
Door die mix van meningen/standpunten enz.. gaat die overheid maatregelen en wetten en regels bedenken welke helemaal niemand wil..

oftewel.. s gewoon kut..

*_Ric_* | 09-04-10 | 16:07

tipo | 09-04-10 | 15:31
Het staat SGP-vrouwen ook geheel vrij om zich zoals God het wil niet verkiesbaar te stellen, ook als dat juridisch mogelijk is geworden. Het is niet verplicht om van een vrijheid gebruik te maken. Het wordt pas een probleem als positieve discriminatie zou worden afgedwongen en vrouwen gedwongen zouden worden om op de kieslijst te gaan staan.

Schoorsteenveger | 09-04-10 | 16:03

Het staat vrouwen vrij om een vrouwelijke versie van de SGP op te richten, zonder door iemand gehinderd te worden.

tipo | 09-04-10 | 15:31

Dit is het einde van de vrijheid van (politieke) vergadering en de vrijheid van godsdienst.

Artikel 1 GW had nooit voor particuliere organisaties onderling moeten gelden, want de gedachte dat iedereen gelijkwaardig is, is geen absolute waarheid.

Anders ziet Nederland er straks uit als een homogeen genivilleerd korfbalveld.

tipo | 09-04-10 | 15:27

@*_Ric_* | 09-04-10 | 13:45
Dank,
meestal is het pleiten tegen het verbod op discriminatie niet echt populair kan ik u melden. Overigens met klem, ik pleit niet voor een recht op discriminatie, enkel voor het afschaffen van het verbod. Duidelijk iets anders, omdat het eerste nog steeds zorgt voor overheidsbemoeienis.
En als er IETS is waar ik het niet zo heel erg op heb, dan is het wel..... de overheid!

pjdo | 09-04-10 | 14:57

@Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 10:59
Einde van de Domheid | 09-04-10 | 10:59
Neen, de Kroepoeksklan!

Sliptong | 09-04-10 | 14:45

1nfidel ,.. je rookt te veel wiet! pas op linksachter je!

Roadie68 | 09-04-10 | 14:41

De eerste daad van emancipatie, namelijk dat Eva zich VOOR de man (Adam) stelde door eigenhandig en zonder toestemming van Adam een appel van de boom der verboden vruchten te nemen (Genesis 3), heeft ervoor gezorgd dat we allemaal zijn opgezadeld met de erfzonde. Daarom moet te allen tijde ten strijde worden getrokken tegen gelijkberechtiging van de vrouw en is emancipatie de bron van alle ellende. Althans dit is het standpunt van menig Zwarte Kousendominee.

Sendis | 09-04-10 | 14:30

Ik zie niet in waarom dat vrouwen een grondrecht zou afnemen. Iedere vrouw kan alsnog een gereformeerde vrouwenpartij oprichten of bijvoorbeeld lid worden van de Christenunie.

Kim Wok | 09-04-10 | 14:14

-weggejorist-

@theist.nl | 09-04-10 | 14:06

-weggejorist-

@theist.nl | 09-04-10 | 14:05

SGP, PVV allemaal partij die zegen dat ze voor vrijheid zijn, maar stiekem alles willen verbieden...

da wizard | 09-04-10 | 14:04

@vagehond | 09-04-10 | 13:00
Je kan wel de meerderheid hebben, maar dan nog is het staasdwang. Die anderen die het er niet mee eens zijn, dwingt zich te voegen naar een religieus ideaal. Maar als je daar geen problemen mee hebt, dan moet je ook geen problemen hebben met de uitspraak van de HR. Die volgt de wetten van de democratie.

breiz | 09-04-10 | 14:03

Vanwege het Clara Wichtvrouw fonds stem ik expres SGP.

websenior | 09-04-10 | 13:56

Ja relifundis, het wordt tijd dat de rollen worden omgedraaid, Je houdt je aan de wet en aan onze normen en waarden of je gaat lekker naar het Midden Oosten een partij oprichten.
@Menno de Bruyne, Jullie als SGP zijn de uitwassen van een tirannie genaamd religie. Een kleine sektarische splinterpartij die zich in naam van God boven de wet verheven voelt, wat doen jullie nog in de politiek? Jullie hebben daar niets toe te voegen en niets te zoeken.

Timnie | 09-04-10 | 13:53

Ja, als het om de SGP gaat zijn we ineens weer heel erg streng want dan moeten we vooral laten weten dat we aan de goede kant staan en de SGP fout is.

websenior | 09-04-10 | 13:52

Lenco | 09-04-10 | 13:45
Helemaal mee eens.

TabulaRasa | 09-04-10 | 13:46

pjdo | 09-04-10 | 12:25
Hulde! Je verwoord het beginsel van een democratie op een prachtige manier.
*Beduvelt rond zit te kijken dat er blijkbaar nog verstand hier op GS rondzwerft*

*_Ric_* | 09-04-10 | 13:45

Wanneer worden al die 'gristenfundies' nou eens uit de tweedegraaikamert geschopt en wordt Nederland eens echt seculier ?
Ik weet het, open deur in trappen, want er moet dan anders gestemd worden.
Religie (lees: sprookjes) wat mij betreft prima (ieder z'n heug en z'n meug), maar dan wel thuis achter de voordeur !
En of het nou de SGP, CDA of CU is, het is wat mij betreft één pot nat en ik ben die gasten meer dan beu.
Op www.godvoordommen.nl/ hebben ze een speciaal icoon voor deze groep mensen en in dat icoon staat: Irriterend Xi
Zat keuze zou ik zeggen op 6 Juni, maar stem nou eens NIET een partij godsdienstwaanzinnigen (lees: CDA, CU of SGP) en verlos Nederland van de 'gristelijke fundamentalisten'.

Lenco | 09-04-10 | 13:45

@solidstate | 09-04-10 | 13:29
Kan jij echt over niks anders denken en schrijven dan over de Islam?

Hoe is dat? Living the one-issue life?

-edit | 09-04-10 | 13:39

Fijnstoffer | 09-04-10 | 12:46
De SGP is tam, accoord, maar knarsetandend, en als we zelfs in het geval van de SGP de scheiding tussen Kerk en Staat niet netjes kunnen afwerken, dan kunnen we het vergeten om de pretenties van de Islam op effectieve wijze bij te stellen.

Schoorsteenveger | 09-04-10 | 13:39

Kaas 82+ | 09-04-10 | 13:28
Ook goedenmiddag!
Lekker weertje hé.

TabulaRasa | 09-04-10 | 13:30

@Avondambtenaar | 09-04-10 | 10:51
Omdat ik een zwitsal ben, kan ik geen mening hebben? Dat is pas eloquent.
Vrijheid van meningsuiting, dat is toch juist waarom de SGP afgewezen is? En dat vind jij belangrijk, en dus moet ik 'mijn pan drukken'? Nee, jij snapt er iets van.
.
Snap je wel waar die zwitsal voor is dan? Nou niet gelijk op je achterpootjes gaan staan dat je serieus genomen wil worden. Eerst bewijzen dat je geen eendagsvlieg bent. En nee, de SGP is afgewezen om dis-cri-mi-na-tie, niet vrijheid van meningsuiting. Hun mening is dus discriminerend, aldus geenstijl en het hof. Dus het is zo.

Da was ik nie... | 09-04-10 | 13:30

Trouwens wel leuk hoe die gozer op Twitter de eindelijke afstraffing van zijn criminele acties en integratie van zijn Sharia wet afschetst als de Val van Democratie, om vervolgens nog even door te emmeren over de legalisatie van prostitutie.
Vertel me alsjeblieft dat er celstraf bij betrokken is.

Pax | 09-04-10 | 13:29

De islam met zijn schofterige onderdrukking van vrouwen en infidel is al 1400 jaar een criminele organisatie. Die moet eerst maars eens als zodanig aanmerkt worden dan gaan eens verder praten over de SGP.

solidstate | 09-04-10 | 13:29

TabulaRasa | 09-04-10 | 13:24
... en zwitsals.

Kaas 82+ | 09-04-10 | 13:28

Ik zie trouwens wel een compromis: Pak zowel vrouwen als Gristenen het passief kiesrecht af.

TabulaRasa | 09-04-10 | 13:24

BertBrussen +1

TabulaRasa | 09-04-10 | 13:23

We moeten dit niet afschetsen als een aanval tegen orthodoxe christenen, daarmee geef je dergelijke sektes juist ammo en rechtvaarding voor hun acties (Zie je wel dat de ongelovigen onze vijanden zijn!)
Het gaat hier niet om het bestaansrecht van hun geloof maar om de scheiding van kerk en staat, iets wat grondwettelijk vast is gelegd en wat *iedereen* die zich een Nederlandse staatsburger kan noemen moet eren - zo is partij voor christenen OK, maar kan christelijke wetgeving absoluut niet door de beugel.
De pogingen om religie toch in onze wetgeving te mengen door partijen zoals de SGP, ChristenUnie en AEL zijn niets minder dan verraad, en een ontering van onze voorvaders en kernprincipes.

Pax | 09-04-10 | 13:19

@kn | 09-04-10 | 13:13
Interessante vraag. Is het niet zo dat Priesters door Vaticaanstad worden aangesteld? En daardoor niet onder de Nederlandse jurisdictie vallen? Geen idee of dit het geval is, maar het zal mij niet verbazen dat daar een juridische truuk voor is verzonnen.

-edit | 09-04-10 | 13:18

Waarom mag de katholieke kerk eigenlijk vrouwen discrimineren bij het aannemen van priesters?

kn | 09-04-10 | 13:13

Mooi. De SGP kan nu gaan uithuilen. En hopelijk niet beginnen, anders worden ze als criminele organisatie hopelijk snel verboden.

Lerack | 09-04-10 | 13:11

Mooi, kan die geestelijk gestoorde boevenbende dan nu eindelijk opgerold en vooral de landelijke en regionale politiek uit?

cabbit | 09-04-10 | 13:10

De Hoge Raad heeft vastgesteld dat de Bijbel minderwaardig is aan de koran, immers over de discriminatieve en haatzaaiende opdrachten in de koran wordt door de wetgever niet moeilijk gedaan.

TriestGeval | 09-04-10 | 13:03

@ solidstate: ja joh je hoort op GS nooooit ooit iets over de islam of wat dan ook. Nederland is een seculiere staat en dat moet het ook godverdomme ook blijven... of de kogel van Islamieten komt of Christenen, Nederland moet beschermd worden! En als jij en mensen als jij bepaalde Gristenen als geen dreiging zien, nodig ik jullie uit om een avondje te gaan stappen in Urk... kijken hoe schappelijk het SGP-achterban daar wel niet is.

pony | 09-04-10 | 13:02

@SheriffSharif | 09-04-10 | 12:18
Ik ben het ook daar niet mee eens, maar het valt mij op dat alleen de SGP zo hard wordt aangepakt.
Zo heeft volgens mij het Clara Wiechmanfonds in haar bestaan nog nooit gedurfd een moslimorganisatie aan te klagen.
@breiz | 09-04-10 | 12:39
Aangezien de SGp in sommige gemeenten gewoon een meerderheid van de stemmen krijgt, lijkt het me een democratisch besluit om de zondagsrust in die plaatsen te handhaven. De helft +1 heeft gelijk.
Dat is ook de makke hier: De leden van de SGP zien er geen probleem in, de kiezers van de SGP zien er geen probleem in en de vrouwen van de SGP zien er ook geen probleem in.
Namens wie wordt dan zo'n uitspraak afgedwongen?
Ik ben het niet met al hun standpunten eens, daarom stem ik niet op ze.
Ik ben het overigens ook lang niet altijd met Groenlinks, SP, PvdA of PVV eens, dus ik stem ook niet op hun.

vagehond | 09-04-10 | 13:00

"De SGP is een criminele organisatie"
* Rillen, bibberen en sidderen doet. *
Ja, die SGP, dat is me wat. Al jaren in het vizier van de NCTb. Al die potentiële zwartkous-terroristen jagen ons schrik aan met hun bedreigingen en bomaanslagen. Die SGP-vrouwen zeiken maar door over aparte zwemuren. En dat christenactietuig roept steeds "Discriminatie! Racisme!" als je ook maar iets zegt over hun rare geloof. Laatst nog maakten ze het een schrijver onmogelijk een lezing te houden. Overal plempen ze kerken neer, en ze vermenigvuldigen zich als ratten. Mijn SGP-stemmende collega verdenk ik er van dat hij een mes in zijn tas draagt, gereed om ongelovigen de keel door te snijden, wanneer de dominee daartoe oproept na een haatpreek of een algemeen decreet aan de SGP'ers.

Fijnstoffer | 09-04-10 | 12:46

Kan linksfiltrant brussen en GS zich hier niet beter over druk maken? De complete islamisering en delibisering van nederland is een feit en GS zwijgt.

De twee imams Ali Eddaoudi (36) en Suat Aydin (39) die Defensie vorig jaar aanstelde als geestelijk verzorger voor de moslimmilitairen, zijn in hun 'wittebroodsweken' uiterst voortvarend aan de slag gegaan met het introduceren van hun religieuze gebruiken binnen de gehele marine, landmacht en luchtmacht. Zo geeft het duo cursussen aan koks van de diverse kazernekeukens. De doorgewinterde voedselbereiders leren hier hoe ze volgens de islamitische regels 'halal' moeten koken.

www.telegraaf.nl/binnenland/6488239/__...

solidstate | 09-04-10 | 12:42

Heerlijk als die relifanaten geen gelijk krijgen. Nu nog een bericht over één of andere kopvoddendrager en haar klacht die keihard wordt afgewezen en dan kan mijn dag echt niet meer stuk.

Jezweetzelluf | 09-04-10 | 12:42

Tim | 09-04-10 | 11:17
Ik ben het voor de volle 100% met je eens. Wil je onderwijs aangevuld met sprookjes, dan moet je er zelf maar voor betalen.

faz | 09-04-10 | 12:39

@vagehond | 09-04-10 | 12:15
Ja, en? Het feit dat andere organisaties, die trouwens geen parlementaire politieke partij zijn, zich ontduiken aan de wet, geeft nog geen legitimatie aan de SGP om zich te ontduiken aan de wet. Bovendien, wat sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 12:21 zegt

Het is bovendien enigszins ironisch dat een partij als de SGP die zich graag bedient van staatsdwang (als het aankomt op de zondagsrust, blasfemiewetten, etc) zich nu door diezelfde staatsdwang gedwongen wordt zich te houden aan de wetten die ook voor anderen gelden.

Het is eens een keer verfrissend om te zien. Zeker omdat gelovigen, beroepend op Vrijheid van Godsdienst, zich veelvuldig aan andere wetten weten te onttrekken, waar anderen zich moeten voegen.

breiz | 09-04-10 | 12:39

Welke vrouw zouden we in vredesnaam onder staatsdwang op een SGP-kieslijst moeten plaatsen?'', vraagt Arie Slob van de Christenunie zich af. Hij is echter een domme mongoloïde gristen-aap, want de SGP zet zélf al vrouwen op verkiezingslijsten. Als ze gekozen worden, zijn ze echter verplicht hun zetel op te geven aan een man.

Goatrider | 09-04-10 | 12:38

Dat is nog eens fijn wakker worden, bedankt Bert.

Deheer Bennie Tapper | 09-04-10 | 12:30

Ook de SGP moet ooit een keer mee met zijn tijd. Het vrouwenstandpunt is al jaren onhoudbaar, het is al lang uitgesteld en het moest er een keer van komen. De SGP zal zichzelf opnieuw moeten uitvinden met een gelijkwaardige positie voor de vrouw op een manier die voor de achterban acceptabel is. Hiermee kan de SGP nieuwe stijl gewoon op een geloofwaardige manier verder zonder haar achterban te verliezen.

Graaf Tel 1978 | 09-04-10 | 12:29

@sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 12:26
Ok. Andere keer weer.

-edit | 09-04-10 | 12:27

-edit | 09-04-10 | 12:20
Sorry, ik moet wat nuttigs doen.

sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 12:26

en dan nu een cordon rond de christelijke fundamentalisten en niet meer rond de PVV!

BoergondischeVlaming | 09-04-10 | 12:26

Laat ik duidelijk zijn: het weren van vrouwen uit bestuurlijke functies door de SGP vind ik verwerpelijk en flink ook. Mijn reactie hierop -al jaren- is het niet stemmen op deze mensen.

Dat is daarmee ook de ENIGE reactie die je m.i. MAG geven. Als overheid moet je je er verder gewoon NIET mee bemoeien. De partij moet niet verboden, de subsidie moet niet ingetrokken (want: elke partij discrimineert, je geeft subsidie aan partijen NIET op basis van programma, maar simpelweg van het zijn van een deelnemende partij)! Iedereen discrimineert namelijk, ook de overheid zelf (overheidsvacatures: "bij voorkeur een vrouw of allochtoon")! De grens van welk type discriminatie wel of niet mag is nu al volstrekt onduidelijk en ook onmogelijk om de in de toekomst goed neer te zetten. CDA is voor handhaving HRA, CDA discrimineert op basis van huisbezit. D66 wil studiefinanciering, D66 discrimineert op basis van het wel of niet studeren, etc. Iedereen discrimineert dus. Het enige zinnige om te doen is elke vorm van discriminatie toe te staan. Laat ik helder zijn, niet bevorderen of zo, maar je als overheid hier simpelweg niet meer mee bezig houden. Als ik een bakkerij bezit en weiger een brood te verkopen aan de in een eerder reaguursel genoemde homoseksuele chinees -want lid van breiclub- is dat mijn keuze: mijn brood, mijn arbeid, mijn winkel, mijn bezit-->mijn keuze!!. Wanneer andere klanten dit dusdanig verwerpelijk vinden, kunnen ze er voor kiezen geen zaken meer met mij te doen en gaat mijn zaak naar de knoppen. Discriminatie is m.i. ook niet zozeer een kwestie van gelijke behandeling, maar zou veel meer gezien moeten worden vanuit het perspectief van bezit/eigendom. Als werkgever mag ik wel JUIST vrouwen aannemen, maar JUIST vrouwen NIET is ineens een schande. Verwissel 'vrouw' met 'man' en je ziet: een belachelijk stukje wetgeving waar met de politieke waan van de dag elke draai aan te geven is. Vraag je zelf eens af, wie wordt er morgen aangewezen als zwakkere groep? en 'verdient' een voorkeursbehandeling? Waarom bijvoorbeeld ook geen "bij voorkeur autochtone man" in vacatures in de schoonmaakbranche (zijn de allochtone vrouwen hierin niet oververtegenwoordigt?).

Kortom: Overheid, bemoei je niet meer met discriminatie, dit heeft geen enkele zin, is een hellend vlak, zet JUIST aan tot het VERZWAKKEN van groepen (want: beeldvorming). Discriminatie is iets tussen mensen onderling, wat de hele dag door al plaats vindt. Daarbij kan dit prima door VRIJE individuen onderling worden 'opgelost'.

Cheers!

pjdo | 09-04-10 | 12:25

Ongelooflijk dat zoiets nog kan in 2010 en het komt dan ook nog eens voor bij anderen dan de haathakbarbaren. Er lopen zo best ook nog wel wat fundamentalistische joden rond ook. Weg met die fundi's. Een mens zou er echt wel atheïst van worden....

BoergondischeVlaming | 09-04-10 | 12:24

@broodje_worst | 09-04-10 | 12:03
Het gaat om afweging van belangen. We hebben het hier over grondrechten als passief kiesrecht, gelijke behandeling, vrijheid van vereniging en godsdienst. En over internationale verdragen. De rechter heeft in dit geval geoordeeld dat het internationale verdrag een groter belang dient dan de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van vereniging.

Vrouwendag, kinderuurtje en al die andere zaken die je noemt zijn van een heel andere orde dan deze.

-edit | 09-04-10 | 12:24

vagehond | 09-04-10 | 12:15
Vergeet vooral niet dat christelijke scholen homofiele leraren en leerlingen mogen weigeren omdat dat indruist tegen de levensovertuiging die dergelijke scholen aanhangen.

Flowers | 09-04-10 | 12:22

vagehond | 09-04-10 | 12:15
"Opzij mocht mannelijke redacteuren weren.." Nee, dat mochten ze niet van de CGB.
"COC mag pedofielen aan een minderjarig vriendje helpen" GS faciliteert pedo's omdat marthijn hier ooit ook reaguurde en een account had?
"het is geen probleem als moslims aparte wachtrijen voor vrouwen willen bij het gemeentehuis" Ja dat is wel een probleem en waar zijn dan die aparte loketten in het gemeentehuis? Nog meer feitelijk onjuistheden in huis?

sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 12:21

@sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 12:10
Je hebt ook een punt dat de SGP ook op de vrijheid van godsdienst een beroep kan doen. De rechter heeft het VN verdrag echter belangrijker gevonden dan de vrijheid van godsdienst. Je hebt gelijk dat het zich niet met het breiclubje laat vergelijken, maar laten we wel wezen: het is 'jouw' breiclubje waar we het over hebben ;)

Dat breiclubje heeft in jouw voorbeeld nog steeds niet voldaan aan de eis dat het vooraf toestemming moet hebben van de CGB. En dus mag ze niet discrimineren. Omdat het niet aan het breiclubje is te bepalen dat de hetero er geen schade van ondervindt. Ik denk het ook niet, maar for the sake of argument, hé...

Ik zie nog steeds niet waarom het verkrijgen van subsidie relevant is of je wel of niet mag discrimineren. Ik zou geen wettelijke grondslag weten die dat onderscheid maakt. Hooguit dat je geen subsidie krijgt wanneer je discrimineert. Maar zonder subsidie is discriminatie ook niet toegestaan. Weiger maar eens een Marokkaan in de ongesubsidieerde kroeg.

-edit | 09-04-10 | 12:20

Briljant stuk van nieuwe aanwinst. Vooral het 'wel, mag wel' en het 'vraag maar aan jezus' zinnetje is hilarisch. Middeleeuws 'we wisten toen nog niet beter' gristenfunda's, eat your heart out. Zo hoort het. Kssssst!!!!! Wegwezen en Joris...

langstukLND | 09-04-10 | 12:19

@vagehond
Ben jij het er dus mee eens dat opzij mannelijke redacteuren mocht weren, COC pedofielen aan een minderjarig vriendje mocht helpen en dat het geen probleem is als moslims aparte wachtrijen voor vrouwen willen bij het gemeentehuis?
Als je dit niet wil, wil je ook geen uitzondering voor SGP.

SheriffSharif | 09-04-10 | 12:18

COC moet Gaykrant zijn, trouwens.

vagehond | 09-04-10 | 12:18

@breiz | 09-04-10 | 12:07
De SGP heeft al eerder aangegeven dat het geld ze niets scheelt.
Toen de subsidies eerder werden stopgezet hadden ze daar vrede mee, alleen wilden ze wel hun eigen statuten kunnen aanhouden.
Let wel: Opzij mocht mannelijke redacteuren weren, COC mag pedofielen aan een minderjarig vriendje helpen www.gk.nl/index.php?id=261&a=profi... en het is geen probleem als moslims aparte wachtrijen voor vrouwen willen bij het gemeentehuis.
Maar toch schijnt het een gevaar voor de samenleving te zijn als de SGP geen vrouwen op verkiesbare plaatsen wil zetten.

vagehond | 09-04-10 | 12:15

Menno: "Dit is dus wat fatsoenlijke klassiek gelovige christenen in NL te verwachten hebben van de 'toleranten': rechtsvervolging en veroordeling."

OP DE BRANDSTAPEL ER MEE!!! Soort van payback voor de middeleeuwen.

Flowers | 09-04-10 | 12:14

Hey Bert, moest je vroeger naar de kerk van je ouders ofzeau?

Mac The Ripper | 09-04-10 | 12:10

-edit | 09-04-10 | 12:03
Je maakt in een eerdere reactie de fout dat je de SGP onder breiclubjes schaart. De wet is anders voor gelovige instellingen, die zijn niet gebonden aan de wet gelijke behandeling. Maar een chinees breiclubje mag gewoon een hollandse hetero weigeren, omdat die hetero geen schade ondervindt omdat hij geweigerd wordt en het voor chinese homo's erg belangrijk is dat ze samen iets nuttigs kunnen doen. Du moment dat het chinese breiclubje subsidie aanvraagt mogen ze hem niet meer weigeren. Tenzij ze er een taoistisch of confusciaans breiclubje van maken, dan mag het weer wel.

sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 12:10

broodje_worst | 09-04-10 | 12:03
Alleen van toepassing als de statutaire voorwaarden in strijd zijn met grondrechten slimpie. Wil jij subsidie, dan richt je toch gewoon een breiclubje voor schele bruinharigen op?

Tim | 09-04-10 | 12:08

@broodje worst
Dan bekeer je je tot het vrouwendom?

SheriffSharif | 09-04-10 | 12:08

Als het SGP gemeenschapsgeld ontvangt mag het onderdelen van die gemeenschap niet uitsluiten. Lijkt me simpel en een goed besluit van de HR. De SGP eet tot nu toe van twee walletjes. Als ze dan zo standvastig zijn, moeten ze dat gemeenschapsgeld maar laten liggen.
En dat geneuzel van vervolging en de slachtofferrol die ze weer eens innemen is onzin. Het ontnemen van privileges, is geen vervolging, dat is wettelijke gelijktrekking.

breiz | 09-04-10 | 12:07

Goed geschreven. Ik moest lachen.

Harigeharrie | 09-04-10 | 12:06

broodje_worst | 09-04-10 | 12:03
Geduld, voor dat 65+ gedoe kom je ook nog wel in aanmerking!

Kaas 82+ | 09-04-10 | 12:06

Zou de dienstplicht, die nu alleen voor mannen geldt, dan ook onwettelijk zijn?

Jaap Brulaap | 09-04-10 | 12:05

Als een vereniging voorwaarden statutair vastgelegd heeft en je voldoet hier niet aan, waarop je dus niet tot de vereniging toegelaten word, dan is dit voor mij absoluut geen discriminatie.!!! als dit wel discriminatie is, dan gaan we natuurlijk ook voor afschaffing van de vrouwendag, secretaressedag, kinderuurtje, allochtonen vrouwen zwemuurtje, homodag, zwangerschapsverlof en de 65+pas nog meer van dit geneuzel, want dit is dan ook discriminatie.
Het is verdomme discriminatie dat ik tot geen enkele minderhedengroepering mag behoren en zo nergens extra aandacht, subsidie etc. van mag krijgen.!!

broodje_worst | 09-04-10 | 12:03

@sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 12:00
Dat klopt helemaal. Maar dit is een heel stuk genuanceerder dan jij aangaf. Het gaat namelijk van de stelregel uit dat het in beginsel verboden is, tenzij vooraf is aangetoond dat het aan de door jouw aangegeven richtlijnen is voldaan.

Dus: een breiclubje voor chineze homo's mag geen Nederlandse hetero weigeren.

Behalve indien.

-edit | 09-04-10 | 12:03

joepie de helder denkende mens heeft gewonnen en de christen taliban bijt in het stof.
en nu onmiddelijk de subsidie met terugwerkendekracht stop zetten graag.

alex.66 | 09-04-10 | 12:02

@Watunflater

Als beginselen tegenwettelijk zijn moet er iets aan gedaan worden. Als je geen afstand kunt doen van je tegenwettelijke beginselen dan moet je je boeltje oppakken en daar gaan wonen waar je beginselen wel gerespecteerd worden. Dit is een stukje advies dat vaak wordt verstrekt aan islamieten maar evengoed door een Christen gebruikt kan worden.

SheriffSharif | 09-04-10 | 12:02

-edit | 09-04-10 | 11:54
"Op zich is het binnen de Algemene Wet Gelijke Behandeling (AWGB) wel mogelijk om (groepen) mensen in verenigingsverband uit te sluiten van deelname, maar dan moet dat vooraf zijn aangemeld bij de Commissie Gelijke Behandeling en vast zijn gelegd in de statuten van de vereniging. De vereniging -die al 25 jaar actief is- heeft hier volgend het MDL nooit aan voldaan."
Een vrouwencafe bv mag mannen weigeren. je moet behalve bovenstaande adminstratieve verplichtingen ook kunnen aangeven dat het weigeren van die dienst a) een maatschappelijk belang dient en b) de geweigerde geen schade oplevert. Het enige cafe in het dorp mag dus geen vrouwencafe zijn, maar als ernaast een cafe staat waar mannen wel welkom zijn en waar vrouwen in hun billen geknepen worden, dan mag het wel.

sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 12:00

Wat ook feiten zijn:

De gemiddelde GS'er kijkt naar De Smurfen onder het genot van een zak paprikachips, tijdens de reclame luisterende naar Paul Rabbering, terwijl ze knetterstoned of dronken zijn.

gspolls.trooperz.nl/

Wilceau | 09-04-10 | 12:00

bob links | 09-04-10 | 11:57

Nee dus.
Heeft itt dit verhaal vrij weinig te maken met discriminatie en/of Art. 1

CumGranoSalis | 09-04-10 | 11:59

-weggejorist-

bob links | 09-04-10 | 11:57

sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 11:54
In wat voor middeleeuws land leven wij dat je iemand mag discrimineren op herkomst of seksuele voorkeur?
*vliegticket boeken gaat naar.... ja, waar naar toe eigelijk?*

Kaas 82+ | 09-04-10 | 11:57

Kaas 82+ | 09-04-10 | 11:50
Nope. Dat mag gewoon.

sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 11:54

@sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 11:47
Dat betwijfel ik. Omdat niemand op ras of afkomst gedicrimineert mag worden volgens de wet. Zodra iemand de toegang geweigerd wordt en de zaak juridisch aanhangig maakt, is het clubje de sjaak, sjaak. Het al dan niet verkrijgen van subsidie is juridisch irrelevant. Zie de SGP zaak, die zelfs na veroordeling recht houdt op subsidie.

-edit | 09-04-10 | 11:54

Kaas 82+ | 09-04-10 | 11:49
Excusez moi Kaas, ben er vol ingevlogen na het lezen van het erbarmelijke stukje.

Verder is het gewoon mijn mening.

Watunflater | 09-04-10 | 11:54

Bigi Bana Boy | 09-04-10 | 11:29

Het plaatsen van persoonlijke informatie en/of beeldmateriaal van medereaguurders is not done.
Ook ik heb recht op privacy.

CumGranoSalis | 09-04-10 | 11:53

Hadden jullie ook een link naar het vonnis kunnen geven? Had ik wel interessant gevonden! Bij voorbaat dank!
Dit is een kleine stap voor het Darwinisime, een grote stap voor de menselijkheid... Ofzeau.
Wat ik nou weer niet snap uit al die reaguursels hier is dat jullie allemaal tegen geloof aan zeuren en dat tegelijkertijd kunnen verenigen met het sympathie voor de grote leider Wilders. Hij heeft letterlijk in zijn partijprogramma staan: Nieuw artikel 1 grondwet, blablabla: HET BESCHERMEN VAN DE JOODS-CHRISTELIJKE SAMENLEVING! Fuck it, serieus, we zijn een seculier land, en jullie reaguurders bevestigen dat ook, maar toch willen jullie stemmen op iemand die dat er doorheen wil jassen? En daardoor schuift het boven-veel-gerefereer-de-huidige-artikel 1 naar plek 2!

Xap | 09-04-10 | 11:53

Ach christenfundi's verstoppen het gezicht van hun vrouw tenminste niet achter een kopvod en laten we wel wezen, ze wonen hier al tweeduizend jaar. Ik zou me drukker maken om de haatzaaiende en zelfontploffende islamies.

funkyd | 09-04-10 | 11:52

@SheriffSharif | 09-04-10 | 11:39

Dat van dat nut in dit geval een bijzaak is, snap ik wel. Normaal gesproken ben ik het met je eens, ware het niet dat bekend is dat de SGP een partij is met een achterban die nauwelijks groeit in haar aandeel in de politiek. Zolang de SGP niet voornemens is haar wedergrondwettelijke principes op te dringen aan anderen, is het verder prima voor mij.

VictorMancini | 09-04-10 | 11:52

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:41
Ik constateer dat ze in het onderhavige geval het gewoon verdomd hebben om te gehoorzamen. Toch?
Voorts is de opvatting dat de overheid zijn gezag ontleent aan God een heel complexe, en ligt deze opvatting aan de wortel van de nog steeds voortdurende spanning tussen kerk en Staat. Een Staat die zijn gezag ontleent aan God is niet echt gescheiden van die God maar nog steeds in dienst van die God. "Hoe de situatie nu is, zo zou God het op dit moment wel willen." Is dat een toevallige of historisch bepaalde omstandigheid of een noodzakelijke omstandigheid? Voor de SGP is het om de donder geen toevalligheid of historisch bepaald gegeven, en daar zit de crux.

Schoorsteenveger | 09-04-10 | 11:51

sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 11:47
Ik vrees toch dat -edit het dan aan de stok kan krijgen met de commissie gelijke behandeling...

Kaas 82+ | 09-04-10 | 11:50

@DasUnterMensch | 09-04-10 | 11:44
Lijkt me niet. Iedereen moet zich aan de wet houden. Dat staat immers in de wet. Maar je mag best praten over verandering van wetgeving. Maar alleen wanneer je je aan de wet houdt. Zo eenvoudig is het. Dat vind ik niet. Dat vinden alle rechtscolleges in Nederland, maar waarschijnlijk heb jij er een betere kijk op?

Voor jouw beeldvorming: internationale verdragen gaan boven nationale wetgeving. Dit is daar een passend voorbeeld van. Om die reden krijgt Wilders er ook een behoorlijke kluif aan om bepaalde 'anti-islam' maatregelen te nemen.

In het geval van de SGP had ze met toelating van vrouwen best een wet mogen voorstellen die vrouwen van passief kiesrecht uitsluiten. Dat is de enige, juiste volgorde.

-edit | 09-04-10 | 11:50

Watunflater | 09-04-10 | 11:47
Misschien kun je eerst de andere tegels lezen voor je iets post? Hierboven zijn talloze argumenten aangedragen waarom ' gewoon niet stemmen op deze partij' geen goede optie is.

Kaas 82+ | 09-04-10 | 11:49

-edit | 09-04-10 | 11:37
Nee hoor, jij mag toch een chinese homo-breiclubje oprichten met je vrienden en niet-homofiele niet-chinezen weigeren? Het wordt pas anders als je om subsidie gaat vragen en het nog krijgt ook.

sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 11:47

We zijn zogenaamd een tolerant land maar de tolerantie is ver te zoeken.
De SGP is een beginselpartij, daar kan menig 'draaipartij' nog een puntje aan zuigen en als je het daar niet mee eens ben stem je toch gewoon op een andere partij.
Case closed en oh ja Bert, je werd nogal gepest zeker vroeger op de christelijk school met de bijbel.

Watunflater | 09-04-10 | 11:47

Bigi Bana Boy | 09-04-10 | 11:39
Eens, dat verkneukelen is heerlijk, maar ik zou zo graag willen dat het debat nou eens veel breder gevoerd wordt dan slechts over de extremistische moslims die hun kinderen indoctrineren op islamitische scholen (waar overigens geen andere religies welkom zijn, i.t.t. tot protestante en katholieke scholen) en over de extremistische stromingen van het christendom (de SGP en conservatief-CU).
Ik hoopte daarom dat het verbod op hoofddoekjes door de PVV slim gespeeld zou worden, en een allesomvattend verbod zou inhouden voor alle religies, maar helaas. Immers, op die manier zouden we nooit meer van die rare berichten krijgen zoals de Egyptisch-Koptische tramconducteur die geen kruisje mocht dragen, terwijl de moslima-machinist wel een GVB-hoofddoekje krijgt.
Religie is iets persoonlijks, en in een publieke functie is iets dergelijks persoonlijks niet wenselijk. Historisch gezien is het te begrijpen dat wij zoveel religies hebben in Nederland, maar tegelijkertijd was Nederland een vluchthaven voor vervolgende predikers van secularisme (zie bijv. Hugo de Groot).
Juist onder invloed van de ontzuiling, groeiend islamisme en het verschrikkelijke CDA dat jarenlang aan de macht is en linksom of rechtsom met iedereen wil regeren, gaat het mis in Nederland. En dit is het beste te zien van buitenaf.

Tim | 09-04-10 | 11:47

the wanderer | 09-04-10 | 11:38

toen?
Ik heb het niet over toen, ik schets gewoon een doordeweekse dag van een SGP-vrouw anno 2010.

oddfellow151 | 09-04-10 | 11:46

Alle Geloof is eng!
* Aldus sprak de Heilige Kobus. En Hij zag dat het goed was *

Kobus Kloothamer | 09-04-10 | 11:46

staphordtlimas???

the wanderer | 09-04-10 | 11:45

@Taaie-Neuskoek | 09-04-10 | 11:13
Wilders krijgt overheidssteun omdat hij een partij is. Overigens heeft hij wel subsidie laten liggen, zie hieronder. Hij krijgt geen subsidie omdat hij niet meer dan 1000 leden heeft, hij heeft er namelijk maar één. Maar dat is zijn fout.
www.nrc.nl/binnenland/article1722730.e...

@de rest
De SGP heeft tot nu toe nog niks strafbaars gedaan. Als ze nu geen vrouwen meer op de lijst zetten, dan is dat strafbaar. We zullen zien hoe ze de kieslijst aanpassen. Overigens ben ik geen SGP-man, maar als mensen een mening hebben, mogen ze dat tot de HR uitvechten. Ze hebben verloren, dikke pech voor hen.

Avondambtenaar | 09-04-10 | 11:45

Arme, arme Bert,

Je weet zelf niet wat je over je afroept !

Als je zo doorgaat zal je naar de hel gaan !

God have mercy with this man !!

KingCoen | 09-04-10 | 11:45

@ edit | 09-04-10 | 11:28
Het tegenovergestelde van wat je zegt is waar. Als een politieke partij (door wetgeving die er ooit door andere politieke partijen/instanties is gekomen) worden beperkt in hun mening en uitvoering van politiek dan kun je de democratische rechtstaat wel opheffen en direct overstappen op een dictatuur.

Het heeft trouwens in dit gevalt maken met het VN-Vrouwenverdrag en zover ik weet niet direct met een Nederlandse grondwettelijke bepaling. Maar het idee blijft het zelfde. Dat verdrag is ooit ondertekend door andere partijen met andere gedachten en zo verplichten ze nu andere partijen met andere gedachten op hun manier te werk te gaan. Terwijl de partij die dat toen heeft besloten nu misschien niet eens meer een democratische meerderheid had. Misschien heeft dat VN-Vrouwenverdrag onder de burgers zelfs nooit een meerderheid voor heeft gehad. Om het even helemaal af te maken.

DasUnterMensch | 09-04-10 | 11:44

Dmitri Dmitrievitsj | 09-04-10 | 11:40
Het zou inderdaad kunnen dat de SGP is opgericht uit onvrede over (aangekondigd) vrouwenkiesrecht. Oprichting SGP: 1918 Vrouwenkiesrecht: 1919

Kaas 82+ | 09-04-10 | 11:42

Goed, maar Bert, je durft er wel over te schrijven en sarcastische cartoons mogen er ook over gemaakt worden zonder het gevaar omgelegd te worden. Nu die andere religie nog. Ga je die nu ook aanpakken, Bert Brussen, koene journalist met je neus ertussen.

de_juf_ | 09-04-10 | 11:42

@Schoorsteenveger | 09-04-10 | 11:32
Nee, dat staat er niet.

Christenen, in ieder geval SGP'ers, moeten elke overheid gehoorzamen omdat elke overheid zijn gezag ontleent aan God. Kijk, ze zouden bij de SGP allemaal juichen als die overheid zijn beleid uitstippelt a.h.v. de bijbel en al hememaal als die overheid er een theocratie van maakt. Maar ook al is dat niet, dan nog moeten ze de overheid gehoorzamen. Hoe de situatie nu is, zo zou God het op dit moment wel willen.

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:41

SheriffSharif | 09-04-10 | 11:24
Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:24
De SGP weet dat voor de Nederlandse wet mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn. Mij staat bij dat de SGP zelfs is opgericht uit onvrede over het vrouwenkiesrecht. Veel politieke partijen worden opgericht omdat men het oneens is met de manier waarop het land in elkaar zit. Het is ook waardevol dat er over bestaande regels van mening verschild kan worden.

Dmitri Dmitrievitsj | 09-04-10 | 11:40

@VictorMancini | 09-04-10 | 11:24

Ik denk dat een samenleving een wettelijk frame nodig heeft, waarbinnen iedereen vrij kan bewegen. Dat wettelijk frame zelf moet dan wel gerespecteerd worden.Als een van de regels is : een ander is wettelijk gelijkwaardig aan uzelf' en iemand probeert binnen het wettelijk frame er iets van te maken als 'behalve als deze persoon een vrouw is' dan moet dat worden aangepakt, omdat het onvermijdelijk gaat leiden tot problemen verderop. Beste voorbeeld is de speciale scholenproblematiek: vijftig jaar geleden hadden we ook scheiding van kerken staat, maar de religies kregen wel geld om hun eigen scholen te handhaven. De maatschappij was 100% christelijk dus wat was het probleem? Het probleem was er toen niet maar kwam vijf decennia later, toen het onmogelijk werd om uit te leggen dat moslimsscholen niet gewenst zijn in Nederland.

Bij principiele kwesties is nut een bijzaak.

SheriffSharif | 09-04-10 | 11:39

Tim | 09-04-10 | 11:32
Ergens verkneukel ik mij wel om dat schijnheilige en hypocriete gedraai van het CDA als het om islamitische scholen gaat. Ik geniet van hun wanhopige morele gespartel.
Natuurlijk willen ze geen islamitisch onderwijs niet maar ze bijten liever hun psalmenprevelende lispelende grsitelijk tongetjes af dan dat ze dat ooit zullen toegeven. En omdat ze, door de achterban gedwongen, altijd zullen vastblijven houden aan artikel 23 van de grondwet, hebben ze geen andere keus dan met een veelvoud van laffe argumenten te komen waarom islamitische scholen niet deugen ipv te zeggen wat ze werkelijk denken. Maar wat anders kun je verwachten van gristenen dan laf en leugenachtig gedraai ?

Bigi Bana Boy | 09-04-10 | 11:39

Quote op Twitter van Menno:
"Als de SGP valt, valt er meer. Scholen, christelijke organisaties en kerken gaan met deze redenering vroeg of laat ook voor de bijl."

Yay! Waar kunnen we tekenen?

Yor | 09-04-10 | 11:38

oddfellow151; 11:15
FANTASCHTISCH !!! alleen spijkerbroecken past er niet bij, die bestonden toen nog niet, en wat deed hij met de jongste dochters??? juist dat dacht ik al, overigens bent U werkelijk 151 jaar oud ? :-)

the wanderer | 09-04-10 | 11:38

Is dat ook niet het kluppie waarvan de kinderen een gerede kans lopen om polio te krijgen wegens niet vaccineren, omdat "God het zo heeft gewild"?

R.B.Scott | 09-04-10 | 11:38

@sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 11:34
Hmm.... Dus je mag best strijdig met de wet handelen, zolang je het maar uit eigen zak betaald.

Lijkt me een gevaarlijk precedent.

-edit | 09-04-10 | 11:37

Heerlijk dat de discriminerende SGP-ers eindelijk het deksel eens hard op de neus krijgen. Hoera!
Dit weekend maar eens een grote taart bakken om dit heuglijke feit te vieren. Zal ik dat voor of na de mis op zondag doen?

Kaas 82+ | 09-04-10 | 11:37

@Bigi Bana Boy | 09-04-10 | 11:33
Dat klopt, maar uit niets blijkt dat dat van invloed is geweest op de uitspraak van de Hoge Raad. Volgens mij is dat het enige wat echt relevant is.

-edit | 09-04-10 | 11:35

VictorMancini | 09-04-10 | 11:24
De SGP is een politieke partij en dient als zodanig te voldoen aan een aantal regels en wetten die voor alle politieke partijen gelden.

Schoorsteenveger | 09-04-10 | 11:35

Tim | 09-04-10 | 11:25
Het laatste idd.

Boeuf Bourguignon | 09-04-10 | 11:34

Het maakt allemaal niet uit, zolang de SGP het a) van hun eigen geld doen of b) zichzelf niet meer rechten toeeigenen dan zij anderen ontzeggen. De SGP verwacht dat de gemeenschap het allemaal betaalt en dat zij het recht behouden om andere (incl de mensen van wie zij de zilverlingen wel aannemen) te discrimineren terwijl zij voor henzelf wel een gelijke behandeling eisen. Sommige moslims kennen dat probleem ook en daar moet je als samenleving niet in mee gaan. Wie nu emmert dat de SGP 'van ons' is heeft a) geen principes of b) heeft gewoon een hekel aan moslims of c) is erg dom. Iig kun je Job Cohen dan niets verwijten mbt zijn compenserende neutraliteit zonder zelf hypocriet te wezen.

sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 11:34

Het zal al duizend keer gezegd zijn in relatie tot dit onderwerp, maarre...
Waarom zou er een vrouw voor de SGP het passief kiesrecht uit willen oefenen? Waarom, waarom? En waarom maakt men (politici, vrouwenbewegingen etc.) zich er überhaupt druk om? Laat die geitewollen sokken uit de bible-belt toch lekker als jongens onder elkaar konkelen in de marge.

TisNieZoMoeilijk | 09-04-10 | 11:34

Overigens is de SGP dan nu WETTELIJK een criminele organisatie, niet feitelijk.
Steeds minder mensen snappen nog wat feiten zijn. De linkse indoctrinatie slaagt op dat gebied erg goed.

DasUnterMensch | 09-04-10 | 11:34

Hé daar is ie weer: Goddelijke naastenliefde! Gelukkig hebben we in dit land nog gristenen, zij weten tenminste wat goed voor u en mij is!

Carl von Rabenhaupt | 09-04-10 | 11:33

Willen de SGP vrouwen wel op de lijst?

juriste | 09-04-10 | 11:33

Vrouwelijke SGP-leden willen pertinent niet op de kieslijst. Ze overwegen inmiddels hun lidmaatschap op te zeggen.
bit.ly/8XAwfG

sakkotz | 09-04-10 | 11:32

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:21
Dat is leuk citaat. Nee, ze streven geen 'kerkstaat' na, wat dat dan ook moge wezen, als het maar zo is dat het gezag van de overheid afkomstig is van God. Christenen dienen de overheid te gehoorzamen, zo staat er, maar in de praktijk betekent dat dus 'Christenen dienen de overheid te gehoorzamen voor zover de overheid afkomstig is van God', want ze gaan gewoon dwarsliggen als God toevallig iets anders gebiedt dan die overheid.

Schoorsteenveger | 09-04-10 | 11:32

Bigi Bana Boy | 09-04-10 | 11:22
Ik realiseer me dat er een grondwetswijziging nodig is, en dat die er niet komt zolang er confessionele partijen in de 1e en 2e kamer zitting hebben.
In het verleden is zo'n fundamentele wijzigingen alleen met geweld gepaard gegaan. (De Franse Revolutie, het Ottomaanse Rijk en Atatürk) dus ik maak me geen illusies en besef dat NL nooit zo'n seculiere staat zal worden als Frankrijk en Turkije nu zijn.
Je zou echter wel met het oog op de jurisprudentie van het EHRM kunnen argumenteren dat een verbod op religie in openbare instellingen juridisch houdbaar en zeker niet onmogelijk is.
Het is idioot om te zien hoe raar verschillende Europeanen (ik werk in het buitenland in een soort expat-bubble) en met name Fransen en Ieren reageren als ik vertel dat in Nederland alles gesubsidieerd is, en dat een politieke partij een verwantschap heeft met zowel de geschreven als de televisiepers, en dat de tv-pers ook nog eens gesponsord wordt t.o.v. de commerciele concurrentie. In elk ander land (behalve België) is zo'n strenge vernesteling van belangen idioot.

Tim | 09-04-10 | 11:32

Op zich heb ik geen problemen met deze mensen.
De meeste fanatici hebben meer problemen met mij.
Voor mij mogen ze doen en laten wat ze willen, maar ga me niet de wet voorschrijven en vooral niet belerend doen op basis van een religieus of maatschappelijk standpunt.
Positief feit bij de Gristenfundi's is wel dat het zichzelf moeilijk maken en tot nu toe nog niet met bomgordels hebben rondgelopen en andere mensen het leven hebben ontnomen.
Het waren andere fanatici die Fortuyn en van Gogh hebben vermoord.
Dit slag lieden vind ik stukken griezeliger.
En natuurlijk vind ik "Big Ernst "een griezel., oeps had dit nu net niet moeten plempen( hij luistert mee!)

Sjeng de helle | 09-04-10 | 11:31

Procedure is aangespannen door Kathelijne Buitenweg van Groen Linksch ... dus een politiek showproces, de rechter was ook van Groen Links.

1nfidel | 09-04-10 | 11:31

Avondambtenaar neem je flesje en ga een schone luier om doen!

the wanderer | 09-04-10 | 11:30

Moet onwillekeurig denken aan "Het reservaat" van Paul van Vliet

janpiepknor | 09-04-10 | 11:30

een drama dit voor de 10 stemmers in Staphorst.:-)

the wanderer | 09-04-10 | 11:29

Nu de rest van het verhaal nog. De rechter legt geen maatregelen op en eerder is al beslist dat de staat gewoon subsidie moet blijven verstrekken.
Dus alle maatregelen en straffen bij elkaar opgeteld komt de SGP er helemaal mee weg. Want volgens mij sluiten ze op dit moment gewoon coalities in gemeenteraden als dan niet gecombineerd met de CU.

Dus gaat er ook nog wat gebeuren of is er alleen een uitspraak en verder niks?

drie kinderen | 09-04-10 | 11:29

Ik heb die hele SGP altijd al een raar cluppie gevonden.

eavymetal | 09-04-10 | 11:29

Geboren op | 09-04-10 | 11:25
Capo di tutti capi.

Superior Bastard | 09-04-10 | 11:28

@Bigi Bana Boy | 09-04-10 | 11:18
Volgens mij is het meer een juridische kwestie dan een politieke. Zodra een poltieke beweging, vereniging of wat voor organisatie dan ook in strijd handelt met de wet, moet die door de rechtstaat aangepakt kunnen worden.

Als dat niet meer kan, kunnen we de rechtstaat wel opdoeken. Ik zie geen overdreven politiek correcte toestanden in dit geval.

-edit | 09-04-10 | 11:28

Gewoon omdat het kan: Godverdegodvergodverdomme.

pleurtop | 09-04-10 | 11:28

Heerlijke dag.

polt | 09-04-10 | 11:28

Sjaak delinkselul 10:48
ze hebben je hopenlijk toch niet bekeerd?????

the wanderer | 09-04-10 | 11:27

Ja ze denken altijd dat alles uit naam van het geloof maar mag. Geloof brengt niets dan onvrede, maar das mijn mening! <a href=http://www.amateurpoes.nl/>Lekker hoor</a>

erocamplaza | 09-04-10 | 11:27

Als je de laatste regels van de verklaring op de site van de SGP leest, schrik je toch wel een beetje:

"De SGP weet zich in alle omstandigheden van God afhankelijk en gaat onverminderd voort met het uitvoeren van haar taak. Dat is het inbrengen van Bijbelse waarden in het besturen en inrichten van Nederland. Het naleven van deze waarden is onmisbaar voor Nederland en zijn inwoners."

Enge club, die weinig op heeft met scularisme en andersdenkenden.

Zuurkool met Worst | 09-04-10 | 11:27

Geboren op | 09-04-10 | 11:25
Nuja, u wist wat ik bedoelde.

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:26

in Jerusalem is ook maar een kein gedeelte van de klaagmuur voor vrouwen, die hebben schijnbaar niets te klagen!

the wanderer | 09-04-10 | 11:26

CumGranoSalis | 09-04-10 | 11:25
Ach zo.
Bedankt voor de uitleg.

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:26

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 10:40

Capo di capi tutti bedoel je natuurlijk:D
Tutti staat voor allemaal

Geboren op | 09-04-10 | 11:25

Boeuf Bourguignon | 09-04-10 | 11:21
Pichegru zou een coup gepleegd hebben in opdracht van wat nog overbleef van de vermoorde Franse Koninklijke familie, om zo de Revolutie terug te draaien.
Of bedoel je dat je liever hebt dat hij opnieuw de religieuze (Habsburgers/Britten) verslaat in NL?
Ik hoop het laatste.

Tim | 09-04-10 | 11:25

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:23

FECK
The Irish connection

CumGranoSalis | 09-04-10 | 11:25

@Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 10:48
LOL

theos | 09-04-10 | 11:25

Leuk en aardig, maar ik snap nog steeds iets niet. De 'verschillende organisaties' die ' opkomen voor vrouwenrechten' menen de SGP aan te moeten vallen op dit standpunt. Maar wie is daarmee geholpen? Als een vrouw sympathie heeft voor de SGP, dan lijkt het me dat ze zelf ook sympathie heeft voor de standpunten der SGP inzake vrouwen. Kortom, waarom zouden we opkomen voor het bevrijden van mensen die niet bevrijd willen worden? Waarom zouden we bijvoorbeeld schande spreken van een christelijke school die een homoseksuele leraar wil ontslaan? Waarom vindt die leraar het zelf in beginsel al belangrijk om bij een school te werken die zijn identiteit niet respecteert? Verder dienen gristenen natuurlijk ongezien de tyfus achter hun oogbal te krijgen, maar dit geheel terzijde.

VictorMancini | 09-04-10 | 11:24

@Dmitri Dmitrievitsj | 09-04-10 | 11:21
Vrij onschadelijk. Maar wel goed dat we ze duidelijk maken dat vrouwen en mannen gelijk zijn hier in NL.

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:24

Dmitri Dmitrievitsj | 09-04-10 | 11:04
Ik denk dat de grondwettelijke regel dat wij geen onderscheid maken op basis van geslacht een goede regel is.
SGP doet wel een beroep op vrijheid van godsdienst maar wenst zich vervolgens niet aan het discriminatieverbod te houden, onder de veins van ethische suprematie. Nee bedankt, ik laat ze niet.

SheriffSharif | 09-04-10 | 11:24

Die zwarte kousen; komen die tot halverwege de dijen? Geyllllll !!!!!
overigens toch een goed idee van hen, kijk eens naar de vrouwen die we in de regering en tweede kamer hebben zitten, ergens hebben ze gelijk, laat ze thuis!

the wanderer | 09-04-10 | 11:23

Bigi Bana Boy | 09-04-10 | 11:18

Moet je boos doen op de NL grondwet.
Die slaat wel op dit geval en bijvoorbeeld niet op een Klaverjasvereniging.

CumGranoSalis | 09-04-10 | 11:23

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:21
Thanks voor de link.

CumGranoSalis | 09-04-10 | 11:21
Feck ?
*totaal nieuw iets horen doet*

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:23

kijk dit noem ik nou folklore wat een stelletje randdebielen
ik stel een 5% regeling voor bij de komende verkiezingen

harob | 09-04-10 | 11:23

kleuters in de billen knijpen mag ook van de paus. Lang leve het geloof.

eurothai | 09-04-10 | 11:23

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:05
Ze hebben misschien ingezien dat ze de macht niet (meer) hebben, maar dat is met tandengeknars. Lees de statuten er maar op na (pdf alert).
www.sgp.nl/.../Statuten%20Vereniging%20SGP%20...
"Artikel 2
Grondslag
De partij stelt zich op de grondslag van Gods Woord, zoals daarvan belijdenis gedaan wordt in de artikelen 2 tot en met 7 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis. Zij onderschrijft geheel en onvoorwaardelijk de Drie Formulieren van Enigheid, zoals deze zijn vastgesteld in de Nationale Synode, gehouden te Dordrecht in de jaren zestienhonderd achttien en zestienhonderd negentien. Zij belijdt mitsdien het absoluut gezag van Gods Woord (naar de zuivere Statenvertaling) over alle terreinen van het leven en derhalve mede over het terrein van het staatkundige en maatschappelijke leven zoals nader uitgewerkt in het Program van Beginselen."
"Artikel 3
Doel en middelen
1. De partij stelt zich ten doel de beginselen van Gods Woord op staatkundig terrein tot meerdere erkenning te brengen in den lande overeenkomstig de in artikel 2 vermelde grondslag. Derhalve is haar streven erop gericht dat Gods Woord als norm aanvaard wordt voor het politieke en maatschappelijke leven."

Schoorsteenveger | 09-04-10 | 11:22

Tim | 09-04-10 | 11:17
Ben het helemaal met je eens. Bedenk alleen wel dat we het aan het CDA te danken hebben. Islamitische scholen zijn 100% te danken aan het halsstarrig vathouden aan de vrijheid van onderwijs door het CDA.

Bigi Bana Boy | 09-04-10 | 11:22

Bigi Bana Boy | 09-04-10 | 11:18
Yep.

Superior Bastard | 09-04-10 | 11:22

Ze kunnen nog de hulp van het CDA en eventueel de CU inroepen.
Gaat goed komen met deze club.

uitgeslapen | 09-04-10 | 11:21

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:15
Voor Popper wijk ik, altijd.
Ik ben het ook zeker niet oneens met de notie dat tolerantie het beschermen waard is; ik vraag me alleen af hoe schadelijk de intolerantie van de SGP is zolang ze geen wet wordt.

Dmitri Dmitrievitsj | 09-04-10 | 11:21

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:20

40 dagen?
Dan ben ik dus ook zwaar gristelijk...!
Feck

CumGranoSalis | 09-04-10 | 11:21

@Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:15
Het klopt alleen niet helemaal wat hij zegt, Teun.

"Deze partij [de SGP] streeft geen kerkstaat na, waarin staat en kerk vermengd zijn of de staat moet zuchten onder het juk van de kerk. Het theocratische denken van de SGP heeft als eerste grondnotie de soevereiniteit van God, waarmee gezegd wil zijn dat het gezag van de overheid afkomstig is van God. Dit heeft als implicatie dat christenen de overheid dienen te gehoorzamen, of deze nu christelijk is of niet." - Bas Belder in zijn artikel 'Over reële en ingebeelde bedreigingen: de SGP over de scheiding van kerk en staat' uit het boek Eindstrijd van o.a. Hans Jansen.

nl.wikipedia.org/wiki/Bas_Belder

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:21

Tim | 09-04-10 | 11:17
Wat mij betreft marcheert een nieuwe generaal Pichegru (nl.wikipedia.org/wiki/Pichegru) gister nog de grens over.

Boeuf Bourguignon | 09-04-10 | 11:21

Zwarte-kousenvrouwen geloven hetzelfde als hun eigenaars, dus ik zie hen na deze uitspraak nog niet massaal lid van de SGP worden.

Merlot | 09-04-10 | 11:21

CumGranoSalis | 09-04-10 | 11:18
Het zwarte schaap van de lokale Gemeenschap ?
40 dagen zonder sex ?

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:20

En pas op uw kinderen, ze gaan de bunkers in!

"# @adtoet Iedereen is welkom. Nadere mededelingen volgen, o.a. via twitter. En als we morgen verboden worden, doen we 't in een bunker. about 11 hours ago via web in reply to adtoet "

Roadie68 | 09-04-10 | 11:20

oddfellow151 | 09-04-10 | 11:15
ROFLOL

brienenoord | 09-04-10 | 11:19

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:17

Iets met een lederen riem?

CumGranoSalis | 09-04-10 | 11:18

Ik ben het niet eens met de SGP maar vind toch dat ze dat mogen doen. Als dat hun principes zijn. Een politieke partij is er tenslotte niet om zich aan de wet te houden maar om de wet waar ze het niet mee eens zijn aan te passen.

Dit zijn weer van die wetten die er voor moeten zorgen dat mensen met andere ideeën hun mond moeten houden. Dit is ook weer een voorbeeld waarbij ooit mensen wetten hebben gemaakt die bij hun beleid passen en dan eigenlijk niet meer ongedaan kunnen worden als men zich aan de wet houd. Vergelijkbaar met een wet maken dat je mensen met een Nederlands paspoort niet zomaar het land uit mag zetten, en dan vervolgens paspoorten gaan uitdelen. Als dan vervolgens een partij komt die tegen dat pardon was zou deze partij WETTELIJK dat niet meer kunnen terug draaien. Belachelijk.

DasUnterMensch | 09-04-10 | 11:18

Ok dus ze mogen ze niet weren maar welke vrouw zou in godsenaam op de kieslijst van de SGP willen staan want je kan het nu afdwingen maar je zal met de nek worden aangekeken door je collega's en zelfs door andere vrouwen die de SGP aanhangen want er zullen er best bij zijn die het eens zijn met de SGP standpunt.

TijnZ | 09-04-10 | 11:18

Politiek korrekte terreur van de ergste soort. Iedereen moet en zal dezelfde eenheids linksche manier van denken adopteren, desnoods met wettelijke dwang. Om je de tering aan te ergeren. Laat die SGP'ers lekker als die gemeenschap die op ze stemt dat wil. Zelfde met die beroeps boeroepers van een Henk Krol en de COC. In geen veertig jaar in de kerk geweest maar ineens moeten al die strontstukadoors ineens een hostie. Tsjezus. Ik ga toch ook niet eisen van een klaverjasvereniging dat ik er wil gaan voetballen ? Of dat ik als negert lid wil worden van de KuKuxKlan ? Wat is dat voor politiek korrekte dwingelanderij ?

Bigi Bana Boy | 09-04-10 | 11:18

En nu de praktij'k.

Geen getrouwde vrouw zal zich melden voor een plekje.
Drie keer raden waarom.

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:17

en als ze nu nog door gaan bellen we de "RIJDENDE RECHTER" dus pas maar op!

en hee lees ik nu al in regaguursel 2 dat je je niet druk mag maken om christenen ,.. o o o,.. ik ben alvast ff weggejorist nu,.. met dank!

Roadie68 | 09-04-10 | 11:17

faz | 09-04-10 | 10:54
Gewoon het Franse systeem invoeren, geen religie in het maakt niet uit in welke overheidsdienst. En ja, personeel in ziekenhuizen en op scholen in Frankrijk is ook in overheidsdienst, dus ook geen uitingen van religie daar. Dat is al sinds de Franse revolutie zo, en daar zijn amper problemen.
Voor NL betekent dit zelfs een versterking van Art. 1, en het vereist het wijzigen van Art. 23 Grondwet. Wil je naar bijzonder onderwijs? Geen probleem, maar dat betaal je zelf. Op openbare scholen die gefinancierd worden met belastinggeld zijn dan geen religieuze symbolen toegestaan. Bijzonder onderwijs dient echter wel met gekwalificeerd onderwijspersoneel te werken, en dient te voldoen aan dezelfde onderwijsinspectie-eisen.
Helaas kunnen wij dankzij de marktwerking niets doen aan ziekenhuizen.
Het enige wat de PVV wil doen in Almere is (zij het in zeer slechte bewoordingen en slechts gericht op Islam, dom dom dom) invoeren dat in overheidsdienst geen religie zichtbaar is. Hoe moeilijk is dat.
Zelfs Turkije doet dat, en wordt daarin gesteund door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, omdat het in de Grondwet staat. Bij ons staat het er ook in (Art. 1) maar waarom doen wij dan zo moeilijk en krampachtig?

Tim | 09-04-10 | 11:17

Gemeentes, politie en rechtbanken zijn ook corporaties... zoek zelf maar op... corporaties zijn bedoeld om winst te maken, niks meer niks minder.

Xandrino | 09-04-10 | 11:16

Sjeng de helle | 09-04-10 | 11:14
Gelukkig, het ligt dus niet aan mij.
;

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:16

Bert, hoe kom je erbij dat de SGP-vrouw überhaupt op den kieschlijst wil?
Den ganschen week des ochtends om half 5 voor dag ende dauw opstaen, om in den keucken aan het fornuisch de grieschmeelpap ende havermout te bereiden ende den zelfgebacken zuurdesembroodden klaer te maecken ende te besmeerren voor haer hardwerckende echtgenoot ende haer 7-koppige kroost.
Als haer bedsteegenoot, in zijn frisch gesteeven ooverhemd, ende haar kindeckes met nat gekamde haeren, naar den arbeid ende den leerplicht zijn vertrokken, gaat haer dag verder met kuischen, de inkooppen doen op de plaatselijcke boerenmarckt, het met opgedroogde geele vlekken besmeurde beddengoed verschoonnen, den voortuin aanharcken, en de karwatsen in het vet te zetten, om na het bereidden van de hutspot met raapsteellen ende geroockt buickspek, de kinderschaer te bedde te leggen.
Als ze des avonds de radio wat harder zet terwijl vader nog even bij zijn jongsten dochters weltenrusten gaat zeggen, kan ze nog wat socken breien en kapotgevallen spijkerbroecken van knielappen voorzien.

Waar moet dat mensch in Godsnaam de tijd vandaan halen om op een kieslijst te gaan staan?

oddfellow151 | 09-04-10 | 11:15

Schoorsteenveger | 09-04-10 | 11:13
Ik kan het niet meer met je eens zijn.
Beetje saai, dat wel.

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:15

@Dmitri Dmitrievitsj | 09-04-10 | 11:11
Ja.

Wat ik bedoel is echter vrij simpel (en niet zozeer een paradox): het gaat erom wie er begint met intolerant zijn. De reactie van de rest van de samenleving, omwille van tolerantie, moet zijn het intolereren van deze intolerante groep.

Of, zoals Karl Popper zei: “if we are not prepared to defend a tolerant society against the onslaught of the intolerant, then the tolerant will be destroyed, and tolerance with them”.

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:15

10.49

Spikkel | 09-04-10 | 11:14

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:13
Kan wel kloppen, gisteren pas de laatste Paaseieren naar binnen gewerkt.

Sjeng de helle | 09-04-10 | 11:14

@Bunaliua
We moeten zwakken van eigen bodem wel steunen, dat is namelijk van onszelf.

Spikkel | 09-04-10 | 11:14

Avondambtenaar | 09-04-10 | 10:40
Nee - de titel van dit stuk is fout, want de SGP is géén criminele organisatie, maar een politieke organisatie die op basis van haar standpunten geen overheidssubsidie mag krijgen. Dit is volledig terecht, omdat ze volgens de Hoge Raad in strijd handelen met de Wet.
Nu moet de SGP dus zonder overheidssubsidie verder, wat ze gezien hun achterban ook rustig zullen doen - aan geld is daar geen tekort.
Verder krijgt Geert ook geen subsidie (zover ik weet) omdat hij geen leden heeft, en dus niet aan het democratisch beginsel van een politieke partij voldoet. Ik kan dit echter ook fout hebben...

Taaie-Neuskoek | 09-04-10 | 11:13

Schoorsteenveger | 09-04-10 | 11:01

Hier moest ik gewoon van glimlachen van tevredenheid. Zo'n heldere verwoording van de realiteit gezien. Politieke carriëre (met inhoud) in het verschiet liggend?

Prof.Drs.Ing.B | 09-04-10 | 11:13

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:04
Shijn-Sharia? Je bedoelt de Christelijke versie van Sharia. De wereldlijke macht is een afgeleide van en ondergeschikt aan de Goddelijke macht, de wereldse wetten zijn afgeleide van Goddelijke wetten. De SGP zegt letterlijk dat geloofsartikelen wereldlijke wetten overstijgen, en dat zij, de ware gelovigen, dus een streepje voor hebben op lieden die niet de Ware God aanbidden.
Dit is exact hetzelfde als wat die Tariq Ramadan verkondigt, wanneer hij zegt dat hij zich braaf wil houden aan de wet, maar daar dan wel aan toevoegt 'voor zover die niet in strijd is met zijn diepste geloofsovertuigingen'.
Onafgewerkte zaken zijn het. De Ramadan ruikt op afstand precies waar wij de knopen niet doorgehakt hebben en niet echt orde op zaken hebben gesteld.
Het is goed, ja uiterst belangrijk, dat dit tot het hoogste orgaan is uitgevochten en dat uitgesproken is dat ook een God zich aan de wetten en regels te houden heeft. Kwestie van rangorde.

Schoorsteenveger | 09-04-10 | 11:13

Sjeng de helle | 09-04-10 | 11:10
En ik maar denken dat het vorige week Goede Vrijdag was..

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:13

Avondambtenaar | 09-04-10 | 11:07
Je snapt het echt niet, he.

Boeuf Bourguignon | 09-04-10 | 11:12

Avondambtenaar | 09-04-10 | 11:08

Je mag best doorgaan met je staatkundige onkunde etaleren.
Gelukkig heeft de Hoge Raad hier wel engzins kaas van gevreten, zodat de diaree die u uitkraamt ook niet meer wordt dan dat; diaree.

CumGranoSalis | 09-04-10 | 11:12

Superior Bastard | 09-04-10 | 11:09
Ga ze dat maar eens vertellen.
Ik geef het je te doen.

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:11

Avondambtenaar | 09-04-10 | 11:07
Mening verkondigen? Ja. Handelen naar die mening, wanneer dat handelen in strijd is met de wet? Neen. Zo simpel en godsdienstjes staan daar gewoon niet meer boven. Afgelopen uit.

Achterdocht | 09-04-10 | 11:11

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:06
Dat is nog eens een aardige paradox. Zolang het buiten de SGP geen consequenties heeft, is er ook wat voor te zeggen hun intolerantie te tolereren. Alleen mensen tolereren met wie je het eens bent is eigenlijk maar minimale tolerantie, nietwaar?

Dmitri Dmitrievitsj | 09-04-10 | 11:11

Vluchtelingen | 09-04-10 | 10:43
Voor het volk was van Lenin (geloof ik), Marx hield het nog bij opium van het volk.

Hwb | 09-04-10 | 11:10

@Spastcommando | 09-04-10 | 11:05
Ook voor jou dan maar: Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:05

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:10

T'is wel een Rgi dag vandaag bij GS.
Eerst een tent met twee wielen, dan een Bertsche RIOM speciaal, en nu de SGP fundi's.
Wacht op Brunssens Topic over de Haagsche Bakfiets Iman.

Sjeng de helle | 09-04-10 | 11:10

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:06
Waar, maar utopisch, dus onnodig.

Superior Bastard | 09-04-10 | 11:09

ODF | 09-04-10 | 11:05
Is ook goedkope retoriek. De opvatting is niet verboden, wel het handelen naar een opvatting wanneer dat in strijd is met de wet. Geloofsopvattingen hebben daar gewoon niet vrij van te blijven en dat zal verdomme een keer tijd worden.

Achterdocht | 09-04-10 | 11:09

@Uhh | 09-04-10 | 11:06
Niets onzinnigs aan.

Het gaat om het standpunt wat de SGP aanneemt in zake het recht van vrouwen. Dit standpunt staat haaks op onze wetten en wordt daarom door de rechtelijke macht afgeserveerd. Ik zeg: we zouden ook eens moeten kijken hoeveel standpunten die de islam inneemt - of beter: zijn onderworpenen dwingt in te nemen - haaks staan op onze Nederlandse wetten.

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:09

Bert Brussen = vandaag: Bobbel Broek.

fuckje | 09-04-10 | 11:08

Welke vrouw wil er dan bij de SGP op de lijst? Dat is toch raar.

TheChemist | 09-04-10 | 11:08

@CumGranoSalis | 09-04-10 | 11:00
Begin eens met 'vrijheid van godsdienst' te googlen. Begin eens met 'vrijheid van vereniging' te googlen. Begin eens met 'vrijheid van meningsuiting' te googlen. Zal ik doorgaan?

Avondambtenaar | 09-04-10 | 11:08

Wanneer we alle literalistische geloofsuitleggers van welke club danook nou eens aan een betonnen paal knopen, wordt NL weer en stuk leefbaarder en zijn we direct verlost van een hoop ellende en overbevolking. Win-win-win situatie zou ik zo zeggen ...

wizzz | 09-04-10 | 11:07

Geweldig artikel Brussen !
En voor de boeroepers.
Vrijheid van godsdienst bestaat maar gaat niet boven de wet, of dit nu de regels van islamieten of gristenfundies betreft maakt niet uit. Als je dat niet bevalt ga je maar naar Iran.

Atheisme.nu | 09-04-10 | 11:07

@Boeuf Bourguignon | 09-04-10 | 11:00
Dan mogen ze bij de PVV een hoop meer sponsoren gaan zoeken. Overigens zijn de SGP-leden ook gewoon democratisch gekozen, dus blijkbaar zijn mensen het eens met hun mening. Tot die tijd, mogen van der Staaij en van der Vlies hun mening verkondigen.

Avondambtenaar | 09-04-10 | 11:07

@Dmitri Dmitrievitsj | 09-04-10 | 11:04
Daar ben ik het ook niet helemaal mee eens. Het vrouwenstandpunt van de SGP is een zekere vorm van intolerantie en intolerantie moet een samenleving nooit tolereren.

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:06

Superior Bastard | 09-04-10 | 11:05
Erkennig bij diegene die ontkennen is een ultieme overwinning.

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:06

Moooi!

DeChef | 09-04-10 | 11:06

@Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 10:42

Onzinnige vergelijking. SGP is een partij die in de Tweede Kamer zit. Regels zijn van iedereen op toepassing. Zodra er een moslimpartij is die het voorelkaar krijgt 1 zetel te halen zal er heus wel gekeken worden naar hun standpunten. Tot het zover is moet jij het doen met de SGP :-) Minder leuk om te bashen en voor onder je bed te kruipen maar het is nu eenmaal zo.

Uhh | 09-04-10 | 11:06

Je frunnekie zal het er niet minder van doen Bertje. De SGP wil net als de radikale moslims een theocratie. Sinds de oprichting in 1918 mochten vrouwen al niet meedoen. In 1991 heeft Nederland het VN vrouwenverdrag geratificeerd en is daarmee verplichtingen aangegaan. Het uiteindelijke doel van de SGP is hetzelfde als wat radikale moslims willen, een theocratie. Reden temeer om deze uitspraak toe te juichen. Ook een keus tegen godsdienstvrijheid en voor gelijke behandeling lijkt me prima in deze afweging.

Spastcommando | 09-04-10 | 11:05

Wat ik nooit zo goed begrijp is waarom bepaalde groepen mensen(vrouwen, homo's etc.) altijd zo verschrikkelijk hard hun best doen om hun lidmaatschap af te dwingen bij andere groepen mensen die juist mede een groep vormen op basis van discriminatie van de eerste groep.
Neemt niet weg dat SGP wat mij betreft meters diep in de stront mag zakken. Stelletje middeleeuwse aterlingen.

Superior Bastard | 09-04-10 | 11:05

Arie Slob twittert of wij in Nederland nog wel kunnen omgaan met verschillende opvattingen is zeer teleurgesteld in de Hoge Raad (twitter.com/arieslob).

De CU is als het er op aan komt net zo fundamentalistisch als de haatgrefo's van de SGP.

ODF | 09-04-10 | 11:05

@Schoorsteenveger | 09-04-10 | 11:01
Je hebt het bijna bij het juiste eind. De SGP streeft echter geen theocratie (meer) na.

Ik stel voor dat je het artikel van Bas Belder (SGP'er) in het boek Eindstrijd even leest. Gaf mij in ieder geval wat meer inzicht in alsmede respect voor de beweegredenen van de SGP. Hoewel ik alle religie per definitie kudt blijf vinden, dat wel...

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 11:05

Ditto: Leuk stukje. Fijn vonnis. Doet NL er even aan denken het het met "onze" religie ook fout zit. Alle alle wetsovertreders terug in hun hol!

hotmint | 09-04-10 | 11:04

De SGP is een politieke partij. Iedereen die het niet eens is met hun standpunt over vrouwen staat het vrij geen lid te worden en niet op de SGP te stemmen. VVD'ers, PvdA'ers, PVV'ers die de SGP hun eigen vrouwenstandpunt ontzeggen zijn te vergelijken met christenen die een niet-christelijke bakker willen verbieden op zondag brood te verkopen aan niet-christelijke klanten. Laat ze.

Dmitri Dmitrievitsj | 09-04-10 | 11:04

Schoorsteenveger | 09-04-10 | 11:01
Ze leven in een soort van schijn-Sharia.

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:04

Historisch gezien zijn zowel Jodendom, Christendom als Islam gewoon bij elkaar geraapte verzinsels en toegevoegde (politieke) leugens en andere onderdruksels.

wizzz | 09-04-10 | 11:02

Flowers | 09-04-10 | 10:44
Inderdaad. het is hier het ene grondrecht dat het andere in de weg zit. En het gaat hier om onafgewerkte zaken, gevoeligheden die men lange tijd stelselmatig uit de weg is gegaan maar niet langer meer kan negeren.
De SGP legt vrijheid van godsdienst heel anders uit dan de wetgever. Voor de wetgever staat de wet boven de godsdienst als get gaat om wat toelaatbaar is en wat niet, voor de SGP is het precies omgekeerd. De wetgever laat toe dat elk geloofje er zijn eigen Godheidje op nahoudt en deze aanbidt, zolang dat geloofje zich maar schikt naar de wetten en regels, maar voor de SGP is die wetgeving slechts een afgeleide van God's gebod en worden wetten en regels slechts opgevolgd voor zover ze hiermee in overeenstemming zijn. Dat is een fundamentalistisch theocratisch standpunt. De SGP leeft in een wereld waarin de enig ware God de wetgever gedoogt en is vrijheid van godsdienst een door God gegeven recht, niet een door de wetgever bepaald recht.

Schoorsteenveger | 09-04-10 | 11:01

.. zapper | 09-04-10 | 11:00
En het scheelt aardig wat oogschaduw.

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 11:01

En terecht! LOL!

SKa_BaaS | 09-04-10 | 11:01

@Biff Eagleburger | 09-04-10 | 10:58 precies,dan weten ze ineens prima hoe ze moeten bukken.

..zapper | 09-04-10 | 11:00

Avondambtenaar | 09-04-10 | 10:51
Nope, ging niet om vrijheid van meningsuiting. En mbt Wilders zijn clubje halvegaren: democratisch gekozen kamerleden zijn wat anders dan het sponsoren van het politburootje van de SGP met belastinggeld. Hoe jammer dat misschien ook moge zijn. Wat mij betreft komt er dan ook een boete op domme kamervragen.

Boeuf Bourguignon | 09-04-10 | 11:00

Avondambtenaar | 09-04-10 | 10:51

Begin eens met het woordje gelijkheidsbeginsel te googlen.

CumGranoSalis | 09-04-10 | 11:00

Ik wist overigens niet dat Bert zoveel trollen heeft rondlopen.

..zapper | 09-04-10 | 10:59

Leuk stukje! "Nee godverdomme nee zei het hoogste rechtsorgaan". Ik moest er om lachen! Maar even serieus. Waarom maken ze hier zo'n punt van. We zijn volgens god toch allemaal gelijk? Ik snap die lui niet..

©®™e | 09-04-10 | 10:59

Sliptong | 09-04-10 | 10:58
Eenden?

Einde van de Domheid | 09-04-10 | 10:59

Sliptong | 09-04-10 | 10:58
Tibetanen ?

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 10:59

@Rogue1 | 09-04-10 | 10:53
Ik hoop met je mee.

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 10:58

O/T voor de vrijdag:

Welke groepering staat bekend om z'n hekel jegens Chinezen?

Sliptong | 09-04-10 | 10:58

.zapper | 09-04-10 | 10:57

Je wel hoor we stemmen ze gwn WEG!

doordeauwer | 09-04-10 | 10:58

Er zijn vrouwen die functioneren gewoon beter na een paar klappen.

Biff Eagleburger | 09-04-10 | 10:58

Kut, dan heeft het dus ook geen ruk zin meer om op ze te stemmen.

..zapper | 09-04-10 | 10:57

Dus we krijgen voortaan foto's van Bas met een balkje ?

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 10:56

Wederom goed Bertje. En dus als zodanig vervolgen die fundamentalisten. Anderzijds, de vrouwen die zich verkiesbaar stellen worden met de nek aangekeken in het dorp en uitgesloten van de kerk. Elke zich respecterend SGP aanrecht poetsdoekvrouwtje zal het wel uit haar godvrezende hersenmassa laten.

Sliptong | 09-04-10 | 10:56

Godskolere dat is goed nieuws. Gaat het godverdomme nog een vervloekt mooie dag worden ook.
Godverdomme.

Koekje-dr-bij? | 09-04-10 | 10:55

ooops zwitsal in the AIR .....
he he he he

doordeauwer | 09-04-10 | 10:55

*hoort geween en gekners van gristenglazuur*

vander F | 09-04-10 | 10:55

Crimineel niet.
Wel taliban/schriftgeleerde.
Dat betekent dus ook niet religieus en geestloos.
Dag SGP!

Einde van de Domheid | 09-04-10 | 10:54

@Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 10:51
Okay, daar moest ik wel om lachen;-)

Avondambtenaar | 09-04-10 | 10:54

Prachtige uitspraak, nu ook nog meteen even het bijzonder onderwijs afschaffen en het gaat misschien nog goed komen met NL.

faz | 09-04-10 | 10:54

@Art Vandelelay Ultor
Dat is waar, maar er is nu tenminste een juridisch precedent waar we hopelijk u de toekomst ook andere zaken mee aan kunnen pakken.
En aan premier Cohen probeer ik nu nog zo min mogelijk te denken, is slecht voor mijn nachtrust.

Rogue1 | 09-04-10 | 10:53

Artikel 1 van de Grondwet is voldoende !!!

Vluchtelingen | 09-04-10 | 10:53

De volgende stap moet zijn om kerken belasting te laten gaan betalen. Dat zal de schatkist goed!. Het wordt tijd om gelovige op gelijke voet te zetten als de normale niet gelovige burger. Geloofsovertuiging zou nergens meer een excuus voor mogen zijn godverdomme!

StijlvolRechts | 09-04-10 | 10:52

lol @ Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 10:51

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 10:52

sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 10:48
Zo hee. Net echt.

Achterdocht | 09-04-10 | 10:52

De kwaliteit van het artikel bepaald de oplage.
Goed stukje Bert.

winterpeen | 09-04-10 | 10:52

Is Bert nou echt de broer van Kees Brussen??
We vragen om een foto van hem, leggen we ze naast elkaar :P
O. ja over het onderwerp:
- weggejorist -
Ik heb gesproken, zo net voor het weekend altijd lekker ff een statement dr uit .

doordeauwer | 09-04-10 | 10:52

God keek naar zijn Werk, en zag dat het goed was.

Don Bomgordello | 09-04-10 | 10:52

Bert harkt kudos binnen, en terecht...

Goed, de SGP is inderdaaad gewoon een middeleeuws clubje bijbelfreaks, waar geen mens met gezond verstand wakker van zal liggen zodra deze wordt opgeheven. Vraag me af wat al dat procederen ondertussen wel niet heeft gekost :P

Wel raar dat een hoogintelligente vent als van der Vlies zijn naam leent aan een extremistische partij als deze, maar goed....

An die ARBEIT | 09-04-10 | 10:52

@Avondambtenaar | 09-04-10 | 10:49
Jawel, nu.

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 10:51

Kolere, krijgt die Brussen per woord betaalt? Gezien zijn productiviteit zou ik bijna vermoeden dat ie gewoon maar met elleboog op het toetsenbord zit te rammen om zijn verslaving te bekostigen... maar daar zijn de posts net iets te scherp voor.

Naj-Treb | 09-04-10 | 10:51

@CumGranoSalis | 09-04-10 | 10:43
Omdat ik een zwitsal ben, kan ik geen mening hebben? Dat is pas eloquent.
Vrijheid van meningsuiting, dat is toch juist waarom de SGP afgewezen is? En dat vind jij belangrijk, en dus moet ik 'mijn pan drukken'? Nee, jij snapt er iets van.

Avondambtenaar | 09-04-10 | 10:51

Deze was grappiger dan de vorige. Ik moest lachen om die uitwisseling tussen rechterlijke macht en SGP.

Ovrigens eensch met uitspraak. Je persoonlijke mythologie mag je hebben, maar handelingen toestaan die de vrijheden van een deel van de bevolking per definitie zo beperken, dat gaat me te ver. Al geloof je dat nog zo hard, dan ga je eerst maar de wet veranderen. Die pedopartij geloofde ook van harte dat tieners neuken moest mogen, betekent niet dat ze het ook mogen doen. Die hebben zichzelf trouwens opgeheven, hint hint.

Achterdocht | 09-04-10 | 10:51

En wanneer gaan we dan deze discriminerende club eindelijk verbieden of in ieder gavel alle subsidies afnemen?
Ze zijn net zo gek als de moslim fundamentalisten, alleen hoor ik de PVV hier nooit over.

Bunaliua | 09-04-10 | 10:49

@Boeuf Bourguignon | 09-04-10 | 10:41
Ik betaal ook belasting voor de onkunde van sommige kamerleden van Wilders, hoor je mij ook niet over zeuren.

Avondambtenaar | 09-04-10 | 10:49

Heerlijk stukje! Goeie morgen allemaal.

Andrós | 09-04-10 | 10:49

Sterk geschreven! Moest in tijdens weer eens echt hardop lachen :-)

turbopriest | 09-04-10 | 10:49

Lekker bezig Brussen, is het vandaag nationale EO-bash dag?

Dominodayfreak | 09-04-10 | 10:48

Menno noemt zichzelf en zijn mede-sekteleden fatsoenlijk. Dat nu, is wat met recht normvervaging genoemd mag worden. Gluiperig, achterbaks en kortzichtig zijn woorden die me eerder te binnen schieten als ik aan het gereformeerde volksdeel denk.

Hansopje | 09-04-10 | 10:48

Waarom mag discriminatie wel volgens de islam?

Dokter Wie? | 09-04-10 | 10:48

En zo onze dwalende zusters broeken dragen, actief stemrecht verkrijgen en hun gezichten verven gelijk de hoer van Babylon en alle andere gruwelen die zij plegen, waarlijk broeders en zusters, de Toorn des Heeres zal over ons komen en met naijver zal Hij ons slaan met grotere kracht dan het land van Egypte dewelke Hij met zeven plagen sloeg. Amen.

sjaakdeslinksesul | 09-04-10 | 10:48

Wel veel Religieus Nieuwsch vandaag zeg
En Bert heeft zoals gebruikelijk overigens gelijk

Tobi | 09-04-10 | 10:48

brienenoord | 09-04-10 | 10:46
Hou nou eens op over Mariëtte Hamer

Napeauleon | 09-04-10 | 10:47

Rogue1 | 09-04-10 | 10:43
Sommige vrouwen mogen van mij best wel wat onderdrukt worden.

brienenoord | 09-04-10 | 10:46

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 10:44
:)

Napeauleon | 09-04-10 | 10:46

@Rogue1 | 09-04-10 | 10:43
Dat is grappig! U beseft zich toch wel dat Cohen straks hoogstwaarschijnlijk premier wordt, he?

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 10:45

Zo heren van de SGP. Wat gaan we nu doen?
Uit de kamer? Of beknibbelen op God`s Woord? Toch niet dat laatste zeker?
*in handen wrijft*

Koekje-dr-bij? | 09-04-10 | 10:44

Welkom terug Bert.

CumGranoSalis | 09-04-10 | 10:44

Goed stukje, en het is zeker de waarheid!

jesrr | 09-04-10 | 10:44

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 10:42
Dacht ik ook net aan. Alleen fundi's uit "eigen" hoek worden aangepakt.

brienenoord | 09-04-10 | 10:44

vrouwen mogen ook niet in de moskee...

reageerbuis | 09-04-10 | 10:44

Amen, en geprezen zij zijn naam!
Toch gek dat je Wilders nooit hoort over gristenfundi. Want dat zijn natuurlijk net zulke idioten als moslims. Iemand schreef eens: als je de bijbel goed leest, dan wordt het heel simpel : god is ook gewoon een boze Arabier.

beastiaan | 09-04-10 | 10:44

Napeauleon | 09-04-10 | 10:42
Die vrouwen weten niet beter.
Overigens zijn die pakjes van ze best geyl.

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 10:44

Haha goed artikel en scherp, ik moest lachen :P

KapiteinIglo | 09-04-10 | 10:44

De SGP beroept zich op vrijheid van godsdienst en vrijheid van vereniging. Dat betekent toch niet dat je daarmee burgers kan beperken in hun grondwettelijke vrijheden? Krijgen die lui trouwens inmiddels nou weer soepsidie of niet?
Anyway, ik zeg: goed begin! Next: alle bijzondere scholen afschaffen!

Flowers | 09-04-10 | 10:44

Is dat niet de grondslag van elke geloofsgemeenschap ? samenzweren tegen iets/iemand . (en om andere dingen binnenskerks te houden)

Mr aarsch | 09-04-10 | 10:44

Mooi, geen vrouwenonderdrukking meer van mijn belastinggeld.

Rogue1 | 09-04-10 | 10:43

Religie is een opium voor het volk, aldus Karl Marks !!!

Vluchtelingen | 09-04-10 | 10:43

Avondambtenaar | 09-04-10 | 10:40

Pan drukken zwitsal
Ga je ontwetendheid elders etaleren of lees eens een boek.

CumGranoSalis | 09-04-10 | 10:43

Eindelijk stappen we de 20ste eeuw binnen... uhm...

buurvanurk | 09-04-10 | 10:42

Ook als mannelijke SGP-er sloot jij je aan bij een club die jou van een eigen mening ontdeed. Daar koos jij (of kozen je ouders) al voor toen je één of ander uitgebreid plempsel van rond 100 AD als basis voor je denken aanmerkte.

De vrouwtjes doen toch hetzelfde? Vanwaar dit gezeik?

Napeauleon | 09-04-10 | 10:42

Werd de islam maar met eenzelfde kritisch oog bekeken in dit land als de SGP.

Art Vandelay Ultor | 09-04-10 | 10:42

Pas op hoor, straks gaan ze nog met zwarte kousen gooien!

Kopvod | 09-04-10 | 10:42

Het gerechtshof zegt eigenlijk het zelfde als wat Geert loopt te toeteren over de Islam.

winterpeen | 09-04-10 | 10:41

Avondambtenaar | 09-04-10 | 10:40
Je betaald er alleen wel met belastinggeld aan mee, hoor.

Boeuf Bourguignon | 09-04-10 | 10:41

Met Capo di Capi Bas natuurlijk.

Teun van het Tuinpad | 09-04-10 | 10:40

Bert Brussen beste aanvulling op geen stijl sinds jaren

Johnny de Baas | 09-04-10 | 10:40

Suck it down, zwartkousers en blauwvingers.

Boeuf Bourguignon | 09-04-10 | 10:40

@brienenoord | 09-04-10 | 10:38
Jup, dus weten we gelijk wat BB er voor eentje is. Laat die SGP toch, als je het er niet mee eens bent, dan stem je er niet op en klaar.

Avondambtenaar | 09-04-10 | 10:40

Mijn dag is weer he-le-maal goed.

Beurd | 09-04-10 | 10:39

Is het atheïsme-dag vandaag?

brienenoord | 09-04-10 | 10:38

BertBrussen maak je niet zo druk om christenen joh!

e.thunder | 09-04-10 | 10:38

Weg met ghristenfundamentalisme!

Sas | 09-04-10 | 10:37

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl