Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Scholieren worden geïndoctrineerd

ik wil net zo cool doen als een negertAls student behoor je links te zijn. Pas wanneer de eerste blauwe envelop op je mat valt, krijg je je verstand en schuif je langzaam op naar rechts. Neem onze Lucas. Nog niet zolang geleden stond hij op de barricaden, maar vandaag de dag is meneer plots een warm voorstander van het handhaven van de hypotheekrenteaftrek. De vraag is dus hoe het toch komt dat al die jongeren zich massaal scharen achter Wouter, Jan en Femke. De VVD dook in de materie en kwam tot de conclusie dat de jeugd gewoon zwaar wordt geïndoctrineerd. Sowieso natuurlijk door de baard dragende, pijp rokende Azijnbode-lezers, beter bekend als de het docentenkorps. Maar ook in het studiemateriaal weerklinkt de linkse kerk. Zo is de VVD een partij die mensen aan hun lot over laat, terwijl juist de PvdA en GroenLinks worden neergezet als het sociale vangnet. Te zot voor woorden, aldus het liberale Kamerlid Eric Balemans. U begrijpt, het is weer verkiezingstijd...

Reaguursels

Inloggen

toch even gecheckt of er nog een repliedje stond, haha.

You're not so bad yerself, op naar de volgende difkuffie ;-)

madmaddy | 20-09-06 | 23:23

madmaddy> deal, ik zal lief doen voortaan. Je valt uiteindelijk best mee moet ik zeggen. Vooroordelen sucken dus blijkt weer eens. Dat wordt dus een biertje ;)

Kyokushinkai | 20-09-06 | 19:36

Nog een laatste dan: teveel GS is niet goed voor je, de input is te eenzijdig en het belachelijk maken is tot een 'kunst' verheven, soms om te lachen maar soms stomvervelend. Balans is altijd beter.

Lees een boek, zie een documentaire, praat met mensen, maak ruzie als dat eens moet, verdedig je standpunt maar wees niet star en sta open voor een ander. De waarheid ligt altijd in het midden.

madmaddy | 19-09-06 | 23:41

"uiterste waarheid samenwerking"

Daar gaat het toch om?

ff tevoorschijn gegoogled ;-)

madmaddy | 19-09-06 | 23:34

Noem je dat kort?

Een felle discussie heb ik niks op tegen en iedereen praat voor z'n eigen kerk. Ik ben het met je eens dat de rechtse kerk net zo zuigt. Maar aan complottheorieën doe ik niet, ik ga slechts af op mijn eigen waarnemingen, ook al zijn die gekleurd door mijn opvattingen. Maar wat moet een mens dan? Ik ben niet de laatste om mijn mening bij te schaven als een ander met goede argumenten komt. Maar je moet uiteraard wel van verdomd goeie huize komen, anders trap ik er natuurlijk niet in ;-)

Maarre... de vervuiling, risico's en slachtoffers van de fossiele brandstoffen zijn in de loop der tijden heel wat groter geweest dan die van kernenergie. Neem alleen al wat de mijnindustrie in de loop der eeuwen wereldwijd heeft aangericht. Toegegeven, kernenergie bestaat minder lang en als er iets misgaat dan is de impact gigantisch. Maar het is het wel waard vind ik om dat veld te blijven onderzoeken. Als ze kernfusie eenmaal onder knie hebben, is er niets meer aan het handje. Afval nl. nop.

We gaan nu aardiger doen, JA??

Biertje?

madmaddy | 19-09-06 | 23:30

Ok madmaddy, je hebt zeker een punt dat mijn scherpe bewoordingen net zo aanvallend overkomen als de jouwe, en idd in ken jou niet. Weet je, ik zal je (kort) mijnfelheid uit probere te leggen, eens zal je het waarschijnlijk toch niet worden, maar misschien begrijp je het dan beter. Ik ben het ermee eens dat vroeger best gesproken kon worden van een linkse kerk en dito indoctrinatie etc. Maar rechts deed daar net zo hard aan mee, sterker nog, sinds 1973 is er altijd een rechtse meerderheid aan de macht geweest in Nederland. Nu anno 2006 lijkt er een nieuwe politieke kerk te ontstaan, dit keer de Rechtse kerk, met al diezelfde irritante trekjes als de linkse: als je voor een rechtvaardige economie bent ben je een communist (waar links altijd meteen met 'racist' klaar stond), zie je om je heen dat er onder allochtonen gewoon net als Nederlanders relaxte mensen en randdebiele etters zijn en maak je bezwaar tegen mensen die hun haat tegen deze randdebielen op alle allochtonen richten dan ben je een linkse landverrader, en last but not least, de rechtse propagandamachines waar GS overigens ook hard aan meewerkt draaien op volle toeren om alles wat naar links ruikt belachelijk te maken en in een hoek te plaatsen die allang niet meer voor links geldt (azijnbode lezers, boomknuffelaars, moslimadepten etc). Als je dan voor de zoveelste keer hier weer leest over linkse kerk complotten etc dan kom ook ik weleens ongenuanceerd en bevooroordeeld naar voren. Of het nu in jouw geval terecht is of niet weet ik nog steeds niet, maar misschien kom jij net als ik soms ook wat ongenuanceerd en bevooroordeeld over als je iets leest waar je haren van gaan rijzen.... Laten we het er dan over eens zijn dat we allebei foute ervaringen met bepaalde typen leraren hebben die sucken, ik ben rechtse discipline- en fatsoensfundamentalisten (overladen met huiswerk, promoten van kernenergie, alles wat je overkomt is je eigen schuld etc), jij met linkse geitenwollensokken uit de oude linkse kerk. En over 1 ding zijn we het in elk geval eens: SBS 6 sucks nog veel meer ;)

Kyokushinkai | 19-09-06 | 19:12

Toch ben ik een voorstander van linksig onderwijs. Hoe harder een kind voorgelogen wordt, hoe eerder het zelfstandig op zoek gaat naar de werkelijkheid.

Kardinaal Meier | 19-09-06 | 10:26

Kanker is ook een aandoening. Het ligt er maar aan in welke context het woord gebruikt wordt en hoe direct op de persoon gespeeld, zoals jij die uitdrukking graag gebruikt. Het klinkt natuurlijk heel scherp als je alles wat iemand zegt vertaalt als om zich heen slaan. Da's gemakkelijk scoren. Jij praat net zo in jouw straatje als iedereen dat doet, anders zouden we allemaal tegen beter weten in praten.

We zullen eens een aantal uitspraken uit jouw stukjes naar voren halen:

"niet in jouw paranoide straatje lult"
"bangeschijtert"
"SBS 6 on tour op de camping"
"xenofoob-paranoide"
"meer visies zijn dan alleen de Amerikaanse en kapitalistische" (heb je daadwerkelijk gelezen dat ik daar de voorkeur aan gaf?)
"je 'ik ben geen racist ik eet ook Chinees' opmerkingen " (zelf verzonnen?)

Goh, zeer correct en niet persoonlijk 'op de man spelend'.

Als ik jouw laatste stukje goed interpreteer, dan is mijn stoere vechtsportert toch net zo min persoonlijk als de door jou gebezigde termen? Dus wat klets je dan. Je moet niet ineens gevoelig gaan doen als een ander terug scheldt.

Iemand xenofoob noemen op basis van een korte mening over iets is stompzinnig kortzichtig. Jij weet helemaal niets van mij, maar op basis van een paar zinnetjes heb je mijn karakter doorgrond. Spreekt boekdelen over je eigen diepgang.

Het is typisch dat als ik zeg dat ik het discussiëren met andersdenkenden wat ik heb geleerd of een objectieve scholing van kinderen (ik heb nl. niet gezegd dat ik liever heb dat mijn kind rechts onderwezen wordt) prefereer boven een linkse indoctrinatie, dat je dat vertaalt als een kapitalistische en pro amerikaanse visie. Knap hoe je zo tot die conclusie bent gekomen.

Ga eerst maar eens goed lezen voor je tot je goedkope steken onder water komt. Als je probeert om met een repliek te komen zonder vooringenomenheid en vooroordelen, dan is een dialoog mogelijk. Zo niet, dan verzandt het in een discussie sbs-niveau ;-)

madmaddy | 19-09-06 | 01:07

"Lijden" met lange ij, en niet met 'ei' Ik mot maar eens naar mn nest geloof ik ;)

Kyokushinkai | 19-09-06 | 00:02

En, Madmaddy, paranoide xenofobie is een aandoening, geen scheldwoord. Mensen die eraan leiden neigen er overigens wel vaak naar om zich heen te gaan slaan als ze er zelf niet uitkomen.

Kyokushinkai | 19-09-06 | 00:00

@madmaddy> je keert de zaken om: volgens jou is iedereen die niet tot de rechtse kerk behoort en dus niet in jouw paranoide straatje lult gelijk deel van een links complot. Je doet precies datgene wat ik in eerste instantie over jou bedoelde. En om je 'ik ben geen racist ik eet ook Chinees' opmerkingen moet ik hartelijk lachen. SBS 6 on tour op de camping. Al begrijp ik niet waarom je dat zo krampachtig naar voren probeert te brengen, ik heb je nooit ervan beschuldigd dat je een racist bent. Hooguit xenofoob-paranoide, maar das wat anders. En over mijn naam: als je niet zo snel zou oordelen maar eerst eens verder na zou denken zou het misschien ook zo kunnen zijn dat Kyokushinkai in het Japans een betekenis heeft die los staat van de vechtsport. Maar ji j hebt je oordeel over alles natuurlijk al klaar, niet gehinderd door feiten.

Kyokushinkai | 18-09-06 | 23:58

onderstaafd en gebouwd, zo is het!

madmaddy | 18-09-06 | 22:18

En bovendien, stoere vechtsportert, als iemand mij toewenst dat ik sterf of ik word uitgemaakt voor paranoïde xenofoob, dan ben ik degene die scheld? Als iemand met een repliek komt op schelden en jij noemt dat schelden en op de persoon spelen: dat is paranoïde. Voelde je je aangetast in je waardigheid ofzo? Sodemieter op en ga iemand anders lastig vallen met je gescheld.

madmaddy | 18-09-06 | 21:49

@Kyokushinkai 18-09-06 @ 19:38
Typisch een conclusie die van jou te verwachten is. Dus als je niet links bent, ben je automatisch kapitalistisch en sta je alleen maar achter de amerikaanse visie. Nee, dat is wetenschappelijk onderstaafd zeg. Het zegt meer over jouw tunnelvisie. Bovendien begon jij met schelden, weet je nog, dus hang niet de moralist uit, dat is schijnheilig en ongeloofwaardig.
Toevallig kom ik net terug van een gezellig bakkie bij mijn surinaamse buurvrouw, is het beste vriendinnetje van mijn dochter een surinaamse en heb ik veel respect voor de ouders van het turkse vriendinnetje van mijn dochter. Die mensen zijn altijd in voor een goed gesprek en staan net als ik open voor andersdenkenden. En we hebben daar nog nooit een conflict over gehad.
Het is zo grappig dat zodra je kritiek op links hebt, je meteen lekker makkelijk uitgemaakt wordt voor rechtse rakker of wilders aanhanger. Wie is hier nou een bangeschijtert?

madmaddy | 18-09-06 | 21:30

@madmaddy> Leren dat er meer visies zijn dan alleen de Amerikaanse en kapitalistische dat is wetenschap. Op basis van feiten en verschillende visies ontwikkel je een eigen mening. Beperk je je tot 1 visie dán is pas sprake van propaganda en indoctrinatie. Kennelijk wil jij dat je kinderen met propaganda worden gevoed, dat ze alleen maar meningen leren waar jij het mee eens bent. Jij bent gewoon een bangeschijtert en hebt liever niet dan kinderen leren hun eigen mening te vormen. Verder geeft jouw gescheld en je op de persoon spelen heel goed aan wat voor opvoeding jij voorstaat. Lekkere samenleving gaan we zo tegemoet. Over machteloze scheldwoorden gesproken......

Kyokushinkai | 18-09-06 | 19:38

@theedrinker 18-09-06 @ 09:22
Misschien heb je gewoon geluk gehad en op een ok school gezeten, wie zal het zeggen. En wat voor de één onpartijdig is, is voor de ander éénzijdig. Het ligt er maar aan in hoeverre het strookt met je eigen ideeën. Ik weet wel dat ik bij het kiezen van een school strakjes wel eerst even de literatuurlijst raadpleeg ;-)

madmaddy | 18-09-06 | 18:28

@theedrinker 18-09-06 @ 09:22

Ach, zolang je er op een normale manier over kunt discussiëren is er wat mij betreft niets aan de hand. De meest uiteenlopende ideeën moeten gewoon naast elkaar kunnen bestaan. Zijn we het niet eens, no hard feelings. Mijn vrienden- en kennisenkring is zeer divers en bestaat uit alle politieke stromingen. In ieder geval valt er met je te praten, in tegenstelling tot dat waterhoofd @Eau24, die niets anders kan bedenken dan machteloze scheldwoorden. Maar ja, we zijn niet allemaal even welbespraakt ;-)

madmaddy | 18-09-06 | 18:25

@Eau24 18-09-06 @ 18:12

Dit mag ik graag zien. Een goed inhoudelijk commentaar. Bravo!

madmaddy | 18-09-06 | 18:20

MadMammny... zure dikke tank
sterf

Eau24 | 18-09-06 | 18:12

Een bloemlezing linkse lerarenpraat (dit heb ik echt aan moeten horen):
-
"Zigeuners zijn niet echt dieven. Ze denken alleen maar anders over het verschil tussen mijn en dijn dan wij!"
-
"De Berlijnse muur was inderdaad ook niet alles, maar de Amerikanen doen precies hetzelfde met de grens van Mexico!"
-
"Mao is dan misschien een dictator, maar zijn volk heeft tenminste te eten. Dat was onder de Chinese keizers wel anders!"
-
"Ken jij Marokkanen dan?"
-
Als me meer leuks te binnen schiet reageer ik wel weer.

Kardinaal Meier | 18-09-06 | 15:18

Is ook zo. Scholing is schaamteloos links en geschiedenis en maatschappijleer kun je beter uit de wikipedia halen dan uit de schoolboeken. Men vertelde mij indertijd schaamteloos dat kolonialisme alle kwaad in afrika gebracht heeft en dergelijke. Tja. Het is de schuld van nederland dat nu in soedan de arabs de negers aan het spit rijgen en opeten, en natuurlijk ook dat de tutsis en hutus etc. in zaire elkaar de ledematen afhakken. Allemaal de schuld van het verderfelijke westen. En marokkanen die op straat mensen beroven zijn helemaal geen marokkanen, het zijn nederlanders.

geytennöker | 18-09-06 | 13:30

Ach waarschijnlijk zijn er zat vvd'ers die in het onderwijs willen maar door de multicultisten en ander harig tuig buiten de organisatie worden gehouden, wie zal het zeggen. Ik schrik me helemaal de tyfus, nooit geweten dat de schaamteloosheid van dit uiterst enge clubje zo ver ging.

Multikuli | 18-09-06 | 11:44

Hehe. Weten de heren van De Telegraaf al hoe ze zelf in een niet nader te noemen methode maatschappijleer voor VMBO omschreven worden? Gr. van een student maatschappijleer.

min6 | 18-09-06 | 11:16

Nou VVD richt eens een rechtse hogeschool of voortgezet onderwijs op. Wees de socialisten een stap voor. Trouwens mensen die volgend jaar een niet linkse studie willen volgen kan ik aanraden een technische studie te doen. Politiek speelt daar nauwelijks een rol

Gekke_Gert | 18-09-06 | 11:08

De Intrigant 17-09-06 @ 15:13
Voorbeeldje van geïndoctrineerd dus. Neee ik ben geen socialist maar heb wel socialistische ideeën.

Weisse rose | 18-09-06 | 11:05

jezus! De haren staan overeind in mijn nek! "Taarten in het gezicht van politici, ketchup over driedelig grijs, kogelbrieven bij het ontbijt: burgers zijn niet alleen actief in het stemhokje." (Impuls, maatschappijleer). Dit is gewoon regelrecht een vrijbrief voor extreem links terrorisme!

Multikuli | 18-09-06 | 10:45

Maatschappijleer is toch altijd al zendtijd voor linkse partijen geweest? What else is new..?

OokVaag | 18-09-06 | 09:39

Och gut, vandaar dat al jullie lutsers tegenwoordig VVD stemmen! Doe als ik, gooi die blauwe enveloppen gewoon bij aankomst in de papierversnipperaar.

Xixulon Gralgrathor | 18-09-06 | 09:25

madmaddy 18-09-06 @ 02:10
Het leek er voor mij op dat het onderwijs gepakt werd op enkele uitspraken. Mijn ervaring met school en de mate van eenzijdigheid is minder negatief.

theedrinker | 18-09-06 | 09:22

Tja we wisten het al, maar de enige echte onvervalste dictatuur inclusief censuur komt van links

OpenDeur | 18-09-06 | 09:05

@shimokuro
Gelijk heb je, vooral omdat ik destijds met mijn bijbaantje in een fabriek (per uur) meer verdiende dan mijn moeder voor de klas. Dat klopt, dom langs een lopende band staan levert meer op dan leraar zijn en voor de klas staan. De VVD mag blij zijn dat er nog mensen dit beroep kiezen. Het is geen wonder dat er voornamelijk mensen in zitten uit principe want voor geld hoef je het absoluut niet te doen.

Zoiets | 18-09-06 | 08:59

@madmaddy 18-09-06 @ 02:29
mooi gezegd, en het wordt inderdaad hoog tijd dat het onderwijs eens goed doorgelicht wordt. En mensen die ongevraagd hun linkse ideeën willen spuien aan de kwetsbare kinderen moeten worden verwijdert.

Onderbuik | 18-09-06 | 08:52

Maar het klopt wel!!!!

killermiller | 18-09-06 | 07:28

De VVD zou oplossingen moeten aandragen voor het aanstaande lerarentekort ipv. af te geven op de mensen die voor de klas staan en daar bepaald geen eenvoudige taak hebben. Vindt de VVD bv. dat de salarissen van leraren marktconform moeten zijn? Dat zou nl. betekenen dat die salarissen omhoog moeten zodat mensen weer een baan in het onderwijs gaan ambieeren.

ShimoKura | 18-09-06 | 04:00

LOL@Eau24
Hoe is het in de ziektewet? Waren die "rechtse" kindertjes weer zo naar tegen je?

Dömper | 18-09-06 | 02:57

enne.. welterusten ;-) Dat wordt weer slechts vier uur slaap.

madmaddy | 18-09-06 | 02:50

Als ik een allochtoon met een beetje zelfrespect was, dan kotste ik die superieure blanke intellectuele socialistische kom-maar-bij-je-grote-beschermer mentaliteit uit. Ze worden door de linkse kerk behandeld als een soort onmondige lagere school dropouts, die vooral behoefte hebben aan een sterke socialistische slagarm. Met dat badinerende toontje dat ze altijd hebben.

En als er dan een intelligente allochtoon opkomt voor de rechten van islamitische vrouwen en waarschuwt voor de fundamentalistische elementen, dan wordt ze met de grond gelijk gemaakt en publiekelijk geridiculiseerd. Maar ja, ze is dan ook overgestapt naar de VVD, onvergeeflijk!

madmaddy | 18-09-06 | 02:29

excuus, io moet zijn is natuurlijk

madmaddy | 18-09-06 | 02:12

Wil je de exacte bladzijde? Of probeer je gewoon iemand te vangen op zijn uitspraken? Mijn ervaring io, net als die van velen die op school hebben opgelet tijdens de les, dat de linkse tendens in het onderwijs is om maar één kant van de geschiedenis te tonen en precies die, die in het linkse straatje past.
Waar in de zeventiger jaren over de joden in de tweede wereldoorlog in de geschiedenisboeken werd geschreven als een bevolkingsgroep die rücksichtlos op ras werd afgerekend en kinderen, vrouwen en oude mensen weerloos werden afgeslacht, is die tendens verschoven naar hun rol van grote agressor. Dat het nu volledig legitiem is om te zeggen dat alle joden leugenaars zijn. Dat rechtse jongeren racistische aanvallen hebben gedaan, maar dat allochtone jongeren 'racistische' aanvallen hebben gedaan, een soort lacherige term, alsof dat een stuk minder erg is, nou in ieder geval een stuk politiek correcter.
Ik hoef geen paragraaf in een lesboek aan te halen om te weten hoe gekleurd het onderwijs is. Ik werd al door mijn geschiedenisleraar de klas uitgebonjourd omdat ik vroeg of hij het partijprogramma van de centrumpartij überhaupt had gelezen (die overigens niet mijn partij was, maar ik vind dat meningvorming wel enigzins gestaafd moet zijn). Ik moest maar vertrouwen op zijn superieure oordeel.

madmaddy | 18-09-06 | 02:10

Ach ja, zo'n leraar heb ik ook ooit gehad voordat hij naar de eeuwige steuntrekkervelden vertrok om de rest van zijn leven op onze kosten te vreten en tye zuipen (WAO). Want les geven en je ideeen verdedigen is een dubbele baan. dat put je uit voor het leven. Maar goed, wie jong is en rechts heeft geen hart, wie oud is en links geen verstand. Maar da's mijn mening.

FriescheHengst | 18-09-06 | 01:31

madmaddy 18-09-06 @ 01:24
Waarop baseer je dat in het lesmateriaal de slachtoffers niet genoemd worden?

theedrinker | 18-09-06 | 01:30

Tja, hoe zouden ze dan van Beslan berichten? Omdat dat gedaan is door mensen die het niet eens waren met de russische overheid? Of omdat tjeetjeense rebellen op die manier hun conflict met de russische overheid gestalte gaven? Alleen dat? Niets over onschuldige kinderen? Ik kan me dat niet voorstellen. Zolang in dat soort zgn. geschiedschrijving of lesmaterialen de onschuldige slachtoffers niet eens genoemd worden, is het wat mij betreft gekleurde berichtgeving die de gepleegde daden schandelijk bagatelliseert.

madmaddy | 18-09-06 | 01:24

madmaddy 18-09-06 @ 00:58
Ik vind de aanslag niet terecht. Het hebben over de oorzaken van de aanslagen van elf september is niet hetzelfde als deze aanslagen rechtvaardigen.

theedrinker | 18-09-06 | 01:08

@theedrinker 18-09-06 @ 00:49
Het lijkt erop dat je vindt dat een dergelijke aanslag in verhouding staat tot overheersende principes. Da's een opmerkelijke opinie. Is het normaal dan om je eigen gedachtengoed te verdedigen door het maken van slachtoffers bij bloedige aanslagen? Je zou toch denken dat we van de geschiedenis meer hadden geleerd.

madmaddy | 18-09-06 | 00:58

Hirsi Ali:
"... dit politiek correcte schrikbewind"

Ahasveros | 18-09-06 | 00:52

madmaddy 17-09-06 @ 23:58:

"Ik vindt het vele malen zorgelijker dat mijn kind straks uit een schoolboek gaat 'leren' dat de aanslagen van 11 september eigenlijk gewoon verdiende loon was voor de amerikanen."

Baseer jij je op het volgende citaat uit HP/De Tijd?:
"Ook in het buitenland nam het verzet toe tegen de overheersende Amerikaanse principes. Dit bleek op 11 september 2001 bij de aanslag op het World Trade Centre en het Pentagon." (MeMo, geschiedenis)"

Gaat over oorzaak van aanslag elf september, uitleggen waarom een aanslag plaatsvind en dat er verzet is tegen de Verenigde Staten is niet hetzelfde als goedkeuren/zeggen dat Amerikanen hun verdiende loon kregen.

theedrinker | 18-09-06 | 00:49

Is de wens de vader van de gedachte, gestoorde gek?

madmaddy | 18-09-06 | 00:43

Je kunt kinderen beter les geven over de sharia, want daar krijgen ze binnen een paar jaar mee te maken.

KreezyfoeL | 18-09-06 | 00:40

theedrinker 18-09-06 @ 00:09
Ander voorbeeld. Terecht wordt er in HP/De tijd gezegd dat er bij het einde van de koude oorlog weinig aandacht besteed wordt aan de rol van Reagan en veel aan die van Gorbatsjov. Maar de conclusie van HP/De Tijd dat dit pro-links is, is onterecht. Wat als er meer over Reagan werd gezegd? Hij zette de Sowjet-Unie onder druk, maar hoe? Onder andere door het steunen van Bin Laden in de oorlog in Afghanistan tegen de Sowjet-Unie. Weinig vertellen over Reagan is helemaal niet anti-links, weinig vertellen over Reagan is weinig vertellen over terroristen die van rechts komen.

theedrinker | 18-09-06 | 00:34

Wow, ze worden een keer wakker. Helaas klopt het nog ook...

Political Damage | 18-09-06 | 00:13

bottehond 17-09-06 @ 15:18

Ik heb het artikel in HP/De Tijd waarin schoolboeken als linkse propaganda werden neergezet, gelezen. Dat artikel is rechtse propaganda, gewoon met selectief citeren.

Voorbeeld: Er staat inderdaad in maatschappijleerboeken dat links voor meer sociale zekerheid is dan rechts maar er staat ook in dat rechts voor lagere belasting is. Van zowel links als rechts worden positieve en negatieve zaken gezegd, en bij HP noemen ze alleen de negatieve berichten over rechts en de positieve over links.

theedrinker | 18-09-06 | 00:09

@Kyokushinkai 17-09-06 @ 23:21
Whahaha, xenofoob paranoïde. Kwam je daar helemaal zelf op? Het interesseert me geen reet van mensen van mij vinden. En al helemaal niet iemand die zijn persoonlijkheid ontleent aan een stoere vechtsport, sukkel.
Ik vindt het vele malen zorgelijker dat mijn kind straks uit een schoolboek gaat 'leren' dat de aanslagen van 11 september eigenlijk gewoon verdiende loon was voor de amerikanen. En dat feiten achtergehouden worden in schoolboeken, ten faveure van de linkse halve waarheden.

@prof.dr.ir.clavan 17-09-06 @ 23:28
Inderdaad, als ouder ben je er nog altijd zelf bij. De waarheid voor zichzelf bepalen kan een jong volwassene zelf wel als hij objectief wordt onderwezen. En gelukkig leerden mijn ouders me dat er meer is dan je opgedrongen wordt bij geschiedenis en maatschappijleer. Dat je door lezen, reizen en discussiëren met andersdenkenden bijvoorbeeld je niet bang hoeft te zijn om je mening bij te schaven of op zijn minst te nuanceren.
Anders dan een pvda die een groot deel van zijn kiezers dankt aan het woordje arbeid in de naam, dat kennelijk doorslaggevend is voor een lidmaatschap van De Partij. Of linkse rakkers die een vuile bek en dito oordeel hebben over alle zgn. rechtse partijen, zonder ook maar een woord uit het partijprogramma te hebben gelezen.

madmaddy | 17-09-06 | 23:58

Wij lieten onze kinderen het ijzeren gordijn zien, maw jij als ouder bepaald de waarheid.

prof.dr.ir.clavan | 17-09-06 | 23:28

Jahoor madmaddy nu is het naast de linkse kerk ook nog een moslimcomplot waarbij kinderen op scholen mee worden geindoctrineerd. Tuurlijk joh. Xenofoob Paranoide zijn is ook een vak. De rechtse kerk op zijn best.

Kyokushinkai | 17-09-06 | 23:21

Dat het linkse gedachtengoed oververtegenwoordigd is in de schoolboeken verbaast mij niets, dat was het twintig jaar geleden ook al. In groep zes, waarin mijn dochter nu zit, vond de juf het kies genoeg om de kinderen op 11 sep. te confronteren met de complottheorie dat Bush achter de aanslagen zou zitten. Of je daar nu wel of niet iets in ziet, is in deze totaal irrelevant. Het is nog steeds een complottheorie. Kinderen van 9 en 10 zijn nog niet genuanceerd, kunnen feiten en theorieën niet uit elkaar houden en nemen deze zaken dus gemakkelijk voor waar aan.

We worden nu al jaren voorzien van beelden van - overigens perfect synchroon - schreeuwende en scanderende moslims uit Irak, Iran, Libanon, Pakistan etc. die hun vreugde uiten over de aanslagen en hun broeders van al qaeda, hamas en andere jihadvoerders feliciteren met hun successen in hun bloedige strijd tegen het westen. Typisch dat mensen zoals die onderwijzeres alle 'dood aan amerika's', 'dood aan de joden' en de openlijk geuite beloften dat de islam de wereld zal regeren, bagatelliseren en bijv. een fahrenheit 9/11 uiterst serieus nemen.
Om terug te komen op de discussie over de paus: er zullen nog de nodige excuses gemaakt moeten worden aan het westen, voor die stand gelijk is.
En één ding weet ik zeker: mocht de jihad zijn welslagen ooit vieren, dan zal een Michael Moore net zo makkelijk het leven laten. Want de uitgestoken hand van een kafir wordt gewoon afgehakt, voor zijn kop rolt.

madmaddy | 17-09-06 | 23:12

Lol @ daskapitalist
@L.oser. Ies goed, trusten!

MAXIMO | 17-09-06 | 23:10

Alle socialisten dienen kapot geschoten te worden. Dat tuig heeft de mensheid slechts ellende gebracht.

schele henk | 17-09-06 | 22:58

(namens Erik) Aan iedereen die onevenwichtige en tendentieuze informatie helemaal geweldig vindt: ongezien de tering!

sexpack | 17-09-06 | 22:58

MAXIMO 17-09-06 @ 22:36
Je hoeft niet gelijk zo zuur te reageren. Ik chargeer maar een beetje... Weltrusten hè.

L. Oser | 17-09-06 | 22:56

1 + 1 = 10 trouwens.

daskapitalist | 17-09-06 | 22:52

L. Oser 17-09-06 @ 22:26
Wat mij pas dwars zit is dat er nog steeds idioten in dit land kunnen rondlopen die onderwijs hebben genoten en alsnog met zulke domme uitspraken kunnen komen. Het zal de invloed van het internet wel wezen op de naïeven van geest...

MAXIMO | 17-09-06 | 22:36

@MAXIMO 17-09-06 @ 22:26
Ik begrijp nu wel waarom zelfs docenten zelf zo'n simpel sommetje niet meer kunnen maken. Die lerarenopleidingen zijn waarschijnlijk ook alleen maar linkse propagandamachines, waarin voor gewoon rekenonderwijs geen plaats meer is.

L. Oser | 17-09-06 | 22:30

@MAXIMO 17-09-06 @ 22:20
Het zit je wel dwars hè, dat Hitler een zielsverwant van je is.

L. Oser | 17-09-06 | 22:26

L. Oser 17-09-06 @ 22:23
Inderdaad, 1 + 1 is geen 2 maar 11.

MAXIMO | 17-09-06 | 22:26

Het meest onthutsende is dat er hier docenten reaguren die er nog trots op zijn ook dat ze kinderzieltjes met hun ideeën vergiftigen.

L. Oser | 17-09-06 | 22:23

Onderbuik 17-09-06 @ 22:08
Ohh, vandaar dat je klakkeloos gelooft dat Hitler links was..
Moet je niet onderhand je pyama aantrekken ipv op GS te reaguren?

MAXIMO | 17-09-06 | 22:20

Laat ik maar vroeg naar bed gaan. Morgen weer preken voor mijn "kerk". Kijken of 4-havo nog wat bij te brengen is. Ik vrees echter dat het gros van de verwende knaapjes niet verder zal komen dan "Ik las gisteren op geenstijl". Daar ben je blij mee.

lml.nl | 17-09-06 | 22:16

@Eau24 17-09-06 @ 22:02
Helemaal fout. Onderwijs leert kinderen rekenen, schrijven en objectieve feiten. Het is juist het linkse idee om onderwijs te gebruiken voor ideologische doeleinden wat het in de deplorabele staat heeft gebracht waarin het tegenwoordig verkeert.

L. Oser | 17-09-06 | 22:08

@Eau24 17-09-06 @ 22:02
je klinkt wel erg stereotype, misschien moet je eens wat meer met volwassen mensen discussieren, kinderen zijn nogal kwetsbaar weet je...

Onderbuik | 17-09-06 | 22:08

@Eau24 22:04
Vrijheid der docenten?
Doe eens een link geven? Ik wil dat stuk wel lezen.

minik | 17-09-06 | 22:06

Iemand hier ook weleens van de vrijheid der docenten gehoord? Zoals het omschreven is maak ik het niet duidelijk. Het is absoluut ietwat negatief.
Ze zouden alleen moeten aangeven waar de partijen voor staan. Zoals bij de VVD het individu etc etc..
Neemt niet weg dat er geen VVDer is die voor de klas staat

Eau24 | 17-09-06 | 22:04

Wie zet zoch af? Cijfers?
Onderwijs zou je eerder kunnen zien als laatste redmiddel tegen de rechtse wereld die na je 16e volgt

Eau24 | 17-09-06 | 22:02

@Eau24 21:52
Ok jij bent plebs.
Maar dat geeft je niet het recht om andermans kinderen voor te liegen.

minik | 17-09-06 | 22:01

@Eau24 17-09-06 @ 21:55
ik hoop dat je niet al te veel kinderzieltjes hebt volgeplemd met je haat tegen alles wat niet links is. Maar ach een troost is dat die leerlingen zich juist gaan afzetten tegen links als ze volwassen worden.

Onderbuik | 17-09-06 | 21:59

Als ik het volgende lees:
(Over de koude oorlog)
"Om de Amerikaanse politiek aan het grote publiek uit te leggen, onderhielden de Verenigde Staten in Nederland, evenals in andere landen, een permanente informatiedienst, de United States Information Service. Deze hield zich in de jaren vijftig vooral bezig met het steeds opnieuw bevestigen van het Oost-West vijandbeeld."

"De politiek van Gorbatsjov zorgde voor ontspanning in de verhouding met de Verenigde Staten."

"Het grootste succes van Gorbatsjov was dat hij een einde maakte aan de koude oorlog."

(Over Reagan wordt uiteraard met geen woord gerept)
unquote.
Dan kun je dat toch wel als geschiedenisvervalsing uitleggen.
Dit staat bovendien los van de VVD. Die partij heeft alleen aan de bel getrokken omdat ze er in een ander onderwerp slecht vanaf komen.

minik | 17-09-06 | 21:58

Scheelt ook dat de VVD de afgelopen 10tallen jaren nooit invloed heeft gehad op die boekjes. En ja.. velen zijn geen docent want dat verdient te weinig.
Zie hier de kern van het probleem, jullie willen geen handjes branden maar eisen wel 'normale' boeken
Krijg lekker de tering

Eau24 | 17-09-06 | 21:55

ben zelf docent geschiedenis en inderdaad de zinnen uit die boekjes kloppen geheel. Rechts wordt ietwat negatief afgespiegeld..

Kan iemand mij uitleggen wat er positief is aan de bevindingen van de schrijver zeg maar?

Rechtse mensen schijnen ontzettende moeite te hebben zichzelf te accepteren als egoisten.. werk eerst daar maar eens aan, wat is het toch fijn om angstig rechts te zijn..

Bovendien: er is toch geld zat bij jullie rechtsen, doe er dan wat aan, wij zijn plebs

Eau24 | 17-09-06 | 21:52

@gentle giant 17-09-06 @ 21:37
ja ook elkaar inderdaad.
Ik stem geen vvd maar vind het eerlijk gezegd een gezonde zaak dat er eindelijk eens goed kritisch naar de (eventuele) linksheid in het onderwijs wordt gekeken. Linkse partijen hebben geen alleenrecht op een maatschappijkritische houding weet je...

Onderbuik | 17-09-06 | 21:47

Onderbuik 17-09-06 @ 21:32
Alsof jij al die schoolboeken hebt gelezen!?
Als je die boeken had gelezen had je beter geweten en niet met een Hitler-is-Links betoog in de openbaarheid gekomen.

MAXIMO | 17-09-06 | 21:44

@Onderbuik

Zij bekogelde met name elkaar. En andere (ex) VVD'ders wilden wel ff meegooien.

Dwaaaas | 17-09-06 | 21:44

Onderbuik 17-09-06 @ 21:15
Jij bent grappig. Omdat 2 mensen je aanspreken op die domme vergelijking wil nog niet zeggen dat beiden één zijn.
Heb je daar trouwens cijfers van? Dat studenten zich meer afkeren tegen onderwijs.
Heb je dat ook uit Hp/ de Tijd? Of was het de dikke duim?

MAXIMO | 17-09-06 | 21:42

@Dwaaaas 17-09-06 @ 21:25
dat zie ik anders: het punt is juist dat het om VEEL schoolboeken gaat, ik vind het op zich terecht dat de vvd er eindelijk iets van zegt, dat de vvd de laatste tijd veel aan het moddergooien was is me overigens niet opgevallen: ik denk eerder dat ze zélf nogal bekogeld zijn (verdonk, hirsi ali o.a.).

Onderbuik | 17-09-06 | 21:32

Goh dat was lang geleden. "Wij hebben heus wel gelijk, maar het komt door de media en het onderwijs dat de mensen ons niet allemaal geloven! Want die zijn niet objectief, meneer! Die 'indoctrineren' meneer! Nee, liberalisme, dat is de natuurlijke orde der dingen! En al wie wat anders zegt, nou die jokt gewoon. Foei!" Waar is de tijd dat rechts nog gewoon uitging van zijn eigen kracht? En dan bedoel ik dus ook zonder dotcomzeepbellen, virtuele winsten of cocanomics. Voorbij die tijd... Of is die er nooit geweest?

veest van pim | 17-09-06 | 21:27

@onderbuik

1. Omdat we het over een relatief klein % schoolboeken hebben.
2. Omdat de VVD nu met het vingertje naar links wijst, terwijl ze zelf jaren meegeregeerd hebben.

Ik ben echt niet links, maar bij VVD zijn ze de laatste jaren teveel aan het moddergooien geslagen. Beetje zonde van de tijd deze discussie.

Dwaaaas | 17-09-06 | 21:25

@Onderbuik 17-09-06 @ 21:15
ach, de vvd doet daar ook gewoon gezellig aan mee. dat is heus geen kapitalistische partij, zoals veel mensen denken.

daskapitalist | 17-09-06 | 21:19

@MAXIMO 17-09-06 @ 20:57
@aivd 17-09-06 @ 21:07
volgens mij zijn jullie 1 en dezelfde figuur.
+
Overigens is het inderdaad zo dat binnenkort steeds meer scholieren en studenten zich af gaan zetten van het linkse "progressieve" onderwijs.
@Dwaaaas
waarom vind je dat in vredesnaam goedkoop van de VVD dat die er eindelijk eens iets van zegt? Ik noem het liever een groei in zelfbewustzijn en beter laat dan nooit, niet zo streng hè.

Onderbuik | 17-09-06 | 21:15

Onderbuik wil schoolboeken waarin de Holocaust niet voorkomt.

aivd | 17-09-06 | 21:07

Ben van mening dat het allemaal wel meevalt met dat linkse onderwijs. Aan de reacties te zien lijk ik wel de enige die geen les heeft gekregen van geitewollen sokjes en hippies. Vind het gewoon goedkoop van de VVD om daar nu over te gaan schreeuwen, terwijl ze zelf een van de weinige zijn die er iets aan kan veranderen. Ze hebben het tenslotte zelf, in hun ogen, zover laten komen.

Dwaaaas | 17-09-06 | 21:00

Onderbuik 17-09-06 @ 20:34
Jij bent zeker ook zo'n een Hp/de Tijd lezer?
Hitler links noemen is een gotspe en een duidelijk teken van onwetendheid.
Komt je dat als katho dat goed uit ofzo om dat te geloven?
Hoor je daar namelijk verdacht vaak over..

MAXIMO | 17-09-06 | 20:57

Onderbuik 17-09-06 @ 20:48
Zielig hoor. Heb ik je op de rechtse teentjes getrapt?

aivd | 17-09-06 | 20:53

@aivd 17-09-06 @ 20:44
je moet niet van die domme vragen stellen, lees om te beginnen het artikel eens. Ik stel jou toch ook geen vragen?

Onderbuik | 17-09-06 | 20:48

@aivd 17-09-06 @ 20:38
Je moet niet zo stigmatiseren, dat is tendentieus en uitermate kwetsend, je lijkt wel een produkt van het linkse onderwijs.

Onderbuik | 17-09-06 | 20:46

@Onderbuik 17-09-06 @ 20:34
waarom werd jouw vriend dan gesteund door de conservatieve Duitse Kerk en door het Duitse bedrijfsleven? Omdat hij links was??

aivd | 17-09-06 | 20:44

Onderbuik 17-09-06 @ 20:34
Waarom stopte jouw vriend dan zoveel linkse mensen in de gevangenis en in de concentratiekampen?

aivd | 17-09-06 | 20:38

had ik al verteld dat mussolini uit de syndikalistische hoek komt?

daskapitalist | 17-09-06 | 20:38

@Dwaaaas 17-09-06 @ 20:28
klopt, maar het is op zijn minst raar te noemen dat Hitler konsekwent rechts wordt genoemd, terwijl dat bij nadere bestudering (op zijn minst) niet zo duidelijk naar voren komt. Het is meer dat hij rechts wordt genoemd omdat het zo'n slecht mens was en dus "niet links kon zijn..." (volgens de linkse kerk).

Onderbuik | 17-09-06 | 20:34

@aivd 17-09-06 @ 20:27
ben jij peter siebelt?

daskapitalist | 17-09-06 | 20:31

Je kan niet aan iedereen een kaartje met "links of "rechts" hangen.

@BGA
Dank je voor de tip.

Dwaaaas | 17-09-06 | 20:28

Masturwasbeer 17-09-06 @ 20:13:"Het was ook de tijd dat mannen en vrouwen zonodige gelijk moesten zijn, want dat had een of andere goog uitgevonden. Ieder sexe-verschil werd er vakkundig uitgeramd door de gestapo lerares Nederlands. "En wat zien we nu?Dezelfde linkse kerk verdedigt met hand en tand de islam waar dit totaal onbespreekbaar is."Links "is momenteel eigenlijk ook een soort religie.

de honden blaffen... | 17-09-06 | 20:27

Onderbuik is een oud-communist.

aivd | 17-09-06 | 20:27

@Dwaaaas 17-09-06 @ 20:14
nee geen doordenker, gewoon ff lezen...
@aivd 17-09-06 @ 20:19
zoiets zeiden ze ook vaak tegen politieke dissidenten in de USSR en doen ze nu nog regelmatig in China... Maar daar weet je natuurlijk alles vanaf als je je werk bij de aivd serieus neemt.

Onderbuik | 17-09-06 | 20:26

dwaaaas, lees dat artikel anders ff

BigGayAllah | 17-09-06 | 20:24

Onderbuik is ook links. En een beetje dom.

aivd | 17-09-06 | 20:19

Hitler links

Is dit een doordenker ?

Dwaaaas | 17-09-06 | 20:14

Nou ik denk dat de linkse indoctrinatie nog niet half zo erg is als in de jaren 80. Ik zat op het Maartenscollege in Groningen, ja schrijf maar op. Dat was een ultra links bolwerk van extreem links. Gebroken geweertjes, openlijke propaganda voor de PSP, lezingen van dienstweigeraars, punkers en verslaafden (uiteraard alleen die), geld inzamelen voor de communisten in Nicaragua, anti-Ameria, anti Reagan.
Het was ook de tijd dat mannen en vrouwen zonodige gelijk moesten zijn, want dat had een of andere goog uitgevonden. Ieder sexe-verschil werd er vakkundig uitgeramd door de gestapo lerares Nederlands. We kregen geen Nederlands trouwens, het was meer het politieke propaganda uurtje van juf die, met het gebroken geweertje in de hand, haar radicaal feministische agenda door onze 14 jarige strotjes probeerde te duwen.
En owee degene die het waagde zich tegen deze linkse dogmas te keren. Als snel werd de persoon tot paria verklaard en trok de linkse karavaan verder.
Een schandalige vertoning waarvoor deze school zich zou moeten verantwoorden.

Masturwasbeer | 17-09-06 | 20:13

Ik kan mij de lessen geschiedenis ook vooral nog herinneren als pure politieke indoctrinatie. Vooral de uitwassen van het liberalisme en de minder prettige kanten van Amerika kregen onevenredig veel aandacht. Aan de andere kant was er voor vaderlandse geschiedenis (bijvoorbeeld Gouden Eeuw) amper aandacht. Het zou toch maar eens gebeuren dat de jeugd van hun vaderland gaat houden. Dit alles is waarschijnlijk een van de verklaringen dat het gros van onze natie hersenloze Bos-aanhanger is geworden. Het gevaar is echter nog veel groter. Doordat elke vorm van nationalisme uit de geschiedenislessen is verbannen, weet straks niemand meer wat het betekent Nederlander te zijn. Naast verwaarlozing van ons cultureel erfgoed zal dat ook betekenen dat we door dijkverwaarlozing 7 meter onder de zeespiegel zullen verdwijnen. Dan is ons land echt geschiedenis geworden.

L. Oser | 17-09-06 | 20:12

En ook nog even iets over het onderwijs:Ik durf te stellen,dat een leerling die in de jaren 50 lager onderwijs genoten heeft,op 12 jarige leeftijd meer kennis en kunde bezat dan de gemiddelde leerling die nu het vmbo verlaat.

de honden blaffen... | 17-09-06 | 20:08

volkomen terecht dat dit soort zaken (indoctrinatie in het onderwijs) eens aan de orde worden gesteld.
Het is volgens mij inderdaad al tientallen jaren zo dat het onderwijs links besmet is. Vroeger viel het mij bv bij de schoolboeken vaak op dat als er illustraties van krantenartikelen of kranten in de boeken stonden (bv mij economie of maatschappijleer) dat het altijd en immer de VOLKSKRANT was, echt ik sweer het je. Nooit een algemeen dagblad en zeker nooit de geboycotte Telegraaf...
Is dit meer mensen toen opgevallen?
Linkse mensen vinden zichzelf vaak superieur aan anderen: ze zijn socialer, doen meer aan armoedebestrijding, zijn voor vrede enzevoort enzevoort. Hitler was ook links, EN vond zichzelf ook superieur aan anderen... www.meervrijheid.nl/index.html?mr-hitl...

Onderbuik | 17-09-06 | 20:05

TT 17-09-06 @ 19:11:Maar uit het bovenstaande blijkt toch juist dat momenteel links de gevestigde orde is?Links heeft de macht in de journalistiek,de ambtenarij,de rechtspraak,het onderwijs,de gesubsidieerde sector etc.etc.Dus wie nu progressief wil zijn en tegen de gevestigde orde wil aantrappen moet 180 graden draaien en links de volle laag geven.

de honden blaffen... | 17-09-06 | 19:59

Huh..?
Lucas..?
Ik zie bij die naam altijd een goede ouwe baarddragende grijsaard, voorzien van pijp en grijzewollensokken, tenen uitstekende in sandalen, getooit in een kleurig en keurig gebreide trui met het peace-teken erop.
Zich verplaatsend in een caravan-achtig ronkmobiel die de WB allang voorbij is; op weg naar de volgende vrije zone..

Nha, Lucas en hypotheekrenteaftrek..

in 1 klap terug naar de Grimm-ige wereld.

photto | 17-09-06 | 19:51

Het beste bewijs dat de Nederlandse bevolking is gehersenspoeld is het feit dat de pvda nog steeds zoveel stemmen krijgt.

de honden blaffen... | 17-09-06 | 19:49

TT 17-09-06 @ 19:00

Jammer genoeg moet ik weg. Weer zo'n f*cking in-company training geven. Niets met onderwijs hoor hahaha.... je houdt hem tegoed. Ik heb ideeen plenty. Kijk maar over de grens naar het zuiden. Vertel es waarom je zo cynisch/ defensief doet. Kom je uit het onderwijs, ben je ambtenaar of pvda stemmerT?

bottehond | 17-09-06 | 19:29

Kyokushinkai 17-09-06 @ 19:00

Geschiedenislesjeeeeee... dat was links? Doe es goegelen?????

bottehond | 17-09-06 | 19:26

bubka 17-09-06 @ 18:51
aha bubka heeft de waarheid! rechtse balletjes willen niet voor de klas staan! Dan nog mag het onderwijs best wat objectiever zijn.
Blijkbaar heb je mijn vorbeeld van de voedselbank niet goed begrepen. Ik gaf aan dat oplossingen niet altijd (of altijd niet) bij de overheid gezocht hoeven te worden, en linkse partijen dus niet per definitie juist zitten. Blijkbaar denk je ook dat we het aan de overheid te danken hebben dat kinderen niet aan de lopende band staan. Volgens mij hebben we dat gewoon aan onze welvaart te danken.
Natuurlijk is een voedselbank geen oplossing, maar dat is een uitkering ook niet. Er zullen altijd mensen armer zijn dan anderen (tenzij je een dictatuur wil invoeren) en daarmee zijn de voedselbanken een goed initiatief. En de steun komt uit het bedrijfsleven, van die verderfelijke kapitalisten!

Pierke Smulders | 17-09-06 | 19:24

@Kyokushinkai, was er maar geen AOW... als iedere normale hardwerkende nederlander de AOW-premies in een lijfrentepolis had kunnen stoppen, dan hadden ze nu een fantastisch pensioen. De overheid zou dan alleen nog maar de inkomsten van mensen met geen of een te klein pensioen aan te hoeven vullen tot AOW-niveau. En dat alles zónder problemen met vergrijzing.

Grappig ook om vakbonden als een links/collectivistisch fenomeen te verkopen. Arbeiders die doorkrijgen dat ze niet van de staat of hun baas afhankelijk zijn, en samen een betere deal bij hun werkgever eisen; dat is een prachtig voorbeeld van de vrije markt, en hoe deze ook voor de "kleine man" kan werken. Rechtse politiek in actie :) Het lijkt alleen "links" omdat het om arbeiders gaat.

Terug naar de schoolboeken: objectief onderwjs wil zeggen dat je de standpunten van alle partijen correct en zonder waardeoordeel geeft. Het waardeoordeel kan uitgebreid aan bod komen in een klassikale discussie met de leraar als moderator.

Muxje | 17-09-06 | 19:20

@ Kyokushinkai

Je weet toch, "succes is een keuze"

Dwaaaas | 17-09-06 | 19:18

@Kyokushinkai 17
u gebruikt de doctrine,,, die ik al op de basisschool kreeg, om aan te tonen dat het geen propaganda is?

dave-h | 17-09-06 | 19:15

Schoolwet? Ooit een keer progressief ingevoerd. Blijf nadenken. Alle vernieuwingen hebben maatschappijkritiek als grondslag. Als je jong bent zeik je tegen het gevestigde aan. Da´s maar goed ook.

TT | 17-09-06 | 19:11

wat un prachtig bericht, en het klopt ook nog! bij ons op school ben je slecht als je LPF/Wilders/VVD'er bent. je moet lieff zijn voor de arme medemens (ik zeg: eigen schuld, dikke bult), en je moet lieff zijn voor dieren en milieu (geld gaat voor vind ik).. mjaa, kudtscheaulen ook!

Valpa.tk-Meister | 17-09-06 | 19:07

@Kyokushinkai 17-09-06 @ 19:00
gelukkig voor jouw dat de nazi's toentertijd zoveel van jouw plannetjes hadden ingevoerd in nl.

daskapitalist | 17-09-06 | 19:07

@bottehond
´Dit nooit weer´. Wat dan wel? Ben benieuwd.

TT | 17-09-06 | 19:00

Tjsa, je leert op scholen wie er voor bijv. de AOW hebben gezorgd, wie er voor de WAO hebben gezorgd. Wie er dmv druk uit vakbonden voor hebben gezorgd dat mensen nu niet 6 dagen in de week 10 uur per dag tegen een hongerloon moesten zwoegen. En dat was links. Dus niks propaganda. Met alleen rechts was er geeneens AOW, WAO, vakbonden. Want oud of ziek worden en vrije tijd willen, das niet 'ambitieus'.

Kyokushinkai | 17-09-06 | 19:00

@bubka
Kan zijn dat geld de enige drijfveer is voor rechts, maar wat als ik sociaal ben uit eigen belang. Wat als ik rekening houdt met het milieu, omdat ik weet dat ik anders in de toekomst meer belasting moet betalen om het milieu schoon te krijgen, of om drinkwater te maken. Wat als ik iemand met problemen help omdat ik ervan uit ga dat als ie te diep in de shit raakt, dat het misschien mijn autoradio is die gejat wordt, of dat mijn verzekeringspremie weer omhoog gaat? Of ik nu een ideaal heb of gewoon uit eigenbelang handel, het resultaat kan gelijk zijn, als ik maar wat verder door denk, niet?

Geile koe | 17-09-06 | 18:57

@ bubka
NRC, Nederlands Dagblad? Trouw(ens) elke krant beroept zich erop onafhankelijk te zijn.

TT | 17-09-06 | 18:56

De progressieven van weleer hebben Nederland aan de rand van de afgrond gebracht, o.a. door de mislukte experimenten met het onderwijs. Via het onderwijs wilden zij de maakbare mensch creeeren. Een soort collectieve Frankenstein- doctrine is het resultaat. Een nauwelijks levend of levensvatbaar gedrocht dat ergens wel lijkt op de real thing, maar het toch niet is. Het onderwijs in Nederland. Wat een aanfluiting. Ooit top of the bill, nu mijlenver achterop geraakt met de rest van Europa. Van de week las ik dat een neuro-psychiater het "studiehuis" tot op de vezel heeft gekraakt. Volgens hem (haar) zijn de hersenen van kids op die leeftijd helemaal niet in staat om op zo'n manier te werken. Nog één: jongetjes worden niet adequaat gesocialiseerd op de basisschool omdat ze afgeleerd wordt jongetje te zijn. Zie bv. de kringgesprekken. Typisch voor de progressieven van weleer. Allerlei sosjale eksperimenten gebaseerd op verkeerde veronderstellingen organiseren. Het één nog rampzaliger dan het ander.
Over 100 jaar kijkt men terug op de decennia voor en na ons en zal men concluderen: dit nooit weer!

bottehond | 17-09-06 | 18:55

@Pierke Smulders
Hé ja, voedselbanken, dat is de oplossing! En dat tekort aan arbeidskrachten lossen we op met de leerplichtwet op te heffen voor arbeidersjong! Gewoon achter die lopende band op je vierde, word je ook niet ouder dan 50, bespaart ook weer op de zorg!
Wil jij niet gewoon terug naar 1900, vriend? Nou nog een pastoor erbij die je gebiedt veel kinders te maken en het plaatje is compleet....
Nee, de waarheid over dit triestige televaagstukkie is al een paar maal benoemd, nl een rechts balletje heeft helemaal geen zin om idealistisch voor de klas te gaan staan, die heeft op de beurs wel een betere boterham...
En bij mijn weten is geld nog steeds de enige drijfveer voor rechts...
Je ooit afgevraagd waarom er geen enkele rechtse kwaliteitskrant is?

bubka | 17-09-06 | 18:51

ben geen leraar, maar leerling die later leraar wil worden

Mikado | 17-09-06 | 18:43

Als je jong bent, zul je altijd nog idealen hebben en daar ook voor uit komen, maar veel mensen roesten vast in hun routines en denken na hun jeugdige jaren dat ze er toch niets aan kunnen veranderen en worden ze rechts en laten het maar zijn gangetje gaan... jammer...

Sebastianos | 17-09-06 | 18:43

Wat een slapgelul allemaal... Echt belangrijk om je daar nu druk over te maken als politieke partij. Zal wel flink wat stemmen opleveren.

Dwaaaas | 17-09-06 | 18:43

Ik was al links voordat ik op school kwam (dankjewel pa)

En de meeste leraren zijn inderdaad idealisten, want er zijn maar weinig mensen gek genoeg, een stel leerlingen die niet leren willen en het liefst altijd op vakantie zijn, iets te leren voor zo'n kutsalaris

Mikado | 17-09-06 | 18:42

@ Cojones

Ja, wij Nederlanders hebben nu een eigen "spotprentjesgate"

Dwaaaas | 17-09-06 | 18:41

Pfoe, dit nieuws is echt nog maar een week oud, geweldig om het paniekvoetbal te zien als een columnist is gedisst en een sterreneuker z'n kopijte laat inlevert. Artikel stond dus anderhalve week geleden in HP/de Tijd.

CoJoNes | 17-09-06 | 18:33

een schoolboek bekijkt de samenleving uit een breder (objectief?) perspectief, en dan stuit je op een aantal problemen. ongelijkheid is een probleem, discriminatie is een probleem, het milieu verkloten is een probleem... ga je dan kijken naar de partijpunten van de rechtse politieke partijen dan wordt op deze problemen veel minder de nadruk gelegd, en hebben ze het liever over economische kwesties. het is dus niet verwonderlijk dat schoolboeken, en de media links georienteerd zijn...
sta je echter in het welbekende kieshokje dan gaan in 1 keer hele andere problemen spelen: belastingen etc.
of je nu rechts of links georienteerd bent, het zou niet vervelend zijn als ook het totaal plaatje een keer onder ogen wordt gezien, en niet uit puur persoonlijke overwegingen een keuze wordt gemaakt.

malompie | 17-09-06 | 18:31

Wegwezen foute Wouter! Ik stel alle linkse partijen voor deel te nemen aan een studentenwerkkamp op texel. Dan zullen er volgens de laatste berichten vanzelf minder linkse rakkers overblijven.

Gigantic Titanic | 17-09-06 | 18:30


Als gesteld wordt dat de onderwijsboeken bol staan van de linkse dogma's, is dat dan te wijten aan links nederland? Of is dat te wijten aan het gegeven dat rechts zich nu eenmaal minder interesseert voor het vormgeven van het onderwijs in het algemeen en bepaalde vakken in het bijzonder? Als we b.v. naar de economische onderwijsliteratuur kijken, dan zien we dat deze gedomineerd worden door het vrije marktdenken. Misschien is het wel waar dat de onderwijsliteratuur te veel word gedomineerd door het gelijkheidsdenken, maar als dit het geval is waarom werpen zich dan geen liberale onderwijsspecialisten op om hier meer evenwicht in te brengen?
Ordinair moddergooien is het, niets meer of minder.
Het is weer verkiezingstijd, dus tijd om de achterban met ongefundeerde uitspraken op te fokken.

Pariah | 17-09-06 | 18:29

JCK 17-09-06 @ 17:49
Alle mensen hebben andere mensen nodig, dat is nu eenmaal hoe we inelkaar zitten.
Het is daarom in ons belang (ik spreek nu even als ouder) dat we onze kinderen zoveel mogelijk in ons evenbeeld schapen (herkenbare tekst? Dat kan, Bijbel, koran, Thora, tegeltje op de plee…) zodat we de dingen die wij koesteren als cultuur en omgangsvormen maar ook het vergroten van onze overlevingskansen en economische zekerheid kunnen veiligstellen.

Nudat het ‘normaal’ is geworden zaken die te maken hebben met vorming en opvoeding uit te besteden aan volstrekte vreemden die op geen enkele wijze verbonden zijn aan jouw en mijn sociale cirkel zoals vroega, zijn we ge-d o e m d …… Tenzij je het spul op een school -kunt- plaatsen die aansluit bij jouw gedachtegoed. Helaas is dat gewoonweg niet meer mogelijk en ben je vaak afhankelijk of er ergens nog plaats over is voor je koter(s).

nl0raf | 17-09-06 | 18:27

Dus ouderen zijn teleurgestelde linksers? Ach gut. Begint het al niet eerder dan het boekje? Voorbeeld: wel eerlijk je speelgoed delen Joost-Erik-Jan als ze 2 zijn. En dan spelen ze eerlijk, zijn ze het speelgoed kwijt. Da´s kudt. Nou niet huilen Joost-Erik-Jan we kopen wel een nieuwe. Alle kinderen zijn super rechts als ze geboren worden: eenkennig, willen niet delen en op materie/voeding/aandacht gericht. Zo´n boekje voor en tijdens de adolescentie scherpt de geest voor later.

TT | 17-09-06 | 18:19

Kudt, t is een lang verhaal geworden

Zelf denk ik dat een belangrijk deel erin ligt dat studenten, vooral op basis- en middelbare scholen, naast een opleiding, ook een stukje opvoeding mee krijgen. Hoe krijg je immers anders een groep puberende jongeren zo ver dat ze studeren, terwijl dat eigenlijk niet cool is? Men leert wat sociaal wenselijk is, dit leert men van ouders, leeftijdsgenoten, media en natuurlijk ook de school.
Sociaal wenselijk, zoals men dit op veel scholen, vanuit de leerkrachten aanleert, komt binnen onze cultuur nu eenmaal voor een voornaam deel voort uit Christelijke waarden en normen, leerkrachten, en hun ouders/opvoeders, hebben die veelal in hun jeugd erin gestampt gekregen.
Deze studenten zijn, als je het mij vraagt, daarnaast vooral bang om voor een groep op hun gezicht te gaan (dat is niet cool, en cool zijn is tussen de leeftijdsgenoten natuurlijk weer erig sociaal wenselijk), en geven daarom liever een sociaal wenselijk antwoord dan hun eigen mening. Hierdoor ontwikkelen ze hun eigen mening t.a.v politieke standpunten enz dan ook niet op een dusdanige wijze dat ze deze goed onder woorden kunnen brengen.
Verder willen veel studenten gewoon hun diploma halen en zullen zodoende tijdens tentamens dat antwoord geven dat goed is, en dat is net het sociaal wenselijke antwoord, dat hebben ze geleerd gekregen hebben door de leerkrachten.
Het zou wellicht eens een optie zijn om alles dat met politiek te maken heeft, op welke wijze dan ook, tot in het extreme door te trekken. Dus een sociale partij, als het PvdA, vergelijken met het communisme, met alle voor- en nadelen die hierbij horen, en een partij als het VVD terug te voeren tot haar basis, de vrije marktwerking, met al haar voor en nadelen enzovoort.

Verder denk ik dat het belangrijk is om deze studenten te leren hoe ze verantwoordelijkheid kunnen dragen, wat verantwoordelijkheid dragen betekent en dat dit op meerdere manieren kan. Nu krijgen ze op veel plekken vooral geleerd hoe ze worden geacht zich te gedragen in een specifieke situatie, i.p.v dat ze een volledig wereldbeeld mee krijgen, a.d.h waarvan ze voor zichzelf kunnen bepalen wat in een specifieke situatie de beste optie is.
Het zou misschien zelfs vet zijn als een leerkracht zich aanleert om te vragen waarom iets gedaan wordt en in elke situatie, waarin dit mogelijk is, het tegenovergestelde standpunt in zou nemen, bezien vanuit soortgelijke waarden en normen. Of dat studenten zonder eigen mening nerds zijn, zou ook vet zijn. Gewoon voor de fun. (jaja, je zult ervoor moeten zorgen dat de student ook nog iets durft te zeggen) Zo weet de student dat, wat hij/zij ook zegt, dat er altijd een andere optie is, en dat ie zelf moet na denken.
Steun je deze student meteen in zijn/haar idee over wat sociaal wenselijk is naar leeftijdsgenoten toe. Vooral puberende jongeren willen veelal meer onafhankelijkheid, ze willen zich af zetten tegen “hun onderdrukkers”, nou, leer ze gewoon hoe ze dit kunnen doen, zodat ze hun eigen wereldbeeld kunnen scheppen.

En als de studenten dat weten, leer je ze dan aan om assertief te zijn, in zoverre ze dit nog onvoldoende kunnen.

Es kijke of een onderzoek daarna nog veel kan opleveren als het gaat over de sturing van een school t.a.v politieke voorkeur.

Geile koe | 17-09-06 | 18:18

JCK vat het even puik samen in een paar zinnetjes! Helemaal mee eens.

CaptainGrunn | 17-09-06 | 18:17

@Pierke Smulders 17-09-06 @ 18:09
idd voedselbanken zijn een goed initiatief. het verhoogt de cohesie van de samenleving, en dat zonder overheid! en je kunt direct zien dat je hulp bij de juiste mensen terecht komt. maar goed, hier willen politici natuurlijk niet van weten. voor je het weet komt hun baantje in gevaar!

daskapitalist | 17-09-06 | 18:14

Op een of andere manier lijken veel mensen van mening dat alleen links maatschappelijk betrokken is, en dat rechts mensen liever aan hun lot overlaat. Waarom is dat zo? je kan toch ook mensen helpen zonder je daarbij tot de overheid te wenden? Linkse partijen denken alleen in overheidsprogramma's (belasting, subsidies)
Voedselbanken bv zijn een particulier initiatief, daar heeft de linkse polititiek verder niks mee te maken (even los van het feit of de particulier vd voedselbank links/rechts is). Er wordt ok genoeg aan liefdadigheid gedaan.
Maar goed, dat rechts niet altijd in overheidsoplossingen denkt, maakt dat ze onrechtvaardig en asociaal zijn.
Alleen al dat ene zinnetje tussen die voorbeelden " linkse partijen zien in dat .." waarom kunnen ze daar niet van maken " linkse partijen vinden ", dat klinkt ieder geval al een stuk objectiever

Pierke Smulders | 17-09-06 | 18:09

@Dwaaaas 17-09-06 @ 17:50
lol

daskapitalist | 17-09-06 | 18:05

We moeten hier in Nederland niet zoveel zeiken...
In Amerika, daar is pas sprake van indoctrinatie en belangenverstrengeling. Daar beginnen de bedrijven al vroeg hun toekomstige consumenten te brainwashen.

Dwaaaas | 17-09-06 | 17:50

Het punt dat wordt gemaakt is dat je (nog niets wetende) leerlingen objectief moet informeren over de wereld waarin ze leven. Als dit niet (goed genoeg) gebeurd is de methode kennelijk bagger en moet het in de hens... En dan geen slap geëikel over dat wat er geciteerd is wel of niet waar is... Daar gaat het helemaal niet om ;)

JCK | 17-09-06 | 17:49

Het is ook een beetje gek met de inkomstenbelasting. Al het vermogen (bezittingen minus schulden) wordt belast in Box 3, behalve ... jawel, het eigen huis en de hypotheek daarop, want die zitten in Box 1. Eigenlijk heel logisch dat voorstel van het CPB, en op de lange termijn nog goed ook. Helemaal tof van ze dat ze voorstellen de overdrachtsbelasting af te schaffen. Wel ff jammer dat ze vergeten zijn de huursubside (tegeswoordig de huurtoeslag) af te schaffen. Enne, ja ik heb een eigen huis met vette hypotheek. Daarna de AOW afschaffen, komt het ooit nog wel goed met Nederland.

dedalus | 17-09-06 | 17:47

Ik ben het er helemaal mee eens. Op scholen (ik ben al een tijdje van middelbare school af) wordt links als sociaal en rechts als associaal. je had immers sp, groenlinks, cda, en pvda die allemaal aan de linkerkant van het politieke maatstaf zaten. daartegenover stonden de vvd, kleine christelijke partijen en jan maat. In de schoolbanken werdt geleerd dat dit de keiharde ondernemers waren, de fundametalisten en rasisten.

toen vervolgends leefbaar nederland opstond en pim fortuyn aantrok. Is in veel scholen en media negatief over rechts gesproken...
Ook door het onderuit proberen te halen van pim fortuyn heeft de vvd credit verloren... pim had een degelijk plan voor nederland... iedere ondernemer die een beetje naar zijn plannen luisterde zou met een breede lach op het gezicht zijn stem geven.

sinds de oprichting van de vvd heeft het meerendeel van de kabinetten gezeten. ik kan me vanaf paars herinneren maar toen waren het slappe praktijken. Waarom de vvd dus stemmen verliezen. ze spelen het niet meer hard genoeg. ze hebben het voor een deel aan zichzelf te danken.

de nederlandse politiek is er een van sussen en rustig houden. niet er een van een echt degelijk debat. maarja... waar vind je nog zon politiek stelsel... alles is tegenwoordig politiek correct en de vrijheid van meningsuiting mag, totdat je er mensen/instellingen mee gaat schofferen.

gôh | 17-09-06 | 17:33

@ jimmy 17:09
Oei, de scholen die heb doorlopen. 3 publieke scholen, 2 kostscholen, 1 prive instelling. Daarna de middelbare scholen (4) nog en nu op de derde universiteit bezig.
Lees eens even de discussie terug slimmerik. Dan lees je dat ik dat uitkeringen voorbeeld niet zelf verzonnen heb.

King of controversy | 17-09-06 | 17:25

Dit is al zoveel jaren ongestoord aan de hand dat het aan de kaak stellen op veel verbazing en weerstand mag rekenen.

Jan Passant | 17-09-06 | 17:21

@Jimmy> Je kan nog zoveel verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid leren, maar als je ziek, oud of werkeloos raakt heb je daar niet veel aan. Dan is het beter dat kinderen leren solidair te zijn met zieken, ouderen, werklozen, ipv dat het een keuze zou zijn om ziek, oud of werkeloos te zijn. Een samenleving is namelijk zo sterk als haar zwakste schakels. Daarom is het zo'n pleuriszooi in Nederland na meer dan 10 jaar de VVD aan de macht (sinds Paars I, Zalm toen op Financiën note bene).

Kyokushinkai | 17-09-06 | 17:17

colonnecinco 17-09-06 @ 16:48
Een zeer mooi voorbeeld! Hoop dat iemand in de politiek het ook leest.

Voltaire | 17-09-06 | 17:16

Komen ze weer met linkse kerk complottheorieën en indoctrinatie. Hoezo verkiezingstijd is begonnen. Ik zie op deze site eerder de Rechste Kerk actief met indoctrineren. En deze Rechtse Kerk is geen haar beter dan de Linkse kerk ooit. Alleen heeft links van hun fouten geleerd, de Rechtse Kerk moet ze kennelijk nog maken.
En wat het studiemateriaal betreft, dat is gewoon objectief materiaal vastgesteld aan de hand van de feiten. En feit is nu eenmaal dat CDA en VVD alle sociale vangnetten kapot aan het bezuinigen zijn, terwijl links dat onrechtvaardig vindt, omdat iedereen kan ziek, oud of werkloos raken. Als je keihard rechts beleid maakt dan moet je niet gek opkijken dat mensen leren over de uitwerkingen van dat beleid: lage- en middeninkomens mogen geld en rechten inleveren ten behoeve van topinkomens, werkgevers en huisjesmelkers. Want dat is de achterban van CDA en VVD, die ondanks de economische crisis er vreemd genoeg alleen maar op vooruit zijn gegaan.

Kyokushinkai | 17-09-06 | 17:13

@King of controversy

Waar zat jij op school, dat lijkt me beter voor als mijn kinderen naar school. Ik heb liever dat ze eigen verantwoordelijkheid ontwikkelen en zelfredzaamheid, dan dat ze de hoogtes van de uitkeringen moeten vergelijken met zelfbedachte bestedingen.

Je moet natuurlijk gewoon respect hebben voor mensen met een uitkering, dat spreekt vanzelf. Het zou ook mooi zijn als die kinderen dan leren om respect te hebben voor mensen, die daadwerkelijk hard werken en arbeid verrichten. Ik ben zelf van mening dat de tweede groep altijd extra belast wordt ten koste van de eerste groep. Daarom vind ik het ook goed, dat we nu eens een kabinet hebben, die hard werk laat lonen.

Ik ben niet voor marginalisering van minima, maar laten we eerlijk zijn wie verdient nu eigenlijk echt de sympathie?

jimmy | 17-09-06 | 17:09

@ King of controversy 17-09-06 @ 17:02

Snap hem, vatte je zin verkeerd op.
Over de objectiviteit van de HP valt inderdaad te twisten, zou eigenlijk niet echt aan kunnen geven hoe links de schoolboeken daadwerkelijk zijn. Ik volg een natuurprofiel dus uitspraken over politiek, ed. kom ik in mijn schoolboeken niet tegen. Misschien toch maar even een blik werpen in het maatschappijleer boek van mn zus.

vitu | 17-09-06 | 17:08

@ vitu 16:57
Als het linkse propaganda is om kinderen te laten berekenen dat de uitkering te laag is, dan is het rechtse propaganda om kinderen te laten berekenendat de uitkering te hoog is.
Je kunt kinderen ook niet laten berekenen dat de uitkering altijd goed is, want dat is propaganda voor de bureaucratische machine van ons land.
Hoe is dan objectief onderwijs mogelijk? Simpel, door soms een uitkering te laag te laten zijn, dan weer eens te hoog, en dan weer precies goed. Dat houdt ook de spanning bij een toets erin.
Wat de HP doet, zijn telkens de linkse variant publiceren. Dat is lekker objectief en on-rechts

King of controversy | 17-09-06 | 17:02

Ik kan me dat ook nog goed herinneren bij maatschappijleer, nederlands en geschidenis. Er werden alleen maar linkse voorbeelden en oplossingen gepromoot. Ook bij beoordelingen van proefwerken werden socialere antwoorden meer beloond, dan meer rechtse antwoorden. Mijn docent Nederlands had er de sport van gemaakt om elke les de Telegraaf minimaal tien keer als dom en rechts populistisch neer te zetten. Maar ja, hij was dan ook echt een hippie freak. Bij geschiedenis heb ik zes jaar lang de WOII, de holocaust en het slachtofferschap van minderheden op het bord gekregen. Verder werd dit alleen uitgebreid met de bedenkelijke rol van Amerika na die WOII. En dan maatschappijleer, tsja zo ontmoet je ze maar weinig. Laat ik het erbij laten, dat de beste man actief deel uitmaakte van de antikerncentrale lobby enz.
Zelfs op de universiteit is het vaak het geval. Er was bij mij een debat over (hoe kan het ook anders) de toetreding van Turkije tot de EU. De voorstanders werden constant gesteund door de leraar en de tegenstanders werden consequent aangevallen door de leraar. Ging het nu om argumenten? Nou nee, beiden hadden het goed onderbouwd. Het gevolg; de voorstanders kregen een 8 en de tegenstanders een 6. De tegenstanders lieten zich dan wel niet indoctrineren, maar ze werden wel bestraft voor de afwijkende mening. Voor de duidelijkheid; het gaat om een mastervak bedrijfskunde op de EUR van twee jaar terug.

jimmy | 17-09-06 | 17:01

Stel dat het cliche van jong links en oud rechts waar is en pubers willen zich simpelweg afzetten tegen de gevestigde orde. Waarom zou je dan lesmateriaal aanbieden dat niet aansluit bij de belevingswereld van jongeren?
Overigens, als de jeugd al jarenlang zo geindoctrineerd wordt, zouden we nu al in een socialistische staat moeten leven dacht ik zo. Onzin dus.
Verder is het toch ook zo dat de VVD het meer op de zelfredzaamheid gooit en zich profileert als de partij voor mensen die iets van hun leven willen maken. Met andere woorden als je minder kunt presteren heb je gewoon dikke pech en zul je nooit stinkend rijk worden. Nee, om dat bij kinderen erin te pompen lijkt me ook niet zo'n goed idee, daar mogen ze wat mij betreft zelf achter komen. Overigens zou dit ook inhouden dat je de mindere goden in de klas dus ongestraft kunt pesten, want ieder voor zich weet je. Probeer dan nog maar eens orde te houden. Als die Balemans tenslotte vroeger in de klas ook al zo'n klein "brillejoepje" was, mag hij dankbaar zijn
dat de rest van de leerlingen werd voorgehouden dat iedereen gelijkwaardig is.

knutsel | 17-09-06 | 16:58

@King of controversy 17-09-06 @ 16:52

Jij bent anders ook goed bezig met je voorbeelden/beweringen; beweren dat het rechtse propaganda is om je leerlingen tot de conclusie te laten komen dat de uitkering te laag is komt nogal vreemd op mij over.
Toch maar eventjes kijken wat de rechtse en wat de linkse partijen willen?

vitu | 17-09-06 | 16:57

Alle schoolboeken zijn linkse propaganda? Dan zijn alle biologie boeken die op scholen worden gebruikt ook atheistische propaganda. Immer, in die boeken wordt de evolutie theorie als een feit gepresenteerd, zo zouden fundamentalistsiche Christenen zeggen.

Laten we nog eens kijken naar wat HP De Tijd als politiek gekleurde uitlatingen beschouwd:

"Grondstoffen worden opgemaakt. Door vervuiling en vernieling gaat het milieu achteruit. Jouw kinderen moeten leven in een wereld met minder grondstoffèn, minder natuur en veel vervuiling."

"In Nederland leven al vanaf de zeventiende eeuw mensen uit verschillende culturen. In al die eeuwen hadden migranten in Nederland tijd nodig om zich aan te passen. Hun nakomelingen lukt dat meestal goed. En dat is tegenwoordig ook zo." (Indigo, geschiedenis)

"In de VS sterven jaarlijks velen door een dodelijke injectie of de elektrische stoel. (-) In de Verenigde Staten is een repressieve aanpak en het aantal geweldsmisdrijven is daar erg hoog." (Impuls, maatschappijleer)

Dit zijn toch gewoon feiten? En als het om meningen gaat, of onderzoek dat betwist wordt, vermelden de schoolboeken dit gewoon:

"In 1972 publiceerde een groep internationale onderzoekers, de Club van Rome, een rapport met de titel 'Grenzen aan de groei'. De geleerden legden daarin uit dat de wereldeconomie niet onbeperkt kon blijven groeien. De productie zou leiden tot vervuiling en tot uitputting van grondstoffen en energiebronnen." (Indigo, geschiedenis)

"In de jaren negentig werd onderzoek gedaan naar de opwarming van de aarde door het zogenaamde broeikaseffect. Uit dat onderzoek bleek dat er door de industriële productie en de uitlaatgassen van auto's veel CO2 (kooldioxide) in de lucht kwam. Deze kooldioxide leidde tot het broeikaseffect." (Indigo, geschiedenis)

Kortom, de conclusies van HP De Tijd over de linkse stempel op het onderwijs zijn niet meer dan slecht onderbouwde verdachtmakingen.

www.mijneigenweblog.nl/weblog/entry.ph...
-edit doe eens Lagonda 17-09-06 @ 14:03 kijken.. -

apes | 17-09-06 | 16:55

@ colonnecinco 16:48
Briljantste voorbeeld van de dag.
Want als de juiste conclusie moest zijn dat de uitkeringen te hoog waren, was dat natuurlijk geen rechtse propaganda.
Ik nodig iedereen uit om een compleet objectief en wetenschappelijk verantwoord schoolboek te schrijven voor 12-13 jarige brugklassers.

King of controversy | 17-09-06 | 16:52

Ik ben het met artikel helemaal eens. Schoolboeken zouden behoren tot de uiteenzetttingen. Kenmerk van een uiteenzetting is het objectief belichten van een bepaald onderwerp, zonder er een oordeel aan vast te hangen. De inhoud in deze schoolboeken is dus erg tegenstrijdig met het doel van het schoolboek. Ik wil niet beweren dat de VVD schatjes zijn, maar ben het er allerminst mee eens dat de PVDA of een andere links georiënteerde partij Nederland tot het land maakt waar wij willen leven.

vitu | 17-09-06 | 16:52

Bij maatschappijleer moesten we een keer aan de hand van een lijstje met kosten van levensonderhoud berekenen of de hoogte van de uitkeringen wel in orde was. Pas als je tot de conclusie kwam dat de uitkeringen te laag waren had je het goed gedaan...

colonnecinco | 17-09-06 | 16:48

ik zit nog altijd geduldig te wachten op het eerste stukje op GS waarin 'rechts' niet impliciet of -zoals hier- expliciet verheerlijkt wordt. hoe zat het nou ook alweer, GS deed niet aan dat links/rechts gelul...? *kuch* doet me een beetje denken aan dat interview met Weesie op de radio laatst, waarin meneer een beetje verongelijkt liep te verkondigen dat doodverwensingen absoluut niet konden op GS en ze consistent verwijderd werden. dat was ook zo geloofwaardig Dominique.

kentika | 17-09-06 | 16:46

Gelukkig ben ik als student niet geïndoctrineerd! Het stikt er inderdaad wel van de linkse kwallen op de uni.

Wokkel | 17-09-06 | 16:37

@Karel, niet alleen maatschappijleer. Ik herinner me van mijn eigen school ook nog wel de lessen in aardrijkskunde, geschiedenis en zelfs vakken als economie. Er zat in die boeken een hoop "feitenmateriaal" dat niets meer is dan propaganda, en inderdaad allemaal van linkse signatuur, soms op het communistische af. Het enge is dat ik het destijds niet als zodanig herkende.

Hoe de schoolboeken vandaag de dag zijn weet ik niet, maar kijk vooral ook eens naar het materiaal voor immigranten over onze samenleving: de bazen zijn allemaal schoften, maar de vakbonden kan je vertrouwen en als je opeens in een hokje staat met een machine met allemaal knopjes, dan moet je op het knopje "PvdA" drukken en verder geen lastige vragen stellen.

Muxje | 17-09-06 | 16:36

Heb het artikel gelezen en herken er wel veel in. Zelf volg ik nu HAVO 5 en in de praktijk is het zo als je een opmerking maakt dat je het standpunt van leraar/boek te links vind dat men er niet serieus op in gaat. Schoolboeken moeten objectieve informatie geven, je mening vorm je zelf. Dit zijn dingen die Nederland langzaam kapot maken. Wie wil er over 15 jaar nog ondernemer in Nederland zijn? Mensen met kennis immigeren naar het buitenland.

Dhr. Bart | 17-09-06 | 16:24

Leuk die na-oorlogse mythes, die moeten we vooral in stand houden.
De pers is links, leraren zijn links, ondernemers zijn rechts, mensen met geld zijn rechts... Heerlijk, het zijn dit soort mythes die voor de oplage van de HP zorgen.

Koetjesenkalfjes | 17-09-06 | 16:22

@Zorgh: hulde, jij ging zelf een keer nadenken over de situatie, en dit is je conclusie? achterlijk zijn maakt het leven zoveel simpeler.....

malompie | 17-09-06 | 16:21

Volkomen geheel graties tip en advies voor GeenStijl: maak een hoekje met verkiezingsprogramma's, en interpreteer dat eens Stijlloos, maar wel overeenkomstig met de waarheid. Genoeg loonslaven hier die dat zouden waarderen.

3*links=rechts | 17-09-06 | 16:21

@daskapitalist 17-09-06 @ 16:11
Sorry maar de praktijk wijst uit dat je het beter doet met een pretpakket.
'k Heb een vreselijk saaie elektro-opleiding gedaan en ben afgestudeerd met zoveel mogelijk bedrijfskunde, omdat dat de kans op een baan destijds vergrootte en tevens je cijferlijst opkrikte. Nu zie ik dat je een leukere baan hebt en meer verdient als je zoiets simpels als communicatiewetenschappen of sociologie hebt gestudeerd.

ambtenaartje | 17-09-06 | 16:18

Links heeft een ideologie, rechts niet. Daarom eist links veel belasting, en rechts niet. En het probleem met ideologen is dat ze die ideologie graag willen overbrengen op anderen, en de makkelijkst te overtuigen groep is kinderen, die hebben geen referentiekader, en slikken daarom alles voor zoete koek. Het wordt tijd dat de scholen worden geprivatiseerd zodat we ook kunnen kiezen voor scholen met neutrale boeken tegen een betere prijs..

BigGayAllah | 17-09-06 | 16:18

@MAXIMO 17-09-06 @ 16:12
waarom zou particulier onderwijs duur zijn?

daskapitalist | 17-09-06 | 16:17

Bah, het zou natuurlijk moeten zijn:
"Links beloont luiheid, asocialiteit en crimineel gedrag, rechts beloont het zich nuttig amken voor de gemeenschap, vandaar dat links asociaal is en rechts sociaal."

Zorgh | 17-09-06 | 16:14

blaffer 17-09-06 @ 16:01
Inderdaad openbaar onderwijs minimaliseren of afschaffen en enkel dure particuliere scholen invoeren.
Dan blijven types zoals Marcel Roele en Botte ongeletterd en is het plebs makkelijker te sturen.
Toch?

MAXIMO | 17-09-06 | 16:12

@gevallenverstand 17-09-06 @ 16:07
stagaires zijn kansloos omdat ze niet het soort van onderwijs gevolgd hebben waarmee ze uiteindelijk de markt op kunnen. vandaag (of gisteren) stond er in de krant dat er een tekort aan bouwvakkers gaat ontstaan. waarom krijgen die lui op het vmbo dan les in literatuur en biologie ipv houtsnijden of zoiets dergelijks?

daskapitalist | 17-09-06 | 16:11

Kinderen van toen en nu werden en worden illusies bijgebracht.
Later kwam de kater als je er achterkomt dat het meeste van wat je geleerd (overgenomen) hebt, linkse propaganda blijkt te zijn.
Conclusie: ouders van nu het is tijd om je kinderen de waarheid mee te geven!

multi-gelul | 17-09-06 | 16:11

@bottehond
Mocht het echt zo erg zijn, dan kan dat inderdaad niet.
Maar dan wel eerst eens iets doen aan het bijzonder onderwijs, waar de grootst mogelijke en wetenschappelijk gezien compleet achterhaalde onzin in die kinderhersentjes wordt gebrand. Wat ik me kan herinneren was dat mijn katechese (!) leraar z'n dochtertje van de christelijke basisschool had gehaald omdat ze daar het spelletje van kindje-Jezus deden. Hij wou niet dat z'n dochter zou worden gebrainwashed met onzin uit de bijbel.
We hebben dus nog een lange weg te gaan.

ambtenaartje | 17-09-06 | 16:09

Het zijn dan ook indoctrinerende linkse vmbo's die ervoor zorgen dat stagaires kansloos zijn.

gevallenverstand | 17-09-06 | 16:07

@blaffer 17-09-06 @ 16:01
ik vraag me af waarom er geen enkele partij is in nl die het thuisonderwijs wilt invoeren.

daskapitalist | 17-09-06 | 16:06

Het word hoog tijd voor meer particuliere scholen met eigen boeken. Dan kunnen de paupers naar die sociale scholen (waarmee je vervolgens never nooit een echt goede baan krijgt). En de beter verdienende kan dan zijn kroost met een gerust hart op deze particuliere scholen kwijt, zonder bang te zijn dat ze met die naïeve linkse mensen/gedachten thuis/in aanraking komen.
Gelukkig biedt het oa Luzac nu volledige middelbare school opleidingen aan.

blaffer | 17-09-06 | 16:01

Met de huidige opleidingen zo ik me daar geen zorgen over maken!

bad to the bone | 17-09-06 | 16:00

@daskapitalist 17-09-06 @ 15:51
"Maar aangezien hier vooral geïndoctrineerden lezen": dat iemand die minister van kinderzaken wil worden dat zomaar durft te zeggen.
De hele wereld ziet het verkeerd, alleen die enkele lutsers niet.

De Intrigant | 17-09-06 | 15:56

@JensDensen 17-09-06 @ 15:52
lol. rothbard op geenstijl. moet niet gekker worden.

daskapitalist | 17-09-06 | 15:55

Vorige week schreef B. Smalhout er ook al iets over in zijn column in de Telegraaf en over de door de linkse kerk zo geprezen mammoetwet, maar dat doet hij iedere bijna iedere week.
Ik weet niet of het iets met verkiezingen te maken heeft, het is wel een feit dat de linkse kerk al die boekjes over maatschappijleer (want daar gaat het over) heeft geschreven en tot verplichte leerstof heeft gesteld.
m.a.w. de jeugd wordt gehersenspoeld in een bepaalde richting.

Karel Kruizenruiker | 17-09-06 | 15:55

Helemaal eens met die balemans.
(zeventiger jaren bassisschool, tachtiger jaren middelbaar en student)

zetje01 | 17-09-06 | 15:55

@De Intrigant 17-09-06 @ 15:47
en dan straks weer klagen zeker dat iedereen voor z'n 13e een soa heeft.

daskapitalist | 17-09-06 | 15:51

@marth 17-09-06 @ 15:44
Ja het wordt tijd dat de PNVD studieboeken gaat leveren aan scholen.

De Intrigant | 17-09-06 | 15:47

politieci zowel links als rechts moeten eens wat meer de zaken evenwichtiger
bekijken
want op alle terreinen is de balans zoek
ofwel Nederlanders doe es nuanceren

van de kraats | 17-09-06 | 15:45

Scholen zijn ervoor om nieuwsgierigheid en zelfnadenkendheid af te leren. Met dit doel heeft de kerk dan ook het schoolsysteem uitgevonden en aan dit systeem is nog maar weinig veranderd helaas. Maar aangezien hier vooral geïndoctrineerden lezen heeft deze tekst weinig zin. Ik kan net zo goed onzin intypen. De huidige politieke partijen hebben het beste voor met ons land en eigen status en roem van politici is daaraan ondergeschikt. Idealen om Nederland leuker en plezieriger te maken vieren hoogtij.

marth | 17-09-06 | 15:44

Verstand komt met de jaren dat blijkt wel. Was commissaris KOK vroeger ook niet links. Jawel.

Contra | 17-09-06 | 15:44

Schoolboeken staan dus bol van de linkse propaganda, en toch heeft de VVD 1 van de grootste jeugdafdelingen. Ik dacht dat alleen de SGP en aanverwanten groter was.
Kennelijk is de kapitalistische invloed van de Donald Duck groter dan de invloed van mislukte maatschappijleraren en stoofige schoolboekjes.

King of controversy | 17-09-06 | 15:43

bottehond 17-09-06 @ 15:28
Begrijp dat je er goede ervaringen mee hebt maar lobotomie is achterhaald, ouwe bunker fanaat van me, of staat er in de nieuwe HP de tijd een artikel die moderne anti-psycotica afwijst? Met quotes, verwijzingen, voorbeelden etc.?

MAXIMO | 17-09-06 | 15:39

Ik zal nooit vergeten dat mijn maatschappijleer-docent, de heer Cor Krans, (bekend van de leeftijdsadviezen voor vieze, enge en gewelddadige films) zo rond verkiezingstijd ons als 13-jarigen ging uitleggen wat politiek was. Het kwam er op neer dat wij in een parlementaire democratie leefden en dat we eens in de vier jaar gingen stemmen on de volksvertegenwoordigers te kiezen. Niets nieuws onde de zon, zou je zeggen. Echter, daarna bespraken we de politieke stromingen en de heer Krans gaf ons een gratis stemadvies: "Je gaat dan natuurlijk wel op de PvdA stemmen en niet op de VVD." Een riedeltje dat niet zou misstaan in een modern schoolboek volgde en de heer Krans zag de nog beinvloedbare geestjes de klas weer uit gaan en kon met een voldaan gevoel gaan slapen die avond.
Ik herinner me nog een ander voorval, weet niet meer wat de aanleiding was, maar de heer Krans is een keer vol in het gezicht gespuugd door een gezellige , fijne, hard werkende, stadsgenoot, waar de hele klas gewoon bij stond. Zijn stemadvies zal vandaag de dag nog wel hetzelfde zijn als toen in de jaren negentig.

Voltaire | 17-09-06 | 15:32

Politiek is allemaal slap gelul. Leuke programma's waar nooit wat van uit komt. Herman zou het zelfs nog kunnen.

Crash Override | 17-09-06 | 15:32

MAXIMO 17-09-06 @ 15:25

Doe eens lobotomie plegen. Dat artikel is onderbouwd met quoots, letterlijke citaten en controleerbare verwijzingen. Schaam jij je niet... je suggereert dat wat er in dat artikel staat gelogen is en gewantrouwd moet worden. Zelfs jou onwaardig, die suggestie.

bottehond | 17-09-06 | 15:28

@daskapitalist: goeie vergelijking....

malompie | 17-09-06 | 15:27

'Linkse' mensen volgen platgetreden paden om succes te halen en gaan er automatisch vanuit dat die paden leiden naar rechtvaardigheid en waarheid. Linkse mensen haten rechtse mensen omdat die van die paden afwijken en liever zelf een weg zoeken.

Dit zullen linkse mensen ook wel over rechtse mensen zeggen, maar het zijn wel de idealisten uit de rechste hoek die opgejaagd en verketterd zijn: Fortuyn, Van Gogh, Ayaan, Wilders.

Ed Cetera | 17-09-06 | 15:27

@Folkert Meinhof
Kammeraad klinkt anders ook behoorlijk communistisch.

De Intrigant | 17-09-06 | 15:26

@malompie 17-09-06 @ 15:19
als een dief iets van mij steelt heet het diefstal, wat men correct als iets onwettig en immoraal ziet. als de overheid mij berooft met belastingen krijgt het opeens een andere term. mensen zoals jij zien het zelfs als liefdadigheid.

daskapitalist | 17-09-06 | 15:26

bottehond 17-09-06 @ 15:18
Dat iets in de HP is geschreven wil nog niet zeggen dat het per definitie voor de volle 100% waar is.
Je lijkt net een fundamentalist zo...

MAXIMO | 17-09-06 | 15:25

Pariah 17-09-06 @ 15:13
LOL, Folkert is belemmerd! door het sociale stelsel. Ik zal je vertellen waar het op neer kwam. Ik had in mijn studietijd een kammeraad. Zijn ouders verdienden MARGINAAL minder als de mijne. Maar mijn ouders hadden wel meer vaste lasten. Ik kreeg van mijn ouders NIETS tijdens het studeren en de IBG wou me niets geven omdat ze vonden dat dat de plicht van m'n ouders was. Mijn kammeraad kreeg van z'n vrachtwagenrijdende vader z'n collegegeld betaald en de IBG gaf hem een royale subsidie. 110 gulden of 50 euro per maand kreeg ik Pariah. Denk je dat ik daar m'n studie mee heb afgerond? Werken! was het devies. Ik vindt het walgelijk dat jij met jouw kortzichtige linkse inzicht mijn prestaties marginaliseert...

Folkert Meinhof | 17-09-06 | 15:24

VVD heeft zoals altijd weer gelijk.

Reez | 17-09-06 | 15:24

@malompie sorry maar je hebt er weinig van begrepen natuurlijk kan je wel objectief uitleggen waarom wij in nederland een sociaal stelsel hebben waaro zou dat niet kunnen :s
het is alleen gewoon fout oim te zeggen dat 1 partij iedereen maar wil laten stikken

jantjepietje | 17-09-06 | 15:23

@jantjepietje: is het ook een waardeoordeel als verteld wordt waarom er imigratie is en waarom er een sociaal stelsel is, dat is omdat de harde realiteit is dat het ongelijk verdeeld is. dit is erg tof als je aan de 'goede kant' zit, maar behoorlijk klote als je hier niet de mazzel voor hebt gehad. dit kun je opvatten als oordeel, maar het is wel de waarhied...

malompie | 17-09-06 | 15:19

aivd 17-09-06 @ 15:08
.
Ik citeerde en refereerde aan artikel schatje.

TRS | 17-09-06 | 15:19

@Folkert Meinhof 17-09-06 @ 15:07
idd. de enige juist mening volgens slinks is een slinske mening.

daskapitalist | 17-09-06 | 15:18

En de televaag staat natuurlijk niet rechts, maar midden in de samenleving...

kolojoeris | 17-09-06 | 15:18

ambtenaartje 17-09-06 @ 15:02

Met alle respect... maar wat hier gezegd wordt is echt waar. In hp de tijd stond vorige week een uitgebereid artikel over de politieke correctheid in schoolboeken. Doe mij een lol en zie eens of je het artikel te lezen kunt krijgen. Je schrikt je helemaal kapot als je dat leest. Bagatelliseren (dat lijk je te doen) is dus in dit geval echt niet op zijn plaats naar mijn smaak. Maar goed... ik had dat artikel al gelzen, dus heb een kleine voorsprong.

bottehond | 17-09-06 | 15:18

@Folkert Meinhof 17-09-06 @ 15:07
Jij wilt links met rechts vergelijken door de twee uitersten te nemen. Dan krijg je wel een vreemd beeld, waarin mijn voorkeur in dat geval wel uitgaat naar links. Dan zie ik namelijk aan de ene kant de krakers, tamelijk intelligent en fanatiek hun mening opdringend, en aan de andere kant extreem rechts, niet al te intelligente kaalkoppen met een "laat ons met rust" instelling.
Maw het heeft weinig zin om deze extremen te gebruiken.

ambtenaartje | 17-09-06 | 15:17

van schoolboeken wordt je alleen maar dom.

daskapitalist | 17-09-06 | 15:17

een waarde oordeel hoort ook gewoon niet thuis in een schoolboek

jantjepietje | 17-09-06 | 15:16

malompie 17-09-06 @ 15:06
-
Folkert heeft kunnen studeren dankzij dit sociaal stelsel, zijn ouders, grootouders of overgrootouders ( of nog verder daar voor) hebben kunnen ontsnappen aan hun lage sociale status dankzij dit sociaal stelsel. Zonder dit stelsel woonde Folkert nu waarschijnlijk in een krotje, zonder electriciteit en sanitaire voorzieningen. Maar het is makkelijker om te spugen in de hand die jou uit het slop heeft geholpen dan om te erkennen dat deze hand zijn diensten heeft bewezen en wellicht nog steeds kan bewijzen.

Pariah | 17-09-06 | 15:13

@malompie 17-09-06 @ 14:50

Aan je stellingname te zien, zal je vroeger wel een goed cijfer gehad hebben voor maatschappijleer

Pierke Smulders | 17-09-06 | 15:13

@Weisse rose 17-09-06 @ 15:05
Ik zeer zeker niet.
Ik ben niet duidelijk gekleurd of wat dan ook.
Ik kan goede standpunten objectief beoordelen en klap emotioneel niet dicht als de VVD iets goeds zegt, dit alles juist omdat ik kleurloos ben.
Ik noem mezelf een rechtvaardig mens die het niet erg vindt om iets te delen met iemand die door een noodlot niet voor zichzelf op kan komen of zorgen. Dat zou je dan weer rood kunnen noemen volgens de maatstaven die hier aan kleurtjes gehangen wordt.

De Intrigant | 17-09-06 | 15:13

aivd 17-09-06 @ 15:01
Soort zoekt soort en dat geld ook bij docenten.

Weisse rose | 17-09-06 | 15:09

@TRS 17-09-06 @ 15:04
Imams zijn juist VOOR een seksistische samenleving. Waarin bv. vrouwen minder rechten hebben dan mannen. Voortaan beter opletten op school jochie en niet al die moeilijke woorden door elkaar halen.

aivd | 17-09-06 | 15:08

aivd 17-09-06 @ 15:01
Ik denk dat dat komt omdat Linkse mensen sterker het gevoel hebben iemand te moeten indoctrineren. Je ziet het ook met krakersbewegingen en hoe weinig zij een rechtse mening respecteren en hoe fel zij het bestrijden. Het was niets voor niets Pim Fortuyn en niet Rosemoller die werd vermoord.

Folkert Meinhof | 17-09-06 | 15:07

aivd 17-09-06 @ 15:01
.
Misschien omdat ze geen behoefte hebben aan 50 vakantiedagen per jaar?

TRS | 17-09-06 | 15:06

@Folkert Meinhof: Naïef ? natuurlijk zijn er mensen die graag op hun reet willen zitten en geld vangen, maar jij snapt niet dat het merendeel gewoon een baantje (naar mogelijkheden) heeft waar die mensen mee proberen rond te komen, maar dat dat steeds moeilijker wordt door de ondergang van ons sociaal stelsel.
ik mag dan misschien wat naief zijn, maar dat heb ik liever dan een gesplitste maatschappij met een steeds grotere kloof tussen arm en rijk (zie amerika, waar wij achter aan sukkelen).

malompie | 17-09-06 | 15:06

De Intrigant 17-09-06 @ 15:00
Salon Socialist zeker?

Weisse rose | 17-09-06 | 15:05

Links is, grof geformuleerd, van oordeel dat onze kapitalistische consumentistische racistische neokolonialistische materialistische & seksistische maatschappij niet deugt. Ook de imams vinden dat. En weet u waar allochtone jongeren voor het eerst te horen krijgen dat de Nederlandse maatschappij niet deugt en op de schop moet? Een aantal jaren geleden ben ik dat allochtone studenten voorzichtig eens gaan vragen, en het antwoord luidde onveranderlijk: ‘Maar meneer, bij maatschappijleer natuurlijk’. Het is duidelijk dat als de imam dat in zijn preken bevestigt, voor veel jongeren de cirkel rond is.
.
hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2006/09/z...

TRS | 17-09-06 | 15:04

Mijn normbesef is afkomstig uit de Suske en Wiske (Toornige Tjiftjaf, Boze boomzalver). Veel linkser kunnen onschuldige kindertjes niet gebrainwashed worden.

Sir EnemA | 17-09-06 | 15:04

@ aivd
das een goeie ja

ambtenaartje | 17-09-06 | 15:03

Het links-rechts dogma is allang achterhaald, eveens is dat het geval met het populistische gedachtengoed. De veelgemaakte fout, ook door politici, is om vrijheid en gelijkheid als elkaar uitsluitende begrippen te definieeren. Dat dit niet het geval hoeft te zijn heeft Nederland - als een van de modellanden wat democratie betreft - wel bewezen. Een geheel linkse of een geheel rechtse maatschappij is onmogelijk, maar bovendien niet wenselijk. Het zou alleen tot chaos leiden. Het gelul over wat nou wat boven het andere te prefereren is moet eens ophouden. Kijk om je heen, tel je zegeningen en laat een ander gewoon in zijn waarde.

Pariah | 17-09-06 | 15:02

Die Balemans toch. Gezocht: onderwijzers met rechtse politieke voorkeur.
Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar kerel! Ga dan zelf voor de klas staan.

ambtenaartje | 17-09-06 | 15:02

Waarom werken er eigenlijk zo weinig Rechtse mensen in het onderwijs? Te laag salaris? Geen lease-auto? Geen maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel ? Zeg het maar ...

aivd | 17-09-06 | 15:01

@Weisse rose 17-09-06 @ 14:58
En dat gemis is duidelijk te merken.

De Intrigant | 17-09-06 | 15:00

@baggerboer:
wel erg kortzichtig he... er moet jongeren juist geleerd worden dat er ook iets bestaat naast het blind volgen van een cariere. op deze manier is niemand op een gegeven moment meer tevreden met een 'simpel baantje' waar je gewoonweg mee rond komt, moeten er nog meer polen e.d. hierheen komen, maar daar heeft het rechtse beleid wel weer een antwoord op he....

malompie | 17-09-06 | 14:58

veel studenten beginnen idd Links en worden dan na verloop van tijd rechtser, omdat ze inzien dat Links niet werkt. Erg vaak gezien.

Aegir | 17-09-06 | 14:58

Deze stelling klopt wel. In de jaren 80 werd er op school gedemonstreerd tegen de plaatsing van krusraketten in Woensdrecht. de docenten liepen voorop. Toen ik een docent wees op mijn recht op onderwijs, dat ik het niet eens was met de demonstratie en dus niet wilde participeren in de demonstratie werd mij het recht op onderwijs ontzegd.

Weisse rose | 17-09-06 | 14:58

i.e. "linkSe en rechtse"

TRS | 17-09-06 | 14:58

malompie 17-09-06 @ 14:50
Ubernaïeveling ben jij zeg. Mensen die rechts stemmen omdat zij kapitaalkrachtig zijn stemmen inderdaad voor zichzelf. Mensen die niet kapitaalkrachtig zijn en door allerhande subsidies geld voor ZICHZELF kunnen verwerven en degenen die zonder zich in te spannen geld voor ZICHZELF willen aantrekken zullen links stemmen. Beide motieven zijn egoïstisch. Maar jij staart je weer blind op dat linkse gedachtengoed dat je in de kleuterschool is bijgebracht en hebt nooit verder dan je neus leren nadenken...

Folkert Meinhof | 17-09-06 | 14:57

@Auke 17-09-06 @ 14:52
De rechtse PVDA-ers zijn de linkse VVD-ers.

De Intrigant | 17-09-06 | 14:57

HP de Tijd, 15/9/2006, pag. 6
.
De verdediging van de secr. Ned.Ver. van Leraren Maatschappijleer:
.
"Heeft de heer Bouwman [dat is de schrijver het artikel] zelf wel eens voor de klas gestaan? Ik nodig hem hierbij uit om het verschil tussen links en rechts aan vijftienjarige vmbo-leerlingen uit te komen leggen. Gegarandeerd dat ook hij dan af en toe zijn toevlucht zal zoeken tot enigszins ongenuanceerde - linke en rechtse - beschrijvingen van een politieke stroming."
.
Waarmee de secr. wat mij betreft de leraren aan het vmbo collectief heeft gediskwalificeerd. I rest my case.

TRS | 17-09-06 | 14:57

ach, het hele onderwijs is de afgelopen jaren verkwanseld door met name PVDA'ers. Ellende begon met Wallage, met zijn basisvorming. Iedereen gelijk! iedereen dezelfde kansen. Een nobel streven. Maar de een kan beter met zijn handen uit de voeten en een ander leert makkelijk scheikundige formules. Wat is daar mis mee? nee, alle leerlingen hetzelfde lesprogramma. Ongelijkheid bestaat dan niet meer. een grote ellende was het gevolg. Daarna kwam de basisvorming, gevolgd door basisvorming met leerprofielen. Het studiehuis. Ook zo'n topper van de PVDA. Maria van der HoEven maakt er trowuens ook een zootje van. Enfin, het hele onderwijs is al jaren geindoctrineerd door voornamelijk de PVDA. Jammer dat het CDA nu ooki meewerkt aan de totale uitholling van het onderwijs.

fluxie | 17-09-06 | 14:54

Mijn studie matriaal is 1 en al propaganda ja.

coal | 17-09-06 | 14:54

Dus de VVD pleit voor een boekverbranding?

aivd | 17-09-06 | 14:53

een samenleving waar iedereen het goed heeft is gewoon een utopie,we zullen moeten acepteren dat de helft van ons er is om de andere helft het naar de zin te maken, het onderwijs zal dus de leerlingen moeten sturen om te zorgen dat ze bij de laatste groep horen.

baggerboer | 17-09-06 | 14:52

@Folkert Meinhof 17-09-06 @ 14:47
Het "grappige" is, dat vrijwel het gehele nederlandse politieke spectrum "Links" is. Rechts van de PvdA bestaat eigenlijk niet tot nauwelijks.

Auke | 17-09-06 | 14:52

Zou het niet het overwegen waard zijn om het hele zooitje in Den Haag voor te dragen voor een enorme gangbang. Vervolgens alle glijmiddelen vervangen door superlijm en ze bij Scheveningen de zee in jagen. Hierna zetten we de pederasten van kleuterneuquer Martijn op de stoel van JP en wachten gewoon af. Kijken hoe de EU reageert. Ik denk dat ook alle Hakbars en andere plofkippen maken dat ze wegkomen.

Erikje | 17-09-06 | 14:51

het lijkt me logisch dat de meeste studenten links zijn (tenminste das altijd zo geweest): als je jong hebt heb je nog een idealistischere maar vooral objectievere kijk op de maatschappij, naar verloop van tijd gaat dit over, want dan wil iedereen een cariere en maakt niemand het grote plaatje meer uit. iedereen wil gewoon op de nieuwste en platste hd tv talpa kijken en vooral niet te veel (kritische) vargen stellen. mensen in de beroepsgroep van leraar of journalist hebben een bewuste keuze gemaakt met een niet te groot cariere perspectief, dit maakt ze geen linkse geitewollensokken sukkels, maar mensen die in een prettige maatschappij iets willen doen wat ze leuk vinden en wat ook nog eens nuttig is.
simpel gezegd: je bent rechts als je het voor jezelf beter wilt, je bent links als je het voor iedereen beter wilt...

malompie | 17-09-06 | 14:50

Die knaap heeft wel gelijk. Zo noemen ze rechts altijd "conservatief" en links "progressief". Ze noemen rechts bijna nooit "liberaal".

Ik erger me nogal eens aan mijn schoolboeken :P

Xaveer | 17-09-06 | 14:49

Zo is het ook; de schrijvende pers, de TV-media, leraren en celebrities, eigenlijk de hele Nederlandse cultuur bevooroordeelt het Linkse gedachtengoed. Dit is een resultaat van de reactionaire tik naar links die Nederland als gevolg van W.O. II heeft meegekregen. Het is ook niet voor niets de LINKSE en nier rechtse kerk die in Nederland regeert. Maar het begint langzaam aan wel heel irritant te worden. Dat wat als 'politiek correct' wordt beschouwt is het linkse gedachtengoed, ook al is veel van dat gedachtengoed rot tot op het bot en heeft Nederland bijna kapotgemaakt. Zo heeft de softe aanpak van allochtonen (die de goodwill van de naar palestina vertrokken joden erfden) geleid tot een ongekende instroom en alle problemen van dien. Ook de gezondheidskosten zijn de pan uit gerezen. Allerhande softe sociale uitkeringen hebben misbruik in de hand gewerkt. Men mag blij zijn als van 100 'sociale euros' er 1 naar een daadwerkelijk arbeidsongeschikte gaat. De rest raakt verloren in de graaicultuur die subsidiewolven hebben gecreëerd. Er is zo veel mis met het linkse gedachtengoed dat het niet juist is dat kinderen met de paplepel wordt ingegoten dat Links de enige juiste manier is. Alleen de mensen die een keer zelfstandig leren nadenken zullen ooit rechts van de PVDA stemmen. Links moet niet de 'default'-stem van de onnadenken zijn! Men zou eens moeten beginnen bij het NOS-journaal. Nogmaals, het is een grof schandaal dat de hoofdredacteur van de NOS (Hans Laroes) de uitspraak doet dat (quote): "Het is bijna onmogelijk om je bij het maken van nieuwskeuzes niet enigszins te laten leiden door je eigen visie. Wij vinden GroenLinks-stemmers aardiger dan LPF-stemmers, een bos mooier dan een snelweg en iemand in een BMW verdachter dan in een Fiat Panda." We moeten eens af van deze destructieve linkse vanzelfsprekendheid...

Folkert Meinhof | 17-09-06 | 14:47

Ook met het vastleggen van de enorme historische positieve invloed weet men tegenwoordig wel raad... het is tegenwoordig islam voor en islam na
.
Tergend voorbeeldje:In het geschiedenisboekje van m'n zoon worden de Romeinse, Griekse en christelijke beschaving gelijkgesteld met die van de geiten neukende woestijnrovers. Het is echt niet te geloven.

Auke | 17-09-06 | 14:47

@Brrrtje.
"De overheid moet niet zo veel willen regelen, vindt de VVD", zo staat in het boek te lezen. "Laat de mensen het zelf maar uitzoeken. Wie het zelf niet kan heeft pech", aldus het gedachtegoed van de liberalen volgens het boek."
Als je het zelf moet uitzoeken waarom houdt de belastingdienst dan hun handje op bij het uitbetalen van het loon?
Ook ongezien de typhus voor mijn part voor het hele zooitje.

Erikje | 17-09-06 | 14:46

Ik sluit me helemaal aan bij Erikje. Links/Rechts, het is zeau'n een eindeloos oeverloos gelul anno 1956.
Die pik van reguurders moet gewoon rechtdoor, de 2eKamer in en eruit, alle lagen van de bevolking bevredigen, Dijksma laten klaarkomen en hop, nieuwe Mis(s) verkiezingen.
Daarna eenieders pik eraf, vrouwen aan de macht - ook in islamitische landen - en zodoende snel en eeuwig Vrede en Liefde op Aarde creeeren.
Tataaa: de Partij VLA!

JudgeJuly | 17-09-06 | 14:46

"De overheid moet niet zo veel willen regelen, vindt de VVD", zo staat in het boek te lezen. "Laat de mensen het zelf maar uitzoeken. Wie het zelf niet kan heeft pech", aldus het gedachtegoed van de liberalen volgens het boek."

Ik zou meneer Balemans wel eens willen horen uitleggen wat hier niet waar aan is, eigenlijk.

Brrrtje | 17-09-06 | 14:40

Aan de mensen met kinderen is het ook een must zich er dan mee te bemoeien en de leraren kritisch te bevragen.
Vooral menig geitenwollensok dragende pacifist kan door het afblaffen gedwongen worden het les program te herzien.

Het schijnt te helpen als het erop aan komt dat je je kind geen lessen over de tweede wereldoorlog wil laten krijgen.
Waarom zou het in andere gevallen ook niet helpen.

solidstate | 17-09-06 | 14:39

@ Drommelsch,

Dat is dus geen onzin. Vorige week schreef Prof. Smalhout hier alover in de Telegraaf. Een onderzoeker heeft onderzoek gedaan naar de schoolboeken van tegenwoordig. Zijn conclusie; alle boeken zijn doordrenkt met het linkse gedachtengoed. Links wordt verheerlijkt, de hemel in geprezen en als enige juiste levensbeschouwing gepresenteerd. Rechtse geluiden staat daarentegen impliciet voor niet solidair en polariserend.

Worden er in de schoolboeken ook melding van gemaakt, dat Hilter met soortgelijke propaganda in WO 2 aan de macht is gekomen. Het zal wel niet.
De linkse ratten hebben -als het gaat om toekomstige kiezers trekken- wel begrepen dat je het 'probleem' bij de bron moet aanpakken. Alvast scholiertjes flink hersenspoelen en dus links vormen zodat de potentiele, toekomstige linkse stemmers alsvast verzekert zijn.

Wilders, misschien eens wat kamervragen hierover stellen? Wat van de tweede slaapkamer hoef je natuurlijk niks te verwachten.

R@lf | 17-09-06 | 14:38

en nog eentje:
.
"Rechtse partijen vinden sociale ongelijkheid niet zo'n probleem. Werklozen moeten niet teveel hun hand ophouden. Linkse partijen vinden dat de overheid iedereen zo veel mogelijk kansen moet geven. Niet iedereen kan op eigen kracht zichzelf onderhouden. De linkse partijen willen meer geld naar onderwijs, uitkeringen, zorg en de derde wereld.De overheid moet niet teveel regelen vindt de VVD. Laat de mensen het zelf maar uitzoeken. Wie het niet zelf kan, heeft pech. De SP en Groenlinks willen meer geregeld zien voor zwakke groepen in de samenleving. De welvaart moet eerlijker verdeeld zijn."

TRS | 17-09-06 | 14:37

Hier een leuk citaat uit het artikel:
.
"Zo is er het stereotype dat vrouwen geen leiding zouden kunnen geven. Maar de winst in bedrijven zal juist stijgen met een vrouw aan de top. Winst maak je namelijk niet alleen door de strijd aan te gaan met concurrenten, zoals mannen vaak doen. Daarvoor is ook gevoel voor wat er in een bedrijf speelt, samenwerking en complimenten geven nodig."

TRS | 17-09-06 | 14:36

De indoctrinatie begint al op de basisschool hoor. In bijvoorbeeld de rekenmethode "Pluspunt", waarin veel tekeningen staan van kinderen die een rekenprobleem oplossen, kom je alleen politiek correcte situaties tegen.

wijsvinger | 17-09-06 | 14:35

Dat is geen indoctrinatie, dat zijn de feiten... Onder rechts zullen de topinkomens meer stijgen dan de lagere inkomens. Men heeft het altijd over loonmatiging voor de lagere inkomens, niet voor de topinkomens "Andrers loopt het talent weg" zegt men dan.... Ik ben ook tegen profiteurs, maar wel voor solidariteit.. De VVD zegt dat iemand die geen sukses heeft dit zelf schuld is... In zo'n wereld wil ik niet leven!!!

Boeddhi | 17-09-06 | 14:34

Wat een zinloos gel*l. Links of rechts wat is er voor verschil. Iedereen ervaart zijn ellende als de meest akelige. Het huishoudboekje van 0031 staat er beter voor mede door een extreem beleid. Dit beleid heeft eraan bijgedragen dat een gedeelte van de bevolking het nog slechter heeft dan het al had. Als je daarmee geconfronteerd wordt is dat niet leuk. Zeker als je ziet dat er mensen zijn die het zoveel beter hebben. Zuur wordt het pas echt als je na jarenlang vette premies te hebben betaald op een niveau belandt dat zelfs in een ontwikkelings land als oneerbaar wordt ervaren. Dank je wel JP en je trawanten. Vroeger zei men wel eens "Het communisme komt van boven". Ik zal aan je denken JP tot de dag van de revolutie aan toe. En ex PvdA-er Zalm haal die grijns maar vast van je bek af. Dan scheelt mij op die dag een hoop poetsen.

Erikje | 17-09-06 | 14:33

Dus... volgens mij zijn de meeste studenten zo rechts als meneer Balemans. het zijn alleen linkse studenten, die de onweerstaanbare neiging hebben zich profileren. rechtse studenten hoeven zich niet te profileren, de kruiwagens van papa brengen ze toch wel regelrecht naar de top. en vergeet niet: de meeste studenten gooien de ramen in van de gebouwen waarin ze later als directeuren de scepter zullen zwaaien

KSF | 17-09-06 | 14:33

HP de Tijd (week 35)
.
Ruim twee jaar geleden publiceerde HP/De Tijd een opvallend artikel, het Opinie-Journaal. De auteur, Henry Sturman, had een maandlang naar het NOS Journaal gekeken, op zoek naar de vraag hoe gekleurd de berichtgeving was. Uitkomst: de kijker werd voortdurend geconfronteerd met nauwelijks verhulde, linkse opinies die als volgt waren te rubriceren: pro-verzorgingsstaat, pro-zielige mensen, pro-multiculturele samenleving, pro-milieufundamentalisme, anti-bedrijfsleven, anti-Irak-oorlog, anti-Amerika en anti-Israël.
De uitkomsten werden nogal honend onthaald, maar tot de dag van vandaag heeft niemand serieus weerwerk geleverd. Reden om nog steeds te denken dat het onderzoek deugdelijk is geweest. Deze week heeft HP/De Tijd het vizier eens op een heel ander onderwerp gericht, op de Nederlandse schoolboeken.
Redacteur Roelof Bouwman wilde weleens weten welke opvattingen de argeloze middelbare scholier worden bijgebracht op het gebied van aardrijkskunde, geschiedenis en maatschappijleer. Wat leren scholieren anno 2006 over kwesties als immigratie, politieke stromingen, het milieu en de multiculturele samenleving? Bij de grote uitgevers vroeg hij de meest gangbare leermethoden op, en zo werden veertig boeken aan een nader onderzoek onderworpen. De oudste uitgave stamde uit 2005, dit om het verwijt voor te zijn dat er oude koeien uit de sloot werden gehaald.
Voor het artikel zelf verwijs ik graag naar het magazine. Wel kan hier vast worden vermeld dat de in deze boeken kwistig rondgestrooide opinies opvallende gelijkenis tonen met de twee jaar geleden bij het Journaal opgediepte linkse praat. Het milieu is slachtoffer van de oliemaatschappijen, zogenaamde zwakke groepen vormen een makkelijk doelwit van rechtse politici, ongelijkheid leidt tot criminaliteit of zelfs tot terrorisme, immigratie is eigenlijk geen probleem, enzovoorts en zo verder.
Vraag is hoe deze verbluffende overeenkomst kan bestaan. Want de journalisten bij het Journaal hebben toch een volstrekt andere baan dan de nijvere docenten die in hun vrije tijd schoolboeken schrijven? Het antwoord kan niet zijn dat de boeken al kijkend worden overgepend van het Journaal, dat moeten we uitsluiten. Maar blijkbaar is er in dit land wel een bijzonder dominante kijk op alles wat hier op aarde plaatsvindt. En die bijzonder dominante kijk is met een enkel woord te vatten: links. Of met twee woorden: politiek correct.
Het zou de moeite waard zijn om een soortgelijk onderzoek te verrichten naar, ik noem maar iets, de uitzendingen van Radio 1. Om eens te kijken hoe daar de vork in de steel zit. Maar dat gaat HP/De Tijd hoogstwaarschijnlijk voorlopig niet doen. Wij zijn van nature weliswaar erg nieuwsgierig, maar we zijn niet gek
.
www.hpdetijd.nl/

TRS | 17-09-06 | 14:31

De linkse kerk en de rechtse zijn beiden gedoemd te verdwijnen. Lang leve de internet-democratie.

WillemIII | 17-09-06 | 14:29

baggerboer 17-09-06 @ 14:21

40 % maar? Mag ik het nummer van je belastinginspecteur?

neemjemoederindemali | 17-09-06 | 14:26

spooky 17-09-06 @ 14:11
Nee natuurlijk wil ik hen dat niet onthouden; wat ik probeer te zeggen is dat de linkse partijen zoals GroenLinks veel meer met het milieu bezig zijn, waardoor de jongeren die allemaal heel goed inzien dat er iets mis gaat ook die kant op neigen.

laag_streepje | 17-09-06 | 14:24

Eric Balemans? Is dat een GS alias?

BroodenSpelen | 17-09-06 | 14:24

Beetje jammer voor die kids, die na jarenlang studeren er uiteindelijk achter komen dat ze 40procent van hun zuurverdiende loon moeten afstaan aan die luie flikkers van de linkse kerk.

baggerboer | 17-09-06 | 14:21

Mooie jeugd foto van Richard Gere!
Eerste salarisstrook (1988) zal ik nimmer vergeten, vooral alle premies en loonheffing. Indoctrinatie op school viel wel mee, wat dat betreft had de school Geenstijl Lyceum kunnen heten.

TooneyLunes | 17-09-06 | 14:21

@Dr. Faustus
Schoolboeken zijn er om ze kennis te verschaffen waarmee ze de keuze hebben productieve arbeiders te worden.
@Grasgriezel
Heel goed want GS vooral was wel heel eenzijdig andersom in die kwestie.
@laag_streepje
dat is nu een typisch voorbeeld van kennis waar wij in de ontkenningsfase zitten bang om de feiten onder ogen te zien. Maar zou jij je kinderen die kennis willen onthouden? Er is dan ook geen sprake van links in jou voorbeeld maar de enige weg en nu probeer ik niemand mijn mening op te dringen.

spooky | 17-09-06 | 14:11

Was Lucas trouwens geen rechtse gimmick/HOAX?

MAXIMO | 17-09-06 | 14:11

Zijn het de leraren die het zeggen is het nog niet goed.
Wat is het advies nu van de VVD?
Geen onderwijs volgen?

MAXIMO | 17-09-06 | 14:10

Ach ja ... de helft hangt ook hier rond, dus da's een mooie compensatie dan ... eh ?

Aboriginal | 17-09-06 | 14:09

Klopt, ik herkende in de uitspraken van Balemans ook al de letterlijke voorbeelden uit de HP/De Tijd. Stond deze week een heerlijke domme reactie door een maatschappijleraar in op dat artikel: "Hoe moet je anders vijftienjarige VMBO-leerlingen het uitleggen zonder nuanceren?" Geen wonder dat PvdA vooral paupers aantrekt.. die schaapjes zijn gewoon geïndoctrineerd.

Ruubse dinsdag | 17-09-06 | 14:08

De feiten spreken voor zich.
In verkiezingstijd worden er nu de creatieve boekhoudcijfers gepresenteerd
die bereikt zijn door op beestachtige wijze strenge herkeuringen bij de mensen door de strot te duwen. Klaplopers moeten gegeseld worden maar dit slaat nergens op.
Daarom klopt het wel wat er in die boeken staat.

De Intrigant | 17-09-06 | 14:08

Wat zouden Luuk Koelman en Treble hiervan vinden?

fuckje | 17-09-06 | 14:07

De inkomens van leraren zijn zodanig dat ze wel bij moeten klussen. Dat kan alleen als ze zelf een boekje in elkaar flansen en het vervolgens als verplicht voorschrijven. De afgelopen regeringen zijn altijd met links doorspekt geweest. Om aangenomen te worden op school moest je dus wel van linkse signatuur zijn. Anders kon je de baan wel vergeten. Dan is het toch niet vreemd dat er soms wat mis gaat . Toch??? Je kunt een leraar niet bij voorbaat als misdadig betitelen. Je mag nou eenmaal niet op het uiterlijk alleen afgaan. Het pakket aan schoolboeken vormt een danige aanslag op het huishoudelijk budget. Dat weten de heren leraren best. Het interesseert ze alleen niks.

Erikje | 17-09-06 | 14:06

Ik heb t idee dat jongeren ook meer bezig zijn met milieu, aangezien in alle schoolboekjes wordt onderstreept dat we langzaam de afgrond in glijden mhet hoe het nu gaat. En dan ga je automatisch wat meer de linkse kant op.

laag_streepje | 17-09-06 | 14:06

spooky:
Schoolboeken zijn er volgens mij om van kinderen productieve arbeiders te maken.

Dr. Faustus | 17-09-06 | 14:03

spooky 17-09-06 @ 14:01
Ik probeer mijn kind in ieder geval niet mijn mening op te dringen. Ik leer hem dat er altijd meerdere kanten aan een zaak zitten, of dat nou links of rechts is.

Grasgriezel | 17-09-06 | 14:03

@Grasgriezel
Taida moest ook blijven en de school neemt de opvoeding blijkbaar over waar jij een steekje laat vallen.

spooky | 17-09-06 | 14:01

Schoolboeken zijn er toch om de waarheid aan de kinderen te leren?

spooky | 17-09-06 | 14:00

Mijn zoontje zit op het VWO en ik zit me toch ook regelmatig te ergeren aan de wat links geschreven boeken. Of de onderwerpen waarover gepraat wordt, zoals een tijdje terug: Taida moet hier blijven want die is zielig.
Een onpartijdige visie is er niet bij. Er wordt niet verteld wat de voors en de tegens zijn. Er wordt slechts 1 (lees linkse) stelling genomen.

Grasgriezel | 17-09-06 | 13:58

wapenfeit:
Inderdaad. Tijd ook dat het nationaal-socialisme in de geschiedenisboeken wordt gerehabiliteerd.

Dr. Faustus | 17-09-06 | 13:57

Alsof dit nieuws is.

controle | 17-09-06 | 13:56

-edit spamhoerrrrrr-

karelw8 | 17-09-06 | 13:56

Tja dan moeten er maar meer VVDérs docent worden. Eigen verantwoordelijkheid is toch een hoog goed binnen de VVD...... Laat maar zien dan haha (sukkels)

collapse | 17-09-06 | 13:55

"Scholen moeten veel strenger kijken naar het lesmateriaal dat zij kiezen omdat de inhoud van de boeken nogal eens ongenuanceerd links is."

Domme zet van Balemans, aangezien scholen alleen maar tot de conclusie kunnen komen dat het materiaal nog steeds te rechts is en dat het communisme te veel wordt gedemoniseerd.

wapenfeit | 17-09-06 | 13:54

Mooie voorbeelden hiervan staan in HP/De Tijd van 1 september in het artikel "De politiek correcte wereld van het schoolboek". De in het artikel aangehaalde passages zijn inderdaad geschreven door azijnpissende linkshangende betweters.

Rest In Privacy | 17-09-06 | 13:52

Wat een onzin weer. Als je jong bent heb je meer idealen - als je ouder wordt krijg je een meer realistische en genuanceerde kijk op de wereld.

Drommelsch | 17-09-06 | 13:51

Het boek geeft gewoon de feiten weer. Niet zeuren.

Tamme lul | 17-09-06 | 13:50

verkiezingstijd is bijna hetzelfde als komkommertijd

wN.Dani | 17-09-06 | 13:45

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl