Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

KNMI krijgt volle laag na weeralarmhoax

bliksemmm.jpg Arme Peter Timofeeffen en overige KNMI-medewerkers. Het tegenvallende noodweer van gisteren heeft de geloofwaardigheid van het gezaghebbende meteo-instituut geen goed gedaan. Alle nieuwsmedia hakken vandaag in op het KNMI en de weeralarmhoax van gisteren. Want ondanks dat half Nederland vanaf negen uur 's ochtends op zware windstoten en hagelstenen als eieren heeft zitten wachten, bleef - met enkele uitzonderingen hier en daar - het echte noodweer uit. Het beetje woei en regen dat inderdaad doorzette arriveerde pas 's avonds waarna het KNMI het met veel bombarie aangekondigde alarm alsnog af blies. Een dikke metoFAIL dus. En niet voor het eerst overigens. De Televaag wijst subtiel op het inkomstenverlies van strandtenthouders die hun terras vanaf 's middags zagen leeglopen. Winkeliers die hun toko vanwege het slechte weer sloten idem. Maar wie willen ze gaan aanklagen? Weergod Jupiter? Ook de ANWB doet een duit in het zakje door te stellen dat het KNMI voortaan nauwkeuriger te werk moet gaan. Nee, de filevoorspellingen van die bejaarde wielerbond zijn secuur. En kruipt nu werkelijk iedere bond vandaag onder haar steen vandaan om oud-hollandsch te gaan jeremiëren over het tegenvallende noodweer? Boos worden omdat het niet regent. Zucht. Iemand een passende straf voor een ieder die het waagt het weer verkeerd te voorspellen?

Reaguursels

Inloggen

Wel zeiken over het KNMI, ze geven een weeralarm af als het misschien een keer hard gaat waaien. Geef een waarschuwing en een alarm pas later als er meer kans is dat het klopt.

Pikkestrijder | 22-08-09 | 18:50

Pff.. KNMI..
Yeah right

Remprezent | 22-08-09 | 18:04

Ja, het KNMI zat er goed naast. En ja, meteorologie is geen exacte wetenschap. En ja, iedereen kan op buienradar.nl, weer.nl, en weet ik wat voor andere sites zelf zien dat er he-le-maal geen wolkje aan de lucht was.

Dus... niet zeiken over het KNMI, maar jezelf hard voor je kop slaan omdat je het verrekt om zelf even te kijken hoe het weer er nu werkelijk bij staat.

HJDB | 22-08-09 | 09:16

Tijd om de taak naar de meteo van de luchtmacht in te zetten... stukken beter!

weergod | 22-08-09 | 01:13

Dat plaatje hierboven is overigens wel een reden voor een weeralarm volgens mij. Dat ziet eruit als heftige shit voorafgegaan door een rolwolk als je het mij vraagt:

puntkomma?! | 22-08-09 | 00:03

volgens mij geeft de heer J. Pelleboer die voorspellingen, ik geloof al jaren niet meer dat ze het weer weer kunnen voorspellen. Alleen in landen als Zuid Spanje enzo lukt het redelijk,.... 9 van de 10 keer goed weer. Toch, het is in ons belang dat ze gewoon een alarm geven, het had ook zo fout kunnen gaan, 1 dode met slecht weer, 20 doden met teveel hitte, wanneer een alarm?

De jongen en de wolfen, straks geloven we ze niet meer, maar laten we svp wel in acht nemen dat ze het niet doen om ons te pesten, en er is niks zo voorspelbaar als het weer toch? De laatste keer dat ik een tegel zag vliegen was 20 jaar geleden, van een dak.. De waarschuwing met name naar kleine kinderen die met een bootje op een plas liggen en in de problemen komen..

kom op,.. zo een ramp is het niet.. beter teveel waarschuwingen dan 1 keer niet.. dan wil ik het forum weleens zien..

Dhr. Z. Wijn | 21-08-09 | 23:54

Wanneer kwam die term ook alweer opdagen? Was het niet een vervolg op het toenmalige "filealarm"? Tsja een term die indruk moet maken ofzo? Je kunt die termen maar beter weglaten.

Dit soort termen doet mij overigens denken aan termen als "the war on terror". Inhoudsloze termen die via media een hoop opschudding of indruk moeten maken. Een term uit een tijdperk dat volgens mij achter de rug moet zijn. Bush is ook al weg. En z'n termen klinken nog niet eens als een echo.

Als het KNMI nu slim is gaan ze vandaag of morgen onmiddelijk na het gefaalde weeralarm nog mededelen dat ze de term weeralarm sterk achterhaald vinden.

Ze zouden even moeten zeggen dat ze het beter vinden de mensen inhoudelijk te informeren dan mediatermen als "weeralarm" te bezigen.

Zoiets van: "er is een grote kans dat er stevige storm van een krachtje of 8 komt, we weten het niet 100% zeker maar een gewaarschuwd mens telt voor twee".

Voor de rest petje af voor de mensen van het KNMI, daar zitten echt toegewijde specialisten die mooie dingen creeeren als buienradar en die uitermate hun best doen om zo goed mogelijke voorspellingen te doen. Het weer is lastig, moeilijk voorspelbaar ook, maar over het algemeen zitten ze er niet naast.

Tom Croes | 21-08-09 | 22:01

Wat een gezeur allemaal, beter een waarschuwing teveel dan te weinig.. veiligheid gaat voorop.

Ronnie25 | 21-08-09 | 21:38

Tja, ik had na dat half uurtje ook zoiets van was dit het nou?

Ik zeg, bij laag water hun benen met kettingen aan een paaltje vastzetten en voorspellen dat het vloed wordt binnen 6 uur. :)

En nog ffe over die weer-update in Zoeterneer, als ze bang zijn dat door windstoten van 113 KM/uur die glasplaten uit dat dak komen donderen, is het dus gewoon een kudtdak!

Deaude_Lutser | 21-08-09 | 21:02

Foutje Brusselmans (zie je laatste woord...): KNMI etc voorspellen niets; voor een voorspelling moet je op de kermis zijn, afdeling waarzegster...
Meteo spreekt slechts een verwachting uit; that's all

R.A.A.F. | 21-08-09 | 20:44

Het weer is iets wat je overkomt, zowel met als zonder alarm. Laten we het gewoon doen met de aloude waarschuwingen en de berichten voor de scheepvaart. Dan weet je genoeg. Het is verder je eigen verantwoordelijkheid, het weer is gewoon een fact of live.
In een normale maatschappij mag je verwachten, dat de mensen die echt door noodweer zijn getroffen, worden geholpen door de anderen die niet zijn getroffen.
Met het instellen van een officieel alarm, zorg je er alleen maar voor, dat het weer in de juridische sfeer wordt getrokken. Als het noodweer dan uitblijft, wordt er bij het KNMI geclaimd. Als het noodweer inderdaad losbreekt, krijg je niks van de verzekeraar vergoed als die kan aantonen dat je het weeralarm hebt onderschat doordat je onvoldoende voorzorgsmaatregelen hebt getroffen. Het weeralarm is typisch een bedenksel van managers, die vinden dat je alles moet regelen (door hun bedacht vanachter het bureau zonder ook maar enig idee te hebben van de werkelijkheid). Het weer valt niet te managen.

pe4444 | 21-08-09 | 20:07

hierbij kondig ik geen brandalarm af. want als ik het wel doe en er komt geen brand is het ook niet goed.

zweefteef | 21-08-09 | 18:21

Op buien radar was duidelijk te zien dat er niets aan de hand was!

happysolo | 21-08-09 | 18:18

ksnap niet dat men niet snapt dat dit gewoon deel uitmaakt van de nieuwe commercieele weg die knmi heeft ingeslagen.... deze omvat o.a een enorm vernieuwde weg naar het einde der tijden.

een uitgelekt memo van ene erwin omvat oa:

1 : product placing - verkondig het einde der tijden via weer een weer alarm.
2 : hou vol - standvastigheid is de trend.
3 : reagluur op www.geenstijl.nl en geef vooral outdated webcam locaties door om geloofwaardigheid vol te houden.
4 : reagluur nog meer en zend uw copij+fotij in, welke deze dan boven of onder de telfort ruklamegeplaatsdt wordt. zodat men nog meer inkomste mogen genereeren. (hiep hoi!)
5 : ......

Fredvb | 21-08-09 | 18:18

Al die overheidsdiensten, ZBO's en aanverwant quango's moeten zich natuurlijk zo nu en dan in de kijkert spelen om te bewijzen hoe waanzinnig nuttig zij voor ons allemaal zijn en hoezeer zij onze belastingcenten waard zijn. Of het nu om epidemieën, taalachterstanden, de beveiliging van musea, fijnstof, vet eten of alcoholmisbruik onder jongeren gaat: geen middel en geen overdrijving wordt geschuwd om zich in de kijker te spelen. Dat rechtvaardigt dat de grootst mogelijke onzin mag worden uitbraakt over de burger ('jaarlijks 18.000 doden door fijnstof' -getekend: RIVM) Zo'n KNMI heeft het dan natuurlijk een beetje moeilijk - dat wordt onmiddellijk afgerekend op zijn voorspellende gaven en moet nu - niet voor de eerste keer- krampachtig volhouden dat wat tien jaar geleden voor frisse zomerbries zou zijn doorgegaan wel degelijk in potentie een klasse V taifoen had kunnen zijn...

azoturie | 21-08-09 | 17:28

Goede straf = dikke promotie en bonus.
Het weer is en blijft de grootste entertainer.
Iedereen heeft het erover, te koud, te droog, te nat, te warm.......

Steve1234 | 21-08-09 | 17:11

been amputeren?

ren-forrest-ren-e | 21-08-09 | 17:06

ze moeten het weer ook goed voorspellen, anders moeten ze het geen voorspelling noemen! oh wacht.... synoniem voor voorspelling: KANSberekening.... er is een kans dat lieve mensen, leef er mee

baasjemans | 21-08-09 | 16:05

Gewoon geen weeralarm geven; zorg tenminste voor wat natuurlijke selectie; iedereen kan toch zelf wel zien of het aan te raden is naar buiten te gaan of niet.

fjordman | 21-08-09 | 14:16

@Dr denker

Als of Mien uit Assen op haar bootje daar naar luistert, die hoort liever 10x per uur het zelfde op 538. Als je niet waarschuwt blijven sommige mensen met beginnend of naderend onweer nog gewoon op het strand, in pleziervaartuigjes (te kleine bootjes op te grootte waters) of in hoge attracties. Of biologieklasjes in de bossen bijtjes en vlindertjes tellen.

Een ieder die enig verstand van weerkaarten heeft en logisch nadenkt (37 graden in Nederland, 24 graden s'nachts)kon zien dat er iets zou kunnen gaan gebeuren. Het is gelukkig (of helaas, gelang voorkeur) niet gebeurt. Maar met zoveel energie in de lucht had het echt een heel heftig noodweer kunnen worden.

Nu kwam e.e.a wat later, frontje was met de NS en de boel was her en der al aardig afgekoeld, waarmee energie weggehaald werd, uiteindelijk resulterend in relatief normaal onweer en missende zeer zware windstoten.

Het is geen exacte wetenschap, het blijft voorspellen..

Camiel Zeurlinks | 21-08-09 | 13:41

volgens de buienradar moest het bij ons noodweer zijn, moet nu de tuin sproeien want er is niks gevallen. en gister voor jan lul thuisgebleven, op mijn vrije dag. we zouden onze benzineslurpende mercedes met open dak uitlaten. bedankt KNMI

ground control | 21-08-09 | 11:17

Woon je tussen de hoogbouw zodat je de wolken niet kan zien?
Wil je hier melden dat je een mercedes benz bezit, gefeliciteerd met je rotzooi.

F.Fluitketel | 21-08-09 | 13:38

@ Masturwasbeer | 21-08-09 | 09:10

"dan te weten dat diezelfde meteorologen voorspellen dat het de komende 30 jaar 1.8 graad warmer wordt."
Als je afgaat op het door de lutsers zelf bij elkaar geplakte (gefantaseerde) grafiekje van de de laatste 5 eeuwen kom je volgens mij op een dergelijk gemiddelde uit.
Zelfde geld voor een prognose over die zeespiegelstijging. Men gaat uit van een dergelijk gemiddelde gebaseerd op het simpele feit dat water uitzet als het warmer wordt. Jawel.
.
Komt door iets onnozels als natuurwetten.
Punt is dat een weersvoorspelling te onbetrouwbaar wordt over langere periodes dan een 5 dagen.
Voor de rest is het extrapoleren geblazen en kan de luchtfietserij van de hippies beginnen.
Veelzeggend in die zin was de openingscene van die baggerfilm van All Gore met z'n grafiekje met de koolzuurgas en de temperatuur.
Bij hem steeg eerst het koolzuurgasgehalte en toen pas de temperatuur. Waardoor het koolzuurgasgehalte dan wel steeg bleef onbeantwoord.
Bij All Gore gaat water waarschijnlijk al koken zonder dat je het pitje onder het pannetje aansteekt. Van onnozele dingen als Fotosynthese, de Wet van Henry, de wet van Archimedes om een paar dingen te noemen heeft ie blijkbaar nog nooit van gehoord.
nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Henry
nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Archimed...

said_fred | 21-08-09 | 13:36

@ Camiel Zeurlinks | 21-08-09 | 13:16
Waarom moet heel Nederland platgelegd worden als er ook nog zoiets bestaat als waarschuwingen voor de scheepvaart?
Het gaat te goed in dit land en daarom wordt er iets ongrijpbaars gebruikt om de burger angst aan te jagen.

Dr Denker | 21-08-09 | 13:21

Weeralarm was terecht, schoolvakanties dus druk op strand, veel bootjes op het water en veel evenementen. Alle onweersindicators stonden op rood. Die combinatie maakte waarschuwen noodzakelijk.Toevallig is het door een speling in de natuur niet tot noodweer gekomen. Better safe than sorry.

Bij geen waarschuwing en wel noodweer met slachtoffers waren de rapen helemaal gaar geweest. en zou het huilie huilie zijn

Wat betreft ANWB, ga auto's repareren en bemoei je niet met het weer. Knalt me zojuist een halve dode boom op de mat met de beruchte Pizza test. Alsof het troosteloze deurmatvervuilende magazine Kampioen (een michelin gids is) Get a life ANWB, ingerukt! en zorg eens voor fatsoenlijke filevoorspellingen.

@ Joop Kotsma van het CDA, tief op naar je kerk en ga weer aan het werk. Zo nu weer wachten op onweer, Wie weet vanmiddag/vanavond al weer.

Camiel Zeurlinks | 21-08-09 | 13:16

Als je het weer niet kunt voorspellen in Nederland is dat gewoon te moeilijk. Dan moet je als weerman maar naar de Caraïben. Daar is de weersvoorspelling altijd hetzelfde. Graadje of 28, kans op regen aan de bovenwindse kant, droog aan de andere kant. Een keer per vijf jaar een orkaan, maar die moet je wel kunnen spotten.

Nepkarel | 21-08-09 | 13:05

De verkeersalarmen van de ANWB zijn anders ook al zo'n succes. En voorspellen is nog steeds iets wat je met een glazen bol doet, niet met een meteosateliet.

bottom line moeten al die prutsers hun commentaar gewoon lekker thuislaten. Alsof het sinds 5 jaar pas wel eens flink kan regenen in dit land.

Tobus | 21-08-09 | 12:43

haha. nou dan kan ik eindelijk mijn schuilkelder uit!

SchinFoekie | 21-08-09 | 12:33

pot .... ketel
GS zet dit soort waarschuwingen altijd met alle soorten van genoegen dik aan.

cugel | 21-08-09 | 12:29

Stenigen met hagelstenen, maar ja die komen niet....

De Bosjesman | 21-08-09 | 12:20

Het weer is nu eenmaal onvoorspelbaar, maar als er niet gewaarschuwd word is het ook niet goed, Zeikerts..

superzeiker | 21-08-09 | 12:17

@ huck | 21-08-09 | 12:13

Tilburg? Studenten? Scholieren zal je bedoelen.

stuyterkuycken | 21-08-09 | 12:16

Het waait wel over.

stuyterkuycken | 21-08-09 | 12:15

Naah ik heb gister bij de introweek van Tilburgse studenten gewerkt, en om 4 uur stond ik 42 graden een stand op te bouwen, en om 6 begon t te stortregenen alsof iemand met emmers stond te gooien en onweersklappen die achter elkaar ergens insloegen... Dus hier wel degelijk noodweer, maar geen storm, ondergelopen kelders of wat dan ook...

huck | 21-08-09 | 12:13

Ik zat er gister nog aan te denken. Gewoon regionale weeralarmeringen. Hoor ik vandaag Arend Langenberg mijn idee rondbazuinen.

Balzakius | 21-08-09 | 12:03

Van de 900.000 ambtenaren zitten er maar liefst 500 bij het KNMI paniek te zaaien. Wat doen die lui daar?? Stelletje hobbyisten, 't had minder gekund ("het gaat vanmiddag waarschijnlijk hard regenen") en toch had je dan aan je waarschuwingsplicht voldaan. De economische schade is nu groter dan de materiele schade ooit was geweest als 't allemaal waar was!

Ctrpllr | 21-08-09 | 11:50

knmi... lik tog mn bolle reet

CombiMagnetron | 21-08-09 | 11:43

Beter een paar weeralarmen te veel dan te weinig! Misschien moeten ze er wat vaker "onder voorbehoud" bijzetten. Mar het is alleen maar goed dat watersporters en automobilisten e.d. op zo'n dag extra rekening houden met het weer.

filegrabber | 21-08-09 | 11:42

Optyfen met dat KNMI. Opening Noorderzon afgelast door die lutsers.
Volgende keer reageert niemand meer op ze, beetje Peter en de Wolf verhaal...

Dr Denker | 21-08-09 | 11:38

@O is dat zo?
'Klopt, niet alleen simpel maar ook nog eens erg onjuist.'

Graag hoor ik uw argumentatie.

Ceteris Non Paribus | 21-08-09 | 11:38

Beetje dramatische vertoning weer. Toen het aan de voormiddag ter plekke begon te sputteren wist ik al hoe laat het was. Geen enkele voedingsbodem aanwezig voor Hurricane achtige toestanden.
Weer een Epic Fail voor de Mega Lutsers.
Net even geleden kwam men nog met het onderhand gebruikelijke rapportje met de gebruikelijke luchtfietserij met schokkende conclusie dat het weer gaat veranderen in de komende decennia.
En dat is natuurlijk allemaal uw schuld dat het weer zich maar blijft veranderen !!
De onzinnigheid en stompzinnigheid blijft adembenemend.

said_fred | 21-08-09 | 11:35

Het woordje alarm is gewoon zeer slecht gekozen.
Bij het woord alarm denken de meeste mensen dat er iets ernstigs aan de hand is.
Wat ze gewoon fout doen is het woord weeralarm geven en dan vervolgens een beetje nuanceren met: 'er KUNNEN zware buien tussen zitten en er KAN veel neerslag vallenen er zijn zeer zware windstoten MOGELIJK'
Geef dan gewoon simpel een weerswaarschuwing af.
Iedereen weet tegenwoordig buienradar te vinden dus mensen kunnen zelf wel inschatten wanneer die buien dan bij hun zijn en ook nog wel inschatten aan de kleur hoe zwaar die bui dan wel of niet is.

P.O. Wakker NED | 21-08-09 | 11:23

volgens de buienradar moest het bij ons noodweer zijn, moet nu de tuin sproeien want er is niks gevallen. en gister voor jan lul thuisgebleven, op mijn vrije dag. we zouden onze benzineslurpende mercedes met open dak uitlaten. bedankt KNMI

ground control | 21-08-09 | 11:17

Ik weet het beter | 21-08-09 | 11:08

Kunt u dat even in mensentaal uileggen? Dat zou ik wel plezant vinden.

Pffffffffffff.

DANNY3960 | 21-08-09 | 11:13

@DANNY3960 | 21-08-09 | 10:57
Dit is idd zum Kotzen. Snap er helemaal niets van. Hoe kan dat nou?
En wat daar tegen te ondernemen?

Frau Antje | 21-08-09 | 11:13

Echt weer een telegraaf-reactie. Mensen die het verschil niet snappen tussen "hewordt slecht weer" en "er is een grote kans op slecht weer" moeten echt hun waffel eens dicht houden en terug naar de kleuterschool.

We zijn toch ook niet bij de staat aan het klagen dat er nog geen aanslagen gepleegd zijn, terwijl het terreuralarm op "substantieel" staat?

Ik weet het beter | 21-08-09 | 11:08

Meteo-voorspellingen op Antartica in een tentje lijkt me een passende straf. Ik gun ze dan wel zo'n thermo-onderbroek... Dat dan weer wel.. En @ Tjemig I 21-08-09 I 10:41..... *Barf, bwègh, kots... deze zomer al genoeg zwembandjes gezien heeft*

surmajkalot | 21-08-09 | 11:05

Ja, dat zei ik meteen al.

En-el Hak | 21-08-09 | 11:01

Misschien is weer voorspellen wel heel moeiluk.

Ja die ja | 21-08-09 | 10:59

Niet voor niets dat we een paar jaar geleden bij een europees project hebben besloten samen te werken met de boys van meteoconsult, die zijn echt een stuk professioneler dan die lui op hun ivoren toren in de bilt.

erem | 21-08-09 | 10:57

@ Tobi | 21-08-09 | 09:11
BBC voor nauwkeurig weerbericht??? Het weer hier in Engeland kunnen ze absoluut nu voorspellen, ze zetten gewoon wat at random neer. Gister zouden er heavy showers zijn, heb alleen maar strak blauwe lucht gezien en lekker in de zon gezeten. Hier leer je weer het KNMI waarderen, ondanks dat ze er een beetje naast kunnen zitten.

Boessie | 21-08-09 | 10:47

Maar ik zal het wel weerrr te simpel zien.
Ceteris Non Paribus | 21-08-09 | 10:38
Klopt, niet alleen simpel maar ook nog eens erg onjuist

O is dat zo? | 21-08-09 | 10:44

Vanavond komt Helga naakt op TV,

zeggen ze..

Tjemig | 21-08-09 | 10:41

Nou Pietje paulusma zei gister nog op RTVnoord,
Het noorden krijgt het zwaarst.

Nou echt wel tjonge jonge, stelde niets voor.
Smidag's in de zon waaide het nog harder,
Dan tijdens de onweer buitje. regende ook een beetje.
Stelde totaal niets voor.
Maar daar hoor je dan weer niemand over (bij RTVnoord) als die pietje het ALWEER eens verkeerd heeft!!!!
Hij roept ook al jaren dat dit jaar een 11 steden tocht komt.
Komt er ook nooit! tot die dag hij er komt. zegt hij '' ik zei het toch'' dan is het in eens de beste weerhomo.

Orion83 | 21-08-09 | 10:39

De modellen die de KNMi gebruikt zijn gebaseerd op het weer van de afgelopen jaren. In die modellen was het altijd zo dat er na heel erg warm weer er altijd een goed onweer kwam en NL weer normale temperaturen kreeg.
De KNMI is naar mijn mening erg conservatief en kan dus niet omgaan met het feit dat het klimaat aan het veranderen is waardoor de weer patronen anders gaan verlopen dan voorheen. Men moet de verouderde modellen dus herzien.
Maar ik zal het wel weerrr te simpel zien.

Ceteris Non Paribus | 21-08-09 | 10:38

@Bigi Bana Boy 10:31
Het noodweer is voorbij, maar om hun gezicht te redden heeft het knmi er net nog ff een waterhoos bij Zandvoort tegenaan gegooid. Nochtans zou ik u willen adviseren nog even in de kelder te blijven aangezien de rammeldan is begonnen, en daardoor het gezicht van de meeste bontkraagjes op onweer staat.

koolteer | 21-08-09 | 10:36

Kan iemand mij zeggen of ik mijn kelder al uit kan ?
Van het KNMI kan ik niet op aan en de spullen uit mijn Guusje noodpakket zijn op. Ik ben aan mijn laatste waxinelichtje bezig en krijg RSI van het draaien aan die opwindradio.

Bigi Bana Boy | 21-08-09 | 10:31

Wat belachelijk alle lutsers die nu over het KMNI klagen, iedereen wil gewaarschuwd worden bij dreigend gevaar, het KNMI maakt een kansberekening op basis van ontzettend veel data.
Dit is zo betrouwbaar mogelijk, het heet niet voor niets voorspelling... nee dan kun je veel beter niets zeggen en 3 dagen na een storm gezellig met de hele reddingsbrigade over het ijsselmeer varen op zoek naar verzopen gezinnetjes..

1,2...tja tja tja | 21-08-09 | 10:31

Dankzij het weeralarm is mij uuuren vertoeven in IKEA bespaard gebleven en zat ik met een biertje in de tuin te chillen. Een chagerijnige partner die naar strakblauwe hemel starend noodweer probeerde af te dwingen omdat haar uitje anders onnodig werd verpest was een beetje jammer... maarre wat mij betreft KNMI bedankt!

zegmaarmaarten | 21-08-09 | 10:29

Ed Aldus van Radio Rijnmond is secuur, maak hem minister van het weer.

Mrpurple | 21-08-09 | 10:29

METEOfail? Lijkt me ook een typisch gevalletje van PERSfail

HalliGalli | 21-08-09 | 10:26

Namens het Limburgs Katholiek Front (beter bekend als het LKF) mag ik deelnemen een schadeclaim aan het KNMI te zullen voorleggen ivm het preventief verwijderen van alle kerktorenklokken in Limburg. De kosten hiervan zullen in digitale acceptgirovorm (wij zijn modern) naar het KNMI worden toegezonden. Einde bericht. PS het lam weert de groene fiets.

..zapper | 21-08-09 | 10:26

patatmet | 21-08-09 | 10:07

Ik woon in Spanje en heb een actualiteitenzender aanstaan, ze hebben een paar hoernalisten gestuurd die in de stemburo's staan te filmen, vrouwen mogen ook stemmen, doch die komen in burkas, inderdaad een schijnvertoning.

patatmet | 21-08-09 | 10:07

Laat die sufferds van Zatte vrienden contact opnemen met FOK! alleen de naam zegt al genoeg.

En als et u ni aanstaat wa dak ier schrijf lees et dan ni.

DANNY3960 | 21-08-09 | 10:26

Piet naar Siberië sturen. Daar zullen kindjes niet buiten met hem in de kou willen staan.

jaleuk | 21-08-09 | 10:24

"Iemand een passende straf voor een ieder die het waagt het weer verkeerd te voorspellen?"

Volgens mij is dat de verkeerde oplossing. Is het niet eenvoudiger om af te spreken dat er tussen, ik noem maar wat, vijf uur 's morgens en twee uur 's nachts niet gewaaid wordt en niet geregend? Door niemand niet. Iedereen weet dan waaraan we toe zijn, we hoeven geen weerberichten meer en we kunnen die weerambtenaren een baan geven waar ze wat meer eer mee kunnen inleggen.

Zo. Weer een probleem opgelost. En de vrijdag is pas net begonnen.

Arrabinekoeterine | 21-08-09 | 10:24

Ze leren het ook niet makkelijk af:
"WATERHOZEN
In buien voor de kust van Zandvoort is een waterhoos waargenomen. De bui trekt met ongeveer 45 km/h noordoostwaarts.
Waterspout observed in showers near Zandvoort, moving northeast with 45 km/h."
Bron: KNMI.nl

koolteer | 21-08-09 | 10:23

Stelletje teringlijers van de media, beetje makkelijk KNMI dissen als ze het niet helemaal raak hebben. So what dat die storm niet OVERAL was. Had jij je kind door hagelstenen van 2,5 cm gestuurd? Die kwamen namelijk in mijn tuin een halfuur lang naar beneden zeilen. Ga dan maar huilebalken als ze niks zeggen. FYI, het weer is HET moeilijkst te voorspellen fenomeen op deze planeet, dat snapt 'men' schijnbaar nog niet helemaal.

harrynac | 21-08-09 | 10:21

Kunnen we de apen van circus Rens niet het weer laten voorspellen? Als binnen een periode van een maand de apen het vaker goed hebben dan het KNMI, dan kan de laatste opgedoekt worden. Lijkt me een prima straf.

koolteer | 21-08-09 | 10:20

@ zeg maar jansen: De presentator van Zomergasten. Wat treffend. Prem had het zwaar, drie uur lang tegen die kuif aankijken. Was ook slecht weer.

JP_Nee! | 21-08-09 | 10:20

Passende straf: stenigen met hagel als duiveneieren zo groot.

Meiden van heelul | 21-08-09 | 10:17

in Goes is er 1 klein buitje gevallen maar het was de rest van de avond mooi weer. en ook nu is het nog lekker zonnig.

pikfortuin | 21-08-09 | 10:16

@ hekkesluiter | 21-08-09 | 10:11

dat is juist de bedoeling. De 'witte emmer' is eigenlijk een boei die je doet blijven drijven als er weer een watersnoodramp uitbreekt!

gozahtje | 21-08-09 | 10:15

Onze overheid begint mafia-trekjes te vertonen. Komen met veel bombarie 'waarschuwen' voor allerlei ellende en duwen je tegen betaling of extra belasting een onzinnig/ongewenst artikel door de strot 'omdat je anders wel eens iets heel ergs kan overkomen...'

* ziet J-P en Woutertje als goons in zwarte pakken een winkel betreden... (Wouter heeft gelukkig al een zonnebril)

Caveman48 | 21-08-09 | 10:14

Beter 9x vals alarm en de 10e keer goed voorbereid, dan 9 keer geen alarm en de 10e x op 1,80 diep met een tuintje op je buik.

Wij Nederlanders gaan nog eens kampioen worden in zeiken, zeuren en klein geestigheid.

Gripzz | 21-08-09 | 10:13

@VNA9216 | 21-08-09 | 10:02
Ik denk dat mensen minder dom zijn dan je denkt. En de echte mongeaulen ..., dat probleem filtert zich dan vanzelf uit. Dit weeralarm is een weekmaker, we verworden tot pavlov vee.

Kabouter Klop | 21-08-09 | 10:13

Alleen mijn noodpakket in waterdichte witte emmer is weggedreven.
Verder heb ik alles nog.

hekkesluiter | 21-08-09 | 10:11

Ik eis dat het voltallige KNMI bestuur aftreedt na deze enorme misser!

gozahtje | 21-08-09 | 10:11

Ik eis dat het voltallige KNMI bestuur aftreedt na deze enorme misser!

gozahtje | 21-08-09 | 10:11

Hier in Den Haag was het 30 graden supah heet en aan eind van de dag een beetje wind niks speciaals!

jamietje | 21-08-09 | 10:10

Het KNMI treft geen blaam de rest die kritiek hebben wel, want de ANWB en alle zichzelf respecterende instanties nemen de berichtgeving klakkeloos over van het KNMI.
De ANWB maakt ook voorspellingen betreffende het verkeer die vaak niet uitkomen. In Friesland heeft het donderdagavond hier en daar wel gespookt, oké het was niet zo heftig als voorspeld maar we hebben wel maatregelen kunnen treffen om schade te voorkomen.
Dus KNMI gewoon weeralarm blijven uitgeven, voorkomt schade en leed, want er is niets zo veranderlijk als mensen en het weer.

Tante Japke | 21-08-09 | 10:09

@ DANNY3960
is er geen geenstijl.be ? of ze hebben zattejongens daar toch ofzo?

patatmet | 21-08-09 | 10:07

Nou, zolang ik Chris Hottentot er niet over hoor, is er niks an de hand.

Teun van het Tuinpad | 21-08-09 | 10:07

@DANNY3960 09:51
Een volledig georkestreerde schijnvertoning als de Afghaanse verkiezingen verdient net zo min aandacht op GS als de laatste aflevering van Hart van Nederland. Verder zou ik u willen complimenteren met het tentoongespreide stukje geinige taalvirtuositeit. U is Vlaming?
*Het eist op hoge poten met een rood hoofd uitdieping van de schelde, rara wat is dat???? ..... Een Vlamingo.....*

koolteer | 21-08-09 | 10:06

Lieve mooie Maxima,

Er is toch een hollandse identiteit hoor..... dit gezeik over het weer en geld.

Flosdraadje | 21-08-09 | 10:05

-weggejorist-

MarFox | 21-08-09 | 10:05

verplicht stage lopen bij Piet Paulusma

patatmet | 21-08-09 | 10:04

@ zeg maar jansen | 21-08-09 | 09:53
ik zou zeggen, ... slechts het woord plezant goed toegepast...

DeMelkbroer | 21-08-09 | 10:03

Ik moest gisteren in mijn meterkast zijn. Daar hing dat ding over "wat te doen als de sirene gaat". Je weet wel: dat ding van de eerste maandag van de maand om 12:00 uur maar wat voor de rest nutteloos is.
Misschien is het het handigst om dat hele domme weeralarm de prullenbak in te donderen en die sirene 's wat vaker te gebruiken dan maar één keer per maand. Dan werk je fijn met een vooraankondiging en als de peop bijna de ventilator raakt dan toeter je nog een keer. Dan kan het ook per gebied geconcentreerd worden.

Multiflauwekulti | 21-08-09 | 10:03

Maar had je eens moeten kijken hoeveel mafkezen er vrolijk op t water waren geweest rond de tijd dat de buien wel kwamen en er geen alarm geweest was.
Ik denk dat het toch wel terecht is geweest, zonder dat alarm hadden mensen er geen aandacht aan besteed en had je waarschijnlijk heel wat meer doden gehad dan die ene die er nu was.

VNA9216 | 21-08-09 | 10:02

zeg maar jansen | 21-08-09 | 09:40
Don't push your luck zwitsal.

Lying Dutchman | 21-08-09 | 10:02

Zo. Voor het eerst een beetje redelijke comments bij de Telegraaf.

hondsdolle baas | 21-08-09 | 10:01

Weer verkeerd voorspellen: voor straf 183 uitzendingen Jan Pelleboer kijken, non stop, that is. Dat zal ze leren.

DeMelkbroer | 21-08-09 | 10:00

Het regende goals in de Arena.

Lying Dutchman | 21-08-09 | 09:59

Die kritiek is meer dan terecht. De KNMI heeft ervoor gezorgd dat we niet hutjemutje op het strand elkaars tieten konden bekijken.

blinde kip | 21-08-09 | 09:59

De anwb gebruikt vaak het file alarm om zo te voorkomen dat er een file probleem ontstaat. Misschien dacht de knmi deze techniek ook toe te kunnen passen :s

dikkegek | 21-08-09 | 09:58

In ons land regeert de angst. Angst voor Mexicaanse Griep waaraan we allemaal dood gaan (huidige stand van zaken 1 dode hoe triest ook maar aan "normale" griep sterven jaarlijks 1000 mensen), angst voor een beetje regen of wind (als ik een scheet laat veroorzaakt dat meer wind dan wat ik gisteren heb ervaren). Het ergste is dat we ons nog laten gekmaken ook door die zogenaamd wijze mannen. Vroeger hadden we dit weer toch ook? Toen hoorde je nooit over weeralarm of weet ik veel wat. Kortom, allemaal onzin!

basset hound | 21-08-09 | 09:58

zeg maar jansen | 21-08-09 | 09:53

Het doet me deugd dat ik u en uw plempsels hier zie verschijnen. Ik vind dat tof.

DANNY3960 | 21-08-09 | 09:57

Vroeger was het Jan Pelleboer die alle kritiek kreeg, maar overigens super populair was. Mensen het weer is nooit stabiel geweest en zal het ook nooit worden. Iets wat lijkt op een onweer hoeft niet altijd zich zo te ontwikkelen. Ik vergelijk zelf alles, meerdere meteodiensten en ook computerberekeningen.

Austria Calling | 21-08-09 | 09:57

DANNY3960 | 21-08-09 | 09:51
Welke verkiezingen?

Sytze_Vliegen | 21-08-09 | 09:56

Nou, het regende gisteren anders aardig in de 5 minuten die ik van station naar huis moest fietsen...

BigFoot | 21-08-09 | 09:56

Go with your gut.

computerlove | 21-08-09 | 09:56

KNMI en z'n weeralarm is een typisch geval van "the boy who cried wolf".

RepubliekNederland | 21-08-09 | 09:54

DANNY3960 | 21-08-09 | 09:51 heel goed Danny, en ook het woord 'plezant' goed toegepast. Je had ook 'leuk' kunnen gebruiken, dat ook.

zeg maar jansen | 21-08-09 | 09:53

Ik heb mijn abonnement bij het KNMI opgezegd, zouden meer mensen moeten doen.

Lying Dutchman | 21-08-09 | 09:53

niet waar | 21-08-09 | 09:40
Als natuurkundige die zich dagelijks bezig houdt met het modelleren van natuurkundige fenomenen weet ik dat er belangrijke onderdelen missen in de modellen. Dan moet men niet vreemd opkijken dat de modellen zo nu en dan fouten maken.
.
Andersom, als die modellen dan zo goed zijn waarom was het weeralarm dan onzin?
.
Die modellen zijn bagger en zijn nog lang niet af. Een goede wetenschapper weet de beperkingen van zijn modellen en kan de betrouwbaarheid van zijn voorspellingen aangeven. De mensen bij het KNMI zijn kennelijk niet in staat dit te doen.
.
Nu was de schade redelijk beperkt. Een paar duizend mensen pissed omdat ze een lekker dagje aan het strand onterecht hebben laten schieten.
.
Over 50 jaar is de schade groter omdat dan blijkt dat we honderden miljarden euro's onterecht hebben verprutst aan carbon capture and storage.

O is dat zo? | 21-08-09 | 09:53

Wat is dat toch om alles te willen normaliseren en reguleren ? Als er eens één centimeter sneeuw valt ligt het land plat, idem als het eens een keertje regent. Dit gebeurt in de tropen ook hoor, einde van de dag gaat het regenen, gaan we onder een palmboom staan, bij bliksem binnen, drinken we er nog één en als de bui weer over is gaan we verder. Het willen indammen van de mensch en zijn bewegingsvrijheid, dit alles voor zijn eigen bestwil (?), neemt hilarische vormen aan, het middel is erger dan het kwaad. Laat de dingen ook eens gewoon gebeuren, maak je nog eens wat mee en kun je zeggen dat je leeft.

Kabouter Klop | 21-08-09 | 09:52

Het zou misschien leuk zijn om enige aandacht te schenken aan de verkiezingen in Afghanistan. Mocht het zo zijn dat u (redactie) dat niet plezant vindt mogen wij dat gaarne weten, zodoende dat het ons dan kan zou zijn believen ergens op een andere zijde van de internetten ons oog te kijk leggen om aldaar meerdere informatie te kunnen aan beschouwen. Dank van voorbaat.

DANNY3960 | 21-08-09 | 09:51

Ondanks alles blijf ik een fan van Peter Piemelscheef. Zo heerlijk klassiek jaren 60 figuur.

ecologiste | 21-08-09 | 09:51

Hier in het dorp hebben ze onweer gezien en hagel, waar voor het geld, dus niks vergoeding, betalen aan het KNMI zeg ik!

ZSU-23-4 | 21-08-09 | 09:51

Rustig mensen,
het KNMI weet morgen mooi wel wat voor weer het gisteren was.

Superior Bastard | 21-08-09 | 09:51

Volgens mij staat de GS servert net als het RIVM en het KNMI in De Bilt. Dat ding functioneert ook al niet.

poursuivant | 21-08-09 | 09:51

Wat een onzin, liever 1x teveel.

G-Label | 21-08-09 | 09:50

Die gasten van de KNMI in een bronse harness hijzen,inclusief lang lans. En dan op de Afsluitdijk laten staan tijdens onweer.

poli | 21-08-09 | 09:50

lol@azijnseikerT | 21-08-09 | 09:10

Lying Dutchman | 21-08-09 | 09:50

-weggejorist-

poursuivant | 21-08-09 | 09:50

Het begint hier te betrekken en ik heb het KNMI er nog niet over gehoord.
Volgens mij gaat het nu echt mis.

Teun van het Tuinpad | 21-08-09 | 09:48

dondermuis | 21-08-09 | 09:46 heb je je laten testen joh?

zeg maar jansen | 21-08-09 | 09:48

-weggejorist-

dondermuis | 21-08-09 | 09:46

Nou mensen, kijk `s niet zoveel op de computer maar in de lucht. dan weet je wat voor weer we krijgen!

joemiejas | 21-08-09 | 09:45

KNMI geeft weer alarm af.

Hoth | 21-08-09 | 09:45

meteOfail?

Manonvriendelijk | 21-08-09 | 09:44

Zeg Willy Wortelus@ | 21-08-09 | 09:09

Compensatie is best.
Maar om dan meteen het KNMI als vrouwelijk te bestempelen, gaat me toch iets te ver.

Frau Antje | 21-08-09 | 09:44

Het klimaat over 30 jar voorspellen is natuurlijk heeeeel wat anders.
Inderdaad, het is voorlopig niet controleerbaar.
*toch gaat fietsen vandaag*

chop46 | 21-08-09 | 09:44

Sytze_Vliegen | 21-08-09 | 09:36
Ik zou graag op de boot willen springen, maar omdat ik niet in de klimaathoax geloof mag ik niet aanmonsteren.
.
De pot met goud heb ik nog niet gevonden
*kijkt onder zijn stoel*

O is dat zo? | 21-08-09 | 09:41

Superior Bastard | 21-08-09 | 09:39 ben jij een hardcore reaguurder?

zeg maar jansen | 21-08-09 | 09:40

Is dit niet hetzelfde instituut dat voorspelt dat we de dijken met een meter moeten ophogen omdat we anders over 100 jaar natte voeten krijgen? Alleen maar bangmakerij om ons geld uit de zak te kloppen.

Remington.223 | 21-08-09 | 09:40

O is dat zo?: Kletskoek. De mensen die werkzaam zijn bij het KMNI zijn niet gek. Ze verzinnen niet zomaar wat. Waar haal jij vandaan dat ze het allemaal niet begrijpen? Toch wel grappig. Naast het voetbal kent Nederland nu met 16 miljoen bondscoaches ook 16 miljoen inwoners die het beter weten dan afgestudeerde meteorologen. ZUCHT

niet waar | 21-08-09 | 09:40

Ik constateer overigens een tsunami van Zwitsalkoppies. Daar wordt dan weer geen alarm voor afgegeven.

Superior Bastard | 21-08-09 | 09:39

Amerikaanse taferelen van het KNMI ... vertel het weer en zolang er geen tsunami aankomt of een orkaan gewoon vertellen wat de VOORSPELLINGEN zijn en dan kan iedereen voor zichzelf uitmaken wat te doen.

klasos1967 | 21-08-09 | 09:39

Jan Boel | 21-08-09 | 09:36 dan zoeken we ook iets of iemand om iets te kunnen claimen.

zeg maar jansen | 21-08-09 | 09:37

Ten gevolge van het onjuist inschatten van het weerbeeld op 12 augustus 2009, heeft verdachte zich op glad ijs begeven. Wij, de weerinquisitie, veroordelen verdachte tot het dragen van Boratkleding terwijl verdachte al hoelahoepend de lambada moet dansen bij 40 graden vorst in Siberie gedurende 1 uur. Dat zal verdachte leren valse alarmen af te geven. Tis tog een soort van terreur. Je weet zelluf.

Sliptong | 21-08-09 | 09:37

Brusselmans | 21-08-09 | 09:03
"Boos worden omdat het niet regent?" Nee, boos omdat half Nederland bij 35°C hitte toch maar niet naar het strand is gegaan vanwege een onterecht afgekondigd weeralarm.

O is dat zo? | 21-08-09 | 09:37

Ja ja en als het inslaat, overstroomt, wegwaait janken 'waarom hebben jullie niet gewaarschuwd' Nederland begint een jankland te worden.

Jan Boel | 21-08-09 | 09:36

O is dat zo? | 21-08-09 | 09:31
Volgens mij zit jij op een pot met goud.
Of je staat aan de wal, dat kan natuurlijk ook.

Sytze_Vliegen | 21-08-09 | 09:36

JP_Nee! | 21-08-09 | 09:33 nou.. dramatische vergissing.. er zijn drie dingen in nederland die niet deugen en dat ook nooit gaan doen.
1, voetbal.
2, de presentator van 'zomergasten'.
3, het weer.

zeg maar jansen | 21-08-09 | 09:35

Titel moet zijn: KNMI krijgt stormvloed aan klachten.

RGB | 21-08-09 | 09:35

Deze dramatische vergissing getuigt van bijzonder veel onkunde, bovendien slecht inschattingsvermogen. Stoppen maar hiermee.

JP_Nee! | 21-08-09 | 09:33

Bliksems: ik eis kamervragen en schadeclaims!

OpperRanger | 21-08-09 | 09:32

niet waar | 21-08-09 | 09:13
Modellen van meteorologen moet je met een korreltje zout nemen. Ze begrijpen de onderliggende basis niet en daardoor nemen ze alles maar voor waar aan. Bovendien missen die modellen enkele essentiële natuurkundige mechanismen. Hierdoor lukt voorspellen maar een paar dagen vooruit.

O is dat zo? | 21-08-09 | 09:31

All | 21-08-09 | 09:29 nog wel, ja, nog wel. maar het is een kenmerk van een geïslamiseerde samenleving dus zullen we het hier ook nog wel krijgen.

zeg maar jansen | 21-08-09 | 09:31

All | 21-08-09 | 09:29
Hoogstens weggeblazen.

Sytze_Vliegen | 21-08-09 | 09:31

koerbagh ® | 21-08-09 | 09:22
"Bovendien zaten de apen in een aanhanger achter de oplegger en dat mag niet."

Ik hoop dat die apen een flinke boete gekregen hebben.

Sytze_Vliegen | 21-08-09 | 09:30

Als we een schuldige aan kunnen wijzen zullen we het ook niet laten... Nederland op zijn best. Waar gaat het in hemelsnaam over! Wij kunnen tenminste kiezen zonder dat we ons zorgen hoeven te maken of we opgeblazen worden....

Allardus | 21-08-09 | 09:29

-weggejorist-

Snorrit023 | 21-08-09 | 09:29

Ik baalde wel hoor.

henkojenko | 21-08-09 | 09:29

Porrello | 21-08-09 | 09:27 van modellen wordt altijd vertelt dat het hersenloze wichten zijn.

zeg maar jansen | 21-08-09 | 09:29

Wat een gezeik en een gedonder !
KNMI voorspelt op basis van de beschikbare gegevens en beschikbare technieken: zal best state to the art zijn.
Verwende kinderen, wat mij betreft hebben jullie dringend een goede bui n o d i g.

Polantw | 21-08-09 | 09:28

zum kotzen | 21-08-09 | 09:26 hoax. zoek jij eens Krachtwijkerbroek op op de kaart van NL.

zeg maar jansen | 21-08-09 | 09:28

Ze motte gewoon zegge dat ut goat regene mê bliksem. Laat mensen inderdaad zelf maar de paraplu pakken. Buitje? boeien. Ga eens op vacantie bij het bodenmeer en let op de wijze en terechtheid van de weeralarmen daar. Kein kuloel

gruppenfuhrer | 21-08-09 | 09:28

Dit weeralarm is tekenend voor de huidige situatie in ons land waarin slappe politici, wereldvreemde rechters, ettelijke kliklijnen en een handvol nieuwe verboden de toon zetten.

Superior Bastard | 21-08-09 | 09:28

Als de modellen aangeven dat er erg zwaar weer op komst is heb ik nog steeds graag dat ze dat even laten weten. Echter heb ik ook graag even dat die modellen herzien worden als meermaals blijkt dat ze niet kloppen.

Porrello | 21-08-09 | 09:27

Het is ook hetzelfde KNMI dat overtuigd is van het door mensen veroorzaakt versterkte broeikaseffect. Ze zijn nog niet eens in staat het weer 2 dagen vooruit te voorspellen, maar een periode van 20 jaar is kennelijk geen probleem.

O is dat zo? | 21-08-09 | 09:27

F. von Zeikhoven | 21-08-09 | 09:15 Ja, geweldig... in Nederland op zoek naar een tyfoon. Lutsers.

wicher(t) | 21-08-09 | 09:27

Gelukkig is de ANWB altijd uitermate accuraat in het voorspellen van vakantiefiles.

Sytze_Vliegen | 21-08-09 | 09:26

@ kneuterzak | 21-08-09 | 09:20
Ja, hillarisch onderwerp... Dat commentaar achteraf ook, toen ze voor niks op stap waren geweest. En maar hakkelen, alsof die dodo zich maar net kon inhouden om niet te roepen dat ze tòch gelijk hadden gehad. In plaats dattie gewoon zegt: "Tja, pech, niets is zo veranderlijk als het weer..."

F. von Zeikhoven | 21-08-09 | 09:26

offtopic bij HVV: PvdA-er door eigen partij eruit gekickt wegens teveel sympathie voor Wilders.

zum kotzen | 21-08-09 | 09:26

Slechts 1 dode, best teleurstellend.....

laardepul | 21-08-09 | 09:25

Mooi woordgebruik! 'jeremiëren ' +1

Marvin944 | 21-08-09 | 09:24

@ F. von Zeikhoven | 21-08-09 | 09:15

Jep ook gezien maar ik vraag me nog steeds af waarom die loosertst allemaal een geel plastic polsbandje om hadden.

apennootje | 21-08-09 | 09:24

Het is een weersVERWACHTING, dat betekent dat ze een redelijk vermoeden hebben maar het is iets anders dan 100% zekerheid. Als ze het niet hadden gedaan en het was misgegaan dan was het ook niet goed geweest.

Hellsmurfje | 21-08-09 | 09:23

eekeek | 21-08-09 | 09:22 ook voor jou de vraag: "hoe heb je je kunnen redden toen er nog geen weeralarmen werden afgegeven?"

zeg maar jansen | 21-08-09 | 09:23

Ik heb gisteren het nieuws over het weeralarm gezien op TV. Omdat het niet is uitgekomen, loop ik nu nog te stuiteren van de stress. Waar kan ik een schadeclaim indienen, want da's best traumatiserend...?
*voor de zekerheid nog even Uitzending Gemist nakijken doet*

F. von Zeikhoven | 21-08-09 | 09:22

'Backstabbers zijn het bij de Televaag. Beetje over die strandinkomsten gaan mijmeren..
Redeneer eens andersom, hoe het was geweest als het weer wél helemaal loss was gegaan, maar de KNMI was vergeten een alarm af te kondigen. Had je de Televaag dán eens moeten horen.
Het is ook nooit goed.

eekeek | 21-08-09 | 09:22

Het is de eigen verantwoording van burgers om te bepalen of ze met de kans op windkracht 10 in hun bikini aan het strand willen zitten. Mensen gedragen zich dommer naarmate er meer voor hen wordt nagedacht.

henriette | 21-08-09 | 09:21

@ F. von Zeikhoven | 21-08-09 | 09:15
Je bedoeld die 4 slungels, die in een japannertje, bij een temperatuur van 35 graden deur de provincie aan het tuffen waren?
En dat moeten onze nieuwe weeralarm raadgevers worden. hahahaha

kneuterzak | 21-08-09 | 09:20

Exacte wetenschap is het niet he... LOL. Terecht dus ook dat steeds meer mensen alle broeikasbombarie, met voorspellingen voor de situatie over 100 jaar, tot op de tiende graad, uitsluitend zien als spin, ofwel voor de milieumaffia (een beter plekje aan de subsidie-trog) ofwel als kapstok voor een nieuwe tax.

PreventiefRuimen | 21-08-09 | 09:19

alarmen zijn sowieso -1
Bij wat voor alarm dan ook weet je dat je weer genaaid gaat worden, en dan vaak door de overheid met extra belasting. Vreescht allen barbaren, en ick zal u beschermen ende verdedigen. Zegt de overheid dan, behalve op straat tegen tuig of thuis tegen inbraak.

gruppenfuhrer | 21-08-09 | 09:18

@R.B.Scott | 21-08-09 | 09:15
Heeft zo zijn nadelen. Na de eerste de beste rochelende fin kondigen ze gelijk hevige wateroverlast aan.

Rots_in_de_Branding | 21-08-09 | 09:18

Bij ons reden er gewoon treinen en UPC gaf TV-signaal door. Dan weet je zeker dat er echt niks aan de hand kan zijn.

Alexander de Kleine | 21-08-09 | 09:17

Twieb | 21-08-09 | 09:05 hoe hebben we dat toch al die jaren zonder weeralarmen kunnen doen?

zeg maar jansen | 21-08-09 | 09:17

Off topic: de poll blijft hangen. Hoevaak moet ik nog stemmen, Joris?

F. von Zeikhoven | 21-08-09 | 09:17

@ Lydus | 21-08-09 | 09:11
Dat dacht ik dus ook... Zit die niet bij meteoconsult?
Iemand dat kansloze item over Nederlandse 'stormchasers' nog gezien bij het Kwaliteitshoernaal? Wat een sukkels....

F. von Zeikhoven | 21-08-09 | 09:15

Laatste waarschuwing,en als het wéér gebeurt voor straf een half jaar kaartjes controleren tijdens avonduren op een stadsbus in Gouda.
Of zoiets.

R.B.Scott | 21-08-09 | 09:15

Passende straf: een 12 uur durende geluidsopname afluisteren van Piet Paulusma bij de logopedist.

Rots_in_de_Branding | 21-08-09 | 09:15

Piet Paulusma bekogelen met hagelstenen zo groot als meloenen lijkt me passend.
Of Helga van Leur laten nemen door al die gedupeerde ondernemers.
Peter TimopfeefT met een heel klein snorretje het weer laten verslaan is ook een optie.

Teun van het Tuinpad | 21-08-09 | 09:14

Verkeerde voorspelling: vastbinden aan een paal op de hei met een ijzeren staaf aan de handjes geducktaped.

M@rk | 21-08-09 | 09:13

Wat moet de KNMI dan? Als alle modellen uitwijzen dat het er flinke buien aan zitten te komen.. kunnen ze toch niet veel anders doen dan er een waarschuwing uit te gooien. Dat het weer vervolgens zijn eigen weg volgt is iets anders. Naast dat de modellen tegenwoordig heel goed in elkaar zitten blijft het weer natuurlijk ook nog steeds een 'voorspelling'.
.
Ik snap dat er natuurlijk heel veel mensen zijn hier die het beter weten. Immers zijn ze bij het KNMI allemaal gek en gemiddeld reaguurder hier afgestudeerd meteoroloog.

niet waar | 21-08-09 | 09:13

@mijzelf
kijkt -t, ik lijk gvd wel een Rotterdammer

Tobi | 21-08-09 | 09:12

Oh wacht, passende straf... Vlak voor de eerst komende najaarsstorm aan een weerballon binden, oplaten en dan maar lekker laten waaien.

F. von Zeikhoven | 21-08-09 | 09:12

De Nederhorst - survivalkit staat nog immer onaangeroerd in mijn schuilkelder. En ik had me nog zo verheugd op Scrabble bij het lieflijk licht van een waxinelichtje...

Rots_in_de_Branding | 21-08-09 | 09:11

Timofeef zit toch al jaren niet meer bij die club?

Lydus | 21-08-09 | 09:11

* voorzichtig bunker opendoet *

T. Okkie | 21-08-09 | 09:11

Als ik een meer accurate weersvoorspelling voor 0031 wil horen kijkt ik wel naar de BBC

Tobi | 21-08-09 | 09:11

... en dan te weten dat diezelfde meteorologen voorspellen dat het de komende 30 jaar 1.8 graad warmer wordt. Ga toch alsjeblieft een heel eind fietsen met je global warming als je nog niet eens kan voorspellen wat Godomme de volgende 5 uur gebeurd. Tjeeses nog aan toe, dat er nog iemand in die hoax gelooft is mij een raadsel.

Masturwasbeer | 21-08-09 | 09:10

Weeralarmen doen het goed bij de media. Hebben ze weer wat nieuws dat lezers trekt. Alarm volgens Van Dale: "Noodsein". Volgens mij doe je dat als je een orkaan op zee verwacht.

Ome Gijs | 21-08-09 | 09:10

Moeten die terrashouders ook maar meer afdragen aan het KNMI. Binnenkort kunt u weer een geldophaler verwachten...

azijnseikerT | 21-08-09 | 09:10

Daar waar ik normaal op de fiets naar mijn werk ga, heb ik door het vermeende weeralarm laten verleiden tot een reis met de auto.
Dit bleek totaal overbodig en derhalve eis ik €2,45 benzinegeld terug van het KNMI.

st_joris | 21-08-09 | 09:10

Avondje stappen met Piet P. lijkt mij een passende straf.

imp.caes.avg. | 21-08-09 | 09:09

Vraagt Knevel gisteravond aan Gerrit Hiemstra: "Wie geeft die weeralarms eigenlijk uit?" "Het KNMI", zegt Hiemstra. Om er snel aan toe te voegen: "Ich war nicht dabei...." Oh nee, Ik heb daar niks mee te maken, dat zei hij....

F. von Zeikhoven | 21-08-09 | 09:09


Het KNMI moet sowieso haar mond dichthouden met haar storm hier en bliksem daar.

Ga eens een typhoontje in Azië meemaken als studieobject. Of een lekkere F5 in Oklahoma. Stelletje prutsers. Dikke FAIL. En medelijden met de strandtenten.

Ik zeg: compensatie!

Willianus Wortelus | 21-08-09 | 09:09

Niet omdat het niet regent, maar omdat het KNMI de laatste jaren gewoon een beetje interessant loopt te doen met haar weeralarmen. Als het los gaat, dan zijn mensen er nog altijd zelf bij om op huis aan te gaan, daar hebben we geen mediageile subsidiemannetjes voor nodig om ons dat te vertellen.

Niet de laatste keer dat het KNMI 'Wolf!' riep, wat mij betreft, wel de laatste keer dat Nederland de heuvel op rent.

HetMes | 21-08-09 | 09:09

Het KNMI moet gewoon geen weeralarm de deur uit doen. Allemaal storm in een glas water.

Fluffy Bunny | 21-08-09 | 09:08

Toch 1 dooie gevallen en het kon wel onvoorspelbaar genoemd worden.
Het is of dit, of helemaal niks en zoek het maar uit. Laatste optie is wat mij betreft prima.

Stroopdoos | 21-08-09 | 09:08

Typisch Nederland!

jasser | 21-08-09 | 09:07

ach, was mooi om te zien dat onweer. volgende keer graag een echte storm!

Rest In Privacy | 21-08-09 | 09:07

Overeenkomsten KNMI en RIVM? Allebei door de overheid gefinancierde meuk?

UselessGirl | 21-08-09 | 09:06

En als ze geen waarschuwing hadden gegeven en het ging wel helemaal los was het ook niet goed geweest..

Twieb | 21-08-09 | 09:05

mogen we de schuilkelder al verlaten..........

mokum66 | 21-08-09 | 09:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl