Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Haringkar Guusje vindt New York-reisje te duur

harinkiebinnenhof.jpg Guusje *hips* ter Horst weer in de bocht. "De Minister van Binnenlandse Zaken is boos op de commissaris van de koningin in Friesland, John Jorritsma. Volgens een woordvoerder van de provincie Friesland vindt de minister dat de provincie te veel geld uitgeeft aan een bezoek van een Friese delegatie aan New York ter gelegenheid van de 400-jarige band met de stad. De provincie Friesland heeft daarvoor 337.000 euro uitgetrokken. Zeventien Friese bestuurders en ambtenaren verblijven deze week in de Amerikaanse stad. "Tijdens een bijeenkomst in Delfzijl sprak Ter Horst de commissaris aan. Ze vond het belachelijk dat we zoveel geld aan de delegatie besteden'', aldus de woordvoerder." Kijk, dat hare regenteske excellentie het niet kan verkroppen dat zeventien Friese pummels op staatskosten een volstrekt nutteloos feestje in Manhattan mogen opluisteren en zij niet, daar kunnen we inkomen. Sinds Eveline Herfkens weten we hoezeer prominente PvdA'ers gesteld zijn op The Big Apple. En ruim drie ton uittrekken voor een paar raarpratende notabelen die gaan hoeren & snoeren over grens is inderdaad belachelijk. Een woordvoerder van de minister bevestigt de kritiek van Ter Horst. "De minister heeft provinciale bestuurders gevraagd terughoudend te zijn in het besteden van geld in deze tijden.'' Proest. En dat zegt een Minister die twee broodjes haring van de haringkar op het Binnenhof (4,40 euro) op kosten van de belastingbetaler declareert.

Reaguursels

Inloggen

Als ik viswijf zeg, wordt ik dan -weggejorist-?

Sjakkie van de Hoek | 10-09-09 | 23:15

Wil ook wel een broodje haring maar mijn kuthpensioentje is na 48 jaar werken bevroren, dus te duur en ik kan nergens een bonnetje inleveren.

blauwe zander | 10-09-09 | 15:57

Heeft zuipschuitje een keer groot gelijk is het nog niet goed...

sjonnie | 10-09-09 | 11:37

Als ik ergens wel een hekel aan heb, is het aan mensen met bovenmodale salarissen (in dit geval zelfs meerdere malen modaal), die zaken zoals broodjes haring en flesjes water declareren! Niets geeft duidelijker aan wat een inhalige, benepen graaiers dit soort mensen zijn.
.
Bah, bah, bah!

Brouhaha | 10-09-09 | 09:38

Die 65000 eurootjes voor het privégebruik van de dienstautoharingcar wentelt ze dan even af op de gemeente Nijmegen.
www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmege...
Verder wipte ze en-passent vier drank-pliesies voor hetzelfde vergrijp waarvoor zij wel blijft zitten, terwijl ze nota bene 2 keer al gepakt is voor een slok teveel op! Zie hier 3 jaar geleden (ik speurde op internet en zag verschillende links naar dit slok-teveel-op-item verdwenen, zie ook opmerkingen van de strekking geschiedsvervalsching door Bo Dreksma.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2006/09/...

ecologiste | 10-09-09 | 08:37

Wij als reaguurdeerTs hoeven Guusje nix te leren.
Haringen moeten zwemmen!!! En als je dan twee broodjes met haring declareert heb je toch weer centjes over voor een halve liter geestrijk vocht.
Dat dan weer wel. Slimme tante.

Frederik Puntdroad | 10-09-09 | 08:24

Aha, Guusje Slenk gaat flinks doen in de hoop stemmen te kunnen snoepen van de PVV, een sport waar iedereen nu ineens mee bezig lijkt te zijn op het binnenhof. De hypocrieten. Natuurlijk zijn het boerenpummels die op onze kosten gaan hoeren en snoeren en natuurlijk kun je hiermee scoren, alleen dan moet je jezelf niet te kijk zetten om zegge en schrijven 4,40 te DECLAREREN. Het geeft toch wel aan hoe vrekkig dit mens is als het erop aankomt haar eigen kapitaal veilig te stellen. Zo zijn ze tegenwoordig allemaal bij de PvdA.
Ook een mooie afleidingsmanoeuvre om zo'n harinkie of 2 (pierre)snotgaar te laten binnenglijden in haar van dezelfde sexe geaffinieerde lichaam: A bit fishy but you don't smell the Chardonnay.

ecologiste | 10-09-09 | 08:17

Zijn de bonnetjes van de PVV al openbaar?

Flippo | 10-09-09 | 08:01

Ik begrijp uit dit bericht dat jullie liever een Annemarie Jorritsma op die post hebben? Wat een kinnesine.

Einde van de Domheid | 10-09-09 | 07:28

Onze alwetende (lands)bestuurderts (met name die van linksche zijde) roepen al jaren op tot matiging (behalve als het om belasting gaat). Als het om hun eigen belangen (lees: portemonnee) gaat, dan vinden de landsbestuurderts dat er uitzonderingen gelden, maar alleen voor hullie zelf. Fijn een stukje vliegen naar de vakantiebestemming met het regeringstoestel, de auto met chauffeur laten opdraven om naar een familiefeestje te rijden, enzovoort. En Jan Met De Pet kan weer een verhoging van de accijn op benzine tegemoet zien, onder het braaksel opwekkende excuus van het miljeuk.

En als er vragen gesteld worden, zijn de verbolgen reacties uit de hoek van de bestuurderts niet van de lucht. Hoe durven we vragen te stellen? Ik kan mij vergissen, maar volgens mij zitten deze bestuurderts er namens de burgerts en hebben zij verantwoording af te leggen aan raden en kamers. Als je anders vindt, dan moet je heel rap opzouten.

Zijn Nederlandsche ministers beter dan Engelse? Niet perse, maar wel enigszins achterbakser. Alle uitgaven die niet door de beugel kunnen worden natuurlijk niet persoonlijk gedeclareerd maar direct gefactureerd aan het desbetreffende ministerie. De minister doet alsof de neus bloedt, en zegt zich van geen kwaad bewust te zijn, maar vooral verbijsterd te zijn. En als er dan toch iets aan het licht komt wordt gewoon overgaan tot de orde van de dag, waarbij vooral kamervoorzittert Verbeet haar PvdA toontje prima meeblaast. In het uiterste geval moet een bestuurdert weg, maar dan is er altijd wel een ander plekje in de linksche kerk waar de bestuurdert weer aan de slag kan om wederom meer kapot te maken dan ons lief is.

De Nederlandsche politiek zou zich diep, diep moeten schamen voor haar instelling die vooral gericht is op zelfverrijking. Puissant voorbeeld hiervan is onze ex-premier Wim Kok(halzen) die zich jarenlang heeft opgeworpen als de vader van de kleine man en nu, zonder enige zelfbeheersing, zijn zakken aan het vullen is als crommissaris. Hoezo principes?

DeRoyVanZuipensteijn | 10-09-09 | 07:07

@Cees Oosterom | 10-09-09 | 02:59
De beste manier om snel door de crisis te komen is alle bestuurders met dubbele potloden en te lange vingers (grotendeels pvda....) en een gul hart (dwz gul met ANDERMANS belastinggeld) nu zó beschadigen dat ze na 2011 geen enkel politiek belang meer hebben.
Gelukkig kan GS wél bewerkstelligen wat geweaune verkiezingen niet blijken te kunnen (denk aan Vogelaar bijv.)
Efficiency begint met kostenbeheersing.

pennestront | 10-09-09 | 06:14

Van Geenstijl.nl vind ik het óók geen stijl. Ver beneden de gordel. Jullie moeten wel een klein beetje blijven nadenken. 'Haringkar Guusje' Kom op zeg! Doe even normaal. Pak dingen aan die scheef zitten en niet dit soort onderwerpen om alleen maar te scoren. Het is gewoon heel schadelijk. Op deze manier komen we echt niet heel goed uit de crisis. Een grap is veel leuker als de ervaring en de uitwerking positief ervaren wordt. 'Penny-Wise, Pound-Foolish'.

Cees Oosterom | 10-09-09 | 02:59

Wat een belachelijke vergelijking.. Een overbodige (koningshuis is genoeg) uitgave van 337.000 euro of een goedkope lunch van 4.40 (ook ministers moeten eten.)
Ze had net zo goed een collega mee kunnen vragen naar een duur restaurant en het een werkbespreking noemen..

@Cees Oosterom - Hear Hear

dooddoener | 10-09-09 | 02:53

Het lijkt soms wel of iedereen in Nederland gek is geworden. We hebben het over de reacties op Minister Terhorst. Ze heeft tussen haar drukke werkzaamheden twee broodjes haring gekocht die slechts 4,40 Euro hebben gekost. Dat bonnetje is bij de andere declaraties terechtgekomen. En in Nederland levert dat dan commentaar op. Als ze een dure hotelkamer had gehuurd, uitgebreid had gedineerd en de hele minibar had leeggezopen, dan was dit geen enkel probleem geweest. En alle nootje had opgegeten. 'De Minister heeft twee doosjes nootjes leeggegeten, schande!' Op andere ministeries zag ik bonnen van een bakje koffie waar dan een factuur voor werd verzonden met ca. 5 euro administratiekosten daaraan toegevoegd. Zelf ben ik geen Minister. Als ik het wel zou zijn zou ik mijn bonnen aan de boekhouder geven en hopen dat hij me erop wijst dat er ergens een foutje zit. En dan lekker met mijn Ray-Ban naar buiten lopen naar een terras. Want nadat ik bijvoorbeeld een deel van de credietcrisis had opgelost en drie nachten amper geslapen zou hebben dan is een goede zonnebril wel handig.
Een mooi kostuum zou ik willen kunnen huren en dan kunnen declareren. Het is immers in het landsbelang. Anders zou ik die baan niet willen hebben. Ik zou het te kneuterig vinden. Ook zou ik een luxe snelvarend jacht willen willen kunnen huren van een meter of vijftien. Twintig mag ook. En er dan een uitgebreide haringparty willen aanrichten, inclusief veel champagne. Gewoon om een onvergetelijke indruk te maken op mijn collega's uit het buitenland. En dan de hele avond roepen: 'Holland is a great country!' Foto's showen van de prachtige gebouwen waarin de meeste Ministeries werken. 'Dit soort architectuur kunnen we ook in uw land bouwen.' En maar hopen dat ze er niet van horen dat er bij ons een Minister was die een declaratie voor twee broodjes haring heeft ingediend en dat er onrust over is ontstaan. Dan wordt die hele investering van mij met die boot niet meer serieus genomen. Dus eerst die PDF's met bonnetjes weg van het internet. Het is gewoon een schande om dit soort informatie over een Minister te verspreiden. En wat heeft deze actie gekost? Al dat wegwitten kost over het algemeen ook tijd. Voorlopig word ik geen Minister, het is op deze manier geen eervolle baan! Kom op, een beetje allure alstublieft.

Cees Oosterom | 10-09-09 | 02:18

En wat gaan we stemmen de volgende keer?, allemaal zeiken!, en Stemmen ho maar, doe eens een goede keus en neem een beslissing, inplaats van altijd maar zeiken op iedereen, niet stemmen is "NIET ZEIKEN".

"Ik begrijp niet goed wat zij bij een haringkar doet. Destijds, als wethouder van Amsterdam, was ze fel gekant tegen venters, haringkarren en bloemenstallen in de hoofdstad. Dat was allemaal oncontroleerbaar, en moest derhalve verdwijnen."

Lulkoek maar stemmen doen we dus niet, en maar zeiken over alles.

K. Metjes | 09-09-09 | 21:59, en wat stemmen we de volgende keer?????, wat hebben we de vorige keer gestemd?????

nlshit | 10-09-09 | 02:11

BTW bonnetje d'r bij?

tichtus | 10-09-09 | 02:03

Zouden wij niet eerder blij moeten zijn dat mevrouw Terhorst slechts twee broodjes haring declareert? Ik vind twee dingen niet geheel onsympathiek: die broodjes haring zijn in ieder geval geen RayBan zonnebrillen en hier is e i n d e l i j k eens een minister die - hoezeer te laat dan ook- eens een opmerking durft te maken over de tractatiedrift van regionale en lokale overheden. Alleen al dat is mij die twee broodjes haring wel waard.

azoturie | 10-09-09 | 00:38

Wat websenior @ 09-09-09 | 15:54 zegt...
Belachelijk, maar dat lijkt me duidelijk.

Ik heb er niet alle comments op nageslagen maar was er al iemand die had opgemerkt dat dit wellicht de eerste zinnige uitspraak van guusje is???

kopkaasknabbelaar | 10-09-09 | 00:16

Volgens mij valt dit bedrag onder de aanbestedingsregels ?? Ik wil wel eens weten of deze heeft plaatsgevonden.

Paling en Co | 09-09-09 | 23:45

Basg v/d vliesg.

Quincy Jones | 09-09-09 | 23:28

Woonwerkers rijden op BMw's, Transalpen en V-Stroms.

Die van der Camp gaat echt niet op zijn Ducati (bekakt uitspreken) naar Brussel, A6 met sjouwveur is immers de norm.

Als die overjarige homo al moeite heeft met zijn fiets rechtop houden de eerste meters meters vrees ik het ergste voor de eerste 500 kilometer.

Bo Dreksma | 09-09-09 | 23:26

Openbaarheid van bestuur rulez, had je maar een baan in het bedrijfsleven moeten zoeken.

De overheid heeft de plicht om transparant te zijn naar de burgers.

Free lunch en gratis vakanties doe je maar in je eigen tijd en op eigen kosten ipv op mijn centen.

Doe ook eens wat aan de bouwgronden, jullie laten je piepelen / omkopen door projectontwikkelaars.

Conclusie: onze (r)overheid vind haar eigen portemonnee belangrijker dan die van ons, het kan ze geen reet schelen dat ze jatten uit uw portemonnee.

Nutsvoorzieningen privatiseren is een regeling waar ze op klaarkomen.
OV: daaag reiziger
Stroom: een netbeheerder en colportage verkopers, ook daaaag gebruiker
Water: gelieve drinkwater niet te drinken, is vervuild. Maar wel ff extra dokken, is immers losgekoppeld van gemeentelijke belasting.

Scheitziek wordt ik ervan. AIVD kom me maar halen. Munitie ligt klaar en ff lekker knallen is altijd lekker toch.

Die 150 kogels overleef ik wel met mijn AK47.

Bo Dreksma | 09-09-09 | 22:58

Ik begrijp niet goed wat zij bij een haringkar doet. Destijds, als wethouder van Amsterdam, was ze fel gekant tegen venters, haringkarren en bloemenstallen in de hoofdstad. Dat was allemaal oncontroleerbaar, en moest derhalve verdwijnen.

K. Metjes | 09-09-09 | 21:59

Tram-remise op een onmogelijke plek in Diemen heeft ze ook nog geregeld. Later zijn er nog wat hoogspannings-kabels aangebracht. Trams over het spoor slepen met een vrachtwagen is niet echt handig en ook de brug was te smal voor een extra trambaan..

Heeft goudgeld gekost.

Van de heer Bakker hoor je nog weinig (zelfde tijd), was wethouder verkeer volgens mij. Heeft nog iets in Hilversum gedaan (burgemeester of wethouder) en daar een waardeloos verkeers-circulatie plan erdoorheen gedrukt.

Gaarne wat meer info over de heer Bakkert, aanpakken die incompetente bestuurders.

Bo Dreksma | 09-09-09 | 22:29

Wat een oer lelijk mens die vrouw krijg het echt te doen met haar.
Ze lijkt op een zure haring.

Don Ballin | 09-09-09 | 22:21

Blijft vreemd dat de van der Camp onderuit met de motor beelden gewist zijn uit de archieven van de Vara en 1-vandaag.

Alu hoedje terugfrommeld ;-)

Waren prachtige beelden die lieten zien dat een wannabee motorrrijder echt niet kan rijden. Je kan pakken / helmen / vriendjes en motorfietsen verzamelen tot je een ons weegt. Er op rijden zal je toch echt zelf moeten doen. Is niet makkelijk, maar wel lekker ;-)

Dattie homo is als CDAér is dan wel weer uniek, maar beelden waaruit blijkt dat je niet kan motorrijden is dan weer minder. Een hetero was niet gaan zeuren bij
youtube en google. Gewoon accepteren dat je niet kan rijden en anders leren rijden.

Denk dat van der Camp vroeger geen brommer mocht van moeders.

Schijnheilen van het CDA zijn nog erger dan een Ter Dorst die 2 haringen ter vermaak declareert.

Openbaarheid van bestuur, is je neus van was..

Bo Dreksma | 09-09-09 | 22:14

Ik begrijp niet goed wat zij bij een haringkar doet. Destijds, als wethouder van Amsterdam, was ze fel gekant tegen venters, haringkarren en bloemenstallen in de hoofdstad. Dat was allemaal oncontroleerbaar, en moest derhalve verdwijnen.

K. Metjes | 09-09-09 | 21:59

Wat een bedrijfscultuur daar in Den Haag, zelfs van der Camp kon niet meer ver vooruit kijken zei ik afgelopen voorjaar:

www.eenvandaag.nl/binnenland/34753/de_...

Maar ook 1-vandaag en de jakhalzen doen aan geschiedsvervalsing.
De beelden hoe hij onervaren zijn motorfiets op de grond legt zijn verdwenen..

Daaag AIVD-bus ;-)

Vreemde gang van zaken, alu hoedje heb ik niet meer nodig.

Bo Dreksma | 09-09-09 | 21:59

haha, briljant geschreven dit.

houtocheensop | 09-09-09 | 21:48

Een beetje ambtenaar bedenkt eerst waar hij heen kan gaan en ook waar hij het meest vergoed krijgt en dan misschien ook nog een k.dtsmoes waarom hij zo nodig moet.
Al dat reizen van deze ambtenaren heeft nog nooit ook maar dat opgeleverd, maar ze blijven gaan.
Welke kandidaat bestuurder beloofd plechtig voor zijn aantreden dat hij/zij niet niet deze praktijken mee gaat doen.

met die twee haringen ruik je de drank niet zo goed meer.

Quuick & Dirty | 09-09-09 | 21:44

Variant op 'vis en visite': Haring en een minister blijven maar zeer beperkt houdbaar!

supersniper | 09-09-09 | 21:30

Ministers mogen van mij in Hummers rondgereden worden, maar met dit kinderzinnige regeltjes aftast gedrag ga je maar zelf fietsen. Is ook goed voor je gezondheid stelletje regelneukers. Kijk eens verder vooruit dan je eigen portemonnee en wachtgeldregeling ..

Bo Dreksma | 09-09-09 | 21:26

Was er ook niets iets met een langere dienstauto boven de aanschafprijs norm vanwege rugklachten. In een verlengde Dacia kan je ook je benen strekken, heb je echt geen verlengde Audi A8 voor nodig.

Thumbs down voor het stelletje loosers cq zeurpieten cq regeltjes intepreteerders dat overigens zelf de regeltjes maakt.

Dit land kan zo veel beter.

Dumpen die vastgeroeste zooi en een vers blik bestuurders opentrekken.

Hoe zit het met declaratiegedrag van VVD' ers?
Die gegevens zijn ook openbaar, maar daar lees je dan weer niets over..

Bo Dreksma | 09-09-09 | 21:20

@ coolepiet

Free lunch is belast tenzij het een gastenlunch is, mag je zelf ook een broodje meehappen als gastheer.
Free diner mag bij overwerken.

Rare regels, is toch tof als je als werkgever een voedzame lunch aanbiedt aan je werknemers. Helaas mag dit niet onbelast van de zure wetgever..

Is loon in natura.

Waarom denk je dat die debatten vaak 's avonds zijn, hoeven de carierre miepjes ala Ter Dorst niet zelf te koken en ook nog eens budgetneutraal..

En het hele departement eet mee.

Bo Dreksma | 09-09-09 | 20:59

@Snikkel44 | 09-09-09 | 15:59

Naar mijn mening mag je in Nederland van de belastingdienst helemaal geen voordeel hebben van eten op je werk, dus of je betaald je eten of je krijgt een aanslag omdat je gratis mag lunchen op je werk

coolepiet | 09-09-09 | 20:45

Vind wel dat debatten van 9 tot 5 moeten zijn en allen present @9:00 o clock sharp.

Of krijgen ze na vijfen extra betaald?

Verklaard dan wel weer het overwerkgedrag. Overwerken hoort toch bij hun functie?

Doe zelf ook niet aan overwerken, morgen weer een dag ;-)

Bo Dreksma | 09-09-09 | 20:41

REDACTIE!!!
Deze heren slaan de plank nogal raak
Vieze Tonnie | 09-09-09 | 16:58
Maaier | 09-09-09 | 17:06
CDA kabinetsleden declareren 3 keer zoveel als hun collegae van PVDA en CU.
Dus in plaats van wat NRC nieuws kopiëren en er een lui stukje tegenaan schrijven over 8 euro ofzo, nederland op z'n kleinst, pennywise, guilderfoolish; vraag het declaratieverleden van John Jorritsma (VVD) even op bitte!
Same for Nout Wellink (CDA), die moet hangen, vraag anders Willem Middelkoop even om hulp.

metropoliet | 09-09-09 | 20:35

Heck, ze weten niet eens hoe je Friesland spelt. Zo dus. Niet Fryslân.

mail cheauvinist pic | 09-09-09 | 20:32

337000 / 17 luilakken = 20K per stugge Friese ambtenaar. En dat terwijl ze in Friesland nog niet eens weten hoe ze alle meren kunnen inpolderen.

mail cheauvinist pic | 09-09-09 | 20:32

Zou ook wel ambtenaar willen worden maar heb mijn kleur en sekse niet mee...

Bo Dreksma | 09-09-09 | 20:26

Hoe zit het eigenlijk met parkeren op het binnenhof.
Alle ministers een eigen plek en kamerleden op de fiets of met het OV?

Zullen hier toch wel ambtenaren rondhangen die van de hoed en de rand weten.

Bo Dreksma | 09-09-09 | 20:24

En uiteindelijk zijn ze niet gegaan, net als die jongens die naar Parijs zouden gaan.

Vakantie-reisjes doe je maar in eigen tijd en van eigen geld.

Had je maar een baan moeten zoeken buiten de publieke sector.

Bo Dreksma | 09-09-09 | 20:17

Guusje gaat het nog ver schoppen, ze weet de regeltjes en hoe die te gebruiken.

Rita dacht dat ze een bitch was, Guusje is er echt een.
Een soort Nederlandse Thatcher.

Is dan wel weer goed voor de muzikale talenten van werkelozen:
www.youtube.com/watch?v=VCGcljqOSW0&am...

Bo Dreksma | 09-09-09 | 20:12

Het reisje naar NYC is wellicht georganiseerd door een bevriende reisbureau-eigenaar van een Gedeputeerde of een ambtenaar op het Provinciehuis. Dat is nog erger dan de reis van de ambtenaren. Ze hadden m.i. drie offertes moeten aanvragen.

juriste | 09-09-09 | 19:23

Dat is toch niet die Haringkar op het Buitenhof die iedere keer een 2 kreeg in de haringtest van het AD? Als Guusje baby daar een harinkie heeft gehapt ligt ze twee weken met koorts op bed. Ha, haaaaaaaaaaaa!

Zwavelzuur | 09-09-09 | 19:22

Moet maar eens afgelopen zijn met dat Guusje bashen, waar ik nou echt zo op zit te wachten is een opstand van de alcoholistische elite.

Fragony | 09-09-09 | 19:19

Diep treurig hoe hier met twee haringen gemeten wordt.

dawg | 09-09-09 | 19:19

Misschien moeten we maar een hulpfondsje opzetten voor Guusje als dat arme mens geen kleine 5 euro kan opbrengen voor een paar harinkies. Ook de arme medemens moet af en toe een pleziertje hebben en ik kan me voorstellen dat er nog enige schroom bestaat om bij de voedselbank aan te kloppen.

Oyibo | 09-09-09 | 19:10

Ik vind het echt lachwekkend dat iemand twee broodjes haring declareert. Dat dat überhaupt mogelijk is. Elke normale werknemer in dit land betaalt zijn lunchbroodjes zelf. Reisjes naar NY op kosten van de werkgever vind ik dan nog minder vreemd, al vraag ik me wel af waarom dit 337.000 euro moet kosten voor 17 personen. Bijna 20.000 euro pp. voor een week NY? Dat moet echt wel mogelijk zijn voor 10 PROCENT van die prijs.

De Keurslager | 09-09-09 | 19:09

Ik zie toch liever dat die Friese kerels gaan lopen hoeren & snoeren van onze centen (zou ik misschien ook wel doen) dan dat hare zeervluchtige excellentie een platina-met-swarovski-ingelegde groene voorbinddildo op staatskosten aanschaft.

pennestront | 09-09-09 | 19:08

@ fijnstoffer
Wel weer een knappe truuk van Ter Dorst, 34.000 in de pot storten om 65.000 ervoor terug te krijgen..

Nederland = regeltjes land

Vermeend zag dit goed in en heeft een pracht van een belastingplan gemaakt.

Is wel een kundig man en zal nu ook wel een goede functie in het bedrijfsleven hebben.

Ben wel benieuwd welke partij de wet op openbaar bestuur geinitieerd heeft.

Bo Dreksma | 09-09-09 | 19:07

Guusje, de Minister die recht van spreken had kunnen hebben, maar het verspeeld heeft.
www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmege...
65000 EURO heeft ze uit de zakken van Nijmegenaren gerold, met medeweten van een schare medeplichtigen. En dat PvdA-monster noemt zich dan de elite! Deaud moet die partij.
En die bonnetjes declareren voor die dure haring is ook diefstal. Wat Barbara Drijfzand 17:33 zegt.

Fijnstoffer | 09-09-09 | 18:51

@ Ter Dorst

Practice what you preach!

Bo Dreksma | 09-09-09 | 18:51

Dacht dat volksvertegenwoordigerts er voor ons zaten. Het zijn graaierds die in het bedrijfsleven niet aan de bak kwamen.

Neem nou zo'n Ter Dorst, die komt bij menig bedrijf niet eens door de proefperiode.

En dan hebben we het nog geeneens over de enge man Ernst Ballo Stalin.
Zijn daar geen schandalen en bonnetjes van boven water gekomen.

De enige toffe politicus vind ik van Baalen, of declareerd die ook broodjes?

Bo Dreksma | 09-09-09 | 18:50

trouwens, elke provincie heeft een legertje ambtenaren naar NY gestuurd
op initiatief van de minister.

flunkerT | 09-09-09 | 18:47

De GroenLinks afdeling in Friesland had een poosje terug al aangegeven geen ambtenaren te willen sturen naar dat onzinnige 'feestje'. (www.nieuws.nl/565486 )
Beetje dom dat Guusje hebDorst er pas over gaat klagen nu ze al in NY zitten, terwijl deze kwestie al een paar maanden terug in het nieuws was.

flunkerT | 09-09-09 | 18:45

Zeg Brusselmans, jij populist; twee broodjes haring declareren is niet hetzelfde als voor meer dan 20.000 euri de man in New York feest vieren.

Doe es perspectief meneer.

(en neen neen neen; ik stem niet op die huidige coalitie partijen)

TM | 09-09-09 | 18:38

337.000 / 17 = 19.823 euro per persoon delen door 7 en dat is dus 2831 euro per persoon per dag. BE-LA-CHE-LIJK !!

Baldrick | 09-09-09 | 18:36

@Sjaak 18.21
Dat noemt men logica.

Uw Verzekeringsadvis | 09-09-09 | 18:35

@Barbara Drijfzand | 09-09-09 | 17:33
I love you!!! Je legt nl. precies de vinger op de zere plek.

IJzervreter | 09-09-09 | 18:32

antizanic | 09-09-09 | 18:08
Dat zeggen ze allemaal die met een slok op achter het stuur gaan zitten.
Dat kan je niet maken,en als minister al helemaal niet.
Alleen daarom al had zij daar nooit mogen zitten.

fleurtje | 09-09-09 | 18:32

Die 377,000.00 hadden ze beter aan onderwijs kunnen besteden. Friesland heeft de grootste leerachterstand en de laagste onderwijs score van heel Nederland.
Op lekkere boerinnen na (Doutse) heeft Friesland helemaal geen export produkt waar ze in New York in geinterreseerd zijn.

Osdorpertje | 09-09-09 | 18:31

@Sjaak1293

Hahaha, ik ben uitgewerkt Sjaak, in 25 jaar voor elkaar gekregen om de laatste 60 jaar te genieten, en niks meer te declareren. En Nee! Ik heb geen rijke man ofzo, maar het zelf gemaakt.

Barbara Drijfzand | 09-09-09 | 18:28

Die reis van NY door de delegatie was al maanden bekend. Als Nadorst het echt zo erg had gevonden, dan had ze destijds direct de telefoon moeten oppakken om haar bezwaren kenbaar te maken. Beetje haring na de maaltijd op deze manier.

HEvD | 09-09-09 | 18:26

Alleen al de moeite om 4,40 te declareren.
Zijn er al barrekeningen gevonden in de declaratieberg.

Bo Dreksma | 09-09-09 | 18:22

@Uw Verzekeringsadvis | 09-09-09 | 18:07
Correct, maar ook dit beleid vind ik soms vreemd. Bij een werkgever mocht ik als ik 's avonds ging werken niet een broodje op het station declaren, maar wel een complete maaltijd in het restaurant aldaar. Dat deed ik daarom vaak ook...

Sjaak1293 | 09-09-09 | 18:21

Die 2 broodjes haring worden toch zeker wel bij haar inkomen opgeteld. Is loon in natura.

Mooi dat die graaiers-beerput open gaat. Go go Telegraaf.
Of waren de broodje voor die dikke van de Telegraaf ;-)

Bo Dreksma | 09-09-09 | 18:17

hamers heeft een zure bom gedeclareerd zou ze zwanger zijn
nee dat kan niet en ik zou niet weten van wie en hoe

dijksman heeft een zure bom gedeclareerd zou ze zwanger zijn
nee dat kan niet alhoewel het is al een keer eerder gebeurd

guusje heeft een haring gedeclareerd ze is niet zwanger
maar ze heeft wel veel nadorst

harob | 09-09-09 | 18:09

Slap zanik stuk. De minister is geen alcoholist en het wel of niet declareren van een lunch heeft geen zak te maken met de het geld verbranden door de friezen.

antizanic | 09-09-09 | 18:08

@Sjaak1293
Bij werkgevers in de grote-mensen-wereld kan je idd ook declareren, echter wel met een ondergrens per bonnetje, veelal 30 euro.
Dus 4 euro is rekening man/vrouw.

Uw Verzekeringsadvis | 09-09-09 | 18:07

Zoiets noemen we hier een arrogante tering trut.

Boomschade | 09-09-09 | 18:05

@Barbara Drijfzand | 09-09-09 | 17:55
Ik heb het niet over jouw werkgever. Gewoon over werkgevers in de grote-mensen-wereld...

Sjaak1293 | 09-09-09 | 17:56

@Sjaak1293

Juist Sjaak, daar krijgen per jaar 15.000 euro voor, dat is juist het punt. en elke werkgever die dat betaalt? In welk land leef jij? Denk je dat iemand die bij Albert Heijn werkt aan de overkant een broodje haring kan halen en dat Albert Heijn dat wel betaald?

Barbara Drijfzand | 09-09-09 | 17:55

Kom op GS, zit Guusje niet zo dicht op de huid. Straks wil niemand meer in de regering.

handsomedevil | 09-09-09 | 17:46

Zeg het hun, Guusje!
Meer dan 3 ton voor een reisje, misselijkmakend!
(ik vergeef er de broodjes haring, het is tenminste goedkoop)

Hellend Flak | 09-09-09 | 17:44

" in deze tijden."
Duidelijk. Dus als het weer andere tijden worden dan mogen de remmen weer helemaal los.

Verhip | 09-09-09 | 17:41

Overigens, dat politici/ambtenaren elke scheet declareren is volledig terecht. Dat zou ik ook doen (en ik denk vele anderen met mij), als de mogelijkheid bestond. Het systeem moet dus worden aangepast. Maximaal declaratiebedrag voor elke ambtenaar...

Sjaak1293 | 09-09-09 | 17:37

Nederland op z'n smalst om over die broodjes te zeiken. Dat betaalt elke werkgever. Dat belachelijke snoepreisje van die debiele Friezen daarentegen...

Sjaak1293 | 09-09-09 | 17:34

Hoezo mag ik of anderen niet zeiken over het declareren van een broodje haring?? Het gaat om het principe, als ik voor mijn baas in het buitenland ben en vergeet een tandenborstel mee te nemen is het dan logisch dat mijn baas opdraait voor het vergeten van die tandenborstel? Zoals van Middelkoop zijn jas is vergeten en dus dan even een Parka aanschaft op kosten van de staat! Maar het is nog kwalijker want die declaraties zijn niet persoonlijk gedaan, die worden gedaan door een ambtenaar, met andere woorden. Deze cultuur heerst blijkbaar onder ambtenaren om hun baas tegemoet te komen door voor hem wel even die jas in het bonnetjessysteem te gooien, en die ambtenaren reizen mee en weten dus ook wat declareren is. Zo zullen ze zelf ook genoeg te declareren hebben en tandenborstels vergeten. Net zo dat haringbonnetje. 365 dagen per jaar, elke dag wel iets onbenulligs declaren zoals die 4.40 aan haring is ook 1606 euro per jaar. En dat is voor veel mensen best veel geld! Als we dan alles optellen, onze 1e en 2e kamer, alle ambtenaren, alle provincies met in hun kielzog nog meer ambtenaren, gemeentes incluis ambtenaren, die elke scheet declareren dan hebben we die JSF vliegtuigen binnen vier jaar gratis!

Een minister krijgt per jaar ongeveer 15.000 euro representatiekosten vergoed, en een ambtenaar op de hoogste rangen 6400 euro per jaar. Dus een jas declareren of een haring is diefstal, niks meer niks minder... mag daar over geklaagd worden, het is namelijk geld wat door ons de bevolking opgehoest moet worden. Als je zoiets in je hoofd haalt bij een willekeurig bedrijf volgt ontslag op staande voet.

Barbara Drijfzand | 09-09-09 | 17:33

Hoort Friesland dan nog bij Nederland dan?

Eder Ben Ali | 09-09-09 | 17:29

337.000 Euri, dat is wel ff voldoende voor ruim 33.700 liter genever!
(Of Beerenburger natuurlijk)

Frederik Puntdroad | 09-09-09 | 17:22

@snapal | 09-09-09 | 17:06
Dus jij denkt dat de catering gratis is?

Agent327 | 09-09-09 | 17:21

Maaier | 09-09-09 | 17:06
Hetze Haatstra | 09-09-09 | 17:07
* zucht van opluchting slaakt *

Vieze Tonnie | 09-09-09 | 17:17

Maak ik mij kwaad?
Nee doe ik niet.
Weet alleen nu waarom ik altijd zo'n verotte haring lucht in mijn neus krijg als ik dat wijf op tv zie.
Nee dan woutert met schitterende zonnenbril.
Over de van Amsbergjes denk ik dat hun tijd wel komt hoewel het gepeupel kennende.

dickel | 09-09-09 | 17:10

GVB/Stadstoezicht verneuker ter Horst is gewoon pissed dat ze niet is uitgenodigd.
Maar ja, ze is van BINNENlandse zaken en niet van BUITENlandse zaken.
Corruperende Guusje moet het dus doen met broodjes ham/kaas tijdens de lunch bij haar gemeente bezoekjes.
En dat doet pijn natuurlijk.
Guus ga gewoon snel uit de politiek. Kan je je lekker volvreten aan allerlei commissaris en andere zakkenvul lunches enzo.

El Fundum | 09-09-09 | 17:09

Dit absolute onbenul heeft zich met het declareren van de broodjes haring zo afdoende en overtuigend, voor het leven, gediskwalificeerd dat ik nooit meer een woord aan haar zal besteden behalve dit als laatste: Guusje, je st*nkt!

HeerBommel | 09-09-09 | 17:08

Ik heb gezegd!

klodder | 09-09-09 | 17:08

@Vieze Tonnie | 09-09-09 | 16:58
Nee, hoor, ik heb ook op Van Geel gestemd; een volslagen nietszeggende gristen-opportunist, kan het erger? Slob en Van der Vlies zijn tenminste nog principiële mannetjes waar ik wel enig begrip voor kan opbrengen - al weet iedereen die mij kent dat ik bij woorden als god en allah meteen rode vlekken in mijn nek krijg.

Hetze Haatstra | 09-09-09 | 17:07

Voegt deze reis naar NY iets toe aan het besturen van ons land? Zeker op het gebied van Friesland, wie woont daar nu nog? Waarom moeten die lui dus 337k verspillen? Op vakantie gaan doe je in je eigen tijd van je eigen geld.

Eventhorizon | 09-09-09 | 17:07

Vieze Tonnie | 09-09-09 | 16:58

De kracht van het CDA: al 10-tallen jaren overal mee weg komen en respectievelijk PvdA of de VVD de schuld geven.

Maaier | 09-09-09 | 17:06

Die haringkar gewoon bij de cartering doen.
Dan kost het de belasting-betaler niets....
kunnen ze de hele dag lekker smikkelen en wij zouden er niets van merken.
Of alleen het het bonnetje om handzeep te declareren.

snapal | 09-09-09 | 17:06

Het maakt Klodder geen reedt uit van welke partij of omroep ze zijn. Stoppen met graaien en declareren, ja? Ik begin nu echt boos te worden en het moet niet gekker worden. Guusje heeft gelijk en van mij mag ze ook 10 haringen declareren, mits ze die zonder wijn en achter elkaar naar binnen werkt.

klodder | 09-09-09 | 17:05

Kleine en grote kruimeldieven. Maar het blijven dieven.

koffieboer | 09-09-09 | 17:04

weedo | 09-09-09 | 16:58
Qua content vindt ik het allemaal wel prima, met regelmaat wat luchtigs afwisselen met politici-pwnen. Maar het keer op keer uitvallen van GS/spitsnieuws begint de laatste weken toch wel epidemische vormen aan te nemen. (Mijn eigen connectie verliest de laatste week overigens ook al regelmatig haar verbinding).
Zit KPN soms te kloten met de bekabeling? Of raakt het internet eindelijk daadwerkelijk overbelast door toenemend internetverkeer en achterblijvende investeringen in breedbandte?

koen_c_s | 09-09-09 | 17:04

Ach,.... na drank smaakt vis ook gewoon,(de vis moet tenslotte zwemmen) maar om ze dan daar te halen.
zelfs dat getuigd van slechte smaak, maar wat heeft op het binnenhof wel smaak?

de baas van de baas | 09-09-09 | 17:02

Guusje ter Horst heeft gewoon gelijk.

Onderbuik | 09-09-09 | 16:59

In de poll komt Pieter van Geel het beste uit de bus. Verbaast me niks, GS is een broeinest van christendemocraten. Beetje schelden op Klink en de Kolonel, het lijkt vooral voor de bühne. Het CDA wordt, vergeleken met die andere grote corrupte regenteske betuttelende hypocriete pluchepartij, stelselmatig gespaard. Soms voel ik mij een eenzame criticus van het CDA hier. Dit kan toch niet waar zijn?!

Vieze Tonnie | 09-09-09 | 16:58

zo weesie is pleitte , gs vaak stuk en/of rare artikelen, ga zeau door jongens!

weedo | 09-09-09 | 16:58

Ach, dat geld komt wel weer terug, ze verkopen die haringen hier in NY namelijk voor 8 dollar per stuk. En je kunt 8 poffertjes voor maarliefst 5 dollar krijgen, en dan worden ze nog gemaakt door Duitsers ook!

Timothy J | 09-09-09 | 16:58

Brusselmans en Minnema op twitter..... Leuk! Krijg wel het idee dat er een dubbele pet in het spel is. Nou, ja. Tis allemaal alweer betaald.

Neaul | 09-09-09 | 16:57

Er wordt hier een paar keer gesteld: waar maken we ons druk over (2 broodjes haring)
Nou ik maak me nergens druk over; mw. de minister maakt zich er dermate druk over dat ze de bonnetjes bewaart en persoonlijk haar secretaris opdracht geeft dat bedrag te declareren.
Zij heeft die declaratie drang in haar hoofd, en blijkbaar niet iets wat werkelijk van belang zou kunnen zijn.

Koningsluis | 09-09-09 | 16:57

Ja. Gotver. Nou heb ik zin in haring!

Ghuuzje! Doe er iets aan!

kolonel klootoog | 09-09-09 | 16:57

Denk dat ze ook DE koffiepunten spaart,waarvan als je er 7000 hebt en 8 euro bijbetaalt, een prachtige mok krijgt toegezonden met portokosten.
Ze heeft namelijk zo'n schraperige muizekop,die nooit genoeg heeft.
170.000 ruggen per jaar,een audi A 8,omdat de stoelen van een A 6 niet zo lekker zitten,en ze rugklachten heeft? Maar wel lopen op schoenen met hoge hakken,dan heeft ze plotseling geen last meer.
Ter Horst is gewoon een uitvreter,net zoals al die andere van de PVDA.

fleurtje | 09-09-09 | 16:55

dat is bijna 20 ruggen de man (nouja man..... per Fries dus) voor een weekje NY.
Leuk voor die gasten, maar is er ook nog enige spin-off van te verwachten of blijft het bij een boottochtje Hudson en een keertje tegen het vrijheidsbeeld aan zeiken......?

woefdrammer | 09-09-09 | 16:55

Er bestaan dus echt mensen die in paniek raken van een serverdowntje van 10 minuten, lol!

Krachtmeester | 09-09-09 | 16:54

Dit is totaal geen stijl. Een beetje Guusje gaan lopen afzeiken over een broodje haring en die kudtachtige heerschers, de GGG Gigantish Grote Graaiers, komen weg met 20 ruggen kosten voor hoer&snoer de man. Worrus een beetje NormaalStijl. Of gaat Rutger voor die prijs ook met de feestbende mee?

stemvee | 09-09-09 | 16:54

Wat was de reden voor om die haringen te declareren?
Was het een teambuildingevent met haar chauffeur. Samen een haringkie eten in de zon. Dan is het wel weer goedkoop.

Maar voor de rest populair gelul voor een lege buhne. Kom op danGuus boter bij je gedeclareerde vis. Wanneer komt dat kritische onderzoek naar het "functioneren van provincies in de 21ste eeuw" gevolgd door de werkgroep "Op naar een plattere overheidsorganisatie" met als target verminderen van 35% van de gemeentelijke en opheffen van de provincies? Kunnen ze je na deze kabinetsperiode ook nog even lekker inhuren als adviseur. ik zou zeggen win win!

Graaf van Holland | 09-09-09 | 16:54

We zijn weer online? What`s the reason?
Een Fok! attaque?

Gexto | 09-09-09 | 16:52

wat dacht je van die dikke auto van haar. maar is vanwege haar slechte rug natuurlijk.

Ron_Paul | 09-09-09 | 16:52

Hey Joris!

Wat was dat? Waarom waren jullie en spits zeker 10 minuten uit de lucht?

bees-t- | 09-09-09 | 16:49

seven | 09-09-09 | 16:26

Dat is waar. Een nulletje meer of minder, boeien :)

Maaier | 09-09-09 | 16:48

Zeau, we are back!

SeriousBusiness | 09-09-09 | 16:48

Een of andere gnoom in Den Haag met zo'n dikke rode neus zou vandaag gepleit hebben voor stevige loonmatiging.

Bestaat er ook zoiets als declaratiematiging?

R. Pankaurowasmetomo | 09-09-09 | 16:33

Die friezen: belachelijk

de brusselmans die over 8.80 van Guust begint: minstens zo vervelend. Een beetje uit de tijd, maar vroeger waren zulke opmerkingen zonde van de verbruikte lucht en speeksel

SheriffSharif | 09-09-09 | 16:33

Dat KEN NET!
henkojenko | 09-09-09 | 16:20

Het ken WÉL, en dat WEET je.
Niemand doet er iets aan, het zal toute gezapig korfballend holle bolle Holland een hele vette pechworst wezen. En mocht het ooit toch zover komen dat we zogenaamd wel 'goudeerlijke' bestuurders (van PVV-, SP- of andere doldwaze zijde) krijgen, dan gaat het graaien gewoon door. Gewoon, omdat het KEN.
Het systeem moet eraan, en hard ook. Het systeem moet 100% onbezoldigd en geldkistvrij worden. Andere 'oplossingen' zijn er niet.

Krachtmeester | 09-09-09 | 16:28

Fluffy Bunny | 09-09-09 | 15:57
Die is er snel bij!
Het is even na 10u des morgens daar en ze heeft niks beters te doen dan twitteren dus.

Bos Hout | 09-09-09 | 16:28

@James Lastig | 09-09-09 | 15:51

("Wie neemt dat mokkel nog serieus ... sterker nog heeft iemand (incl haar man) haar ooit eens serieus genomen?")

Sterker nog, geen enkele man heeft haar serieus genomen. Ze is namelijk lesbo.

runderlap | 09-09-09 | 16:27

Twee haringen op smikkelen.
Bonnetje vragen.
Bonnetje declareren.
Kijken of het bonnetje is bijgeschreven.
Kan in tien minuutjes.
Dat maakt dan 30 euro arbeidsloon + 4.40 voor de vis.

De vis wordt duur betaald op het binnenhof.

snapal | 09-09-09 | 16:26

Maaier | 09-09-09 | 16:24 Wacht maar
De drank en café nota's zijn nog niet doorgenomen. ;)

seven | 09-09-09 | 16:26

Beetje vergezocht. Ter Horst is belachelijk netjes met declareren en dan via een omweg haar zwart proberen te maken omdat ze iets zegt van een snoepreisje.

Maaier | 09-09-09 | 16:24

Als ze nou allemaal een broodje haring bestelden i.p.v. zo'n snoepreisje dan was er geen probleem. Maar wel diep triest dat iemand met zo'n salaris haar harinkjes declareert.

Jippie | 09-09-09 | 16:22

@redactie: Dit artikel staat nu lang genoeg op GS, dus het kan nu ook op SN! Ja, ik weet het, ik ben de beroerdste niet om jullie ff te helpen...

synchronicity | 09-09-09 | 16:21

Tsja janken over het declareren van 4.40 voor haringen is typische borrelpraat. Die typische PvdA salonsocialistische cultuur van alles maar dan ook alles declareren blijft toch hardnekkig en zolang we het hier over 2 haringen hebben moeten we het maar voor lief nemen. Dat die Friese bestuurders met z'n zeventienen 337.000,00 kapot slaan voor een snoepreisje op kosten van de belastingbetaler is natuurlijk O N G E L O O F L I J K. Dat daar ook gewoon niets aan gedaan wordt is echt onbegrijpelijk. Dat KEN NET!

henkojenko | 09-09-09 | 16:20

-1 voor Nederlandse mannen die John heten.

Whimpysinger | 09-09-09 | 16:20

Komt er nou niemand met het argument om de haringboer te laten afzinken? 2 dooie vissen op een LIDL-broodje, en daar nog €4.40 voor willen ontvangen? M. Thieme moet die visboer maar eens een vijvertje induwen, zou mijn voorstel zijn!

OoO | 09-09-09 | 16:20

@Hetze Haatstra | 09-09-09 | 15:56
Ben het met allebei de stellingen eens. Het gore lef om dat soort prutbedragen te declareren.

buurvanurk | 09-09-09 | 16:18

@Agent327 | 09-09-09 | 16:08
Welnee, ze den alsof ze dat doen. Het enige dat dat stelletje usurpateurs (bottehond) kan is vakantie vieren op kosten van de onderdanen. Die hele oranje kliek is hier met een laffe staatsgreep aan de macht gekomen en staat dus zo'n beetje voor alles, waar de amerikaanse founding fathers tegen waren.
Bovendien stroomt er geen spatje Oranje bloed door wimpie's ad'ren. Het is een echte de Ranitz.

CoJoNes | 09-09-09 | 16:13

Neaul | 09-09-09 | 15:55

Ooit - lang, lang geleden - hadden we politici, waaronder een aantal denkers en zelfs hier en daar een enkele erudiete intellectueel. Maar na lezing van zo'n te paniekerig 'Beste Jan Peter'-bedelkladje (waarop de handtekening van de CvdK goedverdegoedver méér ruimte in beslag neemt dan de 'inhoud'), is er maar één conclusie mogelijk:
We worden bestuurd door ab-so-lu-te pooierparvenues.

Krachtmeester | 09-09-09 | 16:11

Ach gussie pussie, altijd al gedacht dat die PvdA parlementariërs armoedzaaiers waren (zowel financieel als geestelijk) maar dat je zelfs 4 euro 40 niet cash kan voldoen had ik niet gedacht. Toch maar goed dat ze een creditcard-van-de-belastingbetaler hebben anders had mevr mooi voor schut gestaan daar in het Haagse.

+1 voor de moderne haringkar die creditcards accepteerd!

tommedic | 09-09-09 | 16:10

EUR 4,40 ? Dat ligt er toch elke dag aan statiegeld op haar kantoor?

F5 teen | 09-09-09 | 16:10

Was te verwachten: gelul ende ophef over een declaratie van 4 euro 40. Het gaat veel te goed in dit land. Werkelijk...

-edit | 09-09-09 | 16:09

@CoJoNes | 09-09-09 | 16:05
Niet met je eens, de Van Amsbergjes vertegenwoordigen heel NL en niet slechts een klein stukje met een raar taaltje

Agent327 | 09-09-09 | 16:08

En dan te bedenken dat er maar en fractie van dit schandalig graaien naar buiten komt Braaaaak.

happysolo | 09-09-09 | 16:07

maar La Kroes komt toch ook op Frieslanddag? Als we daar dan tenminste foto's van krijgen....

tafkaFM | 09-09-09 | 16:06

Touche...

Masturwasbeer | 09-09-09 | 16:04

lol @ Biff Eagleburger | 09-09-09 | 16:01

Teun van het Tuinpad | 09-09-09 | 16:04

Investering zeggen ze, dan mogen ze ook wel eens in mij investeren.

stainz | 09-09-09 | 16:01

Ik gok 3 flessen droge witte. Ze moest tenslotte nog rijden.

Biff Eagleburger | 09-09-09 | 16:01

Ik heb ook liever dat er 17 Fryské op mijn kosten gaan chillen in NewYorkCity dan dat Guusje vieze haringen met extra veel ui van mijn geld zit te vreten!

1teen | 09-09-09 | 16:01

Het word een beetje teveel om over op te winden. Wat een Mongeaulen daar in het pluche. Of je nou in Friesland of Den Haag zit, veel verdienen en dan nog meer uit de ruif van de bealstingbetaler vreten.. Ik zal wel een moraalridder zijn maar neemt niemand in dit kl*te land nog zijn verantwoordelijkheid ??

grote_jongen | 09-09-09 | 16:00

Ik vond die haring daar echt niet te vreten..

aalbes! | 09-09-09 | 16:00

En waar heeft mevrouw die 2 broodjes mee weggespoeld?

Teun van het Tuinpad | 09-09-09 | 15:59

Ik begrijp dat gezeik over die declaraties niet. Natuurlijk moet een minister een fatsoenlijk pak dragen en deze moet ook schoon zijn, elk fatsoenlijk bedrijf betaald dit voor hun werknemers net als de broodjes tijdens de lunch.

En wat rare Friezen in NY moeten is mij ook een raadsel, het is rond uit belachelijk dat dit soort snoep reisjes toegestaan worden.

Snikkel44 | 09-09-09 | 15:59

komop guusje, mondje open, hoofdje in je nek leggen, oogjes dicht, en HAPPEN maar.
en dan niet zeuren dat de uitjes zo zuur smaken.

bertus-benno | 09-09-09 | 15:58

Heeft ter Horst niet een extra grote luxe lease-auto? Omdat ze last heeft van haar rug.

sneeuwvlokje | 09-09-09 | 15:58

RT @websenior
Guusje ter Horst heeft gewoon gelijk en die twee haringen is niet iets om je druk over te maken.

tafkaFM | 09-09-09 | 15:57

Buitenland reizen zijn totale flauwekul voor gemeente en provinciaal bestuurders
Gemeentelijke proviniciale besturen zijn binnenlandse bestuurders, ze hebben onder diensttijd dus geen reet te zoeken in het buitenland.
Het ministerie van binenlandse zaken dient gewoon over te gaan tot het kaalplukken van provincies en gemeenten zodat er helemaal geen cash is voor onzin.
Gemeenten en provincies hebben veel te veel vrijheden in dit land omtrend de besteding van belastinggeld, gewoon rigoreus korten die handel, niet met de kaasschaaf maar met de houthakkersbijl.
Er valt miljarden te halen bij gemeenten en provincies

tokkie | 09-09-09 | 15:57

Belachelijk , waarom kan ze haar eigen versnapering niet betalen? Levert ze ook het bonnetje van de tampons in als ze ze onder werktijd nodig heeft ???

Nyx | 09-09-09 | 15:57

*Lange neus maakt naar Guus en oant moan roept*

kneuterzak | 09-09-09 | 15:57

Mmmm. Dat wil toch niet zeggen dat zij, de elite, 337.000 euries ook opmaken. Kan wel een harinkje over blijven of zo.

Contra | 09-09-09 | 15:57

En aan die broodjes haring lag een medische noodzaak ten grondslag. Iets met een acute zuurtegraadherstel in de lagere regionen. Ofzo.

Biff Eagleburger | 09-09-09 | 15:57

@Bluto Blutarsky | 09-09-09 | 15:53
Hallo, ze moeten toch ook een zakcentje hebben om daar een broodje haring te halen. Is reteduur in New York.

KlootViooltje | 09-09-09 | 15:56

@Bluto Blutarsky | 09-09-09 | 15:53
Ze zullen wel 1 ste class vliegen, want ja, Friese bestruurders kunnen natuurlijk niet economy

Agent327 | 09-09-09 | 15:56

Stelling 1: Een bonnetje inleveren voor twee broodjes haring toont aan dat de gemiddelde Nederlandse politicus geen visionair bestuurder is maar een kleinburgerlijke krentenweger.
Stelling 2: Ieder volk krijgt de bestuurders die het verdient.

Hetze Haatstra | 09-09-09 | 15:56

friese kudtambtenaren; en een haring declareren is gewoon zielig, en twee haringen dubbelzielig

hetluis | 09-09-09 | 15:56

20K per persoon voor een paar dagen NY?
Hebben ze die Friezen verteld dat NY op de maan ligt?

KingLear | 09-09-09 | 15:56

Wat mij verbaast is dat de secretaris generaal van justitie in 2008 een zzp salaris aan vreetbonnen en hotelovernachtigen declareert. In Nederland. Go figure.

R. Pankaurowasmetomo | 09-09-09 | 15:55

Waar kan ik mijn potje rolmops declareren? Stelletje lijers...

bello | 09-09-09 | 15:55

Ach, als een PvdA'er ophef maakt over de verspilling van 3+ ton gemeenschapsgeld, zal er ongetwijfeld een PvdA-gerelateerde verspilling van een veelvoud van het beklaagde bedrag weggemoffeld worden.
Afleidingsmaneuvre.

koen_c_s | 09-09-09 | 15:54

Guusje ter Horst heeft gewoon gelijk en die twee haringen is niet iets om je druk over te maken.

websenior | 09-09-09 | 15:54

337.000 euro voor 17 ambtenaren dat is bijna 20k per persoon! Als ik op wat reis websites kijk kun je daar al een week tussen de 1400 en 2100, zeg voor het gemak 2000 euro inclus vlucht..... Waarom moet dat bijna 10x zo duur zijn?

Bluto Blutarsky | 09-09-09 | 15:53

Ligt het aan mij of staat hier niks nuttigs in?

Kalamazoo | 09-09-09 | 15:53

Wel echt hollandsch hè? Een lekkere jonge klare en een zure haring en nog 'ns ouderwets oerhollandsch declareren...

surmajkalot | 09-09-09 | 15:53

Dat is maar EUR 19.823,- pp per week. Of EUR 2.832,- pp per dag. Valt reuze mee toch.

Biff Eagleburger | 09-09-09 | 15:53

Zijn ze ook lekker op tijd mee, dat reisje staat al tijden gepland en nu gaan ze er nog eens wat over zeggen. Heel slim. Want nu gaan ze vast ineens niet?

Pressanykey | 09-09-09 | 15:52

Verwacht binnen 10 minuten een apekoolpersbericht van de Provincie Friesland, waarin men oppert dat het bezoek aan NY Friesland 'tjoch veal warkgulaigunhait' gaat opleveren. Right. En Neil Armstrong heeft zijn geboortedorp nooit verlaten, dat ook.

Krachtmeester | 09-09-09 | 15:52

How low can you go. Twee broodjes haring declareren.

ir. ritant | 09-09-09 | 15:51

Dom dom dom .. ze hadden gewoon Guusje Kebdorst moeten mee vragen. Dan was het ineens een zeer nuttig project voor de uitwisseling van cultuur geweest.
Wie neemt dat mokkel nog serieus ... sterker nog heeft iemand (incl haar man) haar ooit eens serieus genomen?

James Lastig | 09-09-09 | 15:51

-weggejorist-

jan luuk pica | 09-09-09 | 15:51

Slechts 337.000 euro? Typisch voor die gierige Friesen weer...

lieverdeauddanreaud | 09-09-09 | 15:50

Agent327 | 09-09-09 | 15:49
Daar ga ik in mee!

Fluffy Bunny | 09-09-09 | 15:50

@MrBasta | 09-09-09 | 15:49

Doe je huiswerk..!

k.l.aplong | 09-09-09 | 15:50

Wie zijn het? Namen graag. Zit vast een twitterjongen bij. Eens kijken waar ze mee bezig zijn.

Bos Hout | 09-09-09 | 15:50

*Daar zit een luchtje aan*

k.l.aplong | 09-09-09 | 15:49

Whehehe dat bonnetje wil ik zien xD

MrBasta | 09-09-09 | 15:49

Ik heb minder problemen met die 2 broodjes haring dan met dat reisje naar NY

Agent327 | 09-09-09 | 15:49

zuur wijf is het !

boerenvla | 09-09-09 | 15:48

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl