Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rutger onderzoekt politiemishandeling Oostvoorne

pijnackerrevisited.jpgOostvoorne 6 augustus 2009. Wat een gezellige feestdag met feesttent en een wielerronde had moeten zijn, eindigde voor bezoekers in doktersbehandelingen en zelfs ziekenhuisopnames. En het waren niet de bezoekers zélf die er een potje van maakten. De politie had -wat leek- een half peleton éénstrepers ingezet om 'de orde' te bewaren. Wat volgde was inderdaad die massale dorpsvechtpartij, agressie en bedreigingen waarbij de politie 'de regie' in handen had. Luister voor je de repo gaat checken, eerst eens de voicemail. Rutger sprak gistermiddag met zeker tien getuigen van wat in de ogen van de getuigen en slachtoffers een absurd gewelddadig politieoptreden was. Rutger checkte het gebroken been, drukte zachtjes op de blauwe plekken en ging met de slachtoffers mee naar het bureau om verhaal te halen. Terecht optreden of mishandeling van lieve meisjes? We report, you decide... REPORTAGE HIERRR.

Reaguursels

Inloggen

De jongeren liepen juist weg. Pas toen een vriendin van hen zonder reden werd geslagen met knuppels zijn ze boos geworden op de politie. Lijkt me logish, zou ook boos worden als mijn vriendin met knuppels word geslagen. Zou ik ook even vragen waarze helemaal mee bezig zijn. Lees mijn berichtgeving hier boven maar.

Donnie123 | 13-08-09 | 08:21

Wanneer die vervelia's gewoon hadden weggegaan met hun bezopen kop had er niets aan de hand geweest. Zeker teveel drank en pillen gebruikt.
Politie, goed gewerkt, eindelijk is doorgepakt.

Hulde.

Groenendijk26414 | 12-08-09 | 23:02

Tot slot, je kan veel over de jongeren zeggen, kansloos of niet. Ze nemen in ieder geval stappen tegen de politie waar velen dat nalaten. Dit vind ik ten alle tijden goed. Als zij vinden dat ze onrechtvaardig behandeld zijn, dan moet je stappen ondernemen. Nu is het aan de recherge om te onderzoeken wat er echt gebeurd is.

Robbie07 | 12-08-09 | 12:41

Wat is iedereen hier dom en zielig aan het roepen joh.
Doe gewoon aangifte en laat de recherge het uitzoeken!
Makkelijk zeg elkaar zo anoniem afzeiken! Zielig hoor!

Robbie07 | 12-08-09 | 12:16

De politie heeft onnodig hard opgetreden. Zoals ik al eerder gezegd heb was dit volstrekt onnodig om zo hard op te treden. Sommige beweren hier dat er kankerjoden is geroepen. Dit heb ik niet gehoord. Een aantal jongeren zijn wel verhaal gaan halen bij de politie. Dit is niet slim om dat te doen, maar wel begrijpelijk. Er is namelijk net een tenger meisje geslagen met knuppels en een jongen zijn voet gebroken. Dat er vervolgens met knuppels op die jongens geslagen word is niet goed. Zoals hierboven al vermeld ismag dat alleen als ze een bedreiging vormen. dit was niet zo, heb ik zelf gezien! Er stonden tussen de 20 en 30 agenten en politie te paard. Erg onnodig om dan zoveel geweld te gebruiken, zeker omdat de jongeren niet agressief waren tegen de politie.
Ik vond het ook idioot dat er politie te paard door oostvoorne liep. Dit gaf een dreigende sfeer af. De paarden liepen door de menigte heen zo langs kinderen van 5 jaar oud die met hun ouders er liepen. Inmiddels heb ik in Oostvoorne met diverse mensen gesproken die de slachtpartij gezien hebben. Iedereen die ik gesproken heb spreekt van onnodig en buiten proportie politie optreden. Zelfs de organisator van de wielerronde heeft dat gezien en gezegd. Er word ook steeds geroepen dat die jongeren kansloos zijn. Ik ken ze niet goed, maar volgens mij valt dit best mee. Veel werken er volgens mij in de Europoort met een vaste baan. Eigenlijk hoort dit ook niet uit te maken. De politie mag niet zomaar geweld gebruiken en dat hebben ze wel gedaan. Wat opvallend was is dat de agenten uit de buurt zich neit schuldig heeft gemaakt aan geweld, alleen de agenten uit rdam hebben er op los geslagen. Tenminste dit zeggen de jongeren. Onterecht geweld moet bestraft worden, laat er maar een onderzoek komen!

Donnie123 | 12-08-09 | 12:07


even voor de duidelijheid. ik heb niemand, maar dan ook niemand kankerjoden horen roepen.
pas toen dat meisje voor geen enkele reden is geslagen door knuppels hebben jongeren zich er mee bemoeid.
ook best logisch als je ziet dat een vriendin van je die geen vlieg kwaad doet en kan doen zonder reden met knuppels geslagen word. je kan ook onmogelijk goed keuren dat als iemand weg loopt bijde politie hij nog steeds geslagen word. het zelfde geldt voor als iemand met zijn handen omhoog staat en roep ik doe niks, ik doe niksdat er gewoon door geslagen word. met zn 4-en iemand aanhouden en hierbij zijn been breken is ook volstrekt onnodig. een klein blind meisje wat er ook stond werd hard geduwd zodat ze op de grond viel. dit is onrechtvaardig politie optreden en meot bestraft worden. stel je eens voor dat wanneer een knuppel in je nek blijvende schade veroorzaakt. veel zenuw punten komen daar namelijk bij elkaar. ik ga me dus inderdaad als getuige melden.

JohnVI | 12-08-09 | 11:40

@ Madam.
Leuk dat je reageert. Als het nou nog zinnig was, had het helemaal leuk geweest. Ik ga je quoten, let op!
''Net of jullie zelf allemaal heilige boontjes zijn!!''. Oké, jij beweert dus dat iedereen standaard naar politieagenten 'kankerjoden' roept. Fout! Dit is kenmerkend gedrag voor ongeschoold tuig van de richel. Nog een quote, omdat het kan.

''Jullie weten niks over deze personen, jullie kennen ze niet en al zou het zo zijn dat ze geen hoog niveau hebben BOEIEND!! ''. Ook een leuke. Jij beweert dus dat ik de personen in kwestie niet ken of over onvoldoende informatie beschik om een oordeel te vellen. Weer fout! Nul punten voor jou deze ronde. Ik ken ze wel en ze zijn behoorlijk kansloos. Om maar niet te spreken van hun reputatie omtrent opstootjes in het dorp. Weer kenmerkend voor een laag niveau en schijnheilig Robin van Kampen gedrag. Jammer dat hij zich niet laat zien. Maarja, dat doen nazi's nou eenmaal. Ze starten een vuurtje en blijven wijs (lees achterbaks want dat is hij) op de achtergrond. Het zou hem goed doen een keer op z'n hoofd te stuiteren, zoals dat waarschijnlijk postnataal ook gebeurd is. Misschien verschuift die ene hersencel dan, of gaat het achterbakse gen kapot. Hopes and dreams...
Je weet het niet heh. Jij al helemaal niet want jij bent niet zo slim. Nou wil ik niet generaliseren, zoals jij dat doet, dus Ravi en Jorick gaan vrijuit.
ps. Florien, Florien laat je tieten zien :')

Pisvlek69 | 12-08-09 | 11:06

Aldus een newbie uit Oostvoorne..-1

Exclusive. | 11-08-09 | 22:56

Mensen jullie weten niet hoe ZIELIG de politie hier in deze omgeving is!!
ze dreigen al snel met pepperspray (terwijl ik echt niet agressief was) en ze zijn zelfs zo zielig dat ze je ouders gaan bellen (zelfs als je meerderjarig bent) over wat je allemaal wel niet misdaan hebt.

En weet je wat nou zo jammer is, dat iedereen altijd z'n vooroordelen klaar heeft staan..!! Net of jullie zelf allemaal heilige boontjes zijn!!
Jullie weten niks over deze personen, jullie kennen ze niet en al zou het zo zijn dat ze geen hoog niveau hebben BOEIEND!!

Madam | 11-08-09 | 17:32

Moet ik nu twee maal reactie geven, van .tv en .nl

Enkeltje doofpot? Weet niet wat de story is, dronken knaapjes vs polisie. Zal vast niet gepraat willen worden, zoals met Sintmaartensdijk.. Robin van Kampen zit ook in het filmpje toch.. waarom niet in het groepje, hij was wel de voicemail van dumpert wat schijnt en het filmpje van Rutgertje..+1 voor Rutger.

Exclusive. | 11-08-09 | 14:27

Het zijn blanke Hollanders dus ze hebben vast niks gedaan. Waren het Marokkanen dan was het anders. Rutger flikker toch op met je gezeik!

Welstyle | 11-08-09 | 14:23

SIEG POLIETZEI ! Ordnung muss sein!!!!!
.
Soortgelijke taferelen heb ik zelf ook meer dan eenmalig moeten aanschouwen en zijn inmiddels de 'politieorde van de dag'. Onze dienders zijn helaas niet meer dan een stel angstige beunhazen die puur en enkel met collegialiteit werken en volledig het spoor bijster zijn. De huidige politiemacht groeit compleet los van de echte maatschappij, tsja wat wil je ook met al die MBO-lieden, dienstverlening op dat niveau loopt altijd verkeerd af.
.
Desalniettemin worden deze schoffies onjuist betiteld als kakkers, met hun fake spulletjes, het zijn overduidelijk wel stukjes tuig.

echtezwartjoekel | 11-08-09 | 14:20

to be continued?

Arkoow | 11-08-09 | 13:19

Ook tegen de politie kan je aangifte doen, alleen niet bij het politiekorps zelf omdat er dan de schijn van partijdigheid is. Daarom doe je aangifte bij een ander politiekorps of bij de Dienst Nationale Recherche. Daar is in dit geval wel aanleiding toe. Een klacht is een uiting van ontevredenheid over het optreden van de politie, maar ziet vooral op bejegening e.d. In de klachtprocedure wordt niet geoordeeld over de rechtmatigheid van het optreden van de politie. Het is natuurlijk zot om te denken dat aangifte tegen de politie niet mogelijk is. Dat zou namelijk betekenen dat als het OM besluit geen vervolging in te stellen, de toegepaste bevoegdheden van de politie nooit in rechte getoetst kunnen worden. Meer info geef ik graag hier of op twitter.

Beau ter Ham | 11-08-09 | 09:05

Er loopt veel te veel onbekwaam personeel rond bij politie , grote schoonmaak is dringend nodig een ECHTE onafhankelijke onderzoek commissie die de rotte appels eruit moet filteren in plaats van de handjes boven het hoofd cultuur en het ontmoedigings beleid waar burgers mee te maken krijgen als er weer eens een agent over de schreef gaat dat is nu de normale gang van zaken binnen het politie apparaat .

Procedure die nu gehanteerd wordt gaat als volgt :

1 Dreigen en intimideren dat als je de agente die over de schreef gaat beschadigd ze stappen tegen je zullen ondernemen .
2 Bemiddelings poging om verdere stappen te vermijden door collega agent .
3 Als je na dit nog aangifte wil doen krijg je te horen dat er geen aangifte gedaan kan worden maar dat je een klacht in moet dienen bij een onafhankelijke klachten commissie echter deze bestaat uit lieden die allemaal een band hebben met politie en mensen die ver buiten de dagelijkse wereld leven , dan heb ik het over hoogwaardigheidsbekleders en ex wethouders etc .je krijgt dan een gesprek waarbij je je verhaal kunt doen maar de vraagstelling van de commissie zit zo in elkaar dat je je als verdachte voelt in plaats van slachtoffer . De uitspraak op grond van de adviezen van deze commissie wordt gedaan door meestal de burgemeester van het korps ook niet echt een onafhankelijke partij .
4 Uitspraak 99 keer negatief en in voordeel van de agent en je kunt dan de weg naar de ombudsman bewandelen echter de uitspraak van deze instantie daarmee sla je nog geen deuk in een pakje boter .
5 uiteindelijk na 2 a 3 jaar volhouden kan dan de stap worden genomen naar een officiele strafrechtelijke aangifte ,,,,, hoeveel mensen houden deze frustrerende lange negatieve weg vol ? juist ja heel weinig !
6 Bepaald de officier dat er geen vervolging komt dan rest je alleen nog maar een artikel 12 procedure .

fijn he een politiestaat ?

kingorgasmo | 11-08-09 | 01:01

Zo Sjaakies genoeg gekakeld en gespeculeerd over deze ongein!
tijd voor actie!!!

Gewoon aangifte doen! wordt deze niet geaccepteerd beroep instellen bij de officier van justitie. Als deze vervolgens ook te lui is om tot vervolging over te gaan, dan kun je via artikel 12 wetboek van strafvordering je klacht direct richten aan de enkelvoudige strafkamer van het arrondissement welke op jou betrekking heeft. Briefje (Strafsector o.v.v. artikel 12 strafvordering) Als dit te lang duurt even de griffier bellen.

Raadpleeg een advocaat, vraag een toevoeging aan (aangezien jullie geen kakkers zijn). Regel een mooi kosten plaatje en maak de een-streepers gek. Vervolgens stuur je het Dictum (uitspraak) naar boulevard en de ander karige media en voor je het weet krijgt iedereen namens het korps een bloemetje en taart.

Nota bene: De strafsector van het gerechtshof Amsterdam behandelt alleen de klaagschriften uit de arrondissementen Amsterdam, Alkmaar en Haarlem. Het gerechtshof Arnhem behandelt de klaagschriften die betrekking hebben op het arrondissement Utrecht.

kut kakker | 11-08-09 | 00:03

In wijken met kansenjongeren durven ze niet te komen. Wel durven ze met knuppels in te slaan op ongewapende mensen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me snel uit de voeten maak als de ME er aan zou komen. De politie, respect kan ik er niet voor opbrengen.

de tandarts | 10-08-09 | 22:52

Ik heb hier verder geen mening over. Het is komkommer tijd en uit verveling gaan mensen dan wel eens wat schelden of klappen uitdelen, of op internet fora reageren.
Overigens is Oostvoorne heel mooi, een echte aanrader. Voorns duin: een uniek natuurgebied. Alleen jammer van die maasvlakte. Oostvoorne op zich is schitterend.
Ga er heen: de zon schijnt, de vogeltjes fluiten. (En nee, ik ben geen horeca uitbater ter plaatse).

metanderewoorden | 10-08-09 | 22:06

heh! lekker! een reaguurders battle!

Complimenten aan de heer Drs. S. Lim. Is het niet tijd dat zijn zwitsal gezichtje vervangen wordt door Nivea for men?

Joery | 10-08-09 | 21:59

Fluim | 10-08-09 | 19:57

Qua tanden .... ik behoud ze graag. En qua selectie ... samen maar in de selectiecommisie gaan zitten?? (m.a.w. ik ben het met je eens .... tegenwoordig lijkt kwantiteit soms boven kwaliteit te staan)

*buigt af voor sensei Fluim en verlaat dojo*

drs. S. Lim | 10-08-09 | 20:40

@drs. S. Lim

Amen ! Nu nog zodanig het personeelsbeleid aanpassen dat er alleen nog dienders aangenomen worden die een natuurlijk overwicht hebben. Nu zie je toch regelmatig dienders van 1.65 meter met overgewicht. ;-) Keep up the good work en behoud je tanden tot je pensioen...

Ush !

Fluim | 10-08-09 | 19:57

voor iedereen die het beter weet...

waarom zou iemand aangifte gaan doen als hij/zij zelf fout geweest is...

en hoe komen jullie erbij dat het geen gips is, zou er geen bewijs zijn vanuit het ziekenhuis.. zouden er geen foto's gemaakt zijn.. en ook de operatie is zeker zelf uitgevoerd.. denk je niet dat de politie gaat nakijken of de voet weldegelijk gebroken is....

beetje triest hoor deze reactie...

nu zegt iedereen wel.. je heb te luisteren als de politie zegt dat je weg moet...

maar wie loopt er nou weg als je weet dat je vrienden problemen hebben.. daar weleens aan gedacht..

en als je nu zegt dat je dat wel zou doen.. ben je nog triester dan wij denken.... dat noemt zich zelf een vriend..???

stoere praatjes allemaal.. kijken wat jullie in een soort gelijke situatie zouden doen!!!

madeda...

madeda | 10-08-09 | 19:41

Tegen onschuldige mensen zonder messen en pistolen op een feestje durven die broekies wel wat. Als ze naar een kamp moeten gaan ze met dubbel zoveel wouten als mensen die op het kamp wonen.

Papkoek | 10-08-09 | 19:37

Goed filmpje! De politie had dit heel anders kunnen oplossen.
Heb zelf een gedeelte zien gebeuren.
Uit het filmpje begrijp ik dat de Politie hiervoor een meisje met een knuppel in der nek had geslagen en een jongen zijn voet heeft gebroken. Er logish dat de jongelui ontdaan waren van het gebeuren en verhaal probeerde te halen.
De jongelui werden meteen zonder waarschuwing met knuppels geslagen. Er is niet 1 keer gezegd 'ik vorder je om nu weg te gaan'.
Zelfs toen een van de jongens met zijn handen om hoog stond sloeg de agent gewoon door. Schandalig vond ik dit. Een andere jongen rende weg en zelfs toen werd hij nog met een knuppel op zijn rug geslagen. Dit is buiten proportioneel politie optreden en is dus strafbaar. Ik ga me zeker aanmelden als getuige!

Donnie123 | 10-08-09 | 18:49

Wat een kansloos filmpje zeg! En de reacties zijn nog triester!

Als een politieagent tegen je zegt dat je weg moet gaan. Dan moet je lekker luisteren. Als je toch besluit "om je waffel open te trekken" moet je niet gaan lopen zeiken dat je een paar klappen met de wapenstok krijgt.

Aangifte doen tegen een indiviuele politieagent of tegen meerdere agenten is trouwens wel mogelijk. In verband met objectiviteit doe je dit over het algemeen bij een officier van justitie in plaats van bij de politie zelf!

Een dikke -1 voor die schijnheilige huilebalken in het filmpje!

Mr. Montana | 10-08-09 | 18:30

Fluim | 10-08-09 | 17:42
Dit is een prima comment Fluim. Nu kunnen we in ieder geval discussiëren.

Laten we vooropstellen dat in elke fruitmand rot fruit ligt. Ook bij de politie zal dit zo zijn en wat mij betreft krijgen deze collega's enkeltje sociale dienst. Het laatste wat je mij hoort zeggen is dat ik perfect ben. Ik ben ook maar mens en ik heb ook mijn fouten gemaakt. Met name toen ik aspirant / éénstreper was. 21 jaar oud, de pet gleed over mijn oren en ineens was je verantwoordelijk voor 150.000 inwoners van een gebied. Tja, is vragen om problemen (voor mijzelf). Maar goed, met vallen en opstaan heel veel geleerd en super snel volwassen geworden. Ik vind nog steeds dat ik mijn 'klanten' dien te behandelen zoals ik - in eerste aanleg - ook behandeld zo willen worden. Ik durf te zeggen dat het merendeel van de agenten in NL zo in elkaar steekt. En uiteraard bevestigd hier de uitzondering ook de regel. Maar als ik het op moment X het nodig vind dat een groep personen zich dient te verwijderen, dan vraag ik het eenmaal 'vriendelijk' .... een tweede maal gebiedender wijs en een derde keer heb je er een fikse duw bij. Ja hallo, en als je dan nog niet wilt gaan (vaak onder invloed van drank, drugs, vrienden) dan mag je mee naar bureau. En als het al zover is gekomen, dan gaat men heus niet uit zichzelf in een politieauto zitten. Daar komt dus (gepast) geweld bij kijken. En juist om de hoeveelheid geweld zo laag mogelijk te houden, gebeurt het dus erg vaak dat je met meerdere dienders een verdachte aanhoud en boeit. Hier heeft een verdachte over het algemeen het minste last van. Wat heb je dan liever, dat je wat blauw gekneusd bent doordat er vier dienders op je gezeten hebben of bont en blauw, tanden kapot, kop kapot etc etc omdat het zonodig een man tegen man gevecht moet worden. En nee, ik ben niet de grootste en breedste in het land, dus ook ik zal de nodige butsen oplopen. En laat ik nou aan het einde van de dienst ook graag ongeschonden naar huis willen. Vandaar dat ik ook de voorkeur geef aan het aanhouden door meerdere dienders, is het minste letsel voor beide partijen.

Bij de casus in Oostvoorne, ik ben er niet bij geweest en kan eigenlijk inhoudelijk niet echt een menig geven. Ik kan me er wel heel veel bij voorstellen. De jeugd is nu eenmaal anders geworden dan vroeger. Geef de politie(k) de schuld, de ouders, het onderwijs .... maakt mij niet uit. Voldongen feit is wel dat 14 jarige jochies tegenwoordig maar al te graag tegen de politie willen vechten. Feit is ook dat de jeugd van tegenwoordig maar vind dat niemand ze wat hoeft te zeggen. Je kunt op uitgaansavonden niet tot het oneindige discussieren met aan en opgeschoten groepjes jeugd. Want dan ben je dus echt wel even bezig. Op een gegeven moment moet je een streep zetten.

De reportage van Rutger geeft wel een eenzijdig en gekleurd beeld. Mij is niet duidelijk waarom de agenten die streep hebben gezet. Het vervelende is dat de politie n.a.v zo'n casus de vuile was - naar de pers toe - nimmer kan buiten hangen. Daarom kunnen wij (helaas) nooit naar buiten toe 'verdedigen' waarom wij zo gehandeld hebben. Wij leggen dat vast in processen-verbaal en de zaak zal ter beoordeling aan de rechter worden voorgelegd. En als de dienders buitensporig bezig zijn geweest, en je moet mij geloven, dan zullen zij daar echt de concequenties van voelen! Ik ben het echter volledig met je eens dat ALS - zonder aanleiding - de collega's tot meppen zijn overgegaan, dan zullen ze op de blaren moeten zitten.

drs. S. Lim | 10-08-09 | 18:28

Gelijk laten verhuizen naar Gouda,deze groep.Maar dat gaat TerHorst natuurlijk iets te ver.

fleurtje | 10-08-09 | 18:06

@drs. S. Lim 16:34

Het is niet mijn intentie stoer te zijn. Alleen als burger sta je machteloos tegen een paar doorgeslagen 1 strepers. Zoals ik al eerder zei, op het moment dat men op je in begint te meppen heb je niet het recht om je te verdedigen. Het waren slechts een handje vol mensen. Staande houden en naar het bureau overbrengen had ook gekund. Ze hadden niet te maken met hooligans die aan het vernielen waren geslagen. Iedere agent die een (ongewapend) meisje/vrouw slaat zou zijn ogen uit zijn kop moeten schamen en op staande voet ontslagen moeten worden. Er zijn genoeg redenen te bedenken, en als ex agent zijnde weet je zelf we hoe creatief men kan zijn om een strafvervolging tot stand te brengen. Verzet bij arrestatie, belediging van een ambtenaar, openbare dronkenschap etc etc. Men heeft willens en wetens gekozen om tegen een zeer klein groepje de wapenstok te gebruiken. Volgens mij gaan we dan naar de categorie onnodig geweld. Dan staat nog steeds mijn aanbod, als zo'n agent stoom wil afblazen, kom lekker naar de sportschool.

Fluim | 10-08-09 | 17:42

politiekorpsen zijn aan het uitgroeien tot nieuwe SS organisaties
ik heb het zelf ookal een paar keer meegemaakt dat ze in de late uurtjes buitensporig veel geweld gebruiken, omstanders die niks doen worden vanachteren met knuppels geslagen "zodat de situatie niet verder escaleert"

ArieBier | 10-08-09 | 17:35

Ach jongens en meisjes, je maakt geen enkele kans. Geloof je nou werkelijk dat men bij de politie niet weet welke agenten hierbij betrokken waren?
Al kom je met honderd getuigen en is er werkelijk zonder enige provocatie of aanleiding overmatig en onnodig geweld gebruikt, voor de rechter geld slechts een van de oudste gebruiken uit de nederlandse "wet": Een ambsteed + leugen = waarheid.
Van alle agenten die enkele jaren geleden in Pijnacker "relschoppende" gezinnen mishandelde omdat een tiental jeugdigen zich niet kon gedragen is er ook nooit een veroordeeld. Ach ja eentje, maar die werd in hoger beroep weer vrijgesproken.

Het enige ''wapen " wat je als burger hebt is om alles zo veel en duidelijk mogelijk vanaf het begin te filmen en dit op you tube te plaatsen, daar is men dan weer wel bang voor, dat kan namelijk flinke imagoschade opleveren.

me163komet | 10-08-09 | 17:06

De Huisregel | 10-08-09 | 14:34
Ik moet wel eerlijk zeggen, het moet wel uit mijn tenen komen hoor. Tegenwoordig moet je niet alleen het gevecht met de criminaliteit aan gaan. Het begint eerst op je eigen afdeling / organisatie of je überhaupt en zaak wel kan/mag draaien, dan hetzelfde gevecht met justitie en uiteindelijk ook nog je gevecht tegen de RC om je bevoegdheden te mogen gebruiken. En heb je die gevechten overwonnen, dan is het uiteindelijk aan de rechter om te oordelen. En dáár word je ook niet vrolijk van. Doet wel wat met je motivatie. Vooralsnog kan ik de knop omdraaien .... maar of ik het nog jaren kan uithouden???

Fluim | 10-08-09 | 15:59
Zucht .... als je 'stoere' comment nu grappig bedoeld was, dan had ik er echt nog om kunnen lachen. Maar jouw reactie draagt dus echt nergens aan bij. Je probeert niet eens iets zinnigs te zeggen, laat staan dat je iets aan een discussie bijdraagt. Neem een voorbeeld aan bijv. poker en borrelnoot. Ze zijn het niet met elkaar eens, steken dat niet onder stoelen of banken, maar het blijft wel op een aanvaardbaar niveau. Probeer het eens zou ik zeggen.

drs. S. Lim | 10-08-09 | 16:34

poker | 10-08-09 | 15:08

Die jongeren waren al voorbereid op de intervieuw, de pliesie wordt ermee overvallen. Dit wordt tevens gevraagd aan de mensen die NIET (ik zeg het maar nogmaals) bij betreffende actie aanwezig waren.. Dus ben ik nu onnozel of lees/kijk jij gewoon zo slecht?

Waarom zou iemand die zelf niet bij dat incident aanwezig was, antwoord moeten geven op Rutger zijn vragen?
Als hij de pliesie tevoren had ingelicht, had hij zeer waarschijnlijk direct de goede persoon te spreken gehad en antwoord op zijn vragen gekregen.
Dat is pas journalistieke verplichting dunkt me.

En dan ben ik onnozel...... omfg

borrelnootje99 | 10-08-09 | 16:08

@De Huisregel 12:22

Wat dacht je van gewoon aanhouden ? Je maakt misbruik van je positie omdat jouw zorgvuldig uitgekozen slachtoffer niet het recht heeft om zich te verdedigen. Doet hij/zij dit wel dan volgt in de meeste gevallen een aanval door meer dan 4 agenten. Zo flink zijn jullie dan ook wel weer. O.a staan op youtube daar vele voorbeelden van. Mocht je werkelijk zo flink zijn dan nodig ik je uit om met wapenstok langs te komen. Wees gerust, als je de volgende ochtend wakker wordt met een wapenstok in je achterste blijft dat tussen ons twee ;-)

Fluim | 10-08-09 | 15:59

borrelnootje99 | 10-08-09 | 14:29

Dat zeg ik ook niet. Rutger heeft alleen aan zijn journalistieke verplichtingen voldaan, om ook de andere partij (=politie) te ondervragen. Vanuit journalistiek oogpunt heeft Rutger dus - in dit stadium - gedaan wat hij moest doen. Dat de politie hier vervolgens inhoudelijk niet op ingaat, viel te verwachten. Iets met damage control. De politie heeft volgens mij ook het adagium: 'Hoe minder je tegen de media zegt, des te beter het is!'
En.... ben je nu echt zo onnozel om te denken dat de betrokkenen van de politie voor de camera hun eigen verhaal gaan doen? Daarvoor hebben ze bij de politie een perswoordvoerder. Want bij de politie verschuilt iedereen zich achter iedereen.

poker | 10-08-09 | 15:08

@ drs. S. Lim
Ik hoop het.

publicitaire hitman | 10-08-09 | 14:50

Ze staan je wel steeds professioneler ter woord Rutger ondanks je trukjes. Verder kakkers van het vmbo? Het zal wel.

publicitaire hitman | 10-08-09 | 14:49

ik zie de hele tijd robert palmer in beeld lopen met een roze microfoon,waar is rutger?

general_pardon | 10-08-09 | 14:46

borrelnootje99 | 10-08-09 | 14:29
Zo ineens binnenvallen was toch al niet eerlijk. Rutger + crew heeft de kans gekregen zich voor te bereiden op deze conversatie. De politie wordt ineens verrast en moet ter plekke antwoorden geven (want anders zet GS ze weer als eikels weg). Als je echt een goede reportage had willen maken hadden ze een afspraak gemaakt waarbij beide partijen zich konden voorbereiden. Volgens mij was de actie van Rutger puur bedoeld om de politie in een slecht daglicht te zetten.

De Huisregel | 10-08-09 | 14:37

drs. S. Lim | 10-08-09 | 14:03
Ik bevestig dit heel graag als oud-agent (brigadier) zijnde. Ik weet niet echt wat ik verder moet zeggen, behalve dat ik een hoop respect heb voor het feit dat jij het wel uithoudt bij de politie. Ik ben er vertrokken uit frustratie vanwege de gang van zaken, daarzo. Misschien wel mijn domste fout ooit, want alleen al bij het lezen van jouw reacties ben ik weer gigantisch enthousiast.

De Huisregel | 10-08-09 | 14:34

poker | 10-08-09 | 14:01

Wat nou hoor en wederhoor?
De vragen worden bij de politie gesteld aan degene die juist NIET aanwezig zijn geweest bij dat incident te Oostvoorne! Dus dat is volgens jou objectief voor een reportage?

Laat me raden: De jeugd van nu spreekt altijd de waarheid, maken altijd hun huiswerk en gaan altijd braaf op tijd naar bed.
En zij in betreffende filmpje hebben ook echt braaf gedaan wat politie zei en toch nog klappen gekregen?

Schande voor pliesie dan en hulde aan rutger die het objectief heeft behandelt *kuch*
(sarcasme? welnee!)

borrelnootje99 | 10-08-09 | 14:29

GEENSTIJL IS KONING
ik zou die polities wel eventjes onder ogen willen komen, tering lijers

rsk | 10-08-09 | 14:26

@glaaf
Ik denk dat de discussie veel breder ligt glaaf. Men heeft m.i. in NL geen respect voor de politie omdat er amper sancties op strafbare feiten / misdragingen staan. Als je hier in NL een scheven schaats rijdt, dan krijg je een 'foei' van de rechtelijke macht. Dan is het efkes stoer doen tegen de politie het proberen waard. Als je weet dat je fikse blaren op je billen gaat krijgen, dan laat je het echt wel uit je hoofd om bijdehand te doen tegen de politie. En je discussie over kampers en Marokkanen .... Ook daar idem. Wij (de politie) wil echt wel, alleen achteraf wordt het steeds weer met de mantel der liefde bedekt en matig bestraft. Het kan dan wel voorkomen dat we even wachten tot de zaak groter en beter te bewijzen is (in de hoop dat de straf dan hoger uit zal vallen) Hoe dan ook, ook kampers en Marokkanen komen wel aan de beurt.

drs. S. Lim | 10-08-09 | 14:03

@ Frotje 13.45

Eenzijdig filmpje my ass! Rutger intervieuwt beide partijen. hoor- en wederhoor zoals het hoort.
De politie is er om orde te handhaven. En daar hoort - als het niet anders kan - gepast optreden bij. Als je dan vervolgens hoort dat die smerige 1 strepers mt 3 man op iemands been gaan zitten, of als gevolg van hun optreden iemand zijn middenvoetbentje breken, dan is het voor mij een duidelijk gevalletje excessief geweld i.c.m. machtsmisbruik.
En wat nou gen aanklacht kunnen indienen tegen de politie!!! He lijkt hie wel hongarije of Roemenie! Als de politie gisteren hun blaffers hadden gebruikt en waren - bij wijze van spreken - een aantal doden gevallen, kun je dan ook geen aanklacht indienen? Al die bonnenschrijvers houden allemaal elkaars hand boven het hoofd. Geenstijl help die jongeren even met dit zaakje. Zet er even een advocaat op en pak die smerige klootzakken eens juridisch aan!

poker | 10-08-09 | 14:01

drs. S. Lim | 10-08-09 | 13:36
dus wat? jou verhaal bevestigt mijn stelling. respect dwing je af, onder andere door consequent optreden en dat gebeurt niet. Indien het een groep macro's of kampers zou zijn geweest.. dan zie je ze niet.

glaaf | 10-08-09 | 13:51

Eenzijdig filmpje. Ik ben benieuwd naar de andere kant van het verhaal. Je ziet steeds vaker mensen die menen altijd en overal met agenten in discussie te kunnen gaan. Het zou mij niks verbazen als deze schavuiten zich deze ellende zelf op de hals hebben gehaald.

frotje | 10-08-09 | 13:45

@glaaf
Het gezag hier is niet anders dan elders hoor. Alleen wordt hier het gezag niet gerespecteerd en geaccepteerd (zie Rutger en zijn heimelijk afluisteren). Hier willen we altijd nét even op een bijdehandjes manier de discussie aangaan. Ik ben net terug vanuit Italie .... ik laat het wel uit mijn hoofd om met die die jongens de discussie aan te gaan (ik liep in een fuik van verkeerscontrole). Als ze mij zouden vragen de horlepiep te dansen, dat zou ik zelfs doen. Als je als agent in NL ook maar naar een rijbewijs vraagt krijg je steevast al een 'waarom, hoezo, ga eens echte boeven vangen' om je oren. Dusssssss

drs. S. Lim | 10-08-09 | 13:36

VOC-mentaliteit vs Balk&&de-mentaliteit?

Frederik Puntdroad | 10-08-09 | 13:32

Luistert de politie naar al die reaguurders die constant roepen dat ze er gewoon op los moeten slaan met de lange knuppel, is het wéér niet goed. Het is ook nooit goed hier. Of hadden het soms finnen moeten zijn? En niet deze lieve jongens en meisjes die natúúrlijk niets fout hebben gedaan en heel relaxed dronken worden. GS laat zich gebruiken door een paar blonde bimbo's en frequente sportschoolbezoekers. -1
Had de reacties wel eens willen lezen als het finnen waren geweest die een slachtofferrol aanmaten.

Flodder | 10-08-09 | 13:32

laffe gefrustreerde loosers. stuur deze "mannen" is op een groep macro's af.
Benieuwd of ze dan ook zo "handhaven". Bij voldoende gezag is geweld niet nodig: Guardia Civil

glaaf | 10-08-09 | 13:27

@borrelnootje99

Goed verwoord borelnoot. Ik ben ook geen fan van de verkeersdiensten. Kreeg laatst ook weer een flauwe van 7km te hard. Ook ik heb dan de sik in, maar kan dan niet anders concluderen dat ik zelf degene ben geweest die niet heeft zitten opletten. Verkeer is gewoon een hoofdstuk wat behandeld moet worden, want anders wordt het echt en grote zooi op de NL wegen. En weet je, wij Nederlanders zijn altijd opzoek naar grenzen en het liefst gaan we er nét even overheen. Vinden we spannend. Nét even te hard rijden en wat betreft deze topic .... nét even niet luisteren wat er van je verlangd wordt. Tja, eigenlijk moet je dan niet gaan nuilen als je dáár voor bestraft gaat worden.

drs. S. Lim | 10-08-09 | 13:19

Ach het is gewoon simpel toch eigenlijk?

Heb respect voor de politie dan hebben zij dat ook voor jou. Loop de ME-ers niet in de weg en doe wat ze zeggen, als je ze tegenkomt tenminste, anders vallen er klappen.... Duidelijk!?

Bang ben ik niet voor de politie, maar ik heb er wel respect voor, immers doen zij ook maar hun werk (hoewel dat niet 'altijd' netjes uitgevoerd wordt, met name dat flitsen!).

borrelnootje99 | 10-08-09 | 13:12

@de Huisregel
Dus wie niet luisteren wil, moet lopen voor z'n leven =)

surmajkalot | 10-08-09 | 13:10

@SprechenSieDeutsch?
Volgens mij weet de agente in het verhoorkamertje niet dat de jongen opnameapparatuur op zijn lichaam draagt! Dus is er geen toesteming=strafbaar. En als deze jongen transparantie wil, dan neemt hij één van zijn ouders mee om bij het gesprek aanwezig te zijn.

drs. S. Lim | 10-08-09 | 13:09

@ drs. S. Lim

Dit is niet strafbaar, als een beide partijen toestemming geeft mag dit gewoon.

Het is flauw dat de camera er niet bij mag zijn, een beetje transparantie is wel op zijn plek bij de blauwe helden. Ik begrijp dat het behoorlijk negatieve publiciteit oplevert dat je meisjes met knuppels slaat, maar het is een grote mediablunder dit zo aan te pakken.

SprechenSieDeutsch? | 10-08-09 | 13:02

Als rechercheur zijnde (tevens 15 jaar straatdienst ervaring) kan ik zeggen dat de lieve jeugd hedentendage heel erg goed weet wat hun rechten zijn (aangifte/klacht tegen politie, huilie huilie doen bij GS) maar nooit niet weten wat hun plichten zijn .... Je plicht is wegwezen als een agent dat tegen je zegt, punt uit! En dat Rutger zo flauw is om heimelijk gespreken op te nemen (overigens strafbaar) ..... -1 voor Rutger!!

drs. S. Lim | 10-08-09 | 12:54

niet zo janken......... klappen worden er niet voor niets uitgedeeld en soms komt het klapje wel eens harder aan. Iedereen wilt dat de politie harder optreed zolang ze zelf maar niet in dsat optreden worden meegenomen. Dus niet janken. Doe dorpelingen zijn zelf ook geen lieverdjes. Die agenten hebben waarschijnlijk in het nauw gezeten en dan vallen er klappen. Wat mij betreft gaan er nog veel meer klappen vallen hier in ons kikkerlandje......

En misschien moet die rutgher eens kappen met z'n sbs6 stijl..... kansloos figuur

PjORNO | 10-08-09 | 12:38

@ zwerfpaal,

mijn TNT tenue natuurlijk ;- )

Ron6019 | 10-08-09 | 12:33

@Prof. Hoxha

half peleton éénstrepers. oftewel in de Volksmond ééndekkers.

SCraphy | 10-08-09 | 12:25

Sokje | 10-08-09 | 12:10
"omdat ze jolig staat te doen"

Exact. En laat dat dronken volk nou net het type volk zijn die ik het meest aan mijn wapenstok heb weten te slaan. En toevallig ook net het type volk waar niet mee valt te praten. Ze hebben toch gelijk, want zij ... Nou ja, zij hebben gelijk. Altijd.

Juist door dat soort volk is de huidige tactiek aangemaakt. Ik ben van de oude tak toen we dingen nog met woorden op konden lossen. Maar sinds er steeds grotere groepen dronken jongeren rondlopen die lopen te provoceren, kloten en zelfs tegendraads worden, tjah. Ook agenten krijgen vooroordelen. En dan ben je niet een incidentje die weer eens loopt te klieren, maar de zoveelste die WEER een keer niet luistert. Het geduld raakt op. En dan geldt een mooi spreekwoord: wie niet luisteren wil...

De Huisregel | 10-08-09 | 12:22

Sokje | 10-08-09 | 12:10
Je hebt het eindelijk door, zeker als ze in die mooie blauwe pakjes lopen in een groep van ongeveer 20 man. Dan zijn het idd robots en niet voor rede vatbaar.

Ik kan zelf een hoop uitvreten qua geinen met de mannen in blauw, zolang ze nog in de auto zitten of met hooguit 2 man buiten die ME-bus staan. Staan er 2 busjes is de pret gewoon afgelopen en heb je je te gedragen, want dan gaat de knop bij ze om.
Dit is hun werk, waarom snappen veel mensen gewoon niet dat ze dan niets of niemand ontzien, ook de vrouwen niet? Dit heb ik ook zien gebeuren vlak onder me neus, maar je pakt diegene beet en je loopt zsm uit hun weg de andere kant op, zeuren komt later wel.

borrelnootje99 | 10-08-09 | 12:18

Publiciteit opzoeken geeft mij weinig meerwaarde.
Ze hadden zich beter wat meer kunnen voorbereiden op wat ze konden gaan zeggen i.p.v hun foutste tshirt aan te trekken..

koekiecookie | 10-08-09 | 12:12

@Ron6019 | 10-08-09 | 12:06

Wat voor uniform, Leger des Heils, Martinair?

zwerfpaal | 10-08-09 | 12:11

@borrelnootje99 | 10-08-09 | 12:05

Als jij een biertje op hebt en je vriendin krijgt een mep met een knuppel omdat ze jolig staat te doen nar een avondje gezellig feesten.. ja dan kan ik me voorstellen dat je dan als jongen vraagt waar meneer agent nu mee bezig is.

Maar misschien moeten we de politie maar niet meer als mensen zien maar als robots waar je niet mee kan communiceren en die doorslaan als ze oververhit raken.

Sokje | 10-08-09 | 12:10

Haha, rutger +1, zender +1, jongeren +1, overhemd +1, uitingen politie -...

waggelkachel | 10-08-09 | 12:09

Is een echte IWC. Jongens komen uit Oostvoorne. Rijke gemeente daar.
Schandalig die politie!

henkvandiepen | 10-08-09 | 12:07

Vervellend voor deze jongeren.

Is mij nog niet overkomen, als ik mijn uniform aan heb, dan durft de plisie niet, gek he? Ook niet tijdens Koningendag / 5 mei rellen.

Aan oom Bromsnor, gaat eens doen, waar jullie het beste in zijn; belasting innen met jullie lasergun achter een bosje vandaan :-(

Ron6019 | 10-08-09 | 12:06

Sokje | 10-08-09 | 11:52
Dat moet ik wel met je eens zijn, maar ga het niet uitlokken en ga niet staan wachten om te kijken of je de klappen zult krijgen ja of nee, gewoon buiten bereik van de knuppels blijven en niet provoceren, op geen enkele manier. Dit weet ik al sinds mijn zestiende. Ze lopen er vol testosteron en adrealine, ga je nog bijdehand lopen zeuren ook tegen ze, tja, dat wakkert de boel alleen maar aan.

Geen goed woord voor de pliesie in dit geval van mijn kant, maar ook niet voor de bijdehandte apies in het filmpje, die zijn ook zelf niet echt vrij van blaam dunkt me.
Ik heb ook al genoeg rellen meegemaakt als ik de kroegen in R'dam uit kwam lopen, vlak voor me neus en heb zelf nog nooit een klap hoeven ontvangen. Dit door gewoon mijn spullen te pakken en het voor gezien te houden en zonder bijdehandje te spelen...

borrelnootje99 | 10-08-09 | 12:05

Wordt tijd dat de politie eens amerika-achtige praktijken gaat uitvoeren. (en dan bedoel ik niet het donut knauwelen aan de rand van de weg). In elkaar trappen die ettertjes, en daarna netjes de rechten voorlezen.

SchinFoekie | 10-08-09 | 11:56

Zitten gewoon een aantal enkelstrepige rotte appels tussen het politiekorps van Rotterdam-Rijnmond. Met een grote bek en wapenstok maken ze zich schuldig aan onnodig machtsmisbruik.

Sokje | 10-08-09 | 11:52

Publicatie van deze zaak helpt wel wat betreft schuldvraag. Ben zelf wel getuige geweest van een potje rammen van de politie, maar later stond in de krant dat er gepast geweld was gebruikt,. Blijkbaar zijn de normen van de politie toch anders als de mijne.

snapal | 10-08-09 | 11:48

Het spijt me zeer, maar ieder weldenkend mens (met uitzondering jonge kinderen en verstandelijk gehandicapten ) weten dat ze ruim baan moeten maken voor de mannen in blauw, zeker als ze in een grote groep met knuppeltjes aan komen wandelen. Of denken de mensen in Oostvoorne dat ze thee komen drinken?

Moet ik de jongeren op dit filmpje dan als verstandelijk gehandicapt, jonge kinderen (die het allemaal nog moeten leren) of als invaliden gaan beschouwen? want alleen dan heb ik meelij met degene die geslagen worden omdat ze in de weg liepen.
De 'volwassenen met gezond verstand' hadden deze jongeren dan blijkbaar ook nog even op moeten voeden hoe men met pliesie in grote getalen omgaat vind ik.

Kortom, hebben de volwassenen hier dan ook niet een beetje in gefaald?

En kom nu niet met het verhaal dat het 'Oostvoorne' is en niet R'dam. D
at zou racisme inhouden als daar dus onderscheid in wordt gemaakt.

borrelnootje99 | 10-08-09 | 11:47

CM | 10-08-09 | 11:20
Op het moment dat jullie hard kunnen maken dat jullie beweringen waar zijn, ben ik bereid om verder te kijken en jullie ook te helpen met aangiften of advies. Als oud-agent kan, en als mens wil, ik jullie aardig op weg helpen, dus mochten er vragen zijn: stel ze. Tot die tijd geloof ik niet dat een agent daadwerkelijk een strot vast pakt en met de vuisten werkt. Misschien dat deze betreffende meid het zo ervoer door een stoot in haar nek en daardoor een ademhalingsprobleem kreeg, maar dan spreek ik van een verkeerde klap die allicht verkeerd gemikt is. Dit is altijd mogelijk gezien de situatie die ook voor agenten stressvol is. Er moet snel gehandeld worden, en daar worden fouten bij gemaakt.

Mijn advies is echter nog steeds; als er een hoop agenten zijn, maak dat je wegkomt. Je wint het gevecht niet, want ze zijn A) getraind, B) met een hele hoop mensen ter back-up, C) gewapend. Je hebt er niets meer te zoeken. Volgende keer kan je allicht verder feesten in een ander café of dorp, of je gaat thuis feesten met je vriendengroep.

Nogmaals, alle sterkte en beterschap voor de slachtoffers. Ik hoop alleen dat het geen beterschap voor aanstelleritus is.

De Huisregel | 10-08-09 | 11:42

Had je graag willen zien dat ze hier stonden te huilen dan?!Het is geen hart-in-actie programma,ze vertellen het verhaal.
Ik heb het over de ontreddering,het onbegrip en de machteloosheid,de geestelijke gevolgen die na de gebeurtenis wel degelijk aanwezig waren en ik met eigen ogen heb gezien.
Dus kom niet aan met je bullshit dat een tokkie op SBS6 sneller huilt!

CM | 10-08-09 | 11:34

@ dlagewaa | 10-08-09 | 11:29
rofl, de klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt!

turbopriest | 10-08-09 | 11:34

Aha. Wel, dat komt zo, eenstrepertjes worden doorgaans ingezet om het kwijl van meervoudig verstandelijk gehandicapten te vegen -tweestrepers daarentegen verrichten hoogstaand werk door de monden van enkelvoudig verstandelijk gehandicapten kwijlloos te houden, wat dus geen vergelijking is. Als ze enige macht krijgen, weten de arme jongens zich geen raad.

En-el Hak | 10-08-09 | 11:31

Was het niet Minister Hirsch Ballin die de Tweede Kamer liet weten dat de politie alleen naar een identiteitsbewijs zou vragen als dit in het belang van de handhaving van de openbare orde was? En in het verlengde daarvan welk gevaar valt er voor de openbare orde te duchten als iemand aangifte wil doen. Met andere woorden: waarom vroeg dat politiemeisje of degene die aangifte wilde doen, zich wilde legitimeren???

dlagewaa | 10-08-09 | 11:29

@CM | 10-08-09 | 11:20
Ik zou ook geraakt worden als dit in mijn eigen kring gebeurde. Ik ken ook de verhalen van belachelijk politie-optreden, kennissen die bij hun eigen voordeur worden opgepakt voor "inbraak" e.d. Zolang we echter niet weten wat de aanleiding was (wie weet begonnen de 'slachtoffers' wel met de provocatie?), blijft het een beetje geschreeuw van omstanders. Alle feiten op een rijtje, dan kunnen we ons een beeld vormen.

"grote gevolgen (lichamelijk en geestelijk) van dit belachelijke vertoon van geweld" . Mwoah, een tokkie op SBS6 huilt sneller, hoor.

Boer in Amsterdam | 10-08-09 | 11:25

Jongens, sterkte en houdt vol. Overigens: ook in andere zaken wordt geprobeerd een aangifte niet als aangifte te registreren. (Het lijkt me sterk dat dit als klacht gezien kan worden) Dus blijf er duidelijk over dat het om aangifte gaat.

klompenmeissie | 10-08-09 | 11:24

Kakkers?! Laat me niet lachen, dit zijn gewoon halve tokkies.

Butters Stotch | 10-08-09 | 11:22

Ik denk dat de mensen die de politie hierin ondersteunen niet helemaal snappen wat hier is gebeurd.
Wat voor wereld leven we in als de mensen die de rust en vrede willen bewaren en naar huis lopen aan het einde van een feest zo behandeld worden? Het meisje met krabbels in haar nek gewoon naar huis wil haar strot dichtgeknepen word en vol met een vuist op haar kaak word geslagen?
Is dat dan orde handhaving??
Toevallig ken ik deze mensen allemaal heel goed en heb de grote gevolgen (lichamelijk en geestelijk) van dit belachelijke vertoon van geweld met eigen ogen kunnen aanschouwen.
Politie moet er zijn,maar de politie moet ook beseffen dat ze de situatie goed moeten bekijken voor ze in volle galop door een menigte gaan,mensen met knuppels bewerken en meisjes met vuisten gaan bewerken...
Het is een feestje in Oostvoorne,geen voetbalrel ofzo!!

CM | 10-08-09 | 11:20

het spijt me zeer, maar ik als Rotterdammer weet heus wel dat als er 2 ME-busjes op het plein tevoorschijn komen, of als er politite te paard aanwezig is, dat het tijd word om je spulletjes te pakken en lekker naar huis te gaan.

Idd: als er veel blauw op straat is, betekend dat gewoon: Weglopen en niet met je dronken kop gaan lopen zeiken en stoer doen, dat wordt direct hard de kop in gedrukt.
Ook voor de meiden: kop dicht, pak je vent beet en weglopen zonder gezeik!
Dat jullie nog respect en vriendelijke woorden verwachten van de pliesie op betreffende avond gaat mijn verstand te boven. Maar goed, jullie zullen wel te diep in het glaasje hebben gekeken.

borrelnootje99 | 10-08-09 | 11:18

ze kunnen beter vertellen wie de moordenaar van caroline van toledo was
dat was pas een onschuldig meisje
maar ohoh wat zijn we allemaal bang
en nu zelf weer de vermoorde onschuld uit gaan hangen ??
hou toch op importkakkers

speurneus | 10-08-09 | 11:18

Typisch gevalletje van "niemand heeft gelijk". Het is niet te achterhalen voor de objectieve toeschouwer wat er die avond precies gebeurd is. Ik geloof die jongetjes en meisjes ook niet zomaar, met hun boehoe-toontje en dat potsierlijke nepverband. (Als ik ooit van mijn fiets flikker, wil ik niet in Oostvoorne naar het ziekenhuis!). En huilie met je roze shirtje: als je een voorzet moet geven naar de spits, moet je je voet ook 90 graden draaien. Wijf. Dat de politie vaak geen idee heeft hoe ze moeten reageren en dus afwisselend te veel of te weinig geweld gebruiken, is zó oud nieuws. Dat ze fel uit de hoek kwamen lijkt me duidelijk, maar geen enkel politiekorps gaat spontaan op een groep burgers hakken, zonder énige aanleiding. Zal wel weer een gebruikelijke combi zijn van pubers met grote bek en pliesies met van nature te weinig gezag.

Boer in Amsterdam | 10-08-09 | 11:17

Dit zijn gasten van de generatie die eerst alles willen bepraten. Als de politie zegt: "Oprotten", dan rotten ze niet op, maar willen het 'bepraten'. Ze zijn niet gewend bevelen op te volgen. Ja, dan zijn de konsekwenties voor jezelf. Mijn ervaring is, dat de politie altijd van te voren waarschuwt dat geweld zal worden gebruikt. Ik heb de nodige blauwe plekken opgedaan als gevolg van het niet opvolgen van politiebevelen. Maar daar klaag je dan niet over. Dat is net als te hard rijden en dan klagen dat je een bon krijgt. Verwende kindjes zijn het, die pa en ma met de voornaam aanspreken en geen respect voor gezag hebben. Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten.

duane | 10-08-09 | 11:13

Juwelier in 010 voor de 14 e keer overvallen.
Dit keer met veel geweld.
De politie kan ons totaal niet beschermen, heeft verkeerde prioriteiten.
Stem nooit meer CDA.

leefbarbaar | 10-08-09 | 11:12

Herkenbaar!
Mogelijk hebben dezelfde agenten te fiets onze groep vijf dagen eerder bij de Music Night in Rockanje laten schrikken. Wij bleven kalm dat was ons geluk, maar de reactie van deze jongeren is zeer begrijpelijk gezien de manier waarom deze twee politieagentjes handelden. (denk aan schelden als je iets simpels vraagt, onnodig fouilleren en dreigen met meer boetes).

Sokje | 10-08-09 | 11:05

Dat geen aangifte opnemen tegen een diender is ook onjuist. (Liegen in functie door de betreffende agent tijdens de poging tot het doen van aangifte? ) www.google.com/search?client=opera&...
www.limburger.nl/apps/pbcs.dll/article...
www.nijmegenleeft.nl/wordpress2/aangif...
www.gooieneemlander.nl/nieuws/regionaa...
"De Blaricummer maakte eerst bezwaar bij de klachtencommissie van de politie en stapte vervolgens naar de Nationale Ombudsman. ,,Ik ben het met de klachtencommissie eens dat het onder geen enkele omstandigheid te verdedigen is dat een politieambtenaar u het advies zou geven om maar geen aangifte te doen."

seven | 10-08-09 | 11:01

Onze minister van propaganda balinski zal dit wel weer provesioneel onder het welbekende matje vegen.
Maar aan de andere kant wat de huisregel schreef hierboven is ook waar
Dus nu weet ik het ook niet meer, help is er ook een ministerie voor psygische problemen??

bunbun | 10-08-09 | 10:55

@ ecologiste | 10-08-09 | 09:48
Niet geheel netjes vertaald, maar dit ligt aan Google.
(voor de mensen die geen woord Frans spreken)
.
translate.google.com/translate?prev=hp...

honde-brok | 10-08-09 | 10:55

@IJzervreter | 10-08-09 | 09:47

LOL (als een boer met kiespijn, ddww..)
Hijs fijn he.
Tunuhan Kuzu, die moet gewoon ongezien de tyfus krijgen.
Zijn ze verdomme nou helemaal van de pot gerukt bij die rooie mafketels.
Als blijkt dat.... moet Aboutaleb maar even z'n excuses aanbieden.
De politie (Spoorweg... afin) grijpt is in bij deze zuigende, irriterende figuren en dan worden ze eventueel (als bedankje..) nog op de vingers getikt ook ?

Ashtrey | 10-08-09 | 10:49

@ keurmeester okey jij ook een punt

sparrow | 10-08-09 | 10:42

Klolitie.....

taxus | 10-08-09 | 10:41

Heau even | 10-08-09 | 10:09
Hey, zo had ik het ook kunnen zeggen. Was alleen wat lui.

Vieze Tonnie | 10-08-09 | 10:33

Wat een huilie huilie jonkies. Het was een grote zuipparty met weinig oostvorenaars en veel volk uit zgn groeigemeentes en vooral uit het recreatiepark het kruiniger Gors en andere campingachtigen. treed de politie eens op is het weer niet goed.....

svw | 10-08-09 | 10:31

Politie +100.

Rejer | 10-08-09 | 10:30

Na de (gewonnen) Europa Cup I finale in 95 was ik in Amsterdam met mijn vriendinnetje. Natuurlijk braken er weer rellen uit en veegde de ME de straten schoon. Ook iedereen die aan de kant wegdook kreef klappen. Zo gaat dat nu eenmaal. De blauwe plek verdwijnt de leuke herinnering blijft..

Brakke Obama | 10-08-09 | 10:30

Dat is ook wat, geen aangifte kunnen doen tegen politie agenten. Maar andersom kan dit wel!? Maf land hier...

Van Nu.nl, man breekt arm van agente:

"Ook tijdens de rit naar het politiebureau en eenmaal in de cel bleef de man zich ernstig verzetten. Op het politiebureau bleek de man illegaal in Nederland te verblijven. De agente deed aangifte tegen de man."

Mr. xiow | 10-08-09 | 10:28

@De Huisregel | 10-08-09 | 10:13

Je hebt gelijk, niet met je zatte ballen een discussie aangaan met de politie als er geveegd wordt. Dan vraag je om klappen.
Het ergste is nog dat die jongen zelf een verbandje om z'n voet wikkelt, het is duidelijk te zien dat het geen gips is.

zwerfpaal | 10-08-09 | 10:27

De Huisregel | 10-08-09 | 10:13
En toch is 't doodeng als je daarin belandt en niet precies weet wat er gaande is. Voel je ineens een knuppel tegen je poot aan.
Maar inderdaad, je rent dan eerder weg van de politie dan ernaartoe om verhaal te gaan halen. Niet echt slim.

Lekker_ijsje | 10-08-09 | 10:27

"wat in de ogen van de getuigen en slachtoffers een absurd gewelddadig politieoptreden was"
Neen, kinderen;
www.youtube.com/watch?v=ROn_9302UHg
Dát was een absurd gewelddadig politieoptreden.

Wat hier in NL soms gebeurd in de buurt van relletjes, noem ik 'collateral damage'.
Kwestie van op de verkeerde plaats staan op het verkeerde tijdstip. Jammer, pijnlijk, maar ga je niet lopen aanstellen dan, door meteen GeenStijl te bellen. Watler heeft ook wel eens een onterechte zwieperT van zo'n wapenstok gehad, en een gekneusde rib dankzij een grote agent die met z'n knie op zijn rug dook. Boe-hoe.

De politie in mijn (provinciale hoofd)stad maakt geen grappen. Niks geen grote waffel opzetten, dan kun je klapjes krijgen. En gelijk hebben ze. Respect dwing je af. Dus jammer dat er blijkbaar een meisje van achteren neergeknuppeld is; dat verdient wel een klacht. Maar ik kan me voorstellen wanneer er zo'n knaap in een groepje aan komt stuiven met een grote waffel, je als agent het dreigend gevaar even kordaat moet neutraliseren.

Ik ga ervan uit dat er wat stevige woorden gaan vallen binnen het korps aldaar, en een bloemetje richting de brekebeen. Hopelijk duwt de aanwezigheid van GS de klacht waar terecht naar een gegrond-verklaring, maar ik mag hopen dat Castricum zich niet te makkelijk laat gebruiken voor dit soort akkefietjes. Want met al die mobieltjes met videofunctie gaan dit soort taferelen nog heel wat vaker opgestuurd worden. Jammer genoeg zie je daarop zelden de voorgeschiedenis.

Watler | 10-08-09 | 10:26

Echt vreemd dat sommige comments gewoon niet eens meer geplaatst worden.

@ De Huisregel | 10-08-09 | 10:13
Begrip voor politie heb ik nog minder als begrip voor religie. Ik ben een zoon van een [gepensioneerd] agent en dat heeft me gemaakt tot wat ik nu ben. Ik haat ze, altijd.

The Alcalde | 10-08-09 | 10:26

Het is maar de vraag of de politie niet terecht heeft lopen meppen omdat de heren te bezopen waren om te luisteren en een grote bek hadden.

Rutger zegt dat het kakkers zijn, mij lijken het goed geklede tokkies...

Yeah73 | 10-08-09 | 10:26

Snut Nose | 10-08-09 | 10:14
Ja hoor, het eerste dat Rutger bij de politie deed, was vragen naar hun kant van het verhaal.
Staat keurig op de band,
Jammer hè?

Merlot | 10-08-09 | 10:24

Snut Nose wil ff stoer doen dat hij vanuit z'n werk op geenstijl zit :O

Miata | 10-08-09 | 10:23

Ondanks dat deze een aantal van deze knullen het schorem is van Oostvoorne en altijd betrokken is bij vechtpartijen (Robin van Kampen) kan dit uiteraard niet wat de politie gedaan heeft.... ik heb het zelf gezien en dit maal gaan ze vrij uit!

-100 voor Robin van Kampen en zijn voice mail.
+100 Florien <3

Pisvlek69 | 10-08-09 | 10:22

Snut Nose | 10-08-09 | 10:14
Ga eens aan het werk man!

FreshClash | 10-08-09 | 10:18

+1 voor De Huisregel
Luisteren naar ome agent. En dan zeggen ze dat de politie niet hard genoeg optreed.

Hatsaflatsa | 10-08-09 | 10:17

Eagle_Eye | 10-08-09 | 10:14
"een grove schending van de mensenrechten"
"openlijk gestenigd te worden!"

Tjah...

De Huisregel | 10-08-09 | 10:17

Ik kan het filmpje niet zien vanaf het werk. Kan iemad mij vertellen of er wederhor is gepleegd?
Zijn er beelden van (die zijn er tegenwoordig altijd)?

Snut Nose | 10-08-09 | 10:14

Dit filmpje doet me denken aan die scholierendemonstratie, waarbij de pliesie wel heel erg gemakkelijk meppen uitdeelde aan kinderen die niet hard genoeg wegrenden. Ik zie die vetklep daar nog waggelen met zijn wapenstok en bromstem.
Ook alleen maar onnozele blanke scholiertjes.....

fuckje | 10-08-09 | 10:14

Lijkt me een gevalletje Peter R. de Vries. Maja, dat krijg je in een politiestaat, waar de brave burger wordt lastiggevallen en de criminele bevolking het hand boven het hoofd wordt gehouden. Risico's dien je natuurlijk te vermijden!! Hopelijk houdt GeenStijl de vinger aan de pols, want als het waar is wat hier is gebeurd, dan is het een grove schending van de mensenrechten en dienen alle betrokken agenten op staande voet te worden ontslagen en eventueel openlijk gestenigd te worden!

Eagle_Eye | 10-08-09 | 10:14

Ik wil toch even als oud-agent (Noodhulp, ME'er en nog wat functies), maar ook zeer zeker als mens reageren.

Betreft de situatie: het is jammer dat het zo uit de hand is gelopen. Ik wens de betreffende slachtoffers veel beterschap, mochten ze nog meelezen.

Toch zijn er een aantal ongeschreven regels bij de politie. Eén daarvan: als de politie een schoonmaakactie houdt (ook bekend als pleinen schoonvegen, etc.), is de politie er niet om te onderhandelen. Dan moet je gewoon maken dat je weg komt, en verder geen grote bekken geven of erger. Klagen of praten kan achteraf, zo niet bij de politie dan wel bij de gemeente of de burgemeester. Ja, dat is wel eens lastig en soms onterecht in de ogen van sommigen. Maar dat is wel hoe het nou eenmaal is.

Met dit in het achterhoofd denk ik dat deze kinderen toch hebben geprovoceerd. 'Gewoon weglopen' en een stok in je nek krijgen geloof ik niet. Of je liep er rare bekken bij te trekken of rare zinnen bij te zeggen als 'sjongejonge'. Nogmaals, bij een schoonmaakactie is de politie er niet om te onderhandelen. Gewoon wegrennen, of lopen als de politie op een afstand is. Je hebt te luisteren, en klaar.

Deze jongen heeft aangegeven dat een vriendin van hem geslagen werd, wat hij niet pikte en boos op de agenten afliep. Dit kan ik wel begrijpen, maar ook dit is een grote dreiging. Natuurlijk wil je een vriendin beschermen, maar ik hoop ook dat de andere kant van het verhaal wordt gezien. Die vriendin had wederom gewoon weg moeten rennen, dan was er niets aan de hand. De politie gaat echt niet achter haar aanrennen met een stokkie in de hand, tijdens een schoonmaakactie.

Ik kan niet oordelen over dit korps, en ook niet over de actie. Ik was er niet bij en heb er niets over gehoord. Maar ik hoop wel er ook begrip kan komen voor de politie. Je hebt gewoon te luisteren bij dit soort acties. En dan moet je ze ook niet uitdagen of grote bekken geven.

Ik zou voor de slachtoffers inderdaad aangifte doen. Dit is wél mogelijk, ook tegen agenten. Ik weet niet waarom er is gezegd dat dit niet kan, want dat kan wél! Als er blijkt dat er onterecht is gehandeld, zullen de agenten geschorst of ontslagen worden, en zijn we een aantal kutagenten armer. Als het terecht bleek te zijn: tjah, jammer voor de slachtoffers, maar het was terecht. Volgende keer de situatie toch maar anders aanpakken, dan.

De Huisregel | 10-08-09 | 10:13

Ach ik ken zo ook wat kansenmensen die een abbo op hun voetbalclub hebben. Ze hebben twee verhaeln, 1 over het stoere gerel en een over de klootzakken die politie heten. De maatstaf is veel politie aanwezig dus pauperfeest

Inferi0r | 10-08-09 | 10:11

Het gaat de goede kant op met de politie. Niet luisteren of een grote bek: klappen. Nu nog even het ECHTE straattuig aanpakken. Ik zie liever een paar Finnen met een gebroken poot dan de inwoners van Oostvoorne.

FreshClash | 10-08-09 | 10:10

sparrow | 10-08-09 | 10:01
Get ur point. Maar....
Dan is er altijd nog iets van iemand staande houden. Dit mag geen vrijbrief zijn om maar in te hakken op een paar irritante trutjes.

KeurMeester | 10-08-09 | 10:10

Merlot | 10-08-09 | 10:06
Daar lijkt het sterk op en in andere gevallen melden ze dat ze niet hard "mogen" optreden.

(R)evolutie | 10-08-09 | 10:10

Vieze Tonnie | 10-08-09 | 10:05
Om vervolgens iemand de dood in te electrocuteren omdat hij(/zij) niet op de grond wil blijven liggen? Nee, dan hou ik het wel bij de knuppel en een paar man politie die er bovenop moeten duiken om iemand rustig te krijgen.

Er zijn al te veel voorbeelden vanuit de US van A waar dat ding op een schandalige manier is misbruikt. In de handen van een onnadenkende, opgefokte VMBO'erT die agent is geworden, is een taser een groter moordwapen dan een dienstwapen of wapenstok.

Heau even | 10-08-09 | 10:09

Of ze het nu zelf hebben uitgelokt of niet. Het optreden van de politie is belachelijk in dit filmpje. Voor zover ik weet moet de politie ALTIJD een aangifte opnemen. Ook tegen zichzelf. Dan ben je er natuurlijk nog niet. Zo'n aangifte blijft meestal ergen in een buro laatje liggen. Oeps vergeten.

Looneytoon | 10-08-09 | 10:09

Is fake. Schrammen op dat been zijn al zeker een week oud. Die jongen met z'n "gebroken middenvoetsbeentje" is ook fake.
Er zit geeneens gips om z'n voet, gewoon een rolletje verband. Als je voet 90 graden gedraaid wordt dan breek je niet alleen een middenvoetsbeentje. Ik heb ooit zelf een middenvoetsbeentje gebroken en ik had gips tot net onder mijn knie.
Kortom.. GS laat zich flink foppen

zwerfpaal | 10-08-09 | 10:08

Chef roepen; komt zeevaartpolitie erbij. Na 'geen uitspraak' met niks nada kennis over de zaak (de man met z'n paperclip-A4'tjes voor z'n snufferd) komt ineens een andere cowboy naar buiten toe... Is dat niet dezelfde agent? Waarschijnlijk ging het verhaaltje snel rond achter de Leipe Shit Ouwe-deur en rende de blauwhemd onvoorbereid naar buiten om toch het GeenStijl-volk toe te spreken. Want voor je het weet is de politie weer de door het lezersvolk aangewezen schuldige, en aangezien Guusje toch gaat saneren, kun je je maar beter van je beste media-kant laten zien.

Het lijkt er haast op dat de ordehandhaving een tweede plaats heeft gekregen. Het viel me ook op dat echt al het aanwezige politiecorpsleden een papiertje in de hand hadden. Behalve de overijverige dienaar dan, die zijn bureautijd inwisselde voor een wandelingetje naar buiten. Om uiteindelijk niets te zeggen of uit te leggen.

Politie, jammer: dit keer toch een -1. Spiejongere: +1. Algehele aktie: +1. Zolang de politie "hangende het onderzoek" geen dingen kan uitleggen krijgt de groep van mij gelijk. Als ze werkelijk iets op hun kerfstok zouden hebben zouden ze echt geen aangifte tegen de politie doen.

Corpschef zou op z'n minst een excuusmomentje voor de jongen met de gebroken poot mogen inlassen.

OoO | 10-08-09 | 10:08

leuke repo. kijken wat we hier nog van gaan horen verder.

zoalshetis | 10-08-09 | 10:07

(R)evolutie | 10-08-09 | 10:00
Je zou haast gaan vermoeden, dat dat zogenaamde "de-escalerende optreden" in gevallen dat ze écht eens zouden moeten uithalen, door politieke correctheid ingegeven lafheid is.

Merlot | 10-08-09 | 10:06

Al met al lijkt mij dit toch pleiten voor de taser. Deze kan ook een arrestant beschermen tegen onnodig letsel.

Vieze Tonnie | 10-08-09 | 10:05

-weggejorist-

jasser | 10-08-09 | 10:04

Lying Dutchman | 10-08-09 | 09:55
Het lijkt me dat het in dit geval met kleine klapjes gaat, ook goed.

Teun van het Tuinpad | 10-08-09 | 10:02

@keurmeester
vrouwen en meisjes hebben de illussie dat ze altijd onschendbaar zijn voor geweld , heb al zo vaak gezien dat als een situatie helemaal geescaleerd was ze nog op de politie aflopen om verhaal te halen ( of hun visie van geweldscontole aan de politie wil opdringen ) .
Natuurlijk is het andere groepje altijd de schuldigen . Uiteraard hebben meeste mensen minstens 1 alcoholische op , dus onder invloed van alcohol en dus niet oordeelvaardig . En eigenlijk is hun visie op het gebeuren ook niet zo interessant . De politie heeft orde gehandhaafd ; klaar . Ik betreur het uiteraard wel dat ze dit wel durven bij zo'n clubje irritante kleuters en bij opstootjes van voetbal supporters , finnen of antilianen verkiezen ze liever een afwachtende houding .

sparrow | 10-08-09 | 10:01

Geen aangifte doen tegn de politie?
Wat is dat voor mafs?
Verkeerde kleur/geloof burgers soms?
Of verkeerde kleur/geloof pliesies?

Merlot | 10-08-09 | 10:00

Gaan ze eindelijk met de stok er over doen ze het op de verkeerde plek bij de verkeerde mensen.

(R)evolutie | 10-08-09 | 10:00

Wat een ijdeltuiten trouwens. Ik zeg gay.
En keurig net meisje ? Het halve ROC in Hellevloetsluis is er overheen geweest.

de Bree | 10-08-09 | 09:59

Wat de Bree zegt. Altijd uitlokken en nu zelf een beetje boehoe doen.

bertsje | 10-08-09 | 09:56

Het doet me goed om steeds meer berichtgeving mbt politegeweld te lezen, het roer moet om en dat gaat met kleine stapjes tegelijk.

Lying Dutchman | 10-08-09 | 09:55

Neil Armstrong | 10-08-09 | 09:51
+1

Albert K. | 10-08-09 | 09:54

politie +1 : niet luisteren = optreden, desnoods met getrokken pistool

denk je nu echt dat bv een Franse of Spaanse agent zich uberhaupt tot een inhoudelijke discussie laat bewegen? Het is alleen jammer dat de Nederlandse politie haar gezag in de jaren zelf heeft laten ondermijnen.

Juul | 10-08-09 | 09:53

Ik had minstens brandende auto's verwacht.
Maar goed, het is dan ook geen Amsterdam he..

Teun van het Tuinpad | 10-08-09 | 09:52

Eerst de afdeling communicatie roepen, dan de afdeling aangiftes, dan de afdeling padvinders en speurneuzen, dan de afdeling administratieve geylbreyerij, dan de afdeling bijzaken, dan de afdeling uitstel en afstel. En als laatste de afdeling afdoening. Pliessie gaat 18 formulieren invullen (per aangifte). Tweevingersysteem op het besmette toetsenbord. Morgen allemaal de vogelgriep.

Neil Armstrong | 10-08-09 | 09:51

HHA ze hadden die negoride persoon in de bosjes neergezet.
Die koffie juf zou ik wel doen +1
Aan al het geschreeuw te horen geen respect voor onze dieners en ja je zal wel moeten luisteren he, als je daar weg moet.

Braakbal | 10-08-09 | 09:51

Wanneer dit in Parijs was gebeurd met Noord-Afrikanen was de hel losgebroken.
Gisteren wilde de pliessie een pizzabezorger aanhouden en controleren. Deze ging er als een haas vandoor en botste op een stuk beton en was helaas dood. Les flics hebben hem niet eens aangeraakt en enkele minuten later kwamen er al jochies gewapend met ijzeren staven op de juten af en werden er vuurtjes gesticht en abri's gemold.
www.la-croix.com/afp.static/pages/0908...
Ik begrijp dat het geen makkelijk beroep is bij de smerissen van de Prinsemarij maar de wouten uit Oost-Voorne zouden eens een tijdje in Parijs, Den Haag of A'dam moeten oefenen om tolerant Verbenathee te drinken.
Ach vroeger op de lagere school kregen de onschuldigen vaker straf dan de schuldigen, gewoon omdat het makkelijker was voor de meester. Zoiets lijkt hier ook weer het geval te zijn.

ecologiste | 10-08-09 | 09:48

Hahaha, kakkers. Als een willekeurig persoon dat tegen ze had gezegd op de bewuste avond toen ze opgefokt en macho waren hadden ze niet zo terughoudend gereageerd.
Die gasten delen regelmatig volop uit, dan moet je af en toe ook kunnen incasseren.

de Bree | 10-08-09 | 09:46

Die gasten uit dat groepje hangen iets te vaak in de fitnessschool en zien zichzelf iets te graag in de spiegel. Dat soort typetjes zijn over het algemeen nogal snel op de pik getrapt. Nu keur ik het optreden van de politie niet zonder twijfel goed, maar lieverdjes zijn de zogenaamde 'slachtoffers' evenmin.

Von Flokkenstoffen | 10-08-09 | 09:45

finse politieagenten misschien

dorpsidioot | 10-08-09 | 09:39

Kakkers? Kakkerlakken! Mooi pak trouwens Rut.

godsammekrake | 10-08-09 | 09:39

Een gast heeft een piercing, dan verdien je die knuppel!

Brakke Obama | 10-08-09 | 09:39

Laat die eenstrepers hun frustraties botvieren op een plek waar ze nodig zijn, nu snap ik natuurlijk ook wel dat het ondenkbaar is dat kansenjongeren een dergelijke behandeling krijgen het land zou te klein zijn. Maar goed.

Fragony | 10-08-09 | 09:37

sparrow | 10-08-09 | 09:30

Mwa... engeltjes zullen het heus niet zijn. Maar meisjes van 15/16 jaar en amper 50kg bewerken met een wapenstok? Voor mij geen heldendaad hoor!

KeurMeester | 10-08-09 | 09:36

Tja ik had graag een beter/langer filmpje gezien van de schermutselingen... Wie zal zeggen wie hier en of hier iemand fout zat? Op zich is hard politie optreden prima te noemen, mits daar aanleiding toe is (en wat schrammetjes of een gebroken mini botje is dan gratis en voor nop). Onduidelijk dus.

Sr. Pescador | 10-08-09 | 09:35

Ondanks dat het optreden van de politie van die avond misschien onterecht was, vind ik toch dat de agenten op het bureau er netjes mee omgaan. Ook dat de chef later toch nog even wat vragen komt beantwoorden, maar niet zonder de juiste informatie een gesprek aan wil gaan, vind ik prijzenswaardig te noemen.

Al met al misschien een -1 voor de bewuste avond, hoewel we het gehele verhaal niet kennen, maar een dikke +1 voor het optreden van de mensen op het bureau. En een dikke +1 voor die kerel die het er niet bij laat zitten, hulde.

Heau even | 10-08-09 | 09:34

Geef dom (politie)volk een beetje gezag en velen gaan helemaal apeshit.
Zelfde zie je op vliegvelden met te jonge idioten bij de x-ray controle.

James Lastig | 10-08-09 | 09:33

Of het nou eenstreperts waren of niet, als de politie zegt: doorlopen, dan loop je door. Dan ga je niet als een of andere dorpstokkie toch nog even door het lint.

Niet voor Jan | 10-08-09 | 09:32

Behoorlijk irritant groepje .. en ze hebben helemaal niks gedaan ???
Tuurlijk !!
Als ze het zelf geloven is dat toch prima , maar ondertussen lopen ze wel weer te provoceren met wat kefwijfen op het politiebureau omdat een jongen te bezopen was om goed op zijn voetjes terecht te komen .
Ga lekker huilie doen bij betreffende pappie's en mammie's.

sparrow | 10-08-09 | 09:30

BBmetR | 10-08-09 | 09:20
Denk je dat ze er zo op losrammen als er weer eens ambulancepersoneel in A'dam Gaza wordt gemolesteerd?

Shalome | 10-08-09 | 09:30

Geweldig toch ... De NL overheid heeft er netjes voor gezorgd dat je geen aangifte kunt doen tegen de overheid. Dat geldt niet alleen voor de politie maar voor alle lagen van de overheid. Dus iedere lul met een streep kan doen wat ie weil zolang die maar door z'n baasjes beschermd wordt. Nederland politiestaat. Veel plezier nog in dat apenland

James Lastig | 10-08-09 | 09:29

Volgens mij is het tijd voor een Korpsruil:
De meppers naar grote seteden en de theedrinkers terug naar het platteland en iedereen tevree.

verveelmebehoorlijk | 10-08-09 | 09:26

Lijkt mij een geval van de verkeerde onschuldige groepje aangepakt.

Waarschijnlijk een andere bende raddraaiers die nu in een deuk liggen.

solidstate | 10-08-09 | 09:23

Wellicht een idee om een x aantal agenten te herplaatsen in Gouda/A'dam ZO?
Kunnen ze de jongens daar even voorlichten wat optreden ook alweer inhield.
* ziet het als opbouwende kritiek *

KeurMeester | 10-08-09 | 09:22

-weggejorist-

ofjepoepenmoet | 10-08-09 | 09:21

@Shalome | 10-08-09 | 09:15
Filmpie bekijken voor je wat schrijft.
Maar het begint langzamerhand het eindexamen van de politiescholen te worden.
Feestgangers zo snel mogelijk het ziekenhuis inwerken.
Hoef je je niet met echte troublemakers bezig te houden.

BBmetR | 10-08-09 | 09:20

Altijd maar zeiken dat de politie niets doet. Ze kunnen alleen maar bonnen schrijven wordt er dan gezegd. Doen ze een keer iets is het weer niet goed.
Maxima had geen gelijk toen ze zei dat de Nederlander niet bestaat. De Nederlander bestaat wel en het is een enorme zeikerd.

il barbiere | 10-08-09 | 09:20

politie, geen goed woord voor over...

@raket | 10-08-09 | 09:19

tja, als het een andere bevolkings groep betrof, stond het breeduit gemeten in alle media.
dat is pas discriminatie.

grote grutjes | 10-08-09 | 09:19

Zeeuws op de vroege maandagmorgen... ik pas.

sjaakdeslinksesul | 10-08-09 | 09:18

De optocht naar het pliessiebureau met de manke en kreupelen doet me denken aan het intro filmpje van man bijt hond.
+1 veur de pliessiemevrouw die koffie en thee aanbiedt.

kneuterzak | 10-08-09 | 09:18

De politie is je beste vriend!
Oh ... oeps ...

GeflipteVlaflap | 10-08-09 | 09:17

Het bevoegde gezag beslist. Voor de wet is iedereen gelijk maar de één heeft net ietsje meer gelijk dan de ander. Dat is dubbel pijnlijk wanneer je een voet breekt. Machtsmisbruik lijkt steeds meer schering en inslag te worden bij de overheid. Misschien dat er daarom zoveel mensen zijn die anti-depressiva slikken? Volgens die mevrouw gisteren bij zomergasten meer dan een miljoen NL-ers.
Het wordt steeds gezelliger hier.

ecologiste | 10-08-09 | 09:16

Dikke boehoe. De politie mag nu al niets doen in dit land.

Schorremorie | 10-08-09 | 09:16

De manier waarop de politie reageert, is echt om te HUILEN. We zijn niet bij de Action om iets te ruilen ofzo.. mijn god zeg.

Frits Juppenklooster | 10-08-09 | 09:15

Ik zie alleen maar blanken op het plaatje. Geen wonder dat de politie dan zo tekeergaat.

Shalome | 10-08-09 | 09:15

Rutger R. Castricum met zijn microfoontje.
Geen aangifte kunnen doen tegen politie -1

Fluffy Bunny | 10-08-09 | 09:14

Jammer van het geweld dat waarschijnlijk niet nodig was omdat in elk ander land ze nog respect voor de politie hebben, hier in NL is het een sport om de eenstrepers te tergen en uit te dagen , en als er dan iets gebeurt krijg je dit.

Mr aarsch | 10-08-09 | 09:13

Liever dat de politie een tik te veel uitdeelt dan 1 te weinig. Weg met die kopjes thee mentaliteit!

Just my opinion | 10-08-09 | 09:13

Politie +1

Van Mokum | 10-08-09 | 09:11

-weggejorist-

trippingbitch | 10-08-09 | 09:08

lijkt pijnacker wel. politie ook overhit

pieterjan | 10-08-09 | 09:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl