achtergrond

Geenstijl

StarF*cker rijdt scheve schaats

Bukt u even?Onze StarF*cker verblijft op dit moment in het Noorse Hamar, waar het internationale schaatsseizoen vandaag van start gaat. Nou ja, internationaal: Nederland op de eerste vier plaatsen en dan komt de rest er achteraan zwabberen. Geen andere sport ter wereld heeft zo'n hoog pindakaas- en spruitjesgehalte. Gelukkig voor StarF*cker is Ingrid Paul er nog, volgens hem de ideale echtgenote. Een dame die nooit verveeld, in tegenstelling tot Dick Advocaat, die deze week naar Milaan reisde om gezellig met Seedorf bij te babbelen. Kortom: het EK in Portugal kunnen we op onze buik schrijven, maar gelukkig hebben we het schaatsen nog.




Ingrid Paul: de Marilyn Monroe van het schaatsen

Als de lange blonde haren van schaatscoach Ingrid Paul als een trofee boven het ijs wapperen en Noorwegen in winterslaap sukkelt, dan begint het schaatsseizoen echt. In Heerenveen schaatsten vorige weekend de Nederlandse jongens en meisjes, maar hier in Hamar brandt dit weekend de strijd om de World Cup los.

Noorwegen in oktober, november en december is treurig. Tegen 4 uur is het donker en het miezert voortdurend. De plaatselijke apotheek doet tamelijk intensief aan de verkoop van antidepressiva. Journaliste I. onthult in een plaatselijk hotel nog maagd te zijn, omdat ze niets moet weten van seks voor het huwelijk. Maar gelukkig is Ingrid Paul er om ons hart te verwarmen...

In het soms enigszins opgefokte schaatswereldje is Ingrid Paul een baken van onverzettelijkheid. Straight en voor de duivel niet bang. Ik mag hier onthullen mevrouw Paul te zien als de ideale echtgenote. De klassieke trekken van een Marilyn Monroe. Het zwoele van Marlene Dietrich. "Ich bin von kopf bis fuss auf liebe eingestellt." De spanning van Sylvia Kristel. En dat is dus iedere week gewoon te bewonderen op de ijsbaan, als coach van Ids Postma, Ralf van der Rijst en die andere vamp, Gretha Smit.

Als de televisiecamera's vol in bedrijf zijn, lijkt Ingrid streng. Een coach die niet met zich laat sollen. Uren later komen de Monroe- en Dietrich-trekjes en wat dat betreft heeft ze veel meer in huis dan al die soapdames die zichzelf hebben gebombardeerd tot de jetset bij elkaar. Ingrid Paul is voor mij de meest mysterieuze vrouw die ik in mijn leven heb ontmoet. Een dame die nooit verveelt, maar ook iets ongenaakbaars heeft.

Waarom Ingrid Paul? Het brengt mij bij een andere coach, de geboren loser Dick Advocaat, die een groot contrast vormt met de onverzettelijkheid en de inzet van die kleine blonde schaatscoach. Meneer Advocaat reisde onlangs af naar Italië om met Clarence Seedorf wat plooien glad te strijken. Beste Dick, niet doen. Met deze Seedorf winnen we zelfs niet van de Schotten. Dat geldt ook voor Patrick Kluivert. Frank Rijkaard heeft het in Barcelona nog niet zo slecht gezien door deze gangbanger de tribune op te sturen. Ik maak me grote zorgen over de kwalificatie-interland tegen Schotland. Er valt alleen wat te winnen als we een Ingrid Paul zouden kunnen klonen tot voetbalcoach. Met Dickie wordt het nooit wat.

Hier in Hamar begint dit weekend dus het internationale schaatsseizoen. Er hangt boven het vermaarde plaatselijke ijsstadion een zinderende spanning. Ik ben in de ban van Ingrid Paul, het schaatsseizoen mag beginnen!

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.