Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mr. Hiddema doet niet wat was afgesproken

Wie maakt me wat? LOL! Briljante uitzending van het televeeprogramma Netwerk gisteravond. Onderwerp, hoe kon het anders: de zaak Geert Wilders. Te gast in de studio was de aimabele strafpleiter de heer mr. Theo Hiddema. Bedoeling van de programmamakers was een sfeertje te creëren à la ‘Wilders heeft het ook allemaal wel een beetje aan zichzelf te danken, met al die gepeperde uitspraken’. Ongeveer net zoals Pim Fortuyn het ook aan zichzelf had te danken dat hij een negen millimeter in zijn pan gedrukt kreeg op het Hilversumse mediapark. Right. Helaas voor Netwerk hadden ze deze keer de verkeerde gast uitgenodigd, want aan die ongein was mr. Hiddema niet van plan mee te doen. Wat u ziet is een stukje schitterende hilaartelevee waarin presentatrice Ghislaine Plag als onbetekenende gans onder de tafel wordt geluld. Mr. Hiddema (mensen met heel weinig tijd spoelen door naar 10:00 minuut): Hoe het verdiende lot van de joden in de koran wordt omschreven, daar kan de heer A. Hitler op sommige punten nog wel een puntje aan zuigen. Moeha!

Reaguursels

Inloggen

Hiddema was op het allerlaatste moment opgeroepen omdat de uitgenodigde Moszkowicz van Wilders niet mocht komen:

--
Advocaat Bram Moszkowicz heeft kennis gemaakt met de ijzeren vuist van Geert Wilders. De PVV-leider heeft hem afgelopen woensdag verboden om in de uitzending van het tv-programma Netwerk te verschijnen. Hij zou live komen praten over het proces tegen de PVV-leider dat die dag was begonnen, maar in de middag moest de advocaat op last van Wilders afzeggen.

In dezelfde uitzending zou een reportage over Filip Dewinter en Daniël Féret, extreem-rechtse politici uit België, aan bod komen. Daarin zegt Dewinter dat hij grote overeenkomsten ziet tussen Wilders en hem. Volgens Netwerk-verslaggever Piet de Blaauw geeft het voorval goed weer hoe Wilders zijn eigen proces probeert te sturen. "Ik vind dat heel ver gaan." Hij voegt er overigens aan toe dat Wilders natuurlijk zelf moet bepalen of zijn advocaat wel of niet in Netwerk optreedt.

Volgens De Blaauw was de reportage over Dewinter en Féret relevant voor de Wilders-zaak omdat beide politici in België zijn veroordeeld wegens racisme. Féret werd ook in hoger beroep door het Europees Hof veroordeeld. Een feit waar het Openbaar Ministerie volgens De Blaauw in het Wilders-proces ook aan refereert. Bovendien staat een van de rechters uit de zaak Féret op de getuigenlijst van het duo Wilders en Moszkowicz.

Wilders staat terecht voor haatzaaien, discriminatie en het beledigen van moslims. Als hij in beroep gaat tegen de uitspraak, komt hij ook bij datzelfde Europese Hof terecht. "Die eerdere zaak gaat dus absoluut een rol spelen." Bram Moszkowicz was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: frontpage.fok.nl/nieuws/367845/1/1/100...
--

Dat is mogelijk de verklaring waarom niet gerekend leek op de vrij felle, Wilders op punten ondersteunende, reactie van Hiddema.

Dr. Dr. Bartholdy | 23-01-10 | 14:52

-weggejorist-

libia majora kalus | 23-01-10 | 10:09

@Kerrie Kasparov | 21-01-10 | 12:24
Van arabist Hans Jansen hoor je ook niets meer.
van Nazareth | 21-01-10 | 12:31

Nee klopt, toen de linkse media in de gaten hadden dat ze hun gedachtegangen niet met hem konden delen, is hij aan de kant geschoven. Hij schrijft echter nog steeds trouw z'n stukjes voor hoeiboei.blogspot.com.

Enfin.

Hiddema is ook hier koning: player.omroep.nl/?aflID=9389186. Te zien tezamen met onze grote vriend Von den Dunk - die bijkans z'n flieber niet binnensmonds kan houden als Hiddema aan het woord is. Kijk vooral naar de grijns van Dunkert na de uitspraak van de 'jury'.

Tennessee Whiskey | 23-01-10 | 03:39

janeedantoch | 21-01-10 | 18:27
Nog wat feiten voor je:
In het jaar 626 werden de Joden van Al-Nadhir uitgeroeid door de bende van Mohammed. In 627 werden de Joden van Quraiza aangevallen; 800 mannen werden onthoofd (één Jood bekeerde zich om zijn leven te redden). Vrouwen en kinderen werden als slaven verkocht. Want Mohammed was een "zakenman", zoals we altijd maar moeten aanhoren. In 629 werden de Joden van Khaybar uitgemoord. Mohammed de zuiveraar in actie, druk bezig de wil van het Opperwezen uit te voeren. Deze Mohammed geldt als voorbeeld voor iedere moslim - maar je mag hem van het Nederlands gerechtshof niet vergelijken met Hitler. Want dat is kwetsend.

Kardinaal Meier | 22-01-10 | 12:55

janeedantoch | 21-01-10 | 18:27
Aangezien jij er nogal op staat teksten in hun context te zien heb ik hier wat context voor je:
Theo Hiddema: "[...] Wilders heeft een vergelijking gemaakt tussen de Koran en Mein Kampf [...] Je mag de Koran volgens het hof niet vergelijken met Mein Kampf [...] Als ik zie hoe het lot, het verdiende lot van de Joden in de Koran wordt omschreven ... daar kan de heer A. Hitler op sommige punten nog wel een puntje aan zuigen"
Daar gaat dit vervloekte proces over: Waarom mag je de Koran niet vergelijken met Mein Kampf, maar elk ander boek wel.

Kardinaal Meier | 22-01-10 | 12:42

wachtmeester de bruy | 22-01-10 | 08:17
Dank, mooi interview.

Ella | 22-01-10 | 09:26

@ Der Alte Fritz: Precies. Dit hele geval zou wel eens al een reusachtige boemerang kunnen gaan terugslaan op diegenen die vervolging hebben geinitieerd. Nu moeten de Koran en Mein Kampf vergeleken gaan worden, terwijl dat natuurlijk helemaal de bedoeling niet was. We krijgen dus een soort "Ezelproces" in het kwadraat waar Wilders als overwinnaar uit gaat komen.

Monkeyman | 22-01-10 | 09:12

In een woord fantastisch hoe Hiddema de wind uit een hoek liet waaien waar men hem niet verwacht had en al helemaal niet wilde. Het begon er al mee dat mevrouw hem wilde laten zeggen dat religiekritiek en persoonlijk beledigen van gelovigen hetzelfde is -waar de hele zaak om draait natuurlijk- , maar waar hij duidelijk niet intrapte en haar vervolgens sprakeloos achterliet. Geweldig !

Monkeyman | 22-01-10 | 08:40

Lees ook het artikel van Meindert Fennema
extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/sho...
.
Proces-Wilders gericht tegen de vrijheid
Meindert Fennema, 20-01-2010 11:32
reageer 413 reacties

Ella | 22-01-10 | 08:18

Hiddema altijd + 1000
Een aI wat ouder maar desalnietemin geeneensch gedateerd interview met Theo Hiddema in de courant.
www.limburger.nl/article/20090321/REGI...
Maakt alvast klein uittreksel:
-
In de Limburgse pers wordt Wilders nog steeds neergezet als een simpele boerenlul. Limburgse journalisten vinden dat ze in de ogen van de grote landelijke journalisten maar gewone regiomannetjes zijn. En dat prikt. En dus zijn ze ernstig geneigd om zich te conformeren aan wat zij denken dat de echte journalist typeert, namelijk afgeven op Wilders. En ze zijn als de dood dat ze het nog erger maken als ze Wilders omarmen. Want dan voldoen ze helemaal aan dat beeld van domme Limburgers. Snap U?”

,,Het proletariaat zal desalniettemin straks massaal voor Wilders stemmen, zoals ze dat ook deden met Fortuyn. Ik denk dat we nog maar zelden zo’n erudiet gehad, als toekomstig mogelijk minister-president. Fortuyn had meer boeken gelezen dan dit hele kabinet bij elkaar. Wilders mist die eruditie ook. Hij mist de uitstraling. Hij mist de flitsende humor. En wat hij ook mist is de onstuimige impertinentie die Fortuyn had. Dat maakte hem hartveroverend en dat heeft Wilders niet. Al valt het niet mee om hartveroverend te zijn als je al vier jaar lang omgeven wordt door bodyguards en niet eens boodschappen kunt doen. Wat Wilders doet is pure volksvertegenwoordiging. Ik ga binnenkort Wilders verdedigen, in een nieuw televisieprogramma, waarbij hij en andere grootheden als Bin Laden verdedigd worden vanuit zo origineel mogelijke invalshoeken.”

,,Ik heb een hoge achting voor Wilders. Die man wordt beschuldigd van haat zaaien. Slaat nergens op. Het enige dat hij doet is haat zichtbaar maken. Het zijn niet de Wilders-getrouwen, die in bruine uniformen de straat afschuimen, met brandbommen, op weg naar de moskee. Ze komen op hem af. Hij maakt die haat zichtbaar. Dat is echt de wereld op z’n kop hoor.”

,,Wilders is een echte volksvertegenwoordiger. Die zegt: ik vind dat en wie dat ook vindt moet maar op mij stemmen. En daarmee komt hij in conflict met al die beroepspolitici die eerst een natte vinger in de lucht steken, hoe de volkswind waait. Want als je al te uitgesproken meningen hebt als backbencher, dan word je nooit burgemeester van een middelgrote stad. Wilders en zijn partijgenoten hoeven nooit op zo’n openbare functie te rekenen. Dus die zijn gemotiveerd tot op het bot. Die hebben een missie. Daar wordt de rest hoogst nerveus van. Dat vind ik een fascinerend schouwspel. Komt er weer een nieuwe opiniepeiling en dan moet Vogelaar weer weg, want dat kost teveel stemmen. Dit is een schelmenroman. Pietje Bell. De Bende van de Zwarte Hand. Premier Balkenende, die roept dat stewardessen niet meer naar het Midden-Oosten willen vliegen, in verband met Fitna. Ze zeggen natuurlijk allemaal dit soort dingen om straks, als het fout gaat, hem de schuld te kunnen geven.”

,,In zekere zin lijkt het weer op de tijd van Pim. Pim wilde ook dat hele benoemingsbeleid opdoeken. Als hij premier was geworden of formateur, dan had hij naar Paleis Soestdijk gemoeten. Dan had Hare Majesteit onze homoseksuele minister-president in spe op gepaste wijze moeten verwelkomen. En dat tafereel, daar was ik zo op gefixeerd. Dat zou geweldig geweest zijn. En ik zou hem ook hebben ingefluisterd: neem-die-twee-hondjes-mee! Zijn pak lag al klaar bij Oger. Ik weet zeker dat hij bij zijn eerste ontmoeting met Hare Majesteit dingen zou visualiseren, die het volk nooit meer zou vergeten. De eerste daad van opstand, zal ik maar zeggen.”

,,Ik heb alle boeken van Fortuyn gelezen. Ik was helemaal in de ban. Eerst was het: die man heeft geen inhoud. Toen bleek dat hij inhoud had werd het: zijn toon deugt niet. Dezelfde verkrampte reacties zie je nu met Wilders. Als het volk massaal naar je toekomt, dan kan het toch niet zijn dat je niks te melden hebt? Maar ik dacht bij Fortuyn ook: dit gaat mis. Hij moest vluchten. Anti-fascistische groeperingen stoomden op naar zijn huis. Ze schilderden hem af als een nieuwe Haider. De vaste reflex van dat soort hersenloze types: je vijand afbeelden in een nazi-uniform en met een Hitler-snor.”

,,Ik was die dag in Leeuwarden geweest. Om vijf over zes ’s avonds kwam ik aan met de trein in Amsterdam. Temidden van alle forensen gaat de telefoon. Mijn vrouw. Pim is dood, zegt ze. Ik vloek hardop. Godverdomme, de klootzakken, het is ze toch gelukt. En toen naar huis. Televisie aan. En ik zag ‘m liggen. Ik dacht: als die lul, die dit gedaan heeft, nu voor mijn deur staat en tegen mij zegt: meneer Hiddema, ik heb net Fortuyn vermoord, wilt u mij verdedigen?, dan smijt ik ‘m de gracht in. De familie Fortuyn vroeg ik of ik hun belangen wilde verdedigen. Uiteraard wilde ik dat. En zo zat ik, die die lul nooit had willen zien, opeens twee meter van ‘m af. Dat uilskuiken had al mijn hoop op een lollige toekomst vernietigd. Want ik had het tijdperk Fortuyn graag mee willen maken. Dat zou echt een hele vrolijke boel zijn geworden. Inhoud, eruditie en heel veel lachen. En ik had wel eens willen zien hoe al die fossielen daar op zouden reageren. Ik keek naar die dader, die ik niet op mijn stoep had moeten treffen. En ik werd er treurig van. Ik denk: is dit nou de man, die zoiets moois van de wereld moet schieten? Wat een stuk onbenul met zijn piepstemmetje. Een volstrekt verdorde, verkrampte, simpele, Zeeuwse, gereformeerde boerenlul. Die niet op een leren bankje wil zitten, die geen mug doodslaat, dat soort dwangmatige dommigheid. Een totaal verzuurde persoonlijkheid, die maar vecht tegen verondersteld onrecht tegen bosjes, beestjes en boompjes. Een aardworm, die een zondagskind van de wereld schiet. Dat contrast was zo treurigstemmend. In zijn huis werd geen enkele boek van Fortuyn gevonden. Wel een boek hoe je bommen moest maken. Dan heb ik meer waardering voor de oude anarchisten, die bommen gooiden en zich lieten oppakken. Maar dit miezerige mannetje wilde zo snel mogelijk vluchten in zijn domme busje, terug achter de gordijntjes in Almere. Een laffe luis en daar zat ik dan drie dagen naast. Meestal ben ik ambtshalve geneigd om op te komen voor de verdachte. Maar dit vond ik zo wanstaltig. Bah, bah. Weet u, ik ben bang voor Wilders dat er meer Volkerts van der G.’s zijn in Nederland. Die koude gedachte blijft maar hangen.”

wachtmeester de bruy | 22-01-10 | 08:17

Goede kans dat de aanklacht 'backfired' (sorry ik kan geen nederlands woord vinden). Als de waarheidsvindingen worden gedaan lijkt me de uitkomst niet anders dan dat de Koran op dezelfde hoogte wordt gesteld als Mein Kampf en derhalve verboden zou moeten worden.

Eens kijken hoe de multiculturisten zich hier weer uit proberen te lullen. Want dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest.

Sebnalak | 22-01-10 | 05:34

De leukste bijkomstigheid van deze juridische farce is dat de aanklagers, officieren van justitie en het hof een doos van Pandora hebben geopend. De gevolgen van de uitspraak of een eventueel verzoek tot vrijspraak effenen de weg voor een nieuwe aanval op de moderne verzuiling in Nederland. En dit keer is het de Islam als religie en de dhimmytude houding van politiekcorrect denkende bestuurselite die dan onder vuur komt te liggen. Een ware toetsing voor de Trias Politica..
Ik verwacht echter dat het OM tussentijds met een verzoek om vrijspraak komt en de waarheidsvinding zal trachten te torpederen om "Totalschaden" te voorkomen.
Het is aan de rechter en aan de heren Wilders en Moskovicz om dit te voorkomen en te zorgen dat we voor eens en altijd verlost zijn van de verstikkende invloed van de Islam op de maatschappij. Stop de islamisering van Europa!

Rechters, het is aan U!

Der alte Fritz | 22-01-10 | 01:32

@ janeedantrog

P.S. "Enigste" is het ENIGE woord dat voorkomt
op de lijst met 'Fouten die je eenvoudig kunt voorkomen'.

Prettige dag verder

Cor Rupteling | 22-01-10 | 00:38

@ janeedantoch:

U suggereert telkenmale, dat Mr. Hiddema heeft gezegd dat in de Koran staat dat "alle joden gedood dienen te worden" .

Dat heeft de beste man nimmer en nooit gezegd.

Ik beticht u ervan om mensen woorden in de mond te leggen
en dat is bijna net zo erg als grenzeloze kortzichtigheid.

Cor Rupteling | 22-01-10 | 00:07

Ik word zo vrolijk van zo'n uitzending!

havanaaan de | 21-01-10 | 22:52

@rooie86 | 21-01-10 | 22:44
Tja, leuk geprobeerd zou ik zeggen deze omkering maar niets is minder waar helaas. Ik heb nog geen links denkend persoon op echte moed kunnen betrappen laat staan dat deze zijn naiviteit (idealisme) opgaf ten gunste van de realiteit.

Jokkebrok | 21-01-10 | 22:50

Wat een naiviteit weer hier. Net of ze bij deze 'linksche media' van te voren de reputatie en visie van mr Hiddema niet kenden.

Hoezeer de linksche media hier ook weer worden veracht, er wordt door hen ten minste wel altijd gezocht naar een tegengeluid als basis van een discussie. Dat die linksche media bewust het risico nemen een discussie te verliezen toont moed en klasse. Dat kan je van die zogenaamd onafhankelijke troep van GS en Powned niet zeggen als er met de camera druk wordt gezocht naar stukken low life waarmee Rutgert de discussie aankan.

rooie86 | 21-01-10 | 22:44

fjordman | 21-01-10 | 21:32
Een zeer goed format dunkt mij.

De kantonnier | 21-01-10 | 22:30

@ Boetsj | 21-01-10 | 11:21

+ 100

applaus voor de paus | 21-01-10 | 22:02

Hiddema is een topadvokaat ... +100

watson357 | 21-01-10 | 21:56

Lovenswaardig van Hiddema om te helpen de ziekte die religie heet te bestrijden. Vooral de koran is erg schadelijk. Zouden waarschuwingsstickers op moeten gelijk een pak peuken. Met onsmakelijke foto's van stenigingen, ophangingen en door botte aardappelmesje besneden kleine meisjeskutjes, uit elkaar gespatte bestelbusjes op marktplaatsen en afgehakte ledematen.

oplichter | 21-01-10 | 21:56

'Als al zijn uitspraken moeten worden gecheckt, dan is het eind zoekt. Toch?'
Ergo: laten we hem dus maar veroordelen, dat scheelt een hoop moeite.
Is incompetentie, domheid en linkse bevooroordeeldheid bij dat kutprogramma, die thuishaven voor middelmatige figuren van de School voor de Journalistiek, ooit beter aangetoond?
Von Münchhausen | 21-01-10 | 11:43
-------------------------------------------------------
Sorry dat ik het even opneem voor deine linksche media, maar dit slaat natuurlijk nergens op. "Ergo: laten we hem dus maar veroordelen, dat scheelt een hoop moeite."

Je kan het ook makkelijk interpreteren als: het is dus onbegonnen werk en onuitvoerbaar. Het kan dus allebei... Objectief dus.

Madice | 21-01-10 | 21:46

Kan de heer Hiddema op PowNed een programa verzorgen waar hij in discussie gaat met diverse politici van de gevestigde orde?

fjordman | 21-01-10 | 21:32

Goed inderdaad van confrère Hiddema!! het meisje in kwestie raakte helemaal van slag en dat was nu net niet de bedoeling van het programma. Het was immers de bedoeling verder te demoniseren en de door links niet-gewenste meningen in de racistische en extreme hoek te plaatsen.

jodidor | 21-01-10 | 21:28

Wow, het meisje wordt verbaal vermoord.. Hiddema op z'n best

Semwa | 21-01-10 | 21:18

Ghislaine Plag? Zo'n naam verzin je toch niet...
Opvolgster van Maartje van Weegen?
Aan de uitzending te zien geschikt voor Netwerks resterende stervensuren, maar verder niet.
En Hiddema +1

Zoetwaterpanharing | 21-01-10 | 21:18

Ik zag alleen een advertentie dat opriep een microsoft product te installeren. Zeker gehackt die site.

Pleurt | 21-01-10 | 21:00

Hele grote + voor Hiddema. Gweldig!

H.J.W. | 21-01-10 | 20:43

Schaak en mat. Hele dikke + voor mr. Hiddema!

keaus | 21-01-10 | 20:27

Normaal gesproken heb ik het niet zo op dat soort advocaten maar het was gewoon te walgelijk om te zien hoe dat mens probeerde om Hiddema uitspraken te ontlokken die Wilders in een kwaad daglicht zouden stellen.
Die Hiddema liet zich niet van de wijs brengen: klasse optreden. Dat kunnen ze bij die verziekte linkse nieuwsprogramma's in hun r.. t stoppen

Stahlhelm | 21-01-10 | 20:20

Kortom in een democratie moeten mensen het accepteren dat andere rare en vaak ook kwetsende dingen kunnen en mogen zeggen. Dat is nu vrijheid van meningsuiting.

Gorgias | 21-01-10 | 19:33
.
Indien u 't me toestaat:
Kortom; Binnen een democratie-een Westerse- moet het toegestaan zijn een afwijkende mening te willen ventileren. Hier(in den lande) is niet alleen de vrijheid van meningsuiting in het geding alsook de aangifte(n) van oa Els L. en Haroon R. die denken de multikulgedachT een plaats binnen de samenleving, ónze samenleving, te willen afdwingen middels een rechtsgang onder de noemer 'haatzaaien', 'demoniseren', discriminatie' veroorzaakt door de uitspraken van een volksvertegenwoordiger. Blèh.

zomswijz | 21-01-10 | 20:07

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:50
Ik dacht dat er toch wel consensus was over het feit dat smaad en bedreiging niet onder de vrijheid van meningsuiting vielen. Beide zijn niet van toepassing op Wilders, dus Wilders wordt vervolgt voor wat anders. Nu is het onder barbaren de gewoonte bij een ongewenste mening tot geweld over te gaan. Dat mag in een democratie natuurlijk niet. Maar dat betekend niet dat de rechter de vervanging voor dat geweld is. Een klager moet zich kunnen beroepen op het recht, anders kan er zelfs spraken zijn van misbruik van recht (ook wel afpersing en intimidatie genoemd). Kortom in een democratie moeten mensen het accepteren dat andere rare en vaak ook kwetsende dingen kunnen en mogen zeggen. Dat is nu vrijheid van meningsuiting.

Gorgias | 21-01-10 | 19:33

janeedantoch | 21-01-10 | 13:52
Volgens mij staat er alleen maar dat als de Christen en Joden alsnog Allah erkennen, en hun eigen God dus verloochenen, dat ze dan niet zullen branden in de hel. Dat is toch niet erg tolerant of aardig? Dan moet je ook weten dat Moslims zelfs stellen dat Jesus een moslim profeet is en hen op de dags des oordeels op hun fouten en op leugens gebaseerde geloof zal wijzen. Dat is rond uit onbeschoft van een geloof dat 600 jaar na dato komt.

Gorgias | 21-01-10 | 19:29

@janeedantoch
Ga eerst eens ALLES lezen, inclusief de hadith en de leringen van de imams die hun stellingen daarop baseren, en kom dan nog eens terug. Het feit dat jij nog niet alles hebt gelezen, zegt niets.
Tip 1: begin eens bij het handvest van Hamas. Dan zal alles duidelijk worden.
Tip 2: zoek op Youtube naar filmpjes van Al-Qaradawi, het grote voorbeeld van de PvdA'er Ahmed Marcouch. Je zult je te pletter schrikken, als je tenminste een normaal mens en geen islamist bent.

Fijnstoffer | 21-01-10 | 19:27

plaghut trut

civicboy | 21-01-10 | 19:22

Ik zag het gisteren ook al. P&W gingen nog wat verder: ze nodigden louter prominenten uit met een antipathie van Wilders, en lieten één of andere Jan Modaal 'namens' de PVV als 'tegengeluid' optreden. Erg goedkoop, en bepaald geen 'objectieve' (objectieve journalistiek bestaat niet, maar je moet de subjectiviteit zoveel mogelijk vermijden) journalistiek.

Die Hiddema is wel een koning, dat hij al tijdens de aftiteling de studio uit wandelt zonder dat walgelijke mens ook maar de hand te schudden!

cultheld | 21-01-10 | 19:18

Ik heb het stukje zojuist bekeken en ik viel bijna van mijn stoel van verbazing. Hier wordt ondubbelzinnig aangetoond hoe juist het is dat programma's als netwerk de nek wordt omgedraaid.
Het krampachtige gezoek van het wringen van de feiten in een LINKS verklaringsmodel heb ik nog niet eerder zo pijnlijk duidelijk gemaakt zien worden als door mr. Hiddema geopendbaard is.
Stuitend , weerzinwekkend en shockerend, om maar een paar geliefde linkse kwalificaties te gebruiken, is het.
Het doet mij deugd om te zien dat er onder de magistratuur van NLD nog gezonde , nuchtere en van ideologie ontdane , geesten rondlopen die op het juiste moment de kwintesens aan weten te brengen.
Het slechte nieuws is dat deze geestens momenteel met een lampje te vinden zijn.

Jokkebrok | 21-01-10 | 19:15

Hulde aan Hiddema !

Behaard smaalkopje | 21-01-10 | 18:56
Én, wat voor opvattingen mbt tot de wahnsinn waar de (s)linksmensch een optie denkt te hebben na 4 decennia kulgratie beleid.

zomswijz | 21-01-10 | 19:03

... en Netwerk toont aan waarom ze mogen ophouden met bestaan. :)

saintinel | 21-01-10 | 18:44
,
NeeHee..
Dit rooie-rakkerts gedoe moet worden besproken tijdens familiaire bijeenkomsten.
Hier kunnen de Jantjes en de (excuus)Truusen dan een nader standpunt over ventileren.(bv op (geen)standpuntdotenel).

zomswijz | 21-01-10 | 18:57

Hoezeer Plag met alle middelen inclusief de moed der wanhoop ook trachtte de onwelgevallige Hiddema de mond te snoeren, deze baas had daar geen aandacht voor en maakte gewoon zijn zinnen af, tot pal achter de punt, en wàt voor zinnen:

Hulde aan Hiddema !

Behaard smaalkopje | 21-01-10 | 18:56

Hiddema heeft gelijk. De islam is een krijgsgodsdienst, en hoewel moslims door zo'n kwalificatie beledigd zullen zijn is het de waarheid. Er zijn overeenkomsten tussen Mein Kampf en de koran, en nu mag de rechtbank dat gaan uitleggen. Het slaat als een enorme boemerang de dimmi's terug. De waarheid kan niet beledigend zijn, wel ongewenst.

WildPlassert | 21-01-10 | 18:53

zomswijz | 21-01-10 | 18:41
Bedankt!

Exped | 21-01-10 | 18:46

Van Pruisen +1
mr. Hiddema +1
... en Netwerk toont aan waarom ze mogen ophouden met bestaan. :)

saintinel | 21-01-10 | 18:44

@Exped | 21-01-10 | 18:37
_____
scroll ff terug naar de links van seven.
seven | 21-01-10 | 13:44

zomswijz | 21-01-10 | 18:41

@Kardinaal Meier | 21-01-10 | 17:11
.
Ghe, zoek es op (a)hadith. (lol).

zomswijz | 21-01-10 | 18:38

Geen beeld, kudtsite probeert bagger van microsoft te installeren op mijn Linux netbook.
En dat van staatdwege betaald ook nog.

Exped | 21-01-10 | 18:37

Canis Spurcus | 21-01-10 | 18:21
interessant stuk
dank daarvoor.
overigens heb je gelijk. ik hou op reazuren. in dit topic dan.

janeedantoch | 21-01-10 | 18:37

Wat wel van toepassing is is dat er talloze passages in de Koran te vinden zijn die oproepen tot geweld, moord, onderdrukking en uitsluiting van de Joden, net als in Mein Kampf, en ze zijn dus ook prima te vergelijken.

Poepus | 21-01-10 | 15:41
.
Men neme de 164-lieverdTjes, by de ontvanger van het heilig geschrift verwoordt in de koran eens nader onder de leesbril.
yoel.info/koranwarpassages.htm
.
Je blijft je verbazen. >janeedantoch

zomswijz | 21-01-10 | 18:32

Eindelijk een een advocaat die dat vette uurtarief waard is......

pennestront | 21-01-10 | 18:27

Poepus | 21-01-10 | 17:17

Als jij er om kan lachen vind ik het mooi. Lachen maar jongen.

komt dat schot | 21-01-10 | 17:18
Als jij denkt dat iemand de hel wensen minder erg is dan iemand vermoorden, dan is de koran inderdaad erger dan Hitler.

Kardinaal Meier | 21-01-10 | 17:11
van Pruisen citeert het zo:
Hoe het verdiende lot van de joden in de koran wordt omschreven, daar kan de heer A. Hitler op sommige punten nog wel een puntje aan zuigen.

Daar staat dus Hitler, niet Mein Kampf. Hitler had nogal nare dingen voor de joden in petto, en hij droeg zijn volgelingen wel degelijk op dat werkelijkheid te laten worden. In dit geval slaat de evil-balans door naar Hitler, in mijn ogen. Anderen denken daar anders over, die gaan liever de gaskamer dan dat iemands imaginaire vriendje dreigt dat ie zal branden in de hel.
Het gaat mij er niet om of de koran een ktuboek is, de ja dan te nee, het gaat erom of zijn uitspraak met feiten gestaafd kan worden.

janeedantoch | 21-01-10 | 18:27

ezel proces 2.0

aap-noot-mies | 21-01-10 | 17:33

@janeedantoch | 21-01-10 | 13:45

N00b? Stom stuk zwitsalzeep dat je d'r bent, weldenkende mensen hebben goede firewalls en virusscanners, en bezoeken geen wazige "kuran"sites die rotzooi in je browser proberen te pompen. En als kiddies als "janeedantoch" dan toch zulke URL's posten, dan reageer ik even door te zeggen dat je zulke meuk lekker bij je kan houden. Omdat niet iedereen de boel goed op orde heeft.

Neon | 21-01-10 | 17:22

janeedantoch | 21-01-10 | 16:54
Goh, Hiddema zegt dus niet dat Hitler of de Koran oproepen tot massamoord. Nu vind ik persoonlijk de claim dat de moslimgod gaat zorgen dat Joden tot in de eeuwigheid zullen branden in de hel, toch wel ernstig. Lijkt mij dat dit toch wel een verschikking is waar Joden op kunnen wachten. Beide boeken hebben het dus over verschrikkingen waar Joden op kunnen wachten, wat vind jij dan niet goed aan de wat Hiddema zegt, gaan we verschrikkingen classificeren? Persoonlijk lijkt mij dan het eeuwig branden in de hel, erger dan sterven.

komt dat schot | 21-01-10 | 17:18

janeedantoch | 21-01-10 | 17:02
Oh wat gek, laat ik eens wat dingen erbij halen die je gezegd hebt.
janeedantoch | 21-01-10 | 14:53
"Waar staat hier het woord jood? nogmaals, het is niet lief wat hier staat, en ik vind het persoonlijk kul, maar het roept niet op tot massamoord van de joden."
"beetje kinderachtig, maar geen oproep tot massamoord"
janeedantoch | 21-01-10 | 14:38
feiten. ik vraag om citaten uit de koran waaruit blijkt dat moslims de heilige opdracht hebben alle joden te vermoorden. dat is alles.
janeedantoch | 21-01-10 | 14:17
"Nogmaals: ik geloof niks van wat er in de koran staat, maar ik stel vast dat er niks over massa-moord op de joden in de Koran staat. En dat is wat Hiddema wel beweert."
Maar ik moet dus begrijpen dat je geen punt probeerde te maken over de vergelijking van massamoord op Joden, die klaarblijkelijk volgens jou wel voorkomt in Mein Kamp (wat dus niet zo is), en de Koran?
Echt ik lig in een deuk hier.
En dan dit
janeedantoch | 21-01-10 | 17:02
Daar is geen woord chinees bij, dacht ik zo. niks te draaien, alleen poepus die liever ziet wat ie wil zien.

"Niks te draaien" Haha , jongen je draait zoveel dat we onderhand duizelig van je aan het worden zijn.

Poepus | 21-01-10 | 17:17

janeedantoch | 21-01-10 | 16:15
"Hiddema vergelijkt uitspraken uit de koran met die van Hitler."
Dacht dat het iets genuanceerder ligt.
Hiddema vergelijkt uitspraken uit de koran met die van Hitler's Mein Kampf. En omdat er in MK geen oproep tot het uitmoorden van Joden staat, hoeven die dus ook niet in de Koran te staan, terwijl de Koran dan nog altijd negatiever kan zijn over Joden dan MK. Om dat laatste vast te stellen zouden we hatelijke uitspraken moeten turven. En Poepus heeft voldoende aangetoond dat er hatelijkheden over Joden in de Koran staan.

Dan nog wat: het is echt lastig Koranteksten uit hun verband te rukken. Ik heb dat boek gelezen, en ik heb er weinig verband in kunnen ontdekken. De auteur schrijft zoals het hem invalt, lukraak en planloos, zo lijkt het. Zoals een baby een luier volschijt, zeg maar. Eindeloze herhalingen en dreigementen. En dat Allah de allerbeste is.

Kardinaal Meier | 21-01-10 | 17:11

janeedantoch,

Ik wil je dagje reazeuren niet verpesten maar ken je het begrip 'stijlfiguur'? Ik denk nameljk dat Mr Hiddema zich bediende van een eenvoudige hyperbool toen hij zei dat "... Hitler daar nog wel puntje aan kan zuigen", of iets in die geest.

Canis Spurcus | 21-01-10 | 17:02

Poepus | 21-01-10 | 16:39

dit is mijn vraag, check maar.

Kan iemand met een of meerdere soera's komen waarin opgeroepen wordt tot de moord op alle joden?
janeedantoch | 21-01-10 | 13:04

Daar is geen woord chinees bij, dacht ik zo. niks te draaien, alleen poepus die liever ziet wat ie wil zien.

janeedantoch | 21-01-10 | 17:02

Het was een van de weinige pareltjes die ik de afgelopen tijd bij de PO heb gezien.

yamahaha | 21-01-10 | 16:58

Poepus | 21-01-10 | 16:39

ik zeg niet dat het bewijs ongeloofwaardig is, ik zeg dat het bewijs niet klopt.
Ik zie geen soera's over massamoor op de joden.

Maar laat mij je niet uit de wilders-polonaise halen. Zelf denken is vermoeiend, ik zou er niet aan beginnen

janeedantoch | 21-01-10 | 16:56

komt dat schot | 21-01-10 | 16:32

als iemand een nummer van een soera geeft, kan ik die opzoeken. Komen de vertalingen grofweg overeen, dan ga ik er op dat moment vanuit dat het om een algemeen geaccepteerde vertaling gaat. In sommige gevallen vind ik een geheel ander soera bij een bepaald nummer. In sommige gevallen geven sites allen een soera-nummer, en daarbij hun eigen interpretatie.
.
Ik wil niet dat je gelooft dat mijn soera's de enige juiste zijn. Ik wil dat mensen feiten checken, in plaats maar alles te geloven wat ze welgevallig is. Ik heb niet gezegd dat er geen geweldadige dingen in de Koran staan.
.
Hiddema maakt een heel specefieke claim, nl dat "er uitspraken over de joden in de koran staan waar Hitler nog een puntje aan kan zuigen". Dat wil dus zeggen dat iets ergers in de koran staat dan een opdracht tot het op gruwelijke wijze slachten van alle joden.
.
Mijn stelling, dat er geen soera te vinden is die oproept tot massa-moord van de joden, is heel makkelijk te falsifieren.
.
Maar de soera's die ik tot nu toe gezien heb, roepen op tot strijd tegen alle ongelovigen, of ze zeggen dat Allah niet van joden houdt, of ze zeggen dat bepaalde joden hele vervelende sujetten zijn. Geen soera's over joden en massa-moord. (tot zover)

janeedantoch | 21-01-10 | 16:54

Hulde. Phillip de Winter is wel een kansloos geval hoor.

Aerox | 21-01-10 | 16:52

rapunzelklokje | 21-01-10 | 16:46
Dank, ga ik kijken, mijn Arabisch is namelijk nogal slecht.

komt dat schot | 21-01-10 | 16:50

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 13:40
Moet zeggen dat het een interessante documentaire was. Hoewel ze zichzelf tegenspreken met de one-world-government of one-world-order, dit is uiteindelijk als je ook hun site onderzoekt ook wat zij zelf willen. Echter dan aangestuurd door computers in plaats van de vermeende "rijke bankiers" of- "de powerfull few":
.
"The decisions are arrived at by the introduction of newer technologies and the carrying capacity of the earth. Computers could provide this information with electronic sensors throughout the entire industrial, physical complex."
.
Hun beeld is ook nog eens dat het "probleem" (de rijke bankiers, mensen als Rockefeller) zichzelf oplossen. Doordat alles geäutomatiseerd wordt zal de vraag naar geld ophouden te bestaan aangezien alles gemaakt wordt naar berekeningsvermogen van de computers die de wereld aansturen en wat deze uit de aarde kunnen halen om te kunnen leveren. Het is nogal "out there" allemaal als je het mij vraagt. Daarnaast vind ik nog altijd de gedachte over zelfdenkende computers beangstigend, maar misschien moet ik wel wat minder Terminator films kijken.
.
De documentaire zelf vond ik meer interessant op het gebied van de events rond 9/11. Want onderhand vind ik het bewijs dat er dingen niet kloppen en de koppelwerking naar Afghanistan en Irak en olie behoorlijk groot worden. Ook bepaalde vragen die niet gesteld worden valt me op. Ook vind ik het vreemd dat met alle moderne technologie en spionage nog altijd niet Osama hebben gevonden. Maar goed dit dwaalt al af van het onderwerp :P Onderzoek in elk geval goed wat deze zeitgeist inhoudt en onderzoek ook zeker hun denkbeelden en conclusies.

ijsblok | 21-01-10 | 16:47

wateenzooitje | 21-01-10 | 16:39
Owjah? Hier is een uitstekende vertaling www.bijbelenkoran.nl/search.php
Vertaald door Fred Leemhuis.
Prof. dr. Fred Leemhuis is docent Arabisch en bijzonder hoogleraar Koranwetenschappen aan de Faculteit der Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

rapunzelklokje | 21-01-10 | 16:46

Leer Arabisch en lees de Koran in het Arabisch, niet de Engelse en zeer zeker niet de Nederlandse vertaling.

wateenzooitje | 21-01-10 | 16:39

janeedantoch | 21-01-10 | 16:30
Kerel accepteer nou maar gewoon dat je ongelijk had, je blijft jezelf voor schut zetten op deze manier. Je hebt jezelf totaal ongeloofwaardig gemaakt door om eerst om bewijs te vragen, en wanneer het voor je neus ligt, dan roep je snel dat dat bewijs ongeloofwaardig is (hoewel je geen enkele reden geeft waarom dit zou zijn, maar gewoon omdat jij dat vindt). Eerst ging het om gewelddadige passages en citaten uit de Koran over Joden, die kreeg je, maar toen kwam je met een of ander slap verhaal over context en plaatsing in de tijd blabla, kijk je ook op die manier naar Mein Kampf? Een land in de crisis, Hitler in de gevangenis, gefrustreerd door een slechte jeugd. Context heeft er helemaal niets mee te maken, het zijn alletwee Anti-Semitische gewelddadige boeken.
Vervolgens hou je keihard vast aan het standpunt "De Koran en Mein Kampf zijn niet te vergelijken want, in de Koran staat niets over de massavernietiging van de Joden", ook op dat punt word je even hard geschoold. En vervolgens begin je een potje los te gaan tegen mij dat ik niet goed lees, blabla.
Echt fantastisch, wat een peer ben jij.

Poepus | 21-01-10 | 16:39

janeedantoch | 21-01-10 | 16:23
Ik mag toch aannemen dat wat jij wilt bewijzen klopt, dat de soera's die jij geeft bestaan? Dat hoef ik niet na te zoeken, toch? Als er sites zijn die soera's op een rijtje zetten, kloppen die toch, of hebben ze die verzonnen. Of ze staan wel, of niet in de koran.
Dat checken van andermans soera's is leuk, als je daarmee het ongelijk van de ander kan aantonen, maar jij geeft andere soera's.
Mijn stelling is dan ook, jij wilt niet spreken over de door jezelf gestelde vraag, jij wilt ook het antwoord op de vraag geven.
Jij wilt ons leren dat hetgeen jij zegt klopt, ik geloof niet dat je daarin slaagt.

komt dat schot | 21-01-10 | 16:32

Poepus | 21-01-10 | 16:18
Je bent een lutser om dat je reaguurt op wat je niet goed leest.
Je bent lui omdat je niet wil begrijpen wat "bewijs" en "stelling" inhoudt.
En je bent een pinguin omdat je begint te klappen voor alles wat je smalle geest wel bevalt.

Ik hou van een debat, maar niet van mensen die mij een overtuiging in de schoenen schuiven op basis van hun eigen hersenspinsels.

janeedantoch | 21-01-10 | 16:30

komt dat schot | 21-01-10 | 16:11
om te checken natuurlijk. Geloof jij alles van wat je op internet ziet?
er zijn nogal wat vertalingen van de koran, en er zijn nogal wat sites die een zooitje soera's op een rijtje zetten om hun eigen gelijk te bewijzen.

(kwam ik ook vanmiddag pas achter) Ik heb gekozen voor een integrale vertaling (www.kuran.nl), om naar context te kunnen kijken, en makkelijk soera's op te kunnen zoeken.

Over het algemeen lijken de soera's op die sites vaak zwaar versimpeld, en nog vaker uit context getrokken.

janeedantoch | 21-01-10 | 16:23

janeedantoch | 21-01-10 | 16:15
Een nog groter bewijs van mijn gelijk vind ik in het feit dat je het nou opeens nodig vind om te schelden, "Lutser, "Je bent lui' "Pinguin" en dat allemaal uit frustratie dat je slappe argumentatie net totaal met de grond gelijk gemaakt is.

Poepus | 21-01-10 | 16:18

janeedantoch | 21-01-10 | 16:06
Met de shariawetgeving in de hand, laten moslims ZELF zien hoe één en ander geïnterpreteerd moet worden. Dat de koran geweldadig is, zeggen ze dus feitelijk zelf. Jij bent degene die zegt dat het niet zo is, er zit geen imam op jouw uitleg te wachten. Ze zullen mij gelijk geven. Dat is ook de reden dat enkele moslim geestelijken door Wilders zijn opgeroepen.

rapunzelklokje | 21-01-10 | 16:17

Poepus | 21-01-10 | 16:10
leer lezen, lutser
Hiddema vergelijkt uitspraken uit de koran met die van Hitler.

blijkbaar zie jij dit als het bewijs van je grote "gelijk", ik kan alleen maar vaststellen dat je niet begrijpt wat "bewijs" inhoudt, en te lui bent om het te willen weten. Ik mag hopen dat er niet te veel van jouw soort van pinguins rondlopen in de moslimwereld, anders komt het daar inderdaad nooit goed.

janeedantoch | 21-01-10 | 16:15

Poepus | 21-01-10 | 16:10
Had je anders verwacht?

Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 16:14

janeedantoch | 21-01-10 | 16:07
Nee, nooit van gehoord.
Maar waarom google gebruiken als je de gevraagde citaten al krijgt. Als ik bewijs wil voor buitenaards leven en er staat er een op de stoep, zeg ik toch ook niet, ja leuk, maar ik ga verder met zoeken..
komt dat schot | 21-01-10 | 16:11
Ik was je nick vergeten, en omdat jij alles geschreven wilt zien, hier nogmaals met je nick.

komt dat schot | 21-01-10 | 16:13

Nee, nooit van gehoord.
Maar waarom google gebruiken als je de gevraagde citaten al krijgt. Als ik bewijs wil voor buitenaards leven en er staat er een op de stoep, zeg ik toch ook niet, ja leuk, maar ik ga verder met zoeken..

komt dat schot | 21-01-10 | 16:11

janeedantoch | 21-01-10 | 15:56
Kijk hem eens draaien dan, in al je vorige posts ging het nog specifiek om een oproep tot massamoord van de Joden in de Koran, nou heeft iemand je geschoold op het feit dat er in Mein Kampf ook niet gepraat wordt over de massa vernietiging van de Joden en dan probeer je snel je verhaaltje een andere kant op te draaien.
Priceless ;)

Poepus | 21-01-10 | 16:10

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 15:52
Je denkt nu een interessante redenering te hebben? Joh wat een analyse!!!
We moeten onze mond houden anders jagen we iedereen de moskee in?
Kijk, nu ga ik m'n gelijk nogmaals halen. Ik zal je wat uitleggen. Volgens jouw logica zouden de moskeeën in islamitische landen daar leeg lopen. Immers, als moslim word je in die landen door niemand tegen gesproken. Sterker, je bent in die landen superieur tov anderen omdat je moslim bent. Heeft het toekennen van superieuriteit in die landen geleid tot verlichting? Nee.
Waarom zou dat dan wel voor Nederland gelden?
Zo zie je dus dat radicalisering niets te maken heeft met het niet aardig zijn voor moslims.
De bron van radicalisering is dus de koran. Schaakmat.

rapunzelklokje | 21-01-10 | 16:09

komt dat schot | 21-01-10 | 16:03
ken je google?

janeedantoch | 21-01-10 | 16:07

rapunzelklokje | 21-01-10 | 15:56
hiddema had het over de koran. de koran, niet de hadith.
het ging mij erom zijn uitspraak te checken, en ik heb er nog geen bewijs gevonden.

Het is heel grappig dat jij "de " moslims een interpretatie van de Koran in de schoenen schuift, en dan vervolgens zegt dat die interpretatie geweldadig is.

En dan geloof je ook nog dat dat bewijst Hiddema's uitspraak op feiten berust. De koran is niet de moslims, en niet alle moslims zijn hetzelfde. Als ik jou was, zou ik me bij ganzenborden houden.

janeedantoch | 21-01-10 | 16:06

janeedantoch | 21-01-10 | 15:49
Ha. citaten. dat waardeer ik. Ik zoek ook op en vind andere teksten:
janeedantoch | 21-01-10 | 15:25
Ik weet niet waarom jij daarna nog andere teksten wilt laten zien.
Voor iemand die niet gelovig is, weet je wel heel snel andere teksten te produceren die een relatie hebben tot hetgeen vraagstaart je hier geeft.
Ken je de bijbel ook zo uit je hoofd?

komt dat schot | 21-01-10 | 16:03

@pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:45
De uitdrukking 'Kopvoddentaks' is werkelijk te randdebiel voor woorden. Helemaal met je eens!
Fijn dat we in 0031 ALLE vrijheid genieten om dit te mogen zeggen, toch?
Geert komt nl niet met doodsbedreigingen en/of fatwa's. Noch zal hij iemand anders allerlei ziektes toewensen...
-
Maar heb de gore lef om ook maar IETS van kritiek op de Islamo-Linkse Coalitie te leveren. U kunt een standrechtelijke executie langs de openbare weg op klaarlichte dag tegemoet zien...

Ahasveros | 21-01-10 | 15:59

vraagstaart | 21-01-10 | 15:38

klopt, in mein kampf wordt nergens een plan gemaakt om ze over de kling te jagen.
Het ging mij puur om de uitspraak dat de koran utispraken doet over joden waar hitler nog een puntje aan kan zuigen. Gedurende zijn leven heeft Hitler wel degelijk verwezen naar de moord op de joden, en hij was er bijzonder trots op dat hij leiding gaf aan de operatie die dit bewerkstelligde. In die zin is de koran stukken milder, en in sommige soera's zelfs tegenovergesteld aan de uitspraken van Hitler. Om het even feitelijk te houden.

Overigens wordt er mein kampf veel vaker naar de joden verwezen, en worden ze veel expliciter op ras (ipv overtuiging, of daad) beoordeeld, en gaat het in mein kampf ook meestal over alle joden. Dit is in de koran, voorzover ik zelf kan zien, niet het geval. Maar goed, dat is context, en daar kun je over discussieren. Ik ben heel benieuwd hoe die vergelijking opgaat, en het lijkt mij mooi als de moslimgemeenschap actief de handschoen opneemt en het debat aangaat over hoe die soera's te interpreteren.

janeedantoch | 21-01-10 | 15:56

janeedantoch | 21-01-10 | 15:39
Daar heb je wel een punt dat niet alles is te duiden in de koran. Echter, daar is nu juist de hadith voor. Zoals je wellicht weet omvat de hadith overleveringen, wat de profeet gezegd (zou) hebben. De sharia vloeit voort uit deze hadith.
Kortom, hoe één en ander geïnterpreteerd moet worden zie je terug in de sharia wetgeving. Met de sharia wetgeving in de hand, kan jij niet blijven volhouden dat één en ander niet geweldadig geïnterpreteerd dient te worden. Schaakmat.

rapunzelklokje | 21-01-10 | 15:56

Dank GS, had het gemist.
Hiddema smullen, belmeisje ook smullen maar wel met geluid uit.

oranjerood | 21-01-10 | 15:55

Ik heb het gezien, en idd, wat een huppelkudt. Die vent werd erg onsympathiek.
En terecht.

Zo jammer! | 21-01-10 | 15:53

janeedantoch | 21-01-10 | 15:39
Enigste... Nee echt??
Zit hier al 'n tijdje rond te kijken bij GS en SN. En misschien een van de meest interessante ontwikkelingen is wellicht wel de taalvrijheid alhier.
Echter, edoch, Waar de neuk zijn we nu weer mee bezig?
De enige manier dat 'enigste' gebruikt kan worden is als je 't over baby's hebt: "Die baby is enig, die baby is nog eniger, en dat is de enigste baby.

Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 15:53

@rapunzelklokje

"Jezus had geen bemoeienissen met politiek om maar wat te noemen."

Nou, jesus misschien niet, maar de kerk toch wel duidelijk, of ben je vergeten dat de gristenen ook "uitzonderingen" willen en krijgen? En de cda/cu met onze balkellende en consorten wil er ook van alles doordrukken als ze haar zin krijgt. Niet echt vrouw- en homovriendelijke dingetjes, om maar wat te noemen.

Sommige streng orthodoxe joden in israel bijvoorbeeld, menen ook een goddelijk recht te hebben van alles te kunnen doordrukken. En sommige gebruiken en inzichten wat, he, daar heb je het weer, vrouwen en homos betreft bijvoorbeeld, kun je toch ook wel je vraagtekens bij zetten.

En ja, ook sommige moslims met dezelfde soort brutale en achterlijke ideeen willen de islam politiek maken om er van alles en nog wat door te kunnen drukken. Ook weer slecht voor vrouwen en homos bijvoorbeeld.

Een echte "partij voor de vrijheid" heeft ook duidelijk op de invloed van die andere extremisten wat tegen, anders "kies je een kant" en wordt het een "heilige oorlog" en daarmee help je de islamistische extremisten alleen maar, omdat je daarmee een "hun" vs "wij" in het leven roept. Je geeft ze precies wat ze willen door ze allemaal in een pot te gooien: een identificatie met de "ummah", de "gemeenschap van moslims" waarvan de politieke islamisten dromen.

Verander "Weg met de islam" in "Weg met religieuze politiek, leve ons secularisme", en ik loop mee.

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 15:52

rapunzelklokje | 21-01-10 | 15:39
vergeet niet dat jij nu ook een interpretatie van de koran neerlegt: Je zegt nu dat de koran het letterlijke woord van Allah is.
Nogmaals, ik maak geen claim over wat de Islam *wel* is, ik zeg alleen maar dat de uitspraak van Hiddema niet ondersteund is door een soera "waar hitler nog een puntje aan had kunnen zuigen". En weiger aan die walgelijke polonaise van halve meningen, open deuren en insinuaties mee te doen.
Jij, onder andere, wil vooral in je gelijk bevestigd worden. En daarom praat je iedereen na, en iedereen die vraagt om feitelijke onderbouwingen is een "zelfbenoemde koran geleerden" "koddig" of zelfs een "jodenhater". Je bent te lui om te denken, en daarom laat je iemand anders het denken voor je doen. Dat is okee, doe ik ook soms, maar kom dan niet met die arrogantie alsof je de wijsheid in pacht hebt.

janeedantoch | 21-01-10 | 15:49

vraagstaart | 21-01-10 | 15:38
"Overigens, maar dat is dacht ik hierboven al eerder gemeld, is in Mein Kampf (hier vrij verkrijgbaar, net zoals het walgelijke boek van Henry Ford "The Eternal Jew") ook niets te vinden over het systematisch doden van Joden - kan ook niet, omdat het Endlösung-idee pas later tijdens de Wannsee Konferenz het licht zag. "
Oef Janeedantoch daar gaat je hele betoog.
De oproep tot massamoord is helemaal niet van toepassing in deze kwestie.
Wat wel van toepassing is is dat er talloze passages in de Koran te vinden zijn die oproepen tot geweld, moord, onderdrukking en uitsluiting van de Joden, net als in Mein Kampf, en ze zijn dus ook prima te vergelijken.

Poepus | 21-01-10 | 15:41

Warren G. Harding | 21-01-10 | 15:28
Jep! Conclusie: U is de lul!

Nix aan te doen, je telt nou eenmaal niet mee als je minder dan 50 miljard waard bent. En dan heb je natuurlijk ook nog eens ondernemingen die 700+ miljard waard zijn. Nee, dat zullen ze vast niet gebruiken om veilig te stellen wat voor hun voordelig is. Uit kei harde cijfers blijkt dat diegene die het meeste geld ter beschikking heeft, president van de wereld wordt.

Meneer Warren, enig idee met wie u de degens wil kruisen? De Olie, wapen & pilletjes industrieën-mensjes doen niet moeilijk om 'n kadaver hier en daar.
We. Are. Fucked. Learn to live with it!

Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 15:40

Poepus | 21-01-10 | 15:23
feiten zijn niet links of rechts. Het enigste dat ik vraag is, in overeenstemming met Hiddema's uitspraak, een soera die oproept tot massamoord van de joden.
Jouw vertaling van de Koran is niet de enigste, en ik vind het nogal slap om wat soera's van het web te trekken, en buiten hun context vast te stellen dat ze min of meer waarschijnlik zijn bedoeld als geweldadig specefiek tegen de joden. Het feit dat die site plechtig belooft dat alle soera's over joden gaan vind ik nogal een zwak argument.
De bewijslast ligt bij jou (als medestander van Hiddema) niet bij. Niet omdat ik bijzonder ben, maar omdat jij een specefieke claim ondersteunen wil (nl, de koran roept op tot massa-moord). Ik stel alleen maar vast dat het bewijs daarvan ontbreekt.
Dat zegt niks over mijn mening over de situatie in vogelaar wijken, mijn religie, mijn etensvoorkeur, of mijn politieke voorkeur. Jij bent degene die ongefundeerd uitspraken doet.
Ook claim ik hiermee ik niks over het anti-semitisme in de moslimwereld (en dat is er wel degelijk, imo) of over de vraag of de islam een fijne religie is.
Volgens mij moet jij een beetje beter gaan lezen.

janeedantoch | 21-01-10 | 15:39

janeedantoch | 21-01-10 | 15:25
Je bekijkt het hoe jij het ziet? Ach gut, moslims zitten helemaal niet te wachten op linkse, zelfbenoemde koran geleerden.
Het is het letterlijke woord van god, dus er hoeft helemaal niets door jou geïnterpreteerd te worden. Het is niet voor niets dat Wilders enkele getuige deskundigen heeft opgeroepen. Zelfs zijn vijanden zullen gewoon getuigen dat het een plicht is de islam al dan niet met geweld te verspreiden(jihad).
Dat is namelijk helemaal geen taboe hoor bij moslims. Sterker, het is één van de 5 zuilen.
Je geblaat begint een beetje koddig te worden.

rapunzelklokje | 21-01-10 | 15:39

@janeedantoch | 21-01-10 | 15:25 Toch nog ff dan: de Koran kent voor ongelovigen maar drie wegen, zijnde bekering tot de Islam, onderwerping/slavernij en de dood.

Dat zij, die zich in de strijd bekeren vervolgens als Nieuwe Moslims op barmhartigheid mogen rekenen, is waar - erger, ik heb hier een boek in de kast van een bekeerde jodin ("Islam in Theory and Practice" van Maryam Jameelah) dat in dit deel van de wereld (Azië) ongeweer als standaardwerk geldt. Maar: zij is dan ook geen Jood meer in de zin van de Koran, maar een Moslim.

Overigens, maar dat is dacht ik hierboven al eerder gemeld, is in Mein Kampf (hier vrij verkrijgbaar, net zoals het walgelijke boek van Henry Ford "The Eternal Jew") ook niets te vinden over het systematisch doden van Joden - kan ook niet, omdat het Endlösung-idee pas later tijdens de Wannsee Konferenz het licht zag.

Maw Hiddema zou volgens mij wel eens een punt kunnen hebben, in die zin dat Mein Kampf niet expliciet is maar vergiftigende effecten had zoals de Koran middels de Hadith op de houding van Moslims naar Joden.

Nu smeer ik 'm echt, het loopt tegen elven en ik moet er heel vroeg uit. Groeten!

*nu echt out*

vraagstaart | 21-01-10 | 15:38

Heerlijk om te zien dat de PO een beetje genuanceerder wordt, nu ook een wat rechtser geluid! Lang leve een evenwichtige omroep...

Booka | 21-01-10 | 15:37

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 15:02

Thanks man! will check this out.

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 15:33

@janeedantoch 15:25

Wat in de discussie door bijna iedereen over het hoofd wordt gezien dat de Joden in de Koran als niet/anders gelovigen worden bekeken en niet als ras.
In Mein Kampf is de Jood niet een al dan niet gelovige ; maar vormen de Joden een
ras.

mark twain | 21-01-10 | 15:31

Het blijft te dol dat boeken als de Koran en de Bijbel niet ter discussie gesteld mogen worden. Haatzaaien onder de mantel van religie is blijkbaar toegestaan.

Lafayette | 21-01-10 | 15:31

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 15:02
Omdat we niet on-topic zijn met dat hele zeitgeist geleuter, zal ik het kort houden:
conspiracyscience.com/articles/zeitgei...
Iemand anders heeft al uitgezocht wat wel en niet waar is, ik ga mijn tijd er niet aan verdoen.

Warren G. Harding | 21-01-10 | 15:28

Kom, de 40 dagen van de Musa Dagh nog maar eens lezen.... *out*

vraagstaart | 21-01-10 | 15:26

Ik heb het gezien. Hij was goed.

HJDB | 21-01-10 | 15:26

vraagstaart | 21-01-10 | 15:06
Ha. citaten. dat waardeer ik. Ik zoek ook op en vind andere teksten:
9:27 Vervolgens aanvaardt Allah daarna het berouw van wie Hij wil. En Allah is Vergevensgezind, Meest Barmhartig.
Lijkt me niks mis mee
9:37 Voorwaar, het uitstellen (van de gewijde maanden) is slechts oen toename van het ongeloof, degenen die ongelovig zijn, worden erdoor tot dwalen gebracht. Het ne jaar verklaren zij het toegestaan en het andere jaar verklaren zij het verboden, om het aantal kloppend te maken met wat Allah voor verboden heeft verklaard. Hun slechte daden werden voor hen schoonschijnend gemaakt. En Allah leidt het ongelovige volk niet.
gaat ook al weer niet over joden en massa-moord
9:121 9:121 En zij geven geen bijdrage, klein of groot, en zij doorkruisen geen vallei, of het wordt voor hen opgeschreven, opdat Allah hen zal belonen naar het beste van wat zij plachten te doen.
lijkt me ook nks mis mee.

Ik heb ad random uit je lijst geselecteerd, en ik vind geen oproep tot moord. Nogmaals, ik kijk alleen maar naar wat ik vind. Ik ben geen moslim, en ik wil er ook geen worden, ik vind religie kul. En ik vind dat feiten moeten tellen. Voor de stelling: hitler kon nog wel een puntje zuigen aan wat er gezegd wordt over de joden in de koran, vind ik geen ondersteunende feiten.

rapunzelklokje | 21-01-10 | 15:13
alleen 47.4 lijkt mij echt geweldadig. dit is mijn vertaling
Wanneer u de ongelovigen (in oorlog) ontmoet, treft dan hun nek en wanneer u overwinnaar bent, bindt hen dan vast. En wanneer de oorlog opgehouden is, laat hen dan vrij uit gunst of voor een losprijs. Zo zij het. En indien Allah wilde, had Hij hen Zelf kunnen bestraffen. Maar Hij wilde sommigen uwer door anderen op de proef stellen. En degenen die terwille van Allah worden gedood, hun werken zal Hij zeker niet vruchteloos maken.

komt redelijk overeen, behalve dan die oorlog tussen haakjes. De soera spreekt over genade, en over hoe je hebt te gedragen na de strijd. Hier loopt de koran voor op conventie van geneve, lijkt mij. Begenadiging of loskoping/laat hen vrij.. etc. lijkt mij puik plan. Maar weer niks over joden. en daar ging het nu net om.
Blijf ik bij de vaststelling dat hiddema uit zijn nek lult

janeedantoch | 21-01-10 | 15:25

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 15:10
Lol, the blind leading the blind.
Anyways, respect to your posts. That Rockefeller contribution to the war, I hadn't heard of yet. (Grandaddy shot many 'o them nazi fucks :-))
Can't say any of it surprises me anymore. It's so damn ugly: Zeitgeist, Loose change, Fahrenheit 9-11. So goddamn obvious and no-one cares?!

Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 15:25

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 15:00
Ik neem jou totaal niet serieus. Kijk, Jezus had geen bemoeienissen met politiek om maar wat te noemen. De laatste profeet van de islam wel. Als je dat soort dingen niet weet, begrijp ik je enorme moeite één en ander op z'n waarde in te schatten. En als je echt de vrijheid wil verdedigen mogen we nergens onderscheid tussen maken? Pardon? Het is toch de islam die hele duidelijke regels heeft? Zoals tussen man\vrouw moslim/jood, christen en ongelovige.
Het is de islam die duidelijke regels heeft over de inrichting van de maatschappij.
De islam heeft zelf geen nuances en scheert alles wat niet-islamitisch is, over één kam.
Islam moet dus bestreden worden met ongelijke middelen, anders vecht je met handboeien om.
Ga één en ander eerst eens doorgronden voor je jezelf nog belachelijker maakt.

rapunzelklokje | 21-01-10 | 15:24

janeedantoch | 21-01-10 | 14:53
Je bent blijkbaar niet heel erg goed in lezen, bovenaan de pagina staat namelijk:
"The Koran is divided into 114 chapters called suras. The following are translations from the Koran of passages related to Jews. As in any translation, the original language is not always easy to render in English, and this particular translation uses more temperate language than some others. Sometimes the specific mention of the Jews is not explanatory, so we then include the next relevant lines. Some of the disparaging references are highlighted in bold."
Oftewel, alle quotes die daar staan gaan over Joden, ook diegenen waarin Joden niet specifiek genoemd worden.
Ik vind het echt wonderbaarlijk hoe je na het lezen van deze quotes nog steeds gewoon de andere kant op kijkt en doet alsof je neus bloed.
Je bent echt toonbeeld voor hoe de linkse gedachtegang werkt , gewoon feiten ontkennen, doen alsof problemen er niet zijn en dan nog denken dat je goed bezig bent qua argumentatie ook, je maakt jezelf ronduit belachelijk.
Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:52
Misschien een beetje flauw van mijn kant, maar ik vind 'De kwartier' toch wel echt een hele grove spelfout, ik heb overigens Zeigeist zelf ook gezien, en ik geloof ook best dat er een hoop waarheden in zitten, op hoger niveau draait alles inderdaad om geld, echter je moet wel uitkijken dat je niet op alle niveau's complotten gaat zien.

Poepus | 21-01-10 | 15:23

janeedantoch | 21-01-10 | 15:14
Nah, ik vond die van Jodenhater beter.

komt dat schot | 21-01-10 | 15:18

@Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:58 Klopt, my bad. Nota bene de seculiere Young Turks...

vraagstaart | 21-01-10 | 15:15

komt dat schot | 21-01-10 | 15:09

goeie argumenten man. voor al dat van dat glas. heel ... to the point. Lutser

janeedantoch | 21-01-10 | 15:14

janeedantoch | 21-01-10 | 14:38

Nou nou, je maakt 't me wel moeilijk hoor. Een kleine bloemlezing.

2 de koe 113
De joden zeggen: "De christenen baseren zich op niets" en de christenen zeggen: "De joden baseren zich op niets." En toch lezen zij het boek voor. Zo zeggen ook zij die niet weten hetzelfde als zij. God zal dus op de opstandingsdag tussen hen oordelen over dat waarover zij het oneens waren.

5 de tafel 51
Jullie die geloven! Neemt de joden en de christenen niet als medestanders. Zij zijn onderling medestanders. Wie van jullie zich als medestander bij hen aansluit, die behoort bij hen. God wijst de mensen die onrecht plegen de goede richting niet.

9 het berouw 30
En de joden zeggen: "'Oezair is Gods zoon" en de christenen zeggen: "De masieh is Gods zoon." Dat is wat zij met hun monden zeggen. Zij benaderen zo wat zij die vroeger ongelovig waren zeiden. God bestrijde hen, hoe kunnen zij zo afwijken!

Soera 2:62 : Zij die gelovig zijn en zij die het Jodendom belijden, en de christenen en de Sabieërs, wie geloven aan Allah en de laatste dag en heilzame werken bedrijven, voor hen is hun loon bij hun Heer, en over hen is geen vrees en niet zijn zij bedroefd.

Soera 47:4 : Wanneer gijlieden dus een ontmoeting hebt met hen, die ongelovig zijn, houwt dan in op de nekken en wanneer gij onder hen een bloedbad hebt aangericht, bindt hen dan in boeien. Dan daarna of begenadiging of loskoping, totdat de strijd zijn geweld heeft neergelegd. Aldus. En zo Allah wilde, zou Hij zichzelf tegen hen helpen, maar het is om ulieden met elkander te beproeven. En zij die gedood zijn op de weg Allah's, hun daden zal Hij niet teloor doen gaan.

rapunzelklokje | 21-01-10 | 15:13

Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 15:07

aaargh sigh..... Syntaxis..... Myntaksis....:)

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 15:10

janeedantoch | 21-01-10 | 14:53
Zit je hier nu nog je spelletje te doen, moet jij alles gespeld krijgen?
Denk je dat dit voor iedereen zo geldt?
Man, wat probeer jij nu te bewijzen, dat iets wat je niet ziet, er ook niet is?
Wel eens van glas gehoord? Ik zou er maar niet te hard tegenaan lopen, je kunt het dan wel niet zien, maar het kan je wel verschrikkelijk verwonden.
Jij lijkt mij een Jodenhater, zoals jij schrijft over Joden die zich verheven voelen, klaarblijkelijk kun je je voorstellen dat zoiets geschreven wordt.
Nee jammer, weer niets .

komt dat schot | 21-01-10 | 15:09

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:44
He means that your lack of knowledge of the dutch language is quite apparent, at least in writing. Keep up your dutch classes and u'll be fine. The content of your writing has had this topic going on for quite a while now. Although the mistakes in syntacs and adjetives(?) makes ur opinion come across less believeable, it still has people thinking and reaguuring. :-) Imagine what u could accomplish in perfect dutch!

Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 15:07

@janeedantoch | 21-01-10 | 14:53 In de Koran wordt, waar gesproken wordt over "unbelievers" of "infidels', gerefeerd aan Joden en Christenen. Een paar passages:

"Slay them wherever you find them... Idolatry is worse than carnage... Fight against them until idolatry is no more and God's religion reigns supreme." (Surah 2:190-)

"Make war on them until idolatry shall cease and God's religion shall reign supreme." (Surah 8:36-)

"Fight against such as those to whom the Scriptures were given [Jews and Christians]... until they pay tribute out of hand and are utterly subdued." (Surah 9:27-)

"If you do not fight, He will punish you sternly, and replace you by other men." (Surah 9:37-)

"Prophet make war on the unbelievers and the hypocrites and deal rigorously with them. Hell shall be their home." (Surah 9:73)

"Believers, make war on the infidels who dwell around you. Deal firmly with them." (Surah 9:121-)

Nog wat explicieter is de Hadith, met de bekende laatste regel van de volgende passage:
He (Abu Hurayah ) reported the messenger of Allah as saying: The last hour will not come before the Muslims fight the Jews and the Muslims kill them, so that
Jews will hide behind stones and trees and the Stone and the tree will say,
O Muslim, O servant of God! There is a Jew behind me; come and kill him.

vraagstaart | 21-01-10 | 15:06

De wilde hysterie van links is zeer vermakelijk, mevrouw Plag werd geweldig scherp afgeserveerd door Hiddema, Hulde Theo.
Naar P@W kan ik niet meer kijken, het is pure linkse propaganda van het soort Marcel van Dam.
Is er dan niemand uit intellectueel nederland die zoals Hiddema zich opgesteld heeft bij Netwerk, kan aanschuiven bij P@W en deze twee heren voor z'n rekening neemt.

lanex | 21-01-10 | 15:03

Warren G. Harding | 21-01-10 | 14:55

Misschien kan ik je verblijden met betere programma's waar je wel met plezier naar kijkt:

Idols, popstart ... etc ..... good luck :P

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 15:02

Hier heb ik gister dus helemaal krom om gelegen. Mevrouw probeerde hem zo snel mogelijk af te kappen om demoniserende filmpjes uit te zenden over Front National en het Vlaams Blok/Belang. Trieste bedoeling die publieke omroep.
Zo zien jullie kinderlijke D66 prutslullen met jullie onderwijzersbaantje dat er weldegelijk hoogopgeleiden zijn die pal achter Wilders staan!

Semper Pecunia | 21-01-10 | 15:00

@rapunzelklokje

Kijk, ga je er weer vanuit dat ik dus, omdat ik mijn nuances plaats, wel bij de "linkse kerk" moet horen.

Ja, de politieke islam is een probleem, ja, de koran is niet bepaald een vriendelijk heilig boek, maar dat zijn de torah en de bijbel ook niet, en er zijn genoeg gekken die zich op die andere boeken beroepen. Maar daar hoor je dan weer niemand over. Wat Wilders doet, is moslims als groep veroordelen. Er word geen onderscheid gemaakt tussen wat mensen met religie doen en de gelovigen.

Dat is populistisch. Veralgemeniseren, demoniseren en zelfs ontmenselijken.

Als je dan al iets wilt zeggen tegen de invloed van religie op politiek, mag je niet de andere religies ignoreren, dan moet je ook consequent zijn en "kopvoddentaks" herbenoemen in "keppeltjes-, nonnen-sluier- en hoofddoekjesbelasting", dan moet je ook moeite doen die invloed op alle vlakken te doorbreken. Als je echt de "vrijheid wilt verdedigen", mag je geen onderscheid maken.

De PVV is nu een one-issue partij: anti-Moslim.

Er zijn genoeg serieuze problemen met de politieke islam om het over te laten aan een stel ongenuanceerde schreeuwers.

Maar nee, "een kopje thee met een koekje" is ook geen oplossing.

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 15:00

Mooie uitspraak: "Wilders zaait geen haat, Wilders ziet haat".

Alexander de Kleine | 21-01-10 | 14:59

@rapunzelklokje | 21-01-10 | 14:36

De Armeense kwestie heeft niets te maken met de Islam maar te maken met de opstand van de Armeniers tegen de gezaghebbende Ottomanen (turken) die in oorlog waren met de rest van de wereld. Waarop ze gedeporteerd zijn en tijdens deze deportatie an masse zijn gestorven door de erbarmelijke omstandigheden.

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:58

ZSU-23-4 | 21-01-10 | 14:03
Dat zeg ik toch!
En jij denkt dat dat authentiek is?
Moiehahaha!

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 14:57

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:44
zie
Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 14:42
-
Ik ga echt geen 2 uur kijken naar vergezochte verbanden, achterdocht en speculatie met een 'dreigend muziekje' eronder gemonteerd, als ik dat wil kijk wel naar de NCRV, of lees ik liever (tip):
en.wikipedia.org/wiki/The_Illuminatus!...

Warren G. Harding | 21-01-10 | 14:55

@pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:41 Nee, ik voel me niet aangesproken. Zeker niet na het lezen van je eerste plemp. Dat je dan zulke reacties krijgt als die van een pilletje zit in de sfeer van kaatsen, bal verwachten en zo. Ik vind het alleen jammer dat, als je in staat zou zijn om inhoudelijk weerwerk te bieden, jezelf dan zo diskwalificeert als discussiegenoot.

That's all.

vraagstaart | 21-01-10 | 14:53

Poepus | 21-01-10 | 14:34
ik pak ze er even bij.

5:33 Voorwaar, de vergelding van degenen die oorlog voeren tegen Allah en Zijn Boodschapper en (die) naar het zaaien van verderf op aarde streven, is dat zij gedood worden, of gekruisigd worden, of het afhouwen van handen en voeten aan tegenovergestelde kanten, of dat zij uit het land verbannen worden. Dat is voor hen een vernedering op de wereld en voor hen is er in het Hiernamaals een geweldige bestraffing.

Waar staat hier het woord jood? nogmaals, het is niet lief wat hier staat, en ik vind het persoonlijk kul, maar het roept niet op tot massamoord van de joden.

62.6Zeg: "O jullie die Joden zijn geworden, als jullie denken dat jullie Allah's favourieten zijn boven alle andere mensen, wens dan de dood als jullie waarheidsgetrouw zijn in jullie bewering."

Ik moet zeggen dat ik dat "wij zijn gods volkje" ook altijd wel irritant gevonden heb. maar goed, ik verwacht niks na de dood dus het zal wel. In ieder geval vraagt mohammed, als die joden dan gods lievertjes zijn, waarom ze dan niet meer haast hebben om in de hemel te komen. beetje kinderachtig, maar geen oproep tot massamoord. Overigens gaat de vraag alleen op voor joden die zich verheven voelen boven anderen, en niet voor iedereen die toevallig een joods grootmoeder had. Hitler was daarin weer wat omvattender. en hij vroeg niet aan de joden of ze naar de hemel wilden.

Dus... jammer! alweer niet.

janeedantoch | 21-01-10 | 14:53

Poepus | 21-01-10 | 14:46

Ik doelde op de eerste kwartier van de film die reaguurder die Warren G. Harding heeft bekeken. Dat dit niet voldoende is om een mening erover te vormen.

Wat je met je reactie bedoelt begrijp ik daarom niet. Leg uit

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:52

@rapunzelklokje | 21-01-10 | 14:36
"Weliswaar heeft de islam geen holocaust op z'n geweten van dergelijke proporties."

Nou.... toch wel een paar die in verhouding op de bevolking in de buurt kwamen, om over de houding van Mohammed daartegenover nog maar te zwijgen. Google eens op "Armeniërs" en "Turkije".

Hier nog een paar aardige links:
www.hirhome.com/islam/art.htm
atheism.about.com/od/prophetmuhammadof...
koenraadelst.bharatvani.org/articles/i...
www.faithfreedom.org/challenge/massmur...

vraagstaart | 21-01-10 | 14:49

Ghislaine Plag hoeft toch niet te wachten tot september om heen te gaan.
Nadat we zagen hoe ze gisteren totaal miskleunde, is het beter dat het gansje deze week nog gaat stoppen.
Het laat ons ook een beetje zien hoe de huidige nieuwsshows opgetuigd worden.
Hoog tijd voor Powned.

Pierus | 21-01-10 | 14:49

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:24
Wilders is een populist? Kijk, ik zal je wat uitleggen. Een populist is iemand die met niet-werkbare oplossingen komt. Wat dat betreft is de gehele linkse kerk populistisch. De linkse kerk heeft namelijk als oplossing van alle problemen, de Vogelaarwijken bedacht. Dat is een niet-werkbare oplossing omdat een moslim van een nieuwe voordeur of kozijn, niet ineens gedachten van verlichting krijgt.
Sterker, daarmee ontkennen ze TOTAAL dat de islam ook maar ergens iets mee te maken zou hebben. De problemen die moslims veroorzaken worden daarmee teruggebracht tot een budgettair probleem. Jij bent langzamerhand de laatste die nog in deze populistische oplossingen geloofd.

rapunzelklokje | 21-01-10 | 14:47

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:44
"De eerste kwartier"
Ik begin wel een beetje een idee te krijgen waarom jij zo vatbaar bent voor complot-theorieën.

Poepus | 21-01-10 | 14:46

@Ahasveros

Kennelijk wil je een aantal feiten niet zien. Waar haalde Wilders bijvoorbeeld het begrip "kopvoddentaks" vandaan?

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:45

Warren G. Harding | 21-01-10 | 14:32

Alsjeblieft. De eerste kwartier is niet voldoende, je moet echt de hele film zien. Ondanks het feit dat er feiten worden geinterpreteerd en er dus sprake is van een mening ben ik door mijn eigen ervaringen in het leven ervan overtuigd geraakt dat de film grotendeels overeenkomt met de realiteit. Nadat ik de hele film heb gezien moet ik vastellen dat het hier niet om achtergestelden en teleurgestelden gaat zoals jij ze noemt, dit is gemaakt door mensen met ratio, en er zit extensieve onderzoek achter.

www.youtube.com/watch?v=UHiuaGJ46zo

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:44

Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 14:34

Ik ben geen moslim. als je mijn posts had echt gelezen dan had je dat geweten.

Ik denk dat een islamitisch humanisme een zegen zou zijn voor de islamitische wereld. Ik denk ook dat het debat dat, ondere andere, door wilders gevoerd wordt, gematigde interpretaties van de islam in de weg staat. Hij stelt immers dat de kislam fundamenteel onderdrukken is.

janeedantoch | 21-01-10 | 14:44

janeedantoch | 21-01-10 | 14:38
Mensen zoals jij willen het niet zien, ik geef je net een hele waslijst met gewelddadige quotes over Joden uit de Koran, waarin o.a staat dat de handen en voeten afgehakt moeten worden bij Joden, en dat het allemaal apen zijn, dat je ze niet als vrienden mag nemen etc.
Oftewel de Koran en Mein Kampf zijn vergelijkbaar omdat het alletwee fascistische anti-Semitische boeken zijn die oproepen tot geweld, moord en uitsluiting van de Joden.
Is het nou zo moeilijk voor je om dat te snappen?

Poepus | 21-01-10 | 14:44

GEZIEN! De cognitieve dissonantie spat van het scherm af. Lastig hè, feiten en ideeën, en dan toch journalist willen worden, want dan kan je zo lekker schrijven en ouwehoeren. Jeemineetje.

_ILT_ | 21-01-10 | 14:43

@pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:29

Met het vergelijken van GW met racistische bewegingen als BNP/Vlaams Blok/Belang sla je de plank volledig mis:
Nimmer heeft GW 'vol is vol' 'Hou Holland blank' of 'eigen volk eerst' uitgebraakt.
-
Verder ben ik als praktiserend herkenbare Jood een stuk veiliger tussen de felste aanhangers van Wilders, dan tussen zijn felste tegenstanders...

Ahasveros | 21-01-10 | 14:42

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:32
Hoe bedroefd ik ook ben bij deze conclusie maar is dit niet gewoon evolutie?

In samenlevingen bestaan 'n aantal constanten: mens, overleven, bezit en macht.
Hoe intrigerend en wellicht waarheidsgetrouw uw verhaal ook is: onvermijdelijk!

Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 14:42

@vraagstaart

Typisch dat je je aangesproken voelt ook. Maar ik snap best dat het "denigrerend" is om "niet zo aardig" te reageren op iemand die roeptoetert dat ik mijn pilletjes moet nemen (LOL! Dat was grappig zeg).

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:41

Mooi. Een jurist pur sang!

Ceasarion | 21-01-10 | 14:40

rapunzelklokje | 21-01-10 | 14:36

feiten. ik vraag om citaten uit de koran waaruit blijkt dat moslims de heilige opdracht hebben alle joden te vermoorden. dat is alles. Kom jij met citaten, strooi ik verbale as over mij heen. kom maar op.

janeedantoch | 21-01-10 | 14:38

Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 14:25

Het onderwerp is of Hiddema een feitelijk onderbouwde uitspraak doet wanneer hij zegt dat hitler nog een puntje had kunnen zuigen aan de koran. Dat blijkt dikke stierenpoep te zijn. Maar de gemiddelde reaguurder wordt liever bevestigd in zijn denkbeeld dan dat ie zijn grijze massa in beweging zet.
.
Wat jou uitnodiging tot het uitdelen van cijfers aan mensen maar weer eens bewijst.

janeedantoch | 21-01-10 | 14:36

janeedantoch | 21-01-10 | 14:17
Je doet erg je best het vooral niet te willen begrijpen hè?
Weliswaar heeft de islam geen holocaust op z'n geweten van dergelijke proporties.
De koran heeft wel heel duidelijke plannen wat met deze mensen te doen.
Lees de dagelijkse retoriek van Iran er op na en je snapt het. Dacht je soms dat Ahmadinejad dat allemaal zelf had verzonnen? Bovendien, de islamitische overleveringen spreken zelf van massa slachtingen onder de joden, de profeet deed er zelf ook aan mee. Elke moslim kan jou dat, al dan niet met enige gene gewoon bevestigen. Wat de profeet heeft gedaan met joden is echt geen taboe onder moslims hoor. Ze worden er gewoon theologisch toe opgeroepen.
Ik stel voor dat je je beter gaat inlezen zodat je niet meer met van die domme nuances aan komt zetten.

rapunzelklokje | 21-01-10 | 14:36

janeedantoch | 21-01-10 | 14:28

Oke ik ga ff generalisern:

Astrologie= zodiac=geloof van farao's (horus) =Jodendom=christendom=islam

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:36

janeedantoch | 21-01-10 | 14:28
Andere vraag. Stel dat jij van mening zou zijn dat sommige passages in de koran wellicht, laten we zeggen, 'tijdsafhankelijk' zijn geweest, dat ze nu eigenlijk niet meer kunnen. Mag jij dat verkondigen onder jouw mede-moslim-mens?

Of groter gezien, is het toegestaan de koran te her-interpreteren naar de moderne tijdsgeest en beschaving?

Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 14:34

janeedantoch | 21-01-10 | 14:30
Lees 5.33, 62.6 om er maar een paar op te noemen.
En als je de haat jegens Joden (oproepen tot geweld) niet uit de rest van de quotes kunt halen, dan ben je de weg echt kwijt.

Poepus | 21-01-10 | 14:34

@Bakschuif | 21-01-10 | 14:22 LOL!

@pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:24 Jammer dat je zowel naar Hiddema als naar andere reaguurders het niet kunt laten om denigrerend op de persoon te spelen. De mogelijke waarde van de inhoudelijkheid van je teksten daalt - in ieder geval voor mij - daarmee naar het nulpunt. Ik wil maar zeggen: je doet niet zozeer anderen, als wel jezelf tekort.

Vanaf je zelfgetimmerde kansel roepen dat degenen aan wie je je boodschap wilt overbrengen debielen zijn in vergelijking met jouw eigen superieure intellect, maakt die door jouw benoemde pleefiguren weinig receptief. Wou ik even kwijt, als lutser zijnde.

O ja: kom nou aub niet aan met het argument dat dat jou geen reet interesseert, want waarom zit je je tijd hier dan te verprutsen?

vraagstaart | 21-01-10 | 14:33

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:15
Er zullen best een aantal waarheden in zitten, gelijk zoals er een aantal waarheden in de bijbel en koran staan. Het gaat erom dat je je niet verliest in de vorm en interpretatie van die waarheden. Ik heb het eerste kwartier ervan gezien, het is niet meer dan de aloude vergezochte achterdocht en geschiedvervalsing door opblazen van irrelevante en voor de hand liggende feiten, gemaakt door een stel 'achtergestelden' en 'teleurgestelden' jegens de 'maatschappij'.
-
Lees liever eens een boek als je grotere verbanden wilt zien:
www.cornellpress.cornell.edu/cup_detai...

Warren G. Harding | 21-01-10 | 14:32

ZSU-23-4 | 21-01-10 | 14:26

En wist jij dat de Koran dus duidelijk oproept belasting te heffen bij andersgelovigen, OMDAT zij andersgelovig zijn en om duidelijk te maken dat zij onderdanig zijn

Ja ZSU dat wist ik ook, dit is een bezigheid dat door alle godsdiensten is gebezigd in de geschiedenis dus de islam is hier niet echt verschillend in afgezien van het feit dat het dan letterlijk in het boek staat.

Dus jij vindt het niet humiliating dat ik mijn zuurverdiende centen moet afstaan aan een groep particulieren aan het hoofd van de centrale bank zonder dat zij met een tegenprestatie komen, afgezien van het feit dat zij gewoon geld kunnen creeren door het verplaatsen van de komma''s binnen het bancaire systeem zoals recent is gedaan met de Banken Crises?

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:32

You go Theo. Dat was even niet de bedoeling Gieslena (o.i.d). Ook de zichtbare irritatie bij Theo als hij constant door die B-presentatrice wordt onderbroken. Prachting. Theo: +1 / Einde Netwerk per september 2010: +10000000

Sliptong | 21-01-10 | 14:32

Poepus | 21-01-10 | 14:27
en welke van deze citaten roept op tot massa-moord van de joden?

juist ja.

janeedantoch | 21-01-10 | 14:30

@Ahasveros

Sure, weet ik allemaal. Maar de Vlaams Blokkers/BNPers hebben er helemaal niets op tegen met diezelfde Islamieten samen te werken als het gaat tegen de Joden, dan zijn ze opeens vriendjes (the enemy of my enemy).

Als Wilders nu duidelijk afstand nam van die link. Ook al is hij zelf duidelijk pro-Israel, ik zie die afstand niet bij veel van zijn volgelingen, het zwaait me teveel richting extreem rechts.

Politiek islamisme is een probleem, maar de manier van Wilders is niet de oplossing.

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:29

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:23

nee, wilders maakt er juist uitvoerig en veelvuldig een punt van dat de islam in de wortel een haatdragende, vrijheidsvernietigende religie is. Een gematigde islam, zo is zijn mening, kan per definitie niet bestaan.

Er zijn inderdaad soera's waar over bepaalde joden wordt gepraat. In mein kampf wordt meestal over "de Jood" gesproken, als lid van een mondiale elite die de wereld wil overheersen. Wat het dan weer feitelijk onterecht maakt de twee boeken te vergelijken.

janeedantoch | 21-01-10 | 14:28

@ Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:07
Ja slimpie, dat wist ik al.
En wist jij dat de Koran dus duidelijk oproept belasting te heffen bij andersgelovigen, OMDAT zij andersgelovig zijn en om duidelijk te maken dat zij onderdanig zijn?
Een soort humiliationtax, niet te verwarren met inkomstenbelasting, accijnz en btw, e.d. welke niet opgelegd wordt in verband met godsdienstige overtuiging.
Dus nog even voor de duidelijkheid, voor wie het niet snapt, het staat dus in de Koran. En wie niet betaalde kon een pogrom verwachten (aanzet tot staat ook in de Koran). Geen wonder dat christenen en Joden in aantal afgenomen zijn al die eeuwen, vakkundig opgeruimd of weggepest.
Adolf Hitler en de profeet Mohammed zijn het min of meer eensch met elkaar, zoveel is wel duidelijk. Wilders heeft dus gelijk, het hof en het OM te Amsterdam hebben feitelijk ongelijk. We vreten die beftoga's rauw op als het moet.

ZSU-23-4 | 21-01-10 | 14:26

janeedantoch | 21-01-10 | 14:17
Het gaat er ook niet om of jij het geloofd, het gaat er om dat er mensen zijn die dit wel geloven, en dit leven als voorportaal zien van hun leven na de dood. Maar ik moet aan het werk, ik kan geen tijd meer verdoen.

komt dat schot | 21-01-10 | 14:26

janeedantoch | 21-01-10 | 14:09
Het onderwerp is ook niet het hebben van 'n mening, dat kan en mag, buiten kijf.
Echter het minderwaardig vinden van mensen is weer 'n andere discussie.

Gewoon eerlijk beantwoorden, qua mens welk cijfer geeft je (10 = beste):
- Moslims
- Christenen
- Joden
- Homo's / Lesbo's
- Wetenschappers

Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 14:25

@Bakschuif

Ik heb toch toegegeven dat ik het verkeerd begrepen had, lutser.

Wilders is een populist, die speelt op de kleinste gemene deler: xenofobie en vooroordelen, maar de zaak is erg belangrijk, omdat het gaat over vrijheid van meningsuiting vs. smaad/religie. De recentelijke "blasfemie" wetgeving in Ierland bijvoorbeeld is in dezelfde orde van belangrijkheid.

Het gaat hier over meer dan over Geert, lutser, maar ik snap best dat je het kind met het badwater wilt weggooien.

Het doel heiligt de middelen, toch?

PS: check zelf je medicijnkastje even, volgens mij heb je weer een valiumpje nodig

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:24

@pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 13:08

Kijk eens naar deze links:
teapacks.files.wordpress.com/2009/10/h...
Schrijver én fanatieke lezers/liefhebbers/fans van Mein Kampf onder elkaar, en met één gemeenschappelijke 'eindoplossing' voor het Joods/christelijk/Humanistische 'vraagstuk'.
Maar goed; NATUURLIJK zijn al deze foto's in scene gezet door de Joden/VS/Het Westen...
-
En deze mevrouw staat ook op de loonlijst van de Mossad, toch?
www.islamonazis.com/wp-content/uploads...

Ahasveros | 21-01-10 | 14:24

Poepus | 21-01-10 | 14:18

Ha. Weer een. Kom maar op. Citaten wil ik zien. tekstanalyses. Hoe vaak komt het woord jood voor in beide boeken, en in welke context?
.
oh kut
janeedantoch | 21-01-10 | 14:09
verwijzing is natuurlijk naar
.
Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 13:57
pardon

janeedantoch | 21-01-10 | 14:24

janeedantoch | 21-01-10 | 14:17

de Koran heeft het niet over de Joden in zijn geheel, er wordt duidelijk geciteerd dat er element zijn binnen het Jodendom die afvallig zijn, die de zogenaamde weg kwijt zijn die de Joodse en Islamitische god ze heeft gepresenteerd.

Net als Geert WIlders die zegt dat er extreme elementen zijn binnen de Islam die de weg kwijt zijn.

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:23

Ik vind de intro nog veel schrijnender. Hoezo moet er in een programma worden vermeld dat ze de deur uitgaan? Wat een verbeelding.

_ILT_ | 21-01-10 | 14:23

@vraagstaart | 21-01-10 | 14:21 krijg na Hiddema ander beeld bij Theocratie...

Bakschuif | 21-01-10 | 14:22

@Vlokkies | 21-01-10 | 14:19 Dag drol! *spoelt*

vraagstaart | 21-01-10 | 14:21

@Einde van de Domheid | 21-01-10 | 12:55 Het eerste. Met als enige toegestane staatsvorm een theocratie, want scheiding tussen religie en staat is niet toegestaan volgens de Koran. Met een eigen rechtssysteem, etc. etc.

Maar dat is een al langer uitgekauwd verhaal, ook hier.

vraagstaart | 21-01-10 | 14:21

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:11
Ik stel voor dat je stopt met commenten. Ik neem jou totaal niet serieus. Je laat zien wel erg slecht ingelezen te zijn. Nog afgezien van je totaal niet relevante vermeende foute familie van Hiddema. Al waren ze wel "fout" ,wat heeft Theo Hiddema daar mee van doen. Je toont je een slecht pleitbezorger voor Wilders.
Je redeneert als de linkse kerk die er ook te pas en te onpas de 2de wereldoorlog bij haalt.

rapunzelklokje | 21-01-10 | 14:20

-weggejorist en opgerot-

Vlokkies | 21-01-10 | 14:19

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:52
Dat lijkt me logisch, echter de uitspraak van Wilders waarin hij een vergelijking trekt tussen de Koran en Mein Kampf is zeer goed feitelijk te onderbouwen.

Poepus | 21-01-10 | 14:18

@pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:02
Heeee, trollemans! vier je je zoveelst breinverweking weer met niet aflatende stompzinnigheid ? je bent nou echt de weg kwijt, he ?
Neem je wel je pilletjes op tijd ? vooral die blauw-witte moet je wel blijven gebruiken, hoor.
*de witte jassen vast belt*

Bakschuif | 21-01-10 | 14:17

komt dat schot | 21-01-10 | 14:08

Ja, allah is geen lieverdje. Gelukkig is de kans dat ie ook werkelijk bestaat nihil.
Hitler daarentegen, bestond echt. En die joden die hij heeft gedeporteerd en vermoord heeft hij de hel op aarde bezorgd.
.
Probeer eens onderscheid te maken tussen feiten (de holocaust, de tekst in de koran) en fantasie (allah en zijn martelkamer voor joden). Nogmaals: ik geloof niks van wat er in de koran staat, maar ik stel vast dat er niks over massa-moord op de joden in de Koran staat. En dat is wat Hiddema wel beweert.

janeedantoch | 21-01-10 | 14:17

Ik ben weg. Krijg even behoefte aan andere pleefiguren. Kijken hoe collega Van Wely nu weer ten ondergaat tegen Shirov. www.coruschess.com/livegames.php

Kerrie Kasparov | 21-01-10 | 14:15

-weggejorist en opgerot-

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:15

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:02
Hiddema is niet zijn advocaat, dat is Moskowitz, Hiddema was door het programma uitgenodigd als jurist, om de zaak verder juridisch te duiden. Nah, dat is gelukt.

komt dat schot | 21-01-10 | 14:12

@pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:02
Hiddema is niet de advocaat van Wilders.

Lets Kuttekrap | 21-01-10 | 14:11

@Kerrie Kasparov

Kennelijk. Ik had uit het filmpje begrepen dat Hiddema Wilders verdedigde. Mijn fout. Geluk bij een ongeluk dan maar.

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:11

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:05
U laat zich enkel leiden door achterdocht, een invalide en irrelevante raadgever.

Warren G. Harding | 21-01-10 | 14:09

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:02
Uit jouw comment maak ik op dat Hiddema de advocaat van Wilders is?

rapunzelklokje | 21-01-10 | 14:09

janeedantoch | 21-01-10 | 13:51
Veroordelen op basis van welke grond dan ook mag zeker wel. Als ik hetero's stom vind, of boedhisten lelijk, dan heb ik het recht op die mening. Ik mag hem ook uitdragen: het recht op vrijheid van meningsuiting. De grondwet gaat uitsluitend over de verhouding tussen staat en burger. De staat mag niet discrimineren, op welke grond dan ook.
.
Ik heb niet het recht tot laster: Ik mag bijvoorbeeld wel zeggen: Ik vind PvdA'ers een stelletje bange poeperts. Ik mag niet zeggen: Katholieken zijn allemaal kinderverkrachters (laster, en ongefundeerd).
.
Door de vergelijking te trekken met Mein Kampf, doet wilders voorkomen alsof ie vind dat alle moslims nazi's zijn. Ik vond zijn vergelijking vooral lachwekkend, maar er zijn mensen die belasterd voelen.
.
Wat ik hier alleen aankaart is de ongefundeerde uitspraak van Hiddema, namelijk dat de Koran vergelijkbaar is met het gedchtegoed van Hitler. Daar is in de koran geen bewijs voor te vinden (en bewijs me alsjeblieft het tegendeel, ik ben benieud naar die soera waarin wordt opgeroepen tot moord van alle joden.)
.
Overigens strooi je nogal makkelijk met "we". Niet iedereen is de zelfde mening toegedaan. Ik woon ook in nederland, en dit is mijn land zo goed als dat het jouwe is.

janeedantoch | 21-01-10 | 14:09

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:02

Ben je nu echt zo dom?? Hiddema is niet de advocaat van Wilders, maar Bram Moscovitz

Kerrie Kasparov | 21-01-10 | 14:08

janeedantoch | 21-01-10 | 13:57
Lekkere god is dat, die aan zijn volgelingen tijdens hun het leven al laat weten wat deze god gaat doen met niet volgelingen, namelijk voor eeuwig laten creperen. Daarbij is Hitler maar een eenvoudige vazal, een leverancier van de verdoemden aan deze god, die na hun dood, voor eeuwig zullen moeten branden in de hel. Zal de volgelingen, tijdens hun leven, vast aanzetten tot het troosten van deze verdoemden, deze zullen het na hun dood nog moeilijk genoeg krijgen. Dit terwijl de goede moslimman voor eeuwig kan neuken met maagden, 72, oké, niet echt veel voor eeuwig leven, en moslimvrouwen het nog veel beter krijgen. In de hemel krijgen zij fruit! Zullen wel bananen zijn, heel veel bananen.

komt dat schot | 21-01-10 | 14:08

ZSU-23-4 | 21-01-10 | 14:03

Wist je dat de belasting die je betaalt, rechtstreeks naar de eigenaren gaat die de centrale banken controleren, immers landen lenen geld met rente van deze centrale banken. De eigenaren van deze centrale banken zijn gewoon een aantal particulieren zoals jij en ik.

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:07

Europa en de joden tegen de moslims. Terug naar de middeleeuwen. In Wilders I wordt Ivanhoe waarschijnlijk minister van BiZa.

Bakito | 21-01-10 | 14:07

@ Ad Hominem | 21-01-10 | 13:20
Dat maakt de koran nog ERGER dan mein kampf, dus.

solidstate | 21-01-10 | 14:06

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 13:25
Gast, jij moet nodig naar de Aldi voor een familypack aluminiumfolie. Zeitgeist is gewoon nog maar een samenzweringstheoriefilmpje, ga eens wat boeken lezen over economie of sociologie dan kom je er snel genoeg achter dat mensen ook niet anders doen dan in theorieen geloven en ze dom interpreteren, precies zoals jij in een samenzweringstheorie gelooft en daarmee JP gelijk geeft met zijn uitspraak dat mensen niet zonder religie kunnen. Immers iedereen heeft een reden nodig om iets te doen of om voor te leven, of zoals het in Videodrome verwoord werd:
-
Masha: Videodrome. What you see on that show, it's for real. It's not acting. It's snuff TV.
Max Renn: I don't believe it.
Masha: So, don't believe.
Max Renn: Why do it for real? It's easier and safer to fake it.
Masha: Because it has something that you don't have, Max. It has a philosophy. And that is what makes it dangerous.
-
Zelfde geldt overigens voor de islam, zeitgeist, christendom en al die andere samenzwerings non-sense, en daarom is het ook zo gevaarlijk. Onze goden hebben plaatsgemaakt voor wetenschap, en in de wetenschap staat nou eenmaal vrijwel alles ter discussie. Mensen hebben het er maar moeilijk mee en proberen dat te verwerken door er theorieen op los te laten. Stop nou maar gewoon met het verheffen van zeitgeist tot jouw geloof, ga liever over naar het discordianisme als je zonodig ergens in wilt geloven. All hail Eris.
-
en.wikipedia.org/wiki/Discordianism

Warren G. Harding | 21-01-10 | 14:06

@Kerrie Kasparov

Dus het doel heiligt de middelen?

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:05

1000 punten voor Hiddema! Ge-wel-dig hoe die zure, linksdraaiende trut de boel probeert te redden. Ik wed dat het zweet in d'r string stond!

Dr.Zeldenrust | 21-01-10 | 14:05

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:54
KORAN [9.29] Fight those who do not believe in Allah, nor in the latter day, nor do they prohibit what Allah and His Apostle have prohibited, nor follow the religion of truth, out of those who have been given the Book, until they pay the tax in acknowledgment of superiority and they are in a state of subjection.
Samengevat tot begrijpelijke taal voor domheid: bevecht andersgelovigen, totdat ze onderdanig zij en daar (extra) belasting betalen.

ZSU-23-4 | 21-01-10 | 14:03

@Lets Kuttekrap

Even iets "persoonlijks" over de heer Hiddema: hij is een telg van een tak van de familie Hiddema die errug fout in de oorlog waren. Toen hij advocaat werd, en nu nog steeds, heeft hij alleen maar dedain voor zijn afkomst laten blijken, en dan niet richting de geschiedenis van zijn familie, nee, jegens de "achterlijke" buurt vanwaar hij komt. Hij gedraagt zich bewust als de zoveelste opgeblazen pleefiguur (thanks again for this, Frits!) en schaart zich daarmee in het rijtje van Pim, Geert en Filip, ook zulke aggressieve, hypocriete ijdeltuiten. Je bent gewoon een boerenzoon, Theo.

Dan verdedigt hij Rost van Tonningen. Zal allemaal best "interessant" zijn als advocaat, maar een beetje "vreemd" gezien zijn familie geschiedenis, vind je ook niet? Goed, hij heeft ook andere zaken gedaan, maar ik blijf het "opvallend" vinden. In ieder geval is het een opportunist die met iedere wind meewaait als het hem uitkomt. Zou het in de familie zitten?

Waarom neemt Wilders hem nou net als advocaat? Niet echt handig met dat verleden.

Deze zaak is te belangrijk. Er had een serieus advocaat moeten zitten, niet de zoveelste playboy van de Nederlandse advocatuur. Een rustig, onopvallend iemand die de nuances precies uitlegt. Ik kan je nu al voorspellen dat de geschiedenis, het ego en de ijdelheid van de heer Hiddema de inhoud van de zaak zelf niet zal helpen.

Het is allemaal zo schoolplein, zo "Nederlands", zo Televaag dit.

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 14:02

Waarom zitten jullie hier nou een theologische discussie te houden, deze is zinloos, alle Godsdiensten; Islam, Christendom, Jodendom, zitten vol met onverdraagzaamheid en gruwelijkheden.

Christendom, samen met alle andere theïstische geloof systemen, is de fraude van de leeftijd. Het diende om de soort losmaken uit de natuurlijke wereld, en ook, elkaar. Het ondersteunt blinde onderwerping aan gezag.

Godsdienst kan nooit de hervorming van de mensheid, want religie is slavernij.
et vermindert de menselijke verantwoordelijkheid in die zin dat "God" controles alles, en op zijn beurt vreselijke misdaden kan worden gerechtvaardigd in de naam van de Goddelijke Pursuit. En nog belangrijker, de bevoegdheid verleent degenen die de waarheid kennen, maar de mythe te gebruiken om te manipuleren en samenlevingen controle. De religieuze mythe is de meest krachtige apparaat ooit gemaakt, en dient als de psychologische bodem waarop andere mythen kan gedijen.
Een mythe is een idee dat, terwijl algemeen wordt aangenomen, is onjuist. In een diepere zin, in de religieuze zin, een mythe dient als een oriënterende en mobiliseren verhaal voor mensen. De nadruk ligt niet op de relatie van het verhaal aan de werkelijkheid, maar op zijn functie. Een verhaal kan niet functioneren, tenzij het wordt geloofd om waar te zijn in de gemeenschap of de natie. Het is geen punt van discussie dat sommige mensen hebben de slechte smaak op de vraag van de waarheid van de heilige verhaal te verhogen. De houders van het geloof treedt niet in discussie met ze. Ze negeren of zeggen ze als godslasteraars.

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 14:02

Bij P&W pakken ze dat heel anders aan. Zij zorgen er voor dat ze verklaarde tegenstanders van Wilders uitnodigen. Is die Peter R de Vries soms van enig belang aangaande het proces? Nee!!! Het was er gewoon weer om te doen een voorgekookte smeuïge anti Wilders propaganda te fabriceren.
Peter R de Vries doet een uitspraak dat hij het totaal niet begrijpt waarom uitgerekend Bram Moszkowicz Wilders bijstaat. Wat is die Peter toch dom.... waar ging het nu juist de hele dag over? De relatie tussen koran en Mein Kampf...
Ja domme Peter, het is JUIST meer dan logisch dat Moszkowicz bereid is Wilders te verdedigen. Het was een genante vertoning hoe hij met het schuim op de bek en bloed doorlopen ogen, zonder enige kennis van zaken stond te blaten bij P&W.
Is dat nou journalistiek? Petertje is nog niet eens een pionnetje op het schaakbord. Zelfs Wilders is niet meer dan een figurant in dit spel.
Neem de VN bijvoorbeeld, alle aangesloten islamitische landen ijveren voor een resolutie waarin regeringen worden opgeroepen de vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen. We stevenen mondiaal af op een finale clash tussen het liberale westen en een traditionele islam. Maar nee, de hele linkse kerk kijkt de andere kant op en schijnt de mening van Peterje relevant te vinden.
Als Petertje dan toch een punt had willen hebben, had hij zich beter af kunnen vragen hoe het mogelijk is dat Spong als openlijk homosexueel aan de andere kant van de streep er voor ijvert Wilders veroordeeld te krijg.
Het lijkt er toch sterk op dat Wilders' tegenstanders inderdaad ook maar enige korankennis ontberen. Dat is een trieste constatering, maar deze keer hopelijk in 't voordeel van Wilders.

rapunzelklokje | 21-01-10 | 14:02

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 13:40
Kun je misschien ook een antwoord bedenken op de vraag waarom Johnson & Johnson te Brussel op deze site surft, nu je toch zoveel theoriën hebt.

juriste | 21-01-10 | 13:57

janeedantoch | 21-01-10 | 13:51
U begrijpt het niet helemaal; u/jullie/de koran veroordelen mensen op basis van religie en seksuele voorkeur en denken dat daar niets mis mee is.
Wij in 0031 vinden dat niet tof. Zeker nog, dat hebben we ergens opgeschreven en 'n grondrecht genoemd. U weet wel, dat zelfde grondrecht waar iedere moslim zich op beroept ieder moment dat hem groot onrecht wordt aangedaan "ies diskriminasie".
Willen we niet, doen we niet aan mee, mag niet. En tsja, dat boekie schrijft 't toch echt voor. En de mensen die erin geloven staan er toch echt achter.
Dus, uw denken is niet welkom in 0031. Wat gaat u nu doen?

Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 13:57

komt dat schot | 21-01-10 | 13:52
.
Jezus fladrol. Kun je nog doder dan dood? "hitler was eigenlijk nog een toffe peer, in vergelijking met allah. Die martelde de joden tenminste toen ze nog leefden.
.
en nog maals: de koran zegt wat god gaat doen met de joden.De koran zegt niet dat de moslims een handje moeten helpen met dat post-mortale martelen. Ze roept niet op tot massa moord. En dat is de vergelijking waar het hier om gaat.
.
Hou je bij de feiten.

janeedantoch | 21-01-10 | 13:57

Zeg Pauw, als je een vent ben, nodig je Hiddema de volgende keer uit bij je volgende Wilders-topic. Mag zeker niet van de redactie?

Kerrie Kasparov | 21-01-10 | 13:56

Parsons | 21-01-10 | 13:44
Mijn vertaling. 'Vecht met Joden en Christen totdat ze aan Moslims belasting betalen.'
Erg religieus, misschien heeft een lokale warlord dat verzonnen? Ik bedoel, wij hebben hier ook raambelasting gehad.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:54

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 13:35

"Als het de Ayatollah van Iran geweest was, had je hem ook gesteund, toch?"
Inderdaad, het gaat om de boodschap, niet om de brenger, maar helaas heb ik de Ayatolla tot op heden niet zo verstandig horen redeneren als Hiddema.

Kerrie Kasparov | 21-01-10 | 13:53

Ad Hominem | 21-01-10 | 13:37
Dat is de Doos van Pandora die Lucas in haar naïviteit heeft geopend. Iets wat ze altijd uit de weg ging, iets wat ze Wilders verweet, roept ze over zichzelf af, de onontkoombare confrontatie met De Verhevene.

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 13:53

Gorgias | 21-01-10 | 13:45

Nou, er staat in zoveel woorden dat christenen en joden ook bij allah in de hemel mogen. Niet dat er ook een hemel is, maar het is toch vriendelijk, vind je niet?

janeedantoch | 21-01-10 | 13:52

Poepus | 21-01-10 | 13:49
JA, maar als de persoon in kwestie niet incestueus is dan kan de belediger niet ongestraft daarmee doorgaan. Dan komt er bijvoorbeeld een dwangsom op herhaling of een voorwaardelijke straf. Dat is geen beknotting van de vrijheid.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:52

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 13:25
Dude, incidentje Nekshot is nix vergeleken met wat 'ze' bereidt zijn te doen met mensen die dit soort dingen op deze manier openlijk onthullen.
Mijn advies: Lees Sun Tzu

Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 13:52

janeedantoch | 21-01-10 | 13:40
Ik vind het eenvoudig vermoorden van een paar miljoen mensen nog niets tot wat de koran zoals hierboven staat geschetst over wat er met Joden, christenen gaat gebeuren na hun dood. Je zou hun eigenlijk moeten adviseren om voor het sterven maar even snel moslim te worden.Het maakt niet uit hoe goed deze mensen leven, de beloning na hun sterven bestaat uit eeuwig branden in de hel. Dit omdat ze een andere naam hebben voor hun god, of een ander ritueel om hem te eren of danken. Vind ik nogal wat. Voor moslims zijn niet moslims dus klaarblijkelijk na hun dood verdoemd, ga mij nu niet vertellen dat zij hun dan tijdens hun leven zien als een stel toffe peren.

komt dat schot | 21-01-10 | 13:52

Islam, vrijheid van meningsuiting My ASS. Intussen zijn er drastische maatregelen genomen om uw vrijheden in te perken niet alleen in de VS maar ook in NL en overal in de wereled.

Terwijl u de islam bekritiseerd en een denkbeeldige oorlog uitvecht is de slag allang gewonnen door de mensen die aan de touwtjes trekken.

De Patriot Act, de Homeland Security, de militaire tribunalen de andere wetgevingen, zijn allemaal volledig en geheel ontworpen om uw burgerlijke vrijheden te vernietigen en uw vermogen om terug te vechten tegen wat komen gaat beperken. Momenteel kan in de Verenigde Staten en elders onaangekondigd je huis worden doorzocht zonder een bevelschrift, Of u nou thuis bent of niet... op hun beurt worden gearresteerd zonder aanklacht, voor onbepaalde tijd vastgezet worden, geen toegang hebben tot een advocaat en gemarteld worden... alles onder het vermoeden dat u misschien wel een islamitische terrorist bent.

Dus vertelt u het mij maar is dit echt een oorlog tegen de Islam of iets anders?

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 13:51

Parsons | 21-01-10 | 13:44
dat zijn niet speciefiek de joden.

dit is mijn vertaling:
En wanneer de gewijde maanden voorbij zijn, doodt dan de veelgodenaanbidders waar jullie hen ook aantreffen en grijpt hen, en omsingelt hen en loert op ben vanuit elke hinderlaag. Als zij dan berouw tonen, en de shalat onderhouden de zakat geven, laat hen dan vrij. Voorwaar, Allah is Vergevensgezind, Meest Barmhartig.

en voor dat soera komt dit stuk:
9:5
Ein (dit is) een bekendmaking van Allah en zijn Boodschapper aan de mensheid op de dag van de grote Bedevaart (al Haddj al Akbar) (inhoudende) dat Allah en Zijn Boodschapper niets te maken hebben met de veelgodenaanbidders. En als jullie (veelgodenaanbidders) berouw tonen, dan is dat beter voor jullie, maar als jullie afwenden, weet dan dat jullie (het plan van) Allah nimmer kunnen ontkrachten. En waarschuwt degenen die ongelovig zijn voor een pijnlijke bestraffing.
9:4
Behalve met de veelgodenaanbidders met wie jullie een verbond zijn aangegaan, (en) die jullie daarna niets tekort hebben gedaan en die niemand tegen jullie hebben geholpen. Komt dan het verbond met hen na, tot het eind van de overeengekomen termijn. Voorwaar, Allah houdt van de Moettaqoen.
.
Ik lees hier dat het gaat om die zo herkenbare goddelijke jaloersheid waar de bijbel (waarvan wilders gelooft dat die rechtstreeks tot verlichting en beschaving leidt) ook vol mee geplempt is.
.
Begrijp me goed, ik geloof helemaal niet in deze onzin. Maar er wordt hier maar wat geroepen, zonder ooit zelf eens wat te checken. Wake up!

janeedantoch | 21-01-10 | 13:51

Ignore previous comment please. (sorry)
=
Gorgias | 21-01-10 | 13:42
Stel je voor dat iemand jou voortdurend incestueus zou noemen.
Dan kun je naar de rechter stappen.
Dan kan die persoon zich niet beroepen op het hebben van een mening.
Terwijl het toch onder freedom of speech valt.
Maar freedom of speech houdt niet in dat jij geen recht zou hebben om naar de rechter te gaan.
Dat is jouw freedom of speech en een rechter is (ook) daarvoor.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:50

DikBen(het)Zat | 21-01-10 | 12:47
Een strafzaak vergt inderdaad iets meer creativiteit van de advocaten om de waarheid waar te laten zijn. Ik heb geleerd tijdens mijn studie dat iedereen z'n eigen waarheid heeft en dat het onmogelijk is om dé waarheid te bepalen wanneer het gaat om menselijk gedrag.

juriste | 21-01-10 | 13:49

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:48
Als hij dat feitelijk kan onderbouwen, dan is het niet strafbaar.
Zo werkt dat in Nederland.

Poepus | 21-01-10 | 13:49

Gorgias | 21-01-10 | 13:42
Stel je voor dat iemand jou voortdurend incestueus zou noemen.
Dan kun je naar de rechter stappen.
DAn kan die persoon zich niet beroepen op het hebben van een mening.
Terwijl het toch onder freedom of speech valt.
Maar freedom of speech houdt niet in dat jij terecht een gang naar de rechter maakt.
Dat is jouw freedom of speech en daar hebben we een rechter voor.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:48

@Jeroen Lutser | 21-01-10 | 13:40
Nu heb je het echt naar gemaakt. Ik zou oppassen als ik jouw was en altijd over mijn schouder kijken. Ze gaan jouw echt volgen, undercover uiteraard, zelfs wanneer je boodschappen doet bij de Lidl. Let maar op hoe die kassamedewerkster een beetje ongewoon kijkt. Ze werkt voor ze ook als informant. Zelfs de postbode is niet te vertrouwen. Brand alle brieven die je ontvangt voor de zekerheid.

porcodio | 21-01-10 | 13:48

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 12:57

Ja ik heb het ook gezien. Lucas krabbelt beetje terug. Misschien merkt ze dat het wel persoonlijker kan worden, het komt te dichtbij.
Waar het om gaat is m.i. de tweedeling in de maatschappij waarbij de gepriviligeerden hun posities willen behouden en versterken en de niet-gepriviligeerden alleen nog maar het woord hebben. En de gepriviligeerden draaien het vrije woord de nek om, of dat nu NOVA Netwerk of P&W is, of dat nu de regering, het ministerie, de provincie of de gemeente is. Telkens krijgen we de mooiste folders in de bs, de meest harmonieuze verhalen van het waterschap, de onderzoeken hoe geweldig de betreffende acties van de gemeente wel niet zijn geweest. Slechts af en toe gooit een klokkenluider wat roet in het eten. En met betrekking tot de massaimmigratie is dat ene GW.
Mijn conclusie is dat er dus een tweedeling is tussen mensen die het allang heel erg goed hebben en vinden dat ze dat dubbel en dwars verdiend hebben en de mensen die langs de kant staan omdat ze te kritische inslag hebben, te emotioneel zijn, de waarheid niet kunnen onderdrukken, of ja GW omdat ze niet willen meedoen. Dit zal uiteindelijk leiden tot de teloorgang van de NL welzijnstaat en daarmee de solidariteit. In het ergste geval leid dit tot een burgeroorlog.

ecologiste | 21-01-10 | 13:46

Neon | 21-01-10 | 13:39

eh.. schakel over op firefox, en schakel alle automatisch downloaden opties uit, en kill alle flashplayers. nOOb

janeedantoch | 21-01-10 | 13:45

janeedantoch | 21-01-10 | 13:40

Is dat een positief citaat uit de Koran? Weet je het zeker? Want wat gebeurd er met die joden en Christenen die niet in Allah geloven maar in hun eigen god?

Gorgias | 21-01-10 | 13:45

Kan iemand met een of meerdere soera's komen waarin opgeroepen wordt tot de moord op alle joden?
janeedantoch | 21-01-10 | 13:04
“Had the People of the Book [Jews and Christians] accepted the Faith, it would surely have been better for them. Some are true believers, but most of them are evil-doers. (3:111)
Overigens wordt in Mein Kampf ook niet rechtstreeks opgeroepen tot het vermoorden van Joden, als ik me niet vergis.
Maar vraag maar even na in willekeurig welk islamitisch land, volgens de meeste moslims is een Jood gewoon een minderwaardig mens.
Zowel in Mein Kampf de tirades van Hittler als de Koran en de levensloop van Mohammed is het een "vermoord de ongelovigen, andersdenkenden, Joden, ... waar je ze ook vind, Joden zijn het laagste van het laagste, alles dat afwijkt van de doctrine is slecht, etc teksten. De vergelijking van Mein Kampf met de Koran is terecht en niet alleen vanwege die twee boekjes, ook vanwege de leer, de profeet/fuhrer, de sfeer en de uitwerking die dit alles heeft gehad en nog steeds heeft.
Hierbij zou ik willen opmerken dat de Koran erger is dan Mein Kampf, daar de Koran de almachtige misbruikt voor het aanzetten tot haat, de leer van de islam veel wijder verspreid is en de Koran haar kwalijke werk al eeuwen doet en nog lange tijd voor overlast zal gaan zorgen, iets dat we van het fascisme van Hittler toch veeel minder kunnen zeggen.
Waar Wilders voor veroordeeld dreigt te worden door het Amsterdamse (minachtenswaardige politieke hoeren) hof, daar kun je met gemak en gefundeerd nog ruimschoots overheen.
Bovendien kunnen ze hierna wel beginnen met de veroordeling van een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking, die zijn ook al niet zo blij met de islam en steken hun meningen vaak niet onder stoelen of banken. Ik wens die stumperds in Amsterdam en elders dan ook alvast veel succes met hun toekomstige islamvriendelijk pogroms op andersdenkenden en het in praktijk brengen van de islamitische leer.

ZSU-23-4 | 21-01-10 | 13:44

@janeedantoch | 21-01-10 | 13:32
9:5 Andersgelovigen zonder berouw moeten gedood worden, bekeerlingen mogen blijven leven.
.
Niet duidelijk genoeg?

Parsons | 21-01-10 | 13:44

@Jeroen Lutser | 21-01-10 | 13:25
Het is tijd voor je anti-paranoia medicatie, maar pas op, ze weten wie je bent en dat je te veel weet, daarom zijn jouw medicatie aan het manipuleren en jouw therapeut werkt eigenlijk voor ze.

porcodio | 21-01-10 | 13:43

@pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 13:08
Dus Hiddema is in jouw ogen fout omdat hij een neo-nazi heeft verdedigd in de rechtzaal?
What a load of crap. In een rechtstaat heeft iedereen recht op juridische bijstand als diegene voor de rechter wordt gesleept. Ook abjecte figuren als Rost van Tonningen of Mohammed B.
Overigens heeft Hiddema ook Haitske van der Linde verdedigd in de zaak tegen Michiel Smit die zij "de grootste neo-nazi van Nederland" heeft genoemd.
www.mrhiddema.nl/nl/spraakmakende_zake...
Valt nu je goed/fout wereldje in duigen?

Lets Kuttekrap | 21-01-10 | 13:43

Ghislaine Plag, af als een gieter en weg door de zijdeur! Jammer, ik vind haar wel liev.

chop46 | 21-01-10 | 13:43

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:38

Volgens mij kan je in een democratie niet procederen tegen iemands mening. Dat heet namelijk intimidatie en dat is niet democratisch.

Gorgias | 21-01-10 | 13:42

Ad Hominem | 21-01-10 | 13:37
Correct, deze zaak gaat daarom sneuvele en laat degenen die zich gediscrimineerd/beledigt voelen niet met het gevoel achter dat er aandacht is geschonken.
Zouden ze zeggen: 'Wilders mag dat, leer ermee leven!'
of 'Wilders, zing een toontje lager, bij de volgend Godwin een weekje schoffelen in Urk' dan zou er iets gebeuren.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:41

Het is belangrijk om op te merken, oorlog nazi-Duitsland zijn effect werd grotendeels ondersteund door twee organisaties, waarvan er een werd genoemd IG Farben. IG Farben geproduceerd 84% van Duitslands explosieven en zelfs de B Zyckon gebruikt in de concentratiekampen tot miljoenen doden.
Een van de onuitgesproken partners van IG Farben was JD Rockefeller's Stand Oil Company
In Amerika. In feite is de Duitse luchtmacht kon niet functioneren zonder een speciaal additief patroon door Rockefeller Standard Oil. De drastische bombardement van Londen door Nazi-Duitsland bijvoorbeeld werd mogelijk gemaakt door een 20 miljoen dollar verkoop van brandstof aan IG Farben door de Rockefeller Standard Oil bedrijf. Dit is slechts een kleine opmerking over hoe Amerika het bedrijfsleven gefinancierd beide zijden van de Tweede Wereldoorlog 2. Een andere verraderlijke organisatie vermelden waard is de Unie Banking Corporation in New York City. Niet alleen heeft zij tal van aspecten van de opkomst van Hitler aan de macht, samen met de werkelijke materialen tijdens de oorlog te financieren, was het ook een nazi witwassen van geld bank. Die uiteindelijk werd blootgesteld voor het feit dat miljoenen dollars van de nazi-geld in de gewelven. De Unie Banking Corporation in New York werd uiteindelijk in beslag genomen wegens schending van de Trading with the Enemy Act. Raad eens wie de directeur en de Vice President van de Union Bank was ... Prescott Bush, onze huidige presidenten Grootvader en natuurlijk onze voormalige voorzitters vader. Hou dat in gedachten bij de behandeling van de morele en politieke bepalingen van de Bush-familie.

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 13:40

Ad Hominem | 21-01-10 | 13:20
klopt, maar Hiddema zegt dat "hitler wel een puntje kan zuigen aan de uitspraken over de joden in de koran". Daar gaat het dus over alle uitspraken van hitler. Dat wil dus zeggen dat er iets gelijk of ergers in staat als "vermoord ze allemaal".
.
Overigens wordt het woord jood nogal vaak gebezigd in mein kampf, en nergens op een positieve manier. in de koran wel: "62 Voorzeker de gelovigen de Joden de Christenen en de Sabianen - wie onder hen ook in Allah en de laatste Dag geloven en goede daden verrichten zullen hun beloning bij hun Heer ontvangen en er zal geen vrees over hen komen noch zullen zij treuren"
.
Anyway, er wordt maar weer eens wat geroepen, zonder dat de feiten gecheckt worden.

janeedantoch | 21-01-10 | 13:40

en wat we dan krijgen is een aantal mooie rassenrellen...... waar gaat het naartoe met Nederland :P

maar iig 1-0 voor Hidemma

ForHolland | 21-01-10 | 13:40

Poepus | 21-01-10 | 11:56
Da’s waar, een reporter is tegenwoordig vooral een persoon die het gepeupel de bij hem reeds bekende waarheid ter illustratie aan een expert moet ‘vragen’.

Gorgias | 21-01-10 | 13:39

@Jeroen Lutser | 21-01-10 | 13:25
[aluhoed]
Je hebt toch dat huis in de alpen, waar Elvis, Hitler en Kennedy zitten? Ik hoorde dat Wilders daar regelmatig is gespot. En hij werd gebracht in een helikopter van de Rothschild familie!
[aluhoed]

Lord_Crapsalot | 21-01-10 | 13:39

@ Van Pruisen
Zeer goed item weer van jou. GS mag heel dankbaar zijn op jou als aanwinst.

seven | 21-01-10 | 13:39

@woefdrammer; als je geen SP2 hebt vertikt Silverlight te installeren.

Spittertje | 21-01-10 | 13:39

@janeedantoch die kuran-site van jou bevat een naar "iets" waar mijn virusscanner van over de zeik gaat. Bedankt voor de fijne link, maar ik kijk toch maar niet.

Neon | 21-01-10 | 13:39

Hahaha, genieten hoe die hoernaliste schrikt van een afwijkende mening.
Erg he, een andere mening?

Harigeharrie | 21-01-10 | 13:38

Schoorsteen.
Wilders provoceert al jarenlang. Als er dan iemand boos wordt zegt hij. 'Zie je nou wel? Boos!' Maar dat gebeurt niet. Er zijn mensen naar de rechter gestapt. Zo doen we dat in een democratie. Vervolgens blaat het 'meer onrust = meer stemmen' orakel dat de vrijheid voor de rechter staat. Vervolgens zegt hij:
'Ik zaai geen haat, de Islam is fout, onderzoek dat maar eens even en lees en passant mijn plakwerk van stoute Islam-uitwassen nog eens voor.
(Ze hebben 9/11 gedaan etc.)
Beetje flauwe repliek SV!

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:38

De scherpe jurist Hiddema heeft natuurlijk gewoon een punt. Het Gerechtshof in Amsterdam heeft een kapitale blunder gemaakt door de vervolging toe te spitsen op de vergelijking met Mein Kampf. Wat nu volgt is een eindeloze exegese (moeilijk woord, zoek maar op) van zowel de Koran en Mein Kampf waarbij waarschijnlijk weer keihard op lange Moslimtenen getrapt gaat worden. En het lijkt me ook bijzonder pijnlijk/gevaarlijk voor Nederland als hier 'in rechte' vast komt te staan dat de Koran gelijkgesteld mag worden aan Mein Kampf. Waarom denk je anders dat het OM met frisse tegenzin aan die onzin-zaak is begonnen?

Ad Hominem | 21-01-10 | 13:37

janeedantoch | 21-01-10 | 13:32
Moet je eens tegen die moslims zeggen die in Parijs die Joodse jongen op een walgelijke manier hebben doodgemarteld, zij dachten dat moslims dat mochten doen met Joden. Van wie zouden ze dat nou hebben.

komt dat schot | 21-01-10 | 13:37

kettinghond | 21-01-10 | 12:55
Aluhoedjes? Ik ben ratio zelfe.

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 13:36

zeg maar jansen | 21-01-10 | 11:54

Het niet lezen van de Koran en er toch een mening over hebben is natuurlijk wel de norm. Ik heb niet de hoop dat onze rechters veel van die norm afwijken. Dat ze zelfstandig onderzoek gaan doen lijkt mij onwaarschijnlijk. Dus zullen ze zich verlaten op wat het OM gaat aandragen, en wat zouden die nu kunnen aandragen?

Gorgias | 21-01-10 | 13:36

Parsons | 21-01-10 | 13:18
overigens zijn je vertallingen nogal inaccuraat. kijk nog eens goed op de site, en zie datdat gene wat je hebt gekopieerd interpretaties zijn van een ex moslim.

Nogmaals, er staat op zijn minst nogal wat rabiate flauwekul in de koran, maar ik heb die oproep to enlosung nog nergens gelezen. En dat is wat Hiddema insinueert.
.
Ik wacht!

janeedantoch | 21-01-10 | 13:35

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 13:25
De haatcampagne van de complotdenkers tegen o.a. de Rothschilds valt onder dezelfde noemer als deze rechtszaak. Mocht Wilders veroordeeld worden dan zijn jullie als volgende aan de beurt.

sjaakdeslinksesul | 21-01-10 | 13:35

-weggejorist-

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 13:35

GE-WEL-DIG! Top! Kuddo's! Mijn dag is weer goed! HiddeHeld!
Fijn om weer es te zien dat intellect het toch wint van moraliserend gemekker.

"Wat is het verschil tussen de islam en moslims?" Are. You. Kidding. Me???
Wat is het verschil tussen 'n sigaret en mensen die roken? Het ene, lieve kind, is de veroorzaker van kanker en het ander is het geen dat er ziek van wordt.

"Ja maar, die polarisatie is pas ontstaan nádat Wilders dat zei." Sure, ouderwets shoot the messgengertje spelen.
Is 'n beetje als 'n dokter aanklagen omdat hij die kogelwond opmerkte.

Straks bestaat dus 'n gerede kans dat de gerechtelijke macht zegt dat er inderdaad 'n paralell te trekken valt tussen de koran en mein kampf.
Dikke lol, dan zegt 0031 dus dat moslims eigenlijk nazi's zijn!

Tis nogal...

Drs. Facts n Figures | 21-01-10 | 13:33

Parsons | 21-01-10 | 13:18

Dat zijn alemaal heel nare mededelingen over de joden.

.
Maar ik zie nergens, ik herhaal nergens, een oproep tot moord. laat staan de oproep tot moord van alle joden, alleen omdat ze joods zijn.

janeedantoch | 21-01-10 | 13:32

Oude Testament - Nieuwe Testament. We krijgen dus een "nieuwe" Koran? Ik heb net het oude uit...

knier | 21-01-10 | 13:31

tsjakkaaaaaaaaa.

pollodepiemel | 21-01-10 | 13:31

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 13:25
Volgens mij is Wilders een Tempelier!

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 13:30

Kan iemand mij even bijpraten over die vrouwelijk OvJ (birgit)? Behoorlijk potteus type, zat toch bij Quintus, jaargang 1990?

Der Icebear | 21-01-10 | 13:30

woefdrammer | 21-01-10 | 13:12
Juistem. Mevrouw Lucas zegt daar nog 'als burger van Nederland' aangifte gedaan te hebben omdat ze 'zo verschrikkelijk boos' was. Morele verontwaardiging van een burger dus, geen exercitie van een jurist.

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 13:28

Wat krijg je eigenlijk als je bij al de uitlatingen van de blonde Satan het woord "islam" veranderd in "winterbanden".....?
Een proces van de kwikfit aan je broek ?

woefdrammer | 21-01-10 | 13:27

@Jeroen Lutser | 21-01-10 | 13:25
U verkoopt aluhoedjes?

Parsons | 21-01-10 | 13:27

@woefdrammer | 21-01-10 | 13:24
Silverlight is kudt.

Parsons | 21-01-10 | 13:26

Theo bedankt, Theo bedankt, Theo Theo Theo bedankt!
Hoe kan het dat het nog steeds niet algemeen bekend is dat de koran erger is dan mein kampf? De koran zegt dat ik dood moet...

avalonicus | 21-01-10 | 13:26

-weggejorist-

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 13:25

Spittertje | 21-01-10 | 13:18
Dan knal je die silverlight handel er toch even op, werkt prima op al m'n machines.
Tevens een prachtige mogelijkheid om het archief van uitzending gemist te bekijken want die hebben alles nu in silverlight staan, laatst nog een aflevering van Zembla uit 2001 bekeken.

woefdrammer | 21-01-10 | 13:24

Gezien. Had inderdaad ook al het idee dat het interview voor Ghislaine Plag niet zo best uitpakte.

cekars | 21-01-10 | 13:24

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:15
Ach, Wilders heeft Lucas gedwongen om naar de rechter te lopen?

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 13:22

Als spuit elf wil ik hier ook nog even zeggen, dat ik gisteren genoten heb van mr. Hidema. Zelden iemand gehoord die zo puntig de zaak wist neer te zetten en de uiterst politiekcorrecte presentatrice, die zich bij het eveneens linkse Radio Rijnmond "omhooggewerkt" heeft, in paniek bracht. Heel anders was dit bij de Dhimmi's Willen Denigreren en Demoniseren olv links- en snelprater Nieuwkerk of bij de haat en hetzeclub van P&W, ook van de Vereniging van Alle Antidemocraten. Bij de eerste was er een stalineske figuur, die het op uiterst laatdunkende wijze steeds had over "het circus Wilders is weer in de stad" en bij de laatste werder er twee eenvoudige PVV-mensen misbruikt om de anti-Wilders hetze verder te voeren. En bij Clairy stelde Atzo Nicolai ook niets voor en bleek mw. Lucas haar aantijgingen af te zwakken. Over de echte inhoudelijke zaken wordt zoals gewoonlijk niet gesproken.
Hiddema was dan ook een absolute verademing. Hulde voor deze scherpzinnige advocaat.

Vigil | 21-01-10 | 13:22

@Parsons
Hulde! Jij snapt het! Dank!!!

Spittertje | 21-01-10 | 13:21

Chapeau voor dhr. Hiddema. Begrijp deels beide meningen waarop deze rechtzaak over berust, maar als het aan mij ligt wint Wilders dit zeker.

Voetnoot | 21-01-10 | 13:21

Die verschrikkelijke linkse tunnelvisie van dat plagmens. De nieuwe Polak(nova) alleen veel dommer en impulsiever.

jaap1423 | 21-01-10 | 13:21

@zelf: werkT

Spittertje | 21-01-10 | 13:20

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 13:08

Loop niet zo met je domheid te koop, joh. Het begint zelfs hier op te vallen.
Ik ben niet verantwoordelijk voor iets wat iemand boven mij linkt. En wat "het verleden van de heer Hiddema niet wilt waarhebben" betreft. Het gaat om wat hij stelt, als jurist, en daar is geen speld tussen te krijgen. Dat jij geen argumenten hebt en er daarom maar wat omheen gaat zeuren, blijft, of je dat nou leuk vind of niet, een typisch links trekje.

Kerrie Kasparov | 21-01-10 | 13:20

@janeedantoch | 21-01-10 | 13:04
Naar mijn weten wordt er in Mein Kampf ook niet expliciet opgeroepen om *alle* Joden te vermoorden, dus we zijn voorlopig nog wel even zoet met het checken van alle vergelijkingen.

Ad Hominem | 21-01-10 | 13:20

Woefdrammer, die link opent in een browserwindow. Als je geen Silverlight/Mediaplayer11/WindowsSP2 hebt lukt dat niet. Ik bedoel een link buiten de browser, die rechtstreeks je eigen (vlc) player opstart. Op de manier zoals www.omroep.nl/live/thema/nos_journaal2... werk, zeg maar.
Toch bedankt voor de welwillendheid in elk geval.

Spittertje | 21-01-10 | 13:18

@janeedantoch | 21-01-10 | 13:04
2:61
Joden zijn slecht. Ze hebben profeten gedood en niet gedaan wat God wilde.
2:65.
God noemt joden apen. Dus de evolutietheorie klopt toch wel een beetje. Maar alleen voor joden.
2:96.
Joden hebben te veel begeertes en daarom gaan ze naar de hel.
2:120.
Joden en Christenen zijn niet te vertrouwen.
3:21.
Het is de plicht van de moslim om andersgelovigen (waaronder joden) en ongelovigen te vertellen dat ze gefolterd gaan worden.
3:23.
Joden en Christenen die de koran afwijzen doen dat omdat ze hebben verzonnen dat ze maar heel even zullen branden in de hel.
4:55.
Joden en Christenen die voorkomen dat anderen moslim worden gaan naar de hel.
5:60.
God heeft van joden apen, zwijnen en duivelsdienaren gemaakt.
7:166. God noemt joden apen en zal ze martelen tot de dag der opstanding
.
De rest kun je zelf wel bij elkaar lezen op www.ex-moslim.nl/

Parsons | 21-01-10 | 13:18

Hierbij op verzoek het telefoonnummer van Netwerk, voor al jullie (vooral ongenuanceerde) reacties. 035-6719911. Dit is het algemene nummer van de gristelijke NCRV (die de uitzending met mr. Hiddema gisteren verzorgde). Laat je vervolgens doorverbinden met de Netwerkredactie. Succes.

Schweinchen Dick | 21-01-10 | 13:17

sjaakdeslinksesul | 21-01-10 | 13:08
Ik weet het, ik weet het. Ik stond op het punt om te doorschouwen wat de plaats van Geert Wilders is in de Kosmische Orde, maar ik heb die kans laten lopen. Daar ga ik nog spijt van krijgen.

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 13:16

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 12:57
GW heeft net zolang geprovoceerd totdat er een theologische discussie onder de rechter kwam. Was het een theologische aanklacht?
Welnee. De vraag was: Wordt er haat gezaaid en gediscrimineerd.?
Ik ben overigens niet bang voor die theologische discussie. Prima, ik heb Wilders altijd dom gevonden omdat hij NIET OP EEN THEOLOGISCHE DISCUSSIE AANDRONG MAAR DE ISLAM INTEGRAAL VEROORDEELDE.
Ik vraag me af of het Amsterdams gerechtshof daar de plek voor is en zou het niet vreemd vinden daar een onontvankelijkheidsverklaring voor te geven.
Volgens mij moeten dit soort kwesties in Brussel, Den Haag of bij de VN.
Haatzaaien is heel gemakkelijk te veroordelen. Als ik zeg waar pedo Adje woont en de zieke invloed die hij en zijn makkers en vervolgens oproep blabla. Dan kan het best zijn dat ik veroordeeld wortd voor haatzaaien terwijl degenen waartegen ik haatzaaiend ben voor geen m-meter deugen.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:15

@JodelDeBodel | 21-01-10 | 13:11

Ja, gisteren zat het hier ook al vol linkse trollen. Gelukkig zijn ze makkelijk te herkennen. Gebrek aan intellect, gebrek aan argumenten, schreeuwerig en naïef.

VerenigdeNederlanden | 21-01-10 | 13:14

pius | 21-01-10 | 12:51
Nu weer verder tot de orde van de dag, ja, voor iemand die niet beschermd hoeft te worden wel ja.
Maar de linkse politieke elite dacht Wilders weg te zetten als extreem rechts, en met een proces verder weg te duwen. Dit proces vind ik een schande. Je zegt hier zelf, dat dit nu een belangrijk proces is, is omdat hier wezenlijk een westerse vrijheid gaat worden getoetst. Vrijheid om te zeggen wat je denkt. Dat het doel van degene die Wilders voor de rechter slepen, misschien niet gehaald gaat worden, sterker nog, misschien wel nadelig voor hun kan uitpakken, doet niets af aan hun wens Wilders te vervolgen. Jij doet hier net of het andersom is. De vrijheid van iedereen in dit land is in het geding, laat je niet zand in de ogen strooien omdat er weinig mensen staan, of dat deze er gek uit zien. Het kan voor degene die dit showproces in gang hebben gezet, en dat was Wilders niet, een show worden waar niet zij, maar de aangeklaagde de show gaat stelen. Dat hadden ze zich beter eerder kunnen bedenken. En Spong kennende, misschien zelfs wel heeft gedaan.

komt dat schot | 21-01-10 | 13:13

De Islam heeft de plaats van Wilders ingenomen in het proces.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:47
Dat heb je eindelijk een keertje goed.
Verliest het politiek correcte hof te Amsterdam en komen ze ondanks hun grote motivatie toch niet tot een veroordeling van Wilders, dan wint Wilders en bewijst hij meteen dat zijn opmerkingen over de Koran en de islam terecht zijn.
Verliest Wilders dan staan ook de islam en Koran voor gek, want blijkbaar kan kritiek op de islam en de Koran alleen nog op islamitische wijze (geweld en juridische onderdrukking) onderdrukt worden.
Maar hoe dan ook zal de islam ontmaskerd worden en dat op zich is al winst.

ZSU-23-4 | 21-01-10 | 13:13

bla bla bla Els Lucas bla bla - alsof ze beseft een doos van Pandora geopend te hebben waar ze zelf al lang geen controle meer over heeft. En ik hoorde dat ze haar motivering reeds bijgesteld heeft. Het zou er haar, zo hoor ik nu, slechts om gaan om duidelijk te krijgen waar juridisch gezien de grens ligt. Dat heb ik wel eens anders gehoord.
Schoorsteenveger | 21-01-10 | 12:57


U vraagt en wij draaien... (Els Lucas 8 augustus 2007), de eerste aanzet om "de doos" te openen.
player.omroep.nl/?aflID=5233023

woefdrammer | 21-01-10 | 13:12

Heeft iemand weer een draadje naar GS op Joop.nl geplempt?

JodelDeBodel | 21-01-10 | 13:11

Oyibo | 21-01-10 | 13:05

feiten? Als ie nou met een koran-citaat op de proppen kwam dat daadwerkelijk opriep tot het uitroeien van de joden, dan ging het hier over feiten. Wat meneer Hiddema hier bezigt, is insinuatie.

janeedantoch | 21-01-10 | 13:09

Nog steeds niet kunnen kijken ivm microsoft meuk.
Heeft er niemand een link die rechtstreeks je eigen player opstart, dus extern buiten je browser?

Spittertje | 21-01-10 | 13:08

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 12:49
Ja man, de waarheid ligt een muisknop van je verwijderd en jij weigert hem te aanschouwen... ben je vrijmetselaar ofzo?

sjaakdeslinksesul | 21-01-10 | 13:08

@Kerrie Kasparov

Dat er in het reaguursel boven de jouwe (door Ahasveros) gelinkt wordt naar de extreem rechtse site HetVrijeVolk zegt mij wel genoeg. Ook het regelmatige linken naar sites die gelieerd zijn aan Vlaams Blok of de BNP zou toch een belletje moeten doen rinkelen.

Dat jij het verleden van de heer Hiddema niet wilt waarhebben is weer typisch. "Kan mij het schelen dat het een ... is, als hij dat zegt wat ik wil horen, is het goed".

En kun je nou niets beters verzinnen dan het roeptoeteren van "links" en het noemen van "Joop", alsof het een bezweringsformule is.

Word je regelmatig wakker in het midden van de nacht, badend in het zweet, zachtjes prevelend "Joop, Joop, Joop..." ofzo?

Lutsers.

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 13:08

-weggejorist-

telaat | 21-01-10 | 13:07

Heb Hiddema vorig jaar in een Maastrichts cafe gezien met carnaval, hij viel meteen op, omdat hij niet verkleed was... maar dit terzijde.

Malibu Stacy | 21-01-10 | 13:07

Duidelijke toelichting van Mr. Hiddema en helemaal op feiten berust zonder enige emotie. Keurig en grote klasse. +1

Oyibo | 21-01-10 | 13:05

Om even in voetbaltermen te blijven; de plaggen vliegen het arme kind om de oren, haha. Ze staat op haar voetjes te zweten wanneer ze merkt dat de gast in kwestie niet van plan is in haar straatje te lullen. Guttegut.

patat - generatie | 21-01-10 | 13:04

ik kan zo een twee niet een soera vinden waarin wordt opgeroepen alle Joden te vermoorden. www.kuran.nl/kuran/concor_koran/c251.h...

Kan iemand met een of meerdere soera's komen waarin opgeroepen wordt tot de moord op alle joden?

tot die tijd moet ik vasthouden aan de vaststelling dat mijnheer Hiddema uit zijn nek lult.

janeedantoch | 21-01-10 | 13:04

JodelDeBodel | 21-01-10 | 12:59
Alle plakletterspandoekdragers moesten weer werken?

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:04

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 11:52
Obama lijkt mij de quintessence van een ge-evolueerde vakpoliticus.
Ik noem dat niet Goddelijk. Jij noemt iemand die je auto repareert toch ook niet God?

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:01

Plemprate is weer laag.... nieuw topic? Ja hoor, iets over Marokkaanse vrouwen.

kettinghond | 21-01-10 | 13:01

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:49
Een theologisch debat over de Islam en tegenstrijdigheden in de Koran?
Prima. Geen bezwaar tegen.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 13:00

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:57
Ben je nu klaar?

kettinghond | 21-01-10 | 12:59

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 12:57
Ja, we moesten weer werken ;)
Dat zie je niet snel bij de echte 'aksievoerders'!

JodelDeBodel | 21-01-10 | 12:59

Parsons | 21-01-10 | 12:57
Opmerking ontvangen en genoteerd. :P

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:59

ecologiste | 21-01-10 | 12:44
Daar bij de redactie van P&W leven ze nog in de illusie dat het over Wilders gaat. Het gaat al lang niet meer over Wilders. Wilders is symptoomdrager. Dat proces gaat brokken maken. Ik zag gisteren een kort interview met Els Lucas, terwijl ze in haar keuken de krant openslaat waarin te kezen staat dat 'het proces' eindelijk gaat beginnen. Ik weet het niet, maar ik zag plots iets van angst in haar ogen, alsof ze beseft een doos van Pandora geopend te hebben waar ze zelf al lang geen controle meer over heeft. En ik hoorde dat ze haar motivering reeds bijgesteld heeft. Het zou er haar, zo hoor ik nu, slechts om gaan om duidelijk te krijgen waar juridisch gezien de grens ligt. Dat heb ik wel eens anders gehoord.

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 12:57

Brouhaha | 21-01-10 | 11:40
De PVVers en voorbedrukte spandoekdragers waren de eersten die afhaakten. Persfoto gemaakt? Let's get out. Noem het steun.....

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 12:57

-weggejorist-

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:57

@Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:52
Nou weten we het wel.

Parsons | 21-01-10 | 12:57

and right he is.

Rest In Privacy | 21-01-10 | 12:56

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:52
Ik heb ze beide helemaal gezien. En het zijn geen documentaires. Het is slechts een mening die gepresenteerd wordt. Oftewel: gewoonweg propaganda. Maakt niet uit..... het is maar wat je er mee doet

kettinghond | 21-01-10 | 12:55

vraagstaart | 21-01-10 | 11:50
Is de Islam een ideologie vermomd als religie.
Of word de Islam ideologisch misbruikt?

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 12:55

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 12:45

Wat de suggestieve "correcte geschiedenis" van iemand is interesseert me niet gek zoveel, wel wat hij zegt. En Hiddema slaat de spijker finaal op zijn kop.
Dat je dat niet wil horen, is een typisch collectief links trekje. Maar daar hebben ze nu precies Joop voor uitgevonden.

Kerrie Kasparov | 21-01-10 | 12:55

-weggejorist-

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 12:54

heb netwerk bij uitzendinggemist bekeken ,hulde voor Dhr Hiddema!
Helaas was P&W met hun linkse gasten waaronder die camerageile de Vries weer tenenkrommend.Heb hem halverwege maar uitgedaan sjonge wat een boel links-elitaire kots.

HamVraag | 21-01-10 | 12:53

De Koran is een Rip off van het Oude Testament. Het is dus een tweedehands godsdienst. En het bewijs kun je in elke stad zien. Ga naar een zaak met tweedehands spulletjes en je ziet er verdacht veel moslims van de behoudende soort.

Ik denk dat Mohammed hooglijk verbaasd zou zijn, als hij zou zien wat een succes zijn verzonnen religie is geworden. Terwijl hijzelf alleen maar een smoes zocht om zijn macht te kunnen uitbreiden en verder te kunnen doen wat hij het liefste deed: kinderen verkrachten.

Het CDA | 21-01-10 | 12:52

@pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 12:27
Leg eens uit wat er zo vreselijk is aan wat Hiddema zegt dan?

Parsons | 21-01-10 | 12:52

@ van Pruisen
het is een leuk fragment.. maar ze hebben zelf Theo Hiddema uitgenodigd..
en wisten toch echt wel wat ze konden verwachten.
-1 voor het doen lijken dat programmamakers iets anders in gedachte hadden.

Uw opinie | 21-01-10 | 12:52

pius | 21-01-10 | 12:51

ant+i

pius | 21-01-10 | 12:52

-weggejorist-

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:52

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 12:45 - ** je ging zo goed, goodbye ** plons. spoelen de plee. :)

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 12:52

komt dat schot | 21-01-10 | 12:44

Het is een opgeblazen hype. Die de sop de kool niet waard is. In een Rechtstaat word de vrijheid van meningsuiting getoetst aan de wet. Door de rechter. Het is niet in het voordeel van de Ant-Wilders elementen als wilders veroordeeld word. Dat gaat hem alleen maar meer stemmen opleveren.
-
Het is dus geen politiek proces. Behalve voor Wilders. Die doet dit gewoon slim. En Waarheidsvinding is per definitie een taak van het OM, op voorhand. Een taak die lang niet altijd serieus genomen word dat klopt .Voor de rest is het natuurlijk voer voor filosofen, waarheidsvinding.
-
Tot slot,
Het Volk heeft gister gesproken door 'en masse' weg te blijven bij de demonstratie van de eeuw. De Vox-populi zegt dus, flauwekul.En dat heeft niets met wel of niet moeten werken te maken. men vond het gewoon niet belangrijk genoeg. En nu over tot de orde van de dag.

pius | 21-01-10 | 12:51

geweldig... hiddema +1

mrx_84 | 21-01-10 | 12:51

btw, als ik het zo lees allemaal. is die hiddema geen leuk figuur om er af en toe even bij te slepen bij het nieuws van powned?

markuitarnhem | 21-01-10 | 12:50

@pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 12:45 gaat 's delen doen...

Bakschuif | 21-01-10 | 12:50

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:42
Documentaire? Die bij elkaar geharkte onzin? Hiermee vergeleken is von Däniken een degelijk wetenschapper en Dan Brown een integer onderzoeker. Lees De Slinger van Foucault van Umberto Eco eens, dan snapje hoe spannend het is om op basis van allerlei feiten en feitjes een 'waarheid' bij elkaar te schrijven.

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 12:49

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 12:45
*Zwaait naar Volkert van der Graaf

JodelDeBodel | 21-01-10 | 12:49

@ juriste | 21-01-10 | 11:25
dit is een strafzaak

DikBen(het)Zat | 21-01-10 | 12:47

iemand een versie in dumpert gooien? met die poepverbinding hier in azië lukt het kijken zonder bufferfunctie niet. dat is het enige dat ik mis, het NL internet...

markuitarnhem | 21-01-10 | 12:46

-weggejorist-

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 12:45

Hiddema for president. Goed onderbouwd en scherp commentaar. Klasse hadden we maar meer mensen van dat niveau.

svw | 21-01-10 | 12:45

Juist, ik had het ook gezien en dacht meteen dat Hiddeman zich niet aan de afspraak hield. Ik kwam zelfs niet op de gedachte dat dit vrije nieuwsgaring was, immers het is decennia geleden dat we nog het vrije woord konden horen, weliswaar sporadisch maar toch.
Fluwelen pluim voor de heer Hiddema! Terwijl later op de avond P&W en nog 4 anderen allemaal tegen Wilders waren dat sfeertje uitdroegen van Wilders deugt niet. Met zijn zessen allemaal de buit allang binnen -en die dus geen interessante mening hebben want het deert hun niets dat NL naar de knoppen gaat- en dan tegen 2 gewone NL-ers die een echte mening hadden (zij weten dat het hun aangaat, hun AOW, veiligheid, WW, ziektekostenpremie) die mochten niet aan tafel maar werden wel getracht vanaf die tafel belachelijk te maken. En dan ook nog durven zeggen dat Wilders niet wilde komen. Waarom moet Wilders naar P&W komen omdat P&W de moreel hoogverhevenen zijn die ons wel even een mening zullen geven door volledig manipulatief alles te verdraaien. Wij kunnen zelf ook een mening vormen en zonder staatssteun (belastincenten die in de privézakken van P&W verdwijnen terwijl deze maling hebben aan NL), namelijk hier op GS of bij Elsevier bijvoorbeeld.

ecologiste | 21-01-10 | 12:44

En nu Hiddema in feite de stelling heeft onderbouwd dat de Koran terecht vergelijkbaar is met Mein Kampf zou het hof, gesteld dat het hof te Amsterdam inderdaad geen politiek proces heeft laten voeren, ook de heer Hiddema moeten dagvaarden. Maar daar hebben ze het lef niet voor natuurlijk.
Hoeven wij reaguurders dus ook geen achting te hebben voor het Amsterdams hof, ze procederen daar toch alleen maar vanuit politieke motieven. Wij kunnen en zullen de islam straffeloos blijven kritiseren.
Gewoon omdat dat geloof er om vraagt.

ZSU-23-4 | 21-01-10 | 12:44

Had het gisteren toevallig gezien, was het helemaal met deze, vaak enorme kwal, eens.
Leuk om te zien dat de jongedame wanhopig probeerde om de vraag zo te stellen dat het antwoord met alleen ja al helemaal in haar straatje zou passen... Maar er kwam nee... vooral dat haatzaaien, grotere onzin, heb ik ook hier al vaker gezegd, is er niet, werd gewoon onderuit geschoffeld. Door iemand die het als jurist bekijkt.
Het is een politiek showproces dat de klagers nog wel eens vies op kan breken.

komt dat schot | 21-01-10 | 12:44

Ncrv=-1 Gelukkig verdwijnt Netwerk van tv, want wat ze gisteravond lieten zien is een schande voor de democratie. Ook een schande is Pauw en Witteman!

reade romke | 21-01-10 | 12:43

Als je er over nadenkt is het best vreemd: Vrijheid van meningsuiting gaat (volgens het Hof van Straatsburg) niet boven racisme? Wat nu als, zeg, 80% van Nederland vind dat Noord- europese immigranten terug naar eigen land moeten? Mag de politiek dit dan niet reflecteren? Weinig democratisch, imo...

Homer J. Simpson | 21-01-10 | 12:41

-weggejorist-

Karel Schouten291834 | 21-01-10 | 12:38

@pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 12:27
Pleefiguur: gaat heen en verenigt u niet, maar deelt u. Mogelijk in twee ongelijke delen, met de nek waar u uit lult als het meest voor de hand liggende scheidingsvlak.
Voor de uitspraak ' soort zoekt soort' kunt u voor soortgenoten nog terecht in de linkse kerk bij Joop.nl die in overwegende meerderheid al vele jaren ernstig fout zijn NA de oorlog.

Bakschuif | 21-01-10 | 12:38

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:18
Graag een antwoord op mijn vraag. Wat is dat, 'de waarheid'? Leuk verhaaltje om brainwashed americans wakker te schudden, maar niet aan mij besteed.
Overigens, ik heb Wilders nog nooit horen ageren tegen de joodse of christelijke God, daar blijft hij af. Dus wat is je punt?

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 12:38

Hiddema is een held, ooit een symposium van bijgewoond.

Prins Noot Dn Uurste | 21-01-10 | 12:37

Geweldig, Hiddema + veel, en het klopt ook helemaal wat hij zegt.

Martijn12345 | 21-01-10 | 12:37

@ drs. S

Lees de stukjes maar eens achter elkaar. Toevallig allemaal talking points van pvv/vvd.

Als je wilt schoppen, doe dat dan beide kanten uit. Anders ben je net zo ongeloofwaardig als fox news.

(overigens vreemd dat mijn reactie is verwijderd, wilders wel volledige vrijheid van meningsuiting en ik niet? hmz...)

Mr_Robson | 21-01-10 | 12:36

Hi-la-risch + Ge-wel-dig!

Ik zag het gisteren ook en verbaasde me: wat een domme gans.

Suriboy | 21-01-10 | 12:36

Ik ben wel benieuwd naar de oefening tekstverklaren Koran/Mein Kampf...

Prof_Bukmaar | 21-01-10 | 12:35

Ja, ik heb me ook kapot gelachen toen ik het zag. LOL
Nu had ik al eerder door, dat Ghislaine Plag niet vooraan stond toen Allah het intellect uitdeelde.
Wel stond Ghislaine Plag vooraan toen Allah de Multiculturele Ideologie uitdeelde.
Misschien kan ze in Tilburg een baan zoeken. Daar staat men te springen om dit soort types.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/01/...
Tilburg betaalt saunabezoek Marokkaanse vrouwen!

Ella | 21-01-10 | 12:35

Een mooie bijwerking van de schandelijke rechtzaak tegen Wilders is dat een boel juristen zich indelijk eens zullen verdiepen in de Koran. Ik heb sterk de indruk dat velen nog steeds de politiek correcte samenvatting "islam is vrede" tot zih hebben genomen en niets meer dan dat. Deze rechtzaak gaat vele schellen van de ogen werpen.

Egerius | 21-01-10 | 12:34

van Nazareth | 21-01-10 | 12:31

Inderdaad ja, ben benieuwd of en waar we Hiddema nog eens te zien krijgen.

Kerrie Kasparov | 21-01-10 | 12:33

Pff haha Ghislaine Plag -1

Doc Damage | 21-01-10 | 12:32

@Kerrie Kasparov | 21-01-10 | 12:24
Van arabist Hans Jansen hoor je ook niets meer.

van Nazareth | 21-01-10 | 12:31

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 12:27
Ja, dreumes gezond verstand komt hard aan in de linkse droomwereld.

Kerrie Kasparov | 21-01-10 | 12:31

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 12:27
Joop is een deurtje verder op, achter je kraakpand.
lutser!

JodelDeBodel | 21-01-10 | 12:29

+veel voor Hiddema en wat spartelde die vreselijke Plag heerlijk. Maar Hiddema zien we bij de vriendjes en vriendinnetjes van Doekle natuurlijk nooit meer terug.

Hetze Haatstra | 21-01-10 | 12:29

Plag bleef nergens

Ed71886710 | 21-01-10 | 12:29

geweldig stukje tv. Heerlijk.

Lasvillan | 21-01-10 | 12:29

harry pikkel | 21-01-10 | 12:21
Heb je de hele documentaire bekeken,?

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 12:20

Als je niet overtuigd bent van wat de hogere machten die Wilders aansturen, moet je deze documentaire in zijn geheel bekijken www.youtube.com/watch?v=UHiuaGJ46zo , ik zweer het, je kijk op de wereld zal veranderen.

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:28

Heerlijk om deze rustigeman te horen praten en dat in lekkere duidelijke taal.

Braakbal | 21-01-10 | 12:28

Baedankt voor het filmpje. Hilarisch. Wat een onbenul.

jan-lul-de-behanger | 21-01-10 | 12:28

En dan na het filmpje: 'NEEM mensen Zoals Ze Zijn" lol

niet van deze wereld | 21-01-10 | 12:28

-weggejorist-

pleefigurenverenigtu | 21-01-10 | 12:27

Volgende keer vragen ze Spong.

reade romke | 21-01-10 | 12:26

lutert, ik begin wel

gezien de vooruitgang van onze huidige kennis en de mate en tempo van ontwikkeling.

gezien de aard van de mens en mn besef over zn oorsprong(besef van emotie, plezier en verwondering van het bestaan)

staat mij 1 ding in de weg, en dat is 2012.

er staat ons niets in de weg om steeds meer grip op ons bestaan te krijgen. we gaan door tot de 12de dimensie.

het spelen met de wetten van de natuurkunde waarmee de aarde opereert vergt een heel nieuw besef. (reactie op HAARP int algemeen)

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 12:25

Hiddema is correct, + veel dus! Mooi hoe ze bang werden voor alle enge feiten die de droomwereld in werden gegooid. "Zullen wij het daarbij laten?" haha!

wrongtaste | 21-01-10 | 12:25

Ten tijde van het proces tegen Wilders liep een aanzienlijk aantal paranoïde-agressief kijkende Marokkanen en Arabisch-fundamentalistisch uitziende "medemensen" in een aantal straten in Amsterdam te patrouilleren. Dit verschijnsel doet zich voor sinds de moorden op Fortuyn en van Gogh, dus elke keer als er een voor mosplantjes gevoelige zaak in de media speelt vindt de grofstoffelijke goedgeweldgelovige goegemeente het opportuun om ons Nederlanders te laten zien hoe bang wij moeten zijn.

BillyTheCad | 21-01-10 | 12:24

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:18
Hoe hogerop je komt hoe meer alles om geld draait, dat laat deze documentaire mooi zien, je slaat echter wel behoorlijk de plank mis door de motieven van Wilders , een politicus in Nederland, te vergelijken met motieven van supermachten op Mondiaal niveau. Waar is je bewijs hiervoor, je roept zomaar wat.

Poepus | 21-01-10 | 12:24

Te vrezen valt dat we Hiddema niet veel meer te zien krijgen. Van zoveel gezond verstand moeten ze weinig hebben bij de publieke omroep.

Kerrie Kasparov | 21-01-10 | 12:24

Gelukkig dat dit linkse netwerk van tv wordt verbannen. Schande hoe die vrouw praat!

reade romke | 21-01-10 | 12:23

dit proces gaat ontploffen in het linkse gezicht.

wolfje23 | 21-01-10 | 12:23

@ijsblok | 21-01-10 | 12:07
+1
"presentatrice" is nog te veel eer voor zo'n dom kudtje dat zich waarschijnlijk niet verdiept heeft in de islam, en niet beseft dat dat morele wanprodukt van de 'profeet' een regelrechte bedreiging is voor haar eigen vrijheid.

Fijnstoffer | 21-01-10 | 12:23

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:18
Maar wat vind je er nou zelf van? Die link is hier al tig keer gepost, daarmee breng je niets nieuws.

harry pikkel | 21-01-10 | 12:21

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:18
Heeft u pas net het internet uitgevonden ofzeau?

Heau even | 21-01-10 | 12:21

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:18 - je hebt me nog niet overtuigd. vetel!

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 12:20

Schweinchen Dick | 21-01-10 | 12:18
Doe het telefoonnummer hier eens plempen?
Dan kunnen we nog wat meer steunbetuigingen doorgeven.

JodelDeBodel | 21-01-10 | 12:20

Prachtig!

bandit | 21-01-10 | 12:20

TOT UW DIENST!

Wat een held!

tombone | 21-01-10 | 12:19

Mr. Hiddema,hulde!

Eindelijk eens iemand die zich niet de mond laat snoeien door die linkse media.

Pappie | 21-01-10 | 12:19

Super uitzending, ik heb genoten

babylon | 21-01-10 | 12:19

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 12:14

Check deze documentaire en je begrijpt wat Wilders wil en wat zijn motieven zijn dit is de link:

www.youtube.com/watch?v=UHiuaGJ46zo

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:18

Zonet even gebeld met de redactie van Netwerk TV (kon ik niet laten na de uitzending van gisteravond) om hun te wijzen op hun mislukte linkse kerk-indoctrinatie via een politiek correcte presentatrice. Ook nog even aangegeven dat dit weer een duidelijk voorbeeld is, waarom Netwerk binnenkort terecht verdwijnt van de buis. De redactrice van Netwerk was zo te horen not amused. LOL.

Schweinchen Dick | 21-01-10 | 12:18

@mezelf
trut dus

van Nazareth | 21-01-10 | 12:18

@evert999 | 21-01-10 | 12:13
Jij verkiest het niet te wijzen op de gevaren van een ideologie die je dood wil hebben?
.
Vreemd.

Parsons | 21-01-10 | 12:17

Langehalensnelthuis | 21-01-10 | 12:15
Lijkt een beetje veel op een geisha, met die veel te dikke make-up.

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 12:17

Ghislaine Plag
Sinds ik haar(?) voor het eerst op TV zag had ik het idee dat ze(?) 'n travo is of omgebouwd.
Alleen de voornaam al.
'n Soort Kelly van de ncrv zeg maar.......

Rest In Privacy | 21-01-10 | 12:16

@Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:07
Link doet het niet?

Parsons | 21-01-10 | 12:16

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:12 - danku lutser, wat is je conclusie over het algemeen?

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 12:16

Bakschuif | 21-01-10 | 12:02
*grinnik*

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 12:15

Geplande propaganda pakt verkeerd uit, mooi!

Idontgiveafunk | 21-01-10 | 12:15

En toch zou ik haar doen? Kom maar Ghislaine ik troost je wel.

Langehalensnelthuis | 21-01-10 | 12:15

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:12
U gelooft dat 'de waarheid' bestaat? En dat die waarheid noodzakelijkerwijs bevrijdt?

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 12:14

Heb het betreffende stukje geluisterd, hij heeft wel een punt! Ik sta absoluut niet achter Wilders, vind het een enge man, hij aan het hoofd = de ondergang van NL zoals wij het kennen (en dat is echt zo slecht nog niet als sommige mensen ons doet denken!)

Maar wat die gast zei vanaf minuut 10, klopt natuurlijk wel, spannend wat hier uitkomt.

evert999 | 21-01-10 | 12:13

@ mezelf
beweging

Kingeef1975 | 21-01-10 | 12:13

Heel mooi verwoord: als de rechtbank de concusie trekt dat Wilders gelijk heeft, gelijkstelt de rechtbank alle aanhangers van de Koran met Hitlernalopers. :)

3*links=rechts | 21-01-10 | 12:13

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 12:09
De waarheid zal jullie bevrijden:
Of zoals in Fight Club: My eyes are open!
www.youtube.com/watch?v=UHiuaGJ46zo

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:12

De bewegeing is niet meer te stoppen. Links gaat eraan.

Kingeef1975 | 21-01-10 | 12:12

@Verder zijn er gisteren zoveel aperte foute gemaakt door zg. deskundigen, die beweerden dat moslims een "ras " is....
Foei!
fuckje | 21-01-10 | 11:
Zo wordt ik hier ook voor racist afgeschilderd, enkel en alleen omdat ik een anamnese doe van een ziekte. Het klakkeloos achterna huppelen van een man die meisjes van 10-12 jaar in de zandbak neemt, heet hier in het Westen namelijk gewoon een ziekte. Maar dat mag je weer noiet zeggen, want dan VOELt een moslim zich beledigd. Of hij daadwerkelijk beldigd is door mijn woorden word terzijde geschoven. Ik, en vele oude nederlanders (van 0-80) met mij, VOELEN zich en WORDEN keer op keer beledigd door deze groep. 1 stap meer, echter niet terzake doende in NL.

lovekila | 21-01-10 | 12:12

In Australie hebben ze ook wat probleempjes met 2e generatie immigranten, wat de volgende opmerking van een lezer van een krant opleverde.
.
.
you should all be asshamed - your parents and grandparents came here to start lives away from all the rubbish and conflict in Europe.. grow up or go back to your roots if you love them so much.. Assimilate or leave!
.

mambo43 | 21-01-10 | 12:11

Hahaaa, kostelijk. Gevalletje: Don't take a knife to a gunfight.

bello | 21-01-10 | 12:11

Trouwens die ene jonge, ietwat ongemakkelijk ogende, demonstrant bij P&W gisteravond... Was dat Fleauxe?

Superior Bastard | 21-01-10 | 12:11

ijsblok | 21-01-10 | 12:07 - heb jij ook een mening als je iets moet afleveren?

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 12:10

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:07 - he gaaf man, dat wist ik niet. vette shit. is het echt zo?

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 12:09

@bakschuif:
Mooi afgemaakt! LOL

van Nazareth | 21-01-10 | 12:07

Mr. Hiddema zegt tenminste waar het op staat, en laat zich geen woorden in de mond leggen of monddood maken. Duidelijk niet de mening van de presentatrice, vervelend voor haar, leuk voor de neutrale en rechtse kijker. +veel
Dat stuk over Vlaams Belang vond ik goed gekozen, met name door wat mr. Hiddema hierover zegt, dat ze dit dus ook bij Wilders proberen te flikken met het politiek monddood maken van Wilders. Wanneer hij wordt veroordeeld is het dus simpel om hem en zijn mening als extreem rechts/racistisch te beoordelen in de politiek en dus af te serveren.
Nee, hier heeft Wilders zeer zeker niet om gevraagd. Het hele verhaal over showproces is ook weer een links verhaal. Ik heb gisteren de hele zitting gezien en m.i. wil hij alleen dat dit zo volledig mogelijk wordt vastgelegd allemaal. Mr. Hiddema heeft idd een goed punt, dat alleen Wilders in wezen vreest voor zijn leven/bestaan. Vergeet niet dat over ca. 4 jaar Volkert weer op vrije voeten is, Pim is nog steeds dood tegen die tijd.

ijsblok | 21-01-10 | 12:07


Wil je de waarheid weten met betrekking tot Wilders en de Islam en wat de motieven zijn op een geopolitieke spectrum van Wilders en wat JOU rol hierin is kijk dan deze non profit documentaire!:

Zeitgeist:
www.youtube.com/watch?v=UHiuaGJ46z

Ik zou jullie aanraden om de hele documentaire te zien maar als je ongeduldig bent ga dan naar 1:40:00

Jeroen Lutser | 21-01-10 | 12:07

Daarbij weet Hiddema, homosensueel zijnde, dondersgoed wat de islam vermag. Hij zal ook ondervinden dat het publiekelijk uiten van het homowezen steeds lastiger wordt, een trend die is ingezet door hatende straatmoslims. In dat licht bezin vallen de acties van Spong niet zo goed te begrijpen...

En-el Hak | 21-01-10 | 12:06

@van Nazareth | 21-01-10 | 12:04
nee hoor, het was een ongemakkelijke trut in dat filmpje....

Bakschuif | 21-01-10 | 12:05

@mezelf:
truth dus

van Nazareth | 21-01-10 | 12:04

En daarom gaat netwerk in september van de buis :D

tele2 | 21-01-10 | 12:02

fuckje | 21-01-10 | 11:27
Theo Hiddema is de dandy-advocaat van Nederland die lak heeft aan alles, behalve aan het recht. Hij heeft een soort puberale dwarsheid, gecombineerd met lak aan gezag. Hij was een van de aanjagers van de IRT-affaire en zette grootte vraagtekens rond moord op Fortuyn; deze man staat mijns inziens in de top drie van beste strafpleiters van Nederland. Ik had hem graag in gesprek gezien met Theo van Gogh, mijns inziens de beste interviewer van Nederland.
Betreffende Ghislaine: met zo’n stem interesseert de inhoud mij niets, die hoor ik niet eens (mijn tekortkoming).

Niemands Knegt | 21-01-10 | 12:02

Leuk, Silverlight is dus niet zo light. Gehele pc kapte ermee. Kudo voor die meneer.

Stroopdoos | 21-01-10 | 12:02

Een typisch voorbeeld van waar feiten en verstand, linkse emotie ontmoet.

zebikboss | 21-01-10 | 12:02

@Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:43
Is het pleiten voor afschaffing van dubbele paspoorten oproepen tot geweld of een legitiem voorstel voor een staatsrechtelijke wijziging van geldende voorschriften?
Het laatste, lijkt me; ik wens niemand kwaad toe, bedreig niemand, en zet er ook niemand toe aan.
Ik ga echt niet zeggen dat iemand met een aanloopje en voorzien van passend schoeisel (klompen bijv.) het 2e paspoort muurvast in hun reedt moet gaan schoppen, ik prakkizeer er niet over. Dat is wat terecht niet mag. Je mag het hooguit denken, maar zeker niet zeggen. Nou ja, als voorbeeld om publiekelijk afstand van te nemen dan; in feite als steunbetuiging aan de voorschriften en wetten van dit land en als pleidooi voor de naleving.
Misschien gaan we na het proces nog wat meer aansprekende voorbeelden op de nationale treurbuis terug zien.
*droomt van nieuwe sporten in de vertrekhal van SchipHOL*

Bakschuif | 21-01-10 | 12:02

Netwerk doet onterecht het vlaams blok (belang) en front national 1:1 vergelijken met de PVV.
.
Ben geen fan van Wilders, maar de uitingen van deze partijen. ("een blank europa!", "jullie blijven van onze blanke meisjes af", "eigen volk eerst") zijn wel degelijk racistisch en dat soort zaken heb ik Wilders nooit horen roepen.
.
Neemt niet weg dat ik Wilders vaak domme uitspraken zie doen en zie doorslaan in zijn redenatie ("het ziet er ook niet uit"... over de "kopvodden"), maar zijn punten m.b.t. de Islam zijn rationeel.
.
Daarnaast zijn heel veel acties van Wilders wellicht goed voor zijn populariteit op korte termijn maar in politieke zin onhandig. Als hij werkelijk een kanteling wil veroorzaken in het politieke denken zou hij meer kamervragen moeten stellen i.p.v. botte uitspraken doen. Een voorbeeld is "De koran moet verboden worden". Dat is onhandig. Beter is: kamervragen stellen over de inhoud van de Koran en die vraag breder trekken als het bijvoorbeeld ook de Bijbel betreft.
Zo leg je de focus op religie terwijl je indirect wel degelijk de Islam aanpakt.
Bijvoorbeeld: Waarom mag er in de Bijbel en de Koran staan dat homo´s een gruwel zijn als deze boeken zijn te omschrijven als "leidraad" en "boek voor het leven" voor duizenden moslims en christenen, en deze mensen ook daadwerkelijk naar deze boeken leven? Hoe moet dat rijmen met de wet op discriminatie? Wil vrijheid van godsdienst dan zeggen dat men mag oproepen tot dit soort opvattingen? Dat homo´s een gruwel zijn?
Waarom is de inhoud van deze boeken zo onaantastbaar? Ze staan immers niet boven de wet? Wat maakt deze boeken anders dan een clubreglement, waar ik absoluut niet in mag zetten dat homo´s een gruwel zijn?
.
Vragen, vragen.

nenny | 21-01-10 | 12:01

Precies. Lees je even mee, René Danen???
En daarom is de koran een racistisch haatzaaiboek. Allesbehalve heilig.
En daarom is de PvdA impliciet een racistische partij geworden, omdat die partij dit haatzaaigeloof promoot als geen andere partij.

Fijnstoffer | 21-01-10 | 12:01

Haha, zelfontplooingstrutje: wilde zo snel mogelijk van onderwerp veranderen. #fail

Ik blijf erbij: die dingen waar Janmaat voor is veroordeeld stellen niks meer voor tegenwoordig - we kunnen nu eindelijk dingen bespreekbaar maken die belangrijk zijn.

Harp | 21-01-10 | 12:01

The inconvinient thruth...

van Nazareth | 21-01-10 | 12:00

fantastische televisie!

Lytse_Hille | 21-01-10 | 12:00

Superior Bastard | 21-01-10 | 11:57
Zo kun je het ook bekijken :P De argumenten die hij voerde waren ook helemaal niet nieuw (net zo min als die van de presentatrice). Maar het moet toch even schrikken zijn geweest voor dat vrouwtje.

mayor_pickwick | 21-01-10 | 12:00

Ik zeg, Nederland glijd af....

Aart Z. | 21-01-10 | 12:00

@Superior Bastard | 21-01-10 | 11:57
Inderdaad, een walk-over. Hattrickspeler, toevallig?
Maar goed, je moet ook even durven doen; menig gast in een tv-optreden neemt zich van alles voor en laat zich vervolgens sturen door de interviewer.

En-el Hak | 21-01-10 | 11:59

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:52
Twain genoot een enorme populariteit bij het publiek. Met zijn scherpzinnigheid en vlijmscherpe satire oogstte hij lof van zowel critici als collegae. Dat kun je van deze beperkte”surrogaat” MT niet zeggen, toch….

Drs. D. | 21-01-10 | 11:59

Drs. D. | 21-01-10 | 11:58 - jahaaaa, die is raak!

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 11:59

BeloofT. Sorry.

Realo | 21-01-10 | 11:59

Drs. D. | 21-01-10 | 11:58
Mijn idee.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:59

Oei, op 21:03 zegt ie zomaar "PvdA" en de presentatrice lult er maar snel overheen! Maar ze wil eigenlijk haar oren dichthouden en "la-la-la-la-la" roepen.

Boudt | 21-01-10 | 11:59

ze ging zich steeds ongemakkelijker voelen. Heerlijk is dat. Ik blijf me toch afvragen waarom de media zo links georienteerd is. Vroeger ergerde ik me ook al kapot aan mijn lerares geschiedenis want ook onder leraren vindt je veel linkse rakkers.

Nog even iets anders btw,. Waar blijft het nieuws uit Frankrijk.

200 moslims hebben daar auto's in de fik gestoken en rellen veroorzaakt omdat 2 jong en lui achtervolgd zijn door de politie . (dat kan toch niet)
Ze hadden een scooter gestolen en een van de mannetjes is overleden tijdens de achtervolging.
Reden dus voor de 200 vrienden familieleden om een riot te starten.

Laten we eerlijk wezen. Deze mensen zouden toch veel gelukkiger zijn in hun eigen omgeving. Lekker in de bergen, veel zand, weinig voertuigen.

El_Guapo | 21-01-10 | 11:59

@kut kakker | 21-01-10 | 11:46
Het is een bekend feit dat de vragen van Pauw & Witteman met hun gasten voorgebabbeld worden zodat minimaal de strekking van de antwoorden vooraf aan de interviewer bekend is. Ik zit nog altijd te wachten op de gast die in het voorgesprek bepaalde antwoorden beloofd en dan in de uitzending precies het tegenovergestelde gaat verkondigen.

Realo | 21-01-10 | 11:58

Niet voor de sigarenrokende bozige CDA/VVD betweters.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:45
Uitsluitende wilde Havana's graag!

Von Münchhausen | 21-01-10 | 11:58

Zal tijd worden dat de boekwerken bijbel en koran die vaak ter vergoeilijking van terreur gebruikt worden verboden gaan worden. Alhoewel.. dat is net zoiets als een proces tegen Wilders beginnen.. dan weet je ook niet waar je aan begint.

Jan Boel | 21-01-10 | 11:58

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:52
Mark Twain was o.a. een humorist. Iemand die zich pretendeert onder zijn naam, daarvan zou je verwachten dat die enige humor zou hebben in zijn teksten. Dus wie is er nu beperkt….

Drs. D. | 21-01-10 | 11:58

Ik krijg het ding maar niet gestreamed (niet in chrome, niet in FF)... die server van uitzendinggemist zuigt dikke ballen...

MDA | 21-01-10 | 11:57

Hiddema was helemaal niet zo briljant. Wat hij debiteerde heb ik hier gisteren ook meerdere malen in de panelen gelezen. Daarbij had hij in die gans een ideale aangever en baseerde hij zich inderdaad op pure feiten. Kortom een gemakkelijke 5 - 0 overwinning zonder zich daarbij bovenmatig in te hoeven spannen.

Superior Bastard | 21-01-10 | 11:57

Gorgias | 21-01-10 | 11:50
Het is gewoon een textboek voorbeeld van luiheid, ze zijn bij Netwerk alleen maar linkse-jaknikkers gewend, en daar hoef je geen verbale zwaargewichten tegenover te zetten. Slipt er toevallig iemand tussendoor die wel wat terug zegt , ja dan heb je een probleem, maar laten we eerlijk zijn, het levert fantastische televisie op ;).

Poepus | 21-01-10 | 11:56

NonaSuomy | 21-01-10 | 11:53 - firefoxy

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 11:55

Het is echter duidelijk dat Hiddema en Moszco naar de functies van staatssecretaris en minister van Justitie in Kabinet Bakellende V (CDA, VVD, PVV) solliciteren.

En-el Hak | 21-01-10 | 11:55

Theo Hiddema is een held!

de_bankier | 21-01-10 | 11:54

Gorgias | 21-01-10 | 11:51 Als ze het niet lezen is het proces van de baan. Degene die beweert bewijst. Als zijn willen beweren dat Wilders ongelijk heeft zullen ze het wel moeten lezen, zonder gedegen onderzoek geen onomstotelijk bewijs. En zonder onomstotelijk bewijs geen veroordeling.

zeg maar jansen | 21-01-10 | 11:54

vraagstaart | 21-01-10 | 11:50
we kunnen niet anders doen dan het bannen uit Europa. Echter dit is uitstel van executie Het feit is dat 1, de Christelijke kerken leeglopen in EU, en 2, de moslims al wereldwijd 3+ miljard aanhangers hebben. Ze komen hoe dan ook om ons te "bekeren". Net als de kruisvaarders een paar honderd jaar geleden dat deden. We gaan het verliezen.....

Drs. D. | 21-01-10 | 11:53

@Boetsj,11.21 THANKS! Dat fuckign silverlight wil je niet! Misschien ook opde frontpage ff link aanpassen geenstijl???

NonaSuomy | 21-01-10 | 11:53

Ik heb echt zitten genieten.

shotgun | 21-01-10 | 11:52

Een electrificerend politicus is nog niet goddelijk.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:49 - pas je nick eens aan, of ja een nieuw begin.

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 11:52

Drs. D. | 21-01-10 | 11:49
mark twain.
Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:49
Ik zal de linkjes van een huilende Prem en een ontroerde Samsom maar niet tegelen.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:52

fleurtje | 21-01-10 | 11:49

Dat gaan die maloten echt niet lezen, maar Wilders gaat de Koran en Mein Kampf natuurlijk wel citeren en dan hebben ze een probleem.

Gorgias | 21-01-10 | 11:51

Een topic om e.e.a. van gisteren recht te zetten GS?
Jullie zijn raar bezig...

p0rn0 | 21-01-10 | 11:51

slimme belgen, respetc

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 11:51

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:49
Ik heb mijn vriendin gister goddelijke sex gegeven. Wat maakt dat mij, een sexgod????

Drs. D. | 21-01-10 | 11:50

@Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:47 En terecht. De islam is het echte gevaar. Totalitaire ideologieën moeten bestreden worden, ook als ze vermomd gaan als religie.

vraagstaart | 21-01-10 | 11:50

En trutje wil zo snel mogelijk over een ander onderwerp praten.

Typisch linkse media.

tele2 | 21-01-10 | 11:50

haha ja wij zeiden al: die nodigen ze nooooit meer uit. Volgende keer vragen ze die PvdA lutser die het proces volgt voor DWDD, die zegt natuurlijk wat ze bij de Staatsomroep willen horen. +1 voor mr Hiddema!

moe de loos | 21-01-10 | 11:50

Mr. Hiddema zien we niet meer terug bij de staatsomroep

Oerkoendoe | 21-01-10 | 11:26
Maar misschien wel als vaste juridisch commentator bij Powned of GSTV?

Von Münchhausen | 21-01-10 | 11:50

Poepus | 21-01-10 | 11:44

Voor ingenomen ja, maar argumenten? Het geeft eerder aan hoe gedegenereerd wij zijn, dat we zulke politieke TV reporters hebben die totaal onkundig in de retorica zijn, laat staan kritisch denken. Het zullen wel die vele schoolvernieuwingen zijn die hun vruchten beginnen af te werpen…

Gorgias | 21-01-10 | 11:50

Weinig mensen in de politiek en rechters hebben de koran gelezen,en het zal tijd worden, dat ze weten waar ze het over hebben.Twee boeken lezen,begin met de koran zou ik zeggen,dan hoef je Mein kampf niet meer door te worstelen.

fleurtje | 21-01-10 | 11:49

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:47
Who the F is MT.
You want me to F him up ugly.....

Drs. D. | 21-01-10 | 11:49

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:46
Obama was nooit Goddelijk.
Een electrificerend politicus is nog niet goddelijk.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:49

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:47
Machtig mooi, wat jij !

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:49

Hahaha, die prachtige pisnicht-met-oog-voor-stijl fileert de doenbare mevrouw Plag met een vlijmscherp mesje. Het eerste deel van de reportage over het proces is echter wederom schandalig. Voice-over (niet zonder ironie in de stem): 'Hoeders van de vrije meningsuiting'. Beeld: een skinhead. Vreselijke stemmingmakerij.
Verder weet De Winter dondersgoed waarom Wilders afstand houdt en dat is absoluut niet vanwege de veroordeling van het VB.

En-el Hak | 21-01-10 | 11:48

Geweldig.

mayor_pickwick | 21-01-10 | 11:48

Ik begrijp al jaren niet waarom mensen een geep als Mohammed volgen.
Het is een geboren pedofiel zie Aisha 9 jaar jong.
Die volgelingen kan je toch niet meer beledigen, die mensen zijn al een belediging op zichzelf.
Of zie ik dat verkeerd.

Yokotsuno | 21-01-10 | 11:48

Wat een schitterende televisie. Wat een verademing om de heer Hiddema in alle rust zijn uitleg te horen uitspreken, terwijl hij voortdurend door het steeds nerveuzer wordende wicht in de rede werd gevallen. Het wordt steeds duidelijker dat de laffe linkse juridische aanval op Geert op lucht is gebaseerd. Dit gaat verstrekkende gevolgen krijgen..... ik ben benieuwd.

kommabijmebinnen | 21-01-10 | 11:48

Zie je wel.
De Islam heeft de plaats van Wilders ingenomen in het proces.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:47

Jaap de Paap | 21-01-10 | 11:46 Spookreaguurder, heb je die al? viel gisteravond te bewonderen qua woord.

zeg maar jansen | 21-01-10 | 11:47

Maar dan ook alles wat zij zei daar ging hij vol tegenin, alles….

Drs. D. | 21-01-10 | 11:47

Drs. D. | 21-01-10 | 11:45
Dat moet je aan mt vragen, die schijnt er alles vanaf te weten.
;)

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:47

Wilders heeft m.i. de verkeerde advocaat in den erm genomen.

kneuterzak | 21-01-10 | 11:46

Ik heb het gisteravond al gezegd: briljant hoe Hiddema die onnozele linkssmuts voor lul zet door haar een keihard de waarheid voor de houden.
.
Zelf de vergelijking die Netwerk probeert te maken met onze Belgische racistenmaat werkt niet.
.
@Links
Je kunt het niet meer downplayen. De islam is een fascistoïde ideologie. Waarschuwen voor het gevaar ervan is hetzelfde als waarschuwen tegen discriminatie.

Parsons | 21-01-10 | 11:46

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:44
1.
Maar dat "goddelijke" is er wel een beetje vanaf, vind je niet ?
2.
Hoezo, zoek je verkering.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:46

Dit was wel even de slechtste uitzending van de afgelopen tijd. Ik verdenk die dame ervan dat zij de vragen en de beoogde antwoorden uit haar hoofd heeft geleerd. maar wanneer een ander antwoord volgt, dat zij zich niet kan aanpassen. Wellicht ook lastig... de 'vrijheid' van menigsuiting is voer voor filosofen en rechtsgeleerden.

kut kakker | 21-01-10 | 11:46

Ja geweldig. Ik heb me plezierig benat gisteren bij die uitzending. Ongemakkelijke momenten voor meiske Plag. Hidde voor Huldema!

Jaap de Paap | 21-01-10 | 11:46

* Tot uw dienst * hoorde ik daar een ondertoon ?

dogbitedog | 21-01-10 | 11:45

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:43
Hoe bedoel je "beperkt", beperkt in denken of zit je in een rolstoel....

Drs. D. | 21-01-10 | 11:45

Het was geniaal, maar vrees dat er vanavond wel weer iemand zal staan die de woorden van Hiddema weer onderuit gaat trekken. Het kan toch immers niet zo zijn dat Wilders gelijk zou hebben ?

mambo43 | 21-01-10 | 11:45

Mekker | 21-01-10 | 11:40
Niet voor de sigarenrokende bozige CDA/VVD betweters.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:45

Plag is een lichtgewicht en past goed in de traditie van de publieke omroep. Als het gesprek een voor haar ongewenste richting uitgaat zijnde naar een kant die de PvDA adepten niet goed uitkomt - lees stemmen - dan probeert ze Hiddema de mond te snoeren door hem niet uit te laten praten. Een ieder die een beetje opgelet heeft de laatste jaren kan zien dat de vrijheid van meningsuiting bij (extreem) Links een andere uitleg krijgt dan wanneer HaatBaard Imams de Christenen voor nota bene honden en ander fraais uitmaken. Dit soort lieden wordt bijzonder weinig in de weg gelegd door 'onze 'bestuurders, maar natuurlijk is dat dan wel weer een mening die vrijelijk geuit mag worden want men is bang voor opstootjes die heel erg snel in het land kunnen ontstaan en zo wordt er maar mondjesmaat gereageerd op de radicalen die gelukkig in Frankrijk wel direct worden verwijderd. Blijft over de crux van dit proces; Wilders de mond proberen te snoeren voordat de tweede kamer verkiezingen er aan komen in 2011, want dat is de enige echte bedreiging voor de zittende politici en dat zullen ze koste wat het kost proberen te voorkomen, desnoods via de BVD door de beveiliging wat te laten vieren en de kogel opnieuw van Links te laten komen. God moge het voorkomen.

mag-moet | 21-01-10 | 11:45

Mr. Hiddema misschien bij P&W? Dan kan P. zijn borst alvast nat maken. :-)

JodelDeBodel | 21-01-10 | 11:45

Jongens, jongens, wat een prachtig stukje t.v dit. Ik heb me echt kostelijk vermaakt.
Prachtig hoe de voorgebakken linkse argumentatie van mevrouwtje de presentatrice gewoon compleet onderuit gehaald wordt door slimme argumenten van Mr Hiddema.
Dit hadden ze vast niet verwacht toen ze hem uitnodigden!
En dan die uitspraak : "Hoe het verdiende lot van de joden in de koran wordt omschreven, daar kan de heer A. Hitler op sommige punten nog wel een puntje aan zuigen" Ijzersterk!

Poepus | 21-01-10 | 11:44

yango | 21-01-10 | 11:43
Hadden ze ook wel nodig na dat belachelijke filmpje van Rutger gister….

Drs. D. | 21-01-10 | 11:44

Haha bij haar zie je echt een waarheidsalert bel afgaan in haar hoofd met als (steek-koppen-snel-weer-terug-in-het-zand) reactie "Zullen wij het daarbij laten?"

porcodio | 21-01-10 | 11:44

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:37
Obama heeft een lelijke erfenis en doet het prima. Iedere regering heeft tijdens haar regeerperiode een afname van populariteit . Dat is normaal. Je bent toch geen 16?

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:44

12.46: 'Als al zijn uitspraken moeten worden gecheckt, dan is het eind zoekt. Toch?'
Ergo: laten we hem dus maar veroordelen, dat scheelt een hoop moeite.
Is incompetentie, domheid en linkse bevooroordeeldheid bij dat kutprogramma, die thuishaven voor middelmatige figuren van de School voor de Journalistiek, ooit beter aangetoond?

Von Münchhausen | 21-01-10 | 11:43

Bakschuif | 21-01-10 | 11:42
Zolang je niet oproept tot geweld, volgens mij wel.
Maar goed, ik ben "beperkt" zoals u weet.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:43

Mr_Robson | 21-01-10 | 11:37
Kunt u zich nader verklaren….?

Drs. D. | 21-01-10 | 11:43

-weggejorist-

realist09 | 21-01-10 | 11:43

Ik zag en dacht.
Dit is een mooie voor geenstijl.

yango | 21-01-10 | 11:43

We hebben een Obama nodig, geen old-skool CDA-ers.

Einde van de Domheid (begin van de stuitende domheid)| 21-01-10 | 11:34

Hahahahaha, Blablablama de trekpop van Wallstreet/Goldman Sachs.
Ja daar zitten we echt op te wachten.....

woefdrammer | 21-01-10 | 11:43

... dan heb je de poppen aan het dansen...

Mr. Sssh | 21-01-10 | 11:42

Ach jongens die PeetuR , royalties afdragen aan de penoze,
straks blijkt dat ie de opbrengst ook deelt met JoRann...

MaxiMutsVerus | 21-01-10 | 11:42

Hiddema: Moslims zijn de enige groep die nog Mein Kampf lief hebben. Reporter: dat is ook een uitspraak die niet op waarheid berust, maar wat uw mening is. Hiddema: nou als ik zie wat het verdiende lot van de Joden in de Koran wordt omschreven, nou daar kan Hitler (met zijn Mein Kampf) nog een puntje aan zuigen. Reporter: Nou, laten we dit onderwerp maar laten voor wat het is… Hahahahahahahaha!!! Die Hiddema is trouwnes ooit begonnen als stagair van Moszkowicz.

Gorgias | 21-01-10 | 11:42

Mr_Robson | 21-01-10 | 11:37 Je hoeft het niet perse eens te zijn met de inhoud van het stukje, gaan schelden op de boodschapper van het nieuws is echter zó vreselijk 42 na christus.

zeg maar jansen | 21-01-10 | 11:42

Als Wilders nou wordt vrijgesproken, stel nou dat, en je mag gewoon de Koran en Mein Kampf als gelijkwaardige "uiterst foute boeken" beschouwen, met ook nog eens een gerechtelijk vonnis om het te ondersteunen, mag je dan alle moslims ook uitmaken voor smerige fascisten, vuile NSB-rascisten, gore k (*& r nazi's, en nog zo wat van die "labels" waar de ouderlingen uit de linkse kerk jarenlang het patent op hadden?
Mag dat straks? mag dat echt?
*alvast planken haalt voor billboards 4x6 meter langs de A2 net voor Utrecht*

Bakschuif | 21-01-10 | 11:42

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:34
Als ik het vrolijke gezicht van Hiddema zie en hem op puntige wijze hoor praten, dan kan ik een glimlach niet onderdrukken, als ik dan het zure gezicht van Els Lucas zie en haar op bozige wijze hoor praten, dan krijg ik het niet voor elkaar om die glimlach te continuëren.

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 11:42

Aahhhh , dat meisje heeft het zweet in der naad staan….

Drs. D. | 21-01-10 | 11:41

Kruiddamp | 21-01-10 | 11:39
Jij neemt Peter R. de Vries nog serieus?

JodelDeBodel | 21-01-10 | 11:41

@Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:36
De linkse agitprop-programma's van de Staatsomroep probeerden de aanwezige Wilders-tokkies zelfs zwart te maken met vragen over wie die spandoeken had voorgedrukt. Alsof er bij een betoging van de vakbond altijd alleen maar handbeschilderde borden worden meegedragen... Bah. links elitair kudthoernaille (mat PABO-diploma, dat wel).

Brouhaha | 21-01-10 | 11:40

Hiddema = baas

MikeTheBull | 21-01-10 | 11:40

peppiemiepie: achutjes, magnie nie op Wilders stemmenie?
kinderachtig sukkeltje.

ley007 | 21-01-10 | 11:40

Prima verwoord Mr. Hiddema,hulde!

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:22
Eerbied voor de ouderen graag, t zal u sieren.

Mekker | 21-01-10 | 11:40

Tranen in mijn ogen van het lachen gisteren. mr. Hiddema had even geen zin in zorgvuldig uitgestippeld praatje en begon dus zelf maar even de zaak te fileren. De gans van dienst wist niet hoe snel ze het onderwerp moest afkappen.

Ad Hominem | 21-01-10 | 11:40

Bij Paul en Witteman was het gisteren ook weer raak met de linkse kliek. Goh wat een zak is die Peter R d vries. Loopt een beetje de moraalridder uit te hangen. Terwijl hij zelf met het lijk van Natalie loopt te sleuren om zijn eigen zakken te vullen.

Kruiddamp | 21-01-10 | 11:39

hahahah je mag hier zeggen, christus is een flikker, maria een hoer, maar over mohammed mag je niets zeggen, so true!

Fatwa | 21-01-10 | 11:39

volgens mij hebben de aanklagers hun eigen ramen in gegooid! Het tij gaat keren.. nederland gaat weer nederland worden!

bosje6 | 21-01-10 | 11:38

@ley007 wat een goede reden, stuk stront

peppievankokkie | 21-01-10 | 11:37

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:34
Dat zeiden ze een jaar geleden in de USA ook.
Ik geloof dat ze er nu anders over denken.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:37

-weggejorist-

Mr_Robson | 21-01-10 | 11:37

Feiten zijn Rechts, mensen. Dat is al reden genoeg om geen rekening te houden met feiten, want ze zijn fascistisch en ze discrimineren. Beter is het om feiten te laten voor wat ze zijn en je verder te verdiepen in de Mooie Grote Linkse Droom waarin voor feiten geen plaats is.

Een meneer Hiddema is een verwerpelijk type; niet alleen baseert hij zich op die enge feiten maar hij is bovendien nog eens scherp en eloquent. Kortom een Minderwaardig Mens. Daar weet de Marcel van Dam-brigade gelukkig wel raad mee.

Die komen in dat soort gevallen met scherpe ammun..... argumenten.

vraagstaart | 21-01-10 | 11:37

@Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:22
De boze blanke man wordt het helemaal in 2010.

Zware Guy | 21-01-10 | 11:36

Wie waren die plakletterbordenmakers? Ze willen hun gezichten niet laten zien en komen duidelijk uit EEN koker.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:36

Mr. Hiddema _O_

Imdamnhot | 21-01-10 | 11:36

Dat pro joodse/israelischen standpunt van Wilders is anders wel de reden waarom ik niet op hem zal stemmen dus....

ley007 | 21-01-10 | 11:36

Heb voor een tweede keer genoten, zoals altijd van uitzendingen met Ghislaine Plag. Met het geluid uit, dat dan weer wel.

Anders nog? | 21-01-10 | 11:36

een onbeschoft wijf wat hem constant in de rede viel als het antwoord haar
niet beviel

lamalullen | 21-01-10 | 11:35

Mirror!
Ik wil ook lachen!

MaxiMutsVerus | 21-01-10 | 11:35

@Oerkoendoe | 21-01-10 | 11:26
Als Powned verstandig is, wel. Er zijn genoeg onafhankelijke geesten als Hiddema of Max Pam om dat actualiteiten-rubriekje van Powned tot een smaakmaker te maken. Dan mag Rutger weer op pad naar FHM-fotoshoots.

Zware Guy | 21-01-10 | 11:35

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:25
De bozige generatie is ook de zurige generatie,
De missie om die te laten herleven, (zie dat PVV gastje in Netwerk) wordt met verve gevoerd maar is kansloos. We hebben een Obama nodig, geen old-skool CDA-ers.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:34

en ook de regisseur die constant in haar oortje zit te blerren, maakt haar steeds nerveuzer

watisdit | 21-01-10 | 11:33

LOL Wat een koning die vent.

omwenteling | 21-01-10 | 11:33

@Daegranos | 21-01-10 | 11:12
Kan ook in WMP of Quicktime...

Maar dikke kudos voor deze Mr Hiddema, want hij heeft 100% gelijk.

Het DaanMannetje | 21-01-10 | 11:33

Geniaal, nu maar hopen dat dit ook in de kopjes van linksmenschen gaat malen.

opzenhollands | 21-01-10 | 11:33

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:22
Want? Hij gaf de niet door u gewenste antwoorden?

JodelDeBodel | 21-01-10 | 11:32

Ik vind het heel bijzonder dat de reclame het op die site wel doet, en voor het actuele filmpje moet je dan weer Microsoft SIlverlight installeren. Kutsite.

Is er een mirror ergens waar je niet die Microsoft meuk voor nodig hebt?

Keats | 21-01-10 | 11:31

@fuckje | 21-01-10 | 11:15
Eigenlijk is het met de vrije meningsuiting nog haal anders dan Wilders gezegd heeft. Een mening hoeft immers niet WAAR te zijn; sterker nog, een mening heeft per definitie een element van onzekerheid in zich, want het betreft een interpretatie van de feiten die per individu verschilt. Dat is nu juist het nut van meningen, dat ze verschillen en dus voor nieuwe inzichten kunnen zorgen.
.
Een mening hoeft ook niet gestoeld te zijn op feiten, of op de juiste feiten. Liever wel natuurlijk, maar wie heeft de waarheid in pacht...
.
Eigenlijk is het een aanfluiting dat er in het geval van Wilders door de rechter bekeken gaat worden of ZIJN meningen wel waar zijn, en op feitenberusten! Laten we het dan ook eens hebben over de drogredeneringen waar de meningen van den Linkschmensch op gebaseerd zijn....
.
Maar Hiddema was briljant; en dom, doch lekker gansje Ghislaine Plag kreeg het aardig benauwd!

Brouhaha | 21-01-10 | 11:29

Kan hier n mirrortje of zo of you tube want ik wil geen
Microsoft shit op m'n mac instaleren...

MaxiMutsVerus | 21-01-10 | 11:29

Ik denk dat ze dat arme schaap uit de studio hebben moeten dragen.

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:29

niet netjes pruisen, hitler in de laatste zin, zonder uitleg.

Manonvriendelijk | 21-01-10 | 11:29

De heer Hiddema veegt vloer aan met Netwerk. Schitterende teevee!

drs. Hunebed | 21-01-10 | 11:28

Hiddema heeft zich al vaker van zijn goede, politiek-incorrecte kant laten zien, ook tijdens het proces tegen Volkert de Dissidentenmoordenaar ("Hij is een gewetensvol schutter, een rigide milieudespoot").
En zijn aanwezigheid bij Het Gesprek op Zondag (onder leiding van opper-jezuïet Fons de Poel, maar die lijkt bij de commerciëlen ietwat getemd) maakt het doorgaans waard om dat programma te bekijken. Dus als de redactie van Netwerk een beetje had opgelet, wisten ze wat voor gezond vlees ze in de kuip hadden.

Zware Guy | 21-01-10 | 11:28

Ik heb het gezien, de Staatsomroep op haar best: ja, nee, maar dat is uw mening meneer Hiddema en dan nu het volgende onderwerp. Slap kindje kon niks met deze erudiete meneer met de foute mening. Waha.

peppievankokkie | 21-01-10 | 11:27

Zit het nu te kijken, die ouwe gast "jezus een flikker, maria een hoer, maar over mohammet mag je niets zeggen". Wat een bak.......

Drs. D. | 21-01-10 | 11:27

Prachtig tempo waar Wilders onwrikbaar mee in het zadel wordt gehesen.Hulde!

R.B.Scott | 21-01-10 | 11:27

@Niemands Knegt |11:23
Dat geloof ik graag. Maar om zwaargewichen als Hiddema kritisch te ondervragen moet je wel Wester, of Kockelman heten.

fuckje | 21-01-10 | 11:27

Mr. Hiddema zien we niet meer terug bij de staatsomroep

Oerkoendoe | 21-01-10 | 11:26

... wat niet wil zeggen dat die mooie rooie vanavond niet bij me tussen de lakens mag kruipen hoor. Ik heb een groot hart. Rode Vrouwen: Gepassioneerde minaressen! En zo'n toefje rood schaamhaar is natuurlijk helemaal te schattig voor woorden.

Comrade | 21-01-10 | 11:26

het staat nog geen half uur op geenstijl en het filmpje doet het nu al niet meer.

Daegranos | 21-01-10 | 11:26

Mooi vind ik dat, als een programma dus helemaal NIET loopt als gepland, door een gast die het toch net even anders ziet. Hulde. Dan krijg je tenminste televee die enigszins aan te gapen is zonder in slaap te donderen.

Trocomolotief | 21-01-10 | 11:25

Mr. Hiddema doet het beter dan Moszko, maar er is wel een cultuurclash tussen de advocaten en de aanhangers van Wilders. Mijn ervaring is dat rechters geen waarheidsvinding doen en accepteren wat de advocaat naar voren brengt als waarheid.

juriste | 21-01-10 | 11:25

Internet TV voor 100% betaalt met belasting geld en dan maken ze nog reclame voor het NRC ook. Tssss...

Gorgias | 21-01-10 | 11:25

En vervolgens een reportage over extreem rechtse partijen in België. De boodschap lijkt me duidelijk. Goed dat dit programma van de buis gaat.

Disneyland | 21-01-10 | 11:25

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:22
En u is van de "zurige" generatie ?

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:25

www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/a...
Mein Kampf verkoopt dan ook heel goed in Palestina en Saudi Arabie.

Een kort citaat uit de inleiding van de door de Palestijnse Autoriteit (!!!) verzorgde uitgave is aardig:
The National Socialism that Hitler preached for and whose characteristics were presented in his book My Struggle, and whose principles he explained in his speeches before he took power, as well as during the 13 years he spent at the head of the German nation - this National Socialism did not die with the death of its herald. Rather, its seeds multiplied under each star."

Net zoals het verzet haat zaaide tegen en de Duitse bezetter als groep beledigde, zo had Wilders gewoon schuld moeten bekennen, dat zou een stunt geweest zijn !

BarCruque | 21-01-10 | 11:24

Hiddema zat inderdaad op briljante wijze de gordiaanse knoop te ontwarren die zijn collega Els Lucas met veel zorg en toewijding in elkaar heeft gebreid. Dit gaat gierend uit de hand lopen, een maatschappelijke kwestie vol emoties, vol agressie, vol valsigheid, vol venijn, vol gram, vol angst die via de rechter wordt uitgevochten omdat men te zwak in de schoenen staat om het gevecht werkelijk aan te gaan.
Hier gaan waarden schuiven die als onwrikbare fundamenten werden gezien, hier gaan twijfels ontstaan waar rotsvaste overtuigingen golden. De breuklijn loop inmiddels dwars door de advocatuur.

Schoorsteenveger | 21-01-10 | 11:23

@fuckje | 21-01-10 | 11:19
's Nachts als ik naar huis rijd door donker Nederland en ik zet Casa Luna op met Ghislaine Plag als presentatrice dan wordt rijden zweven; wat een (radio)stem!

Niemands Knegt | 21-01-10 | 11:23

Mwhahah gister toevallig gezien, "Laten we dit onderwerp even wezen voor wat het is" hahaha Hiddema +veel

Phallus impudicus | 21-01-10 | 11:23

SilverLight zuigt.

Fred Janssen | 21-01-10 | 11:23

-weggejorist-

Moederneuk | 21-01-10 | 11:23

De overheid begluurt, bespiedt en verneukt. En als je je bek opentrekt, staat het OM voor de deur. Daar mag wat aandacht naar toe. Jammer dat het gezapige vinexvolk zo binnen de eigen cocon bezig is, dat dit meer als een irritatie wordt gezien.

Zeddegeizot | 21-01-10 | 11:23

Heerlijke tv.
Dank voor de link.
Ik was gisteren net even te laat.
Dit wordt vuurwerk !

Teun van het Tuinpad | 21-01-10 | 11:23

Hiddema: +1 Een juridisch onderzoek naar de overeenkomsten tussen Mein Kampf en de Koran... Ik kan niet wachten!

synchronicity | 21-01-10 | 11:22

Verschrikkelijk gelachen en genoten!
En al helemaal van die sneue schat van een Plag ! Die kreeg er door haar suggestieve vragen stellen maar geen ruimte tussen, noch door haar hinderlijke onderbreken...
Heeeeeeeeerlijk....

Maar dit werd weer ruim gecompenseerd door een Pauw & Witteman gisteravond...

Een Soort Iets | 21-01-10 | 11:22

Hiddema aimabel?
Een fossiel uit een tijd dat bozige mensen de dienst uitmaakten.

Einde van de Domheid | 21-01-10 | 11:22

Die bepaalde presentatrice vermeed ik al zorgvuldig.

Niet alle actualiteiten zijn nieuws.

HC | 21-01-10 | 11:22

denwop | 21-01-10 | 11:20 Gewoon even zelf terug sizen.

zeg maar jansen | 21-01-10 | 11:21

... het was idd een gewel-di-ge uitzending!!! Mijn God... Ze wist zich werkelijk geen raad, die lichtgewicht NCRV Redhead. Mr Hiddema: Spijker. Kop. The truth hurts. Terwijl: het is zoooooooo eenvoudig: Geert hoort daar niet. Punt. Niet omdat ik het met hem eens ben (Linkschmensch van den ouden stempel), maar simpelweg omdat je nimmer omwille van je mening vervolgd mag worden.

Comrade | 21-01-10 | 11:21

Mooie afsluiting van Netwerk. Zijn toch een van de laatste uitzendingen

Drs. D. | 21-01-10 | 11:20

Zo geinig om the zien hahahah. Ze probeert het nog een bepaalde richting in te krijgen maar hij is er niet van gediend.

ad-hockery | 21-01-10 | 11:20

WTF. Die bagger site van netwerk resizet mijn browser!

denwop | 21-01-10 | 11:20

Wel 1 van de presentatoren die ook luistert naar wat er gezegd word. Mooi verwoord ook, maar wel snoeihard.

boom boom | 21-01-10 | 11:20

Plagmeisje is leuk voor tv-spelletjes en dergelijke.
Verder zijn er gisteren zoveel aperte foute gemaakt door zg. deskundigen, die beweerden dat moslims een "ras " is....
Foei!

fuckje | 21-01-10 | 11:19

Hoorde het gist hier al, wat een bak....

Drs. D. | 21-01-10 | 11:19

Goedemorgen Els. Azijnbode?? kopje thee?

miko | 21-01-10 | 11:19

Gekeken en genoten. Het wicht dat de verschrikkingen van Wilders aan ons mocht verkopen was helemaal in de war door het commentaar van Hiddema.

Hanxie | 21-01-10 | 11:18

The Evil One | 21-01-10 | 11:16 Dat "Electoraal garen" hoeft Wilders niet zelf te spinnen, dat doen de jonge Marokkaantjes wel voor 'm.

zeg maar jansen | 21-01-10 | 11:18

....... samen met Brusselmans.

Niemands Knegt | 21-01-10 | 11:18

Dit was Netwerk... goedeavond.

de peer | 21-01-10 | 11:18

@Van Pruisen
Week je los, voor het te laat is!

Niemands Knegt | 21-01-10 | 11:17

Vannacht gezien, ik kwam echt niet meer bij :)

anti-hangtiet | 21-01-10 | 11:17

Klasse! Ff trappen tegen de schenen van de manipulatieve ratten.

Stroopdoos | 21-01-10 | 11:16

Pas op venster fuckup bij aanklikken op link.
Het was idd mooie tv.

Mongeaul | 21-01-10 | 11:16

Ghislaine Plag
.
Is dat een naam ?

Niet voor Jan | 21-01-10 | 11:16

Dhr. Witteman ook gister: "Wilders zal er wellicht electoraal garen bij spinnen". Hallo links fossiel alsof hij er zelf voor gekozen heeft om aan deze poppenkast mee te doen!!!!

The Evil One | 21-01-10 | 11:16

Dit was precies wat Geert Wilders bedoelde. Je kan de waarheid niet bestraffen of veroordelen. Hulde voor Hiddema!

fuckje | 21-01-10 | 11:15

Het was geweldig! Mevrouw Plag stond daar als dom gansje met een rode kop bij en ze had werkelijk geen idee wat ze moest doen - weinig professioneel, trouwens- terwijl Hiddema zijn mini-filibuster afstak... heb mij bejánkt voor de buis!

azoturie | 21-01-10 | 11:15

Heb het gisteren gezien! Echt geniale opmerkingen van mr. Hiddema. Ten minste niet iemand die meegaat met de verwachte antwoorden.

Noisee | 21-01-10 | 11:15

Hij lijkt een beetje op Adolf....

Aart Z. | 21-01-10 | 11:14

staat die ook ergens anders?
heb geen zin om silverlight te moeten installeren voor 1 filmpje

Daegranos | 21-01-10 | 11:12

Mr. Hiddema +10

JodelDeBodel | 21-01-10 | 11:11

Ik zag het gister ook en dacht meteen al dat dit vandaag wel op GS een topic zou krijgen.. Hulde voor mr. Hiddema, jammer dat ze bij P&W hem niet hadden zitten..

islamsterdam | 21-01-10 | 11:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen